LÄPYSKÄ SYKSY Herttoniemen seurakunnan nuorisotyön syysjulkaisu

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LÄPYSKÄ SYKSY 2011. Herttoniemen seurakunnan nuorisotyön syysjulkaisu"

Transkriptio

1 LÄPYSKÄ SYKSY 2011 Herttoniemen seurakunnan nuorisotyön syysjulkaisu

2 Jumala on SUURI! Se tapahtui taas! Samanlainen fiilis oli, kun istuin kesällä Kaivarin kallioilla ja katsoin merelle. Se uskomaton tunne, joka huumasi, kun oltiin Stadin Safarilla uimassa Rastilassa auringonlaskun aikaan. Nyt vaelsin rinkka selässä pitkin Lapin tuntureita ja sama mieletön fiilis pysähdytti. Niin kaunista! WAU!! Miten Jumala onkaan SUURI!!...ja vähän mä oon pieni! Kun katse kiinnittyy johonki kauniiseen Jumalan luomaan, on vaikeaa olla ajattelematta kaikkea sitä hyvää, mitä Jumala haluaa meille antaa. Tuntuu kuin olis Jumalan luksus hemmotteluhoitolassa VIPkortilla, jonka olisin vain sattumalta löytänyt maasta. Jumala on luonu tän upeen maiseman mun silmien eteen nähtäväks!!...ja vielä mua varten! Mitä vitsiä?! Lapin tuntureilla sai levätä kauniin ja vaikuttavan luonnon syleilyssä. Uusia elämyksiä ja kokemuksia löytyi lähiseuduilta Helsingistä ja Sammatista Kebnekaiseen asti. Kesä antaa mahdollisuuden irrottautua normaalista arjesta. Aikatauluttomuus, lämpimät kesäpäivät, luonnon kukoistus Kesä on aika, jolloin ladataan akkuja, kunnes ensimmäiset Back to school! -mainokset puskee kehiin. Lukkarin saaminen ja kalenterin hiljalleen täyttyminen huutaa velvollisuuksia, odotuksia, tavoitteita. Perään kuulutetaan: Paineita! Stressiä!! Sitten se taas oli unohtunu: Jumalan suuruus!

3 Ennen kuin syksy pääsee edes kunnolla käyntiin, olis hyvä muistaa Jeesuksen sanat: Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon. (Matt. 11:28) Jumala haluaa olla SUURI myös meidän arjessa. Raamatussa ei turhaan mainita Jumalan olevan meidän hyvä paimen. Meidän tehtävä on olla lampaita. Me ei olla heikkoja ja hauraita siks että me oltais joku valmistusvirhe. Jumala on tehnyt meistä heikkoja ja hauraita, että me voitais löytää apu ja turva Hänestä. Meidän ei tarvitse nojautua luottaen ainoastaan omiin voimiin, saadaan huoletta heittäytyä paimenen käsivarsille. Jumala haluaa olla SUURI myös meidän arjessa! Ja nää käsivarret on isot. Ne on voimakkaat, mutta myös erittäin rakastavat. Jumala antoi poikansa meidän tähden. Jumala on valmis myös kulkemaan meidän vierellä ja osoittamaan suuruutta meidän elämässä päivittäin. Meitä ei oo luotu vaeltamaan yksin. Me ollaan pieniä, mut meidät on kutsuttu nauttimaan Jumalan suuruudesta. Anna tiesi Herran haltuun, turvaa Häneen. Hän pitää sinusta huolen! (Ps.37:5) Siunausta syksyyn toivottaa Daniela

4 ...Kirkolla JOULUNAJAN TAPAHTUMIA Kuiskitaan... Herttoniemen seurakunta sai uuden kirkkoherran kun Mr. Herttoniemi eli Veijo Vatka jäi eläkkeelle piiiitkän uran jälkeen. Vaalit ylivoimaisesti voittanut Markku Rautiainen saa nyt vastuulleen kaiken muun lisäksi nuorisotyöntekijöiden esimiehen kiitolliset tehtävät. Kiitos Veijolle ja menestystä Markulle vaativassa työssä! Nuorisotiimin pojat notkuvat jatkuvasti Facebookissa, mutta Hannelen tietotekninen osaaminen on niin haluttua, että Hannelea yritetään saada vaihtamaan osa työtehtävistään datailuun seurakunnan nettisivujen parissa...niissä hommissa ei FB:lla pärjää. Bobby viettää syyskuisia 50- vuotissynttäreitään matkoilla. Kohteena on yllätys yllätys Välimeri... Talon vanhoilla herroilla näyttää jäävän levy päälle, Juuso on koko ajan Kaisankodissa ja Bobby jatkuvasti Välimerellä.. Onnittelut silti satasen Kilpailu Kulosaaren Yhteiskoulun päivänavauksista käy kuumana. Koulun yhdyshenkilö Santtu omi itselleen kaikki syksyn avaukset. Ahneella on loppunsa: kun tuli ensimmäinen päivänavaus, Santtu oli kipeänä ja joutui pyytämään Juuson sijaiseksi... Juuso oli eräänkin tiistain koko päivän kauluspaita väärinpäin. Vaikka napittaminen oli aamulla erityisen vaikeeta, ei Juuso huomannut mitään erikoista. Ei kukaan muukaan, ennen kuin Viivi iltayhdeksältä asiasta huomautti. Mitä tästäkin voi päätellä Juuson pukeutumisesta ylipäätään..? Maecenas aliquam maecenas Sociis mauris in integer, a dolor netus non dui aliquet, sagittis felis sodales, dolor sociis mauris, vel eu libero cras. Interdum at. Eget habitasse elementum est, ipsum purus Jokke vietti kesää ison veden tuolla puolen ja pääsi toteuttamaan jokaisen lätkäfanin unelman osallistumalla NHL-draftiin. Jos haluat nähdä miten Jokke mahtui samaan pede class. Sodales nulla kuvaan Stanley Cupin kanssa, Jokke kertoo asiasta mielellään!

5 ...Kirkolla JOULUNAJAN TAPAHTUMIA Kuiskitaan... Seurakunnan työntekijöiden kokouksissa on tekemisen meininki: elokuun kokouksessa perustettiin ensimmäisen puolen tunnin aikana kaksi uutta työryhmää valmistelemaan uusia asioita seuraavaan kokoukseen päätettäviksi... Juuso sai Pyhäkeron kämpällä arvonimen sienišamaani opetettuaan kolmea vaeltajaa tattien tuntemisessa. Nyt meillä muillakin on mahdollisuus päästä syvemmän tiedon tasolle, kun muutaman sivun päässä alkaa Šamaanin sienikoulu... Santtu yritti uuden puhelimen toivossa toistaa parin vuoden takaisen temppunsa ja pudottaa Nokiansa Tornadosta. Tulos oli odotetun huono, joten Santtu todennäköisesti valittelee seekutostaan vielä pitkään... Hannele on nuorisotiimistä ainoa joka harrastaa työmatkaliikuntaa sauvakävelemällä silloin tällöin läpi Itä-Helsingin muiden tyytyessä autourheiluun... poikkeuksena on Santtu jolla on ainoana HSL:n kausikortti. Herttoniemen seurakunnan nuorisotyön kaksi tärkeintä julkaisua ovat Raamattu ja Läpyskä. Viime mainittu joutui kesäpainoksen osalta kritiikin kohteeksi, kun se oli tiedoiltaan vajaa. Kannattaa siis olla tarkkana tämänkin painoksen osalta... Maecenas aliquam maecenas Sociis mauris in integer, a dolor netus non dui aliquet, sagittis felis sodales, dolor sociis mauris, vel eu libero cras. Interdum at. Eget habitasse elementum est, ipsum purus pede class. Sodales nulla ante auctor excepturi wisi, dolor eros condimentum dis, sodales lacus nunc, at. In orci ligula suscipit. Jyrki ei päässyt mukaan Kebnekaiselle... Syynä oli epäkunnossa oleva nilkka, joka vioittui viime syksyn TYKY- eli työkykyä ylläpitävässä sählyturnauksessa. Kyllä meillä kirkossa osataan pitää työkyvystä huolta...

6 TAPAHTUU SYYSKUUSSA TIISTAIT MYLLIKÄSSÄ 6.9. OPEN HOUSE klo 18 alkaen Harde klo NUORTEN MESSU klo 18.30! Ilmoittautuminen TalviLappiin alkaa heti messun jälkeen! Open House siihen perään! ISOKURSSI 1 ALKAA klo 17! OPEN HOUSE klo 19 alkaen Harde klo ISOSKURSSI klo 17-19! ISOSKURSSI 2 klo ! OPEN HOUSE klo 19 alkaen Harde klo ITSEILMAISUA! Kolmena maanantai-iltana löydetään itsestämme uusia puolia! Ideoidaan, inspiroidutaan ja ilmaistaan! Kokoontumiset maanantaisin klo Myllikän kirkolla! Illat ovat 5.9., ja Jos kiinnostuit helmi jutusta, ota heti yhteyttä Santtuun! PERJANTAIT HERTSIKASSA 9.9. SÄHLYÄ KIRKOLLA! klo TYTÖT klo POJAT JA TYTÖT SÄHLYÄ KIRKOLLA! klo TYTÖT klo POJAT JA TYTÖT SÄHLYÄ KIRKOLLA! klo TYTÖT klo POJAT JA TYTÖT LEFFAILTA klo 19! L E F F A I L T A KLO 19! Auditoriossa with Jokke! SÄHLYÄ KIRKOLLA! klo TYTÖT klo POJAT JA TYTÖT TORSTAIRAAMIS Torstaina klo kokoonnutaan Juusolle Raamatun ympärille! Osoite on Laivalahdenkaari 28 A 10, soita summeria! K18 sammatti Pitkään toivottu minileiri Sammatissa. Syödään, saunotaan ja nautitaan elämästä. Lähtö Hertsikan kirkolta klo 11, paluu sunnuntaina iltapäivällä. Pääsyvaatimuksena 10 euroa ja 18 vuoden ikä. Ilmot Santulle ja Jyrkille hetimiten!

7 TAPAHTUU lokakuussa TIISTAIT MYLLIKÄSSÄ ISOSKURSSI 1 klo OPEN HOUSE klo 19 alkaen Harde klo ISOSKURSSI 1 klo ISOSKURSSI 2 klo NUORTEN MESSU klo 18.30! Ilmoittautuminen 2012 Haltille alkaa heti messun jälkeen! Open House siihen perään! ISOSKURSSI 1 klo OPEN HOUSE klo 19 alkaen Harde klo ISOSKURSSI 1 klo 17-19! ISOSKURSSI 2 klo ! OPEN HOUSE klo 19 alkaen PERJANTAIT HERTSIKASSA EI SÄHLYÄ, vaan viikonloppuleiri! EI SÄHLYÄ, vaan syysloma SÄHLYÄ KIRKOLLA! klo TYTÖT klo POJAT JA TYTÖT SÄHLYÄ KIRKOLLA! klo TYTÖT klo POJAT JA TYTÖT LEFFAILTA klo 19! L E F F A I L T A KLO 19! Auditoriossa with Jokke! Kerhonohjaajien leiri Perjantaista sunnuntaihin Lohirannan leirikeskuksessa on luvassa koulutusta ja käytännön harjoitusta! Uudet ja vanhat kerhonohjaajat tänne mukaan, lisää tietoa Santulta ja Juusolta! TORSTAIRAAMIS Torstaina klo kokoonnutaan Juusolle Raamatun ympärille! Osoite on Laivalahdenkaari 28 A 10, soita summeria! Nuorten viikonloppuleiri Perjantaista sunnuntaihin Lohirannan leirikeskuksessa on luvassa hillittömät 45 tuntia: saunomista, musiikkia, Raamattua, viihdettä ja ulkoilua! Hinta 12e sisältää matkat, majoituksen, ruokailun ja huikean ohjelman. Ilmoittautumisia ryhdytään ottamaan vastaan syyskuun messussa 13.9.

8 TAPAHTUU Marraskuussa TIISTAIT MYLLIKÄSSÄ ISOSKURSSI 1 klo OPEN HOUSE klo 19 alkaen Harde klo ISOSKURSSI 1 klo ISOSKURSSI 2 klo NUORTEN MESSU klo 18.30! Open House siihen perään! ISOSKURSSI 1 klo OPEN HOUSE klo 19 alkaen Harde klo ISOSKURSSI 1 klo 17-19! ISOSKURSSI 2 klo ! OPEN HOUSE klo 19 alkaen Harde klo ISOSKURSSI 1 klo OPEN HOUSE klo 19 alkaen Harde klo ollaan taas vuoden huikeimmilla festareilla Sanan ja musiikin keskelle! Ilmo alkoi RipariCupissa 2.9., kysele Hannelelta varasijoja ja tsekkaa maatanakyvissa.fi TORSTAIRAAMIS Torstaina klo Juusolla! PERJANTAIT HERTSIKASSA EI SÄHLYÄ, vaan Hikeä! Huutoa! Tilanteita! Joukkueet arvotaan klo 18, mitalit on kaulassa puoli kymmenen maissa. Tarjolla totuttuun tyyliin myös iltapalaa ja hyvää meininkiä! SÄHLYÄ KIRKOLLA! klo TYTÖT klo POJAT JA TYTÖT EI SÄHLYÄ, vaan MN-festarit! SÄHLYÄ KIRKOLLA! klo TYTÖT klo POJAT JA TYTÖT LEFFAILTA klo 19! L E F F A I L T A KLO 19! Auditoriossa with Jokke! Korttimessut Hertsikan kirkko täyttyy taas lauantaina kun Juuso ja Jokke isännöivät Euroopan ehkä suurimpia keräilykorttimessuja! Tänne kaikki käymään, tuotto menee lyhentämättömänä nuorisotyön hyväksi!

9 TAPAHTUU joulukuussa Nuorten joulujuhla tiistaina klo 18! Nuorten syksyn toiminnan päättävä tapahtuma pitää sisällään taas uskomatonta ohjelmaa ja maittavia jouluherkkuja! Luvassa taas kerran jotain ennen näkemätöntä ja kuulumatonta! JouluLäpyskä ilmestyy! Tätä ei kannata jättää väliin, sillä tästä puhutaan taas ensi vuoden jouluun asti! Ole ajoissa paikalla, sillä eturivin pöytäpaikkoja ei riitä kaikille! TIISTAIT MYLLIKÄSSÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄ EI ISOSKURSSIA EI OPEN HOUSEA JOULUJUHLA HERTSIKAN KIRKOLLA! EI ISOSKURSSIA EI OPEN HOUSEA PERJANTAIT HERTSIKASSA EI SÄHLYÄ, vaan joulun odotusta! EI SÄHLYÄ, vaan joulun odotusta! EI SÄHLYÄ, vaan joulun odotusta! EI SÄHLYÄ, vaan joulun odotusta! K18 JOULUATERIA MAANANTAINA Perinteinen setti: kyyti, laulu, puhe, jouluateria, konsertti ja tarpeettomien tavaroiden joulupaketti/ kuulumiskierros! Bussikuljetus Lohirantaan lähtee Hertsikan kirkolta klo 17! Hinta vaivaiset 7e! Ilmoittaudu Santulle hetimiten, sillä tilaa on rajoitetusti ja paikat menevät ilmojärjestyksessä!

10 Vuonna 2012 Mennään taas! TALVILAPPI Talvi on kohta täällä ja sen myötä myös legendaarinen Talvilappi! Hiihtolomaviikko vietetään Lapissa laskettelun, lautailun ja hyvän seuran merkeissä! Tukikohtana Hetan Majatalo, rinteinä Levi, Ylläs, Pallas ja Olos! Hinta 350e plus hissiliput. Kysymyksiä? Käänny Bobbyn puoleen ja ilmoittaudu mukaan messun yhteydessä 13.9.! NUORTEN VAELLUS Perinteinen Lapin vaellus kuljetaan ensi vuonna jälleen kerran Kilpisjärven maastossa! Luvassa on vesiputouksia, maailman kauneimpia maisemia ja Suomen korkein tunturi Halti! Älä jää paitsi upeita kokemuksia vaan liity Santun seuraan ja laita kalenteriisi merkintä ajalle ! Paikkoja huikealle (pyhiin)vaellusmatkalle on kuitenkin rajoitetusti, joten ilmoita lokakuun messun jälkeen halukkuutesi lähteä mukaan!

11 [K18] NUORTEN AIKUISTEN SÄHLY HERTTONIEMEN KIRKOLLA TORSTAISIN KLO Joukkueet arvotaan klo 18, pelit jatkuvat klo asti. Tarjolla tuttuun tapaan iltapalaa ja hyvää meininkiä! NUORTEN AIKUISTEN [K18] SÄHLYTURNAUS KEIJO CUP HERTTONIEMEN KIRKOLLA PERJANTAINA

12 Hetta-Pallas Kun saavuttiin Hettaan, tuntui kun olisin palannut kotiin pitkältä, vuoden kestäneeltä matkalta. Olin jo kaivannut majatalon ihanaa ja lämmintä ilmapiiriä. Vaelluksen alkaessa sain rinkan jälleen selkääni, ja tuli heti jotenkin turvallinen olo. Kaikki, mitä tulisin tarvitsemaan 5 päivän vaelluksen aikana oli tiiviisti pakattuna yhteen pakettiin, köytettynä selkääni. Meidän vaellusporukka oli aivan huikee! Jokainen suuria ihmeitä. Tän reissun aikana muistin uudelleen, kuinka korvaamattoman tärkeitä toiset ihmiset ovatkaan ja kuinka paljon Jumala meitä rakastaa. Me säteillään sitä Jumalan suunnattoman suurta rakkautta toinen toisiimme, me ollaan Herran peilejä! Ja sen kyllä huomasi tällä vaelluksella, mä melkein sokaistuin! Vilhe

13 Tunturit ja joki, miljöö upee oli, mutta kaiken kruunasi ryhmä tiivis ja tosi hyvä meininki sekä fiilis. Taivas löi tulta yläpuolellamme. Kun vaellus alkoi jouduimme ukkosmyrskyyn tunturin päällä. Selvisimme siitä, mutta tuli kyllä rukoiltua ja huomattua, ettei elämä ole aina helppoa, mutta meillä on lähimmäisiä vierellä tukemassa. Hurjat kokemukset ovat myös hyviä tarinoita tulevaisuudessa.!no broblemos, just pancakes! Vaelluksen aikana hupsuteltiin ja nautittiin. Ohi kulkijoita hämmennettiin mm. kysymällä, olivatko he nähneet meidän säbämaaleja. Meillä kun oli säbäpalloja mukana. (Rentouttavia hierontahetkiä varten). Leikittiin, naurettiin, saunottiin, uitiin, melottiin, juteltiin, laulettiin ja hiljennyttiin. Paistettiin lettuja, saatiin palopillit huutamaan ja kun espanjalainen mies juoksi huoneeseen katsoen missä palaa, niin heitettiin huulta ja keksittiin legendaarisia lauseita. Hakunamatata, ei huolia. Hiljentymistä tunturilla ja kodassa. Välipäivänä tunturissa vaelsimme tupamme lähettyvillä lukien voimaannuttavia Raamatun kohtia tai istuimme leirinuotion äärellä hartaasti. Lepopäivänä majatalolla hoidimme sielua, ruumista ja mieltä. Lepoa, pelailua, rauhoittumista. Kukin sai olla suunnittelematta ja organisoimatta ja tekemättä. Ruokaakaan ei tarvinnut valmistaa itse, vaan hyödynnettiin grilliä ja majatalon seisovaa pöytää. Sopuli ja poro menivät tunturiin, sopuli hukuttautui. Vaikka pieniä myyriä vilisi harvinaiseen tapaan joka puolella tunturia, niin emme jääneet niistä paitsi majatalollakaan. Selviytyjät kokosivat kaksi tiimiä ottamaan mittaa toisistaan: porot ja sopulit. Kisassa ylitettiin rotko, lennettiin taikamatolla, etsittiin luonnon aineksia ja lassottiin poro sekä kerättiin käpyjä. Rose Enontekiön eli jokien tekijän tunturit ja joki. Vaelsimme yhteensä n.53km ja meloimme n. 20km koskia laskien. Selätimme Polan eikä kukaan kaatunut.

14 K18 Kebnekaise K18 teki elokuun alussa pitkään haaveillun reissun Kebnekajselle. Tässä muutama kuva ja ajatus huikeista maisemista. Lähinnä yksi asia tulee mieleen, kun miettii sitä, mitä Kebnekaiselta löysin. Löysin sieltä oivalluksen. Näin pohjustukseksi oivallukseni esittelylle kerrottakoon muutama sananen: Olen aina rakastanut vaeltamista ja tuntenut jonkinlaista määrittelemätöntä yhteydenkuuluvuuden tunnetta tunturimaisemiin. Vaeltaminen onkin antanut minulle aina juuri sitä selittämättömän suurta sielun lepoa ja rauhaa pienen ihmisen sisimpään. Tänä vuonna 2011, kun edellisestä vaellusreissustani on tullut kuluneeksi jo luvattoman pitkä viisivuotiskausi, olen ollut tuon sielun levon tarpeessa enemmän kuin vielä koskaan vaelluspolulle astuessani. Näin uskon. Siksi olinkin jo aiemmin kesällä alkanut tutustua erilaisiin tapoihin harjoittaa mieltä - tapoja, joiden kautta saada oma mieli hallintaan, kesyttää se ja valjastaa voimavaraksi oman elämän käyttöön. Myös Kebnekaisen juurella, telttaleirimme rinteellä tapasinkin viettää pienen iltahetken oman itseni kanssa, kivellä istuskellen rakkaan rauhoittavan lääkkeeni, teekupillisen kera. Viimeisenä vaelluspäivänä, matkalla Kebnen Fjällstationilta takaisin kohti Nikkaluoktaa taitoin suurimman osan päivämatkaa vain oma minä seuranani. Silloin minulle aukeni, mistä vaeltamisessa on kohdallani kyse, on aina ollut. Huomasin vaeltaneeni pitkän pätkän, moniminuuttisen hetken elämästäni vain polkua ja askeleitani seuraten (mikä on suositeltavaa myös nilkkaongelmien ennaltaehkäisyn kannalta). En ollut ajatellut yhtään mitään, vaeltanut vain mieli paradoksaalisesti täynnä tyhjyyttä. Minun tapauksessani tämä tarkoittaa myös täydellistä rauhaa. Vielä en koskaan (olin sitten kotioloissa tai siellä Kebnen kivellä meditoimassa) ollut onnistunut saavuttamaan niin pitkää lepoa mieleeni kuin tuon hetken aikana yksin vaeltaessani. Se lepo ravitsee yhä alkavaa syksyäni. Saara

15 Matkalle Kebnelle soitin bussissa Anna Puun Mestaripiirroksen. Omistin kyseisen kappaleen pohjoisen erämaille. Anna Puu laulaa: "--Aivan niinkuin olis hurmoksessa ollut, mestari valmisti sut. Se kuva oli kaunis oi ihme suorastaan, muodon jumalaisen sait. Kuvan viereen hän merkkas ettei suhun päde kuolevaisten lait. Niille jotka yhä epäilevät Luojaa, sanon vastaukseksi vain: että jos ne edes kerran näkis sinut, kaikki rupeis uskomaan." Paremmin en sitä pystyisi sanomaan. Niin syvä on kunnioitukseni pohjoisen luonnon ihmeitä kohtaan, joista Kebnekaise ympäristöineen latasi eteemme hurjan otoksen. Ihmisille, joiden kanssa sain tämän kokea, olette ihmeitä suorastaan. Kanssanne lähtisin minne vain, ja tietäisin olevani oikeassa paikassa. Ja Kebnekaise, näemme taas. Suuri on kaipuuni jo nyt. Petteri

16 Stadi Safari StadiSafari oli mahtava sekoitus vaellusta ja kaupunkilaismiljöötä! Pariin päivään mahtui ratsastusta, saunomista, erätupailua, vaellusta, uimista, biisintekoa, runoilua, kirpparimeininkiä ja yllätyksiä! Kolme päivää, monta muistoa, lämmin ilmapiiri, lukuisia ennen kokemattomia hetkiä, Possu ja monta muuta uutta ystävää näistä oli Stadin safari tehty! Kysy lisää niiltä, jotka tunnistat kuvasta! Hakaniemi Hakaniemi ei ole paikka niin pieni Siellä on tunneli kalsa, joka asuttaa metroansa. Näetkö nuo kuluneet liukuportaat ja Ollin hassun pienen porsaan? Mielessä oli makua vaihtava purukumi ennen kuin metro tuli. Kaikki päättyy Legendaarisia paloja stadisafarilta: MÖMMÖÄ! Tie elämän Roseja on erivärisiä Hullun hyvää/hauskaa! Haluuks joku mömmöä???!! Tölttiä! Hennan oikukas Prinsessa sun rinkan takaa ei näy muuta ku jalat Rose: Pojat hei, laiturilta ei sitten saa hypätä pää edellä! (shcflumm! Ja samaan aikaan Olli hyppää laiturilta pää edellä.) Miika sai aika sluiban hevosen. Ollin kirpparilta saama possu röh röhkitti loppuun saakka! RÖHRÖH!! Kuka haluu tiskaa??

17 Juuson sienikoulu Osa 1 Syksy on ihmisen parasta aikaa. Silloin ovat myös sienet herkistyneet ja monet ovat uskaltautuneet tulemaan esiin ihastelemaan kaunista maailmaa maan alta. Mitä kauneimpia erivärisiä ihania sieniä on paikat pullollaan. Monet sienet ei vain näytä syötävän hyviltä vaan myös ovat konkreettisesti hyviä. Haastan sinut joka syksy saamaan yhden uuden sieniystävän vanhojen lisäksi tai jos et ole tehnyt lähempää tuttavuutta olkoon tämä hyvä sienisyksy sen alku. Sieniaika on parhaimmillaan kun tämä Hittituote on käsissäsi. Tämä syksy on ollut erityisen hyvää herkkutattiaikaa, niitä on nyt kaikkialla. Kirkon takanakin on tatteja, tosin niitä ei voi syödä kun ovat liian lähellä katua. Poimi siis sieniä metsästä tai paikasta jossa ei ole liikennettä. Minulla on mökillä tattitie, josta syksyisin saan paljon voitatteja poistumatta edes tieltä. Sieni on ihana siinä mielessä että sitä voi laittaa lisukkeeksi lähes joka ruokaan. Kaikki meistä tuntee herkkusienipitsan, mutta liharuokien, pastojen, keittojen piirakoiden, paistosten ja laatikoiden joukkoon sieni on mitä parahin lisä. Kerran tein sienikermaperunoita... Voi että oli hyviä... Juuson sieniruoka: n. litra metsäsieniä esim.kattarelleja, tatteja, haperoita tai kaikkia yhdessä 1 sipuli (ruokalusikallinen vehnäjauhoja) ruokalusikallinen voita 2 desiä kermaa 3 desiä maitoa suolaa ja pippuria sopivasti oman maun mukaan Laita tuoreet sienet pannulle, anna nesteen valua pois. Lisää voi. Paista niitä hetki. Lisää jauhoa jos haluat kiinteämpää kastiketta, lisää kerma ja maito ja mausteet, keittele noin 10 min. Tarjoile perunoiden kanssa. Nam.

18 RAKKAUS Rakkautta on monenlaista, on rakkautta vanhempiin, rakkautta sisaruksiin, rakkautta ystäviin, ehkä rakkautta omaan lapseen, rakkautta omaan tyttötai poikaystävään. Rakkaus on hyvin voimakas tunne. Mutta niin voimakkaita kuin ikinä nämä tunteet voivatkaan olla, ne ovat vain kalpeita aavistuksia siitä Rakkaudesta isolla ärrällä, jolla Jumala rakastaa meitä. Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. (Joh.3:16) Tämä lause on varmasti riparilta tuttu. Silti sen sisältöä on hyvin vaikea käsittää todeksi. Ennen me olimme syntiemme vallassa ja elimme niille. Mutta Jumala rakasti meitä niin paljon, että tahtoi antaa ne kaikki meille anteeksi. Rakkaus peittää paljotkin rikkomukset (San.10:14) Jumala rakastaa meitä niin paljon, että kärsi itse kuoleman meidän puolestamme, rangaistuksen, joka olisi kuulunut meille. Jumala antoi meille kasteen sakramentin, että voisimme saada syntimme anteeksi ja tulla hänen lapsikseen. Hän antaa meille itsensä, Ruumiinsa ja Verensä ehtoollispöydässä, että saisimme voimaa vaelluksellemme kohti taivaan kotia ja paikan, jossa voimme kohdata Hänet itsensä. Vaikka käännämme Hänelle selkämme, Jumala ei koskaan meitä hylkää. Yhä uudelleen Hän antaa meille mahdollisuuden olla hänen ystävänsä. Vaikka olisimme kuinka kaukana, voimme aina palata takaisin, ja jos todella olemme vilpittömästi pahoillamme tekemästämme väärästä, ei Hän tahdo sitä muistaa vaan antaa sen meille anteeksi. Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta, sanoo Herra. (Joh.15:13) Tämän Jeesus myös teki meille. Hän kärsi rakkaudesta meihin. Hänen tuskansa oli rakkauden tuskaa. Myös me voimme ottaa hänestä oppia ja rakastaa sellaisia ihmisiä, joista kukaan ei välitä. Osoittaa heille omilla teoillamme, että Jeesuksen tähden rakastamme heitä. Pelkkä rakastaminen ei kuitenkaan riitä, meidän on osoitettava se myös teoin. Voimme vierailla yksinäisten luona, puolustaa kiusattua, auttaa taakan alla olevaa. Jos olet avoimin mielin, mahdollisuuksia rakastaa muita Jeesuksen rakkaudella tulee kuin itsestään. Lopuksi kehottaisin meitä kaikkia vielä lukemaan apostolin sanat rakkaudesta 1.Kor.13. Koska Jumala on rakkaus, voimme korvata sanan rakkaus sanalla Jumala, ja kenties tavoittaa häivähdyksen siitä, millainen Hän on. Siunatkoon Herra teitä kaikkia. Hyvää alkavaa syksyä toivottaen veli Giovanni

19 On aikaa jota mittaa kello, ja on aikaa jota mittaa sielu. Ne kohtaavat harvoin.

20 YHTEYSTIEDOT Hannele Nuojua Nuorisotyönohjaaja Varhaisnuoret, Myllypuro Juuso Perilä Nuorisotyönohjaaja Varhaisnuoret, Herttoniemi Bobby Mäki-Arvela Nuorisotyönohjaaja Varhaisnuoret, Herttoniemenranta Santtu Perkiö Nuorisotyönohjaaja Varhaisnuoret, Kulosaari Jokke Olkkola Pastori Rippikoulu ja nuoret Jyrki Keinänen Pastori Nuoret aikuiset Herttoniemen kirkko Kirkkoherranvirasto Nuorisotoimisto Hiihtomäentie Myllypuron kirkko Myllynsiipi Kulosaaren kirkko Kulosaarentie Herttoniemenrannan kappeli Laivalahdenkaari LÄPYSKÄ Herttoniemen seurakunta Nuorisotyö Hiihtomäentie Helsinki

Herttoniemen seurakunta nuorisotyö. läpyskä. kevät 2016. lapyska hertsikansrk

Herttoniemen seurakunta nuorisotyö. läpyskä. kevät 2016. lapyska hertsikansrk Herttoniemen seurakunta nuorisotyö läpyskä kevät 2016 lapyska hertsikansrk Horjuuko uskosi? Moni asia ei olekaan niin kuin olet luullut sen olevan. Kun tapaat uuden tuttavuuden, ensikohtaaminen määrittää

Lisätiedot

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä Herttoniemen seurakunnan toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien läpyskä talvi ja kevät 2016 KOULUIKÄISTEN KERHOT Kerhot alkavat loppiaisen jälkeen ja jatkuvat huhtikuun loppuun. Keskiviikkoisin

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

läpyskä syksy 2015 herttoniemen seurakunta - nuorisotyö

läpyskä syksy 2015 herttoniemen seurakunta - nuorisotyö /lapyska /hertsikansrk läpyskä syksy 2015 herttoniemen seurakunta - nuorisotyö Tahdotko? Seurakunnassa puhumme usein siitä, miten Jeesus oli muiden vieraanvaraisuuden varassa. Minuun vaikuttaa vahvasti

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

läpyskä kevät 2015 /lapyska herttoniemen seurakunta - nuorisotyö

läpyskä kevät 2015 /lapyska herttoniemen seurakunta - nuorisotyö läpyskä kevät 2015 herttoniemen seurakunta - nuorisotyö /lapyska SELFIE Mikä on maailman kuuluisin selfie? Ensimmäiseksi tulee mieleen se Oscar-gaalassa otettu, jossa juontaja Ellen DeGeneresin kanssa

Lisätiedot

Kouluun lähtevien siunaaminen

Kouluun lähtevien siunaaminen Kouluun lähtevien siunaaminen Tätä aineistoa käytetään rukoushetkessä (ks. sen rakenne s. 9), jossa siunataan kouluun lähtevät. Siunaaminen toimitetaan keväällä tai juuri ennen koulun alkamista. Siunaamisen

Lisätiedot

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net Majakka-ilta 21.11.2015 antti.ronkainen@majakka.net Majakka-seurakunta Majakan missio: Majakka-seurakunta kutsuu, opettaa, palvelee, varustaa, lähtee ja lähettää! Majakan arvolauseke: Yhdessä olemme aivan

Lisätiedot

läpyskä kesä 2015 herttoniemen seurakunta - nuorisotyö

läpyskä kesä 2015 herttoniemen seurakunta - nuorisotyö /lapyska /hertsikansrk läpyskä kesä 2015 herttoniemen seurakunta - nuorisotyö Kahdet kasvot Leonardo Da Vincin kuuluisaan freskoon Pyhä ehtoollinen liittyy monenlaisia tarinoita. Yksi tarina kertoo, että

Lisätiedot

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä.

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. elämä alkaa tästä 2008 Evangelism Explosion International Kaikki oikeudet pidätetään. Ei saa kopioida missään muodossa ilman kirjallista lupaa. Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. Asteikolla

Lisätiedot

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat.

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Herra on Paimen Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Joh. 10:11 Minä olen se hyvä paimen. Joh. 10:11 Minä olen

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Getsemane-niminen puutarha, yrttitarha Öljymäellä. b) Ajallinen yhteys

Lisätiedot

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein.

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein. Mark.12:28-34: Muuan lainopettaja oli seurannut heidän väittelyään ja huomannut, miten hyvän vastauksen Jeesus saddukeuksille antoi. Hän tuli nyt Jeesuksen luo ja kysyi: "Mikä käsky on kaikkein tärkein?"

Lisätiedot

Tiera Pöytäkirja 6/ (7) Testilautakunta Aika , klo 22:49-22:52. Käsitellyt asiat

Tiera Pöytäkirja 6/ (7) Testilautakunta Aika , klo 22:49-22:52. Käsitellyt asiat Tiera Pöytäkirja 6/2016 1 (7) Aika 21.06.2016, klo 22:49-22:52 Paikka A1 Käsitellyt asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 28 Pöytäkirjan tarkastus 29 Viranhaltijoiden päätösten otto-oikeus

Lisätiedot

Tiera Kokouskutsu 1 (8) Rel lautakunta Aika , klo 15:00. Käsiteltävät asiat. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Tiera Kokouskutsu 1 (8) Rel lautakunta Aika , klo 15:00. Käsiteltävät asiat. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Tiera Kokouskutsu 1 (8) Aika 31.08.2016, klo 15:00 Paikka Auditorio Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Viranhaltijoiden päätösten otto-oikeus 4 DP 5

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Hei, sinä vuoden 2016 rippikoululainen!

Hei, sinä vuoden 2016 rippikoululainen! Hei, sinä vuoden 2016 rippikoululainen! Tuntuuko siltä, että rippikouluusi on vielä valovuoden mittainen matka? Todellisuudessa rippikoulusi alkuun ei ole kovinkaan pitkä aika. Kaikki rippikouluryhmät

Lisätiedot

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 ...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 Nyt ei siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Tänään meillä on kaksi vertausta, joissa kutsutaan väkeä töihin viinitarhaan. 2. Itse kertomus Raamatusta rinnakkaispaikkoineen Kukin

Lisätiedot

Omatoiminen tehtävävihko

Omatoiminen tehtävävihko Rippikoulu 2014 Ilomantsin ev.lut. seurakunta Omatoiminen tehtävävihko Nimi Rippikouluryhmä palautettava viimeistään 30.4.2014 Rippikoulusi alkaa nyt eikä vasta kesällä leirijaksolle tullessasi. Omatoimiset

Lisätiedot

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa.

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa. JOULUN TUNNELMA Nyt joulun kellot näin kaukaa soi, joulurauhaa julistaa. Äänet hiljentyvät kaupungin ja on kiire jäänyt taa. Nyt syttyy tähdet nuo miljoonat jokaiselle tuikkimaan. Jälleen kodeissa vain

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta Nettiraamattu lapsille Prinssi joesta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Rukoilemme: Kun me rukoilemme

Rukoilemme: Kun me rukoilemme 1 sutkksnkanomra Rukoilemme: Niin Herra, kosketa meitä tälläkin hetkellä Henkesi ja Sanasi kautta, kuten tuossa virressä veisasimme: "Kosketa minua, Henki, kosketa, kirkkaus! Anna elälle suunta ja tarkoitus.!

Lisätiedot

Maanviljelijä ja kylvösiemen

Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Jakkara ja neljä jalkaa

Jakkara ja neljä jalkaa Jakkara ja neljä jalkaa Sanna Piirainen 1 Tunti 1 Jakkaran rakentamisen perusteet Eli mitä ihmettä varten pitäisi tulla uskoon 2 Mitähän se Jumala oikein hommaa? Jakkaran rakentamisen perusteet voi löytää

Lisätiedot

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Tapahtuman paikka on joku kylä Samarian ja Galilean rajalla b) Vieraat

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Nettiraamattu lapsille Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Apologia-forum 25.-27.4.2014

Apologia-forum 25.-27.4.2014 Mikä on kristinuskolle luovuttamatonta? Kuvat: sxc.hu Apologia-forum 25.-27.4.2014 Ryttylän Kansanlähetysopisto Pääpuhujana prof. John Lennox (oxfordin yliopisto) Tiede usko luominen evoluutio www.kansanlahetysopisto.fi/apologiaforum

Lisätiedot

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com 1 USKOONTULON ABC 2 1. Tunnusta, että olet tehnyt syntiä ja tee parannus. Me olemme tehneet väärin, me olemme tehneet syntiä, olemme rikkoneet SINUA vastaan, kapinoineet ja poikenneet SINUN Käskyistäsi

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children,

Lisätiedot

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Nettiraamattu lapsille Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ?

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? 1. Kertomuksen taustatietoja a) Vieraat termit Synti on Jumalan käskyjen rikkomista. Raamattu nimittää sitä mm. laittomuudeksi,

Lisätiedot

Sisältö. Tunnus 3 Tunnuksen käyttötapoja 4 Värit 5 Typografia - Verkossa 6 Typografia - Printissä 7

Sisältö. Tunnus 3 Tunnuksen käyttötapoja 4 Värit 5 Typografia - Verkossa 6 Typografia - Printissä 7 Graafinen ohjeisto Sisältö Tunnus 3 Tunnuksen käyttötapoja 4 Värit 5 Typografia - Verkossa 6 Typografia - Printissä 7 2 Tunnus Vaakaversio Kompaktiversio Suojaetäisyydet Logon suoja-alue Grönä Åretin versaali

Lisätiedot

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Me juhlimme tänään Jeesuksen taivaaseen astumista. Miksi Jeesus meni pois? Eikö olisi ollut parempi, että hän olisi jäänyt tänne. Helposti ajattelemme,

Lisätiedot

Taivas, Jumalan kaunis koti

Taivas, Jumalan kaunis koti Nettiraamattu lapsille Taivas, Jumalan kaunis koti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS 12-VUOTIAANA

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS 12-VUOTIAANA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS 12-VUOTIAANA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja Juutalaiset pojat kävivät kotikaupunkinsa synagoogassa koulua 5-vuotiaasta

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 27/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 27.5.

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 27/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 27.5. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HYVÄ PAIMEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Jeesus kertoi tämän vertauksen parannettuaan sokean (=viime sunnuntain

Lisätiedot

TYÖ JA LEPO NÄKÖKULMA LUOMISKERTOMUKSEEN. raamattutunti 24.11.2014 kirkkoherra Pekka Tuovinen, Rautalammin seurakunta

TYÖ JA LEPO NÄKÖKULMA LUOMISKERTOMUKSEEN. raamattutunti 24.11.2014 kirkkoherra Pekka Tuovinen, Rautalammin seurakunta TYÖ JA LEPO NÄKÖKULMA LUOMISKERTOMUKSEEN raamattutunti 24.11.2014 kirkkoherra Pekka Tuovinen, Rautalammin seurakunta LUOMINEN / MAAILMANKAIKKEUDEN SYNTY RAAMATUN LUOMISKERTOMUKSEN (1.Moos.1.-2.) MUKAAN

Lisätiedot

Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo

Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo (Matt 16:18) Ja mina sanon sinulle: Sina olet Pietari, ja ta lle kalliolle mina rakennan seurakuntani, eiva tka tuonelan portit sita voita. (Matt

Lisätiedot

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille Matt. 11:28-30 Väsyneille ja stressaantuneille Tulkaa minun luokseni.. ..kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat.. Minä annan teille levon. Matt. 11:29-30..Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja oppikaa minusta:

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible for Children,

Lisätiedot

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939 RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen Rinnetie 10 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.muukkonen@gen.fi kotisivu: www.gen.fi Raamatunkäännös: KR 1933/38 JÄSENNYS

Lisätiedot

+ SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + PERUSOHJEET:

+ SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + PERUSOHJEET: 1 + SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + Nimesi: Osoitteesi: Puhelinnumerosi: PERUSOHJEET: Seurakunnan toimintaan tutustumista varten käyt 3-4 kertaa itsenäisesti jumalanpalveluksessa

Lisätiedot

Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa

Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa Nettiraamattu lapsille Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for

Lisätiedot

Hollolan kunta. graafinen ohjeistus 6/2015

Hollolan kunta. graafinen ohjeistus 6/2015 Hollolan kunta graafinen ohjeistus 6/2015 Logo Logon suoja-alueet suoja-alue Logon suoja-alue määrittäminen tapahtuu logon o-kirjaimen avulla. Elementtejä ja tekstejä ei suositella sijoitettavaksi tälle

Lisätiedot

Kolminaisuusoppi. Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki

Kolminaisuusoppi. Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki Kolminaisuusoppi Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki KOLMINAISUUSOPPI - KIRKON TÄRKEIN OPPI Kolminaisuusoppia pidetään yhtenä kristinuskon tärkeimmistä opeista. Se erottaa kirkon uskon muista uskonnoista.

Lisätiedot

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset:

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset: LAUSETREENEJÄ Kysymykset: Mikä - kuka - millainen? (perusmuoto) Mitkä ketkä millaiset? (t-monikko) Minkä kenen millaisen? (genetiivi) Milloin? Millainen? Minkävärinen? Minkämaalainen? Miten? Kenellä? Keneltä?

Lisätiedot

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ EI taipuu tekijän mukaan + VERBI NUKU/N EI NUKU (minä) EN NUKU (sinä) ET NUKU hän EI NUKU (me) EMME NUKU (te) ETTE NUKU he EIVÄT NUKU (tekijänä joku, jota

Lisätiedot

Ensimmäinen oksa - nimi.

Ensimmäinen oksa - nimi. Kirkon lapsityönohjaajien ja lapsityön teologien neuvottelupäivät. Torstai 11.4.2013. PIENI PYHIINVAELLUS Laajavuoren luonnossa Kuljetaan kuiskaten. Hengitetään rukoillen. Kuljetaan pareittain ja pysähdytään

Lisätiedot

JOKA -pronomini. joka ja mikä

JOKA -pronomini. joka ja mikä JOKA -pronomini joka ja mikä Talon edessä on auto. Auto kolisee kovasti. Talon edessä on auto, joka kolisee kovasti. Tuolla on opettaja. Opettaja kirjoittaa jotain taululle. Tuolla on opettaja, joka kirjoittaa

Lisätiedot

Me lähdemme Herran huoneeseen

Me lähdemme Herran huoneeseen Me lähdemme l Herran huoneeseen "Jumalanpalvelus - seurakunnan elämän lähde Keminmaan seurakunnan ja Hengen uudistus kirkossamme ry:n talvitapahtuma 23.-25.1.2009 Reijo Telaranta Ilo valtasi minut, kun

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Tyttö, joka eli kahdesti

Nettiraamattu lapsille. Tyttö, joka eli kahdesti Nettiraamattu lapsille Tyttö, joka eli kahdesti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Lisätiedot

Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo

Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo Nettiraamattu lapsille Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Maanviljelijä ja kylvösiemen

Nettiraamattu lapsille. Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

AP KIINTEISTÖPALVELUT

AP KIINTEISTÖPALVELUT AP KIINTEISTÖPALVELUT GRAAFINEN OHJEISTO PJG 21052012 AP KIINTEISTÖPALVELUT GRAAFINEN OHJEISTO Logo 4-6 Värimääritykset 7 Typografia 8-9 Yritysgrafiikka - Käyntikortti 10 - Kirjekuoret 11 - Lomakkeet 12-13

Lisätiedot

VERTAUKSIA KADONNEEN ETSIMISESTÄ

VERTAUKSIA KADONNEEN ETSIMISESTÄ Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VERTAUKSIA KADONNEEN ETSIMISESTÄ 1. Kertomuksen taustatietoja a) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Vertaus tuhlaajapojasta on Luukkaan evankeliumissa

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

Graafinen ohjeistus. Pienikin iskussa

Graafinen ohjeistus. Pienikin iskussa Graafinen ohjeistus Logot Original logo jota käytetään mm. rahoittajien logojen yhteydessä. Yleisimmin käytettävä logo Värillinen logo jota käytetään vaihtoehtoisesti sellaisissa julkaisuissa joihin vaakaversio

Lisätiedot

Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku. Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken.

Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku. Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken. Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken.) Todistan, että ei ole mitään todellista palvomisen arvoista jumalaa

Lisätiedot

JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa. Saarna 12.10.2008 Ari Puonti

JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa. Saarna 12.10.2008 Ari Puonti JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa Saarna 12.10.2008 Ari Puonti Herra Jumala asetti ihmisen Eedenin puutarhaan viljelemään (abad) ja varjelemaan (shamar) sitä.

Lisätiedot

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 LUOMINEN 1) Raamattu kertoo kaiken olevaisen synnystä yksinkertaisen (entisajan) maailmankuvan puitteissa. 2) Raamatun

Lisätiedot

Havaintomateriaalia - avuksi sinulle

Havaintomateriaalia - avuksi sinulle Havaintomateriaalia - avuksi sinulle - lapsi ja nuorisotyöhön - taide- ja leirikoulutyöhön - lähetyskasvatukseen - teemapäiviin - kirkollisiin tapahtumiin - ystävyysseurakunta- työhön - erityisryhmille

Lisätiedot

JEESUS TYYNNYTTI MYRSKYN

JEESUS TYYNNYTTI MYRSKYN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS TYYNNYTTI MYRSKYN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Genessaretin järvellä b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin c) Kertomuksessa

Lisätiedot

RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014

RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014 RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014 Rippikouluun ilmoittautuminen Hei sinä ensi vuonna 15 vuotta täyttävä nuori! Roihuvuoren seurakunta kutsuu erityisesti sinut rippikouluun. Jos taas olet jo vanhempi

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

Tyttö, joka eli kahdesti

Tyttö, joka eli kahdesti Nettiraamattu lapsille Tyttö, joka eli kahdesti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Lisätiedot

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Suoraa puhetta, kuuleeko kukaan? Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Matt. 7: 1-6 1."Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. 2. Niin kuin te tuomitsette, niin tullaan teidät tuomitsemaan, ja niin kuin te mittaatte,

Lisätiedot

Minä olen Jeesus len Jees Minä

Minä olen Jeesus  len Jees Minä Minä olen Jeesus Nimilappu pussinnauhaan, peliohje pussiin. Voit tulostaa pelin kopiopaperille. Leikkaa ja liimaa kortit sitten kartongille tai pahville. Kontaktimuovilla tai laminaatilla saat korteista

Lisätiedot

Juha Muukkonen Thurevikinkatu 8 D 22 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.mu ukkonen@gen.fi

Juha Muukkonen Thurevikinkatu 8 D 22 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.mu ukkonen@gen.fi RAKKAUS Juha Muukkonen Thurevikinkatu 8 D 22 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.mu ukkonen@gen.fi kotisivu: www.gen.fi Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta

Lisätiedot

ARKKI PYSÄHTYY. b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Tietysti vedenpaisumuksen jälkeen.

ARKKI PYSÄHTYY. b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Tietysti vedenpaisumuksen jälkeen. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ARKKI PYSÄHTYY Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Araratin vuorella. Sen sijaintia ei tarkkaan tiedetä.

Lisätiedot

Hetta-Pallas 2-9.8.2014

Hetta-Pallas 2-9.8.2014 Hetta-Pallas 2-9.8.2014 eli ensikertalaisen kokemuksia viikon vaellukselta Joensuun Ladun Loistavien Leidien matkassa. Opin aika monta asiaa vaeltamisesta ja varustautumisesta, kanssavaeltajistani ja itsestäni;

Lisätiedot

Hyviä ja huonoja kuninkaita

Hyviä ja huonoja kuninkaita Nettiraamattu lapsille Hyviä ja huonoja kuninkaita Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

HNMKY Seuraleiri Kisakallio 2015

HNMKY Seuraleiri Kisakallio 2015 HNMKY Seuraleiri Kisakallio 21.- 23.08. HNMKY Seuraleiri 21.-23.08. Kisakallion seuraleirikirje Seuramme lähtee jälleen avaamaan kautta seuraleirille. Leiri järjestetään jälleen Lohjan Kisakalliossa. Seuraleirille

Lisätiedot

Prinssistä paimeneksi

Prinssistä paimeneksi Nettiraamattu lapsille Prinssistä paimeneksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia /

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia / RUOKA LÄMMITTELY 1. Mitä teet aamulla ensimmäiseksi? Entä sen jälkeen? 2. Mihin aikaan syöt yleensä aamupalaa / lounasta / päivällistä / iltapalaa? 3. Mitä teet iltapäivällä? 4. Mitä sinä syöt usein? 5.

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

TYÖKIRJANEN. Saat inspiroivaa henkisen alan koulutusta

TYÖKIRJANEN.  Saat inspiroivaa henkisen alan koulutusta TYÖKIRJANEN www.ilonsade.com Saat inspiroivaa henkisen alan koulutusta Tervetuloa luottamaan itseesi! Olen onnellinen, että olet mukana Anna Sielusi Valon ohjata - illassa luomassa luottamusta itseesi.

Lisätiedot

Hyvä Sisärengaslainen,

Hyvä Sisärengaslainen, Hyvä Sisärengaslainen, Tervetuloa SLEY:n nuorisotyön sisärenkaan raamattukouluun! Tämän kevään kuluessa käymme läpi Johanneksen evankeliumin lyhyissä jaksoissa. Voit lähettää kysymyksiä, palautetta, esirukousaiheita

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin c) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt

Lisätiedot

Evankeliumitekstissä Jeesus kertoo, että Isä herättää kuolleet, ja että myös hänellä, Pojalla on valtaa antaa elämä kenelle tahtoo.

Evankeliumitekstissä Jeesus kertoo, että Isä herättää kuolleet, ja että myös hänellä, Pojalla on valtaa antaa elämä kenelle tahtoo. 1 Jeesus sanoi juutalaisille:»totisesti, totisesti: ei Poika voi tehdä mitään omin neuvoin, hän tekee vain sitä, mitä näkee Isän tekevän. Mitä Isä tekee, sitä tekee myös Poika. Isä rakastaa Poikaa ja näyttää

Lisätiedot

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009 . (tulostettava pdf-versio) sivu 1(5) Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Su 6.12. klo 16 Partiolaisten harjoitukset alkavat jo klo 15.15 Olethan silloin paikalla! Jyväskylän vapaaseurakunnassa (Puutarhakatu

Lisätiedot

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan.

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JAAKOBIN PAINI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. b)

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 3/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 11.12.

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 3/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 11.12. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUKSEN SYNTYMÄ 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Beetlehem on kaupunki Juudan vuoristossa n. 770 m merenpinnan yläpuolella Hebronin

Lisätiedot

Lämpimät onnentoivotukset teille molemmille hääpäivänänne. Onnittelut kihlauksestanne ja kaikkea hyvää tulevaisuuteen!

Lämpimät onnentoivotukset teille molemmille hääpäivänänne. Onnittelut kihlauksestanne ja kaikkea hyvää tulevaisuuteen! 祝 福 : 结 婚 Onnittelut! Toivomme teille molemmille kaikkea onnea maailmassa. Onnittelut! Toivomme teille molemmille kaikkea onnea maailmassa. Lämpimät onnentoivotukset teille molemmille hääpäivänänne Lämpimät

Lisätiedot

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 JES. 36:4-7 "Ilmoittakaa Hiskialle, että suurkuningas, Assyrian kuningas, sanoo näin: Mihin oikein luotat, kun luulet yhä olevasi

Lisätiedot

Mitä on tapahtunut? -Emme ymmärrä mitään. -Tunne-elämä on jäissä. -Pikkuinen on edessä, mutta niin kaukana. -Hoitajat hoitavat Jaakkoa ja vanhempia

Mitä on tapahtunut? -Emme ymmärrä mitään. -Tunne-elämä on jäissä. -Pikkuinen on edessä, mutta niin kaukana. -Hoitajat hoitavat Jaakkoa ja vanhempia Jaakon elämä Emme uskoneet, että selviät, Emme uskoneet, että saisimme pitää sinut, Sinua hoivattiin, puolestasi rukoiltiin, välillä rukousta ei voinut lopettaa, se jatkui herkeämättä, hiljaa mielessä.

Lisätiedot

Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana

Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana Pyhien isiemme esirukouksien tähden Herra Jeesus Kristus, meidän Jumalamme, armahda meitä. Aamen. Kunnia olkoon Sinulle, meidän Jumalamme, kunnia

Lisätiedot

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun?

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun? Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2016 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2016! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

Tartu Raamattuun anna Raamatun tarttua! Kyösti F

Tartu Raamattuun anna Raamatun tarttua! Kyösti F Tartu Raamattuun anna Raamatun tarttua! Kyösti F KUINKA RAAMATTU VOISI: 1. Tarttua meihin 2. Pysyä meissä 3. Tuottaa siunausta elämässämme Elämmekö sanasta? Elämän koulu Ei ihminen elä ainoastaan leivästä,

Lisätiedot

VAPAA- AIKAPALVELUIDEN KESÄTIEDOTE

VAPAA- AIKAPALVELUIDEN KESÄTIEDOTE VAPAA- AIKAPALVELUIDEN KESÄTIEDOTE 2014 PÄIVÄLEIRIT KESÄLLÄ 2014: Kevät on ehtinyt jo pitkälle ja kesä tekee reippaasti tuloaan. Tämähän tietysti tarkoittaa myös sitä, että vapaa-aikapalveluiden supersuositut

Lisätiedot

Läheisen kuoltua. Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 249, 383, 384 tai 397.

Läheisen kuoltua. Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 249, 383, 384 tai 397. Läheisen kuoltua Rukoushetki läheisen kuoltua (saattohartaus) vietetään omaisten pyynnöstä. Se pidetään potilashuoneessa, sairaalan kappelissa tai kodissa. Rukoushetken johtaa pappi, muu seurakunnan työntekijä

Lisätiedot