LÄPYSKÄ SYKSY Herttoniemen seurakunnan nuorisotyön syysjulkaisu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LÄPYSKÄ SYKSY 2011. Herttoniemen seurakunnan nuorisotyön syysjulkaisu"

Transkriptio

1 LÄPYSKÄ SYKSY 2011 Herttoniemen seurakunnan nuorisotyön syysjulkaisu

2 Jumala on SUURI! Se tapahtui taas! Samanlainen fiilis oli, kun istuin kesällä Kaivarin kallioilla ja katsoin merelle. Se uskomaton tunne, joka huumasi, kun oltiin Stadin Safarilla uimassa Rastilassa auringonlaskun aikaan. Nyt vaelsin rinkka selässä pitkin Lapin tuntureita ja sama mieletön fiilis pysähdytti. Niin kaunista! WAU!! Miten Jumala onkaan SUURI!!...ja vähän mä oon pieni! Kun katse kiinnittyy johonki kauniiseen Jumalan luomaan, on vaikeaa olla ajattelematta kaikkea sitä hyvää, mitä Jumala haluaa meille antaa. Tuntuu kuin olis Jumalan luksus hemmotteluhoitolassa VIPkortilla, jonka olisin vain sattumalta löytänyt maasta. Jumala on luonu tän upeen maiseman mun silmien eteen nähtäväks!!...ja vielä mua varten! Mitä vitsiä?! Lapin tuntureilla sai levätä kauniin ja vaikuttavan luonnon syleilyssä. Uusia elämyksiä ja kokemuksia löytyi lähiseuduilta Helsingistä ja Sammatista Kebnekaiseen asti. Kesä antaa mahdollisuuden irrottautua normaalista arjesta. Aikatauluttomuus, lämpimät kesäpäivät, luonnon kukoistus Kesä on aika, jolloin ladataan akkuja, kunnes ensimmäiset Back to school! -mainokset puskee kehiin. Lukkarin saaminen ja kalenterin hiljalleen täyttyminen huutaa velvollisuuksia, odotuksia, tavoitteita. Perään kuulutetaan: Paineita! Stressiä!! Sitten se taas oli unohtunu: Jumalan suuruus!

3 Ennen kuin syksy pääsee edes kunnolla käyntiin, olis hyvä muistaa Jeesuksen sanat: Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon. (Matt. 11:28) Jumala haluaa olla SUURI myös meidän arjessa. Raamatussa ei turhaan mainita Jumalan olevan meidän hyvä paimen. Meidän tehtävä on olla lampaita. Me ei olla heikkoja ja hauraita siks että me oltais joku valmistusvirhe. Jumala on tehnyt meistä heikkoja ja hauraita, että me voitais löytää apu ja turva Hänestä. Meidän ei tarvitse nojautua luottaen ainoastaan omiin voimiin, saadaan huoletta heittäytyä paimenen käsivarsille. Jumala haluaa olla SUURI myös meidän arjessa! Ja nää käsivarret on isot. Ne on voimakkaat, mutta myös erittäin rakastavat. Jumala antoi poikansa meidän tähden. Jumala on valmis myös kulkemaan meidän vierellä ja osoittamaan suuruutta meidän elämässä päivittäin. Meitä ei oo luotu vaeltamaan yksin. Me ollaan pieniä, mut meidät on kutsuttu nauttimaan Jumalan suuruudesta. Anna tiesi Herran haltuun, turvaa Häneen. Hän pitää sinusta huolen! (Ps.37:5) Siunausta syksyyn toivottaa Daniela

4 ...Kirkolla JOULUNAJAN TAPAHTUMIA Kuiskitaan... Herttoniemen seurakunta sai uuden kirkkoherran kun Mr. Herttoniemi eli Veijo Vatka jäi eläkkeelle piiiitkän uran jälkeen. Vaalit ylivoimaisesti voittanut Markku Rautiainen saa nyt vastuulleen kaiken muun lisäksi nuorisotyöntekijöiden esimiehen kiitolliset tehtävät. Kiitos Veijolle ja menestystä Markulle vaativassa työssä! Nuorisotiimin pojat notkuvat jatkuvasti Facebookissa, mutta Hannelen tietotekninen osaaminen on niin haluttua, että Hannelea yritetään saada vaihtamaan osa työtehtävistään datailuun seurakunnan nettisivujen parissa...niissä hommissa ei FB:lla pärjää. Bobby viettää syyskuisia 50- vuotissynttäreitään matkoilla. Kohteena on yllätys yllätys Välimeri... Talon vanhoilla herroilla näyttää jäävän levy päälle, Juuso on koko ajan Kaisankodissa ja Bobby jatkuvasti Välimerellä.. Onnittelut silti satasen Kilpailu Kulosaaren Yhteiskoulun päivänavauksista käy kuumana. Koulun yhdyshenkilö Santtu omi itselleen kaikki syksyn avaukset. Ahneella on loppunsa: kun tuli ensimmäinen päivänavaus, Santtu oli kipeänä ja joutui pyytämään Juuson sijaiseksi... Juuso oli eräänkin tiistain koko päivän kauluspaita väärinpäin. Vaikka napittaminen oli aamulla erityisen vaikeeta, ei Juuso huomannut mitään erikoista. Ei kukaan muukaan, ennen kuin Viivi iltayhdeksältä asiasta huomautti. Mitä tästäkin voi päätellä Juuson pukeutumisesta ylipäätään..? Maecenas aliquam maecenas Sociis mauris in integer, a dolor netus non dui aliquet, sagittis felis sodales, dolor sociis mauris, vel eu libero cras. Interdum at. Eget habitasse elementum est, ipsum purus Jokke vietti kesää ison veden tuolla puolen ja pääsi toteuttamaan jokaisen lätkäfanin unelman osallistumalla NHL-draftiin. Jos haluat nähdä miten Jokke mahtui samaan pede class. Sodales nulla kuvaan Stanley Cupin kanssa, Jokke kertoo asiasta mielellään!

5 ...Kirkolla JOULUNAJAN TAPAHTUMIA Kuiskitaan... Seurakunnan työntekijöiden kokouksissa on tekemisen meininki: elokuun kokouksessa perustettiin ensimmäisen puolen tunnin aikana kaksi uutta työryhmää valmistelemaan uusia asioita seuraavaan kokoukseen päätettäviksi... Juuso sai Pyhäkeron kämpällä arvonimen sienišamaani opetettuaan kolmea vaeltajaa tattien tuntemisessa. Nyt meillä muillakin on mahdollisuus päästä syvemmän tiedon tasolle, kun muutaman sivun päässä alkaa Šamaanin sienikoulu... Santtu yritti uuden puhelimen toivossa toistaa parin vuoden takaisen temppunsa ja pudottaa Nokiansa Tornadosta. Tulos oli odotetun huono, joten Santtu todennäköisesti valittelee seekutostaan vielä pitkään... Hannele on nuorisotiimistä ainoa joka harrastaa työmatkaliikuntaa sauvakävelemällä silloin tällöin läpi Itä-Helsingin muiden tyytyessä autourheiluun... poikkeuksena on Santtu jolla on ainoana HSL:n kausikortti. Herttoniemen seurakunnan nuorisotyön kaksi tärkeintä julkaisua ovat Raamattu ja Läpyskä. Viime mainittu joutui kesäpainoksen osalta kritiikin kohteeksi, kun se oli tiedoiltaan vajaa. Kannattaa siis olla tarkkana tämänkin painoksen osalta... Maecenas aliquam maecenas Sociis mauris in integer, a dolor netus non dui aliquet, sagittis felis sodales, dolor sociis mauris, vel eu libero cras. Interdum at. Eget habitasse elementum est, ipsum purus pede class. Sodales nulla ante auctor excepturi wisi, dolor eros condimentum dis, sodales lacus nunc, at. In orci ligula suscipit. Jyrki ei päässyt mukaan Kebnekaiselle... Syynä oli epäkunnossa oleva nilkka, joka vioittui viime syksyn TYKY- eli työkykyä ylläpitävässä sählyturnauksessa. Kyllä meillä kirkossa osataan pitää työkyvystä huolta...

6 TAPAHTUU SYYSKUUSSA TIISTAIT MYLLIKÄSSÄ 6.9. OPEN HOUSE klo 18 alkaen Harde klo NUORTEN MESSU klo 18.30! Ilmoittautuminen TalviLappiin alkaa heti messun jälkeen! Open House siihen perään! ISOKURSSI 1 ALKAA klo 17! OPEN HOUSE klo 19 alkaen Harde klo ISOSKURSSI klo 17-19! ISOSKURSSI 2 klo ! OPEN HOUSE klo 19 alkaen Harde klo ITSEILMAISUA! Kolmena maanantai-iltana löydetään itsestämme uusia puolia! Ideoidaan, inspiroidutaan ja ilmaistaan! Kokoontumiset maanantaisin klo Myllikän kirkolla! Illat ovat 5.9., ja Jos kiinnostuit helmi jutusta, ota heti yhteyttä Santtuun! PERJANTAIT HERTSIKASSA 9.9. SÄHLYÄ KIRKOLLA! klo TYTÖT klo POJAT JA TYTÖT SÄHLYÄ KIRKOLLA! klo TYTÖT klo POJAT JA TYTÖT SÄHLYÄ KIRKOLLA! klo TYTÖT klo POJAT JA TYTÖT LEFFAILTA klo 19! L E F F A I L T A KLO 19! Auditoriossa with Jokke! SÄHLYÄ KIRKOLLA! klo TYTÖT klo POJAT JA TYTÖT TORSTAIRAAMIS Torstaina klo kokoonnutaan Juusolle Raamatun ympärille! Osoite on Laivalahdenkaari 28 A 10, soita summeria! K18 sammatti Pitkään toivottu minileiri Sammatissa. Syödään, saunotaan ja nautitaan elämästä. Lähtö Hertsikan kirkolta klo 11, paluu sunnuntaina iltapäivällä. Pääsyvaatimuksena 10 euroa ja 18 vuoden ikä. Ilmot Santulle ja Jyrkille hetimiten!

7 TAPAHTUU lokakuussa TIISTAIT MYLLIKÄSSÄ ISOSKURSSI 1 klo OPEN HOUSE klo 19 alkaen Harde klo ISOSKURSSI 1 klo ISOSKURSSI 2 klo NUORTEN MESSU klo 18.30! Ilmoittautuminen 2012 Haltille alkaa heti messun jälkeen! Open House siihen perään! ISOSKURSSI 1 klo OPEN HOUSE klo 19 alkaen Harde klo ISOSKURSSI 1 klo 17-19! ISOSKURSSI 2 klo ! OPEN HOUSE klo 19 alkaen PERJANTAIT HERTSIKASSA EI SÄHLYÄ, vaan viikonloppuleiri! EI SÄHLYÄ, vaan syysloma SÄHLYÄ KIRKOLLA! klo TYTÖT klo POJAT JA TYTÖT SÄHLYÄ KIRKOLLA! klo TYTÖT klo POJAT JA TYTÖT LEFFAILTA klo 19! L E F F A I L T A KLO 19! Auditoriossa with Jokke! Kerhonohjaajien leiri Perjantaista sunnuntaihin Lohirannan leirikeskuksessa on luvassa koulutusta ja käytännön harjoitusta! Uudet ja vanhat kerhonohjaajat tänne mukaan, lisää tietoa Santulta ja Juusolta! TORSTAIRAAMIS Torstaina klo kokoonnutaan Juusolle Raamatun ympärille! Osoite on Laivalahdenkaari 28 A 10, soita summeria! Nuorten viikonloppuleiri Perjantaista sunnuntaihin Lohirannan leirikeskuksessa on luvassa hillittömät 45 tuntia: saunomista, musiikkia, Raamattua, viihdettä ja ulkoilua! Hinta 12e sisältää matkat, majoituksen, ruokailun ja huikean ohjelman. Ilmoittautumisia ryhdytään ottamaan vastaan syyskuun messussa 13.9.

8 TAPAHTUU Marraskuussa TIISTAIT MYLLIKÄSSÄ ISOSKURSSI 1 klo OPEN HOUSE klo 19 alkaen Harde klo ISOSKURSSI 1 klo ISOSKURSSI 2 klo NUORTEN MESSU klo 18.30! Open House siihen perään! ISOSKURSSI 1 klo OPEN HOUSE klo 19 alkaen Harde klo ISOSKURSSI 1 klo 17-19! ISOSKURSSI 2 klo ! OPEN HOUSE klo 19 alkaen Harde klo ISOSKURSSI 1 klo OPEN HOUSE klo 19 alkaen Harde klo ollaan taas vuoden huikeimmilla festareilla Sanan ja musiikin keskelle! Ilmo alkoi RipariCupissa 2.9., kysele Hannelelta varasijoja ja tsekkaa maatanakyvissa.fi TORSTAIRAAMIS Torstaina klo Juusolla! PERJANTAIT HERTSIKASSA EI SÄHLYÄ, vaan Hikeä! Huutoa! Tilanteita! Joukkueet arvotaan klo 18, mitalit on kaulassa puoli kymmenen maissa. Tarjolla totuttuun tyyliin myös iltapalaa ja hyvää meininkiä! SÄHLYÄ KIRKOLLA! klo TYTÖT klo POJAT JA TYTÖT EI SÄHLYÄ, vaan MN-festarit! SÄHLYÄ KIRKOLLA! klo TYTÖT klo POJAT JA TYTÖT LEFFAILTA klo 19! L E F F A I L T A KLO 19! Auditoriossa with Jokke! Korttimessut Hertsikan kirkko täyttyy taas lauantaina kun Juuso ja Jokke isännöivät Euroopan ehkä suurimpia keräilykorttimessuja! Tänne kaikki käymään, tuotto menee lyhentämättömänä nuorisotyön hyväksi!

9 TAPAHTUU joulukuussa Nuorten joulujuhla tiistaina klo 18! Nuorten syksyn toiminnan päättävä tapahtuma pitää sisällään taas uskomatonta ohjelmaa ja maittavia jouluherkkuja! Luvassa taas kerran jotain ennen näkemätöntä ja kuulumatonta! JouluLäpyskä ilmestyy! Tätä ei kannata jättää väliin, sillä tästä puhutaan taas ensi vuoden jouluun asti! Ole ajoissa paikalla, sillä eturivin pöytäpaikkoja ei riitä kaikille! TIISTAIT MYLLIKÄSSÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄ EI ISOSKURSSIA EI OPEN HOUSEA JOULUJUHLA HERTSIKAN KIRKOLLA! EI ISOSKURSSIA EI OPEN HOUSEA PERJANTAIT HERTSIKASSA EI SÄHLYÄ, vaan joulun odotusta! EI SÄHLYÄ, vaan joulun odotusta! EI SÄHLYÄ, vaan joulun odotusta! EI SÄHLYÄ, vaan joulun odotusta! K18 JOULUATERIA MAANANTAINA Perinteinen setti: kyyti, laulu, puhe, jouluateria, konsertti ja tarpeettomien tavaroiden joulupaketti/ kuulumiskierros! Bussikuljetus Lohirantaan lähtee Hertsikan kirkolta klo 17! Hinta vaivaiset 7e! Ilmoittaudu Santulle hetimiten, sillä tilaa on rajoitetusti ja paikat menevät ilmojärjestyksessä!

10 Vuonna 2012 Mennään taas! TALVILAPPI Talvi on kohta täällä ja sen myötä myös legendaarinen Talvilappi! Hiihtolomaviikko vietetään Lapissa laskettelun, lautailun ja hyvän seuran merkeissä! Tukikohtana Hetan Majatalo, rinteinä Levi, Ylläs, Pallas ja Olos! Hinta 350e plus hissiliput. Kysymyksiä? Käänny Bobbyn puoleen ja ilmoittaudu mukaan messun yhteydessä 13.9.! NUORTEN VAELLUS Perinteinen Lapin vaellus kuljetaan ensi vuonna jälleen kerran Kilpisjärven maastossa! Luvassa on vesiputouksia, maailman kauneimpia maisemia ja Suomen korkein tunturi Halti! Älä jää paitsi upeita kokemuksia vaan liity Santun seuraan ja laita kalenteriisi merkintä ajalle ! Paikkoja huikealle (pyhiin)vaellusmatkalle on kuitenkin rajoitetusti, joten ilmoita lokakuun messun jälkeen halukkuutesi lähteä mukaan!

11 [K18] NUORTEN AIKUISTEN SÄHLY HERTTONIEMEN KIRKOLLA TORSTAISIN KLO Joukkueet arvotaan klo 18, pelit jatkuvat klo asti. Tarjolla tuttuun tapaan iltapalaa ja hyvää meininkiä! NUORTEN AIKUISTEN [K18] SÄHLYTURNAUS KEIJO CUP HERTTONIEMEN KIRKOLLA PERJANTAINA

12 Hetta-Pallas Kun saavuttiin Hettaan, tuntui kun olisin palannut kotiin pitkältä, vuoden kestäneeltä matkalta. Olin jo kaivannut majatalon ihanaa ja lämmintä ilmapiiriä. Vaelluksen alkaessa sain rinkan jälleen selkääni, ja tuli heti jotenkin turvallinen olo. Kaikki, mitä tulisin tarvitsemaan 5 päivän vaelluksen aikana oli tiiviisti pakattuna yhteen pakettiin, köytettynä selkääni. Meidän vaellusporukka oli aivan huikee! Jokainen suuria ihmeitä. Tän reissun aikana muistin uudelleen, kuinka korvaamattoman tärkeitä toiset ihmiset ovatkaan ja kuinka paljon Jumala meitä rakastaa. Me säteillään sitä Jumalan suunnattoman suurta rakkautta toinen toisiimme, me ollaan Herran peilejä! Ja sen kyllä huomasi tällä vaelluksella, mä melkein sokaistuin! Vilhe

13 Tunturit ja joki, miljöö upee oli, mutta kaiken kruunasi ryhmä tiivis ja tosi hyvä meininki sekä fiilis. Taivas löi tulta yläpuolellamme. Kun vaellus alkoi jouduimme ukkosmyrskyyn tunturin päällä. Selvisimme siitä, mutta tuli kyllä rukoiltua ja huomattua, ettei elämä ole aina helppoa, mutta meillä on lähimmäisiä vierellä tukemassa. Hurjat kokemukset ovat myös hyviä tarinoita tulevaisuudessa.!no broblemos, just pancakes! Vaelluksen aikana hupsuteltiin ja nautittiin. Ohi kulkijoita hämmennettiin mm. kysymällä, olivatko he nähneet meidän säbämaaleja. Meillä kun oli säbäpalloja mukana. (Rentouttavia hierontahetkiä varten). Leikittiin, naurettiin, saunottiin, uitiin, melottiin, juteltiin, laulettiin ja hiljennyttiin. Paistettiin lettuja, saatiin palopillit huutamaan ja kun espanjalainen mies juoksi huoneeseen katsoen missä palaa, niin heitettiin huulta ja keksittiin legendaarisia lauseita. Hakunamatata, ei huolia. Hiljentymistä tunturilla ja kodassa. Välipäivänä tunturissa vaelsimme tupamme lähettyvillä lukien voimaannuttavia Raamatun kohtia tai istuimme leirinuotion äärellä hartaasti. Lepopäivänä majatalolla hoidimme sielua, ruumista ja mieltä. Lepoa, pelailua, rauhoittumista. Kukin sai olla suunnittelematta ja organisoimatta ja tekemättä. Ruokaakaan ei tarvinnut valmistaa itse, vaan hyödynnettiin grilliä ja majatalon seisovaa pöytää. Sopuli ja poro menivät tunturiin, sopuli hukuttautui. Vaikka pieniä myyriä vilisi harvinaiseen tapaan joka puolella tunturia, niin emme jääneet niistä paitsi majatalollakaan. Selviytyjät kokosivat kaksi tiimiä ottamaan mittaa toisistaan: porot ja sopulit. Kisassa ylitettiin rotko, lennettiin taikamatolla, etsittiin luonnon aineksia ja lassottiin poro sekä kerättiin käpyjä. Rose Enontekiön eli jokien tekijän tunturit ja joki. Vaelsimme yhteensä n.53km ja meloimme n. 20km koskia laskien. Selätimme Polan eikä kukaan kaatunut.

14 K18 Kebnekaise K18 teki elokuun alussa pitkään haaveillun reissun Kebnekajselle. Tässä muutama kuva ja ajatus huikeista maisemista. Lähinnä yksi asia tulee mieleen, kun miettii sitä, mitä Kebnekaiselta löysin. Löysin sieltä oivalluksen. Näin pohjustukseksi oivallukseni esittelylle kerrottakoon muutama sananen: Olen aina rakastanut vaeltamista ja tuntenut jonkinlaista määrittelemätöntä yhteydenkuuluvuuden tunnetta tunturimaisemiin. Vaeltaminen onkin antanut minulle aina juuri sitä selittämättömän suurta sielun lepoa ja rauhaa pienen ihmisen sisimpään. Tänä vuonna 2011, kun edellisestä vaellusreissustani on tullut kuluneeksi jo luvattoman pitkä viisivuotiskausi, olen ollut tuon sielun levon tarpeessa enemmän kuin vielä koskaan vaelluspolulle astuessani. Näin uskon. Siksi olinkin jo aiemmin kesällä alkanut tutustua erilaisiin tapoihin harjoittaa mieltä - tapoja, joiden kautta saada oma mieli hallintaan, kesyttää se ja valjastaa voimavaraksi oman elämän käyttöön. Myös Kebnekaisen juurella, telttaleirimme rinteellä tapasinkin viettää pienen iltahetken oman itseni kanssa, kivellä istuskellen rakkaan rauhoittavan lääkkeeni, teekupillisen kera. Viimeisenä vaelluspäivänä, matkalla Kebnen Fjällstationilta takaisin kohti Nikkaluoktaa taitoin suurimman osan päivämatkaa vain oma minä seuranani. Silloin minulle aukeni, mistä vaeltamisessa on kohdallani kyse, on aina ollut. Huomasin vaeltaneeni pitkän pätkän, moniminuuttisen hetken elämästäni vain polkua ja askeleitani seuraten (mikä on suositeltavaa myös nilkkaongelmien ennaltaehkäisyn kannalta). En ollut ajatellut yhtään mitään, vaeltanut vain mieli paradoksaalisesti täynnä tyhjyyttä. Minun tapauksessani tämä tarkoittaa myös täydellistä rauhaa. Vielä en koskaan (olin sitten kotioloissa tai siellä Kebnen kivellä meditoimassa) ollut onnistunut saavuttamaan niin pitkää lepoa mieleeni kuin tuon hetken aikana yksin vaeltaessani. Se lepo ravitsee yhä alkavaa syksyäni. Saara

15 Matkalle Kebnelle soitin bussissa Anna Puun Mestaripiirroksen. Omistin kyseisen kappaleen pohjoisen erämaille. Anna Puu laulaa: "--Aivan niinkuin olis hurmoksessa ollut, mestari valmisti sut. Se kuva oli kaunis oi ihme suorastaan, muodon jumalaisen sait. Kuvan viereen hän merkkas ettei suhun päde kuolevaisten lait. Niille jotka yhä epäilevät Luojaa, sanon vastaukseksi vain: että jos ne edes kerran näkis sinut, kaikki rupeis uskomaan." Paremmin en sitä pystyisi sanomaan. Niin syvä on kunnioitukseni pohjoisen luonnon ihmeitä kohtaan, joista Kebnekaise ympäristöineen latasi eteemme hurjan otoksen. Ihmisille, joiden kanssa sain tämän kokea, olette ihmeitä suorastaan. Kanssanne lähtisin minne vain, ja tietäisin olevani oikeassa paikassa. Ja Kebnekaise, näemme taas. Suuri on kaipuuni jo nyt. Petteri

16 Stadi Safari StadiSafari oli mahtava sekoitus vaellusta ja kaupunkilaismiljöötä! Pariin päivään mahtui ratsastusta, saunomista, erätupailua, vaellusta, uimista, biisintekoa, runoilua, kirpparimeininkiä ja yllätyksiä! Kolme päivää, monta muistoa, lämmin ilmapiiri, lukuisia ennen kokemattomia hetkiä, Possu ja monta muuta uutta ystävää näistä oli Stadin safari tehty! Kysy lisää niiltä, jotka tunnistat kuvasta! Hakaniemi Hakaniemi ei ole paikka niin pieni Siellä on tunneli kalsa, joka asuttaa metroansa. Näetkö nuo kuluneet liukuportaat ja Ollin hassun pienen porsaan? Mielessä oli makua vaihtava purukumi ennen kuin metro tuli. Kaikki päättyy Legendaarisia paloja stadisafarilta: MÖMMÖÄ! Tie elämän Roseja on erivärisiä Hullun hyvää/hauskaa! Haluuks joku mömmöä???!! Tölttiä! Hennan oikukas Prinsessa sun rinkan takaa ei näy muuta ku jalat Rose: Pojat hei, laiturilta ei sitten saa hypätä pää edellä! (shcflumm! Ja samaan aikaan Olli hyppää laiturilta pää edellä.) Miika sai aika sluiban hevosen. Ollin kirpparilta saama possu röh röhkitti loppuun saakka! RÖHRÖH!! Kuka haluu tiskaa??

17 Juuson sienikoulu Osa 1 Syksy on ihmisen parasta aikaa. Silloin ovat myös sienet herkistyneet ja monet ovat uskaltautuneet tulemaan esiin ihastelemaan kaunista maailmaa maan alta. Mitä kauneimpia erivärisiä ihania sieniä on paikat pullollaan. Monet sienet ei vain näytä syötävän hyviltä vaan myös ovat konkreettisesti hyviä. Haastan sinut joka syksy saamaan yhden uuden sieniystävän vanhojen lisäksi tai jos et ole tehnyt lähempää tuttavuutta olkoon tämä hyvä sienisyksy sen alku. Sieniaika on parhaimmillaan kun tämä Hittituote on käsissäsi. Tämä syksy on ollut erityisen hyvää herkkutattiaikaa, niitä on nyt kaikkialla. Kirkon takanakin on tatteja, tosin niitä ei voi syödä kun ovat liian lähellä katua. Poimi siis sieniä metsästä tai paikasta jossa ei ole liikennettä. Minulla on mökillä tattitie, josta syksyisin saan paljon voitatteja poistumatta edes tieltä. Sieni on ihana siinä mielessä että sitä voi laittaa lisukkeeksi lähes joka ruokaan. Kaikki meistä tuntee herkkusienipitsan, mutta liharuokien, pastojen, keittojen piirakoiden, paistosten ja laatikoiden joukkoon sieni on mitä parahin lisä. Kerran tein sienikermaperunoita... Voi että oli hyviä... Juuson sieniruoka: n. litra metsäsieniä esim.kattarelleja, tatteja, haperoita tai kaikkia yhdessä 1 sipuli (ruokalusikallinen vehnäjauhoja) ruokalusikallinen voita 2 desiä kermaa 3 desiä maitoa suolaa ja pippuria sopivasti oman maun mukaan Laita tuoreet sienet pannulle, anna nesteen valua pois. Lisää voi. Paista niitä hetki. Lisää jauhoa jos haluat kiinteämpää kastiketta, lisää kerma ja maito ja mausteet, keittele noin 10 min. Tarjoile perunoiden kanssa. Nam.

18 RAKKAUS Rakkautta on monenlaista, on rakkautta vanhempiin, rakkautta sisaruksiin, rakkautta ystäviin, ehkä rakkautta omaan lapseen, rakkautta omaan tyttötai poikaystävään. Rakkaus on hyvin voimakas tunne. Mutta niin voimakkaita kuin ikinä nämä tunteet voivatkaan olla, ne ovat vain kalpeita aavistuksia siitä Rakkaudesta isolla ärrällä, jolla Jumala rakastaa meitä. Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. (Joh.3:16) Tämä lause on varmasti riparilta tuttu. Silti sen sisältöä on hyvin vaikea käsittää todeksi. Ennen me olimme syntiemme vallassa ja elimme niille. Mutta Jumala rakasti meitä niin paljon, että tahtoi antaa ne kaikki meille anteeksi. Rakkaus peittää paljotkin rikkomukset (San.10:14) Jumala rakastaa meitä niin paljon, että kärsi itse kuoleman meidän puolestamme, rangaistuksen, joka olisi kuulunut meille. Jumala antoi meille kasteen sakramentin, että voisimme saada syntimme anteeksi ja tulla hänen lapsikseen. Hän antaa meille itsensä, Ruumiinsa ja Verensä ehtoollispöydässä, että saisimme voimaa vaelluksellemme kohti taivaan kotia ja paikan, jossa voimme kohdata Hänet itsensä. Vaikka käännämme Hänelle selkämme, Jumala ei koskaan meitä hylkää. Yhä uudelleen Hän antaa meille mahdollisuuden olla hänen ystävänsä. Vaikka olisimme kuinka kaukana, voimme aina palata takaisin, ja jos todella olemme vilpittömästi pahoillamme tekemästämme väärästä, ei Hän tahdo sitä muistaa vaan antaa sen meille anteeksi. Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta, sanoo Herra. (Joh.15:13) Tämän Jeesus myös teki meille. Hän kärsi rakkaudesta meihin. Hänen tuskansa oli rakkauden tuskaa. Myös me voimme ottaa hänestä oppia ja rakastaa sellaisia ihmisiä, joista kukaan ei välitä. Osoittaa heille omilla teoillamme, että Jeesuksen tähden rakastamme heitä. Pelkkä rakastaminen ei kuitenkaan riitä, meidän on osoitettava se myös teoin. Voimme vierailla yksinäisten luona, puolustaa kiusattua, auttaa taakan alla olevaa. Jos olet avoimin mielin, mahdollisuuksia rakastaa muita Jeesuksen rakkaudella tulee kuin itsestään. Lopuksi kehottaisin meitä kaikkia vielä lukemaan apostolin sanat rakkaudesta 1.Kor.13. Koska Jumala on rakkaus, voimme korvata sanan rakkaus sanalla Jumala, ja kenties tavoittaa häivähdyksen siitä, millainen Hän on. Siunatkoon Herra teitä kaikkia. Hyvää alkavaa syksyä toivottaen veli Giovanni

19 On aikaa jota mittaa kello, ja on aikaa jota mittaa sielu. Ne kohtaavat harvoin.

20 YHTEYSTIEDOT Hannele Nuojua Nuorisotyönohjaaja Varhaisnuoret, Myllypuro Juuso Perilä Nuorisotyönohjaaja Varhaisnuoret, Herttoniemi Bobby Mäki-Arvela Nuorisotyönohjaaja Varhaisnuoret, Herttoniemenranta Santtu Perkiö Nuorisotyönohjaaja Varhaisnuoret, Kulosaari Jokke Olkkola Pastori Rippikoulu ja nuoret Jyrki Keinänen Pastori Nuoret aikuiset Herttoniemen kirkko Kirkkoherranvirasto Nuorisotoimisto Hiihtomäentie Myllypuron kirkko Myllynsiipi Kulosaaren kirkko Kulosaarentie Herttoniemenrannan kappeli Laivalahdenkaari LÄPYSKÄ Herttoniemen seurakunta Nuorisotyö Hiihtomäentie Helsinki

Herttoniemen seurakunta nuorisotyö. läpyskä. kevät 2016. lapyska hertsikansrk

Herttoniemen seurakunta nuorisotyö. läpyskä. kevät 2016. lapyska hertsikansrk Herttoniemen seurakunta nuorisotyö läpyskä kevät 2016 lapyska hertsikansrk Horjuuko uskosi? Moni asia ei olekaan niin kuin olet luullut sen olevan. Kun tapaat uuden tuttavuuden, ensikohtaaminen määrittää

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein.

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein. Mark.12:28-34: Muuan lainopettaja oli seurannut heidän väittelyään ja huomannut, miten hyvän vastauksen Jeesus saddukeuksille antoi. Hän tuli nyt Jeesuksen luo ja kysyi: "Mikä käsky on kaikkein tärkein?"

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 ...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 Nyt ei siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa,

Lisätiedot

Omatoiminen tehtävävihko

Omatoiminen tehtävävihko Rippikoulu 2014 Ilomantsin ev.lut. seurakunta Omatoiminen tehtävävihko Nimi Rippikouluryhmä palautettava viimeistään 30.4.2014 Rippikoulusi alkaa nyt eikä vasta kesällä leirijaksolle tullessasi. Omatoimiset

Lisätiedot

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Me juhlimme tänään Jeesuksen taivaaseen astumista. Miksi Jeesus meni pois? Eikö olisi ollut parempi, että hän olisi jäänyt tänne. Helposti ajattelemme,

Lisätiedot

Rukoilemme: Kun me rukoilemme

Rukoilemme: Kun me rukoilemme 1 sutkksnkanomra Rukoilemme: Niin Herra, kosketa meitä tälläkin hetkellä Henkesi ja Sanasi kautta, kuten tuossa virressä veisasimme: "Kosketa minua, Henki, kosketa, kirkkaus! Anna elälle suunta ja tarkoitus.!

Lisätiedot

TYÖ JA LEPO NÄKÖKULMA LUOMISKERTOMUKSEEN. raamattutunti 24.11.2014 kirkkoherra Pekka Tuovinen, Rautalammin seurakunta

TYÖ JA LEPO NÄKÖKULMA LUOMISKERTOMUKSEEN. raamattutunti 24.11.2014 kirkkoherra Pekka Tuovinen, Rautalammin seurakunta TYÖ JA LEPO NÄKÖKULMA LUOMISKERTOMUKSEEN raamattutunti 24.11.2014 kirkkoherra Pekka Tuovinen, Rautalammin seurakunta LUOMINEN / MAAILMANKAIKKEUDEN SYNTY RAAMATUN LUOMISKERTOMUKSEN (1.Moos.1.-2.) MUKAAN

Lisätiedot

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939 RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen Rinnetie 10 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.muukkonen@gen.fi kotisivu: www.gen.fi Raamatunkäännös: KR 1933/38 JÄSENNYS

Lisätiedot

Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo

Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo (Matt 16:18) Ja mina sanon sinulle: Sina olet Pietari, ja ta lle kalliolle mina rakennan seurakuntani, eiva tka tuonelan portit sita voita. (Matt

Lisätiedot

+ SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + PERUSOHJEET:

+ SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + PERUSOHJEET: 1 + SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + Nimesi: Osoitteesi: Puhelinnumerosi: PERUSOHJEET: Seurakunnan toimintaan tutustumista varten käyt 3-4 kertaa itsenäisesti jumalanpalveluksessa

Lisätiedot

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com 1 USKOONTULON ABC 2 1. Tunnusta, että olet tehnyt syntiä ja tee parannus. Me olemme tehneet väärin, me olemme tehneet syntiä, olemme rikkoneet SINUA vastaan, kapinoineet ja poikenneet SINUN Käskyistäsi

Lisätiedot

Tiera Pöytäkirja 6/ (7) Testilautakunta Aika , klo 22:49-22:52. Käsitellyt asiat

Tiera Pöytäkirja 6/ (7) Testilautakunta Aika , klo 22:49-22:52. Käsitellyt asiat Tiera Pöytäkirja 6/2016 1 (7) Aika 21.06.2016, klo 22:49-22:52 Paikka A1 Käsitellyt asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 28 Pöytäkirjan tarkastus 29 Viranhaltijoiden päätösten otto-oikeus

Lisätiedot

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Mieletön mahdollisuus Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Tukea lapsille ja nuorille, joiden vanhempi on sairastunut psyykkisesti Mieletön Mahdollisuus -projektin

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

Juha Muukkonen Thurevikinkatu 8 D 22 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.mu ukkonen@gen.fi

Juha Muukkonen Thurevikinkatu 8 D 22 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.mu ukkonen@gen.fi RAKKAUS Juha Muukkonen Thurevikinkatu 8 D 22 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.mu ukkonen@gen.fi kotisivu: www.gen.fi Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta

Lisätiedot

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009 . (tulostettava pdf-versio) sivu 1(5) Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Su 6.12. klo 16 Partiolaisten harjoitukset alkavat jo klo 15.15 Olethan silloin paikalla! Jyväskylän vapaaseurakunnassa (Puutarhakatu

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

KASTEKOTIIN PARKANON SEURAKUNTA

KASTEKOTIIN PARKANON SEURAKUNTA KASTEKOTIIN PARKANON SEURAKUNTA Onnittelut uuden perheenjäsenen vanhemmille! Odotus on päättynyt, ja hän lepää sylissänne. Toivottavasti kaikki on mennyt hyvin. Ja vaikka ei menisikään, Jeesus lupaa olla

Lisätiedot

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 JES. 36:4-7 "Ilmoittakaa Hiskialle, että suurkuningas, Assyrian kuningas, sanoo näin: Mihin oikein luotat, kun luulet yhä olevasi

Lisätiedot

Millainen on Sinun Jumalasi?

Millainen on Sinun Jumalasi? Millainen on Sinun Jumalasi? Mielikuvat ja todellisuus Mikko Summala 12.01.2014 Johdanto Vuoden vaihde ja uuden vuoden alku on aina hyvää aikaa katsoa tarkemmin elämäämme, arvoida kulunutta vuotta sekä

Lisätiedot

Hyvä Sisärengaslainen,

Hyvä Sisärengaslainen, Hyvä Sisärengaslainen, Tervetuloa SLEY:n nuorisotyön sisärenkaan raamattukouluun! Tämän kevään kuluessa käymme läpi Johanneksen evankeliumin lyhyissä jaksoissa. Voit lähettää kysymyksiä, palautetta, esirukousaiheita

Lisätiedot

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa Leimaus 2011 Kisakeskuksessa ma 6.6. Lähdimme perinteisesti Lappia talolta kimpsuinemme klo 12 kohti etelää. Martti ja Mauri otettiin kyytiin Keminmaasta. Onneksi autossa oli DVD laite ja ilmastointi,

Lisätiedot

Mitä on tapahtunut? -Emme ymmärrä mitään. -Tunne-elämä on jäissä. -Pikkuinen on edessä, mutta niin kaukana. -Hoitajat hoitavat Jaakkoa ja vanhempia

Mitä on tapahtunut? -Emme ymmärrä mitään. -Tunne-elämä on jäissä. -Pikkuinen on edessä, mutta niin kaukana. -Hoitajat hoitavat Jaakkoa ja vanhempia Jaakon elämä Emme uskoneet, että selviät, Emme uskoneet, että saisimme pitää sinut, Sinua hoivattiin, puolestasi rukoiltiin, välillä rukousta ei voinut lopettaa, se jatkui herkeämättä, hiljaa mielessä.

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Maanviljelijä ja kylvösiemen

Nettiraamattu lapsille. Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Tyttö, joka eli kahdesti

Tyttö, joka eli kahdesti Nettiraamattu lapsille Tyttö, joka eli kahdesti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Lisätiedot

Bahá u lláh, Ridván muistio. www.bahai.fi/lamppu

Bahá u lláh, Ridván muistio. www.bahai.fi/lamppu Jumalallinen kevätaika on koittanut... Kiiruhda kaiken luomakunnan edessä ylistämään Jumalasi nimeä ja kaiuttamaan hänen kiitostansa, niin että kaikki luodut virvoittuisivat ja uudeksi muuttuisivat. Bahá

Lisätiedot

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan.

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JAAKOBIN PAINI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. b)

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin c) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt

Lisätiedot

Usko. Elämä. Yhteys.

Usko. Elämä. Yhteys. Usko. Elämä. Yhteys. Aina kun kokoonnumme yhteen seurakuntana, haluamme, että usko, elämä ja yhteys näkyvät keskellämme. Me uskomme Jumalan yliluonnolliseen voimaan. Jumalalle ei ole mikään mahdotonta!

Lisätiedot

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi Akuliinan tarina Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi muuten kerennyt kouluun. Oli matikan

Lisätiedot

Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo

Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo Nettiraamattu lapsille Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Heittäkää kaikki murheenne

Heittäkää kaikki murheenne 1 Heittäkää kaikki murheenne Otan lähtökohdaksi Pietarin 1 kirjeen 5-luvun 7 jakeen, jossa apostoli rohkaisee: "heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen." Eikö olekin inhimillisä,

Lisätiedot

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Suoraa puhetta, kuuleeko kukaan? Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Matt. 7: 1-6 1."Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. 2. Niin kuin te tuomitsette, niin tullaan teidät tuomitsemaan, ja niin kuin te mittaatte,

Lisätiedot

Prinssistä paimeneksi

Prinssistä paimeneksi Nettiraamattu lapsille Prinssistä paimeneksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku. Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken.

Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku. Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken. Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken.) Todistan, että ei ole mitään todellista palvomisen arvoista jumalaa

Lisätiedot

Siipirikko laululintu

Siipirikko laululintu Ismo Vuorinen Siipirikko laululintu runoja Siipirikko laululintu Ismo Vuorinen Ulkoasu: R. Penttinen Kustantaja: Mediapinta, 2010 ISBN 978-952-235-170-8 SIIPIRIKKO LAULULINTU Siipirikko seassa sirpaleiden

Lisätiedot

Vas. Tina ja keskellä Thaimaalaisia joita kävimme tapaamassa ja lahjoittamassa thaimaalaista ruokaa, jota oli tuotu Kirkolle jaettavaksi.

Vas. Tina ja keskellä Thaimaalaisia joita kävimme tapaamassa ja lahjoittamassa thaimaalaista ruokaa, jota oli tuotu Kirkolle jaettavaksi. Kaija Grundell Kaohsiung, Taiwan 29.04.2016 Terveiset kesäisen kuumasta Kaohsiungista! Päivälämpötila jo yli +30! Kielenopiskeluni päättyi helmikuun lopussa. Alla kuvassa opettajiani ja takarivissä opiskelutovereita,

Lisätiedot

Luuk.14:26-35. Kutsu Jumalan valtakuntaan

Luuk.14:26-35. Kutsu Jumalan valtakuntaan Luuk.14:26-35. Kutsu Jumalan valtakuntaan Tämän sunnuntain teema on " kutsu Jumalan valtakuntaan ". Päivän tekstissä Jeesus itse asiassa esittää kutsun Jumalan valtakuntaan, vaikka tuo kutsu kuulostaakin

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

CCI-sanomat 5 19.8.2014

CCI-sanomat 5 19.8.2014 Kyösti Meriläinen Aihe: VL: CCI-sanomat 4 / 28.7.2013 CCI-sanomat 5 19.8.2014 CCI-sanomat uudistuu Turun tuomiokirkon poika- ja koulutuskuoro Turun konservatorion poikakuoromuskari CCI-sanomissa tiedotetaan

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ruokkii 5000 ihmistä

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Nettiraamattu lapsille Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Lisätiedot

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION 18. elokuuta kello 14.30 Hki- Vantaan kentällä alkoi tämän vuotinen Twinning vierailumme kaksoiskamariimme Stadeen. Lento lähti 17.30, mutta puheenjohtajamme Jarno

Lisätiedot

SYNTINEN NAINEN FARISEUKSEN TALOSSA

SYNTINEN NAINEN FARISEUKSEN TALOSSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) SYNTINEN NAINEN FARISEUKSEN TALOSSA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa 1 opettaja- Isak Penzev 21.0.3.2013 Jatkamme Johanneksen kirjeen tutkimista. Tämä oppitunti kuuluu opetussarjaan, jossa me tutkimme Uutta testamenttia. Kun me tutkimme

Lisätiedot

Havaintomateriaalia - avuksi sinulle

Havaintomateriaalia - avuksi sinulle Havaintomateriaalia - avuksi sinulle - lapsi ja nuorisotyöhön - taide- ja leirikoulutyöhön - lähetyskasvatukseen - teemapäiviin - kirkollisiin tapahtumiin - ystävyysseurakunta- työhön - erityisryhmille

Lisätiedot

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Beersebassa. Siellä sekä Aabraham, Iisak

Lisätiedot

TUEXI lasten, nuorten ja perheiden tukena

TUEXI lasten, nuorten ja perheiden tukena TUEXI lasten, nuorten ja perheiden tukena Turun alueen koordinaattori Karoliina Kallio KM ja Salon ja Paimion koordinaattori Sirpa Stenström sosiaaliohjaaja Miten nuori ohjautuu toimintaan? Kunnan ammattilainen

Lisätiedot

Jumala koettelee Abrahamin rakkautta

Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Nettiraamattu lapsille Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät.

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: Älkää

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Komea mutta tyhmä kuningas

Nettiraamattu lapsille. Komea mutta tyhmä kuningas Nettiraamattu lapsille Komea mutta tyhmä kuningas Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Prinssistä paimeneksi

Nettiraamattu lapsille. Prinssistä paimeneksi Nettiraamattu lapsille Prinssistä paimeneksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

ELIA OTETAAN TAIVAASEEN

ELIA OTETAAN TAIVAASEEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ELIA OTETAAN TAIVAASEEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Elia otettiin taivaaseen jossakin Jordanin itäpuolella, Jerikon kohdalla.

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Hyviä ja huonoja kuninkaita

Nettiraamattu lapsille. Hyviä ja huonoja kuninkaita Nettiraamattu lapsille Hyviä ja huonoja kuninkaita Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for

Lisätiedot

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU a) TEKSTIVIESTIN KIRJOITTAMINEN Hei Minna! (Hei!) (Kiitos viestistä(si).) Asia lyhyesti Terveisin Minna / T. Minna / Terveisin Minna Aho (MUISTA LÄHETTÄJÄ!!!) Kirjoita tähän

Lisätiedot

Ulkoilua Kuolimon äärellä!

Ulkoilua Kuolimon äärellä! Ulkoilua Kuolimon äärellä! Kuolimon ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Rantametsissä on kilometreittäin merkittyjä retkipolkuja ja monin paikoin myös laavuja

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

Leirikirjan omistajan muotokuva:

Leirikirjan omistajan muotokuva: Leirikirjan omistajan muotokuva: MUISTIINPANOJA, OSOITTEITA JNE. Nimi: Leiri: Leiriaika: Harrastukseni: Parhaat kaverini: LEIRIOHJELMA TERVETULOA KESÄLEIRILLE 2003!! Rohkeutta on monenlaista: Oletko sinä

Lisätiedot

Rikas mies, köyhä mies

Rikas mies, köyhä mies Nettiraamattu lapsille Rikas mies, köyhä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Jos osallistut jonkun järjestön (esim. SRK) järjestämään rippikouluun, sinun tulee ilmoittautua kotiseurakuntasi muualle menevien ryhmään.

Jos osallistut jonkun järjestön (esim. SRK) järjestämään rippikouluun, sinun tulee ilmoittautua kotiseurakuntasi muualle menevien ryhmään. Rippikoulut 2016 Vuonna 2016 rippikouluikäisiä ovat vuonna 2001 syntyneet nuoret. Rippikouluun voivat ilmoittautua myös ne, joilla rippikoulu on jäänyt käymättä tai jos on aloittanut koulun 6-vuotiaana

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Työntekijöiden ja asiakkaiden kohtaamiset asumisyksikössä

Työntekijöiden ja asiakkaiden kohtaamiset asumisyksikössä Työntekijöiden ja asiakkaiden kohtaamiset asumisyksikössä PAAVO KEVÄTSEMINAARI 2014 Teema: Tutkimus ja käytäntö vuoropuhelussa 21.3.2014 Tutkija Riikka Haahtela, Tampereen yliopisto Esityksessäni vastaan

Lisätiedot

JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN

JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Jerikon kaupungin lähellä. Jeriko on Juudeassa oleva kaupunki

Lisätiedot

LUOMINEN. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin (Kolmiyhteinen) Jumala loi maailman n. 6 000 vuotta sitten.

LUOMINEN. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin (Kolmiyhteinen) Jumala loi maailman n. 6 000 vuotta sitten. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) LUOMINEN Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin (Kolmiyhteinen) Jumala loi maailman n.

Lisätiedot

KERHOT TIISTAI: MAANANTAI: KOKKIKERHO luokkalaisille tiistaisin klo Temppeliaukion kirkon kerhotilat, Temppelikatu 16 B

KERHOT TIISTAI: MAANANTAI: KOKKIKERHO luokkalaisille tiistaisin klo Temppeliaukion kirkon kerhotilat, Temppelikatu 16 B Töölön seurakunta KERHOT MAANANTAI: KOKKIKERHO 1.-4. luokkalaisille maanantaisin klo. 16.00-17.30 Töölön kirkko, Topeliuksenkatu 4 Kerhossa opetellaan leipomaan ja kokkailemaan erilaisia herkkuja. Kerhomaksu

Lisätiedot

HNMKY Seuraleiri Kisakallio 2016

HNMKY Seuraleiri Kisakallio 2016 HNMKY Seuraleiri Kisakallio 2.- 4.9. HNMKY Seuraleiri 2.-4.9. Kisakallion seuraleirikirje Helsingin NMKY:n korisjoukkueet lähtevät jälleen avaamaan kautta perinteiselle seuraleirille. Leiri järjestetään

Lisätiedot

Kristus-keskeinen elämä. Osa 4: Majakka-ilta

Kristus-keskeinen elämä. Osa 4: Majakka-ilta Kristus-keskeinen elämä Osa 4: Majakka-ilta 17.10.2009 Antti.Ronkainen@majakka.net Room. 8:29 (KR92) Ne, jotka hän edeltäkäsin on valinnut, hän on myös edeltä määrännyt oman Poikansa kaltaisiksi, niin

Lisätiedot

AP KIINTEISTÖPALVELUT

AP KIINTEISTÖPALVELUT AP KIINTEISTÖPALVELUT GRAAFINEN OHJEISTO PJG 21052012 AP KIINTEISTÖPALVELUT GRAAFINEN OHJEISTO Logo 4-6 Värimääritykset 7 Typografia 8-9 Yritysgrafiikka - Käyntikortti 10 - Kirjekuoret 11 - Lomakkeet 12-13

Lisätiedot

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205 Toimintakalenteri Lokakuu-Marraskuu 2012 Vuoden teema: YHTEYS Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna Kemilänrinne 3 tiistaisin ja torstaisin 70340 Kuopio klo 10-12 Pastori, seurakunnan johtaja

Lisätiedot

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Halusin lähteä ulkomaille työssäoppimaan sekä tutustumaan pieneksi aikaa toiseen maahan ja kulttuuriin. Kuusi

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Tervetuloa rippikoulun elämysmatkalle. Ahvenanmaalle!

Tervetuloa rippikoulun elämysmatkalle. Ahvenanmaalle! Tervetuloa rippikoulun elämysmatkalle Ahvenanmaalle! Nyt kutsuu sua Kyrkogårdsö! Olet saanut paikan Kauniaisten suomalaisen seurakunnan kesärippikoulusta, joka pidetään Ahvenanmaalla, Havsgårdenin matkailukeskuksessa

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun Hakunilan seurakunnassa! Hyvät vanhemmat,

Tervetuloa rippikouluun Hakunilan seurakunnassa! Hyvät vanhemmat, Tervetuloa rippikouluun Hakunilan seurakunnassa! Hyvät vanhemmat, Rippikoulun käyminen on merkittävä asia niin rippikoulalaisen kuin hänen vanhempiensakin elämässä. Lapsenne ottaa ison askeleen kohti aikuisuutta.

Lisätiedot

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä.

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. M istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. Poika meni metsään. Hän katseli ympärilleen ja huomasi satuja

Lisätiedot

Ranska, Chamonix TAMMIKUU

Ranska, Chamonix TAMMIKUU Ranska, Chamonix TAMMIKUU Tulin Ranskaan 2.1.2013 Riitan & Katjan kanssa. Oltiin hotelilla, joskus 9 jälkeen illalla. Sain oman huoneen ja näytettiin pikaisesti missä on suihkut ja vessat. Ensimmäisenä

Lisätiedot

SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI

SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI Päivitetty 26.12.2014 SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala... Isä meidän...

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies Nettiraamattu lapsille Jumalan lähettämä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Perhejumalanpalvelukset

Perhejumalanpalvelukset Perhejumalanpalvelukset 269 Johdantosanat Johdantosanojen alussa puhuttelun jälkeen kerrotaan päivän ja sen jumalanpalveluksen erityisluonteesta. Tämän vapaan osan merkkinä on käytetty seuraavassa kahta

Lisätiedot

JOHANNEKSEN ENSIMMÄINEN KIRJE

JOHANNEKSEN ENSIMMÄINEN KIRJE JOHANNEKSEN ENSIMMÄINEN KIRJE Osallisuus Elämän Sanaan 1:1-4 Keskinäinen Osallisuus Jumalassa erottaa synnistä ja vihasta 1:5-2:6 Uusi Käsky 2:7-11 Isän Rakkaus ja maailman rakkaus 2:12-17 Antikristus

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus, suuri Opettaja

Nettiraamattu lapsille. Jeesus, suuri Opettaja Nettiraamattu lapsille Jeesus, suuri Opettaja Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Opettajalle JOKAINEN IHMINEN ON ARVOKAS

Opettajalle JOKAINEN IHMINEN ON ARVOKAS Miten kohtelet muita? Ihmiset ovat samanarvoisia Vastuu ja omatunto Missä Jumala on? Opettajalle TAVOITE Oppilas saa keskustelujen ja tekstien kautta mahdollisuuden muodostaa ja syventää käsityksiään ihmisyydestä

Lisätiedot

Simo Sivusaari. Nuori puutarhuri

Simo Sivusaari. Nuori puutarhuri Simo Sivusaari Simo Yrjö Sivusaari syntyi 26.10.1927 Vaasassa. Hän kävi kolmivuotisen puutarhaopiston ja on elättänyt perheensä pienellä taimi- ja kukkatarhalla. Myynti tapahtui Vaasan torilla ja hautausmaan

Lisätiedot

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Sunny Beach on upea rantalomakohde Mustanmeren rannikolla Bulgariassa. Kohde sijaitsee 30 kilometrin päässä Burgasista pohjoiseen. Sunny Beachin

Lisätiedot

Simson, Jumalan vahva mies

Simson, Jumalan vahva mies Nettiraamattu lapsille Simson, Jumalan vahva mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

b) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Jairus oli Kapernaumin synagoogan esimies ja hänellä oli vain yksi lapsi, 12-vuotias tytär.

b) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Jairus oli Kapernaumin synagoogan esimies ja hänellä oli vain yksi lapsi, 12-vuotias tytär. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VÄLIKOHTAUS MATKALLA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui - Kapernaumissa b) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Jairus oli Kapernaumin

Lisätiedot

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Sudenpentujen päiväretki Korkeasaareen Kaikki TaMen sudenpennut tekevät päiväretken Korkeasaareen 9.4. Lisätietoa tapahtumakirjeliitteessä.

Lisätiedot

Ruut: Rakkauskertomus

Ruut: Rakkauskertomus Nettiraamattu lapsille Ruut: Rakkauskertomus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Kannelmäen peruskoulun lehti

Kannelmäen peruskoulun lehti Kannelmäen peruskoulun lehti Tämä lehti on kannelmäen peruskoulun oppilaiden tekemä lehti Tässä lehdessä esitetään oppilaiden tekemiä eri töitä, piirroksia ja sarjakuvia sekä raportti Super Schools viikosta

Lisätiedot

Varissuon koulun joulujuhla Tervetuloa!

Varissuon koulun joulujuhla Tervetuloa! Varissuon koulun joulujuhla 2015 Tervetuloa! Pieni liekki tänään syttyy talven synkkään pimeyteen. Pieni liekki valon antaa, toivon tuikkeen sydämeen. Pieni liekki pimeydessä nyt voi olla jokainen. Pieni

Lisätiedot

SEKALAISIA IMPERFEKTI-TREENEJÄ

SEKALAISIA IMPERFEKTI-TREENEJÄ SEKALAISIA IMPERFEKTI-TREENEJÄ 1. TEE POSITIIVINEN JA NEGATIIVINEN IMPERFEKTI Hän lukee kirjaa. Me ajamme autoa. Hän katsoo televisiota. Minä rakastan sinua. Hän itkee usein. Minä annan sinulle rahaa.

Lisätiedot

P U M P U L I P I L V E T

P U M P U L I P I L V E T T U O M O K. S I L A S T E P U M P U L I P I L V E T Runoja TUOMO K. SILASTE Teokset: Matka, romaani; 2007 Rakkaani kosketa minua, runoja; 2007 Apolloperhonen, runoja; 2008 Rakastettu leskirouva Gold,

Lisätiedot

Yhteenveto Rovaniemen perheneuvolan lasten eroryhmän palautteista keväällä ja syksyllä 2011

Yhteenveto Rovaniemen perheneuvolan lasten eroryhmän palautteista keväällä ja syksyllä 2011 Yhteenveto Rovaniemen perheneuvolan lasten eroryhmän palautteista keväällä ja llä 11 Vanhempien palautteet Marja Leena Nurmela Tukeva/Rovaseutu Tietoa lasten eroryhmästä Lasten eroryhmät kokoontuivat 7

Lisätiedot

Omatoiminen tehtävävihko

Omatoiminen tehtävävihko Rippikoulu 2012 Ilomantsin ev.lut. seurakunta Omatoiminen tehtävävihko Nimi Rippikouluryhmä palautettava viimeistään 29.4.2012 Rippikoulusi alkaa nyt eikä vasta kesällä leirijaksolle tullessasi. Omatoimiset

Lisätiedot