Yhtymähallituksen oikaisuvaatimukseen antaman päätöksen perustelut

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhtymähallituksen oikaisuvaatimukseen antaman päätöksen perustelut"

Transkriptio

1 Päätöksen perustelut 1 (8) Yhtymähallituksen oikaisuvaatimukseen antaman päätöksen perustelut Oikaisuvaatimus Jyrki Turusen tekemä oikaisuvaatimus yhtymähallituksen päätöksestä Tausta Ammatillisen koulutuksen reformilainsäädäntö astui voimaan , joka muutti ammatillisen koulutuksen rahoitus- ja ohjausjärjestelmän sekä koulutuksen toteuttamistavan keskeisimmiltä osiltaan. Tämän lainsäädäntöuudistuksen lisäksi on toteutettu mittavat valtionosuusleikkaukset, jotka kuntayhtymän osalta ovat olleet pelkästään vuonna 2017 lähes 9 miljoonaa euroa. Kuntayhtymän yhtymähallitus päätti yksimielisesti hyväksyä uuden kokonaisorganisaatiomallin alkaen ja yhtymävaltuusto päätti yksimielisesti hyväksyä voimaan tulevan uuden organisaatiorakenteen mukaisen hallintosäännön. Kuntayhtymän organisaatio muuttui 9 oppilaitoksen ja rehtorin paikkakuntakohtaisesta mallista yhden koko maakuntaa koskettavan oppilaitoksen toimialakohtaiseen malliin. Voimassa olevan hallintosäännön mukaan kuntayhtymän johtaja toimii oppilaitoksen rehtorina ja vastaa oppilaitoksen toiminnasta ja kehittämisestä. Näin ollen organisaatiouudistuksen myötä Pohjois-Karjalan ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri sekä oppilaitoksen rehtorin tehtävät lakkasivat Jyrki Turunen toimi kyseisessä virassa. Organisaatiouudistuksen tavoitteena on vastata ammatillisen koulutuksen reformilainsäädäntöuudistukseen ja kuntayhtymän perustehtävän onnistumiseen Pohjois-Karjalassa. Tässä yhteydessä pidettiin koko henkilöstöä koskevat lakisääteiset yhteistoimintaneuvottelut, joissa mm. sovittiin: organisaatiouudistuksessa työntekijän tehtävänkuva ja työntekemispaikka voivat muuttua alkaen nykyisen toistaiseksi voimassa olevan tehtävän lakatessa työnantaja pääsääntöisesti tarjoaa työntekijälle toista tehtävää, joka edistää uudistuvan ammatillisen koulutuksen reformin tavoitteita ja koulutuksen järjestäjän perustehtävän tuloksellisuutta palkkaus määritellään tehtävän mukaisesti ja työntekijän nykytehtävään verrattuna palkka voi lisääntyä, pysyä samana tai vähentyä mikäli työtekijä ei ota vastaan työnantajan tarjoamaa työtä, työnantaja käynnistää irtisanomismenettelyn.

2 Päätöksen perustelut 2 (8) Organisaatiouudistuksessa kuntayhtymään muodostettiinkin noin 50 uutta tehtävää, jotka ovat täytetty yhteistoimintaneuvottelujen sovitun tuloksen perusteella. Oikaisuvaatimuksia ei näistä päätöksistä ole tehty. Perustelut Viranhaltijan irtisanominen taloudellisella ja tuotannollisella perusteella edellyttää kunnallisen viranhaltijalain 37 :n 1 momentin mukaan, ettei viranhaltijaa voida ammattitaitoonsa ja kykyynsä nähden kohtuudella sijoittaa toiseen virkasuhteeseen tai ottaa sellaiseen työsuhteeseen, jonka tehtävät eivät olennaisesti poikkea viranhaltijan tehtävistä, tai kouluttaa uusin tehtäviin. Oikaisuvaatimuksessaan oikaisuvaatimuksen tekijä toteaa, että työnantaja ei ole täyttänyt viranhaltijalain mukaista uudelleensijoittamisvelvollisuuttaan tarjoamalla pelkästään lyhyttä määräaikaista projektiasiantuntijan tehtävää. Tämän vuoksi irtisanominen on tapahtunut ilman laillista perustetta. Oikaisuvaatimuksessa on täysin jätetty huomioimatta yhteistoimintaneuvottelujen perusteella Jyrki Turuselle tarjotut seuraavat vaihtoehtoiset tehtäväkokonaisuudet. Jyrki Turunen on ilmoittanut kiinnostuksensa Education Expertin tehtävään, jonka perusteella työantaja on tarjonnut hänelle tätä tehtävää alkaen. Tehtävä sijoittuu uuden organisaation oppilaitospalveluihin ja työn suorittamispaikka on Joensuu. Tehtävä on kokoaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva (toimistotyöaika 36,45 h /vko). Loppupalkka lisineen on aloitushetkellä euroa kuukaudessa. Tehtäväjärjestelyssä sovellettaisiin palkkaoikeuksien suhteen työ- ja virkaehtosopimusten mukaista irtisanomisaikaa (6 kk). Ajatuksena, että Education Expert tulisi olemaan Turusen tehtävä, hän osallistui syksyn 2017 ja kevään 2018 aikana Pohjois-Karjalan kauppakamarin järjestämään Global Steps - koulutuskokonaisuuteen tavoitteena tehdä suunnitelma kuntayhtymän koulutusviennin käynnistämisestä. Koulutuskokonaisuuden hinta kuntayhtymälle oli noin euroa. Toisena vaihtoehtona Jyrki Turuselle on tarjottu viestintä-, markkinointi- ja myyntipäällikön viransijaisuutta Virka sijoittuu uuden organisaation oppilaitospalveluihin ja viran sijoituspaikka on Joensuu. Virka on kokoaikainen (toimistotyöaika 36,45 h/vko) ja kokonaispalkka on alkaen euroa kuukaudessa. Tehtäväjärjestelyssä sovellettaisiin palkkaoikeuksien suhteen työ- ja virkaehtosopimusten mukaista irtisanomisaikaa (6 kk). Jyrki Turunen ilmoitti , ettei ota vastaan Education Expertin tehtävää alkaen. Samalla Turunen ilmoitti myös, ettei ota vastaan viestintä-, markkinointi- ja myyntipäällikön viransijaisuutta.

3 Päätöksen perustelut 3 (8) Tämän jälkeen yhtymähallitus kävi keskustelun asiasta ja päätti, että Jyrki Turuselle tarjotaan uudelleen Education Expert -tehtävää, johon voidaan liittää tulospalkkiomahdollisuus. Mahdollinen tulospalkkiojärjestelmä voi tulla käyttöön vuonna 2019, jolloin kaikilla henkilöstön jäsenillä tulisi olla mahdollisuus tulospalkkioon. Lisäksi Jyrki Turuselle on tarjottu Education Export of Riveria määräaikaista projektitehtävää ajalle nimikkeellä Project Director (kokonaispalkka /kk) ja heti tämän jälkeen alkaen toistaiseksi olevaa ja kokoaikaista Education Expertin tehtävää (loppupalkka aloitushetkellä e/kk). Turunen ei ottanut työnantajan tarjoamaa Project Director -tehtävää eikä Education Expert -tehtävää vastaan. Lisäksi Turuselle on tarjottu projektipäällikön tehtävää Älykäs erikoistuminen ammatillisessa koulutuksessa - ammatillinen koulutus Itä-Suomessa 2020-luvulla -hankkeessa (ESR) Palkkaus KVTES:n mukaisesti. Turunen ei ottanut työnantajan tarjoamaa projektipäällikön tehtävää vastaan. Yhtymähallituksen päätöksessä hallitus totesi, että alkaneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet ja he käynnistävät uudet yhteistoimintaneuvottelut Jyrki Turusen irtisanomisesta rehtorin virasta ja työllistymismahdollisuuksien selvittämisestä Turuselle tarjottiin vielä oikaisuvaatimuksessa mainittua määräaikaista projektiasiantuntijan tehtävää ajalle Turusen nykyisellä palkalla. Tällöin myös ilmoitettiin, ettei työnantajalla ole tarjota enää muita tehtäviä. Turunen ilmoitti, ettei hyväksy työnantajan tekemää tarjousta. Yhtymähallituksen tekemän irtisanomispäätöksen jälkeen Jyrki Turuselle on kuitenkin vielä tarjottu seuraavia tehtäviä: ammatillinen opettaja, liiketoiminta-ala, toistaiseksi alkaen (Joensuu) päätoiminen tuntiopettaja, liiketoiminta-ala (Nurmes) talouspäällikön määräaikainen virka (Joensuu) Education Expert (Joensuu) Jyrki Turunen ei ole vastaanottanut edellä mainittuja tehtäviä. Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi todettu, että asian selvittäminen on ollut puutteellista ja kohdistunut vain määräaikaiseen projektiasiantuntijan tehtävään,

4 Päätöksen perustelut 4 (8) joka ei ole ollut ehdoiltaan lähinnä Turusen työtä vastaavaa työtä. Edellä mainitun selvityksen perusteella voidaan todeta tämän väitteen olevan perusteeton. Asiaa on uudelleensijoittamisvelvollisuuden osalta selvitetty riittävästi ja perusteellisesti. Turuselle on tarjottu useampaa hänelle sopivaa tehtävää ja aiemmin tarjotut työt ovat tämän lisäksi olleet lähinnä Turusen työtä vastaavaa työtä. Määräaikaisen projektiasiantuntijan tehtävän tarjoaminen on ollut viimesijainen vaihtoehto, sillä työnantajalla on velvollisuus tarjota myös tilapäisratkaisua, jos pysyvää uutta työtä ei juuri silloin ole tarjolla. Oikeuskirjallisuudessa ja -käytännössä on korostettu, että työnantajan on omaaloitteisesti selvitettävä irtisanomisuhan alaiselle työntekijälle tarjottavissa olevat työt sekä hänen suoriutumisensa niistä. Työnantajan on selvitettävä, voidaanko irtisanomisuhan alaiselle tai irtisanotulle viranhaltijalle tarjota muuta työtä, joka vastaa tämän koulutusta, ammattitaitoa tai kokemusta. Työnantajan on oma-aloitteisesti selvitettävä tarjottavissa olevat työt ja irtisanotun suoriutuminen näistä töistä. Viranhaltijalain esitöissä todetaan, että uudelleensijoitusvelvoite koskisi vain sellaisia virkasuhteita ja työtehtäviä, joita kunnassa on jo olemassa. Sijoittaminen toiseen virkasuhteeseen edellyttäisi, että irtisanottava viranhaltija täyttää asianomaiset kelpoisuusvaatimukset. (HE 196/2002 vp s ) Palvelussuhteen ehdot määräytyvät lähtökohtaisesti tarjotun uuden työn vaatimusten mukaisesti. Jos viranhaltija kieltäytyy ilman painavaa syytä tarjotun uuden työn vastaanottamisesta, työnantajalla on lähtökohtaisesti oikeus irtisanoa viranhaltija. Tästäkin huolimatta kuntayhtymä on aktiivisesti pyrkinyt tarjoamaan Turuselle uutta tehtävää irtisanomisen sijasta. Edellä mainituin perustein voidaan todeta, että selvittämisvelvollisuus Turusen kohdalla on aktiivisesti täytetty. Edellä mainittujen lisäksi Turunen toteaa oikaisuvaatimuksessaan, että työnantaja on uudelleensijoittamisvelvollisuuden laiminlyöden jättänyt tarjoamatta Turuselle hallintojohtajan virkaa, jota sen olisi Turusen mielestä tullut tarjota ensisijaisesti, koska virka on työtehtäviltään ja ehdoiltaan Turusen virkaa lähinnä vastaava. Turunen on ilmaissut halukkuutensa hallintojohtajan virkaan useaan otteeseen ja hänen mukaansa virkaa olisi tullut tarjota suoraan hänelle julkisen haun sijaan. Kun yhtymävaltuuston päätöksellä hallintojohtajan virka täytettiin alkaen, oli Turunen virkasiirtoprosessissa ilmoittanut, että teknologian toimialajohtajan virka on lähimpänä hänen nykyistä virkatehtäväänsä ja muut johtajan virat (ml. hallintojohtaja) eivät ole. Oikaisuvaatimuksia yhtymävaltuuston päätöksistä ei tehty.

5 Päätöksen perustelut 5 (8) Laki kunnallisesta viranhaltijasta asettaa julkisen haun ensisijaiseksi. Poikkeamismahdollisuudet julkisesta viranhaltijasta annetun lain 4 :n 1 momentin pääsäännöstä eli julkisesta hakumenettelystä mahdollistaa poikkeamisen 3 momentin mukaisissa uudelleensijoitustilanteissa, mutta poikkeamismahdollisuuksia ei kuitenkaan voida tulkita maksimaalisesti siten, että luovuttaisiin pääsäännöstä eli julkisesta hakumenettelystä virantäytössä. Työntekijällä ei ole oikeutta vaatia suoritettavakseen jotain työtä, josta hän oman mielensä mukaisesti pystyisikin suoriutumaan. Kuntayhtymällä ei ole ollut velvollisuutta tarjota hallintojohtajan virkaa Turuselle vain sillä perusteella, että hän itse on ajatellut olevansa tähän soveltuva ja on itse tätä vaatinut. Viranhaltijan irtisanominen taloudellisella ja tuotannollisella perusteella edellyttää kunnallisen viranhaltijalain 37 :n 1 momentin mukaan, ettei viranhaltijaa voida ammattitaitoonsa ja kykyynsä nähden kohtuudella sijoittaa toiseen virkasuhteeseen tai ottaa sellaiseen työsuhteeseen, jonka tehtävät eivät olennaisesti poikkea viranhaltijan tehtävistä, tai kouluttaa uusin tehtäviin. Turunen on ennen irtisanomistaan toiminut Joensuun tekniikan ja kulttuurialan oppilaitoksen rehtorina ja vastannut oppilaitoksen toiminnasta ja kehittämisestä. Turusen lisäksi Joensuussa toimi kolme muuta rehtoria ja oppilaitosta. Kuntayhtymässä oli yhteensä 9 eri oppilaitosta ja rehtoria ennen voimaan tullutta organisaatiouudistusta. Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän uusi hallintosääntö voimaantulevilta osiltaan hyväksyttiin yhtymävaltuustossa ja kokonaisuudessaan Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän hallintosäännön mukaan hallintojohtajan tehtäväkuva koostuu seuraavista: vastaa kuntayhtymän talous-, palkka-, hallinto-, tila-, turvallisuus-, hankinta-, ravitsemus- ja tietohallintopalveluista ja niiden kehittämisestä vastaa talouden ennakoinnista ja taloudellisen tiedon tuottamisesta vastaa talousarvion ja taloussuunnitelman laatimisesta sekä tilinpäätöksen laatimisesta päättää kuntayhtymän omaisuuden, henkilöstön ja toimintojen vakuuttamisesta päättää kuntayhtymän kassoista päättää vastuualueensa vakuuksien ottamisesta päättää kuntayhtymän saatavien poistamisesta vastaa takausvastuiden valvonnasta

6 Päätöksen perustelut 6 (8) vastaa rakennusinvestointien suunnittelusta ja toteuttamisesta vastaa rakentamisen ja kiinteistöjen ylläpidon hankinnoista päättää rakentamisen ja kiinteistöjen ylläpidon suunnittelija-, urakoitsija- ja palvelujen tuottajien valinnoista tekee työmaakokousten rakennuttajapäätökset päättää kunnossapitotöiden toteutuksesta päättää muun käyttö- ja vaihto-omaisuuden ostamisesta hankintasäännön mukaisesti edistää tulosalueiden välistä tuloksellista yhteistyötä kuntayhtymässä vastaa osaltaan oppilaitospalvelujen toiminnallisista ja taloudellisista tuloksista käyttää ratkaisuvaltaa vastuualueensa palvelujen kehittämisessä ja koordinoimisessa toimii oppilaitospalvelujen oman vastuualueensa päälliköiden esimiehenä Lisäksi hallintosäännön mukaan hallintojohtaja päättää omaisuuden luovuttamisen ja vuokraamisen osalta seuraavaa: kuntayhtymän tilojen, muiden rakennusten, maa-alueiden ja tonttien vuokralle ottamisesta kuntayhtymän tilojen pitkäaikaisesta vuokralle antamisesta muiden rakennusten ja maa-alueiden ja tonttien vuokralle antamisesta oppilaitospalvelujen käytöstä poistetun irtaimiston myynnistä oppilaitospalvelujen oman vastuualueensa irtaimiston vuokralle antamisesta ja ottamisesta kuntayhtymän yhteisten ohjeiden mukaisesti Hallintosäännön mukaan rahatoimen käytännön hoitamisesta vastaa hallintojohtaja. Kuntayhtymän rahatoimen tehtäviä ovat maksuvalmiuden ylläpitäminen, maksuliikenteen hoito, lainarahoitus ja rahavarojen sijoittaminen. Hallintojohtaja on hoitanut kuntayhtymän sijoitussalkkua, jonka suuruus on ollut noin 17 miljoonaa euroa. Rehtorin tehtävät (vanhan ) koulutuskuntayhtymän hallintosäännön mukaan taas ovat seuraavat: vastaa hallituksen oppilaitokselle vastuuttaman koulutustehtävän sekä valtuuston ja hallituksen asettamien tulostavoitteiden toteuttamisesta ja toiminnan kehittämisestä toimii vastuualueensa henkilöstön esimiehenä

7 Päätöksen perustelut 7 (8) vastaa kuntayhtymän koulutusalakohtaisen järjestelmän hänelle asetetuista tehtävistä ja kehittämisestä vastaa oppilaitoksen yhteistoiminnallisuudesta osana kuntayhtymän kokonaisuutta vastaa oppilaitosta koskevien suunnitelmien ja asiakirjojen laadinnasta vastaa sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan toteuttamisesta toimialueellaan suorittaa muut toimialaansa kuuluvat tehtävät. Edellä mainitun hallintosäännön perusteella Turunen on entisessä virassaan rehtorina toiminut arjen operatiivisen toiminnan varmistajana ja toteuttajana sekä toimeenpanijana omassa yksikössään. Rehtorin taloudellinen ja toiminnallinen vastuu on rajoittunut omalle yksikölle annettuihin raameihin. Päätöksentekovastuu on myös rajoittunut pääasiassa oman yksikkönsä henkilöstö- ja pedagogisiin asioihin. Hallintojohtajan työ taas koostuu hallinnollisista tehtävistä, strategisista koko kuntayhtymän tulevaisuuden toimintaedellytysten kehittämisestä, ylläpitämisestä ja turvaamisesta. Hallintojohtajan toimenkuvaan kuuluu muun muassa eri palveluista kuten talous-, palkka-, hallinto-, tila-, turvallisuus-, hankinta- ravitsemus- ja tietohallintopalveluista ja niiden kehittämisestä vastaaminen. Kuntayhtymän talouden ennakointi uudistuneessa ammatillisen koulutuksen reformilainsäädännössä on keskeinen hallintojohtajan strateginen tehtävä. Hallintojohtajan päätöksentekovastuu koskee kuntayhtymäkokonaisuutta. Näissä edellä mainituissa tehtäväkuvissa on hyvin vähän, jos ei jopa ollenkaan, samankaltaisuutta, joten voidaan todeta, että tehtäväkuvat poikkeavat olennaisesti toisistaan. Koulutuskuntayhtymällä on myös nimenomainen velvollisuus arvioida myös perustuslain 125 :n edellytysten, taidon, kyvyn ja koetellun kansalaiskunnon täyttymistä virantäytössä. Tehtävien vertailun lisäksi tuleekin ottaa huomioon hallintojohtajan viran asema sekä kelpoisuusvaatimukset, hallintojohtajan virassa vaaditaan oikeudellista, taloudellista, henkilöstöhallinnollista, tietohallinnollista ja muun ohella tilahallintoon, hankintatoimeen, ravitsemispalveluihin sekä rakentamiseen ja turvallisuuteen liittyvää osaamista. Voidaan todeta, ettei isossa organisaatiossa hallintojohtajan vaativiin tehtäviin yleensä ole mahdollista kouluttaa opetushallinnossa toimivaa viranhaltijaa täydennyskoulutuksen tyyppisin keinoin. Hallintojohtajan asema poikkeaa selvästi aikaisemmasta yhden oppilaitoksen rehtorin asemasta. Uudessa 2018 alkaneessa organisaatiossa, aiemmin talousjohtajana toiminut valittiin hakemusten, haastattelujen sekä soveltuvuusarviointien perusteella hallintojohtajan tehtävään, häntä ei siis automaattisesti siirretty uuteen virkaan, vaikka tehtäväkenttä olikin hyvin pitkälti samankaltainen.

8 Päätöksen perustelut 8 (8) Työntekijälle ei tarvitse tarjota hänen ammattitaitonsa olennaisesti ylittävää tai alittavaa työtä. Työtä ei ole tarjottava, mikäli se riittävällä tavalla joko ylittää taikka alittaa työntekijän koulutuksen, ammattitaidon tai kokemuksen taikka ei ole muutoin työntekijälle sopivaa. Kuntayhtymän hallintojohtajan toimen tehtäväkuva olennaisesti eroaa Turusen aiemmasta toimesta yhden oppilaitoksen rehtorina ja näin ollen koulutuskuntayhtymällä ei ole ollut velvollisuutta tarjota tätä virkaa Turuselle. Yhtymähallitus päätti julistaa hallintojohtajan viran haettavaksi siten, että se täytetään tai sopimuksen mukaan. Yhtymähallitus päätti yksimielisesti valita hallintojohtajan virkaan Merja Laituri-Korhosen lukien toistaiseksi ja varalle Jari Sisson. Yhtymähallituksen päätöksestä ei ole tehty oikaisuvaatimusta määräajassa. Työnantaja ei riko uudelleensijoitus- ja koulutusvelvoitettaan, mikäli työntekijä on kieltäytynyt hänelle tarjotusta työstä tai hän on soveltumaton työtehtävän suorittamiseen. Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä on lain mukaisesti tutkinut mahdollisuudet sijoittaa irtisanottu viranhaltija hänen ammattitaitoonsa ja kykyynsä nähden kohtuudella toiseen virkaan tai ottaa hänet sellaiseen työsuhteeseen, jonka tehtävät eivät olennaisesti poikkea hänen tehtävistään, tai kouluttaa hänet uusiin tehtäviin. Tämän vuoksi on katsottava, että lainmukaiset edellytykset irtisanomiseen täyttyvät eikä yhtymähallituksen päätöksen kumoamiseen ole aihetta. Korvausvaatimusten osalta Hallintolain 64 :n mukaan hallintoasiassa kukin vastaa omista kuluistaan. Koulutuskuntayhtymän yhtymähallitus hylkää kulukorvausvaatimukset lakiin perustumattomina sekä kiistää määrällisesti yksilöimättöminä ja kohtuuttomina. Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Yhtymähallitus

Työn tarjoaminen ja työvoiman palkkaaminen

Työn tarjoaminen ja työvoiman palkkaaminen Työn tarjoaminen ja työvoiman palkkaaminen KHHJ 4.2.2014 19 SISÄLLYS 1 Muun työn tarjoaminen irtisanomisen (taloudelliset ja tuotannolliset syyt) vaihtoehtona... 1 2 Koulutusvelvollisuus... 2 3 Toimintamalli

Lisätiedot

Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän yhtymähallituksen päätös (liite 1.).

Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän yhtymähallituksen päätös (liite 1.). Eversheds Asianajotoimisto Oy Fabianinkatu 29 B 00100 Helsinki T: +358 (0)10 684 1300 F: +358 (0)10 684 1700 eversheds.fi Helsingin hallinto-oikeus Radanrakentajantie 5 00520 Helsinki HELSINGIN HALLINTO-OIKEUDELLE

Lisätiedot

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8, A-rakennus kokoushuone

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8, A-rakennus kokoushuone YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 5/2015 Kokousaika 19. toukokuuta 2015 klo 14.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8, A-rakennus kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 1 2 Kokouksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (6) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (6) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2016 1 (6) 108 Toimialan palvelukokonaisuuksien ason virkojen täyttömenettely ja kelpoisuusehdot HEL 2016-013422 T 01 01 00 Päätös päätti, että toimialojen palvelukokonaisuuksia

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (5) 117 Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtajan viran täyttäminen HEL 2016-014154 T 01 01 01 01 Päätös

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 19/ ( 12) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 19/ ( 12) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 19/2019 1 ( 12) Aika 05.03.2019, klo 16:37-17:32 Paikka Järvenpää- talo, kokoushuone 9 Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 19

Lisätiedot

Yhtymähallitus 181 29.10.2013 Yhtymähallitus 210 26.11.2013. Talousjohtajan viran täyttäminen 445/01.01.01/2013. Yhall 29.10.2013 181.

Yhtymähallitus 181 29.10.2013 Yhtymähallitus 210 26.11.2013. Talousjohtajan viran täyttäminen 445/01.01.01/2013. Yhall 29.10.2013 181. Yhtymähallitus 181 29.10.2013 Yhtymähallitus 210 26.11.2013 Talousjohtajan viran täyttäminen 445/01.01.01/2013 Yhall 29.10.2013 181 Yhall 173 Valmistelija: Henkilöstöjohtaja Janne Niemeläinen, janne.niemelainen(at)ylasavonsote.fi,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (5) 116 Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ruotsinkielisen palvelukokonaisuuden johtajan viran täyttäminen HEL 2016-014156 T 01 01 01 01 Päätös päätti ottaa ruotsinkielisen

Lisätiedot

Porvoon ammattiopiston johtosääntö

Porvoon ammattiopiston johtosääntö 12.4.2002 Porvoon ammattiopiston johtosääntö Kyjory 12.4.02 Yh YK PORVOON AMMATTIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ 1.LUKU YLEISTÄ 1. Ylläpitäjä Porvoon ammattiopiston omistaja on Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä ja

Lisätiedot

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 24.9.2012 57. Voimassa 1.1.2013 alkaen. 1. Yleistä 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan

Lisätiedot

Yhtymähallitus 181 29.10.2013 Yhtymähallitus 210 26.11.2013 Yhtymähallitus 256 10.12.2013. Talousjohtajan viran täyttäminen 445/01.01.

Yhtymähallitus 181 29.10.2013 Yhtymähallitus 210 26.11.2013 Yhtymähallitus 256 10.12.2013. Talousjohtajan viran täyttäminen 445/01.01. Yhtymähallitus 181 29.10.2013 Yhtymähallitus 210 26.11.2013 Yhtymähallitus 256 10.12.2013 Talousjohtajan viran täyttäminen 445/01.01.01/2013 Yhall 29.10.2013 181 Yhall 173 Valmistelija: Henkilöstöjohtaja

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Tampereen seudun ammattiopisto Tredun maahanmuuttaja ja tutkintoja edeltävä koulutus -koulutusalan koulutusalajohtajan viran määräaikainen täyttäminen TRE:8040/01.02.01/2017

Lisätiedot

PALVELUALUEJOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN ILMAN JULKISTA HAKUMENETTELYÄ

PALVELUALUEJOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN ILMAN JULKISTA HAKUMENETTELYÄ PALVELUALUEJOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN ILMAN JULKISTA HAKUMENETTELYÄ Yhteenveto lyhyesti Nykyisen elinkeinojohtajan viranhaltijan siirtäminen hoitamaan uutta palvelualuejohtajan virkaa ilman julkista hakumenettelyä

Lisätiedot

Johtajasopimus: Maakuntajohtaja Ossi Savolainen

Johtajasopimus: Maakuntajohtaja Ossi Savolainen SOPIMUS 1 (5) 16.3.2015 Johtajasopimus: Maakuntajohtaja Ossi Savolainen 1. Sopimuksen tausta ja lähtökohdat Maakuntajohtajan virkaan sovelletaan kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain ja kunnallisen

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus hyvinvointijohtajan viranhaltijapäätökseen IMR/83/ /2018 Musiikkiopiston johtajan virkasuhteen päättäminen

Oikaisuvaatimus hyvinvointijohtajan viranhaltijapäätökseen IMR/83/ /2018 Musiikkiopiston johtajan virkasuhteen päättäminen Oikaisuvaatimus hyvinvointijohtajan viranhaltijapäätökseen 19.12.2017 2 IMR/83/00.02.21/2018 Musiikkiopiston johtajan virkasuhteen päättäminen Valmistelija: Harri Valtasola OIKAISUVAATIMUS Päätös, josta

Lisätiedot

VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS

VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS VIRKAMIESLAUTAKUNTA ASIA 84/98 VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS Annettu Helsingissä 14 päivänä huhtikuuta 1999 Päätös nro 15/99 Asia Irtisanomista koskeva oikaisuvaatimus Päätös, johon haetaan oikaisua Opetushallituksen

Lisätiedot

Delegointisäännön tullessa voimaan vastuualueet ovat:

Delegointisäännön tullessa voimaan vastuualueet ovat: Sosiaali- ja terveystoimen delegointisääntö Sosiaali- ja terveysjohtajan päätös 11.6.2019 77 Voimassa 1.7.2019 alkaen 1 Delegointisäännön tausta ja tarkoitus 2 Sosiaali- ja terveystoimialan organisaatio

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 41/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Päätösehdotus Kaupunginhallitus päättää perustaa 1.12.

Helsingin kaupunki Esityslista 41/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Päätösehdotus Kaupunginhallitus päättää perustaa 1.12. Helsingin kaupunki Esityslista 41/2016 1 (5) 7 Palvelukokonaisuuksien johtajien virkojen perustaminen ja täyttömenettely sekä sosiaali- ja terveysviraston osastopäälliköiden virkojen virkanimikkeiden muuttaminen

Lisätiedot

VI TOIMIVALTA HENKILÖSTÖASIOISSA

VI TOIMIVALTA HENKILÖSTÖASIOISSA VI TOIMIVALTA HENKILÖSTÖASIOISSA 45 Henkilöstöpolitiikka ja henkilöstöjohtaminen Kunnan henkilöstöpolitiikka perustuu kunnanvaltuuston hyväksymään henkilöstöstrategiaan. Käytännön toteutuksesta ja seurannasta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (5) Opetuslautakunta NAL/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (5) Opetuslautakunta NAL/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2015 1 (5) 227 Oikaisuvaatimus tuntiopettajaksi ottamisesta HEL 2015-010492 T 01 01 01 01 Päätös päätti kuntalain 89 :n nojalla hylätä ********** oikaisuvaatimuksen, jonka

Lisätiedot

Vuoden 2017 säästötoimenpiteet

Vuoden 2017 säästötoimenpiteet Yhtymähallitus 4 26.01.2016 Yhtymähallitus 27 23.02.2016 Yhtymähallitus 51 26.04.2016 Vuoden 2017 säästötoimenpiteet 23/00.01.02/2015 Yh 26.01.2016 4 Valtio leikkaa ammatillisen koulutuksen kustannuksia

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (5) Opetuslautakunta NAL/1 14.10.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (5) Opetuslautakunta NAL/1 14.10.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (5) 214 Oikaisuvaatimus koskien tuntiopettajan määräaikaista virkasuhdetta (turvallisuusala, aikuiskoulutus, työavain 25-439-14) HEL 2014-005591 T 01 01 01 01 Päätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Opetuslautakunta NAL/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Opetuslautakunta NAL/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (5) 341 Määräajaksi otetun tuntiopettajan virkasuhteen purkaminen koeaikana HEL 2016-011161 T 01 01 04 02 Päätös päätti kuntalain 89 :n nojalla hylätä **********

Lisätiedot

JANAKKALAN VESI LIIKELAITOS

JANAKKALAN VESI LIIKELAITOS JANAKKALAN VESI LIIKELAITOS JOHTOSÄÄNTÖ Voimassa 13.2.2018 alkaen Janakkalan Veden johtokunta 13.12.2017 36 Kunnanhallitus 18.12.2017 365 Valtuusto 5.2.2018 7 2 JANAKKALAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 1448/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 1448/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) Tarkastuslautakunta 26 25.2.2015 Tarkastuslautakunta 32 11.3.2015 Kaupunginhallitus 95 30.3.2015 29 Asianro 1448/01.01.01/2015 Tarkastuspäällikön viran täyttäminen

Lisätiedot

ORGANISAATION NIMI PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

ORGANISAATION NIMI PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 ORGANISAATION NIMI PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Pöytäkirja on tarkastamaton ja allekirjoittamaton AIKA 09.08.2017 16:00 PAIKKA Oppimiskeskus /Vexve Areena, neuvotteluhuone 2. krs, Ratakatu 5, Sastamala KÄSITELLYT

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (5) 57 Oikaisuvaatimus koskien opinto-ohjaajan määräaikaisen virkasuhteen täyttämistä HEL 2017-007095 T 01 01 01 01 Päätös päätti hylätä Stadin ammattiopiston ja

Lisätiedot

Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. 1 Toiminta-ajatus

Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. 1 Toiminta-ajatus 1 Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus Kasvatus- ja opetustoimen tehtävänä on kasvatus- ja opetuslautakunnan alaisena järjestää varhaiskasvatuspalveluita,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1448/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1448/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) Tarkastuslautakunta 26 25.2.2015 Tarkastuslautakunta 32 11.3.2015 95 Asianro 1448/01.01.01/2015 Tarkastuspäällikön viran täyttäminen historia Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunginkanslia Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 16 Kaupunkiympäriston toimiala, palvelut ja luvat, rakenneyksikön yksikön päällikön viran täyttäminen HEL 2017-002678 T 01 01 01 01 Päätös Päätöksen perustelut Viran

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kunnallisen eläkelain muuttamisesta Kunnallista eläkelakia esitetään muutettavaksi siten, että kunnallisen eläkelaitoksen Kevan toimitusjohtaja voitaisiin irtisanoa

Lisätiedot

Valmistelija: Kari Puumalainen p , Outi Rautiala p

Valmistelija: Kari Puumalainen p , Outi Rautiala p Yhtymähallitus 88 21.09.2016 Yhtymähallitus 64 23.05.2017 HENKILÖSTÖN PALKKAUSJÄRJESTELMÄN KEHITTÄMINEN YHALL 88 Valmistelija: Kari Puumalainen p. 040 1778 600, Outi Rautiala p. 0400 793 153 Ammatillisen

Lisätiedot

Eurajoen kunnan ja kunnanjohtaja Vesa Lakaniemen välinen JOHTAJASOPIMUS. Eurajoen kunnanvaltuusto xx

Eurajoen kunnan ja kunnanjohtaja Vesa Lakaniemen välinen JOHTAJASOPIMUS. Eurajoen kunnanvaltuusto xx Eurajoen kunnan ja kunnanjohtaja Vesa Lakaniemen välinen JOHTAJASOPIMUS Eurajoen kunnanvaltuusto 16.1.2017 xx 1.Kunnanjohtajan tehtävät, työnjako ja yhteistyökäytännöt Tällä Eurajoen kunnan ja kunnanjohtaja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (5) 26 Kaupunkiympäristön toimialan palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden asukas- ja yrityspalvelupäällikön viran täyttäminen HEL 2017-001326 T 01 01 01 01 Päätös

Lisätiedot

YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 7/2017. Kokousaika 8. elokuuta 2017 klo

YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 7/2017. Kokousaika 8. elokuuta 2017 klo YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 7/2017 Kokousaika 8. elokuuta 2017 klo 9.00 16.00 Kokouspaikka Sähköpostikokous KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 1 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen...

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2016 1 (5) Opetuslautakunta NAL/2 2.2.2016

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2016 1 (5) Opetuslautakunta NAL/2 2.2.2016 Helsingin kaupunki Esityslista 1/2016 1 (5) 2 Oikaisuvaatimus koskien Stadin aikuisopiston hoitotyön opettajan virkasuhteen täyttämistä HEL 2015-012221 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut

Lisätiedot

Muutosehdotukset yhtymävaltuuston hyväksymään hallintosääntöön

Muutosehdotukset yhtymävaltuuston hyväksymään hallintosääntöön Muutosehdotukset yhtymävaltuuston 23.11.2016 19 hyväksymään hallintosääntöön 1(6) Muutosehdotukset yhtymävaltuuston 23.11.2016 19 hyväksymään hallintosääntöön 3 luku Henkilöstöorganisaatio 9 Henkilöstöorganisaatio

Lisätiedot

Hollolan kunta Tehtävä YHTEISET TALOUSASIAT. Päättää oman toimialansa painotuotteiden ja asiakirjojen hinnat. Toimialan johtaja

Hollolan kunta Tehtävä YHTEISET TALOUSASIAT. Päättää oman toimialansa painotuotteiden ja asiakirjojen hinnat. Toimialan johtaja 1 Päättää oman toimialansa painotuotteiden ja asiakirjojen hinnat Päättää hankintarajoista Kh konsernipalvelut, kukin toimielin omalta toimialaltaan Päättää oman toimialansa/ tulosalueensa hankinnoista

Lisätiedot

Opettajien valintaprosessi Virve Kemppi 26.2.2013

Opettajien valintaprosessi Virve Kemppi 26.2.2013 Opettajien valintaprosessi Virve Kemppi 26.2.2013 Opettajavirkojen täyttäminen peruskouluissa ja lukioissa Opettajavirkojen ja tuntiopettajan tehtävien täyttäminen vakinaisesti 1.8.2013 alkaen Koulut antoivat

Lisätiedot

1. KAUPUNGINJOHTAJAN TEHTÄVÄT JA TYÖN PAINOPISTEET

1. KAUPUNGINJOHTAJAN TEHTÄVÄT JA TYÖN PAINOPISTEET 1 Outokummun kaupunki Kaupunginhallitus JOHTAJASOPIMUS Tällä Outokummun kaupungin ja kaupunginjohtaja Pekka Hyvösen välisellä johtajasopimuksella selkiytetään poliittisen ja ammatillisen johdon vastuualueita,

Lisätiedot

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2013

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2013 SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2013 Valmistelija: Henkilöstöpäällikkö Hyväksyjä: Kuntayhtymän johtaja Hall 20.11.2012 Valt 28.11.2012 Voimaantulo 1.1.2013 1 1. Strategiset tavoitteet

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (5) 8 Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan hallintojohtajan viran täyttäminen HEL 2016-014180 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää ottaa kasvatuksen

Lisätiedot

Otto-oikeuden käyttäminen Kerimäen koulun ja lukion rehtorin päätökseen ; Iiris Innanen

Otto-oikeuden käyttäminen Kerimäen koulun ja lukion rehtorin päätökseen ; Iiris Innanen Sivistyslautakunta 132 01.09.2016 Otto-oikeuden käyttäminen Kerimäen koulun ja lukion rehtorin päätökseen 4.8.2016 11; Iiris Innanen 433/05/052/2016 SL 132 Selostus: Sivistyslautakunta on päätöksellään

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2017 1 (5) 6 Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan hallintojohtajan viran täyttäminen HEL 2016-014174 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää ottaa kulttuurin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Oikaisuvaatimus peruskoulun historian ja uskonnon lehtorin viran vakinaisesta täyttämisestä (työavain )

Espoon kaupunki Pöytäkirja Oikaisuvaatimus peruskoulun historian ja uskonnon lehtorin viran vakinaisesta täyttämisestä (työavain ) 18.05.2016 Sivu 1 / 1 5576/2015 01.01.01 85 Oikaisuvaatimus peruskoulun historian ja uskonnon lehtorin viran vakinaisesta täyttämisestä (työavain 3-1414-15) Valmistelijat / lisätiedot: Ilpo Salonen, puh.

Lisätiedot

1 Määräysten soveltaminen

1 Määräysten soveltaminen Kuopion kaupunki Sääntö 1 (8) Kuopion kaupunki Johtosääntö toimivallasta henkilöstöasioissa 1 Määräysten soveltaminen Tämän johtosäännön määräyksiä noudatetaan, ellei kunnallisesta viranhaltijasta annetussa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2017 1 (5) 7 Sosiaali- ja terveystoimialan hallintojohtajan viran täyttäminen HEL 2016-014168 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää ottaa sosiaali-

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Selitys hallinto-oikeudelle opettajan määräaikaisia virkasuhteita koskevassa asiassa

Espoon kaupunki Pöytäkirja Selitys hallinto-oikeudelle opettajan määräaikaisia virkasuhteita koskevassa asiassa 25.01.2017 Sivu 1 / 1 5585/2016 03.06.02 11 Selitys hallinto-oikeudelle opettajan määräaikaisia virkasuhteita koskevassa asiassa Valmistelijat / lisätiedot: Virpi Leino, puh. 046 877 1846 Maarit Mäkäläinen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (5) 50 Kaupunkiympäristön toimialan palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden rakennusvalvontapäällikön viran täyttäminen HEL 2017-001923 T 01 01 01 01 Päätös päätti

Lisätiedot

KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017

KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017 KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017 Aika 23.2.2017 klo 18.01-18.22 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja Halmela

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 34 09.06.2015 LINJAJOHTAJA VELI-PEKKA HARJOLAN OIKAISUVAATIMUS HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TALOUSJOHTAJAN TEKEMÄSTÄ PERUSTEETTOMASTI MAKSETUN PALKAN TAKAISINPERINTÄÄ JA HENKILÖKOHTAISEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Opetusvirasto Nuoriso- ja aikuiskoulutuslinja Toimialarehtori, Palvelu ja viestintä

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Opetusvirasto Nuoriso- ja aikuiskoulutuslinja Toimialarehtori, Palvelu ja viestintä Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 11 Stadin ammattiopisto, media-alan tuntiopettajan virkasuhteinen tehtävä, työavain 25-361-17 HEL 2017-005814 T 01 01 01 01 Päätös Päätöksen perustelut Toimialarehtori

Lisätiedot

1. kirkonkirjojen pitäminen ja keskusrekisteri 2. varauspalvelut 3. hautatoimisto 4. henkilöstöasiat 5. hallintoasiat 6. lainopilliset asiat.

1. kirkonkirjojen pitäminen ja keskusrekisteri 2. varauspalvelut 3. hautatoimisto 4. henkilöstöasiat 5. hallintoasiat 6. lainopilliset asiat. Sääntökokoelma A 16 YKV 24.5.2017 YKN 8.5.2017 Mitätöi lehden 10.12.2014 ESPOON SEURAKUNTAYHTYMÄN VIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ 1. Yleistä 1 Espoon seurakuntayhtymän viraston toiminta-ajatuksena on palvella Espoon

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Kuntayhtymän hallitus

Kuntayhtymän hallitus Kuntayhtymän hallitus Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 119 11.9.2017 Kuntayhtymän hallitus 141 11 459/00.01.01.01/2016 Uuden toimintajärjestelmän mukaiset virkajärjestelyt historia

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä:

Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä: MUUTOKSET HALLINTOSÄÄNTÖÖN KH 30.062016 vs. 13.06.2016 6 Kaupunginhallituksen tehtävät ja ratkaisuvalta Kaupunginhallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä on säädetty sen toimialaan kuuluvista tehtävistä:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Opetusvirasto 7/2015 Nuoriso- ja aikuiskoulutuslinja Toimialarehtori, Palvelu ja viestintä

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Opetusvirasto 7/2015 Nuoriso- ja aikuiskoulutuslinja Toimialarehtori, Palvelu ja viestintä Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 7 Fysiikan, kemian ja matematiikan tuntiopettajan virkasuhteinen tehtävä, työavain 25-978-15 HEL 2015-010492 T 01 01 01 01 Päätös Päätöksen perustelut Toimialarehtori

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Oikaisuvaatimus peruskoulun historian ja uskonnon lehtorin viran vakinaisesta täyttämisestä (työavain )

Espoon kaupunki Pöytäkirja Oikaisuvaatimus peruskoulun historian ja uskonnon lehtorin viran vakinaisesta täyttämisestä (työavain ) 24.08.2016 Sivu 1 / 1 5576/2015 01.01.01 131 Oikaisuvaatimus peruskoulun historian ja uskonnon lehtorin viran vakinaisesta täyttämisestä (työavain 3-1414-15) Valmistelijat / lisätiedot: Ilpo Salonen, puh.

Lisätiedot

1. Tuta-irtisanottavan työllistymisvapaa ja työllistymistä edistävä valmennus tai koulutus

1. Tuta-irtisanottavan työllistymisvapaa ja työllistymistä edistävä valmennus tai koulutus Liite yleiskirjeeseen A6/2017 TYÖNANTAJAN VELVOLLISUUS TARJOTA KOULUTUSTA TAI VALMENNUSTA SEKÄ TYÖTERVEYSHUOLTOA 1.1.2017 LUKIEN Työsopimuslaki ja työterveyshuoltolaki muuttuivat vuoden 2017 alusta siten,

Lisätiedot

Henkilöstösopimus tulee voimaan, kun kaikki sopijaosapuolet ovat sopimuksen allekirjoittaneet. Siirtymisen ajankohta:

Henkilöstösopimus tulee voimaan, kun kaikki sopijaosapuolet ovat sopimuksen allekirjoittaneet. Siirtymisen ajankohta: LOHJAN KAUPUNGIN JA PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAISEN SOSIAALI- JA TERVEYS-PALVELUJEN HENKILÖSTÖSOPIMUS Yhtymähallitus 18.9.2012 liite 109 Sopijaosapuolet: Lohjan yhdistymishallitus Perusturvakuntayhtymä

Lisätiedot

Päätös: Johtokunta hyväksyi yksimielisesti elinkeinojohtajan ehdotuksen.

Päätös: Johtokunta hyväksyi yksimielisesti elinkeinojohtajan ehdotuksen. Elinkeinot & kehitys Nordican 32 08.04.2016 Elinkeinot & kehitys Nordican 39 26.05.2016 Kunnanhallitus 189 04.07.2016 Valtuusto 23 12.09.2016 Elinkeinot & kehitys Nordican 63 19.09.2016 Elinkeinot & kehitys

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Opetuslautakunta NAL/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Opetuslautakunta NAL/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 (5) 187 Oikaisuvaatimus virkaan ottamisesta määräajaksi HEL 2015-008988 T 01 01 01 01 Päätös päätti kuntalain 89 :n nojalla hylätä ********** oikaisuvaatimuksen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Oikaisuvaatimus oman äidinkielen opettajan (espanja) valinnasta (työavain )

Espoon kaupunki Pöytäkirja Oikaisuvaatimus oman äidinkielen opettajan (espanja) valinnasta (työavain ) 18.05.2016 Sivu 1 / 1 381/2016 01.01.01 84 Oikaisuvaatimus oman äidinkielen opettajan (espanja) valinnasta (työavain 3-1403-15) Valmistelijat / lisätiedot: Ilpo Salonen, puh. 050 354 6840 Virpi Leino,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunginkanslia Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 3 Kaupunkiympäristön toimialan henkilöstöpäällikön tehtävän täyttäminen HEL 2017-002382 T 01 01 01 01 Päätös Päätöksen perustelut Tehtävän täyttömenettely päättää ottaa

Lisätiedot

Työllistymistä edistävä toimintasuunnitelma

Työllistymistä edistävä toimintasuunnitelma 1 LOIMAAN KAUPUNKI Työllistymistä edistävä toimintasuunnitelma 1 Yhteistoimintamenettelyn perusteet Loimaan kaupunginhallitus päätti 31.3.2014 yhteistoimintamenettelyn käynnistämisestä vuoden 2014 talousarvioon

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 466/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 466/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 (1) Tarkastuslautakunta 46 17.4.2018 129 Asianro 466/01.01.01.01/2018 Tarkastuspäällikön viran täyttäminen Päätöshistoria Tarkastuslautakunta 17.4.2018 46 Koulutus-

Lisätiedot

KH Valmistelija ja lisätiedot: henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari, p

KH Valmistelija ja lisätiedot: henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari, p Kaupunginhallitus 146 09.05.2016 Kaupunginhallitus 177 06.06.2016 Kaupunginvaltuusto 40 29.06.2016 Kaupunginhallitus 218 08.08.2016 Kaupunginhallitus 248 22.08.2016 SOSIAALI- JA TERVEYSJOHTAJAN VIRKA 442/22/2016

Lisätiedot

TEKSTIILITYÖN OPETTAJAN NIMITTÄMINEN MÄÄRÄAIKAISESTI PUULAN SEUTUOPISTOON / VAKINAISESTI NIMITTÄMINEN

TEKSTIILITYÖN OPETTAJAN NIMITTÄMINEN MÄÄRÄAIKAISESTI PUULAN SEUTUOPISTOON / VAKINAISESTI NIMITTÄMINEN Kunnanhallitus 97 08.05.2006 Kunnanhallitus 99 28.03.2007 Kunnanhallitus 118 16.04.2007 TEKSTIILITYÖN OPETTAJAN NIMITTÄMINEN MÄÄRÄAIKAISESTI PUULAN SEUTUOPISTOON / VAKINAISESTI NIMITTÄMINEN 86//2006 Opistolautakunta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 466/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 466/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2018 1 (1) Tarkastuslautakunta 46 17.4.2018 Kaupunginhallitus 129 23.4.2018 35 Asianro 466/01.01.01.01/2018 Tarkastuspäällikön viran täyttäminen Päätöshistoria Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 1.12.2003 1. luku YLEISTÄ 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan Kajaanin kaupungin ylläpitämän, kunnallisena

Lisätiedot

1 Toimiala. 2 Lautakunta. 3 Esittely

1 Toimiala. 2 Lautakunta. 3 Esittely (Kvsto 27.11.2002) 1 Toimiala Helsingin kaupungin nuorisolautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus huolehtivat kaupungin nuorisotoimesta kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN KESKUSVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ

ESPOON KAUPUNGIN KESKUSVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ Fr ESPOON KAUPUNGIN KESKUSVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto 24.10.1990 Viimeksi muutettu 14.12.1994 1 Toiminta-ajatus Keskusvirasto luo edellytyksiä kaupungin itsehallinnon toteutumiselle valmistelemalla

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) KIRKKONEUVOSTO 2/ 2012 7.3.2012

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) KIRKKONEUVOSTO 2/ 2012 7.3.2012 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) Aika Tiistai 7.3.2012 klo 9.05 9.30 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Eija Nurminen puheenjohtaja Jarmo Heinonen Hannu Hyttinen Riitta

Lisätiedot

VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS

VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS VIRKAMIESLAUTAKUNTA ASIA 252/96 VIRKAMIESLAUTAKUNNAN PÄÄTÖS Annettu Helsingissä 12 päivänä maaliskuuta 1997 Asia: Irtisanomista koskeva oikaisuvaatimus Päätös, johon haetaan oikaisua: Sisäasiainministeriön

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan muutosesitykset hallintosääntöön

Teknisen lautakunnan muutosesitykset hallintosääntöön Teknisen lautakunnan muutosesitykset hallintosääntöön Hallintosääntö Esitys Nykyinen 6 3 mom Kaupunginhallitus kohta 22: päättää maankäyttö- ja rakennuslain 91b :n tarkoittamista maankäyttösopimuksista,

Lisätiedot

SATAKUNNAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN SÄÄDÖSKOKOELMA

SATAKUNNAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN SÄÄDÖSKOKOELMA SATAKUNNAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN SÄÄDÖSKOKOELMA Valtuuston 12. päivänä marraskuuta 2008/24 hyväksymä 1.3 JOHTOSÄÄNTÖ I LUKU TEHTÄVÄT, TOIMINNAN JOHTAMINEN JA ORGANISAATIO 1 Tehtävät Sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Varhaiskasvatuslautakunta Vakaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Varhaiskasvatuslautakunta Vakaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 (5) 48 Oikaisuvaatimus varhaiskasvatusjohtajan päätöksestä HEL 2016-001005 T 01 01 04 01 Päätös päätti hylätä esitystekstistä ilmenevin perustein ********** oikaisuvaatimuksen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009

HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009 3 11 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009 1 Toimiala Helsingin kaupungin suomenkielisen työväenopiston johtokunta ja sen

Lisätiedot

Valmistelija: toimitusjohtaja Leila Pekkanen, puh , leila.pekkanen(at)ylasavonsote.fi.

Valmistelija: toimitusjohtaja Leila Pekkanen, puh , leila.pekkanen(at)ylasavonsote.fi. Yhtymähallitus 80 24.05.2016 Yhtymähallitus 208 07.12.2016 Talousjohtajan tehtävät 1.1.2017 alkaen 304/01.01.01/2016 Yhall 24.05.2016 80 Valmistelija: toimitusjohtaja Leila Pekkanen, puh. 040 830 2789,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (5) 22 Kaupunkiympäristön toimialan maankäyttö ja kaupunkirakenne -palvelukokonaisuuden kaupunkitila- ja maisemasuunnittelupäällikön viran täyttäminen HEL 2017-001317

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Johtosääntö toimivallasta henkilöstöasioissa 1 (14) Konsernipalvelu Työnantajapalvelu Käsittelijä 21.10.2014

Kuopion kaupunki Johtosääntö toimivallasta henkilöstöasioissa 1 (14) Konsernipalvelu Työnantajapalvelu Käsittelijä 21.10.2014 Kuopion kaupunki Johtosääntö toimivallasta henkilöstöasioissa 1 (14) Vanha sääntö Uusi sääntö Kuopion kaupunki JOHTOSÄÄNTÖ TOIMIVALLASTA HENKILÖSTÖASIOISSA Kuopion kaupunki JOHTOSÄÄNTÖ TOIMIVALLASTA HENKILÖSTÖASIOISSA

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (5) 21 Kaupunkiympäristön toimialan maankäyttö ja kaupunkirakenne -palvelukokonaisuuden liikenne- ja katusuunnittelupäällikön viran täyttäminen HEL 2017-001319 T

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Selvitys suomenkielisen opetuksen tulosyksikön opettajien virkavalinnoista

Espoon kaupunki Pöytäkirja Selvitys suomenkielisen opetuksen tulosyksikön opettajien virkavalinnoista 19.03.2014 Sivu 1 / 1 4615/01.01.01/2013 36 Selvitys suomenkielisen opetuksen tulosyksikön opettajien virkavalinnoista Valmistelijat / lisätiedot: Tapio Erma, puh. 046 877 3216 Virpi Leino, puh. 046 877

Lisätiedot

Kaupunginhallitus

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus 236 04.06.2013 ULLA ALA-HIIRON OIKAISUVAATIMUS HENKILÖSTÖPÄÄTÖKSEEN / KUNTAKOKEILUN TYÖHÖNVALMENTAJAN VALINTA 112/1.120/2013 KHALL 236 Va. talousjohtaja 20.5.2013 Ulla Ala-Hiiro on toimittanut

Lisätiedot

ASIA Velvollisuus tehdä virantäyttöpäätös ja noudattaa tarkoitussidonnaisuusperiaatetta

ASIA Velvollisuus tehdä virantäyttöpäätös ja noudattaa tarkoitussidonnaisuusperiaatetta ANONYMISOITU PÄÄTÖS 13.02.2018 Dnro OKV/2153/1/2017 1/5 ASIA Velvollisuus tehdä virantäyttöpäätös ja noudattaa tarkoitussidonnaisuusperiaatetta KANTELU Kirjoituksessaan 21.11.2017 oikeuskanslerille kantelija

Lisätiedot

ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Käsittelyt ja hyväksynnät:

ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Käsittelyt ja hyväksynnät: ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Käsittelyt ja hyväksynnät: Johtokunta Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto 10.6.2008 LIIKELAITOS EDUPOLIN JOHTOSÄÄNTÖ 1. LUKU YLEISTÄ 1 Ylläpitäjä Liikelaitos Edupoli on kuntalain

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Valintamenettely ja viran kelpoisuusvaatimukset

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Valintamenettely ja viran kelpoisuusvaatimukset Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2018 1 (5) 186 Oikaisuvaatimus kaupunkiympäristön toimialan, rakennukset ja yleiset alueet palvelukokonaisuuden tilapalveluiden yritysvuokrausyksikön päällikön viran täyttämispäätöksestä

Lisätiedot

Askolan kunnan henkilöstö-ja koulutussuunnitelma 2017

Askolan kunnan henkilöstö-ja koulutussuunnitelma 2017 Askolan kunnan henkilöstö-ja koulutussuunnitelma 2017 Yhteistyötoimikunta 30.1.2017 Kunnanhallitus1.2.2017 Sisällysluettelo 1 Yleistä 2 Perusteet henkilöstö- ja koulutussuunnitelman laatimiseen 3 Koulutuskorvauksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2011 1 (7) Palmia-liikelaitoksen jk 3 24.11.2011. Johtokunta päätti jättää asian pöydälle

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2011 1 (7) Palmia-liikelaitoksen jk 3 24.11.2011. Johtokunta päätti jättää asian pöydälle Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2011 1 (7) 77 Erään viranhaltijan irtisanomista koskeva oikaisuvaatimus HEL 2011-001928 T 01 01 04 01 Päätös Käsittely Johtokunta päätti jättää asian pöydälle Pöydällepanoehdotus:

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 52 09.02.2015 Kaupunginhallitus 127 13.04.2015. Oikaisuvaatimus/ Työsopimuksen irtisanominen 357/01.00.01/2013. Kh 09.02.

Kaupunginhallitus 52 09.02.2015 Kaupunginhallitus 127 13.04.2015. Oikaisuvaatimus/ Työsopimuksen irtisanominen 357/01.00.01/2013. Kh 09.02. Kaupunginhallitus 52 09.02.2015 Kaupunginhallitus 127 13.04.2015 Oikaisuvaatimus/ Työsopimuksen irtisanominen 357/01.00.01/2013 Kh 09.02.2015 52 Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh. 02 761

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Oikaisuvaatimus peruskoulun luokanopettajan virkojen vakinaisesta täyttämisestä (työavain )

Espoon kaupunki Pöytäkirja Oikaisuvaatimus peruskoulun luokanopettajan virkojen vakinaisesta täyttämisestä (työavain ) 17.05.2017 Sivu 1 / 1 5435/2016 01.01.01 101 Oikaisuvaatimus peruskoulun luokanopettajan virkojen vakinaisesta täyttämisestä (työavain 3-1256-16) Valmistelijat / lisätiedot: Virpi Leino, puh. 046 877 1846

Lisätiedot

Sääntökokoelma A 16 XII-2014 YKV Mitätöi lehden III-2012 ESPOON SEURAKUNTAYHTYMÄN VIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ. 1. Yleistä

Sääntökokoelma A 16 XII-2014 YKV Mitätöi lehden III-2012 ESPOON SEURAKUNTAYHTYMÄN VIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ. 1. Yleistä Sääntökokoelma A 16 XII-2014 YKV 10.12.2014 Mitätöi lehden III-2012 ESPOON SEURAKUNTAYHTYMÄN VIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ 1. Yleistä 1 Espoon seurakuntayhtymän viraston toiminta-ajatuksena on palvella Espoon seurakuntia

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2017 1 (5) 5 Kaupunkiympäristön toimialan hallintojohtajan viran täyttäminen HEL 2016-014177 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää ottaa kaupunkiympäristön

Lisätiedot

Hallintojohtaja 33/

Hallintojohtaja 33/ TERVON KUNTA VIRANHALTIJAN PÄÄTÖS Hallintojohtaja 33/2018 18.6.2018 ASIA: ASIASELOSTUS: Työsopimuslain mukainen muutos / Tervon kunnan, sijoituspaikkana Tervon Yhtenäiskoulu, määräaikaisen, osa-aikaisen

Lisätiedot

OHJE HUOMAUTUKSEN JA VAROITUKSEN ANTAMISESTA

OHJE HUOMAUTUKSEN JA VAROITUKSEN ANTAMISESTA Johtoryhmä 19.9.2018 Yhteistyötoimikunta 19.9.2018 Yhtymähallitus 30.10.2018 LIITE 6 Rovaniemen koulutuskuntayhtymä OHJE HUOMAUTUKSEN JA VAROITUKSEN ANTAMISESTA 19.9.2018 Lapin koulutuskeskus REDU - Santasport

Lisätiedot

Niiltä osin kuin tehtävät hoitaa kuntayhtymä tai muu ulkopuolinen toimija, sosiaali- ja terveyslautakunta toimii ko. palveluiden tilaajan roolissa.

Niiltä osin kuin tehtävät hoitaa kuntayhtymä tai muu ulkopuolinen toimija, sosiaali- ja terveyslautakunta toimii ko. palveluiden tilaajan roolissa. Riihimäen kaupunki JOHTOSÄÄNNÖT SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 26.1.2015 Voimaantulo 1.4.2015 1. LUKU SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 1 Toimiala Sosiaali- ja terveystoimialan

Lisätiedot

Palkanoikaisuvaatimus, Aro Jenni

Palkanoikaisuvaatimus, Aro Jenni Kunnanhallitus 102 08.04.2013 Kunnanhallitus 73 03.03.2014 Palkanoikaisuvaatimus, Jenni Aro 116/01.02.01/2013 Kunnanhallitus 08.04.2013 102 Palkanoikaisuvaatimus, Aro Jenni Erityisluokanopettaja Jenni

Lisätiedot

Lumiainen, Ravintola Face, Torikatu 13, Kankaanpää

Lumiainen, Ravintola Face, Torikatu 13, Kankaanpää KOKOUSKUTSU 9 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 11.12.2014 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko 17.12.2014 klo 17.00-17.37 KOKOUSPAIKKA Lumiainen, Ravintola Face, Torikatu 13, Kankaanpää

Lisätiedot

Sipoon kunnan ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän yhteistoimintasopimus koskien Enterin hallintoa ja toimintaa Hallinto ja tukipalvelut

Sipoon kunnan ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän yhteistoimintasopimus koskien Enterin hallintoa ja toimintaa Hallinto ja tukipalvelut Sipoon kunnan ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän yhteistoimintasopimus koskien Enterin hallintoa ja toimintaa Enter näyttäytyy opiskelijalle yhtenä kokonaisuutena, jossa laadukkaan opiskelun etenemiselle

Lisätiedot

Olga Lekhkosen oikaisuvaatimus rehtori Jari Husun viranhaltijapäätöksestä ; erityisluokanopettajan sijaisuus

Olga Lekhkosen oikaisuvaatimus rehtori Jari Husun viranhaltijapäätöksestä ; erityisluokanopettajan sijaisuus Kasvatus- ja opetuslautakunta 78 14.11.2016 Olga Lekhkosen oikaisuvaatimus rehtori Jari Husun viranhaltijapäätöksestä 10.10.2016 119; erityisluokanopettajan sijaisuus 1025/01.01.01.03/2016 KOLA 78 Valmistelija/lisätiedot:

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus henkilöstöjohtajan tekemästä päätöksestä, palkan takaisinperintä

Oikaisuvaatimus henkilöstöjohtajan tekemästä päätöksestä, palkan takaisinperintä Kunnanhallitus 83 21.03.2016 Oikaisuvaatimus henkilöstöjohtajan tekemästä päätöksestä, palkan takaisinperintä 97/01.02.00/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 83 Vt. henkilöstöjohtaja on päätöksellään 8.2.2016

Lisätiedot