Unifaun ERPConnect. Unifaun OnlineConnect. Asennus ja käyttö

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Unifaun ERPConnect. Unifaun OnlineConnect. Asennus ja käyttö 2013-02-04"

Transkriptio

1 Unifaun ERPConnect Unifaun OnlineConnect Asennus ja käyttö

2 2 Sisältö 1 Yleiskatsaus Tilaustiedosto Järjestelmävaatimukset Toiminta Asennus Windows-pohjaisessa järjestelmässä Konfigurointi Windows-pohjaisessa järjestelmässä Sovellus Palvelu Windows-järjestelmässä Unifaun OnlineConnect -ohjelman hallinta Tieto Yhteydet Asetukset Status Tapahtumat Loki Tuki Tuo... 20

3 3 1 Yleiskatsaus Unifaun OnlineConnect -ohjelmaa käytetään tuomaan ja viemään tilaustiedostoja Unifaun Online- tai Pacsoft Online -järjestelmiin sekä jälkiraportoimaan luodut lähetys- ja kollinumerot erillisessä jälkiraportointitiedostossa. 1.1 Tilaustiedosto Tilaustiedostot voivat sisältää täydelliset lähetystiedot kuljetusasiakirjan suoratulostukseen tai tallennukseen myöhempää tulostusta varten. Keskeneräiset tilaukset tallennetaan ja täydennetään myöhemmin online-järjestelmän käyttöliittymässä. Online-järjestelmällä tarkoitetaan tässä asiakirjassa Unifaun Online- tai Pacsoft Online -ohjelmaa. Milloin tilaustiedosto luodaan? Tilaustiedot sisältävä tiedosto voidaan luoda silloin, kun se sopii yrityksesi työtapoihin tai kun liiketoimintajärjestelmän kannalta on järkevää tuottaa tietoa. Tämä tapahtuu usein esimerkiksi keräily- tai lähetyslistan tulostamisen yhteydessä, keräilyraportoinnin yhteydessä tai pyydettäessä rahdinkäsittelytulosteita. Tietyt liiketoimintajärjestelmät voivat vakiokokoonpanossaan luoda online-järjestelmän vaatiman tiedoston. Joissakin järjestelmissä on valmiita toimintoja tämän luomiseksi ja toisissa taas liiketoimintajärjestelmäkonsultit ovat tehneet jo aiemmin asiakaskohtaisia muokkauksia, joita voivaan mahdollisesti käyttää. Useimmissa tapauksissa vaaditaan kuitenkin sitä, että konsultti luo tässä tilanteessa yrityksen työtapoihin sopivan tiedoston. Miltä tilaustiedosto näyttää? Tilaustiedostossa suositaan XML-formaattia muiden formaattien sijaan, koska se tukee kaikkia tilausvälityksen toimintoja. Katso tiedoston tekniset tiedot online-järjestelmän kotisivulta kohdasta Rajapintakuvaus sekä esimerkkitiedostoja. XML-formaatin lisäksi voidaan tukea joitakin vanhempia formaatteja. Kysy lisätietoja Unifaun Supportista. 1.2 Järjestelmävaatimukset Varmista, että tietokone, jossa Unifaun OnlineConnect otetaan käyttöön, täyttää järjestelmävaatimukset: Käyttöjärjestelmä Windows XP, Servicepack 3 tai uudempi, Windows Vista, Servicepack 1 tai uudempi tai Windows 7. (2) Tietokoneella pitää olla asennettuna Java Runtime, versio 6 tai uudempi. Tarkista tämä osoitteesta ja asenna tai päivitä Java tarvittaessa. Web-selain Internet Explorer, versio 7 tai uudempi, Firefox, versio 6 tai uudempi, Google Chrome, versio 15 tai uudempi tai Safari, versio 5.1 tai uudempi.

4 4 Muut web-selaimet tai versiot voivat toimia, mutta Unifaun ei testaa niitä. Otettaessa yhteyttä Unifaun Supportiin web-selaimen päivittäminen voi olla välttämätöntä vianetsinnän suorittamiseksi. 1.3 Toiminta 1. Liiketoimintajärjestelmä luo tilaustiedoston, jossa on kyseisen tilauksen tai kyseisten tilauksien lähetystiedot. Liiketoimintajärjestelmä sijoittaa tilaustiedoston Unifaun OnlineConnect -ohjelman tilaushakemistoon. Unifaun OnlineConnect lukee tiedoston ja lähettää sen online-järjestelmän käyttäjäprofiiliisi. 2. Online-järjestelmä voi tulostaa etikettejä, lähetyslistoja ja tulliasiakirjoja kuljetuspalvelun ja kohteen valinnasta riippuen. Tulostus tapahtuu joko suoraan, kun tilaustiedosto on lähetetty online-järjestelmään tai manuaalisesti online-järjestelmän käyttöliittymän kautta. Käyttöliittymässä voidaan myös täydentää tai muokata tilausta. 3. Kun lähetys on noudettu tai jätetty, kuljettaja voi automaattisesti raportoida sen tilan online-järjestelmään. Siinä kerrotaan, mitä lähetykselle on tehty, ja se on luettavissa online-järjestelmän historiikista. Unifaun OnlineConnect -ohjelma voi automaattisesti kirjoittaa kolli-/lähetysnumerot takaisin valittuun hakemistoon.

5 5 2 Asennus Windows-pohjaisessa järjestelmässä Kun asennat ohjelman Windows-pohjaisessa järjestelmässä, tarkista ensin Windowsin järjestelmävaatimukset kohdasta Järjestelmävaatimukset ja varmista, että sinulla on järjestelmässä ohjelmistojen asentamiseen tarvittavat käyttöoikeudet. Toimi sitten seuraavien ohjeiden mukaisesti. Unifaun OnlineConnect -ohjelman asennus noudattaa Windows Installer -standardia. Asennusohjelma on toistaiseksi saatavana vain englanniksi, mutta Unifaun OnlineConnect -ohjelmaa voidaan käyttää monilla eri kielillä asentamisen jälkeen. Hae Unifaun OnlineConnect -ohjelman viimeisin versio online-järjestelmän ohjesivuilta. Aloita asennus napsauttamalla Asenna Unifaun ERPConnect -linkkiä. Vaihe 1 Lisenssisopimus I accept the terms in the License Agreement Lue lisenssisopimus, joka on saatavana englanniksi, ruotsiksi ja suomeksi. Hyväksy lisenssisopimus merkitsemällä valintaruutu. Jos et hyväksy lisenssisopimusta, asennusta ei voi aloittaa. Print Voit halutessasi tulostaa ja tallentaa lisenssisopimuksen. Advanced Tätä painiketta käytetään vain erikoistilanteissa. Antaa mahdollisuuden valinta kansion, johon asennetaan. Näyttää myös sivun, jossa voi valita moduuleja. (Tällä hetkellä asennettavana on vain yksi moduuli.) Install Aloita Unifaun OnlineConnectin asennus. Cancel Keskeytä asennus. Vaihe 2 Asennus Unifaun OnlineConnect asennetaan. Odota, että asennus suoritetaan loppuun. Vaihe 3 Viimeistely Viimeistele asennus napsauttamalla Finish-painiketta.

6 6 3 Konfigurointi Windows-pohjaisessa järjestelmässä Onnistuneen asennuksen jälkeen Käynnistä-valikon Unifaun OnlineConnect -kansioon luodaan kaksi pikakuvaketta: Administration of Unifaun OnlineConnect Unifaun OnlineConnect Nämä oikotiet käynnistävät kaksi osaa, joita käytetään yhdessä Unifaun OnlineConnect -ohjelman suorittamiseen ja konfiguroimiseen. Voit asentaa Unifaun OnlineConnect -ohjelman tavallisena sovelluksena tai palveluna. Ensin mainittu vaatii sisäänkirjautumista järjestelmään, kun taas jälkimmäistä voidaan käyttää kirjautumatta sisään järjestelmään. 3.1 Sovellus Unifaun OnlineConnect -pikakuvake käynnistää pääohjelman, joka suorittaa kaiken tiedostojen käsittelyn ja verkkoviestinnän. Ohjelma on siten aina käynnissä, kun Unifaun OnlineConnect suorittaa tehtäviään. Oikotien kautta pääohjelma käynnistetään sovelluksena. Pienennetty ikkuna avautuu sen merkiksi, että ohjelma on käynnissä. Pääohjelman käynnistäminen oikotien kautta on helppo tapa testata ohjelman toimintaa. Huomaa kuitenkin, että jos käyttäjä, joka on käynnistänyt ohjelman, kirjautuu ulos, sovellus suljetaan ja tilaustiedostojen lähettäminen online-järjestelmään lopetetaan. Normaalissa käytössä voi siksi olla parempi suorittaa Unifaun OnlineConnect palveluna. 3.2 Palvelu Windows-järjestelmässä Pääohjelman pitää usein olla käynnissä pitkiä aikoja, joten asennusohjelma asentaa sen myös palveluna Windowsjärjestelmään. Pääohjelma käynnistetään palveluna käyttämällä Windowsin palveluiden normaaleja toimintoja. Ennen palvelun käynnistämistä kannattaa luoda tietty käyttäjä, jonka alaisena palvelu suoritetaan. Tällä on merkitystä etenkin siinä, mitä oikeuksia pääohjelmalla on verkkoyhteyksiin ja tulostimen käyttöön sekä onko mahdollista poiketa toistuvasta salasanan vaihdosta. Palvelun käyttäjien muokkaaminen: 1. Avaa palvelunhallinta. Jos käytät Windows XP -käyttöjärjestelmää, valitse Käynnistä > Suorita tai Start > Run ja kirjoita hakuruutuun services.msc ja paina Enter. Vista ja Windows 7 -käyttöjärjestelmissä napsauta Käynnistä-valikkoa ja kirjoita services.msc suoraan hakukenttään ja avaa Palvelut-ohjelma.

7 7 2. Hae Unifaun OnlineConnect -palvelu luettelosta ja näytä sen ominaisuudet kaksoisnapsauttamalla palvelua. 3. Valitse Sisäänkirjautuminen-välilehdellä Tili ja anna tili sekä salasana. Tarkista, että pääohjelma toimii valitun tilin kanssa käynnistämällä palvelu (voidaan tehdä Yleiset-välilehdeltä). Kun tilin asennus on suoritettu ja palvelu voidaan käynnistää, kannattaa muuttaa Käynnistystapa -kohdan Manuaalinen -asetus Automaattinen -asetukseksi, jotta pääohjelma käynnistetään aina tietokoneen käynnistyksen yhteydessä. 4. Siirry Yleiset-välilehdelle, vaihda aloitustavaksi Automaattinen ja napsauta OK.

8 8 4 Unifaun OnlineConnect -ohjelman hallinta Asennusten tekemiseen ja Unifaun OnlineConnect -ohjelman tilan valvomiseen käytetään Administration of Unifaun OnlineConnect -pikakuvakkeesta käynnistettävää hallintaohjelmaa. Hallintaohjelma on yhteydessä pääohjelmaan asetusten näyttämiseksi ja muokkaamiseksi. Pääohjelman pitää siksi olla käynnissä, jotta asetukset ovat näytettävissä ja muokattavissa. Hallintaohjelma voidaan kuitenkin käynnistää ensin, minkä jälkeen sen avulla voidaan käynnistää pääohjelma (lisätietoja alempana Status-kohdassa). Hallintaohjelman oikeassa alakulmassa näkyy, onko hallintaohjelma yhteydessä pääohjelmaan. Jos yhteys on käytössä siinä näkyy ja muutoin. Hallintaohjelman käyttöliittymässä on välilehtiä, jotka sisältävät käytössä olevat toiminnot. Huomaathan, että näet enemmän tietoja oikean reunan vierityspalkissa, jos kaikki eivät mahdu kerralla näyttöön. 4.1 Tieto Ensimmäinen välilehti on tietovälilehti. Siinä kuvaillaan lyhyesti, mitä muut välilehdet sisältävät.

9 9 4.2 Yhteydet Yhteydet-välilehdellä tehdään tärkeimmät asetukset, jotka vaikuttavat Unifaun OnlineConnect -ohjelman toimintaan. Tässä voit määrittää yhteydet online-järjestelmässä käytettäville tileille. Jos olet päivittänyt aiemmasta versiosta, tilitiedot saattavat olla jo valmiina. Lisää tili Lisää uusi tili ja määritä asetukset tilaustiedostojen lukemista, tulostusta ja palautetietojen raportointia varten. Napsauta Tili. Näyttöön tulee valintaikkuna, johon voit antaa tiedot. Sisäänkirjautuminen-välilehdellä voit määrittää käyttäjätunnuksesi ja salasanasi sekä sen, mihin online-järjestelmään käyttäjätiedot yhdistetään. Kun valitset toisen välilehden tai napsautat OK-painiketta, käyttäjätunnus ja salasana tarkistetaan valittua online-järjestelmää vasten. Jos käyttäjätunnus, salasana tai järjestelmä eivät vastaa toisiaan, tai jos Unifaun ERPConnect ei ole käytössä kyseisellä tilillä, näyttöön tulee virheilmoitus, eikä tilin lisäämistä tai muuttamista voida viimeistellä. Korjaa tiedot tai ota yhteyttä Unifauniin Unifaun ERPConnect -ohjelman ottamiseksi käyttöön. Käyttäjätunnus Käyttäjätunnus onlinejärjestelmän tilille, jota Unifaun OnlineConnect käyttää. Salasana Salasana tilille, jota Unifaun OnlineConnect käyttää. Huomaa, että jos tilillä on profiilinkäsittely, vaaditaan vakioprofiilin salasana. Tiettyyn profiiliin/profiiliryhmään ei voi kirjautua sisään, vaan tuotavat lähetykset voidaan ohjata tiettyyn profiiliryhmään. Tämä tapahtuu tilaustiedoston arvon tai online-järjestelmän asetuksen kautta. Järjestelmä Missä online-järjestelmässä tili sijaitsee Unifaun Online tai Pacsoft Online. Käytä turvallista yhteyttä (HTTPS) on aina esivalittuna, mutta voidaan tarpeen vaatiessa ottaa pois käytöstä. Tallenna napsauttamalla.

10 10 Tilaustiedostot Tilaustiedostot-välilehdellä voit määritellä, mihin hakemistoihin liiketoimintajärjestelmä sijoittaa tilaustiedostot. Niille voidaan lisätä useita eri hakemistoja, ja jokaisessa hakemistossa on tietyt asetukset. Sama hakemisto voidaan valita useita kertoja edellyttäen, että käytetään eri hakupolkuja. Hakemisto Hakutie hakemistoon, josta tilaustietoja haetaan. Napsauttamalla voit avata uuden valintaikkunan, johon uusi hakemisto voidaan merkitä. Hakupolku tiedostoille Yksinkertainen hakupolku, jolla voidaan rajoittaa siirrettäviä tiedostoja. * (asteriski) vastaa yhtä tai useampaa merkkiä.? (kysymysmerkki) vastaa yhtä merkkiä. Tiedostomuoto Tiedostomuoto, jossa tilaustiedosto on alustettu. On tärkeää, että annettu muoto vastaa sitä muotoa, jossa tiedosto on luotu. Tiedostoa siirrettäessä tämä ohjaa sen, kuinka tiedostoa tulkitaan. Sekunnit kirjoituksesta siihen että tiedostot käsitellään Kokonaislukuarvo, joka määrittelee, kuinka monta sekuntia tiedoston pitää olla käyttämättä ennen kuin se siirretään. Aina kun Unifaun OnlineConnect hakee tiedostoja hakemistosta, tarkistetaan viimeisen muutoksen aika kunkin tiedoston osalta. Jos viimeisen muutoksen aika on ollut sama vähintään annetun sekuntimäärän, tiedosto siirretään. Tavallisesti 1 sekunti riittää, mutta jos tiedostojärjestelmä ei tue lukitusta, aikaa pitää mahdollisesti pidentää. Käännä DOS (OEM) merkit Valitse, käännetäänkö hakemiston tiedostot MS-DOS-ohjelmassa käytettävästä merkkisarjasta ennen siirtoa. Kyseistä merkkisarjaa kutsutaan joskus OEM- tai CP430-sarjaksi. Tulostin Tallenna napsauttamalla. Tulostin-välilehdellä voidaan tehdä tulostimeen liittyviä asetuksia toivottaessa suoratulostusta. Välilehti on käytössä vain, jos olet ottanut tilaustiedostojen siirtämisen käyttöön Tilaustiedostot-välilehdellä. Avattavat valintaikkunat ovat samat kuin Unifaun OnlinePrinter -ohjelmassa. Automaattinen tulostus Tilin valmiiden tilausten automaattinen tulostus voidaan ottaa käyttöön tai

11 11 pois käytöstä. Riippumatta siitä, onko automaattinen tulostus käytössä tai pois käytöstä, on mahdollista ottaa automaattinen tulostus käyttöön yksittäiselle tilaukselle tilaustiedoston arvon kautta. Automaattiseen tulokseen vaaditaan aina valmiita ja oikeita tiedostoja. Jos tilaustiedostoa pitää täydentää tai muokata, tulostus pitää suorittaa manuaalisesti online-järjestelmässä. Tulostusasetukset, opastettu (suositellaan). Tulostusasetukset, opastettu on valintaikkuna, jossa voit määrittää tulostinasetukset kohta kohdalta. Se on yksinkertaisin tapa määrittää tulostin ja tulostinasetukset. Sinun pitää tietää, mitä tulostinta käytetään etiketeille, millainen tulostin on kyseessä (laser tai lämpösiirto), millaisia etikettejä käytät ja mitä tulostinta käytetään muille asiakirjoille, kuten tulliasiakirjoille ja lähetyslistoille. Napsauta Tulostusasetukset, opastettu -painiketta ja noudata ohjeita. Lisää Erityistarpeisiin, kuten tietylle etikettiformaatille tai jos on tarvetta muokata tulosteiden sijoittelua tai kääntää tulostetta. Lisää tulostusmääränpään tulostinasetusten kehittyneemmän valintaikkunan kautta. Poista Poistaa aiemmin lisätyn tulostusmääränpään. Vaihda Vaihtaa lisätyn tulostusmääränpään. Ylös Nostaa valitun tulostusmääränpään yhden kohdan ylemmäs luettelossa ja antaa näin korkeamman prioriteetin. Tulostusmääränpääksi valitaan ensimmäinen tulostusmääränpää, joka voi suorittaa tulostuksen, ja tuloste lähetetään tulostusmääränpään antamaan tulostimeen, Alas Laskee valitun tulostusmääränpään yhden kohdan alemmas luettelossa ja antaa näin alhaisemman prioriteetin. Tallenna napsauttamalla. Tulostuskäännökset Tulostuskäännökset-välilehdellä voidaan yhdistää Tulostin-välilehden eri tulostusmääränpäiden yhdistelmiä haluttuihin nimiin. Nämä nimet voidaan sitten antaa tulostustiedostoissa, jotta voidaan ohjata, mihin tulostusmääränpäihin tietty lähetys voidaan tulostaa. Tavallinen esimerkki on, että monilla eri pakkauspaikoilla on omat etikettitulostimensa. Kunkin pakkauspaikan nimi annetaan tulostustiedostossa, jotta lähetykset voidaan vain tulostaa pakkauspaikan omiin tulostimiin. Lisää Lisää uuden tulostuskäännöksen. Poista Poistaa aiemmin lisätyn tulostuskäännöksen. Vaihda Vaihtaa tulostuskäännöksen. Tallenna napsauttamalla.

12 12 Tulostuskäännös on mielivaltaisesti valittu nimi, joka on yhdistetty yhteen tai useampaan tulostusmääränpäähän. Nimi Tulostuskäännöksen valinnainen nimi. Tulostusmääränpää Voit valita tulostuskäännökseen sisältyvät tulostusmääränpäät. Tulostusmääränpäistä kerrottiin edellisessä luvussa. Kaikkiin tulostuskäännöksiin tulee sisältyä sekä etikettitulostin että tulostin muille asiakirjoille. Tallenna napsauttamalla. Palautetieto Palautetieto-välilehdellä voidaan määrittää, kuinka Unifaun OnlineConnect raportoi palautetiedot tulostetuista lähetyksistä. Tiedot sisältävät lähetys- ja kollinumerot, jotka online-järjestelmä luo tulostuksen yhteydessä sekä tilausnumerot, jotka lähettiin tilaustiedoston kanssa. Tällä tavoin liiketoimintajärjestelmä voi lukea takaisin luodut lähetys- ja kollinumerot. Aktivoi palautetiedon raportointi Tilin palautetiedon raportointi voidaan ottaa käyttöön tai pois käytöstä. Hakemisto Hakutie hakemistoon, johon palautetiedon raportointitiedosto sijoitetaan. Napsauttamalla voit avata uuden valintaikkunan, johon uusi hakemisto voidaan merkitä. Suodatin Valitse, milloin palautetiedot raportoidaan. Raportoi vain tasaisin väliajoin raportoi kaikki tulosteet 15 minuutin välein. Raportoi vain kun on suoratulostus raportoi vain tulosteet, jotka tulostetaan Unifaun OnlineConnect -ohjelman kautta.

13 13 Raportoi suoratulostuksessa ja tasaisin väliajoin raportoi yhdessä molempien aiempien valintojen mukaan. Huom! Tulosteet, joissa käytetään suoratulostusta, raportoidaan kaksi kertaa; ensimmäisen kerran tulostettaessa ja toisen kerran seuraavan 15 minuutin aikana. Tiedostomuoto Valitse, mitä tietoja tulosteesta tallennetaan tiedostoon. Standardimuoto tallentaa kaikkien kollien tilausnumeron, kollinumeron, lähetysnumeron ja lähetyspäivän. Standardimuoto viitteellä lisää kaikkien kollien lähetysviitteet. Nimeämistapa Valitse, kuinka tallennettava tiedosto tai tallennettavat tiedostot nimetään. Päivämäärä, vapaamuotoinen tiedostonimen alku sekä tarkenne yhdistää Aloitus - ja Tarkenne -kenttien tiedot lisäten keskelle kyseisen päivämäärän ja ajan. Jokaisessa raportointitilanteessa luodaan uusi tiedosto. Kiinteä nimi käyttää Nimi -kentän tietoa tiedoston koko nimenä. Jokaisessa raportointitilanteessa käytetään samaa tiedostoa. Sisäinen nimi vapaamuotoisella tarkenteella yhdistää sisäisen tiedostonimen ja Tarkenne -kentän tiedon. Jokaisessa raportointitilanteessa luodaan uusi tiedosto. Nimi Kokonainen tiedostonimi, jos luodaan vain yksi tiedosto. Aloitus Tiedostonimen alkuosa, jos tiedostonimi koostuu useasta osasta. Tarkenne Tiedostonimen loppuosa, jos tiedostonimi koostuu useasta osasta. Tiedostonimiesimerkki Esimerkki siitä, miltä palautetietotiedoston tai -tiedostojen nimi näyttää. Tallenna napsauttamalla. Muokkaa tiliä Muokkaa tilin asetuksia. Valitse tili ja napsauta. Näyttöön tulee valintaikkuna, johon voit antaa tiedot. Tililuettelon sarakkeissa on vastaava välilehti valintaikkunassa muutoksia varten. Kaksoisnapsauttamalla tiettyä luettelon saraketta muokattavan tilin kohdalta avataan valintaikkuna vastaavalle välilehdelle. Poista tili Poistaa tilin. Valitse tili ja napsauta.

14 Asetukset Asetukset-välilehdellä määritetään asetuksia, jotka eivät liity online-järjestelmässä olevaan tiliin. Tilaustiedostojen intervalli, sekunneissa Sekuntimäärä, jonka välein tilaustiedostoja haetaan kaikissa tiliin liitetyissä hakemistoissa. Normaali arvo on 2 5 sekuntia. Kuinka monta päivää tallennetaan historiikissa olevia tiedostoja Käsiteltyjen tiedostojen tallennusaika päivinä. Tiedostot, jotka ovat vanhempia kuin annettu arvo, poistetaan. Normaali arvo on 30 päivää. Aktivoi sähköpostilla viestittäminen Ota käyttöön tai poista käytöstä kaikki Unifaun OnlineConnect - ohjelman lähettämät sähköpostiviestit. Lokiviestejä tai tapahtumia koskevia sähköpostiviestejä voidaan käyttää, kun halutaan saada signaaleja, jos jotain pitää käsitellä Unifaun OnlineConnect -ohjelmassa. Huomaa, että lokiviestejä koskevia sähköpostiviestejä saattaa kertyä huomattava määrä, jos varoituksia tai virheitä tapahtuu usein. Tapahtumista lähetetään sähköpostiviestejä vain, kun tapahtumassa muutetaan jotain. Sähköpostipalvelimen imen osoite (smtp) Sellaisen SMTP-pohjaisen sähköpostipalvelimen osoite, joka voi lähettää sähköpostia Unifaun OnlineConnect - ohjelmaan. Käyttäjänimi Käyttäjänimi, jota käytetään tunnistamaan ohjelma sähköpostipalvelimella. Salasana Salasana, jota käytetään tunnistamaan ohjelma sähköpostipalvelimella. Kielivalinta viestille Valitse kieli, jota käytetään ohjelman sähköpostiviesteissä. Lähettäjän sähköpostiosoite Sähköpostiosoite, jota käytetään lähettäjän osoitteena ohjelman lähettämissä sähköpostiviesteissä.

15 15 Vastaanottajan sähköpostiosoite Sähköpostiosoitteet, jotka ovat lokiviestejä koskevien sähköpostiviestin vastaanottajia. Erota puolipisteellä. Sähköpostiosoite kopioille Sähköpostiosoitteet, jotka ottavat vastaan kopiot lokiviestejä koskevista sähköpostiviesteistä. Erota puolipisteellä. Lähettää puolesta Suodattaa, mitkä mahdolliset lokiviestejä koskevat sähköpostiviestit todella lähetetään. Vastaanottajien sähköpostiosoitteet Sähköpostiosoitteet, jotka ovat tapahtumia koskevien sähköpostiviestin vastaanottajia. Erota puolipisteellä. Sähköpostiosoitteet kopioille Sähköpostiosoitteet, jotka ottavat vastaan kopiot tapahtumia koskevista sähköpostiviesteistä. Erota puolipisteellä. Lähettää puolesta Suodattaa, mitkä mahdolliset tapahtumia koskevat sähköpostiviestit todella lähetetään. Proxy-asetukset Voit tehdä Proxy asetuksia. Näkyy vain jos olet valikoinut edistykselliset asetukset alla Näytä. Osoite Proxy serverin osoite. Portti Proxy serverin portti. Käyttäjä Käyttäjänimi jos proxy tätä vaatii. Salasana Salasana jos proxy tätä vaatii.

16 Status Status-välilehdellä näytetään yhteenveto siitä, mitä Unifaun OnlineConnect -ohjelmassa tapahtuu tai on tapahtunut. Tällä välilehdellä Unifaun OnlineConnect voidaan käynnistää, lopettaa sekä asentaa ohjelma palveluna järjestelmään tai poistaa asennus. Ongelma Näyttää viimeisten 1, 5, 15, 30 ja 60 minuutin aikana tapahtuneiden virheiden määrän. Varoitus Näyttää viimeisten 1, 5, 15, 30 ja 60 minuutin aikana annettujen varoitusten määrän. Tuodut Näyttää viimeisten 1, 5, 15, 30 ja 60 minuutin aikana siirrettyjen tiedostojen määrän. Viety Näyttää viimeisten 1, 5, 15, 30 ja 60 minuutin aikana raportoitujen tiedostojen määrän. Lähetettyjä Näyttää viimeisten 1, 5, 15, 30 ja 60 minuutin aikana johonkin online-järjestelmään lähetettyjen tiedostojen määrän. Ladattu Näyttää viimeisten 1, 5, 15, 30 ja 60 minuutin aikana palautetiedon raportointia varten ladattujen tiedostojen määrän. Tulostettu Näyttää viimeisten 1, 5, 15, 30 ja 60 minuutin aikana tulostettujen tiedostojen määrän. Aloita Käynnistää Unifaun OnlineConnect -ohjelman normaalina sovelluksena tai palveluna. Jos Unifaun OnlineConnect on asennettu palveluna tietokoneelle, näytetään valintaikkuna, josta ohjelman voi käynnistää sovelluksena tai palveluna. Pysäytä Pysäyttää Unifaun OnlineConnect -ohjelman riippumatta siitä, onko ohjelma käynnistetty sovelluksena tai palveluna. Asenna Asentaa Unifaun OnlineConnect -ohjelman palveluna tietokoneelle. Normaalisti asennusohjelma on jo asentanut ohjelman palveluna. HUOM! Jos tietokone käyttää UAC (User Access Control) -tekniikkaa ja hallintaohjelmaa ei suoriteta järjestelmänvalvojana, asennus todennäköisesti epäonnistuu. Poista Poistaa palveluna asennetun Unifaun OnlineConnect -ohjelman tietokoneelta. Normaalisti asennusohjelma

17 17 poistaa ohjelman automaattisesti. HUOM! Jos tietokone käyttää UAC (User Access Control) -tekniikkaa ja hallintaohjelmaa ei suoriteta järjestelmänvalvojana, poistaminen todennäköisesti epäonnistuu. Muistinkäyttö Näyttää, kuinka paljon muistia Unifaun OnlineConnect käyttää. Ensimmäinen luku on käytetty muisti, toinen luku on käytetyn muistin enimmäismäärä ja kolmas luku on Javan käytössä olevan muistin enimmäismäärä. 4.5 Tapahtumat Tapahtumia-välilehdellä näytetään, mitä Unifaun OnlineConnect -ohjelmassa on tapahtunut viime aikoina. Näytä ongelmat, varoitukset ja tapahtumat Valitse, mitkä tapahtumat haluat näytettäväksi luettelossa. Yritä uudelleen Pyydä, että viivästynyt tapahtuma suoritetaan uudelleen. Peruuta yritys Pyydä, että viivästynyttä tapahtumaa ei suoriteta uudelleen. Jos tapahtumaan on yhdistetty tiedosto, katsotaan tiedosto epäonnistuneeksi. Vahvista Vahvistaa, että tapahtuman nykyinen tila on ymmärretty. Jos vahvistettu tapahtuma hyväksytään, siitä lähetetään uusi sähköpostiviesti. Jos tapahtumaa ei vahvisteta, uutta sähköpostiviestiä ei lähetetä. Tapahtumat, jotka eivät ole luonteeltaan toistuvia, poistetaan tunnin kuluttua. Tämä koskee etenkin eri tavalla käsiteltyihin tiedostoihin liitettyjä tapahtumia.

18 Loki Loki-välilehdellä näytetään Unifaun OnlineConnect -ohjelman sisäiset lokitiedot. Tapahtumia-välilehteen verrattuna tässä näytetään jatkuvampia ja yksityiskohtaisempia tietoja siitä, mitä Unifaun OnlineConnect -ohjelmassa tapahtuu. Luettelo Loki-ilmoitusten luettelo. Jos Ilmoitus-sarakkeen sisällön alussa on plus-merkki, ilmoituksessa on useampia rivejä. Tarkemmat tiedot saadaan näkyviin kaksoisnapsauttamalla riviä. Yksityiskohdat Loki-ilmoituksen yksityiskohdat. Jos ilmoituksessa on useita rivejä, kaikki rivit näytetään tässä. Näytä ongelmat, varoitukset ja tapahtumat Valitse, mitkä loki-ilmoitukset haluat näytettäväksi luettelossa. Edellinen Siirry edelliseen loki-ilmoitukseen yksityiskohtia näytettäessä. Seuraava Siirry seuraavaan loki-ilmoitukseen yksityiskohtia näytettäessä.

19 Tuki Tuki-välilehdellä on tietoja, jotka auttavat Unifaunin tukea Unifaun Online Connect -ohjelman vianetsinnässä. Ota esiin tämä välilehti, kun otat yhteyttä Unifaunin tukeen. Versio Unifaun OnlineConnect Näyttää Unifaun OnlineConnect -ohjelman version. Versio Tulostin Näyttää tulostimen version. Tämä versio vastaa Unifaun OnlinePrinter -ohjelman versiota. Hakemistot Näyttää hakutiet eri hakemistoihin, joita online-järjestelmä käyttää. resurssienhallinnasta kyseisen hakutien. -painike avaa käyttöjärjestelmän Luo informaatiota sisältävä tiedosto Napsauttamalla tätä voidaan luoda zip-arkisto, jossa on Unifaun OnlineConnect -ohjelmalla luotuja tiedostoja. Kun zip-arkisto luodaan, Informaatiota sisältävää tiedostoa ei ole luotu -teksti korvataan aktiivisella painikkeella. Informaatiota sisältävä tiedosto ufsupport zip Kopioi zip-arkiston, joka on luotu napsauttamalla Luo informaatiota sisältävä tiedosto -painiketta. Kun ziparkisto kopioidaan, se voidaan liittää normaalin tiedoston kopioinnin tavoin haluttuun kohteeseen, kuten Windows Explorer -hakemistoon tai sähköpostiviestiin (jos sähköpostiohjelma tukee tätä). Suorita automaattinen päivitys nyt Käynnistää automaattisen päivityksen suoraan odottamatta seuraavaa viivetilannetta.

20 20 Vinkki! Mikäli haluat tehdä asetuksista varmuuskopion, voit tallentaa kopion weborder hakemistosta. Hakupolku näkyy Tukisivulla, Hakemistot > Päivitys. Kun asetukset ovat valmiita ja niitä on testattu, tallenna hakemisto ja sulje hallintaohjelma. Huomioithan että jos tallennetulla varmuuskopiolla tehdään palautus, mahdollisesti muuttuneet tulostusasetukset ja hakupolut täytyy muokata. 4.8 Tuo Tuo tilaustiedostot manuaalisesti vetämällä ne Windows Explorerista alla olevalle Tuo-välilehdelle. Tuo-välilehdellä näytetään laatikko/hakemisto, joka on määritetty tilaustiedostojen lähteeksi. Tiedostoja voidaan viedä ja irrottaa laatikoihin tilaustiedoston suoran tuonnin käynnistämiseksi samalla tavoin kuin jos se sijoitettaisiin vastaavaan hakemistoon. Tilaustiedostot voidaan myös tuoda manuaalisesti online-järjestelmän käyttöliittymän kautta. Valitse Tulostusarkisto Rahtiasiakirjat-valikossa ja napsauta Tuo tilaustiedosto.

Unifaun OnlinePrinter

Unifaun OnlinePrinter Unifaun OnlinePrinter Unifaun Online 2013-10-14 2 Sisältö 1 Unifaun OnlinePrinter tulostusasetukset... 3 2 Automaattinen asennus - Unifaun Online Printer... 4 3 Javan asentaminen... 6 4 Vianmääritys Internet

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Maventa Connector Käyttöohje

Maventa Connector Käyttöohje Maventa Connector Käyttöohje 17.4.2015 Sisällys 1. Esittely... 2 1.1. Käytön edellytykset... 2 1.2. Tuetut aineistomuodot... 2 2. Asennustiedosto... 3 2.1. Sisäänkirjautuminen... 7 3. Asetuksien määrittäminen...

Lisätiedot

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje työpaikan

Lisätiedot

Onko tietokoneessasi useita Java-ohjelmia tai vanhoja javoja?

Onko tietokoneessasi useita Java-ohjelmia tai vanhoja javoja? Onko tietokoneessasi useita Java-ohjelmia tai vanhoja javoja? Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje työpaikan

Lisätiedot

WinTraden päivitys- ja asennusohjeistus 2006-09-06

WinTraden päivitys- ja asennusohjeistus 2006-09-06 Sisällysluettelo Automaattisesta päivityksestä...1 Uuden version hakeminen...2 Laajennetut asetukset...3 Lataamisen aloittaminen...3 Latauksen päättäminen...5 Ohjelman asentamisesta...6 Kielen valinta...6

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 21.11.2012 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (41) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen s. 1/5 Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen Yleistä Internetissä on paljon hyödyllisiä ilmaisohjelmia, jotka voi ladata ja asentaa omalle koneelle. Osa ohjelmista löytyy suomenkielisiltä sivuilta,

Lisätiedot

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA Asennusohjeiden sisältö 1. RICA optimointiohjelmoinnin periaate isoftloaderilla... 2 2. RICA isoftloader toimituspaketin sisältö... 3 3. isoftloader Sync-ohjelmiston

Lisätiedot

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi ja kenelle

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

EMVHost Online SUBJECT: EMVHOST ONLINE CLIENT - AUTOMAATTISIIRROT COMPANY: EMVHost Online Client sovelluksen käyttöohje AUTHOR: DATE: 15.03.

EMVHost Online SUBJECT: EMVHOST ONLINE CLIENT - AUTOMAATTISIIRROT COMPANY: EMVHost Online Client sovelluksen käyttöohje AUTHOR: DATE: 15.03. EMVHost Online SUBJECT: COMPANY: COMMENTS: AUTHOR: EMVHOST ONLINE CLIENT - AUTOMAATTISIIRROT NETS OY EMVHost Online Client sovelluksen käyttöohje NETS OY DATE: 15.03.2011 VERSION: 1.0 1 SISÄLLYS SISÄLLYS...

Lisätiedot

Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS

Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS Sisällys 1 YLEISTÄ 1 2 ASENNUKSEN VALMISTELUT 2 2.1 VARMUUSKOPIOT 2 2.2 ASENNUSTIEDOSTON LATAUS, WWW.FEBDOK.FI 2 2.3 ASENNUSTIEDOSTON LATAUS, FEBDOK:IN SISÄINEN

Lisätiedot

Nero 7:n Windows Vista TM -tuki

Nero 7:n Windows Vista TM -tuki Nero 7:n Windows Vista TM -tuki Nero AG Sivu 1 Tietoja tekijänoikeudesta ja tavaramerkistä Tämä opaskirjanen ja sen sisältö on Nero AG:n omaisuutta ja suojattu tekijänoikeudella. Kaikki oikeudet pidätetään.

Lisätiedot

Tikon ostolaskujen käsittely

Tikon ostolaskujen käsittely Toukokuu 2013 1 (7) 6.3.0 Copyright Aditro 2013 Toukokuu 2013 2 (7) Sisällysluettelo 1. Käyttäjäasetukset... 3 2. Yleiset parametrit... 3 3. Kierrätysasetukset... 3 4. palvelimen tiedot... 4 5. lähetyksen

Lisätiedot

Asteri Vuokrankanto (Dos) Vuosipäivitys 1.11.2007

Asteri Vuokrankanto (Dos) Vuosipäivitys 1.11.2007 Asteri Vuokrankanto (Dos) Vuosipäivitys 1.11.2007 Päivityksen asentaminen... 4 Vista... 6 Uuteen koneeseen siirtäminen... 7 - pikakuvake työpöydälle... 9 Tulostusongelmat uusissa koneissa... 12 - Tulostaminen

Lisätiedot

MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31

MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31 Mini-Lexia-opas 2012 MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31 Sisältö Yleistä Lexiasta ja Mini-Lexiasta... 2 Ohjeet Lexian ammattikäyttäjälle: Harjoitusten siirtäminen... 2 Harjoitusten siirtäminen muistitikulla...

Lisätiedot

Adobe -määrälisensointi

Adobe -määrälisensointi Adobe -määrälisensointi VIP-asiakkaiden hallintakonsolin käyttöopas Value Incentive Plan -ohjelmalle (VIP) Versio 2.5 9..203 Sisältö Mikä on VIP-asiakkaiden hallintakonsoli?... 4 Näin pääset alkuun VIP-ohjelmassa...

Lisätiedot

CAMI Havaintotaidot -harjoitusohjelman asennus- ja käyttöönotto-ohje ei verkkoasennus

CAMI Havaintotaidot -harjoitusohjelman asennus- ja käyttöönotto-ohje ei verkkoasennus CAMI Havaintotaidot -ohjelmiston asennus 1 CognAid Oy CAMI Havaintotaidot -harjoitusohjelman asennus- ja käyttöönotto-ohje ei verkkoasennus CAMI Havaintotaidot -harjoitusohjelma toimii kaikissa ajanmukaisissa

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje

AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje AinaUCX 1 (6) AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje Microsoft Lync Web Scheduler on verkkopohjainen ohjelma, jolla voit luoda Lync-kokouksia, jos käytössäsi ei ole Microsoft Outlookia tai käytät käyttöjärjestelmää,

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi näiden ohjeiden mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna ohjeet työpaikan

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

Tikon ostolaskujen käsittely

Tikon ostolaskujen käsittely Toukokuu 2014 1 (8) Toukokuu 2014 2 (8) Sisällysluettelo 1. Käyttäjäasetukset... 3 2. Yleiset parametrit... 3 3. Kierrätysasetukset... 3 4. palvelimen tiedot... 4 5. lähetyksen aktivointi... 5 6. Eräajot

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Tietoja Google Cloud Printistä Tulostaminen Google Cloud Printillä Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Tietoja Google

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Tämän julkaisun tiedot kuuluvat tämän tuotteen Lakisääteisien ilmoitusten piiriin. 16. marraskuuta 2015 Sisällys 3 Sisällys Fiery Driver Configurator...5 Järjestelmävaatimukset...5

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Opus SMS tekstiviestipalvelu

Opus SMS tekstiviestipalvelu Opus SMS tekstiviestipalvelu Sivu 1 / 17 1. Yleistä toiminnosta Opus SMS tekstiviestipalvelun avulla voidaan Opus Dental potilashallintaohjelmasta Lähettää muistutuksia tekstiviestillä Lähettää tiedusteluita

Lisätiedot

Unifaun Online - johdanto

Unifaun Online - johdanto Unifaun Online - johdanto Tervetuloa Unifaun Online käyttäjäksi! Unifaun Online on Internetin välityksellä toimiva palvelu, jonka avulla voidaan tulostaa kaikki yrityksen rahtiasiakirjat ja välittää kuljetuskumppaneille

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

NAVITA BUDJETTIJÄRJESTELMÄN ENSIASENNUS PALVELIMELLE

NAVITA BUDJETTIJÄRJESTELMÄN ENSIASENNUS PALVELIMELLE NAVITA BUDJETTIJÄRJESTELMÄN ENSIASENNUS PALVELIMELLE Ennen palvelinohjelman asennusta perustetaan tarvittavat kansiot. Oikeustasoista share- tai security-tason oikeudet riittävät; molempien oikeustasojen

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

Coolselector Asennusohje

Coolselector Asennusohje MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Coolselector Asennusohje Täydellinen valinta on vain muutaman klikkauksen päässä www.danfoss.fi/kylma Yleiset vaatimukset Windows XP asennus Windows 7 asennus Asennuksen poisto

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Toimi näin, jos et pääse verkkopankkiin Mozilla Firefox-selaimella

Toimi näin, jos et pääse verkkopankkiin Mozilla Firefox-selaimella Toimi näin, jos et pääse verkkopankkiin Mozilla Firefox-selaimella Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset

Ohjelmistopäivitykset Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla Sivu 1/6 Yhteysopas Tuetut käyttöjärjestelmät Software and Documentation -CD-levyltä voi asentaa tulostinohjelmiston seuraaviin käyttöjärjestelmiin: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server 2008

Lisätiedot

Visma Econet -ohjelmat ActiveX on epävakaa -virheilmoituksen korjausohjeet

Visma Econet -ohjelmat ActiveX on epävakaa -virheilmoituksen korjausohjeet 1 Visma Econet -ohjelmat ActiveX on epävakaa -virheilmoituksen korjausohjeet Microsoft on julkaissut Office-paketteihin tietoturvapäivitykset. Seuraavat päivitykset aiheuttavat Visma Econet -ohjelmissa

Lisätiedot

1 Tivax siirto uuteen koneeseen

1 Tivax siirto uuteen koneeseen Tivax siirto uuteen koneeseen 1 1 Tivax siirto uuteen koneeseen 1.1 Tivax ohjelman asentaminen Huom. Siirrossa mahdollisesti esiintyvien ongelmien ratkaisu on veloituksetonta ainoastaan asiakkaille, joilla

Lisätiedot

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Pika-asennusopas

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Pika-asennusopas Xerox Device Agent, XDA-Lite Pika-asennusopas XDA-Liten esittely XDA-Lite on ohjelmisto, jolla kerätään laitetietoja ja sen päätehtävänä on lähettää automaattisia mittarilukemia laskutuksen tarkkuuden

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Jäsenrekisteri (dos) Kirjuri tekstinkäsittely Vuosipäivitys 3.11.2007

Jäsenrekisteri (dos) Kirjuri tekstinkäsittely Vuosipäivitys 3.11.2007 Jäsenrekisteri (dos) Kirjuri tekstinkäsittely Vuosipäivitys 3.11.2007 Asentaminen... 4 Näppäinpikakomentoja... 5 EtäAsteri... 6 Tulostaminen doswintu:n avulla... 8 Wordiin tulostaminen... 10 Windows XP

Lisätiedot

McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0

McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0 Julkaisutiedot McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0 McAfee epolicy Orchestrator -ohjelmiston kanssa käytettäväksi Sisällys Tietoja tästä julkaisusta Uudet toiminnot Parannukset Ratkaistut

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Resusci Anne Skills Station

Resusci Anne Skills Station MicroSim Frequently Asked Questions 1 Resusci Anne Skills Station Resusci_anne_skills-station_installation-guide_sp7012_SF.indd 1 24/01/08 14:13:01 2 Resusci_anne_skills-station_installation-guide_sp7012_SF.indd

Lisätiedot

SQL Server 2005 Express Edition tietokannan asennusohje

SQL Server 2005 Express Edition tietokannan asennusohje 1 SQL Server 2005 Express Edition tietokannan asennusohje SQL Server 2005 Express Edition on Microsoftin tietokantaohjelmiston ilmaisversio. Asennukset tulee tehdä käyttäjätunnuksella, jolla on administrator-oikeudet.

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Asennuksessa on kaksi vaihetta. Ensin asennetaan ohjelma tietokoneelle (vaiheet 1-3). Sen jälkeen asennetaan lisenssi (vaiheet 4-12). 1. Aseta Mathcad 14 CD-levy

Lisätiedot

SQL Buddy JAMK Labranet Wiki

SQL Buddy JAMK Labranet Wiki Page 1 of 9 SQL Buddy JAMK Labranet Wiki Sisällysluettelo Yleistä SQL Buddy:sta kotisivu :http://sqlbuddy.com/ SQL Buddy on kevyt hallintatyökalu MySQL-tietokannalle. Järjestelmävaatimukset Serverin vaatimukset

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas NPD4758-00 FI

Ohjelmiston asennusopas NPD4758-00 FI NPD4758-00 FI Ohjelmiston asennus USB-liitäntää koskeva huomautus: Älä liitä USB-johtoa ennen kuin ohjeissa määrätään tekemään niin. Jos tämä näyttö tulee esiin, napsauta Cancel (Peruuta). Ethernet-liitäntää

Lisätiedot

POMPIDOU 10 ASENNUSOHJEET

POMPIDOU 10 ASENNUSOHJEET POMPIDOU 10 ASENNUSOHJEET Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Lintulahdenkuja 4, Helsinki Postiosoite: PL 30, 00271 Helsinki Lisätietoja: Kristiina Kuussaari puh. 020 610 7476, Paula Ruuth puh. 020 610 7371

Lisätiedot

ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3

ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3 1(6) ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3 Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

Luo lähetys UNIFAUN

Luo lähetys UNIFAUN Luo lähetys UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 8. ELOKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Luo lähetys... 3 1.1 Osoitteet ja kuljetuspalvelu... 3 1.2 Lähetyksen tiedot ja lisäpalvelut... 4 1.3 Tulostus... 6 LUO LÄHETYS 2

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto

Sähköpostitilin käyttöönotto Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 1.0 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi Sivu 1 / 16 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.2 Tietojen

Lisätiedot

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla tietokoneeseen ja suorita asennusohjelma uudelleen.

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla tietokoneeseen ja suorita asennusohjelma uudelleen. Sivu 1/7 Kytkentäopas Tulostimen asentaminen paikallisesti (Windows) Huomautus: Kun asennat paikallisesti liitettyä tulostinta eikä Ohjelmisto ja käyttöoppaat -CD-levy ei tue käyttöjärjestelmää, käytä

Lisätiedot

OTOsuite. Asennusopas. Suomi

OTOsuite. Asennusopas. Suomi OTOsuite Asennusopas Suomi Asiakirjassa kuvataan OTOsuite-ohjelman asentaminen DVD:ltä, muistitikulta tai pakatusta tiedostosta. Järjestelmävaatimukset 1,5 GHz:n suoritin tai parempi (suositus 2 GHz) 2

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

DS150E:n käyttöopas. Dangerfield June 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E:n käyttöopas. Dangerfield June 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E:n käyttöopas 1 SISÄLTÖ Osat.......3 Asennusohjeet..... 5 Bluetoothin asetusten määritys...26 Diagnoosiohjelma....39 ECU:n kirjoitus (OBD)... 86 Skannaus....89 Historia...94 EOBD-yhteys..97 Tiedosto..41

Lisätiedot

Lounaskortti Verkkopalvelu Palvelun käyttöönotto ja määritykset 1.1.2012

Lounaskortti Verkkopalvelu Palvelun käyttöönotto ja määritykset 1.1.2012 Lounaskortti Verkkopalvelu Palvelun käyttöönotto ja määritykset 1.1.2012 1. Kirjautuminen ja yrityksen valinta... 2 2. Yritystilien ja alatilien perustaminen ja poistaminen... 3 3. Lounaskortti Verkkopalvelun

Lisätiedot

Nopean asennuksen ohje

Nopean asennuksen ohje Tulostuspalvelin Nopean asennuksen ohje Nopean asennuksen ohje 1.1 Hardwaren asennusmenettely 1. Liitä tulostuspalvelin tulostimeen, jota haluat käyttää verkossa. 2. Liitä tulostuspalvelin verkkoon liittämällä

Lisätiedot

Lumon tuotekirjaston asennusohje. Asennus- ja rekisteröintiohje

Lumon tuotekirjaston asennusohje. Asennus- ja rekisteröintiohje Lumon tuotekirjaston asennusohje Asennus- ja rekisteröintiohje 1. Sisältö 1. Asennuspaketin lataaminen 4 2. Zip-tiedoston purkaminen ja sovelluksen asentaminen 4 3. Sovelluksen rekisteröiminen 7 4. Sisällön

Lisätiedot

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen Johdanto Memeo Instant Backup on yksinkertainen varmuuskopiointiratkaisu monimutkaiseen digitaaliseen maailmaan. Memeo Instant Backup suojaa arvokkaat tietosi varmuuskopioimalla C-aseman tiedot automaattisesti

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Ohjelman Suositukset. Luku 5 Suositukset

Ohjelman Suositukset. Luku 5 Suositukset Luku 5 Suositukset Suositukset ovat asetuksia jotka määräävät kuinka ZoomText käynnistyy, lopettaa ja esiintyy Windows työpöydällä käytön aikana. Aktivoimalla Automaattiset Päivitykset, aina ZoomTextin

Lisätiedot

Automaster tai MBS. 2. ODBC - ajurin asennus (jos ei ole jo asennettu)

Automaster tai MBS. 2. ODBC - ajurin asennus (jos ei ole jo asennettu) 1 GHTransaction-ohjelman asennusohje Copyright Grey-Hen Oy. All rights reserved. Sisältö: 1. Johdanto 2. ODBC - ajurin asennus 3. GH Transaction ohjelman asennus Automaster tai MBS 1. Johdanto GHTransaction

Lisätiedot

Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty )

Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty ) Asennus- ja aktivointiohje (Päivitetty 22.2.2012) Organisaation / tietokoneen asennuksista vastaavalle. Sisältö 1. Järjestelmävaatimukset 2. Ohjelmiston asennus 3. Ohjelmiston käyttöohjeet 4. Ohjelmiston

Lisätiedot

Hakusuosikit UNIFAUN

Hakusuosikit UNIFAUN Hakusuosikit UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 8. ELOKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Hakusuosikit... 3 1.1 Käsitteitä... 3 1.2 Symboleita ja painikkeita... 4 1.3 Luo Hakusuosikki... 4 1.3.1 Päivämäärä... 5 1.4 Jaa

Lisätiedot

CCLEANER LATAAMINEN JA ASENTAMINEN

CCLEANER LATAAMINEN JA ASENTAMINEN CCLEANER LATAAMINEN JA ASENTAMINEN Tämän ohjeen avulla lataat ja asennat CCleaner-ohjelman omalle tietokoneellesi. Ohje opastaa sinua vaihe vaiheelta eteenpäin, käytitpä sitten Internet Exploreria, Google

Lisätiedot

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft-käyttäjätunnukset Käyttäjätunnukset voit tilata suoraan omalta Lemonsoft-myyjältäsi tai Lemonsoftin asiakaspalvelun kautta. Käyttäjätunnusta tilatessasi ilmoitathan

Lisätiedot

Titta-palvelun käyttöohje

Titta-palvelun käyttöohje LUONNOS 2 (12) Sisällysluettelo 1 Rekisteröityminen... 4 2 Kirjautuminen... 5 2.1 Unohtunut salasana... 5 2.2 Unohtunut käyttäjätunnus... 6 3 Etusivu... 6 4 Käyttäjätoiminnot... 6 4.1 Salasanan vaihtaminen...

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 2 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytät selaimena Mozilla, Firefox

Lisätiedot

Messenger. Novell 1.0 NOVELL MESSENGERIN OHJEET. www.novell.com PIKAOPAS

Messenger. Novell 1.0 NOVELL MESSENGERIN OHJEET. www.novell.com PIKAOPAS Novell Messenger 1.0 PIKAOPAS www.novell.com Novell Messenger on Novell edirectory TM -pohjainen, eri käyttöympäristöissä toimiva yritysten pikaviestituote. Messenger-järjestelmän käyttöympäristöksi soveltuu

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto

2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto 2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto Asenna ensin tietokoneeseesi modeemi tai ISDN-sovitin valmistajan ohjeiden mukaisesti. Varmista myös, että Windowsissa on asennettu puhelinverkkoyhteydet. Seuraa

Lisätiedot

Titta-palvelun käyttöohje

Titta-palvelun käyttöohje LUONNOS 226.10.2017 2 (11) Sisällysluettelo 1 Rekisteröityminen... 4 2 Kirjautuminen... 5 2.1 Unohtunut salasana... 6 2.2 Unohtunut käyttäjätunnus... 6 3 Etusivu... 6 4 Käyttäjätoiminnot... 6 4.1 Salasanan

Lisätiedot

NORDEAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO

NORDEAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO 1 (11) NORDEAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO Sisältö 1 Web Services yhteyskanavan käyttöönotto... 1 2 Web Services varmenteiden tallennus... 2 2.1 Käyttäjätunnuksen tallennus Maksuliikenne-ohjelmistoon...

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps Johdanto Älä altista Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitinta 200 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta tuotetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

VIDA ADMIN PIKAOPAS SISÄLTÖ

VIDA ADMIN PIKAOPAS SISÄLTÖ SISÄLTÖ 1 VIDA ADMIN... 3 1.1 Tarkastusluettelo... 3 1.2 Lisää käyttäjä... 3 1.3 Rekisteröi VIDA All-in-one... 4 1.4 Aktivoi tilaus sekä liitä käyttäjät ja tietokoneet tilaukseen... 4 1.5 Käyttäjätunnus

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE

KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 19.2.2014 KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE Sähköinen asiointipalvelu e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE YRITYKSILLE 2 (40) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Laitevaatimukset...

Lisätiedot

Viljo-Praktiikka ja Kirjanpito -ohjelman versio 3.05 asennusohje uudet käyttäjät

Viljo-Praktiikka ja Kirjanpito -ohjelman versio 3.05 asennusohje uudet käyttäjät 1 Viljo-Praktiikka ja Kirjanpito -ohjelman versio 3.05 asennusohje uudet käyttäjät Uuden version asennuksessa on kaksi vaihetta: 1. SQL Server 2005 Express version asennus 2. Viljo 3.05 Praktiikka- ja

Lisätiedot

PÄIVITÄ TIETOKONEESI

PÄIVITÄ TIETOKONEESI PÄIVITÄ TIETOKONEESI SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi PÄIVITÄ TIETOKONEESI 2(16) Sisällys 1. Mihin päivityksiä tarvitaan?... 3 1.1. Windowsin

Lisätiedot

Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen.

Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen. 1 / 50 1. Etusivu Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen. Virtuaali hakemistoihin voi tuoda tiedostoja tietokoneelta tai luoda niitä tällä

Lisätiedot

Nokia C110/C111-langattoman lähiverkon kortti. Asennusopas

Nokia C110/C111-langattoman lähiverkon kortti. Asennusopas Nokia C110/C111-langattoman lähiverkon kortti Asennusopas VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA MOBILE PHONES Ltd ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuotteet DTN-10 ja DTN-11 noudattavat Euroopan neuvoston

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta.

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta. Tilimuunnosohje 1 (5) Tilimuunnosajo Tilimuunnosajo täytyy tehdä jos halutaan vaihtaa yritykselle tilikartta ja säilyttää tilien tapahtumat. Tilikartan vaihtoa varten perustetaan uusi yritys, jonne muunnosajossa

Lisätiedot

CABAS. Release Notes 5.4. Uusi kuvien ja dokumenttien käsittely

CABAS. Release Notes 5.4. Uusi kuvien ja dokumenttien käsittely Release Notes 5.4 CABAS Uusi kuvien ja dokumenttien käsittely Olemme päivittäneet ja nykyaikaistaneet CABASin kuvien ja dokumenttien käsittelyn. Nyt kuvia voi vetää hiiren osoittimella ja pudottaa ne kuvaluetteloon.

Lisätiedot

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen.

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen. Onko tämä ensimmäinen käyntisi? Napsauta kohtaa Rekisteröidy. Täydennä avautuvalle sivulle sähköpostiosoitteesi ja anna salasana. Napsauta Seuraava, lue ja hyväksy tietosuojakäytäntö. Jos olet jo kirjautunut

Lisätiedot

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö Versio 1.0 Tiedostonsiirto FTP -menetelmällä Lahden Väriasemoinnilla on käytössä suurempien tiedostojen siirtoa varten oma FTP -yhteys. Tällä menetelmällä saadaan

Lisätiedot

Pikakäyttöohje Päivitys I OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN SISÄLLYS

Pikakäyttöohje Päivitys I OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN SISÄLLYS Pikakäyttöohje Päivitys 14.11.2011 SISÄLLYS I. Ohjelman käynnistäminen II. Harjoiteltavan osa-alueen ja tehtäväsovelluksen valinta III. Tehtäväsovellusten käyttö Mallisuoritus ja tehtävän suoritusohje

Lisätiedot