Vantaan peruskoululaisten KIRJALLISUUSDIPLOMIT Diplomi 2

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vantaan peruskoululaisten KIRJALLISUUSDIPLOMIT Diplomi 2"

Transkriptio

1 Diplomi 2 1 Vantaan peruskoululaisten KIRJALLISUUSDIPLOMIT Diplomi 2 Tämän diplomin voivat suorittaa lähinnä luokkien oppilaat. Saadakseen diplomin 2 oppilaan on luettava alla olevalta listalta vähintään 14 kirjaa, joista yhden (1) tulee olla runokirja. Samasta sarjasta saa valita yhden (1) kirjan. Jos kirjasta on olemassa äänikirja, voi kuunnella myös sen. Sisällysluettelo: RUNOKIRJAT 2 HELPPOLUKUISET SARJAT 3 NUORTENKIRJAT Omat porukat...koti ja kaverit 4-5 Loitsuja, lohikäärmeitä ja lentäviä lautasia fantasiaa ja scifiä 6-7 Roistoja ja sankareita seikkailuja 8-9 Nauru pidentää ikää huumoria 10 Luonnon helmaan eläimiä 11 Pallo pyörii, jää luistaa ja moottori ärjyy...urheilua 12 KUVAKIRJAT 13 SARJAKUVAT 13 TIETOKIRJAT 14-15

2 Diplomi 2 2 RUNOKIRJAT Heikkilä, Petra: Helakisa, Kaarina: Huovi, Hannele: Itkonen, Jukka: Kaskinen, Anna-Mari: Kunnas, Kirsi Laukkanen, Jukka: Niska, Heikki: Ruohonen, Laura: Makin makiikkaa Luovaa leikittelyä sanoilla ja kuvilla. Niille joilla on nauravat korvat Loruja niille, joilla on nauravat korvat ja joilla silmät on lapsien. Karvakorvan runopurkki Mäyräkoirasta runot ovat maukkaampia kuin luut. Koipihumppa Näissä hassuissa runoissa taapertaa, rymistelee, ui ja lentelee. Kukahan se mahtaa olla? Runomeri Runoja suuresta merestä ja maailman rannoilta. Kani Koipeliinin kuperkeikat Kuinka Kani Koipeliinista tulee "villi runopilli"? Vänkylöitä Skedehukkahoppari ja muita otuksia riimirampilla. Satakieli ja lakaisukone Jossittelua ja leikkimieltä. Yökyöpelit Yllättäviä yökyöpeleitä salaperäisessä kerrostalossa.

3 Diplomi 2 3 HELPPOLUKUISET SARJAT Helppolukuisista sarjoista voi lukea minkä tahansa sarjaan kuuluvista kirjoista. Samasta sarjasta saa valita yhden (1) kirjan. Keijut-sarja (myös äänikirjana) Joko tunnet Mikä-mikä-maan, Keijupoukaman ja Pesäpuun ihastuttavat keijut ja varpusmiehet? Keltainen banaani -sarja Mainiot tarinat ja vauhdikkaat värikuvat. Kirjava kukko -sarja Kotimaisten kirjailijoiden vauhdikkaita ja humoristisia tarinoita. Lukukoukku-sarja Humoristisessa sarjassa on isokokoinen teksti. Osa tarinasta on sarjakuvan muodossa. Punainen banaani -sarja Värikkäät kuvat ja vähän tekstiä, joista osa on puhekuplissa. Werneri-sarja Kotimainen kirjasarja arkipäivän sattumuksista. Layton, Neal: Stilton, Geronimo: Widmark, Martin: Mammuttikoulu-sarja Villamammutit Oskari ja Arabella oppivat koulussa, että ihmiset ovat villejä ja vaarallisia eläimiä. Geronimo Stilton -sarja Geronimo Stilton on Hiiringin Sanomien päätoimittaja ja hänen intohimonsa on kirjoittaminen. Sarjassa seikkaillaan muun muassa merirosvokissojen laivalla ja Transrottanian aavemaisessa linnassa. Lasse-Maijan etsivätoimisto -sarja Kaverukset Maija ja Lasse ovat perustaneet oman Lasse-Maijan salapoliisitoimiston. He levittävät mainoksia toimistostaan ympäri Vallilan kaupunkia ja pian he saavatkin ratkaistavakseen toinen toistaan visaisempia pulmia.

4 Diplomi 2 4 NUORTENKIRJAT Omat porukat...koti ja kaverit Aho, Elisabet: DiCamillo, Kate: Funke, Cornelia: Kujanpää, Mari: Lidbeck, Petter: Lindgren, Astrid: Marttinen, Tittamari: Aadan aikaikkuna Yhdeksänvuotias Aada asuu äitinsä kanssa Helsingin keskustassa. Eräänä päivänä hän huomaa pääsevänsä koti-ikkunan kautta menneeseen aikaan. Naapurissa asuva vauvaperhe näyttää jotenkin tutulta... Taikurin norsu Orpo Peter Duchene luulee perheensä kuolleen. Ennustaja kuitenkin kertoo Petelle, että hän löytää perheensä norsun avulla. Ja kaupunkiin ilmestyykin norsu: se putoaa oopperatalon katsomoon kesken taikurin esityksen. Me Vauhtikanat tai Vauhtikanat luokkaretkellä Pojilla on Pygmit-jenginsä, joten Sprotte ystävineen haluaa perustaa oman.tyttöjen jengistä tulee Vauhtikanat ja tunnukseksi tietysti höyhen. Minä ja Muro Lauha pitää kovasti piirtämisestä. Parasta on, kun Lauha on järjestäjänä ja saa olla välitunnit sisällä piirtelemässä työharjoittelijana olevan 9.- luokkalaisen Hetan kanssa. Muita kavereita Lauhalla ei olekaan, paitsi leikkikarhu Muro, jolle Lauha kertoo kaikki koulupäivän tapahtumat. Vinni, isä ja Sunnuntai Vinni viettää kesälomaa isänsä kanssa. Kesä on mukavaa aikaa, koska silloin ei ole aikatauluja. Voi leikkiä, soudella ja poimia marjoja. Mutta mikä tai kuka onkaan Sunnuntai? Ronja Ryövärintytär (myös äänikirjana) Kun Ronja syntyy, ikivanha Matiaksen linna repeytyy keskeltä kahtia. Ronja ystävystyy Birkin kanssa, mutta kun Matias ottaa Birkin vangiksi on vain yksi keino Viivi Pusu -kirjat Hauska ja tarmokas Viivi Pusu asuu vanhassa elokuvateatterissa äidin, pikkuveljen ja -siskon kanssa. Viivin ja hänen parhaan kaverinsa Pinjan seurassa tapahtuu koko ajan. Samalla luokalla oleva Tuomas on Viiville myös tärkeä.

5 Diplomi 2 5 Nuotio, Eppu ja Tolonen, Tuutikki: Romppainen, Katariina: Swan, Anni: Swan, Anni: Uskali, Marika: Valmu, Leena: Veirto, Kalle: Wilson, Jacqueline: Unienvaihtaja tai Kuunsulka Parhaat ystävykset Aalto ja Myrsky pääsevät kesällä Myrskyn kummitädin luo salaperäiselle saarelle. Taiteilijakummitäti, yhteiset unet ja oudot tapahtumat tekevät kesästä unohtumattoman. Kuunsulassa tytöt osallistuvat myyttisistä eläimistä kertovan näyttelyn rakentamiseen. Roolipeliä Judoharjoituksiin matkalla ollut Venla eksyy teatteriryhmän harjoituksiin ja päätyy parrasvaloihin. Iris rukka Metsäpirtin laulajatyttö kutsutaan pääkaupunkiin kouluun ja sivistyksen pariin. Ollin oppivuodet Yhdeksänvuotias Olli joutuu ahneen serkkunsa salajuonen uhriksi ja karkaa viideksi vuodeksi vieraaseen maahan. Pietari, Nella ja kulmakunnan kauhu Kymmenvuotiaiden Pietarin ja Nellan agenttikokoonpano Pyjamaporukka ryhtyy selvittämään, kuka sotki rehtorin parvekkeen spraymaaleilla. Mutta kuka mahtaa olla kulmakunnan kauhu? Veera tiellä Kymmenvuotiaan Veeran äiti menehtyy syöpään. Veera lähtee jännittävälle matkalle kohti Äkäslompoloa tapaamaan isäänsä, jota ei ole koskaan nähnyt. Pelibunkkerin pojat Jose kavereineen on saanut ehdottoman pelikiellon. Sitten naapuriin muuttaa tyttö, jonka isällä on uusi Squeezer-pelikonsoli. Mutta Annikan luona peliaika pitää ansaita... Yökylässä Annabella, Chloe, Daisy ja Emily ovat päättäneet viettää syntymäpäiviä yökyläilemällä toistensa luona. Daisyä painaa se, ettei hän ole kertonut vammaisesta sisarestaan.

6 Diplomi 2 6 Loitsuja, lohikäärmeitä ja lentäviä lautasia fantasiaa ja scifiä Aarnio, Reeta: DiTerlizzi, Tony: Drake, Salamander: Funke, Cornelia: Gliori, Debi: Hawking, Lucy: Jones, Diana Wynne: Kaaberbøl, Lene: Maan kätkemät tai Veden vanki tai Virvatulen vartijat Kun Liina aloittaa uudessa koulussa, hän huomaa, että jotkut oppilaat käyvät iltaisin "taikatunneilla". Siellä Liina tutustuu Siriin ja Eetuun ja törmää niin maahisiin kuin veden väkeenkin. Spiderwickin kronikat -sarja Emme uskoneet haltijoita olevan olemassakaan. Vähänkö olimme väärässä! Niitähän on ihan kuhisemalla... Tästä sarjasta on tehty myös elokuva. Lohikäärmelaakso tai Myrskyn selässä Cara työskentelee isänsä lohikäärmetilalla ja haaveilee taitolentäjän urasta Taivaantanssija -lohikäärmeellä. Isä on kuitenkin tiukasti kieltänyt Caraa nousemasta lohikäärmeen selkään. Miten Caran haaveen käy? Lohikäärmeellä ratsastaja Tarun mukaan Himalajalla on lohikäärmeiden viimeinen turvapaikka, Taivaan Reuna. Sitä lähtee etsimään nuori hopeinen lohikäärme Lung kumppaneineen. Ja matkasta tulee pitkä, vaikea ja vaarallinen. Magiaa-kirjat Noitaperhe Srega-Borgia asustaa skotlantilaisessa linnassa. Kaikki alkaa siitä, kun isä siepataan. Avain maailmankaikkeuteen tai Kosminen aarrejahti George tutustuu lemmikkisikansa Freddyn avustuksella uusiin naapureihinsa ja maailman tehokkaimpaan tietokoneeseen Kosmokseen. Chrestomancin maailmat -sarja Orvot Chantin sisarukset Eric (lempinimeltään Kissa) ja Gwendolen saavat kodin tietäjä Chrestomancin luota. Taitava noita Gwendolen ajautuu pian hankaluuksiin tietäjän ja hänen perheensä kanssa. Chrestomanci puolestaan on oudon kiinnostunut lahjattomasta ja hiljaisesta Kissasta. Katrionan tarina -sarja Yhdelläkään hevosella ei ollut sellaisia silmiä. Ne olivat öisin saalistavan pedon silmät. Silti Katrione tunsi pakottavaa halua ratsastaa sillä. Mutta se oli ehdottomasti kiellettyä...

7 Diplomi 2 7 Kontio, Tomi: Lewis, C.S.: Lindgren, Astrid: Pratchett, Terry: Prineas, Sarah: Sinisalo, Johanna: Toivola, Ritva: Keväällä isä sai siivet, Austraasian viimeiset lapset tai Maan veli Tomin ja Timon isä lähtee salaperäisesti kaivon kautta Austraasiaan. Ennen kuin pojat päätyvät samaan paikkaan, he joutuvat Vastapöksyn Huostolaan, joka ei todellakaan ole mikään lepokoti tai puuhamaa. Narnia- sarja (myös äänikirjana) Jos olet lapsi ja taian kautta sinut kutsutaan Narniaan saavut sinne juuri ratkaisevalla hetkellä ja joudut hurjaan taistoon pahaa vastaan. Mio poikani Mio (myös äänikirjana) Eräänä iltana kotoaan katoaa yhdeksänvuotias Jussi. Hänestä tulee Kaukaisuuden maan prinssi Mio, jota odottaa jo aikojen alussa hänelle määrätty tehtävä. Suuri ajomatka: onttujen ensimmäinen kirja, Louhoksen valtiaat: onttujen toinen kirja tai Yläilmoissa: onttujen kolmas kirja Ontut muistuttavat ihmisiä, vaikka ovat vain kymmensenttisiä. Missä ihmeessä ne piileskelevät? Ja mikä vaara niitä uhkaa? Taikavaras: Opi Ehtoisan riimuaakkoset! tai Kadonnut Kun Conn varastaa velho Ikimys Liiholasilta tämän velhokiven, hänestä tulee velhon oppipoika. Yhdessä heidän on selvitettävä, mistä maagisen Ehtoisan kaupungin taikuuden väheneminen johtuu tai muuten... Möbiuksen maa Pii löytää merkillisen rannerenkaan ja päätyy rinnakkaismaailmaan, joka on tuhoutumassa. Möbiuksen maan asukkaat tahtovat, että Pii pelastaa heidät. Kummitusjuna (myös äänikirjana) Kaksitoista huikeaa fantasia- ja kauhutarinaa kaikille pelottomille nuorille. Mm. tarinat tietokoneen käyttäjään tunkeutuvasta nettimadosta ja automaattisesta taksikuskista.

8 Diplomi 2 8 Roistoja ja sankareita seikkailuja Doder, Joshua: Funke, Cornelia: Gahrton, Måns: Hagmar, Pia: Jansson, Anna: Kolu, Siri: Manninen, Raili: Mäkipää, Jari: Said, S.F.: Koira nimeltä Grk Tietokonepeleistä opituilla taidoilla on käyttöä, jos joutuu ohjaamaan helikopteria pelastaakseen ystävänsä. Hengästyttäviä seikkailuja eri puolilla Eurooppaa James Bondin tyyliin. Rosvoruhtinas Bo ja Prosper karkaavat Hampurista Venetsiaan. Salaperäinen Rosvoruhtinas pitää huolta orvoista ja kodittomista lapsista. Hotelli Kultainen mysteeri -kirjat Ingon ja Isadoran vanhemmat ovat ostaneet viehättävän hotellin maalta. Sitten selviää, että hotelli sijaitseekin kaukana uudesta valtatiestä. Asuukohan hotellissa myös kummitus? Etsiväpartio -sarja Veljekset Henkka, Aaron ja Leo selvittävät Etsiväpartion ensimmäisessä tapauksessa äkäisen Fritt-eukon merkillistä ryöstöä. Ritarien taistelu tai Kadonneet retkirahat Emil Wern ratkoo arvoituksia Visbyssä Gotlannissa. Kuka sabotoi keskiaikaviikon turnajaisia? Me Rosvolat tai Me Rosvolat ja konnakaraoke Yleensä Rosvolat ryöstelevät autoista vain herkkuja, lehtiä ja barbeja, mutta nyt he nappaavat kymmenvuotiaan Viljan. Hyvä niin, sillä nyt Viljan kesäloma on pelastettu, kun hänestä tulee oikea maantierosvo. Jatulintarhan arvoitus tai Aurinkomyrsky tai Merikotkan poika Jonin optimistijolla kaatuu ja hän pelastautuu hylätylle Jatulin saarelle. Monen viikon oleskelu erakkona muuttaa aikaisemmin vain tietokonepeleistä kiinnostuneen pojan innokkaaksi lintujen tarkkailijaksi ja avaruuden tutkijaksi. Etsiväkerho Hurrikaani -kirjat Pihlakylän koulun seinälle ripustettu postilaatikko on säpäleinä ja kaikki laatikon sisällä olleet lasten toisilleen tekemät ystävänpäiväkortit on varastettu! Pystyykö Etsiväkerho Hurrikaani selvittämään syyllisen? Varjak Käpälä kissojen Karate Kid tai Varjak Käpälä lainsuojaton Heiveröisestä mesopotamiansinisestä kissanpennusta kasvaa urhoollinen taistelija, joka uskaltaa nousta vastustamaan itseään albiinokissa Selja Kalmaa.

9 Diplomi 2 9 Snicket, Lemony: St.John, Lauren: Trenter, Laura: Trenter, Laura: Veirto, Kalle: Widmark, Martin: Surkeiden Sattumusten Sarja -kirjat Epämiellyttäviä tarinoita Baudelairen orvoista sisaruksista, joiden elämässä on mitättömän vähän onnellisia tapahtumia. Valkoinen kirahvi tai Delfiinien laulu tai Viimeinen leopardi Orvoksi jäänyt Martine tuntee itsensä yksinäiseksi uudessa kodissaan Etelä- Afrikassa. Eräänä yönä hän kuitenkin näkee ikkunastaan valkoisen kirahvin, joka katsoo suoraan häneen. Toisessa kirjassa Martine lähtee luokkaretkelle Intian valtamerelle, kun myrsky yllättää... Apua, ryöstö! Sebastian ja Johanna joutuvat postiryöstön silminnäkijöiksi. Tuli on irti Frida ja Isabelle tupakoivat salaa autiomökillä. Samana päivänä mökki palaa maan tasalle ja raunioista löytyy luita. Onko tupakkakokeilu johtanut vahingossa murhapolttoon? Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka -kirjat Henkka Virtanen on 10 vuotta. Hän pitää yhdessä kaverinsa J.K.Kivimutkan kanssa FBI:n haarakonttoria Lahden tienoilla. Yhdessä he joutuvat tiukkoihin tilanteisiin... Hirviöakatemia, kauhuagentti Nelli Rapp Eräänä syysiltana Nellin isä saa arvoituksellisen kutsun Hannibal-sedän luokse. Talo muistuttaa todellista kummituslinnaa. Yläkerrasta Nelli löytää salamyhkäisen luokkahuoneen...

10 Diplomi 2 10 Nauru pidentää ikää huumoria Cowell, Cressida: Dahl, Roald: Nesbø, Jo: Nicolaysen, Marit: Nopola, Sinikka ja Tiina: Noronen, Paula: Parvela, Timo: Pilkey, David: Sempe, Jean Jacques: Hikotus Kauhistus Koljakala III -kirjat Viikinkisankari Hikotus Kauhistus Koljakala III:n ja hänen toveriensa Remulemu Laholatvan ja Räkäkurlu Limalotjan kokemuksiin perustuvia muistelmia. Matilda Matilda on älykäs tyttö, joka luki klassikkoja jo nelivuotiaana. Aloitettuaan koulun hän kohtaa rehtori Trunchbullin, tyrannimaisen hirviön, joten Matildan kyvyillä on käyttöä. Tohtori Proktorin pierupulveri tai Tohtori Proktorin aika-aamme Hulvaton seikkailu anakondan, puolen metrin mittaisen Älli-pojan sekä ennen kaikkea tohtori Proktorin paukkujauheen matkassa. Väinö ja rotta -kirjat Väinö ja hänen lemmikkirottansa Hakkarainen tutustuvat milloin viemäreihin, milloin sairaalan sokkeloihin. Ja välillä ollaan jopa kultajahdissa. Risto Räppääjä -kirjat (myös äänikirjana) Riston seurassa tuskin on tylsää, varsinkaan silloin kun Rauha-täti, Pakastaja-Elvi tai Nuudelipää työntävät lusikkansa mukaan soppaan. Supermarsu -kirjat (myös äänikirjana) Emilian tarvitsee vain ottaa huikka marsunsa Halosen juomapullosta niin hän muuttuu Supermarsuksi. Ja Supermarsuna voi lentää vaikka Intiaan vitsigurun luo. Ella -kirjat (myös äänikirjana) Ellan, Paten ja kumppanien sekä tietysti opettajan taatusti naurettavaa menoa. Kapteeni Kalsari -kirjat Ernon ja Huukon reksin hurja muodonmuutos saa aikaan kaaoksen koulussa ja vähän muuallakin. Nikke -kirjat Nikke on kaveri, jolle sattuu ja tapahtuu. Kuten silloin, kun Nikke ostaa äidille syntymäpäivälahjaksi suuren kukkakimpun...

11 Diplomi 2 11 Luonnon helmaan eläimiä Ambjørnsen, Ingvar: Jalo, Merja: Jalo, Merja ja Marvi: Kurvinen, Jorma: McCall Smith, Alexander: Meripaasi, Helena: Nuotio, Eppu: Ojala, Anu: Peltoniemi, Sari : Saarinen, Virpi: Rin Tin Tei -sedän perintö tai Toraisat toverit Hulvatonta kohellusta riittää, kun Samson-koira ja Roberto-kissa alkavat pyörittää Vuononväikkeen täysihoitolaa. Jokainen maksukykyinen asiakas kelpaa vieraaksi. Nummelan ponitalli -kirjat Kikalta, Titalta, Päiviltä, Repeltä ja Penalta hoituvat hevosten lisäksi niin ryöstöjen kuin sabotaasien selvittäminen. Koiratytöt -kirjat Jenna ja Hannele löytävät hylätyn kultaisen noutajan Jessen, jota äiti ei suostu ottamaan. Jesse joutuu eläinkotiin eikä sen tulevaisuus näytä hyvältä. Susikoira Roi -kirjat Urhea koirasankari Roi seikkailee isäntänsä kanssa kahdessakymmenessä kirjassa. Akimbo -kirjat Akimbo asuu keskellä Afrikkaa luonnonpuiston vieressä ja tietää kaiken eläimistä ja niiden tavoista. Kuonot kohti pohjoista tai Salaperäiset tassunjäljet Kymmenvuotias Iri on kasvanut koiralauman keskellä Irlannissa. Nyt isä ja Iri ovat muuttamassa Suomeen. Kesään mahtuu monia yllätyksiä. Kingi -kirjat (myös äänikirjana) Kingin koiransydän on riekaleina, sillä emäntä on sairas. Mistä uusi koti? Aino, neljän tuulen tyttö tai Aino ja virvatulet Aino on asunut Lapissa mumman, papan ja rakkaan Nunnak-hevosensa kanssa. Nyt hänen on muutettava Etelä-Suomeen vanhempien työn takia. Sopeutumisessa auttaa tunturihaukka, joka johdattaa Ainon hevostalleille. Kissataksi Juho jää kiinni omenavarkaissa ollessaan, ja rangaistukseksi hänet määrätään kissataksin kuljettajaksi. Lisäksi hän saa kyvyn ymmärtää kissojen kieltä. Kissoilla on salainen tehtävä, jossa Juho saa auttaa. Sudenkesyttäjä Turkulainen Anna viettää ikävystyneenä kesää Kolkankosken kylässä. Pikkuhiljaa hän tutustuu myös paikallisiin lapsiin ja ennen kaikkea kohtaa Suden. Voiko sen kesyttää?

12 Diplomi 2 12 Pallo pyörii, jää luistaa ja moottori ärjyy...urheilua Gahrton, Måns: Kanto, Anneli: Lehtinen, Tuija: Lehtinen, Tuija: MacGregor, Roy: Tiainen, Marja-Leena: Meidän oma futisjengi -sarja Maija pelaa intohimoisesti jalkapalloa ja eräänä päivänä hän saa loistoidean: heidän luokkansa on perustettava oma futisjengi. Mutta miksei Melker halua mukaan, vaikka osaa pelata tosi hyvin? Futistyttö-sarja Tulikärpäset, Kasi kentälle! ja FC Tytsyt kertovat Oonasta ja hänen ystävistään, jotka suhtautuvat jalkapalloon intohimolla ja ilolla. Futis-sarja: Futiskesä, Futistähtiä, Futiskuvioita tai Futismestarit Peloton keskushyökkääjä Jasu vauhdissa. Vintiöt-sarja: Karting team Vintiöt, Hanaa, Vintiöt! tai Vauhdin huumaa, Vintiöt Vesa, pikkuveli Nikke ja isoveli Roope muodostavat Karting Team Vintiöt. Vesaa kiinnostavat autojen lisäksi myös dinosaurukset. Kesään mahtuu monta jännittävää kilpailua. Kiekkokiitäjät -sarja Kiekkokiitäjät on vauhdikas jääkiekkojoukkue, jolla on rautainen yhteishenki ja luja tahto voittaa. Yhteiset pelimatkat ovat Kiekkokiitäjien pojille ja tytöille huippuhetkiä, joista ei puutu jännitystä ja hauskanpitoa. Jääprinsessa -kirjat Kymmenvuotias Noora harrastaa taitoluistelua ja pääsee kilpailemaan ulkomaille asti, mutta kotona kaikki ei aina suju aivan toivotulla tavalla.

13 Diplomi 2 13 KUVAKIRJAT Kuvakirjoista saa lukea kaksi (2) kirjaa. Samasta sarjasta saa valita yhden (1) kirjan. Caliceti, Giuseppe: Casey, Dawn: Casta, Stefan: Child, Lauren: Franzon, Päivi: Grimm, Jakob: Güettler, Kalle: Kaarla, Riina: Katajavuori, Riina: Kirkkopelto, Katri: Lehtinen, Emilia: Maijala, Marika: Majaluoma, Markus: Mandart, Pamela: Mandart, Pamela: Marttinen, Tittamari: Nilsson, Ulf: Nilsson, Ulf: Nordqvist, Sven: Parkkinen, Jukka: Sandelin, Annika: Taivassalo, Hannele Mikaela: Hämäräkirja Tapola, Katri: Unilintu ja Uljas Sankari Täydellinen tyttö Suuri kilpailu: kiinalaisen eläinradan tarina Mustikkajengi etsii aarretta tai Mustikkajengi ja merirosvot tai Mustikkajengi ja salaperäinen täti Miten satujen susista selvitään Surusaappaat Ruusunen: Grimmin satu Ei! sanoi pieni hirviö Ihmesiemen Mennään jo kotiin Muusan ja Maestron taideseikkailu tai Muusan ja Maestron teatteriseikkailu Ohjeita lohikäärmeiden kasvattajille tai Kulta, voisitko syöstä tulta? Sylvi Kepposen hukkaretki tai Sylvi Kepposen pitkä päivä Isä, lähdetään saareen! tai Isä, lähdetään sieneen! tai Isä, ostetaan kesämökki! tai Isä, rakennetaan maja! Hemmo Hölmöläinen Piilolaakso tai Piilolaakson talvi Prinsessa, joka tahtoi nauraa Kun olimme yksin maailmassa Mummun kaikki rahat Hurja hassu siskoni Karhumäen Otso ja karhunkierros Milja ja naapurit SARJAKUVAT Sarjakuvista saa lukea kaksi (2) kirjaa. Samasta sarjasta saa valita yhden (1) kirjan. Bravo, Émile: Franquin: Goscinny: Goscinny: Hergé: Hergé: Hergé: Juba: Will: Kultakutri ja seitsemän kääpiökarhua Marsupilami-sarja Asterix-sarja Joonatan Pistooli Tintti-sarja Kuikka ja Vili: Ei armoa Veikko, Tette ja Jykke: kaikki seikkailut Minerva: Kukkia tohtori Kääkälle tai Minerva: jääkarhun sydän Tim ja Tom -sarja

14 Diplomi 2 14 TIETOKIRJAT Tietokirjoista saa lukea kaksi (2) kirjaa. Samasta sarjasta saa valita yhden (1) kirjan. Nimen perässä on sulkeissa kirjastoluokka eli hyllypaikka löytämisen helpottamiseksi. Andersson, Ingrid: Nuoren koiranystävän kirja (67.451) Paljon tietoa uskollisista ystävistämme hauskasti kuvitetussa tietokirjassa. Barille, Albert: Olipa kerran elämä -sarja (59.1) Suosittu piirrossarja nyt kirjoina. Tutustu ihmisen kehon ihmeellisyyksiin hauskalla tavalla Maestron matkassa. Casta, Stefan: Sohvin kukkakirja (57.1) Sohvin marjakirja (67.581) Sohvin puukirja (57.11) Sohvi-muurahaisen kanssa kukkiin, marjoihin ja puihin tutustuminen on hauskaa, hyödyllistä ja jopa herkullista. Espinassous, Louis: Rakennetaan maja! (66.35) Majan rakentaminen on hauskaa puuhaa. Oman piilopaikan voi pystyttää pihan perälle, lähimetsään tai mökille. Havaste, Paula: Temppuja ja tiedettä Heurekasta: kokeile kotona! (50) Tee itse vaikka vessapaperimyrsky, alaston kananmuna tai homelemmikki. Heath, Sarah: Kissan tavat tutuksi (67.452) Miksi kissa puskee? Miten kissat puhuvat toisilleen? Hotakainen, Markus: Tildan tähdet: lasten oma avaruuskirja (52) Tästä kirjasta selviää mikä on tähti ja miksi kuu on kuoppainen. Maita ympäri maailmaa. Tutustu maan historiaan, urheiluun ja kulttuuriin. Kankaansivu, Kirsi: Australia (48.51) Kankaansivu, Kirsi: Ruotsi (43.1) Kankaansivu, Kirsi: Venäjä (47.1) Kattelus, Mervi: Italia (46.2) Kauranen, Sonja: Kiina (48.183) Matschke, Alexandra: Saksa (44.1) Mäkelä, Essi: Norja (43.2) Mäkelä, Essi: Suomi (42) Mäkelä, Essi: Viro (47.21) Piispa, Mira: Itävalta (44.4) Piispa, Mira: Unkari (44.5) Rantanen, Kati: Yhdysvallat (48.312) Walther, Alexander: Japani (48.184) Vesterinen, Marjaana: Kreikka (46.85) Viikari, Kati: Iso-Britannia (45.1) Viikari, Kati: Ranska (46.1)

15 Kiskola, Marianne: Pikkujätkien keittokirja (68.2) Pikkumimmien keittokirja (68.2) Ohjeita pikkunaposteltavista aina suuriin sunnuntaipäivällisiin asti. Laine, Lasse J.: Suomen lasten luontokirja (56.8) Lähde huikealle luontoseikkailulle. Bongaa sirkuttajat, kiiltomadot, ristihämähäkit, ketut ja muut luonnon eläimet ja kasvit. Diplomi 2 15 Lintunen, Martti: Savannin sankarit (58.11) Miksi seepralla on raidat tai miksi leopardin hännänpää on valkoinen? Mitä muuta haluat tietää savannin asukkaista? Mikkanen, Raili: Majakat, ohoi! (69.63) Lokki Moona ja kuutti Ville retkeilevät Suomenlahden kiehtovilla majakkasaarilla ja oppivat paljon uutta. Murphy, Glenn: Ilmastonmuutos: mitä minä voin tehdä? (50.12) Tietopaketti jokaiselle maapallon tulevaisuudesta välittävälle. Petäinen, Anne: Konnankierros (58) Rupikonna lähtee illalla haastattelemaan pihapiirin eläimiä kirjaansa varten. Vastaan tulee niin yö- kuin päiväeläimiä oravasta lepakkoon. Romano, Teresa: Miten ötökät elävät (58.2) Tiesitkö, että hepokatin korvat ovat sen polvissa tai että vain naarashyttyset imevät verta? Sims, Lesley: Roomalaisen sotilaan käsikirja (91.173) Kaikki mitä aloittelevan legioonalaisen tulee tietää. Sinustako? -sarja: Huimat seikkailut odottavat Green, Jen: Sinustako naparetkeilijä? (48.62) Langley, Andrew: Sinustako vaeltava viikinki? (93) Macdonald, Fiona: Sinustako keskiaikainen ritari? (91.6) Malam, John: Sinustako merirosvojen vanki? ( ) Malam, John: Sinustako roomalainen gladiaattori? (91.173) Stewart, David: Sinustako Titanicin matkustaja? ( ) Sinäkin osaat! -sarja: Perustiedot kiinnostavista lajeista. Hillsdon, Mark: Jalkapallotaidot (79.31) Mugford, Simon: BMX-pyöräily (79.19) Mugford, Simon: Taistelulajit (79.181) Saiz, Mike: Rullaluistelu (79.7) Sundsten, Berndt: Nyt kalaan!: nuoren kalastajan kirja (67.62) On mukava tunne, kun vapa värähtää ja kala nappaa syöttiin. Oletko kokeillut heitto- tai perhokalastusta? Uutela, Venla-Maria: Keppari: keppihevosten maailma (79.84) Kaikki mitä olet aina halunnut tietää keppihevosista.

Lukudiplomi 2: LUOKAT 3-4

Lukudiplomi 2: LUOKAT 3-4 Lukudiplomi 2: LUOKAT 3-4 Lukudiplomia varten täytyy lukea yhteensä kaksitoista kirjaa, joista ainakin yhden täytyy olla runokirja. Kaksi kirjoista saa olla tietokirjoja, kaksi sarjakuvia ja kaksi kuvakirjoja.

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 3. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 3. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 4. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 4. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

4. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät

4. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Pirkanmaan lukudiplomi 4. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Kuva: Petra iltunen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

3. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät

3. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät Pirkanmaan lukudiplomi 3. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät Kuva: Tuija Sinkko diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

5. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät

5. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Kuva: Ella Ahola Pirkanmaan lukudiplomi 5. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 2. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 5.luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 5.luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Lizzie McGuire ratkaisee -sarjan kirja. Aleksin merirosvokesä tai joku muu Aleksi-kirja. Näin koulutat lohikäärmeesi tai Merirosvoilun alkeet (OK)

Lizzie McGuire ratkaisee -sarjan kirja. Aleksin merirosvokesä tai joku muu Aleksi-kirja. Näin koulutat lohikäärmeesi tai Merirosvoilun alkeet (OK) NELJÄS LUKUDIPLOMI KK=keskustan koulun käsikirjasto OK=Keskustan koulun oppilaskirjasto KIRJASARJAT: Iso Werneri -sarja Pultti -sarja (KK) Vihreä varis -sarja (OK) NUORTEN ROMAANIT - NUORTENOSASTO, N 84.2

Lisätiedot

2. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät

2. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Pirkanmaan lukudiplomi 2. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Kuva: Milla Kulmala diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

Hollolan kunta. 4. luokka. Lukudiplomivihko. Diplomin suorittajan nimi: Koulu ja luokka:

Hollolan kunta. 4. luokka. Lukudiplomivihko. Diplomin suorittajan nimi: Koulu ja luokka: Hollolan kunta 4. luokka Lukudiplomivihko Diplomin suorittajan nimi: Koulu ja luokka: 2 Luetaan yhteensä seitsemän kirjaa: yksi sarjakuvakirja, yksi runokirja ja yksi tietokirja. Lasten- ja nuortenkirjoista

Lisätiedot

Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla ja tietokirjat keltaisella lapulla.

Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla ja tietokirjat keltaisella lapulla. TOINEN LUKUDIPLOMI KIRJASARJAT: Aurinko Kirjava kukko Keltanokka Luen jo itse Minäpä luen itse Werner Vihreä varis Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla ja tietokirjat

Lisätiedot

FANTASIA NUORTENOSASTO N 84.2_8 ja 84.2 FAN. SCIFI NUORTENOSASTO N 84.2_4 ja 84.2 SCIFI. KAUHU NUORTENOSASTO N 84.2_7 ja 84.

FANTASIA NUORTENOSASTO N 84.2_8 ja 84.2 FAN. SCIFI NUORTENOSASTO N 84.2_4 ja 84.2 SCIFI. KAUHU NUORTENOSASTO N 84.2_7 ja 84. VIIDES LUKUDIPLOMI KIRJASARJAT: Pultti Vihreä varis NUORTEN ROMAANIT NUORTENOSASTO N 84.2 SARJAKUVAT NUORTENOSASTO N 85.32 FANTASIA NUORTENOSASTO N 84.2_8 ja 84.2 FAN SCIFI NUORTENOSASTO N 84.2_4 ja 84.2

Lisätiedot

Hollolan kunta 2. LUOKKA. Lukudiplomivihko. Diplomin suorittajan nimi: Koulu ja luokka:

Hollolan kunta 2. LUOKKA. Lukudiplomivihko. Diplomin suorittajan nimi: Koulu ja luokka: Hollolan kunta 2. LUOKKA Lukudiplomivihko Diplomin suorittajan nimi: Koulu ja luokka: 2 Luetaan yhteensä seitsemän kirjaa: yksi kuvakirja, yksi sarjakuvakirja, yksi runokirja ja yksi tietokirja. Helppolukuisista

Lisätiedot

TOINEN LUKUDIPLOMI. KK=Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto

TOINEN LUKUDIPLOMI. KK=Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto TOINEN LUKUDIPLOMI KK=Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto KIRJASARJAT: Aurinko -sarja (KK) Kirjava kukko -sarja (KK) (OK) Keltanokka -sarja Luen jo itse -sarja Minäpä luen

Lisätiedot

1. Tietokirjojen hyllypaikasta 68.2 SHR löydät kirjan Shrek keittokirja. Mitä herkkua löytyy sivulta 47?

1. Tietokirjojen hyllypaikasta 68.2 SHR löydät kirjan Shrek keittokirja. Mitä herkkua löytyy sivulta 47? KOKIT 1. Tietokirjojen hyllypaikasta 68.2 SHR löydät kirjan Shrek keittokirja. Mitä herkkua löytyy sivulta 47? 2. Kaunokirjojen hyllypaikasta 1.4 LIT löydät kirjan Lumoleipomo, jonka kirjoittaja on Kathryn

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 6.luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Lasten luontokirja : sienet, marjat, kukat Kirjat PIK L 1. Hyönteiset tutuksi Kirjat PIK L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Lasten luontokirja : sienet, marjat, kukat Kirjat PIK L 1. Hyönteiset tutuksi Kirjat PIK L 1 Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 8.5.2015 Uutuudet ajalla 1.4.2015-30.4.2015 Uutuuksia: 32 nimekettä Yksikkö: Piikkiön kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE 56.8

Lisätiedot

29.5.2015. Siilinjärven kunnankirjasto

29.5.2015. Siilinjärven kunnankirjasto SIILINJÄRVEN KUNNANKIRJASTO LASTEN JA NUORTEN KIRJALLISUUS / 5 9.5.05 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 0.05.05-9.05.05 54 nimekettä Siilinjärven kunnankirjasto / 5 Lasten ja nuorten kirjalli

Lisätiedot

Legenda kapteeni Korpin hampaista Legenda maailman tuhmimmasta pojasta. Näin koulutat lohikäärmeesi Opi lohikärmeskieltä

Legenda kapteeni Korpin hampaista Legenda maailman tuhmimmasta pojasta. Näin koulutat lohikäärmeesi Opi lohikärmeskieltä Kuutista Nestoriksi Savonlinnan peruskoulujen kirjallisuusdiplomi 3. ja 4. luokan kirjallisuusdiplomi NATTI LASTEN- JA NUORTENKIRJAT Aarnio, Reeta Colfer, Eoin Cowell, Cressida Dahl, Roald Enquist, Per

Lisätiedot

Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla lapulla ja tietokirjat keltaisella lapulla.

Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla lapulla ja tietokirjat keltaisella lapulla. TOINEN LUKUDIPLOMI KK= Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto KIRJASARJAT: Aurinko -sarja (KK) Kirjava kukko -sarja (KK) (OK) Keltanokka -sarja Luen jo itse -sarja Minäpä luen

Lisätiedot

LUETTAVAA 3. JA 4. LUOKALLE

LUETTAVAA 3. JA 4. LUOKALLE LUETTAVAA 3. JA 4. LUOKALLE SATUA JA FANTASIAA Aarnio, Reeta: Maan kätkemät Liina löytää kirjastoreissulla oven, joka johtaa aivan toisenlaiseen maailmaan. Hänkin huomaa kuuluvansa joukkoon, jolla on kyky

Lisätiedot

FANTASIA NUORTENOSASTO N 84.2_8 ja 84.2 FAN. KAUHU NUORTENOSASTO N 84.2_7 ja 84.2 KAUHU. SCIFI NUORTENOSASTO N 84.2_4 ja 84.

FANTASIA NUORTENOSASTO N 84.2_8 ja 84.2 FAN. KAUHU NUORTENOSASTO N 84.2_7 ja 84.2 KAUHU. SCIFI NUORTENOSASTO N 84.2_4 ja 84. NELJÄS LUKUDIPLOMI KIRJASARJAT: Iso Werneri Pultti Vihreä varis NUORTEN ROMAANIT NUORTENOSASTO N 84.2 FANTASIA NUORTENOSASTO N 84.2_8 ja 84.2 FAN KAUHU NUORTENOSASTO N 84.2_7 ja 84.2 KAUHU SCIFI NUORTENOSASTO

Lisätiedot

NELJÄS LUKUDIPLOMI. KK= Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto

NELJÄS LUKUDIPLOMI. KK= Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto NELJÄS LUKUDIPLOMI KK= Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto KIRJASARJAT: Iso Werneri -sarja Pultti -sarja (KK) Vihreä varis -sarja (OK) NUORTEN ROMAANIT - NUORTENOSASTO, N

Lisätiedot

30.5.2014. Siilinjärven kunnankirjasto

30.5.2014. Siilinjärven kunnankirjasto SIILINJÄRVEN KUNNANKIRJASTO LASTEN JA NUORTEN KIRJALLISUUS / 5 30.5.04 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 0.05.04-30.05.04 49 nimekettä Siilinjärven kunnankirjasto / 5 Lasten ja nuorten kirjalli

Lisätiedot

Kuutista Nestoriksi NATTI. Savonlinnan peruskoulujen kirjallisuusdiplomi. 3. ja 4. luokan kirjallisuusdiplomi LASTEN- JA NUORTENKIRJAT.

Kuutista Nestoriksi NATTI. Savonlinnan peruskoulujen kirjallisuusdiplomi. 3. ja 4. luokan kirjallisuusdiplomi LASTEN- JA NUORTENKIRJAT. Kuutista Nestoriksi Savonlinnan peruskoulujen kirjallisuusdiplomi 3. ja 4. luokan kirjallisuusdiplomi NATTI LASTEN- JA NUORTENKIRJAT Aarnio, Reeta Maan kätkemät Veden vanki Virvatulen vartijat Bagge, Tapani

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 14.10.2015 Uutuudet ajalla 1.9.2015-30.9.2015 Uutuuksia: 48 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA

Lisätiedot

LOHTAJAN LUKUDIPLOMI KIRJALISTAT 2014-2015. Kokkolan kaupunginkirjasto/ Lohtajan kirjasto

LOHTAJAN LUKUDIPLOMI KIRJALISTAT 2014-2015. Kokkolan kaupunginkirjasto/ Lohtajan kirjasto LOHTAJAN LUKUDIPLOMI KIRJALISTAT 2014-2015 Kokkolan kaupunginkirjasto/ Lohtajan kirjasto TERVETULOA SUORITTAMAAN LUKUDIPLOMIA! Lukudiplomi vie sinut kirjojen ja lukemisen maailmaan. Peruskoulun aikana

Lisätiedot

6. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät

6. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät Pirkanmaan lukudiplomi 6. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät Kuva: Elma Saarelainen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

2. kappale ( toinen kappale) P ERHE. sisko. Hän on 13 vuotta.

2. kappale ( toinen kappale) P ERHE. sisko. Hän on 13 vuotta. 2. kappale ( toinen kappale) P ERHE 2.1. Fereshte ja Anna katsovat kuvaa. Fereshte: Tämä on minun perhe. Anna: Kuka hän on? Fereshte: Hän on minun äiti. Äidin nimi on Samiya. Tämä olen minä. Tämä on minun

Lisätiedot

1 KUVAKIRJAT. lista1. Appelgren Tove: Vesta-Linnea ja hirviöäiti, Tammi, 2001 riita, sovinto

1 KUVAKIRJAT. lista1. Appelgren Tove: Vesta-Linnea ja hirviöäiti, Tammi, 2001 riita, sovinto 1 KUVAKIRJAT lista1 Appelgren Tove: Vesta-Linnea ja hirviöäiti, Tammi, 2001 riita, sovinto Suvilehto Pirjo: Anni ja loistokoirat, WSOY, 2012 lemmikkieläimen hankinta, koirarodut Majaluoma Markus: Isä,

Lisätiedot

Päivän Harri (PK + KA) Turhamainen aasi (PK) Urho ja aaveiden meri (PK + KA) Legenda kapteeni Karpin hampaista (PK + KA) Ilmarin ihmelääke (PK + NIE)

Päivän Harri (PK + KA) Turhamainen aasi (PK) Urho ja aaveiden meri (PK + KA) Legenda kapteeni Karpin hampaista (PK + KA) Ilmarin ihmelääke (PK + NIE) Niemelän nelosten kirjalista kirjallisuusdiplomi kevät 2015 LASTEN- JA NUORTENKIRJAT Alakoski Susanna Kultakala (PK + KA) Päivän Harri (PK + KA) Alasalmi Päivi Kultainen kissanpentu (KA) Sinnikäs meripoika

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 2 Uutuusluettelo 21.4.2016 Uutuudet ajalla 1.3.2016-31.3.2016 Uutuuksia: 24 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi.

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi. Viima Viima Teräs ei ole mikään paha poika, mutta ei hän kilttikään ole. Hänen viimeinen mahdollisuutensa on koulu, joka muistuttaa vähän akvaariota ja paljon vankilaa. Heti aluksi Mahdollisuuksien talossa

Lisätiedot

KOLMAS LUKUDIPLOMI KK=Keskustan koulun käsikirjasto OK=Keskustan koulun oppilaskirjasto

KOLMAS LUKUDIPLOMI KK=Keskustan koulun käsikirjasto OK=Keskustan koulun oppilaskirjasto KOLMAS LUKUDIPLOMI KK=Keskustan koulun käsikirjasto OK=Keskustan koulun oppilaskirjasto KIRJASARJAT: Kirjava kukko -sarja (KK) (OK) Keltanokka -sarja Luen jo itse -sarja Vihreä varis -sarja KUVAKIRJAT

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet 1 / 2 Uutuuksia: 33 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE 65 Crexells, Cristina. Siemenet Kirjat LI L 1 68.2

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 58 Dyson, Nikki. 1000 erilaista eläintä Kirjat PIK L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 58 Dyson, Nikki. 1000 erilaista eläintä Kirjat PIK L 1 Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 11.8.2014 Uutuudet ajalla 1.6.2014-30.6.2014 Uutuuksia: 38 nimekettä Yksikkö: Piikkiön kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE

Lisätiedot

VIIDES LUKUDIPLOMI. KIRJASARJAT: Pultti -sarja Vihreä varis -sarja NUORTEN ROMAANIT - NUORTENOSASTO, N 84.2 SARJAKUVAT - NUORTENOSASTO, N 85.

VIIDES LUKUDIPLOMI. KIRJASARJAT: Pultti -sarja Vihreä varis -sarja NUORTEN ROMAANIT - NUORTENOSASTO, N 84.2 SARJAKUVAT - NUORTENOSASTO, N 85. VIIDES LUKUDIPLOMI KIRJASARJAT: Pultti -sarja Vihreä varis -sarja NUORTEN ROMAANIT - NUORTENOSASTO, N 84.2 SARJAKUVAT - NUORTENOSASTO, N 85.32 DEKKARIT - NUORTENOSASTO, N 84.2 DEK FANTASIA - NUORTENOSASTO,

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Popin ja Pikkukarhun avaruusmatka Kirjat VP L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Popin ja Pikkukarhun avaruusmatka Kirjat VP L 1 Vimpelin kunnankirjasto 1 / 5 Uutuusluettelo 28.1.2016 Uutuudet ajalla 1.11.2015-28.1.2016 Uutuuksia: 67 nimekettä Yksikkö: Vimpelin pääkirjasto Osasto: Lasten osasto TIETOKIRJALLISUUS 2 USKONTO 25.2 Reinikainen,

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

(Lähti: 1 Keskeytti: 0 Hylätty: 0) 1 1. Hulkkonen Mikko Pihkan 41.00

(Lähti: 1 Keskeytti: 0 Hylätty: 0) 1 1. Hulkkonen Mikko Pihkan 41.00 H6 (Lähti: 6 Keskeytti: 0 Hylätty: 0) 6. Sorsa Aleksi Pihkan 23.2 2. Hakuli Tommi KeU 24.02 +50 3. Pietiläinen Aleksi Pihkan 26.54 +3.42 4. Koikkalainen Severi Pihkan 2.46 +4.34 5. Koivisto Antton KeU

Lisätiedot

KUUDES LUKUDIPLOMI. KIRJASARJAT: Pultti -sarja (KK) Vihreä varis sarja (OK) NUORTEN ROMAANIT - NUORTENOSASTO, N 84.2

KUUDES LUKUDIPLOMI. KIRJASARJAT: Pultti -sarja (KK) Vihreä varis sarja (OK) NUORTEN ROMAANIT - NUORTENOSASTO, N 84.2 KUUDES LUKUDIPLOMI KIRJASARJAT: Pultti -sarja (KK) Vihreä varis sarja (OK) NUORTEN ROMAANIT - NUORTENOSASTO, N 84.2 SARJAKUVAT - NUORTENOSASTO, N 85.32 NUORTEN DEKKARIT - NUORTENOSASTO, N 84.2_3 / 84.2

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 56.8 Iso luontokirja Kirjat LI L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 56.8 Iso luontokirja Kirjat LI L 1 1 / 2 Uutuuksia: 20 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE 56.8 Iso luontokirja Kirjat LI L 1 80 83 KAUNOKIRJALLISET SEKASISÄLTÖISET TEOKSET. KANSANRUNOUS.

Lisätiedot

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma NALLE PUH Olipa kerran Nalle Puh. Nalle Puh lähti tapaamaan veljeään. Nalle Puh ja hänen veljensä nauroi itse keksimäänsä vitsiä. Se oli kuka on Nalle Puhin veli. Vastaus oli puhveli. Sitten he söivät

Lisätiedot

Myrskylän Eka- ja tokaluokkalaisten LUKUKUNNARI

Myrskylän Eka- ja tokaluokkalaisten LUKUKUNNARI Myrskylän Eka- ja tokaluokkalaisten LUKUKUNNARI Tutki eka- ja tokaluokkalaisten kirjalistaa. Hae kirjastosta listan kirjoja itsellesi. Hae korkeintaan kaksi kirjaa kerrallaan. Lue kirjat ja tee molemmista

Lisätiedot

JJR-KIRJASTO, JUVAN KIRJASTO Tiedonhakulista Hankintapäivä: Hylly: Lukemaan opettelevat Kotipisteryhmä: JJR-kirjastot

JJR-KIRJASTO, JUVAN KIRJASTO Tiedonhakulista Hankintapäivä: Hylly: Lukemaan opettelevat Kotipisteryhmä: JJR-kirjastot JJR-KIRJASTO, JUVAN KIRJASTO Tiedonhakulista 1 / 8 15.4.2013 Hankintapäivä: 1.1.-31.3.2013 Hylly: Lukemaan opettelevat Kotipisteryhmä: JJR-kirjastot The amazing Spider-man : sankarin synty, 978-951-32-3357-0

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet 1 / 2 Uutuuksia: 26 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 7 TAITEET. LIIKUNTA 78.3112 Raparperin alla [Nuottijulkaisu] : wanhanajan ihanat lastenlaulut Nuotti PIK L NUOM 1 84.2 Brigatti, Ella. Sängynaluskansa

Lisätiedot

Eetu-lukudiplomi 2: luokat 3-4

Eetu-lukudiplomi 2: luokat 3-4 Eetu-lukudiplomi 2: luokat 3-4 Lukudiplomia varten täytyy lukea yhteensä kaksitoista kirjaa, joista ainakin yhden täytyy olla runokirja. Kaksi kirjoista saa olla tietokirjoja, kaksi sarjakuvia ja kaksi

Lisätiedot

VIIDES LUKUDIPLOMI. KK= Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto. KIRJASARJAT: Pultti -sarja (KK) Vihreä varis sarja (OK)

VIIDES LUKUDIPLOMI. KK= Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto. KIRJASARJAT: Pultti -sarja (KK) Vihreä varis sarja (OK) VIIDES LUKUDIPLOMI KK= Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto KIRJASARJAT: Pultti -sarja (KK) Vihreä varis sarja (OK) NUORTEN ROMAANIT - NUORTENOSASTO, N 84.2 SARJAKUVAT - NUORTENOSASTO,

Lisätiedot

ENSIMMÄISEN LUOKAN LUKUDIPLOMI

ENSIMMÄISEN LUOKAN LUKUDIPLOMI ENSIMMÄISEN LUOKAN LUKUDIPLOMI Valitse yksi kirja joka kirjaryhmästä. Kirjat voit lukea joko yksin tai yhdessä vanhempiesi kanssa vuorolukuna. Jos kirjasta on olemassa äänikirja, voit myös kuunnella kirjan.

Lisätiedot

KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS:

KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS: Rauman freinetkoulun 2lk:n luokkalehti 5# helmikuu 2011 KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS: Oppilaan haastattelu 2 Mikaelin arvoitus 2 Kaksi merenneitoa 3 Kirjaesittely 3 Hiihtoloma 5 Hiihtoretki 5 Silja Europalla

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 1. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN KIRJOJA ERILAISUUDESTA, RASISMISTA, EROSTA JA ETNISESTÄ IDENTITEETISTÄ

LASTEN JA NUORTEN KIRJOJA ERILAISUUDESTA, RASISMISTA, EROSTA JA ETNISESTÄ IDENTITEETISTÄ LASTEN JA NUORTEN KIRJOJA ERILAISUUDESTA, RASISMISTA, EROSTA JA ETNISESTÄ IDENTITEETISTÄ ALLE KOULUIKÄISET LAPSET Amery, Heather: Satumatka mailman ympäri. 2002 Bass, Jules: Yrtti Yrjänä (erilaisuus) Berg,

Lisätiedot

Tehtävä 1 2 3 4 5 6 7 Vastaus

Tehtävä 1 2 3 4 5 6 7 Vastaus Kenguru Ecolier, vastauslomake Nimi Luokka/Ryhmä Pisteet Kenguruloikka Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Jätä ruutu tyhjäksi, jos

Lisätiedot

KUUDES LUKUDIPLOMI. KIRJASARJAT: Pultti -sarja (KK) Vihreä varis sarja (OK) ROMAANIT - NUORTENOSASTO, N 84.2 SARJAKUVAT - NUORTENOSASTO, N 85.

KUUDES LUKUDIPLOMI. KIRJASARJAT: Pultti -sarja (KK) Vihreä varis sarja (OK) ROMAANIT - NUORTENOSASTO, N 84.2 SARJAKUVAT - NUORTENOSASTO, N 85. KUUDES LUKUDIPLOMI KIRJASARJAT: Pultti -sarja (KK) Vihreä varis sarja (OK) ROMAANIT - NUORTENOSASTO, N 84.2 SARJAKUVAT - NUORTENOSASTO, N 85.32 DEKKARIT - NUORTENOSASTO, N 84.2_3 / 84.2 DEK FANTASIA -

Lisätiedot

Suomen Kirjailijaliiton palkinnot ja palkinnon saajat vuosina 1949-2015

Suomen Kirjailijaliiton palkinnot ja palkinnon saajat vuosina 1949-2015 Suomen Kirjailijaliitto r.y. Sivu 1 (6) Suomen Kirjailijaliiton palkinnot ja palkinnon saajat vuosina 1949-2015 Suomen Kirjailijaliiton tunnustuspalkinto Tunnustuspalkinto on annettu vuodesta 1949 lähtien

Lisätiedot

7. 9. LUOKAT. Jos haluat lukea hieman vaikeamman kirjan, valitse joku näistä: Haastavat. Helppolukuiset ja selkokirjat

7. 9. LUOKAT. Jos haluat lukea hieman vaikeamman kirjan, valitse joku näistä: Haastavat. Helppolukuiset ja selkokirjat 7. 9. LUOKAT Lue tai kuuntele jokaisella luokka-asteella 5 kirjaa. Valitse kirjat eri kirjaryhmistä. Jos olet Celian asiakas, voit myös kuunnella Celian äänikirjoja. Sovi opettajan kanssa tehtävistä ja

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

KUUDES LUKUDIPLOMI. KIRJASARJAT: Pultti -sarja Vihreä varis -sarja ROMAANIT - NUORTENOSASTO, N 84.2 SARJAKUVAT - NUORTENOSASTO, N 85.

KUUDES LUKUDIPLOMI. KIRJASARJAT: Pultti -sarja Vihreä varis -sarja ROMAANIT - NUORTENOSASTO, N 84.2 SARJAKUVAT - NUORTENOSASTO, N 85. KUUDES LUKUDIPLOMI KIRJASARJAT: Pultti -sarja Vihreä varis -sarja ROMAANIT - NUORTENOSASTO, N 84.2 SARJAKUVAT - NUORTENOSASTO, N 85.32 DEKKARIT - NUORTENOSASTO, FANTASIA - NUORTENOSASTO, SCIFI - NUORTENOSASTO,

Lisätiedot

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia 1 Mun perhe suomi äidinkieli suomi äidinkieli perhe äiti _ vaimo isä _ mies vanhemmat lapsi isoäiti tyttö isoisä poika isovanhemmat vauva sisko tyttöystävä poikaystävä veli Ootko sä naimisissa? * Joo,

Lisätiedot

Kuutista Nestoriksi NATTI. Savonlinnan peruskoulujen kirjallisuusdiplomi. 3. ja 4. luokan kirjallisuusdiplomi LASTEN- JA NUORTENKIRJAT

Kuutista Nestoriksi NATTI. Savonlinnan peruskoulujen kirjallisuusdiplomi. 3. ja 4. luokan kirjallisuusdiplomi LASTEN- JA NUORTENKIRJAT Kuutista Nestoriksi Savonlinnan peruskoulujen kirjallisuusdiplomi 3. ja 4. luokan kirjallisuusdiplomi NATTI LASTEN- JA NUORTENKIRJAT Aarnio, Reeta Maan kätkemät Maan, veden ja tulen väki Tuulien taikuri

Lisätiedot

HARJOITUKSIA VERBITYYPISTÄ 4

HARJOITUKSIA VERBITYYPISTÄ 4 HARJOITUKSIA VERBITYYPISTÄ 4 Verbityypin 4 tuntomerkit: - perusmuodon lopussa on -ata/ätä, joskus -ota, -ötä, -uta, -ytä: luvata: lupaan, pelätä: pelkäät, tuhota: tuhoaa, haluta: haluamme, älytä: älyää

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 4. - 5. luokka

Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 4. - 5. luokka 3 pisteen tehtävät Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 1. Missä kenguru on? (A) Ympyrässä ja kolmiossa, mutta ei neliössä. (B) Ympyrässä ja neliössä, mutta ei kolmiossa. (C) Kolmiossa ja neliössä, mutta

Lisätiedot

POJAT 5 40 m 40 m pallonheitto pallonheitto pisteet nimi aika pisteet m pisteet yhteensä 1 Viljanen Tomi 8, , Rintala Lari-Antton

POJAT 5 40 m 40 m pallonheitto pallonheitto pisteet nimi aika pisteet m pisteet yhteensä 1 Viljanen Tomi 8, , Rintala Lari-Antton POJAT 5 40 m 40 m pallonheitto pallonheitto pisteet 1 Viljanen Tomi 8,9 267 18,60 495 763 2 Rintala Lari-Antton 9,3 211 11,40 238 450 3 Iso-Tuisku Anton 9,5 188 11,12 230 418 4 Tuomisto Lassi 9,9 151 9,80

Lisätiedot

Orava Cup 5. osakilpailu, , Siikainen

Orava Cup 5. osakilpailu, , Siikainen Orava Cup 5. osakilpailu, 08.08.2012, Siikainen H14 : 3,0 km 1. Konsta Jutila RasKa 29.36 2. Tuukka Mäkinen LLuja 32.36 +3.00 3. Juho Tuominen KanSu 35.21 +5.45 4. Roope Lohikoski RasKa 37.40 +8.04 5.

Lisätiedot

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12.1. Liian pieni asunto Fereshten perheessä on äiti ja neljä lasta. Heidän koti on Hervannassa. Koti on liian pieni. Asunnossa on vain kaksi huonetta,

Lisätiedot

Child: Miten satujen susista selvitään. Grahame: Kaislikossa suhisee

Child: Miten satujen susista selvitään. Grahame: Kaislikossa suhisee Fantastista Aarnio: Veden vanki tai Virvatulten vartijat tai Tuulien taikuri Child: Miten satujen susista selvitään Dahl: Iso kiltti jätti Dunmore: Ingo kirjat Gliori: Magiaa-kirjat Grahame: Kaislikossa

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 1. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

VEIJOLLA ON LASTENREUMA

VEIJOLLA ON LASTENREUMA VEIJOLLA ON LASTENREUMA T ässä on Veijo ja hänen äitinsä. Veijo on 4-vuotias, tavallinen poika. Veijo sairastaa lastenreumaa. Lastenreuma tarkoittaa sitä, että nivelet ovat kipeät ja tulehtuneet. Nivelet

Lisätiedot

Lähtölista Kilpailu: Vire-uinnit Kilpailun paikkakunta: Kaarina Järjestäjä:

Lähtölista Kilpailu: Vire-uinnit Kilpailun paikkakunta: Kaarina Järjestäjä: Sivu: 1 Päivämäära: 18 marraskuu 2015 Aika: 20:51:13 Lähtölista Kilpailu: Vire-uinnit Kilpailun paikkakunta: Kaarina Järjestäjä: Laji 1, 25m Vapaauinti Naiset Loppukilpailut (4) 1 Sanni Virtanen 2006 06A359

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Hauskat kokeet : tutki ja toteuta! Kirjat LI L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Hauskat kokeet : tutki ja toteuta! Kirjat LI L 1 Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 4.6.2015 Uutuudet ajalla 1.5.2015-31.5.2015 Uutuuksia: 44 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE

Lisätiedot

-valitse 7 kirjaa -kustakin ryhmästä yksi -yhden ryhmän saa jättää valitsematta

-valitse 7 kirjaa -kustakin ryhmästä yksi -yhden ryhmän saa jättää valitsematta 7.lk:n kirjalista -valitse 7 kirjaa -kustakin ryhmästä yksi -yhden ryhmän saa jättää valitsematta Klassikoita: Bach, Richard: Lokki Joonatan Burnett, Frances: Salainen puutarha Burroughs, Edgar Rice: Jokin

Lisätiedot

Kappale 2. Tervetuloa!

Kappale 2. Tervetuloa! Kappale 2 Tervetuloa! 17 Virtaset muuttavat On maanantai. Virtaset muuttavat. Osoite on Koivutie 8. 18 Joonas Virtanen on pihalla. Pieni poika tulee ulos. Hei, kuka sinä olet? Minä olen Joonas Virtanen.

Lisätiedot

3. 4.5.2011/18. Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011. Toimittanut eduskuntatiedotus

3. 4.5.2011/18. Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011. Toimittanut eduskuntatiedotus 3. 4.5.2011/18 Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011 EDUSKUNNAN VIIKKO Toimittanut eduskuntatiedotus SISÄLLYSLUETTELO Muuta.................... 41 MUUTA Tiistai 3.5.2011 Valiokuntien vaaleissa

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 17.1 Juusola, Mervi. Ystävyyden pelisäännöt Kirjat LI L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 17.1 Juusola, Mervi. Ystävyyden pelisäännöt Kirjat LI L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 22.8.2014 Uutuudet ajalla 1.7.2014-31.7.2014 Uutuuksia: 32 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 1 FILOSOFIA. PSYKOLOGIA. RAJATIETO 17.1 Juusola,

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 92 Cruz, Carlos da. Kuninkaantie : matka historiasta nykyaikaan Kirjat LI L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 92 Cruz, Carlos da. Kuninkaantie : matka historiasta nykyaikaan Kirjat LI L 1 1 / 2 Uutuuksia: 25 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 9 HISTORIA 92 Cruz, Carlos da. Kuninkaantie : matka historiasta nykyaikaan Kirjat LI L 1 80 83 KAUNOKIRJALLISET SEKASISÄLTÖISET TEOKSET. KANSANRUNOUS.

Lisätiedot

NAURAVAT NEPUT. Angry birds : kootut seikkailut

NAURAVAT NEPUT. Angry birds : kootut seikkailut NAURAVAT NEPUT Kuvia ja puhekuplia Angry birds : kootut seikkailut Davis, Jim: Goscinny, Rene: Green, John: Konami, Kanata: Mizuho, Rino: Schulz, Charles M: Sildre, Joonas: Jansson, Tove: jokin Karvinen

Lisätiedot

VIROLAHDEN ALAKOULUJEN YLEISURHEILU- MESTARUUSKILPAILUT VIROJOEN URHEILUKENTÄLLÄ

VIROLAHDEN ALAKOULUJEN YLEISURHEILU- MESTARUUSKILPAILUT VIROJOEN URHEILUKENTÄLLÄ VIROLAHDEN ALAKOULUJEN YLEISURHEILU- MESTARUUSKILPAILUT 11.9.2017 VIROJOEN URHEILUKENTÄLLÄ TYTÖT 8 VUOTTA 60 M 60 M 1 Sonja Lahti Virojoki 11,0 1 Samu Piispa Klamila 11,2 2 Pauliina Lehtinen Virojoki 11,2

Lisätiedot

Lestijärven kunnankirjasto Uutuusluettelo

Lestijärven kunnankirjasto Uutuusluettelo Lestijärven kunnankirjasto Uutuusluettelo Uutuudet ajalla 1.3.2016 31.3.2016 Uutuuksia: 85 nimekettä Kirjasto: Lestijärven kunnankirjasto AIKUISTEN OSASTO TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA.

Lisätiedot

Lapuan kirjaston lukemistosarjat:

Lapuan kirjaston lukemistosarjat: Lapuan kirjaston lukemistosarjat: 1-2. lk: Bagge: Maalla Beskow, Elsa: Tonttulan lapset Bross, Helen: Luokan reiluin reppu Hirvonen, Hannu: Rakastunut krokotiili Huovi, Hannele: Suurkontio Tahmapää Itkonen,

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet 1 / 2 Uutuuksia: 24 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE 56.9 Kiiskilä, Jani. Ikioma Itämeri : näkin kengissä pintaa syvemmälle Kirjat LI L 1 6 TEKNIIKKA.

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Kuutista Nestoriksi NATTI. Savonlinnan peruskoulujen kirjallisuusdiplomi. 3. ja 4. luokan kirjallisuusdiplomi LASTEN- JA NUORTENKIRJAT

Kuutista Nestoriksi NATTI. Savonlinnan peruskoulujen kirjallisuusdiplomi. 3. ja 4. luokan kirjallisuusdiplomi LASTEN- JA NUORTENKIRJAT Kuutista Nestoriksi Savonlinnan peruskoulujen kirjallisuusdiplomi 3. ja 4. luokan kirjallisuusdiplomi NATTI LASTEN- JA NUORTENKIRJAT Aarnio, Reeta Maan kätkemät Maan, veden ja tulen väki Tuulien taikuri

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Tutut oudot eläimet : 100+3 asiaa joita et eläinkunnasta tiennyt. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Tutut oudot eläimet : 100+3 asiaa joita et eläinkunnasta tiennyt. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 24.8.2015 Uutuudet ajalla 1.6.2015-30.6.2015 Uutuuksia: 34 nimekettä Yksikkö: Piikkiön kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 31.8.2015 Uutuudet ajalla 1.7.2015-31.7.2015 Uutuuksia: 33 nimekettä Yksikkö: Piikkiön kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI perusopetus 1-6 lk yleisurheilumestaruuskilpailut 12.9.2013. Pojat 4. LK 50 m

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI perusopetus 1-6 lk yleisurheilumestaruuskilpailut 12.9.2013. Pojat 4. LK 50 m KANKAANPÄÄN KAUPUNKI perusopetus 1-6 lk yleisurheilumestaruuskilpailut 12.9.2013 Pojat 4. LK 50 m 1 Juho Tunkkari Kangasmetsä 8,88 2 Forsel Marcus Keskusta 8,99 3 Ville Kautonen Kyynärjärvi 9,06 4 Markus

Lisätiedot

7.1.2016. Ypäjän kunnankirjasto

7.1.2016. Ypäjän kunnankirjasto YPÄJÄN KUNNANKIRJASTO UUTUUSLUETTELO 1 / 5 7.1.2016 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 01.12. - 31.12. 53 nimekettä Ypäjän kunnankirjasto 2 / 5 Aikuisten tietokirjallisuus 3 Yhteiskunta 36.13

Lisätiedot

LASTEN KIRJALLISUUS... 2 KAUNOKIRJALLISUUS... 2 KUVAKIRJAT... 2 SADUT... 2 KERTOMAKIRJALLISUUS... 3 TIETOKIRJALLISUUS... 3

LASTEN KIRJALLISUUS... 2 KAUNOKIRJALLISUUS... 2 KUVAKIRJAT... 2 SADUT... 2 KERTOMAKIRJALLISUUS... 3 TIETOKIRJALLISUUS... 3 Ylöjärven kaupunginkirjasto Uutuusluettelo 22.8.2017 Uutuudet ajalla 1.6.2017-31.7.2017 Uutuuksia: 26 nimekettä Yksikkö: Viljakkalan kirjasto Osasto: Lasten- ja nuortenosasto Sisällysluettelo LASTEN KIRJALLISUUS...

Lisätiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Jag vill veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Tämä esite on tarkoitettu nuorille, joilla on suojatut henkilötiedot. Sen ovat laatineet yhdessä Rikosuhriviranomainen (Brottsoffermyndigheten)

Lisätiedot

10.5.2016 kisailut yhteistyössä MLL:n kanssa Kajalassa

10.5.2016 kisailut yhteistyössä MLL:n kanssa Kajalassa 10.5.2016 kisailut yhteistyössä MLL:n kanssa Kajalassa 40m T3 1. Linda Nuotio 16,8 2. Monika Tuomala 16,9 3. Ilona Palokankare 17,0 4. Elina Nikander 19,3 5. Saara Ketola 19,6 6. Adelina Karppinen 21,0

Lisätiedot

Alakoulun (1. 6. luokat) kirjallisuusdiplomi

Alakoulun (1. 6. luokat) kirjallisuusdiplomi Alakoulun (1. 6. luokat) kirjallisuusdiplomi 1. luokka: Luetaan yksi kirja jokaisesta ryhmästä: Kuvakirjat: Bagge, Tapani: Tahvo ja Bella pyörremyrskyssä (tai jokin sarjasta) Jeffers, Oliver: Löytöpingviini

Lisätiedot

Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat

Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat 1 (5) Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat Myönnetyt luvat 18.12.2015 Lappeenrannan 5. apteekki apteekkari, farmasian tohtori Hannu Tapani Taipale Loviisan apteekki apteekkari,

Lisätiedot

Suur-Helsingin Golf ry Tulokset Sia & Altia Avio- ja avopari Open

Suur-Helsingin Golf ry Tulokset Sia & Altia Avio- ja avopari Open Suur-Helsingin Golf ry Tulokset Sia & Altia Avio- ja avopari Open 9.7.2011 Sarja: 18 hcp gs pb +scr, Pistebogey Hcp, Keltainen / Punainen Kierros 1: Luukki # Pelaaja Seura Slope Out In Tulos 1 Virkki Anna-Liisa

Lisätiedot

Olipa kerran kukka, joka meni kuntosaliin. Kun kukka sanoi. kuntosalilla: Rapu-raa-raa, kumma juttu, hän pääsi

Olipa kerran kukka, joka meni kuntosaliin. Kun kukka sanoi. kuntosalilla: Rapu-raa-raa, kumma juttu, hän pääsi Kesäkuussa Metsästettiin sana-aarteita Lasten Yliopiston sanataidekurssilla. VäriVarjoTeatteria, tarinoita, loitsuja ja muutamia muitakin lohkaisuja loihdittiin esiin kesäpäivien iloksi... Olipa kerran

Lisätiedot