KESKI-LAUKAAN YLEISKAAVAN POHJOISOSA, osa-alue II Leppävesi Vihtasilta Ehdotus III / /

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KESKI-LAUKAAN YLEISKAAVAN POHJOISOSA, osa-alue II Leppävesi Vihtasilta Ehdotus III 11.12.2013/13.1.2014/3.2.2014"

Transkriptio

1 1(16) KESKI-LAUKAAN YLEISKAAVAN POHJOISOSA, osa-alue II Leppävesi Vihtasilta Ehdotus III / / Tiivistelmät välisenä aikana nähtävillä olleesta kaavaehdotuksesta saaduista muistutuksista sekä niihin annetut vastineet. PUTTONEN PASI JA PUTTONEN MARJO YM., MUISTUTUKSEN PÄÄSISÄLTÖ Kaavaehdotuksessa on kiinteistöjen 7:757 ja 7:758 viereen suunniteltu uusia erillispientalojen rakennuspaikkoja. Kaavaehdotuksesta ei käy ilmi miten vesihuolto, sähkönjakelu ja kulkuyhteydet uusille rakennuspaikoille on suunniteltu toteutettavaksi. Mikäli vesihuolto, sähkönjakelu ja kulkuyhteydet on tarkoitus tehdä kiinteistöjen 7:838, 7:839, 7:757 tai 7:758 kautta, aiheuttaako se ko. kiinteistöille kohtuutonta haittaa. Tämän vuoksi ehdotamme, että rakennuspaikkoja siirretään etelään kiinteistön 9:103 rajalle saakka (muistutuksessa karttaesitys siirrosta), jolloin kiinteistöjen 7:758 ja 7:768 välissä olevasta tieliittymästä (tielle 16726) muodostuu uusille rakennuspaikoille luonteva ja suora kulkuyhteys sekä vesihuollon ja sähkönjakelun reitti. Lähtökohtana on sijoittaa uudet rakennuspaikat olemassa olevan asutuksen yhteyteen, mikä on yhdyskuntarakenteen ja infrastruktuurin (tiestö, vesihuolto) kannalta järkevää. Kaavalla ei muodosteta mm. uusia kulkuyhteyksiä rakennuspaikoille vaan niiden sijoittuminen ratkaistaan rakennuspaikkojen toteutusvaiheessa kiinteistötoimituksella. Jokainen uusi rakennuspaikka vaatii ennen toteuttamista lisäselvityksiä ja suunnittelua. Vesihuollon osalta vahvistetun toiminta-alueen ulkopuolella maanomistaja tai mahdollinen tontin ostaja selvittää mm. miten rakennuspaikan vesihuolto on järjestettävissä, tuleeko kysymykseen mahdollinen osuuskunnan verkkoon liittyminen vai voidaanko vesihuolto järjestää kiinteistökohtaisesti. Tuolloin myös talousveden saatavuus tulee selvittää. Yleiskaavalle ei ole laadittu erillistä toteuttamisaikataulua vaan kaavan mukaisten rakennuspaikkojen toteutuminen on riippuvainen mm. maanomistajien halukkuudesta myydä kiinteistöilleen osoitettuja rakennuspaikkoja sekä toisaalta halukkuudesta rakentaa alueelle.

2 2(16) TALONEN HELI, MUISTUTUTUKSEN PÄÄSISÄLTÖ Kiinteistö: Vihtahaka Muistutus koskee omistamaani tilaa Vihtahaka RN:o 93:2, joka sijaitsee osittain kaavaehdotuksen alueella. Tämä tilan lohko, pinta-alalta 0,92 ha, rajoittuu Vihtavuorentien ja Vihtajärven väliin ja on merkitty M alueeksi. Olen jättänyt muistutuksen koskien yleiskaavan pohjoisosaa, jossa oli mukana myös Iso-Kuhajärveen rajoittuvia maita (vrt. kaavaselostus ).Tähän muistutukseen valmistelijat eivät ottaneet kantaa todennäköisesti siksi, että kaava-aluetta supistettiin (osa-alue II) jättämällä pois Iso-Kuhajärven ranta-alueet. - Alkuperäinen Keski-Laukaan pohjoisosan yleiskaava on 2012 jaettu hallinnollisesti kolmeen osaan (osa-alueet I-III), jotka alueiden ominaisuuksien sekä niihin kohdistuvien tavoitteiden vuoksi on selkeä suunnitella omina kokonaisuuksina. Osa-alueelle II (Leppävesi-Vihtasilta) laadittavan yleiskaavan yhteydessä on huomioitu kyseistä aluetta koskevat muistutukset, jotka on jätetty kaavaehdotusvaiheessa Iso-Kuhajärven ranta-alueet sijoittuvat Keski-Laukaan yleiskaavan pohjoisosan osaalueelle III, joka tullaan suunnittelemaan omana kokonaisuutena ja jonka yleiskaavoitus tullaan käynnistämään uudelleen kaavaluonnosvaiheesta Kaavaehdotusta koskien esitän seuraavaa. Kaavaehdotuksen vaikutusalueelle merkitty tilani osa poistetaan kaavaehdotuksen M-alueesta ja koko tila RN:o 93:2 käsitellään AO alueena seuraavan osa-alueen valmistelussa. Tila rajoittuu länsilaidaltaan yleiskaavan seuraavan osaalueeseen. Nykyisen kaavaehdotuksen valmistelussa ei ole tuotu esille seikkoja miksi tilan alueet pitäisi käsitellä erillisinä eri osa-aluevaiheissa. Toisaalta veroviranomainen on verottanut osaa tilan Vihtavuorentien eteläpuolisesta maapohjasta omarannallisena rakennuspaikkana (2000 m²). - Vihtavuorentie muodostaa selkeän rajan yleiskaavan eri osa-alueiden välillä. Vihtavuorentien eteläpuolinen osa Vihtasillan suuntaan on muodostaa selkeän kylämäisestä asutuksesta muodostuvan alueen kun taas tien pohjoispuoliset alueet sijoittuvat lähemmäksi Vihtavuoren taajamaa asemakaavan lievealuetta. Kiinteistön Vihtahaka Vihtajärven puoleinen osa sijoittuu kokonaisuudessaan yleiskaavan rantavyöhykkeelle, jonka syvyydeksi on määritelty 150 metriä rantaviivasta. Rantavyöhykkeellä rantarakennusoikeuden määrittämisessä sovelletaan muunnetun rantaviivan laskentaperiaatetta ja emätilatarkastelua. Emätilantarkastelun mukaisesti kiinteistön Vihtahaka RN:o 93:2 ranta-alueelle ei muodostu rakennusoikeutta. Kiinteistön alue osoitetaan yleiskaavassa maa- ja metsätalousalueena (M).

3 3(16) RÄISÄNEN MARIKA JA JERE SEKÄ HÄNNINEN NINA JA JANI, MUISTUTUTUKSEN PÄÄSISÄLTÖ Kiinteistöt: Karila ja Uus-Napsala Tonttiemme taakse suunnitellut kaksi rakennuspaikkaa olisivat huomattavasti korkeammalla maastossa, joten mäelle mahdollisesti rakennettavat (kaksikerroksiset) talot tulisivat rikkomaan maiseman sekä näköyhteys pihoihimme olisi mäeltä suora. Jos rakennuspaikoille menevä tie tehdään Seppäläntieltä Karilan (7:420) ja Niinistön rajamaille, tulee se rikkomaan maisemallisesti tärkeän vanhan maatila-/peltoalueen. - Lähtökohtana on sijoittaa uudet rakennuspaikat olemassa olevan asutuksen yhteyteen, mikä on yhdyskuntarakenteen ja infrastruktuurin (tiestö, vesihuolto) kannalta järkevää. Maisemalliset tekijät huomioon ottaen uudet rakennuspaikat tulisi sijoittaa avoimien peltoalueiden reuna-alueille, jolloin peltomaisemat säilyvät avoimina. Kiinteistön Niinistö alueelle osoitettujen uusien rakennuspaikkojen sijoittelussa on otettu huomioon edellä mainitut seikat sekä perustuu maanomistajan esitys rakennuspaikkojen sijoittamisesta.

4 4(16) RUTANEN EEVA-LIISA, MUISTUTUTUKSEN PÄÄSISÄLTÖ Kiinteistö: Mäkelä Kaavaehdotuksessa Mäkelän tilaan ( ) kohdistuu laaja-alainen luo-1 alue. Mielestämme nyt merkitty liito-oravien suojelualue on kohtuuttoman suuri ja merkitsevä haitta metsätalouden harjoittamiseen. Yleiskaavaesityksen pohjana olleen katselmusten perusteella luo-1 merkintä perustuu pelkästään liito-oravien jätöshavaintoihin ja mahdollisesti sopiviin pesäpuihin. Liito-oravien mahdollinen liikkuminen koko tilan alueella tulevien vuosikymmenien aikana on parempi huomioida metsänhoitosuunnitelmassa, joka ottaa huomioon sen hetkiset ajantasaiset metsä- ja luonnonsuojelulait sekä mahdolliset katselmukset ELY keskuksen kanssa. Mielestämme nyt merkitty luo-1 alue on ylimitoitettu. Liito-oravan elinympäristöä ei laki määrää suojeltavaksi. Yleiskaavaan merkitty luo-1 alue saattaa olla kymmenen vuoden päästä aivan turha liito-oravaa ajatellen, mutta vaikeuttaa merkittävästi oikeanlaista metsänhoitoa, jolla taataan metsän uudistaminen myös tuleville sukupolville sekä huomioidaan alueen virkistysaluemaisuus. Mielestämme jo vuosisatoja hoidettua talousmetsää ei tarvitses suojella yleiskaavan mukaisella luo-1 merkinnällä, koska nykyiset metsä- ja luonnonsuojelulait turvaavat sekä metsälle että metsänomistajalle riittävät ja oikeudenmukaiset toimintatavat niin nyt kuin tulevaisuudessa. Kyseistä metsää on hoidettu kymmeniä, jopa satoja vuosia hyvin ja määrätietoisesti voimassa olevien lakien mukaisesti, siksi emme ymmärrä, miksi huomattava osa tilan metsästä pitää vielä suojella erityisesti yleiskaavamerkinnällä, joka saattaa tulevaisuudessa vaikeuttaa todella voimakkaasti oikeanlaista metsänhoitoa ja uudistamista. Talousmetsäalueelle ei tulisi tehdä vuosikymmeniä toimintaa rajoittavia kaavamääräyksiä. - Luo-1 merkinnällä on yleiskaavassa osoitettu luonnonsuojelulain 49 :n perusteella suojellun liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikat sekä kulkuyhteydet. Liito-oravaalueiden osoittaminen yleiskaavassa perustuu alueelta laadittuihin luontoselvityksiin. Viimeisin luontoselvitys on laadittu keväällä 2013, jolloin yleiskaavan MY- ja luo aluevaraukset on tarkistettu ja mahdollisesti uudelleenrajattu. Luontoselvityksen tuloksia on myös tarkasteltu Keski-Suomen ELY -keskuksessa. Säilytetään luo-1 alueiden rajaukset kaavaehdotuksessa esitetyn mukaisina.

5 5(16) VESTERINEN ANTERO JA LEENA, MUISTUTUTUKSEN PÄÄSISÄLTÖ Kiinteistö: Rantala Leppäveden maakunnallisesti arvokas maisema-alue on muodostettu täysin ulkopuolisten sattumanvaraisesti kartalle piirtämänä alueena. Aluetta on laajennettu useaan kertaan. Maisema-aluestatuksella on yritetty useaan kertaan rajoittaa sen kehittämistä erilaisilla rajoituksilla ja määräyksillä esim. rantakaavaprosessi. Alueen maanomistajiin, kylään tai kuntaan ei ole otettu koskaan mitään yhteyttä aluetta muodostettaessa. Alueen perustaminen ei perustu mihinkään asetukseen tai lakiin. Kuitenkin uudet rakennuspaikat on siirretty ns. tiiviimmän asutuksen alueelle ja tällaiseksi on nimetty kyläalueen keskeisimpää tiiviimmän asutuksen aluetta eli koulun ja Kauramaan välistä aluetta. Vaadimme siis, että ko. alue nimetään tiiviimmän kyläalueen alueeksi ja sille muodostetaan sille kuuluvat tontit. Maisemaalue ei ole riittävä peruste siirtää ko. alueen rakennusoikeutta muualle maa-alueen omistajien vahingoksi. Maisema-arvo on tilojen sukupolvien työn tulosta ja sen tulee näkyä tilojen tonttien arvona ja määränä. Kaavaehdotus leikkaa tämän tiloille kuuluvan maisema-arvon ja estää sen realisoinnin. - Yleiskaavassa on osoitettu maakuntakaavassa osoitettu valtioneuvoston periaatepäätöksen mukainen maakunnallisesti arvokas maisema-alue (Leppäveden maakunnallisesti arvokas maisema-alue). Maakuntakaavassa määritetään, että sen arvotus perustuu ympäristöministeriön maisema-aluetyöryhmän mietintöön (66/1992). Keski-Suomen maakunnallisesti arvokkaat kulttuurimaisema-alueet on selvitetty kattavasti 1990-luvulla; selvitys valmistui vuonna Maakunnalliset maisema-alueet inventoitiin maakuntakaavaa varten vuosien aikana ja samalla arvioitiin maisema-alueiden muutoksia vuosikymmenen takaiseen tilanteeseen. MRL 32 :n mukaisesti maakuntakaava on ohjeena laadittaessa tai muutettaessa yleiskaavaa. Alueidenkäyttöä suunniteltaessa on otettava maakuntakaava huomioon, pyrittävä edistämään kaavan toteutumista ja katsottava, ettei toimenpiteillä vaikeuteta kaavan toteuttamista. Lähtökohtana maakunnallisesti arvokkaan maisema-alueen osoittamiselle yleiskaavaehdotuksessa on maankäyttö- ja rakennuslain mukainen maakuntakaavan ohjausvaikutus. Säilytetään merkintä kaavakartalla. Leppäveden kylä on jakautunut aikaisemmin kahtia Laukaan uuden tien ja rautatien vuoksi Tiituspohjaksi ja Leppäveden vanhaksi osaksi kouluineen. Nyt kaavoittaja haluaa repiä kylän neljään täysin eriarvoiseen osaan, joita kutakin kehitetään omina alueinaan ja alueita ja erityisesti niillä olevia tiloja täysin eriarvoisesti kohdellen. Vaadimme, että kyläasutuksen alueet Pekkalan ja Leppäveden koulun alueet yhdistetään Kauramaan alueeseen. Näin saatu yhtenäinen vanhan kyläkeskustan alue säilyy yhtenäisesti ja alueen tilat saavat edes vähän hyvitystä rakennusoikeuteensa, mitä kaavaluonnoksessa nykyisellään ei toteudu. Kyläalue nykyisinkin selvästi sijaitsee nauhamaisesti Vaajakoskentien suuntaisesti kohti Kauramaan mäen aluetta. Näiden kahden alueen väli on selvästi jo nyt tiiviimmän kyläasutuksen vyöhykettä. Tällä alueella on jo valmiina vesi- ja viemärilinja sekä kevyenliikenteen väylä, jota myöten lasten

6 6(16) on turvallista kulkea koululle. Kylän palvelukeskukseen on matkaa 1-2 km, marketit ovat 5-6 km, Jyväskylän keskusta 10 km:n ja Laukaan kirkonkylä km:n päässä. - Suunnittelun kohteena oleva osa Leppäveden kylästä on yleispiirteeltään taajaman läheisyyteen sijoittuvaa, mutta kuitenkin maaseutumaista aluetta. Yleiskaavan keskeisenä tavoitteena on alueen säilyttäminen myös jatkossa maaseutumaisena, mutta muodostaa alueelle myös uutta asumista alueen lähtökohdat ja kaavan tavoitteet huomioon ottavalla tavalla. Tiiviimmän eli ns. kyläasutuksen vyöhykkeiden muodostumiseen Leppäveden koulun ja Kauramaan alueelle edellisessä kohdassa mainittu Leppäveden maakunnallisesti arvokkaan maisema-alueen sijainti. Yleiskaavassa rakennusoikeutta muodostuu myös kyläalueiden ulkopuolisilla alueilla mutta määrällisesti vähemmän suhteessa tilan pintaalaan. Rakennuspaikkoja ei ole merkitty kaavakartalle vaan rakennusoikeuden määrä on esitetty tilakohtaisesti kaava-aineiston liitteenä olevassa taulukossa. Rakennuspaikan sijainti määräytyy suunnittelutarveratkaisuvaiheessa. Maisemallisesti arvokkailla peltoalueilla (MA-1) rakentamisen tulee liittyä olemassa olevan rakentamisen yhteyteen, pellon ja metsän reuna-alueille tai metsäsaarekkeisiin. Vihtasillan tiiviimmän asutuksen rajaus jättää omistamamme maa-alueet ulkopuolelle, vaikka alueella on valmiina kunnallistekniikka, sähköverkko sekä valmiit tieyhteydet. Rajaus tekee oudon mutkan juuri tilamme kohdalla. Vaadimme, että tiiviimmän asuinalueen rajausta muutetaan siltä osin. Näin voisimme saada muutaman tontin ko. alueelle, kuten kaikki muutkin naapurit ovat saaneet. - Mitoitusalueiden rajaukset perustuvat kunnanhallituksessa hyväksyttyihin suunnittelu- ja mitoitusperusteisiin. Kyläalueen rajaus Vihtasillan alueella kattaa tiiviimmin asutun kyläalueen Saviontien ja Järvilinnantien varrella ulottuen kohtuulliselle etäisyydelle nykyisestä infrastruktuurista. Kiinteistön Rantala RN:o 9:114 alueet Vihtasillan eteläosissa sijoittuvat jo selkeästi etäämmälle tiiviimmästä kyläalueesta alueelle joka entuudestaan on laajempaa maa- ja metsätalousalueetta. Rakennusoikeus kaavassa osoitetaan kunnanhallituksen hyväksyttyjen mitoitusperiaatteiden mukaisesti. Päätöstä on muutettava, koska päätös on maankäyttö- ja rakennuslain vastainen. Kaavan mitoitusperusteet ovat kohtuuttomat ja suosivat erittäin merkittävästi pienipinta-alaisia tiloja. Tasavertainen maanomistajien kohtelu ei toteudu kaavahankkeessa rakennuspaikkojen mitoitusperusteiden osalta ja katsomme kaavan olevan maankäyttö- ja rakennuslain vastainen. - Yleiskaavan tavoitteena on toteutuskelpoisen suunnitelmallisen kokonaisuuden sekä maaseutumaisen ja eheän kylärakenteen muodostaminen. Lähtökohtana on, että rakennuspaikkojen määrä ja sijainti on kokonaisuuden kannalta kohtuullinen ja hyvien

7 7(16) suunnitteluperiaatteiden mukainen sekä olosuhteiltaan samanlaisessa tilanteessa olevien eri maanomistajien kannalta tasapuolinen. Mitoitusperiaatteiden kautta toteutuu maanomistajan oikeus käyttää maataan kohtuullista hyötyä tuottavalla tavalla, kun maanomistaja voi käyttää maataan maa- ja metsätalouteen että haja-asutusluonteiseen rakentamiseen. Maisemallisesti arvokas peltoalue (MA-1) tulisi mahdollisuuksien mukaan pitää keskeiseltä osin avoimena ja viljelyskäytössä. Vaadimme, että tämä lause poistetaan. Tällainen lause on turha ja voi aiheuttaa väärinkäsityksiä (esimerkiksi kuka määrittelee mitä tarkoittaa keskeisiltä osin ). - Maisemallisesti arvokkaiden peltoalueiden osoittamisen lähtökohtana on Leppäveden maakunnallisesti arvokas maisema-alue, jonka alueelle sijoittuvat laajemmat peltoalueet ovat keskeinen osa kulttuurimaisemaa ja joiden mahdollista säilymistä yleiskaavalla pyritään edistämään. Peltojen mahdolliseen avoimena säilyttämiseen liittyvällä kaavamääräyksellä tulisi mahdollisuuksien mukaan pitää keskeiseltä osin avoimena ja viljelyskäytössä pyritään maiseman ylläpitämiseen ja maisemallisten arvojen säilymiseen. Omistamallemme tilalle Rantala RN:o 9:114 on yleiskaavan luonnoksen karttaan merkitty pienelle kalliomännikkö kumpareelle luo -alue. Itse kaavaselostuksessa mainitaan alue virheellisesti liito-oravan elinympäristönä. Kaavaluonnoksen kartta ja kaavaselostuksen merkintä ovat ristiriidassa. Metsäämme on Päijänteen metsänhoitoyhdistys laatinut metsäsuunnitelman. metsäsuunnitelmassa alue on n 0,4 ha:n kitumaan kalliokumpare. Metsäsuunnittelun yhteydessä tältä alueelta ei löydetty mitään metsälain 10 :n mukaisia erityiskohteita. Alueella sijaitseva pieni kallioalue on jo metsäsuunnitelmassa otettu huomioon siten, että sen puustoa ei käsitellä ja kallioalue jää täysin luonnontilaan. Metsät tällä ko. alueella ja läheisyydessä ovat olleet normaalissa metsätalouskäytössä jo vuosikymmenet. Tästä johtuen mitään kaavaperusteissa esitettyä poikkeuksellisen suurta lahopuun määrää tai liito-oravan ravinto- tai levähdyspaikkoja lähialueella ei ole. Alueen ja lähimetsien käsittelyssä nykyinen metsälaki ja metsienkäsittelyohjeet riittävät täysin turvaamaan alueen luontoarvot. Metsälakikohteet ja luonnonsuojelulain määrittelemät luontotyypit tulevat aina otetuksi huomioon ja käsitellyiksi ominaispiirteet säilyttäen metsälain 6 :n mukaisesti. Metsätalousneuvoja Ismo Paukku on tehnyt ko. alueella ympäristökatselmuksen ja todennut em. tilanteen alueella. - Kaavaselostuksen kohdassa 2.8 Luonnonympäristö on virheellinen kyseisen luontokohteen (12 Pertunniemen metsikkö) arvoon liittyvä kuvaus. Kohde ei ole liitooravan elinympäristö vaan edustava kallionlakimetsikkö. Kaavaselostusta on korjattu kyseiseltä osin. Luo -alueiden osoittaminen yleiskaavassa perustuu alueelta laadittuihin luontoselvityksiin. Viimeisin luontoselvitys on laadittu keväällä 2013, jolloin yleiskaavan MY- ja luo aluevaraukset on tarkistettu ja mahdollisesti uudelleenrajattu. Luontoselvityksen tuloksia on myös tarkasteltu Keski-Suomen ELY -keskuksessa.

8 8(16) Yleiskaavaa koskevassa luontoselvityksessä (Teppo Häyhä 2002) on todettu, että paikalla on luonnontilaisuutensa ansiosta edustava metsälain luontotyyppikohde. Yleiskaavan luo ja MY alueiden uudelleentarkastelussa (Ramboll Oy 2013) on edelleen todettu, että alue on säilynyt luonnontilaisena ja edustavana kallionlakimetsikkönä. Luontoselvityksessä luo alueeksi on ehdotettu kallioalueen edustavinta keskiosaa, missä on avokalliota ja kilpikaarnaisia mäntyjä. Alue on osoitettu yleiskaavaehdotuksessa luo -alueena luontoselvityksen mukaisesti. Luontoselvityksen mukainen alue sekä alueeseen kohdistuva kaavamerkintä noudattanee muistutuksessa mainittua metsänhoitoyhdistyksen metsäsuunnitelmaa sekä siinä esitettyä alueen säilyttämistä täysin luonnontilaisena. Säilytetään luo-1 alueiden rajaukset kaavaehdotuksessa esitetyn mukaisina. Tehdään vastineen mukainen muutos kaava-aineistoon.

9 9(16) HÄKKINEN JUKKA JA HÄKKINEN AILA, MUISTUTUTUKSEN PÄÄSISÄLTÖ Kiinteistöt: Koriseva , Lisä-Koriseva , Lisä-Koriseva ja Ojantakuinen Ma alue poistetaan kokonaan, koska sille ei ole minkäänlaista perustetta. Tällaisia peltoaukeita on Keski-Suomessa joka puolella. Paikka on määrätty mielivaltaisin perustein Laukaan kalleimmalle ja parhaalle paikalle sijainnin puolesta. Ma alue rajoittaa myös yksityisomaisuutta. Jos kuitenkin edellinen toimenpide ei onnistu, vadin seuraavaa: Ma alue muutetaan kulkemaan pellonreunaa pitkin eikä metsiä pitkin, koska metsät eivät ole peltomaisemaa. Raja on vedetty mielijohteisesti pitkin metsää. - Yleiskaavassaan on merkitty maakuntakaavassa osoitettu valtioneuvoston periaatepäätöksen mukainen maakunnallisesti arvokas maisema-alue (Leppäveden maakunnallisesti arvokas maisema-alue). Maakuntakaavassa määritetään, että sen arvotus perustuu ympäristöministeriön maisema-aluetyöryhmän mietintöön (66/1992). Keski-Suomen maakunnallisesti arvokkaat kulttuurimaisema-alueet on selvitetty kattavasti 1990-luvulla; selvitys valmistui vuonna Maakunnalliset maisema-alueet inventoitiin maakuntakaavaa varten vuosien aikana ja samalla arvioitiin maisema-alueiden muutoksia vuosikymmenen takaiseen tilanteeseen. MRL 32 :n mukaisesti maakuntakaava on ohjeena laadittaessa tai muutettaessa yleiskaavaa. Alueidenkäyttöä suunniteltaessa on otettava maakuntakaava huomioon, pyrittävä edistämään kaavan toteutumista ja katsottava, ettei toimenpiteillä vaikeuteta kaavan toteuttamista. Lähtökohtana maakunnallisesti arvokkaan maisema-alueen osoittamiselle yleiskaavaehdotuksessa on maankäyttö- ja rakennuslain mukainen maakuntakaavan ohjausvaikutus. Säilytetään merkintä kaavakartalla. AM alue laajennetaan kartalle merkittyjen vino viivoituksen mukaisesti (liite). - Laajennuksen alle jäävät kiinteistöt ovat muistuttajien omistuksessa. Laajennetaan AMaluetta muistutuksessa esitetyn mukaisesti. Tehdään vastineen mukainen muutos kaava-aineistoon. Lisä-Koriseva 2 alueelta poistetaan MY-1 alue, koska kyseistä kohtaa rajoittaa jo tiukka yksityismetsälaki. - Kaavakartalle merkittyjen MY alueiden (maa- ja metsätalousalueet, jolla on erityisiä ympäristöarvoja) osoittaminen perustuu suunnittelualueelta laadittuihin luonto- ja maisemaselvityksiin. Merkinnällä osoitetaan sellaisia maa- ja metsätalouskäyttöön

10 10(16) tarkoitettuja alueita, joilla halutaan osoittaa alueen erityiset ympäristöarvot. Suunnittelualueelta on laadittu toisen kaavaehdotuksen nähtävillä olon jälkeen tarkentava luontoselvitys touko-kesäkuussa 2013, jossa on tarkasteltu kaavassa osoitettujen MY- ja luo alueiden rajauksia uudelleen. Kiinteistön Lisä-Koriseva 2 RN:o 12:144 alueelle sijoittuva luontokohde on Vierumäen kalliomäki. Kohde on alun perin mainittu Teppo Häyhän 2002 laatimassa luontoselvityksessä, jossa alueen arvo on arvioitu olevan maisemallinen. Kohde on esitetty poistettavaksi 2013 laaditussa luo- ja MY alueita koskevassa tarkentavassa luontoselvityksessä, mutta Keksi- Suomen ely -keskus on luontoselvityksestä antamassaan kommentissa todennut, että Vierumäen MY aluevaraus säilytettäisi alkuperäisen selvityksen mukaisena.

11 11(16) PEKKALA JARMO, MUISTUTUTUKSEN PÄÄSISÄLTÖ Kiinteistö: Vanha-Pekkala Tilalle on merkitty nykyisen Vanha-Pekkalan kiinteistön rakennuspaikan lisäksi sen pohjois puolelle toinen olemassa oleva rakennuspaikka. Tällä hetkellä siinä ei ole rakennusta vaan jo umpeen menneen suunnittelutarveratkaisun mukainen rakennuspaikka. Ymmärtääkseni tilalle kuuluu kaavan mitoituksen perusteella toinen rakennuspaikka. Olisiko oikea merkintä kaavaehdotuksessa kolmio eli uusi rakennuspaikka vai vanhentuneen suunnittelutarveratkaisun mukainen oleva rakennuspaikka eli punainen ympyrä. - Vanha-Pekkalan tilalle muodostuu mitoitusperusteiden mukaisesti kaksi rakennuspaikkaa. Tilalla olevan rakennuspaikan lisäksi jo rauenneen suunnittelutarveratkaisun mukainen rakennuspaikka on osoitettu olemassa olevan rakennuspaikkana. Korjataan kaavaehdotuksen ratkaisua siten, että muutetaan suunnittelutarveratkaisulla haetun rakennuspaikan symboli uudeksi rakennuspaikaksi. Kaavassa Vanha-Pekkala on merkitty suojelukohteeksi, mikä on hyvä ja oikein. Tämä ei kuitenkaan saa vaarantaa lupaa uuden rakennuspaikan suunnittelutarveratkaisulle. Uusi rakennuspaikka ei ole tulossa Vanha-Pekkalan pihapiiriin ja ei siten pilaa arvokasta maisemaa ja pihapiiriä. - Yleiskaavan kyläasutuksen alueella (mitoitusalue 1) rakennuspaikat on osoitettu kaavakartalla. Kaavassa osoitetuilla rakennuspaikoilla rakentaminen voidaan toteuttaa kaavan mukaiselle paikalle kaavassa määrätyllä tavalla. Alueella tapahtuvan rakentamisen ohjaamiseksi on laadittu erilliset rakentamistapaohjeet, joiden tarkoituksena on ohjata olemassa olevien rakennusten ja rakennuspaikkojen laajentamista ja täydennysrakentamista, uudisrakentamista ja ympäristön käsittelyä koko kaava-alueella. Ohjeet koskevat mm. rakennuspaikan sijoittamista kylärakenteeseen ja maisemaan, rakennusten sijaintia rakennuspaikalla, rakentamistapaa, materiaaleja ja värejä. Yleiskaavan mukaiset uudet rakennuspaikat sijoittuvat suurimmalta osin olemassa olevan asutuksen läheisyyteen, jonka vuoksi on tärkeää, että rakennuksen korkeus, muoto ja väritys sopeutuvat rakennuspaikan läheiseen rakennuskantaan. Erityisesti näihin ominaisuuksiin tulee kiinnittää huomiota Leppäveden kulttuurimaisema-alueella sekä suojeltavien rakennusten ja pihapiirien ympäristössä. Lisäksi kysyn mitä merkitystä on sillä, että tilani läpi kulkee kyläaluerajaus, joka jakaa tilani kaavamerkinnöiltään sekä AO- että M-1 alueeksi? - Alueen rakennusoikeuden määrä on selvitetty pinta-alaperusteisesti maanomistajien tasapuolisuuteen perustuen. Suunnittelualue on jaettu kolmeen mitoitusalueeseen: Mitoitusalue 1 muodostuu tiiviimmin asutuista asutuskeskittymistä (Vihtasillan alue,

12 12(16) Pekkalan ja Leppäveden koulun alue sekä Kauramaan alue. Mitoitusalue 2 muodostuu kyläalueiden ulkopuolisista haja-asutusalueista ja mitoitusalue 3 suunnittelualueen rantaalueista. Suunnittelualue on jaettu kuivan maan osalta kahteen mitoitusvyöhykkeeseen (mitoitusalueet 1 ja 2), jotka on muodostettu alueiden nykytilanteen ja ominaispiirteiden mukaisesti. Tiiviimmän mitoituksen mitoitusta käytetään jo muodostuneilla kyläasutuksen alueilla, jotka sijaitsevat vesihuollon vahvistetulla toiminta-alueella tai sen välittömässä läheisyydessä sekä tieverkon varrella. Vesihuollon toiminta-alueeseen kuulumattomilla, laajemmilla maa- ja metsätalousalueilla jotka sijoittuvat etäämmälle tiestöstä rakennusoikeus muodostuu myös pinta-alaan perustuen, mutta näillä alueilla rakennusoikeutta muodostuu kyläalueisiin verrattuna huomattavasti vähemmän.

13 13(16) LAITINEN UUNO PERIKUNTA, LAITINEN PIRJO, MUISTUTUTUKSEN PÄÄSISÄLTÖ Kiinteistö: Rapakonmutka Tilalle Rapakonmutka RN:o 8:234, pinta-alaltaan yhteensä noin 9 ha, on nykyisessä kaavaluonnoksessa myönnetty yksi AP-2 rakennuspaikka pinta-alan mukaan. Pellot on vuokrattu viljelijälle 5 vuoden vuokrasopimuksella. Meille on jatkuvasti tullut kyselyitä ko. alueesta ja olisimme valmiita myymään tontteja, mikäli kaava antaisi siihen mahdollisuuksia. Nyt esitämme, että metsän puolelle, kolmen hehtaarin alueelle, merkitään kaavaan 3-5 tonttia. Perustelut: Kulttuurimaisema-alue rajoittaa maanomistajien mahdollisuuksia realisoida maitaan tonteiksi tai saada edes itse rakennusoikeutta omille maille. Kaikki maanomistajat alueella ei ole aktiiviviljelijöitä. Kunnassa on oltava erilaisia vaihtoehtoja rakentajille. Leppävedellä on jatkuvasti kysyntää tonteista. Useat ostajaehdokkaat ovat arvostaneet maaseutumaista ja rauhallista aluetta palvelujen läheisyydessä. Ko. alue sijaitsee Vaajakosken ja vanhan Laukaantien varressa, yksityinen päiväkoti ja koulu ovat lähellä. Sijaintinsa suhteen alue on ollut eritäin haluttua ja kiinnostaa etenkin lapsiperheitä ja työikäisiä. Työpaikkoja on runsaasti lähietäisyydellä niin omassa kunnassa kuin Jyväskylässä. - Alueen rakennusoikeuden määrä on selvitetty pinta-alaperusteisesti maanomistajien tasapuolisuuteen perustuen. Suunnittelualue on jaettu kolmeen mitoitusalueeseen: Mitoitusalue 1 muodostuu tiiviimmin asutuista asutuskeskittymistä (Vihtasillan alue, Pekkalan ja Leppäveden koulun alue sekä Kauramaan alue). Mitoitusalue 2 muodostuu kyläalueiden ulkopuolisista haja-asutusalueista ja mitoitusalue 3 suunnittelualueen rantaalueista. Suunnittelualue on jaettu kuivan maan osalta kahteen mitoitusvyöhykkeeseen (mitoitusalueet 1 ja 2), jotka on muodostettu alueiden nykytilanteen ja ominaispiirteiden mukaisesti. Tiiviimmän mitoituksen mitoitusta käytetään jo muodostuneilla kyläasutuksen alueilla, jotka sijaitsevat vesihuollon vahvistetulla toiminta-alueella tai sen välittömässä läheisyydessä sekä tieverkon varrella. Vesihuollon toiminta-alueeseen kuulumattomilla, laajemmilla maa- ja metsätalousalueilla jotka sijoittuvat etäämmälle tiestöstä rakennusoikeus muodostuu myös pinta-alaan perustuen, mutta näillä alueilla rakennusoikeutta muodostuu kyläalueisiin verrattuna huomattavasti vähemmän. Kiinteistölle Rapakonmutka RN:o 8:234 muodostuu yleiskaavan mitoitusperiaatteiden mukaisesti kaksi uutta rakennuspaikkaa. Rakennusoikeutta ei ole osoitettu kaavakartalla vaan rakennusoikeus on merkitty kaavaselostuksen liitteenä olevaan mitoitustaulukkoon. Mitoituksen mukaisen rakennuspaikan muodostuminen edellyttää suunnittelutarveratkaisua, jolloin ratkaistaan myös rakennuspaikan sijainti.

14 14(16) SURVONEN JOHANNES JA KAUPPINEN KIRSI, MUISTUTUTUKSEN PÄÄSISÄLTÖ Kiinteistö: Kotiaho Yleiskaavaehdotuksessa maillemme on piirretty kolme tonttia (kartta 1). Suunnitelmissa olisi mahdollisesti tonttien myynti jos tontit voisi kaavoittaa uudelleen tilan reunaan (sijoitusvaihtoehdot esitetty liitekartoilla 2 ja 3). Tonttien ollessa keskellä tilaa emme mielellämme myy tontteja. Tonttien ollessa tilan reunassa metsänhoitomme ei häiritsisi uusia asukkaita niin paljon. Jos tontit säilyvät keskellä tilaamme jää tonttien taakse metsäkaistale, jossa joudutaan tekemään harvennushakkuuta ym. metsänhoitoon liittyvää ja se näin ollen aiheuttaisi enemmän haittaa uusille asukkaille ja vaikeuttaisi meidän metsänhoitoamme. - Osoitetaan rakennuspaikat uudelleen muistutuksen liitekartan kolme mukaisesti (palaveri maanomistaja Johannes Survonen ja kaavasuunnittelija Outi Toikkanen). Kyläasutuksen alueelle (mitoitusalue 1) osoitetaan kaavakartalle kaksi rakennuspaikkaa muistutuksen liitekartan mukaisesti. Yksi mitoitusalueen 1 mukaisista rakennuspaikoista siirretään mitoitusalueella 2 käytettäväksi rakennusoikeudeksi. Rakennusoikeuden siirto mitoitusalueiden välillä on kirjattu kaavaselostukseen liitteenä olevan kuivanmaan rakennusoikeuden mitoitustaulukkoon. Tehdään vastineen mukainen muutos kaava-aineistoon.

15 15(16) RAHKONEN JAANA, MUISTUTUTUKSEN PÄÄSISÄLTÖ Kiinteistö: Metsä-Rinne Yleiskaavan rakennuspaikkojen lukumäärässä on käytetty emätilan mitoitusperiaatetta. Tällä on pyritty edesauttamaan alueen halittua rakentamista. Maanomistajan näkökulmasta olisi suotavaa ja tarpeellista poiketa tästä mitoitusperiaatteesta. Tilallani on asuinrakennus sekä talousrakennus. Tilan läpi kulkevan tien (Vastamäki) itäpuolella oleva maa-alue on vahan sähkölinjan pohja, joka on tällä hetkellä ns. joutomaata. Kyseessä oleva maa-alue on erinomainen rakennuksen paikka omakotitalon rakentajalle. Lohkaistavissa 5000 m² suuruiseksi tontiksi. Tontin lähettyvissä on vesi-, viemäri- sekä sähkölinja liittymien paikat jo mahdollisesti kunnan toimesta jo ajateltu tulevaa rakennusta varten. MRL 5, 6 ja 63 nojaten esitän, että omistamilleni maille alueen tulevaan yleiskaavaan lisättäisiin yksi asuinrakennuksen paikka Vastamäki tien itäpuolelle (ks. liite 1) - Alueen rakennusoikeuden määrä on selvitetty pinta-alaperusteisesti maanomistajien tasapuolisuuteen perustuen. Suunnittelualue on jaettu kolmeen mitoitusalueeseen: Mitoitusalue 1 muodostuu tiiviimmin asutuista asutuskeskittymistä (Vihtasillan alue, Pekkalan ja Leppäveden koulun alue sekä Kauramaan alue. Mitoitusalue 2 muodostuu kyläalueiden ulkopuolisista haja-asutusalueista ja mitoitusalue 3 suunnittelualueen rantaalueista. Suunnittelualue on jaettu kuivan maan osalta kahteen mitoitusvyöhykkeeseen (mitoitusalueet 1 ja 2), jotka on muodostettu alueiden nykytilanteen ja ominaispiirteiden mukaisesti. Tiiviimmän mitoituksen mitoitusta käytetään jo muodostuneilla kyläasutuksen alueilla, jotka sijaitsevat vesihuollon vahvistetulla toiminta-alueella tai sen välittömässä läheisyydessä sekä tieverkon varrella. Vesihuollon toiminta-alueeseen kuulumattomilla, laajemmilla maa- ja metsätalousalueilla jotka sijoittuvat etäämmälle tiestöstä rakennusoikeus muodostuu myös pinta-alaan perustuen, mutta näillä alueilla rakennusoikeutta muodostuu kyläalueisiin verrattuna huomattavasti vähemmän. Rakennusoikeus ns. kuivalla maalla määritellään huomioimalla alueella olevien tilojen pinta-alat. Pinta-alat huomioidaan huhtikuun 2012 kiinteistörajojen tilanteen mukaisesti. Kuivanmaan rakennusoikeuden osalta noudatetaan emätilatarkastelua siten, että emätilaksi katsotaan olleet tilat (Keski-Laukaan yleiskaavan käynnistyminen). Emätila ja siitä em. ajankohdan jälkeen muodostuneiden tilojen yhteenlaskettu pinta-ala muodostaa emätilan alueen mitoittavan pinta-alan. Maanomistajien tasapuolisen kohtelun turvaamiseksi huomioidaan jo käytetty rakennusoikeus. Emätilan käyttämä rakennusoikeus muodostuu emätilan ja siitä jälkeen lohkottujen tilojen yhteenlasketusta rakennusoikeudesta. Kiinteistö Metsä-Rinne RN:o 12:167 sijaitsee yleiskaavan kyläalueella (mitoitusalue 1) ja se on muodostunut Metsä-Rinteen emätila on Metsä-Pekkala RN:o 12:104. Emätilan kokonaispinta-ala mitoitusalueella 1 on 9,7 ha, joka muodostaa rakennusoikeutta yhteensä neljä rakennuspaikkaa. Kyseisellä mitoitusalueella emätilan alueelle on jo muodostunut kuusi rakennuspaikkaa, joten emätilan rakennusoikeus on näin ollen jo käytetty eikä lisää rakennuspaikkoja alueelle voida osoittaa.

16 16(16) KALMARI TIMO JA LEENA, MUISTUTUTUKSEN PÄÄSISÄLTÖ Kiinteistö: Kauramaa I Pyydän harkitsemaan omistamallemme Kauramaa I nimiselle kiinteistölle suunniteltujen rakennuspaikkojen keskittämistä Kauramaantien (3 kpl) ja Pienimäentien (1 kpl) varteen. Rakennuspaikkojen keskittäminen esittämällämme tavalla olisi kokonaistaloudellisesti järkevintä kaikille osapuolille, koska esittämällämme paikoilla on valmiina kaikki tarvittava infrastruktuuri kuten tiet, liittymät, sähköt, valaistus ja valmiina oleva kunnallistekniikka. - Tilan Kauramaa I alueita sijoittuu kaavassa kyläasutuksen alueelle (mitoitusalue 1) sekä mitoitusalueelle 2. Kiinteistön mitoitusalueelle 1 sijoittuvan alueen pinta-ala on 5,74 ha ja mitoitusalueelle 2 sijoittuvan alueen 10,06 ha. Pinta-alojen perusteella kiinteistölle muodostuu rakennusoikeutta mitoitusalueella 1 yhteensä kolme rakennuspaikkaa ja mitoitusalueella 2 kaksi rakennuspaikkaa. Emätilalla on käytettyä rakennusoikeutta yksi rakennuspaikka (tilalle myönnetyllä suunnittelutarveratkaisulla toteutettu omakotitalon rakennuspaikka). Näin ollen mitoitusalueelle 1 jää käyttämätöntä rakennusoikeutta kaksi rakennuspaikkaa, jotka on osoitettu kaavakartalla. Mitoitusalueelle 2 rakennusoikeutta muodostuu kaksi rakennuspaikkaa. Kaavassa rakennusoikeuden siirto on sallittua kuivanmaan rakennusoikeuden osalta mitoitusalueiden 1 ja 2 välillä saman maanomistajan alueilla. Viitaten kuitenkin aiemmasta kaavaehdotusvaiheessa annetun muistutuksen vastineeseen kyläasutuksen alue Kauramaalla on kuitenkin jo niin tiiviisti rakentunut, että rakennuspaikkojen siirto alueen ulkopuolelta tiivistää aluetta entisestään, johon ei yleiskaavan tarkkuus riitä vaan alueen maankäyttö edellyttäisi jo mahdollisesti asemakaavatasoista suunnittelua. Tämän johdosta rakennuspaikkoja ei ole tässä tapauksessa mahdollista siirtää mitoitusalueiden välillä.

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO Kaavaselostus 20.2.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 7.10.2011 39 Kaavan hyväksyminen:

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila 739-421-7-414 (osa) Kaavaehdotus 10.8.2016 1 Osayleiskaavan muutoksen selostus, joka koskee Pien-Saimaan osayleiskaavaa. 1 PERUSTIEDOT

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

Pienvesistöjen rantaosayleiskaava, eteläosa

Pienvesistöjen rantaosayleiskaava, eteläosa SAARIJÄRVEN KAUPUNKI Pienvesistöjen rantaosayleiskaava, eteläosa mielipiteiden vastineet 613-P29372 Ouni Maria Sisällysluettelo 1 mielipide... 1 2 mielipide... 2 3 mielipide... 3 4 mielipide... 4 5 mielipide...

Lisätiedot

Kopsamoon laadittavana olevan kyläosayleiskaavan ehdotusvaiheen kaava-aineisto on ollut nähtävillä 29.4. 29.5.2015 välisen ajan.

Kopsamoon laadittavana olevan kyläosayleiskaavan ehdotusvaiheen kaava-aineisto on ollut nähtävillä 29.4. 29.5.2015 välisen ajan. Liite 8 1 (5) Ehdotusvaiheen palauteraportti Juupajoen kunta Kopsamon kyläosayleiskaava Ehdotusvaiheesta saadut lausunnot ja muistutukset sekä kaavanlaatijan vastine näihin Sisällysluettelo Kopsamoon laadittavana

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS Maanmittari Oy Öhman 2014 RANTA-ASEMAKAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Ranta-asemakaavaselostus koskee 2.1.2014 päivättyä ranta-asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T E K N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20667 Kaavaselostus Lilian Savolainen Sisällysluettelo

Lisätiedot

KROKSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVA

KROKSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVA PARAINEN KROKSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS Maanmittari Oy Öhman KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu 4.9.2014 Ympäristölautakunta... Ehdotus nähtävänä (MRA 19 ).. Kaavaehdotus

Lisätiedot

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA HIRVENSALMEN KUNTA LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA Kaavaselostus, ehdotus 4.9.2017 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo 1.

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO Kaavaselostus 5.9.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 28.2.2012 31 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta 18.9.2012

Lisätiedot

Merkintöjen selitykset ja kaavamääräykset:

Merkintöjen selitykset ja kaavamääräykset: LAUKAAN KUNTA Keski-Laukaan yleiskaavan pohjoisosa Osa-alue I Piilopohja-Kuukkala Kaavaehdotus 20.11.2017 1:10 000 Merkintöjen selitykset ja kaavamääräykset: AP-1 PIENTALOVALTAINEN ASUNTOALUE. Alueen rakentamisesta

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9. HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 14.4.2015 Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.2014 162 Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo

Lisätiedot

LIITE 10 b 1/5 ASIKKALAN KUNTA VESIVEHMAAN OSAYLEISKAAVA LUONNOSVAIHEEN KUULEMINEN

LIITE 10 b 1/5 ASIKKALAN KUNTA VESIVEHMAAN OSAYLEISKAAVA LUONNOSVAIHEEN KUULEMINEN LIITE 10 b 1/5 ASIKKALAN KUNTA VESIVEHMAAN OSAYLEISKAAVA LUONNOSVAIHEEN KUULEMINEN Asikkalan kunnan Vesivehmaan osayleiskaavan ehdotusvaiheen aineisto oli nähtävillä 27.6 17.8.2012 välisenä aikana. Seuraavassa

Lisätiedot

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Suunnittelutarveratkaisu / Koskimäki / Ohkolan kylä, Eerola-Kortistotie / 505-410-57-5 / Omakotitalon rakentaminen määräalalle 2 /

Lisätiedot

Seitap Oy 2014 Simo, Merenrannikon yleiskaavan muutos. Simo Merenrannikon yleiskaava Yleiskaavan muutos Ykskuusessa YLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

Seitap Oy 2014 Simo, Merenrannikon yleiskaavan muutos. Simo Merenrannikon yleiskaava Yleiskaavan muutos Ykskuusessa YLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Simo Merenrannikon yleiskaava Yleiskaavan muutos Ykskuusessa YLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Seitap Oy 2014 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Kaavan laatija: Seitap Oy, Ainonkatu 1, 96200 Rovaniemi Vastaava kaavoittaja

Lisätiedot

IIJOKIVARREN RANTAYLEISKAAVA Rakentamisen mitoitus

IIJOKIVARREN RANTAYLEISKAAVA Rakentamisen mitoitus IIJOKIVARREN RANTAYLEISKAAVA Rakentamisen mitoitus MRL 72 mukaan rannoille ei saa rakentaa ilman asemakaavaa tai rakentamisen ohjaamiseen tarkoitettua yleiskaavaa. Silloin kun kaavaa ei ole, rakentamiseen

Lisätiedot

KOIVULAHDEN OSAYLEISKAAVA

KOIVULAHDEN OSAYLEISKAAVA KOIVULAHDEN OSAYLEISKAAVA MITOITUSPERUSTEET 4.12.2018 Page 1 TAVOITTEET 4.12.2018 Page 2 MITOITUKSEN TAVOITTEET Mustasaaren strategisessa yleiskaavassa Koivulahden alueelle määritetty väestönkasvutavoite

Lisätiedot

Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe

Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe LAUSUNTO Diaarinumero VARELY/3452/2017 Varsinais-Suomi 22.12.2017 Kustavin kunnanhallitus kustavi@kustavi.fi Viite: lausuntopyyntö 24.11.2017 Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus RAUTALAMMIN KUNTA, 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...2 1.2 Rantaosayleiskaavan muutos...2 1.3 Rantaosayleiskaavan toteuttaminen...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 220 Asianro 5398/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-510-10-33 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

STORMIN KYLÄOSAYLEISKAAVA

STORMIN KYLÄOSAYLEISKAAVA STORMIN KYLÄOSAYLEISKAAVA Ryhmätyöskentely: Kyläosayleiskaavan tavoitteet ja periaatteet 1. Asuminen 2. Palvelut ja elinkeinot, muut aluevaraukset 3. Toimintojen yhteensovittaminen 4. Mitoitusperiaatteet

Lisätiedot

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10. LAVIAN KUNTA LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.2014 Ilmari Mattila Kaavoitus- ja Arkkitehtipalvelu Mattila Oy

Lisätiedot

LUUMÄKI. KAAVASELOSTUS Luonnos. RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Pastjärvi. Tila: Rantala 1:156, kylä 428

LUUMÄKI. KAAVASELOSTUS Luonnos. RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Pastjärvi. Tila: Rantala 1:156, kylä 428 LUUMÄKI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Pastjärvi Tila: Rantala 1:156, kylä 428 KAAVASELOSTUS Luonnos Helsinki 20.3.2015 Vireille tulo: KH:n päätös Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) Ehdotus nähtävänä (MRA 19 ) Hyväksytty

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO

Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO 249/60.605/2011 KHALL 228 Sisko ja Pentti Lunki ovat jättäneet suunnittelutarveratkaisuhakemuksen omakotitalon ja talousrakennuksen

Lisätiedot

Rautjärven kunta Rautjärven rantayleiskaavan muutos ja laajennus

Rautjärven kunta Rautjärven rantayleiskaavan muutos ja laajennus Rautjärven kunta Rautjärven rantayleiskaavan muutos ja laajennus Kaavaehdotus II oli nähtävillä 23.1. - 24.2.2012. Kaavaehdotuksesta saatiin 2 lausuntoa ja 6 muistutusta. Seuraavassa on lista lausunnoista

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisuhakemus

Suunnittelutarveratkaisuhakemus ALUEARKKITEHDIN LAUSUNTO Suunnittelutarveratkaisuhakemus Diaarinumero: 734/605/2015 Hakija: Karppinen Anna-Mari ja Ossi Tila: Kirstinä Kiinteistötunnus: 859-401-12-14 Kylä: Tyrnävä Asia: Haetaan suunnittelutarveratkaisua

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI KOSKENKYLÄN RANTA-ASEMAKAAVA 1 / 5 VASTINE

KOKEMÄEN KAUPUNKI KOSKENKYLÄN RANTA-ASEMAKAAVA 1 / 5 VASTINE 1 / 5 VASTINE KOKEMÄEN KAUPUNKI KOSKENKYLÄN RANTA-ASEMAKAAVA Koskenkylän ranta-asemakaava on ollut kaavaluonnoksena nähtävillä 22.2. 23.3.2018. Nähtävilläoloaikana ei tullut mielipiteitä osallisilta. Luonnoksesta

Lisätiedot

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus Nurmeksen kaupungin Pielisen - Kuokkastenjärven rantaosayleiskaavan osittainen muutos (Koivuranta) Kuva 1: Sijainti Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus NURMEKSEN KAUPUNKI Lieksan ja Nurmeksen tekninen

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 )

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) Kunnanhallitus 301 03.11.2014 Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) 3564/11.111/2014 KHALL 301 Hakija Nimi Moilanen Jorma Osoite Palokankaantie 45, 92400 Ruukki

Lisätiedot

Simo Merenrannikon yleiskaava Yleiskaavan muutos Ykskuusessa YLEISKAAVAN MUUTOKSEN LUONNOKSEN SELOSTUS

Simo Merenrannikon yleiskaava Yleiskaavan muutos Ykskuusessa YLEISKAAVAN MUUTOKSEN LUONNOKSEN SELOSTUS Simo Merenrannikon yleiskaava Yleiskaavan muutos Ykskuusessa YLEISKAAVAN MUUTOKSEN LUONNOKSEN SELOSTUS 17.02.2014 Seitap Oy 2014 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Kaavan laatija: Seitap Oy, Ainonkatu 1, 96200

Lisätiedot

ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS

ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS FCG Finnish Consulting Group Oy Lapinlahden kunta ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS Kaavaselostus Luonnos 13.3.2012 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I Kuopio Onkiveden

Lisätiedot

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus Nurmeksen kaupungin Pielisen - Kuokkastenjärven rantaosayleiskaavan osittainen muutos (Nurmesniemi I) Kuva 1: Sijainti Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus NURMEKSEN KAUPUNKI Lieksan ja Nurmeksen tekninen

Lisätiedot

NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KIRJAINEN, STRÖMAS NYTORP

NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KIRJAINEN, STRÖMAS NYTORP PARAINEN NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KIRJAINEN, STRÖMAS NYTORP KAAVASELOSTUS Maanmittari Oy Öhman KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu Paraisten Kuulutuksissa 11.6.2015.

Lisätiedot

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala 31, YMP 10.5.2012 17:30 Suunnittelutarvepäätös kiinteistölle 535-404-8-124 Asia Hakija Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Nietula Matti ja Anita Poutakuja 3 B 2 37470 Vesilahti Rakennuspaikka

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

HAUHON ETELÄOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS

HAUHON ETELÄOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS HAUHON ETELÄOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Yleiskaavan muutos Hämeenlinnan kaupungissa, tilojen Vatukka 109-442-3-99 ja Timontalo 109-442-3-106 alueella. Suunnittelualueen likimääräinen sijainti jarmo.makela@karttaako.fi

Lisätiedot

EEROLAN JA METSÄ-EEROLAN RANTA-ASEMAKAAVA

EEROLAN JA METSÄ-EEROLAN RANTA-ASEMAKAAVA Kouvolan kaupunki Kaupunkisuunnittelu SELOSTUSOSA KAAVAEHDOTUS EEROLAN JA METSÄ-EEROLAN RANTA-ASEMAKAAVA Pvm. 14.6.2018 Ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen koskee Jaalan Siikavan kylän tilan Eerola

Lisätiedot

Kanta-Hämeen maakuntakaava Simo Takalammi

Kanta-Hämeen maakuntakaava Simo Takalammi Kanta-Hämeen maakuntakaava 2040 Simo Takalammi Maakuntakaavan merkitys MRL:n kaavajärjestelmän korkein kaavataso eli suurpiirteinen Ohjaa yleis- ja asemakaavoitusta Hyvä maakuntakaava on mahdollistava

Lisätiedot

Uusikaupunki, Raudainen-Koivunen-Kiveistenmaa ranta-asema ja rantaasemakaavan

Uusikaupunki, Raudainen-Koivunen-Kiveistenmaa ranta-asema ja rantaasemakaavan Varsinais-Suomi LAUSUNTO 30.1.2019 Diaarinumero VARELY/1497/2018 Liite 1 kpl kirjaamo@uusikaupunki.fi Viite: Kaavoittajan sähköposti 3.1.2019 Uusikaupunki, Raudainen-Koivunen-Kiveistenmaa ranta-asema ja

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Nurmeksen kaupungin Pielisen - Kuokkastenjärven rantaosayleiskaavan osittainen muutos (Koivuranta) Kuva 1: Sijainti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Nurmeksen kaupunki Lieksan ja Nurmeksen tekninen

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KIRJAINEN, STRÖMAS NYTORP

NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KIRJAINEN, STRÖMAS NYTORP PARAINEN NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KIRJAINEN, STRÖMAS NYTORP KAAVASELOSTUS Maanmittari Oy Öhman KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu Paraisten Kuulutuksissa 11.6.2015.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 172-RAK1506 SALON KAUPUNKI VAKURIN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 10.6.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (5) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

AATILAN RANTA-ASEMAKAAVA

AATILAN RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNEEN KUNTA AATILAN RANTA-ASEMAKAAVA KOSKEE OSAA KIINTEISTÖSTÄ AATILA 635-421-12-32/2 JA KIINTEISTÖÄ RANTALÄHDE 635-421-12-35 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 09.09.2014 OSALLISTUMIS-JA ARVIOINTI-

Lisätiedot

KAAVOITTAJAN VASTINEET RANTAYLEISKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA SAARISJÄRVELLÄ ANNETTUIHIN LAUSUNTOIHIN

KAAVOITTAJAN VASTINEET RANTAYLEISKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA SAARISJÄRVELLÄ ANNETTUIHIN LAUSUNTOIHIN KAAVOITTAJAN VASTINEET RANTAYLEISKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA SAARISJÄRVELLÄ ANNETTUIHIN LAUSUNTOIHIN Kaakkois-Suomen Ely-keskus Haettu kaavamuutos on ristiriidassa rantojen säästämistä koskevan tavoitteen

Lisätiedot

PARAINEN NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS PRÄSTGÅRDEN, NYGÅRD KAAVASELOSTUS

PARAINEN NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS PRÄSTGÅRDEN, NYGÅRD KAAVASELOSTUS PARAINEN NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS PRÄSTGÅRDEN, NYGÅRD KAAVASELOSTUS Maanmittari Oy Öhman KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu 12.11.2015 Ympäristölautakunta xxxx. Ehdotus

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

INKOO, ÄNGÖ RANTA-ASEMAKAAVA

INKOO, ÄNGÖ RANTA-ASEMAKAAVA 1 MAANMITTARI ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 22.9.2016 INKOO, ÄNGÖ RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja kaavoitustilanne

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI Kylän Hirvijärvi tila: Metsätunturi 747-402-6-45 ja Itälaakso 747-402-7-8 KUNNAN KAAVATUNNUS 747YKAM12014 28.8.2015 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI VENESJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS 26.1.2016 OSAYLEISKAAVAN MUUTOS koskee Kankaanpään Venesjärven kylän tiloja 214-423-1-176 Hohkaranta,

Lisätiedot

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI LUHANGAN KUNTA METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI KAAVAN MUUTOS KOSKEE METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAA VASTAAMAAN YKSITYISEN MAAN SUOJELUTAVOITTEITA.

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

PÄLKÄNE HARHALA. KUUSIKKO RN:o 5:14 PINTELEEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2012

PÄLKÄNE HARHALA. KUUSIKKO RN:o 5:14 PINTELEEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2012 PÄLKÄNE HARHALA KUUSIKKO RN:o 5:14 PINTELEEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 12.11.2012 Tunnistetiedot Kaavan nimi: Pinteleen ranta-asemakaavan muutos Kunta: Pälkäne

Lisätiedot

1 RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA, 2012 ANNETUN LAUSUNNON PÄÄSISÄLTÖ: Rakennus- ja ympäristölautakunnalla ei ole huomautettavaa kaavasta.

1 RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA, 2012 ANNETUN LAUSUNNON PÄÄSISÄLTÖ: Rakennus- ja ympäristölautakunnalla ei ole huomautettavaa kaavasta. Pöyry Finland Oy UPM-Kymmene Oyj Tervamäen ranta-asemakaavan muutos ja kumoaminen Päiväys 14.1.2013 Viite 16WWE0247 Sivu 1 (5) KAAVOITTAJAN VASTINEET 16.2.2012 PÄIVÄTYSTÄ JA 20.4. 21.5.2012 NÄHTÄVILLÄ

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 164-RAK1503 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan tavoitteet sekä sen, miten laatimis- ja suunnittelumenettely etenee. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sisältää myös

Lisätiedot

Pellolle sijoitetut rakennuspaikat poistettava, koska ne vaativat kalliimpaa perustusta ja koska metsä- ja joutomaita on tarpeeksi.

Pellolle sijoitetut rakennuspaikat poistettava, koska ne vaativat kalliimpaa perustusta ja koska metsä- ja joutomaita on tarpeeksi. LIITE 10 b 1/5 ASIKKALAN KUNTA VESIVEHMAAN OSAYLEISKAAVA LUONNOSVAIHEEN KUULEMINEN Asikkalan kunnan Vesivehmaan osayleiskaavan ehdotusvaiheen aineisto oli nähtävillä 27.6 17.8.2012 välisenä aikana. Seuraavassa

Lisätiedot

TOIVOLA-MYNTTILÄ-PERUVESI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

TOIVOLA-MYNTTILÄ-PERUVESI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TOIVOLA-MYNTTILÄ-PERUVESI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Osayleiskaavan muutos Mäntyharjun kunnan (507) Niinimäen kylän (419) tilan Antinmäki 1:66 osa-alueella. Suunnittelualueen likimääräinen sijainti jarmo.makela@karttaako.fi

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys Tilaaja Raahen kaupunki Päiväys 14.1.2019 RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavanlaatijan vastineet 10.9.2018 9.10.2018 nähtävillä olleeseen kaavaehdotukseen 1 1 LAUSUNNOT

Lisätiedot

Marja-Leena Neuvon ym valitus Rantasalmen kunnanvaltuuston päätökseen 25.5.2015 14/ Haukiveden - Haapaselän rantaosayleiskaavan muutos

Marja-Leena Neuvon ym valitus Rantasalmen kunnanvaltuuston päätökseen 25.5.2015 14/ Haukiveden - Haapaselän rantaosayleiskaavan muutos Kunnanhallitus 1.9.2015 Itä-Suomen hallinto-oikeus Marja-Leena Neuvon ym valitus Rantasalmen kunnanvaltuuston päätökseen 25.5.2015 14/ Haukiveden - Haapaselän rantaosayleiskaavan muutos Rantasalmen kunnanhallitus

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 164-RAK1503 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan tavoitteet sekä sen, miten laatimis- ja suunnittelumenettely etenee. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sisältää myös

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

LAUSUNTO Diaarinumero VARELY/3313/2016 Varsinais-Suomi 21.12.2016 Kustavin kunnanhallitus kustavi@kustavi.fi Viite: lausuntopyyntö 7.10.2016 Lausunto Diilin ranta-asemakaavasta, luonnosvaihe KAAVAHANKE

Lisätiedot

82122815-31 25.6.2012. Rääkkylän kunta. Oriveden rantaosayleiskaava. Mitoitusperiaatteet

82122815-31 25.6.2012. Rääkkylän kunta. Oriveden rantaosayleiskaava. Mitoitusperiaatteet 82122815-31 25.6.2012 Rääkkylän kunta Oriveden rantaosayleiskaava Mitoitusperiaatteet 82122815-31 Rääkkylän kunta Oriveden rantaosayleiskaava Mitoitusperiaatteet 25.6.2012 Viite 82122815 Kirjoittanut Markus

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA

ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA EHDOTUS 8.4.2016 KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ SISÄLLYSLUETTELO 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 2 1.1 Kaava-alueen sijainti... 2 1.2

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Kaavaselostus Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I SISÄLLYSLUETTELO 1 Tiivistelmä... 1 1.1

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) Kaupunginhallitus 195 26.05.2014. 195 Asianro 1389/10.03.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) Kaupunginhallitus 195 26.05.2014. 195 Asianro 1389/10.03.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) 195 Asianro 1389/10.03.00/2014 Vastine oikaisuvaatimukseen koskien suunnittelutarveratkaisua Haminanlahti, Vuorenlehto 410-5-110 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1RA, 2RA, 3RA, 4RA, 7RA, 8RA ja 12RA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.4.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) KOIVURANNAN RANTA-ASEMAKAAVA. ENO, KALTIMOJÄRVI Tila Koivuranta

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) KOIVURANNAN RANTA-ASEMAKAAVA. ENO, KALTIMOJÄRVI Tila Koivuranta Liite 2 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) KOIVURANNAN RANTA-ASEMAKAAVA ENO, KALTIMOJÄRVI Tila Koivuranta 41-56 13.1.2019 Suunnittelualueen sijainti (kartta MML) Kaavan laatija SUUNNITTELU HALTILAHTI

Lisätiedot

TAVOLAN KYLÄ, JAAKKO ILLIN OMISTAMAN ALUEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

TAVOLAN KYLÄ, JAAKKO ILLIN OMISTAMAN ALUEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TAVOLAN KYLÄ, JAAKKO ILLIN OMISTAMAN ALUEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 19.9. 2012 koskien asemakaavan laatimista Nummi- Pusulan Tavolan kylän tilalle Alhonsora RN:o 29:0 pinta-alaltaan

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

NURMIJÄRVEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 NURMIJÄRVEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Korttelin 3325 puistoalueen asemakaavan muutos Klaukkalassa 464/10.02.03/2014 ASRA 57 Nurmijärven kunta aloittaa Klaukkalan korttelin 3325 puistoalueen asemakaavan

Lisätiedot

KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

PÄLKÄNE RAUTAJÄRVI Koivisto RN:o 1:341 KOIVISTON RANTA-ASEMAKAAVA

PÄLKÄNE RAUTAJÄRVI Koivisto RN:o 1:341 KOIVISTON RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNE RAUTAJÄRVI Koivisto RN:o 1:341 KOIVISTON RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.9.2009, 12.1.2012 Tunnistetiedot Kaavan nimi: Koiviston ranta-asemakaava Kunta: Pälkäne (635)

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7033/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7033/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) 34 Asianro 7033/10.03.00.01/2014 Vastine oikaisuvaatimukseen koskien poikkeamista ja suunnittelutarveratkaisua tilalla 410-7-95 Kotikumpare, Haminanlahti Yleiskaavajohtaja

Lisätiedot

LIITE 12 OTTEET RANTA-ASEMAKAAVAEHDOTUKSESTA SEKÄ KAAVAMERKINNÖISTÄ JA MÄÄRÄYKSISTÄ

LIITE 12 OTTEET RANTA-ASEMAKAAVAEHDOTUKSESTA SEKÄ KAAVAMERKINNÖISTÄ JA MÄÄRÄYKSISTÄ LIITE 12 OTTEET RANTA-ASEMAKAAVAEHDOTUKSESTA SEKÄ KAAVAMERKINNÖISTÄ JA MÄÄRÄYKSISTÄ LIITE 13 HAVAINNEKUVA LIITE 14 ASEMAKAAVAN SEURANTALOMAKE LIITE 15 VASTINEET KAAVALUONNOKSEN NÄHTÄVILLÄOLOAIKANA SAATUIHIN

Lisätiedot

Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014

Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014 Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014 Sarvvikinportin (ent. Kurkiranta) asemakaava (hanke 34500), osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkistaminen ja hyväksyminen MRL 62 :n ja 63 :n mukaisesti

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Hirvaan yleiskaava yleiskaavan muutos Tilojen RN:o 16:9, 19:2, 19: 28 ja 19:35 alueilla

Rovaniemen kaupunki Hirvaan yleiskaava yleiskaavan muutos Tilojen RN:o 16:9, 19:2, 19: 28 ja 19:35 alueilla Rovaniemen kaupunki Hirvaan yleiskaava yleiskaavan muutos Tilojen RN:o 16:9, 19:2, 19: 28 ja 19:35 alueilla OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAAVOITUS 2007 SUUNNITTELUALUE: SIJAINTIKARTTA Hirvaan

Lisätiedot

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen PIHTIPUTAAN KUNTA Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta- Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 1.4.2019 P37114 Kaavaselostus 1 (17) Timo Leskinen 1.4.2019 Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

Poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset. Pori

Poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset. Pori Poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset Pori 19.12.2013 Poikkeamisen edellytykset (MRL 172 ): Poikkeaminen ei saa: aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden

Lisätiedot

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 27.03.2019 Diaarinumero VARELY/2018/2018 Liite 1 kpl Kokemäen kaupunki kokemaki@kokemaki.fi anne.peltonen@kokemaki.fi Viite: Lausuntopyyntö 30.1.2019 Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI HAVERÖ-NORRBACKA RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSUS

PARAISTEN KAUPUNKI HAVERÖ-NORRBACKA RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSUS PARAISTEN KAUPUNKI HAVERÖ-NORRBACKA RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSUS Maanmittari Oy Öhman 2016 KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu 11.6.2015 Ympäristölautakunta... Ehdotus nähtävänä

Lisätiedot

PARAINEN HOUTSKARIN YLEISKAAVAN MUUTOS BENSTRAND, KIVIMO KAAVASELOSTUS. Maanmittari Oy Öhman

PARAINEN HOUTSKARIN YLEISKAAVAN MUUTOS BENSTRAND, KIVIMO KAAVASELOSTUS. Maanmittari Oy Öhman PARAINEN HOUTSKARIN YLEISKAAVAN MUUTOS BENSTRAND, KIVIMO KAAVASELOSTUS Maanmittari Oy Öhman KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu 12.11.2015. Ympäristölautakunta 18.5.2016 Ehdotus

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 175-RAK1510 1 (8) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan tavoitteet sekä sen, miten laatimis- ja suunnittelumenettely etenee. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sisältää myös

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Nurmeksen kaupungin Pielisen - Kuokkastenjärven rantaosayleiskaavan osittainen muutos (Vihtorila ja Koivula) Kuva 1: Sijainti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Nurmeksen kaupunki Lieksan ja Nurmeksen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 278-RAK1613 SAUVON KUNTA FAGERNÄSIN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2017 19.6.2017 9.8.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

TERVON KUNTA ALLAAN TILAN ASEMAKAAVA ( ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 1 Hankekuvaus

TERVON KUNTA ALLAAN TILAN ASEMAKAAVA ( ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 1 Hankekuvaus FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunntelma 1 ( 6 ) TERVON KUNTA ALLAAN TILAN ASEMAKAAVA (844-411-7-1) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Hankekuvaus Asemakaava koskee Tervon

Lisätiedot

Kerimäen kunta Anttolan yleiskaavamuutos

Kerimäen kunta Anttolan yleiskaavamuutos Kerimäen kunta Anttolan yleiskaavamuutos Kaavaehdotukseen on nähtävilläolon (1. 30.11.2012) jälkeen tehty muutoksia. Muutoksista on kuultu maanomistajia erikseen. Maanomistajat ovat kommentoineet muutoksista

Lisätiedot

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49.

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. SULKAVAN KUNTA RANTA-SASTAVIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 26.11.2013 Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. Ranta-asemakaavan muutoksella muodostuu

Lisätiedot

Marseuddenin osayleiskaavan muutos. Kiinteistöjen rajautuminen rantaan. Kiinteistöjen omarantaisuus

Marseuddenin osayleiskaavan muutos. Kiinteistöjen rajautuminen rantaan. Kiinteistöjen omarantaisuus Marseuddenin osayleiskaavan muutos Kiinteistöjen rajautuminen rantaan Kiinteistöjen omarantaisuus Marseuddenin niemen rakennetut kiinteistöt ovat omarantaisia ja suuri osa niistä rajoittuu rannan suunnassa

Lisätiedot

kohta 10. (Kirjeellä kuultiin maanomistajaa) - Luvun 2 Muistutukset, muistutus 16. (Kirjeillä kuultiin naapurikiinteistöjen maanomistajia)

kohta 10. (Kirjeellä kuultiin maanomistajaa) - Luvun 2 Muistutukset, muistutus 16. (Kirjeillä kuultiin naapurikiinteistöjen maanomistajia) Liite 11 Eurajoen kunnanvaltuusto KAAVAN LAATIJAN VASTINE Eurajoen rantayleiskaavan ja rantayleiskaavan muutoksen ehdotus oli nähtävillä 8.9. 7.10.2014. Lisäksi siitä pyydettiin viranomaislausunnot. Muistutusten

Lisätiedot

Kyläyleiskaavoituksen koulutuspäivät Vuonislahti Anne Jarva, kaavoituspäällikkö, Hyvinkää

Kyläyleiskaavoituksen koulutuspäivät Vuonislahti Anne Jarva, kaavoituspäällikkö, Hyvinkää Kyläyleiskaavoituksen koulutuspäivät Vuonislahti 6.-7.9.2012 Anne Jarva, kaavoituspäällikkö, Hyvinkää Kyläyleiskaavoituksen lähtökohdat, tavoitteet ja tarpeellisuus Kunnan kokonaisuuden tarkastelu Erilaisten

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT..

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 29. PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 2015 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot