W-sarjan leikkuupuimuri Luokkansa priimus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "W-sarjan leikkuupuimuri Luokkansa priimus"

Transkriptio

1 W-sarjan leikkuupuimuri Luokkansa priimus

2 2 John Deere leikkuupuimurit Esittely John Deere tulee koko rintaman leveydellä John Deere pui puhtaasti ja tehokkaasti. Mallistostamme löytyy sopiva puimuri kaikkiin olosuhteisiin ja kaikille leikkuupuitaville kasveille. Tässä painotuotteessa esittelemme yhden John Deeren maailman laajuisesti suosituimmista puimurimallistosta. Se on W-sarja. Puimme puolet maailman viljoista, ja osuutemme kasvaa yhä John Deerellä on yli 100 vuoden kokemus erilaisten sadonkorjuukoneiden valmistuksesta. Nykyisin John Deere valmistaa yli kaksi kertaa enemmän puimureita maailman laajuisesti kuin lähimmäksi yltävä kilpailijansa. Luotettavuus ja korkea laatu on tavaramerkkimme. John Deere -puimurin hankkiessaan asiakas saa työkalukseen korkeaa teknologiaa edustavan tuotteen. Se pitää sisällään satojen tuhansien leikkuupuimureiden valmistuksesta kertynyttä tietotaitoa ja tekniikkaa, johon voi luottaa. John Deeren henkilöstö on tavoitteistaan tinkimätöntä ja asialleen vahvasti sitoutunutta ammattiväkeä. Määrätietoinen tutkimustyö asiakkaittemme tarpeista ja toiveista synnyttää uusia tekniikoita ja entistä tehokkaampia koneita. Oivallinen esimerkki siitä on kauan markkinoilla ollut W-sarjan puimurimallisto, jonka tekniikkaa on äskettäin päivitetty. John Deere on sanonut: En hyväksy omaa nimeäni mihinkään tuotteeseen, ellei se sisällä minun parasta osaamistani. Merkkivuosia 1911 John Deere aloittaa itsesitojien valmistuksen East Molinessa, Illinoisin osavaltiossa USA:ssa Lanz (myöhemmin John Deeren omistuksessa) ostaa sadonkorjuukoneita valmistavan Wery Implement Companyn Zweibrückenissä, Saksassa 1929 John Deere aloittaa 12A-sarjan puimureiden tuotannon Maailman ensimmäisenä maatalouskonetehtaana John Deere ottaa käyttöön suunnitteluun ja valmistukseen liittyen Quality Book -laadunvalvontajärjestelmän Maailman ensimmäinen ns. hybridipuimuri esitellään, se on John Deere CTS. Muut tehtaat seuraavat perässä, mutta vasta kun patenttimme on vanhentunut 2000 John Deere esittelee STS-puimurimalliston Uudenaikaiset iseries -ominaisuudet tulevat puimureihin mahdollistaen pitemmälle menevän automaation ja paikkatiedon soveltamisen Uusi erottelukela-tekniikalla varustettu T-sarjan puimuri esitellään John Deere esittelee kattavan puimurimalliston: uudet W- ja T-mallit sekä täysin uudistuneen S-malliston.

3 W-sarjan puimurit 3 Sisällysluettelo Sadan vuoden ajan sadonkorjuuta Uusi W-sarjan puimurimallisto Deluxe-ohjaamo R-sarjan viljapöydät ja Premium Flow -varusteet sarjan maissipöydät ja erikoisvarusteet Syöttökuljetin W-sarjan puintikoneisto Erottelu ja viljan käsittely Olkien ja rajaisten käsittely PowerTech PSX -moottorit ja HillMaster-rinnepuimuri Ajovoimansiirto ja renkaat JDLink-telematiikka Paikkatietoon perustuvat sovellukset ja laitteet Halkileikkauskuva ja tekniset tiedot John Deere on maailmanlaajuinen yhtiö, mutta silti se toimii paikallisesti. Tehtaita on seitsemässä maassa. Käyttökokemuksia saadaan kaikista ajateltavissa olevista olosuhteista. Se on vahvuutemme.

4 4 W-sarjan leikkuupuimurit W-sarjan puimuri. Kokoluokkansa priimus. W-sarjan puimurit ovat pienimpiä John Deeren puimurimalleista, mutta Suomen mittapuulla arvioiden ne voidaan laskea kuuluviksi suurtehopuimureiden luokkaan. Vuosien kuluessa ne ovat osoittaneet tehokkuutensa ja luotettavuutensa isoilla tiloilla ja urakoitsijoiden ansaintavälineinä. Malleja on neljä, puintikelan leveydet 140 cm ja 167 cm. Hyvä puintiteho, tehokas erottelu kohlimilla ja hellävarainen olkien käsittely ovat W-sarjan puimureiden vahvuudet. Elektroninen moottorinhallinta ja uusi, tiukat päästörajoitukset alittava moottori on sekä tehokas, että taloudellinen. Ohjaamon ajomukavuus ja hallintalaitteiden käyttöergonomia ovat korkeaa John Deere -tasoa. W-sarjan puimuri voidaan varustaa monilla ns. isolutions -ominaisuuksilla, jotka automatisoivat tiettyjä toimintoja ja mahdollistavat paikkatiedon soveltamisen sekä ajoon, että esim. sadon määrään liittyvien asioiden tallennukseen.

5 5

6 6 Deluxe-ohjaamo On näkyvyyttä. On mukavuutta. Kapeat kulmapilarit Hyvä näkyvyys on ajamisen A ja O. Kapeat kulmapilarit sekä ohut laonnostokelan keskiputki ja avoimet tukiristikot suovat hyvän näkyvyyden pöydän kulmiin. Tilavassa John Deeren ohjaamossa kuljettaja jaksaa ajaa valppaana ja seurata puimurin toimintoja uupumatta pitkän päivän aamusta iltaan. Näkyvyys molemmille sivuille ja eteen on esteetön, kiitos kapeiden kulmapilareiden. Sävylasit ja ilmastointi varmistavat, että olosuhteet stressaamattomalle työpäivälle ovat erinomaiset. Puimurin toimintoja seurataan värimonitorista ja kulmapilarin näyttöruudusta. Hallintalaitekäsinoja on entistä ergonomisempi, ja sen viereen on sijoitettu kuljettajan suuntaan kallistettu konsoli, jossa painikkeet ja nupit on koottu toiminnallisiin kokonaisuuksiin. Värinäyttö toimii samaan tapaan kuin matkapuhelin. Hallintakonsolin painikkeilla ja nupeilla siirrytään valikosta toiseen, ja säätöarvot näkyvät selkeinä symboleina ja numeroina. Värinäytössä on videosignaalin sisääntulo, mikä mahdollistaa peruutuskameran tai viljasäiliön tyhjennysputkeen kiinnitetyn kameran käytön. Tällöin kuljettajalla on suora näköyhteys perävaunun täyttymiseen. Säädettävä ohjauspyörä Ohjauspyörän pystypilari säätyy eteen taakse suunnassa. Lisäksi ohjauspyörän kallistusta voidaan säätää. Ilmajousitettu istuin Ajomukavuuden kruunaa neljään suuntaan säädettävä ilmaistuin. Erinomainen ajomukavuus. Säädettävä ristiselän tuki ja korkea selkänoja. Täyskokoinen apumiehen istuin Istuin on pehmustettu. Istuintyyny voidaan nosta ylös, jolloin alta löytyy säilytyslokerikko. Lokerikko irrotettuna tila soveltuu kannettavalle tietokoneelle.

7 W-sarjan leikkuupuimurit 7 Takaikkuna Hyvin äänieristetyn ohjaamon takaikkunasta on suora näkyvyys viljasäiliöön. Viljanäytteen ottoluukku on ulkona ohjaamon oven vieressä. Ilmastoidusti kelistä riippumatta Ilmastointi- ja lämmityslaite on vakiona. Hallintanupit ja -painikkeet ovat hallintalaitekäsinojan vieressä. Häikäisysuoja fridge.psd Sävylasit ja leveä, leveä rullaverhotyyppinen fridge.psd häikäisysuoja helpottavat ajoa vastavaloon. Ohjaamossa on tilaa runsain mitoin. Näyttöruutu ja kookas hallintakonsoli selkeine käyttöpainikkeineen ovat käsinojan jatkeena ja sivulla. Ajosauvan painikkeiden lukumäärä määräytyy puimurin varustelutason mukaan. Erinomainen näkyvyys Syöttökuljetin on melko pitkä, joten pöytä on kaukana edessä ja hyvin kuljettajan näkökentässä. Kapeat kulmapilarit eivät rajoita näkyvyyttä. John Deeren ohjaamon vahvuudet John Deeren käyttölogiikka on sama, olipa kyse traktorista, puimurista tai ajosilppurista. Ensiistumalla olo tuntuu kotoiselta, sillä hallintalaitteiden sijoitus ja toiminnot ovat toistensa kaltaiset. Kuljettaja oppii hetkessä suuren koneen hallinnan ja voi työskennellä valppaasti ja tehokkaasti alkumetreistä alkaen.

8 8 Deluxe-ohjaamo Selkeää ja käytännöllistä, eikö totta? Hallintapainikkeet ja säätönupit on koottu toiminnallisiin ryhmiin. Ne ovat istuimen käsinojassa ja sen viereen sijoitetussa, kuljettajan suuntaan kallistetussa konsolissa. Kaikki on mukavasti oikean käden ulottuvilla. Ja mikä parasta: ne toimivat täsmällisesti ja tarkasti kuten John Deereltä odottaa sopiikin. Ajosauva Ajosauvalla hallitaan monipuolisesti puimurin tärkeimpiä toimintoja: ajonopeus, leikkuupöydän nosto/lasku, laonnostokelan nosto/lasku ja säätö eteen/taakse, automaattinen leikkuuasentoon lasku, pikapysäytys sekä lisävarusteiset automaattinen sängenpituuden säätö, pöydän kellunta ja automaattiohjauksen hallinta. Leikkuupöytäautomatiikan toiminta Pikakomentonäppäimillä pöytä asettuu ennakkosäädöllä määriteltyyn tilaan. Painike 1: Yläasento. Päisteajo tai pitkään olkeen niitto, esim. rapsia puitaessa. Painike 2: Normaaliin sänkeen niitto. Pöytä laskee ala-asentoon ja pysyy tuntojalaksien säätämänä ennakkoasetuksen mukaisessa korkeudessa. Painike 3: Kellunta-asento lakopuintiin. Automatiikka mittaa nostosylintereiden painetta. Painike 4: AutoTrac-automaattiohjauksen (jos on) aktivointi päälle/pois. Hallintakonsoli Puimurin käyttökytkimet ja säätönupit sekä näyttöruudun valikoiden hallintapainikkeet ja säätöpyörä on koottu toiminnallisiin ryhmiin käsinojan viereen sijoitetussa konsolissa. Siinä on myös useita vapaasti ohjelmoitavia pikavalintapainikkeita, joiden taakse kuljettaja voi tallentaa haluamiaan toimintoja. Myös ilmastointia ja radiota hallitaan näillä painikkeilla ja nupeilla.

9 W-sarjan leikkuupuimurit 9 Diginäyttö kulmapilarissa Kulmapilarinäyttö antaa tiedot puimurin tärkeimmistä toiminnoista helposti omaksuttavassa muodossa numeroina ja selkeinä symboleina. Tiedot ovat luettavissa kertasilmäyksellä ilman valikoiden selailua. Siitä selviää mm. ajonopeus, eri toimintojen kierrosluvut, puintitappiot ja varoitukset. Uutuutena mittaristoon on lisätty näyttö, joka ilmaisee prosenteissa, kuinka paljon moottoritehoa on käytettävissä. Tämä tieto auttaa kuljettajaa ajamaan maksimiteholla. GreenStar 3 CommandCenter Touch -kosketusnäyttö Hallintakonsolin näppäimien ohella näyttöä voidaan hallita myös ruutua sormella koskettaen. Isossa kuvassa esitellyn perusnäytön tapaan tässäkin on videosignaalin sisääntulo, joten sillä voidaan seurata esim. peruutuskameran lähettämää kuvaa. GreenStar 3 CommandCenter -näyttö Tämä värinäytöllinen hallintalaite kuuluu puimurin perusvarustukseen, ja sitä hallitaan käsinojan vieressä olevaan konsoliin sijoitetuilla painikkeilla ja valintapyörällä. Käytettävissä on useita pikavalintapainikkeita, joiden alle kuljettaja voi vapaasti tallentaa haluamansa komennon. Laite tukee muutamia paikkatiedon sovelluksia, kuten AutoTrac-automaattiohjausta. Puintikoneiston asetukset Seulojen säätö Satomäärän ja kosteuden seuranta HarvestSmart -puintiautomatiikka AutoTrac-automaattiohjaus Varoitukset ja hälytykset Kalbroidut polut Itsediagnostiikka Asetteluiden säätö Videokameran näyttö GreenStar kosketusnäyttö Tämän suuren 10 tuuman värinäytön runkoon on integroitu tietokone, jolla voidaan käyttää kaikkia John Deeren paikkatietoon perustuvia sovelluksia kuten automaattiohjaus sekä paikkakoordinaattiin ja peltolohkokarttoihin perustuva satotietojen keruu ja tallennus. Laitteessa on videosignaalin sisääntulo ja USB-liitin tiedonsiirtoon. Laitteet voidaan siirtää traktoriin paikkatietoon perustuvia täsmäviljelysovelluksia varten.

10 10 600R ja Premium Flow -leikkuupöydät Tarkempi leikkuu. Tasaisempi syöttö. 600R-sarjan leikkuupöydät. 600R-sarjan pöytien työleveys on mallista riippuen 4,5 m 10,7 m (15 35,5 ). Pöydässä on monia ainutlaatuisia ominaisuuksia. Pohjalevy on ruostumatonta terästä ja syöttöruuvissa on syöttöpiikkejä koko ruuvin leveydeltä. Hyvä näkyvyys Laonnostokelan akseliputki on halkaisijaltaan melko ohut. Päätylevyt ja lapojen tukiristikot ovat avoimet. Näkyvyys terälle ja laihonjakajiin on mahdollisimman hyvä. Ruostumaton, siksi niin kestävä Syöttöruuvin edessä oleva osa pöytää on ruostumatonta terästä, joten se pysyy sileänä vuodesta vuoteen. Syöttösormet Sisäänvetäytyviä syöttösormia on koko syöttöruuvin leveydellä. Syöttö on tasainen, eikä vilja tule syöttökuljettimeen kasapäissä. Sormissa on katkoura ja pidikkeet, joten ne eivät pääse irtoamaan ja aiheuttamaan vaurioita puintikelalla. Leikkuukulma on säädettävissä, samoin terän etäisyys syöttöruuvista. Syöttöruuvia voidaan säätää neljään suuntaan. Pöydän sivuttaiskallistus on vakiona. Se leikkaa tarkemmin ja tarvittaessa matalammalta. Pöydän yläpalkin ohjainlevy Pöytämalleihin 622R 635R on saatavana ohjainlevy pöydän yläpalkkiin. Se vähentää pöytätappioita ja viljan kerääntymistä syöttökuljettimen päälle. Voit ongelmitta säätää leikkuukorkeuden vaikka alle 4 cm, mikä takaa, että saat lakoviljan ja herneet talteen viimeistä kortta ja palkoa myöten. Säätö toimii tarkasti, ja jopa pöydän kevennystä voidaan säätää ajon aikana. Yksivipuliitin kytkee hydrauliikan ja sähköt sekä lukitsee leikkuupöydän kiinnitystapit. Pöydän kytkentä nopeutuu ja yksinkertaistuu ratkaisevasti. Teränkäyttökoneisto ei kaipaa päivittäistä huoltoa. Tasainen syöttö Syöttöruuvin halkaisija on massiiviset 66 cm. Syöttöruuvia voidaan säätää sekä korkeus- että eteen-taakse -suunnassa. Voit säätää syötön olosuhteiden mukaan. Puinti sujuu tehokkaasti vaikeimmissakin oloissa. Säädettävät laihonjakajat Laihonjakajat voidaan kääntää kätevästi kuljetusasentoon laonnostokelan etupuolelle ilman työkaluja. Säätö työasennosta kuljetusasentoon käy parissa minuutissa. Tasainen terän käynti Epäkeskeinen teränkäyttökoneisto toimii samansuuntaisesti terän edestakaisen liikkeen kanssa. Vastapainojen ansiosta käynti on erittäin tasainen. Vastaterät ovat kokonaan teräsormien sisäpuolella, mikä osaltaan parantaa leikkuuta ja vähentää tukkeutumisriskiä. Nopea terän liike ja pitkä isku lisäävät tehokkuutta. Itsepuhdistuvat terälaput ovat pulttikiinnitteiset, joten vaihto voidaan tehdä vaikka pellolla.

11 W-sarjan leikkuupuimurit 11 Premium Flow -leikkuupöytä Premium Flow -pöytä on tavallisen ja mattopöydän yhdistelmä Se on tarkoitettu esim. urakoitsijoille, jotka joutuvat toistuvasti puimaan hyvin eri tyyppisiä kasveja vaihtelevissa olosuhteissa. Premium Flow -pöydällä työstä selvitään pöytää vaihtamatta. Pöydän pohja on pitkä, leikkuu lyhyeen sänkeen sujuu ongelmitta. Terän takana on siirtomatto, joka vie materiaalin siirtoruuville. RapsProfi II -rapsipöytä Rapsin korret ovat usein tiukasti toisiinsa takertuneet. Pöydän päädyissä olevien pystyleikkuuterien ansiosta satoa ei revitä sivuilta, vaan niitetään tarkalleen leikkuupöydän leveydeltä. Varisemistappiot rapsia puitaessa pienevät jopa 30 kg/ha. Auringonkukka-varustus Auringonkukan varret ovat hauraita, ja raskaat kukkalatvukset pyrkivät kaatumaan ennen kuin terä leikkaa varren. Laonnostokelan lapoihin kiinnitettävät metallilistat ohjaavat latvukset pöydälle, ja sato saadaan kokonaisuudessaan talteen. Leikkuupöytävaunu Liikenneturvallisuus kohentuu merkittävästi, kun leikkuupöytä sijoitetaan puimurin perässä hinattavaan vaunuun siirtoajon ajaksi.

12 12 600C-maissipöydät 600C-sarjan maissipöydät. Rivikasvien puintia tehokkaimmillaan. Suurisatoisen, sitkeä- ja pitkävartisen maissin puinti on sekä koneelle, että kuljettajalle haastava tehtävä. Niinpä 600C-sarjan pöydät ovat erityisen vankkarakenteiset sekä rungoltaan, että katkaisu- ja syöttökoneistoltaan. Leikkuuterät ovat käännettävät, mikä alentaa käyttökustannuksia. Kullakin leikkuuterällä on oma käyttökoneistonsa, johon kuuluu liukukytkin-tyyppinen varolaite kiinteään esteeseen osumisen varalta. Lujarakenteiset kokoojaketjut, syöttöruuvi sekä pöydän pohjalevy on muotoiltu niin, että korsista irrotetut tähkät pysyvät pöydällä ehjinä ja ohjautuvat syöttökuljettimeen. Pienet varisemistappiot. Tasainen syöttö Kuljetinruuvit siirtävät irrotetut maissintähkät pöydän poikittaiselle siirtoruuville. Pistämätön teho myös runsassatoisessa kasvustossa. Helppo huolto Maissipöydän ohjaintorpedot ovat nivelöidyt. Kaasujousi pitää ne ylösnostetussa asennossa huollon aikana. Taittopöytä 6- ja 8-rivisiset pöydät on saatavana myös kokoon taitettavina malleina. Säätö kuljetusasentoon hydraulisesti ohjaamosta käsin. Turvallinen siirtoajossa.

13 W-sarjan leikkuupuimurit 13 Laaja leikkuupöytämallisto Mitä kasveja viljeletkin, ne voit puida John Deere W-sarjan puimurilla. Pikakiinnitteisiä leikkuupöytiä on eri kasveille. Myös leveyksissä on valinnanvaraa. 600F Matalien kasvien puintiin Soijapavut ja muutamat muut erikoiskasvit ovat vain parin vaaksan korkuisia. Kelluva HydraFlex -kiinnitys Seuraa tarkasti maan pinnan muotoa Toimii luotattavasti kaikilla hydraulipaineilla 615P Noukinpöytä Suunniteltu nimenomaan karholta puintiin. FieldGlide-ilmajousitus Kaksoismatto-rakenne 600D Mattopöytä erikoisolosuhteisiin Syöttöruuvin tilalla matot, jotka tuovat viljan syöttökuljettimelle Toimii luotettavasti myös hyvin lyhyeen sänkeen leikattaessa Lyhin sänkikorkeus 3,5 cm 900D Kustannustehokas mattopöytä keskisuuria vehnä- ja ohrasatoja varten Kestäväksi koettu tekniikka Paljon vastinetta rahalle John Deeren vahvuudet Tehokas leikkuu, varmatoiminen siirto syöttökuljettimelle Pöydän automaattinen kallistus pellon kaltevuuden mukaan Terän leikkuukulman säätö Sopivat vaihtoehdot erilaisiin olosuhteisiin

14 14 Syöttökuljetin Tämä syöttökoneisto nielee kaiken John Deeren tehokas syöttökoneisto nielee suuret viljamäärät kakistelematta. Syöttökuljettimen etupään rumpu on kiinnitetty kelluvasti, joten se pääsee myötäämään syötettävän viljamäärän mukaan. Syöttökuljettimen voimansiirrossa on liukukytkin-tyyppinen ylikuormitussuoja. Syötön peruutus kytketään päälle hydraulisesti, ja sitä hallitaan ohjaamosta painonapilla. Peruutus vaikuttaa myös syöttörumpuun ja laonnostokelaan. Syöttökuljetin on 3-ketjuinen viidellä kohlimella varustetussa puimurissa, kuuden kohlimen mallissa on leveämpi 4-ketjuinen kuljetin. Pöydän kiinnityslevy on säädettävä. Pöydän ottavuutta voidaan muuttaa ± 9 puintiolosuhteiden niin vaatiessa. Säätö on mekaaninen. Pöydän kallistus on vakiona (± 4 ), mikä helpottaa puintia kumpareisella pellolla.

15 W-sarjan leikkuupuimurit 15 Tehokas syöttökuljetin Luotettavaa ja varmatoimista John Deere -tekniikkaa. 5-kohlimellisesa mallissa 3-ketjuinen kolakuljetin, 6-kohlimellisessa mallissa 4 ketjua. Toimii luotettavasti Syöttökuljettimen voimansiirrossa on liukukytkin-tyyppinen ylikuormitussuoja. Hyvä näkyvyys Pitkän syöttökuljettimen ansiosta leikkuupöytä on kauempana edessä. Kuljettaja näkee leikkuuterän kurkottelematta ja voi seurata leikkuukorkeutta leikkuupöydän takana. Syöttökoneiston peruutus Tukkeuman uhatessa syöttökoneistoa voidaan pyörittää takaperin. Peruutuskoneiston teho on 80 hv. Monitoimiliitin Leikkuupöydän hydrauliikka, sähköt ja kiinnityksen lukitus kytketään yksivipuliittimellä. Säädettävä pöydän kiinnityslevy Syöttökuljettimen ja pöydän kiinnityslevyn kulmaa voidaan säätää terän ottavuuden muuttamiseksi. Samalla säädöllä voidaan kompensoida eri rengaskokojen vaikutus leikkuukulmaan. John Deeren vahvuudet Lujarakenteiset pöydät ja syöttökuljetin, toimii luotettavasti myös kosteassa, korkeasatoisessa kasvustossa Tasainen materiaalin syöttö puimakoneistoon

16 16 Puintikoneisto Pui puhtaasti. Erottelee tehokkaasti. John Deeren puintikela pyörii vakaasti, sillä sen keskipakoismassa on suuri. Kelan halkaisija on 66 cm, ja rihlattuja varstoja on 10 kpl. Puintikelan kierrosluku on r/min, sähkösäätö ohjaamosta. Lisävarusteena on saatavana alennusvaihteisto erikoiskasvien puintia varten. Sähköisesti säädettävän varstasillan pituus on 75 cm, joka lisäksi mukaan tulee olkikelan alla oleva 30 cm:n pituinen, säädettävä varstasilta. Irtipuintipinta-ala on varsin mittava. 11-portaiset kohlimet pöyhivät olkimassaa tehokkaasti. Kohlimilla on pituutta peräti 4,60 metriä. 140 cm:n puintikelalla varustetussa puimurissa on 5 kohlinta. 6-kohlimisessa W-sarjan mallissa puintikelan leveys on 160 cm. Puimuri kokonaisuudessaan alusta loppuun: syöttö, irtipuinti ja erottelukoneisto ovat saman levyiset kuin puintikela. Pullonkauloja ei synny missään vaiheessa. Kohlinten loppupäässä on poikittainen pöyhintäsormin varustettu PowerSeparator -rumpuerottelija, joka ravistelee viimeisetkin jyvät olkien joukosta. Kokonaisrakenteeltaan puinti- ja erottelukoneisto on selkeä ja suoraviivainen. Siksi se on myös tehokas, kestävä ja varmatoiminen. 5-kohlimellinen malli, erottelupinta-ala 1,50 m 2 6-kohlimellinen malli, erottelupinta-ala 1,80 m 2

17 W-leikkuupuimurit 17 Hellävarainen irtipuinti ja erottelu W-sarjan John Deere on mitä parhain investointi, kun puitavaa on paljon, ja omistaja edellyttää koneeltaan luotettavuutta ja ennen kaikkea hyvää puintitulosta ja maksimaalista suorituskykyä. Kohlimet Pitkät 11-portaiset kohlimet pöyhivät olkimassaa tehokkaasti. Viimeiset jyvät putoavat koko puimurin levyiselle, seulaston kanssa vastakkaiseen suuntaan liikkuvalle palautustasolle. PowerSeparator-rumpuerottelija Poikttaisen rumpuerottelijan piikit vetäytyvät sisään ja työntyvät ulos rummun pyöriessä. Ne pöyhivät olkimassaa voimakkain ottein. Erityisesti oljen ollessa kosteaa, ja massan sisältäessä vihreitä kasvin osia erottelu tehostuu merkittävästi. Olkikela 8-siivekkeinen olkikela jarruttaa kelalta tulevan materiaalin vauhtia ja ohjaa sen kohlinten alkupäähän. Sen alla on säädettävä, toinen varstasilta. John Deeren vahvuudet Irtipuinti Raskas puintikela pyörii vakaasti. Pitkä varstasilta peittää 114 puintikelan ympärysmitasta. Tehokas puintiala on suuri, jota täydentää pitkä, olkikelan alla oleva toinen varstasilta. Puintikoneisto säädetään sähköisesti ohjaamosta eri puintiolosuhteiden mukaan. Luotettavuudestaan tunnettu Hellävarainen irtipuinti, tehokas erottelu Suuri kohlinpinta-ala, puhdas erottelu viimeistä jyvää myöten Ei riko olkea

18 18 Erottelu ja viljan käsittely Tunnustusta saanut John Deere Quadra-Flo-puhdistuskoneisto Quadra-Flo-puhdistuskoneisto on niin luotettava ja varmatoiminen, että ensimmäisen säätökerran jälkeen se ei juurikaan kaipaa silmälläpitoa elleivät puintiolosuhteet muutu. Puhdistuskoneisto on mitoitettu suuria viljamääriä silmällä pitäen. Niinpä varstasillan alla on tehokkaat siirtoruuvit ja perinteinen viettopinta on korvattu säätöseula-tyyppisellä esipuhdistimella. Kaikki puintikoneistoon, seulastoon ja puhallukseen liittyvät säädöt ovat sähköiset (lisävaruste), ja tehdään ohjaamosta käsin. Puhdistuskoneisto on niin luotettava ja varmatoiminen, että ensimmäisen säätökerran jälkeen se ei juurikaan kaipaa silmälläpitoa elleivät puintiolosuhteet muutu. Varstasillan alta kuljetinruuvit siirtävät jyvät esipuhdistimelle. Erityisesti rinnepelloilla kuljetinruuveilla toteutettu viljansiirto on parhaimmillaan koska jyvät eivät ajaudu alarinteen puolelle. Ruuvit toimivat luotettavasti myös viljan ollessa kosteaa. Perinteisen viettopinnan tilalla John Deeressä on esipuhdistin, jonka takaosassa on säätöseula. Jopa 25% epäpuhtauksista erottuu jo tässä vaiheessa. Samalla 1/3 jyvistä putoaa suoraan pohjaruuville. Tällä tavoin seulaston kuormittuminen vähenee. Viljanäytteenotto Näytteenottoluukku on ohjaamon oven vieressä. Peruutus- ja säiliön tyhjennyskamera Käsinojan edessä olevassa näytössä on videosignalin sisääntulo. Puimuriin voidaan asentaa kamera olkikuvun päälle tai viljasäiliön tyhjennysputken päähän. Neljästä roottorista koostuva puhallin muodostaa voimakkaan, kahteen suuntaan (esipuhdistimelle ja seulastolle) ohjautuvan ilmavirran. Neljän puhaltimen käyttö tuottaa koko koneen levyistä puhallinta tasaisemman ilmavirran. Suuri osa roskista, oljenpätkistä jne. on erottunut jo esipuhdistimella, mikä vähentää seulaston kuormittumista. Säädettävän yläseulan takanurkat voidaan avata rinnepelloilla, jolloin reunalle ajautuneet jyvät putoavat palautuskiertoon.

19 W-sarjan leikkuupuimurit 19 Suuri viljasäiliö, tehokas tyhjennys Viljasäiliön suojakannet avautuvat sähköisesti lisälaidoiksi, jolloin säiliön vetoisuus on peräti 11 m 3 ( litraa). Säiliön keskelle sijoitetun täyttöruuvin pään ansiosta säiliö täyttyy tasaisesti kulmiaan myöten. Ohjaamon takaseinässä on ikkuna, samoin viljasäiliössä. Täyttymistä ja tyhjenemistä on helppo valvoa myös pimeällä, sillä säiliössä on työvalo. Ohjaamossa on myös säiliön täyttymisen osoitin, lisäksi keltainen varoitusvilkku voidaan kytkeä toimimaan niin, että se aktivoituu automaattisesti, kun säiliö on 75% täynnä. Säiliön pohjalla on kaksi poikittaisruuvia, jotka vievät viljan tyhjennysruuville. Se kääntyy voimakkaasti etuviistoon asentoon, joten kuljettajan on helppo valvoa tyhjennystä. Tyhjennysputken päässä on jousitettu luukku, joka estää viljan valumisen maahan kun ruuvi pysäytetään. Viljasäiliön pitkän tyhjennysruuvin loppupäässä on nivel. Perän yli ulottuva ruuvin pää voidaan kääntää perän päälle. Varastointitilan tarve lyhenee merkittävästi. Tyhjennysruuvin voimansiirron kytkin on sähköhydraulinen. Päälle kytkentä tapahtuu jouheasti ilman hihnaa luistoa. Tyhjennyksen aikana ruuvin asentoa voidaan säätää. John Deeren vahvuudet Moottorin elektroninen hallintajärjestelmä kytkee älytehon päälle ja antaa lisäpotkua moottorille, kun tyhjennys kytketään päälle puinnin aikana. Suuri säiliö, älyteho antaa lisävoimaa tyhjennykselle Säiliön lisälaidat toimivat sähköisesti Tyhjennysruuvi kääntyy etuviistoon, kuljettaja voi valvoa tyhjennystä

20 20 Olki, silppu, rajaiset Tasaisesti levitetty silppu tuo säästöjä tulevaisuudessa Kaikki tiedämme, että ruumenkeot pellolla ja kasoihin jäänyt olkisilppu vaikeuttaa tulevia viljelytoimenpiteitä. Työjälki heikkenee ja työ hidastuu. John Deere W-sarjan puimureihin on saatavana kaksi silppurivaihtoehtoa ja lukuisia valinnaisvarusteita, jotka kukin voi hankkia tarpeensa mukaan. Hyvin hienoa silppua hyvin tasaisesti levitettynä Premium-varustus on parasta, mitä voimme tarjota olkien käsittelyyn. Silppu on lyhyttä ja leviää niin tasaisesti, että suorakylvökin onnistuu samana syksynä. Voimakas puhallus levittää silpun koko työleveydelle riippumatta siitä, miten leveällä pöydällä puimuri on varustettu. 6-kohlimellisessa mallissa on 108-teräinen silppuri, sen vastaterät voidaan säätää viiteen asentoon ja alla oleva ohjain on 2-asentoinen. Premium-varustukseen kuuluu myös monisäätöinen ruumentenlevitin. Pitkää olkea haluttaessa silppuria ei tarvitse siirtää mihinkään, vaan työ hoituu kevyesti. Yhtä vipua kääntäen olkien ohjauslevy sulkeutuu estäen olkien menon silppuriin. Tämän jälkeen silppurin voimansiirto kytketään pois päältä. Silppuri pyörii normaalisti r/min nopeudella. Rapsin puinnissa se voidaan säätää r/min kierrsluvulle. Silppurin levitinsiipiä voidaan säätää niin, että levitysleveys täsmää puimurin työleveyden kanssa. Premium-silppurissa voidaan ohjata silppuriin, jolloin materiaali kokonaisuudessaan leviää puimurin taakse. Jälki on siisti vailla ruumenkekoja.

21 Olki, silppu, rajaiset 21 Hyvälaatuista olkea karjatilalle ja biopolttolaitokseen Pitkäolkiasentoon silppuri säätyy vapauttamalla silppurin voimansiirron kytkin ja kääntämällä yhtä vipua, jolloin ohjainpelti säätyy pitkäolkiasentoon. Karjankasvattajat haluavat yleensä mahdollisimman puhdasta kuivikeolkea. Se onnistuu, kun ruumenet ohjataan puimurin sivulle, jolloin karhoon tulee vain puhdasta olkea paalausta varten. Lämpölaitosten tarpeisiin tärkeintä on mahdollisimman suuri biomassan määrä, jolloin ruumenetkin kannattaa ohjata karhoon. John Deeren monisäätöinen silppuri antaa monia mahdollisuuksia oljen käsittelyyn riippumatta siitä valitsetko perusmallin silppurin vai Premium-varustuksen. Silppurin siivikon sähkösäätö on lisävaruste. Voimakkaan tuulen kompensoimiseksi silppu voidaan levittää jommalle kummalle sivulle, samoin sivuttaisrinteessä puitaessa. John Deeren vahvuudet Karhoon puhdasta olkea Kuivikeoljen on oltava mahdollisimman puhdasta ja imukykyistä. Silloin ruumentenlevitin säädetään ohjaamaan ruumenet sivuille. Olki voidaan koota talteen tarkoituksenmukaisimmalla tavalla Ruumenet karhoon, paljon energiaa polttolaitokselle Ruumenet sivulle, puhdasta olkea karhossa

22 22 PowerTech PSX -moottori PowerTech PSX -moottori Iso puimuri vaatii tehokkaan moottorin. W-sarjan puimureissa on John Deeren uusinta moottoriteknologiaa edustava, kaksoisturbolla varustettu 6-sylinterinen moottori. W660- mallin 9,0 litran turbomoottorin teho on peräti 371 hv (273 kw)*. Kaksi turboahdinta W-sarjan puimureiden moottorissa on kiinteäsiipinen matalapaineturbo ja muuntuvin johdinsiivin varustettu korkeapaineturbo sekä imuilman ilmasta ilmaan -jäähdytys. Alitamme Stage III B -päästönormin John Deere on päivittänyt tehokkaan ja taloudellisen PowerTech -moottorinsa vastaamaan kiristynyttä Stage III B -päästöluokitusta Tietty osa pakokaasuista ohjataan takaisinkierrätykseen, jäähdytetään ja sekoitetaan turbolta tulevaan imuilmaan. Tämä alentaa palamislämpöä ja vähentää typen oksideita. 2 Kaksoisturbo kehittää suuren ahtopaineen, mikä lisää suorituskykyä. 3 4-venttiilikansi. Optimaalinen kaasujen virtaus ja täydellinen palotapahtuma. Moottori reagoi herkästi kuormituksen muutoksiin. 4 Korkeapaineinen, jopa barin common rail -yhteispaineruiskutus, monipistesuuttimet suoraan mäntien yläpuolella. Ei lisäaineistusta John Deeressä ei käytetä urea-lisäaineistusta (Adblue). Alitamme kiristyneen päästörajan pakokaasujen takaisinkierrätyksellä, katalysaattorilla ja hiukkassuodattimella. Samaa tekniikkaa käytetään laajalti myös autoteollisuudessa. 5 Matalakitkaiset teräsmännät, parempi polttoainetalous ja pienemmät päästöt. 6 Männänputken yläpään tehostettu jäähdytys vähentää öljynkulutusta ja lisää kestävyyttä. 7 Elektroninen moottorinhallinta ohjaa sekä moottorin, että katalysaattorin polttoaineensyöttöä. John Deeren vahvuudet Ei urea-lisäaineistusta (Adblue) Älyteho kytkeytyy automaattisesti päälle säiliötä tyhjennettäessä ja kun moottori kuormittuu äärirajoilleen *Suurin nimellisteho Selkeä voimansiirtolinja

23 W-sarjan leikkuupuimurit 23 Ei urea-lisäaineistusta John Deeren PowerTech PSX -moottori alittaa tiukan III B -päästörajan ilman urea-lisäaineistusta. Polttoaineena vain puhdas dieselöljy. Vain dieseliä Katalysaattori- ja hiukkassuodatin -tekniikka puhdistaa moottorin päästöt. Katalysaattori poistaa pakokaasuista hiilimonoksidia ja hiilivetyjä sekä pienentää nokipäästöjä. Loput nokipäästöistä jäävät hiukkassuodattimeen. Automatiikka syöttää tarvittaessa, pakokaasun lämpötilaa nostaakseen, kuumaan pakosarjaan dieseliä. Tällöin hiukkassuodattimessa oleva noki hapettuu tulikuumasta lämpötilasta johtuen, ja puhdistaa näin hiukkassuodattimen sinne kertyneistä hiukkasista. Älyteho Elektroninen moottorinhallinta lisää tehoa automaattisesti, kun moottori kuormittuu äärirajoilleen. Tämä älytehoominaisuus on tuttu John Deere -traktoreista. Veto on väkevää ilman moottorin sammumisen pelkoa. Älyteho myös tulee avuksi automaattisesti, kun viljasäiliön tyhjennys kytketään päälle puinnin aikana. Ainutlaatuinen John Deere -ominaisuus! Tehokäyrä PowerTech PSX (9 l) kw W kw Suurin nimellisteho 264 kw, teho älyteho mukaan lukien viljasäiliötä tyhjennettäessä 25 kw Älyteho 239 kw Nimellisteho puinnin aikana John Deere HillMaster on rinnepuinnin mestari John Deere T -sarjan puimurista on saatavana HillMaster -rinnepuintiautomatiikalla varustettu malli. Tällöin puimuri säätyy, automaattisesti tai käsiohjatusti, hydraulisylintereiden avulla pellon pinnan kaltevuuden mukaan. John Deeren SlopeMaster -rinnepuintiseulasto toimii tasamaateholla vielä 7% rinteissä. Rinnepuintiautomatiikka korjaa puimurin asentoa sivusuunnassa tarvittaessa peräti 15%, mikä kompensoi rinteiden vaikutuksen. Täten HillMaster ja SlopeMaster yhdessä mahdollistavat ongelmattoman puinnin jopa 22% sinteessä, mihin mikään muu puimuri ei pysty Rinnepuimurin vahvuudet r/min Nimelliskierrosluku Puinti- ja erottelukoneistot ovat vaakasuorassa, jyvät eivät ajaudu alarinteen puolelle Katalysaattori (DOC) Hiukkassuodatin (DPF) kw Älyteho [kw] Ohjaamo on vaakasuorassa, kuljettaja ei rasitu Leikkuupöydän sivuttaiskallistusvara on ±9 Ylämäkeen ajettaessa hydraulisylinterit nostavat perää ylös

24 24 Vaihteistot Uusi painonappivaihteisto John Deere hallitsee vaihteistot. Uudessa W-sarjan puimurissa on sähkötoimisin painonapein hallittava vaihteisto. Se on mekaaninen, ja vaihteita on kolme. Ajonopeutta hallitaan normaaliin tapaan ajosauvalla.

25 W-sarjan leikkuupuimurit 25 Helppo käyttää 3-nopeuksista vaihteistoa hallitaan sähkötoimisin painonapein, jotka välittävät vaihtokomennot mekaaniselle vaihteistolle. Käyttö on vaivatonta. Pysäytä puimuri. Valitse haluamasi vaihde ja säädä ajosauvalla ajonopeutta tarpeen mukaan. Automaattinen pysäköintijarru Ajosauvan toimintaan on yhdistetty automaattinen pysäköintijarru. Kun vipu vedetään vapaa-asentoon, kytkeytyy pysäköintijarru päälle. Se on käytännöllinen ja turvallisuutta lisäävä ominaisuus. Matalapainerenkaiden käyttö tarjoaa paremman vetopidon ja pienemmän pintapaineen. Suuren maakosketuspinnan vuoksi paino jakautuu suurelle alalle, mikä vähentää pellon pinnan haitallista tiivistymistä etenkin kosteina syksyinä. Näissä matalapainerenkaissa on erittäin korkea kuormaindeksi, mikä mahdollistaa alhaisen rengaspaineen käytön. Juuri tämä ominaisuus tukee näiden renkaiden käyttöä. Parantunut vetopito mahdollistaa sadonkorjuun kosteammilla pelloilla, eli työhön päästään aikaisemmin ja puintia voidaan jatkaa pitempään. Näin sato saadaan korjatuksi nopeammin ja aikaisemmin. John Deere -puimureihin on tarjolla useita rengasvaihtoehtoja, uusimmat niistä olemme koonneet alla olevaan taulukkoon. Lisää rengastietoa saat John Deere -myyjältä ja maatalousrenkaisiin erikoistuneista rengasliikkeistä. W-sarja, 6 kohlinta, rengasvaihtoehdot 650/75 R32 800/65 R32 680/85 R32 Akselipaino kg kg kg Rengaspaine 4,0 bar 3,0 bar 2,5 bar Kosketuspinta 3475 cm² 4248 cm² 4375 cm² Kuljetusleveys ilman pöytää 3,5 m 3,8 m 3,5 m Kuljetusleveys 3,5 m Uuden Continental 680/85 R32 -renkaiden kantopinta on 3% suurempi kuin 800/65 R32 -renkailla, kuitenkin 6-kohlimellisen puimurin kokonaisleveys on vain 3,5 m, eli sama kuin 650/75 R32 -renkailla. W-sarja, 5 kohlinta, rengasvaihtoehdot 800/65 R32 IF800/70 R32 OPTITRAC H+ IF800/75 R32 OPTITRAC H+ Akselipaino kg kg kg Rengaspaine 3,0 bar 1,5 bar 1,3 bar Kosketuspinta 4248 cm² 7516 cm² 8238 cm² Kuljetusleveys ilman pöytää 3,5 m 3,5 m 3,5 m Kuljetusleveys 3,8 m 800/70 R32- ja 800/75 R32-renkaat ovat saman levyiset kuin 800/65 R32, mutta niiden rengasrunko on jonkin verran korkeampi, minkä vuoksi kantopinta on suurempi.

26 26 JDLink telematics JDLink on verraton työväline Kaikki olemme nähneet, miten formula-kilpailuissa tallipäälliköllä on suora yhteys kilpa-auton tekniikkaan. Kuvaruudulta hän näkee miten auto toimii. John Deere on kehittänyt vastaavan kaltaisen telematiikkasovelluksen maatalouteen, joka mahdollistaa traktoreiden, puimureiden ja muiden työkoneiden paikantamisen ja etäseurannan tilan talouskeskuksesta tai urakoitsijan varikolta käsin. Järjestelmällä voidaan seurata traktorin sijaintia, työsaavutusta jne. JDLink-sovellus on verraton työväline useamman koneen omistajalle tai vaikkapa huoltoasentajalle. Koneiden paikantaminen, missä ne nyt ovat. Työvaiheiden jäljitys. Millä pelloilla koneet ovat olleet ja kuinka paljon on puitu. Koneiden paikantamismahdollisuus estää varkaudet. Kone on aina löydettävissä. Huoltovaiheiden suunnittelu. Huoltomies näkee milloin käyttötunnit tulevat täyteen. Koneiden toiminnan seuranta. Millä suoritusarvoilla kone toimii, paljonko polttoainetta on jäljellä jne. Koneiden käyttöhistorian selvitys. Kuinka monta työtuntia / hehtaaria tehtiin asiakas A:n pellolla. Kuljettajan opastus. Huoltoasentaja näkee, miten kone toimii ja voi antaa ohjeita matkapuhelimella.

27 W-sarjan leikkuupuimurit 27 Minkälaisen työnseurantasovelluksen tarvitset? Ominaisuus: Ultimate Harvest Module Koneen sijainti X X Työvaiheiden jäljitys X X Varkauden esto X X Huoltotarpeen selvitys X X Polttoaineen kulutus X X Käyttötunnit X X Kuljettajan opastus X X Puintiteho X Puimurin asetukset X JDLink Ultimate -sovellus Tämä hyvin pitkälle kehitetty sovellus on tarkoitettu useammilla koneilla operoiville urakoitsijoille ja isoille maatiloille. Mutta se ei ole pelkästään koneiden sijainnin ja suoritusarvojen seurantaan, vaan siinä on myös turvallisuutta lisäävä ominaisuus. Sijainnin ja toiminnan seuranta reaaliajassa estää varkaudet ja koneiden väärinkäytön. Viereisestä taulukosta selviää, mitä ominaisuuksia Ultimate- ja Harvest Module -sovellukset tarjoavat leikkuupuintia ajatellen. JDLink Harvest Module -sovellus Tämä on monipuolisin puimurikäyttöön kehittämämme sovellus. Useiden koneiden toiminnasta vastaava työnjohtaja näkee varikon tietokoneesta, miten koneet pellolla toimivat. Hän voi organisoida työt niin, että koneet toimivat maksimaalisella teholla sekä teknisesti, että ajankäytöllisesti. Työnjohtaja voi valvoa toimintaa hyvin monipuolisesti. Hän näkee reaaliajassa konekohtaisesti esimerkiksi puimurin asetukset, sadon määrän ja puintikoneiston käyttöasteen. Ryhmään kuuluvien puimureiden suoritusarvoja voidaan verrata toisiinsa ja tiedot voidaan tulostaa raporteiksi. JDLink Harvest Module -sovellus mahdollistaa myös työn organisoinnin. Työnjohtaja voi ennakoida, missä tarvitaan polttoainetäydennystä tai perävaunuja viljankuljetukseen. Sopivin välinein varustettuna tämä reaaliaikainen seuranta voidaan tehdä myös liikkuvasta huoltoautosta käsin. Se säästää aikaa ja ajokilometrejä. ServiceAdvisor Remote -etäseuranta* ServiceAdvisor -diagnosointi on John Deere -asentajan perustyökalu. Se toimii samaan tapaan kuin autohuolloissa. Koneen käyttöhistoria, asetukset ja suoritusarvot luetaan diagnosointipistokkeeseen kytketyn, kannettavan tietokoneen ruudulta. Käyttöohjelmistojen päivitys hoidetaan samalla laitteella. Järjestelmää on kehitetty edelleen, ja nyt kaikki on mahdollista suorittaa etätyönä*. Uusimmissa sovelluksissa huoltoasentaja voi tarkastaa koneen toiminnan ennen huoltokäynnille lähtöään. Näin hän tietää, mitä tarvikkeita ja osia on otettava mukaan. Tämä säästää aikaa, ja asiakas tulee nopeasti autetuksi. *Toimii Suomessa rajoitetusti. John Deeren vahvuudet Urakoitsija ja työnjohtaja voivat etäseurata koneiden toimintaa.

28 28 AutoTrac-automaattiohjaus sekä tietokone ja värinäyttö GreenStar AutoTrac-automaattiohjaus pitää koneen oikealla ajolinjalla Automaattiohjaus pitää puimurin / traktorin oikealla ajolinjalla sekä suoraan ajettaessa että kaarteissa. Automaattiohjaus perustuu GPS-satelliittien paikannussignaaliin, ja John Deeren järjestelmästä lähetettyyn korjaussignaaliin. Suomessa on valittavana kaksi ajotarkkuutta. ilmainen SF1-signaali tarjoaa ± 30 cm ajotarkkuuden ja maksullisella SF2-sigaalilla päästään ± 15 cm tarkkuuteen. Laitteiston ydin on pikakiinnitteinen, ohjaamon katon etureunaan sijoitettu paikannussignaalien vastaanotin. Uusimpien John Deere -puimureiden ja traktoreiden istuimen käsinojan edessä oleva näyttöruutu tukee automaattiohjausta. Vanhempiin koneisiin on hankittava erillinen näyttöruutu. Automaattiohjaus voidaan helposti siirtää puimurista traktoriin. Näin investointi saadaan pitempiaikaiseen, tuottavaan käyttöön. Järjestelmää voidaan täydentää isolla 10 tuuman kosketusnäytöllä varustetulla tietokoneella, johon on ladattavissa erittäin monipuoliset paikkatietoa käyttävät viljelysovellukset. Automaattiohjauksen hyödyt Terä leikkaa täydellä leveydellä Kuljettajan ei tarvitse keskittyä ajamiseen, vaan voi valppaasti seurata puintia Automaattiohjaus ei väsy eikä erehdy. Toimii myös pölyssä ja pimeällä Kuljettaja pysyy virkeänä.

29 W-sarjan leikkuupuimurit 29 Tietokone ja kosketusnäyttö GreenStar 2630 ISOBUS Tämä korkealaatuinen kosketusnäytöllä varustettu tietokone on paikkatietoon perustuvan dokumentaation aivo. 10 tuuman värinäyttö on selkeä ja helppolukuinen. Toiminnot ovat loogiset. Se voidaan siirtää traktoriin, ja laitteella voidaan myös ohjelmoida ja hallita ISOBUSyhteensopivia työkoneita merkistä riippumatta. Laitteeseen voidaan ladata monen tasoisia sovelluksia puinnin, kasvinsuojelun ja muiden peltotöiden ja viljelylaskelmien tarpeisiin. Tietojen tallennus lohkokarttaan Automaattiohjaus Ajotietokone USB-liitin tiedonsiirtoon Videosignaalin sisääntulo esim. peruutuskameralle ISOBUS-yhteensopivien työkoneiden hallinta Ajotietokone GreenStar 2630:n avulla voidaan seurata traktorin, puimurin ja työkoneen suoritusarvoja, esim. kierrosluvut, työstetty pinta-ala, polttoainetalous jne. Video Videokamera voidaan asentaa peruutuskameraksi tai viljasäiliön tyhjennystorven päähän perävaunun täytön seurantaan. Traktoritöissä voidaan seurata esim. noukinvaunun sullojaa tai perunannostokoneen nostoelevaattoria. Kuljettaja näkee reaaliaikaista, elävää kuvaa koneen toiminnasta. HarvestDoc -sadonkorjuuohjelma Sadonkorjuuohjelmaan liittyen puimurin tunnistimilta saadut tiedot näkyvät näyttöruudulla ja tallentuvat muistiin. Kuljettaja näkee puintikosteuden ja satotason sekä voi halutessaan tehdä merkintöjä lohkokarttaan esim. satotason vaihteluista tai rikkaruohopesäkkeistä. Näyttö voidaan kytkeä standby-tilaan esim. pimeällä ajettaessa Laitteisto voidaan siirtää traktoriin, mikä investoinnin hyvin perustelluksi.

30 30 Halkileikkauskuva ja tekniset tiedot Tutki puimuria pintaa syvemmältä 1 Uusi Deluxe-ohjaamo Koottu hitsaten, eristetty rungosta kumivaimentimin Ergonomiset hallintalaitteet Uudenaikainen näyttöruutu Katso sivut Laaja leikkuupöytämallisto Viljapöydät 10,7 m saakka Sivuttaiskallistus vakiona Useita erikoispöytiä Katso sivut Pitkä syöttökuljetin Tehokas ja tasainen syöttö Kestävä rakenne Mallista riippuen kolat kiinnitetty 3:een tai 4:ään ketjuun Katso sivu 14 4 Tehokas erottelu kohlimilla Pitkä heittoliike, pöyhii tehokkaasti 11 porrasta, olkimassa pysyy ilmavana Kohlimien yläpuolella pöyhintää tehostava erottelurumpu 5 Quadra-Flo -puhdistus Tehokkuus riittää suurille viljamäärille Sähkösäädettävissä ohjaamosta Katso sivu 18 6 Suuri viljasäiliö Mallista riippuen jopa litraa Säiliön kansi avautuu sähköisesti lisälaidoiksi Katso sivu 19 7 Tehokas viljasäiliön tyhjennys Sähköhydraulinen voimansiirto, maltillinen päälle kytkentä, ei hihnojen luistoa Elektroninen moottorinhallinta kytke älytehon päälle tyhjennyksen ajaksi Katso sivu 19 8 Alittaa Stage III B -päästörajan Moottori ei tarvitse urealisäaineistusta Perustuu John Deeren hyväksi koettuun moottoriteknologiaan Katso sivu 22 9 Uusi vaihteisto Käyttö sähkötoimisin painonapein Mekaaninen, 3-vaihteinen Katso sivu Olkien käsittely Lukuisia vaihtoehtoisia varusteita Tasainen silppu Tehokas levitys koko työleveydelle Katso sivu Katso sivu

31 Tekniset tiedot 31 Tekniset tiedot, W-sarjan leikkuupuimurit W 540 W 550 W 650 W 660 Syöttökuljetin Kolakuljettimen ketjujen määrä (kpl) 3 ketjua 3 ketjua 4 ketjua 4 ketjua Syötön peruutuksen teho (hv) Puintikela Kelan halkaisija (mm) Kelan leveys (mm) Varstojen lukumäärä (kpl) Kelan kierrosluku, vakio (r/min) Kelan kierrosluku, 2 nopeusaluetta, lisävaruste (r/min) & & & & Varstasilta Varstasillan koko (mm) 750 x x x x 1670 Olkikela ja toinen varstasilta Olkikelan halkaisija (mm) Olkikelan kierrosluku Kiinteästi suhteessa puintikelaan Kiinteästi suhteessa puintikelaan Kiinteästi suhteessa puintikelaan Kiinteästi suhteessa puintikelaan Toinen varstasilta Säädettävä Säädettävä Säädettävä Säädettävä Irtipuintialueen pinta-ala Kelan varstasilta (m²) 1,05 1,05 1,25 1,25 Varstasilta olkikelan alla (m²) 0,45 0,45 0,55 0,55 Kokonaisala (m²) 1,50 1,50 1,80 1,80 Kohlimet Kohlinten lukumäärä (kpl) Kohlinten pituus (m) 4,6 4,6 4,6 4,6 Kohlinportaiden lukumäärä (kpl) Kohlinpinta-ala (m²) 6,4 6,4 7,7 7,7 PowerSeparator -erottelurumpu Rummun halkaisija (mm) Tyyppi, sisäänvetäytyvien piikkien määrä (kpl) Puhdistuskoneisto Puhaltimen kierroslukualue (r/min) Viljasäiliö Viljasäiliön tilavuus (litraa) Vakio l; lisävar l Vakio l; lisävar l Vakio l; lisävar l Vakio l; lisävar l Tyhjennysruuvin kääntymiskulma (astetta) Tyhjennysteho (l/min) Silppuri Vakiosilppurin terien määrä (kpl) Kelassa 56, vastateriä 54 Kelassa 56, vastateriä 54 Kelassa 68, vastateriä 66 Kelassa 68, vastateriä 66 Moottori John Deere PowerTech Plus, 6-syl. turbodiesel, imuilman ilmasta ilmaan jäähdytys Muuttorin tyyppi 6068HZ480C 6068HZ HZ003C 6090HZ011Low Iskutilavuus (litraa) 6,8 6,8 9 9 Nimelliskierrosluku Nimellisteho (kw/hv) ECE R / / / /325 Suurin teho (kw/hv) 191/ / / /371 Älyteholisä viljasäiliötä tyhjennettäessä ajon aikana (kw/hv) 22/30 22/30 25/34 25/34 Polttoainesäiliön tilavuus (litraa) Ajovoimansiirto Mekaaninen, 3-vaihdetta eteen, vakio Mekaaninen hallintavipu ja käsijarru Mekaaninen, 3 vaihdetta eteen, lisävaruste Sähköinen painonappi-hallinta, sähköinen käsijarru Kuljetusleveys 650/75 R32-renkailla (m) 3,3 3,3 3,5 3,5 680/85 R32-renkailla (m) 3,3 3,3 3,5 3,5 800/75 R32-renkailla (m) 3,5 3,5 3,8 3,8

32 Tukemme on vahva myös kaupanteon jälkeen Investointi John Deere -puimuriin on asiakkaan luottamuksenosoitus sekä koneen valmistajaa, että myyntiliikettä kohtaan. Panostamme voimakkaasti myynnin jälkeisiin toimintoihin, kuten huoltoon ja varaosapalveluun. Huollossa ja muutoinkin osien vaihdossa kannattaa panostaa laatuun. John Deeren alkuperäisvaraosat ja huoltotarvikkeet käyvät läpi saman testiohjelman ja laatukontrollin kuin itse traktori. Niiden käyttö on taloudellista ja takaa koneen moitteettoman toiminnan. Käytä alkuperäisosia, niin tekevät myös Agrihuollon huoltoasentajat! John Deere on lähes 175 vuotta vanha yritys. Se, että yhtiö vielä noiden vuosien jälkeen on edelleen maailman johtava maatalouskoneiden valmistaja, on vahva osoitus henkilöstön ammattitaidosta ja sitoutuneisuudesta asialleen sekä yhtiöönsä kaikilla tasoilla. JohnDeere.com Peltokuumolantie Hyvinkää Puh Telefax Tämä esite on koottu kansainväliseen käyttöön suunnitellusta materiaalista. Suomessa myytävät tuotteet saattavat poiketa joiltakin yksityiskohdiltaan esitteen tiedoista. Varmista koneiden varustus ja saatavuus John Deere myyjältä. Tiedot sitoumuksetta. Valmistaja pidättää oikeuden tuotemuutoksiin niistä ennalta ilmoittamatta ja ilman velvoitetta tehdä vastaavia muutoksia jo myytyihin tuotteisiin. YY FIN 6/11 1/1/2

T-sarjan puimurit Etusijalla tehokkuus ja puinnin puhtaus

T-sarjan puimurit Etusijalla tehokkuus ja puinnin puhtaus T-sarjan puimurit Etusijalla tehokkuus ja puinnin puhtaus 2 John Deere leikkuupuimurit Esittely John Deere tulee koko rintaman leveydellä John Deere pui puhtaasti ja tehokkaasti. Mallistostamme löytyy

Lisätiedot

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000 John Deere Erinomainen leikkuujälki Helppo suoraan ajettavuus on väyläleikkurin tärkeimpiä ominaisuuksia. Maailman suurimpana golfkenttien hoitokoneiden valmistajana

Lisätiedot

S-sarjan leikkuupuimurit Maksimaalista puintitehoa rumpupuimurilla

S-sarjan leikkuupuimurit Maksimaalista puintitehoa rumpupuimurilla S-sarjan leikkuupuimurit Maksimaalista puintitehoa rumpupuimurilla 2 John Deere -leikkuupuimurit Esittely John Deere tulee koko rintaman leveydellä John Deere tekee puhdasta jälkeä ja tehokkaasti. Mallistostamme

Lisätiedot

CASE IH AXIAL FLOW RUMPUPUIMURIT

CASE IH AXIAL FLOW RUMPUPUIMURIT CASE IH AXIAL FLOW RUMPUPUIMURIT Mallit 5088 (294 hv) 17 20 pöytä 6088 20-24 pöytä (335 hv) 7088 (366 hv) 24-30 pöytä Alusta Vankkarakenteinen voimansiirto 3,8 m akselinväli tekee ajosta vakaata Painonjakauma

Lisätiedot

AVERO 240 160. C 600 (6.07 m), C 540 (5.46 m), C 490 (4,92 m), C 430 (4,32 m)

AVERO 240 160. C 600 (6.07 m), C 540 (5.46 m), C 490 (4,92 m), C 430 (4,32 m) AVERO 240 160 Etuvarusteet VARIO leikkuupöytä V 600 V 540 V 540 Vakioleikkuupöytä C 660 C 370 C 600 C 370 Rapsileikkuupöytä kaikkiin vakio- ja VARIO -leikkuupöytiin Taitettavat leikkuupöydät C 450 FLEX

Lisätiedot

VERRATO KUN PUIMINEN ON PÄÄASIA

VERRATO KUN PUIMINEN ON PÄÄASIA VERRATO V4 VERRATO KUN PUIMINEN ON PÄÄASIA Verrato on hyvä vaihtoehto, kun haet kustannustehokasta ratkaisua tilasi töihin. Vahvarungollinen puimuri, josta löydät koeteltua tekniikkaa. Monta yksinkertaista

Lisätiedot

John Deere C670 -leikkuupuimuri

John Deere C670 -leikkuupuimuri John Deere C670 -leikkuupuimuri Uusi C670 -puimuri Olet kylvänyt pellon. Olet lannoittanut sen. Olet suojannut sen rikkakasveilta, tuhohyönteisiltä ja kasvitaudeilta. Sadonkorjuun aikaan odotat saavasi

Lisätiedot

John Deere 9000i WTS Innovatiivista sadonkorjuutekniikkaa. 9540i 9680i WTS

John Deere 9000i WTS Innovatiivista sadonkorjuutekniikkaa. 9540i 9680i WTS John Deere 9000i WTS Innovatiivista sadonkorjuutekniikkaa 9540i 9680i WTS 9000i WTS-LEIKKUUPUIMURIT Onko perusteltua sanoa, että John Deereleikkuupuimuri on järkevä, monitaitoinen ja osaava? KYLLÄ. Järkevyyttä

Lisätiedot

T RC/ PC - Tekniset tiedot

T RC/ PC - Tekniset tiedot T7.185-200 RC/ PC - Tekniset tiedot TRAKTORIMALLI T7.185 T7.200 T7.185 T7.200 RC RC PCE PCE Sylinteriluku/hengitys 6 T Interc 6 T Interc 6 T Interc 6 T Interc Iskutilavuus litraa 6,728 6,728 6,728 6,728

Lisätiedot

SAMPO ROSENLEW -PUIMURIT JO VUODESTA 1957

SAMPO ROSENLEW -PUIMURIT JO VUODESTA 1957 MALLISTO SAMPO ROSENLEW -PUIMURIT JO VUODESTA 1957 Sampo Rosenlew Oy on vuonna 1991 perustettu perheyritys. Yritys toimii monella eri toimialalla mm. hydrauliikkakomponenttien, metsäkoneiden ja teollisuuspesukoneiden

Lisätiedot

ÖLJY KASVIEN PUINTITEKNIIKKA

ÖLJY KASVIEN PUINTITEKNIIKKA ÖLJY KASVIEN PUINTITEKNIIKKA Suomessa puitavat öljykasvit rypsi öljypellava rapsi Rypsin puinti Oikeaan aikaan liikkeellä Korjuukypsä kun kasvuston yleisväri harmaa Lidut muuttuvat keltaisesta harmaaksi

Lisätiedot

NEW HOLLAND CX5OOO & CX6OOO CX5O8O I CX5O9O I CX6O8O I CX6O9O

NEW HOLLAND CX5OOO & CX6OOO CX5O8O I CX5O9O I CX6O8O I CX6O9O NEW HOLLAND CX5OOO & CX6OOO CX5O8O I CX5O9O I CX6O8O I CX6O9O 2 3 CX5000-CX6000. UUTTA TEHOKKUUTTA PUINTIIN. HUIPPULUOKAN KAPASITEETTI New Holland CX5000 ja CX6000 -puimurit mahdollistavat ennen näkemättömän

Lisätiedot

Spirit 9200 2-rivinen, sivulta nostava säiliökone

Spirit 9200 2-rivinen, sivulta nostava säiliökone Spirit 9200 2-rivinen, sivulta nostava säiliökone AVR nostaa 2-rivisen korjuutekniikan uudelle tasolle! Spirit 9200 nostaa 2-rivisen korjuutekniikan aivan uudelle tasolle. Tunnustettua Spirit-konseptia

Lisätiedot

Lisäkorkeutta ja -leveyttä säiliön tyhjennykseen.

Lisäkorkeutta ja -leveyttä säiliön tyhjennykseen. Leikkuupöydät Etuvarusteet VARIO leikkuupöytä VARIO 930, VARIO 770, VARIO 680, VARIO 620, VARIO 560, VARIO 500 CERIO leikkuupöydät CERIO 930, CERIO 770, CERIO 680, CERIO 620, CERIO 560 Vakioleikkuupöytä

Lisätiedot

TOP PÖTTINGER TOP 1252 S-LINE 97+023.FI.0915

TOP PÖTTINGER TOP 1252 S-LINE 97+023.FI.0915 TOP PÖTTINGER TOP 1252 S-LINE 97+023.FI.0915 TOP 1252 C Neliroottorinen keskelle karhottava karhotin Korjuuketjun pullonkaulojen poistaminen vaatii käytettäviltä koneilta suurta tehokkuutta. Panostamalla

Lisätiedot

TARKKA. TEHOKAS. TILAVA. TALOUDELLINEN.

TARKKA. TEHOKAS. TILAVA. TALOUDELLINEN. TITAN TARKKA. TEHOKAS. TILAVA. TALOUDELLINEN. Monipuolinen kylvölannoitin minimimuokkaukseen ja perinteiseen kylvöön Tume Titan on ominaisuuksiltaan vakuuttava kylvötöiden kumppani jonka voi varustaa myös

Lisätiedot

301.4C. Minikaivukone

301.4C. Minikaivukone 301.4C Minikaivukone Moottori Nettoteho 13,2 kw 17,7 hp Paino Työpaino turvakaaren kanssa 1 380 kg 3 042 lb Työpaino ohjaamon kanssa 1 470 kg 3 241 lb Monipuolisuus Helppo kuljettaa ja käyttää erilaisilla

Lisätiedot

Grasshopper 725DT 25hv diesel 130 -

Grasshopper 725DT 25hv diesel 130 - 725DT 25hv diesel 130-150cm OMINAISUUDET Etuleikkurimalli Moottori: Kubota 3-syl 25hv nestejäähdytteinen diesel Leikkuuleveydet: 130-150cm Sivullepurkava leikkuulaite johon voi asentaa allemurskasetin

Lisätiedot

When Innovation & Nature Combine

When Innovation & Nature Combine When Innovation & Nature Combine Yhdellä pystyruuvilla 8 14 16 sto Mixell 8 10 12 14 16 Kahdella pystyruuvilla 20 22 sto Mixell 20 22 24 26 30 Kolmella pystyruuvilla 40 30 sto Mixell 30 35 40 45 RMH lla

Lisätiedot

Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi JÄÄNHOITOKONEET JÄÄHALLEILLE JA ULKOKENTILLE

Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi JÄÄNHOITOKONEET JÄÄHALLEILLE JA ULKOKENTILLE Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi JÄÄNHOITOKONEET JÄÄHALLEILLE JA ULKOKENTILLE ICECAT B220 AKKUKÄYTTÖINEN JÄÄNHOITOKONE ICECAT on helppokäyttöinen ja turvallinen

Lisätiedot

MUSTANG-sarja. Laatua ja teknologiaa ilman kompromissejä

MUSTANG-sarja. Laatua ja teknologiaa ilman kompromissejä MUSTANG-sarja Laatua ja teknologiaa ilman kompromissejä 1 MUSTANG-sarja MUSTANG-sarja on SEKO SpA:n huippusuunnittelun ja kehitysprosessin käsinkosketeltava lopputulos, jolla vastaamme kaikkein vaativimpien

Lisätiedot

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset.

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. VAIN YKSI ASKEL Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. Sinulle, joka poistut ohjaamosta ja kiipeät takaisin monta kertaa

Lisätiedot

AGRICULTURAL HANDLING solutions

AGRICULTURAL HANDLING solutions AGRICULTURAL HANDLING solutions www.manitou.com SUORITYSKYKYÄ SINUN TILALLESI 000 kg: MLT 0 ja 00 maksimi kantavuus sallii jopa tonnin kuorman kuljetuksen - ja vielä enemmän - jopa tonnin noston, m korkeaan

Lisätiedot

tuottavaa puintia hillittyä voimaa puhdistuksen edelläkävijä huolellista erottelua kehittynyttä ajoergonomiaa

tuottavaa puintia hillittyä voimaa puhdistuksen edelläkävijä huolellista erottelua kehittynyttä ajoergonomiaa tuottavaa puintia Tehokkuus leikkuupöydällä parantaa tuottavuutta hillittyä voimaa Pienemmällä kulutuksella sama teho puhdistuksen edelläkävijä Markkinoiden helpoin ja nopein puhdistaa huolellista erottelua

Lisätiedot

Grasshopper 623T 23hv bensiini 120cm

Grasshopper 623T 23hv bensiini 120cm 623T 23hv bensiini 120cm OMINAISUUDET Etuleikkurimalli Moottori: Kohler Command Pro 2-syl 23hv bensiinimottori Leikkuuleveys: 120cm Sivullepurkava leikkuulaite johon voi asentaa allemurskasetin tai kerääjän.

Lisätiedot

LANNAN- JA LANNOITTEEN LEVITTIMET

LANNAN- JA LANNOITTEEN LEVITTIMET LANNAN- JA LANNOITTEEN LEVITTIMET www.facebook.com/uniamachines SISÄLLYSLUETTELO MS / MX 4 MXL / MXL PREMIUM 5 RCW / RCW PLUS 6 APOLLO / APOLLO PREMIUM 7 UNIA-esite Huhtikuu 2019 Unia pidättää oikeuden

Lisätiedot

Kverneland FHP Piennarmurskain

Kverneland FHP Piennarmurskain Kverneland FHP Piennarmurskain Kverneland FHP piennarmurskain Erittäin monikäyttöinen murskain maatalouteen ja tienvarsihoitoon Voidaan käyttää monissa eri työasennoissa Kompakti ja vahva rakenne mahdollistaa

Lisätiedot

Kverneland Taarup 9032 / 9035 / 9039

Kverneland Taarup 9032 / 9035 / 9039 Kverneland Taarup 9032 / 9035 / 9039 Yksiroottorinen karhotin Murtosokkasuojattu voimansiirto roottorille Säädettävä karhotinpressu Kokoon taitettavat turvakaiteet Korkealaatuiset Super-C piikit, 9 mm

Lisätiedot

UUSIA MALLEJA N-SARJAAN!

UUSIA MALLEJA N-SARJAAN! Power Partner UUSIA MALLEJA N-SARJAAN! nn82 88 hv N92 101hv nu U S I K E T T E R Ä K A K S I K K O N82 N92 Valtra N-sarja täydentyy kahdella uudella traktorimallilla N82 ja N92, joihin on lisätty ketteryyttä

Lisätiedot

METSÄKONEET 770D HARVESTERIT 770D

METSÄKONEET 770D HARVESTERIT 770D METSÄKONEET 770D HARVESTERIT 770D Tehokkuutta harvennuksille - John Deere 770D John Deere 770D -harvesteri on oikea valinta harvennuksille ja pienten puiden käsittelyyn. Nelipyöräinen ja pienikokoinen

Lisätiedot

MUUTTUVAKAMMIOINEN PAALAINKÄÄRINYHDISTELMÄ VARIO. Ammattilaisen valinta

MUUTTUVAKAMMIOINEN PAALAINKÄÄRINYHDISTELMÄ VARIO.  Ammattilaisen valinta www.mchale.net Ammattilaisen valinta Suurtehopaalainkäärin tämän päivän haasteisiin... McHale Fusion Vario on integroitu paalainkäärinyhdistelmä, joka toimii seuraavasti: HEINÄ/OLKI McHale Fusion Variolla

Lisätiedot

Yksi kone, monta tapaa työskennellä säästää aikaa ja tarkoittaa katetta urakoitsijalle. Suomalainen konealan asiantuntija.

Yksi kone, monta tapaa työskennellä säästää aikaa ja tarkoittaa katetta urakoitsijalle. Suomalainen konealan asiantuntija. Yksi kone, monta tapaa työskennellä säästää aikaa ja tarkoittaa katetta urakoitsijalle. Suomalainen konealan asiantuntija. Monikäyttöiset tela-alustaiset kaivukoneet 6MCR 8MCR 10MCR 712MC 714MCe Kokonaispaino

Lisätiedot

Älykästä tehokkuutta ammattilaiselle

Älykästä tehokkuutta ammattilaiselle JAPA 405 FI Älykästä tehokkuutta ammattilaiselle Japa 405 on uuden sukupolven polttopuukone ammattilaisille. Japa 405 mallissa toimintaa ohjaa käyttäjää avustava äly. Kone on varustettu sensoreilla, jotka

Lisätiedot

02 Azura flex VAADI IMULAKAISUKONEELTASI ENEMMÄN!

02 Azura flex VAADI IMULAKAISUKONEELTASI ENEMMÄN! mathieu.fayat.com 02 Azura flex VAADI IMULAKAISUKONEELTASI ENEMMÄN! AZURA FLEX: viisi toimintoa kätevästi yhdessä laitteessa AZURA FLEX on 18 vuoden kokemuksen ja tuotekehityksen tulos. AZURA FLEX on paljon

Lisätiedot

LÄNNEN-MONITOIMIKONEEN TEKNOLOGISIA OMINAISUUKSIA

LÄNNEN-MONITOIMIKONEEN TEKNOLOGISIA OMINAISUUKSIA Vahvat ja taloudelliset moottorit Lännen-monitoimikoneet varustetaan taloudellisilla Agco Power 4-sylinterisellä dieselmoottorilla. Moottorit vääntävät vahvasti koko kierrosalueella. Kaikilla Lännen käyttämillä

Lisätiedot

Honda-takuu neljä vuotta. Takuuehdot kauppiaaltasi.

Honda-takuu neljä vuotta. Takuuehdot kauppiaaltasi. Lumilingot 2015-2016 Honda-takuu neljä vuotta. Takuuehdot kauppiaaltasi. HONDA ON TALTUTTANUT TALVEA JO 35 VUOTTA. Hondan lumilinkoja on valmistettu jo 35 vuotta ja juhlan kunniaksi koko lumilinkomallistomme

Lisätiedot

Joustava voimapaketti.

Joustava voimapaketti. 1880 Joustava voimapaketti. Valinnaisesti joko kuljettajan suojakatolla tai ohjaamolla. Voimakkain Hoftracimme. Uusi 1880 on linkki pienen monitoimisen Hoftracin ja voimakkaan pyöräkuormaajan välillä.

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

PÖTTINGER TOP / TOP C

PÖTTINGER TOP / TOP C PÖTTINGER TOP / TOP C Kaksiroottorinen karhotin sivu- ja keskikarhotukseen Kaikki tiedot saatavissa internetistä 97+027.15.0813 Kaksiroottoriset karhottimet monipuoliseen käyttöön PÖTTINGER tarjoaa nyt

Lisätiedot

ketteryyttä ja tehoa harvennukseen PONSSE fox

ketteryyttä ja tehoa harvennukseen PONSSE fox ketteryyttä ja tehoa harvennukseen PONSSE fox ponsse fox -harvesteri sujuvaa tuottavuutta PONSSE Fox -harvesteri on uusimman teknologian ja luotettavien perusratkaisujen tehokas kokonaisuus. Innovatiivinen

Lisätiedot

RUUVIKULJETIN. Laatua, vahvuutta, tehokkuutta. Ruuvit ja Kuljettimet sadollesi

RUUVIKULJETIN. Laatua, vahvuutta, tehokkuutta. Ruuvit ja Kuljettimet sadollesi RUUVIKULJETIN Laatua, vahvuutta, tehokkuutta Ruuvit ja Kuljettimet sadollesi Mimersvej 5, DK-8722 Hedensted, T: +45 7568 5311, E: info@sukup-eu.com // WWW.Sukup-eu.com Uskomaton ruuvikuljetin Kapasiteetti

Lisätiedot

Uudenlainen R-sarja AVANT R20 AVANT R35 AVANT R28 S AUX S AUX AUX

Uudenlainen R-sarja AVANT R20 AVANT R35 AVANT R28 S AUX S AUX AUX Suomi R-sarja Uudenlainen R-sarja Avantin R-sarja eroaa muista Avantin mallisarjoista ohjaustapansa vuoksi. R-sarjassa kuljettaja istuu kuormaajan takarungossa kun taas muissa Avantin mallisarjoissa istutaan

Lisätiedot

ComfortControl 01 KEINUN LUKITUS 02 KEINUN VASTUS 05 SELKÄNOJAN KORKEUS 03 ISTUINSYVYYS 06 SELKÄNOJAN KALLISTUS 04 ISTUINKORKEUS 07 KÄSINOJAT KORKEUS

ComfortControl 01 KEINUN LUKITUS 02 KEINUN VASTUS 05 SELKÄNOJAN KORKEUS 03 ISTUINSYVYYS 06 SELKÄNOJAN KALLISTUS 04 ISTUINKORKEUS 07 KÄSINOJAT KORKEUS Vaihe 1: Avaa tuolisi lukitus. 01 KEINUN LUKITUS Vaihe 2: Säädä tuoli kehosi mukaan. 02 KEINUN VASTUS 03 ISTUINSYVYYS 04 ISTUINKORKEUS Vaihe 3: Säädä tuoli työsi mukaan. 05 SELKÄNOJAN KORKEUS 06 SELKÄNOJAN

Lisätiedot

Kallistettava paistinpannu

Kallistettava paistinpannu Electrolux Thermaline sarja on suunniteltu erittäin kovaan käyttöön. Thermaline sarja soveltuu erinomaisesti sairaaloihin, keskuskeittiöihin sekä hotelleihin. Sarja sisältää laajan valikoiman tuotteita,

Lisätiedot

Tehokas Sarja 460 T]470 T]6370 T 6390 T]9310 T]9330 T 9380 T. Kurottajien uusi teholuokka

Tehokas Sarja 460 T]470 T]6370 T 6390 T]9310 T]9330 T 9380 T. Kurottajien uusi teholuokka Tehokas Sarja 460 T]470 T]6370 T 6390 T]9310 T]9330 T 9380 T Kurottajien uusi teholuokka Pien-, pyörä- ja teleskooppikuormaajat... 14 kilowatista (20 hv) 130 kilowattiin (177 hv). Olemme suunnitelleet

Lisätiedot

Grasshopper 616T 16hv bensiini 110cm

Grasshopper 616T 16hv bensiini 110cm 616T 16hv bensiini 110cm OMINAISUUDET Etuleikkurimalli Moottori: Briggs&Stratton Vanguard 2-syl 16hv bensiinimottori Leikkuuleveys: 110cm Sivullepurkava leikkuulaite johon voi asentaa allemurskasetin tai

Lisätiedot

Hakkurit. Ympäristönhoidosta urakointiin

Hakkurit. Ympäristönhoidosta urakointiin Hakkurit Ympäristönhoidosta urakointiin Puhumme kokemuksesta Junkkarin hakkurit ovat tyypiltään laikkahakkureita. Meillä on kokemusta niiden valmistamisesta jo yli 30 vuoden ja 10.000 laitteen verran.

Lisätiedot

Tehokas ja ympäristöystävällinen Avant 760i 4 AVANT MAGAZINE

Tehokas ja ympäristöystävällinen Avant 760i 4 AVANT MAGAZINE Tehokas ja ympärist Av 4 AVANTMAGAZINE öystävällinen ant 760i Avant-kuormaajasarja kokee jälleen kerran suuren mullistuksen kun kuormaajavalikoimaan liittyy uusi Avant 760i. Avant 760i on uusi kuormaajamalli

Lisätiedot

Honda pelaa varmasti.

Honda pelaa varmasti. Lumilingot 2011 Honda pelaa varmasti. Honda-lumilinkojen perusominaisuuksiin kuuluvat varmatoimisuus, suuri suorituskyky ja helppo hallittavuus. Jokaisessa mallissa on leveä ja korkea linkopesä, työvalo

Lisätiedot

Tuottavuutta ja kustannussäästöjä

Tuottavuutta ja kustannussäästöjä Tuottavuutta ja kustannussäästöjä vieskanmetalli.com Tarkka kylvösyvyys kylkipyörällä Parempi oljen katkaisu Tarkka syöttömääränsäätö Suuri rengaskoko Pieni vetotehontarve 2 3 Patentoitu tarkkuusvannas

Lisätiedot

Poikki, halki ja pinoon

Poikki, halki ja pinoon JAPA 315 FI Poikki, halki ja pinoon Polttopuiden tekeminen on helpompaa, nopeampaa ja turvallisempaa kunnon laitteella. Meille se tarkoittaa jatkuvaa tuotekehitystä, jossa koneen jokainen, pienikin yksityiskohta

Lisätiedot

VUOTTA SUOMESSA. Yksi kone, monta tapaa työskennellä säästää aikaa ja tarkoittaa katetta urakoitsijalle. Suomalainen konealan asiantuntija.

VUOTTA SUOMESSA. Yksi kone, monta tapaa työskennellä säästää aikaa ja tarkoittaa katetta urakoitsijalle. Suomalainen konealan asiantuntija. 30 1987 2017 VUOTTA SUOMESSA Yksi kone, monta tapaa työskennellä säästää aikaa ja tarkoittaa katetta urakoitsijalle. Suomalainen konealan asiantuntija. Monikäyttöiset tela-alustaiset kaivukoneet 6MCR 8MCR

Lisätiedot

PALAX KLAPIKONEMALLISTO

PALAX KLAPIKONEMALLISTO COMBI M II - 3 KS 35-6 POWER 70S - 10 POWER 100S - 14 PALAX KLAPIKONEMALLISTO Yhteiset ominaisuudet Poistokuljetin Yhteinen ominaisuus kaikille koneille on nyt uudistettu 4,3 m pitkä ja 0,2 m leveä taittuva

Lisätiedot

Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä

Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä Maakaasuyhdistyksen kevätpäivä 23.04.2009 Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä Asko Salminen Veho Group Oy Ab Mercedes-Benz hyötyajoneuvot PL 118 / Lommilanrinne 3 02771 ESPOO,

Lisätiedot

2. MAANRAKENNUS- KONEET

2. MAANRAKENNUS- KONEET 30 RAMIRENT TUOTELUETTELO 2017 2 2. MAANRAKENNUS- KONEET KAIVINKONEET KUORMAAJAT RAMIRENT TUOTELUETTELO 2017 31 KAIVINKONEET Monipuolinen kalusto varustettuna Suomen vaativiin olosuhteisiin. Saatavilla

Lisätiedot

WC & KYLPYHUONE/HERON. heron

WC & KYLPYHUONE/HERON. heron WC & KYLPYHUONE/HERON heron TM Heron on monipuolisimmista markkinoilla olevista WC- ja suihkutuoleista. Yksinkertaisen rakenteen ja selkeän muotoilun taakse kätkeytyy monipuolisia toiminnallisia ominaisuuksia,

Lisätiedot

M-SARJAN VAUNUKUIVURIT

M-SARJAN VAUNUKUIVURIT M-SARJAN VAUNUKUIVURIT M-SARJAN VAUNUKUIVURIT LUOTETTAVAA JA LAADUKASTA VILJAN KUIVAUSTA Mepun uudistetun, käytännöllisen M-sarjan suunnittelussa on panostettu erityisesti toimintavarmuuteen ja helppokäyttöisyyteen.

Lisätiedot

Perässäkäveltävään Power-Unit 60 kiinnitettävät lisälaitteet. Maredo Power-Unit 60 + pystyleikkuri PuT 20

Perässäkäveltävään Power-Unit 60 kiinnitettävät lisälaitteet. Maredo Power-Unit 60 + pystyleikkuri PuT 20 Perässäkäveltävään Power-Unit 60 kiinnitettävät lisälaitteet Maredo: PuT 20 -pystyleikkuri Maredo Power-Unit 60 + pystyleikkuri PuT 20 PuT 20 pystyleikkurissa on vakiona 0,8 cm paksu kovametalli pystyleikkuuterä.

Lisätiedot

Edistyksellinen L-SARJAN VAUNUKUIVURI

Edistyksellinen L-SARJAN VAUNUKUIVURI Edistyksellinen L-SARJAN VAUNUKUIVURI MEPU - L-SARJAN VAUNUKUIVURI L-sarjan vaunukuivuri täydentää Mepun vaunukuivurimalliston. Nyt löytyy jokaiselle sopivan kokoinen malli. L-SARJAN VAUNUKUIVURIN EDUT

Lisätiedot

Kaapelikelavaunu JKS 750V

Kaapelikelavaunu JKS 750V Kaapelikelavaunu JKS 750V Kaapelikelavaunu kevyempiin verkonrakennuksen tarpeisiin Kokonsa puolesta JKS 750 soveltuu erinomaisesti antenniurakoitsijoiden ja sähköasennusliikkeiden käyttöön. Vaunu on tarkoitettu

Lisätiedot

Kierteisellä sullojalla varustetut noukinvaunut

Kierteisellä sullojalla varustetut noukinvaunut Kierteisellä sullojalla varustetut noukinvaunut FIN Enemmän. Nopeammin, Tehokkaammin. Tässä Kronen vahvuudet Kuumasinjkitty noukin, työleveys 1,8 m. Noukinpiikit 6 rivissä, piikkiväli 55 mm, noukinkorkeuden

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

CLAASin teholuokka. Ensimmäinen luokassaan APSvarustuksella.

CLAASin teholuokka. Ensimmäinen luokassaan APSvarustuksella. AVERO 240 160 Riippumattomuutta. CLAASin teholuokka. Ajankohta on otollinen. Kaikki puhuu täydellisen sadon laadun puolesta. CLAASin AVERO on ihanteellinen puimuri pienemmille ja keskisuurille tiloille,

Lisätiedot

Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön. Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv)

Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön. Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv) Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv) Kaikki mahdollisuudet, täysi vastuu Atlas Copco tarjoaa juuri asiakkaan liiketoimintaan sopivat

Lisätiedot

S-SARJAN KIINTEÄT KUIVURIT

S-SARJAN KIINTEÄT KUIVURIT S-SARJAN KIINTEÄT KUIVURIT S-SARJAN KIINTEÄT KUIVURIT KORKEALAATUISEEN JA TEHOKKAASEEN VILJANKUIVAUKSEEN Pitkälle kehitettyä kuivausteknologiaa Mepun S-sarjan kiinteät kuivurit kuivaavat viljan tasalaatuisesti,

Lisätiedot

FR28 KUORMATRAKTORI. Ylivoimaa harvennukseen

FR28 KUORMATRAKTORI. Ylivoimaa harvennukseen FR28 KUORMATRAKTORI Ylivoimaa harvennukseen FR28 Kuormatraktori Sampo-Rosenlew Oy vastaa kysyntään esittelemällä FR28 kuormatraktorin, joka on harvennusten erikoiskone. 10 tonnin hyötykuormallaan se sopii

Lisätiedot

mahdollistaa tie- ja peltoprofiilin muotoilun.

mahdollistaa tie- ja peltoprofiilin muotoilun. SUOMI Monipuolinen lana peltojen tasaukseen ja teiden kunnossapitoon. Kestävä rakenne, jossa on käytetty erikoislujia rakenneteräksiä. Kaikki toiminnot ovat hydraulisia. Siipien sylintereissä on varoventtiilit

Lisätiedot

NISSAN INTERSTAR Van/Bus/Ohjaamoalusta

NISSAN INTERSTAR Van/Bus/Ohjaamoalusta // VARUSTEET MITTARISTO TURVALLISUUS Digitaalinen kello ABS jarrut Nopeusmittari välimatkamittarilla ESP (ei saatavana Robottivaihteiston kanssa) - - Jäähdytysnesteen lämpötila Kuljettajan turvatyyny Kierrosluku

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT Pakokaasukela sarja 865, jousipalautteinen

TEKNISET TIEDOT Pakokaasukela sarja 865, jousipalautteinen TEKNISET TIEDOT Pakokaasukela sarja 865, jousipalautteinen No. 981117101 Kuvaus Turvalukitus mahdollistaa rummun lukitsemisen letkunvaihdon yhteydessä. Räikkämekanismi lukitsee uloskelatun letkun halutulle

Lisätiedot

GENIE. Kaasupulloperhe.

GENIE. Kaasupulloperhe. GENIE Kaasupulloperhe. Älykäs Kätevä Kannettava. Helpottaa elämää. Innovatiivinen. GENIE kaasupulloperhe on sarja kevyitä, helposti liikuteltavia ja älykkäitä kaasupulloja vaativankin käyttäjän tarpeisiin.

Lisätiedot

luettelo kaikki mallit ja uutuudet 2013 Löydä enemmän

luettelo kaikki mallit ja uutuudet 2013 Löydä enemmän luettelo kaikki mallit ja uutuudet 2013 Löydä enemmän m at k a i luau tot Matkailuautolla matkustaminen on kätevä tapa päästä lähelle luontoa. Matkanteko on lisäksi oikein mukavaa, sillä ohjaamon ja asunto-osan

Lisätiedot

VAUNUKUIVURIT K-SARJA M 180 365K

VAUNUKUIVURIT K-SARJA M 180 365K VAUNUKUIVURIT K-SARJA M 180 365K K-SARJAN VAUNUKUIVURI TALOUDELLISEEN JA TEHOKKAASEEN VILJANKUIVAUKSEEN Mepun K-sarjan vaunukuivuri on edullinen, tehokas ja erittäin nopeasti käyttöönotettava lämminilmakuivuri.

Lisätiedot

ATV-sarja FOREST PRO. kuormainvaunut mönkijään MADE IN FINLAND

ATV-sarja FOREST PRO. kuormainvaunut mönkijään MADE IN FINLAND ATV-sarja kuormainvaunut mönkijään MADE IN FINLAND Forest Pro Forest Pro FL Forest Pro Plus 2016 MALLISTO ON SAAPUNUT! Tee mönkijästäsi metsäkone Mönkijä on mainio kulkupeli monenlaisissa maastoissa, mutta

Lisätiedot

Juha Anttila Vilppulasta

Juha Anttila Vilppulasta Juha Anttila Vilppulasta Tässä kuvia asennuksesta T 190 Valtraan. Toistaiseksi öljy otettu suoraan pikaliittimistä, tarkoitus kyllä liittää kallistus hydrauliikan tulo farmiventtiiliin ja sitten käyttää

Lisätiedot

Slootsmid veitsimultain

Slootsmid veitsimultain Slootsmid veitsimultain Slootsmid B.V. Hollantilainen yritys joka on perustettu v. 1960 Euroopan johtava multauslaitteiden valmistaja Erikoistunut ainoastaan lietteen multauslaitteiden valmistukseen Kultivaattorimultain

Lisätiedot

Metsjö MetaQ monitoimiperävaunut

Metsjö MetaQ monitoimiperävaunut Metsjö MetaQ monitoimiperävaunut Metsjö perävaunutehdas on ollut uranuurtaja isoissa maatalousperävaunujen valmistuksessa. MetaQ perävaunuissa on huomioitu nykyaikaisten tilojen kasvaneet kuljetusvaatimukset.

Lisätiedot

Cub Cadet Tuoteluettelo 2009

Cub Cadet Tuoteluettelo 2009 Cub Cadet Tuoteluettelo 2009 2 Pientraktorit 1015 Ajoleikkuri Runko Vaihteisto Vakionopeudensäädin 96 cm 15 hv Kohler Courage terästä, matalalattiarakenne 15 x 6,5 / 20 x 10 46 cm hydrostaattinen, jalkapoljinhallinta

Lisätiedot

S-SARJAN KIINTEÄT KUIVURIT

S-SARJAN KIINTEÄT KUIVURIT S-SARJAN KIINTEÄT KUIVURIT S-SARJAN KIINTEÄT KUIVURIT KORKEALAATUISEEN JA TEHOKKAASEEN VILJANKUIVAUKSEEN Mepun S-sarjan uudet, kiinteät kuivurit kuivaavat viljan tasalaatuisesti, energiatehokkaasti ja

Lisätiedot

JD 8030 -mallisto. 245 hv 360 hv

JD 8030 -mallisto. 245 hv 360 hv JD 8030 -mallisto. 245 hv 360 hv MENESTYSTARINA JATKUU Yli vuosikymmenen ajan JD 8000- sarjan traktorit ovat luoneet menestymisen edellytykset tuhansille maanviljelijöille. Tämä 8030-mallisto jatkaa edeltäjiensä

Lisätiedot

TASOJYRSIN HK 25 - HK 31 - HK 32. Powered by Kongskilde

TASOJYRSIN HK 25 - HK 31 - HK 32. Powered by Kongskilde TASOJYRSIN HK 25 - HK 31 - HK 32 Powered by Kongskilde HK 25 -tasojyrsin HK 25 varpajyrällä ja (lisävarusteena saatavissa olevalla) hydraulisella nostolaitteella varustettuna. HK 25 tasojyrsin on tarkoitettu

Lisätiedot

S-SARJAN KIINTEÄT KUIVURIT

S-SARJAN KIINTEÄT KUIVURIT S-SARJAN KIINTEÄT KUIVURIT S-SARJAN KIINTEÄT KUIVURIT KORKEALAATUISTA JA TEHOKASTA VILJAN KUIVAUSTA Pitkälle kehitettyä kuivausteknologiaa Mepun S-sarjan kiinteät kuivurit kuivaavat viljan tasalaatuisesti,

Lisätiedot

carlton-europe.fi Laadukkaat Carlton kantojyrsimet ovat nyt saapuneet Suomeen!

carlton-europe.fi Laadukkaat Carlton kantojyrsimet ovat nyt saapuneet Suomeen! Laadukkaat Carlton kantojyrsimet ovat nyt saapuneet Suomeen! Carlton on USA:ssa toimiva laadukas valmistaja, jonka tuotteet tuovat tehokkuudellaan yritykseesi kilpailukykyä ja uusia mahdollisuuksia. Kaikki

Lisätiedot

Jeantil lietevaunut. Puh: 0424 720600 Fax: 06 7669099 www.maatalouskone.com

Jeantil lietevaunut. Puh: 0424 720600 Fax: 06 7669099 www.maatalouskone.com Jeantil lietevaunut Jeantil lietevaunut edustavat uutta ajattelua ja on suunniteltu nykypäivän kustannustehokkaaseen ja vaativaan käyttöön, kuumagalvanoitu säiliö takaa pitkää ikää. Jeantil lietevaunut

Lisätiedot

Magswitchin h y ö d y t :

Magswitchin h y ö d y t : Muuttaa tapoja. Koskaan aikaisemmin ei ole ollut yhtä helppoa kontrolloida erittäin tehokasta magneettia. Magswitch on kehittänyt erittäin tehokkaan magneettityökalun, joka yhtä nuppia vääntämällä on helppo

Lisätiedot

Super Combi. Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä!

Super Combi. Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä! Rolba SUPER COMBI Super Combi Luotettava kumppani kun työ on tehtävä. Ei ole väliä kuinka vaativa tehtävä on, Super Combi huolehtii siitä! Monen vuoden kokemus ja asiakkailtamme saamamme palaute ovat tehneet

Lisätiedot

Shuttle. Shuttle Tehokkaaseen rehunkorjuuseen

Shuttle. Shuttle Tehokkaaseen rehunkorjuuseen Shuttle Shuttle Tehokkaaseen rehunkorjuuseen Shuttle Nouki laadukasta rehua tehokkaasti ja taloudellisesti Optimaalinen rehunsyöttö ilman noukkimen tukkeutumista. Vakiovarusteena oleva karhon ohjausrulla

Lisätiedot

ETULEIKKURIT. Aito runko-ohjaus. Täysi näkyvyys. Etenevyyttä nelivedolla. Helppo käyttää

ETULEIKKURIT. Aito runko-ohjaus. Täysi näkyvyys. Etenevyyttä nelivedolla. Helppo käyttää ETULEIKKURIT Fiksu ja ammattitasoinen tapa hoitaa nurmikkoa. Etuleikkuulaitteella yllät joka paikkaan ja näet mitä leikkaat. Nopeasti ja mukavasti samalla kun lannoitat nurmikon ja vältät haravoinnin.

Lisätiedot

Uusi Same Deutz-Fahr i-monitor on helppo käyttää ja siinä on looginen valikkorakenne jonka avulla kuljettaja saa käyttöönsä tärkeitä tietoja.

Uusi Same Deutz-Fahr i-monitor on helppo käyttää ja siinä on looginen valikkorakenne jonka avulla kuljettaja saa käyttöönsä tärkeitä tietoja. KÄYTTÖ Uusi Same Deutz-Fahr i-monitor on helppo käyttää ja siinä on looginen valikkorakenne jonka avulla kuljettaja saa käyttöönsä tärkeitä tietoja. Näyttö Hallintapaneeli PÄÄNÄYTTÖ Päänäyttö ilmestyy

Lisätiedot

HONDA PELAA VARMASTI.

HONDA PELAA VARMASTI. Lumilingot 2014-2015 HONDA PELAA VARMASTI. Honda-lumilinkojen perusominaisuuksiin kuuluvat varmatoimisuus, suuri suorituskyky ja helppo hallittavuus. Hondan ylistettyjä ominaisuuksia ovat leveä ja korkea

Lisätiedot

LEIKKUUPUIMUREIDEN TEKNISIÄ MITTOJA

LEIKKUUPUIMUREIDEN TEKNISIÄ MITTOJA PPA 1 03400 VIHTI 913-4E211 VALTION MAATALOUSTEKNOLOGIAN TUTKIMUSLAITOS STATE RESEARCH INSTITUTE OF ENOINEERING IN AORICULTURE AND FORESTRY Hannu Laurola LEIKKUUPUIMUREIDEN TEKNISIÄ MITTOJA VAKOLAN TIEDOTE

Lisätiedot

PONSSE EH25 energiapuukoura

PONSSE EH25 energiapuukoura PONSSE EH25 energiapuukoura Ponsselta työkalu energiapuualalle RATKAISUNA UUSI EH25 ENERGIAPUUKOURA Energiapuun hankinnasta on muodostumassa pysyvä osa puunhankinnan kokonaiskuvaa. Valtion tukemana Suomeen

Lisätiedot

Tuote-esite 2016. Snowblower 120 ATV. SISÄLTÖ: Ominaisuudet Tekniset tiedot Lumilingon asennus mönkijään Toimituksen sisältö Huolto Myynti

Tuote-esite 2016. Snowblower 120 ATV. SISÄLTÖ: Ominaisuudet Tekniset tiedot Lumilingon asennus mönkijään Toimituksen sisältö Huolto Myynti Snowblower 120 ATV Tuote-esite 2016 SISÄLTÖ: Ominaisuudet Tekniset tiedot Lumilingon asennus mönkijään Toimituksen sisältö Huolto Myynti Ominaisuudet Penkat matalaksi! Rammy Snowblower 120 ATV on ketterä

Lisätiedot

TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR

TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR TÄYSIMITTAISESTI UUDISTETTU VOIMANPESÄ PONSSE BEAR UUSI PONSSE BEAR TEHO, TUOTTAVUUS JA TEK Täysin uusi PONSSE Bear on aito metsien kuningas. Tehtävänään ei vähempää kuin metsien paras käytettävyys, tuottavuus

Lisätiedot

M-SARJAN VAUNUKUIVURIT

M-SARJAN VAUNUKUIVURIT M-SARJAN VAUNUKUIVURIT M-SARJAN ISOT VAUNUKUIVURIT LUOTETTAVAAN JA LAADUKKAASEEN VILJANKUIVAUKSEEN Mepun uudistetun, käytännöllisen M-sarjan suunnittelussa on panostettu erityisesti toimintavarmuuteen

Lisätiedot

K-SARJAN VAUNUKUIVURIT

K-SARJAN VAUNUKUIVURIT K-SARJAN VAUNUKUIVURIT K-SARJAN VAUNUKUIVURIT TALOUDELLISTA JA TEHOKASTA VILJAN KUIVAUSTA Mepun K-sarjan vaunukuivuri on edullinen, tehokas ja nopeasti käyttöönotettava kuivausratkaisu. Lämminilmakuivuri

Lisätiedot

Kannettavat putkentyostokoneet

Kannettavat putkentyostokoneet .... Kannettavat putkentyostokoneet Lastuavaan kylmätyöstöön Katkaisu Viisteytys Sisä- ja ulkopuolinen kalibrointi Laipanoikaisu LW COLD CUTTER Nopea kiinnitys Tehokas työstö Kevyt ja kompakti rakenne

Lisätiedot

City Combi. Laite on valmistettu asiakkaittemme vaatimusten mukaiseksi, joten se on laadukas, monipuolinen ja luotettava.

City Combi. Laite on valmistettu asiakkaittemme vaatimusten mukaiseksi, joten se on laadukas, monipuolinen ja luotettava. Rolba City Combi City Combi Suunniteltu kaupunkialueille helpottamaan putkistojen huoltotöitä kaikenlaisissa kiinteistöissä kuten esim. ravintoloissa. Se on kompakti ulkopuolelta, mutta siinä on kuitenkin

Lisätiedot