LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs., Mannerheiminkatu 4

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2013 153. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs., Mannerheiminkatu 4"

Transkriptio

1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tekninen lautakunta AIKA klo 17:30-20:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs., Mannerheiminkatu 4 LÄSNÄ Kopiloff Pauli puheenjohtaja Hansson Kenneth varapuheenjohtaja Antas Camilla jäsen Ekebom-Jönsas Benita jäsen Eloranta Kimmo jäsen Hämäläinen Satu jäsen Jalkanen Karl Vilhelm (Kalle) jäsen Laitinen Åke jäsen Lindlöf Mona jäsen Tähtinen Keijo jäsen Wikström Gudrun Karin Maria jäsen MUUT Iivari Saara nuorisovalt. jäsen Blomberg Ulf tekninen johtaja Kajan Mia kaup.geodeetti poistui 18:25, 100 Ravi Pirjo toimistosiht./siht. POISSA Liljestrand Tom hallituksen pj. Karlsson Mikael hallituksen edust. Kinnunen Antti tilapäällikkö ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Sihteeri Pauli Kopiloff KÄSITELLYT ASIAT Pirjo Ravi PÖYTÄKIRJAN Loviisassa TARKASTUS Camilla Antas PÖYTÄKIRJA YLEI- Loviisassa SESTI NÄHTÄVILLÄ Kenneth Hansson Pöytäkirjanotteen oikeaksi todistaa Loviisa

2 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tekninen lautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 90 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat Esityslistan hyväksyminen Asemakaavan muutos, kaupunginosa 40, Tesjoki, korttelin 1 osa sekä osat katu- ja tiealueista, Tavastantie 94 Asemakaavan muutos, kaupunginosa 30, kortteleiden 4, 19 ja 20 osat, Torsby, Pernaja Tien nimeäminen Sarvisalossa Poikkeaminen, Ruotsinpyhtää/Vahterpää, 2:150, rakennusoikeuden ylitys, Lise-Lotte ja Jyrki Ikonen 97 Suunnittelutarveratkaisu, Ruotsinpyhtää, Petjärventie, 1:88 määräala, omakotitalo ja talousrakennus, Hopponen Kimmo ja Heikki 98 Rakennuskiellon uudelleen asettaminen, Sarvisalo , Björkestam 99 Lausunto ELY-keskukselle poikkeamisesta, Tullisilta, K 75, T 397, Mia Mackay Rinnekujan katusuunnitelmat Israelinmetsän kunnallistekniikan urakoitsijan valinta Talvikunnossapidon alueurakoitsijoiden valinta Ostopalvelun kokeilu kiinteistönhoidossa Talouskatsaus Viranhaltijapäätökset Muut esille tulevat asiat 178

3 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tekninen lautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus TL 90 Tekninen lautakunta toteaa kokouksen laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Lautakunta totesi kokouksen laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tekninen lautakunta Pöytäkirjantarkastajat TL 91 Tekninen lautakunta valitsee pöytäkirjan tarkastajiksi jäsenet Camilla Antas ja Kenneth Hansson. Pöytäkirjan tarkastus klo 15:00 teknisessä keskuksessa, Kuningattarenkatu 15 B. Lautakunta valitsi pöytäkirjan tarkastajiksi jäsenet Camilla Antas ja Kenneth Hansson. Pöytäkirjan tarkastus klo 15:00 teknisessä keskuksessa, Kuningattarenkatu 15 B.

5 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tekninen lautakunta Esityslistan hyväksyminen TL 92 Tekninen lautakunta hyväksyy kokouskutsun mukana jaetun asialistan kokouksen esityslistaksi. Lautakunta hyväksyi kokouskutsun mukana jaetun asialistan kokouksen esityslistaksi.

6 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tekninen lautakunta Asemakaavan muutos, kaupunginosa 40, Tesjoki, korttelin 1 osa sekä osat katu- ja tiealueista, Tavastantie 434/ /2012 TL 93 Valmistelija: Vs. kaup.arkkitehti Anneli Naukkarinen, puh Kaavoitus- ja arkkitehtitoimisto on laatinut asemakaavan muutoksen entiselle huoltoaseman tontille Tesjoella, valtatie 7:n ja Tavastantien risteyksessä. Huoltoasema on purettu noin kymmenen vuotta sitten. Kehittämisjohtaja on keskustellut erään kaupparyhmän kanssa pienen päivittäistavarakaupan rakentamisesta kyseiselle paikalle. Asemakaavan muutos on tullut vireille teknisen lautakunnan päätöksellä Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on ollut nähtävillä Kaavamuutoksen tarkoituksena on mahdollistaa päivittäistavarakaupan rakentaminen tontille. Lisäksi tontille voi sijoittaa työtiloja, jotka eivät aiheuta ympäristöhäiriöitä. Rakennusoikeus on 1500 krs-m2. Nykyisessä asemakaavassa oleva kevyen liikenteen yhteys Tavastantieltä koululle on tarpeeton, joten alue on liitetty KL-tonttiin. Liite 52 asemakaavakartta määräyksineen, selostus, osallistumis- ja arviointisuunnitelma Esittelijä: Tekninen johtaja Ulf Blomberg Tekninen lautakunta päättää asettaa asemakaavan muutosluonnoksen, joka koskee osaa korttelista 1, kaupunginosassa 40, Tesjoella, nähtäville ja pyytää siitä lausunnot. Lautakunnan päätös on esittelijän ehdotuksen mukainen.

7 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tekninen lautakunta Asemakaavan muutos, kaupunginosa 30, kortteleiden 4, 19 ja 20 osat, Torsby, Pernaja 533/ /2013 TL 94 Valmistelija: Vs.kaup.arkkitehti Anneli Naukkarinen, puh Kaavoitus- ja arkkitehtitoimisto on laatinut asemakaavan muutoksen kaupungin omistamalle Veckaksen varikon tontille. Muutoksessa on mukana myös koulun tontilla oleva vuokra-alue. Sillä oleva koulurakennus on muutettu poikkeusluvalla asunnoiksi. Asemakaavan muutos on tullut vireille kaupunginhallituksen päätöksellä , jonka mukaan alue kaavoitetaan asuintalotonteiksi. Veckaksen varikko kuuluu kaupungin myytäviin kiinteistöihin. Kaavamuutoksella muodostuu kuusi uutta omakotitonttia. Entisen varikon/navetan tontille voi sijoittaa myös työtiloja, jotka eivät aiheuta ympäristöhäiriöitä. Päärakennuksen tontin kaavamääräys on muutettu rivitalojen korttelialueesta (AR) asuinpientalojen (AP) korttelialueeksi, mikä mahdollistaa erilaiset rakennustyypit. Rakennusoikeus vaihtelee tonteittain 0,15 ja 0,25:n välillä. Liite 53 asemakaavakartta määräyksineen, selostus, osallistumis- ja arviointisuunnitelma Esittelijä: Tekninen johtaja Ulf Blomberg Tekninen lautakunta päättää asettaa kortteleiden 4, 19 ja 20 osien, kaupunginosassa 30, Torsby, Pernaja, asemakaavan muutosluonnoksen nähtäville ja pyytää siitä lausunnot. Lautakunnan päätös on esittelijän ehdotuksen mukainen.

8 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tekninen lautakunta Tien nimeäminen Sarvisalossa 479/ /2013 TL 95 Valmistelija: Kaupungingeodeetti Mia Kajan, puh Christina Wackström omistaa osan Loviisan kaupungin Sarvisalon kylän kiinteistöistä Skogsgläntan (kiinteistötunnus ) ja Råbacka Kiinteistöjen nykyiset osoitteet ovat Råbackantie 55 ja 57, mutta kiinteistöille kuljetaan uuden, Sarvisalontie 773:n kohdalta kääntyvän tien kautta. Wackström on pyytänyt, että kaupunki nimeäisi kiinteistöille johtavan tien. Nimeämättömän tien kautta kuljetaan kahdelle rakennetulle kiinteistölle, joten tie tulee Kuntaliiton ohjeen mukaan nimetä. Tien nimeksi on esitetty Brännbackantie-Brännbackavägen, eikä asianosaisilla ole ollut asiaan huomauttamista. Uusi nimi perustuu alueen olemassa olevaan nimistöön. Hallintosäännössä ei ole määritelty, kuka tai mikä päättää kadun nimestä, kun nimeäminen on irrallaan kaavakäsittelystä. Täten asia menee kaupunginhallituksen päätettäväksi. Liite 54 Esittelijä: kartta Tekninen johtaja Ulf Blomberg Käsittely: Tekninen lautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että liitekartalle merkitylle tielle annetaan nimeksi Brännbackantie-Brännbackavägen. Keskustelun kuluessa jäsen Antas ehdotti suomenkieliseksi nimeksi Palomäentie, jota jäsen Hämäläinen kannatti. Suoritetussa äänestyksessä esittelijän ehdotus JAA, sai kahdeksan (8) ääntä (Hansson, Ekebom-Jönsas, Jalkanen, Lindlöf, Wikström, Laitinen, Eloranta ja Kopiloff) ja jäsen Antaksen ehdotus EI, sai kolme (3) ääntä (Tähtinen, Hämäläinen ja Antas). Lautakunnan päätös on esittelijän ehdotus, äänin 8-3. Lautakunnan päätös on esittelijän ehdotuksen mukainen. Jatkokäsittely: Kaupunginhallitus

9 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/

10 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tekninen lautakunta Poikkeaminen, Ruotsinpyhtää/Vahterpää, 2:150, rakennusoikeuden ylitys, Lise-Lotte ja Jyrki Ikonen 268/ /2013 TL 96 Valmistelija: Vs.kaup.arkkitehti Anneli Naukkarinen, puh Lise-Lotte ja Jyrki Ikonen hakevat poikkeusta osayleiskaavan määrittämästä rakennusoikeudesta rakentaakseen kaksi venehallia. Alueella on voimassa hyväksytty osayleiskaava, jossa hakijan kiinteistöllä on merkintä AM-1: Maa- ja kalastajatilojen ja veneveistämöiden alue. Rakennuspaikan kokonaisrakennusoikeus on 800 krs-m2, josta asuinrakennus saa olla enintään 300 krs-m2. Nyt vireillä olevien halli- ja muiden hankkeiden myötä rakentamiseen käytettäisiin 1325 krs-m2, jolloin ylitys olisi 525 krs-m2. Tilan pinta-ala on 1,0060 ha. Tontti on vanha kalastajatila, jolla on ollut veneveistämö- ja veneiden säilytystoimintaa pitkään. Hakijat asuvat tilalla ja ovat saaneet toimeentulonsa veneveistämötoiminnasta, lähinnä puuveneiden rakentamisesta ja korjaamisesta. Toiminnan painopiste on siirtynyt veneiden talvisäilytykseen ja huoltoon. Veneitä on säilytetty telttakatosten alla. Runsaslumiset ja tuuliset talvet sekä veneiden omistajien toiveet ovat johtaneet kiinteän säilytyshallin rakentamistarpeeseen. Veneet on mahdollista tuoda telakalle meritse. Poikkeamisen edellytykset (MRL 172) täyttyvät: - poikkeaminen ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, koska osayleiskaavan mukaan tila on maa- ja kalastajatilojen sekä veneveistämöjen aluetta, jolle saa rakentaa maatalouteen tai saaristoelinkeinoihin liittyviä rakennuksia. - poikkeaminen ei vaikeuta luonnonsuojelun tavoitteiden saavuttamista, koska kaavoituksen yhteydessä tehdyssä luontoselvityksessä tilan alueella ei ole arvokkaita luontokohteita eikä muinaismuistoja. - poikkeaminen ei vaikeuta rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista, ei johda merkittävään rakentamiseen eikä aiheuta merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia, koska tila on entuudestaan rakennettu ja saaristoelinkeinotoimintaa harjoittava. Maisemakuva siistiytyisi, koska erilliset telttarakennelmat voitaisiin poistaa.

11 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Naapurit haluavat nähdä tarkempia tarkempia suunnitelmia. Naapureita kuullaan uudestaan rakennusluvan yhteydessä, jolloin heille esitetään pohja-, leikkaus- ja julkisivupiirustukset. Vastauksia naapuri Stenvikin huomautuksiin: - toiminnan luonteen vuoksi venehallien etäisyys rantaviivasta voidaan sallia samaksi kuin veneveistämöllä, vähintään 15 metriä - lupaehtoihin lisätään rakennusten etäisyys tien keskilinjasta, vähintään 12 metriä - osayleiskaavassa (hyv ) AM-1 alueen rakennusoikeus on 800 krs-m2 rakennuspaikkaa kohti. Kaavan selostuksesta ilmenee, että AM-1 alueelle on osoitettu kaksi maa- ja kalastajatilojen ja veneveistämöiden rakennuspaikkaa. Ohjeellinen rakennuspaikkojen raja on osoitettu maanomistusolojen mukaisesti. Lupatarkastajan lausunto on puoltava. Ympäristönsuojelusihteeri on kiinnittänyt lausunnossaan huomiota pesuvesien ja maali- ym. jätteiden käsittelyyn. Liite 55 karttaote, ote osayleikaavasta, asemapiirros, lupatarkastajan lausunto, ympäristösuojelusihteerin lausunto, naapureiden huomautukset Esittelijä: Tekninen johtaja Ulf Blomberg Tekninen lautakunta myöntää poikkeuksen rakennusoikeuden ylitykseen, 525 krs-m2, tilalla 2:150 Ruotsinpyhtään Vahterpäässä ehdoilla, että - rakennusten tulee sijoitukseltaan, muodoltaan, materiaaleiltaan ja väritykseltään sopeutua olevaan rakennettuun veneveistämön kokonaisuuteen - rakennusten etäisyys Krakalandintien keskilinjasta on vähintään 12 m - ennen rakennusluvan myöntämistä tulee pyytää kaupunginarkkitehdin lausunto hankkeesta - veneiden pesuvedet ja huollosta syntyvät jätteet tulee käsittellä Loviisan ympäristösuojelusihteerin määräämällä tavalla. Lainvoimainen päätös on voimassa kaksi vuotta, jona aikana rakennuslupa on haettava. Tiedoksi Lautakunnan päätös on esittelijän ehdotuksen mukainen. ELY-keskus Rakennusvalvonta Hakija

12 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/

13 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tekninen lautakunta Suunnittelutarveratkaisu, Ruotsinpyhtää, Petjärventie, 1:88 määräala, omakotitalo ja talousrakennus, Hopponen Kimmo ja Heikki 581/ /2012 TL 97 Valmistelija: vs. kaup.arkkitehti Anneli Naukkarinen, puh Kimmo ja Heikki Hopponen hakevat suunnittelutarveratkaisua asuinrakennuksen (250 krs-m2) ja talousrakennuksen (200 krs-m2) rakentamista varten omistamalleen määräalalle, noin 1,1 ha. Rakennuspaikka on ennestään rakentamaton. Rakennuspaikka sijaitsee taajaan rakennetulla kyläalueella, jolla ei ole asemakaavaa tai oikeusvaikutteista yleiskaavaa. Alue voidaan määrittää MRL 16.1 :n nojalla suunnittelutarvealueeksi. Rakennusluvan erityiset edellytykset suunnittelutarvealueella täyttyvät, MRL 137 : 1. Rakentaminen ei aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle, -koska rakennuspaikka sijoittuu olemassa olevaan asuinympäristöön ja on tarkoitukseen sopiva. 2. Rakentaminen ei aiheuta haitallista yhdyskuntakehitystä, - koska alueella on ympärivuotista asumista eikä sen yhteydessä synny uusia tielinjauksia. 3. Rakentaminen on sopivaa maisemalliselta kannalta eikä vaikeuta erityisten luonnon- tai kulttuuriympäristön arvojen säilymistä eikä virkistystarpeiden turvaamista. Rakentaminen ei johda vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen tai aiheuta haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia. - koska rakennnuspaikan syntyminen tiivistää olemassa olevaa haja-asutusmaista maisemakuvaa, - rakennuspaikalla ei ole erityisiä maisemallisia arvoja eikä rakentaminen vaikeuta virkistysalueiden osoittamista mahdollista kaavaa laadittaessa. Naapureilla ei ole huomautettavaa hankkeesta. Lupatarkastajan lausunto on puoltava. Liite 56 ote peruskartasta, karttaote, asemapiirros, lupatarkastajan lausunto Esittelijä: Tekninen johtaja Ulf Blomberg Tekninen lautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että se

14 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ myöntäisi suunnittelutarveratkaisun omakotirakennuksen ja talousrakennuksen rakentamiseksi määräalalle 1:88, Ruotsinpyhtään kaupunginosassa, Petjärvellä, ehdoilla, että rakennusten tulee sijoitukseltaan, muodoltaan, materiaaleiltaan ja väritykseltään sopeutua alueen rakennustapaan ja erityisesti läheisyydessä olevien vanhojen maatilakeskusten rakennuksiin. Lainvoimainen päätös on voimassa kaksi vuotta, jona aikana rakennuslupaa on haettava. Tiedoksi: Lautakunnan päätös on esittelijän ehdotuksen mukainen. Kaupunginhallituksen käsittelyn jälkeen: Uudenmaan ELY-keskus Rakennusvalvonta Hakija

15 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tekninen lautakunta Rakennuskiellon uudelleen asettaminen, Sarvisalo , Björkestam 534/ /2013 TL 98 Valmistelija: Vs.kaup.arkkitehti Anneli Naukkarinen, puh Pernajan kunnan rakennus- ja ympäristölautakunta on asettanut rakennus- ja toimenpidekiellon Pernajan rannikon ja saariston osoittamalle lomarakennuksen rakennuspaikalle kiinteistössä (nykyinen kiinteistötunnus ) yleiskaavan muuttamista varten. Kyseinen rakennuspaikka on siirretty poikkeamispäätöksellä Gölen-lahden luoteiskulmasta sen pohjoisrannalle. Osayleiskaavan muuttaminen ei ole tulossa lähiaikoina vireille, joten rakennuspaikka on syytä asettaa edelleen rakennus- ja toimenpidekieltoon. Liite 57 ote osayleiskaavasta, Pernajan rakennus- ja ympäristölautakunnan päätös , poikkeamispäätös Esittelijä: Tekninen johtaja Ulf Blomberg Tiedoksi: Tekninen lautakunta päättää asettaa edelleen rakennuskiellon (MRL 38 ) ja toimenpiderajoituksen (MRL 128 ) Pernajan rannikon ja saariston osayleiskaavan osoittamalla rakennuspaikalla (RA 1) kiinteistössä , Gölen-lahden luoteiskulmassa, yleiskaavan muuttamista varten. Rakennuskielto ja toimenpiderajoitus ovat voimassa viisi vuotta. Lautakunnan päätös on esittelijän ehdotuksen mukainen. Uudenmaan ELY-keskus Rakennusvalvonta Björkestam

16 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tekninen lautakunta Lausunto ELY-keskukselle poikkeamisesta, Tullisilta, K 75, T 397, Mia Mackay 509/ /2013 TL 99 Valmistelija: vs.kaup.arkkitehti Anneli Naukkarinen, puh Mia Mackay hakee poikkeamista rakennus- ja toimenpidekiellosta rakentaakseen tontilleen piharakennuksen. Suunnitellun rakennuksen kerrosala on 120 krs-m2 sisältäen autotallin, varaston ja vierasmajan. Uudisrakennus sijoittuu entisen talousrakennuksen (60 krs-m2) paikalle. Asemakaavan mukainen rakennuoikeus on 400 krs-m2 ja siitä on käytetty päärakennukseen 220 krs-m2. Toteutetun uuden piharakennuksen jälkeen tontille on rakennettu 340 krs-m2. Alue on rakennus- ja toimenpidekiellossa asemakaavasta tehdyn oikaisukehoituksen ja valitusten takia. Nämä eivät kohdistu kyseiseen tonttiin. Poikkeamisesta päättää MRL 171 :n mukaan alueellinen ympäristökeskus. Suunniteltu rakennushanke on voimassa olevan sekä valitusten alaisen asemakaavan mukainen. Naapureilla ei ole huomautettavaa hankkeesta. Liite 58 sijaintikartta, ote asemakaavasta, asemapiirros, havainnekuva Esittelijä: Tekninen johtaja Ulf Blomberg Käsittely: Tekninen lautakunta puoltaa poikkeamisen myöntämistä piharakennuksen rakentamiseksi tontille 397 korttelissa 75 Loviisan Alakaupungin Tullisillalla. Jäsen Jalkanen ilmoitti olevansa jäävi ja poistui kokouksesta. Lautakunnan päätös on esittelijän ehdotuksen mukainen. Jatkokäsittely: Uudenmaan ELY-keskus Tiedoksi: Hakija Rakennusvalvonta

17 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tekninen lautakunta Rinnekujan katusuunnitelmat TL 100 Valmistelija: Yhdyskuntatekniikan päällikkö Markus Lindroos, puh Tekninen keskus on laatinut katusuunnitelmat Rinnekujalle. Kyseessä on asemakaava-alue Pernajan Isnäsissä. Suunnitelmaluonnokset olivat nähtävillä Nähtävilläoloaikana ei tullut mielipiteitä suunnitelmista. Varsinaisten suunnitelmaehdotusten valmistuttua ne asetetaan julkisesti nähtäville mahdollisten muistutusten tekemistä varten. Katusuunnitelmaehdotukset olivat nähtävillä Nähtävilläoloaikana ei esitetty mielipiteitä tai muistutuksia suunnitelmista. Esittelijä: Tekninen johtaja Ulf Blomberg Käsittely: Tekninen lautakunta päättää vahvistaa liitteen mukaiset Rinnekujan katusuunnitelmat. Jäsen Jalkanen palasi kokoukseen asian käsittelyn alkaessa. Lautakunta päätti yksimielisesti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi.

18 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tekninen lautakunta Israelinmetsän kunnallistekniikan urakoitsijan valinta 512/ /2013 TL 101 Valmistelija: Yhdyskuntatekniikan päällikkö Markus Lindroos, puh Vuoden 2013 talousarvion investointiosassa on varattu euron määräraha muiden asuinalueiden kehittämiseen. Tekninen lautakunta päätti kokouksessaan , että määräraha kohdistetaan Israelinmetsän asuntoalueelle. Tekninen keskus on kilpailuttanut Israelinmetsän kahden kadun rakentamisen. Urakka käsittää seuraavat työt: - Israelintie plv ; katu. - Oliivinkuja plv. 0-50; katu. - Vesihuollon rakentaminen em. urakka-alueilla sisältäen suunnitelman mukaiset tonttiliittymät. - Katuvalojen suojaputki ja katuvalaisimien perustuksien asennus. Kaapelikaivantoon laitetaan myös sähkö ja puhelinyhtiöiden suojaputket. Urakkaan ei sisälly asfaltointia Tekninen keskus on kilpailuttanut urakan suorittamisen seuraavasti: - hankintailmoitus julkaistu Hilmassa kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta - avoin hankintamenettely - kokonaishintaurakka - sopimus YSE 1998 mukaan - urakoitsijan valintaperusteena on halvin hinta. Tarjousten palautuspäivä oli Töiden toteutusaika on syyskuu - joulukuu Hyväksyttyjä tarjouksia on saapunut palautuspäivämäärään mennessä 3 kpl. Liite 59 Tämä pykälä on julkinen, kun päätös on tehty ja pöytäkirja tarkastettu. Esittelijä: Tekninen johtaja Ulf Blomberg

19 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tiedoksi: Lautakunta päättää valita Israelinmetsän alueen urakoitsijaksi Maaurakointi R.Broman Oy:n edullisimman tarjouksen antaneena urakoitsijana. Lautakunnan päätös on esittelijän ehdotuksen mukainen. Tarjouksen antaneet

20 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tekninen lautakunta Talvikunnossapidon alueurakoitsijoiden valinta 504/ /2013 TL 102 Valmistelija: Yhdyskuntatekniikan päällikkö Markus Lindroos, puh Tekninen keskus on pyytänyt tarjouksia katujen ja kiinteistöjen talvikunnossapidosta alueurakkamallilla talvikaudeksi 2013/2014 teknisen lautakunnan päätöksen 70, mukaisesti. Ensimmäinen sopimuskausi päättyy , ja sopimuksiin sisältyvien optioiden mukaan osapuolet voivat yhdessä sopia sopimusten jatkamisesta saakka vuosi kerrallaan. Määräaikaan mennessä 3 urakoitsijaa antoi tarjouksensa, joista kaksi on tarjouspyynnön mukaisia. Maksuperusteena on alueellinen urakkahinta, ja valintaperusteena halvin hinta. Liite 60 Tämä pykälä on julkinen, kun päätös on tehty ja pöytäkirja tarkastettu. Esittelijä: Tekninen johtaja Ulf Blomberg Lautakunta päättää valita seuraavat alueurakoitsijat talvikaudeksi 2013/2014. Pernajan kirkonkylä - Bo-Erik Grönqvist Liljendalin - Nordic Agri Oy kokonaistaloudellisesti edullisimmat tarjouksen antaneina urakoitsijoina. F:ma Jonas Törnroosin tarjous hylätään tarjouspyynnön vastaisena. Isnäsin ja Koskenkylän alueiden osalta käynnistetään tuntihintaan perustuva tarjouskilpailu. Tiedoksi: Lautakunnan päätös on esittelijän ehdotuksen mukainen. Tarjouksen antaneet

21 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Ostopalvelun kokeilu kiinteistönhoidossa 131/ /2013 TL 25 Valmistelija: Tilapäällikkö Antti Kinnunen, puh Kiinteistönhoitajien määrä on vähentynyt kuluvan talven aikana yhteensä 3,5 henkilötyövuotta pääasiassa eläkkeelle siirtymisten myötä. Hyväksytyssä henkilöstösuunnitelmassa kiinteistönhoitajien määrä on 10,0. Ostopalvelun käyttö on tällä hetkellä vähäinen. Tilapuolella on ollut vaikeuksia pysyä sille osoitetussa määräraharaamissa. Tehostamistoimenpiteenä kiinteistönhoitoa kannattaisi kokeilla ostopalveluna. Työnjohdon kanssa on punnittu vaihtoehtoja ostopalvelusta ja päädytty ratkaisuun, missä ostopalvelualueen koko olisi noin 2,5 henkilötyövuotta. Tämän lisäksi tarvitaan lisää yksi kiinteistönhoitaja, joka mahdollistaa henkilöstön lomatuuraukset ja tiettyjen ryhmätehtävien järjestelyt. Ostopalvelun kokeilukausi olisi ja sopimukseen kannattaisi kirjata seuraavat optioajat: Ostopalvelun kokeilualueet: - Pernajan kaupunginosa (poislukien Haddomin ja Kuggomin alue) - Valkon alue. Olemassa olevaan henkilöstösuunnitelmaan henkilöstövähennystä ei tehtäisi kokeiluaikana. Tällöin pysyvä ratkaisu ostopalvelun tai oman henkilöstön välillä voitaisiin tehdä sopimuskauden umpeuduttua ja kun asiasta on riittävästi kokemusta. Esittelijä: Teknisen keskuksen johtaja Ulf Blomberg Tekninen lautakunta päättää tehostamistoimenpiteenä kiinteistönhoitotehtävien ostopalvelun kokeilusta 2 vuoden ajalle alueelle, joka olisi kooltaan noin 2,5 henkilötyövuotta.

22 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Teknisen lautakunnan päätös on esittelijän ehdotuksen mukainen TL 103 Valmistelija: Tilapäällikkö Antti Kinnunen, puh Ostopalvelu-urakka on kilpailutettu ja kolmelta ehdokkaalta saatiin tarjoukset. Urakkaneuvottelu pidetään Tämä pykälä on julkinen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Liite jaetaan kokouksessa. Liite 61 Esittelijä: Teknisen keskuksen johtaja Ulf Blomberg Käsittely: Tiedoksi: Tekninen lautakunta valitsee kiinteistöhoitotyöurakan suorittajaksi Markus Karlsson Oy Ab:n, joka on antanut edullisimman tarjouksen. Sopimushinta on 4.640,00 /kk. Sopimusaika on Lisäksi sopimukseen sisältyy kahden (2) vuoden optio. Keskustelun kuluessa jäsen Hämäläinen ehdotti asian palauttamista uudelleen valmisteltavaksi. Jäsen Antas kannatti. Suoritetussa äänestyksessä esittelijän ehdotus JAA, sai yhdeksän (9) ääntä (Hansson, Ekebom-Jönsas, Jalkanen, Lindlöf, Wikström, Laitinen, Tähtinen, Eloranta ja Kopiloff) ja jäsen Hämäläisen ehdotus EI, sai kaksi (2) ääntä (Antas ja Hämäläinen). Lautakunnan päätös on esittelijän ehdotus äänin 9-2. Lautakunnan päätös on esittelijän ehdotuksen mukainen. Tarjoajat

23 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tekninen lautakunta Talouskatsaus TL 104 Valmistelija: Taloussuunnittelija Eija Henriksson, puh Teknisen keskuksen talousarvion seurantaraportti ajalta Liite 62 Esittelijä: Tekninen johtaja Ulf Blomberg Tekninen lautakunta merkitsee seurantaraportin tiedoksi. Lautakunta merkitsi seurantaraportin tiedoksi.

24 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tekninen lautakunta Viranhaltijapäätökset TL 105 Valmistelijat: Tekninen johtaja Ulf Blomberg, puh , yhdyskuntatekniikan päällikkö Markus Lindroos, puh ja kaupungingeodeetti Mia Kajan, puh Teknisen johtajan päätös: - 12; Sähkönhankintapalvelun tilaaminen. Tilataan Energiakolmio Oy:ltä. Dnro 496/ /2013. Yhdyskuntatekniikan päällikön päätökset: - 12; Loviisan purjehdusfestivaalit, Small Ships Race Oy C&D Fastfood ja Ab Saltbodan Oy. Dnro 497/ / ; Sarvilahden kentän kunnossapidon lopettaminen. Dnro 502/ / ; Sivutoimilupa hakemus, Kinnunen Antti. Dnro 503/ / ; Riippumaton laadunvalvonta - Lurensin kaatopaikka. Valittu Tapio Strandberg Oy. Dnro 335/ / ; Loviisan Wanhat Talot 2013-tapahtuma Dnro 530/ / ; Loviisan Wanhat Talot tapahtuman tuottajatori Itä-Uudenmaan Kylät ry. Dnro 531/ /2013. Kaupungingeodeetin päätökset: - 34; Asuntotontin vuokraaminen (Harmaakallio). Dnro 505/ / ; Asuntotontin myyminen (Israelinmetsä). Dnro 506/ / ; Vainajan tuhkan sirottelu merialueelle. Dnro 507/10.00/ ; Lupa pyydysten sijoittamiseen kaupungin vesialueelle vieraslajitutkimusta varten. Kala- ja vesitutkimus Oy. Dnro 510/ ; Asuntotontin myyminen (Israelinmetsä). Dnro 534/ /2013.

25 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ ; Loma-asuntotontin nro 156 vuokraoikeuden siirto, Lappom RN:o 1:61. Dnro 546/ /2013. Esittelijä: Tekninen johtaja Ulf Blomberg Käsittely: Tekninen lautakunta merkitsee viranhaltijapäätökset tiedoksi ja ilmoittaa ettei se kuntalain 51 :n nojalla käytä otto-oikeuttaan. Keskustelun kuluessa puheenjohtaja Kopiloff ehdotti, että yhdyskuntatekniikan päällikön päätöksen 14 kohdalla käytetään otto-oikeutta. Jäsen Antas kannatti. Suoritetussa äänestyksessä esittelijän ehdotus JAA, sai viisi (5) ääntä (Hansson, Ekebom-Jönsas, Jalkanen, Wikström ja Laitinen), puheenjohtaja Kopiloffin ehdotus EI, sai viisi (5) ääntä (Lindlöf, Tähtinen, Eloranta, Antas ja Kopiloff) ja yksi (1) tyhjä (Hämäläinen). Puheenjohtajan äänen ratkaistessa lautakunta käyttää em. asian kohdalla otto-oikeuttaan. Lautakunta merkitsi viranhaltijapäätökset tiedoksi ja ilmoitti ettei se kuntalain 51 :n nojalla käytä otto-oikeuttaan, lukuun ottamatta yhdyskuntatekniikan päällikön päätöstä 14, josta lautakunta haluaa seuraavassa kokouksessa lisätietoa yhdyskuntatekniikan päällikkö Markus Lindroosilta ja tilapäällikkö Antti Kinnuselta.

26 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tekninen lautakunta Muut esille tulevat asiat TL 106 Tekninen lautakunta merkitsee tiedoksi. Muita asioita ei ollut.

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs., Mannerheiminkatu 4. MUUT Lindroos Markus yhd.kuntatekn.pääll.

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs., Mannerheiminkatu 4. MUUT Lindroos Markus yhd.kuntatekn.pääll. LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 209 Tekninen lautakunta AIKA 10.11.2016 klo 17:30-19:25 PAIKKA Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs., Mannerheiminkatu 4 LÄSNÄ Kopiloff Pauli puheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2013 245. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2013 245. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2013 245 Tekninen lautakunta AIKA 26.11.2013 klo 17:30-19:50 PAIKKA Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4 LÄSNÄ Kopiloff Pauli puheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2012 245. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4. MUUT Isotalo Arja kh:n puheenjohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2012 245. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4. MUUT Isotalo Arja kh:n puheenjohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2012 245 Tekninen lautakunta AIKA 27.11.2012 klo 17:30-18:40 PAIKKA Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4 LÄSNÄ Kokko Ismo puheenjohtaja Skogster

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 )

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) Kunnanhallitus 301 03.11.2014 Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) 3564/11.111/2014 KHALL 301 Hakija Nimi Moilanen Jorma Osoite Palokankaantie 45, 92400 Ruukki

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle Kaupunkikehityslautakunta 24 28.06.2017 Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle 456/10.03.00.02/2017 KAKEL 24 Esittelijä: Toimialajohtaja Pasi Leimi,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Poikkeaminen (LTK) / Ryönä, 451-2-26 (Kaarinniementie 150) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B.

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 40 Loviisan Vesiliikelaitos AIKA 16.06.2015 klo 17:00-19:32 PAIKKA Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LÄSNÄ Vainio Nils puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala 31, YMP 10.5.2012 17:30 Suunnittelutarvepäätös kiinteistölle 535-404-8-124 Asia Hakija Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Nietula Matti ja Anita Poutakuja 3 B 2 37470 Vesilahti Rakennuspaikka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 220 Asianro 5398/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-510-10-33 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7033/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7033/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) 34 Asianro 7033/10.03.00.01/2014 Vastine oikaisuvaatimukseen koskien poikkeamista ja suunnittelutarveratkaisua tilalla 410-7-95 Kotikumpare, Haminanlahti Yleiskaavajohtaja

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 3/2016 39 Kaavoitustoimikunta 14.03.2016 Aika 14.03.2016 klo 18:00-18:24 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 19.9.2012

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 19.9.2012 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 19.9.2012 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.9.2012 klo 16.30 17.45 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Jussi Vierikko Silvennoinen

Lisätiedot

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 135 21.10.2014 158 09.12.2014 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

143 25.08.2015. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212

143 25.08.2015. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212 Rakennus- ja ympäristölautakunta 143 25.08.2015 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212 Rakennus- ja ympäristölautakunta 143 Asia Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2015 203. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs., Mannerheiminkatu 4

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2015 203. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs., Mannerheiminkatu 4 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2015 203 Tekninen lautakunta AIKA 17.11.2015 klo 17:30-19:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs., Mannerheiminkatu 4 LÄSNÄ Kopiloff Pauli puheenjohtaja

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 15. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 15. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 15 Tekninen lautakunta AIKA 24.02.2015 klo 17:30-19:30 PAIKKA Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4 LÄSNÄ Kopiloff Pauli puheenjohtaja Hansson

Lisätiedot

Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO

Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO 249/60.605/2011 KHALL 228 Sisko ja Pentti Lunki ovat jättäneet suunnittelutarveratkaisuhakemuksen omakotitalon ja talousrakennuksen

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo)

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) Rakennus- ja ympäristölautakunta 202 04.11.2015 Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) 674/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 04.11.2015 202 Valmistelija:

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2014 225. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2014 225. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2014 225 Tekninen lautakunta AIKA 23.09.2014 klo 17:30-21:45 PAIKKA Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4 LÄSNÄ Kopiloff Pauli puheenjohtaja

Lisätiedot

Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos. TL 137/26.11.2008 Valmistelija: Kaupunginarkkitehti Maaria Mäntysaari

Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos. TL 137/26.11.2008 Valmistelija: Kaupunginarkkitehti Maaria Mäntysaari Tekninen lautakunta 77 19.04.2011 Tekninen lautakunta 141 25.10.2011 Kaupunginhallitus 284 14.11.2011 Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos 341/10.02.03/2011 TL 137/26.11.2008

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ PAIKKA Tekninen keskus, 3.kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B.

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ PAIKKA Tekninen keskus, 3.kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 57 Loviisan Vesiliikelaitos AIKA 19.12.2013 klo 17:00-20:03 PAIKKA Tekninen keskus, 3.kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LÄSNÄ Vainio Nils puheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Tekninen lautakunta AIKA 28.01.2014 klo 17:30-22:05 PAIKKA Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4 LÄSNÄ Kopiloff Pauli puheenjohtaja Antas

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/reijo Ukura (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/reijo Ukura (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 78 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/reijo Ukura (MRL 137 ja 171-173 ) 3389/11.111/2014 KHALL 78 Hakija Nimi Reijo Ukura Osoite Martikkalantie 42, 92320

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (1) 147 Asianro 3125/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-416-8-49 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 158 Asianro 3588/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-26-107 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 126. Korkein hallinto-oikeus , taltio 1170, Dnro 2173/1/14

Rakennus- ja ympäristölautakunta 126. Korkein hallinto-oikeus , taltio 1170, Dnro 2173/1/14 Rakennus- ja ympäristölautakunta 126 25.08.2015 Rakennusvalvonnan ilmoitusasioita Rakennus- ja ympäristölautakunta 126 Rakennus- ja ympäristölautakunnalle tiedoksi saatetaan seuraavat päätökset ja asiat:

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 28.06.2017 klo 17:35-18:36 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Poikkeamislupa loma-asunnon rakentamiseen loma- ja matkailualueelle / Jouko Viitanen (MRL 171-173 )

Poikkeamislupa loma-asunnon rakentamiseen loma- ja matkailualueelle / Jouko Viitanen (MRL 171-173 ) Kunnanhallitus 216 03.06.2013 Poikkeamislupa loma-asunnon rakentamiseen loma- ja matkailualueelle / Jouko Viitanen (MRL 171-173 ) 3182/11/111/2013 KHALL 216 Hakija Nimi Jouko Viitanen Osoite Kuusikarinkatu

Lisätiedot

Toimenpide eriteltynä rakennuksittain:

Toimenpide eriteltynä rakennuksittain: Hakemusnumero 2011-0002 Päätöspäivä 02.03.2011 20 Iin seurakunta Puistotie 3 91100 II RN:o 130:1 Pahkaniemi Rakennuspaikan osoite Suittisuontie 630 Kierikin osayleiskaava Pinta-ala 3700,00 m² Rakennustoimenpide

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Tekninen keskus. 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. MUUT Karlsson Mikael hallituksen edustaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Tekninen keskus. 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. MUUT Karlsson Mikael hallituksen edustaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Loviisan Vesiliikelaitos AIKA 31.01.2017 klo 17:00-18:40 PAIKKA Tekninen keskus. 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LÄSNÄ Vainio Nils puheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 1

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 Maaseutulautakunta AIKA 26.02.2014 klo 18:30-20:30 PAIKKA Maaseutuyksikkö, Bäckasinkuja 1A, Liljendal LÄSNÄ Björklöf Johan puheenjohtaja Björkman-Nystén Nina Lindell

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2014 145 Tekninen lautakunta AIKA 27.05.2014 klo 17:30-20:42 PAIKKA Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4 LÄSNÄ Kopiloff Pauli puheenjohtaja Hansson

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/2016 1 (1) 357 Asianro 7174/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-5-9 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (1) 186 Asianro 4087/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-471-1-45 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/2012 1 (7) 354 Poikkeamishakemus (Haaga, Puutarhurinkuja 2) (b-asia) HEL 2012-011277 T 10 04 01 Rakvv 29-2575-12-12-S 14.8.2012 Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset,

Lisätiedot

Valmistelija: tekninen johtaja Ulf Blomberg ja tilapäällikkö Antti Kinnunen

Valmistelija: tekninen johtaja Ulf Blomberg ja tilapäällikkö Antti Kinnunen Kaupunginhallitus 95 30.03.2015 Kaupunginvaltuusto 52 15.04.2015 Kaupunginhallitus 151 01.06.2015 Kaupunginhallitus 163 15.06.2015 Talokiinteistöjen ja huoneistojen myyminen 188/02.07/2015 KH 95 Valmistelija:

Lisätiedot

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Suunnittelutarveratkaisu / Koskimäki / Ohkolan kylä, Eerola-Kortistotie / 505-410-57-5 / Omakotitalon rakentaminen määräalalle 2 /

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (1) 138 Asianro 2539/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 411-5-192 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2013 210. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2013 210. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2013 210 Tekninen lautakunta AIKA 29.10.2013 klo 17:30-21:33 PAIKKA Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4 LÄSNÄ Kopiloff Pauli puheenjohtaja

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84. Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55 Isonkyrön virastotalo, kokoushuone 2

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84. Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55 Isonkyrön virastotalo, kokoushuone 2 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91 Kokousaika 28.9.2011 klo 15.15-16.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari Viuhkola

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 Tekninen lautakunta Nro 3/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 28.5.2015 klo 17-18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 218 Asianro 4355/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-409-4-30 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Tekninen lautakunta 15.12.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Tekninen lautakunta 15.12.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 Tekninen lautakunta 15.12.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 15.12.2010 klo 16.30 17.15 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Lehtinen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 Tekninen lautakunta 13.11.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 13.11.2014 klo 16.30 17.50 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ sallitaan myös muu toimistokäyttö.

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ sallitaan myös muu toimistokäyttö. Helsingin kaupunki Esityslista 24/2016 1 (5) 4 Poikkeamishakemus (Kuntatalo Oy, Kallion tontti 11303/3, Toinen Linja 14) HEL 2014-015224 T 10 04 01 Rakvv 11-3839-14-S Päätösehdotus Hakija Rakennuspaikka

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 18.8.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.8.2010 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 7/2014 103 Kaavoitustoimikunta 08.12.2014 Aika 08.12.2014 klo 18:00-18.50 Paikka Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen Juha Kare Terhi

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B.

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 22 Loviisan Vesiliikelaitos AIKA 20.04.2017 klo 17:00-19:14 PAIKKA Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LÄSNÄ Vainio Nils puheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 30. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 30. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 30 Tekninen lautakunta AIKA 25.02.2014 klo 17:30-21:52 PAIKKA Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4 LÄSNÄ Kopiloff Pauli puheenjohtaja Hansson

Lisätiedot

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi Valtuusto 9 07.04.2014 9 S 23 Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus 324/10.02.03/2013 KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16 Kokousaika 23.02.2011 klo 15.15-16.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

Lisätiedot

Överby Asuinrakennuksen (rak. v. 1910) purkaminen. Rakennuspaikka: Haapajärvi , Majtorp

Överby Asuinrakennuksen (rak. v. 1910) purkaminen. Rakennuspaikka: Haapajärvi , Majtorp Rakennus- ja ympäristölautakunta 4 26.01.2016 Rakennusvalvonnan ilmoitusasioita Rakennus- ja ympäristölautakunta 26.01.2016 4 Rakennus- ja ympäristölautakunnalle tiedoksi saatetaan seuraavat päätökset:

Lisätiedot

RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 62 Annettu julkipanon jälkeen 16.09.2015 ASIA Rakentamisen poikkeamislupa

RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 62 Annettu julkipanon jälkeen 16.09.2015 ASIA Rakentamisen poikkeamislupa RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 62 Annettu julkipanon jälkeen 16.09.2015 ASIA Rakentamisen poikkeamislupa HAKIJA Jarmo ja Anne-Marie Lilius Vehnätie 3 33480 Ylöjärvi HAKEMUS Rakennuspaikan

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 27 05.02.2014. 27 Asianro 8963/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 27 05.02.2014. 27 Asianro 8963/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) 27 Asianro 8963/10.03.00/2013 Poikkeaminen (LTK) / Stockpos Oy / Väinölänniemi 1-17-1 (Vuorikatu 11) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Liite /ympltk

Liite /ympltk RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 27 Annettu julkipanon jälkeen 3.4.2018 ASIA HAKIJA Kaavasta poikkeaminen, käyttötarkoituksen muutos Jani ja Sari Aalto Petäjäkuja 3 O 34600 Ruovesi Rakennuspaikan

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus 15-7-OIK viranhaltijapäätöksestä / Suunnittelutarveratkaisu POI / Haapajärvi

Oikaisuvaatimus 15-7-OIK viranhaltijapäätöksestä / Suunnittelutarveratkaisu POI / Haapajärvi Rakennus- ja ympäristölautakunta 75 14.04.2015 Oikaisuvaatimus 15-7-OIK viranhaltijapäätöksestä 9.3.2015 85 / Suunnittelutarveratkaisu 15-15-POI / Haapajärvi 425-5-83 Rakennus- ja ympäristölautakunta 75

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 172. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheimintie 4

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 172. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheimintie 4 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2014 172 Tekninen lautakunta AIKA 17.06.2014 klo 17:30-21:10 PAIKKA Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheimintie 4 LÄSNÄ Kopiloff Pauli puheenjohtaja Hansson

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs., Mannerheiminkatu 4

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs., Mannerheiminkatu 4 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 43 Tekninen lautakunta AIKA 24.03.2015 klo 17:30-19:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs., Mannerheiminkatu 4 LÄSNÄ Kopiloff Pauli puheenjohtaja Hansson

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu POI, Gesterby / Oikaisuvaatimus 16-1-OIK

Suunnittelutarveratkaisu POI, Gesterby / Oikaisuvaatimus 16-1-OIK Rakennus- ja ympäristölautakunta 26 26.01.2016 Suunnittelutarveratkaisu 14-54-POI, Gesterby 418-2-95 / Oikaisuvaatimus 16-1-OIK 1023/10.03.00.01/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 26.01.2016 26 Asia

Lisätiedot

Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 57 tontille 3, Kirsi- Kiinteistöt Oy

Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 57 tontille 3, Kirsi- Kiinteistöt Oy Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 57 tontille 3, Kirsi- Kiinteistöt Oy Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1848/10.03.00.02/2018 Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja

Lisätiedot

Naapureiden kuuleminen: Hakija on toimittanut naapurikiinteistöjen omistajien suostumukset poikkeamiseen (MRL 173 ).

Naapureiden kuuleminen: Hakija on toimittanut naapurikiinteistöjen omistajien suostumukset poikkeamiseen (MRL 173 ). ALUEARKKITEHDIN LAUSUNTO Poikkeamishakemus Diaarinumero: 237/605/2014 Hakija: Jaakko Heiskari, Tiina Väisänen Tila: Ryhtyli Kiinteistötunnus: 859-401-153-0 Kylä: Tyrnävä Haettava poikkeaminen: Haetaan

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2014 287. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2014 287. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2014 287 Tekninen lautakunta AIKA 16.12.2014 klo 17:30-21:10 PAIKKA Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4 LÄSNÄ Kopiloff Pauli puheenjohtaja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- KOKOUSAIKA Torstai 6.7.2017 klo.16.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

HAKEMUS Suunnittelutarveratkaisu MRL 137. Poikkeaminen MRL 171 174. Viranomaisen merkintöjä Saapumispvm. Viranomainen (hakemuksen vastaanottaja)

HAKEMUS Suunnittelutarveratkaisu MRL 137. Poikkeaminen MRL 171 174. Viranomaisen merkintöjä Saapumispvm. Viranomainen (hakemuksen vastaanottaja) HAKEMUS Suunnittelutarveratkaisu MRL 137 Poikkeaminen MRL 171 174 Viranomainen (hakemuksen vastaanottaja) Viranomaisen merkintöjä Saapumispvm Kiinteistötunnus Lupanumero/ilmoitusnumero 1 Hakija (rakennuspaikan

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 102

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 102 TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 102 AIKA 20.08.2015 klo 17:00-18:05 PAIKKA Messi KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 51 Kokouksen lainmukaisuus ja päätösvaltaisuus 104 52 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

Lupatunnus POI Sivu 1. Poikkeamispäätös MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus)

Lupatunnus POI Sivu 1. Poikkeamispäätös MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus) Lupatunnus 17-0066-POI 12.12.2017 Sivu 1 Asia Poikkeamispäätös MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus) Hakemus on saapunut 3.11.2017 ja sitä on täydennetty 1.12.2017. Rakennuspaikka EDIS, 257-411-0001-0296

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

KARHUOJAN ALUEELLINEN SUUNNITTELUTARVE- RATKAISU

KARHUOJAN ALUEELLINEN SUUNNITTELUTARVE- RATKAISU KARHUOJAN ALUEELLINEN SUUNNITTELUTARVE- RATKAISU Päätös, raportti 12.3.2018 Nähtävillä 20.3.-18.4.2018 Hyväksytty 8.5.2018 Oulun kaupunki Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelu Kaavoitus 1. Johdanto Karhuojan

Lisätiedot

LOVIISA, ONNENLAHTI RANTA-ASEMAKAAVA

LOVIISA, ONNENLAHTI RANTA-ASEMAKAAVA MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 8.2.2012 LOVIISA, ONNENLAHTI RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja kaavoitustilanne

Lisätiedot

Valmistelija / lisätietojen antaja: kaavoituspäällikkö Pertti Kyyhkynen, puh. (09) tai sähköposti

Valmistelija / lisätietojen antaja: kaavoituspäällikkö Pertti Kyyhkynen, puh. (09) tai sähköposti Ympäristölautakunta 105 16.11.2011 Ympäristölautakunta 6 09.02.2012 Kaupunginhallitus 45 27.02.2012 Ympäristölautakunta 22 07.03.2012 Kaupunginhallitus 58 12.03.2012 Ympäristölautakunta 54 07.06.2012 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

1 RAKENNUS- Kunnan tai kaupungin osa / kylä Kortteli ja tontti / rakennuspaikka Rek. n:o Koko tila PAIKKA Määräala

1 RAKENNUS- Kunnan tai kaupungin osa / kylä Kortteli ja tontti / rakennuspaikka Rek. n:o Koko tila PAIKKA Määräala Suunnittelutarveratkaisu- OULUN SEUDUN RAKENNUSVALVONNAT hakemus Hailuoto Haukipudas Kempele Kiimiki Liminka (MRL 137 ) Lumijoki Muhos Oulu Oulunsalo Tyrnävä Suunniteltu rakennuspaikka sijaitsee MRL 16

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2013 1 (8) 277 Poikkeamishakemus (Länsisatama, Saukonpaadenranta 22/20) HEL 2013-006478 T 10 04 01 Rakvv 20-984-13-S 7.5.2013 Päätös päätti hyväksyä Lemminkäinen Talo Oy:n

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 94. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 94. Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 94 Tekninen lautakunta AIKA 29.04.2014 klo 17:30-20:50 PAIKKA Kaupunginhallituksen huone, Raatihuone II krs. Mannerheiminkatu 4 LÄSNÄ Kopiloff Pauli puheenjohtaja Hansson

Lisätiedot

Kaavoitustoimikunta Kaavoitustoimikunta Hakija: Iitin seurakunta

Kaavoitustoimikunta Kaavoitustoimikunta Hakija: Iitin seurakunta Kaavoitustoimikunta 61 09.11.2015 Kunnanhallitus 263 16.11.2015 Suunnittelutarveratkaisu, Iitin seurakunta 642/10.03.00.01/2015 Hakija: Iitin seurakunta Rakennuspaikka: Kirkonkylässä sijaitseva Kirkonmaa-niminen

Lisätiedot

RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(3)

RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(3) RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(3) Ympäristölautakunta Annettu julkipanon jälkeen 25.2.2015 ASIA Rakentamisen poikkeamislupa HAKIJA Ilpo ja Virpi Raiskila Rinnekatu 26, 33250 Tampere HAKEMUS Rakennuspaikan osoite:

Lisätiedot

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Irja Keskinen Jussi

Lisätiedot

Poikkeamislupahakemus Juosila Arttu, Virolahti

Poikkeamislupahakemus Juosila Arttu, Virolahti Rakennuslautakunta 25 17.03.2015 Poikkeamislupahakemus Juosila Arttu, Virolahti 162/11.116/2014 Rakla 25 Arttu Juosila hakee poikkeamislupaa (162/11.116/2014) uuden loma-asunnon rakentamiseen tulipalossa

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 22/2015 642. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Ekström Veikko jäsen 307-313 Malmivaara Jouni

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 22/2015 642. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Ekström Veikko jäsen 307-313 Malmivaara Jouni LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 22/2015 642 Kaupunginhallitus AIKA 14.12.2015 klo 17:30-19:00 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Heikkilä Pekka I

Lisätiedot

Valmistelija: Kaavasuunnittelija Sisko Jokinen. Kaavaluonnosten nähtäville asettaminen.

Valmistelija: Kaavasuunnittelija Sisko Jokinen. Kaavaluonnosten nähtäville asettaminen. Tekninen lautakunta 129 28.09.2010 Tekninen lautakunta 150 26.10.2010 Tekninen lautakunta 90 24.05.2011 Tekninen lautakunta 120 30.08.2011 Tekninen lautakunta 67 24.04.2012 Kaupunginhallitus 136 28.05.2012

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu; Kiinteistö / Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle valituksen johdosta. Hakemus on jätetty

Suunnittelutarveratkaisu; Kiinteistö / Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle valituksen johdosta. Hakemus on jätetty Ympäristölautakunta 145 12.10.2016 Ympäristölautakunta 169 14.12.2016 Ympäristölautakunta 31 08.03.2017 Suunnittelutarveratkaisu; Kiinteistö 78-401-9-85 / Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle valituksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) Kaupunginhallitus 195 26.05.2014. 195 Asianro 1389/10.03.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) Kaupunginhallitus 195 26.05.2014. 195 Asianro 1389/10.03.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) 195 Asianro 1389/10.03.00/2014 Vastine oikaisuvaatimukseen koskien suunnittelutarveratkaisua Haminanlahti, Vuorenlehto 410-5-110 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen

Lisätiedot

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika Tiistai 13.2.2018 kello 18.00 Kokouspaikka Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna Läsnä Antti Hieta puheenjohtaja Käsitellyt asiat 1

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 18.5.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.5.2011 klo 16.30 17.30 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 21/2013 1 (1) Kaupunginhallitus 256 15.7.2013. 256 Asianro 5027/10.02.05/2013. Kaupunkirakennelautakunta 26.6.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 21/2013 1 (1) Kaupunginhallitus 256 15.7.2013. 256 Asianro 5027/10.02.05/2013. Kaupunkirakennelautakunta 26.6. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 21/2013 1 (1) 256 Asianro 5027/10.02.05/2013 Rakennuskiellon määrääminen Vehmersalmi Ritoniemi Kaupunkirakennelautakunta 26.6.2013 115 Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 Tekninen lautakunta Nro 6/2012 KOKOUSAIKA Torstai 2.8.2012 klo 18.00 18.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

Hakemus on jätetty

Hakemus on jätetty Ympäristölautakunta 114 24.08.2016 Ympäristölautakunta 15 25.01.2017 Ympäristölautakunta 180 26.09.2017 Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle koskien tilalle 78-402-1-42, Arvola myönnettyä poikkeuslupaa

Lisätiedot

Ympäristö- ja tekninen lautakunta Poikkeamislupapäätös 351/ /2019 YMPTEKLT 124. Kiinteistö Raito

Ympäristö- ja tekninen lautakunta Poikkeamislupapäätös 351/ /2019 YMPTEKLT 124. Kiinteistö Raito Ympäristö- ja tekninen lautakunta 124 23.10.2019 Poikkeamislupapäätös 351/10.03.00/2019 YMPTEKLT 124 Kaavoittaja Rakennuspaikka Kunta Sotkamo Kiinteistö Raito 765-401-6-255 Pinta-ala 0,2167 ha Rakennuspaikan

Lisätiedot