VAUVASTA NUOREKSI. Seurakunta on mukana kasvun joka vaiheessa. REKOLAN SEURAKUNTAπ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VAUVASTA NUOREKSI. Seurakunta on mukana kasvun joka vaiheessa. REKOLAN SEURAKUNTAπ"

Transkriptio

1 VAUVASTA NUOREKSI Seurakunta on mukana kasvun joka vaiheessa REKOLAN SEURAKUNTAπ

2 OLEMME SINUA JA LAPSIASI VARTEN! Rekolan seurakunta on mukana lapsesi elämässä hänen syntymästään aina aikuisuuden ovelle asti. Me tuemme kaikenlaisia perheitä monin tavoin ja iloitsemme saadessamme palvella teitä. Tässä vihkosessa kerromme toiminnastamme lapsen eri kasvuvaiheissa. Kaikki lasten ja nuorten parissa työskentelevät työntekijämme ovat koulutettuja ammattilaisia, joten voit turvallisin mielin tukeutua meihin! Varhaiskasvatus 0-7 -vuotiaat Varhaisnuorisotyö vuotiaat Nuorisotyö 15-vuotiaasta eteenpäin Lisäksi meillä on perhetoimintaa kuten perhekerhoja ja yksinhuoltajaperheiden iltoja sekä erityisnuorisotyötä. Seuraavilta sivuilta löydät toimintamme esittelyä ja työntekijöidemme yhteystietoja. Tavataan seurakuntamme toiminnassa! YHTEYSTIEDOT Rekolan Pyhän Andreaan kirkko Kustaantie 22 Kirkkoherranvirasto avoinna ma-pe klo 9-15 puh Kustaantie 22 D Asolan seurakuntatalo Asolantie 6 Kaikkien työntekijöiden yhteystiedot ja toimenkuvat löydät nettisivuiltamme! SEURAA MEITÄπ Facebook Rekolan seurakunta Pienet kädet - Rekolan seurakunnan lapsiperheet Instagram rekolansrk pienetkadet - Rekolan seurakunnan lapset ja perheet Snapchat rekolansrk

3 VARHAISKASVATUS 0-7 -VUOTIAAT Rekolan seurakunta on lapsia ja perheitä varten. Varhaiskasvatus on pyhäkoulua, alle kouluikäisten lasten kerhoja, avoimia ovia lapsiperheille, pienten koululaisten ip-kerhoja, sekä apua ja tukea perheiden erilaisiin tilanteisiin. Varhaiskasvatuksen työntekijöitä ovat lastenohjaajat, kasvatuksen kanttori, lapsi- ja perhetyön pappi sekä lapsityönohjaaja. Mukana ovat myös osaavat ja innostuneet vapaaehtoiset. Haluamme olla mukana rakentamassa lapsille ja perheille turvallista yhteisöä, jossa eri-ikäiset asukkaat voivat tutustua toisiinsa, kokea yhdessäolon iloisia hetkiä, saada apua ja vahvistua luottamaan Taivaan Isään.

4 Alle kouluikäisten lasten harrastuskerhot Päiväkerho 3-6 -vuotiaille kolme kertaa viikossa: ma ja pe klo 9-12, to klo Asolan seurakuntatalolla. Päiväkerhoon ilmoittaudutaan etukäteen ja vapaita paikkoja voi kysyä lastenohjaajilta: Petri Piirainen tai Kaarina Koivisto Päiväkerhossa on lukukausimaksu: 1 x 3h, 40e. 2 x 3h, 60e. 3 x 3h, 90e. Päiväkerhossa lapsen on turvallista tutustua kodin ulkopuoliseen maailmaan. Kerhossa toimitaan lasten ehdoilla, harjoitellaan sosiaalisia taitoja, lauletaan, leikitään ja askarrellaan. Joskus ollaan ulkona, välillä käydään retkillä lähiympäristössä. Lapset tuovat mukanaan pienen välipalan. Päiväkerhossa on joka kerta pieni hartaus. Hartauden aiheet löydetään lasten elämästä, kirkkovuodesta ja ympäröivästä luonnosta. Tärkeää on saada hyvä kokemus kaikkia ihmisiä rakastavasta Taivaan Isästä ja oppia rukoilemaan yhdessä. Ötökkäkerho 4-7 -vuotiaille tiistaisin klo Asolan seurakuntatalolla Ötökkökerhossa käydään retkillä lähiympäristössä, tutkitaan hyönteisiä ja kasveja ja ihmetellään luontoa. Ötökkökerho on ilmainen. Lapsilla on hyvä olla omat eväät mukana ja säänmukaiset vaatteet, sillä ötökät eivät pelkää sateita eikä viimaa. Kerhoa vetää lastenohjaajat Petri Piirainen ja Kaarina Koivisto Taidekerho 4-7 -vuotiaille maanantaisin Rekolan kirkolla klo ajalla Taidekerhossa maalataan ja piirretään lyijykynillä sekä väriliiduilla. Kerho tekee retken lähimetsään, missä kerätään materiaalia taideteosta varten. Lisäksi taidekerho tekee 1-2 retkeä Helsingin taidemuseoihin. Taidekerho on ilmainen, ja sen vetäjinä toimivat lastenohjaaja Petri Piirainen sekä Riitta Pulkkinen. Lisätietoja: Petri Piirainen

5 Monitoimikerho 5-7 -vuotiaille Keskiviikkoisin klo Rekolan kirkolla Monenmoista puuhaa - askarrellaan, pelataan, ulkoillaan, välillä retkeilläänkin. Lisätiedot lastenohjaaja Petri Piirainen Joululaulukuoro koko perheelle keskiviikkoisin klo Rekolan kirkolla alk Joululauluja harjoitellaan koko perheen voimin. Pienimmille tarjolla lastenhoito. Joululaulukuoro on mukana 1. adventin messussa sekä kauneimmissa joululauluissa sovitusti. Pienoismallikerho 7-9 -vuotiaille maanantaisin klo ajalla Rekolan kirkolla Kerhossa opetellaan kokoamaan pienoismalleja. Voit tuoda mukanasi oman pienoismallin tai ostaa kerhosta itsellesi. Kerhosta saa liiman, työkalut sekä maalit. Kerhoa vetää lastenohjaaja Petri Piirainen. Materiaalimaksu 25 euroa. Ilmoittautuminen ja lisätiedot Petri Piirainen Lisätiedot noora.hultin@evl.fi.

6 LAPSIPERHEET Avoin perhekerho ja Perheiden olohuone ovat kokoontumispaikkoja lasten kanssa kotona arkea viettäville. Lapsille on tilaa leikkiä, ja aikuiset saavat kupin kahvia tai teetä sekä juttuseuraa. Paikalle voi tulla oman aikataulun mukaan. Sekä perheiden olohuoneessa että avoimessa perhekerhossa on käytössä myös keittiö oman ruoan lämmittämiseen. Perheiden olohuone ma ja to klo 9-14 Rekolan kirkolla Maanantaisin on tarjolla edullisesti brunssi klo edulliseen 0,50e / lautanen hintaan. Brunssin tuotolla tuetaan perhediakoniaa. Lisäksi maanantaisin askarrellaan. Torstaisin on kirkkomuskari klo Asolan perhekerho Tiistaisin klo 9-12 Asolan seurakuntatalolla Aamupäivän aikana on pieni hartaus, askartelua, sekä kahvia ja teetä tarjolla vuotiaille lapsille omaa toimintaa vetää lastenohjaaja Kaarina Koivisto. Lisätietoja häneltä Yksinhuoltajien ilta 20.9.,18.10., ja klo Asolan seurakuntatalolla. Lastenhoito järjestetty! Lisätietoja Siru Rantanen, KIRKOT JA JUMALAN- PALVELUKSET Mikkelinpäivän perhemessu su klo 10 Rekolan kirkolla. Lapsiperheiden ehtoolliskirkot ma 1.10 klo 10 Rekolan kirkolla ja ti klo 10 Asolan srk.talolla. Lasten joulukirkot Rekolan kirkolla ma ja ti , molempina päivinä klo 9 ja 10. Asolan seurakuntatalolla ke ja to , molempina päivinä klo 9 ja 10.

7 Pyhäkoulu Sunnuntaisin klo 10 Rekolan kirkolla, syksyn ensimmäinen pyhis Pyhäkoulu on lasten oma kirkkohetki. Pyhäkoulussa tutustutaan aikuisen pyhäkoulunopettajan kanssa Raamatun kertomuksiin, lauletaan, leikitään ja askarrellaan. Pyhäkouluun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, sinne voi tulla kummin kanssa tai vaikka koko perheen voimin. Neljävuotiaat ja vanhemmat lapset saavat tulla pyhikseen ilman aikuista. Haluatko pyhäkoulunopettajaksi? Tule mukaan mukavaan pyhäkoulunopettajien porukkaan! Et tarvitse etukäteen koulutusta tai kokemusta, eikä sinun tarvitse vetää pyhäkoulua yksin. Saat tarvittavan perehdytyksen pyhäkoulunopettajien tapaamisissa, joita on kerran kuukaudessa. Pyhäkoulunopettajan on oltava täysi-ikäinen. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: lapsityönohjaaja Kirsi Vuorikivi Muut lasten ja lapsiperheiden tapahtumat Lastenoikeuksien konsertti ti klo 9 ja 10 Rekolan kirkolla. Juhlimme lasten oikeuksia Pekka Laukkarisen ja Matti Laitisen kanssa. Konserttiin on vapaa pääsy. Verkkaribrunssi ke klo 9 11 Asolan seurakuntatalolla. Pukeudu verkkareihin tai muuten mukavasti ja tule juhlimaan brunssin merkeissä itsenäistä Suomea! Lasten kauneimmat joululaulut la klo 15 Rekolan kirkolla.

8 KASVATUSTYÖ KOULULAISTEN JA NUORTEN PARISSA Kasvatustyötä alakoululaisten ja juuri yläasteelle siirtyneiden koululaisten parissa kutsutaan varhaisnuorisotyöksi. Varhaisnuorisotyö on erilaisia harrastekerhoja, retkiä ja leirejä koululaisille. Nuorisotyö puolestaan tavoittaa yläasteikäisiä alueemme nuoria, joille tarjotaan avoimien ovien toimintaa, sählyä, isostoimintaa, leirejä ja retkiä. Erityisnuorisotyö tukee ja auttaa nuoria, joilla on elämässään tilanteita, joihin he tarvitsevat erityistä aikuisen ihmisen tukea. Kasvatustyötä koululaisten ja nuorten parissa tekee Rekolan seurakunnassa kolme nuorisotyönohjaajaa, rippikoulupastori, vapaaehtoiset kerhonohjaajat ja nuoret sekä isoset. Olemme olemassa alueemme koululaisia ja nuoria varten, heidän tukenaan ja apunaan kaikenlaisissa elämäntilanteissa. Lisäksi haluamme toiminnassamme korostaa, että erilaisuus on rikkautta ja hyväksymme nuoret sellaisina kuin he ovat. Tarjoamme yhteisiä hetkiä ja kokemuksia rinnalla kulkien ja välitämme sanomaa rakastavasta Jumalasta sitä todeksi eläen. Nuorisotyönohjaajat vierailevat myös alueemme ala- ja yläkouluissa pitämässä päivänavauksia ja pyydettäessä ovat mukana uskonnontunneilla ja päivystävät viikoittain välituntiaikoina.

9 VARHAISNUORISOTYÖ VUOTIAAT Kouluikäisten harrastekerhot Rekolan seurakunnan kouluikäisten harrastekerhot on suunnattu 7-13-vuotiaille varhaisnuorille. Kerhot kokoontuvat iltaisin Rekolan kirkolla ja Asolan seurakuntatalolla. Kerhoissa leikitään, pelaillaan, askarrellaan, leivotaan ja puuhataan monenmoista kerhon teeman mukaisesti. Kerhon-ohjaajina toimivat vuotiaat tehtävään koulutetut nuoret. Kerhot ovat maksuttomia ja kokoontuvat viikoilla Syyslomaviikolla 42 on tauko. Ilmoittautuminen ke 5.9. alkaen Kerro ilmoittautuessasi haluamasi kerhon lisäksi lapsen nimi, syntymävuosi, osoite, mahdolliset allergiat ja sairaudet sekä huoltajan puhelinnumero. Huomioithan, että Kaiken kattavissa kerhoissa ei ole mahdollisuutta erikseen huomioida ruoka-aineallergioita. Rekolan kirkolla Junnu-odarit eli avoimet ovet luokkalaisille ma klo Kirkon nuorisotila, C-ovi. Bilistä, pingistä, lautapelejä, hengailua, tarjottavaa ja hartaus. Kaiken Kattava Kerho luokkalaisille ma klo Kirkon ala-aula, E-ovi. Leivontaa joka viikko, lisäksi leikkejä, pelejä, askartelua ja hartaus. Taidekerho luokkalaisille ti klo Kirkon nuorisotila, C-ovi. Taidetta leikin kautta: musiikki, tanssi, teatteri, kirjoittaminen ym. ja hartaus. Kaiken Kattava Kerho luokkalaisille ti klo Kirkon alaaula, E-ovi. Leivontaa joka viikko, lisäksi leikkejä, pelejä, askartelua ja hartaus. Asolan seurakuntatalolla Kaiken Kattava Kerho luokkalaisille ke klo Asolassa. Leivontaa joka viikko, lisäksi leikkejä, pelejä, askartelua ja hartaus. Rekolan koululla, Rekolantie 67 Sählykerho luokkalaisille ma klo Rekolan koulun liikuntasali. Sählyä iloisella asenteella. Kerhossa myös lyhyt hartaus. NMKYn kerhotoiminnan löydät osoitteesta Kouluikäisten leirit ja retket Rekolan seurakunta järjestää vaihtelevasti leirejä ja retkiä yksin ja yhdessä Vantaan muiden seurakuntien kanssa. Seuraa tiedotusta Rekolan seurakunnan nettisivuilla -> Tytöt ja pojat ja Facebookissa.

10 Kymppisynttärit Kymppisynttäreille ovat tervetulleita kaikki Rekolan alueen vuonna 2018 kymmenen vuotta täyttävät lapset. Tänä vuonna synttäreitä juhlitaan Rekolan kirkon seurakuntasalissa ke klo Menossa mukana Taika-Petteri sekä seurakunnan omia työntekijöitä. Vatsastapuhumista, jonglöörausta, hartautta ja herkkuja. Ilmoittautumiset (lapsen nimi, syntymäaika, allergiat/ sairaudet sekä huoltajan puhelinnumero, josta tavoittaa illan aikana). Haluatko kerhonohjaajaksi kouluikäisten harrastekerhoihin? Kouluikäisten harrastekerhojen ohjaajaksi ovat tervetulleita kaikki rippikoulun käyneet nuoret ja aikuiset. Kerhonohjaajana saat kallisarvoista kokemusta ryhmän ohjauksesta ja pääset ilahduttamaan lapsia mahdollisilla erityislahjoillasi (kokkaus, musiikki, liikunta, käsityöt, kuvataiteet, näytteleminen ym). Kerhonohjaajat koulutetaan tehtävään, ja lisäksi kerhonohjaajat kokoontuvat yhteiseen kokoukseen noin kerran kuussa. Kysy lisää: tai NUORISOTYÖ 15-VUOTIAASTA ETEENPäIN Open Doors ke klo Rekolan kirkolla Open doorsiin eli Odareihin voi tulla pelailemaan biljardia, pingistä, lautapelejä tai vaan olemaan ja juttelemaan kahvi- tai mehukupposen äärelle. Paikalla on aina nuorisotyöntekijä. Ilta päättyy yhteiseen iltahartauteen. Sählyä to klo Rekolanmäen koululla, Valtimotie 4 Erityisnuorisotyö Erityisnuorisotyönohjaajan tarkoituksena on olla tukena nuoren elämän erilaisissa tilanteissa. Kysy rohkeasti lisää! Sanna Tirkkonen , sanna. tirkkonen@evl.fi Erityisnuorisotyönohjaaja Pelaamme sählyä sekajoukkueilla. Ota mukaan sisäpelikengät, oma maila ja hikoiluun sopivat vaatteet.

11 RIPPIKOULU Vuoden 2019 rippikouluihin Vantaan seurakunnissa ilmoittaudutaan viikoilla Se tapahtuu sähköisesti vantaanriparit.fi - sivuston kautta. Ne seurakuntamme jäsenet, jotka täyttävät 15 vuotta vuonna 2019, saavat rippikoulupostia viikolla Käymme myös lähikouluilla pitämässä rippikouluinfot. Jos et ole seurakunnan jäsen ja haluat käydä rippikoulun, niin ota yhteys Beniin (yhteystiedot alla) ennen ilmoittautumisajankohtaa. Yhteydenoton jälkeen saat rippikoulupostia, josta löytyvät tarvittavat tiedot ja ohjeet. Tervetuloa rippikouluun! Ben Ahlroos, Rekolan seurakunnan rippikoulu- ja nuorisopastori Kustaantie 22, Vantaa, ben.ahlroos@evl.fi, Isoskoulutus Isoskoulutukseen voi osallistua rippikoulun jälkeen. Koulutukseen ilmoittautuminen on ke 5.9. Open Doorsin yhteydessä klo 18 eteenpäin. Isoskoulutus järjestetään seuraavasti: Kahtena lauantaina ja klo Tarjoamme lounaan. Tiistai-iltoina 2.10., ja Isko-leiri Ristiniemessä pe-su Lisäksi koulutettavat osallistuvat kerran kuukaudessa iltamessuihin (tietoa lisää alempana). Isoskoulutus kestää kaksi vuotta, mutta isosen tehtävät alkavat puolentoistavuoden koulutuksen jälkeen niin, että koulutettavat osallistuvat jo tulevien rippikoulujen alkutapaamisiin. Tervetuloa mukaan! Kysy lisää nuoriso-ohjaaja Mipa Kettuselta tai maarit.kettunen@evl.fi MUUTA TOIMINTAA NUORILLE Iltamessut: 26.9., , klo Rekolan kirkossa. Joulujuhla klo 18 Rekolan kirkossa.

12 Taitto: Mikaela Lax. 2018

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2015 PERHEMESSUT 6.9. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (Koululaisten iltakerhojen kerhonohjaajien siunaaminen) 13.9. Martin srk-keskuksessa klo 15.00 20.9

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksyllä 2014 1 PERHEMESSUT 7.9. Hyvinkään kirkko klo 10.00 (koululaisten iltakerhojen kerhonohjaajien siunaaminen) 14.9. Martti klo 15.00 (päiväkerholaisten

Lisätiedot

KERHOT TIISTAI: MAANANTAI: KOKKIKERHO luokkalaisille tiistaisin klo Temppeliaukion kirkon kerhotilat, Temppelikatu 16 B

KERHOT TIISTAI: MAANANTAI: KOKKIKERHO luokkalaisille tiistaisin klo Temppeliaukion kirkon kerhotilat, Temppelikatu 16 B Töölön seurakunta KERHOT MAANANTAI: KOKKIKERHO 1.-4. luokkalaisille maanantaisin klo. 16.00-17.30 Töölön kirkko, Topeliuksenkatu 4 Kerhossa opetellaan leipomaan ja kokkailemaan erilaisia herkkuja. Kerhomaksu

Lisätiedot

lapset - nuoret - perheet

lapset - nuoret - perheet lapset - nuoret - perheet Hyvinkään seurakunnassa syksyllä 2013 1 PERHEMESSUT 01.9. Koululaisten kirkkopyhä Hyvinkään kirkko klo 10 15.9. Perhemessu Martin srk-talo klo 15 29.9. Mikkelinpäivän perhemessu

Lisätiedot

Lapset ja perheet Syksy 2019

Lapset ja perheet Syksy 2019 Lapset ja perheet Syksy 2019 Hei! Kädessäsi on Kouvolan seurakunnan tiedotuslehti lapsiperheille. Tutustu ja tule mukaan tapahtumiin ja kerhoihin. Kysy lisää ja kerro toiveitasi, yhteystiedot löydät takakannesta.

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2016 PERHEMESSUT 7.8. Hyvinkään kirkossa klo 18.00 (Tulevien 1 lk. siunaus) 4.9. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (Koululaisten iltakerhonohjaajien siunaaminen)

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät syyskauden 2019 ohjelman.

Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät syyskauden 2019 ohjelman. Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät syyskauden 2019 ohjelman. Muutokset ovat kuitenkin mahdollisia. PÄIVÄKERHOT Päiväkerhot tarjoavat monipuolista,

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät kevätkauden 2019 ohjelman.

Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät kevätkauden 2019 ohjelman. Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät kevätkauden 2019 ohjelman. Muutokset ovat kuitenkin mahdollisia. PÄIVÄKERHOT Päiväkerhot tarjoavat

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2017 PERHEMESSUT 6.8. Hyvinkään kirkossa klo 18.00 (Tulevien 1 lk. siunaus) 3.9. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (Koululaisten iltakerhonohjaajien siunaaminen)

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa kevät 2016 1 PERHEMESSUT 17.1. Vehkojalla klo 11.00 Perhebrunssi klo 9.30 alk. 24.1. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (rippikoulusunnuntai) 31.1. Vauvakirkko

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa 2015 1 PERHEMESSUT 25.1. Hyvinkään kirkossa klo 10 8.3. Martin srk-talossa klo 15 15.3. Vehkojan srk-keskuksessa klo 11. Perhebrunssi klo 9.30 alk. 29.3.

Lisätiedot

Huom. Hiihtolomaviikolla ei viikkotoimintaa!

Huom. Hiihtolomaviikolla ei viikkotoimintaa! Tapanilan syksy nettiin 2016 Aikuisille Huom. Hiihtolomaviikolla ei viikkotoimintaa! Kamarikuoro tiistaisin klo 18.30-20.30, 6.9-13.12. Olga Mäkinen 050-4616901. Aikuisten sähly ke 13.1. -18.5. klo 19-20.

Lisätiedot

Lapset ja perheet Syksy 2018

Lapset ja perheet Syksy 2018 Lapset ja perheet Syksy 2018 Hei! Kädessäsi on Kouvolan seurakunnan tiedotuslehti lapsiperheille. Tutustu ja tule mukaan tapahtumiin ja kerhoihin. Kysy lisää ja kerro toiveitasi, yhteystiedot löydät takakannesta.

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa kevät 2019 PERHEMESSUT 20.1. Vehkojan srk-keskuksessa klo 11.00, perhebrunssi alk. klo 9.30 17.3. Vehkojan srk-keskuksessa klo 11.00, perhebrunssi alk. klo

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2018 PERHEMESSUT 5.8. Hyvinkään kirkossa klo 18.00 (ekaluokkalaisten siunaaminen) 9.9. Vehkojan srk-keskuksessa klo 11.00, Perhebrunssi klo 9.30 alk.

Lisätiedot

Joulun aika Rekolan seurakunnassa

Joulun aika Rekolan seurakunnassa Joulun aika 2017 Rekolan seurakunnassa Joulunajan aukiolo- ja päivystysaikoja Diakoniapäivystys 5.12. 4.1. vain Rekolan kirkolla tiistaisin klo 9 11, Asolan seurakuntatalolla torstaisin klo 9 11. Puhelinpäivystys

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa kevät 2018 PERHEMESSUT 21.1. Vehkojan srk-keskuksessa klo 11.00, perhebrunssi klo 9.30 alk. 25.3. Hyvinkään kirkossa klo 10.00, (palmusunnuntai) 15.4. Vehkojan

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa kevät 2017 PERHEMESSUT 15.1. Vehkojan srk-keskuksessa klo 11.00, perhebrunssi klo 9.30 alk. 19.3. Vehkojan srk-keskuksessa klo 11.00, Perhebrunssi klo 9.30

Lisätiedot

SYKSYLLÄ SAA HARRASTAA,

SYKSYLLÄ SAA HARRASTAA, SYKSYLLÄ SAA HARRASTAA, ILMAISTA TOIMINTAA MONENIKÄISILLE! ILMOITTAUTUMINEN 1. JA 2.8. kotisivujen kautta! LAULUA, LIIKUNTAA, TOUHUA, MUSIIKKIA, PYHÄKOULUA, KERHOJA PYHÄKOULUT, PYHÄKOULUT, PYHÄKOULUT,

Lisätiedot

JOULUKUU 2018 & TAMMIKUU 2019

JOULUKUU 2018 & TAMMIKUU 2019 Toimintaa joulu tammikuussa 2018 & 2019 JOULUKUU 2018 & TAMMIKUU 2019 JUMALANPALVELUKSET: su 7.10. klo 10.00 to 6.12. klo 10.00 su 9.12. klo 10.00 su 16.12. klo 10.00 su 23.12. klo 10.00 ma 24.12. klo

Lisätiedot

KOULULAISILLE! syksy 2015. kevät 2016

KOULULAISILLE! syksy 2015. kevät 2016 KOULULAISILLE! syksy 2015 & kevät 2016 Koululaisten kerhot kokoontuvat kirkonkylän seurakuntatalossa, Nummelan seurakuntakeskuksessa ja Ojakkalan kerhohuoneella. Kerhot muuttuvat syksystä alkaen jaksoihin,

Lisätiedot

Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet

Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet Kevät 2016 Sisällysluettelo Lapsityönjohtajan tervehdys 3 Perhekerhot 4 Avoinkerho Musaperhekerho Päiväkerho 5 Musiikkitoimintaa 6 Musapäiväkerho Lapsikuoro Koululaisten

Lisätiedot

Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät Tervetuloa

Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät Tervetuloa Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät 2018 Tervetuloa Vauvakerho kokoontuu perjantaisin klo 10 11.30 takkahuoneella (E-ovi). Tervetuloa aamukahville. Kerhossa tapaat toisia vanhempia ja pääset

Lisätiedot

HEI KERTSIN LUKIJAT! SYKSY ON UUDEN ALKU

HEI KERTSIN LUKIJAT! SYKSY ON UUDEN ALKU KERTSI 2/2012 Tässä Kertsi -lehdessä kerrotaan 7 13-vuotiaille ja heidän perheilleen järjestettävistä syksyn tapahtumista, kerhoista, kursseista ja leiristä Pakilan seurakunnassa. Kertsi-lehti Sannamari

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2019 PERHEMESSUT 4.8. Hyvinkään kirkossa klo 18.00 (ekaluokkalaisten siunaaminen) 15.9. Vehkojan srk-keskuksessa klo 11.00, Perhebrunssi klo 9.30 alk.

Lisätiedot

Toimintaa lapsiperheille. Kaarelassa

Toimintaa lapsiperheille. Kaarelassa Toimintaa lapsiperheille Kaarelassa Kevät 2015 KANNELMÄEN SEURAKUNTA ESIKOISVAUVAKERHO Torstaisin klo 13.30-15 Kirkon nuorisotila Nurkassa (alk. 15.1.) Kerho on avoin kohtaamispaikka, ilmoittautumista

Lisätiedot

SYKSY 2015. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10

SYKSY 2015. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 HAUHON SEURAKUNTA SYKSY 2015 JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 13.9. Hauho-päivän messu, liturgia ja saarna Tapani Vanhanen, kanttori Taina Kujanen. Mukana Hauhon kirkkokuoro ja vieraita

Lisätiedot

LASTEN JA PERHEIDEN SYKSY 2016

LASTEN JA PERHEIDEN SYKSY 2016 LASTEN JA PERHEIDEN SYKSY 2016 PERHEKERHOT Perhekerho kutsuu koolle lapsia ja kaikkia lasten kanssa kotona olevia. Perhekerhossa leikitään, lauletaan, askarrellaan ja jutellaan, ja seurataan tietenkin

Lisätiedot

Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa

Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa Ehkäisevä perhetyö on kokonaisvaltaista kotiin annettavaa tukea vanhemmuuden ja arjen haasteisiin. Tukea voidaan tarjota mm. vanhemman jaksamiseen,

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015 LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015 2 JUMALAN- PALVELUKSET JUMALANPALVELUKSET su 29.11. klo 10 klo 18 su 6.12. klo 11 su 13.12. klo 10 su 20.12. klo 10 to 24.12. klo 14 klo 15.30 klo 16.30 pe

Lisätiedot

NUORTEN SYKSY SYKSY SYKSY SYKSY 2016 AVATAAN TÄSTÄ NUORTEN MESSUT TELTTARETKI NUUKSIOSSA ja 20.

NUORTEN SYKSY SYKSY SYKSY SYKSY 2016 AVATAAN TÄSTÄ NUORTEN MESSUT TELTTARETKI NUUKSIOSSA ja 20. NUORTEN SYKSY 2016 - SYKSY 2016 - SYKSY 2016 - SYKSY 2016 NUORTEN MESSUT 16.10. ja 20.11 Klo 11 TETTARETKI NUUKSIOSSA 20.-21.8.2016 AVATAAN TÄSTÄ Minun Vaikut! Mitä tänään voisi touhuta? Onkohan syksyllä

Lisätiedot

28.9. Samassa veneessä Tunteet ja tarpeet tunnetko mut? 26.10. Aaallokko paattia keinuttaa Parisuhdetta kuormittavat

28.9. Samassa veneessä Tunteet ja tarpeet tunnetko mut? 26.10. Aaallokko paattia keinuttaa Parisuhdetta kuormittavat NAVIGOINTIA PARISUHTEESSA 28.9. Samassa veneessä Tunteet ja tarpeet tunnetko mut? 26.10. Aaallokko paattia keinuttaa Parisuhdetta kuormittavat ulkoiset tekijät 23.11. Love Boat Seksuaalisuus parisuhteessa

Lisätiedot

VARTIOKYLÄN SEURAKUNNAN KEVÄT 2016

VARTIOKYLÄN SEURAKUNNAN KEVÄT 2016 VARTIOKYLÄN SEURAKUNNAN KEVÄT 2016 Terveisiä Vartiokylän seurakunnasta! Palvelemme sinua elämäsi monenlaisissa tilanteissa. Ota yhteyttä ja tule mukaan toimintaan. Kirkkoherranvirastomme palvelee osoitteessa

Lisätiedot

Toimintaa toukokuussa 2019

Toimintaa toukokuussa 2019 Toimintaa toukokuussa 2019 TOUKOKUU 2019 JUMALANPALVELUKSET: su 5.5. klo. 10.00 su 12.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 26.5. klo. 10.00 to 30.5. klo. 10.00 pe 31.5. klo. 9.00 pe

Lisätiedot

Tapanilan kirkko. Kevät 2015

Tapanilan kirkko. Kevät 2015 Tapanilan kirkko Kevät 2015 Aikuisille Naisten jumppa maanantaisin klo 18 Kamarikuoro aloittaa ti 13.1 klo 18.30 Merja Wirkkala p. 09 2340 4495 Alfa-kurssi tiistaisin klo 18.30. 20.30 Alkaa 24.2. Tule

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 JUMALANPALVELUKSET Su 30.11.2014 klo 10 Adventin messu Lammin kirkossa klo 18 Adventtihartaus Evolla Pitkäniemenjärven Tuulenpesällä (opastus Evokeskukselta)

Lisätiedot

Lapset ja perheet Kevät 2019

Lapset ja perheet Kevät 2019 Lapset ja perheet Kevät 2019 Hei! Kädessäsi on Kouvolan seurakunnan tiedotuslehti lapsiperheille. Tutustu ja tule mukaan tapahtumiin ja kerhoihin. Kysy lisää ja kerro toiveitasi, yhteystiedot löydät takakannesta.

Lisätiedot

ALLE KOULUIKÄISET LAPSET MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI

ALLE KOULUIKÄISET LAPSET MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI ALLE KOULUIKÄISET LAPSET PÄIVÄKERHO I 3-vuotialle klo 9.30 11 Avointa ja PÄIVÄKERHO II 4-5-vuotialle klo 12 15 Avointa ja PÄIVÄKERHO II 3-vuotialle klo 9.30 11 Avointa ja PÄIVÄKERHO I 4-5-vuotialle klo

Lisätiedot

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä Herttoniemen seurakunnan toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien läpyskä talvi ja kevät 2016 KOULUIKÄISTEN KERHOT Kerhot alkavat loppiaisen jälkeen ja jatkuvat huhtikuun loppuun. Keskiviikkoisin

Lisätiedot

KYS:n synnytysvalmennus Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjälle ja heidän tukihenkilölleen.

KYS:n synnytysvalmennus Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjälle ja heidän tukihenkilölleen. Raskausajan valmennukset Suuhygienistin ja fysioterapeutin valmennus Suuhygienisti ohjaa suun hyvinvointiin liittyvistä asioista. Fysioterapeutin valmennuksessa opastetaan ergonomiasta, raskausajan liikunnasta

Lisätiedot

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. PERHEKESKUS METSOLA HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. PERHEKESKUS METSOLA HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi PERHEKESKUS METSOLA HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNTEEN PERHEKESKUSMALLI Visio: Perhekeskustoimintaan on helppo

Lisätiedot

Lapin seurakunnat. Toimintaa lapsille, nuorille ja perheille

Lapin seurakunnat. Toimintaa lapsille, nuorille ja perheille Lapin seurakunnat Toimintaa lapsille, nuorille ja perheille Facebook, twitter Päiväkerho, perhekerho, pyhäkoulu Lastenleirit syysloma- ja talvilomaviikoilla. Diakonia Taloudellinen avustus Kemijärvi Nuoret

Lisätiedot

KOULUIKÄISTEN syksy 2015

KOULUIKÄISTEN syksy 2015 Tuomiokirkkoseurakunnan ja Tammerfors Svenska församlingenin KOULUIKÄISTEN syksy 2015 KERHOT LEIRI PARTIO ILLAT TAMPEREEN TUOMIOKIRKKO- SEURAKUNTA TAMMERFORS SVENSKA FÖRSAMLING www.tampereenseurakunnat.fi/tuomiokirkonkoululaiset

Lisätiedot

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! Taatalan palvelukeskuksen harrastusryhmät ja kulttuuriohjelmat ovat kaikille avoimia. Ryhmät ja tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Lisätiedot

Kallaveden seurakunnan toimintaa LAPSILLE JA PERHEILLE

Kallaveden seurakunnan toimintaa LAPSILLE JA PERHEILLE Kallaveden seurakunnan toimintaa LAPSILLE JA PERHEILLE SYKSY 2015 AVOIMET OVET - TOIMINTA ALAKOULULAISILLE Jynkänvuoren avoimet ovet alkavat tiistaina 18.8. klo 13-16 (Isännäntie 22). Petosen seurakuntatalon

Lisätiedot

Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät Tervetuloa

Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät Tervetuloa Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät 2019 Tervetuloa Vauvis Vauvan ja vanhemman omat teemapäivät keväällä klo 10-14 Keskusseurakuntatalolla (Suokatu 22). Tule mukaan ja tuo ystäväsikin. *Kasteesta

Lisätiedot

SYKSY Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi!

SYKSY Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi! SYKSY 2018 Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi! 0-6 vuotiaille lapsille. Maksuton. Alkaa syyskuussa parittomina torstaina(tarkemmat päivämäärät löytyvät perhetyön facebook-sivuilta) klo 9-11. Torikatu

Lisätiedot

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa wwwwwwwww.harjavallanseurakunta.fi DIAKONIATYÖ Keskiviikkokerho parillisina keskiviikkoina klo 13 alkaen 70/75-vuotiaiden juhla su 12.10 alkaen messulla klo 10 Anna

Lisätiedot

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN JOULUKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN!

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN JOULUKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! TAATALAN PALVELUKESKUKSEN JOULUKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! Taatalan palvelukeskuksen harrastusryhmät ja kulttuuriohjelmat ovat kaikille avoimia. Ryhmät ja tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Lisätiedot

Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet

Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet Syksy 2015 Sisällysluettelo Lapsityön johtajan tervehdys 3 Perhekerhot 4 Avoinkerho Musaperhekerho Päiväkerho 5 Musiikkitoimintaa 6 Musapäiväkerho Lapsikuoro Koululaisten

Lisätiedot

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS 1.9.2016 PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNTEEN PERHEKESKUSMALLI Visio: Perhekeskustoimintaan

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

-Heinolassa 50 vuotta-

-Heinolassa 50 vuotta- Hyvää kerhokautta 2015-16! Viikoittainen kerhotoiminta on pyörähtänyt käyntiin. Päiväkerholaisten yli satapäinen joukko antaa työhömme vauhtia ja tekee arjestamme juhlaa! Jatkamme jo kevätkaudella aloittamiamme

Lisätiedot

Varhaiskasvatussuunnitelma. Klaukkalan avoin päiväkoti 2012-2013

Varhaiskasvatussuunnitelma. Klaukkalan avoin päiväkoti 2012-2013 Varhaiskasvatussuunnitelma Klaukkalan avoin päiväkoti 2012-2013 1. AVOIMEN VARHAISKASVATUKSEN PALVELUT Avoimet varhaiskasvatuspalvelut kunnassa on jaettu kolmeen päätaajamaan kirkonkylään, Rajamäkeen ja

Lisätiedot

Kausitiedote. Seuraava kausitiedote ilmestyy

Kausitiedote. Seuraava kausitiedote ilmestyy Kausitiedote Seuraava kausitiedote ilmestyy 1.12.2017 Ilmoitukset tiedotteeseen 31.11.2017 mennessä osoitteeseen: kari.rissanen@huittinen.fi tai http://www.huittinen.fi/matkailu/huittisissa_tapahtuu/ilmoita_kausitiedotteessa

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA A DV E N T T I - JA J O U LU N A I K A

LAMMIN SEURAKUNTA A DV E N T T I - JA J O U LU N A I K A LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI- JA JOULUNAIKA 2017 2 JUMALAN- PALVELUKSET su 3.12. klo 10 klo 18 Adventin messu Adventtihartaus Evolla, Pitkäniemenjärven Tuulenpesällä Opastus Evokeskukselta (Saarelantie 1)

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Atalan koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Atalan koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Atalan koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10

JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 HAUHON SEURAKUNTA SYKSY 2018 JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 30.9. Mikkelinpäivän messu, liturgia Katja Verho, saarna Tapani Vanhanen, kanttori Pekka Rantio 7.10. Messu, eläkeikäisten

Lisätiedot

Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet

Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet Syksy 2017 Hei! Kädessäsi on Kouvolan seurakunnan tiedostuslehti lapsiperheille. Tutustu ja tule mukaan tapahtumiin ja kerhoihin. Kysy lisää ja kerro toiveitasi, yhteystiedot

Lisätiedot

LASTEN- JA NUORTEN SYYSLOMATIEDOTE 2015

LASTEN- JA NUORTEN SYYSLOMATIEDOTE 2015 LASTEN- JA NUORTEN SYYSLOMATIEDOTE 2015 Raahen teatteri esittää Komppakujan Cityjänis ja Lehmä-Ammuu Ohjaus: Toni Kettukangas ke 28.10. kello 13.00 Pyhäjoen kirjastossa Esitys on suunnattu päiväkoti- ja

Lisätiedot

Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta

Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta HYVÄN TEKIJÖITÄ KAIVATAAN - pienikin teko on tärkeä! Mitä sinä voisit tehdä? Iltapäiväkerho toimia mummona tai vaarina Pyhän Annan lastenkirkolla Pyhän Annan lastenkirkon

Lisätiedot

KOULUIKÄISTEN talvi 2016

KOULUIKÄISTEN talvi 2016 Tuomiokirkkoseurakunnan ja Tammerfors Svenska församlingenin KOULUIKÄISTEN talvi 2016 ILLAT KERHOT PARTIO LEIRI TAMPEREEN TUOMIOKIRKKO- SEURAKUNTA TAMMERFORS SVENSKA FÖRSAMLING www.tampereenseurakunnat.fi/tuomiokirkonkoululaiset

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunnassa

Tikkurilan seurakunnassa Aika tehdä hyvää! V a paaehtoistoi minta Tikkurilan seurakunnassa Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista seurakuntalaisten työtä, joka antaa

Lisätiedot

SYKSY Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi!

SYKSY Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi! SYKSY 2019 Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi! 0-6 vuotiaille lapsille. Maksuton. Alkaa elokuussa(15.8) parittomina torstaina(tarkemmat päivämäärät löytyvät perhetyön Facebook-sivuilta) klo 9-11.

Lisätiedot

HAUHON SEURAKUNTA. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10

HAUHON SEURAKUNTA. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 HAUHON SEURAKUNTA SYKSY 2016 JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 11.9. Messu, liturgia Tapani Vanhanen, saarna Katja Verho, kanttori Taina Kujanen. 18.9. Messu, metsästäjien kirkkopyhä,

Lisätiedot

VARHAISKASVATUS JA PERHETYÖ

VARHAISKASVATUS JA PERHETYÖ VARHAISKASVATUS JA PERHETYÖ Syksy 2019 Muskarit Pyhäkoulu Yhteystiedot Juhlat Perhekerho Päiväkerho Lastentupa Perhekirkko Taideleikki Leirit Perheretket Tapahtumat PÄIVÄKERHO Anttola seurakuntatalo, Mikkelintie

Lisätiedot

Olkkari. Hei! tiistaisin klo 14 17 Suomenlinnan kryptassa torstaisin klo 14 16 Ruoholahden kappelilla

Olkkari. Hei! tiistaisin klo 14 17 Suomenlinnan kryptassa torstaisin klo 14 16 Ruoholahden kappelilla Hei! Tämä on Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kouluikäisten esite ja se on lähetetty kaikille 7-12-vuotiaille seurakuntalaisille kotiin. Toivomme että esitteen avulla löydät oman paikkasi seurakunnasta

Lisätiedot

Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet

Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet Kevät 2018 Hei! Kädessäsi on Kouvolan seurakunnan tiedotuslehti lapsiperheille. Tutustu ja tule mukaan tapahtumiin ja kerhoihin. Kysy lisää ja kerro toiveitasi, yhteystiedot

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja Naarila 2

Rippikoulujen yhteisiä menoja Naarila 2 Rippikoulujen yhteisiä menoja Naarila 2 RIPPIKOULUPASSI Ennen leirijaksoa tutustut seurakunnan toimintaan. Rippikoulupassiin keräät merkinnät: 4 jumalanpalveluksesta 2 seurakuntatilaisuudesta (esim. diakonia-

Lisätiedot

Varhaisnuorten kerho- ja tapahtumakalenteri Kevät ja kesä 2015

Varhaisnuorten kerho- ja tapahtumakalenteri Kevät ja kesä 2015 Varhaisnuorten kerho- ja tapahtumakalenteri Kevät ja kesä 2015 Varhaisnuorten kerhoihin ilmoittautuminen Kerhojen kevätkausi alkaa viikolla 3 (12.1. alkaen) ja päättyy viikolla 18. Kerhoihin tulee ilmoittautua

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Aleksanterin koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Aleksanterin koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Aleksanterin koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Poimintoja kesän ohjelmasta:

Poimintoja kesän ohjelmasta: Tammelan lähitori Itsenäisyydenkatu 21 B, 1.krs 33500 Tampere Tammelan lähitorin palveluohjaajat: Puh. 050 3379004, lahitori@apukolmio.fi, apukolmio.fi/tammelan-lahitori Perheiden talo: www.tampere.fi/perheidentalo

Lisätiedot

TIKKAKOSKEN ALUESEURAKUNTA KESÄÄ JA SYKSYÄ 2015

TIKKAKOSKEN ALUESEURAKUNTA KESÄÄ JA SYKSYÄ 2015 48/ Liite TIKKAKOSKEN ALUESEURAKUNTA KESÄÄ JA SYKSYÄ 2015 KESÄKUU VIIKKO 23 1.-12.6. PÄIVÄRIPPIKOULU, RISTO, MIKKO, (SIRPA) 1.-2. 6. LASTEN PÄIVÄLEIRI 1 SARPATTI 3.-4.6. LASTEN PÄIVÄLEIRI 2 SARPATTI KE

Lisätiedot

Orimattilan seurakunnassa ja Artjärven kappeliseurakunnassa

Orimattilan seurakunnassa ja Artjärven kappeliseurakunnassa YHTEYSTIETOJA: Orimattilan seurakunnan nuorisotoimisto Pappilantie 1, 2KRS 16300 Orimattila Pappi: Katja Kerkkänen 050 5546531 katja.kerkkanen@evl.fi kouluikäisten parissa toimivat nuorisotyönohaajat:

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Linnainmaan koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Linnainmaan koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Linnainmaan koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi!

Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi! Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi! Lapsiparkkiin ovat tervetulleita 0-6 vuotiaat lapset. Lapsiparkissa hoitajina toimivat perhetyöntekijät. Tee rauhassa ruokaostokset, piipahda vaatekaupassa

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat AIKA TEHDÄ HYVÄÄ! VAPAAEHTOISTOIMINTA TIKKURILAN SEURAKUNNASSA Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista

Lisätiedot

REKOLAN SEURAKUNTA KEVÄT 2019

REKOLAN SEURAKUNTA KEVÄT 2019 REKOLAN SEURAKUNTA KEVÄT 2019 Yhteystiedot Kirkkoherranvirasto avoinna ma-pe klo 9-15 Kustaantie 22 D, p. 09 830 6700 Rekolan Pyhän Andreaan kirkko, Kustaantie 22 Asolan seurakuntatalo, Asolantie 6 HUOM!

Lisätiedot

LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016. Raahen nuorisotoimi

LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016. Raahen nuorisotoimi LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016 Raahen nuorisotoimi Sisältö Sisältö: Nuorisotoimen tervehdys Nuorisotoimen tapahtumat Nuorisotilojen aukioloajat Kaupunginlahden liikennepuisto Järjestöjen tarjonta Nuorisotoimen

Lisätiedot

Lapsi- ja perhetyö SYKSY Seurakunta pyrkii tukemaan vanhempia heidän kasvatustehtävässään kristillisen arvomaailmaan pohjalta.

Lapsi- ja perhetyö SYKSY Seurakunta pyrkii tukemaan vanhempia heidän kasvatustehtävässään kristillisen arvomaailmaan pohjalta. Lapsi- ja perhetyö SYKSY 2016 Seurakunta pyrkii tukemaan vanhempia heidän kasvatustehtävässään kristillisen arvomaailmaan pohjalta. Toimintamuodot Perhekerho Avoin päiväkerho Vauva- ja perhemuskarit Perheleiri

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari RIPPIKOULUPASSI Rippikoulupassi on sitä varten, että tutustut seurakunnan toimintaan. Siihen keräät merkinnät: 5 jumalanpalveluksesta 5

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassasi! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet

Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet Kouvolan seurakunta Lapset ja perheet Syksy 2013 Sisällysluettelo Lapsityönjohtajan tervehdys 3 Avoinkerho 4 Päiväkerho 5 Koululaisten iltapäiväkerho 6 Musiikkitoimintaa 7 Tapahtumakalenteri 8-9 Toimintaa

Lisätiedot

Varhaiskasvatus ja perhetyö SYKSY 2018

Varhaiskasvatus ja perhetyö SYKSY 2018 Varhaiskasvatus ja perhetyö SYKSY 2018 kuva: Sanna Krook Muskarit Pyhäkoulut Yhteystiedot Juhlat Perhekerho Päiväkerhot Lastentupa Perhekirkot Taideleikki Leirit Perheretket Tapahtumat 2 PÄIVÄKERHOT ANTTOLA

Lisätiedot

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila Turun NNKY Kevät 2019 Juliana Laurila Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a Puheenjohtajan tervehdys Hei, Kädessäsi on Turun NNKY:n kevätviesti, jonka myötä toivotamme Sinut

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

VIPOT LÄRPÄKE. Kevät 2014. www.tampereenseurakunnat.fi/vipot LEIREJÄ! Päät sekaisin tykkimäellä! Onko puhtaat jauhot pussissa?

VIPOT LÄRPÄKE. Kevät 2014. www.tampereenseurakunnat.fi/vipot LEIREJÄ! Päät sekaisin tykkimäellä! Onko puhtaat jauhot pussissa? VIPOT Kevät 2014 LÄRPÄKE Viinikan kotikirkon tiedotuslehti koululaisille Päät sekaisin tykkimäellä! Onko puhtaat jauhot pussissa? KOKKIKERHOT s. 3 LEIREJÄ! Tulossa perheleiri ja tyttöleiri sekä kesällä

Lisätiedot

Neulekahvila. Ovi on auki kaikille! -majataloillat Nokian kirkossa klo 18

Neulekahvila. Ovi on auki kaikille! -majataloillat Nokian kirkossa klo 18 Riemullista kevättä Ovi on auki kaikille! -majataloillat Nokian kirkossa klo 18 Su 20.1. Musiikkivieraana Heini ja Pentti Hietanen Pentti Hietanen on yksi Suomen valovoimaisimpia ja tunnetuimpia mieslaulajia

Lisätiedot

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun?

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun? Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2016 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2016! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

ja sekä Artjärven kappeliseurakunta Kirkkotie 23 16200 Artjärvi Pappi: Mira Vorne 0401259503 mira.vorne@evl.fi

ja sekä Artjärven kappeliseurakunta Kirkkotie 23 16200 Artjärvi Pappi: Mira Vorne 0401259503 mira.vorne@evl.fi YHTEYSTIETOJA: Orimattilan seurakunnan nuorisotoimisto Pappilantie 1, 2KRS 16300 Orimattila Pappi: Tuomas Niskanen 050 5546531 kouluikäisten parissa toimivat nuorisotyönohaajat: Marja Salo 050 33 99 128

Lisätiedot

Vartiokylän seurakunnan kevät 2015

Vartiokylän seurakunnan kevät 2015 Vartiokylän seurakunnan kevät 2015 TERVEISIÄ VARTIOKYLÄN SEURAKUNNASTA: Palvelemme sinua elämäsi monenlaisissa tilanteissa. Ota yhteyttä ja tule mukaan toimintaan! Kirkkoherranvirastomme palvelee osoitteessa

Lisätiedot

Järjestäjinä: Muhoksen seurakunta Muhoksen kunnan nuorisotoimi Muhoksen 4H-yhdistys Luonnosta Käsin -hanke

Järjestäjinä: Muhoksen seurakunta Muhoksen kunnan nuorisotoimi Muhoksen 4H-yhdistys Luonnosta Käsin -hanke TYLSYYDENTORJUNTAVIRASTO SUOSITTELEE: Järjestäjinä: Muhoksen seurakunta Muhoksen kunnan nuorisotoimi Muhoksen 4H-yhdistys Luonnosta Käsin -hanke Pitelet käsissäsi uunituoretta KESÄKIMARA 2018-vihkoa, johon

Lisätiedot

KOULUJEN KERHO-OPAS. syksy 2019

KOULUJEN KERHO-OPAS. syksy 2019 KOULUJEN KERHO-OPAS syksy 2019 ASEMAN KOULU KUUHANKAVEDEN KOULU NIEMISJÄRVEN KOULU RISTIMÄEN KOULU HANKASALMEN KOULUJEN KERHO-OPAS Koulujen kerhotoiminta käynnistyy! Koulujen kerhotoiminnan kehittämisen

Lisätiedot

Isonkyrön perusopetus, kerhotoiminta

Isonkyrön perusopetus, kerhotoiminta Isonkyrön perusopetus, kerhotoiminta 2017-2018 Tähän lehtiseen on kerätty kaikkien koulujen kerhojen sisällöt ja aikataulut. Kerhot on ensisijaisesti tarkoitettu oman koulun oppilaille, mutta mahdollisuuksien

Lisätiedot

tytöt ja pojat Vantaankosken seurakunnan

tytöt ja pojat Vantaankosken seurakunnan tapahtumak M alenteri tytöt ja pojat Vantaankosken seurakunnan Outi Vantaankosken seurakunnan varhaisnuorisotyö Johanna Myyrmäen ja Kaivokselan alueen kerhot Johanna Isaksson p. 040 746 5626 johanna.isaksson@evl.fi

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Takahuhdin koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Takahuhdin koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Takahuhdin koulu lv. 2016-2017 MA TI KE TO PE BÄNDIKERHO 4.-6.- luokkalaisille Klo 15.15 16.45 A-talo lk 118 Pelikerho 1.-2.lk. Klo 15.00 15.45. Pelikerho 3.-4.lk. Klo 15.45

Lisätiedot

VARHAISKASVATUS ja PERHETYÖ KEVÄT 2019

VARHAISKASVATUS ja PERHETYÖ KEVÄT 2019 VARHAISKASVATUS ja PERHETYÖ KEVÄT 2019 kansikuva: Minna Toivonen Muskarit Lasten kirkot Yhteystiedot Juhlat Perhekerho Päiväkerhot Lastentupa Perhekirkot Taideleikki Leirit Perheretket Tapahtumat 2 PÄIVÄKERHOT

Lisätiedot