SYKSY 2015 TOIMINTAKALENTERI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SYKSY 2015 TOIMINTAKALENTERI"

Transkriptio

1 SYKSY 2015 TOIMINTAKALENTERI

2 SUOMEN KIELEN RYHMÄT Kurssit Rauhallisesti etenevillä kursseilla harjoitellaan suomen kieltä ja saadaan tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta. Ne helpottavat Suomeen kotoutumista ja antavat valmiuksia suomen kielen jatko-opiskeluun sekä auttavat pitämään yllä hankittua kielitaitoa. Kurssit on suunnattu erityisesti työelämän ulkopuolella oleville, esimerkiksi äskettäin Suomeen muuttaneille, ikääntyville ja pikkulasten kotivanhemmille. Jos kursseilla on vapaita paikkoja, niille voivat hakea kaikki kiinnostuneet. Kirjaimet ja numerot tutuiksi kurssi A maanantai ja keskiviikko kello ( ) Kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät ole aikaisemmin lainkaan opetelleet lukemista ja kirjoittamista latinalaisella kirjainjärjestelmällä. Kurssilla harjoitellaan lukemista ja kirjoittamista sekä helppoa arkielämän suomea. Kurssin aikana ei ole lastenhoitoa. Opettaja Irmeli Rantaniska. Yhteistyössä ViSiO:n kanssa. Ilmoittautuminen Familian toimistolla tiistaina kello Ilmoittautuessa on hyvä olla mukana suomen- tai englannintaitoinen avustaja. Kirjaimet ja numerot tutuiksi kurssi B maanantai ja keskiviikko kello ( ) Kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät ole aikaisemmin lainkaan opetelleet lukemista ja kirjoittamista latinalaisella kirjainjärjestelmällä. Kurssilla harjoitellaan lukemista ja kirjoittamista sekä helppoa arkielämän suomea. Kurssin aikana ei ole lastenhoitoa. Opettaja Irmeli Rantaniska. Yhteistyössä ViSiO:n kanssa. Ilmoittautuminen Familian toimistolla maanantaista alkaen. Ilmoittautuessa on hyvä olla mukana suomen- tai englannintaitoinen avustaja.

3 Kirjaimet ja numerot tutuiksi kurssi C maanantai ja keskiviikko kello ( ) Kurssilla harjoitellaan lukemista ja kirjoittamista latinalaisella kirjainjärjestelmällä sekä helppoa arkielämän suomea. Aloittaa voi myöhemminkin, jos kurssilla on tilaa. Kurssin aikana on mahdollisuus lastenhoitoon. Opettaja Irmeli Rantaniska. Yhteistyössä KSL:n kanssa. Ilmoittautuminen Familian toimistolla tiistaina kello Ilmoittautuessa on hyvä olla mukana suomen- tai englannintaitoinen avustaja. Alkeiskurssi A tiistai ja torstai kello ( ) Kurssi on tarkoitettu vasta-alkajille. Se ei edellytä aiempia suomen kielen opintoja, mutta sujuva latinalaisten kirjainjärjestelmän luku- ja kirjoitustaito tarvitaan. Kurssin aikana on mahdollisuus lastenhoitoon. Opettaja Borbála Fabián. Yhteistyössä KSL:n kanssa. Ilmoittautuminen Familian toimistolla keskiviikkona kello Ilmoittautuessa on hyvä olla mukana suomen- tai englannintaitoinen avustaja. Alkeiskurssi B maanantai ja keskiviikko kello ( ) Kurssi on tarkoitettu vasta-alkajille. Se ei edellytä aiempia suomen kielen opintoja, mutta sujuva latinalaisen kirjainjärjestelmän luku- ja kirjoitustaito tarvitaan. Opettaja Natalia Lebedeva. Yhteistyössä ViSiO:n kanssa. Kurssin aikana ei ole mahdollisuutta lastenhoitoon. Ilmoittautuminen Familian toimistolla maanantaista alkaen. Ilmoittautuessa on hyvä olla mukana suomen- tai englannintaitoinen avustaja.

4 Alkeisjatkokurssi tiistai ja torstai kello ( ) Kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat aikaisemmin opiskelleet suomea noin 50 tuntia. Kurssin aikana ei ole lastenhoitoa. Opettaja Borbála Fabián. Yhteistyössä KSL:n kanssa. Ilmoittautuminen Familian toimistolla keskiviikkona kello Jatkokurssi maanantai ja keskiviikko kello ( ) Keskustelupainotteiselle kurssille osallistuminen edellyttää suomen kielen perusteiden hallintaa. Kurssin aikana on mahdollisuus lastenhoitoon. Opettaja Natalia Lebedeva. Yhteistyössä ViSiO:n kanssa. Ilmoittautuminen Familian toimistolla tiistaina kello Muut suomen kurssit ja ryhmät Suomea kotivanhemmille, jatkokurssi tasolta A1.3 tiistai ja torstai kello ( ) Voit hakea kurssille, jos asut vakituisesti Helsingissä ja sinun suomen kielesi taitotaso on noin A1.3. Hakijoille järjestetään kielitesti perjantaina Etusija kurssille on 1 3-vuotiaiden lasten kotivanhemmilla. Kurssin aikana on mahdollisuus lastenhoitoon. Kurssin rahoittaa Helsingin kaupunki, ja kurssi jatkuu keväällä Opettaja Tuija Hannula. Voit kysyä vapaita paikkoja Familian toimistolta maanantaista alkaen.

5 Papupata-keskusteluryhmä tiistai ja torstai kello ( ) Keskusteluryhmä on avoin kaikille kiinnostuneille suomen kielen perusteet hallitseville. Ryhmää ohjaavat Punaisen Ristin vapaaehtoiset. Kokoontumisista saa lisää tietoa sähköpostitse: Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua. Mukaan voi tulla milloin vain. Torstaikeskustelu torstai kello ( ) Keskusteluryhmässä puhumme selkeällä suomen kielellä osallistujia kiinnostavista aiheista. Tarjolla on myös kahvia ja teetä. Ohjaajat Ulla Ropponen ja Päivi Lehtonen. Ilmoittautuminen Familian toimistolla keskiviikkona kello Puhutaan suomea perjantai kello ( ) Keskusteluryhmään otetaan enintään viisi osallistujaa. Ryhmä keskustelee osallistujia kiinnostavista aiheista. Osallistujilta edellytetään suomen kielen perusteiden hallintaa sekä aktiivista ja säännöllistä osallistumista. Etusija yli 55-vuotiailla. Ohjaaja Kaarina Koivuniemi. Ilmoittautuminen Familian toimistolla keskiviikkona kello Lukemisen ensimmäinen askel maanantai kello ( ei ) Tukikurssi sinulle, joka osaat puhua suomea, mutta et osaa lukea sitä. Opettaja Irmeli Rantaniska. Yhteistyössä ViSiO:n kanssa. Ilmoittautuminen Familian toimistolla keskiviikosta alkaen.

6 Sukellus suomeen perjantai kello ( ) Tukiopetusta lukemiseen ja kirjoittamiseen, arjen sanastoa sekä kulttuurintuntemusta. Opettaja Irmeli Rantaniska. Yhteistyössä ViSiO:n kanssa. Ilmoittautuminen Familian toimistolla keskiviikosta alkaen. Lauantaikeskustelu lauantai kello ( ) Keskusteluryhmä on avoin kaikille kiinnostuneille. Osallistumisen edellytyksenä on suomen kielen perusteiden hallinta. Ohjaaja Raija Sipilä. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua. Mukaan voi tulla milloin vain. Arkielämän suomea sunnuntai kello ( ) Ryhmään osallistuminen edellyttää auttavaa suomen kielen taitoa. Se ei sovi aivan vasta-alkajille. Ryhmässä opetellaan arkielämässä tarvittavia sanoja ja lauseita. Ohjaaja Satu Saarela. Ilmoittautuminen Familian toimistolla keskiviikkona kello TOIMINTAA LAPSILLE JA PERHEILLE Latviankielinen vauva-vanhempi kerho maanantai kello ( ) Latviankielisessä kerhossa alle 3-vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa voivat tavata ja jakaa kokemuksia. Kerhossa lauletaan, leikitään ja askarrellaan yhdessä. Lisätiedot ja ilmoittautuminen:

7 Lapsiparkki maanantai ja keskiviikko kello ( ) tiistai ja torstai kello ( ) Lapsiparkki on tarkoitettu Familian suomenkursseille osallistuvien vanhempien lapsille. Ohjaaja käyttää suomen ja englannin kieltä. Ryhmä on pieni. Hoitoon osallistuminen edellyttää yhdistyksen jäsenyyttä ja ilmoittautumista kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä. Italiankielinen värikylpy lapsille tiistai kello (8.9., , , 8.12.) Tutustumismatka väreihin ja eri materiaaleihin lapsille italian kielellä. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: Äiti ja vauva -kerho maanantai kello (14.9., , 9.11., 7.12.) Kerho on tarkoitettu äideille ja alle vuoden ikäisille vauvoille. Ryhmässä voi tutustua muihin äiteihin, saada tukea ja vinkkejä vauvan hoitoon sekä tietoa vauvaperheiden palveluista Suomessa. Kielinä suomi ja englanti. Ohjaaja Nancy Hursti ja Familian harjoittelijat. Ilmoittautuminen viimeistään edellisen viikon torstaina Familian toimistolle. Kiinankielinen lastenkerho maanantai kello ( ) Kerhossa lauletaan ja leikitään kiinan kielellä. Toiminnallinen kerho on tarkoitettu 3 6-vuotiaille lapsille, jotka haluavat tutustua kiinalaiseen lastenkulttuuriin sekä oppia tai ylläpitää kiinan kieltä. Ohjaaja Ling Ollikkala. Osallistumismaksu 45 /lapsi. Lisäksi Familian jäsenmaksu 10 /lapsi. Ilmoittautuminen viimeistään sunnuntaina sähköpostitse familia@familiaclub.fi.

8 Kannelmäen perhekerho keskiviikko kello ( ) Perhekerhon ohjelmassa on keskustelua, yhteistä tekemistä, leikkejä, ruuanlaittoa sekä toisiin perheisiin tutustumista. Mukaan ovat tervetulleita lapset ja aikuiset. Lisätiedot Nancy Hursti, Paikka: Kannelmäen nuorisotalo, Klaneettitie 5, Helsinki. Perhekerhoon ei tarvitse ilmoittautua. Olohuone monikulttuurisille yhden vanhemman perheille keskiviikko kello (9.9, 14.10, ja 9.12.) Päksy ry:n ja Familian yhteinen vertaisryhmä monikulttuurisille yhden vanhemman perheille. Olohuoneessa vanhemmat keskustelevat ohjaajan johdolla ja lapset leikkivät hoitajan kanssa. Paikka: Vallila. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Italiankielinen muskari torstai kello ( ) perjantai kello ( ) Circolo degli Italiani in Finlandia -yhdistyksen muskarissa lauletaan ja leikitään italian kielellä. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Swahilinkielinen lastenkerho lauantai kello (parittomat viikot ajalla ) Kerho on tarkoitettu 2 6-vuotiaille lapsille, jotka haluavat leikin keinoin oppia tai ylläpitää swahilin kieltä. Yhteistyössä Kefiso ry:n kanssa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: sähköpostitse treasurer@kefiso.com tai p

9 Azer-turk -muskari lauantai kello (parilliset viikot ajalla ) Ryhmä harjoittelee lauluja eri maista ja eri kielillä. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Thainkielinen Saimit-perhekerho sunnuntai kello ( , ei 8.11.) Thainkielisessä kerhossa lauletaan, leikitään, askarrellaan ja kuunnellaan satuja. Tarkoituksena tarjota lapselle tilaisuus käyttää toista äidinkieltään thainkielisessä ympäristössä. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: facebook.com/thaikidshelsinki tai Fon DUO-TOIMINTAA KAHDEN KULTTUURIN PERHEILLE Duo keskusteluilta: Ylirajainen isovanhemmuus keskiviikko 2.9. kello Keskustelutilaisuus on suunnattu erityisesti sellaisille kahden kulttuurin perheiden isovanhemmille, joiden lapsenlapset asuvat tai ovat muuttamassa ulkomaille. Myös muut aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua. Duo perhekahvila torstai kello (3.9., 1.10., , ) Duo perhekahvila on tarkoitettu perheille, joissa vanhemmat ovat syntyneet eri maissa. Perhekahvilassa rupatellaan rennossa ilmapiirissä kahden kulttuurin perheen arkeen liittyvistä asioista kahvikupposen ja pienen purtavan äärellä. Kielenä suomi ja englanti. Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua.

10 Duo Couple s Cafe keskiviikko kello (30.9., ja ) Duo Couple's Cafe -tapaamiset ovat rentoja ja vapaamuotoisia tapaamisia nuorille pareille, jotka ovat kotoisin eri maista, ja joilla ei ole lapsia. Tapaamisten aikana jutellaan, vaihdetaan ajatuksia ja tutustutaan. Kielenä suomi ja englanti. Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua. Puolison rinnalla kotoutumisen tukena maanantai kello (5.10. ja ) Odotatko vielä ulkomaalaisen puolisosi muuttoa Suomeen tai onko puolisosi muuttanut tänne vasta vähän aikaa sitten? Kahden illan kokonaisuus antaa tukea ja tietoa siihen, miten voit helpottaa puolisosi alkutaivalta Suomessa. Lisätietoa: duoduo.fi/tapahtumat ja ilmoittautumislinkki: bit.ly/1snmuxj Nettikoulutus vapaaehtoisille keskiviikko , maanantai ja keskiviikko kello Duo nettikoulutus vapaaehtoisille on tarkoitettu kahden kulttuurin teeman parissa tehtävästä vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille sekä järjestöjen ja yhdistysten vapaaehtoistyön koordinaattoreille ja suunnittelijoille. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: duoduo.fi/vapaaehtoiset Duo keskusteluilta: Kahden kulttuurin suomalaiset torstai kello Tervetuloa keskustelemaan ja kuulemaan nuorten omakohtaisia tarinoita kasvusta kahden kulttuurin keskellä. Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua. Lisätietoa Familian Duo-toiminnasta, kuten nettiluennoista ja chateista Duon nettisivulta: duoduo.fi ja Facebookista: facebook.com/duosivu.

11 TOIMINTAA AIKUISILLE Englanninkerho English Club keskiviikko kello ( ) Kerhossa harjoitellaan puhumaan englantia käytännön tilanteissa. Ohjaaja Irfan Ifi Hussain Sheikh. Ilmoittautuminen Familian toimistolla keskiviikkona kello Henkisen hyvinvoinnin seminaari keskiviikko kello (9.9., 7.10., ja 9.12.) Venäjänkielisessä kerhossa keskustellaan naisten hyvinvointiin liittyvistä asioista alustusten pohjalta. Lisätiedot ja ilmoittautuminen Zoja Aalto, puh Arjen taidot -kerho perjantai kello (11.9., , ja ) Suomenkielisessä kerhossa opitaan kodin ja lastenhoitoa, suomalaisen ruuan valmistusta ja muita taitoja. Lapsen voi ottaa mukaan. Enintään 10 osallistujaa. Materiaalimaksu 1 /tapaaminen. Yhteistyössä Finlands svenska Marthaförbundin kanssa. Paikka: Marttojen opetuskeittiö. Lähdemme yhdessä Familian toimistolta kello Ilmoittautuminen viimeistään edellisen viikon keskiviikkona Familian toimistolle.

12 Makuja Suomesta ja maailmalta -keittiökerho perjantai kello (18.9., 2.10., ja 4.12.) Valmistamme ja maistelemme leivonnaisia ja ruokia Suomesta ja muista maista sekä opettelemme keittiössä tarvittavia sanoja suomeksi. Lapsen voi ottaa mukaan. Enintään seitsemän osallistujaa. Materiaalimaksu 1-2 / tapaaminen. Ilmoittautuminen edellisenä tiistaina Familian toimistolle. Arabialaisen tanssin kurssi perjantai kello (joka toinen viikko ) Kurssilla opitaan arabialaisen tanssin alkeita, tekniikkaa, vartalonhallintaa sekä liikkuvuutta. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Ohjaaja Omar Al-Hindi. Ilmoittautuminen viimeistään edellisenä päivänä Familian toimistolle. Swahilin keskusteluryhmä perjantai kello (11.9., , ja ) Aikuisille tarkoitettu swahilin keskusteluryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa. Yhteistyössä Kefiso ry:n kanssa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: nancy.hursti@familiaclub.fi tai Kokkauskerho sunnuntai kello (parilliset viikot ajalla ) Kerho on suunnattu pääasiassa vastaanottokeskusten asiakkaille. Tarkoituksena on yhdessäolo ja kulttuurinen vuorovaikutus ruuanvalmistuksen merkeissä. Yhteistyössä ParatiisiHelsinki -ryhmän kanssa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: paratiisihelsinki@gmail.com.

13 RETKET Pasilan kirjasto perjantai kello 11 Mistä voit lainata kirjoja omalla äidinkielelläsi ja löytää suomen kielen opiskeluun tarkoitettua materiaalia? Opastetulla käynnillä saat tietoa mitä kaikkea kirjastossa on tarjolla ja opit käyttämään kirjaston palveluita. Jos haluat saada kirjastokortin, ota mukaan kuvallinen henkilökortti tai passi. Ilmoittautuminen viimeistään torstaina Familian toimistolle. Fazerin makeistehdas perjantai kello 12 Fazerilla tutustutaan suklaan ja makeisten valmistuksen historiaan, tehtaan toimintaan ja maistellaan tehtaan tuotteita. Kierros kestää noin 1,5 tuntia. Mukaan mahtuu 25 osallistujaa. Ikäraja 10 vuotta. Ilmoittautuminen viimeistään maanantaina Familian toimistolle. Ne-Rå neuvontapiste perjantai kello 12 Ne-Rå:n neuvontapisteestä voi kysyä apua monissa eri asioissa, liittyen esimerkiksi asumiseen, sosiaalipalveluihin ja lomakkeiden täyttämiseen. Käydään myös Hakaniemen kauppahallissa. Ilmoittautuminen viimeistään torstaina Familian toimistolle. Luckan Integration perjantai kello Luckan Integration tarjoaa kotoutumista tukevia palveluja maahan muuttaneille ihmisille eri kielillä. Ruotsalaisuuden päivänä tutustumme Familian naapurissa sijaitsevaan Luckaniin. Ilmoittautuminen viimeistään torstaina Familian toimistolle.

14 Virkainfo ja kaupungintalo torstai kello Virka-info on Helsingin kaupungin yleisneuvontapiste kaupungintalolla. Se palvelee kaikkia helsinkiläisiä. Virka-info tarjoaa myös erityisneuvontaa maahanmuuttoasioissa. Ilmoittautuminen viimeistään keskiviikkona Familian toimistolle. Helsingin kaupunginmuseo perjantai kello 11 Helsingin kaupunginmuseon Hulluna Helsinkiin -näyttely esittelee helsinkiläisten lempipaikkoja. Kino Engelissä voi katsella vanhoja Helsinkiaiheisia elokuvia. Ilmoittautuminen viimeistään torstaina Familian toimistolle. TAPAHTUMAT Familian syyskokous torstai kello Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat (toimintasuunnitelma ja budjetti vuodelle 2016, puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten sekä tilintarkastajan valinta). Ennen kokousta kello alkaen keskustelutilaisuus kaksikulttuurisuudesta. Tarjoilua. Kokoukseen ei tarvitse ilmoittautua. Jokainen jäsen on tervetullut mukaan vaikuttamaan!

15 Suun terveyden luento tiistai kello Mitä on suun terveys? Kuinka hoitaa hampaita kotona? Miten päästä hammaslääkärin vastaanotolle? Sini Tienhaara Helsingin kaupungilta kertoo suun terveydestä ja vastaa muun muassa näihin kysymyksiin. Luennolle ei tarvitse ilmoittautua. Avointen ovien kynttiläjuhla keskiviikko kello Familian syyskauden päättäjäisissä on tarjolla herkkuja eri maista, musiikkia ja ohjelmaa. Tervetuloa pistäytymään tai viettämään hauska iltapäivä mukavien ihmisten seurassa! Juhlaan ei tarvitse ilmoittautua. Lisäksi tulossa ainakin kamerakerho aikuisille ja liikuntainfo naisille. Katso uusimmat tiedot Familian nettisivulta: familiaclub.fi tai Facebookista: facebook.com/familiaclub. Jäikö jotain vielä puuttumaan? Etkö löytänyt toivomaasi kurssia tai ryhmää? Haluaisitko itse järjestää toimintaa Familiassa? Ehdota rohkeasti ideaasi! Kommentteja ja ehdotuksia voi lähettää Familian suunnittelijalle: Mina Iranta p

16 Familia ry Vuonna 1988 perustettu uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka kokoaa yhteen monikulttuurisuudesta kiinnostuneita syntyperäisiä suomalaisia ja eri maahanmuuttajaryhmiä yli kieli- ja kulttuurirajojen. Päämääränä on edistää yhdenvertaisuutta ja syrjimättömyyttä suomalaisessa yhteiskunnassa sekä ennaltaehkäistä rasismia ja syrjäytymistä. Kurssit ja tilaisuudet järjestetään yhdistyksen tiloissa Kampissa ellei toisin mainita. Kaikista Familian kursseista ja tilaisuuksista saa lisätietoja yhdistyksen toimistolta. Retkille lähdetään yhdessä Familian toimistolta, ellei toisin mainita. Familian kursseille ja tilaisuuksiin osallistuminen on jäsenille maksutonta (vain jäsenmaksu), ellei toisin mainita. Osallistujat kieliryhmiin otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Mahdollisia vapaita paikkoja voi tiedustella toimistolta. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki uudet ja vanhat jäsenet! Jäsenmaksu vuodelle 2015 on aikuisilta 20 euroa ja lapsilta 10 euroa. Lisätietoa: familiaclub.fi, duoduo.fi, , Facebookista tai toimistolta. Toimisto on avoinna maanantaista perjantaihin kello TERVETULOA! Yrjönkatu 29 A 1, 4. krs Helsinki puh sähköposti: familia@familiaclub.fi familiaclub.fi duoduo.fi facebook.com/familiaclub facebook.com/duosivu

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan!

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan! SELKOESITE Tule mukaan toimintaan! Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry Perhetalo Heideken Sepänkatu 3 20700 Turku p. 02 273 6000 info.varsinais-suomi@mll.fi Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Lisätiedot

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan!

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan! SELKOESITE Tule mukaan toimintaan! Mannerheimin Lastensuojeluliitto Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) on vuonna 1920 perustettu kansalaisjärjestö edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia

Lisätiedot

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan!

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan! SELKOESITE Tule mukaan toimintaan! MLL:n Uudenmaan piiri Asemapäällikönkatu 12 C 00520 Helsinki Tel. +358 44 0470 407 uudenmaan.piiri@mll.fi uudenmaanpiiri.mll.fi Mannerheimin Lastensuojeluliitto Mannerheimin

Lisätiedot

Poimintoja kesän ohjelmasta:

Poimintoja kesän ohjelmasta: Tammelan lähitori Itsenäisyydenkatu 21 B, 1.krs 33500 Tampere Tammelan lähitorin palveluohjaajat: Puh. 050 3379004, lahitori@apukolmio.fi, apukolmio.fi/tammelan-lahitori Perheiden talo: www.tampere.fi/perheidentalo

Lisätiedot

Monikulttuurinen lapsi- ja perhetoiminta-hanke. Tule mukaan toimintaan!

Monikulttuurinen lapsi- ja perhetoiminta-hanke. Tule mukaan toimintaan! Monikulttuurinen lapsi- ja perhetoiminta-hanke Tule mukaan toimintaan! Kansalaisjärjestöt On mahdollisuus osallistua erilaisiin toimintoihin ja harrastuksiin. Voi vaikuttaa yhteiskunnan asioihin. Suuri

Lisätiedot

KEVÄT 2018 SUOMEA JYVÄSKYLÄSSÄ. Jyväskylän Kansalaisopisto. Gradia Jyväskylän koulutuskuntayhtymä. Jyväskylän Yliopiston Kielikeskus

KEVÄT 2018 SUOMEA JYVÄSKYLÄSSÄ. Jyväskylän Kansalaisopisto. Gradia Jyväskylän koulutuskuntayhtymä. Jyväskylän Yliopiston Kielikeskus KEVÄT 2018 Jyväskylän Kansalaisopisto Gradia Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Jyväskylän Yliopiston Kielikeskus Monikulttuurikeskus Gloria Huhtasuon asukasyhdistys Jyvälän Setlementti ry SUOMEA JYVÄSKYLÄSSÄ

Lisätiedot

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5 26100 Rauma puh (02) 821 1065 www.friskituult.fi friski@friskituult.fi RAUMAN MTY FRISKI TUULT RY 1 Sisällys Yhdistyksen

Lisätiedot

Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi!

Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi! Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi! Lapsiparkkiin ovat tervetulleita 0-6 vuotiaat lapset. Lapsiparkissa hoitajina toimivat perhetyöntekijät. Tee rauhassa ruokaostokset, piipahda vaatekaupassa

Lisätiedot

KYS:n synnytysvalmennus Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjälle ja heidän tukihenkilölleen.

KYS:n synnytysvalmennus Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjälle ja heidän tukihenkilölleen. Raskausajan valmennukset Suuhygienistin ja fysioterapeutin valmennus Suuhygienisti ohjaa suun hyvinvointiin liittyvistä asioista. Fysioterapeutin valmennuksessa opastetaan ergonomiasta, raskausajan liikunnasta

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma)

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Maanantai Kylpylä avoinna Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Tiistai Klo 09.00-10.00 Tuloinfo.

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Vuoreksen koulu lv. 2017-2018 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 4.9. - 8.12.2017 ja keväällä 8.1. - 11.5.2018. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. PERHEKESKUS METSOLA HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. PERHEKESKUS METSOLA HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi PERHEKESKUS METSOLA HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNTEEN PERHEKESKUSMALLI Visio: Perhekeskustoimintaan on helppo

Lisätiedot

FAMILIA - YHDESSÄ MAAILMASSA TOIMINTASUUNNITELMA 2019

FAMILIA - YHDESSÄ MAAILMASSA TOIMINTASUUNNITELMA 2019 FAMILIA - YHDESSÄ MAAILMASSA TOIMINTASUUNNITELMA 2019 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ F a m i l i a t o i m i i S u o m e n a i n o a n a k a h d e n k u l t t u u r i n p e r h e i l l e s u u n n a t u n t o i m i

Lisätiedot

KESÄKUU Tervetuloa! Puh Amurin TEON TUPA ry. Yhteistyössä: Kohtaamispaikka ikäihmisille Tampereen Amurissa

KESÄKUU Tervetuloa! Puh Amurin TEON TUPA ry. Yhteistyössä: Kohtaamispaikka ikäihmisille Tampereen Amurissa Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

SYYSKUU Tervetuloa! Puh

SYYSKUU Tervetuloa! Puh Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

MAAILMA MEILLÄ MONIKULTTUURISUUSVIIKKO OMNIASSA 11-15.10.2010

MAAILMA MEILLÄ MONIKULTTUURISUUSVIIKKO OMNIASSA 11-15.10.2010 MAAILMA MEILLÄ MONIKULTTUURISUUSVIIKKO OMNIASSA 11-15.10.2010 Ohjelma ja tapahtumat KOKO VIIKON AJAN KÄYNNISSÄ OLEVAT TAPAHTUMAT: Erikieliset aamunavaukset keskusradion kautta päivittäin Aulassa maailmankartta

Lisätiedot

LOKAKUU Tervetuloa! Puh

LOKAKUU Tervetuloa! Puh Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

Avoin päiväkoti SoPeVa Laurintie 31 p. 044 7829247 (tiedustelut, ilmoittautumiset ja varaukset) Facebook -> Avoin päiväkoti Sopeva

Avoin päiväkoti SoPeVa Laurintie 31 p. 044 7829247 (tiedustelut, ilmoittautumiset ja varaukset) Facebook -> Avoin päiväkoti Sopeva Avoin päiväkoti SoPeVa Laurintie 31 p. 044 7829247 (tiedustelut, ilmoittautumiset ja varaukset) Facebook -> Avoin päiväkoti Sopeva Syyskuun 2015 ohjelma Viikko 37 Maanantai 7.9 8.30 16.00 *Perhekerhoon

Lisätiedot

Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa

Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa Ehkäisevä perhetyö on kokonaisvaltaista kotiin annettavaa tukea vanhemmuuden ja arjen haasteisiin. Tukea voidaan tarjota mm. vanhemman jaksamiseen,

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018 Keskiviikko 1.8. 13.30-14.30 Puistokonsertti: Lauluryhmä Urhot Laulu kuuluu kaikille, niin myös edelleen tälle seitsenmiehiselle porukalle. Urhoja

Lisätiedot

KERHOT TIISTAI: MAANANTAI: KOKKIKERHO luokkalaisille tiistaisin klo Temppeliaukion kirkon kerhotilat, Temppelikatu 16 B

KERHOT TIISTAI: MAANANTAI: KOKKIKERHO luokkalaisille tiistaisin klo Temppeliaukion kirkon kerhotilat, Temppelikatu 16 B Töölön seurakunta KERHOT MAANANTAI: KOKKIKERHO 1.-4. luokkalaisille maanantaisin klo. 16.00-17.30 Töölön kirkko, Topeliuksenkatu 4 Kerhossa opetellaan leipomaan ja kokkailemaan erilaisia herkkuja. Kerhomaksu

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

Kallion musiikkikoulu 2014-2015

Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Opetusta kaiken ikäisille ja tasoisille aloittelijoista edistyneisiin soittajiin. Kallion musiikkikoulu Kallion bändikoulu Musiikkileikkikoulu Pikkukarhu Kallion musiikkikoulu,

Lisätiedot

MARRASKUU Tervetuloa! Puh

MARRASKUU Tervetuloa! Puh Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

UUTISKIRJE MAALISKUU 2016

UUTISKIRJE MAALISKUU 2016 Satutunti UUTISKIRJE MAALISKUU 2016 Saduttaako? Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on hyvä aika suunnistaa kirjastoon kuuntelemaan millaisia jänniä tarinoita satutäti Katrilla on tällä kertaa kerrottavana.

Lisätiedot

UUTISKIRJE HELMIKUU 2016

UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 Satuhetki Saduttaako? Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on hyvä aika suunnistaa kirjastoon kuuntelemaan millaisia jänniä tarinoita satutäti Katrilla on tällä kertaa kerrottavana.

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Harjun koulu, Harjun ja Kalkun koulutalot. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Harjun koulu, Harjun ja Kalkun koulutalot. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Harjun koulu, Harjun ja Kalkun koulutalot lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017.

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla Tammikuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla Tammikuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla Tammikuu 2018 Maanantai 1.1. 12.00-12.30 Katsotaan yhdessä Tasavallan presidentin uudenvuodenpuhe, TV1 / Tarjolla pientä naposteltavaa Tiistai 2.1. 10.30-11.15

Lisätiedot

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS 1.9.2016 PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNTEEN PERHEKESKUSMALLI Visio: Perhekeskustoimintaan

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) ,

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) , JÄSENKIRJE 1/2017 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5, 26100 Rauma puh. (02) 821 1065, www.friskituult.fi, friski@friskituult.fi Sisällys Sääntömääräinen Kevätkokous... 2 Kirpputori matka Poriin

Lisätiedot

Avoin Paja INSPIS. KESÄ-ELOKUU Inspis kiinni

Avoin Paja INSPIS. KESÄ-ELOKUU Inspis kiinni KESÄ-ELOKUU 2019 - Inspis kiinni 15.-26.7.2019 Inspis on kaikille 18 vuotta täyttäneille avoin matalan kynnyksen mielekkään tekemisen keskus. Toimintamme on tarkoitettu sinulle, joka koet hyötyväsi mielen

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminnan esittely

Yhdistyksen toiminnan esittely Yhdistyksen toiminnan esittely Oulun Seudun yhden Vanhemman Perheet ry on valtakunnallisen Yhden Vanhemman Perheiden liitto ry:n jäsenyhdistys joka toimii Oulun seudulla, pitäen sisällään seuraavat kunnat

Lisätiedot

Itä-Karjalan Kansanopisto

Itä-Karjalan Kansanopisto SUOMEN KIELEN KOULUTUS SAVONLINNAN SEUDULLA 2013 2014 Itä-Karjalan Kansanopisto Valoniementie 32 58450 Punkaharju 015 572 11, telefax 015 572 1220 www.ikko.fi rehtori, opetusneuvos Maija Tenojoki ita-karjalan.kansanopisto@ikko.fi

Lisätiedot

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2014

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2014 HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2014 Kristiinankaupungin Sivistys- ja vapaa-aikakeskus on koonnut hiihtolomaviikon ohjelmalehtisen, tarjolla on paljon erilaista toimintaa. Kristiinankaupungin

Lisätiedot

AVOIMET VARHAISKASVATUSPALVELUT

AVOIMET VARHAISKASVATUSPALVELUT AVOIMET VARHAISKASVATUSPALVELUT Syksy 2016 Avoimet varhaiskasvatuspalvelut Toiminta on osa kaupungin varhaiskasvatuspalveluja ja tavoitteena on tukea perheitä arjessa. Toiminta on tarkoitettu perheille,

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla joulukuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla joulukuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla joulukuu 2018 Lauantai 1.12. 12.00-13.00 Iloa musiikista Ohjaajana Marjatta Aarne Sunnuntai 2.12. 16.00-19.00 Aava Iranilaisten naisten liikunta- ja vertaistukiryhmä

Lisätiedot

Kiinan kursseilla 1 2 painotetaan suullista kielitaitoa ja kurssista 3 alkaen lisätään vähitellen myös merkkien lukemista ja kirjoittamista.

Kiinan kursseilla 1 2 painotetaan suullista kielitaitoa ja kurssista 3 alkaen lisätään vähitellen myös merkkien lukemista ja kirjoittamista. Kiina, B3kielen opetussuunnitelma (lukiossa alkava oppimäärä) Kiinan kursseilla tutustutaan kiinankielisen alueen elämään, arkeen, juhlaan, historiaan ja nykyisyyteen. Opiskelun ohessa saatu kielen ja

Lisätiedot

JOULUKUU Tervetuloa! Puh

JOULUKUU Tervetuloa! Puh Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

Helsingin kaupungin palveluita maahanmuuttajavanhemmille. Maija Melo Projektisuunnittelija maija.melo@hel.fi 040 705 4329

Helsingin kaupungin palveluita maahanmuuttajavanhemmille. Maija Melo Projektisuunnittelija maija.melo@hel.fi 040 705 4329 Helsingin kaupungin palveluita maahanmuuttajavanhemmille Maija Melo Projektisuunnittelija maija.melo@hel.fi 040 705 4329 KYKY-hanke (1.9.2015-31.10.2017) Opetusviraston ESR-rahoitteinen projekti, joka

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

Vantaan Osaava Vanhempi hanke/ Osallisena Suomessa hankekokeilu 2011-13

Vantaan Osaava Vanhempi hanke/ Osallisena Suomessa hankekokeilu 2011-13 Vantaan Osaava Vanhempi hanke/ Osallisena Suomessa hankekokeilu 2011-13 Luetaan yhdessä verkoston seminaari 17.11.2012, hankevastaava Kotoutumiskoulutuksen kolme polkua 1. Työmarkkinoille suuntaavat ja

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla kesäkuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla kesäkuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla kesäkuu 2018 Perjantai 1.6. 13.15-14.15 KEINUPUISTON KEVÄTJUHLA, Juhlitaan kesää ja aurinkoa yhdessä! Kevätjuhlassa jaetaan henkilökunnalle todistukset kuluneesta

Lisätiedot

Avoin päiväkoti SoPeVa

Avoin päiväkoti SoPeVa Avoin päiväkoti SoPeVa Laurintie 31 p. 044 7829247 (tiedustelut, ilmoittautumiset ja varaukset) Lokakuun ohjelma VIIKKO 40, teema Varpaat vauhtiin Maanantai 29.9 8.30 12.00 ja * Vapaaehtoinen, ohjattu

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry

Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry Kevään 2011 ohjelma Säännöllisesti kokoontuvat ryhmät: Astrokerho Kerho on avoin kaikille astrologiasta kiinnostuneille. Kerhossa opimme katsomaan astrologiselta kartalta

Lisätiedot

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin,

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin, Turun Seudun Epilepsiayhdistys ry TOIMISTO AVOINNA: Vartiokuja 1 20700 TURKU tiistai keskiviikko 9:00 15:00 Puh. (02) 231 9632 torstai 9:00 17:00 e-mail: toimisto@tsey.fi Internetsivut: www.tsey.fi torstaikerhoiltaisin

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 The Finnish Thai Association Auttaa thaimaalaisia kotoutumaan Suomeen ja edistää suomalais-thaimaalaisia suhteita Auttaa thaimaalaisia kotoutumaan Edistää thaimaalaisen kulttuurin ja taiteiden

Lisätiedot

Vapaa-ajantoiminta 2014-2015 LAHDEN SEUDUN KEHITYSVAMMAISTEN TUKI RY LAHDENKATU 15 A 6, 15110 LAHTI

Vapaa-ajantoiminta 2014-2015 LAHDEN SEUDUN KEHITYSVAMMAISTEN TUKI RY LAHDENKATU 15 A 6, 15110 LAHTI Vapaa-ajantoiminta 2014-2015 LAHDEN SEUDUN KEHITYSVAMMAISTEN TUKI RY LAHDENKATU 15 A 6, 15110 LAHTI Sisällys Tietoja kerholaisille ja lähihenkilöille... 2 Liikuntaa... 4 Erityislasten ja nuorten koulujen

Lisätiedot

Järjestöt kotoutumista tukemassa 1.3.2016. Mina Zandkarimi Monikulttuurisuuden asiantuntija mina.zandkarimi@vaestoliitto.

Järjestöt kotoutumista tukemassa 1.3.2016. Mina Zandkarimi Monikulttuurisuuden asiantuntija mina.zandkarimi@vaestoliitto. Järjestöt kotoutumista tukemassa 1.3.2016 Mina Zandkarimi Monikulttuurisuuden asiantuntija mina.zandkarimi@vaestoliitto.fi Puh:0503256450 4.3.2016 Maahanmuutto on siirtymä Valtava sosiokulttuurinen muutos,

Lisätiedot

Viikko 13 23.3.2015-29.3.2015

Viikko 13 23.3.2015-29.3.2015 Viikko 13 23.3.2015-29.3.2015 Maanantai 23.3. Tiistai 24.3. Keskiviikko 25.3. Torstai 26.3. Perjantai 27.3. Lauantai 28.3. Sunnuntai 29.3. Radio Channels, Luento 08:15 - TS127 Communication signal processing

Lisätiedot

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry.

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Kahvila Elsie Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Hyvät sipoolaiset, Olet saanut käteesi aivan uuden esitteen, joka kertoo Palvelutalo Elsieen perustettavasta kahvilasta. Tämä kahvila avautuu maanantaina

Lisätiedot

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila Turun NNKY Kevät 2019 Juliana Laurila Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a Puheenjohtajan tervehdys Hei, Kädessäsi on Turun NNKY:n kevätviesti, jonka myötä toivotamme Sinut

Lisätiedot

Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut

Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut Perhepalvelukeskus, Korkalonkatu 4, 96100 Rovaniemi Kuva: Pekka Ojaniemi Palveluja perheille Avoin päiväkoti Avoimen päiväkodin toiminta on tarkoitettu alle kouluikäisille

Lisätiedot

Mielenvireys ry:n. Jäsentiedote 4/2016

Mielenvireys ry:n. Jäsentiedote 4/2016 Mielenvireys ry:n Jäsentiedote 4/2016 Taas eletään vuoden pimeintä aikaa. Loppuvuosi tuo mukanaan erilaisia tapahtumia ja juhlia. Mielenvireydessä vietämme mm. mielenterveysviikkoa, kynttilätapahtumaa,

Lisätiedot

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty 23.10.2017 OivaHetki kokeiluna jatkuu Toimintakalenteriin merkittyinä maanantai-päivinä työntekijä on paikalla Olohuoneessa klo 9.00-11.00 välisenä aikana. Lisäksi samoille

Lisätiedot

Kieli- ja viestintäopinnot ja valmentavat kieliopinnot Karelia ammattikorkeakoulussa Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu

Kieli- ja viestintäopinnot ja valmentavat kieliopinnot Karelia ammattikorkeakoulussa Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu 1 Kieli- ja viestintäopinnot ja valmentavat kieliopinnot Karelia ammattikorkeakoulussa 2019 Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu 2 Sisältö - Miksi opiskella kieliä? - Miksi opiskelisin

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Pyynikin koulupolku. Wivi Lönn/Aleksanteri - Pispala. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Pyynikin koulupolku. Wivi Lönn/Aleksanteri - Pispala. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Pyynikin koulupolku Wivi Lönn/Aleksanteri - Pispala lv. 2018-2019 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 3.9. - 7.12.2018 ja keväällä 7.1.

Lisätiedot

Vuorovaikutus toimimaan nuorten kanssa!

Vuorovaikutus toimimaan nuorten kanssa! Vuorovaikutus toimimaan nuorten kanssa! Lukijalle Vuorovaikutus toimimaan on kolmevuotinen hanke (2018 2020), jonka päätavoitteena on vanhemman ja nuoren välisen vuorovaikutuksen parantaminen. Hankkeen

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena"

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena" Nuorekas Jyväskylän KaupunkiMartat ry on perustettu vuonna 2003. Jäsenistömme koostuu eri ikäisistä

Lisätiedot

Tammelan Lähitori: Itsenäisyydenkatu 21, 1 krs. Lähitorin palveluohjaajat paikalla: Ma, ke, to, pe klo 9-15 Ti klo 9-18 La klo 9-14

Tammelan Lähitori: Itsenäisyydenkatu 21, 1 krs. Lähitorin palveluohjaajat paikalla: Ma, ke, to, pe klo 9-15 Ti klo 9-18 La klo 9-14 Tammelan Lähitori: Itsenäisyydenkatu 21, 1 krs. Lähitorin palveluohjaajat paikalla: Ma, ke, to, pe klo 9-15 Ti klo 9-18 La klo 9-14 Puh. 050 337 9004 Sähköposti lahitori@apukolmio.fi apukolmio.fi/tammelan

Lisätiedot

ri KEVÄT 2019 te n le Avoin Paja taka INSPIS inimto

ri KEVÄT 2019 te n le Avoin Paja taka INSPIS inimto Toimintakalenteri KEVÄT 2019 2018 Inspis on kaikille 18 vuotta täyttäneille avoin matalan kynnyksen mielekkään tekemisen keskus. Toimintamme on tarkoitettu sinulle, joka koet hyötyväsi mielen hyvinvointia

Lisätiedot

Lähitori Kuusela tapahtumat tammikuussa 2016

Lähitori Kuusela tapahtumat tammikuussa 2016 Lähitori Kuusela tapahtumat tammikuussa 2016 Viikko 1 (4.1. 10.1.) Ma 4.1. - Klo 9.00-14.00 Kädentaitopaja (0. krs). Mahdollisuus tehdä erilaisia tekstiilitöitä ja kädentaitoja oman mielen mukaan. Materiaalimaksu.

Lisätiedot

PALVELUKESKUKSET INTOA ELÄMÄÄN YSTÄVÄPIIRI

PALVELUKESKUKSET INTOA ELÄMÄÄN YSTÄVÄPIIRI PALVELUKESKUKSET Palvelukeskuksissa tuetaan alueen asukkaiden aktiivisuutta ja kotona selviytymistä sekä pyritään edistämään ikäihmisten liikunta- ja toimintakykyä, terveyttä ja sosiaalista kanssakäymistä.

Lisätiedot

Kuopion Perheentalo. Sijaitsee kauppakeskus Apajassa torin alla (Kauppakatu 45, E-porras). Toiminta on maksutonta perheille.

Kuopion Perheentalo. Sijaitsee kauppakeskus Apajassa torin alla (Kauppakatu 45, E-porras). Toiminta on maksutonta perheille. Kuopion Perheentalo Sijaitsee kauppakeskus Apajassa torin alla (Kauppakatu 45, E-porras). Toiminta on maksutonta perheille. Avoinna tiistaista perjantaihin 9-15, torstaisin 9-19 Kaikki perheet ovat tervetulleita!

Lisätiedot

Maaliskuussa viikoittain vaihtuvia yllätystarjouksia. Tule tekemään edullisia löytöjä!

Maaliskuussa viikoittain vaihtuvia yllätystarjouksia. Tule tekemään edullisia löytöjä! Otamme vastaan sinulle ylimääräiseksi jääneitä tavaroita joka sunnuntai ennen Jumalanpalvelusta. Lahjoitukset voi tuoda alakerran käytävänpäähän. Opastus aulasta Maaliskuussa viikoittain vaihtuvia yllätystarjouksia.

Lisätiedot

Varhaiskasvatussuunnitelma. Klaukkalan avoin päiväkoti 2012-2013

Varhaiskasvatussuunnitelma. Klaukkalan avoin päiväkoti 2012-2013 Varhaiskasvatussuunnitelma Klaukkalan avoin päiväkoti 2012-2013 1. AVOIMEN VARHAISKASVATUKSEN PALVELUT Avoimet varhaiskasvatuspalvelut kunnassa on jaettu kolmeen päätaajamaan kirkonkylään, Rajamäkeen ja

Lisätiedot

Maanantai-Lauantai 27.2.-3.3.

Maanantai-Lauantai 27.2.-3.3. Hiihtoloma 2012 Maanantai-Lauantai 27.2.-3.3. Koko viikon aikana hiihtolomakivaa Uudenkaarlepyyn kirjastoissa Tule poimimaan korillinen täyteen kirjoja Mielikuvituksessasi olet astronautti, valokuvaaja,

Lisätiedot

Miestenviikko 2. 8.11.2015

Miestenviikko 2. 8.11.2015 Miestenviikko 2. 8.11.2015 iestenviikon Miehet kuulolla Oulun kaupunginkirjaston ala-aulassa koko miesten viikon ajan klo 12 17 Mahdollisuus keskustella mukana olevien työntekijöiden kanssa miehen elämään

Lisätiedot

Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt!

Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt! Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt! Kotipesä tarjoaa yhteistyössä Tampereen kaupungin, asukkaiden ja järjestöjen kanssa maksutonta, kaikille asukkaille avointa ryhmätoimintaa Tammelassa ja Linnainmaalla.

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät kevätkauden 2019 ohjelman.

Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät kevätkauden 2019 ohjelman. Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät kevätkauden 2019 ohjelman. Muutokset ovat kuitenkin mahdollisia. PÄIVÄKERHOT Päiväkerhot tarjoavat

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Pispalan koulu, Pispalan ja Hyhkyn koulutalot. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Pispalan koulu, Pispalan ja Hyhkyn koulutalot. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Pispalan koulu, Pispalan ja Hyhkyn koulutalot lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017.

Lisätiedot

VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA / TUOHISET Naavametsän päiväkoti Asematie 3 96900 Saarenkylä gsm 0400790916

VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA / TUOHISET Naavametsän päiväkoti Asematie 3 96900 Saarenkylä gsm 0400790916 VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA / TUOHISET Naavametsän päiväkoti Asematie 3 96900 Saarenkylä gsm 0400790916 Tuohisissa työskentelevät lastentarhanopettajat Piiti Elo ja Riitta Riekkinen, lastenhoitaja Helena

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

TERVETULOA RYHMÄPERHEPÄIVÄHOITOKOTI MIINANTUPAAN!

TERVETULOA RYHMÄPERHEPÄIVÄHOITOKOTI MIINANTUPAAN! TERVETULOA RYHMÄPERHEPÄIVÄHOITOKOTI MIINANTUPAAN! RYHMÄPERHEPÄIVÄHOITOKOTIEN TOIMINTAA OHJAAVAT ARVOT JA TAVOITTEET: Toimintamme arvot : 1. Kodinomaisuus 2. Lämpö 3. Turvallisuus 4. Yhteistyö Toiminnan

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2016 PERHEMESSUT 7.8. Hyvinkään kirkossa klo 18.00 (Tulevien 1 lk. siunaus) 4.9. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (Koululaisten iltakerhonohjaajien siunaaminen)

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Linnainmaan koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Linnainmaan koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Linnainmaan koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Taide ja kulttuuri lapsille ja nuorille Kesä- Metakka suunnitelma 2016

Taide ja kulttuuri lapsille ja nuorille Kesä- Metakka suunnitelma 2016 k -Pohjois-Karjalan kulttuurirahaston tuella- Taide ja kulttuuri lapsille ja nuorille Kesä- Metakka suunnitelma 2016 1 Metakan kalenteri 2016 Tiistai Keskiviikko Torstai Viikko 26 Musiikki Yhdessä Ekobändi

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa

Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa Vapaaehtoistoiminnan viikko 1. - 7.12.2008 Oulussa Viikon aikana tehdään vapaaehtoistoimintaa tunnetuksi osallistumisen väylänä ja mielekkään

Lisätiedot

Lähitori Kuusela tapahtumat helmikuussa 2016

Lähitori Kuusela tapahtumat helmikuussa 2016 Lähitori Kuusela tapahtumat helmikuussa 2016 Viikko 5 (1.2. 7.2.) Ma 1.2. - Klo 9.00-14.00 Kädentaitopaja (0. krs). Mahdollisuus tehdä erilaisia tekstiilitöitä ja kädentaitoja oman mielen mukaan. Materiaalimaksu.

Lisätiedot

Vartiokylän seurakunnan kevät 2015

Vartiokylän seurakunnan kevät 2015 Vartiokylän seurakunnan kevät 2015 TERVEISIÄ VARTIOKYLÄN SEURAKUNNASTA: Palvelemme sinua elämäsi monenlaisissa tilanteissa. Ota yhteyttä ja tule mukaan toimintaan! Kirkkoherranvirastomme palvelee osoitteessa

Lisätiedot

ALLE KOULUIKÄISET LAPSET MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI

ALLE KOULUIKÄISET LAPSET MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI ALLE KOULUIKÄISET LAPSET VEIJARIT 2-5- vuotiaille VEIJARIT 2-5- vuotiaille VEIJARIT 2-5- vuotiaille VIIKARIT 2-5- vuotiaille VIIKARIT 2-5- vuotiaille LEPPIKSET KOPPIKSET TAIDEVEKKULIT klo 8.30 11.00 Maksuton

Lisätiedot

HUHTIKUU Tervetuloa! Puh Avoinna:

HUHTIKUU Tervetuloa! Puh Avoinna: Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

Info Kieli- ja viestintäopinnoista ja valmentavista kieliopinnoista Karelia ammattikorkeakoulussa 2016

Info Kieli- ja viestintäopinnoista ja valmentavista kieliopinnoista Karelia ammattikorkeakoulussa 2016 2 Info Kieli- ja viestintäopinnoista ja valmentavista kieliopinnoista Karelia ammattikorkeakoulussa 2016 Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu 3 Miksi kieliä? Opiskelu on kansainvälistä.

Lisätiedot

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen 115 vuotta Uudenmaan Martat ry 85 vuotta Anne Lempinen Uudenmaan Martat 85 vuotta Tuodaan juhlavuosi osaksi arkea Juhlavuotta tuodaan monin tavoin ja erilaisin tapahtumin esille tavoitteena on, että juhlavuosi

Lisätiedot

Opiskele skandinavistiikkaa keskellä Ruotsia

Opiskele skandinavistiikkaa keskellä Ruotsia Opiskele skandinavistiikkaa keskellä Ruotsia Tule opiskelemaan ruotsin kieltä ja kulttuuria Ruotsin Västeråsiin! Oletko kiinnostunut ruotsin kielen opiskelusta? Haluatko saada tietoa ruotsalaisesta yhteiskunnasta

Lisätiedot

SYKSY 2011 RYHMÄTOIMINTAA JAALAN ALUEEN IKÄIHMISILLE

SYKSY 2011 RYHMÄTOIMINTAA JAALAN ALUEEN IKÄIHMISILLE Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Sovellettu kuntosali klo. 9-10 sekä klo.10-11. Ohjattua kuntosaliliikuntaa pienryhmässä. Eläkeliiton Jaalan yhdistyksen kerho klo. 12, parittoman viikon

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2017

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2017 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2017 Tiistai 1.8. 13.30-15.00 Filmikammari, katsotaan yhdessä elokuvaa lähitorin olohuoneessa Keskiviikko 2.8. Torstai 3.8. 12.45-13.30 Yhteislaulua ryhmäkodissa

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

SYKSYLLÄ SAA HARRASTAA,

SYKSYLLÄ SAA HARRASTAA, SYKSYLLÄ SAA HARRASTAA, ILMAISTA TOIMINTAA MONENIKÄISILLE! ILMOITTAUTUMINEN 1. JA 2.8. kotisivujen kautta! LAULUA, LIIKUNTAA, TOUHUA, MUSIIKKIA, PYHÄKOULUA, KERHOJA PYHÄKOULUT, PYHÄKOULUT, PYHÄKOULUT,

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät syyskauden 2019 ohjelman.

Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät syyskauden 2019 ohjelman. Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät syyskauden 2019 ohjelman. Muutokset ovat kuitenkin mahdollisia. PÄIVÄKERHOT Päiväkerhot tarjoavat monipuolista,

Lisätiedot

Lapset ja perheet Syksy 2019

Lapset ja perheet Syksy 2019 Lapset ja perheet Syksy 2019 Hei! Kädessäsi on Kouvolan seurakunnan tiedotuslehti lapsiperheille. Tutustu ja tule mukaan tapahtumiin ja kerhoihin. Kysy lisää ja kerro toiveitasi, yhteystiedot löydät takakannesta.

Lisätiedot

ERASMUS KOULUISSA 12.9.2013. Stefano De Luca Eurooppalainen Suomi ry

ERASMUS KOULUISSA 12.9.2013. Stefano De Luca Eurooppalainen Suomi ry ERASMUS KOULUISSA Eurooppalainen Vapaaehtoispalvelu - EVS volunteers 18-30 v. nuori tulee Suomeen vapaaehtoispalveluun suomalaiselle yleishyödyllisille organisaatioille (esim. järjestöjä, kunnallisia toimijoita,

Lisätiedot

KEVÄÄN 2011 RYHMÄTOIMINTAA JAALAN ALUEEN IKÄIHMISILLE

KEVÄÄN 2011 RYHMÄTOIMINTAA JAALAN ALUEEN IKÄIHMISILLE Sovellettu kuntosali klo. 10-11. Terveyskeskuksen jatkoryhmä, ilmoittautuminen. Kuntosaliryhmä klo. 13-14, ei Tasapainoryhmä klo. 14:45-15:45. Monipuolista tasapaino- ja lihasvoimaharjoittelua. Ei Paikka:

Lisätiedot

Tammelan lähitorilla tapahtuu helmikuussa 2018

Tammelan lähitorilla tapahtuu helmikuussa 2018 Tammelan lähitorilla tapahtuu helmikuussa 2018 Tammelan lähitori on kaikenikäisten kaupunkilaisten kohtaamispaikka 2. LÄHITORIN PALVELUOHJAUS Mietityttääkö sinua jokin asia? Oletko yksinäinen? Tarvitsetko

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin maahanmuuttopalvelut

Kouvolan kaupungin maahanmuuttopalvelut Kouvolan kaupungin maahanmuuttopalvelut SELKOESITE Tervetuloa asiakkaaksi Kouvolan kaupungin maahanmuuttopalveluihin! Maahanmuuttopalveluiden työtä on ohjata ja neuvoa sen asiakkaita, eli maahanmuuttajia.

Lisätiedot

YHDISTYSTOIMINNASSA ON YTYÄ ETENKIN PORUKASSA

YHDISTYSTOIMINNASSA ON YTYÄ ETENKIN PORUKASSA YHDISTYSTOIMINNASSA ON YTYÄ ETENKIN PORUKASSA Seututapaamiset käynnistyvät maaliskuussa 2016. Seututapaamiseen kutsutaan yhdistysaktiiveja lähialueilta ja kuullaan mitä kaikkea on lähikunnissa käynnistymässä

Lisätiedot