OPEL CORSA Infotainment-ohjekirja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OPEL CORSA Infotainment-ohjekirja"

Transkriptio

1 OPEL CORSA Infotainment-ohjekirja

2

3 Sisältö IntelliLink... 5 CD 3.0 BT / R FlexDock

4

5 IntelliLink Johdanto... 6 Radio Ulkoiset laitteet Puheentunnistus Puhelin Hakemisto... 56

6 6 Johdanto Johdanto Yleistä tietoa... 6 Varkaudenestotoiminto... 7 Käyttösäätimet, yleiskuva... 8 Käyttö Perustoiminnot Äänensävyn asetukset Äänenvoimakkuusasetukset Järjestelmäasetukset Yleistä tietoa Infotainment-järjestelmä tarjoaa sinulle viimeisimmän teknologian mukaisia infotainment-palveluita. Radion viritystoiminnoilla voit rekisteröidä enintään 35 asemaa seitsemälle suosikkisivulle. Eri aaltoalueita varten radiossa on viisitoista automaattisesti määritettävissä olevaa pikavalintakanavaa. Lisäksi 35 kanavaa voidaan määrittää käsin (aaltoalueesta riippumatta). Voit kytkeä ulkoisia tallennuslähteitä, esim. ipod, USB-laitteita tai muita lisälaitteita voidaan kytkeä infotainment-järjestelmään lisäaudiolähteinä; joko kaapelin tai Bluetoothin välityksellä. Infotainment-järjestelmän säätimillä ja valikoilla voit käyttää hyväksyttyjä älypuhelinsovelluksia, esim. navigointisovellusta. Lisäksi Infotainment-järjestelmä on varustettu puhelinportaalilla, jonka avulla matkapuhelinta voi käyttää helposti ja turvallisesti autossa. Vaihtoehtoisesti Infotainment-järjestelmää voidaan käyttää myös ohjauspyörän säätimillä tai "Siri Eyes Free" -puheentunnistussovelluksen avulla. Käyttösäätimien tarkkaan harkitun muotoilun, kosketusnäytön ja selkeiden näyttöjen ansiosta järjestelmän käyttö on helppoa ja intuitiivista. Tässä käyttöohjekirjassa kuvataan kaikki eri infotainment-järjestelmissä käytettävissä olevat vaihtoehdot ja ominaisuudet. Kaikki kuvaukset, mukaan lukien näyttö- ja valikkotoimintoja koskevat, eivät ehkä koske autoasi malliversiosta, maakohtaisista erittelyistä, erikoisvarusteista tai lisävarusteista riippuen. Tärkeää tietoa käytöstä ja liikenneturvallisuudesta 9 Varoitus Infotainment-järjestelmää tulee käyttää siten, että autolla voidaan ajaa turvallisesti kaikissa tilanteissa. Jos olet epävarma, pysäytä

7 Johdanto 7 auto ja käytä Infotainmentjärjestelmää auton ollessa paikallaan. Radion vastaanotto Radiovastaanotossa voi esiintyä sihinää, kohinaa, säröilyä ja vastaanoton katkeilua seuraavista syistä: etäisyyden muutokset lähettimeen nähden, monitievastaanotto heijastumista johtuen, katvealueet. Varkaudenestotoiminto Infotainment-järjestelmässä on elektroninen turvajärjestelmä varkaudenestoa varten. Infotainment-järjestelmä toimii siksi vain tietyssä autossa ja on siten varkaalle arvoton.

8 8 Johdanto Käyttösäätimet, yleiskuva Käyttösäätimet

9 Johdanto 9 1 Näyttö/kosketusnäyttö Aloitusvalikko Näyttönäppäimet seuraavien käyttöä varten: Ääni : audiotoiminnot P Galleria : kuva- ja elokuvatoiminnot h Puhelin : matkapuhelimen toiminnot K Sovellukset : älypuhelinsovellukset L Asetukset : järjestelmäasetukset 3 Toiminnan merkkivalot Jos symboli on korostettu: TP - radion liikennetiedotuspalvelu käytössä M : ulkoinen laite liitetty USB-liitäntään G : lisälaite liitetty AUXliitäntään N : Bluetooth-laite liitetty g : älypuhelinsovellus toiminnassa p : äänenvoimakkuus mykistetty Kellonaika ja päivämäärä, ulkolämpötila Kellonajan ja päivämäärän asettaminen: auton käyttöohjekirja. 5 ;-painike Painaminen: avaa kotivalikon (katso kohta 2) 6 m -painike Painaminen: kytkee infotainment-järjestelmän päälle/pois 7 VOL -näppäimet : äänenvoimakkuuden pienentäminen : äänenvoimakkuuden lisääminen Ohjauspyörän audiosäätimet 1 7w Lyhyt painallus: puheluun vastaaminen tai soittoluettelon numeroon soittaminen tai ääniohjauksen ottaminen käyttöön Pitkä painallus: soittoluettelon avaaminen tai handsfree-tilan kytkeminen päälle/pois... 49

10 10 Johdanto 2 SRC (lähde)...10 Painaminen: äänilähteen valinta Kun radio on käytössä: valitse seuraava/edellinen esivalittu radioasema kääntämällä ylös/alas Kun ulkoinen laite on aktiivinen: valitse seuraava/edellinen kappale/luku/kuva kääntämällä ylös/alaspäin Kun puhelinportaali on aktiivinen ja puheluluettelo auki (katso kohta 1): valitse seuraava/edellinen kohta puheluluettelossa kääntämällä ylös/alaspäin Kun puhelinportaali on käytössä ja puheluita odottaa: voit vaihtaa puhelusta toiseen kääntämällä kytkintä ylös/ alas Äänenvoimakkuuden lisääminen 4 - Äänenvoimakkuuden pienentäminen 5 xn Painallus: puhelun lopetus/hylkääminen tai soittoluettelon sulkeminen tai ääniohjauksen poistaminen käytöstä tai mykistystoiminnon kytkentä päälle/pois Käyttö Käyttösäätimet Infotainment-järjestelmää käytetään toimintopainikkeilla, kosketusnäytöllä ja näytössä näkyvien valikoiden avulla. Käskyt annetaan: kojelaudan keskusohjausyksiköllä 3 8, ohjauspyörän audiosäätimillä 3 8, puheen tunnistusjärjestelmällä Infotainment-järjestelmän kytkeminen päälle tai pois Paina X. Päällekytkennän jälkeen viimeksi käytössä ollut infotainmentlähde aktivoituu. Automaattinen poiskytkentä Jos infotainment-järjestelmä on kytketty päälle painamalla X sytytysvirran ollessa katkaistuna, se kytkeytyy automaattisesti uudestaan pois päältä 10 minuutin kuluttua viimeisestä käyttäjän antamasta käskystä.

11 Johdanto 11 Äänenvoimakkuuden säätö Paina tai. Nykyinen asetus näytetään näytössä. Voit myös käyttää kosketusnäyttöä: siirrä äänenvoimakkuuden liukusäädintä sormellasi vasemmalle tai oikealle. Kun Infotainment-järjestelmä kytketään päälle, viimeksi valittu äänenvoimakkuus on käytössä, jos se on alhaisempi kuin suurin äänenvoimakkuus käynnistettäessä. Katso yksityiskohtainen kuvaus Nopeuden mukaan muuttuva äänenvoimakkuus Kun nopeuden mukaan muuttuva äänenvoimakkuus on käytössä, 3 17 äänenvoimakkuus säätyy automaattisesti tiemelun ja tuulensuhinan mukaan ajon aikana. Liikennetiedotusten (TA) äänenvoimakkuus Liikennetiedotusten äänenvoimakkuus voidaan säätää erikseen Mykistys Paina tai ja napauta sitten avautuvan äänenvoimakkuusvalikon p - näyttönäppäintä. Mykistystoiminnon peruutus: paina tai. Viimeksi valittu äänenvoimakkuus asetetaan uudelleen käyttöön. Äänenvoimakkuuden rajoittaminen korkeissa lämpötiloissa Jos lämpötila auton sisällä on hyvin korkea, Infotainment-järjestelmä rajoittaa säädettävissä olevaa enimmäisäänenvoimakkuutta. Tarvittaessa äänenvoimakkuutta pienennetään automaattisesti. Toimintatilat Avaa aloitusvalikko painamalla ; - näppäintä. Katso yksityiskohtainen kuvaus valikoiden käytöstä kosketusnäytön kautta Ääni Avaa viimeksi valitun audiotilan päävalikko Ääni -näyttönäppäimellä. Avaa alasvetovalikko valitsemalla Lähde valikon yläriviltä.

12 12 Johdanto Vaihtaminen toiseen audiotilaan: napauta jotain luettelon kohdista. Katso tarkat kuvaukset seuraavista: Radion viritystoiminnot 3 21 Ulkoiset laitteet (USB, AUX, Bluetooth) Galleria Avaa viimeksi valitun kuva- tai elokuvatilan päävalikko Galleria -näyttönäppäimellä. Avaa alasvetovalikko napauttamalla Lähde valikon ylärivillä. Vaihtaminen toiseen kuva- tai elokuvatilaan: napauta jotain luettelon kohdista. Katso tarkat kuvaukset seuraavista: Kuvatoiminnot 3 37 Elokuvatoiminnot Puhelin Luo Bluetooth-yhteys infotainmentjärjestelmän ja matkapuhelimen välille koskettamalla Puhelin -näyttönäppäintä. Jos yhteys voidaan luoda, puhelintilan päävalikko näytetään. Katso yksityiskohtainen kuvaus matkapuhelimen käytöstä infotainmentjärjestelmän kautta Jos yhteyttä ei voida luoda, näytetään vastaava viesti. Katso yksityiskohtainen kuvaus Bluetooth-yhteyden valmistelusta ja luomisesta infotainment-järjestelmän ja matkapuhelimen välille, Sovellukset Avaa valikko infotainment-järjestelmän tukemien älypuhelinsovellusten valintaa ja käynnistämistä varten koskettamalla Sovellukset -näyttönäppäintä.

13 Johdanto 13 Katso yksityiskohtainen kuvaus 3 31 ja Asetukset Avaa erilaisten järjestelmään liittyvien asetusten valikko koskettamalla Asetukset -näyttönäppäintä. Aika ja päivämäärä ja Auton asetukset on kuvattu auton käyttöohjekirjassa. Kaikki muut asetukset on kuvattu tämän käyttöoppaan kyseisissä luvuissa. Perustoiminnot Valikoiden käyttö Kosketusnäyttö Infotainment-järjestelmän näytössä on kosketusherkkä pinta, joka mahdollistaa näytettävien valikoiden suoran ohjauksen. Voit esimerkiksi aktivoida näyttöpainikkeen koskettamalla sitä sormella tai siirtää näytössä olevaa liukusäädintä liikuttamalla sitä sormella. Huomio Älä käytä teräviä tai kovia esineitä kuten kuulakärkikyniä, lyijykyniä tai vastaavia näytön koskettamiseen. ;-painike Siirry aloitusvalikkoon painamalla ; - näppäintä.

14 14 Johdanto Kosketusnäyttöä käyttäen voit sitten siirtyä muihin valikoihin ja toimintoihin. q -näyttönäppäin Valikkojen käyttö (esimerkkejä) Näyttöpainikkeen tai valikkokohdan valinta ja aktivointi Näyttöpainikkeen valinta ja aktivointi viestissä tehdään samalla tavoin kuin valikoiden kohdalla. Käyttäessäsi valikkoja voit palata seuraavaksi ylemmälle valikkotasolle painamalla kyseisen alavalikon q - näyttönäppäintä. Kosketa näyttöpainiketta tai valikkokohtaa. Vastaava järjestelmätoiminto aktivoituu, näytössä näkyy viesti tai siihen avautuu alavalikko, jossa on lisää valintamahdollisuuksia. Viestit Joskus ennen järjestelmätoiminnon suorittamista näyttöön tulee viesti. Kuittaa viesti tai valitse jokin vaihtoehdoista pyydettäessä.

15 Johdanto 15 Pitkän valikkokohtalistan selaus Esimerkki: Näyttöasetukset Esimerkki: Radion asetukset Jos kohtia on enemmän kuin mahtuu näyttöön, käytössä on vierityspalkki. Valikkokohtalistan selaaminen: Napauta tai vierityspalkin ylätai alapuolella tai liikuta vierityspalkin liukuelementtiä sormella ylös tai alas. Asetuksen säätö Eri asetusvalikoissa olevat asetustyypit näytetään ja selostetaan alla. Napauta - tai + tai siirrä liukusäädintä asetuksen vieressä säätääksesi tätä asetusta. Vahvista valinta valitsemalla OK. Seuraavissa luvuissa toimintavaiheet asetuksen säätämiseksi kosketusnäytön kautta kuvataan muodossa "...säädä...asetus...". Valitse yksi saatavana olevista vaihtoehdoista tai aseta tietty arvo napauttamalla < tai > asetuksen vieressä. Seuraavissa luvuissa toiseen vaihtoehtoon vaihtaminen kosketusnäytön kautta kuvataan muodossa "...aseta...vaihtoehtoon... 'vaihtoehdon nimi/arvo'...".

16 16 Johdanto Esimerkki: RDS-valinta Napauta Päällä tai Pois asetuksen vieressä tämän toiminnon kytkemiseksi päälle tai pois. Seuraavissa luvuissa asetusten Päällä tai Pois vaihtaminen kosketusnäytön kautta kuvataan muodossa "...aseta...asetukseen...päällä" tai "...aseta...asetukseen...pois...". Esimerkki: DAB-kategorialuettelo Valitse vaihtoehto tai poista sen valinta napauttamalla luettelokohtaa. Jos jokin luettelokohta on valittu, sen vieressä olevaan valintaruutuun tulee valintamerkki. Seuraavissa luvuissa vaihtoehdon valitseminen kosketusnäytön kautta kuvataan muodossa "...valitse...'vaihtoehdon nimi'...". Äänensävyn asetukset Äänensävyn säätövalikossa voidaan valita eri äänensävyominaisuuksia kullekin radion aaltoalueelle ja ulkoiselle audiolähteelle. Valikkoon pääsee kustakin erillisestä audiopäävalikosta. Avaa äänensävyn asetusvalikko valitsemalla MENU kyseisen päävalikon alarivillä. Selaa tarvittaessa valikkokohtien luetteloa ja valitse Äänensävy. Kyseinen valikko tulee näyttöön. EQ-tila (EQ: taajuuskorjain)

17 Johdanto 17 Optimoi tällä asetuksella äänensävy musiikkityyliä varten, esim. Rock tai Klassinen. Valitse haluamasi äänityyli. Jos valitset vaihtoehdon Manuaalinen, voit säätää seuraavia asetuksia käsin. Basso Käytä tätä asetusta audiolähteiden matalien taajuuksien korostamiseen tai vaimentamiseen. Aseta Basso -arvo välille Keski Käytä tätä asetusta audiolähteen keskialueen taajuuksien korostamiseen tai vaimentamiseen. Aseta Keski -arvo välille Disk. Käytä tätä asetusta audiolähteiden korkeiden taajuuksien korostamiseen tai vaimentamiseen. Aseta Disk. -arvo välille Äänitasapainon ja häivytyksen säätäminen Säädä äänitasapainoa ja häivytystä käyttämällä valikon oikealla puolella olevaa kuvaa. Määrittele matkustamon kohta, jossa ääni on korkeimmalla tasolla, napauttamalla vastaavaa kohtaa kuvassa. Voit myös siirtää punaisen merkin sormellasi haluamaasi kohtaan. Äänitasapainon ja häivytyksen asetukset koskevat kaikkia audiolähteitä. Niitä ei voida säätää erikseen kullekin audiolähteelle. Palautus tehdasasetuksiin Valitse Palauta. Kulloistenkin asetusten tallentaminen Valitse OK. Äänenvoimakkuusasetukset Käynnistyksen enimmäisäänenvoimakkuuden säätäminen Paina ;-painiketta ja valitse sitten Asetukset-näyttöpainike. Vieritä listaa kohtaan Ääni käynnistyessä maks.. Aseta Ääni käynnistyessä maks. -arvoksi

18 18 Johdanto Nopeuden mukaan muuttuvan äänenvoimakkuuden säätö Paina ;-painiketta ja valitse sitten Asetukset-näyttöpainike. Näytä kyseinen valikko valitsemalla Radion asetukset. Liikennetiedotusten äänenvoimakkuuden säätö Liikennetiedotusten äänenvoimakkuus voidaan esisäätää erikseen "normaalista" äänenvoimakkuustasosta riippumattomalle tasolle. Paina ;-painiketta ja valitse sitten Asetukset-näyttöpainike. Valitse Radion asetukset ja sitten RDS-valinta näyttääksesi kyseisen valikon. Soittoäänen voimakkuuden säätäminen Paina ;-painiketta ja valitse sitten Asetukset-näyttöpainike. Näytä kyseinen valikko valitsemalla Yhteysasetukset. Säädä äänenvoimakkuuden mukautusta asettamalla Automaattinen voimakkuus -asetukseksi Pois, Matala, Keski tai Korkea. Pois: äänenvoimakkuus ei nouse auton nopeuden kasvaessa. Korkea: maksimi äänenvoimakkuuden nousu auton nopeuden kasvaessa. Aseta TP-ääni -arvoksi Aseta Soittoäänen voimakkuuden - arvoksi 0-63.

19 Johdanto 19 Kosketusmerkkiäänen voimakkuuden toiminnon ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä Jos kosketusäänen voimakkuuden toiminto on aktivoitu, jokaisesta näyttönäppäimen tai valikkokohdan napautuksesta annetaan merkkiääni. Paina ;-painiketta ja valitse sitten Asetukset-näyttöpainike. Vieritä listaa kohtaan Näppäinääni. Järjestelmäasetukset Kielen asetus Paina ;-painiketta ja valitse sitten Asetukset-näyttöpainike. Näytä kyseinen valikko valitsemalla Kielet (language). Tekstin vieritystoiminnon ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä Jos näytössä näytetään pitkä teksti, sitä voidaan joko vierittää jatkuvasti tai vierittää kerran ja näyttää typistetyssä muodossa. Paina ;-painiketta ja valitse sitten Asetukset-näyttöpainike. Vieritä listaa kohtaan Tekstin vieritys. Valitse valikkotekstien kieli napauttamalla haluamaasi kieltä. Valitse asetukseksi joko Päällä tai Pois. Jos haluat, että tekstiä vieritetään jatkuvasti, valitse toiminnolle asetus Päällä. Jos haluat, että tekstiä vieritetään vähän kerrassaan, valitse asetus Pois.

20 20 Johdanto Palautus tehdasasetuksiin Kaikki asetukset, esim. äänenvoimakkuuden ja äänensävyn asetukset, suosikkiluettelot tai Bluetooth-laiteluettelo, voidaan palauttaa tehdasasetuksiin. Paina ;-painiketta ja valitse sitten Asetukset-näyttöpainike. Näytä kyseinen valikko valitsemalla Radion asetukset. Järjestelmäversion näyttäminen Paina ;-painiketta ja valitse sitten Asetukset. Selaa luetteloa ja valitse Järjestelmäversio. Kaikkien asetusten nollaus: napauta Radion taajuusasetukset ja vahvista näyttöön sen jälkeen tulevat ilmoitukset.

21 Radio 21 Radio Käyttö Asemahaku Automaattitallennuksen luettelot Suosikkiluettelot Aaltoaluevalikot Radio data system (RDS)...25 Digitaalinen radiolähetys Käyttö Radion aktivointi Paina ;-painiketta ja valitse sitten Ääni-näyttöpainike. Viimeksi valittu äänitoimintojen päävalikko näytetään. Valitse Lähde avataksesi alasvetovalikon. Kulloinkin kuunneltavan radioaseman tietojen näyttö: napauta näyttöä. Asemahaku Automaattinen asemanhaku Valitse radion aaltoalue, esim. AM tai FM. Valitun aaltoalueen viimeksi kuunneltua asemaa vastaanotetaan. Napauta lyhyesti t tai v toistaaksesi edellistä tai seuraavaa asemamuistin asemaa. Manuaalinen asemanhaku Napauta t tai v ja pidä painettuna. Vapauta, kun haluttu taajuus on lähes löytynyt.

22 22 Radio Seuraava vastaanotettavissa oleva asema haetaan ja sitä soitetaan automaattisesti. Manuaalinen asemanhaku: Jos radio ei löydä asemaa, se siirtyy automaattisesti herkemmälle hakutasolle. Jos se ei vieläkään löydä asemaa, viimeisin aktiivinen taajuus otetaan uudelleen käyttöön. FM-aaltoalue: kun RDS-toiminto on aktivoitu, vain RDS-asemia 3 25 haetaan, ja kun radion liikennetiedotuspalvelu (TP) on aktivoitu, vain liikennetiedotuksia lähettäviä asemia 3 25 haetaan. Asemien virittäminen Säädä haluamasi radioaseman taajuus napauttamalla ja pitämällä tai napauttamalla toistuvasti _ tai 6. Jos Radion virityspalkki -asetus Radion asetukset -valikossa (ks. huomautus alla) on Päällä, virityspalkki näytetään kun valitset _ tai 6. Tällöin voit virittää tai etsiä radioasemia käsin. Radion asetukset -valikon avaaminen: paina ; -painiketta, valitse Asetukset -näyttöpainike ja valitse sitten Radion asetukset -valikkokohta. Automaattitallennuksen luettelot Kulloisellakin aaltoalueella parhaiten kuuluvat asemat voidaan hakea ja tallentaa automaattisesti automaattitallennusta käyttäen. Kullakin aaltoalueella on 3 automaattitallennuksen luetteloa (AS 1/3, AS 2/3 ja AS 3/3), joista jokaiseen voidaan tallentaa 5 asemaa. Jos FAV-välilehti näkyy etualalla: tuo näyttöön automaattitallennuksen luettelot napauttamalla AS-välilehteä. Vastaanotettava asema näkyy korostettuna.

23 Radio 23 Asemien tallentaminen Avaa automaattitallennuksen luettelot tarvittaessa näyttöön koskettamalla AS-välilehteä. Kosketa AS-välilehteä muutaman sekunnin ajan. Näyttöön tulee viesti ja aktiivisen aaltoalueen parhaiten kuuluvat asemat tallennetaan automaattitallennuksen luetteloihin. Jos AS-asemaluetteloihin ei ole tallennettu asemia, luettelot päivitetään automaattisesti valitessasi ensimmäistä kertaa AS-välilehden. Asemien hakeminen Avaa automaattitallennuksen luettelot tarvittaessa näyttöön koskettamalla AS-välilehteä. Valitse tarvittaessa toinen automaattitallennuksen luettelo napauttamalla < tai >. Valitse näytön esivalintapainike, johon haluttu radioasema tallennetaan. Suosikkiluettelot Kaikkien aaltoalueiden asemat voidaan tallentaa käsin suosikkiluetteloihin. Suosikkiluetteloita on saatavana seitsemän, ja jokaiseen niistä voidaan tallentaa 5 asemaa. Jos AS-välilehti näkyy etualalla: tuo näyttöön suosikkiluettelot napauttamalla FAV-välilehteä. Vastaanotettava asema näkyy korostettuna. Aseman tallennus Avaa suosikkiluettelot tarvittaessa näyttöön napauttamalla FAV-välilehteä. Valitse halutessasi toinen suosikkiluettelo napauttamalla < tai >. Kuunneltavan radioaseman tallentaminen esivalittuun näyttönäppäimeen: kosketa haluamaasi näyttönäppäintä muutaman sekunnin ajan. Tällöin näyttöpainikkeessa näytetään kyseinen taajuus tai aseman nimi. Asemien hakeminen Avaa suosikkiluettelot tarvittaessa näyttöön napauttamalla FAV-välilehteä. Valitse halutessasi toinen suosikkiluettelo napauttamalla < tai >. Valitse näytön esivalintapainike, johon haluttu radioasema tallennetaan. Aaltoaluevalikot Vaihtoehtoisia tapoja asemien valintaan on saatavilla aaltoaluekohtaisista valikoista.

24 24 Radio Avaa kyseinen aaltoalueen alavalikko napauttamalla MENU aktiivisen radiopäävalikon alarivillä. Seuraavat FM-näytöt ovat esimerkkejä. Suosikkiluettelo Näytä kaikki suosikkiluetteloihin tallennettuina olevat asemat valitsemalla Suosikkiluettelo. Valitse haluamasi asema. Kuunneltavan radioaseman osoittaa sen nimen vieressä oleva l - merkki. Asemaluettelot Valitse aaltoaluevalikossa asemaluettelo, esim. FM-asemaluettelo. Kaikki asianomaisen aaltoalueen nykyisellä vastaanottoalueella vastaanotettavat asemat näytetään. Valitse haluamasi asema. Kuunneltavan radioaseman osoittaa sen nimen vieressä oleva l - merkki. Kategorialuettelot Useat radioasemat lähettävät PTYkoodia, joka määrittelee lähetettävän ohjelman tyypin (esim. uutiset). Jotkut asemat myös vaihtavat PTY-koodia kulloinkin lähetettävän ohjelman sisällöstä riippuen.

25 Radio 25 Infotainment-järjestelmä tallentaa nämä ohjelmatyypin mukaan lajitellut asemat vastaavaan kategorialuetteloon. Kategorialuettelo-alavalikkokohta ei ole käytettävissä AM-aaltoalueella. Asemien mukaan määrittyvän ohjelmatyypin haku: valitse aaltoaluekohtainen kategorialuettelovaihtoehto. Näyttöön tulee luettelo saatavina olevista ohjelmatyypeistä. DAB-aaltoalueella vain valitut kategoriat 3 27 näkyvät kategorialuettelossa. Valitse haluamasi ohjelmatyyppi. Näyttöön tulee luettelo asemista, jotka lähettävät valitun tyyppistä ohjelmaa. Valitse haluamasi asema. Kuunneltavan radioaseman osoittaa sen nimen vieressä oleva l - merkki. Asemaluetteloiden päivitys Jos aaltoaluekohtaiseen asemaluetteloon tallennettuja asemia ei voida enää vastaanottaa, valitse kyseinen valikko päivittääksesi aaltoaluevalikon asemaluettelon, esim. Päivitä FM-asemaluettelo. Jos aaltoaluekohtainen asemaluettelo päivitetään, vastaava kategorialuettelo päivitetään myös. Asemahaku käynnistyy ja asiasta ilmoittava viesti näytetään. Kun haku on tehty, näytetään kyseinen asemaluettelo. Kuunneltavan radioaseman osoittaa sen nimen vieressä oleva l - merkki. Äänensävyn asetukset Katso yksityiskohtainen kuvaus Äänensävy -valikosta Radio data system (RDS) RDS on FM-asemapalvelu, joka helpottaa huomattavasti halutun aseman löytymistä ja sen häiriötöntä vastaanottoa. RDS:n edut Näytössä näkyy aseman ohjelman nimi sen taajuuden sijasta. Asemahaun aikana Infotainmentjärjestelmä virittää vain RDS-asemia.

26 26 Radio Infotainment-järjestelmä virittäytyy aina parhaalle määritetyn aseman vastaanottotaajuudelle AF:ää (vaihtoehtoinen taajuus) käyttäen. Kuunneltavasta asemasta riippuen infotainment-järjestelmä näyttää radiotekstejä, jotka voivat sisältää esim. tietoa senhetkisestä ohjelmasta. RDS-valinta -valikko RDS:n konfigurointivalikon avaaminen: Paina ;-painiketta ja valitse sitten Asetukset-näyttöpainike. Valitse Radion asetukset ja sitten RDS-valinta näyttääksesi kyseisen valikon. Jos RDS-asetus on Pois, kaikkia yllä näkyviä valikkokohtia ei näytetä. Liikennetiedotukset (TA) Radion liikennetiedotusasemat ovat liikennetiedotuksia lähettäviä RDSasemia. Jos liikennetiedotuspalvelu on käytössä, kulloinkin käytettävä toiminto keskeytetään liikennetiedotuksen ajaksi. Liikennetiedotusten kytkeminen päälle/pois Aseta TA tilaan Päällä tai Pois. Jos radion liikennetiedotuspalvelu aktivoidaan, kaikkien päävalikoiden ylärivillä näkyy [TP]. Jos valitulla asemalla ei lähetetä liikennetiedotuksia, TP näkyy harmaana ja seuraavaa liikennetiedotusasemaa aletaan hakea automaattisesti. Heti kun liikennetiedotuksia lähettävä asema löytyy, TP korostuu. Jos liikennetiedotuksia lähettävää asemaa ei löydy, TP pysyy harmaana. Jos kyseisellä asemalla lähetetään liikennetiedotus, viesti näytetään. Keskeytä tiedotus ja palaa aiemmin aktivoituun toimintoon: valitse Peruuta viestissä. TP-ääni Liikennetiedotusten äänenvoimakkuus voidaan asettaa välille RDS-määritykset Aseta RDS tilaan Päällä tai Pois.

27 Radio 27 Radioteksti Jos RDS-toiminto on aktivoitu ja RDS-asemaa kuunnellaan, ohjelman nimen alapuolella näytetään tietoa kuunneltavasta ohjelmasta ja toistettavasta musiikkikappaleesta. Näytä tai piilota tiedot valitsemalla Radioteksti -asetukseksi Päällä tai Pois. Aluetoiminto Joskus RDS-asemat lähettävät alueittain eri ohjelmia eri taajuuksilla. Aseta Alueellinen tilaan Päällä tai Pois. Jos aluetoiminto on käytössä, tarvittaessa valitaan vaihtoehtoisia taajuuksia, joilla on samoja alueellisia ohjelmia. Jos alueellisten asemien kuuntelu on pois käytöstä, asemien vaihtoehtoiset taajuudet valitaan huomioimatta alueellisia ohjelmia. PSN-vierityksen estäminen Jotkut RDS-asemat eivät näytä vain ohjelmapalvelun nimeä (PSN) näytössä, vaan myös lisätietoa kuunneltavasta ohjelmasta. Jos lisätietoa näytetään, ohjelman nimi piilotetaan. Estä lisätietojen näyttäminen asettamalla PSN jäädytys -asetukseksi Päällä. Digitaalinen radiolähetys Digitaalinen radiolähetys (DAB) on innovatiivinen ja universaali lähetysjärjestelmä. DAB-asemat on merkitty ohjelmanimillä lähetystaajuuden sijasta. Yleistä tietoa DAB-toiminnolla useita radio-ohjelmia (palveluja) voidaan lähettää yhdellä taajuudella (kokonaisuus). Korkealaatuisten digitaalisten audiopalveluiden lisäksi DAB pystyy myös lähettämään ohjelmaan liittyvää tietoa ja monia muita datapalveluja, mm. matkailu- ja liikennetietoja. Niin kauan kuin tietty DAB-vastaanotin voi poimia lähetysaseman lähettämän signaalin (vaikka se olisi hyvin heikko), äänentoisto on taattu. Ääni ei heikkene (samalla tavalla kuin AM- ja FM-lähetyksissä). DABsignaali toisinnetaan tasaisella äänenvoimakkuudella. Jos DAB-signaali on liian heikko vastaanottoa varten, vastaanotto keskeytetään kokonaan. Tämä tilanne voidaan välttää aktivoimalla Palvelun link. DAB ja/tai Palvelun linkitys FM DAB-vaihtoehtovalikossa (ks. alla). Läheisillä taajuuksilla olevien asemien aiheuttamia häiriöitä (AM- tai FM-vastaanotolle tyypillinen ilmiö) ei esiinny DAB:tä käytettäessä. Jos DAB-signaali heijastuu luonnonesteistä tai rakennuksista, DAB:n vastaanoton laatu paranee,

28 28 Radio kun taas AM- tai FM-vastaanotto huononee huomattavasti tällaisissa tapauksissa. Kun DAB-vastaanotto on kytkettynä päälle, Infotainment-järjestelmän FM-viritin pysyy aktiivisena taustalla ja etsii jatkuvasti parhaiten vastaanotettavia FM-asemia. Jos TP 3 25 on aktivoituna, liikennetiedotukset kuullaan parhaiten vastaanotettavalta FM-asemalta. Kytke TP pois päältä, jos et halua FM-liikennetiedotusten keskeyttävän DAB-vastaanottoa. DAB-valinta -valikko Jos haluat avata DAB-määritysvalikon: Paina ;-painiketta ja valitse sitten Asetukset-näyttöpainike. Valitse Radion asetukset ja sitten DAB-valinta näyttääksesi kyseisen valikon. DAB-luokka-asetukset Valitse DAB-luokkaluettelo -kohdassa DAB-valikko -valikossa 3 23 näytettävät kategoriat valitsemalla DAB-luokka-asetukset. Kyseinen valikko tulee näyttöön. Valitse Kaikki tai valitse ja poista vain joidenkin kategorioiden valinta saatavana olevista vaihtoehdoista. Valitse OK valinnan vahvistamiseksi. DAB-määritykset DAB-valinta -valikossa voit määrittää DAB-radiovastaanottoa koskevat ominaisuudet. DAB-palveluiden yhdistäminen Jos tämä toiminto on aktivoitu, laite vaihtaa samaan palveluun (ohjelma) toisessa DAB-kokonaisuudessa (taajuus, jos saatavilla), kun DAB-signaali on liian heikko vastaanottoa varten.

29 Radio 29 Aseta Palvelun link. DAB tilaan Päällä tai Pois. FM-palveluiden yhdistäminen Jos tämä toiminto on aktivoitu, laite vaihtaa aktiivisen DAB-palvelun (jos saatavilla) vastaavaan FM-asemaan, kun DAB-signaali on liian heikko vastaanottoa varten. Aseta Palvelun linkitys FM tilaan Päällä tai Pois. Dynamiikan kompressointi Jos tämä toiminto on aktivoitu, DABsignaalin dynaaminen alue on pienentynyt. Tämä tarkoittaa sitä, että voimakkaiden äänien voimakkuutta lasketaan ja hiljaisten äänien nostetaan. Siksi Infotainment-järjestelmän äänenvoimakkuus voidaan nostaa pisteeseen, jossa hiljaiset äänet kuuluvat ja voimakkaat äänet eivät ole liian voimakkaita. Aseta Dyn. alueen säätö tilaan Päällä tai Pois. Taajuusalueen valinta Tällä toiminnolla voit määrittää, mitä DAB-aaltoalueita infotainment-järjestelmän tulee vastaanottaa. Valitse Vain L-Alue ( MHz, maanpäällinen ja satelliittiradio) Vain lll-alue ( MHz, maanpäällinen radio) tai Molemmat. Radioteksti Jos tämä toiminto on aktivoitu, näytetään lisätietoa kuunneltavasta ohjelmasta tai musiikkikappaleesta, esim. nimi, esittäjä, musiikkilaji ja se, ovatko kyseessä uutiset tai liikennetiedotteet. Näytä tai piilota tiedot valitsemalla Radioteksti -asetukseksi Päällä tai Pois. Diaesitys Jos tämä toiminto on aktivoitu, näytetään lisätietoa kuunneltavasta ohjelmasta tai musiikkikappaleesta kuvien, grafiikoiden tai lyhyiden videopätkien muodossa. Näytä tai piilota nämä kuvat, grafiikat tai videopätkät asettamalla Diaesitys -asetukseksi Päällä tai Pois. Aaltoaluevalikko Avaa aaltoalueen alavalikko napauttamalla MENU-näyttöpainiketta DABpäävalikon alarivillä. DAB-ilmoitukset Musiikkiohjelmien lisäksi monet DABasemat lähettävät myös eri kategorioihin kuuluvia tiedotuksia. Jos aktivoit jonkun tai kaikki kategoriat, kuunneltava DAB-palvelu keskeytyy annettaessa johonkin näistä kategorioista kuuluva tiedotus. Valitse DAB-tiedotteet DAB-aaltoaluevalikossa. Kategorialuettelo näytetään.

30 30 Radio Aktivoi kaikki tai vain haluamasi tiedotuskategoriat. Eri tiedotuskategorioita voidaan valita yhtä aikaa. EPG-ohjelmaopas Monet DAB-asemat tarjoavat myös elektronisen ohjelmaoppaan. Elektroninen ohjelmaopas (EPG) antaa jatkuvasti päivitettyä tietoa senhetkisistä ja tulevista ohjelmista. Valitse EPG nykyinen ohjelma näyttääksesi aktiivisen ohjelman tiedot. EPG-asemaluettelo EPG-asemaluettelo sisältää asemat, joilla on elektroninen ohjelmaopas. Näytä kyseisen aseman senhetkiset ja tulevat ohjelmat valitsemalla Tiedot aseman nimen vieressä. Intellitext Intellitext -toiminnolla voidaan vastaanottaa lisätietoja, kuten tiedotuksia, taloustietoja, urheilua, uutisia jne. Näytä yksityiskohtaiset tiedot valitsemalla jokin kategorioista ja jokin tietty kohta siinä. Info Näytä yksityiskohtaista tietoa kuunneltavasta DAB-asemasta valitsemalla valikkokohta Tiedot.

31 Ulkoiset laitteet 31 Ulkoiset laitteet Yleistä tietoa Äänentoisto Kuvien näyttäminen Elokuvien toistaminen Älypuhelinsovellusten käyttö Yleistä tietoa Keskikonsolissa ilmastoinnin säätimien alapuolella on AUX-liitin ja USBliitin ulkoisten audiotietolähteiden kytkentää varten. Pistorasiat täytyy aina pitää puhtaina ja kuivina. AUX-liitäntä AUX-liitäntään voidaan kytkeä myös esim. ipod tai muu lisälaite. Kun lisälaite on liitetty AUX-liitäntään, sen audiosignaali lähetetään infotainment-järjestelmän kaiuttimien kautta. Äänenvoimakkuuden ja äänensävyn asetuksia voidaan säätää infotainment-järjestelmän kautta. Kaikkia muita ohjaustoimintoja täytyy käyttää lisälaitteen kautta. Laitteen liittäminen Liitä lisälaite infotainment-järjestelmän AUX-liitäntään jollakin seuraavista johdoista: 3-napainen audiolähdettä varten, 4-napainen elokuvalähdettä varten. 1 = Vasen audiosignaali 2 = Oikea audiosignaali 3 = Maatto 4 = Videosignaali AUX-audiotoiminto Infotainment-järjestelmä voi toistaa lisälaitteissa, esim. älypuhelimissa tai ipod/iphone-tuotteissa olevia musiikkitiedostoja. AUX-elokuvatoiminto Infotainment-järjestelmä voi toistaa lisälaitteissa, esim. älypuhelimissa tai ipod/iphone-tuotteissa olevia elokuvatiedostoja.

32 32 Ulkoiset laitteet Käytä elokuvatoimintoa ipod/ iphone-laitteella kytkemällä laitteesi ainoastaan AUX-liitäntään. Pysyvää yhteyttä ei voida luoda USB-liitännän kautta. USB-liitäntä USB-liitäntään voidaan kytkeä MP3- soitin, USB-asema, SD-kortti (USBliittimen/sovittimen kautta), ipod tai älypuhelin. Kun laite on kytkettynä USB-liitäntään, yllä mainittujen laitteiden monia eri toimintoja voidaan käyttää säätimistä ja Infotainment-järjestelmän valikoista. Infotainment-järjestelmä ei tue kaikkia MP3-soitin- USB-asema-, SDkortti-, ipod- tai älypuhelinmalleja. Laitteen liittäminen/irrottaminen Liitä USB-laite tai ipod USB-liitäntään. Käytä ipodia varten oikeaa liitäntäjohtoa. Musiikkitoiminto käynnistyy automaattisesti. Liitettäessä lukukelvoton USB-laite tai ipod näyttöön tulee vastaava virheilmoitus ja Infotainment-järjestelmä vaihtaa automaattisesti edelliseen toimintoon. Irrota USB-laite tai ipod valitsemalla toinen toiminto ja irrottamalla sen jälkeen USB-tallennuslaite. Huomio Älä kytke laitetta irti toiston aikana. Tällöin laite tai Infotainment-järjestelmä saattaisi vaurioitua. USB-audiotoiminto Infotainment-järjestelmä voi toistaa lisälaitteissa, kuten USB-tallennuslaitteissa tai ipod-/iphone-laitteissa, olevia musiikkitiedostoja. USB-kuvatoiminto Infotainment-järjestelmä voi näyttää USB-tallennuslaitteissa olevia kuvia. USB-elokuvatoiminto Infotainment-järjestelmä voi toistaa USB-tallennuslaitteissa olevia elokuvia. Käytä elokuvatoimintoa ipod/ iphone-laitteella kytkemällä laitteesi ainoastaan AUX-liitäntään. Pysyvää yhteyttä ei voida luoda USB-liitännän kautta. Bluetooth Bluetoothilla varustettuja audiolähteitä (esim. musiikkipuhelimet, Bluetoothilla varustetut MP3-soittimet jne.), jotka tukevat Bluetooth-musiikkiprofiileja A2DP ja AVRCP, voidaan kytkeä langattomasti Infotainmentjärjestelmään. Laitteen liittäminen Katso Bluetooth-yhteyden yksityiskohtainen kuvaus Bluetooth-audiotoiminto Infotainment-järjestelmä voi toistaa Bluetooth-laitteissa, esim. älypuhelimissa tai ipod/iphone-tuotteissa olevia musiikkitiedostoja.

33 Ulkoiset laitteet 33 Älypuhelinsovellusten tuki Infotainment-järjestelmän Sovellukset -toiminto mahdollistaa hyväksyttyjen älypuhelinsovellusten käytön. Infotainment-järjestelmä antaa luvan saataville tuleviin sovelluspäivityksiin. Ennen kuin hyväksyttyä sovellusta voidaan käyttää Infotainment-järjestelmän säätimillä ja valikoilla, kyseinen sovellus on asennettava älypuhelimeen. Noudata älypuhelimen ohjeita asentaessasi hyväksyttyä älypuhelinsovellusta. Tiedostomuodot ja kansiot Infotainment-järjestelmän tukeman laitteen enimmäiskapasiteetti on 2500 musiikkitiedostoa, 2500 kuvatiedostoa, 250 elokuvatiedostoa, 2500 kansiota ja 10 kansiorakenteen tasoa. Vain FAT16/FAT32-tiedostojärjestelmään formatoituja laitteita tuetaan. Joitakin tiedostoja ei ehkä toisteta oikein. Tämä saattaa johtua erilaisesta tallennusmuodosta tai tiedoston kunnosta. Verkkokaupoista ostettuja tiedostoja, joissa on käytetty digitaalista käyttöoikeuksien hallintatekniikkaa, ei voida toistaa. Infotainment-järjestelmä voi toistaa seuraavia ulkoisten laitteiden ääni-, kuva- ja elokuvatiedostoja. Äänitiedostot Toistokelpoiset äänitiedostomuodot ovat.mp3,.wma,.ogg ja.wav. Toistettaessa ID3-tagilla varustettua tiedostoa Infotainment-järjestelmä voi näyttää tietoja esim. kappaleen nimestä ja esittäjästä. Kuvatiedostot Näyttökelpoiset kuvatiedostomuodot ovat.jpg,.bmp,.png ja.gif..jpg-tiedostojen koon tulee olla pikseliä leveyssuunnassa ja pikseliä korkeussuunnassa..bmp,.png ja.gif-tiedostojen koon on oltava leveydeltään pikseliä ja korkeudeltaan pikseliä. Elokuvatiedostot Toistokelpoiset elokuvatiedostot ovat.avi,.mpg,.mp4,.divx,.xvid ja.wmv. Tiedostojen erottelutarkkuuden on oltava 720 pikseliä leveyssuunnassa ja 576 pikseliä korkeussuunnassa. Kuvataajuuden on oltava alle 30 fps. Käyttökelpoiset koodekit ovat divx, xvid, mpeg-1, mpeg-4 (mpg4, mp42, mp43) ja wmv9 (wmv3). Toistokelpoiset äänitiedostomuodot ovat.mp3,.ac3,.aac ja.wma. Näyttökelpoinen tekstitysmuoto on.smi.

34 34 Ulkoiset laitteet Äänentoisto Lisälaite AUX-toiminnon aktivoiminen Jos lisälaitetta ei ole vielä liitetty infotainment-järjestelmään, liitä laite AUX-audiovalikko avataan ja ääniraitojen toistaminen alkaa automaattisesti. Jos lisälaite on jo liitetty: Paina tarvittaessa ; -näppäintä ja avaa sitten viimeksi valittu äänitoimintojen päävalikko koskettamalla Ääni - näyttönäppäintä. Avaa tarvittaessa alasvetovalikko valitsemalla Lähde ja avaa sitten kyseinen audiopäävalikko valitsemalla AUX. Ääniraitojen toistaminen alkaa automaattisesti. Äänensävyn asetusten muuttaminen Avaa kyseinen valikko valitsemalla k Äänensävy. Katso yksityiskohtainen kuvaus Äänenvoimakkuuden ja -sävyn asetuksia voidaan säätää Infotainmentjärjestelmän kautta. Kaikkia muita toimintoja täytyy käyttää lisälaitteen kautta. USB-laite ja ipod USB-laitteen tai ipod-toiminnon aktivoiminen Jos USB-laitetta tai ipodia ei ole vielä liitetty infotainment-järjestelmään, liitä laite Kyseinen äänitoimintojen päävalikko avataan ja ääniraitojen toistaminen alkaa automaattisesti. Jos USB-laite tai ipod on jo liitetty: Paina tarvittaessa ; -näppäintä ja avaa sitten viimeksi valittu äänitoimintojen päävalikko koskettamalla Ääni - näyttönäppäintä. Avaa tarvittaessa alasvetovalikko valitsemalla Lähde ja avaa sitten kyseinen audiopäävalikko valitsemalla USB. Ääniraitojen toistaminen alkaa automaattisesti.

35 Ulkoiset laitteet 35 Albumien kannet näytetään, jos ne ovat mukana audiotiedostossa, esim. MP3-tiedostossa. Toiston keskeyttäminen ja jatkaminen Napauta = toiston keskeyttämiseksi. Näyttönäppäin vaihtuu muotoon l. Napauta l toiston jatkamiseksi. Seuraavan tai edellisen tiedoston toistaminen Napauta v seuraavan kappaleen toistamiseksi. Napauta t kappaleen toistamisen ensimmäisten 2 sekunnin aikana palataksesi edelliseen kappaleeseen. Palaaminen kulloisenkin kappaleen alkuun Napauta t, kun kappaletta on toistettu 2 sekuntia. Pikakelaus eteen- ja taaksepäin Napauta t tai v ja pidä painettuna. Vapauta palataksesi normaaliin toistotoimintoon. Voit myös siirtää nykyisen kappaleen toistokohtaa osoittavaa liukusäädintä sormellasi vasemmalle tai oikealle. Kappaleiden toistaminen moneen kertaan Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista napauttamalla r toistuvasti. 1 = Nykyinen kappale toistetaan useaan kertaan. ALL = Kaikki laitteen kappaleet (kaikki) toistetaan useaan kertaan. OFF = Normaali toistotila. Kappaleiden toistaminen satunnaisjärjestyksessä Ota toiminto käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla toistuvasti s. ON = Kaikki laitteen kappaleet toistetaan satunnaisjärjestyksessä. OFF = Normaali toistotila. Tietojen katsominen Näytä toistettavan kappaleen tiedot napauttamalla näyttöä. Näyttöön tulee viesti, jossa on erilaista kappaleen mukana tallennettua tietoa, esim. nimi, esittäjä tai albumi. Musiikkivalikon käyttö Napauta MENU avataksesi kyseisen musiikkivalikon. Eri kategoriat, joihin kappaleet on lajiteltu, näytetään, esim. Kansiot, Esittäjät tai Albumit.

36 36 Ulkoiset laitteet Valitse haluamasi kategoria, alakategoria (jos saatavana) ja sitten kappale. Äänensävyn asetusten muuttaminen Avaa kyseinen valikko valitsemalla Äänensävy. Katso yksityiskohtainen kuvaus Bluetooth musiikki Bluetooth-musiikkitoiminnon aktivoiminen Jos Bluetooth-laitetta ei ole vielä liitetty infotainment-järjestelmään, muodosta Bluetooth-yhteys 3 46 ja jatka alla kuvatulla tavalla. Jos Bluetooth-laite on jo liitetty: Paina tarvittaessa ; -näppäintä ja avaa sitten viimeksi valittu äänitoimintojen päävalikko koskettamalla Ääni - näyttönäppäintä. Avaa tarvittaessa alasvetovalikko valitsemalla Lähde ja avaa sitten kyseinen audiopäävalikko valitsemalla Bluetooth. Ääniraitojen toistaminen alkaa automaattisesti. Toiston keskeyttäminen ja jatkaminen Napauta = toiston keskeyttämiseksi. Näyttönäppäin vaihtuu muotoon l. Napauta l toiston jatkamiseksi. Seuraavan tai edellisen tiedoston toistaminen Napauta v seuraavan kappaleen toistamiseksi. Napauta t kappaleen toistamisen ensimmäisten 2 sekunnin aikana palataksesi edelliseen kappaleeseen. Palaaminen kulloisenkin kappaleen alkuun Napauta t, kun kappaletta on toistettu 2 sekuntia. Pikakelaus eteen- ja taaksepäin Napauta t tai v ja pidä painettuna. Vapauta palataksesi normaaliin toistotoimintoon. Kappaleen tai tiedoston toistaminen toistuvasti Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista napauttamalla r toistuvasti.

37 Ulkoiset laitteet 37 1 = Nykyinen kappale toistetaan useaan kertaan. ALL = Kaikki laitteen kappaleet (kaikki) toistetaan useaan kertaan. OFF = Normaali toistotila. Tiedoston toistaminen satunnaisjärjestyksessä Ota toiminto käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla toistuvasti s. ON = Kaikki laitteen kappaleet toistetaan satunnaisjärjestyksessä. OFF = Normaali toistotila. Matkapuhelimesta riippuen kaikki toiminnot eivät ehkä ole käytettävissä. Äänensävyn asetusten muuttaminen Valitse k avataksesi valikon Äänensävy. Katso yksityiskohtainen kuvaus Kuvien näyttäminen Voit katsoa kuvia USB-laitteelta. Turvallisuussyistä jotkut ominaisuudet on poistettu käytöstä auton ollessa liikkeellä. Kuvien katsominen Jos USB-laitetta ei ole vielä liitetty infotainment-järjestelmään, liitä laite 3 31 ja jatka alla kuvatulla tavalla. Jos USB-laite on jo liitetty: Paina tarvittaessa ; -näppäintä ja avaa sitten viimeksi valittu kuva- tai elokuvapäävalikko koskettamalla Galleria -näyttönäppäintä. Avaa tarvittaessa alasvetovalikko valitsemalla Lähde ja valitse sitten USB (Kuva) avataksesi kyseisen päävalikon. Kuva näytetään automaattisesti. Katso kuvaa koko näytöllä napauttamalla näyttöä. Poistu kokonäyttötilasta napauttamalla näyttöä uudelleen. Seuraavan tai edellisen kuvan katsominen Napauta c katsoaksesi seuraavaa kuvaa. Napauta d katsoaksesi edellistä kuvaa. Kuvan kiertäminen Kierrä kuvaa myötä- tai vastapäivään napauttamalla u tai v.

38 38 Ulkoiset laitteet Diaesityksen katsominen Katso USB-laitteeseen tallennettuja kuvia diaesityksen muodossa napauttamalla t. Päätä diaesitys napauttamalla näyttöä. Kuvan lähentäminen Lähennä kuvaa tai palauta se alkuperäiseen kokoonsa napauttamalla w kerran tai useampaan kertaan. Kuvavalikon käyttö Avaa USB Kuvavalikko napauttamalla MENU. Kuvatiedostojen luettelo Kaikki kuvatiedostoja sisältävät luettelot avataan näyttöön. Etsi haluamasi kuva ja valitse se. Jos napautat kuvatiedoston nimeä kerran, tiedostoluettelon vieressä näytetään pieni esikatselukuva. Jos napautat sitä toisen kerran tai valitset O esikatselukuvan alapuolelta, kuva näytetään päävalikossa. Nimen mukaan Näyttöön avautuu luettelo, jossa kaikki kuvatiedostot ovat aakkosjärjestyksessä. Päivämäärän mukaan Näyttöön avautuu luettelo kaikista kuvatiedostoista järjestettyinä päivämäärän mukaan alkaen uusimmasta päivämäärästä. Diaesityksen aika Säädä diaesityksen kunkin kuvan näyttämisaikaa. Kello/lämpötila Jos haluat, että kokonäyttötilassa näytetään kellonaika ja lämpötila, valitse Kello/lämpötila -asetukseksi Päällä. Näytön asetukset Säädä kuvanäytön kirkkautta ja kontrastia.

39 Ulkoiset laitteet 39 Aseta Kirkkaus -arvoksi Aseta Kontrasti -arvoksi Elokuvien toistaminen Voit katsoa elokuvia AUX-liitäntään liitetyltä lisälaitteelta tai USB-liitäntään liitetyltä USB-laitteelta. Käytä elokuvatoimintoa ipod/ iphone-laitteella kytkemällä laitteesi ainoastaan AUX-liitäntään. Pysyvää yhteyttä ei voida luoda USB-liitännän kautta. Turvallisuussyistä elokuvien katselu ei ole mahdollista ajon aikana. Lisälaite AUX-toiminnon aktivoiminen Jos lisälaitetta ei ole vielä liitetty infotainment-järjestelmään, liitä laite AUX-elokuvavalikko avataan ja elokuvatiedostojen toistaminen alkaa automaattisesti. Jos lisälaite on jo liitetty: Paina tarvittaessa ; -näppäintä ja avaa sitten viimeksi valittu kuva- tai elokuvapäävalikko koskettamalla Galleria -näyttönäppäintä. Avaa tarvittaessa alasvetovalikko valitsemalla Lähde ja valitse sitten AUX (Elokuva) avataksesi kyseisen päävalikon. Elokuvatiedostojen toistaminen alkaa automaattisesti. Äänenvoimakkuuden, äänensävyn ja näytön asetuksia lukuun ottamatta kaikkia toimintoja on käytettävä lisälaitteen kautta. AUX-elokuvavalikon käyttäminen Avaa AUX Elokuvavalikko napauttamalla MENU. Katso yksityiskohtaiset tiedot käytettävissä olevista asetuksista alla olevista vastaavista USB-laitteiden kuvauksista.

40 40 Ulkoiset laitteet USB-laite USB-laitetoiminnon aktivoiminen Jos USB-laitetta ei ole vielä liitetty infotainment-järjestelmään, liitä laite 3 31 ja jatka alla kuvatulla tavalla. Jos USB-laite on jo liitetty: Paina tarvittaessa ; -näppäintä ja avaa sitten viimeksi valittu kuva- tai elokuvapäävalikko koskettamalla Galleria -näyttönäppäintä. Avaa tarvittaessa alasvetovalikko valitsemalla Lähde ja valitse sitten USB (Elokuva) avataksesi kyseisen päävalikon. Elokuvatiedostojen toistaminen alkaa automaattisesti. Toiston keskeyttäminen ja jatkaminen Napauta = toiston keskeyttämiseksi. Näyttönäppäin vaihtuu muotoon l. Napauta l toiston jatkamiseksi. Seuraavan tai edellisen tiedoston toistaminen Napauta c seuraavan elokuvatiedoston toistamiseksi. Napauta d elokuvan toistamisen ensimmäisten 5 sekunnin aikana palataksesi edelliseen elokuvatiedostoon. Palaaminen katsottavan elokuvan alkuun Napauta d, kun elokuvaa on toistettu 5 sekuntia. Pikakelaus eteen- ja taaksepäin Napauta d tai c ja pidä painettuna. Vapauta palataksesi normaaliin toistotoimintoon. Koko näyttö Napauta x siirtyäksesi kokonäyttötilaan. Poistu kokonäyttötilasta napauttamalla näyttöä uudelleen. USB-elokuvavalikon käyttäminen Napauta MENU avataksesi USB-musiikkivalikon.

41 Ulkoiset laitteet 41 Elokuvatiedostojen luettelo Kaikki elokuvatiedostoja sisältävät luettelot avataan näyttöön. Etsi haluamasi elokuva ja valitse se. Elokuvan toisto alkaa. Kello/lämpötila Jos haluat, että kokonäyttötilassa näytetään kellonaika ja lämpötila, valitse Kello/lämpötila -asetukseksi Päällä. Näytön asetukset Säädä elokuvanäytön kirkkautta ja kontrastia. Aseta Kirkkaus -arvoksi Aseta Kontrasti -arvoksi Äänensävy Katso yksityiskohtainen kuvaus Tekstitys- ja audiokielen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä Jos elokuvassa on tekstitys- ja audiokieli, voit joko ottaa nämä vaihtoehdot käyttöön tai poistaa ne käytöstä. Valitse _ näytön oikealla puolella. Ota tekstityskieli käyttöön tai poista se käytöstä valitsemalla Q -toiminnon asetukseksi Päällä tai Pois. Ota audiokieli käyttöön tai poista se käytöstä valitsemalla R -toiminnon asetukseksi Päällä tai Pois. Älypuhelinsovellusten käyttö Ennen kuin hyväksyttyä sovellusta voidaan käyttää Infotainment-järjestelmän säätimillä ja valikoilla, kyseinen sovellus on asennettava älypuhelimeen. Tuetut sovellukset Paina ; -näppäintä ja valitse sitten Sovellukset -näyttönäppäin avataksesi kyseisen valikon. Valikossa näkyy, mitä älypuhelinsovelluksia Infotainment-järjestelmä tällä hetkellä tukee, katso "Sovelluskuvakkeiden näyttäminen tai piilottaminen" alla.

42 42 Ulkoiset laitteet Katso kyseisen sovelluksen yksityiskohtainen kuvaus kyseisen ohjelmistovalmistajan verkkosivustolta. Sovelluksen käynnistäminen Jos älypuhelinta ei ole vielä liitetty infotainment-järjestelmään, liitä se: ipod/iphone: liitä laite USB-liitäntään 3 31 Android-puhelin: luo Bluetooth-yhteys Jos sitä ei ole asennettu, lataa kyseinen sovellus älypuhelimeesi. Paina ; -näppäintä ja valitse sitten Sovellukset -näyttönäppäin avataksesi kyseisen valikon. Napauta halutun sovelluksen näyttönäppäintä. Liitettyyn älypuhelimeen asennettuun kyseiseen sovellukseen luodaan yhteys. Sovelluksen päävalikko näytetään Infotainment-järjestelmän näytöllä. Varmista älypuhelimen hyvä GPSvastaanotto käyttäessäsi navigointisovellusta. Sovelluskuvakkeiden näyttäminen tai piilottaminen Voit määritellä, mitkä infotainmentjärjestelmän tukemista hyväksytyistä sovelluksista näkyvät ja ovat valittavissa Sovellukset -valikossa. Avaa Sovellusasetukset -valikko valitsemalla 5 Asetukset Sovelluksetpäävalikon alarivillä. Valitse haluamasi sovellukset tai poista niiden valinnat ja kosketa sitten OK -näyttönäppäintä.

43 Puheentunnistus 43 Puheentunnistus Yleistä tietoa Käyttö Yleistä tietoa Siri Eyes Free on Infotainment-järjestelmän toiminto, jonka avulla voit käyttää Siriä, iphonen tai ipodin puheentulkinta- ja tunnistusliittymää. Katso iphonen tai ipodin käyttöohjeesta, tukeeko se Siri-toimintoa. Siri Eyes Free toimii useimpien iphonen tai ipodin sisäänrakennettujen sovellusten kanssa. Voit pyytää Siriä esim. soittamaan ihmisille, soittamaan musiikkia, kuuntelemaan ja kirjoittamaan tekstiviestejä, lisäksi voit sanella sähköposteja, kuunnella uusia tiedotuksia, saada ohjeita tai lisätä muistutuksia. Katso tarkempia tietoja iphonen tai ipodin käyttöohjeesta. Tärkeitä ohjeita Voidaksesi käyttää Siri Eyes Free - toimintoa iphonen tai ipodin täytyy olla kytkettynä Infotainment-järjestelmään USB-johtimen 3 31 tai Bluetoothin 3 46 kautta. Siri Eyes Free -toiminnon käyttöön tarvitaan 3G- tai wifi-internet-yhteys iphonessa tai ipodissa. Siri Eyes Free ei ole yhteensopiva Infotainment-järjestelmän tukemien hyväksyttyjen älypuhelinsovellusten 3 41 kanssa. Tämä tarkoittaa, että et voi hallita näitä sovelluksia Siri Eyes Free -toiminnon kautta. Käyttö Ääniohjauksen aktivointi Paina w ohjauspyörän oikealla puolella aloittaaksesi puheentunnistusjakson. Äänikomentoviesti näkyy näytössä. Voit sanoa komennon heti, kun kuuluu piippaus. Katso tietoja tuetuista komennoista iphonen tai ipodin käyttöohjeesta. Äänikehotteiden äänenvoimakkuuden säätö Paina + / - ohjauspyörän oikealla puolella nostaaksesi tai laskeaksesi äänikehotteiden äänenvoimakkuutta.

44 44 Puheentunnistus Äänikehotteen keskeyttäminen Kokeneena käyttäjänä voit keskeyttää äänikehotteen valitsemalla peruuta-näyttöpainikkeen äänikomentoviestissä. Piippaus kuuluu välittömästi. Voit nyt sanoa komennon suoraan ilman odotusaikaa. Puheentunnistuksen poiskytkentä Paina x/n ohjauspyörän oikealla puolella. Äänikomentoviesti poistuu näytöstä, puheentunnistusjakso on päättynyt.

45 Puhelin 45 Puhelin Yleistä tietoa Bluetooth-yhteys Hätäpuhelu Käyttö Matkapuhelimet ja CBradiolaitteet Yleistä tietoa Puhelinportaalin avulla voit puhua matkapuhelimeen auton mikrofonin ja kaiuttimien avulla ja käyttää tärkeimpiä matkapuhelintoimintoja auton infotainment-järjestelmän kautta. Puhelinportaalin käyttämiseksi matkapuhelin täytyy kytkeä Infotainmentjärjestelmään Bluetoothin kautta. Kaikki matkapuhelimet eivät tue kaikkia puhelintoimintoja. Käyttökelpoiset puhelintoiminnot riippuvat kulloisestakin matkapuhelimesta ja verkkooperaattorista. Lisätietoja saat matkapuhelimen käyttöohjeista tai verkko-operaattoriltasi. Tärkeää tietoa käytöstä ja liikenneturvallisuudesta 9 Varoitus Matkapuhelimet vaikuttavat ympäristöösi. Tästä syystä on valmisteltu turvallisuusmääräyksiä ja - ohjeita. Sinun tulee tuntea soveltuvat ohjeet ennen puhelintoiminnon käyttämistä. 9 Varoitus Hands-free-toiminnon käyttäminen ajon aikana saattaa olla vaarallista, koska keskittymisesi häiriintyy puhelun aikana. Pysäköi auto ennen kuin käytät handsfree-toimintoa. Noudata kussakin maassa voimassa olevia säädöksiä. Älä unohda noudattaa tietyillä alueilla voimassa olevia erityismääräyksiä ja kytke matkapuhelin aina pois päältä, jos matkapuhelimien käyttö on kielletty, matkapuhelin aiheuttaa häiriöitä tai vaarallisia tilanteita voi syntyä. Bluetooth Puhelinportaalin on sertifioinut Bluetooth Special Interest Group (SIG). Lisätietoja on saatavana Internetistä osoitteesta

46 46 Puhelin Bluetooth-yhteys Bluetooth on radiostandardi esim. matkapuhelimien, ipod-/iphone-mallien tai muiden laitteiden langatonta yhteyttä varten. Bluetooth-laitteen Bluetooth-toiminnon tulee olla aktivoituna, jotta voit muodostaa Bluetooth-yhteyden Infotainment-järjestelmään. Katso lisätietoja Bluetooth-laitteen käyttöohjeesta. Bluetooth-laitteiden pariliitoksen muodostaminen (PIN-koodien vaihto Bluetooth-laitteen ja infotainment-järjestelmän välillä) ja kytkentä Infotainment-järjestelmään tehdään Bluetooth-asetukset-valikon kautta. Bluetooth-asetukset -valikko Paina ;-painiketta ja valitse sitten Asetukset-näyttöpainike. Valitse Yhteysasetukset ja sitten Bluetooth-asetukset näyttääksesi kyseisen valikon. Laitteen pariliitoksen muodostaminen Ohjeet Järjestelmään voidaan yhdistää enintään viisi laitetta. Vain yksi yhdistetty laite voidaan kerrallaan kytkeä Infotainment-järjestelmään. Yhdistäminen täytyy normaalisti tehdä vain kerran, ellei laitetta poisteta yhdistettyjen laitteiden listasta. Jos laite on ollut aiemmin liitettynä, infotainment-järjestelmä luo yhteyden automaattisesti. Bluetoothin käyttö kuluttaa huomattavasti laitteen akkua. Kytke tästä syystä laite pistorasiaan latausta varten. Uuden laitteen pariliitoksen muodostaminen Bluetoothasetusvalikon kautta 1. Paina ;-painiketta ja valitse sitten Asetukset-näyttöpainike. Valitse Yhteysasetukset ja sitten Bluetooth-asetukset näyttääksesi kyseisen valikon. 2. Infotainment-järjestelmässä: aseta Ei löydettävissä -toiminnon asetukseksi Päällä, jotta infotainment-järjestelmä näkyy Bluetooth-laitteelle. Bluetooth-laitteessa: aktivoi Bluetooth-toiminto ja löydettävyystila. 3. Infotainment-järjestelmässä: näytä kyseinen alavalikko valitsemalla Lisää laitteen pariksi.

47 Puhelin Infotainment-järjestelmässä: napauta Etsi Bluetooth-Laitteet - näyttönäppäintä. Kaikki ympäristön löydettävissä olevat Bluetooth-laitteet näkyvät luettelossa. 5. Napauta pariliitettävää Bluetoothlaitetta. 6. Jos SSP (Secure Simple Pairing, turvallinen pariliitäntä) on tuettu: Kuittaa viestit infotainment-järjestelmässä ja Bluetooth-laitteessa. Jos SSP (Secure Simple Pairing, turvallinen pariliitäntä) ei ole tuettu: Infotainment-järjestelmässä: näytössä on Tiedot -viesti, jossa pyydetään syöttämään Bluetooth-laitteeseen PIN-koodi. Bluetooth-laitteessa: syötä PINkoodi ja vahvista se. 7. Infotainment-järjestelmä ja laite liitetään pariksi. Jos Bluetooth-laitteen parikytkentä on onnistunut, h -symboli Bluetooth-laitteen vieressä osoittaa puhelintoiminnon olevan käytössä ja y -symboli Bluetooth-laitteen vieressä osoittaa Bluetooth-musiikkitoiminnon olevan käytössä. Liitetty laite ja käytettävissä olevat vaihtoehdot näytetään. Jos Bluetooth-yhteyttä ei saada, Infotainment-järjestelmän näyttöön tulee virheilmoitus. 8. Puhelinmuistio ladataan automaattisesti infotainment-järjestelmään. Jos Bluetooth-laite ei tue tätä toimintoa, näytetään asiaa koskeva viesti. Uuden laitteen pariliitäntä Puhelinvalikon kautta Paina ;-painiketta ja valitse sitten Puhelin-näyttöpainike. Kuittaa Tiedot -viesti, jossa kysytään, haluatko pariliittää Bluetooth-laitteen. Lisää laitteen pariksi-valikko tulee näyttöön. Jatka vaiheesta 4 yllä kuvatun mukaisesti. Jos laitteen pariliitäntä on onnistunut, Puhelin -päävalikko avautuu.

48 48 Puhelin Bluetooth-PIN-koodin vaihtaminen Paina ;-painiketta ja valitse sitten Asetukset-näyttöpainike. Valitse Yhteysasetukset, Bluetoothasetukset ja sitten Vaihda PIN-koodi näyttääksesi kyseisen valikon. Syötä haluamasi nelimerkkinen PINkoodi. Poista syötetty numero valitsemalla. Vahvista syötetyt tiedot valitsemalla OK. Pariliitetyn laitteen yhdistäminen Paina ;-painiketta ja valitse sitten Asetukset-näyttöpainike. Valitse Yhteysasetukset, Bluetoothasetukset ja sitten Lisää laitteen pariksi näyttääksesi kyseisen valikon. Valitse Bluetooth-laite, jonka haluat yhdistää. Laite yhdistetään. Laitteen kytkeminen irti Paina ;-painiketta ja valitse sitten Asetukset-näyttöpainike. Valitse Yhteysasetukset, Bluetoothasetukset ja sitten Lisää laitteen pariksi näyttääksesi kyseisen valikon. Valitse yhdistettynä oleva Bluetoothlaite. Näyttöön tulee kysymys. Valitse Kyllä laitteen irtikytkentää varten. Laitteen poistaminen Paina ;-painiketta ja valitse sitten Asetukset-näyttöpainike. Valitse Yhteysasetukset, Bluetoothasetukset ja sitten Lisää laitteen pariksi näyttääksesi kyseisen valikon. Valitse Viive Bluetooth-laitteen vieressä. Näyttöön tulee kysymys. Valitse Kyllä laitteen poistamiseksi. Laitetiedot Paina ;-painiketta ja valitse sitten Asetukset-näyttöpainike. Valitse Yhteysasetukset, Bluetoothasetukset ja sitten Lisää laitteen pariksi näyttääksesi kyseisen valikon. Näytettäviä tietoja ovat Laitteen nimi, Osoite ja PIN-koodi. Hätäpuhelu 9 Varoitus Yhteyden muodostumista ei voida taata kaikissa tilanteissa. Tästä syystä ei pidä luottaa yksinomaan matkapuhelimeen, kun on välitettävä erittäin tärkeäitä tietoja (esim. tarvittaessa lääkärinhoitoa). Joissakin verkoissa matkapuhelimessa täytyy olla oikein asennettu asianmukainen SIM-kortti.

49 Puhelin 49 9 Varoitus Muista, että voit soittaa ja vastaanottaa puheluita matkapuhelimella, jos alueen signaali on riittävän voimakas. Tietyissä olosuhteissa hätäpuheluita ei voida soittaa kaikissa matkapuhelinverkoissa; niitä ei ehkä voida soittaa kun tietyt verkkopalvelut ja/tai puhelintoiminnot ovat käytössä. Voit tiedustella tästä paikallisilta verkkooperaattoreilta. Hätänumero vaihtelee alue- ja maakohtaisesti. Selvitä etukäteen kyseessä olevan alueen hätänumero. Hätäpuhelun soittaminen Soita hätänumeroon (esimerkiksi 112). Puhelin muodostaa yhteyden hätäkeskukseen. Vastaa hätäkeskuksen henkilökunnan esittämiin kysymyksiin. 9 Varoitus Älä lopeta puhelua, ennen kuin saat siihen kehotuksen hätäkeskuksesta. Käyttö Heti kun matkapuhelimen ja infotainment-järjestelmän välille on muodostettu Bluetooth-yhteys, voit käyttää monia matkapuhelimen toimintoja infotainment-järjestelmän kautta. Matkapuhelimen käyttö, esim. puhelimeen vastaaminen tai äänenvoimakkuuden säätäminen, on edelleen mahdollista handsfreetoiminnossa. Kun matkapuhelimen ja infotainmentjärjestelmän välille on muodostettu yhteys, matkapuhelimen tiedot lähetetään infotainment-järjestelmään. Tämä saattaa kestää jonkin aikaa riippuen matkapuhelimesta ja siirrettävän tiedon määrästä. Tänä aikana matkapuhelinta voidaan käyttää vain rajoitetusti infotainment-järjestelmän kautta. Kaikki matkapuhelimet eivät tue kaikkia puhelinportaalin toimintoja. Tästä syystä käytettävissä olevat toiminnot saattavat yksittäisen matkapuhelimen kohdalla poiketa tässä esitetystä. Puhelimen päävalikko Paina ; -näppäintä ja valitse sitten Puhelin -näyttönäppäin avataksesi kyseisen valikon.

50 50 Puhelin Puhelin -päävalikko on käytettävissä vain, jos matkapuhelin on liitetty Infotainment-järjestelmään Bluetoothyhteyden kautta. Katso yksityiskohtainen kuvaus Monia matkapuhelimen toimintoja voidaan nyt ohjata Puhelin-päävalikon (ja siihen liittyvien alavalikoiden) kautta sekä ohjauspyörän puhelinsäätimillä. Puhelun soittaminen Puhelinnumeron syöttäminen Paina ; -näppäintä ja valitse sitten Puhelin -näyttönäppäin avataksesi kyseisen valikon. Syötä puhelinnumero näppäimistöllä Puhelin -päävalikossa. Poista yksi tai useampi syötetty merkki napauttamalla lyhyesti tai pitkään. Aloita numeron valinta napauttamalla y -näyttönäppäintä tai painamalla ohjauspyörän 7 -painiketta. Puhelinmuistion käyttö Parikytkettäessä matkapuhelin Infotainment-järjestelmään Bluetoothyhteyden kautta matkapuhelimen puhelinmuistio ladataan automaattisesti järjestelmään. Jos puhelinmuistiota ei ladata järjestelmään, katso ohjeita matkapuhelimen käyttöoppaasta. Paina ; -näppäintä ja valitse sitten Puhelin -näyttönäppäin avataksesi kyseisen valikon. Valitse Puhelinmuistio. Pikahaku 1. Selaa puhelinmuistion yhteystietoluetteloa. 2. Napauta yhteystietoa, jonka numeroon haluat soittaa. Näyttöön tulee valikko, jossa näkyvät kaikki valittua yhteystietoa varten tallennetut puhelinnumerot. 3. Aloita puhelu valitsemalla haluamasi puhelinnumero. Hakuvalikko Jos puhelinmuistiossa on paljon yhteystietoja, voit helposti hakea haluttua yhteystietoa hakuvalikossa.

51 Puhelin 51 Avaa hakuvälilehti valitsemalla o valikossa Puhelinmuistio. Puhelimen tai matkapuhelimen tapaan kirjaimet on koottu näyttönäppäimiin aakkosellisiksi ryhmiksi: abc, def, ghi, jkl, mno, pqrs, tuv ja wzyx. Käytä painiketta poistaaksesi koko syötetyn merkkiryhmän. 1. Valitse näppäin, joka sisältää etsimäsi yhteystiedon ensimmäisen kirjaimen. Esimerkiksi: Jos etsimäsi yhteystieto alkaa g-kirjaimella, valitse ghi -näyttönäppäin. Kaikki yhteystiedot, joissa on jokin tässä näppäimessä olevista kirjaimista, tässä tapauksessa g, h ja i, näytetään. 2. Valitse näppäin, joka sisältää etsimäsi yhteystiedon toisen kirjaimen. 3. Jatka yhteystiedon kirjaimien näppäilyä, kunnes haluamasi yhteystieto näytetään. 4. Napauta yhteystietoa, jonka numeroon haluat soittaa. Näyttöön tulee valikko, jossa näkyvät kaikki valittua yhteystietoa varten tallennetut puhelinnumerot. 5. Aloita puhelu valitsemalla haluamasi puhelinnumero. Seuraavanlainen näyttö avautuu. Soittohistorian käyttö Kaikki vastatut, soitetut ja vastaamattomat puhelut tallennetaan. Paina ; -näppäintä ja valitse sitten Puhelin -näyttönäppäin avataksesi kyseisen valikon. Näytä kyseinen valikko valitsemalla Puhelu Historia.

52 52 Puhelin Valitse a soitettuja, b vastaamattomia ja c tulevia puheluita varten. Kyseinen puheluluettelo näytetään. Soita numeroon valitsemalla haluamasi yhteystieto. Numeron valitseminen uudelleen Edelliseen numeroon voidaan soittaa uudelleen. Paina ; -näppäintä ja valitse sitten Puhelin -näyttönäppäin avataksesi kyseisen valikon. Napauta y muutaman sekunnin ajan. Viimeksi valittuun numeroon soitetaan uudelleen. Pikavalintanumeroiden käyttäminen Matkapuhelimeen tallennettuihin pikavalintanumeroihin voidaan soittaa myös Puhelin -päävalikon näppäimistöä käyttäen. Paina ; -näppäintä ja valitse sitten Puhelin -näyttönäppäin avataksesi kyseisen valikon. Syötä haluamasi pikavalintanumero: Jos pikavalintanumero koostuu yhdestä numeromerkistä, soita numeroon koskettamalla kyseistä numeromerkkiä pitkään. Jos pikavalintanumero koostuu kahdesta numeromerkistä, soita numeroon napauttamalla ensimmäistä numeromerkkiä ja painamalla pitkään toista numeromerkkiä. Tuleva puhelu Puheluun vastaaminen Jos järjestelmä on puhelun tullessa audiotilassa, esim. radio- tai USB-tilassa, audiolähde mykistyy puhelun ajaksi. Näytössä näkyy soittajan numero tai nimi (jos saatavana).

53 Puhelin 53 Vastaa puheluun koskettamalla ilmoituksen Hyväksy -näyttönäppäintä tai painamalla ohjauspyörän 7 -painiketta. Puhelun hylkääminen Hylkää puhelu valitsemalla Hylkää viestissä tai painamalla n ohjauspyörässä. Soittoäänen muuttaminen Paina ;-painiketta ja valitse sitten Asetukset-näyttöpainike. Valitse Yhteysasetukset ja sitten Vaihda soittoääni näyttääksesi kyseisen valikon. Näyttöön tulee luettelo soittoäänistä. Valitse jokin soittoäänistä. Katso yksityiskohtainen kuvaus Soittoäänen voimakkuuden Toiminnot puhelun aikana Meneillään olevan puhelun aikana näytetään Puhelin-päävalikko. Handsfree-tilan poistaminen väliaikaisesti käytöstä Jos haluat jatkaa keskustelua matkapuhelimen kautta, valitse m. Palaa handsfree-tilaan valitsemalla m uudelleen. Aktivoituna vastaava symboli korostuu. Mikrofonin väliaikainen poiskytkentä Mykistä mikrofoni valitsemalla n. Aktivoi mikrofoni valitsemalla n uudelleen.

54 54 Puhelin Aktivoituna vastaava symboli korostuu. Puhelun lopettaminen Valitse J lopettaaksesi puhelun. Matkapuhelimet ja CBradiolaitteet Asennus- ja käyttöohjeet Matkapuhelimen asennuksessa ja käytössä on noudatettava autokohtaisia asennusohjeita sekä puhelimen ja handsfree-laitteiston valmistajien käyttöohjeita. Muutoin auton tyyppihyväksyntä voi mitätöityä (EU:n direktiivi 95/54/EY). Häiriöttömän toiminnan suositellut edellytykset: Ammattitaitoisesti asennettu ulkopuolinen antenni varmistaa suurimman mahdollisen kantaman, Suurin lähetysteho 10 wattia., Puhelimen asennus soveltuvaan kohtaan, huomioi käyttöohjekirjan huomautus kohdassa Turvatyynyjärjestelmä. Alan liikkeet antavat neuvoja ulkoantennin ja puhelimen telineen asennuksesta sekä lähetysteholtaan yli 10 W:n laitteiden käytön mahdollisuuksista. Ulkoisella antennilla varustamatonta matkapuhelinta saa käyttää handsfree-laitteiston kanssa matkapuhelinstandardien GSM 900/1800/1900 ja UMTS yhteydessä vain silloin, kun matkapuhelimen maksimilähetysteho ei GSM 900:lla ylitä 2 wattia eikä muussa tapauksessa 1 wattia. Turvallisuussyistä emme suosittele puhelimen käyttöä ajon aikana. Handsfree-laitteistoa käytettäessäkin voi huomio kohdistua pois liikenteestä. 9 Varoitus Matkapuhelimien, jotka eivät täytä yllä mainittuja matkapuhelinstandardeja, ja radiolaitteiden käyttö on sallittua vain auton ulkopuolisella antennilla varustettuina. Huomio Ulkoisella antennilla varustamattomat matkapuhelimet ja radiolaitteet voivat aiheuttaa auton elektroniikkaan häiriöitä, jos yllä mainittuja määräyksiä ei noudateta.

55 Puhelin 55

56 56 Hakemisto A Aaltoalueen valinta Aaltoaluevalikot Aika-asetukset Aloitusvalikko Alueellinen Aluetoiminto Asemahaku Asemaluetteloiden päivitys Asemaluettelot Asemien hakeminen... 22, 23 Asemien tallentaminen... 22, 23 Automaattinen äänenvoimakkuus 17 Automaattitallennuksen luettelot..22 Asemien hakeminen Asemien tallentaminen Auton asetukset AUX AUX-audiovalikko AUX-elokuvavalikko Laitteen liittäminen Yleistä tietoa AUX-elokuvan aloittaminen AUX-äänentoiston aktivoiminen...34 B Bluetooth Bluetooth-musiikkivalikko Bluetooth-yhteys Laitteen liittäminen Pariliitoksen muodostaminen Puhelin Yleistä tietoa Bluetooth-musiikin aktivointi Bluetooth-yhteys D DAB Digitaalinen radiolähetys Dynamiikan kompressointi E Elokuvatiedostot Elokuvien toistaminen EPG H Hätäpuhelu I Infotainment-järjestelmän käynnistäminen Infotainment-järjestelmän käyttösäätimet... 8 Intellitext... 27

57 57 ipod ipod-audiovalikko Laitteen liittäminen Yleistä tietoa ipod-äänentoiston aktivoiminen...34 J Järjestelmäasetukset Järjestelmän asetukset Aika ja päivämäärä Auton asetukset Kieli Radion tehdasasetukset Tekstin vieritys K Kategorialuettelo Kieli Kosketusmerkkiäänen voimakkuus Kuvatiedostot Kuvien näyttäminen Käynnistyksen enimmäisäänenvoimakkuus Käyttö... 10, 21, 43, 49 AUX Bluetooth ipod Puhelin Radio Ulkoiset laitteet USB Valikko Käyttösäätimet Infotainment-järjestelmä... 8 Ohjauspyörä... 8 Käyttösäätimet, yleiskuva... 8 L Liikennetiedotukset Aktivointi TP-äänenvoimakkuus M Matkapuhelimet ja CBradiolaitteet Mykistys N Navigointi Näyttöasetukset... 37, 39 O Ohjauspyörän audiosäätimet... 8 P Pariliitoksen muodostaminen Perustoiminnot Pikavalintanumerot Puhelimen aktivointi Puhelin Bluetooth Bluetooth-yhteys Hätäpuhelut Numeron syöttäminen Pikavalintanumero Puhelimen päävalikko Puhelinmuistio Puheluhistoria Soittoäänen valinta Toiminnot puhelun aikana Tuleva puhelu Yleistä tietoa Puhelinmuistio Puheluhistoria Päivämääräasetukset R Radio Aaltoalueen valinta Aaltoaluevalikot Aktivointi Alueellinen Aluetoiminto Asemahaku Asemaluetteloiden päivitys Asemaluettelot Asemien hakeminen... 22, 23 Asemien tallentaminen... 22, 23 Asemien virittäminen... 21

58 58 Automaattitallennuksen luettelot DAB-ilmoitukset DAB:n konfigurointi Digitaalinen radiolähetys (DAB) 27 Dynamiikan kompressointi EPG-asemaluettelo EPG-ohjelmaopas Intellitext Kategorialuettelo Käyttö Liikennetiedotukset Radio data system (RDS) RDS:n konfigurointi Suosikkilistat Taajuusalue TP-äänenvoimakkuus Radio data system (RDS) Radion aktivoiminen Radion tehdasasetukset RDS S Siri Eyes Free Soita Puhelun soittaminen Soittoääni Toiminnot puhelun aikana Tuleva puhelu Soittoääni Soittoäänen muuttaminen Soittoäänen voimakkuus Sovellukset... 31, 41 Suosikkilistat Asemien hakeminen Asemien tallentaminen Suosikkiluettelot T Taajuusalue Tekstin vieritys Tiedostomuodot Elokuvatiedostot Kuvatiedostot Äänitiedostot TP-äänenvoimakkuus U USB Laitteen liittäminen USB-audiovalikko USB-elokuvavalikko USB-kuvavalikko Yleistä tietoa USB-elokuvan aloittaminen USB-kuvan aktivoiminen USB-äänentoiston aktivoiminen...34 V Valikoiden käyttö Varkaudenestotoiminto... 7 Y Yleistä tietoa... 31, 43, 45 AUX Bluetooth DAB Infotainment-järjestelmä... 6 Puhelin Sovellukset USB Älypuhelinsovellukset Ä Älypuhelin... 31, 41 Älypuhelinsovellusten käyttö Äänensävyn asetukset Äänentoisto Äänenvoimakkuus Automaattinen äänenvoimakkuus Kosketusmerkkiäänen voimakkuus Käynnistyksen enimmäisäänenvoimakkuus Mykistystoiminto Nopeuden mukaan muuttuva äänenvoimakkuus... 17

59 Soittoäänen voimakkuus TP-äänenvoimakkuus Äänenvoimakkuuden rajoittaminen korkeissa lämpötiloissa Äänenvoimakkuuden säätö Äänenvoimakkuusasetukset Ääniohjaus Äänitiedostot

60 60

61 CD 3.0 BT / R 3.0 Johdanto Radio CD-soitin AUX-liitäntä USB-liitäntä Bluetooth musiikki Puhelin Hakemisto

62 62 Johdanto Johdanto Yleistä tietoa Varkaudenestotoiminto Käyttösäätimet, yleiskuva Käyttö Perustoiminnot Äänensävyn asetukset Äänenvoimakkuusasetukset Yleistä tietoa Infotainment-järjestelmä tarjoaa sinulle viimeisimmän teknologian mukaisia infotainment-palveluita. Radion viritystoiminnoilla voit rekisteröidä enintään 36 asemaa kuudelle suosikkisivulle. Integroidulla audiosoittimella voit toistaa CD-audiolevyjä ja MP3/WMA- CD-levyjä. Voit kytkeä ulkoisia tallennuslähteitä, esim. ipod, MP3-soitin, USB-soitin tai kannettava CD-soitin voidaan kytkeä Infotainment-järjestelmään lisäaudiolähteinä; joko kaapelin tai Bluetoothin välityksellä. Lisäksi Infotainment-järjestelmä on varustettu puhelinportaalilla, jonka avulla matkapuhelinta voi käyttää helposti ja turvallisesti autossa. Infotainment-järjestelmää voi valinnaisesti käyttää ohjauspyörän säätimillä. Käyttösäätimien tarkkaan harkitun muotoilun ja selkeiden näyttöjen ansiosta järjestelmän käyttö on helppoa ja intuitiivista. Tässä käyttöohjekirjassa kuvataan kaikki eri infotainment-järjestelmissä käytettävissä olevat vaihtoehdot ja ominaisuudet. Kaikki kuvaukset, mukaan lukien näyttö- ja valikkotoimintoja koskevat, eivät ehkä koske autoasi malliversiosta, maakohtaisista erittelyistä, erikoisvarusteista tai lisävarusteista riippuen. Tärkeää tietoa käytöstä ja liikenneturvallisuudesta 9 Varoitus Infotainment-järjestelmää tulee käyttää siten, että autolla voidaan ajaa turvallisesti kaikissa tilanteissa. Jos olet epävarma, pysäytä auto ja käytä Infotainmentjärjestelmää auton ollessa paikallaan.

63 Johdanto 63 Radion vastaanotto Radiovastaanotossa voi esiintyä sihinää, kohinaa, säröilyä ja vastaanoton katkeilua seuraavista syistä: etäisyyden muutokset lähettimeen nähden, monitievastaanotto heijastumista johtuen, katvealueet. Varkaudenestotoiminto Infotainment-järjestelmässä on elektroninen turvajärjestelmä varkaudenestoa varten. Infotainment-järjestelmä toimii siksi vain tietyssä autossa ja on siten varkaalle arvoton.

64 64 Johdanto Käyttösäätimet, yleiskuva Käyttösäätimet CD 3.0 BT

65 Johdanto 65 1 m VOL Painaminen: kytkee infotainment-järjestelmän päälle/pois Kääntäminen: äänenvoimakkuuden säätö Näyttö 3 MENU-TUNE Keskuskäyttöelementti valintoihin ja navigointiin valikoissa AUX-liitäntä P BACK Valikko: yksi taso taaksepäin Syöttö: viimeisen merkin tai kaikkien syötettyjen tietojen poisto CONFIG Järjestelmän asetukset u Radio: haku eteenpäin CD/MP3/WMA: siirtyminen kappaleissa eteenpäin FAV Radion suosikit ja automaattitallennuksen luettelot MEDIA Toistovälineen aktivoiminen tai äänilähteen vaihtaminen TP Radion liikennetiedotusten kytkeminen päälle/ pois RADIO Radion käynnistys tai aaltoalueen vaihto TONE Äänensävyn asetukset s Radio: haku taaksepäin CD/MP3/WMA: siirtyminen kappaleissa taaksepäin INFO Radio: Tietoja nykyisestä asemasta CD/MP3/WMA: tietoja nykyisestä kappaleesta 15 y Avaa puhelimen päävalikon..93 tai mykistystoiminnon kytkentä päälle/pois Levyaukko 17 d Levyn poistaminen laitteesta... 85

66 66 Johdanto 18 Radioasemapainikkeet 1-6 Pitkä painallus: aseman tallennus Lyhyt painallus: aseman valinta... 78

67 Käyttösäätimet R 3.0 Johdanto 67

68 68 Johdanto 1 m VOL Painaminen: kytkee infotainment-järjestelmän päälle/pois Kääntäminen: äänenvoimakkuuden säätö Näyttö 3 MENU-TUNE Keskuskäyttöelementti valintoihin ja navigointiin valikoissa AUX-liitäntä P BACK Valikko: yksi taso taaksepäin Syöttö: viimeisen merkin tai kaikkien syötettyjen tietojen poisto CONFIG Järjestelmän asetukset u Haku eteenpäin FAV Radion suosikit ja automaattitallennuksen luettelot AUX Lisälaitteen aktivoiminen TP Radion liikennetiedotusten kytkeminen päälle/ pois RADIO Radion käynnistys tai aaltoalueen vaihto TONE Äänensävyn asetukset s Haku taaksepäin INFO Tietoja nykyisestä radioasemasta Mykistystoiminnon kytkentä päälle/pois Radioasemapainikkeet 1-6 Pitkä painallus: aseman tallennus Lyhyt painallus: aseman valinta... 78

69 Johdanto 69 Ohjauspyörän audiosäätimet 1 7 Lyhyt painallus: puheluun vastaaminen tai uudelleensoiton aktivointi tai soittoluettelon numeroon soittaminen Pitkä painallus: soittoluettelon avaaminen tai handsfree-tilan kytkeminen päälle/pois SRC (lähde)...70 Painaminen: äänilähteen valinta Kun radio on käytössä: valitse seuraava/edellinen esivalittu radioasema kääntämällä ylös/alas Kun CD-soitin on käytössä: valitse seuraava/edellinen CD/ MP3/WMA-kappale kääntämällä ylös/alas Kun puhelinportaali on aktiivinen ja puheluluettelo auki (katso kohta 1): valitse seuraava/edellinen kohta puheluluettelossa kääntämällä ylös/alaspäin Kun puhelinportaali on käytössä ja puheluita odottaa: voit vaihtaa puhelusta toiseen kääntämällä kytkintä ylös/ alas Äänenvoimakkuuden lisääminen 4 - Äänenvoimakkuuden pienentäminen 5 xn Painallus: puhelun lopetus/hylkääminen tai soittoluettelon sulkeminen tai mykistystoiminnon kytkentä päälle/pois... 70

70 70 Johdanto Käyttö Käyttösäätimet Infotainment-järjestelmää käytetään toimintopainikkeilla, MENU-TUNE - nupilla ja näytössä näkyvien valikoiden avulla. Järjestelmää käytetään Infotainmentjärjestelmän ohjauspaneelin avulla 3 64 Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää ohjauspyörän audiosäätimiä Infotainment-järjestelmän kytkeminen päälle tai pois Paina X VOL lyhyesti. Päälle kytkennän jälkeen viimeksi käytössä ollut infotainment-lähde aktivoituu. Kytke järjestelmä pois toiminnasta painamalla X VOL uudelleen. Automaattinen poiskytkentä Jos infotainment-järjestelmä on kytketty päälle painamalla X VOL sytytysvirran ollessa katkaistuna, se kytkeytyy automaattisesti uudestaan pois päältä 10 minuutin kuluttua viimeisestä käyttäjän antamasta käskystä. Äänenvoimakkuuden säätö Käännä säädintä m VOL. Nykyinen säätö näytetään näytössä. Kun Infotainment-järjestelmä kytketään päälle, viimeksi valittu äänenvoimakkuus on käytössä, jos se on alhaisempi kuin äänenvoimakkuuden maksimiasetus käynnistettäessä (katso alla). Seuraavat säädöt voidaan tehdä erikseen: käynnistyksen enimmäisäänenvoimakkuus 3 74 liikennetiedotusten äänenvoimakkuus Nopeuden mukaan muuttuva äänenvoimakkuus Kun nopeuden mukaan muuttuva äänenvoimakkuus on käytössä, 3 74 äänenvoimakkuus säätyy automaattisesti tiemelun ja tuulensuhinan mukaan ajon aikana. Mykistystoiminto Paina y (jos puhelinportaali on käytettävissä: paina muutaman sekunnin ajan) äänilähteen mykistämiseksi. Mykistystoiminnon peruutus: käännä säädintä m VOL tai paina y uudelleen (jos puhelinportaali on käytettävissä: paina muutaman sekunnin ajan). Äänenvoimakkuuden rajoittaminen korkeissa lämpötiloissa Jos lämpötila auton sisällä on hyvin korkea, Infotainment-järjestelmä rajoittaa säädettävissä olevaa enimmäisäänenvoimakkuutta. Tarvittaessa äänenvoimakkuutta pienennetään automaattisesti. Toimintatilat Radio Avaa radion päävalikko tai vaihda eri aaltoalueiden välillä painamalla RADIO. Avaa aaltoaluevalikot, joissa on vaihtoehdot aseman valintaa varten, painamalla MENU-TUNE.

71 Johdanto 71 Radiotoimintojen yksityiskohtainen selostus, katso Audiosoittimet R 3.0 Paina AUX aktivoidaksesi AUX-tilan. CD 3.0 BT Avaa CD-, USB-, ipod- tai AUX-päävalikko tai vaihda näiden valikkojen välillä painamalla MEDIA kerran tai toistuvasti. Avaa halutut valikot, joissa on vaihtoehdot kappaleen valintaa varten, painamalla MENU-TUNE. Yksityiskohtainen selostus CD-soittimen toiminnoista 3 84, AUX-toiminnoista 3 87, USB-liitännän toiminnoista 3 88 ja Bluetooth-musiikkitoiminnoista Puhelin Avaa puhelinvalikko painamalla lyhyesti y Avaa puhelinvalikko, jossa on vaihtoehdot numeroiden lisäämistä ja valintaa varten, painamalla MENU-TUNE. Katso puhelinportaalin yksityiskohtainen kuvaus Järjestelmän asetukset Kielen asetus Infotainment-järjestelmän valikkotekstit voidaan näyttää eri kielillä. Paina CONFIG avataksesi Asetukset -valikon. Valitse Kielet (Languages) valikossa Asetukset näyttääksesi kyseisen valikon. Valitse haluamasi kieli valikkotekstejä varten. Yksityiskohtainen kuvaus valikoiden toiminnasta, Ajan ja päivämäärän asetukset Katso tarkka kuvaus auton käyttöohjekirjasta. Auton asetukset Katso tarkka kuvaus auton käyttöohjekirjasta. Muut asetukset Katso kaikkien muiden asetusten tarkat kuvaukset kyseisistä luvuista. Palauta tehdasasetukset Kaikki asetukset, esim. äänenvoimakkuuden ja äänensävyn asetukset, suosikkiluettelot tai Bluetooth-laiteluettelo, voidaan palauttaa tehdasasetuksiin. Paina CONFIG avataksesi Asetukset -valikon. Valitse Ajoneuvoasetukset ja sitten Palauta tehdasasetukset. Alavalikko kysyy sinulta kysymyksen. Palauta kaikki arvot tehdasasetuksiin valitsemalla Kyllä. Perustoiminnot MENU-TUNE-säädin MENU-TUNE -nuppi on valikkojen keskeinen ohjauselementti.

72 72 Johdanto Käännä säädintä MENU-TUNE: merkitään valikkovaihtoehto, asetetaan numeroarvo. Paina MENU-TUNE: valitaan tai aktivoidaan merkitty vaihtoehto, vahvistetaan asetettu arvo, kytketään järjestelmän toiminto päälle/pois. P BACK-painike Paina P BACK lyhyesti: poistuaksesi valikosta, palataksesi alavalikosta seuraavalle ylemmälle valikkotasolle, poistaaksesi merkkijonon viimeisen merkin. Paina P BACK muutaman sekunnin ajan poistaaksesi kaikki syötetyt tiedot. Esimerkkejä valikon käyttöön Vaihtoehdon valinta Käännä MENU-TUNE-säädintä siirtääksesi kohdistimen (= värillinen tausta) haluamasi vaihtoehdon kohdalle. Paina MENU-TUNE valitaksesi merkityn vaihtoehdon. Alavalikot Nuoli valikon oikeassa reunassa ilmoittaa, että kun vaihtoehto on valittu, näyttöön avautuu lisävaihtoehtoja sisältävä alavalikko. Asetuksen aktivointi Käännä MENU-TUNE-säädintä merkitäksesi haluamasi asetuksen. Paina MENU-TUNE aktivoidaksesi asetuksen. Arvon asettaminen Käännä MENU-TUNE-säädintä muuttaaksesi asetuksen nykyistä arvoa. Paina MENU-TUNE vahvistaaksesi asetetun arvon.

73 Johdanto 73 Kohdistin siirtyy sitten seuraavaan arvoon. Jos kaikki arvot on asetettu, palaat automaattisesti seuraavaksi korkeammalle valikkotasolle. Asetuksen säätö Paina MENU-TUNE vaihtaaksesi asetusten Päällä ja Päältä välillä. Merkkisarjan syöttäminen Äänensävyn asetukset Äänensävyn säätövalikossa voidaan valita eri äänensävyominaisuuksia kullekin radion aaltoalueelle ja äänisoittimen lähteelle. Säädä asetusta kääntämällä MENU-TUNE-säädintä. Paina MENU-TUNE vahvistaaksesi asetuksen. Toiminnon kytkeminen päälle tai pois Käännä MENU-TUNE-säädintä merkitäksesi toiminnon kytkettäväksi joko päälle tai pois. Merkkijonojen, esim. PIN-koodien tai puhelinnumeroiden syöttäminen: Käännä MENU-TUNE-säädintä merkitäksesi haluamasi merkin. Vahvista merkitty merkki painamalla MENU-TUNE. Merkkijonon viimeinen merkki voidaan poistaa valitsemalla näytössä k tai painamalla P BACK. Kaikki syötetyt tiedot voidaan poistaa painamalla P BACK ja pitämällä sitä painettuna. Jos haluat vaihtaa kohdistimen paikkaa jo syötetyssä merkkijonossa, valitse näytössä tai. Paina TONE avataksesi äänensävyn asetusvalikon. Basson, keskiäänien ja diskantin asetus Selaa luetteloa ja valitse Basso, Keskialue tai Diskantti. Aseta valitsemallesi vaihtoehdolle haluamasi arvo.

74 74 Johdanto Äänenvoimakkuuden jakaminen etu- ja takaosan välillä Selaa luetteloa ja valitse Faderi. Aseta haluamasi arvo. Äänenvoimakkuuden jakaminen oikean ja vasemman puolen välillä Selaa luetteloa ja valitse Balanssi. Aseta haluamasi arvo. Tyylilajin valitseminen Selaa luetteloa ja valitse EQ (taajuuskorjain). EQ-esiasetukset-valikko tulee näyttöön. Näytössä olevat valinnat tarjoavat valmiiksi optimoidut basso-, keskiääni- ja diskanttiasetukset kulloistakin musiikkityyliä varten. Valitse haluamasi vaihtoehto. Yksittäisen asetuksen asettaminen arvoon "0" Valitse haluamasi vaihtoehto ja paina MENU-TUNE muutaman sekunnin ajan. Arvo palautetaan nollaan. Kaikkien säätöjen asetus arvoon "0" tai "POIS" Paina TONE muutaman sekunnin ajan. Kaikki arvot palautetaan nollaan, taajuuskorjaimen esiasetukseksi valitaan "POIS". Äänenvoimakkuusasetukset Nopeuden mukaan muuttuvan äänenvoimakkuuden säätö Paina CONFIG avataksesi Asetukset -valikon. Valitse Radioasetukset ja sitten Autom. äänenvoimakkuuden säätö. Autom. äänenvoimakkuuden säätö - toiminto voidaan poistaa käytöstä tai äänenvoimakkuuden mukautusaste valita näytön valikosta. Valitse haluamasi vaihtoehto.

75 Johdanto 75 Käynnistyksen enimmäisäänenvoimakkuuden säätäminen Paina CONFIG avataksesi Asetukset -valikon. Valitse Radioasetukset ja sitten Maks. aloitusäänenvoimak.. Aseta haluamasi arvo. Liikennetiedotusten äänenvoimakkuuden säätö Liikennetiedotusten äänenvoimakkuus voidaan esimäärittää nousemaan tai laskemaan suhteessa normaaliin audioäänenvoimakkuuteen. Paina CONFIG avataksesi Asetukset -valikon. Valitse Radioasetukset, RDSvaihtoehdot ja sitten TAäänenvoimakkuus. Aseta haluamasi arvo. Soittoäänen voimakkuuden säätö Paina CONFIG avataksesi Asetukset -valikon. Valitse Puhelinasetukset, Ääni ja signaalit ja sitten Soittoäänen voimakkuuus. Aseta haluamasi arvo.

76 76 Radio Radio Käyttö Asemahaku Automaattitallennuksen luettelot Suosikkiluettelot Aaltoaluevalikot Radio data system (RDS)...80 Digitaalinen radiolähetys Käyttö Radion aktivointi Paina RADIO avataksesi radion päävalikon. Viimeksi kuunneltua asemaa vastaanotetaan. Aaltoalueen valinta Paina RADIO kerran tai useaan kertaan valitaksesi halutun aaltoalueen. Valitun aaltoalueen viimeksi kuunneltua asemaa vastaanotetaan. Asemahaku Automaattinen asemanhaku Paina lyhyesti s tai u toistaaksesi seuraavaa asemamuistin asemaa. Manuaalinen asemanhaku Paina pitkään s tai u. Vapauta, kun taajuusnäytössä näkyy lähes haluttu taajuus. Seuraava vastaanotettavissa oleva asema haetaan ja sitä soitetaan automaattisesti. Manuaalinen asemanhaku: Jos radio ei löydä asemaa, se siirtyy automaattisesti herkemmälle hakutasolle. Jos se ei vieläkään löydä asemaa, viimeisin aktiivinen taajuus otetaan uudelleen käyttöön. FM-aaltoalue: kun RDS-toiminto on aktivoitu, vain RDS-asemia 3 80 haetaan, ja kun radion liikennetiedotuspalvelu (TP) on aktivoitu, vain liikennetiedotuksia lähettäviä asemia 3 80 haetaan. Manuaalinen asemien viritys Avaa kyseinen aaltoaluevalikko painamalla radion päävalikossa MENU-TUNE ja valitse manuaalinen viritys.

77 Radio 77 Käännä taajuuden ponnahdusnäytössä MENU-TUNE-säädintä ja säädä vastaanottotaajuus optimaaliseksi. Automaattitallennuksen luettelot Kulloisellakin aaltoalueella parhaiten kuuluvat asemat voidaan hakea ja tallentaa automaattisesti automaattitallennusta käyttäen. Kullakin aaltoalueella on 2 automaattitallennuksen luetteloa (AS-asemat 1, AS-asemat 2), joihin kumpaankin voidaan tallentaa 6 asemaa. Parhaillaan vastaanotettavan aseman kohdalla on merkki i. Asemien automaattinen tallennus Paina FAV 1-2-3, kunnes automaattisen tallennuksen viesti tulee näyttöön. Kulloisenkin aaltoalueen 12 voimakkainta asemaa tallennetaan kahteen automaattitallennuksen luetteloon. Jos haluat perua automaattitallennuksen, paina MENU-TUNE. Asemien manuaalinen tallennus Asemat voidaan tallentaa myös manuaalisesti automaattitallennuksen luetteloihin. Aseta tallennettava asema. Vaihda haluamaasi luetteloon painamalla lyhyesti kerran tai useampaan kertaan FAV Aseman tallentaminen luettelokohtaan: paina vastaavaa asemapainiketta 1...6, kunnes vahvistusviesti näytetään. Manuaalisesti tallennetut asemat korvataan toisilla automaattisen asemantallennuksen yhteydessä. Tämän toiminnon käyttämiseksi ASasemat -toiminnon täytyy olla aktivoituna (ks. alla). Aseman haku muistista Vaihda haluamaasi luetteloon painamalla lyhyesti kerran tai useampaan kertaan FAV Paina jotain asemapainikkeista kutsuaksesi vastaavassa listakohdassa olevan aseman kuultaviin. Tämän toiminnon käyttämiseksi ASasemat -toiminnon täytyy olla aktivoituna (ks. alla). Asemien automaattisen tallennustoiminnon aktivointi Paina CONFIG avataksesi Asetukset -valikon. Avaa kyseinen valikko koskettamalla Radioasetukset ja sitten AS-asemat.

78 78 Radio Aseta automaattisen tallennuksen asemat kyseiselle aaltoalueelle Päällä. Suosikkiluettelot Kaikkien aaltoalueiden asemat voidaan tallentaa käsin suosikkiluetteloihin. Kuhunkin suosikkiluetteloon voidaan tallentaa 6 asemaa. Saatavana olevien suosikkiluetteloiden määrä voidaan määrittää (katso alla). Parhaillaan vastaanotettavan aseman kohdalla on merkki i. Aseman tallennus Aseta tallennettava asema. Vaihda haluamaasi luetteloon painamalla lyhyesti kerran tai useampaan kertaan FAV Aseman tallentaminen luettelokohtaan: paina vastaavaa asemapainiketta 1...6, kunnes vahvistusviesti näytetään. Aseman haku muistista Vaihda haluamaasi luetteloon painamalla lyhyesti kerran tai useampaan kertaan FAV Paina jotain asemapainikkeista kutsuaksesi vastaavassa listakohdassa olevan aseman kuultaviin. Käytettävissä olevien suosikkiluettelojen määrän määrittely Paina CONFIG avataksesi Asetukset -valikon. Avaa valikko Suosikkisivujen maksimimäärä koskettamalla Radioasetukset ja sitten Radiosuosikit. Valitse haluamasi käytettävissä olevien suosikkiluettelojen määrä. Aaltoaluevalikot Vaihtoehtoisia tapoja asemien valintaan on saatavilla aaltoaluekohtaisista valikoista. Seuraavat näytöt ovat esimerkkejä. Asemaluettelot Kun olet radion päävalikossa, avaa kyseisen aaltoalueen asemaluettelo kääntämällä MENU-TUNE -säädintä. Vastaanottoalueella kuuluvat radioasemat näytetään. Jos asemaluetteloita ei ole luotu etukäteen, infotainment-järjestelmä tekee automaattisen asemahaun.

79 Radio 79 Valitse haluamasi asema. Parhaillaan vastaanotettavan aseman kohdalla on merkki i. Asemaluetteloiden päivitys Kun olet radion päävalikossa, avaa kyseinen aaltoaluevalikko painamalla MENU-TUNE. Jos aaltoaluekohtaisiin asemaluetteloihin tallennetut asemat eivät enää kuulu: Valitse vastaava valikkokohta asemaluettelon päivittämiseksi kyseisestä aaltoaluevalikosta, esim. Päivitä FM-asemaluettelo. Asemahaku käynnistetään. Kun haku on valmis, viimeiseksi haettua asemaa toistetaan. Jos haluat keskeyttää asemahaun: paina MENU-TUNE. Jos Infotainment-järjestelmässä on kaksoisviritin, asemaluetteloita päivitetään taustalla jatkuvasti. Manuaalinen päivitys ei ole tarpeen. Jos aaltoaluekohtainen asemaluettelo päivitetään, vastaava kategorialuettelo päivitetään myös. Suosikkilista Kun olet radion päävalikossa, avaa kyseinen aaltoaluevalikko painamalla MENU-TUNE. Valitse Suosikkilista. Kaikki suosikkilistoihin tallennetut asemat näytetään. Valitse haluamasi asema. Parhaillaan vastaanotettavan aseman kohdalla on merkki i. Kategorialuettelot Useat radioasemat lähettävät PTYkoodia, joka määrittelee lähetettävän ohjelman tyypin (esim. uutiset). Jotkut asemat muuttavat myös PTYkoodia kulloinkin lähetettävästä sisällöstä riippuen. Infotainment-järjestelmä tallentaa nämä asemat ohjelmatyypin mukaan järjestettyinä kyseiseen kategorialuetteloon. Aseman määrittelemän ohjelmatyypin haku: valitse aaltoaluekohtainen kategorialuettelon vaihtoehto. Näyttöön tulee luettelo saatavina olevista ohjelmatyypeistä. Valitse haluamasi ohjelmatyyppi. Näyttöön tulee luettelo asemista, jotka lähettävät valitun tyyppistä ohjelmaa.

80 80 Radio Valitse haluamasi asema. Kategorialuettelo päivitetään myös vastaavan aaltoaluekohtaisen asemaluettelon päivityksen yhteydessä. Parhaillaan vastaanotettavan aseman kohdalla on merkki i. DAB-ilmoitukset Musiikkiohjelmien lisäksi useat DABasemat 3 82 lähettävät erilaisia tiedotuskategorioita. Vastaanotettava DAB-palvelu (ohjelma) keskeytyy, kun aiemmin aktivoitujen kategorioiden tiedotus lähetetään. Tiedotuskategorioiden aktivointi Ollessasi kohdassa DAB-valikko avaa kyseinen valikko valitsemalla DAB-tiedotteet. Aktivoi haluamasi tiedotuskategoriat. Useita tiedotuskategorioita voidaan valita samalla kertaa. DAB-tiedotuksia voidaan vastaanottaa vain, jos DAB-taajuusalue on aktivoitu. Radio data system (RDS) RDS on FM-asemapalvelu, joka helpottaa huomattavasti halutun aseman löytymistä ja sen häiriötöntä vastaanottoa. RDS:n edut Näytössä näkyy määritetyn aseman ohjelman nimi sen taajuuden asemesta. Asemahaun aikana Infotainmentjärjestelmä virittää vain RDS-asemia. Infotainment-järjestelmä virittäytyy aina parhaalle määritetyn aseman vastaanottotaajuudelle AF:ää (Alternative Frequency) käyttäen. Kuunneltavasta asemasta riippuen infotainment-järjestelmä näyttää radiotekstejä, jotka voivat sisältää esim. tietoa senhetkisestä ohjelmasta. RDS:n konfigurointi Paina CONFIG avataksesi Asetukset -valikon. Valitse Radioasetukset ja sitten RDSvaihtoehdot. Aseta RDS -asetukseksi joko Päällä tai Päältä.

81 Radio 81 Jos RDS on poiskytkettynä, se kytkeytyy automaattisesti päälle takaisin, kun radioasemaa vaihdetaan (hakutoiminnolla tai esivalintapainikkeella). Seuraavat vaihtoehdot ovat käytettävissä vain, jos RDS-asetus on Päällä. RDS-valinnat Aluetoiminnon kytkeminen päälle ja pois Tiettyinä aikoina jotkut RDS-asemat lähettävät erilaisia alueellisia ohjelmia eri taajuuksilla. Aseta kohdan Aluelähetys valinnaksi joko Päällä tai Päältä. Jos aluetoiminto on käytössä, voit valita vain vaihtoehtoisia lähetystaajuuksia (AF), jotka lähettävät samoja alueellisia ohjelmia. Jos alueellisten asemien kuuntelu on pois käytöstä, asemien vaihtoehtoiset taajuudet valitaan huomioimatta alueellisia ohjelmia. RDS-tekstin vieritys Jotkut RDS-asemat piilottavat ohjelman nimen näyttörivillä voidakseen näyttää lisätietoja. Lisätietojen näyttämisen estäminen: Aseta Pysäytä tekstin vieritys tilaan Päällä. TA volume Liikennetiedotusten (TA) äänenvoimakkuus voidaan määrittää ennalta. Katso yksityiskohtainen kuvaus Radion liikennetiedotukset (TP = liikenneohjelma) Radion liikennetiedotusasemat ovat liikennetiedotuksia lähettäviä RDSasemia. Radion liikennetiedotusten kytkeminen päälle ja pois Infotainment-järjestelmän liikennetiedotusten valmiustilan kytkeminen päälle ja pois: Paina TP -painiketta. Jos radion liikennetiedotukset ovat käytössä, radion päävalikossa näytetään [ ]. Vain liikennetiedotusasemia vastaanotetaan. Jos kuunneltava asema ei ole radion liikennetiedotusasema, seuraavan liikennetiedotusaseman haku käynnistyy automaattisesti. Jos liikennetiedotusasema on löydetty, [TP] näytetään radion päävalikossa. Liikennetiedotukset toistetaan esimääritellyllä TA-äänenvoimakkuudella Jos radion liikennetiedotuspalvelu on käytössä, CD-/MP3-levyn toisto keskeytetään liikennetiedotuksen ajaksi. Pelkkien liikennetiedotusten kuuntelu Kytke radion liikennetiedotukset toimintaan ja hiljennä Infotainment-järjestelmän äänenvoimakkuus täysin. Liikennetiedotusten estäminen Liikennetiedotusten estäminen esim. CD/MP3-toiston aikana:

82 82 Radio Paina TP tai MENU-TUNE vahvistaaksesi peruutusviestin näytössä. Liikennetiedotus perutaan, mutta liikennetiedotuspalvelu pysyy käytössä. Digitaalinen radiolähetys Digitaalinen radiolähetys (DAB) on innovatiivinen ja universaali lähetysjärjestelmä. DAB-asemat on merkitty ohjelmanimillä lähetystaajuuden sijasta. Yleistä tietoa DAB-toiminnolla useita radio-ohjelmia (palveluja) voidaan lähettää yhdellä taajuudella (kokonaisuus). Korkealaatuisten digitaalisten audiopalveluiden lisäksi DAB pystyy myös lähettämään ohjelmaan liittyvää tietoa ja monia muita datapalveluja, mm. matkailu- ja liikennetietoja. Niin kauan kuin tietty DAB-vastaanotin voi poimia lähetysaseman lähettämän signaalin (vaikka se olisi hyvin heikko), äänentoisto on taattu. Ääni ei heikkene (samalla tavalla kuin AM- ja FM-lähetyksissä). DABsignaali toisinnetaan tasaisella äänenvoimakkuudella. Jos DAB-signaali on liian heikko vastaanottoa varten, vastaanotto keskeytetään kokonaan. Tämä tilanne voidaan välttää aktivoimalla Autom. kanavanipun linkitys ja/tai Autom. linkitys DAB-FM DAB-asetusvalikossa. Läheisillä taajuuksilla olevien asemien aiheuttamia häiriöitä (AM- tai FM-vastaanotolle tyypillinen ilmiö) ei esiinny DAB:tä käytettäessä. Jos DAB-signaali heijastuu luonnonesteistä tai rakennuksista, DAB:n vastaanoton laatu paranee, kun taas AM- tai FM-vastaanotto huononee huomattavasti tällaisissa tapauksissa. Kun DAB-vastaanotto on kytkettynä päälle, Infotainment-järjestelmän FM-viritin pysyy aktiivisena taustalla ja etsii jatkuvasti parhaiten vastaanotettavia FM-asemia. Jos TP 3 80 on toiminnassa, voimakkainta signaalia lähettävän FMaseman liikennetiedotukset toistetaan. Kytke TP pois päältä, jos et halua FM-liikennetiedotusten keskeyttävän DAB-vastaanottoa. DAB:n konfigurointi Paina CONFIG. Valitse Radioasetukset ja sitten DABasetukset. Seuraavat valinnat voidaan tehdä konfigurointivalikosta:

83 Radio 83 Automaattinen kokonaisuuden vaihto Kun tämä toiminto on aktivoitu, laite vaihtaa samaan palveluun (ohjelma) toisessa DAB-kokonaisuudessa (taajuus), kun DAB-signaali on liian heikko vastaanottoa varten. Valitse asetukseksi joko Päällä tai Päältä. Automaattinen DAB-FM-linkitys Kun tämä toiminto on aktivoitu, laite vaihtaa aktiivisen DAB-palvelun vastaavalle FM-asemalle, kun DAB-signaali on liian heikko vastaanottoa varten. Valitse asetukseksi joko Päällä tai Päältä. Valitse asetukseksi joko Päällä tai Päältä. Taajuusalueen valinta Avaa kyseinen valikko koskettamalla Aaltoalueen valinta -valikkokohtaa. Infotainment-järjestelmän vastaanottamat DAB-aaltoalueet määritellään aktivoimalla jokin vaihtoehdoista: L-aaltoalue: MHz, maanpäällinen ja satelliittiradio Aaltoalue III: MHz, maanpäällinen radio Molemmat Dynaaminen äänen sovitus Kun tämä toiminto on aktivoitu, DABsignaalin dynaaminen alue on pienentynyt. Tämä tarkoittaa sitä, että voimakkaiden äänien taso on alentunut, mutta hiljaisten noussut. Siksi infotainment-järjestelmän äänenvoimakkuus voidaan nostaa pisteeseen, jossa hiljaiset äänet kuuluvat, mutta voimakkaat äänet eivät ole liian voimakkaita.

84 84 CD-soitin CD-soitin Yleistä tietoa Käyttö Yleistä tietoa Infotainment-järjestelmän CD-soittimella voidaan toistaa CD-audiolevyjä ja MP3/WMA-CD-levyjä. Ohjeet Huomio Audiosoittimeen ei saa missään tapauksessa laittaa halkaisijaltaan 8 cm:n CD-single-levyjä tai muotoiltuja CD-levyjä. CD-levyihin ei saa laittaa tarroja. Levyt voisivat juuttua CD-asemaan ja rikkoa soittimen. Laite olisi tällöin vaihdettava uuteen. Voit käyttää seuraavia CD-muotoja: CD-Rom Mode 1 ja Mode 2. CD-ROM XA Mode 2, Form 1 ja Form 2. Voit käyttää seuraavia tiedostomuotoja: ISO 9660 Level 1, Level 2 (Romeo, Joliet). Muussa kuin edellä mainitussa muodossa kirjoitetut MP3- ja WMAtiedostot eivät ehkä toistu oikein ja niiden tiedostonimet ja kansion nimet eivät ehkä näy oikein. Kopiointisuojauksella varustettuja CD-äänilevyjä, jotka eivät ole CDäänilevystandardin mukaisia, ei voida ehkä toistaa oikein tai ollenkaan. Itse äänitetyt CD-R- ja CD-RW-levyt ovat alttiimpia vääränlaiselle käytölle kuin valmiina ostetut CDlevyt. Oikea käsittely on varmistettava etenkin tällaisten itse äänitettyjen levyjen kohdalla (katso alla). Itse äänitettyjä CD-R- ja CD-RWlevyjä ei voida ehkä toistaa oikein tai ollenkaan. Tällaisissa tapauksissa vika ei ole laitteessa. Erityyppistä materiaalia (audiokappaleita ja pakattuja tiedostoja, esim. MP3) sisältävien CD-levyjen kohdalla audiokappaleet ja pakatut tiedostot voidaan toistaa erikseen. CD-levyihin ei saa jäädä sormenjälkiä niitä vaihdettaessa.

85 CD-soitin 85 Laita CD-levyt takaisin koteloihinsa heti poistettuasi ne CD-soittimesta, jotta niihin ei tule vaurioita tai pääse likaa. CD-levyillä olevat nesteet ja lika voivat tuhria CD-soittimen linssin laitteen sisällä ja aiheuttaa vikoja. Suojaa CD-levyt kuumuudelta ja suoralta auringonvalolta. Seuraavat rajoitukset koskevat MP3/WMA CD -levyjä: Bittinopeus: 8 kbit/s kbit/s. Tunnustelutaajuus: 48 khz, 44,1 khz, 32 khz (MPEG-1) ja 24 khz, 22,05 khz, 16 khz (MPEG-2). Seuraavat rajoitukset koskevat MP3/WMA-CD-levylle tallennettuja tietoja: Raitojen määrä: enint Kappalemäärä kansiotasoa kohti: enint Kansiorakenteen syvyys: enint. 10 tasoa. Tässä luvussa käsitellään vain MP3- tiedostojen toistamista, koska MP3- ja WMA-tiedostoja käytetään samalla tavalla. Kun laitteeseen on laitettu WMA-tiedostoja sisältävä CDlevy, se näyttää MP3-valikkoja. Käyttö CD:n toiston aloitus Paina MEDIA kerran tai useaan kertaan avataksesi CD- tai MP3-päävalikon. Jos CD-soittimessa on CD-levy, sen toisto alkaa. CD-äänilevylle tai MP3-CD-levylle tallennetuista tiedoista riippuen näytössä näytetään CD-levyä ja toistettavaa musiikkikappaletta koskevaa erilaista tietoa. CD-levyn asettaminen laitteeseen Työnnä CD-levyä tekstipuoli ylöspäin CD-aukkoon, kunnes se vedetään sisään. Jos laitteeseen laitetaan CD-levy, näytössä näkyy 0. Hyppääminen seuraavaan tai edelliseen kappaleeseen Paina lyhyesti s tai u. Pikakelaus eteen- tai taaksepäin Paina s tai u ja pidä sitä painettuna siirtyäksesi soitettavassa kappaleessa nopeasti eteen- tai taaksepäin. Kappaleiden valinta audio- CD-valikosta Paina MENU-TUNE avataksesi CDvalikon.

86 86 CD-soitin Soita satunnaisesti Kaikkien kappaleiden soittaminen satunnaisessa järjestyksessä: aseta toiminnon asetukseksi Päällä. Jos tämä toiminto on aktivoitu, kyseisessä päävalikossa näkyy merkki 2. Toista Kappaleen toistaminen toistuvasti: aseta toiminnon asetukseksi Päällä. Jos tämä toiminto on aktivoitu, kyseisessä päävalikossa näkyy merkki 1. Kappaleluettelo Kappaleen valinta CD-levyltä: valitse Kappaleluettelo ja sitten haluamasi kappale. kansiot Kappaleen valinta kansiosta: valitse kansiot. Näytössä näkyy lista kaikista CD-levyyn tallennetuista kansioista. Valitse jokin kansioista ja valitse sitten haluamasi kappale. Tämä valikkokohta on käytettävissä vain, jos laitteeseen on laitettu MP3- CD-levy. Hae... Jos haluat avata valikon kappaleen hakua ja valintaa varten, valitse Hae... Valitse jokin kategorioista ja valitse sitten haluamasi kappale. Tämä valikkokohta on käytettävissä vain, jos laitteeseen on laitettu MP3- CD-levy. CD-levyn poistaminen Paina d. CD-levy työnnetään ulos CD-aukosta. Jos ulos työnnettyä CD-levyä ei poisteta, se vedetään muutaman sekunnin kuluttua automaattisesti takaisin laitteeseen.

87 AUX-liitäntä 87 AUX-liitäntä Yleistä tietoa Käyttö Yleistä tietoa Infotainment-järjestelmän ohjauspaneelissa 3 64 on AUX-liitäntä ulkoisten audiotietolähteiden liitäntää varten. Voit esimerkiksi kytkeä kannettavan CD-soittimen AUX-liitäntään 3,5 mm liittimellä. Pistorasia täytyy aina pitää puhtaana ja kuivana. Käyttö CD 3.0 BT Paina MEDIA kerran tai useaan kertaan aktivoidaksesi AUX-tilan. R 3.0 Paina AUX aktivoidaksesi AUX-tilan. Säädä äänenvoimakkuutta kääntämällä infotainment-järjestelmän m VOL -säädintä. Kaikkia muita toimintoja voidaan käyttää vain äänilähteen käyttösäätimillä.

88 88 USB-liitäntä USB-liitäntä Yleistä tietoa Tallennettujen äänitiedostojen soittaminen Yleistä tietoa Keskikonsolissa ilmastoinnin käyttölaitteiden alapuolella on USB-liitin ulkoisten audiotietolähteiden liitäntää varten. Pistorasia täytyy aina pitää puhtaana ja kuivana. USB-liitäntään voidaan kytkeä MP3- soitin, USB-asema, SD-kortti (USBliittimen/sovittimen kautta) tai ipod. Monia yllä mainittujen laitteiden toimintoja voidaan käyttää Infotainmentjärjestelmän säätimien ja valikoiden kautta laitteiden ollessa kytkettyinä USB-liitäntään. Infotainment-järjestelmä ei tue kaikkia MP3-soitin- USB-asema-, SDkortti- tai ipod-malleja. Ohjeet USB-liitäntään kytkettyjen ulkoisten laitteiden tulee täyttää USB Mass Storage Class -vaatimukset (USB MSC). USB-liitännän kautta kytkettyjä laitteita tuetaan USB-määrityksen V 2.0 mukaisesti. Suurin tuettu nopeus: 12 Mbit/s. Vain FAT16/FAT32-tiedostojärjestelmän laitteita tuetaan. Kiintolevyasemia (HDD) ei tueta. USB-keskittimiä ei tueta. Voit käyttää seuraavia tiedostomuotoja: ISO9660 Level 1, Level 2 (Romeo, Joliet). Muussa kuin edellä mainitussa muodossa kirjoitetut MP3- ja WMAtiedostot eivät ehkä toistu oikein ja niiden tiedostonimet ja kansion nimet eivät ehkä näy oikein. Ulkoiseen laitteeseen tallennettuja tiedostoja koskevat seuraavat rajoitukset: Bittinopeus: 8 kbit/s kbit/s. Tunnustelutaajuus: 48 khz, 44,1 khz, 32 khz (MPEG-1) ja

89 USB-liitäntä khz, 22,05 khz, 16 khz (MPEG-2). Seuraavat rajoitukset koskevat USB-liitäntään kytkettyihin ulkoisiin laitteisiin tallennettuja tietoja: Raitojen määrä: enint Kappalemäärä kansiotasoa kohti: enint Kansiorakenteen syvyys: enint. 10 tasoa. Internetin musiikkikaupoista hankittuja Digital Rights Management (DRM) WMA-tiedostoja ei voida toistaa. WMA-tiedostoja voidaan toistaa turvallisesti vain, jos ne on luotu Windows Media Playerin versiolla 9 tai uudemmalla. Soveltuvat soittolistan päätteet:.m3u,.pls,.wpl. Soittolistamerkintöjen täytyy olla asetettuina relatiivisina polkuina. Järjestelmämääreiden audiodataa sisältäville kansioille/tiedostoille ei tule olla asetettuna. Tallennettujen äänitiedostojen soittaminen Paina MEDIA kerran tai useaan kertaan aktivoidaksesi MP3- tai ipod-tilan. Laitteeseen tallennetun äänidatan toisto alkaa automaattisesti. MP3: ipod: Laitekohtaisen valikon käyttö Avaa liitettynä olevan laitteen valikko painamalla MENU-TUNE. Soita satunnaisesti Kaikkien kappaleiden soittaminen satunnaisessa järjestyksessä: aseta toiminnon asetukseksi Päällä. Jos tämä toiminto on aktivoitu, kyseisessä päävalikossa näkyy merkki 2. Toista Kappaleen toistaminen toistuvasti: aseta toiminnon asetukseksi Päällä. Jos tämä toiminto on aktivoitu, kyseisessä päävalikossa näkyy merkki 1.

90 90 USB-liitäntä kansiot Kappaleen valinta kansiosta: valitse kansiot. Näytössä näkyy lista kaikista laitteeseen tallennetuista kansioista. Valitse jokin kansioista ja valitse sitten haluamasi kappale. Tämä valikkokohta ei ole käytettävissä, jos ipod on liitetty. Hae... Jos haluat avata valikon kappaleen hakua ja valintaa varten, valitse Hae... Valitse jokin kategorioista ja valitse sitten haluamasi kappale. Laitteen poistaminen Poista laite turvallisesti valitsemalla Poista USB tai Poista ipod ja kytkemällä laite irti.

91 Bluetooth musiikki 91 Bluetooth musiikki Yleisiä tietoja Toiminta Yleisiä tietoja Bluetoothilla varustettuja audiolähteitä (esim. musiikkipuhelimet, Bluetoothilla varustetut MP3-soittimet jne.), jotka tukevat Bluetooth-musiikkiprotokollaa A2DP, voidaan kytkeä langattomasti Infotainment-järjestelmään. Ohjeet Infotainment-järjestelmään voidaan kytkeä vain Bluetooth-laitteita, jotka tukevat A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) -versiota 1.2 tai korkeampaa. Bluetooth-laitteen tulee tukea AVRCP (Audio Video Remote Control Profile) -versiota 1.0 tai korkeampaa. Jos laite ei tue AVRCP:tä, Infotainment-järjestelmän kautta voidaan säätää vain äänenvoimakkuutta. Tutustu Bluetooth-laitteen käyttöohjeeseen ennen sen kytkemistä Infotainment-järjestelmään. Toiminta Edellytykset Seuraavien edellytysten tulee täyttyä, jotta Infotainment-järjestelmän Bluetooth-musiikkitila on käytettävissä: Infotainment-järjestelmän Bluetooth-toiminnon tulee olla aktivoituna Ulkoisen Bluetooth-audiolähteen Bluetooth-toiminnon tulee olla aktivoituna (katso laitteen käyttöohje). Ulkoisesta Bluetooth-audiolähteestä riippuen voi olla tarpeen asettaa laite "löydettäväksi" (katso laitteen käyttöohje). Ulkoinen Bluetooth-audiolähde tulee yhdistää ja kytkeä Infotainmentjärjestelmään Bluetooth-musiikkitilan aktivoiminen Paina MEDIA kerran tai useaan kertaan aktivoidaksesi Bluetooth-musiikkitilan.

92 92 Bluetooth musiikki Bluetooth-musiikin toisto voidaan aloittaa ja keskeyttää/pysäyttää Bluetooth-laitteen kautta. Käyttö Infotainmentjärjestelmän kautta Äänenvoimakkuuden säätäminen Äänenvoimakkuutta voidaan säätää infotainment-järjestelmän kautta Hyppääminen seuraavaan tai edelliseen kappaleeseen Paina lyhyesti s tai u infotainment-järjestelmän ohjauspaneelissa.

93 Puhelin 93 Puhelin Yleistä tietoa Bluetooth-yhteys Hätäpuhelu Käyttö Matkapuhelimet ja CBradiolaitteet Yleistä tietoa Puhelinportaalin avulla voit puhua matkapuhelimeen auton mikrofonin ja kaiuttimien avulla ja käyttää tärkeimpiä matkapuhelintoimintoja auton infotainment-järjestelmän kautta. Puhelinportaalin käyttämiseksi matkapuhelin täytyy kytkeä Infotainmentjärjestelmään Bluetoothin kautta. Kaikki matkapuhelimet eivät tue kaikkia puhelinportaalin toimintoja. Mahdolliset puhelintoiminnot riippuvat kulloisestakin matkapuhelimesta ja verkko-operaattorista. Lisätietoa asiasta saat matkapuhelimen käyttöohjeista tai kysymällä verkko-operaattoriltasi. Tärkeää tietoa käytöstä ja liikenneturvallisuudesta 9 Varoitus Matkapuhelimet vaikuttavat ympäristöösi. Tästä syystä on valmisteltu turvallisuusmääräyksiä ja - ohjeita. Sinun tulee tuntea soveltuvat ohjeet ennen puhelintoiminnon käyttämistä. 9 Varoitus Hands-free-toiminnon käyttäminen ajon aikana saattaa olla vaarallista, koska keskittymisesi häiriintyy puhelun aikana. Pysäköi auto ennen kuin käytät handsfree-toimintoa. Noudata kussakin maassa voimassa olevia säädöksiä. Älä unohda noudattaa tietyillä alueilla voimassa olevia erityismääräyksiä ja kytke matkapuhelin aina pois päältä, jos matkapuhelimien käyttö on kielletty, matkapuhelin aiheuttaa häiriöitä tai vaarallisia tilanteita voi syntyä. Bluetooth Puhelinportaalin on sertifioinut Bluetooth Special Interest Group (SIG). Lisätietoja on saatavana Internetistä osoitteesta

94 94 Puhelin Bluetooth-yhteys Bluetooth on radiostandardi esim. puhelimen ja muiden laitteiden langatonta yhteyttä varten. Yhteyden kautta voidaan siirtää sellaista dataa kuin puhelinmuistio, puhelulistat, verkko-operaattorin nimi ja kentän vahvuus. Toimintojen määrä voi vaihdella puhelintyypistä riippuen. Bluetooth-yhteyden luomiseksi puhelinportaalin kanssa matkapuhelimen Bluetooth-toiminto on aktivoitava ja matkapuhelin asetettava "näkyväksi". Katso yksityiskohtainen kuvaus matkapuhelimen käyttöohjeista. Bluetoothin aktivointi Paina CONFIG avataksesi Asetukset -valikon. Valitse Puhelinasetukset ja sitten Bluetooth. Alavalikko kysyy sinulta kysymyksen. Valitse Bluetooth -asetukseksi Päällä vastaamalla kysymykseen joko Kyllä tai Ei. Bluetooth-laitteen yhdistäminen Paina CONFIG avataksesi Asetukset -valikon. Valitse Puhelinasetukset ja sitten Yhdistä laite. Vaihtoehtoisesti voit painaa y kahdesti. Seuraavanlainen näyttö avautuu: Heti kun infotainment-järjestelmän puhelinportaali on havaittu, se näkyy Bluetooth-laitteesi laiteluettelossa. Valitse puhelinportaali. Syötä PIN-koodi pyydettäessä Bluetooth-laitteeseesi. Laitteet on liitetty pariksi ja yhdistetty. Matkapuhelimesi puhelinmuistio ladataan automaattisesti järjestelmään. Puhelinmuistion tietojen esitysmuoto ja järjestys voivat olla erilaiset Infotainment-järjestelmän näytössä ja puhelimen näytössä. Jos Bluetooth-yhteys onnistui: jos toinen Bluetooth-laite oli ollut liitettynä Infotainment-järjestelmään, se on nyt kytketty irti järjestelmästä. Jos Bluetooth-yhteyden muodostaminen ei onnistunut: aloita yllä kuvattu menettely alusta tai katso Bluetoothlaitteen käyttöohjetta. Infotainment-järjestelmään voidaan pariliittää enintään 5 laitetta. Bluetooth-koodin vaihtaminen Paina CONFIG avataksesi Asetukset -valikon. Valitse Puhelinasetukset ja sitten Vaihda Bluetooth-koodi. Seuraavanlainen näyttö avautuu:

95 Puhelin 95 Syötä haluamasi nelimerkkinen PINkoodi ja vahvista valintasi valitsemalla OK. Yhdistäminen toiseen pariliitettyyn laitteeseen Paina CONFIG avataksesi Asetukset -valikon. Valitse Puhelinasetukset ja sitten Laitelista. Näytössä näkyy lista Infotainment-järjestelmään yhdistetyistä Bluetooth-laitteista. Infotainment-järjestelmään liitettynä olevasta Bluetooth-laitteesta ilmoittaa merkki 9. Valitse haluttu laite. Näyttöön avautuu alavalikko. Luo yhteys valitsemalla alavalikon kohta Valitse. Laitteen kytkeminen irti Paina CONFIG avataksesi Asetukset -valikon. Valitse Puhelinasetukset ja sitten Laitelista. Näytössä näkyy lista Infotainment-järjestelmään yhdistetyistä Bluetooth-laitteista. Infotainment-järjestelmään liitettynä olevasta Bluetooth-laitteesta ilmoittaa merkki 9. Valitse pariliitetty laite. Näyttöön avautuu alavalikko. Kytke laite irti valitsemalla alavalikon kohta Sulje yhteys. Yhdistetyn laitteen poistaminen Paina CONFIG avataksesi Asetukset -valikon. Valitse Puhelinasetukset ja sitten Laitelista. Näytössä näkyy lista Infotainment-järjestelmään yhdistetyistä Bluetooth-laitteista. Infotainment-järjestelmään liitettynä olevasta Bluetooth-laitteesta ilmoittaa merkki 9. Valitse haluttu laite. Näyttöön avautuu alavalikko. Jos laite on yhdistetty, yhteys täytyy ensin katkaista (katso yllä). Poista laite valitsemalla alavalikon kohta Poista. Tehdasasetusten palauttaminen Puhelinasetukset, esim. laiteluettelo, Bluetooth-koodi ja soittoääni, voidaan palauttaa tehdasasetuksiin. Paina CONFIG avataksesi Asetukset -valikon. Valitse Puhelinasetukset ja sitten Palauta tehdasasetukset.

96 96 Puhelin Alavalikko kysyy sinulta kysymyksen. Palauta kaikki arvot tehdasasetuksiin valitsemalla Kyllä. Hätäpuhelu 9 Varoitus Yhteyden muodostumista ei voida taata kaikissa tilanteissa. Älä luota tästä syystä yksinomaan matkapuhelimeen, kun on välitettävä erittäin tärkeää tietoa (esim. tarvittaessa lääkärinhoitoa). Joissakin verkoissa matkapuhelimessa täytyy olla oikein asennettu voimassa oleva SIM-kortti. 9 Varoitus Muista, että voit soittaa ja vastaanottaa puheluita matkapuhelimella, jos alueen signaali on riittävän voimakas. Tietyissä olosuhteissa hätäpuheluita ei voida soittaa kaikissa matkapuhelinverkoissa; niitä ei ehkä voida soittaa kun tietyt verkkopalvelut ja/tai puhelintoiminnot ovat käytössä. Voit tiedustella tästä paikallisilta verkkooperaattoreilta. Hätänumero vaihtelee alue- ja maakohtaisesti. Selvitä etukäteen kyseessä olevan alueen hätänumero. Hätäpuhelun soittaminen Soita hätänumeroon (esimerkiksi 112). Puhelin muodostaa yhteyden hätäkeskukseen. Vastaa hätäkeskuksen henkilökunnan esittämiin kysymyksiin. 9 Varoitus Älä lopeta puhelua, ennen kuin saat siihen kehotuksen hätäkeskuksesta. Käyttö Heti kun matkapuhelimen ja infotainment-järjestelmän välille on muodostettu Bluetooth-yhteys, voit myös käyttää monia matkapuhelimen toimintoja infotainment-järjestelmän kautta. Infotainment-järjestelmän kautta voit esim. muodostaa yhteyden matkapuhelimeesi tallennetuilla puhelinnumeroilla tai muuttaa puhelinnumeroita. Matkapuhelimen käyttö, esim. puhelimeen vastaaminen tai äänenvoimakkuuden säätäminen, on edelleen mahdollista handsfree-toiminnossa. Kun matkapuhelimen ja infotainmentjärjestelmän välille on muodostettu yhteys, matkapuhelimen tiedot lähetetään infotainment-järjestelmään. Tämä saattaa matkapuhelinmallista riippuen kestää useita minuutteja. Tänä aikana matkapuhelinta voidaan käyttää vain rajoitetusti Infotainmentjärjestelmän kautta. Kaikki matkapuhelimet eivät tue kaikkia puhelinportaalin toimintoja. Tästä syystä käytettävissä olevat

97 Puhelin 97 toiminnot saattavat yksittäisen matkapuhelimen kohdalla poiketa tässä esitetystä. Edellytykset Seuraavien edellytysten tulee täyttyä, jotta Infotainment-järjestelmän handsfree-toiminto on käytettävissä: Infotainment-järjestelmän Bluetooth-toiminnon tulee olla aktivoituna Matkapuhelimen Bluetooth-toiminnon tulee olla aktivoituna (katso laitteen ohjekirja). Matkapuhelimen tulee olla asetettu "näkyväksi" (katso laitteen ohjekirja). Matkapuhelimen tulee olla yhdistetty Infotainment-järjestelmään Handsfree-tilan ottaminen käyttöön Paina y infotainment-järjestelmän ohjauspaneelissa. Puhelimen päävalikko avautuu näyttöön. Jos Infotainment-järjestelmään ei ole liitetty matkapuhelinta, näytössä näkyy Puhelin ei ole käytettävissä. Katso yksityiskohtainen kuvaus Bluetooth-yhteyden luomisesta Monia matkapuhelimen toimintoja voidaan nyt ohjata puhelimen päävalikon (ja siihen liittyvien alavalikkojen) kautta sekä ohjauspyörän puhelinsäätimillä. Puhelun soittaminen Numeron näppäileminen käsin Ollessasi puhelintoiminnon päävalikossa avaa Puhelin-valikko painamalla MENU-TUNE. Valitse alavalikkokohta Lisää numero. Seuraava näyttö avautuu. Syötä haluamasi numero ja soita siihen koskettamalla näytössä y. Avaa puhelinmuistion Hae-näyttö valitsemalla 4. Puhelinmuistion käyttö Puhelinmuistio sisältää yhteystietojen nimiä ja numeroita. Ollessasi puhelintoiminnon päävalikossa avaa Puhelin-valikko painamalla MENU-TUNE. Valitse alavalikkokohta Puhelinmuistio. Seuraava näyttö avautuu.

98 98 Puhelin Puhelimen tai matkapuhelimen tapaan kirjaimet on järjestetty näyttöön aakkosellisiksi ryhmiksi: abc, def, ghi, jkl, mno, pqrs, tuv ja wxyz. Valitse haluamasi kirjainryhmä. Puhelinmuistio avautuu ja näyttää kyseisen kirjainryhmän kirjaimilla alkavat yhteystiedot. Selaa luetteloa ja valitse haluamasi nimi. Selaa puhelinnumeroluetteloa ja valitse haluamasi numero. Puhelin soittaa vastaavaan numeroon. Puhelinmuistion luettelojärjestyksen muuttaminen Kun olet yhdistänyt ja kytkenyt matkapuhelimen Infotainment-järjestelmään, matkapuhelinmuistiosi numerot ja nimet ladataan automaattisesti Infotainment-järjestelmään. Infotainment-järjestelmän puhelinmuistion tietojen järjestelyperusteena voi olla joko Etunimi tai Sukunimi. Paina CONFIG avataksesi Asetukset -valikon. Valitse Puhelinasetukset ja sitten Puhelinluettelo lajittelu. Valitse haluamasi vaihtoehto. Soittolistojen käyttö Kaikki tulevat, soitettavat tai vastaamatta jääneet puhelut rekisteröidään vastaaviin soittolistoihin. Ollessasi puhelintoiminnon päävalikossa avaa Puhelin-valikko painamalla MENU-TUNE. Valitse alavalikkokohta Soittolistat. Voit myös painaa y -näppäintä. Seuraava näyttö avautuu. Valitse haluamasi puheluluettelo, esim. Vastaamattomat puhelut. Näyttöön avautuu valikko, jossa on vastaava puheluluettelo. Puhelun soittaminen: valitse haluttu listan kohta. Puhelin soittaa vastaavaan numeroon. Uudelleensoitto numeroon Edelliseen numeroon voidaan soittaa uudelleen. Paina 7 ohjauspyörässä avataksesi Soita uudelleen -valikon. Paina 7 uudelleen aloittaaksesi numeron syöttämisen. Paina xn ohjauspyörässä poistuaksesi Soita uudelleen -valikosta. Voit myös käyttää MENU-TUNE - nuppia ja valita näytössä Ei. Tuleva puhelu Jos järjestelmä on puhelun tullessa audiotilassa, esim. radio- tai CD-tilassa, audiolähde mykistyy puhelun ajaksi.

99 Puhelin 99 Puheluun vastaaminen: valitse näytössä Vastaus. Puhelun hylkääminen: valitse näytössä Kiellä. Toinen tuleva puhelu Jos meneillään olevan puhelun aikana saapuu toinen puhelu, järjestelmä näyttää ilmoituksen. Jos haluat vastata toiseen puheluun ja lopettaa meneillään olevan, valitse näytössä Vastaus. Jos haluat hylätä toisen puhelun ja jatkaa meneillään olevaa, valitse näytössä Kiellä. Soittoäänen muuttaminen Paina CONFIG avataksesi Asetukset -valikon. Valitse Puhelinasetukset, Ääni ja signaalit ja sitten Soittoääni. Näyttöön tulee luettelo kaikista saatavina olevista soittoäänistä. Valitse haluamasi soittoääni. Katso yksityiskohtainen kuvaus soittoäänen voimakkuudesta Toiminnot puhelun aikana Meneillään olevan puhelun aikana puhelimen päävalikko näyttää seuraavalta. Avaa valikko Kytketty koskettamalla näytössä Valikko. Lopeta puhelu koskettamalla näytössä Katk. puh.. Yksityisyystilan ottaminen käyttöön Siirrä puhelu matkapuhelimeen valitsemalla Kytketty -valikossa alavalikkokohta Yksityinen puhelu. Seuraavanlainen näyttö avautuu. Siirrä puhelu takaisin infotainmentjärjestelmään koskettamalla näytössä Valikko ja sitten Siirrä puhelu. Mikrofonin poistaminen käytöstä/ ottaminen käyttöön Aseta Kytketty -valikossa Sulje mik - alavalikkokohdan asetukseksi Päällä. Soittaja ei enää kuule sinua. Mikrofonin ottaminen uudelleen käyttöön: aseta Sulje mik -alavalikkokohdan asetukseksi jälleen Päältä. Matkapuhelimet ja CBradiolaitteet Asennus- ja käyttöohjeet Matkapuhelimen asennuksessa ja käytössä on noudatettava autokohtaisia asennusohjeita sekä puhelimen ja handsfree-laitteiston valmistajien käyttöohjeita. Muutoin auton tyyppihyväksyntä voi mitätöityä (EU:n direktiivi 95/54/EY).

100 100 Puhelin Häiriöttömän toiminnan suositellut edellytykset: Ammattitaitoisesti asennettu ulkopuolinen antenni varmistaa suurimman mahdollisen kantaman, Suurin lähetysteho 10 wattia., Puhelimen asennus soveltuvaan kohtaan, huomioi käyttöohjekirjan huomautus kohdassa Turvatyynyjärjestelmä. Alan liikkeet antavat neuvoja ulkoantennin ja puhelimen telineen asennuksesta sekä lähetysteholtaan yli 10 W:n laitteiden käytön mahdollisuuksista. Ulkoisella antennilla varustamatonta matkapuhelinta saa käyttää handsfree-laitteiston kanssa matkapuhelinstandardien GSM 900/1800/1900 ja UMTS yhteydessä vain silloin, kun matkapuhelimen maksimilähetysteho ei GSM 900:lla ylitä 2 wattia eikä muussa tapauksessa 1 wattia. Turvallisuussyistä emme suosittele puhelimen käyttöä ajon aikana. Handsfree-laitteistoa käytettäessäkin voi huomio kohdistua pois liikenteestä. 9 Varoitus Matkapuhelimien, jotka eivät täytä yllä mainittuja matkapuhelinstandardeja, ja radiolaitteiden käyttö on sallittua vain auton ulkopuolisella antennilla varustettuina. Huomio Ulkoisella antennilla varustamattomat matkapuhelimet ja radiolaitteet voivat aiheuttaa auton elektroniikkaan häiriöitä, jos yllä mainittuja määräyksiä ei noudateta.

101 Puhelin 101

102 102 Hakemisto A Aaltoalueen valinta Aaltoaluevalikot Aika-asetukset Aluetoiminto Asemahaku Asemaluetteloiden päivitys Asemaluettelot Asemien hakeminen... 77, 78 Asemien tallentaminen... 77, 78 Automaattinen äänenvoimakkuuden säätö Automaattitallennuksen luettelot..77 Asemien hakeminen Asemien tallentaminen AUX-liitäntä Aktivointi Käyttö Yleistä tietoa Äänenvoimakkuuden säätäminen AUX-toiminnon aktivoiminen B Bluetooth Bluetooth musiikki Bluetooth-yhteys Puhelin Bluetooth-musiikin aktivointi Bluetooth musiikki Aktivointi Edellytykset Käyttö Yleistä tietoa Bluetooth-yhteys C CD:n toiston aloitus CD-soitin Aktivointi CD-levyn asettaminen laitteeseen CD-levyn poistaminen CD-valikko CD:n toiston aloitus Käyttö Yleistä tietoa CD-soittimen kytkeminen päälle CD-valikko D DAB Digitaalinen radiolähetys Dynaaminen äänen sovitus H Handsfree-puhelintilan ottaminen käyttöön Hätäpuhelu... 96

103 103 I Infotainment-järjestelmän käynnistäminen Infotainment-järjestelmän käyttösäätimet J Järjestelmän asetukset Aika ja päivämäärä Auton asetukset Kieli Palauta tehdasasetukset K Kategorialuettelo Kieliasetukset Käynnistyksen enimmäisäänenvoimakkuus Käyttö... 70, 76, 85, 87, 96 AUX-liitäntä Bluetooth musiikki CD-soitin Puhelin Radio USB-liitäntä Valikko Käyttösäätimet Infotainment-järjestelmä Ohjauspyörä Puhelin Käyttösäätimet, yleiskuva L Liikennetiedotukset Liikennetiedotusten estäminen M Matkapuhelimet ja CBradiolaitteet MENU-TUNE -nuppi Mykistys O Ohjauspyörän audiosäätimet P Perustoiminnot Puhelin Aktivointi Bluetooth Bluetooth-yhteys Edellytykset Hätäpuhelut Käyttösäätimet Ohjeet Puhelinmuistio Puhelinnumeron valitseminen Soittolistat Soittoäänen valinta Toiminnot puhelun aikana Tuleva puhelu Uudelleensoitto numeroon Yleistä tietoa Puhelinmuistio Päivämääräasetukset R Radio Aaltoalueen valinta Aaltoaluevalikot Aktivointi Aluetoiminto Asemahaku Asemaluetteloiden päivitys Asemaluettelot Asemien hakeminen... 77, 78 Asemien tallentaminen... 77, 78 Asemien virittäminen Automaattitallennuksen luettelot DAB-ilmoitukset DAB:n konfigurointi Digitaalinen radiolähetys (DAB) 82 Dynaaminen äänen sovitus Kategorialuettelo Käyttö... 76

104 104 Liikennetiedotukset Radio data system (RDS) Radion liikennetiedotukset RDS:n konfigurointi Suosikkilistat Taajuusalueen valinta Radio data system (RDS) Radion aktivointi Radion kytkeminen päälle Radion liikennetiedotukset RDS S Soita Puhelun soittaminen Soittoääni Toiminnot puhelun aikana Tuleva puhelu Soittolistat Soittoääni Soittoäänen valinta Soittoäänen voimakkuus Suosikkilistat Asemien hakeminen Asemien tallentaminen Suosikkiluettelot T Tallennettujen äänitiedostojen soittaminen TA volume Toiminta U USB-liitäntä Aktivointi Käyttö Ohjeet USB-laitteen liittäminen USB-laitteen poistaminen USB-valikko Yleistä tietoa USB-toiminnon aktivointi USB-valikko Uudelleensoittotoiminto V Valikoiden käyttö Varkaudenestotoiminto Y Yleisiä tietoja Yleistä tietoa... 84, 87, 88, 93 AUX-liitäntä Bluetooth musiikki CD-soitin Infotainment-järjestelmä Puhelin USB-liitäntä Ä Äänensävyn asetukset Äänenvoimakkuus Automaattinen äänenvoimakkuuden säätö Käynnistyksen enimmäisäänenvoimakkuus Mykistystoiminto Nopeuden mukaan muuttuva äänenvoimakkuus Soittoäänen voimakkuus TA volume Äänenvoimakkuuden rajoittaminen korkeissa lämpötiloissa Äänenvoimakkuuden säätö Äänenvoimakkuusasetukset... 74

105 FlexDock FlexDock Hakemisto

106 106 FlexDock FlexDock Yleistä tietoa Käyttö Yleistä tietoa FlexDock koostuu sisäänrakennetusta pohjalevystä ja erityyppisistä telineistä, jotka voidaan kiinnittää pohjalevyyn. Kun telineeseen asetetaan iphone tai muu älypuhelin, sitä voidaan ohjata infotainment-järjestelmän tai kosketusnäytön kautta tai ohjauspyörän käyttösäätimillä. Tarkat tiedot telineen käytöstä löytyvät sen mukana toimitetusta käyttöohjekirjasta. 9 Varoitus FlexDockiin kiinnitettyjä laitteita on käytettävä siten, että kuljettaja ei häiriinny ja autoa voidaan ajaa turvallisesti koko ajan. Maan, jossa ajetaan, kyseisiä lakeja ja määräyksiä on aina noudatettava. Nämä lait voivat erota tässä ohjekirjassa olevista tiedoista. Jos olet epävarma, pysäytä auto ja käytä laitteita auton ollessa paikallaan. Älä käytä samaan aikaan muuta audiolähdettä USB-liitännän kautta audiolähteiden päällekkäisyyksien takia. Huomio Älä jätä matkapuhelinta FlexDockiin poistuessasi autosta, jotta sitä ei varasteta. Käyttö Telineen kiinnittäminen pohjalevyyn

107 FlexDock Irrota suojus pohjalevystä. 2. Työnnä teline pohjalevyyn ja käännä alas. Älypuhelimen liittäminen infotainment-järjestelmään Yleismallinen älypuhelin Liitä älypuhelin telineeseen yhdysjohdon avulla. iphone iphone liitetään automaattisesti, kun se asetetaan telineeseen. Ohjelmiston ja laitteiston tilasta riippuen iphonen toimintoja voi olla rajoitettu. Älypuhelimen käyttäminen Kun älypuhelin on liitetty FlexDockin kautta, se toimii samalla tavalla kuin jos se olisi liitettynä USB-liitännän kautta. Katso lisätietoa tästä ohjekirjasta. Haluttaessa käyttää puhelintoimintoa tai Bluetooth Music -toimintoa on luotava Bluetooth-yhteys. Katso lisätietoa tästä ohjekirjasta ja älypuhelimen ohjeesta. Telineen irrottaminen pohjalevystä 1. Paina vapautuspainiketta ja irrota teline. 2. Kiinnitä suojus pohjalevyyn.

OPEL Adam Infotainment-ohjekirja

OPEL Adam Infotainment-ohjekirja OPEL Adam Infotainment-ohjekirja Sisältö IntelliLink... 5 CD 3.0 BT / R 3.0... 63 FlexDock... 107 IntelliLink Johdanto... 6 Radio... 21 Ulkoiset laitteet... 31 Puheentunnistus... 44 Puhelin... 46 Hakemisto...

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

Opel Astra Infotainment System

Opel Astra Infotainment System Opel Astra Infotainment System Sisältö Johdanto... 4 Radio... 29 CD-soitin... 45 AUX-liitäntä... 51 USB-liitäntä... 53 Digitaalinen kuvakehys... 57 Navigointi... 60 Ääniohjaus... 105 Puhelin... 120 Hakemisto...

Lisätiedot

Versio: 1.0. Käyttöopas DAB+/FM-radio

Versio: 1.0. Käyttöopas DAB+/FM-radio Versio: 1.0 Käyttöopas DAB+/FM-radio Tuotteen yleiskatsaus 1. Valmius/tila Painamalla voit vaihdella FM- ja DAB-tilan välillä toimintatilassa, painamalla ja pitämällä siirryt valmiustilaan. 2. Skannaa

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

OPEL MERIVA. Infotainment System

OPEL MERIVA. Infotainment System OPEL MERIVA Infotainment System Sisältö Johdanto... 4 Radio... 29 CD-soitin... 45 AUX-liitäntä... 51 USB-liitäntä... 53 Digitaalinen kuvakehys... 57 Navigointi... 60 Puheentunnistus... 105 Puhelin...

Lisätiedot

1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.1 3.2 PUHELIMESI ESITTELY Opi puhelimesi painikkeista, näytöstä ja sen kuvakkeista. Puhelimen näppäimet Puhelimen etupuolta katsoessasi näet seuraavat elementit: (Katso 1.1 Sivu 3)

Lisätiedot

Opel Insignia Infotainment System

Opel Insignia Infotainment System Opel Insignia Infotainment System Sisältö Johdanto... 4 Radio... 30 CD-soitin... 46 AUX-liitäntä... 52 USB-liitäntä... 54 Digitaalinen kuvakehys... 58 Navigointi... 61 Puheentunnistus... 106 Puhelin...

Lisätiedot

Pikaopas. Multimedia / Multimedia Navi Pro. Räätälöinti

Pikaopas. Multimedia / Multimedia Navi Pro. Räätälöinti Pikaopas Multimedia / Multimedia Navi Pro Päävalikosta on helppo pääsy kaikkiin sovelluksiin. Alapalkista pääsee nopeasti seuraaviin: Räätälöinti Koskee Multimedia Navi Pro -järjestelmää. Kun Infotainment-järjestelmä

Lisätiedot

OPEL MOKKA. Infotainment System

OPEL MOKKA. Infotainment System OPEL MOKKA Infotainment System Sisältö Navi 950 / CD 600... 5 CD 400... 79 Navi 950 / CD 600 Johdanto... 6 Perustoiminnot... 17 Radio... 25 CD-soitin... 31 Ulkoiset laitteet... 34 Navigointi... 40 Puheentunnistus...

Lisätiedot

Opel Zafira Tourer Infotainment System

Opel Zafira Tourer Infotainment System Opel Zafira Tourer Infotainment System Sisältö Johdanto... 4 Radio... 29 CD-soitin... 45 AUX-liitäntä... 51 USB-liitäntä... 53 Digitaalinen kuvakehys... 57 Navigointi... 60 Puheentunnistus... 105 Puhelin...

Lisätiedot

TOIMINTO Sovellukset. Apps

TOIMINTO Sovellukset. Apps Sovellukset IntelliLink tuo Applen ja Android-älypuhelimien sovellukset autoon. Se tarkoittaa, että järjestelmään liitetyssä älypuhelimessa toimivat sovellukset peilataan ja niitä ohjataan kosketusnäytöllä

Lisätiedot

OPEL ASTRA Infotainment-ohjekirja

OPEL ASTRA Infotainment-ohjekirja OPEL ASTRA Infotainment-ohjekirja Sisältö Navi 900 IntelliLink... 5 R 4.0 IntelliLink... 85 R300 BT... 125 Puhelimen teline... 157 Navi 900 IntelliLink Johdanto... 6 Perustoiminnot... 13 Radio... 30

Lisätiedot

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO tukee seuraavia protokollia HSP Headset Profile HFP Hands-free Profile A2DP Advanced Audio Distribution Profile AVRCP Audio/Video Remote Control Profile

Lisätiedot

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas BackBeat FIT 2100 -sarja Käyttöopas Sisällysluettelo Kuulokkeen osat 3 Käytä turvallisesti! 3 Pariliitos 4 Pariliitoksen muodostaminen 4 Pariliitostila 4 Päähän sovittaminen ja lataaminen 5 Säätäminen

Lisätiedot

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike Bernafon SoundGate SoundGate PIKAOHJE Näppäinlukko Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen Puhelu Musiikki/audio-painike Bluetooth -painike Akun merkkivalo Tämä ohje on vain lyhyt tiivistelmä. Tärkeä

Lisätiedot

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas BackBeat FIT 3100 -sarja Käyttöopas Sisällysluettelo Toimintojen hallinta 3 Virta, pariliitos ja lataaminen 4 Kotelon virran kytkeminen 4 Pariliitoksen muodostaminen ensimmäistä kertaa 4 Pariliitostila

Lisätiedot

OPEL MOKKA Infotainment-ohjekirja

OPEL MOKKA Infotainment-ohjekirja OPEL MOKKA Infotainment-ohjekirja Sisältö Navi 950 / CD 600... 5 CD 450 / 400... 79 Navi 950 / CD 600 Johdanto... 6 Perustoiminnot... 16 Radio... 23 CD-soitin... 29 Ulkoiset laitteet... 31 Navigointi...

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS ROCK POP EQ CLAS RDM AUTORADIO FINwww.facebook.com/denverelectronics MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS CAU-436 1 17 11 18 7 6 12 16 CAU-436 FM/USB/SD MP3 PLAYER 14 15 TA PTY 8 VOL/SEL AF 2 19

Lisätiedot

Nokia autosarja CK-100 9210123/1

Nokia autosarja CK-100 9210123/1 Nokia autosarja CK-100 9210123/1 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Navi ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

OPEL CORSA Infotainment-ohjekirja

OPEL CORSA Infotainment-ohjekirja OPEL CORSA Infotainment-ohjekirja Sisältö R 4.0 IntelliLink... 5 CD 3.0 BT / R 3.0... 45 FlexDock... 87 R 4.0 IntelliLink Johdanto... 6 Radio... 19 Ulkoiset laitteet... 25 Puheentunnistus... 32 Puhelin...

Lisätiedot

Pikaohje Konftel 55Wx

Pikaohje Konftel 55Wx SUOMI Pikaohje Konftel 55Wx Konftel 55Wx on neuvotteluyksikkö, jonka voi kytkeä pöytäpuhelimeen, matkapuhelimeen ja tietokoneeseen. Se muuntaa viestintälaitteesi neuvottelupuhelimiksi varustettuna Konftelin

Lisätiedot

OPEL KARL Infotainment-ohjekirja

OPEL KARL Infotainment-ohjekirja OPEL KARL Infotainment-ohjekirja Sisältö R 4.0 IntelliLink... 5 R300 BT... 47 R 4.0 IntelliLink Johdanto... 6 Perustoiminnot... 14 Radio... 20 Ulkoiset laitteet... 26 Puheentunnistus... 33 Puhelin...

Lisätiedot

Johdanto. 1 Johdanto Elite-3x. Aloitus. Painikkeet ja säätimet

Johdanto. 1 Johdanto Elite-3x. Aloitus. Painikkeet ja säätimet Johdanto Painikkeet ja säätimet VIRTA, TAUSTAVALO: Virta päälle/ pois ja taustavalon taso Nuolinäppäin: Tällä ohjataan kohdistinta ja valitaan valikoiden vaihtoehtoja Taajuus: Tällä painikkeella valitaan

Lisätiedot

Radio R 4.0 IntelliLink Usein kysytyt kysymykset

Radio R 4.0 IntelliLink Usein kysytyt kysymykset Sisältö 1. Audio... 1 2. Puhelin... 2 3. Apple CarPlay... 2 4. Android Auto... 5 5. Galleria... 7 6. Muuta... 7 1. Audio K: Miten vaihdan äänilähdettä, esimerkiksi FM-radiosta USB:lle? V: Vaihtaaksesi

Lisätiedot

HDS Gen3 Pikaopas. Yleiskuvaus. Nro Näppäin Toiminto

HDS Gen3 Pikaopas. Yleiskuvaus. Nro Näppäin Toiminto HDS Gen3 Pikaopas FI Yleiskuvaus 1 4 6 5 7 2 3 8 9 10 11 Nro Näppäin Toiminto 1 Kosketusnäyttö 2 Sivut-näppäin Aktivoi aloitussivun Kohdistin- Siirtää kohdistinta, siirtyy valikkokohteissa ja säätää arvoja

Lisätiedot

OPEL MOKKA Infotainment-ohjekirja

OPEL MOKKA Infotainment-ohjekirja OPEL MOKKA Infotainment-ohjekirja Sisältö Navi 950 / CD 600... 5 CD 450 / 400... 83 Navi 950 / CD 600 Johdanto... 6 Perustoiminnot... 17 Radio... 24 CD-soitin... 30 Ulkoiset laitteet... 33 Navigointi...

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema Pikaopas SE888 Pakkauksen sisältö Tukiasema Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Joissakin maissa on liitettävä linjasovitin linjajohtoon ja sitten

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915

Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915 Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915 Tiedostojen hallinta... 2 Kuinka pääsen käyttämään microsd-kortille, SD-kortille ja USB-laitteelle tallennettuja tietojani?... 2 Kuinka siirrän valitun tiedoston

Lisätiedot

OPEL COMBO Infotainment-ohjekirja

OPEL COMBO Infotainment-ohjekirja OPEL COMBO Infotainment-ohjekirja Sisältö Johdanto... 4 Radio... 24 CD-soitin... 30 AUX-liitäntä... 34 USB-liitäntä... 35 Ääniohjaus... 40 Puhelin... 49 Hakemisto... 62 4 Johdanto Johdanto Yleistä tietoa...

Lisätiedot

Usein kysyttyä Transformer TF201:stä

Usein kysyttyä Transformer TF201:stä FI7211 Usein kysyttyä Transformer TF201:stä Tiedostojen hallinta... 2 Kuinka pääsen käyttämään microsd-kortille, SD-kortille ja USB-laitteelle tallennettuja tietojani?... 2 Kuinka siirrän valitun tiedoston

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Autostereon käyttö- ja asennusohje

Autostereon käyttö- ja asennusohje Autostereon käyttö- ja asennusohje I. Hallintapaneeli 1. Virtakatkaisin/mykistys/keskeytys 2. MOD/CLK = kuuntelulähteen valinta: radio, AUX, USB ja SD/kello 3. Äänenvoimakkuus/toimintopainike 4. Painike

Lisätiedot

OPEL Movano / Vivaro Infotainment-ohjekirja

OPEL Movano / Vivaro Infotainment-ohjekirja OPEL Movano / Vivaro Infotainment-ohjekirja Sisältö Johdanto... 4 Radio... 29 CD-soitin... 37 AUX-liitäntä... 42 USB-liitäntä... 44 Bluetooth musiikki... 47 Navigointi... 53 Ääniohjaus... 70 Puhelin...

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace Tervetuloa FI Pikaopas 1 2 3 Asennus Kytkeminen Instalace Mitä laatikko sisältää Luuri Tukiasema Tukiaseman verkkosovitin Puhelinjohto 2 AAA ladattavat akut Akkutilan kansi Käyttöopas Pika-aloitus opas

Lisätiedot

LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä

LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä Viimeisin päivitys: 1. maaliskuuta 2006 1 Tuetut JVC:n autovastaanottimet Tämä sovitin tukee seuraavia JVC:n autovastaanottimia* 1 : Vuonna

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti Tervetuloa Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti philips + Pakkauksen sisältö CD640 tukiasema TAI - Connect Install Enjoy CD640/CD645 luuri CD645 tukiasema Tukiaseman verkkolaite Welcome Quick start guide

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas

Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas Tämän pikaoppaan tarkoituksena on helpottaa järjestelmän käyttöä ja vähentää laitteiston rikkoutumisen riskiä. Mikserin äänenvoimakkuuden säätimet ovat

Lisätiedot

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SSD-NAVI (versio 3.00)

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SSD-NAVI (versio 3.00) 1 - SISÄLLYS Asiakkaan valitus Vianmääritys Yleiskuvaus ja pinnijärjestys Luku 2 Yleinen toimintaongelma Luku 3 Ei toimintaa tai ei käynnisty (musta ruutu): Luku 3-1 Painike ei toimi Luku 3-2 Kosketusnäyttö

Lisätiedot

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

OPEL Insignia Infotainment-ohjekirja

OPEL Insignia Infotainment-ohjekirja OPEL Insignia Infotainment-ohjekirja Sisältö Touch R700 / Navi 900... 5 R300 Color / R400 Color... 103 Touch R700 / Navi 900 Johdanto... 6 Perustoiminnot... 14 Radio... 46 CD-soitin... 51 Ulkoiset laitteet...

Lisätiedot

OPEL CORSA Infotainment-ohjekirja

OPEL CORSA Infotainment-ohjekirja OPEL CORSA Infotainment-ohjekirja Sisältö IntelliLink... 5 CD 3.0 BT / R 3.0... 59 FlexDock... 101 IntelliLink Johdanto... 6 Radio... 21 Ulkoiset laitteet... 31 Puheentunnistus... 42 Puhelin... 43 Hakemisto...

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä jaksossa on tietoja käyttöpaneelin käytöstä, tulostimen asetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoiden sisällöstä. 1 Useimpia tulostimen asetuksia voi muuttaa sovellusohjelmasta tai tulostinajurista.

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa  CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Pikaopas 1 Kytke 2 Asenna 3 Nauti Mitä laatikko sisältää? Tukiasema TAI Luuri Akkutilan kansi Tukiasema ja

Lisätiedot

Doro Secure 580IP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IP Käyttöopas Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. 1. Virta päälle/pois 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Laturin liitäntä

Lisätiedot

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein.

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A. Huomaa 1) Sammuta virta, kun et käytä laitetta.

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SD-NAVI (versio 1.00)

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SD-NAVI (versio 1.00) 1 - SISÄLLYS Asiakkaan valitus Vianmääritys Yleiskuvaus ja pinnijärjestys Luku 2 Yleinen toimintaongelma Luku 3 Ei toimintaa tai ei käynnisty (musta ruutu): Luku 3-1 Painike ei toimi Luku 3-2 Kosketusnäyttö

Lisätiedot

Käytön aloittaminen NSZ-GS7. Verkkomediasoitin. Näyttökuvia, toimintoja ja teknisiä ominaisuuksia voidaan muuttua ilman erillistä ilmoitusta.

Käytön aloittaminen NSZ-GS7. Verkkomediasoitin. Näyttökuvia, toimintoja ja teknisiä ominaisuuksia voidaan muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Käytön aloittaminen FI Verkkomediasoitin NSZ-GS7 Näyttökuvia, toimintoja ja teknisiä ominaisuuksia voidaan muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Käytön aloittaminen: ON/STANDBY Kytkee tai katkaisee soittimen

Lisätiedot

ADAM Infotainment-ohjekirja

ADAM Infotainment-ohjekirja ADAM Infotainment-ohjekirja Sisältö R 4.0 IntelliLink... 5 CD 3.0 BT / R 3.0... 47 FlexDock... 89 R 4.0 IntelliLink Johdanto... 6 Radio... 20 Ulkoiset laitteet... 26 Puheentunnistus... 33 Puhelin...

Lisätiedot

Plantronics DA80 Audio Processor. User Guide

Plantronics DA80 Audio Processor. User Guide Plantronics DA80 Audio Processor User Guide Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Virta 4 Plantronics Spokes -ohjelmisto 5 Sovelluksen asentaminen 5 Aloita ohjelmistot 5 Hub-sovelluksen välilehdet 5 Kuulokkeen

Lisätiedot

Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot

Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot Kaikki ZoomTextin asetukset voidaan tallentaa ja palauttaa käyttämällä mallitiedostoja. Mallitiedostot kontrolloivat kaikkia ZoomTextin toimintoja mukaan lukien suurennustasot,

Lisätiedot

BOOMBAR + BLUETOOTH-KAIUTIN KÄYTTÖOPAS

BOOMBAR + BLUETOOTH-KAIUTIN KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä.

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. ActivSound 75 (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. () Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. () Infrapunamikrofonin äänenvoimakkuuden säätö [Teacher 1 ja (Opettaja 1 ja )]

Lisätiedot

OPEL CORSA. Infotainment System

OPEL CORSA. Infotainment System OPEL CORSA Infotainment System Sisältö Touch & Connect... 5 CD 40 USB... 91 CD 30 / CD 30 MP3... 131 Mobile Phone Portal... 159 Touch & Connect Johdanto... 6 Radio... 21 CD-soitin... 26 AUX-liitäntä...

Lisätiedot

TomTom Hands-Free Car Kit Viiteopas

TomTom Hands-Free Car Kit Viiteopas TomTom Hands-Free Car Kit Viiteopas Sisällys Yleiskatsaus 3 Pakkauksen sisältö 4 Pakkauksen sisältö... 4 Aloittaminen 6 TomTom Hands-Free Car Kit -laitteen asentaminen autoon... 6 TomTom Hands-Free Car

Lisätiedot

JABRA MOVE WIRELESS. KäyttöOpas. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. KäyttöOpas. jabra.com/movewireless KäyttöOpas jabra.com/movewireless 1. TERVETULOA...3 2. TOIMITUSSISÄLTÖ... 4 3. KUINKA KÄYTÄT...5 3.1 KORKEUDEN SÄÄTÖ 4. LATAAMINEN... 6 4.1 AKUN TILA 5. KUINKA KYTKET...7 5.1 BLUETOOTHIN LIITTÄMINEN UUTEEN

Lisätiedot

DT-120 Käyttöohje (FI)

DT-120 Käyttöohje (FI) SÄÄTIMET 1. VIRTA/AALTOALUE-painike 2. LCD-näyttö 3. DBB/ STEP-painike 4. Mono/Stereo-painike 5. Äänenvoimakkuuspainikkeet 6. Virityssäädin/Ajanasetuspainike 7. Lukituskytkin 8. Paristolokero 9. Kantohihnan

Lisätiedot

Käyttöohje. Bluetooth-kaiutin BTL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje. huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje. Bluetooth-kaiutin BTL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje. huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Bluetooth-kaiutin BTL-62 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kaiutin on aina vakioasetuksena Bluetooth-tilassa,

Lisätiedot

QUICK GUIDE - RSE TAKAISTUIMEN VIIHDEKESKUS VOLVO WEB EDITION

QUICK GUIDE - RSE TAKAISTUIMEN VIIHDEKESKUS VOLVO WEB EDITION VOLVO QUICK GUIDE - RSE WEB EDITION TAKAISTUIMEN VIIHDEKESKUS Autossanne on ainutlaatuinen multimedialaitteisto. Takaistuimen viihdekeskuksen (Rear Seat Entertainment) myötä auton tavalliseen äänentoistolaitteistoon

Lisätiedot

OPEL COMBO. Infotainment System

OPEL COMBO. Infotainment System OPEL COMBO Infotainment System Sisältö Johdanto... 4 Radio... 24 CD-soitin... 30 AUX-liitäntä... 34 USB-liitäntä... 36 Ääniohjaus... 41 Puhelin... 49 Hakemisto... 62 4 Johdanto Johdanto Yleistä tietoa...

Lisätiedot

quick guide RSE liittämisen.

quick guide RSE liittämisen. web edition quick guide RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM Autonne on varustettu ainutlaatuinen multimedialaitteistolla. Rear Seat Entertainment -järjestelmä laajentaa auton tavanomaista äänentoistolaitteistoa

Lisätiedot

BackBeat GO 810 -sarja. Käyttöopas

BackBeat GO 810 -sarja. Käyttöopas BackBeat GO 810 -sarja Käyttöopas Sisällysluettelo Pariliitos 3 Pariliitoksen muodostaminen 3 Pariliitoksen muodostaminen toiseen laitteeseen 3 Pariliitoksen muodostaminen Mac-tietokoneeseen 3 Lataaminen

Lisätiedot

Bluetooth-kaiutin KÄYTTÄJÄN OPAS BTL-60

Bluetooth-kaiutin KÄYTTÄJÄN OPAS BTL-60 Käyttöohje Bluetooth-kaiutin KÄYTTÄJÄN OPAS BTL-60 Kaiutin on aina vakioasetuksena Bluetooth-tilassa, kun kytket sen päälle. Voit helposti muodostaa parin Bluetooth-toiminnolla varustetun älypuhelimen

Lisätiedot

HS-8100 BLUETOOTH CAR KIT Tuotetiedot

HS-8100 BLUETOOTH CAR KIT Tuotetiedot Tuotetiedot Hands free -laite Mikrofoni Lyhyt mikrofoni 1 12 V -liitin 2 Mikrofoniliitäntä 3 Linkkipainike 4 Toiminnon merkkivalo (sininen/punainen) 5 Soittopainike 6 Äänenvoimakkuuden lisääminen (+) Käyttö

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä luvussa on tietoja käyttöpaneelista, tulostinasetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoista. Useimmat tulostinasetukset voidaan muuttaa sovellusohjelmalla tai tulostinajurilla. Sovellusohjelmalla

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Plantronics DA -sarjan vahvistin. Käyttöopas

Plantronics DA -sarjan vahvistin. Käyttöopas Plantronics DA -sarjan vahvistin Käyttöopas Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Virta 4 Plantronics-ohjelmisto 5 Sovelluksen asentaminen 5 Aloita ohjelmistot 5 Hub-sovelluksen välilehdet 5 Kuulokkeen käyttäminen

Lisätiedot

Calisto P240. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS

Calisto P240. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Calisto P240 USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Tervetuloa Onnittelumme uuden Plantronics-tuotteen hankinnasta. Tämä opas sisältää Plantronics Calisto P240 -USB-kuulokkeen asennus- ja käyttöohjeet. Laitteen pikaoppaassa

Lisätiedot

Riistakameran käyttöohje

Riistakameran käyttöohje Riistakameran käyttöohje Sisällysluettelo I. Pikakäyttöönotto... 2 1. Etupaneeli... 2 2. Alaosa ja virtakytkin... 3 Automaattinen infrapunakuvaustila... 3 Testitila... 3 Liitännät... 3 3. Patterin asettaminen...

Lisätiedot

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427 Version: FIN180427 Käyttäjän 1 käsikirja Sisällys 1 WTN-Radiomajakka Näytöt ja näppäimet... 3 2 Käynnistys ja toiminta-aika... 4 2.1 WTN-laitteen käynnistys... 4 2.2 WTN-laitteen sammutus... 4 2.3 Virransyöttö:...

Lisätiedot

Kotiteatterijärjestelmä. Aloitusopas HT-XT1

Kotiteatterijärjestelmä. Aloitusopas HT-XT1 Kotiteatterijärjestelmä Aloitusopas HT-XT1 Sisällys Käyttöönotto 1 Pakkauksen sisältö 3 2 Asentaminen 4 3 Liitännät 6 4 Järjestelmän virran kytkeminen 8 5 Äänen kuunteleminen 9 Perustoiminnot Äänitehosteista

Lisätiedot

MYJACK LANGATON AUX-IN-MUUNNIN KÄYTTÖOPAS

MYJACK LANGATON AUX-IN-MUUNNIN KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound -yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi ohjeen tuotteet.

Lisätiedot

MIAMI LANGATON KAIUTIN KÄYTTÖOPAS

MIAMI LANGATON KAIUTIN KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi ohjeen tuotteet.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin Tämä MP4-videosoitin on varustettu täysillä multimediaominaisuuksilla. Laite sopii valokuvien katseluun, e-kirjojen lukemiseen, äänen tallentamiseen ja toistamiseen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. VDO DAYTON CD 413 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3701439

Käyttöoppaasi. VDO DAYTON CD 413 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3701439 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 1 Versio 2.1 NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 2(10) Tervetuloa Netikka TV:n käyttäjäksi! Tervetuloa käyttämään Anvian Netikka TV -palvelua. Onnittelemme sinua hyvästä valinnasta! Palvelu antaa

Lisätiedot

PhotoPC 650-kameran poistaminen pakkauksesta. Varmista, että olet saanut kaikki alla olevat osat. PhotoPC 650 -kamera. kantohihna videokaapeli

PhotoPC 650-kameran poistaminen pakkauksesta. Varmista, että olet saanut kaikki alla olevat osat. PhotoPC 650 -kamera. kantohihna videokaapeli EPSON R Aluksi -kameran poistaminen pakkauksesta Varmista, että olet saanut kaikki alla olevat osat. -kamera Mac-sovitinkaapeli ohjelmisto (tyyppi ja määrä vaihtelevat maakohtaisesti) kantohihna videokaapeli

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS CR-421 Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä.

KÄYTTÖOPAS CR-421  Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. KÄYTTÖOPAS CR-421 WWW.DENVER-ELECTRONICS.COM Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. SÄÄTIMET JA MERKKIVALOT Näkymä takaa 1. SNOOZE/DIM/SLEEP -painike 2. ON/OFF/NAP -painike 3. P-

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Musiikki

Käyttöohje Nokia Musiikki Käyttöohje Nokia Musiikki 1.0. painos FI Aloita Nokia Musiikki -sovelluksen käyttö Nokia Musiikki -palvelussa voit tutustua uusiin kappaleisiin ja kuunnella vanhoja suosikkejasi. Voit ladata Nokia Musiikki

Lisätiedot

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Canon-digitaalikamera Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Sisällysluettelo Johdanto....................................... 1 Kuvien siirtäminen langattomassa yhteydessä........ 2 Kameran

Lisätiedot

Bluetooth Hands Free -laite Bluetooth-matkapuhelimille. 2 vuoden takuu

Bluetooth Hands Free -laite Bluetooth-matkapuhelimille. 2 vuoden takuu Bluetooth Hands Free -laite Bluetooth-matkapuhelimille 2 vuoden takuu A. Tuotteen kuvaus SUPERTOOTH BUDDY on Bluetooth hands free -laite, joka tukee kuulokkeita ja hands free -profiilin omaavia puhelimia.

Lisätiedot

Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa

Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa Käyttöohje LANGATON ÄÄNIJÄRJESTELMÄ Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa 1 OSIEN SIJAINTI 1. DISKANTTITASON SÄÄTÖ 9. TASAVIRRAN SISÄÄNTULO 2. BASSONTASON SÄÄTÖ 10. AUX SISÄÄNTULO 3,5MM LIITIN

Lisätiedot

AB mypilotin pikaopas

AB mypilotin pikaopas AB mypilotin pikaopas AB mypilot -laitteeseen tutustuminen AB mypilot -kaukosäädin mahdollistaa Advanced Bionicsin Naída CI Q70 (Naída CI) -ääniprosessorin etäkäytön, jolloin näet hallinta- ja tilatiedot

Lisätiedot

Doro Secure 580. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580 Käyttöopas Suomi Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Laturin

Lisätiedot

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet HP Roar Plus -kaiutin Muut ominaisuudet Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft-konsernin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

SmashBass. Langattomat kuulokkeet

SmashBass. Langattomat kuulokkeet SmashBass Langattomat kuulokkeet FI Käyttöohje- SmashBass beta Langattomat kuulokkeet Tuotteen turvallinen käsittely Lue nämä ohjeet ennen käyttöä! 1. Pidä kuulokkeet ja niiden mukana tulevat varusteet

Lisätiedot

Calisto P240-M. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS

Calisto P240-M. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS TM Calisto P240-M USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Tervetuloa Onnittelumme uuden Plantronics-tuotteen hankinnasta. Tämä opas sisältää Plantronics Calisto P240-M -USB-kuulokkeen asennus- ja käyttöohjeet. Calisto

Lisätiedot

SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE

SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE 2 KYTKIMET (kuva 1) 1. Kasettipesän kansi 2. Kasettipesän avaus (EJECT) 3. Nauhalaskuri ja nollauspainike (COUNTER/RESET) 4. Takaisinsiirto säätö (BACKSPACE)

Lisätiedot

Nokia N76-1. Käytön aloittaminen. 9254306 2. painos FI

Nokia N76-1. Käytön aloittaminen. 9254306 2. painos FI Nokia N76-1 Käytön aloittaminen 9254306 2. painos FI Näppäimet ja osat (kansi / kansi auki) Jatkossa käytetään nimeä Nokia N76. 1 Oikea kannen näppäin 2 Keskimmäinen näppäin 3 Vasen kannen näppäin 4 Kakkoskamera,

Lisätiedot

Digitaalinen langaton puhelin SE 240 Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE 245

Digitaalinen langaton puhelin SE 240 Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE 245 Digitaalinen langaton puhelin SE 240 Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE 245 TERVETULOA Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti Pakkauksen sisältö SE240/SE245 luuri SE240 tai SE245 tukiasema

Lisätiedot

P6SLite ohjaus- ja zoom komennot

P6SLite ohjaus- ja zoom komennot 1, Ohjaus zoom -toiminnot P6SLite ohjaus- ja zoom komennot Osa 1 pikanäppäintoiminnon Valitse APP-käyttöliittymää ja APP ilmestyy toimintopainikkeeseen. Paina + = ZOOM +, paina - = ZOOM-. 2, Manuaalinen

Lisätiedot