PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1"

Transkriptio

1 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

2 1. HISTORIAA Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty ja perustamiskirja on päivätty Vuosi 2008 oli yhdistyksen 10-vuotisjuhlavuosi. Yhdistys toimii Pieksämäen seudulla jäsenseurojensa välisenä yhdyssiteenä sekä tuki- ja palveluorganisaationa. Yhdistys perustaa toimintansa Pieksämäen Seudun Liikunnan ja jäsenseurojen rakentavaan yhteistyöhön. Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n tarkoituksena on Edistää urheilun ja erilaisten liikuntamuotojen harrastusta Pieksämäen seudulla Toimia Pieksämäen seudun liikunta- ja urheiluseurojen yhteisenä edunvalvontaorganisaationa Edistää Pieksämäen seudun liikunta- ja urheiluseurojen yhteistoimintaa Kehittää urheilu-, liikunta- ja nuorisotyötä Edistää tasa-arvoa ja kansainvälistä yhteistoimintaa sekä toimia puhtaan luonnon ja ympäristön puolesta. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

3 2. YLEISTÄ Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n toimintavuosi oli haasteellinen sekä työntekijöiden että toiminnan osalta. 10-vuotisjuhlavuotena muutimme toimitilamme Torikadulta Kukkaroniementielle. Juhlimme merkkivuotta yhdessä seurojen, henkilökunnan ja yhteistyökumppaniemme kanssa ja jatkoimme jo järjestyksessään kolmatta TE-keskuksen rahoittamaa työllisyysprojektia, iltapäivätoimintaa sekä seurojen auttamista. TEKO-työllisyysprojekti keskittyy pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen haastavissa ja mielenkiintoisissa työpaikoissa TEKOpajatyöntekijöinä, TEKO-myymälän asiakaspalvelu- ja varastointitehtävissä sekä tietenkin seurojen ja yhdistysten sekatyömiehinä ja naisina. MISSION PSLiikunta hanke saatiin toteuteutettua pikaisella aikataululla Hankkeen tarkoituksena oli kehittää Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n kautta urheiluseurojen ja muiden yhdistysten osaamistasoa vastaamaan kasvaviin haasteisiin sekä kehittämään uusia toimintamalleja. TEKO-toiminta palvelee alueen kierrättämistä ja parantaa pitkäaikaistyöttömien työllistymismahdollisuuksia myös pienemmillä tukimuodoilla. Pyöritämme TEKO-tori myymälää ja pidämme yllä TEKOpaja toimintaa. IP-PARKKI iltapäivätoiminta jatkoi junamaista menestystään kolmella toimipisteellä. Toiminta on kehittynyt ja muuttanut muotoaan ohjaajien vaihtuessa, mutta hyvien ohjaajien myötä iloinen yhteistyö on tuonut positiivisen kierteen ja menestyksen koko paikkakunnan iltapäivätoiminnalle. Kaupunki nimesi omasta organisaatiostaan henkilön vastaamaan koko alueen toiminnasta. Pieksämäen kaupungin kanssa tehtyä yhteistyösopimusta kaupungin tukityöllistämisestä ja koko kierrätystoiminnan järjestämisestä ja kehittämisestä jatkettiin. Pieksämäen kaupunki on tarjonnut yhä monipuolisempia yhteistyömalleja harkittavaksemme. Saimme hoitaaksemme myös pieneläinten hautausmaan, jossa meidän tehtäviimme kuuluu yleinen siisteys, hautapaikkamaksujen perintä ja hautapaikkojen jakaminen. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

4 Työministeriö ja Suomen Liikunta ja Urheilu palkitsi Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n vuoden 2007 ansioista helmikuussa 2008 Helsingissä SLU talolla VUODEN TYÖLLISTÄJÄSEURA 2007 palkinnolla. Kiertopalkinnon luovutti työministeri Tarja Gronberg puheenjohtaja Erkki Huupposelle ja toiminnanjohtaja Jari Honkaselle. -Yhdistys on löytänyt oman vahvan aseman kolmannen sektorin vaikuttajana ja tästä voidaan löytää uusia innovaatioita koko valtakunnan alueelle, sanoi Gronberg palkitsemistilaisuudessa. 3. JÄSENSEURAT Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n jäsenet ovat liittymisjärjestyksessä: 1. Pieksämäen Voimistelijat ry. VOIMISTELU 2. Keski-Savon Pateri ry. LENTOPALLO 3. Pieksämäen Pallo-Sepot ry. JÄÄKIEKKO, RINGETTE 4. Pieksämäen Urheilusukeltajat ry. SUKELLUS 5. Pieksämäen Seudun Ampujat ry. AMMUNTA 6. Savon Pallo ry. JALKAPALLO 7. Pieksän Kuutit ry. UINTI 8. Pieksämäen Palloilijat ry. PESÄPALLO, KORIPALLO 9. Pieksämäen Tanssiurheiluseura ry. TANSSI 10. Pieksämäen Vesiurheiluseura ry. SURFFAUS, VESIURHEILU 11. Pieksämäen Salibandy ry. SALIBANDY 12. Tennis-70 ry. TENNIS 13. Pieksämäen Seudun Hengitysyhdistys ry. KUNTOLIIKUNTA 14. Anola Golf Club ry. GOLF 15. Pieksämäen Tsemppi 82 ry. LENTOPALLO 16. Virtasalmen Urheilijat ry. YLEISSEURA 17. Pive 98 ry. YLEISURHEILU, YLEISSEURA 18. Pieksän Latu ry. KUNTOURHEILU, RETKEILY 19. Pieksämäen Kanoottiseura ry. MELONTA 20. Pikadon ry. JUDO 21. Kisattaret ry. VOIMISTELU 22. Pieksämäen Pyrintö ry. YLEISSEURA/LENTOPALLO 23. Savon Rasti ry. SUUNNISTUS 24. Snow Team ry. MOOTTORIKELKKAILU 25. Jäppilän Urheilijat ry. YLEISSEURA 26. Pieksämäen Curling ry. CURLING 27. Pieksämäen Palveluskoirayhdistys ry. KOIRAT, KUNTOURHEILU 28. Vilhulan Vire ry. YLEISSEURA 29. Haukivuoren Kisailijat ry. YLEISSEURA, LENTOPALLO 30. Laukanlampi Golf ry. GOLF 31. Pieksämäen Watterit KEILAILU PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

5 Yhdistykseen liittyi vuoden 2008 aikana yksi keilailuseura; Pieksämäen Watterit ry. Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n toiminta on näkynyt ja kuulunut hyvin tiedotusvälineissä. Lehti-ilmoituksia on ollut 29 kappaletta. Lehtijuttuja eri toiminnoista on kirjoitettu 20 kappaletta, joista 12:ssä on ollut valokuva. VUOSIKOKOUS kevät Kevätvuosikokous pidettiin Keski-Savon Oppimiskeskuksen auditorioissa Kevätvuosikokouksen puheenjohtajaksi pyydettiin Pieksämäen Osuuspankista Ari Hänninen ja sihteeriksi Jari Honkanen Pieksämäen Seudun Liikunta ry:stä. Pöytäkirjantarkastajina toimivat Matti Tenhunen(Pieksämäen Palveluskoirayhdistys ry.) ja Erkki Kojo(Pieksän Latu ry.) Vuoden 2007 seurana palkittiin Pieksämäen Voimistelijat ry. Palkinto luovutettiin Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n 10- vuotisjuhlatilaisuudessa. Vuoden 2007 seuratyöntekijää ei pystytty valitsemaan, koska hakemuksia ei tullut. VUOSIKOKOUS syksy Syysvuosikokous pidettiin Keski-Savon Oppimiskeskuksen auditoriossa. Puheenjohtajaksi valittiin Pieksämäen työvoimatoimiston johtaja Sirkka Rytkönen ja sihteeriksi valittiin Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n projektipäällikkö Jari Honkanen. Pöytäkirjantarkastajiksi ja tarvittaessa ääntenlaskijoiksi valittiin Hannele Ruuskanen (Pieksämäen Veikot-98 ry.) ja Sari Niskala (Pieksämäen Pyrintö ry.) Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin uudelle kaksivuotiskaudelle Jorma Laasonen. Hallituksen jäsenistä Reijo Hakola ja Ulla Nikulainen olivat ilmoittaneet, etteivät ole käytettävissä. Heidän tilalleen valittiin Aimo Nykänen(Pieksämäen Vesiurheiluseura ry.) ja Juha Hänninen (Savon Pallo ry.) Kolmas erovuorossa ollut Keijo Heinonen valittiin uudelleen. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

6 Vuoden 2008 aikana hallitus kokoontui kuusi kertaa. HALLITUS JA KOKOUKSET 2008 Erkki Huupponen, puheenjohtaja 6/6 Jorma Laasonen, varapuheenjohtaja 3/6 Keijo Heinonen 5/6 Pirkko Takkinen 5/6 Ulla Nikulainen 2/6 Raija Mynttinen 4/6 Reijo Hakola 4/6 Satu Lipsanen 3/6 ei jäsenet hallituksessa: Jari Honkanen (sihteeri, esittelijä) 6/6 Tilintarkastajina vuonna 2008 olivat: Ahti Väisänen (HTM, KLT) Marianne Lehtonen(Pieksämäen Tsemppi ry.) Varatilintarkastajina vuonna 2008 olivat: HTM Heikki Melto (HTM) Heikki Holopainen(Pieksämäen Tsemppi ry.) Kirjanpito ja palkanlaskenta: Pieksämäen Kirjanpitopalvelu Ky. Eija Niskala Kotisivujemme osoite: Sähköpostia voi lähettää osoitteisiin: muun henkilökunnan sähköpostit ovat muotoa: Toimitilat sekä toimiston että myymälän osalta muuttuivat ja saimme huikeasti paremmat tilat Ratahallintokeskuksen vuokralaisena Kukkaromäentie 4:ssä. Toimisto- ja myymälätilojen lisäksi saimme käyttöömme seura- ja yhdistyspalavereita varten henkilöä vetävän kokoushuoneen. Kokoushuone on jäsenseurojemme käytössä korvauksetta ympäri vuorokauden myös viikonloppuisin. Pieksämäen kaupungin kanssa jatkoimme vuokrasopimusta Kangaskatu 20 osalta. Siellä toimii puu- ja metallipaja sekä kodinkone- PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

7 ja elektroniikkahuolto. Työnjohtajille on myös varattu kiinteistöstä toimitilaa. Yhdistyksellä on käytössään vuoden 2000 Volkswagen Transporter pakettiauto, jota käytetään TEKO-pajan, TEKO-myymälän sekä iltapäivätoiminnan ajoissa. Toisena autona meillä on Fiat Ducato, joka on vain kierrätystoiminnan käytössä. Jäsenseuroilla on mahdollisuus vuokrata autoa 0,20 /km+diesel. Auto on puhtaasti kuljetuksia varten suunniteltu 1+2 paikkainen pakettiauto, jota voi ajaa AB-ajokortilla. 4. TYÖNTEKIJÄT Pieksämäen Seudun Liikunta ry:llä työntekijämäärät ovat suuria, mutta suurin osa palkallisista on erilaisilla tukimuodoilla palkattuja ihmisiä. Yhdistys pystyi vuoden 2008 aikana solmimaan historiansa ensimmäisen vakituisen työsuhteen. TEKO-työllisyysprojektissa vuoden 2007 aikana tehdyt muutokset säilyivät myös 2008 aikana niin, että Juha Honkanen jatkoi projektipäällikkönä ja työnsuunnittelijana toimi Mika Jormakka. Heidän työsuhteensa kestävät asti. Kesäkuun lopussa Veej Jakaja POMO+toimintaryhmän rahoittama hanke MISSION PSLIIKUNTA päättyi. Sen projektipäällikkönä toimi Jari Honkanen. Jari Honkanen nimitettiin yhdistyksen toiminnanjohtajaksi alkaen. Hänen työsuhteensa on solmittu toistaiseksi. TEKO-pajalle oli palkkasuhteessa Raimo Kolehmainen pajapäällikkönä. Hän toimi työnsuunnittelija Jormakan viransijaisena lokakuusta joulukuuhun. Kolehmainen vastaa päivittäisestä työntekemisestä ja toimii lähimpänä linkkinä työntekijöiden suuntaan. Myymälän ja toimiston vastuuhenkilönä on toiminut Tarja Pöyhönen. Molempien palkanmaksajana toimi PSLiikunta, mutta käytämme Pieksämäen kaupungin avustusta molempien palkkaukseen. Työsuhteet päättyivät , mutta niitä jatketaan edelleen. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

8 IP-PARKKI iltapäivätoiminnan vastuuohjaajina kesäkuun alkuun toimivat Tuuli Riitto, Leena Markkanen ja Tarja Roivainen. Kesällä valittiin uudet vastuuohjaajat kolmelle toimipisteelle. Uudet ohjaajat olivat Iira Wahl-Lappalainen, Jonna-Kaisa Rajapolvi ja Tarja Roivainen. Uudet vastuuohjaajat ovat määräaikaisissa työsuhteissa kesäkuun 2009 alkuun asti. Vastuuohjaajien palkkaus saadaan kokonaisuudessaan Pieksämäen kaupungilta sosiaalikuluineen. Määräaikaisissa työsuhteissa oli ip-vastuuohjaajien lisäksi toimisto/myymälävastaava ja pajapäällikkö. Projektituella oli töissä 3 henkilöä vuoden 2008 aikana. Heinäkuussa 2008 yhdistys palkkasi vakituisen toiminnanjohtajan. Palkkatuella työskenteli vuoden 2008 aikana 50 henkilöä. Yksi henkilö oli töissä vajaakuntoisen tuella. Kolme nuorta toteutti työelämävalmennuksen ja 5 toimi työharjoittelijana. Työkokeilussa oli 3 henkilöä. Koulujen harjoittelijoita oli vuoden aikana erimittaisissa harjoitteluissa 6 henkilöä. projektityöntekijät 3 määräaikaiset työsuhteet 5 palkkatuki 50 työelämävalmennus 3 työharjoittelu 5 työkokeilu 3 vajaakuntoisen tuki 1 YHTEENSÄ 70 HENKILÖÄ PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

9 5. IP-PARKKI iltapäivätoiminta Toimintaa järjestettiin Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n toimesta Harjun, Kontiopuiston sekä Tahiniemen ala-asteilla. Toiminnan piirissä on parhaimmillaan ollut lähes 80 lasta. Vuoden 2008 lapsimäärät oheisessa taulukossa. IP-PARKKI KEVÄT 2008 ka. SYKSY 2008 ka. pojat tytöt yht. paikalla pojat tytöt yht. paikalla TAHINIEMI HARJU KONTIOPUISTO yhteensä TAULUKKO 3, Iltapäivätoiminnan lapsimäärät 2008 Iltapäivätoiminnassa oli vuoden aikana kirjoilla parhaimmillaan 79 lasta. Keskiarvollisesti kumminkin kaikilla toimipisteillä toiminnassa oli mukana noin 16 lasta päivittäin. Liikkuvan iltapäivän ja IP-PARKKI toiminnan päätavoite on luoda mahdollisuus viettää iltapäivä turvallisen aikuisen/aikuisten kanssa leikkien, leväten, pelaillen, askarrellen, läksyjä tehden ja oleillen. ohjelmarunko normaalille päivälle on: saapuminen, leikkiminen, läksyt askartelua, piirtämistä 14 välipala ulkoilu ja leikit ulkona, liikunta, askartelu, Sopimus ohjaajin palkkauksista tarkistetaan aina vuosittain ja yhteistyö kaupungin kanssa on ensiarvoisen tärkeää. Ammattilaiset määräaikaisissa työsuhteissa ovat nostaneet toimintamme tasoa merkittävästi. IP-PARKKI on saanut toimintasuunnitelman ja liikuntasuunnitelman joita päivitetään jatkuvasti. Vastuuohjaajien lisäksi vuonna 2008 olemme saaneet erityisen motivoituneita ja päteviä ohjaajia myös palkkatuella sekä harjoittelutuella toimintaamme. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

10 IP-PARKKIEN yhteistä toimintaa olivat vuoden aikana: mäenlaskutapahtuma, footsal, uimahallikäynnit, nukkekoti, Sakke Sankari ja kevätretket. Yhteiseksi koulutukseksi ja työnohjaukseksi on muodostunut maanantaiaamun palaveri kaikille ohjaajille. Siinä on purettu edellisen viikon tapahtumia ja suunniteltu tulevan viikon ohjelmaa. Yhteispalaveri on myös ainut paikka uusille ohjaajille tutustua henkilökuntaan. Harjun iltapäiväkerhon vuosikertomus 2008 Keväällä 2008 lapsia Harjun iltapäiväkerhossa kirjoilla oli yhteensä 28 lasta. Tyttöjä näistä lapsista oli 6 ja poikia 22. Ensimmäisellä luokalla näistä lapsista oli 17. Toisella luokalla oli 7 lasta ja kolmannella luokalla 3. Mukana oli myös yksi viides luokkalainen lapsi. Harjun iltapäiväkerhossa olivat töissä seuraavat henkilöt. Tuuli Riitto vast. ohjaaja Pirjo Miettinen Kaarina Nieminen Johanna Tolonen Harjoittelijana Raimo Anttila (5vko+hiihtoloma) Keväällä Harjun iltapäiväkerhon toimintaan kuului mm. sadutusta, mäenlaskua, luistelua, pallosotaa, olympialaiset, levyraatia, laskiaisrieha, ystävänpäiväjuhla, discoilua, ip-lehden tekoa, sählyä, pääsiäisaskartelu, temppurata, äitienpäivälahjan valmistus ja paketointi, tikkunuket, lentopalloa, tennistä, vappuaskartelu, vappurieha, luontomaalaus, norsupalloa, kevätretki. Lisäksi joka päivä oli läksyjentekoa, ulkoilua, leikkimistä. Lapsia keväällä 2008 oli päivittäin keskimäärin seuraavasti: Tammikuussa 16 Helmikuussa 16 Maaliskuussa 12 Huhtikuussa 11 Toukokuussa 12 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

11 Syksyllä 2008 lapsia Harjun iltapäiväkerhossa kirjoilla oli yhteensä 34 lasta. Tyttöjä näistä lapsista oli 18 ja poikia 15. Ensimmäisellä luokalla näistä lapsista oli 24. Toisella luokalla oli 7 lasta ja kolmannella 1 lapsi. Mukana oli myös yksi kuudesluokkalainen lapsi. Harjun iltapäiväkerhossa oli syyskaudella töissä seuraavat henkilöt. Tarja Roivainen vast.ohjaaja Nina Pulliainen Anna-Mari Rinkinen Pirjo Miettinen Auvo Laaksonen lastenohjaaja opiskelija Anni Toivanen ( 5 viikkoa sisältäen näytöt.) Syksyllä Harjun iltapäiväkerhon toimintaan kuului mm. tutustumista ja leikkejä, satupiirtäminen, leikkivarjoleikit, lukuhetkiä lapsille, luonnonmateriaaleista askartelua, valokuvasuunnistusta, vesivärimaalaus, kivienmaalausta, hippaa, kirkkistä, taikataikina askartelu, aistirata, levyraati, musiikkipiirtäminen ja teosten esittely. Teimme myös uimahalliretken Varkauteen, kipsityöt ja niiden maalaaminen, t-paitojen painantaa, isänpäivälahjojen tekeminen, huovuttaminen, Sakke Sankari sählyturnaus, kuva arvoituksia, mäenlaskua, itsenäisyyspäivä askartelu, pieni retki, peikkojen askartelu, pelastusharjoitus, joulukortti askartelua, lumileikkejä, ilmaisutaitoa, pikkujoulut, sekä päivittäin ulkoilua leikkimistä pelaamista ja läksyt. Lapsia syksyllä 2008 oli päivittäin keskimäärin seuraavasti: Elokuussa 17 Syyskuussa 21 Lokakuussa 24 Marraskuussa 21 Joulukuussa 23 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

12 Kontiopuiston iltapäiväkerhon vuosikertomus 2008 (Leena Markkanen, Iira Wahl-Lappalainen) Ohjaajina: vastuuohjaaja: Leena Markkanen saakka vastuuohjaaja: Iira Wahl-Lappalainen alkaen Kaisa Keinänen Johanna Pulkkinen Rauni Miettinen alkaen Eveliina Nyyssönen Leena Markkanen Opiskelijaharjoittelijat: Mari Koponen Emmariikka Puputti Päälinjana Kontiopuiston iltapäiväkerhossa on ollut luoda koululaisille turvallinen iltapäivä huolehtimalla heidän ulkoilemisesta, liikkumisesta, välipalasta, levosta ja läksyjen tekemisestä. Toimintasuunnitelma on ollut suuntaa antava, mutta jokainen päivä katsottiin tilanteiden ja lasten tarpeiden mukaan. Vapaalle leikille ja olemiselle oli paljon tilaa, sillä koulupäivän jälkeen moni kerholainen kaipaa omalle touhuamiselle aikaa. Koululaisia kerhossamme on ollut seuraavasti: Kevätlukukaudella 27 lasta, joista 12 tyttöjä ja poikia 15. Heistä ekaluokkalaisia oli 19, tokaluokkalaisia oli 17. Syyslukukaudella 21 lasta, joista 9 tyttöjä ja poikia 12. Heistä ekaluokkalaisia oli 15, tokaluokkalaisia oli 6. Vastuuohjaajana jatkoi syksystä Leena Markkanen. Tammikuu pyörähti käyntiin talviaskartelun ja pulkkamäessä laskemisen merkeissä. Kirjallisuutta käsiteltiin sadutuksen, saduista piirtämisen, omien lempikirjojen ja kirjastovierailun kautta. Liikuntasalissa aerobicattiin, harrastettiin pallopelejä sekä järjestettiin olympialaiset. Ulkona päästiin luistelemaan. Lisäksi kerhossa pidettiin oma levyraati. Helmikuussa keskityttiin ystävänpäiväteemaan askartelemalla kortteja ja järjestämällä juhlat. Salissa pelattiin pallopelejä ja käytettiin liikkumisen välineenä leikkivarjoa. Talviloman tunnelmiin virittäydyttiin laskemalla mäkeä lähistöllä ja valmistamalla omat PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

13 mäkihyppääjät. Laskiaistiistaina tehtiin retki Naarajärvelle, jossa oli ohjelmassa pulkkailua, makkaranpaistoa ja leikkejä. Viimeinen helmikuun viikko olikin kauan kaivattu hiihtoloma! Maaliskuu sisälsi paljon ilmaisutaitoa: ilmaisutaidon harjoitusten ja satuliikunnan lisäksi kerholaiset tekivät oman ip- kerhon lehden sekä nuket. Ohjelmassa otettiin huomioon tuleva pääsiäinen askartelemalla pupuja ja tipuja. Rairuohot kylvettiin hyvissä ajoin, jotta ne ennättivät kasvamaan pääsiäiseksi. Salissa harrastettiin huhtikuussa välineliikuntaa ja mielikuvaliikuntaa. Ulos järjestetty seikkailurata oli kerholaisten mieleen. Vappuriehaa valmisteltiin yhdessä jo hyvissä ajoin. Ohessa ehdittiin tehdä hiilitöitä, nukketeatteria ja äitienpäiväkortteja. Toukokuu aloitettiin äitienpäivälahjoja valmistamalla ja maalaamalla luonnossa. Polskuttelemassa Suonenjoen uimahallissa käytiin 8.5. Lastentoiveiden mukaisesti leikittiin ja pelailtiin ulkona paljon. Kevätretki suuntautui Pyhityn vanhalle koululle, jossa mm. norsupalloturnaus. Laitumelle laskiaisia vietettiin Syyslukukausi käynnistyi kouluilla Vastuuohjaajana aloitti Iira Wahl-Lappalainen. Kaikki ohjaajat tapasivat toisensa viikko ennen kerhojen alkamista eli 4.8. koulutusten merkeissä: kerrattiin ensiaputaitoja ja oltiin koko Etelä-Savon iltapäiväkerhojen yhteisessä koulutuksessa. Elokuu meni tutustuessa lasten kanssa toisiimme leikkien ja pelaillen. Yhdessä lasten kanssa laadittiin säännöt, jotka jokainen hyväksyi omalla puumerkillään. Kerholaisten yhteishenkeä kohotettiin tekemällä porukalla mm. koko kerhon yhteinen satumetsä luonnonmateriaaleja käyttäen. Syyskuussa suunnistettiin niin sisällä kuin ulkonakin. Maalattiin erilaisilla väreillä ja monenlaisille pinnoille mm. kiviä peiteväreillä. Taikataikinasta syntyivät mainiot taideteokset. Aisteja käsiteltiin monella tavalla ja aistiharjoitukset huipentuivat aistirataan, joka oli todella menestys. Salissa liikuttiin musiikin tahdittamana koko syyskuun ajan. Lokakuussa askarreltiin yhdessä upea syksypuu kerhon käytävään, tehtiin kipsitöitä ja aloitettiin isänpäivä-mukien maalaamista. Sakke Sankari- turnaus vaati omia valmisteluja: pelipaidat ja PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

14 sählyharjoitukset olivat mieleistä puuhaa kerholaisille. Uimassa käytiin Varkaudessa Syyslomaa vietimme viikolla 42. Marraskuussa ilonamme oli lastenohjaajaopiskelija Emmariikka Puputti. Hänen kanssaan lauloimme entistä enemmän ja kerholaiset saivat huovuttamalla tehdä omat soittimet. Isänpäivä lahjat käärittiin itse painettuihin lahjapapereihin luonamme vierailivat viereisestä seurakuntakodista päiväpiiriläiset, jotka nimesimme kotoisasti mummoiksi. Idea oli Diakoniaammattikorkeakouluopiskelija Anna-Liisa Kivi-Aho-Leinosen ja se liittyi hänen opintoihinsa. Toivottavasti vastaavanlainen yhteistyö jatkuu! Sakke Sankari-turnaus oli Harjunkoululla, jossa kannustettiin omaa Hullut apinat- joukkuetta äänet käheiksi saakka. Marraskuussa pääsimme nauttimaan jo lumiharrastuksista ja tekemään pulkkaretkiä Kaurapussin leikkikentälle. Joulukuu alkoi ilmaisutaidon harjoituksilla ja lasten omilla näytelmillä. Lauloimme paljon joululauluja ja jännitimme päivittäin joulukalenterin yllätystä. Muutenkin kuukauden täytti joulun odotus sekä valmistelut. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

15 Leikimme perinneleikkejä ulkona ja sisällä. Joulun tuoksua teimme kerholle leipomalla pipareita. Pikkujouluja vietimme herkuttelemalla, katselemalla ja kuuntelemalla esityksiä sekä tietysti laulamalla. Joululoma alkoi Tahiniemen iltapäiväkerhon vuosikertomus 2008 (Anna-Mari Rinkinen, Jonna-Kaisa Rajapolvi) Vastuuohjaaja: Anna-Mari Rinkinen Ohjaajat: Eini Gråsten Tuula Laukas Aija Ylönen (harjoittelija) LAPSET: 25 lasta, joista 11 poikaa ja 14 tyttöä KEVÄT 2008: Toiminta sisälsi läksyjen tekemistä, mäenlaskua, satujen lukemista, piirtämistä, perjantaisin lelupäivä, salissa leikkimistä, adjektiivitarinan, aerobicia, sadutusta, pihalla leikkimistä, lempikirjojen esittelyt, olympialaiset, levyraadin, ystävänpäiväkorttien askartelua, ystävänpäiväjuhlan, leikkivarjolla leikkimistä, pelien pelaamista, videoiden katselua, näytelmiä, pääsiäisaskartelua, hamahelmiaskartelua. Teimme myös kävelyretkiä rantaan, nukketeatteriesityksiä, jalkapalloa, vappujuhlat, äitienpäivälahjan tekemistä, uintireissu Suonenjoelle kaikkien ip-kerhojen kanssa, norsupallolla pelaamista, kulhojen maalaamista, huovutusta, ip:n päättäjäiset. syksy 2008 Vastuuohjaaja: Jonna-Kaisa Rajapolvi Ohjaajat: Arja Kohvakka Tuula Laukas Susa Korhonen(opisk) LAPSET: Syksy 2008 Lapsia kirjoilla 24, joista päivittäin paikalla n. 10. Tyttöjä 12 ja poikia 12. Ekaluokkalaisia 8, tokaluokkalaisia 11, starttiluokkalaisia 2, pienluokkalaisia 2 sekä EHA-luokkalaisia 1. Toimintaan kuului mm. läksyjen tekoa, tutustumisleikkejä, suunnistusta (rastirata), askartelu; kasveista taulu, retki metsään, syysmaiseman askartelua, kivienmaalaamista, taikataikinasta PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

16 askartelua, aistirata, musiikkiliikuntaa, musiikkimaalausta. Kävimme myös uintireissulla Varkaudessa, kipsitöiden tekemistä, huovutusta, erilaiset ulko- ja sisäleikit (mm. sählyä, erilaisia hippaleikkejä, piilosta, kärpäslätkä, lima ja keijukaiset, polttopallo ), pelipaitojen tekemistä, mukien maalaamista (isänpäivälahja), temppurata. Osallistuimme myös Sakke Sankari-sählyturnaukseen ja toiminnassa oli opiskelijan pitämä pulkkaretki, pantomiimia, itsenäisyyspäivän askartelua, jouluaskartelua, perinneleikkejä sekä järjestimme pikkujoulut. Pelailimme myös erilaisia lautapelejä ja korttipelejä, kuten esim. Unoa, Monopolya sekä Afrikan tähteä. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

17 6. SPORTTILEIRI (Tuuli Riitto, Leena Markkanen, Anna-Mari Rinkinen) Pieksämäen Seudun Liikunta ry. järjesti yhdessä jäsenseurojensa kanssa SPORTTIPÄIVÄLEIRIN Pieksämäellä hiihtoloman alkajaisiksi Leiripäällikkönä toimi Tuuli Riitto. Sporttipäiväleiri oli kolmipäiväinen ( ) alakouluikäisten talviliikuntaleiri. Leirillä järjestettiin ohjattua toimintaa klo ,jonka jälkeen leiriläiset lähtivät kotiin yöksi. Keskuspaikkana toimi urheilutalo ja lähes 70 lasta puuhasi eri lajien parissa seurojen ohjauksessa. Liikkumisen lomassa nautimme lämpimän lounaan Meriluodon koulun ruokalassa ja välipalan urheilutalolla. Leirillä tutustuimme useisiin eri lajeihin. Senttejä tai sekunteja ei mitattu, vaan leikkien ja yhdessä ollen opimme uusia juttuja. MUKANA OLLEET LAJIT Lajeista mukana olivat luistelu, yleisurheilu, mäenlasku, pelailu, salibandy, lentopallo, boccia, breakdance, trampoliini, jonglööraus, parkour, futsal, pelit, judo ja tietenkin sporttidisco. MUKANA OLLEET SEURAT Alueen seuroista ammattitaitoaan tarjosivat: Pieksämäen Salibandy Pieksämäen Veikot Pieksämäen Tsemppi-82 Pikadon Savon Pallo Pieksämäen Pallo-Sepot Lisäksi mukana myös Suomen Parkour ry Pieksämäen eläkkeensaajat PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

18 8. TEKO-työllisyysprojekti Työllisyysprojekti kantaa nimeä TEKO-työllisyysprojekti ja siihen on saatu TE-keskuksen projektitukea ajalle Vuoden 2008 projektipäällikkönä toimi Juha Honkanen ja työnsuunnittelijana Mika Jormakka. Työnsuunnittelijan pitkähkön poissaolon vuoksi loppuvuoden työnsuunnittelijaksi nimitettiin Raimo Kolehmainen. työtä elämää työllistämme pitkäaikaistyöttömiä ja nuorten yhteiskuntatakuun piiriin kuuluvia mielenkiintoisiin ja haasteellisiin työpaikkoihin työn ohella opettelemme yhteistyötoimintaa ja työn sekä elämän perusasioita käytettäväksi tulevaisuudessa kierrätystä toteutamme ympäristöystävällistä kierrätystoimintaa ja autamme alueen ihmisiä uusiotuotteilla osaamista teemme yhteistyötä Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n, Teko-toiminnan sekä alueen ihmisten kanssa luodaksemme kaikille paremman paikan elää, työskennellä ja harrastaa. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

19 Tekopaja Kangaskatu 5-20 työntekijää (työllistämistuki, palkkatuettu työ, määrä-aikaiset) puu- ja metalliverstas korjataan koneita, elektroniikkaa, huonekaluja jne => myyntikuntoon kaupungin sisäisen postin jakaminen mahdollisuus hoitaa maisemointija muita ulkopuolisia työtehtäviä urheiluseuroille ja järjestöille Tekotori Torikatu 6-10 työntekijää (työllistämistuki, palkkatuettu Pieksämäen seudulla toimivan työ, määrä-aikaiset) TEKO-työllisyysprojektin tavoite on työllistää mahdollisimman paljon pitkäaikaistyöttömiä ja nuorten yhteiskuntatakuun piiriin Tekopajalta kuuluvia tulleiden mielenkiintoisiin tavaroiden ja haasteellisiin työpaikkoihin hinnoittelu, Pieksämäen markkinointi kaupungin alueella ja vuosina myynti tavaroiden kotiinkuljetus Työpaikkoja pyritään luomaan urheiluseuroihin ja muihin yhdistyksiin(ry.) Näiden uusien lisäksi asiakaspalvelumallien pitkäaikaistyöttömiä sekä syrjäytymisvaarassa olevia suunnittelu nuoria työllistetään ja toteuttaminen Pieksämämäen Seudun Liikunta ry:n TEKO-paja toiminnassa, TEKO-tori toiminnassa sekä IPparkki iltapäivätoiminnassa. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

20 Rakennamme seutukunnalle toimivan Teko-paja mallin kehittämällä Pieksämäen kaupungin aloittamaa toimintaa. Teko-toiminnassa rakennamme pitkäaikaistyöttömille hyvät olosuhteet opetella uudelleen työelämän arkeen kierrätyksen, korjaamisen ja myymälätoiminnan avulla. Teko-paja toiminnan avulla luomme myös nuorille syrjäytymisvaarassa oleville paikan kehittää taitojaan käden taidoissa kuin työyhteisössä toimimisessa. Käsillä tehtävien korjaus- ja remontointiurakoiden jälkeen tuotteet myydään Teko-torilla, jossa työntekijöiden on mahdollisuus opetella haastavaa palvelualan toimintaa. Työllistämistavoite vuosille on 20 pitkäaikaistyötöntä ja 10 harjoittelijaa/12kk. Koko projektin tavoite on 60 työllistämissuhdetta. Keskitymme pitkäaikaistyöttömiin, mutta työllistämme myös työllistämistuella, johon saamme tukea kaupungilta. Järjestämme työllistetyille heidän työllistämisaikanaan mahdollisimman monipuolista koulutusta. Pyrimme myös opettamaan yhdistyksiä ohjaamaan työntekijänsä alkutaivalta ja työntekoa mahdollisimman ammattimaisesti. TYÖMIEHET Tavoitteena on työllistää erilaisiin tehtäviin pitkäaikaistyöttömiä. Tätä toimintaa organisoivat projektipäällikkö Juha Honkanen ja työnsuunnittelija Mika Jormakka. Vuoden 2008 työllistämistavoite täyttyi ja pystyimme tekemään 7 määräaikaista työsuhdetta, kolme määräaikaista projektityöpaikkaa 50 palkkatuella, 3 työelämävalmennuksella, 5 työharjoittelulla, 3 työkokeilussa sekä 1 vajaakuntoisen tuella. Työporukan kiinteenä työpisteenä on toiminut työpaja Kangaskadulla. Pajalla työnjohtajana on toiminut Raimo Kolehmainen. Pajalla lähinnä keskityttiin entisöinti töihin. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

21 TYÖKOHTEET: Pieksämäen kaupunki: tilapalvelu, kulttuuritoimi, koulutoimi, nuorisotoimi, siivoustoimi, liikuntatoimi, kiinteistö, seutuopisto, elinkeinotoimi, kotipalvelu, ryhmäperhepäivähoito, sosiaalitoimi, terveystoimi, apuvälineyksikkö, tekninen toimi, puistotoimi, Kerttula, kuntalaskenta, Pieksämäen Vesi, vapaa-aikatoimi, Torin- ja mattopesulan hoito sekä pieneläinhautausmaan hoito VR: alihankintatyöt Gramo Finland: nosturin pesut, työmiespalvelu kesän ajan Jätekukko: työmiespalvelu kesän ajan Naaraharju: kuljetuksia El Centro: baaritiski, tuolien ja pöytien kunnostusta Pieksämäen kaupunkiseurakunta: roskakatoksia Kunnonkeskus: kuljetuksia Savon Tili ja Kiinteistö: puun kaato ja pieniä korjaustöitä Pieksän LVI-palvelut: kuljetuksia Rakennusliike Väisänen, Pieksämäen Betonitehdas, Pieksän Puu, Bovallius opisto, : kylttien asennukset Terapiabaari: terassin teko ja maalaus Rakennusliike Kuronen: rakennusjätteiden raivausta ja kuljetusta Silta Oy: kuljetuksia ja siivoustöitä Kirkkopalvelut: tavaran kuljetuksia yksityishenkilöt: roskakatoksia, postilaatikkotaustoja, laitureita, koirankoppi, ulkokäymälä, maalaus- ja korjaustöitä, siivousta, tapetointia, laatoitusta, muuttoja ja kuljetuksia, jäsenseurat Lisäksi: Työturvallisuusmääräysten läpikäynti Palaverit työntekijöiden kanssa maanantai aamuisin Hinnoittelu Hinnoittelussa noudatimme Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n hallituksen tekemää päätöstä kattamaan toiminnasta aiheutuvia kuluja jäsenseuroillemme tehtävissä työtehtävissä: 1-2 henkilöä 10 /päivä (=5 tuntia) 3-5 henkilöä 20 /päivä (= 5tuntia) Myydessämme palveluita ulkopuolelle esim. kaupungille käytämme veloitusperusteena PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 - 1 - TOIMINTAKERTOMUS 2013-1 - - 2 - HISTORIA Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty 27.1.1998 ja perustamiskirja on päivätty 16.2.1998. Yhdistys toimii Pieksämäen seudulla jäsenseurojensa

Lisätiedot

Pankkiin on lyhyt matka. ESEDUSTA OSAAJAKSI. Kevät Kauppatorilla. Va p p u tori la 27.4. klo 8 14. Monta tapaa parantaa.

Pankkiin on lyhyt matka. ESEDUSTA OSAAJAKSI. Kevät Kauppatorilla. Va p p u tori la 27.4. klo 8 14. Monta tapaa parantaa. Huhtikuu 2013 Kevät Kauppatorilla Torimyynti arkisin klo 7 14 ja 2.5. 31.8. klo 7-18 Va p p u tori la 27.4. klo 8 14 Kuukausimarkkinat ma 6.5. klo 8 18 seuraavat 3.6. 1.7. 5.8. 7.10. ja 4.11. Monta tapaa

Lisätiedot

WIHURI-PALKINTO HYVÄLLE SEURALLE 2004

WIHURI-PALKINTO HYVÄLLE SEURALLE 2004 WIHURI-PALKINTO HYVÄLLE SEURALLE 2004 2 Wihuri-palkinto 2004 Wihuri-palkinnot Hyville Seuroille Ensimmäiset Wihuri-palkinnot jaettiin viime vuonna. 10 000 euron suuruisen pääpalkinnon sai Aavasaksan Urheilijat

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Mikä ITU on? Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry on mielenterveyskuntoutujien vapaaehtoistoiminnan keskus, edunvalvontajärjestö ja vertaistukiyhteisö.

Lisätiedot

250 Tampere. 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille

250 Tampere. 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille 250 Tampere 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 1/2014 ilmestyy viikolla 8-9 Tee lehteen juttu! Tai anna vinkki aiheesta,

Lisätiedot

JOKAISELLE OMAN KOKOISIA HAASTEITA

JOKAISELLE OMAN KOKOISIA HAASTEITA JOKAISELLE OMAN KOKOISIA HAASTEITA Toimitus: Tarja Sovijärvi ja Eeva-Liisa Tilkanen Taitto: Heidi Friman Kuvat: Yritystalojen arkistot TARINOITA OMAN KOKOISISTA HAASTEISTA Olet juuri avannut Ketään ei

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry HYVÄT TUULET RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Lauhatuuli Myöhätuuli Hiekkaharjuntie 13 A Lammaslammentie 17 A 01300 Vantaa 01710 Vantaa 09-8734386

Lisätiedot

Matti Hakamäki ja Kaarlo Laine. Liikunnallisen iltapäivätoiminnan hankkeiden 2004 2005 käynnistyminen

Matti Hakamäki ja Kaarlo Laine. Liikunnallisen iltapäivätoiminnan hankkeiden 2004 2005 käynnistyminen Matti Hakamäki ja Kaarlo Laine Liikunnallisen iltapäivätoiminnan hankkeiden 2004 2005 käynnistyminen Liikunnan ja kansanterveyden julkaisuja 171 ISBN 951-790-198-4 Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN SEUTUOPISTO

PIEKSÄMÄEN SEUTUOPISTO PIEKSÄMÄEN SEUTUOPISTO TOIMINTAKERTOMUS 2012 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 PIEKSÄMÄEN SEUTUOPIS- TOSTA Opistomme on huikea kohtaamispaikka paikkakunnan asukkaille. Kurssimme, luentomme ja tapahtumamme tavoittavat

Lisätiedot

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2011. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2011. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2011 Mielenterveysyhdistys HELMI ry Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2011 sivu 2 Sisällys 1. HELMI ry:n

Lisätiedot

SOPIMALLA PALVELUITA

SOPIMALLA PALVELUITA SOPIMALLA PALVELUITA Käytännön ratkaisuja 1 LUKIJALLE Keskitettyä ja tehokasta... Maaseudun palvelut ovat vaarassa. Keskustelu on jo vuosia vellonut suuren ja tehokkaan ympärillä. Suurten yksiköiden tarve

Lisätiedot

LAPSEN PARHAAKSI. tukea ja laatua aamu- ja iltapäivätoimintaan. Riitta Rajala (toim.)

LAPSEN PARHAAKSI. tukea ja laatua aamu- ja iltapäivätoimintaan. Riitta Rajala (toim.) LAPSEN PARHAAKSI tukea ja laatua aamu- ja iltapäivätoimintaan Riitta Rajala (toim.) Aamu- ja iltapäivätoiminnan logon kuvaus Jokaisen tuntema sympaattinen noppa kuvastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan tavoitetta

Lisätiedot

SUOMEN LADUN KERTOMUS VUOSIKERTOMUS 1

SUOMEN LADUN KERTOMUS VUOSIKERTOMUS 1 SUOMEN LADUN VUOSI 2013 KERTOMUS VUOSIKERTOMUS 1 SISÄLTÖ 3 Puheenjohtajalta 5 Suomen Ladun vuosi 2013 7 Suomen Latu kouluttaa 9 Aikuisliikunta 15 Valtakunnalliset tapahtumat 17 Lasten ja perheiden toiminta

Lisätiedot

YKKÖSKETJU LIIKUNTAEXTRA. Ykkösketju toivottaa kaikille lukijoille Rauhaisaa Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2012. Sivuilla 5-8

YKKÖSKETJU LIIKUNTAEXTRA. Ykkösketju toivottaa kaikille lukijoille Rauhaisaa Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2012. Sivuilla 5-8 Euroopan NMKY vierasilla 4.-6.11.2011 3 Nuorisopolitiikkaa ja kohtaamisia Berliinissä 4 LIIKUNTAEXTRA 5-8 Suomen NMKY:n syysliittopäivät Kuopiossa 9 Kohti urheiluvuotta 2012 10 Liitolta hyvää tarjolla

Lisätiedot

Lomakoti Ilonpisara r.y:n jäsen- ja asiakaslehti 2013

Lomakoti Ilonpisara r.y:n jäsen- ja asiakaslehti 2013 Lomakoti Ilonpisara r.y:n jäsen- ja asiakaslehti 2013 TERVETULOA ILONPISARAAN VUONNA 2013 LOMAKOTI ILONPISARA Lomakotiyhdistys Ilonpisaralla on pitkät perinteet loma- ja hoivatoiminnasta. Perinteet sekä

Lisätiedot

Kurkistus Niilon ja Lassin kouluun Viisaaksi vanhemmaksi Nyt on aika etsiä kesätyötä

Kurkistus Niilon ja Lassin kouluun Viisaaksi vanhemmaksi Nyt on aika etsiä kesätyötä 1 2009 Kurkistus Niilon ja Lassin kouluun Viisaaksi vanhemmaksi Nyt on aika etsiä kesätyötä Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista tässä numerossa 3 4 Pääkirjoitus Asennetta työnhakuun Työn saaminen

Lisätiedot

Julkinen tiedote. Nakkilan kunnan tiedotuslehti marraskuu 2012

Julkinen tiedote. Nakkilan kunnan tiedotuslehti marraskuu 2012 Julkinen tiedote Nakkilan kunnan tiedotuslehti marraskuu 2012 Nakkilan kunnan tiedotuslehti 2/2012 Käyntiosoite: Porintie 11 29250 Nakkila Postiosoite: PL 50 29251 Nakkila Puhelin: 7475800 Fax: 02 537

Lisätiedot

SATEENKAARI KOTO OY:n VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA. Päiväkoti Tiitiäinen

SATEENKAARI KOTO OY:n VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA. Päiväkoti Tiitiäinen SATEENKAARI KOTO OY:n VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA Päiväkoti Tiitiäinen 27.8.2014 Sisällysluettelo 1 Saatteeksi... 3 1.1 Muu toiminta... 3 1.2 Tukimuodot... 4 2 Varhaiskasvatus Sateenkaari Koto Oy:ssä...

Lisätiedot

KASUKKALAN KYLÄLEHTI 2011

KASUKKALAN KYLÄLEHTI 2011 KASUKKALAN KYLÄLEHTI 2011 Kansi:Petteri Kälviäinen Materiaalin keräys ja taitto: Marjukka ja Pauli Matikainen Jukka Porali: PUHEENJOHTAJAN PUHEENVUORO Kasukkalan koululla juhlittiin torstaina maaliskuun

Lisätiedot

Sisällysluettelo 1. Aluejohtajan katsaus 1

Sisällysluettelo 1. Aluejohtajan katsaus 1 Vuosikertomus 2014 Sisällysluettelo 1. Aluejohtajan katsaus 1 2. Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry... 3 3. Toiminnan avainluvut... 4 4. Liikunnallinen elämäntapa... 5 4.1. Lasten ja nuorten liikunta...

Lisätiedot

lehti PUDASJÄRVEN ASIOISTA KERTOVA, PUOLUEISTA RIIPPUMATON, PAIKKAKUNNAN OMA KAUPUNKILEHTI 15.4.2009

lehti PUDASJÄRVEN ASIOISTA KERTOVA, PUOLUEISTA RIIPPUMATON, PAIKKAKUNNAN OMA KAUPUNKILEHTI 15.4.2009 nro 8 VI lehti nro YKKÖSOSOITTEETON KAIKKIIN PUDVELÄISIIN TALOUKSIIN JA YRITYKSIIN Pudasjärven koulujen sivut Elämän eväät s. 5-22 PUDVEN ASIOISTA KERTOVA, PUOLUEISTA RIIPPUMATON, PAIKKAKUNNAN OMA KAUPUNKILEHTI

Lisätiedot

HIIHTOUUTISET. Lahden alueen hiihtäjät tarvitsevat lunta alkutalveksi. Seuraesittelyt:

HIIHTOUUTISET. Lahden alueen hiihtäjät tarvitsevat lunta alkutalveksi. Seuraesittelyt: tiedotuslehti kaudelle 2012-2013 HIIHTOUUTISET Lahden alueen hiihtäjät tarvitsevat lunta alkutalveksi Piiriasiat: Kilpailukalenterit 14-15 Piirin palstat 1-3, 6-7, 14-15, 20-23 Seuraesittelyt: Sysmän Sisu

Lisätiedot

Kohti Tamperetta...sivu 5

Kohti Tamperetta...sivu 5 Suomen Työväen Urheiluliiton 11. liittojuhla Tampereella 5. 14.6.2009 Maaliskuu 2009 Mainostoimisto MyMedi Lisää liikuntaa Haukiputaalle...sivu 3 Kohti Tamperetta...sivu 5 Mitähän ne äidit keksii?...sivu

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Toiminnanjohtajan katsaus 3

Sisällysluettelo. Toiminnanjohtajan katsaus 3 Vuosikertomus 1 2 Sisällysluettelo Toiminnanjohtajan katsaus 3 Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry 4 Toiminnan johtolinjat 4 Missio 4 Arvot 4 Lasten ja nuorten liikunta 5 Lasten liikunnan edistäminen yhteistyössä

Lisätiedot

Hyvinvointipalvelujen hyvät käytännöt maaseudulla

Hyvinvointipalvelujen hyvät käytännöt maaseudulla Hyvinvointipalvelujen hyvät käytännöt maaseudulla Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä Hyvinvointipalvelujen teemaryhmä Virpi Lemponen (toim.) MAASEUTUPOLITIIKAN YHTEISTYÖRYHMÄ Hyvinvointipalvelujen teemaryhmän

Lisätiedot

Nakkilan kunnan tiedotuslehti Marraskuu 2006. Nakkila tiedottaa. - Nakkila tiedottaa - 1

Nakkilan kunnan tiedotuslehti Marraskuu 2006. Nakkila tiedottaa. - Nakkila tiedottaa - 1 Nakkilan kunnan tiedotuslehti Marraskuu 2006 Nakkila tiedottaa 1 - Nakkila tiedottaa - 1 Kunnanjohtajan mietteitä 2 Kuva: Sirkka Kankaanpää Viime vuosi oli poikkeuksellisen lämmin. Kesällä tehtiin kaikkien

Lisätiedot

1 JOHDANTO 2 2 KESKEISET KÄSITTEET 3 3 MITÄ TUTKITTIIN 4

1 JOHDANTO 2 2 KESKEISET KÄSITTEET 3 3 MITÄ TUTKITTIIN 4 SISÄLLYS 1 JOHDANTO 2 2 KESKEISET KÄSITTEET 3 3 MITÄ TUTKITTIIN 4 4 TAUSTAA PROJEKTILLE 5 4.1 Hyvinkään Setlementtiyhdistys ry 5 4.2 Setlementtitoiminnan historiaa 6 4.3 Jane Addams : Nobelisti ja sosiaalityön

Lisätiedot

Heitosta Haukipudas tunnetaan!

Heitosta Haukipudas tunnetaan! Heitosta Haukipudas tunnetaan! Ehkä Suomen paras seuraleh Maaliskuu 2012 Tunnista kahteen päivässä Lasten liikunnan määrissä on parantamisen varaa. LIIKUNTA JA TERVEYS SIVU 3 Kivet vierineet jo kymmenen

Lisätiedot

KTK LAPUAN KULJETUS OY Puh. 050-5556705. www.virkia.org HIEKAT, SORAT JA MURSKEET. RASTI-SIMPSIÖ Leiri- ja harjoituskeskus.

KTK LAPUAN KULJETUS OY Puh. 050-5556705. www.virkia.org HIEKAT, SORAT JA MURSKEET. RASTI-SIMPSIÖ Leiri- ja harjoituskeskus. Toukokuu 2015 Haastattelussa Sara Peltonen... 2 Virkiästä tuli suunnistuksen sinettiseura... 2 Sinetti seuratoiminnan laatumerkki... 3 Team Hige nuorta energiaa... 3 Suunnistusperhe Nivuskoski... 4 POP-Iltarastit

Lisätiedot

120 -vuotta Juhlavuoden toimintakertomus 2013

120 -vuotta Juhlavuoden toimintakertomus 2013 120 -vuotta Juhlavuoden toimintakertomus 2013 Turun Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys - Kristliga Föreningen för Unga Män i Åbo ry. Sisällysluettelo Toimintakertomus 2013 3 Hallinto 4 Talous 6 Tutkimus-

Lisätiedot