Vantaan peruskoululaisten KIRJALLISUUSDIPLOMIT Diplomi 2

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vantaan peruskoululaisten KIRJALLISUUSDIPLOMIT Diplomi 2"

Transkriptio

1 Diplomi 2 1 Vantaan peruskoululaisten KIRJALLISUUSDIPLOMIT Diplomi 2 Tämän diplomin voivat suorittaa lähinnä luokkien oppilaat. Saadakseen diplomin 2 oppilaan on luettava alla olevalta listalta vähintään 14 kirjaa, joista yhden (1) tulee olla runokirja. Samasta sarjasta saa valita yhden (1) kirjan. Jos kirjasta on olemassa äänikirja, voi kuunnella myös sen. Sisällysluettelo: RUNOKIRJAT 2 HELPPOLUKUISET SARJAT 3 NUORTENKIRJAT Omat porukat...koti ja kaverit 4-5 Loitsuja, lohikäärmeitä ja lentäviä lautasia fantasiaa ja scifiä 6-7 Roistoja ja sankareita seikkailuja 8-9 Nauru pidentää ikää huumoria 10 Luonnon helmaan eläimiä 11 Pallo pyörii, jää luistaa ja moottori ärjyy...urheilua 12 KUVAKIRJAT 13 SARJAKUVAT 13 TIETOKIRJAT 14-15

2 Diplomi 2 2 RUNOKIRJAT Heikkilä, Petra: Helakisa, Kaarina: Huovi, Hannele: Itkonen, Jukka: Kaskinen, Anna-Mari: Kunnas, Kirsi Laukkanen, Jukka: Niska, Heikki: Ruohonen, Laura: Makin makiikkaa Luovaa leikittelyä sanoilla ja kuvilla. Niille joilla on nauravat korvat Loruja niille, joilla on nauravat korvat ja joilla silmät on lapsien. Karvakorvan runopurkki Mäyräkoirasta runot ovat maukkaampia kuin luut. Koipihumppa Näissä hassuissa runoissa taapertaa, rymistelee, ui ja lentelee. Kukahan se mahtaa olla? Runomeri Runoja suuresta merestä ja maailman rannoilta. Kani Koipeliinin kuperkeikat Kuinka Kani Koipeliinista tulee "villi runopilli"? Vänkylöitä Skedehukkahoppari ja muita otuksia riimirampilla. Satakieli ja lakaisukone Jossittelua ja leikkimieltä. Yökyöpelit Yllättäviä yökyöpeleitä salaperäisessä kerrostalossa.

3 Diplomi 2 3 HELPPOLUKUISET SARJAT Helppolukuisista sarjoista voi lukea minkä tahansa sarjaan kuuluvista kirjoista. Samasta sarjasta saa valita yhden (1) kirjan. Keijut-sarja (myös äänikirjana) Joko tunnet Mikä-mikä-maan, Keijupoukaman ja Pesäpuun ihastuttavat keijut ja varpusmiehet? Keltainen banaani -sarja Mainiot tarinat ja vauhdikkaat värikuvat. Kirjava kukko -sarja Kotimaisten kirjailijoiden vauhdikkaita ja humoristisia tarinoita. Lukukoukku-sarja Humoristisessa sarjassa on isokokoinen teksti. Osa tarinasta on sarjakuvan muodossa. Punainen banaani -sarja Värikkäät kuvat ja vähän tekstiä, joista osa on puhekuplissa. Werneri-sarja Kotimainen kirjasarja arkipäivän sattumuksista. Layton, Neal: Stilton, Geronimo: Widmark, Martin: Mammuttikoulu-sarja Villamammutit Oskari ja Arabella oppivat koulussa, että ihmiset ovat villejä ja vaarallisia eläimiä. Geronimo Stilton -sarja Geronimo Stilton on Hiiringin Sanomien päätoimittaja ja hänen intohimonsa on kirjoittaminen. Sarjassa seikkaillaan muun muassa merirosvokissojen laivalla ja Transrottanian aavemaisessa linnassa. Lasse-Maijan etsivätoimisto -sarja Kaverukset Maija ja Lasse ovat perustaneet oman Lasse-Maijan salapoliisitoimiston. He levittävät mainoksia toimistostaan ympäri Vallilan kaupunkia ja pian he saavatkin ratkaistavakseen toinen toistaan visaisempia pulmia.

4 Diplomi 2 4 NUORTENKIRJAT Omat porukat...koti ja kaverit Aho, Elisabet: DiCamillo, Kate: Funke, Cornelia: Kujanpää, Mari: Lidbeck, Petter: Lindgren, Astrid: Marttinen, Tittamari: Aadan aikaikkuna Yhdeksänvuotias Aada asuu äitinsä kanssa Helsingin keskustassa. Eräänä päivänä hän huomaa pääsevänsä koti-ikkunan kautta menneeseen aikaan. Naapurissa asuva vauvaperhe näyttää jotenkin tutulta... Taikurin norsu Orpo Peter Duchene luulee perheensä kuolleen. Ennustaja kuitenkin kertoo Petelle, että hän löytää perheensä norsun avulla. Ja kaupunkiin ilmestyykin norsu: se putoaa oopperatalon katsomoon kesken taikurin esityksen. Me Vauhtikanat tai Vauhtikanat luokkaretkellä Pojilla on Pygmit-jenginsä, joten Sprotte ystävineen haluaa perustaa oman.tyttöjen jengistä tulee Vauhtikanat ja tunnukseksi tietysti höyhen. Minä ja Muro Lauha pitää kovasti piirtämisestä. Parasta on, kun Lauha on järjestäjänä ja saa olla välitunnit sisällä piirtelemässä työharjoittelijana olevan 9.- luokkalaisen Hetan kanssa. Muita kavereita Lauhalla ei olekaan, paitsi leikkikarhu Muro, jolle Lauha kertoo kaikki koulupäivän tapahtumat. Vinni, isä ja Sunnuntai Vinni viettää kesälomaa isänsä kanssa. Kesä on mukavaa aikaa, koska silloin ei ole aikatauluja. Voi leikkiä, soudella ja poimia marjoja. Mutta mikä tai kuka onkaan Sunnuntai? Ronja Ryövärintytär (myös äänikirjana) Kun Ronja syntyy, ikivanha Matiaksen linna repeytyy keskeltä kahtia. Ronja ystävystyy Birkin kanssa, mutta kun Matias ottaa Birkin vangiksi on vain yksi keino Viivi Pusu -kirjat Hauska ja tarmokas Viivi Pusu asuu vanhassa elokuvateatterissa äidin, pikkuveljen ja -siskon kanssa. Viivin ja hänen parhaan kaverinsa Pinjan seurassa tapahtuu koko ajan. Samalla luokalla oleva Tuomas on Viiville myös tärkeä.

5 Diplomi 2 5 Nuotio, Eppu ja Tolonen, Tuutikki: Romppainen, Katariina: Swan, Anni: Swan, Anni: Uskali, Marika: Valmu, Leena: Veirto, Kalle: Wilson, Jacqueline: Unienvaihtaja tai Kuunsulka Parhaat ystävykset Aalto ja Myrsky pääsevät kesällä Myrskyn kummitädin luo salaperäiselle saarelle. Taiteilijakummitäti, yhteiset unet ja oudot tapahtumat tekevät kesästä unohtumattoman. Kuunsulassa tytöt osallistuvat myyttisistä eläimistä kertovan näyttelyn rakentamiseen. Roolipeliä Judoharjoituksiin matkalla ollut Venla eksyy teatteriryhmän harjoituksiin ja päätyy parrasvaloihin. Iris rukka Metsäpirtin laulajatyttö kutsutaan pääkaupunkiin kouluun ja sivistyksen pariin. Ollin oppivuodet Yhdeksänvuotias Olli joutuu ahneen serkkunsa salajuonen uhriksi ja karkaa viideksi vuodeksi vieraaseen maahan. Pietari, Nella ja kulmakunnan kauhu Kymmenvuotiaiden Pietarin ja Nellan agenttikokoonpano Pyjamaporukka ryhtyy selvittämään, kuka sotki rehtorin parvekkeen spraymaaleilla. Mutta kuka mahtaa olla kulmakunnan kauhu? Veera tiellä Kymmenvuotiaan Veeran äiti menehtyy syöpään. Veera lähtee jännittävälle matkalle kohti Äkäslompoloa tapaamaan isäänsä, jota ei ole koskaan nähnyt. Pelibunkkerin pojat Jose kavereineen on saanut ehdottoman pelikiellon. Sitten naapuriin muuttaa tyttö, jonka isällä on uusi Squeezer-pelikonsoli. Mutta Annikan luona peliaika pitää ansaita... Yökylässä Annabella, Chloe, Daisy ja Emily ovat päättäneet viettää syntymäpäiviä yökyläilemällä toistensa luona. Daisyä painaa se, ettei hän ole kertonut vammaisesta sisarestaan.

6 Diplomi 2 6 Loitsuja, lohikäärmeitä ja lentäviä lautasia fantasiaa ja scifiä Aarnio, Reeta: DiTerlizzi, Tony: Drake, Salamander: Funke, Cornelia: Gliori, Debi: Hawking, Lucy: Jones, Diana Wynne: Kaaberbøl, Lene: Maan kätkemät tai Veden vanki tai Virvatulen vartijat Kun Liina aloittaa uudessa koulussa, hän huomaa, että jotkut oppilaat käyvät iltaisin "taikatunneilla". Siellä Liina tutustuu Siriin ja Eetuun ja törmää niin maahisiin kuin veden väkeenkin. Spiderwickin kronikat -sarja Emme uskoneet haltijoita olevan olemassakaan. Vähänkö olimme väärässä! Niitähän on ihan kuhisemalla... Tästä sarjasta on tehty myös elokuva. Lohikäärmelaakso tai Myrskyn selässä Cara työskentelee isänsä lohikäärmetilalla ja haaveilee taitolentäjän urasta Taivaantanssija -lohikäärmeellä. Isä on kuitenkin tiukasti kieltänyt Caraa nousemasta lohikäärmeen selkään. Miten Caran haaveen käy? Lohikäärmeellä ratsastaja Tarun mukaan Himalajalla on lohikäärmeiden viimeinen turvapaikka, Taivaan Reuna. Sitä lähtee etsimään nuori hopeinen lohikäärme Lung kumppaneineen. Ja matkasta tulee pitkä, vaikea ja vaarallinen. Magiaa-kirjat Noitaperhe Srega-Borgia asustaa skotlantilaisessa linnassa. Kaikki alkaa siitä, kun isä siepataan. Avain maailmankaikkeuteen tai Kosminen aarrejahti George tutustuu lemmikkisikansa Freddyn avustuksella uusiin naapureihinsa ja maailman tehokkaimpaan tietokoneeseen Kosmokseen. Chrestomancin maailmat -sarja Orvot Chantin sisarukset Eric (lempinimeltään Kissa) ja Gwendolen saavat kodin tietäjä Chrestomancin luota. Taitava noita Gwendolen ajautuu pian hankaluuksiin tietäjän ja hänen perheensä kanssa. Chrestomanci puolestaan on oudon kiinnostunut lahjattomasta ja hiljaisesta Kissasta. Katrionan tarina -sarja Yhdelläkään hevosella ei ollut sellaisia silmiä. Ne olivat öisin saalistavan pedon silmät. Silti Katrione tunsi pakottavaa halua ratsastaa sillä. Mutta se oli ehdottomasti kiellettyä...

7 Diplomi 2 7 Kontio, Tomi: Lewis, C.S.: Lindgren, Astrid: Pratchett, Terry: Prineas, Sarah: Sinisalo, Johanna: Toivola, Ritva: Keväällä isä sai siivet, Austraasian viimeiset lapset tai Maan veli Tomin ja Timon isä lähtee salaperäisesti kaivon kautta Austraasiaan. Ennen kuin pojat päätyvät samaan paikkaan, he joutuvat Vastapöksyn Huostolaan, joka ei todellakaan ole mikään lepokoti tai puuhamaa. Narnia- sarja (myös äänikirjana) Jos olet lapsi ja taian kautta sinut kutsutaan Narniaan saavut sinne juuri ratkaisevalla hetkellä ja joudut hurjaan taistoon pahaa vastaan. Mio poikani Mio (myös äänikirjana) Eräänä iltana kotoaan katoaa yhdeksänvuotias Jussi. Hänestä tulee Kaukaisuuden maan prinssi Mio, jota odottaa jo aikojen alussa hänelle määrätty tehtävä. Suuri ajomatka: onttujen ensimmäinen kirja, Louhoksen valtiaat: onttujen toinen kirja tai Yläilmoissa: onttujen kolmas kirja Ontut muistuttavat ihmisiä, vaikka ovat vain kymmensenttisiä. Missä ihmeessä ne piileskelevät? Ja mikä vaara niitä uhkaa? Taikavaras: Opi Ehtoisan riimuaakkoset! tai Kadonnut Kun Conn varastaa velho Ikimys Liiholasilta tämän velhokiven, hänestä tulee velhon oppipoika. Yhdessä heidän on selvitettävä, mistä maagisen Ehtoisan kaupungin taikuuden väheneminen johtuu tai muuten... Möbiuksen maa Pii löytää merkillisen rannerenkaan ja päätyy rinnakkaismaailmaan, joka on tuhoutumassa. Möbiuksen maan asukkaat tahtovat, että Pii pelastaa heidät. Kummitusjuna (myös äänikirjana) Kaksitoista huikeaa fantasia- ja kauhutarinaa kaikille pelottomille nuorille. Mm. tarinat tietokoneen käyttäjään tunkeutuvasta nettimadosta ja automaattisesta taksikuskista.

8 Diplomi 2 8 Roistoja ja sankareita seikkailuja Doder, Joshua: Funke, Cornelia: Gahrton, Måns: Hagmar, Pia: Jansson, Anna: Kolu, Siri: Manninen, Raili: Mäkipää, Jari: Said, S.F.: Koira nimeltä Grk Tietokonepeleistä opituilla taidoilla on käyttöä, jos joutuu ohjaamaan helikopteria pelastaakseen ystävänsä. Hengästyttäviä seikkailuja eri puolilla Eurooppaa James Bondin tyyliin. Rosvoruhtinas Bo ja Prosper karkaavat Hampurista Venetsiaan. Salaperäinen Rosvoruhtinas pitää huolta orvoista ja kodittomista lapsista. Hotelli Kultainen mysteeri -kirjat Ingon ja Isadoran vanhemmat ovat ostaneet viehättävän hotellin maalta. Sitten selviää, että hotelli sijaitseekin kaukana uudesta valtatiestä. Asuukohan hotellissa myös kummitus? Etsiväpartio -sarja Veljekset Henkka, Aaron ja Leo selvittävät Etsiväpartion ensimmäisessä tapauksessa äkäisen Fritt-eukon merkillistä ryöstöä. Ritarien taistelu tai Kadonneet retkirahat Emil Wern ratkoo arvoituksia Visbyssä Gotlannissa. Kuka sabotoi keskiaikaviikon turnajaisia? Me Rosvolat tai Me Rosvolat ja konnakaraoke Yleensä Rosvolat ryöstelevät autoista vain herkkuja, lehtiä ja barbeja, mutta nyt he nappaavat kymmenvuotiaan Viljan. Hyvä niin, sillä nyt Viljan kesäloma on pelastettu, kun hänestä tulee oikea maantierosvo. Jatulintarhan arvoitus tai Aurinkomyrsky tai Merikotkan poika Jonin optimistijolla kaatuu ja hän pelastautuu hylätylle Jatulin saarelle. Monen viikon oleskelu erakkona muuttaa aikaisemmin vain tietokonepeleistä kiinnostuneen pojan innokkaaksi lintujen tarkkailijaksi ja avaruuden tutkijaksi. Etsiväkerho Hurrikaani -kirjat Pihlakylän koulun seinälle ripustettu postilaatikko on säpäleinä ja kaikki laatikon sisällä olleet lasten toisilleen tekemät ystävänpäiväkortit on varastettu! Pystyykö Etsiväkerho Hurrikaani selvittämään syyllisen? Varjak Käpälä kissojen Karate Kid tai Varjak Käpälä lainsuojaton Heiveröisestä mesopotamiansinisestä kissanpennusta kasvaa urhoollinen taistelija, joka uskaltaa nousta vastustamaan itseään albiinokissa Selja Kalmaa.

9 Diplomi 2 9 Snicket, Lemony: St.John, Lauren: Trenter, Laura: Trenter, Laura: Veirto, Kalle: Widmark, Martin: Surkeiden Sattumusten Sarja -kirjat Epämiellyttäviä tarinoita Baudelairen orvoista sisaruksista, joiden elämässä on mitättömän vähän onnellisia tapahtumia. Valkoinen kirahvi tai Delfiinien laulu tai Viimeinen leopardi Orvoksi jäänyt Martine tuntee itsensä yksinäiseksi uudessa kodissaan Etelä- Afrikassa. Eräänä yönä hän kuitenkin näkee ikkunastaan valkoisen kirahvin, joka katsoo suoraan häneen. Toisessa kirjassa Martine lähtee luokkaretkelle Intian valtamerelle, kun myrsky yllättää... Apua, ryöstö! Sebastian ja Johanna joutuvat postiryöstön silminnäkijöiksi. Tuli on irti Frida ja Isabelle tupakoivat salaa autiomökillä. Samana päivänä mökki palaa maan tasalle ja raunioista löytyy luita. Onko tupakkakokeilu johtanut vahingossa murhapolttoon? Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka -kirjat Henkka Virtanen on 10 vuotta. Hän pitää yhdessä kaverinsa J.K.Kivimutkan kanssa FBI:n haarakonttoria Lahden tienoilla. Yhdessä he joutuvat tiukkoihin tilanteisiin... Hirviöakatemia, kauhuagentti Nelli Rapp Eräänä syysiltana Nellin isä saa arvoituksellisen kutsun Hannibal-sedän luokse. Talo muistuttaa todellista kummituslinnaa. Yläkerrasta Nelli löytää salamyhkäisen luokkahuoneen...

10 Diplomi 2 10 Nauru pidentää ikää huumoria Cowell, Cressida: Dahl, Roald: Nesbø, Jo: Nicolaysen, Marit: Nopola, Sinikka ja Tiina: Noronen, Paula: Parvela, Timo: Pilkey, David: Sempe, Jean Jacques: Hikotus Kauhistus Koljakala III -kirjat Viikinkisankari Hikotus Kauhistus Koljakala III:n ja hänen toveriensa Remulemu Laholatvan ja Räkäkurlu Limalotjan kokemuksiin perustuvia muistelmia. Matilda Matilda on älykäs tyttö, joka luki klassikkoja jo nelivuotiaana. Aloitettuaan koulun hän kohtaa rehtori Trunchbullin, tyrannimaisen hirviön, joten Matildan kyvyillä on käyttöä. Tohtori Proktorin pierupulveri tai Tohtori Proktorin aika-aamme Hulvaton seikkailu anakondan, puolen metrin mittaisen Älli-pojan sekä ennen kaikkea tohtori Proktorin paukkujauheen matkassa. Väinö ja rotta -kirjat Väinö ja hänen lemmikkirottansa Hakkarainen tutustuvat milloin viemäreihin, milloin sairaalan sokkeloihin. Ja välillä ollaan jopa kultajahdissa. Risto Räppääjä -kirjat (myös äänikirjana) Riston seurassa tuskin on tylsää, varsinkaan silloin kun Rauha-täti, Pakastaja-Elvi tai Nuudelipää työntävät lusikkansa mukaan soppaan. Supermarsu -kirjat (myös äänikirjana) Emilian tarvitsee vain ottaa huikka marsunsa Halosen juomapullosta niin hän muuttuu Supermarsuksi. Ja Supermarsuna voi lentää vaikka Intiaan vitsigurun luo. Ella -kirjat (myös äänikirjana) Ellan, Paten ja kumppanien sekä tietysti opettajan taatusti naurettavaa menoa. Kapteeni Kalsari -kirjat Ernon ja Huukon reksin hurja muodonmuutos saa aikaan kaaoksen koulussa ja vähän muuallakin. Nikke -kirjat Nikke on kaveri, jolle sattuu ja tapahtuu. Kuten silloin, kun Nikke ostaa äidille syntymäpäivälahjaksi suuren kukkakimpun...

11 Diplomi 2 11 Luonnon helmaan eläimiä Ambjørnsen, Ingvar: Jalo, Merja: Jalo, Merja ja Marvi: Kurvinen, Jorma: McCall Smith, Alexander: Meripaasi, Helena: Nuotio, Eppu: Ojala, Anu: Peltoniemi, Sari : Saarinen, Virpi: Rin Tin Tei -sedän perintö tai Toraisat toverit Hulvatonta kohellusta riittää, kun Samson-koira ja Roberto-kissa alkavat pyörittää Vuononväikkeen täysihoitolaa. Jokainen maksukykyinen asiakas kelpaa vieraaksi. Nummelan ponitalli -kirjat Kikalta, Titalta, Päiviltä, Repeltä ja Penalta hoituvat hevosten lisäksi niin ryöstöjen kuin sabotaasien selvittäminen. Koiratytöt -kirjat Jenna ja Hannele löytävät hylätyn kultaisen noutajan Jessen, jota äiti ei suostu ottamaan. Jesse joutuu eläinkotiin eikä sen tulevaisuus näytä hyvältä. Susikoira Roi -kirjat Urhea koirasankari Roi seikkailee isäntänsä kanssa kahdessakymmenessä kirjassa. Akimbo -kirjat Akimbo asuu keskellä Afrikkaa luonnonpuiston vieressä ja tietää kaiken eläimistä ja niiden tavoista. Kuonot kohti pohjoista tai Salaperäiset tassunjäljet Kymmenvuotias Iri on kasvanut koiralauman keskellä Irlannissa. Nyt isä ja Iri ovat muuttamassa Suomeen. Kesään mahtuu monia yllätyksiä. Kingi -kirjat (myös äänikirjana) Kingin koiransydän on riekaleina, sillä emäntä on sairas. Mistä uusi koti? Aino, neljän tuulen tyttö tai Aino ja virvatulet Aino on asunut Lapissa mumman, papan ja rakkaan Nunnak-hevosensa kanssa. Nyt hänen on muutettava Etelä-Suomeen vanhempien työn takia. Sopeutumisessa auttaa tunturihaukka, joka johdattaa Ainon hevostalleille. Kissataksi Juho jää kiinni omenavarkaissa ollessaan, ja rangaistukseksi hänet määrätään kissataksin kuljettajaksi. Lisäksi hän saa kyvyn ymmärtää kissojen kieltä. Kissoilla on salainen tehtävä, jossa Juho saa auttaa. Sudenkesyttäjä Turkulainen Anna viettää ikävystyneenä kesää Kolkankosken kylässä. Pikkuhiljaa hän tutustuu myös paikallisiin lapsiin ja ennen kaikkea kohtaa Suden. Voiko sen kesyttää?

12 Diplomi 2 12 Pallo pyörii, jää luistaa ja moottori ärjyy...urheilua Gahrton, Måns: Kanto, Anneli: Lehtinen, Tuija: Lehtinen, Tuija: MacGregor, Roy: Tiainen, Marja-Leena: Meidän oma futisjengi -sarja Maija pelaa intohimoisesti jalkapalloa ja eräänä päivänä hän saa loistoidean: heidän luokkansa on perustettava oma futisjengi. Mutta miksei Melker halua mukaan, vaikka osaa pelata tosi hyvin? Futistyttö-sarja Tulikärpäset, Kasi kentälle! ja FC Tytsyt kertovat Oonasta ja hänen ystävistään, jotka suhtautuvat jalkapalloon intohimolla ja ilolla. Futis-sarja: Futiskesä, Futistähtiä, Futiskuvioita tai Futismestarit Peloton keskushyökkääjä Jasu vauhdissa. Vintiöt-sarja: Karting team Vintiöt, Hanaa, Vintiöt! tai Vauhdin huumaa, Vintiöt Vesa, pikkuveli Nikke ja isoveli Roope muodostavat Karting Team Vintiöt. Vesaa kiinnostavat autojen lisäksi myös dinosaurukset. Kesään mahtuu monta jännittävää kilpailua. Kiekkokiitäjät -sarja Kiekkokiitäjät on vauhdikas jääkiekkojoukkue, jolla on rautainen yhteishenki ja luja tahto voittaa. Yhteiset pelimatkat ovat Kiekkokiitäjien pojille ja tytöille huippuhetkiä, joista ei puutu jännitystä ja hauskanpitoa. Jääprinsessa -kirjat Kymmenvuotias Noora harrastaa taitoluistelua ja pääsee kilpailemaan ulkomaille asti, mutta kotona kaikki ei aina suju aivan toivotulla tavalla.

13 Diplomi 2 13 KUVAKIRJAT Kuvakirjoista saa lukea kaksi (2) kirjaa. Samasta sarjasta saa valita yhden (1) kirjan. Caliceti, Giuseppe: Casey, Dawn: Casta, Stefan: Child, Lauren: Franzon, Päivi: Grimm, Jakob: Güettler, Kalle: Kaarla, Riina: Katajavuori, Riina: Kirkkopelto, Katri: Lehtinen, Emilia: Maijala, Marika: Majaluoma, Markus: Mandart, Pamela: Mandart, Pamela: Marttinen, Tittamari: Nilsson, Ulf: Nilsson, Ulf: Nordqvist, Sven: Parkkinen, Jukka: Sandelin, Annika: Taivassalo, Hannele Mikaela: Hämäräkirja Tapola, Katri: Unilintu ja Uljas Sankari Täydellinen tyttö Suuri kilpailu: kiinalaisen eläinradan tarina Mustikkajengi etsii aarretta tai Mustikkajengi ja merirosvot tai Mustikkajengi ja salaperäinen täti Miten satujen susista selvitään Surusaappaat Ruusunen: Grimmin satu Ei! sanoi pieni hirviö Ihmesiemen Mennään jo kotiin Muusan ja Maestron taideseikkailu tai Muusan ja Maestron teatteriseikkailu Ohjeita lohikäärmeiden kasvattajille tai Kulta, voisitko syöstä tulta? Sylvi Kepposen hukkaretki tai Sylvi Kepposen pitkä päivä Isä, lähdetään saareen! tai Isä, lähdetään sieneen! tai Isä, ostetaan kesämökki! tai Isä, rakennetaan maja! Hemmo Hölmöläinen Piilolaakso tai Piilolaakson talvi Prinsessa, joka tahtoi nauraa Kun olimme yksin maailmassa Mummun kaikki rahat Hurja hassu siskoni Karhumäen Otso ja karhunkierros Milja ja naapurit SARJAKUVAT Sarjakuvista saa lukea kaksi (2) kirjaa. Samasta sarjasta saa valita yhden (1) kirjan. Bravo, Émile: Franquin: Goscinny: Goscinny: Hergé: Hergé: Hergé: Juba: Will: Kultakutri ja seitsemän kääpiökarhua Marsupilami-sarja Asterix-sarja Joonatan Pistooli Tintti-sarja Kuikka ja Vili: Ei armoa Veikko, Tette ja Jykke: kaikki seikkailut Minerva: Kukkia tohtori Kääkälle tai Minerva: jääkarhun sydän Tim ja Tom -sarja

14 Diplomi 2 14 TIETOKIRJAT Tietokirjoista saa lukea kaksi (2) kirjaa. Samasta sarjasta saa valita yhden (1) kirjan. Nimen perässä on sulkeissa kirjastoluokka eli hyllypaikka löytämisen helpottamiseksi. Andersson, Ingrid: Nuoren koiranystävän kirja (67.451) Paljon tietoa uskollisista ystävistämme hauskasti kuvitetussa tietokirjassa. Barille, Albert: Olipa kerran elämä -sarja (59.1) Suosittu piirrossarja nyt kirjoina. Tutustu ihmisen kehon ihmeellisyyksiin hauskalla tavalla Maestron matkassa. Casta, Stefan: Sohvin kukkakirja (57.1) Sohvin marjakirja (67.581) Sohvin puukirja (57.11) Sohvi-muurahaisen kanssa kukkiin, marjoihin ja puihin tutustuminen on hauskaa, hyödyllistä ja jopa herkullista. Espinassous, Louis: Rakennetaan maja! (66.35) Majan rakentaminen on hauskaa puuhaa. Oman piilopaikan voi pystyttää pihan perälle, lähimetsään tai mökille. Havaste, Paula: Temppuja ja tiedettä Heurekasta: kokeile kotona! (50) Tee itse vaikka vessapaperimyrsky, alaston kananmuna tai homelemmikki. Heath, Sarah: Kissan tavat tutuksi (67.452) Miksi kissa puskee? Miten kissat puhuvat toisilleen? Hotakainen, Markus: Tildan tähdet: lasten oma avaruuskirja (52) Tästä kirjasta selviää mikä on tähti ja miksi kuu on kuoppainen. Maita ympäri maailmaa. Tutustu maan historiaan, urheiluun ja kulttuuriin. Kankaansivu, Kirsi: Australia (48.51) Kankaansivu, Kirsi: Ruotsi (43.1) Kankaansivu, Kirsi: Venäjä (47.1) Kattelus, Mervi: Italia (46.2) Kauranen, Sonja: Kiina (48.183) Matschke, Alexandra: Saksa (44.1) Mäkelä, Essi: Norja (43.2) Mäkelä, Essi: Suomi (42) Mäkelä, Essi: Viro (47.21) Piispa, Mira: Itävalta (44.4) Piispa, Mira: Unkari (44.5) Rantanen, Kati: Yhdysvallat (48.312) Walther, Alexander: Japani (48.184) Vesterinen, Marjaana: Kreikka (46.85) Viikari, Kati: Iso-Britannia (45.1) Viikari, Kati: Ranska (46.1)

15 Kiskola, Marianne: Pikkujätkien keittokirja (68.2) Pikkumimmien keittokirja (68.2) Ohjeita pikkunaposteltavista aina suuriin sunnuntaipäivällisiin asti. Laine, Lasse J.: Suomen lasten luontokirja (56.8) Lähde huikealle luontoseikkailulle. Bongaa sirkuttajat, kiiltomadot, ristihämähäkit, ketut ja muut luonnon eläimet ja kasvit. Diplomi 2 15 Lintunen, Martti: Savannin sankarit (58.11) Miksi seepralla on raidat tai miksi leopardin hännänpää on valkoinen? Mitä muuta haluat tietää savannin asukkaista? Mikkanen, Raili: Majakat, ohoi! (69.63) Lokki Moona ja kuutti Ville retkeilevät Suomenlahden kiehtovilla majakkasaarilla ja oppivat paljon uutta. Murphy, Glenn: Ilmastonmuutos: mitä minä voin tehdä? (50.12) Tietopaketti jokaiselle maapallon tulevaisuudesta välittävälle. Petäinen, Anne: Konnankierros (58) Rupikonna lähtee illalla haastattelemaan pihapiirin eläimiä kirjaansa varten. Vastaan tulee niin yö- kuin päiväeläimiä oravasta lepakkoon. Romano, Teresa: Miten ötökät elävät (58.2) Tiesitkö, että hepokatin korvat ovat sen polvissa tai että vain naarashyttyset imevät verta? Sims, Lesley: Roomalaisen sotilaan käsikirja (91.173) Kaikki mitä aloittelevan legioonalaisen tulee tietää. Sinustako? -sarja: Huimat seikkailut odottavat Green, Jen: Sinustako naparetkeilijä? (48.62) Langley, Andrew: Sinustako vaeltava viikinki? (93) Macdonald, Fiona: Sinustako keskiaikainen ritari? (91.6) Malam, John: Sinustako merirosvojen vanki? ( ) Malam, John: Sinustako roomalainen gladiaattori? (91.173) Stewart, David: Sinustako Titanicin matkustaja? ( ) Sinäkin osaat! -sarja: Perustiedot kiinnostavista lajeista. Hillsdon, Mark: Jalkapallotaidot (79.31) Mugford, Simon: BMX-pyöräily (79.19) Mugford, Simon: Taistelulajit (79.181) Saiz, Mike: Rullaluistelu (79.7) Sundsten, Berndt: Nyt kalaan!: nuoren kalastajan kirja (67.62) On mukava tunne, kun vapa värähtää ja kala nappaa syöttiin. Oletko kokeillut heitto- tai perhokalastusta? Uutela, Venla-Maria: Keppari: keppihevosten maailma (79.84) Kaikki mitä olet aina halunnut tietää keppihevosista.

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 4. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Lizzie McGuire ratkaisee -sarjan kirja. Aleksin merirosvokesä tai joku muu Aleksi-kirja. Näin koulutat lohikäärmeesi tai Merirosvoilun alkeet (OK)

Lizzie McGuire ratkaisee -sarjan kirja. Aleksin merirosvokesä tai joku muu Aleksi-kirja. Näin koulutat lohikäärmeesi tai Merirosvoilun alkeet (OK) NELJÄS LUKUDIPLOMI KK=keskustan koulun käsikirjasto OK=Keskustan koulun oppilaskirjasto KIRJASARJAT: Iso Werneri -sarja Pultti -sarja (KK) Vihreä varis -sarja (OK) NUORTEN ROMAANIT - NUORTENOSASTO, N 84.2

Lisätiedot

Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla ja tietokirjat keltaisella lapulla.

Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla ja tietokirjat keltaisella lapulla. TOINEN LUKUDIPLOMI KIRJASARJAT: Aurinko Kirjava kukko Keltanokka Luen jo itse Minäpä luen itse Werner Vihreä varis Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla ja tietokirjat

Lisätiedot

FANTASIA NUORTENOSASTO N 84.2_8 ja 84.2 FAN. SCIFI NUORTENOSASTO N 84.2_4 ja 84.2 SCIFI. KAUHU NUORTENOSASTO N 84.2_7 ja 84.

FANTASIA NUORTENOSASTO N 84.2_8 ja 84.2 FAN. SCIFI NUORTENOSASTO N 84.2_4 ja 84.2 SCIFI. KAUHU NUORTENOSASTO N 84.2_7 ja 84. VIIDES LUKUDIPLOMI KIRJASARJAT: Pultti Vihreä varis NUORTEN ROMAANIT NUORTENOSASTO N 84.2 SARJAKUVAT NUORTENOSASTO N 85.32 FANTASIA NUORTENOSASTO N 84.2_8 ja 84.2 FAN SCIFI NUORTENOSASTO N 84.2_4 ja 84.2

Lisätiedot

29.5.2015. Siilinjärven kunnankirjasto

29.5.2015. Siilinjärven kunnankirjasto SIILINJÄRVEN KUNNANKIRJASTO LASTEN JA NUORTEN KIRJALLISUUS / 5 9.5.05 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 0.05.05-9.05.05 54 nimekettä Siilinjärven kunnankirjasto / 5 Lasten ja nuorten kirjalli

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 6.luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Lasten luontokirja : sienet, marjat, kukat Kirjat PIK L 1. Hyönteiset tutuksi Kirjat PIK L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Lasten luontokirja : sienet, marjat, kukat Kirjat PIK L 1. Hyönteiset tutuksi Kirjat PIK L 1 Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 8.5.2015 Uutuudet ajalla 1.4.2015-30.4.2015 Uutuuksia: 32 nimekettä Yksikkö: Piikkiön kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE 56.8

Lisätiedot

LUETTAVAA 3. JA 4. LUOKALLE

LUETTAVAA 3. JA 4. LUOKALLE LUETTAVAA 3. JA 4. LUOKALLE SATUA JA FANTASIAA Aarnio, Reeta: Maan kätkemät Liina löytää kirjastoreissulla oven, joka johtaa aivan toisenlaiseen maailmaan. Hänkin huomaa kuuluvansa joukkoon, jolla on kyky

Lisätiedot

30.5.2014. Siilinjärven kunnankirjasto

30.5.2014. Siilinjärven kunnankirjasto SIILINJÄRVEN KUNNANKIRJASTO LASTEN JA NUORTEN KIRJALLISUUS / 5 30.5.04 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 0.05.04-30.05.04 49 nimekettä Siilinjärven kunnankirjasto / 5 Lasten ja nuorten kirjalli

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 14.10.2015 Uutuudet ajalla 1.9.2015-30.9.2015 Uutuuksia: 48 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 2 Uutuusluettelo 21.4.2016 Uutuudet ajalla 1.3.2016-31.3.2016 Uutuuksia: 24 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA

Lisätiedot

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi.

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi. Viima Viima Teräs ei ole mikään paha poika, mutta ei hän kilttikään ole. Hänen viimeinen mahdollisuutensa on koulu, joka muistuttaa vähän akvaariota ja paljon vankilaa. Heti aluksi Mahdollisuuksien talossa

Lisätiedot

(Lähti: 1 Keskeytti: 0 Hylätty: 0) 1 1. Hulkkonen Mikko Pihkan 41.00

(Lähti: 1 Keskeytti: 0 Hylätty: 0) 1 1. Hulkkonen Mikko Pihkan 41.00 H6 (Lähti: 6 Keskeytti: 0 Hylätty: 0) 6. Sorsa Aleksi Pihkan 23.2 2. Hakuli Tommi KeU 24.02 +50 3. Pietiläinen Aleksi Pihkan 26.54 +3.42 4. Koikkalainen Severi Pihkan 2.46 +4.34 5. Koivisto Antton KeU

Lisätiedot

1 KUVAKIRJAT. lista1. Appelgren Tove: Vesta-Linnea ja hirviöäiti, Tammi, 2001 riita, sovinto

1 KUVAKIRJAT. lista1. Appelgren Tove: Vesta-Linnea ja hirviöäiti, Tammi, 2001 riita, sovinto 1 KUVAKIRJAT lista1 Appelgren Tove: Vesta-Linnea ja hirviöäiti, Tammi, 2001 riita, sovinto Suvilehto Pirjo: Anni ja loistokoirat, WSOY, 2012 lemmikkieläimen hankinta, koirarodut Majaluoma Markus: Isä,

Lisätiedot

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma NALLE PUH Olipa kerran Nalle Puh. Nalle Puh lähti tapaamaan veljeään. Nalle Puh ja hänen veljensä nauroi itse keksimäänsä vitsiä. Se oli kuka on Nalle Puhin veli. Vastaus oli puhveli. Sitten he söivät

Lisätiedot

Suomen Kirjailijaliiton palkinnot ja palkinnon saajat vuosina 1949-2015

Suomen Kirjailijaliiton palkinnot ja palkinnon saajat vuosina 1949-2015 Suomen Kirjailijaliitto r.y. Sivu 1 (6) Suomen Kirjailijaliiton palkinnot ja palkinnon saajat vuosina 1949-2015 Suomen Kirjailijaliiton tunnustuspalkinto Tunnustuspalkinto on annettu vuodesta 1949 lähtien

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Popin ja Pikkukarhun avaruusmatka Kirjat VP L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Popin ja Pikkukarhun avaruusmatka Kirjat VP L 1 Vimpelin kunnankirjasto 1 / 5 Uutuusluettelo 28.1.2016 Uutuudet ajalla 1.11.2015-28.1.2016 Uutuuksia: 67 nimekettä Yksikkö: Vimpelin pääkirjasto Osasto: Lasten osasto TIETOKIRJALLISUUS 2 USKONTO 25.2 Reinikainen,

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 58 Dyson, Nikki. 1000 erilaista eläintä Kirjat PIK L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 58 Dyson, Nikki. 1000 erilaista eläintä Kirjat PIK L 1 Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 11.8.2014 Uutuudet ajalla 1.6.2014-30.6.2014 Uutuuksia: 38 nimekettä Yksikkö: Piikkiön kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 56.8 Iso luontokirja Kirjat LI L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 56.8 Iso luontokirja Kirjat LI L 1 1 / 2 Uutuuksia: 20 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE 56.8 Iso luontokirja Kirjat LI L 1 80 83 KAUNOKIRJALLISET SEKASISÄLTÖISET TEOKSET. KANSANRUNOUS.

Lisätiedot

KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS:

KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS: Rauman freinetkoulun 2lk:n luokkalehti 5# helmikuu 2011 KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS: Oppilaan haastattelu 2 Mikaelin arvoitus 2 Kaksi merenneitoa 3 Kirjaesittely 3 Hiihtoloma 5 Hiihtoretki 5 Silja Europalla

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

JJR-KIRJASTO, JUVAN KIRJASTO Tiedonhakulista Hankintapäivä: Hylly: Lukemaan opettelevat Kotipisteryhmä: JJR-kirjastot

JJR-KIRJASTO, JUVAN KIRJASTO Tiedonhakulista Hankintapäivä: Hylly: Lukemaan opettelevat Kotipisteryhmä: JJR-kirjastot JJR-KIRJASTO, JUVAN KIRJASTO Tiedonhakulista 1 / 8 15.4.2013 Hankintapäivä: 1.1.-31.3.2013 Hylly: Lukemaan opettelevat Kotipisteryhmä: JJR-kirjastot The amazing Spider-man : sankarin synty, 978-951-32-3357-0

Lisätiedot

HARJOITUKSIA VERBITYYPISTÄ 4

HARJOITUKSIA VERBITYYPISTÄ 4 HARJOITUKSIA VERBITYYPISTÄ 4 Verbityypin 4 tuntomerkit: - perusmuodon lopussa on -ata/ätä, joskus -ota, -ötä, -uta, -ytä: luvata: lupaan, pelätä: pelkäät, tuhota: tuhoaa, haluta: haluamme, älytä: älyää

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet 1 / 2 Uutuuksia: 26 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 7 TAITEET. LIIKUNTA 78.3112 Raparperin alla [Nuottijulkaisu] : wanhanajan ihanat lastenlaulut Nuotti PIK L NUOM 1 84.2 Brigatti, Ella. Sängynaluskansa

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Suur-Helsingin Golf ry Tulokset Sia & Altia Avio- ja avopari Open

Suur-Helsingin Golf ry Tulokset Sia & Altia Avio- ja avopari Open Suur-Helsingin Golf ry Tulokset Sia & Altia Avio- ja avopari Open 9.7.2011 Sarja: 18 hcp gs pb +scr, Pistebogey Hcp, Keltainen / Punainen Kierros 1: Luukki # Pelaaja Seura Slope Out In Tulos 1 Virkki Anna-Liisa

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 1. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat

Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat 1 (5) Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat Myönnetyt luvat 18.12.2015 Lappeenrannan 5. apteekki apteekkari, farmasian tohtori Hannu Tapani Taipale Loviisan apteekki apteekkari,

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 17.1 Juusola, Mervi. Ystävyyden pelisäännöt Kirjat LI L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 17.1 Juusola, Mervi. Ystävyyden pelisäännöt Kirjat LI L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 22.8.2014 Uutuudet ajalla 1.7.2014-31.7.2014 Uutuuksia: 32 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 1 FILOSOFIA. PSYKOLOGIA. RAJATIETO 17.1 Juusola,

Lisätiedot

VUODEN 2013 VIRALLISTEN KISOJEN TALKOOVUOROT Päivitetty 31.5.2013 Sivu 1/5

VUODEN 2013 VIRALLISTEN KISOJEN TALKOOVUOROT Päivitetty 31.5.2013 Sivu 1/5 VUODEN 2013 VIRALLISTEN KISOJEN TALKOOVUOROT Päivitetty 31.5.2013 Sivu 1/5 TYÖNTEKIJÄLISTA MAALISKUU LAUANTAI 02.03.2013 3 LK Anne Laine Jenni Sokura Satu Tolonen Anni Rämä Linda Laurikainen Sonja Meuronen

Lisätiedot

LAPUAN VIRKIÄN ENNÄTYKSET - 2015

LAPUAN VIRKIÄN ENNÄTYKSET - 2015 LAPUAN VIRKIÄN ENNÄTYKSET - 2015 MIEHET 100 m 11,10 Joonas Kokko 2015 200 m 22,55 Joonas Kokko 2015 400 m 48,53 Jukka Latva-Rasku -97 800 m 1.51,78 Pekka Passinen -94 1000 m 2.26,94 Ville Hautala -91 1500

Lisätiedot

ENSIMMÄISEN LUOKAN LUKUDIPLOMI

ENSIMMÄISEN LUOKAN LUKUDIPLOMI ENSIMMÄISEN LUOKAN LUKUDIPLOMI Valitse yksi kirja joka kirjaryhmästä. Kirjat voit lukea joko yksin tai yhdessä vanhempiesi kanssa vuorolukuna. Jos kirjasta on olemassa äänikirja, voit myös kuunnella kirjan.

Lisätiedot

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia 1 Mun perhe suomi äidinkieli suomi äidinkieli perhe äiti _ vaimo isä _ mies vanhemmat lapsi isoäiti tyttö isoisä poika isovanhemmat vauva sisko tyttöystävä poikaystävä veli Ootko sä naimisissa? * Joo,

Lisätiedot

7.1.2016. Ypäjän kunnankirjasto

7.1.2016. Ypäjän kunnankirjasto YPÄJÄN KUNNANKIRJASTO UUTUUSLUETTELO 1 / 5 7.1.2016 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 01.12. - 31.12. 53 nimekettä Ypäjän kunnankirjasto 2 / 5 Aikuisten tietokirjallisuus 3 Yhteiskunta 36.13

Lisätiedot

Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 4. - 5. luokka

Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 4. - 5. luokka 3 pisteen tehtävät Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 1. Missä kenguru on? (A) Ympyrässä ja kolmiossa, mutta ei neliössä. (B) Ympyrässä ja neliössä, mutta ei kolmiossa. (C) Kolmiossa ja neliössä, mutta

Lisätiedot

NURMIJÄRVELÄISSEUROJEN YLEISURHEILIJAT KAHDEKSAN PARHAAN JOUKOSSA SM-KISOISSA

NURMIJÄRVELÄISSEUROJEN YLEISURHEILIJAT KAHDEKSAN PARHAAN JOUKOSSA SM-KISOISSA NURMIJÄRVELÄISSEUROJEN YLEISURHEILIJAT KAHDEKSAN PARHAAN JOUKOSSA SM-KISOISSA (Vuodesta 1995 viralliset SM-kisat myös sarjoissa T/P 14,15 vuotta) Koonnut Ilkka Hemmilä, päivitetty 20.8.2012 (ulkoradoilla)

Lisätiedot

Emma ja Julija ovat ruvenneet huomioimaan Jennaa enemmän. He ovat hyviä ystäviä.

Emma ja Julija ovat ruvenneet huomioimaan Jennaa enemmän. He ovat hyviä ystäviä. Sakke aloittaa peruskoulun, Eetu ja Karim menee yhdeksännelle luokalle ja Julija, Emma ja Jenna aloittavat kahdeksannen luokan ja ovat siitä innoissaan. Emma ja Julija ovat ottaneet Jennan mukaan ja Jennakin

Lisätiedot

SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT

SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT SERTIFIOIDUT PUHTAUSALAN HENKILÖT Lista päivitetään noin kuukauden välein Numero PA26 AALTONEN, Virpi Marjatta 17.12.2019 PA6 AHLGREN, Mari Johanna PA49 AHONEN, Minna Susanna PA21 AHTIALA-HUOTARI, Elina

Lisätiedot

-mpi (komparatiivi) tuttu - tutun - tutumpi. siisti - siistin - siistimpi

-mpi (komparatiivi) tuttu - tutun - tutumpi. siisti - siistin - siistimpi MILLAINEN? vertailu -mpi (komparatiivi) tuttu - tutun - tutumpi kevyt - kevyen - kevyempi siisti - siistin - siistimpi iloinen - iloisen hidas hitaan - iloisempi - hitaampi -mpi (komparatiivi) KAKSITAVUISET,

Lisätiedot

MLL:N JA PEIKKOJEN YLEISURHEILUKISAT KAJALASSA

MLL:N JA PEIKKOJEN YLEISURHEILUKISAT KAJALASSA MLL:N JA PEIKKOJEN YLEISURHEILUKISAT 30.8.2016 KAJALASSA 40m T3 1. Heljä Halonen 13,8 2. Elviira Rauniomaa 15,7 3. Maisa Tanska 16,2 4. Helmi Pohjola 16,7 5. Alisa Ruotsalainen ja Anna Kovács-Balogh 16,9

Lisätiedot

PROVINSSIROCK 2008 PERJANTAI

PROVINSSIROCK 2008 PERJANTAI PERJANTAI 13.06.2008 15. 21.00 1 Joni Renko H 2 Janna Renko H 3 Laura Raninen H 4 Antti-Pekka Valli H 5 Riina Yli-Ojanperä H 6 Sanna Peltoniemi H 7 Reijo Pulli H 8 Tiina Korkonen H 9 Kari Hautamäki H 10

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Kansalaistaito : miten politiikkaa voi ymmärtää, jos sitä voi ymmärtää?

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Kansalaistaito : miten politiikkaa voi ymmärtää, jos sitä voi ymmärtää? Oripää 1 / 5 Uutuusluettelo 31.5.2016 Uutuudet ajalla 1.5.2016-31.5.2016 Uutuuksia: 71 nimekettä Kirjasto: Oripää TIETOKIRJALLISUUS 3 YHTEISKUNTA 32 Heikkinen, Vesa, Kansalaistaito : miten politiikkaa

Lisätiedot

320075 Mitä nyt (4) What now?

320075 Mitä nyt (4) What now? 320075 Mitä nyt (4) What now? Lapset joutuvat usein tilanteisiin, joissa on hyvä miettiä omia reaktioitaan ennen toimimista. Tässä korttisarjassa esitetään erilaisia hankalia tilanteita, joihin jokainen

Lisätiedot

10.5.2016 kisailut yhteistyössä MLL:n kanssa Kajalassa

10.5.2016 kisailut yhteistyössä MLL:n kanssa Kajalassa 10.5.2016 kisailut yhteistyössä MLL:n kanssa Kajalassa 40m T3 1. Linda Nuotio 16,8 2. Monika Tuomala 16,9 3. Ilona Palokankare 17,0 4. Elina Nikander 19,3 5. Saara Ketola 19,6 6. Adelina Karppinen 21,0

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 92 Cruz, Carlos da. Kuninkaantie : matka historiasta nykyaikaan Kirjat LI L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 92 Cruz, Carlos da. Kuninkaantie : matka historiasta nykyaikaan Kirjat LI L 1 1 / 2 Uutuuksia: 25 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 9 HISTORIA 92 Cruz, Carlos da. Kuninkaantie : matka historiasta nykyaikaan Kirjat LI L 1 80 83 KAUNOKIRJALLISET SEKASISÄLTÖISET TEOKSET. KANSANRUNOUS.

Lisätiedot

Kokemäen Hippo-kisat kisailtiin sunnuntaina 17.5.2015 Ohessa kaikkien lajien tulokset.

Kokemäen Hippo-kisat kisailtiin sunnuntaina 17.5.2015 Ohessa kaikkien lajien tulokset. Kokemäen Hippo-kisat kisailtiin sunnuntaina 17.5.2015 Ohessa kaikkien lajien tulokset. T3 40m 1. Ella Salonen 13,3 2. Ilona Sinivaara 15,2 3. Aada Vainionpää 17,2 4. Sofia Alavuo 19,5 5. Lilli Tarkanmäki

Lisätiedot

Lestijärven kunnankirjasto Uutuusluettelo

Lestijärven kunnankirjasto Uutuusluettelo Lestijärven kunnankirjasto Uutuusluettelo Uutuudet ajalla 1.3.2016 31.3.2016 Uutuuksia: 85 nimekettä Kirjasto: Lestijärven kunnankirjasto AIKUISTEN OSASTO TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA.

Lisätiedot

69. KESKI-SUOMEN MAAKUNTAVIESTI 21.2.2016 ÄÄNEKOSKI 69. KESKI-SUOMEN MAAKUNTAVIESTI 21.2.2016 - ÄÄNEKOSKI OSUUSTULOKSET OSUUSTULOKSET 1.

69. KESKI-SUOMEN MAAKUNTAVIESTI 21.2.2016 ÄÄNEKOSKI 69. KESKI-SUOMEN MAAKUNTAVIESTI 21.2.2016 - ÄÄNEKOSKI OSUUSTULOKSET OSUUSTULOKSET 1. 69. KESKI-SUOMEN MAAKUNTAVIESTI 21.2.2016 ÄÄNEKOSKI OSUUSTULOKSET OSUUSTULOKSET 1.OSUUS 1 48 JOUTSA-1 Räsänen Veli-Matti 22.56,8 2 6 SAARIJÄRVI-1 Vertanen Olli 22.59,1 3 3 JYVÄSKYLÄ-1 Mikkonen Tomi 23.04,8

Lisätiedot

-valitse 7 kirjaa -kustakin ryhmästä yksi -yhden ryhmän saa jättää valitsematta

-valitse 7 kirjaa -kustakin ryhmästä yksi -yhden ryhmän saa jättää valitsematta 7.lk:n kirjalista -valitse 7 kirjaa -kustakin ryhmästä yksi -yhden ryhmän saa jättää valitsematta Klassikoita: Bach, Richard: Lokki Joonatan Burnett, Frances: Salainen puutarha Burroughs, Edgar Rice: Jokin

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kajaanin kaupunginkirjasto 1 / 5 Uutuusluettelo 2.5.2016 Uutuudet ajalla 1.4.2016-30.4.2016 Uutuuksia: 61 nimekettä Kirjasto: Kajaanin kaupunginkirjasto Osasto: Lasten- ja nuortenosasto TIETOKIRJALLISUUS

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Eetu-lukudiplomi 2: luokat 3-4

Eetu-lukudiplomi 2: luokat 3-4 Eetu-lukudiplomi 2: luokat 3-4 Lukudiplomia varten täytyy lukea yhteensä kaksitoista kirjaa, joista ainakin yhden täytyy olla runokirja. Kaksi kirjoista saa olla tietokirjoja, kaksi sarjakuvia ja kaksi

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

vuoro nimi paiva aika sukunimi etunimi 1PR Edustusryhmä ma 16:00 18:00 Puolakka Anssi 1PR Edustusryhmä ma 16:00 18:00 Rautala Sanni 1PR Edustusryhmä

vuoro nimi paiva aika sukunimi etunimi 1PR Edustusryhmä ma 16:00 18:00 Puolakka Anssi 1PR Edustusryhmä ma 16:00 18:00 Rautala Sanni 1PR Edustusryhmä vuoro nimi paiva aika sukunimi etunimi 1PR Edustusryhmä ma 16:00 18:00 Puolakka Anssi 1PR Edustusryhmä ma 16:00 18:00 Rautala Sanni 1PR Edustusryhmä ma 16:00 18:00 Seppälä Oona 1PR Edustusryhmä ma 16:00

Lisätiedot

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi TEE OIKEIN Kumpi on (suuri) suurempi, Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) valoisampi kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) halvempi kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) helpompi

Lisätiedot

Child: Miten satujen susista selvitään. Grahame: Kaislikossa suhisee

Child: Miten satujen susista selvitään. Grahame: Kaislikossa suhisee Fantastista Aarnio: Veden vanki tai Virvatulten vartijat tai Tuulien taikuri Child: Miten satujen susista selvitään Dahl: Iso kiltti jätti Dunmore: Ingo kirjat Gliori: Magiaa-kirjat Grahame: Kaislikossa

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Brasilia : República federativa do Brasil Kirjat PIK L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Brasilia : República federativa do Brasil Kirjat PIK L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet 1 / 2 Uutuuksia: 27 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 4 MAANTIEDE. MATKAT. KANSATIEDE 48.388 Pesti, Mele, Brasilia : República federativa do Brasil Kirjat PIK L 1 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA.

Lisätiedot

12.1.2016. Humppilan kunnankirjasto

12.1.2016. Humppilan kunnankirjasto HUMPPILAN KUNNANKIRJASTO UUTUUSLUETTELO 1 / 5 12.1.2016 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 01.12. - 31.12. 51 nimekettä Humppilan kunnankirjasto 2 / 5 Aikuisten tietokirjallisuus 3 Yhteiskunta

Lisätiedot

ROCK'N'SWING GP-KILPAILUT TULOSLISTA

ROCK'N'SWING GP-KILPAILUT TULOSLISTA BOOGIE WOOGIE BW YLEINEN AB (GP) 1 30 Juho Päivinen - Mari Munne Baunssi Hämeenlinna 2 19 Pasi Ojala - Hanna Vammeljoki Comets Helsinki 3 4 Olli Rasi - Rosanna Valtonen Swing Team Tampere 4 21 Jussi Eerola

Lisätiedot

1 Elmeri Ali-Rantala Punkalaitumen Kunto 9,5 2 Viljami Kuusela Loimaan Jankko 10,2

1 Elmeri Ali-Rantala Punkalaitumen Kunto 9,5 2 Viljami Kuusela Loimaan Jankko 10,2 Nuorten yleisurheilu-aluekisat Humppilassa 28.6.2013 Järjestäjänä Humppilan Veikot Tytöt 7v 40m Tytöt 7v pallonheitto Pojat 7v 40m Pojat 7v pallonheitto 1 Emilia Paatela HKV 7,3 2 Viivi Välimäki Urjalan

Lisätiedot

TULOSLUETTELO Satakunnan Maakuntaviesti Su Perinteinen

TULOSLUETTELO Satakunnan Maakuntaviesti Su Perinteinen TULOSLUETTELO Satakunnan Maakuntaviesti Su 9.2.2014 Perinteinen Maakuntaviestin osuusisännät 2014: 1. osuus Finnblock Europa Oy Ltd 2. osuus 3. osuus Maanrakennus Mäenpää Oy 4. osuus 5. osuus 6. osuus

Lisätiedot

SIILINJÄRVEN KUNNANKIRJASTO LASTEN JA NUORTEN KIRJALLISUUS 1.6.2016. Pisteryhmä:

SIILINJÄRVEN KUNNANKIRJASTO LASTEN JA NUORTEN KIRJALLISUUS 1.6.2016. Pisteryhmä: SIILINJÄRVEN KUNNANKIRJASTO LASTEN JA NUORTEN KIRJALLISUUS / 5.6.06 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: 0.05.06 -.05.06 57 nimekettä Pisteryhmä: / 5 Lasten ja nuorten kirjalli Filosofia. Psykologia. Rajatieto

Lisätiedot

1.7.2013 01.06.2013-30.06.2013. Säkylän kunnankirjasto

1.7.2013 01.06.2013-30.06.2013. Säkylän kunnankirjasto SÄKYLÄN KUNTA / SÄKYLÄN KUNNANKIRJASTO UUTUUSLUETTELO / 5.7.203 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 0.06.203-30.06.203 59 nimekettä Säkylän kunnankirjasto Aikuisten tietokirjallisuus Filosofia.

Lisätiedot

Kirkolliskokousvaalit 2016

Kirkolliskokousvaalit 2016 I Viinipuu 87 Engström Vesa asiantuntija I Viinipuu 88 Ijäs Mika palvelukokonaisuuden esimies, yhteisöpedagogi (AMK) I Viinipuu 89 Leipakka Laura TM I Viinipuu 90 Leskinen Heikki TM I Viinipuu 91 Orpana

Lisätiedot

Kainuun Maakuntahiihto, pm ja HS

Kainuun Maakuntahiihto, pm ja HS Kainuun Maakuntahiihto, pm ja HS T U L O K S E T Miehet 15 vuotta 3 km V 1. Tommi Härkönen Paltamon Urheilijat 7.23,7 2. Antti Huusko Ristijärven Pyry 7.23,8 0.00,1-5. 30834424 Mikko Haverinen Kuhmo-Ski

Lisätiedot

Lehtimäen Ampujat ry:n avoimet alueelliset Syysilma-asekilpailut Pilkan ilma-aseradalla , tulosluettelo:

Lehtimäen Ampujat ry:n avoimet alueelliset Syysilma-asekilpailut Pilkan ilma-aseradalla , tulosluettelo: Yleinen sarja, ilmakivääri 60 ls 1. Juho Kurki KaA 100 100 99 97 100 99 595 45x 2. Mikko Luoma KokMAS 93 94 93 93 97 94 564 18x 3. Markku Niemi AlavA 96 91 91 94 97 91 560 19x 4. Markku Haukkala HSA 93

Lisätiedot

E-P:n am hisu parisprinttiviesti Jurvassa

E-P:n am hisu parisprinttiviesti Jurvassa Suunta-Jurva 1(5) E-P:n am hisu parisprinttiviesti Jurvassa 17.2.2013 Lopputulokset H21 (2+2+2+2+2+2) 1) Pohjankyrön Rasti 1 52:47 (Saari Petri 8:18/2., Heiska Samu 9:25/1., Saari Petri 8:59/2., Heiska

Lisätiedot

Karkkilan kaupunginkirjaston koulusarjat (4/2016)

Karkkilan kaupunginkirjaston koulusarjat (4/2016) Karkkilan kaupunginkirjaston koulusarjat (4/2016) Karkkilan kirjasto tarjoaa koulujen käyttöön ns. koulusarjoja, joissa on 5-25 kappaletta samaa kirjaa. Sarjoja voidaan täydentää tarvittaessa joillakin

Lisätiedot

Jotta saat lukudiplomin, lue ainakin yksi kuvakirja, yksi runokirja, kaksi helppolukuista ja kaksi lastenkirjaa. Valitse kirjat tältä listalta.

Jotta saat lukudiplomin, lue ainakin yksi kuvakirja, yksi runokirja, kaksi helppolukuista ja kaksi lastenkirjaa. Valitse kirjat tältä listalta. KIRJALISTA LUKUJUNASSA MATKUSTAVILLE 9/06 Hei Sinä kolmasluokkalainen! Tervetuloa lukukampanjaan! Jokainen lukemasi kirja lisää vauhtia lukujunallemme. Lukujunan energiaa ovat kirjat! Puksuttaako se hitaasti,

Lisätiedot

Kurikan koululaisuinnit

Kurikan koululaisuinnit Kurikan koululaisuinnit 14.11.2016 1.lk tytöt 25 m 1 Juulia Saari Luopa 32,28 2.lk tytöt 25 m 1 Helmi Ala-Nisula Luopa 33,50 2 Katri Lähdesmäki PHK 35,56 3 Emmi Ristiluoma PHK 37,00 4 Hannele Rinta-Tassi

Lisätiedot

4. Hannele Huovi: Urpo, Turpo ja hymyilevä aave (tavutettu) TAI muu Urpo ja Turpo kirja TAI Suurkontio Tahmapää (Keltanokka)

4. Hannele Huovi: Urpo, Turpo ja hymyilevä aave (tavutettu) TAI muu Urpo ja Turpo kirja TAI Suurkontio Tahmapää (Keltanokka) Peruskoulun 1. 6. luokkien kirjalistat 1. luokka 1. Tapani Bagge: Kylässä (Keltanokka)TAI Ulkona (Keltanokka) TAI Pihalla (Keltanokka) 2. Niki Daly: Jamelan leninki 3. Pirkko Harainen & Leena Lumme: Emma

Lisätiedot

Ottelupöytäkirja. SM-sarja Turnaus: Voittaja: Lopputulos: Allekirjoitukset 0-5

Ottelupöytäkirja. SM-sarja Turnaus: Voittaja: Lopputulos: Allekirjoitukset 0-5 Turnaus: 11:00 Paikka: Kokkola Pvm: 05.03.2016 Ottelu # 25 11:00 Sininen Valkoinen x x # # x x x x x 0 0 UrSuk PSK Kupla 12:20 x x 0 0 kiinnipitäminen 12:03 x 88 10 0 1 Kapteeni 99 Kapteeni 10 09:48 x

Lisätiedot

2 Suomen kielen äänteet

2 Suomen kielen äänteet 1 Ruudulla on ensin vain Ali. Linkit kolmeen suomen kielen äänteiden alakokonaisuuteen (2.1 Kirjaintarjottimeen, 2.2 Yksittäisiin äänteisiin sekä 2.3 Äänteistä tavuiksi ja sanoiksi) ilmestyvät ruudulle

Lisätiedot

Hippokisat 3.8.2011 Hankasalmi

Hippokisat 3.8.2011 Hankasalmi Hippokisat 3.8.2011 Hankasalmi Tytöt 5.v 40m 1. Helmi Moisio 10.0 2. Nella Suuronen 10.0 3. Jenniina Pöyhönen 10.4 4. Kira Karjalainen 10.6 5. Anna Kuronen 11.1 6. Seela Säntti 11.3 7. Viivi Kytöjoki 11.6

Lisätiedot

SEASON CLOSING RACE Tulokset

SEASON CLOSING RACE Tulokset SEASON CLOSING RACE Tulokset 17.-18.3.2007 Lauantai Iso rata 100 m M45 YLI-OJANPERÄ, Mikko 11,69 C-pojat YLI-OJANPERÄ, Matti SU 12,28 E D-pojat JÄÄSKELÄINEN, Eero SU 12,68 E ITKONEN, Petri SU 13,04 E PELTONIEMI,

Lisätiedot

YU-kilpailut lk pojat. 2. lk tytöt. 2.lk pojat. 3. lk tytöt

YU-kilpailut lk pojat. 2. lk tytöt. 2.lk pojat. 3. lk tytöt YU-kilpailut 2014 1. lk tytöt 60 m Sija Pituus Sija Pallo Sija SIJAPIST. 1 Koivumäki Janica 13,9 2 185 2 11,44 1 5 2 Lehtonen Elsa 13,6 1 194 1 6,56 5 7 3 Kuru Milja 15,1 4 185 2 10,20 2 8 4 Koivisto Aliisa

Lisätiedot

-va/-vä -partisiippi (AKTIIVIN 1. PARTISIIPPI) tehdään verbin he-persoonan vartalosta

-va/-vä -partisiippi (AKTIIVIN 1. PARTISIIPPI) tehdään verbin he-persoonan vartalosta ! 1/! -va/-vä -partisiippi (AKTIIVIN 1. PARTISIIPPI) tehdään verbin he-persoonan vartalosta Esim. Huom! he lukevat -> lukeva he uivat -> uiva he ajattelevat -> ajatteleva he lepäävät -> lepäävä ne sijaitsevat

Lisätiedot

Iin hiihdot 1.3.2014

Iin hiihdot 1.3.2014 1 / 6 2.3.2014 22:53 Iin hiihdot 1.3.2014 T U L O K S E T Liikuntakeskus MOVE Kilpailun sarjat: M08; N08; M10; N10; M12; N12; N14; M16; N18; N16; M14; M70; M45; M55; M65; N35; N45; NYL; N20; M35; M18;

Lisätiedot

Seniori A 32 Timo Huhtinen Päivi Karvinen Comets Helsinki 34 Esa Kuivanen Asta Usvakari Comets Helsinki

Seniori A 32 Timo Huhtinen Päivi Karvinen Comets Helsinki 34 Esa Kuivanen Asta Usvakari Comets Helsinki ROCK'N'SWING GP kilpailut Hämeenlinna 13.2 BOOGIE WOOGIE A yleinen 3 Juho Päivinen - Mari Munne Baunssi Hämeenlinna 4 Samuli Kalliala Pinja Sarviluoma Baunssi Hämeenlinna 44 Olli Rasi Rosanna Valtonen

Lisätiedot

Rutakko-kirjastojen oheislukemistot

Rutakko-kirjastojen oheislukemistot Rutakko-kirjastojen oheislukemistot IISALMEN KAUPUNGINKIRJASTO Aapeli Vinski ja Vinsentti 30 Aho, Juhani Rautatie 19 Allfrey, Katherine Delfiinikesä 30 Bagge, Tapani Maalla 16 Finne, Jalmari Kiljusen herrasväki

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun.

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. RISKIARVIOINTILOMAKE 1. Henkilön nimi Pekka P. 2. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. 3. Ketä kutsutaan mukaan

Lisätiedot

TSEMPPIS JOUKKUEKILPAILU TEXAS SCRAMBLE Lakeside Golfin Pirunpelto-kentällä 1.8.2011 EASY

TSEMPPIS JOUKKUEKILPAILU TEXAS SCRAMBLE Lakeside Golfin Pirunpelto-kentällä 1.8.2011 EASY väylällä pelattujen erikoisrastien pisteiden määrä (max 51 pistettä). EASY Gerkman Elmo Honkoliini Riku 45 Palo Tomi Järvinen Teemu Kyllönen Lenni 49 3) Lahtinen Jenna Leminen Fia 67 Nurkkala Olivia Jenna

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Nuorten Rasticup 2015 Loppupisteet

Etelä-Karjalan Nuorten Rasticup 2015 Loppupisteet Etelä-Karjalan Nuorten Rasticup 2015 Loppupisteet H18 1 Ovaska Janne LuuRa 34 Poissa Poissa 12 12 10 2 Tonder Aapo SKVuoksi 18 Poissa Poissa Poissa 10 8 H16 1 Husu Miika SKVuoksi 36 #8 8 10 10 8 2 Klemola

Lisätiedot

KUVAJUTTU Lapsen nimi: Päivämäärä: Päiväkoti/koulu: Lomakkeen täyttäjä:

KUVAJUTTU Lapsen nimi: Päivämäärä: Päiväkoti/koulu: Lomakkeen täyttäjä: KUVAJUTTU Lapsen nimi: Päivämäärä: Päiväkoti/koulu: Lomakkeen täyttäjä: Lapsen kanssa järjestetään kahdenkeskeinen arviointihetki 2 kertaa vuodessa: alkukartoitus ja seuranta puolen vuoden päästä. Tutustu

Lisätiedot

Lähtö Sarja Matka Nro Nimi Seura. Miehet 10 vuotta 3 km p =======================

Lähtö Sarja Matka Nro Nimi Seura. Miehet 10 vuotta 3 km p ======================= Miehet 10 vuotta 3 km p 11.00.00 M10 3 km 1 Elmeri Konstari Jämsänkosken Ilves 11.00.00 M10 3 km 2 Konsta Peltola Keuruun Kisailijat 11.00.00 M10 3 km 3 Elias Ronkainen Jämsänkosken Ilves 11.00.00 M10

Lisätiedot

Maksuunpanoluettelo Rakentamiskustannusten osittelu. Toimitusnro 2005-158090

Maksuunpanoluettelo Rakentamiskustannusten osittelu. Toimitusnro 2005-158090 1(7) TK1 Pajula 413 6,9 0,00 748-401-3-145 Pajula Nikola Eero Olavi, Siikajoentie 1468, 92320 Siikajoki Nikola Jarmo Sakari, Siikajoentie 1476 As 2, 92320 Siikajoki TK2 Lisäkorpela 1 0,0 0,00 748-403-61-0

Lisätiedot

5- kylän kisat. Kerimäki, Punkaharju, Heinävesi, Savonranta ja Enonkoski. Savonlinna, Kerimäki Kerimäki

5- kylän kisat. Kerimäki, Punkaharju, Heinävesi, Savonranta ja Enonkoski. Savonlinna, Kerimäki Kerimäki 5- kylän kisat Kerimäki, Punkaharju, Heinävesi, Savonranta ja Enonkoski Savonlinna, Kerimäki 17.9.2015 1. Kerimäki 244 2. Heinävesi 226 2. Punkaharju 226 4. Savonranta 119 Sukkulaviesti 12*60m: 1. Heinävesi

Lisätiedot

Historialliset johtokunnat

Historialliset johtokunnat r.y. Sivu 1 (14) 1902-1903 Historialliset johtokunnat 1897 Väliaikainen toimikunta (valittu 10.10.97) Santeri Ingman (Ivalo) 3+ 8 v. Alpo Noponen J.H. Erkko Matti Kurikka rahastonhoitaja 1898-1899 Santeri

Lisätiedot

Kun olin syönyt, menin nukkumaan. Naapuri kertoi, että hän oli ostanut uuden auton.

Kun olin syönyt, menin nukkumaan. Naapuri kertoi, että hän oli ostanut uuden auton. AIKAMUODOT PLUSKVAMPERFEKTI JA AIKAMUOTOJEN KERTAUSTA Kun olin syönyt, menin nukkumaan. Naapuri kertoi, että hän oli ostanut uuden auton. PLUSKVAMPERFEKTIN KÄYTTÖ PLUSKVAMPERFEKTI kertoo, mitä oli tapahtunut,

Lisätiedot

Sijoitus Sarja/Nimi/Seura Loppuaika 1 puolimaraton M / Gharbi Sellami / Karsija ja RRR 01:20:48

Sijoitus Sarja/Nimi/Seura Loppuaika 1 puolimaraton M / Gharbi Sellami / Karsija ja RRR 01:20:48 Sarja: Miehet, yleinen Sijoitus Sarja/Nimi/Seura Loppuaika 1 puolimaraton M / Gharbi Sellami / Karsija ja RRR 01:20:48 2 puolimaraton M / Hyttinen Antti / Fenestra Rytky 01:20:54 3 puolimaraton M / Hämäläinen

Lisätiedot

Helsingin Uimareiden ennätykset 2016

Helsingin Uimareiden ennätykset 2016 M 50 m pu 00:27.28 2016 Jari Mäkäläinen Helsinki 22.10. M 100 m pu 01:01.36 1997 Pasi Salonen Kuopio 50m M 200 m pu 02:10.50 1997 Pasi Salonen Helsinki M 50 m su 00:29.26 2006 Mikael Koponen Helsinki M

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

TAIVALKOSKEN KOULUJEN VÄLISET YU-KISAT

TAIVALKOSKEN KOULUJEN VÄLISET YU-KISAT TAIVALKOSKEN KOULUJEN VÄLISET YU-KISAT 30.8.2012 P 9 40 m 1. Seiteri Pekka Huttu 7,00 2. Keränen Juho Kk 7,30 3. Rauhala Kristoffer Kk 7,60 4. Elomaa Reko Kk 5. Kananen Ossian Kk 6. Karppinen Kalle Huttu

Lisätiedot

X Waarojen Wauhdit TULOSLUETTELO VAPAA

X Waarojen Wauhdit TULOSLUETTELO VAPAA ESIKOULU TYTÖT 1. 1 00:06:49 00:01:00 Hämäläinen Aada Heinävaara 05:49 2. 4 00:08:45 00:02:30 Turunen Anna Heinävaara 06:15 3. 3 00:09:19 00:02:00 Kortelainen Nella Heinävaara 07:19 4. 2 00:13:00 00:01:30

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 42 Yli-Erkkilä, Ralli ja revontulet : reipas Suomi-kirja Kirjat PP L 1 Markku, kirjoittaja, kuvittaja.

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 42 Yli-Erkkilä, Ralli ja revontulet : reipas Suomi-kirja Kirjat PP L 1 Markku, kirjoittaja, kuvittaja. Wiitaunionin aluekirjasto 1 / 5 Uutuusluettelo 8.1.2016 Uutuudet ajalla 1.12.2015-31.12.2015 Uutuuksia: 82 nimekettä Yksikkö: Pihtiputaan kirjasto Osasto: Lastenosasto L TIETOKIRJALLISUUS 4 MAANTIEDE.

Lisätiedot

Pornaisten yleisurheilumestaruuskilpailut

Pornaisten yleisurheilumestaruuskilpailut Pornaisten yleisurheilumestaruuskilpailut 22.8.2012 Tytöt 5v 40m Pojat 5v 40m 1. Nea Hahtala 8,7 1. Mico Teränen 9,2 2. Riia Myrtenblad 9,8 2. Miro Harjunpää 9,5 3. Elsa Kainulainen 10,0 3. Miko Lämsä

Lisätiedot

OPEN SEMI-AUTO -- Overall Stage Results Mini Rifle SM Sipoo Printed huhtikuu 28, 2014 at 7:33

OPEN SEMI-AUTO -- Overall Stage Results Mini Rifle SM Sipoo Printed huhtikuu 28, 2014 at 7:33 Stage 1 -- Perässä vedettävä 1 140 24,60 5,6911 150,0000 100,00 13 Matero, Ari 2 138 24,88 5,5466 146,1932 97,46 91 Kervola, Marko 3 122 22,37 5,4537 143,7448 95,83 7 Laukia, Jarkko 4 144 29,56 4,8714

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet 1 / 2 Uutuuksia: 23 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE 65.42 Bull, Jane, 69.63 Myllyneva, Mika, kirjoittaja,

Lisätiedot

Sarja: Y (60 ls) Sija Nimi Seura Yhteensa Napa 1 Nyflot Arne Morten Norja

Sarja: Y (60 ls) Sija Nimi Seura Yhteensa Napa 1 Nyflot Arne Morten Norja Karstulan 51. ampumaviikko, 1. jakso Ilmakivääri 1 Nyflot Arne Morten Norja 92 93 90 100 96 93 564 23 Sarja: Y50 (40 ls) 1 Hellman Göran Sundbybergs SKF 76 91 74 92 333 6 Sarja: Y60 (40 ls) 1 Törölä Esko

Lisätiedot