LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/2008 1(28) kokous jatkuu ja kahvia tarjoillaan Lieksan seurakuntakeskuksessa n. klo 14.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/2008 1(28) 1.10.2008. kokous jatkuu ja kahvia tarjoillaan Lieksan seurakuntakeskuksessa n. klo 14."

Transkriptio

1 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/2008 1(28) KOKOUSAIKA Keskiviikko klo KOKOUSPAIKKA LÄSNÄ Mähkön hautausmaa kokous jatkuu ja kahvia tarjoillaan Lieksan seurakuntakeskuksessa n. klo Hannu Juntunen, pj Seppo Pulkkinen, vpj. Martti Hara Anja Hiltunen Marja-Leena Ilvonen Ahti Kiiskinen Maija Määttänen Matti Ponkilainen Sirkka Raassina Maija Riikonen Kaija Öystilä MUUT LÄSNÄ- Seppo Pyykkö, kirkkovaltuuston pj (KJ 9:3) OLLEET Aimo Saarelainen, kirkkovaltuuston vpj. (KJ 9:3) Kari Mustonen, talousjohtaja (OS 7 ) ASIAT N Hannu Juntunen Kari Mustonen ALLEKIRJOITUS puheenjohtaja sihteeri JA VARMENNUS N TARKASTUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun ja päätösten mukaiseksi. Lieksassa NÄHTÄVILLÄOLO- Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Lieksan seurakunnan kirkko- TODISTUS herranvirastossa 7. 2 Hannu Juntunen kirkkoherra Ilmoitus pöytäkirjan nähtävillä olosta on ollut Lieksan seurakunnan kirkkoherranviraston ilmoitustaululla Seija Hermiö toimistosihteeri

2 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/2008 2(28) 178 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS Päätös: Puheenjohtaja avaa kokouksen ja pitää alkuhartauden. 179 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. (KL 7:4). n kokoukset eivät ole julkisia. Kokouskutsu esitysluetteloineen postitettiin jäsenille, kirkkovaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle. Päätösehdotus: Puheenjohtaja: Esitän, että kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: 180 NTARKASTAJIEN JA ÄÄNTENLASKIJOIDEN VALINTA Pöytäkirjan tarkastaa kaksi kokouksen valitsemaa tarkastajaa, tai jos kokous niin päättää, kirkkoneuvosto kokouksessaan. (OS 9 ). Päätösehdotus: Puheenjohtaja: Esitän, että valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka samalla toimivat ääntenlaskijoina. Päätös: 181 ASIOIDEN KÄSITTELYJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Päätetään asioiden käsittelyjärjestyksestä. Päätösehdotus: Puheenjohtaja: Esitän, että asiat käsitellään esitysluettelon mukaisessa järjestyksessä. Päätös:

3 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/2008 3(28) 182 HAUTAUSMAAKATSELMUKSEN SUORITTAMINEN Hautaustoimen ohjesäännön 16 :n mukaan kirkkoneuvosto huolehtii siitä, että hautausmaan ja sillä olevien rakennusten katselmus suoritetaan vuosittain. Katselmuksessa päätetään toimenpiteistä, joihin hautausmaan hoidosta vastaavan viranhaltijan tekemät esitykset sekä tehdyt havainnot antavat aihetta. Erityisesti katselmuksessa todetaan, 1) onko hautaustoimen ohjesääntöä ja vahvistettua hautausmaan käyttösuunnitelmaa noudatettu; 2) onko hautakirjanpito yhtäpitävä hautausmaalla suoritettujen toimenpiteiden kanssa; 3) onko yksityisiä hautoja kunnostettu ja hoidettu ohjesäännön mukaisesti ja 4) onko seurakunnan huolehtimien hautojen hoito ollut sopimusten ja annettujen määräysten mukaista. Katselmuksesta laaditaan pöytäkirja. Päätösehdotus: Talousjohtaja: suorittaa ohjesäännön edellyttämällä tavalla seurakunnan hautausmaiden ja niillä olevien rakennusten katselmuksen. Päätös: Tiedoksi: Lisätietoja Seurakuntapuutarhuri Kirkkoherranvirasto seurakuntapuutarhuri Leo Sutinen puh. (013)

4 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/2008 4(28) 183 MÄHKÖN HAUTAUSMAAN MAHDOLLINEN LAAJENTAMINEN MÄHKÖN HAUTAUSMAAN HAUTAPAIKKOJEN TARVESELVITYS 2008 Yleistä Hautapaikkojen tarveselvitystä on tehty tehdyssä Mähkön hautausmaakaavassa ja seurakuntapuutarhurin laatimassa hautapaikkojen tarveselvityksessä 2000 kirkkoneuvostolle. Hautapaikkojen tarveselvitys 2000 on tänäkin päivänä käyttökelpoinen. HAUTAPAIKKOJEN TARVESELVITYS 2000 Yleistä on käsitellyt seurakuntapuutarhurin ehdotusta hautamaksuiksi. Neuvosto on päätöksessään pyytänyt selvitystä hautapaikkojen riittävyydestä. Hautapaikkojen riittävyyttä on selvitetty laaditussa Mähkön hautausmaa kaavassa. Mainitaan mm. olemassa oleva hautausmaa-alue pyritään ottamaan mahdollisimman tehokkaasti käyttöön. Kappelin pääsisäänkäynnin edustalle sijoitetaan muistolehto, lisäksi olemassa olevalle hautausmaaalueelle sijoitetaan 2 pientä uurna-aluetta. Varataan pinta-alaltaan 0.8 ha laajennusalue arkkuhautausta varten. Muistolehto ja uurna sukuhauta alue on rakennettu ja ne ovat hautauskäytössä. Hautausmaan tarpeen arviointi Varauduttavaan hautatarpeeseen vaikuttavat paikkakunnan väestömäärä, väestön ikärakenne, muualle haudattavien ja toisilta paikkakunnilta tulevien haudattavien määrä, vanhojen sukuhautojen riittävyys, uudelleenhautaukseen palautuvien hautojen määrä, arkkuhautauksen ja uurnahautauksen suhde ja muuttoliikkeen määrä ja suunta. Väestömäärä Hautaustarpeen suuruus on seurausta paikkakunnan väestömäärästä ja ikäjakautumasta, Suomessa ihmisten keski-ikä nousee edelleen. Kuolemantapausten luku voidaan laskea jakamalla paikkakunnan väestömäärä 73:lla. Lieksan asukasluku on 16000: 73= 219 henkeä. Ikärakenne Lieksassa on ikärakenne vääristynyt. Eläkeläisten osuus väestöstä kasvaa. Kuolleisuusluvut kasvaa ja keskitilastot sekoavat. Muualta paikkakunnilta tulevien haudattujen määrä Monilla poismuuttaneilla perheillä on sukuhautoja Lieksassa ja on usein tapana haudata vainaja kotipitäjän multiin. Muualta tulevien haudattujen määrää on vaikea arvioida. Lieksaan haudataan muualta tulevia 10%. Muualta tulevien haudattujen määrä tulee Lieksassa lisääntymään. Muualta tulevat vainajat haudataan pääasiassa vanhoihin sukuhautoihin uurnassa. Vanhojen sukuhautojen riittävyys Vanhoja sukuhautoja Lieksan hautausmailla on runsaasti, sekä käyttämättömiä että hoitamattomia. Haudatuista vuosittain haudataan uusiin hautoihin 67%. Olisi päästävä 50 % uusien hautojen luovutustarpeeseen. Ennen kokonaan uuden hautausmaan rakentamista kannattaa huolellisesti arvioida, kuinka sukuhautojen riittävyys seuraavien vuosikymmeninä kehittyy. Ylimitoitettu uuden hautausmaan rakentaminen voi olla virheinvestointi, jos tämä jo muutaman vuoden kuluttua osoittautuu tarpeettomaksi. Lisääntyvä uurnahautaus muuttaa merkittävästi hautausmaantarpeita.

5 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/2008 5(28) Seurakunnalle palautuvat haudat Lieksan hautausmaiden haudat ovat suurimmaksi osaksi A-hautoja, joiden hallinta-aika on ikuinen. Hoitamattomat ja "ikuiseksi ajaksi" luovutetut haudat palautuvat ainoastaan kuuluttamalla. Palautuvien ja uudelleen käytettävien hautojen merkitys hautausmaiden tulevaisuudelle on suuri. Haudan käyttöaika yhden suvun hallinnassa on noin 100 vuotta. On sukuja, jotka käyttävät hautaansa kauemmin, mutta vastapainoksi myös toisia, jotka luopuvat paljon aikaisemmin. Jos keskimääräiseksi hallinta-ajaksi lasketaan 100 vuotta, on palautuvia hautoja vuosittain 1 % koko hautakannasta. Arkkuhautauksen ja uurnahautauksen suhde Lieksassa uurnahautauksien osuus v oli 0,5 % kaikista haudatuista ja vuonna ,7 %. Uurnahautauksen vaihtoehdon kasvattaminen edellyttää hyvin rakennettua tiedotusohjelmaa. Monet valitsevat arkkuhautauksen, koska muusta ei ole asiallista tietoa Hautauksien määrä tulee säilymään noin 200 hautausta/vuosi 2. Muualta tulevien haudattujen määrä hieman kasvaa. 3. Uurnahautausten määrä lisääntyy. 4. Uusien arkkuhautojen (100 paikkaa/vuosi ) tarve pienenee ja sukuhautojen osuus vastaavasti suurenee. 5. Mähkön hautausmaalle haudattujen määrä lisääntyy, muiden hautausmaiden haudattujen määrät hieman laskevat 6. Hoitamattomien hautojen kuulutuksella saadaan v kpl arkkupaikkaa. 7. Hallinta-ajan päättymisellä saadaan noin 800 kpl hautapaikkoja. 8. Hoitamattomia hautoja on vielä mahdollista kuuluutta tarvittaessa. Hoitamattomien hautojen kuulutuksia tulee suoritta muillakin hautausmailla. Hautapaikat voidaan turvata lieksalaisille vuoteen 2015 asti. Kuitenkin hautapaikkojen käyttöä ja riittävyyttä olisi tarpeen seurata. Tarkastelua Hautauksien määrä oli ennustettavissa. Uusien arkkupaikkojen tarve ei pienentynyt samassa suhteessa haudattujen kanssa. Mähkön hautausmaalle joka kolmas vainaja haudataan uuteen hautasijaan. Uurnahautausten määrä alkujaksolla lisääntyi. Uurnahautausten määrä on pysähtynyt %.Uurnahautausten määrä on kirkkohallituksen vertailuryhmä 11 keskimäärin 15.7 %. Hallinta-ajan päättymisellä hautapaikkoja palautunut arvioitua vähemmän. Kuulutuksilla saadut hautapaikat on melkein käytetty.

6 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/2008 6(28) LIEKSA MÄHKÖN HAUTAUSMAA (31.7) Uusi hauta Hautasijat Arkut Uurnat Yhteensä Hautaukset (31.7) Arkut Uurnat Hautasijat arkkuhautauksista (31.7) Hautasijat Arkut Ennuste hautapaikkojen tarpeesta Seuraavan 10 vuoden aikana ennustetaan hautauksien määrän olevan 188 hautausta /vuosi. Vuosina väkiluku Lieksassa jatkaa vähenemistään, mikä vähentää myös hautapaikkojen tarvetta. Mähkön hautausmaalla tarvittavien hautapaikkojen määrää arvioitaessa voidaan käyttää vertailuna välisenä aikana haudattujen tilastoja sekä väestöennustetta. Vapaita hautasijoja on 6 vuodeksi. Mähkön hautausmaan koillisalueelta kuuluttamalla saataisiin hautasijoja arviolta noin 300 kpl. Mähkön hautausmaata on mahdollista laajentaa 0.8 ha alue arkkuhautausta varten hautausmaan luoteisosasta. Maaperätutkimuksen mukaan ( ) Nykyi-

7 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/2008 7(28) sen hautausmaan luoteisosa (laajennus). Laajennusosasta soveltuu hautausmaaksi n m levyinen alue nykyisen hautausmaan vieressä. Tälläkin osalla joudutaan ensin tekemään massanvaihto n m syvyyteen. Alue soveltunee sen jälkeen kerroshautaukseenkin (pohjavesi yli 2m, n m syvyydessä). Alue on salaojitettava. Kerroshautausta varten salaojilla joudutaan alentamaan hieman pohjavedenpintaa. Muuta osaa alueesta ei kannattane ottaa käyttöön, koska se on hautausmaaksi liian hienorakeista ja routivaa. Lieksan muilla hautausmailla on vapaita hautasijoja runsaasti Väkiluku Kuolleet Muualta tuotu 10% Vainajat yhteensä Arkut Uurnat 12% Uusi hauta Hautasijoja Ennuste hautauksista Arkut Hautasijoja Päätösehdotus: Talousjohtaja: tutustuu Mähkön hautausmaan laajennusta varten suunniteltuun kortteliin ja alkaa valmistella laajennusalueen käyttöön ottamista varaamalla vuoden 2009 talousarvioon suunnittelurahaa euroa. Päätös:

8 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/2008 8(28) 184 YHTEISEN MUISTOLAATAN JA HOIDON JÄRJESTÄMISTÄ NELJÄN KRANAATTIRÄJÄHDYK- SESSÄ VUONNA 1950 KUOLLEEN POJAN HAUDALLE MÄHKÖN HAUTAUSMAALLE KOSKE- VAN UUDISTETUN ALOITTEEN KÄSITTELY Lieksassa sattui räjähdysonnettomuus, jossa kuoli neljä poikaa. Sanomalehti Karjalainen kertoi tapahtumasta seikkaperäisesti Pojat olivat löytäneet kranaatinheittimen ammuksen ja ilmeisesti yrittäneet avata sitä. Helsinkiläinen Vappu Soikkeli, jonka veli menehtyi onnettomuudessa, on tehnyt aloitteen yhteisen muistolaatan hankkimisesta ja hautojen hoitamisesta sodan uhreiksi joutuneiden poikien muiston vaalimiseksi. Haudat sijaitsevat pääkäytävän varrella eikä kaikilla ole Soikkelin mukaan enää omaisia niitä hoitamassa. Kirkkoherranvirasto pystyi jäljittämään kolmen menehtyneen sisaret. Yksi vainajista ei ole ollut seurakunnan jäsen, joten hänen omaisistaan ei ole toistaiseksi tietoa. käsitteli asiaa asiakohdassa 159 ja päätti keskustelun jälkeen siirtää asian puutarhurin valmisteltavaksi. Valmistelun yhteydessä tulee selvittää myös muiden omaisten mielipide asiasta. Soikkeli on puhelimessa täydentänyt aloitettaan: Hän tarkoittaa esim. luonnonkivisen muistomerkin pystyttämistä yhteisesti neljälle haudalle. Kiveen kiinnitettävässä laatassa tulisi lyhyesti kertoa tapahtumasta. Aloite tarkoittaa myös, että seurakunta ja/tai muut yhteisöt (esim. Lieksan kaupunki) ottaisivat haudan hoitaakseen. Puutarhurin valmistelu: käsitteli kokouksessaan 7/2007 Vappu Soikkelin aloitetta yhteisen muistolaatan ja hoidon järjestämistä neljän kranaattiräjähdyksessä 1950 kuolleen pojan haudalle Mähkön hautausmaalle. päätti kokouksessaan siirtää asian seurakuntapuutarhurin valmisteltavaksi ja valmistelun yhteydessä tulee selvittää myös muiden omaisten mielipide asiasta. Haudat Hauta Hallinta Vainaja Haltija Reijo Turunen Eevi Issakainen Voitto Määttä Bertta Koistinen Urho Vallius Tuntematon Raimo Kortelainen Vappu Soikkeli Hautojen muistomerkit Turusen, Määtän ja Kortelaisen haudalla kullakin on punaisesta graniitista tehty muistolaatta, joissa räjähdysonnettomuus mainitaan. Laatat ovat keskimäärin saman kokoisia, mutta eritavalla kaiverrettuja. Valliuksen haudalta muistolaatta puuttuu. Kahdelle haudalle oli jouluna 2007 tuotu useita kynttilöitä.

9 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/2008 9(28) Räjähdysonnettomuudessa menehtyneiden hautojen hoito kuuluu hautaoikeuden haltijoille. Lieksassa vaalitaan sankarivainajien muistoa ja sodassa menehtyneitä erilaisin tapahtumin. Vastaavanlaisia onnettomuuksien uhreja on haudattu hautausmaihimme muitakin (vrt. hautausmaa kävely 2007/ Terttu Heiskanen-Timonen). Hautausmailla ei ole kuolinsyytä tallennettu hautakirjanpitoon. Hallinta-ajan päätyttyä asia tulee seurakunnalle ajankohtaiseksi. Hoidon mahdolliset kustannukset 4 kpl x 45 e/ hauta/ vuosi. Seurakunnalla on ennestään 29 kulttuurihistoriallista hautaa hoidettavana. Lisäksi hoidetaan sankarihaudat ja kulttuurihistorialliset patsaat. Hoidot on rahoitettu hautausmaan talousarviosta. Ote kirkkohallituksen ohjeesta: Hautausmaan kulttuurihistoriallisten arvojen vaaliminen Olennaisen osan hautausmaakulttuurista muodostavat hautamuistomerkit, joita maamme hautausmailla on 1700-luvun lopulta lähtien. Vanhimmat säilyneet hautamuistomerkit ovat kiviä, mutta 1830-luvulta lähtien on ollut käytössä myös takorautaisia muistomerkkejä. Vanhimmat säilyneet puiset muistomerkit ovat 1800-luvun keskivaiheilta. Vanha muistomerkkikanta 1800-luvulta ja 1900-luvun alkupuolelta on vähenemässä huolestuttavasti. Puisia hautamuistomerkkejä ei ole nähtävissä enää juuri missään. Peltiset muistomerkit ovat ruostuneita ja häviämässä. Muistomerkkien hoito kuuluu hautaan haudattujen vainajien omaisille ja seurakunnalle asia tulee ajankohtaiseksi vasta, kun hauta hoitamattomuuden myötä palautuu seurakunnan hallintaan. Seurakunnassa ei ole aina omaa asiantuntemusta hautausmaahan liittyvien kulttuurihistoriallisten arvojen arviointiin, jotta muistomerkkien säilyttäminen ja suojelu osattaisiin kohdentaa oikein Haudan hoito Haudat on pidettävä hautausmaan arvoa vastaavasti hoidettuina. Haudan hoidosta vastaa hautaoikeuden haltija. Kirkkovaltuusto voi kuitenkin päättää, että seurakunnan kustannuksella huolehditaan hautausmaalla tai sen osalla olevien hautojen perushoidosta. Milloin hautausmaalle on haudattu vainaja, jonka muiston vaalimista on pidettävä seurakunnan kannalta tärkeänä, kirkkovaltuusto voi päättää, että hauta hoidetaan seurakunnan kustannuksella. Seurakunta voi sopia hautaoikeuden haltijan kanssa, että seurakunta ottaa korvauksesta määräajaksi vastatakseen haudan hoitovelvollisuudesta. Seurakunta voi tehdä sopimuksia hautojen hoidosta myös siten, että hoitokorvaukset sijoitetaan erityiseen hautainhoitorahastoon, jonka varoilla kyseiset haudat hoidetaan. Puutarhuri selvitti omaisten mielipidettä kirjeellä : : ARVOISA HAUTAPAIKAN HALTIJA käsitteli kokouksessaan 7/2007 Vappu Soikkelin aloitetta yhteisen muistolaatan ja hoidon järjestämistä neljän kranaattiräjähdyksessä 1950 kuolleen pojan haudalle Mähkön hautausmaalle. päätti kokouksessaan siirtää asian seurakuntapuutar-

10 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/ (28) hurin valmisteltavaksi ja valmistelun yhteydessä tulee selvittää myös muiden omaisten mielipide asiasta. Näin ollen lähestyn teitä arvoisa hautapaikan haltija kirjeellä kysyäkseni mielipidettänne Vappu Soikkelin tekemään aloitteeseen. Pyydän kohteliaasti ilmaisemaan mielipiteenne asiasta. Valitettavasti en tiedä onnettomuudessa menehtyneen Vallius Urhon omaisia, joten hänen omaisilleen en voi tätä kysymystä esittää. Vastauksen pyydän mielellään kirjallisesti tai sähköpostilla mennessä. Leo Sutinen Lisätietoja: seurakuntapuutarhuri Leo Sutinen tai Kirkkotarhantie 12, LIEKSA Hautaoikeuden haltijan ja omaisten näkemyksiä. Määttä Voiton haudanhaltija Bertta Koistinen lähetti kirjeen kannatan Vappu Soikkelin esitystä Voitto Määtän hautapaikan järjestelyistä. Bertta Koistinen / tytär Kaija Tolvanen. Turunen Reijon sisko Seija Mahilaisen kanssa käymäni puhelinkeskustelu 17.10: seurakunta voisi hoitaa kun he ovat niin vanhoja, muistolaattaa ei tarvitse hänen mielestä laittaa. Issakainen ja Mahilainen olivat toimittaneet kopiot lehtileikkeistä. Vallius Urhon omaisia ei ole tavoitettu. Päätösehdotus: Talousjohtaja: päättää pidentää hautojen hallinta-aikaa veloituksetta saakka : päättää, että haudoille ei ole tarpeen hankkia seurakunnan toimesta uutta muistomerkkiä. toteaa, että haudat eivät ole sellaisia kulttuurihistoriallisia hautoja, jotka tulisi ottaa seurakunnan kustannuksella hoidettavaksi. Laajan keskustelun jälkeen päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti Saatuaan päätöksen tiedoksi Vappu Soikkeli pahoitteli kirkkoneuvoston päätöstä päivätyssä viestissään. Soikkeli ja hänen sisarensa Liisa Fält ja Pirkko Kotelainen sekä Seija Mahilainen esittävät asian käsittelemistä uudelleen. Soikkeli viittaa myös puhelinkeskusteluihin seurakuntapuutarhurin ja talousjohtajan kanssa Talousjohtajan mielestä päivätty viesti ei ollut oikaisuvaatimus, joten sitä ei sellaisenaan otettu käsiteltäväksi.

11 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/ (28) Talousjohtaja tapasi keväällä Vappu Soikkelin ja hänen sisarensa. Neuvottelussa mm. todettiin uuden käsittelyn edellyttävän, että asiasta esitetään jotain oleellisesti uutta. Kun myös Urho Valliuksen omainen onnistuttiin jäljittämään, Vappu Soikkeli hankki alkuperäiseen päivättyyn aloitteeseen kaikkia onnettomuuden uhreja edustavien omaisten allekirjoitukset. Aloitteen ovat allekirjoittaneet Katri Taivalniemi (Vallius), Bertta Koistisen puolesta Kaija Tolvanen (Määttä), Eevi Issakainen, Seija Mahilainen (Turunen), Liisa Fält, Pirkko Kortelainen ja Vappu Soikkeli (Kortelainen). Soikkeli on toimittanut kirkkoneuvostolle päivätyn esityksen ja uudistaa kaikkien omaisten puolesta aikaisemman esityksensä luonnonkiven ja muistolaatan pystyttämisestä vetoamalla KL 17 luvun 5 :ään ja pyytää kirkkoneuvostoa käsittelemään asian uudelleen. Laatan tekstin sanamuodoksi hän esittää: Sodan jäljiltä jääneen kranaatin räjähtäessä onnettomuudessa menehtyivät Vallius Urho, s Turunen Reijo s Määttä Voitto s Kortelainen Raimo s Päätösehdotus: Talousjohtaja: tutustuu katselmuksen yhteydessä hautoihin, joita esitys koskee. harkitsee lausunnon pyytämistä Lieksan-Pielisjärvi seuralta, jossa on perehdytty hautausmaiden historiaan. harkitsee esityksen tekemistä Lieksan kaupunginhallitukselle muistolaatan hankkimisesta, jolloin seurakunnan osuudeksi jäisi muistomerkin pystyttäminen ja haudan hoitaminen. Päätös: Tiedoksi: Lisätietoja: Vappu Soikkeli Bertta Koistinen/Kaija Tolvanen Seija Mahilainen/Eevi Issakainen Katri Taivalniemi Seurakuntapuutarhuri seurakuntapuutarhuri Leo Sutinen puh. (013) leo.sutinen(at)lieksanseurakunta.fi talousjohtaja Kari Mustonen puh. (013)

12 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/ (28) 185 HAUTATOIMEN JA HAUTAINHOITORAHASTON HINNASTO MAKSUJEN MÄÄRÄÄMISESTÄ JA HINNOITTEOUPOLITIIKASTA Kirkkojärjestyksen 17 luvun 5 :n mukaan kirkkovaltuusto päättä haudoista perittävistä maksuista. Muilta osin maksuista päättäminen kuuluu kirkkoneuvoston toimivaltaan. Maksujen tulee perustua hyväksyttyyn taksaan. Maksujen perimisestä taksan puitteissa voi päättää se viranomainen, jolle hautaustoimen tehtävät ohje- tai johtosäännöllä on osoitettu. Jos laki mahdollistaa eri hinnoittelun esim. paikkakunnan asukkaalta ja ulkopaikkakuntalaiselta, niin maksu määräytyy haudattavan vainajan, ei hautaoikeuden haltijan tai muiden omaisten mukaan. Hautaustoimilain samamaksuisuuden periaate koskee selvästi seuraavia maksuja: hautasija, haudan avaaminen, haudan peittäminen, haudan peruskunnostus ja haudan hoitaminen. Muiden tehtävien hinnoittelua käsitellään tässä ohjeessa tehtäväkohtaisesti erikseen. On huomattava, että hautaustoimilain maksusääntely koskee evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntaa vain, jos hautaaminen on seurakunnan asia. Jos vainaja haudataan muun hautausmaan ylläpitäjän hautausmaalle, niin hautaamiseen liittyvien muiden mahdollisten palvelujen tuottaminen ei välttämättä ole evankelis-luterilaisen seurakunnan tehtävä. Seurakunta voi silti sallia esimerkiksi vainajan säilytystilan käytön, vaikka vainaja haudataan muun hautausmaan ylläpitäjän hautausmaalle. Tällaisessa tilanteessa on suositeltavinta, että muun hautausmaan ylläpitäjä tekee asiasta sopimuksen seurakunnan kanssa. Sopimuksella seurakunta voi esim. laskuttaa muun hautausmaan ylläpitäjää tilan käytöstä omakustannushinnan mukaan. Seurakunta voi lain asettamissa rajoissa määrätä maksut sellaisiksi, että ne tukevat seurakunnan kannalta toivottavia hautaustoimen käytäntöjä. Esim. tuhkahautausta voi edistää tarjoamalla erilaisia edullisia hautausvaihtoehtoja. Lain mukaan on hyväksyttävää, että seurakunta perii muun paikkakunnan asukkaan hautasijasta ja hautaamisesta omakustannushinnan tai muuten korkeamman hinnan kuin paikkakunnan asukkaalta. On tavanomaista, että paikkakunnalla pitkään asunut muuttaa viimeisiksi elinvuosikseen muualle, mutta haluaa tulla haudatuksi vanhalle kotipaikkakunnalleen. Maksut olisikin syytä määrätä sellaisiksi, että hintaero paikkakunnan asukkaan ja ulkopaikkakuntalaisen välillä ei muodostu kohtuuttoman suureksi. Hautaustoimilaki näyttäisi mahdollistavan ulkopaikkakuntalaisia koskevien maksujen erottelun sen mukaan onko hän kuulunut kirkkoon vai ei. Perustuslain syrjintäkiellon vuoksi erottelulle on esitettävä hyväksyttävä peruste. On suositeltavaa, että erottelu tehdään vain silloin, kun se on mahdollista paikkakuntalaistenkin kohdalla, kuten tilavuokrissa. Seurakunnilla on toimivalta vapaasti hinnoitella hautaustoimen palvelunsa lain asettamissa rajoissa, miniminä maksuton palvelu ja maksimina omakustannushinta. Tämä on johtanut siihen, että samojen tehtävien hinnoittelussa on eri seurakuntien välillä suuria eroja. Asuinpaikkakunnan vaihtaminen on nykyisin hyvin yleistä. Suuret erot hautaustoimen taksoissa näyttävät asuinpaikkakuntaa vaihtaneen näkökulmasta sattumanvaraisilta ja perusteettomiltakin. Tässä yhteydessä on nostettu esille myös kysymys kansalaisten yhdenvertaisesta kohtelusta. Hautaustoimilaki ei sinällään ohjaa seurakuntia yhtenäisempään hinnoitteluun. Tähän suuntaan voidaan kuitenkin päästä, jos seurakunnat omaksuvat hinnoitteluperiaatteen, jolla ne hautaustoimen kustannukset, joita valtion osallistuminen kustannuksiin ei kata, peritään hautaustoimen maksuina. Maksut voidaan määritellä aiheuttamisperiaatteen mukaan maksujen ohjausvaikutus huomioiden.

13 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/ (28) HAUTAUSTOIMEN OMAKUSTANNUSLASKELMA 2007 Omakustannushintaa käytetään hautaustoimen hinnoittelu- ja tunnuslukulaskelmien tekemisessä. Hautaustoimen omakustannushinta jaettuna hautausten määrällä kertoo yhden hautauksen omakustannushinnan: Hautaustoimen välittömät toimintakulut Ei sis. HHR:ää Ei sis. haut. siunaamista Hautaustoimen osuus kiinteistötoimen +- 0 kuluista Poistot hautaustoimen pysyvien vastaavien hyödykkeistä Sisäinen korko pysyvien vastaavien poistamatta Puuttuu maaolevista hankintamenoista alueiden hank. menot Hautaustoimen osuus hallintokuluista, keskusrahastomaksuista ja verotuskuluista Hautaustoimen omakustannushinta Hautaustoimen toimintatuotot Hautaustoimen nettokustannukset Yhden hautauksen omakustannushinta (hautauksia 219 kpl) HAUTAUSTOIMEN KUSTANNUSVASTAAVUUSLASKELMA 2007 Hautaustoimen kustannusvastaavuuslaskelmalla osoitetaan seurakunnalle aiheutuvat nettokulut eli se osuus, joka hautaustoimen kuluista jää verovaroin kustannettavaksi. Hautaustoimen välittömät toimintatuotot Hautaustoimen välittömät toimintakulut Ei sis. HHR:ää Ei sis. haut. siunaamista Hautaustoimen osuus kiinteistötoimen +- 0 kuluista Hautaustoimen toimintakate Poistot hautaustoimen pysyvien vastaavien hyödykkeistä Sisäinen korko pysyvien vastaavien poistamatta Puuttuu maaolevista hankintamenoista Hautaustoimen osuus hallintokuluista, keskusrahastomaksuista ja verotuskuluista Hautaustoimen yli/alijäämä (=verotuksella katettava) alueiden hank. menot

14 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/ (28) YHTEISKUNNALLISTEN TEHTÄVIEN RAHOITUKSEN RIITTÄVYYS 2007 Seurakunta huolehtii lakisääteisesti kuntansa hautaustoimesta, kirkkoherranviraston väestörekisteritehtävistä ja omistamiensa kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten suojelusta. Näiden tehtävien hoitamiseen seurakunta saa valtiolta osuuden yhteisöveron tuotosta. Tällä laskelmalla hahmotetaan yhteisöveroon perustuvan rahoituksen riittävyyttä. Hautaustoimen alijäämä (85 %) Kirkonkirjojen pito (netto) (15 %) Kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten korjauksissa suojelun edellyttämä lisäkustannus Yhteiskunnallisten tehtävien rahoitustarve (100 %) Lieksan seurakunnan osuus yhteisöveron tuotosta vuonna Kirkollisveroilla katettavaksi jää HAUTAUSTOIMEN TOIMINTATULOTAVOITE (Ilman hautausmaa-alueiden hankintamenojen korkoa) Hautaustoimen toimintatulot Hautaustoimen osuus (85 % X ) rahoitusvajauksesta, joka joudutaan kattamaan lieksalaisten kirkollisveroilla Hautaustoimen toimintatulotavoite, josta vuonna 2007 katettiin 37 % Laskelma on perustuu tilinpäätösaineistoon vuodelta Hautaustoimi käsittää hautausmaahallinnon, hautausmaakiinteistöt ja varsinaisen hautaustoimen, mutta ei hautaan siunaamista eikä muistotilaisuutta. Kirkonkirjojen pito sisältää väestörekisterin ja jäsenrekisterin ylläpidon ja tietojen luovuttamisen. Hautaustoimen ja kirkonkirjojen pitämisen tuloja ei voitane kolminkertaistaa lyhyessä ajassa. Jos tavoitteeksi asetetaan, että hautaustoimen ja kirkonkirjojen pitämisen on kannatettava itsensä yhteisövero-osuudella täydennettynä, on tarkasteltava myös näiden tehtävien kustannusten muodostumista.

15 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/ (28) HAUTAUSTOIMEN MAKSUJEN MÄÄRÄÄMINEN ALKAEN Seurakunnan hautausmaalle haudataan vuoden 2007 tilaston mukaan vuosittain keskimäärin 219 vainajaa, joista arkkuhautaan 192 ja uurnahautaan 27 vainajaa. Vainajista ulkopaikkakuntalaisia on 22 ja ev.lut. kirkkoon kuulumattomia 19. Lisäksi hautausmaalla jatketaan vuosittain hautasijan hallinta-aikaa. Seurakunta päättää hautaustoimen maksuista seuraavanlaisen esimerkkilaskelman perusteella: maksu lukumäärä yhteensä euroa euroa (arvio) (arvio) Arkkuhautasija (uusi, 40 v.): paikkakuntalainen ulkopaikkakuntalainen rintamaveteraanit Arkkuhautasijan hallinta-ajan jatkaminen (20 v.): Uurnahautasija (uusi, 40 v.): paikkakuntalainen ulkopaikkakuntalainen rintamaveteraanit Uurnahautasijan hallinta-ajan jatkaminen (20 v.): Haudan avaaminen, peittäminen ja peruskunnostus: arkkuhauta paikkakuntalainen arkkuhauta ulkopaikkakuntalainen arkkuhauta rintamaveteraani uurnahauta paikkakuntalainen uurnahauta ulkopaikkakuntalainen Muistomerkin poistaminen: Vainajan säilytystila / kerta: Kappelivuokra: ev.lut. kirkkoon kuulumaton YHTEENSÄ Kari Mustonen talousjohtaja Leo Sutinen seurakuntapuutarhuri

16 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/ (28) HAUTATOIMEN HINNASTO 2009 Hyväksytty kirkkoneuvostossa Hyväksytty kirkkovaltuustossa.. Lieksalainen Ulkopaikkakuntalainen Hautamaksut Arkku ja uurnahauta 1,2 x 2,2 m Uurnasukuhauta 1,0 x 1,0 m Tuhka- tai uurnahautasija muistolehdossa 0 10 Hautaoikeuden pidennys Hautausmaksut Arkun hautaus Uurnan hautaus Uurna tai tuhka muistolehtoon 0 20 Arkun säilytys 0 20 Muistolehdon laatta Laskutustyö 28 /t 28 /t Konetyö 34 /t 34 /t Lisäehdot: Hauta luovutetaan kuolemantapauksen yhteydessä 40 vuodeksi. Arkkuhautasijoja luovutetaan enintään 3 kpl. Uurnahauta (1m2) sisältää yhden hautapaikan, johon voidaan haudata kuusi uurnaa tai ilman uurnaa. Arkkuhautaan voidaan myös haudata uurnia tai tuhka. Muistolehtoon haudataan uurnia tai tuhka. Hautaoikeuden haltijasta ja siitä keitä hautaan voidaan haudata, sovitaan hautaa luovutettaessa, kuitenkin viimeistään vuoden kuluessa haudan luovutuspäivästä. Hautaoikeuden voimassaoloaikaa voidaan hakemuksesta jatkaa, jollei siitä aiheudu haittaa hautausmaan tarkoituksenmukaiselle järjestelylle tai hoidolle. Hautauspäivänä haudan hallinta-aikaa tulee olla jäljellä vähintään haudan koskemattomuutta vastaava aika, 20 vuotta, ellei ole, hallintaaikaa jatketaan. Hautausmaksuun sisältyvät kaikki haudan kaivamiseen ja kunnostamiseen kuuluvat työt ja tarvikkeet (kaivu ja peitto sekä tiivistys ja nurmetus tai muu hautausmaan käyttösuunnitelman mukainen haudan pinnan kunnostaminen hautauksen jälkeen sulan maan aikana). Maksuun ei kuitenkaan sisälly kukkaistutuksia, muistomerkkejä tai haudan kunnostamista myöhemmin. Kotipaikka määritellään kuolinpäivän mukaan. Lieksalaisen alle 12 vuotiaan vainajan arkun hautaamisesta veloitetaan 75. Muistomerkkien siirroista, kivien oikaisuista ja muista töistä veloitetaan työtuntien mukaan. Tunnukseton hauta-alue on Nurmijärven hautausmaalla. Lieksalaisten sotaveteraanien ja rintamasotilastunnuksen haltijoiden sekä heidän puolisoidensa hautapaikasta ja hautauksesta ei peritä maksua, kun heidät haudataan Lieksan seurakunnan hautausmaalle.

17 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/ (28) TYÖT LIEKSAN ORTODOKSISELLA HAUTAUSMAALLA Hyväksytty kirkkoneuvostossa Arkun hautaus (sis. nurmetuksen) alv 22 % Uurnan hautaus 20 + alv 22 % Lumityö ja hiekoitus/talvi alv 22 % Lisäehdot: Omaisille annettavat mahdolliset alennukset tai erikoisehdot määrittelee ja rahoittaa Lieksan ortodoksinen seurakunta. Lieksan seurakunta huolehtii ainoastaan urakointipalvelusta.

18 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/ (28) HAUTOJEN HOITOHINNASTO 2009 Hyväksytty kirkkoneuvostossa Hautainhoitorahasto Haudan vuosihoito Leveys (m) Hinta ( ) Kukka (kpl) Leveys (m) Hinta ( ) Kukka (kpl) Haudan 5-vuotishoito Leveys (m) Hinta ( ) Kukka (kpl) Leveys (m) Hinta ( ) Kukka (kpl) Haudan 10-vuotishoito Leveys (m) Hinta ( ) Kukka (kpl) Leveys (m) Hinta ( ) Kukka (kpl) Tilaukset: Hoitosopimus tulee voimaan, kun tarjous on maksettu. Sopimukset, jotka on maksettu jälkeen hoidetaan tilausjärjestyksessä työtilanteen mukaan. Uusia hoitosopimuksia tehdään alkaneelle kasvukaudelle jälkeen vain jos kukantaimia on saatavana. Lisähinnasto: Käytetään jos haudalla on useampi muistomerkki; tilaukset 1.4. mennessä. Lisäkukkapenkki ei sisällä kukkia. Lisäkukat 4.00 /kpl. Kanervat ostohinta + kulut; tilaus mennessä. Hautakynttilät, kasteluhoito ja kukkien myynti eivät kuulu valikoimaan. Hintaan sisältyy: Yksi kukkapenkki. Kukat 12 cm halkaisijaltaan olevassa ruukussa, kastelu, lannoitus, kasvinsuojelu, roskienpoisto ja syyskoristus. Haudan hoidosta vastaa Lieksan seurakunnan hautainhoitorahasto. Lisätietoja: Hauta- ja puistotoimistosta puh tai kirkkoherranvirastosta p Sähköinen asiointi leo.sutinen@lieksanseurakunta.fi tai lieksa@evl.fi Seurakunnan kotisivu

19 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/ (28) TALOUSTILASTOA VUODELTA 2007 HAUTAUSTOIMI Koko kirkko Vertailu Lieksan srk Liperi Kontiolahti ryhmä Hautausmaahallinto, työalakate/väkiluku Hautausmaakiinteistöt/työalakate/väkiluku Varsinainen hautaustoimi, työalakate/väkiluku Hautaustoimi yht. toimintakulut/väkiluku Hautaustoimi yht. toimintatuotot/väkiluku Hautaustoimi yht. työalakate/väkiluku Hautaustoimen toimintakulut/haudatut Hautaustoimen toimintatuoto/haudatut Hautaustoimen työalakate/haudatut Uurnahautojen osuus % haudatuista 35,7 % 15,7 11,0 8,8 13,4 Pöytäkirjan tarkastajat:

20 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/ (28) Päätösehdotus: Talousjohtaja: kirjaa tiedoksi hautatoimen kustannusvastaavuuslaskelmat ja toteaa, että hautatoimesta, kirkonkirjojen pidosta ja kulttuurihistoriallisten rakennusten suojelusta aiheutuu kokonaisuudessaan seurakunnalle enemmän kustannuksia kuin seurakunta saa valtiolta yhteisöveron tuotosta. Kustannusten kohdentamista (sisäistä laskentaa) lakisääteisille yhteiskunnallisille tehtäville ja seurakunnan toimintaan kuuluville tehtäville on täsmennettävä. hyväksyy hautojen hoitohinnaston ja hautatoimen hinnaston hautamaksuja lukuun ottamatta otettavaksi käyttöön tekee esityksen kirkkovaltuustolle, että se hyväksyy hautatoimen hinnastoon sisältyvät hautamaksut otettavaksi käyttöön Päätös: Pöytäkirjan tarkastajat:

21 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/ (28) 186 KUKANTAIMIEN HANKKIMINEN KESÄKSI 2009 Tarjousaika päättyy hankinnan kokonaishinta yli euroa. Seurakuntapuutarhuri on järjestänyt tarjouskilpailun kukantaimien hankkimisesta hautaus- ja kiinteistötoimelle vuonna 2009 kutsumalla tarjouskilpailuun kolme puutarhaa. Hankintatarjoukset avattiin : Jauhiaisen Puutarha Oy, Iisalmi ,27 Heimosen Puutarha Oy, Vartiala ,40 Nevalaisen Puutarha, Lieksa ei tarjousta Tarjouspyyntö ja tarjousten avauspöytäkirja ovat pöytäkirjan liitteinä. Kasvien määrä, laji ja laatu ja muut toimitusehdot on määritelty tarjouspyynnössä. Hankinta on siementilausten ja kasvatuksen takia ratkaistava hyvissä ajoin. Vuoden 2009 talousarvioon on tehty ehdotus tarvittavaksi määrärahaksi. on määritellyt asianomaisten virkamiesten hankintavaltuutuksen ylärajaksi Päätösehdotus: Talousjohtaja: päättää hyväksyä Jauhiaisen Puutarha Oy:n tarjouksen halvemman kokonaishinnan perustella. Päätös: Tiedoksi: Jauhiaisen Puutarha Oy, Iisalmi Heimosen Puutarha Oy, Vartiala Nevalaisen Puutarha, Lieksa Puutarhuri Taloustoimisto Pöytäkirjan tarkastajat:

22 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/ (28) 187 EVAKKOMATKALLA LAPINLAHDELLE JA KIURUVEDELLE HAUDATTUJEN HAUTAMUISTOI- MERKIN KUNNOSTAMINEN Maija Määttäsen aloite esitellään kokouksessa. Päätösehdotus: Talousjohtaja: Päätös: Pöytäkirjan tarkastajat:

23 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/ (28) 188 LAUSUNNON ANTAMINEN SEURAKUNTAPASTORIN VIRAN VÄLIAIKAISESTA HOITAJASTA Lieksan seurakunnan II kappalainen Kim Rantala on valittu Tampereen ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherraksi alkaen. Koska Lieksan seurakunnalla ei ole lähitulevaisuudessa näköpiirissä sellaisia järjestelyjä, ettei II kappalaisen virkaa nyt voisi julistaa haettavaksi eikä tässä tilanteessa edes viran muuttamista seurakuntapastorin viraksi, Lieksan seurakunnan kirkkoneuvosto on pitämässään kokouksessaan esittänyt pyyntönään Kuopion hiippakunnan tuomikapitulilta II kappalaisen viran haettavaksi julistamista sekä sitä, että ko. viran väliaikaiseksi hoitajaksi tuomiokapituli määrää seurakuntapastori Virpi Komulaisen ( 156 ). KJ 6 luvun 33 :n mukaan seurakuntapastorin virkaan tuomiokapituli määrää hiippakuntaan kuuluvan sopivan papin. Ellei asian kiireellisyys muuta vaadi, tuomiokapitulin on ennen määräyksen antamista varattava kirkkoneuvostolle tai seurakuntaneuvostolle tilaisuus antaa lausunto. Teologian maisteri, Taloustieteiden maisteri Juha Aarne Olavi Poteri ( s ) on tiedustellut seurakuntapastorin väliaikaisen hoitajan virkaa. Seurakunnan kirkkoherra on tavannut Poterin jo kesällä 2008 ja tullut myös käymissään puhelinkeskusteluissa vakuuttuneeksi henkilön nohevuudesta ja kyvystä hoitaa papinvirkaa. Päätösehdotus: Kirkkoherra: Lieksan seurakunta on valmis vastaanottamaan ( vocatio ) Juha Aarne Poterin seurakuntapastorin viran väliaikaiseksi hoitajaksi alkaen aina siihen asti kunnes II kappalaisen virka vakinaisesti täytetään. Päätös: Pöytäkirjan tarkastajat:

24 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/ (28) 188a MUUT MAHDOLLISET ASIAT 189 JÄSENTEN ALOITTEIKSI TARKOITETTUJEN ASIOIDEN KIRJAAMINEN Jos kirkkoneuvoston jäsen haluaa saattaa jonkun asian neuvoston käsiteltäväksi, hänen on annettava asiasta kirjallinen esitys puheenjohtajalle, jonka tulee ottaa asia esille neuvoston seuraavassa kokouksessa. n kokouksessa voi aloitteen tehdä suullisestikin. (KJ 9:2). Puheenjohtaja: Kirjataan jäsenten suullisesti esittämät asiat. Päätös: 190 ILMOITUSASIAT Puheenjohtaja: Luottamushenkilöllä on oikeus saada viranomaiselta tietoja sekä nähtäväkseen asiakirjoja, joita hän toimessaan pitää tarpeellisina, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu. KL 25:8 Esitän, että seuraavat asiat saatetaan tiedoksi: Päätös: Pöytäkirjan tarkastajat:

25 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/ (28) 191 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kirkkolain 24 luvun 5 :n mukaan oikaisuvaatimusta, kirkollisvalitusta eikä hallintolainkäyttölain 5 :n 1 momentin nojalla ryhtyä julkisista hankinnoista annetun lain mukaiseen hakemusmenettelyyn, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät Koska päätöksestä voidaan tehdä kirkkolain 24 luvun 3 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät Kirkkolain 24 luvun 14 :n 2 ja 3 mom:n, - Hallintolainkäyttölain 5 :n 2 mom:n, Muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet Hankintaa koskevista seuraavista päätöksistä ei kirkkolain 24 luvun 14 :n nojalla saa tehdä kirkollisvalitusta sillä perusteella, että päätös on julkisista hankinnoista annetun lain (1505/1992) vastainen, jos asian tutkiminen kuuluu markkinaoikeuden toimivaltaan. Pykälät - OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään ja yhteystiedot: Lieksan seurakunnan kirkkoneuvosto Käyntiosoite: Mönninkatu 13, Lieksa Postiosoite: Mönninkatu 13, Lieksa Telekopio: Sähköposti: Pöytäkirjan tarkastajat:

26 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/ (28) Pykälät Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle oikaisuvaatimusajan kuluessa. Oikaisuvaatimuksen voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin oikaisuvaatimus on jätettävä niin ajoissa, että se ehtii perille oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. VALITUSOSOITUS Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Oikaisuvaatimuksen sisältö Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kirkollisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kirkollisvalituksin myös asianosainen, seurakunnan / seurakuntayhtymän jäsen sekä kirkkoneuvosto / seurakuntaneuvosto / yhteinen kirkkoneuvosto. Valitusviranomainen ja yhteystiedot: Kuopion hallinto-oikeus Käyntiosoite: Puijonkatu 29 A, 2. krs, Kuopio Postiosoite: PL 1744, Kuopio Puhelin: Telekopio: Sähköposti: kuopio.hao@oikeus.fi Valitusaika 30 päivää Kirkollisvalitus, pykälät - Hallintovalitus, pykälät - Kirkollisvalitus / alistusasia Valitusviranomainen ja yhteystiedot: Kuopion tuomiokapituli, pykälät - Valitusaika 30 päivää Valitusaika 30 päivää Käyntiosoite: Kuninkaankatu 22 A, Kuopio Postiosoite: PL 42, Kuopio Telekopio: Sähköposti: Kirkkohallitus, pykälät - 30 päivää PL 185, (Satamakatu 11, Helsinki) Telekopio: Sähköposti: kirkkohallitus@evl.fi Pöytäkirjan tarkastajat:

27 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/ (28) Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valituskirjelmä Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta postiosoite ja puhelinnumero, joihin asian käsittelyä koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa päätös, johon haetaan muutosta miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi perusteet, joilla muutosta vaaditaan Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä taikka jos valituksen laatijana on muu henkilö, on valituskirjelmässä ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Valituskirjelmän liitteet päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai jäljennöksenä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisajankohdasta asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle Asiamiehen, jollei hän ole asianajaja tai julkinen oikeusavustaja, on liitettävä valitukseen valtakirja. Valitusasiakirjojen toimittaminen Valitusasiakirjat on toimitettava valitusajassa päätöksessä mainitulle valitusviranomaiselle. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Hankintaasian saattaminen markkinaoikeuden käsiteltäväksi H a k e m u s o s o i t u s Asian saattaminen markkinaoikeuden käsiteltäväksi Se, jota asia koskee, voi saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain (1505/1992) tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Hakemuksen tekeminen Hakemus on tehtävä kirjallisesti. Hakijan on ennen hakemuksen toimittamista markkinaoikeudelle ilmoitettava hankintayksikölle kirjallisesti aikeestaan panna asia vireille markkinaoikeudessa. Hakemus on tehtävä 14 päivän kuluessa siitä, kun ehdokas tai tarjoaja on saanut kirjallisesti tiedon hänen sulkemisestaan tarjouskilpailusta ja sulkemisen perusteista tai tarjouskilpailun ratkaisusta ja sen perusteista sekä kirjallisen ohjeen asian saattamisesta markkinaoikeuteen (hakemusosoitus). Ehdokkaan tai tarjoajan katsotaan saaneen tiedot ja hakemusosoituksen tiedoksi, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua niiden Pöytäkirjan tarkastajat:

28 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 7/ (28) lähettämisestä. Lisätietoja Markkinaoikeuden yhteystiedot Hakemus on toimitettava markkinaoikeudelle osoitettuna osoitteeseen: Postiosoite: PL 118, HELSINKI Käyntiosoite: Erottajankatu 1 3, Helsinki Telekopionumero: Oikeudenkäyntimaksu Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/1993) 3 :n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksu hallinto-oikeudessa 82 euroa ja markkinaoikeudessa 204 euroa jollei lain 6 tai 7 :stä muuta johdu. Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje / valitusosoitus / hakemusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen. 192 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Pöytäkirjan tarkastajat:

LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 9/2006 1 (10) 7.12.2006

LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 9/2006 1 (10) 7.12.2006 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 9/2006 1 (10) KOKOUSAIKA Torstai 0 klo 17.15 17:31 KOKOUSPAIKKA LÄSNÄ POISSA Lieksan seurakuntatalo Hannu Juntunen, pj Erkki Kilpinen, vpj. Martti Hara Leena Kokkonen

Lisätiedot

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen.

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen. 98 Valitusosoitus ja kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 19.40 sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen. Loppurukouksen piti Minna Latvala. OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Lisätiedot

KYLMÄKOSKEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2010 KAPPELINEUVOSTO kokouspäivä 28.10.2010 sivu 1

KYLMÄKOSKEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2010 KAPPELINEUVOSTO kokouspäivä 28.10.2010 sivu 1 KYLMÄKOSKEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2010 KAPPELINEUVOSTO kokouspäivä 28.10.2010 sivu 1 Paikka ja kellonaika: Kylmäkosken seurakuntatalo klo 17.00. ESITYSLISTA 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA. Esityslista vai pöytäkirja. Pöytäkirjan numero: 1/2015. Ensimmäisen pykälän numero:

NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA. Esityslista vai pöytäkirja. Pöytäkirjan numero: 1/2015. Ensimmäisen pykälän numero: NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA Esityslista vai pöytäkirja PÖYTÄKIRJA Pöytäkirjan numero: 1/2015 Ensimmäisen pykälän numero: 23 Vaihda aloittava numero Tässä pohjassa on varsinaisille

Lisätiedot

LUOTTAMUKSELLINEN

LUOTTAMUKSELLINEN LUOTTAMUKSELLINEN Lempäälän seurakunta OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kirkkoneuvosto 20.8.2019 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevat muutoksenhakukiellot

Lisätiedot

Lahti Mariitta kirkkov. vpj poistui klo 20:30 104

Lahti Mariitta kirkkov. vpj poistui klo 20:30 104 1 KOKOUSAIKA: Keskiviikko 13.11. 2013 klo 18 KOKOUSPAIKKA: Vanha Pappila LÄSNÄ: Harhala Tauno Husari Salme Koivumäki Anu Koivuniemi Olavi Lehtiö Helena Leppihalme Aili Virtanen Pentti Pitkänen Jorma varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Pöytäkirja on tarkastettu, Jämijärvellä 02.03.2016

Pöytäkirja on tarkastettu, Jämijärvellä 02.03.2016 KOKOUSAIKA: Keskiviikko 02.03.2016 klo 17:30 KOKOUSPAIKKA: Vanha Pappila Osallistujat: Henttinen Martti Hyttinen Ilkka Koivunen Leena varapj, Lahti Mariitta Sällilä Raimo Tasala-Suurimaa Laura Uusi-Rasi

Lisätiedot

HARTOLAN SEURAKUNTA pöytäkirja 1/9.3.2011 Kirkkoneuvoston taloudellinen jaosto

HARTOLAN SEURAKUNTA pöytäkirja 1/9.3.2011 Kirkkoneuvoston taloudellinen jaosto Kokousaika ma 9.3.2011 klo 9.30 12.45 Kokouspaikka: Hartolan seurakuntatalo, kabinetti 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Pöytäkirjantarkastajien valinta 3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Pöytäkirjan Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusosoitus pidetään yleisesti nähtävänä Hartolan kirkkoherranvirastossa

Pöytäkirjan Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusosoitus pidetään yleisesti nähtävänä Hartolan kirkkoherranvirastossa 1 Kokouskutsu Kokousaika Torstai 03.11.2011. klo 18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Hartolan seurakuntatalo 1. Kokouksen avaus 2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjan tarkastajat 4. Työjärjestyksen

Lisätiedot

Kirkkoherra Juha Rintamäki Seurakuntaneuvosto merkitsee selvityksen tiedoksi.

Kirkkoherra Juha Rintamäki Seurakuntaneuvosto merkitsee selvityksen tiedoksi. 392/2016 23 Helsingin seurakuntien vuositilasto 2015 Päätösehdotus Kirkkoherra Juha Rintamäki Seurakuntaneuvosto merkitsee selvityksen tiedoksi. Päätös Merkittiin tiedoksi. Selostus Helsingin seurakuntayhtymän

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto Nro 10/2016 sivu 1. Kokousaika: Ke klo Kokouspaikka: Virastotalon neuvotteluhuone, Pilpalantie 3

Kirkkoneuvosto Nro 10/2016 sivu 1. Kokousaika: Ke klo Kokouspaikka: Virastotalon neuvotteluhuone, Pilpalantie 3 LOPEN SEURAKUNTA ASIALISTA/KOKOUSKUTSU Kirkkoneuvosto Nro 10/2016 sivu 1 Kokousaika: Ke 12.10.2016 klo 18.00 Kokouspaikka: Virastotalon neuvotteluhuone, Pilpalantie 3 Asialuettelo 131 Kokouksen avaus ja

Lisätiedot

Koivisto Päivi Kälviäinen Sakari Leppänen Pertti. Raskinen Marjatta. Sipiläinen Jouni Viljakainen Hannele

Koivisto Päivi Kälviäinen Sakari Leppänen Pertti. Raskinen Marjatta. Sipiläinen Jouni Viljakainen Hannele ANJALANKOSKEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ Nro 2/2009 Sivu 1 (7) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika tiistaina klo 17.00 18.30 Paikka Myllykosken seurakuntatalo Läsnä et Suutari Olavi Huovila Juhani Halme Terttu

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

PÖYTYÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2017 Kirkkoneuvosto

PÖYTYÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2017 Kirkkoneuvosto KOKOUSAIKA KESKIVIIKKONA 4.1.2017 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Pöytyän seurakuntakoti SAAPUVILLA Jäsenet Varajäsenet OLLEET JÄSENET / VARAJÄSENET Matti Kaipainen pj Sirpa Kangas vpj Seija Toivonen Harri Auranen

Lisätiedot

IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 91 Kirkkoneuvosto 12/ / sivut 91-97

IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 91 Kirkkoneuvosto 12/ / sivut 91-97 IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 91 KOKOUSAIKA: 20.11.2018 kello 16:30 KOKOUSPAIKKA: Seurakuntakeskus Läsnä: Alanen Margit Hakala Taina Haveri Juhani Majalahti Auli kirkkovaltuuston pj. Mansoniemi Juha

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 Kokousaika 16.03.2010 klo 18.00 19.01 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 22.5.2013 klo 17.00 17.18 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 3.11.2010 klo 18.10-21.15 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

SAMMATIN ALUESEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu ALUENEUVOSTO ALN 41 Kokouskutsu ja esityslista on lähetetty alueneuvoston jäsenille

SAMMATIN ALUESEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu ALUENEUVOSTO ALN 41 Kokouskutsu ja esityslista on lähetetty alueneuvoston jäsenille ALUENEUVOSTO 15.8.2013 26 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS ALN 40 Puheenjohtaja avasi kokouksen ja piti alkuhartauden. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS ALN 41 Kokouskutsu ja esityslista on lähetetty

Lisätiedot

PÖYTYÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 Kirkkoneuvosto

PÖYTYÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 Kirkkoneuvosto KOKOUSAIKA MAANANTAINA 14.12.2015 klo 18.00 (KOKOUSPAIKKA Pöytyän seurakuntatalo, rippikoululuokka SAAPUVILLA Jäsenet Varajäsenet OLLEET JÄSENET / Matti Kaipainen pj VARAJÄSENET Sirpa Kangas vpj Harri

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Kappelineuvosto

PÖYTÄKIRJA. Kappelineuvosto 1 ESITYSLISTA Kappelineuvoston kokous 5/2016 PÖYTÄKIRJA Kappelineuvosto NRO 5/2016 AIKA: Perjantai 16.9.2016 klo 18.00 18.35 PAIKKA: Seurakuntatalon ruokasali LÄSNÄ: Flinkkilä Anne - paikalla Katila Anne

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kokousaika 1.10.2014 klo 17.00 17.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

PÖYTYÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2018 Kirkkoneuvosto. KESKIVIIKKONA klo Pöytyän seurakuntatalo

PÖYTYÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2018 Kirkkoneuvosto. KESKIVIIKKONA klo Pöytyän seurakuntatalo KOKOUSAI KA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET / VARAJÄSENET KESKIVIIKKONA 21.3.2018 klo 18.00 Pöytyän seurakuntatalo Jäsenet Varajäsenet Matti Kaipainen pj Mikko Nurmi vpj Hannu Ketola Lassi Arvola

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 Asiat Oikaisuvaatimusviranomainen ja oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen maksu Oikaisuvaatimus-aika 67 Päätökseen voi hakea muutosta oikaisuvaatimuksena

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2011 1(14) Kiinteistö ja hautaustoimen johtokunta Kokous 8.2.2011

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2011 1(14) Kiinteistö ja hautaustoimen johtokunta Kokous 8.2.2011 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2011 1(14) Aika 8.2.2011 klo 15:00 17:30 Paikka Seurakuntien talo, 4. krs, diakoniakeskuksen kokoustila Osallistujat Jäsenet Petäjä, Jukka puheenjohtaja

Lisätiedot

24 Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18.00. Kirkkoherra piti alkuhartauden.

24 Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18.00. Kirkkoherra piti alkuhartauden. 1(5) Aika Keskiviikko 22.4.2015 klo 18.00 Paikka Seurakuntakeskus, Kirkkokatu 1 Läsnä Muut osallistujat Marjatta Mikkonen, puheenjohtaja Miia Haapalainen Matti Heikkinen Terttu Herukka Leena Jokinen Arto

Lisätiedot

KYLMÄKOSKEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2011 KAPPELINEUVOSTO kokouspäivä 28.4.2011 sivu 1

KYLMÄKOSKEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2011 KAPPELINEUVOSTO kokouspäivä 28.4.2011 sivu 1 KYLMÄKOSKEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2011 KAPPELINEUVOSTO kokouspäivä 28.4.2011 sivu 1 Paikka ja kellonaika: Kylmäkosken seurakuntatalo klo 17.30. ESITYSLISTA 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

KYLMÄKOSKEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2011 KAPPELINEUVOSTO kokouspäivä sivu 1

KYLMÄKOSKEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2011 KAPPELINEUVOSTO kokouspäivä sivu 1 KYLMÄKOSKEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2011 KAPPELINEUVOSTO kokouspäivä 18.5.2011 sivu 1 Paikka ja kellonaika: Kylmäkosken seurakuntatalo klo 16.00. ESITYSLISTA 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

PÖYTYÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2016 Kirkkoneuvosto

PÖYTYÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2016 Kirkkoneuvosto KOKOUSAIKA KESKIVIIKKONA 25.5.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Yläneen seurakuntatalo SAAPUVILLA Jäsenet Varajäsenet OLLEET JÄSENET / VARAJÄSENET Matti Kaipainen pj Sirpa Kangas vpj Seija Toivonen Harri Auranen

Lisätiedot

/ 2016 / Pöytäkirja on yleisesti nähtävillä välisen ajan. Todistaa: Esko Mattila, kirkkoherra

/ 2016 / Pöytäkirja on yleisesti nähtävillä välisen ajan. Todistaa: Esko Mattila, kirkkoherra 99-103 / sivut 70-76 70 KOKOUSAIKA: Perjantai 21.10.2016 kello 16.00 KOKOUSPAIKKA: Koivikon leirikeskus, päärakennus Läsnä: Hakala Taina Alanen Margit Haveri Juhani Mansoniemi Juha Tuohitaival Irma Mattila

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

ESITYSLISTA 6/ Seurakuntaneuvosto KORSON SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS. Aika: Keskiviikko 24.9.

ESITYSLISTA 6/ Seurakuntaneuvosto KORSON SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS. Aika: Keskiviikko 24.9. ESITYSLISTA 6/2015 1 KORSON SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 24.9.2015 klo 17 Paikka: Korson seurakunnan kirkkosali II Osallistujat: Yrjölä Pirkko puheenjohtaja Heikinheimo Kirsi

Lisätiedot

SÄÄKSMÄEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o 2 / 2016 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 ( 8) Valkeakosken seurakuntatalo, Valkeakoskenkatu 27, Valkeakoski

SÄÄKSMÄEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o 2 / 2016 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 ( 8) Valkeakosken seurakuntatalo, Valkeakoskenkatu 27, Valkeakoski SÄÄKSMÄEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o 2 / 2016 Sivu 1 ( 8) Kokousaika Tiistai 9.2.2016 kello 18:50 19:05 Kokouspaikka Valkeakosken seurakuntatalo, Valkeakoskenkatu 27, Valkeakoski Läsnä Aalto, Jorma Aaltonen,

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) Kirkkovaltuusto 3/2015 17.12.2015. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) Kirkkovaltuusto 3/2015 17.12.2015. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) _ KOKOUSTIEDOT Aika 17.12.2015 klo 19-20.22 Paikka Seurakuntakoti _ OSALLISTUJAT läsnä poissa Kinnula Matti jäsen pj. x Soutukorva Johanna jäsen vpj. x 37- Hemminki

Lisätiedot

Kangasalan seurakunta ESITYSLISTA 1/ Kirkkovaltuusto

Kangasalan seurakunta ESITYSLISTA 1/ Kirkkovaltuusto Kangasalan seurakunta ESITYSLISTA 1/2013 1 KUTSU Kangasalan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään Suoraman seurakuntakeskuksessa 22.1.2013 klo 19. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: liite

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

PUOLANGAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto

PUOLANGAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto Aika Maanantaina 13.2.2017 klo 18.00 Paikka Läsnä Seurakuntakeskus, Kirkkokatu 1, Puolanka Marjatta Mikkonen, puheenjohtaja Miia Haapalainen Terttu Herukka Pirjo-Riitta Kinnunen Arto Korkatti Reijo Mikkonen

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika 29.5.2012 klo 17.30-18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

Hautausmaan katselmus

Hautausmaan katselmus Hautausmaan katselmus Kirkkoneuvosto huolehtii siitä, että hautausmaan ja sillä olevien rakennusten katselmus suoritetaan vuosittain. Katselmuksessa päätetään toimenpiteistä, joihin hautausmaan hoidosta

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Kokousaika 10.04.2012 klo 19.00 19.25 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

HARTOLAN SEURAKUNTA pöytäkirja 2/28.4.2011 Kirkkoneuvoston taloudellinen jaosto

HARTOLAN SEURAKUNTA pöytäkirja 2/28.4.2011 Kirkkoneuvoston taloudellinen jaosto Kokousaika ma 28.4.2011 klo 9.00 11.10 Kokouspaikka Hartolan seurakuntatalo, kabinetti 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Pöytäkirjantarkastajien valinta 3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Tietoimitusjaosto nro 1/ SISÄLLYSLUETTELO

Tietoimitusjaosto nro 1/ SISÄLLYSLUETTELO nro 1/2015 SISÄLLYSLUETTELO TIETOIMJ 1 Kokouksen järjestäytyminen TIETOIMJ 2 Avustusprosenttien vahvistaminen vuodelle 2015 TIETOIMJ 3 Perusparannusavustuksien osuus avustussummasta Sivu 2 Nro 1/2015 Kokouspaikka-

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA

ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 1 ESITYSLISTA ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA Kappelineuvosto NRO 3/2015 AIKA: Maanantai 30.3.2015 klo 18.00 18.25 Huom. kellonaika aiemmin ilmoitettua myöhäisempi PAIKKA: Seurakuntatalon ruokasali LÄSNÄ: Flinkkilä

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 16.06.2015 klo 16:00-19:20 Paikka Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 50 Kokouksen

Lisätiedot

ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA

ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 1 ESITYSLISTA Kappelineuvoston kokous 4/2016 ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA Kappelineuvosto NRO 4/2016 AIKA: Perjantai 29.7.2016 klo 18.00 PAIKKA: Seurakuntatalon ruokasali LÄSNÄ: Flinkkilä Anne - poissa Katila

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 09.04.2013 klo 18.00 18.27 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA

ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 1 ESITYSLISTA Kappelineuvoston kokous 3/2016 ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA Kappelineuvosto NRO 3/2016 AIKA: Maanantai 6.6.2016 klo 18.00 18.23 PAIKKA: Seurakuntatalon ruokasali LÄSNÄ: Flinkkilä Anne - poissa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) Liite K / / Kuntalain mukainen valitusosoitus (33 36 ) Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto 20.1.2016 1/2016

Seurakuntaneuvosto 20.1.2016 1/2016 1 PÖYTÄKIRJA 1/2016 Aika Ke 20.1.2016 klo 18.00-18.53 Paikka Läsnä POISSA Lisäksi läsnä Tuupovaaran seurakuntatalo, Koulutie 10, 82730 TUUPOVAARA Anne Angervo, vt. kirkkoherra Piipponen Jorma Röning Mirja

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 28.10.2010 klo 19.00 20.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Yhteinen kirkkoneuvosto päättää merkitä tuomiokapitulin päätöksen tiedoksi ja saattaa sen myös yhteiselle kirkkovaltuustolle tiedoksi.

Yhteinen kirkkoneuvosto päättää merkitä tuomiokapitulin päätöksen tiedoksi ja saattaa sen myös yhteiselle kirkkovaltuustolle tiedoksi. 602/2015 81 Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin vahvistuspäätös yhteisen kirkkovaltuuston 14.6.2018 58 tekemään päätökseen (Kiinteän omaisuuden vuokraus: Malminkartanossa sijaitseva tontti 91-33-249-001)

Lisätiedot

LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 3/2016 1 (11) 6.4.2016

LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 3/2016 1 (11) 6.4.2016 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 3/2016 1 (11) AIKA Keskiviikko klo 16.30 17.25 KOKOUSPAIKKA LÄSNÄ POISSA Lieksan seurakuntatalo Lea El Bardi, pj Matti Hokkanen Tiina Ihalainen Maija Ikonen Marja Kettunen

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 3/2016 1(7) Viestinnän johtokunta Kokous

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 3/2016 1(7) Viestinnän johtokunta Kokous TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 3/2016 1(7) Aika 28.9.2016 klo 17:00-17:05 Paikka Seurakuntien talo, kokoushuone Rooma Osallistujat Jäsenet Martikainen, Heidi puheenjohtaja, poissa Arvonen,

Lisätiedot

IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 43 Kirkkoneuvosto 6/ / sivut 43-49

IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 43 Kirkkoneuvosto 6/ / sivut 43-49 IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 43 KOKOUSAIKA: 13.7.2017 kello 15.00 KOKOUSPAIKKA: Seurakuntakeskus Läsnä: Alanen Margit Hakala Taina Haveri Juhani Majalahti Auli kirkkovaltuuston pj. Salo Miikka Talonen

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 Kokousaika 18.10.2012 klo 18.30-19.20 Kokouspaikka Kunnantalo Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3 KEHITTÄMISJAOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kokousaika 27.10.2014 klo 18.00-19.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kimonkylän taidekoti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 11/2013 1. Paikka: Lounas- ja Juhlatila Pilkkumi, Kuninkaanlähteenkatu 8

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 11/2013 1. Paikka: Lounas- ja Juhlatila Pilkkumi, Kuninkaanlähteenkatu 8 KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 11/2013 1 Kirkkoneuvosto Pöytäkirja Aika: 16.12.2013 klo 15.30 15.50 Paikka: Lounas- ja Juhlatila Pilkkumi, Kuninkaanlähteenkatu 8 Tämä on kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen yllä

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 35 Kirkkoneuvosto 6/ / sivut vs. kirkkoherra, puheenjohtaja

IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 35 Kirkkoneuvosto 6/ / sivut vs. kirkkoherra, puheenjohtaja IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 35 KOKOUSAIKA: 26.4.2018 kello 19:00 KOKOUSPAIKKA: Seurakuntakeskus Läsnä: Alanen Margit Hakala Taina Haveri Juhani Majalahti Auli kirkkovaltuuston pj. Mansoniemi Juha

Lisätiedot

Todistaa: Lotta Salmela, talouspäällikkö

Todistaa: Lotta Salmela, talouspäällikkö 65 KOKOUSAIKA: Keskiviikko 2.12.2009 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA: Kivipappilan kokoushuone Läsnä: Mattila Esko puheenjohtaja Salo Miikka jäsen, varapuheenjohtaja Mansoniemi Juha jäsen Majalahti Auli jäsen

Lisätiedot

LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 4/2011 1 (10) 3.11.2011

LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 4/2011 1 (10) 3.11.2011 LIEKSAN SEURAKUNTA ESITYSLUETTELO/ 4/2011 1 (10) KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS AIKA Torstai klo 18.00 19.00 PAIKKA Lieksan seurakuntatalo LÄSNÄ Varsinainen jäsen Varajäsen MUUT LÄSNÄ OLLEET ( KJ 8:7) Ahtola

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto

Seurakuntaneuvosto 1 PÖYTÄKIRJA 7/2018 Aika Ti 2.10.2018 klo 18.00---20.00 Paikka Läsnä Tuupovaaran seurakuntatalo, Koulutie 10, 82730 TUUPOVAARA Angervo Anne, kirkkoherra, puheenjohtaja Meriläinen Anne Piipponen Jorma Röning

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA. Esityslista vai pöytäkirja. Pöytäkirjan numero: 3/2016. Ensimmäisen pykälän numero:

NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA. Esityslista vai pöytäkirja. Pöytäkirjan numero: 3/2016. Ensimmäisen pykälän numero: NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA Esityslista vai pöytäkirja PÖYTÄKIRJA Pöytäkirjan numero: 3/2016 Ensimmäisen pykälän numero: 17 Vaihda aloittava numero Tässä pohjassa on varsinaisille

Lisätiedot

NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA. Esityslista vai pöytäkirja. Pöytäkirjan numero: 2/2016

NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA. Esityslista vai pöytäkirja. Pöytäkirjan numero: 2/2016 NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA Esityslista vai pöytäkirja PÖYTÄKIRJA Pöytäkirjan numero: 2/2016 Ensimmäisen pykälän numero: 1 Vaihda aloittava numero Tässä pohjassa on varsinaisille

Lisätiedot

NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA. Esityslista vai pöytäkirja. Pöytäkirjan numero: 1/2016

NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA. Esityslista vai pöytäkirja. Pöytäkirjan numero: 1/2016 NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA Esityslista vai pöytäkirja PÖYTÄKIRJA Pöytäkirjan numero: 1/2016 Ensimmäisen pykälän numero: 1 Vaihda aloittava numero Tässä pohjassa on varsinaisille

Lisätiedot

SAMMATIN ALUESEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu ALUENEUVOSTO 2.10.2013 32. ALN 52 Kokouskutsu ja esityslista on lähetetty alueneuvoston jäsenille 26.9.2013.

SAMMATIN ALUESEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu ALUENEUVOSTO 2.10.2013 32. ALN 52 Kokouskutsu ja esityslista on lähetetty alueneuvoston jäsenille 26.9.2013. ALUENEUVOSTO 2.10.2013 32 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS ALN 51 Puheenjohtaja avasi kokouksen ja piti alkuhartauden. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS ALN 52 Kokouskutsu ja esityslista on lähetetty

Lisätiedot

LANGINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2007 1 (8) SEURAKUNTANEUVOSTO

LANGINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2007 1 (8) SEURAKUNTANEUVOSTO LANGINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2007 1 (8) Aika: Ti 16.10.2007 klo 18.00 (Ryhmät klo 17, kahvitarjoilu klo 17.45) Paikka: Langinkosken kirkon Toivonsali Läsnä: Arola, Mika Hernesmaa, Harri Ilomäki,

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1 Tekninen lautakunta Aika 07.02.2017 klo 18:00-18:07 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 9

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

HARTOLAN SEURAKUNTA pöytäkirja 4/11.10.2010 Kirkkoneuvoston taloudellisen jaosto. Kokousaika 11.10.2010 klo 9.00-12.08

HARTOLAN SEURAKUNTA pöytäkirja 4/11.10.2010 Kirkkoneuvoston taloudellisen jaosto. Kokousaika 11.10.2010 klo 9.00-12.08 Kokousaika 11.10.2010 klo 9.00-12.08 Kokouspaikka Hartolan seurakuntatalo Läsnä Poissa Muut läsnäolijat: Rauni Salmela, puheenjohtaja Olli Lehtinen, jäsen Anneli Tervo, jäsen Pirkko Riihimäki, jäsen Hannu

Lisätiedot

PÖYTYÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2016 Kirkkoneuvosto

PÖYTYÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2016 Kirkkoneuvosto KOKOUSAIKA KESKIVIIKKONA 26.10.2016 klo 17.30 KOKOUSPAIKKA Pöytyän seurakuntatalo SAAPUVILLA Jäsenet Varajäsenet OLLEET JÄSENET / VARAJÄSENET Matti Kaipainen pj Sirpa Kangas vpj Seija Toivonen Harri Auranen

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45 Asiat 15-20, 24-28, 31-35 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 23.8.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 19 Kirkkovaltuusto 3/ / sivut 19-25

IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 19 Kirkkovaltuusto 3/ / sivut 19-25 IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 19 KOKOUSAIKA: Keskiviikko 29.11.2017 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA: Seurakuntakeskus Läsnä 19/19 Alanen Margit Leppänen Reijo Heiska Virve Salo Miikka Salo Eija Talonen Tuula

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 37, 39, 41-43. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 37, 39, 41-43. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta :t 37, 39, 41-43 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kaupungin

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 Kokousaika 27.10.2009 klo 18.00 20.30 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Kirkkoneuvosto 1/ / sivut 1-9

IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Kirkkoneuvosto 1/ / sivut 1-9 IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 KOKOUSAIKA: 8.1.2019 kello 16:30 KOKOUSPAIKKA: Seurakuntakeskus Läsnä: Alanen Margit jäsen Haveri Juhani jäsen Majalahti Auli kirkkovaltuuston pj. Mansoniemi Juha jäsen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kokousaika 14.6.2012 klo 18.30 19.50 Kokouspaikka Kunnantalo Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

127 Sitoumus liittymisestä KL-Kuntahankinnat Oy:n toimistotarvikkeiden

127 Sitoumus liittymisestä KL-Kuntahankinnat Oy:n toimistotarvikkeiden 149/2015 127 Sitoumus liittymisestä KL-Kuntahankinnat Oy:n toimistotarvikkeiden puitesopimukseen Päätösehdotus Seurakuntaneuvosto päättää, että Malmin seurakunta sitoutuu KL- Kuntahankinnat kilpailuttamaan

Lisätiedot

LANGINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 1 (7) SEURAKUNTANEUVOSTO

LANGINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 1 (7) SEURAKUNTANEUVOSTO LANGINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 1 (7) Aika: Tiistai 16.6.2009 klo 18.00 Paikka: Langinkosken kirkon Toivonsali Läsnä: Harri Hernesmaa Poistui 72 käsittelyn aikana klo 19.10 Kyllikki Honkanen

Lisätiedot

PÖYTYÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2018 Kirkkoneuvosto. KESKIVIIKKONA klo Pöytyän seurakuntatalo

PÖYTYÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2018 Kirkkoneuvosto. KESKIVIIKKONA klo Pöytyän seurakuntatalo KOKOUSAI KA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET / VARAJÄSENET KESKIVIIKKONA 2.5.2018 klo 18.00 Pöytyän seurakuntatalo Jäsenet Varajäsenet Matti Kaipainen pj Mikko Nurmi vpj Hannu Ketola Lassi Arvola

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Tekninen lautakunta. :t 143. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Tekninen lautakunta. :t 143. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Tekninen lautakunta :t 143 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus tekniselle lautakunnalle. Oikeus oikaisuvaatimuksen

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54 Muutoksenhakuohjeet Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä 13.4.2016 pykälät 39-54 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot