Lapinjärven seurakuntayhtymä Toimintakertomus Tilinpäätös 2007

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lapinjärven seurakuntayhtymä Toimintakertomus Tilinpäätös 2007"

Transkriptio

1 Lapinjärven seurakuntayhtymä Toimintakertomus Tilinpäätös 2007

2 2 TOIMINTAKERTOMUS 1. YLEISKATSAUS 1. 1 YLEISKATSAUS Vuosi 2007 oli vuonna 2006 valitun kirkkovaltuuston ensimmäinen valtuustovuosi. Tehtävänsä toteuttamisessa seurakunta huolehtii jumalanpalvelusten toimittamisesta ja kasuaalitoimituksista, kristillisestä kasvatuksesta ja opetuksesta, sielunhoidosta, diakoniasta ja lähetystyöstä sekä muista kristilliseen sanoman perustuvista julistus ja palvelutehtävistä. Näiden perustehtävien lisäksi seurakunta hoitaa jäsentensä väestörekisteriä ja huolehtii hautaustoimesta. Seurakuntatyön kehityksen olennaisemmat muutokset ja tapahtumat Suomalainen seurakuntaneuvosto kokoontui 6 kertaa ja ruotsalainen seurakuntaneuvosto 6 kertaa. Seurakuntaneuvostojen omat toimintakertomukset ovat mukana yhtymän toimintakertomuksessa. Yhteinen seurakunnallinen toiminta Yhteiset kaksikieliset jumalanpalvelukset ja hartaudet 4.4. Kaksikielinen lasten hartaus (perhekerho + päiväkoti) kirkossa 4.4. Yhteiset pääsiäishartaudet laitoksissa: MDA koti, Helmikoti ja Martta koti 5.4. Yhteiset pääsiäishartaudet laitoksissa: palvelutalo ja Honkahovi, kulta ajankoti Kaksikielinen kaatuneitten muistopäivän jumalanpalvelus kappelissa, Kaksikielinen iltamessu kirkossa Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus kirkossa Yhteiset jouluhartaudet: Helmikoti ja Martta koti, kulta ajan kodissa Yhteiset jouluhartaudet: palvelutalolla, Honkahovissa ja Korsmalmin hoitokoti Muut yhteiset tilaisuudet Kukkien lasku sankarihaudoilla kaatuneitten muistopäivänä ja itsenäisyyspäivänä. Seurakuntien työntekijät ovat pitäneet kaksikielisiä hartauksia Honkahovissa, palvelutalolla, kulta ajan kodissa, MDA kodissa ja terveyskeskuksen vuodeosastoilla.

3 3 1.2 YLEISKATSAUS, TALOUSPÄÄLLIKKÖ Lapinjärven seurakuntayhtymän taloudellinen tilanne Talouden tarkastelu Seurakunnan talous on parantunut verrattuna edelliseen vuoteen. Vuoden 2007 tulos on positiivinen, ylijäämä on ,16 (2006 ylijäämä ,67 ). Toimintatuotot, verotulot sekä sijoitusten tuotot ovat kattaneet toiminnan rahoittamisen. Vuosikate on positiivinen ja sen suuruus on ,37, vuonna 2006 vuosikate oli ,15 plussalla. Tämän jälkeen seurakuntayhtymällä on ei enää ole vanhoja alijäämiä katettavaksi. Verotulot olivat budjetoitua suuremmat. Verotulot Tilinpäätös Tilinpäätös Tilinpäätös Talousarvio Kirkollisvero Yhteisövero Yhteensä Kirkollisvero nousi vuoteen 2006 verrattuna + 9 %. Yhteisöveron osuus nousi edellisvuoteen verrattuna 13,8 %. Talousarvioon verrattuna verotuloja kertyi 4,1 % enemmän kuin oli budjetoitu. Kirkollisveron prosentti oli 1,85 %. Vertaus vuoden 2006 tilinpäätökseen osoittaa, että toimintatuotot kasvoivat 1 % vuonna Toimintakulut kasvoivat 3,4 % vuonna Vuoden 2006 tilinpäätökseen verrattuna henkilöstömenot kasvoivat 2,2 %, palveluiden ostot kasvoivat 11,9 % sekä annetut avustukset laskivat 26,2 %.

4 4 2. HALLINTO Lapinjärven seurakuntayhtymä koostuu kahdesta seurakunnasta, Lapinjärven ruotsalaisesta seurakunnasta (Lappträsks svenska församling) ja Lapinjärven suomalaisesta seurakunnasta. 2.1 Hallintoelinten kokoonpano ja toiminta Yhteinen kirkkovaltuusto Yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajana on toiminut Teuvo Peltonen ja varapuheenjohtajana Harry Andersson. Varsinaiset jäsenet: Harry Andersson, Benita Busk, Leila Hasu, Virpi Hirvola, Lars Erik Illman, Maj Len Jaatinen, Ulla Maija Kuula, Sirkka Lempiö, Kalevi Nykänen, Teuvo Peltonen, Kerstin Perttilä, Pekka Puranen, Rauno Rantala, Heikki Räikkönen, Anne Rönkkö, Esko Röytiö, Airi Tuuri, Inga Lill Tähtinen, Gun Vivan Wallén, Aino Villikka ja Merja Viksten. Muut osallistujat: Matti Perälä, kirkkoherra, yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Christer Åberg, kirkkoherra Karl Erik Stenvall, yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Gitte Backman, talouspäällikkö Lena Weckman, sihteeri, tulkki alkaen Kirkkovaltuusto kokoontui 4 kertaa vuoden aikana. Käsiteltyjä pykäliä 61. Ei aloitteita vuoden aikana. Selostus yhteisen kirkkovaltuuston tärkeimpien päätösten täytäntöönpanosta Kirkkovaltuuston vuosittaisten päätösten, kuten tuloveroasteen, toiminta ja taloussuunnitelman, talousarvion ja toimintakertomuksen lisäksi yhteinen kirkkovaltuusto päätti mm. seuraavaa: Tammikuussa valittiin suhteellisten vaalien vaalilautakunta. Tammikuussa valittiin kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi Teuvo Peltonen toimikaudelle sekä varapuheenjohtajaksi Harry Andersson toimikaudelle Tammikuussa valittiin yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi Karl Erik Stenvall vuosiksi sekä yhteisen kirkkoneuvoston jäsenet. Toukokuussa hyväksyttiin vuoden 2006 toimintakertomus ja tilinpäätös. Toukokuussa hyväksyttiin Lapinjärven Leipomon ostotarjous kahdesta maa alueesta. Päätös alistetaan kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Syyskuussa kirkollisveroprosentiksi vahvistettiin 1,85 %. Syyskuussa valittiin tilintarkastajiksi vuosille Rainer Lindström/Tilimax ja Åke Nybondas. Joulukuussa hyväksyttiin vuoden 2008 talousarvio sekä vuosien 2009 ja 2010 toiminta ja taloussuunnitelma koskien Lapinjärven seurakuntayhtymää sekä hautainhoitorahastoa. Joulukuussa hyväksyttiin Erja ja Rauno Klingbergin ostotarjous maa alueesta. Päätös alistetaan kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Joulukuussa päätettiin hakea hautausmaa sekä rakennusavustusta kirkkohallituksesta.

5 Tilintarkastus Seurakunnan hallinnon ja talouden tilintarkastajina ovat toimineet Rainer Lindström, HTM ja Åke Nybondas Yhteinen kirkkoneuvosto Yhteisen kirkkoneuvoston kuuluu yleisesti johtaa seurakuntayhtymän hallintoa sekä seurakuntayhtymän talouden ja omaisuuden hoitoa. Kirkkoneuvostolla on valtuuston vahvistama ohjesääntö. Kirkkoneuvostoon kuuluu puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi 7 jäsentä. Kirkkoneuvoston kokoonpano: Vakituinen jäsen Matti Perälä, kirkkoherra Karl Erik Stenvall varapuheenjohtaja Benita Busk Lenita Henriksson Lars Erik Illman Pirjo Löfqvist Pekka Puranen Arja Sirén Aino Villikka Varaedustaja Pekka Puranen Gun Vivan Wallén Inga Lill Tähtinen Kim Svenskberg Raija Räikkönen Kalevi Nykänen Leila Hasu Esko Röytiö Muut osanottajat: Christer Åberg, kirkkoherra Gitte Backman, talouspäällikkö Lena Weckman, seurakuntasihteeri alkaen Kertomusvuoden aikana kirkkoneuvosto on kokoontunut viisi kertaa. Käsiteltyjä pykäliä 106.

6 6 3 LAPINJÄRVEN SEURAKUNTAYHTYMÄN HENKILÖSTÖ 3.1 LUKUMÄÄRÄ Lapinjärven seurakuntayhtymän palveluksessa oli vuodenvaihteessa työntekijää, joista 1 on kokoaikainen ja 3 osa aikaista. Lapinjärven suomalaisessa seurakunnassa on 3 kokoaikaista työntekijää. Lapinjärven ruotsalaisessa seurakunnassa on 2 kokoaikaista työntekijää ja 1 osa aikainen. Työntekijöistä 50 % oli naisia ja 50 % miehiä. 3.2 VAKITUISTEN TYÖNTEKIJÖIDEN PALVELUVUODET Palveluvuosien yhteenlaskettu lukumäärä on 89, keskimääräinen palveluaika on täten 9,9 vuotta. Palveluaika, vakituiset työntekijät alle 5 vuotta 5 9 vuotta vuotta vuotta vuotta vuotta 3.3 HENKILÖKUNNAN IKÄ JA SUKUPUOLI Henkilökunta on miespainotteinen ja keski ikäinen. Vakituisten työntekijöiden keski ikä on 51,2 vuotta. Miesten keski ikä on 55,8 vuotta ja naisten 46,6 vuotta. Ikäjakautuma, vakituiset työntekijät alle 20 vuotta vuotta vuotta vuotta vuotta över 60 vuotta

7 7 4 VÄKILUKU Tilastot vuoden 2007 aikana tapahtuneista väestönmuutoksista (suluissa edellisen vuoden tiedot). Suom. srk Ruots. srk Läsnäoleva väestö (1646) 995 (1009) Kastetut 12 (9) 11 (12) Kuolleet 19 (25) 16 (14) Srk:an muuttaneet 116 (107) 25 (18) Srk:sta muuttaneet 119 (102) 21 (29) Kirkkoon liittyneet 4 (2) ( ) Kirkosta eronneet 12 (7) 1 (1) Läsnäolevaan väestöön siirretyt ( ) 1 ( ) Poissaolevaan väestöön siirretyt ( ) 1 ( ) Läsnäoleva väestö (1630) 993 (995) Poissaoleva väestö (52) 98 (100) Solmitut avioliitot 8 (11) 5 (5) Avioerot 6 (1) 1 ( ) Seurakunnan väkiluku Lapinjärven suomalaisen seurakunnan väkiluku oli henkilöä. 51 henkilöä kuului poissaolevaan väestöön. Läsnäolevan väestön lukumäärä oli 1612 henkilöä. Edelliseen vuoteen verrattuna vähennys oli 18 henkilöä läsnäolevasta väestöstä. Poissaolevan väestön lukumäärä väheni 1 henkilöllä. Seurakuntaan liittyi 4 henkilöä ja 12 henkilöä erosi kirkosta. Lapinjärven ruotsalaisen seurakunnan väkiluku oli henkilöä. 98 henkilöä kuului poissaolevaan väestöön. Läsnäolevan väestön lukumäärä oli 993 henkilöä. Edelliseen vuoteen verrattuna vähennys oli 2 henkilöä läsnäolevasta väestöstä. Poissaolevan väestön lukumäärä väheni 2 henkilöllä. Kirkosta erosi 1 henkilö. Lapinjärven seurakuntayhtymän kokonaisväkiluku oli 2754 henkilöä. 149 henkilöä kuului poissaolevaan väestöön. Yhtymän läsnäolevan väestön lukumäärä oli 2605 henkilöä Läsnäolevasta väestöstä 61,88 % (60,38 %) kuuluu suomalaiseen seurakuntaan ja 38,12 % (39,62 %) ruotsalaiseen seurakuntaan (suluissa prosentit joissa mukana poissaoleva väestö)

8 8 5 TALOUSARVION TOTEUTUMA 5.1 KÄYTTÖTALOUDEN TOTEUTUMA YLEISHALLINTO 102 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO TOIMINTA AJATUS Yhteinen kirkkovaltuusto on Lapinjärven seurakuntayhtymän ylin hallintoelin. Valtuusto vastaa toiminnan ja talouden pääpiirteistä. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Kertomusvuoden aikana kirkkovaltuusto kokoontui neljä kertaa ja käsitteli muun muassa seuraavia asioita: Toukokuussa hyväksyttiin vuoden 2006 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin vastuuvapaus tilivelvollisille. Syyskuussa päätettiin säilyttää kirkollisveroprosentti 1,85 %. Joulukuussa hyväksyttiin vuoden 2008 talousarvio sekä toiminta ja taloussuunnitelma vuosilla 2009 ja TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi talousarvion käsittelyssä joulukuussa ettei kokouspalkkiota makseta. Kokouspalkkion suuruus on ollut 10,09. Puheenjohtajan ja sihteerin kokouspalkkio on ollut 15,14. Ainoastaan matkakorvaukset maksettiin. TA 2007 TP 2006 TP 2007 Tunnusluku /kokous (sis kaikki kulut) /jäsen/kokous (sis kaikki kulut) TALOUS Toimintatuotot , , , ,70 Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot , ,44 Kate joka liittyy Toiminta alueeseen , ,14 Vyörytystulot hallintotoimelle , ,14

9 9 104 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO TOIMINTA AJATUS Yhteisen kirkkoneuvoston tehtävänä on johtaa seurakuntayhtymän toimintaa. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Kertomusvuoden aikana yhteinen kirkkoneuvosto kokoontui viisi kertaa. Kokouksissa käsiteltiin muun muassa seuraavia asioita: Marraskuussa uusittiin kiinteistönhoitosopimus kiinteistöpalvelu Svenskbergin kanssa pienin muutoksin sekä hintojen tarkistusta. Hinta on 20,60 /h + alv 22%. Marraskuussa uusittiin myös urakointisopimus haudankaivuusta Kiinteistöpalvelu Svenskbergin kanssa pienin muutoksin sekä hintojen tarkistuksin. TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi talousarvion käsittelyssä joulukuussa ettei kokouspalkkiota makseta. Kokouspalkkion suuruus on ollut 10,09. Puheenjohtajan ja sihteerin kokouspalkkio on ollut 15,14. Ainoastaan matkakorvaukset maksettiin. TA 2006 TP 2005 TP 2006 Tunnusluku /kokous (sis. kaikki kulut) / jäsen/kokous (sis. kaikki kulut) TALOUS Toimintatuotot Toimintakulut , ,05 Toimintajäämä , ,05 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot ,00 522,00 Kate joka liittyy toiminta alueeseen , ,05 Vyörytystulot hallintotoimelle , ,05

10 10 TALOUS JA HENKILÖSTÖHALLINTO 103 TILINTARKASTUS JA VALVONTA TOIMINTA AJATUS Tilintarkastuksen tarkoituksena on kirkkovaltuuston pyynnöstä tarkistaa seurakuntien hallinnon ja talouden laillisuus ja tarkoituksenmukaisuus. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Kirkkovaltuuston hyväksymät tilintarkastajat ovat tarkistaneet seurakuntien hallinnon ja talouden ennalta tehdyn suunnitelman mukaan. Tilintarkastus oli TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Varat käytetään tilintarkastuksen kustannuksiin. Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 TALOUS Toimintatulot Toimintakulut , ,41 Toimintajäämä , ,41 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Kate joka liittyy Toiminta alueeseen , ,41 Vyörytystulot hallintotoimelle , ,41

11 TALOUSHALLINTO TOIMINTA AJATUS Osaavan palvelun antaminen seurakuntayhtymälle ja seurakunnille koskien henkilökuntaa, hallintoa, taloutta, kiinteistöjä ja hautaustointa. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Taloustoimisto johtaa taloudenpitoa ja valvoo talousarviossa määrättyjen varojen käyttöä. Taloustoimiston vastuualueeseen kuuluu muun muassa virka ja työehtosopimusten soveltaminen ja muut henkilöstökysymykset, kuten myös palkka asiamiestehtävät. Tehtäviin kuuluu lisäksi taloussuunnittelu, taloushallinnon ja hautatoimen hoito, seurakuntien tulojen tilittäminen, maksujen hoito, laskutus, palkanmaksu ja tietohallinto. Tehtäviin kuuluu myös kiinteistöhallinnon johto sekä vastuu kiinteistöjen hoidosta ja huollosta. Osa talouspäällikön palkasta on siirretty hautainhoitorahastoon. Tämän takia vähän säästö toimintakuluissa. TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Seurakunta on hengellinen yhteisö ja tämä merkitsee että toiminnan suunnittelu ensisijaisesti suunnitellaan taloussuunnittelun ohella. Tavoitteena on myös, että toiminnan ja talouden suunnittelu voi luoda hyvät edellytykset sekä seurakuntien työntekijöille että luottamushenkilöille, jotta he voivat perehtyä seurakuntien toimintaan ja päättää siitä taloudellisiin perusteluihin nojautuen. Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 TALOUS Toimintatulot Toimintakulut , ,64 Toimintajäämä , ,34 Poistot ja arvonalentumiset ,50 447,50 Sisäiset erät 38 72,00 62,00 Sisäiset vuokramenot ,00 842,00 Kate joka liittyy Toiminta alueeseen , ,84 Vyörytystulot hallintotoimelle , ,84

12 TYÖHYVINVOINTI TOIMINTA AJATUS Järjestää työntekijöille virkistystä ja näin huolehtia työssä viihtymisestä ja jaksamisesta SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Seurakuntayhtymä on maksanut päivittäisen kahvin henkilökunnalle. Toukokuussa oli vaellusretki Lapinjärven ympäri sekä joulukuussa joululounas seurakuntakodissa. TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Seurakuntayhtymä maksaa päivittäisen kahvin sekä järjestää retken sekä joululounaan henkilökunnalle työntekijäkokous virkistysretki Lapinjärven ympäri työntekijäkokous työntekijäkokous jouluruoka seurakuntakodissa Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 TALOUS Toimintatulot Toimintakulut ,12 301,44 Toimintajäämä ,12 301,44 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot , ,27 Kate joka liittyy Toiminta alueeseen , ,71 Vyörytysmenot hallintotoimelle , ,71

13 13 KIRKONKIRJOJEN PITO 107 KIRKONKIRJOJEN PITO TOIMINTA AJATUS Seurakunnan kirkkoherranvirasto ylläpitää jäsenrekisteriä. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Seurakuntasihteerin virka on osa aikainen 80 % (työtunnit viikossa 29 h). Tulot virkatodistuksista oli 1027 vuonna 2007 (946 vuonna 2006). Maksullisia virkatodistuksia kirjoitettiin vuonna 2007 noin 306 kpl (vuonna 2006 noin 280 kpl). Tulot sukuselvityksistä oli pienempi vuonna 2007 (276 ) kuin vuonna 2006 (435 ) TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Seurakuntien kirkkoherranvirasto laatii virkatodistuksia ja tekee sukututkimuksia sekä virallisiin tarkoituksiin että yksityisille henkilöille. Virastolla on Väestösuoran avulla suora yhteys väestörekisterikeskukseen. Virastosta lähetetään koneellisesti tiedot väestötietojärjestelmään koskien kasteita, avioliittoja, rippikoulua sekä seurakuntaan liittymisistä ja eroamisista. Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 TALOUS Toimintatulot , ,45 Toimintakulut , ,63 Toimintajäämä , ,18 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot , ,00 Kate joka liittyy Toiminta alueeseen , ,18

14 14 KIRKKOHERRANVIRASTO 108 KIRKKOHERRANVIRASTO TOIMINTA AJATUS Kirkkoherranvirasto pyrkii antamaan asianmukaista palvelua seurakuntalaisille heidän eri asioissaan. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Arkistonhoito, pöytäkirjojen arkistointi. TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 TALOUS Toimintatulot Toimintakulut , ,66 Toimintajäämä , ,66 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Kate joka liittyy Toiminta alueeseen , ,66 Vyörytystulot hallintotoimelle , ,66

15 15 MUU YLEISHALLINTO 110 MUU YLEISHALLINTO TOIMINTA AJATUS SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Kaikki ne asiat joilla ei ole pääryhmää tai joita ei voida kirjata jonkun muun pääryhmän alle yleishallinnossa kuuluvat muuhun yleishallintoon. Tunnusluku TA2007 TP 2006 TP 2007 TALOUS Toimintatulot , ,26 Toimintakulut , ,56 Toimintajäämä , ,30 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Kate joka liittyy Toiminta alueeseen , ,30 Vyörytystulot hallintotoimelle , ,30

16 16 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA LYHYT SELVITYS TOIMINTA AJATUKSESTA Yhtymän toimintamääräraha vuodelle 2007 suomalaiselle seurakunnalle oli Seurakunta huolehtii jumalanpalvelusten pitämisestä, kasteen ja ehtoollisen toimittamisesta sekä muista kirkollisista toimituksista, kristillisestä kasvatuksesta ja opetuksesta, sielunhoidosta, diakoniasta ja lähetystyöstä sekä kristilliseen sanomaan perustuvista julistus ja palvelutehtävistä. (KL 4:1) SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA TOIMINNAN Seurakunta on pyrkinyt toimimaan kansankirkon periaatteella. Kulunutta vuotta luonnehtii siirtymä vakiintuneeseen seurakuntatyöhön. Jumalanpalvelukset pidettiin alkutalven ajan kappelissa. Loppiaisena otettiin kappeliin vastaan Alli Simanderin käsinkudotusta pellavasta valmistama kuultokudos, joka sijoitettiin kappelin etuosan ikkunaan. Ilonaiheisiin kuuluivat mm. onnistunut leirikesä. Työalojen johtokuntien työtä käynnistettiin myös kasvatuksen ja jumalanpalveluksen ja musiikin osalta. Diakonia ja lähetys ovat perinteisestikin toimineet aktiivisesti.

17 SEURAKUNTANEUVOSTO, SUOMALAINEN SEURAKUNTA TOIMINTA AJATUS Seurakuntaneuvosto valvoo seurakunnan toimintaa ja myötävaikuttaa seurakunnan toimintamuotojen suunnittelussa. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Seurakuntaneuvosto kokoontui 6 (7) kertaa vuoden aikana ja käsiteltyjä pykäliä oli 82 (66). Seurakuntaneuvoston varapuheenjohtajana toimi Sirkka Lempiö. Tammikuun kokouksessaan SN asetti 4 työalajohtokuntaa. Kesäkuun kokous pidettiin rippikoululeirillä. Kokouksessa hyväksyttiin mm. ilmanvaihdon kunnostustyö toteutettavaksi suomalaisen seurakunnan varoin. TA 2007 TP 2006 TP 2007 Tunnusluku /kokous / jäsen/kokous TALOUS Toimintatulot Toimintakulut , ,92 Toimintajäämä , ,92 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot ,00 521,00 Kate joka liittyy Toiminta alueeseen , ,92 Vyörytystulot hallintotoimelle , ,92

18 18 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA JUMALANPALVELUSELÄMÄ TOIMINTA AJATUS Jumalanpalvelus on kaikille avoin kokoontuminen Jumalan Sanan ääreen. KJ 2:1. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Päiväjumalanpalveluksia oli 61( vuonna 2006 yhteensä 62), joissa käyntejä yhteensä 2104 (2627) eli keskimäärin 34 (42) /jumalanpalvelus. Ehtoollisen vietto oli päiväjumalanpalveluksissa 38 (33) kertaa, käyntejä 846 (919) eli keskimäärin 22 (28). Jumalanpalveluksiin osallistumisessa oli vähenemistä vuoteen 2006 verrattuna. Kymmenvuotiskaudella vuoden yksittäisistä jumalanpalveluksista saatiin 2 ykköspaikkaa: pääsiäispäivä ja jouluaatto mutta kokonaisuutena jäätiin häntäpäähän. Tässä on selkeä parannuksen paikka. Keskustelua herätti yhteisen kirkkoneuvoston päätös talvikauden jumalanpalvelusten siirtämisestä kappeliin. Tämä tuskin kuitenkaan selittää koko vuoden kävijämäärän laskua.. TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Päiväjumalanpalvelus toimitetaan kirkkomme järjestyksen mukaan. Tavoitteena oli jakaa vastuuvuoroja seurakunnan jäsenille, jotta he voivat tuoda jumalanpalvelukseen esim. omia rukousaiheita. Tässä tavoitteessa on parantamisen varaa. Millainen voisi olla lapinjärveläinen jumalanpalvelus niin, että seurakuntalaiset tuntisivat sen omakseen? Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 Srk yhtymän toiminta avustus Menot , ,58 Tulot TALOUS sis.palkat Toimintatulot Toimintakulut , ,89 Toimintajäämä , ,89 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot , ,00 Vyörytysmenot hallintotoimelta , ,90 Kate joka liittyy toiminta alueeseen , ,79

19 19 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA HAUTAAN SIUNAAMINEN TOIMINTA AJATUS Pappi toimittaa hautaan siunaamisen kirkkokäsikirjan mukaisesti ja siten kuin vainajan omaisten kanssa sovitaan. KJ 2:22. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Hautaan siunaamisia 23 (28), joissa läsnä 991 (993) henkilöä eli keskimäärin 42 (35)/ hautaan siunaaminen. TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Hautaan siunaamisen tavoite on siunaamisen lisäksi omaisten sielunhoito ja hengellinen ohjaus toimituskeskustelussa. Tavoite toteutuu hyvin. Lapinjärvellä on selkeästi kirkollinen hautajaisperinne. Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 Srk yhtymän toiminta avustus Menot 0 56,16 187,63 Tulot TALOUS sis.palkat Toimintatulot Toimintakulut , ,51 Toimintajäämä , ,51 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytysmenot hallintotoimelta , ,58 Kate joka liittyy toiminta alueeseen , ,09

20 20 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA MUUT KIRKOLLISET TOIMITUKSET TOIMINTA AJATUS Seurakunnan jäsenet kastattavat lapsensa ja solmivat avioliiton kirkkomme uskon mukaisesti. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Kasteita oli 12 (9). Kirkossa kastetoimituksia oli 4 ( 2). Avioliittoon vihkimisiä oli kirkossa yhteensä 5 (5), joissa läsnä 257 (285) eli keskimäärin 51 (57) henkilöä. Yhteensä avioliittoja solmittiin 8 (11). Avioeroja oli 6 (1). TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Kirkollisissa toimituksissa pyritään arvostamaan seurakuntalaisten toivomuksia ja hoitamaan hengellistä elämää ja seurakuntayhteyttä toimituskeskustelulla. Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 Srk yhtymän toiminta avustus Menot ,55 200,00 Tulot TALOUS sis.palkat Toimintatulot Toimintakulut , ,92 Toimintajäämä , ,92 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot , ,00 Vyörytysmenot hallintotoimelta , ,23 Kate joka liittyy toiminta alueeseen , ,15

21 21 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA AIKUISTYÖ TOIMINTA AJATUS Löytää liittymäkohtia aikuisen uskonelämän tukemiseen. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Suomen ev.lut Kansanlähetyksen ja piirijohtaja Eero Ahosen kanssa yhteistyössä raamattupiiri Lipossa, keskimäärin 5 (5) osallistujaa. Lisäksi hartaustilaisuuksia seurakunnan alueella. TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Aikuistyöllä ei varsinaisesti ole omaa profiilia. Yhdessä luottamushenkilöiden ja seurakuntalaisten kanssa on syytä pyrkiä yhteistyöhön järjestöjen ja yhdistysten kanssa ja löytää aikuisella sopivia uskon elämän keskusteluavauksia. Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 Srk yhtymän toiminta avustus Menot ,80 277,54 Tulot ,92 604,28 TALOUS sis.palkat Toimintatulot ,92 610,39 Toimintakulut , ,51 Toimintajäämä , ,12 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytysmenot hallintotoimelta , ,84 Kate joka liittyy toiminta alueeseen , ,96

22 22 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA MUUT SEURAKUNTATILAISUUDET TOIMINTA AJATUS Kirkon tehtävän toteuttamiseksi järjestetään toimintaa, jossa syvennetään kristillistä tietopohjaa, kinkerit, seurakuntaillat yms. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Vuoden aikana kinkereitä 6 (6), joissa läsnä yhteensä 117 (86) osallistujaa. Aiheena erityisesti seurakuntien yhteistyö ja Yhteisvastuu keräys. Leirikeskuksessa järjestettiin kesällä 14 saunailtaa, keskimäärin 10 henkilöä/ilta. TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Kinkereihin osallistuminen palasi aiempien vuosien tasolle edellisen vuoden notkahduksen jälkeen. Kinkerit ovat hyvä paikka keskustella seurakunnan ajankohtaisista kysymyksistä ja kylän kuulumisista. Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 Srk yhtymän toiminta avustus Menot , ,18 Tulot TALOUS sis.palkat Toimintatulot 100 Toimintakulut , ,94 Toimintajäämä , ,94 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot , ,00 Vyörytysmenot hallintotoimelta , ,69 Kate joka liittyy toiminta alueeseen , ,63

23 23 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA TIEDOTUS TOIMINTA AJATUS Vastuu tiedottamisesta on kirkkoherralla. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Kirkolliset ilmoitukset viikoittain Loviisan Sanomissa ja Itäväylässä sekä verkkosivuilla. Koteihin jaettiin kevään ja syksyn ohjelma postin välityksellä. TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Tiedottaminen pyrkii siihen, että seurakunnan jäsenet saavat oikeaa tietoa toiminnasta ja taloudesta ja osallistuvat toimintaa. Tässä on parannettavaa jatkuvasti. Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 Srk yhtymän toiminta avustus Menot , ,12 Tulot TALOUS sis.palkat Toimintatulot Toimintakulut , ,16 Toimintajäämä , ,16 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytysmenot hallintotoimelta , ,91 Kate joka liittyy toiminta alueeseen , ,07

24 24 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA MUSIIKKITYÖ TOIMINTA AJATUS Päiväjumalanpalveluksessa käytetään kirkkomme messusävelmistöä ja virsikirjaa. KJ 2:5. Kirkkoherra vastaa jumalanpalveluksista ja kanttori johtaa musiikkitoimintaa. KJ 6:39. Kuorotoiminta on tärkeä seurakuntalaisen osallistumistapa kirkkomusiikin toteuttamisessa. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Tavoitteena on ollut hoitaa seurakunnan musiikkityö aiempien tavoitteiden mukaisesti ja kehittää uutta mahdollisuuksien mukaan. Uskoa kirkkokuoron jatkuvuuteen on lisännyt se, että uusia laulajia on tullut sekä sopraanoon, että alttoon. Bassossa on yhdestä kahteen laulajaa ja tenorissa yksi, jota avustan kuoroa johtaessani. Toistaiseksi balanssi sopraanojen vähäisyyden takia ei ole ollut paras mahdollinen, mutta uskon tilanteen korjautuvan. Traditionaalisen ohjelmiston lisäksi olemme ottaneet myös uudentyylisiä kappaleita käyttöömme. Yhdeksi suosituimmista lauluntekijäksemme on noussut Pekka Simojoki. Hänen sävellyksensä ovat mukaansa tempaavia ja rytmikkäitä. Jyrkimmätkin vanhojen kappaleiden kannattajat ovat lieventäneet näkökantojaan niin, että voimme esittää jo uudempaakin hengellistä musiikkia. Tavoitteemme on esittämään kuhunkin kirkolliseen juhlapäivään sopivaa ohjelmistoa. Pyrimme myös vierailemaan mahdollisuuksien rajoissa vanhainkodeissa. Uudesta musiikkitoiminnasta, nuorten lauluryhmästä, en osaa vielä sanoa mitään varmaa, koska tapaan varsinaiset osanottajakandidaatit vasta tulevalla viikolla. Etenkin tyttöjen keskuudessa on havaittavissa kiinnostusta Elämän Siivillä laulukirjan kappaleisiin. Tietenkin toivon, että saataisiin toimiva nuorten lauluryhmä aikaiseksi, mutta se on kuitenkin nuorten oma vapaa valinta, eikä heitä voi siihen pakottaa. TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Laulakaa kiitollisin mielin Jumalalle. Kol. 3:16. TA 2007 TP 2006 TP 2007 Srk yhtymän toiminta avustus Menot ,66 724,82 Tulot 0 0 TALOUS sis.palkat Toimintatulot 33,00 Toimintakulut , ,33 Toimintajäämä , ,43 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot , ,00 Vyörytysmenot hallintotoimelta , ,20 Kate joka liittyy toiminta alueeseen , ,63

25 25 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA MUU LAPSI JA NUORISOTYÖ TOIMINTA AJATUS Tähän on kirjattu lapsi ja nuorisotyön tulot jotka ovat kolehtituloja sekä Torwallin rahastosta saamat varat. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 Srk yhtymän toiminta avustus Menot Tulot , ,60 TALOUS sis.palkat Toimintatulot , ,60 Toimintakulut Toimintajäämä , ,60 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot Vyörytysmenot hallintotoimelta Kate joka liittyy toiminta alueeseen , ,60

26 26 2 SEURAKUNTATYÖ 201 SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÄIVÄKERHOTYÖ TOIMINTA AJATUS Seurakunta tukee vanhempia kristillisinä kasvattajina. SELVITYS TOIMINNASTA KERTOMUSVUONNA Marja Turpeinen piti päiväkerhoa Porlammilla OP:n kerhohuoneessa kevätkaudella 13 kertaa (kirjoissa 5 poikaa ja 4 tyttöä) ja syyskaudella 12 kertaa ( 2 poikaa ja 10 tyttöä). Kirkonkylässä ei ollut kerhoa. Vuonna 2007 kahdessa päiväkerhossa (kirkonkylä ja Porlammi) oli 20 lasta. Yhteensä 60 (56) lapselle lähetettiin syntymäpäivä tervehdys 1 4 vuotisjuhlan merkeissä. Diakoni Kari Martikainen aloitti syksyllä päiväkerhon pitämisen seurakuntakodilla kirkonkylässä Mannerheimin lastensuojeluliiton perhekerhon yhteydessä. TOIMINNAN TAVOITTEET JA MITEN TAVOITTEISIIN ON PÄÄSTY Seurakunta huolehtii päiväkerhotoiminnan avulla alle kouluikäisten lasten kristillisestä kasvatuksesta omassa kerhotoiminnassa ja yhteistyöllä kunnalliseen päivähoitoon. Seurakuntaneuvosto päätti palata lapsityön linjaukseen kevätkaudella Tunnusluku TA 2007 TP 2006 TP 2007 Srk yhtymän toiminta avustus Menot , ,63 Tulot TALOUS sis.palkat Toimintatulot Toimintakulut , ,63 Toimintajäämä , ,63 Poistot ja arvonalentumiset Sisäiset erät Sisäiset vuokramenot ,00 Vyörytysmenot hallintotoimelta ,93 368,64 Kate joka liittyy toiminta alueeseen , ,27

Lapinjärven seurakuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 3/2007 Yhteinen kirkkoneuvosto 10.05.2007

Lapinjärven seurakuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 3/2007 Yhteinen kirkkoneuvosto 10.05.2007 Lapinjärventie 24 a 07800 Lapinjärvi (019) 530 720 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 3/2007 Aika: Torstaina 10.5.2007 kello 18.00 19.10 Paikka: Virastotalo, Lapinjärventie 24 A ASIALISTA 39 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS

HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Seurakuntaneuvosto 22.5.2014 sivu 1 (6) HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstai 22.5.2014 klo 18.00 Paikka Hakunilan kirkon kokoustila Hakunilantie 48, Vantaa Osallistujat: Jäsenet

Lisätiedot

VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA PLANEN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN

VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA PLANEN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA PLANEN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN Hyvä kotiväki Koti ja perhe ovat lapsen tärkein kasvuympäristö ja yhteisö. Kodin ohella päivähoidon on oltava turvallinen paikka, jossa lapsesta sekä

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto klo Seurakuntakoti

Seurakuntaneuvosto klo Seurakuntakoti Seurakuntaneuvosto 12.1.2011 klo 18.30 Seurakuntakoti 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3. Pöytäkirjan allekirjoittaminen 4. Pöytäkirjan nähtävillä pitämisestä

Lisätiedot

Rahan henki. Turun arkkihiippakunnan luottamushenkilöiden koulutuspäivä Henna Ahtinen Talouspäällikkö Paimion seurakunta

Rahan henki. Turun arkkihiippakunnan luottamushenkilöiden koulutuspäivä Henna Ahtinen Talouspäällikkö Paimion seurakunta Rahan henki Turun arkkihiippakunnan luottamushenkilöiden koulutuspäivä 14.11.2015 Henna Ahtinen Talouspäällikkö Paimion seurakunta Kirkon tehtävä Tunnustuksensa mukaisesti kirkko julistaa Jumalan sanaa

Lisätiedot

Seurakuntaan Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto Menot 5 781 780

Seurakuntaan Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto Menot 5 781 780 Mihin verorahat käytetään? Vuosi 2011 Seurakunnan hallinto Jumalanpalvelukset ja kirkkomusiikki 190 298 Muut seurakuntatilaisuudet 63 615 Investoinnit (kurssikeskus yms.) 293 395 Hautaan siunaaminen 117

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 8 KOKOUSAIKA Tiistai kello 17.30-19.10 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Anneli Hintikka Pekka Laakkonen

Lisätiedot

Espoon seurakuntayhtymä Esbo kyrkliga samfällighet. Tilastot vuodelta 2012 Statistiska uppgifter om Esbo församlingar 2012

Espoon seurakuntayhtymä Esbo kyrkliga samfällighet. Tilastot vuodelta 2012 Statistiska uppgifter om Esbo församlingar 2012 Espoon seurakuntayhtymä Esbo kyrkliga samfällighet Tilastot vuodelta 212 Statistiska uppgifter om Esbo församlingar 212 2 3 Tilastot vuodelta 212 Espoon seurakuntayhtymä Viestintäpalvelut 213 Kannen kuva

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2014. Kokousaika klo seurakuntatalo, Iso Kylätie 1, Sipoo

SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2014. Kokousaika klo seurakuntatalo, Iso Kylätie 1, Sipoo SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 8/2014 Kokousaika klo 18.00 20.12 Kokouspaikka seurakuntatalo, Iso Kylätie 1, 04130 Sipoo Läsnä: Tuomas Alaterä Georg Bergström Raila Degerholm

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 19.55 Paikka: Seurakuntakoti Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa x Kiljunen

Lisätiedot

ARTJÄRVEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kirkkotie Artjärvi. Allekirjoitus

ARTJÄRVEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kirkkotie Artjärvi. Allekirjoitus 1 ARTJÄRVEN KAPPELINEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 27.10.2016 klo 18.00 Paikka Varsinaiset jäsenet Artjärven seurakuntakoti Anttila Ari, estynyt Jarmo Koskinen, poissa Mauri Kyöstilä Koskelainen Arja Metso

Lisätiedot

202 HAUTAAN SIUNAAMINEN 1 Iisalmi

202 HAUTAAN SIUNAAMINEN 1 Iisalmi Iisalmen seurakunta Ta 2017 ehdotus: työalat 201 JUMALANPALVELUSELÄMÄ TOIMINTATULOT (ulkoiset) -29 PALKAT JA PALKKIOT 88635 90370 44619 91000-630 91430 91860 HENKILÖSIVUKULUT 28537 25711 12856 26254-543

Lisätiedot

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS lista kokous 7/2016 Seurakuntaneuvosto 22.9.2016 sivu 1 (6) REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstai 22.9.2016 klo 18.00 Paikka Rekolan Pyhän Andreaan kirkko, kerhohuone 1 Kustaantie

Lisätiedot

Yhteisen kirkkovaltuuston kokous 2/2015 Gemensamma kyrkofullmäktiges sammanträde 2/2015

Yhteisen kirkkovaltuuston kokous 2/2015 Gemensamma kyrkofullmäktiges sammanträde 2/2015 Yhteisen kirkkovaltuuston kokous 2/2015 Gemensamma kyrkofullmäktiges sammanträde 2/2015 Aika Tid ti/tis 19.5.2015 klo/kl. 17.00 18.23 Paikka Plats Kauniaisten kirkko, Kavallintie 3 Grankulla kyrka, Kavallvägen

Lisätiedot

4 18 Talousarvion toteutuma vuodesta 2015 ja 1.1. 6.4.2016 (liite a ja b)

4 18 Talousarvion toteutuma vuodesta 2015 ja 1.1. 6.4.2016 (liite a ja b) JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2016 1 AIKA PAIKKA Sivu / 20.4.2016 klo 18.00 alkavan iltakoulun päätyttyä. Säynätsalon seurakuntakoti, Saarnatie Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 14 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kuusamon evankelis-luterilaisen seurakunnan seurakuntalaisuuskysely

Kuusamon evankelis-luterilaisen seurakunnan seurakuntalaisuuskysely Kuusamon evankelis-luterilaisen seurakunnan seurakuntalaisuuskysely Kysely on tarkoitettu kaikille seurakuntalaisille. Tavoitteena on kartoittaa vastaajien tietämystä ja ajatuksia Kuusamon ev.lut. seurakunnan

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KOKOUSAIKA 29.11.2016 klo 18-19.06 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Kontturi Eeva-Liisa Hassinen

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 21.03.2016 3/2016 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 21.03.2016 1 Aika Maanantaina 21.03.2016 klo 16 16.25 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2016 1 (5) KOKOUSAIKA 23.11.2016 klo 17 19.05 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Kuosmanen Seppo kirkkoherra, puheenjohtaja Hassinen Arja Hämäläinen

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouskutsu ja Esityslista 1/2015 Sivu 1 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Kokouspäivä 12.1.

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouskutsu ja Esityslista 1/2015 Sivu 1 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Kokouspäivä 12.1. Sivu 1 Seurakuntaneuvoston kokous pidetään 12.1.2014 Lapinlahden seurakuntatalossa. Ennen kokousta klo 18-19 on uuden seurakuntaneuvoston perehdytystilaisuus, jossa kirkkoherran johdolla käsitellään seurakuntaneuvoston

Lisätiedot

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 1/2015 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 17-18.35 Paikka: Virastotalon kokoushuone Läsnä: Kari Mantere, pj Matti Antila Eija Harmanen Henry Hautala Heli Kurikka Heikki Lintala Maija-Liisa

Lisätiedot

FUNKTIONELLA MÄTETAL FÖR ALLMÄNNA BIDRAG SOM BEVILJAS LOKALA KULTURFÖRENINGAR

FUNKTIONELLA MÄTETAL FÖR ALLMÄNNA BIDRAG SOM BEVILJAS LOKALA KULTURFÖRENINGAR PAIKALLISILLE KULTTUURIJÄRJESTÖILLE MYÖNNETTÄVIEN YLEISAVUSTUSTEN TOIMINNALLISET MITTARIT Hyväksytty sivistyslautakunnassa 2.2. 2005 sivut: 1-4 FUNKTIONELLA MÄTETAL FÖR ALLMÄNNA BIDRAG SOM BEVILJAS LOKALA

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 07.04.2015 1 Aika Tiistaina 07.04.2015 klo 16.00 16.58 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke 12.12.2007 klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Ulla Jokinen Johanna Koistinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Hallintoelin Kokouspäivä Sivu 1 SEURAKUNTANEUVOSTO

Hallintoelin Kokouspäivä Sivu 1 SEURAKUNTANEUVOSTO Hallintoelin Kokouspäivä 6.4.2009 Sivu 1 Paikka ja aika Veikkolan seurakuntatalo 6.4. klo 17.30 19.50 Läsnäolevat jäsenet Posti, Timo pj Erkkilä, Pentti jäsen Haukijärvi, Eino jäsen Leinonen, Anja jäsen

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/ 49 46 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 30.08.2011 46 Kokouskutsu asialistoineen on toimitettu kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

Akaan seurakunnan strategia

Akaan seurakunnan strategia Akaan seurakunnan strategia 2017-2021 ARVOT Pyhä: Kunnioitamme kolmiyhteistä Jumalaa, näemme Jumalan kuvan ihmisessä Vastuullisuus: Huolehdimme lähimmäisistämme ja varjelemme luomakuntaa Oikeudenmukaisuus:

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 21.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Matti Loponen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KOKOUSAIKA 24.9.2014 klo 18-18.45 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja Kuivalainen Eila varapuheenjohtaja Hassinen Arja Puhakka

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013. AIKA Torstaina klo Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013. AIKA Torstaina klo Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013 AIKA Torstaina 12.9.2013 klo 16.00 17.25 PAIKKA Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari jäsen Hjerppe Ilkka Jokinen

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 14/5. 2012 Vesilahti 14/5. 2012

Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 14/5. 2012 Vesilahti 14/5. 2012 Aika: 10.5.2012 klo 19.00 20.50 Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 14/5. 2012 Vesilahti 14/5. 2012 Heikki Eronen Maria Forsman Vesilahden

Lisätiedot

Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto IV/2016 Asia/esityslista Ti klo 18 Paikka: Kälviän seurakuntakoti Läsnä x/poissa -

Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto IV/2016 Asia/esityslista Ti klo 18 Paikka: Kälviän seurakuntakoti Läsnä x/poissa - Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto IV/2016 Asia/esityslista Ti 3.5.2016 klo 18 Paikka: Kälviän seurakuntakoti Läsnä x/poissa - Hautala Jaana jäsen - Isolankila Oiva jäsen x Kivistö Irja jäsen x Luoto

Lisätiedot

K O K O U S K U T S U

K O K O U S K U T S U ASKOLAN SEURAKUNTA Askolantie 23 07500 ASKOLA K O K O U S K U T S U Kirkkovaltuuston kokous pidetään 2.6.2016 klo 18.00 seurakuntakodilla, Askolantie 23 ASIALISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Millainen on kandin hyvä työpaikka? Hurudan är en kandidats bra arbetsplats?

Millainen on kandin hyvä työpaikka? Hurudan är en kandidats bra arbetsplats? Millainen on kandin hyvä työpaikka? Hurudan är en kandidats bra arbetsplats? Maarit Nevalainen, terveyskeskuslääkäri, Mäntsälän terveyskeskus Ei sidonnaisuuksia, inga bindingar (till några firmor förutom

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Kirkkoneuvosto 18.5.2016 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 18.5.2016 klo 16.30-17.40 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 13 KOKOUSAIKA Tiistai 08.03.2010 kello 17.30 19.10 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Saara Kettunen,

Lisätiedot

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄN TOIMINTASTRATEGIA VUOTEEN 2020

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄN TOIMINTASTRATEGIA VUOTEEN 2020 Sivu 1 / 6 VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄN TOIMINTASTRATEGIA VUOTEEN 2020 1 JOHDANTO Liite 2/34 Yht. kv. 29.9.2015 Vaasan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto on päättänyt käynnistää suunnittelutyön strategiasuunnitelman

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNNAN DIAKONIATYÖN PERUSTOIMEN KUVAUS 2012

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNNAN DIAKONIATYÖN PERUSTOIMEN KUVAUS 2012 HÄMEENKYRÖN SEURAKUNNAN DIAKONIATYÖN PERUSTOIMEN KUVAUS 2012 1. PERUSTEHTÄVÄ Diakoniatyön perustelut löytyvät sekä Raamatusta, että Kirkko järjestyksestä. Minun oli nälkä, ja te annoitte minulle ruokaa.

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 1104/2013 vp Rajatyöntekijöiden oikeus aikuiskoulutustukeen Eduskunnan puhemiehelle Osaamisen kehittäminen ja aikuisopiskelu ovat nykyään arkipäivää. Omaehtoisesti opiskelevat rajatyöntekijät

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O

A S I A L U E T T E L O IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (7) A S I A L U E T T E L O 32. Kokouksen avaus 33. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 34. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 35. Ääntenlaskijoiden valinta 36.

Lisätiedot

VARTIOKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/

VARTIOKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ SEURAKUNTANEUVOSTO 7.9.2011 1/5 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikkona 7.9.2011. klo 18 Paikka: Matteuksenkirkko, Olavus-sali Osallistujat: Poissa: Jukka Pakarinen, puheenjoht. Max Isaksson Eija

Lisätiedot

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (6) KOKOUSAIKA 19.5.2015 klo 17 18.20 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 15/2014 Kirkkoneuvosto 27.11.2014 168. KOKOUSAIKA torstaina 27. päivänä marraskuuta 2014

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 15/2014 Kirkkoneuvosto 27.11.2014 168. KOKOUSAIKA torstaina 27. päivänä marraskuuta 2014 168 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 15/2014 KOKOUSAIKA torstaina 27. päivänä marraskuuta 2014 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo/takasali JÄSENET Sari Heiskanen 189-195 Markku Huttunen Erkki Huuskonen Tuula Karppinen

Lisätiedot

Mot starkare tvåspråkighet i stadens service Kohti vahvempaa kaksikielisyyttä kaupungin palveluissa

Mot starkare tvåspråkighet i stadens service Kohti vahvempaa kaksikielisyyttä kaupungin palveluissa Mot starkare tvåspråkighet i stadens service Kohti vahvempaa kaksikielisyyttä kaupungin palveluissa SKILLNADEN II Samverkan som strategi MUUTOS II Strategiana yhteistyö 24.11.2015 Tua Heimonen Specialplanerare,

Lisätiedot

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O1 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 )

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O1 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kokouksen aika Keskiviikko 21.1.2015 klo 18.10 20.13 Paikka Vuokatin kirkko Läsnä Mustonen Teuvo puheenjohtaja 1-4 Mustonen Tuomo puheenjohtaja 5-18 Diukman Sanna Juntunen Pirjo

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2010 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KOKOUSAIKA Tiistai kello

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2010 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KOKOUSAIKA Tiistai kello KOKOUSAIKA Tiistai 14.12.20010 kello 18.00-19.47 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Irja Alho Liisa Hiltunen Väinö Hintikka Matti Honkavaara Tuomo Kuokkanen Pekka

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9 / (9) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9 / (9) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9 /2014 1 (9) KOKOUSAIKA 10.12.2014 klo 17.30 18.30 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Seurakuntatalo klo

Seurakuntatalo klo N:o 1/2015 Sivu 1 Seurakuntatalo 28.1.2015 klo 18-19.58 Saapuvilla olleet Jäsenet Hintsala Kirsti Ikäläinen Kirsi Laukkanen Esko Laukkanen Hanna-Maria Laukkanen Jari Leskinen Antero, poissa, varajäsen

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkovaltuusto 1/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkovaltuusto 1/ 1 1 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 20.01.2015 1 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kirkkovaltuuston kokouskutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/ YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 11 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 15.6.2016 klo 18 Paikka Kokoushuone Bäckman Läsnä Arhio Kaija, poissa Haaga Taru Haapakoski Paula Hannula Sirpa

Lisätiedot

LAPUAN tuomiokirkkoseurakunta. Pyhänä ja arkena

LAPUAN tuomiokirkkoseurakunta. Pyhänä ja arkena LAPUAN tuomiokirkkoseurakunta Pyhänä ja arkena Seurakunnan historiaa 1550-luvulla Lapua oli vielä Isonkyrön kappeliseurakunta. Asukkaita oli noin 500. Lapuasta tuli itsenäinen seurakunta v. 1581. Lapua

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki KIRKKONEUVOSTO 8/2016 1 (5) Aika Keskiviikko 30.11.2016 klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT ASIAT: 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS

HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Seurakuntaneuvosto 28.11.2013 sivu 1 (6) HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstai 28.11.2013 klo 18.45 20.33 Viikkomessu kirkossa klo 18. Paikka Hakunilan kirkon kokoustila Hakunilantie

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 1254/2001 vp Osa-aikalisän myöntämisen perusteet Eduskunnan puhemiehelle Kun osa-aikalisäjärjestelmä aikoinaan otettiin käyttöön, sen yhtenä perusteena oli lisätä työssä jaksamista

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

2 KOKOUKSEN AVAUS JA NIMENHUUTO Harri Kaukinen avasi kokouksen ja suoritti nimenhuudon, jossa todettiin yllämainitut läsnä oleviksi.

2 KOKOUKSEN AVAUS JA NIMENHUUTO Harri Kaukinen avasi kokouksen ja suoritti nimenhuudon, jossa todettiin yllämainitut läsnä oleviksi. PÖYTYÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/2015 AIKA keskiviikkona 14.1.2015 klo 19 PAIKKA Pöytyän seurakuntatalo LÄSNÄ jäsenet Ali-Rontti Ilkka Auranen Harri Hutko Sinikka Järvelä Jari Kallio Reino

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 Kirkkoneuvosto 6.5.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 Kirkkoneuvosto 6.5.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 6.5.2014 klo 17.30-17.50 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Kangas Anja varajäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi

Lisätiedot

KOHTAAMISEN YHTEISÖ Puijon seurakunnan toiminnan suunta vuoteen 2020

KOHTAAMISEN YHTEISÖ Puijon seurakunnan toiminnan suunta vuoteen 2020 KOHTAAMISEN YHTEISÖ Puijon seurakunnan toiminnan suunta vuoteen 2020 MISSIO Kirkon ja seurakunnan tehtävä perustuu Jeesuksen antamiin lähetys- ja kastekäskyyn sekä rakkauden kaksoiskäskyyn. VISIO Puijon

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 27 Kirkkovaltuusto

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 27 Kirkkovaltuusto 27 25 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 25 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkovaltuusto 1/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkovaltuusto 1/ 1 1 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 16.1.2017 1 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 30. päivänä maaliskuuta 2011

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 30. päivänä maaliskuuta 2011 30.3.2011 29 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2011 KOKOUSAIKA keskiviikkona 30. päivänä maaliskuuta 2011 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Huttunen Erkki Huuskonen Tuula Kaitila-Juntunen

Lisätiedot

Vaasan seurakuntayhtymän strategia 2016 2020

Vaasan seurakuntayhtymän strategia 2016 2020 Vaasan seurakuntayhtymän strategia 2016 2020 Hautausmaat ja hautaustoimi Talous Henkilöstö Kiinteistöt Sairaalasielunhoito Perheneuvonta Visio Seurakuntayhtymän visiona on olla ihmiskasvoinen uskon yhteisö,

Lisätiedot

NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 1/2014 Kirkkovaltuusto 1 (8)

NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 1/2014 Kirkkovaltuusto 1 (8) NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 1/2014 Kirkkovaltuusto 1 (8) KOKOUSAIKA Maanantaina 5.5.2014 klo 18.30-19.55 (Kahvitus klo 18:00 alkaen) KOKOUSPAIKKA Seurakuntakoti, Pieni sali SAAPUVILLA OLLEET Ritva

Lisätiedot

PÖYTYÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/2017. AIKA keskiviikkona PAIKKA Pöytyän seurakuntatalo

PÖYTYÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/2017. AIKA keskiviikkona PAIKKA Pöytyän seurakuntatalo PÖYTYÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/2017 AIKA keskiviikkona 25.1.2017 PAIKKA Pöytyän seurakuntatalo LÄSNÄ jäsenet Ali-Rontti Ilkka Arvola Lassi Auranen Harri Hutko Sinikka Kallio Reino Kanervo

Lisätiedot

ASUNTOKUNNAT JA PERHEET 2013

ASUNTOKUNNAT JA PERHEET 2013 ASUNTOKUNNAT JA PERHEET 2013 Tietoisku 8/2013 Sisällys 1. Asuntokuntien keskikoko pieneni hieman 2. Perheiden keskikoko pysynyt ennallaan 3. Monilapsisuus yleisintä Pohjois-Espoossa 4. Perheiden kaksikielisyys

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10.12.2015 N:o 5/2015 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10.12.2015 N:o 5/2015 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49 Kokousaika 10.12.2015 kello 17.15 Kokouspaikka Päätöksen tekijät Laukaan seurakuntatalo Hassel Lari Heikkilä Jaakko Hintikka Raimo Hytönen Pauliina Kallio

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2011 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KOKOUSAIKA Tiistai kello

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2011 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KOKOUSAIKA Tiistai kello KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 KOKOUSAIKA Tiistai kello 18.00-19.15 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali, Kummunkatu 19 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Heikkinen-Rummukainen Marita Hiltunen

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 845/2006 vp Internetin hankkiminen yhteydenpitoon työvoimaviranomaisten kanssa Eduskunnan puhemiehelle Työttömän työnhakijan piti lähettää työvoimaviranomaiselle kuittaus sähköisen

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2016

KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (5) Limingan seurakunta Pappilantie 6, 91900 Liminka KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2016 KOKOUSAIKA: 29.11.2016 ALKAMISAIKA: klo 18.00 PÄÄTTYMISAIKA: klo 19.52 KOKOUSPAIKKA: seurakuntatalo Heiskari Helli

Lisätiedot

Kaste ja avioliittoon vihkiminen suomalaisten keskuudessa ja mitä kuuluu tamperelaisnuorille 10 vuotta rippikoulun jälkeen?

Kaste ja avioliittoon vihkiminen suomalaisten keskuudessa ja mitä kuuluu tamperelaisnuorille 10 vuotta rippikoulun jälkeen? Kaste ja avioliittoon vihkiminen suomalaisten keskuudessa ja mitä kuuluu tamperelaisnuorille 10 vuotta rippikoulun jälkeen? Dos. Kati Niemelä Kirkon tutkimuskeskus Tampereen rovastikuntakokous 15.2.2012

Lisätiedot

KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO 3

KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO 3 Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 6/2014 Aika Paikka 3.6.2014 klo 16.30 Tapiolan kirkon seurakuntasali KÄSITELTÄVÄT ASIAT: KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

Varuboden-Osla tekee Paikallisesti hyvää, 100 000 lisälahjoitus omalle alueelle Yhteensä noin 300 000 tukea paikallisille toimijoille vuonna 2015

Varuboden-Osla tekee Paikallisesti hyvää, 100 000 lisälahjoitus omalle alueelle Yhteensä noin 300 000 tukea paikallisille toimijoille vuonna 2015 Varuboden-Osla tekee Paikallisesti hyvää, 100 000 lisälahjoitus omalle alueelle Yhteensä noin 300 000 tukea paikallisille toimijoille vuonna 2015 Osuuskauppa Varuboden-Osla haluaa omalla toimialueellaan,

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 24.02.2015 2/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 24.02.2015 2/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 24.02.2015 2/2015 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 24.02.2015 1 Aika Tiistaina 24.02.2015 klo 16.00 17.40 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Alueneuvosto. Aittoniemi Pirjo Savolainen Otto 46 käsittelyn alussa

PÖYTÄKIRJA. Alueneuvosto. Aittoniemi Pirjo Savolainen Otto 46 käsittelyn alussa NRO: 5/2015 PÖYTÄKIRJA Alueneuvosto AIKA: 11.6.2015 klo 16.00 PAIKKA: PAIKALLA: Kirkonkranni, kokoustila 1 (1. krs.) Hautala Milla Hihnala Juhani Panula Liisa Mäkinen Satu Ristimäki Asko Sihto Paula KIRKKONEUVOSTON

Lisätiedot

JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 9/2016 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1(4)

JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 9/2016 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1(4) JOKIOISTEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 9/2016 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1(4) Aika tiistaina 29.11.2016 klo 18.30 21.40 Paikka seurakuntatalo Läsnä: Jyrki Koivisto kirkkoherra pj. Sanni Junnila agronomi,

Lisätiedot

TOIMINTAKATE - VERKSAMHETSBIDRAG

TOIMINTAKATE - VERKSAMHETSBIDRAG Suomenkielinen opetustoimi SOV 29.8.2016 Finskspråkiga undervisningsförvaltningen TALOUSARVIO 2017 Myyntitulot - Försäljningsinkomster 2 199 312 2 005 119 2 245 265 2 245 265 2 245 265 Maksutulot - Avgiftsinkomster

Lisätiedot

Jäsentietojen VUOSITILASTO 2015

Jäsentietojen VUOSITILASTO 2015 Jäsentietojen VUOSITILASTO 2015 Johdanto Jäsentietojen vuositilasto 2015 sisältää tietoja Oulun ev.-lut. seurakuntien väestömuutoksista ja muutoksiin vaikuttaneista tekijöistä viime vuodelta. Oulun ev.-lut.

Lisätiedot

Helsingin seurakuntayhtymä Lauttasaaren seurakunnan seurakuntaneuvosto. Lauttasaaren kirkon seurakuntasali, Myllykallionrinne 1 A

Helsingin seurakuntayhtymä Lauttasaaren seurakunnan seurakuntaneuvosto. Lauttasaaren kirkon seurakuntasali, Myllykallionrinne 1 A Helsingin seurakuntayhtymä Lauttasaaren seurakunnan seurakuntaneuvosto KOKOUSKUTSU Aika 18.11.2014 klo 18:00 Paikka Lisätietoja Osallistujat Este Lauttasaaren kirkon seurakuntasali, Myllykallionrinne 1

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto Aika 14.6.2016 klo 17.30-18.22 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen Heikkinen

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 20.28 Paikka: Seurakuntakoti Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa x Kiljunen

Lisätiedot

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS lista kokous 1/2016 Seurakuntaneuvosto 14.1.2016 sivu 1 (6) REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstai 14.1.2016 klo 18.00 Paikka Rekolan Pyhän Andreaan kirkko, srksali 2 Kustaantie 22,

Lisätiedot

Kangasalan seurakunta Esityslista 1/2015 1/2

Kangasalan seurakunta Esityslista 1/2015 1/2 Kangasalan seurakunta Esityslista 1/2015 1/2 Aika 07.01.2015 klo 19:00 Paikka Suoraman seurakuntakeskus Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvallan toteaminen

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 9/2011

SEURAKUNTANEUVOSTO 9/2011 SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 9/2011 Kokousaika 1.11.2011 klo 18.00 21.18 Kokouspaikka Seurakuntatalo Läsnä: Tuomas Alaterä Juha Ilonen, puheenjohtaja (puheenjohtajana

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Aika 25.3.2014 klo 17.30-18.45 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Pihkala Isto

Lisätiedot

Jäsentiedot

Jäsentiedot Vuositilasto 2015 Vuositilasto 2015 Johdanto Jäsentiedot 1.1. - 31.12.2015 1-4 Läsnä ja poissa olevan väestön lukumäärä, ulkomaan kansalaisten ja kielellisen vähemmistön lukumäärä seurakunnittain 31.12.2015

Lisätiedot

Tehtävä 1 / Uppgift 1

Tehtävä 1 / Uppgift 1 Tehtävä 1 / Uppgift 1 /5 p Arvioi alla esitettyjen väittämien oikeellisuus valintakoetta varten lukemiesi artikkelien perusteella. Merkitse taulukkoon, onko väittämä mielestäsi oikein vai väärin. Bedöm

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 - Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Hämäläinen Sari Kantola Pentti Varapj Kiljunen Ismo Majuri

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24.3.2011 N:o 3/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32

LAUKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24.3.2011 N:o 3/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32 Kokousaika Tiistai 29.3.2011 kello 16.30 18.29 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät/läsnä Henkilökohtaiset varajäsenet Hytönen Pauliina Kallio

Lisätiedot

VAALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1(5) Kirkkovaltuusto 1/15 Aika Maanantai 12.1.2015 kello 18.00 19.30

VAALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1(5) Kirkkovaltuusto 1/15 Aika Maanantai 12.1.2015 kello 18.00 19.30 VAALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1(5) Aika Maanantai 12.1.2015 kello 18.00 19.30 Paikka Pieni seurakuntasali, Järvikyläntie 3 Vaala Läsnä Bisi Eeva Haapavirta Katri Kalliokoski Ismo Kantola Ossi Kemppainen

Lisätiedot

Jäsentiedot

Jäsentiedot Vuositilasto 2016 Vuositilasto 2016 Johdanto Jäsentiedot 1.1. - 31.12.2016 1-4 Läsnä ja poissa olevan väestön lukumäärä, ulkomaan kansalaisten ja kielellisen vähemmistön lukumäärä seurakunnittain 31.12.2016

Lisätiedot

Torgparkeringen är för framtiden men också sammankopplad till HAB. Båda bör byggas samtidigt då man gräver.

Torgparkeringen är för framtiden men också sammankopplad till HAB. Båda bör byggas samtidigt då man gräver. Torgmöte 3½ 3.3 kl. 12:30-14 i Saima, stadshuset Kim Mäenpää presenterade projektet Skede 1 av HAB och torgparkeringen Torgparkeringen är för framtiden men också sammankopplad till HAB. Båda bör byggas

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 2/2015 Kirkkoneuvosto. Kokousaika Tiistai 31.3.2015 kello 17.30 - ( kahvit kello 17.15)

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 2/2015 Kirkkoneuvosto. Kokousaika Tiistai 31.3.2015 kello 17.30 - ( kahvit kello 17.15) Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 31.3.2015 kello 17.30 - ( kahvit kello 17.15) Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 14 KOKOUKSEN AVAUS 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Maanantaina klo 19.00 20.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Raimo Hoffren Pauli

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 09.11.2015 9/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 09.11.2015 9/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 09.11.2015 9/2015 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 09.11.2015 1 Aika Maanantaina 09.11.2015 klo 16.00 17.35 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

VANTAAN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS

VANTAAN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Kokouskutsu 1/2015 1 (14) VANTAAN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Kokous Aika tiistai 27.1.2015 klo 18.00 (kahvitarjoilu klo 17.30) Paikka Osallistujat Vantaan seurakuntayhtymän palvelukeskuksen

Lisätiedot

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa wwwwwwwww.harjavallanseurakunta.fi DIAKONIATYÖ Keskiviikkokerho parillisina keskiviikkoina klo 13 alkaen 70/75-vuotiaiden juhla su 12.10 alkaen messulla klo 10 Anna

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O:

A S I A L U E T T E L O: IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (7) A S I A L U E T T E L O: 17 Kokouksen avaus 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 20 Ääntenlaskijoiden valinta 21 Työjärjestyksen

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 2/2016 Sivu 4

Kirkkovaltuusto N:o 2/2016 Sivu 4 N:o 2/2016 Sivu 4 _ TILINPÄÄTÖKSEN 2015 HYVÄKSYMINEN 6.4.2016 10 Seurakunnan tilinpäätöksen laatimista ja käsittelyä koskevat säännökset ovat kirkkojärjestyksen15 luvun 9 :ssä. Seurakunnan on laadittava

Lisätiedot

Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto VI/2014 To klo Seurakuntakoti

Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto VI/2014 To klo Seurakuntakoti Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto VI/2014 To. 13.11.2014 klo 18.00- Seurakuntakoti 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3. Pöytäkirjan allekirjoittaminen 4.

Lisätiedot