KOULUILLE LAINATTAVAT KIRJASARJAT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOULUILLE LAINATTAVAT KIRJASARJAT"

Transkriptio

1 KOULUILLE LAINATTAVAT KIRJASARJAT LAINASSA: Äänekosken kaupunginkirjasto 2014 LAINAUSOHJE - Varaukset osoitteeseen kirjasto@aanekoski.fi - Kirjat toimitetaan noudettavaksi koulua lähinnä olevaan kirjastoon - Sarjan kaikki kappaleet lainataan yhdelle kortille, sopimuksen mukaan esim. koulun tai luokan oma kirjastokortti - Laina-aika 2 kuukautta (uusintapyynnöt kirjaston sähköpostiin) - Kirjojen saatavuuden voi tarkistaa myös verkkokirjastosta: - HUOM! Teostiedoissa koulusarjojen sijainti on Koulusarjat ja ne näkyvät Ei-lainattavina kirjoja ei lainata muille asiakkaille, mutta kouluille ne ovat vapaana jos ERÄPÄIVÄ ei ole näkyvissä! SAATAVILLA:

2 10 KAPPALEEN SARJAT Bagge, Tapani: Maailmalla Keltanokka-sarja, helppolukuinen, pitkät sanat tavutettu, 74 sivua. Bagge, Tapani: Maalla Keltanokka-sarja, helppolukuinen, pitkät sanat tavutettu, 64 sivua. Reipas Kaisa-tyttö lähtee tapaamaan äitiään kauas Ulkosaarelle. Matkaseuraa hän saa Lempi-kärpäsestä ja rakkaasta pupujoukostaan. Lämmin tarina jälleennäkemisen riemusta. Kaisa-tyttö lähtee maalle mummolaan. Siellä hän kohtaa Nalle-koiran, Kisu-nimisen pojan ja Reino-nimisen postinkantajan. Kaisa pääsee myös ukin kanssa kalaan ja pelastaa mummon vintiltä. Maalla tapahtuu aika lailla!

3 Baum, L. Frank: Ihmemaa Oz Klassikko, fantasiasatu luokille 261 sivua. Enquist, Per Olov: Kolmannen luolan salaisuus Seikkailukirja Värmlannin erämaista luokille 197 sivua. Pyörremyrsky tempaisee Dorothy-tytön ja Toto-koiran Kansasista Ozin ihmemaahan. Maan asukkaat pitävät Dorothya voimakkaana noitana, mutta tyttö haluaa vain palata kotiin. Apua hän lähtee hakemaan Oz-velholta, ja matkan aikana hän tutustuu Pelättimeen, Peltimetsuriin ja Leijonaan. Matka on vaarallinen, mutta siitä selvitään älyn, ystävyyden ja rohkeuden avulla. Marcus on serkkujensa kanssa vierailulla isoisän luona. Eräänä päivänä Pelle-koira johdattaa isoisän ja lapset merkillisen teltan luokse. Jylhällä kolmen luolan vuorella on tekeillä jotain hämäräperäistä. Lapset perustavat retkikunnan ja lähtevät selvittämään arvoitusta. Mitä oikein on kätketty salaperäiseen kolmanteen luolaan? Entä keitä ovat alueella liikkuvat hiipparit?

4 Hakalahti, Niina: Ylämummoon, Tuukka-Omar! Hirvonen, Hannu: Harvapäinen hirvi Kirjava kukko sarja, helppolukuinen urheiluaiheinen poikakirja luokille Keltanokka-sarja, helppolukuinen pitkät sanat tavutettu 88 sivua 189 sivua Tuukka-Omar ja hänen ystävänsä Paavo joutuvat liikunnallisten haasteiden eteen, kun heidän luokalleen tulee uusi oppilas, reipas urheilijapoika Olavi Virta. Kirja kertoo Murisevan metsän asukkaista. Vanhasta hirvestä on tullut huonomuistinen: hän ei aina muista syödä ja metsästyskauden alkamisenkin hän on unohtanut. Murisevan metsän asukkaat miettivät, mitä hirvelle tulisi tehdä.

5 Hirvonen, Hannu: Rakastunut krokotiili Satukirja Murisevan metsän asukkaista luokille Huovi, Hannele: Urpo ja Turpo avaruudessa luokille 88 sivua 76 sivua Pieni krokotiili Krristian rakastuu ensimmäistä kertaa elämässään. Rakkauden kohde on oopperatähti Krrilla, jolle Krristian on kirjoittanut jo 600 runoa. Krokotiilin paras kaveri siili joutuu runojen koekuuntelijaksi Tutut nallet Urpo ja Turpo lukevat avaruuskirjaa ja innostuvat avaruuden ihmeistä. Karhut rakentavat raketin, jolla Turponautti Turpo lentää avaruuteen. Barbikin tahtoo mukaan, ja Hakke-robotti suostuu raketin huoltomieheksi. Lastenkamarin asukkaat pääsevät käymään avaruusasemalla, löytävät tuntemattoman tähden ja kohtaavat avaruusolioita.

6 Kallioniemi, Tuula: Kaahailua ja kepposia Reuhurinteen alakoulu sarja, humoristinen koululaisromaani luokille 94 sivua. Kelly, Jacqueline: Luonnonlapsi Calpurnia Tate Klassikkohenkinen historiallinen romaani, luokille 340 sivua. Reuhurinteen alakoulun opettajan Aapeli Käen hiukset harvenevat, kun oppilaina on riiviöitä toimeliaista koulutulokkaista kuutosluokan kitarasankareihin. Eletään kesää 1899 teksasilaisessa pikkukaupungissa. 11-vuotias Calpurnia Tate on luonnosta ja kirjoista kiinnostunut tyttö, jota ajan hengen mukaisesti koulutetaan hyväksi leipojaksi ja neulojaksi oikea opiskelu kun on tarkoitettu vain pojille. Calpurnia ei purematta niele hänelle tarjottua naisen mallia. Hän löytää hengenheimolaisen yllättävältä taholta, etäisenä ja vähän pelottavanakin pidetystä isoisästään. Kesän aikana parivaljakko tutustuu paitsi toisiinsa myös luonnontieteen ihmeelliseen maailmaan takapihan ilmiöitä tutkien ja jännittäviä kokeita tehden.

7 King, Daren: Hiirenkuonolei piä Humoristinen ja anarkistinen seikkailukirja luokille Kolu, Siri: Me Rosvolat Humoristinen rosvoseikkailu luokille 223 sivua. 117 sivua. Huhu kertoo, että paikallisessa hienostoravintolassa syödään hiirenkuonoleipiä viiksillä tai ilman. Pauli Hiiri, enkelikuusenkoriste Sandra sekä pieni mutta pelottava Peltinen aikovat tehdä lopun moisesta barbaarimaisesta herkuttelusta. Apuun värvätään joukko lihaksikkaita ja tatuoituja kovishiiriä, jotka toteuttavat huippusalaisen hyökkäyksen pahamaineiseen hiirileipätehtaaseen 10-vuotias Vilja Vainisto niminen tyttö viettää unohtumattoman kesän Rosvolan perheen parissa. Rosvoaamiaisia, uintiretkiä ja ryöstökeikka elokuvavuokraamon kalkkilaareille, kaahailua nasta laudassa ja rosvojen kesäjuhlat mikä sen hauskempaa ja vaarallisempaa!

8 Köngäs, Heidi: Henkselirouva ja hänen koiransa Korkki Hilpeä eläinaiheinen tarina Lukkarila, Päivi: Kolmen ajan maa Fantasiaseikkailu luokille 137 sivua. 77 sivua. On kesä, ja Hertta lähtee maalle. Siellä hän tutustuu Henkselirouvaan ja tämän koiraan Korkkiin. Rouva ajelee vauhdikkaasti mopolla pitkin kyläteitä koira ja välillä naapurin kissakin kyydissään. Lehmä hiippailee öisin hiirijahdissa ja lammas kiekuu kanalan katolla. Jotain outoa on siis tekeillä, ja siitähän täytyy ottaa selvää! Miima asuu äitinsä ja pikkuveljensä Mikon kanssa punatiilisessä kerrostalossa. Vaikka pikkuveli ei puhukaan, niin sisarukset kykenevät viestimään ajatuksin. Veli on Miimalle myös hyvä ystävä, mutta silti hän toivoo löytävänsä omanikäisensä ystävän. Ja eräänä päivänä ystävä löytyykin: viulua soittava Molli. Yhdessä ystävät kehittävät huimia mielikuvitusleikkejä, mutta sitten yllättäen Molli ei enää haluakaan tavata Miimaa. Mikon mielestä syy Mollin muuttuneeseen käytökseen löytyy kerrostalon kellarista, josta kuuluu öisin outoa, jyskyttävää ääntä

9 Marttinen, Tittamari: Koirien karuselli Leon lemmikkiuutiset sarjaa, helppolukuinen eläinaiheinen kirja 60 sivua. Marttinen, Tittamari: Lemmikkien lentomatka Leon lemmikkiuutiset sarjaa, helppolukuinen eläinaiheinen kirja 61 sivua. Leo, Sanni ja Veeti pitävät eläimistä yli kaiken. Leo saa uuden koirakaverin, joka osoittautuu aika omapäiseksi tyypiksi. Kun se pääsee vauhtiin Pähkinä-koiran ja Sannin hoitokoirien kanssa, on melkoinen karuselli kasassa. Ystävykset Leo, Sanni ja Veeti osallistuvat valtakunnalliseen Eläinten viikon viettoon. Juhlaviikon kunniaksi muutamat onnekkaat pääsevät lemmikkeineen hauskalle lentomatkalle. Koneeseen kapuaa lasten lisäksi Pähkinä-koira, Rusina-kissa ja Vilma-hamsteri.

10 Parvela, Timo: Maukka ja Väykkä rakentavat talon Humoristinen eläinsatu kahdesta kaveruksesta luokille Parvela, Timo: Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen 122 sivua 107 sivua. Ankaran myrskyn jäljiltä Maukka-kissan ja Väykkäkoiran talo on siirtynyt pois mäen päältä ja on nyt kallellaan rinteessä. Elämä vinossa talossa ei ole helppoa, sillä kahvi ei pysy kupissa ja matot on naulattava lattiaan. On vain yksi vaihtoehto: talo on rakennettava uudelleen. Urakkaan tarvitaan vahvoja käpäliä, kylän väkeä, mielikuvitusta ja ennen kaikkea ystävyyttä. Ystävykset Maukka ja Väykkä ovat saaneet uuden kumppanin. Pieni päästäinen, jolla on suuri nimi, on muuttanut heidän luokseen. Päästäisen sydän lyö 800 kertaa minuutissa ja se kuulostaa siksi pieneltä moottorilta, jonka hurina tuo kissan ja koiran arkeen uuden rytmin.

11 Parvela, Timo: Maukka, Väykkä ja suuri seikkailu 126 sivua Peet, Mal: Maalivahti Urheiluaiheinen kasvutarina luokille 219 sivua. Maukka-kissa on tylsistynyt ja haluaisi vaihtelua elämäänsä, oikean seikkailun. Väykkä-koira puolestaan kaipaisi vain hetken rauhaa, jotta voisi keskittyä pienoismallinsa kokoamiseen. Kun seikkailu kuitenkin yllättää Maukan, ei Väykkäkään voi jättäytyä syrjään. Kaverukset tapaavat Karhu Murhisen, joka ei ole karhu ollenkaan, jahtaavat lohikäärmettä ja pelastavat neidon pulasta. Aivan kuten suurissa seikkailuissa kuuluukin tehdä! Kissamaisista reflekseistään tunnettu maalivahti El Gato on juuri voittanut jalkapallon maailmanmestaruuden, ja edessä on taas yksi haastattelu. Rutiinihaastattelu venyy myöhään yöhön, kun hän paljastaa uskomattoman elämäntarinansa. Yön aikana selviää, kuinka tavallisesta metsätyömiehen pojasta tuli maailman parhaana pidetty maalivahti. Lapsena pojalle ei löytynyt paikkaa kylän pallopeleistä, joten hän alkoi kuluttaa aikaansa tutkien läheistä sademetsää. Sattumalta hän löytää metsästä hylätyn kentän, jossa hän saa apua salaperäiseltä hahmolta. Toimittaja ei tiedä, mitä uskoa, mutta hän toivoo, että joka sana tallentuu nauhalle (Nemo)

12 Pispa, Kaija: Silkkipytty: Sulon ja Tildan seikkailut Hiidenharjussa Vuorela, Seita: Karikko 6. luokille 300 sivua Saturomaani entisajan elämästä Tampereen Pispalassa vuosisadan vaihteessa luokille 184 sivua Ystävykset Sulo ja Tilda päättävät ryhtyä salapoliiseiksi ja ottavat itselleen uudet nimet Luumäki ja Kalmisto. Pian alkaakin tapahtua, sillä Sulon isä tuo huutokaupasta vanhan, salaperäisen silkkihatun. Ja mitä mahtaa olla riitapukareilla Kalskeella, Melskeellä ja Känällä mielessä? Kaksi 14-vuotiasta poikaa, uhkarohkeat leikit ja kylmäävä onnettomuus. Karikko on tarina perheestä, joka ajaa leirintäalueelle ja juuttuu sinne kuin karille.. Tragedian keskelle joutunut nuori Mitja etsii äitinsä ja veljensä kanssa uusia maamerkkejä kaukaa kotoa. Päämäärättömästi vaeltava kolmikko luulee päätyneensä Lands End -leirintäalueelle sattumalta. Mutta kun Mitja törmää rannalla villien rantapoikien yhteisöön ja kiehtovimpaan tapaamaansa tyttöön, hänen roolinsa seikkailussa tuntuu valmiiksi käsikirjoitetulta...

13 25 KAPPALEEN SARJAT Kallioniemi, Tuula: Aaveita ja avaruusolentoja Reuhurinteen alakoulu sarja, humoristinen koululaisromaani luokille Rönns, Christel: Perin erikoinen muna luokille 32 sivua. 94 sivua. Reuhurinteen alakoulussa riittää touhua ja tohinaa. Opettaja Aapeli Käki saa oppilailtaan syntymäpäiväyllätyksen. Lisäksi ollaan halloweentunnelmissa: opettajan puutarhassa väijyy kammottavia ukkeleita ja pallokentällä viilettää outoja olentoja. Isokokoinen kuvakirja kertoo rannalta löytyneestä munasta. Isän mielestä muna ei voi olla oikea, koska se on niin suuri. Äiti päättää viedä munan kotiin koristeeksi. Yhtenä kauniina päivänä muna menee rikki, ja siitä kuoriutuu merkillinen pikku otus eläin jota edes eläintieteen professori ei tunnista! Otus nimetään Koi- Koiksi, ja pian alkaa tuntua että se olisi asunut perheessä aina. Mutta sitten se alkaa kasvaa. Ja öisin Koi-Koi tekee yhä pidempiä ja pidempiä retkiä

14 Stark, Ulf: Diktaattori luokille (ja isommillekin) 36 sivua. Pienessä kuvakirjassa seikkailee päiväkoti-ikäinen johtaja: Diktaattori on se, joka huutaa aina minä, minä, minä, ja se joka ei osaa koskaan päättää ja joka ei suostu menemään unten maille. Diktaattoria ei saa pussata. Hauska retrokuvitus, sopii myös kuvanlukuharjoituksiin.

KOULUILLE LAINATTAVAT KIRJASARJAT

KOULUILLE LAINATTAVAT KIRJASARJAT KOULUILLE LAINATTAVAT KIRJASARJAT LAINASSA: Äänekosken kaupunginkirjasto 2015-2016 LAINAUSOHJE - Varaukset osoitteeseen kirjasto@aanekoski.fi - Kirjat toimitetaan noudettavaksi koulua lähinnä olevaan kirjastoon

Lisätiedot

KOULUILLE LAINATTAVAT KIRJASARJAT

KOULUILLE LAINATTAVAT KIRJASARJAT KOULUILLE LAINATTAVAT KIRJASARJAT Äänekosken kaupunginkirjasto 2016-2017 LAINAUSOHJE - Sarjojen varaukset osoitteeseen kirjasto@aanekoski.fi - Kirjat toimitetaan noudettavaksi koulua lähinnä olevaan kirjastoon

Lisätiedot

KOULUSARJAT KOULUILLE LAINATTAVAT KIRJASARJAT. Äänekosken kaupunginkirjasto. 10 kpl 25 kpl

KOULUSARJAT KOULUILLE LAINATTAVAT KIRJASARJAT. Äänekosken kaupunginkirjasto. 10 kpl 25 kpl KOULUSARJAT 2018 2019 KOULUILLE LAINATTAVAT KIRJASARJAT 10 kpl 25 kpl Äänekosken kaupunginkirjasto LAINAUSOHJE Koulusarjat-kirjojen laina-aika 3 kk - uusinta onnistuu normaalisti verkkokirjastossa sarjasta

Lisätiedot

LAINAUSOHJE. KOULUILLE LAINATTAVAT KIRJASARJAT 10 kpl 25 kpl. Äänekosken kaupunginkirjasto

LAINAUSOHJE. KOULUILLE LAINATTAVAT KIRJASARJAT 10 kpl 25 kpl. Äänekosken kaupunginkirjasto LAINAUSOHJE Koulusarjat-kirjojen laina-aika 3 kk - uusinta onnistuu normaalisti verkkokirjastossa sarjasta voi lainata osan tai kaikki kappaleet jos sarjakirjojen lisäksi lainataan saman teoksen hyllykappaleita

Lisätiedot

2. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät

2. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Pirkanmaan lukudiplomi 2. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Kuva: Milla Kulmala diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

Kirjaosumia 2. luokalle:

Kirjaosumia 2. luokalle: Kirjaosumia 2. luokalle: Räppääjän lukudiplomi on kaksiportainen. 1. portaalla luet 7 kirjaa, jolloin valitset - 1 kirjan jokaisesta alla olevasta ryhmästä - 1 runokirjan Runoraitin 1-2 -luokkien runokassin

Lisätiedot

Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla ja tietokirjat keltaisella lapulla.

Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla ja tietokirjat keltaisella lapulla. TOINEN LUKUDIPLOMI KIRJASARJAT: Aurinko Kirjava kukko Keltanokka Luen jo itse Minäpä luen itse Werner Vihreä varis Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla ja tietokirjat

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 1. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Luokat 1 ja 2 lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi,

Lisätiedot

Lapuan kirjaston lukemistosarjat:

Lapuan kirjaston lukemistosarjat: Lapuan kirjaston lukemistosarjat: 1-2. lk: Bagge: Maalla Beskow, Elsa: Tonttulan lapset Bross, Helen: Luokan reiluin reppu Hirvonen, Hannu: Rakastunut krokotiili Huovi, Hannele: Suurkontio Tahmapää (Keltanokka

Lisätiedot

Lapuan kirjaston oheislukemistosarjat:

Lapuan kirjaston oheislukemistosarjat: Lapuan kirjaston oheislukemistosarjat: 1 2. lk: Bagge, Tapani: Maalla Bross, Helena: Luokan reiluin reppu Hirvonen, Hannu: Rakastunut krokotiili Huovi, Hannele: Suurkontio Tahmapää (Keltanokka -sarja)

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 2. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Kirjasarjoja kouluille

Kirjasarjoja kouluille Kirjasarjoja kouluille (l = lapset, n = nuoret, na = nuoret aikuiset) Lapsille: Bagge, Tapani: Kiljusen uusi herrasväki (l) 21 kpl Kovaa ääntä ja vauhtia on luvassa, kun Kiljusen uusi herrasväki aloittaa

Lisätiedot

4. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät

4. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Pirkanmaan lukudiplomi 4. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Kuva: Petra iltunen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

Pirkanmaan lukudiplomi

Pirkanmaan lukudiplomi Pirkanmaan lukudiplomi 2. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 1. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 3. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Kirjaosumia 2. luokalle:

Kirjaosumia 2. luokalle: Kirjaosumia 2. luokalle: Räppääjän lukudiplomi on kolmeportainen. 1. portaalla luet 7 kirjaa, jolloin valitset - 1 kirjan jokaisesta alla olevasta ryhmästä (ei Mestarilukijan kirjaluettelosta) - 1 runokirjan

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 3. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Luokat 3 ja 4 lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi,

Lisätiedot

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset.

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset. MAI FRICK KOMPARAATIO ELI VERTAILU 1. Komparatiivi -mpi -mpa, -mma monikko: -mpi, -mmi - Kumpi on vanhempi, Joni vai Ville? - Joni on vanhempi kuin Ville. - Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on

Lisätiedot

Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla lapulla ja tietokirjat keltaisella lapulla.

Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla lapulla ja tietokirjat keltaisella lapulla. TOINEN LUKUDIPLOMI KK= Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto KIRJASARJAT: Aurinko -sarja (KK) Kirjava kukko -sarja (KK) (OK) Keltanokka -sarja Luen jo itse -sarja Minäpä luen

Lisätiedot

Miten tarina päättyy? (4-6)

Miten tarina päättyy? (4-6) 330203 Miten tarina päättyy? (4-6) Tavoitteet Asettaa kuvat oikeaan järjestykseen ja kertoa tarina omin sanoin. Miettiä, miten tarina mahdollisesti jatkuu. Sisältö 14 tarinaa, jokaisessa 4-6 korttia. Yhteensä

Lisätiedot

Lapuan kirjaston lukemistosarjat:

Lapuan kirjaston lukemistosarjat: Lapuan kirjaston lukemistosarjat: 1-2. lk: Bagge: Maalla Beskow, Elsa: Tonttulan lapset Bross, Helen: Luokan reiluin reppu Hirvonen, Hannu: Rakastunut krokotiili Huovi, Hannele: Suurkontio Tahmapää Itkonen,

Lisätiedot

3. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät

3. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät Pirkanmaan lukudiplomi 3. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät Kuva: Tuija Sinkko diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Teidän talonne on upouusi. MINKÄ? KENEN? MILLAISEN? = talon, teidän, sinisen huoneen= GENETIIVI Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Genetiivi ilmaisee omistusta Laurin koira, minun

Lisätiedot

LUKUDIPLOMI. luokat 1-2

LUKUDIPLOMI. luokat 1-2 LUKUDIPLOMI luokat 1-2 Tavoitteenasi on lukea lukuvuoden aikana kuusi kirjaa. Valitse yksi kirja tämän kirjalistan jokaisesta ryhmästä. Voit myös lukea johonkin ryhmään sopivan vapaavalintaisen kirjan

Lisätiedot

JJR-KIRJASTO, JUVAN KIRJASTO Tiedonhakulista Hankintapäivä: Hylly: Lukemaan opettelevat Kotipisteryhmä: JJR-kirjastot

JJR-KIRJASTO, JUVAN KIRJASTO Tiedonhakulista Hankintapäivä: Hylly: Lukemaan opettelevat Kotipisteryhmä: JJR-kirjastot JJR-KIRJASTO, JUVAN KIRJASTO Tiedonhakulista 1 / 8 15.4.2013 Hankintapäivä: 1.1.-31.3.2013 Hylly: Lukemaan opettelevat Kotipisteryhmä: JJR-kirjastot The amazing Spider-man : sankarin synty, 978-951-32-3357-0

Lisätiedot

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ EI taipuu tekijän mukaan + VERBI NUKU/N EI NUKU (minä) EN NUKU (sinä) ET NUKU hän EI NUKU (me) EMME NUKU (te) ETTE NUKU he EIVÄT NUKU (tekijänä joku, jota

Lisätiedot

Agricolan Monenlaista luettavaa 1

Agricolan Monenlaista luettavaa 1 Tiainen ja karhu Puun oksalla oli tiaisen pesä. Karhu tuli pesän luokse ja olisi halunnut tulla vie-rai-sil-le. Tiaisen pojat tirs-kah-te-li-vat pesässä. Onko isänne kotona? karhu kysyi. Ei ole, vastasivat

Lisätiedot

Kangasalan XV Nukketeatteripäivät ovat osa valtakunnallista Suomi100-ohjelmistoa Teemana Suomalaiset tarinat nukkenäyttämöllä

Kangasalan XV Nukketeatteripäivät ovat osa valtakunnallista Suomi100-ohjelmistoa Teemana Suomalaiset tarinat nukkenäyttämöllä XV Kangasalan XV Nukketeatteripäivät ovat osa valtakunnallista Suomi100-ohjelmistoa Teemana Suomalaiset tarinat nukkenäyttämöllä Päiville tulevien teatterien ja näytelmien esittely Nukketeatteri Ofelia

Lisätiedot

2. kappale ( toinen kappale) P ERHE. sisko. Hän on 13 vuotta.

2. kappale ( toinen kappale) P ERHE. sisko. Hän on 13 vuotta. 2. kappale ( toinen kappale) P ERHE 2.1. Fereshte ja Anna katsovat kuvaa. Fereshte: Tämä on minun perhe. Anna: Kuka hän on? Fereshte: Hän on minun äiti. Äidin nimi on Samiya. Tämä olen minä. Tämä on minun

Lisätiedot

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi.

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi. Viima Viima Teräs ei ole mikään paha poika, mutta ei hän kilttikään ole. Hänen viimeinen mahdollisuutensa on koulu, joka muistuttaa vähän akvaariota ja paljon vankilaa. Heti aluksi Mahdollisuuksien talossa

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 4. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Pirkanmaan lukudiplomi

Pirkanmaan lukudiplomi Pirkanmaan lukudiplomi 1. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 4. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

TOINEN LUKUDIPLOMI. KK=Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto

TOINEN LUKUDIPLOMI. KK=Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto TOINEN LUKUDIPLOMI KK=Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto KIRJASARJAT: Aurinko -sarja (KK) Kirjava kukko -sarja (KK) (OK) Keltanokka -sarja Luen jo itse -sarja Minäpä luen

Lisätiedot

29.5.2015. Siilinjärven kunnankirjasto

29.5.2015. Siilinjärven kunnankirjasto SIILINJÄRVEN KUNNANKIRJASTO LASTEN JA NUORTEN KIRJALLISUUS / 5 9.5.05 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 0.05.05-9.05.05 54 nimekettä Siilinjärven kunnankirjasto / 5 Lasten ja nuorten kirjalli

Lisätiedot

TARINOITA SUSSI G:N KAUPUNGISTA Elina Linnun luokka Juhannuskylän koulu Kevät 2018

TARINOITA SUSSI G:N KAUPUNGISTA Elina Linnun luokka Juhannuskylän koulu Kevät 2018 TARINOITA SUSSI G:N KAUPUNGISTA Elina Linnun luokka Juhannuskylän koulu Kevät 2018 O lipa kerran Sussi G:n kaupunki. Siellä oli erittäin lämmintä, + 3000 astetta. Siellä satoi karkkia ja kakkaa. Talvella

Lisätiedot

Merisuo & Storm Monenlaista luettavaa 1. Sisältö

Merisuo & Storm Monenlaista luettavaa 1. Sisältö Merisuo & Storm 1 Sisältö Opettajalle.................................... 3 Hiiri räätälinä (kansansatua mukaellen).............. 5 Tiainen ja karhu (kansansatua mukaellen)............ 7 Taikapata (kansansatua

Lisätiedot

ENSIMMÄINEN LUKUDIPLOMI

ENSIMMÄINEN LUKUDIPLOMI ENSIMMÄINEN LUKUDIPLOMI KK = Keskustan koulun käsikirjasto OK = Keskustan koulun oppilaskirjasto KIRJASARJAT Iloiset kirjat -sarja (2 kirjaa) (KK) Keltainen banaani -sarja Lukukoukku -sarja Lukuraketti

Lisätiedot

KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS:

KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS: Rauman freinetkoulun 2lk:n luokkalehti 5# helmikuu 2011 KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS: Oppilaan haastattelu 2 Mikaelin arvoitus 2 Kaksi merenneitoa 3 Kirjaesittely 3 Hiihtoloma 5 Hiihtoretki 5 Silja Europalla

Lisätiedot

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6.

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. Artun kesässä sukelletaan animaation maailmaan kun Hyvinkäällä käynnistyy kesäkuussa 2012 uusi lasten ja nuorten festivaali Artun kesä. Villa Artun

Lisätiedot

Kuvat: Petri Kuhno ESITYKSEN KUVIA EI SAA OTTAA MUUHUN KÄYTTÖÖN ILMAN LUPAA. Pesinnän merkit. Lasten lintuviikko 30.5.-5.6.2011

Kuvat: Petri Kuhno ESITYKSEN KUVIA EI SAA OTTAA MUUHUN KÄYTTÖÖN ILMAN LUPAA. Pesinnän merkit. Lasten lintuviikko 30.5.-5.6.2011 Pesinnän merkit ESITYKSEN KUVIA EI SAA OTTAA MUUHUN KÄYTTÖÖN ILMAN LUPAA Keväällä on aika pesiä! Keväällä ja kesällä on paras aika pesiä. Miksi? on paljon ruokaa (esimerkiksi ötököitä) poikasille ja emoille

Lisätiedot

Myrskylän Eka- ja tokaluokkalaisten LUKUKUNNARI

Myrskylän Eka- ja tokaluokkalaisten LUKUKUNNARI Myrskylän Eka- ja tokaluokkalaisten LUKUKUNNARI Tutki eka- ja tokaluokkalaisten kirjalistaa. Hae kirjastosta listan kirjoja itsellesi. Hae korkeintaan kaksi kirjaa kerrallaan. Lue kirjat ja tee molemmista

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Lizzie McGuire ratkaisee -sarjan kirja. Aleksin merirosvokesä tai joku muu Aleksi-kirja. Näin koulutat lohikäärmeesi tai Merirosvoilun alkeet (OK)

Lizzie McGuire ratkaisee -sarjan kirja. Aleksin merirosvokesä tai joku muu Aleksi-kirja. Näin koulutat lohikäärmeesi tai Merirosvoilun alkeet (OK) NELJÄS LUKUDIPLOMI KK=keskustan koulun käsikirjasto OK=Keskustan koulun oppilaskirjasto KIRJASARJAT: Iso Werneri -sarja Pultti -sarja (KK) Vihreä varis -sarja (OK) NUORTEN ROMAANIT - NUORTENOSASTO, N 84.2

Lisätiedot

Tytöt shoppailevat Ellie luulee olevansa lihava, laihdutus Ellie tapaa anorektikko Zoen uimahallissa. Ellie aloittaa aerobicin Ellie joutuu

Tytöt shoppailevat Ellie luulee olevansa lihava, laihdutus Ellie tapaa anorektikko Zoen uimahallissa. Ellie aloittaa aerobicin Ellie joutuu Anni, Iina, Reea ja Jutta Tytöt shoppailevat Ellie luulee olevansa lihava, laihdutus Ellie tapaa anorektikko Zoen uimahallissa. Ellie aloittaa aerobicin Ellie joutuu puhutteluun Ellie ja Nadine menevät

Lisätiedot

Pesinnän merkit ESITYKSEN KUVIA EI SAA OTTAA MUUHUN KÄYTTÖÖN ILMAN LUPAA. Kuvat: Petri Kuhno

Pesinnän merkit ESITYKSEN KUVIA EI SAA OTTAA MUUHUN KÄYTTÖÖN ILMAN LUPAA. Kuvat: Petri Kuhno Pesinnän merkit ESITYKSEN KUVIA EI SAA OTTAA MUUHUN KÄYTTÖÖN ILMAN LUPAA Keväällä on aika pesiä! Keväällä ja kesällä on paras aika pesiä. Miksi? on paljon ruokaa (esimerkiksi ötököitä) poikasille ja emoille

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Tutut oudot eläimet : 100+3 asiaa joita et eläinkunnasta tiennyt. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Tutut oudot eläimet : 100+3 asiaa joita et eläinkunnasta tiennyt. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 24.8.2015 Uutuudet ajalla 1.6.2015-30.6.2015 Uutuuksia: 34 nimekettä Yksikkö: Piikkiön kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE

Lisätiedot

KIELIKarhu harjoituskirja

KIELIKarhu harjoituskirja KIELikarhu Harjoituskirja A ella luokkaretkellä 55 Ella luokkaretkellä 1 Etsi ja tutki parisi kanssa tekstikirjan kappaleen ihmisten, eläinten ja paikkojen nimiä Miten ne on kirjoitettu? Tutki erityisesti

Lisätiedot

Karkkilan kaupunginkirjaston koulusarjat (4/2016)

Karkkilan kaupunginkirjaston koulusarjat (4/2016) Karkkilan kaupunginkirjaston koulusarjat (4/2016) Karkkilan kirjasto tarjoaa koulujen käyttöön ns. koulusarjoja, joissa on 5-25 kappaletta samaa kirjaa. Sarjoja voidaan täydentää tarvittaessa joillakin

Lisätiedot

LUKUDIPLOMI 1.lk NIMI

LUKUDIPLOMI 1.lk NIMI LUKUDIPLOMI 1.lk NIMI Hyvä huoltaja! Kädessäsi olevan Lukudiplomin tavoitteena on tukea lasten lukuharrastusta ja lisätä kirjallisuuden tuntemusta. Lukudiplomien suorittaminen aloitettiin Mikkelissä jo

Lisätiedot

Kenguru 2010 Ecolier (4. ja 5. luokka) sivu 1 / 6

Kenguru 2010 Ecolier (4. ja 5. luokka) sivu 1 / 6 Kenguru 2010 Ecolier (4. ja 5. luokka) sivu 1 / 6 NIMI LUOKKA/RYHMÄ Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto.

Lisätiedot

SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA.

SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA. MISSÄ? MISTÄ? MIHIN? SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA. MISSÄ? Missä laiva on? Missä sinun paperit ovat? Missä sinun kansio on? Missä rikas nainen istuu? Missä ruoat

Lisätiedot

Maatilalla. Opettajan ohjeet: Kysymyksiä tokaluokkalaisille: Bingo:

Maatilalla. Opettajan ohjeet: Kysymyksiä tokaluokkalaisille: Bingo: Maatilalla Opettajan ohjeet: Yhteystiedot: Tilastokeskus tilastokoulu@tilastokeskus.fi Luokka-aste: 1. 2. lk. Oppiaine: matematiikka Tarvikkeet: lyijykynä, värikynät, tehtäväpaperit monistettuna. Oppitunnin

Lisätiedot

Lainattavat kirjasarjat koululuokille

Lainattavat kirjasarjat koululuokille 1 Lainattavat kirjasarjat koululuokille Ala-Huissi: Hotelli Ikuisuus (25 kpl) 141 s., 9 lk-lukiolaisiin. Kauhutarina-kokoelma. 2014. Almond: Naakkakesä (10 kpl) 201 s., nuorten romaani aikuistumisesta,

Lisätiedot

ENSIMMÄINEN LUKUDIPLOMI

ENSIMMÄINEN LUKUDIPLOMI ENSIMMÄINEN LUKUDIPLOMI KIRJASARJAT: Iloiset kirjat -sarja (2 kirjaa) Keltainen banaani -sarja Kirjatiikeri-sarja Lukukoukku -sarja Lukuraketti -sarja Punainen banaani -sarja Salamannopeat autot -sarja

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kajaanin kaupunginkirjasto 1 / 5 Uutuusluettelo 2.5.2016 Uutuudet ajalla 1.4.2016-30.4.2016 Uutuuksia: 61 nimekettä Kirjasto: Kajaanin kaupunginkirjasto Osasto: Lasten- ja nuortenosasto TIETOKIRJALLISUUS

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 14.10.2015 Uutuudet ajalla 1.9.2015-30.9.2015 Uutuuksia: 48 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA

Lisätiedot

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia 1 Mun perhe suomi äidinkieli suomi äidinkieli perhe äiti _ vaimo isä _ mies vanhemmat lapsi isoäiti tyttö isoisä poika isovanhemmat vauva sisko tyttöystävä poikaystävä veli Ootko sä naimisissa? * Joo,

Lisätiedot

5. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät

5. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Kuva: Ella Ahola Pirkanmaan lukudiplomi 5. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

Pirkanmaan lukudiplomi

Pirkanmaan lukudiplomi Pirkanmaan lukudiplomi 5. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30 Koulukysely oppilaille 1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30 1/16 2/16 N Prosentti Hirvijärvi 0 0% Jurvan yhtenäiskoulu 0 0% Kangas 0 0% Keskikylä 30 100% Kirkonkylä 0 0% Koivisto 0 0% Koskue 0

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Mieletön mahdollisuus Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Tukea lapsille ja nuorille, joiden vanhempi on sairastunut psyykkisesti Mieletön Mahdollisuus -projektin

Lisätiedot

VERBI + VERBI - LAUSE. -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä

VERBI + VERBI - LAUSE. -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä VERBI + VERBI - LAUSE -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä MIHIN LIIA MENEE? LIIA MENEE RAVINTOLAAN SYÖMÄÄN. MISSÄ LIIA ON? LIIA ON RAVINTOLASSA SYÖMÄSSÄ.

Lisätiedot

MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää.

MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää. MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää. 2. NUMERO (EI 1) + PARTITIIVI o Minulla on kaksi autoa. o Kadulla seisoo

Lisätiedot

Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013

Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013 Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013 Me haastateltiin1a luokkaa, mikä on heidän lempitalviurheilulajinsa. Suosituin laji oli hiihto. Tekijät Kerttu,Iida,Veikka ja Bedran Haastattelimme apulaisrehtoria Katri

Lisätiedot

ENSIMMÄISEN LUOKAN LUKUDIPLOMI

ENSIMMÄISEN LUOKAN LUKUDIPLOMI ENSIMMÄISEN LUOKAN LUKUDIPLOMI Valitse yksi kirja joka kirjaryhmästä. Kirjat voit lukea joko yksin tai yhdessä vanhempiesi kanssa vuorolukuna. Jos kirjasta on olemassa äänikirja, voit myös kuunnella kirjan.

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Brasilia : República federativa do Brasil Kirjat PIK L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Brasilia : República federativa do Brasil Kirjat PIK L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet 1 / 2 Uutuuksia: 27 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 4 MAANTIEDE. MATKAT. KANSATIEDE 48.388 Pesti, Mele, Brasilia : República federativa do Brasil Kirjat PIK L 1 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA.

Lisätiedot

KIRJASARJAT KOULUILLE

KIRJASARJAT KOULUILLE 2018 KIRJASARJAT KOULUILLE Voit varata kirjasarjat omasta lähikirjastostasi. Voit tulla käymään kirjastossa, laittaa sähköpostia tai soittaa puhelimella. Ilmoita varatessasi: Koulu Opettajan nimi yhteystietoineen

Lisätiedot

Miten haluat kasvattaa lapsesi?

Miten haluat kasvattaa lapsesi? tekstit lapsi sidor_layout 209-0-09 3:50 Sida tekstit lapsi sidor_layout 209-0-09 3:50 Sida 2 tekstit lapsi sidor_layout 209-0-09 3:50 Sida 3 Miten haluat kasvattaa lapsesi? tekstit lapsi sidor_layout

Lisätiedot

PIENESTÄ PITÄEN-HUOMISEN HYVÄKSI

PIENESTÄ PITÄEN-HUOMISEN HYVÄKSI PIENESTÄ PITÄEN-HUOMISEN HYVÄKSI UUDENVUODEN YMPÄRISTÖLUPAUS-KILPAILU KEVÄT 2010 PYYKÖSJÄRVEN PÄIVÄKOTI YMPÄRISTÖKERHO NEULASET PIENESTÄ PITÄEN-HUOMISEN HYVÄKSI Pyykösjärven päiväkoti on mukana kansainvälisessä

Lisätiedot

Gepa Käpälä Jännittävä valinta

Gepa Käpälä Jännittävä valinta Gepa Käpälä Jännittävä valinta Moikka! Mä oon Gepa Käpälä. Oon 7-vuotias ja käyn eskaria. Siili Iikelkotti ja oravakaksoset on siellä kanssa. Mutta mä oon niitä nopeampi. Oon koko Aparaattisaaren nopein.

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ - 2 - Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas alkaa

Lisätiedot

POSTPOSITIOT 1. - Kenen vieressä sinä istut? - Istun vieressä. 2. (TUNTI) jälkeen menen syömään. 3. Kirjasto on (TEATTERI) lähellä. 4. (HYLLY) päällä on kirja. 5. Me seisomme (OVI) vieressä. 6. Koirat

Lisätiedot

Mikä tekee sinut onnelliseksi?

Mikä tekee sinut onnelliseksi? Mikä tekee sinut onnelliseksi? Minut tekee onnelliseksi terveys! Minut tekee onnelliseksi sen oivaltaminen, että KIIRE on keksitty juttu eikä annettu, muuttumaton elämän muoto. Minut tekee onnelliseksi

Lisätiedot

1 KUVAKIRJAT. lista1. Appelgren Tove: Vesta-Linnea ja hirviöäiti, Tammi, 2001 riita, sovinto

1 KUVAKIRJAT. lista1. Appelgren Tove: Vesta-Linnea ja hirviöäiti, Tammi, 2001 riita, sovinto 1 KUVAKIRJAT lista1 Appelgren Tove: Vesta-Linnea ja hirviöäiti, Tammi, 2001 riita, sovinto Suvilehto Pirjo: Anni ja loistokoirat, WSOY, 2012 lemmikkieläimen hankinta, koirarodut Majaluoma Markus: Isä,

Lisätiedot

Brasil - Sempre em meu coração!

Brasil - Sempre em meu coração! Brasil - Sempre em meu coração! (Always in my heart) Pakokauhu valtasi mieleni, enhän tiennyt mitään tuosta tuntemattomasta latinomaasta. Ainoat mieleeni kumpuavat ajatukset olivat Rio de Janeiro, pienempääkin

Lisätiedot

UUTISKIRJE HELMIKUU 2016

UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 Satuhetki Saduttaako? Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on hyvä aika suunnistaa kirjastoon kuuntelemaan millaisia jänniä tarinoita satutäti Katrilla on tällä kertaa kerrottavana.

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Leivotaan ihminen Kirjat PP L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Leivotaan ihminen Kirjat PP L 1 Wiitaunionin aluekirjasto 1 / 5 Uutuusluettelo 14.9.2015 Uutuudet ajalla 1.8.2015-31.8.2015 Uutuuksia: 63 nimekettä Yksikkö: Pihtiputaan kirjasto Osasto: Lastenosasto L TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET.

Lisätiedot

2.12.2011. Titta Hänninen

2.12.2011. Titta Hänninen 2.12.2011 Titta Hänninen Kotitehtävätekstit! Palauta viimeistään, viimeistään, viimeistään ensi viikolla (koska meillä on viimeinen tunti)! OHJE JEŠTĔ JEDNOU: 1. Etsi internetistä jokin suomenkielinen

Lisätiedot

Pelastuspartio Aurinkoiset! Aurinkoiset 1-3-vuotiaat Lehmuslinnan päiväkoti, Sipoo Pihapiirin Lapset ry esittää

Pelastuspartio Aurinkoiset! Aurinkoiset 1-3-vuotiaat Lehmuslinnan päiväkoti, Sipoo Pihapiirin Lapset ry esittää Pelastuspartio Aurinkoiset! Aurinkoiset 1-3-vuotiaat Lehmuslinnan päiväkoti, Sipoo Pihapiirin Lapset ry esittää Tervetuloa Pelastuspartio Aurinkoisten matkaan! Tämä tarina on esimerkki lapsilähtöisestä

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen.

Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen. Oppilaan nimi: PRONOMINIT Persoonapronominien omistusliitteet Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen. Esimerkiksi: - Kenen pipo

Lisätiedot

Agricolan Monenlaista luettavaa 3

Agricolan Monenlaista luettavaa 3 Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri Kesällä maa-lais-hii-ri asui suuressa vehnäpellossa. Kun ilmat viilenivät, se muutti sisälle taloon. Tuvan lattialta se löysi ihmisiltä pudonneita herk-ku-pa-lo-ja. Se

Lisätiedot

LUKUDIPLOMI 3.lk NIMI

LUKUDIPLOMI 3.lk NIMI LUKUDIPLOMI 3.lk NIMI Hyvä huoltaja! Kädessäsi olevan Lukudiplomin tavoitteena on tukea lasten lukuharrastusta ja lisätä kirjallisuuden tuntemusta. Lukudiplomien suorittaminen aloitettiin Mikkelissä jo

Lisätiedot

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017 Minun elämäni Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, Nid Minä olen syntynyt Buriramissa Thaimaassa. Minun perheeni oli iskä äiskä 2 veljeä ja 2 siskoa. Minun

Lisätiedot

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 LUOMINEN 1) Raamattu kertoo kaiken olevaisen synnystä yksinkertaisen (entisajan) maailmankuvan puitteissa. 2) Raamatun

Lisätiedot

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA KERROMME KULUNEEN VUODEN KUULUMISISTA JA VIIME VUODEN MIELEENPAINUVISTA TAPAHTUMISTA Talvella oli paljon pakkasta ja lunta. Paljon vaatteita päälle ja

Lisätiedot

ARKKI PYSÄHTYY. b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Tietysti vedenpaisumuksen jälkeen.

ARKKI PYSÄHTYY. b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Tietysti vedenpaisumuksen jälkeen. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ARKKI PYSÄHTYY Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Araratin vuorella. Sen sijaintia ei tarkkaan tiedetä.

Lisätiedot

Bertta Aspfors. Kerro äiti SATUJA ja TARINOITA

Bertta Aspfors. Kerro äiti SATUJA ja TARINOITA Bertta Aspfors Kerro äiti SATUJA ja TARINOITA Kerro äiti satuja ja tarinoita Bertta Aspfors Kuvitus: Orvokki. Syrjänen Ulkoasu: R. Penttinen Mediapinta 2009 ISBN 978-952-235-145-6 SISÄLLYS LUKIJALLE...

Lisätiedot

Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan.

Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan. Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan. Tunteet voivat olla miellyttäviä tai epämiellyttäviä ja ne muuttuvat ja vaihtuvat.

Lisätiedot

KESÄTOIVEET MITÄ HALUAT TEHDÄ KESÄLLÄ? RyhmäRenki Kirsi Alastalo

KESÄTOIVEET MITÄ HALUAT TEHDÄ KESÄLLÄ? RyhmäRenki Kirsi Alastalo KESÄTOIVEET MITÄ HALUAT TEHDÄ KESÄLLÄ? TAVOITE Omien toiveiden ilmaiseminen, myönteisten kesäodotusten herättely, kesäsuunnitelmien kertominen ryhmälle, yhteisten kiinnostuksen kohteiden löytäminen VALMISTELU

Lisätiedot