VARTA FUNSTART TUOTELUETTELO VARTA FUNSTART AGM VARTA FUNSTART FRESHPACK VARTA FUNSTART GEL. 01/11

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VARTA FUNSTART TUOTELUETTELO VARTA FUNSTART AGM VARTA FUNSTART FRESHPACK VARTA FUNSTART GEL. 01/11 www.varta-automotive.com"

Transkriptio

1 ARTA FUNSTART TUOTELUETTELO ARTA FUNSTART AGM ARTA FUNSTART FRESHPACK ARTA FUNSTART GEL 01/

2 TÄYDENNETTY FUNSTART-ALIKOIMA SEKÄ TUTTU JA LUOTETTAA JÄLLEENMYYJÄHAKU NETISSÄ Funstart-akut Funstart FreshPack -akkujen valikoima on nyt laajentunut 2:stä :en tyyppiin ja Funstart AGM -akut ovat lisääntyneet kolmella eli niitä on nyt yhteensä 21 eri tyyppiä. Meillä on siis todella tarjota akku joka käyttötarkoitukseen; moottoripyörästä ajettavaan ruohonleikkuriin. Jälleenmyyjähaku Kun haluat tietää, mistä voit ostaa uuden ARTA-akkusi, käytä jälleenmyyjähakuamme. Syötä maa, postinumero ja asuinpaikkakuntasi nimi sekä valitse haluamasi hakuetäisyys. Saat tulokseksi heti lähimpien jälleenmyyjiesi osoitteet. Lisätietoja: 2

3 SISÄLLYSLUETTELO ARTA Funstart-akut... FUNSTART TRIO ARTA Funstart FreshPack.... ARTA Funstart AGM... ARTA Funstart Gel... Hyvä tietää... 1 Tuotevalikoima... 1 Suositustaulukot... 1 SUOSITUSTAULUKKO... Koska ajoneuvotyyppejä on hyvin paljon ja niiden ominaisuudet muuttuvat jatkuvasti, akkuvalmistaja ei voi taata taulukon tietojen ehdotonta paikkaansapitävyyttä. Ratkaisevia ovat aina ajoneuvovalmistajan antamat tiedot.

4 OIKEAA TEHOA JOKAISEEN NAUTINTOON. ARTA-akuista löytyy takuuvarmasti oikea akku jokaiseen käyttötarkoitukseen, moottoripyöriin, skoottereihin, mönkijöihin, vesiskoottereihin ja moottorikelkkoihin. Kun valitset täydellisesti tarpeitasi vastaavan akun, voit kokea, mitä luotettava energia ja pitkä ajonautinto tarkoittavat. ARTAn uudesta Funstart-tuotevalikoimasta löytyy akku jokaiseen käyttötarkoitukseen. AGM, Gel tai FreshPack ARTA tarjoaa sopivaa teknologiaa jokaiseen käyttöön. ARTAn Funstart FreshPack tarjoaa laajan valikoiman suorituskykyisiä akkuja kaikkiin yleisimpiin ajoneuvoihin, moottoripyörästä mönkijään. Uusi 2in1-pakkaus helpottaa käsittelyä, sillä se sisältää happoa juuri akkuun tarvittavan määrän. Osta, täytä ja käynnistä helppoa! Funstart AGM-akku kestää kallistamista, eikä se vuoda. Lisäksi siinä on keskimääräistä enemmän käynnistysvoimaa. Näiden ominaisuuksien ansiosta se on paras kumppani vaativassa ajossa sekä maastossa, että teillä. Lisäksi se soveltuu mainiosti käytettäväksi vesiskoottereissa ja moottorikelkoissa. Funstart Gel on ARTAn moottoripyöräakkujen aatelia. Se on vuotamaton ja sen teho riittää käynnistämään suurimmatkin koneet luotettavasti jopa pitkän seisonta-ajan jälkeen ja takaa siten häiriöttömän ajonautinnon. ARTA on ykkösvalinta, kun haluat nauttia täydellisestä ajosta. ARTA. THE POWER BEHIND. AND BEYOND.

5 Thanks goes to Triumph Motorcycles Ltd.,

6 FRESHPACK FUNSTART FRESHPACK: AKUUTTAAA TEHOA, HELPPO KÄSITELLÄ. ARTA Funstart FreshPack -akuissa yhdistyy vahva suorituskyky ja pitkäikäisyys sekä vaivaton ja taloudellinen käsittely. ARTA Funstart FreshPack on todellinen 2in1-paketti, joka sisältää akun ja happopakkauksen. Akku toimitetaan kuivana ja täytetään vasta juuri ennen käyttöönottoa. Akun täyttäminen akkuhapolla onnistuu helposti ja siististi mukaan tulevan täyttövälineen avulla. Pakkaus sisältää akkuun tarvittavan juuri oikean happomäärän, ei enempää eikä vähempää. Tyhjä pakkaus on ympäristöystävällinen ja sen voi kierrättää käytön jälkeen. ARTA Funstart FreshPack -akun vankka rakenne ja erityisen laadukkaat valmistusmateriaalit takaavat luotettavan käynnistystehon alusta lähtien. oit luottaa sen pettämättömään käynnistysvoimaan vaativimmissakin käyttöolosuhteissa. Nyt 1 uutta FreshPack-akkutyyppiä FRESHPACK Soveltuvuus: Complete Package 2in1 Akku, happopakkaus ja täyttöväline Top Starting Luotettava käynnistysteho Longlife Technology Pitkä käyttöikä vaativimmissakin käyttöolosuhteissa

7 AKKU + HAPPOPAKKAUS AKKU + HAPPOPAKKAUS 2 IN1-PAKETTI. 2in1 FreshPack selviä etuja ja uskomattoman vaivaton käsitellä. aivaton käsitellä ain muutama askel ajonautintoon: Osta valmis 2in1-paketti, täytä akku ja käynnistä moottori. Akun täyttäminen hapolla on todella yksinkertaista. Täyttövälineen ja tarkan happomäärän ansiosta mikään ei voi enää epäonnistua. armasti aina täydellinen ARTA FreshPack 2in1 ei ole ainoastaan helppokäyttöinen, vaan myös turvallinen ostaa. Pakkaus on varmistettu kahdella tarralla siten, että komponentit pysyvät varmasti yhdessä. Näin jokainen asiakas voi olla varma siitä, että hänen ostamansa 2in1-paketti on täydellinen. Suojelee ympäristöä Koska hapon määrä on mitoitettu tarkasti akun mukaan, happoa ei jää yli eikä siitä synny jäteongelmaa. Kaiken pakkausmateriaalin voi kierrättää. Säästää aikaa ja kustannuksia Enää ei tarvitse hankkia yksittäisiä komponentteja. 2in1 FreshPack on käyttövalmis paketti, joka sisältää kaiken mitä tarvitset: akun, täyttövälineen ja tarvittavan happomäärän. Nappaa kaikki mukaan kerralla! Laajentunut Funstart-valikoima 2 eri akkutyypin sijasta ARTA tarjoaa nyt :lla Funstart FreshPack -akkutyypillään oikeaa tehoa todella jokaiseen käyttötarkoitukseen. Näin kattava akkuvalikoima on vain ARTAlla. Testaa itse, niin huomaat, että se pitää paikkansa.

8 TÄYDELLINEN YKSITYISKOHTIA MYÖTEN: ARTA FUNSTART FRESHPACK. ARTA Funstart FreshPack on perinteisen ja huippumodernin akun yhdistelmä. Sen tavanomaista suurempi käynnistysvoima kaikissa sääolosuhteissa on täydellisen optimoidun levyrakenteen, innovatiivisen ristikkomuotoilun ja erityislaatuisen erottimen ansiota. Yhdessä ne takaavat ihanteellisen virrankulun ja siten myös tarvittavan energian joka lähtöön. Akun kokonaisrakenne on suunniteltu kestämään voimakasta tärinää ja iskuja, joten se sopii kaikkiin käyttötarkoituksiin. ARTAn Funstart FreshPack tarjoaa omassa luokassaan maksimaalista suorituskykyä ja laatua sekä huomattavan pitkän käyttöiän. Napojen rakenne ähentää korroosiota, estää hapon vuotamisen ja pidentää näin akun käyttöikää Kennoyhdistäjät Kennoyhdistäjät sijaitsevat mahdollisimman keskellä, jolloin virran kulkema etäisyys lyhenee ja käynnistysvoima lisääntyy Erityinen ristikkomuotoilu Takaa ensiluokkaisen sähkönjohtokyvyn ja tärinänkestävyyden Kotelo ja kansimateriaali Erikoismuovia, joka kestää öljyä ja bensiiniä ja suojaa voimakkailta lämpötilavaikutuksilta Erityinen erotin Takaa korkean käynnistystehon

9 NÄIN TÄYTÄT ARTA FRESHPACK-AKUN. 1. Avaa kaasunpoistoaukko Kaasunpoistoaukon tulppa täytyy poistaa ennen akun täyttämistä. 2. Akun valmistelu Irrota kaikki akun yläosassa sijaitsevat tulpat. Ne irrotetaan joko kiertämällä tai vetämällä tulpan rakenteesta riippuen.. Täytä akku hapolla Anna hapon virrata hitaasti akkuun. Huomaa, että kaikki kennot on täytettävä hapolla yksitellen ja tasaisesti max merkintään asti. Paketissa toimitetun happopakkauksen happomäärä on mitoitettu tarkalleen täytettävän akun mukaiseksi.. Avaa happopakkaus Happopakkaus avataan leikkaamalla täyttöaukon umpikärki saksilla poikki. Huom! Happopakkauksen täyttöaukon kärkeä ei saa leikata liian lyhyeksi, koska muuten täyttöletkua ei voi kiinnittää jäljelläolevaan osaan. Jäljelläolevan osan pituuden pitää olla väh. mm.. Kierrätä happopakkaus Täysin tyhjä happopakkaus on kierrätyskelpoinen ja se voidaan hävittää normaalin jätteen tapaan.. Kiinnitä letku Kiinnitä pakkauksen mukana toimitettu letku tukevasti happopakkauksen täyttöaukkoon.. Kiinnitä tulpat Sulje akku jälleen huolellisesti kiinnittämällä kohdassa 2 poistetut tulpat hapon täyttämisen jälkeen. Akun sivulla sijaitsevan kaasunpoistoaukon tulppaa sen sijaan ei saa enää laittaa paikolleen. TURASUOSITUS: Käytä aina suojasilmälaseja täyttäessäsi akkua. Lähempiä tietoja sivuilla 1/1. 2IN1 FRESHPACK SÄÄSTÄÄ YMPÄRISTÖÄ. ihreä piste ARTA Funstart FreshPack on varustettu saksalaisen vihreä piste -hyötykäyttöjärjestelmän merkillä. Pakkauksen kaikki osat ovat kierrätyskelpoisia myös tyhjä happopakkaus. Ei ylimääräistä happoa Pakkaus sisältää tarkalleen tarvittavan määrän happoa, joten sitä ei jää yli, ongelmajätettä ei siis synny.

10 AGM ARTA FUNSTART AGM: HUIPPULUOKAN SUORITUSKYKYÄ MYÖS ÄÄRIOLOSUHTEISSA. ARTA Funstart AGM-akku on luotu ääriolosuhteita ajatellen. Sen suorituskyky säilyy ennallaan, vaikka virtaa kuluisi pitkään hyvin runsaasti. Samanaikaisesti ARTA Funstart AGM on erityisen rakenteensa ansiosta täysin kallistusvarma ja vuotamaton, sillä on myös hyvä sykli- ja tärinänkestävyys. Muita lyömättömiä etuja ovat vähäinen itsepurkautuminen, pitkä käyttöikä ja huoltovapaus. ARTA Funstart AGM -akun mukana seuraa aina happopakkaus. Nyt uutta AGM-akkutyyppiä AGM Soveltuvuus: Complete Package Akku ja happopakkaus Check Proof Täysin huoltovapaa akkuun ei tarvitse lisätä vettä Top Starting Huipputason käynnistysteho Longlife Technology Äärimmäisen pitkä käyttöikä. Täyttämisen jälkeen akku kestää heti kallistusta astetta vuotamatta.

11 Napojen rakenne ähentää korroosiota, estää hapon vuotamisen ja pidentää näin akun käyttöikää Räjähdyssuoja Estää kipinöiden ja liekkien pääsyn akkuun Kennoyhdistäjät Kennoyhdistäjät sijaitsevat mahdollisimman keskellä jolloin virran kulkema etäisyys lyhenee ja käynnistysvoima lisääntyy Erityinen ristikkomuotoilu Takaa ensiluokkaisen sähkönjohtokyvyn ja tärinänkestävyyden Kotelo ja kansimateriaali Erikoismuovia, joka kestää öljyä ja bensiiniä ja suojaa äärimmäisiltä lämpötilavaikutuksilta Lasivillamatto (AGM) Akkuhappo on imeytetty erikoiseen lasivillamattoon (AGM Absorbent Glass Mat). Tämä parantaa syklikestävyyttä huomattavasti NÄIN TÄYTÄT ARTA AGM-AKUN. 1. Akun valmistelu Laske akku tasaiselle alustalle. Poista tiivistysliuskat.. Akkuhapon virtauksen tarkistaminen armista, että kaikista kuudesta täyttöaukosta kohoaa ilmakuplia. Jätä astia sitten paikalleen vähintään minuutiksi. Ohje: Mikäli jostain täyttöaukosta ei kohoa ilmakuplia, koputa kaksi tai kolme kertaa kevyesti astiaa. Älä koskaan poista astiaa täyttämisen aikana. 2. Akkuhappoastian valmistelu Ota akkuhappoastia (patruunasarja) ulos muovipussista. Irrota sulkuhattulista jota käytetään myöhemmin akun sulkimena astiasta. Huom! Älä poista aukkojen tiivisteitä tai pistä niihin reikää.. Astian poistaminen armista, että akkuhappo on valunut kokonaan pois astiasta. Mikäli akkuhappoa on jäänyt astiaan, koputa astiaa kevyesti edellä selostetulla tavalla. edä sen jälkeen astia varovasti irti akusta.. Akkuhapon täyttäminen Käännä akkuhappoastia ylösalaisin ja laita se akun päälle siten, että kuusi tiivistettyä aukkoa tulee akun kuuden täyttöaukon kohdalle. Paina sen jälkeen astiaa voimakkaasti alaspäin, jotta tiivisteet puhkeavat. Akkuhappo alkaa sen jälkeen virrata akkuun. Huom! Kiinnitä huomiota, että astia ei kallistu, koska se voi estää akkuhapon virtaamista akkuun.. Akun sulkeminen Paina sulkuhattulista hyvin täyttöaukkoon. armista, että lista tulee akun yläosan korkeudelle. Paina sulkuhattulista (akun tulpat) molemmin käsin tasaisesti alas. Täyttäminen on näin päättynyt. Sulkuhattulistaa ei saa poistaa; vettä tai akkuhappoa ei tarvitse enää lisätä. TURASUOSITUS: Käytä aina suojasilmälaseja täyttäessäsi akkua. Lähempiä tietoja sivuilla 1/1.

12 GEL ARTA FUNSTART GEL: KEHITETTY AATIIMPIIN OLOSUHTEISIIN. ARTA Funstart Gel-akuissa happo on sidottu geeliin. Tämän ansiosta akku on täysin huoltovapaa, vuotamaton, lisäksi se kestää kallistamista ja syviä purkauksia. Tästä teknologiasta hyötyvät ennen kaikkea isot ajoneuvot, joissa on ABS-jarrut. Funstart Gel -akulla on erittäin pieni itsepurkautuminen, siksi se käynnistää ongelmitta kuukausienkin seisonta-ajan jälkeen ilman varaamista. ARTA Funstart Gel voidaan asentaa vapaasti eri asentoihin. Tämä erittäin vankkatekoinen akku on tehty kestämään rankintakin off-road-ajoa. GEL Soveltuvuus: Easy Fit Täytetty, varattu ja käynnistysvalmis. Energy Control Geeliteknologian ansiosta minimaalinen itsepurkautuminen ja varastoitavissa C:ssa jopa kuukauden ajan. Check Proof Täysin huoltovapaa, akkuun ei tarvitse lisätä vettä. Safety Check Geeliin sidottu akkuhappo lisää turvallisuutta.

13 ARTA FUNSTART-AKUT: HUIPPULUOKAN SUORITUSTEHOA JOKA AJOTILANTEESSA. Onpa alla sitten veteraanipyörä tai uusinta tekniikkaa edustava malli, ajatpa huviksesi maastossa tai kilparadalla: moottoripyöräily antaa vapauden tunteen. oidaksesi nauttia tästä tunteesta täysin siemauksin on sinun voitava luottaa sataprosenttisesti sekä pyörään että akkuun. ARTA Funstart -akut takaavat juuri tämän keskeytymättömän ajonautinnon. Näppärät skootterit ovat suosittuja varsinkin kaupunkiajossa, sillä ne ovat käteviä kulkuvälineitä lyhyillä matkoilla. Käynnistyksen ja valojen ohella sähkön tarve vaihtelee nopeaan tahtiin: oikea vilkku päälle, vasen vilkku päälle, jarruvalo palaa, ja silloin tällöin on myös äänimerkin paikka. Tässä vaaditaan suorituskykyä, ja tällöin voit aina luottaa ARTAan. Mönkijät ovat mahtavia menopelejä sekä maantiellä että maastossa. Molemmissa riittää haasteita ja ajoneuvon materiaalien on pystyttävä pitämään sen, minkä ne lupaavat. Siksi kallistusvarmat ja vuotamattomat ARTA Funstart -akut ovat varsinkin maastoajossa ykkösvalinta kaikille niille, jotka vaativat ajoneuvoltaan huippusuorituksia. esiskootterit ovat huviajoa parhaimmillaan. Ajatpa sitten peilityynellä järvellä tai lainehtivalla merellä, vesiskootterilla ajo on puhdas nautinto, kunhan akku ei temppuile. Onneksi on olemassa ARTA Funstart. Näitä akkuja ei hyppyjen ja aaltojen aiheuttama mekaaninen kuormitus hetkauta. Moottorikelkoissa kylmäkäynnistyskyvyllä on aivan erityinen merkitys. Jo käynnistysakkujen keksimisestä alkaen niiden laatua on mitattu juuri sillä, miten ne kestävät jäätävän kylmiä sääolosuhteita. ARTA Funstart -akut tekevät kelkkailusta lumisissa metsissä ja rinteillä todellisen nautinnon löydä sinäkin aivan uusi talvinen maailma. Oikealla ruohonleikkurilla ja sopivalla ARTA Funstart -akulla leikkaat nurmikot vaivatta. ARTA Funstart -akku on puutarhanhoitajan luotettava ja kestävä kumppani, jonka avulla ruohonleikkuu sujuu mukavasti ja helposti - myös laajoilla nurmikkoalueilla. 1

14 HYÄ TIETÄÄ TURALLISUUS YKKÖSSIJALLA. TARKISTA Tarkista akun toiminta ennen käynnistystä ja varaamista seuraavasti: 1. Tarkista, ettei navoissa, liitoksissa, liittimissä ja johdoissa esiinny vaurioita, murtumia, korroosiota yms. 2. Tarkista, että akun kotelo on vahingoittumaton ja tiivis, eikä siinä esiinny värimuutoksia.. Tarkista hapon määrä (vain Funstart FreshPack) ja lisää tarvittaessa tislattua vettä. Jos havaitset akussasi olevan vikaa, ota yhteyttä jälleenmyyjääsi. TESTAA Parhain ja vaivattomin tapa testata akun toiminta on käyttää voltti- tai yleismittaria, jolla mitataan akun jännite (). Tarkista akkusi varaustila seuraavasta taulukosta: Jännite araustila Tila Toimenpide FreshPack AGM >, olt 1,0 olt 0 % Ei tarvetta toimenpiteille, olt, olt % Ei tarvetta toimenpiteille,1 olt, olt 0 % Akku täytyy varata, olt,2 olt 2 % Akku täytyy varata <, olt <,0 olt 0 % Akku ei ole enää toimintakykyinen ARAA Pystyäkseen takaamaan tarvittavan tehon, käynnistysvoiman ja jännitteen akun pitää olla täyteen varattu. Siksi akku kannattaa varata silloin tällöin. Suositeltava varausvirta ampeereissa on % ilmoitetusta kapasiteetista (esim. akku varataan 0, A virralla). Akun mukana seuraavasta käyttöohjeesta löydät yksityiskohtaisen kuvauksen siitä, miten varaaminen tapahtuu. 1

15 Thanks goes to Triumph Motorcycles Ltd., HUOLTO Akun huoltotarve riippuu sen käyttöiästä. Teknisistä syistä on kuitenkin suositeltavaa huoltaa akku periaatteessa kuukausittain myös pitkien seisonta-aikojen aikana: 1. Tarkista hapon määrä (vain Funstart FreshPack) ja lisää akkuun tarvittaessa tislattua vettä. 2. Huolehdi siitä, että akku ja navat pysyvät puhtaina.. Tarkista, että johtojen liitokset ja liittimet ovat kunnossa ja ettei akun kotelo ole vahingoittunut.. ARTA-akun mukana saat aina täydelliset käyttö- ja huolto-ohjeet. PITKÄT SEISONTA-AJAT Moottoripyörä-akkujen toimintahäiriöiden yleisin syy on sulfatoituminen pitkien seisonta-aikojen takia, yleensä ajokauden loputtua. Akun purkautumisen yhteydessä muodostuu sulfaatteja, jotka kerääntyvät elektrodien pinnalle ja kiteytyvät. Tämän seurauksena akun teho heikkenee tai akku saattaa jopa vaurioitua käyttökelvottomaksi. Siksi on tärkeää muistaa seuraavat toimenpiteet: 1. araa akku täyteen ja varastoi se kuivaan ja puhtaaseen tilaan. Irrota moottoripyörän käynnistyskaapeli akun miinusnavasta. 2. Tarkista varaustila säännöllisesti ja varaa akku tarvittaessa uudelleen. 1

16 TÄSTÄ LÖYDÄT JUURI OIKEAN ARTA FUNSTART -AKUN. AGM FRESHPACK ARTAn koodi JIS-koodi Ulkomitat [mm] P L K Kytkentä, kaasunpoisto Kapasiteetti [] Kylmäkäynnistyskyky A EN Napa ARTAn koodi JIS-koodi Ulkomitat [mm] P L K Kytkentä, kaasunpoisto Kapasiteetti [] Kylmäkäynnistyskyky A EN Napa ARTA FUNSTART AGM ARTA FUNSTART FRESHPACK OLT A1 YTL- YTL-BS Y A1 YTRA-BS 0 Y A1 *** N-2A-2 N-2A- N-2A- NA-2A- 1** 1 + K A A1 YTXL- YTXL- YTXL-BS Y Y A1 N-B-1 0** Y A1 *** B Y A1 NA-A 2* Y A A A A A1 YTXA- YTXA-BS YTB- YTB-BS YTZS- YTZS-BS YTX- YTX-BS YTZS- YTZS-BS Y Y Y Y Y FRESHPACK ARTAn koodi JIS-koodi Ulkomitat [mm] P L K Kytkentä, kaasunpoisto Kapasiteetti [] Kylmäkäynnistyskyky A EN Napa A A1 YTZS- YTZS-BS YTB- YTB-BS Y Y ARTA FUNSTART FRESHPACK OLT A A1 YBL-A YBL-B 0** 0** Y Y 0 00 A A A A A A A A A A1 UUSI YTX- YTX-BS YTA- YTA-BS YTZ1S- YTZ1S-BS YTX1- YTX1-BS YTB- YTB-BS YT1B- YT1B-BS YTX1--1 YTX1-BS-1 YTX1- YTX1-BS YTXL- YTX- YTX-BS Y 10 + Y Y Y Y Y Y Y Y Y alikoimaan lisätyt uudet ARTA-akkutyypit näkyvät taulukossa värillisinä A1 YBL-B 1** 1 + Y A1 N-B 1** Y A1 N.-B 1** Y A1 *** N.A-B Y A1 N-B YBL-B 1** Y A1 *** N-A Y A1 GMCZ-D YBC-A 0** + 0 Y A1 YB-A 1** Y A A1 N-B-1 YB-B N-B YBL-B 1** Y 1** + 0 Y A1 YBL-A2 1** Y A A1 0 0 A A1 N-A N-A-1 N-A-2 YBL-A2 N-B YBL-B YBL-B2 NA-A-1 YBA-A YBAL-A YBAL-A2 1** Y 1** Y 1** Y 1** Y 1

17 FRESHPACK ARTAn koodi JIS-koodi Ulkomitat [mm] P L K Kytkentä, kaasunpoisto Kapasiteetti [] Kylmäkäynnistyskyky A EN Napa NAAT Napa Edestä Sivusta Ylhäältä Y1 ARTA FUNSTART FRESHPACK OLT 01 0 A1 YBA-B 1** Y A1 N1-A YB1L-A2 1** Y A1 YB1-A2 1** Y A1 YB1L-B2 1** Y A1 *** YB1-B Y Y2 Y Y Y Y A1 *** YB1A-A Y Y A1 YB1B-A YB1B-A1 ** Y Y A1 YB1AL-A2 ** Y A1 1** Y A1 YB1L-A ** Y A1 YB1L-B 1** Y A1 YB1-B 1** Y Y Y Y Y A1 1** Y A1 YB1CL-B Y 0 0 A1 Y0-N1L-A Y0N1L-A2 ** Y Y1 Y A1 *** SY0-N1L-AT Y A1 N Y A1 21 Y0-N2L-A 1** Y JOHDINLIITOKSET A1 *** U1 () Y A1 *** U1R () Y A1 00 1** Y A1 *** YB0L-B Y + K0 Johdin, pistoke ja sulake pos. navalle sekä johdin ja pistoke neg. navalle. GEL ARTAn koodi JIS-koodi Ulkomitat [mm] Kytkentä, kaasunpoisto Kapasiteetti [] P L K Kylmäkäynnistyskyky A EN Napa ARTA FUNSTART GEL** A Y ARTA Funstart AGM ja ARTA Funstart FreshPack -akut on asennettava tulpat ylöspäin. EN-testattu kylmäkäynnistyskyky 1 C:ssa, kun U s/, voltin akulla, ja 1 C:ssa, kun U s/, voltin akulla. * Akuissa on keskitetty kaasunpoisto. N. mm korkeampi. ** Akuissa on keskitetty kaasunpoisto kannen kautta. *** saatavilla huhtikuusta alkaen 1

18 SUOSITUSTAULUKKO: FUNSTART FUNSTART FRESHPACK. SUOSITUSTAULUKKO: JIS-KOODI ARTAN KOODI. AGM Yuasa GS Furukawa CNB / Yacht ARTAN KOODI ARTA FUNSTART ARTA FUNSTART FreshPack ARTA FUNSTART AGM YTL- YTL-BS GTL-BS FTL-BS CTL-BS A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë 0 00 A A1 0 Ë A1 0 0 A1 0 Ë 0 0 A A1 0 Ë 01 0 A A1 0 Ë 01 0 A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A1 0 0 A1 0 Ë 0 0 A A1 0 Ë 01 0 A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A A1 0 Ë A1 YTXL- YTXL-BS GTXL-BS FTXL-BS CBTXL-BS A1 YTRA-BS GTRA- FTRA-BS CTRA-BS A1 YTXL- YTXL- YTXL-BS YTXA- YTXA-BS YTB- YTB-BS YTZS- YTZS-BS YTX- YTX-BS YTZS- YTZS-BS YTZS- YTZS-BS YTB- YTB-BS YTX- YTX-BS YTA- YTA-BS YTZ1S- YTZ1S-BS YTX1- YTX1-BS YTB- YTB-BS YT1B- YT1B-BS YTX1--1 YTX1-BS-1 YTX1- YTX1-BS YTXL- YTX- YTX-BS GTXL-BS FTXL-BS CBTXL-BS A1 GTXL-BS FTXL-BS CBTXL-BS A1 GTXA-BS FTXA-BS CBTXA-BS A1 GTB- GTB-BS CTB- CTB-BS FTZS CTZS CTZS-BS A A1 GTX-BS FTX-BS CBTX-BS A1 FTZS CTZS CTZS-BS FTZS CTZS CTZS-BS GTB- CTB- / CTB-BS A A A1 GTX-BS FTX-BS CBTX-BS 0 00 A A1 FTZ1S CTZ1S / CTZ1S-BS A1 GTX1-BS FTX1-BS CBTX1-BS 01 0 A1 GTB- GTB-BS GT1B- GT1B-BS CTB- CTB-BS CT1B- CBT1B-BS A A1 GTX1-BS-1 FTX1-BS-1 CBTX1-BS A1 GTX1-BS FTX1-BS CBTX1-BS A1 GTXL-BS FTXL-BS CBTXL-BS A1 GTX-BS FTX-BS CBTX-BS A1 1

19 SUOSITUSTAULUKKO: JIS-KOODI ARTAN KOODI. FRESHPACK FRESHPACK Yuasa GS Furukawa CNB / Yacht ARTAN KOODI Yuasa GS Furukawa CNB / Yacht ARTAN KOODI ARTA FUNSTART FRESHPACK ARTA FUNSTART FRESHPACK N-2A-2 N-2A- N-2A- NA-2A- N-2A-2 N-2A- N-2A- NA-2A- N-2A-2 N-2A- N-2A- NA-2A- N-2A-2 N-2A- N-2A- NA-2A A1 YBAL-A FBAL-A CBAL-A 01 0 A1 YBAL-A2 FBAL-A2 CBAL-A A1 N-B-1 N-B-1 N-B-1 N-B A1 B- B- B- B A1 NA-A NA-A NA-A NA-A A1 YBL-A GM-A FBL-A CBL-A A1 YBL-B GM-B FBL-B CBL-B A1 YBL-B GM-B FBL-B CBL-B A1 N-B GMZ-B FBL-B CBL-B A1 N.-B N.-B N.-B N.-B A1 N.A-B N.A-B N.A-B N.A-B A1 N-B N-B N-B N-B A1 YBL-B GM-B-1 FBL-B CBL-B A1 N-A N-A N-A N-A A1 YBA-B FBA-B CBA-B 01 0 A1 N1-A "N1-A "N1-A N1-A A1 YB1L-A2 GM1Z-A FB1L-A2 CB1L-A A1 YB1-A2 GM1Z-A FB1-A2 CB1-A A1 YB1L-B2 GM1Z-B FB1L-B2 CB1L-B A1 YB1-B2 FB1-B2 CB1-B A1 YB1A-A2 GM1AZ-A-1 FB1A-A2 CB1A-A A1 YB1B-A GM1B-A FB1B-A CB1B-A A1 YB1B-A1 FB1B-A1 CB1B-A A1 YB1AL-A2 GM1A-A FB1AL-A2 CB1AL-A A A1 YBC-A GMCZ-D FBC-A CBC-A A1 YB1L-A GM1A-A FB1L-A CB1L-A A1 YB-A GMZ-A FB-A CB-A A1 N-B-1 N-B-1 N-B-1 N-B A1 YB-B GMZ-B FB-B CB-B A1 N-B N-B N-B N-B A1 YBL-B GMZ-B FBL-B CBL-B A1 YBL-A2 GMZ-A-1 FBL-A2 CBL-A A1 N-A N-A N-A N-A 0 00 A1 N-A-1 N-A-1 N-A-1 N-A A1 N-A-2 N-A-2 N-A-2 N-A A1 YBL-A2 GMZ-A FBL-A2 CBL-A A1 N-B N-B N-B N-B A1 YBL-B GMZ-B FBL-B CBL-B A1 YBL-B2 GMZ-B-2 FBL-B2 CBL-B A1 NA-A-1 NA-A-1 NA-A-1 NA-A A1 YBA-A GMAZ-A-1 FBA-A CBA-A 0 0 A1 YB1L-B GM1Z-B FB1L-B CB1L-B A1 YB1-B GM1Z-B FB1-B CB1-B A A1 YB1CL-B GB1CL-B FB1CL-B CB1CL-B A1 Y0-N1L-A F0-N1L-A S/C0-N1L-A 0 0 A1 Y0N1L-A2 GM1Z-A F0-N1L-A2 C0-N1L-A2 0 0 A1 SY0-N1L-AT GM1Z-A SC0-N1L-AT 01 0 A1 N2- N2- N A A1 Y0-N2L-A - F0-N2L-A C0-N2L-A A1 U1 () A1 U1R () A F0-N0L-A C0-N0L-A A1 YB0L-B FB0L-B CB0L-B A1 1

20 NOTES

21 AERMACCHI > APRILIA AERMACCHI - 1 CCM SX APRILIA 0 CCM Rally AC/LC RS 0/Extrema SR Replica/Racing Replica 00 Sonic 00 SR Netscaper 00 RX-0 Scarabeo 2T Scarabeo T 0 Sonic, GP - Sportcity One 0 SR 0 - SR SR CARB 0-0 SR IE 0-0 SX 0 0 AF Amico GL/LK/LX/Sport Area 1-0 Sonic AC/LC - 0 Classic 0 SR 0 LC Netscaper SR 0 WWW ET LC SR Urban/iper Europa Gulliver 0 AC/LC Red Rose/Classic 0 SR 0 LC Stealth/WWW Tuareg Rally/Wind H2O 00 Pegaso 00 Habana, Custom 0 - Rally RS RX 0-0 Scarabeo Scarabeo Diech 02 SR 0-0 SR 0 DITECH CCM Scarabeo ST Scarabeo 0 2T CCM AF-1 Sintesi/Sport Pro Mojito A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A1 N-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B N-B-1 YB-B YBL-B N-B-1 YB-B N-B-1 YB-B YBL-B N-B-1 YB-B N-B-1 YB-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B N-B-1 YB-B YBL-B YTXL-BS

22 APRILIA APRILIA CCM Rambla 0-0 RS Extrema, RX RS Replica RX - RX 0 SX 0 Scarabeo 0 Scarabeo Light 0 Sportcity Cube 0 Sportcity One 0 AF-1 Futura/Europa AF1 Project / Replica AS R ST [K-Start] STX [K-Start] Tuareg [K-Start] Atlantic Classic - 0 ETX [E-Start] - 0 ETX [K-Start] - 0 Habana - 02 Leonardo (1 kw) - 0 Pegaso Rally S ST,STX [E-Starter] STX [E-Start] Tuareg [E-Start] Tuono Red Rose/Classic RS Scarabeo - 0 SR - 0 Tuareg Rally Tuareg Rally - Tuareg Rally/Wind - 10 CCM Mojito Scarabeo Leonardo SR A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A1 YTX-BS N-B-1 YB-B N-B-1 YB-B N-B-1 YB-B YBL-B YBL-B YTX-BS YTX-BS YTX-BS N-B-1 YB-B N-B-1 YB-B N-B-1 YB-B N.-B N.-B N.-B N.-B YBAL-A YBAL-A2 N-B-1 YB-B N-B-1 YB-B N.-B YTX-BS YBAL-A YBAL-A2 N-B-1 YB-B N-B-1 YB-B N-B-1 YB-B N-B-1 YB-B N-B-1 YB-B N-B-1 YB-B N-B-1 YB-B N-B-1 YB-B N-B-1 YB-B YBAL-A YBAL-A2 YTXL-BS N-2A-2 / N-2A- N-2A- / NA-2A- N-B-1 YB-B N-B-1 YB-B YTXL-BS YBAL-A YBAL-A2 YTX-BS YTXL-BS

23 APRILIA APRILIA 0 CCM Scarabeo Scarabeo 0 Light 0 Sportcity 0 Sportcity 0 Cube 0 Atlantic 0-0 ETX [K-Start] STX 0 Leonardo Scarabeo 00-0 CCM Scarabeo 0 Scarabeo 0 Scarabeo Light 0 SportCity 0 - Sportcity 0-0 ETX [E-Start] Leonardo RS (1 kw) CCM Sportcity Cube CCM ETX [E-Start] ETX [K-Start] Tuareg Wind (2 kw) - 00 CCM Atlantic Sprint 00 0 Scarabeo 00 Light 0 0 CCM RX 0 Enduro 0-0 SX 0 Supermoto 0-0 SX 0 SX 0 CND SX 0 US 00 CCM Atlantic 0-0 Scarabeo 00 0 Scarabeo 00 0 Scarabeo 00 Light 0 Atlantic 00 (2 kw) 0 0 CCM RX Enduro 0-0 SX 0 SX 0 CND 00 CCM Tuareg - Pegaso A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A1 YBAL-A YBAL-A2 YTX-BS YTX-BS YTX-BS YBAL-A YBAL-A2 N.-B N.-B YBAL-A YBAL-A2 YBAL-A YBAL-A2 YBAL-A YBAL-A2 YTX-BS YTX-BS YTX-BS YTB-BS N1-A YB1L-A2 YBAL-A YBAL-A2 YBL-B YTX-BS N1-A YB1L-A2 N.-B N-B-1 YB-B YTX-BS YTX-BS YTXA-BS YTXA-BS YTXA-BS YTXA-BS YTZS-BS N1-A YB1L-A2 N1-A YB1L-A2 YTX-BS YTX-BS YB1L-B2 YTXA-BS YTXA-BS YTXA-BS N1-A YB1L-A2 N1-A

24 APRILIA > BENELLI APRILIA 00 CCM ETX 00 [E-Start] ETX 00 [K-Start] 0 CCM Pegaso Pegaso 0 TRAIL 0-0 ETX 0 [E-Start] ETX 0 [K-Start] Moto. - Pegaso Stark 00 0 CCM Dorsoduro 0 0 Shiver CCM MANA 0 00 CCM RS 00 Factory (2 kw) 0-0 RS 00 Mille TUONO Tuono Fighter 0 ET 00 Caponord 02-0 RST Mille Futura 01-0 RS 00 Mille 00-0 SL 00 Falco 00-0 RS 00 Tuono R Factory 0-0 RS Mille R 00-0 RS Mille SP - BENELLI 0 CCM Quattronovex 0 Scooty LX / DLX 1 GT/Sport/Racing Devil E-Starter - K2 0 - KBX Scooty LX/DLX Pepe Spring 0-0 CCM Pepe LX 0-0 K CCM CS Scooter Adiva Jarno E-Starter elvet CCM elvet A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A1 0 0 A1 YB1L-A2 N1-A YB1L-A2 N.-B YTX-BS YTX-BS N1-A YB1L-A2 N.-B YBAL-A YBAL-A2 YBAL-A YBAL-A2 N1-A YB1L-A2 YTX1-BS YTX1-BS YTX1-BS YTX-BS YTX1-BS YTX-BS YTX-BS YTX1-BS YTX-BS YTX1-BS YTX1-BS YTX-BS YTX-BS YTX-BS YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YTL-BS N-B N-B-1 YB-B N-B YBL-B YTX1-BS N-B-1 YB-B YTX-BS NA-A-1 YBA-A

25 BENELLI > BETAMOTOR BENELLI 00 CCM LS 00 SS CCM 0 Tornado U.T. CCM Tornado 0 CCM Sei SS CCM TNT 0 00 Sei ( kw) 0 1 CCM TnT 1 Café Racer (1 kw) 0-0 TnT 1 Sport (1 kw) TnT 1 Titanium 0-0 Tornado Tre Trek BETAMOTOR 0 CCM Adventure ARK 0 AC/LC Quadra 0 Chrono - Eikon Eikon 0 01 Tempo 0 - CCM Alp T - 0 Eikon 00 RR 0-0 Urban CCM Alp T 0 ( kw) - 0 Urban CCM Euro 0 (22 kw) Jonathan 0 ( kw) 00 CCM YB CCM SB CCM HS CCM YB Dieci YB A1 0 0 A1 0 0 A A A1 0 0 A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A1 N1-A YB1L-A2 NA-A-1 YBA-A NA-A-1 YBA-A N1-A YB1L-A2 N1-A YB1L-A2 NA-A-1 YBA-A YTZ1S-BS 00 YTX1-BS YTX1-BS YTZ1S-BS YTA-BS YTZ1S-BS YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YBL-B YTX-BS YBL-B YTX-BS YTX-BS YTX-BS YBAL-A YBAL-A2 N1-A YB1L-A2 N1-A YB1L-A2 YTX1-BS N1-A YB1L-A2

EDISTYNYTTÄ TEKNOLOGIAA, HUIPPUUNSA VIETYÄ SUORITUSKYKYÄ JA HUOLTOVAPAUTTA. Kaiken takana on

EDISTYNYTTÄ TEKNOLOGIAA, HUIPPUUNSA VIETYÄ SUORITUSKYKYÄ JA HUOLTOVAPAUTTA. Kaiken takana on EDISTYNYTTÄ TEKNOLOGIAA, HUIPPUUNSA VIETYÄ SUORITUSKYKYÄ JA HUOLTOVAPAUTTA Kaiken takana on HENKILÖAUTOAKKUJEN suositustaulukko, 2013/2014 NYT LÖYDÄT HELPOMMIN JUURI SEN MITÄ TARVITSET Tästä suositustaulukosta

Lisätiedot

JA VARTA NIIN KUIN TÄYTTÄ TEHOA SIELLÄ, MISSÄ SITÄ EI MUUTEN OLE. AKUT ASUNTOAUTOIHIN JA VENEISIIN. www.varta-automotive.com

JA VARTA NIIN KUIN TÄYTTÄ TEHOA SIELLÄ, MISSÄ SITÄ EI MUUTEN OLE. AKUT ASUNTOAUTOIHIN JA VENEISIIN. www.varta-automotive.com JA VARTA NIIN KUIN TÄYTTÄ TEHOA SIELLÄ, MISSÄ SITÄ EI MUUTEN OLE. AKUT ASUNTOAUTOIHIN JA VENEISIIN www.varta-automotive.com SÄHKÖNKULUTUSLASKIN JA JÄLLEENMYYJÄHAKU MYÖS NETISSÄ! Sähkönkulutuslaskin Löydät

Lisätiedot

VALITSE PARAS AKKU. Kaiken takana on

VALITSE PARAS AKKU. Kaiken takana on VALITSE PARAS AKKU Kaiken takana on AJONEUVOAKKUJEN suositustaulukko 2014 / 2015 VARTA ON LUOTTAMUKSEN ARVOINEN Elämä on jatkuvaa liikettä. Missä tahansa ajatkin, VARTA-akut huolehtivat virtatarpeestasi.

Lisätiedot

BMW Motorrad. Mallistolehti 2008

BMW Motorrad. Mallistolehti 2008 BMW Motorrad Mallistolehti 2008 VUODEN MALLIEN TIEDOT JA HINNAT YLÖS JA ETEENPÄIN: MENESTYSTARINA JATKUU TARPEELLISTA TEKNIIKKAA VALINNAN VAPAUS VARUSTEITA SINULLE, JOKA ET TYYDY VÄHÄÄN BMW ROAD SHOW Tervetuloa

Lisätiedot

ILMALÄMPÖPUMPPU. Yleisasennus- ja käyttöohje. Vers. 5.1

ILMALÄMPÖPUMPPU. Yleisasennus- ja käyttöohje. Vers. 5.1 ILMALÄMPÖPUMPPU Yleisasennus- ja käyttöohje Vers. 5.1 JOHDANTO Arvoisa Ultimate Ilmalämpöpumppuasiakkaamme LUE asennusohjeet huolellisesti AINA ENNEN ASENNUSTA ja pyydä myös asentajaasi tutustumaan asennusohjeisiin.

Lisätiedot

Mukavamman mökkielämän puolesta!

Mukavamman mökkielämän puolesta! TUOTELUETTELO 2015 / 2016 ï $XULQNRSDQHHOLM UMHVWHOP W ï.ddvxodlwwhhw ï 2PD9RLPDODUDWNDLVXW ï 0 NNLN \P O W ï 9 M NDDSLW ï 0 NLQ O PPLW\V Mukavamman mökkielämän puolesta! Sisällysluettelo 5 ENERGIA 8 15

Lisätiedot

HUVIVENEIDEN 12 V SÄHKÖJÄRJESTELMÄ

HUVIVENEIDEN 12 V SÄHKÖJÄRJESTELMÄ Huviveneiden 12 VDC sähköjärjestelmät 1 (23) HUVIVENEIDEN 12 V SÄHKÖJÄRJESTELMÄ Sisältö HUVIVENEIDEN 12 V SÄHKÖJÄRJESTELMÄ 1 1. Yleistä... 2 2. Sähkökeskus... 2 3. Pääsähköjakelu... 4 4. Kaapelointi...

Lisätiedot

HUIPPUMERKIT TIEN PÄÄLLÄ LISÄTIETOJA JA KIERTUE PAIKKA KUNNAT OSOITTEESSA BRP-TOUR.COM

HUIPPUMERKIT TIEN PÄÄLLÄ LISÄTIETOJA JA KIERTUE PAIKKA KUNNAT OSOITTEESSA BRP-TOUR.COM HUIPPUMERKIT TIEN PÄÄLLÄ LISÄTIETOJA JA KIERTUE PAIKKA KUNNAT OSOITTEESSA BRP-TOUR.COM KEVÄTTILAAJAN ETU SAAT 500 EURON ARVOSTA polttoainetta tai alkuperäisiä ajo- tai lisävarusteita, kun tilaat 2016 Lynx-

Lisätiedot

SW ENERGIA OY TUOTELUETTELO 2013/2014. Tykistökatu 4 D 20520 Turku Puh. 010 666 7696. info@swenergia.fi www.swenergia.fi. SW Energia Oy 2013-2014

SW ENERGIA OY TUOTELUETTELO 2013/2014. Tykistökatu 4 D 20520 Turku Puh. 010 666 7696. info@swenergia.fi www.swenergia.fi. SW Energia Oy 2013-2014 SW ENERGIA OY Tykistökatu 4 D 20520 Turku Puh. 010 666 7696 info@swenergia.fi www.swenergia.fi TUOTELUETTELO 2013/2014 SW Energia Oy 2013-2014 Sisällysluettelo SW ENERGIA 5 ENERGIA 8 Aurinkopaneelijärjestelmät

Lisätiedot

2.0 ------- 2008. Maahantuoja: Assisting Automation Services Finland Oy, www.aas.fi Tuotteen kotisivut: www.ambrogio.fi

2.0 ------- 2008. Maahantuoja: Assisting Automation Services Finland Oy, www.aas.fi Tuotteen kotisivut: www.ambrogio.fi 1 Käyttäjän opas 2.0 ------- 2008 L300 Basic Ruohonleikkuurobotti 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 4 Käyttöohjeen tarkoitus... 4 Valmistajan ja laitteen tiedot... 4 Laitteen huolto... 4 Yleistä laitteesta...

Lisätiedot

W H I R L P O O L KALUSTEISIIN SIJOITETTAVAT KO D I N KONEET 2006

W H I R L P O O L KALUSTEISIIN SIJOITETTAVAT KO D I N KONEET 2006 W H I R L P O O L KALUSTEISIIN SIJOITETTAVAT KO D I N KONEET 2006 SENSING THE DIFFERENCE Y M P Ä R I S T Ö A S I O I TA K O S K E VA T I E D O T E P y r i m me Whirlpoolissa ke r t o maan avoimesti ja

Lisätiedot

XEROX DOCUCOLOR 12 -TULOSTIN JÄRJESTELMÄNVALVOJAN KÄSIKIRJA

XEROX DOCUCOLOR 12 -TULOSTIN JÄRJESTELMÄNVALVOJAN KÄSIKIRJA XEROX DOCUCOLOR 1 -TULOSTIN JÄRJESTELMÄNVALVOJAN KÄSIKIRJA 1999, 000, 001 Xerox Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Tekijänoikeussuoja kattaa kaiken suojan kohteena olevan aineiston ja asiat, joihin

Lisätiedot

M4.15 M4.17. Käyttöopas

M4.15 M4.17. Käyttöopas M4.15 M4.17 Käyttöopas VD01047 M4.17 Käyttöopas M4.15 M4.17 Sarjanumerot Vetus moottorinumero: Mitsubishi: Vaihteiston sarjanumero: Merkitse tähän sarjanumerot. Tämä yksinkertaistaa huoltopalvelulle tehtyjen

Lisätiedot

Sähkö ja vene. Ohjeita veneilijöille sähkölaitteista, akuista, korroosiosta, häiriöistä ja ukkossuojauksesta

Sähkö ja vene. Ohjeita veneilijöille sähkölaitteista, akuista, korroosiosta, häiriöistä ja ukkossuojauksesta Sähkö ja vene Ohjeita veneilijöille sähkölaitteista, akuista, korroosiosta, häiriöistä ja ukkossuojauksesta Sähköturvallisuuden Edistämiskeskuksen jäsenet: Elektroniikan Tukkukauppiaat ry Sähkösuunnittelijat

Lisätiedot

GILERA Runner Purejet 50 Omistajan käsikirja

GILERA Runner Purejet 50 Omistajan käsikirja GILERA Runner Purejet 50 Omistajan käsikirja runner04kansi_2.indd 3 06/17/04, 4:46 PM Maahantuoja: SUMEKO OY Kytömaantie 14, 04200 KERAVA Puh. (09) 502 812 fax (09) 2587 7922 Sähköposti: etunimi.sukunimi@sgn.fi

Lisätiedot

Herb:ie 23 Käyttäjän Käsikirja

Herb:ie 23 Käyttäjän Käsikirja Herb:ie 23 Käyttäjän Käsikirja 1(15) Herb:ie 23 Käyttäjän Käsikirja www.indoorgarden.fi Vattuniemenkatu 27, 00210 Helsinki email: info@indoorgarden.fi Herb:ie 23 Käyttäjän Käsikirja 2(15) Sisällysluettelo

Lisätiedot

VALOPETROOLILÄMMITIN R 25 X KÄYTTÖOHJE FIN

VALOPETROOLILÄMMITIN R 25 X KÄYTTÖOHJE FIN VALOPETROOLILÄMMITIN R 5 X KÄYTTÖOHJE Hyvä asiakas, onnittelut valintasi johdosta! Olet hankkinut laatutuotteen, josta on iloa useiksi vuosiksi. Se tietysti edellyttää, että käytät lämmitintä oikein. Lue

Lisätiedot

MultiPlus Compact 12 800 35-16 230V 24 800 16-16 230V 12 1200 50-16 230V 24 1200 25-16 230V 12 1600 70-16 230V 24 1600 40-16 230V

MultiPlus Compact 12 800 35-16 230V 24 800 16-16 230V 12 1200 50-16 230V 24 1200 25-16 230V 12 1600 70-16 230V 24 1600 40-16 230V Käyttöohje FI MultiPlus Compact 12 800 35-16 230V 24 800 16-16 230V 12 1200 50-16 230V 24 1200 25-16 230V 12 1600 70-16 230V 24 1600 40-16 230V Copyrights 2008 Victr Energy B.V. Kaikki oikeudet pidätetään

Lisätiedot

POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B. Omistajan käsikirja. Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE

POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B. Omistajan käsikirja. Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B Omistajan käsikirja Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE Sisällysluettelo Turvaohjeita 4 Aloitus 4 Valmistelut 4 Käyttö

Lisätiedot

Muotin ja valukappaleiden valmistuksen opas

Muotin ja valukappaleiden valmistuksen opas 1 Muotin ja valukappaleiden valmistuksen opas Kun alkuperäisestä mallista valmistetaan joustava muotti, antaa se mahdollisuuden tehdä yhden tai useamman jäljennöksen alkuperäisestä mallista nopeasti. Jotkut

Lisätiedot

S 200, S 280UC, S 290, S

S 200, S 280UC, S 290, S Pienjännitekojeet Johdonsuojakatkaisijat S 200, S 280UC, S 290, S 220 Vikavirtasuojakytkimet F 200, F 660, F 670 Henkilösuojat FS 200, DS 951, DS 971 Vikavirtayksiköt DDA 200 Esite S200_1FI 05_01 1SCC400004C1801

Lisätiedot

e_kb485.book Page 0 Wednesday, July 1, 2009 2:10 PM

e_kb485.book Page 0 Wednesday, July 1, 2009 2:10 PM e_kb485.book Page 0 Wednesday, July 1, 2009 2:10 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

Käyttöopas M2.02 M2.06

Käyttöopas M2.02 M2.06 M2 Käyttöopas M2.02 M2.06 ii Käyttöopas M2.02 M2.06 Sarjanumerot Vetus moottorinumero: Mitsubishi moottorinumero: Vaihteiston sarjanumero: Merkitse tähän sarjanumerot. Tämä yksinkertaistaa huoltopalvelulle

Lisätiedot

myreader Käyttöohje 11 Mary Muller Drive, P.O. Box 3044 Christchurch, New Zealand www.humanware.com P/N MY283 V4.0

myreader Käyttöohje 11 Mary Muller Drive, P.O. Box 3044 Christchurch, New Zealand www.humanware.com P/N MY283 V4.0 myreader Käyttöohje Copyright 2005-2006 by HumanWare Limited, Christchurch, New Zealand. kaikki oikeudet pidätetään. Tämän ohjeen osittainen kopioiminen tai jakelu tai tietokantoihin taltiointi ilman HumanWare

Lisätiedot

OFFROAD Körskola. BMW Motorrad. Mallistolehti 2015 MAKE LIFE A RIDE.

OFFROAD Körskola. BMW Motorrad. Mallistolehti 2015 MAKE LIFE A RIDE. OFFROAD Körskola Mallistolehti 2015 MAKE LIFE A RIDE. 1 Sisällys Mallistolehti 2015 Roadster R 1200 R Suositun roadsterin uudet vaatteet 10 Ruotsalaisen UCC:n voittoisa R ninet 16 F 800 R A2-kortilla ajettava

Lisätiedot

WarmUp Suositustaulukko 2014/2015. WarmUp. Suositustaulukko 2013/2014

WarmUp Suositustaulukko 2014/2015. WarmUp. Suositustaulukko 2013/2014 WarmUp Suositustaulukko 2014/2015 WarmUp Suositustaulukko 2013/2014 Suositustaulukko 2014/2015 Autolämmön markkinajohtaja DEFA on perinnerikas norjalainen yritys ja sähköisen autolämmön markkinajohtaja

Lisätiedot

MAJAKAT JA OPTISET VAROITUSJÄRJESTELMÄT

MAJAKAT JA OPTISET VAROITUSJÄRJESTELMÄT MAJAKAT JA OPTISET VAROITUSJÄRJESTELMÄT www.hella.com/municipal JOHDANTO www.hella.com/municipal 02 03 SISÄLTÖ JOHDANTO SIVU OPTISET VAROITUSJÄRJESTELMÄT SIVU HELLA-laatu on perinne 04 05 IP-kotelointiluokka

Lisätiedot

säästää energiaa. näyttää hyvältä. nopeasti käyttövalmis.

säästää energiaa. näyttää hyvältä. nopeasti käyttövalmis. Mukavuutta, TURVALLISUUTTA ja energiansäästöä taustalla säästää energiaa. näyttää hyvältä. nopeasti käyttövalmis. On yleinen fakta, että energian säästäminen säästää myös rahaa etenkin kun energian hinta

Lisätiedot

Käyttö- ja huoltoohjekirja

Käyttö- ja huoltoohjekirja Käyttö- ja huoltoohjekirja Lämmönvaihtimella varustetut moottorit Keskikokoiset dieselmoottorit Beta 43, Beta 50 & Beta 60 1.9.2010 Moottorin tiedot TÄRKEÄÄ: Täytä lomakkeen tiedot ostohetkellä siitä on

Lisätiedot

Käyttö- ja huoltoohjekirja

Käyttö- ja huoltoohjekirja Käyttö- ja huoltoohjekirja Lämmönvaihtimella varustetut moottorit Pienet dieselmoottorit Beta 28, Beta 35 & Beta 38 1.9.2010 Moottorin tiedot TÄRKEÄÄ: Täytä lomakkeen tiedot ostohetkellä siitä on sinulle

Lisätiedot