Strategisten tavoitteiden toteutuminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Strategisten tavoitteiden toteutuminen"

Transkriptio

1 Strategisten tavoitteiden toteutuminen Oulunkaaren kuntayhtymän strategiassa on nostettu esiin neljä strategista päämäärää: 1. Asiakaslähtöiset palvelut 2. Osaaminen ja hyvinvointi 3. Tasapainoinen talous 4. Alueellinen vaikuttavuus Näitä neijää päämäärää tarkentavat ns. kriittiset menestystekijät, jotka kuvaavat tekijöitä, joissa kuntayhtymän tulee vähintään onnistua, jotta strategiset päämäärät voidaan saavuttaa. Seuraavassa on arvioitu tavoitteiden ja toimenpiteiden toteutumista vuonna Arvioinnin on suorittanut Oulunkaaren johtoryhmä työkokouksessa kuntayhtymän johtajan johdolla. 1 Strateginen päämäärä: Asiakaslähttilset palvelut, vio toteutumisesta vuonna 201 Palvelujen saatavuus Määritellään seuduiliset ja alueelliset palvelut tarkoituksenmukaisesti. Varmistetaan palvelujen yhdenvertainen saatavuus palvelualueilla. Varmistetaan asiakaslähtöisyys palvelutuotannossa kohderyhmän tarpeet/tausta huomioiden. Terveydenhuoltolakimuutos: asiakkaan valinnan vapauteen liittyvät toimet Palvelujen järjestämissuunnitelma ja järjestämis- ja palvelusopimukset ajan tasalla Säännöffiset ja vakioidut asiakaskyselyt Hoito- ja palvelutakuun toteutuminen Kriteeristöjä on täsmennetty eri paivelualoilla. Tukipalvelut (esim. ateriahinnat) vaativat vielä harmonisointia. Palvelujen tasavertainen saatavuus: eroja lähinnä kuntien välillä, ei niinkään palvelualan sisäisesti. Erityisesti ns. viranomaistoiminnan osaita palvelujen tasavertainen saatavuus toteutuu hyvin. Henkilöstö sitoutunut kehittämistyöhön. Palvelurakennetta oikaistu tarkoituksenmukaiseksi. Toirnitilojen tarkoituksenmukaiset muutokset. Hoito- ja palvelutakuun seurantaa kehitetään (mm. Maisema-malli) Palvelujen laatu Varmistetaan ja seurataan koko palveluketjun saumatonta kokonaislaatua. Palvelujen järjestämissuunnitelma ja järjestämis- ja palvelusopimukset ajan tasalla Säännölliset ja vakioidut asiakaskyselyt Terveyden- ja hyvinvoinnin edistämistyö. Hyvinvointikertomus. Maisema-mallin vertailutietojen hyödyntäminen, muut laatumittarit Palvelujen vaikuttavuus Vertaillaan eri palvelutuotantotapoja ja -konsepteja ja arvioidaan kokonaisvaikuttavuutta mm. talouteen ja palvelujen laatuun. Palvelujen järjestämissuunnitelma ja järjestämis- ja palvelusopimukset Kuntayhtymässä on selvitetty ja toteutettu toiminnailisia ja rakenteellisia muutoksia, joiden tavoitteena on ollut vaikuttavuuden parantaminen, esim.

2 Säännölliset ja vakioidut asiakaskyselyt lin ja Simon palvelualueen yhteistyö vanhuspalveluissa. Maisema-mallin vertailutietojen hyödyntäminen muut laatumittarit Asiakastyytyväisyys Kehitetään palveluja aidosti asiakaslähtöisesti. Seurataan säännöllisesti asiakastyytyväisyyttä seudullisesti ja alueellisesti. Sairastavuuden väheneminen (indeksit) Säännölliset ja vakioidut asiakastyytyväisyyskyselyt Oikaisuvaatimukset Yhteydenotot potilas- ja sosiaaliasiamieheen (raportit) lissä, Pudasjärvellä Utajärvellä ja Vaalassa toteutettu kuntalais- ja asiakaskyselyt. Palaute ollut pääosin myönteistä. Potilas- ja sosiaaliasiamieheltä saadaan raportit maalis-huhtikuussa. Potilasvahinkoraportit (Halpro) Henkilöstön ja luottamushenkilölden saama palaute kuntalaisilta ja palvelujen käyttäjiltä Viestintää myös asiakkaille on kehitetty. Asiakastyytyvälsyyden seurantaa kehitetään vuonna Lehtikirjoittelu Asiakkaiden osallistuminen Tolmlvat ja läpilelkkaavat prosessit Mandollistetaan asiakkaille osallistuminen palvelujen kehittämiseen ja palvelujen tuotantoon. Tuetaan asiakkalta omaehtolseen hyvinvoinnin edistämiseen. Varmistetaan, että ydin- ja tukiprosessit toimivat tarkoltuksenmukalsesti ja palvelualoja ja alueita läpilelkkaavasti. Internetin palautekanava Säännölliset ja vakioldut asiakastyytyväisyyskyselyt Palveluketjut ja prosessit mallinnettu + arviointi Palveluketjut ja prosessit mallinnettu + arviointi Omahoito-alustan käyttöönotto. Kehitetään vuonna Osasta palvelulsta on jo tehty prosessimallinnukset. Keskelstä on määritellä taso, jolla mallinnusta tehdään sekä miten ja mihin mallinnuksia hyödynnetään. Huomio jatkossa myös palvelualoja läpileikkaaviin prosesseihin. Jatkossa kootaan mallinnetut prosessit esim. intraan. Jäsenkuntien ja luottamushenkilöiden ohjaus palvelutuotannossa Tuetaan jäsenkuntien ja luottamushenkilöiden Johtajuutta ja ohjausta. Varmistetaan yhteistyö ja avolmuus palvelutuotannon ohjauksessa kuntayhtymän Ja Jäsenkuntien välillä. Tiedonkulun ja yhteistyön systemaattisuus ja toirnivuus. Linkittyy laatutyöhön. Järjestämissopimusneuvotteluprosessi kuntien kanssa on kehittynyt. Kuntien panos neuvotteluissa ollut aktiivinen. Uusi järjestämissopimus-malli edistää avointa tiedonkulkua ja tukee seurantaa. Vuonna 2012 otetaan käyttöön uusi kvartaaleittain toteutettava raportointimalli. Raportointl tukee palvelutuotannon ja lähiesimiesten sitoutumista järjestämissopimusten tavoitteisiin.

3 2 Strateginen päämäärä: Osaaminen ja hyvinvointi Kriittiset menestystekijät Johtaminen vahvaa, uutta luovaa ja joustavaa Toimenpiteet Varmistetaan johtamisosaaminen: 1) Kuntayhtymän johdossa 2) Palveluesimiestasolla 3) Luottamushenkilötasolla Mittarit Johtamisbarometri, säännölliset ja vakioidut henkilöstökyselyt Ulkolsten arviointiraporttien hyödyntäminen Suunnitelmien osuvuus, poikkeamat Henkilöstökyselyt toteutettu. Esimies- ja johtamiskyselyt. Panostus lählesimiestyön toimivuuteen (mm. koulutus ja henkilöjärjestelyt). Lähiesimiestyö kehittynyt. Sitoutunut, ammattitaltoinen ja hyvinvolva henkilöstö Varmistetaan henkilöstön kokonaisvaltainen hyvinvointi, Sitoutetaan Johto ja henkilöstö. Tuetaan ammatillisen osaamisen kehlttämlstä. VarmIstetaan, että osaaminen on täyslmääräisesti käytössä. Kehityskeskustelujen käyntiaste ja vaikuttavuus Henkilöstön kehittämlssuunnitelmat tehty Ja ajan tasalla koko kuntayhtymän tasolla Henkilöstötilinp äätös johtamlsen välineenä Henkilöstön kehittämlseen käytetty osuus kokonalskustannuksista Henkilöstökyselyt toteutettu. Esimles- ja johtamiskyselyt. Työhyvinvointipäivät Rokualla koko kuntayhtymän henkliöstölle. Tolmintapolitilkat käyttöön: varhaisen tuen malli, päihdeohjelma, epäasiallisen kohtelun ehkäisy. Tuetaan osallistumista. Varmistetaan toimiva tiedonkulku. Pätevät hakijat / auki olleet työpaikat Säännölliset ja vakloldut työhyvinvointlkyselyt Hyvinvoinnin tukeminen: sporttlpassi, henkilöstölahjat. Henkilöstöraporttl (kehittäminen kohti henkilöstötilln-päätöstä). Sairauspolssaolot Ja nliden muutokset Työurien pituus Tledonkulku on kehlttynyt. Myönteistä palautetta henkilöstölehdestä ja Intranetistä. Kehittämlsosaamista ja -halua organisaation Joka tasolta Tuetaan aktiivisesti kehittämistä ja luovuutta. Hyödynnetään uusia palvelutuotantotapoja Ja -konsepteja. Vaihtuvuus Kehlttämishankkeiden ja -tolmenpiteiden määrä ja valkuttavuus Myöntelnen suhtautuminen kehittämishankkeislin. Yksiköiden omia hyviä käytäntöjä Ja kehittämishankkeita laajempaan tietolsuuteen Oulunkaaressa. Terveyden ja hyvinvoinnin edistämlnen Päivitetään kuntakohtaiset hyvinvointikertomukset sähköiseen muotoon hyödyntäen eritylsesti uusinta hyvinvointl- ja terveysindlkaattorltietoa alueen väestöstä ja palveluista Määritellään hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen vastuut, työnjako ja tehtävät Jäsenkuntien ja kuntayhtymän välillä. Seudullinen hyvinvointikertomus laadittu ja ajan tasalla Kuntalaisten hyvinvointlkyselyt Seudullinen hyvinvointistrategia laadittu ja ajan tasalla Hankkeiden lukumäärä ja valkuttavuus Hankkeilla tartutaan arjen kehittämistarpeislin. Työnjakoa täsmennettävä kuntien kanssa.

4 Uusien hyvinvointla Ja terveyttä edistävlen tolmintatapojen etslmlnen Ja käyttöönotto kolmannen sektorin ja vapaaehtolstolmgolden kanssa. SelvItetään sosiaall- ja terveydenhuollon työntekljöiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen sekä ehkälsevään työhön Ilittyviä osaamis- ja kehlttämistarpelta ja laadltaan tulosten pohjalta hanketyönä hyvinvoinnin Ja terveyden edistämisen kokonaiskoulutussuunnitelma. 3 Strateginen päämäärä: Tasapainoinen talous Kriittiset menest t i eät.., Toimenpiteet..0h Tasapainoinen talous Jäsenkunnissa Menojen ja tulo- Jen tasapalno kuntayhtymässä Kokonalskustannustehokkuus, valkuttavuus, Tuetaan palvelujen kustannustehokkaalla tuotannolla Jäsenkuntlen tasapalnoista taloutta. Varmistetaan tehokas ennakolnti. Taataan tehokas Ja ajantasalnen seuranta. Tarkastellaan aktlivisesti erilaisten palvelutuotantovalhtoehtojen ja -konseptlen kokonalskustannustehokkuutta Ja valkuttavuutta (asiakas-, talous, henkilöstö- Ja prosessinäkökulmat). Toteutetaan tarvittavat rakennemuutokset. Menojen kasvu suhteessa tulojen kasvuun suunnitelmallista Ja hallittua MenoJen kasvu suhteessa tulojen kasvuun suunnitelmallista Ja hallittua Menojen kasvu suhteessa tulojen kasvuun suunnitelmallista ja hallittua Rakennemuutosten kustannukset selvitetty, dokumentoitu Ja todennettu Kansalliset indekslt Kunnat vastaavat omasta taloudestaan. Oulunkaarl on sote-palvelujen osalta tukemassa vakaata taloutta ja maltillista menokehltystä. Talouskehltys ollut maltillinen Ja budjettl on pltänyt. Malseman tletojen linkittämlnen t11- vlimmin talouden seurantaan. RakennemuutoksIlla tuettu kustannustehokkuutta ja valkuttavuutta. Talousosaamlnen organisaation Joka tasolla Kustannukset ovat klipallukykylsiä verrokkelhin nähden. Tuetaan johdon, esimlesten ja henkilöstön talousosaamista koulutuksella ja ohjauksella. Tehostetaan raportointla. Koulutuksen Ja ohjauksen määrä ja valkuttavuus JohtamIsbarometri Talouden prosessit ovat kehittyneet. Lähleslmlesten osaaminen kehlttynyt. RaportointItyökaluJen kehlttämlnen. VarmIstetaan hyvä tledonkulku talousaslolssa.

5 4 Strateginen päämäärä: Alueellinen vaikuttavuus Kriittiset menestystekijät HyvInvoinnin vahvistamlnen Kilpallukyvyn Ja vetovolmaisuudenvahvistamlnen Toimenpiteet Tuetaan yhdessä jäsenkuntlen kanssa kuntalalsla ottamaan akt11- vinen vastuu omasta hyvinvolnnista. VarmIstetaan alueen, kuntayhtymän ja tolmlalan vetovolmalsuus osaavan henkilöstön saatavuuden turvaamiseksl. Mittarit HyvInvointlkyselyt valtakunnallisestl suhteutettuna Palvelujen käyttö ja kustannuskehltys SalrastavuusIndekslt Osaavan työvolman saatavuus, rekrytointlongelmat valtakunnallisestl suhteutettuna Hyvinvointlkyselyt on osaa kunnista toteutettu amk-jatko-opiskelijolden toimesta. Omaholto-alusta tukee kuntalalsten aktilvista roolla. Peruskuntlen kanssa on tehty monlammatillista Ja polkklhallinnollista yhtelstyötä hyvinvolnnin edistämlseksl. Harva-ohJelmaa työstetty yhtelstyössä Pudasjärven kaupungln kanssa LogistIikkaselvItys Tuetaan ellnkelnojen kehlttämlstä. Alueen BKT:n kehltys valtakunnallisestl suhteutettuna Asumlsen selvitys Sähkölsten palvelujen kehlttämlnen Kehlttämisen veturi Oulunkaari on edelläkävljä alueellisessa kehlttämlsessä, eslm. teknologlan tal uuslutuvan energlan hyödyntämlnen. Kehlttämlshankkelden ja -tolmenpltelden määrä Ja valkuttavuus Holva-avustajakoulutus käynnistynyt Terveysteknologla Ja etäterveydenhuolto BloenerglapörssIn kehlttämlnen Strateglset kumppanuudet Tarkoltuksenmukalslin kehlttämlshankkelslin otetaan osaa partnerlna tal ollaan Itse vetovastuussa. Täsmennetään vastuunjakoa Ja tolmintoja JulkIsen, yksitylsen, kolmannen sektorin sekä vapaaehtolstyön kanssa. Palvelujen järjestämissuunnltelmat ja järjestämissoplmukset Hyvät verkostosuhteet alueen viranomalstolmljolhin (Pohjols-Pohjanmaan Ilitto, AVI, PPSHP, Länskä, Kuntaliltto) Kumppanelna myös yksitylsen sektorin tolmljolta.

6 Palvelutuotannon tavoitteiden toteutuminen Oulunkaaren Järjestämiskeskus toteuttaa vuosittain kuntakohtaiset kuntaneuvotteluprosessin. Kuntaneuvottelujen keskeinen tavoite on järjestämissopimuksen Ja budjetin valmistelu seuraavaa vuotta varten. Lisäksi Järjestämisneuvotteluissa käydään arviointikeskustelua edellisen ja kuluvan vuoden järjestämissopimusten toteutumiseen iiittyen. Kuntaneuvotteluissa peruskuntien kanssa yhdessä sovitut tavoitteet seudullisine ja kuntakohtaisine osioineen toimivat toiminnan ja kehlttämistyön perustana. Seuraavassa on kuvattu kunnittain ja palvelualoittain järjestämissopimuksiin kirjattujen keskeisimpien tavoitteiden toteutumista. lin kunta Keskeisimmät tavoitteet ja toimenpiteet Mandolliset jatkotoimet PERHEPALVELUT Perhekoulu, moniammatillisen perhevalmennuksen toteuttami- nen etäyhteyden avulla. Valmistelu ja toteutus sujuneet lähes laaditun alkataulun mukaisesti. esim. työparina lastensuojelun tehostetussa perhetyössä ja osastohoidossa olleiden lasten ja nuorten jatkohoito. Perheneuvolatoiminnan mallintaminen vuonna 2009 tehdyn esiselvityksen pohjalta yhteistyössä PudasJärven palvelualueen kanssa. Selvitetään mandollisuus hyödyntää teraplakoulutuksen saa neen psykiatrisen erikoissairaanhoitajan työpa nosta perheneuvolatyössä. Lakisääteiset pitkäaikaistyöttömien terveystarkastukset Järjestetään neuvolapalvelujen toimesta. Lisätään etuuskäsittelyä toimeentulotuessa (seudullisesti ja lin palvelualueen toimistosihtee- rintyönä). TERVEYSPALVELUT Uusien vastaanottotilojen raken- taminen. Avoimien lääkärinvirkojen täyt- täminen. Osastoholdon ja vanhuspalvelul- den yhteistyön tiivistämlnen. Yhteistyössä edistytty. Käytännön asiakasyhteistyöhön päästään vuodenvalhteessa Alka nut suunnitellusti. Suunnittelu on saatu valmliksi. Tämä on onnistunut osittain. Tämä on toteutunut hyvin. Yhteistyö Simon alueen kanssa Jäsentyy yhteisen palveluesimiehen vakiintuessa Rakentamlnen toteutetaan vuonna Aktiivinen rekrytointi Jatkuu. Osastoholdon paikkatarve a rvioldaan vuonna 2012.

7 Osallistumlnen alvohalvauspotllaltten kuntoutushankkeeseen. VANHUSPALVELUT Koulutukset on toteutettu ja vastuu- henkilöt on nimetty. Tolmintamallin omaksuminen pysyvään käyttöön. Palveluseteli kohdennetaan pääaslassa säännölliseen kotihoitoon ja harkinnanvaralsesti tilapäiseen kotlholtoon. VöpartiotolmInta omana toimlntana tal muuna henkilöstösäästönä, Joka saadaan henkilöresurssin uudelleen käytöstä. Kustannus- ja palvelurakenteen oikalseminen: Suokukkakodin sulkemlnen lähtlen. Emmintupa muutetaan tehostetun asumispalvelun yksiköksi. Holvaholtoa järjestetään Aatuntuvassa 14 paikalla ja Kuivaniemen hoivalla 22 palkalla. Vuoroholto slirtymävaiheen alkana ostopalveluna lln Kartanonväestä. Kohdennus jatkuu säännölliseen kotlhoitoon. Jatkuu omana tolmlntana. Tehostettu asumispalvelu lin ja Kuivaniemen palveluasunnoilla. Ostopalveluna 7 palkkaa. Hoivahoito lin ja Kuivaniemen hoivalla. Toteutunut suunnitellustl. Omana toimintana vuoden 2012 alusta.

8 Pudasjärven kaupunki Keskelsimmät tavoitteet ja toimenpiteet Mandolliset jatkotoimet PERHEPALVELUT Oulunkaaren perhekeskustoimintamallin käyttöönotto. Toimeentulotulotukikäytäntöjä kehltetään nlin, että kustannukset pysyvät kurissa ja palvelutakuut toteutuvat. laltosasumlsen muuttamlnen tuetuksi asumlseksi kotikunnassa tai muussa avohuollossa. TERVEYSPALVELUT Toteutumassa suunnitellusti., Pudasjärvi edistynyt parhalten. Palvelutakuun toteutumlnen kangerrellut, uusien käytäntöjen omaksumlnen edennyt odotettua hltaammin, Huomattavaa edistystä kehltysvammahuollossa ja lastensuojelussa. Pitkien tolmeentulotukipäätösten (3-6 kk) käyttöönotto pitkien asiakkuuksien kohdalla. Avoimien lääkärinvirkojen täyt- täminen. Osastoholdon ja vanhuspalveluiden työnjaon optlmolntl ja yh- teistyön tilvistämlnen. OsallIstumlnen alvohalvauspotllaitten kuntoutushankkeeseen. Mielenterveyskuntoutujien avoholdon kehlttämlnen ja vlerallla palkkakunnilla asuvien sljoittamlnen kotipalkkakunnalla. VANHUSPALVLELUT Tämä ei ole onnistunut. Tämä on toteutunut hyvin, osastoholdon paikkamäärää on pienennetty. Koulutukset on toteutettu ja vastuuhenkilöt on nimetty. Oma tolminta Ja palvelutarjonta kehlt- tynyt myöntelseen suuntaan. Terveysaseman tilaremontti, Remonttl on saatu valmliksl. UudIstetut tilat luovat hyvät edellytykset toimintojen kehlttämiselle. Aktiivinen rekrytointi jatkuu. Osastoholdon tehokas toteuttaminen silloln, kun se on perusteltua. ToimIntamallin omaksumlnen pysyvään käyttöön. Työtä jatketaan hyviksi todetuilla linjoilla. KäynnIstetään kuntouttava viri- ke- ja pälvätoiminta vuonna Tuohlkotlin avataan tuettu asumlsyksikkö 2/12. Hoiva ja huolenplto kotlholdosta. Hoiva-Lakkarl käynnistyy aslakaspaikalla (vuoro- Ja holvaholto), Kurenkartanon holvakoti Willa TalvIkin holvapalkat muutetaan palkkojen vapautumlsen kautta asumispalvelupaikolksi. Yläkartanon asumispalveluykslkön käynnistyminen, ostopalvelut Valldia, 35 aslakaspalkkaa. Toteutunut suunnitellusti 2/2011 alka- en. Toteutunut suunnitellustl. Ei ole toteutunut. Syynä yksittälsen aslakastilan muuton valkeus maksujär- Jestelmässä asumispalkaksl. Holvakuntolsia asiakkaita on yksiköissä ja osastolla tolstuvasti, jotka tarvitsevat laitospaikan, eivätkä hyöcly tehostetusta asumispalvelusta. Toteutunut suunnitellusti. Lisätään 1 tolmintapäivä v. 2012, Pyritään saamaan päivätolminnalle uudet tilat. Tolminta jatkuu. Toiminta jatkuu. Arvioidaan asiakastilanne uudelleen vuoden 2012 alkana. MandollInen IdIpalluttamlnen vuoden 2012 alkana.

9 Simon kunta Keskeisimmät tavoitteet ja toimenpiteet Mandolliset jatkotoimet Perhepalvelut listä holdetaan Slmon alueen vammalspalvelun sosiaalityö ja vastaavasti Simon alueelta lin alueen etuuskäsittelyä. Painopistealueena kehltysvammalsten tuklasumlsen järjestäminen Ja asumisen tukipalvelujen kehlttäminen. Laitosympäristöjä tarvitaan mahdollisimman vähän. Työ- ja päivätolmlntapalvelut: kehltetään avo- ja tuettua työtä. Työ- ja pälvätolmlntapalvelujen kehittämlsessä hyödynnetään liyhteistyötä. TERVEYSPALVELUT Toteutunut suunnitellustl. Toteutunut lähes suunnitellusti. Palvelujen myöntämiskriteerejä ja tolmintamalleja selklytetään edelleen v Osastoholdon ja vanhuspalvelulden työnjaon optimointl ja yhteistyön tlivistäminen. Mielenterveyskuntoutujien pälvätoiminnan kehittämlnen yhteistyössä Kulvaniemen vastaavien toimintojen kanssa, VANHUSPALVELUT Tämä on päässyt alkuun ell tllanne on kartoltettu. Suunnitteluvalhe valmis. Terveysaseman tilaremontti. Remontti on saatu valmliksl. Uudistetut tilat luovat hyvät edellytykset tolmintojen kehittämiselle. Mandolllsiln tolminnallislin muutoksiln päästään vuonna 2012, kun KlIkanpalokin on osa kokonalsuutta. Resurssillsäyksen myötä toiminta käynnistyy vuoden 2012 alussa. Kotiholto-palveluasumlnenholvahoidon palveluketjun tolmlvuuden kehittämlnen, osastolla on tällä hetkellä paljon holvaasiakkalta. Perustetaan kuljetuspalvelutyöryhmä yhteistyössä kunnan kanssa, Joka tekee esityksen sosiaalija terveyspalvelujen kuljetusten järjestämlsestä. Näin vapautuu eslm. kotiholdon työntekljöiden työpanosta varsinalseen holtotyöhön. PäivätolmInta järjestetään jat- kossa Mäntylässä, Toteutuu suunnitellustl. Prosessi kesken. Toteutunut, pälvätoiminta Jatkuu remontin jälkeen uusissa tilolssa. Jatketaan prosessin kehittämistä. Jatketaan yhteistyössä kuljetuspäällikön kanssa. TolmInnan slsällön kehlttämlnen.

10 Kehltetään vanhusneuvolatol- Prosessi kesken, jatketaan toimintojen Resursseja on käytössä vuoden mintaa yhteistyössä perhe- ja kehlttämistä alusta. terveyspalvelujen kanssa. Vanhusneuvolatoimintaan kuuluvia toimintoja ovat: lkäkausitarkastukset, muistitestit, gerontologlnen sosiaalltyö Ja palveluohjaus. Asumispalvelujärjestelmän kehlttäminen. Toteutunut osittaln, prosessi jatkuu Kiikanpalon toiminnan siirryttyä kuntayhtymän toiminnaksi v Henkilöstön yhtelskäyttö, tukiasumisen kehittäminen,

11 Utajärven kunta Keskeisimmät tavoitteet ja toimenpiteet Mandolliset jatkotoimet PERHEPALVELUT Moniammatillisesti toteutetut ennakolvat kotikäynnit lasta odottaviinperheisiln. Sljaishuollossa olevat lapset lastensuojelun sosiaalityön painopistealueena. Lastensuojelulaln mukainen lastensuojelun suunnitelma valmistuu. TERVEYSPALVELUT Avolmien lääkärinvirkojen täyttäminen. Psykologin vakanssln yhteiskäyttö Utajärvellä ja Vaalassa. Osastoholdon ja vanhuspalveluiden yhteistyön tlivistämlnen. Osalllstumlnen alvohalvauspotllaltten kuntoutushankkeeseen. VANHUSPALVELUT Kotiholdon henkilöstömitoituksen korjaaminen. Vuodelle 2011 varataan 1,5 lähiholtajan lisäresurssit slten, että vuoden 2011 alussa rekrytoidaan yksllählholtaja Ja kesäksi toinen. PäivätoimInnan laajentamisen selvitys. Nyt pälvätolminta 2 kertaa / vko. Ryhmäkotiaslakkalden uuden yöholdon mallin selvitys, Palvelusetelin käyttöönotto ja yhtenälset kriteerit Oulunkaarella. Toteutunut suunnitellusti. Toteutumisaste toivottua vähäisempi. Sijoituspaikkavalhtoehtona edelleen useln laitos tal perhekoti. Viivästynyt, valmlstuu vuoden 2012 alkupuoliskolla. Tämä on onnistunut hyvin. Psykologin vakanssin kotipesä slirrettiin Vaalasta Utajärvelle, työpanos Jaetaan 40/60. Tämä on toteutunut hyvin, mutta ongelmana huomattavasti vähentyneet ulkopuoliset ostot. Koulutukset on toteutettu ja vastuuhenkilöt on nimetty, Selvitetty, lisätty 1 tolmintapäivä. SelvItetty, yöpartiotolminta aloitettu omana toimintana ryhmäkotelhin Ja tukiasuntoihin. Palvelusetell ei ole käytössä. Muutokset painottuvat pääosin uusiin sijoituksiin v Ja eteenpäin. Mandollistetaan lääkärien erikolstumlskoulutukset ja tlettyjen erityisosaamisten (esim. työterveyshuolto) hankkimiset. Vakansslin saatu työntekijä, joka aloittaa helmikuussa Osastohoidon palkkatarve arvioldaan vuonna TolmIntamallin omaksumlnen pysyvään käyttöön. Arvioldaan mandollinen henkilöstötarve erityisesti asumispalveluissa. Arvioldaan päivätolminnan slsältö Ja toimintapäivien lisätarve. Tarve yöhoitoon myös jatkossa. Tarpeellisuus arvloldaan kuntaneuvotteluissa.

12 Vaalan kunta Keskeisimmät tavoitteet ja toimenpiteet Mandolliset jatkotolmet PERHEPALVELUT Pitkäaikaistyöttömien ja erityisryhmien työllistämisen keinojen lisääminen, nostetaan kuntouttavassa työtoiminnassa olevien asiakkaiden määrää. Moniammatillisesti toteutetut ennakoivat kotikäynnit lasta odottavlin perheisiin. Toimeentulotulotukikäytäntöjä kehitetään nlin, että kustannukset pysyvät kurissa ja palvelutakuut toteutuvat, TERVEYSPALVELUT Avolmien lääkärinvirkojen täyttämlnen. Psykologin vakanssin yhtelskäyttö Utajärvellä ja Vaalassa. Osastoholdon ja vanhuspalveluiden yhteistyön tiivistäminen, Osallistuminen alvohalvauspotllaitten kuntoutushankkeeseen. VANHUSPALVELUT Kotiholdon henkilöstömitoituksen korjaaminen. Vuodelle 2011 varataan 1,5 lähihoitajan lisäresurssit siten, että vuoden 2011 alussa rekrytoidaan yksi lählholtaja ja kesäksi toinen. Ryhmäkotipalkkojen riittävyys tulevalsuudessa, Osaston tilojen muuttaminen hoivahoidon tarpeisiin. Palvelusetelin käyttöönotto ja yhtenäiset kriteerit Oulunkaarella. Toteutunut lähes suunnitellusti. Toteutunut vain osittain. Täydentävää toimeentulotukea kulunut edelleen suhteellisen paljon. Palvelutakuu pääosin toteutunut. Tämä on onnistunut osittain. Psykologin vakanssin kotlpesä siirrettiin Vaalasta Utajärvelle, työpanos jaetaan 40/60. Tämä on toteutunut hyvin, muistiyksikön lisätarve todettu. Koulutukset on toteutettu ja vastuuhenkilöt on nimetty. Muistiyksikön laajennus tulossa. Järjestetään sisäisin henkilöstö- ja tilajärjestelyin yhteistyössä kunnan asuntotoimiston kanssa. Palveluseteli ei ole käytössä. Aktlivinen rekrytointi jatkuu. Vakansslin saatu työntekijä, joka aloittaa helmikuussa Muistiyksikköön rakennetaan lisäpaikkoja, osastolta vastaavasti supistetaan. Toimintamallin omaksumlnen pysyvään käyttöön. Tarkastellaan erityisesti asumisyksikölden henkilöstömitoitus jatkossa. Henkilöstöjärjestelyt osaston ja kotiholdon välissä. Henkilöstöjärjestelyt osaston Ja kotihoidon välissä. Tarpeellisuus arvioidaan kuntaneuvotteluissa.

Liikennevaloraportit 1-4/2015: Järjestämissopimusten toteutuminen

Liikennevaloraportit 1-4/2015: Järjestämissopimusten toteutuminen Liikennevaloraportit 1-4/2015: Järjestämissopimusten toteutuminen Järjestämissopimusten toteutuminen strategisten painopisteiden näkökulmasta Sähköiset palvelut ja etäasiointi Perhepalvelut: Omahoitopalvelut,

Lisätiedot

Oulunkaaren kuntayhtymä. Strategia 2011-2016

Oulunkaaren kuntayhtymä. Strategia 2011-2016 Oulunkaaren kuntayhtymä Strategia 2011-2016 3.12.2010 Sivu 2 Sisältö Sisältö... 2 1 Hyvinvointia ihmistä lähellä... 3 2 Yhteiset arvot ankkureina... 5 3 Visio yhteinen määräsatama... 6 4 Strategisten päämäärien

Lisätiedot

Soten kehittämistoiminta ja hankkeet

Soten kehittämistoiminta ja hankkeet Soten kehittämistoiminta ja hankkeet Alueellinen ja valtakunnallinen kehittämistoiminta ja hankkeet Oulunkaaren kehittämistoiminta Perustuu Oulunkaaren strategiaan, palvelujen järjestämissuunnitelmaan

Lisätiedot

Oulunkaaren kuntayhtymän strategia 2011 2016

Oulunkaaren kuntayhtymän strategia 2011 2016 Oulunkaaren kuntayhtymän strategia 2011 2016 3.12.2010 2 Sisältö Sisältö 2 1 Hyvinvointia ihmistä lähellä 3 2 Yhteiset arvot ankkureina 5 3 Visio yhteinen määräsatama 6 4 Strategisten päämäärien saavuttaminen

Lisätiedot

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen. Strategia

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen. Strategia Liite 2 Kuntayhtymä Kaksineuvoinen Strategia 2010-2015 MISSIO / TOIMINTA-AJATUS Hyvinvoiva ja toimintakykyinen kuntalainen Missio = organisaation toiminta-ajatus, sen olemassaolon syy. Kuvaa sitä, mitä

Lisätiedot

Oulunkaaren toiminnan ja omistajaohjauksen arviointi vuodelta 2013

Oulunkaaren toiminnan ja omistajaohjauksen arviointi vuodelta 2013 14.2.2014 Oulunkaaren toiminnan ja omistajaohjauksen arviointi vuodelta 2013 Oulunkaaren toimielimissä toimivat ja muut kuntien Kyselyn aihealueet Kuntayhtymän toiminnan ja omistajaohjauksen toteutuminen

Lisätiedot

Järjestämissopimusten toteutuminen Liikennevaloraportit, osavuosikatsaus 1-4/2016

Järjestämissopimusten toteutuminen Liikennevaloraportit, osavuosikatsaus 1-4/2016 Järjestämissopimusten toteutuminen Liikennevaloraportit, osavuosikatsaus 1-4/2016 Perhepalvelut: seudullinen katsaus Toimii hyvin, tavoitteisiin päästy Toimeentulotuen Kela-siirtoon valmistauduttu

Lisätiedot

Hyvinvointiseminaari 20.2.2014 Raahessa

Hyvinvointiseminaari 20.2.2014 Raahessa Hyvinvointiseminaari 20.2.2014 Raahessa Hannu Kallunki Kuntayhtymän johtaja Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä 1.1.2014 Raahe-Siikajoki-Pyhäjoki Väestö 34.570 Henkilöstö

Lisätiedot

Perhepalvelut. Oulunkaaren sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteistoiminta-alue Lähiesimiesorganisaation perustaminen

Perhepalvelut. Oulunkaaren sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteistoiminta-alue Lähiesimiesorganisaation perustaminen Oulunkaaren sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteistoiminta-alue Lähiesimiesorganisaation perustaminen Perhepalvelut Nimike: perhepalvelujen palveluesimies, virka Tehtävät: Perhepalvelujen palveluesimies

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TULOSALUE: KESKI-POHJANMAAN ERIKOISSAIRAANHOITO- JA PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TULOSALUE: KESKI-POHJANMAAN ERIKOISSAIRAANHOITO- JA PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ TULOSALUE: KESKI-POHJANMAAN ERIKOISSAIRAANHOITO- JA PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ VASTUUHENKILÖ: Toimitusjohtaja TOIMINTA-AJATUS: Hyvinvointia joustavasti ja ammattitaitoisesti. ASIAKAS- JA POTILASNÄKÖKULMA

Lisätiedot

PERUSTURVAN TAVOITTEET JA MENESTYSTEKIJÄT

PERUSTURVAN TAVOITTEET JA MENESTYSTEKIJÄT PERUSTURVAN TAVOITTEET JA MENESTYSTEKIJÄT Kriittiset menestystekijät: Asiat, joissa on onnistuttava, jotta tavoitteet toteutuisivat. Kriittiset menestystekijät ovat tärkeitä ja sellaisia joihin organisaatio

Lisätiedot

Käyttösuunnitelma / Vaala

Käyttösuunnitelma / Vaala Käyttösuunnitelma / Vaala Järjestämissopimuksen toimenpiteet palvelualoittain Perhepalvelut Neuvolapalvelut: Oulunkaaren perhekeskustoimintamallin käyttöönotto: Moniammatillisten perhekeskustyöryhmien

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TULOSALUE: KESKI-POHJANMAAN ERIKOISSAIRAANHOITO- JA PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ VASTUUHENKILÖ: Toimitusjohtaja TOIMINTA-AJATUS: Hyvinvointia joustavasti ja ammattitaitoisesti. ASIAKAS- JA POTILASNÄKÖKULMA

Lisätiedot

Vaikuttavuutta yhteisestä tiedolla johtamisesta

Vaikuttavuutta yhteisestä tiedolla johtamisesta Vaikuttavuutta yhteisestä tiedolla johtamisesta Anu Vuorinen Kehitysjohtaja, KTM, ped.pät. Oulunkaaren kuntayhtymä 29.9.2014 Oulunkaari - Hyvinvointia ihmistä lähellä Viisi kuntaa yhteistyössä Noin 1100

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TOIMIALUE: Kehitysvammahuolto ja vammaispalvelut PALVELU-/VASTUUALUE: Kehityspoliklinikka ja vammaispalvelun sosiaalityö VASTUUHENKILÖ: Miia Luokkanen TOIMINTA-AJATUS: Vammaispalvelut tuottavat asiakkaidensa

Lisätiedot

Palvelutuotannon raportointi, tammi-maaliskuu 2012

Palvelutuotannon raportointi, tammi-maaliskuu 2012 Oulunkaaren kuntayhtymä Palvelutuotannon raportointi, tammi-maaliskuu 2012 Utajärven kunta Hyvinvointia ihmistä lähellä Sisältö 1 Järjestämissopimusten toimeenpano palvelualoittain... 3 1.1 Perhepalvelut...

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TULOSALUE: Erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä (kuntayhtymä) TULOS-/VASTUUYKSIKKÖ: koko kuntayhtymä VASTUUHENKILÖ: toimitusjohtaja TOIMINTA-AJATUS: Hyvinvointia joustavasti ja ammattitaitoisesti.

Lisätiedot

Kyläyhdistysseminaari 12.2.2014 Raahessa

Kyläyhdistysseminaari 12.2.2014 Raahessa Kyläyhdistysseminaari 12.2.2014 Raahessa Hannu Kallunki Kuntayhtymän johtaja Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä Tätä haluamme olla Edistämme kokonaisvaltaisesti ja ennakoivasti ihmisten terveyttä, toimintakykyä

Lisätiedot

LAPIN SAIRAANHOITOPIIRIN PERUSTERVEYDENHUOLLON YKSIKKÖ HYVINVOINTIA EDISTÄMÄSSÄ

LAPIN SAIRAANHOITOPIIRIN PERUSTERVEYDENHUOLLON YKSIKKÖ HYVINVOINTIA EDISTÄMÄSSÄ LAPIN SAIRAANHOITOPIIRIN PERUSTERVEYDENHUOLLON YKSIKKÖ HYVINVOINTIA EDISTÄMÄSSÄ HYVINVOINTIJOHTAMISELLA ONNISTUMISEN POLUILLE JA HYVÄÄN ARKEEN LAPISSA KOULUTUS 2.4.2014 Sinikka Suorsa Vs.suunnittelija

Lisätiedot

Palvelutuotannon raportointi, tammi-maaliskuu 2012

Palvelutuotannon raportointi, tammi-maaliskuu 2012 Oulunkaaren kuntayhtymä Palvelutuotannon raportointi, tammi-maaliskuu 2012 Simon kunta Hyvinvointia ihmistä lähellä Sisältö 1 Järjestämissopimusten toimeenpano palvelualoittain... 3 1.1 Perhepalvelut...

Lisätiedot

Palvelutuotannon raportointi, tammi-maaliskuu 2012

Palvelutuotannon raportointi, tammi-maaliskuu 2012 Oulunkaaren kuntayhtymä Palvelutuotannon raportointi, tammi-maaliskuu 2012 Vaalan kunta Hyvinvointia ihmistä lähellä Sisältö 1 Järjestämissopimusten toimeenpano palvelualoittain... 3 1.1 Perhepalvelut...

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA 2014-2016

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA 2014-2016 TULOSALUE: Erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä (kuntayhtymä) TULOS-/VASTUUYKSIKKÖ: koko kuntayhtymä VASTUUHENKILÖ: toimitusjohtaja TOIMINTA-AJATUS: Hyvinvointia joustavasti ja ammattitaitoisesti.

Lisätiedot

Oulunkaaren toiminnan ja omistajaohjauksen arviointi

Oulunkaaren toiminnan ja omistajaohjauksen arviointi 18.2.2016 Oulunkaaren toiminnan ja omistajaohjauksen arviointi Oulunkaaren ja kuntien, kuntien johtoryhmät Kyselyn aihealueet Kuntayhtymän toiminnan ja omistajaohjauksen toteutuminen Kuntapalvelutoimisto

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto

Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto 13.11.2014 108 1 Kemijärvi 2020 Vedenvälkettä ja vihreää kultaa Kemijärven kaupunki on vuonna 2020 Itä-Lapin elinvoimainen palvelu- ja seutukuntakeskus, joka hyödyntää maantieteellistä

Lisätiedot

Oulunkaaren toiminnan ja omistajaohjauksen arviointi vuodelta 2014

Oulunkaaren toiminnan ja omistajaohjauksen arviointi vuodelta 2014 10.2.2015 Oulunkaaren toiminnan ja omistajaohjauksen arviointi vuodelta 2014 Oulunkaaren ja kuntien, kuntien johtoryhmät Kyselyn aihealueet Kuntayhtymän toiminnan ja omistajaohjauksen toteutuminen Kuntapalvelutoimisto

Lisätiedot

Palvelutuotannon raportointi, heinä-joulukuu 2012

Palvelutuotannon raportointi, heinä-joulukuu 2012 Oulunkaaren kuntayhtymä Palvelutuotannon raportointi, heinä-joulukuu 2012 Utajärven kunta Väritunnisteet: Etenee Viivästynyt Ei etene, suunnitellusti keskeytynyt Järjestämissopimuksen toteutuminen palvelualoittain

Lisätiedot

Käyttösuunnitelma / Ii

Käyttösuunnitelma / Ii Käyttösuunnitelma / Ii Järjestämissopimuksen toimenpiteet palvelualoittain Perhepalvelut Neuvolapalvelut: Oulunkaaren perhekeskustoimintamallin käyttöönotto: Moniammatillisten perhekeskustyöryhmien toiminta

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Järjestäjähallinto

Sosiaali- ja terveystoimi Järjestäjähallinto Sosiaali- ja terveystoimi Järjestäjähallinto Seudullisen sosiaali- ja terveystoimen tehtävänä on edistää yhteistoiminta-alueen asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä sekä huolehtia siitä, että yhteistoiminta-alueen

Lisätiedot

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 1-4/2016 ja TP Simo 1-4/2016. Simo TP 2015

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 1-4/2016 ja TP Simo 1-4/2016. Simo TP 2015 Horisontti 14/2016 7 000 6 000 Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 14/2016 ja 5 000 4 000 3 000 1 000 809 1 654 205 765 154 363 1 582 121 1 652 3 573 1 649 4 551 841 2 920 242 594

Lisätiedot

Horisontti: Osavuosikatsaus, tammi-elokuu 2016 Perhepalvelut

Horisontti: Osavuosikatsaus, tammi-elokuu 2016 Perhepalvelut Horisontti: Osavuosikatsaus, Perhepalvelut Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset nuoret (perhehoito, lyhytaikaiset avohuollon sijoitukset, laitoshoito ja ammatilliset perhekodit) Määrä yhteensä (lapset

Lisätiedot

2009 Lastensuojelun asiakkaana olevien alle 18-vuotiaiden osuus ikäluokasta, tavoitteena osuuden pieneneminen.

2009 Lastensuojelun asiakkaana olevien alle 18-vuotiaiden osuus ikäluokasta, tavoitteena osuuden pieneneminen. Sosiaali- ja terveystoimen strategisen palvelusopimuksen mittarit YDINPROSESSI: LASTEN JA NUORTEN KASVUN TUKEMINEN SPS: Tuetaan lasten ja nuorten normaalia kasvua ja kehitystä Lastensuojelun asiakkaana

Lisätiedot

PERUSTURVAN TOIMIALAN PALVELUOHJELMA

PERUSTURVAN TOIMIALAN PALVELUOHJELMA PERUSTURVAN TOIMIALAN PALVELUOHJELMA SISÄLLYS 1. Tilannekuva 2 2. Tavoitteet ja toimenpiteet 2 2.1. Pitkän aikavälin tavoitteet 2 2.2. Toiminnalliset tavoitteet 2 3. Palvelulupaukset 3 4. Yksikkökohtainen

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 Hyvinvointitoimiala Palvelualue: Perhe ja sosiaalipalvelut Sopimuksen tarkoitus: Operatiivisessa sopimuksessa määritellään palvelualueen tavoitteet palveluiden järjestämiseen,

Lisätiedot

yhteistyössä ja kumppanuudessa Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys 10.2.2015

yhteistyössä ja kumppanuudessa Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys 10.2.2015 Sote-alan kehittäminen yhteistyössä ja kumppanuudessa Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys 10.2.2015 Sote-uudistus tulee ja muuttaa rakenteita Järjestämisvastuu Järjestämisvastuu t ja tuotantovastuu

Lisätiedot

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät ja TP Simo Simo TP 2016

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät ja TP Simo Simo TP 2016 Horisontti 7 Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät ja 6 5 1 89 4 3 116 328 1 24 1 44 3 463 1 56 4 795 761 2 76 6 48 365 1 92 12 649 472 1 445 Perhehoidon ja lyhytaikaisen avohuollon

Lisätiedot

Henkilöstökyselyn tulokset vuodelta 2013

Henkilöstökyselyn tulokset vuodelta 2013 14.2.2014 Oulunkaaren kuntayhtymä Henkilöstökyselyn tulokset vuodelta 2013 Henkilöstön hyvinvointikysely Vastaajina Oulunkaaren työntekijät Ii, Pudasjärvi, Simo, Utajärvi ja Vaala Vastausprosentti Vakinaiset

Lisätiedot

KÄYTTÖSUUNNITELMAT Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue

KÄYTTÖSUUNNITELMAT Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue KÄYTTÖSUUNNITELMAT 2018 Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue Sosiaali- ja terveyslautakunta 20.12.2017 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUEEN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEET 2018 Terveyden edistäminen

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKISTRATEGIA 2020 (ehdotus )

LOVIISAN KAUPUNKISTRATEGIA 2020 (ehdotus ) 1 LOVIISAN KAUPUNKISTRATEGIA 2020 (ehdotus 1.12.2011) 1. LOVIISAN KAUPUNGIN VISIO 2020 Loviisa pieni kaupunki, suuria elämyksiä Loviisa on kehityskäytävää E18 hyödyntävä merenranta- ja maaseutukaupunki,

Lisätiedot

Taipalsaari: Laaja hyvinvointikertomus 2013-2016

Taipalsaari: Laaja hyvinvointikertomus 2013-2016 Taipalsaari: Laaja hyvinvointikertomus 2013-2016 Hyvinvointikertomus valtuustokaudelta 2009-2012 ja hyvinvointisuunnitelma valtuustokaudelle 2013-2016 Keskeneräinen Kertomuksen vastuutaho ja laatijat (viranhaltijat,

Lisätiedot

ETÄPALVELUT SOSIAALI- JA TERVEYDENHOIDOSSA NYT JA TULEVAISUUDESSA HARVAAN ASUTUN MAASEUDUN MAHDOLLISUUTENA

ETÄPALVELUT SOSIAALI- JA TERVEYDENHOIDOSSA NYT JA TULEVAISUUDESSA HARVAAN ASUTUN MAASEUDUN MAHDOLLISUUTENA ETÄPALVELUT SOSIAALI- JA TERVEYDENHOIDOSSA NYT JA TULEVAISUUDESSA HARVAAN ASUTUN MAASEUDUN MAHDOLLISUUTENA 14.9.2010 Kuntayhtymän johtaja, TtL Kirsti Ylitalo 2010 Case: Oulunkaari Kuntien väkiluku 31.12.2009

Lisätiedot

Palvelut järjestetään monimuotoisesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa

Palvelut järjestetään monimuotoisesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa Ryhmän nimi: Sosiaali- ja terveyskeskus TOIMINTAA OHJAAVAT TAVOITTEET TOIMENPITEET JA SEURANTA TOTEUTUMINEN 25.4.2016 1. Sujuvat arjen palvelut Kuntalaiset saavat lain edellyttämät sotepalvelut Palvelut

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelut

Ikäihmisten palvelut Ikäihmisten palvelut Ikäihmisten palvelut sisältävät palveluohjauksen, kotihoidon tukipalveluineen, omaishoidontuen, palveluasumisen ja terveyskeskussairaalan palvelut ja ennakoivan ja kuntouttavan toiminnan

Lisätiedot

Perusturvakuntayhtymä Akselin toimintaa koskeva selvitystyö

Perusturvakuntayhtymä Akselin toimintaa koskeva selvitystyö Perusturvakuntayhtymä Akselin toimintaa koskeva selvitystyö Raportti 5.6.2014 2.6.2014 Page 1 Perusturvakuntayhtymä Akselin selvitystyön kokonaisuudet Palvelurakenteen ja hallintomallin analyysi nykyinen

Lisätiedot

RAISION KAUPUNGIN HENKILÖSTÖSTRATEGIA 2014 2017. Raisio KASVUN PAIKKA

RAISION KAUPUNGIN HENKILÖSTÖSTRATEGIA 2014 2017. Raisio KASVUN PAIKKA RAISION KAUPUNGIN HENKILÖSTÖSTRATEGIA 2014 2017 Raisio KASVUN PAIKKA TULEVIEN VUOSIEN HENKILÖSTÖHALLINNOLLISIA HAASTEITA Niukat taloudelliset resurssit Henkilöstön eläköityminen Henkilöstön saatavuus ja

Lisätiedot

Sote-uudistus Saavutetaanko tavoitteet

Sote-uudistus Saavutetaanko tavoitteet Sote-uudistus Saavutetaanko tavoitteet Hyvinvoiva Päijät-Häme ja sote-uudistus 8.9.14 Vertti Kiukas, pääsihteeri 18.8.2014 AK Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisen keskeiset tavoitteet Päämääränä

Lisätiedot

Hyvinvointikertomus osana Kaarinan kaupungin strategiaa ja talousarvioprosessia

Hyvinvointikertomus osana Kaarinan kaupungin strategiaa ja talousarvioprosessia Hyvinvointikertomus osana Kaarinan kaupungin strategiaa ja talousarvioprosessia Strategia ja SHVK aikajanalla 2010-2020 Strategia 2010-2016 SHVK 2013-2016 Strategia 2014-2020 SHVK 2017-2020 S t r a t e

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistamista koskeva kysely 8.6.2015

Sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistamista koskeva kysely 8.6.2015 Sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistamista koskeva kysely 8.6.2015 Sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistuksia koskeva kysely Kysely suunnattiin kaikille Manner-Suomen kunnille sekä sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Osaava henkilöstö asiakaslähtöinen, tuloksekas toiminta ja vaikuttava palvelu. Henkilöstöstrategia vuosille

Osaava henkilöstö asiakaslähtöinen, tuloksekas toiminta ja vaikuttava palvelu. Henkilöstöstrategia vuosille Osaava henkilöstö asiakaslähtöinen, tuloksekas toiminta ja vaikuttava palvelu Henkilöstöstrategia vuosille 2016 2018 1 2 Sisältö 1. Henkilöstöstrategiamme tarkoitus... 4 2. Henkilöstöstrategiamme päämäärä,

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TOIMIALUE: Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite VASTUUHENKILÖ: toimitusjohtaja Ilkka Luoma yhdessä johtoryhmän kanssa TOIMINTA-AJATUS: Sosiaali- ja terveydenhuollon syvään toiminnalliseen

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKISTRATEGIA 2020 (luonnos )

LOVIISAN KAUPUNKISTRATEGIA 2020 (luonnos ) 1 LOVIISAN KAUPUNKISTRATEGIA 2020 (luonnos 27.10.2011) 1. LOVIISAN KAUPUNGIN VISIO 2020 Loviisa on kehityskäytävää E18 hyödyntävä merenranta- ja maaseutukaupunki, jossa korostuu hyvä elämänlaatu ja oma

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 6.4.215] KUUKAUSIRAPORTTI HELMIKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Helmikuu 216 HELMIKUU PÄHKINÄNKUORESSA Helmikuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 6.2.217] KUUKAUSIRAPORTTI JOULUKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/2 Joulukuu 216 JOULUKUU PÄHKINÄNKUORESSA Karviainen valmistautuu tilinpäätöksen 216 loppuun saattamiseen. Jäsenkuntien

Lisätiedot

Oulunkaaren vuotuinen toiminnan arviointi. Palvelutuotantolautakunta Anu Vuorinen

Oulunkaaren vuotuinen toiminnan arviointi. Palvelutuotantolautakunta Anu Vuorinen Oulunkaaren vuotuinen toiminnan arviointi Palvelutuotantolautakunta 12.3.2014 Anu Vuorinen Vuotuinen toiminnan arviointi Oulunkaarella 1. Tilinpäätöskirja liitteineen 2. Liikennevaloraportit 3. Värikorit

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNNAN HYVINVOINTIKERTOMUS 2017

PUOLANGAN KUNNAN HYVINVOINTIKERTOMUS 2017 Sivu 1 / 5 PUOLANGAN KUNNAN HYVINVOINTIKERTOMUS 2017 Vuonna 2017 kunta järjesti kuntalaisille peruspalvelut, huolehti infrastruktuurista ja kehitti kunnan elinvoimaisuutta asetettujen tavoitteiden mukaisesti

Lisätiedot

Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammaispalvelut.

Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammaispalvelut. Sosiaalilautakunta 18.2.2016 1 liite 1 Toimintakertomus 2015 Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammais. Talousarviota ja toimintasuunnitelmaa

Lisätiedot

Sote-uudistus Järjestämislain keskeinen sisältö

Sote-uudistus Järjestämislain keskeinen sisältö Kaupunginhallitus 6.10.2014 liite nro 7 (1/20) Sote-uudistus Järjestämislain keskeinen sisältö Kaupunginhallitus 6.10.2014 liite nro 7 (2/20) Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisen keskeiset tavoitteet

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen strategia. Opla 48 10.05.2006

Varhaiskasvatuksen strategia. Opla 48 10.05.2006 Varhaiskasvatuksen strategia Opla 48 10.05.2006 Visio 2013 Lohjan varhaiskasvatus tarjoaa 2800 lapselle perheen tarpeisiin vastaavat alueelliset ja laadukkaat peruspalvelut. Palvelutoimintaa toteuttaa

Lisätiedot

Tavoitetaso kotihoidon piirissä vähintään 25 % omaishoidon tuen piirissä 4 % ympärivrk hoitopaikkoja riittävästi. suoritetaan vuosittain

Tavoitetaso kotihoidon piirissä vähintään 25 % omaishoidon tuen piirissä 4 % ympärivrk hoitopaikkoja riittävästi. suoritetaan vuosittain 1 Liite 9 TOTEUTTAMISSUUNNITELMA 2007-2008 Vaikuttavuus ja palvelukyky Kriittiset menestystekijät Kriteerit/ Mittarit Palvelujen saatavuus 75 v täyttäneiden palvelujen kattavuus/v Tavoitetaso 2007 2008

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma KASTE 2013 2015 Etelä-Suomi

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma KASTE 2013 2015 Etelä-Suomi Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma KASTE 2013 2015 Etelä-Suomi Kotona kokonainen elämä / Etelä- Kymenlaakson osakokonaisuus Sara Haimi-Liikkanen, kehittämiskoordinaattori 25.10.2013

Lisätiedot

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät Si TP15. Si TP14

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät Si TP15. Si TP14 Horisontti TP 7 000 Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 2014 6 000 4 000 3 000 1 000 809 649 1 654 1 161 537 1 749 3 573 2 692 4 551 4 456 2 920 3 816 594 365 2 128 2 646 TP15 TP14

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA

UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA #UKI2O3OO Tavoitteena 20300 asukasta vuonna 2030 Oikeenlaista kemiaa korostaa uusikaupunkilaista asukasnäkökulmaa ja yhteisöllisyyttä. Autotehtaan ja muiden yritysten työpaikkojen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman arviointi

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman arviointi Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman arviointi 2017-2018 Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman arviointi Lapin sairaanhoitopiirissä Arviointiin ovat osallistuneet sosiaali-

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysryhmä

Sosiaali- ja terveysryhmä Porin seudun kuntarakenneuudistus TOIMEKSIANTO: Sosiaali- ja terveysryhmä Johtopäätökset sosiaali- ja terveyspalveluiden nykytilan arvioinnista Sosiaalipalvelujen visio ja tavoitteet uudessa kunnassa Sosiaali-

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13 23.04.2015 Sivu 1 / 1 1682/00.01.02/2013 13 Väliraportti lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman (2013-16) toimeenpanosta ja suunnitelman täydentäminen oppilashuollon osalta (Kh/Kv) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Tavoite Mittari Tavoitearvo Seuranta Asiakas Eri ikäryhmien osallisuuden vahvistamisen tueksi tehdään toimenpideohjelma. Kouluterveyskysely,

Tavoite Mittari Tavoitearvo Seuranta Asiakas Eri ikäryhmien osallisuuden vahvistamisen tueksi tehdään toimenpideohjelma. Kouluterveyskysely, SIVISTYSTOIMI Tulosalueet: Hallinto Perusopetus Varhaiskasvatus Opinto- ja vapaa-aika Toiminta-ajatus Sivistystoimen tavoitteena on tuottaa kuntalaisille monipuolisia ja korkealaatuisia palveluja toimialallaan

Lisätiedot

Tiivistelmä Soten tuottavuusohjelmasta

Tiivistelmä Soten tuottavuusohjelmasta Tiivistelmä Soten tuottavuusohjelmasta Tuottavuutta kehitetään tilaamalla Seuranta arviointi Oman toiminnan ja markkinoiden seuranta Tarjonta Laatu Hinta Tulevaisuuden palvelutarpeen ja tarjonnan kehitys

Lisätiedot

Lapset puheeksi Oulussa Hannu Kallunki Kuntayhtymän johtaja Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Lapset puheeksi Oulussa Hannu Kallunki Kuntayhtymän johtaja Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä Lapset puheeksi Oulussa 6.5.2014 Hannu Kallunki Kuntayhtymän johtaja Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä Hyvinvointikuntayhtymän strategia Toimintaympäristössä, olosuhteissa ja tarpeissa tapahtuvat muutokset

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Heinäkuu 2013

Oulunkaaren taloustiedote Heinäkuu 2013 Oulunkaaren taloustiedote Heinäkuu 2013 Julkaistu 19.8.2013 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

HYVINVOIVA LÄNSIRANNIKKOLAINEN Sosiaali- ja terveydenhuollon työhyvinvoinnin kehittäminen Länsirannikolla. Hankesuunnitelma 18.12.

HYVINVOIVA LÄNSIRANNIKKOLAINEN Sosiaali- ja terveydenhuollon työhyvinvoinnin kehittäminen Länsirannikolla. Hankesuunnitelma 18.12. HYVINVOIVA LÄNSIRANNIKKOLAINEN Sosiaali- ja terveydenhuollon työhyvinvoinnin kehittäminen Länsirannikolla Hankesuunnitelma 18.12.2014 KASTE-ohjelma VI Johtamisella tuetaan palvelurakenteen uudistamista

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Huhtikuu 2013

Oulunkaaren taloustiedote Huhtikuu 2013 Oulunkaaren taloustiedote Huhtikuu 2013 Julkaistu 21.5.2013 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017

Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017 Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017 Tilannekatsaus Johtokunta 26.4.2017 Arvot Strategian toteuttaminen perustuu Rovaniemen kaupungin yhteisiin arvoihin Osallisuus Luovuus Turvallisuus

Lisätiedot

Strategia Siun sote hallitus Siun soten valtuusto

Strategia Siun sote hallitus Siun soten valtuusto Strategia 2017-2018 Siun sote hallitus 22.11.2016 Siun soten valtuusto 8.12.2016 Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Taustaa Suomi on satavuotisen historiansa aikana kehittynyt

Lisätiedot

Palvelutuotannon raportointi, huhti-kesäkuu 2012

Palvelutuotannon raportointi, huhti-kesäkuu 2012 Oulunkaaren kuntayhtymä Palvelutuotannon raportointi, huhti-kesäkuu 2012 Vaalan kunta Sisältö 1 Järjestämissopimuksen toteutuminen palvelualoittain... 3 1.1 Perhepalvelut... 3 1.2 Terveyspalvelut... 4

Lisätiedot

Sähköinen järjestelmä omavalvonnan tukena

Sähköinen järjestelmä omavalvonnan tukena Sähköinen järjestelmä omavalvonnan tukena Sosiaali- ja terveydenhuollon ATK-päivät 22.-23.5.2018 Elina Välikangas, kehittämis- ja laatupäällikkö Oulun kaupunki Sote-projektipäällikkö, Pohjois-Pohjanmaan

Lisätiedot

Kartta johtaa kotiin - kodin hyvinvointipalvelut ikäihmisille

Kartta johtaa kotiin - kodin hyvinvointipalvelut ikäihmisille Kartta johtaa kotiin - kodin hyvinvointipalvelut ikäihmisille Anu Vuorinen Kehitysjohtaja, KTM, ped.pät. Oulunkaaren kuntayhtymä 7.10.2014 Oulunkaari - Hyvinvointia ihmistä lähellä Viisi kuntaa yhteistyössä

Lisätiedot

HOITOTYÖN STRATEGIA 2015-2019. Työryhmä

HOITOTYÖN STRATEGIA 2015-2019. Työryhmä ETELÄ-SAVON SAIRAANHOITOPIIRI HOITOTYÖN STRATEGIA 2015-2019 Työryhmä Eeva Häkkinen, Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimi, Kangasniemen pty Senja Kuiri, Etelä-Savon sairaanhoitopiiri Aino Mäkitalo,

Lisätiedot

2014 Toimintasuunnitelma, toteuma ajalta 1-8/2014

2014 Toimintasuunnitelma, toteuma ajalta 1-8/2014 2014 Toimintasuunnitelma, toteuma ajalta 1-8/2014 2.6 Sosiaalilautakunta 1 Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; Sosiaalitoimen hallinto, Sosiaalityö, Vanhustyö/kotipalvelu sekä Vammais. Sitovuustasoihin

Lisätiedot

RIKOSTAUSTAISTEN ASUNNOTTOMUUS -SEMINAARI KESKI-UUDENMAAN SOTE AIKUISSOSIAALITYÖN ESIMIES LARISSA FRANZ-KOIVISTO

RIKOSTAUSTAISTEN ASUNNOTTOMUUS -SEMINAARI KESKI-UUDENMAAN SOTE AIKUISSOSIAALITYÖN ESIMIES LARISSA FRANZ-KOIVISTO RIKOSTAUSTAISTEN ASUNNOTTOMUUS -SEMINAARI 12.9. KESKI-UUDENMAAN SOTE AIKUISSOSIAALITYÖN ESIMIES LARISSA FRANZ-KOIVISTO KESKI-UUDENMAAN SOTE (KEUSOTE) Vapaaehtoinen kuntayhtymä 2017 Kuntayhtymässä ovat

Lisätiedot

Henkilöstökyselyn yhteenveto

Henkilöstökyselyn yhteenveto 20.2.2017 Oulunkaaren kuntayhtymä Henkilöstökyselyn yhteenveto Henkilöstö, esimiehet ja johto Yhteenveto 1/2 Työhyvinvointi on pääsääntöisesti pysynyt hyvällä tasolla edellisten toimintavuosien tapaan.

Lisätiedot

OPTS 2015 3.6.2015 TERVEYSPALVELUT

OPTS 2015 3.6.2015 TERVEYSPALVELUT TERVEYSPALVELUT OPTS 215 3.6.215 Kustannukset ja tuottavuustavoitteet Mittari Toteuma 213 Tavoite 214 Toteuma 214 Tavoitetaso 215 1. Taloustavoitteet Menot - 136 633 993 Tulot - 2 87 6 Netto - 115 826

Lisätiedot

uvut 1. Käyty / ei käyty 2. Talouden tasapainottamisohjelman toteutuma 3. Ohjeiden päivittäminen ja uusien toimintojen käyttöön 4.

uvut 1. Käyty / ei käyty 2. Talouden tasapainottamisohjelman toteutuma 3. Ohjeiden päivittäminen ja uusien toimintojen käyttöön 4. Hallintopalvelukeskuksen toiminnallisten tavoitteiden toteuma 1.1. 31.7.2015 Hallintolautakunta (=valtuustoon nähden sitovia) Sitovat tavoitteet Mittarit/Tunnusl uvut Mittarin tulos/ 7/2015 Henkilöstön

Lisätiedot

Eturivin taitajia Strategia Etelä-Savon Koulutus Oy Etelä-Savon ammattiopisto

Eturivin taitajia Strategia Etelä-Savon Koulutus Oy Etelä-Savon ammattiopisto Eturivin taitajia Strategia 2015-2017 Etelä-Savon Koulutus Oy Etelä-Savon ammattiopisto Eturivin taitajia Opiskelijan parhaaksi Työelämän parhaaksi Laadukasta koulutusta, joustavasti ja uudistuen Osaava,

Lisätiedot

Terveydenhuoltolaki - viitekehys terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen

Terveydenhuoltolaki - viitekehys terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen Terveydenhuoltolaki - viitekehys terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen Kohti sähköistä hyvinvointikertomusta Alueellinen koulutus Ylä-Savon kunnille ja yhteistoiminta-alueille Iisalmi 25.10.2011 Ulla

Lisätiedot

Turun seudun palvelustrategiatyö. Antti Parpo 22.10.2010 Hyvinvointipalveluiden johtaja Kaarinan kaupunki

Turun seudun palvelustrategiatyö. Antti Parpo 22.10.2010 Hyvinvointipalveluiden johtaja Kaarinan kaupunki Turun seudun palvelustrategiatyö Antti Parpo 22.10.2010 Hyvinvointipalveluiden johtaja Kaarinan kaupunki Kaarinan kaupungin hyvinvointipalveluiden tuottamistavat Kaarinan kaupunki tuottaa pääosan sosiaalija

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma KASTE Etelä-Suomi

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma KASTE Etelä-Suomi Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma KASTE 2013 2015 Etelä-Suomi Kotona kokonainen elämä / Etelä- Kymenlaakson osakokonaisuus Sara Haimi-Liikkanen, kehittämiskoordinaattori 14.10.2013

Lisätiedot

FORSSAN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ SOSIAALIHUOLLON PALVELUJEN TUOTTEISTUSPERIAATTEET VUONNA 2016

FORSSAN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ SOSIAALIHUOLLON PALVELUJEN TUOTTEISTUSPERIAATTEET VUONNA 2016 FORSSAN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ FORSSAN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ SOSIAALIHUOLLON PALVELUJEN TUOTTEISTUSPERIAATTEET VUONNA 2016 1 Sisällys TUOTTEISTUKSEN LÄHTÖKOHDAT... 3 HALLINNON KUSTANNUSTEN

Lisätiedot

Kokemuksia tiedolla johtamisesta Oulun kaupungissa

Kokemuksia tiedolla johtamisesta Oulun kaupungissa Kokemuksia tiedolla johtamisesta Oulun kaupungissa Sosiaalihuollon digiseminaari 8.2.2019 Suvi Nuutinen, vs. kehittämis- ja laatupäällikkö Hyvinvointipalvelut, Oulun kaupunki Toiminnan ja talouden tarkastelu

Lisätiedot

Kustannustiedolla johtaminen osana palvelujärjestelmän kansallista ohjausta

Kustannustiedolla johtaminen osana palvelujärjestelmän kansallista ohjausta Kustannustiedolla johtaminen osana palvelujärjestelmän kansallista ohjausta Anssi Vartiainen, erityisasiantuntija 1 Maakunnan on seurattava alueensa väestön hyvinvointia ja terveyttä, järjestämänsä sosiaali-ja

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2013

Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2013 Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2013 Julkaistu 18.6.2013 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

Johdon ja esimiesten raportointi

Johdon ja esimiesten raportointi Johdon ja esimiesten raportointi Uutta Maiseman korvaavaa raportointijärjestelmää kehitetään parhaillaan. Tiedot täydentyvätj ja tarkentuvat elokuun osavuosikatsaukseen. Perhepalvelut Kodin ulkopuolelle

Lisätiedot

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 1-4/2015 ja TP

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 1-4/2015 ja TP Horisontti 6 000 Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät ja 5 000 4 000 3 000 1 000 1 161 649 263 600 518 271 1 749 542 960 2 288 1 384 4 348 960 3 261 120 365 600 2 165 14 TP14 14

Lisätiedot

12.1.2015. 1. Palvelu on helposti saatavaa, asiakaslähtöistä ja turvallista

12.1.2015. 1. Palvelu on helposti saatavaa, asiakaslähtöistä ja turvallista 1 (4) HOITO- JA HOIVATYÖN TOIMINTAOHJELMA 2015-2016 Väestön ikääntyminen, palvelu- ja kuntarakenteen muutos, palveluiden uudistamistarve, väestön tarpeisiin vastaavuus, kilpailu osaavasta työvoimasta ja

Lisätiedot

Kaupunkistrategian toteuttamisohjelma 1: Palveluohjelma 2010-2013

Kaupunkistrategian toteuttamisohjelma 1: Palveluohjelma 2010-2013 Kaupunkistrategian toteuttamisohjelma 1: Palveluohjelma 2010-2013 16.11.2009 123 Kaupunginvaltuusto Järvenpään kaupunki PALVELUOHJELMA 1 Palvelujen järjestäminen Kaupungin ydintoimintoja ovat palvelutarpeen

Lisätiedot

LOPEN KUNNAN IKÄIHMISTEN OHJELMA 2016 2018

LOPEN KUNNAN IKÄIHMISTEN OHJELMA 2016 2018 Lopen kunta Perusturvalautakunta 26.1.2016 Perusturva Vanhuspalvelut LOPEN KUNNAN IKÄIHMISTEN OHJELMA 2016 2018 Sisko Haapanen Vanhuspalvelujen johtaja JOHDANTO Seudullinen ikäihmisten ohjelma 2015 2018

Lisätiedot

Palvelutuotannon raportointi, heinä-joulukuu 2012

Palvelutuotannon raportointi, heinä-joulukuu 2012 Oulunkaaren kuntayhtymä Palvelutuotannon raportointi, heinä-joulukuu 2012 Vaalan kunta Väritunnisteet: Etenee Viivästynyt Ei etene, suunnitellusti keskeytynyt Järjestämissopimuksen toteutuminen palvelualoittain

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 29.11.216] KUUKAUSIRAPORTTI LOKAKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Lokakuu 216 LOKAKUU PÄHKINÄNKUORESSA Lokakuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

PIRKKALAN KUNTA. TOIMINTAMALLIEN JA PALVELUJÄRJESTELMIEN UUDISTAMINEN Strategiahanke-suunnitelma

PIRKKALAN KUNTA. TOIMINTAMALLIEN JA PALVELUJÄRJESTELMIEN UUDISTAMINEN Strategiahanke-suunnitelma PIRKKALAN KUNTA TOIMINTAMALLIEN JA PALVELUJÄRJESTELMIEN UUDISTAMINEN Strategiahanke-suunnitelma VALTUUSTON HYVÄKSYMÄ 20.2.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 3 2. Kuntastrategiaa toteuttava hanke... 4

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy. Socom

Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy. Socom Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom TOIMINTASUUNNITELMA 2008 2 1 YLEISTÄ Socomin toimintaa säätelee laki sosiaalialan osaamiskeskustoiminnasta (1230/2001). Sen mukaan osaamiskeskusten tehtävänä

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Yhteistoiminta-alueverkoston XII tapaaminen 21.10.2010 Toimitusjohtaja Leila Pekkanen Kuntayhtymän toiminta-alue Toiminta-alueen väestö n.40.100 Iisalmi 22.223 Kiuruvesi 9.403

Lisätiedot