Lapinjärven seurakuntayhtymä Toimintakertomus Tilinpäätös 2007

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lapinjärven seurakuntayhtymä Toimintakertomus Tilinpäätös 2007"

Transkriptio

1 Lapinjärven seurakuntayhtymä Toimintakertomus Tilinpäätös 2007

2 2 TOIMINTAKERTOMUS 1. YLEISKATSAUS 1. 1 YLEISKATSAUS Vuosi 2007 oli vuonna 2006 valitun kirkkovaltuuston ensimmäinen valtuustovuosi. Tehtävänsä toteuttamisessa seurakunta huolehtii jumalanpalvelusten toimittamisesta ja kasuaalitoimituksista, kristillisestä kasvatuksesta ja opetuksesta, sielunhoidosta, diakoniasta ja lähetystyöstä sekä muista kristilliseen sanoman perustuvista julistus ja palvelutehtävistä. Näiden perustehtävien lisäksi seurakunta hoitaa jäsentensä väestörekisteriä ja huolehtii hautaustoimesta. Seurakuntatyön kehityksen olennaisemmat muutokset ja tapahtumat Suomalainen seurakuntaneuvosto kokoontui 6 kertaa ja ruotsalainen seurakuntaneuvosto 6 kertaa. Seurakuntaneuvostojen omat toimintakertomukset ovat mukana yhtymän toimintakertomuksessa. Yhteinen seurakunnallinen toiminta Yhteiset kaksikieliset jumalanpalvelukset ja hartaudet 4.4. Kaksikielinen lasten hartaus (perhekerho + päiväkoti) kirkossa 4.4. Yhteiset pääsiäishartaudet laitoksissa: MDA koti, Helmikoti ja Martta koti 5.4. Yhteiset pääsiäishartaudet laitoksissa: palvelutalo ja Honkahovi, kulta ajankoti Kaksikielinen kaatuneitten muistopäivän jumalanpalvelus kappelissa, Kaksikielinen iltamessu kirkossa Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus kirkossa Yhteiset jouluhartaudet: Helmikoti ja Martta koti, kulta ajan kodissa Yhteiset jouluhartaudet: palvelutalolla, Honkahovissa ja Korsmalmin hoitokoti Muut yhteiset tilaisuudet Kukkien lasku sankarihaudoilla kaatuneitten muistopäivänä ja itsenäisyyspäivänä. Seurakuntien työntekijät ovat pitäneet kaksikielisiä hartauksia Honkahovissa, palvelutalolla, kulta ajan kodissa, MDA kodissa ja terveyskeskuksen vuodeosastoilla.

3 3 1.2 YLEISKATSAUS, TALOUSPÄÄLLIKKÖ Lapinjärven seurakuntayhtymän taloudellinen tilanne Talouden tarkastelu Seurakunnan talous on parantunut verrattuna edelliseen vuoteen. Vuoden 2007 tulos on positiivinen, ylijäämä on ,16 (2006 ylijäämä ,67 ). Toimintatuotot, verotulot sekä sijoitusten tuotot ovat kattaneet toiminnan rahoittamisen. Vuosikate on positiivinen ja sen suuruus on ,37, vuonna 2006 vuosikate oli ,15 plussalla. Tämän jälkeen seurakuntayhtymällä on ei enää ole vanhoja alijäämiä katettavaksi. Verotulot olivat budjetoitua suuremmat. Verotulot Tilinpäätös Tilinpäätös Tilinpäätös Talousarvio Kirkollisvero Yhteisövero Yhteensä Kirkollisvero nousi vuoteen 2006 verrattuna + 9 %. Yhteisöveron osuus nousi edellisvuoteen verrattuna 13,8 %. Talousarvioon verrattuna verotuloja kertyi 4,1 % enemmän kuin oli budjetoitu. Kirkollisveron prosentti oli 1,85 %. Vertaus vuoden 2006 tilinpäätökseen osoittaa, että toimintatuotot kasvoivat 1 % vuonna Toimintakulut kasvoivat 3,4 % vuonna Vuoden 2006 tilinpäätökseen verrattuna henkilöstömenot kasvoivat 2,2 %, palveluiden ostot kasvoivat 11,9 % sekä annetut avustukset laskivat 26,2 %.

4 4 2. HALLINTO Lapinjärven seurakuntayhtymä koostuu kahdesta seurakunnasta, Lapinjärven ruotsalaisesta seurakunnasta (Lappträsks svenska församling) ja Lapinjärven suomalaisesta seurakunnasta. 2.1 Hallintoelinten kokoonpano ja toiminta Yhteinen kirkkovaltuusto Yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajana on toiminut Teuvo Peltonen ja varapuheenjohtajana Harry Andersson. Varsinaiset jäsenet: Harry Andersson, Benita Busk, Leila Hasu, Virpi Hirvola, Lars Erik Illman, Maj Len Jaatinen, Ulla Maija Kuula, Sirkka Lempiö, Kalevi Nykänen, Teuvo Peltonen, Kerstin Perttilä, Pekka Puranen, Rauno Rantala, Heikki Räikkönen, Anne Rönkkö, Esko Röytiö, Airi Tuuri, Inga Lill Tähtinen, Gun Vivan Wallén, Aino Villikka ja Merja Viksten. Muut osallistujat: Matti Perälä, kirkkoherra, yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Christer Åberg, kirkkoherra Karl Erik Stenvall, yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Gitte Backman, talouspäällikkö Lena Weckman, sihteeri, tulkki alkaen Kirkkovaltuusto kokoontui 4 kertaa vuoden aikana. Käsiteltyjä pykäliä 61. Ei aloitteita vuoden aikana. Selostus yhteisen kirkkovaltuuston tärkeimpien päätösten täytäntöönpanosta Kirkkovaltuuston vuosittaisten päätösten, kuten tuloveroasteen, toiminta ja taloussuunnitelman, talousarvion ja toimintakertomuksen lisäksi yhteinen kirkkovaltuusto päätti mm. seuraavaa: Tammikuussa valittiin suhteellisten vaalien vaalilautakunta. Tammikuussa valittiin kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi Teuvo Peltonen toimikaudelle sekä varapuheenjohtajaksi Harry Andersson toimikaudelle Tammikuussa valittiin yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi Karl Erik Stenvall vuosiksi sekä yhteisen kirkkoneuvoston jäsenet. Toukokuussa hyväksyttiin vuoden 2006 toimintakertomus ja tilinpäätös. Toukokuussa hyväksyttiin Lapinjärven Leipomon ostotarjous kahdesta maa alueesta. Päätös alistetaan kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Syyskuussa kirkollisveroprosentiksi vahvistettiin 1,85 %. Syyskuussa valittiin tilintarkastajiksi vuosille Rainer Lindström/Tilimax ja Åke Nybondas. Joulukuussa hyväksyttiin vuoden 2008 talousarvio sekä vuosien 2009 ja 2010 toiminta ja taloussuunnitelma koskien Lapinjärven seurakuntayhtymää sekä hautainhoitorahastoa. Joulukuussa hyväksyttiin Erja ja Rauno Klingbergin ostotarjous maa alueesta. Päätös alistetaan kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Joulukuussa päätettiin hakea hautausmaa sekä rakennusavustusta kirkkohallituksesta.

5 Tilintarkastus Seurakunnan hallinnon ja talouden tilintarkastajina ovat toimineet Rainer Lindström, HTM ja Åke Nybondas Yhteinen kirkkoneuvosto Yhteisen kirkkoneuvoston kuuluu yleisesti johtaa seurakuntayhtymän hallintoa sekä seurakuntayhtymän talouden ja omaisuuden hoitoa. Kirkkoneuvostolla on valtuuston vahvistama ohjesääntö. Kirkkoneuvostoon kuuluu puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi 7 jäsentä. Kirkkoneuvoston kokoonpano: Vakituinen jäsen Matti Perälä, kirkkoherra Karl Erik Stenvall varapuheenjohtaja Benita Busk Lenita Henriksson Lars Erik Illman Pirjo Löfqvist Pekka Puranen Arja Sirén Aino Villikka Varaedustaja Pekka Puranen Gun Vivan Wallén Inga Lill Tähtinen Kim Svenskberg Raija Räikkönen Kalevi Nykänen Leila Hasu Esko Röytiö Muut osanottajat: Christer Åberg, kirkkoherra Gitte Backman, talouspäällikkö Lena Weckman, seurakuntasihteeri alkaen Kertomusvuoden aikana kirkkoneuvosto on kokoontunut viisi kertaa. Käsiteltyjä pykäliä 106.

6 6 3 LAPINJÄRVEN SEURAKUNTAYHTYMÄN HENKILÖSTÖ 3.1 LUKUMÄÄRÄ Lapinjärven seurakuntayhtymän palveluksessa oli vuodenvaihteessa työntekijää, joista 1 on kokoaikainen ja 3 osa aikaista. Lapinjärven suomalaisessa seurakunnassa on 3 kokoaikaista työntekijää. Lapinjärven ruotsalaisessa seurakunnassa on 2 kokoaikaista työntekijää ja 1 osa aikainen. Työntekijöistä 50 % oli naisia ja 50 % miehiä. 3.2 VAKITUISTEN TYÖNTEKIJÖIDEN PALVELUVUODET Palveluvuosien yhteenlaskettu lukumäärä on 89, keskimääräinen palveluaika on täten 9,9 vuotta. Palveluaika, vakituiset työntekijät alle 5 vuotta 5 9 vuotta vuotta vuotta vuotta vuotta 3.3 HENKILÖKUNNAN IKÄ JA SUKUPUOLI Henkilökunta on miespainotteinen ja keski ikäinen. Vakituisten työntekijöiden keski ikä on 51,2 vuotta. Miesten keski ikä on 55,8 vuotta ja naisten 46,6 vuotta. Ikäjakautuma, vakituiset työntekijät alle 20 vuotta vuotta vuotta vuotta vuotta över 60 vuotta

7 7 4 VÄKILUKU Tilastot vuoden 2007 aikana tapahtuneista väestönmuutoksista (suluissa edellisen vuoden tiedot). Suom. srk Ruots. srk Läsnäoleva väestö (1646) 995 (1009) Kastetut 12 (9) 11 (12) Kuolleet 19 (25) 16 (14) Srk:an muuttaneet 116 (107) 25 (18) Srk:sta muuttaneet 119 (102) 21 (29) Kirkkoon liittyneet 4 (2) ( ) Kirkosta eronneet 12 (7) 1 (1) Läsnäolevaan väestöön siirretyt ( ) 1 ( ) Poissaolevaan väestöön siirretyt ( ) 1 ( ) Läsnäoleva väestö (1630) 993 (995) Poissaoleva väestö (52) 98 (100) Solmitut avioliitot 8 (11) 5 (5) Avioerot 6 (1) 1 ( ) Seurakunnan väkiluku Lapinjärven suomalaisen seurakunnan väkiluku oli henkilöä. 51 henkilöä kuului poissaolevaan väestöön. Läsnäolevan väestön lukumäärä oli 1612 henkilöä. Edelliseen vuoteen verrattuna vähennys oli 18 henkilöä läsnäolevasta väestöstä. Poissaolevan väestön lukumäärä väheni 1 henkilöllä. Seurakuntaan liittyi 4 henkilöä ja 12 henkilöä erosi kirkosta. Lapinjärven ruotsalaisen seurakunnan väkiluku oli henkilöä. 98 henkilöä kuului poissaolevaan väestöön. Läsnäolevan väestön lukumäärä oli 993 henkilöä. Edelliseen vuoteen verrattuna vähennys oli 2 henkilöä läsnäolevasta väestöstä. Poissaolevan väestön lukumäärä väheni 2 henkilöllä. Kirkosta erosi 1 henkilö. Lapinjärven seurakuntayhtymän kokonaisväkiluku oli 2754 henkilöä. 149 henkilöä kuului poissaolevaan väestöön. Yhtymän läsnäolevan väestön lukumäärä oli 2605 henkilöä Läsnäolevasta väestöstä 61,88 % (60,38 %) kuuluu suomalaiseen seurakuntaan ja 38,12 % (39,62 %) ruotsalaiseen seurakuntaan (suluissa prosentit joissa mukana poissaoleva väestö)

8 8 5 TALOUSARVION TOTEUTUMA 5.1 KÄYTTÖTALOUDEN TOTEUTUMA YLEISHALLINTO 102 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO TOIMINTA AJATUS Yhteinen kirkkovaltuusto on Lapinjärven seurakuntayhtymän ylin hallintoelin. Valtuusto vastaa toiminnan ja talouden pääpiirteistä. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Kertomusvuoden aikana kirkkovaltuusto kokoontui neljä kertaa ja käsitteli muun muassa seuraavia asioita: Toukokuussa hyväksyttiin vuoden 2006 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin vastuuvapaus tilivelvollisille. Syyskuussa päätettiin säilyttää kirkollisveroprosentti 1,85 %. Joulukuussa hyväksyttiin vuoden 2008 talousarvio sekä toiminta ja taloussuunnitelma vuosilla 2009 ja TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi talousarvion käsittelyssä joulukuussa ettei kokouspalkkiota makseta. Kokouspalkkion suuruus on ollut 10,09. Puheenjohtajan ja sihteerin kokouspalkkio on ollut 15,14. Ainoastaan matkakorvaukset maksettiin. TA 2007 TP 2006 TP 2007 Tunnusluku /kokous (sis kaikki kulut) /jäsen/kokous (sis kaikki kulut) TALOUS Toimintatuotot , , , ,70 Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot , ,44 Kate joka liittyy Toiminta alueeseen , ,14 Vyörytystulot hallintotoimelle , ,14

9 9 104 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO TOIMINTA AJATUS Yhteisen kirkkoneuvoston tehtävänä on johtaa seurakuntayhtymän toimintaa. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Kertomusvuoden aikana yhteinen kirkkoneuvosto kokoontui viisi kertaa. Kokouksissa käsiteltiin muun muassa seuraavia asioita: Marraskuussa uusittiin kiinteistönhoitosopimus kiinteistöpalvelu Svenskbergin kanssa pienin muutoksin sekä hintojen tarkistusta. Hinta on 20,60 /h + alv 22%. Marraskuussa uusittiin myös urakointisopimus haudankaivuusta Kiinteistöpalvelu Svenskbergin kanssa pienin muutoksin sekä hintojen tarkistuksin. TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi talousarvion käsittelyssä joulukuussa ettei kokouspalkkiota makseta. Kokouspalkkion suuruus on ollut 10,09. Puheenjohtajan ja sihteerin kokouspalkkio on ollut 15,14. Ainoastaan matkakorvaukset maksettiin. TA 2006 TP 2005 TP 2006 Tunnusluku /kokous (sis. kaikki kulut) / jäsen/kokous (sis. kaikki kulut) TALOUS Toimintatuotot Toimintakulut , ,05 Toimintajäämä , ,05 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot ,00 522,00 Kate joka liittyy toiminta alueeseen , ,05 Vyörytystulot hallintotoimelle , ,05

10 10 TALOUS JA HENKILÖSTÖHALLINTO 103 TILINTARKASTUS JA VALVONTA TOIMINTA AJATUS Tilintarkastuksen tarkoituksena on kirkkovaltuuston pyynnöstä tarkistaa seurakuntien hallinnon ja talouden laillisuus ja tarkoituksenmukaisuus. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Kirkkovaltuuston hyväksymät tilintarkastajat ovat tarkistaneet seurakuntien hallinnon ja talouden ennalta tehdyn suunnitelman mukaan. Tilintarkastus oli TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Varat käytetään tilintarkastuksen kustannuksiin. Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 TALOUS Toimintatulot Toimintakulut , ,41 Toimintajäämä , ,41 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Kate joka liittyy Toiminta alueeseen , ,41 Vyörytystulot hallintotoimelle , ,41

11 TALOUSHALLINTO TOIMINTA AJATUS Osaavan palvelun antaminen seurakuntayhtymälle ja seurakunnille koskien henkilökuntaa, hallintoa, taloutta, kiinteistöjä ja hautaustointa. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Taloustoimisto johtaa taloudenpitoa ja valvoo talousarviossa määrättyjen varojen käyttöä. Taloustoimiston vastuualueeseen kuuluu muun muassa virka ja työehtosopimusten soveltaminen ja muut henkilöstökysymykset, kuten myös palkka asiamiestehtävät. Tehtäviin kuuluu lisäksi taloussuunnittelu, taloushallinnon ja hautatoimen hoito, seurakuntien tulojen tilittäminen, maksujen hoito, laskutus, palkanmaksu ja tietohallinto. Tehtäviin kuuluu myös kiinteistöhallinnon johto sekä vastuu kiinteistöjen hoidosta ja huollosta. Osa talouspäällikön palkasta on siirretty hautainhoitorahastoon. Tämän takia vähän säästö toimintakuluissa. TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Seurakunta on hengellinen yhteisö ja tämä merkitsee että toiminnan suunnittelu ensisijaisesti suunnitellaan taloussuunnittelun ohella. Tavoitteena on myös, että toiminnan ja talouden suunnittelu voi luoda hyvät edellytykset sekä seurakuntien työntekijöille että luottamushenkilöille, jotta he voivat perehtyä seurakuntien toimintaan ja päättää siitä taloudellisiin perusteluihin nojautuen. Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 TALOUS Toimintatulot Toimintakulut , ,64 Toimintajäämä , ,34 Poistot ja arvonalentumiset ,50 447,50 Sisäiset erät 38 72,00 62,00 Sisäiset vuokramenot ,00 842,00 Kate joka liittyy Toiminta alueeseen , ,84 Vyörytystulot hallintotoimelle , ,84

12 TYÖHYVINVOINTI TOIMINTA AJATUS Järjestää työntekijöille virkistystä ja näin huolehtia työssä viihtymisestä ja jaksamisesta SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Seurakuntayhtymä on maksanut päivittäisen kahvin henkilökunnalle. Toukokuussa oli vaellusretki Lapinjärven ympäri sekä joulukuussa joululounas seurakuntakodissa. TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Seurakuntayhtymä maksaa päivittäisen kahvin sekä järjestää retken sekä joululounaan henkilökunnalle työntekijäkokous virkistysretki Lapinjärven ympäri työntekijäkokous työntekijäkokous jouluruoka seurakuntakodissa Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 TALOUS Toimintatulot Toimintakulut ,12 301,44 Toimintajäämä ,12 301,44 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot , ,27 Kate joka liittyy Toiminta alueeseen , ,71 Vyörytysmenot hallintotoimelle , ,71

13 13 KIRKONKIRJOJEN PITO 107 KIRKONKIRJOJEN PITO TOIMINTA AJATUS Seurakunnan kirkkoherranvirasto ylläpitää jäsenrekisteriä. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Seurakuntasihteerin virka on osa aikainen 80 % (työtunnit viikossa 29 h). Tulot virkatodistuksista oli 1027 vuonna 2007 (946 vuonna 2006). Maksullisia virkatodistuksia kirjoitettiin vuonna 2007 noin 306 kpl (vuonna 2006 noin 280 kpl). Tulot sukuselvityksistä oli pienempi vuonna 2007 (276 ) kuin vuonna 2006 (435 ) TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Seurakuntien kirkkoherranvirasto laatii virkatodistuksia ja tekee sukututkimuksia sekä virallisiin tarkoituksiin että yksityisille henkilöille. Virastolla on Väestösuoran avulla suora yhteys väestörekisterikeskukseen. Virastosta lähetetään koneellisesti tiedot väestötietojärjestelmään koskien kasteita, avioliittoja, rippikoulua sekä seurakuntaan liittymisistä ja eroamisista. Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 TALOUS Toimintatulot , ,45 Toimintakulut , ,63 Toimintajäämä , ,18 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot , ,00 Kate joka liittyy Toiminta alueeseen , ,18

14 14 KIRKKOHERRANVIRASTO 108 KIRKKOHERRANVIRASTO TOIMINTA AJATUS Kirkkoherranvirasto pyrkii antamaan asianmukaista palvelua seurakuntalaisille heidän eri asioissaan. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Arkistonhoito, pöytäkirjojen arkistointi. TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 TALOUS Toimintatulot Toimintakulut , ,66 Toimintajäämä , ,66 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Kate joka liittyy Toiminta alueeseen , ,66 Vyörytystulot hallintotoimelle , ,66

15 15 MUU YLEISHALLINTO 110 MUU YLEISHALLINTO TOIMINTA AJATUS SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Kaikki ne asiat joilla ei ole pääryhmää tai joita ei voida kirjata jonkun muun pääryhmän alle yleishallinnossa kuuluvat muuhun yleishallintoon. Tunnusluku TA2007 TP 2006 TP 2007 TALOUS Toimintatulot , ,26 Toimintakulut , ,56 Toimintajäämä , ,30 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Kate joka liittyy Toiminta alueeseen , ,30 Vyörytystulot hallintotoimelle , ,30

16 16 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Yhtymän toimintamääräraha vuodelle 2007 suomalaiselle seurakunnalle oli Seurakunta huolehtii jumalanpalvelusten pitämisestä, kasteen ja ehtoollisen toimittamisesta sekä muista kirkollisista toimituksista, kristillisestä kasvatuksesta ja opetuksesta, sielunhoidosta, diakoniasta ja lähetystyöstä sekä kristilliseen sanomaan perustuvista julistus ja palvelutehtävistä. (KL 4:1) SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA TOIMINNAN Seurakunta on pyrkinyt toimimaan kansankirkon periaatteella. Kulunutta vuotta luonnehtii siirtymä vakiintuneeseen seurakuntatyöhön. Jumalanpalvelukset pidettiin alkutalven ajan kappelissa. Loppiaisena otettiin kappeliin vastaan Alli Simanderin käsinkudotusta pellavasta valmistama kuultokudos, joka sijoitettiin kappelin etuosan ikkunaan. Ilonaiheisiin kuuluivat mm. onnistunut leirikesä. Työalojen johtokuntien työtä käynnistettiin myös kasvatuksen ja jumalanpalveluksen ja musiikin osalta. Diakonia ja lähetys ovat perinteisestikin toimineet aktiivisesti.

17 SEURAKUNTANEUVOSTO, SUOMALAINEN SEURAKUNTA TOIMINTA AJATUS Seurakuntaneuvosto valvoo seurakunnan toimintaa ja myötävaikuttaa seurakunnan toimintamuotojen suunnittelussa. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Seurakuntaneuvosto kokoontui 6 (7) kertaa vuoden aikana ja käsiteltyjä pykäliä oli 82 (66). Seurakuntaneuvoston varapuheenjohtajana toimi Sirkka Lempiö. Tammikuun kokouksessaan SN asetti 4 työalajohtokuntaa. Kesäkuun kokous pidettiin rippikoululeirillä. Kokouksessa hyväksyttiin mm. ilmanvaihdon kunnostustyö toteutettavaksi suomalaisen seurakunnan varoin. TA 2007 TP 2006 TP 2007 Tunnusluku /kokous / jäsen/kokous TALOUS Toimintatulot Toimintakulut , ,92 Toimintajäämä , ,92 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot ,00 521,00 Kate joka liittyy Toiminta alueeseen , ,92 Vyörytystulot hallintotoimelle , ,92

18 18 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA JUMALANPALVELUSELÄMÄ TOIMINTA AJATUS Jumalanpalvelus on kaikille avoin kokoontuminen Jumalan Sanan ääreen. KJ 2:1. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Päiväjumalanpalveluksia oli 61( vuonna 2006 yhteensä 62), joissa käyntejä yhteensä 2104 (2627) eli keskimäärin 34 (42) /jumalanpalvelus. Ehtoollisen vietto oli päiväjumalanpalveluksissa 38 (33) kertaa, käyntejä 846 (919) eli keskimäärin 22 (28). Jumalanpalveluksiin osallistumisessa oli vähenemistä vuoteen 2006 verrattuna. Kymmenvuotiskaudella vuoden yksittäisistä jumalanpalveluksista saatiin 2 ykköspaikkaa: pääsiäispäivä ja jouluaatto mutta kokonaisuutena jäätiin häntäpäähän. Tässä on selkeä parannuksen paikka. Keskustelua herätti yhteisen kirkkoneuvoston päätös talvikauden jumalanpalvelusten siirtämisestä kappeliin. Tämä tuskin kuitenkaan selittää koko vuoden kävijämäärän laskua.. TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Päiväjumalanpalvelus toimitetaan kirkkomme järjestyksen mukaan. Tavoitteena oli jakaa vastuuvuoroja seurakunnan jäsenille, jotta he voivat tuoda jumalanpalvelukseen esim. omia rukousaiheita. Tässä tavoitteessa on parantamisen varaa. Millainen voisi olla lapinjärveläinen jumalanpalvelus niin, että seurakuntalaiset tuntisivat sen omakseen? Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 Srk yhtymän toiminta avustus Menot , ,58 Tulot TALOUS sis.palkat Toimintatulot Toimintakulut , ,89 Toimintajäämä , ,89 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot , ,00 Vyörytysmenot hallintotoimelta , ,90 Kate joka liittyy toiminta alueeseen , ,79

19 19 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA HAUTAAN SIUNAAMINEN TOIMINTA AJATUS Pappi toimittaa hautaan siunaamisen kirkkokäsikirjan mukaisesti ja siten kuin vainajan omaisten kanssa sovitaan. KJ 2:22. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Hautaan siunaamisia 23 (28), joissa läsnä 991 (993) henkilöä eli keskimäärin 42 (35)/ hautaan siunaaminen. TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Hautaan siunaamisen tavoite on siunaamisen lisäksi omaisten sielunhoito ja hengellinen ohjaus toimituskeskustelussa. Tavoite toteutuu hyvin. Lapinjärvellä on selkeästi kirkollinen hautajaisperinne. Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 Srk yhtymän toiminta avustus Menot 0 56,16 187,63 Tulot TALOUS sis.palkat Toimintatulot Toimintakulut , ,51 Toimintajäämä , ,51 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytysmenot hallintotoimelta , ,58 Kate joka liittyy toiminta alueeseen , ,09

20 20 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA MUUT KIRKOLLISET TOIMITUKSET TOIMINTA AJATUS Seurakunnan jäsenet kastattavat lapsensa ja solmivat avioliiton kirkkomme uskon mukaisesti. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Kasteita oli 12 (9). Kirkossa kastetoimituksia oli 4 ( 2). Avioliittoon vihkimisiä oli kirkossa yhteensä 5 (5), joissa läsnä 257 (285) eli keskimäärin 51 (57) henkilöä. Yhteensä avioliittoja solmittiin 8 (11). Avioeroja oli 6 (1). TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Kirkollisissa toimituksissa pyritään arvostamaan seurakuntalaisten toivomuksia ja hoitamaan hengellistä elämää ja seurakuntayhteyttä toimituskeskustelulla. Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 Srk yhtymän toiminta avustus Menot ,55 200,00 Tulot TALOUS sis.palkat Toimintatulot Toimintakulut , ,92 Toimintajäämä , ,92 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot , ,00 Vyörytysmenot hallintotoimelta , ,23 Kate joka liittyy toiminta alueeseen , ,15

21 21 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA AIKUISTYÖ TOIMINTA AJATUS Löytää liittymäkohtia aikuisen uskonelämän tukemiseen. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Suomen ev.lut Kansanlähetyksen ja piirijohtaja Eero Ahosen kanssa yhteistyössä raamattupiiri Lipossa, keskimäärin 5 (5) osallistujaa. Lisäksi hartaustilaisuuksia seurakunnan alueella. TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Aikuistyöllä ei varsinaisesti ole omaa profiilia. Yhdessä luottamushenkilöiden ja seurakuntalaisten kanssa on syytä pyrkiä yhteistyöhön järjestöjen ja yhdistysten kanssa ja löytää aikuisella sopivia uskon elämän keskusteluavauksia. Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 Srk yhtymän toiminta avustus Menot ,80 277,54 Tulot ,92 604,28 TALOUS sis.palkat Toimintatulot ,92 610,39 Toimintakulut , ,51 Toimintajäämä , ,12 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytysmenot hallintotoimelta , ,84 Kate joka liittyy toiminta alueeseen , ,96

22 22 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA MUUT SEURAKUNTATILAISUUDET TOIMINTA AJATUS Kirkon tehtävän toteuttamiseksi järjestetään toimintaa, jossa syvennetään kristillistä tietopohjaa, kinkerit, seurakuntaillat yms. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Vuoden aikana kinkereitä 6 (6), joissa läsnä yhteensä 117 (86) osallistujaa. Aiheena erityisesti seurakuntien yhteistyö ja Yhteisvastuu keräys. Leirikeskuksessa järjestettiin kesällä 14 saunailtaa, keskimäärin 10 henkilöä/ilta. TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Kinkereihin osallistuminen palasi aiempien vuosien tasolle edellisen vuoden notkahduksen jälkeen. Kinkerit ovat hyvä paikka keskustella seurakunnan ajankohtaisista kysymyksistä ja kylän kuulumisista. Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 Srk yhtymän toiminta avustus Menot , ,18 Tulot TALOUS sis.palkat Toimintatulot 100 Toimintakulut , ,94 Toimintajäämä , ,94 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot , ,00 Vyörytysmenot hallintotoimelta , ,69 Kate joka liittyy toiminta alueeseen , ,63

23 23 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA TIEDOTUS TOIMINTA AJATUS Vastuu tiedottamisesta on kirkkoherralla. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Kirkolliset ilmoitukset viikoittain Loviisan Sanomissa ja Itäväylässä sekä verkkosivuilla. Koteihin jaettiin kevään ja syksyn ohjelma postin välityksellä. TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Tiedottaminen pyrkii siihen, että seurakunnan jäsenet saavat oikeaa tietoa toiminnasta ja taloudesta ja osallistuvat toimintaa. Tässä on parannettavaa jatkuvasti. Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 Srk yhtymän toiminta avustus Menot , ,12 Tulot TALOUS sis.palkat Toimintatulot Toimintakulut , ,16 Toimintajäämä , ,16 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytysmenot hallintotoimelta , ,91 Kate joka liittyy toiminta alueeseen , ,07

24 24 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA MUSIIKKITYÖ TOIMINTA AJATUS Päiväjumalanpalveluksessa käytetään kirkkomme messusävelmistöä ja virsikirjaa. KJ 2:5. Kirkkoherra vastaa jumalanpalveluksista ja kanttori johtaa musiikkitoimintaa. KJ 6:39. Kuorotoiminta on tärkeä seurakuntalaisen osallistumistapa kirkkomusiikin toteuttamisessa. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Tavoitteena on ollut hoitaa seurakunnan musiikkityö aiempien tavoitteiden mukaisesti ja kehittää uutta mahdollisuuksien mukaan. Uskoa kirkkokuoron jatkuvuuteen on lisännyt se, että uusia laulajia on tullut sekä sopraanoon, että alttoon. Bassossa on yhdestä kahteen laulajaa ja tenorissa yksi, jota avustan kuoroa johtaessani. Toistaiseksi balanssi sopraanojen vähäisyyden takia ei ole ollut paras mahdollinen, mutta uskon tilanteen korjautuvan. Traditionaalisen ohjelmiston lisäksi olemme ottaneet myös uudentyylisiä kappaleita käyttöömme. Yhdeksi suosituimmista lauluntekijäksemme on noussut Pekka Simojoki. Hänen sävellyksensä ovat mukaansa tempaavia ja rytmikkäitä. Jyrkimmätkin vanhojen kappaleiden kannattajat ovat lieventäneet näkökantojaan niin, että voimme esittää jo uudempaakin hengellistä musiikkia. Tavoitteemme on esittämään kuhunkin kirkolliseen juhlapäivään sopivaa ohjelmistoa. Pyrimme myös vierailemaan mahdollisuuksien rajoissa vanhainkodeissa. Uudesta musiikkitoiminnasta, nuorten lauluryhmästä, en osaa vielä sanoa mitään varmaa, koska tapaan varsinaiset osanottajakandidaatit vasta tulevalla viikolla. Etenkin tyttöjen keskuudessa on havaittavissa kiinnostusta Elämän Siivillä laulukirjan kappaleisiin. Tietenkin toivon, että saataisiin toimiva nuorten lauluryhmä aikaiseksi, mutta se on kuitenkin nuorten oma vapaa valinta, eikä heitä voi siihen pakottaa. TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Laulakaa kiitollisin mielin Jumalalle. Kol. 3:16. TA 2007 TP 2006 TP 2007 Srk yhtymän toiminta avustus Menot ,66 724,82 Tulot 0 0 TALOUS sis.palkat Toimintatulot 33,00 Toimintakulut , ,33 Toimintajäämä , ,43 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot , ,00 Vyörytysmenot hallintotoimelta , ,20 Kate joka liittyy toiminta alueeseen , ,63

25 25 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA MUU LAPSI JA NUORISOTYÖ TOIMINTA AJATUS Tähän on kirjattu lapsi ja nuorisotyön tulot jotka ovat kolehtituloja sekä Torwallin rahastosta saamat varat. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 Srk yhtymän toiminta avustus Menot Tulot , ,60 TALOUS sis.palkat Toimintatulot , ,60 Toimintakulut Toimintajäämä , ,60 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytysmenot hallintotoimelta Kate joka liittyy toiminta alueeseen , ,60

26 26 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÄIVÄKERHOTYÖ TOIMINTA AJATUS Seurakunta tukee vanhempia kristillisinä kasvattajina. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Marja Turpeinen piti päiväkerhoa Porlammilla OP:n kerhohuoneessa kevätkaudella 13 kertaa (kirjoissa 5 poikaa ja 4 tyttöä) ja syyskaudella 12 kertaa ( 2 poikaa ja 10 tyttöä). Kirkonkylässä ei ollut kerhoa. Vuonna 2007 kahdessa päiväkerhossa (kirkonkylä ja Porlammi) oli 20 lasta. Yhteensä 60 (56) lapselle lähetettiin syntymäpäivä tervehdys 1 4 vuotisjuhlan merkeissä. Diakoni Kari Martikainen aloitti syksyllä päiväkerhon pitämisen seurakuntakodilla kirkonkylässä Mannerheimin lastensuojeluliiton perhekerhon yhteydessä. TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Seurakunta huolehtii päiväkerhotoiminnan avulla alle kouluikäisten lasten kristillisestä kasvatuksesta omassa kerhotoiminnassa ja yhteistyöllä kunnalliseen päivähoitoon. Seurakuntaneuvosto päätti palata lapsityön linjaukseen kevätkaudella Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 Srk yhtymän toiminta avustus Menot , ,63 Tulot TALOUS sis.palkat Toimintatulot Toimintakulut , ,63 Toimintajäämä , ,63 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot ,00 Vyörytysmenot hallintotoimelta ,93 368,64 Kate joka liittyy toiminta alueeseen , ,27

Lapinjärven seurakuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 3/2007 Yhteinen kirkkovaltuusto 26.9.2007. Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi 019 530 720

Lapinjärven seurakuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 3/2007 Yhteinen kirkkovaltuusto 26.9.2007. Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi 019 530 720 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi 019 530 720 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 3/2007 AIKA: Keskiviikkona 26.09.2007 klo 18.30-19.58 PAIKKA: Seurakuntakoti, Lapinjärventie 24 B Kokouksessa käsiteltävät

Lisätiedot

Lapinjärven suomalainen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/2008 Seurakuntaneuvosto 30.1.2008 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720

Lapinjärven suomalainen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/2008 Seurakuntaneuvosto 30.1.2008 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720 Seurakuntaneuvosto 30.1.2008 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 1/2008 Aika: keskiviikkona 30.1.2008 klo 18.00 20.00 Paikka: Virastotalo (ent.suom.pappila), Kirkonkylä

Lisätiedot

TALOUSARVIO JA TOIMINTASUUNNITELMA. Lapinjärven seurakuntayhtymä ja hautainhoitorahasto

TALOUSARVIO JA TOIMINTASUUNNITELMA. Lapinjärven seurakuntayhtymä ja hautainhoitorahasto TALOUSARVIO JA TOIMINTASUUNNITELMA 2008 2010 Lapinjärven seurakuntayhtymä ja hautainhoitorahasto 2 TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUODELLE 2008 SEKÄ TOIMINTASUUNNITELMA VUOSILLE 2009 2010 Lähtökohta

Lisätiedot

Lapinjärven suomalainen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/2007 Seurakuntaneuvosto 7.2.2007 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720

Lapinjärven suomalainen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/2007 Seurakuntaneuvosto 7.2.2007 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 2/2007 Aika: Keskivikkona 7.2.2007 klo 18.00 19.15 Paikka: Virastotalo (ent.suom.pappila), Kirkonkylä KÄSITELTÄVÄT ASIAT 12 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Lapinjärven suomalainen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2007 Seurakuntaneuvosto 07.06.2007 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh.

Lapinjärven suomalainen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2007 Seurakuntaneuvosto 07.06.2007 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 4/2007 Aika: Torstaina 07.06.2007 klo 18.00 Paikka: Kesäkoti, Koskensuuntie 31, 07820 PORLAMMI ASIALISTA 38 KOKOUKSEN AVAUS 39

Lisätiedot

Lapinjärven seurakuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 1/2007 Yhteinen kirkkoneuvosto 6.2.2007 Lapinjärventie 24 a 07800 Lapinjärvi (019) 530 720

Lapinjärven seurakuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 1/2007 Yhteinen kirkkoneuvosto 6.2.2007 Lapinjärventie 24 a 07800 Lapinjärvi (019) 530 720 Lapinjärventie 24 a 07800 Lapinjärvi (019) 530 720 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 1/2007 Aika: Tiistaina 6.2.2007 kello 18.00 19.50 Paikka: Virastotalo, Lapinjärventie 24 A ASIALISTA 1 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

Lapinjärven seurakuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 1/2008 Yhteinen kirkkoneuvosto 12.3.2008

Lapinjärven seurakuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 1/2008 Yhteinen kirkkoneuvosto 12.3.2008 Lapinjärventie 24 a 07800 Lapinjärvi (019) 530 720 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 1/2008 Aika: Keskiviikkona 12.3.2008 kello 18.00 19.35 Paikka: Virastotalo, Lapinjärventie 24 A ASIALISTA 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Lapinjärven seurakuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 3/2007 Yhteinen kirkkoneuvosto 10.05.2007

Lapinjärven seurakuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 3/2007 Yhteinen kirkkoneuvosto 10.05.2007 Lapinjärventie 24 a 07800 Lapinjärvi (019) 530 720 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 3/2007 Aika: Torstaina 10.5.2007 kello 18.00 19.10 Paikka: Virastotalo, Lapinjärventie 24 A ASIALISTA 39 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

Lapinjärven suomalainen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/2007 Seurakuntaneuvosto 23.8.2007 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720

Lapinjärven suomalainen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/2007 Seurakuntaneuvosto 23.8.2007 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 5/2007 Aika: Torstaina 23.08.2007 klo 18.30-20.00 Paikka: Virastotalo (ent.suom.pappila), Kirkonkylä ASIALISTA 53 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

Lapinjärven suomalainen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/2007 Seurakuntaneuvosto 13.11.2007 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh.

Lapinjärven suomalainen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/2007 Seurakuntaneuvosto 13.11.2007 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 6/2007 Aika: tiistaina 13.11.2007 klo 18.00 19.55 Paikka: Virastotalo (ent.suom.pappila), Kirkonkylä ASIALISTA 67 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä osoittaa, mitä jää jäljelle tilikauden tuloksesta tuloksenjärjestelyerien jälkeen, eli tuloja on ollut enemmän kuin menoja.

Tilikauden ylijäämä osoittaa, mitä jää jäljelle tilikauden tuloksesta tuloksenjärjestelyerien jälkeen, eli tuloja on ollut enemmän kuin menoja. Tilinpäätös 2016 Tunnuslukuja: Toimintakate - 770 297 = Toimintakate ilmoittaa, paljonko käyttötalouden nettokuluista jää katettavaksi verotuloilla ja mahdollisilla rahoitustuotoilla. Tuomintatuotot (322

Lisätiedot

VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA PLANEN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN

VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA PLANEN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA PLANEN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN Hyvä kotiväki Koti ja perhe ovat lapsen tärkein kasvuympäristö ja yhteisö. Kodin ohella päivähoidon on oltava turvallinen paikka, jossa lapsesta sekä

Lisätiedot

Seurakuntaan Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto Menot 5 781 780

Seurakuntaan Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto Menot 5 781 780 Mihin verorahat käytetään? Vuosi 2011 Seurakunnan hallinto Jumalanpalvelukset ja kirkkomusiikki 190 298 Muut seurakuntatilaisuudet 63 615 Investoinnit (kurssikeskus yms.) 293 395 Hautaan siunaaminen 117

Lisätiedot

HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS

HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Seurakuntaneuvosto 22.5.2014 sivu 1 (6) HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstai 22.5.2014 klo 18.00 Paikka Hakunilan kirkon kokoustila Hakunilantie 48, Vantaa Osallistujat: Jäsenet

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.20 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Ulla Jokinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Rahan henki. Turun arkkihiippakunnan luottamushenkilöiden koulutuspäivä Henna Ahtinen Talouspäällikkö Paimion seurakunta

Rahan henki. Turun arkkihiippakunnan luottamushenkilöiden koulutuspäivä Henna Ahtinen Talouspäällikkö Paimion seurakunta Rahan henki Turun arkkihiippakunnan luottamushenkilöiden koulutuspäivä 14.11.2015 Henna Ahtinen Talouspäällikkö Paimion seurakunta Kirkon tehtävä Tunnustuksensa mukaisesti kirkko julistaa Jumalan sanaa

Lisätiedot

Espoon seurakuntayhtymä Esbo kyrkliga samfällighet. Tilastot vuodelta 2012 Statistiska uppgifter om Esbo församlingar 2012

Espoon seurakuntayhtymä Esbo kyrkliga samfällighet. Tilastot vuodelta 2012 Statistiska uppgifter om Esbo församlingar 2012 Espoon seurakuntayhtymä Esbo kyrkliga samfällighet Tilastot vuodelta 212 Statistiska uppgifter om Esbo församlingar 212 2 3 Tilastot vuodelta 212 Espoon seurakuntayhtymä Viestintäpalvelut 213 Kannen kuva

Lisätiedot

JAKOBSTAD PIETARSAARI

JAKOBSTAD PIETARSAARI Hyvää päivähoitoa jo 110 vuotta. 110 år av högklassig dagvård. JAKOBSTAD PIETARSAARI Jakobstad ordnar småbarnspedagogisk verksamhet på svenska och finska. I Jakobstad finns dessutom ett populärt och fungerande

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto klo Seurakuntakoti

Seurakuntaneuvosto klo Seurakuntakoti Seurakuntaneuvosto 12.1.2011 klo 18.30 Seurakuntakoti 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3. Pöytäkirjan allekirjoittaminen 4. Pöytäkirjan nähtävillä pitämisestä

Lisätiedot

SEURAKUNTA aarre kaupungissa

SEURAKUNTA aarre kaupungissa Kirkkovaltuusto 16.12.2014, 13, liite 1 Kirkkovaltuusto 27.01.2015, 12, liite 1 SEURAKUNTA aarre kaupungissa Outokummun evankelis-luterilaisen seurakunnan strategia vuoteen 2020 Hyväksytty kirkkovaltuustossa

Lisätiedot

Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto VII/2014 Ma klo Seurakuntakoti

Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto VII/2014 Ma klo Seurakuntakoti Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto VII/2014 Ma 1.12.2014 klo 18.00- Seurakuntakoti 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3. Pöytäkirjan allekirjoittaminen 4.

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Torstai klo 18.00 19.40 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

Paikka ja päivämäärä

Paikka ja päivämäärä NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 2/2017 1 (11) Kirkkoneuvosto KOKOUSAIKA Maanantaina 20.3.2017 klo 18.00-18.53 KOKOUSPAIKKA Seurakuntakoti, Pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka

Lisätiedot

202 HAUTAAN SIUNAAMINEN 1 Iisalmi

202 HAUTAAN SIUNAAMINEN 1 Iisalmi Iisalmen seurakunta Ta 2017 ehdotus: työalat 201 JUMALANPALVELUSELÄMÄ TOIMINTATULOT (ulkoiset) -29 PALKAT JA PALKKIOT 88635 90370 44619 91000-630 91430 91860 HENKILÖSIVUKULUT 28537 25711 12856 26254-543

Lisätiedot

Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain

Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain Kirkkovaltuuston 8.6.2010 päätöksiä 6 VUODEN 2009 TALOUSARVION MÄÄRÄRAHOJEN YLITYSOIKEUS Liite 1: Määrärahojen ylitykset tehtäväalueittain Vuoden 2009 talousarvion käyttötalousosassa oli budjetoitu toimintatuloihin

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2014. Kokousaika klo seurakuntatalo, Iso Kylätie 1, Sipoo

SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2014. Kokousaika klo seurakuntatalo, Iso Kylätie 1, Sipoo SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2014 Kokousaika klo 18.00 20.12 Kokouspaikka seurakuntatalo, Iso Kylätie 1, 04130 Sipoo Läsnä: Tuomas Alaterä Georg Bergström Raila Degerholm

Lisätiedot

Yhteisen kirkkovaltuuston kokous 2/2015 Gemensamma kyrkofullmäktiges sammanträde 2/2015

Yhteisen kirkkovaltuuston kokous 2/2015 Gemensamma kyrkofullmäktiges sammanträde 2/2015 Yhteisen kirkkovaltuuston kokous 2/2015 Gemensamma kyrkofullmäktiges sammanträde 2/2015 Aika Tid ti/tis 19.5.2015 klo/kl. 17.00 18.23 Paikka Plats Kauniaisten kirkko, Kavallintie 3 Grankulla kyrka, Kavallvägen

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto 9.3.2011 klo 18.00 Seurakuntakoti

Seurakuntaneuvosto 9.3.2011 klo 18.00 Seurakuntakoti klo 18.00 Seurakuntakoti 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3. Pöytäkirjan allekirjoittaminen 4. Pöytäkirjan nähtävillä pitämisestä päättäminen 5. Työjärjestyksen

Lisätiedot

projektipäällikkö Terhi Jormakka

projektipäällikkö Terhi Jormakka projektipäällikkö Terhi Jormakka Kirkkolain ja järjestyksen sekä kirkon vaalijärjestyksen muutosten valmistelu Piispainkokouksen lausunto Lainsäädännön kirkolliskokouskäsittelyt kevät ja syksy 2014 Lainsäädäntö

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 8 KOKOUSAIKA Tiistai kello 17.30-19.10 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Anneli Hintikka Pekka Laakkonen

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 19.55 Paikka: Seurakuntakoti Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa x Kiljunen

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkoneuvosto 1/5

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkoneuvosto 1/5 1/5 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 18.00 Paikka LÄSNÄ Virastotalo Äärelä Torsti, pj Kalmi Pekka Moisala Taina Mäki Kaija Sahla Taru Isotalo Timo MUUT Marja Laaksonen, kirkkovaltuuston pj Tarja

Lisätiedot

ARTJÄRVEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kirkkotie Artjärvi. Allekirjoitus

ARTJÄRVEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kirkkotie Artjärvi. Allekirjoitus 1 ARTJÄRVEN KAPPELINEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 27.10.2016 klo 18.00 Paikka Varsinaiset jäsenet Artjärven seurakuntakoti Anttila Ari, estynyt Jarmo Koskinen, poissa Mauri Kyöstilä Koskelainen Arja Metso

Lisätiedot

Esitetään kiinteistöjohtokunnan pöytäkirja 2/

Esitetään kiinteistöjohtokunnan pöytäkirja 2/ VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 8.5.2015 klo 15.30 Sivu 1 77 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus Yhteiseen kirkkoneuvostoon kuuluu puheenjohtajan lisäksi 11 jäsentä, ja se on päätösvaltainen, kun enemmän

Lisätiedot

4 18 Talousarvion toteutuma vuodesta 2015 ja 1.1. 6.4.2016 (liite a ja b)

4 18 Talousarvion toteutuma vuodesta 2015 ja 1.1. 6.4.2016 (liite a ja b) JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2016 1 AIKA PAIKKA Sivu / 20.4.2016 klo 18.00 alkavan iltakoulun päätyttyä. Säynätsalon seurakuntakoti, Saarnatie Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 14 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 Kirkkoneuvosto 05.08.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 13.08.2013

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 Kirkkoneuvosto 05.08.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 13.08.2013 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 18.00 20.40 Paikka Kirkko, hautausmaa ja virastotalo Läsnä Petteri Hämäläinen vt. kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.55 Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Hämäläinen Sari Kantola Pentti Karjalainen Esa Markkanen

Lisätiedot

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS lista kokous 7/2016 Seurakuntaneuvosto 22.9.2016 sivu 1 (6) REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstai 22.9.2016 klo 18.00 Paikka Rekolan Pyhän Andreaan kirkko, kerhohuone 1 Kustaantie

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassa! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto V/2015 Ma klo 18 Seurakuntakoti. Asia/esityslista

Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto V/2015 Ma klo 18 Seurakuntakoti. Asia/esityslista Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto V/2015 Ma 26.10.2015 klo 18 Seurakuntakoti Asia/esityslista 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3. Pöytäkirjan allekirjoittaminen

Lisätiedot

Kuusamon evankelis-luterilaisen seurakunnan seurakuntalaisuuskysely

Kuusamon evankelis-luterilaisen seurakunnan seurakuntalaisuuskysely Kuusamon evankelis-luterilaisen seurakunnan seurakuntalaisuuskysely Kysely on tarkoitettu kaikille seurakuntalaisille. Tavoitteena on kartoittaa vastaajien tietämystä ja ajatuksia Kuusamon ev.lut. seurakunnan

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 21.03.2016 3/2016 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 21.03.2016 1 Aika Maanantaina 21.03.2016 klo 16 16.25 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KOKOUSAIKA 29.11.2016 klo 18-19.06 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Kontturi Eeva-Liisa Hassinen

Lisätiedot

PERTUNMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 KIRKKONEUVOSTO Sivu 1/8 Markunkuja 2 19430 Pertunmaa 22.1.2015

PERTUNMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 KIRKKONEUVOSTO Sivu 1/8 Markunkuja 2 19430 Pertunmaa 22.1.2015 KIRKKONEUVOSTO Sivu 1/8 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 22.1.2015 klo 18.00 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat Paikka Seurakuntakoti, Pertunmaa Hannu Niskanen Raili Toivonen

Lisätiedot

Seurakunnan väkilukutietoja vuodelta 2012

Seurakunnan väkilukutietoja vuodelta 2012 Seurakunnan väkilukutietoja vuodelta 212 Kastetut 646 Seurakuntaan muuttaneet 5 32 Kirkkoon liittyneet 286 Lisäys yhteensä 5 964 Kuolleet 463 Seurakunnasta muuttaneet 5 455 Kirkosta eronneet 768 Vähennys

Lisätiedot

29. Kokouksen avaus Alkuvirren jälkeen puheenjohtaja avasi kokouksen klo

29. Kokouksen avaus Alkuvirren jälkeen puheenjohtaja avasi kokouksen klo - 1 - Aika Perjantai 16.9.2016 klo 17.00 Paikka Vampulan seurakuntatalo Läsnä Anne Palonen puheenjohtaja Aarne Heinonen jäsen Liisa Hosike jäsen Heikki Koivula jäsen Anni Rantala jäsen Jarmo Tuominen jäsen

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 3/2011

SEURAKUNTANEUVOSTO 3/2011 SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 3/2011 Kokousaika 1.3.2011 klo 18.00-21.32 Kokouspaikka Seurakuntatalo Läsnä: Tuomas Alaterä Georg Bergsrtöm Raila Degerholm Heidi Heikkilä

Lisätiedot

Lapinjärven seurakuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 2/2007 Yhteinen kirkkoneuvosto 29.03.2007

Lapinjärven seurakuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 2/2007 Yhteinen kirkkoneuvosto 29.03.2007 Lapinjärventie 24 a 07800 Lapinjärvi (019) 530 720 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 2/2007 Aika: Torstaina 29.3.2007 kello 18.00-20.15 Paikka: Virastotalo, Lapinjärventie 24 A Kokoontumien klo 18.00 virastotalon

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2016 1 (5) KOKOUSAIKA 23.11.2016 klo 17 19.05 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Kuosmanen Seppo kirkkoherra, puheenjohtaja Hassinen Arja Hämäläinen

Lisätiedot

FUNKTIONELLA MÄTETAL FÖR ALLMÄNNA BIDRAG SOM BEVILJAS LOKALA KULTURFÖRENINGAR

FUNKTIONELLA MÄTETAL FÖR ALLMÄNNA BIDRAG SOM BEVILJAS LOKALA KULTURFÖRENINGAR PAIKALLISILLE KULTTUURIJÄRJESTÖILLE MYÖNNETTÄVIEN YLEISAVUSTUSTEN TOIMINNALLISET MITTARIT Hyväksytty sivistyslautakunnassa 2.2. 2005 sivut: 1-4 FUNKTIONELLA MÄTETAL FÖR ALLMÄNNA BIDRAG SOM BEVILJAS LOKALA

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Pauli Hujanen Matti Loponen

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/ 49 46 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 30.08.2011 46 Kokouskutsu asialistoineen on toimitettu kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouskutsu ja Esityslista 1/2015 Sivu 1 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Kokouspäivä 12.1.

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouskutsu ja Esityslista 1/2015 Sivu 1 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Kokouspäivä 12.1. Sivu 1 Seurakuntaneuvoston kokous pidetään 12.1.2014 Lapinlahden seurakuntatalossa. Ennen kokousta klo 18-19 on uuden seurakuntaneuvoston perehdytystilaisuus, jossa kirkkoherran johdolla käsitellään seurakuntaneuvoston

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 07.04.2015 1 Aika Tiistaina 07.04.2015 klo 16.00 16.58 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

Kokkolan seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien yhteinen tavoiteohjelma Esitys seurakuntaneuvostoille Yhteiset painopistealueet

Kokkolan seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien yhteinen tavoiteohjelma Esitys seurakuntaneuvostoille Yhteiset painopistealueet Kokkolan seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien yhteinen tavoiteohjelma Esitys seurakuntaneuvostoille Yhteiset painopistealueet 14.5.2013 1 Yhtymän työkorit lähtökohtana yhteisten painopisteiden määrittelylle

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 19 Kirkkovaltuusto 29.10.2012

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 19 Kirkkovaltuusto 29.10.2012 19 17 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 17 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta

Lisätiedot

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 8/2017

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 8/2017 1 MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 8/2017 Aika ja paikka Reposaaren pappila 6.11.2017 klo 18.00-19.21 Läsnä: Poissa: Hietanen Heimo, pj Gustafsson Tarja Grönblom Kirsi

Lisätiedot

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 1/2015

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 1/2015 1 MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 1/2015 Aika ja paikka Pihlavan seurakuntatalo 27.1.2015 klo 18:00-20.05 Läsnä: Poissa: Hietanen Heimo, puheenjohtaja Gustafsson Tarja

Lisätiedot

Deltagande och inflytande Osallistuminen ja vaikuttaminen LANDSKAPSREFORMEN I ÖSTERBOTTEN MAAKUNTAUUDISTUS POHJANMAALLA

Deltagande och inflytande Osallistuminen ja vaikuttaminen LANDSKAPSREFORMEN I ÖSTERBOTTEN MAAKUNTAUUDISTUS POHJANMAALLA Deltagande och inflytande Osallistuminen ja vaikuttaminen LANDSKAPSREFORMEN I ÖSTERBOTTEN MAAKUNTAUUDISTUS POHJANMAALLA Utkast till landskapslag - Maakuntalakiluonnos Landskapets invånare och de som använder

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke 12.12.2007 klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Ulla Jokinen Johanna Koistinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassasi! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

SISÄLLYS& Vuosikertomuksen)toimitus:)Karoliina)Vidgrén) ) ) Kiitos, että johdatat minua, viet eteenpäin, näytät suunnan.

SISÄLLYS& Vuosikertomuksen)toimitus:)Karoliina)Vidgrén) ) ) Kiitos, että johdatat minua, viet eteenpäin, näytät suunnan. Vuosikertomus 2014 SISÄLLYS& KIRKKOHERRANTERVEHDYS 3 JUMALANPALVELUSELÄMÄ 4 KIRKKOHERRANVIRASTO 4 VIESTINTÄ 5 KIRKONPALVELUSKUNTA 5 KIRKKOMUSIIKKI 6 KASVATUS Lapset 6>7 Varhaisnuoretjanuoret 8 JULISTUSJAPALVELU

Lisätiedot

TOIMINTAKATE - VERKSAMHETSBIDRAG

TOIMINTAKATE - VERKSAMHETSBIDRAG Suomenkielinen opetustoimi SOV 29.8.2016 Finskspråkiga undervisningsförvaltningen TALOUSARVIO 2017 Myyntitulot - Försäljningsinkomster 2 199 312 2 005 119 2 245 265 2 245 265 2 245 265 Maksutulot - Avgiftsinkomster

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 21.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Matti Loponen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 2/2013

SEURAKUNTANEUVOSTO 2/2013 SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 2/2013 Kokousaika 6.3.2013 klo 18.00 21.23 Kokouspaikka Seurakuntatalo, Iso Kylätie 1 Läsnä: Tuomas Alaterä Georg Bergström Raila Degerholm

Lisätiedot

Jäsentietojen VUOSITILASTO 2016

Jäsentietojen VUOSITILASTO 2016 Jäsentietojen VUOSITILASTO 2016 Johdanto Jäsentietojen vuositilasto 2016 sisältää tietoja Oulun ev.-lut. seurakuntien väestömuutoksista ja muutoksiin vaikuttaneista tekijöistä viime vuodelta. Oulun ev.-lut.

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 15/2014 Kirkkoneuvosto 27.11.2014 168. KOKOUSAIKA torstaina 27. päivänä marraskuuta 2014

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 15/2014 Kirkkoneuvosto 27.11.2014 168. KOKOUSAIKA torstaina 27. päivänä marraskuuta 2014 168 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 15/2014 KOKOUSAIKA torstaina 27. päivänä marraskuuta 2014 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo/takasali JÄSENET Sari Heiskanen 189-195 Markku Huttunen Erkki Huuskonen Tuula Karppinen

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna. Anniina Iivonen Taisto Jantunen Jorma Lundström. Markku Salmisaari

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna. Anniina Iivonen Taisto Jantunen Jorma Lundström. Markku Salmisaari YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Tiistai 12.2.1.2015 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Heikki Kilpeläinen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 29 Kirkkoneuvosto 3/2015 23.04.2015

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 29 Kirkkoneuvosto 3/2015 23.04.2015 29 26 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto 23.04.2015 26 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 14/5. 2012 Vesilahti 14/5. 2012

Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 14/5. 2012 Vesilahti 14/5. 2012 Aika: 10.5.2012 klo 19.00 20.50 Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 14/5. 2012 Vesilahti 14/5. 2012 Heikki Eronen Maria Forsman Vesilahden

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto II/ klo

Seurakuntaneuvosto II/ klo Seurakuntaneuvosto II/2014 26.2.2014 klo 18.00-1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3. Pöytäkirjan allekirjoittaminen 4. Pöytäkirjan nähtävillä pitämisestä päättäminen

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kirkkoneuvosto 02/2013 8.4.2013

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kirkkoneuvosto 02/2013 8.4.2013 17 15 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 8.4.2013 15 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

TUULOKSEN SEURAKUNTA SEURAKUNTANEUVOSTO Kutsu ja esityslista 3/2015

TUULOKSEN SEURAKUNTA SEURAKUNTANEUVOSTO Kutsu ja esityslista 3/2015 TUULOKSEN SEURAKUNTA SEURAKUNTANEUVOSTO Kutsu ja kuulutus Tuuloksen seurakunnan seurakuntaneuvoston kokous pidetään Tuuloksen srk:n Seurakuntakeskuksessa, Pappilantie 15, 14820Tuulos, tiistaina 2.6.2015

Lisätiedot

Akaan seurakunnan strategia

Akaan seurakunnan strategia Akaan seurakunnan strategia 2017-2021 ARVOT Pyhä: Kunnioitamme kolmiyhteistä Jumalaa, näemme Jumalan kuvan ihmisessä Vastuullisuus: Huolehdimme lähimmäisistämme ja varjelemme luomakuntaa Oikeudenmukaisuus:

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto hyväksyy liitteen mukaisen kolehtisuunnitelman tammitoukokuulle

Seurakuntaneuvosto hyväksyy liitteen mukaisen kolehtisuunnitelman tammitoukokuulle 589/2016 122 Kolehtisuunnitelma 1/2017-5/2017 Päätösehdotus Seurakuntaneuvosto hyväksyy liitteen mukaisen kolehtisuunnitelman tammitoukokuulle 2017. Käsittely Päätös Seurakuntaneuvosto hyväksyi kolehtisuunnitelman

Lisätiedot

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 1/2015 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 17-18.35 Paikka: Virastotalon kokoushuone Läsnä: Kari Mantere, pj Matti Antila Eija Harmanen Henry Hautala Heli Kurikka Heikki Lintala Maija-Liisa

Lisätiedot

HARTOLAN SEURAKUNTA Pöytäkirja 2/2009 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Maanantai 8.6. klo 17.00, ennakkopalaveri klo 16.30

HARTOLAN SEURAKUNTA Pöytäkirja 2/2009 Kirkkovaltuusto. Kokousaika Maanantai 8.6. klo 17.00, ennakkopalaveri klo 16.30 Kokousaika Maanantai 8.6. klo 17.00, ennakkopalaveri klo 16.30 Kokouspaikka Läsnä Poissa Muut läsnäolijat Hartolan seurakuntatalo Kalevi Hanhinen Vuokko Heikkilä Matti Järvinen Vesa Järvinen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Hallintoelin Kokouspäivä Sivu 1 SEURAKUNTANEUVOSTO

Hallintoelin Kokouspäivä Sivu 1 SEURAKUNTANEUVOSTO Hallintoelin Kokouspäivä 6.4.2009 Sivu 1 Paikka ja aika Veikkolan seurakuntatalo 6.4. klo 17.30 19.50 Läsnäolevat jäsenet Posti, Timo pj Erkkilä, Pentti jäsen Haukijärvi, Eino jäsen Leinonen, Anja jäsen

Lisätiedot

K O K O U S K U T S U

K O K O U S K U T S U ASKOLAN SEURAKUNTA Askolantie 23 07500 ASKOLA K O K O U S K U T S U Kirkkovaltuuston kokous pidetään 2.6.2016 klo 18.00 seurakuntakodilla, Askolantie 23 ASIALISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

12 Kokouksen avaus Kokous avattiin alkuhartaudella. Veisattiin virsi 54 ja puheenjohtaja piti alkuhartauden Matt. 6. luvun jakeiden pohjalta.

12 Kokouksen avaus Kokous avattiin alkuhartaudella. Veisattiin virsi 54 ja puheenjohtaja piti alkuhartauden Matt. 6. luvun jakeiden pohjalta. PÖYTÄKIRJA 01.03.2017 KÄLVIÄN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS II/2017 Aika Keskiviikkona 01.03.2017 klo 18.00 Paikka Kälviän seurakuntakoti Läsnä läsnä x/poissa Jaana Hautala jäsen - Isolankila Oiva jäsen x

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KOKOUSAIKA 24.9.2014 klo 18-18.45 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja Kuivalainen Eila varapuheenjohtaja Hassinen Arja Puhakka

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari RIPPIKOULUPASSI Rippikoulupassi on sitä varten, että tutustut seurakunnan toimintaan. Siihen keräät merkinnät: 5 jumalanpalveluksesta 5

Lisätiedot

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2010 1(6) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Mettäläntie 3, takkahuone. Hellsten Aino jäsen

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2010 1(6) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Mettäläntie 3, takkahuone. Hellsten Aino jäsen ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2010 1(6) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika 10.02.2010 klo 18.00 Paikka Seurakuntakeskus, Mettäläntie 3, takkahuone Läsnä jäsenet Puhakka Osmo kirkkoherra Anttila Maire jäsen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O

A S I A L U E T T E L O IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (7) A S I A L U E T T E L O 32. Kokouksen avaus 33. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 34. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 35. Ääntenlaskijoiden valinta 36.

Lisätiedot

VARTIOKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/

VARTIOKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ SEURAKUNTANEUVOSTO 7.9.2011 1/5 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikkona 7.9.2011. klo 18 Paikka: Matteuksenkirkko, Olavus-sali Osallistujat: Poissa: Jukka Pakarinen, puheenjoht. Max Isaksson Eija

Lisätiedot

VARPAISJÄRVEN SEURAKUNNAN TALOUSARVIO JA TOIMINTASUUNNITELMA 2018 SEKÄ TALOUS- JA TOIMINTASUUNNITELMA JOHDANTO. Toiminnan yleistavoite

VARPAISJÄRVEN SEURAKUNNAN TALOUSARVIO JA TOIMINTASUUNNITELMA 2018 SEKÄ TALOUS- JA TOIMINTASUUNNITELMA JOHDANTO. Toiminnan yleistavoite VARPAISJÄRVEN SEURAKUNNAN TALOUSARVIO JA TOIMINTASUUNNITELMA 2018 SEKÄ TALOUS- JA TOIMINTASUUNNITELMA 2019 2020 JOHDANTO Toiminnan yleistavoite Varpaisjärven seurakunta pyrkii huolehtimaan, että Jumalan

Lisätiedot

Protokoll för Drumsö Paddlarklubb r.f:s vårmöte 2014 Drumsö Paddlarklubb r.y:n kevätkokouksen 2014 pöytäkirja

Protokoll för Drumsö Paddlarklubb r.f:s vårmöte 2014 Drumsö Paddlarklubb r.y:n kevätkokouksen 2014 pöytäkirja Protokoll för Drumsö Paddlarklubb r.f:s vårmöte 2014 Drumsö Paddlarklubb r.y:n kevätkokouksen 2014 pöytäkirja Mötet ägde rum i klubbhuset den 3.4.2014 Kokous pidettiin kerhon tiloissa 3.4.2014 1 Öppnandet

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Tark: Seurakuntaneuvosto. Aika: Keskiviikkona klo 18, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Tark: Seurakuntaneuvosto. Aika: Keskiviikkona klo 18, kahvit klo 17.30 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikkona 20.1.2016 klo 18, kahvit klo 17.30 Paikka: Papinholman seurakuntakoti, Käräjäkallionkatu 4 Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja jäsen Andersson,

Lisätiedot

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄN TOIMINTASTRATEGIA VUOTEEN 2020

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄN TOIMINTASTRATEGIA VUOTEEN 2020 Sivu 1 / 6 VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄN TOIMINTASTRATEGIA VUOTEEN 2020 1 JOHDANTO Liite 2/34 Yht. kv. 29.9.2015 Vaasan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto on päättänyt käynnistää suunnittelutyön strategiasuunnitelman

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9 / (9) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9 / (9) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9 /2014 1 (9) KOKOUSAIKA 10.12.2014 klo 17.30 18.30 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KULTTUURIPALVELUT TOIMINNALLISET MITTARIT KULTURTJÄNSTER FUNKTIONELLA MÄTETAL

KULTTUURIPALVELUT TOIMINNALLISET MITTARIT KULTURTJÄNSTER FUNKTIONELLA MÄTETAL KULTTUURIPALVELUT TOIMINNALLISET MITTARIT KULTURTJÄNSTER FUNKTIONELLA MÄTETAL AVUSTUKSET PAIKALLISILLE KULTTUURIJÄRJESTÖILLE BIDRAG TILL LOKALA KULTURFÖRENINGAR Haku vuodelle Ansökan för år PAIKALLISILLE

Lisätiedot

Talousarvio: Seurakuntaneuvostoon kuuluu kymmenen jäsentä puheenjohtajan lisäksi ja sihteeri.

Talousarvio: Seurakuntaneuvostoon kuuluu kymmenen jäsentä puheenjohtajan lisäksi ja sihteeri. 206 KÄLVIÄN SEURAKUNTA TOIMINTASUUNNITELMA 2016 026101 SEURAKUNTANEUVOSTO Johtaa kirkkolainsäädännön mukaisesti seurakunnan toimintaa, edistää hengellistä elämää ja toimia seurakunnan perustehtävän toteuttamiseksi

Lisätiedot

Mot starkare tvåspråkighet i stadens service Kohti vahvempaa kaksikielisyyttä kaupungin palveluissa

Mot starkare tvåspråkighet i stadens service Kohti vahvempaa kaksikielisyyttä kaupungin palveluissa Mot starkare tvåspråkighet i stadens service Kohti vahvempaa kaksikielisyyttä kaupungin palveluissa SKILLNADEN II Samverkan som strategi MUUTOS II Strategiana yhteistyö 24.11.2015 Tua Heimonen Specialplanerare,

Lisätiedot

KAUNIAISTEN SUOMALAINEN PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 SEURAKUNTA SEURAKUNTANEUVOSTO 5.5.2015

KAUNIAISTEN SUOMALAINEN PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 SEURAKUNTA SEURAKUNTANEUVOSTO 5.5.2015 KAUNIAISTEN SUOMALAINEN PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 NEUVOSTO 5.5.2015 NEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai 5.5.2015 klo 17.00 18.50 Paikka Läsnä Kauniaisten kirkko, yläsali Ala-Reinikka Tapani Helistekangas Laura Huoponen

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 21.1.2015 klo 17-18.20 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

Nastolan seurakunta Kirkkoneuvosto Pöytäkirja 3/2009

Nastolan seurakunta Kirkkoneuvosto Pöytäkirja 3/2009 Aika: 19.3.2009 klo 18.00 Paikka: Seurakuntatalo, neuvotteluhuone Puheenjohtaja Matti Piispanen paikalla Varapuheenjohtaja Niemi Harri paikalla, poistu 51 käsittelyn aikana Jäsen Kulonen Esko paikalla

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 13 KOKOUSAIKA Tiistai 08.03.2010 kello 17.30 19.10 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Saara Kettunen,

Lisätiedot

Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto IV/2016 Asia/esityslista Ti klo 18 Paikka: Kälviän seurakuntakoti Läsnä x/poissa -

Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto IV/2016 Asia/esityslista Ti klo 18 Paikka: Kälviän seurakuntakoti Läsnä x/poissa - Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto IV/2016 Asia/esityslista Ti 3.5.2016 klo 18 Paikka: Kälviän seurakuntakoti Läsnä x/poissa - Hautala Jaana jäsen - Isolankila Oiva jäsen x Kivistö Irja jäsen x Luoto

Lisätiedot

Seurakuntatalo klo

Seurakuntatalo klo N:o 1/2015 Sivu 1 Seurakuntatalo 28.1.2015 klo 18-19.58 Saapuvilla olleet Jäsenet Hintsala Kirsti Ikäläinen Kirsi Laukkanen Esko Laukkanen Hanna-Maria Laukkanen Jari Leskinen Antero, poissa, varajäsen

Lisätiedot