SOPIMUS KANSALAISOPISTOTOIMINNAN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SOPIMUS KANSALAISOPISTOTOIMINNAN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA"

Transkriptio

1 SOPIMUS KANSALAISOPISTOTOIMINNAN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA 1. Sopimuksen osapuolet 2. Sopimuksen tarkoitus Sopimuksen osapuolet ovat: 1. Kangasalan kunta, osoite PL 50, Kangasala (y-tunnus ), jäljempänä Kangasala 2. Oriveden kaupunki, osoite PL 7, Orivesi (y-tunnus ), jäljempänä Orivesi 3. Tampereen kaupunki, osoite PL 487, Tampere (y-tunnus ), jäljempänä Tampere 4. Ylöjärven kaupunki, osoite PL 22, Ylöjärvi (y-tunnus ), jäljempänä Ylöjärvi Sopimuksen tarkoituksena on sopia ehdoista, joiden mukaisesti sopimuksen osapuolet antavat kansalais- ja työväenopistojen tehtävät Tampereen kaupungin järjestettäväksi. Sopimus on kuntalain 76 :n 2 momentin tarkoittama yhteistoimintasopimus, jossa sopijakunnat antavat kansalais- ja työväenopistojen tehtävät Tampereen kaupungin järjestettäväksi. Yhteistoiminnan tarkoituksena on järjestää Tampereella ja sopijakunnissa kulloinkin voimassa olevan lainsäädännön mukaista vapaan sivistystyön koulutusta Tampereen kaupungin ylläpitoluvassa määrätyn koulutustehtävän mukaisesti. 3. Hallinto ja päätöksenteko Tampere, Kangasala, Orivesi ja Ylöjärvi perustavat kansalaisopistotoiminnan yhteistoiminta-alueen, jonka tehtävistä huolehtii Tampere. Tampere toimii yhteistoimintaalueen isäntäkuntana. Hallinnossa ja päätöksenteossa noudatetaan Tampereen sääntöjä ja ohjeita. Tampereen toimintamallissa tilaajalautakuntana toimii Tampereen kaupungin sivistysja elämänlaatupalvelujen lautakunta, joka vastaa vapaan sivistystyön palveluiden järjestämisestä. Lautakunnan kokoonpanoon lisätään Kangasalan, Oriveden ja Ylöjärven valtuustojen kunkin valitsemat 1 jäsen ja 1 henkilökohtainen varajäsen. Nämä edustajat osallistuvat lautakunnassa kansalaisopiston palveluja koskevaan päätöksentekoon. Tässä kokoonpanossa sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunta toimii kuntalain mukaisena kuntien yhteisenä toimielimenä, jäljempänä yhteislautakunta. Yhteislautakunnan toimikausi on sama kuin Tampereen kaupunginhallituksen toimikausi, ellei Tampereen kaupunginvaltuusto toisin päätä. Tämän hetkisen päätöksen mukaan kaupunginhallituksen toimikausi on kaksi vuotta. Sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunnan puheenjohtajana toimii Tampereen apulaispormestari. Tampereen kaupunginvaltuusto valitsee varapuheenjohtajan. Yhteislautakunnan jäsenten ja varajäsenten tulee olla valtuutettuja tai varavaltuutettuja. Yhteislautakunnan esittelijänä toimii Tampereen kaupungin tilaajaryhmän viranhaltija.

2 Tampereen kaupungin lautakuntien voimassa olevan johtosäännön mukaan lautakunnan tehtävänä on mm. - vastata palvelujen järjestämisestä ja kehittämisestä - vastata kuntalaisten ja muiden asiakkaiden palvelutarpeen selvittämisestä - selvittää kaupunginhallituksen hyväksymien ohjeiden ja menettelytapojen mukaisesti vaihtoehtoiset palvelun tuottamistavat ja valita niistä kaupungin kannalta tarkoituksenmukaisin - valita palvelujen tuottajat päättämissään rajoissa - hyväksyä palvelusopimukset ja muut merkittävät sopimukset sekä valvoa niiden noudattamista - hyväksyä palvelustrategia - hyväksyä tilaajan vuosisuunnitelmaehdotus - hyväksyä tilaajan vuosisuunnitelma ja valvoa sen toteuttamista - vastata asetettujen tavoitteiden ja kokonaistaloudellisuuden toteutumisesta - vastata sopimusohjauksesta, tilaajan tuoteryhmistä, laadunvarmistuksesta ja arvioinnista Tampereen kaupunginhallituksella on kuntalain mukainen otto-oikeus yhteislautakunnan tekemiin kuntalain mukaisiin päätöksiin. Perustettava opisto kuuluu Tampereen kaupungin organisaatioon kulttuuri- ja vapaaaikapalvelujen tuotantoalueeseen. Palvelujen tuottamisesta vastaa kulttuuri- ja vapaaaikapalvelujen johtokunta. Tampereen kaupungin johtosääntöjä muutetaan vastaamaan tätä sopimusta. Sopijakuntien alueella järjestettävästä kansalaisopiston opetuksesta sovitaan vuosittain lautakunnan ja johtokunnan välisessä palvelusopimuksessa. Yhteistoiminta-alueen kuntien viranhaltijoista muodostetaan yhteistyöryhmä, joka kokoontuu säännöllisesti yhteistoiminnan kehittämistä, arviointia sekä kuntien talousarvioiden valmistelua varten. 4. Tuotantovälineiden siirtäminen Kangasalan kunta siirtää Kangasala-Opiston, Oriveden kaupunki siirtää Oriveden seudun kansalaisopiston ja Ylöjärven kaupunki siirtää Ylöjärven työväenopiston toiminnan Tampereen kaupungille, joka ottaa vastatakseen edellä mainittujen opistojen toiminnasta aiheutuvista velvoitteista ja vastuista tämän sopimuksen mukaisesti alkaen. Siirtyvä toiminta käsittää edellä mainittujen opistojen irtaimiston sekä näiden opistojen toimintaa palvelevat sopimukset siten kuin liitteistä 2-3 ilmenee. Kansalaisopiston palvelujen tuottamiseen tarkoitetut ja liitteessä 2 luetellut muiden sopimuskuntien omistuksessa olevat laitteet ja kalusto (irtaimisto) siirtyvät vastikkeetta Tampereen omistukseen ja hallintaan. Siirtyvä irtaimisto käsittää välittömästi opistojen toimintaa palvelevan irtaimiston, joka ei ole tarpeen kiinteistön ylläpitoon liittyvissä tehtävissä. Siirrettyjen tuotantovälineiden arvoa ei lisätä yhteistoiminnan tuotantovälineiden arvoon suunnitelmapoistoja laskettaessa.

3 5. Henkilöstö 6. Opiston toimitilat Sopimukset siirtyvät ehdolla, että sopimuksen toinen osapuoli hyväksyy sopimuksen siirron Tampereen kaupungille. Mikäli sopimusosapuoli ei hyväksy sopimuksen siirtämistä, luovuttajakunta irtisanoo sopimuksen ja Tampereen kaupunki tekee toiminnan järjestämiseksi vastaavat sopimukset. Luovuttajakunta vastaa sellaisista toimintaan kohdistuvista velvoitteista ja vastuista, joiden peruste on syntynyt ennen toiminnan luovutuspäivää, ellei jäljempänä toisin sovita. Siirtyvästä toiminnasta aiheutuvat toiminnan tuotot, joiden peruste on syntynyt ennen luovutuspäivää, kuuluvat luovuttajakunnalle. Kangasala-Opiston, Oriveden seudun kansalaisopiston ja Ylöjärven työväenopiston palveluksessa oleva liitteen 1 mukainen henkilöstö siirtyy Tampereen kaupungin palvelukseen lukien. Henkilöstö siirtyy työsopimuslain 1 luvun 10 :n ja kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 25 :n liikkeen luovutusta koskevien määräysten mukaisesti. Sopijaosapuolena oleva kunta on velvollinen huolehtimaan yhteistoimintamenettelylain mukaisista velvoitteista oman siirtyvän henkilöstönsä osalta. Luovuttajakunnat pidättäytyvät työnantajana toimenpiteistä, jotka vaikeuttavat henkilöstön siirtoa ja palvelussuhteen ehtojen yhdenmukaistamista. Ennen yhteistoiminnan käynnistämistä mahdollisesti perustettavista vakansseista neuvotellaan Tampereen kanssa. Luovuttajakunta vastaa viranhaltijoiden ja työntekijöiden ennen luovutuspäivää tai luovutuspäivänä erääntyneistä tai kertyneistä palvelussuhteesta johtuvista palkka- tai muista saatavista niihin liittyvine lakisääteisine sivukuluineen. Luovuttajakunnat vastaavat samoin varhaiseläke- ja eläkemenoperusteisista maksuista, joiden peruste on aiheutunut ennen luovutuspäivää tai luovutuspäivänä. Luovutuspäivän jälkeen syntyvistä palvelussuhteisiin liittyvistä tai niihin perustuvista saatavista ja velvoitteista vastaa Tampereen kaupunki. Luovuttajakunta korvaa Tampereelle Tampereen vastattavaksi siirtyvät ennen luovutuspäivää kertyneet vuosiloma-ajan palkka- ja lomarahakustannukset niihin liittyvine lakisääteisine sivukuluineen. Osapuolet laativat yhteenvedon tämän kohdan mukaan korvattavista kustannuksista. Yhteenvetoa täsmennetään luovutuspäivää vastaavaksi kolmenkymmenen päivän kuluessa luovutuspäivästä. Luovuttajakunta suorittaa korvattavan summan kolmenkymmenen päivän kuluessa edellä mainitun täsmennyksen valmistumisesta. Opistolla on toimipaikka tai palvelupiste Kangasalan kunnassa sekä Oriveden, Tampereen ja Ylöjärven kaupungeissa, ja se tuottaa palveluja osapuolena olevien kuntien asukkaille. Tampereen kaupunki isäntäkuntana vuokraa kansalaisopiston käyttöön tarvittavat toimitilat.

4 Siltä osin kuin kiinteistö tai toimitila on muun sopijakunnan kuin ylläpitäjän omistuksessa ja hallinnassa sovitaan seuraavaa: Ylläpitäjä vuokraa erikseen tehtävällä liikehuoneiston vuokrasopimuksella toimitilan sopijaosapuolena olevalta kunnalta toistaiseksi voimassa olevana. Vuokran määräytymisperusteena on ylläpitovuokra todellisten ylläpitokustannusten mukaan sekä pääomavuokra, jolla katetaan poistot sekä sitoutuneen pääoman korvaus. Ylläpitovuokra sisältää kiinteistönhoidon sekä siivouksen. 7. Talous ja kustannustenjaon periaatteet Kansalaisopiston toiminnasta, taloudesta ja toiminnanvastuista suhteessa tämän sopimuksen ulkopuolisiin tahoihin vastaa Tampere. Taloutta ohjataan Tampereen tilaajatuottaja-mallin periaatteiden mukaisesti. Tampere järjestää kansalaisopiston taloushallinnon sitten, että sen toiminnan kirjanpidolliset erät ovat todennettavissa. Sopijakunnat maksavat opiston toiminnasta aiheutuvat todelliset nettokustannukset opetuksen tuntimäärän mukaan. Sopijakunnan maksuosuutta laskettaessa toteutuneista kustannuksista vähennetään toteutuneiden tuntien toimintatuotot sekä muut mahdolliset toimintatuotot. Toiminnan kustannuksina otetaan huomioon kaikki toiminnasta aiheutuvat todelliset kustannukset, joihin kuuluvat toiminnasta välittömästi aiheutuneet kustannukset sekä toiminnan välilliset kustannukset, jotka kohdennetaan aiheuttamisperiaatteen mukaan. Toiminnan kustannuksiin lasketaan mukaan toimintaa palvelevan käyttöomaisuuden hankinnoista aiheutuneet poistot. Laitteiden leasingvuokraan sisältyvä rahoitusosuus, korollisen vieraan pääomaehtoisen rahoituksen kustannukset ja ylläpitäjän mahdollisesti perimä sisäinen pääomakustannus lasketaan toiminnan kustannuksiin. Merkittävistä investoinneista sovitaan erikseen yhteistoimintaan osallistuvien kuntien kesken. Toiminnan kustannuksiin ei lasketa edellä kohdassa 3. tarkoitetusta sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunnasta aiheutuvia kustannuksia, kuten kokouspalkkioita, ansionmenetyskorvauksia, matka- ja seminaarikuluja tai vastaavia, vaan ne lisätään kunkin sopijakunnan maksuosuuteen kuntien toimielimeen nimeämien jäsenten määrän suhteessa. Toiminnan tuottoina otetaan huomioon kaikki toiminnasta kertyneet tulot, kuten asiakasmaksut, valtionosuudet, avustukset ja muut toimintatuotot. Opistotoimintaan saatava valtionosuus lasketaan tuottoihin täysimääräisenä. 8. Kunnan maksuosuuden suorittaminen Sopijakunta on velvollinen maksamaan maksuosuuden palvelusopimuksen perusteella arvioiduista kustannuksista (ennakko) neljänä yhtä suurena eränä maalis-, kesä-, syysja joulukuun 15. päivään mennessä. Kangasalan, Oriveden ja Ylöjärven toiminnan

5 osalta tasauslaskutus tehdään (tilinpäätös). Välitilinpäätöksessä tehdään toteutumisen tarkastelu. Tasausajankohdan aikataulu on Tampereen tilinpäätösaikataulun mukainen. Maksuosuuden viivästymisestä peritään korkolain mukainen viivästyskorko. Kunnilla on oikeus saada selvitys opiston taloudesta ja opistoa koskevista tilityksistä. 9. Asiakkailta perittävät maksut Yhteistoiminta-alueen asiakasmaksujen keräämisestä vastaa Tampere. Asiakkailta perittävät maksut yhtenäistetään Tampereen käytäntöjen mukaan. 10. Asiakastietojen käsittely 11. Asiakirjahallinta Tampereen kaupungin Sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunta on henkilötietolain tarkoittama rekisterinpitäjä myös Kangasalan, Oriveden ja Ylöjärven toimintojen osalta sopimuksen voimaantulosta lähtien. Lisäksi lautakunta on rekisterinpitäjä Kangasala-Opiston, Oriveden seudun kansalaisopiston ja Ylöjärven työväenopiston käytössä olevan kurssinhallintajärjestelmä HelleWin sisältämille olemassa oleville sähköisille asiakastiedoille, jotka siirtyvät sopimuksen myötä Tampereen kaupungille. Tampere ei ole henkilötietojen tarkoittama rekisterinpitäjä muiden ennen sopimuksen voimaantuloa syntyneiden asiakastietojen osalta. Tampere vastaa tämän sopimuksen mukaisen yhteistoiminta-alueen palvelujen tuottamisesta syntyvästä asiakirjatiedosta. Kangasala, Orivesi ja Ylöjärvi vastaavat niiden hallinnassa olevan palveluissa tarvittavan asiakirjatiedon käytettävyydestä. 12. Vahingonkorvausvastuu Vastuuvakuutuksen aiheuttama kustannus lasketaan toiminnasta aiheutuviin todellisiin kustannuksiin. Sellaisten kolmannelle osapuolelle aiheutuneiden vahinkojen kustannukset, joita vakuutukset eivät kata, kirjataan yhteisiin kustannuksiin, jotka jaetaan opetustuntien suhteessa. 13. Yhteistoimintasopimuksen muuttaminen Tämän yhteistoimintasopimuksen muutoksista päätetään sopijakuntien valtuustojen yhtäpitävillä päätöksillä. 14. Erimielisyyksien ratkaiseminen Tätä sopimusta koskevat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan keskinäisin neuvotteluin. Jos yhteisymmärrykseen ei päästä, erimielisyydet ratkaistaan toimivaltaisessa tuomioistuimessa.

6 15. Ylläpitämislupa Kangasala, Orivesi ja Ylöjärvi jättävät uusimatta kansalaisopistojensa ylläpitämisluvat ja Tampere hakee ylläpitämisluvan uusimisen yhteydessä muutosta opetus- ja kulttuuriministeriöltä alkaen entisten ylläpitämislupien laajuudessa. 16. Sopimuksen voimassaolo ja irtisanominen Tämä sopimus tulee voimaan ja on voimassa toistaiseksi. Kullakin kunnalla on oikeus irtisanoa tämä yhteistoimintasopimus ilmoittamalla siitä kirjallisesti muille kunnille vähintään 12 kuukautta aikaisemmin. Irtisanoutuminen tapahtuu aina kalenterivuoden vaihtuessa. Irtisanomisen jälkeen sopimus jää voimaan jäljellejäävien kuntien kesken. Mikäli Tampereen kaupunki irtisanoo sopimuksen, katsotaan kuitenkin sopimus päättyneeksi. Ylläpitäjän niin vaatiessa sopimuksen irtisanova osapuoli on velvollinen ottamaan vastuulleen alueellaan toimivan toiminnan ja sitä palvelevan henkilöstön ja käyttöomaisuuden liikkeenluovutuksena ellei henkilöstöä ja käyttöomaisuutta siirretä liikkeenluovutusta koskevien säännösten mukaisesti vastaavia tehtäviä jatkavalle toiselle organisaatiolle. Kun sopimuskunta eroaa yhteistyöstä tai sopimus päättyy, sopijakunnalle palveluja tuottaneesta henkilöstä aiheutuva yhteistyön aikaisiin ansioihin perustuva vastuukunnalle tuleva varhaiseläkeperusteinen maksu siirtyy sopimuskunnan vastattavaksi LIITTEET 1. Luettelo siirtyvästä henkilöstöstä 2. Luettelo siirtyvästä irtaimesta omaisuudesta 3. Luettelo siirtyvistä sopimuksista

7 LIITE 1 Luettelo siirtyvästä henkilöstöstä Kangasala-opisto rehtori toimistosihteeri koulutussuunnittelija musiikin suunnittelijaopettaja Oriveden seudun kansalaisopisto rehtori opistosihteeri Ylöjärven työväenopisto rehtori 3 palvelusihteeriä terveysliikunnan ohjaaja taideaineiden suunnittelijaopettaja käsityön suunnittelijaopettaja kielten suunnittelijaopettaja

8 LIITE 2 Luettelo siirtyvästä irtaimesta omaisuudesta Kangasala-opisto Luettelo päivittyy joulukuun loppuun mennessä Oriveden seudun kansalaisopisto Ei siirtyvää omaisuutta. Ylöjärven työväenopisto Luettelo päivittyy joulukuun loppuun mennessä

9 LIITE 3 Luettelo siirtyvistä sopimuksista Kangasala-opisto STUKES Näytelmäkulma jalometallien leimausoikeus keväällä esitettävien näytelmien esitysoikeudet Oriveden seudun kansalaisopisto Näytelmäkulma keväällä esitettävien näytelmien esitysoikeudet Ylöjärven työväenopisto Ei siirtyviä sopimuksia.

1. Sopimuksen osapuolet

1. Sopimuksen osapuolet Luonnos 6.5.2014 SOPIMUS TAMPEREEN, AKAAN, JUUPAJOEN, KANGASALAN, PÄLKÄNEEN, ORIVEDEN, URJALAN JA VALKEAKOSKEN KUNTIEN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISESTÄ YHTEISTOI- MINNASSA 1. Sopimuksen osapuolet

Lisätiedot

L//'[E H,tvt^)y0tt,Jn - Ja 76/a'/5AhLlAtJ.trITh 23.a-aoA 6 Zi

L//'[E H,tvt^)y0tt,Jn - Ja 76/a'/5AhLlAtJ.trITh 23.a-aoA 6 Zi L//'[E H,tvt^)y0tt,Jn - Ja 76/a'/5AhLlAtJ.trITh 23.a-aoA 6 Zi SOPIMUS KANSALAISOPISTOTOIMINNAN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA 1. Sopinuksen osapuolet 2. Sopimuksen tarkoitus Sopimuksen osapuolet ovat: l. Kangasalan

Lisätiedot

Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä sopijakunnat):

Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä sopijakunnat): Luonnos 16.03.2012 Yhteistoimintasopimus jätehuoltoviranomaisena toimimisesta 1. Sopimuksen osapuolet Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä

Lisätiedot

SOPIMUS YHTEISESTÄ TOIMIELIMESTÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VIRANOMAIS- TEHTÄVIEN HOITAMISESSA

SOPIMUS YHTEISESTÄ TOIMIELIMESTÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VIRANOMAIS- TEHTÄVIEN HOITAMISESSA SOPIMUS YHTEISESTÄ TOIMIELIMESTÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VIRANOMAIS- TEHTÄVIEN HOITAMISESSA 1. Sopimuksen osapuolet 1. Tampereen kaupunki 2. Akaan kaupunki 3. Juupajoki 4. Kangasalan kunta 5. Oriveden

Lisätiedot

SOPIMUS TAMPEREEN JA ORIVEDEN KAUPUNKIEN SOSIAALI JA TERVEYDEN HUOLLON YHTEISTOIMINTA ALUEESTA

SOPIMUS TAMPEREEN JA ORIVEDEN KAUPUNKIEN SOSIAALI JA TERVEYDEN HUOLLON YHTEISTOIMINTA ALUEESTA SOPIMUS TAMPEREEN JA ORIVEDEN KAUPUNKIEN SOSIAALI JA TERVEYDEN HUOLLON YHTEISTOIMINTA ALUEESTA 1. Sopimuksen osapuolet 1. Tampereen kaupunki, osoite PL 487, 33101 Tampere (y tunnus 0211675 2), jäljempänä

Lisätiedot

AIESOPIMUSLUONNOS AMMATILLISEN KOULUTUKSEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA

AIESOPIMUSLUONNOS AMMATILLISEN KOULUTUKSEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA Liite 1 (1) 9.12.2011 KORJATTU VERSIO AIESOPIMUSLUONNOS AMMATILLISEN KOULUTUKSEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA 1. SOPIMUKSEN OSAPUOLET 1. Tampereen kaupunki, osoite PL 487, 33101 Tampere (y-tunnus 0211675-2),

Lisätiedot

1. Tampereen kaupunki, osoite PL 487, Tampere (y- tunnus ), jäljempänä myös Tampere

1. Tampereen kaupunki, osoite PL 487, Tampere (y- tunnus ), jäljempänä myös Tampere SOPIM US YHTEISESTÄ TOIM IELIM ESTÄ TAM PEREEN JA YLÖJÄRVEN KAUPUNKIEN KANSALAISOPISTOTOIM INNAN TEHTÄVIEN HOITAM ISESSA 1. Sopimuksen osapuolet 1. Tampereen kaupunki, osoite PL 487, 33101 Tampere (y-

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA

LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA Loviisan kaupunginvaltuusto xx.xx.2014 xx Lapinjärven kunnanvaltuusto xx.xx.2014 xx 2

Lisätiedot

Liite 7 38 5.6.2012 KUOPION KAUPUNGIN KANSALAISOPISTON TOIMINNAN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA SOPIMUS. Juankoski, Kaavi, Rautavaara

Liite 7 38 5.6.2012 KUOPION KAUPUNGIN KANSALAISOPISTON TOIMINNAN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA SOPIMUS. Juankoski, Kaavi, Rautavaara Liite 7 38 5.6.2012 KUOPION KAUPUNGIN KANSALAISOPISTON TOIMINNAN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA SOPIMUS Juankoski, Kaavi, Rautavaara n kaupunki, Juankosken kaupunki, Kaavin kunta ja Rautavaaran kunta ovat sopineet

Lisätiedot

SOPIMUS YHTEISESTÄ TOIMIELIMESTÄ AMMATILLISEN KOULUTUKSEN VIRANOMAISTEHTÄVIEN HOITAMISESSA

SOPIMUS YHTEISESTÄ TOIMIELIMESTÄ AMMATILLISEN KOULUTUKSEN VIRANOMAISTEHTÄVIEN HOITAMISESSA SOPIMUS YHTEISESTÄ TOIMIELIMESTÄ AMMATILLISEN KOULUTUKSEN VIRANOMAISTEHTÄVIEN HOITAMISESSA 1. Sopimuksen osapuolet 1. Tampere 2. Ikaalinen 3. Kangasala 4. Lempäälä 5. Nokia 6. Orivesi 7. Pirkkala 8. Pälkäne

Lisätiedot

Kaupunginhallitus liite nro 7 (1/5) Kaupunginvaltuusto liite nro 8 (1/5)

Kaupunginhallitus liite nro 7 (1/5) Kaupunginvaltuusto liite nro 8 (1/5) Kaupunginhallitus 3.12.2018 liite nro 7 (1/5) Kaupunginvaltuusto 10.12.2018 liite nro 8 (1/5) SOPIMUS YMPÄRISTÖNSUOJELUN JA RAKENNUSVALVONNAN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA Luonnos 2. Aleksi Heikkilä, 1 Sopimuksen

Lisätiedot

Yhteistoimintasopimus jätehuoltoviranomaisena toimimisesta

Yhteistoimintasopimus jätehuoltoviranomaisena toimimisesta Khall. 02.10.2017 151 liite nro. 2 Sopimus D/1117/00.04.01.02.00/2017 Yhteistoimintasopimus jätehuoltoviranomaisena toimimisesta 1. Sopimuksen osapuolet Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat

Lisätiedot

SOPIMUS MUSIIKKIOPISTOJEN YHDISTYMISESTÄ JA MUSIIKKIOPISTO-OPETUKSEN JÄRJESTÄMISESTÄ YLÖJÄRVELLÄ

SOPIMUS MUSIIKKIOPISTOJEN YHDISTYMISESTÄ JA MUSIIKKIOPISTO-OPETUKSEN JÄRJESTÄMISESTÄ YLÖJÄRVELLÄ 1 (5) SOPIMUS MUSIIKKIOPISTOJEN YHDISTYMISESTÄ JA MUSIIKKIOPISTO-OPETUKSEN JÄRJESTÄMISESTÄ YLÖJÄRVELLÄ YHDISTYMISTÄ SELVITTÄNEEN TYÖRYHMÄN EHDOTUS 28.10.2014 KOHDAT 2 JA 3 PÄIVITETTY 19.11.2014 1 Sopimuksen

Lisätiedot

SOPIMUS KUSTANNUSTEN JAKAMISESTA JOENSUUN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSPAL- VELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN PÄÄTTYMISEN JÄLKEEN

SOPIMUS KUSTANNUSTEN JAKAMISESTA JOENSUUN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSPAL- VELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN PÄÄTTYMISEN JÄLKEEN SOPIMUS KUSTANNUSTEN JAKAMISESTA JOENSUUN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSPAL- VELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN PÄÄTTYMISEN JÄLKEEN 1. Sopimuksen osapuolet Tämän sopimuksen sopijaosapuolet ovat Joensuun kaupunki,

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS MAASEUTUHALLINNON TEHTÄVI- EN JÄRJESTELYSTÄ

YHTEISTOIMINTASOPIMUS MAASEUTUHALLINNON TEHTÄVI- EN JÄRJESTELYSTÄ YHTEISTOIMINTASOPIMUS MAASEUTUHALLINNON TEHTÄVI- EN JÄRJESTELYSTÄ Yhteistoimintasopimuksen sopijapuolet: Säkylän kunta Punkalaitumen kunta Huittisten kaupunki 1 Sopimuksen kohde ja sisältö Tämä sopimus

Lisätiedot

Härkätien sosiaali- ja terveyspalvelut

Härkätien sosiaali- ja terveyspalvelut YHTEISTOIMINTASOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISESTÄ HÄRKÄTIEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUEELLA 1.1.2015 31.12.2016 1. Sopimuksen osapuolet Tämän yhteistoimintasopimuksen

Lisätiedot

KAINUUN ALUEELLISEN PELASTUSTOIMEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS

KAINUUN ALUEELLISEN PELASTUSTOIMEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS KAINUUN ALUEELLISEN PELASTUSTOIMEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS SOPIJAOSAPUOLET Kajaanin ja Kuhmon kaupungit sekä Hyrynsalmen, Paltamon, Puolangan, Ristijärven, Sotkamon, Suomussalmen ja Vaalan kunnat. SOPIMUKSEN

Lisätiedot

Palkkahallinnon palveluihin sisältyvät muun muassa: sähköisessä muodossa olevien palvelussuhdetietojen käsittely, tarkastus ja korjauspyynnöt

Palkkahallinnon palveluihin sisältyvät muun muassa: sähköisessä muodossa olevien palvelussuhdetietojen käsittely, tarkastus ja korjauspyynnöt LIITE 2 SOPIMUS KANGASALAN, LEMPÄÄLÄN JA VESILAHDEN KUNTIEN SEKÄ NOKIAN, ORIVEDEN, YLÖJÄRVEN JA TAMPEREEN KAUPUNKIEN PALKKAHALLINNON PAL VELUIDEN JÄRJESTÄMISESTÄ YHTEISTOIMINNASSA 1. Sopimuksen osapuolet

Lisätiedot

SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN MUODOSTAMISESTA

SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN MUODOSTAMISESTA Sopimusluonnos 2.2.2015 1 SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN MUODOSTAMISESTA 1. Sopimuksen osapuolet: Parkanon kaupunki Juupajoen kunta Kihniön kunta Mänttä-Vilppulan kaupunki Sopimusosapuolista

Lisätiedot

Kunnat nimeävät yhteiseen jaostoon jäseniä seuraavasti:

Kunnat nimeävät yhteiseen jaostoon jäseniä seuraavasti: YHTEISTOIMINTASOPIMUS JÄTEHUOLLON VIRANOMAISTEHTÄVIEN JÄRJESTÄMISESTÄ 1. Sopimuksen osapuolet Tämän sopimuksen osapuolina ovat Porin, Harjavallan, Kokemäen ja Ulvilan kaupungit sekä Eurajoen, Merikarvian,

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN YHTEISTYÖSTÄ LOIMAAN YHTEISTOIMINTA-ALUEELLA

YHTEISTOIMINTASOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN YHTEISTYÖSTÄ LOIMAAN YHTEISTOIMINTA-ALUEELLA YHTEISTOIMINTASOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN YHTEISTYÖSTÄ LOIMAAN YHTEISTOIMINTA-ALUEELLA 1. SOPIMUKSEN OSAPUOLET Tämän sopimuksen osapuolet ovat Loimaan kaupunki ja Oripään kunta. 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS

Lisätiedot

SOPIMUS YHTEISESTÄ TOIMIELIMESTÄ JÄTEHUOLLON VIRANOMAISTEHTÄVIEN HOITAMISESSA

SOPIMUS YHTEISESTÄ TOIMIELIMESTÄ JÄTEHUOLLON VIRANOMAISTEHTÄVIEN HOITAMISESSA SOPIMUS YHTEISESTÄ TOIMIELIMESTÄ JÄTEHUOLLON VIRANOMAISTEHTÄVIEN HOITAMISESSA 1. Sopimuksen osapuolet 1. Tampere Tampereen kaupunkiseudun kunnat: 2. Kangasala 3. Lempäälä 4. Nokia 5. Orivesi 6. Pirkkala

Lisätiedot

Yhteistoimintasopimus maaseutuhallinnon tehtävien järjestämisestä

Yhteistoimintasopimus maaseutuhallinnon tehtävien järjestämisestä Yhteistoimintasopimus maaseutuhallinnon tehtävien järjestämisestä Yhteistoimintasopimuksen sopijaosapuolet: Maaseutuhallinnon järjestämisvastuun tällä sopimuksella luovuttavat kunnat: Hartolan kunta, Heinolan

Lisätiedot

JOUKKOLIIKENTEEN TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN TAMPEREEN KAUPUNKISEUDULLA YHTEISTOIMINTASOPIMUS. Hyväksytty seutuhallituksessa 24.11.

JOUKKOLIIKENTEEN TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN TAMPEREEN KAUPUNKISEUDULLA YHTEISTOIMINTASOPIMUS. Hyväksytty seutuhallituksessa 24.11. 1 JOUKKOLIIKENTEEN TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN TAMPEREEN KAUPUNKISEUDULLA YHTEISTOIMINTASOPIMUS Hyväksytty seutuhallituksessa 24.11.2009 2 YHTEISTOIMINTASOPIMUS TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA

YHTEISTOIMINTASOPIMUS YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA YHTEISTOIMINTASOPIMUS YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA 1 1. SOPIJAOSAPUOLET Pirkkalan kunta (vastuukunta) Hämeenkyrön kunta (sopijakunta) Lempäälän kunta (sopijakunta) Nokian kaupunki (sopijakunta)

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRIN YHTEISTOIMINTASOPIMUS

SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRIN YHTEISTOIMINTASOPIMUS 1 SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRIN YHTEISTOIMINTASOPIMUS 1 SOPIJAPUOLET Haapaveden kaupunki (vastuukunta) ja Pyhännän kunta (sopijakunta). 2 SOPIMUKSEN TARKOITUS Tällä sopimuksella Haapaveden kaupunki ja Pyhännän

Lisätiedot

KAINUUN ALUEELLISEN PELASTUSTOIMEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS (LUONNOS )

KAINUUN ALUEELLISEN PELASTUSTOIMEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS (LUONNOS ) KAINUUN ALUEELLISEN PELASTUSTOIMEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS (LUONNOS 080808) SOPIJAOSAPUOLET Kajaanin ja Kuhmon kaupungit sekä Hyrynsalmen, Kuhmon, Paltamon, Puolangan, Ristijärven, Sotkamon, Suomussalmen

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS (LUONNOS LSJLmalli) LAHDEN SEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN TOIMIVALTAINEN LUPAVIRANOMAINEN

YHTEISTOIMINTASOPIMUS (LUONNOS LSJLmalli) LAHDEN SEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN TOIMIVALTAINEN LUPAVIRANOMAINEN 1 28.11.2016 YHTEISTOIMINTASOPIMUS (LUONNOS LSJLmalli) LAHDEN SEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN TOIMIVALTAINEN LUPAVIRANOMAINEN 1 SOPIMUKSEN SOPIJAOSAPUOLET JA TARKOITUS Tämän sopimuksen sopijaosapuolia ovat Asikkalan,

Lisätiedot

Rautalammin kunta vastaa itse muihin perusturvaan kuuluvien sosiaalipalvelujen järjestämisestä.

Rautalammin kunta vastaa itse muihin perusturvaan kuuluvien sosiaalipalvelujen järjestämisestä. Suonenjoen kaupunki Sopimus 1 (6) x.x.2019 Julkinen Yhteistoimintasopimus perheneuvolapalveluista 1. Sopimuksen osapuolet Suonenjoen kaupunki, osoite Sairaalapolku 3, 77601 SUONENJOKI ja Rautalammin kunta,

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö

Oulun kaupunki. Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö Oulun kaupunki Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 117 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 14 1.1.2013

Lisätiedot

OULUN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI LIIKELAITOKSEN TOIMINTAA KOSKEVA KUNTIEN VÄLINEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS VUOSILLE

OULUN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI LIIKELAITOKSEN TOIMINTAA KOSKEVA KUNTIEN VÄLINEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS VUOSILLE OULUN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI LIIKELAITOKSEN TOIMINTAA KOSKEVA KUNTIEN VÄLINEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS VUOSILLE 2017 2020 SOPIMUS 1. SOPIJAOSAPUOLET Sopijaosapuolina ovat seuraavat kunnat: Hailuoto, Kempele,

Lisätiedot

Liite perussopimukseen, Osajäsenyyssopimus

Liite perussopimukseen, Osajäsenyyssopimus Pohjois-Satakunnan Peruspalvelu-Liikelaitoskuntayhtymä (PoSa) Liite perussopimukseen, Osajäsenyyssopimus Hyväksytty: PoSan jäsenkunnat: Honkajoen kunnanvaltuusto 30.3.2009 17 Jämijärven kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Enonkosken, Heinäveden, Kerimäen ja Punkaharjun kuntien sekä Savonlinnan kaupungin sopimus maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen muodostamisesta

Enonkosken, Heinäveden, Kerimäen ja Punkaharjun kuntien sekä Savonlinnan kaupungin sopimus maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen muodostamisesta 1. (6) Enonkosken, Heinäveden, Kerimäen ja Punkaharjun kuntien sekä Savonlinnan kaupungin sopimus maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen muodostamisesta 1. SOPIJAOSAPUOLET Järjestäjävastuun luovuttajina

Lisätiedot

MALLI KUNNAN JA MIKKELIN KAUPUNGIN YHTEISTOIMINTASOPIMUS KIRJASTOPALVELUJEN TUOTTAMISESTA

MALLI KUNNAN JA MIKKELIN KAUPUNGIN YHTEISTOIMINTASOPIMUS KIRJASTOPALVELUJEN TUOTTAMISESTA 1 MALLI KUNNAN JA MIKKELIN KAUPUNGIN YHTEISTOIMINTASOPIMUS KIRJASTOPALVELUJEN TUOTTAMISESTA Mikkelin kaupunki ja sopivat Kirjastolain (KL nro 904/1998) 3 :n 2. momentin mukaisesta seudullisesta yhteistoiminnasta

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö Oulun kaupunki Hyvinvointipalvelujen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 116 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 13 1.1.2013 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

SOPIMUS YHTEISESTÄ JÄTEHUOLTOLAUTAKUNNASTA. 1. Sopijapuolet. Ehdotus 22.4.2015. Tämän sopimuksen osapuolina ovat seuraavat kunnat

SOPIMUS YHTEISESTÄ JÄTEHUOLTOLAUTAKUNNASTA. 1. Sopijapuolet. Ehdotus 22.4.2015. Tämän sopimuksen osapuolina ovat seuraavat kunnat Ehdotus 22.4.2015 Salon kaupunki Saapunut 11.5.2015 1043/00.04.01/2015 1044/00.00.01.01/2015 1 SOPIMUS YHTEISESTÄ JÄTEHUOLTOLAUTAKUNNASTA 1. Sopijapuolet Tämän sopimuksen osapuolina ovat seuraavat kunnat

Lisätiedot

Yhteistyösopimus. 1. Osapuolet

Yhteistyösopimus. 1. Osapuolet Yhteistyösopimus 1. Osapuolet Kangasalan kunta Lempäälän kunta Nokian kaupunki Oriveden kaupunki Pirkkalan kunta Tampereen kaupunki Vesilahden kunta Ylöjärven kaupunki 2. Sopimuksen tausta ja tarkoitus

Lisätiedot

81 Sopimus yhteisestä toimielimestä Tampereen ja Ylöjärven kansalaisopistotoiminnan tehtävien hoitamisessa

81 Sopimus yhteisestä toimielimestä Tampereen ja Ylöjärven kansalaisopistotoiminnan tehtävien hoitamisessa Tampere Ote pöytäkirjasta 4/2017 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 81, 20.03.2017 Kaupunginhallitus, 152, 06.03.2017 81 Sopimus yhteisestä toimielimestä Tampereen ja Ylöjärven kansalaisopistotoiminnan tehtävien

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS MAASEUTUHALLINNON JÄRJESTÄMISESTÄ

YHTEISTOIMINTASOPIMUS MAASEUTUHALLINNON JÄRJESTÄMISESTÄ 1 HALSUAN, KAUSTISEN, LESTIJÄRVEN, PERHON, TOHOLAMMIN, VETELIN JA KANNUKSEN KAUPUNGIN YHTEISTOIMINTA MAASEUTUHALLINNON JÄRJESTÄMISESTÄ 1 Sopimuksen osapuolet Tämän yhteistoimintasopimuksen osapuolet ovat

Lisätiedot

Tämän sopimuksen osapuolet ovat palvelun myyjänä Joensuun kaupunki sekä palvelun ostajina Ilomantsin kunta, Liperin kunta ja Polvijärven kunta.

Tämän sopimuksen osapuolet ovat palvelun myyjänä Joensuun kaupunki sekä palvelun ostajina Ilomantsin kunta, Liperin kunta ja Polvijärven kunta. 1 (5) SOPIMUS JOENSUU SEUDUN SIJAISHUOLTOYKSIKÖN PALVELUISTA 1. Sopijaosapuolet Tämän sopimuksen osapuolet ovat palvelun myyjänä Joensuun kaupunki sekä palvelun ostajina Ilomantsin kunta, Liperin kunta

Lisätiedot

SOPIMUS KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN AVUSTAMISESTA

SOPIMUS KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN AVUSTAMISESTA SOPIMUS KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN AVUSTAMISESTA 1. SOPIMUKSEN OSAPUOLET Lappeenrannan kaupunki, Kasvatus- ja opetustoimi/ Varhaiskasvatus, jäljempänä kaupunki PL 214 53101 LAPPEENRANTA Palveluntuottaja

Lisätiedot

Sopimus Keski-Pohjanmaan kuntien ympäristöterveydenhuollon järjestämiseksi

Sopimus Keski-Pohjanmaan kuntien ympäristöterveydenhuollon järjestämiseksi Sopimus Keski-Pohjanmaan kuntien ympäristöterveydenhuollon järjestämiseksi 1. Sopimuksen osapuolet Tämän yhteistoimintasopimuksen osapuolet ovat Kokkolan ja Kannuksen kaupungit sekä Halsuan, Kaustisen,

Lisätiedot

HIRVENSALMEN, PUUMALAN, RISTIINAN JA SUOMENNIEMEN KUNTIEN JA MIKKELIN KAUPUNGIN YHTEISTOIMINTASOPIMUS SEUDULLISTEN OPETUSPALVELUJEN TUOTTAMISESTA

HIRVENSALMEN, PUUMALAN, RISTIINAN JA SUOMENNIEMEN KUNTIEN JA MIKKELIN KAUPUNGIN YHTEISTOIMINTASOPIMUS SEUDULLISTEN OPETUSPALVELUJEN TUOTTAMISESTA 1 LUONNOS HIRVENSALMEN, PUUMALAN, RISTIINAN JA SUOMENNIEMEN KUNTIEN JA MIKKELIN KAUPUNGIN YHTEISTOIMINTASOPIMUS SEUDULLISTEN OPETUSPALVELUJEN TUOTTAMISESTA 1. Sopimuksen osapuolet: Mikkelin kaupunki PL

Lisätiedot

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 11.11.2008 84 Noudatetaan 1.1.2009 alkaen 1 Toimiala Tässä johtosäännössä määritellään vesihuoltolaitoksen, sen johtokunnan ja toimitusjohtajan

Lisätiedot

SOPIMUS YHTEISESTÄ TOIMIELIMESTÄ JOUKKOLIIKENTEEN SEUDULLISTEN VIRANOMAISTEHTÄVIEN HOITAMISESSA. 1. Sopimuksen osapuolet

SOPIMUS YHTEISESTÄ TOIMIELIMESTÄ JOUKKOLIIKENTEEN SEUDULLISTEN VIRANOMAISTEHTÄVIEN HOITAMISESSA. 1. Sopimuksen osapuolet SOPIMUS YHTEISESTÄ TOIMIELIMESTÄ JOUKKOLIIKENTEEN SEUDULLISTEN VIRANOMAISTEHTÄVIEN HOITAMISESSA 1. Sopimuksen osapuolet 1. Kangasala 2. Lempäälä 3. Nokia 4. Orivesi 5. Pirkkala 6. Tampere 7. Vesilahti

Lisätiedot

Kuopion alueellisen rakennuslautakunnan johtosääntö

Kuopion alueellisen rakennuslautakunnan johtosääntö Kuopion alueellinen rakennuslautakunta Johtosääntö Kuopion kaupunginvaltuusto 25.10.2010 112 Suonenjoen kaupunginvaltuusto 25.10.2010 59 Voimaantulo 1.1.2011 Kuopion alueellisen rakennuslautakunnan johtosääntö

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS LASKENTAPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ JA TUOTTAMISESTA

YHTEISTOIMINTASOPIMUS LASKENTAPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ JA TUOTTAMISESTA 1 YHTEISTOIMINTASOPIMUS LASKENTAPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ JA TUOTTAMISESTA I LUKU SOPIMUKSEN OSAPUOLET, TARKOITUS JA YLEISET PERIAATTEET 1.1 Sopimuksen osapuolet Kaarinan kaupunki, josta jäljempänä käytetään

Lisätiedot

KUOPION KANSALAISOPISTON TOIMINNAN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA SOPIMUS

KUOPION KANSALAISOPISTON TOIMINNAN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA SOPIMUS KUOPION KANSALAISOPISTON TOIMINNAN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA SOPIMUS Kuopion kaupunki, Kaavin, Rautavaaran ja Tuusniemen kunnat ovat sopineet kansalaisopiston toiminnan järjestämisestä alueillaan seuraavaa:

Lisätiedot

PERUSSOPIMUS 2010 LIITE 1

PERUSSOPIMUS 2010 LIITE 1 PERUSSOPIMUS 2010 LIITE 1 SISÄLTÖ 1 SOPIMUKSEN SOPIJAOSAPUOLET... 3 2 SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 3 ALUEOPISTON SIJAINTIKUNTA... 3 4 ALUEOPISTON TOIMINTA-AJATUS, VISIO JA STRATEGIA... 3 5 ALUEOPISTON NIMI

Lisätiedot

Yhteistoimintasopimus maaseutuhallinnon tehtävien järjestämisestä

Yhteistoimintasopimus maaseutuhallinnon tehtävien järjestämisestä 1 Yhteistoimintasopimus maaseutuhallinnon tehtävien järjestämisestä SOPIJAKUNNAT ALAVIESKAN KUNTA KALAJOEN KAUPUNKI MERIJÄRVEN KUNTA PYHÄJOEN KUNTA RAAHEN KAUPUNKI SIIKAJOEN KUNTA 2 1 Sopimuksen osapuolet

Lisätiedot

KESKISEN UUDENMAAN MUSIIKKIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ

KESKISEN UUDENMAAN MUSIIKKIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ KESKISEN UUDENMAAN MUSIIKKIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ SISÄLLYSLUETTELO I LUKU... 3 TOIMIALA... 3 1 Toiminnan järjestäminen... 3 2 Toiminnan tarkoitus... 3 3 Oppilaitoksessa annettava opetus... 4 4 Oppilaat...

Lisätiedot

1. Tampereen kaupunki, osoite PL 487, Tampere (y- tunnus ), jäljempänä myös Tampere

1. Tampereen kaupunki, osoite PL 487, Tampere (y- tunnus ), jäljempänä myös Tampere SOPIM US YHTEISESTÄ TOIM IELIM ESTÄ TAM PEREEN JA ORIVEDEN KAUPUNKIEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON TEHTÄVIEN HOITAM ISESSA 1. Sopimuksen osapuolet 1. Tampereen kaupunki, osoite PL 487, 33101 Tampere (y-

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS LAHDEN SEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN TOIMIVALTAINEN LUPAVIRANOMAINEN

YHTEISTOIMINTASOPIMUS LAHDEN SEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN TOIMIVALTAINEN LUPAVIRANOMAINEN 1 21.6.2017 YHTEISTOIMINTASOPIMUS LAHDEN SEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN TOIMIVALTAINEN LUPAVIRANOMAINEN 1 SOPIMUKSEN SOPIJAOSAPUOLET JA TARKOITUS Tämän sopimuksen sopijaosapuolia ovat Asikkalan, Hartolan, Hollolan,

Lisätiedot

SOPIMUS ROVANIEMEN KAUPUNGIN HALLINTOPALVELUKESKUKSEN TALOUS- JA HENKILÖSTÖHALLINTOPALVELUJA KOSKEVASTA LIIKKEENLUOVUTUKSESTA POLARMON OY:LLE

SOPIMUS ROVANIEMEN KAUPUNGIN HALLINTOPALVELUKESKUKSEN TALOUS- JA HENKILÖSTÖHALLINTOPALVELUJA KOSKEVASTA LIIKKEENLUOVUTUKSESTA POLARMON OY:LLE SOPIMUS ROVANIEMEN KAUPUNGIN HALLINTOPALVELUKESKUKSEN TALOUS- JA HENKILÖSTÖHALLINTOPALVELUJA KOSKEVASTA LIIKKEENLUOVUTUKSESTA POLARMON OY:LLE SOPIMUS ROVANIEMEN KAUPUNGIN HALLINTOPALVELUKESKUKSEN TALOUS-

Lisätiedot

Sopimus Tyks Loimaan / Vakka-Suomen sairaalan vuodeosastoa koskevasta liikkeenluovutuksesta Loimaan / Uudenkaupungin kaupungille

Sopimus Tyks Loimaan / Vakka-Suomen sairaalan vuodeosastoa koskevasta liikkeenluovutuksesta Loimaan / Uudenkaupungin kaupungille Sivu 1 / 5 Sopimus Tyks Loimaan / Vakka-Suomen sairaalan vuodeosastoa koskevasta liikkeenluovutuksesta Loimaan / Uudenkaupungin kaupungille 1. OSAPUOLET Luovuttaja VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ

Lisätiedot

SOPIMUS YMPÄRISTÖNSUOJELUN JA YMPÄRISTÖTERVEYS- VALVONNAN ALUEELLISESTA YHTEISTYÖSTÄ NIVALA- HAAPAJÄRVEN SEUTUKUNNAN ALUEELLA

SOPIMUS YMPÄRISTÖNSUOJELUN JA YMPÄRISTÖTERVEYS- VALVONNAN ALUEELLISESTA YHTEISTYÖSTÄ NIVALA- HAAPAJÄRVEN SEUTUKUNNAN ALUEELLA 1 SOPIMUS YMPÄRISTÖNSUOJELUN JA YMPÄRISTÖTERVEYS- VALVONNAN ALUEELLISESTA YHTEISTYÖSTÄ NIVALA- HAAPAJÄRVEN SEUTUKUNNAN ALUEELLA 1 SOPIJAOSAPUOLET Tämän sopimuksen allekirjoittajat. 2 SOPIMUKSEN SISÄLTÖ

Lisätiedot

LUONNOS 28.1.2011 1. SOPIJAOSAPUOLET

LUONNOS 28.1.2011 1. SOPIJAOSAPUOLET LUONNOS 28.1.2011 Kaavin, Leppävirran, Maaningan, Rautalammin, Rautavaaran, Siilinjärven, Tervon, Tuusniemen, Vesannon kuntien sekä Juankosken, Kuopion, Nilsiän, Suonenjoen ja Varkauden kaupunkien sopimus

Lisätiedot

SOPIMUS PERUSOPETUKSEN (YLEIS- JA ERITYISOPETUS) JÄRJESTÄMISESTÄ

SOPIMUS PERUSOPETUKSEN (YLEIS- JA ERITYISOPETUS) JÄRJESTÄMISESTÄ LOHJA 1 (5) SOPIMUS PERUSOPETUKSEN (YLEIS- JA ERITYISOPETUS) JÄRJESTÄMISESTÄ 1. Sopijaosapuolet Lohjan kaupungin (opetuksen järjestäjä) ja kunnan (sopijakunta) kesken on tehty seuraava sopimus perusopetuksen

Lisätiedot

I VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUS- 1 LAUTAKUNTA

I VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUS- 1 LAUTAKUNTA SISÄLTÖ Sivu I VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUS- 1 LAUTAKUNTA 1 Tehtävä 1 2 Toimiala 1 3 Toimivalta 1 4 Toimivallan siirtäminen 3 5 Lautakunnan kokoonpano 3 6 Esittely lautakunnassa 3 II PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN

Lisätiedot

1. SOPIJAOSAPUOLET 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS

1. SOPIJAOSAPUOLET 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS Kaavin, Leppävirran, Maaningan, Rautalammin, Rautavaaran, Siilinjärven, Tervon, Tuusniemen, Vesannon kuntien sekä Juankosken, Kuopion, Nilsiän, Suonenjoen ja Varkauden kaupunkien sopimus maaseutuhallinnon

Lisätiedot

SOPIMUS SAVO-PIELISEN JÄTELAUTAKUNNASTA

SOPIMUS SAVO-PIELISEN JÄTELAUTAKUNNASTA SOPIMUS SAVO-PIELISEN JÄTELAUTAKUNNASTA Tällä sopimuksella sovitaan siitä, että Jätekukko Oy:n (jäljempänä jäteyhtiö) osakaskuntien yhteisenä jätehuoltoviranomaisena toimii Savo-Pielisen jätelautakunta

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN JÄRJESTÄMISESTÄ JA TUOTTAMISESTA PORIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUEELLA

YHTEISTOIMINTASOPIMUS YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN JÄRJESTÄMISESTÄ JA TUOTTAMISESTA PORIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUEELLA YHTEISTOIMINTASOPIMUS YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN JÄRJESTÄMISESTÄ JA TUOTTAMISESTA PORIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUEELLA LUONNOS Kunnanvaltuustojen vuonna 2010 solmiman sopimuksen

Lisätiedot

Kunnallinen Asetuskokoelma

Kunnallinen Asetuskokoelma N:o 490/2012 Pietarsaaren kaupungin Kunnallinen Asetuskokoelma TALOUS JA TILINTARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä 16.12.1996 9 muutettu kaupunginvaltuuston kokouksessa 30.1.2001 12 muutettu kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

P A L K K I O S Ä Ä N T Ö

P A L K K I O S Ä Ä N T Ö 1 SUONENJOEN KAUPUNKI P A L K K I O S Ä Ä N T Ö Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 12.06.2017 67 Voimaantulo: 1.6.2017 1 Soveltamisala Tätä sääntöä sovelletaan kaupungin luottamustehtävissä toimiviin henkilöihin

Lisätiedot

Yhteistoimintasopimus perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon tehtävien järjestämisestä sekä palvelutuotannosta

Yhteistoimintasopimus perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon tehtävien järjestämisestä sekä palvelutuotannosta Peruspalvelulautakunta 17.11.2014 46 LIITE RNO 19 Kunnanhallitus 1.12.2014 131 LIITE NRO 51 Kuntaliitoksen toimeenpanon valmisteluryhmä 23.10.2012 Yhdistymishallitus 29.10.2012 Kuntien valtuustot: Hirvensalmen

Lisätiedot

Seudullista perheoikeudellista yksikköä koskeva yhteistoimintasopimus

Seudullista perheoikeudellista yksikköä koskeva yhteistoimintasopimus 1 (9) Seudullista perheoikeudellista yksikköä koskeva yhteistoimintasopimus 1. Sopimuksen tausta Kuntien lakisääteisenä velvollisuutena on järjestää lastenvalvojatoiminta ja siihen liittyvät lapsen oikeudellisen

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN

HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON PERHE- JA SOSIAALIPALVELUT-OSASTON FONIATRIAN POLIKLINIKKATOIMINNON LUOVUTUKSESTA HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRILLE HELSINGIN KAUPUNGIN

Lisätiedot

Juankosken, Kuopion ja Nilsiän kaupungit sekä Kaavin, Lapinlahden, Maaningan, Rautavaaran, Siilinjärven ja Tuusniemen kunnat.

Juankosken, Kuopion ja Nilsiän kaupungit sekä Kaavin, Lapinlahden, Maaningan, Rautavaaran, Siilinjärven ja Tuusniemen kunnat. SOPIMUS TUKIPALVELUIDEN KUSTANNUSTEN JAKO- JA LASKUTUSPERUSTEISTA YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUEELLA JA ELÄINLÄÄKINTÄHUOLLON SOPIMUKSEN MUKAISESTI KUOPIOSSA 1. SOPIMUSOSAPUOLET Juankosken,

Lisätiedot

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 24.9.2012 57. Voimassa 1.1.2013 alkaen. 1. Yleistä 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan

Lisätiedot

Yhteistoimintasopimus terveydenhuollosta

Yhteistoimintasopimus terveydenhuollosta Kuopion kaupunki Sopimus 1 (6) Yhteistoimintasopimus terveydenhuollosta 1. Sopimuksen osapuolet Kuopion kaupunki, osoite PL 228, 70101 KUOPIO (0171450-7) ja Tuusniemen kunta, osoite Keskitie 22, 71200

Lisätiedot

Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy Osakassopimus ver

Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy Osakassopimus ver 1 Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy Osakassopimus ver 25.4.2016 1. Osapuolet 1. Tampereen kaupunki, joka omistaa 71,20 % osakkeista ja äänivallasta 2. Ylöjärven kaupunki, joka omistaa 8,53 % osakkeista

Lisätiedot

Sopimus eläinlääkäripäivystyksen järjestämisestä Juankosken ja Nilsiän kaupungin sekä Kaavin, Lapinlahden, Maaningan, Rautavaaran, Siilinjärven ja

Sopimus eläinlääkäripäivystyksen järjestämisestä Juankosken ja Nilsiän kaupungin sekä Kaavin, Lapinlahden, Maaningan, Rautavaaran, Siilinjärven ja Poistettu teksti näkyy yliviivauksena ja lisäykset kursiivilla Sopimus eläinlääkäripäivystyksen järjestämisestä Juankosken ja Nilsiän kaupungin sekä Kaavin, Lapinlahden, Maaningan, Rautavaaran, Siilinjärven

Lisätiedot

SOPIMUS KORKEASAAREN ELÄINTARHATOIMINNAN LUOVUTUKSESTA KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖLLE HELSINGIN KAUPUNGIN KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖN

SOPIMUS KORKEASAAREN ELÄINTARHATOIMINNAN LUOVUTUKSESTA KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖLLE HELSINGIN KAUPUNGIN KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖN SOPIMUS KORKEASAAREN ELÄINTARHATOIMINNAN LUOVUTUKSESTA KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖLLE HELSINGIN KAUPUNGIN JA KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖN välillä [. päivänä kuuta 2017] 1. OSAPUOLET 1.1 Luovuttaja

Lisätiedot

Tämä sopimus perustuu seuraaviin päätöksiin:

Tämä sopimus perustuu seuraaviin päätöksiin: SOPIMUS YHTEISEN EDUNVALVONNAN JÄRJESTÄMISESTÄ KERAVAN, HYVINKÄÄN JA JÄRVENPÄÄN KAUPUNKIEN SEKÄ KIRKKONUMMEN, MÄNTSÄLÄN, NURMIJÄRVEN, PORNAISTEN, SIPOON, TUUSULAN JA VIHDIN KUNTIEN YHTEISTYÖNÄ 1. Sopimuksen

Lisätiedot

Savon koulutuskuntayhtymän perussopimus

Savon koulutuskuntayhtymän perussopimus Savon koulutuskuntayhtymän perussopimus Voimaan 1.1.2017 alkaen Koulutus tekee hyvää! www.sakky.fi SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Perussopimus Sisällysluettelo 1 luku...1 Jäsenkunnat ja tehtävät...1 1...1...1

Lisätiedot

Tämän sopimuksen osapuolina ovat Hirvensalmen, Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun ja Pertunmaan kunnat.

Tämän sopimuksen osapuolina ovat Hirvensalmen, Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun ja Pertunmaan kunnat. SOPIMUS MIKKELIN SEUDUN YMPÄRISTÖPALVELUISTA (LUONNOS 11.11.2016) Hirvensalmen, Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun ja Pertunmaan kuntien valtuustot ovat hyväksyneet sopimuksen eläinlääkintähuollon, ympäristöterveydenhuollon

Lisätiedot

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa Sopimus lastensuojelulain mukaisesta ympärivuorokautisesta hoidosta. 1. Sopijapuolet Tilaaja PL 85 45101 Kouvola Y-tunnus 0161075-9 Yhteyshenkilö Palvelupäällikkö Sanna-Riitta Junnonen PL 85 45101 Kouvola

Lisätiedot

SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA

SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA luonnos 11.8.2014 SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA 1. Sopimuksen tausta ja tarkoitus Vakka Suomen Sanomain kuntayhtymä (jäljempänä kuntayhtymä )

Lisätiedot

SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ

SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ Kuopion kaupunki 1 (6) SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ Sopimuksen osapuolet Kuopion kaupunki Perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueet PL 227 70101 Kuopio Juankosken

Lisätiedot

LIEKSAN KAUPUNGIN, NURMEKSEN KAUPUNGIN, JUUAN KUNNAN JA VALTIMON KUNNAN YHTEISTYÖSOPIMUS LUONNOS KESKUSTELUN POHJAKSI 24.4.

LIEKSAN KAUPUNGIN, NURMEKSEN KAUPUNGIN, JUUAN KUNNAN JA VALTIMON KUNNAN YHTEISTYÖSOPIMUS LUONNOS KESKUSTELUN POHJAKSI 24.4. LIEKSAN KAUPUNGIN, NURMEKSEN KAUPUNGIN, JUUAN KUNNAN JA VALTIMON KUNNAN YHTEISTYÖSOPIMUS LUONNOS KESKUSTELUN POHJAKSI 24.4. JULKINEN 28.4.2014 seminaarin jälkeen 2 SOPIMUKSEN TARKOITUS Tämän sopimuksen

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo Oulun kaupunki Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö Voimaantulo 1.1.2013 päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 110 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 10

Lisätiedot

Kotkan Haminan seutusopimus

Kotkan Haminan seutusopimus Kotkan Haminan seutusopimus Kotkan Haminan seudun seutuvaltuusto 19.8.2013 Kotkan kaupunginvaltuusto 12.11.2013 Haminan kaupunginvaltuusto 15.10.2013 Miehikkälän kunnanvaltuusto 30.9.2013 Pyhtään kunnanvaltuusto

Lisätiedot

1. Sopimus rakennerahastotehtävien hoitamisesta, vastuunjaosta ja koordinoinnista Kestävää kasvua ja työtä rakennerahasto-ohjelmassa

1. Sopimus rakennerahastotehtävien hoitamisesta, vastuunjaosta ja koordinoinnista Kestävää kasvua ja työtä rakennerahasto-ohjelmassa 1 YHTEISTYÖN TARKENTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS RAKENNERAHASTOTEHTÄVIEN HOITAMISESSA, VASTUUJAOSSA JA KOORDINOINNINNISSA KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014-2020 RAKENNERAHASTO-OHJELMASSA Viite: 1. Sopimus rakennerahastotehtävien

Lisätiedot

1. Maskun kunta (myöh. Masku), Keskuskaari 3 21250 MASKU, itse ja perustettavan

1. Maskun kunta (myöh. Masku), Keskuskaari 3 21250 MASKU, itse ja perustettavan VEDENJOHTAMISSOPIMUSLUONNOS SOPIJAOSAPUOLET SOPIMUKSEN AIHE SOPIMUSEHDOT 1. Maskun kunta (myöh. Masku), Keskuskaari 3 21250 MASKU, itse ja perustettavan osakeyhtiön lukuun. 2. Nousiaisten kunta (myöh.

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI TARKASTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty 21.10.1996

ORIVEDEN KAUPUNKI TARKASTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty 21.10.1996 TARKASTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty 21.10.1996 Voimaantulo 1.1.1997 Sisällysluettelo: ORIVEDEN KAUPUNGIN TARKASTUSSÄÄNTÖ...5 1. VALVONTAJÄRJESTELMÄ... 5 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta... 5 2. TARKASTUSLAUTAKUNTA...

Lisätiedot

SOPIMUS ENONKOSKEN KUNNAN SOSIAALITOIMEN TOIMIALAAN KUULUVIEN TOIMINTOJEN (sosiaalipalvelut) LUOVUTUKSESTA ITÄ-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄLLE

SOPIMUS ENONKOSKEN KUNNAN SOSIAALITOIMEN TOIMIALAAN KUULUVIEN TOIMINTOJEN (sosiaalipalvelut) LUOVUTUKSESTA ITÄ-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄLLE 1 SOPIMUS ENONKOSKEN KUNNAN SOSIAALITOIMEN TOIMIALAAN KUULUVIEN TOIMINTOJEN (sosiaalipalvelut) LUOVUTUKSESTA ITÄ-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄLLE 1. Sopimuksen osapuolet 1.1.Luovuttaja: Enonkosken

Lisätiedot

JOENSUUN SEUDUN MAASEUTUPALVELUJEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS

JOENSUUN SEUDUN MAASEUTUPALVELUJEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS Joensuun seudun maaseutupalvelujen yhteistoimintasopimus 1/6 1. SOPIJAOSAPUOLET JOENSUUN SEUDUN MAASEUTUPALVELUJEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS Sopijaosapuolina (jäljempänä sopijakunnat) ovat Ilomantsin kunta,

Lisätiedot

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTA- YHTYMÄN PERUSSOPIMUS

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTA- YHTYMÄN PERUSSOPIMUS Voimaantulo 1.1.2009 Hall 6.5.2008, 55 Valt 28.5.2008, 14 SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTA- YHTYMÄN PERUSSOPIMUS I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 KUNTAYHTYMÄN NIMI JA KOTIPAIKKA Kuntayhtymän nimi on Salon seudun

Lisätiedot

SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA. 1.4 Kauniaisten kaupunki Kauniaistentie 10, 02700 Kauniainen

SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA. 1.4 Kauniaisten kaupunki Kauniaistentie 10, 02700 Kauniainen SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA 1 Osapuolet 1.1 Helsingin kaupunki PL 1, 00099 Helsingin kaupunki 1.2 Espoon kaupunki PL 5, 02771 Espoo 1.3 Vantaan kaupunki Asematie

Lisätiedot

ETELÄ-POHJANMAAN PELASTUSLAITOKSEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS

ETELÄ-POHJANMAAN PELASTUSLAITOKSEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS ETELÄ-POHJANMAAN PELASTUSLAITOKSEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS ETELÄ-POHJANMAAN PELASTUSTOIMEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS SOPIJAPUOLET Alajärven, Alavuden, Kauhajoen, Kauhavan, Kurikan, Lapuan, Seinäjoen ja Ähtärin

Lisätiedot

SOPIMUS HELSINGIN SEUDUN YHTEISEN ASUMISOIKEUDEN MARKKINA-ALUEEN PERUSTAMISESTA JA ASUMISOIKEUSASIOIDEN VIRANOMAISTEHTÄVIEN HOIDON JÄRJESTÄMISESTÄ

SOPIMUS HELSINGIN SEUDUN YHTEISEN ASUMISOIKEUDEN MARKKINA-ALUEEN PERUSTAMISESTA JA ASUMISOIKEUSASIOIDEN VIRANOMAISTEHTÄVIEN HOIDON JÄRJESTÄMISESTÄ 1 SOPIMUS HELSINGIN SEUDUN YHTEISEN ASUMISOIKEUDEN MARKKINA-ALUEEN PERUSTAMISESTA JA ASUMISOIKEUSASIOIDEN VIRANOMAISTEHTÄVIEN HOIDON JÄRJESTÄMISESTÄ 1. OSAPUOLET Helsingin kaupunki xx kaupunki /kunta 2.

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA

OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA Tämä osakassopimus (jäljempänä Sopimus) on solmittu seuraavien osapuolten välillä: 1. Helsingin kaupunki (Y-tunnus 0201256-6),

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus Etelä-Karjalan pelastuslaitos vastaa kaikissa

Lisätiedot

Yhteistoimintasopimus Merilapin ympäristöpalveluista

Yhteistoimintasopimus Merilapin ympäristöpalveluista Yhteistoimintasopimus Merilapin ympäristöpalveluista 1 Sopijaosapuolet: Tornion kaupunki (sopimuskunta) Kemin kaupunki (sopijakunta) Keminmaan kunta (sopijakunta) Simon kunta (sopijakunta) Tervolan kunta

Lisätiedot

(jäljempänä yhdessä 'Sopijapuolet' ja erikseen myos 'Sopijapuoli')

(jäljempänä yhdessä 'Sopijapuolet' ja erikseen myos 'Sopijapuoli') SOPIMUS VUOKRASOPIMUKSEN SIIRROSTA 1. SOPIJAPUOLET 1.1. Turun Teknologiakiinteistöt Oy (Y-tunnus: 2349955-3) Tykistökatu 6 B, Biocity 20520 Turku (jäljempänä 'Teknologiakiinteistöt') 1.2. Turun Yliopisto

Lisätiedot

1 (5) Luonnos 1 PÖYTYÄN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS I YLEISET MÄÄRÄYKSET. 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka

1 (5) Luonnos 1 PÖYTYÄN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS I YLEISET MÄÄRÄYKSET. 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka 1 (5) Luonnos 1 PÖYTYÄN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS I YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Pöytyän kansanterveystyönkuntayhtymä ja sen kotipaikka on

Lisätiedot

KUUMA -liikelaitoksen johtokunnan tehtävänä on johtaa ja kehittää kuntayhteistyötä.

KUUMA -liikelaitoksen johtokunnan tehtävänä on johtaa ja kehittää kuntayhteistyötä. SISÄLLYSLUETTELO 1. LUKU, LIIKELAITOKSEN JOHTOKUNTA... 2 1 Toimiala... 2 2 Johtokunnan kokoonpano ja toimikausi... 2 3 Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta... 3 4 Päätöksenteko johtokunnassa... 3 2. LUKU,

Lisätiedot

(KV hyväksynyt tulevaksi voimaan , jolloin ympäristöhallinnon hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa.

(KV hyväksynyt tulevaksi voimaan , jolloin ympäristöhallinnon hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa. PORIN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖHALLINNON J O H T O S Ä Ä N T Ö (KV hyväksynyt 22.11.2010 tulevaksi voimaan 1.1.2011, jolloin ympäristöhallinnon 27.10.2008 hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa. Myöhemmin

Lisätiedot

TORNION KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄNTÖKOKOELMA. J u l k a i s s u t. 2015 Tornion hallintopalvelut Nro 1

TORNION KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄNTÖKOKOELMA. J u l k a i s s u t. 2015 Tornion hallintopalvelut Nro 1 1 TORNION KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄNTÖKOKOELMA J u l k a i s s u t 2015 Tornion hallintopalvelut Nro 1 Kaupunginvaltuuston hyväksymä 16.11.2015 Voimaantulopäivä 1.1.2016 MERI-LAPIN YMPÄRISTÖPALVELUJEN

Lisätiedot

SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN [X] OY:N. välillä. [. päivänä kuuta 2014]

SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN [X] OY:N. välillä. [. päivänä kuuta 2014] SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN JA [X] OY:N välillä [. päivänä kuuta 2014] 1. OSAPUOLET 1.1 Luovuttaja Helsingin kaupunki (Palmia liikelaitos)

Lisätiedot