Unifaun ERPConnect. Unifaun OnlineConnect. Asennus ja käyttö

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Unifaun ERPConnect. Unifaun OnlineConnect. Asennus ja käyttö 2013-02-04"

Transkriptio

1 Unifaun ERPConnect Unifaun OnlineConnect Asennus ja käyttö

2 2 Sisältö 1 Yleiskatsaus Tilaustiedosto Järjestelmävaatimukset Toiminta Asennus Windows-pohjaisessa järjestelmässä Konfigurointi Windows-pohjaisessa järjestelmässä Sovellus Palvelu Windows-järjestelmässä Unifaun OnlineConnect -ohjelman hallinta Tieto Yhteydet Asetukset Status Tapahtumat Loki Tuki Tuo... 20

3 3 1 Yleiskatsaus Unifaun OnlineConnect -ohjelmaa käytetään tuomaan ja viemään tilaustiedostoja Unifaun Online- tai Pacsoft Online -järjestelmiin sekä jälkiraportoimaan luodut lähetys- ja kollinumerot erillisessä jälkiraportointitiedostossa. 1.1 Tilaustiedosto Tilaustiedostot voivat sisältää täydelliset lähetystiedot kuljetusasiakirjan suoratulostukseen tai tallennukseen myöhempää tulostusta varten. Keskeneräiset tilaukset tallennetaan ja täydennetään myöhemmin online-järjestelmän käyttöliittymässä. Online-järjestelmällä tarkoitetaan tässä asiakirjassa Unifaun Online- tai Pacsoft Online -ohjelmaa. Milloin tilaustiedosto luodaan? Tilaustiedot sisältävä tiedosto voidaan luoda silloin, kun se sopii yrityksesi työtapoihin tai kun liiketoimintajärjestelmän kannalta on järkevää tuottaa tietoa. Tämä tapahtuu usein esimerkiksi keräily- tai lähetyslistan tulostamisen yhteydessä, keräilyraportoinnin yhteydessä tai pyydettäessä rahdinkäsittelytulosteita. Tietyt liiketoimintajärjestelmät voivat vakiokokoonpanossaan luoda online-järjestelmän vaatiman tiedoston. Joissakin järjestelmissä on valmiita toimintoja tämän luomiseksi ja toisissa taas liiketoimintajärjestelmäkonsultit ovat tehneet jo aiemmin asiakaskohtaisia muokkauksia, joita voivaan mahdollisesti käyttää. Useimmissa tapauksissa vaaditaan kuitenkin sitä, että konsultti luo tässä tilanteessa yrityksen työtapoihin sopivan tiedoston. Miltä tilaustiedosto näyttää? Tilaustiedostossa suositaan XML-formaattia muiden formaattien sijaan, koska se tukee kaikkia tilausvälityksen toimintoja. Katso tiedoston tekniset tiedot online-järjestelmän kotisivulta kohdasta Rajapintakuvaus sekä esimerkkitiedostoja. XML-formaatin lisäksi voidaan tukea joitakin vanhempia formaatteja. Kysy lisätietoja Unifaun Supportista. 1.2 Järjestelmävaatimukset Varmista, että tietokone, jossa Unifaun OnlineConnect otetaan käyttöön, täyttää järjestelmävaatimukset: Käyttöjärjestelmä Windows XP, Servicepack 3 tai uudempi, Windows Vista, Servicepack 1 tai uudempi tai Windows 7. (2) Tietokoneella pitää olla asennettuna Java Runtime, versio 6 tai uudempi. Tarkista tämä osoitteesta ja asenna tai päivitä Java tarvittaessa. Web-selain Internet Explorer, versio 7 tai uudempi, Firefox, versio 6 tai uudempi, Google Chrome, versio 15 tai uudempi tai Safari, versio 5.1 tai uudempi.

4 4 Muut web-selaimet tai versiot voivat toimia, mutta Unifaun ei testaa niitä. Otettaessa yhteyttä Unifaun Supportiin web-selaimen päivittäminen voi olla välttämätöntä vianetsinnän suorittamiseksi. 1.3 Toiminta 1. Liiketoimintajärjestelmä luo tilaustiedoston, jossa on kyseisen tilauksen tai kyseisten tilauksien lähetystiedot. Liiketoimintajärjestelmä sijoittaa tilaustiedoston Unifaun OnlineConnect -ohjelman tilaushakemistoon. Unifaun OnlineConnect lukee tiedoston ja lähettää sen online-järjestelmän käyttäjäprofiiliisi. 2. Online-järjestelmä voi tulostaa etikettejä, lähetyslistoja ja tulliasiakirjoja kuljetuspalvelun ja kohteen valinnasta riippuen. Tulostus tapahtuu joko suoraan, kun tilaustiedosto on lähetetty online-järjestelmään tai manuaalisesti online-järjestelmän käyttöliittymän kautta. Käyttöliittymässä voidaan myös täydentää tai muokata tilausta. 3. Kun lähetys on noudettu tai jätetty, kuljettaja voi automaattisesti raportoida sen tilan online-järjestelmään. Siinä kerrotaan, mitä lähetykselle on tehty, ja se on luettavissa online-järjestelmän historiikista. Unifaun OnlineConnect -ohjelma voi automaattisesti kirjoittaa kolli-/lähetysnumerot takaisin valittuun hakemistoon.

5 5 2 Asennus Windows-pohjaisessa järjestelmässä Kun asennat ohjelman Windows-pohjaisessa järjestelmässä, tarkista ensin Windowsin järjestelmävaatimukset kohdasta Järjestelmävaatimukset ja varmista, että sinulla on järjestelmässä ohjelmistojen asentamiseen tarvittavat käyttöoikeudet. Toimi sitten seuraavien ohjeiden mukaisesti. Unifaun OnlineConnect -ohjelman asennus noudattaa Windows Installer -standardia. Asennusohjelma on toistaiseksi saatavana vain englanniksi, mutta Unifaun OnlineConnect -ohjelmaa voidaan käyttää monilla eri kielillä asentamisen jälkeen. Hae Unifaun OnlineConnect -ohjelman viimeisin versio online-järjestelmän ohjesivuilta. Aloita asennus napsauttamalla Asenna Unifaun ERPConnect -linkkiä. Vaihe 1 Lisenssisopimus I accept the terms in the License Agreement Lue lisenssisopimus, joka on saatavana englanniksi, ruotsiksi ja suomeksi. Hyväksy lisenssisopimus merkitsemällä valintaruutu. Jos et hyväksy lisenssisopimusta, asennusta ei voi aloittaa. Print Voit halutessasi tulostaa ja tallentaa lisenssisopimuksen. Advanced Tätä painiketta käytetään vain erikoistilanteissa. Antaa mahdollisuuden valinta kansion, johon asennetaan. Näyttää myös sivun, jossa voi valita moduuleja. (Tällä hetkellä asennettavana on vain yksi moduuli.) Install Aloita Unifaun OnlineConnectin asennus. Cancel Keskeytä asennus. Vaihe 2 Asennus Unifaun OnlineConnect asennetaan. Odota, että asennus suoritetaan loppuun. Vaihe 3 Viimeistely Viimeistele asennus napsauttamalla Finish-painiketta.

6 6 3 Konfigurointi Windows-pohjaisessa järjestelmässä Onnistuneen asennuksen jälkeen Käynnistä-valikon Unifaun OnlineConnect -kansioon luodaan kaksi pikakuvaketta: Administration of Unifaun OnlineConnect Unifaun OnlineConnect Nämä oikotiet käynnistävät kaksi osaa, joita käytetään yhdessä Unifaun OnlineConnect -ohjelman suorittamiseen ja konfiguroimiseen. Voit asentaa Unifaun OnlineConnect -ohjelman tavallisena sovelluksena tai palveluna. Ensin mainittu vaatii sisäänkirjautumista järjestelmään, kun taas jälkimmäistä voidaan käyttää kirjautumatta sisään järjestelmään. 3.1 Sovellus Unifaun OnlineConnect -pikakuvake käynnistää pääohjelman, joka suorittaa kaiken tiedostojen käsittelyn ja verkkoviestinnän. Ohjelma on siten aina käynnissä, kun Unifaun OnlineConnect suorittaa tehtäviään. Oikotien kautta pääohjelma käynnistetään sovelluksena. Pienennetty ikkuna avautuu sen merkiksi, että ohjelma on käynnissä. Pääohjelman käynnistäminen oikotien kautta on helppo tapa testata ohjelman toimintaa. Huomaa kuitenkin, että jos käyttäjä, joka on käynnistänyt ohjelman, kirjautuu ulos, sovellus suljetaan ja tilaustiedostojen lähettäminen online-järjestelmään lopetetaan. Normaalissa käytössä voi siksi olla parempi suorittaa Unifaun OnlineConnect palveluna. 3.2 Palvelu Windows-järjestelmässä Pääohjelman pitää usein olla käynnissä pitkiä aikoja, joten asennusohjelma asentaa sen myös palveluna Windowsjärjestelmään. Pääohjelma käynnistetään palveluna käyttämällä Windowsin palveluiden normaaleja toimintoja. Ennen palvelun käynnistämistä kannattaa luoda tietty käyttäjä, jonka alaisena palvelu suoritetaan. Tällä on merkitystä etenkin siinä, mitä oikeuksia pääohjelmalla on verkkoyhteyksiin ja tulostimen käyttöön sekä onko mahdollista poiketa toistuvasta salasanan vaihdosta. Palvelun käyttäjien muokkaaminen: 1. Avaa palvelunhallinta. Jos käytät Windows XP -käyttöjärjestelmää, valitse Käynnistä > Suorita tai Start > Run ja kirjoita hakuruutuun services.msc ja paina Enter. Vista ja Windows 7 -käyttöjärjestelmissä napsauta Käynnistä-valikkoa ja kirjoita services.msc suoraan hakukenttään ja avaa Palvelut-ohjelma.

7 7 2. Hae Unifaun OnlineConnect -palvelu luettelosta ja näytä sen ominaisuudet kaksoisnapsauttamalla palvelua. 3. Valitse Sisäänkirjautuminen-välilehdellä Tili ja anna tili sekä salasana. Tarkista, että pääohjelma toimii valitun tilin kanssa käynnistämällä palvelu (voidaan tehdä Yleiset-välilehdeltä). Kun tilin asennus on suoritettu ja palvelu voidaan käynnistää, kannattaa muuttaa Käynnistystapa -kohdan Manuaalinen -asetus Automaattinen -asetukseksi, jotta pääohjelma käynnistetään aina tietokoneen käynnistyksen yhteydessä. 4. Siirry Yleiset-välilehdelle, vaihda aloitustavaksi Automaattinen ja napsauta OK.

8 8 4 Unifaun OnlineConnect -ohjelman hallinta Asennusten tekemiseen ja Unifaun OnlineConnect -ohjelman tilan valvomiseen käytetään Administration of Unifaun OnlineConnect -pikakuvakkeesta käynnistettävää hallintaohjelmaa. Hallintaohjelma on yhteydessä pääohjelmaan asetusten näyttämiseksi ja muokkaamiseksi. Pääohjelman pitää siksi olla käynnissä, jotta asetukset ovat näytettävissä ja muokattavissa. Hallintaohjelma voidaan kuitenkin käynnistää ensin, minkä jälkeen sen avulla voidaan käynnistää pääohjelma (lisätietoja alempana Status-kohdassa). Hallintaohjelman oikeassa alakulmassa näkyy, onko hallintaohjelma yhteydessä pääohjelmaan. Jos yhteys on käytössä siinä näkyy ja muutoin. Hallintaohjelman käyttöliittymässä on välilehtiä, jotka sisältävät käytössä olevat toiminnot. Huomaathan, että näet enemmän tietoja oikean reunan vierityspalkissa, jos kaikki eivät mahdu kerralla näyttöön. 4.1 Tieto Ensimmäinen välilehti on tietovälilehti. Siinä kuvaillaan lyhyesti, mitä muut välilehdet sisältävät.

9 9 4.2 Yhteydet Yhteydet-välilehdellä tehdään tärkeimmät asetukset, jotka vaikuttavat Unifaun OnlineConnect -ohjelman toimintaan. Tässä voit määrittää yhteydet online-järjestelmässä käytettäville tileille. Jos olet päivittänyt aiemmasta versiosta, tilitiedot saattavat olla jo valmiina. Lisää tili Lisää uusi tili ja määritä asetukset tilaustiedostojen lukemista, tulostusta ja palautetietojen raportointia varten. Napsauta Tili. Näyttöön tulee valintaikkuna, johon voit antaa tiedot. Sisäänkirjautuminen-välilehdellä voit määrittää käyttäjätunnuksesi ja salasanasi sekä sen, mihin online-järjestelmään käyttäjätiedot yhdistetään. Kun valitset toisen välilehden tai napsautat OK-painiketta, käyttäjätunnus ja salasana tarkistetaan valittua online-järjestelmää vasten. Jos käyttäjätunnus, salasana tai järjestelmä eivät vastaa toisiaan, tai jos Unifaun ERPConnect ei ole käytössä kyseisellä tilillä, näyttöön tulee virheilmoitus, eikä tilin lisäämistä tai muuttamista voida viimeistellä. Korjaa tiedot tai ota yhteyttä Unifauniin Unifaun ERPConnect -ohjelman ottamiseksi käyttöön. Käyttäjätunnus Käyttäjätunnus onlinejärjestelmän tilille, jota Unifaun OnlineConnect käyttää. Salasana Salasana tilille, jota Unifaun OnlineConnect käyttää. Huomaa, että jos tilillä on profiilinkäsittely, vaaditaan vakioprofiilin salasana. Tiettyyn profiiliin/profiiliryhmään ei voi kirjautua sisään, vaan tuotavat lähetykset voidaan ohjata tiettyyn profiiliryhmään. Tämä tapahtuu tilaustiedoston arvon tai online-järjestelmän asetuksen kautta. Järjestelmä Missä online-järjestelmässä tili sijaitsee Unifaun Online tai Pacsoft Online. Käytä turvallista yhteyttä (HTTPS) on aina esivalittuna, mutta voidaan tarpeen vaatiessa ottaa pois käytöstä. Tallenna napsauttamalla.

10 10 Tilaustiedostot Tilaustiedostot-välilehdellä voit määritellä, mihin hakemistoihin liiketoimintajärjestelmä sijoittaa tilaustiedostot. Niille voidaan lisätä useita eri hakemistoja, ja jokaisessa hakemistossa on tietyt asetukset. Sama hakemisto voidaan valita useita kertoja edellyttäen, että käytetään eri hakupolkuja. Hakemisto Hakutie hakemistoon, josta tilaustietoja haetaan. Napsauttamalla voit avata uuden valintaikkunan, johon uusi hakemisto voidaan merkitä. Hakupolku tiedostoille Yksinkertainen hakupolku, jolla voidaan rajoittaa siirrettäviä tiedostoja. * (asteriski) vastaa yhtä tai useampaa merkkiä.? (kysymysmerkki) vastaa yhtä merkkiä. Tiedostomuoto Tiedostomuoto, jossa tilaustiedosto on alustettu. On tärkeää, että annettu muoto vastaa sitä muotoa, jossa tiedosto on luotu. Tiedostoa siirrettäessä tämä ohjaa sen, kuinka tiedostoa tulkitaan. Sekunnit kirjoituksesta siihen että tiedostot käsitellään Kokonaislukuarvo, joka määrittelee, kuinka monta sekuntia tiedoston pitää olla käyttämättä ennen kuin se siirretään. Aina kun Unifaun OnlineConnect hakee tiedostoja hakemistosta, tarkistetaan viimeisen muutoksen aika kunkin tiedoston osalta. Jos viimeisen muutoksen aika on ollut sama vähintään annetun sekuntimäärän, tiedosto siirretään. Tavallisesti 1 sekunti riittää, mutta jos tiedostojärjestelmä ei tue lukitusta, aikaa pitää mahdollisesti pidentää. Käännä DOS (OEM) merkit Valitse, käännetäänkö hakemiston tiedostot MS-DOS-ohjelmassa käytettävästä merkkisarjasta ennen siirtoa. Kyseistä merkkisarjaa kutsutaan joskus OEM- tai CP430-sarjaksi. Tulostin Tallenna napsauttamalla. Tulostin-välilehdellä voidaan tehdä tulostimeen liittyviä asetuksia toivottaessa suoratulostusta. Välilehti on käytössä vain, jos olet ottanut tilaustiedostojen siirtämisen käyttöön Tilaustiedostot-välilehdellä. Avattavat valintaikkunat ovat samat kuin Unifaun OnlinePrinter -ohjelmassa. Automaattinen tulostus Tilin valmiiden tilausten automaattinen tulostus voidaan ottaa käyttöön tai

11 11 pois käytöstä. Riippumatta siitä, onko automaattinen tulostus käytössä tai pois käytöstä, on mahdollista ottaa automaattinen tulostus käyttöön yksittäiselle tilaukselle tilaustiedoston arvon kautta. Automaattiseen tulokseen vaaditaan aina valmiita ja oikeita tiedostoja. Jos tilaustiedostoa pitää täydentää tai muokata, tulostus pitää suorittaa manuaalisesti online-järjestelmässä. Tulostusasetukset, opastettu (suositellaan). Tulostusasetukset, opastettu on valintaikkuna, jossa voit määrittää tulostinasetukset kohta kohdalta. Se on yksinkertaisin tapa määrittää tulostin ja tulostinasetukset. Sinun pitää tietää, mitä tulostinta käytetään etiketeille, millainen tulostin on kyseessä (laser tai lämpösiirto), millaisia etikettejä käytät ja mitä tulostinta käytetään muille asiakirjoille, kuten tulliasiakirjoille ja lähetyslistoille. Napsauta Tulostusasetukset, opastettu -painiketta ja noudata ohjeita. Lisää Erityistarpeisiin, kuten tietylle etikettiformaatille tai jos on tarvetta muokata tulosteiden sijoittelua tai kääntää tulostetta. Lisää tulostusmääränpään tulostinasetusten kehittyneemmän valintaikkunan kautta. Poista Poistaa aiemmin lisätyn tulostusmääränpään. Vaihda Vaihtaa lisätyn tulostusmääränpään. Ylös Nostaa valitun tulostusmääränpään yhden kohdan ylemmäs luettelossa ja antaa näin korkeamman prioriteetin. Tulostusmääränpääksi valitaan ensimmäinen tulostusmääränpää, joka voi suorittaa tulostuksen, ja tuloste lähetetään tulostusmääränpään antamaan tulostimeen, Alas Laskee valitun tulostusmääränpään yhden kohdan alemmas luettelossa ja antaa näin alhaisemman prioriteetin. Tallenna napsauttamalla. Tulostuskäännökset Tulostuskäännökset-välilehdellä voidaan yhdistää Tulostin-välilehden eri tulostusmääränpäiden yhdistelmiä haluttuihin nimiin. Nämä nimet voidaan sitten antaa tulostustiedostoissa, jotta voidaan ohjata, mihin tulostusmääränpäihin tietty lähetys voidaan tulostaa. Tavallinen esimerkki on, että monilla eri pakkauspaikoilla on omat etikettitulostimensa. Kunkin pakkauspaikan nimi annetaan tulostustiedostossa, jotta lähetykset voidaan vain tulostaa pakkauspaikan omiin tulostimiin. Lisää Lisää uuden tulostuskäännöksen. Poista Poistaa aiemmin lisätyn tulostuskäännöksen. Vaihda Vaihtaa tulostuskäännöksen. Tallenna napsauttamalla.

12 12 Tulostuskäännös on mielivaltaisesti valittu nimi, joka on yhdistetty yhteen tai useampaan tulostusmääränpäähän. Nimi Tulostuskäännöksen valinnainen nimi. Tulostusmääränpää Voit valita tulostuskäännökseen sisältyvät tulostusmääränpäät. Tulostusmääränpäistä kerrottiin edellisessä luvussa. Kaikkiin tulostuskäännöksiin tulee sisältyä sekä etikettitulostin että tulostin muille asiakirjoille. Tallenna napsauttamalla. Palautetieto Palautetieto-välilehdellä voidaan määrittää, kuinka Unifaun OnlineConnect raportoi palautetiedot tulostetuista lähetyksistä. Tiedot sisältävät lähetys- ja kollinumerot, jotka online-järjestelmä luo tulostuksen yhteydessä sekä tilausnumerot, jotka lähettiin tilaustiedoston kanssa. Tällä tavoin liiketoimintajärjestelmä voi lukea takaisin luodut lähetys- ja kollinumerot. Aktivoi palautetiedon raportointi Tilin palautetiedon raportointi voidaan ottaa käyttöön tai pois käytöstä. Hakemisto Hakutie hakemistoon, johon palautetiedon raportointitiedosto sijoitetaan. Napsauttamalla voit avata uuden valintaikkunan, johon uusi hakemisto voidaan merkitä. Suodatin Valitse, milloin palautetiedot raportoidaan. Raportoi vain tasaisin väliajoin raportoi kaikki tulosteet 15 minuutin välein. Raportoi vain kun on suoratulostus raportoi vain tulosteet, jotka tulostetaan Unifaun OnlineConnect -ohjelman kautta.

13 13 Raportoi suoratulostuksessa ja tasaisin väliajoin raportoi yhdessä molempien aiempien valintojen mukaan. Huom! Tulosteet, joissa käytetään suoratulostusta, raportoidaan kaksi kertaa; ensimmäisen kerran tulostettaessa ja toisen kerran seuraavan 15 minuutin aikana. Tiedostomuoto Valitse, mitä tietoja tulosteesta tallennetaan tiedostoon. Standardimuoto tallentaa kaikkien kollien tilausnumeron, kollinumeron, lähetysnumeron ja lähetyspäivän. Standardimuoto viitteellä lisää kaikkien kollien lähetysviitteet. Nimeämistapa Valitse, kuinka tallennettava tiedosto tai tallennettavat tiedostot nimetään. Päivämäärä, vapaamuotoinen tiedostonimen alku sekä tarkenne yhdistää Aloitus - ja Tarkenne -kenttien tiedot lisäten keskelle kyseisen päivämäärän ja ajan. Jokaisessa raportointitilanteessa luodaan uusi tiedosto. Kiinteä nimi käyttää Nimi -kentän tietoa tiedoston koko nimenä. Jokaisessa raportointitilanteessa käytetään samaa tiedostoa. Sisäinen nimi vapaamuotoisella tarkenteella yhdistää sisäisen tiedostonimen ja Tarkenne -kentän tiedon. Jokaisessa raportointitilanteessa luodaan uusi tiedosto. Nimi Kokonainen tiedostonimi, jos luodaan vain yksi tiedosto. Aloitus Tiedostonimen alkuosa, jos tiedostonimi koostuu useasta osasta. Tarkenne Tiedostonimen loppuosa, jos tiedostonimi koostuu useasta osasta. Tiedostonimiesimerkki Esimerkki siitä, miltä palautetietotiedoston tai -tiedostojen nimi näyttää. Tallenna napsauttamalla. Muokkaa tiliä Muokkaa tilin asetuksia. Valitse tili ja napsauta. Näyttöön tulee valintaikkuna, johon voit antaa tiedot. Tililuettelon sarakkeissa on vastaava välilehti valintaikkunassa muutoksia varten. Kaksoisnapsauttamalla tiettyä luettelon saraketta muokattavan tilin kohdalta avataan valintaikkuna vastaavalle välilehdelle. Poista tili Poistaa tilin. Valitse tili ja napsauta.

14 Asetukset Asetukset-välilehdellä määritetään asetuksia, jotka eivät liity online-järjestelmässä olevaan tiliin. Tilaustiedostojen intervalli, sekunneissa Sekuntimäärä, jonka välein tilaustiedostoja haetaan kaikissa tiliin liitetyissä hakemistoissa. Normaali arvo on 2 5 sekuntia. Kuinka monta päivää tallennetaan historiikissa olevia tiedostoja Käsiteltyjen tiedostojen tallennusaika päivinä. Tiedostot, jotka ovat vanhempia kuin annettu arvo, poistetaan. Normaali arvo on 30 päivää. Aktivoi sähköpostilla viestittäminen Ota käyttöön tai poista käytöstä kaikki Unifaun OnlineConnect - ohjelman lähettämät sähköpostiviestit. Lokiviestejä tai tapahtumia koskevia sähköpostiviestejä voidaan käyttää, kun halutaan saada signaaleja, jos jotain pitää käsitellä Unifaun OnlineConnect -ohjelmassa. Huomaa, että lokiviestejä koskevia sähköpostiviestejä saattaa kertyä huomattava määrä, jos varoituksia tai virheitä tapahtuu usein. Tapahtumista lähetetään sähköpostiviestejä vain, kun tapahtumassa muutetaan jotain. Sähköpostipalvelimen imen osoite (smtp) Sellaisen SMTP-pohjaisen sähköpostipalvelimen osoite, joka voi lähettää sähköpostia Unifaun OnlineConnect - ohjelmaan. Käyttäjänimi Käyttäjänimi, jota käytetään tunnistamaan ohjelma sähköpostipalvelimella. Salasana Salasana, jota käytetään tunnistamaan ohjelma sähköpostipalvelimella. Kielivalinta viestille Valitse kieli, jota käytetään ohjelman sähköpostiviesteissä. Lähettäjän sähköpostiosoite Sähköpostiosoite, jota käytetään lähettäjän osoitteena ohjelman lähettämissä sähköpostiviesteissä.

15 15 Vastaanottajan sähköpostiosoite Sähköpostiosoitteet, jotka ovat lokiviestejä koskevien sähköpostiviestin vastaanottajia. Erota puolipisteellä. Sähköpostiosoite kopioille Sähköpostiosoitteet, jotka ottavat vastaan kopiot lokiviestejä koskevista sähköpostiviesteistä. Erota puolipisteellä. Lähettää puolesta Suodattaa, mitkä mahdolliset lokiviestejä koskevat sähköpostiviestit todella lähetetään. Vastaanottajien sähköpostiosoitteet Sähköpostiosoitteet, jotka ovat tapahtumia koskevien sähköpostiviestin vastaanottajia. Erota puolipisteellä. Sähköpostiosoitteet kopioille Sähköpostiosoitteet, jotka ottavat vastaan kopiot tapahtumia koskevista sähköpostiviesteistä. Erota puolipisteellä. Lähettää puolesta Suodattaa, mitkä mahdolliset tapahtumia koskevat sähköpostiviestit todella lähetetään. Proxy-asetukset Voit tehdä Proxy asetuksia. Näkyy vain jos olet valikoinut edistykselliset asetukset alla Näytä. Osoite Proxy serverin osoite. Portti Proxy serverin portti. Käyttäjä Käyttäjänimi jos proxy tätä vaatii. Salasana Salasana jos proxy tätä vaatii.

16 Status Status-välilehdellä näytetään yhteenveto siitä, mitä Unifaun OnlineConnect -ohjelmassa tapahtuu tai on tapahtunut. Tällä välilehdellä Unifaun OnlineConnect voidaan käynnistää, lopettaa sekä asentaa ohjelma palveluna järjestelmään tai poistaa asennus. Ongelma Näyttää viimeisten 1, 5, 15, 30 ja 60 minuutin aikana tapahtuneiden virheiden määrän. Varoitus Näyttää viimeisten 1, 5, 15, 30 ja 60 minuutin aikana annettujen varoitusten määrän. Tuodut Näyttää viimeisten 1, 5, 15, 30 ja 60 minuutin aikana siirrettyjen tiedostojen määrän. Viety Näyttää viimeisten 1, 5, 15, 30 ja 60 minuutin aikana raportoitujen tiedostojen määrän. Lähetettyjä Näyttää viimeisten 1, 5, 15, 30 ja 60 minuutin aikana johonkin online-järjestelmään lähetettyjen tiedostojen määrän. Ladattu Näyttää viimeisten 1, 5, 15, 30 ja 60 minuutin aikana palautetiedon raportointia varten ladattujen tiedostojen määrän. Tulostettu Näyttää viimeisten 1, 5, 15, 30 ja 60 minuutin aikana tulostettujen tiedostojen määrän. Aloita Käynnistää Unifaun OnlineConnect -ohjelman normaalina sovelluksena tai palveluna. Jos Unifaun OnlineConnect on asennettu palveluna tietokoneelle, näytetään valintaikkuna, josta ohjelman voi käynnistää sovelluksena tai palveluna. Pysäytä Pysäyttää Unifaun OnlineConnect -ohjelman riippumatta siitä, onko ohjelma käynnistetty sovelluksena tai palveluna. Asenna Asentaa Unifaun OnlineConnect -ohjelman palveluna tietokoneelle. Normaalisti asennusohjelma on jo asentanut ohjelman palveluna. HUOM! Jos tietokone käyttää UAC (User Access Control) -tekniikkaa ja hallintaohjelmaa ei suoriteta järjestelmänvalvojana, asennus todennäköisesti epäonnistuu. Poista Poistaa palveluna asennetun Unifaun OnlineConnect -ohjelman tietokoneelta. Normaalisti asennusohjelma

17 17 poistaa ohjelman automaattisesti. HUOM! Jos tietokone käyttää UAC (User Access Control) -tekniikkaa ja hallintaohjelmaa ei suoriteta järjestelmänvalvojana, poistaminen todennäköisesti epäonnistuu. Muistinkäyttö Näyttää, kuinka paljon muistia Unifaun OnlineConnect käyttää. Ensimmäinen luku on käytetty muisti, toinen luku on käytetyn muistin enimmäismäärä ja kolmas luku on Javan käytössä olevan muistin enimmäismäärä. 4.5 Tapahtumat Tapahtumia-välilehdellä näytetään, mitä Unifaun OnlineConnect -ohjelmassa on tapahtunut viime aikoina. Näytä ongelmat, varoitukset ja tapahtumat Valitse, mitkä tapahtumat haluat näytettäväksi luettelossa. Yritä uudelleen Pyydä, että viivästynyt tapahtuma suoritetaan uudelleen. Peruuta yritys Pyydä, että viivästynyttä tapahtumaa ei suoriteta uudelleen. Jos tapahtumaan on yhdistetty tiedosto, katsotaan tiedosto epäonnistuneeksi. Vahvista Vahvistaa, että tapahtuman nykyinen tila on ymmärretty. Jos vahvistettu tapahtuma hyväksytään, siitä lähetetään uusi sähköpostiviesti. Jos tapahtumaa ei vahvisteta, uutta sähköpostiviestiä ei lähetetä. Tapahtumat, jotka eivät ole luonteeltaan toistuvia, poistetaan tunnin kuluttua. Tämä koskee etenkin eri tavalla käsiteltyihin tiedostoihin liitettyjä tapahtumia.

18 Loki Loki-välilehdellä näytetään Unifaun OnlineConnect -ohjelman sisäiset lokitiedot. Tapahtumia-välilehteen verrattuna tässä näytetään jatkuvampia ja yksityiskohtaisempia tietoja siitä, mitä Unifaun OnlineConnect -ohjelmassa tapahtuu. Luettelo Loki-ilmoitusten luettelo. Jos Ilmoitus-sarakkeen sisällön alussa on plus-merkki, ilmoituksessa on useampia rivejä. Tarkemmat tiedot saadaan näkyviin kaksoisnapsauttamalla riviä. Yksityiskohdat Loki-ilmoituksen yksityiskohdat. Jos ilmoituksessa on useita rivejä, kaikki rivit näytetään tässä. Näytä ongelmat, varoitukset ja tapahtumat Valitse, mitkä loki-ilmoitukset haluat näytettäväksi luettelossa. Edellinen Siirry edelliseen loki-ilmoitukseen yksityiskohtia näytettäessä. Seuraava Siirry seuraavaan loki-ilmoitukseen yksityiskohtia näytettäessä.

19 Tuki Tuki-välilehdellä on tietoja, jotka auttavat Unifaunin tukea Unifaun Online Connect -ohjelman vianetsinnässä. Ota esiin tämä välilehti, kun otat yhteyttä Unifaunin tukeen. Versio Unifaun OnlineConnect Näyttää Unifaun OnlineConnect -ohjelman version. Versio Tulostin Näyttää tulostimen version. Tämä versio vastaa Unifaun OnlinePrinter -ohjelman versiota. Hakemistot Näyttää hakutiet eri hakemistoihin, joita online-järjestelmä käyttää. resurssienhallinnasta kyseisen hakutien. -painike avaa käyttöjärjestelmän Luo informaatiota sisältävä tiedosto Napsauttamalla tätä voidaan luoda zip-arkisto, jossa on Unifaun OnlineConnect -ohjelmalla luotuja tiedostoja. Kun zip-arkisto luodaan, Informaatiota sisältävää tiedostoa ei ole luotu -teksti korvataan aktiivisella painikkeella. Informaatiota sisältävä tiedosto ufsupport zip Kopioi zip-arkiston, joka on luotu napsauttamalla Luo informaatiota sisältävä tiedosto -painiketta. Kun ziparkisto kopioidaan, se voidaan liittää normaalin tiedoston kopioinnin tavoin haluttuun kohteeseen, kuten Windows Explorer -hakemistoon tai sähköpostiviestiin (jos sähköpostiohjelma tukee tätä). Suorita automaattinen päivitys nyt Käynnistää automaattisen päivityksen suoraan odottamatta seuraavaa viivetilannetta.

20 20 Vinkki! Mikäli haluat tehdä asetuksista varmuuskopion, voit tallentaa kopion weborder hakemistosta. Hakupolku näkyy Tukisivulla, Hakemistot > Päivitys. Kun asetukset ovat valmiita ja niitä on testattu, tallenna hakemisto ja sulje hallintaohjelma. Huomioithan että jos tallennetulla varmuuskopiolla tehdään palautus, mahdollisesti muuttuneet tulostusasetukset ja hakupolut täytyy muokata. 4.8 Tuo Tuo tilaustiedostot manuaalisesti vetämällä ne Windows Explorerista alla olevalle Tuo-välilehdelle. Tuo-välilehdellä näytetään laatikko/hakemisto, joka on määritetty tilaustiedostojen lähteeksi. Tiedostoja voidaan viedä ja irrottaa laatikoihin tilaustiedoston suoran tuonnin käynnistämiseksi samalla tavoin kuin jos se sijoitettaisiin vastaavaan hakemistoon. Tilaustiedostot voidaan myös tuoda manuaalisesti online-järjestelmän käyttöliittymän kautta. Valitse Tulostusarkisto Rahtiasiakirjat-valikossa ja napsauta Tuo tilaustiedosto.

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla Sivu 1/6 Yhteysopas Tuetut käyttöjärjestelmät Software and Documentation -CD-levyltä voi asentaa tulostinohjelmiston seuraaviin käyttöjärjestelmiin: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server 2008

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty )

Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty ) Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty 22.2.2012) Organisaation / tietokoneen asennuksista vastaavalle. Sisältö 1. Järjestelmävaatimukset 2. Ohjelmiston asennus 3. Ohjelmiston käyttöohjeet 4. Ohjelmiston

Lisätiedot

Hakusuosikit UNIFAUN

Hakusuosikit UNIFAUN Hakusuosikit UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 8. ELOKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Hakusuosikit... 3 1.1 Käsitteitä... 3 1.2 Symboleita ja painikkeita... 4 1.3 Luo Hakusuosikki... 4 1.3.1 Päivämäärä... 5 1.4 Jaa

Lisätiedot

Pikakäyttöohje Päivitys I OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN SISÄLLYS

Pikakäyttöohje Päivitys I OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN SISÄLLYS Pikakäyttöohje Päivitys 14.11.2011 SISÄLLYS I. Ohjelman käynnistäminen II. Harjoiteltavan osa-alueen ja tehtäväsovelluksen valinta III. Tehtäväsovellusten käyttö Mallisuoritus ja tehtävän suoritusohje

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

Luo lähetys UNIFAUN

Luo lähetys UNIFAUN Luo lähetys UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 8. ELOKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Luo lähetys... 3 1.1 Osoitteet ja kuljetuspalvelu... 3 1.2 Lähetyksen tiedot ja lisäpalvelut... 4 1.3 Tulostus... 6 LUO LÄHETYS 2

Lisätiedot

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Pikaopas M575

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Pikaopas M575 LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP Pikaopas M575 Tallennetun työn tulostaminen Seuraavien ohjeiden mukaan toimimalla voit tulosta laitteen muistiin tallennetun työn. 1. Selaa ohjauspaneelin aloitusnäytössä

Lisätiedot

ArcGIS Pro -ohjelmiston käyttöönotto. Ohje /

ArcGIS Pro -ohjelmiston käyttöönotto. Ohje / ArcGIS Pro -ohjelmiston käyttöönotto Ohje / 9.10.2015 2 (10) Sisältö 1. ArcGIS Pro:n lataaminen, asennuspaketin purkaminen ja asentaminen... 3 ArcGIS Pro:n lataaminen My Esri -palvelusta... 3 Asennuspaketin

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Asentaminen...6 Aktivointi...7 Luku 2:Luottamuksellisten tietojen suojaaminen...9 Anti-Theftin

Lisätiedot

DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti

DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti 30.10.2013 Luottamuksellinen MS Outlook, Standard postitilin asennus 1/6 Käynnistä Outlook 2010. Seuraava näyttö avautuu Valitse Next (Seuraava). 2 MS Outlook,

Lisätiedot

TRUST SIGHT FIGHTER VIBRATION FEEDBACK & PREDATOR QZ 500

TRUST SIGHT FIGHTER VIBRATION FEEDBACK & PREDATOR QZ 500 TRUST SIGHT FIGHTER VIBRATION FEEDBACK & PREDATOR QZ 500 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Sight Fighter Vibration Feedback - ja Predator QZ 500 - tuotteiden

Lisätiedot

Asteri Laskutus (Dos)

Asteri Laskutus (Dos) Asteri Laskutus (Dos) Vuosipäivitys 3.11.2007 Päivityksen asentaminen... 4 Uudelle koneelle siirtäminen... 6 - pikakuvake Vistan työpöydälle... 7 Tulostaminen kun tulostaminen ei onnistu... 11 - tulostaminen

Lisätiedot

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Versio 2008.1 15.10.2008 ohje 15.10.2008 Asennus, käyttöönotto ja päätoiminnot Ohjelmiston tarkoitus Ohjelmiston tarkoitus on yhdistää Peltotuki

Lisätiedot

Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0

Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0 Orion Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0 SISÄLLYS Liity asiakkaaksi 02 Kirjautuminen 03 Tuotehaku 03 Ostoskori 05 Normaalin tilauksen tekeminen 06 Tilaushistoria 08 Asiakaspalvelu ja yleistä tietoa 09 orio.com

Lisätiedot

Aloita valitsemalla aineistosiirron tapa, Classic tai Light.

Aloita valitsemalla aineistosiirron tapa, Classic tai Light. BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO CLASSIC AINEISTON LÄHETYS Voimassa 30.6.2016 Aineistosiirtopalvelulla lähetät ja vastaanotat maksuliikeaineistot eräsiirtona, joka tehostaa yrityksesi maksuliikkeen prosesseja.

Lisätiedot

Tulostussuosikit UNIFAUN

Tulostussuosikit UNIFAUN Tulostussuosikit UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 7. HEINÄKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Tulostussuosikit... 3 1.1 Valintojen suodattaminen... 3 1.2 Uusi Tulostussuosikki... 3 1.3 Lähettäjä... 4 1.4 Vastaanottaja...

Lisätiedot

Lähettäjä ja vastaanottaja

Lähettäjä ja vastaanottaja Lähettäjä ja vastaanottaja UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 6. HEINÄKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Lähettäjä... 3 1.1 Uusi Lähettäjä (ja vastaanottaja)... 3 1.2 Etsi tallennettuja lähettäjiä... 4 1.3 Näytä ja kopioi

Lisätiedot

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac Fujitsun mpollux DigiSign Client on kortinlukijaohjelmisto, jonka avulla voit kirjautua luotettavasti ja turvallisesti organisaation tietoverkkoon tai sähköiseen

Lisätiedot

Salasanojen hallinta. Salasanojen hallintaopas RESTAURANT ENTERPRISE SOLUTION

Salasanojen hallinta. Salasanojen hallintaopas RESTAURANT ENTERPRISE SOLUTION Salasanojen hallinta Salasanojen hallintaopas RESTAURANT ENTERPRISE SOLUTION Restaurant Enterprise Solution Asiakirjan tarkoitus Tämä asiakirja kertoo tarvittavat säännöt kuinka hallinnoida RES salasanoja

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Sovellussivusto

Käyttöohjeet. Sovellussivusto Käyttöohjeet Sovellussivusto SISÄLLYSLUETTELO Tietoja oppaasta...2 Oppaassa käytetyt symbolit...2 Vastuuvapauslauseke...3 Huomautuksia...3 Mitä sovellussivustolla voi tehdä... 4 Ennen sovellussivuston

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto GEA -tuotannonohjausjärjestelmästä Ammu-ohjelmistoon 07/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot Ammu Ammu versio 1.85 tai

Lisätiedot

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 1 INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 HUOM: Tämä ohje on tarkoitettu yksittäisen koneen päivittämiseen, mikäli InterBase on asennettu serverille ota yhteys DL Software Tukeen. HUOM: Mikäli koneessasi on

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE YKSIKKÖHINTA SOPIMUKSEN TOTEUTUNEET MÄÄRÄT-SOVELLUS CMPRO5 VERSIO 2.8 PÄIVITETTY HEINÄKUU 2010 COPYRIGHT 2010 ARTEMIS FINLAND OY. ALL RIGHTS RESERVED. KÄYTTÖOHJE SIVU 2 (12) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa

Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa Xerox QR Code -sovellus Pika-aloitusopas 702P03999 Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa Käytä QR (Quick Response) Code -sovellusta seuraavien sovellusten

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröity tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Salesforce-integraation asennus- ja käyttöohje

Salesforce-integraation asennus- ja käyttöohje Salesforce-integraation asennus- ja käyttöohje Sisällysluettelo emaileri-integraation edellyttämät objektimuutokset... 3 Jakelulista-objektin muutokset... 3 Jakelulista-objekti / Näytä emailerissa -valinnan

Lisätiedot

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin PU007V2 Sweex 1 portin rinnakkainen & 2 portin sarja PCI-kortti Johdanto Älä altista PU007V2-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä

Lisätiedot

1 Visma L7 päivitysaineiston nouto

1 Visma L7 päivitysaineiston nouto 1 Visma L7 päivitysaineiston nouto Tässä ohjeessa kerrotaan, kuinka Visma L7 -järjestelmän master-ympäristö päivitetään etäpäivitysohjelman avulla. 1.1 Etäpäivitysohjelman asennus/päivitys Saat etäpäivitysohjelman

Lisätiedot

Hakusuosikit. Unifaun Online 2015-12-16

Hakusuosikit. Unifaun Online 2015-12-16 Hakusuosikit Unifaun Online 2015-12-16 2 Sisältö 1 Hakusuosikit... 3 1.1 Käsitteitä... 3 1.2 Symboleita ja painikkeita... 3 1.3 Luo Hakusuosikki... 4 1.4 Hakusuosikin käyttö... 7 1.5 Poista hakusuosikki...

Lisätiedot

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin PU006V2 Sweex 2-porttinen PCI-sarjakortti Johdanto Älä altista PU006V2-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU006V2-korttia erittäin

Lisätiedot

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto Sisäänkirjaus Uloskirjaus Yritystieto Kustannusarvio PartSmart Siirrä PartSmart tiedosto Näytä PartSmart ostoslistat Lataa PartSmartHinnasto Tuotteet Lisävarusteet SNOW ATV PWC Öljytuotteet Öljyt, Snow

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0 Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 2.0 Sivu 1 / 10 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.1 Tietojen

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

TRUST FLAT SCAN USB 19200

TRUST FLAT SCAN USB 19200 TRUST FLAT SCAN USB 19200 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Flat Scan USB 19200 - tuotteen käyttäjille. Tuotteen asentamisessa ei tarvita mitään erityisiä ennakkotietoja

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

PortableApps.com ilmaisohjelmien asennus ja käyttö muistitikulla

PortableApps.com ilmaisohjelmien asennus ja käyttö muistitikulla PortableApps.com ilmaisohjelmien asennus ja käyttö muistitikulla 29.11.2016 mikko.kaariainen@opisto.hel.fi Luennon materiaali PDF-tiedostona: opi.opisto.hel.fi/mikko PortableApps.com Mahdollistaa ilmaisohjelmien

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut Turvallinen veneily -näyttö Kun VesselView käynnistetään sen oltua sammutettuna vähintään 30 sekuntia, näyttöön tulee turvalliseen veneilyyn liittyviä ohjeita sisältävä ikkuna. Jatka painamalla Accept

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia.

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia. ehopsin käyttöohje opiskelijalle 1.2 versio Ennen kuin aloitat hopsin tekemisen, tutustu huolella tiedekuntasi HOPS ohjeistukseen ja pääaineesi/koulutusohjelmasi tutkintorakenteeseen. Tiedekuntakohtaisissa

Lisätiedot

Trust Gamer Kit PCI TRUST GAMER KIT PCI. Pika-asennusohje. Versio 1.0

Trust Gamer Kit PCI TRUST GAMER KIT PCI. Pika-asennusohje. Versio 1.0 TRUST GAMER KIT PCI Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Gamer Kit PCI -tuotteen käyttäjille. Tuotteen asentamisessa tarvitaan jonkin verran kokemusta tietokoneista.

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows Fujitsun mpollux DigiSign Client on kortinlukijaohjelmisto, jonka avulla voit kirjautua luotettavasti ja turvallisesti organisaation tietoverkkoon tai

Lisätiedot

TRUST WIRELESS KEYBOARD

TRUST WIRELESS KEYBOARD TRUST WIRELESS KEYBOARD Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Wireless Keyboard -tuotteen käyttäjille. Ota ongelmatilanteissa yhteyttä yhteen Trustin asiakaspalvelukeskuksista.

Lisätiedot

BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO LIGHT AINEISTOJEN NOUTO

BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO LIGHT AINEISTOJEN NOUTO BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO LIGHT AINEISTOJEN NOUTO 30.06.2016 Aineistosiirtopalvelulla lähetät ja vastaanotat maksuliikeaineistot eräsiirtona, joka tehostaa yrityksesi maksuliikkeen prosesseja. Aineistot

Lisätiedot

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje Oy Oticon Ab Korvakappale.fi Käyttöohje 15 1 Sisältö 2 Yleistä... 3 3 Käyttäjätilit ja kirjautuminen... 3 3.1 Käyttäjätilit... 3 3.2 Pääkäyttäjätilin tilaaminen... 4 3.3 Kirjautuminen... 5 4 Peruskäyttäjän

Lisätiedot

TRUST WIRELESS KEYBOARD & MOUSE

TRUST WIRELESS KEYBOARD & MOUSE TRUST WIRELESS KEYBOARD & MOUSE Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Wireless Keyboard & Mouse -tuotteiden käyttäjille. Jos kaipaat lisäapua, voit ottaa yhteyttä

Lisätiedot

Ennen kuin aloitat lataamisen tarkista järjestelmävaatimukset: http://www.fprot.com/support/windows/fpwin_faq/425.html

Ennen kuin aloitat lataamisen tarkista järjestelmävaatimukset: http://www.fprot.com/support/windows/fpwin_faq/425.html Lataaminen ja asennus F-PROT Antivirus 6 Windows Home Huomautukset: Ennen kuin aloitat lataamisen tarkista järjestelmävaatimukset: http://www.fprot.com/support/windows/fpwin_faq/425.html F-PROT Antivirus

Lisätiedot

TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300

TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300 TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Ami Mouse Wireless 300 -tuotteen käyttäjille.voit liikkua hiiren avulla kaikissa lempisovelluksissasi

Lisätiedot

Asteri Palkanmaksu Dos Vuosipäivitys 5.11.2007

Asteri Palkanmaksu Dos Vuosipäivitys 5.11.2007 Asteri Palkanmaksu Dos Vuosipäivitys 5.11.2007 Päivityksen asentaminen...4 Uudelle koneelle siirtäminen...6 - pikakuvake Vistan työpöydälle...7 - moniyrityskäytön polkumäärittelyt...9 - jos åäö näppäimistä

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröity tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Webforum. Version 16.3 uudet ominaisuudet. Päivitetty:

Webforum. Version 16.3 uudet ominaisuudet. Päivitetty: Webforum Version 16.3 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2016-09-26 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Aloita-sivu... 5 Uusi kalenteri... 5 Dokumentit... 6 Tarkastus ja hyväksyminen viimeistellään

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Sisäänkirjautuminen... 1 3. Palvelussa navigointi... 2 4. Laitteet... 2 5. Sisällönhallinta... 4 6. Soittolistat... 7 7. Aikataulut...

Lisätiedot

Resteri myyntireskontra (Dos)

Resteri myyntireskontra (Dos) Resteri myyntireskontra (Dos) (lisäohjelma peruslaskutukseen: "laajempi myyntireskontra") Vuosipäivitys 3.11.2007 Atsoft Oy Mäkinen puh (09) 350 7530 0400-316 088 www.atsoft.fi Malminkaari 21 B fax (09)

Lisätiedot

WorkCentre C226 Verkkoliitäntäopas

WorkCentre C226 Verkkoliitäntäopas Tarkoitus: WorkCentre C226 Verkkoliitäntäopas Näiden ohjeiden avulla voidaan tarvittaessa muokata tulostimen verkkoasetuksia koneen käyttöpaneelista. Lisää tietoja on koneen käyttöoppaissa. Huom: Verkonvalvojan

Lisätiedot

A. Peruskäyttöohje Digilehtiö

A. Peruskäyttöohje Digilehtiö A. Peruskäyttöohje Digilehtiö 1 1. Aseta haluamasi paperi tai lehtiö alustan päälle. Kirjoita ja piirrä muistiinpanot digilehtiön kynällä, kun kirjoitat uudelle sivulle, käännä lehti syrjään, ja paina

Lisätiedot

Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Johdanto 3 Aloita - Sonera Omat Sivut tilin luominen 3 Sonera Business Apps hallintaportaalin aktivointi 5 Pääkäyttäjätunnuksen aktivoiminen 5 Käyttäjien lisääminen 10 Nykyisen sähköpostiratkaisun

Lisätiedot

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio SP1

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio SP1 Toukokuu 2012 1 (8) Aditro versio 6.1.2 SP1 Päivitysohje Toukokuu 2012 2 (8) Sisällysluettelo 1. Tehtävät ennen versiopäivitystä... 3 1.1. Ohjelmistomuutosten luku... 3 1.2. Application Pool Identity...

Lisätiedot

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet:

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet: OMAPALVELUN KÄYTTÖ OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA Omapalvelun tuetut selaimet: Internet Explorer 11 eteenpäin Firebox 3.5 eteenpäin Opera 10.5 eteenpäin Safari* ja Chrome uusimmat versiot *Ipad versiolle

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti Johdanto Älä altista PU011-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU011-korttia

Lisätiedot

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP -SARJA. Pikaopas

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP -SARJA. Pikaopas LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP -SARJA Pikaopas Kopioitavan kuvan pienentäminen tai suurentaminen 1. Valitse aloitusnäytössä Kopioi -painike. 2. Kosketa Pienennä/suurenna-painiketta. 3. Valitse jokin valmiista

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Etäkokousohjeet HUS:n ulkopuolisille ammattilaisille, joilla on käytössä VRK-kortti

Etäkokousohjeet HUS:n ulkopuolisille ammattilaisille, joilla on käytössä VRK-kortti Etäkokousohjeet HUS:n ulkopuolisille ammattilaisille, joilla on käytössä VRK-kortti Tämä ohje on tarkoitettu HUS:n ulkopuolella, muussa sairaanhoitopiirissä työskentelevälle ammattilaiselle, jolla on käytössä

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

Asiointipalvelu. Asiakkaan sisäänkirjautumisohje

Asiointipalvelu. Asiakkaan sisäänkirjautumisohje Asiointipalvelu Asiakkaan sisäänkirjautumisohje sivu 1/7 Asiointipalvelu Asiakkaan sisäänkirjautumisohje 1 Yleiskuvaus... 3 2 Asiointipalvelun pääsivu... 4 2.1 Kieli... 4 2.2 Rekisteröityminen palveluun...

Lisätiedot

Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia

Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia Tämä ohje on tarkoitettu ammattilaisille, jotka työskentelevät HUS:n ulkopuolella ja eivät omista

Lisätiedot

Accelerating Your Success. PlanMill 16. Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle

Accelerating Your Success. PlanMill 16. Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle PlanMill 16 Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle Miksi uusi käyttöliittymä? Käyttöliittymäuudistukseen on monta syytä: Teknisesti vanhan käyttöliittymän arkkitehtuuri on tulossa

Lisätiedot

Online-jako painos

Online-jako painos Online-jako 3.1 1. painos 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Nokia tune on Nokia Oyj:n

Lisätiedot

Etäkokousohjeet HUS:n työntekijöille, joilla on Lync/Skype asennettuna työasemalle

Etäkokousohjeet HUS:n työntekijöille, joilla on Lync/Skype asennettuna työasemalle Etäkokousohjeet HUS:n työntekijöille, joilla on Lync/Skype asennettuna työasemalle Tämä ohje on tarkoitettu HUS:n sisäisille työntekijöille, eli käytössä täytyy olla HUS:n antamat tunnukset, joita käytetään

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

R4C443Setup Guide Rev. C. Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada N.Nomoto R.Thomson. 3/15/01 Pass 0. Suomi MSEUL0475

R4C443Setup Guide Rev. C. Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada N.Nomoto R.Thomson. 3/15/01 Pass 0. Suomi MSEUL0475 Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada R Suomi MSEUL0475 L Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada Pakkauksen sisällön tarkistaminen paperituki tulostimen ohjelmat ja käsikirjan sisältävä CD-ROM värikasettipakkaus

Lisätiedot

Koivun sähköpostien siirto O365-palveluun

Koivun sähköpostien siirto O365-palveluun Oulun yliopisto / Tietohallinto / 9.10.2014 1 Koivun sähköpostien siirto O365-palveluun Tässä ohjeessa kerrotaan kuinka Koivun sähköpostit on mahdollista siirtää käytettäväksi O365-sähköpostissa ja kuinka

Lisätiedot

Unifaun Online tutuksi

Unifaun Online tutuksi Unifaun Online tutuksi UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 6. HEINÄKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Unifaun Online tutuksi... 3 2 Tulostaminen... 4 3 Useita lähettäjiä ja vastaanottajia... 4 4 Luo lähetys... 5 5 Lähetyshistoria...

Lisätiedot

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 Copyright 2002 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään 9354501 Issue 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650:N ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Klikkaa sitä Windows-versiota, jonka haluat kopioida USB-tikulle, niin pääset suoraan oikeaan oppaaseen. Windows

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti Johdanto Älä altista PU013-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU013-korttia

Lisätiedot

Yhdistä kahviautomaattisi tulevaisuuteen.

Yhdistä kahviautomaattisi tulevaisuuteen. Yhdistä kahviautomaattisi tulevaisuuteen. Home Connect. Yksi sovellus kaikkeen. Home Connect on ensimmäinen sovellus, joka pesee puolestasi pyykin ja astiat, paistaa, keittää kahvia ja katsoo jääkaappiin.

Lisätiedot

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Tekniikka 11.10.2015 10:45 Olavi Koistinen, Helsingin Sanomat Yhteystietojen siirto Androidista iphoneen kuin Gmail-käyttäjätunnus.

Lisätiedot

Webinaariin liittyminen Skype for

Webinaariin liittyminen Skype for Webinaariin liittyminen Skype for Business Web Appin kautta Ohjeet Sähköpostin Liity webinaariin tästä -linkki Kun klikkaat Osallistumisohjeet webinaariin -sähköpostiviestissä olevaa Liity webinaariin

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Adobe Digital Editions -ohjeet

Adobe Digital Editions -ohjeet Adobe Digital Editions -ohjeet Adobe Digital Editions on Adoben e-kirjojen lukemiseen tarkoitettu kevyt erillinen lukuohjelma, joka on ollut käytössä Adobe Reader -ohjelman 8-versiosta alkaen. Ohjelman

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Versio 0 FIN Merkintöjen selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa vinkkityyliä: Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa tulee toimia tai miten toimintoa voi käyttää muiden

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Valotuslasi. 1. Aseta originaalit etusivut ylöspäin syöttölaitteen syöttöalustalle. Siirrä syöttöohjain originaaleja vasten.

Valotuslasi. 1. Aseta originaalit etusivut ylöspäin syöttölaitteen syöttöalustalle. Siirrä syöttöohjain originaaleja vasten. Xerox WorkCentre 9/9 -monitoimitulostin Kopioiminen. Aseta originaalit etusivut ylöspäin syöttölaitteen syöttöalustalle. Siirrä syöttöohjain originaaleja vasten. Laske syöttölaite alas.. Peruuta mahdolliset

Lisätiedot

Asetukset Exchange 2007 alustalle Office 2007 AutoDiscover (RPC over HTTPS) Alue: Finland / Käyttöjärjestelmä: Windows Vista

Asetukset Exchange 2007 alustalle Office 2007 AutoDiscover (RPC over HTTPS) Alue: Finland / Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Asetukset Exchange 2007 alustalle Office 2007 AutoDiscover (RPC over HTTPS) Alue: Finland / Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Outlook 2007 ensikäynnistys... 4 Outlook 2007 käynnistys ikkuna... 5 Microsoft

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Ohjelmistopohjaisen lisenssin käyttö

Ohjelmistopohjaisen lisenssin käyttö 24.11.15 rev. 2 Ohjelmistopohjaisen lisenssin käyttö Yleistä Mastercam on käyttänyt aina suojauspalikkaan sidottuja lisenssejä. Ne ovat suhteellisen helppokäyttöisiä ja lisenssin siirtämiseen ei tarvita

Lisätiedot