Kunnanhallitus 4/ (-167) Kunnanvirastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kunnanhallitus 4/2013 135 (-167) Kunnanvirastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone"

Transkriptio

1 Kunnanhallitus 4/ (-167) Aika Maanantaina 18. maaliskuuta 2013 klo Paikka Kunnanvirastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet Mustonen Asko Antikainen Hannu (Harri Kaiturin tilalla) Haaranen Veli Kuronen Riitta Lavikainen Seppo Mustonen Tiina Routa-Mutanen Heli Suvanto Raija MUUT SAAPUVILLA OLLEET Valtuuston puheenjohtaja Valtuuston 1. varapj. Valtuuston 2. varapj. Kunnanjohtaja/esittelijä Hallintojohtaja/ pöytäkirjanpitäjä Huttunen Jorma Hyvärinen Anja Isoniemi Veikko Vaittinen Pauli Kaasinen Helena Asiat :t Allekirjoitukset Asko Mustonen puheenjohtaja Helena Kaasinen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirja on tarkastettu Tiistaina klo 9.00 kunnanvirastolla Raija Suvanto Pöytäkirjantarkastaja Veli Haaranen Pöytäkirjantarkastaja Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Todistaa Tiistaina klo kunnanvirastolla Helena Kaasinen Hallintojohtaja

2 Kunnanhallitus / Kokousaika Maanantaina 18. maaliskuuta 2013 klo Kokouspaikka Kunnanvirastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite liite liite 100 liite Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta Nuorten kesätyöpaikat Hammashoitajan viran muuttaminen toimeksi ja kunnanhallitukselta luvan pyytäminen hammashoitajan toimen täyttämiseen Valtuuston kokouksen päätösten laillisuuden toteaminen ja täytäntöönpano Sosiaaliohjaaja Heli Montosen palkan vahvistaminen Uusien lähihoitajien palkan vahvistaminen Polvijärven kunnan ehdotus Pohjois-Karjalan Energiaholding Oy:n hallintoneuvostoon valittavista edustajista Lausunto Pohjois-Karjalan maakuntakaavan 3. vaiheen ehdotuksesta Rakennustarkastaja Ari Soikkelin palkan vahvistaminen Sivistysjohtajan tehtävien hoito ajalla Talousarvion toteutuminen ja verotilitykset Polvijärven Toimistotalo Oy:n saatavien poistaminen kunnan tileistä Lausunto hakemusnumero /Mikkonen Elsa Lausunto hakemusnumero /Karvinen Leevi Otto Poikkeamispäätös hakemusnumero /Väätäinen Mika Kalevi Ohjeiden antaminen Outokummun seudun teollisuuskylä Oy:n yhtiökokoukseen Tilapäislainan antaminen Kiinteistö Oy Polvijärven Vuokrataloille Muut asiat Puheenjohtaja Asko Mustonen

3 Kunnanhallitus / Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Khall. 88 Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. hyväksyttiin yksimielisesti. Pöytäkirjantarkastajien valinta Khall. 89 Kunnanhallitus päättää valita pöytäkirjantarkastajiksi kunnanhallituksen jäsenet Raija Suvannon ja Veli Haarasen. Kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Raija Suvanto ja Veli Haaranen.

4 Kunnanhallitus / Nuorten kesätyöpaikat Khall. 90 Talousarvioon sisältyy nuorten kesätöitä varten euron määräraha. Nuorten kesäaikaisessa työllistämisessä on suunniteltu noudatettavaksi seuraavia menettelytapoja: Ikäryhmät sekä määrittelyt: v syntyneet polvijärveläiset koululaiset ja opiskelijat, jotka jatkavat opintojaan syksyllä 2013 ja jotka eivät ole saaneet muuta työtä. em. ikäryhmään kuuluvat työttömyysturvan ulkopuolella olevat polvijärveläiset, em. ikäryhmään kuuluvat polvijärveläiset nuoret, jotka eivät ole saaneet muualta työtä vähintään kahdeksi viikoksi, kesätyötä voivat hakea myös nuoret, joilla oppivelvollisuus tulee suoritettua toukokuun loppuun 2013 mennessä, mutta täyttävät 16-vuotta vasta sen jälkeen v Työaika: 6 h/vrk 5 arkipäivänä viikossa. Työsuhteen kesto: työsuhde 10 työpäivää. Työn suorittamisen ajankohta on touko- elokuu. Palkkaus: 30,00 euroa/työpäivä. Työkohteet: kunta järjestää työkohteita yrityksiin ja yhteisöihin sekä yksityishenkilöille, kunnan eri hallintokuntien alaisuudessa. Työvoimasta perittävä korvaus: yrityksiltä, yhteisöiltä ja yksityisiltä laskutetaan 35,00 euroa/6 h/työpäivä/henkilö.

5 Kunnanhallitus / Hakeminen: työpaikat julistetaan haettavaksi paikallislehdessä ja kunnan nettisivuilla julkaistavalla ilmoituksella hakuaika mennessä määrärahalla työllistetään noin 80 nuorta. Valituksi voi tulla vain yhteen kesätyöpaikkaan kesätyöpaikkaa ei osoiteta lähisukulaisen luo omaan yritykseen/kotiin. Kunnanhallitus hyväksyy nuorten kesäaikaisessa työllistämisessä noudatettavaksi edellä olevat periaatteet ja antaa asian viranhaltijoiden hoidettavaksi. hyväksyttiin yksimielisesti.

6 Kunnanhallitus / Sosiaali- ja terveyslautakunta Hammashoitajan viran muuttaminen toimeksi ja kunnanhallitukselta luvan pyytäminen hammashoitajan toimen täyttämiseen Sos. ja terv. ltk 24 Hammashoitajan virka jää avoimeksi sosiaali- ja terveyslautakunnan myönnettyä eron hammashoitaja Irene Hyttiselle. Virkojen ja toimien jäädessä avoimeksi tarkastellaan aina tehtävien hoidon tarpeellisuutta, tehtäväkuvaa ja kelpoisuusehtoja. Käytäntönä on ollut, että tehtävät jossa ei käytetä julkista valtaa, muutetaan toimiksi. Sosiaali- ja terveyslautakunta esittää kunnanhallitukselle, että hammashoitajan virka muutetaan toimeksi, ja että kunnanhallitus myöntää luvan toimen täyttämiseen. hyväksyttiin yksimielisesti. Khall. 91 Kunnanhallitus hyväksyy esityksen. hyväksyttiin yksimielisesti.

7 Kunnanhallitus / Valtuuston kokouksen päätösten laillisuuden toteaminen ja täytäntöönpano Khall. 92 Jos kunnanhallitus katsoo, että valtuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä taikka että valtuusto on ylittänyt toimivaltansa tai että päätös on muuten lainvastainen, kunnanhallituksen on jätettävä päätös täytäntöönpanematta. Jos valtuusto pysyy päätöksessään, kunnanhallituksen on saatettava hallinto-oikeuden ratkaistavaksi, onko täytäntöönpanolle laillisia esteitä. Hallinto-oikeus ei saa ratkaista asiaa ennen kuin valitusaika päätöksestä on kulunut. (KuntaL 56 2 momentti). Kunnanhallitus 1. Toteaa, että valtuuston kokouksen päätökset ovat syntyneet laillisessa järjestyksessä, eivät mene valtuuston toimivaltaa ulommaksi eivätkä muutoinkaan ole lainvastaisia ja 2. Päättää toimeenpanna valtuuston päätökset seuraavin toimenpitein: 34 Tilintarkastusyhteisön valinta vuosille Ote Oy Audiator Ab, tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Arto Sutinen 35 Rakennusvalvonnan tarkastus- ja valvontatehtävistä sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut - Kuulutus asiasta, ote rakennuslautakunta 36 Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut - Kuulutus asiasta, ote rakennuslautakunta 37 Lausuntopyyntö kuntarakennelakiluonnoksesta - Lausunto valtiovarainministeriölle 38 Lausunto kuntajakolain (1698/2009) 4 luvun mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen asettamisesta - Lausunto valtiovarainministeriölle. hyväksyttiin yksimielisesti.

8 Kunnanhallitus / Sosiaaliohjaaja Heli Montosen palkan vahvistaminen Khall. 93 Sosiaali- ja terveyslautakunta on valinnut sosiaaliohjaajan virkaan Heli Montosen. Sosiaaliohjaajan tehtäväkohtainen palkka on vähintään 2.085,92 euroa. Heli Montonen on työskennellyt jo aiemmin sosiaaliohjaajana Polvijärvellä ja hänen tehtäväkohtainen palkkansa on tällä hetkellä 2.298,03 euroa. Kunnanhallitus päättää vahvistaa sosiaaliohjaaja Heli Montosen tehtäväkohtaiseksi palkaksi 2.298,03 euroa kuukaudessa. hyväksyttiin yksimielisesti.

9 Kunnanhallitus / Uusien lähihoitajien palkan vahvistaminen Khall. 94 Sosiaali- ja terveyslautakunta on valinnut lähihoitajan toimiin Sanna Oksasen, Mari Ronkaisen, Sinikka Nevalaisen ja Minna Laineen. Valituista Sanna Oksanen ei ole ottanut tehtävää vastaan. Lähihoitajan tehtäväkohtainen palkka on vähintään 1.935,44 euroa kuukaudessa. Polvijärven kunnan palveluksessa olevilla muilla lähihoitajilla tehtäväkohtainen palkka on 2.031,02 euroa kuukaudessa. Kunnanhallitus päättää vahvistaa lähihoitajien Mari Ronkaisen, Sinikka Nevalaisen ja Minna Laineen tehtäväkohtaiseksi palkaksi 2.031,02 euroa kuukaudessa. hyväksyttiin yksimielisesti.

10 Kunnanhallitus / Polvijärven kunnan ehdotus Pohjois-Karjalan Energiaholding Oy:n hallintoneuvostoon valittavista edustajista Khall. 95 Pohjois-Karjalan Energiaholding Oy:n varsinainen yhtiökokous toukokuussa 2013 valitsee yhtiölle uudet jäsenet hallintoneuvostoon. Hallintoneuvoston toimikausi on neljä vuotta ( ). Osakassopimuksen mukaisesti jokainen PKEH:n osakkeen omistaja saa vähintään yhden nimeämänsä henkilön hallintoneuvoston jäseneksi. Pohjois-Karjalan Energiaholding Oy:n hallitus nimesi toimikunnan valmistelemaan esitystä yhtiökokoukselle hallintoneuvoston jäsenten valinnaksi. Toimikuntaan nimettiin: Hallintoneuvoston puheenjohtaja Jouni Pirinen, Nurmes Hallintoneuvoston varapuheenjohtaja, Pirjo Halonen, Juuka Hallituksen puheenjohtaja Hilkka Hiltunen, Ilomantsi Hallituksen varapuheenjohtaja Pertti Turunen, Lieksa. Toimikunta pyytää omistajakunnilta ehdotuksia hallintoneuvoston jäseniksi. Omistajakuntia pyydetään tekemään ehdotukset neljästä ehdokkaasta, joista kaksi naisehdokasta ja kaksi miesehdokasta. Ehdotukset pyydetään lähettämään mennessä Pohjois-Karjalan Energiaholding Oy:lle. Kunnanhallitus tekee ehdotuksen Pohjois-Karjalan Energiaholding Oy:n hallintoneuvostoon valittavista jäsenistä ja varajäsenistä. Käydyn keskustelun aikana Hannu Antikainen esitti valittavaksi Harri Kaiturin ja Nina Vanhapellon. Veli Haaranen esitti valittavaksi Tiina Mustosen ja Voitto Voutilaisen, Seppo Lavikainen esitti valittavaksi Veikko Isoniemen ja Heli Routa-Mutanen esitti valittavaksi Raija Suvannon. Päätettyään keskustelun puheenjohtaja totesi, että asiasta on suoritettava vaali suljetuin lipuin niin, että lippuun voi kirjoittaa korkeintaan 4 nimeä. Suoritetussa vaalissa annettiin ääniä seuraavasti: Tiina Mustonen 6 ääntä, Harri Kaituri 5 ääntä, Nina Vanhapelto 5 ääntä, Voitto Voutilainen 4 ääntä, Veikko Isoniemi 3 ääntä ja Raija Suvanto 3 ääntä.

11 Kunnanhallitus / Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen esittävän valittavaksi Pohjois-Karjalan Energiaholding Oy:n hallintoneuvostoon Tiina Mustosen, Harri Kaiturin, Nina Vanhapellon ja Voitto Voutilaisen.

12 Kunnanhallitus / Lausunto Pohjois-Karjalan maakuntakaavan 3. vaiheen ehdotuksesta Khall. 96 Pohjois-Karjalan maakuntakaavan 3. vaiheen luonnos oli nähtävillä Polvijärven kunnanhallitus antoi luonnoksesta lausuntonsa Lausunnossaan kunnanhallitus korosti maanomistajien ja asukkaiden mielipiteiden huomioon ottamista maakuntakaavaa laadittaessa sekä sitä, että maakuntakaavalla ei saa rajoittaa maaseutualueiden rakennusoikeuksia. Vastineessaan em. lausuntoon maakuntaliitto toteaa, että kaavasta saadut mielipiteet otetaan huomioon vaarantamatta maakuntakaavan tavoitteiden toteuttamista ja tuottamatta kohtuutonta haittaa maanomistajille. Maakuntakaavalla on maankäyttö- ja rakennuslain mukaiset oikeusvaikutukset ( :t 32 34). Rakentamisrajoitus (MRL 32) kohdistuu maakuntakaavassa virkistys- tai suojelualueeksi taikka liikenteen tai teknisen huollon verkostoja tai -alueita varten osoitetulla alueella sen 2 mom. mukaisin edellytyksin. Muutoin maakuntakaavalla ei ole suoraa vaikutusta rakentamisoikeuteen. Maakuntakaavan 3. vaiheen kaavaehdotus on nyt valmistunut ja asetettu nähtäville väliseksi ajaksi. Maakuntaliitto on pyytänyt Polvijärven kunnalta lausuntoa kaavaehdotuksesta mennessä. Myös maakuntakaavan 4. vaiheen osallistumis- ja arviointisuunnitelman luonnos ovat nähtävillä Maakuntakaavan 3. vaiheen ehdotuksessa on Polvijärven kunnan osalta seuraavat aluevaraukset: Uusiksi maa-ainesten ottoalueiksi on merkitty varaukset Lehmivaaran kalliokiviaineksen ottoalueiksi (EO3). Arvokkaiksi kallioalueiksi (ge-2) on osoitettu yhteensä 8 kohdetta, joista suurin osa sijoittuu Solan alueelle. Kaivosalueeksi (EK) on merkitty Kylylahden kaivos sekä malmien ja mineraalien esiintymisalueiksi (ek1) Karnukka ja Sara 2. Maakuntakaavan 3. vaiheessa tarkistetaan kaivosalueiden rajaukset vastaamaan nykyistä tilannetta sekä malmipotentiaalisina alueina osoitetaan alueita, joille on jo haettu kaivoslupaa. Rakennussuojelukohteiksi (sr-1) Polvijärveltä on merkitty Polvijärven ev.lut. kirkko ja ortodoksinen kirkko. Rakennetun kulttuuriympäristön kohteita on 8 kpl, jotka kaikki ovat yksittäisiä rakennuksia. Maakunnallisesti arvokkaita maisema-alueita (ma/mm) on 6 kpl; Solan ja Sotkuman kylämaisemat sekä 4 kpl muita maisema-alueita. Maakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta osoittava osa-aluemerkintä on luonteeltaan informatiivinen, eikä siitä aiheudu suoranaisia maanomistajiin kohdistuvia oikeusvaikutuksia.

13 Kunnanhallitus / Perinnemaisemat (metsälaitumet, niityt yms.) on esitetty informatiivisessa tarkoituksessa maakuntakaavan liiteaineistona, joka ei vahvistu oikeusvaikutteiseksi. Kiinteistä muinaisjäännöksistä maakuntakaavan 3. vaiheessa kumotaan kaikki 1. ja 2. vaiheiden kohteet ja esitetään kaikki muinaismuistolailla rauhoitetut kiinteät muinaisjäännökset, jotka sisältyvät Museoviraston muinaisjäännösrekisteriin. Polvijärvellä kohteita on yhteensä 42 kpl. Toisen maailmansodan aikaisina sotahistoriallisina kohteina (ma/s) on osoitettu valtakunnallisesti arvokkaita Salpalinjan ja muita toisen maailmansodan linnoitteisiin kuuluvia puolustusvarustuksia. Polvijärveltä kohteiksi on merkitty Huhmarisvaaran tykkiasemat sekä Lahnasuon taistelukaivannot. Uusia maakunnallisia matkailukohteita Polvijärvelle ei ole esitetty. Huhmarin lomakeskus säilyy maakuntakaavassa. Maakuntakaavan 3. vaiheessa osoitetaan maakunnallisesti tai valtakunnallisesti merkittävät ohjeelliset ulkoilu-, vesiretkeily- ja moottorikelkkailureitit. Polvijärvelle on merkitty ohjeellinen moottorikelkkailureitti sekä informatiivisessa tarkoituksessa pyöräilyreitit maakuntakaavan liiteaineistona, joka ei vahvistu oikeusvaikutteiseksi. Uusina luonnonsuojelualueina (SL) kaavaehdotukseen on merkitty yksityiset luonnonsuojelualueet (YSA). Tuulivoimaloiden aluevarauksia (tv) ei Polvijärven alueelle ole osoitettu. Kunnanhallitus toteaa, että Polvijärven kunnalla ei ole huomauttamista asiaan. hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 1.

14 Kunnanhallitus / Rakennustarkastaja Ari Soikkelin palkan vahvistaminen Khall. 97 Rakennuslautakunta on valinnut toisen rakennustarkastajan virkaan Ari Soikkelin. Rakennustarkastaja kuuluu teknisten sopimuksen palkkaryhmään II. Palkkaryhmän II tehtäväkohtainen vähimmäispalkka on 1.815,77 euroa kuukaudessa. Polvijärvellä rakennustarkastajan tehtäväkohtainen palkka on 2.717,90 euroa. Harkinnanvaraisen henkilökohtaisen lisän lisäksi teknisten sopimuksen mukaan työntekijälle maksetaan ammattialalisää aiemman työkokemuksen perusteella enintään 8 %. Kunnanhallitus päättää vahvistaa rakennustarkastaja Ari Soikkelin tehtäväkohtaiseksi palkaksi 2.717,90 euroa ja harkinnanvaraisen henkilökohtaisen lisän suuruudeksi 33,56 euroa. hyväksyttiin yksimielisesti.

15 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Sivistysjohtajan tehtävien hoito ajalla Khall. 113 Sivistysjohtaja Kauko Kuusela on poissa kunnan palveluksesta välisen ajan pääosin vuorotteluvapaalla ja vuosilomalla. Lisäksi hän on vuorotteluvapaalla vuoden 2012 puolella välisen ajan. Sivistysjohtajan tehtävien hoitoa vuoden 2011 puolella on valmisteltu sillä periaatteella, että nykyinen kunnan henkilöstö hoitaa sivistysjohtajan tehtävät sisäisin järjestelyin. Kunnanjohtaja selosti asiaa kunnanhallitukselle edellisessä pidetyssä kokouksessa. Kunnanhallitus päättää, että sivistysjohtajan tehtävät ajalla hoidetaan sisäisin järjestelyin ilman erillisiä korvauksia niin, että kunnanjohtaja vastaa sivistysjohtajan tehtävien hoidosta ja työssä avustavat hallintojohtaja ja kunnankamreeri sekä sivistystoimen palveluksessa oleva henkilöstö. Vuoden 2012 puolella olevan vuorotteluvapaan osalta asiasta päätetään myöhemmin. Merkittiin, että kunnanjohtaja Pauli Vaittinen katsoi itsensä asiassa esteelliseksi asian koskiessa henkilökohtaisesti häntä ja hän poistui kokoushuoneesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Esittelijänä tämän asian osalta toimi hallintojohtaja Helena Kaasinen. Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen hyväksyneen yksimielisesti päätösehdotuksen. Khall. 53 Kunnanhallitus päättää, että sivistysjohtajan tehtävät ajalla hoidetaan sisäisin järjestelyin ilman erillisiä korvauksia niin, että kunnanjohtaja vastaa sivistysjohtajan tehtävien hoidosta ja työssä avustavat hallintojohtaja ja kunnankamreeri sekä sivistystoimen palveluksessa oleva henkilöstö. Merkittiin, että kunnanjohtaja Pauli Vaittinen katsoi itsensä asiassa esteelliseksi asian koskiessa henkilökohtaisesti häntä ja hän poistui kokoushuoneesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Esittelijänä tämän asian osalta toimi hallintojohtaja Helena Kaasinen. Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen hyväksyneen yksimielisesti päätösehdotuksen.

16 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Khall. 39 Kauko Kuusela on poissa kunnan palveluksesta vuoden 2013 alusta lukien 10. helmikuuta 2013 saakka. Khall. 73 Khall. 98 Kunnanhallitus päättää, että sivistysjohtajan tehtävät ajalla hoidetaan sisäisin järjestelyin ilman erillisiä korvauksia niin, että kunnanjohtaja vastaa sivistysjohtajan tehtävien hoidosta ja työssä avustavat hallintojohtaja ja kunnankamreeri sekä sivistystoimen palveluksessa oleva henkilöstö. Merkittiin, että kunnanjohtaja Pauli Vaittinen katsoi itsensä asiassa esteelliseksi asian koskiessa henkilökohtaisesti häntä ja hän poistui kokoushuoneesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Esittelijänä tämän asian osalta toimi hallintojohtaja Helena Kaasinen. Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen hyväksyvän yksimielisesti päätösehdotuksen. Kauko Kuusela on poissa kunnan palveluksesta saakka. Kunnanhallitus päättää, että sivistysjohtajan tehtävät ajalla hoidetaan sisäisin järjestelyin ilman erillisiä korvauksia niin, että kunnanjohtaja vastaa sivistysjohtajan tehtävien hoidosta ja työssä avustavat hallintojohtaja ja kunnankamreeri sekä sivistystoimen palveluksessa oleva henkilöstö. Merkittiin, että kunnanjohtaja Pauli Vaittinen katsoi itsensä asiassa esteelliseksi asian koskiessa henkilökohtaisesti häntä ja hän poistui kokoushuoneesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Esittelijänä tämän asian osalta toimi hallintojohtaja Helena Kaasinen. Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen hyväksyvän yksimielisesti päätösehdotuksen. Kauko Kuusela on poissa kunnan palveluksesta saakka. Kunnanhallitus päättää, että sivistysjohtajan tehtävät ajalla hoidetaan sisäisin järjestelyin ilman erillisiä korvauksia niin, että kunnanjohtaja vastaa sivistysjohtajan tehtävien hoidosta ja työssä avustavat hallintojohtaja ja kunnankamreeri sekä sivistystoimen palveluksessa oleva henkilöstö.

17 Kunnanhallitus / Merkittiin, että kunnanjohtaja Pauli Vaittinen katsoi itsensä asiassa esteelliseksi asian koskiessa henkilökohtaisesti häntä ja hän poistui kokoushuoneesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Esittelijänä tämän asian osalta toimi hallintojohtaja Helena Kaasinen. Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen hyväksyvän päätösehdotuksen.

18 Kunnanhallitus / Talousarvion toteutuminen ja verotilitykset Khall. 99 Liitteenä on yhdistelmä talousarvion toteutumisesta ajalta ja yhdistelmä verotilityksistä. Kunnanhallitus päättää merkitä selvitykset tietoonsa saatetuiksi. hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 2.

19 Kunnanhallitus / Polvijärven Toimistotalo Oy:n saatavien poistaminen kunnan tileistä Khall. 100 Kunnanhallitus on käsitellyt Polvijärven Toimistotalo Oy:n tilannetta vuonna 2012 useaan otteeseen, viimeksi Polvijärven Toimistotalo Oy on hakeutunut konkurssiin Liitteessä on esitetty kunnan saatavat Polvijärven Toimistotalo Oy:ltä. Polvijärven Toimistotalo Oy:n osakkeet on omistanut Sirnitsa Oy, joka on asetettu konkurssiin Tämän hetkisen tiedon mukaan suoritusten saaminen kunnan saataville on epätodennäköistä. Kirjanpitolain mukaan saamiset merkitään tilinpäätökseen nimellisarvoonsa, mutta kuitenkin enintään todennäköiseen arvoon. Saatavat tulisi poistaa pääosin jo vuoden 2012 tilinpäätökseen. Kunnanhallitus päättää poistaa liitteessä esitetyt saatavat kunnan tileistä vuoden 2012 tilinpäätökseen ja vuoden 2013 osalta kuluvan vuoden kirjanpitoon. Saatavat valvotaan konkurssissa, mikäli se ei raukea varojen puutteeseen. hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 3.

20 Kunnanhallitus / Lausunto hakemusnumero /Mikkonen Elsa Khall. 101 Hakija Nimi Mikkonen Elsa Lähiosoite Sumikontie 3 Postitoimipaikka KULHO Rakennuspaikka Kunta Polvijärvi Kaupunginosa/kylä Sotkuma RN:o 141:52 Tilan nimi Ukonsaari Rakennuspaikan osoite Solanrannantie 15 I POLVIJÄRVI Kaava-alue Viinijärven rantavyöhyke Pinta-ala 5190,00 m 2 Rakennustoimenpide Lomarakennuksen rakentaminen ja entisen 20 m 2 lomarakennuksen muuttaminen saunarakennukseksi Toimenpide eriteltynä rakennuksittain: Käyttötarkoitus Kerrosala m 2 Kerrosluku As.Ikm Vapaa-ajan asuinrakennuk. 80, Saunarakennukset 20, Selostus poikkeamisesta Rakentaminen rantavyöhykkeelle ilman asemakaavaa tai sellaista oikeusvaikutteista yleiskaavaa, jossa on erityisesti määrätty yleiskaavan tai sen osan käyttämisestä rakennusluvan myöntämisen perusteena. Rakentaminen lähemmäksi keskivedenkorkeuden mukaista rantaviivaa kuin Joensuun seudun yleiskaava 2020 sallii, etäisyysrajoitus 40 metriä. Hakemuksen perustelut Haetaan rakennuspaikalle poikkeamislupaa rakentaa 80 m 2 :n suuruinen loma-asunto 30 m:n päähän rantaviivasta ja olemassa olevan saunarakennuksen (20 m 2 ) käyttötarkoituksen muuttamista saunarakennukseksi. Pohjois-Karjalan ympäristökeskus myöntänyt poikkeamisluvan L perinnönjaon yhteydessä 60 m 2 :n lomarakennukselle.

21 Kunnanhallitus / Silloin lomarakennus on jäänyt rakentamatta hakijan sairastumisen takia. Tie tontille on rakennettu v ja alueelle on vedetty sähkölinja. Tontin muoto on sellainen, että 40 m rannasta ei ole sovelias rakennuspaikka, joten haetaan poikkeamislupaa rakentaa 30 m:n päähän rannasta. Lisätiedot Tieyhteys on olemassa Solanrannan yksityistien kautta Lausunnot ja naapurien kuuleminen Rakennustarkastajan lausunto Naapureita on 2 kpl, eikä heillä ole huomautettavaa rakennushankkeesta. Rakennuspaikka sijaitsee Viinijärven rantavyöhykkeellä Solassa. Lähialueella rannoilla on pääasiassa lomarakennuksia. Rakennuspaikalla on n. 20 m 2 :n suuruinen lomarakennus n. 15 m:n päässä rannasta sekä varastorakennus. Lomarakennus halutaan muuttaa saunaksi sekä rakentaa uusi 80 m 2 :n suuruinen lomarakennus n. 30 m:n päähän rannasta. Rakennuspaikalle on rakennettu tieyhteys Solanrannantieltä ja alueelle vedetty sähköt. Rakennuspaikalle myönnetty poikkeamislupa 60 m 2 :n lomarakennukselle, joka lupa on kuitenkin jäänyt käyttämättä. Alueella ei ole voimassa asemakaavaa. Alueella on voimassa oikeusvaikutteinen Joensuun seudun yleiskaava 2020, jossa alue on osoitettu maa- ja metsätalousalueeksi (M). Joensuun seudun yleiskaavassa rantarakentamisen määräyksissä edellytetään lomarakennus sijoitettavaksi vähintään 40 m:n etäisyydelle keskivedenkorkeuden mukaisesta rantaviivasta, mistä voidaan maasto-olosuhteista johtuvista syistä vähäisesti poiketa. Rakennustarkastaja puoltaa hakemusta. Perustelut: - lisärakentamiseen on suhtauduttu myönteisesti v poikkeusluvassa - rakennuspaikka on jo rakennettu vapaa-ajan käyttöä varten eikä sen käyttötarkoitus muutu - rakennuspaikka on kokonsa ja maastonsa puolesta rakentamiseen sopiva - lomarakentaminen sopeutuu ympärillä olevaan maankäyttöön

22 Kunnanhallitus / rakennuspaikan tekninen huolto voidaan järjestää tyydyttävästi - rakennuspaikan maasto-olosuhteet huomioiden rakentamisen etäisyys rannasta on perusteltua. Edellä mainitut seikat huomioiden hakemuksen mukainen rakentaminen ei; - aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle - vaikeuta rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista - johda vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen; eikä - muutoin aiheuta merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia. ehdotus Kunnanhallitus puoltaa hakemusta rakennustarkastajan lausunnon mukaisesti. Kunnanhallitus antaa suostumuksen ELY-keskukselle myös kunnanhallituksen toimivaltaan kuuluvien poikkeamisten käsittelyyn. hyväksyttiin yksimielisesti.

23 Kunnanhallitus / Lausunto hakemusnumero /Karvinen Leevi Otto Khall. 102 Hakija Nimi Karvinen Leevi Otto Lähiosoite Polvikuja 4 B 11 Postitoimipaikka POLVIJÄRVI Rakennuspaikka Kunta Polvijärvi Kaupunginosa/kylä Kinahmo RN:o 5:82 Tilan nimi Virtaranta Pinta-ala 5560,00 m 2 Rakennustoimenpide Entisen saunarakennuksen purkaminen ja uusien lomarakennuksen ja saunarakennuksen rakentaminen. Toimenpide eriteltynä rakennuksittain: Käyttötarkoitus Kerrosala m 2 Kerrosluku As.Ikm Vapaa-ajan asuinrakennuk. 60,00 1,5 0 Saunarakennukset 30, Selostus poikkeamisesta Rakentaminen rantavyöhykkeelle ilman asemakaavaa tai sellaista oikeusvaikutteista yleiskaavaa, jossa on erityisesti määrätty yleiskaavan tai sen osan käyttämisestä rakennusluvan myöntämisen perusteena. Rakentaminen lähemmäksi keskivedenkorkeuden mukaista rantaviivaa kuin Joensuun seudun yleiskaava 2020 sallii, etäisyysrajoitus 40 metriä. Hakemuksen perustelut Lisätiedot Halutaan rakentaa vapaa-ajanviettopaikka. Tontilla ollut aiemmin parakkimainen lomarakennus sekä parakkimainen saunarakennus joka on edelleen rakennuspaikalla. Lomarakennusparakki siirretty pois entisen omistajan toimesta muutama vuosi sitten. Samalle paikalle tulisi uusi lomarakennus, yli 30 m etäisyydelle rantaviivasta niin että vesikaivo säilyy. Tieyhteys olemassa. Käyttövesi otetaan omasta kaivosta kantovetenä. Pesuvedet imeytetään maastoon. Tontilla on kuivakäymälä. Jätteet järjestettyyn keräilyyn.

24 Kunnanhallitus / Lausunnot ja naapurien kuuleminen Rakennustarkastajan lausunto Naapureita on 4 kpl, eikä heillä ole huomautettavaa rakennushankkeesta. Rakennuspaikka sijaitsee Rauanjoen rantavyöhykkeellä Rauanlahden kylässä. Rakennuspaikka rajoittuu Sammakkovaarantien yksityistiehen, josta matkaa Ruvaslahdentielle on n. 1 km. Rauanjoen rannoilla on sekä omakotitaloja että lomarakennuksia. Rakennuspaikalla on n. 21 m 2 suuruinen saunarakennus n. 15 m:n päässä joen rannasta. Rakennuspaikalle on myönnetty rakennuslupa vapaa-ajan asunnolle, minkä luvan nojalla alueelle on rakennettu valmistunut 49 m2: n suuruinen lomarakennus. Hakijan mukaan ko. parakkimainen lomarakennus on muutama vuosi sitten siirretty pois entisen omistajan toimesta. Uusi lomarakennus, 60 m 2 ja 1,5 kerrosta, halutaan rakentaa n. 30 m:n etäisyydelle joen rannasta. Oleva saunarakennus puretaan ja sen paikalle halutaan rakentaa uusi saunarakennus, 30 m2, n. 15 m:n etäisyydelle joen rannasta. Alueella ei ole voimassa asemakaavaa. Alueella on voimassa oikeusvaikutteinen Joensuun seudun yleiskaava 2020, jossa alue on osoitettu maa- ja metsätalousvaltaiseksi alueeksi (M). Joensuun seudun yleiskaavassa rantarakentamisen määräyksissä edellytetään lomarakennus sijoitettavaksi vähintään 40 m:n etäisyydelle keskivedenkorkeuden mukaisesta rantaviivasta, mistä voidaan maasto-olosuhteista johtuvista syistä vähäisesti poiketa. Rakennustarkastaja puoltaa hakemusta. Perustelut: - rakennuspaikka on ennestään vanha rakennuspaikka ja rakennettu vapaa-ajan käyttöä varten (sauna) eikä sen käyttötarkoitus muutu - rakennuspaikka on kokonsa ja maastonsa puolesta rakentamiseen sopiva - rakentaminen sopeutuu ympärillä olevan asutuksen laatuun - rakennuspaikan tekninen huolto voidaan järjestää tyydyttävästi - rakennuspaikan muodon, maasto-olosuhteiden ja olemassa olevan kaivon sijainnin vuoksi rakentamisen etäisyys rannasta on perusteltua

25 Kunnanhallitus / Edellä mainitut seikat huomioiden hakemuksen mukainen rakentaminen ei; - aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle - vaikeuta rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista - johda vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen; eikä - muutoin aiheuta merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia. ehdotus Kunnanhallitus puoltaa hakemusta rakennustarkastajan lausunnon mukaisesti. Kunnanhallitus antaa suostumuksen ELY-keskukselle myös kunnanhallituksen toimivaltaan kuuluvien poikkeamisten käsittelyyn. hyväksyttiin yksimielisesti.

26 Kunnanhallitus / Poikkeamispäätös hakemusnumero /Väätäinen Mika Kalevi Khall. 103 Hakija Nimi Väätäinen Mika Kalevi Lähiosoite Oriluodontie 9 Postitoimipaikka RUVASLAHTI Rakennuspaikka Kunta Polvijärvi Kaupunginosa/kylä Ruvaslahti RN:o 71:5 Tilan nimi Väinölä Rakennuspaikan osoite Oriluodontie RUVASLAHTI Kaava-alue Mäkelän ranta-asemakaava Pinta-ala 6700,00 m 2 Rakennustoimenpide Lomarakennuksen käyttötarkoituksen muuttaminen omakotitaloksi. Toimenpide eriteltynä rakennuksittain: Käyttötarkoitus Kerrosala m 2 Kerrosluku As.Ikm Yhden asunnon talot 96,00 1,5 1 Selostus poikkeamisesta Rakentaminen rantavyöhykkeelle Mäkelän rantakaavan määräyksistä poiketen: Lomarakennustontilla olevan lomarakennuksen muuttaminen asuinrakennukseksi. Hakemuksen perustelut Lisätiedot Lomarakennus rakennettu omakotitalon standardein. Perheen tavoitteena muuttaa Polvijärvelle. Hankkeella ei ole vaikutusta ympäristöön. Tieyhteys olemassa Oriluodon yksityistien kautta. Käyttövesi tulee jo nykyisinkin kiinteistölle Ruvaslahden vesiosuuskunnan verkostosta. Jätevedet johdetaan viemäriverkostoon, jota pitkin ne menevät jätevedenpuhdistamoon. Kiinteistö toimittaa jätteet kunnan järjestämään jätehuoltoon.

27 Kunnanhallitus / Lausunnot ja naapurien kuuleminen Rakennustarkastajan lausunto Naapureita on 3 kpl, eikä heillä ole huomautettavaa rakennushankkeesta. Rakennuspaikka sijaitsee Höytiäisen rantavyöhykkeellä Oriniemessä. Rakennuspaikan läheisyydessä Höytiäisen rannalla on pääasiassa lomarakennuksia. Rakennuspaikalle on myönnetty rakennusluvat 96 m 2 :n suuruisen lomarakennuksen sekä 26 m 2 :n suuruisen saunarakennuksen rakentamiseen, mitkä rakennukset rakennuspaikalle on rakennettu. Alueella on voimassa kunnanvaltuuston hyväksymä rantaasema-kaava, jossa rakennuspaikka on osoitettu loma-asuntojen korttelialueeksi (RA), jossa kullekin rakennuspaikalle saa rakentaa yhden, kerrosalaltaan enintään 100 m 2 :n suuruisen 1,5 -kerroksisen loma-asunnon sekä lisäksi erillisen saunarakennuksen ja talousrakennuksia niin, että rakennuspaikan rakennusten yhteenlaskettu kerrosala saa olla enintään 155 m 2. Rakennuspaikalle on tieyhteys Oriluodon yksityistien kautta. Kiinteistö on liitetty Ruvaslahden vesiosuuskunnan vesijohtoverkostoon. Kiinteistön jätevesijärjestelmänä on kiinteistökohtainen pienpuhdistamo (Uponor 7). Rakennustarkastaja puoltaa hakemusta. Perustelut: - rakennuspaikka on jo rakennettu ympärivuotista vapaa-ajan käyttöä varten - rakennuspaikka on kokonsa ja maastonsa puolesta ympärivuotiseen asumiseen sopiva - kauppa- ja muut palvelut ovat kohtuullisen matkan etäisyydellä - rakentaminen sopeutuu ympärillä olevan asutuksen laatuun - rakennuspaikan tekninenhuolto voidaan järjestää tyydyttävästi. Edellä mainitut seikat huomioiden hakemuksen mukainen rakentaminen ei; - aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle - vaikeuta rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista - johda vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen; eikä - muutoin aiheuta merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia.

28 Kunnanhallitus / ehdotus Kunnanhallitus päättää myöntää hakemuksen mukaisen poikkeamisluvan. hyväksyttiin yksimielisesti. Voimassaolo ja jatkotoimenpiteet Päätöksen antopäivä VALITUSOSOITUSTEKSTI on voimassa asti. Ennen minkäänlaiseen rakennustoimenpiteeseen ryhtymistä hakijan on saatava rakennusvalvontaviranomaiselta rakennuslupa. Annettu julkipanon jälkeen Tähän päätökseen voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valitusaika on 30 päivää. Valitusaika luetaan antopäivästä, tätä päivää lukuun ottamatta. Valituskirjassa on ilmoitettava valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite; päätös johon haetaan muutosta; miltä osin päätöksestä valitetaan; ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi sekä muutosvaatimuksen perusteet. Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä. Valituskirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Jos valitusajan viimeinen päivä on itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valitusasiakirjat toimittaa ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Valitusviranomainen: Kuopion hallinto-oikeus Postios. PL 1744, KUOPIO Käyntios. Puijonkatu 29 A, 2 krs, KUOPIO

29 Kunnanhallitus / Ohjeiden antaminen Outokummun seudun teollisuuskylä Oy:n yhtiökokoukseen Khall. 104 Outokummun seudun teollisuuskylä Oy:n yhtiökokous pidetään Kunnanhallitus päättää antaa toimintaohjeet Polvijärven kunnan yhtiökokousedustajalle yhtiökokouksessa käsiteltäviin asioihin. Käydyn keskustelun aikana Hannu Antikainen esitti valittavaksi Polvijärven kunnan edustajaksi Outokummun seudun teollisuuskylä Oy:n hallitukseen Asko Mustosen ja Heli Routa-Mutanen esitti edelleen valittavaksi Pauli Vaittisen. Päätettyään keskustelun puheenjohtaja totesi, että asiasta on suoritettava vaali suljetuin lipuin. Suoritetussa vaalissa Asko Mustonen sai 5 ääntä ja Pauli Vaittinen 3 ääntä. Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen esittävän valittavaksi Outokummun seudun teollisuuskylä Oy:n hallitukseen jäseneksi Asko Mustosen. Lisäksi kunnanhallitus päätti esittää, että Asko Mustonen valitaan Outokummun seudun teollisuuskylä Oy:n hallituksen varapuheenjohtajaksi. Lisäksi kunnanhallitus päätti esittää, että Outokummun seudun teollisuuskylä Oy:n hallituksen varajäseneksi valitaan Pauli Vaittinen.

30 Kunnanhallitus / Tilapäislainan antaminen Kiinteistö Oy Polvijärven Vuokrataloille Khall. 105 Kiinteistö Oy Polvijärven Vuokrataloilla on maksussa valtiokonttorin myöntämiä aravalainoja maalis- huhtikuun vaihteessa. Kunnanhallituksen antamien sisäisen valvonnan ohjeiden mukaisesti viranhaltijoilla on mahdollisuus myöntää kunnan tytäryhtiöille tilapäislainaa enintään euroa, mikä on tällä hetkellä yhtiölle myönnetty. Yhtiö on esittänyt, että yhtiölle myönnetään korotonta tilapäislainaa euroa saakka. Yhtiölle on myönnetty tilapäislainaa tällöin yhteensä euroa. Kunnanhallitus päättää myöntää Kiinteistö Oy Polvijärven Vuokrataloille korotonta tilapäislainaa euroa saakka. hyväksyttiin yksimielisesti.

31 Kunnanhallitus / Muut asiat Khall. 106 Muiden asioiden kohdalla käydyn keskustelun aikana Tiina Mustonen esitti, että kunnanhallituksen kokoukseen kutsutaan esimiehiä kertomaan omasta alastaan. Veikko Isoniemi esitti, että Polvijärven kunta lähtisi toimenpiteisiin 50 km/h nopeusrajoituksen aikaansaamiseksi Polvijärvi-Kaavi-maantielle.

32 Kunta/kuntayhtymä POLVIJÄRVI OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS 166 Hallitus/lautakunta Kokouspäivämäärä Pykälät Kunnanhallitus MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 92, 99, 106 Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät 88-91, 93-98, , HallintolainkäyttöL 5 :n/mukaan lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusviranomainen ja aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite, sähköposti Hallitus/lautakunta Polvijärven kunnanhallitus Polvijärventie 18 PL POLVIJÄRVI Sähköposti: polvijarven.kunta@polvijarvi.fi Pykälät 88-91, 93-98, , Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun. Oikaisuvaatimuskirjelmän sisältö ja toimittaminen Kts. jäljempänä Liitetään pöytäkirjaan

33 POLVIJÄRVI Kokouspäivämäärä Pykälät Kunnanhallitus VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite, sähköposti: Kuopion hallinto-oikeus Puijonkatu 29 A, 2. krs PL KUOPIO Kunnallisvalitus, pykälät Hallintovalitus, pykälät Valitusaika 30 Valitusaika päivää päivää Muu valitusviranomainen, osoite ja postiosoite; sähköposti: Pykälät Valitusaika Vallitusaika päivää päivää Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valitusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun. Oikaisuvaatimus-/ valituskirjelmän sisältö ja toimittaminen Oikaisuvaatimuskirjelmässä/valituskirjelmässä on ilmoitettava - päätös, johon haetaan muutosta - miltä osin päätöksestä haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet. Oikaisuvaatimuskirjelmässä/valituskirjelmässä on ilmoitettava oikaisuvaatimuksen tekijän/valittajan nimi ja kotikunta. Jos oikaisuvaatimuksen tekijän/valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos oikaisuvaatimuksen/valituksen laatijana on joku muu henkilö, oikaisuvaatimuskirjelmässä/valituskirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Lisäksi on ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset oikaisuvaatimuksen tekijälle/valittajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Oikaisuvaatimuskirjelmään/valituskirjelmään on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai jäljennöksenä sekä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys oikaisuvaatimus-/valitusajan alkamisen ajankohdasta. Oikaisuvaatimuskirjelmään/valituskirjelmään on liitettävä asiakirjat, joihin oikaisuvaatimuksen tekijä/valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaisille. Asiamiehen on liitettävä valtakirja sen mukaan kuin hallintolain 12 :ssä/hll 21 :ssä säädetään. Oikaisuvaatimusasiakirjat/valitusasiakirjat on toimitettava oikaisuvaatimus-/valitusviranomaiselle viimeistään oikaisuvaatimus-/valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Jos oikaisuvaatimus-/valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa asiakirjat toimittaa viranomaiselle ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä. Asiakirjat toimitetaan viranomaisen asiointiosoitteeseen lähettäjän omalla vastuulla. Tämä voidaan tehdä myös postitse, sähköisesti tai lähetin välityksellä. Postin asiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen oikaisuvaatimus-/ valitusajan päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postiosoite Valitusasiakirjat on toimitettava 1 ): nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Pykälät Lisätietoja Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa euroa. Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje/valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen. 1 ) Jos toimitettava muulle kuin valitusviranomaiselle. Liitetään pöytäkirjaan

34 KUNNANHALLITUKSEN KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO Toimenpide 88 Ei toimenpiteitä 89 Ei toimenpiteitä 90 Nuorten kesätyöpaikat haettaviksi 91 Ote sosiaali- ja terveyslautakunta, palkat 92 Pykälässä mainitut toimenpiteet 93 Ote palkat, Heli Montonen 94 Ote palkat, ko. lähihoitajat 95 Pohjois-Karjalan Sähkö/Pohjois-Karjalan Energiaholding Oy:lle 96 Lausunto maakuntaliittoon ja tekninen lautakunta 97 Ote Ari Soikkeli, palkat 98 Ote sivistyslautakunta 99 Ote kirjanpito 100 Ote kirjanpito, tekninen toimi 101 Lausunto asiakirjoineen Pohjois-Karjalan ELY-keskukselle 102 Lausunto asiakirjoineen Pohjois-Karjalan ELY-keskukselle 103 Julkipanokuulutus, ote hakija, Pohjois-Karjalan ELY-keskus ja rakennuslautakunta 104 Ote Veli Haaraselle 105 Velkakirja allekirjoitetaan, ote kirjanpito