Riittoisuus on arvio yhdellä värikasetilla tulostettavasta sivumäärästä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Riittoisuus on arvio yhdellä värikasetilla tulostettavasta sivumäärästä."

Transkriptio

1 Esittely Miksi riittoisuusstandardeja tarvitaan? Riittoisuus on arvio yhdellä värikasetilla tulostettavasta sivumäärästä. Aiemmin tulostimien ja monitoimilaitteiden valmistajat, myös Ricoh, kehittivät omia menetelmiään kasettien riittoisuuden määrittämiseen. Kulutustarvikkeiden, kuten väri- ja mustekasettien, kustannukset muodostavat suuren osan tulostuslaitteiden kokonaiskustannuksista ja sivuhinnasta. Nykyään näillä kustannuksilla on yhä suurempi merkitys laitteiden ostopäätöksen suhteen. Väri- ja mustekasettien riittoisuuden vertailu on siis tärkeää tätä ostoa harkittaessa. Toisistaan poikkeavat testauskäytännöt kuitenkin hankaloittivat kilpailevien valmistajien tuotteiden objektiivista vertailua. Standardien kehittäminen oli siten välttämätöntä, jotta asiakkaat voisivat tehdä tällaisia vertailuja. Tässä asiakirjassa selitetään miksi kasettien riittoisuudelle on määritetty standardeja (ISO/IEC); näissä ISO/IEC-standardeissa määritettyjen väri-/mustekasettien riittoisuuksien tarkoitus riittoisuus on tarkoitettu eri valmistajien ilmoittamien riittoisuuksien vertailuun, ei todellisen riittoisuuden ennustamiseen; miten ISO/IEC-testit suoritetaan; mitkä tekijät vaikuttavat väri-/mustekasetin todelliseen riittoisuuteen verrattuna virallisesti ilmoitettuun riittoisuuteen; että Ricoh tarjoaa helppotajuisia all-in-sopimuksia, jotka siirtävät riskin kuluttajalta valmistajalle.

2 Standardit: ISO ja IEC ISO (International Organization for Standardization, Genevessä, Sveitsissä) on hallituksiin liittymätön kansainvälisten standardien kehittäjä ja julkaisija. IEC (International Electrotechnical Commission) on kansainvälinen standardisointiorganisaatio, joka laatii ja julkaisee kansainvälisiä sähkö- ja elektroniikkateknologioita ja muita vastaavia teknologioita koskevia standardeja. ISO tekee yhteistyötä IEC:n kanssa kaikessa elektrotekniikan standardisoinnissa. ISO ja IEC ovat kehittäneet standardeja kasettien riittoisuuden mittaamiseen mustavalkolaitteille monivärilaitteille mustesuihkulaitteille. Ricoh noudattaa näitä standardeja.

3 Kulutustarvikkeiden ISO/IEC-riittoisuusstandardit (järjestys muutettu) Väri-/mustekasettien ISO/IEC-riittoisuusstandardit ISO/IEC (julkaistu 2004) -standardin alkuperäinen kuvaus: Menetelmä elektrofotografisten mustavalkotulostimien ja tulostinkomponentteja sisältävien mustavalkomonitoimilaitteiden värikasettien riittävyyden määrittämiseen. ISO/IEC (julkaistu 2006) -standardin alkuperäinen kuvaus: Menetelmä väritulostimien ja tulostinkomponentteja sisältävien värimonitoimilaitteiden värikasettien riittävyyden määrittämiseen. ISO/IEC (julkaistu 2006) -standardin alkuperäinen kuvaus: Menetelmä värimustesuihkutulostimien ja tulostinkomponentteja sisältävien värimustesuihkumonitoimilaitteiden mustekasettien riittävyyden määrittämiseen.

4 Miten testit toimivat? On tärkeää ymmärtää, että koko testausprosessi tapahtuu valvotusti ja tarkasti määritetyllä tavalla. Tämä tiukan prosessin tarkoituksena on tehdä testistä toistettava ja tuloksista objektiivisia ja vertailukelpoisia. ISO/IEC-testausparametrit ja -olosuhteet Väriaineen peittoalue, eli väriaineen peittämä prosenttiosuus sivusta, on tärkeä tekijä kasetin riittoisuuden mittaamisessa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että mustavalkosivujen keskimääräinen peittoalue on 5 % ja vaihtelu on vähäistä. Suurin osa vaihtelee 4 ja 5 %n välillä. Mustavalkokasettien testausprosessissa (ISO/IEC 19752) käytetään standardisivua. Väriaineen peittoalue sivulla on 5 %. Sivuja tulostetaan tauotta, kunnes kasetin käyttöikä päättyy. Sivut tulostetaan puolikeskeytymättömässä tulostustilassa, joka keskeytyy vain paperin lisäämisen ajaksi.

5 Värilliset testisivut Väritulostuksessa sivun keskimääräinen peittoalue on yleensä suurempi ja vaihtelu suurempaa. Tämän vuoksi SO/ IEC ja standardien testeissä käytetään viiden erilaisen standardisivun sarjaa. Sivut käsittävät neljä tyypillistä asiakasasiakirjaa sekä yhden diagnoosisivun, jonka avulla määritellään muste- tai värikulutustarvikkeen käyttöiän päättyminen sisältävät tekstiä ja grafiikkaa, mustaa ja värejä ja erikokoisia peittoalueita edustavat noin 20 % peittoaluetta (5 %:n alue mustaa ja kutakin kolmea väriä: syaani, magenta ja keltainen) on tarkoitettu tulostettaviksi sarjana, keskeytyksettä peräkkäin, kunnes kasetin käyttöikä päättyy.

6 Tulostimet/monitoimilaitteet ja kasetit Jokainen ISO/IEC:n musteen/väriaineen riittoisuustesti tehdään vähintään kolmella laitteella ja vähintään kolmella kasetilla per väri laitetta kohti. Uusien laitteiden kasetit hankitaan suoraan valmistajalta ja eri tuotantoeristä. Markkinoilla jo olevien laitteiden kasetit hankitaan eri lähteistä. Testaamalla kustakin kasetista yhdeksän näytekappaletta saadaan alhaisimmat riittoisuusennusteet, joiden tilastollinen merkitsevyys on 90 %.

7 Ympäristöolosuhteet Laitteen asetukset Tulostimet ja monitoimilaitteet määritetään valmistajan ohjeiden mukaan käyttäen valmistajan määrittämiä (koneen ja ohjaimen) oletusasetuksia. Uusilla laitteilla käytetään loppuun yksi kokonainen värikasetti ennen testin aloittamista. Ympäristöolosuhteet Testaus tapahtuu ympäristössä, jossa lämpötila ja ilmankosteus voidaan pitää sallittujen parametrien sisällä: lämpötila-alue: 23 C ± 2 C (73 F ± 4 F) kosteusalue: 50 % ± 10 % suht. kosteus

8 Väriaine loppu -olosuhteet Useimmissa tulostimissa ja monitoimilaitteissa on väriaine loppu -tila, joka keskeyttää tulostuksen väriaineen ollessa lopussa. Jos valmistaja suosittelee värikasetin ravistelua, tämä tehdään väriaine loppu -tilassa enintään kaksi kertaa. Toisen kerran jälkeen kasetti vaihdetaan uuteen. Jos tulosteessa näkyy haalistuvia palkkeja kasetin ravistelun jälkeen, mutta ennen uutta väriaine loppu -ilmoitusta, kasetti vaihdetaan uuteen. Jos laite ei pysähdy väriaine loppu -tilassa, kasetti vaihdetaan heti kun tulosteessa alkaa näkyä haalistuvia palkkeja.

9 Riittoisuus käytännössä Kasettien ISO/IEC-riittoisuustestit tehdään erittäin hallitulla tavalla. Käytännössä toimiston tai työpaikan käyttöolosuhteet eivät useinkaan vastaa testausolosuhteita. ISO/IEC-riittoisuustesti tehdään keskeytyksettömässä tulostuksessa. Todellisuudessa suurimpia tulostustöitä ei voida verrata tällä testausmenetelmällä. Tulostimia ja monitoimilaitteita ei myöskään aina käytetä oletusasetuksilla kasettien ISO/IEC-riittoisuustestistandardien edellyttämällä tavalla. Tämän seurauksena todellinen riittoisuus voi vaihdella huomattavasti eri tekijöiden mukaan. Seuraavilla sivuilla kerromme, mitkä tekijät vaikuttavat väri- ja mustekasettien käyttöön ja voivat johtaa ilmoitettuja riittoisuuksia suurempiin tai pienempiin sivumääriin.

10 Sivun peittoalue Sivun peittoalue on ehdottomasti merkittävin musteen/väriaineen kulutukseen ja riittoisuuteen vaikuttava tekijä. Edellä kerroimme, että alan tutkimukset ovat osoittaneet mustavalkosivun keskimääräisen peittoalueen olevan 4 5 %. Väriasiakirjoissa peittoalueet ovat yleensä suurempia ja vaihtelevampia. Asiakkaan asiakirjoilla todellinen peittoalue vaihtelee jatkuvasti. Kaikki muste/väriaine ei kuitenkaan aina päädy paperiarkille.

11 Työn sivumäärä Tulostussyklin käynnistys- (1) ja sammutusvaiheessa (2) useimmat tulostimet suorittavat tarkastuksia, esimerkiksi kuvan tiheyden ylläpitämiseksi. Nämä tarkastukset kuluttavat jonkin verran mustetta/väriainetta. Yksisivuisten asiakirjojen tulostaminen kuluttaa siten keskimäärin enemmän väriainetta kuin monisivuisten asiakirjojen tulostus, sillä se tuottaa enemmän käynnistys-sammutussyklejä. Työn sivumäärä on toiseksi tärkein vaikuttaja muste-/värikasetin riittoisuuteen. Käytännössä töiden sivumäärä vaihtelee jatkuvasti.

12 Paperirata Myös paperiradan pituus vaikuttaa musteen/väriaineen riittoisuuteen: mitä pidempi paperirata, sitä pidempään tulostuskoneisto on käynnissä. ISO/IEC-riittoisuustesteissä käytetään oletuspaperikasettia ja oletusluovutustasoa. Todellisessa käytössä saatetaan valita toinen, kauempana tulostuskoneistosta oleva paperikasetti. Paperirata pitenee myös silloin, kun käytetään kaksipuolista tulostusta, nidontaa ja/tai rei itystä.

13 Laitteen joutoaika Jotkin laitteet käyvät läpi syklejä tai herätyksiä esiasetetuin aikavälein kasetin laadun ylläpitämiseksi ja väriaineen tukkeutumisen estämiseksi. Vaikka näiden määrä pidetään mahdollisimman pienenä, niissä saattaa kulua hieman väriainetta. Tämän seurauksena laitteiden pitäminen päällä pitkään käyttämätöminä voi johtaa siihen, että tulostukseen käytettävissä oleva väriaine vähenee.

14 Ympäristöolosuhteet ja kalibrointi Muuttuvat ympäristöolosuhteet (lämpötila ja ilmankosteus) voivat vaikuttaa tulostuskasetin riittoisuuteen. Usein muuttuva kosteus lisää järjestelmätarkastusten (kalibrointi ja kuvan tiheys) tarvetta kuvanlaadun ja yhdenmukaisuuden ylläpitämiseksi. Näissä testeissä kuluu väriainetta. Testien suoritustiheys vaihtelee tulostimen/monitoimilaitteen mallin mukaan.

15 Kasetin käsittely käyttöiän päättyessä Väriaine voi tarttua kiinni kasetin koteloon. Jotta väriaine leviäisi tasaisesti koko kasettiin ja kasetin käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä, on suositeltavaa ravistella kasettia, kun tulostin ilmoittaa väriaineen olevan vähissä tai tulosteet alkavat näyttää haalistuneilta. Jos tätä suositeltua tointa ei suoriteta, vaan kasetti vaihdetaan heti kun tulostin ilmoittaa väriaineen olevan vähissä, kasettiin jäänyt (merkittävä) määrä väriainetta menee hukkaan. Myös kasetin ravisteluhetki vaikuttaa (heti ilmoituksen jälkeen vai vasta kun vaikutus näkyy paperilla). Kasetissa jäljellä olevan väriaineen määrä väriaine vähissä -ilmoituksen ilmestyessä vaihtelee tulostimen/monitoimilaitteen mukaan.

16 Tulostuslaadun asetukset Tulostusasetukset (niin tulostinohjaimesta kuin laitteen käyttöpaneelista valitut) voivat nekin vaikuttaa kasetin riittoisuuteen. Monissa laitteissa on vedos- tai väriaineen säästötila, joka vähentää väriaineen kulutusta ja parantaa sen riittoisuutta. Lisäksi monissa laitteissa on mahdollisuus valita, miten harmaa ensisijaisesti tuotetaan: joko käyttäen vain mustaa (K) väriä tai yhdistelemällä syaania, magentaa, keltaista ja mustaa (CMY+K). Yhdistelmäasetus (CMY+K) kuluttaa väriainetta eniten, mutta tuottaa parhaan laadun. ISO/IEC-riittoisuustestissä käytetään ohjaimen oletusasetuksia.

17 Riittoisuustekijät mustesuihkutulostimille (Geljet) Värikasettikohtaisten riittoisuustekijöiden lisäksi on tekijöitä, jotka vaikuttavat erityisesti mustesuihkutulostimien riittoisuuteen. Samoin kuin värikasettien riittoisuudessa, sivun peittoalueella on itsestään selvä vaikutus mustesuihkukasettien (Geljet) riittoisuuteen. Huomautus: Geljet on Ricohin itse kehittämä, verrattain uusi teknologia, joka toimii perinteisen mustesuihkutekniikan tapaan. Teknologialla on kaksi merkittävää etua perinteiseen mustesuihkutekniikkaan nähden: - Ricohin käyttämä muste (geeli) on veden ja UV-säteilyn kestävää. Tämän ansiosta kuvat eivät haalistu kosteuden vaikutuksesta tai altistuksesta suoralle tai epäsuoralle (auringon) valolle. Näin kuvat ovat pitkäikäisempiä kuin useimmilla perinteisillä mustesuihkutulostimilla tulostetut kuvat.

18 Tulostuspään puhdistus Mustesuihkulaitteiden tyypillinen piirre on tulostuspään puhdistusprosessi. Prosessi estää mustetta kuivumasta tulostuspään sisälle (tukos) ja ehkäisee ennenaikaisen vaihdon. Prosessin aikana tulostuspään suuttimista suihkuaa mustetta. Usein tapahtuva tulostus auttaa varmistamaan musteen ongelmattoman virtaamisen tulostuspään läpi ja vähentää tulostuspään puhdistuksen tarvetta. Jos töitä tulostetaan harvoin, tulostuspää puhdistetaan niiden välillä useammin, mikä kuluttaa mustetta ja vähentää sen riittoisuutta. Tarkastusten tiheys vaihtelee laitteittain, ja se saatetaan aktivoida manuaalisesti.

19 Paperityypin valinta Mustesuihkulaitteissa tulostuslaatuasetuksilla on huomattavasti suurempi merkitys musteen riittoisuudelle kuin vastaavissa väriainetta käyttävissä laitteissa. Kun mustesuihkulaitteessa valitaan parempi tulostuslaatu, tulosteen tarkkuus paranee. Tämän aikaansaamiseksi tulostuspää pyyhkäisee paperin yli useammin. Tällä voidaan kyllä parantaa kuvanlaatua merkittävästi, mutta se myös lisää musteen kulutusta, heikentää riittoisuutta ja hidastaa tulostusta. Geljet-laitteissamme tulostuslaadun ja paperityypin yhdistelmä voi muuttaa tarkkuutta dpi:stä jopa dpi:hin.

20 Yhteenveto ISO/IEC-riittoisuusstandardit auttavat tekemään tietoon pohjautuvia ostopäätöksiä arvioimalla objektiivisesti ja tarkasti väri- ja tulostuskasettien riittoisuuksia. On tärkeää muistaa, että ISO/IEC-riittoisuusstandardit on suunniteltu vertailemaan eri valmistajien riittoisuustietoja, eivätkä ne ennusta todellista riittoisuutta asiakkaan käytössä. Väriaineen peittoalue asiakkaan asiakirjoissa sekä töiden sivumäärä vaihtelevat jatkuvasti. Sitä ei siis voi käyttää todellisen riittoisuuden ennustamiseen asiakkaan käytössä. On myös tärkeää huomata, että kaikki mainitut väriaineen/musteen riittoisuuteen vaikuttavat tekijät pätevät kaikkiin tulostimiin ja monitoimilaitteisiin. Myös muut valmistajat antavat nämä.

21 All-in click -sopimukset Kuten tässä asiakirjassa kuvataan, todellisiin tulostuskustannuksiin vaikuttavat monet tekijät, minkä vuoksi asiakkaiden on vaikea ennustaa todellista sivuhintaa. Tämän epävarmuuden hälventämiseksi Ricoh tarjoaa useimmille malleille kiinnostavan vaihtoehdon: all-in click -sopimuksen. All-in click -sopimus tarjoaa kiinteän sivuhinnan. Käyttäjien tulostustavoilla ei näissä sopimuksissa ole väliä, mikä siirtää riskin asiakkaalta valmistajalle. Tämä vaihtoehto voi olla asiakkaalle hyvin edullinen. Kaikki tulostinvalmistajat eivät tarjoa all-in click -sopimuksia, mikä antaa Ricohille etulyöntiaseman. Kysymykset: Jos tämän asiakirjan luettuasi sinulla on kysyttävää tämänhetkisen laitteesi väriaineen, musteen tai geelin kulutuksesta, ota yhteyttä Ricohiin. Myös työntekijämme keskustelevat mielellään kanssasi vaihtoehdoista, joita Ricoh tarjoaa useimmille tulostimille ja monitoimilaitteille all-in-sopimusten muodossa. Loppu

Kuvan pehmennys. Tulosteiden hallinta. Tulostaminen. Värien käyttäminen. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito.

Kuvan pehmennys. Tulosteiden hallinta. Tulostaminen. Värien käyttäminen. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Tulostinajuri tuottaa parhaan mahdollisen tulostuslaadun erilaisiin tulostustarpeisiin. Joskus saattaa kuitenkin olla tarpeen muuttaa tulostettavan asiakirjan ulkonäköä enemmän kuin tulostinajuri sallii.

Lisätiedot

Tulostuslaatuopas. Tulostuslaatuongelmien selvittäminen. Tyhjiä sivuja. Tulostuslaatuopas

Tulostuslaatuopas. Tulostuslaatuongelmien selvittäminen. Tyhjiä sivuja. Tulostuslaatuopas Sivu 1/7 Tulostuslaatuopas Monet tulostuslaatuongelmat voidaan ratkaista vaihtamalla tulostustarvike tai huoltotarvike, jonka käyttöikä on päättymässä. Tarkista tulostimen tarvikkeen tila ohjauspaneelista.

Lisätiedot

Paperi on ehkä imenyt kosteutta ympäristöstä. Säilytä paperia alkuperäisessä pakkauksessa, kunnes sitä käytetään.

Paperi on ehkä imenyt kosteutta ympäristöstä. Säilytä paperia alkuperäisessä pakkauksessa, kunnes sitä käytetään. Sivu 1/10 Tulostuslaatuopas Monet tulostuslaatuongelmat voidaan ratkaista vaihtamalla tulostustarvike tai huoltotarvike, jonka käyttöikä on päättymässä. Tarkista tulostimen tarvikkeen tila ohjauspaneelista.

Lisätiedot

Kaksipuolinen tulostus

Kaksipuolinen tulostus Viimeistelyvalikosta voidaan määrittää tulostimen käyttämä tulostustapa. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Tyhjät sivut Sivujen asettelu 1 Lajittelu Kopiomäärä Kaksipuolinen tulostus Sidonta

Lisätiedot

Tämän värilaatuoppaan tarkoitus on selittää, miten tulostimen toimintoja voidaan käyttää väritulosteiden säätämiseen ja mukauttamiseen.

Tämän värilaatuoppaan tarkoitus on selittää, miten tulostimen toimintoja voidaan käyttää väritulosteiden säätämiseen ja mukauttamiseen. Sivu 1/7 Värilaatuopas Tämän värilaatuoppaan tarkoitus on selittää, miten tulostimen toimintoja voidaan käyttää väritulosteiden säätämiseen ja mukauttamiseen. Laatu-valikko Tulostustila Väri Vain musta

Lisätiedot

Jos käytät ladattuja fontteja, varmista että tulostin, isäntätietokone ja ohjelmistosovellus tukevat niitä.

Jos käytät ladattuja fontteja, varmista että tulostin, isäntätietokone ja ohjelmistosovellus tukevat niitä. Sivu 1/13 Tulostuslaatuopas Jos ongelma ei ratkea näiden ohjeiden avulla, ota yhteys asiakastukeen. Jokin tulostimen osa on ehkä säädettävä tai vaihdettava. Merkkien reunat ovat rosoiset tai epätasaiset

Lisätiedot

Tulostusjälkiongelmat

Tulostusjälkiongelmat Jos ehdotettu korjaustoimi ei ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä huoltoedustajaasi. 1 Tulostusjälki on liian vaalea. Väri voi olla vähissä. Jos haluat käyttää jäljellä olevan väriaineen, poista ensin kasetti

Lisätiedot

Xerox -tarvikkeet muiden valmistajien tulostimille. Valitse laatu, varmuus ja ympäristövastuullisuus

Xerox -tarvikkeet muiden valmistajien tulostimille. Valitse laatu, varmuus ja ympäristövastuullisuus MIKSI KANNATTAA VALITA XEROX -TARVIKKEET MUIDEN VALMISTAJIEN TULOSTIMILLE? Xerox -tarvikkeet muiden valmistajien tulostimille Valitse laatu, varmuus ja ympäristövastuullisuus Laatu Käyttövarmuus Ympäristövastuullisuus

Lisätiedot

Värivalikko. Värinkorjaus. Tarkkuus. Tummuuden säätö. Värinsäätö käsin Tulostusmuoto. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito.

Värivalikko. Värinkorjaus. Tarkkuus. Tummuuden säätö. Värinsäätö käsin Tulostusmuoto. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Värivalikosta voidaan säätää tulostusjälkeä ja muuttaa väritulostuksen asetuksia. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Värinkorjaus Tarkkuus 1 Värinsäätö käsin Tulostusmuoto Tummuuden säätö

Lisätiedot

Tässä värilaatuoppaassa selitetään, miten tulostimen toiminnoilla voi säätää ja mukauttaa väritulosteita.

Tässä värilaatuoppaassa selitetään, miten tulostimen toiminnoilla voi säätää ja mukauttaa väritulosteita. Sivu 1/5 Värilaatuopas Tässä värilaatuoppaassa selitetään, miten tulostimen toiminnoilla voi säätää ja mukauttaa väritulosteita. Laatu-valikko Tulostustila Väri Black Only (Vain musta) Värinkorjaus Auto

Lisätiedot

Värilaatuopas. Laatu-valikko. Värilaatuopas. Sivu 1/6

Värilaatuopas. Laatu-valikko. Värilaatuopas. Sivu 1/6 Sivu 1/6 Värilaatuopas Tämän värilaatuoppaan tarkoitus on auttaa käyttäjiä ymmärtämään, miten tulostimen toimintoja voidaan käyttää väritulosteiden säätämiseen ja mukauttamiseen. Laatu-valikko Valikkokohta

Lisätiedot

Lexmark C750. Oppaiden päivitys. Elokuu 2001. www.lexmark.fi

Lexmark C750. Oppaiden päivitys. Elokuu 2001. www.lexmark.fi Lexmark C750 Oppaiden päivitys Elokuu 2001 www.lexmark.fi 1 Kuvansiirtoyksikön kohdistaminen Kohdista kuvansiirtoyksikkö sen vaihtamisen jälkeen tai silloin, kun värit tulostuvat liian vaaleina, jotta

Lisätiedot

Tyhjät sivut Sivujen asettelu Lajittelu Monisivutulostus Kopiomäärä Sivujen as. ark. Kaksipuolinen Erotinsivut Sidonta Erotinsiv. lähde Sivujen kehys

Tyhjät sivut Sivujen asettelu Lajittelu Monisivutulostus Kopiomäärä Sivujen as. ark. Kaksipuolinen Erotinsivut Sidonta Erotinsiv. lähde Sivujen kehys Viimeistelyvalikosta voidaan määrittää tulostimen käyttämä tulostustapa. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Tyhjät sivut Sivujen asettelu Lajittelu Monisivutulostus Kopiomäärä Sivujen as.

Lisätiedot

1. Mustavalkoinen Laser tulostus 1.1 Samsung ML 1640 A4 lasertulostin

1. Mustavalkoinen Laser tulostus 1.1 Samsung ML 1640 A4 lasertulostin Yleistä SenioriPC palvelu tarjoaa tulostimia joka päiväiseen ja harvempaankin käyttöön. Tulostimet on jaettu kahteen ryhmään riippuen asiakkaan tarpeista. Tulostimia on markkinoilla valtavasti, mutta SenioriPC

Lisätiedot

Tulostusjälkiongelmat

Tulostusjälkiongelmat voidaan usein ratkaista vaihtamalla tulostustarvike tai huoltotarvike, jonka käyttöikä on lopussa. Tarkista tarvikkeen tila käyttöpaneelin ilmoituksesta. Kohdassa Tulostustarvikkeiden tilan määritys on

Lisätiedot

EcoTank-sarjan tulostimet VAIVATONTA TULOSTAMISTA KAHDEN VUODEN MUSTEET MUKANA 1

EcoTank-sarjan tulostimet VAIVATONTA TULOSTAMISTA KAHDEN VUODEN MUSTEET MUKANA 1 EcoTank-sarjan tulostimet VAIVATONTA TULOSTAMISTA KAHDEN VUODEN MUSTEET MUKANA 1 VAIVATONTA TULOSTAMISTA Uudelleentäytettävillä Epson EcoTank -tulostimilla voit tulostaa laadukkaasti ja vaivattomasti erittäin

Lisätiedot

ABCDE ABCDE ABCDE. Tulostuslaatuopas. Tulostuslaatuongelmien selvittäminen. Epätasainen tulostusjälki. Tulostuslaatuopas

ABCDE ABCDE ABCDE. Tulostuslaatuopas. Tulostuslaatuongelmien selvittäminen. Epätasainen tulostusjälki. Tulostuslaatuopas Sivu 1/8 Tulostuslaatuopas Monet tulostuslaatuongelmat voidaan ratkaista vaihtamalla tulostustarvike tai huoltotarvike, jonka käyttöikä on päättymässä. Tarkista tulostimen tarvikkeen tila ohjauspaneelista.

Lisätiedot

Viimeistelyvalikosta voidaan määrittää tulostimen käyttämä tulostustapa. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Valikot

Viimeistelyvalikosta voidaan määrittää tulostimen käyttämä tulostustapa. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Valikot Viimeistelyvalikosta voidaan määrittää tulostimen käyttämä tulostustapa. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Tyhjät sivut Monisivutulostus 1 Lajittelu Kopiomäärä Kaksipuolinen Sidonta Rei

Lisätiedot

Käyttöpaneelin merkkivalot

Käyttöpaneelin merkkivalot tarkoittavat eri asioita niiden järjestyksen mukaan. Merkkivalot, jotka ovat pois päältä, päällä ja/tai vilkkuvat, osoittavat tulostimen eri tilanteita kuten tulostimen tilaa, tarvittavia käyttäjän toimia

Lisätiedot

Kun tulostuksessa ilmenee muotoiluvirheitä

Kun tulostuksessa ilmenee muotoiluvirheitä Kun työ lähetetään tulostimeen, tulostinajurilla voidaan määrittää, että työ säilytetään muistissa. Kun pidätetty työ halutaan tulostaa, se valitaan tulostettavaksi tulostimen käyttöpaneelista. Lisätietoja

Lisätiedot

Värijärjestelmät. Väritulostuksen esittely. Tulostaminen. Värien käyttäminen. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito.

Värijärjestelmät. Väritulostuksen esittely. Tulostaminen. Värien käyttäminen. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Tällä tulostimella voidaan tulostaa värillisiä asiakirjoja. Värituloste herättää huomiota, lisää arvostusta ja tulosteen tai tietojen arvoa. käyttö lisää lukijoiden määrää, sillä väritulosteet luetaan

Lisätiedot

Tulostuslaatuongelmat

Tulostuslaatuongelmat 1 Tulostusjälki on liian vaaleaa tai kuvissa tai tekstissä on tyhjiä kohtia. Varmista, että tulostimessa käytetään suositeltua paperia tai muuta tulostusmateriaalia. Tulosta materiaalille, joka on otettu

Lisätiedot

Laitteiston käyttöönotto-opas

Laitteiston käyttöönotto-opas Pakkauksesta poistaminen Poista kaikki pakkausmateriaalit. Tämän oppaan kuvat ovat samantyyppisen mallin kuvia. Ne saattavat erota omasta mallistasi, mutta laitteiden käyttötavoissa ei ole eroa. Poista

Lisätiedot

Värilaatuopas. Laatu-valikko. Värilaatuopas. Sivu 1/6

Värilaatuopas. Laatu-valikko. Värilaatuopas. Sivu 1/6 Sivu 1/6 Värilaatuopas Tässä värilaatuoppaassa selitetään, miten tulostimen toiminnoilla voi säätää ja mukauttaa väritulosteita. Laatu-valikko Valikkovaihtoehto Tulostustila Väri Vain musta Värinkorjaus

Lisätiedot

OHJEITA KOPIOINTIIN JA TULOSTUKSEEN

OHJEITA KOPIOINTIIN JA TULOSTUKSEEN OHJEITA KOPIOINTIIN JA TULOSTUKSEEN 1 Sisällys Tulostimen valinta ja perustulostaminen... 4 Perusvälilehti... 5 Paperilähteen valinta... 5 Erikoismateriaalien tulostaminen... 6 Turvattu tulostus... 7 Asettelu

Lisätiedot

Monisyöt asetus Paperin laatu Mukautetut lajit Paperilaji. Kirjek toiminto Paperin paino. Paperin lisäys Korvaava papkoko Paperikoko Yleisasetukset

Monisyöt asetus Paperin laatu Mukautetut lajit Paperilaji. Kirjek toiminto Paperin paino. Paperin lisäys Korvaava papkoko Paperikoko Yleisasetukset Paperivalikossa voidaan määrittää jokaiseen paperilokeroon lisättävä paperilaji ja oletuksena oleva paperilähde. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Monisyöt asetus Paperin laatu Mukautetut

Lisätiedot

5210n / 5310n -pikaopas

5210n / 5310n -pikaopas 5210n / 5310n -pikaopas VAARA: Ennen kuin asennat Dell-tulostimen ja käytät sitä, lue Omistajan oppaassa olevat turvallisuusohjeet. 1 5 1 Vastaanottoalusta 2 6 2 Käyttöpaneeli 3 Lokero 1 (vakiolokero)

Lisätiedot

Opas tulostamisen kustannuksien vähentämiseen

Opas tulostamisen kustannuksien vähentämiseen Opas tulostamisen kustannuksien vähentämiseen Sisällysluettelo 1. Tulosta mustavalkoisena 2. Kaksipuoleinen tulostus 3. Käytä verkkotulostimia, mielellään monitoimilaitteita 4. Asemoi useampi sivu tulostettavaa

Lisätiedot

250 arkin vakiolokeron täyttäminen

250 arkin vakiolokeron täyttäminen Pikaopas Paperin ja erikoismateriaalin lisääminen Tässä osassa kerrotaan, miten 250 ja 550 arkin lokerot sekä käsinsyöttölokero täytetään.lisäksi siinä on tietoja Paperikoko- ja Paperilaji-asetuksista.

Lisätiedot

Paperivalikko. Paperilähde. Aseta laji/alust. Paperilaji. Määr. vast.ot.al. Monisyöt. asetus. Paperin paino. Korvaavapapkoko.

Paperivalikko. Paperilähde. Aseta laji/alust. Paperilaji. Määr. vast.ot.al. Monisyöt. asetus. Paperin paino. Korvaavapapkoko. Paperivalikossa voidaan määrittää jokaiseen paperilokeroon lisättävä paperilaji, oletuksena oleva paperilähde ja vastaanottoalusta. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: 1 Aseta laji/alust

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä luvussa on tietoja käyttöpaneelista, tulostinasetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoista. Useimmat tulostinasetukset voidaan muuttaa sovellusohjelmalla tai tulostinajurilla. Sovellusohjelmalla

Lisätiedot

EPSONIN MUSTESUIHKUTULOSTIMET TOIMISTOKÄYTTÖÖN TULOSTIMET YRITYSKÄYTTÖÖN

EPSONIN MUSTESUIHKUTULOSTIMET TOIMISTOKÄYTTÖÖN TULOSTIMET YRITYSKÄYTTÖÖN EPSONIN MUSTESUIHKUTULOSTIMET TOIMISTOKÄYTTÖÖN TULOSTIMET YRITYSKÄYTTÖÖN SYKSY 2008 EPSONIN YRITYSTULOSTIMET. TOIMISTOKÄYTTÖÖN SOPIVAT NOPEAT TULOSTIMET JA MONITOIMILAITTEET. EPSONIN MUSTESUIHKUTULOSTIMET

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä jaksossa on tietoja käyttöpaneelin käytöstä, tulostimen asetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoiden sisällöstä. 1 Useimpia tulostimen asetuksia voi muuttaa sovellusohjelmasta tai tulostinajurista.

Lisätiedot

N:o MERKKI Liite 1. Merkki on tehtävä seuraavan mallin mukaan:

N:o MERKKI Liite 1. Merkki on tehtävä seuraavan mallin mukaan: N:o 202 645 MERKKI Liite 1 Merkki on tehtävä seuraavan mallin mukaan: 646 N:o 203 Merkkiä koskevat selitykset Merkissä ilmoitetaan seuraavat tiedot: Selitys I Tavarantoimittajan nimi tai tavaramerkki.

Lisätiedot

LASERJET PRO 400 MFP. Pikaopas M425

LASERJET PRO 400 MFP. Pikaopas M425 LASERJET PRO 400 MFP Pikaopas M425 Kopiolaadun optimointi Valittavissa olevat kopiointilaatuasetukset Autom. valinta: Valitse tämä asetus, jos kopiointilaadulla ei ole suurta merkitystä. Tämä on oletusasetus.

Lisätiedot

Asetusvalikossa voidaan määrittää erilaisia tulostimen ominaisuuksia. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon:

Asetusvalikossa voidaan määrittää erilaisia tulostimen ominaisuuksia. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Asetusvalikossa voidaan määrittää erilaisia tulostimen ominaisuuksia. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Hälytysääni määr Virransäästö Autom. jatko Tul:n aikakatk. Näytön kieli Komentokieli

Lisätiedot

Paperivalikko. Aseta laji/alust Määr. vast.ot.al Monisyöt asetus Mukautetut lajit Vastaanottoalust Ylivuotoalusta Paperin lisäys

Paperivalikko. Aseta laji/alust Määr. vast.ot.al Monisyöt asetus Mukautetut lajit Vastaanottoalust Ylivuotoalusta Paperin lisäys Paperivalikossa voidaan määrittää jokaiseen paperilokeroon lisättävä paperilaji, oletuksena oleva paperilähde ja vastaanottoalusta. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: 1 Aseta laji/alust

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. LEXMARK C780 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1262885

Käyttöoppaasi. LEXMARK C780 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1262885 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Monitoimilaitteen osto-opas

Monitoimilaitteen osto-opas Monitoimilaitteen osto-opas Kiitos kun latasit monitoimilaitteen osto-oppaan. Tästä on hyvä aloittaa kilpailutus. Yleensä monitoimilaite hankintaan kolmen neljän vuoden välein ja siksi on hyvä vähän päivittää

Lisätiedot

Tulostusongelmien ratkaiseminen

Tulostusongelmien ratkaiseminen Jos ehdotettu korjaustoimi ei korjaa ongelmaa, ota yhteys huoltoedustajaan. 1 Työ ei tulostunut oikein tai sivulla on vääriä merkkejä. Varmista, että Valmis-ilmoitus näkyy käyttöpaneelissa, ennen kuin

Lisätiedot

Tulostusongelmien ratkaiseminen

Tulostusongelmien ratkaiseminen 1 Käyttöpaneelin näyttö on tyhjä, tai siinä näkyy vain vinoneliöitä. Työt eivät tulostu. Tulostimen testaus epäonnistui. Tulostin ei ole valmis vastaanottamaan tietoa. Määritetty vastaanottoalusta on täynnä.

Lisätiedot

Kasettivalikoimaesite. Xerox Yhteensopivat Laserkasetit luotettavaa laatua

Kasettivalikoimaesite. Xerox Yhteensopivat Laserkasetit luotettavaa laatua Kasettivalikoimaesite Yhteensopivat Laserkasetit luotettavaa laatua Voimassa alkaen Q3 2015 Yhteensopivat Laserkasetit luotettavaa laatua on kehittänyt laservärikasetteja käytettäväksi HP, Brother, Samsung,

Lisätiedot

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Pikaopas M276

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Pikaopas M276 LASERJET PRO 200 COLOR MFP Pikaopas M276 Kopiolaadun optimointi Valittavissa olevat kopiointilaatuasetukset Autom. valinta: Valitse tämä asetus, jos kopiointilaadulla ei ole suurta merkitystä. Tämä on

Lisätiedot

Monitoimilaitteen osto-opas

Monitoimilaitteen osto-opas Monitoimilaitteen osto-opas Kiitos, kun latasit monitoimilaitteen osto-oppaan www.sharp.fi 02 Millainen on juuri oikea monitoimilaite? Monitoimilaitteen uusiminen tulee ajankohtaiseksi muutaman vuoden

Lisätiedot

Asetusvalikossa voidaan määrittää erilaisia tulostimen ominaisuuksia. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon:

Asetusvalikossa voidaan määrittää erilaisia tulostimen ominaisuuksia. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Asetusvalikossa voidaan määrittää erilaisia tulostimen ominaisuuksia. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: Hälytysääni määr Sivunsuojaus 1 Autom. jatko Näytön kieli Tallennuspaikka Tukosselvitys

Lisätiedot

HP Color LaserJet CP1210 Series -tulostin

HP Color LaserJet CP1210 Series -tulostin HP Color LaserJet CP1210 Series -tulostin Paperi- ja tulostusmateriaaliopas Tekijänoikeus- ja käyttöoikeustiedot 2007 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tämän materiaalin kopioiminen,

Lisätiedot

Digitaalinen etikettipainokone SurePress L-4033 MONIPUOLISTA TULOSTUSTA. YHTENÄINEN LAATU.

Digitaalinen etikettipainokone SurePress L-4033 MONIPUOLISTA TULOSTUSTA. YHTENÄINEN LAATU. Digitaalinen etikettipainokone SurePress L-4033 MONIPUOLISTA TULOSTUSTA. YHTENÄINEN LAATU. DIGITOIMALLA JÄRJESTELMÄSI PARANNAT YRITYKSESI TULOSTA SurePress L-4033 -mustesuihkupainokoneella teet lyhyiden

Lisätiedot

Pysäytettyjen töiden tulostus ja poisto Kun tulostuksessa ilmenee asetteluvirheitä Verify print -työt Reserve print -työt

Pysäytettyjen töiden tulostus ja poisto Kun tulostuksessa ilmenee asetteluvirheitä Verify print -työt Reserve print -työt Kun työ lähetetään tulostimeen, tulostinajurissa voidaan määrittää, että työ säilytetään muistissa. Kun tämä pidätetty työ halutaan tulostaa, se määritetään tulostettavaksi tulostimen käyttöpaneelin valikoissa.

Lisätiedot

HP Color LaserJet CP1510 Series -tulostin Paperi- ja tulostusmateriaaliopas

HP Color LaserJet CP1510 Series -tulostin Paperi- ja tulostusmateriaaliopas HP Color LaserJet CP1510 Series -tulostin Paperi- ja tulostusmateriaaliopas Tekijänoikeus- ja käyttöoikeustiedot 2007 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tämän materiaalin kopioiminen,

Lisätiedot

Pro 8100S/8110S/ 8120S. Tehokkaat mustavalkotuotantotulostimet kovaan käyttöön. Pro 8100S. Pro 8110S. Pro 8120S. s./min. s./min. s.

Pro 8100S/8110S/ 8120S. Tehokkaat mustavalkotuotantotulostimet kovaan käyttöön. Pro 8100S. Pro 8110S. Pro 8120S. s./min. s./min. s. Pro 8100S/8110S/ 8120S Tehokkaat mustavalkotuotantotulostimet kovaan käyttöön Pro 8100S 95 s./min MV Pro 8110S 110 s./min MV Pro 8120S 135 s./min MV Uutta tekniikkaa, parempaa tuottavuutta Ricohin pyrkii

Lisätiedot

Epson Stylus Pro 4800 / 7800 / 9800 Erinomaiset mustavalko- ja väritulosteet

Epson Stylus Pro 4800 / 7800 / 9800 Erinomaiset mustavalko- ja väritulosteet Epson Stylus Pro 4800 / 7800 / 9800 Erinomaiset mustavalko- ja väritulosteet Ainutlaatuisella Epson UltraChrome K3 -mustetekniikalla saat erinomaisia mustavalko- ja väritulosteita. Kun muissa musteissa

Lisätiedot

Tarkat tulokset ovat sekä oikeita että toistettavia

Tarkat tulokset ovat sekä oikeita että toistettavia Mitä tarkempaa tietoa saan, sitä luottavaisempi olen siitä, että annostelen oikean määrän insuliinia. Jos verensokeritasapainoni paranee, se johtaa matalampaan HbA 1C -arvoon. Nyt verensokerimittareille

Lisätiedot

Tulostusjälkiongelmien ratkaiseminen

Tulostusjälkiongelmien ratkaiseminen Löydät ratkaisut tulostusongelmiin seuraavista taulukoista. Jos et osaa ratkaista ongelmaa, ota yhteys tulostimen myyjään. teknikon on ehkä säädettävä jotakin tulostimen osaa tai vaihdettava se. 1 Kirjaimet

Lisätiedot

HP LaserJet P2050 -sarja -tulostin Paperi- ja tulostusmateriaaliopas

HP LaserJet P2050 -sarja -tulostin Paperi- ja tulostusmateriaaliopas HP LaserJet P2050 -sarja -tulostin Paperi- ja tulostusmateriaaliopas Tekijänoikeus ja käyttöoikeus 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tämän materiaalin kopioiminen, sovittaminen tai

Lisätiedot

R4C443Setup Guide Rev. C. Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada N.Nomoto R.Thomson. 3/15/01 Pass 0. Suomi MSEUL0475

R4C443Setup Guide Rev. C. Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada N.Nomoto R.Thomson. 3/15/01 Pass 0. Suomi MSEUL0475 Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada R Suomi MSEUL0475 L Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada Pakkauksen sisällön tarkistaminen paperituki tulostimen ohjelmat ja käsikirjan sisältävä CD-ROM värikasettipakkaus

Lisätiedot

Laitteiston käyttöönotto-opas

Laitteiston käyttöönotto-opas Pakkauksesta poistaminen Poista kaikki pakkausmateriaalit. Tämän oppaan kuvat ovat samantyyppisen mallin kuvia. Ne saattavat erota omasta mallistasi, mutta laitteiden käyttötavoissa ei ole eroa. Tuotteen

Lisätiedot

Tulostimen muisti. Muistinhallinta. Tulostaminen. Värien käyttäminen. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto

Tulostimen muisti. Muistinhallinta. Tulostaminen. Värien käyttäminen. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto Tulostimen muisti Tulostimessa on toimitettaessa vähintään 64 Mt muistia. Tarkista tulostimeen asennetun muistin määrä seuraavasti: valitse tulostimen Apuohjelmat-valikosta Tulosta valikot. Tulosteessa

Lisätiedot

Tulostuslaatuopas ABCDE ABCDE ABCDE. Merkkien reunat ovat rosoiset tai epätasaiset. Leikkautuneita sivuja tai kuvia. Tulostuslaatuopas.

Tulostuslaatuopas ABCDE ABCDE ABCDE. Merkkien reunat ovat rosoiset tai epätasaiset. Leikkautuneita sivuja tai kuvia. Tulostuslaatuopas. Sivu 1/16 Tulostuslaatuopas Merkkien reunat ovat rosoiset tai epätasaiset. a Tarkista tulostamalla fonttinäyteluettelo, tukeeko tulostin käyttämiäsi fontteja. 1 Siirry tulostimen ohjauspaneelissa kohtaan

Lisätiedot

Tulostaminen ja ympäristövaikutukset

Tulostaminen ja ympäristövaikutukset Tulostaminen ja ympäristövaikutukset Kuinka tulostusratkaisuilla voidaan vaikuttaa yrityksesi tulokseen ja ympäristövaikutukseen. Seppo Haapanen Markkinointipäällikkö HP IPG HP:n ympäristövastuu t Ympäristövastuu

Lisätiedot

Camfil Farr esittelee uuden tavan vertailla ilmansuodattimia.

Camfil Farr esittelee uuden tavan vertailla ilmansuodattimia. Camfil Farr esittelee uuden tavan vertailla ilmansuodattimia. Teimme suodattimien valinnan helpoksi kuin ABC. Vastakehitetty Energy & Air Quality Rating -luokitusjärjestelmä auttaa vähentämään energiankulutusta.

Lisätiedot

EDULLISTA JA KORKEALAATUISTA TULOSTUSTA YRITYKSILLE

EDULLISTA JA KORKEALAATUISTA TULOSTUSTA YRITYKSILLE EDULLISTA JA KORKEALAATUISTA TULOSTUSTA YRITYKSILLE www.brother.fi UUSI KOMPAKTI MUSTAVALKOLASERMALLISTO - KORKEALAATUISTA YRITYSTULOSTUSTA EDULLISESTI Me Brotherilla tiedämme, että tiedonvälitys on yrityksille

Lisätiedot

Pinon enimmäiskorkeus on 10 mm. Monisyöttölaitteessa voi olla 100 arkkia paperia, joka painaa 75 g/m 2 10 kirjekuorta 75 kalvoa

Pinon enimmäiskorkeus on 10 mm. Monisyöttölaitteessa voi olla 100 arkkia paperia, joka painaa 75 g/m 2 10 kirjekuorta 75 kalvoa Monisyöttölaitteessa voi olla erikokoista ja -tyyppistä tulostusmateriaalia, kuten kalvoja, postikortteja, arkistokortteja ja kirjekuoria. Siitä on hyötyä tulostettaessa yksittäisille kirjepaperin, värillisen

Lisätiedot

Version 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet-palvelut

Version 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet-palvelut Version 1.0 09/10 Xerox 2010 Xerox Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Julkaisemattomat oikeudet pidätetään Yhdysvaltain tekijänoikeuslain nojalla. Tämän esitteen sisällön kopioiminen missä tahansa

Lisätiedot

Ohjeet tulostusmateriaalin valintaan

Ohjeet tulostusmateriaalin valintaan Vältä tulostusongelmat käyttämällä vain suositeltuja tulostusmateriaaleja (paperia, kalvoja, kirjekuoria, kartonkia ja tarroja). Yksityiskohtaiset tiedot eri tulostusmateriaaleista ovat kartonki- ja tarratulostusohjeessa

Lisätiedot

LocalTalk-valikko. LocalTalk-vyöh. NPA-pääkoneet NPA-tila PCL-työn tunnis. PS-työn tunnist.

LocalTalk-valikko. LocalTalk-vyöh. NPA-pääkoneet NPA-tila PCL-työn tunnis. PS-työn tunnist. LocalTalk-valikossa (LocalTalk-valik) voidaan muuttaa tulostinasetuksia, jotka vaikuttavat LocalTalk-portin kautta tulostimeen lähetettyihin töihin. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: 1

Lisätiedot

Kätevän kokoiset mustesuihkutulostimet

Kätevän kokoiset mustesuihkutulostimet Kätevän kokoiset mustesuihkutulostimet Tilaasäästävät monitoimilaitteet kaikilla tarpeellisilla toiminnoilla kotiin tai pieneen toimistoon. TULOSTAA KOPIOI www.brother.fi SKANNAA FAKSAA LANGATON Kaikki

Lisätiedot

Paperialusta 5 (valinnainen) Paperialusta 6 (liitearkkialusta) (valinnainen) Ohjaustaulu. Iso viimeistelylaite (valinnainen) Ohjaustaulu

Paperialusta 5 (valinnainen) Paperialusta 6 (liitearkkialusta) (valinnainen) Ohjaustaulu. Iso viimeistelylaite (valinnainen) Ohjaustaulu Xerox ColorQube 90/ 90/ 90 Koneen esittely Koneen esittely Palvelut Laitekokoonpanon mukaan käytettävissä voi olla seuraavat palvelut: 8 Kopiointi Sähköposti Internet-faksi Palvelinfaksi Originaalien syöttölaite

Lisätiedot

1 TULOSTUSKÄYTÄNTÖ 1 1.1 Päätös 1 1.2 Käyttöönoton perustelu 1

1 TULOSTUSKÄYTÄNTÖ 1 1.1 Päätös 1 1.2 Käyttöönoton perustelu 1 SISÄLLYS 1 TULOSTUSKÄYTÄNTÖ 1 1.1 Päätös 1 1.2 Käyttöönoton perustelu 1 2 TULOSTUSKÄYTÄNNÖN SÄÄNNÖT 2 2.1 Tulostusoikeus 2 2.2 Tulostaminen 2 2.3 Suurtulostimet 3 2.4 Tulostusoikeuden osto (LAMK) 3 2.5

Lisätiedot

SureColor SC-P10000 ja SC-P20000 SUUNNITELTU LAATUA, VALMISTETTU NOPEUTTA AJATELLEN

SureColor SC-P10000 ja SC-P20000 SUUNNITELTU LAATUA, VALMISTETTU NOPEUTTA AJATELLEN SureColor SC-P10000 ja SC-P20000 SUUNNITELTU LAATUA, VALMISTETTU NOPEUTTA AJATELLEN 3 LISÄÄ TUOTTAVUUTTA Tulosta suuria määriä nopeasti ja lisää tulostusmateriaalia helposti kuvitetun oppaan ja LCD-värinäytön

Lisätiedot

UV - Tasotulostin ratkaisut

UV - Tasotulostin ratkaisut UV - Tasotulostin ratkaisut Koskueentie 7, 19700 Sysmä harri.hynynen@printmedia.fi Puh. 0440-875 020 www.printmedia.fi Docan tulostimet yleisesti: - Viimeistellyt Docan tulostimet omaavat luotettavan toiminnan

Lisätiedot

Monisyöttölaitteen täyttäminen

Monisyöttölaitteen täyttäminen Monisyöttölaitteeseen voidaan lisätä monia eri paperikokoja ja -lajeja, kuten kalvoja ja kirjekuoria. Se on kätevä tulostettaessa yksi sivu kirjelomaketta, värillistä paperia tai muuta erikoispaperia.

Lisätiedot

Paperia? 3 D tulostettuna? Kyllä! Alhaiset kustannukset. Todellinen 4-väri. Ympäristöystävälliset 3D tulostimet.

Paperia? 3 D tulostettuna? Kyllä! Alhaiset kustannukset. Todellinen 4-väri. Ympäristöystävälliset 3D tulostimet. Paperia? 3 D tulostettuna?! Alhaiset kustannukset. Todellinen 4-väri. Ympäristöystävälliset 3D tulostimet. Rajatonta Innovaatiota M cor Technologies näkee tulevaisuuden jossa jokainen voi muuttaa ideat

Lisätiedot

Värilaatuopas. Laatu-valikko. Värilaatuopas. Sivu 1/6

Värilaatuopas. Laatu-valikko. Värilaatuopas. Sivu 1/6 Sivu 1/6 Värilaatuopas Tässä värilaatuoppaassa selitetään, miten tulostimen toiminnoilla voi säätää ja mukauttaa väritulosteita. Laatu-valikko Valikkovaihtoehto Tulostustila Väri Vain musta Värinkorjaus

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu XXX,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu XXX, EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 18.2.2013 C(2013) 818 final Osa 3/6 KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu XXX, Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2010/30/EY täydentämisestä vedenlämmittimien,

Lisätiedot

SureColor SC-P5000. Kestävää laatua

SureColor SC-P5000. Kestävää laatua SureColor SC-P5000 Kestävää laatua Laadukkuutta ja tarkkuutta Loistavan tulostuslaadun ja erinomaisen luotettavuuden ansiosta Epsonin SureColor SC-P5000 määrittelee uudelleen valokuvien, taidekuvien ja

Lisätiedot

Tarina-tehtävän ratkaisu

Tarina-tehtävän ratkaisu - tämä on esimerkki siitä, kuinka Pähkinä-lehdessä julkaistavia Tarina-tehtäviä ratkaistaan - tarkoitus ei ole esittää kaikkein nokkelinta ratkaisua, vaan vain tapa, jolla tehtävä ratkeaa Tehtävä: Pääsiäiskortit

Lisätiedot

ES9431 ja ES9541 Digitaalisen tulostuksen tulevaisuus on... LOISTAVA! Uraauurtava teknologia luoville aloille

ES9431 ja ES9541 Digitaalisen tulostuksen tulevaisuus on... LOISTAVA! Uraauurtava teknologia luoville aloille ES9431 ja ES9541 Digitaalisen tulostuksen tulevaisuus on... LOISTAVA! Uraauurtava teknologia luoville aloille ES9431 ES9431 A3+-neliväritulostin (CMYK) ES9541 ES9541 A3+-viisiväritulostin (CMYK+1) Tulostuslaatu

Lisätiedot

Tulostimen hallintaohjelmisto MarkVision

Tulostimen hallintaohjelmisto MarkVision Tulostinohjelmisto ja apuohjelmat 1 Tulostimen hallintaohjelmisto MarkVision Windows 95/98/2000-, Windows NT 4.0- ja Macintosh-käyttöjärjestelmien MarkVision toimitetaan tulostimen mukana Drivers, MarkVision

Lisätiedot

Mitä kalibrointitodistus kertoo?

Mitä kalibrointitodistus kertoo? Mitä kalibrointitodistus kertoo? Luotettavuutta päästökauppaan liittyviin mittauksiin MIKES 21.9.2006 Martti Heinonen Tavoite Laitteen kalibroinnista hyödytään vain jos sen tuloksia käytetään hyväksi.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. XEROX COLORQUBE 9300 http://fi.yourpdfguides.com/dref/4276581

Käyttöoppaasi. XEROX COLORQUBE 9300 http://fi.yourpdfguides.com/dref/4276581 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle XEROX COLORQUBE 9300. Löydät kysymyksiisi vastaukset XEROX COLORQUBE 9300 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

Pikaopas. Käyttöpaneelin toiminta. Käyttöpaneelin merkkivalot. Pikaopas

Pikaopas. Käyttöpaneelin toiminta. Käyttöpaneelin merkkivalot. Pikaopas Pikaopas Käyttöpaneelin toiminta Tulostimen käyttöpaneelissa on kaksi painiketta ja kaksi merkkivaloa. Merkkivalot osoittavat tulostimen tilan. Painikkeilla voidaan jatkaa nykyistä tulostustyötä tai peruuttaa

Lisätiedot

MERKKI. Liite 1. Merkki tehdään seuraavan mallin mukaisesti:

MERKKI. Liite 1. Merkki tehdään seuraavan mallin mukaisesti: 4386 MERKKI Liite 1 Merkki tehdään seuraavan mallin mukaisesti: 4387 Merkkiä koskevat selitykset Merkissä ilmoitetaan seuraavat tiedot: I II III Tavarantoimittajan nimi tai tavaramerkki. Laitteen mallin

Lisätiedot

HP LaserJet P2030 -sarja. Paperi- ja tulostusmateriaaliopas

HP LaserJet P2030 -sarja. Paperi- ja tulostusmateriaaliopas HP LaserJet P2030 -sarja Paperi- ja tulostusmateriaaliopas HP LaserJet P2030 -sarja -tulostin Paperi- ja tulostusmateriaaliopas Tekijänoikeus ja käyttöoikeus 2016 Copyright HP Development Company, L.P.

Lisätiedot

Käyttöopas DCP-J140W. Versio 0 FIN

Käyttöopas DCP-J140W. Versio 0 FIN Käyttöopas DCP-J140W Versio 0 FIN Jos tarvitaan asiakaspalvelua Täytä seuraavat tiedot tulevaa käyttöä varten: Mallin numero: DCP-J140W Sarjanumero: 1 Ostopäivä: Ostopaikka: 1 Sarjanumero on laitteen takana.

Lisätiedot

Tietoja RICOH Smart Device Connectorin käyttäjille: Laitteen määritys

Tietoja RICOH Smart Device Connectorin käyttäjille: Laitteen määritys Tietoja RICOH Smart Device Connectorin käyttäjille: Laitteen määritys SISÄLLYSLUETTELO 1. Kaikille käyttäjille Johdanto...3 Tietoja oppaasta...3 Tavaramerkit... 4 Mikä on RICOH Smart Device Connector?...

Lisätiedot

COLOR LASERJET ENTERPRISE CP4020/CP4520

COLOR LASERJET ENTERPRISE CP4020/CP4520 COLOR LASERJET ENTERPRISE CP4020/CP4520 SARJAN TULOSTIN Käyttöopas CP4025n CP4025dn CP4525n CP4525dn CP4525xh HP Color LaserJet Enterprise CP4020- CP4520 -sarja -tulostin Käyttöopas Tekijänoikeus- ja

Lisätiedot

Digitaalisen tulostuksen tulevaisuus on... LOISTAVA! Uraauurtavaa tulostustekniikkaa luoville aloille

Digitaalisen tulostuksen tulevaisuus on... LOISTAVA! Uraauurtavaa tulostustekniikkaa luoville aloille REKISTERÖIMÄLLÄ TUOTE Pro9000-sarja Digitaalisen tulostuksen tulevaisuus on... LOISTAVA! Uraauurtavaa tulostustekniikkaa luoville aloille Pro9431dn A3-neliväritulostin (CMYK) Pro9541dn A3-viisiväritulostin

Lisätiedot

PCL-valikon asetukset koskevat vain tulostustöitä, jotka tulostetaan PCLkomentokieltä. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon:

PCL-valikon asetukset koskevat vain tulostustöitä, jotka tulostetaan PCLkomentokieltä. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: PCL-valikon asetukset koskevat vain tulostustöitä, jotka tulostetaan PCLkomentokieltä käyttäen. Lisätietoja saat valitsemalla valikon vaihtoehdon: 1 A4-leveys Autom.CR LFn jäl Autom.LF CRn jäl Fontin nimi

Lisätiedot

Käyttöopas (lyhennelmä) NPD4281-00 FI

Käyttöopas (lyhennelmä) NPD4281-00 FI Käyttöopas (lyhennelmä) NPD4281-00 FI Tietoja tästä ohjekirjasta Tämä ohjekirja on käyttöoppaan lyhennelmä. Katso alla olevasta taulukosta tiedot käyttöoppaan koko sisällöstä ja niistä käyttöoppaan osista,

Lisätiedot

Tulostuslaatuopas. Tyhjät tai valkoiset sivut. Tumma tuloste. Tulostuslaatuopas. Sivu 1/16

Tulostuslaatuopas. Tyhjät tai valkoiset sivut. Tumma tuloste. Tulostuslaatuopas. Sivu 1/16 Sivu 1/16 Tulostuslaatuopas Tyhjät tai valkoiset sivut a Poista kuvayksikkö tai kuvansiirtopaketti ja asenna se uudelleen. Varoitus Vaurioitumisen mahdollisuus: Älä altista kuvayksikköä tai kuvansiirtopakettia

Lisätiedot

Pikaopas. Käyttöpaneelin käyttäminen. Käyttöpaneelin merkkivalot. Pikaopas

Pikaopas. Käyttöpaneelin käyttäminen. Käyttöpaneelin merkkivalot. Pikaopas Pikaopas Käyttöpaneelin käyttäminen Tulostimen käyttöpaneelissa on kaksi painiketta ja kuusi merkkivaloa (Jatka-painike on sekä merkkivalo että painike). Merkkivalot osoittavat tulostimen tilan. Painikkeilla

Lisätiedot

Kirjanpidon ALV-muutos

Kirjanpidon ALV-muutos 9.9.2010 1(10) Kirjanpidon ALV-muutos Tämä dokumentti sisältää ohjeen sille miten uudet ALVkoodit (ALV-prosentit) otetaan käyttöön. Vaihtoehto yksi(1) vaihda olemassaolevat ALV-koodit yhdestä prosentista

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Palkkailmoitus vakuutusyhtiölle. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (10)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Palkkailmoitus vakuutusyhtiölle. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (10) SONET Palkkailmoitus vakuutusyhtiölle 2014 CGI 1 (10) SISÄLLYSLUETTELO 1 PALKKAILMOITUS VAKUUTUSYHTIÖLLE... 3 1.1 Tilastoa varten avattavat vakuutuskoodit... 3 1.2 Palkansaajatiedot... 4 1.3 Palkkailmoitus

Lisätiedot

!"#" $%&' & %"() *+++#!"#",-.#

!# $%&' & %() *+++#!#,-.# !"#" $%&' & %"() *#!"#",-.# /0'1!" $%&' & # 6() 7!"#" *#!"#" YLEISESTI -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 4 Toimintaperiaatteet

Lisätiedot

LASERJET PRO 300 COLOR MFP LASERJET PRO 400 COLOR MFP. Pikaopas M375 M475

LASERJET PRO 300 COLOR MFP LASERJET PRO 400 COLOR MFP. Pikaopas M375 M475 LASERJET PRO 300 COLOR MFP LASERJET PRO 400 COLOR MFP Pikaopas M375 M475 HP:n ohjatulla asennuksella voit muodostaa yhteyden tietokoneeseen, kiinteään verkkoon tai langattomaan verkkoon Ohjelmiston asennustiedostot

Lisätiedot

Digiroad - Kuntaylläpito. Ohje paperikartalla tapahtuvaan ylläpitoon

Digiroad - Kuntaylläpito. Ohje paperikartalla tapahtuvaan ylläpitoon Digiroad - Kuntaylläpito Ohje paperikartalla tapahtuvaan ylläpitoon DIGIROAD - KUNTAYLLÄPITO Ohje paperikartalla tapahtuvaan ylläpitoon DIGIROAD - YLLÄPITO Digiroad on aineistokokonaisuus, johon kerätään

Lisätiedot

Todellisille multitaskaajille

Todellisille multitaskaajille Todellisille multitaskaajille Kuten sinulle TULOSTAA KOPIOI SKANNAA FAKSAA WIRELESS LANGATON www.brother.fi Toimistotulostimen valinta on nyt helpompaa kuin koskaan Toimistotyö sujuu kitkattomasti, kun

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA CF9001

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA CF9001 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle KONICA MINOLTA CF9001. Löydät kysymyksiisi vastaukset KONICA MINOLTA CF9001 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

LASERJET PRO 200 COLOR. Käyttöopas

LASERJET PRO 200 COLOR. Käyttöopas LASERJET PRO 200 COLOR Käyttöopas M251n M251nw HP LaserJet Pro 200 color M251 -tulostinsarja Käyttöopas Tekijänoikeus- ja käyttöoikeustiedot 2012 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tämän

Lisätiedot

Pikaopas LASERJET PRO 100 COLOR MFP M175

Pikaopas LASERJET PRO 100 COLOR MFP M175 Pikaopas LASERJET PRO 100 COLOR MFP M175 HP Smart Install -asennus Laitteen mukana toimitetaan HP Smart Install -asennusohjelmisto Windows-käyttöjärjestelmiin. Ohjelmisto asentaa USB- tai verkkoyhteyden

Lisätiedot