Asianumero Asian käsittely Lähettäjä Pvm

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asianumero Asian käsittely Lähettäjä Pvm"

Transkriptio

1 41/2012 TALONMIEHEN PALKKAAMINEN KUNTALAISILLE Anttila Pirkko Perusturvajohtajan vastaus: Pirkko Anttila esittää kuntalaisaloitteessaan, että kuntaan palkattaisiin sellainen talonmies, jonka palveluita (lumitöitä, ruohonleikkausta yms.) kuntalaiset voisivat käyttää esim. 6 euron tuntihintaan. Vastauksena voidaan todeta, että valitettavasti kunnan voimavarat eivät riitä kaikkeen, vaan joudutaan keskittymään kunnan ydintehtävien toteuttamiseen. Talonmiespalvelu kuntalaisille ei kuulu tällaisiin ydintehtäviin. Kilpailulainsäädännön mukaan kunta ei saa harjoittaa palkkatuella yritysten kanssa kilpailevaa toimintaa. Ohjaammekin kuntalaisia tarvittaessa käyttämään Limingan kunnassa toimivia kiinteistöhuollon yrityksiä, joilta myös yksityishenkilöt voivat ostaa palvelua. Näihin yksityishenkilöt saavat verotuksessa kotitalousvähennyksen. 162/2012 PYÖRÄTIE OJANPERÄNKANKAALTA LIMINGANPORTILLE Hänninen Eija Lähetetty ELY-keskukselle. 203/2012 SELKÄMAANTIEN KOMPOSTIALUEELLE VALVONTAKAMERA Saari Veli Teknisen johtajan vastaus: Harkitaan laitteen hankintaa. Kompostialueen tilannetta seurataan. 208/2012 LEA-KOULU TUPOKSEEN Hurskainen Mari Aloitteen tekijä esittää, että Tupoksen koulun jäädessä parissa vuodessa pieneksi lisätilaa rakennettaisiin pikkukoululaisten ehdoilla. Hän on kuullut ratkaisusta LEA-koulu eli Lastentarha, Esikoulu ja Alkeisopetus ja esittää Saunarannan alueelle tehtäväksi muunneltavan LEA-koulun Sivistysjohtajan vastaus: Tupoksen koululla on vielä tiloja perusopetusta varten. Lisäksi varhaiskasvatuksen käytössä on useita luokkatiloja, jotka voidaan tarvittaessa ottaa opetuskäyttöön. Kunnassa tehdään tällä valtuustokaudella oppimis- ja koulutusympäristön kehittämissuunnitelma,

2 jossa arvioidaan myös tilatarvetta eri alueilla. Tupoksen tulevaisuuden tarpeet ja erilaiset vaihtoehdot arvioidaan tässä yhteydessä. 265/2012 FRISBEEGOLFRATA TUPOKSEEN Valtanen Toni Hallintojohtajan vastaus: Kiitokset aloitteestanne koskien Tupoksen frisbeegolfrataa. Limingan kunta on laatimassa vuoden 2013 aikana liikuntapalvelujen kehittämissuunnitelman, jonka yhteydessä linjataan erityyppisten liikunta-alueiden kehittäminen ja myös uusien lajien harrastusmahdollisuudet. Suunnitelman pohjaksi on toteutettu kuntalaisille liikuntapaikkakysely, jonka tulokset huomioidaan suunnitelman valmistelussa. Tarkoituksena on tuoda suunnitelman luonnos keskusteltavaksi ja kommentoitavaksi vielä vuoden 2013 aikana, jolloin myös kuntalaiset voivat ottaa kantaa suunnitelmaan. 321/2012 STRATEGIA JA KÄYTTÖSUUNNITELMAT NÄKYVÄSTI KUNNAN NETTISIVUILLE Tikkanen Petteri Hallintojohtajan vastaus: Esille nostamasi asia koskien kuntastrategian ja käyttösuunnitelmien löytymistä kunnan nettisivuilta on ajankohtainen ja tärkeä. Kunnan nettisivuille on nyt lisätty suunnittelua ohjaavat keskeiset asiakirjat: kunnanvaltuuston hyväksymä uusi kuntastrategia, talousarvio ja hyvinvointikertomus. Kuntalaisten osallistumista ja kuulemista pyritään lisäämään seuraavalla valtuustokaudella mm. lisäämällä sähköisiä palveluja. Yhtenä vaihtoehtona voisi olla ehdotuksesi mukaisesti kunnan nettisivuilla oleva portaali, johon kuntalaiset voisivat jättää mielipiteitään. Tällaisen portaalin valmistelu huomioidaan jatkotyössä. 324/2012 KEHITYSVAMMAISILLE NUORILLE AIKUISILLE ASUMISPALVELUYKSIKKÖ JA Rönkkö Anna-Maria TUKIASUNTOJA LIMINKAAN Perusturvajohtajan vastaus: Vastauksena aloitteeseen voidaan todeta, että 1) Limingan kunta hankkii ostopalveluina yksityisiltä toimijoilta kehitysvammaisten asumispalvelut. 2) Limingassa on neljä kehitysvammaisille tarkoitettua erillistä ympärivuorokautista autetun asumisen yksikköä (Ystäväntien palvelukoti ja Ryhmäkoti TuposVilla).

3 3) Lisäksi tarvittaessa on ostettu asumispalvelua myös lähikunnista. 4) Kehitysvammaisia asuu myös itsenäisesti kunnan vuokraamissa asunnoissa. Heille on räätälöity tarpeen mukainen tuki. 5) Jokaiselle kehitysvammaiselle myös nuorille aikuisille pyritään löytämään kaikkia osapuolia tyydyttävä asumisratkaisu. 326/2012 TUOMIKOSKENTIEN OJAN SYVENTÄMINEN Dahl Krista ja Pekka Kysymys olisi naapurista Krankantie 1 ja sieltä tulevista hulevesistä meidän tontille Tuomikoskentie 8. Olemme käyneet useasti tiedustelemassa kunnan teknisellä toimistolla asiasta, mutta mitään ei ole kuulunut eikä näkynyt. Olemme käsittäneet että Krankantie 1 nuorisiseuratalon tontti kuuluu kunnalle- Kiinteistön sade- ja sulamisvedet eivät saa aiheuttaa haittaa naapurille. Ne on imeytettävä omalla tontilla tai johdettava yleiseen sadevessiviemäriin tai avo-ojaan. Näin ei tapahdu Krankantie 1 nuorisoseuranpihassa, koska hulevedet pääsevät tulemaan meidän tontille Tekninen johtaja: Toimenpiteet tehty. Asia kunnossa. 332/2012 LINNUKAN PÄIVÄKODIN ILMASTOINNIN KORJAUS Jylkäs-Kiuru Satu Uusi Linnukan päiväkoti on toiminut kohta vuoden uusissa toimitiloissa. Olen ihmetellyt, miten ikkunat ovat huurussa syksystä kevääseen lähes päivittäin. Ja ilman laatu on erittäin huono heti ulko-ovesta sisään astuessa. Onko uusi toimitila kohta homeessa? Kenen vastuulla on ilmastoinnin korjaus? Teknisen johtajan vastaus: Rakennus rakennettu uusien energiamääräysten mukaisesti. Ikkunoiden u-arvo 0,8. Talon sisäinen lämpö ei pääse ikkunan ulkopintaan, jolloin ikkuna ulkopinnaltaan jäätyy tai huurtuu. Ongelma ei aiheuta sisärakenteille vaurioitumisriskiä koska ikkuna on sisältä täysin kuiva. Asiaan haemme kuitenkin korjausmenetelmää, jolla ikkunoiden toimivuus valon antajana varmistuu. Tuulikaapin ongelma tutkittu, ei aiheuta toimenpiteitä

4 334/2012 RAJAOJA HONKITIE 7 JA NIITTYRANNANTIEN 3 KIINTEISTÖÄ Ruotsalainen Seija Sade- ja sulamisvesien juoksuttaminen rajaojaan on haitta Honkitie 7 kiinteistölle. Jokaisen kiinteistön on johdettava sadevedet oman tontin sadevesikaivoon Teknisen johtajan vastaus: Katualueen ojat on aukaistu. Tonttien sisäiset kuivatusjärjestelyt kuuluvat tontin omistajalle. 35/2013 VAATIMUS KUNNOLLISEN MELUNSUOJAVALLIN RAKENTAMINEN ALA-TEMMEKSELLE Pirkola Piia ja Sirviö Markus Ala-Temmeksen Marttilanhaan asutusalueen melunsuojaus ei ole riittävä. Asutusalueella etenkin nelostietä lähinnä olevien talojen pihalle kantautuva 4-tien liikenteen aiheuttama meteli on sietämätön, ja raskaan liikenteen, mm. rekkojen ja kuorma-autojen aiheuttama meteli kuuluu häiritsevästi myös sisälle asti. Kovimmillaan meteli on etenkin iltaisin ja öisin, jolloin liikenteessä olevien autojen nopeus on kovempi, muun liikenteen ollessa vähäisempää. Ely-keskuksen mukaan viimeisimmän tietyön jälkeen tehty tienlevennys nostaa todennäköisesti autojen nopeuksia entisestään. TL Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle että Ala-Temmeksen asuntoalueelle tehdään meluntorjunta selvitys. Meluntorjuntaselvityksen perusteella päätetään miten alueen meluntorjuntaa voidaan ehkäistä. KH Kunnanhallitus päätti, että Ala-Temmeksen asuntoalueelle tehdään meluntorjuntaselvitys. Meluntorjuntaselvityksen perusteella päätetään, miten alueen meluntorjuntaa voidaan edistää. 69/2013 VÄISTÄMISVELVOLLISUUDEN MUUTTAMINEN ALA-TEMMEKSELLÄ Karppinen Arto Teen aloitteen väistämisvelvoitteen muuttamisesta Alatemmeksellä Kaskentien, Peltonen ja Väentuvantien risteyksessä siten, että Kaskentieta kulkevilla olisi väistämisvelvollisuus. Syy: Asutus ja tiellä kävellen tai pyörällä liikkuvien kulkijoiden etenkin lasten /koululaisten määrä on huomattavasti lisääntynyt Marttilanhaka-Latohaka -Riihihaka suunnalla. Näkyvyys Peltotieltä Kaskentielle ja Kaskentieltä Peltotielle on huono. Lisäksi olisi hyvä saada alueelle varoituskylttejä (esim. Varo lapsia /koululaisia), nopeusrajoitusmerkki Kaskentieltä nelostielle päin tuleville kulkuneuvoille.

5 TL Ensimmäisinä toimenpiteinä voidaan jo toteuttaa aluenopeusrajoituksen alentaminen 30 km/h. Nopeusrajoituksen alentamista puoltaa alueella kasvanut kevytliikenne ja koulun sijainti kaavaalueella. Lisäksi toteutetaan Lapsia liikenteessä varoitusmerkin asentaminen Kaskentien alkupäähän. Lisäksi toteutetaan tämän vuoden (2013) aikana valaistuksen parantaminen Kaskentien-Peltotien liittymäalueella. Kevyenliikenteenväylän rakentaminen ei ole tämän vuoden investointiohjelmassa, eikä sitä ole ollut mukana myöskään lähivuosien alustavassa ohjelmassa. Jkpp-väylä voidaan ottaa ohjelmaan mukaan tulevaisuuden investointiohjelmaan lautakunnan hyväksyessä määräraha 74/2013 AIRSOFT-ALUE LIMINKAAN Palo Peetu ja Pirkola Severi Airsoft on harrastus, jossa netissä pelaamisen sijaan saadaan liikuntaa ja raitista ilmaa. Limingasta puuttuu kuitenkin paikka, jossa airsoftia voisi harrastaa. Lähin pelialue on Kempeleessä, jossa liminkalaiset nuoret ovat mm. Etsivä -nuorisotyön kanssa käyneet pelaamassa. Pelissä käytetään suojavarusteita, sillä siinä ammutaan muovikuulilla, joten tarvitsisimme aidatun alueen, johon muut maastossa liikkujat eivät harhautuisi kesken pelin. Löytyisikö Limingasta airsoftiin sopivaa aluetta? Hallintojohtajan vastaus: Kiitokset aloitteestanne koskien airsoft-aluetta. Limingan kunta on laatimassa vuoden 2013 aikana liikuntapalvelujen kehittämissuunnitelman, jonka yhteydessä linjataan erityyppisten liikunta-alueiden kehittäminen ja myös uusien lajien harrastusmahdollisuudet. Suunnitelman pohjaksi on toteutettu kuntalaisille liikuntapaikkakysely, jonka tulokset huomioidaan suunnitelman valmistelussa. Tarkoituksena on tuoda suunnitelman luonnos keskusteltavaksi ja kommentoitavaksi vielä vuoden 2013 aikana, jolloin myös kuntalaiset voivat ottaa kantaa suunnitelmaan. 191/2013 SUOJATIEMERKINNÄT Nikkilä Matti Pyydän, että kunta tekisi suojatiemerkinnät Pajutien ja Harakkatien välille ja Teeritien ja Taalintien väliin Kedonperäntien yli. Vaaratilanteita tapahtuu, kun lapset ylittävät Kedonperäntietä.

6 Aloite lähetetty ELY-keskukselle. 200/2013 NOPEUSRAJOITUS ERILÄNPERÄNTIELLE Vanhala Kalle Aloite lähetetty ELY-keskus/Risto Leppänen, koska kyseessä on valtion tie. 227/2013 KOULUKYYTI OJANPERÄNKANKAAN ESI- JA PERUSOPETUKSEN 1. JA 2. LUOKAN Laukkanen Sanna ja OPPILAILLE Narva Anna-Elina Kunnioittaen pyydämme Limingan kunnan sivistyslautakuntaa järjestämään koulukuljetuksen Ojanperänkankaan esi- ja perusopetuksen 1. ja 2. luokan oppilaille. Sivistyslautakunta on päättänyt (50/20.01/ ), että maksuton kuljetus järjestetään vastaisuudessa esi- ja perusopetuksen 1. ja 2. luokkalaisille, joiden koulumatka on yli 3 km. Viimeiset puolitoista vuotta (1/2012-5/2013) maksuton kuljetus on järjestetty oppilaille, joiden koulumatka on yli 2,5 km kattaen näin koko Ojanperänkankaan alueen. Vuonna 2011 ja sitä edellä sinä vuosina kuljetus on järjestetty oppilaille, joiden matka on yli 3 km. Tällöin Ojanperänkankaalta mm. Käpälärinteellä asuvat esi- ja perusopetuksen 1. ja 2. luokkalaiset lapset ovat kuuluneet maksuttomaan koulukuljetukseen kulkien Linnukan kouluun. Tällä hetkellä kunnan kanta on se, että Ojanperänkankaan lapset eivät kuljetukseen kuulu. Miksi kuitenkin edeltävinä vuosina lapset ovat kyytiin päässeet, vaikka 3 km ei ole täyttynyt? Onko syynä se, että lapsia alueelta tulee joka vuosi enemmän ja enemmän kouluun ja kunta on katsonut tämän liian suureksi kustannukseksi? Eikö ole hieman epäreilua lapsia kohtaan, että olet sattunut syntymään "huonolla " vuodelle ja nyt et kuljetusta sitten saa, kun kunnan kanta on tänä vuonna tämä. Entä jos tulevina vuosina kilometri rajaa lasketaan jälleen syystä jos toisesta 2,5km, ja tällöin Ojanperänkankaan lapset ovat automaattisesti oikeutettuja kyydin. Matka Ojanpeänkankaalta Linnukan koululle on pienelle koululaiselle pitkä oli matka sitten tasan 3 km tai 2,9 km. Talvisaikaan peltojen poikki kulkeva pyörätie on tuulen lennättämän lumen vuoksi usein tukossa. Tällöin aikuisenkin on haastavaa kulkea siinä. Myös talven kovilla pakkasilla tuuli lisää pakkasen purevuutta, jolloin peltojen poikki kulkeminen on todella jäätävä kokemus. Ja näillä pelloilla tuulee lähes aina sekä kesällä että talvella. Keväisin pahimpina tulvavuosina 8-tien alittavat alikulut voivat olla veden vallassa, jolloin 8-tien joutuu ylittämään. Linnukan koululle on tehty pyörille parkkialue Ojanperänkankaalta katsottuna koulun taakse, joten käytännössä koululaisten matka on pidempi kuin koulun portilta mitattuna oleva matka.

7 Useat perheet ovat muuttaneet Ojanperänkankaan alueelle siinä luulossa, että ainakin pienille koululaisille tulee tänne lähitulevaisuudessa oma korttelikoulu, mutta koulua ei ole näkyvissä juuri nyt kun sitä eniten tarvittaisiin. Nyt myös oikeus koulukuljetukseenkin otetaan pois ja mahdollisesti ensi lukukaudesta eteenpäin maksullisen kuljetuksen mahdollisuus poistuu. Tuntuu kuin tänne alueelle Selkäsentien varteen tehdyt linja -autopysäkit olisi tehty vain kiusaksi. Tulevina vuosina tästä asiasta tullaan käymään keskustelua mikä talo saa ja mikä ei saa kuljetusta. Se, että naapurista pääsee kuljetukseen ja viereisen talon lapset kulkevat ilmalla kuin ilmalla jalan tai pyörällä saattaa lapset eriarvoiseen asemaan, koska kyse voi olla vain metristä parista. Käytännössä matka kuitenkin on lähes sama. Mietinpä tässä tilannetta, jolloin ekaluokkalaiseni kulki yksin pyörällä tätä kolmen kilometrin matkaa, koska muut luokkakaverit saivat kuljetuksen asuen juurikin Käpälärinteellä. Toivoisin, että tällaiset tilanteet eivät pääsisi toistumaan. Toivoisimme, että tämä jokavuotinen arpapeli loppuisi sillä, että kunta tekisi pysyvän päätöksen Ojanperänkankaan kuljetuksen osalta. Helpottaisi myös rehtorin arkea, että ei joka vuosi tarvitsisi jauhaa samasta asiasta ja käydä mittailemassa eri talojen tonteille matkaa. Joten pyydämme Limingan kuntaa lapsiystävällisenä kuntana järjestämään kuljetuksen kaikille Ojanperänkankaalla asuville pienille koululaisille ympärivuoden. ja samasta asiasta toinen aloite: EHDOTAN, ETTÄ ESIKOULU- JA EKALUOKKALAISTEN KOULUKYYDIN KILOMETRIRAJA OLISI 2,5KM Karsikas Tommi SL Sivistyslautakunta on käsitellyt koulukuljetuksia kokouksessaan / 16 ja päättänyt, että kuljetus järjestetään niille luokan oppilaille ja esikoululaisille, joiden koulumatka on yli 3 kilometriä. Edellisenä lukuvuonna kilometriraja on ollut 2,5 km. Aikaisempina vuosina rajana on ollut 3 km. Lautakunnan päätös 3 km:n rajasta on paluu vanhaan käytäntöön, joka on edellisinä vuosina todettu toimivaksi. Aiempina vuosina, kun Ojanperänkankaan tiestö ei ollut vielä täysin rakennettu ja ei niin ollen ollut lautakunnan päätöksen mukaisessa turvallisessa kunnossa eikä yleisessä käytössä, koulumatka mitattiin Selkäsentien mukaisesti kulkevaa pyörätietä pitkin. Pyörätien valmistuttua koulumatka mitataan nyttemmin Hännänhuipun Ojanperänraitin Aittarinteen Tasaisentien mukaisesti, jolloin lautakunnan päätöksen mukaisesti kolmen kilometrin raja ylittyy noin sata metriä ennen Ojanperän kankaan takana kulkevaa sähkölinjaa. Kolmen kilometrin raja ylittyy ennen Hakolan tietä ja Hakolan tien varressa olevat oppilaat

8 ovat kuljetukseen oikeutettuja karttaohjelmalla mitattuna. Näin ollen osa Laulurinne tien varressa asuvista oppilaista ei ole maksuttomaan oppilaskuljetukseen oikeutettuja riippuen siitä, kuljetaanko koulumatka Kankaanlaidan, Ojanperänraitin vai Selkäsentien kautta. Jokaisessa epäselvässä tapauksessa koulumatka on mitattu ensin kunnan nettisivulla olevan karttaohjelman avulla ja tarvittaessa mitattu ajaen ja gps:llä mitaten. Hirvinevan suunnasta tuleva kouluauto on ottanut ja ottaa myös itsemaksavia asiakkaita, ja niin ollen kouluautossa on voinut kulkea myös alle kolmen kilometrin koulumatkan oppilaitakin itsemaksavina asiakkaina. Osa kunnanvaltuutettuja on arvioinut erilaisia koulukuljetuksien järjestämisvaihtoehtoja. Kunnanvaltuustolle pidettiin koulutustilaisuus ns. Eva-menetelmästä (Valtuuston ennakkoarviointi kunnallisessa päätöksen teossa), jonka jälkeen arvioitiin koulukuljetuksia eri näkökulmista. Arvioinnissa käsiteltiin luokan oppilaiden ja esikoululaisten seuraavat kuljetusvaihtoehdot: 1) lukuvuoden kuljetukset (2,5 km), 2) lukuvuoden kuljetukset (3 km), 3) perusopetuslain mukainen kuljetus (5 km, Oulun seudun kuljetusraja lv ). Ryhmätöiden ja keskustelujen lopputuloksena todettiin lukuvuodelle päätetetty vaihtoehto kokonaisuudessaan parhaimmaksi. Päätös: Sivistyslautakunta päätti, ettei koulukuljetuspäätöstä muuteta luokan oppilaiden ja esikoululaisten kuljetusrajana pysyy 3 km. Epäselvissä tapauksissa rehtorit mittaavat ja tarkistavat matkat. Laukkasen ja Narvan oikaisuvaatimus : Vaatimukset: Vaadimme kyseiseen päätökseen selvennystä seuraavan lauseen kohdalla: Näin ollen osa Laulurinne tien varrella ei ole maksuttomaan oppilaskuljetukseen oikeutettuja riippuen siitä, kuljetaanko koulumatka Kankaanlaidan, Ojanperän raitin tai Selkäsentien kautta. Tarkoittaako lause sitä, että osa Laulurinnetien varrella asuvista on oikeutettuja maksuttomaan kuljetukseen ja jos on niin mikä osa ja millä perusteella? Ja tarkoittaako lause sitä, että oppilas saa valita mitä reittiä pitkin matka mitataan riippun siitä, kuljetaanko koulumatka Kankaanlaidan, Ojanperänraitin tai Selkäsentien kautta? Olemme mitanneet polkupyörän matkamittarilla, jonka mittautarkkuus on 10 metriä, reitin koulun

9 portilta Kauppakatu-Peräkyläntie-Lumijoentien viereinen pyörätie-selkäsentie-tasaisentie-perunatie- Kankaanlaita-Aurankääntö-Laulurinne. Kolme kilometriä tulee täyteen Laulurinteen ja Hännänhuipun risteyksessä jättäen näin Laulurinteen pois ilmaisen kuljetuksen piiristä. Vaadimme kyseiseen päätökseen yksiselitteisen vastauksen kyytien osalta. Vaadimme myös, että kunnan on järjestettävä maksuton kuljetus Ojanperänkankaan esi- ja perusopetuksen 1. ja 2. luokan oppilaille. Vaatimusten perusteet: Perusteena kyydin järjestämiseksi on, että sivistyslautakunta omassa päätöksessään toteaa seuraavaa aiempina vuosina kun Ojanperänkankaan tiestö ei ollut vielä täysin rakennettu ja ei niin ollen ollut lautakunnan päätöksen mukaisessa turvallisessa kunnossa eikä yleisessä käytössä koulumatka mitattiin Selkäsentien mukaisesti kulkevaa pyörätietä pitkin. Syksyllä 2011 Ojanperänkankaan tiestö on ollut samanlaisessa kuosissa kuin nytkin ja tuolloin mm. Käpälärinteellä asuvat oppilaat saivat maksuttoman kuljetuksen tämän aiemman sivistyslautakunnan päätöksen mukaisesti. Joten tämän perusteella koko Ojanperänkankaan alueen pienten oppilaiiden tulisi kyyti saada edelleen. Huomautettakoon vielä, että Selkäsentien mukaisesti kulkeva pyörätie päättyy Ahonrinteen kohdalle. SL Sivistyslautakunnan hyväksymässä Limingan kunnan kuljetusoppaassa on määritelty koulukuljetuksen periaatteet ja käytänteet, jotka koskevat kaikkia kunnan alueita. Koulumatkat mitataan aina lyhintä jalankulkukelpoisinta, turvallisinta ja yleisessä käytössä olevaa reittiä oppilaan kodin portilta koulun portille. Matkan mittaamiseen käytetään ensisijaisesti kunnan sivuilla olevaa karttapalvelua, matka mitataan käytössä olevia tieyhteyksiä pitkin. Epäselvissä tapauksissa aluerehtorit mittaavat matkan. Mittaustulosten yhdenmukaisuuden ja tasapuolisuuden kannalta on tärkeää, että sama henkilö tarkistaa matkat samoja periaatteita noudattaen ja samoja mittalaitteita käyttäen. Huoltajat ilmoittavat oppilastietolomakkeessa kunnan karttapalvelun kautta mitatun koulumatkan pituuden. Koulukuljetus määräytyy huoltajan ilmoittaman pituuden mukaan. Rajatapauksissa kuljetusoikeudet tarkistetaan ja mahdolliset virheelliset päätökset oikaistaan, olipa sitten kyseessä kuljetusedun saaminen tai menettäminen. Muutoksia Ojanperänkankaan kuljetuksiin on tuonut alikulun valmistuminen: koulumatkat lyhenivät ja turvallisuus lisääntyi. Alueen tiestö on jalankulkukelpoista. Aluerehtorit ja sivistysjohtaja ovat käyneet läpi Ojanperän alueen kuljetuksia. Tarkistettu koulukuljetusetu koskee kiinteistöjä osoitteissa Laulurinne ja Aurankääntö

10 Päätös: Lautakunta hylkää oikaisuvaatimuksen. Koulukuljetus järjestetään niille Ojanperänkankaan esikoululaisille ja 1. ja 2. luokan oppilaille, joiden koulumatka on yli 3 km. Ojanperänkankaalla asuvien oppilaiden kuljetusetu määritellään voimassa olevan koulukuljetusoppaan mukaisesti samalla tavoin kuin muuallakin asuvien. SL Oulun hallinto-oikeus on toimittanut Limingan kunnalle päätöksensä (päätösnumero13/0455/1, diaarinumero 00894/13/2299) Sanna Laukkasen ja Elina Narvan kunnallisvalituksesta koskien Limingan sivistyslautakunnan päätöstä Sivistyslautakunta on käsitellyt Sanna ja Paavo Laukkasen sekä Anna-Elina ja Tuomas Narvan aloitetta, jossa he pyytävät lautakuntaa järjestämään koulukuljetuksen kaikille Ojanperänkankaan esikoululaisille ja perusopetuksen 1. ja 2. luokan oppilaille. Lautakunta hylkäsi oikaisuvaatimuksen. Hallinto-oikeudelle tekemässään valituksessa Sanna Laukkanen ja Anna-Elina Narva ovat vaatineet sivistyslautakuntaa muuttamaan koulukuljetuspäätöstään heidän vaatimalla tavalla. Lisäksi he ovat vaatineet hallinto-oikeudelta määräystä, että lautakunnan koulukuljetusta koskevissa päätöksissä ja koulukuljetusoppaassa on mainittava mittauksen lähtöpiste ja käytettävät mittalaitteet ja tekniikka. Hallinto-oikeus on päättänyt poistaa sivistyslautakunnan tekemään päätökseen liitetyn oikaisuvaatimusohjeen ja poistaa valituksenalaisen ohjeen ja jättää siitä tehdyn valituksen tutkimatta. Hallinto-oikeus perustelee kantaansa mm. sillä, että kuntalain 91 :n mukaan päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta ja että koulukuljetusta koskeva sivistyslautakunnan päätös on periaatepäätöksen luontoinen ohje järjestettäessä oppilaiden koulukuljetuksia. Niiden oppilaiden kohdalla, joiden osalta on vaadittu tekemään yleisluotoisesta ohjeesta poikkeava päätös koulukuljetuksesta, tekee asiasta päättävä viranomainen erikseen muutoksenhakukelpoisen päätöksen. Päätös: Lautakunta merkitsi tiedoksi Oulun hallinto-oikeuden päätöksen ( ).

11 303/2013 JUKURINTIEN TULEE SIIRTYÄ KOKONAAN LIMINGAN KUNNAN HOIDETTAVAKSI/ Laukkanen Anna-Liisa VAATIMUS/ ALOITE "Vaatimus: Jukurintien tulee siirtyä kokonaan Limingan kunnan hoidettavaksi. Perustelut: Tupos ABC:n läheisyydessä oleva Jukurintie ei täytä enää yksityistien kriteereitä kunnan tiealueella tapahtuneiden lukuisten maanostojen ja kaavoituksen vuoksi. Tie on noin 1,5 kilometriä pitkä ja se on entistä Tupos-Tyrnäväntietä, joka tehtiin yksityistieksi vuonna 2003 moottoritien muuttaessa tältä osin Tyrnäväntien linjausta. Nyttemmin kunta on ostanut maita ja kaavoittanut noin 1/2-osan tieosuuden osalta ja tehnyt omilla toimenpiteillään Jukurintiestä läpikulkutien. Jukurintiehen on tehty Tuposkorva ja kevyenliikenteen liittymä. Lisäksi uudemmassa kaavassa on suunnitelmissa tehdä silta jolloin myös rakenteilla oleva Pikkaralantie yhtyisi Jukurintiehen. Kunta on ostanut tänä vuonna vielä huomattavan suuren maa-alueen ja omistaa suurimmalta osin maat tästä kaavoittamattomastakin tieosuudesta. Kunnan toimesta muun liikenteen lisäksi on ollut ja on edelleen runsaasti raskasta liikennettä. Esim. Inex-terminaalille ja betonitehtaalle kunta antoi rakennusluvat vaikka kunnalla ei ole ollut osoittaa muuta tietä käytettäväksi kuin tämä Jukurintie. Kuntakin käytti pääasiassa Jukurintietä rakentaessaan Tuposkorvantietä. Kunta on viime vuonna kustantanut ensimmäisen kaavan osalta aurauksen eli aurauttanut 1/2 osan Jukurintiestä. Muuta korvausta kunta ei ole maksanut eikä osallistunut tien kunnostamiseen lupauksesta huolimatta. Muusta kuin tienvarsiniitoista ja viitoituksesta koko tien osalta ovat vastanneet tien varrella asuvat neljän talon asukkaat. On kohtuutonta, että muutamat asukkaat joutuvat kustantamaan aurauksen ja muun kunnossapidon kaavoittamattomalta tieosuudelta vaikka kunta on pääasiallisin omistaja tälläkin loppuosan tieosuudella." TL Jukurintie on asemakaava-alueen katua kaavan mukaisesti Pikkaraisentien tulevan tieliittymän kohdalta noin 50 metriä Tyrnävän suuntaan, yhteensä n.700m. Jukurintien toinen pää moottoritietä kohti on tien päähän asti kaava-alueen katua (Jukurintie 15). Muu osa Jukurintiestä on yksityistietä n.650m. Yksityistien osalle ei ole kunnan toimesta aiheutunut muita merkittäviä vaurioita kuin vain nykyisen Inexin rakennuksen rakentamisen ajan liikenteestä. Näistä aiheutuneet päällystevauriot on korjattu urakoitsijan toimesta (Lujatalo). Jukurintiellä on myös tehty maakaapelointia DNA:n rakennuttamana, joista aiheutuneet päällystevauriot tiessä on myös korjattu. Jukurintien yksityistien osa on merkitty liikennemerkeillä selkeästi läpiajokieltoon (moottoriajoneuvolla ajo kielletty, tonteille ajo sallittu). Tällöin muu liikenne yksityistien osalla on liikennemerkein kielletty. Jukurintien kunnossapitovastuut jaetaan kaava-alueen osan ja yksityistien osan tienpitäjien mukaisesti, yksityistien osalta yksityistiekunta yksityistielain mukaisesti. Kunta vastaa tienpitäjänä asemakaava-alueen kaduista ja teistä. Yksityistien kunnossapidon hoitaminen kunnan hoitosopimuksella edellyttää, että se täyttää valtionavun saamisen edellytykset, jotka ovat seuraavat:

12 - yksityistielle on perustettu tieosakkaiden tiekunta - yksityistien pituus vähintään 1km - tien varrella on oltava vähintään kolme pysyvästi asuttua asuntoa Jukurintielle ei ole perustettu tiekuntaa ja yksityistien pituus on alle 1km, joten ko. yksityistie ei täytä hoitosopimuksen kriteerejä. 315/2013 ESITYS VUOROHOIDON JÄRJESTÄMISESTÄ LINNUKAN PÄIVÄKODISSA Määttä Anu Aloitteen tekijä on saanut hoitopaikan lapselleen Lintupuiston päiväkodista, joka on ainoa vuorohoitoa tarjoava päiväkoti Limingassa. Ystävät ja tuttavat ovat kertoneet, että Lintupuiston päiväkodissa on hometta saneerauksesta huolimatta. Hän esittää, että vuorohoito järjestettäisiin puhtaissa uusissa tiloissa Linnukan päiväkodissa Varhaiskasvatusjohtajan vastaus: Kiitos palautteesta. Limingassa vuorohoito on keskitetty yhteen yksikköön, Lintupuiston päiväkotiin. Lintupuiston päiväkodissa on tehty viime vuonna ja tänä keväänä mittavia remontteja, joista lisätietoja voitte saada kiinteistöpäällikkö Antti Sangilta p tai tekninen johtaja Simo Pölläseltä p He vastaavat kunnan kiinteistöistä. Terveystarkastaja on ollut tietoinen ongelmista ja mitä korjauksia tiloihin on tehty. Tilat ovat hyväksytty päiväkotikäyttöön. Lain mukaan vanhemmilla on subjektiivinen oikeus saada lapselleen päivähoitopaikka, mutta itse hoitopaikkaa vanhemmat eivät voi päättää ja kaikkia vanhempien toiveita ei valitettavasti pystytä aina toteuttamaan. Perheet voivat toki toivoa missä hoitopaikka sijaitsisi ja mikä hoitomuoto olisi paras (perhepäivähoito/ päiväkoti), mutta näitä toiveita ei siis voida aina toteuttaa. Jos asiakas ei ota tarjottua päivähoitopaikkaa vastaan, niin siitä tulisi ilmoittaa kirjallisesti.

Sivistysjohtajan päätösesitys: Sivistyslautakunta päättää hyväksyä perusopetuksen ja koulun esiopetuksen kuljetussäännön liitteen nro 1 mukaisesti.

Sivistysjohtajan päätösesitys: Sivistyslautakunta päättää hyväksyä perusopetuksen ja koulun esiopetuksen kuljetussäännön liitteen nro 1 mukaisesti. Sivistyslautakunta 24 24.03.2015 Sivistyslautakunta 36 28.04.2015 Sivistyslautakunta 50 02.06.2015 Sivistyslautakunta 20 01.03.2016 Sivistyslautakunta 32 19.04.2016 Koulukuljetussäännön päivittäminen /

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET 1.8.2013 alkaen 1. Lainsäädäntöä 2. Oppilaan vakituinen asuinpaikka 3. Koulumatka 4. Tien vaarallisuus 5. Yksittäinen taksikuljetus

Lisätiedot

IIN KUNNAN KOULUKULJETUSOHJE alkaen

IIN KUNNAN KOULUKULJETUSOHJE alkaen IIN KUNNAN KOULUKULJETUSOHJE 1.2.2017 alkaen Perusopetuslaki 32 1 ja 2 mom: Jos perusopetusta tai lisäopetusta saavan oppilaan koulumatka on viittä kilometriä pitempi, oppilaalla on oikeus maksuttomaan

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNGIN KOULUKULJETUSPERIAATTEET

PARAISTEN KAUPUNGIN KOULUKULJETUSPERIAATTEET 1 PARAISTEN KAUPUNGIN KOULUKULJETUSPERIAATTEET Paraisten kaupungin sivistyslautakunta vahvisti 14.11.2012 ( 56) seuraavat periaatteet koskien esiopetuksen ja perusopetuksen koulukuljetuksia. Päivitetty

Lisätiedot

Koulumatka mitataan kotipihalta koulun tai päiväkodin pihalle lyhintä mahdollista kulkukelpoista reittiä (pyörä- ja kävelytiet mukaan lukien) pitkin.

Koulumatka mitataan kotipihalta koulun tai päiväkodin pihalle lyhintä mahdollista kulkukelpoista reittiä (pyörä- ja kävelytiet mukaan lukien) pitkin. 1 ESI- JA PERUSOPETUKSEN KOULUKULJETUSPERIAATTEET (KULJETUSSÄÄNTÖ) 1.8.2011 ALKAEN YLEISET PERIAATTEET Perusopetuslain 32 :n mukaan koulumatkoilla on oikeus maksuttomaan kuljetukseen, mikäli - perusopetusta

Lisätiedot

LIITE 2. Esi- ja perusopetuksen koulukuljetusopas

LIITE 2. Esi- ja perusopetuksen koulukuljetusopas LIITE 2 Esi- ja perusopetuksen koulukuljetusopas Palveluvaliokunta 2.4.2014 2 JOHDANTO Tässä asiakirjassa määritellään ne periaatteet, joiden mukaan Kempeleen kunta järjestää maksuttomaan kuljetukseen,

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen 1 2 KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET 1.8.2011 alkaen Perusopetuslain 6 :n mukaan opetus tulee kunnassa järjestää siten, että oppilaiden koulumatkat ovat

Lisätiedot

Valtuustoaloite yli 3 kilometrin koulumatkan kulkevien esikoululaisten ja ekaluokkalaisten liittämisestä ympärivuotisen koulukuljetuksen piiriin

Valtuustoaloite yli 3 kilometrin koulumatkan kulkevien esikoululaisten ja ekaluokkalaisten liittämisestä ympärivuotisen koulukuljetuksen piiriin Kaupunginhallitus 196 17.09.2012 Kasvatus- ja opetuslautakunta 133 30.10.2012 Kaupunginhallitus 270 26.11.2012 Kasvatus- ja opetuslautakunta 48 29.04.2013 Kaupunginhallitus 144 20.05.2013 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle koskien koulumatkakuljetusten periaatteita

Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle koskien koulumatkakuljetusten periaatteita Kasvatus- ja opetuslautakunta 10 28.01.2015 Kasvatus- ja opetuslautakunta 43 01.04.2015 Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle koskien koulumatkakuljetusten periaatteita 104/08.01.01/2013 KOPLK 28.01.2015

Lisätiedot

MUURAMEN KOULUKULJETUSSÄÄNTÖ

MUURAMEN KOULUKULJETUSSÄÄNTÖ 1 Muuramen kunta/opetuspalvelut Hyvinvoinnin ja palveluiden lautakunta 19.3.2019 21 /LIITE P 1 MUURAMEN KOULUKULJETUSSÄÄNTÖ 2 1. Lainsäädäntö 1.1. Perusopetuslaki 6 /Oppilaan koulupaikan määräytyminen

Lisätiedot

KOULUKULJETUS- OPAS 2011

KOULUKULJETUS- OPAS 2011 KOULUKULJETUS- OPAS 2011 Hyväksytty kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa 28.6.2011 RAUMAN KAUPUNGISSA NOUDATETTAVAT KOULUKULJETUSTEN YLEISET PERIAATTEET KOULUMATKOJA KOSKEVA LAINSÄÄDÄNTÖ Perusopetuslaki

Lisätiedot

Khall 13.5.2013 245 Sivu 1 / 6 MUHOKSEN KUNTA KOULUKULJETUSTEN JÄRJESTÄMISPERIAATTEET

Khall 13.5.2013 245 Sivu 1 / 6 MUHOKSEN KUNTA KOULUKULJETUSTEN JÄRJESTÄMISPERIAATTEET Khall 13.5.2013 245 Sivu 1 / 6 MUHOKSEN KUNTA KOULUKULJETUSTEN JÄRJESTÄMISPERIAATTEET Koulumatkoja koskeva lainsäädäntö Esi- ja perusopetuksen koulumatkoista on säädetty perusopetuslaissa. Perusopetuslaki

Lisätiedot

Kuljetusta odottavalle oppilaalle on järjestettävä mahdollisuus ohjattuun toimintaan.

Kuljetusta odottavalle oppilaalle on järjestettävä mahdollisuus ohjattuun toimintaan. Perusopetuslaki 32 Koulumatkat Jos perusopetusta tai lisäopetusta saavan oppilaan koulumatka on viittä kilometriä pitempi, oppilaalla on oikeus maksuttomaan kuljetukseen. Jos esiopetusta saavan oppilaan

Lisätiedot

Uudenkaupungin koulukuljetus- ohjeistus

Uudenkaupungin koulukuljetus- ohjeistus Uudenkaupungin koulukuljetus- ohjeistus Perusopetuslaissa ja Uudenkaupungin kaupungin koulutoimen periaatepäätöksissä määritellään ne ehdot joiden mukaan kunta järjestää oppilaalle koulukuljetuksen. Muiden

Lisätiedot

Vanhoissa kunnissa kuljetusperiaatteissa on esimerkiksi seuraavia erovaisuuksia ollut:

Vanhoissa kunnissa kuljetusperiaatteissa on esimerkiksi seuraavia erovaisuuksia ollut: TAUSTAA OPPILASKULJETUKSEN PERUSTEILLE Vanhoissa kunnissa kuljetusperiaatteissa on esimerkiksi seuraavia erovaisuuksia ollut: Jyväskylän kaupungin alueella 0-2-luokan oppilaat saivat kunnan koulukuljetuksen,

Lisätiedot

Kysymyksiä ja vastauksia lukuvuoden 2011 2012 alusta toteutettavasta koulupiiriuudistuksesta

Kysymyksiä ja vastauksia lukuvuoden 2011 2012 alusta toteutettavasta koulupiiriuudistuksesta Kysymyksiä ja vastauksia lukuvuoden 2011 2012 alusta toteutettavasta koulupiiriuudistuksesta MUUTOKSEN TAUSTA 1. Miksi uudistus tehdään? 2. Millä perusteella koulupaikka 3. Mitkä ovat lähikoulun osoittamisen

Lisätiedot

KOULUMATKOJEN JÄRJESTÄMISPERIAATTEET KOUVOLAN KAUPUNGISSA

KOULUMATKOJEN JÄRJESTÄMISPERIAATTEET KOUVOLAN KAUPUNGISSA LIITE. Koulukuljetusperiaatteet KULJETUSOIKEUDEN MUODOSTUMINEN Perusopetuslain 32 :n mukaan esi-, perus- ja lisäopetusta saavalle oppilaalle on järjestettävä kuljetus tai maksettava riittävä korvaus, mikäli

Lisätiedot

PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita

PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Taustaa: Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita 6.5.2019 Kysymys lapsiystävälliselle Kittilälle. Esitys Sodankyläntien

Lisätiedot

7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita

7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita 7 ESIOPETUKSEEN HAKEMINEN 7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita Kunta on velvollinen järjestämään alueellaan asuville oppivelvollisuusikäisille perusopetusta sekä oppivelvollisuuden

Lisätiedot

Nopolan koulun koulukuljetusopas

Nopolan koulun koulukuljetusopas Nopolan koulun koulukuljetusopas 2017-2018 Kyyjärvellä lukuvuonna 2017 2018 kuljetusoppilaita esikoulusta peruskoulun päättäviin on yhteensä noin 63. Tämä opas on laadittu sen vuoksi, että jokaisella oppilaalla

Lisätiedot

Edvin Laineen koulun liikenneopas

Edvin Laineen koulun liikenneopas Edvin Laineen koulun liikenneopas Sisällysluettelo 1 Jalankulkija liikenteessä 2 Polkupyöräilijä liikenteessä 3 Koulukuljetukset 4 Saattoliikenne 5 Pihaliikenteen vaarat 6 Koulumatkan vaaranpaikkoja 7

Lisätiedot

Koulukuljetusten periaatteet Wiitaunionin alueella 1.8.2010 lukien

Koulukuljetusten periaatteet Wiitaunionin alueella 1.8.2010 lukien Sivistyslautakunta 9.3.2010 27 Sivistyslautakunta 24.9.2013 98 Sivistyslautakunta 24.3.2015 29 Sivistyslautakunta 28.4.2015 43 Koulukuljetusten periaatteet Wiitaunionin alueella 1.8.2010 lukien Koulumatkan

Lisätiedot

Kh 26. HEINÄVEDEN KUNTA Viranomainen. Kunnanhallitus 21.1.2008 VALTUUSTOALOITE HAJA-ASUTUSALUEEN OSOITEJÄRJESTELMÄN MUUTTAMISES- TA

Kh 26. HEINÄVEDEN KUNTA Viranomainen. Kunnanhallitus 21.1.2008 VALTUUSTOALOITE HAJA-ASUTUSALUEEN OSOITEJÄRJESTELMÄN MUUTTAMISES- TA HEINÄVEDEN KUNTA Viranomainen Kunnanhallitus 21.1.2008 39 VALTUUSTOALOITE HAJA-ASUTUSALUEEN OSOITEJÄRJESTELMÄN MUUTTAMISES- TA Kh 26 Valmistelija: kunnansihteeri Sinikka Lappalainen, Kermanrannantie 7,

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 7.11.2016 Taltionumero 4668 Diaarinumero 2984/3/15 1 (6) Asia Valittaja Kunnallisasiaa koskeva valitus Hämeenkyrön kunnanhallitus Päätös,

Lisätiedot

Rääkkylän kunnan KOULUKULJETUKSIA KOSKEVAT PERIAATTEET

Rääkkylän kunnan KOULUKULJETUKSIA KOSKEVAT PERIAATTEET Rääkkylän kunnan KOULUKULJETUKSIA KOSKEVAT PERIAATTEET Koulukuljetukset toteutetaan perusopetuslain 32 :n antamien ohjeiden sekä sivistyslautakunnan hyväksymien periaatteiden mukaisesti. Sivistyslautakunta

Lisätiedot

KUOPION KAUPUNKI Kasvun ja oppimisen palvelualue 4.2.2016

KUOPION KAUPUNKI Kasvun ja oppimisen palvelualue 4.2.2016 1 KUOPION KAUPUNKI Kasvun ja oppimisen palvelualue 4.2.2016 Perusopetuksen rehtorit ja koulusihteerit, päiväkodinjohtajat KOULUKULJETUSTEN HOITO LUKUVUONNA 2016-2017 Koulun rehtori ja päiväkodinjohtaja

Lisätiedot

Lohjan esikoulujen ja peruskoulujen koulumatkakuljetusten periaatteet 1.8.2016 alkaen

Lohjan esikoulujen ja peruskoulujen koulumatkakuljetusten periaatteet 1.8.2016 alkaen Lohjan esikoulujen ja peruskoulujen koulumatkakuljetusten periaatteet 1.8.2016 alkaen Kasvatus- ja opetuslautakunta on 16.12.2015 137 päättänyt hyväksyä Lohjan esikoulujen ja peruskoulujen koulumatkaperiaatteet

Lisätiedot

KOULUKULJETUSOPAS 2015

KOULUKULJETUSOPAS 2015 KOULUKULJETUSOPAS 2015 Hyväksytty kasvatus- ja opetuslautakunnassa 13.10.2015 RAUMAN KAUPUNGISSA NOUDATETTAVAT KOULUKULJETUSTEN YLEISET PERIAATTEET KOULUMATKOJA KOSKEVA LAINSÄÄDÄNTÖ Perusopetuslaki 6 Oppilaan

Lisätiedot

KOULUKULJETUSPERIAATTEET 1.6.2013 alkaen

KOULUKULJETUSPERIAATTEET 1.6.2013 alkaen KOULUKULJETUSPERIAATTEET 1.6.2013 alkaen 2 Huoltajat ovat ensisijaisesti velvollisia opettamaan lapsiaan liikkumaan turvallisesti liikenteessä. Huoltajien toivotaan huolehtivan siitä, että koulunsa aloittaville

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 12 22.01.2015 Sivistyslautakunta 64 24.03.2015 Kaupunginhallitus 154 25.03.2015. Särkilahden koulun lakkauttaminen 1.8.

Sivistyslautakunta 12 22.01.2015 Sivistyslautakunta 64 24.03.2015 Kaupunginhallitus 154 25.03.2015. Särkilahden koulun lakkauttaminen 1.8. Sivistyslautakunta 12 22.01.2015 Sivistyslautakunta 64 24.03.2015 Kaupunginhallitus 154 25.03.2015 Särkilahden koulun lakkauttaminen 1.8.2015 lukien 39/40/400/2015 SL 12 Selostus: Särkilahden koulussa

Lisätiedot

Pirkkalan kunnan koulukuljetusperiaatteet 1.8.2014 lähtien

Pirkkalan kunnan koulukuljetusperiaatteet 1.8.2014 lähtien Pirkkalan kunnan koulukuljetusperiaatteet 1.8.2014 lähtien Koulukuljetusperiaatteet pähkinänkuoressa Esi- ja perusopetuksen oppilaiden koulumatkalla tarkoitetaan kodin ja koulun välistä yhdensuuntaista

Lisätiedot

Muonion kunta/sivistystoimi KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISEN PERIAATTEET

Muonion kunta/sivistystoimi KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISEN PERIAATTEET Muonion kunta/sivistystoimi KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISEN PERIAATTEET Sivistyslautakunta 6.8.2012 Sisällys 1. JOHDANTO...3 2. PERUSOPETUS...3 2.1 OPETUKSEN JÄRJESTÄMINEN...3 2.2 OPPILAAT...3 2.3 OPPILASKULJETUKSET...4

Lisätiedot

KOULUKULJETUSTEN YLEISET PERIAATTEET MYNÄMÄEN KUNNASSA

KOULUKULJETUSTEN YLEISET PERIAATTEET MYNÄMÄEN KUNNASSA KOULUKULJETUSTEN YLEISET PERIAATTEET MYNÄMÄEN KUNNASSA Hyväksytty: 6.9.2011 85 Täydennetty: 12.9.2012 87 Delegointipäätös: 14.5.2013 54 Muutettu: 10.9.2013 93 Perusopetuslaki (21.8.1998/628) 32 : Jos perusopetusta

Lisätiedot

Koulumatka mitataan kotipihalta koulun tai päiväkodin pihalle lyhintä mahdollista kulkukelpoista reittiä (pyörä- ja kävelytiet mukaan lukien) pitkin.

Koulumatka mitataan kotipihalta koulun tai päiväkodin pihalle lyhintä mahdollista kulkukelpoista reittiä (pyörä- ja kävelytiet mukaan lukien) pitkin. 1 ESI- JA PERUSOPETUKSEN KOULUKULJETUSPERIAATTEET (KULJETUSSÄÄNTÖ) 1.8.2013 ALKAEN YLEISET PERIAATTEET Perusopetuslain 32 :n mukaan koulumatkoilla on oikeus maksuttomaan kuljetukseen, mikäli - perusopetusta

Lisätiedot

Yksityisteiden liikenneturvallisuudesta

Yksityisteiden liikenneturvallisuudesta Yksityisteiden liikenneturvallisuudesta Elina Kasteenpohja Yksityisteiden turvallisuudesta Kuolemaan johtaneista moottoriajoneuvoonnettomuuksista (229) vuonna 2009 tapahtui Yksityisteillä ja alueilla 24

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 5/2015. KOKOUSAIKA Maanantai 8.6.2015 klo 18.00-19.35. Kunnantalo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE

Sivistyslautakunta 5/2015. KOKOUSAIKA Maanantai 8.6.2015 klo 18.00-19.35. Kunnantalo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta ASIALISTA 5/2015 KOKOUSAIKA Maanantai 8.6.2015 klo 18.00-19.35 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE 38 Vuorotteluvapaan myöntäminen 39 Anomukset koulukuljetukseen

Lisätiedot

KOULUKULJETUSTEN JA MATKA-AVUSTUSTEN MYÖNTÄMISTÄ KOSKEVAT LINJAUKSET

KOULUKULJETUSTEN JA MATKA-AVUSTUSTEN MYÖNTÄMISTÄ KOSKEVAT LINJAUKSET Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta 18.3.2015 Voimaan 1.8.2015 Muutettu opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta 17.8.2017 Voimaan 1.9.2017 KOULUKULJETUSTEN JA MATKA-AVUSTUSTEN MYÖNTÄMISTÄ KOSKEVAT LINJAUKSET

Lisätiedot

Närpiön kaupunki Periaatteet vapaa-ajan asuntojen muuttamisessa pysyvään asuinkäyttöön 2006 NÄRPIÖN KAUPUNKI

Närpiön kaupunki Periaatteet vapaa-ajan asuntojen muuttamisessa pysyvään asuinkäyttöön 2006 NÄRPIÖN KAUPUNKI NÄRPIÖN KAUPUNKI PERIAATTEET VAPAA-AJAN ASUNTOJEN MUUTTAMISESSA PYSYVÄÄN ASUINKÄYTTÖÖN JOHDANTO Kaupunginvaltuuston meren läheisyydessä asumiseen liittyvän aloitteen kautta on tullut ajankohtaiseksi määrittää

Lisätiedot

1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79. 2. 49 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..79. 3. 50 Työjärjestyksen hyväksyminen..

1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79. 2. 49 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..79. 3. 50 Työjärjestyksen hyväksyminen.. Tekninen lautakunta 2.7.2014 78 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2014 Kokousaika 2.7.2014 klo 15.00-16.25 Paikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79 2. 49 Pöytäkirjan

Lisätiedot

YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITOAVUSTUKSIEN MYÖNTÄMISPERUSTEET MUHOKSEN KUNNASSA

YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITOAVUSTUKSIEN MYÖNTÄMISPERUSTEET MUHOKSEN KUNNASSA Muhoksen kunta AVUSTUSSÄÄNTÖ Tekniset palvelut PL 39 91501 Muhos Hannu Leskelä, puh 044-4970313 14.1.2019 YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITOAVUSTUKSIEN MYÖNTÄMISPERUSTEET MUHOKSEN KUNNASSA Muhoksen kunnan yksityisteiden

Lisätiedot

Yksityistielain keskeinen sisältö

Yksityistielain keskeinen sisältö Yksityistielain keskeinen sisältö 1 LUKU Yleisiä säännöksiä 1-7a 2 LUKU Tieoikeus sekä muut tienpitoa ja tien käyttöä varten tarvittavat oikeudet 8-21 Yksityistielain soveltamisala Ei julkisen vallan ylläpitämät

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 15/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 15/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 15/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 7.9.2016 Kokoustiedot Aika Maanantaina 12.9.2016 kello 18.30 Käsiteltävät asiat Paikka Jämijärven keskuskoulu, taideluokka 191 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 8411/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 8411/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) 13 Asianro 8411/10.03.00.00/2014 Oikaisuvaatimus / Vs. tarkastusarkkitehti Saara Revon päätös 24.11.2014 946 / 19-17-2 / Mustikkatie 21 / Jäte-pyöräkatos, entisen

Lisätiedot

Liitteet: Valokuvat kulkuväylästä vuosilta 2009 ja 2011.

Liitteet: Valokuvat kulkuväylästä vuosilta 2009 ja 2011. 2 Vuonna 1990 vahvistetussa asemakaavassa Pekosenpuiston alue on merkitty puistoksi, Pekosen polku on poistettu ja muilta osin katuverkosto on säilynyt entisellään (asemakaavan muutoksen selostus). Vanhaa

Lisätiedot

Oppilaskuljetus Keiteleen kunnan esi- ja perusopetuksessa lukuvuonna 2015-16

Oppilaskuljetus Keiteleen kunnan esi- ja perusopetuksessa lukuvuonna 2015-16 1 Oppilaskuljetus Keiteleen kunnan esi- ja perusopetuksessa lukuvuonna 2015-16 Tämä tiedote löytyy kunnan kotisivuilta osoitteesta: www.keitele.fi => Palvelut => Opetus ja koulutus => Koulumatkat ja -kuljetus.

Lisätiedot

Lähetetty laitteesta Windowsin sähköposti. Lähettäjä :

Lähetetty laitteesta Windowsin sähköposti. Lähettäjä : Lähettäjä : Aihe: Liitteet : keskushallinto VL: Vastine Gunnarlan pk siirrosta Ojaniittu-taloon Metsolanja Nummentaustan vanhempainyhdistys ry Vastine.docx; vanhempainyhdistysliite l.docx Aihe: Vastine

Lisätiedot

TERVOLAN KUNNAN KOULUKULJETUS- OPAS

TERVOLAN KUNNAN KOULUKULJETUS- OPAS TERVOLAN KUNNAN KOULUKULJETUS- OPAS Sivistyslautakunta 17.6.2014 1. TURVALLINEN KOULUMATKA Koulukuljetusoppaassa on Tervolan kunnan koulukuljetusten periaatteet ja käytänteet. Oppaan avulla huoltajat,

Lisätiedot

HANKASALMEN KUNNAN ESI- JA PERUSOPETUKSEN KOULUKULJETUKSIA KOSKEVAT PERIAATTEET

HANKASALMEN KUNNAN ESI- JA PERUSOPETUKSEN KOULUKULJETUKSIA KOSKEVAT PERIAATTEET Liite siv.ltk 17.3.2009 17 Liite kh 30.3.2009 81 Liite kv 11.5.2009 34 Hankasalmen kunta HANKASALMEN KUNNAN ESI- JA PERUSOPETUKSEN KOULUKULJETUKSIA KOSKEVAT PERIAATTEET Koulunjohtajien kommentit lisätty

Lisätiedot

Draaman keinoin liikenteessä kampanja 2009-2010

Draaman keinoin liikenteessä kampanja 2009-2010 Draaman keinoin liikenteessä kampanja 2009-2010 1 Draaman keinoin liikenteessä Ammattioppilaitokset Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla (9) 2000 nuorta (74% M) 2/3 oli 17-18 v 95% ei ota jos ajaa 83% käyttää

Lisätiedot

4. Vesihuolto Jos kiinteistöä ei voi liittää yleiseen vesijohtoverkkoon, niin rakennuspaikalla on oltava oma kaivo, jonka vesi kelpaa talousvedeksi.

4. Vesihuolto Jos kiinteistöä ei voi liittää yleiseen vesijohtoverkkoon, niin rakennuspaikalla on oltava oma kaivo, jonka vesi kelpaa talousvedeksi. RAKENNUSVALVONTA 2015 RANTA-ALUEELLA SIJAITSEVAN VAPAA-AJAN ASUNNON KÄYTTÖTARKOIITUKSEN MUUT- TAMINEN VAKITUISEKSI ASUNNOKSI I YLEISTÄ Vapaa-ajanasunnon muuttaminen vakituiseksi asunnoksi tulisi ensisijaisesti

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Nro 1/2013. Perjantai 4.1.2013 kello 16.30. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone.

Tekninen lautakunta Nro 1/2013. Perjantai 4.1.2013 kello 16.30. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone. RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Nro 1/013 KOKOUSTIEDOT Aika Perjantai 4.1.013 kello 16.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite nro Asia nro 1-1 3 4 Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone.

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 5/2013. KOKOUSAIKA Maanantai 03.06.2013 klo 18.00-18.58 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE

Sivistyslautakunta 5/2013. KOKOUSAIKA Maanantai 03.06.2013 klo 18.00-18.58 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta ASIALISTA 5/2013 KOKOUSAIKA Maanantai 03.06.2013 klo 18.00-18.58 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Kunnantalo LIITE 31 5 Osavuosikatsaus ajalta 01.01.-30.04.2013 32 Anomukset

Lisätiedot

Sivistysltk. 2.5.2012 Liite :ään 28 RAUTJÄRVEN KUNNAN KOULUKULJETUSPERIAATTEET

Sivistysltk. 2.5.2012 Liite :ään 28 RAUTJÄRVEN KUNNAN KOULUKULJETUSPERIAATTEET 1 Sivistysltk. 2.5.2012 Liite :ään 28 RAUTJÄRVEN KUNNAN KOULUKULJETUSPERIAATTEET 1. Yleistä Perusopetuslain (21.8.1998/628) 32 :n mukaan jos perusopetusta saavan oppilaan koulumatka on viittä kilometriä

Lisätiedot

ALOITE LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMISESTA TIELLÄ NRO 314 VÄLILLÄ KANAVATIEN RISTEYS- KOLAVANTIEN RISTEYS

ALOITE LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMISESTA TIELLÄ NRO 314 VÄLILLÄ KANAVATIEN RISTEYS- KOLAVANTIEN RISTEYS ALOITE LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMISESTA TIELLÄ NRO 314 VÄLILLÄ KANAVATIEN RISTEYS- KOLAVANTIEN RISTEYS ASIKKALAN KUNTA KUNNAN VALTUUSTO Rusthollistie 2 17200 VÄÄKSY 28.9.2015 ALOITE: LIIKENNETURVALLISUUDEN

Lisätiedot

1. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..37. 2. 34 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..37. 3. 35 Työjärjestyksen hyväksyminen..

1. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..37. 2. 34 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..37. 3. 35 Työjärjestyksen hyväksyminen.. Tekninen lautakunta 17.6.2015 36 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5/2015 Kokousaika 17.6.2015 klo 15.00-16.20 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..37 2.

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu 6/2015 52. Kokousaika 30.11.2015 kello 18.00 19.10

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu 6/2015 52. Kokousaika 30.11.2015 kello 18.00 19.10 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kokousaika 30.11.2015 kello 18.00 19.10 6/2015 52 Kokouspaikka Oripään koulun atk-luokka Läsnä Kulmanen Matti, pj Isotalo Päivi vpj. Lehtonen Jukka Leppämäki Mauri Mikkola Satu

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 3 / 2015 Sivistyslautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 3 / 2015 Sivistyslautakunta 43 Kokousaika Keskiviikko 15.4.2015 klo 18-20.50 (kahvitauko 19.25-19.45) Kokouspaikka Kosken kunnantalo, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet varajäsenet Jalli Marja pj. :t 36-52 Mikkola

Lisätiedot

RÄÄKKYLÄN KUNNAN KOULULAISKULJETUSPERIAATTEET

RÄÄKKYLÄN KUNNAN KOULULAISKULJETUSPERIAATTEET RÄÄKKYLÄN KUNNAN KOULULAISKULJETUSPERIAATTEET Koululaiskuljetukset toteutetaan perusopetuslain 32 :n sekä sivistyslautakunnan hyväksymien periaatteiden mukaisesti. Sivistyslautakunta 18.5.2016 Sisällys

Lisätiedot

SOVELLUSOHJEET KOULUKULJETUKSISSA

SOVELLUSOHJEET KOULUKULJETUKSISSA Lapsi- ja perhepalveluiden lautakunta 19.4.2016/LIITE P 1 Muuramen kunta/opetuspalvelut SOVELLUSOHJEET KOULUKULJETUKSISSA 2 SISÄLLYS 1. Lainsäädäntö 3 2. Yleistä 4 3. Esiopetuksen kuljetukset 5 4. Perusopetuksen

Lisätiedot

Keskiviikko 20.1.2016 klo 16.00-16.58

Keskiviikko 20.1.2016 klo 16.00-16.58 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 1/ 2016 Sivistyslautakunta Sivu 1 (19) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 20.1.2016 klo 16.00-16.58 Rautalammin lukio Anu Hotti Panu Nyyssönen

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja 7 / 2019 Sivistyslautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja 7 / 2019 Sivistyslautakunta 85 Kokousaika Keskiviikko 23.10.2019 klo 19.00-20.10 Kokouspaikka Kosken kunnantalo, Härkätie 5 Saapuvilla olleet jäsenet varajäsenet Jalli Marja pj. :t 74-80 Hägg Anna Mikkola Laura vpj. - Mikkola Teea

Lisätiedot

PERUSKOULUN KOULUKULJETUKSEN PERUSTEET JA OHJEET

PERUSKOULUN KOULUKULJETUKSEN PERUSTEET JA OHJEET Koululautakunta 13.12.2012 48, liite 1 PERUSKOULUN KOULUKULJETUKSEN PERUSTEET JA OHJEET LAIT JA PÄÄTÖKSET Perusopetuslaki 32 I koulumatkat Jos perusopetusta tai lisäopetusta saavan oppilaan koulumatka

Lisätiedot

Perusopetuslain mukaan kuljetusta odottavalle oppilaalle on järjestettävä mahdollisuus ohjattuun

Perusopetuslain mukaan kuljetusta odottavalle oppilaalle on järjestettävä mahdollisuus ohjattuun Koulukuljetukset ja perusopetuslaki Perusopetuslain 32 :n mukaan oppilaalla on oikeus maksuttomaan koulukuljetukseen, jos perusopetusta tai lisäopetusta saavan oppilaan koulumatka on yli viisi kilometriä.

Lisätiedot

Keskiviikko klo Matti Lohen koulu

Keskiviikko klo Matti Lohen koulu RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 8/ 2014 Sivistyslautakunta Sivu 1 (11) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 19.11.2014 klo 17.00-18.30 Matti Lohen koulu Anu Hotti Pirkko

Lisätiedot

Rautalampi 17.12.2014

Rautalampi 17.12.2014 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 9/ 2014 Sivistyslautakunta Sivu 1 (13) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 17.12.2014 klo 16.00-16.55 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Palvelutuotannon lautakunnan tiejaosto Aika 25.02.2016 klo 17:50-18:20 Paikka Yhdyskuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2, Kirkkonummi Läsnäolijat Viitanen

Lisätiedot

Koulukuljetusperiaatteet. Kouvolan kaupunki

Koulukuljetusperiaatteet. Kouvolan kaupunki Koulukuljetusperiaatteet Kouvolan kaupunki SISÄLLYS Sisällys... 1 1 Kuljetusoikeuden muodostuminen... 2 2 Koulumatkojen järjestämisperiaatteet Kouvolan kaupungissa... 2 2.1 Koulumatkan pituuteen perustuva

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

-O KE01' KAUPUNKI KIRJALLINEN MUISTUTUS

-O KE01' KAUPUNKI KIRJALLINEN MUISTUTUS Juhani ja Leea-Liisa Axelsson KE01' KAUPUNKI =r G ilii?t `l p a k ' ' k e s k u s -O1-2017 Kemin kaupunki Tekni nen lautakunt a Val takatu 26 94100 Kemi KIRJALLINEN MUISTUTUS 31.12.2016 KIRJALLINEN MUISTUTUS

Lisätiedot

LIIKENTEEN OHJAUS Yleisohjeet liikennemerkkien käytöstä

LIIKENTEEN OHJAUS Yleisohjeet liikennemerkkien käytöstä 361 NOPEUSRAJOITUS Mitat (mm): c suuri 900 normaali 640 pieni 400 Yleistä Merkissä oleva luku osoittaa ajoneuvon suurimman sallitun nopeuden kilometreinä tunnissa. Merkki on voimassa kyseisellä tiellä

Lisätiedot

Lumijoentien (st 813) ja vt 8:n liittymän toimivuus. Oikealle kääntymiskaistan tarveselvitys

Lumijoentien (st 813) ja vt 8:n liittymän toimivuus. Oikealle kääntymiskaistan tarveselvitys Lumijoentien (st 813) ja vt 8:n liittymän toimivuus Oikealle kääntymiskaistan tarveselvitys Tiehallinto Oulun Tiepiiri 2005 Lähtökohdat ja tavoitteet... 2 Lähtökohdat... 4 Tarkastelu... 10 Johtopäätökset...

Lisätiedot

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista/kv

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista/kv Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 849/10.03.01.00/2013 390 Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista/kv historia Kaupunginvaltuusto 2.9.2013

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNNAN KOULUKULJETUSPERIAATTEET 1.8.2015 ALKAEN

LEMPÄÄLÄN KUNNAN KOULUKULJETUSPERIAATTEET 1.8.2015 ALKAEN LEMPÄÄLÄN KUNNAN KOULUKULJETUSPERIAATTEET 1.8.2015 ALKAEN YLEISET PERIAATTEET Perusopetuslain 32 :n mukaisesti perusopetusta, esiopetusta tai lisäopetusta saavalla oppilaalla on oikeus saada maksuton koulukuljetus,

Lisätiedot

ESI- JA PERUSOPETUKSEN KOULUKULJETUSPERIAATTEET (KULJETUSSÄÄNTÖ) 1.1.2015 ALKAEN

ESI- JA PERUSOPETUKSEN KOULUKULJETUSPERIAATTEET (KULJETUSSÄÄNTÖ) 1.1.2015 ALKAEN 1 ESI- JA PERUSOPETUKSEN KOULUKULJETUSPERIAATTEET (KULJETUSSÄÄNTÖ) 1.1.2015 ALKAEN YLEISET PERIAATTEET (PERUSOPETUSLAKI) Perusopetuslain 32 :n mukaan koulumatkoilla on oikeus maksuttomaan kuljetukseen,

Lisätiedot

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala 31, YMP 10.5.2012 17:30 Suunnittelutarvepäätös kiinteistölle 535-404-8-124 Asia Hakija Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Nietula Matti ja Anita Poutakuja 3 B 2 37470 Vesilahti Rakennuspaikka

Lisätiedot

TULOSLIITE JULKAISUUN

TULOSLIITE JULKAISUUN TULOSLIITE JULKAISUUN Tuija Tammelin, Jouni Kallio, Katja Rajala, Harto Hakonen ja Kaarlo Laine. Muutoksia Liikkuvissa kouluissa 0 0. Oppilaat liikkujina ja koulun ak!vitee"en suunni#elijoina. LIKES-tutkimuskeskus

Lisätiedot

OPPILASKULJETUSPERUSTEET

OPPILASKULJETUSPERUSTEET ORIVEDEN KAUPUNKI KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT OPPILASKULJETUSPERUSTEET Lasten ja nuorten lautakunta 28.7.2015 PERUSOPETUSLAKI 21.8.1998/628 6 OPPILAAN KOULUPAIKAN MÄÄRÄYTYMINEN Opetus tulee kunnassa järjestää

Lisätiedot

Maanantai 17.6.2013 klo 19.00. Kunnanvirasto, kokoushuone 2

Maanantai 17.6.2013 klo 19.00. Kunnanvirasto, kokoushuone 2 Koululautakunta Maanantai 17.6.2013 klo 19.00 Kunnanvirasto, kokoushuone 2 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunta NIINA JA ARI KÄRKKÄISEN KIRJE LIEKSAN KAUPUNGIN KOULUKULJETUKSISTA 488/51.

Varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunta NIINA JA ARI KÄRKKÄISEN KIRJE LIEKSAN KAUPUNGIN KOULUKULJETUKSISTA 488/51. Varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunta 100 05.10.2016 NIINA JA ARI KÄRKKÄISEN KIRJE LIEKSAN KAUPUNGIN KOULUKULJETUKSISTA 488/51.511/2016 VARKOULA 100 Niina ja Ari Kärkkäinen ilmoittavat 27.9.2016 päivätyllä

Lisätiedot

Torstaina klo Konneveden kunnantalo, lautakuntien kokoushuone. Iivonen Timo, pj.

Torstaina klo Konneveden kunnantalo, lautakuntien kokoushuone. Iivonen Timo, pj. KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKJRJA 1/2017 YMPÄRISTÖLAUTAKUNT A, Tie1aosto 1 KOKOUSAIKA Torstaina klo 10.00-10.17 Konneveden kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

Viranomaislautakunta 17 12.05.2014 Viranomaislautakunta 21 18.06.2014

Viranomaislautakunta 17 12.05.2014 Viranomaislautakunta 21 18.06.2014 Viranomaislautakunta 17 12.05.2014 Viranomaislautakunta 21 18.06.2014 OIKAISUVAATIMUS RAKENNUSLUPAAN 14-0016-R/ AS OY METSOHOVIN KATETUT TERASSIT/VASTINE VALITUKSEEN 244/00.02.02/2014 VOLTK 17 Juhani Riuttanen

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNNAN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET

PYHÄRANNAN KUNNAN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET PYHÄRANNAN KUNNAN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET Sivistyslautakunta 29.9.2011 Muutos 1.2. sivistyslautakunta 24.11.2011 2 1 KULJETUSTEN MYÖNTÄMISEN PERUSTEET 1.1 Koulumatkan pituus, odotusajat ja kuljetusavustus

Lisätiedot

Koulukuljetusohjeet. Koulutuslautakunta Koulutuslautakunta / /2016. Koulutuslautakunta

Koulukuljetusohjeet. Koulutuslautakunta Koulutuslautakunta / /2016. Koulutuslautakunta Koulutuslautakunta 25 08.03.2016 Koulutuslautakunta 31 12.04.2016 Koulukuljetusohjeet 160/12.02.03/2016 Koulutuslautakunta 08.03.2016 25 Talouspäällikkö Timo Saario Perusopetuslaki määrittelee kriteerit,

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika to 28.1.2016 klo 18.30 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Hyvinvointikysely 2017 Yläkoulu ja toinen aste Joensuun kaupunki

Hyvinvointikysely 2017 Yläkoulu ja toinen aste Joensuun kaupunki Hyvinvointikysely 2017 Yläkoulu ja toinen aste Joensuun kaupunki Tulkintaohjeita Tässä raportissa käytetty seuraavia värikoodeja: - Suorat jakaumat (kaikki vastaajat), keskiarvot 1,0 2,99 Heikko taso 3,0

Lisätiedot

YHTEENVETO 1/3. Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma. Koulukyselyn tulokset 29.9.2014

YHTEENVETO 1/3. Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma. Koulukyselyn tulokset 29.9.2014 Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Koulukyselyn tulokset 29.9.2014 YHTEENVETO 1/3 Koulukysely suoritettiin 1. 19.9.2014 ja kysely onnistui erinomaisesti. Vastausmäärä oli 1299 kpl, mikä

Lisätiedot

Lausunnon antamisen määräaika on 15.1.2016. Lausuntopyyntö ja valitus ovat kokonaisuudessaan nähtävänä kaupunginhallituksen kokouksessa.

Lausunnon antamisen määräaika on 15.1.2016. Lausuntopyyntö ja valitus ovat kokonaisuudessaan nähtävänä kaupunginhallituksen kokouksessa. Kaupunginhallitus 10 11.01.2016 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle valitukseen koskien valtuuston päätöstä vuoden 2016 talousarvion hyväksymisestä Poikeluksen päiväkodin sulkemisen osalta / Koskela

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. SIVLTK, 15.4.2015 18:00, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. SIVLTK, 15.4.2015 18:00, Pöytäkirja i SISÄLLYSLUETTELO SIVLTK, 15.4.2015 18:00, Pöytäkirja -1 Läsnäolijat... 1 19 Tuntikehys perusopetuksessa ja lukiossa lukuvuonna 2015-2016... 2 20 Vararehtorien nimeäminen Perälän ja Äystön kouluihin...

Lisätiedot

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 390 15.12.2014 Asianro 849/10.03.01.00/2013 9 Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista historia

Lisätiedot

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Kaupunkisuunnittelu Kivistön asemakaavayksikkö Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 10.3.2014 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002221. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavamuutos

Lisätiedot

Varhaiskasvatus- ja koulukuljetusohjeet lukuvuodeksi

Varhaiskasvatus- ja koulukuljetusohjeet lukuvuodeksi Varhaiskasvatus- ja koulukuljetusohjeet lukuvuodeksi 2017-2018 105/30.301/2017 Sivistyslautakunta 19.04.2017 57 Sivistyslautakunta antaa vuosittain varhaiskasvatus- ja koulukuljetusohjeet seu raa vak si

Lisätiedot

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus.

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus. 220103769 LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS Vihreä teksti on oikea vastaus. 1. Määrääkö/sisältääkö yllä oleva liikennemerkki seuraavia asioita? (kyllä- ei -en tiedä) U-käännös on kielletty Edessä on satama-alue

Lisätiedot

Keskiviikko 19.8.2015 klo 16.00-18.30

Keskiviikko 19.8.2015 klo 16.00-18.30 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 6/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (7) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 19.8.2015 klo 16.00-18.30 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

Esi ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetukset

Esi ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetukset 17.1.2013 Esi ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetukset Kysymys 1: Oppilaiden koulunkäyntiajat tarvitaan tarjouslaskelman tekemiseen. Tarjouspyynnön liitteessä kohteet on mainittu ajoajat. Koulujen

Lisätiedot

NUORTEN LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN PORISSA

NUORTEN LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN PORISSA NUORTEN LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN PORISSA Kuninkaanhaan koulun liikenneturvallisuuskysely 2014 Yhteenveto oppilaiden vastauksista ja ajatuksista www.ts.fi 1/11 Leena-Maria Törmälä, Ramboll Finland

Lisätiedot

Valtuustoaloite aloitteessa nimettyjen teiden ja siltojen korjaamisesta

Valtuustoaloite aloitteessa nimettyjen teiden ja siltojen korjaamisesta Kaupunginhallitus 93 25.03.2013 Tekninen lautakunta 44 14.05.2013 Tekninen lautakunta 79 19.11.2013 Kaupunginhallitus 5 20.01.2014 Kaupunginvaltuusto 3 27.01.2014 Valtuustoaloite aloitteessa nimettyjen

Lisätiedot

Porvoon kouluteiden vaarallisuus esittely sivistyslautakunnalle. Atte Mantila

Porvoon kouluteiden vaarallisuus esittely sivistyslautakunnalle. Atte Mantila Porvoon kouluteiden vaarallisuus esittely sivistyslautakunnalle Atte Mantila SISÄLTÖ Lähtökohtia työlle Koululiitu-ohjelma Muutokset luokitteluun ja vaaralliset koulutiet kartalla Esimerkki koulukortista

Lisätiedot

Valitus Lappeenrannan teknisen lautakunnan päätöksestä 16.1.2013 8. 1) antamaan lausunnon ja

Valitus Lappeenrannan teknisen lautakunnan päätöksestä 16.1.2013 8. 1) antamaan lausunnon ja KOUVOLAN HALLINTO -OIKEUS LÄHETE 568/13 Kauppalankatu 43 C, PL 401, 45100 Kouvola Puhelin 02956 42300 Faksi 02956 42350 25.2.2013 Sähköposti kouvola.hao@oikeus.fi Lappeenrannan tekninen lautakunta PL 38

Lisätiedot

Huoltajat ovat ensisijaisesti velvollisia opastamaan ja opettamaan lapsiaan liikkumaan turvallisesti liikenteessä.

Huoltajat ovat ensisijaisesti velvollisia opastamaan ja opettamaan lapsiaan liikkumaan turvallisesti liikenteessä. Sitla 26.8.2014 79 KULJETUSSÄÄNTÖ KOULUKULJETUKSISTA Tässä asiakirjassa esitellään ne periaatteet, joiden mukaan esi- ja perusopetuksen oppilaille myönnetään koulukuljetus. Ohjeissa on tietoa myös toimintatavoista

Lisätiedot

Liikennejärjestelyt ja investoinnit (aiemmassa selvityksessä Koulumatkat ja liikkuminen )

Liikennejärjestelyt ja investoinnit (aiemmassa selvityksessä Koulumatkat ja liikkuminen ) Liikennejärjestelyt ja investoinnit (aiemmassa selvityksessä Koulumatkat ja liikkuminen ) Tarkennuksia palveluverkkoselvitykseen 26.8.2016 Kaupungininsinööri Lassi Nurmi Riskienhallintapäällikkö Aki Pihlaja

Lisätiedot