PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1"

Transkriptio

1 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

2 1. HISTORIAA Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty ja perustamiskirja on päivätty Vuosi 2008 oli yhdistyksen 10-vuotisjuhlavuosi. Yhdistys toimii Pieksämäen seudulla jäsenseurojensa välisenä yhdyssiteenä sekä tuki- ja palveluorganisaationa. Yhdistys perustaa toimintansa Pieksämäen Seudun Liikunnan ja jäsenseurojen rakentavaan yhteistyöhön. Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n tarkoituksena on Edistää urheilun ja erilaisten liikuntamuotojen harrastusta Pieksämäen seudulla Toimia Pieksämäen seudun liikunta- ja urheiluseurojen yhteisenä edunvalvontaorganisaationa Edistää Pieksämäen seudun liikunta- ja urheiluseurojen yhteistoimintaa Kehittää urheilu-, liikunta- ja nuorisotyötä Edistää tasa-arvoa ja kansainvälistä yhteistoimintaa sekä toimia puhtaan luonnon ja ympäristön puolesta. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

3 2. YLEISTÄ Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n toimintavuosi oli haasteellinen sekä työntekijöiden että toiminnan osalta. 10-vuotisjuhlavuotena muutimme toimitilamme Torikadulta Kukkaroniementielle. Juhlimme merkkivuotta yhdessä seurojen, henkilökunnan ja yhteistyökumppaniemme kanssa ja jatkoimme jo järjestyksessään kolmatta TE-keskuksen rahoittamaa työllisyysprojektia, iltapäivätoimintaa sekä seurojen auttamista. TEKO-työllisyysprojekti keskittyy pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen haastavissa ja mielenkiintoisissa työpaikoissa TEKOpajatyöntekijöinä, TEKO-myymälän asiakaspalvelu- ja varastointitehtävissä sekä tietenkin seurojen ja yhdistysten sekatyömiehinä ja naisina. MISSION PSLiikunta hanke saatiin toteuteutettua pikaisella aikataululla Hankkeen tarkoituksena oli kehittää Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n kautta urheiluseurojen ja muiden yhdistysten osaamistasoa vastaamaan kasvaviin haasteisiin sekä kehittämään uusia toimintamalleja. TEKO-toiminta palvelee alueen kierrättämistä ja parantaa pitkäaikaistyöttömien työllistymismahdollisuuksia myös pienemmillä tukimuodoilla. Pyöritämme TEKO-tori myymälää ja pidämme yllä TEKOpaja toimintaa. IP-PARKKI iltapäivätoiminta jatkoi junamaista menestystään kolmella toimipisteellä. Toiminta on kehittynyt ja muuttanut muotoaan ohjaajien vaihtuessa, mutta hyvien ohjaajien myötä iloinen yhteistyö on tuonut positiivisen kierteen ja menestyksen koko paikkakunnan iltapäivätoiminnalle. Kaupunki nimesi omasta organisaatiostaan henkilön vastaamaan koko alueen toiminnasta. Pieksämäen kaupungin kanssa tehtyä yhteistyösopimusta kaupungin tukityöllistämisestä ja koko kierrätystoiminnan järjestämisestä ja kehittämisestä jatkettiin. Pieksämäen kaupunki on tarjonnut yhä monipuolisempia yhteistyömalleja harkittavaksemme. Saimme hoitaaksemme myös pieneläinten hautausmaan, jossa meidän tehtäviimme kuuluu yleinen siisteys, hautapaikkamaksujen perintä ja hautapaikkojen jakaminen. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

4 Työministeriö ja Suomen Liikunta ja Urheilu palkitsi Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n vuoden 2007 ansioista helmikuussa 2008 Helsingissä SLU talolla VUODEN TYÖLLISTÄJÄSEURA 2007 palkinnolla. Kiertopalkinnon luovutti työministeri Tarja Gronberg puheenjohtaja Erkki Huupposelle ja toiminnanjohtaja Jari Honkaselle. -Yhdistys on löytänyt oman vahvan aseman kolmannen sektorin vaikuttajana ja tästä voidaan löytää uusia innovaatioita koko valtakunnan alueelle, sanoi Gronberg palkitsemistilaisuudessa. 3. JÄSENSEURAT Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n jäsenet ovat liittymisjärjestyksessä: 1. Pieksämäen Voimistelijat ry. VOIMISTELU 2. Keski-Savon Pateri ry. LENTOPALLO 3. Pieksämäen Pallo-Sepot ry. JÄÄKIEKKO, RINGETTE 4. Pieksämäen Urheilusukeltajat ry. SUKELLUS 5. Pieksämäen Seudun Ampujat ry. AMMUNTA 6. Savon Pallo ry. JALKAPALLO 7. Pieksän Kuutit ry. UINTI 8. Pieksämäen Palloilijat ry. PESÄPALLO, KORIPALLO 9. Pieksämäen Tanssiurheiluseura ry. TANSSI 10. Pieksämäen Vesiurheiluseura ry. SURFFAUS, VESIURHEILU 11. Pieksämäen Salibandy ry. SALIBANDY 12. Tennis-70 ry. TENNIS 13. Pieksämäen Seudun Hengitysyhdistys ry. KUNTOLIIKUNTA 14. Anola Golf Club ry. GOLF 15. Pieksämäen Tsemppi 82 ry. LENTOPALLO 16. Virtasalmen Urheilijat ry. YLEISSEURA 17. Pive 98 ry. YLEISURHEILU, YLEISSEURA 18. Pieksän Latu ry. KUNTOURHEILU, RETKEILY 19. Pieksämäen Kanoottiseura ry. MELONTA 20. Pikadon ry. JUDO 21. Kisattaret ry. VOIMISTELU 22. Pieksämäen Pyrintö ry. YLEISSEURA/LENTOPALLO 23. Savon Rasti ry. SUUNNISTUS 24. Snow Team ry. MOOTTORIKELKKAILU 25. Jäppilän Urheilijat ry. YLEISSEURA 26. Pieksämäen Curling ry. CURLING 27. Pieksämäen Palveluskoirayhdistys ry. KOIRAT, KUNTOURHEILU 28. Vilhulan Vire ry. YLEISSEURA 29. Haukivuoren Kisailijat ry. YLEISSEURA, LENTOPALLO 30. Laukanlampi Golf ry. GOLF 31. Pieksämäen Watterit KEILAILU PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

5 Yhdistykseen liittyi vuoden 2008 aikana yksi keilailuseura; Pieksämäen Watterit ry. Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n toiminta on näkynyt ja kuulunut hyvin tiedotusvälineissä. Lehti-ilmoituksia on ollut 29 kappaletta. Lehtijuttuja eri toiminnoista on kirjoitettu 20 kappaletta, joista 12:ssä on ollut valokuva. VUOSIKOKOUS kevät Kevätvuosikokous pidettiin Keski-Savon Oppimiskeskuksen auditorioissa Kevätvuosikokouksen puheenjohtajaksi pyydettiin Pieksämäen Osuuspankista Ari Hänninen ja sihteeriksi Jari Honkanen Pieksämäen Seudun Liikunta ry:stä. Pöytäkirjantarkastajina toimivat Matti Tenhunen(Pieksämäen Palveluskoirayhdistys ry.) ja Erkki Kojo(Pieksän Latu ry.) Vuoden 2007 seurana palkittiin Pieksämäen Voimistelijat ry. Palkinto luovutettiin Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n 10- vuotisjuhlatilaisuudessa. Vuoden 2007 seuratyöntekijää ei pystytty valitsemaan, koska hakemuksia ei tullut. VUOSIKOKOUS syksy Syysvuosikokous pidettiin Keski-Savon Oppimiskeskuksen auditoriossa. Puheenjohtajaksi valittiin Pieksämäen työvoimatoimiston johtaja Sirkka Rytkönen ja sihteeriksi valittiin Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n projektipäällikkö Jari Honkanen. Pöytäkirjantarkastajiksi ja tarvittaessa ääntenlaskijoiksi valittiin Hannele Ruuskanen (Pieksämäen Veikot-98 ry.) ja Sari Niskala (Pieksämäen Pyrintö ry.) Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin uudelle kaksivuotiskaudelle Jorma Laasonen. Hallituksen jäsenistä Reijo Hakola ja Ulla Nikulainen olivat ilmoittaneet, etteivät ole käytettävissä. Heidän tilalleen valittiin Aimo Nykänen(Pieksämäen Vesiurheiluseura ry.) ja Juha Hänninen (Savon Pallo ry.) Kolmas erovuorossa ollut Keijo Heinonen valittiin uudelleen. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

6 Vuoden 2008 aikana hallitus kokoontui kuusi kertaa. HALLITUS JA KOKOUKSET 2008 Erkki Huupponen, puheenjohtaja 6/6 Jorma Laasonen, varapuheenjohtaja 3/6 Keijo Heinonen 5/6 Pirkko Takkinen 5/6 Ulla Nikulainen 2/6 Raija Mynttinen 4/6 Reijo Hakola 4/6 Satu Lipsanen 3/6 ei jäsenet hallituksessa: Jari Honkanen (sihteeri, esittelijä) 6/6 Tilintarkastajina vuonna 2008 olivat: Ahti Väisänen (HTM, KLT) Marianne Lehtonen(Pieksämäen Tsemppi ry.) Varatilintarkastajina vuonna 2008 olivat: HTM Heikki Melto (HTM) Heikki Holopainen(Pieksämäen Tsemppi ry.) Kirjanpito ja palkanlaskenta: Pieksämäen Kirjanpitopalvelu Ky. Eija Niskala Kotisivujemme osoite: Sähköpostia voi lähettää osoitteisiin: muun henkilökunnan sähköpostit ovat muotoa: Toimitilat sekä toimiston että myymälän osalta muuttuivat ja saimme huikeasti paremmat tilat Ratahallintokeskuksen vuokralaisena Kukkaromäentie 4:ssä. Toimisto- ja myymälätilojen lisäksi saimme käyttöömme seura- ja yhdistyspalavereita varten henkilöä vetävän kokoushuoneen. Kokoushuone on jäsenseurojemme käytössä korvauksetta ympäri vuorokauden myös viikonloppuisin. Pieksämäen kaupungin kanssa jatkoimme vuokrasopimusta Kangaskatu 20 osalta. Siellä toimii puu- ja metallipaja sekä kodinkone- PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

7 ja elektroniikkahuolto. Työnjohtajille on myös varattu kiinteistöstä toimitilaa. Yhdistyksellä on käytössään vuoden 2000 Volkswagen Transporter pakettiauto, jota käytetään TEKO-pajan, TEKO-myymälän sekä iltapäivätoiminnan ajoissa. Toisena autona meillä on Fiat Ducato, joka on vain kierrätystoiminnan käytössä. Jäsenseuroilla on mahdollisuus vuokrata autoa 0,20 /km+diesel. Auto on puhtaasti kuljetuksia varten suunniteltu 1+2 paikkainen pakettiauto, jota voi ajaa AB-ajokortilla. 4. TYÖNTEKIJÄT Pieksämäen Seudun Liikunta ry:llä työntekijämäärät ovat suuria, mutta suurin osa palkallisista on erilaisilla tukimuodoilla palkattuja ihmisiä. Yhdistys pystyi vuoden 2008 aikana solmimaan historiansa ensimmäisen vakituisen työsuhteen. TEKO-työllisyysprojektissa vuoden 2007 aikana tehdyt muutokset säilyivät myös 2008 aikana niin, että Juha Honkanen jatkoi projektipäällikkönä ja työnsuunnittelijana toimi Mika Jormakka. Heidän työsuhteensa kestävät asti. Kesäkuun lopussa Veej Jakaja POMO+toimintaryhmän rahoittama hanke MISSION PSLIIKUNTA päättyi. Sen projektipäällikkönä toimi Jari Honkanen. Jari Honkanen nimitettiin yhdistyksen toiminnanjohtajaksi alkaen. Hänen työsuhteensa on solmittu toistaiseksi. TEKO-pajalle oli palkkasuhteessa Raimo Kolehmainen pajapäällikkönä. Hän toimi työnsuunnittelija Jormakan viransijaisena lokakuusta joulukuuhun. Kolehmainen vastaa päivittäisestä työntekemisestä ja toimii lähimpänä linkkinä työntekijöiden suuntaan. Myymälän ja toimiston vastuuhenkilönä on toiminut Tarja Pöyhönen. Molempien palkanmaksajana toimi PSLiikunta, mutta käytämme Pieksämäen kaupungin avustusta molempien palkkaukseen. Työsuhteet päättyivät , mutta niitä jatketaan edelleen. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

8 IP-PARKKI iltapäivätoiminnan vastuuohjaajina kesäkuun alkuun toimivat Tuuli Riitto, Leena Markkanen ja Tarja Roivainen. Kesällä valittiin uudet vastuuohjaajat kolmelle toimipisteelle. Uudet ohjaajat olivat Iira Wahl-Lappalainen, Jonna-Kaisa Rajapolvi ja Tarja Roivainen. Uudet vastuuohjaajat ovat määräaikaisissa työsuhteissa kesäkuun 2009 alkuun asti. Vastuuohjaajien palkkaus saadaan kokonaisuudessaan Pieksämäen kaupungilta sosiaalikuluineen. Määräaikaisissa työsuhteissa oli ip-vastuuohjaajien lisäksi toimisto/myymälävastaava ja pajapäällikkö. Projektituella oli töissä 3 henkilöä vuoden 2008 aikana. Heinäkuussa 2008 yhdistys palkkasi vakituisen toiminnanjohtajan. Palkkatuella työskenteli vuoden 2008 aikana 50 henkilöä. Yksi henkilö oli töissä vajaakuntoisen tuella. Kolme nuorta toteutti työelämävalmennuksen ja 5 toimi työharjoittelijana. Työkokeilussa oli 3 henkilöä. Koulujen harjoittelijoita oli vuoden aikana erimittaisissa harjoitteluissa 6 henkilöä. projektityöntekijät 3 määräaikaiset työsuhteet 5 palkkatuki 50 työelämävalmennus 3 työharjoittelu 5 työkokeilu 3 vajaakuntoisen tuki 1 YHTEENSÄ 70 HENKILÖÄ PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

9 5. IP-PARKKI iltapäivätoiminta Toimintaa järjestettiin Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n toimesta Harjun, Kontiopuiston sekä Tahiniemen ala-asteilla. Toiminnan piirissä on parhaimmillaan ollut lähes 80 lasta. Vuoden 2008 lapsimäärät oheisessa taulukossa. IP-PARKKI KEVÄT 2008 ka. SYKSY 2008 ka. pojat tytöt yht. paikalla pojat tytöt yht. paikalla TAHINIEMI HARJU KONTIOPUISTO yhteensä TAULUKKO 3, Iltapäivätoiminnan lapsimäärät 2008 Iltapäivätoiminnassa oli vuoden aikana kirjoilla parhaimmillaan 79 lasta. Keskiarvollisesti kumminkin kaikilla toimipisteillä toiminnassa oli mukana noin 16 lasta päivittäin. Liikkuvan iltapäivän ja IP-PARKKI toiminnan päätavoite on luoda mahdollisuus viettää iltapäivä turvallisen aikuisen/aikuisten kanssa leikkien, leväten, pelaillen, askarrellen, läksyjä tehden ja oleillen. ohjelmarunko normaalille päivälle on: saapuminen, leikkiminen, läksyt askartelua, piirtämistä 14 välipala ulkoilu ja leikit ulkona, liikunta, askartelu, Sopimus ohjaajin palkkauksista tarkistetaan aina vuosittain ja yhteistyö kaupungin kanssa on ensiarvoisen tärkeää. Ammattilaiset määräaikaisissa työsuhteissa ovat nostaneet toimintamme tasoa merkittävästi. IP-PARKKI on saanut toimintasuunnitelman ja liikuntasuunnitelman joita päivitetään jatkuvasti. Vastuuohjaajien lisäksi vuonna 2008 olemme saaneet erityisen motivoituneita ja päteviä ohjaajia myös palkkatuella sekä harjoittelutuella toimintaamme. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

10 IP-PARKKIEN yhteistä toimintaa olivat vuoden aikana: mäenlaskutapahtuma, footsal, uimahallikäynnit, nukkekoti, Sakke Sankari ja kevätretket. Yhteiseksi koulutukseksi ja työnohjaukseksi on muodostunut maanantaiaamun palaveri kaikille ohjaajille. Siinä on purettu edellisen viikon tapahtumia ja suunniteltu tulevan viikon ohjelmaa. Yhteispalaveri on myös ainut paikka uusille ohjaajille tutustua henkilökuntaan. Harjun iltapäiväkerhon vuosikertomus 2008 Keväällä 2008 lapsia Harjun iltapäiväkerhossa kirjoilla oli yhteensä 28 lasta. Tyttöjä näistä lapsista oli 6 ja poikia 22. Ensimmäisellä luokalla näistä lapsista oli 17. Toisella luokalla oli 7 lasta ja kolmannella luokalla 3. Mukana oli myös yksi viides luokkalainen lapsi. Harjun iltapäiväkerhossa olivat töissä seuraavat henkilöt. Tuuli Riitto vast. ohjaaja Pirjo Miettinen Kaarina Nieminen Johanna Tolonen Harjoittelijana Raimo Anttila (5vko+hiihtoloma) Keväällä Harjun iltapäiväkerhon toimintaan kuului mm. sadutusta, mäenlaskua, luistelua, pallosotaa, olympialaiset, levyraatia, laskiaisrieha, ystävänpäiväjuhla, discoilua, ip-lehden tekoa, sählyä, pääsiäisaskartelu, temppurata, äitienpäivälahjan valmistus ja paketointi, tikkunuket, lentopalloa, tennistä, vappuaskartelu, vappurieha, luontomaalaus, norsupalloa, kevätretki. Lisäksi joka päivä oli läksyjentekoa, ulkoilua, leikkimistä. Lapsia keväällä 2008 oli päivittäin keskimäärin seuraavasti: Tammikuussa 16 Helmikuussa 16 Maaliskuussa 12 Huhtikuussa 11 Toukokuussa 12 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

11 Syksyllä 2008 lapsia Harjun iltapäiväkerhossa kirjoilla oli yhteensä 34 lasta. Tyttöjä näistä lapsista oli 18 ja poikia 15. Ensimmäisellä luokalla näistä lapsista oli 24. Toisella luokalla oli 7 lasta ja kolmannella 1 lapsi. Mukana oli myös yksi kuudesluokkalainen lapsi. Harjun iltapäiväkerhossa oli syyskaudella töissä seuraavat henkilöt. Tarja Roivainen vast.ohjaaja Nina Pulliainen Anna-Mari Rinkinen Pirjo Miettinen Auvo Laaksonen lastenohjaaja opiskelija Anni Toivanen ( 5 viikkoa sisältäen näytöt.) Syksyllä Harjun iltapäiväkerhon toimintaan kuului mm. tutustumista ja leikkejä, satupiirtäminen, leikkivarjoleikit, lukuhetkiä lapsille, luonnonmateriaaleista askartelua, valokuvasuunnistusta, vesivärimaalaus, kivienmaalausta, hippaa, kirkkistä, taikataikina askartelu, aistirata, levyraati, musiikkipiirtäminen ja teosten esittely. Teimme myös uimahalliretken Varkauteen, kipsityöt ja niiden maalaaminen, t-paitojen painantaa, isänpäivälahjojen tekeminen, huovuttaminen, Sakke Sankari sählyturnaus, kuva arvoituksia, mäenlaskua, itsenäisyyspäivä askartelu, pieni retki, peikkojen askartelu, pelastusharjoitus, joulukortti askartelua, lumileikkejä, ilmaisutaitoa, pikkujoulut, sekä päivittäin ulkoilua leikkimistä pelaamista ja läksyt. Lapsia syksyllä 2008 oli päivittäin keskimäärin seuraavasti: Elokuussa 17 Syyskuussa 21 Lokakuussa 24 Marraskuussa 21 Joulukuussa 23 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

12 Kontiopuiston iltapäiväkerhon vuosikertomus 2008 (Leena Markkanen, Iira Wahl-Lappalainen) Ohjaajina: vastuuohjaaja: Leena Markkanen saakka vastuuohjaaja: Iira Wahl-Lappalainen alkaen Kaisa Keinänen Johanna Pulkkinen Rauni Miettinen alkaen Eveliina Nyyssönen Leena Markkanen Opiskelijaharjoittelijat: Mari Koponen Emmariikka Puputti Päälinjana Kontiopuiston iltapäiväkerhossa on ollut luoda koululaisille turvallinen iltapäivä huolehtimalla heidän ulkoilemisesta, liikkumisesta, välipalasta, levosta ja läksyjen tekemisestä. Toimintasuunnitelma on ollut suuntaa antava, mutta jokainen päivä katsottiin tilanteiden ja lasten tarpeiden mukaan. Vapaalle leikille ja olemiselle oli paljon tilaa, sillä koulupäivän jälkeen moni kerholainen kaipaa omalle touhuamiselle aikaa. Koululaisia kerhossamme on ollut seuraavasti: Kevätlukukaudella 27 lasta, joista 12 tyttöjä ja poikia 15. Heistä ekaluokkalaisia oli 19, tokaluokkalaisia oli 17. Syyslukukaudella 21 lasta, joista 9 tyttöjä ja poikia 12. Heistä ekaluokkalaisia oli 15, tokaluokkalaisia oli 6. Vastuuohjaajana jatkoi syksystä Leena Markkanen. Tammikuu pyörähti käyntiin talviaskartelun ja pulkkamäessä laskemisen merkeissä. Kirjallisuutta käsiteltiin sadutuksen, saduista piirtämisen, omien lempikirjojen ja kirjastovierailun kautta. Liikuntasalissa aerobicattiin, harrastettiin pallopelejä sekä järjestettiin olympialaiset. Ulkona päästiin luistelemaan. Lisäksi kerhossa pidettiin oma levyraati. Helmikuussa keskityttiin ystävänpäiväteemaan askartelemalla kortteja ja järjestämällä juhlat. Salissa pelattiin pallopelejä ja käytettiin liikkumisen välineenä leikkivarjoa. Talviloman tunnelmiin virittäydyttiin laskemalla mäkeä lähistöllä ja valmistamalla omat PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

13 mäkihyppääjät. Laskiaistiistaina tehtiin retki Naarajärvelle, jossa oli ohjelmassa pulkkailua, makkaranpaistoa ja leikkejä. Viimeinen helmikuun viikko olikin kauan kaivattu hiihtoloma! Maaliskuu sisälsi paljon ilmaisutaitoa: ilmaisutaidon harjoitusten ja satuliikunnan lisäksi kerholaiset tekivät oman ip- kerhon lehden sekä nuket. Ohjelmassa otettiin huomioon tuleva pääsiäinen askartelemalla pupuja ja tipuja. Rairuohot kylvettiin hyvissä ajoin, jotta ne ennättivät kasvamaan pääsiäiseksi. Salissa harrastettiin huhtikuussa välineliikuntaa ja mielikuvaliikuntaa. Ulos järjestetty seikkailurata oli kerholaisten mieleen. Vappuriehaa valmisteltiin yhdessä jo hyvissä ajoin. Ohessa ehdittiin tehdä hiilitöitä, nukketeatteria ja äitienpäiväkortteja. Toukokuu aloitettiin äitienpäivälahjoja valmistamalla ja maalaamalla luonnossa. Polskuttelemassa Suonenjoen uimahallissa käytiin 8.5. Lastentoiveiden mukaisesti leikittiin ja pelailtiin ulkona paljon. Kevätretki suuntautui Pyhityn vanhalle koululle, jossa mm. norsupalloturnaus. Laitumelle laskiaisia vietettiin Syyslukukausi käynnistyi kouluilla Vastuuohjaajana aloitti Iira Wahl-Lappalainen. Kaikki ohjaajat tapasivat toisensa viikko ennen kerhojen alkamista eli 4.8. koulutusten merkeissä: kerrattiin ensiaputaitoja ja oltiin koko Etelä-Savon iltapäiväkerhojen yhteisessä koulutuksessa. Elokuu meni tutustuessa lasten kanssa toisiimme leikkien ja pelaillen. Yhdessä lasten kanssa laadittiin säännöt, jotka jokainen hyväksyi omalla puumerkillään. Kerholaisten yhteishenkeä kohotettiin tekemällä porukalla mm. koko kerhon yhteinen satumetsä luonnonmateriaaleja käyttäen. Syyskuussa suunnistettiin niin sisällä kuin ulkonakin. Maalattiin erilaisilla väreillä ja monenlaisille pinnoille mm. kiviä peiteväreillä. Taikataikinasta syntyivät mainiot taideteokset. Aisteja käsiteltiin monella tavalla ja aistiharjoitukset huipentuivat aistirataan, joka oli todella menestys. Salissa liikuttiin musiikin tahdittamana koko syyskuun ajan. Lokakuussa askarreltiin yhdessä upea syksypuu kerhon käytävään, tehtiin kipsitöitä ja aloitettiin isänpäivä-mukien maalaamista. Sakke Sankari- turnaus vaati omia valmisteluja: pelipaidat ja PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

14 sählyharjoitukset olivat mieleistä puuhaa kerholaisille. Uimassa käytiin Varkaudessa Syyslomaa vietimme viikolla 42. Marraskuussa ilonamme oli lastenohjaajaopiskelija Emmariikka Puputti. Hänen kanssaan lauloimme entistä enemmän ja kerholaiset saivat huovuttamalla tehdä omat soittimet. Isänpäivä lahjat käärittiin itse painettuihin lahjapapereihin luonamme vierailivat viereisestä seurakuntakodista päiväpiiriläiset, jotka nimesimme kotoisasti mummoiksi. Idea oli Diakoniaammattikorkeakouluopiskelija Anna-Liisa Kivi-Aho-Leinosen ja se liittyi hänen opintoihinsa. Toivottavasti vastaavanlainen yhteistyö jatkuu! Sakke Sankari-turnaus oli Harjunkoululla, jossa kannustettiin omaa Hullut apinat- joukkuetta äänet käheiksi saakka. Marraskuussa pääsimme nauttimaan jo lumiharrastuksista ja tekemään pulkkaretkiä Kaurapussin leikkikentälle. Joulukuu alkoi ilmaisutaidon harjoituksilla ja lasten omilla näytelmillä. Lauloimme paljon joululauluja ja jännitimme päivittäin joulukalenterin yllätystä. Muutenkin kuukauden täytti joulun odotus sekä valmistelut. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

15 Leikimme perinneleikkejä ulkona ja sisällä. Joulun tuoksua teimme kerholle leipomalla pipareita. Pikkujouluja vietimme herkuttelemalla, katselemalla ja kuuntelemalla esityksiä sekä tietysti laulamalla. Joululoma alkoi Tahiniemen iltapäiväkerhon vuosikertomus 2008 (Anna-Mari Rinkinen, Jonna-Kaisa Rajapolvi) Vastuuohjaaja: Anna-Mari Rinkinen Ohjaajat: Eini Gråsten Tuula Laukas Aija Ylönen (harjoittelija) LAPSET: 25 lasta, joista 11 poikaa ja 14 tyttöä KEVÄT 2008: Toiminta sisälsi läksyjen tekemistä, mäenlaskua, satujen lukemista, piirtämistä, perjantaisin lelupäivä, salissa leikkimistä, adjektiivitarinan, aerobicia, sadutusta, pihalla leikkimistä, lempikirjojen esittelyt, olympialaiset, levyraadin, ystävänpäiväkorttien askartelua, ystävänpäiväjuhlan, leikkivarjolla leikkimistä, pelien pelaamista, videoiden katselua, näytelmiä, pääsiäisaskartelua, hamahelmiaskartelua. Teimme myös kävelyretkiä rantaan, nukketeatteriesityksiä, jalkapalloa, vappujuhlat, äitienpäivälahjan tekemistä, uintireissu Suonenjoelle kaikkien ip-kerhojen kanssa, norsupallolla pelaamista, kulhojen maalaamista, huovutusta, ip:n päättäjäiset. syksy 2008 Vastuuohjaaja: Jonna-Kaisa Rajapolvi Ohjaajat: Arja Kohvakka Tuula Laukas Susa Korhonen(opisk) LAPSET: Syksy 2008 Lapsia kirjoilla 24, joista päivittäin paikalla n. 10. Tyttöjä 12 ja poikia 12. Ekaluokkalaisia 8, tokaluokkalaisia 11, starttiluokkalaisia 2, pienluokkalaisia 2 sekä EHA-luokkalaisia 1. Toimintaan kuului mm. läksyjen tekoa, tutustumisleikkejä, suunnistusta (rastirata), askartelu; kasveista taulu, retki metsään, syysmaiseman askartelua, kivienmaalaamista, taikataikinasta PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

16 askartelua, aistirata, musiikkiliikuntaa, musiikkimaalausta. Kävimme myös uintireissulla Varkaudessa, kipsitöiden tekemistä, huovutusta, erilaiset ulko- ja sisäleikit (mm. sählyä, erilaisia hippaleikkejä, piilosta, kärpäslätkä, lima ja keijukaiset, polttopallo ), pelipaitojen tekemistä, mukien maalaamista (isänpäivälahja), temppurata. Osallistuimme myös Sakke Sankari-sählyturnaukseen ja toiminnassa oli opiskelijan pitämä pulkkaretki, pantomiimia, itsenäisyyspäivän askartelua, jouluaskartelua, perinneleikkejä sekä järjestimme pikkujoulut. Pelailimme myös erilaisia lautapelejä ja korttipelejä, kuten esim. Unoa, Monopolya sekä Afrikan tähteä. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

17 6. SPORTTILEIRI (Tuuli Riitto, Leena Markkanen, Anna-Mari Rinkinen) Pieksämäen Seudun Liikunta ry. järjesti yhdessä jäsenseurojensa kanssa SPORTTIPÄIVÄLEIRIN Pieksämäellä hiihtoloman alkajaisiksi Leiripäällikkönä toimi Tuuli Riitto. Sporttipäiväleiri oli kolmipäiväinen ( ) alakouluikäisten talviliikuntaleiri. Leirillä järjestettiin ohjattua toimintaa klo ,jonka jälkeen leiriläiset lähtivät kotiin yöksi. Keskuspaikkana toimi urheilutalo ja lähes 70 lasta puuhasi eri lajien parissa seurojen ohjauksessa. Liikkumisen lomassa nautimme lämpimän lounaan Meriluodon koulun ruokalassa ja välipalan urheilutalolla. Leirillä tutustuimme useisiin eri lajeihin. Senttejä tai sekunteja ei mitattu, vaan leikkien ja yhdessä ollen opimme uusia juttuja. MUKANA OLLEET LAJIT Lajeista mukana olivat luistelu, yleisurheilu, mäenlasku, pelailu, salibandy, lentopallo, boccia, breakdance, trampoliini, jonglööraus, parkour, futsal, pelit, judo ja tietenkin sporttidisco. MUKANA OLLEET SEURAT Alueen seuroista ammattitaitoaan tarjosivat: Pieksämäen Salibandy Pieksämäen Veikot Pieksämäen Tsemppi-82 Pikadon Savon Pallo Pieksämäen Pallo-Sepot Lisäksi mukana myös Suomen Parkour ry Pieksämäen eläkkeensaajat PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

18 8. TEKO-työllisyysprojekti Työllisyysprojekti kantaa nimeä TEKO-työllisyysprojekti ja siihen on saatu TE-keskuksen projektitukea ajalle Vuoden 2008 projektipäällikkönä toimi Juha Honkanen ja työnsuunnittelijana Mika Jormakka. Työnsuunnittelijan pitkähkön poissaolon vuoksi loppuvuoden työnsuunnittelijaksi nimitettiin Raimo Kolehmainen. työtä elämää työllistämme pitkäaikaistyöttömiä ja nuorten yhteiskuntatakuun piiriin kuuluvia mielenkiintoisiin ja haasteellisiin työpaikkoihin työn ohella opettelemme yhteistyötoimintaa ja työn sekä elämän perusasioita käytettäväksi tulevaisuudessa kierrätystä toteutamme ympäristöystävällistä kierrätystoimintaa ja autamme alueen ihmisiä uusiotuotteilla osaamista teemme yhteistyötä Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n, Teko-toiminnan sekä alueen ihmisten kanssa luodaksemme kaikille paremman paikan elää, työskennellä ja harrastaa. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

19 Tekopaja Kangaskatu 5-20 työntekijää (työllistämistuki, palkkatuettu työ, määrä-aikaiset) puu- ja metalliverstas korjataan koneita, elektroniikkaa, huonekaluja jne => myyntikuntoon kaupungin sisäisen postin jakaminen mahdollisuus hoitaa maisemointija muita ulkopuolisia työtehtäviä urheiluseuroille ja järjestöille Tekotori Torikatu 6-10 työntekijää (työllistämistuki, palkkatuettu Pieksämäen seudulla toimivan työ, määrä-aikaiset) TEKO-työllisyysprojektin tavoite on työllistää mahdollisimman paljon pitkäaikaistyöttömiä ja nuorten yhteiskuntatakuun piiriin Tekopajalta kuuluvia tulleiden mielenkiintoisiin tavaroiden ja haasteellisiin työpaikkoihin hinnoittelu, Pieksämäen markkinointi kaupungin alueella ja vuosina myynti tavaroiden kotiinkuljetus Työpaikkoja pyritään luomaan urheiluseuroihin ja muihin yhdistyksiin(ry.) Näiden uusien lisäksi asiakaspalvelumallien pitkäaikaistyöttömiä sekä syrjäytymisvaarassa olevia suunnittelu nuoria työllistetään ja toteuttaminen Pieksämämäen Seudun Liikunta ry:n TEKO-paja toiminnassa, TEKO-tori toiminnassa sekä IPparkki iltapäivätoiminnassa. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

20 Rakennamme seutukunnalle toimivan Teko-paja mallin kehittämällä Pieksämäen kaupungin aloittamaa toimintaa. Teko-toiminnassa rakennamme pitkäaikaistyöttömille hyvät olosuhteet opetella uudelleen työelämän arkeen kierrätyksen, korjaamisen ja myymälätoiminnan avulla. Teko-paja toiminnan avulla luomme myös nuorille syrjäytymisvaarassa oleville paikan kehittää taitojaan käden taidoissa kuin työyhteisössä toimimisessa. Käsillä tehtävien korjaus- ja remontointiurakoiden jälkeen tuotteet myydään Teko-torilla, jossa työntekijöiden on mahdollisuus opetella haastavaa palvelualan toimintaa. Työllistämistavoite vuosille on 20 pitkäaikaistyötöntä ja 10 harjoittelijaa/12kk. Koko projektin tavoite on 60 työllistämissuhdetta. Keskitymme pitkäaikaistyöttömiin, mutta työllistämme myös työllistämistuella, johon saamme tukea kaupungilta. Järjestämme työllistetyille heidän työllistämisaikanaan mahdollisimman monipuolista koulutusta. Pyrimme myös opettamaan yhdistyksiä ohjaamaan työntekijänsä alkutaivalta ja työntekoa mahdollisimman ammattimaisesti. TYÖMIEHET Tavoitteena on työllistää erilaisiin tehtäviin pitkäaikaistyöttömiä. Tätä toimintaa organisoivat projektipäällikkö Juha Honkanen ja työnsuunnittelija Mika Jormakka. Vuoden 2008 työllistämistavoite täyttyi ja pystyimme tekemään 7 määräaikaista työsuhdetta, kolme määräaikaista projektityöpaikkaa 50 palkkatuella, 3 työelämävalmennuksella, 5 työharjoittelulla, 3 työkokeilussa sekä 1 vajaakuntoisen tuella. Työporukan kiinteenä työpisteenä on toiminut työpaja Kangaskadulla. Pajalla työnjohtajana on toiminut Raimo Kolehmainen. Pajalla lähinnä keskityttiin entisöinti töihin. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

21 TYÖKOHTEET: Pieksämäen kaupunki: tilapalvelu, kulttuuritoimi, koulutoimi, nuorisotoimi, siivoustoimi, liikuntatoimi, kiinteistö, seutuopisto, elinkeinotoimi, kotipalvelu, ryhmäperhepäivähoito, sosiaalitoimi, terveystoimi, apuvälineyksikkö, tekninen toimi, puistotoimi, Kerttula, kuntalaskenta, Pieksämäen Vesi, vapaa-aikatoimi, Torin- ja mattopesulan hoito sekä pieneläinhautausmaan hoito VR: alihankintatyöt Gramo Finland: nosturin pesut, työmiespalvelu kesän ajan Jätekukko: työmiespalvelu kesän ajan Naaraharju: kuljetuksia El Centro: baaritiski, tuolien ja pöytien kunnostusta Pieksämäen kaupunkiseurakunta: roskakatoksia Kunnonkeskus: kuljetuksia Savon Tili ja Kiinteistö: puun kaato ja pieniä korjaustöitä Pieksän LVI-palvelut: kuljetuksia Rakennusliike Väisänen, Pieksämäen Betonitehdas, Pieksän Puu, Bovallius opisto, : kylttien asennukset Terapiabaari: terassin teko ja maalaus Rakennusliike Kuronen: rakennusjätteiden raivausta ja kuljetusta Silta Oy: kuljetuksia ja siivoustöitä Kirkkopalvelut: tavaran kuljetuksia yksityishenkilöt: roskakatoksia, postilaatikkotaustoja, laitureita, koirankoppi, ulkokäymälä, maalaus- ja korjaustöitä, siivousta, tapetointia, laatoitusta, muuttoja ja kuljetuksia, jäsenseurat Lisäksi: Työturvallisuusmääräysten läpikäynti Palaverit työntekijöiden kanssa maanantai aamuisin Hinnoittelu Hinnoittelussa noudatimme Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n hallituksen tekemää päätöstä kattamaan toiminnasta aiheutuvia kuluja jäsenseuroillemme tehtävissä työtehtävissä: 1-2 henkilöä 10 /päivä (=5 tuntia) 3-5 henkilöä 20 /päivä (= 5tuntia) Myydessämme palveluita ulkopuolelle esim. kaupungille käytämme veloitusperusteena PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, PIEKSÄMÄKI (015)

PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1

PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1 1. HISTORIAA Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty 27.1.1998 ja perustamiskirja

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1

PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1 1. HISTORIAA Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty 27.1.1998 ja perustamiskirja

Lisätiedot

VUOSI KERTOMUS 2011. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1

VUOSI KERTOMUS 2011. PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1 VUOSI KERTOMUS 2011 PIEKSÄMÄEN SEUDUN LIIKUNTA ry. Kukkaroniementie 4, 76100 PIEKSÄMÄKI (015)348 714 www.psliikunta.com 1 1. HISTORIAA Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty 27.1.1998

Lisätiedot

Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty 27.1.1998 ja perustamiskirja on päivätty 16.2.1998.

Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty 27.1.1998 ja perustamiskirja on päivätty 16.2.1998. HISTORIA Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty 27.1.1998 ja perustamiskirja on päivätty 16.2.1998. Yhdistys toimii Pieksämäen seudulla jäsenseurojensa välisenä yhdyssiteenä sekä tuki

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 - 1 - TOIMINTAKERTOMUS 2013-1 - - 2 - HISTORIA Pieksämäen Seudun Liikunta ry:n perustava kokous on pidetty 27.1.1998 ja perustamiskirja on päivätty 16.2.1998. Yhdistys toimii Pieksämäen seudulla jäsenseurojensa

Lisätiedot

KOULU / SEURA -YHTEISTYÖ YLIVIESKASSA Krista Palola ja Juha Torvikoski. Kuva: Joel Nykter / Lumilajit liikuttavat - hanke

KOULU / SEURA -YHTEISTYÖ YLIVIESKASSA Krista Palola ja Juha Torvikoski. Kuva: Joel Nykter / Lumilajit liikuttavat - hanke KOULU / SEURA -YHTEISTYÖ YLIVIESKASSA Krista Palola ja Juha Torvikoski Kuva: Joel Nykter / Lumilajit liikuttavat - hanke Asukkaita hiukan yli 15 000 9 alakoulua ja n. 1400 oppilasta 1 yläkoulu ja n. 600

Lisätiedot

ILTAPÄIVÄKERHOJEN TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen alakoulu. Lukuvuosi 2015-2016 Setlementti Puijola Kuopio

ILTAPÄIVÄKERHOJEN TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen alakoulu. Lukuvuosi 2015-2016 Setlementti Puijola Kuopio ILTAPÄIVÄKERHOJEN TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen alakoulu Lukuvuosi 2015-2016 Setlementti Puijola Kuopio Toiminta-ajatus: Iltapäivätoiminnan tavoitteena on luoda lapsille virikkeellinen ja turvallinen

Lisätiedot

Suonenjoen kaupungin iltapäivätoiminta 2014-15

Suonenjoen kaupungin iltapäivätoiminta 2014-15 Suonenjoen kaupungin iltapäivätoiminta 2014-15 1 KAATRON ILTAPÄIVÄTOIMINTA Lapsimäärä: 1. lk 15 lasta 2. lk 11 lasta Yhteensä siis 26 lasta, joista osa-aikaisia (10 pv / kk) oli keskimäärin 9 lasta. Lapset

Lisätiedot

ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015 2016. Inarin koulu

ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015 2016. Inarin koulu ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015 2016 Inarin koulu 2 1. ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TAVOITTEET JA ARVOT Iltapäivätoiminnan tavoitteena on tukea koulun ja kodin yhteistä kasvatustyötä. Toiminnan

Lisätiedot

Marraskuussa pääsimme lumihommiin, mikä oli aivan huippua!

Marraskuussa pääsimme lumihommiin, mikä oli aivan huippua! Elokuussa aloitimme 24 lapsen ollessa listoilla, yksi aloittaisi sitten tammikuussa 2017. Ensimmäinen kuukausi meni todella nopeasti ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin syksyä. Tutustuimme erilaisten leikkien

Lisätiedot

LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ

LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ 2011 LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ 12.10.2011 Liikunnan arvostus Pieksa ma ella ja sen jäsenseurat(33 kpl) ovat huolissaan Pieksämäen liikunta ja urheilutoiminnan näivettymisestä ja kaupungin liikuntaorganisaation

Lisätiedot

ILTAPÄIVÄKERHOJEN TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen alakoulu. Lukuvuosi Setlementti Puijola ry Kuopio

ILTAPÄIVÄKERHOJEN TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen alakoulu. Lukuvuosi Setlementti Puijola ry Kuopio ILTAPÄIVÄKERHOJEN TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen alakoulu Lukuvuosi 2016-2017 Setlementti Puijola ry Kuopio Toiminta-ajatus: Iltapäivätoiminnan tavoitteena on luoda kerhojen lapsille virikkeellinen, turvallinen

Lisätiedot

ILTAPÄIVÄKERHON TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen koulu. Lukuvuosi Kuopion Setlementti Puijola ry

ILTAPÄIVÄKERHON TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen koulu. Lukuvuosi Kuopion Setlementti Puijola ry ILTAPÄIVÄKERHON TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen koulu Lukuvuosi 2017-2018 Kuopion Setlementti Puijola ry Toiminta-ajatus: Iltapäivätoiminnan tavoitteena on luoda lapsille virikkeellinen ja turvallinen

Lisätiedot

ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI Inarin koulu

ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI Inarin koulu ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI 2017 2018 Inarin koulu 2 1. ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TAVOITTEET JA ARVOT Iltapäivätoiminnan tavoitteena on tukea koulun ja kodin yhteistä kasvatustyötä. Toiminnan

Lisätiedot

(015)348 714 www.psliikunta.com

(015)348 714 www.psliikunta.com iltapäivätoiminta palautekyselyt lapsille ja vanhemmille 15.11.2011 Pieksämäen Seudun Liikunta ry. on Pieksämäen kaupungin vastaava iltapäivätoiminnan organisaattori ja järjestäjä kolmella ala-koululla.

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

AAMU- JA ILTAPÄIVÄKERHON TOIMINTASUUNNITELMA SYYS JA KEVÄTLUKUKAUSI

AAMU- JA ILTAPÄIVÄKERHON TOIMINTASUUNNITELMA SYYS JA KEVÄTLUKUKAUSI AAMU- JA ILTAPÄIVÄKERHON TOIMINTASUUNNITELMA SYYS JA KEVÄTLUKUKAUSI 2017-2018 ILTAPÄIVÄTOIMINTA ON MIELEKÄSTÄ VAPAA-AJAN TEKEMISTÄ AIKUISTEN TURVASSA JA OHJAUKSESSA JOHDANTO Aamu- ja iltapäivätoiminnalla

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 TUTKIMUS 2009-2010 Miten suomalaiset 19-65-vuotiaat liikkuvat, mitä lajeja he harrastavat, missä he liikkuvat? Liikunnan harrastuskertojen määrä Liikunnan ja kuntoilun luonne Suomalaisten jakaantuminen

Lisätiedot

Pieksämäen Tsemppi 82 Toimintakertomus 2015

Pieksämäen Tsemppi 82 Toimintakertomus 2015 Pieksämäen Tsemppi 82 Toimintakertomus 2015 Pieksämäen Tsemppi 82 Lentopalloseura JOHDANTO Toimintavuoden 2015 syksyllä käynnistyi Lentopalloseura Pieksämäen Tsemppi 82:n 34. toimintakausi. Se tietää sitä,

Lisätiedot

ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI 2014 2015. Inarin koulu TOIMINTAKERTOMUS

ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI 2014 2015. Inarin koulu TOIMINTAKERTOMUS ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI 2014 2015 Inarin koulu TOIMINTAKERTOMUS 2 1. ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TAVOITTEET JA ARVOT Iltapäivätoiminnan tavoitteena on tukea koulun ja kodin yhteistä kasvatustyötä.

Lisätiedot

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Hyvinvoinnin puolesta Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Johtava lasten liikuttaja Missio Edistää lasten sekä nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia liikunnan avulla Yli

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Iisalmen kaupunki Sivistyspalvelukeskus Varhaiskasvatus ESIOPETUKSEN LUKUVUOSISUUNNITELMA. Lukuvuosi - Yksikkö. Esiopetusryhmän nimi

Iisalmen kaupunki Sivistyspalvelukeskus Varhaiskasvatus ESIOPETUKSEN LUKUVUOSISUUNNITELMA. Lukuvuosi - Yksikkö. Esiopetusryhmän nimi Lukuvuosi - Yksikkö Esiopetusryhmän nimi Esiopetusryhmän henkilöstö Lukuvuoden painotusalueet Esioppilaiden määrä Tyttöjä Poikia LUKUVUODEN TYÖAJAT Syyslukukausi / 20 - / 20 Syysloma / 20 - / 20 Joululoma

Lisätiedot

Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille

Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke 2016-2018 Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille Neuvotteleva virkamies Iina Berden, OKM 30.5.2017 Hallitusohjelman kärkihanke:

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

SINETTISEURATOIMINNAN POHDINTAA 21.8.2014

SINETTISEURATOIMINNAN POHDINTAA 21.8.2014 SINETTISEURATIMINNAN PHDINTAA 21.8.2014 SINETTISEURATIMINNAN PHDINTAA Sinettiseurakriteerien vertaaminen lasten ja nuorten urheilun selvitystöihin Sinettiauditoinnit tarkastelussa Lajiliittojen ja Valon

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot

(N) 10.972 5.505 5.510. Prosenttitaulukon sarakesumma ylittää 100 prosenttia, koska liikunnanharrastusta voi toteuttaa useamman tahon kautta

(N) 10.972 5.505 5.510. Prosenttitaulukon sarakesumma ylittää 100 prosenttia, koska liikunnanharrastusta voi toteuttaa useamman tahon kautta TAUSTAMATERIAALI Kansallinen aikusten liikuntatutkimus 2006 Tahot, joiden kanssa tai järjestämänä kuntoilua, liikuntaa tai urheilua harrastetaan 19-65 - vuotiaiden keskuudessa. 1997-98 2001-02 2005-06

Lisätiedot

Siuntion kunta. Toimintaan hakeminen. Iltapäiväkerhon toiminta. Kerhopäivän ohjelma. Välipala. Koulukuljetus ja iltapäiväkerho

Siuntion kunta. Toimintaan hakeminen. Iltapäiväkerhon toiminta. Kerhopäivän ohjelma. Välipala. Koulukuljetus ja iltapäiväkerho Lukuvuosi 2017-2018 Siuntion kunta Iltapäivätoiminta (ilttis) on monipuolista ohjattua toimintaa 1. ja 2-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille koulupäivän jälkeen. Iltapäiväkerhossa lapset voivat

Lisätiedot

SETLEMENTTIEN SOSIAALISET TULOKSET TEEMOITTAIN JULKINEN SEKTORI JA TOIMINNAN ASIAKKAAT VUODELTA 2012

SETLEMENTTIEN SOSIAALISET TULOKSET TEEMOITTAIN JULKINEN SEKTORI JA TOIMINNAN ASIAKKAAT VUODELTA 2012 SETLEMENTTIEN SOSIAALISET TULOKSET TEEMOITTAIN JULKINEN SEKTORI JA TOIMINNAN ASIAKKAAT VUODELTA 2012 JYVÄLÄN SETLEMENTTI RY - Jyvälä tuottaa hyötyä julkiselle sektorille Jyvälä tarjoaa työpaikkoja Jyväskylän

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 Liikunnan vapaaehtois- tai kansalaistoimintaan osallistuminen Liikunnan vapaaehtois- tai kansalaistoimintaan osallistuminen 19-65-vuotiaiden keskuudessa % Lkm. 1997-1998 14 435.000 2001-2002 16 509.000

Lisätiedot

Pieksämäen Urheilusukeltajat ry Toimintalinja

Pieksämäen Urheilusukeltajat ry Toimintalinja Pieksämäen Urheilusukeltajat ry Toimintalinja 2014 PiSu:n VISIO Toimintamme tärkeimpänä lähtökohtana on koota Pieksämäen talousalueen sukelluksesta kiinnostuneet henkilöt seuraamme. Seura pyrkii ottamaan

Lisätiedot

TIEDOTE PUOLANKAJÄRVEN KOULUN LUKUVUODEN 2016 2017 7. LUOKAN VALINNAISAINEISTA. 6. luokkalaisille ja heidän huoltajilleen

TIEDOTE PUOLANKAJÄRVEN KOULUN LUKUVUODEN 2016 2017 7. LUOKAN VALINNAISAINEISTA. 6. luokkalaisille ja heidän huoltajilleen TIEDOTE PUOLANKAJÄRVEN KOULUN LUKUVUODEN 2016 2017 7. LUOKAN VALINNAISAINEISTA 6. luokkalaisille ja heidän huoltajilleen Hei kuudesluokkalainen! Siirtyminen peruskoulun yläluokille (7.-9.) merkitsee koulunkäynnissä

Lisätiedot

Ulkoilmaelämää varhaiskasvatuksessa

Ulkoilmaelämää varhaiskasvatuksessa Ulkoilmaelämää varhaiskasvatuksessa Suomen Latu ry ulkoilun ja retkeilyn asiantuntija Perustettu 1938 Toimii valtakunnallisesti ja paikallisesti 215 yhdistystä, joissa 80 000 jäsentä Kaikki löytävät mielekkään

Lisätiedot

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON Opetus- ja kulttuuriministeriön koululaiskysely 2017 Hei, vuosi sitten lähetin kouluusi kyselyn, mitä sinä ja muut oppilaat haluaisitte harrastaa koulussa iltapäivisin. Kyselyyn

Lisätiedot

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015 1 TEAM FINCHEVAL RY 2 JOHDANTO Toimintalinja on laadittu Suomen Ratsastajainliiton seurakehittämisohjelman mukaisesti vuodelle 2015. Toimintalinjasta käy ilmi asioita, jotka ovat seurallemme tärkeitä ja

Lisätiedot

Savitaipaleen koulut ovat Liikuttavia kouluja! Timo Mikkola. Liikunnan lehtori / liikuntatoimenohjaaja

Savitaipaleen koulut ovat Liikuttavia kouluja! Timo Mikkola. Liikunnan lehtori / liikuntatoimenohjaaja Savitaipaleen koulut ovat Liikuttavia kouluja! Timo Mikkola. Liikunnan lehtori / liikuntatoimenohjaaja Liikuntaolosuhteet Uimahalli Jäähalli Curlinghalli Tennishalli Ulkotenniskentät Lumilautarinne Skeittipaikka

Lisätiedot

Kainuun liikuntakysely

Kainuun liikuntakysely Kainuun liikuntakysely Kainuun liikuntakysely Liikuntakysely Kainuun koululaisille. Liikuntakyselyllä kartoitetaan lasten ja nuorten liikunnan harrastamista ja toiveita harrastamisen suhteen. Vastaajat

Lisätiedot

Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelman arviointi lv 2015-16

Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelman arviointi lv 2015-16 Sivistyslautakunta 16.6.2016 70, oheismateriaali Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelman arviointi lv 2015-16 Ohjaajat Anne Laukkanen Mirja Malinen (tiistaisin) Merja Miettinen Annika Niskanen

Lisätiedot

Tervetuloa kouluun. Tervetuloa kouluun

Tervetuloa kouluun. Tervetuloa kouluun Tervetuloa kouluun 2018 2019 Tervetuloa kouluun Opas uusille oppilaille ja Lukuvuosi heidän huoltajilleen 2016-2017 ASKOLAN KUNTA Askolan kunta Sivistystoimi Sivistystoimi Tärkeitä päivämääriä Kouluun

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1.

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 13.10.2012 klo 12.00 12.25 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

MTLH Runko-ohjelma Joulun perheloma

MTLH Runko-ohjelma Joulun perheloma MTLH Runko-ohjelma Joulun perheloma OHJELMA A: Aikuiset 17v. N: Nuoret 12v-16v. J: Junnut 7-11v. H: Heppuklubi 3-6v. Päivä 1. 16.00-17.00 Tervetuloa Kuortaneelle avaus ja info Luentosalit, liikuntahotelli

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

Bewe Sport Koululuistelu ja -kaukalopallo. Hyvän asian puolesta. Auta Meitä Auttamaan

Bewe Sport Koululuistelu ja -kaukalopallo. Hyvän asian puolesta. Auta Meitä Auttamaan Bewe Sport Koululuistelu ja -kaukalopallo Hyvän asian puolesta Auta Meitä Auttamaan Koululaisliikunta on tärkeää? Miksi me haluamme tehdä tätä: Yhteiskunnallinen vastuu koululaisten hyvinvoinnista Liikuntamahdollisuuksien

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Vuosi 2006 oli OuLVI:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivä- toiminnan laatukriteerit

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivä- toiminnan laatukriteerit Perusopetuksen aamu- ja iltapäivä- toiminnan laatukriteerit LEMPÄÄLÄN KUNTA 2013 Sivistyslautakunta 17.9.2013 Opetusministeriön laatimia, syksyllä 2009 valmistuneita perusopetuksen laatukriteereitä täydennettiin

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Koiviston koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Koiviston koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Koiviston koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0 SINETTISEURAKRITEERIT versio 3.0 Sinettikriteerien uudistaminen Työstetty työryhmällä: Henna Sivenius (hiihto), Maiju Kokkonen (taitoluistelu), Turkka Tervomaa (jääkiekko), Henri Alho (jalkapallo), Tiiu

Lisätiedot

Itä-Suomen VUOSIKERTOMUS 2013

Itä-Suomen VUOSIKERTOMUS 2013 Itä-Suomen VUOSIKERTOMUS 2013 SISÄLLYSLUETTELO VUOSI 2013 PÄHKINÄNKUORESSA 3 PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA 3 1. Seuratoiminta 3 2. 3 PAINOPISTEET AIKUISTEN LIIKUNNAN TOIMIALALLA 4 1. 4 2. Seuratoiminta

Lisätiedot

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 Aika: Maanantai 29.8.2011 klo 18.00 Paikka: Vähä-Heikkilän yksikön ruokala Läsnä: Katrine Arbol-Lilleberg (saapui klo 18.35), Mia Enlund, Sanna Ketonen-Oksi,

Lisätiedot

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi Genuine Hockey Spirit Since 1979 Haukat G 2010 Kausi 2017-2018 Haukat seurana Perustettu 1979 Valon Sinettiseura vuodesta 1997 (entinen Nuori Suomi) Lajeina jääkiekko ja ringette Lapsia ja nuoria lisenssipelaajia

Lisätiedot

SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011

SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011 SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011 Tälle koko lukuvuodelle olemme suunnitelleet teemaksi MATKALLA Tutkimusmatkamme lähtee minusta itsestä ja laajenee käsittämään ainakin Suomen ja Pohjoismaat. Otamme toimintaamme

Lisätiedot

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Vuosikertomus ja tilinpäätös 2015

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Vuosikertomus ja tilinpäätös 2015 Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry Vuosikertomus ja tilinpäätös 2015 Sisällysluettelo Yleistä Vuosikokous Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry:n jäsenet Hallitus, toiminnantarkastaja ja hallituksen toiminta Kilpailutoiminta

Lisätiedot

Aamu- ja iltapäivätoiminnan arviointi Merituulen koulu

Aamu- ja iltapäivätoiminnan arviointi Merituulen koulu Aamu- ja iltapäivätoiminnan arviointi Merituulen koulu Inkoon kunta toteutti perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan seurantakyselyn lapsille ja huoltajille toukokuussa 0. Vuoden 0 seurantaan liittyvä

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Vuoreksen koulu lv. 2017-2018 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 4.9. - 8.12.2017 ja keväällä 8.1. - 11.5.2018. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Vierumäen Leiritulet -liikuntaleiri 2012

Vierumäen Leiritulet -liikuntaleiri 2012 Järjestäjä: Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry Yhteistyökumppanit: Suomen Urheiluopisto, urheiluseurat, lajiliitot Kohderyhmä 8-14 vuotiaat tytöt ja pojat Ajankohta 11.-14.6.2012 Paikka: Suomen Urheiluopisto,

Lisätiedot

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja OLS Jalkapallo OLS Kaupunkisarja OLS Kaupunkisarjassa lapsi pääsee aloittamaan jalkapalloharrastuksen lähellä kotia. Muut harrastukset vs. OLS Kaupunkisarja Kaupunkisarjatoiminnan lisäksi lapsilla pitää

Lisätiedot

Tikkakosken Tikka ry 2015

Tikkakosken Tikka ry 2015 22.6.2015 RINGETEN G-JOUKKUEEN TOIMINTAKERTOMUS KAUDELTA 2014 2015 Tikkakosken Tikan G-ringettejoukkueen toiminta oli suunnattu liikunnasta, ringetestä ja joukkuepelistä kiinnostuneille vuonna 2007 ja

Lisätiedot

Perusopetuksen laatukriteerit v. 2011, v ja v Jouni Kurkela Sivistysjohtaja

Perusopetuksen laatukriteerit v. 2011, v ja v Jouni Kurkela Sivistysjohtaja Perusopetuksen laatukriteerit v. 2011, v. 2013 ja v. 2014 18.11.2014 Jouni Kurkela Sivistysjohtaja Opetusministeriö on 1.3.2010 myöntänyt 10 000 ja 29.12.2011 8000 Tyrnävän kunnalle opetus- ja kulttuuritoimen

Lisätiedot

Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely

Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely Ryhmän ehdot: : Ehdot: Vastausvaihtoehdot: (Kysymys: Missä aamu- ja iltapäivätoiminnan ryhmässä lapsenne on mukana) : Ehdot: Vastausvaihtoehdot: (Kysymys: Missä aamu-

Lisätiedot

Leikkipuistomme tavoitteena on tarjota lapsille tuttu, turvallinen, virikkeellinen ja monipuolisesti palveleva ympäristö.

Leikkipuistomme tavoitteena on tarjota lapsille tuttu, turvallinen, virikkeellinen ja monipuolisesti palveleva ympäristö. KUUSISTON LEIKKIPUISTON TOIMINTASUUNNITELMA KEVÄÄLLE 2016. Leikkipuistomme tavoitteena on tarjota lapsille tuttu, turvallinen, virikkeellinen ja monipuolisesti palveleva ympäristö. Lasten kanssa puistossamme

Lisätiedot

Koulutoimen & seutuopiston yhteistyössä järjestämää kerho- ja kurssitoimintaa: Voit osallistua muidenkin kuin oman koulusi toimintaan

Koulutoimen & seutuopiston yhteistyössä järjestämää kerho- ja kurssitoimintaa: Voit osallistua muidenkin kuin oman koulusi toimintaan Koulutoimen & seutuopiston yhteistyössä järjestämää kerho- ja kurssitoimintaa: Voit osallistua muidenkin kuin oman koulusi toimintaan Harjun koululla: MOTO KERHOT ( monitoimikerhot, sis. mm liikuntaa,

Lisätiedot

Salon Palloilijat ry seurayhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa

Salon Palloilijat ry seurayhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa Salon Palloilijat ry seurayhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa Salon Palloilijat ry Viisi jaostoa: jalkapallo, jääkiekko, koripallo, salibandy ja taitoluistelu. Vuonna 2016 noin 1300 lapsi- ja aikuisharrastajaa.

Lisätiedot

Kämmenniemen koulupolku

Kämmenniemen koulupolku HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Kämmenniemen koulupolku Kämmenniemi - Terälahti - Olkahinen - Sorila lv. 2017-2018 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 4.9. - 8.12.2017

Lisätiedot

Erityisliikunnan ammattikoulutuksen näkymiä Karjalan tasavallassa

Erityisliikunnan ammattikoulutuksen näkymiä Karjalan tasavallassa PETROSKOIN PEDAGOGINEN OPISTO Erityisliikunnan ammattikoulutuksen näkymiä Karjalan tasavallassa Valeria Denisenko, Petroskoin pedagogisen opiston johtaja PETROSKOIN PEDAGOGINEN OPISTO Pietarin valtiollisen

Lisätiedot

Noin 300 lasta ja 75 työntekijää.

Noin 300 lasta ja 75 työntekijää. Noin 300 lasta ja 75 työntekijää. Tammelan päiväkoti: Haitulat, Leinikki, Maahiset, Sinikello, Taikatassu ja luontoliikuntaryhmä Ilvekset. Tammitarhan päiväkoti: 4 ryhmää ja metsäeskari metsätontut. Portaan

Lisätiedot

Viesti! Liiku! Sivisty! Tule Sammon keskuslukioon!

Viesti! Liiku! Sivisty! Tule Sammon keskuslukioon! Viesti! Liiku! Sivisty! Tule Sammon keskuslukioon! Edessä antoisat vuodet Millaisessa ympäristössä sinä haluat viettää elämäsi kolme tai neljä tärkeää vuotta? Sammon keskuslukio Hakukoodi ainevalintakortissa:

Lisätiedot

NURMEKSEN KAUPUNGIN ILTAPÄIVÄTOIMINTA K KAUSISUUNNITELMA SYKSY 2016

NURMEKSEN KAUPUNGIN ILTAPÄIVÄTOIMINTA K KAUSISUUNNITELMA SYKSY 2016 NURMEKSEN KAUPUNGIN ILTAPÄIVÄTOIMINTA K KAUSISUUNNITELMA SYKSY 2016 - KAU- SI ULKOILU JA LIIKKUMINEN ASKARTELU JA KUVATAIDE ILMAISU-TAITO MUSIIKKI MUUT ELO- Ulkoleikit, ulkoilualueeseen tutustuminen Hiekkalaatikkoleikit

Lisätiedot

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015... yhdessä... JYVÄSKYLÄN LATU RY TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 1. YLEISTÄ Jyväskylän Ladun tavoitteena on edistää kaiken ikäisten kuntoa ja terveyttä,

Lisätiedot

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa Leimaus 2011 Kisakeskuksessa ma 6.6. Lähdimme perinteisesti Lappia talolta kimpsuinemme klo 12 kohti etelää. Martti ja Mauri otettiin kyytiin Keminmaasta. Onneksi autossa oli DVD laite ja ilmastointi,

Lisätiedot

Kaikille avoin liikunta - ohjelma

Kaikille avoin liikunta - ohjelma Kaikille avoin liikunta - ohjelma Suomessa on jo kauan tehty nk. erityisryhmien, vammaisurheilun ja lajiliittojen välistä yhteistyötä: A. Perinteinen tiettyä vammaryhmää/ vammaisurheilulajia koskeva yhteistyö.

Lisätiedot

5. Toimittajan Fanny Segerfelt vierailu/haastattelut. 8. Street-tanssi alkaa koulun salissa 18.1.2016

5. Toimittajan Fanny Segerfelt vierailu/haastattelut. 8. Street-tanssi alkaa koulun salissa 18.1.2016 TOIMINTAKAUSI 2016-2017 Leikkipuisto Kesanto Koululaisten talokokous Talokokous 12.1.2016 /1 Asialista: 1. Osallistujalista 2. Edellisen kokouksen muistion kertaus 3. Apuohjaajien ja pihapoliisien tehtävät

Lisätiedot

Ookko verkossa- hanke Hirvasen Mustikka- eskarissa 2013-2015

Ookko verkossa- hanke Hirvasen Mustikka- eskarissa 2013-2015 Ookko verkossa- hanke Hirvasen Mustikka- eskarissa 2013-2015 Ookko verkossa- hanke käynnistyi keväällä 2013 Uuraisilla! Hankkeen alussa meillä oli välineinä päiväkodin kannettava tietokone sekä Huomasimme

Lisätiedot

SEURATIEDOTE MAALISKUU/2004

SEURATIEDOTE MAALISKUU/2004 26.3.2004 SEURATIEDOTE MAALISKUU/2004 PELISSÄ ELÄMÄ TAPAHTUMA 3.-4.4. VANTAALLA! KEVÄTKOKOUS 18.4. KUTSU, ESITYSLISTA JA VALTAKIRJA PELISÄÄNTÖPALAUTE Varaa aikaa ihmisille, jotka ovat Sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Kasva urheilijaksi aamukahvit

Kasva urheilijaksi aamukahvit Kasva urheilijaksi aamukahvit 26.5.2015 Tapaamisen sisältö: Kuulumiset Uudistuvat sinettiseurakriteerit/ Eija Alkavat Kasva urheilijaksi kokeiluprosessit lajien toiveet yhteistyön tavasta?/ Maria Lasten

Lisätiedot

VUOSIAVUSTUSHAKEMUS vuodelle 2011 Palautus 31.3 2011 klo 15.00 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta PL 50, 36201 Kangasala

VUOSIAVUSTUSHAKEMUS vuodelle 2011 Palautus 31.3 2011 klo 15.00 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta PL 50, 36201 Kangasala VUOSIAVUSTUSHAKEMUS vuodelle 2011 Palautus 31.3 2011 klo 15.00 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta mennessä. PL 50, 36201 Kangasala Avustusta haetaan (rasti): Liikuntaan Nuorisotyöhön 1. Hakija Seura /

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY HALLITUS Rauno Veijanen jatkoi yhdistyksen puheenjohtajana ja Pasi Juuti sihteerinä. Varapuheenjohtajana toimi Hannele Rintavaara

Lisätiedot

IITIN LATU RY. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa. 304. Jäsenmäärä on pysynyt vakaana. Uusia jäseniä on tullut ja vanhoja jäänyt pois,

IITIN LATU RY. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa. 304. Jäsenmäärä on pysynyt vakaana. Uusia jäseniä on tullut ja vanhoja jäänyt pois, IITIN LATU RY TOIMINTAKERTOMUS 1.1.2009-31.12.2009 1. YLEISTÄ Vuosi 2009 oli yhdistyksen 22. toimintavuosi. Tänäkin vuonna liikuntaa harrastettiin monipuolisesti, ja perinteiset Muumihiihto- ja metsämörrikoulut

Lisätiedot

Oulun seudun Leadertoimintaryhmä. JoMMa ry

Oulun seudun Leadertoimintaryhmä. JoMMa ry Oulun seudun Leadertoimintaryhmä JoMMa ry Rekisteröity yhdistys, joka kannustaa toiminta-alueensa asukkaita kehittämään omaa kotiseutuaan, lisäämään sen viihtyisyyttä sekä synnyttämään uusia työpaikkoja

Lisätiedot

SPORTTIA KAIKILLE Liikuntaryhmät ja kerhot Kevät 2016

SPORTTIA KAIKILLE Liikuntaryhmät ja kerhot Kevät 2016 SPORTTIA KAIKILLE Liikuntaryhmät ja kerhot Kevät 2016 Sporttia kaikille liikuntaa Vantaalla Sporttia kaikille hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke, jonka tavoitteena on tukea ja edistää

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI. 19-20 Orimattilan Jymy/uintijaosto Uinti Matti Kaasalainen matti.kaasalainen@phnet.fi 040-5308051 18.8.-31.5.

ORIMATTILAN KAUPUNKI. 19-20 Orimattilan Jymy/uintijaosto Uinti Matti Kaasalainen matti.kaasalainen@phnet.fi 040-5308051 18.8.-31.5. Urheilutalo: Uimahalli Kuntouintiallas Klo Varaaja Käyttötarkoitus Yhteyshenkilö Sposti Puh. Aikaväli Ma 15-15.45 Kaupunki vesijumppa Anne Rajaniemi anne.rajaniemi@orimattila.fi 040-8375095 1.9.-24.4.

Lisätiedot

OUTI MONTONEN. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan WILMAviestillä, joten käytä. Wilmaa aktiivisesti. Outi Montonen puh 044 4694227

OUTI MONTONEN. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan WILMAviestillä, joten käytä. Wilmaa aktiivisesti. Outi Montonen puh 044 4694227 OUTI MONTONEN LIIKUNTA LV 2015-2016 TYTÖT 8AH PERJANTAISIN KLO 10.00-11.30 VKO KK LAJI PAIKKA HUOM! 34 elo jalkapallo lukion kenttä 35 elo jalkapallo lukion kenttä 36 syys lentopallo lukion Sali 37 syys

Lisätiedot

11.02.2015/ Anna-Liisa Lämsä. Työnantajien näkemyksiä erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä

11.02.2015/ Anna-Liisa Lämsä. Työnantajien näkemyksiä erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä Työnantajien näkemyksiä erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä Työnantajakysely ja työnantajien haastattelut Vuoden 2014 alussa työnantajille tehty työnantajakysely 161 vastaajaa 51 työnantajan

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Linnainmaan koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Linnainmaan koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Linnainmaan koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU)

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) Tehtävä LiikU on liikunnan asiantuntija Lounais- Suomessa. Liikutamme lapsia ja aikuisia tapahtumissa ja leireillä. Koulutamme lasten kanssa työskenteleviä,

Lisätiedot

Kämmenniemen koulu, Kämmenniemen ja Terälahden koulutalot

Kämmenniemen koulu, Kämmenniemen ja Terälahden koulutalot HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Kämmenniemen koulu, Kämmenniemen ja Terälahden koulutalot lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

LIIKKUVA KOULU YLIVIESKASSA Juha Torvikoski Kuva: Joel Nykter / Lumilajit liikuttavat - hanke

LIIKKUVA KOULU YLIVIESKASSA Juha Torvikoski Kuva: Joel Nykter / Lumilajit liikuttavat - hanke LIIKKUVA KOULU YLIVIESKASSA Juha Torvikoski juha.torvikoski@edu.ylivieska.fi Kuva: Joel Nykter / Lumilajit liikuttavat - hanke Liikkuva Koulu Ylivieskassa alkaen vuodesta 2013 Ylivieskan Liikkis alku Kevät

Lisätiedot

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Perusta Toimintasuunnitelman perustana ovat yhdistyksen säännöt ja Suomen Reumaliiton vuoden toimintateema: Liikkeestä

Lisätiedot

Joakim: Olen 15-vuotias mikkeliläinen poika ja aloitan syksyllä logistiikan opinnot. Odotan innolla tulevaa työkuukautta.

Joakim: Olen 15-vuotias mikkeliläinen poika ja aloitan syksyllä logistiikan opinnot. Odotan innolla tulevaa työkuukautta. Moikka, täällä kirjoittaa heinäkuun piristyspartion porukka! Kokoonnumme Kiiskinmäen päiväkeskuskella, jossa meillä on oma päämaja. Meitä on täällä viisi innokasta nuorta, jotka ovat ensi kertaa piristyspartiossa

Lisätiedot

Kai Hyttinen, Aducate, kohta 3, paikalla klo 14.20-14.50 Sirpa Alho-Törrönen, Anakom, kohta 3, paikalla klo 14.50 15.30

Kai Hyttinen, Aducate, kohta 3, paikalla klo 14.20-14.50 Sirpa Alho-Törrönen, Anakom, kohta 3, paikalla klo 14.50 15.30 VARKAUDEN KAUPUNKI TYÖLLISYYSTYÖRYHMÄ MUISTIO AIKA 12.4.2016 klo 14.00 16.00 PAIKKA LÄSNÄ Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Hannu Tsupari pj, kaupunginjohtaja Minna Selkomaa, kaupunginhallituksen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2014 2015 / liikunta. Yleiset tavoitteet. Toimenpiteet. I Urheiluseurojen tukeminen. Inarin kunnan liikuntatoimen toimintakertomus

TOIMINTAKERTOMUS 2014 2015 / liikunta. Yleiset tavoitteet. Toimenpiteet. I Urheiluseurojen tukeminen. Inarin kunnan liikuntatoimen toimintakertomus TOIMINTAKERTOMUS 2014 2015 / liikunta Yleiset tavoitteet Vähän liikkuville kuntalaisille järjestettiin erilaisia liikuntatapahtumia ja matalan kynnyksen liikuntakerhoja. Yhteensä liikuntapalveluja hyödynsi

Lisätiedot

Suonenjoen kaupungin iltapäivätoiminta

Suonenjoen kaupungin iltapäivätoiminta Suonenjoen kaupungin iltapäivätoiminta 2015-16 KAATRON ILTAPÄIVÄTOIMINTA Lapsimäärä: 1. lk 26 lasta 2. lk 13 lasta 3. lk 1 lapsi Yhteensä siis 40 lasta, joista osa-aikaisia (10 pv / kk) oli keskimäärin

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimiala

Tekninen ja ympäristötoimiala Lahden seudun ympäristöpalvelut Tekninen ja ympäristötoimiala 6.11.2006 24.11. alkaa kaamos. Aurinko painuu alas Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa noustakseen seuraavan kerran taivaanrantaan

Lisätiedot

Syksyllä 2015 paljon uutuuksia! Jumppaa vauvasta vaariin ja muksusta mummoon.

Syksyllä 2015 paljon uutuuksia! Jumppaa vauvasta vaariin ja muksusta mummoon. Syksyllä 2015 paljon uutuuksia! Jumppaa vauvasta vaariin ja muksusta mummoon. Onko vaikea lähteä liikkeelle? Haluatko innostua uudesta harrastuksesta? Haluatko voida paremmin sekä henkisesti, että fyysisesti?

Lisätiedot

Genuine Hockey Spirit Since Vanhempainillat

Genuine Hockey Spirit Since Vanhempainillat Genuine Hockey Spirit Since 1979 Vanhempainillat 2017-2018 ARVOT Kasvatuksellisuus Vastuullisuus Toiminnan laadukkuus Toiminnan jatkuvuus Liikunnan ilo 2 ARVOT Kiireettömyys ja pitkäjänteisyys Matka on

Lisätiedot

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 Sisällys Esityslista...1 Toimintakertomus 1.8.2013 31.7.2014...2 Esitys toimintasuunnitelmaksi 2014 2015...4 Tilinpäätös 31.7.2014...5 Talousarvio toimikaudelle 1.8.2014

Lisätiedot

Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry. Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n virallinen ensirekisteröintipäivämäärä

Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry. Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n virallinen ensirekisteröintipäivämäärä 1 SISÄLLYSLUETTELO sivu YLEISTÄ... 3 ORGANISAATIO hallitus... 5 henkilöstö... 5 tilintarkastus... 5 kirjanpito... 6 TOIMINTA yhdistyksen kokoukset ja jäsenet... 6 muu toiminta... 6 tiedottaminen... 8 TULEVA

Lisätiedot