1. TYÖJÄRJESTYKSET. Syksyinen tervehdys!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. TYÖJÄRJESTYKSET. Syksyinen tervehdys!"

Transkriptio

1

2 Syksyinen tervehdys! Ryhmäkokomme on tänä vuonna 22 oppilasta (13 tyttöä ja 9 poikaa). Ohessa muutamia tiedotettavia asioita luokkamme toimintatavoista näin lukuvuoden alkuun. 1. TYÖJÄRJESTYKSET Viikkotuntimäärä 6.-luokalla on 23 tuntia viikossa + syyslukukauden kestävä valinnaisaine + vapaaehtoinen kieli niillä, jotka ovat sen valinneet. Luokkaa opettavissa opettajissa on jokunen muutos, mutta pääosin ovat pysyneet samoina kuin viime vuonna. Työjärjestys on voimassa jouluun asti. Pääosin opiskelemme eri oppiaineissa 22 oppilaan ryhmänä. Luokka on jaettu kahteen osaan yhdellä matematiikan tunnilla. Uskonnot (UE/UK) ja käsityöt (TS/TN) oppilaiden huoltajan kanssa tekemien valintojen mukaan. Yksi äidinkielen tunti sekä yksi matematiikan tunti viikossa opiskellaan palkitettuna. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki neljä 6. luokkaa jaetaan tarkoituksenmukaisiin pienempiin ryhmiin viidelle tai kuudelle eri opettajalle ottaen huomioon lasten yksilöllinen oppiminen. Matematiikan palkki on kertaava tunti. Äidinkielen palkissa painopiste syksyllä on lukemisessa ja kirjallisuudessa ja keväällä kirjoittamisessa. Reaaliaineet HI, FK ja BG opiskelemme jaksotetusti niin, että keskitymme aina yhteen oppiaineeseen kerrallaan. Aloitamme biologialla jolloin FKja HI-kirjat säilytetään koululla omissa lokeroissa. Liikuntatunteja varten on suuntaa antava ajankäyttösuunnitelma, jotta oppilaat osaavat ottaa oikeat varusteet mukaansa. Tarkemmat tiedot varusteista opettajalta viikoittain.

3 2. TUKIOPETUKSET Tukiopetusta voidaan antaa, jos oppilas on jäänyt tai jäämässä tilapäisesti jälkeen opiskelussa. Tukiopetus voi olla myös ennaltaehkäisevää. Tukiopetus ei ole rangaistus vaan oppilaan etu saada lisäopetusta. Jos oppituntien puitteissa tapahtuva yksilöllinen ohjaus osoittautuu riittämättömäksi, niin tukiopetusta voidaan antaa tarpeen mukaan ja sitä KANNATTAA MYÖS PYYTÄÄ. Jatkan edellisvuosien käytäntöä eli varaan viikoittain aamuajan klo matematiikan/äidinkielen tukiopetusta varten, jonne sitten saa ilmoittautua, jos haluaa kertausta. Toisinaan kutsun oppilaita tukiopetukseen kerraksi tai pariksi, jos näen sen tarpeelliseksi. Syyslukukaudella ma/äi tukiopetus tiistaiaamuisin. Erityisopettaja tarjoaa palkkien lisäksi tukitunteja 6.-luokkalaisille eri oppiaineissa joko koulupäivän aikana tai lukujärjestyksen ulkopuolella aamuisin tai iltapäivisin. Näihin ei ilmoittauduta vaan oppilaat kutsutaan tunneille. Toiveita tuesta saa esittää, jos joku asia tuntuu vaikealta. Erityisopettaja ilmoittelee näistä tarkemmin.

4 TYÖJÄRJESTYS 6C Jaksot 1 ( ) ja 2 ( ) KLO MA TI KE TO PE RA RU Ella Niina MA* UE MA.A 9.15 Karuna Karuna Päivi Kuitia 4A SA Heli Kuitia5 B MA.B MA-palkki* ÄI MA Reaali ÄI-palkki* ÄI ÄI* KU Liisa TeijoKU1 Reaali Reaali KU Liisa TeijoKU1 MU Anne MU Anne Karuna/MU Karuna/MU TS Katriina InkalaTS TS Katriina InkalaTS Ruokailu Ruokailu Ruokailu Ruokailu Ruokailu TN Jukka RuukkiTN2 TN Jukka RuukkiTN Reaali LI VAL UK Veromäki LI EN * Laukko6A Välipala EN Laukko6A UE Päivi RA Ella Karuna Kuitia 4A SA Heli Kuitia5B RU Niina Karuna TS Katriina InkalaTS VAL UK Veromäki Reaali = BG, FK ja HI, joita opiskelemme jaksotettuna yhtä oppiainetta kerrallaan. Aluksi kaikki reaalitunnit biologiaa. Oppiaineen perässä pienellä opettaja sekä solu ja luokkatila, mikäli opetusta antaa joku muu kuin oma opettaja muualla kuin omassa luokassa. TN Jukka RuukkiTN2 OPPIAINEET JA OPETTAJAT Tuomas Muhonen, luokanopettaja, äidinkieli (ÄI), matematiikka (MA), Historia (HI), Fysiikka-kemia (FK), Biologia ja maantiede (BG), Liikunta (LI) Päivi Kotilainen, evankelisluterilainen uskonto (UE), Eugenia Swezdo, katolinen uskonto (UK) OPPILAS OPISKELEE VAIN TOISTA NÄISTÄ, englanti (EN) Anne Tanskanen, musiikki (MU) Liisa Kemppainen, kuvataide (KU) Katriina Lumiaho, tekstiiltyö (TS), Reima Pulli, tekninentyö (TN) Heli Sahlstedt, saksa (SA) Niina Elf, ruotsi (RU) Ella Väinölä, ranska (RA) Susanna Kahelin, erityisopettaja (tähdellä merkityillä tunneilla)

5 LIIKUNNAN AJANKÄYTTÖSUUNNITELMA SYKSY 2014 KEVÄT 2015 JAKSO 1 JAKSO 3 VIIKOT VIIKOT 34 Tavoitteena kestävyys ja 2 Tavoitteena kestävyys ja 35 nopeus 3 tasapaino Lajeina mm. perusliikunta, 5 Lajeina mm. hiihto, luistelu, 38 jalkapallo ja suunnistus 6 sulkapallo, sähly, jääpelit, uinti Varustus: 8 Varustus: Luistelua ja hiihtoa 41 Ulkoliikuntavarustus, sateen 9 säiden mukaan, varalta sisävarustus sisäliikuntavarustus huonon 10 sään varalle JAKSO 2 JAKSO 4 VIIKOT VIIKOT 42 Tavoitteena ketteryys ja rytmi 13 Tavoitteena voima ja koordinaatio 44 Lajeina mm. lentopallo, koripallo, tanssi ja telinevoimistelu Varustus: Sisäliikuntavarustus Lajeina mm. voimistelu, musiikkiliikunta, pelit ja leikit, pesäpallo Varustus: ulko/ sisäliikuntavarustus Tarkemmat ohjelmat opettajalta viikoittain

6 3. LUOKAN KÄYTÄNTEITÄ Oppilaat ovat tottuneet hieman erilaisiin sääntöihin kotonaan ja koulussa eri luokilla ja eri opettajien opetuksessa. Lukuvuoden alussa päivitimme luokan säännöt. Luokan säännöt tiedotteen lopussa. - Hyvällä työskentelyllä ja kohteliaalla käytöksellä luokka voi ansaita hymynaamoja taululle. Neljä hymynaamaa voi vaihtaa sitten palkintotuntiin, jolle oppilaat saavat ehdottaa kivaa tekemistä. Sääntölipsumisista tulevat mökönaamat luonnollisesti hidastavat hymynaamojen ansaitsemista. - Koulutyötä häiritsevistä liiallisista, toistuvista unohduksista tieto kotiin ja nämä vaikuttavat myös negatiivisesti oppiaineen numeroon. - Järjestäjävuorot pareittain tai kolmen ryhmissä. Järjestäjän tehtävät helpottuvat, kun jokainen pitää pöytänsä puhtaana ja nostaa roskat lattioilta roskakoreihin. Järjestäjän muistilista tiedotteen lopussa. - Tuolit pöydille, kun viimeinen tunti omassa luokassa päättyy. - Johtuen luokkatilojen vaihdoista päivän aikana, koulupäivän aikana tarvittavat kirjat ja välineet kannattaa kuljettaa repussa mukanaan. - Jos tarvitset jotain luokasta oven ollessa lukittuna niin naapuriluokkien opettajat avaavat oven kohteliaasti pyydettäessä. - Mitään arvokasta omaisuutta ei kannata jättää luokkaan tai naulakoille. Kotiavaimet kulkevat taskussa tai repussa ja kännykän tarpeellisuutta koulussa kannattaa harkita tarkkaan. - Hammaslääkäriajoista yms.. menoista kannattaa ilmoittaa tuntia pitävälle opettajalle sekä kavereille ettei aika pääse unohtumaan. Puhelinmuistutus on myös OK, mutta kannattaa ilmoittaa opettajalle tästä tunnin alussa.

7 - Klo 15 tai pitempään asti kestävinä päivinä oppilaat voivat nauttia välipalan. Välipala nautitaan välitunnin aikana ruokalassa, ei käytävillä tai ulkona. - Ennen ruokailua hiljentyminen, josta alkaa ruokarauha. Ruokailussa ei kiirehditä ja jokainen istuu pöydässä 15 minuuttia, jonka jälkeen kiitokset keittiölle ja paluu luokkaan viimeistelemään annettu tehtävä. - Toiminta pienissä riitatilanteissa: 1. Yritetään ensin opettajan luvalla sopia riita keskenään käytävällä tai tyhjässä luokkatilassa keskeyttämättä muiden työskentelyä. 2. Pyydetään opettaja tuomariksi. Tarvittaessa annetaan tunteiden tasaantua yön yli. 3. Verso tai KiVa-tiimi, jos asiaa ei saada selvitettyä. 4. Kun asia on selvitetty jokaista jotenkuten tyydyttävällä tavalla (yleensä joutuu jokainen joustamaan vaatimuksissaan), asia unohdetaan eikä siihen enää palata, jos tulee uusia riitoja. - Rästikokeet ensisijaisesti tiistai-iltapäivisin klo 14 auditoriossa jolloin ei tarvitse olla poissa muusta opetuksesta. Tällöin ovat myös jälki-istunnot, mutta hiljaa istuminen ilman tekemistä on tylsää eikä sinne kannata hankkiutua.

8 4. KOTITEHTÄVÄT Kotitehtäviä tulee aina, koska asioita kertaamalla ne opitaan paremmin. Lisäksi kotitehtävät kasvattavat omaan vastuuseen ja työn tekoon. Läksytehtävät kannattaa tehdä aina samana päivänä, kun ne on annettu. Lukuläksyn muistaa parhaiten, kun sen lukee seuraavaa tuntia edeltävänä päivänä. Katso aina lukujärjestyksestä, mitä oppiaineita on seuraavana päivänä ja tarkasta, oletko tehnyt kotitehtävät. Pakkaa myös tarvittavat kirjat ja välineet reppuusi edellisen päivän aikana. Muista myös liikuntavälineet, jos seuraavana päivänä ovat liikuntatunnit. Tarkasta kalenterista, milloin luokalla on kokeita ja aloita valmistautuminen hyvissä ajoin. Älä jätä viimeiseen iltaan. OHJEITA KOTITEHTÄVIEN TEKEMISEEN: ÄIDINKIELI Lue otsikko/otsikot, katso kuvat ja lue mahdolliset kuvatekstit Silmäile läksy kokonaan ja mieti, mistä se kertoo Lue läksy tarkasti niin monta kertaa, että muistat ja ymmärrät sen Pohdi vastaukset läksyn alussa ja lopussa oleviin kysymyksiin Tee mahdolliset työkirjatehtävät MATEMATIIKKA Palauta tunnilla opeteltu asia mieleen kirjan opiskeluruudun avulla Tee tehtävät huolellisesti, muista siisti vihkotyö. Arvioi, ovatko saamasi vastaukset oikein REAALIAINEET (BG, FK, HI, US) Läksy koostuu yleensä tehtävistä ja lukuläksystä. Jos ei ole kirjallisia tehtäviä, lukuläksynä on viimeksi tunnilla käsitelty kappale Silmäile viimeksi käsitelty kappale, näin palautat mieleesi viimeksi tunnilla käsiteltyjä asioita Tee tehtävät Lue läksykappale ajatuksen kanssa läpi. Tutki samalla piirrokset, kartat ja kuvat

9 5. POISSAOLOT JA NIISTÄ ILMOITTAMINEN Koulusta ei voi olla poissa jäämättä jälkeen. Poissaolon sattuessa on asiasta ilmoitettava koululle. Poissaolosta voi ilmoittaa Wilman kautta tai tekstiviestillä suoraan opettajalle ( ). Etukäteen tiedetty poissaolo täytyy anoa. 1-3 päivän poissaolot luokanopettajalta, jolloin Wilma-viesti riittää. Pidemmät poissaolot rehtoreilta lomakkeella, joka on tulostettavissa koulun kotisivulta sekä Wilmasta. Poissaolon aikana opiskellut asiat oppilaan tulisi opiskella kotona (sairaana tietenkin oman jaksamisen mukaan), ettei jäisi pahasti jälkeen. Viikko-ohjelma on luettavissa Verkkokoulussa aina viimeistään viikon alussa. Sieltä näet viikon aikana opiskeltavat asiat, jos satut olemaan poissa. Tukiopetusta kannattaa pyytää, jos asia on ollut vaikeaa. 6. TIEDOTTAMINEN VERKKOKOULU: Verkkokoulu (6c-luokan nettisivu) sisältää: - viikko-ohjelmat ja läksyt - tapahtuma- ja koekalenteri - pysyvät, luokkaa koskevat tiedotteet Verkkokoulun avulla pyrin vähentämään paperitiedotteiden määrää ja tarvetta. Verkkokoulu ei vaadi salasanaa, vain toimivan nettiyhteyden. Viikko-ohjelman luemme luokassa oppilaiden kanssa aina viikon alussa ja kotiväkikin voi seurata sieltä viikon ajankohtaisia asioita. Verkkokoulu löytyy osoitteesta: WILMA (sähköinen reissuvihko): - Lyhyet, ajankohtaiset luokkaa koskevat tiedotteet (pyrin laittamaan kaiken tärkeän Verkkokoulun viikko-ohjelmaan, joten näitä ei pitäisi tulla paljon) - Yksittäiset, henkilökohtaisemmat oppilasasiat PAPERITIEDOTTEET: Koulun tiedottaminen on pääasiallisesti sähköistä. Palautusosan sisältävät tiedotteet ja kyselyt tulevat paperitiedotteina. Yritän muistaa aina ilmoittaa viikko-ohjelmassa, kun tällainen tiedote on oppilaille jaettu.

10 7. KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ Lapset voivat käyttäytyä hyvin eri tavalla kotonaan ja kouluympäristössä. Koulun tehtävänä on opetuksen lisäksi tukea kotien kasvatustyötä. Lapsen huoltajat ovat oman lapsensa asiantuntijoita ja tästä syystä on hyvä, että tieto kodin ja koulun välillä kulkee puolin ja toisin. Pyydänkin huoltajia ottamaan rohkeasti yhteyttä mieltä askarruttaviin asioihin liittyen. Yleisiä periaatteita tiedon vaihtoon: - Kiireelliset, erittäin akuutit asiat soittamalla ( ), jos et tavoita soittamalla niin jätä soittopyyntö tekstiviestinä ja ilmoita asian kiireellisyydestä. - Poissaolot Wilmalla tai tekstiviestinä. - Vähemmän kiireelliset, lyhyet asiat Wilmalla. Luen Wilmaa ainakin aamuisin n. klo 8 sekä iltapäivällä n. klo 16, joskus useammin. - Keskustelua vaativissa asioissa soittopyyntö Wilmaan tai tekstiviestinä. - Helpoimmat asiat (läksyt, aikataulut, kokeet, loma-ajan tehtävät yms..) 6.-luokkalainen harjoittelee hoitamaan itse koulussa opettajalta tai kavereilta kysymällä eli emme viestittele asioita hänen puolestaan. Vaikeissa asioissa (esim. kiusaaminen) emme jätä lasta pulaan. Arviointikeskustelut 6. luokalla järjestetään kevätlukukaudella maaliskuun loppuun mennessä. Arviointikeskustelussa arvioidaan oppilaan käyttäytymistä, työskentelytaitoja ja koulun käyntiä. Vanhempainiltoja yms: - ti 9.9. klo la kodin ja koulun yhteistyöpäivä - ke uusien 7.luokkien vanhempainilta klo 18.

11 LUKUVUOSI Opiskelen kunnolla ja panostan koulutyöhön. 2. Kuuntelen ja noudatan ohjeita. 3. En kiusaa ja tulen toimeen kaikkien kanssa. Osaan antaa anteeksi. Kunnioitan muita. 4. Viittaan, kun on asiaa. Puhun vain kun saan puheenvuoron. 5. Luokkaan tullessani menen hiljaa omalle paikalleni enkä sählää tunnilla. Loppukevennykseksi: - En leikkele verhoja. - En potkaise panssarilasia rikki. - Käytän kännykkää vain silloin, kun ope ei nää (kotona).

12 - Pyyhkii taulun tunnin jälkeen. - Auttaa opettajaa monisteiden ja tavaroiden jakamisessa. - Järjestää luokan siistiksi tarvittaessa. - Katsoo, että viimeisen tunnin jälkeen tuolit ovat pöydillä. - Merkitsee muiden opettajien tunneilta tulleet läksyt ja kokeet taululle. - Opettajan ollessa poissa luokasta, merkitsee pulisijoiden nimet taululle.

13 8. YHTEYSTIEDOT LUOKANOPETTAJA: Tuomas Muhonen p: sposti: Huoltaja pysyy kärryillä luokan asioista lukemalla Verkkokoulun viikkotiedotteen kerran viikossa sekä tarkastamalla kerran viikossa Wilman, onko sinne tullut lastasi koskevaa yksityisasiaa. Oikein hyvää alkanutta lukuvuotta! =) Tuomas-ope

1. TYÖJÄRJESTYKSET. Syksyinen tervehdys!

1. TYÖJÄRJESTYKSET. Syksyinen tervehdys! Syksyinen tervehdys! Ryhmäkokomme on tänä vuonna 22 oppilasta (13 tyttöä ja 9 poikaa). Ohessa muutamia tiedotettavia asioita luokkamme toimintatavoista näin lukuvuoden alkuun. 1. TYÖJÄRJESTYKSET Viikkotuntimäärä

Lisätiedot

1. TYÖJÄRJESTYKSET. Syksyinen tervehdys!

1. TYÖJÄRJESTYKSET. Syksyinen tervehdys! Syksyinen tervehdys! Uusi ope, uudet kujeet ja paljon uutta opittavaa lapsille. Ryhmäkokomme on tänä vuonna 24 oppilasta (7 tyttöä ja 17 poikaa). Ohessa muutamia tiedotettavia asioita luokkamme toimintatavoista

Lisätiedot

1. TYÖJÄRJESTYKSET 2. TUKIOPETUKSET. Syksyinen tervehdys!

1. TYÖJÄRJESTYKSET 2. TUKIOPETUKSET. Syksyinen tervehdys! Syksyinen tervehdys! Ryhmäkokomme on tänä vuonna 23 oppilasta (14 tyttöä ja 9 poikaa). Ohessa muutamia tiedotettavia asioita luokkamme toimintatavoista näin lukuvuoden alkuun. 1. TYÖJÄRJESTYKSET Viikkotuntimäärä

Lisätiedot

1.TYÖJÄRJESTYKSET Viikkotuntimäärä 5.-luokalla on yhteensä 25 tuntia viikossa

1.TYÖJÄRJESTYKSET Viikkotuntimäärä 5.-luokalla on yhteensä 25 tuntia viikossa 5d lv. 2018-2019 Syksyinen tervehdys! Uusi lukuvuosi, uusi ope, uudet kujeet ja oppilaille paljon uutta opittavaa joten ohessa muutamia tiedotettavia asioita luokkamme toimintatavoista näin lukuvuoden

Lisätiedot

1.TYÖJÄRJESTYKSET Viikkotuntimäärä 6.-luokalla on yhteensä 25 tuntia viikossa

1.TYÖJÄRJESTYKSET Viikkotuntimäärä 6.-luokalla on yhteensä 25 tuntia viikossa 6d lv. 2019-2020 Syksyinen tervehdys! Aloitamme 6. luokan viimevuotisella kokoonpanolla ja tutuilla kuvioilla sekä toivotamme tervetulleeksi kaksi uutta oppilasta. Ryhmäkokomme on 20 oppilasta, 13 tytöä

Lisätiedot

1. TYÖJÄRJESTYKSET. Syksyinen tervehdys!

1. TYÖJÄRJESTYKSET. Syksyinen tervehdys! Syksyinen tervehdys! Uusi lukuvuosi, tutut käytänteet ja hieman uuttakin. Ryhmäkokomme on tänä vuonna 23 oppilasta (7 tyttöä ja 16 poikaa). Ohessa muutamia tiedotettavia asioita luokkamme toimintatavoista

Lisätiedot

1. TYÖJÄRJESTYKSET. Syksyinen tervehdys!

1. TYÖJÄRJESTYKSET. Syksyinen tervehdys! Syksyinen tervehdys! Uusi lukuvuosi, tutut käytänteet ja hieman uuttakin. Ryhmäkokomme on tänä vuonna 22 oppilasta (8 tyttöä ja 14 poikaa). Ohessa muutamia tiedotettavia asioita luokkamme toimintatavoista

Lisätiedot

Miten kurssit tehdään Eirassa?

Miten kurssit tehdään Eirassa? Miten kurssit tehdään Eirassa? Peruskoulussa sinun pitää olla tunneilla, tehdä kurssiin kuuluvat tehtävät ja osallistua loppukokeisiin. Verkkokurssit (suomen kielen kirjoituskurssi s2kki2v ja s2klu2v)

Lisätiedot

Tervetuloa 7. luokkien VALINNAISAINEILTAAN

Tervetuloa 7. luokkien VALINNAISAINEILTAAN Tervetuloa 7. luokkien VALINNAISAINEILTAAN Illan ohjelma Ekonomian valinnaisaineryhmän kahvila Tervetulosanat Opinto-ohjaajien esitys VALINNAISAINEIDEN ESITTELY KOULUN LUOKKATILOISSA PERUSKOULUN OPPIAINEET

Lisätiedot

VALINNAISUUS LIELAHDEN KOULUSSA LUKUVUONNA LIELAHDEN KOULU, OPS 2016 HAANPÄÄ SYKSY 2017

VALINNAISUUS LIELAHDEN KOULUSSA LUKUVUONNA LIELAHDEN KOULU, OPS 2016 HAANPÄÄ SYKSY 2017 VALINNAISUUS LIELAHDEN KOULUSSA LUKUVUONNA 2017 2018 LIELAHDEN KOULU, OPS 2016 HAANPÄÄ SYKSY 2017 LIELAHDEN KOULUN TUNTIJAKO 2019-2020 6.10.2017 TH Aine 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Äidinkieli ja kirjallisuus 7 7

Lisätiedot

Tärkeitä termejä. Perjantai 9.30-11.30

Tärkeitä termejä. Perjantai 9.30-11.30 Tärkeitä termejä Perjantai 9.30-11.30 Oppitunti: 75 minuuttia 1. 8.00-9.15 2. 9.30-10.45 3. 4. oppitunti alkuosa klo 10.55 11.40 ruokailu klo 11.40 12.25 oppitunti jälkiosa klo 12.25 12.55 oppitunti klo

Lisätiedot

PARKANON YHTENÄISKOULU

PARKANON YHTENÄISKOULU PARKANON YHTENÄISKOULU Koulu- ja kulttuurikampus Kaarna, Satakunnankatu 36, 39700 Parkano TIEDOTUSLEHTI PERUSOPETUKSEN 7. LUOKKIEN OPPILAILLE JA NÄIDEN HUOLTAJILLE KESÄKUU 2019 REHTORIN TERVEHDYS Yläluokille

Lisätiedot

Hyvinkään kaupunki Vuosiluokat 3 6 Lv ARVIOINTIKESKUSTELULOMAKE. Oppilas: Luokka: Keskustelun ajankohta:

Hyvinkään kaupunki Vuosiluokat 3 6 Lv ARVIOINTIKESKUSTELULOMAKE. Oppilas: Luokka: Keskustelun ajankohta: Hyvinkään kaupunki Vuosiluokat 3 6 Lv. 2018-2019 ARVIOINTIKESKUSTELULOMAKE Oppilas: Luokka: Keskustelun ajankohta: Tervetuloa arviointikeskusteluun! Arviointikeskustelun tehtävänä on ohjata ja kannustaa

Lisätiedot

AKAAN LUKIO. Vanhempainilta 1A ja 1B

AKAAN LUKIO. Vanhempainilta 1A ja 1B AKAAN LUKIO Vanhempainilta 1A ja 1B 11.10.2018 ILLAN AIHEET lukion ja opettajien esittely tavoitteista lukio-opiskelusta KYSYMYKSIÄ JA KESKUSTELUA! 1.vuosikurssin ryhmänohjaajat 1A Tanja Merikari, ruotsi,

Lisätiedot

Kempeleen kunta Liite 1

Kempeleen kunta Liite 1 Kempeleen kunta Liite 1 Wilmassa KODIN KAAVAKE (1.-9. LK) LAPSEN NIMI 1. Miten lapsenne suhtautuu koulunkäyntiin? 2. Onko lapsellanne kavereita koulussa ja miten hän tulee toimeen kavereiden kanssa? 3.

Lisätiedot

Lukio alkaa

Lukio alkaa 17 Lukio alkaa 10.8.2017 Mitä Kuuluu? Mitä lukio tuo tullessaan? Uudet kaverit Uudet toimintatavat Valitset itse opintosi Kotitöitä Tee töitä tasaisesti, priorisoi Anna itsellesi oikeus lukea - päivittäin

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN Illan ohjelma: Valinnaisuus Pikkolassa Luokanvalvojan tapaaminen Luokanvalvojat: 7A Antti Korpinen 7B Leena Mäyry-Ylinen 7C Milla Ojala 7D Mari Johansson 7E Tommi Roininen 7F

Lisätiedot

Toisluokkalaisen. opas. Lukuvuosi 2015 2016. Tietoa kielten opiskelusta ja painotetusta opetuksesta

Toisluokkalaisen. opas. Lukuvuosi 2015 2016. Tietoa kielten opiskelusta ja painotetusta opetuksesta Toisluokkalaisen opas Lukuvuosi 2015 2016 Tietoa kielten opiskelusta ja painotetusta opetuksesta Nyt on aika valita ensimmäinen vieras kieli! Ensimmäisen vieraan kielen eli A-kielen opiskelu aloitetaan

Lisätiedot

KOULUTULOKKAAN TAITOJA

KOULUTULOKKAAN TAITOJA KOULUTULOKKAAN TAITOJA Pukee itse ja osaa sitoa kengännauhat. Syö haarukalla ja veitsellä. Osaa käydä itsenäisesti WC:ssä ja pesulla/suihkussa. Liikuntatuntien jälkeen tulee peseytyä. Osaa huolehtia omista

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 Lielahden koulu tänään Oppilaita on yhteensä 577-264 oppilasta vuosiluokilla 1-6 - 313 oppilasta vuosiluokilla 7-10 Luokkia - 7. luokkia

Lisätiedot

ARVIOINTIKIRJA. Arviointikirja sisältää lukuvuoden aikana toteutettavia. arviointikeskusteluja ja väliarviointeja varten:

ARVIOINTIKIRJA. Arviointikirja sisältää lukuvuoden aikana toteutettavia. arviointikeskusteluja ja väliarviointeja varten: ARVIOINTIKIRJA Arviointikirja sisältää lukuvuoden aikana toteutettavia arviointikeskusteluja ja väliarviointeja varten: - oppilaan itsearvioinnin ja - opettajan arvioinnin oppilaasta. Välitodistus annetaan

Lisätiedot

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan koulu yhtenäisperuskoulu = luokka-asteet 1-9 lukuvuonna 2017-18 Metsokankaan koulussa opiskelee noin 1260 peruskoululaista ekaluokkalaisia ilmoittautunut noin

Lisätiedot

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan koulu yhtenäisperuskoulu = luokka-asteet 1-9 lukuvuonna 2019-20 Metsokankaan koulussa opiskelee noin 1430 peruskoululaista ekaluokkalaisia ilmoittautunut noin

Lisätiedot

Kuparivuoren koulu. 1. Oppilaat. Noin 300. Keskikokoinen koulu. 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää

Kuparivuoren koulu. 1. Oppilaat. Noin 300. Keskikokoinen koulu. 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää Kuparivuoren koulu 1. Oppilaat Noin 300. Keskikokoinen koulu 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää Oppilaat tulevat pääasiassa keskustan ja Luonnonmaan alueelta, kieliluokilla ja

Lisätiedot

OPPIMISEN ARVIOINTI. Perusopetuksen opetussuunnitelman päivitys 2017

OPPIMISEN ARVIOINTI. Perusopetuksen opetussuunnitelman päivitys 2017 OPPIMISEN ARVIOINTI Perusopetuksen opetussuunnitelman päivitys 2017 1 OPPIMISEN ARVIOINNIN KOKONAISUUS PL 22 Oppilaan arvioinnilla pyritään ohjaamaan ja kannustamaan opiskelua sekä kehittämään oppilaan

Lisätiedot

Toisluokkalaisen. opas. Lukuvuosi 2014 2015. Tietoa kielten opiskelusta ja painotetusta opetuksesta

Toisluokkalaisen. opas. Lukuvuosi 2014 2015. Tietoa kielten opiskelusta ja painotetusta opetuksesta Toisluokkalaisen opas Lukuvuosi 2014 2015 Tietoa kielten opiskelusta ja painotetusta opetuksesta Nyt on aika valita ensimmäinen vieras kieli! 1. 6. luokilla opiskellaan yhtä tai kahta kieltä äidinkielen

Lisätiedot

PAUNUN KOULU KOELISTA SYKSY 2014 31.8.2014. Ma 8.9. MATEMATIIKKA luokka klo luokkatila tilan vaihto 8A 9-10 MA2 8B 9-10 BG2

PAUNUN KOULU KOELISTA SYKSY 2014 31.8.2014. Ma 8.9. MATEMATIIKKA luokka klo luokkatila tilan vaihto 8A 9-10 MA2 8B 9-10 BG2 VIIKKO 37 Ma 8.9. Pe 12.9. Ma 8.9. MATEMATIIKKA luokka klo luokkatila tilan vaihto 8A 9-10 MA2 8B 9-10 BG2 8C 9-10 MA3 8D 9-10 BG1 8E 9-10 AI1 9B (LEL) AI1 RE1 8F 9-10 AI2 Pe 12.9. MATEMATIIKKA luokka

Lisätiedot

Padasjoen lukion aikuislinjan LOPS

Padasjoen lukion aikuislinjan LOPS Padasjoen lukion aikuislinjan LOPS 1. Padasjoen lukion aikuislinja Padasjoen lukion aikuislinjalla voi suorittaa koko lukion oppimäärän tai opiskella yksittäisiä aineita ja saada niistä erillisen todistuksen.

Lisätiedot

TIEDOTE PUOLANKAJÄRVEN KOULUN LUKUVUODEN 2016 2017 7. LUOKAN VALINNAISAINEISTA. 6. luokkalaisille ja heidän huoltajilleen

TIEDOTE PUOLANKAJÄRVEN KOULUN LUKUVUODEN 2016 2017 7. LUOKAN VALINNAISAINEISTA. 6. luokkalaisille ja heidän huoltajilleen TIEDOTE PUOLANKAJÄRVEN KOULUN LUKUVUODEN 2016 2017 7. LUOKAN VALINNAISAINEISTA 6. luokkalaisille ja heidän huoltajilleen Hei kuudesluokkalainen! Siirtyminen peruskoulun yläluokille (7.-9.) merkitsee koulunkäynnissä

Lisätiedot

PAUNUN KOULU KOELISTA SYKSY 2015 3.9.2015. To 10.9. MATEMATIIKKA luokka klo luokkatila tilan vaihto 8A 8-9 K3 8B 8-9 MA3 8. lk

PAUNUN KOULU KOELISTA SYKSY 2015 3.9.2015. To 10.9. MATEMATIIKKA luokka klo luokkatila tilan vaihto 8A 8-9 K3 8B 8-9 MA3 8. lk VIIKKO 37 Ma 7.9. Pe 11.9. To 10.9. MATEMATIIKKA luokka klo luokkatila tilan vaihto 8A 8-9 K3 8B 8-9 MA3 8C 8-9 MA2 8D 8-9 RE1 8E 8-9 BG1 VIIKKO 38 Ma 14.9. Pe 18.9. Ma 14.9. MATEMATIIKKA luokka klo luokkatila

Lisätiedot

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan koulu yhtenäisperuskoulu = luokka-asteet 1-9 lukuvuonna 2018-19 Metsokankaan koulussa opiskelee noin 1360 peruskoululaista ekaluokkalaisia ilmoittautunut noin

Lisätiedot

yhtenäisperuskoulu = luokka-asteet 1-9 lukuvuonna Metsokankaan koulussa opiskelee noin 1030 peruskoululaista ekaluokkalaisia ilmoittautunut

yhtenäisperuskoulu = luokka-asteet 1-9 lukuvuonna Metsokankaan koulussa opiskelee noin 1030 peruskoululaista ekaluokkalaisia ilmoittautunut Metsokankaan koulu yhtenäisperuskoulu = luokka-asteet 1-9 lukuvuonna 2015-16 Metsokankaan koulussa opiskelee noin 1030 peruskoululaista ekaluokkalaisia ilmoittautunut 173 1-6 luokkalaisia noin 860 7-9

Lisätiedot

Hanna Närhi

Hanna Närhi Hanna Närhi 2017-2018 Älä huolestu 5-jakso-järjestelmään siirtymisestä 3.vuoden valinnat tehdään keväällä maaliskuu-huhtikuussa, silloin näet jaksot, kurssit, ajat... kaiken ehtii 1.jaksossa syksyn YO-kokeeseen

Lisätiedot

Luokanopettajan tilalle tulee useita aineenopettajia. Melkein kaikissa aineissa on eri opettaja.

Luokanopettajan tilalle tulee useita aineenopettajia. Melkein kaikissa aineissa on eri opettaja. Mikä sitten muuttuu? Yläkouluun tullessasi opiskelu muuttuu entistä itsenäisemmäksi. Opiskelu saattaa tuntua aluksi vapaammalta, mutta oma vastuusi asioiden hoitamisesta kasvaa, ja monet asiat pitää hoitaa

Lisätiedot

TULEVIEN SEITSEMÄSLUOKKALAISTEN JA HEIDÄN HUOLTAJIENSA INFOILTA

TULEVIEN SEITSEMÄSLUOKKALAISTEN JA HEIDÄN HUOLTAJIENSA INFOILTA 21.5.2019 TULEVIEN SEITSEMÄSLUOKKALAISTEN JA HEIDÄN HUOLTAJIENSA INFOILTA 21.5.2019 Järvenperän koulu Järvenperän koulu 1 Muutoksia koulutyössä Koulussa ollaan noin 30 tuntia viikossa eli tavallisesti

Lisätiedot

KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET

KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET Ohjeita kurssivalintojen tekemiseen ylioppilaskirjoitusten näkökulmasta Tämän koonnin tavoitteena on auttaa Sinua valitsemaan oikeat kurssit oikeaan aikaan suhteessa

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 25.10.2017 25.10.2017 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

Meidän luokka (1CD) Luokassamme on 48 oppilasta. Luokanopettajat Heli ja Matti Lisätukena:

Meidän luokka (1CD) Luokassamme on 48 oppilasta. Luokanopettajat Heli ja Matti Lisätukena: Meidän luokka (1CD) Luokassamme on 48 oppilasta. Luokanopettajat Heli ja Matti Lisätukena: koulunkäynnin ohjaajat, Aila ja Evgueni laaja-alainen erityisopettaja Johanna R. resurssiopettaja Hannele M. kouluavustajia

Lisätiedot

Ajankohtaista. Taidelukioviikko 21.1. 25.1.

Ajankohtaista. Taidelukioviikko 21.1. 25.1. Ajankohtaista Taidelukioviikko.. 5.. Lopputyönäyttely Muutos.. alkaen, näyttelyyn voi tutustua koulupäivien aikana 8.. saakka Promenadikonsertti ti.. klo 8:0 Melartinsalissa, vapaa pääsy, ohjelma 0 Kevyen

Lisätiedot

Pakilan yläasteen koulu

Pakilan yläasteen koulu Pakilan yläasteen koulu 6. luokkien vanhempainilta Rehtori Juha Leino Tukioppilastoiminnan tavoitteet Toiset huomioivat käyttäytymisen edistäminen koulussa Nuorten osallisuuden lisääminen koulussa Ongelmien

Lisätiedot

Osoite. Kansalaisuus Äidinkieli. Vanhempien / huoltajan luona Jos vain toisen huoltajan luona, kumman? Yksin omassa asunnossa Muuten, miten?

Osoite. Kansalaisuus Äidinkieli. Vanhempien / huoltajan luona Jos vain toisen huoltajan luona, kumman? Yksin omassa asunnossa Muuten, miten? TULOHAASTATTELULOMAKE Tämän lomakkeen tarkoituksena on helpottaa opiskelusi aloitusta ja suunnittelua. Luokanvalvojasi keskustelee kanssasi lomakkeen kysymyksistä ja perehdyttää Sinut ammatillisiin opintoihin.

Lisätiedot

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi Tervetuloa koululaisen vanhemmaksi Lukuvuosi 2016-2017 Syyslukukausi ti 16.8. ke 21.12.2016, lisäksi 5.12. on vapaapäivä Syysloma to 13.10. su 16.10. Kevätlukukausi ke 4.1. la 3.6.2017 Talviloma ma 20.

Lisätiedot

Lukio alkaa

Lukio alkaa 15 Lukio alkaa 14.8.2015 Mitä Kuuluu? Mitä lukio tuo tullessaan? Uudet kaverit Uudet toimintatavat Valitset itse opintosi Kotitöitä Tee töitä tasaisesti, priorisoi Anna itsellesi oikeus lukea - päivittäin

Lisätiedot

vieras kieli, pitkä oppimäärä 8:45 englanti 11 saksa 13 ranska 15 venäjä / espanja toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä 8:45

vieras kieli, pitkä oppimäärä 8:45 englanti 11 saksa 13 ranska 15 venäjä / espanja toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä 8:45 20.1.2012 Ylioppilaskirjoitukset, 2012K 1. YO-tutkinnosta lyhyesti Hajautus Tutkinnon voi suorittaa kerralla tai hajauttaa enintään kolmeen peräkkäiseen suorituskertaan, esim. S2011, K2012, S2012. Oikeus

Lisätiedot

Kysely Piispanlähteen alakoulun oppilaille Yhteenvetoraportti N=349 Julkaistu: /14

Kysely Piispanlähteen alakoulun oppilaille Yhteenvetoraportti N=349 Julkaistu: /14 Kysely Piispanlähteen alakoulun oppilaille Yhteenvetoraportti N=349 Julkaistu: 19.4.2010 1/14 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat 1. Kerro luokkasi 1. 1A 21 6,02% 2. 1B 17 4,87% 3. 1C 16 4,58% 4. 2A 22 6,30%

Lisätiedot

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa Tervetuloa lukioon Aloitusinfoa Ryhmänohjaaja Päivi Franzon Tavoitat minut parhaiten sähköpostitse: paivi.franzon@edukouvola.fi Koulupäivän aikana voit yrittää myös puhelimitse opettajainhuone: 020 615

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu 1. LUKUVUODEN 2013-2014 TYÖ JA LOMA-AJAT Syyslukukausi 12.8.2013 (ma) - 21.12.2013 (lauantai) Syysloma 14.10.-20.10.2013

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 14.1.2013

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 14.1.2013 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu Lielahden koulu Oppilaita on yhteensä 607 - yläkoulussa 324 - alakoulussa 283 Luokkia - 7. luokkia 5 kpl, 106 oppilasta - 8. luokkia 5 kpl, 106 oppilasta

Lisätiedot

OPPIMISEN ARVIOINTI. Perusopetuksen opetussuunnitelman päivitys

OPPIMISEN ARVIOINTI. Perusopetuksen opetussuunnitelman päivitys OPPIMISEN ARVIOINTI Perusopetuksen opetussuunnitelman päivitys 1 SEMINAARIPÄIVÄ 13.9.2017 8.30-15.30 REHTORIT KEMPELEEN KOULU TYÖRYHMÄ, ARVIOINNIN TYÖRYHMÄ TUTOR-OPETTAJAT TIETOHALLINNON EDUSTAJAT VIHIKARI

Lisätiedot

Ohjeita valintojen tekemiseen tarjottimesta

Ohjeita valintojen tekemiseen tarjottimesta Ohjeita valintojen tekemiseen tarjottimesta Paljonko on tehty ykkösellä kuinka paljon pitää tehdä kakkosella yhteensä vähintään 60! Arvioi myös sitä, kuinka paljon kolmannelle vuodelle jää minimi 75 yht.

Lisätiedot

Hailuodon peruskoulu Maahanmuuttajaoppilaan ohjaussuunnitelma

Hailuodon peruskoulu Maahanmuuttajaoppilaan ohjaussuunnitelma Hailuodon peruskoulu Maahanmuuttajaoppilaan ohjaussuunnitelma Ohjaus ennen opintojen alkua Ohjaus maahanmuuttajaoppilaan opintojen alkaessa TEHTÄVÄ TEHTÄVÄN SISÄLTÖ JA AJOITUS VASTUUHENKILÖT MUUTA Oppilaan

Lisätiedot

VINKKEJÄ OPISKELUUN. Tampereen teknillinen lukio

VINKKEJÄ OPISKELUUN. Tampereen teknillinen lukio VINKKEJÄ OPISKELUUN Tampereen teknillinen lukio ÄIDINKIELENOPISKELUN KULTAISET KONSTIT Asenne. Ei äikästä voi reputtaa., Mitä väliä oikeinkirjoituksella? Kyllä kaikki tajuavat, mitä tarkoitan, vaikka teksti

Lisätiedot

LV 1718 alkaa

LV 1718 alkaa 15 LV 1718 alkaa 10.8.2017 Lukio-opinnot Suoritettava 75 kurssia joista pakollisia 47/51 ja valtakunnallisia syventäviä 10 Mikä on kurssitilanteesi lukuvuoden alkaessa? Sinulla pitäisi olla >60 kurssia,

Lisätiedot

SEINÄJOEN LYSEO. VALINNAISAINEET lk oppilaille

SEINÄJOEN LYSEO. VALINNAISAINEET lk oppilaille SEINÄJOEN LYSEO VALINNAISAINEET 2019 8.lk oppilaille Malli HELMI-sivusta, johon oppilas merkitsee 18.1. valintansa. Ennen sitä valinnat merkitään lomakkeeseen, joka jaetaan 16.1. oppilaille ja joka palautetaan

Lisätiedot

Opas valinnaisuuteen. Saarnilaakson koulu

Opas valinnaisuuteen. Saarnilaakson koulu Saarnilaakson koulu Opas valinnaisuuteen Sisällysluettelo 1. Valinnaisuus perusopetuksessa... 2 2. Valinnaiset aineet... 3 3. Taide- ja taitoaineiden valinnaiset tunnit... 3 4. Arviointi... 4 Valinnaiset

Lisätiedot

Arviointi- ja palautekeskustelu.luokka. Kevätlukukausi 20

Arviointi- ja palautekeskustelu.luokka. Kevätlukukausi 20 1 Arviointi- ja palautekeskustelu.luokka Kevätlukukausi 20 Oppilaan nimi Tämä vihkonen on osa arviointikeskustelua, joka käydään oppilaan, huoltajien ja oman luokanopettajan välillä. Mukana voi olla myös

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015 TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015 21.10.2015 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

Valinnaisainevanhempainaamu eli mikä muuttuu 7. luokan jälkeen ja mitä uutta valitaan lukujärjestykseen

Valinnaisainevanhempainaamu eli mikä muuttuu 7. luokan jälkeen ja mitä uutta valitaan lukujärjestykseen 13.2.2016 Valinnaisainevanhempainaamu eli mikä muuttuu 7. luokan jälkeen ja mitä uutta valitaan lukujärjestykseen Oppilaanohjaaja Aija Helander 7. luokan jälkeiset muutokset Oppiaineista 7. luokan kevääseen

Lisätiedot

Kouluviihtyvyys. Seuraavassa sinulle esitetään koulua koskevia väitteitä. Rastita mielipidettäsi kuvaava vaihtoehto. Vastaa kaikkiin kysymyksiin.

Kouluviihtyvyys. Seuraavassa sinulle esitetään koulua koskevia väitteitä. Rastita mielipidettäsi kuvaava vaihtoehto. Vastaa kaikkiin kysymyksiin. Kouluviihtyvyys Hyvä Kauhajoen Yhteiskoulun oppilas! Olet mukana tutkimuksessa, jossa selvitetään Kauhajoen kaupungin oppilaiden kouluviihtyvyyttä sekä sitoutumista koulutyöhön. Tutkimuksen avulla on mahdollisuus

Lisätiedot

Koulutulokkaiden vanhempainaamu. Tiistai klo

Koulutulokkaiden vanhempainaamu. Tiistai klo Koulutulokkaiden vanhempainaamu Tiistai 15.5.2018 klo 8.30-10 TERVETULOA! WELCOME! Kilonpuisto - meidän koulumme Perustettu 2003 Yhtenäinen peruskoulu; esikoulu, alakoulu, yläkoulu 683 oppilasta 36 luokkaa

Lisätiedot

LUKIO-OPINNOT. Viherlaakson lukion opinto-ohjaajat Riina Laasonen & Salla Purho

LUKIO-OPINNOT. Viherlaakson lukion opinto-ohjaajat Riina Laasonen & Salla Purho LUKIO-OPINNOT Viherlaakson lukion opinto-ohjaajat Riina Laasonen & Salla Purho Opinto-ohjaajat Riina Laasonen 1 D, E, F Salla Purho - 1 A, B, C MITÄ LUKIOSTA ON HYVÄ TIETÄÄ? Oppimateriaalit hankittava

Lisätiedot

Vuosisuunnitelma. Opettajat. Toiminta-ajatus / keskeiset tavoitteet. Koulun perustiedot. Oppilasmäärä luokittain. Tuntikehys.

Vuosisuunnitelma. Opettajat. Toiminta-ajatus / keskeiset tavoitteet. Koulun perustiedot. Oppilasmäärä luokittain. Tuntikehys. Harhalan koulu Sivu 1/6 Vuosisuunnitelma Koulun perustiedot Koulu:Harhalan koulu Ylläpitäjä:Kaupungm ylläpitämä koulu Koulumuoto:Ala-asteen koulu Oppilasmäärä luokittain Suunnitelma l. luokka 5 2. luokka

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 13.10.2016 13.10.2016 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

Valinnaisopas Lukuvuosi 2015 2016 Veromäen koulu 5.luokka

Valinnaisopas Lukuvuosi 2015 2016 Veromäen koulu 5.luokka Valinnaisopas Lukuvuosi 2015 2016 Veromäen koulu 5.luokka Johdanto Valinnaisina aineina voidaan opiskella yhteisten oppiaineiden syventäviä tai soveltavia oppimääriä, useasta oppiaineesta muodostettuja

Lisätiedot

SAVUTON MANSIKKALA LINNALA KOULUKAMPUS

SAVUTON MANSIKKALA LINNALA KOULUKAMPUS SAVUTON MANSIKKALA LINNALA KOULUKAMPUS VANHEMPAINILTA II-tutkinnon ykköset 22.10.2014 rehtori MIKA STRÖMBERG apulaisrehtori KRISTIINA HEIKURA Imatran yhteislukio IMATRAN YHTEISLUKIO NUORTEN PÄIVÄLUKIO

Lisätiedot

Viikkotiedote vko 3

Viikkotiedote vko 3 Viikkotiedote 19.1.2018 vko 3 Johtokunta Johtokunta kokoontuu ma 22.1.2018 klo 18.00 Ruokalista Steinerkoulun ruokalista löytyy täältä: http://www.edulappi.fi/fi/opiskelijalle/ravintolat/steinerkoulu #steiner_roi

Lisätiedot

YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE. Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista

YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE. Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista Abi- info YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista Käytännön vinkkejä Ajoissa paikalle Ongelmatilanteissa yhteys rehtoriin ja kouluun YTL:n www-sivuihin on linkki

Lisätiedot

Koulutulokkaiden vanhempainaamu

Koulutulokkaiden vanhempainaamu Koulutulokkaiden vanhempainaamu Keskiviikko klo 8.30 10 TERVETULOA! Kilonpuisto - meidän koulumme Perustettu 2003 Yhtenäinen peruskoulu; esikoulu, alakoulu, yläkoulu 672 oppilasta 36 luokkaa (POR) 60 päätoimista

Lisätiedot

KÄSIKIRJA KUUDESLUOKKALAISELLE 2016

KÄSIKIRJA KUUDESLUOKKALAISELLE 2016 KÄSIKIRJA KUUDESLUOKKALAISELLE 2016 Mikä sitten muuttuu? Yläkouluun tullessasi opiskelu muuttuu entistä itsenäisemmäksi. Opiskelu saattaa tuntua aluksi vapaammalta, mutta oma vastuusi asioiden hoitamisesta

Lisätiedot

Koulutulokkaiden huoltajien tiedotustilaisuus

Koulutulokkaiden huoltajien tiedotustilaisuus Koulutulokkaiden huoltajien tiedotustilaisuus 25.4.2018 Kaukajärven koulu 2018-2019 32 perusopetusryhmää (13 ak, 19 yk) 4 alueellisen erityisopetuksen pienryhmää 2 laaja-alaisten oppimisvaikeuksien erityisopetuksen

Lisätiedot

Rauman normaalikoulu Perusopetuksen opetussuunnitelman

Rauman normaalikoulu Perusopetuksen opetussuunnitelman 2016 Rauman normaalikoulu Perusopetuksen opetussuunnitelman Muutokset luku 1 2019 perusteiden 2014 mukainen opetussuunnitelma Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan dekaanin hyväksymä 16.6.2016

Lisätiedot

Tervetuloa Vihdin lukioon!

Tervetuloa Vihdin lukioon! Tervetuloa Vihdin lukioon! RO-ryhmä Lukiossa opiskelijat jaettu 6 ryhmään sukunimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä. RO-ryhmä opiskelee ykkösjaksossa samat kurssit yhtenä ryhmänä. RO opettaa omaa ryhmäänsä

Lisätiedot

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Kevään tapahtumia Huoltajakyselyn tuloksia Ylioppilaskirjoitukset ja hajauttaminen Opinto-ohjaajan katsaus Ryhmänohjaajan tapaaminen 16.4.2019 Toisen vuosikurssin

Lisätiedot

Noudatat hyviä tapoja. Annat työrauhan toisille. Osaat työskennellä itsenäisesti. Osaat työskennellä toisten kanssa. Teet tehtäväsi huolellisesti

Noudatat hyviä tapoja. Annat työrauhan toisille. Osaat työskennellä itsenäisesti. Osaat työskennellä toisten kanssa. Teet tehtäväsi huolellisesti IIN KUNTA Haminan koulu VÄLITODISTUS XX.XX.XXXX Kiltti, poika-tyttö Syntymäaika XX.XX.XXXX Lukuvuosi XXXX-XXXX 1. vuosiluokka KÄYTTÄYTYMINEN JA TYÖSKENTELYTAIDOT Kiitettävä Hyvä Tyydyttävä Välttävä Noudatat

Lisätiedot

Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan

Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan yleistä 2. vuositason opiskelijoista yo-tutkinto abivuosi opinto-ohjaus ja jatko-opintoihin pyrkiminen mahdollisuus tutustua sähköisiin kokeisiin luokassa 2O Missä mennään?

Lisätiedot

Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille keskiviikkona Aineisto osoitteessa:

Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille keskiviikkona Aineisto osoitteessa: Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille keskiviikkona 22.5.2019 Aineisto osoitteessa: www.lauta.edu.hel.fi Satu Hakulinen, rehtori Saara Kourouma, apulaisrehtori Solveig Korhonen, terveydenhoitaja

Lisätiedot

KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET

KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET Ohjeita kurssivalintojen tekemiseen ylioppilaskirjoitusten näkökulmasta Tämän koonnin tavoitteena on auttaa Sinua valitsemaan oikeat kurssit oikeaan aikaan suhteessa

Lisätiedot

HAMINAN KOULU - OHJEISTUKSIA KOULUTYÖHÖN. Päivitys 15.4.2015

HAMINAN KOULU - OHJEISTUKSIA KOULUTYÖHÖN. Päivitys 15.4.2015 HAMINAN KOULU - OHJEISTUKSIA KOULUTYÖHÖN Päivitys 15.4.2015 ASIA KÄYTÄNTÖ RANGAISTUS Molemmat koulut: Yleinen käyttäytyminen Noudatan hyviä tapoja. En turmele koulun omaisuutta. - Suun soittaminen kasvatuskeskustelu

Lisätiedot

SUOMEN KOULUJÄRJESTELMÄ

SUOMEN KOULUJÄRJESTELMÄ SUOMEN KOULUJÄRJESTELMÄ VALINNAISAINEIDEN VALINTA JA TUNTIJAKO VALINTA Valintojen tulisi pohjautua oppilaan kiinnostuksiin ja taitoihin. Valintoja tehdessä kannattaa ottaa huomioon ainakin seuraavat seikat:

Lisätiedot

Opetushenkilökunta. 19 luokanopettajaa 3 aineenopettajaa

Opetushenkilökunta. 19 luokanopettajaa 3 aineenopettajaa HINTAN KOULU Perustiedot Hintan koulu sijaitsee Oulussa, noin kolme kilometriä kaupungin keskustasta rauhallisella esikaupunkialueella rakennettu vuonna 1957 remontoitu vuonna 2003 peruskoulun alaluokat

Lisätiedot

Vuosaaren koulujen yhdistyminen

Vuosaaren koulujen yhdistyminen Vuosaaren koulujen yhdistyminen Kaupunginvaltuusto on päättänyt, että Vuosaaren alueella kahdeksan peruskoulua yhdistyvät neljäksi peruskouluksi 1.8.2017 alkaen seuraavasti: Heteniityn ala-asteen koulu

Lisätiedot

Vantaan alakoulujen Oppimisen arvioinnin toteuttaminen Wilmassa

Vantaan alakoulujen Oppimisen arvioinnin toteuttaminen Wilmassa Vantaan alakoulujen Oppimisen arvioinnin toteuttaminen Wilmassa Tässä ohjeistuksessa kuvataan opettajille alakoulun arvioinnin teknistä toteuttamista Wilmassa. Opetussuunnitelman perusteissa ja Vantaan

Lisätiedot

OPS 2016 - Kohti uudenlaista koulua

OPS 2016 - Kohti uudenlaista koulua OPS 2016 - Kohti uudenlaista koulua Runosmäen koulun oppilaiden ajatuksia syksyllä 2013 Mikä on koulun perustehtävä? - Paikka, jossa opettajat opettavat ja oppilaat oppivat - Tarjota oppimisympäristö,

Lisätiedot

Koulu. Hyrylän yläaste. Hyökkälän koulu. Jokelan yläaste. Kellokosken koulu. Kirkonkylän koulu. Klemetskogin koulu. Kolsan koulu.

Koulu. Hyrylän yläaste. Hyökkälän koulu. Jokelan yläaste. Kellokosken koulu. Kirkonkylän koulu. Klemetskogin koulu. Kolsan koulu. Koulu Hyrylän yläaste Hyökkälän koulu Jokelan yläaste Kellokosken koulu Kirkonkylän koulu Klemetskogin koulu Kolsan koulu Lepolan koulu Mikkolan koulu Nahkelan koulu Paijalan koulu Pertun koulu Riihikallion

Lisätiedot

Esedun kahden tutkinnon opinnot. Lukuvuosi

Esedun kahden tutkinnon opinnot. Lukuvuosi Esedun kahden tutkinnon opinnot Lukuvuosi 2019 2020 Kahden tutkinnon suorittaminen: ammatillinen perustutkinto ja yo-tutkinto Opiskelijalla on mahdollisuus sisällyttää ammatilliseen perustutkintoonsa lukion

Lisätiedot

Kurssien esivalintaopas lukuvuodelle Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio

Kurssien esivalintaopas lukuvuodelle Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio Kurssien esivalintaopas lukuvuodelle 2019-2020 Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio Valitse ja vaikuta! Esivalinnat lukuvuodelle 2019-2020 Lukion opiskelijoilta kerätään esivalinnat kurssivalinnoista

Lisätiedot

Kurssien esivalintaopas lukuvuodelle Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio

Kurssien esivalintaopas lukuvuodelle Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio Kurssien esivalintaopas lukuvuodelle 2019-2020 Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio Valitse ja vaikuta! Esivalinnat lukuvuodelle 2019-2020 Lukion opiskelijoilta kerätään esivalinnat kurssivalinnoista

Lisätiedot

Valinnaisopas Lukuvuosi 2015 2016 Veromäen koulu

Valinnaisopas Lukuvuosi 2015 2016 Veromäen koulu Valinnaisopas Lukuvuosi 2015 2016 Veromäen koulu 7.luokka Johdanto Valinnaisina aineina voidaan opiskella yhteisten oppiaineiden syventäviä tai soveltavia oppimääriä, useasta oppiaineesta muodostettuja

Lisätiedot

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta!

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! Lisää teksti napsauttamalla Abien ryhmänohjaus ke 9.8.2017 Opiskelijailmoituslomake Tarkista, että tietosi pitävät paikkansa ja korjaa tarvittaessa vanhat tai virheelliset

Lisätiedot

Wilma. https://wilma.sakky.fi

Wilma. https://wilma.sakky.fi Wilma https://wilma.sakky.fi Mikä Wilma on? Opiskelijan Wilma lukujärjestykset suorituksien seuranta poissaolojen seuranta oppilaitoksen tiedotteet viestintä opettajien kanssa kurssien valinta kyselyihin

Lisätiedot

Valinnaisuus luokilla A2-kieli ja muut valinnaiset aineet

Valinnaisuus luokilla A2-kieli ja muut valinnaiset aineet Valinnaisuus 5.-6. luokilla A2-kieli ja muut valinnaiset aineet Valinnaiset aineet alakoulussa Oppilaalla on yhteensä 2 vvt (vuosiviikkotuntia) valinnaisia aineita sekä 5. luokalla että 6.luokalla. Oppilas

Lisätiedot

TERVETULOA! OPISKELUA JA URHEILUA VUODESTA 1957

TERVETULOA! OPISKELUA JA URHEILUA VUODESTA 1957 TERVETULOA! OPISKELUA JA URHEILUA VUODESTA 1957 Yhteystiedot etunimi.sukunimi@edu.hel.fi Lukuvuosiopas 2016-2017 Kalenteri Koulun palvelut Jaksotus YO-aikataulut Koulun käytännöt Seurantalomakkeet Erillissopimukset

Lisätiedot

Esedun kahden tutkinnon opinnot. Lukuvuosi

Esedun kahden tutkinnon opinnot. Lukuvuosi Lukuvuosi 2017-2018 Kahden tutkinnon suorittaminen: ammatillinen perustutkinto ja yo-tutkinto Opiskelijalla on mahdollisuus sisällyttää ammatilliseen perustutkintoonsa lukion tavoitteiden mukaisia opintoja

Lisätiedot

Tutustumisilta 6.luokkalaisten huoltajille ja nuorille

Tutustumisilta 6.luokkalaisten huoltajille ja nuorille Tutustumisilta 6.luokkalaisten huoltajille ja nuorille Tervetuloa Hatanpään kouluun (rehtori) miksi lähikoulu? koulun käytänteet koulun tuki oppilaalle Liikuntapainotus sisältö ja hakumenettely (Mikko

Lisätiedot

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015 Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015 Koulun alkaessa Vuodet eivät ole veljiä keskenään! Kun viime kouluvuosi polkaistiin käyntiin tutuilla opettajilla ja muulla henkilökunnalla, niin tämä vuosi

Lisätiedot

1. Kolmiportainen tuki

1. Kolmiportainen tuki 1 1. Kolmiportainen tuki Erityinen tuki Suunnataan pedagogiseen selvitykseen perustuen, opetuspäällikön päätöksellä oppilaalle, jonka selviytyminen perusopetuksesta edellyttää yksilöllisiä opetusjärjestelyjä.

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot 2017 Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio OSAOn ammattilukio OSAO järjestää lukio-opinnot yhteistyössä Oulun aikuislukion kanssa. Opetusta antavat pääasiallisesti

Lisätiedot

Oppilaskysely Opetuspalvelut

Oppilaskysely Opetuspalvelut Oppilaskysely 2019 Opetuspalvelut Taustatietoja Oppilaat vastasivat kyselyyn ajalla 25.4. 17.5.2019 saamansa linkin kautta Kyselyyn vastasi 3330 oppilasta 2019 kyselyyn vastasi 76% kaikista perusopetuksen

Lisätiedot

Opiskelu yläasteella Pohjois-Haagan yhteiskoulun opas oppilaalle ja huoltajille

Opiskelu yläasteella Pohjois-Haagan yhteiskoulun opas oppilaalle ja huoltajille Opiskelu yläasteella Pohjois-Haagan yhteiskoulun opas oppilaalle ja huoltajille Koulupäivä ja oppitunnit Pääsääntöisesti koulupäivä kestää 6 8 tuntia. Koulupäivä on lukujärjestyksen mukainen, ellei toisin

Lisätiedot

OPSISSA JA OPSISTA. Opetussuunnitelma Joensuun seudun ops, Satu Huttunen

OPSISSA JA OPSISTA. Opetussuunnitelma Joensuun seudun ops, Satu Huttunen OPSISSA JA OPSISTA Opetussuunnitelma 2016 Uudet opetussuunnitelmat otettiin käyttöön 1.8.2016 alkaen kaikissa kouluissa vuosiluokilla 1 6. Perusopetuksen ylemmät vuosiluokat ottavat opetussuunnitelmat

Lisätiedot