KESKI-SUOMEN KIINTEISTÖYHDISTYS ry HALLITUKSEN KERTOMUS VUODELTA 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KESKI-SUOMEN KIINTEISTÖYHDISTYS ry HALLITUKSEN KERTOMUS VUODELTA 2012"

Transkriptio

1 KESKI-SUOMEN KIINTEISTÖYHDISTYS ry HALLITUKSEN KERTOMUS VUODELTA 2012 YLEISTÄ Rakentaminen kääntyi vuonna 2012 Rakennusteollisuuden mukaan noin kolmen prosentin laskuun. Asuntoaloitukset supistuivat Suomessa noin kappaleeseen edellisvuoden runsaasta kappaleesta. Vähenemistä on erityisesti ARAtuetussa rakentamisessa. Myös liike- ja toimitilarakentamisessa on tapahtunut supistumista, eritoten liikerakentamisessa. Vuoden aikana korjausrakentaminen jatkui vilkkaana asunto-osakeyhtiöiden ja kuntien omistamien rakennusten osalta. Taloyhtiöiden korjaustoimintaa ovat suosineet viime vuosina myös pankkilainojen alhaiset korot, joskin taloyhtiölainojen marginaalit ovat kasvaneet. Rakennuskustannusten nousu hidastui vuonna 2012 keskimäärin 2,4 prosenttiin. Edellisvuonna nousuvauhti oli 3,3 prosenttia. Kiinteistön ylläpidon kustannusindeksin nousuvauhti hidastui selvästi vuonna Vuoden kolmannella neljänneksellä yleisindeksi oli 2,8 prosenttia vuoden takaista korkeammalla tasolla. Asuinkerrostalossa nousu oli 3,4 prosenttia. Koko vuoden osalta keskimääräinen nousuvauhti tulee olemaan ennakkoarvioiden mukaan noin neljä prosenttia, eli noin puolet edellisvuoden nousuvauhdista. Uudisrakentamista koskevat uudet energiatehokkuusmääräykset tulivat voimaan Uusien määräysten keskeinen muutos oli siirtyminen kokonaisenergiatarkasteluun, jossa rakennuksen kokonaisenergiankulutukselle määrätään E-luvulla ilmaistu rakennustyyppikohtainen yläraja. E-luvun laskennassa huomioidaan rakennuksen käyttämän energian tuotantomuoto. Määräysten tiukennus tarkoitti keskimäärin 20 prosentin energiatehokkuuden parannusta edellisistä vuonna 2010 annetuista määräyksistä. Syyskuun alussa tuli voimaan rakentamistoimintaa koskeva tilaajavastuulain muutos, jolla pyritään harmaan talouden torjumiseen rakennusalalla. Muutoksen jälkeen tilaajan selvitysvelvollisuus rakentamistoiminnassa kattaa laissa mainitut selvitykset ja todistukset siitä huolimatta, että sopimuspuolen toiminta on vakiintunutta tai että tilaajan ja sopimuspuolen sopimussuhdetta voidaan pitää vakiintuneena aikaisempien sopimussuhteiden johdosta. Rakentamistoiminnassa on myös selvitettävä tapaturmavakuutuksen olemassaolo. Vuoden aikana toteutettiin yhdessä Kiinteistöliiton kanssa jäsentyytyväisyystutkimus, johon saatiin 251 vastausta Keski-Suomesta. Jäsenet olivat hyvin tyytyväisiä sekä liiton että kiinteistöyhdistysten toimintaan. Yhdistyksen jäsenet olivat tyytyväisimpiä koulutustilaisuuksiin, viestintään ja neuvontaan sekä Suomen Kiinteistölehteen. Selvästi tärkeimpänä palveluna jäsenet pitivät koulutustilaisuuksia.

2 HALLINTO Yhdistyksen varsinainen kokous Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin ja siihen osallistui 17 henkilöä edustaen yhteensä 167 jäsentä. Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen edellyttämät asiat. Hallituksen kokoonpano ja kokoukset Hallituksen puheenjohtajana on toiminut Tero Matsinen ja varapuheenjohtajana Tuija Kalliokoski. Vuoden aikana hallitus piti yhteensä kahdeksan kokousta. Tilintarkastajat Työvaliokunta Yhdistyksen toimisto Hallituksen jäsenet: Tero Matsinen pj asianajaja, varatuomari, taloyhtiön hallituksen pj. Jyväskylä Tuija Kalliokoski vpj. toimitusjohtaja, isännöitsijä Jyväskylä Markku Ikkala YTM, isännöitsijä Jyväskylä Raimo Katajamäki kiinteistöpäällikkö Jyväskylä Jenni Kokko suunnittelija Jyväskylä Timo Kovanen toimitusjohtaja, isännöitsijä Saarijärvi Seija Käyhkö toimitusjohtaja, isännöitsijä Äänekoski Raimo Peltovuori rikosylikomisario evp., taloyhtiön hallituksen pj Jyväskylä Ismo Savolainen isännöitsijä Jyväskylä Jussi Särkkä toimitusjohtaja, isännöitsijä Keuruu Leena Tuominen isännöitsijä Jyväskylä Heikki Valkonen isännöitsijä Laukaa Varajäsenet: Jarmo Eräjärvi isännöitsijä Jyväskylä Hannu Karstinen toimitusjohtaja, isännöitsijä Jämsä Varsinaiset tilintarkastajat: HTM Vilho Riuttanen ja KHT Pertti Keskinen Varatilintarkastajat: HTM-yhteisö Tilintarkastus Riuttanen Oy ja KHT-yhteisö KPMG Oy Hallituksen valitsemaan työvaliokuntaan ovat kuuluneet puheenjohtajana Tero Matsinen ja jäseninä Tuija Kalliokoski sekä Paavo Jussila saakka ja hänen jälkeensä Irja Putkuri-Niemistö. Työvaliokunnan tärkeimpinä tehtävinä on ollut asioiden valmistelu hallitukselle. Yhdistyksen toimisto sijaitsee Keski-Suomen Talossa osoitteessa Sepänkatu 4 C, Jyväskylä. Yhdistyksen toiminnanjohtajana on ollut Paavo Jussila eläkkeelle siirtymiseensä saakka. Paavon jälkeen toiminnanjohtajana on toiminut Irja Putkuri-Niemistö. Järjestösihteerinä on toiminut Sami Loukkola. JÄSENMÄÄRÄN JA TILAVUUDEN KEHITYS Jäsenmäärä kasvoi vuoden aikana 4,5 prosenttia jäsenestä jäseneen. Jäsenten kiinteistöjen, joiden jäsenmaksu perustuu rakennustilavuuteen, yhteenlaskettu rakennustilavuus oli vuoden päättyessä m³. Asuntoosakeyhtiöiden järjestäytymisaste oli viimeisen käytettävissä olevan tilaston mukaan koko toimialueella 28,5 % ja Jyväskylässä 37,5 %. Yhdistyksen vuokranantajajäsenten yhteenlaskettu asuinhuoneistojen lukumäärä oli vuoden päättyessä

3 Jäsenmäärän kehitys Jäsenjakauma kunnittain oli seuraavanlainen: Hankasalmi 7 kpl Joutsa 5 kpl Jyväskylä 844 kpl Jämsä 89 kpl Karstula 12 kpl Keuruu 42 kpl Konnevesi 6 kpl Kuhmoinen 3 kpl Kyyjärvi 1 kpl Laukaa 28 kpl Multia 7 kpl Muurame 19 kpl Petäjävesi 2 kpl Pihtipudas 8 kpl Saarijärvi 38 kpl Toivakka 6 kpl Uurainen 2 kpl Viitasaari 24 kpl Äänekoski 72 kpl EDUNVALVONTA Suomen Kiinteistöliiton kanssa yhteistyössä toteutettiin jälleen valtakunnallinen indeksitalovertailu, jossa kymmenen Suomen suurimman kaupungin joukossa Jyväskylä sijoittui toiseksi kalleimmaksi. Vertailussa mukana olivat kiinteistöverot ja kaukolämpö-, vesi-, sähkö- ja jätemaksut. Jyväskylän vesi ja -jätevesi maksut osoittautuivat vertailussa selvästi muita kalliimmiksi. Jyväskylässä vesi- ja jätevesi maksut olivat 41 prosenttia korkeammat suurimpien kaupunkien keskiarvoon verrattuna. Yhdistyksen hallitus käynnisti toimenpidepyynnön valmistelun Kilpailuvirastolle vedenhinnoittelusta. Vuoden aikana toteutettiin myös Keski-Suomen indeksitalovertailu, jossa vertailtiin keskikokoisen kerrostalon kiinteistöveroja ja kunnallisia maksuja kahdeksassa kunnassa. Kalleimmaksi kunnaksi osoittautui Keuruu ja seuraavaksi kalleimmat olivat Jyväskylän keskusta ja Vaajakoski, Laukaa ja Saarijärvi. Jämsä osoittautui vertailussa jälleen edullisimmaksi. Keskimäärin vertaillut asumiskustannukset ovat nousseet vuodessa vertailukunnissa 5,4 prosenttia. Eniten kustannukset nousivat vuoden aikana Saarijärvellä, jossa nousu oli 7,7 prosenttia. Yhdistys osallistui valtakunnalliseen edunvalvontaan Suomen Kiinteistöliiton kautta tuomalla esiin näkökohtia. Merkittävimpiä edunvalvonta-asioita vuoden aikana olivat lainsäädäntöhanke yksityisestä pysäköinninvalvonnasta, energiatodistusuudistus ja tulevat korjausrakentamista koskevat energiatehokkuusmääräykset. Näitä on nostettu esille myös yhdistyksen viestinnässä. Yhdistyksen ja Jyväskylän Energia Oy:n välillä alkaen voimassa ollut yhteistyösopimus on jatkunut toistaiseksi. Sopimus koskee yhdistyksen jäsenkiinteistöjen ja niiden asukkaiden sekä kiinteistöissä toimivien yritysten saamia alennuksia Jyväskylän Energian sähköenergian myyntihinnasta ja palveluista.

4 KOULUTUS Yhdistyksen järjestämiä koulutustilaisuuksia järjestettiin vuoden aikana yhteensä 13. Koulutusten osallistujamäärä oli 965. Koulutustyöryhmään ovat kuuluneet Tuija Kalliokoski, Heikki Valkonen, Ari Viinikainen ja Paavo Jussila. Tilaisuuden aihe: paikka ja aika osallistujia Toiminnantarkastajana taloyhtiössä, 1. osa Jyväskylä, Toiminnantarkastajana taloyhtiössä, 2. osa Jyväskylä, Vahinkoja sattuu korvaako vakuutus? Jyväskylä, Riskit ja vakuutusturva taloyhtiössä Jyväskylä, Uudistaloiltapäivä ammattilaisille Jyväskylä, Uudistaloilta Jyväskylä, Taloyhtiön hallituksen iltakoulu Äänekoski, Taloyhtiö harmaan talouden torjujana ja tuleva energiatodistusuudistus Jyväskylä, Taloyhtiön hallituksen iltakoulu, 1. osa Jyväskylä, Taloyhtiön hallituksen iltakoulu, 2. osa Jyväskylä, Ongelmatilanteet yhtiökokouksissa Jyväskylä, Taloyhtiöilta Saarijärvi, Turvallisuusjohtaminen taloyhtiössä Jyväskylä, Yhdistys jakoi vuoden aikana juhlarahastostaan stipendin ammatti-isännöitsijätutkinnon (AIT) suorittaneelle Katri Wahlbergille. TIEDOTUSTOIMINTA Keski-Suomen Kiinteistöviesti -jäsenlehti ilmestyi vuoden aikana neljä kertaa ja sen painosmäärä oli kpl. Lehden jakelussa ovat jäsenyhtiöiden hallitusten jäsenet ja isännöitsijät sekä yhdistyksen ja lehden yhteistyökumppanit. Yhdistys toimi lehden julkaisijana ja yhdistyksen omistama KKY-Palvelu Oy kustantajana. Yhdistyksen jäsenet ovat saaneet myös Suomen Kiinteistölehden vuosikerran perustuen yhdistyksen jäsenyyteen Suomen Kiinteistöliitossa. Suomen Kiinteistölehti ilmestyi vuoden aikana kymmenen kertaa. Yhdistyksen sähköinen uutiskirje ilmestyi vuoden aikana kuusi kertaa ja kirjeen jakelussa oli mukana noin jäsenyhtiöiden hallitusten jäsentä ja kiinteistöalan ammattilaista. Vuoden aikana yhdistys antoi neuvontaa noin kertaa puhelimessa tai yhdistyksen toimistolla. Merkittävä osa neuvonnasta koski kosteusvauriokysymyksiä ja taloyhtiön hallintoon liittyviä asioita. Neuvontaa on annettu myös sähköpostitse. Yhdistyksen oman neuvonnan lisäksi yhdistyksen jäsenillä on ollut käytettävissään Suomen Kiinteistöliiton neuvontapalvelut. TYÖSUHDETOIMINTA Kiinteistötyönantajien työsuhdeasiamiehenä Keski-Suomen alueella on toiminut toiminnanjohtaja Paavo Jussila saakka ja hänen jälkeensä Irja Putkuri- Niemistö. Toiminta on käsittänyt kiinteistökohtaisia palkanmäärityksiä, neuvontaa sekä työsuhdeneuvotteluja työntekijäjärjestön edustajan kanssa. Yhdistys on Kiinteistöpalvelut ry:n jäsen, joka kuuluu Elinkeinoelämän keskusliittoon EK:hon.

5 OSALLISTUMINEN SUOMEN KIINTEISTÖLIITON TOIMINTAAN Valtakunnallisesti yhdistys on järjestäytynyt Suomen Kiinteistöliittoon. Suomen Kiinteistöliiton liittokokouksessa Seinäjoella yhdistystä edustivat puheenjohtaja Tero Matsinen, Raimo Peltovuori, Heikki Valkonen ja Sami Loukkola. Suomen Kiinteistöliiton liittohallituksessa ja työvaliokunnassa yhdistystä on edustanut Tero Matsinen. Yhdistystä Kiinteistöliiton toimikunnissa ovat edustaneet Raimo Peltovuori asunto-osakeyhtiötoimikunnassa, Juha Wennström vuokratalovaliokunnassa ja Paavo Jussila järjestötoimikunnassa. KKY-PALVELU OY:N TOIMINTA Keski-Suomen Kiinteistöyhdistyksen omistaman KKY-Palvelu Oy:n hallitukseen ovat kuuluneet puheenjohtajana Tero Matsinen sekä varsinaisina jäseninä Tuija Kalliokoski ja Paavo Jussila saakka ja hänen jälkeensä Irja Putkuri- Niemistö. Yhtiön toimitusjohtajana on toiminut Paavo Jussila saakka ja hänen jälkeensä Irja Putkuri-Niemistö. Yhtiön liikevaihto oli ,63 euroa ja tulos osoittaa 1.734,43 euron tappiota tilikaudelta OSALLISTUMINEN MUUHUN TOIMINTAAN Jyväskylän Elävä kaupunkikeskusta ry:n toimintaan ovat osallistuneet Reijo Aalto, Ismo Savolainen ja Paavo Jussila hallituksen jäseninä. Paavo Jussila on toiminut myös työvaliokunnan jäsenenä. Yhdistys on osallistunut Ydin-Suomen yhdistysten eli Pohjois-Suomen, Keski- Suomen, Päijät-Hämeen ja Vaasan Kiinteistöyhdistysten yhteistyöryhmän toimintaan. Yhdistykset järjestävät palavereja, joissa jaetaan ideoita ja ajatuksia jäsenpalveluiden kehittämisestä, tiedotuksesta ja koulutustilaisuuksista. Keski-Suomen Energiatoimiston energianeuvonnan ohjausryhmässä on yhdistystä edustanut Sami Loukkola. TALOUS Yhdistyksen taloudellinen tilanne käy ilmi oheisesta tuloslaskelmasta, joka osoittaa ,01 euroa ylijäämää ja taseesta, joka on loppusummaltaan ,27 euroa. Jyväskylässä, helmikuun 11. päivänä 2013 KESKI-SUOMEN KIINTEISTÖYHDISTYS ry Hallitus

Tervetuloa Pieksämäelle kiinteistöiltaan ja Etelä-Savon Kiinteistöyhdistys ry:n vuosikokoukseen

Tervetuloa Pieksämäelle kiinteistöiltaan ja Etelä-Savon Kiinteistöyhdistys ry:n vuosikokoukseen Tervetuloa Pieksämäelle kiinteistöiltaan ja Etelä-Savon Kiinteistöyhdistys ry:n vuosikokoukseen Torstai 20.3.2014 klo 17.00 alkaen Kulttuurikeskus Poleeni, Savontie 13, Pieksämäki Kiinteistöillan aiheena

Lisätiedot

KUTSU. Pohjois-Karjalan Kiinteistöyhdistys ry:n jäsenille

KUTSU. Pohjois-Karjalan Kiinteistöyhdistys ry:n jäsenille KUTSU Pohjois-Karjalan Kiinteistöyhdistys ry:n jäsenille VUOSIKOKOUS ja KURSSI-ILTA nro 5 Torstaina 18.4.2013 klo 17.00 Carelicum, Torikatu 21 C-porras, Joensuu Kokouksessa käsitellään sääntöjen 11. :n

Lisätiedot

Kutsu VUOSIKOKOUKSEEN

Kutsu VUOSIKOKOUKSEEN Kutsu Etelä-Savon Kiinteistöyhdistys ry:n VUOSIKOKOUKSEEN keskiviikkona 24.4.2013 klo 17.00 Mikkelin yliopistokeskuksen auditorioon, Lönnrotinkatu 5 Kokouksessa käsitellään sääntöjen 11. :n mukaiset asiat.

Lisätiedot

Toimintakertomus 2004

Toimintakertomus 2004 Toimintakertomus 2004 Toimintakertomus 2004 Toimitusjohtajan katsaus.......... 3 Järjestötoiminta.................. 5 Jäsenet Jäsenmäärä kasvussa Alueellinen yhteistyö jatkoi voimistumistaan Jäsentietojärjestelmä

Lisätiedot

KIINTEISTÖLIITTO Uusimaa

KIINTEISTÖLIITTO Uusimaa VUOSIKERTOMUS 2010 2011 KIINTEISTÖLIITTO Uusimaa UUDENMAAN ASUNTOKIINTEISTÖYHDISTYS RY Uudenmaan Asuntokiinteistöyhdistys ry TOIMINNANJOHTAJAN KATSAUS Uudenmaan Asuntokiinteistöyhdistys ry toimii Kiinteistöliitto

Lisätiedot

Vuosikertomus 2013. Kiinteistöliitto Kotisi asialla. Jäsenlähtöisyys. Asiantuntevuus. Kumppanuus. Yhteenkuuluvuus, avoimuus, me-henki

Vuosikertomus 2013. Kiinteistöliitto Kotisi asialla. Jäsenlähtöisyys. Asiantuntevuus. Kumppanuus. Yhteenkuuluvuus, avoimuus, me-henki Vuosikertomus 2013 Jäsenlähtöisyys Asiantuntevuus Kumppanuus Yhteenkuuluvuus, avoimuus, me-henki Luovuus ja uusiutumistahto Kiinteistöliitto Kotisi asialla 1 Vuosikertomus 2013 Kiinteistöliitto lyhyesti

Lisätiedot

Jyväskylässä maan kalleinta vettä

Jyväskylässä maan kalleinta vettä Keski-Suomen 4/2013 Jyväskylässä maan kalleinta vettä Neuvontainsinööri aloitti yhdistyksessä Häiriöt aiheuttavat riitoja Keski-Suomen Kiinteistöyhdistyksen jäsenlehti TOTAL Siivouspalvelut TOTAL Turvapalvelut

Lisätiedot

Jäsenlähtöisyys. Asiantuntevuus. Kumppanuus

Jäsenlähtöisyys. Asiantuntevuus. Kumppanuus Jäsenlähtöisyys Asiantuntevuus Kumppanuus Yhteenkuuluvuus, avoimuus, me-henki Luovuus ja uusiutumistahto Vuosikertomus 2007 1 Vuosikertomus 2007 Kiinteistöliitto lyhyesti 3 Vahva valtakunnallinen vaikuttaja

Lisätiedot

Asiakaslähtöisyys - jäsenkeskeisyys. Asiantuntemus - ammattimaisuus. Avoimuus - vuorovaikutus. Yhteishenki - sitoutuminen

Asiakaslähtöisyys - jäsenkeskeisyys. Asiantuntemus - ammattimaisuus. Avoimuus - vuorovaikutus. Yhteishenki - sitoutuminen Asiakaslähtöisyys - jäsenkeskeisyys Asiantuntemus - ammattimaisuus Avoimuus - vuorovaikutus Yhteishenki - sitoutuminen Toimintakertomus 2006 1 Toimintakertomus 2006 Kiinteistöliitto lyhyesti 3 Toimitusjohtajan

Lisätiedot

Maanmittausalan ammattikorkeakouluja opistoteknisten Liitto MAKLI ry.

Maanmittausalan ammattikorkeakouluja opistoteknisten Liitto MAKLI ry. Maanmittausalan ammattikorkeakouluja opistoteknisten Liitto MAKLI ry. JÄSENTIEDOTE MAALISKUU 2013 Kulmakatu 8 A 00170 HELSINKI GSM 045-2770 347 sähköposti: makli@welho.com kotisivut: www.makli.fi 1 Maanmittausalan

Lisätiedot

Maanmittausalan ammattikorkeakouluja opistoteknisten Liitto MAKLI ry.

Maanmittausalan ammattikorkeakouluja opistoteknisten Liitto MAKLI ry. Maanmittausalan ammattikorkeakouluja opistoteknisten Liitto MAKLI ry. JÄSENTIEDOTE MAALISKUU 2015 Kulmakatu 8 A 00170 HELSINKI GSM 045-2770 347 sähköposti: makli@welho.com kotisivut: www.makli.fi 1 Maanmittausalan

Lisätiedot

Veronmaksajain Keskusliitto Kalevankatu 4, 00100 Helsinki puhelin 09 618 871 jäsenpalvelu 03010 5511 neuvontakeskus 03010 5510 www.veronmaksajat.

Veronmaksajain Keskusliitto Kalevankatu 4, 00100 Helsinki puhelin 09 618 871 jäsenpalvelu 03010 5511 neuvontakeskus 03010 5510 www.veronmaksajat. VUOSIKERTOMUS 2014 Veronmaksajain Keskusliitto Kalevankatu 4, 00100 Helsinki puhelin 09 618 871 jäsenpalvelu 03010 5511 neuvontakeskus 03010 5510 www.veronmaksajat.fi 2 n Sisällys Veropolitiikassa jäidenlähdön

Lisätiedot

Rauhallista Joulua ja Onnea Vuodelle 2014!

Rauhallista Joulua ja Onnea Vuodelle 2014! 6 2013 18.12.2013 Kiinteistövakuutusten ehdot kiristyvät mitä korvataan? Imatra 27.1.2014 Valtionhotelli Lappeenranta 28.1.2014 Hotelli Patria Kotka 29.1.2014 Kotkan kirjaston auditorio Kouvola 30.1.2014

Lisätiedot

4/2012. Pohjois-Suomen Kiinteistöyhdistys Kemin Kiinteistöyhdistys Kalajokilaakson Kiinteistöyhdistys

4/2012. Pohjois-Suomen Kiinteistöyhdistys Kemin Kiinteistöyhdistys Kalajokilaakson Kiinteistöyhdistys 4/2012 Energiatodistuslainsäädäntö muuttuu vuonna 2013, mitä vaikutuksia uusilla korjausrakentamisen energiamääräyksillä on taloyhtiöille? Asumiskustannuksista päätetään kunnissa Pelastustie Pohjois-Suomen

Lisätiedot

NRO 3 / 2013 5.4.2013

NRO 3 / 2013 5.4.2013 NRO 3 / 2013 5.4.2013 Rakennusten energiatodistus uudistuu 1.6. alkaen Luvanvaraisen korjausrakentamisen energiamääräykset sovellettavaksi taloyhtiössä 1.9 alkaen Tulevaa koulutusta: Energiansäästöilta

Lisätiedot

A-KILTOJEN LIITTO RY VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2010

A-KILTOJEN LIITTO RY VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2010 2 A-KILTOJEN LIITTO RY VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2010 YLEISTÄ A-Kiltojen Liitto ry on vuonna 1968 perustettu päihdetoipujayhdistysten valtakunnallinen keskusjärjestö. A-Kiltojen Liiton tarkoituksena on toimia

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 0 5

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 0 5 SUOMEN HAUTAUSTOIMINNAN KESKUSLIITTO RY BEGRAVNINGSVERKSAMHETENS CENTRALFÖRBUND I FINLAND RF TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 0 5 2 SUOMEN HAUTAUSTOIMINNAN KESKUSLIITTO BEGRAVNINGSVERKSAMHETENS CENTRALFÖRBUND

Lisätiedot

5 2013 17.12.2013. Talousarvio-ohje vuodelle 2014 Jäsentiedotteen liitteenä julkaistaan vuoden 2014 maksuja, tariffeja ja talousnäkymiä

5 2013 17.12.2013. Talousarvio-ohje vuodelle 2014 Jäsentiedotteen liitteenä julkaistaan vuoden 2014 maksuja, tariffeja ja talousnäkymiä 5 2013 17.12.2013 Talousarvio-ohje vuodelle 2014 Jäsentiedotteen liitteenä julkaistaan vuoden 2014 maksuja, tariffeja ja talousnäkymiä käsittelevä talousarvioohje. Isännöintipalveluiden osto-opas päivitetty

Lisätiedot

3 2013 7.6. Yhdistyksen toimisto on suljettu heinäkuussa. Asuntojen Myynti- ja vuokrausilmoituksiin energialuokka. RALA-päteviä yrityksiä on nyt tuhat

3 2013 7.6. Yhdistyksen toimisto on suljettu heinäkuussa. Asuntojen Myynti- ja vuokrausilmoituksiin energialuokka. RALA-päteviä yrityksiä on nyt tuhat 3 2013 7.6. Yhdistyksen toimisto on suljettu heinäkuussa Kiinteistöliitto Päijät-Hämeen toimisto on suljettu kesälomien vuoksi 8.7. 28.7.2013. Raimo Kiljunen 1.7.-28.7.2013 Sinikka Huurinainen 8.7.-4.8.2013

Lisätiedot

2 2013 12.4.2013. Asuinhuoneistojen märkätilojen korjaus ja korjaushankkeen läpivienti taloyhtiössä Imatran 15.5. Valtionhotelli klo 17-20

2 2013 12.4.2013. Asuinhuoneistojen märkätilojen korjaus ja korjaushankkeen läpivienti taloyhtiössä Imatran 15.5. Valtionhotelli klo 17-20 2 2013 12.4.2013 Asuinhuoneistojen märkätilojen korjaus ja korjaushankkeen läpivienti taloyhtiössä Imatran 15.5. Valtionhotelli klo 17-20 Kouvola 16.5. Kouvola-talo klo 14-16 ja klo 17-20 Lappeenranta

Lisätiedot

HALLITUKSEN KERTOMUS 1.1. 31.12.2010

HALLITUKSEN KERTOMUS 1.1. 31.12.2010 HALLITUKSEN KERTOMUS 1.1. 31.12.2010 Sisäiset tarkastajat ry 2 sivu Hallituksen kertomus yhdistyksen toiminnasta edellisenä toimikautena 1. Yleistä 3 2. Yhdistyksen kokoukset 4 3. Hallitus 5 4. Jäsenistö

Lisätiedot

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry I Vuosikertomus 2012 I. Toimintakertomus 2012

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry I Vuosikertomus 2012 I. Toimintakertomus 2012 LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry I Vuosikertomus 2012 I 1 Toimintakertomus 2012 SISÄLLYSLUETTELO TOIMINTAYMPÄRISTÖ VUONNA 2012...4 Vuodesta 2012 tuli kohtuullinen...4 Uudisrakentaminen nihkeää, korjaaminen

Lisätiedot

Energiaa poistoilmasta

Energiaa poistoilmasta Keski-Suomen 3/2013 Energiaa poistoilmasta Hissi lisää kiinteistön arvoa Riskikartoitus on pelastussuunnitelman perusta Keski-Suomen Kiinteistöyhdistyksen jäsenlehti Nyt likaa keräävät matot Jyväskylän

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE (SÄHKÖINEN VERSIO 1.3.2011)

JÄSENTIEDOTE (SÄHKÖINEN VERSIO 1.3.2011) 1 Maanmittausalan ammattikorkeakouluja opistoteknisten Liitto MAKLI ry. JÄSENTIEDOTE (SÄHKÖINEN VERSIO 1.3.2011) MAALISKUU 2011 Kulmakatu 8 A 00170 HELSINKI GSM 045-2770 347 sähköposti: makli@welho.com

Lisätiedot

kokoushuone Tilia, Rihkamatori A-porras (Rihkamakatu 7), Porvoo

kokoushuone Tilia, Rihkamatori A-porras (Rihkamakatu 7), Porvoo YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANHALTIJAT RY Vuosikokouspöytäkirja 2007 AIKA: 12.3.2007 KLO 16.30 PAIKKA: Läsnä: kokoushuone Tilia, Rihkamatori A-porras (Rihkamakatu 7), Porvoo Sari Rajajärvi Katariina Serenius Camilla

Lisätiedot

6/2011. Taksa- ja hintamuutoksia vuodelle 2012. Onnistunut hallitustyöskentely. Puheenjohtajavaliokunnan kuulumisia. Isännöitsijän monta roolia

6/2011. Taksa- ja hintamuutoksia vuodelle 2012. Onnistunut hallitustyöskentely. Puheenjohtajavaliokunnan kuulumisia. Isännöitsijän monta roolia 6/2011 Taksa- ja hintamuutoksia vuodelle 2012 Onnistunut hallitustyöskentely Puheenjohtajavaliokunnan kuulumisia Isännöitsijän monta roolia Kun muutat, muista sähkösopimus Kuluttajariitalautakunta otti

Lisätiedot

5/ 2007. Koulutustilaisuus: Taloyhtiöiden peruskorjaukset. Liitto tarjoaa jäsenilleen maksuttomat

5/ 2007. Koulutustilaisuus: Taloyhtiöiden peruskorjaukset. Liitto tarjoaa jäsenilleen maksuttomat 5/ 2007 Koulutustilaisuus: Taloyhtiöiden peruskorjaukset Liitto tarjoaa jäsenilleen maksuttomat kotisivut Kiinteistön omistajien varauduttava energiatodistuksiin Oulu edullisin indeksitalovertailussa Kiinteistöpalvelualalle

Lisätiedot

SUOMEN KEILAILULIITON TOIMINTAKERTOMUS KILPAILUKAUDELTA 2001-2002

SUOMEN KEILAILULIITON TOIMINTAKERTOMUS KILPAILUKAUDELTA 2001-2002 SUOMEN KEILAILULIITON TOIMINTAKERTOMUS KILPAILUKAUDELTA 2001-2002 64. toimintakausi - 1 - TOIMINTAKERTOMUS 2001-2002 Suomen Keilailuliiton 64. toimintakausi oli edelleen muutoksen ja kehittämisen aikaa.

Lisätiedot

Vuosikirja 2009. vuosikertomus 2008 jäsenet yrityshakemisto

Vuosikirja 2009. vuosikertomus 2008 jäsenet yrityshakemisto Vuosikirja 2009 vuosikertomus 2008 jäsenet yrityshakemisto 1 KYMENLAAKSON KAUPPAKAMARIN TOIMITUSJOHTAJAT JA PUHEENJOHTAJAT Toimitusjohtajat 1929-1936 majuri Uljas Rauanheimo 1937-1967 fil.kand., hovioik.ausk.

Lisätiedot

Toimintakertomus. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry.

Toimintakertomus. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Toimintakertomus 2014 Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. TOIMINTAKERTOMUS 2014 1. Yleistä Vuodelle 2014 asetettiin painopistealueiksi työpajojen toimintaedellytysten vahvistaminen sekä pajoilla työskentelevien

Lisätiedot