ENSTO SÄHKÖISTÄÄ MAAILMAN MUKAVAKSI. Enston tuotteet rautakaupoissa

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ENSTO SÄHKÖISTÄÄ MAAILMAN MUKAVAKSI. Enston tuotteet rautakaupoissa"

Transkriptio

1 ENSTO SÄHKÖISTÄÄ MAAILMAN MUKAVAKSI Enston tuotteet rautakaupoissa

2 Ensto on suomalainen perheyritys, joka valmistaa järjestelmiä ja laitteita kodin sähköistykseen. Enston tuotteille on ominaista laatu, turvallisuus, kestävyys ja helppokäyttöisyys.

3 3 TEETÄ SÄHKÖTYÖT AINA AMMATTILAISELLA Sähkötöissä on keskeistä sähkö- ja paloturvallisuus. Siksi sähkötöitä saavat yleensä tehdä vain sähköalan ammattilaiset. Pääperiaate on, että tavallinen sähkönkäyttäjä ei saa tehdä kiinteitä sähköasennuksia (kuten kiinteiden valaisimien tai valaisinpeilikaappien asennuksia). Tavallinen sähkönkäyttäjä voi tehdä ainoastaan pieniä sähkötöitä, jos osaa ne varmasti tehdä oikein ja turvallisesti. Vakuutus ei korvaa itse viallisesti asennetuista sähkötöistä aiheutuneita vahinkoja. Koska väärin käytetty tai korjattu sähkölaite voi aiheuttaa hengen- tai palovaaran, annettuja ohjeita on syytä noudattaa ja pyytää tarvittaessa sähköalan ammattilaiselta apua. Tämän esitteen sivulla 33 on lueteltu työt, joita tavallinen sähkönkäyttäjä saa tehdä.

4 Laatu ratkaisee: Ensto Enstolle laatu on ensiarvoisen tärkeää. Laatu syntyy tuotekehittelyn ja tuotannon saumattomana yhteispelinä. Kotisi sähköistykseen Ensto-laatu merkitsee turvallisuutta, edelläkävijyyttä, energiatehokkuutta, vastuuta, kestävyyttä, helppokäyttöisyyttä ja saatavuutta. Turvallisuus Ensto-tuotteet täyttävät tiukat suomalaiset turvallisuusmääräykset. Ensto tuntee suomalaiset olosuhteet, mikä tuo turvallisuutta. Edelläkävijyys Tuotekehitys on laadukkaan tuotteen perusta. Enstolla huomioidaan jo tänään tulevaisuuden tuomat tarpeet ja tuotteet suunnitellaan niin, että niiden käyttöikä on vuosikymmenien pituinen. Sähköalan ammattilaisten kommentit auttavat muovaamaan tuotteista aidosti helppokäyttöisiä ja helposti asennettavia. Energiatehokkuus Sähkötarvikkeiden tuotekehityksessä Ensto on jo vuosien ajan painottanut energian tehokasta käyttöä ja mahdollisimman energiatehokkaita tapoja ratkaista kodin sähköistystä. Enstolla onkin energiaa säästäviä ratkaisuja kodin sähköisten toimintojen ohjaamiseen, lämmitykseen ja valaistukseen. Vastuu Ensto noudattaa toiminnassaan lakeja ja asetuksia. Ensto tunnetaan Suomessa ja valmistajalta on helppo saada toisiinsa sopivia ratkaisuja erilaisiin kodin sähköistyksen tarpeisiin vielä vuosikymmentenkin päästä. Kestävyys Ensto tietää mitä talvipakkasten vaihtuminen kesäsateiksi vaatii tuotteilta rakennuksissa ja pihamailla. Laitteissa käytetään kestäviä materiaaleja ja eri kojeet ja laitteet suunnitellaan niin, että ne ovat yhteensopivia ja kodin sähköistys on laajennettavissa myös vuosien päästä. Helppokäyttöisyys Tuotteen helppokäyttöisyys merkitsee arjen vaivattomuutta: pistotulpat mahtuvat helposti pistorasiaan, valaisimeen on helppo vaihtaa uusi lamppu ja termostaatit ohjaavat lattialämmitystä halutulla tavalla. Saatavuus Ensto on suomalainen perheyhtiö, joka on valmistanut sähkötarvikkeita jo puolen vuosisadan ajan. Enston ratkaisut täydentävät toisiaan ja niitä saa ympäri Suomea rautakaupoista ja sähkötarvikeliikkeistä sekä sähköalan ammattilaisilta. Ostaessasi Enston tuotteen voit olla varma, että se toimii osana kotisi sähköistystä myös tulevaisuudessa ja että sähköistyksen osat sopivat yhteen jos myöhemmin haluat muuttaa tai laajentaa kotisi sähköistystä.

5 Tärkeää! Enston sähkötarvikkeiden pakkauksissa on merkintä, jonka avulla selviää, kuka voi asentaa pakkauksessa olevan sähkötarvikkeen. Asennuksen voi tehdä itse. Asennuksen voi tehdä ammattilainen. Merkki kertoo, että asennuksen voi tehdä vain virallisesti hyväksytty sähköalan ammattilainen. Tuote on ns. sähkö- ja elekrtoniikkaromua (ser). Sitä ei saa laittaa tavalliseen sekäjäteastiaan, vaan sen voi viedä joko takaisin kauppaan tai mm. YTV:n Sortti-asemille. Kotitalousten ser-romusta ei peritä maksua.

6 Sähkötyöt sujuvasti Enston asennustarvikkeilla ja -kalusteilla sähkötyöt sujuvat. Ne on suunniteltu helpottamaan sähköasennustyötä ja kestämään. Valitessasi Enston asennustarvikkeet voit myös olla varma siitä, että ne sopivat sähköjärjestelmääsi vielä vuosikymmenten päästä. Asennustarvikkeita ovat seinän sisään asennettavat erilaiset kodin sähköistykseen liittyvät välineet, kuten jakorasiat, nysät ja liittimet. Asennuseli sähkökalusteet puolestaan ovat näkyvissä niitä ovat pistorasiat, valokatkaisimet (kytkimet), pisto- ja valaisinrasioiden erilaiset peitelevyt. Suomen suosituin Jussi Enston Jussi-sarja on Suomen suosituin, sarjaa on asennettu yli puoleen suomalaiskodeista. Sarjaan kuuluu kattava valikoima pistorasioita, atk-, antenni-, kaiutin- ja puhelinrasioita ja liittimiä sekä merkinantotuotteita ja säätimiä. Heikkovirtakalusteet, kuten antennija telekalusteet, voidaan asentaa Jussi-rasioiden kanssa saman peitelevyn alle. Turvalliset Kostit Kosti-asennuskalusteet sopivat sekä kosteisiin että kuiviin tiloihin. Kosteisiin tiloihin asennettavissa pistorasioissa tarvitaan suojamaadoitus ja vikavirtasuoja. Vikavirtasuoja täydentää sulakkeen antamaa suojausta ja suojaa sähkölaitteen käyttäjää, mikäli sähkölaitteeseen tulee vaarallinen vika. Se täydentää sulakkeen antamaa suojaa estämällä sähkölaitteen ylikuormittumisen ja katkaisee sähkölaitteelta virran tarvittaessa. Vikavirtasuojaus on erityisen tärkeää olosuhteissa, joissa sähkön käyttöolosuhteet ovat tavanomaista vaarallisemmat, kuten kylpyhuoneessa tai ulkona. Tiiviys tuo turvaa Sähkölaitteen voi kytkeä pistorasiaan turvallisesti aina silloin, kun pistotulppa sopii rasiaan vaivatta. Jos pistotulppa ei ole oikean mallinen, se ei sovi käytettäväksi ko. pistorasiassa. Maadoittamattomia tavallisia pistorasioita ei ole Suomessa asennettu vuoden 1997 jälkeen uudisrakennuksiin. Kosteisiin tiloihin ja ulos asennettaviin sähköjärjestelmiin on aina kiinnitettävä erityistä huomiota. Sähköistyksen on oltava suojaeristetty, laitteiden suojamaadoitettuja tai suojajännitteellä toimivia. Ulos asennettavien asennuskalusteiden, kuten pistorasioiden, on kestettävä sään ja kosteuden vaihtelut. Kun sähkölaite tulee pitkäaikaiseen ulkokäyttöön, sen koteloinnin on oltava riittävän tiivis ja estettävä kosteuden pääsy laitteen sisälle. IP-luokitus kertoo laitteen tiiviyden.

7 7 S, N, VDE, EN ja PCT -merkit ovat erilaisia ruotsalaisten, norjalaisten, saksalaisten ja venäläisten tarkastuslaitosten hyväksymismerkkejä.

8 Asennustarvikkeet Uppoasennustarvikkeet Kojerasiat Irtonysäkojerasia Rasian sivuilla on 5 kpl nysäaihioita, joista kaksi on samalla sivulla vierekkäin. Pohjaan voidaan liittää kaksi pohjanysää. Rasiat yhdistetään toisiinsa yhdyskappaleella PMR474. AU3.2P Yleisrasia 1/10 Kiintonysäkojerasia Rasiassa on 2 kpl kiintonysiä Ø 20-putkelle. Toisessa nysässä on pienennysnysä Ø 16-putkelle. Rasian muilla sivuilla on yhteensä kolme irtonysäaihiota ja pohjaan voidaan liittää kaksi pohjanysää. AU5.2P Kojerasia 20 mm 1/10 Jälkiasennusrasia Kojerasiaa AUS15.2 käytetään jälkiasennusrasiana levyrakenteisissa seinissä. Reiät porataan poralla AT1 (Ø 69 mm) tai vastaavalla. Avataan rasiaan aukkoaihio putkea tai kaapelia varten ja työnnetään rasia reikään. Kierretään ruuveja myötäpäivään, jolloin kiinnityskorva nousee levyä vasten ja kiinnittää rasian. Putki tai kaapeli lukitaan rasian sisältä työnnettävien nysien avulla. Rasian pohjassa on neljä pohja-aihiota, kaksi putkinysälle ja kaksi vedonpoistonysälle AS12. Rasia soveltuu käytettäväksi myös hirsiseinissä. AUS15.2P Levyseinäkojerasia jälkiasennukseen 1/10 Kojerasioiden tarvikkeet Korotusrengas 13 mm Korotusrenkaita voidaan laittaa useampi rengas päällekkäin. PMR94P Kojerasioille 13 mm /10 Yhdyskappale Yhdyskappaleella PMR474 liitetään kojerasiat välittömästi toisiinsa. PMR474P Yhdyskappale 10/10 Ensto Busch-Jaeger Oy n = v

9 9 Asennustarvikkeet Jakorasiat Jakorasia Jakorasiassa AU8 on sivuilla kahdeksan lukitusjousin varustettua kiintonysää; 2 kpl Ø 16- ja 6 kpl Ø 20-asennusputkia varten. Kahdessa Ø 20 nysässä on pienennysnysä Ø 16-putkelle. Rasiaan voidaan liittää neljä irtonysää sivuille ja neljä pohjanysää. Rasian korkeus on 53 mm. AU8P Lukitusjousilla, ruuvin kierre M4 1/10 Irtonysäjakorasia Irtonysäjakorasiaan AU19 voidaan liittää kahdeksan irtonysää sivuille ja neljä pohjanysää. Rasia soveltuu matalaan asennustilaan. Rasian korkeus, 47 mm, on sama kuin kojerasioilla. AU19P Jakorasia, ruuvin kierre M4 1/10 Jakorasioiden tarvikkeet Korotusrengas Jakorasioiden kanssa käytetään tarvittaessa korotusrengasta AK7. Korotusrenkaan korkeus on 13 mm. AK7P Jakorasialle 13 mm 3/10 Nysät Sivunysät Nysät on varustettu lukitusjousella, joka estää asennusputken irtoamisen nysästä. Nysät sopivat sekä koje- että jakorasioihin. AN16P Koje- / jakorasioille 16 mm 20/5 AN20P Koje- / jakorasioille 20 mm 20/5 Vedonpoistajanysä Vedonpoistajaa AS12:ta käytetään putkettomassa uppoasennuksessa MMJ-kaapelien, max. 5 x 2,5 mm², kiinnittämiseen koje- tai jakorasiaan. Rasiat kiinnitetään levyyn tai runkoon normaaleja kiinnitystapoja käyttäen. AS12P Koje- / jakorasioille /10 Ensto Busch-Jaeger Oy

10 10 Asennustarvikkeet Putkitustarvikkeet Jatkoholkit Jatkoholkkeja käytetään muovisten asennusputkien jatkamiseen. Holkit on varustettu lukitusjousella. AJ16P Koje- / jakorasioille16 mm 20/5 AJ20P Koje- / jakorasioille 20 mm 20/5 Pinta-asennustarvikkeet Kannet Liitäntäkansi IP 44 AK12.2 on liitäntäkansi jakorasioille. Sitä voidaan käyttää sekä uppo- että pinta-asennuksessa (AP7 rasia). Kannessa kolme kalvotiivistettä, keskiaihio Ø20 mm (max. 5 x 6 mm) ja sivuaihiot Ø16 mm. Kannessa 3 kpl vedonpoistimia. AK12.2P Jakorasialle IP 44 1/10 Ripustuskannet Valaisinpistorasiakansi ja pistotulppa IP 20 Valaisinpistorasiakansi AKK2 on kaksinapainen 0-luokan kansi, joka soveltuu asennettavaksi suoraan kattopinnalle tai jakorasian päälle. Jousiliittimet. Ryhmäjohdon jatkaminen 2,5 mm² on mahdollista. Kanteen saa liittää max. 6 A 250 V valaisimen. Ripustuskoukun max. kuormitus on 15 kg. Pistotulppaa AKTV2 voidaan käyttää sekä suora- että kulmatulppana. AKK2P napainen valaisinpistorasialla 0-lk 1/5 AKTV2P napainen vino 0-lk valkoinen 1/10 Valaisinpistorasiakansi ja pistotulppa IP 20 Valaisinpistorasiakansi AKK3 on kolminapainen 0-luokan kruunukansi, joka soveltuu asennettavaksi suoraan kattopinnalle tai jakorasian päälle. Ryhmäjohdon jatkaminen 2,5 mm² (-o-) on mahdollista. Kanteen saa liittää max. 6 A 250 V valaisimen. Ripustuskoukun max. kuormitus on 15 kg. Pistotulppaa AKTV3 voidaan käyttää sekä suoraettä kulmatulppana. AKK3P napainen valaisinpistorasialla 0-lk 1/5 AKTV3P napainen vino 0-lk valkoinen 1/10 Valaisinpistorasiakansi ja pistotulppa IP 20 Valaisinripustuskansi AKK13J on kaksinapainen (P+N) suojamaadoituksella varustettu kansi. Siihen voidaan liittää ripustettava valaisin (max 15 kg), joka on tarkoitettu käytettäväksi kuivissa huonetiloissa, joiden lämpötila on normaalisti enintään 25 ºC. Valaisinpistorasian nimellisjännite on 250 V ~ / 6 A. Jousiliittimet mahdollistavat 2,5 mm² ryhmäjohdon jatkamisen. Suojamaadoitettua pistotulppaa AKTV13, voidaan käyttää sekä suora- että kulmatulppana. AKK13JP Valaisinpistorasialla 1-lk uppo 1/5 AKTV13P napainen vino 1-lk maadoitettu 1/10 Ensto Busch-Jaeger Oy n = v

11 11 Asennustarvikkeet Ripustuskansi IP 20 Ripustuskantta AK20.1 käytetään kuivissa tiloissa sekä uppo- että pintaasennuksen suojamaadoitetun kruunuvalopisteen asennuksessa. Ripustuskanteen voidaan liittää max. 15 kg valaisin. Suojausluokka 1. AK20.1P Ripustuskansi jakorasialle 1/5 Peitekansi IP 20 Sileä peitekansi AK1.1 soveltuu käytettäväksi jakorasioissa, joiden kiinnitysreikäväli on mm. Mukana kiinnitysruuvien peittämiseen tarkoitetut suojatulpat sekä kiinnitysruuvit. AK1.1P Jakorasialle ruuvikiinnitteinen sileä 1/10 Pinnalliset jakorasiat Putkilankarasia IP 20 Putkilankarasian liitinosa on 5-napainen. Max. johdinmäärä /liitin 4 x 2,5 tai 6 x 1,5 mm². Rasiassa on 6 kpl sivuaihioita ja 2 kpl pohja-aihioita. AP6P Putkilankarasia, valkoinen 60 x 60 mm 1/10 Jakorasia IP 55 Jakorasia AP9 (2,5 mm², 400 V, kotelointiluokka IP 55) on kiinteillä, pehmeillä kalvotiivisteillä (10 kpl sivuissa ja 2 kpl pohjassa) varustettu jäykkärunkoinen rasia. Soveltuu kaapeleille Ø 17 mm saakka. Kaapelin sisäänvienti puhkaistaan esim. kuorituilla johtimien päillä. Kansi avataan ruuvitaltalla kannessa olevista lovista ja kiinnitetään painamalla. AP9P Pinta-asennus, valkoinen 86 x 86 mm 1/10 AP9MP Pinta-asennus, musta 86 x 86 mm 1/10 Jakorasia IP 55 Tilava jakorasia AP10 (6 mm², 400 V, kotelointiluokka IP 55) on kiinteillä kalvotiivisteillä (10 kpl sivuissa ja 2 kpl pohjassa) varustettu jäykkärunkoinen rasia. Soveltuu kaapeleille Ø 19 mm saakka. Kaapelin sisäänvienti puhkaistaan esim. kuorituilla johtimien päillä. Kansi avataan ruuvitaltalla kannessa olevista lovista ja kiinnitetään painamalla. AP10P Pinta-asennettava valkoinen 104 x 104 mm 1/5 Ensto Busch-Jaeger Oy

12 12 Asennustarvikkeet Jakorasia IP 44 Jakorasia AP7 2,5 mm². 400 V (6 mm², max. 4 kpl 3 x 6 mm²). Kotelointiluokka IP 44 on kiinteillä kalvotiivisteillä (10 kpl sivussa, 2 kpl pohjassa) varustettu jäykkärunkoinen rasia. Se soveltuu kaapeleille Ø 17 mm saakka. Kaapelin sisäänvienti tapahtuu esim. kuorituilla johtimien päillä. Kannen kiinnitysruuvien etäisyys on 78 mm. AP7P Pinta-asennettava valkoinen halkaisija 115 mm 1/5 Liittimet Huppuliitin 4 mm² Huppuliitintä AL8 käytetään jäykkien ja taipuisien johtimien kytkentään. Huppu on keltaista polyamidia ja jousi sinkittyä ja keltakromattua jousiterästä. AL8P mm² 10/20 PikaHuppari 2,5 mm² PikaHuppari on 5-napainen ja se soveltuu 1-2,5 mm² ML-johtimille. Jokaiselle johtimelle on oma liitosjousi, joka säätyy automaattisesti liitettävän poikkipinnan mukaan. Johtimet irroitetaan liittimestä edestakaisin pyörittämällä ja samanaikaisesti vetämällä. Johtimien kuorintapituus on 11 mm. Liittimessä on koestusaukko. AL9P Pikahuppari, 5-nap 10/20 Kytkentäliitin 10 mm² 40 mm korkea kytkentäliitin, jossa on 5,5 mm leveä liitinaukko ja liitinruuvi M 6 x 16 mm. Liitin on nikkelöityä messinkiä. AL13P kpl, 10 mm² 2/10 Kytkentäliitin 2,5 mm² AL1.12 on 28,8 mm korkea kytkentäliitin, jossa on 3 mm leveä liitinaukko ja liitinruuvit M 3,5 x 12,5 mm. Liittimet ovat sinkittyä ja keltakromattua terästä. Helppo katkaista käsin haluttuun napalukuun. AL1.12P napainen, 2,5 mm² 1/10 Ensto Busch-Jaeger Oy n = v

13 13 Asennustarvikkeet Kytkentärimat 1,5 mm² ja 4 mm² 12-napaiset kytkentärimat ilman johdinsuojaa. KA16.12P Kytkentärima 1,5 mm² ilman johdinsuojaa 1/20 KA242.12P Kytkentärima 4 mm² ilman johdinsuojaa 1/20 WetNet JKhi 3-napainen pistoliitin pari ( uros + naaras ) ja suojatulppa. Vedonpoistaja 8-13 mm kaapeleille. Liitin 4 mm². Naarasliitintä käytettävä aina syöttävänä liitimenä. Liitinparin ollessa irti toisistaan, on tulpan oltava kiinni naarasliittimessä. IP68 NWA3AP Pistoliitinpari uros - naaras IP68 Ø 8-13 mm kaapelille 1/10 Maadoitustarvikkeet Maadoitusliitin hi Maadoitusliittimen AM8 pääasiallinen käyttö on maadoitusjohtimien liittäminen erilaisiin putkistoihin Ø 8 28 mm. Liitin on mahdollista säätää neljälle eri putkikoolle sopivaksi. Maadoitusliittimessä on 2 kpl 35 mm² johdinliitintä. Liitinkisko on tinattua kuparia ja vanne sinkittyä terästä. Johdinliittimet ovat sähkösinkittyä, keltapassivoitua terästä. AM8P Putkistoihin D = 8-28mm 1/10 Jussi, kuivantilan uppoasennus Kytkimet Kytkin 6 16 A, 250 V, jousiliittimin 1066UP , lisäliittimin, uppoasennettava, Jussi 1/10 Kytkin 5 16 A, 250 V, jousiliittimin 1065UP , uppoasennettava, Jussi 1/10 Ensto Busch-Jaeger Oy

14 14 Asennuskalusteet Pistorasiat Maadoitettu 2-osainen pistorasia peitelevyllä 16 A, 250 V, jousiliittimin 202EUJP Maadoitettu 2-osainen pistorasia peitelevyllä 1/10 Maadoitettu 1-osainen pistorasia peitelevyllä 16 A, 250 V, jousiliittimin 20EUJKS-212P Maadoitettu 1-osainen pistorasia peitelevyllä 1/10 Maadoitettu 2-osainen pistorasia keskiölevyllä 16 A, 250 V, jousiliittimin 202EUCP Maadoitettu 2-osainen pistorasia keskiölevyllä 1/10 Maadoitettu 1-osainen pistorasia keskiölevyllä 16 A, 250 V, jousiliittimin 20EUCKS-212P Maadoitettu 1-osainen pistorasia keskiölevyllä 1/10 Maadoittamaton 2-osainen pistorasia peitelevyllä 16 A, 250 V, jousiliittimin 202UJP lk 2-osainen pistorasia peitelevyllä 1/10 Ensto Busch-Jaeger Oy n = v

15 15 Asennuskalusteet Maadoittamaton 2-osainen pistorasia keskiölevyllä 16 A, 250 V, jousiliittimin 202UCP lk 2-osainen pistorasia keskiölevyllä 1/10 Maadoittamaton 1-osainen pistorasia keskiölevyllä 16 A, 250 V 23-01UC-212P lk 1-osainen pistorasia keskiölevyllä 1/10 Vikavirtasuojapistorasia 230 V, 16 A, IP 21, sisäänrakennetulla vikavirtasuojalla, laukaisuvirta 30 ma. Hyväksytty ryhmäjohdon jatkamiseen, mutta vain suojattuihin ulostulojohtimiin kytketyt tavalliset pistorasiat ovat suojattuja. Tuotteet myydään peitelevyllisinä. 3120EUCKS-214P Vikavirtasuojapistorasia 1/3 n Tele & data Puhelinpistorasia ja keskiölevy FOT P Puhelinpistorasia + keskiölevy, käyttö vain Jussi-peitelevyyn 1/10 Antennipistorasia ja keskiölevy 2531.AP Antennikeskiölevy R/TV + rasia päättyvä 1/ P Antennikeskiölevy R/TV, Jussi 1/20 Satelliittiantennirasia ja keskiölevy AP Jussi-satellittiantennirasia R/TV/Sat, päättyvä 1/10 Ensto Busch-Jaeger Oy

16 16 Asennuskalusteet Modulaaripistorasia RJ-45 Cat 5e RJ45-liitintarvikkeiston perustuotteet ovat Jussi-sarjan keskiölevyllä ja kiinnitysrungolla varustettuja liitinpakkauksia. Liittimet sisältyvät toimitukseen ja niissä on kiinteät pölyluukut. Keskiölevyssä on sulkutulppa tyhjän reiän suojaksi jos liitintä ei kalusteta. Liitinvalikoima sisältää suojaamattomat Cat5e -liittimet. Liittimissä A ja B kytkentä. FOT5208P x RJ45, Cat5e UTP, uppoasennettava, Jussi 1/10 Valonsäätimet Säädin 230 V hehku- ja halogeenilampuille 400 W Yksinapainen vääntökytkin. Toimitetaan varustettuna keskiölevyllä ja 1-aukkoisella peitelevyllä. Nimellisjännite: 230 V,50 Hz. Sulake T1,6H/250 V. 2210UJ-214P W, 230 V hehku- ja halogeenilamput 1/5 n Säädin 230 V hehku- ja halogeenilampuille 600 W Painokytkin, vaihtokosketin. Toimitetaan varustettuna keskiölevyllä, 1-aukkoisella peitelevyllä ja hohtolampulla. Nimellisjännite: 230 V, 50 Hz. Sulake T3,15H/250 V. 2250UJGL-214P W, 230 V hehku- ja halogeenilamput 1/5 n Säädin elektronisille pj-halogeenimuuntajille 420 VA Painokytkin, vaihtokosketin. Toimitetaan varustettuna keskiölevyllä, 1-aukkoisella peitelevyllä ja hohtolampulla. Nimellisjännite: 230 V, 50 Hz. Elektroninen oikosulku- ja ylikuormitussuojaus. 6513UJGL-214P VA elektronisille pj-halogeenimuuntajille 1/5 n Painikesäädin (yleissäädin) 420 VA 230 V hehku- ja halogeenilampuille, elektronisille muuntajille tai rautasydänmuuntajille. Nimellisjännite 230 V, 50 Hz. Elektroninen oikosulku- ja ylikuormitussuojaus. Sivuohjaimina voidaan käyttää sulkeutuvia 230 V painonappeja, joilla saadaan aikaan kaikki toiminnot päälle, pois ja säätö. 6593U-214P VA, painikeyleissäädin 1/5 n Ensto Busch-Jaeger Oy n = v

17 17 Asennuskalusteet Liiketunnistin Vahti-Jussi 180 Standard 230 V, VA, IP 20 uppoasennukseen. Valvonta-alue 180º tasomainen asennuskorkeudella n. 8 m sivuille ja n. 12 m eteen. 230 V hehku- ja halogeenilampuille ja elektronisille pj-muuntajille. Valaistustason säätö lux, katkaisuviive kiinteä n. 80 s. Asennuskorkeus 1 1,2 m. Kaksijohdinasennus (tuleva ja lähtevä vaihe). 6804U/ P Vahti-Jussi 180 Standard 1/3 n Peitelevyt Peitelevyt 1-osaisille kojeille, käyttö vain Jussi kuivan tilan uppoasennukseen. 2511P aukkoinen 1/ P aukkoinen 1/ P aukkoinen 1/10 Peitelevyt kaksoispistorasia yhdistelmille Yhdelle kaksoispistorasialle ja 1-osaisille kojeille sekä yhdestä kolmeen kaksoispistorasioille 2522P aukkoinen 1/ P aukkoinen 1/ P aukkoinen 1/ P aukkoinen 1/ P aukkoinen 1/10 Lisätarvikkeet Soviterengas P os / 2-os 100 mm peitelevyyn 1/10 Umpiolevy P Umpinainen levy, 1-osainen, keskiölevy 1/20 Ensto Busch-Jaeger Oy

18 18 Asennuskalusteet Lista-asennuskotelo Kotelossa on valmiina aukkoaihiot kaikille yleisimmin käytetyille asennuslistoille. Asennusalusta toimii kojeen kiinnityspohjana ja samalla kohdistaa kotelon. Säädintä asennettaessa avataan kotelon pohja. Kalustetun kotelon alaosaa voidaan käyttää jakorasiana max. 5 kpl liittimiä. 2552L-212P Lista-asennuskotelo, kaksoispistorasialle, Jussi 1/5 Pinta-asennuskotelo Toimitetaan varustettuna rasiaruuveilla ja yhdellä potentiaalivapaalla Iiittimellä. Mahdollistaa Jussi-säätimien ja muiden Jussi-kojeiden (ei 2-os.pistorasia) pinta-asennuksen P Pinta-asennuskotelo, 1-os, 1-os kojeelle, korkea, Jussi 1/10 Jussi kuivan tilan pinta-asennus Kytkimet Kytkin 5 16 A, 250 V, jousiliittimin 1065AP , 2 lisäliitintä, pinta-asennettava, Jussi 1/10 Kytkin 6 16 A, 250 V, jousiliittimin 1066AP , 2 lisäliitintä, pinta-asennettava, Jussi 1/10 Pistorasiat 2-osainen maadoitettu pistorasia 16 A, 250 V. Pistorasian mukana toimitetaan asennuslevy, joka helpottaa asennusta ja mahdollistaa asennuksen johtavalle alustalle. 202EAP Maadoitettu 2-osainen pistorasia 1/10 Ensto Busch-Jaeger Oy n = v

19 19 Asennuskalusteet 1-osainen maadoitettu pistorasia 16 A, 250 V. Pistorasian mukana toimitetaan asennuslevy, joka helpottaa asennusta ja mahdollistaa asennuksen johtavalle alustalle. 20EAKSP Maadoitettu 1-osainen pistorasia 1/10 Uppo-Kosti kostean tilan uppoasennukseen Kytkimet ja merkkivalolamput Kytkin 5 IP44 16 A, 250 V, jousiliittimin, ei merkkivalon kytkentämahdollisuutta, ruuvikiinnitteisellä vivulla. Kytkimien mukana toimitetaan tiiviste. 1065UWP Kytkin 5 1/10 Kytkin 6 IP44 16 A, 250 V, jousiliittimin, merkkivalon kytkentämahdollisuus, ruuvikiinnitteisellä vivulla. Kytkimen mukana toimitetaan tiiviste. 1066UWP Kytkin 6 1/10 Merkkivalolamppu kytkimelle 8370P Hohtolamppu Jussi-kytkimille ja painonapeille, 230V, 0,4 ma 2/20 Pistorasiat Maadoitetut pistorasiat, IP44 16 A, 250 V. Pistorasioiden mukana toimitetaan tiiviste. 20EUJWP Maadoitettu 1-osainen pistorasia peitelevyllä 1/10 202EUGP Maadoitettu 2-osainen pistrorasia peitelevyllä 1/10 Ensto Busch-Jaeger Oy

20 20 Asennuskalusteet Vikavirtasuojapistorasia, IP V, 16 A, IP 44, sisäänrakennetulla vikavirtasuojalla, laukaisuvirta 30 ma. Hyväksytty ryhmäjohdon jatkamiseen, mutta vain suojattuihin ulostulojohtimiin kytketyt tavalliset pistorasiat ovat suojattuja. Vaahtomuovitiivistettä ei saa käyttää pinta-asennuksessa. 3120EUGKS-44.2P Vikavirtasuojapistorasia sekä uppo- että pinta-asennukseen 1/3 n Peitelevyt, IP WP Peitelevy, 1-osainen, uppoasennus, Kosti 1/ WP Peitelevy, 2-osainen, uppoasennus, Kosti 1/10 Pinta-Kosti, kosteaan tilaan pinta-asennus Kytkimet ja merkkivalolamput Kytkin 5 IP44 16 A, 250 V, jousiliittimin. 1065WSP Kytkin 5 1/10 Kytkin 6 IP44 16 A, 250 V, jousiliittimin, merkkivalon kytkentämahdollisuus. Merkkivalo myydään erikseen. 1066WSP Kytkin 6 1/10 Merkkivalolamppu kytkimelle 8370P Hohtolamppu Jussi-kytkimille ja painonapeille, 230V, 0,4 ma 2/20 Ensto Busch-Jaeger Oy n = v

21 21 Asennuskalusteet Pistorasiat Maadoitetut pistorasiat, IP44 16 A, 250 V. 202EWSP Maadoitettu 2-osainen pistorasia, jousiliittimin, Kosti 1/ EWS-54P Maadoitettu 1-osainen pistorasia 1/10 Vikavirtasuojapistorasia, IP V, 16 A, IP44, sisäänrakennetulla vikavirtasuojalla, laukaisuvirta 30 ma. Hyväksytty ryhmäjohdon jatkamiseen, mutta vain suojattuihin ulostulojohtimiin kytketyt tavalliset pistorasiat ovat suojattuja. Vaahtomuovitiivistettä ei saa käyttää pinta-asennuksessa. 3120EUGKS-44.2P Vikavirtasuojapistorasia sekä uppo- että pinta-asennukseen 1/3 n Adapterit Vikavirtasuojakytkin JMNUKhg Käytetään maadoitetussa pistorasiassa. Vikavirtasuojakytkin katkaisee virransyötön heti kun vikavirtaa esiintyy ja suojaa siten ihmisiä ja eläimiä luotettavasti sähköiskuja vastaan. Vikavirtoja syntyy viallisissa sähkölaitteissa verkkoliitäntä- ja jatkojohdoissa sekä jännitteitä johtavia osia koskettaessa. PFR101P Vikavirtasuojakytkin maadoitettuun pistorasiaan 1/5 Ylijännitesuojapistoke JMNUKhg Käytetään maadoitetussa pistorasiassa. Ylijännitteet syntyvät salamaniskuista ja sähköverkon poikkeavuuksista. Ylijännitesuojapistoke suojaa kaikki laitteesi 230V sähköverkossa esiintyviltä ylijännitteiltä, johtamalla ne välittömästi maahan. PFS101P Ylijännitesuoja maadoitettuun pistorasiaan 1/5 Ensto Busch-Jaeger Oy

22 22 Valo tuo turvallisuutta Hyvin toimiva valaistus lisää viihtyisyyttä ja välttää turhaa sähkönkulutusta. Enston PIR-tunnistinvalaisimet ja valaistuksen erilaiset säätimet tekevät valaistuksesta turvallisen ja toimivan. Enston PIR-valaisimet (Passive InfraRed) reagoivat ihmisen aiheuttamaan lämpöliikkeeseen ja sytyttävät valaisimen. Ne ovat omiaan tiloissa, joihin mennään tavaraa käsissä, kuten ullakot, portaikot, kellarit tai autotallit. Kantamuksia ei tarvitse laskea valon sytyttämiseksi. Himmentimillä voidaan luoda erilaisia tunnelmia valon tarpeen ja tilanteen mukaisesti. Tunnistinvalaistuksen etuja ovat lisätty turvallisuus ja mukavuus, energian säästö, kytkimien ja painonappien vähäisempi tarve ja alemmat asennusja huoltokustannukset. Enston valaisimet sopivat käytettäviksi sekä kosteissa että kuivissa tiloissa. Valaisimien muunneltavuutta ja soveltuvuutta eri käyttötarkoituksiin ja tiloihin tuovat kehysrenkaat ja muut lisätarvikkeet. Niiden avulla saadaan valaisinten ulkonäköä muunneltua eri tiloihin sopivaksi ja samalla valaisimille kuitenkin yhtenäinen ilme. Valaisimia kaikkiin tiloihin Enston liikkeen tunnistava AVR 254- valaisin tuo turvallisuutta ja säästää energiaa. Valaisin syttyy, kun tunnistin havaitsee liikettä toimintasäteellään ja sammuu valaisimeen asetetun ajan päätyttyä, kun liike loppuu. AVR 254- valaisimia täydentävät erilaiset ja eriväriset koristerenkaat ja häikäisysuojat. Enston keittiön työvalaisimet tuovat valon sinne, missä sitä tarvitaan. Eteenpäin suuntautuvissa valaisimissa on kaksi kätevästi sijoitettua pistorasiaa. Enston tyylikkäitä Jono-loisteputkivalaisimia saa sekä valkoisena että teräksen värisenä. Myös niissä on pistorasia. Enston saunavalaisimet tuovat tunnelmallista valoa. Valaisimista on helppo irrottaa ritilä aina, kun halutaan enemmän valoa, vaikkapa saunan pesun ajaksi. Valaisimen puuosat voi käsitellä petsiväreillä tai muilla puunsuoja-aineilla, mutta käsiteltyä valaisinta ei tule asentaa saunaan. Tarkista aina valonlähteen teho ja sopivuus! Enston valaisimet käyttävät eri valonlähteitä. Valonlähteitä ovat esimerkiksi hehkulamput, halogeenilamput ja pienoisloisteputkivalaisimet. Valaisimien tuotetiedoissa on yksityiskohtaisesti kerrottu eri valaisimiin soveltuvat valonlähteet. Vaihdettaessa valaisimeen uusi lamppu, on samalla hyvä tarkistaa, ettei sen teho ylitä valaisimen nimellistehoa. Piha-alueille kannattaa valonlähde valita harkiten. Perinteinen hehkulamppu on hyvä ja edullinen valinta pakkasillakin toimivana valonlähteenä. Kun valaistuksen tarve on suuri ja valot palavat pitkiä aikoja, elohopealamput tai suurpainenatriumlamput ovat perusteltuja. Pienoisloistelamppujen ongelmana pihavalaistuksessa on lamppujen hidas syttyminen ja valontuotto kovilla pakkasilla.

23 23 IP-luokka osoittaa tiiviyden Asennuskalusteiden koteloinnin tiiviys ilmaistaan ns. IP-luokan avulla. IP-luokka löytyy kaikista Enston sähkötarvikkeiden pakkauksista ja tuotteista. KOTELOINTILUOKKA IP-tunnus Käyttöpaikka Kosketussuojainen IP 20 Kuiva sisätila, jossa ei ole paljon pölyä Tippuvedenpitävä IP 21 Kostea tila, ulkona katoksen alla Sateenpitävä IP 23 Ulkona Roiskevedenpitävä IP 44 Kostea tila/ märkä tila Painevedenpitävä IP 68 Vedenalaiset tilat Valaisimissa A-merkki tarkoittaa sitä, että valaisin on maadoitettava. B-merkki kertoo, että laite on kaksoiseristetty.

24 24 Valaisimet Yleisvalaisimet AVR 254 -yleisvalaisin BQKOJy ihnm IP54 3x2,5 mm² AVR 254 -valaisimet on suunniteltu yleisvalaisimiksi sekä kosteisiin että kuiviin tiloihin, sisälle ja ulos. Valaisimet soveltuvat erinomaisesti kylpyhuone- ja WC-tiloihin, vaatehuoneisiin, ulkokatoksiin, terasseille ja eteisvalaisimiksi. Runko on polykarbonaattia ja kupu opaalia akryyliä. Valonlähteet 9W/830 sisältyvät. TYYPPI EAN-KOODI NIMIKE KPL/ME AVR Loistelamppuvalaisin 2x9W TC/G23 230V 50Hz 1/1 n AVR Ø Ø254 AVR 254 PIR -tunnistinvalaisin AQKRw ihnm IP54 4x2,5 mm² Passiivisella infrapuna liiketunnistimella(pir) varustettu valaisin. Tunnistimessa kiinteä toimintavalaistustason asetus. Toiminta ainoastaan ympäristövalaistuksissa alle 100lx ( 0,85m korkeudella ). Valaisin voidaan kytkeä rinnankäyttöön muiden ENSTO PIR-valaisimien kanssa. Valaisimella voidaan ohjata myös muita valaisimia ns. orjakäytössä. TYYPPI EAN-KOODI NIMIKE KPL/ME AVR Tunnistinvalaisin 2x9W TC/G23 230V 50Hz 1/1 n AVR254 PIR Ø Ø254 AVR 254 -koriste- ja häikäisysuojarenkaat AVR254 koriste- ja häikäisysuojarenkaat sinkittyä, pulverimaalattua terästä. TYYPPI EAN-KOODI NIMIKE KPL/ME AVL Koristerengas AVR254-valaisimille, valkoinen 1/1 AVL Koristerengas AVR254-valaisimille, musta 1/1 AVL Koristerengas AVR254-valaisimille, antiikkihopea 1/1 AVL Koristerengas AVR254-valaisilmille, teräs 1/1 AVL Häikäisysuoja AVR254-valaisimille, valkoinen 1/1 AVL Häikäisysuoja AVR254-valaisimille, musta 1/1 AVL Häikäisysuoja AVR254-valaisimille, antiikkihopea 1/1 AVL Häikäisysuoja AVR254-valaisimille, teräs 1/1 AVL40 AVL41 Häikäisysuoja Koristereng. Ø AVR 400 AQKRw ihnm I IP44 5X2,5 mm² Tyylikkäät ja tehokkaat valaisimet auloihin, käytäviin, konttoreihin, hotellihuoneisiin sekä kotien moniin valaistustarpeisiin. Soveltuu sekä kosteisiin että kuiviin tiloihin. Materiaali on polykarbonaattia. Valaisinten sisustuksellista ilmettä on helppo muunnella erilaisin koristerenkain. Hehkulamput eivät kuulu valaisintoimituksiin. TYYPPI EAN-KOODI NIMIKE KPL/ME AVR Hehkulamppuvalaisin 1x100W A60/E27 1/1 n AVR400 Ø Ø AVR 14 BQKRw ihnm IP44 3x2,5 mm² AVR14 on hillitysti muotoiltu yleisvalaisin sekä koteihin että julkisiin tiloihin. Satinoidun kuvun ansiosta myös suuritehoistenkin lamppujen valo siivilöityy tasaisesti ja miellyttävästi opaalikuvun läpi. Pinta-asennuksessa osa valosta heijastuu epäsuorasti seinä- tai kattopinnan kautta huonetilaan. AVR14 valaisin on erittäin helppo asentaa uppoon käyttäen AVL21 -upotuskehystä. Valaisin sopii erinomaisesti myös mataliin tiloihin. Pinta-asennuksissa etenkin seinäpinnolla voidaan koristerenkailla helposti muuttaa runko-osan ulkonäköä ja väriä sisustukseen sopivaksi. TYYPPI EAN-KOODI NIMIKE KPL/ME AVR Hehkulamppuvalaisin 1x75W A60/E27 230V 1/1 n 80 Ø400 AVR14 40 Ø260 n = v

25 25 Valaisimet AVR70 BPKRw ihn AVR70 IP44 4x2,5 mm² Pelkistetty yleisvalaisin hehkulampulla sisä- ja ulkokäyttöihin. Soveltuu katto- ja seinäasennuksiin. Materiaalina iskunkestävä polykarbonaatti. Usein käytetty myös numerovalaisimena. Seinäasennuksissa voidaan varustaa myös lumisuojalla. Läpinäkyvä, kääntyvä asennuspohja helpottaa valaisimen asentamista TYYPPI EAN-KOODI NIMIKE KPL/ME AVR Hehkulamppuvalaisin 1x75W A60/E27 230V 1/1 n AVR 2.1 BPKJMNw ihn IP44 3x2,5 mm² Kestävä ja monikäyttöinen yleisvalaisin polykarbonaatista. Soveltuu käytettäviksi niin kuivien tilojen kuin kosteiden tilojenkin valaistuksessa. Valonlähteenä max.75w hehkulamppu. TYYPPI EAN-KOODI NIMIKE KPL/ME AVR Hehkulamppuvalaisin 1x75W A60/E27 230V 1/1 n AVR Ø220 Ø AVR 12 BPKJMNw ihn IP44 3x2,5 mm² Ajaton ja kestävä valaisin polykarbonaatista. Runko valkoinen ja kupu kirkas. AVR 12 sopii sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin, niin ulos kuin sisällekin. Valaisinta käytetään esim. kellareissa ja varastotiloissa. Valonlähteenä max.75w hehkulamppu. TYYPPI EAN-KOODI NIMIKE KPL/ME AVR Hehkulamppuvalaisin 1x75W A60/E27 230V 1/1 n AVR Ø220 Ø AVR 22 APKRw ilk AVR22 IP21 5x2,5 mm² Pienikokoinen työpistevalaisin, joka on tarkoitettu asennettavaksi keittiökaapiston alle. Valaisimessa on kytkin ja kaksi eteenpäin suunnattua pistorasiaa. Seinäkiinnikeosan ja rungon muotoilun ansiosta valaisin on erittäin sopiva myös saneerauskohteisiin sekä uppo- että pintajohdotuksissa. Valonlähteenä 2x9W TC. Toimitetaan valonlähteineen. TYYPPI EAN-KOODI NIMIKE KPL/ME AVR Työpistevalaisin 2x9W TC/G23 230V 50Hz 1/1 n

26 Valaisimet Jono-valaisimet Jono-valaisin pistorasialla, valkoinen APKRw ih IP44 5X2,5 mm² Modulimitoitetut Jono-valaisimet on sovitettu kylpyhuoneiden ja keittiöiden kaapistomitoituksiin. TYYPPI EAN-KOODI NIMIKE KPL/ME AVR P Jonovalaisin 1x15W T8/G13 230V 50Hz 1/1 n JONO PISTORASIALLA L Teräksen värinen Jono PKRw ih IP44 5X2,5 mm² Tyylikkääseen teräksen sävyyn maalattu Jono-valaisin. Runko alumiinia ja kupu polykarbonaattia. TYYPPI EAN-KOODI NIMIKE KPL/ME AVR66.018T Jonovalaisin 1x18W T8/G13 230V 50Hz 1/1 n AVR PT Jonovalaisin pistorasialla 1x18W T8/G13 230V 50Hz 1/1 n TERÄKSEN VÄRINEN JONO L Saunavalaisimet AVH 11 BPKJMN0 gl IP44 2x1,5 mm² Valaisimet on erityisesti suunniteltu saunoihin. Valaisin AVH11 soveltuu myös muualle, missä tarvitaan kestävää perusvalaisinta. Runko lämmönkestävää polyesteriä, kupu lasia, heijastin alumiinia. Asennus seinälle, vähintään 100 mm etäisyydelle katosta - Ei kattoon! Max 60W hehkulamppu. Saatavissa mäntyritilällä varustetut mallit: upotettava valaisin AVH11.1 ja pintaan asennettava valaisin AVH11.2 TYYPPI EAN-KOODI NIMIKE KPL/ME AVH Saunavalaisin 1x40/60W A60/E27 IP34, ta125 C 1/1 n AVH Saunavalaisin puuritilällä 1x40/60W A60/E27 IP34 1/1 n AVH Saunavalaisin puuritilällä 1x40/60W A60/E27 IP34 1/1 n AK Ritilä saunavalaisimelle AVH11, mäntyä 1/1 AK Ritilä saunavalaisimelle AVH11, mäntyä 1/1 AUE Upotuskehys AVH11-saunavalaisimelle 1/1 AVV Valaisinlasi AVH11-saunavalaisimelle 1/1 AVH AVH AVH n = v

27 27 Valaisimet AVH 15 BPKJN0 gl IP44 2x1,5 mm² Valaisimet on suunniteltu erityisesti saunoihin. Valaisin AVH15 soveltuu myös muualle, missä tarvitaan kestävää perusvalaisinta. Valaisimen runko on lämmönkestävää kestomuovia, kupu lasia. Asennus seinälle, vähintään 100 mm etäisyydelle katosta- Ei kattoon! Saatavissa mäntyritilällä varustetut mallit: seinämalli AVH15.1 sekä kulmamalli AVH15.2. TYYPPI EAN-KOODI NIMIKE KPL/ME AVH Saunavalaisin 1x40/60W C35/E14 IP44, ta 125 C 1/1 n AVH Saunavalaisin puuritilällä 1x40/60W C35/E14 IP44 1/1 n AVH Saunavalaisin puuritilällä 1x40/60W C35/E14 IP44 1/1 n AVL Ritilä saunavalaisimelle AVH15, mäntyä 1/1 AVL Ritilä saunavalaisimelle AVH15, mäntyä 1/1 AVV Valaisinlasi AVH15-saunavalaisimelle 1/1 AVH15 81 AVH AVH = alue, jonne saunatiloissa valaisimen asentaminen ei ole sallittua. Kuumien ja kosteiden tilojen valaisinasennuksessa tulee huomioida tietyt turvaetäisyydet. Valaisimet saa asentaa vain riittävän ammattitaidon omaava henkilö.

28 28 Lämpö tekee kodista viihtyisän Energiansäästöjärjestö Motivan mukaan sähkölämmitys on edullisin lämmitystapa pientaloille. Alhaisten perustamiskustannusten lisäksi sähkölämmitys on helppokäyttöinen ja joustava lämmityksen tarpeen vaihdellessa. Lämmitystä on myös helppo säätää. Sähkölämmitys voidaan toteuttaa eri tavoin, sähkölämmittimillä tai lattialämmityksenä. Enstolla on sopivat tuotteet kaikkeen kodin lämmitykseen. Valittavana on tuotteet lattialämmitykseen ja perinteisesti sähkölämmittimillä tapahtuvaan lämmitykseen sekä sulanapitoon. Enston lämmitystuotteet soveltuvat kaikkiin tiloihin uudisrakennuksissa ja saneerauskohteissa. Lattialämmitystuotteita voi käyttää kaikkien lattiamateriaalien kanssa. Enston lämmittimien elektroninen tai mekaaninen termostaatti tuo lämmitykseen tasaista tarkkuutta ja energiatehokkuutta. Tarkat ja huolettomat Beta -lämmittimet Beta E -lämmitin on tarkka, elektronisella termostaatilla varustettu lämmitin. Beta E -lämmittimen asennuksessa tulee käyttää valtuutettua sähköasentajaa. Myöhemmin lämmittimen voi itse poistaa esimerkiksi siivouksen tai tapetoinnin ajaksi. Lämmitin on täysin äänetön ja sen pintalämpötila pysyy mukavan alhaisena. Mekaanisella termostaatilla varustettu Beta-lämmitin kytketään tavallisella pistotulpalla, joten sen asentamiseen ei tarvita sähköammattilaista. Kaikki mukana: StepKit -lattialämmityspaketti Lattialämmitys muuntaa energian lämmöksi 100 %:sti ilman hukkalämpöä. Enston StepKit soveltuu pienten ja sokkeloisten tilojen lämmittämiseen ja pakkauksessa on kaikki lattialämmityksen asentamisessa tarvittavat tarvikkeet. Tasaista lämpöä termostaateilla Termostaatit ohjaavat lattialämmityksen toimintaa. Kun joka huoneessa on oma termostaatti, voidaan eri huonetiloille valita huoneen käyttöön sopiva lämpötila. Esimerkiksi kylpyhuoneissa lämpötila voi olla korkeampi ja makuuhuoneissa matalampi. Termostaatit pitävät lämpötilan vakaana juuri asetuksen mukaisesti. Plug n Heat ja vesi juoksee! Enston Plug n Heat -sulanapitokaapeli pitää tärkeät putket aina sulana. Kaapeli voidaan asentaa jälkikäteen putkien sisälle, myös juomavesiputkiin. Plug n Heat ei tarvitse erillistä termostaattia, koska se rajoittaa itse lämmitystehoaan.

29 29 FI merkki on suomalaisen SGS FIMKOn antama hyväksyntä sähkölaitteelle. CE merkki osoittaa sen, että laite täyttää EU:n asettamat vaatimukset ja että laite voi liikkua EU:n alueella maasta toiseen. 29

30 30 Sähkölämmitystuotteet Lattialämmitysratkaisut EFH StepKit MKAxhi StepKit on suunniteltu pienten ja sokkeloisten tilojen lattialämmitykseen. Tuotetta voidaan käyttää kaikkien lattiamateraalien kanssa. Itse lattialämmityskaapeli, kuten muutkin StepKitin osat, ovat halogeenivapaita. Koot kattavat 1-9,5 neliömetrin alueen. Pakkauksessa on lattialämmityskaapelia, termostaatti, taipuisaa asennusputkea, asennusteippiä sekä JUSSI- ja ELKO-yhteensopivat peite- ja keskiölevyt. Termostaatin, ECO10FSJ+E, lämpötila-alue on 10-35ºC. IP31. TYYPPI EAN-KOODI NIMIKE KPL EFHSK Lämmityskaapelipaketti StepKit 120 W, 12,5 m, 0,8-1,5 m² 1 n EFHSK Lämmityskaapelipaketti StepKit 160 W, 16,5 m, 1,1-2,0 m² 1 n EFHSK Lämmityskaapelipaketti StepKit 215 W, 22,5 m, 1,5-2,5 m² 1 n EFHSK Lämmityskaapelipaketti StepKit, 290 W, 30.0 m, m² 1 n EFHSK Lämmityskaapelipaketti StepKit, 390 W, 39,0 m, 2,5-5,0 m² 1 n EFHSK Lämmityskaapelipaketti StepKit, 475 W, 48,0 m, 3,5-6,0 m² 1 n EFHSK Lämmityskaapelipaketti StepKit, 640 W, 65,0 m, 4,5-8,0 m² 1 n EFHSK Lämmityskaapelipaketti StepKit, 780 W, 80,0 m, 5,5-10,0 m² 1 n StepKit valintataulukko StepKit valintataulukko STEPKIT TYYPPI Teho / Pituus EFHSK8 780W 80m EFHSK6 640W 65m EFHSK5 475W 48m EFHSK4 390W 39m EFHSK3 290W 30m EFHSK2 215W 22,5m EFHSK15 160W 16,5m EFHSK1 120W 12,5m LÄMMITETTÄVÄ LATTIA-ALA (m 2 ) Neliöteho: Asennusväli: 2 150W/m 2 120W/m 2 80W/m n.6 cm n.9 cm n.12 cm Neliöteho Kaapelin teho (W) = 2 (W/m ) 2 Lämmitettävä lattia-ala (m ) Asennus- ~ = väli (cm) Lämmitettävä lattia-ala (m 2 ) Kaapelin pituus (m) x 100 n = v

31 31 Sähkölämmitystuotteet Sähkölämmittimet EPH Roti JKhi Roiskevesitiivis lämmitin esim. pesuhuoneeseen. Pintalämpötila alle 70 ºC. Elektroninen termostaatti (6 30 ºC). Portaaton lämpötilan pudotus (2 20 ºC). Max kuorma 1400 W (ohjaava + orja). Kaksoiseristetty rakenne. Korkeus 400 mm, pinta 80 mm seinästä. IP 24. FI, CCA, GOST-R. TYYPPI EAN-KOODI NIMIKE KPL ROTI Lämmitin Roti, 350 W, 400x500 mm 1 n ROTI Lämmitin Roti, 500 W, 400x810 mm 1 n Beta-lämmittimet mekaanisella termostaatilla ja pistotulpalla JKhg Virtauslämmitin mekaanisella termostaatilla (6-30 astetta)ja pistotulpalla. Voidaan asentaa kaikkiin kodin kuiviin tiloihin. Termostaatin tarkkuus on +/- 0,5 astetta ja sen säätäminen on helppoa selkeän numeroasteikon avulla. Pintalämpötila alle 60 astetta. Käyttöjännite 220 V V + 10%. Suojausluokka IP 21. Lämmittimen korkeus 38 cm. TYYPPI EAN-KOODI NIMIKE KPL EPHBM02P Lämmitin Beta, ME ja pistotulppa, 250 W 1 n EPHBM05P Lämmitin Beta, ME ja pistotulppa, 500 W 1 n EPHBM07P Lämmitin Beta, ME ja pistotulppa, 750 W 1 n EPHBM10P Lämmitin Beta, ME ja pistotulppa, 1000 W 1 n EPHBM15P Lämmitin Beta, ME ja pistotulppa, 1500 W 1 n EPHBM20P Lämmitin Beta, ME ja pistotulppa, 2000 W 1 n Beta E -lämmittimet elektronisella termostaatilla JKhi Virtauslämmitin elektronisella termostaatilla (5-30 astetta)ja kytkentärasialla. Voidaan asentaa kaikkiin kodin kuiviin tiloihin. Termostaatin tarkkuus on +/- 0,2 astetta ja sen säätäminen on helppoa selkeän numeroasteikon avulla. Lämmitin on varustettu kiinteällä 5 asteen lämpötilan pudotuksella. Pintalämpötila alle 60 astetta. Käyttöjännite 230 V, +10%, -15%. Suojausluokka IP 21. Lämmittimen korkeus 38 cm. FI. TYYPPI EAN-KOODI NIMIKE KPL EPHBE02B Lämmitin Beta, EL ja kytkentärasia, 250 W 1 n EPHBE05B Lämmitin Beta, EL ja kytkentärasia, 500 W 1 n EPHBE07B Lämmitin Beta, EL ja kytkentärasia, 750 W 1 n EPHBE10B Lämmitin Beta, EL ja kytkentärasia, 1000 W 1 n EPHBE15B Lämmitin Beta, EL ja kytkentärasia, 1500 W 1 n EPHBE20B Lämmitin Beta, EL ja kytkentärasia, 2000 W 1 n Sähkölämmittimien mitoitus ROTI Beta TEHO/W m 2 (H=2,5M) m 3 (25 W/ m 3 ) H x L (mm) m 2 (H=2,5M) m 3 (25 W/ m 3 ) H x L (mm) x x x x x x x x 1523

ETMAN Professional -sarja

ETMAN Professional -sarja ETMAN Professional -sarja Etman Professional on ammattilaisen valinta. Etman professionalin tyylikäs muotoilu antaa loppukuluttajalle käsityksen myös tuotteiden korkeasta laadusta. Käsissäsi on asennuskalusteiden

Lisätiedot

Energiatehokkaan kodin valaistus

Energiatehokkaan kodin valaistus VALAISTUSRATKAISUT Opastus ja ohjeistus Energiatehokkaan kodin valaistus Valaistus kuluttaa keskimäärin viidenneksen perheen taloussähköstä. Enston ratkaisujen avulla valaistuksen energiankulutusta voidaan

Lisätiedot

LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN. Enston sähkölämmittimet

LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN. Enston sähkölämmittimet LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN Enston sähkölämmittimet Mukavaa lämpöä tehokkaasti Sähkölämmitys on joustava ratkaisu kodin kaikkien tilojen lämmitykseen. Se on helppo, luotettava ja tehokas lämmitysmuoto,

Lisätiedot

SÄHKÖKALUSTESARJA LAATUA, TYYLIÄ, KOHTUULLINEN HINTA JA HELPPO ASENNUS

SÄHKÖKALUSTESARJA LAATUA, TYYLIÄ, KOHTUULLINEN HINTA JA HELPPO ASENNUS SÄHKÖKALUSTESARJA LAATUA, TYYLIÄ, KOHTUULLINEN HINTA JA HELPPO ASENNUS Etman Sähkökalustesarjan tyylikäs muotoilu antaa loppukuluttajalle käsityksen myös tuotteiden korkeasta laadusta. Tuoteperhe käsittää

Lisätiedot

01. Kytkimet ja pistorasiat

01. Kytkimet ja pistorasiat 01. Kytkimet ja pistorasiat Revona 6/1-kytkin 01.1 Renova kytkin keskiö- ja peitelevyllä, halkaisija 83 mm, asennussyvyys 18 mm. Ruuviliittimet, 2 lisäliitintä. Kuivan tilan kiinteään uppoasennukseen.

Lisätiedot

Etman-monipakkaukset ammattilaisille!

Etman-monipakkaukset ammattilaisille! Kytkimet 22000, sähkönumero 2041500 Kytkin 1/6, 16A 250V~, jousiliittimet, pinta-asennus, mitat 84x75x26,5 mm. Liittimiin voi kytkeä max 2 johdinta ja ne on hyväksytty ML ja MK johtimille. 22000 10 Kytkin

Lisätiedot

01. Kytkimet ja pistorasiat

01. Kytkimet ja pistorasiat 01. Kytkimet ja pistorasiat Domino kytkin 1-napainen/vaihto, pinta-asennus 01.1 Domino kytkin 1-napainen/vaihto, pinta-asennus, valkoinen Kiinteään pinta-asennukseen Jännite: 250 V, Kuormitus: 16 A, Kotelointiluokka:

Lisätiedot

SÄHKÖKALUSTESARJA AMMATTILAISILLE SKANDINAAVISEN ELEETÖN. www.etman.fi

SÄHKÖKALUSTESARJA AMMATTILAISILLE SKANDINAAVISEN ELEETÖN. www.etman.fi SÄHKÖKALUSTESARJA AMMATTILAISILLE SKANDINAAVISEN ELEETÖN www.etman.fi Yksinkertainen on kaunista Laatua ja tyyliä samassa paketissa. Skandinaavisen eleetön Etman on kuin kotonaan suomalaisessa asunnossa.

Lisätiedot

AMMATTILAISILLE SÄHKÖKALUSTESARJA. Kauppahuone Harju Oy. www.harju.fi www.etman.fi

AMMATTILAISILLE SÄHKÖKALUSTESARJA. Kauppahuone Harju Oy. www.harju.fi www.etman.fi SÄHKÖKALUSTESARJA Kauppahuone Harju Oy AMMATTILAISILLE Myllypuronkatu 30 33330 Tampere Puhelin, vaihde: 020 743 1330 Puhelin, myynti: 020 743 1327 tai 020 743 1375 www.harju.fi www.etman.fi www.etman.fi

Lisätiedot

Tuoteluettelo 2015. Asennustarvikkeet ja -kalusteet Kaikkeen rakentamiseen

Tuoteluettelo 2015. Asennustarvikkeet ja -kalusteet Kaikkeen rakentamiseen Tuoteluettelo 2015 Asennustarvikkeet ja -kalusteet Kaikkeen rakentamiseen IMPRESSIVO, carat, future linear, ABB i-bus KNX, Busch-priOn ja Vahti-Jussi ovat ABB:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Asennustarvikkeet

Lisätiedot

Paikallavalujärjestelmän tuotteet

Paikallavalujärjestelmän tuotteet Paikallavalujärjestelmän tuotteet Sisällysluettelo Paikallavalutuotteet 3 KojerasiaAU5.32 4 JakorasiaAU8.73 5 Läpivienti-jakiinnitysholkit 6 Pääteholkitjaläpivientilaippa 7 Tuotteet 8 Mittapiirrokset 14

Lisätiedot

Asennuskalustesarjat. Impressivo Impressivo-sarja sisältää kaikki rakentamisessa tarvittavat toiminnot

Asennuskalustesarjat. Impressivo Impressivo-sarja sisältää kaikki rakentamisessa tarvittavat toiminnot Asennustarvikkeet ja -kalusteet 2009 1 Asennustarvikkeet Asennustarvikkeet ja -kalusteet Asennustarvikkeiden ja kalusteiden valmistuksella on Suomessa jo pitkät perinteet. Tuotteita on kehitetty pitkäjänteisesti

Lisätiedot

Artic Monipuolinen kalustesarja kaikkeen rakentamiseen

Artic Monipuolinen kalustesarja kaikkeen rakentamiseen Artic Monipuolinen kalustesarja kaikkeen rakentamiseen Artic on arjessa mukana. Strömfors Artic on luotettava ja kattava sähkökalustesarja, joka sisältää kaikki kodin sähköistämisessä tarvittavat tuotteet.

Lisätiedot

01. Kytkimet ja pistorasiat

01. Kytkimet ja pistorasiat 01. Kytkimet ja pistorasiat 01. Kytkimet ja pistorasiat Revona 6/1-kytkin 01.1 Renova kytkin keskiö- ja peitelevyllä, halkaisija 83 mm, asennussyvyys 18 mm. Ruuviliittimet, 2 lisäliitintä. Kuivan tilan

Lisätiedot

Asennustarvikkeet ja -kalusteet Tuoteluettelo Maaliskuu 2013. Tuoteluettelo 2013 Asennustarvikkeet ja -kalusteet Kaikkeen rakentamiseen

Asennustarvikkeet ja -kalusteet Tuoteluettelo Maaliskuu 2013. Tuoteluettelo 2013 Asennustarvikkeet ja -kalusteet Kaikkeen rakentamiseen Asennustarvikkeet ja -kalusteet Tuoteluettelo Maaliskuu 2013 Tuoteluettelo 2013 Asennustarvikkeet ja -kalusteet Kaikkeen rakentamiseen Sisällysluettelo Asennustarvikkeet Uppo- ja pinta-asennukseen Asennuskalusteet

Lisätiedot

SÄHKÖKALUSTESARJA AMMATTILAISILLE SKANDINAAVISEN ELEETÖN. www.etman.fi

SÄHKÖKALUSTESARJA AMMATTILAISILLE SKANDINAAVISEN ELEETÖN. www.etman.fi SÄHKÖKALUSTESARJA AMMATTILAISILLE SKANDINAAVISEN ELEETÖN www.etman.fi Yksinkertainen on kaunista Laatua ja tyyliä samassa paketissa. Skandinaavisen eleetön Etman on kuin kotonaan suomalaisessa asunnossa.

Lisätiedot

Asennustarvikkeet ja asennuskalusteet

Asennustarvikkeet ja asennuskalusteet Asennustarvikkeet ja asennuskalusteet 2010 Asennustarvikkeet ja asennuskalusteet Asennustarvikkeiden ja kalusteiden valmistuksella on Suomessa jo pitkät perinteet. Tuotteita on kehitetty pitkäjänteisesti

Lisätiedot

Edustavaa energiatehokkuutta AVD-valaisinperhe

Edustavaa energiatehokkuutta AVD-valaisinperhe Edustavaa energiatehokkuutta AVD-valaisinperhe Yhdenmukaista tyylikkyyttä kaikkiin tiloihin Tilan, muodon ja valon energiatehokasta laatua. 550 mm 370 mm 2 190 mm AVD190 AVD370 AVD550 Enston AVD-valaisinperhe

Lisätiedot

ValenaTM. laadukas ja toimiva sarja jokapäiväiseen käyttöön ASENNUSKALUSTEET ASUIN- JA JULKISIIN RAKENNUKSIIN. www.klinkmann.com

ValenaTM. laadukas ja toimiva sarja jokapäiväiseen käyttöön ASENNUSKALUSTEET ASUIN- JA JULKISIIN RAKENNUKSIIN. www.klinkmann.com ValenaTM laadukas ja toimiva sarja jokapäiväiseen käyttöön ASENNUSKALUSTEET ASUIN- JA JULKISIIN RAKENNUKSIIN Täydellinen valinta tämän päivän asennuksin Asiakkaiden vaatimukset kasvavat samaan tahtiin

Lisätiedot

ESITE. Pinta-asennustuotteet saneeraukseen Jussi ja IMPRESSIVO

ESITE. Pinta-asennustuotteet saneeraukseen Jussi ja IMPRESSIVO ESITE Pinta-asennustuotteet saneeraukseen Jussi ja IMPRESSIVO 2 PINTA-ASENNUSTUOTTEET SANEERAUKSEEN JUSSI JA IMPRESSIVO 3 Pinta-Jussin tuoteperhe täydentyy uusilla listatuotteilla Yhtenäisempi Jussi-tuotteisto

Lisätiedot

SÄHKÖKALUSTESARJA LAATUA, TYYLIÄ, KOHTUULLINEN HINTA JA HELPPO ASENNUS

SÄHKÖKALUSTESARJA LAATUA, TYYLIÄ, KOHTUULLINEN HINTA JA HELPPO ASENNUS SÄHKÖKALUSTESARJA LAATUA, TYYLIÄ, KOHTUULLINEN HINTA JA HELPPO ASENNUS Etman Sähkökalustesarjan tyylikäs muotoilu antaa loppukuluttajalle käsityksen myös tuotteiden korkeasta laadusta. Tuoteperhe käsittää

Lisätiedot

19. ELKO Pistorasia 1-os- maad. IP21

19. ELKO Pistorasia 1-os- maad. IP21 19. ELKO Pistorasia 1-os- maad. IP21 19.1 Pistorasia 1-os- maad. IP21 Pinta-asennettava, 1-osainen pistorasia kuiviin tiloihin. Ruuviliittimin. 16 A, 250V. Sulkulaittein, suojamaadoitettu. Taustalevyllä.

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITYS- JA SULANAPITORATKAISUT

SÄHKÖLÄMMITYS- JA SULANAPITORATKAISUT SÄHKÖLÄMMITYS- JA SULANAPITORATKAISUT Opastus ja ohjeistus Sähkölämmitys on tulevaisuuden valinta Sähkölämmitys on vaivaton, luotettava ja tarpeiden mukaan joustava tapa lämmittää koti. Hyvin eristetyissä

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Termostaatti A2000 (L, H ja RVT)

ASENNUSOHJE. Termostaatti A2000 (L, H ja RVT) ASENNUSOHJE Termostaatti A2000 (L, H ja RVT) KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus A2000 on varmatoiminen ja asennusystävällinen termostaatti, esimerkiksi lattialämmityksen ohjaamiseen. Termostaatti pitää

Lisätiedot

DELTA. Kytkimet ja pistorasiat

DELTA. Kytkimet ja pistorasiat Kytkimet ja pistorasiat DELTA DELTA isystem Rungot Kerma Toiminto Kerma 1 KYTKIN 6 KYTKIN 7 KYTKIN 1 PAINIKE 1 KYTKIN 6 KYTKIN 7 KYTKIN 1 PAINIKE 5 KYTKIN 6 + 6 KYTKIN 5 + 5 PAINIKE 5 KYTKIN 5 + 5 PAINIKE

Lisätiedot

Ensto-valaistus. Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1

Ensto-valaistus. Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Ensto-valaistus Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Miksi Ensto-valaistus Laaja valikoima ratkaisuja koteihin ja kiinteistöihin Energiatehokkuus Toimivuus Taloudellisuus Ilkivallan ehkäisy

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Asennustarvikkeet ja -kalusteet 2011 Sisällysluettelo 3

Sisällysluettelo. Asennustarvikkeet ja -kalusteet 2011 Sisällysluettelo 3 Asennustarvikkeet ja asennuskalusteet 2011 Sisällysluettelo Asennustarvikkeet 7 Asennusesimerkkejä 14 Tuotteet 26 Asennuskalusteet 41 Kytkinrungot 42 Pistorasiarungot 44 Vikavirtasuoja 48 Termostaatit

Lisätiedot

Renova tuotteet. Tuoteluettelo 2016. www.schneider-electric.fi

Renova tuotteet. Tuoteluettelo 2016. www.schneider-electric.fi tuotteet Tuoteluettelo 06 www.schneider-electric.fi Renova tuotteet Renova Sisällys Esittely 4 Kytkimet ja vipupainikkeet 8 Painonapit ja merkkivalokalusteet 9 Pistorasiat ja pintakojerasiat 0 Pintajakorasiat

Lisätiedot

ENSTON KOLMEN KOON YLEISVALAISIMET. AVR 254, AVR 400 ja uusi AVR 320

ENSTON KOLMEN KOON YLEISVALAISIMET. AVR 254, AVR 400 ja uusi AVR 320 ENSTON KOLMEN KOON YLEISVALAISIMET AVR 254, ja uusi AVR 320 02 Kolmen koon yhtenäinen valaisinmallisto Uusi AVR 320 -valaisin täydentää Enston yleisvalaisimien valikoiman. Näiden kolmen kokoluokan valaisinmallistoilla

Lisätiedot

VALAISINKYTKENNÄT, ERILAISET KYTKIMET

VALAISINKYTKENNÄT, ERILAISET KYTKIMET VALAISINKYTKENNÄT, ERILAISET KYTKIMET Keskitalo Anne Länkinen Pekka 5.11.2013 Suuren osan rakennusten sähköasennuksista muodostavat valaisinryhmien asennukset Valaistusryhmien kaapeleita voidaan asentaa

Lisätiedot

Sähkölämmitysratkaisut 03/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1

Sähkölämmitysratkaisut 03/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Sähkölämmitysratkaisut 03/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Sähkölämmitysratkaisut Sisältö 1. Miksi sähkölämmitys 2. Astetta parempi ja energiatehokas 3. Sähkölämmittimet 4. Lattialämmitys 5. Termostaatit 6.

Lisätiedot

Kytkentätarvikkeet. Kytkentärimat, -liittimet ja liitäntärasiat

Kytkentätarvikkeet. Kytkentärimat, -liittimet ja liitäntärasiat Kytkentätarvikkeet Kytkentärimat, -liittimet ja liitäntärasiat 8,1 6,8 3,5 17,7 17,3 1 KYTKENTÄRIMAT Yksi-, muutama- ja hienolankaisille johtimille. Kytkentärimat valmistetaan 12-napaisina, mutta pyynnöstä

Lisätiedot

Artic Decor Modernia muotoilua ja varmaa toimivuutta.

Artic Decor Modernia muotoilua ja varmaa toimivuutta. Artic Decor Modernia muotoilua ja varmaa toimivuutta. Puhdasta skandinaavista muotoilua. Artic Decor -sähköasennuskalusteiden linjakkaan kaunis muotoilu on saanut innoituksensa pohjolan luonnosta. Kalusteiden

Lisätiedot

ABB Busch-Jaegerin kattava saneerausvalikoima. Sähkökalusteet pintaremontista laajaan saneeraukseen

ABB Busch-Jaegerin kattava saneerausvalikoima. Sähkökalusteet pintaremontista laajaan saneeraukseen ABB Busch-Jaegerin kattava saneerausvalikoima Sähkökalusteet pintaremontista laajaan saneeraukseen Uusi sähköasennuskalusteiden saneerauspaketti tehostaa työtä ja auttaa pärjäämään paremmin niin saneerauspuolella

Lisätiedot

Strömfors Artic. Uppoasennettavat sähköasennuskalusteet

Strömfors Artic. Uppoasennettavat sähköasennuskalusteet Strömfors Artic Uppoasennettavat sähköasennuskalusteet 1 Artic tekee toimivan kodin Artic on tasokas ja kattava sähkökalustesarja, joka tunnetaan laadukkuudestaan, yksilöllisyydestään sekä käytännöllisyydestään.

Lisätiedot

Strömfors Artic. Uppoasennettavat sähköasennuskalusteet

Strömfors Artic. Uppoasennettavat sähköasennuskalusteet Strömfors Artic Uppoasennettavat sähköasennuskalusteet 1 Artic tekee toimivan kodin Artic on tasokas ja kattava sähkökalustesarja, joka tunnetaan laadukkuudestaan, yksilöllisyydestään sekä käytännöllisyydestään.

Lisätiedot

Nurkka-Jussi Termostaatit

Nurkka-Jussi Termostaatit Asennuskalusteet ja -tarvikkeet Tuoteuutuudet 1/2011 Tuoteuutuudet 1/2011 01 02 03 Nurkka-Jussi Termostaatit Impressivo Jussi-asennuskalusteiden uutuudet antavat kulmaasennuksiin uusia mahdollisuuksia

Lisätiedot

ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti A2015

ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti A2015 ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti A2015 KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus Uppoasennettava termostaatti lattialämmityksen ohjaamiseen. Termostaatti pitää huolen, että huoneessa pysyy koko ajan

Lisätiedot

Thermoplus. Thermoplus. Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan

Thermoplus. Thermoplus. Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan 300-900 W Sähkölämmitys 8 mallia Thermoplus Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan Käyttökohteet Thermoplus asennetaan ikkunan yläpuolelle, jossa se estää tehokkaasti

Lisätiedot

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Thermocassette 300 600 W Sähkölämmitys 4 mallit Thermocassette Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Käyttökohteet Thermocassette on tarkoitettu toimistojen, kylpyhuoneiden, koulujen

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Vikavirtasuojattu termostaatti RCD-2030

ASENNUSOHJE. Vikavirtasuojattu termostaatti RCD-2030 ASENNUSOHJE Vikavirtasuojattu termostaatti RCD-2030 KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus RCD-2030 vikavirtasuojattu lattiatermostaatti on tyylikäs ja saneerauskohteissa myös erittäin kustannustehokas

Lisätiedot

IMPRESSIVO asennuskalusteet Tuotevalikoiman optimointi

IMPRESSIVO asennuskalusteet Tuotevalikoiman optimointi Tuotetiedote 08/2015 IMPRESSIVO asennuskalusteet Impressivo tuotteistoon on vuosien varrella syntynyt paljon päällekkäisyyksiä, josta syystä valikoima optimoidaan tarkoituksenmukaiseksi syksyn 2015 aikana.

Lisätiedot

IMPRESSIVO -asennuskalusteet Tuotevalikoiman optimointi

IMPRESSIVO -asennuskalusteet Tuotevalikoiman optimointi Tuotetiedote 10/2015 IMPRESSIVO -asennuskalusteet Impressivo-tuotevalikoimaa optimoidaan syksyn 2015 aikana. Muutoksen tavoitteena on selkeyttää tuotevalikoimaa ja parantaa tuotteiden saatavuutta. Keskeiset

Lisätiedot

AVR66. Asunnot ja yleistilat LED TC T5 T8 IP44

AVR66. Asunnot ja yleistilat LED TC T5 T8 IP44 Asunnot ja yleistilat AVR66 ED TC T5 T8 IP44 5x2,5mm² Jono-valaisimilla voidaan toteuttaa mitä erilaisimpia valaistusjärjestelmiä. Jono-mallisto sisältää laajan valikoiman monipuolisia teknisiä ratkaisuja

Lisätiedot

Fibox Piharasiat Uusi laajempi valikoima

Fibox Piharasiat Uusi laajempi valikoima Fibox Piharasiat Uusi laajempi valikoima FIBOX PIHARASIAT Nopeasti asennettavilla Fibox-piharasioilla suuretkin sähköistysprojektit hoituvat vaivattomasti. Fibox-piharasiat ovat oikea ratkaisu piha-alueiden

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN RAUTAKESKO 1 Mukavaa lämpöä - miten ja miksi? Lämpö on yksi ihmisen perustarpeista. Lämpöä tarvitaan asuinhuoneissa: kotona ja vapaa-ajanasunnoissa, mökeillä, puutarhassa,

Lisätiedot

AVR66. Asunnot ja yleistilat LED TC T5 T8 IP44

AVR66. Asunnot ja yleistilat LED TC T5 T8 IP44 Asunnot ja yleistilat AVR66 ED TC T5 T8 IP44 5x2,5mm² Jono-valaisimilla voidaan toteuttaa mitä erilaisimpia valaistusjärjestelmiä. Jono-mallisto sisältää laajan valikoiman monipuolisia teknisiä ratkaisuja

Lisätiedot

Uudet säädettävät koje- ja remonttirasiat Joustavuutta erilaisiin asennustilanteisiin

Uudet säädettävät koje- ja remonttirasiat Joustavuutta erilaisiin asennustilanteisiin Uudet säädettävät koje- ja remonttirasiat Joustavuutta erilaisiin asennustilanteisiin Runsaasti asennustilaa Soveltuu haastavissakin asennustilanteissa Rasiayhdistelmien teko entistä helpompaa 2 UUDET

Lisätiedot

ABB Busch-Jaeger Oy BUSCH-JAEGER TUOTEUUTISIA TUOTEUUTISIA 04/2009. Kosti sarja ulkonäkö ja tuotevalikoima uudistuu

ABB Busch-Jaeger Oy BUSCH-JAEGER TUOTEUUTISIA TUOTEUUTISIA 04/2009. Kosti sarja ulkonäkö ja tuotevalikoima uudistuu TUOTEUUTISIA 04/2009 Kosti sarja ulkonäkö ja tuotevalikoima uudistuu Asennuskalusteiden Jussi ja Impressivo sarjoihin Kellokytkin 0-luokan pistorasia Europistorasia Systimax RJ-45 telerasia Jussi sarjaan

Lisätiedot

02. Valaisintarvikkeet

02. Valaisintarvikkeet 02. Valaisintarvikkeet Valaisinpistorasia 250 V 6 A, 2-napainen 02.1 Valaisinpistorasia 250 V 6 A, 2-napainen Maadoittamattoman valaisimen asennukseen 729326 IP-pakkaus 5 210mm 135mm 20mm 0,104Kg 5 702127

Lisätiedot

Asennusohjeet. Devireg 610

Asennusohjeet. Devireg 610 FI Asennusohjeet Devireg 610 Käyttö: Devireg 610 on elektroninen säädin joka soveltuu sekä lämmön että kylmän säätöön lämpötila-alueella -10ºC - +50 C. Devireg 610 on roiskevedenpitävä (IP 44) joten se

Lisätiedot

Elztrip EZ100 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne.

Elztrip EZ100 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne. Elztrip 00 600-1500 W Sähkölämmitys 3 mallia Elztrip 00 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne. Käyttökohteet 00 on tarkoitettu yleis- ja lisälämmitykseen sekä ikkunoista tulevan vedon

Lisätiedot

Renova. Klassiset sähköasennuskalusteet

Renova. Klassiset sähköasennuskalusteet Renova Klassiset sähköasennuskalusteet Renova Kun tunne ja järki kohtaavat Ajat muuttuvat ja tuotteet ajan mukana. Toiset tuotteet pysyvät tai tulevat aina uudelleen. Niissä on jotain mikä sytyttää - kerta

Lisätiedot

Turvallisuutta kotiin ABB-Welcome

Turvallisuutta kotiin ABB-Welcome Turvallisuutta kotiin ABB-Welcome ABB-Welcome Omakotitalon ovipuhelinjärjestelmä Nykymaailmassa on hyvä tietää kenelle ovensa avaa. Laadukkaalla videotunnistuksella voidaan varmistaa kodin turvallisuus.

Lisätiedot

TUOTELUETTELO WWW.JO-EL.COM. JO-EL on pian. Kesäkuu 2012

TUOTELUETTELO WWW.JO-EL.COM. JO-EL on pian. Kesäkuu 2012 TUOTELUETTELO Kesäkuu 2012 WWW.JO-EL.COM JO-EL on pian SISÄLLYSLUETTELO 01. Kytkimet ja pistorasiat 02. Valaisintarvikkeet 03. Kiinnitystarvikkeet 04. Jatkopistorasiat ja pistotulpat 05. Muovijohdot 06.

Lisätiedot

Asennusohjeet. Devireg 610

Asennusohjeet. Devireg 610 FI Asennusohjeet Devireg 610 Käyttö: devireg 610 on elektroninen säädin joka soveltuu sekä lämmön että kylmän säätöön lämpötila-alueella -10 C - +50 C. devireg 610 on roiskevedenpitävä (IP 44) joten se

Lisätiedot

Tuoteluettelo. Connect

Tuoteluettelo. Connect 08 Tuoteluettelo Connect 2 Sisällys Johdottomat kytkimet 5 Liitäntäyksiköt 10 Ohjauskeskukset 12 Tarvikkeet 13 Connect Langattomaan kodinohjaukseen Connect on helppo ja moderni tapa ohjata langattomasti

Lisätiedot

ENSTO HYBRIDITALO ENERGIATEHOKKAAT RATKAISUT MATALAENERGIARAKENTAMISEEN

ENSTO HYBRIDITALO ENERGIATEHOKKAAT RATKAISUT MATALAENERGIARAKENTAMISEEN ENSTO HYBRIDITALO ENERGIATEHOKKAAT RATKAISUT MATALAENERGIARAKENTAMISEEN 2 Ajankohtaista: Sisältö: Ensto Hybriditalo ja rakentamisen haasteet...2 Ensto Hybriditalon ratkaisut...4 Sisäilmaston hallinta...6

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Lattialämmitystermostaatti PST FS-2020

ASENNUSOHJE. Lattialämmitystermostaatti PST FS-2020 ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti PST FS-2020 KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus PST FS-2020 on elektroninen lattiatermostaatti luotettavaan lämmityksen ohjaukseen. Termostaattia voidaan käyttää

Lisätiedot

IMPRESSIVO -asennuskalusteet Tuotevalikoiman optimointi

IMPRESSIVO -asennuskalusteet Tuotevalikoiman optimointi Tuotetiedote 10/2015 IMPRESSIVO -asennuskalusteet Impressivo-tuotevalikoimaa optimoidaan syksyn 2015 aikana. Muutoksen tavoitteena on selkeyttää tuotevalikoimaa ja parantaa tuotteiden saatavuutta. Keskeiset

Lisätiedot

EA Sähköiset seinäasenteiset ilmanlämmittimet

EA Sähköiset seinäasenteiset ilmanlämmittimet Sähköiset seinäasenteiset ilmanlämmittimet Sähköiset lämpöpuhaltimet seinäasennukseen on sarja sähkökäyttöisiä ilmanlämmittimiä, joiden tehoalue on laaja. Nämä lämmittimet on tarkoitettu varastojen, teollisuushallien,

Lisätiedot

Valaistus. muurivalaisimet pylväsvalaisimet pylväspistorasiat maatuet. Luminum Oy Ratastie 5, 03100 NUMMELA 044 588 5970 www.luminum.

Valaistus. muurivalaisimet pylväsvalaisimet pylväspistorasiat maatuet. Luminum Oy Ratastie 5, 03100 NUMMELA 044 588 5970 www.luminum. Valaistus muurivalaisimet pylväsvalaisimet pylväspistorasiat maatuet KEVYET MAATUET MAAJUSSI JA PIKKUJUSSI Luminumin Maajusseilla pystytät ja perustat minkä tahansa pylvään tehokkaasti, helposti ja kevyesti.

Lisätiedot

Kodin sisävalaisimet

Kodin sisävalaisimet Kodin sisävalaisimet Airam, suomalainen valon asiantuntija vuodesta 1921 Airamin uudistunut kodin valaisinmallisto on suunniteltu erityisesti LEDja energiansäästölampuille. Mallistossa on asuntovalaisimet

Lisätiedot

Nestelämmittimet ja lisävarusteet

Nestelämmittimet ja lisävarusteet 2012 Nestelämmittimet ja lisävarusteet Tuotteet nesteiden lämmitykseen Veden lämmitys Öljyn lämmitys Läpivirtauslämmittimet Kytkentäkotelot ja termostaatit Asennustarvikkeet ym. Sivu 2 Hinnat ovat ohjehintoja

Lisätiedot

SEINÄ/LATTIA LED-VALOT

SEINÄ/LATTIA LED-VALOT SEINÄ/LATTIA -VALOT Seinävalaisimien avulla voi helposti ja nopeasti muuttaa huoneen tyyliä ja tunnelmaa. Meiltä löytyy seinävalaisimia sekä sisä- että ulkokäyttöön ja värilämpötilasta riippuen valaistuksen

Lisätiedot

1. Asennus suoritetaan kiinteänä ja varustetaan kytkimellä.

1. Asennus suoritetaan kiinteänä ja varustetaan kytkimellä. FI Asennusohjeet devireg 330 A Käyttökohteet: devireg 330 käytetään lattia- ja huonelämmitysten säätöön, kylmälaitteiden ohjaukseen sekä ulkoalueiden ja räystäskourujen sulanapidon ohjaukseen ja myös teollisuuden

Lisätiedot

6.5 VALAISTUSASENNUKSET

6.5 VALAISTUSASENNUKSET 6.5 VAAISTUSASEUKSET imitys numero piirrosmerkki Periaate Valaistuskytkimet ja valaistuskytkennät Seuraavassa taulukossa etetään tavallimpien valaistuskytkimien nimitykset, piirrosmerkit ja johdotuskaaviot.

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITINRATKAISUN SUUNNITTELU

SÄHKÖLÄMMITINRATKAISUN SUUNNITTELU SÄHKÖLÄMMITINRATKAISUN SUUNNITTELU 1. Tilan lämpöhäviöt lasketaan huone- tai tilakohtaisesti. Lämmittimen valinta voidaan tehdä huonelämmityksen tehontarpeen mukaan, koska lämmittimien hyötysuhde on n.

Lisätiedot

14. Sähkölämmitys Lattialämmitys, lämpömatto 120 W/m2 14.1

14. Sähkölämmitys Lattialämmitys, lämpömatto 120 W/m2 14.1 14. Sähkölämmitys Lattialämmitys, lämpömatto 120 W/m2 14.1 JO-EL lattialämmitysmatto, kytkentä 230 V termostaattiin JO-EL lattialämmitysmatto on tehokas lämmitysjärjestelmä vieden vain vähän tilaa. Matto

Lisätiedot

15. Työvalaistus Käsivalaisin 4 LED

15. Työvalaistus Käsivalaisin 4 LED 15. Työvalaistus Käsivalaisin 4 LED 15.1 Käsivalaisin 4 LED Hyvä kestävä käsivalaisin kotikättöön, teollisuuteen ja vapaa ajan käyttöön. Roiskeveden ja iskun kestävä. Sis. 1 kpl AA paristo. Mitat: Ø26x105mm.

Lisätiedot

FI Asennusohjeet. devireg 120

FI Asennusohjeet. devireg 120 FI Asennusohjeet devireg 120 Ž Käyttökohteet: devireg 120 on lattialämmityssäädin. Toiminta: Termostaatissa on anturijohto, jonka avulla valvotaan lattian lämpöä pysymään säädetyssä lämpötilassa. Termostaatissa

Lisätiedot

Teollisuusinfralämmitin IR

Teollisuusinfralämmitin IR Sähkölämmitys 3000 6000 W Teollisuusinfralämmitin IR INFRALÄMMITIN YLI 4,5 METRIÄ KORKEISIIN TILOIHIN 3 mallia Teollisuusinfralämmitintä IR käytetään kohde- tai kokonaislämmitykseen, tiloissa joiden korkeus

Lisätiedot

VALOJEN HERRA PIR-valaisimet

VALOJEN HERRA PIR-valaisimet VALOJEN HERRA PIR-valaisimet 2 Valoa siellä missä haluat milloin haluat Enston PIR-valaisinten (Passive InfraRed sensor, passiivinen infrapunatunnistin) asentaminen on todennäköisesti tehokkain tapa vähentää

Lisätiedot

Sulanapitoratkaisut 04/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1

Sulanapitoratkaisut 04/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Sulanapitoratkaisut 04/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Sulanapitoratkaisut Sisältö 1. Miksi Enston sulanapitoratkaisut 2. Sulanapitokaapelit ja -verkot 3. Sulanapidon ohjaus 4. Kiinnitys- ja asennustarvikkeet

Lisätiedot

EA Sähköiset ilmanlämmittimet

EA Sähköiset ilmanlämmittimet Sähköiset ilmanlämmittimet Sähköinen kiinteä ilmanlämmitin on sarja sähkökäyttöisiä ilmanlämmittimiä, joiden tehoalue on laaja. Nämä lämmittimet on tarkoitettu varastojen, teollisuushallien, paikoitustilojen,

Lisätiedot

EA Sähköiset ilmanlämmittimet

EA Sähköiset ilmanlämmittimet Sähköiset ilmanlämmittimet Sähköinen kiinteä ilmanlämmitin on sarja sähkökäyttöisiä ilmanlämmittimiä, joiden tehoalue on laaja. Nämä lämmittimet on tarkoitettu varastojen, teollisuushallien, paikoitustilojen,

Lisätiedot

remontin teko on mukavaa ja nopeaa

remontin teko on mukavaa ja nopeaa PINTA-ASENNUSKALUSTEET remontin teko on mukavaa ja nopeaa VALINTATAULUKKO OTEO KOJERUNGOILLE Toiminto Kivi Koottu Irrallinen Koottu Kytkimet 10 AX - 250 V~ Vaihtokytkin 860 01 (1) 861 01 (1) 862 01 Kaksinapainen

Lisätiedot

Sähköturvallisuus = tietoa, tahtoa ja tekoja

Sähköturvallisuus = tietoa, tahtoa ja tekoja Sähköturvallisuus = tietoa, tahtoa ja tekoja Kuolemaan johtaneet sähkötapaturmat 1930-2003 kymmenen viimeksi kuluneen vuoden keskiarvo Sähköisku Kun jännite jää alle 50 voltin, ei se aiheuta yleensä vaarallista

Lisätiedot

Kodin sisävalaisimet

Kodin sisävalaisimet Kodin sisävalaisimet AIRAM, SUOMAL AINEN VALON A SIANTUNTIJA VUODESTA 1921 Airamin uudistunut kodin valaisinmallisto on suunniteltu erityisesti LEDja energiansäästölampuille. Mallistossa on asuntovalaisimet

Lisätiedot

Eko. Looginen. Ensto eled. Loistojuttu!

Eko. Looginen. Ensto eled. Loistojuttu! Eko. Looginen. Ensto eled. Loistojuttu! Ensto eled Visuaalisesti virkeä, taloudellisesti järkevä ja ekologisesti energinen. Onneksi on asioita, jotka vetävät mielen väkisinkin valoisaksi. Kuten Enston

Lisätiedot

ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET

ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET VALITTU LÄMPÖTILA ON HELPPO NÄHDÄ Selkeästä näytöstä näet helposti asetetun lämpötilan. Voit nostaa tai alentaa lämpöä patterin päädyssä olevilla plus- ja miinuspainikkeilla.

Lisätiedot

VARMISTA SÄHKÖTURVALLISUUS

VARMISTA SÄHKÖTURVALLISUUS V A R M I S T A S Ä H K Ö T U R V A L L I S U U S K Ä Y T Ä A S E N N U K S I S S A A M M A T T I L A I S T A VARMISTA SÄHKÖTURVALLISUUS KÄYTÄ ASENNUKSISSA AMMATTILAISTA Kiinteitä sähköasennuksia saavat

Lisätiedot

LFV Arlanda Kuva: Daniel Asplund

LFV Arlanda Kuva: Daniel Asplund valaistus Building Technology FV Arlanda Kuva: Daniel Asplund 1 Enstolta ratkaisut KOdin JA iikerakennuksen sähköistämiseen Enston ratkaisuvalikoimasta löytyvät tuotteet ja järjestelmät kodin ja liikerakennuksen

Lisätiedot

bulldog Ryhmäkeskukset IP30 pinta- ja uppo-asennukseen Ominaisuuksia Teknisiä etoja

bulldog Ryhmäkeskukset IP30 pinta- ja uppo-asennukseen Ominaisuuksia Teknisiä etoja bulldog Ryhmäkeskukset IP30 pinta- ja uppo-asennukseen Ominaisuuksia Uppoasennuksessa keskus kiinnitetään suoraan seinärakenteisiin jolloin upotussyvyys on 100 mm. Pinta-asennuksessa keskus kiinnitetään

Lisätiedot

VARMISTA SÄHKÖTURVALLISUUS

VARMISTA SÄHKÖTURVALLISUUS V A R M I S T A S Ä H K Ö T U R V A L L I S U U S K Ä Y T Ä A S E N N U K S I S S A A M M A T T I L A I S T A VARMISTA SÄHKÖTURVALLISUUS KÄYTÄ ASENNUKSISSA AMMATTILAISTA Kiinteitä sähköasennuksia saavat

Lisätiedot

I-VALO PRO UUTTA! VALAISINMALLISTO

I-VALO PRO UUTTA! VALAISINMALLISTO VALAISIN UUTTA! Pro-valaisinsarja sopii muotoilultaan julkisiin rakennuksiin ja koteihin, sekä korkeisiin että mataliin tiloihin. Sarja koostuu erikokoisista riippuvalaisimista, uppovalaisimista sekä katto-

Lisätiedot

ECO10R, ECO16FR IP30

ECO10R, ECO16FR IP30 SYSEM CERIFICAION 11 91 KÄYÖOHJE BRUKSANVISNING OPERAING INSRUCION BEDIENUNGSANLEIUNG PAIGALDUSJUHEND ИНСТРУКЦИЯ ПО ЭКСПЛУАТАЦИИ NOICE D INSALLAION MONAVIMO INSRUKCIJA MONĀŽAS INSRUKCIJA INSRUKCJA MONAŻU

Lisätiedot

Sileka lämmittää. Lattialämmitys Kattolämmitys Elpan-listalämmitys Lämpöpaneelit Lämmönsäätö ja -ohjaus Kiinteistön sulanapito

Sileka lämmittää. Lattialämmitys Kattolämmitys Elpan-listalämmitys Lämpöpaneelit Lämmönsäätö ja -ohjaus Kiinteistön sulanapito Sileka lämmittää Lattialämmitys Kattolämmitys Elpan-listalämmitys Lämpöpaneelit Lämmönsäätö ja -ohjaus Kiinteistön sulanapito Sähkölämmön asiantuntija SILEKA-lattialämmitys Uudisrakentamiseen ja saneeraukseen

Lisätiedot

UrbanoTM uusi IP44 mallisto

UrbanoTM uusi IP44 mallisto UrbanoTM uusi IP44 mallisto Urbano TM Uudet IP44 mallit Urbano tarjoaa parasta nykyteknologiaa. IP44 kotelointiluokan ansiosta se täyttää kaikki vaatimukset sisä- ja ulkoasennuksiin. Urbano on Legrand-laatua

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

Sensor-Leuchten Typ 400 FIN Käyttöohje

Sensor-Leuchten Typ 400 FIN Käyttöohje 110010759 03/2011 Technische Änderungen vorbehalten. Sensor-Leuchten Typ 400 Käyttöohje normal/ not dimmable dimmable (all dimmers) Tipp! Halogen 15 sec. 30 min. Watt-o-matic 0 50% min. 5 min. Watt-o-matic

Lisätiedot

Asennusohjeet. devireg 330-sarjan elektroniset termostaatit +5 -+45 C +15 -+30 C 10 -+10 C +30 -+90 C +60 -+160 C

Asennusohjeet. devireg 330-sarjan elektroniset termostaatit +5 -+45 C +15 -+30 C 10 -+10 C +30 -+90 C +60 -+160 C FI Asennusohjeet devireg 330-sarjan elektroniset termostaatit +5 -+45 C +15 -+30 C 10 -+10 C +30 -+90 C +60 -+160 C devireg 330-sarjan elektroniset DIN-kisko termostaatit devireg 330 sarjan elektroniset

Lisätiedot

KEITTIÖVALAISIMET OSTOAPU

KEITTIÖVALAISIMET OSTOAPU OSTOAPU SUOMI KEITTIÖVALAISIMET Ruoanlaitto ja muut keittiöpuuhat sujuvat huomattavasti turvallisemmin ja mukavammin, kun työtasoilla on hyvä ja tasainen valaistus. Seinäkaappien valaisemista ja tavaroiden

Lisätiedot

MONDEX KIVIPATTERI MONDEX KIVIPATTERI Käyttö- ja asennusohjeet Mondex kivipatteri Käyttö- ja asennusohjeet MONDEX KIVILÄMMITTIMEN KÄYTTÖ ON HELPPOA Mondex lämmittimessä on elektroninen termostaatti, joka

Lisätiedot

1. Kuka saa tehdä sähkötöitä? 2. Mitä töitä saa tehdä tavallinen sähkönkäyttäjä?

1. Kuka saa tehdä sähkötöitä? 2. Mitä töitä saa tehdä tavallinen sähkönkäyttäjä? 42 43 OSA III: TEE-SE-ITSE-TYÖT 1. Kuka saa tehdä sähkötöitä? 2. Mitä töitä saa tehdä tavallinen sähkön käyttäjä? 3. Mitä tehdään ennen töiden alkua? 4. Valaisimen asennus ja korjaus 5. Valonsäätimen sulakkeen

Lisätiedot

Lue huolella koko käyttöohje ennen tuotteen käyttöönottoa. Muista säästää käyttöohje tulevaisuuden varalle TURVALLISUUSTIETOJA

Lue huolella koko käyttöohje ennen tuotteen käyttöönottoa. Muista säästää käyttöohje tulevaisuuden varalle TURVALLISUUSTIETOJA Lue huolella koko käyttöohje ennen tuotteen käyttöönottoa. Muista säästää käyttöohje tulevaisuuden varalle Pidätämme kaikki oikeudet teknisten tietojen muutoksiin, emme myöskään vastaa mahdollisista teksti

Lisätiedot

Asennusohje aurinkopaneeliteline

Asennusohje aurinkopaneeliteline Asennusohje aurinkopaneeliteline Sisällysluettelo 1. Kehikon kokoonpano ja kiinnitys kattoon...3 2. Aurinkopaneelien asennus...4 3. Aurinkopaneelien sähköinen kytkentä...7 3.1 Kytkentä pienjänniteverkkoon...7

Lisätiedot

Kotelot ja jakorasiat

Kotelot ja jakorasiat Kotelot ja jakorasiat Kotelot ja jakorasiat OBOlta Suuri tai pieni, klassinen tai moderni, standardi- tai erikoiskäyttöön, runsas ja monipuolinen OBOn valikoima koteloita ja jakorasioita. Jokaiselle löytyy

Lisätiedot

77. Ulkovalaisimet. Fax: (09) 855 34 340. Seinälyhdyt, Veräjälyhdyt, Julkisivuvalaisimet... s. 362-377. Seinälyhdyt liiketunnistimin... s.

77. Ulkovalaisimet. Fax: (09) 855 34 340. Seinälyhdyt, Veräjälyhdyt, Julkisivuvalaisimet... s. 362-377. Seinälyhdyt liiketunnistimin... s. 77. Ulkovalaisimet Seinälyhdyt, Veräjälyhdyt, Julkisivuvalaisimet... s. 362-377 Seinälyhdyt liiketunnistimin... s. 378-379 Pylväslyhdyt... s. 380-383 Fax: (09) 855 34 340 361 SEINÄ-/ VERÄJÄLYHDYT JULKISIVUVALAISIMET

Lisätiedot

LINJA. Tyylikäs valolinja koteihin, toimistoihin ja porraskäytäviin.

LINJA. Tyylikäs valolinja koteihin, toimistoihin ja porraskäytäviin. LINJA Tyylikäs valolinja koteihin, toimistoihin ja porraskäytäviin. Rakenne: Runko on valkoiseksi maalattua alumiiniprofiilia, päädyt polykarbonaattia, kupu iskunkestävää opaloitua akryylia. Asennus: Seinä

Lisätiedot