KOULUILLE LAINATTAVAT KIRJASARJAT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOULUILLE LAINATTAVAT KIRJASARJAT"

Transkriptio

1 KOULUILLE LAINATTAVAT KIRJASARJAT LAINASSA: Äänekosken kaupunginkirjasto 2014 LAINAUSOHJE - Varaukset osoitteeseen - Kirjat toimitetaan noudettavaksi koulua lähinnä olevaan kirjastoon - Sarjan kaikki kappaleet lainataan yhdelle kortille, sopimuksen mukaan esim. koulun tai luokan oma kirjastokortti - Laina-aika 2 kuukautta (uusintapyynnöt kirjaston sähköpostiin) - Kirjojen saatavuuden voi tarkistaa myös verkkokirjastosta: - HUOM! Teostiedoissa koulusarjojen sijainti on Koulusarjat ja ne näkyvät Ei-lainattavina kirjoja ei lainata muille asiakkaille, mutta kouluille ne ovat vapaana jos ERÄPÄIVÄ ei ole näkyvissä! SAATAVILLA:

2 10 KAPPALEEN SARJAT Bagge, Tapani: Maailmalla Keltanokka-sarja, helppolukuinen, pitkät sanat tavutettu, 74 sivua. Bagge, Tapani: Maalla Keltanokka-sarja, helppolukuinen, pitkät sanat tavutettu, 64 sivua. Reipas Kaisa-tyttö lähtee tapaamaan äitiään kauas Ulkosaarelle. Matkaseuraa hän saa Lempi-kärpäsestä ja rakkaasta pupujoukostaan. Lämmin tarina jälleennäkemisen riemusta. Kaisa-tyttö lähtee maalle mummolaan. Siellä hän kohtaa Nalle-koiran, Kisu-nimisen pojan ja Reino-nimisen postinkantajan. Kaisa pääsee myös ukin kanssa kalaan ja pelastaa mummon vintiltä. Maalla tapahtuu aika lailla!

3 Baum, L. Frank: Ihmemaa Oz Klassikko, fantasiasatu luokille 261 sivua. Enquist, Per Olov: Kolmannen luolan salaisuus Seikkailukirja Värmlannin erämaista luokille 197 sivua. Pyörremyrsky tempaisee Dorothy-tytön ja Toto-koiran Kansasista Ozin ihmemaahan. Maan asukkaat pitävät Dorothya voimakkaana noitana, mutta tyttö haluaa vain palata kotiin. Apua hän lähtee hakemaan Oz-velholta, ja matkan aikana hän tutustuu Pelättimeen, Peltimetsuriin ja Leijonaan. Matka on vaarallinen, mutta siitä selvitään älyn, ystävyyden ja rohkeuden avulla. Marcus on serkkujensa kanssa vierailulla isoisän luona. Eräänä päivänä Pelle-koira johdattaa isoisän ja lapset merkillisen teltan luokse. Jylhällä kolmen luolan vuorella on tekeillä jotain hämäräperäistä. Lapset perustavat retkikunnan ja lähtevät selvittämään arvoitusta. Mitä oikein on kätketty salaperäiseen kolmanteen luolaan? Entä keitä ovat alueella liikkuvat hiipparit?

4 Hakalahti, Niina: Ylämummoon, Tuukka-Omar! Hirvonen, Hannu: Harvapäinen hirvi Kirjava kukko sarja, helppolukuinen urheiluaiheinen poikakirja luokille Keltanokka-sarja, helppolukuinen pitkät sanat tavutettu 88 sivua 189 sivua Tuukka-Omar ja hänen ystävänsä Paavo joutuvat liikunnallisten haasteiden eteen, kun heidän luokalleen tulee uusi oppilas, reipas urheilijapoika Olavi Virta. Kirja kertoo Murisevan metsän asukkaista. Vanhasta hirvestä on tullut huonomuistinen: hän ei aina muista syödä ja metsästyskauden alkamisenkin hän on unohtanut. Murisevan metsän asukkaat miettivät, mitä hirvelle tulisi tehdä.

5 Hirvonen, Hannu: Rakastunut krokotiili Satukirja Murisevan metsän asukkaista luokille Huovi, Hannele: Urpo ja Turpo avaruudessa luokille 88 sivua 76 sivua Pieni krokotiili Krristian rakastuu ensimmäistä kertaa elämässään. Rakkauden kohde on oopperatähti Krrilla, jolle Krristian on kirjoittanut jo 600 runoa. Krokotiilin paras kaveri siili joutuu runojen koekuuntelijaksi Tutut nallet Urpo ja Turpo lukevat avaruuskirjaa ja innostuvat avaruuden ihmeistä. Karhut rakentavat raketin, jolla Turponautti Turpo lentää avaruuteen. Barbikin tahtoo mukaan, ja Hakke-robotti suostuu raketin huoltomieheksi. Lastenkamarin asukkaat pääsevät käymään avaruusasemalla, löytävät tuntemattoman tähden ja kohtaavat avaruusolioita.

6 Kallioniemi, Tuula: Kaahailua ja kepposia Reuhurinteen alakoulu sarja, humoristinen koululaisromaani luokille 94 sivua. Kelly, Jacqueline: Luonnonlapsi Calpurnia Tate Klassikkohenkinen historiallinen romaani, luokille 340 sivua. Reuhurinteen alakoulun opettajan Aapeli Käen hiukset harvenevat, kun oppilaina on riiviöitä toimeliaista koulutulokkaista kuutosluokan kitarasankareihin. Eletään kesää 1899 teksasilaisessa pikkukaupungissa. 11-vuotias Calpurnia Tate on luonnosta ja kirjoista kiinnostunut tyttö, jota ajan hengen mukaisesti koulutetaan hyväksi leipojaksi ja neulojaksi oikea opiskelu kun on tarkoitettu vain pojille. Calpurnia ei purematta niele hänelle tarjottua naisen mallia. Hän löytää hengenheimolaisen yllättävältä taholta, etäisenä ja vähän pelottavanakin pidetystä isoisästään. Kesän aikana parivaljakko tutustuu paitsi toisiinsa myös luonnontieteen ihmeelliseen maailmaan takapihan ilmiöitä tutkien ja jännittäviä kokeita tehden.

7 King, Daren: Hiirenkuonolei piä Humoristinen ja anarkistinen seikkailukirja luokille Kolu, Siri: Me Rosvolat Humoristinen rosvoseikkailu luokille 223 sivua. 117 sivua. Huhu kertoo, että paikallisessa hienostoravintolassa syödään hiirenkuonoleipiä viiksillä tai ilman. Pauli Hiiri, enkelikuusenkoriste Sandra sekä pieni mutta pelottava Peltinen aikovat tehdä lopun moisesta barbaarimaisesta herkuttelusta. Apuun värvätään joukko lihaksikkaita ja tatuoituja kovishiiriä, jotka toteuttavat huippusalaisen hyökkäyksen pahamaineiseen hiirileipätehtaaseen 10-vuotias Vilja Vainisto niminen tyttö viettää unohtumattoman kesän Rosvolan perheen parissa. Rosvoaamiaisia, uintiretkiä ja ryöstökeikka elokuvavuokraamon kalkkilaareille, kaahailua nasta laudassa ja rosvojen kesäjuhlat mikä sen hauskempaa ja vaarallisempaa!

8 Köngäs, Heidi: Henkselirouva ja hänen koiransa Korkki Hilpeä eläinaiheinen tarina Lukkarila, Päivi: Kolmen ajan maa Fantasiaseikkailu luokille 137 sivua. 77 sivua. On kesä, ja Hertta lähtee maalle. Siellä hän tutustuu Henkselirouvaan ja tämän koiraan Korkkiin. Rouva ajelee vauhdikkaasti mopolla pitkin kyläteitä koira ja välillä naapurin kissakin kyydissään. Lehmä hiippailee öisin hiirijahdissa ja lammas kiekuu kanalan katolla. Jotain outoa on siis tekeillä, ja siitähän täytyy ottaa selvää! Miima asuu äitinsä ja pikkuveljensä Mikon kanssa punatiilisessä kerrostalossa. Vaikka pikkuveli ei puhukaan, niin sisarukset kykenevät viestimään ajatuksin. Veli on Miimalle myös hyvä ystävä, mutta silti hän toivoo löytävänsä omanikäisensä ystävän. Ja eräänä päivänä ystävä löytyykin: viulua soittava Molli. Yhdessä ystävät kehittävät huimia mielikuvitusleikkejä, mutta sitten yllättäen Molli ei enää haluakaan tavata Miimaa. Mikon mielestä syy Mollin muuttuneeseen käytökseen löytyy kerrostalon kellarista, josta kuuluu öisin outoa, jyskyttävää ääntä

9 Marttinen, Tittamari: Koirien karuselli Leon lemmikkiuutiset sarjaa, helppolukuinen eläinaiheinen kirja 60 sivua. Marttinen, Tittamari: Lemmikkien lentomatka Leon lemmikkiuutiset sarjaa, helppolukuinen eläinaiheinen kirja 61 sivua. Leo, Sanni ja Veeti pitävät eläimistä yli kaiken. Leo saa uuden koirakaverin, joka osoittautuu aika omapäiseksi tyypiksi. Kun se pääsee vauhtiin Pähkinä-koiran ja Sannin hoitokoirien kanssa, on melkoinen karuselli kasassa. Ystävykset Leo, Sanni ja Veeti osallistuvat valtakunnalliseen Eläinten viikon viettoon. Juhlaviikon kunniaksi muutamat onnekkaat pääsevät lemmikkeineen hauskalle lentomatkalle. Koneeseen kapuaa lasten lisäksi Pähkinä-koira, Rusina-kissa ja Vilma-hamsteri.

10 Parvela, Timo: Maukka ja Väykkä rakentavat talon Humoristinen eläinsatu kahdesta kaveruksesta luokille Parvela, Timo: Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen 122 sivua 107 sivua. Ankaran myrskyn jäljiltä Maukka-kissan ja Väykkäkoiran talo on siirtynyt pois mäen päältä ja on nyt kallellaan rinteessä. Elämä vinossa talossa ei ole helppoa, sillä kahvi ei pysy kupissa ja matot on naulattava lattiaan. On vain yksi vaihtoehto: talo on rakennettava uudelleen. Urakkaan tarvitaan vahvoja käpäliä, kylän väkeä, mielikuvitusta ja ennen kaikkea ystävyyttä. Ystävykset Maukka ja Väykkä ovat saaneet uuden kumppanin. Pieni päästäinen, jolla on suuri nimi, on muuttanut heidän luokseen. Päästäisen sydän lyö 800 kertaa minuutissa ja se kuulostaa siksi pieneltä moottorilta, jonka hurina tuo kissan ja koiran arkeen uuden rytmin.

11 Parvela, Timo: Maukka, Väykkä ja suuri seikkailu 126 sivua Peet, Mal: Maalivahti Urheiluaiheinen kasvutarina luokille 219 sivua. Maukka-kissa on tylsistynyt ja haluaisi vaihtelua elämäänsä, oikean seikkailun. Väykkä-koira puolestaan kaipaisi vain hetken rauhaa, jotta voisi keskittyä pienoismallinsa kokoamiseen. Kun seikkailu kuitenkin yllättää Maukan, ei Väykkäkään voi jättäytyä syrjään. Kaverukset tapaavat Karhu Murhisen, joka ei ole karhu ollenkaan, jahtaavat lohikäärmettä ja pelastavat neidon pulasta. Aivan kuten suurissa seikkailuissa kuuluukin tehdä! Kissamaisista reflekseistään tunnettu maalivahti El Gato on juuri voittanut jalkapallon maailmanmestaruuden, ja edessä on taas yksi haastattelu. Rutiinihaastattelu venyy myöhään yöhön, kun hän paljastaa uskomattoman elämäntarinansa. Yön aikana selviää, kuinka tavallisesta metsätyömiehen pojasta tuli maailman parhaana pidetty maalivahti. Lapsena pojalle ei löytynyt paikkaa kylän pallopeleistä, joten hän alkoi kuluttaa aikaansa tutkien läheistä sademetsää. Sattumalta hän löytää metsästä hylätyn kentän, jossa hän saa apua salaperäiseltä hahmolta. Toimittaja ei tiedä, mitä uskoa, mutta hän toivoo, että joka sana tallentuu nauhalle (Nemo)

12 Pispa, Kaija: Silkkipytty: Sulon ja Tildan seikkailut Hiidenharjussa Vuorela, Seita: Karikko 6. luokille 300 sivua Saturomaani entisajan elämästä Tampereen Pispalassa vuosisadan vaihteessa luokille 184 sivua Ystävykset Sulo ja Tilda päättävät ryhtyä salapoliiseiksi ja ottavat itselleen uudet nimet Luumäki ja Kalmisto. Pian alkaakin tapahtua, sillä Sulon isä tuo huutokaupasta vanhan, salaperäisen silkkihatun. Ja mitä mahtaa olla riitapukareilla Kalskeella, Melskeellä ja Känällä mielessä? Kaksi 14-vuotiasta poikaa, uhkarohkeat leikit ja kylmäävä onnettomuus. Karikko on tarina perheestä, joka ajaa leirintäalueelle ja juuttuu sinne kuin karille.. Tragedian keskelle joutunut nuori Mitja etsii äitinsä ja veljensä kanssa uusia maamerkkejä kaukaa kotoa. Päämäärättömästi vaeltava kolmikko luulee päätyneensä Lands End -leirintäalueelle sattumalta. Mutta kun Mitja törmää rannalla villien rantapoikien yhteisöön ja kiehtovimpaan tapaamaansa tyttöön, hänen roolinsa seikkailussa tuntuu valmiiksi käsikirjoitetulta...

13 25 KAPPALEEN SARJAT Kallioniemi, Tuula: Aaveita ja avaruusolentoja Reuhurinteen alakoulu sarja, humoristinen koululaisromaani luokille Rönns, Christel: Perin erikoinen muna luokille 32 sivua. 94 sivua. Reuhurinteen alakoulussa riittää touhua ja tohinaa. Opettaja Aapeli Käki saa oppilailtaan syntymäpäiväyllätyksen. Lisäksi ollaan halloweentunnelmissa: opettajan puutarhassa väijyy kammottavia ukkeleita ja pallokentällä viilettää outoja olentoja. Isokokoinen kuvakirja kertoo rannalta löytyneestä munasta. Isän mielestä muna ei voi olla oikea, koska se on niin suuri. Äiti päättää viedä munan kotiin koristeeksi. Yhtenä kauniina päivänä muna menee rikki, ja siitä kuoriutuu merkillinen pikku otus eläin jota edes eläintieteen professori ei tunnista! Otus nimetään Koi- Koiksi, ja pian alkaa tuntua että se olisi asunut perheessä aina. Mutta sitten se alkaa kasvaa. Ja öisin Koi-Koi tekee yhä pidempiä ja pidempiä retkiä

14 Stark, Ulf: Diktaattori luokille (ja isommillekin) 36 sivua. Pienessä kuvakirjassa seikkailee päiväkoti-ikäinen johtaja: Diktaattori on se, joka huutaa aina minä, minä, minä, ja se joka ei osaa koskaan päättää ja joka ei suostu menemään unten maille. Diktaattoria ei saa pussata. Hauska retrokuvitus, sopii myös kuvanlukuharjoituksiin.

Lasten- ja nuortenkirjat 2012. Barn- och ungdomsböcker 2012

Lasten- ja nuortenkirjat 2012. Barn- och ungdomsböcker 2012 Lasten- ja nuortenkirjat 2012 Barn- och ungdomsböcker 2012 Celia - Näkövammaisten kirjasto / Celia - Biblioteket för synskadade Helsinki / Helsingfors 2013 2 Tämä luettelo sisältää Celia-kirjastoon 31.12.2012

Lisätiedot

Almond, David: Nimeni on Skellig

Almond, David: Nimeni on Skellig KOULUSARJAESITTELYT (ALAKOULU) Aapeli: Koko kaupungin Vinski Ikäsuositus: 3-6 lk. Sivut: 125 s. Kappalemäärä: 34 Hömpstadin kaupungissa vallitsee leppoisa maalaistunnelma kotoisine tapahtumineen. Kun kaupungin

Lisätiedot

LASTENKIRJAINSTITUUTIN LAATIMA LUKUSUOSITUSLISTA

LASTENKIRJAINSTITUUTIN LAATIMA LUKUSUOSITUSLISTA LASTENKIRJAINSTITUUTIN LAATIMA LUKUSUOSITUSLISTA Toiminnanjohtaja Maria Ihonen on laatinut lapsille kirjalistan lasten salapoliisi- ja dekkarikirjoista. Listasta on jätetty pois laajasti tunnetut kirjasarjat,

Lisätiedot

Lasten- ja nuortenkirjat 2013. Barn- och ungdomsböcker 2013

Lasten- ja nuortenkirjat 2013. Barn- och ungdomsböcker 2013 Lasten- ja nuortenkirjat 2013 Barn- och ungdomsböcker 2013 Celia - Näkövammaisten kirjasto / Celia - Biblioteket för synskadade Helsinki / Helsingfors 2014 2 Tämä luettelo sisältää Celia-kirjastoon 31.12.2013

Lisätiedot

RUSKON PÄÄKIRJASTON KIRJASARJAT KOULULAISILLE 2014

RUSKON PÄÄKIRJASTON KIRJASARJAT KOULULAISILLE 2014 RUSKON PÄÄKIRJASTON KIRJASARJAT KOULULAISILLE 2014 KIRJASARJAT ALAKOULULAISILLE Aho, Elisabeth: Tsemppiä turnaukseen, Pantterit! Otava 2005 / 189 s. / ISBN 951-1-20340-1 / Osasto RUN / Luokka Salibandypanttereista

Lisätiedot

29.6.2012. Iin alakoulujen ÄIDINKIELEN OHEISLUKEMISTO (Iin pääkirjaston varastossa)

29.6.2012. Iin alakoulujen ÄIDINKIELEN OHEISLUKEMISTO (Iin pääkirjaston varastossa) 29.6.2012 Iin alakoulujen ÄIDINKIELEN OHEISLUKEMISTO (Iin pääkirjaston varastossa) - laina-aika 1kk - kysy tarvittaessa lisäkappaleita pääkirjaston kokoelmasta - merkitse kansioon: nimi/koulu lainauspäivämäärä

Lisätiedot

Sisältöä elämään. Lastenkirjat SYKSY

Sisältöä elämään. Lastenkirjat SYKSY Sisältöä elämään. Lastenkirjat SYKSY 2015 4 Kuvakirjat 11 Katselukirjat 12 Runot 17 Sadut ja tarinat 24 Lasten tietokirjat 25 Lastenkirjoja aihepiireittäin KIRJATILAUKSET Kirjavälitys Oy 010 345 1520 kvtilaus@kirjavalitys.fi

Lisätiedot

Mutta puhutaan taas perheestä. Meille italialaisille perhe on todella tärkeä. Minkälainen perhe sinulla on? Minkälainen on sinun perheesi?

Mutta puhutaan taas perheestä. Meille italialaisille perhe on todella tärkeä. Minkälainen perhe sinulla on? Minkälainen on sinun perheesi? Poslech z http://www.yle.fi/opinportti/supisuomea/ (5. Tv-sarja) Hei!/Ciao! Minä olen Giuseppe La Grassa. Olen italialainen. Olen asunut Suomessa 26 vuotta. Suomi on pohjoinen maa - ja hyvin kaukana minun

Lisätiedot

kuva:tuula Hortamo ... vuotta Kauppisten Sukuseura ry:n tiedotuslehti Nro 2 / 2006

kuva:tuula Hortamo ... vuotta Kauppisten Sukuseura ry:n tiedotuslehti Nro 2 / 2006 auppisviesti kuva:tuula Hortamo.. 50 vuotta.kauppisten su kuseura..... Kauppisten Sukuseura ry:n tiedotuslehti Nro 2 / 2006 2 KauppisViesti SISÄLLYS SIVU Pääkirjoitus...3 Marjatta Teittinen, 40 vuotta

Lisätiedot

NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT

NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT ISBN 978-952-457-405-1 NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT RAPORTIN LAATIJA: EIJA SEPPÄNEN, FOUNTAIN PARK OY HELSINKI 2008 SISÄLLYSLUETTELO ESIPUHE 5 NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT TUTKIMUKSEN

Lisätiedot

Kariston Uutiset 2 2014

Kariston Uutiset 2 2014 Kariston Uutiset 2 2014 KARISTO OY Käyntiosoite: Paroistentie 2 13600 Hämeenlinna Postiosoite: PL 102 13101 Hämeenlinna Puh. (03) 63 151 Sähköposti: etunimi.sukunimi@karisto.fi www.karisto.fi TOIMITUSJOHTAJA

Lisätiedot

santeri niemelle Sateenkaarentekijät avaa heti! Sateenkaarentekijät - Osa 1 Osa 1 Sateenkaarentekijät Osa 1 Klaus Hagerup Klaus Hagerup

santeri niemelle Sateenkaarentekijät avaa heti! Sateenkaarentekijät - Osa 1 Osa 1 Sateenkaarentekijät Osa 1 Klaus Hagerup Klaus Hagerup Sateen- kaaren- tekijät Sateenkaarentekijät - Osa 1 Santeri on aivan tavallinen poika. Hänelle tapahtuu kuitenkin kummia. Hän tapaa aivan tavalliselta näyttävän tytön, Saran, joka lentää hyrrällä ja laskee

Lisätiedot

VANHA TESTAMENTTI. 1. Jumala ja ensimmäiset ihmiset

VANHA TESTAMENTTI. 1. Jumala ja ensimmäiset ihmiset 8 VANHA TESTAMENTTI 1. Jumala ja ensimmäiset ihmiset - Jumala luo ihmisen (1. Moos. 2: 15 22) x - Syntiinlankeemus (1. Moos. 3: 1 13 ) x - Vedenpaisumus (1. Moos. 6: 13 7: 5, 17 24) Laulukirjat Lasten

Lisätiedot

maininki Kakskerrassa Janette ja Jari Hörkkö pitävät vauhtia yllä elämää saarissa Hirvensalopäivät Kakskertapäivät kuvina

maininki Kakskerrassa Janette ja Jari Hörkkö pitävät vauhtia yllä elämää saarissa Hirvensalopäivät Kakskertapäivät kuvina maininki elämää saarissa HIRVENSALON, KAKSKERRAN JA SATAVAN OMA LEHTI! SYYSKUU 2012 Hirvensalopäivät ja Kakskertapäivät kuvina KAAVOITUSASIAT KOSKEVAT MEITÄ KAIKKIA JAANA KAKON SYYSKUU Janette ja Jari

Lisätiedot

SARASTUS 2 SARASTUS 4/10. Pääkirjoitus. Jouluhysteria. Ammattikoululaiset. tyhjäntoimittajia. Vai onko? Suurennuslasissa: Hannu Rantala

SARASTUS 2 SARASTUS 4/10. Pääkirjoitus. Jouluhysteria. Ammattikoululaiset. tyhjäntoimittajia. Vai onko? Suurennuslasissa: Hannu Rantala 05 08 22 SARASTUS Töölön Yhteiskoulun lukion lehti PÄÄTOIMITTAJA Roope Luokkamäki AD Kaarle Patomäki YHTEYSTIEDOT JULKAISIJA Töölön Yhteiskoulun oppilaskunnan hallitus KUSTANTAJA Töölön yhteiskoulu TOIMITILAT

Lisätiedot

Esposti 1 Esposti marraskuu 2013

Esposti 1 Esposti marraskuu 2013 Esposti 1 Esposti marraskuu 2013 Sisällys s.4 Lehtiä repussa, lumihiutale tiellä s.5 Kaverini Fronter s.6 Jylla lahjoittaa 1000 tuntia hyvää s.7 Liikunta-aiheinen kirjoituskilpailu kaikille toisen asteen

Lisätiedot

Sinulle 1-6 -luokkalainen,

Sinulle 1-6 -luokkalainen, Sinulle 1-6 -luokkalainen, Tämä vihkonen on tehty Sinulle ja kotiväellesi luettavaksi ja keskusteltavaksi. Aikuiset ovat useimmiten mukavia ja turvallisia, mutta ihan aina aikuisiinkaan ei voi luottaa.

Lisätiedot

JOHDANTO - Muistikuvia Orvo Raippamaasta

JOHDANTO - Muistikuvia Orvo Raippamaasta JOHDANTO - Muistikuvia Orvo Raippamaasta Tutustuin Orvoon Suomen Parapsykologisessa Tutkimusseurassa joskus 1960-luvun puolivälin tienoilla. Seuraan olin liittynyt saadakseni lisävalaistusta järkeni ylittäville

Lisätiedot

Iloa isovanhemmuuteen Työkirja isovanhemmille ja vanhemmille. Leena Tiilikka Anna Suutarla Marjo Kankkonen

Iloa isovanhemmuuteen Työkirja isovanhemmille ja vanhemmille. Leena Tiilikka Anna Suutarla Marjo Kankkonen Iloa isovanhemmuuteen Työkirja isovanhemmille ja vanhemmille Leena Tiilikka Anna Suutarla Marjo Kankkonen Tämä työkirja on osa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tukea vanhemmille -aineistoa. Työkirjan on

Lisätiedot

Ne Salaperäiset 15.1.-5.2.2008

Ne Salaperäiset 15.1.-5.2.2008 Oheismateriaali opettajille Ne Salaperäiset 15.1.-5.2.2008 Kaikki lainaukset Tove Janssonin Muumi-kirjoista. Kaikki piirrokset Tove Jansson ja kuvat Tampereen Taidemuseo. Oheismateriaali on lähinnä suunnattu

Lisätiedot

Rakkaudentähden nettilehti Ihan oma asiakaslehti =)

Rakkaudentähden nettilehti Ihan oma asiakaslehti =) 1/08 Rakkaudentähden nettilehti Ihan oma asiakaslehti =) HYVÄNTEKEÄVÄISYYTTÄ AIVAN PIENILLE JOHDATUS JOULUUN! AARREKARTASTA ASIAA UUTUUSKIRJASTA ESITTELY! 1/2008 Rakkaudentähti 29.11.2008 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Kokemuksiani ristin tieltä. Janne Kaisanlahti

Kokemuksiani ristin tieltä. Janne Kaisanlahti Kokemuksiani ristin tieltä Janne Kaisanlahti Janne Kaisanlahti Painettu Tornion Kirjapainossa 2010 2 Lukijalle A jelin Kemijoen vartta Kemistä Rovaniemelle, siis pohjoisen suuntaan eräänä syystalvena.

Lisätiedot

VATAS-POSTI. Vatasten sukuseura ry Jäsenlehti n:o 4, lokakuu 2012

VATAS-POSTI. Vatasten sukuseura ry Jäsenlehti n:o 4, lokakuu 2012 VATAS-POSTI Vatasten sukuseura ry Jäsenlehti n:o 4, lokakuu 2012 2 Frida (4½ v): Kuvassa on Mikko ja Sisko Vatasen talo Tohmajärvellä, jossa kävimme sukukokouksen yhteydessä. Kuvassa on sateenkaari, kukkia

Lisätiedot

Ajatelmia, erilaisista aiheista.

Ajatelmia, erilaisista aiheista. Ajatelmia, erilaisista aiheista. Tätä kokoelmaa voi hyödyntää monin eri tavoin, esim. 1) Tulosta ajatelmat joko aiheryhmittäin tai sekaisin, joko kaikki, tai ne jotka haluat. Tulosta ne värillisille papereille.

Lisätiedot

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI TAPOLA Talvi 2003/04 LEHTI Lumihiutale Sinä valkoinen, hentoinen Pitsinen hohtavainen pieni Kevyt ilmassa leijäten. Alas pilven reunalta Leijailet tänne jonnekin. Loiste, joka valaisee. Läpi pimeyden tuoden

Lisätiedot

Peni...66 Kummitätini...68 Ukki...69 Aamuherätys...70 Lepakko...71 Tatu...73 Radio...74 Yksinkertaista elämää...75 Isänmaani...

Peni...66 Kummitätini...68 Ukki...69 Aamuherätys...70 Lepakko...71 Tatu...73 Radio...74 Yksinkertaista elämää...75 Isänmaani... 2 HAKEMISTO Karjalan kunnailla...5 Kotiväki...8 Kiitos lapsuuskodille...9 Lapsuuskotini...11 Isä ja äiti...13 Entisajan elämää...15 Kesällä kerran...16 Äiti huolehtii...18 Mummon askareet...20 Lapsi sairastaa...21

Lisätiedot

DANIEL, JUMALAN OMA -OPETTAJANOPAS. Marika Laatu ja Pia Tuomi

DANIEL, JUMALAN OMA -OPETTAJANOPAS. Marika Laatu ja Pia Tuomi DANIEL, JUMALAN OMA -OPETTAJANOPAS Marika Laatu ja Pia Tuomi OPETTAJALLE Daniel, Jumalan oma -opetuspakettiin kuuluvat: Opettajanopas Leirivihko Puuhapistevinkit Danielin laulu 2/2011 Noste-lehdessä sarjakuva

Lisätiedot

Marjukka Kenttälä SUOMI SUJUVAKSI 1. Harjoitusten vastauksia

Marjukka Kenttälä SUOMI SUJUVAKSI 1. Harjoitusten vastauksia Marjukka Kenttälä SUOMI SUJUVAKSI 1 Harjoitusten vastauksia KAPPALE 1 Harjoitus 1 sivu 20 1. Isabelita on filippiiniläinen. 2. Halvar on islantilainen. 3. Pavel on tšekkiläinen. 4. Susanne on sveitsiläinen.

Lisätiedot

14.7.2011. Sisältö: Osa I

14.7.2011. Sisältö: Osa I 14.7.2011 Sisältö: Osa I Paavon onni... 3 Paavon ja Veikon Tallinnan matka... 12 Rahamies... 16 Terapiaa, sanoi Paavo... 21 Helsinki... 28 Kalamies Armas... 31 Sivistystä... 35 Testamentti... 37 Osa II

Lisätiedot

Kadonnutta etsivä ristin rakkaus Luuk. 15:1-10

Kadonnutta etsivä ristin rakkaus Luuk. 15:1-10 Kadonnutta etsivä ristin rakkaus Luuk. 15:1-10 1. Publikaaneja ja [muita] syntisiä tuli Jeesuksen luo kuulemaan häntä. 2. Fariseukset ja kirjanoppineet nurisivat sanoen: "Tämä ottaa vastaan syntisiä ja

Lisätiedot