Raikas ilma kotonasi. Asuintalojen ilmanvaihto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Raikas ilma kotonasi. Asuintalojen ilmanvaihto"

Transkriptio

1 Puhaltimet Ilmankäsittelykoneet Ilmanjakotuotteet Paloturvallisuus Ilmastointi Lämmitystuotteet Tunnelpuhaltimet Raikas ilma kotonasi Asuintalojen ilmanvaihto

2 2 Asuinilmanvaihto Syömme ja juomme päivittäin noin 4 kiloa ja hengitämme noin litraa ilmaa. 90% tästä hengittämästämme ilmasta on sisäilmaa. Siitäkin huolimatta, ovat ruualle ja juomalle asetetut vaatimukset huomattavasti korkeammat, kuin sisäilmalle. 90%

3 Asuinilmanvaihto 3 Appelsiinin ostaminen on helppoa. Tiedät, että se on hyväksi sinulle. Se säteilee tuoreutta ja terveellisyyttä. Voit myös haistaa ja maistaa sen. Huomaat välittömästi, jos se on mätä. Mutta, kun puhutaan sisäilmanlaadusta (IAQ) kotona, ei asia olekaan niin yksinkertaista. Jokainen meistä tietää, syvällä sisimmässään, kuinka elintärkeää ilma on. Siitä ei voi ottaa kiinni ja voi olla vaikeaa tunnistaa kuinka huonoa se on. Tästä syystä hyvä sisäilman laatu on harvoin perheiden prioriteettilistalla ensimmäisenä, vaikka sen tulisi olla. Tämä on suuri haaste Systemairille. Sillä me tarjoamme ratkaisua raikkaaseen, ympäristö ystävälliseen, energiatehokkaaseen ilmanvaihtojärjestelmään, joka edistää sinun ja perheesi hyvinvointia.

4 4 Asuinilmanvaihto Moni luulee, että heidän kodissaan on hyvä sisäilma... mutta huomattavasti useammin ilma heidän kodissaan on huonompaa, kuin ulkona kadulla. Tutkimukset ovat osoittaneet, että isoimmissa kaupungeissamme voi sisäilma olla 2-10* kertaa huonompaa, kuin ulkona. Tämä voi johtaa astmaan, allergioihin tai jopa keuhkosyöpään. Tarvitsemme siis raikasta ilmaa voidaksemme hyvin. Monissa asunnoissa ei pystytä takaamaan terveellistä sisäilmaa. Melko huolestuttavaa on myös se, että monikaan asukas ei ymmärrä kuinka vakavasta asiasta on kyse. Sisäilman kohonneet radon-arvot voidaan suoraan jäljittää vanhentuneisiin ratkaisuihin, jotka eivät kykene poistamaan kodista saastunutta ilmaa. Joissain tapauksissa tilannetta pahentaa entisestään vanha ilmastointijärjestelmä. Vuosittain suuri määrä ihmisiä ympäri maailmaa sairastuu keuhkosyöpään altistuttuaan radon-kaasuille. *Lähde: Environmental Protection Agency, EPA (Yhdysvaltain ympäristösuojeluvirasto) POISTOILMA JÄTEILMA TULOILMA ULKOILMA Miten lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihtojärjetelmä toimii (FTX)? Suodatettu kylmä ulkoilma kohtaa lämpimän poistoilman pyörivässä lämmönsiirtimessä ja jatkaa matkaansa taloon tuloilmana. Käytetty poistoilma poistuu talosta jäteilmana.

5 Asuinilmanvaihto 5 Asuinilmanvaihto säästää energiaa Ilmanvaihto lämmöntalteenotolla ei ainoastaan takaa terveellistä sisäilmaa vaan se on myös järkevä investointi, sillä se vähentää lämmityskustannuksia, josta hyötyvät sekä lompakko että yhteinen luontomme. Ilmanvaihdon osuus kodin energiankulutuksesta on noin 10 prosenttia. Tästä syystä on suuri etu, että Systemairin asuinilmanvaihtokoneella voidaan palauttaa jopa 90 prosenttia poistoilman lämmöstä. Tehokkaiden puhaltimien ja lämmönvaihtimien ansiosta saat parhaan mahdollisen ilmanlaadun edullisesti. Energiatehokkaiden ilmanvaihtokoneiden avulla voit säästää jopa kwh* vuodessa normaalikokoisessa omakotitalossa, näin ollen investointi maksaa itsensä takaisin 3-5 vuodessa. Tarpeet parhaan mukavuuden ja talouden kannalta Systemairin tuotteiden avulla voit säästää energiaa ja rahaa. Voit pienentää ilmanvaihtoa, kun et ole kotona ja kasvattaa, jos sinulla on vieraita. VAV vakiopainesäätö SAVE-koneissa on ohjelmallinen valmius kanavapaineiden vakioimiseen (VAV) tai ilmavirtojen vakioimiseen (CAV). Puhaltimien säätö VAV-periaatteella tasaa painesuhteita esim. tiiviissä passiivitaloissa. VAV-paineanturit voidaan toimittaa SAVE-koneen lisävarusteina. CAV-säätöön tarvitaan lisäksi esimerkiksi säätöpellit/mittarenkaat, joilla on tunnettu k-arvo.

6 6 Asuinilmanvaihto Elämänlaatu alkaa ilmastosta Asuintalojen ilmanvaihtojärjestelmä Systemairilta Näin ohjattu asuinilmanvaihto toimii: Käytetty ilman kulkeutuu ulos ilmanvaihtojärjestelmän venttiileistä, jotka sijaitsevat asuinhuoneissa, keittiössä, kylpyhuoneessa ja wc-tiloissa. Järjestelmästä riippuen lämmönvaihdin ottaa talteen tarvittaessa jäteilman lämmön ja lämmittää sillä ulkoa otettavaa raikasta, suodatettua ilmaa sen ollessa viileää tai kylmää. Tarvittaessa tuloilmaa lämmitetään erikseen vielä lisää sen ohitettua järjestelmän lämmönvaihtimen. Raitisilma virtaa tuloilmaventtiilien läpi huoneisiin Tulos: optimaalinen ilmasuhde ja miellyttävä huoneilmasto.

7

8 8 Asuinilmanvaihto Täydellisessä sopusoinnussa SAVEVent -järjestelmä SAVEVent -järjestelmän avulla hengität raitista ilmaa kotona. Jo järjestelmän perusasetuksilla on mahdollista nauttia parhaista sisäilmasto-olosuhteista. Mukavuus, jota on mahdollista parantaa vielä entisestään: komponenteilla, jotka automaattisesti hallinnoivat ulkoilman syöttöä ja säästävät energiaa. Onko olemassakaan sellaista kuin liian mukavaa? SAVEVent Comfort R Erittäin tehokas asuinilmanvaihtokone pyörivällä lämmönvaihtimella SAVEVent Comfort C Erittäin tehokas asuinilmanvaihtokone vastavirtalämmönsiirtimellä Haluamme suurinta mahdollista mukavuutta mahdollisimman pienellä lämpöhäviöllä. Tästä syystä suosittelemme järjestelmää pyörivällä lämmönvaihtimella. Tämä erottaa poistoilmasta lämmön ja esilämmittää sillä viileän ulkoilman. Osa ilmankosteudesta otetaan talteen ja siirretään tuloilmaan. Korkealaatuiset hiukkassuodattimet varmistavat, että ilma pysyy puhtaana. Vastavirtalämmönsiirtimellä saavutetaan suurin mahdollinen lämmöntalteenotto. Järjestelmä vaihtaa automaattisesti normaalin käyttötilan (lämmöntalteenotto) ja kesäkäyttötilan välillä. Kesällä Bybass-toiminto ohittaa lämmöntalteenoton. Edut: Lämmöntalteenottoaste jopa 85% Bypass-toiminto Erittäin suuret energiansäästöt Käyttäjäystävällinen Tilaa säästävä ja hiljainen Allergiaystävällinen Kosteuden talteenotto; pysyvästi miellyttävä sisäilmasto Ei kondensaatiota, ei vaadi viemäröintiä Ei tarvitse jäätymissuojaa (jopa -30 C) Edut: Lämmöntalteenottoaste jopa 90% Bypass-toiminto Automaattinen sulatustoiminto Erittäin suuret energiansäästöt Hiljainen Käyttäjäystävällinen Hiukkassuodatin (hieno, lisävaruste)

9

10 10 Asuinilmanvaihto Älykäs ohjausjärjestelmä ainutlaatuisella kosketusnäytöllä, jossa on älypuhelimen tuntu Jos ilmanvaihtokone on sydän, joka pumppaa tuoretta ja terveellistä ilmaa kotiisi, on ohjausjärjestelmä sen aivot. Systemairin kehittämä ohjausjärjestelmä on luokkansa älykkäin, jossa on ainutlaatuinen kosketusnäyttö. Tämä antaa sinulla ja perheellesi parhaan mahdollisen sisäilman kaikissa tilanteissa auttaen sinua samalla säästämään energiaa. SAVE-ilmanvaihtokoneita ohjataan nykyaikaisella kosketusnäytöllä, joka on asennettu koneen kylkeen. Näyttö voidaan asentaa myös esim. käytävän seinälle. Näyttö on yhtä helppokäyttöinen kuin älypuhelimesi.

11 Asuinilmanvaihto 11 Lisää mukavuutta, vähemmän energiankulutusta Näytön pääsivulla näet ilmavirran, lämpötilan, ilmanlaadun sekä aktiiviset toiminnot. Voit ottaa helposti käyttöön jonkin esiasetetuista käyttötiloista, kuten Poissa-käyttötilan, jos ketään ei ole kotona - vain parilla näpäytyksellä. Voit raikastaa sisäilman nopeasti kotiin tullessasi Tuuletus-käyttötilalla. Juhli raikkaassa ilmassa Kosketusnäytön ja sovelluksen* avulla voit helposti muuttaa ilmanvaihtojärjestelmän toimintoja, kuten Tehostus-käyttötilaa, kun sinulla on vieraita tai saunot. Toinen älykäs käyttötila on Takka-käyttötila, joka tuottaa asuntoon tilapäisesti ylipaineen, jotta takka vetäisi paremmin sytytysvaiheessa. Älykäs järjestelmä mittaa kosteutta, CO 2 -pitoisuuksia ja antaa hälytyksen, jos havaitsee jotain korjattavaa. Tämä on yksinkertaisesti erittäin älykäs investointi. * Lisävarusteena on saatavana internet-käyttöliittymä (IAM).

12 12 Asuinilmanvaihto Energiatehokas ilmanvaihto Saavuttaaksesi parhaan mahdollisen sisäilman ja sisäilmaston, tarvitset optimaalisen ilmanvaihdon. Ja juuri tämän saat Systemairin SAVE-ilmanvaihtokoneilla. SAVE on sarja tehokkaita lämmöntalteenottokoneita, jotka ovat suunniteltu yksittäisiin koteihin, pieniin toimistoihin ja vastaaviin tiloihin. Kaikki SAVE-koneet täyttävät markkinoiden asettamat vaatimukset energian kulutukselle ja äänenvoimakkuudelle. EC-teknologia takaa, että puhaltimet ovat energiatehokkaita ja niillä on alhaiset SFP-arvot (Specific Fan Power). Ne myös täyttävät kaikki EU:n ekologista suunnittelua koskevat vaatimukset. Koko SAVE-mallisto on itsenäisen Euroventin sertifioima.

13 2x Lapsilla, Asuinilmanvaihto 13 jotka asuvat huonolla ilmanvaihdolla varustelluissa taloissa, on jopa kaksinkertainen riski saada allergioita tai sairastua astmaan, kuin lapsilla, jotka elävät taloissa, joissa on hyvä ilmanvaihto. SAVE ilmanvaihtokoneet kierrättävät jopa 90% poistoilman lämmöstä. Koneet on saatavissa erikokoisina jopa 600 m² asuntoihin. Ympäristövastuu Kioton pöytäkirjan hyväksymisen myötä Euroopan Unioni sitoutui vähentämään vähintään 20 prosenttia hiilidioksidipäästöistä vuoteen 2020 mennessä ja 50 prosenttia vuoteen 2050 mennessä. Jotta tässä onnistutaan, vaaditaan toimenpiteitä ilmanvaihdossa, niin uusissa kuin vanhoissakin asuintaloissa. Me Systemairilla kannamme vastuumme ympäristöstä. Tärkein panoksemme nykyaikaiseen ympäristönsuojeluun on energian tehokas käyttö. Terveempi koti heti valmiina toimitettavaksi Kaikki SAVE-sarjan koneet toimitetaan esiohjelmoituina, testattuina sekä valmiina asennettaviksi. Huolto ja kunnossapito on helppoa nopeasti saatavilla olevien komponenttien avulla. Mallistosta löytyy koneita pyörivällä lämmönvaihtimella sekä vastavirtalämmönsäätimellä, jotka sopivat jopa 600 m 2 kokoisiin asuintiloihin asti. Koneet on saatavilla sekä pysty- että päätyliitännällä. Lämmöntalteenottoyksiköt voidaan asentaa lieden yläpuolelle, seinälle, alas laskettuun kattoon tai ullakolle. Green Ventilation-merkki tarkoittaa älykästä teknologiaa sopusoinnussa ympäristön ja tulevaisuuden kanssa. Kylmä ulkoilma lämmitetään ja suodatetaan, jotta sinulla ja perheelläsi olisi mukava ja terveellinen sisäilma - ilman vetoa.

14 SAVE - VTC Vastavirtalämmönsiirtimellä varustetut VTC-mallit sopivat erityisesti kohteisiin, joissa on tarpeen poistaa runsaasti kosteutta esimerkiksi saunomisesta tai pyykinpesusta. Ilmankäsittelykoneet SAVE VTC 200 SAVE VTC 300 SAVE VTC 700 Energialuokka Aikaohjaus tai vakio ilmamäärä Tarpeenmukainen ilmamäärä Eurovent sertifikaatti Passiivitaloon sertifioitu (PHI certified) Tekniset tiedot Asunnon pinta-ala enintään m² Nimellisilmavirta / 50 Pa l/s Nimellisilmavirta / 50 Pa m3/h Maksimi-ilmavirta kun paine on 100 Pa l/s Maksimi-ilmavirta kun paine on 100 Pa m³/h Äänen tehotaso (LwA) db(a) Lämpötilahyötysuhde % Tuloilmansuodatin G4 / Karkea 65% G4 / Karkea 65% M5 / epm10 60% F7 / epm1 55% * F7 / epm1 55% * F7 / epm1 55% * Poistoilmasuodatin G4 / Karkea 65% G4 / Karkea 65% M5 / epm10 60% Kanavaliitokset mm SAVE Kosketusnäyttö Valkoinen, integroitu Valkoinen, integroitu Musta, erillinen Jännite / Taajuus V / 50Hz Maksimi teho, puhallin (tulo/poisto) W Sähköinen jälkilämmitin, teho W * * Suositeltu varoke A Kotelointiluokka IP Leveys mm Korkeus (liitäntälaatikon kanssa) mm Korkeus (ilman liitäntälaatikkoa) mm Syvyys mm Paino kg Kotelon eristepaksuus mm 30/EPP Kondenssiliitos (2 x) 1/2 (2 x) 1/2 (2 x) 1/2 (2 x) Soveltuminen Rivitalo Omakotitalo Kerrostalo Muu kuin asunto, esim. toimisto Liesituuletin integroitu IV-koneeseen Liitäntä ulkoiselle liesituulettimelle *Saatavana lisävarusteena.

15

16 SAVE - VTR Pyörivällä lämmönsiirtimellä varustetut VTR-mallit sopivat useimpiin asuntoihin ja samankaltaisiin tiloihin. Pyörivä lämmönsiirrin palauttaa kosteutta sisätiloihin ja pitää siten sisäilman miellyttävänä talvellakin. Ilmankäsittelykoneet SAVE VTR 100/B SAVE VTR 150/B SAVE VTR 150/K Energialuokka Aikaohjaus tai vakio ilmamäärä Tarpeenmukainen ilmamäärä Eurovent sertifikaatti Passiivitaloon sertifioitu (PHI certified) Tekniset tiedot Oikea Vasen Oikea Vasen Asunnon pinta-ala enintään m² Nimellisilmavirta / 50 Pa l/s Nimellisilmavirta / 50 Pa m3/h Maksimi-ilmavirta kun paine on 100 Pa l/s Maksimi-ilmavirta kun paine on 100 Pa m³/h Äänen tehotaso (LwA) db(a) Lämpötilahyötysuhde % Tuloilmansuodatin M5 / epm10 50% M5 / epm10 60% M5 / epm10 60% F7 / epm1 60% * F7 / epm1 55% * F7 / epm1 55% * Poistoilmasuodatin M5 / epm10 50% M5 / epm10 60% M5 / epm10 60% M5 / Karkea 70% * M5 / Karkea 70% * M5 / epm10 50% * Kanavaliitokset mm SAVE Kosketusnäyttö Musta, erillinen Musta, erillinen Musta, erillinen Jännite / Taajuus V / 50Hz Maksimi teho, puhallin (tulo/poisto) W Sähköinen jälkilämmitin, teho W 250 * 500 / / Suositeltu varoke A Kotelointiluokka IP Leveys mm Korkeus (liitäntälaatikon kanssa) mm Korkeus (ilman liitäntälaatikkoa) mm Syvyys mm Paino kg Kotelon eristepaksuus mm Kondenssiliitos (2 x) Soveltuminen Rivitalo Omakotitalo Kerrostalo Muu kuin asunto, esim. toimisto Liesituuletin integroitu IV-koneeseen Liitäntä ulkoiselle liesituulettimelle *Saatavana lisävarusteena.

17 SAVE VTR 250/B SAVE VTR 300/B SAVE VTR 500 SAVE VTR F7 / epm1 55% F7 / epm10 80% F7 / epm10 80% M5 / epm10 60% G3 / Karkea 60% * G3 / Karkea 60% * F7 / epm1 55 % * G3 / Karkea 50% G3 / Karkea 60% * G3 / Karkea 60% M5 / epm10 60% M5 / epm10 50% * Valkoinen, integroitu Valkoinen, integroitu Valkoinen, integroitu Musta, erillinen / * /2

18 SAVE - VSR Pyörivällä lämmönsiirtimellä varustetut VSR-mallit sopivat useimpiin asuntoihin ja samankaltaisiin tiloihin. Pyörivä lämmönsiirrin palauttaa kosteutta sisätiloihin ja pitää siten sisäilman miellyttävänä talvellakin. Ilmankäsittelykoneet SAVE VSR 150/B SAVE VSR 300 SAVE VSR 500 Energialuokka Aikaohjaus tai vakio ilmamäärä Tarpeenmukainen ilmamäärä Eurovent sertifikaatti Passiivitaloon sertifioitu (PHI certified) Tekniset tiedot Asunnon pinta-ala enintään m² Nimellisilmavirta / 50 Pa l/s Nimellisilmavirta / 50 Pa m3/h Maksimi-ilmavirta kun paine on 100 Pa l/s Maksimi-ilmavirta kun paine on 100 Pa m³/h Äänen tehotaso (LwA) db(a) Lämpötilahyötysuhde % Tuloilmansuodatin F7 / epm1 55% F7 / epm10 80% F7 / epm10 80% G3 / Karkea 50% * G3 / Karkea 60%* G3 / Karkea 60% * Poistoilmasuodatin G3 / Karkea 50% G3 / Karkea 60% G3 / Karkea 60% Kanavaliitokset mm SAVE Kosketusnäyttö Musta, erillinen Musta, erillinen Musta, erillinen Jännite / Taajuus V / 50Hz Maksimi teho, puhallin (tulo/poisto) W Sähköinen jälkilämmitin, teho W Suositeltu varoke A Kotelointiluokka IP Leveys mm Korkeus (liitäntälaatikon kanssa) mm Korkeus (ilman liitäntälaatikkoa) mm Syvyys mm Paino kg Kotelon eristepaksuus mm Kondenssiliitos (2 x) Soveltuminen Rivitalo Omakotitalo Kerrostalo Muu kuin asunto, esim. toimisto Liesituuletin integroitu IV-koneeseen Liitäntä ulkoiselle liesituulettimelle *Saatavana lisävarusteena.

19

20 Systemair Oy Tammiston Kauppatie Vantaa Puh Systemair November 2017 E1234

SAVE ilmanvaihtokoneilla saat miellyttävän sisäilman ja säästät energiaa

SAVE ilmanvaihtokoneilla saat miellyttävän sisäilman ja säästät energiaa Puhaltimet I Ilmankäsittelykoneet I Paloturvallisuus I Ilmanjakotuotteet I Ilmastointi I Lämmitystuotteet SAVE ilmanvaihtokoneilla saat miellyttävän sisäilman ja säästät energiaa 2 Puhdas, raikas ilma

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-80 ja -120 ec ilmanvaihtokoneet Fair-80 ja -120 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

Alternative Solutions. Alternative - WRG Energiaa säästävä ilmanvaihto- & lämmöntalteenottolaite

Alternative Solutions. Alternative - WRG Energiaa säästävä ilmanvaihto- & lämmöntalteenottolaite Alternative - WRG Energiaa säästävä ilmanvaihto- & SÄÄSTÄÄ ENERGIAA lämmöntalteenottolaite HYVÄ SISÄILMA Ihminen hengittää vuorokaudessa noin 10 000 litraa ilmaa Ilmassa olevat pienhiukkaset ovat todistetusti

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-8 ja -12 ec ilmanvaihtokoneet Fair-8 ja -12 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen

Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen ILMANVAIHTOA LUONNON EHDOILLA VUODESTA 1983 KERROS- JA RIVITALOIHIN Piccolo - energiataloudellinen ilmanvaihdon pikkujättiläinen Piccolo ON -mallit Pienessä asunnossa voi olla vaikeaa löytää sopivaa paikkaa

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-80 ja -120 ec ilmanvaihtokoneet Fair-80 ja -120 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

Energiataloudellinen uudisrakennus tai lyhyt takaisinmaksuaika yhdistämällä energiasaneeraus Julkisen rakennuksen remonttiin

Energiataloudellinen uudisrakennus tai lyhyt takaisinmaksuaika yhdistämällä energiasaneeraus Julkisen rakennuksen remonttiin Energiataloudellinen uudisrakennus tai lyhyt takaisinmaksuaika yhdistämällä energiasaneeraus Julkisen rakennuksen remonttiin Timo Luukkainen 2009-05-04 Ympäristön ja energian säästö yhdistetään parantuneeseen

Lisätiedot

Energy recovery ventilation for modern passive houses. Timo Luukkainen 2009-03-28

Energy recovery ventilation for modern passive houses. Timo Luukkainen 2009-03-28 Energy recovery ventilation for modern passive houses Timo Luukkainen 2009-03-28 Enervent solutions for passive houses 2009 Järjestelmät passiivitaloihin Passiivitalo on termospullo. Ilman koneellista

Lisätiedot

PRO Greenair Heat Pump -laitesarja. Ilmanvaihtolaitteet sisäänrakennetulla ilmalämpöpumpulla

PRO Greenair Heat Pump -laitesarja. Ilmanvaihtolaitteet sisäänrakennetulla ilmalämpöpumpulla PRO Greenair Heat Pump -laitesarja Ilmanvaihtolaitteet sisäänrakennetulla ilmalämpöpumpulla Raikas sisäilma energiatehokkaalla ilmanvaihdolla PRO Greenair Heat Pump -laitesarja Sisäänrakennettu ilmalämpöpumppu

Lisätiedot

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT MUUHUN KUIN ASUINKÄYTTÖÖN

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT MUUHUN KUIN ASUINKÄYTTÖÖN Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT MUUHUN KUIN ASUINKÄYTTÖÖN Hajautettu ilmanvaihtojärjestelmä Muissa kuin asuinrakennuksissa on järkevää käyttää hajautettua ilmanvaihtoa. Rakennus voidaan mukauttaa jakamalla

Lisätiedot

Ilmasta lämpöä. Vaihda vanha ilmalämmityskoneesi energiatehokkaaseen Lämpö Iiwariin. www.niemi-kari.fi

Ilmasta lämpöä. Vaihda vanha ilmalämmityskoneesi energiatehokkaaseen Lämpö Iiwariin. www.niemi-kari.fi Ilmasta lämpöä Vaihda vanha ilmalämmityskoneesi energiatehokkaaseen Lämpö Iiwariin. www.niemi-kari.fi Lämpö Iiwari ilmalämmitysjärjestelmä Energiatehokas Lämpö Iiwari voidaan asentaa lähes kaikkien vanhojen

Lisätiedot

ECO130 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONE. säädin (E)

ECO130 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONE. säädin (E) ECO130 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONE ECO130 Elektroninen säädin (E) Parmair - puhtaan ilman puolesta 25 vuoden kokemuksella AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja sekä Suomen johtava pientalojen

Lisätiedot

KERROSTALOILMANVAIHTO 2019

KERROSTALOILMANVAIHTO 2019 KERROSTALOILMANVAIHTO 2019 VALLOX OY Loimaa Kokonaispinta-ala 13 400 m² Automaattiset levytyökeskukset 3 kpl Särmäysautomaatti CNC-ohjatut särmäyspuristimet Kaksi automaattista jauhemaalauslinjaa Loppukokoonpanolinjat

Lisätiedot

eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017

eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017 eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017 Pähkinänkuoressa eco Top eco TOP-SARJA 3 konekokoa ilmavirtaan 0,8 m³/s asti Soveltuu hyvin esim. toimistoihin,

Lisätiedot

SunAIR RW 130 EC-LT ja RW 150 EC-LT

SunAIR RW 130 EC-LT ja RW 150 EC-LT SunAIR RW 130 EC-LT ja RW 150 EC-LT LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITTEET Vuosihyötysuhde parasta A-luokkaa SunAIR RW 130 EC-LT SunAIR RW 150 EC-LT sisäkuva Elektroninen säädin (E) Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise

Lisätiedot

SWEGON HOME SOLUTIONS

SWEGON HOME SOLUTIONS ÄLYKÄSTÄ ILMANVAIHTOA IHMISILLE JA KODILLE TAKAA RAIKKKAAN JA TERVEELLISEN SISÄILMAN Ilmanlaadulla on valtavan suuri merkitys hyvinvoinnillemme. Se vaikuttaa yleiseen jaksamiseen ja terveyteemme. Huono

Lisätiedot

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT ASUINRAKENNUKSIIN

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT ASUINRAKENNUKSIIN Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT SUINRKENNUKSIIN Terveys Enervent-ilmanvaihdolla on merkittäviä terveysvaikutuksia. Koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihtomme varmistaa raikkaan ja terveellisen sisäilmaston,

Lisätiedot

Topvex ilmankäsittelykoneet

Topvex ilmankäsittelykoneet Puhaltimet Huippuimurit Ilmankäsittelykoneet Asuntoilmanvaihto Paloturvallisuus Savunpoisto Säätölaitteet Tunnelipuhaltimet Topvex ilmankäsittelykoneet Laadukasta sisäilmaa kaikkiin oleskelutiloihin 2

Lisätiedot

kansi Enerventin perusilmeellä

kansi Enerventin perusilmeellä Enervent Superior ja Premium Ilmanvaihtolaitteet ilmalämpöpumpulla kansi Enerventin perusilmeellä Fresh, hot & cool Enervent Superior- ja Premium -sarjat Ilmanvaihto lämmitys jäähdytys Ensto Enerventin

Lisätiedot

Pientalo ilmanvaihto. Puhdas sisäilma energiatehokkaasti

Pientalo ilmanvaihto. Puhdas sisäilma energiatehokkaasti Puhaltimet I Ilmankäsittelykoneet I Paloturvallisuus I Ilmanjakotuotteet I Ilmastointi I Lämmitystuotteet Pientalo ilmanvaihto Puhdas sisäilma energiatehokkaasti 2 Miksi valita SAVE? Puhdas ja raikas ilma

Lisätiedot

Flexit-ilmanvaihto K2 R UNI 2 UNI 3 UNI 4

Flexit-ilmanvaihto K2 R UNI 2 UNI 3 UNI 4 Flexit-ilmanvaihto K2 R UNI 2 UNI 3 UNI 4 Flexit Spirit Energiatehokkaat, hiljaiset ja helppokäyttöiset Spiritmallit on varusteltu korkean hyötysuhteen pyörivillä läöntalteenottokennoilla ja energiatehokkailla

Lisätiedot

EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140

EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140 EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONEET EXIMUS Mx 180 EXIMUS Jr 140 Elektroninen säädin (E) Parmair - puhtaan ilman puolesta 25 vuoden kokemuksella AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden

Lisätiedot

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT ASUINRAKENNUKSIIN

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT ASUINRAKENNUKSIIN nervent-ilmanvaihto JÄRJSTLMÄT SUINRKNNUKSIIN Terveys nervent-ilmanvaihdolla on merkittäviä terveysvaikutuksia. Koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihtomme varmistaa raikkaan ja terveellisen sisäilmaston,

Lisätiedot

Parempi sisäilman laatu. Pienemmät kustannukset.

Parempi sisäilman laatu. Pienemmät kustannukset. UUSIUTUVAT ENERGIAT ILMANVAIHTOYKSIKÖT Parempi sisäilman laatu. Pienemmät kustannukset. Edistyksellinen, lämmön talteenotolla varustettu ilmanvaihtokone varmistaa hyvän sisäilman ja tuntuvat energiansäästöt.

Lisätiedot

Flexit Pienet ilmanvaihtokoneet

Flexit Pienet ilmanvaihtokoneet Flexit Pienet ilmanvaihtokoneet Nordic S2 Nordic S3 Nordic S4 C2 Flexit GO UNI4 Flexit GO Flexit Puhdasta ja raikasta ilmaa! Norjalainen ilmanvaihtokonevalmistaja Flexit on vuosikymmenten ajan kehittänyt

Lisätiedot

IIWARI Ex, Kx, MxE LÄMMÖNTALTEENOTTOKONEET. IIWARI Ex IIWARI Kx IIWARI MxE 180 Elektroninen säädin (E)

IIWARI Ex, Kx, MxE LÄMMÖNTALTEENOTTOKONEET. IIWARI Ex IIWARI Kx IIWARI MxE 180 Elektroninen säädin (E) IIWARI Ex, Kx, MxE LÄMMÖNTALTEENOTTOKONEET IIWARI Ex IIWARI Kx IIWARI MxE 180 Elektroninen säädin (E) Parmair - puhtaan ilman puolesta 25 vuoden kokemuksella AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN RAUTAKESKO 1 Mukavaa lämpöä - miten ja miksi? Lämpö on yksi ihmisen perustarpeista. Lämpöä tarvitaan asuinhuoneissa: kotona ja vapaa-ajanasunnoissa, mökeillä, puutarhassa,

Lisätiedot

Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN KONE ASUNTOIHIN

Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN KONE ASUNTOIHIN Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN KONE ASUNTOIHIN Enervent Pinion Enervent Pinion on erittäin hiljainen ja pienikokoinen kone, joka soveltuu parhaiten kerrostaloasuntoihin ja muihin pieniin tiloihin.

Lisätiedot

TUOTE- HINNASTO 2.3.2015 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONEET LISÄVARUSTEET MAAKYLMÄJÄRJESTELMÄT SUODATTIMET JA MUUT TARVIKKEET SunAIR LTO-laitteiden valintaopas www.airwise.fi \ SunAIR-LTO-laitteet \ valintaopas www.airwise.fi

Lisätiedot

Enervent HP -laitteet ILMANVAIHTOLAITTEET, JOISSA ON INTEGROIDUT LÄMPÖPUMPUT

Enervent HP -laitteet ILMANVAIHTOLAITTEET, JOISSA ON INTEGROIDUT LÄMPÖPUMPUT Enervent HP -laitteet ILMANVAIHTOLAITTEET, JOISSA ON INTEGROIDUT LÄMPÖPUMPUT Terveys Mukavuus Energiatehokkuus Raikasta, lämmintä ja viileää ilmaa Poistoilmalämpöpumpulla varustetut Enervent-ilmanvaihtokoneet

Lisätiedot

ECO-järjestelmä: Ilmanvaihdon lämmöntalteenotto kerrostalossa ja saneerauskohteissa 1 2008-11-24

ECO-järjestelmä: Ilmanvaihdon lämmöntalteenotto kerrostalossa ja saneerauskohteissa 1 2008-11-24 ECO-järjestelmä: Ilmanvaihdon lämmöntalteenotto kerrostalossa ja saneerauskohteissa 1 2008-11-24 ECO-järjestelmän taustaa: ECO järjestelmää lähdettiin kehittämään 2004, tarkoituksena saada pelkällä poistojärjestelmällä

Lisätiedot

Terveen talon ilmanvaihto

Terveen talon ilmanvaihto Terveen talon ilmanvaihto DI. Terveellisen ja viihtyisän sisäympäristön haasteet asunnoissa Lämpöolosuhteet talvella vetää, kesällä on kuuma Ilman laatu riittämätön ilmanvaihto yli puolessa asunnoista

Lisätiedot

LIVING. Lämmön talteenottoon poistoilmanvaihdolla varustettuihin kerrostaloihin. Erinomainen tuotto sijoitukselle.

LIVING. Lämmön talteenottoon poistoilmanvaihdolla varustettuihin kerrostaloihin. Erinomainen tuotto sijoitukselle. Puhaltimet Ilmankäsittelykoneet Ilmanjakotuotteet Paloturvallisuus Ilmastointi Ilmaverhot ja lämmitystuotteet Tunnelipuhaltimet LIVING Lämmön talteenottoon poistoilmanvaihdolla varustettuihin kerrostaloihin.

Lisätiedot

Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN LAITE ASUNTOIHIN. Terveys Mukavuus Energiatehokkuus

Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN LAITE ASUNTOIHIN. Terveys Mukavuus Energiatehokkuus Enervent Pinion PIENIKOKOINEN JA HILJAINEN LAITE ASUNTOIHIN Terveys Mukavuus Energiatehokkuus Enervent Pinion Enervent Pinion on erittäin hiljainen ja pienikokoinen laite, joka soveltuu parhaiten kerrostaloasuntoihin

Lisätiedot

Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista

Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista DI Petri Pylsy, Suomen Kiinteistöliitto Tee parannus!-aluekiertue Turku 18.01.2010 Tarjolla tänään Energiatehokkaita korjausratkaisuja: Ilmanvaihdon parantaminen

Lisätiedot

LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE

LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE 425 LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE SunAIR 425 Elektroninen säädin Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja sekä Suomen johtava pientalojen ilmanvaihtojärjestelmien

Lisätiedot

Swegon CASA PRE. Premium-ohjaustekniikan liesikuvut ASUNTOILMANVAIHTO

Swegon CASA PRE. Premium-ohjaustekniikan liesikuvut ASUNTOILMANVAIHTO Swegon CASA PRE Premium-ohjaustekniikan liesikuvut Liesikupu Premium-ilmanvaihtokoneen ohjaukseen. Hyvä kärynsieppausominaisuus. Hiljainen. Sähköinen ajastinläppä. Helppo puhdistaa. Classic-mallien värit:

Lisätiedot

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT ASUINRAKENNUKSIIN

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT ASUINRAKENNUKSIIN nervent-ilmanvaihto JÄRJSTLMÄT SUINRKNNUKSIIN Terveys Mukavuus nergiatehokkuus Terveys nervent-ilmanvaihdolla on merkittäviä terveysvaikutuksia. Koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihtomme varmistaa raikkaan

Lisätiedot

600e-hp-co LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE, POISTOILMALÄMPÖPUMPPU JA JÄÄHDYTYS. Smart-käyttöliittymä

600e-hp-co LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE, POISTOILMALÄMPÖPUMPPU JA JÄÄHDYTYS. Smart-käyttöliittymä 600e-hp-co LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE, POISTOILMALÄMPÖPUMPPU JA JÄÄHDYTYS 600e-hp-co Smart-käyttöliittymä Huippuunsa vietyä lämmöntalteenottoa ja jäähdytystä AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden

Lisätiedot

Vaihto Wing-puhaltimiin antaa suuret energiasäästöt

Vaihto Wing-puhaltimiin antaa suuret energiasäästöt Vaihto Wing-puhaltimiin antaa suuret energiasäästöt Vaihda Wing-puhaltimiin ja puolita energiakulut! Vanhemmissa ilmanvaihtokoneissa ongelmana on usein sekä puhaltimien melutaso että energiankulutus. Jos

Lisätiedot

SunAIR 431 EC ja 481 EC

SunAIR 431 EC ja 481 EC SunAIR 431 EC ja 481 EC LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE SunAIR 431 EC SunAIR 481 EC sisäkuva Elektroninen säädin (E) Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja sekä Suomen

Lisätiedot

Poistoilmalämpöpumput EX35S EX50S EX65S

Poistoilmalämpöpumput EX35S EX50S EX65S Poistoilmalämpöpumput EX35S EX50S EX65S Huolella suunniteltu Suunnittelun tavoitteet: Korkea COP (hyötysuhde) Hiljainen käyntiääni Tyylikäs ulkonäkö Selkeä ja yksinkertainen käyttöliittymä Enemmän lämmintä

Lisätiedot

www.enervent.fi GREENAIR VAAKAMALLIT Ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin ilmamäärille 15-390 l/s

www.enervent.fi GREENAIR VAAKAMALLIT Ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin ilmamäärille 15-390 l/s wwwenerventfi TENERGIATALOUDELLISIN RA KAISU GREENAIR VAAKAMALLIT Ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin ilmamäärille 15-39 l/s Nerokas keksintö: pyörivä lämmönsiirrin Enervent greenair-ilmanvaihtolaitteissa

Lisätiedot

ILTO 400M ILMANVAIHTOA MIELLYTTÄVÄÄN ASUMISEEN ILMANVAIHDON LÄMMÖNTALTEEN- OTTOLAITE RIVI- JA OMAKOTITALOIHIN UUDIS- JA SANEERAUSKOHTEISIIN PARASTA ILMANVAIHTOA www.ilto.fi ILTO-ilmanvaihtojärjestelmä

Lisätiedot

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Uponor C-46 -lämmönsäädin Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Tuotteen kuvaus Luovaa tekniikkaa helppo asentaa ja käsitellä Uponorin C-46-lämmönsäädin

Lisätiedot

Pystymalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin

Pystymalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin ILMANVAIHTOA LUONNON EHDOILLA VUODESTA 1983 PIENTALOIHIN JA TOIMISTOIHIN Pystymalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin Kun hallitset kotisi sisäilmaa, hallitset myös terveyttäsi Pohjoisen

Lisätiedot

SunAIR 431 EC-LT ja 481 EC-LT

SunAIR 431 EC-LT ja 481 EC-LT SunAIR 431 EC-LT ja 481 EC-LT LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITE SunAIR 431 EC-LT SunAIR 481 EC-LT sisäkuva Elektroninen säädin (E) Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja

Lisätiedot

Flexit SPIRIT K2R. Ilmanvaihtdkone lämmöntalteenotolla, jossa integroitu liesituuletin

Flexit SPIRIT K2R. Ilmanvaihtdkone lämmöntalteenotolla, jossa integroitu liesituuletin Flexit SPIRIT K2R Ilmanvaihtdkone lämmöntalteenotolla, jossa integroitu liesituuletin Markkinoiden hiljaisin Moderni muotoilu Energiatehokas Asennus keittiöön Flexit SPIRIT uuden sukupolven ilmankäsittelylaite

Lisätiedot

UUTUUS! Flexitilmanvaihtolaitteet. pyörivällä talteenottoosalla. asuntoihin ja pieniin toimitiloihin

UUTUUS! Flexitilmanvaihtolaitteet. pyörivällä talteenottoosalla. asuntoihin ja pieniin toimitiloihin UUTUUS! Flexitilmanvaihtolaitteet pyörivällä talteenottoosalla Ihanteellinen ilmanvaihto puhdasta ja terveellistä ilmaa koko vuoden Energiansäästö tehokkain hyötysuhde vuositasolla asuntoihin ja pieniin

Lisätiedot

Vallox Loimaan tehdas

Vallox Loimaan tehdas Vallox Loimaan tehdas 40 vuotta ilmanvaihdon huipputekniikkaa Loimaalla 4800 m² laajennus 2011 Automaattiset levytyökeskukset 3 kpl CNC -ohjatut särmäyspuristimet Automaattinen jauhemaalauslinja Loppukokoonpanolinjat

Lisätiedot

ECO 90 EC-LT ja ECO 130 EC-LT

ECO 90 EC-LT ja ECO 130 EC-LT ECO 90 EC-LT ja ECO 130 EC-LT LÄMMÖNTALTEENOTTOLAITTEET ECO 90 EC-LT ECO130 EC-LT Elektroninen säädin (E) Kun ominaisuudet ratkaisevat AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden valmistaja sekä Suomen

Lisätiedot

valmistaa ilmanvaihtokoneita Parmair Eximus JrS

valmistaa ilmanvaihtokoneita Parmair Eximus JrS Parmair Eximus JrS Parmair Eximus JrS Air Wise Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Parmair Eximus JrS Sertifikaatti Nro C333/05 1 (2) Parmair Eximus JrS on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena

Lisätiedot

www.enervent.fi Enervent greenair pystymalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin

www.enervent.fi Enervent greenair pystymalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin www.enervent.fi KAISU TENERGIATALOUDELLISIN RA Enervent greenair pystymalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin Nerokas keksintö: pyörivä lämmönsiirrin Enervent greenair-ilmanvaihtolaitteissa

Lisätiedot

valmistaa ilmanvaihtokoneita Parmair Iiwari ExSK, ExSOK ja ExSEK

valmistaa ilmanvaihtokoneita Parmair Iiwari ExSK, ExSOK ja ExSEK Parmair Iiwari ExSK Parmair Iiwari ExSK Air Wise Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Parmair Iiwari ExSK, ExSOK ja ExSEK Sertifikaatti Nro C325/05 1 (2) Parmair Iiwari ExSK (ExSOK, ExSEK) on tarkoitettu käytettäväksi

Lisätiedot

ILTO Comfort CE5 ENEMMÄN KUIN LÄMPÖPUMPPU AINUTLAATUINEN UUTUUS LÄMPÖPUMPPU JA ILMANVAIHDON LÄMMÖN- TALTEENOTTOLAITE YHDESSÄ MERKITTÄVÄSTI PIENEMMÄLLÄ INVESTOINNILLA MAALÄMPÖPUMPUN VEROISTA TEHOA LÄMPIMÄN

Lisätiedot

Smart air handling unit for swimming pools IN CONFORMITY WITH THE REQUIREMENTS OF

Smart air handling unit for swimming pools IN CONFORMITY WITH THE REQUIREMENTS OF Smart air handling unit for swimming pools IN CONFORMITY WITH THE REQUIREMENTS OF PERSONALIZED CORROSION-RESISTANT SAVING AmberAir Pool TAKAA MIELLYTTÄVÄN ALLASTILOJEN SISÄILMASTON AmberAir Pool -koneiden

Lisätiedot

PARASOL. PARASOL Tekninen opas. ADAPT Parasol. Ilmastointimoduulit neuvotteluhuoneisiin ja toimistoihin. www.swegon.fi

PARASOL. PARASOL Tekninen opas. ADAPT Parasol. Ilmastointimoduulit neuvotteluhuoneisiin ja toimistoihin. www.swegon.fi PARASOL Tekninen opas TM Ilmastointimoduulit neuvotteluhuoneisiin ja toimistoihin PARASOL VAV PARASOL www.swegon.fi ADAPT Parasol Ratkaisu kaikkiin tarpeisiin Alla olevassa kuvassa on esimerkki siitä,

Lisätiedot

Rakennusten energiatehokkuus. Tulikivi Oyj 8.6.2011 Helsinki Mikko Saari VTT Expert Services Oy

Rakennusten energiatehokkuus. Tulikivi Oyj 8.6.2011 Helsinki Mikko Saari VTT Expert Services Oy Rakennusten energiatehokkuus Tulikivi Oyj 8.6.2011 Helsinki Mikko Saari VTT Expert Services Oy 6.6.2011 2 Mitä on rakennusten energiatehokkuus Mitä saadaan (= hyvä talo) Energiatehokkuus = ----------------------------------------------

Lisätiedot

Tuloilmaikkunoiden edut ja kannattavuus

Tuloilmaikkunoiden edut ja kannattavuus Tuloilmaikkunoiden edut ja kannattavuus As Oy Espoon Rauhalanpuisto 8 Tausta Asuinrakennuksen suurin lämpöhäviö on ilmanvaihto Koneellisessa poistossa tattava riittävä korvausilman saanti Ulkoa tuleva

Lisätiedot

Tarpeisiisi mukautuva kodin lämmityslaite

Tarpeisiisi mukautuva kodin lämmityslaite Tarpeisiisi mukautuva kodin lämmityslaite Compact-sarja Aktiivinen ja passiivinen lämmön talteenotto Nilan Compact -sarja terveellisempi sisäilma kukkaroa säästäen Monipuoliset ratkaisut erilaisiin tarpeisiin

Lisätiedot

www.enervent.fi Enervent greenair vaakamalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin

www.enervent.fi Enervent greenair vaakamalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin wwwenerventfi KAISU TENERGIATALOUDELLISIN RA Enervent greenair vaakamalliset ilmanvaihtolaitteet pientaloihin ja asuntoihin Nerokas keksintö: pyörivä lämmönsiirrin Enervent greenair-ilmanvaihtolaitteissa

Lisätiedot

Siirrettävät ilmastointilaitteet

Siirrettävät ilmastointilaitteet Siirrettävät ilmastointilaitteet luovat kotiin ja työpaikoille helposti ja nopeasti miellyttävän ja raikkaan sisäilman. Jäähdyttäessään sisäilmaa ne poistavat samalla ilmasta liiallisen kosteuden sekä

Lisätiedot

Swegon CASA Ilmanvaihtokoneet

Swegon CASA Ilmanvaihtokoneet Swegon CASA Ilmanvaihtokoneet www.swegon.fi Näin ilmanvaihto toimii Asunnon sisällä oleva likainen ilma johdetaan asunnosta poistoilmaventtiilien ja kanavien kautta ilmanvaihtokoneeseen. Poistoilma otetaan

Lisätiedot

Tuloilmaikkunoiden edut ja kannattavuus. As Oy Espoon Rauhalanpuisto 8

Tuloilmaikkunoiden edut ja kannattavuus. As Oy Espoon Rauhalanpuisto 8 Tapio Tarpio Tuloilmaikkunoiden edut ja kannattavuus As Oy Espoon Rauhalanpuisto 8 Tausta Asuinrakennuksen suurin lämpöhäviö on ilmanvaihto Koneellisessa poistossa tattava riittävä korvausilman saanti

Lisätiedot

Like a Breath of Fresh Air. Enervent Pingvin Kotilämpö Ilmalämmityslaite saneerauskohteisiin

Like a Breath of Fresh Air. Enervent Pingvin Kotilämpö Ilmalämmityslaite saneerauskohteisiin Like a Breath of Fresh Air Enervent Pingvin Kotilämpö Ilmalämmityslaite saneerauskohteisiin Uusi Pingvin Kotilämpö -laite Ja kotisi energiatehokkuus nousee ratkaisevasti Ilmalämmitysjärjestelmä uusiksi

Lisätiedot

Täydellinen valvonta. Jäähdytysjärjestelmän on siten kyettävä kommunikoimaan erilaisten ohjausjärjestelmien kanssa.

Täydellinen valvonta. Jäähdytysjärjestelmän on siten kyettävä kommunikoimaan erilaisten ohjausjärjestelmien kanssa. Täydellinen valvonta ATK-konesalit ovat monimutkaisia ympäristöjä: Tarjoamalla täydellisiä integroiduista elementeistä koostuvia ratkaisuja taataan yhteensopivuus ja strateginen säätöjärjestelmän integrointi.

Lisätiedot

Maalämpö DAIKIN ALTHERMA -MAALÄMPÖPUMPPU LÄMMITYS JA KUUMA KÄYTTÖVESI ESITE

Maalämpö DAIKIN ALTHERMA -MAALÄMPÖPUMPPU LÄMMITYS JA KUUMA KÄYTTÖVESI ESITE Maalämpö DAIKIN ALTHERMA -MAALÄMPÖPUMPPU LÄMMITYS JA KUUMA KÄYTTÖVESI ESITE Maalämpöp Kylmilläkin alueilla talvella maaperän lämpö on melko tasaisesti noin 10 º C yli 15 metrin syvyydellä. Tämä lämpö on

Lisätiedot

TULOILMA Ilmavirta l/s Ulkopuoliset paineet 150 Pa

TULOILMA Ilmavirta l/s Ulkopuoliset paineet 150 Pa TEKNINEN MÄÄRITTELY Sivu 1(5) KONE: A-20-HW Sähkö- ja säätölaitekeskus Ouman EH-105 ILMANVAIHTOKOJE, 1-OSAINEN Pyörivä lämmönvaihdin (ei-hygroskooppinen) Kätisyys: Oikea Sinkin värinen ulkokuori Eristeet

Lisätiedot

Geniox. - Uuden sukupolven ilmanvaihtojärjestelmä

Geniox. - Uuden sukupolven ilmanvaihtojärjestelmä Puhaltimet Ilmankäsittelykoneet Ilmanjakotuotteet Paloturvallisuus Ilmastointi Lämmitystuotteet Tunnelipuhaltimet Geniox - Uuden sukupolven ilmanvaihtojärjestelmä Geniox - harkittuja yksityiskohtia Uusi

Lisätiedot

Poistoilmalämpöpumput EX35S EX50S EX65S

Poistoilmalämpöpumput EX35S EX50S EX65S Poistoilmalämpöpumput EX35S EX50S EX65S Miksi Scanvarm EXxxS poistoilmalämpöpumppu? - Scanvarm- poistoilmalämpöpumppu on koko talon lämmitysjärjestelmä (lämmitys, käy9övesi, ilmanvaihto) - helpos< toteute9ava,

Lisätiedot

Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumppu

Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumppu Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumppu Ecodan-varaaja Käyttövesivaraajan tilavuus 200 l Varaaja sisältää säätöjärjestelmän, paisunta-astian, kiertovesipumpun, 3-portaisen 9 kw lisälämmitysvastuksen Valmius

Lisätiedot

Ihminen on Energiaholisti

Ihminen on Energiaholisti Ihminen on Energiaholisti Energiaholisti nauttii energialla tuotetusta mukavuudesta Energiaholisti hyvin harvoin parantuu Kun nautinnosta ei voi luopua, on ainoa keino saavuttaa sama nautinto vähemmällä

Lisätiedot

Ominaissähköteho FINVAC Ominaissähköteho. - rakentamismääräysten mukaan - ekosuunnitteluasetuksen mukaan. Pekka Mäkinen

Ominaissähköteho FINVAC Ominaissähköteho. - rakentamismääräysten mukaan - ekosuunnitteluasetuksen mukaan. Pekka Mäkinen Ominaissähköteho FINVAC 2017 Ominaissähköteho - rakentamismääräysten mukaan - ekosuunnitteluasetuksen mukaan Pekka Mäkinen Puhaltimien ominaissähköteho Kansallinen SFP-määrittely Rakentamismääräysten mukaan

Lisätiedot

CASA Ilmanvaihtokoneet

CASA Ilmanvaihtokoneet CASA Ilmanvaihtokoneet www.swegonhomesolutions.fi Millaista sisäilmaa sinä hengität? Uusi älykkäämpi ilmanvaihto Onko sinulla usein päänsärkyä? Tunnetko olosi väsyneeksi sisätiloissa? Tuntuuko sisäilma

Lisätiedot

Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista

Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista DI Petri Pylsy, Suomen Kiinteistöliitto Tee parannus!-aluekiertue Tarjolla tänään Ilmanvaihdon parantaminen Lämpöpumppuratkaisuja Märkätilojen vesikiertoinen

Lisätiedot

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 75

Vallox Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 75 Vallox Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Vallox 75 Sertifikaatti Nro VTT--843-21-06 Myönnetty 22.8.2006 Päivitetty 17.2.2012 1 (2) Vallox 75 on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena ja sen

Lisätiedot

Suorahöyrystys tasavirtainvertteri

Suorahöyrystys tasavirtainvertteri Suorahöyrystys tasavirtainvertteri Usean yksikön samanaikainen jäähdytys ja lämmitys Seinäasennus MAFP Lattia tai kattoasennus Alakattoasennus Kasetti Kanavaasennus KPAFP SPAFP CAFP DSAFP Lisävarusteet

Lisätiedot

KONEELLISEN POISTOILMANVAIHDON MITOITTAMINEN JA ILMAVIRTOJEN MITTAAMINEN

KONEELLISEN POISTOILMANVAIHDON MITOITTAMINEN JA ILMAVIRTOJEN MITTAAMINEN KONEELLISEN POISTOILMANVAIHDON MITOITTAMINEN JA ILMAVIRTOJEN MITTAAMINEN Koneellinen poistoilmanvaihto mitoitetaan poistoilmavirtojen avulla. Poistoilmavirrat mitoitetaan niin, että: poistopisteiden, kuten

Lisätiedot

Elztrip EZ100 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne.

Elztrip EZ100 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne. Elztrip 00 600-1500 W Sähkölämmitys 3 mallia Elztrip 00 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne. Käyttökohteet 00 on tarkoitettu yleis- ja lisälämmitykseen sekä ikkunoista tulevan vedon

Lisätiedot

ECo sarjan ylivoimaa. VILPE ECo -huippuimuri. Käyttökohteet

ECo sarjan ylivoimaa. VILPE ECo -huippuimuri. Käyttökohteet ECo-huippuimuri Edistyksellinen ja energiaa säästävä tasavirtamoottorillinen huippuimuri keittiön ja kylpytilojen kohdepoistoon tai koko kodin ilmanvaihtoon VILPE ECo -huippuimuri VILPE ECo sarjan huippuimurit

Lisätiedot

TOTEUTUSKUVAUS EEMONTTI - REMONTISTA

TOTEUTUSKUVAUS EEMONTTI - REMONTISTA TOTEUTUSKUVAUS EEMONTTI - REMONTISTA Kohdekiinteistö 2: 70-luvun omakotitalo Kiinteistön lähtötilanne ennen remonttia EEMontti kohdekiinteistö 2 on vuonna 1974 rakennettu yksikerroksinen, 139 m², omakotitalokiinteistö,

Lisätiedot

Flexit Roomie ilmanvaihtojärjestelmä

Flexit Roomie ilmanvaihtojärjestelmä Flexit Roomie ilmanvaihtojärjestelmä Roomie One Roomie Dual Roomie Eq 2 O2 Mistä huomaan kiinteistön olevan ilmanvaihtoremontin tarpeessa? Raskas ja tunkkainen sisäilma Korvausilman tultua talon rakenteista

Lisätiedot

Uusi huippuimurisarja

Uusi huippuimurisarja Uusi huippuimurisarja CASA F -sarja koostuu 8 mallista, joita on saatavana kolmessa eri koossa ja jotka kattavat ilmavirrat 2,1 m³/s saakka. CASA F on äänieristetty huippuimuri energiatehokkailla EC-puhaltimilla,

Lisätiedot

Ilmavirtasäädin BVAVd-LD

Ilmavirtasäädin BVAVd-LD säädin BVAVd-LD leistä Uusi ilmavirtasäädin perustuu hyväksi koettuun runkorakenteeseen, joka on varustettu uudella toimilaitteella. toimilaitteessa on säädin, paineanturi sekä ilmavirran jatkuva näyttö.

Lisätiedot

Tuoteluettelo Korvausilman lämmittimet Siirtoilmapuhallin

Tuoteluettelo Korvausilman lämmittimet Siirtoilmapuhallin Tuoteluettelo Korvausilman lämmittimet Siirtoilmapuhallin Mobair yrityksenä LVI-Suunnittelu Juha Tourunen Oy perustettiin Halikkoon 1989. Varsin pian yrityksen perustamisen jälkeen syntyi myös Mobair-tuoteidea.

Lisätiedot

VPL55 Mitat. MITAT VPL 55 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä. Tulo. Ulko HUOLTO. Jäte. Poisto PÄÄTY B PÄÄTY A

VPL55 Mitat. MITAT VPL 55 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä. Tulo. Ulko HUOLTO. Jäte. Poisto PÄÄTY B PÄÄTY A MITT VPL 55 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä VPL55 Mitat 77 45 2790 30 620 70 CTS5000 PNEELI 500 Tilavaraus jälkilämmittimelle tulokanavassa. (sähkö tai vesi) 3 Tulo Ulko 400 4 Jäte IV-KOJE Poisto

Lisätiedot

Swegon CASA Liesikuvut

Swegon CASA Liesikuvut Swegon Home Solutions Swegon CASA Liesikuvut HOME VENTILATION Swegon CASA Liesikuvut KEITTIÖN KÄRYNPOISTON UUDET RYTMIT Swegon CASA liesikuvut ovat keskeinen osa asunnon toimivaa ilmanvaihtoa. Tehokkaan

Lisätiedot

AW Lämminvesikäyttöiset ilmanlämmittimet

AW Lämminvesikäyttöiset ilmanlämmittimet Lämminkäyttöiset ilmanlämmittimet Lämminkäyttöiset ilmanlämmittimet -lämmittimiä käytetään varastojen, teollisuushallien, verstaiden, urheiluhallien, liikkeiden yms. jatkuvaan lämmitykseen. Tyylikkään

Lisätiedot

SAVECair. Käyttöönottopöytäkirja. Englannin kielestä käännetty asiakirja A001

SAVECair. Käyttöönottopöytäkirja. Englannin kielestä käännetty asiakirja A001 SAVECair Käyttöönottopöytäkirja Englannin kielestä käännetty asiakirja 2115797 A001 FI Tekijänoikeus Systemair UAB Kaikki oikeudet pidätetään E&OE Systemair UAB pidättää itsellään oikeuden tehdä muutoksia

Lisätiedot

VPL31 Mitat. MITAT VPL 31 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä. Tulo. Ulko HUOLTO. Jäte. Poisto PÄÄTY B PÄÄTY A

VPL31 Mitat. MITAT VPL 31 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä. Tulo. Ulko HUOLTO. Jäte. Poisto PÄÄTY B PÄÄTY A MITT VPL 3 Katso eri rakennevaihtoehdot jäljempänä VPL3 Mitat 77 5 60 30 70 70 STS5000 paneeli 500 Tilavaraus jälkilämmittimelle tulokanavassa. (sähkö tai vesi) 3 Tulo Ulko 00 Jäte IV-KOJE Poisto PÄÄTY

Lisätiedot

KN-KWL 96 SE-EC Kontrollierte Wohnraumlüftung

KN-KWL 96 SE-EC Kontrollierte Wohnraumlüftung KN-KWL 96 SE-EC Kontrollierte Wohnraumlüftung KN 2014-07 Druck-, Satzfehler und techn. Änderungen vorbehalten - Subject to change Seite 1 2014-07 Druck-, Satzfehler und techn. Änderungen vorbehalten -

Lisätiedot

HiLTO EC Korkean hyötysuhteen lämmöntalteenottoyksikkö

HiLTO EC Korkean hyötysuhteen lämmöntalteenottoyksikkö www.koja.fi HiLTO EC Korkean hyötysuhteen lämmöntalteenottoyksikkö HiLTO EC Energiatehokas korkean hyötysuhteen toimisto-, liike-, julkis- ja asuinrakennusten lämmöntalteenottoyksikkö POISTOILMAN ENERGIASTA

Lisätiedot

JÄÄHDYTYSKUIVAIMET FX 1 22

JÄÄHDYTYSKUIVAIMET FX 1 22 JÄÄHDYTYSKUIVAIMET FX 1 22 ILMANKÄSITTELYLAITTEISTO ON TÄRKEÄ INVESTOINTI ATLAS COPCON LAATUILMA ON ÄLYKÄS VALINTA TARVITSET LAADUKASTA ILMAA ATLAS COPCO FX: KUIVAA ILMAA LUOTETTAVASTI Paineilma voi sisältää

Lisätiedot

SL... Toimilaite, jousipalautteinen. Vakioservomoottori. (paneelisuodatin) Ilmansuodatin. Jäähdytin PKW Lämmitin PWW. Jäähdytin DV.

SL... Toimilaite, jousipalautteinen. Vakioservomoottori. (paneelisuodatin) Ilmansuodatin. Jäähdytin PKW Lämmitin PWW. Jäähdytin DV. SL... Sivu: Toimilaite, jousipalautteinen Sälepellit Vakioservomoottori Ilmansuodatin (paneelisuodatin) Jäähdytin DV Jäähdytin PKW Lämmitin PWW Integroidulla ETAMASTERilla Ohjauksella Tuloilma Poistoilma

Lisätiedot

valmistaa ilmanvaihtokoneita Fair 80 ec

valmistaa ilmanvaihtokoneita Fair 80 ec Koja Fair 80 ec Koja Fair 80 ec Koja Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Fair 80 ec Sertifikaatti Nro VTT-C-8424-12 1 (2) Fair 80 ec on tarkoitettu käytettäväksi asunnon ilmanvaihtokoneena ja sen lämmöntalteenoton

Lisätiedot

TUOTETIEDOT VALLOX 51K MV VALLOX 51 MV

TUOTETIEDOT VALLOX 51K MV VALLOX 51 MV TUOTETIEDOT VLLOX 5K MV VLLOX 5 MV . ILMNVIHTOKONEET TEKNISET TIEDOT VLLOX 5 MV POISTOILMN LÄMMÖNTLTEENOTON VUOSIHYÖTYSUHDELUOKK TULO-/POISTOILMMÄÄRÄT PUHLTIMIEN OTTOTEHOT Puhallinnopeudet virta dm³/s

Lisätiedot

Enervent Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Enervent Pingvin eco ED % A. yli 70 F G H I HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS. Enervent Pingvin eco ED 3,0

Enervent Oy. valmistaa ilmanvaihtokoneita Enervent Pingvin eco ED % A. yli 70 F G H I HUONO SÄHKÖTEHOKKUUS. Enervent Pingvin eco ED 3,0 Enervent Pingvin eco ED Enervent Pingvin eco ED Enervent Oy valmistaa ilmanvaihtokoneita Enervent Pingvin eco ED Sertifikaatti Nro VTT C 4026 09 1 (2) Enervent Pingvin eco ED on tarkoitettu käytettäväksi

Lisätiedot

Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista

Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista Esimerkkejä energiatehokkaista korjausratkaisuista DI Petri Pylsy, Suomen Kiinteistöliitto Tee parannus!-aluekiertue Järvenpää 24.11.2009 Tarjolla tänään Energiatehokkaita korjausratkaisuja: Ulkorakenteiden

Lisätiedot

TEKNOCALOR TUO MARKKINOILLE UUDET IV-KONEET

TEKNOCALOR TUO MARKKINOILLE UUDET IV-KONEET IV-KONEET TEKNOCALOR TUO MARKKINOILLE UUDET IV-KONEET Korkealaatuiset ja moniin eri käyttökohteisiin soveltuvat ilmakäsittelykoneet. Käyttökohteina mm. teollisuus, toimistotilat, sairaalat, hotellit, päiväkodit,

Lisätiedot