PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1"

Transkriptio

1 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

2 1. HISTORIAA Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty ja perustamiskirja on päivätty Vuosi 2008 oli yhdistyksen 10-vuotisjuhlavuosi. Yhdistys toimii Pieksämäen seudulla jäsenseurojensa välisenä yhdyssiteenä sekä tuki- ja palveluorganisaationa. Yhdistys perustaa toimintansa Pieksämäen Seudun Liikunnan ja jäsenseurojen rakentavaan yhteistyöhön. Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n tarkoituksena on Edistää urheilun ja erilaisten liikuntamuotojen harrastusta Pieksämäen seudulla Toimia Pieksämäen seudun liikunta- ja urheiluseurojen yhteisenä edunvalvontaorganisaationa Edistää Pieksämäen seudun liikunta- ja urheiluseurojen yhteistoimintaa Kehittää urheilu-, liikunta- ja nuorisotyötä Edistää tasa-arvoa ja kansainvälistä yhteistoimintaa sekä toimia puhtaan luonnon ja ympäristön puolesta. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

3 2. YLEISTÄ Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n toimintavuosi oli haasteellinen sekä työntekijöiden että toiminnan osalta. 10-vuotisjuhlavuotena muutimme toimitilamme Torikadulta Kukkaroniementielle. Juhlimme merkkivuotta yhdessä seurojen, henkilökunnan ja yhteistyökumppaniemme kanssa ja jatkoimme jo järjestyksessään kolmatta TE-keskuksen rahoittamaa työllisyysprojektia, iltapäivätoimintaa sekä seurojen auttamista. TEKO-työllisyysprojekti keskittyy pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen haastavissa ja mielenkiintoisissa työpaikoissa TEKOpajatyöntekijöinä, TEKO-myymälän asiakaspalvelu- ja varastointitehtävissä sekä tietenkin seurojen ja yhdistysten sekatyömiehinä ja naisina. MISSION PSLiikunta hanke saatiin toteuteutettua pikaisella aikataululla Hankkeen tarkoituksena oli kehittää Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n kautta urheiluseurojen ja muiden yhdistysten osaamistasoa vastaamaan kasvaviin haasteisiin sekä kehittämään uusia toimintamalleja. TEKO-toiminta palvelee alueen kierrättämistä ja parantaa pitkäaikaistyöttömien työllistymismahdollisuuksia myös pienemmillä tukimuodoilla. Pyöritämme TEKO-tori myymälää ja pidämme yllä TEKOpaja toimintaa. IP-PARKKI iltapäivätoiminta jatkoi junamaista menestystään kolmella toimipisteellä. Toiminta on kehittynyt ja muuttanut muotoaan ohjaajien vaihtuessa, mutta hyvien ohjaajien myötä iloinen yhteistyö on tuonut positiivisen kierteen ja menestyksen koko paikkakunnan iltapäivätoiminnalle. Kaupunki nimesi omasta organisaatiostaan henkilön vastaamaan koko alueen toiminnasta. Pieksämäen kaupungin kanssa tehtyä yhteistyösopimusta kaupungin tukityöllistämisestä ja koko kierrätystoiminnan järjestämisestä ja kehittämisestä jatkettiin. Pieksämäen kaupunki on tarjonnut yhä monipuolisempia yhteistyömalleja harkittavaksemme. Saimme hoitaaksemme myös pieneläinten hautausmaan, jossa meidän tehtäviimme kuuluu yleinen siisteys, hautapaikkamaksujen perintä ja hautapaikkojen jakaminen. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

4 Työministeriö ja Suomen Liikunta ja Urheilu palkitsi Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n vuoden 2007 ansioista helmikuussa 2008 Helsingissä SLU talolla VUODEN TYÖLLISTÄJÄSEURA 2007 palkinnolla. Kiertopalkinnon luovutti työministeri Tarja Gronberg puheenjohtaja Erkki Huupposelle ja toiminnanjohtaja Jari Honkaselle. -Yhdistys on löytänyt oman vahvan aseman kolmannen sektorin vaikuttajana ja tästä voidaan löytää uusia innovaatioita koko valtakunnan alueelle, sanoi Gronberg palkitsemistilaisuudessa. 3. JÄSENSEURAT Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n jäsenet ovat liittymisjärjestyksessä: 1. Pieksämäen Voimistelijat ry. VOIMISTELU 2. Keski-Savon Pateri ry. LENTOPALLO 3. Pieksämäen Pallo-Sepot ry. JÄÄKIEKKO, RINGETTE 4. Pieksämäen Urheilusukeltajat ry. SUKELLUS 5. Pieksämäen Seudun Ampujat ry. AMMUNTA 6. Savon Pallo ry. JALKAPALLO 7. Pieksän Kuutit ry. UINTI 8. Pieksämäen Palloilijat ry. PESÄPALLO, KORIPALLO 9. Pieksämäen Tanssiurheiluseura ry. TANSSI 10. Pieksämäen Vesiurheiluseura ry. SURFFAUS, VESIURHEILU 11. Pieksämäen Salibandy ry. SALIBANDY 12. Tennis-70 ry. TENNIS 13. Pieksämäen Seudun Hengitysyhdistys ry. KUNTOLIIKUNTA 14. Anola Golf Club ry. GOLF 15. Pieksämäen Tsemppi 82 ry. LENTOPALLO 16. Virtasalmen Urheilijat ry. YLEISSEURA 17. Pive 98 ry. YLEISURHEILU, YLEISSEURA 18. Pieksän Latu ry. KUNTOURHEILU, RETKEILY 19. Pieksämäen Kanoottiseura ry. MELONTA 20. Pikadon ry. JUDO 21. Kisattaret ry. VOIMISTELU 22. Pieksämäen Pyrintö ry. YLEISSEURA/LENTOPALLO 23. Savon Rasti ry. SUUNNISTUS 24. Snow Team ry. MOOTTORIKELKKAILU 25. Jäppilän Urheilijat ry. YLEISSEURA 26. Pieksämäen Curling ry. CURLING 27. Pieksämäen Palveluskoirayhdistys ry. KOIRAT, KUNTOURHEILU 28. Vilhulan Vire ry. YLEISSEURA 29. Haukivuoren Kisailijat ry. YLEISSEURA, LENTOPALLO 30. Laukanlampi Golf ry. GOLF 31. Pieksämäen Watterit KEILAILU PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

5 Yhdistykseen liittyi vuoden 2008 aikana yksi keilailuseura; Pieksämäen Watterit ry. Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n toiminta on näkynyt ja kuulunut hyvin tiedotusvälineissä. Lehti-ilmoituksia on ollut 29 kappaletta. Lehtijuttuja eri toiminnoista on kirjoitettu 20 kappaletta, joista 12:ssä on ollut valokuva. VUOSIKOKOUS kevät Kevätvuosikokous pidettiin Keski-Savon Oppimiskeskuksen auditorioissa Kevätvuosikokouksen puheenjohtajaksi pyydettiin Pieksämäen Osuuspankista Ari Hänninen ja sihteeriksi Jari Honkanen Pieksämäen Seudun Liikunta ry:stä. Pöytäkirjantarkastajina toimivat Matti Tenhunen(Pieksämäen Palveluskoirayhdistys ry.) ja Erkki Kojo(Pieksän Latu ry.) Vuoden 2007 seurana palkittiin Pieksämäen Voimistelijat ry. Palkinto luovutettiin Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n 10- vuotisjuhlatilaisuudessa. Vuoden 2007 seuratyöntekijää ei pystytty valitsemaan, koska hakemuksia ei tullut. VUOSIKOKOUS syksy Syysvuosikokous pidettiin Keski-Savon Oppimiskeskuksen auditoriossa. Puheenjohtajaksi valittiin Pieksämäen työvoimatoimiston johtaja Sirkka Rytkönen ja sihteeriksi valittiin Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n projektipäällikkö Jari Honkanen. Pöytäkirjantarkastajiksi ja tarvittaessa ääntenlaskijoiksi valittiin Hannele Ruuskanen (Pieksämäen Veikot-98 ry.) ja Sari Niskala (Pieksämäen Pyrintö ry.) Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin uudelle kaksivuotiskaudelle Jorma Laasonen. Hallituksen jäsenistä Reijo Hakola ja Ulla Nikulainen olivat ilmoittaneet, etteivät ole käytettävissä. Heidän tilalleen valittiin Aimo Nykänen(Pieksämäen Vesiurheiluseura ry.) ja Juha Hänninen (Savon Pallo ry.) Kolmas erovuorossa ollut Keijo Heinonen valittiin uudelleen. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

6 Vuoden 2008 aikana hallitus kokoontui kuusi kertaa. HALLITUS JA KOKOUKSET 2008 Erkki Huupponen, puheenjohtaja 6/6 Jorma Laasonen, varapuheenjohtaja 3/6 Keijo Heinonen 5/6 Pirkko Takkinen 5/6 Ulla Nikulainen 2/6 Raija Mynttinen 4/6 Reijo Hakola 4/6 Satu Lipsanen 3/6 ei jäsenet hallituksessa: Jari Honkanen (sihteeri, esittelijä) 6/6 Tilintarkastajina vuonna 2008 olivat: Ahti Väisänen (HTM, KLT) Marianne Lehtonen(Pieksämäen Tsemppi ry.) Varatilintarkastajina vuonna 2008 olivat: HTM Heikki Melto (HTM) Heikki Holopainen(Pieksämäen Tsemppi ry.) Kirjanpito ja palkanlaskenta: Pieksämäen Kirjanpitopalvelu Ky. Eija Niskala Kotisivujemme osoite: Sähköpostia voi lähettää osoitteisiin: muun henkilökunnan sähköpostit ovat muotoa: Toimitilat sekä toimiston että myymälän osalta muuttuivat ja saimme huikeasti paremmat tilat Ratahallintokeskuksen vuokralaisena Kukkaromäentie 4:ssä. Toimisto- ja myymälätilojen lisäksi saimme käyttöömme seura- ja yhdistyspalavereita varten henkilöä vetävän kokoushuoneen. Kokoushuone on jäsenseurojemme käytössä korvauksetta ympäri vuorokauden myös viikonloppuisin. Pieksämäen kaupungin kanssa jatkoimme vuokrasopimusta Kangaskatu 20 osalta. Siellä toimii puu- ja metallipaja sekä kodinkone- PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

7 ja elektroniikkahuolto. Työnjohtajille on myös varattu kiinteistöstä toimitilaa. Yhdistyksellä on käytössään vuoden 2000 Volkswagen Transporter pakettiauto, jota käytetään TEKO-pajan, TEKO-myymälän sekä iltapäivätoiminnan ajoissa. Toisena autona meillä on Fiat Ducato, joka on vain kierrätystoiminnan käytössä. Jäsenseuroilla on mahdollisuus vuokrata autoa 0,20 /km+diesel. Auto on puhtaasti kuljetuksia varten suunniteltu 1+2 paikkainen pakettiauto, jota voi ajaa AB-ajokortilla. 4. TYÖNTEKIJÄT Pieksämäen Seudun Liikunta ry:llä työntekijämäärät ovat suuria, mutta suurin osa palkallisista on erilaisilla tukimuodoilla palkattuja ihmisiä. Yhdistys pystyi vuoden 2008 aikana solmimaan historiansa ensimmäisen vakituisen työsuhteen. TEKO-työllisyysprojektissa vuoden 2007 aikana tehdyt muutokset säilyivät myös 2008 aikana niin, että Juha Honkanen jatkoi projektipäällikkönä ja työnsuunnittelijana toimi Mika Jormakka. Heidän työsuhteensa kestävät asti. Kesäkuun lopussa Veej Jakaja POMO+toimintaryhmän rahoittama hanke MISSION PSLIIKUNTA päättyi. Sen projektipäällikkönä toimi Jari Honkanen. Jari Honkanen nimitettiin yhdistyksen toiminnanjohtajaksi alkaen. Hänen työsuhteensa on solmittu toistaiseksi. TEKO-pajalle oli palkkasuhteessa Raimo Kolehmainen pajapäällikkönä. Hän toimi työnsuunnittelija Jormakan viransijaisena lokakuusta joulukuuhun. Kolehmainen vastaa päivittäisestä työntekemisestä ja toimii lähimpänä linkkinä työntekijöiden suuntaan. Myymälän ja toimiston vastuuhenkilönä on toiminut Tarja Pöyhönen. Molempien palkanmaksajana toimi PSLiikunta, mutta käytämme Pieksämäen kaupungin avustusta molempien palkkaukseen. Työsuhteet päättyivät , mutta niitä jatketaan edelleen. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

8 IP-PARKKI iltapäivätoiminnan vastuuohjaajina kesäkuun alkuun toimivat Tuuli Riitto, Leena Markkanen ja Tarja Roivainen. Kesällä valittiin uudet vastuuohjaajat kolmelle toimipisteelle. Uudet ohjaajat olivat Iira Wahl-Lappalainen, Jonna-Kaisa Rajapolvi ja Tarja Roivainen. Uudet vastuuohjaajat ovat määräaikaisissa työsuhteissa kesäkuun 2009 alkuun asti. Vastuuohjaajien palkkaus saadaan kokonaisuudessaan Pieksämäen kaupungilta sosiaalikuluineen. Määräaikaisissa työsuhteissa oli ip-vastuuohjaajien lisäksi toimisto/myymälävastaava ja pajapäällikkö. Projektituella oli töissä 3 henkilöä vuoden 2008 aikana. Heinäkuussa 2008 yhdistys palkkasi vakituisen toiminnanjohtajan. Palkkatuella työskenteli vuoden 2008 aikana 50 henkilöä. Yksi henkilö oli töissä vajaakuntoisen tuella. Kolme nuorta toteutti työelämävalmennuksen ja 5 toimi työharjoittelijana. Työkokeilussa oli 3 henkilöä. Koulujen harjoittelijoita oli vuoden aikana erimittaisissa harjoitteluissa 6 henkilöä. projektityöntekijät 3 määräaikaiset työsuhteet 5 palkkatuki 50 työelämävalmennus 3 työharjoittelu 5 työkokeilu 3 vajaakuntoisen tuki 1 YHTEENSÄ 70 HENKILÖÄ PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

9 5. IP-PARKKI iltapäivätoiminta Toimintaa järjestettiin Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n toimesta Harjun, Kontiopuiston sekä Tahiniemen ala-asteilla. Toiminnan piirissä on parhaimmillaan ollut lähes 80 lasta. Vuoden 2008 lapsimäärät oheisessa taulukossa. IP-PARKKI KEVÄT 2008 ka. SYKSY 2008 ka. pojat tytöt yht. paikalla pojat tytöt yht. paikalla TAHINIEMI HARJU KONTIOPUISTO yhteensä TAULUKKO 3, Iltapäivätoiminnan lapsimäärät 2008 Iltapäivätoiminnassa oli vuoden aikana kirjoilla parhaimmillaan 79 lasta. Keskiarvollisesti kumminkin kaikilla toimipisteillä toiminnassa oli mukana noin 16 lasta päivittäin. Liikkuvan iltapäivän ja IP-PARKKI toiminnan päätavoite on luoda mahdollisuus viettää iltapäivä turvallisen aikuisen/aikuisten kanssa leikkien, leväten, pelaillen, askarrellen, läksyjä tehden ja oleillen. ohjelmarunko normaalille päivälle on: saapuminen, leikkiminen, läksyt askartelua, piirtämistä 14 välipala ulkoilu ja leikit ulkona, liikunta, askartelu, Sopimus ohjaajin palkkauksista tarkistetaan aina vuosittain ja yhteistyö kaupungin kanssa on ensiarvoisen tärkeää. Ammattilaiset määräaikaisissa työsuhteissa ovat nostaneet toimintamme tasoa merkittävästi. IP-PARKKI on saanut toimintasuunnitelman ja liikuntasuunnitelman joita päivitetään jatkuvasti. Vastuuohjaajien lisäksi vuonna 2008 olemme saaneet erityisen motivoituneita ja päteviä ohjaajia myös palkkatuella sekä harjoittelutuella toimintaamme. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

10 IP-PARKKIEN yhteistä toimintaa olivat vuoden aikana: mäenlaskutapahtuma, footsal, uimahallikäynnit, nukkekoti, Sakke Sankari ja kevätretket. Yhteiseksi koulutukseksi ja työnohjaukseksi on muodostunut maanantaiaamun palaveri kaikille ohjaajille. Siinä on purettu edellisen viikon tapahtumia ja suunniteltu tulevan viikon ohjelmaa. Yhteispalaveri on myös ainut paikka uusille ohjaajille tutustua henkilökuntaan. Harjun iltapäiväkerhon vuosikertomus 2008 Keväällä 2008 lapsia Harjun iltapäiväkerhossa kirjoilla oli yhteensä 28 lasta. Tyttöjä näistä lapsista oli 6 ja poikia 22. Ensimmäisellä luokalla näistä lapsista oli 17. Toisella luokalla oli 7 lasta ja kolmannella luokalla 3. Mukana oli myös yksi viides luokkalainen lapsi. Harjun iltapäiväkerhossa olivat töissä seuraavat henkilöt. Tuuli Riitto vast. ohjaaja Pirjo Miettinen Kaarina Nieminen Johanna Tolonen Harjoittelijana Raimo Anttila (5vko+hiihtoloma) Keväällä Harjun iltapäiväkerhon toimintaan kuului mm. sadutusta, mäenlaskua, luistelua, pallosotaa, olympialaiset, levyraatia, laskiaisrieha, ystävänpäiväjuhla, discoilua, ip-lehden tekoa, sählyä, pääsiäisaskartelu, temppurata, äitienpäivälahjan valmistus ja paketointi, tikkunuket, lentopalloa, tennistä, vappuaskartelu, vappurieha, luontomaalaus, norsupalloa, kevätretki. Lisäksi joka päivä oli läksyjentekoa, ulkoilua, leikkimistä. Lapsia keväällä 2008 oli päivittäin keskimäärin seuraavasti: Tammikuussa 16 Helmikuussa 16 Maaliskuussa 12 Huhtikuussa 11 Toukokuussa 12 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

11 Syksyllä 2008 lapsia Harjun iltapäiväkerhossa kirjoilla oli yhteensä 34 lasta. Tyttöjä näistä lapsista oli 18 ja poikia 15. Ensimmäisellä luokalla näistä lapsista oli 24. Toisella luokalla oli 7 lasta ja kolmannella 1 lapsi. Mukana oli myös yksi kuudesluokkalainen lapsi. Harjun iltapäiväkerhossa oli syyskaudella töissä seuraavat henkilöt. Tarja Roivainen vast.ohjaaja Nina Pulliainen Anna-Mari Rinkinen Pirjo Miettinen Auvo Laaksonen lastenohjaaja opiskelija Anni Toivanen ( 5 viikkoa sisältäen näytöt.) Syksyllä Harjun iltapäiväkerhon toimintaan kuului mm. tutustumista ja leikkejä, satupiirtäminen, leikkivarjoleikit, lukuhetkiä lapsille, luonnonmateriaaleista askartelua, valokuvasuunnistusta, vesivärimaalaus, kivienmaalausta, hippaa, kirkkistä, taikataikina askartelu, aistirata, levyraati, musiikkipiirtäminen ja teosten esittely. Teimme myös uimahalliretken Varkauteen, kipsityöt ja niiden maalaaminen, t-paitojen painantaa, isänpäivälahjojen tekeminen, huovuttaminen, Sakke Sankari sählyturnaus, kuva arvoituksia, mäenlaskua, itsenäisyyspäivä askartelu, pieni retki, peikkojen askartelu, pelastusharjoitus, joulukortti askartelua, lumileikkejä, ilmaisutaitoa, pikkujoulut, sekä päivittäin ulkoilua leikkimistä pelaamista ja läksyt. Lapsia syksyllä 2008 oli päivittäin keskimäärin seuraavasti: Elokuussa 17 Syyskuussa 21 Lokakuussa 24 Marraskuussa 21 Joulukuussa 23 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

12 Kontiopuiston iltapäiväkerhon vuosikertomus 2008 (Leena Markkanen, Iira Wahl-Lappalainen) Ohjaajina: vastuuohjaaja: Leena Markkanen saakka vastuuohjaaja: Iira Wahl-Lappalainen alkaen Kaisa Keinänen Johanna Pulkkinen Rauni Miettinen alkaen Eveliina Nyyssönen Leena Markkanen Opiskelijaharjoittelijat: Mari Koponen Emmariikka Puputti Päälinjana Kontiopuiston iltapäiväkerhossa on ollut luoda koululaisille turvallinen iltapäivä huolehtimalla heidän ulkoilemisesta, liikkumisesta, välipalasta, levosta ja läksyjen tekemisestä. Toimintasuunnitelma on ollut suuntaa antava, mutta jokainen päivä katsottiin tilanteiden ja lasten tarpeiden mukaan. Vapaalle leikille ja olemiselle oli paljon tilaa, sillä koulupäivän jälkeen moni kerholainen kaipaa omalle touhuamiselle aikaa. Koululaisia kerhossamme on ollut seuraavasti: Kevätlukukaudella 27 lasta, joista 12 tyttöjä ja poikia 15. Heistä ekaluokkalaisia oli 19, tokaluokkalaisia oli 17. Syyslukukaudella 21 lasta, joista 9 tyttöjä ja poikia 12. Heistä ekaluokkalaisia oli 15, tokaluokkalaisia oli 6. Vastuuohjaajana jatkoi syksystä Leena Markkanen. Tammikuu pyörähti käyntiin talviaskartelun ja pulkkamäessä laskemisen merkeissä. Kirjallisuutta käsiteltiin sadutuksen, saduista piirtämisen, omien lempikirjojen ja kirjastovierailun kautta. Liikuntasalissa aerobicattiin, harrastettiin pallopelejä sekä järjestettiin olympialaiset. Ulkona päästiin luistelemaan. Lisäksi kerhossa pidettiin oma levyraati. Helmikuussa keskityttiin ystävänpäiväteemaan askartelemalla kortteja ja järjestämällä juhlat. Salissa pelattiin pallopelejä ja käytettiin liikkumisen välineenä leikkivarjoa. Talviloman tunnelmiin virittäydyttiin laskemalla mäkeä lähistöllä ja valmistamalla omat PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

13 mäkihyppääjät. Laskiaistiistaina tehtiin retki Naarajärvelle, jossa oli ohjelmassa pulkkailua, makkaranpaistoa ja leikkejä. Viimeinen helmikuun viikko olikin kauan kaivattu hiihtoloma! Maaliskuu sisälsi paljon ilmaisutaitoa: ilmaisutaidon harjoitusten ja satuliikunnan lisäksi kerholaiset tekivät oman ip- kerhon lehden sekä nuket. Ohjelmassa otettiin huomioon tuleva pääsiäinen askartelemalla pupuja ja tipuja. Rairuohot kylvettiin hyvissä ajoin, jotta ne ennättivät kasvamaan pääsiäiseksi. Salissa harrastettiin huhtikuussa välineliikuntaa ja mielikuvaliikuntaa. Ulos järjestetty seikkailurata oli kerholaisten mieleen. Vappuriehaa valmisteltiin yhdessä jo hyvissä ajoin. Ohessa ehdittiin tehdä hiilitöitä, nukketeatteria ja äitienpäiväkortteja. Toukokuu aloitettiin äitienpäivälahjoja valmistamalla ja maalaamalla luonnossa. Polskuttelemassa Suonenjoen uimahallissa käytiin 8.5. Lastentoiveiden mukaisesti leikittiin ja pelailtiin ulkona paljon. Kevätretki suuntautui Pyhityn vanhalle koululle, jossa mm. norsupalloturnaus. Laitumelle laskiaisia vietettiin Syyslukukausi käynnistyi kouluilla Vastuuohjaajana aloitti Iira Wahl-Lappalainen. Kaikki ohjaajat tapasivat toisensa viikko ennen kerhojen alkamista eli 4.8. koulutusten merkeissä: kerrattiin ensiaputaitoja ja oltiin koko Etelä-Savon iltapäiväkerhojen yhteisessä koulutuksessa. Elokuu meni tutustuessa lasten kanssa toisiimme leikkien ja pelaillen. Yhdessä lasten kanssa laadittiin säännöt, jotka jokainen hyväksyi omalla puumerkillään. Kerholaisten yhteishenkeä kohotettiin tekemällä porukalla mm. koko kerhon yhteinen satumetsä luonnonmateriaaleja käyttäen. Syyskuussa suunnistettiin niin sisällä kuin ulkonakin. Maalattiin erilaisilla väreillä ja monenlaisille pinnoille mm. kiviä peiteväreillä. Taikataikinasta syntyivät mainiot taideteokset. Aisteja käsiteltiin monella tavalla ja aistiharjoitukset huipentuivat aistirataan, joka oli todella menestys. Salissa liikuttiin musiikin tahdittamana koko syyskuun ajan. Lokakuussa askarreltiin yhdessä upea syksypuu kerhon käytävään, tehtiin kipsitöitä ja aloitettiin isänpäivä-mukien maalaamista. Sakke Sankari- turnaus vaati omia valmisteluja: pelipaidat ja PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

14 sählyharjoitukset olivat mieleistä puuhaa kerholaisille. Uimassa käytiin Varkaudessa Syyslomaa vietimme viikolla 42. Marraskuussa ilonamme oli lastenohjaajaopiskelija Emmariikka Puputti. Hänen kanssaan lauloimme entistä enemmän ja kerholaiset saivat huovuttamalla tehdä omat soittimet. Isänpäivä lahjat käärittiin itse painettuihin lahjapapereihin luonamme vierailivat viereisestä seurakuntakodista päiväpiiriläiset, jotka nimesimme kotoisasti mummoiksi. Idea oli Diakoniaammattikorkeakouluopiskelija Anna-Liisa Kivi-Aho-Leinosen ja se liittyi hänen opintoihinsa. Toivottavasti vastaavanlainen yhteistyö jatkuu! Sakke Sankari-turnaus oli Harjunkoululla, jossa kannustettiin omaa Hullut apinat- joukkuetta äänet käheiksi saakka. Marraskuussa pääsimme nauttimaan jo lumiharrastuksista ja tekemään pulkkaretkiä Kaurapussin leikkikentälle. Joulukuu alkoi ilmaisutaidon harjoituksilla ja lasten omilla näytelmillä. Lauloimme paljon joululauluja ja jännitimme päivittäin joulukalenterin yllätystä. Muutenkin kuukauden täytti joulun odotus sekä valmistelut. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

15 Leikimme perinneleikkejä ulkona ja sisällä. Joulun tuoksua teimme kerholle leipomalla pipareita. Pikkujouluja vietimme herkuttelemalla, katselemalla ja kuuntelemalla esityksiä sekä tietysti laulamalla. Joululoma alkoi Tahiniemen iltapäiväkerhon vuosikertomus 2008 (Anna-Mari Rinkinen, Jonna-Kaisa Rajapolvi) Vastuuohjaaja: Anna-Mari Rinkinen Ohjaajat: Eini Gråsten Tuula Laukas Aija Ylönen (harjoittelija) LAPSET: 25 lasta, joista 11 poikaa ja 14 tyttöä KEVÄT 2008: Toiminta sisälsi läksyjen tekemistä, mäenlaskua, satujen lukemista, piirtämistä, perjantaisin lelupäivä, salissa leikkimistä, adjektiivitarinan, aerobicia, sadutusta, pihalla leikkimistä, lempikirjojen esittelyt, olympialaiset, levyraadin, ystävänpäiväkorttien askartelua, ystävänpäiväjuhlan, leikkivarjolla leikkimistä, pelien pelaamista, videoiden katselua, näytelmiä, pääsiäisaskartelua, hamahelmiaskartelua. Teimme myös kävelyretkiä rantaan, nukketeatteriesityksiä, jalkapalloa, vappujuhlat, äitienpäivälahjan tekemistä, uintireissu Suonenjoelle kaikkien ip-kerhojen kanssa, norsupallolla pelaamista, kulhojen maalaamista, huovutusta, ip:n päättäjäiset. syksy 2008 Vastuuohjaaja: Jonna-Kaisa Rajapolvi Ohjaajat: Arja Kohvakka Tuula Laukas Susa Korhonen(opisk) LAPSET: Syksy 2008 Lapsia kirjoilla 24, joista päivittäin paikalla n. 10. Tyttöjä 12 ja poikia 12. Ekaluokkalaisia 8, tokaluokkalaisia 11, starttiluokkalaisia 2, pienluokkalaisia 2 sekä EHA-luokkalaisia 1. Toimintaan kuului mm. läksyjen tekoa, tutustumisleikkejä, suunnistusta (rastirata), askartelu; kasveista taulu, retki metsään, syysmaiseman askartelua, kivienmaalaamista, taikataikinasta PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

16 askartelua, aistirata, musiikkiliikuntaa, musiikkimaalausta. Kävimme myös uintireissulla Varkaudessa, kipsitöiden tekemistä, huovutusta, erilaiset ulko- ja sisäleikit (mm. sählyä, erilaisia hippaleikkejä, piilosta, kärpäslätkä, lima ja keijukaiset, polttopallo ), pelipaitojen tekemistä, mukien maalaamista (isänpäivälahja), temppurata. Osallistuimme myös Sakke Sankari-sählyturnaukseen ja toiminnassa oli opiskelijan pitämä pulkkaretki, pantomiimia, itsenäisyyspäivän askartelua, jouluaskartelua, perinneleikkejä sekä järjestimme pikkujoulut. Pelailimme myös erilaisia lautapelejä ja korttipelejä, kuten esim. Unoa, Monopolya sekä Afrikan tähteä. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

17 6. SPORTTILEIRI (Tuuli Riitto, Leena Markkanen, Anna-Mari Rinkinen) Pieksämäen Seudun Liikunta ry. järjesti yhdessä jäsenseurojensa kanssa SPORTTIPÄIVÄLEIRIN Pieksämäellä hiihtoloman alkajaisiksi Leiripäällikkönä toimi Tuuli Riitto. Sporttipäiväleiri oli kolmipäiväinen ( ) alakouluikäisten talviliikuntaleiri. Leirillä järjestettiin ohjattua toimintaa klo ,jonka jälkeen leiriläiset lähtivät kotiin yöksi. Keskuspaikkana toimi urheilutalo ja lähes 70 lasta puuhasi eri lajien parissa seurojen ohjauksessa. Liikkumisen lomassa nautimme lämpimän lounaan Meriluodon koulun ruokalassa ja välipalan urheilutalolla. Leirillä tutustuimme useisiin eri lajeihin. Senttejä tai sekunteja ei mitattu, vaan leikkien ja yhdessä ollen opimme uusia juttuja. MUKANA OLLEET LAJIT Lajeista mukana olivat luistelu, yleisurheilu, mäenlasku, pelailu, salibandy, lentopallo, boccia, breakdance, trampoliini, jonglööraus, parkour, futsal, pelit, judo ja tietenkin sporttidisco. MUKANA OLLEET SEURAT Alueen seuroista ammattitaitoaan tarjosivat: Pieksämäen Salibandy Pieksämäen Veikot Pieksämäen Tsemppi-82 Pikadon Savon Pallo Pieksämäen Pallo-Sepot Lisäksi mukana myös Suomen Parkour ry Pieksämäen eläkkeensaajat PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

18 8. TEKO-työllisyysprojekti Työllisyysprojekti kantaa nimeä TEKO-työllisyysprojekti ja siihen on saatu TE-keskuksen projektitukea ajalle Vuoden 2008 projektipäällikkönä toimi Juha Honkanen ja työnsuunnittelijana Mika Jormakka. Työnsuunnittelijan pitkähkön poissaolon vuoksi loppuvuoden työnsuunnittelijaksi nimitettiin Raimo Kolehmainen. työtä elämää työllistämme pitkäaikaistyöttömiä ja nuorten yhteiskuntatakuun piiriin kuuluvia mielenkiintoisiin ja haasteellisiin työpaikkoihin työn ohella opettelemme yhteistyötoimintaa ja työn sekä elämän perusasioita käytettäväksi tulevaisuudessa kierrätystä toteutamme ympäristöystävällistä kierrätystoimintaa ja autamme alueen ihmisiä uusiotuotteilla osaamista teemme yhteistyötä Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n, Teko-toiminnan sekä alueen ihmisten kanssa luodaksemme kaikille paremman paikan elää, työskennellä ja harrastaa. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

19 Tekopaja Kangaskatu 5-20 työntekijää (työllistämistuki, palkkatuettu työ, määrä-aikaiset) puu- ja metalliverstas korjataan koneita, elektroniikkaa, huonekaluja jne => myyntikuntoon kaupungin sisäisen postin jakaminen mahdollisuus hoitaa maisemointija muita ulkopuolisia työtehtäviä urheiluseuroille ja järjestöille Tekotori Torikatu 6-10 työntekijää (työllistämistuki, palkkatuettu Pieksämäen seudulla toimivan työ, määrä-aikaiset) TEKO-työllisyysprojektin tavoite on työllistää mahdollisimman paljon pitkäaikaistyöttömiä ja nuorten yhteiskuntatakuun piiriin Tekopajalta kuuluvia tulleiden mielenkiintoisiin tavaroiden ja haasteellisiin työpaikkoihin hinnoittelu, Pieksämäen markkinointi kaupungin alueella ja vuosina myynti tavaroiden kotiinkuljetus Työpaikkoja pyritään luomaan urheiluseuroihin ja muihin yhdistyksiin(ry.) Näiden uusien lisäksi asiakaspalvelumallien pitkäaikaistyöttömiä sekä syrjäytymisvaarassa olevia suunnittelu nuoria työllistetään ja toteuttaminen Pieksämämäen Seudun Liikunta ry:n TEKO-paja toiminnassa, TEKO-tori toiminnassa sekä IPparkki iltapäivätoiminnassa. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

20 Rakennamme seutukunnalle toimivan Teko-paja mallin kehittämällä Pieksämäen kaupungin aloittamaa toimintaa. Teko-toiminnassa rakennamme pitkäaikaistyöttömille hyvät olosuhteet opetella uudelleen työelämän arkeen kierrätyksen, korjaamisen ja myymälätoiminnan avulla. Teko-paja toiminnan avulla luomme myös nuorille syrjäytymisvaarassa oleville paikan kehittää taitojaan käden taidoissa kuin työyhteisössä toimimisessa. Käsillä tehtävien korjaus- ja remontointiurakoiden jälkeen tuotteet myydään Teko-torilla, jossa työntekijöiden on mahdollisuus opetella haastavaa palvelualan toimintaa. Työllistämistavoite vuosille on 20 pitkäaikaistyötöntä ja 10 harjoittelijaa/12kk. Koko projektin tavoite on 60 työllistämissuhdetta. Keskitymme pitkäaikaistyöttömiin, mutta työllistämme myös työllistämistuella, johon saamme tukea kaupungilta. Järjestämme työllistetyille heidän työllistämisaikanaan mahdollisimman monipuolista koulutusta. Pyrimme myös opettamaan yhdistyksiä ohjaamaan työntekijänsä alkutaivalta ja työntekoa mahdollisimman ammattimaisesti. TYÖMIEHET Tavoitteena on työllistää erilaisiin tehtäviin pitkäaikaistyöttömiä. Tätä toimintaa organisoivat projektipäällikkö Juha Honkanen ja työnsuunnittelija Mika Jormakka. Vuoden 2008 työllistämistavoite täyttyi ja pystyimme tekemään 7 määräaikaista työsuhdetta, kolme määräaikaista projektityöpaikkaa 50 palkkatuella, 3 työelämävalmennuksella, 5 työharjoittelulla, 3 työkokeilussa sekä 1 vajaakuntoisen tuella. Työporukan kiinteenä työpisteenä on toiminut työpaja Kangaskadulla. Pajalla työnjohtajana on toiminut Raimo Kolehmainen. Pajalla lähinnä keskityttiin entisöinti töihin. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

21 TYÖKOHTEET: Pieksämäen kaupunki: tilapalvelu, kulttuuritoimi, koulutoimi, nuorisotoimi, siivoustoimi, liikuntatoimi, kiinteistö, seutuopisto, elinkeinotoimi, kotipalvelu, ryhmäperhepäivähoito, sosiaalitoimi, terveystoimi, apuvälineyksikkö, tekninen toimi, puistotoimi, Kerttula, kuntalaskenta, Pieksämäen Vesi, vapaa-aikatoimi, Torin- ja mattopesulan hoito sekä pieneläinhautausmaan hoito VR: alihankintatyöt Gramo Finland: nosturin pesut, työmiespalvelu kesän ajan Jätekukko: työmiespalvelu kesän ajan Naaraharju: kuljetuksia El Centro: baaritiski, tuolien ja pöytien kunnostusta Pieksämäen kaupunkiseurakunta: roskakatoksia Kunnonkeskus: kuljetuksia Savon Tili ja Kiinteistö: puun kaato ja pieniä korjaustöitä Pieksän LVI-palvelut: kuljetuksia Rakennusliike Väisänen, Pieksämäen Betonitehdas, Pieksän Puu, Bovallius opisto, : kylttien asennukset Terapiabaari: terassin teko ja maalaus Rakennusliike Kuronen: rakennusjätteiden raivausta ja kuljetusta Silta Oy: kuljetuksia ja siivoustöitä Kirkkopalvelut: tavaran kuljetuksia yksityishenkilöt: roskakatoksia, postilaatikkotaustoja, laitureita, koirankoppi, ulkokäymälä, maalaus- ja korjaustöitä, siivousta, tapetointia, laatoitusta, muuttoja ja kuljetuksia, jäsenseurat Lisäksi: Työturvallisuusmääräysten läpikäynti Palaverit työntekijöiden kanssa maanantai aamuisin Hinnoittelu Hinnoittelussa noudatimme Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n hallituksen tekemää päätöstä kattamaan toiminnasta aiheutuvia kuluja jäsenseuroillemme tehtävissä työtehtävissä: 1-2 henkilöä 10 /päivä (=5 tuntia) 3-5 henkilöä 20 /päivä (= 5tuntia) Myydessämme palveluita ulkopuolelle esim. kaupungille käytämme veloitusperusteena PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

Marraskuussa pääsimme lumihommiin, mikä oli aivan huippua!

Marraskuussa pääsimme lumihommiin, mikä oli aivan huippua! Elokuussa aloitimme 24 lapsen ollessa listoilla, yksi aloittaisi sitten tammikuussa 2017. Ensimmäinen kuukausi meni todella nopeasti ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin syksyä. Tutustuimme erilaisten leikkien

Lisätiedot

LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ

LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ 2011 LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ 12.10.2011 Liikunnan arvostus Pieksa ma ella ja sen jäsenseurat(33 kpl) ovat huolissaan Pieksämäen liikunta ja urheilutoiminnan näivettymisestä ja kaupungin liikuntaorganisaation

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

ILTAPÄIVÄKERHOJEN TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen alakoulu. Lukuvuosi Setlementti Puijola ry Kuopio

ILTAPÄIVÄKERHOJEN TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen alakoulu. Lukuvuosi Setlementti Puijola ry Kuopio ILTAPÄIVÄKERHOJEN TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen alakoulu Lukuvuosi 2016-2017 Setlementti Puijola ry Kuopio Toiminta-ajatus: Iltapäivätoiminnan tavoitteena on luoda kerhojen lapsille virikkeellinen, turvallinen

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 TUTKIMUS 2009-2010 Miten suomalaiset 19-65-vuotiaat liikkuvat, mitä lajeja he harrastavat, missä he liikkuvat? Liikunnan harrastuskertojen määrä Liikunnan ja kuntoilun luonne Suomalaisten jakaantuminen

Lisätiedot

Iisalmen kaupunki Sivistyspalvelukeskus Varhaiskasvatus ESIOPETUKSEN LUKUVUOSISUUNNITELMA. Lukuvuosi - Yksikkö. Esiopetusryhmän nimi

Iisalmen kaupunki Sivistyspalvelukeskus Varhaiskasvatus ESIOPETUKSEN LUKUVUOSISUUNNITELMA. Lukuvuosi - Yksikkö. Esiopetusryhmän nimi Lukuvuosi - Yksikkö Esiopetusryhmän nimi Esiopetusryhmän henkilöstö Lukuvuoden painotusalueet Esioppilaiden määrä Tyttöjä Poikia LUKUVUODEN TYÖAJAT Syyslukukausi / 20 - / 20 Syysloma / 20 - / 20 Joululoma

Lisätiedot

Pieksämäen Tsemppi 82 Toimintakertomus 2015

Pieksämäen Tsemppi 82 Toimintakertomus 2015 Pieksämäen Tsemppi 82 Toimintakertomus 2015 Pieksämäen Tsemppi 82 Lentopalloseura JOHDANTO Toimintavuoden 2015 syksyllä käynnistyi Lentopalloseura Pieksämäen Tsemppi 82:n 34. toimintakausi. Se tietää sitä,

Lisätiedot

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015 1 TEAM FINCHEVAL RY 2 JOHDANTO Toimintalinja on laadittu Suomen Ratsastajainliiton seurakehittämisohjelman mukaisesti vuodelle 2015. Toimintalinjasta käy ilmi asioita, jotka ovat seurallemme tärkeitä ja

Lisätiedot

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON Opetus- ja kulttuuriministeriön koululaiskysely 2017 Hei, vuosi sitten lähetin kouluusi kyselyn, mitä sinä ja muut oppilaat haluaisitte harrastaa koulussa iltapäivisin. Kyselyyn

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 Liikunnan vapaaehtois- tai kansalaistoimintaan osallistuminen Liikunnan vapaaehtois- tai kansalaistoimintaan osallistuminen 19-65-vuotiaiden keskuudessa % Lkm. 1997-1998 14 435.000 2001-2002 16 509.000

Lisätiedot

Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelman arviointi lv 2015-16

Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelman arviointi lv 2015-16 Sivistyslautakunta 16.6.2016 70, oheismateriaali Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelman arviointi lv 2015-16 Ohjaajat Anne Laukkanen Mirja Malinen (tiistaisin) Merja Miettinen Annika Niskanen

Lisätiedot

TIEDOTE PUOLANKAJÄRVEN KOULUN LUKUVUODEN 2016 2017 7. LUOKAN VALINNAISAINEISTA. 6. luokkalaisille ja heidän huoltajilleen

TIEDOTE PUOLANKAJÄRVEN KOULUN LUKUVUODEN 2016 2017 7. LUOKAN VALINNAISAINEISTA. 6. luokkalaisille ja heidän huoltajilleen TIEDOTE PUOLANKAJÄRVEN KOULUN LUKUVUODEN 2016 2017 7. LUOKAN VALINNAISAINEISTA 6. luokkalaisille ja heidän huoltajilleen Hei kuudesluokkalainen! Siirtyminen peruskoulun yläluokille (7.-9.) merkitsee koulunkäynnissä

Lisätiedot

SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011

SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011 SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011 Tälle koko lukuvuodelle olemme suunnitelleet teemaksi MATKALLA Tutkimusmatkamme lähtee minusta itsestä ja laajenee käsittämään ainakin Suomen ja Pohjoismaat. Otamme toimintaamme

Lisätiedot

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 Aika: Maanantai 29.8.2011 klo 18.00 Paikka: Vähä-Heikkilän yksikön ruokala Läsnä: Katrine Arbol-Lilleberg (saapui klo 18.35), Mia Enlund, Sanna Ketonen-Oksi,

Lisätiedot

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja OLS Jalkapallo OLS Kaupunkisarja OLS Kaupunkisarjassa lapsi pääsee aloittamaan jalkapalloharrastuksen lähellä kotia. Muut harrastukset vs. OLS Kaupunkisarja Kaupunkisarjatoiminnan lisäksi lapsilla pitää

Lisätiedot

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa Leimaus 2011 Kisakeskuksessa ma 6.6. Lähdimme perinteisesti Lappia talolta kimpsuinemme klo 12 kohti etelää. Martti ja Mauri otettiin kyytiin Keminmaasta. Onneksi autossa oli DVD laite ja ilmastointi,

Lisätiedot

Salon Palloilijat ry seurayhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa

Salon Palloilijat ry seurayhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa Salon Palloilijat ry seurayhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa Salon Palloilijat ry Viisi jaostoa: jalkapallo, jääkiekko, koripallo, salibandy ja taitoluistelu. Vuonna 2016 noin 1300 lapsi- ja aikuisharrastajaa.

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Koiviston koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Koiviston koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Koiviston koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

5. Toimittajan Fanny Segerfelt vierailu/haastattelut. 8. Street-tanssi alkaa koulun salissa 18.1.2016

5. Toimittajan Fanny Segerfelt vierailu/haastattelut. 8. Street-tanssi alkaa koulun salissa 18.1.2016 TOIMINTAKAUSI 2016-2017 Leikkipuisto Kesanto Koululaisten talokokous Talokokous 12.1.2016 /1 Asialista: 1. Osallistujalista 2. Edellisen kokouksen muistion kertaus 3. Apuohjaajien ja pihapoliisien tehtävät

Lisätiedot

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Vuosikertomus ja tilinpäätös 2015

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Vuosikertomus ja tilinpäätös 2015 Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry Vuosikertomus ja tilinpäätös 2015 Sisällysluettelo Yleistä Vuosikokous Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry:n jäsenet Hallitus, toiminnantarkastaja ja hallituksen toiminta Kilpailutoiminta

Lisätiedot

Perusopetuksen laatukriteerit v. 2011, v ja v Jouni Kurkela Sivistysjohtaja

Perusopetuksen laatukriteerit v. 2011, v ja v Jouni Kurkela Sivistysjohtaja Perusopetuksen laatukriteerit v. 2011, v. 2013 ja v. 2014 18.11.2014 Jouni Kurkela Sivistysjohtaja Opetusministeriö on 1.3.2010 myöntänyt 10 000 ja 29.12.2011 8000 Tyrnävän kunnalle opetus- ja kulttuuritoimen

Lisätiedot

Leikkipuistomme tavoitteena on tarjota lapsille tuttu, turvallinen, virikkeellinen ja monipuolisesti palveleva ympäristö.

Leikkipuistomme tavoitteena on tarjota lapsille tuttu, turvallinen, virikkeellinen ja monipuolisesti palveleva ympäristö. KUUSISTON LEIKKIPUISTON TOIMINTASUUNNITELMA KEVÄÄLLE 2016. Leikkipuistomme tavoitteena on tarjota lapsille tuttu, turvallinen, virikkeellinen ja monipuolisesti palveleva ympäristö. Lasten kanssa puistossamme

Lisätiedot

IITIN LATU RY. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa. 304. Jäsenmäärä on pysynyt vakaana. Uusia jäseniä on tullut ja vanhoja jäänyt pois,

IITIN LATU RY. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa. 304. Jäsenmäärä on pysynyt vakaana. Uusia jäseniä on tullut ja vanhoja jäänyt pois, IITIN LATU RY TOIMINTAKERTOMUS 1.1.2009-31.12.2009 1. YLEISTÄ Vuosi 2009 oli yhdistyksen 22. toimintavuosi. Tänäkin vuonna liikuntaa harrastettiin monipuolisesti, ja perinteiset Muumihiihto- ja metsämörrikoulut

Lisätiedot

Viesti! Liiku! Sivisty! Tule Sammon keskuslukioon!

Viesti! Liiku! Sivisty! Tule Sammon keskuslukioon! Viesti! Liiku! Sivisty! Tule Sammon keskuslukioon! Edessä antoisat vuodet Millaisessa ympäristössä sinä haluat viettää elämäsi kolme tai neljä tärkeää vuotta? Sammon keskuslukio Hakukoodi ainevalintakortissa:

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

Liikuntalupaus. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä.

Liikuntalupaus. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä. Liikuntalupaus 1. Omassa pihassa, pyörätiellä, metsässä ja missä vielä meidän perhe liikkuu, polskuttelee, kiikkuu. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä.

Lisätiedot

Itä-Suomen VUOSIKERTOMUS 2013

Itä-Suomen VUOSIKERTOMUS 2013 Itä-Suomen VUOSIKERTOMUS 2013 SISÄLLYSLUETTELO VUOSI 2013 PÄHKINÄNKUORESSA 3 PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA 3 1. Seuratoiminta 3 2. 3 PAINOPISTEET AIKUISTEN LIIKUNNAN TOIMIALALLA 4 1. 4 2. Seuratoiminta

Lisätiedot

Esiopetuksen toimintasuunnitelma 2011 2012

Esiopetuksen toimintasuunnitelma 2011 2012 Esiopetuksen toimintasuunnitelma 2011 2012 Isokallion päiväkoti Puistotie 15 05200 Rajamäki 2. TOIMINTA-AIKA Esiopetussuunnitelma ajalle 16.8.2011 31.5.2012. Päivittäinen toiminta-aika klo 8.30 12.30.

Lisätiedot

Kasva urheilijaksi aamukahvit

Kasva urheilijaksi aamukahvit Kasva urheilijaksi aamukahvit 26.5.2015 Tapaamisen sisältö: Kuulumiset Uudistuvat sinettiseurakriteerit/ Eija Alkavat Kasva urheilijaksi kokeiluprosessit lajien toiveet yhteistyön tavasta?/ Maria Lasten

Lisätiedot

letsbowl.sporttisaitti.com

letsbowl.sporttisaitti.com letsbowl.sporttisaitti.com TALIN KEILAHALLI bowling.fi Opetus- ja kulttuuriministeriö LET S BOWL LYHYESTI 7-18-vuotiaille koululaisille Hauskaa ja monipuolista harrastamista kavereiden kanssa Tutustumista

Lisätiedot

Kämmenniemen koulu, Kämmenniemen ja Terälahden koulutalot

Kämmenniemen koulu, Kämmenniemen ja Terälahden koulutalot HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Kämmenniemen koulu, Kämmenniemen ja Terälahden koulutalot lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä

Lisätiedot

Noin 300 lasta ja 75 työntekijää.

Noin 300 lasta ja 75 työntekijää. Noin 300 lasta ja 75 työntekijää. Tammelan päiväkoti: Haitulat, Leinikki, Maahiset, Sinikello, Taikatassu ja luontoliikuntaryhmä Ilvekset. Tammitarhan päiväkoti: 4 ryhmää ja metsäeskari metsätontut. Portaan

Lisätiedot

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU)

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) Tehtävä LiikU on liikunnan asiantuntija Lounais- Suomessa. Liikutamme lapsia ja aikuisia tapahtumissa ja leireillä. Koulutamme lasten kanssa työskenteleviä,

Lisätiedot

Yhteinen visio. Visio voidaan saavuttaa luomalla suomalaiselle liikkujalle ja urheilijalle paras mahdollinen toimintaympäristö kehittyä ja menestyä

Yhteinen visio. Visio voidaan saavuttaa luomalla suomalaiselle liikkujalle ja urheilijalle paras mahdollinen toimintaympäristö kehittyä ja menestyä Yhteinen visio Suomi maailman liikkuvin ja pohjoismaiden menestynein urheilukansa 2020 Visio on yhteinen päämäärä koko suomalaiselle liikunnalle ja urheilulle, sen eri toimijoille Visio voidaan saavuttaa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (5) Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Sisällysluettelo Toiminnan painopistealueet...2 Toiminnalliset avaintavoitteet...2 Ryhmätoiminta...2 Nuorten kurssit ja koulutukset...2

Lisätiedot

Yhteistyö Tulostettu: Yhteistyö. Kopio: Ovaska, Jarno 1/5

Yhteistyö Tulostettu: Yhteistyö. Kopio: Ovaska, Jarno 1/5 Kopio: Ovaska, Jarno 1/5 Sisällysluettelo Orimattilan Seurakunta seurakunnan kanssa Koululaisliikuntakilpailut koululaisliikuntakilpailut Koululiikunta / yhteystiedot Muita yhteistyötahoja muita yhteistyötahoja

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1 MISSIO Edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää tervettä kilpailua ja naisyrittäjien

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

YRITTÄJYYSPROJEKTI HYVÄNTEKEVÄISYYSILTA

YRITTÄJYYSPROJEKTI HYVÄNTEKEVÄISYYSILTA YRITTÄJYYSPROJEKTI HYVÄNTEKEVÄISYYSILTA HANKEIDEA Hyväntekeväisyysilta, joka järjestetään jonkin paikallisen järjestön (esim. Lions clubin) kanssa Illan tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen Illan aikana

Lisätiedot

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT Välitämme ja vastaamme lapsesta, asetamme rajat Ohjaamme lapsiamme omatoimisuuteen Pyrimme kasvattamaan lapsiamme terveisiin elämäntapoihin huom! Esimerkin voima :) Tarjoamme

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Lentävänniemen koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Lentävänniemen koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Lentävänniemen koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Haminanseudun Oloneuvokset ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Haminanseudun Oloneuvokset ry:ssä alkaa toiminnassa viideskymmenesensimmäinen vuosi. Toimintamme on hyvin monipuolista niin, että kaikilla

Lisätiedot

Härmälän koulu lv

Härmälän koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Härmälän koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 16.8.2016 12.5.2017. Hip kerhot ovat

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Olkahisen koulu, Olkahisen ja Sorilan koulutalot. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Olkahisen koulu, Olkahisen ja Sorilan koulutalot. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Olkahisen koulu, Olkahisen ja t lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot

Lisätiedot

Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti!

Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti! Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti! Ensimmäinen kohteemme tällä viikolla oli Anttolan palvelukeskus. Aloitimme aamun reippaasti pihapeleillä. Yksi asukkaista ymmärsi petanquen idean

Lisätiedot

Liite 1. Nuorisotoimi 2015

Liite 1. Nuorisotoimi 2015 Nuorisolain tarkoituksena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuorten sosiaalista vahvistamista sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. Näiden tavoitteiden

Lisätiedot

Kai Hyttinen, Aducate, kohta 3, paikalla klo 14.20-14.50 Sirpa Alho-Törrönen, Anakom, kohta 3, paikalla klo 14.50 15.30

Kai Hyttinen, Aducate, kohta 3, paikalla klo 14.20-14.50 Sirpa Alho-Törrönen, Anakom, kohta 3, paikalla klo 14.50 15.30 VARKAUDEN KAUPUNKI TYÖLLISYYSTYÖRYHMÄ MUISTIO AIKA 12.4.2016 klo 14.00 16.00 PAIKKA LÄSNÄ Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Hannu Tsupari pj, kaupunginjohtaja Minna Selkomaa, kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Liikkuva lapsuus. Kurki Kimmo Kuntien Tiera Oy - Mikkelin toimipiste 1.1.2015

Liikkuva lapsuus. Kurki Kimmo Kuntien Tiera Oy - Mikkelin toimipiste 1.1.2015 2015 Liikkuva lapsuus Kurki Kimmo Kuntien Tiera Oy - Mikkelin toimipiste 1.1.2015 Sisällys Hankkeen alkuidea... 2 Hankkeen tavoitteet... 3 Hankkeen toimenpiteet... 4 Hankkeen toteutuminen... 5 Hankkeen

Lisätiedot

KULTASIIPI 2015-2016

KULTASIIPI 2015-2016 Syksy KULTASIIPI 2015-2016 Elokuussa kultasiivessä alkoivat uuden toimintakauden touhut. Työntekijöinä ryhmässä oli Kirsi Vuori, Pia Granqvist ja Johanna Partinen. Vanhoja konkareita Kirsin lisäksi oli

Lisätiedot

KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010

KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Kymenlaakson Reserviläispiiri ry Piirihallitus 25.10.2009 KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010 1. JOHDANTO Kymenlaakson Reserviläispiiri ry:n 53. toimintavuosi noudattaa Reserviläisliitto

Lisätiedot

MP D13. VANHEMPAINILTA Urpolan koululla klo 18.00

MP D13. VANHEMPAINILTA Urpolan koululla klo 18.00 MP D13 VANHEMPAINILTA 22.2.2016 Urpolan koululla klo 18.00 ASIALISTA 1. Joukkueen toimihenkilöt kaudella 2016 2. Pelisäännöt 3. Harjoitukset 4. Pelit ja turnaukset kaudella 2016 5. Pelipassit + vakuutukset

Lisätiedot

LIIKKUVA KOULU YLIVIESKASSA Juha Torvikoski Kuva: Joel Nykter / Lumilajit liikuttavat - hanke

LIIKKUVA KOULU YLIVIESKASSA Juha Torvikoski Kuva: Joel Nykter / Lumilajit liikuttavat - hanke LIIKKUVA KOULU YLIVIESKASSA Juha Torvikoski juha.torvikoski@edu.ylivieska.fi Kuva: Joel Nykter / Lumilajit liikuttavat - hanke Liikkuva Koulu Ylivieskassa alkaen vuodesta 2013 Ylivieskan Liikkis alku Kevät

Lisätiedot

TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1

TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1 TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1 MAANANTAI 2 TIISTAI 3 KESKIVIIKKO 4 TORSTAI 5 PERJANTAI 6 Loppiainen LAUANTAI 7 SUNNUNTAI 8 1 TAMMIKUU 2017 VIIKKO 2 MAANANTAI 9 TIISTAI 10 KESKIVIIKKO 11 TORSTAI 12 PERJANTAI 13

Lisätiedot

PALLO JALASSA VAI HUKASSA?

PALLO JALASSA VAI HUKASSA? Wanuvan toimintapäivä aloitettiin Vauhtikellarissa, erilaisilla leikkimielisillä kilpailuilla. Vetäjänä ja tuomarina kisoissa toimi Eetu Putkinen, joka työskentelee Vauhtikellarissa ja Energy Fitness Clubilla.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310 Toimintasuunnitelma 2012 Joensuun seudun JHL 310 TOIMIHENKILÖT 2012 2013 2 (10) (: etunimi.sukunimi@jns.fi tai poikkeavat mainittu erikseen) Puheenjohtaja Helena Timoskainen.............. 050 452 0013

Lisätiedot

Leppävaaran Pallo ry IP-kerhotoiminta luokille päivitetty

Leppävaaran Pallo ry IP-kerhotoiminta luokille päivitetty Leppävaaran Pallo ry IP-kerhotoiminta 3.-6. luokille päivitetty 27.3.2015 Kerhotoiminta: Tarjota Leppävaaran alueen koululaisille matalan kynnyksen harrastamismahdollisuus koulupäivän jälkeen. -> Yhteistyö

Lisätiedot

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016 TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016 Vuosikokouksen jälkeen kyläasiamies Henrik Hausen kertoo uudesta hankkeesta ja vastaa kysymyksiin. 28.2.2016 klo 18.00. Paikka Tuohikoto Käsiteltävät asiat: 1.

Lisätiedot

KULHON PÄIVÄKODIN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA

KULHON PÄIVÄKODIN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA KULHON PÄIVÄKODIN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA VARHAISKASVATUS KULHON PÄIVÄKODISSA Kulhon päiväkoti Pönkäniementie 4a2 80910 Kulho p.040 140 8145 p. 040 707 3375 (päiväkodin johtaja/raija Pynnönen) Kulhon

Lisätiedot

RUHA WOLLEY ry seurana.

RUHA WOLLEY ry seurana. KAUSIJULKAISU 2012-2013 27. kausi Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija www.netikka.net/ruha.wolley -1- - 2 - RUHA WOLLEY ry seurana. Seura on aloittanut toimintansa vuonna 1986 ja on siitä yhtäjaksoisesti

Lisätiedot

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013 KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA ESITYSLISTA 2 / 2013 VAPAA-AJANLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Tiistaina 11.6.2013 klo 18.00- Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto Läsnä: läsnä poissa Puheenjohtaja: Varapuheenjohtaja:

Lisätiedot

Veromäen koulun tsemppisvälkät. Carolina Rautell Markus Humaloja

Veromäen koulun tsemppisvälkät. Carolina Rautell Markus Humaloja Veromäen koulun tsemppisvälkät Carolina Rautell 040 416 9156 elisa.rautell@eduvantaa.fi Markus Humaloja 050 304 1482 markus.humaloja@eduvantaa.fi Perusteluja Koulussa istutaan paljon Välituntialueiden

Lisätiedot

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 Jatketaan vuonna 2012 aloitettua työtä lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen kehittämisen parissa Toimintamme päivittyy SUNDAY LEAGUE

Lisätiedot

KUMPPANUUSSOPIMUS. Sopimuksen osapuolet ja soveltaminen

KUMPPANUUSSOPIMUS. Sopimuksen osapuolet ja soveltaminen KUMPPANUUSSOPIMUS Rantasalmen kunnassa Rapiapajalla ja Remmituvassa tapahtuvaa työllistämistä ja kuntouttavaa työtoimintaa sekä nuoren työelämään valmentautumisjaksoa varten. Sopimuksen osapuolet ja soveltaminen

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Kissanmaan koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Kissanmaan koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Kissanmaan koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

ALAJÄRVEN KAUPUNKI SISÄLIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROT KAUDELLE 2013-2014 URHEILUHALLIN KÄYTTÖVUOROT 2013-2014

ALAJÄRVEN KAUPUNKI SISÄLIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROT KAUDELLE 2013-2014 URHEILUHALLIN KÄYTTÖVUOROT 2013-2014 ALAJÄRVEN KAUPUNKI SISÄLIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROT KAUDELLE 2013-2014 URHEILUHALLIN KÄYTTÖVUOROT 2013-2014 14.15-15.15 15.15-16.45 Järvi-Pohjanmaan kansalaisopisto/kevennetty kuntopiiri 16.9.2013-2.12.2013

Lisätiedot

2/2006. Koululehti. mikki-dvd:t. Kuva Juha Hyvärinen. Tässä lehdessä mm.:

2/2006. Koululehti. mikki-dvd:t. Kuva Juha Hyvärinen. Tässä lehdessä mm.: Koululehti 2/2006 Kuva Juha Hyvärinen Tässä lehdessä mm.: Käykää netissä antamassa palautetta Lomalle Topelius-projekti alkaa Uusia opettajia u mikki-dvd:t mikki-dvd:t Keskitalven terveisiä Eput ilmoitettiin

Lisätiedot

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 2016 Degerby skola

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 2016 Degerby skola Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 0 toteutti perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan seurantakyselyn lapsille ja huoltajille huhtikuussa 0. Vuoden 0 seurantaan liittyvä kysely

Lisätiedot

Juniorityö petankkiseuroissa

Juniorityö petankkiseuroissa Petankkiseuratoiminta - Juniorityö 1 Juniorityö petankkiseuroissa Nämä rivit on kirjoitettu avuksi niille seuroille joiden piirissä mietitään juniorityön aloittamista tai kehittämistä. Ei ole olemassa

Lisätiedot

Tavoitteiden toteutuminen

Tavoitteiden toteutuminen VUOSIKERTOMUS 2013 Tavoitteiden toteutuminen Kaikki jäseneksi pyrkivät on voitu ottaa vastaan. Jäsenmäärä oli vuoden lopussa 305, joista uusia jäseniä oli 18. Siirtymätyöpaikkoja oli vuoden vaihteessa

Lisätiedot

Harrastekalenteri

Harrastekalenteri Harrastekalenteri 2016 2017 PoU Yleisurheilu: Anniina Walling p. 044 0303858 Jääkiekko: Teuvo Mutanen p. 040 1046107 teuvo.mutanen@polvijarvi.fi - Yleisurheiluharjoitukset Maanantaisin 17 18 Vapaa-aikatalo

Lisätiedot

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA. Luonnos

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA. Luonnos Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Luonnos 9.5.2016 3 Suomen elinvoimalle on ensiarvoisen tärkeää, että tämä kokonaisuus toimii vaikuttavasti, inspiroivasti ja tuloksellisesti.

Lisätiedot

SYYSKOKOUS Laukkosken Taimi ry. 26.11.2009 1(7)

SYYSKOKOUS Laukkosken Taimi ry. 26.11.2009 1(7) 26.11.2009 1(7) LAUKKOSKEN TAIMEN SYYSKOKOUS (vaalikokous) Aika: Torstai 26.11.2009 klo 19.15 Paikka: Laukkosken Työväentalo 1. Kokouksen avaus Seuran puheenjohtaja Janne-Pekka Nurmi avasi kokouksen klo

Lisätiedot

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013 KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / 2013 VAPAA-AJANLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Tiistaina 11.6.2013 klo 18.00-20.07 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto Läsnä: läsnä poissa Puheenjohtaja: Timo Toivonen

Lisätiedot

RIIKKA HANNUKAINEN LIIKUNTAOHJELMA TYTÖT

RIIKKA HANNUKAINEN LIIKUNTAOHJELMA TYTÖT RIIKKA HANNUKAINEN LIIKUNTAOHJELMA TYTÖT KK VKO LAJI PAIKKA HUOM! ELOKUU 33 Rantalenttis Kylpylän ranta 34 Yleisurheilu Yleisurheilukenttä 35 Yleisurheilu Yleisurheilukenttä SYYSKUU 36 Cooper Yleisurheilukenttä

Lisätiedot

ASKARTELU JA KUVATAIDE

ASKARTELU JA KUVATAIDE NURMEKSEN KAUPUNGIN ILTAPÄIVÄTOIMINTA K KAUSISUUNNITELMA SYKSY 2014 - KAU- SI ULKOILU JA LIIKKUMINEN ASKARTELU JA KUVATAIDE ILMAISU- TAITO MUSIIKKI MUUT ELO- SYYS- Ulkoleikit, ulkoilualueeseen tutustuminen

Lisätiedot

Juhlavuotta odoteltaessa

Juhlavuotta odoteltaessa -1- - 2 - Juhlavuotta odoteltaessa Vielä ei ole juhlan aika, vaikka pitkä taival on jo kuljettu seurana. Nyt alkava kausi on nimittäin järjestyksessään 29 kausi. Näin pitkälle pääseminen ei todellakaan

Lisätiedot

Jämsän kaupunki ei tarjoa aamutoimintaa lukuvuonna

Jämsän kaupunki ei tarjoa aamutoimintaa lukuvuonna KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN SUUNNITELMA JÄMSÄN KAUPUNKI LUKUVUOSI 2016-2017 TOIMINNAN PERUSTEET Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään Perusopetuslain 48 a 3 momentin ja Opetushallituksen

Lisätiedot

Haukiputaan vanhempainyhdistyksen hallituksen kokouksen pöytäkirja kello Haukiputaan koululla

Haukiputaan vanhempainyhdistyksen hallituksen kokouksen pöytäkirja kello Haukiputaan koululla Haukiputaan vanhempainyhdistyksen hallituksen kokouksen pöytäkirja 17.8. kello 18.00 Haukiputaan koululla 1. Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus Kokous avattiin kello 18.02 ja paikalla olivat Suvi Siltala

Lisätiedot

Kuntokuu. Liiku, osallistu ja voita!

Kuntokuu. Liiku, osallistu ja voita! Liiku, osallistu ja voita! Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n t ovat helmikuu ja syyskuu. Tavoitteena on saada VAU:n jäsenet kuntoilun pariin niin talvella kuin syksylläkin. Raikkaista syys- ja

Lisätiedot

KONTIOLAHDEN KUNNAN. Onttolan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma

KONTIOLAHDEN KUNNAN. Onttolan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma KONTIOLAHDEN KUNNAN Onttolan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma Onttolan päiväkodin henkilökunta: Touhula (3-5 v.) 040 5781151 Päiväkodinjohtaja Mervi Ignatius Lastentarhanopettaja Mirja Torniainen

Lisätiedot

6.4.2010. Tornion Järjestöyhdistys ry Kemintie 53 95420 Tornio

6.4.2010. Tornion Järjestöyhdistys ry Kemintie 53 95420 Tornio LOPPURAPORTTI 1 / 5 MAHIS PROJEKTIN LOPPURAPORTTI AJALTA 1.4.2007 30.3.2010 Projektin nimi Projektipäällikkö Ohjausryhmä Mahis projekti Tornion Järjestöyhdistys ry Kemintie 53 95420 Tornio Sauli Hyöppinen

Lisätiedot

q-toset Kosken koulut 135 vuotta osa 2 entisten koululaisten haastatteluja 6a-luokan lehti numero 2/2011

q-toset Kosken koulut 135 vuotta osa 2 entisten koululaisten haastatteluja 6a-luokan lehti numero 2/2011 q-toset 6a-luokan lehti numero 2/2011 Kosken koulut 135 vuotta osa 2 entisten koululaisten haastatteluja Kirsi Jokela Mitä koulua kävitte? -Kävin Sorvaston koulua. Millaista siellä oli? -Tosi kivaa. Siellä

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

KUKA HUOLEHTII LAPSEN LIIKKUMISESTA?

KUKA HUOLEHTII LAPSEN LIIKKUMISESTA? LIIKUNNAN MÄÄRÄ (h/vko) KUKA HUOLEHTII LAPSEN LIIKKUMISESTA? 20 KOTI JA VAPAA-AIKA Perheen arkirutiinit, liikunnallinen elämäntapa, omaehtoinen liikunta URHEILUVALMENNUS AKATEMIAT 10 KERHOT KOULU Liikuntatunnit,

Lisätiedot

Wiurila Golf & Country Club ry. Nuorisotoimikunta

Wiurila Golf & Country Club ry. Nuorisotoimikunta Wiurila Golf & Country Club ry Nuorisotoimikunta 2013 Nuorisotoimikunta ja ohjaajat: (yhteystiedot) Puheenjohtaja: Pasi Kuhalainen pasi.kuhalainen(at)wgcc.fi 040 823 8781 PRO: Miikka Heinonen miikka.heinonen(at)wgcc.fi

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962 1 Kokouksen avaus VUOSIKOKOUS 12.2.2007 ESITYSLISTA 2 Kokouksen laillisuuden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta 5 Vuoden 2006

Lisätiedot

1. Hallituksen puheenjohtaja Petra Jormalainen avasi kokouksen klo. 13.00 ja toivotti läsnäolijat tervetulleiksi.

1. Hallituksen puheenjohtaja Petra Jormalainen avasi kokouksen klo. 13.00 ja toivotti läsnäolijat tervetulleiksi. KOKOUSPÖYTÄKIRJA Marika Englund 15.2.2011 BARBET FINLAND RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS Aika ja paikka: 5.2.2011, Taiteentekijäntie 7, Helsinki Läsnä: Paula Horne (pj), Marika Englund (siht), Petra Jormalainen,

Lisätiedot

Joensuun Kataja Yleisurheilun lajiryhmät Vanhempaininfo

Joensuun Kataja Yleisurheilun lajiryhmät Vanhempaininfo Joensuun Kataja Yleisurheilun lajiryhmät Vanhempaininfo 29.9.2014 Kataja-yu Seuran esittely Toiminnanjohtaja: Tomi Pyylampi - Vastuu, talous Valmennuspäällikkö: Anssi Vänskä - Valmennustoiminta + kilpailut

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

SUOMEN ALPPIKERHO LÄNSI-SUOMEN OSASTO

SUOMEN ALPPIKERHO LÄNSI-SUOMEN OSASTO SUOMEN ALPPIKERHO LÄNSI-SUOMEN OSASTO TOIMINTAKERTOMUS VUODESTA 1991 1. YLEISTÄ Kuluneella kaudella ovat osaston perinteelliset toimintamuodot kallio-, jää- ja vuoristokiipeily eri muodoissaan sekä länsisuomalaisten

Lisätiedot

SEURATIEDOTE 2/2012. Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012. Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä:

SEURATIEDOTE 2/2012. Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012. Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä: SEURATIEDOTE 2/2012 Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012 Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä: Kauden avaustilaisuus TestiPäivä syyskuussa Ilmaiset seurakoulutukset

Lisätiedot

LUPA LIIKKUA JA URHEILLA KOULUSSA - koulupäivään lisää liikettä ja urheilua. Liikuntajärjestöjen yhteiset valinnat

LUPA LIIKKUA JA URHEILLA KOULUSSA - koulupäivään lisää liikettä ja urheilua. Liikuntajärjestöjen yhteiset valinnat LUPA LIIKKUA JA URHEILLA KOULUSSA - koulupäivään lisää liikettä ja urheilua Liikuntajärjestöjen yhteiset valinnat 2015-2020 Kasva urheilijaksi tilaisuus 2.2.2016 Jukka Karvinen Liikunnallisen elämäntavat

Lisätiedot

8 29.01.2015 50 16.06.2016. Äänekosken kaupungin ja seurakunnan yhteinen kerhotoimintakokeilu vv. 2015-2017

8 29.01.2015 50 16.06.2016. Äänekosken kaupungin ja seurakunnan yhteinen kerhotoimintakokeilu vv. 2015-2017 Kasvun ja oppimisen lautakunta Kasvun ja oppimisen lautakunta 8 29.01.2015 50 16.06.2016 Äänekosken kaupungin ja seurakunnan yhteinen kerhotoimintakokeilu vv. 2015-2017 KASVOPPI 29.01.2015 8 Äänekosken

Lisätiedot

Ostopalveluna toiminimi Aquasa:lta, opettajana toimii Sari Saarinen.

Ostopalveluna toiminimi Aquasa:lta, opettajana toimii Sari Saarinen. VUOSISUUNNITELMA 2005 LIIKUNTATOIMEN JÄRJESTÄMÄSTÄ OHJATUSTA TOIMINNASTA 1. UIMAKOULUT 1. Uimakoulut uimahalleissa Liikuntatoimi järjestään vuoden aikana Lauritsalan uimahallissa lasten alkeis-, jatko-

Lisätiedot

LAPINLAHDEN KUNNAN LIIKUNNALLINEN ILTAPÄIVÄKERHO

LAPINLAHDEN KUNNAN LIIKUNNALLINEN ILTAPÄIVÄKERHO LAPINLAHDEN KUNNAN LIIKUNNALLINEN ILTAPÄIVÄKERHO 2013 2014 LAPINLAHDEN KUNNAN LAKISÄÄTEINEN LIIKUNNALLINEN ILTAPÄIVÄKERHO Lapinlahden kunnan liikunnallinen iltapäiväkerho on tarkoitettu kaikille kunnan

Lisätiedot

Suonenjoen kaupungin iltapäivätoiminta

Suonenjoen kaupungin iltapäivätoiminta Suonenjoen kaupungin iltapäivätoiminta 2015-16 KAATRON ILTAPÄIVÄTOIMINTA Lapsimäärä: 1. lk 26 lasta 2. lk 13 lasta 3. lk 1 lapsi Yhteensä siis 40 lasta, joista osa-aikaisia (10 pv / kk) oli keskimäärin

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET 2013 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN HALLINTOMALLI PÄÄTÖKSENTEON VUODENKIERTO

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET 2013 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN HALLINTOMALLI PÄÄTÖKSENTEON VUODENKIERTO Kokousaika Keskiviikko 24.4. klo 17 Kokouspaikka Lempoisten srk-talo, pieni sali 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 KOKOUKSEN AVAUS VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET

Lisätiedot