ADVERTISING MAN THE SHORT STORY

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ADVERTISING MAN THE SHORT STORY"

Transkriptio

1 ADVERTISING MAN THE SHORT STORY

2 accountor GROUP Pretax Accountor Group on pitkäaikainen asiakkaani, olen palvellut heitä vuodesta 2009 lähtien. Mainontaa, myynnin apuvälineistöä ja brändinrakennusta, josta esimerkkinä tässä lähemmin esiteltävä imagokampanja syksyltä Kampanja kulminoitui yrityksen arvoihin ja nosti jokaisen niistä esiin tavalla, johon ei talousalalla oltu totuttu. Puhuttiin, kuin ihminen ihmiselle, välteltiin talousjargonia, oltiin helpostilähestyttäviä, ymmärrettäviä, rikottiin tietoisesti tylsänä pidetyn alan rajoja ja oltiin avoimesti ylpeitä omasta väestä ja sen osaamisesta. (Huom. Katso kampanjan pääilmoitus kansisivulta.) Tulos: n. 3 kk kestäneen mediakampanjan myötä yrityksen spontaani tunnettuus ydinkohderyhmässä (Talouden päättäjät) nousi yli 10 % ja työnantajamielikuva kohentui merkittävästi. Muun muassa.

3 ORBIS SYSTEMS Tämä projekti käynnistyi jo 2012, jolloin Orbis Systems irtosi emoyritys Orbiksesta. Uudelle yritykselle suunniteltiin graafinen ilme ja elementistö koottiin graafiseen ohjeistoon. Keväällä 2014 lähdimme vahvistamaan brändin mielikuvaa vahvana tekijänä kosketusnäyttöteollisuudelle ympäri maailmaa. Kaivoimme esiin yrityksen ytimen, joka kiteytettiin sloganiksi We call it knowledge. Tämän ytimen ympärille rakennettiin Orbis Systemsin myynnin apuvälineistö, jossa kotisivut luonnollisestikin näyttelevät pääosaa. Niiden keskeinen tehtävä on tehokkaasti ja mahdollisimman nopeasti tehdä potentiaaliselle asiakkaalle selväksi, mitä lisäarvoa Orbis Systems voisi heidän liiketoimintaansa tuoda. Niinpä puimme olennaisen videon muotoon ja käytimme siihen 22 sekuntia, katso itse: orbissystems.eu WE CALL IT KNOWLEDGE.

4 PROCOUNTOR Lähtökohtana talvella 2012 oli kasvattaa taloushallinnon pilvipalveluita kauppaavan ProCountorin tunnettuutta ja tehdä mainoskampanja, joka saa koko tylsänä ja pitkäpiimäisenä pidetyn alan kohisemaan. Syntyi Kadonnut -kampanja ja alkoi kohina. (s. 4-6). Vuotta myöhemmin viestiä lähdettiin syventämään ydinkohderyhmänä talouden päättäjät. Välineenä toimi Hellström-kampanja (s. 7-8), jossa emeritustilintarkastaja vie ProCountorin ilosanomaa eteenpäin riemukkaan humoristisella vastarinnalla: Aldrig i livet! Reilussa kahdessa vuodessa asiakasmäärä on yli tuplaantunut 2500:sta jo yli 6000:een ja tunnettuuskin on nykyään aivan toisella tasolla! Sähköinen taloushallinto vapautti meidät!

5 PROCOUNTOR, Kadonnut -kampanja

6 PROCOUNTOR, Kadonnut -kampanja

7 PROCOUNTOR, HELLSTRÖM-kampanja

8

9 SANOMA Sanoma-konserni kutsui asiakkaitaan pikaiseen irtiottoon arjesta elokuussa Ja koska kyseessä oli todella tärkeä tilaisuus (onko niitä muita?) myös kutsuprosessiin haluttiin satsata kunnolla. Ja näin minä sen suunnittelin: Ensin sähköpostitse teaser, jossa kehotettiin jokaista suomirockin ystävää laittamaan muistiin päivämäärän merkinnällä voi mennä myöhään. Sitten perään keikkajulisteen muotoon puettu varsinainen kutsu (ks. kuva vieressä). Viikon päästä perään sähköpostimuistutus ja vielä toinen viikkoa ennen tapahtumaa. Ja h-hetkeä edeltävällä viikolla postitse vieraille vielä pienessä pahvilaatikossa sisäisen läyhyttämisen / hengennostatuksen tärkein väline: VIP-backstage-passi kera tervetulotoivotuksen! Tapahtuma ei suinkaan ollut pelkkää biletystä, vaan sanomalaiset painoivat koko illan hiki päässä kauppaa ja saamani tiedon mukaan sitä myöskin syntyi RUNSAASTI! Loppu onkin sitten suomalaisen rock & rollin juhlaa ja tapahtuman paikan päällä todistaneen voin vahvistaa, että tässä todellakin on kaksi Suomen kovinta rockbändiä!! ROCK & ROLL!

10 AKVAMARIINI PORTER NOVELLI / ORION PHARMA Olen syksystä 2009 lähtien toiminut myös Viestintätoimisto Akvamariini Porter Novellin mainososastona suunnitellen mainontaa ja myynnin apuvälineitä useille Orionin brändeille alkaen Biophilus-tuoteperheen lanseerauksesta syksyllä Tänään vastuullamme on myös monien muiden vatsatuotteiden mainonta (mm. Pegorion ja Zolt, ks. seur. sivu) sekä Vapauta vatsasi -palvelusivusto. Yhteistyö on ollut molemminpuolin palkitsevaa, ainakin päätellen siitä, että se jatkuu jo viidettä vuotta. Orionin lisäksi olemme tänä aikana avittaneet Mm. näitä bränditaloja: JCDecaux, Upo kodinkoneet, Pågen, Cariitti, Euler Hermes, Valkee, Suomen Tilaajavastuu. Yllä Pegorionille keväällä 2014 tuotettu super-low-budget mainoselokuva, jonka myötä myynti kasvoi niin reippaasti, että nyt on työn alla jo toinen spotti, nyt elävää kuvaa tehdään Zoltin kaupankäynnin piristämiseksi.

11

12 activision blizzard Maailman tämän hetken suurin pelitalo operoi kaikkia Pohjoismaiden ja Baltian toimintojaan Tukholmasta käsin. Pitkäaikainen ja uskollinen asiakkaani, jolle olen vuosien varrella tehnyt niin paljon kaikenlaista, ettei tässä riitä aika, eivätkä rivit sen perkaamiseen, mutta pääsääntöisesti printtimainontaa ja mitä erilaisempia lippulappuja, kampanjamateriaaleja ja jakelutiehen tehtäviä myynnin tukiratkaisuja. Huhtikuussa 2014 Bårosin keskusvarastoon matkasi nelisen sataa myymälätoteemia, joilla pantiin puhtia oheisen GOD Ghosts -pelin myyntiin. Kauppa kävi siihen malliin, että kampanjan päätyttyä toteemi sai ympärilleen seuraavan kampanjan materiaalit ja taas laulu soi! Kuvia telineistä voi käydä ihastelemassa vaikkapa facebook-sivuiltani: facebook.com/theadvertisingman

13 FIN-SEULA Kun ollaan alalla, jossa hevosvoimat jyllää ja osaaminen punnitaan joka päivä hiekan, pölyn ja mudan keskellä, ei kaunistelemisella saavuteta mitään. Mutta kun osaamista kerran on, fliitti valtakunnan terävintä kärkeä ja remmissä alan kovimmat äijät, niin voidaan huoletta antaa vähän henkselinkin paukahtaa! Parhaita miehiä ja rapiat miljoona hevosvoimaa kiteyttää olennaisen. Eikä ole mainonnan suunnittelijallekaan ihan jokapäiväistä kirjoittaa myyntiesitteeseen otsikon Nythän se perkele myrkyn lykkäs! Once in a lifetime -osaston toimeksianto, johon sisältyi paitsi oheisen esimerkin kaltaisia mainoksia myös alan miesten Drive In -tapahtuma kutsuineen ja VIP-passeineen. Silloin hernesoppa tarjoiltiin pakista, olut juotiin suoraan purkista ja tehtiin reilusti ihan puhdasta kauppaa!

14 icehearts Icehearts on filosofia siitä, miten lapsesta kasvaa toiset huomioonottava nuori. Se on 12 vuotta kestävä yhteinen polku kera joukkueen, joka on aina tukena. Maailman konkreettisin toimi nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi ja olen äärettömän kiitollinen ja ylpeä, että olen vuosittain saanut tehdä heille kausijulkaisun, jolla osaltaan kerätään rahaa tähän fantastiseen toimintaan. Jokaisen pitäisi varata hetki elämästään ja tutustua tähän serkkuni Villen yhdessä isänsä Ilkan kanssa perustamaan urheiluseuraan. Se onnistuu parhaiten täällä: www. icehearts.fi Samasta osoitteesta löytyy myös ohjeet siihen, miten jokainen meistä voi kantaa kortensa kekoon! Pro bono.

15 SALAMAT Kun nyt päästiin nuorisoliikunnan pariin, niin tässä Kirkkonummen Salamat ry:n uusi graafinen ilme. Vanhin poikani on pelannut koko ikänsä Salamoissa ja olen jo useamman vuoden ajan jeesannut seuraa erilaisissa markkinointijutuissa: ikäryhmäjoukkueisiin on rekrytoitu uusia pelaajia teemalla LIITY TOSI HYVÄÄN JENGIIN tai nostatettu paikallislehdissä lätkähuumaa SALAMAT TSA-TSA-TSA! -mainoksilla. Kun nuorilla tytöillä ja pojilla Salama iskee rinnassa, se pistää yrittämään entistä hanakammin ja auttaa oppimaan, miten tärkeää on puhaltaa yhteen hiileen. Ja mitä siitä sitten seuraa, sen kiteyttää slogan: ISKEE TULTA! Lisätietoja: salamat.fi

16 kierrätysvoima Tämä ikimuistoinen kampanja viiden vuoden takaa on mukana siksi, että se on niin osuva esimerkki siitä, miten pienikin voi olla kaunista. Kun viesti on erottuva, tarjottava palvelu oikeasti kilpailukykyinen ja kun IDEA on mainostettavan palvelun kannalta relevantti, niin pienelläkin budjetilla voidaan saada aikaan todella hyviä tuloksia. Poiminta kirjeestä kertoo pajon: On tietysti hieman kornia, että lähetämme sinulle roskaa kertoaksemme, että haluaisimme korvausta vastaan tulla hakemaan sen takaisin, mutta minkäs teet. Haluaisimme kuitenkin ihan vakavissamme tehdä yrityksenne jätehuollosta tarjouksen ja sitä varten tarvitsemme hetkeksi huomiotanne. Osui ja upposi ja kauppa kävi kuin rajuilma.

17 fever bar & club Ravintolamainonta on aina ollut lähellä sydäntäni ja syynkin ymmärtää, kun tutustuu näihin Club Feverin mainoksiin vuosikymmenen takaa: Sisäinen pikkupoika sai huudella oikein olan takaa! Meissä kaikissa kuitenkin asuu pikkulapsi, jota naurattaa tissijutut, mitä sitä kieltämään. Fever on kuitenkin yksi urani lempilapsista myös siksi, että se paitsi erottui kilpailijoistaan myös todella puhutteli kohderyhmäänsä iänikuisen happy hour -mainonnan seassa. Ja kun ydinviesti on You must be kidding niin sehän suorastaan velvoittaa tällaiseen irroitteluun. Ja homma tosiaan rokkasi reilut kuusi vuotta tämän punaisen langan mukaan; printtiä ja radiota etu-päässä, mutta tehtiin me paljon muutakin kivaa. Oi aikoja.

18 fever bar & club

19 land rover Ja kun nyt ruvettiin muistelemaan menneitä, niin pakko myöntää, että Lantikan mainonnan tekeminen on yhä urani hienoimpia kokemuksia. Ja erinomaisen opettavaista, sillä marginaalimerkin budjeteilla ei jokaista ongelmaa ratkaistu 30 sekunnin TV-spotilla. Kolme vuotta vuosituhannen vaihteessa syvennyin tähän maailman mahtavimpaan brändiin ja suunnittelin heille mainontaa, esitteitä, asiakaslehtiä, suoraa, digiä jne. ja nämä autot tekivät minuun niin suuren vaikutuksen, että ajan tänä päivänäkin Land Roverilla!

20 finnis specialglass Kun 40 vuotta täyttävä teollisuudelle erikoislasia suunnitteleva ja valmistava perheyritys ryhtyi valmistautumaan tulevaan juhlavuoteensa, aloitimme pistämällä graafisen ilmeen uuteen uskoon. Ja kun vauhtiin päästiin, niin pantiin saman tien uusiksi myös kotisivut ja koko muukin myynnin apuvälineistö, mainonta, tapahtumat jne. Mainoksen Samuli (2. polven yrittäjä) on tiettävästi ainoa teollisuuslasinpuhaltaja Pohjoismaissa. Että jos vaan on tarvetta erikoisemmalle lasille, niin täältä pesee: finnishspecialglass.fi

21 i m the man. Advertising Man of Veklahti Oy. Vuonna 1994 perustettu mainonnan yhden miehen armeija. The Man olen minä, Pasi Turkka, 47, omistaja, yrittäjä ja mainosmies jo vuodesta Palveluksessasi 24/7. Homman ydin? Kaikki mitä myyn ja osaan kulminoituu sanaan IDEA. Ja näillä ideoilla pyritään milloin kyykyttämään kilpailijoita, milloin muuten vaan parantelemaan asemia markkinoilla. Säälimättä ja useinmiten matkasta täysin siemauksin nauttien. Tai mitä ikinä tarvitaankin; lisää myyntiä, kasvua, markkinaosuutta, kauppaa, mainetta ja kunniaa, niin täältä pesee. Mainontaa ja myynnin apuvälineitä, videoita ja viraaleja. Markkinointia; perinteistä ja digitaalista,, SOME- tai jakelutieoperaatioita. Enkä suinkaan ole tässä yksin, vaan ympärilläni on mahtava verkosto markkinoinnin superammattilaisia. Olen myös osakkaana Ideatalli Creative Groupissa. SLOGANeita Muun muassa tämmösiä on kynästä irronnut: VAIN MAINE KULKEE EDELLÄ (Land Rover -01) JOKAINEN TAPAHTUMA ON TUHANNEN TAALAN PAIKKA (Suomen Tapahtumamarkkinointiyhdistys, STAY, -04) KAIKKI TAI EI MITÄÄN! (Millionaires Club -07) YKSI ON YLITSE MUIDEN (Braun -99) SÄHKÖINEN TALOUSHALLINTO VAPAUTTAA MEIDÄT (ProCountor -12) YOU MUST BE KIDDING (Fever bar&club -03) TIME OUT! (Sport Pub Chelsea -04) MITÄ NÄITÄ MIESTEN TÖITÄ NYT ONKAAN? (SF-Works -11) WE WILL ROCK YOU (Cuckoo s Nest -95) OVER AND OVER AGAIN. (Double Trouble Team -08) WE CALL IT KNOWLEDGE (Orbis Systems -14) CAPTURING THE WORLD (Unigraf -14) BRÄNDEJÄ Muun muassa näiden yritysten ja brändien mainontaa olen suunnitellut: Activision Blizzard, Pretax Accountor Group, ProCountor, Akvamariini Porter Novelli (mm. UPO, Orion...), Icehearts, Orbis Systems, Electronic Arts, Louder (mm. Sothsin olympialaiset, Raskone) Battery, Land Rover, Braun, Suomen Kotijäätelö, Salomon, SYP, Vakuutusyhtiöiden Keskusliitto, HOK-Elannon Ravintolat (Prunni, Sports Academy -ketju, Dubliner, Olohuone-ravintolat, Salve...), Radio Advertising Bureau, Cuckoo s Nest, Suomen Viihderavintolat (Fever, Lady Moon, Sport Pub Chelsea, Millionaires Club), Radio SuomiPOP, Saab, Rover, Tallberg Group, Valtion vakuusrahasto, Sandrew Metronome... motto PARAS TAPA SAADA JOTAIN VALMIIKSI, ON ALOITTAA. Kysy lisää: / advertising man of veklahti oy Pasi Turkka / The Man Puistokaari 1 A / Helsinki / / advertisingman.fi / facebook.com/theadvertisingman / Skype: Turkanpasi Part of Ideatalli Creative Group

Kainuun kasvupolku Yrittäjän haastava tie

Kainuun kasvupolku Yrittäjän haastava tie 1 Kimmo Nikkanen, Aki Savolainen Kajaanin ammattikorkeakoulu 2015 Kajaanin ammattikorkeakoulu Kimmo Nikkanen, Aki Savolainen Kainuun kasvupolku Yrittäjän haastava tie Kajaanin ammattikorkeakoulu PL 52,

Lisätiedot

Kimmo Nikkanen, Aki Savolainen Kajaanin ammattikorkeakoulu

Kimmo Nikkanen, Aki Savolainen Kajaanin ammattikorkeakoulu 1 Kimmo Nikkanen, Aki Savolainen Kajaanin ammattikorkeakoulu 2 2015 Kajaanin ammattikorkeakoulu Kimmo Nikkanen, Aki Savolainen Kainuun kasvupolku Yrittäjän haastava tie Kajaanin ammattikorkeakoulu PL 52,

Lisätiedot

Yksinään yrittävä tarvitsee vahvan verkoston. Sivut 4-5. TalviTYÖJalKiNeeT

Yksinään yrittävä tarvitsee vahvan verkoston. Sivut 4-5. TalviTYÖJalKiNeeT Helmikuu l 1/2014 27 722 Yrittäjillä ja kaupungilla lähentäviä tapaamisia Yksinään yrittävä tarvitsee vahvan verkoston Yrittäjät ja kaupungin edustajat, johtajista alkaen, ovat pohtineet Hämeenlinnan yhteistä

Lisätiedot

NO. 2 2013. Partylite Nordic. magazine. Syksy 2013. Täynnä väriä ja energiaa! WORLDWIDE

NO. 2 2013. Partylite Nordic. magazine. Syksy 2013. Täynnä väriä ja energiaa! WORLDWIDE NO. 2 2013 Partylite Nordic magazine Syksy 2013 Täynnä väriä ja energiaa! Panosta PÄÄLLIKÖITYMISEEN - Se kannattaa! TH www.partylite.fi A NNIVERSARY 1 WORLDWIDE DRAMAATTISTA TUNNELMAA TH A NNIVERSARY WORLDWIDE

Lisätiedot

lehti markkinointiviestinnästä innostuneille Nro 1/2013 Viestintätoimisto VCA:n asiakaslehti Maailma muuttuu, Eskoseni

lehti markkinointiviestinnästä innostuneille Nro 1/2013 Viestintätoimisto VCA:n asiakaslehti Maailma muuttuu, Eskoseni lehti markkinointiviestinnästä innostuneille Nro 1/2013 Viestintätoimisto VCA:n asiakaslehti Maailma muuttuu, Eskoseni pääväittämä Viestijöiden elettävä mukana median kiihtyvässä murroksessa Nimet SPIN,

Lisätiedot

LUMON TAVOITTAA TIEDOLLA. SÄHKÖPOSTI- MARKKINOINNIN RENESSANSSI Hyvä rekisteri on kuin henkinen pankkitili

LUMON TAVOITTAA TIEDOLLA. SÄHKÖPOSTI- MARKKINOINNIN RENESSANSSI Hyvä rekisteri on kuin henkinen pankkitili 2 2013 TIETOA JA NÄKEMYKSIÄ ASIAKASSUHTEEN AVUKSI OIKEA IHMINEN OIKEAAN TYÖHÖN Snoobin analytiikka auttaa myös rekrytoinnissa TIEDOSTA TOIMINTAA Fonectan uusi palveluyksikkö tarjoaa kokonaisvaltaisen markkinointipaketin

Lisätiedot

Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana

Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana Teemu Kinnunen internetmarkkinointi.fi Kuka on Teemu Kinnunen ja miksi häntä kannattaa

Lisätiedot

LAHDEN SEUDUN KEHITYS LADEC OY:N ASIAKASLEHTI

LAHDEN SEUDUN KEHITYS LADEC OY:N ASIAKASLEHTI lahden seudulle 1/2015 LAHDEN SEUDUN KEHITYS LADEC OY:N ASIAKASLEHTI 14 TRENDI- VALAISIMET KIERRÄTETYSTÄ MATERIAALISTA 8 YRITTÄJYYDESSÄ ON NYT IMUA! Oma yritys teki unelmista totta. s. 7 Lahden kaupunkiseutu

Lisätiedot

VERKKOKAUPAN KOKONAISUUS

VERKKOKAUPAN KOKONAISUUS VERKKOKAUPAN KOKONAISUUS -verkkokaupankäynnin käsikirja www.vilkas.fi 0101010101010111010101010101010101010101000001110 0101010101010111010101010101010101010101 2 - Vilkas Group 10101010 00000111 Tunne

Lisätiedot

www.porssi.org Kapitalistisen ilosanoman tuoja, 38. vsk, nro 1. maaslikuu 2005

www.porssi.org Kapitalistisen ilosanoman tuoja, 38. vsk, nro 1. maaslikuu 2005 Pörssikurssi www.porssi.org Kapitalistisen ilosanoman tuoja, 38. vsk, nro 1. maaslikuu 2005 Vapaa-aika -liite! Pääkirjoitus Uusi vuosi, uudet kujeet. Näin on taas käynyt jälleen, että Pörssi on saanut

Lisätiedot

Rakkaudentähden nettilehti Ihan oma asiakaslehti =)

Rakkaudentähden nettilehti Ihan oma asiakaslehti =) 1/08 Rakkaudentähden nettilehti Ihan oma asiakaslehti =) HYVÄNTEKEÄVÄISYYTTÄ AIVAN PIENILLE JOHDATUS JOULUUN! AARREKARTASTA ASIAA UUTUUSKIRJASTA ESITTELY! 1/2008 Rakkaudentähti 29.11.2008 Sisällysluettelo

Lisätiedot

määräisivät kunnat ja myös jätteen loppusijoituspaikkaa ei yrittäjä voisi valita.

määräisivät kunnat ja myös jätteen loppusijoituspaikkaa ei yrittäjä voisi valita. Etelä-Savon elinkeino-, liikenneja ympäristökeskus Teksti ja kuvat: Kari Tegelberg PUNKAHARJUN KULJETUS MUHONEN OY Yrittäjä arvostaa jatkuvuutta Punkaharjun Kuljetus Oy yhdessä kahden tytäryrityksen kanssa

Lisätiedot

Brändimarkkinoijan FaceBook-opaS

Brändimarkkinoijan FaceBook-opaS Suomen ensimmäinen, aito ja alkuperäinen Brändimarkkinoijan FaceBook-opaS janne niini / Fiercer media 1 Lue kuinka Facebook-markkinoinnin avulla kasvatat brändiäsi kustannustehokkaasti ja tarkasti eri

Lisätiedot

Discshop haastaa suomalaiset verkkokaupat

Discshop haastaa suomalaiset verkkokaupat nro 1 2013 Ajankohtaista asiaa verkkokaupasta. Julkaisija; Klarna Oy Discshop haastaa suomalaiset verkkokaupat Haastattelussa Andreas Vestling Maksaminen murroksessa Zalandon menestyksen avaimet ekaupan

Lisätiedot

Amerikan mallin mukaiseen käytäntöön, jossa on varoitettu kissankin kuivaamista mikrouunissa. Ei suinkaan, tapahtuman pelastussuunnitelma

Amerikan mallin mukaiseen käytäntöön, jossa on varoitettu kissankin kuivaamista mikrouunissa. Ei suinkaan, tapahtuman pelastussuunnitelma Alle sadan hengen pilkkitapahtumassa vaaran aiheuttaa keväinen oikukas jää ja koskaan ei voi tietää kuinka paljon ihmisiä tulee johonkin yleisötapahtumaan. Mikäli tapahtuma järjestetään tilassa, joka on

Lisätiedot

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset 7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset JOONA LUOSTARINEN & TIMO HYVÄRI Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO...2 7 turmiollista ajatteluvirhettä...8 #1

Lisätiedot

Kaupan trendit ja tulevaisuus 2015

Kaupan trendit ja tulevaisuus 2015 Kaupan trendit ja tulevaisuus 2015 THINK TANK KAUPAN TRENDIT JA TULEVAISUUS 2015 TOUKOKUU 2015 04 SAATESANAT Vahva konsepti avainasemassa Syrjäyttääkö nouto kotiinkuljetuksen? 05 HAASTATELTAVAT JA TUTKIMUKSEN

Lisätiedot

Yrityksen Facebookmarkkinointiopas

Yrityksen Facebookmarkkinointiopas Yrityksen Facebookmarkkinointiopas Sami Vesamo - Voimatiimi Voimatiimi.fi Sivu 1 Sisällysluettelo Alkusanat... 3 Miksi yrityksen kannattaa markkinoida Facebookissa?... 4 Mikä on Facebook?... 4 Menestyvän

Lisätiedot

NonSordino. Unelmia uudesta työstä. Googlenainen. Ystävien kirja. Vuosilomalain. muutokset. Suunnittelualan. nousu. » s. 10. » s.

NonSordino. Unelmia uudesta työstä. Googlenainen. Ystävien kirja. Vuosilomalain. muutokset. Suunnittelualan. nousu. » s. 10. » s. NonSordino www.mamary.fi Markkinointiviestinnän, -tutkimuksen ja digimedia-alan ammattilaiset MaMa ry:n jäsenlehti 2 /2013 Unelmia uudesta työstä» s. 8 Googlenainen» s. 10 Ystävien kirja» s. 6 Vuosilomalain

Lisätiedot

K&F PROFESSIONAL. Crosstrainerit. Tapahtumaraportteja. 1 /2014 12.vuosikerta 9 ISSN 1458-9648 www.kf-lehti.com

K&F PROFESSIONAL. Crosstrainerit. Tapahtumaraportteja. 1 /2014 12.vuosikerta 9 ISSN 1458-9648 www.kf-lehti.com 1 /2014 12.vuosikerta 9 ISSN 1458-9648 www.kf-lehti.com K&F PROFESSIONAL Crosstrainerit Tapahtumaraportteja Yhteenveto: Vuosi 2013 4 K&F Professional 1/2014 K&F PROFESSIONAL Kustantaja: K&F-lehdet /

Lisätiedot

perheyrit ys 1/2013 Perheyritysten liitto ry

perheyrit ys 1/2013 Perheyritysten liitto ry perheyrit ys 1/2013 Perheyritysten liitto ry Hankenin uusi tutkimuskeskus keskittyy perheyrityksiin SIVU 44 Talviakatemiassa perehdytään jatkuvuuteen SIVU 12 Berner Oy sai työelämäpalkinnon SIVU 30 1 Perheyritys

Lisätiedot

Copyright 2014 Vihreä Sivistysliitto ja kirjan tekijät Kansi: Kaisa Leka Taitto: Meri Tennilä, Visio

Copyright 2014 Vihreä Sivistysliitto ja kirjan tekijät Kansi: Kaisa Leka Taitto: Meri Tennilä, Visio Vihreän eduskuntavaaliehdokkaan opas 2015 Valmiina vaaleihin - Vihreän eduskuntavaaliehdokkaan opas 2015 Tekijät: Samuli Lintula, Lasse Miettinen, Suvi Reijonen, Kirsi Syväri, Ville Tuominen, Ville Ylikahri

Lisätiedot

Kai Seikku Mainostoimistosta makkarabisnekseen. Rinnerieha päätti lyhyen talven. Juha-Matti Sirviö ei väsy voittamaan

Kai Seikku Mainostoimistosta makkarabisnekseen. Rinnerieha päätti lyhyen talven. Juha-Matti Sirviö ei väsy voittamaan Kai Seikku Mainostoimistosta makkarabisnekseen Rinnerieha päätti lyhyen talven Juha-Matti Sirviö ei väsy voittamaan Pääkirjoitus Väärinymmärryksiä Basso-lehden päätoimittaja Jan Zapasnik tuskaili omassa

Lisätiedot

Eläkelainat tulevat takaisin

Eläkelainat tulevat takaisin 2/2005 Eläkelainat tulevat takaisin Garantia Uutiset 2/2005 Julkaisija Vakuutusosakeyhtiö Garantia Salomonkatu 17 A 00100 Helsinki puh. 020 7479 800 fax 020 7479 801 www.garantia.fi Päätoimittaja Mikael

Lisätiedot

ILMIÖ. Hanno Möttölä. harteillaan pitkään. Venäjä-ottelun jatkoajalla. kolmen pisteen heiton jälkeen jokainen. Möttölälle merkitsee.

ILMIÖ. Hanno Möttölä. harteillaan pitkään. Venäjä-ottelun jatkoajalla. kolmen pisteen heiton jälkeen jokainen. Möttölälle merkitsee. SUDEN HETKI Yhteisistä iloista ja suruista. Suurista voitoista ja katkerista tappioista. Kovasta kurista ja ansaituista vapauksista. Sinivalkoisesta sydämestä. Niistä on vuoden suomalainen urheilujoukkue

Lisätiedot

Vuosikertomus. Keskisuomalainen Oyj

Vuosikertomus. Keskisuomalainen Oyj Vuosikertomus 2014 Keskisuomalainen Oyj KESKISUOMALAINEN-KONSERNI Keskisuomalainen-konserni on valtakunnallisesti merkittävä viestintäkonserni. Konserni toimii Uudellamaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa,

Lisätiedot

Optinet. Tehyn laaja verkkopalvelu yhdistää jäsenet. Optinet Oy:n ajankohtaislehti 2006. INTERNET-SIVUT kasvavat yrityksen mukana

Optinet. Tehyn laaja verkkopalvelu yhdistää jäsenet. Optinet Oy:n ajankohtaislehti 2006. INTERNET-SIVUT kasvavat yrityksen mukana Optinet Oy:n ajankohtaislehti 2006 Optinet INTERNET-SIVUT kasvavat yrityksen mukana VERKKOVIESTINNÄSTÄ irti maksimihyöty Tehyn laaja verkkopalvelu yhdistää jäsenet 8 Sisällys 12 18 3 4 6 8 10 12 14 16

Lisätiedot

Aaro Harju kertoo, että yhdistystoiminta alkoi Suomessa jo 1800-luvulla, s. 6

Aaro Harju kertoo, että yhdistystoiminta alkoi Suomessa jo 1800-luvulla, s. 6 aivoitus asiaa aivovammasta Teemana jäsenhankinta 1/2015 Aaro Harju kertoo, että yhdistystoiminta alkoi Suomessa jo 1800-luvulla, s. 6 Ammattilainen, omainen ja vammautunut ihminen kertovat, mikä heitä

Lisätiedot

n o aallon Ylioppilaslehti 3/2011 töihin siitä! Hallitus antoi vätyssukupolvelle kunnolla keppiä

n o aallon Ylioppilaslehti 3/2011 töihin siitä! Hallitus antoi vätyssukupolvelle kunnolla keppiä aallon Ylioppilaslehti n o 3/2011 töihin siitä! Hallitus antoi vätyssukupolvelle kunnolla keppiä 2 No 3/2011 Juhlan aika? tule viettämään ikimuistoinen karonkkajuhla taiteen ja ainutlaatuisen arkkitehtuurin

Lisätiedot

Lisää tilaa strategiatyölle. Amer Sportsin CFO Jussi Siitonen: Strategia vie, numerot seuraavat 8

Lisää tilaa strategiatyölle. Amer Sportsin CFO Jussi Siitonen: Strategia vie, numerot seuraavat 8 KPMG:n asiakaslehti / kpmg.fi 2 / 2014 Amer Sportsin CFO Jussi Siitonen: Strategia vie, numerot seuraavat 8 Verkkokauppa.comin Samuli Seppälä: Haasteena kasvun hallinta 12 Sanoman Kim Ignatius: Kaikki

Lisätiedot