KAUNIAISTEN ASEMASEUDUN TURVALLISUUS JA ESTEETTÖMYYS, VAIHTOEHTOJEN TARKASTELU

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KAUNIAISTEN ASEMASEUDUN TURVALLISUUS JA ESTEETTÖMYYS, VAIHTOEHTOJEN TARKASTELU"

Transkriptio

1 KAUNIAISTEN ASEMASEUDUN TURVALLISUUS JA ESTEETTÖMYYS, VAIHTOEHTOJEN TARKASTELU

2 Sivu 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 3 VAIHTOEHTOJEN ESITTELY... 4 VAIHTOEHTOJEN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI LAITURIEN KOROTUS VAIHTOEHTO VE VAIHTOEHTO VE 1, TASORISTEYS RAITEELLE R VAIHTOEHTO VE 2, LUISKA FASAANIN ALIKÄYTÄVÄSTÄ VAIHTOEHTO VE 3, PORTAIDEN LOIVENTAMINEN VAIHTOEHTO VE 4, YLIKÄYTÄVÄ KUSTANNUSARVIO JA YHTEENVETO TOIMENPIDESUOSITUS JA JATKOTOIMENPITEET KUSTANNUSARVIOIDEN LASKELMAT... 20

3 Sivu 3 YLEISTÄ Kauniaisten asema sijaitse osoitteessa Gresantie 17, Kauniainen. Asema avattiin seisakkeena elokuussa Alun perin junat pysähtyivät seisakkeella vain pyydettäessä. Puinen laituri korvattiin Arkkitehti Bruno Granholmin suunnittelemalla vuonna 1908 valmistuneella asemarakennuksella. Asema-alue kuuluu Museoviraston luokituksen mukaan valtakunnallisesti merkittävien rautatieasema-alueiden suojelusopimuksen piiriin. Kauniaisten asema rakennuksen omistaa VR Yhtymä Oy. Nykytilanteessa aktiivisesti käytössä olevat raiteet ovat R001 ja R002, jotka sijaitsevat asemarakennuksen edessä olevan laiturin ja keskilaiturin välissä. Keskilaiturin pohjoispuolella sijaitsevat raiteet R003, R004 ja R005, joista R003 on käytössä poikkeustilanteissa ja muita raiteita ei käytetä lainkaan. Nopeusrajoitus aseman kohdalla on 80 km/h. Kauniaisten kaupungin ja Liikenneviraston toimesta aseman liityntäpysäköintialuetta on laajennettu syksyllä Samalla alueelle on rakennettu suoja-aita luvattomien radan ylitysten estämiseksi. Asema-alueen pahin ongelma on raiteet R001 ja R002 ylittävä tasoristeys, joka on ainoa esteetön kulkuväylä välilaiturille esimerkiksi pyörätuolilla tai lastenvaunujen kanssa. Laituripolku aiheuttaa myös turvattomuuden tunteen. Toinen ongelma ovat matalat laiturit, jotka hankaloittavat liikuntarajoitteisille matkustajille nousua junaan. Kauniaisten aseman toiminnallisuus ja turvallisuus ratkeavat lopullisesti Espoon kaupunkiradan raiteisto- ja asemajärjestelyin. Hanke on ratasuunnitelmavaiheessa ja sen rakentamisajankohta on avoin. Tämän takia Kauniaisten kaupunki ja Liikennevirasto haluavat saada ratkaisun, jonka avulla nykyiset ongelmat poistuvat ennen kaupunkiradan rakentamista. Ratasuunnitelman ratkaisut on aiheellista ottaa huomioon parannustoimenpiteitä suunniteltaessa. Ratasuunnitelmassa asemarakennuksen edessä olevat raiteet R001 ja R002 pysyvät paikallaan, kaikki muut nykyiset raiteet puretaan ja niiden tilalle rakennetaan kaksi uutta raidetta. Laitureiden sijainnit siirtyvät lännemmäksi tunnelitien sillan päälle. Keskilaituri levenee noin 5 metriä. Lisäksi koko aseman alueella radan tasaus nousee 0,1-0,4 metriä. Jos tässä vaiheessa laitureita korotetaan, tulee ottaa huomioon, että ne kaikki joudutaan purkamaan ja rakentamaan uudelleen kaupunkirataa toteutettaessa. Tässä työssä Liikenneviraston toimeksiannosta tarkastelee mahdollisia vaihtoehtoja kustannusarvioineen, joilla Kauniaisten aseman turvallisuus- ja esteettömyysongelmia voidaan parantaa. Työn tavoitteena olisi poistaa raiteet R001 ja R002 ylittävä nykyinen tasoristeys yleiskäytöstä korvaavalla uudella järjestelyllä, joka mahdollistaisi esteettömän kulun välilaiturille. Tarkoituksena on saada Kauniaisten asema entistä turvallisemmaksi ja esteettömäksi.

4 Sivu 4 VAIHTOEHTOJEN ESITTELY Kauniaisten asemaseudun turvallisuuden ja esteettömyyden parantamiseksi on tarkasteltu useita vaihtoehtoja, joista osa on karsittu toteuttamiskelvottomina. Lähempään tarkasteluun on valittu viisi erilaista vaihtoehtoa. Nykyiset laiturit voidaan korottaa kuhunkin vaihtoehtoon. Nykyisen laiturin korkeus on cm kiskonselästä. Laiturin muuttaminen korkeaksi tarkoittaisi laituritasojen nostamista kauttaaltaan 55 cm korkeuteen kiskonselän korosta. Laitureiden reunat siirtyisivät 20 cm kauemmaksi raiteista, koska korkean laiturin reuna sijaitsee kauempana raiteista nykyiseen verrattuna. Laiturin korottaminen edellyttää kaikkien laitureihin liittyvien kulkuyhteyksien, eli portaiden ja luiskien korottamista vastaavasti. Asemarakennuksen edessä olevaa reunalaituria on tänä vuonna käytännössä korotettu noin 5 cm kun laiturille on tehty uusi asfalttipäällyste. Laiturin reunan vaaraaluetta ei ole eroteltu muusta laiturista. Jos laiturit korotetaan, ei toimenpidettä mahdollisesti voida enää tulkita pienenä korjaustoimenpiteenä ja asema tulisi rakentaa kauttaaltaan Trafin vaatimusten mukaisiksi. Tämä tarkoittaisi EU-lainsäädännön vaatiman saavutettavuus-yte:n mukaisia esteettömiä reittejä ja etäisyyksiä, aseman kalusteiden, pintamateriaalien, valaistuksen ja informaatiojärjestelmien uusimista. Vaihtoehto VE 0+ Tällä hetkellä tasoristeyksessä on vilkkuvat varoitusvalot ja varoitusääni, jotka menevät päälle kun juna lähestyy tasoristeystä. Vaihtoehdossa 0+ nykyisen tasoristeyksen turvallisuutta parannetaan uusimalla kansirakenne siten, että esteetön kulku olisi mahdollista. Kohteessa on tarkasteltu mahdollisuutta käyttää uutta Wave Train Systemsin junailmaisutekniikkaa. LCWS-järjestelmä (Level Crossing Warning System) perustuu kiskoäänien kuunteluun. Ko. laitetta koekäytettiin Luoman seisakkeen lähellä ja koekäyttö sujui hyvin, kaikki liikkeellä olleet yksiköt havaittiin, joten laitteisto voitaisiin mahdollisesti siirtää Kauniaiseen. Tasoristeykseen voidaan mahdollisesti lisätä myös puomivarustus, tosin sen hyödyllisyys on kyseenalaista.

5 Sivu 5 Kuva 1 Nykyinen tasoristeys Vaihtoehto VE 1, tasoristeys raiteelle R003 Vaihtoehtona 1 on nykyisen tasoristeyksen korvaaminen uudella, aseman pohjoispuolella olevalta, pysäköintialueelta raiteiden R005, R004 ja R003 yli rakennettavalla tasoristeyksellä. Tässä vaihtoehdossa raiteiden R004 ja R005 käyttö lopetetaan, joko poistamalla vaihteet V009 ja V010 tai lukitsemalla ko. vaihteet ja asentamalla raidepuskimet rakennettavan kulkuväylän molemmille puolille (kuva alla). Tällöin tasoristeys olisi vain raiteen R003 yli. Raiteen R003 liikennöinti on nykyään vain poikkeustilanteita varten, eli liikennöinti on hyvin vähäistä. Turvallisuuden varmistamiseksi varustetaan raiteen R003 ylittävä tasoristeys valvontalaiteella esimerkkisi varoitusvalo, varoitusääni, puomi. Tasoristeyksen voisi rakentaa jompaankumpaan päähän laituria. Jos se rakennetaan itäpäähän, niin luiskan laiturille saa toteutettua laiturin päästä. Jos se rakennetaan länsipäästä porrashuoneen vierestä, niin laituriin pitää tehdä lovi luiskalle. Alla on kuva, jossa esitetty jalkakäytävä laiturin länsipäässä porrashuoneen vieressä. Nykyiset invapaikat sijaitsevat pysäköintialueella laiturin länsipäässä. Raiteiden R004 ja R005 päällysrakenne säilytetään tulevaisuudessa kaupunkiradan rakentamisen aikaista käyttöä varten. Nykyinen tasoristeys poistetaan matkustajakäytöstä, jolloin raiteiden R001 ja R002 nopeusrajoitus voidaan nostaa 120 km/h.

6 Sivu 6 Kuva 2 Uusi tasoristeysjärjestely, jos vaihteita V009 ja V010 ei pureta Vaihtoehto VE 2 Vaihtoehdossa 2 nykyinen tasoristeys korvataan Fasaanin alikäytävän kautta raiteiden R003 ja R002 välistä rakennettavalla 3.0 m leveällä ja noin 225 m pitkällä kulkuväylällä. Tämä vaihtoehto edellyttää invapysäköintipaikkojen rakentamista alikäytävän lähelle, sillä muuten esteetön reitti välilaiturille tulee liian pitkäksi. Tässä ratkaisussa haasteena on kulkuväylän lumenpoisto ja liukkaudentorjunta. Tämä ongelma on ratkaistavissa kattamalla joko luiskattu osuus tai koko matka laiturille saakka. Fasaanin alikäytävän rakenteissa on varaus luiskan rakentamiselle. Luiska olisi kaltevuudeltaan 5 % ja sen pituudeksi tulisi noin 70 metriä. Loput kulkuväylästä olisi radan kv-tasossa. Kuten vaihtoehdossa 1, nykyinen tasoristeys puretaan, jolloin raiteiden R001 ja R002 nopeusrajoitus voidaan nostaa 120 km/h.

7 Sivu 7 Kuva 3 Luiska Fasaanin alikäytävästä keskilaiturille Vaihtoehto VE 3 Nykyiset keskilaiturille vievät portaat ovat jyrkät. Mahdollisuutena keskilaiturille kulkemisen helpottamiseksi on nykyisten portaiden loiventaminen. Nykyisten portaiden yhteyteen ei mahdu hissiä. Nykyisten portaiden nousu on 15 cm ja etenemä 30 cm, eli portaiden kaltevuus on 50 %. Portaita on 31 kpl, joista yksi on 1,2 metrin levähdystasanne. Portaiden pituus on yhteensä 10,2 m. Korkeusero on 4,65 m. Suraku-ohjeiden mukaisissa portaissa nousu olisi 12 cm ja etenemä 39 cm, eli portaiden kaltevuus olisi 30,8 %. Portaiden lukumääräksi tulisi laiturin korottamisen myötä noin 42 kpl ja välitasanteita tulisi 2 kpl. Portaiden pituudeksi tulisi noin 19,6 m. Portaiden muuttaminen luiskaksi ei ole järkevä vaihtoehto, koska 5 % luiskan pituudeksi tulisi noin 90 metriä, joka lyhentäisi laituria merkittävästi.

8 Sivu 8 Kuva 4 Nykyiset portaat keskilaiturille

9 Sivu 9 Vaihtoehto VE 4 Vaihtoehtona 4 on uuden ylikulkusillan rakentaminen laiturien ja pysäköintialueen välille. Ylikulkusilta rakennetaan raiteiden R001, R002, R003, R004 ja R005 yli. Sillalta on portaat sekä hissiyhteys molemmille laitureille ja pohjoispuolen pysäköintialueelle. Ylikäytävän voisi mahdollisesti sijoittaa joko laiturin keskivaiheille tai laiturin itäpäähän. Kuvassa 5 on esimerkki ylikäytävästä. Kuva 5 Esimerkki ylikulkusillasta (Espoo) Nopeusrajoituksista Nykyisellään nopeuskaavion mukaan nopeusrajoitus Ilmalasta Kauniaisiin saakka on 120 km/h. Nopeusrajoitus laskee 100 km/h heti Kauniaisten aseman länsipuolella kohdassa ja nousee takaisin 120 km/h vasta Espoon keskuksessa. Tämän lisäksi nykyisen keskilaiturille menevän tasoristeyksen kohdalla on 30 m pitkä 80 km/h nopeusrajoitusalue , joka on nopeuskaaviossa ilmoitettu vain huomautuksena koska kaaviota ei ole päivitetty. Jos nykyinen tasoristeys poistetaan, on tämä pistemäinen 80 km/h nopeusrajoitus mahdollista poistaa, joskin 100 km/h rajoitusalue alkaa heti aseman länsipuolella. Laiturin vaara-alueen leveys on 1,0 m 120 km/h nopeuteen saakka.

10 Sivu 10 VAIHTOEHTOJEN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI 1. Laiturien korotus Turvallisuus Ei vaikutusta. Esteettömyys Nousu laiturilta matalalattiajunaan muuttuu esteettömäksi. Rakennettavuus Rakentaminen edellyttää liikennekatkoja rakennettavan laiturin viereiselle raiteelle. Liikenne on mahdollista järjestää siten, että aseman kohdalla on aina vähintään yksi raide käytettävissä. Raiteen R002 ollessa suljettuna, voidaan liikenne ohjata raiteelle R001 vaihteiden V001, V002, V003 ja V004 kautta. Raiteen R001 ollessa suljettuna liikenne voidaan ohjata raiteelle R003 vaihteiden V005 ja V006 kautta. Ohittaminenkin onnistuu, jos Kauniaisten opastimille on määritetty 0-ohiajovara (todennäköisesti on). Laitureiden korottamista ei todennäköisesti voida pitää enää aseman kunnostamistoimenpiteenä, jolloin Trafin vaatimukset aseman järjestelmien tasosta nousevat. Tämä tarkoittaisi EU-lainsäädännön vaatiman byrokratian lisääntymistä, kun asemalle on rakennettava saavutettavuus-yte:n mukaisia esteettömiä reittejä ja etäisyyksiä, aseman kalusteiden, pintamateriaalien, valaistuksen ja informaatiojärjestelmien uusimista. Liikenteenhaitat ja hyödyt (junaliikenne, kevyt liikenne, liityntä ja saatto) Ei vaikutuksia junaliikenteeseen. Kevyen liikenteen yhteydet ja yhteydet liityntäpysäköintialueille pysyvät nykyisellään. Vaikutukset turvalaitteisiin Ei turvalaitemuutoksia. Vaikutukset kaupunkiradan rakentamiseen Kaikki laiturit joudutaan purkamaan ja rakentamaan uudelleen kaupunkiratavaiheessa, koska niiden sijainnit ja korot muuttuvat. Ainoastaan laiturielementit on mahdollista hyödyntää uusissa laitureissa. Vaikutukset hoitoon ja kunnossapitoon Ei vaikutusta.

11 Sivu Vaihtoehto VE 0+ Yleistä nykytilasta Nykyisellään tasoristeyksessä ylitetään kaksi pääraidetta. Tasoristeyksen varoituslaitoksessa ei ole puomeja, pelkästään ääni- ja valoyksiköt (kuva). Junan lähestyessä valo vilkkuu ja varoitusääni kilkattaa. Turvallisuus Tasoristeyksen turvallisuutta voidaan parantaa lisäämällä siihen puomit. LCWS tekniikan käyttö Luoman seisakkeen LCWS testijärjestelmässä ei ollut puomeja käytössä, joten puomit pitäisi erikseen hankkia. Ei ole varmuutta voiko LCWS järjestelmässä käyttää muita kuin valmistajan omia puomeja. Valmistajan mukaan Luomassa testikäytössä olleen LCWS ohjelmiston muuttaminen jatkuvaan käyttöön aiheuttaisi lisäkustannuksia. Tässä vaihtoehdossa tiedonvaihdon puuttuminen asetinlaitteen kanssa ei ole niin merkittävä kuin VE1:ssä, koska suurin osa liikennöinnistä tapahtuu raiteilla 1 ja 2. Vääriä hälytyksiä tulisi kuitenkin aika ajoin, joten LCWS ei ole suositeltava ratkaisu. Nykyisen tekniikan käyttö Halvempi ja helpompi vaihtoehto LCWS-tekniikalle olisi lisätä tarvittaessa nykyiseen varoituslaitokseen yleisesti käytetty puomityyppi. Esteettömyys Kulku laitureiden välillä helpottuu hieman, kun tasoristeysten kansirakenne ja niihin liittyvät päällysteet uusitaan. Rakennettavuus Puomit ja kansirakenteen uusiminen ovat rakennettavuudeltaan helposti toteutettavissa. Liikenteenhaitat ja hyödyt (junaliikenne, kevyt liikenne, liityntä ja saatto) Ei juuri vaikutuksia junaliikenteeseen. Kevyen liikenteen yhteydet ja yhteydet liityntäpysäköintialueille pysyvät nykyisellään. Vaikutukset turvalaitteisiin Muutokset kohdistuvat varoituslaitokseen. Vaikutukset kaupunkiradan rakentamiseen Tasoristeys poistuu käytöstä kaupunkiratavaiheessa. Vaikutukset hoitoon ja kunnossapitoon Ei vaikutusta. Kuva 6: nykyisen tasoristeyksen varoituslaitos

12 Sivu Vaihtoehto VE 1, tasoristeys raiteelle R003 Yleistä Nykyisen tasoristeyksen siirtäminen raiteelle 3 edellyttää asetinlaite- ja turvalaitemuutoksia. Raiteet R004 ja R005 poistetaan käytöstä. Mahdollisia ratkaisuja ovat vaihteiden V009 ja V010 purkaminen tai vaihteiden lukitseminen kielisalvalla ja raidepuskinten rakentaminen tasoristeysten kohdalle. Paras ratkaisu on poistaa vaihteet, tällöin estetään vaihteiden vikaantuminen ja yksiköiden liikennöinti epähuomiossa raiteille, jos liikenteenohjaaja antaa luvan ajaa raiteille. Raidepuskimia ei myöskään tällöin tarvita. Vaihteiden lukitseminen kielisalvalla ei ole suositeltavaa, koska ne on tarkoitettu vain väliaikaiseen käyttöön, ja mahdollisuus vaihteiden vikaantumiselle säilyy. LCWS-järjestelmän käyttö uuden laituripolun kohdalla Testikäytössä olevan ohjelmiston muuttaminen jatkuvaan käyttöön aiheuttaisi valmistajan mukaan kustannuksia. Pilottihankkeessa ei ollut puomeja, joten ne tulisi tarvittaessa hankkia. Testikäytössä ollut LCWS-laitteisto ei ollut ratapihan kohdalla vaan seisakkeella, jossa ei ollut vaihteita. Testijärjestelmä ei tukenut liityntää ja tiedonvaihtoa asetinlaitteen kanssa, joten se ei ole asetinlaiteriippuvainen. Jos LCWS-järjestelmä otettaisiin käyttöön testiohjelmiston pohjalta, se hälyttäisi riippumatta junan tuloraiteesta. Tässä vaihtoehdossa riittäisi, että hälytys käynnistyisi ennen junan saapumista raiteelle R003. Käytännössä tulisi siis lähes pelkästään turhia hälytyksiä, koska liikenne on lähinnä raiteilla R001 ja R002. Liitynnän lisäys asetinlaitteeseen vaatisi ohjelmiston suurta projektointia, koska järjestelmää ei ole suunniteltu ratapihoille vaan linjaosuuksille. LCWS ei ole käytännöllinen ratkaisu vaihtoehtoon VE1. Nykyisen järjestelmän siirto uudelle sijainnille Jos nykyisen järjestelmän elementit siirrettäisiin uudelle sijainnille, yhteys välilaiturille katkeaisi muutoksen ajaksi. Muutos edellyttäisi uutta kaapelointia, alituksia ja perustuksia. Nykyisen järjestelmän siirto ei ole käytännöllinen eikä turvallinen ratkaisu. Suositeltavin ratkaisu on kokonaan uuden varoituslaitoksen rakentaminen uuden laituripolun kohdalle. Tällöin yhteys välilaiturille säilyy nykyisen tasoristeyksen kautta rakentamisen aikana. Turvallisuus Matkustajien turvallisuus paranee tasoristeyksen siirtyessä raiteelle R003. Tässä ratkaisussa matkustajat ylittävät vain tilapäiseen käyttöön tarkoitetun raiteen, johon on asennettu valvontalaitteet. Nykytilanteessa ylitettävät raiteet ovat vilkkaasti liikennöityjä. Nykyiseen tasoristeykseen asennetaan lukittu portti huoltoliikennettä varten. Esteettömyys Vaikutus esteettömyyden olisi sama kun vaihtoehdossa VE 0+. Laiturin päähän (jos itäpää) tai reunalle (länsipää) on rakennettava esteetön luiska. Esteetön

13 Sivu 13 reitti pysäköintialueen kautta on järjestettävissä suhteellisen vähäisillä muutoksilla. Rakennettavuus Vaatii muutoksia uudelle pysäköintialueelle. Rakentaminen vähäisessä käytössä olevien raiteiden kohdalle on helposti toteutettavissa. Esteetön reitti pysäköintialueen kautta on mahdollista rakentaa pysäköintialueen länsireunaan. Tällöin pysäköintialuetta pitäisi kaventaa muutaman pysäköintipaikan verran. Kulkuväylän rakentaminen edellyttää suhteellisen vähäisiä rakenteellisia muutoksia. Vaihtoehtoisesti kulun voi laittaa suoraan pysäköintialueelta lähes mistä kohtaa tahansa keskelle laituria tai laiturin itäpäähän poistaen muutaman pysäköintipaikan. Jatkosuunnittelussa ja kulkuväylän paikkaa päätettäessä tulee kuitenkin huomioida tulevan liityntäpysäköintilaitoksen suunnitelmat, mikäli pysäköintilaitos rakennetaan ennen kaupunkiradan toteutusta. Esteettömän reitin edellytyksenä on jatkuva enintään 8 % kaltevuus raiteen R003 ylittävästä tasoristeyksestä laiturille. Nykyinen laituri on noin 20 cm kiskonselkää korkeammalla. Jos laituria ei koroteta, voi tarvittavan noin 2 metrin luiskan rakentaa poikkisuuntaisesti laituriin nähden loveamalla nykyistä laituria hieman. Jos laitureita korotetaan, tulee luiskasta niin pitkä, että se pitää asemoida laiturin suuntaiseksi. Tällöin laiturin reunaan rakennetaan laiturin suuntainen noin 2 m leveä ja noin 7 m pitkä luiska jolloin laiturileveydeksi jää tällä kohdalla noin 4 metriä. Raiteiden R004 ja R005 ylitykseen ei tarvita laippaurallisia tasoristeyksen kansirakenteita koska raiteita ei käytetä. Raiteiden päälle voi rakentaa yhtämittaisesti asfalttipäällystetyn kulkuväylän. Liikenteenhaitat ja hyödyt (junaliikenne, kevyt liikenne, liityntä ja saatto) Kulkuyhteys liityntäpysäköintialueen ja välilaiturin välillä paranee. Kulkuyhteys 1-laiturin ja välilaiturin välillä puolestaan heikkenee. Tasoristeyksen poisto mahdollistaa junaliikenteelle läpiajavan liikenteen nopeuden nostoon 120 km/h. Vaikutukset kaupunkiradan rakentamiseen Tasoristeys ja tarve sille poistuvat kaupunkiratavaiheessa. Vaihdeyhteys pitää mahdollisesti rakentaa uudelleen raiteille R004 ja R005 kaupunkiradan rakentamisen aikaista raideliikennettä varten. Vaikutukset hoitoon ja kunnossapitoon Tarve huoltoyhteydelle nykyisen tasoristeyksen kautta säilyy, mikäli yhteys välilaiturille toteutetaan laiturin länsipäässä. Tällöin uuden laituriyhteyden talvihoitoa ei ole mahdollista tehdä kokonaan koneellisesti.

14 Sivu Vaihtoehto VE 2, luiska Fasaanin alikäytävästä Turvallisuus Turvallisuus paranee tasoristeyksen poistuessa. Kulkuväylän molemmille puolille tulee suoja-aita turvallisuuden varmistamiseksi. Esteettömyys Esteettömyys paranee, kun Fasaanin alikäytävästä tulee esteetön reitti. Reitistä tulee tosin liian pitkä, mikäli invapaikkoja ei siirretä lähemmäs Fasaanin alikulkua. Tämä edellyttää hyvää opastusta siirtyneille pysäköintipaikoille. Rakennettavuus Luiska on sillan rakenteiden kannalta toteuttamiskelpoinen ratkaisu, koska siltaan on rakennettaessa jätetty 3,5 m leveä varaus juuri tällaisen keskilaiturille vievän luiskan rakentamista varten. Luiskan rakentaminen edellyttäisi tukiseinät molemmille puolille luiskaa lähes koko matkalta ja useiden sähköratapylväiden siirtämistä. Sähköratapylväiden siirrot ja luiskan rakentaminen radan lähellä rajoittavat junaliikennettä ja aiheuttavat liikennekatkoja. Liikenteenhaitat ja hyödyt (junaliikenne, kevyt liikenne, liityntä ja saatto) Esteettömästä kulkureitistä välilaiturilta länteen päin tulee huomattavasti nykyistä pidempi. Välilaiturilta Fasaanin alikäytävän kautta Helsingintietä pitkin Tunnelitielle on matkaa noin kilometri. Toisaalta kulkuyhteydet välilaiturilta itään päin paranevat nykyisestä. Fasaanin alikäytävän lähelle on tarve saada invapysäköintipaikkoja. Näille mahdollinen sijainti olisi alikäytävästä koillispuolelle nousevan luiskan yläpäässä Helsingintien ja Kerankujan risteyksen vieressä, jossa on tyhjää LR-aluetta, johon mahtuisi muutama pysäköintipaikka. Alueelle tulee kaupunkiradan lisäraiteita, eli sitä ei ole mahdollista hyödyntää enää kaupunkiratavaiheessa. Toisaalta siinä vaiheessa esteetön kulku järjestyy Tunnelitien puolelta. Tasoristeyksen poisto mahdollistaa junaliikenteelle läpiajavan liikenteen nopeuden nostoon 120 km/h. Radan turvalaitemuutos Tasoristeyksen varoituslaitoksen poistumisesta tulee vähäisiä muutoksia. Sähköratamuutokset Luiskan matkalla sijaitsee useita sähköratapylväitä, joita joudutaan muuttamaan portaalirakenteiksi.

15 Sivu 15 Kuva 7 Näkymä keskilaiturin päästä Fasaanin AK:n suuntaan Vaikutukset kaupunkiradan rakentamiseen Luiska on mahdollista säilyttää myös kaupunkiratavaiheessa. Tuleva kaupunkiradan pohjoinen keskiraide sijaitsee hyvin lähellä nykyistä raidetta R003, joka puretaan kaupunkiratavaiheessa. Sähköratamuutoksissa kannattaa ottaa huomioon mahdollisimman hyvä yhteensopivuus kaupunkiratasuunnitelmien kanssa. Vaikutukset hoitoon ja kunnossapitoon Kulkuväylän talvihoito on ongelmallista. Ratkaisuna on esitetty kulkuväylän rakentaminen katettuna luiskan matkalta (70 m). Mahdollisesti väylän voisi kattaa koko matkalta laiturille saakka (220 m). Huoltoyhteys laiturille järjestetään joko nykyisen tasoristeyksen kautta varustamalla se lukittavalla portilla tai luiskan kautta, jos tarvittava huoltokalusto mahtuu kulkemaan alikäytävän ja luiskan kautta keskilaiturille. Tällöin voitaisiin nykyinen tasoristeys sulkea kokonaan. 5. Vaihtoehto VE 3, portaiden loiventaminen Turvallisuus Turvallisuus ei parane pelkästään portaita loiventamalla, koska reitistä ei tule esteetöntä ja tarve tasoristeykselle säilyy. Esteettömyys Esteettömyys paranee nykyisen portaan loiventamisesta.

16 Sivu 16 Rakennettavuus Porraskäytävä on mahdollista loiventaa, mutta hissi ei mahdu portaiden kanssa. Rakentaminen edellyttää nykyisten raiteiden työn aikaista tukemista. Liikenteenhaitat ja hyödyt (junaliikenne, kevyt liikenne, liityntä ja saatto) Rakentamisen aikana junaliikenne ei häiriinny merkittävästi. Kulku keskilaiturille on mahdollista rakentamisen aikana vain tasoristeyksen kautta. Porraskäytävän pidentyessä keskilaituri lyhenisi nykyisestä 194 metristä noin 184 metriin. Mikäli laituripituutena halutaan säilyttää 194 m, on sen pidentämistä tutkittava jatkosuunnittelussa. Radan turvalaitemuutos Ei turvalaitemuutoksia. Vaikutukset kaupunkiradan rakentamiseen Portaiden loiventamisen hyöty ulottuu vain kaupunkiradan rakentamisen saakka, koska Tunnelitien silta ja portaat rakennetaan kokonaan uusiksi kaupunkirataa rakennettaessa. Vaikutukset hoitoon ja kunnossapitoon Ei vaikutuksia. Huoltoyhteys laiturille säilyy nykyisen tasoristeyksen kautta. 6. Vaihtoehto VE 4, ylikäytävä Turvallisuus Turvallisuus paranee tasoristeyksen poistuessa. Esteettömyys Esteettömyys paranee hissiyhteyksien myötä. Rakennettavuus Ylikäytävä mahdollista rakentaa ilman suuria junaliikennehäiriöitä. Hissien ja portaiden mahdollisten sijaintien määrittäminen vaatii tarkempaa tarkastelua. Liikenteenhaitat ja hyödyt (junaliikenne, kevyt liikenne, liityntä ja saatto) Kulkuyhteydet pysäköintialueen ja laitureiden välillä paranevat merkittävästi. Tasoristeyksen poisto mahdollistaa junaliikenteelle läpiajavan liikenteen nopeuden nostoon 120 km/h. Radan turvalaitemuutos Tasoristeyksen varoituslaitoksen poistumisesta tulee vähäisiä muutoksia. Vaikutukset kaupunkiradan rakentamiseen Ylikäytävän hyödyntäminen kaupunkiratavaiheessa asettaisi rakentamisratkaisuille useita rajoituksia ja haasteita. Hissit ja portaat pitäisi rakentaa kaupunkiradan laitureiden kohdalle, eli noin 30 cm korkeammalle kuin nykyiset laiturit jos ne korotetaan. Pysäköintialueen puolella kulku hissiin ja portaisiin pitäisi olla noin metri pysäköintialueen pintaa korkeammalla. Asemarakennuksen puolella hissi ja portaat pitäisi sijoittaa yhtä kauas radasta kuin asemarakennus, että lai-

17 Sivu 17 turin lisäksi myös tuleva kevyen liikenteen raitti (laatukäytävä) mahtuu sen alta. Keskilaiturille tuleva hissi ja porras kaventaisivat laiturin noin kahteen metriin joka on niukasti sallittava leveys, mutta ratkaisuna huono. Jos ylikäytävä rakennettaisiin toimivaksi myös kaupunkiradan kanssa, niin sen tarpeellisuus vähenisi kaupunkiratavaiheessa kuitenkin olennaisesti, kun esteetön yhteys Tunnelitieltä tulee noin 100 m päähän ylikäytävästä keskelle tulevaa laituria. Se palvelisi kuitenkin erityisesti Kauniaisten itäpuolelta tulevia junamatkustajia.

18 Sivu 18 KUSTANNUSARVIO JA YHTEENVETO Kaikista vaihtoehdoista on laadittu alustava kustannusarvio. Laskentaan on käytetty Forepalvelun hankeosalaskentaa ja asiantuntija-arvioita. Kustannusarviossa on otettu huomioon vain rakentamisen liittyvät kustannukset. Kustannusarviot ovat esitetty taulukossa 1. Tarkemmat laskelmat eriteltyinä ja vaihtoehtojen pohdintaa on liitteenä. Taulukko 1. Kauniaisten asemaseudun turvallisuuden ja esteettömyyden parantamisen vaihtoehtojentarkastelun kustannusarvio Parannusvaihtoehto Laiturin korotus (reunalaituri) Kustannusarvio (euroa) k Laiturin korotus (välilaituri) k Vaihtoehto VE k Vaihtoehto VE 1, tasoristeyksen siirto raiteelle k Vaihtoehto VE 2, luiska Fasaanin alikäytävästä 1300 k Vaihtoehto VE 3, portaiden loiventaminen 400 k Vaihtoehto VE 4, uusi ylikäytävä k Yhteenveto Laiturien korotus Vaihtoehto VE 0+ Vaihtoehto VE 1 Vaihtoehto VE 2 Vaihtoehto VE 3 Vaihtoehto VE 4 Hyödyt ja haitat + Esteetön nousu junaan - Laiturit rakennetaan uudelleen Kaupunkiradan yhteydessä + Halpa ratkaisu - Tasoristeys ja nopeusrajoitus säilyvät - Turvallisuus ja esteettömyys paranevat vain vähän + Nykyisen tilalle huomattavasti turvallisempi tasoristeys + Nopeusrajoitus voidaan nostaa 120 km/h + Kohtuullinen hinta - Puretaan Kaupunkiradan yhteydessä + Tasoristeys korvataan esteettömällä ja turvallisella yhteydellä + Nopeusrajoitus voidaan nostaa 120 km/h + Toimii myös Kaupunkiradan valmistuttua - Kallis hinta + Nykyistä turvallisemmat portaat - Tasoristeys ja nopeusrajoitus säilyvät - Portaat rakennetaan uudelleen Kaupunkiradan yhteydessä + Tasoristeys korvataan esteettömällä ja turvallisella yhteydellä + Nopeusrajoitus voidaan nostaa 120 km/h - Kallis hinta - Soveltuu huonosti yhteen Kaupunkiradan kanssa

19 Sivu 19 TOIMENPIDESUOSITUS JA JATKOTOIMENPITEET Tehdyn vaihtoehtovertailun perusteella konsultti ehdottaa toteutettavaksi VE1:tä ilman laitureiden korottamista. Näin saadaan poistettua nykyinen vaarallinen tasoristeys, parannettua esteettömyyttä ja nostettua junien nopeusrajoitusta kohtuullisilla rakentamiskustannuksilla. Laitureiden korottaminen olisi tärkeää pyörätuolilla ja lastenvaunujen kanssa junaan kulkeville, mutta se aiheuttanee niin suuren panostuksen aseman muihinkin järjestelmiin, ettei sille välttämättä löydy rahoitusta. Reunalaiturin vaara-alueelle suositellaan heti toteutettavaksi asianmukaiset näkyvät ja tuntoon perustuvat vaara-alueen ja vaara-alueen rajan pinnoitukset. Aseman parantamisen taloudellisia toteuttamisedellytyksiä tulee selvittää Kauniaisten kaupungin ja liikenneviraston yhteistyöllä.

20 Sivu 20 Kustannusarvioiden laskelmat Laiturin korottaminen Uusi korkea 210 m pitkä 5 m leveä reunalaituri maksaa noin 280 k. Lisäksi laiturin korottamisen myötä aseman edustaa ja pysäköintialueen sekä laiturin välialuetta pitää rakentaa uudelleen loiventamalla tason muutoksen luiskaksi, tämän kustannusarvio noin 40 k. Saavutettavuus-YTE:n mukaiset informaatiojärjestelmät (tuntoon perustuva opastus, ohjaavat polut, seinien merkinnät, matkustajainformaatiojärjestelmät jne.), laiturikalusteet sekä käsijohteet ja valaistusjärjestelmät tuovat lisähintaa noin 150 k. Uusi kaksipuoleinen 200 m pitkä keskimäärin 6,2 m leveä keskilaituri maksaa noin 450 k. Jos keskilaituri rakennetaan toispuoleisena eikä laiturielementtejä ole raiteen R003 puolelle, maksaisi se noin 300 k. Tällöin laiturin hyödyllinen leveys kuitenkin kaventuisi. Kunnollisten 100 m pitkien katosten rakentaminen maksaisi noin 200 k laituria kohden. Vaihtoehto VE 0+ Puomien lisäämisessä nykyiseen varoituslaitokseen kustannuksia tulee uusista puomeista, kaapeloinneista ja asennustyöstä. Asiantuntija-arvio kustannuksista on ulkolaitemateriaalien osalta 30 k ja järjestelmän muutosten ja asennustyön osalta 25 k. Kansirakenteiden ja niihin liittyvien päällysteiden uusimisen kustannusarvio on noin 15 k. Yhteensä kustannusarvio 70 k Vaihtoehto VE 1 Uuden varoituslaitoksen rakentaminen maksaa asiantuntija-arvion mukaan noin k. Hinta koostuu asetinlaitemuutoksesta (100 k ) ja varoituslaitoksesta ( k ). Puomilaitteiston osuus varoituslaitoksen hinnasta on noin 30 k. Kulkuväylän rakentaminen edellyttää uutta tasoristeystä, uutta päällysrakennetta kahden raiteen yli, muutostöitä pysäköintialueelle riippuen valittavasta reitistä ja luiskan rakentamisen laiturille, jonka kustannus riippuu siitä korotetaanko laituria vai ei. Raidepuskinten tai vaihteiden poistamisen kustannus on noin 30 k. Muiden muutostöiden kustannusarvio on noin k. Yhteensä noin k. Yhteensä kustannusarvio noin k.

21 Sivu 21 Vaihtoehto VE 2, luiska Fasaanin alikäytävästä Alikäytävästä keskilaiturille rakennettavien tukimuurien ja katetun luiskan pituus on 70 metriä ja leveys 3,5 metriä. Asiantuntija-arvio katetun luiskan rakentamisesta on 4000 /m²: 70 m * 3,5 m * 4000 = 980 k Luiskan rakentaminen edellyttää työnaikaista tuettua, vesitiivistä ponttiseinää. Arvio 280 /m²: 130 m * 7 m * 280 /m² = 255 k Luiskan rakentaminen edellyttää nykyisten ratasähköpylväiden muuttamista portaaleiksi. Asiantuntija-arvio sähköradan muutostöille on 40 k. Lisäksi kevyen liikenteen yhteys luiskan päästä laiturille ja suoja-aidat sen ympärille maksavat noin 50 k. Yhteenlaskettu kustannusarvio luiskan rakentamiselle noin 1,3 M Mahdollisuus halvemman luiskan rakentamiseen on pysyvän ponttiseinän rakentaminen, arvio noin 350 k, lisäkustannus tulee tukiseinien korroosiosuojauksesta. Myös ponttiseinällä tuettu luiska on mahdollista kattaa, rakentamalla katos porapaalujen varaan. Vaihtoehto VE 3, portaiden loiventaminen Portaiden pituus kasvaisi nykyisestä 10,2 metristä 19,6 metriin, eli 9,4 metriä. Portaiden rakenteiden leveys on 4,7 metriä. Asiantuntija-arvio portaiden loiventamisen kustannuksesta on 3000 /m²: 19,6 m * 4,7 m * 3000 /m² = 276 k Portaiden lisäksi nykyistä porraskatosta pitää jatkaa 9,4 metriä. Katoksen leveys on 4,0 metriä. Asiantuntija-arvio katoksen jatkamisen kustannuksesta on 2000 /m²: 9,4 m * 4,0 m * 2000 /m² = 75 k Porraskäytävän rakentaminen edellyttää raiteen työnaikaista tuentaa. Asiantuntija-arvio tuennan kustannuksesta 50 k. Yhteenlaskettu kustannusarvio portaiden loiventamiselle noin 400 k Vaihtoehto VE 4, uusi ylikäytävä Ylikäytävän rakentaminen rakentamisen kustannusarvio perustuu HOLA-laskelmaan ja asiantuntija-arvioon. Sillan, kolmen hissin ja kolmen portaan rakentaminen maksaisi noin 1,5 2,0 M riippuen sillan laatutasosta ja suunnitelmaratkaisujen tarkentumisesta.

Kaupunki vastaa liityntäpysäköintialueen suunnittelusta aina rataalueenturva-aitaan

Kaupunki vastaa liityntäpysäköintialueen suunnittelusta aina rataalueenturva-aitaan Dnro 4308/0824/2014 LIIKENNEVIRASTON JA KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS KAUNIAISTEN RAUTATIEASEMAN LIITYNTÄPYSÄKÖINTIALUEEN YLLÄPIDOSTA JA KULKUYHTEYKSIEN TURVALLISUUDEN PARANTAMISESTA 2 (5) Tämän

Lisätiedot

TAMPEREEN KESKUSAREENA RAKENNETTAVUUSSELVITYS

TAMPEREEN KESKUSAREENA RAKENNETTAVUUSSELVITYS TAMPEREEN KESKUSAREENA RAKENNETTAVUUSSELVITYS Aarno Kinnunen 08.03.2010 Raide- ja vaihdejärjestelyt ratapihan eteläpään vaihdejärjestelyt ovat Liikenneviraston tekemien muutossuunnitelmien mukaiset lukuun

Lisätiedot

Hyvinkää Hanko sähköistys ja tasoristeyksien turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma. Vihdin yleisötilaisuus

Hyvinkää Hanko sähköistys ja tasoristeyksien turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma. Vihdin yleisötilaisuus Hyvinkää Hanko sähköistys ja tasoristeyksien turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma Vihdin yleisötilaisuus 6.11.2018 Hyvinkää Hanko sähköistys ja tasoristeykset, yleisötilaisuus, Hyvinkää Kokouksen

Lisätiedot

LIIKENNEVIRASTO VT-010

LIIKENNEVIRASTO VT-010 Dnro 4198/0824/2014 LUONNOS 8.9.2014 LIIKENNEVIRASTO VT-010 LIIKENNEVIRASTON JA SUONENJOEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS SUONENJOEN RATAPIHAN PARANNUSTYÖ 1 SOPIMUSKOHDE 2(6) Liikenneviraston ja Suonenjoen

Lisätiedot

Keski-Pasilan keskus Tripla

Keski-Pasilan keskus Tripla Keski-Pasilan keskus Tripla Rakennustyön aikaiset liikenteenjärjestelyt v. 2014 2016 TIEDOTUSTILAISUUS 22.5.2014 ALUSTAVA VERSIO 15.5.2014 1 Keski-Pasilan keskus Tripla Rakennustyön aikaiset liikenteenjärjestelyt

Lisätiedot

Tampereen Kansi ja areena - hanke

Tampereen Kansi ja areena - hanke Tampereen Kansi ja areena - hanke Junaliikenteeseen vaikuttavat ratatyöt Päällysrakenne Vaihteet V005, V006, V008 ja V011 siirrot ja vaihdot. Vaihteiden V191, V012, V015 ja V013 purkaminen. Raiteiden R053,R075,R096

Lisätiedot

Riihimäki-Tampere -rataosan tarveselvitys

Riihimäki-Tampere -rataosan tarveselvitys Riihimäki-Tampere -rataosan tarveselvitys Liikennejärjestelmäasiantuntija Erika Helin 17.11.2017 Selvityksen tekemisestä Selvitys käynnistynyt alkuvuonna 2017, valmistuu loppuvuonna 2017. Kokonaisvaltainen

Lisätiedot

Espoon kaupunkirata välillä Leppävaara - Kauklahti Ratsukadun alikulkusilta Jännitetty betoninen jatkuva ulokepalkkisilta

Espoon kaupunkirata välillä Leppävaara - Kauklahti Ratsukadun alikulkusilta Jännitetty betoninen jatkuva ulokepalkkisilta Ratsukadun alikulkusilta Jännitetty betoninen jatkuva ulokepalkkisilta Ratsukadun alikulkusilta Hl 29,15 30,04 m Kokonaispituus 49,9 m 1,5 + 15,0 + 17,0 + 1,5 m 1,5 + 18,0 + 20,9 + 1,5 m Vinous 4 gon Vapaa

Lisätiedot

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS TIESUUNNITELMAN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Tiesuunnitelma liittyy osana Lakarin teollisuus- ja logistiikkaalueen kehittämiseen. Uusi

Lisätiedot

DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI

DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI Lopen sininen retkeilyreitti 3 km Lopen sininen reitti lähtee Tauluntien varressa olevalta pysäköintialueelta. Reitti kulkee aluksi kapeaa polkua pitkin mäntymetsikön

Lisätiedot

VT-043 LIIKENNEVIRASTON JA ORIMATTILAN KAUPUNGIN (JÄLJEMPÄNÄ KAUPUNKI), VÄLINEN SOPIMUS LÄHDEMÄEN (JÄLJEMPÄNÄ HENNA) ASEMAN RAKENTAMISESTA

VT-043 LIIKENNEVIRASTON JA ORIMATTILAN KAUPUNGIN (JÄLJEMPÄNÄ KAUPUNKI), VÄLINEN SOPIMUS LÄHDEMÄEN (JÄLJEMPÄNÄ HENNA) ASEMAN RAKENTAMISESTA LIVI/1786/04.02.01/2016 VT-043 LIIKENNEVIRASTON JA ORIMATTILAN KAUPUNGIN (JÄLJEMPÄNÄ KAUPUNKI), VÄLINEN SOPIMUS LÄHDEMÄEN (JÄLJEMPÄNÄ HENNA) ASEMAN RAKENTAMISESTA 2(8) Liikenneviraston ja Kaupungin ja

Lisätiedot

EI ASEMAKAAVAA. EI ASEMAKAAVAA Suunnitelmakartta JOENSUUN RATAPIHA. Ratasuunnitelma. Kmv Paksuniemen AKS. Rummun jatkaminen PARIKKALA

EI ASEMAKAAVAA. EI ASEMAKAAVAA Suunnitelmakartta JOENSUUN RATAPIHA. Ratasuunnitelma. Kmv Paksuniemen AKS. Rummun jatkaminen PARIKKALA EI ASEMAKAAVAA Suojaalueen raja Uusi levike radan kunnossapitoa varten () Paksuniemen AKS PARIKKALA Uusi liikenteenhoitoraide Uusi rautatiealueen raja Suojaalueen raja Rummun jatkaminen EI ASEMAKAAVAA

Lisätiedot

Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella lisätarkastelut Oikoradan osalta

Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella lisätarkastelut Oikoradan osalta 1 Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella lisätarkastelut Oikoradan osalta 7.6.2011 TIMO HUHTINEN 2 Työn tavoitteet Työn tarkoituksena oli selvittää millä alueilla Lahden Oikoradalla Ristikydön

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 196 29.10.2014. 196 Asianro 5773/10.03.01.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 196 29.10.2014. 196 Asianro 5773/10.03.01.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) 196 Asianro 5773/10.03.01.00/2014 Varstakadun, Luhtikujan, Lyhdekujan, Suvitien, Sormulanraitin ja Puutossalmentien kevyen liikenteen väylän katusuunnitelmaluonnoksien

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön esteettömyys. Saija Sikkilä, suunnittelija, Kynnys ry / Kynnys konsultit, 8.3.2011 Vapaan sivistystyön esteettömyys

Rakennetun ympäristön esteettömyys. Saija Sikkilä, suunnittelija, Kynnys ry / Kynnys konsultit, 8.3.2011 Vapaan sivistystyön esteettömyys Rakennetun ympäristön esteettömyys Saija Sikkilä, suunnittelija, Kynnys ry / Kynnys konsultit, 8.3.2011 Vapaan sivistystyön esteettömyys Fyysinen esteettömyys Jne. Tiedonsaannin esteettömyys Saavutettavuus

Lisätiedot

Kokemäki-Rauma, esiselvitys mahdollisuudesta käynnistää henkilöjunaliikenne. Mikko A. Heiskanen, Liikennevirasto

Kokemäki-Rauma, esiselvitys mahdollisuudesta käynnistää henkilöjunaliikenne. Mikko A. Heiskanen, Liikennevirasto Kokemäki-Rauma, esiselvitys mahdollisuudesta käynnistää henkilöjunaliikenne Mikko A. Heiskanen, Liikennevirasto 14.10.2015 Yleiskartta Kokemäki-Rauma rataosa 14.10.2015 Mikko Heiskanen 2 Rataosan kuvaus

Lisätiedot

RAUMA, LEIKARIN SEISAKKEEN (MATKUSTAJALAITURI) ALUSTAVA YLEISSUUNNITELMA

RAUMA, LEIKARIN SEISAKKEEN (MATKUSTAJALAITURI) ALUSTAVA YLEISSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 1 (9) RAUMA, LEIKARIN SEISAKKEEN (MATKUSTAJALAITURI) ALUSTAVA YLEISSUUNNITELMA Yleistä Rataosa Kokemäki Rauma avattiin liikenteelle 1897 yksityisenä ratana ja se siirtyi valtion omistukseen

Lisätiedot

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Valtimon kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 11.10.2011 VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Päivämäärä 11/10/2011 Laatija Jouni Mikkonen Tarkastaja

Lisätiedot

Päijät-Hämeen lähijunaliikenteen edellytykset

Päijät-Hämeen lähijunaliikenteen edellytykset Päijät-Hämeen lähijunaliikenteen edellytykset Liite 1: Asemakortit Sito Oy 9.9.2013 Lahti, Lahti käytössä (Lahti-Heinola-rataosa) Raiteita (joista sähköistetty) 5 (5) Matkustajapalvelut asemalla Odotustilat

Lisätiedot

Pasila junaliikenteen solmukohtana Useita parannuksia suunnitteilla

Pasila junaliikenteen solmukohtana Useita parannuksia suunnitteilla Pasila junaliikenteen solmukohtana Useita parannuksia suunnitteilla Jarmo Nirhamo ja Heidi Mäenpää Liikennevirasto 12.5.2014 Sisältö Nykytilanne Ratahankkeet Pasilan alueella Läntinen lisäraide 2 Nykytilanne

Lisätiedot

PAIMION KAUPUNKI TEKNISET- JA YMPÄRISTÖPALVELUT APILATIEN KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU

PAIMION KAUPUNKI TEKNISET- JA YMPÄRISTÖPALVELUT APILATIEN KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU PAIMION KAUPUNKI TEKNISET- JA YMPÄRISTÖPALVELUT APILATIEN KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU SUUNNITELMASELOSTUS 20.6.2018 SUUNNITELMASELOSTUS 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. HANKKEEN PERUSTIEDOT 3 1.1. Yleistä 3 1.2.

Lisätiedot

Kiteen uusi paloasema

Kiteen uusi paloasema Kiteen uusi paloasema Liittymätarkastelu LUONNOS Juha Korhonen 4.12.2015 Sito Best for Your Environment Paloaseman suunnittelualueen sijainti Liite 5 Liikenneympäristö ja suunnittelualue Suunnittelualue

Lisätiedot

Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Tampere Siuro Liite 1 /1

Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Tampere Siuro Liite 1 /1 Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Tampere Siuro Liite 1 /1 Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Siuro Heinoo Liite 1 /2 Perinteisen kaluston nopeuskaavio, Heinoo Ahvenus Liite 1 /3 Perinteisen kaluston

Lisätiedot

LIIKENNEVIRASTO KAUNIAISTEN KAUPUNKI VR YHTYMÄ OY

LIIKENNEVIRASTO KAUNIAISTEN KAUPUNKI VR YHTYMÄ OY LIIKENNEVIRASTO KAUNIAISTEN KAUPUNKI VR YHTYMÄ OY LIIKENNEVIRASTON (LIV), KAUNIAISTEN KAUPUNGIN (KK) ja VR YHTYMÄ Oy:n (VR) VÄLINEN SOPIMUS KAUNIAISTEN RAUTATIEASEMAN LIITYNTÄ-PYSÄKÖINTIALUEEN SUUNNITTELUSTA,

Lisätiedot

YLIVIESKA ALUSTAVAN YLEISSUUNNITELMAN PÄIVITYS SUUNNITELMASELOSTUS YLIVIESKAN ASEMAN ALIKÄYTÄVÄ

YLIVIESKA ALUSTAVAN YLEISSUUNNITELMAN PÄIVITYS SUUNNITELMASELOSTUS YLIVIESKAN ASEMAN ALIKÄYTÄVÄ YLIVIESKA SUUNNITELMASELOSTUS YLIVIESKAN ASEMAN ALIKÄYTÄVÄ Siltasuunnittelu Laatinut: 10.4.2017 Lea Yläsaari Tarkastanut: 10.4.2017 Pekka Mantere Geosuunnittelu Laatinut: 10.4.2017 Arto Keski-Opas Tarkastanut:

Lisätiedot

Esteettömyysohjeet suunnittelijan käytössä, case Kuusamo, Pudasjärvi ja Limingan taajama

Esteettömyysohjeet suunnittelijan käytössä, case Kuusamo, Pudasjärvi ja Limingan taajama Esteettömyysohjeet suunnittelijan käytössä, case Kuusamo, Pudasjärvi ja Limingan taajama 23.2.2003 Ramboll / Erkki Sarjanoja Esteettömyyden mahdollisuudet Missä ja milloin fyysisen ympäristön esteettömyys

Lisätiedot

LENTORADAN LISÄTARKASTELUT KUUMA-KUNTIEN ALUEELLA TOINEN OSIO

LENTORADAN LISÄTARKASTELUT KUUMA-KUNTIEN ALUEELLA TOINEN OSIO LENTORADAN LISÄTARKASTELUT KUUMA-KUNTIEN ALUEELLA TOINEN OSIO 19.4.2011 Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella, osa2 1 ESIPUHE Työ on jatkoa Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 3640/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 3640/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 (1) 123 Asianro 3640/10.03.01.00/2018 Lehtoniementie (välillä Kotilokatu - Susisalmenkatu), Kuikkakuja ja Kaivannonlahdenkatu katusuunnitelmaluonnoksien hyväksyminen

Lisätiedot

Ratahanke Seinäjoki-Oulu

Ratahanke Seinäjoki-Oulu Ratahanke Seinäjoki-Oulu Mediatilaisuus 20.6.2016 20.6.2016 Ratahanke Seinäjoki-Oulu Mediatilaisuus 24.8.2015 Ohjelma: 11:00 Ratahankkeen yleisinfo, Tommi Rosenvall (Liikennevirasto) Kempele: Kempeleen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (5) 311 Ryj / Valtuutettu Henrik Nyholmin aloite metroasemien varauloskäyntien kausiluonteisesta käytöstä päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti katsoa

Lisätiedot

PYSÄKÖINTI MARJA-VANTAA. Ympäristösi tekijä

PYSÄKÖINTI MARJA-VANTAA. Ympäristösi tekijä 1 PYSÄKÖINTI MARJA-VANTAA KOKOUS 29.11.2010 2 MARJA-VANTAA LUOLAPYSÄKÖINTI Voidaan yleensä sijoittaa ja asemoida melko vapaasti Tarvitaan yleensä alueellinen pysäköintiyhtiö Vaiheittain rakentaminen haastavaa

Lisätiedot

Isojoen esteettömyyskävelyn yhteenveto

Isojoen esteettömyyskävelyn yhteenveto Isojoen esteettömyyskävelyn 10.10.2017 yhteenveto Yleistä Esteetön ympäristö parantaa erityisesti iäkkäiden mahdollisuuksia omatoimiseen ja turvalliseen liikkumiseen. Iäkkäiden lisäksi esteettömästä ympäristöstä

Lisätiedot

Pori Tampere raideliikenteen jatkokehittäminen

Pori Tampere raideliikenteen jatkokehittäminen Pori Tampere raideliikenteen jatkokehittäminen Esittely Tenho Aarnikko tenho.aarnikko@sito.fi 28.11.2012 SATAKUNTAVALTUUSKUNTA 2 TYÖRYHMÄ Jäsenet: Porin kaupunki: apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus, työryhmän

Lisätiedot

Jonkkunen Manta tasoristeysten turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma, Masku. Maskun Yleisötilaisuus

Jonkkunen Manta tasoristeysten turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma, Masku. Maskun Yleisötilaisuus Jonkkunen Manta tasoristeysten turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma, Masku Maskun Yleisötilaisuus 8.1.2019 Yleisötilaisuuden ohjelma -Väylävirasto ja virastouudistus -Ratasuunnitelma -Suunnittelualue

Lisätiedot

Santalahden pysäkkitarkastelu

Santalahden pysäkkitarkastelu 26.3.2018 Santalahden pysäkkitarkastelu Johdanto Santalahdessa raitiotie kulkee Rantatie-katua pitkin ja jatkaa sillalla kohti Hiedanrannan Järvikaupunkia (KH:n päätös 12.2.2018). Santalahden kohdalla

Lisätiedot

Kerassa ja Koivuhovissa edellyttää. laitureiden kulkuyhteydet. Espoon kääntöraide. rakennetaan kokonaisuudessaan.

Kerassa ja Koivuhovissa edellyttää. laitureiden kulkuyhteydet. Espoon kääntöraide. rakennetaan kokonaisuudessaan. ESPOON KAUPUNKIRATA YLEISSUUNNITELMA 2003 LIITE 1. Alustavat työvaiheet 1 (3) ALUSTAVAT TYÖVAIHEET Ensimmäinen vaihe Liikennöinti tapahtuu nykyisiä raiteita ja kaikilla asemilla matkustajien käytössä ovat

Lisätiedot

Kuvia Kauniaisten keskusta-alueen muutoksesta 1900-luvun alusta vuoteen 2010. Muuttuva keskusta

Kuvia Kauniaisten keskusta-alueen muutoksesta 1900-luvun alusta vuoteen 2010. Muuttuva keskusta Kuvia Kauniaisten keskusta-alueen muutoksesta 1900-luvun alusta vuoteen 2010. Muuttuva keskusta GRANKULLA GRANKULLA KAUNIAINEN 1900-1910 (KAUNIAINEN) 1900-luvun alku - noin 1920-luvulle Thurmanin puistotie

Lisätiedot

RATAKISKOJEN KÄSITTELY TYÖMAALLA

RATAKISKOJEN KÄSITTELY TYÖMAALLA Ratakiskojen käsittely 1 (9) 4.7.1998 111/71/98 Ratahallintokeskuksen työmaat Työmaavastaavat Työpäälliköt Urakoitsijat Kunnossapitäjät RATAKISKOJEN KÄSITTELY TYÖMAALLA Kiskot ovat hankalasti käsiteltävästä

Lisätiedot

Yksityisteiden liikenneturvallisuudesta

Yksityisteiden liikenneturvallisuudesta Yksityisteiden liikenneturvallisuudesta Elina Kasteenpohja Yksityisteiden turvallisuudesta Kuolemaan johtaneista moottoriajoneuvoonnettomuuksista (229) vuonna 2009 tapahtui Yksityisteillä ja alueilla 24

Lisätiedot

Rataverkon haltijuus. Suomen Satamaliitto 2.2.2012 Taisto Tontti

Rataverkon haltijuus. Suomen Satamaliitto 2.2.2012 Taisto Tontti Rataverkon haltijuus Suomen Satamaliitto 2.2.2012 Taisto Tontti Rataverkon haltijuuden pääelementit Haltijuuden toteuttamisen vaihtoehdot Raiteiden kunnossapito Raidesopimukset Liikenteenohjaus Raiteen

Lisätiedot

Genimap Oy, lupa L4377. Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii. Mika Räsänen

Genimap Oy, lupa L4377. Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii. Mika Räsänen Genimap Oy, lupa L4377 Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii Mika Räsänen Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii 1 1 LÄHTÖKOHDAT Tehtävä Tehtävänä on tarkastella liittymän toimivuutta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2012 1 (5) Liikennelaitos-liikelaitoksen johtokunta (HKL) Raj/3 03.05.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2012 1 (5) Liikennelaitos-liikelaitoksen johtokunta (HKL) Raj/3 03.05.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2012 1 (5) 85 Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunnan lausunto koskien A. Kalle Könkkölän valtuustoaloitetta raitiovaunupysäkkien kunnostamisesta HEL 2012-004353 T 00

Lisätiedot

MATTOLAITURIT JA AUTOJEN PESUPAIKAT. Vuoksen yleissuunnitelma- hanke. Marja Jääskeläinen

MATTOLAITURIT JA AUTOJEN PESUPAIKAT. Vuoksen yleissuunnitelma- hanke. Marja Jääskeläinen MATTOLAITURIT JA AUTOJEN PESUPAIKAT Vuoksen yleissuunnitelma- hanke Marja Jääskeläinen SISÄLTÖ 1 JOHDANTO...2 2 MATTOLAITURI SELVITYS...3 2.1 "Liippilahdentien" mattolaituri...3 2.2. Lossituvan ranta...4

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä xx.xx.2015 Luonnos Viite 1510019205 NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN

Lisätiedot

KANGASALAN LAMMINRAHKAN LIITO-ORAVIEN KULKUYHTEYKSIEN PUUSTON TARKASTELU

KANGASALAN LAMMINRAHKAN LIITO-ORAVIEN KULKUYHTEYKSIEN PUUSTON TARKASTELU KANGASALAN LAMMINRAHKAN LIITO-ORAVIEN KULKUYHTEYKSIEN PUUSTON TARKASTELU Lamminrahkan eteläosan asemakaavaehdotuksen, kaava nro 785 (11.12.2018) liito-oravan kulkuyhteyksien (1-6) nykytilanne tarkistettiin

Lisätiedot

Muutostöillä esteettömyyttä ja turvallisuutta. Erja Väyrynen Ympäristöministeriö Rakennetun ympäristön osasto Paasitorni 12.11.

Muutostöillä esteettömyyttä ja turvallisuutta. Erja Väyrynen Ympäristöministeriö Rakennetun ympäristön osasto Paasitorni 12.11. Muutostöillä esteettömyyttä ja turvallisuutta Erja Väyrynen Ympäristöministeriö Rakennetun ympäristön osasto Paasitorni 12.11.2013 Sisältö 1. Mitä on esteettömyys ja turvallisuus rakennetussa ympäristössä?

Lisätiedot

TURUN KAUPPATORI TARKASTELU TORISEUDUN VESIHUOLLOSTA SUUNNITELMASELOSTUS. Turun kaupunki Ympäristö- ja kaavoitusvirasto Suunnittelutoimisto 26.1.

TURUN KAUPPATORI TARKASTELU TORISEUDUN VESIHUOLLOSTA SUUNNITELMASELOSTUS. Turun kaupunki Ympäristö- ja kaavoitusvirasto Suunnittelutoimisto 26.1. Turun kaupunki Ympäristö- ja kaavoitusvirasto Suunnittelutoimisto TURUN KAUPPATORI TARKASTELU TORISEUDUN VESIHUOLLOSTA SUUNNITELMASELOSTUS 26.1.2012 Ramboll Finland Oy, Kotipaikka Espoo, Y-tunnus 0101197-5,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8046/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8046/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (1) 81 Asianro 8046/10.03.01.01/2016 Kuntalaisaloite / alikulkutunnelin rakentaminen Suurmäentien väestönsuojan eteen Kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen Kaupunkisuunnittelun

Lisätiedot

Esteettömyyden kehittäminen Kotkassa (ESKO)

Esteettömyyden kehittäminen Kotkassa (ESKO) Työn tavoitteet: Kehittää erityisesti Kotkan palveluliikenteen esteettömyyttä määrittämällä kehittämistoimenpiteitä. Syventää Esteetön Kotka hankkeen kartoitustyötä liikennejärjestelyjen osalta. Lisätä

Lisätiedot

LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN SOKERITEHTAANTIELLÄ KIRKKONUMMI

LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN SOKERITEHTAANTIELLÄ KIRKKONUMMI LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN SOKERITEHTAANTIELLÄ KIRKKONUMMI Pilvi Lesch 29.8.2018 TARKASTELUN LÄHTÖKOHDAT Sokeritehtaantie on Kantvikin asuinalueen pääkatu. Sokeritehtaantiellä kulkee nykyisin

Lisätiedot

Keski-Savon liikenneturvallisuussuunnitelma 2018 LIIKENNEYMPÄRISTÖN TOIMENPIDEOHJELMA. Joroinen

Keski-Savon liikenneturvallisuussuunnitelma 2018 LIIKENNEYMPÄRISTÖN TOIMENPIDEOHJELMA. Joroinen KeskiSavon liikenneturvallisuussuunnitelma 2018 LIIKENNEYMPÄRISTÖN TOIMENPIDEOHJELMA Joroinen Toimenpideehdotukset liikenneympäristön turvallisuuden parantamiseksi Toimenpideohjelman muodostaminen Kärkikohteiden

Lisätiedot

Esteettömyys rautatiejärjestelmässä

Esteettömyys rautatiejärjestelmässä 1 (5) Antopäivä: 18.12.2014 Voimaantulopäivä: 1.1.2015 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 Voimassa: toistaiseksi EU-asetus, jonka avoimia kohtia ja erityistapauksia määräys koskee: Komission

Lisätiedot

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavin kunta UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN Suunnitelmaselostus 9.12.2010 FCG Finnish Consulting Group Oy Suunnitelmaselostus I SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH 10.10.2013 Sisältö 1 Lähtökohdat... 7 2 Nykytila... 9 3 Suunnitelman sisältö... 14 3.1 Toimenpiteet... 14 3.2 Liikennejärjestelyt: nykyiset

Lisätiedot

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma Infrasuunnittelu Oy D1010 19.5.2014 RAKENNUSSUUNNITELMA SISÄLLYS YLEISTÄ 1 1 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET 1 1.1 Kustannusarvio 1 2 MITOITUS JA LIIKENTEELLINEN

Lisätiedot

Pyörätuolihissit. Helsinki kaikille -projekti, Vammaisten yhdyskuntasuunnittelupalvelu (VYP) ja Jyrki Heinonen

Pyörätuolihissit. Helsinki kaikille -projekti, Vammaisten yhdyskuntasuunnittelupalvelu (VYP) ja Jyrki Heinonen Pyörätuolihissit Pyörätuolihissit ovat kevytrakenteisia pystyhissejä tai porrashissejä jotka soveltuvat yleensä melko pieniin tasoeroihin. Kerroksesta toiseen siirtymisessä on uudisrakennuksissa käytettävä

Lisätiedot

Hissi vanhaan taloon 1.4.2014. www.hel.fi/hissiprojekti 1

Hissi vanhaan taloon 1.4.2014. www.hel.fi/hissiprojekti 1 Hissi vanhaan taloon 1.4.2014 www.hel.fi/hissiprojekti 1 Helsingin kaupunki Talous- ja suunnitteluosasto PL 20 (Aleksanterinkatu 24) 00099 Helsingin kaupunki Simo Merilä Hissiasiamies Puhelin: (09) 310

Lisätiedot

YLA HÄMEENKADUN SULATUSJÄRJESTELMÄSTÄ

YLA HÄMEENKADUN SULATUSJÄRJESTELMÄSTÄ YLA 10.1.2017 HÄMEENKADUN SULATUSJÄRJESTELMÄSTÄ 4.1.2017 SULATUSJÄRJESTELMÄN TOTEUTTAMINEN SULATUKSEN HYÖDYT Lisää katuympäristön viihtyisyyttä ja parantaa kadun käytettävyyttä ja esteettömyyttä talviaikaan

Lisätiedot

Hyvinkää-Hanko sähköistys ja tasoristeysten turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma Lohjan Yleisötilaisuus

Hyvinkää-Hanko sähköistys ja tasoristeysten turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma Lohjan Yleisötilaisuus Hyvinkää-Hanko sähköistys ja tasoristeysten turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma Lohjan Yleisötilaisuus 22.11.2018 Anna Miettinen Trafikverket / Liikennevirasto Yleisötilaisuuden ohjelma 18.00

Lisätiedot

Spittelhof Estate. Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor. 50m

Spittelhof Estate. Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor. 50m Spittelhof Estate Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor Spittelhof Estate on Peter Zumthorin suunnittelema maaston mukaan porrastuva kolmen eri rakennuksen muodostama kokonaisuus Biel-Benkenissä, Sveitsissä.

Lisätiedot

KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN

KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN 1. Lähtökohdat 2. Liikenteen rauhoittaminen 2 LÄHTÖKOHDAT Vetovoimakeskuksen kaavaluonnoksesta saadussa Liikenneviraston ja asukkaiden palautteessa on tuotu

Lisätiedot

Syyskuu 2014. Kokkolan matkakeskus Hankesuunnitelma

Syyskuu 2014. Kokkolan matkakeskus Hankesuunnitelma Kokkolan matkakeskus Hankesuunnitelma Syyskuu 2014 Kokkolan matkakeskus Visio Kokkolan kaupunki ja Liikennevirasto toteuttavat Matkakeskuksen rautatieaseman alueelle. Matkakeskus muodostuu kolmesta osasta.

Lisätiedot

TESOMAN RAUTATIEKORTTELIN ASEMAKAAVAMUUTOS, KAAVA NRO 8527 KAAVAEHDOTUKSEN LIIKENNETARKASTELUT

TESOMAN RAUTATIEKORTTELIN ASEMAKAAVAMUUTOS, KAAVA NRO 8527 KAAVAEHDOTUKSEN LIIKENNETARKASTELUT TESOMAN RAUTATIEKORTTELIN ASEMAKAAVAMUUTOS, KAAVA NRO 8527 KAAVAEHDOTUKSEN LIIKENNETARKASTELUT 7.4.2017 Antti Soisalo TYÖN SISÄLTÖ Tehtävänä oli määrittää Tesoman rautatiekorttelin asemakaavahankkeen yleisten

Lisätiedot

SUUPANKUJAN KATUSUUNNITTELU

SUUPANKUJAN KATUSUUNNITTELU SUUNNITELMASELOSTUS 15.2.2017 SUUNNITELMASELOSTUS 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. HANKKEEN PERUSTIEDOT 3 1.1. Yleistä 3 1.2. Aikaisemmat suunnitelmat ja päätökset ja työt 3 1.3. Tavoitteet ja lähtökohdat 3 2. SUUNNITELMAN

Lisätiedot

Perkkaantie - Ravitie

Perkkaantie - Ravitie Perkkaantie - Ravitie Vaihtoehtoiset pysäkkipaikat Petri Saarelainen, Kalle Syrjäläinen, Jaana von Denffer, Jukka Räsänen 12.2.2018 Hankesuunnitelman mukainen pysäkki Perkkaantie Tutkittu pysäkkipaikka

Lisätiedot

NIO rlrkkitehdlt Ov / A NAKKILAN KUNTA LAITURIN (SEISAKKEEN) TEKNINEN SELVITYS

NIO rlrkkitehdlt Ov / A NAKKILAN KUNTA LAITURIN (SEISAKKEEN) TEKNINEN SELVITYS NIO rlrkkitehdlt Ov / A NAKKILAN KUNTA LAITURIN (SEISAKKEEN) TEKNINEN SELVITYS RATAOSAN KUVAUS, KOKEMÄKI-PORI Rataosa Kokemäki- Pori avattiin liikenteelle 1.11.1895. Rataosa kuuluu Euroopan laajjuiseen

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus rakennuksen esteettömyydestä

Valtioneuvoston asetus rakennuksen esteettömyydestä Valtioneuvoston asetus rakennuksen esteettömyydestä Yliarkkitehti Niina Kilpelä Ympäristöministeriö Rakennetun ympäristön osasto Mitä ja miksi? Esteettömyys on hyviä perusratkaisuja, jotka palvelevat mahdollisimman

Lisätiedot

Raportti. Naantalin kaupunki. Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan tarkistus. Kanavavaihtoehdot 67050263.SU 10.1.2006

Raportti. Naantalin kaupunki. Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan tarkistus. Kanavavaihtoehdot 67050263.SU 10.1.2006 Raportti 67050263.SU 10.1.2006 Naantalin kaupunki Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan tarkistus Kanavavaihtoehdot 1 YLEISTÄ Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan tarkistukseen

Lisätiedot

Henkilöliikenteen asemapaikkojen ja rata-alueiden kehittämistarpeet ylijohtaja Kari Ruohonen 14.5.2014

Henkilöliikenteen asemapaikkojen ja rata-alueiden kehittämistarpeet ylijohtaja Kari Ruohonen 14.5.2014 Henkilöliikenteen asemapaikkojen ja rata-alueiden kehittämistarpeet ylijohtaja Kari Ruohonen 14.5.2014 Kaupungit kasvaneet ja kehittyneet ratapihojen ympärille Asuminen ja muun maankäyttö sijaitsee ratapihojen

Lisätiedot

PYSÄKÖINTITALON HANKESUUNNITELMA

PYSÄKÖINTITALON HANKESUUNNITELMA ETELÄ-SAVON HANKESUUNNITELMA SAIRAANHOITOPIIRI 15.5.2014 Sivu 1/7 Tilaaja: Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Porrassalmenkatu 35-37 50100 Mikkeli Hanke: ESPER 2014 PYSÄKÖINTITALON HANKESUUNNITELMA

Lisätiedot

Tampereen kaupunki Pispalan asemakaavan uudistaminen. 1. Joukkoliikenteen ja yksityisautoilun reititysvalinta

Tampereen kaupunki Pispalan asemakaavan uudistaminen. 1. Joukkoliikenteen ja yksityisautoilun reititysvalinta Tampereen kaupunki Pispalan asemakaavan uudistaminen Kannanotto koskien kaavaa: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma: VIII, IV JA SANTALAHTI, rantaväylän joukkoliikennekaistat reitillä Lielahdenkatu-Sepänkatu,

Lisätiedot

Alkukyselyn ja työpajojen tuloksien hyödyntäminen. Palvelumuotoilun hyödyntäminen pienten asemapaikkojen kehittämisessä pilottikokeilu

Alkukyselyn ja työpajojen tuloksien hyödyntäminen. Palvelumuotoilun hyödyntäminen pienten asemapaikkojen kehittämisessä pilottikokeilu Alkukyselyn ja työpajojen tuloksien hyödyntäminen Palvelumuotoilun hyödyntäminen pienten asemapaikkojen kehittämisessä pilottikokeilu Tuloksien hyödyntäminen Osana kehittämisprojektia pilottikokeilun asemanseutuihin

Lisätiedot

Helsingin / TOP TEN alustavat esteettömyysohjeet

Helsingin / TOP TEN alustavat esteettömyysohjeet Helsingin / TOP TEN alustavat esteettömyysohjeet Hanna-Leena Rissanen Rakennusvalvonta PIENTALOT 2 Rakennukseen johtava kulkuväylä Ei koske omakotitaloa, paritaloa eikä kaupunkipientaloa, jos esteettömän

Lisätiedot

Nro Sijainti Kohde Toimenpidekuvaus Kust. ( ) HEVA.väh. Tieosoite Kiireellisyys

Nro Sijainti Kohde Toimenpidekuvaus Kust. ( ) HEVA.väh. Tieosoite Kiireellisyys TOIMENPIDERAPORTTI 3..20 Someron kaupunki Nro Sijainti Kohde Toimenpidekuvaus Kust. ( ) HEVA.väh. Tieosoite Kiireellisyys Tienpitäjä Turuntie (mt 280) välillä Rankkulantie - Kyttälän th Kevyen liikenteen

Lisätiedot

MUISTIO. Lähtökohdat ja suunnitteluratkaisut

MUISTIO. Lähtökohdat ja suunnitteluratkaisut MUISTIO.. () HYVINKÄÄN NS. HANGON RATAPIHAN ALUEVARAUSSELVITYS Tavoite Työn tavoitteena oli määritellä rautatieliikenteen ja radanpidon toimintojen vaatimat aluetarpeet Hyvinkään ns. Hangon ratapihan alueella.

Lisätiedot

Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus

Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus 26.02.2019 2(4) SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 2 NYKYTILANNE... 3 2.1 Liikennejärjestely nykytilanteessa 3 3 YLEISUUNNITELMAN

Lisätiedot

Pajalantien asemakaava-alueen liikenneselvitys

Pajalantien asemakaava-alueen liikenneselvitys 6.3.2014 6.3.2014 1 (8) SISÄLTÖ 1 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 1.1 Työn lähtökohdat ja tavoitteet... 2 1.2 Suunnittelualue... 2 2 NYKYTILA... 3 2.1 Nykyinen liikenneverkko... 3 2.2 Liikennemäärät...

Lisätiedot

Rautateiden henkilöliikennepaikat esteettömiksi Pysäkkien palvelutasoa kehitetään

Rautateiden henkilöliikennepaikat esteettömiksi Pysäkkien palvelutasoa kehitetään Rautateiden henkilöliikennepaikat esteettömiksi Pysäkkien palvelutasoa kehitetään Arja Aalto 3.6.2015 Liikennevirasto vastaa Suomen teistä, rautateistä ja vesiväylistä sekä liikennejärjestelmän kokonaisvaltaisesta

Lisätiedot

SOKLI JA SAVUKOSKI -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA SAVUKOSKI 2013/08/21

SOKLI JA SAVUKOSKI -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA SAVUKOSKI 2013/08/21 SOKLI JA -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA TYÖN TAVOITTEET JA TEHTÄVÄN KUVAUS Hankkeen tavoitteena on tuottaa Savukosken kirkonkylän liikennejärjestelyjen toimenpidesuunnitelma

Lisätiedot

Esteettömyys korjausrakentamisessa kotona asumisen mahdollisuudet TURVALLINEN KOTI. Rakennusvalvonta. AnuMontin 28.9.2013

Esteettömyys korjausrakentamisessa kotona asumisen mahdollisuudet TURVALLINEN KOTI. Rakennusvalvonta. AnuMontin 28.9.2013 Esteettömyys korjausrakentamisessa TURVALLINEN KOTI AnuMontin 28.9.2013 Rakennusvalvonta Valtakunnalliset tavoitteet YM Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelma vuosille 2013 2017 v. 2011 yli 75v 89,6%

Lisätiedot

SUURLOHJANKADUN LIIKENNESUUNNITTELU (LAURINKATU KAUPPAKATU)

SUURLOHJANKADUN LIIKENNESUUNNITTELU (LAURINKATU KAUPPAKATU) SUURLOHJANKADUN LIIKENNESUUNNITTELU (LAURINKATU KAUPPAKATU) Hankkeen tavoitteet ja yleisesittely Hankkeen suunnittelualue on Suurlohjankatu välillä Laurinkatu Kauppakatu (mukaan lukien Laurintien länsipuoleinen

Lisätiedot

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista/kv

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista/kv Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 849/10.03.01.00/2013 390 Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista/kv historia Kaupunginvaltuusto 2.9.2013

Lisätiedot

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA Sisällysluettelo... 1 Suunnittelukohde:...3 Lähtökohdat ja tavoitteet:...3 Liikenteellinen ratkaisu:...3 Päällysrakenne:... 6 Valaistus:... 6 Vihertyöt:... 6 Kustannusarvio:...7

Lisätiedot

Alkukyselyn ja työpajojen tuloksien hyödyntäminen. Palvelumuotoilun hyödyntäminen pienten asemapaikkojen kehittämisessä pilottikokeilu

Alkukyselyn ja työpajojen tuloksien hyödyntäminen. Palvelumuotoilun hyödyntäminen pienten asemapaikkojen kehittämisessä pilottikokeilu Alkukyselyn ja työpajojen tuloksien hyödyntäminen Palvelumuotoilun hyödyntäminen pienten asemapaikkojen kehittämisessä pilottikokeilu Tuloksien hyödyntäminen Osana kehittämisprojektia pilottikokeilun asemanseutuihin

Lisätiedot

NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU

NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU 43 NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU 44 Kevyen liikenteen reittitarkastelu välillä Sahanteränkatu Enqvistinkatu 1. Työn sisältö ja tarkoitus Reitti alkaa Sahanteränkadun päästä ja päättyy

Lisätiedot

LIITE 1. Vaikutukset ihmisten elinoloihin ja maankäyttöön (ympäristöteemakartat)

LIITE 1. Vaikutukset ihmisten elinoloihin ja maankäyttöön (ympäristöteemakartat) LIITE 1 Vaikutukset ihmisten elinoloihin ja maankäyttöön (ympäristöteemakartat) Kartta 1/12 Luumäki Kartta 2/12 Luumäki/Lappeenranta Kartta 3/12 Lappeenranta Kartta 4/12 Lappeenranta Kartta 5/12 Lappeenranta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2016 1 (5) 224 Länsimäentie välillä Niittipolku-Nastapolku, Sinkilätie, Sinkiläpolku, Naulakalliontie välillä Mellunmäentie-Huhtakivenkuja, Untamalantie välillä Viitankruununtie-Länsimäentie,

Lisätiedot

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 390 15.12.2014 Asianro 849/10.03.01.00/2013 9 Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista historia

Lisätiedot

Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella

Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella Lentoradan lisätarkastelut KUUMA-kuntien alueella 15.2.2011 TIMO HUHTINEN Taustaa: Lentoaseman kaukoliikennerata, Ratayhteysselvitys, Liikennevirasto 2010 30 km:n tunnelirata Ilmalasta Keravan pohjoispuolelle

Lisätiedot

Jyväskylä Laukaa Äänekoski - radan mahdollinen henkilöliikenne Esiselvitys 2016

Jyväskylä Laukaa Äänekoski - radan mahdollinen henkilöliikenne Esiselvitys 2016 Jyväskylä Laukaa Äänekoski - radan mahdollinen henkilöliikenne Esiselvitys 2016 Kaupunginhallitus 9.5.2016 liite nro 3 (1/17) PIKERA hankkeen projekti 2016 31.3.2016 Jyväskylä Laukaa Äänekoski henkilöjuna

Lisätiedot

KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU

KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 12.3.2010 MUISTIO Hannu Sainio 1(7) KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 1. Lähtökohtia Keinusaaren alue rajautuu Viipurintien, Keinusaarentien, Vanajantien, Kutalanjoen ja rautatien väliin. Keinusaari

Lisätiedot

Riihimäki-Tampere -rataosan tarveselvitys

Riihimäki-Tampere -rataosan tarveselvitys Riihimäki-Tampere -rataosan tarveselvitys Erika Helin, Liikennevirasto & Tuomo Lapp, Ramboll Finland Oy 24.1.2018 Selvityksen tausta Riihimäki Tampere-rataosa on Suomen rataverkon vilkkaimmin liikennöityjä.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6645/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6645/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 201 Asianro 6645/10.03.01.00/2016 Kaunismäenkatu, Kaunismäenrinne, Nuolimäenrinne, Kalliokaarre ja Kalliokielo sekä teräsritilärappuset välillä Kalliokielo - Kaunismäenkatu,

Lisätiedot

Riskiraportti. Akaan raakapuuterminaali, ratasuunnitelma

Riskiraportti. Akaan raakapuuterminaali, ratasuunnitelma Riskiraportti, ratasuunnitelma 13.3.2018 Riskiraportti 1/6 Sisällys 1 Johdanto... 1 1.1 Yleistä... 1 1.2 Riskien arvioinnin rajaukset ja oletukset... 1 1.3 Hankkeen kuvaus...virhe. Kirjanmerkkiä ei ole

Lisätiedot

B L O K A R K K IT EHDIT

B L O K A R K K IT EHDIT RIIHIMÄKI PELTOSAARI TOIMITILAKORTTELIN LUONNOSSUUNNITELMA 20.1.2014 B L O K A R K K IT EHDIT E 1 - vaihe 1 Peltosaaren toimitilakorttelin luonnossuunnitelma vaihtoehto 1 I Peltosaaren toimistotalo toimii

Lisätiedot

Siirrettävien. ajonopeuksiin. Tutkiva opinnäytetyö. Mira Linna Kanta-Hämeen liikenneturvallisuusfoorumi

Siirrettävien. ajonopeuksiin. Tutkiva opinnäytetyö. Mira Linna Kanta-Hämeen liikenneturvallisuusfoorumi Siirrettävien nopeusnäyttötaulujen vaikutus ajonopeuksiin Tutkiva opinnäytetyö Mira Linna Kanta-Hämeen liikenneturvallisuusfoorumi 21.11.2017 Mitä tapahtuu näytön ohittamisen jälkeen? Tutkitaan miten pitkälle

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 83 10.11.2015. 83 Asianro 6407/12.04.01/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 83 10.11.2015. 83 Asianro 6407/12.04.01/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 (1) 67 15.9.2015 83 Asianro 6407/12.04.01/2015 Keskuskentän vaihdettavan tekonurmikentän sijoittaminen ja kuplahallin suunnittelu Päätöshistoria 15.9.2015 67 Hyvinvoinnin

Lisätiedot

VETOVOIMAKESKUS TULOKSIA LIIKENNEMALLIEN ERI VAIHTOEHDOISTA

VETOVOIMAKESKUS TULOKSIA LIIKENNEMALLIEN ERI VAIHTOEHDOISTA VETOVOIMAKESKUS TULOKSIA LIIKENNEMALLIEN ERI VAIHTOEHDOISTA LÄHTÖKOHDAT Vetovoimakeskuksen tavoite: vähittäiskaupan suuryksikkö 10 000 12 000 k-m2 (hypermarket) toimintatilat lapsille ja lapsiperheille

Lisätiedot

Kunnossapidon merkityksestä ja näkymistä lehtori Eero Nippala, TAMK, puh 040 5460174

Kunnossapidon merkityksestä ja näkymistä lehtori Eero Nippala, TAMK, puh 040 5460174 Kunnossapidon merkityksestä ja näkymistä lehtori Eero Nippala, TAMK, puh 040 5460174 Ne9sivusto INFRA KUNTOON Perussisältö: KäsiFeet Teoria: - pieni vaurio = pieni kunnossapitokustannus, - iso vaurio=

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 218 20.11.2013. 218 Asianro 6530/10.03.01/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 218 20.11.2013. 218 Asianro 6530/10.03.01/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2013 1 (1) 218 Asianro 6530/10.03.01/2013 Sammonkadun katusuunnitelman välillä Aallonmurtajankatu - Hyrräkatu ja Hyrräkadun katusuunnitelman hyväksyminen Suunnittelujohtaja

Lisätiedot