BMW -SARJAN GRAN TURISMO.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "BMW -SARJAN GRAN TURISMO."

Transkriptio

1 BMW -sarja Gran Turismo Ajamisen iloa BMW -SARJAN GRAN TURISMO. KOE TÄYSIN UUSI KOKO. BMW EfficientDynamics Vähemmän kulutusta, enemmän ajamisen iloa.

2 POIKKEUKSELLINEN ULKONÄKÖ. SISÄISISTÄ VAHVUUKSISTA SYNTYNYT. Muodon ja tilan täydellinen sopusointu antaa BMW -sarjan Gran Turismolle ainutlaatuisen ulkonäön, jossa muotojen kauneus korostuu. Tämä auto ilmentää coupémaista eleganssia, johon onnistuneessa suhteessa sekoittuu voimaa ja dynaamisuutta. Urheilullista ilmettä voit tehostaa tehdaslisävarusteisella M sportpaketilla, joka tekee autostasi entistäkin näyttävämmän.

3 Alkusanat VASTAKOHDAT VETOAVAT TOISIINSA. TÄSSÄ AUTOSSA NE YHDISTYVÄT. BMW -sarjan Gran Turismon kiehtovimpia piirteitä ei ole ainoastaan korin muotoilu. Niitä eivät myöskään ole yllättävän suuret sisätilat. Kiehtovinta on vastakohtaisuuksien yhdistyminen. Urheilullisen tyylikäs coupémaisuus yhdistyy upean väljään tilantuntuun. BMW -sarjan Gran Turismo ei ole auto, joka täyttää kaikki odotukset. Vaan auto, joka ylittää ne. Sekä ulkomuodossa että sisätiloissa se yllättää yhtä hyvin merkittävillä innovaatioillaan kuin pienenpienillä yksityiskohdillaan. Sen vahvuus on kyky yhdistää ominaisuudet, joita on totuttu pitämään vastakohtina. BMW -sarjan Gran Turismo TILAN JA TOIMINNALLISUUDEN UUSI MÄÄRITELMÄ. Tekniikka INNOVAATIOT, JOTKA LIIKUTTAVAT. Varusteet YHTÄ YKSILÖLLINEN KUIN AJATUKSESI. Tekniset tiedot KAIKEN MONIPUOLISUUDEN YHTEENVETO. Seuraavilla sivuilla esittelemme lähemmin BMW -sarjan mallin, jollaista ei ennen ole koskaan ollut. Kannattaa tutustua Gran Turismon uudenlaiseen maailmaan. Maailmaan, jossa muoto kohtaa tilan. Autokonsepti Tyylikkyyden, tilojen ja toimivuuden ainutlaatuinen yhdistelmä. Ulkopuoli/sisätilat Väljät sisätilat, urheilullisen elegantti kokonaisuus. BMW ConnectedDrive Rentouttavamman matkanteon puolesta. BMW EfficientDynamics Ottaa vähän, antaa paljon. Tavaratila Suuri ja monikäyttöinen. BMW ConnectedDrive Verkotus vapauteen. BMW EfficientDynamics Kulutusta ja päästöjä pienentävä tekniikkapaketti. BMW TwinPower Turbo -moottori Maksimaalinen suorituskyky, minimaalinen kulutus. Alusta ja turvallisuus Iloa tuovat innovaatiot. BMW -sarjan Gran Turismo BMW Modern -varusteversio BMW Sport -varusteversio BMW Luxury -varusteversio Ulkovärit, istuinverhoilut ja sisäkoristelistat Vakiovarusteet/tehdaslisävarusteet BMW-lisävarusteet Tekniset tiedot sekä tiedot polttonesteen kulutuksesta, CO -päästöistä ja energiatehokkuusluokituksesta BMW-palvelut BMW huoltopalvelut, BMW Financial Services ja BMW-elämys. BMW-varusteversiot Lisää yksilöllisyyttä. Esitteen kuvien auto: BMW i Gran Turismo jossa M sportpaketti. Esitteen kuvien auto: BMW i Gran Turismo Modern-varusteversio. Moottori: -sylinterinen BMW TwinPower Turbo -bensiinirivimoottori Teho: kw ( hv) Vanteet: " M kevytmetallivanteet Double Spoke M Ulkoväri: Glacier Silver metalliväri Istuinverhoilu: Kangas-alcantara-yhdistelmä Hexagon jossa M koristeompeleet ja kontrastisaumat värinä Royal Blue Sisäkoristelistat: Aluminium Hexagon joissa tehostelista Estoril Blue matta Moottori: -sylinterinen BMW TwinPower Turbo -bensiinimoottori Teho: kw ( hv) Vanteet: " kevytmetallivanteet Turbinenstyling Ulkoväri: Kalahari Beige metalliväri Istuinverhoilu: Dakota-nahka Oyster, tehosteväri Oyster Dark Sisäkoristelistat: Jalopuu Fineline Anthracite joissa tehostelista Pearl Gloss Chrome SisŠltš

4 TYYLI: VARMA. LUONNE: VAHVA. Tyylikäs ulkonäkö vaatii luonnetta, jossa näkyvät vahvat ominaisuudet ja omaleimaisuus. BMW -sarjan Gran Turismossa innovatiivinen muotoilu kohtaa ihastuttavan tyylikkyyden. Tämän auton muotoilussa toisensa kohtaavat kaksi erilaista maailmaa: dynamiikka ja erinomaisen väljät tilat. Kokonaisuutta hallitsevat sekä sisällä että ulkopuolella harmonisuus ja ainutlaatuisuus: tämä on BMW -sarjan Gran Turismo.

5 MUOTO: TÄYDELLINEN. Monia ihastuttavia piirteitä ja juuri se yksi ilme. Selkeät muotoilulinjat ja linjojen kiehtovat leikit. Selvä halu liikkeeseen, mutta tyylikkäästi pidätellen. BMW -sarjan Gran Turismo, tässä kuvassa M sportpaketilla varustettuna, on sekä jännittävä että monipuolinen. Eri suunnista katsottuna muotoilua hallitsevat eri designelementit, joista jokainen henkii tyylikkyyttä, dynaamisuutta ja tyylitajua. TILAT: KAIKENKATTAVAT. Yksi BMW -sarjan Gran Turismon erinomaisista ominaisuuksista on tilavuus. Tässä autossa on upean väljät tilat, jotka yhdessä tavallisia autoja korkeamman kokonaisuuden kanssa merkitsevät loistavaa matkustusmukavuutta. Kaikki on mitoitettu reiluksi ja suunniteltu mukavaksi. Kaikki yksityiskohdat liittyvät toisiinsa sulavasti. Kauneus ja toimivuus yhtyvät kokonaisuudeksi, josta sekä kuljettaja että matkustajat haluavat olla osa.

6 RENTOUTTAVA SELKEYS. Kaikki juuri siellä missä odottaakin olevan. Mitään ei tarvitse etsiä, kun kaiken löytää automaattisesti. Kaikki tuntuu tutulta. BMW:lle ominaisen kuljettajakeskeisyyden tuntee ja kokee. Kaikki ajamisen kannalta tärkeät käyttö- ja hallintalaitteet on sijoitettu ergonomisesti kuljettajan ympärille siten, että niiden käyttö on intuitiivista. Kaikki on suunniteltu ja toteutettu varmistamaan maksimaalinen ajamisen nautinto ja siten, ettei mikään epäoleellinen vie huomiota. LUMOAVA KATSE. Kun katsoo BMW -sarjan Gran Turismoa edestäpäin, kohtaa katseen, josta ei halua päästää irti. Niin kiehtova on se voiman ja tyylikkyyden yhdistymä, jota keulan katse viestii. Tämä katse toteutetaan pyöreillä kaksoisvalonheittimillä, jotka ovat yläosistaan terävöitetyt. Tämän auton kasvot kuvastavat varmuutta ja luonteen voimaa.

7 EI KOMPROMISSEJA. AINOASTAAN KAIKKEIN PARASTA. Coupémainen kattolinja sulautuu perän muotoihin kätkien hämmästyttävän suuren tavaratilan. Kehyksettömät ovet avautuvat paljastaen tyylikkäät ja väljät sisätilat. Urheilullisen muotoilun sisältä löytyy kiehtova tekninen kokonaisuus ylittäen kaikki odotukset. MYÖS KAKKOSRIVILLÄ ENSIMMÄINEN LUOKKA. BMW -sarjan Gran Turismo, josta kuvassa on Modern-varusteversio, osoittaa upeasti kuinka aito ylellisyys yhdistyy erinomaisiin sisätiloihin. Korkealaatuiset materiaalit ja ensiluokkainen viimeistely hivelevät silmää. Reilusti pääntilaa ja jalkatilaa sekä takaistuin, jolla viihtyy kolme aikuistakin matkustajaa. Kokonaisuuden lounge-luonteen viimeistelevät kehyksettömät ovet. Tässä ympäristössä sekä kuljettaja että matkustajat viihtyvät.

8 TEHTY NAUTITTAVAKSI AJON AIKANA. BMW -sarjan Gran Turismoon saa suhtautua intohimoisesti jokaisesta ajomatkasta saa nauttia: tavoitteena on päästä perille mahdollisimman sujuvasti ja vaivattomasti. BMW ConnectedDriven myötä autossa on innovatiivisia toimintoja, joiden tarkoitus on vähentää matkojen aiheuttamaa rasitusta. Tästä paras esimerkki on tehdaslisävarusteisen Professional-navigointijärjestelmän uusi sukupolvi. Siinä on erittäin tarkkapiirtoinen D-karttanavigointinäyttö. Lisäksi sen yhteydessä toimivat reaaliaikaiset liikennetiedotukset (RTTI, ei toistaiseksi Suomessa) varmistaen, että perille päästään sujuvimmin vetävää reittiä. EI MIKÄ TAHANSA PALVELU, VAAN HENKILÖKOHTAINEN PALVELU. Lentoaikataulujen tarkastaminen, huoneen varaaminen hotellista tai pöydän ravintolasta: ne ja paljon muuta sisältyvät Concierge Services -palveluihin (ei toistaiseksi saatavilla Suomessa), joiden yhteydessä BMW Callcenter on aina valmis palvelemaan. Lisäavun näyttää tehdaslisävarusteinen värillinen BMW Head Up -näyttö. Se heijastaa kaikki ajamisen kannalta tärkeät tiedot kuten ajonopeuden, nopeusrajoituksen ja navigointiopastuksen suoraan kuljettajan näkökenttään tuulilasille. Siten voit täysin keskittyä ajamiseen ja liikennetilanteeseen samalla suorastaan nauttien hotellin tai ravintolan etsimisestä.

9 TEHOTALOUDELLISUUS MAKSIMOITU. Useita kertoja palkittu teknologiaratkaisujen paketti BMW Effi cientdynamics keskittyy tehotaloudellisuuteen. Se vähentää kulutusta, lisää ajamisen iloa ja parantaa ajodynamiikkaa. Hyvä esimerkki näistä teknologiaratkaisuista on ECO PRO -tila, joka aktivoidaan ajodynamiikan säätöja seurantajärjestelmän katkaisimella. Sen myötä auton tietyt järjestelmät sopeutetaan toimimaan mahdollisimman ta loudellisesti, jolloin polttonesteen kulutus laskee jopa prosentilla. Ajamisen ilon säilyessä sataprosenttisena. 1 Yksilöllisestä ajotavasta riippuen; määritetty BMW:n sisäisissä kulutustutkimuksissa. VASTUS MINIMOITU. Virran mukana BMW -sarjan Gran Turismo kulkee vain aerodynamiikkansa suhteen. Aerodynaamisia virtauksia optimoivat esimerkiksi etulokasuojien Air Breatherit ja etuhelman Air Curtain. Ne molemmat pienentävät ilmanvastusta muuttaen ilmanvirtauksen kuin purjeeksi. Hyviin aerodynaamisiin ominaisuuksiin vaikuttaa myös aktiivinen takaspoileri, joka vähentää perän nostetta ja parantaa ajodynamiikkaa.

10 VÄHEMMÄN PÄÄSTÖJÄ. BMW Effi cientdynamics tarkoittaa äärimmäisen tehotaloudellista ajamista. Ilman että auton temperamentista tarvitsee tinkiä tippaakaan. Sen takaavat jo voimakkaat BMW TwinPower Turbo -moottorit, joissa on väkevä vääntö, erittäin taloudelliset kulutuslukemat ja pienet CO -päästöarvot. Vaihtamissuositusten näytön ja jarrutusenergian talteenoton myötä BMW -sarjan Gran Turismo on yksi luokkansa taloudellisimmista autoista vaikkakin tätä autoa on vaikea sijoittaa mihinkään perinteiseen autoluokkaan. Polttonesteen kulutus ja CO -päästö riippuvat autoon valitusta vanne- ja rengaskoosta. Lisätietoja löydät sivuilta /. ENEMMÄN VIVAHTEITA. Väljät sisätilat vaikuttavat vielä avarammilta, kun autoon valitsee panoraamalasikattoluukun. Se antaa uudenlaisen yhteyden sisätilojen ja ulkomaailman välille. Tämän kattoluukun sähkökäyttöinen verhouslevy sulautuu harmonisesti sisätilan maailmaan korostaen kokonaisvaltaista korkeaa laatua ja tyylikkyyttä. Vain takareuna ylös avattuna tai kokonaan taakse avattuna: Panoraamalasikattoluukku antaa ilman kiertää vapaasti herättäen täydellisen vapauden tunteen.

11 NÄIN REILUN VÄLJÄT TILAT VOIVAT OLLA. Valmis kaikkeen: Viikonloppumatka merenrantaan, ystävien kanssa kivaan italialaiseen ravintolaan tai pikaisesti liiketapaamiseen BMW -sarjan Gran Turismo on erinomaisen soveltuva ja valmis kaikkeen, missä autoa tarvitaan. Monikäyttöisyyttä lisäävät esimerkiksi suhteessa : : eteen kääntyvät takaistuimet, tavaratilaa suurentava takaistuinten selkänojien kaltevuussäätö ja tehdaslisävarusteena saatava takaistuinten selkänojien lukituksen kätevä kaukoavaus (osa tehdaslisävarusteista säilytystilapakettia). Nämä varusteyksityiskohdat ja monet muut huolella harkitut toiminnot auttavat auton päivittäisessä käytössä. EI VAIN TEORIASSA KÄYTÄNNÖLLINEN. Matkoilla paljon tavaraa kuljettava osaa arvostaa kaikkea auton kuormaamista ja kuorman purkamista helpottavaa. Tehdaslisävarusteisen Comfort Access -järjestelmän yhteydessä takaluukun avaamiseen ja sulkemiseen riittää, että heilauttaa jalkaa takapuskurin alla. Tavaratilan kuormaaminen ja kuorman purkaminen sujuu kätevän nopeasti. Jotta matka voi alkaa tai jatkua turhaa vaivaa välttäen.

12 GEENEJÄÄN SE EI VOI MUUTTAA. LUONTEENSA OMINAISUUKSIA KYLLÄ. BMW -sarjan Gran Turismolla voi olla monta luonteenpiirrettä. Luonteenpiirteiden korostamiseen on tarjolla monia mahdollisuuksia. Esimerkiksi valitsemalla Modern-varusteversio. Sen ulkopuolen satiinialumiiniset koriste-elementit kiinnittävät huomiota, ja sen sisätiloissa ihastuttavat vaaleat sävyt ja jalopuu. Etupyöränkoteloiden Air Breatherit ovat varusteversiokohtaisesti erinäköiset. Sekä Modern-, Sport- että Luxury-varusteversioihin pätee: Kukin varusteversio antaa BMW -sarjan Gran Turismolle entistä omaleimaisemman luonteen.

13 VIEL URHEILULLISEMPI KOKONAISUUS. Sport-varusteversion sisštiloissa on ulkonškšš mainiosti tšydentšen runsaasti urheilullisia yksityiskohtia. NŠitŠ ovat esimerkiksi urheiluistuimet punaisin koristesaumoin ja korkeakiiltoisen mustat sisškoristelistat, joissa on tehostelista Coral Red. Auton urheilullista ilmettš vastaavaa ajotyyliš varten valittavissa on myšs kšyttštila Sport+ (vain Sport-varusteversiossa tai M sportpaketin yhteydessš). VIELÄ KOROSTAVAMPI ILME. Sport-varusteversion urheilullista luonnetta korostavat esimerkiksi mustat korkeakiiltoiset jäähdyttimen säleikön pystyrivat ja Air Breatherit. Urheilullisena lisävarusteena tarjolla ovat " kevytmetallivanteet Double Spoke, joiden yhteydessä takarenkaat ovat eturenkaita leveämmät. Siten poikkeuksellisen näyttävästä autosta tulee lisäksi poikkeuksellisen yksilöllinen.

14 SISÄINEN LUKSUS. Luxury-varusteversion jalopuiset sisäkoristelistat ja niiden tehostelista Pearl Gloss Chrome sekä lukuisat kromikoristeet luovat tyylikkään ylellisen sisätilailmeen, jonka jokaisessa yksityiskohdassa aistii hyvän maun. TYYLI ENNEN KAIKKEA. Luxury-varusteversiossa sisätilojen ylellisyys jatkuu myös auton ulkonäössä. Hienostuneet kromatut koriste-elementit esimerkiksi jäähdyttimen säleikön pystyrivoissa, Air Breathereissä ja pakoputkenpäissä korostavat tämän varusteversion erityisyyttä kuten tehdaslisävarusteiset -tuumaiset W Spoke -kevytmetallivanteetkin, joiden yhteydessä takarenkaat ovat eturenkaita leveämmät.

15 BMW ConnectedDrive Verkotus vapauteen. CONNECTED DRIVE -PALVELUT. ConnectedDrive-palvelut verkottavat sinut lähes kaikkeen, mikä ajon aikana matkoilla on tarpeen, ja niiden ihmisten kanssa, joita haluat olla lähellä. Jokainen toiminto on kehitetty tuomaan tuntuva lisäys ajoelämykseen. ConnectedDrive-palvelut tuovat käyttöösi laajan valikoiman palveluita ja appseja kuten Facebookin, nettiradion ja paljon muuta. Huoltoasemat, nähtävyydet ja ulkomaiset liikennesäännöt näytetään sinulle ajon aikana. Kohteesi läheltä voit hakea näyttöön pankkiautomaatit tai lähimmän pysäköintialueen. Osa ConnectedDrive-palveluista ei ole saatavilla Suomessa. Saatavilla olevat palvelut vaihtelevat puhelinmalleittain. Lisätietoja osoitteesta Maailmamme verkottuu päivä päivältä yhä enemmän. BMW:n kuljettajat ovat jo tottuneet siihen, että heidän autonsa on verkottunut heidän elämänpiiriinsä että autosta saa matkan päältä haettua tietoja, pidettyä yhteyttä puhelimitse ja sähköpostitse ja pysyttyä aina ajan tasalla. BMW ConnectedDrive tarkoittaa kaikkia palveluja ja toimintoja, joilla BMW-auto ja käyttäjänsä kommunikoivat ulkomaailman kanssa vallitseva liikennetilanne huomioon ottaen. BMW APPSIT. Nyt voit käyttää appseja kätevästi myös BMW-autossasi. Kun olet ladannut käyttöösi ilmaisen appsin BMW Connected, voit käyttää sosiaalisen median ja viihteen eri palveluja kuten Facebookia, Twitteriä, nettiradiota tai älypuhelimesi kalenteria autossasi. Kätevästi autosi idrive-monitoimiohjaimella ja valvontanäytöllä voit valita kuunneltavaksi nettiradioasemia kaikkialta maailmasta, tarkastaa ystäviesi uusimmat Facebook-päivitykset tai twiittaukset, katsoa tilisi saldon ja kalenterisi merkinnät, jotka voit myös ääneenluettaa auton kaiuttimista. Lisätoimintojen avulla voit seurata uutisia RSS-syötteinä tai etsiä tietoja Wikipediasta. INTERNET. Jos haluat matkan varrelta tarkastaa tilisi saldon, tehdä tarjouksen ebayssa tai tarkastaa jotakin Wikipediasta, BMW ConnectedDriven internet-palvelu tuo käyttöösi toimivan nettiyhteyden. Netin sisällöissä liikut idrive-monitoimiohjaimella, joka toimii tietokoneen hiiren tapaan. BMW ConnectedDrive on monipuolisten palveluidensa ja avustinjärjestelmiensä ansiosta aina valmis avustamaan sinua kaikessa. BMW ConnectedDrive -palvelut ja appsit merkitsevät lisää vapautta verkottamalla kuljettajan, auton ja ympäröivän maailman. BMW ConnectedDrive -avustinjärjestelmät tekevät BMW-autolla ajamisesta turvallisempaa ja mukavampaa. Nerokkaat järjestelmät helpottavat kuljettajan tehtäviä ja minimoivat liikenteen vaaratilanteet. BLUETOOTH- JA USB-LIITÄNTÄ JOSSA LAAJENNETUT TOIMINNOT (OFFICE). Nyt voit viettää autossa käyttämäsi ajan samalla tehokkaammin hyödyksi. Laajennettujen älypuhelintoimintojen ja navigointijärjestelmän avulla saat parhaan hyödyn Offi ce-toiminnoista kuten kalenteri, tehtävälista ja tekstiviestit kätevästi tiettyjen matkapuhelinmallien Bluetooth-yhteydellä. Tällöin tiedot näkyvät auton valvontanäytössä tai kuulet ne auton audiojärjestelmän kaiuttimista lukutoimintoa käyttäen. Bluetooth Audio Streamingin (suoratoisto) avulla musiikkitiedostoja voidaan toistaa langattomasti tiettyjen Bluetooth-kelpoisten laitteiden yhteydessä. Lisätietoja osoitteessa Lisätietoja yhteensopivista puhelimista löydät osoitteesta BMW ConnectedDrive

16 BMW CONNECTED DRIVE -AVUSTINJÄRJESTELMÄ AJAA KANSSASI JA AJATTELEE KANSSASI. BMW ConnectedDrive -avustinjärjestelmät käsittävät innovatiivisia toimintoja, jotka lisäävät turvallisuutta, mukavuutta ja ajamisen iloa. Haluatko etukäteen tietää millainen mutka lähestyy? Värillinen BMW Head Up -näyttö kertoo sen. Haluatko pysäköidä helpommin? Pysäköintiavustin auttaa. VÄRILLINEN BMW HEAD UP -NÄYTTÖ. Tämä tehdaslisävaruste heijastaa ajamisen kannalta tärkeät tiedot monivärisestä TFT-näytöstä tuulilasille suoraan kuljettajan näkökenttään. BMW Head Up -näytössä näytetään esimerkiksi ajonopeus ja navigointiopastus. Värillisen näytön ansiosta eri tiedot on entistäkin helpompi havaita ja lukea. Esimerkiksi nopeusrajoitukset erottuvat aiempaa selkeämmin kaistalta poistumisen varoitusjärjestelmän varoituksista. Kuljettajan katse saa keskeytyksettä kohdistua tiehen ja liikenteeseen, minkä ansiosta ajaminen on entistä turvallisempaa. NOPEUSRAJOITUSINFO JA OHITUSKIELTOJEN NÄYTTÖ. Tämä tehdaslisävarusteena saatava kuljettajaa avustava järjestelmä näyttää mittariston näytössä kuljettajalle parhaillaan ajettavan tieosuuden nopeusrajoituksen sekä tiedon mahdollisesta ohituskiellosta. Tätä varten erikoiskamera valvoo liikennemerkkejä. Järjestelmän ohjausyksikkö käsittelee kameran tiedot yhdessä navigointijärjestelmän tietojen kanssa. Koska järjestelmä käyttää hyödyksi myös muita auton komponentteja kuten sadetunnistinta, järjestelmä pystyy ottamaan huomioon myös vaihtuvat nopeusrajoitukset kuten alhaisemman nopeusrajoituksen sateella ja näyttämään niistä tiedon kuljettajalle. DRIVING ASSISTANT. Driving Assistant -ajoavustinjärjestelmässä yhdistyvät kaistalta poistumisen varoitusjärjestelmä, peräänajovaroitin, jalankulkijatunnistus ja City-pysähdyksiin jarrutustoiminto. Kuljettaja saa ajonopeusalueella km/h varoituksen uhkaavasta törmäyksestä ajoneuvon tai jalankulkijan kanssa, ja törmäysvaaratilanteessa järjestelmä jarruttaa itsenäisesti. Ajonopeudesta noin km/h alkaen järjestelmä varoittaa ohjauspyörää kevyesti täristämällä, jos auto uhkaa vahingossa poistua kaistalta. ACTIVE PROTECTION JA VIREYSTILAVALVONTA. Active Protection -järjestelmän ansiosta BMW-auto reagoi tarkasti erilaisiin vaaratilanteisiin. Järjestelmä aktivoituu pian liikkeellelähdön jälkeen (nopeuden noin km/h ylittämisen jälkeen) ja kiristää turvavöitä kevyesti. Kun Active Protection -järjestelmä tunnistaa törmäysvaaran, se kiristää etuturvavyöt salamannopeasti ja sulkee sivulasit. Siten se pienentää loukkaantumisten riskiä huomattavasti. Kuljettajan vireystilan valvonta tarkkailee merkkejä kuljettajan herpaantuneesta ajotavasta ja väsymisestä. Tarvittaessa järjestelmä antaa mittariston näyttöön suosituksen pitää tauko. Lähimmän taukopaikan voi etsiä navigointijärjestelmällä. SURROUND VIEW JA PYSÄKÖINTIAVUSTIN. Surround View yhdistää peruutuskameran ja Side View -sivukameroiden kuvat asteen näkymäksi. Tässä Top View -näkymässä näkyvät alueet auton takana ja kummallakin puolella, joten auton käsittely ahtaissa paikoissa on vaivattomampaa. Side View -sivunäkymä puolestaan näyttää kuvan sivuillepäin, mikä on kätevää esimerkiksi sisäpihalta kadulle pyrittäessä. Kuva näytetään myös keskusvalvontanäytössä. KAUKOVALOAVUSTIN. Älä häikäise muita tiellä kulkijoita. Tehdaslisävarusteena saatava kaukovaloavustin tunnistaa vastaan tulevan tai edellä ajavan ajoneuvon valot ja vaihtaa kaukovaloilta lähivaloille, ja kun tie taas on vapaa, kaukovaloavustin kytkee kaukovalot. Kun järjestelmä on aktivoituna, sisätaustapeilin yhteyteen asennettu kuvatunnistin tarkkailee liikennettä ja valo-olosuhteita. Kaukovaloavustin ratkaisee tunnistinkuvien perusteella, voidaanko ajaa kaukovaloilla vai onko tarpeen kytkeä lähivalot. Lähivalot kytkeytyvät, jos vastaan tulee tai edellä ajaa ajoneuvo tai jos katuvalaistus on riittävä. Oheiset kuvat varusteista ovat esimerkinomaisia. Todellisuudessa varusteet ovat automallikohtaisia. Automallista riippuen valvontanäytön näkymä ja sisältöjen näytöt saattavat poiketa tässä esitetyistä BMW ConnectedDrive

17 BMW EfficientDynamics Vähemmän kulutusta, enemmän ajamisen iloa. BMW EFFICIENT DYNAMICS OTTAA VÄHÄN, ANTAA PALJON. BMW Effi cientdynamics on BMW Groupin kehittämä kokonaisvaltainen strategia. Se käsittää kaikki ne toimenpiteet ja ratkaisut, joilla pienennetään polttonesteen kulutusta ja samalla lisätään kaikkien BMW-automallien ajamisen dynamiikkaa. BMW Effi cientdynamicsin avulla BMW Group on vuoden jälkeen onnistunut pienentämään Euroopan uusien automalliensa CO -päästöjä yli prosentilla, ja tavoite on puolittaa päästöt vuoteen mennessä. Vaihtoehtoiset voimanlähteet: tuloksena BMW:lle ominainen ajamisen ilo. Käsitteen BMW Effi cientdynamics alla olemme jatkuvasti tutkineet ja kehittäneet uusia innovaatioita, joiden avulla suuntaamme kohti päästötöntä liikkumista. Ajamisen ilo lepää tässä suhteessa useamman pilarin varassa: Tekniikkapaketti. Kehitämme perinteisiä bensiini- ja dieselmoottoreita jatkuvan systemaattisesti. Kattava tekniikkapaketti sisältää innovatiivisia ratkaisuja kuten BMW TwinPower Turbo -moottoritekniikan ja ECO PRO -tilan sekä moottorin start-stop-toiminnon. Niiden yhteisvaikutuksella polttonestettä säästyy ja CO -päästöt pienenevät, mutta samalla teho ja ajamisen ilo kasvavat. Tämä kaikki vakiona jokaisessa BMW-mallissa. BMW ActiveHybrid. BMW on malleillaan BMW ActiveHybrid, BMW ActiveHybrid ja BMW ActiveHybrid tuonut hybridit sarjatuotantoon. Kaikissa näissä malleissa on nerokkaan energianhallintajärjestelmän ansiosta esimerkillinen tehotaloudellisuus ja erinomainen ajamisen dynamiikka. BMW edrive. Nerokkain ja dynaamisin tapa ajaa sähköä käyttäen. Uusi vaihtoehtoinen voimanlähde yhdistää ajamisen ilon tulevaisuuteen. BMW edrive -teknologian kolme tärkeintä osaa ovat: synkronisähkömoottori, litiumioni-suurtehoakku ja älykäs energianhallinta. Tällä tekniikalla BMW toteuttaa sähköllä ajamisen premium-luokan autossa ja viitoittaa suunnan tulevaisuuden päästöttömälle liikkumiselle. BMW i. Effi cientdynamicsin perusperiaatteita noudattaen BMW i kehittää uusia visionäärisiä autokonsepteja kuten mallit BMW i ja BMW i. Näissä autoissa käytetään jo olemassa olevaa BMW Effi cientdynamics -teknologiaa, johon on yhdistetty innovatiivinen kevytrakenteisuus kuten hiilikuidun käyttö. BMW i määrittää yksilöllisen liikkumisen tulevaisuuden uuden suunnan. Painopisteessä ovat kestävän kehityksen mukainen materiaalien käyttö ja valmistustekniikka sekä lukuisat täydentävät liikkuvuuspalvelut. BMW EFFICIENT DYNAMICS TOIMENPITEET BMW -SARJAN GRAN TURISMOSSA. Moottorin start-stop-toiminto sammuttaa moottorin, kun auto pysähtyy hetkeksi esimerkiksi liikennevaloihin tai ruuhkassa. Näin se vähentää polttonesteen kulutusta. Kun kytkinpoljinta painetaan (jos autossa -vaihteinen manuaalivaihteisto) tai jarrupoljin vapautetaan (jos autossa -vaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto), moottori käynnistyy heti uudelleen. BMW TwinPower Turbo -tekniikka yhdistää bensiinimoottoreissa TwinScroll-pakokaasuahtimen, Valvetronicin, kaksois-vanoksen ja polttonesteen High Precision -ruiskutuksen. Dieselmoottoreissa se yhdistää Common Rail -suoraruiskutuksen, yhden pakokaasuahtimen tai kaksivaiheisen ahtamisen ja muuttuvan turbiinigeometrian. BMW TwinPower Turbo -tekniikka pienentää bensiini- ja dieselmoottoreiden polttonesteen kulutusta selvästi ja samalla se lisää tehoa laajalla kierroslukualueella. Jarrutusenergian talteenotto tarkoittaa, että generaattori tuottaa sähköä pääasiassa silloin, kun kuljettaja nostaa jalkansa kaasupolkimelta tai jarruttaa. Tässä tilanteessa aiemmin käyttämättä jäänyt auton liike-energia muutetaan siis sähköenergiaksi, joka syötetään akkuun. Aerodynamiikka merkitsee BMW-autossa muotoilun ja ilmavirtausten optimointia siten, että auton ilmanvastus on mahdollisimman pieni. Siten säästyy polttonestettä. Aerodynaamisia ratkaisuja ovat esimerkiksi auton pohjan laaja-alainen ja tasainen verhous, etuhelman Air Curtain ja etupyöränkoteloiden Air Breatherit. ECO PRO -tila mahdollistaa yksilöllisestä ajotavasta riippuen polttonesteen kulutuksen jopa prosentin laskun, minkä BMW:n sisäiset kulutustutkimukset ovat osoittaneet. Kaasupolkimen reagointiluonne ja vaihteiden vaihtamishetket optimoituvat ja lämmitys-/ilmastointilaitteen toiminta sopeutetaan polttonesteen kulutuksen kannalta mahdollisimman suotuisaksi. ECO PRO -suositukset ohjaavat kuljettajaa ajamaan entistä taloudellisemmin. Saavutettu lisätoimintasäde näytetään mittariston näytössä. Entistäkin taloudellisempaan ajamiseen opastavat lisäksi ECO PRO -reitit. Uusimman sukupolven navigointijärjestelmän Professional yhteydessä tämä reittitoiminto ehdottaa yksilöllisen ajotyylin ja seudun tiestön perusteella vaihtoehdoksi ajoreittiä, joka on polttonesteen kulutuksen kannalta mahdollisimman taloudellinen. Lisäksi auto voi ajonopeusvälillä ) km/h rullata moottori sammutettuna heti, kun kuljettaja vapauttaa kaasupolkimen eikä jarruta. Vaihtamishetken näyttö ilmaisee kuhunkin ajotilanteeseen taloudellisimman vaihteen. Kaikkien manuaalivaihteistolla tai Steptronic-automaattivaihteistolla (manuaalista vaihtamisohjelmaa käytettäessä) varustettujen BMW-mallien mittariston näyttö opastaa kuljettajaa ajamaan taloudellisemmin, erityisesti kaupunki- ja maantieajossa. -vaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto on käytössä erinomaisen mukava ja vaivaton. Vaihteiden tiheän porrastuksen ansiosta vaihtamisten aiheuttamat moottorin kierroslukumuutokset ovat mahdollisimman pienet. Siten moottori käy mahdollisimman usein kulutuksen kannalta suotuisimmalla kierroslukualueella, ja moottorin dynamiikka on aina parhaimmillaan BMW EfficientDynamics

18 NÄMÄ MOOTTORIT TAKAAVAT OIKEAT ARVOT KIIHTYVYYDESSÄ JA KULUTUKSESSA. Bensiinimoottorit. Innovatiiviset BMW TwinPower Turbo -bensiinimoottorit ovat oleellinen osa BMW Effi cientdynamics -strategiaa, joka on jo palkittu useaan otteeseen. Se yhdistää uusimman ruiskutustekniikan, täysin mukautuvan moottorinohjauksen ja innovatiivisen pakokaasuahtamisen. Dieselmoottorit. Dieselmoottoreiden BMW TwinPower Turbo -tekniikka yhdistää suuremman tehon ja paremman taloudellisuuden saavuttamiseksi uusimman ruiskutustekniikan sekä moottoritehon täysin mukautuvan ohjauksen, jossa käytetään innovatiivista turboahdintekniikkaa. Kaikki moottorit ovat alumiinikevytrakenteisia. Niissä on vakiona huoltovapaa pakokaasun hiukkassuodatin Vääntö (Nm) 500 Teho (kw) Vääntö (Nm) Teho (kw) Vääntö (Nm) Teho (kw) Vääntö (Nm) Teho (kw) Kierrosluku ( /min) Vaikuttavan tehotaloudellinen: Nelisylinterinen BMW TwinPower Turbo -bensiinimoottori mallissa BMW i Gran Turismo Kierrosluku (1/min) Vaikuttavan väkevästi vääntävä: Nelisylinterinen BMW TwinPower Turbo -dieselmoottori mallissa BMW d Gran Turismo. BMW i/ i xdrive. Tässä kuusisylinterisessä BMW TwinPower Turbo -bensiinirivimoottorissa yhdistyvät kolmen litran iskutilavuus, TwinScroll-pakokaasuahdin, Valvetronic, kaksois-vanos ja High Precision -ruiskutus. Nykyaikaisen ja nerokkaan tekniikan ansiosta EU-keskikulutus on vain, litraa ( i xdrive jossa Steptronic-automaattivaihteisto:,, l) sadalla kilometrillä CO -päästön ollessa g/km ( i xdrive jossa Steptronic-automaattivaihteisto: g/km ). Teho kw ( hv) ja vääntö Nm kiihdyttävät tämän BMW-mallin nollasta sataan vain, sekunnissa ( i xdrive jossa Steptronic-automaattivaihteisto:, s). Huippunopeus on km/h (elektronisesti rajoitettu). BMW i/ i xdrive. Nelisylinterinen BMW TwinPower Turbo -bensiinimoottori antaa käyttöön suurimman vääntönsä Nm jo erittäin pienellä kierrosluvulla /min. TwinScroll-pakokaasuahtimen, Valvetronicin, kaksois-vanoksen ja High Precision -ruiskutuksen yhdistävällä BMW TwinPower Turbo -tekniikalla tästä moottorista irtoaa tehoa kw ( hv). Kiihdytys kestää, sekuntia ( i xdrive jossa Steptronic-automaattivaihteisto:, s) nollasta nopeuteen km/h. Huippunopeus on km/h (elektronisesti rajoitettu) ja EU-keskikulutus,, litraa ( i xdrive jossa Steptronic-automaattivaihteisto:,, l) sadalla kilometrillä CO - päästön ollessa g/km ( i xdrive jossa Steptronic-automaattivaihteisto: g/km ). BMW i/ i xdrive. Nelisylinterisessä kaksilitraisessa BMW TwinPower -bensiinimoottorissa on TwinScroll-pakokaasuahdin, Valvetronic, kaksois-vanos ja High Precision -ruiskutus. Tällä tekniikalla saadaan aikaan vahvaominaisuuksinen ja samalla taloudellinen moottori. Teho kw ( hv) ja vääntö Nm kiihdyttävät tämän BMW-mallin nollasta sataan vain, sekunnissa ( i xdrive:, s). Huippunopeus on km/h ( i xdrive: km/h). Keskikulutus:,, litraa ( i xdrive:,, l) sadalla kilometrillä CO -päästön ollessa g/km ( i xdrive: g/km ). BMW d xdrive. Tämä huippudieselmoottorimalli, jonka moottorissa on BMW TwinPower Turbo -tekniikka, antaa suurimman vääntönsä Nm käyttöön jo alhaisella kierroslukualueella /min. Kauniin tasaisesti käyvä ja erittäin spontaanisti reagoiva kuusisylinterinen rivimoottori kehittää tehoa kw ( hv). Näillä voimavaroilla kiihdytys km/h taittuu, sekunnissa polttonesteen EU-keskikulutuksen ollessa,, litraa kilometrillä. Neliveto parantaa pitoa ja suuntavakautta etenkin vaikeissa olosuhteissa. BMW d/ d xdrive. Tämä malli ihastuttaa suurella tehollaan, joka syntyy erittäin taloudellisesti. Jo kierrosluvulla /min tämä kuusisylinterinen BMW TwinPower Turbo -dieselrivimoottori antaa väkevän Nm:n väännön. Suurin teho on kw ( hv), ja sillä kiihdytys nollasta sataan sujuu, sekunnissa ( d xdrive:, s). Keskikulutus on silti vain,, litraa/ km ( d xdrive:, l), ja CO -päästö jää erinomaisen pieneksi lukemaan g/km ( d xdrive: g/km ). BMW d. Nelisylinterisen BMW TwinPower Turbo -dieselmoottorin kahden litran iskutilavuudesta irtoaa tehoa kw ( hv). Moottorissa yhdistyvät Common Rail -suoraruiskutus ja kaksivaiheinen pakokaasuahdin, jossa on muuttuva turbiinigeometria. Suurin vääntö Nm on käytettävissä jo kierrosluvulla /min. BMW d kiihtyy nollasta sataan, sekunnissa ja saavuttaa huippunopeuden km/h. Keskikulutus:,, l dieseliä sadalla kilometrillä. CO -päästö: g/km. BMW d/ d xdrive. Nelisylinterisen BMW TwinPower Turbo -dieselmoottorin väkevä teho on kw ( hv) kahden litran iskutilavuudesta. Tässä moottorissa yhdistyvät Common Rail -suoraruiskutus, pakokaasuahdin ja muuttuva turbiinigeometria. Suurin vääntö Nm on käytettävissä kierroslukualueella /min. Kiihdytys paikaltaan nopeuteen km/h sujuu, sekunnissa, ja huippunopeus on km/h. Keskikulutus on silti vain,, litraa ( d xdrive:, l) sadalla kilometrillä CO -päästön ollessa g/km ( d xdrive: g/km ). BMW d. Tämän kaksilitraisen nelisylinterisen BMW TwinPower Turbo -dieselmoottorin teho on kw ( hv) ja suurin vääntö Nm. Hyvien ominaisuuksien perustana on Common Rail -suoraruiskutus ja pakokaasuahdin, jossa on muuttuva turbiinigeometria. Kiihdytys nollasta sataan kestää tällä BMWmallilla vain, sekuntia, ja huippunopeus on km/h. Tämän erinomaisen taloudellisen moottorin keskikulutus on vain,, litraa/ km ja CO - päästön ollessa g/km BMW TwinPower Turbo -moottorit Polttonesteen kulutus, CO -päästö ja energiatehokkuusluokitus riippuvat autoon valitusta vanne- ja rengaskoosta. Lisätietoja löydät sivuilta / ja hinnastosta.

19 AJODYNAMIIKAN PARAS PERUSTA. UPEA ALUSTATEKNIIKKA. BMW -sarjan Gran Turismoon on tehdaslisävarusteena tarjolla lukuisia innovatiivisia järjestelmiä, joista nauttii jokaisella ajomatkalla. Monet näistä järjestelmistä on verkotettu keskenään. Niiden yhteistoiminnan ansiosta pääset kokemaan ajamisen maksimaalisen ilon parhaan mahdollisen turvallisuuden seurana jokaisella suoralla, jokaisessa kaarteessa, joka sekunti. Tehdaslisävarusteinen Adaptive Drive -alusta merkitsee vielä upeampia ajo-ominaisuuksia: sopeutuvan M alustan elektronisesti ohjattujen iskunvaimentimien vaimennusluonne sopeutuu ajotyyliin ja tien kuntoon. Vaimennuksen luonteeseen voi vaikuttaa ECO PRO -katkaisimella. Iskunvaimentimien vaimennusluonteen saa jäykemmäksi aktivoimalla ECO PRO -katkaisimella tilan Sport tai Sport+. Mukautuvan M alustan yhteydessä alusta on millimetriä normaalialustaa matalampi ajomukavuudesta tippaakaan tinkimättä. Mukautuva sport-ohjaustehostus säätää ajonopeudesta riippumatta ohjauksen välityssuhdetta ohjauspyörän kääntämisen määrästä riippuen. Se sisältää myös Servotronicin, ja se pienentää ohjauspyörän kääntämismäärää etenkin pyöriä enemmän käännettäessä. Siten ohjaus on nopeampi erityisen urheilullisessa kaarreajossa, ja ohjaaminen pysäköitäessä ja ahtaaseen paikkaan ajettaessa on vaivattomampaa. Kun ohjauspyörää käännetään vain vähän, ohjaus on tarkka ja välittää vakaan suoraanajotuntuman. Takaveto takaa BMW-autoille ominaisen ketteryyden ja hyvän kääntyvyyden. Lisäksi tämä vetotapa mahdollistaa auton painon ihanteellisen jakamisen kummallekin akselille. Voima välittyy upeasti tiehen. Nerokas BMW-neliveto xdrive jakaa voiman aina tilanteen vaatimalla tavalla. Siten vetopito on aina paras mahdollinen. xdriven ja dynaamisen ajovakauden valvonnan (DSC) ansiosta auto säilyttää ajo- ja suuntavakautensa. xdrive muuttaa sekunnin murto-osien kuluessa voiman jakosuhdetta ja välittää voimaa parhaiten pitäville vetäville pyörille. Siten xdrive yhdistää nelivedon perinteisen vahvat ominaisuudet vetopito, suuntavakaus ja turvallisuus BMW:lle tyypilliseen täsmälliseen käsiteltävyyteen. ECO PRO -katkaisin (ajodynamiikan säätö ja seuranta) sis. ECO PRO -tila mahdollistaa voimansiirron ja alustan komponenttien, kuten ohjauksen, toiminnan käyttämällä yksilöllisen mukauttamisen tiloja Comfort, Sport ja Sport+ (saatavana Steptronic Sport -automaattivaihteiston, mukautuvan sport-ohjaustehostuksen, Adaptive Drive -alustan, Sport-varusteversion ja M sportpaketin yhteyteen). ECO PRO -tilan aktivoiminen auttaa optimoimaan polttonesteen kulutuksen. Mahdollinen säästöpotentiaali näytetään mittariston näytössä. Aktiivinen takaspoileri optimoi ajonopeuden kasvaessa ilmavirtaukset auton perän alueella ja parantaa siten auton pitoa varmistaen BMW:lle tyypilliset ajo-ominaisuudet. Takaspoileri nousee ajonopeudessa km/h automaattisesti ylös ja laskee takaisin alas nopeuden hidastuessa lukemaan km/h. Aktiivista takaspoileria voi myös manuaalisesti ohjata kuljettajan ovessa olevalla katkaisimella (sijaitsee lasinnostinkatkaisimien alapuolella). -vaihteinen Steptronic Sport -automaattivaihteisto sopeutuu yksilölliseen ajotyyliisi. Vaihteiden porrastus on riittävä mukavan rennosta ajosta aina äärimmäisen dynaamiseen ajotyyliin. Automaattisten vaihtamisten sijasta vaihteet voi myös kytkeä manuaalisesti. Vaihteet voi vaihtaa manuaalisesti käyttämällä tavallista lyhyempää valitsinvipua tai nahkaisessa urheiluohjauspyörässä olevia vaihdevipuja. Sport-tilassa vaihtamiset on sovitettu parasta mahdollista suorituskykyä varten. Kahdeksan vaihteen ansios ta vaihteiden porrastus on tiheä, mikä vaikuttaa suotuisasti kiihdytyksiin. Lisäksi moottori saa useammin käydä kierroslukualueella, jossa moottori toimii taloudellisimmin ja tehokkaimmin Alusta ja turvallisuus

20 TURVALLISUUTTA JA ENEMMÄN AJAMISEN HAUSKUUTTA. BMW -sarjan Gran Turismossa on käytössä äärimmäisen uudenaikaisia tekniikoita, joihin voi aina luottaa. Erinomaiset ajo-ominaisuudet ja innovatiiviset varusteet kuuluvat vakiovarustukseen. Kuljettajalla on käytettävissä edistyksellistä tekniikkaa, joka avustaa kaikissa tilanteissa. Olonsa saa tuntea turvalliseksi kaikissa tieolosuhteissa. KŠŠntyvŠt ajovalot joissa mukautuva valokuvion sšštš, sis. kääntymisvalotoiminto ja BMW Selective Beam (häikäisemätön kaukovaloavustin), valaisevat kaarteissa pitemmälle kaarteen suuntaan kääntymällä ohjauspyörän kääntämisen suuntaan. Mukautuva valokuvion säätö mukauttaa ajovalojen leveyden ja kantaman automaattisesti esimerkiksi kaupungissa tai moottoritiellä ajamiseen parhaiten sopivaksi. Sumuvaloon integroitu kääntymissuunnan puoleinen kääntymisvalo syttyy lisäämään lähialueen valaisua jo paikallaan oltaessa, kun vilkut kytketään päälle tai oh jaus pyörää käännetään. BMW Selective Beam (häikäisemätön kaukovaloavustin) (sisältyy kääntyviin ajovaloihin) kytkee valaistus- ja liikennetilanteesta riippuen automaattisesti kaukovalot ja varmistaa siten hyvän näkyvyyden. Järjestelmä tarkkailee edellä kulkevaa ja vastaan tulevaa liikennettä ja säätää portaattomasti kaukovalojen valokuviota estäen muiden tiellä liikkuvien häikäistymisen. Active Protection tarkoittaa, että kaikki turvallisuuteen liittyvät komponentit on tarkasti sovitettu toisiinsa. Kriittisen ajotilanteen uhatessa Active Protection automaattisesti esimerkiksi kiristää etuturvavyöt sekä sulkee ikkunat ja tehdaslisävarusteisen panoraamalasikattoluukun. Tör mäyksen tapahduttua järjestelmä osaa lisäksi jarruttaa auton automaattisesti pysähdyksiin ja siten lieventää tai estää tapahtuneen törmäyksen mahdollisia jälkiseurauksia. Vireystila-avustin valvoo kuljettajan tapaa ohjata autoa ja reagoi väsymyksen aiheuttamiin merkkeihin tarkkaavaisuuden herpaantumisesta näyttämällä taukosuosituksen mittariston valvontanäytössä. Älykäs hätäpuhelu (ei toistaiseksi Suomessa) tarkoittaa hätäpuhelun automaattista soittamista vakavan onnettomuuden satuttua, kun turvatyynyt tai turvavöiden kiristimet ovat lauenneet. Autoon asennetun SIM-kortin avulla onnettomuuden kannalta oleelliset tiedot, kuten auton tarkka sijainti sekä tiedot matkustajien loukkaantumisriskistä, välitetään BMW Callcenteriin. BMW Callcenter välittää tiedot heti lähimpään hätäkeskukseen ja auttaa onnettomuuspaikalla olijoita puhelimitse ambulanssihenkilöstön saapumiseen saakka. Hätäpuhelun voi käynnistää myös manuaalisesti esimerkiksi liikenteen muiden osapuolten auttamiseksi. Dynaaminen ajovakauden valvonta (DSC) sis. kaarrejarrutuksen valvonta (CBC), liikkeellelähtöavustin ja jarruassistentti, kuivaksijarrutus- ja jarrutusvalmiustoiminto. DSC tunnistaa alkavan luistotilanteen ja vakauttaa autoa millisekunneissa ohjaamalla jarruja. Vetopitotila-toiminto (DTC) sallii tarkoituksenmukaisesti pyörien hiukan suuremman luiston, jolloin tietyissä ajotilanteissa voidaan ajaa urheilullisemmin. Turvatyynyt kuuluvat BMW-auton tarkasti yhdessä toimimaan suunniteltuihin turvallisuusvarusteisiin. Törmäyksen sattuessa turvana on kuusi turvatyynyä: kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päänturvatyynyt (verhomaiset) edessä ja takana sekä etuistuinten selkänojiin integroidut sivuturvatyynyt. Runflat-renkaat, joilla voi ajaa myös tyhjänä. Renkaiden vahvistettujen sivuosien ansiosta tyhjentynytkään rengas ei painu täysin kokoon eikä pääse irtoamaan vanteelta. Siten ajoa voi jatkaa lähimmälle korjaamolle. Rengaspainevalvonta näyttää kuljettajalle varoituksen, jos jonkin renkaan rengaspaine laskee yli prosenttia alle suositellun tavoitepaineen. Järjestelmä on aina renkaanvaihdon jälkeen perusasetettava valvomaan kaikkien pyörien nykyisiä rengaspaineita. Matkustamo on suunniteltu toimivuuden lähtökohdista. Se sisältää erityisiä vahvikkeita, solmuliitoksia sekä erityislujaa materiaalia tarkoin valikoiduissa kohteissa. Tällä tavoin se tarjoaa mahdollisimman suuren passiivisen turvallisuuden keula-, sivu- ja perätörmäyksen sattuessa Alusta ja turvallisuus Vakiovaruste Tehdaslisävaruste

21 Varuste-esimerkkejŠ VŠrit Varusteet Tekniset tiedot BMW-palvelut BMW -SARJAN GRAN TURISMO. Kojelauta ja kuljettajan suuntaan muotoiltu keskikonsoli korostavat auton kuljettajakeskeisyyttä aidon BMW:n tapaan. Vakiovarustus sisältää radion Professional, litteän, -tuumaisen värinäytön sekä käteen hyvin istuvan nahkaisen ohjauspyörän monitoiminäppäimin. Automaattinen ilmastointi ja ensiluokkaisesti viimeistellyt sisätilat takaavat viihtyisyyden. Kuvan autossa on verhoiluesimerkkinä Move-kangas värinä Anthracite ja sisäkoristelistat Satin Silver matta. BMW -sarjan Gran Turismossa on monia käytännöllisiä säilytyslokeroita, kaksi keskikonsoliin sijoitettua mukitelinettä ja ovitaskut, joissa on paikka jopa, litran juomapullolle. BMW -sarjan Gran Turismossa on autoon valitusta moottorista riippuen vakiovarusteena " kevytmetallivanteet Star Spoke ( "i, "i xdrive, d, "d, "d xdrive) tai " kevytmetallivanteet V Spoke ( )i, )i xdrive, i, i xdrive, d, "d, "d xdrive ja d xdrive, kuvassa tässä ylhäällä). Alakuvan autossa on tehdaslisävarusteiset )" kevytmetallivanteet Star Spoke. BMW "d Gran Turismo tehdaslisävarusteenaan metalliväri Glacier Silver BMW 3-sarjan Gran Turismo

22 Varuste-esimerkkejä Värit Varusteet Tekniset tiedot BMW-palvelut -SARJAN GRAN TURISMON MODERN-VARUSTEVERSIO. Modern-varusteversion sisätilan varusteet: Modern-varusteversion ulkopuolen varusteet: Alumiiniset kynnyslistat, etuovien kynnyslistoissa BMW Modern -tekstilogot Istuinverhoiluna kangas-nahkayhdistelmä Breeze värinä Oyster tai Istuinverhoiluna Dakota-nahka värinä Oyster ja tehostevärinä Oyster Dark Lisäksi saatavissa muita istuinverhoiluja. Muiden istuinvaihtoehtojen yhteydessä saatavissa myös: Kojelauta, oviverhoukset ja lattiamatot värinä Oyster, nahkainen urheiluohjauspyörä värinä Oyster tai Jos istuinverhoilun värinä Anthracite tai : kojelaudan, nahkaisen urheiluohjauspyörän, oviverhousten ja lattiamattojen värinä Sisäkoristelistat Pearl Dark joissa tehostelista Pearl Gloss Chrome (laajennettuna kaikkiin oviin) tai Sisäkoristelistat jalopuu Fineline Pur pintakuvioitu joissa tehostelista Pearl Gloss Chrome (laajennettuna kaikkiin oviin). Saatavissa myös muita sisäkoristelistoja. Väriltään oranssinpunaiseksi tai valkoiseksi säädettävä tunnelmavalaistus edessä ja takana, etujalkatiloissa ja säilytyslokerossa keskikonsolissa säädettävissä idrive-monitoimisäätimellä Ilmastointilaitteen ja radion käyttöyksiköissä kromikoristeet Auton mustissa avaimissa koristeosa Pearl Gloss Chrome " kevytmetallivanteet Turbinenstyling tai " " kevytmetallivanteet Turbinenstyling, takarenkaat eturenkaita leveämmät Etu- ja takapuskurissa varusteversiokohtaiset verhousosat Jäähdyttimen säleikössä satiinialumiinista pitkittäisripaa Kyljissä Modern-tekstilogot Pakoputkenpää satiinialumiininen Air Breatherit satiinialumiinia Sivuikkunoiden alareunalistat ja kehyslistat satiinialumiiniset Alumiiniset kynnyslistat, etuovien kynnyslistoissa BMW Modern -tekstilogot. Auton avaimessa koristeosa Pearl Gloss Chrome. Nahkainen urheiluohjauspyörä istuu erinomaisesti käteen. Vaihtoehtoinen istuinverhoilu kangas-nahka-yhdistelmä Breeze värinä Oyster ja tehdaslisävarusteiset sisäkoristelistat Fine Brushed Aluminium tehostelistoineen Pearl Gloss Chrome luovat sisätiloihin kauniin ja nykyaikaisen yhdistelmän. " kevytmetallivanteet Turbinenstyling, " J x " ja rengaskoko / R ". " kevytmetallivanteet Turbinenstyling ", korkeakiiltosorvatut, takarenkaat eturenkaita leveämmät, edessä vanteet " J x ja rengaskoko / R, takana vanteet J x ja rengaskoko / R. Dakota-nahka tehdaslisävaruste. BMW d Gran Turismon Modern-varusteversio ja tehdaslisävarusteinen metalliväri Midnight Blue Modern-varusteversio Vakiovaruste Modern-varusteversiossa Tehdaslisävaruste Modern-varusteversiossa

23 Varuste-esimerkkejä VŠrit Varusteet Tekniset tiedot BMW-palvelut -SARJAN GRAN TURISMON SPORT-VARUSTEVERSIO. Sport-varusteversion sisätilan varusteet: Sport-varusteversion ulkopuolen varusteet: Alumiiniset kynnyslistat, etuovien kynnyslistoissa BMW Sport -tekstilogot Kuljettajan ja etumatkustajan urheiluistuimet istuinverhoiluna kangas Track Anthracite jossa tehosteväri Red tai Gray, tai Istuinverhoiluna Dakota-nahka jossa punainen tehosteväri tai Istuinverhoiluna Dakota-nahka Coral Red jossa tehosteväri. Lisäksi saatavissa muita istuinverhoiluja. Nahkainen urheiluohjauspyörä jossa punaiset kontrastisaumat Sisäkoristelistat high-gloss joissa tehostelista Coral Red matta (laajennettuna kaikkiin oviin) tai Sisäkoristelistat Fine Brushed Aluminium, tehostelista Coral Red matta (laajennettuna kaikkiin oviin). Saatavissa myös muita sisäkoristelistoja. Väriltään oranssinpunaiseksi tai valkoiseksi säädettävä tunnelmavalaistus edessä ja takana, etujalkatiloissa ja säilytyslokerossa keskikonsolissa säädettävissä idrive-monitoimisäätimellä Nopeusmittarissa ja kierroslukumittarissa punaiset kronografi asteikot ja punaiset kontrastikehysrenkaat Ilmastointilaitteen ja radion käyttöyksiköissä kromikoristeet ECO PRO -katkaisin (ajodynamiikan säätö ja seuranta) ja lisäksi tila Sport+ Auton avaimissa punainen koristeosa " kevytmetallivanteet Double Spoke Bicolor-värinä Ferric Gray, korkeakiiltosorvatut, tai " " kevytmetallivanteet Double Spoke, Bicolor-värinä Ferric Gray, korkeakiiltosorvatut, takarenkaat eturenkaita leveämmät Etu- ja takapuskurissa mustat korkeakiiltoiset erikoisverhousosat, keulan ilmanottoaukkojen säleiköt korkeakiiltoisen mustat Jäähdyttimen säleikössä yhdeksän korkeakiiltoisen mustaa pitkittäisripaa Ulkopeilien kotelot auton väriset tai vaihtoehtoisesti korkeakiiltoiset mustat B-pilareiden ja C-pilareiden ulkoverhoukset mustat korkeakiiltoiset Kyljissä Sport-tekstilogot Pakoputkenpää mustakromattu Air Breatherit korkeakiiltoiset mustat Sivuikkunoiden alareunalistat ja kehyslistat mattamustat Erityisesti suosittelemme Sport-varusteversioon: " Sivuikkunoiden alareunalistat ja kehyslistat BMW Individual Shadow Line mustat korkeakiiltoiset Alumiiniset kynnyslistat, etuovien kynnyslistoissa BMW Sport -tekstilogot. Auton avaimessa punainen koristeosa. Kuljettajan ja etumatkustajan urheiluistuimet tukevat kehoa erityisen hyvin, ja kankaalla Track Anthracite verhoiltuina ne näyttävät harmaiden (vaihtoehtoisesti punaisten) tehosteraitojen ansiosta vieläkin urheilullisemmilta. " kevytmetallivanteet Double Spoke Bicolor-värinä Ferric Grey, korkeakiiltosorvatut, " J x " ja rengaskoko / R ". " kevytmetallivanteet Double Spoke, Bicolor-värinä Ferric Grey, korkeakiiltosorvatut, takarenkaat eturenkaita leveämmät, edessä vanteet " J x ja rengaskoko / R, takana vanteet J x ja rengaskoko / R. BMW i Gran Turismon Sport-varusteversio metallivärinä Melbourne Red Sport-varusteversio Vakiovaruste Sport-varusteversiossa TehdaslisŠvaruste Sport-varusteversiossa

24 Varuste-esimerkkejä Värit Varusteet Tekniset tiedot BMW-palvelut -SARJAN GRAN TURISMON LUXURY-VARUSTEVERSIO. Luxury-varusteversion sisätilan varusteet: Alumiiniset kynnyslistat, etuovien kynnyslistoissa BMW Luxury -tekstilogot Istuinverhoiluna kangas Move Anthracite tai Istuinverhoiluna Dakota-nahka värinä Saddle Brown Exclusive-saumoin (jolloin kojelaudan alaosan värinä myös Saddle Brown). Lisäksi saatavissa muita istuinverhoiluja. Sisäkoristelistat jalopuu Fineline Anthracite joissa tehostelista Pearl Gloss Chrome (laajennettuna kaikkiin oviin) tai Sisäkoristelistat jalopuu Burled Walnut intarsiakoristeluin joissa tehostelista Pearl Gloss Chrome (laajennettuna kaikkiin oviin). Saatavissa myös muita sisäkoristelistoja. Nahkainen urheiluohjauspyörä Väriltään oranssinpunaiseksi tai valkoiseksi säädettävä tunnelmavalaistus edessä ja takana, etujalkatiloissa ja säilytyslokerossa keskikonsolissa säädettävissä idrive-monitoimisäätimellä Ilmastointilaitteen ja radion käyttöyksiköissä sekä keskikonsolissa tyylikkäät kromikoristeet Kromikoriste keskikonsolissa Auton avaimissa koristeosa Pearl Gloss Chrome Luxury-varusteversion ulkopuolen varusteet: " kevytmetallivanteet Multispoke, korkeakiiltosorvatut tai " " kevytmetallivanteet W Spoke, korkeakiiltosorvatut, takarenkaat eturenkaita leveämmät Etu- ja takapuskurissa kromatut korkeakiiltoiset erikoisverhousosat Jäähdyttimen säleikössä kromattua korkeakiiltoista pitkittäisripaa Sivuikkunoiden kehykset ja alareunalistat kromatut korkeakiiltoiset Kyljissä Luxury-tekstilogot Pakoputkenpää korkeakiiltoinen kromattu Air Breatherit korkeakiiltoiset kromatut B-pilareiden ja C-pilareiden ulkoverhoukset mustat korkeakiiltoiset Alumiiniset kynnyslistat, etuovien kynnyslistoissa BMW Luxury -tekstilogot. Auton avaimessa koristeosa Pearl Gloss Chrome. Istuinten tehdaslisävarusteinen Dakota-nahkaverhoilu värinä Veneto Beige tyylikkäine Exclusive-saumoineen tekee sisätiloista erittäin ylelliset. " kevytmetallivanteet Multispoke ", korkeakiiltosorvatut, J x " ja rengaskoko / R ". " " kevytmetallivanteet W Spoke, korkeakiiltosorvatut, takarenkaat eturenkaita leveämmät, edessä vanteet J x " ja rengaskoko / R", takana vanteet J x " ja rengaskoko / R". BMW i Gran Turismon Luxury-varusteversio tehdaslisävarusteisena metallivärinä Sparkling Brown Luxury-varusteversio Vakiovaruste Luxury-varusteversiossa Tehdaslisävaruste Luxury-varusteversiossa

25 Varuste-esimerkkejŠ Värit Varusteet Tekniset tiedot BMW-palvelut -SARJAN GRAN TURISMO JOSSA M SPORTPAKETTI. Sisätilan varusteet: Ulkopuolen varusteet: Alumiiniset kynnyslistat, etuovien kynnyslistoissa M tekstilogot Nahkainen M ohjauspyörä monitoiminäppäimin Kuljettajan ja etumatkustajan urheiluistuimet verhoilunaan ylellinen kangas-alcantarayhdistelmä Hexagon Anthracite jossa M saumat ja sininen tehosteväri. Lisäksi saatavissa muita istuinverhoiluja. Sisäkoristelistat Aluminium Hexagon joissa tehostelista Estoril Blue matta tai high-gloss (laajennettuna kaikkiin oviin). Saatavissa myös muita sisäkoristelistoja. Sisätilan Ambiente-tunnelmavalaistuksen väriksi säädettävissä oranssinpunainen tai valkoinen Nopeusmittarissa ja kierroslukumittarissa punaiset kronografi asteikot ja punaiset kontrastikehysrenkaat ECO PRO -katkaisin (ajodynamiikan säätö ja seuranta) ja lisäksi tila Sport+ BMW Individual kattoverhous Anthracite Auton avaimissa sininen koristeosa M jalkatuki Lyhyempi vaihdevipu (vain -vaihteisen manuaalivaihteiston yhteydessä) jossa M logo Ilmastointilaitteen ja radion käyttöyksiköissä kromikoristeet Vaihdevivun suojus ja seisontajarrukahvan suojus Walk-nappanahkaa " M kevytmetallivanteet Double Spoke M, takarenkaat eturenkaita leveämmät, tai " " M kevytmetallivanteet Double Spoke M Bicolor-värinä Orbit Gray, korkeakiiltosorvatut M aerodynamiikkapaketti (etuhelma jossa suuremmat ilmanottoaukot, kynnyksissä valoreunat, takahelma jossa diffuusori värinä Dark Shadow metallic) BMW Individual korkeakiiltoinen Shadow Line tai satiinialumiini Jäähdyttimen säleikössä yhdeksän korkeakiiltoisen mustaa pitkittäisripaa M urheilualusta tai vakioalusta tai " Adaptiivinen M alusta " M sport-jarrut, kiinteärunkoiset jarrusatulat, edessä ja takana jarrusatulat tummansiniset, koristeena värilliset M tekstilogot, suuremmat jarrulevyt Kyljissä M tekstilogot (valinnaisesti ilman tekstilogoja) Pakoputkenpää korkeakiiltoinen kromattu Air Breatherit korkeakiiltoiset mustat Sisätilojen voimakkaan ilmeen saavat aikaan urheiluistuimet, joiden verhoiluna on kangas-alcantara-yhdistelmä Hexagon ja sen M koristeompeleet ja kontrastisaumat värinä Royal Blue. Kuvan autossa tehdaslisävarusteinen -vaihteinen Steptronic Sport -automaattivaihteisto. Urheilullinen yksityiskohta: Alumiiniset kynnyslistat, etuovien kynnyslistoissa M tekstilogot. " M kevytmetallivanteet Double Spoke M takarenkaat eturenkaita leveämmät, edessä vanteet J x " ja rengaskoko / R", takana vanteet, J x " ja rengaskoko / R". M sport-jarrut, tummansiniset kiinteärunkoiset jarrusatulat joissa M tekstilogot, suuremmat jarrulevyt. " " M kevytmetallivanteet Double Spoke M Bicolor-värinä Orbit Grey, korkeakiiltosorvatut, takarenkaat eturenkaita leveämmät, edessä vanteet J x " ja rengaskoko / R", takana vanteet J x " ja rengaskoko / R". Ei saatavissa xdrive-malleihin. BMW i Gran Turismo tehdaslisävarusteena M sportpaketti ja metalliväri Glacier Silver M sportpaketti Vakiovaruste M sportpaketin yhteydessä Tehdaslisävaruste M sportpaketin yhteydessä

Kampanjahinnasto. xdrive Edition.

Kampanjahinnasto. xdrive Edition. Kampanjahinnasto. xdrive Edition. Voimassa alkaen 1.1.2016. BMW Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa Puh. 09 613 741 www.bmw.fi BMW 1-sarjan Hatchback. xdrive Edition 118d xdrive Edition 1U51 Diesel 1995 110

Lisätiedot

Kampanjahinnasto. Business Exclusive xdrive Edition BMW 3-sarjan Sedan BMW 3-sarjan Touring BMW 3-sarjan Gran Turismo Voimassa alkaen.

Kampanjahinnasto. Business Exclusive xdrive Edition BMW 3-sarjan Sedan BMW 3-sarjan Touring BMW 3-sarjan Gran Turismo Voimassa alkaen. Kampanjahinnasto BMW Group Business Exclusive xdrive Edition BMW 3-sarjan Sedan BMW 3-sarjan Touring BMW 3-sarjan Gran Turismo Voimassa 5.7.2017 alkaen. BMW Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa www.bmw.fi Puh:

Lisätiedot

Kampanjahinnasto. Charged Edition

Kampanjahinnasto. Charged Edition Kampanjahinnasto. BMW 2-sarjan Active Tourer BMW 5-sarjan Sedan Voimassa 1.1.2019 alkaen. BMW Suomi Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa www.bmw.fi Puh: 020 734 5920 (Kotimaanpuhelun hinta kiinteän verkon ja

Lisätiedot

Kampanjahinnasto. BMW Suomi Oy Ab Äyritie 8 b Vantaa. Puh:

Kampanjahinnasto. BMW Suomi Oy Ab Äyritie 8 b Vantaa.  Puh: Kampanjahinnasto Business Automatic Edition BMW 1-sarjan Hatchback. BMW 2-sarjan Active Tourer. BMW 2-sarjan Gran Tourer. BMW X1. Voimassa 5.7.2017 alkaen. BMW Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa www.bmw.fi

Lisätiedot

Kampanjahinnasto. Summer Edition. BMW 3-sarjan Sedan & Touring & GT BMW 4-sarjan Gran Coupe BMW 5-sarjan Sedan & Touring. Voimassa alkaen.

Kampanjahinnasto. Summer Edition. BMW 3-sarjan Sedan & Touring & GT BMW 4-sarjan Gran Coupe BMW 5-sarjan Sedan & Touring. Voimassa alkaen. Kampanjahinnasto.. (Rajattu määrä varastoautoja) BMW 3-sarjan Sedan & Touring & GT BMW 4-sarjan Gran Coupe BMW 5-sarjan Sedan & Touring Voimassa 12.7.2019 alkaen. BMW Suomi Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa

Lisätiedot

Kampanjahinnasto. Business Exclusive Edition.

Kampanjahinnasto. Business Exclusive Edition. Kampanjahinnasto. Business Exclusive Edition. Voimassa alkaen 1.1.2017. Business Exclusive Edition Kampanjamallisto: BMW 3-sarja Sedan, Touring ja Gran Turismo BMW Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa www.bmw.fi

Lisätiedot

Kampanjahinnasto Business Exclusive Edition

Kampanjahinnasto Business Exclusive Edition Kampanjahinnasto Business Exclusive Edition Uusi BMW 4-sarjan Gran Coupé Voimassa 5.7.2017 alkaen. BMW Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa www.bmw.fi Puh: 020 734 5920 (Kotimaanpuhelun hinta kiinteän verkon

Lisätiedot

Kampanjahinnasto Business Exclusive Edition

Kampanjahinnasto Business Exclusive Edition Kampanjahinnasto Business Exclusive Edition Uusi BMW 4-sarjan Gran Coupé Voimassa 1.1.2019 alkaen. Rajoitettu erä (NEDC) BMW Suomi Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa www.bmw.fi Puh: 020 734 5920 (Kotimaanpuhelun

Lisätiedot

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA.

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. KOE MENESTYS. Täysin uusi BMW 5-sarja on yhdistelmä rohkeaa dynaamisuutta ja modernia ylellisyyttä. Samalla se tulee jatkamaan BMW 5-sarjan menestystä luokkansa

Lisätiedot

BMW -sarja Sedan Touring UUSI BMW -SARJAN SEDAN. UUSI BMW -SARJAN TOURING. BMW EFFICIENTDYNAMICS. VÄHEMMÄN KULUTUSTA. ENEMMÄN AJAMISEN ILOA.

BMW -sarja Sedan Touring UUSI BMW -SARJAN SEDAN. UUSI BMW -SARJAN TOURING. BMW EFFICIENTDYNAMICS. VÄHEMMÄN KULUTUSTA. ENEMMÄN AJAMISEN ILOA. BMW -sarja Sedan Touring www.bmw.fi Ajamisen iloa UUSI BMW -SARJAN SEDAN. UUSI BMW -SARJAN TOURING. BMW EFFICIENTDYNAMICS. VÄHEMMÄN KULUTUSTA. ENEMMÄN AJAMISEN ILOA. UUSI BMW -SARJAN SEDAN. UUSI BMW -SARJAN

Lisätiedot

BMW -sarja Sedan BMW -SARJAN SEDAN. ERINOMAINEN. TYYLIKÄS. BMW EfficientDynamics Vähemmän kulutusta, enemmän ajamisen iloa.

BMW -sarja Sedan BMW -SARJAN SEDAN. ERINOMAINEN. TYYLIKÄS. BMW EfficientDynamics Vähemmän kulutusta, enemmän ajamisen iloa. BMW -sarja Sedan www.bmw.fi Ajamisen iloa BMW -SARJAN SEDAN. ERINOMAINEN. TYYLIKÄS. BMW EfficientDynamics Vähemmän kulutusta, enemmän ajamisen iloa. TÄMÄ KATSE KERTOO ENEMMÄN KUIN TUHAT SANAA. Alkusanat

Lisätiedot

Kampanjahinnasto. Charged Edition. BMW 2-sarjan Active Tourer BMW 3-sarjan Sedan BMW 5-sarjan Sedan. Voimassa alkaen.

Kampanjahinnasto. Charged Edition. BMW 2-sarjan Active Tourer BMW 3-sarjan Sedan BMW 5-sarjan Sedan. Voimassa alkaen. Kampanjahinnasto. BMW 2-sarjan Active Tourer BMW 3-sarjan Sedan BMW 5-sarjan Sedan Voimassa 1.7.2019 alkaen. BMW Suomi Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa www.bmw.fi Puh: 020 734 5920 (Kotimaanpuhelun hinta

Lisätiedot

BMW -sarja Sedan BMW -SARJAN SEDAN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. VÄHEMMÄN KULUTUSTA. ENEMMÄN AJAMISEN ILOA.

BMW -sarja Sedan BMW -SARJAN SEDAN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. VÄHEMMÄN KULUTUSTA. ENEMMÄN AJAMISEN ILOA. BMW -sarja Sedan www.bmw.fi Ajamisen iloa BMW -SARJAN SEDAN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. VÄHEMMÄN KULUTUSTA. ENEMMÄN AJAMISEN ILOA. TÄMÄ KATSE KERTOO ENEMMÄN KUIN TUHAT SANAA. Alkusanat JOKAINEN HETKI ON TÄYDELLINEN.

Lisätiedot

BMW Business. www.bmw.fi. Ajamisen iloa. BMW Business.

BMW Business. www.bmw.fi. Ajamisen iloa. BMW Business. BMW. Ansaittu ajonautinto. i BMW on investoinut yli 1,2 miljardia euroa BMW EfficientDynamics -teknologioiden kehitykseen. Panostuksen ansiosta voit nauttia ajamisen ilosta ylivoimaisella tehon ja kulutuksen

Lisätiedot

Innovaatio saa muodon

Innovaatio saa muodon Uusi Kia 2 Uusi Kia Optima Sportswagon Innovaatio saa muodon Täysin uusi, hienostunut Kia Optima Sportswagon on innovatiivinen, monikäyttöinen ja mukava. Upeasti muotoiltu Kia Optima Sportswagon kääntää

Lisätiedot

BMW -sarja Touring BMW -SARJAN TOURING. BMW EFFICIENTDYNAMICS. VÄHEMMÄN KULUTUSTA. ENEMMÄN AJAMISEN ILOA.

BMW -sarja Touring BMW -SARJAN TOURING. BMW EFFICIENTDYNAMICS. VÄHEMMÄN KULUTUSTA. ENEMMÄN AJAMISEN ILOA. BMW -sarja Touring www.bmw.fi Ajamisen iloa BMW -SARJAN TOURING. BMW EFFICIENTDYNAMICS. VÄHEMMÄN KULUTUSTA. ENEMMÄN AJAMISEN ILOA. TUNTEE VAIN NE RAJAT, JOTKA SILLE ASETAT. Alkusanat TARKKUUS JOKAISESSA

Lisätiedot

Hinnasto. UUSI BMW X2.

Hinnasto. UUSI BMW X2. Hinnasto. Voimassa 1.1.2019 alkaen. Rarjoitettu erä (NEDC) BMW Suomi Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa www.bmw.fi Puh: 020 734 5920 (Kotimaanpuhelun hinta kiinteän verkon ja matkapuhelinverkon liittymistä

Lisätiedot

Uusi Kia Molempien parhaat puolet. Vastuullisuus ei ole koskaan ollut näin tyylikästä ja jännittävää. Uusi Kia Niro on aivan uudenlainen hybridi-crossover, joka todistaa, että voit saada kaiken tinkimättä

Lisätiedot

Hinnasto. BMW 3-sarjan Gran Turismo.

Hinnasto. BMW 3-sarjan Gran Turismo. Hinnasto. Voimassa 1.1.2016 alkaen. BMW Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa Puh. 09 613 741 www.bmw.fi Hinnat. Malli Mallikoodi Polttoaine Moottorin iskutilavuus cm³ Teho kw (hv) Kulutus EU-yhd. l/100 km CO²

Lisätiedot

Hinnasto. BMW 1-sarjan Hatchback.

Hinnasto. BMW 1-sarjan Hatchback. Hinnasto. M Sport Edition Voimassa 3.10. - 31.12.2014. BMW y Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa Puh. 09 613 741 www.bmw.fi M Sport Edition / M Sport Edition Automatic, Hinnat*. Malli Mallikoodi Polttoaine Moottorin

Lisätiedot

A The best or nothing.

A The best or nothing. A The best or nothing. Mieleisen uuden A-sarjalaisen valinta on tehty sinulle helpoksi. Voit varustella sporttista vakiomallia mieleiseksi kolmella erilaisella varustepaketilla: Style Urban AMG Sport Lisäksi

Lisätiedot

Hinnasto. UUSI BMW X2.

Hinnasto. UUSI BMW X2. Hinnasto. Voimassa 1.11.2018 alkaen. BMW Suomi Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa www.bmw.fi Puh: 020 734 5920 (Kotimaanpuhelun hinta kiinteän verkon ja matkapuhelinverkon liittymistä 8,35 snt/puh + 16,69

Lisätiedot

COROLLAN UUSI AIKAKAUSI

COROLLAN UUSI AIKAKAUSI UUSI HYBRID COROLLAN UUSI AIKAKAUSI Auris on ollut 12 vuoden ajan mallistomme sydämessä, ja nyt on tullut aika hyvästellä Auris mallinimenä. Auris on nyt saanut uuden vieläkin tunnistettavamman nimen Corolla

Lisätiedot

BMW -sarja -ovinen -ovinen UUSI BMW -SARJA. -OVINEN JA -OVINEN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. VÄHEMMÄN KULUTUSTA. ENEMMÄN AJAMISEN ILOA.

BMW -sarja -ovinen -ovinen UUSI BMW -SARJA. -OVINEN JA -OVINEN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. VÄHEMMÄN KULUTUSTA. ENEMMÄN AJAMISEN ILOA. BMW -sarja -ovinen -ovinen www.bmw.fi Ajamisen iloa UUSI BMW -SARJA. -OVINEN JA -OVINEN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. VÄHEMMÄN KULUTUSTA. ENEMMÄN AJAMISEN ILOA. 664*#.8 4"3+" :,,Ö/&/ &4*55&&/,67*&/"6505 BMW

Lisätiedot

Hinnasto. UUSI BMW X2.

Hinnasto. UUSI BMW X2. Hinnasto. Voimassa 1.3.2019 alkaen. BMW Suomi Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa www.bmw.fi Puh: 020 734 5920 (Kotimaanpuhelun hinta kiinteän verkon ja matkapuhelinverkon liittymistä 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min.

Lisätiedot

Hinnasto. BMW 2-sarjan Cabriolet.

Hinnasto. BMW 2-sarjan Cabriolet. Hinnasto. Voimassa 1.3.2016 alkaen. BMW y Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa Puh. 09 613 741 www.bmw.fi Hinnat. Malli Mallikoodi Polttoaine Moottorin iskutilavuus cm³ Teho kw (hv) Kulutus EU-yhd. l/100 km C²

Lisätiedot

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ Hyundai Motor Finland Oy Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki Lisätietoja: Tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen Puhelin: 050-568 7706 jonna.nevalainen@hyundai.fi 17.9.2012 Lehdistötiedote 1.10.2012 UUDISTUNUT

Lisätiedot

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset.

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. VAIN YKSI ASKEL Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. Sinulle, joka poistut ohjaamosta ja kiipeät takaisin monta kertaa

Lisätiedot

Hinnasto. UUSI BMW X2.

Hinnasto. UUSI BMW X2. Hinnasto. Voimassa 1.7.2019 alkaen. BMW Suomi Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa www.bmw.fi Puh: 020 734 5920 (Kotimaanpuhelun hinta kiinteän verkon ja matkapuhelinverkon liittymistä 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min.

Lisätiedot

JAGUAR F-PACE ENNAKKOHINNASTO 11.12.2015

JAGUAR F-PACE ENNAKKOHINNASTO 11.12.2015 JAGUAR F-PACE ENNAKKOHINNASTO 11.12.2015 ENNAKKOHINNAT 11.12.2015 Autoveroton ohjehinta (alv 24%) Arvioitu autovero EU-kulutus 2016 Kokonaishinta CO 2 yhdistetty g/km l/100km Vapaa autoetu 2016 Käyttöetu

Lisätiedot

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA UUSI PRIUS Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA Jo vuodesta 1997 Prius on näyttänyt tietä autoilun tulevaisuudelle. Sen edistyksellinen hybriditeknologia ja huomiota herättävän moderni

Lisätiedot

BMW 3 -sarjan Sedan. www.bmw.fi. Ajamisen iloa BMW 3 -SARJAN SEDAN. TUNNE ILON VOIMA.

BMW 3 -sarjan Sedan. www.bmw.fi. Ajamisen iloa BMW 3 -SARJAN SEDAN. TUNNE ILON VOIMA. BMW 3 -sarjan Sedan www.bmw.fi Ajamisen iloa BMW 3 -SARJAN SEDAN. TUNNE ILON VOIMA. BMW Effi cientdynamics Vähemmän kulutusta, enemmän ajamisen iloa. URHEILULLINEN MUTTA SAMALLA KADEHDITTAVAN ELEGANTTI.

Lisätiedot

BMW X. www.bmw.fi. Ajamisen iloa BMW X. BMW EFFICIENTDYNAMICS. VÄHEMMÄN KULUTUSTA. ENEMMÄN AJAMISEN ILOA.

BMW X. www.bmw.fi. Ajamisen iloa BMW X. BMW EFFICIENTDYNAMICS. VÄHEMMÄN KULUTUSTA. ENEMMÄN AJAMISEN ILOA. BMW X www.bmw.fi Ajamisen iloa BMW X. BMW EFFICIENTDYNAMICS. VÄHEMMÄN KULUTUSTA. ENEMMÄN AJAMISEN ILOA. #.89 3"+"50/.0/*160-*/&/ &4*55&&/,67*&/"650 #.89 Y%3*7&E+044"Y-*/& TZMJOUFSJOFO#.85XJO1PXFS5VSCPEJFTFMNPPUUPSJL8

Lisätiedot

QASHQAI. 16" & 17" 5,7 / 18" & 19" 5,9 l/100 km

QASHQAI. 16 & 17 5,7 / 18 & 19 5,9 l/100 km QASHQAI Malli: Moottori: VARUSTETASO: 4x4 dci 130 BUSINESS 360 KORIMALLI Korimalli Viistoperä 5-ovinen MOOTTORI Sylinterien määrä, moottorityyppi 4 rivissä Venttiileitä sylinteriä kohden 4 Puristussuhde

Lisätiedot

ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS

ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS UUSI AVENSIS KUN YLELLISYYDESTÄ TULEE STANDARDI Uusimmat turvajärjestelmät ja laaja valikoima tehokkaita moottoreita. Hienostuneet sisätilat, luokkansa monipuolisimmat varustetasot

Lisätiedot

Hinnasto. BMW Uusi 3-sarjan Touring.

Hinnasto. BMW Uusi 3-sarjan Touring. Hinnasto. Voimassa 1.1.2016 alkaen. BMW Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa Puh. 09 613 741 www.bmw.fi Hinnat. Malli Mallikoodi Polttoaine Moottorin iskutilavuus cm³ Teho kw (hv) Kulutus EU-yhd. l/100 km CO²

Lisätiedot

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 6.8.2015

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 6.8.2015 Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 6.8.2015 MALLI HV VAIHTEISTO CO2 g/km - TON HINTA Duster TCe 125 S&S 4x2 Jubileum+ 125 6-v man 138 Jubileum+ 15 862,34 4 527,66 20 390 335 515 Duster TCe 125 S&S 4x4 Jubileum+

Lisätiedot

Hinnasto. BMW X4. Voimassa 8.4.2016 alkaen. BMW Suomi Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa. Puh. 09 613 741 www.bmw.fi. BMW Group Suomi.

Hinnasto. BMW X4. Voimassa 8.4.2016 alkaen. BMW Suomi Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa. Puh. 09 613 741 www.bmw.fi. BMW Group Suomi. Hinnasto. Voimassa 8.4.2016 alkaen. BMW y Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa Puh. 09 613 741 www.bmw.fi Hinnat. Malli Mallikoodi Polttoaine Moottorin iskutilavuus cm³ Teho kw (hv) Kulutus EU-yhd. l/100 km C²

Lisätiedot

Hinnasto. BMW 4-sarjan Coupe.

Hinnasto. BMW 4-sarjan Coupe. Hinnasto. Voimassa 1.11.2015 alkaen. BMW Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa Puh. 09 613 741 www.bmw.fi Hinnat. Malli Mallikoodi Polttoaine Moottorin iskutilavuus cm³ Teho kw (hv) Kulutus EU-yhd. l/100 km CO²

Lisätiedot

Hinnasto. BMW Uusi 3-sarjan Touring.

Hinnasto. BMW Uusi 3-sarjan Touring. Hinnasto. Voimassa 1.11.2015 alkaen. BMW Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa Puh. 09 613 741 www.bmw.fi Hinnat. Malli Mallikoodi Polttoaine Moottorin iskutilavuus cm³ Teho kw (hv) Kulutus EU-yhd. l/100 km CO²

Lisätiedot

BMW X1. www.bmw.fi. Ajamisen iloa UUSI BMW X1. Ilo on elämä täynnä mahdollisuuksia. BmW efficientdynamics Vähemmän kulutusta, enemmän ajamisen iloa.

BMW X1. www.bmw.fi. Ajamisen iloa UUSI BMW X1. Ilo on elämä täynnä mahdollisuuksia. BmW efficientdynamics Vähemmän kulutusta, enemmän ajamisen iloa. BMW X1 www.bmw.fi Ajamisen iloa UUSI BMW X1. Ilo on elämä täynnä mahdollisuuksia. BmW efficientdynamics Vähemmän kulutusta, enemmän ajamisen iloa. KOMPROMISSIT EIVÄT KUULU ILOON. BMW Effi cientdynamics

Lisätiedot

Hinnasto. BMW 2-sarjan Active Tourer.

Hinnasto. BMW 2-sarjan Active Tourer. Hinnasto. Voimassa 1.1.2016 alkaen. BMW y Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa Puh. 09 613 741 www.bmw.fi Hinnat. Malli Mallikoodi Polttoaine Moottorin iskutilavuus cm³ Teho kw (hv) Kulutus EU-yhd. l/100 km C²

Lisätiedot

Hinnasto. BMW Uusi 3-sarjan Sedan.

Hinnasto. BMW Uusi 3-sarjan Sedan. Hinnasto. Voimassa 1.11.2015 alkaen. BMW Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa Puh. 09 613 741 www.bmw.fi Hinnat. BMW 3-sarjan Sedan. Malli Mallikoodi Polttoaine Moottorin iskutilavuus cm³ Teho kw (hv) Kulutus

Lisätiedot

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 31.7.2015 MALLI HV VAIHTEISTO CO2 g/km - TON HINTA AUTO Duster TCe 125 S&S 4x2 Jubileum+ 125 6-v man 138 Jubileum+ 15 862,34 4 527,66 20 390 335 515 Duster

Lisätiedot

BMW -sarja Sedan UUSI BMW -SARJAN SEDAN. ERINOMAINEN. TYYLIKÄS. BMW EfficientDynamics Vähemmän kulutusta, enemmän ajamisen iloa.

BMW -sarja Sedan UUSI BMW -SARJAN SEDAN. ERINOMAINEN. TYYLIKÄS. BMW EfficientDynamics Vähemmän kulutusta, enemmän ajamisen iloa. BMW -sarja Sedan www.bmw.fi Ajamisen iloa UUSI BMW -SARJAN SEDAN. ERINOMAINEN. TYYLIKÄS. BMW EfficientDynamics Vähemmän kulutusta, enemmän ajamisen iloa. TÄMÄ KATSE KERTOO ENEMMÄN KUIN TUHAT SANAA. Alkusanat

Lisätiedot

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT Tulostettu 9 / 10 / 2017 Katso ehdot viimeiseltä sivulta HINNAT JA TEKNISET TIEDOT KATSELE ALKAEN 51,520.04 17" kevytmetallivanteet, 9-puolaiset (225/50 R17) LED-ajovalot 8 turvatyynyä, sis. kuljettajan

Lisätiedot

CLA-sarja. Shooting Brake

CLA-sarja. Shooting Brake CLA-sarja Shooting Brake Designed for urban hunting. Uusi CLA Shooting Brake Elämä suurkaupungissa on seikkailu. Talot ulottuvat pitkälle kohti taivasta. Uusia kortteleita syntyy pikavauhtia. Kaupunki

Lisätiedot

Hinnasto. BMW 2-sarjan Gran Tourer.

Hinnasto. BMW 2-sarjan Gran Tourer. Hinnasto. Voimassa 1.3.2016 alkaen. BMW Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa Puh. 09 613 741 www.bmw.fi Hinnat. Malli Mallikoodi Polttoaine Moottorin iskutilavuus cm³ Teho kw (hv) Kulutus EU-yhd. l/100 km CO²

Lisätiedot

Hinnasto 2.2.2006 SLK. Veho Goup Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12

Hinnasto 2.2.2006 SLK. Veho Goup Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12 Hinnasto 2.2.2006 SLK Veho Goup Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi www.esikuva.fi Maailma tarvitsee esikuvia - Mercedes-Benz. Hinnasto 2.2.2006 SLK Malli Moottori/cm³

Lisätiedot

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT 68349_Peugeot_tavaraautoesite.indd 1 19.9.2014 12.13 Peugeot Partner VAN on paitsi käytännöllinen ja taloudellinen, myös mukava ja tyylikäs. Siis oikea ammatinharjoittajan

Lisätiedot

Hinnasto. Uusi BMW M3 & BMW M4.

Hinnasto. Uusi BMW M3 & BMW M4. Hinnasto. Uusi BMW & BMW. Voimassa 1.1.2016 alkaen. BMW Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa Puh. 09 613 741 www.bmw.fi Hinnat. BMW Sedan ja Coupe Malli Mallikoodi Polttoaine Moottorin iskutilavuus cm³ Teho

Lisätiedot

Hinnasto. BMW X5M & BMW X6M. Voimassa 1.1.2016 alkaen. BMW Suomi Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa. Puh. 09 613 741 www.bmw.fi.

Hinnasto. BMW X5M & BMW X6M. Voimassa 1.1.2016 alkaen. BMW Suomi Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa. Puh. 09 613 741 www.bmw.fi. Hinnasto. Voimassa 1.1.2016 alkaen. BMW y Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa Puh. 09 613 741 www.bmw.fi Hinnat. Malli Mallikoodi Polttoaine Moottorin iskutilavuus cm³ Teho kw (hv) Kulutus EU-yhd. l/100 km C²

Lisätiedot

BMW 1-sarja BMW 1-SARJA. ILO KERTAA KAKSI. BMW EfficientDynamics Vähemmän kulutusta, enemmän ajamisen iloa.

BMW 1-sarja BMW 1-SARJA. ILO KERTAA KAKSI. BMW EfficientDynamics Vähemmän kulutusta, enemmän ajamisen iloa. BMW 1-sarja www.bmw.fi Ajamisen iloa BMW 1-SARJA. ILO KERTAA KAKSI. BMW EfficientDynamics Vähemmän kulutusta, enemmän ajamisen iloa. AUTON PAINO JAKAUTUU TASAN ETU- JA TAKA- AKSELILLE, JOTEN AJAMI- SEN

Lisätiedot

Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä

Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä Maakaasuyhdistyksen kevätpäivä 23.04.2009 Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä Asko Salminen Veho Group Oy Ab Mercedes-Benz hyötyajoneuvot PL 118 / Lommilanrinne 3 02771 ESPOO,

Lisätiedot

kevään ja kesän ohittamattomat lisävarusteet

kevään ja kesän ohittamattomat lisävarusteet kevään ja kesän ohittamattomat lisävarusteet Škoda-ensiapupakkaus. (000 093 108F) 24 225 Tavaraverkko Octavia Combiin (5E9 071 195) 139 15 litran sähkötoiminen kylmälaukku. Tarvittaessa voit kytkeä kylmälaukun

Lisätiedot

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Toteuta yksilölliset unelmasi Honda Accordin myötä olemme tuoneet innokkaan ja urheilullisen kulkijan tien päälle. Toiveesi ja unelmasi ovat kuitenkin

Lisätiedot

Uusi FORD FOCUS. Uusi FORD MONDEO

Uusi FORD FOCUS. Uusi FORD MONDEO Uusi FORD FOCUS Uusi FORD MONDEO Uusi FORD MONDEO Uusi Ford Mondeo tekee vaikutuksen ajo-ominaisuuksillaan ja ulkonäöllään. Vuoden 2015 alussa tuleva täysin uusi Ford Mondeo on täydellinen yhdistelmä innovatiivista

Lisätiedot

M{ZD{ CX _14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd /02/ :50:14

M{ZD{ CX _14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd /02/ :50:14 M{ZD{ CX-5 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1 5 2 4 3 18 19 SKYACTIV TECHNOLOGY 20 21 6 1 7 5 2 3 4 8 22 23 TURVALLISIN PAIKKA MAANTIELLÄ Jokainen valmistamamme Mazda sisältää laajan valikoiman älykkäitä

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

Nopeudenrajoitin. Perusväri (Cristal valkoinen) 0 0,00 0. Erikoisväri (Eclair keltainen ja Dragée sininen) 200 35,19 235,19

Nopeudenrajoitin. Perusväri (Cristal valkoinen) 0 0,00 0. Erikoisväri (Eclair keltainen ja Dragée sininen) 200 35,19 235,19 UUSI RENAULT TWINGO Suositushinnasto 6.6.05 VERSIO HV CO G/KM VAIHTEISTO AUTOVEROTON HINTA ARVIOITU AUTOVERO * YHTEENSÄ KÄYTTÖETU Twingo SCe 70 S&S Expression 70 95 5v manuaali 55,7 94,8 90 5 45 Twingo

Lisätiedot

Uuden sukupolven CLS. Valovoimainen olemus

Uuden sukupolven CLS. Valovoimainen olemus CLS-sarja. Coupé Uuden sukupolven CLS. Valovoimainen olemus Vain poikkeuksellisen luovasti ajattelevat ihmiset osasivat aikanaan uneksia coupésta, jossa on neljä ovea ja mukavat istuimet takatilassa:

Lisätiedot

Coupén muotoilu ja hybriditeknologia yhdistyvät

Coupén muotoilu ja hybriditeknologia yhdistyvät Mercedes-Benz GLC Coupé 350 e 4Matic Coupén muotoilu ja hybriditeknologia yhdistyvät GLC Coupé 350 e 4Matic Plug-in-hybridin CO 2-päästöt vain 59 grammaa kilometrillä Hybridijärjestelmän yhteisteho 325

Lisätiedot

Renault SCENIC & GRAND SCENIC

Renault SCENIC & GRAND SCENIC Uusi Renault SCENIC & GRAND SCENIC Tekniset tiedot ja värit Tekniset tiedot SCENIC / GRAND SCENIC (7 istuinta) Energy TCe 115 Energy TCe 130 Energy dci 110 Energy dci 110 EDC Energy dci 160 EDC Polttoaine

Lisätiedot

Hinnasto. Uusi BMW i8.

Hinnasto. Uusi BMW i8. Hinnasto. Voimassa 1.1.2016 alkaen. BMW. BMW i - Born Electric. BMW y Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa Puh. 09 613 741 www.bmw.fi Hinnat. Malli Mallikoodi Polttoaine Moottorin iskutilavuus cm³ Teho kw (hv)

Lisätiedot

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste.

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste. Turvallisuusvarusteet Kuva, Classic Elegance Sport Onnettomuustilanteessa suojaava MAIDAS-törmäysvoimien vaimennusjärjestelmä, kolmois-h-palkisto SRS-turvajärjestelmä keskusohjausyksikkö ja törmäyssensorit,

Lisätiedot

UUSI BMW 5 -SARJAN SEDAN ILO ON DYNAAMIIKAN KAUNEIN MUOTO. BMW EfficientDynamics Vähemmän kulutusta, enemmän ajamisen iloa. Uusi BMW 5 -sarjan Sedan

UUSI BMW 5 -SARJAN SEDAN ILO ON DYNAAMIIKAN KAUNEIN MUOTO. BMW EfficientDynamics Vähemmän kulutusta, enemmän ajamisen iloa. Uusi BMW 5 -sarjan Sedan Uusi BMW 5 -sarjan Sedan www.bmw.fi Ajamisen iloa UUSI BMW 5 -SARJAN SEDAN ILO ON DYNAAMIIKAN KAUNEIN MUOTO. BMW EfficientDynamics Vähemmän kulutusta, enemmän ajamisen iloa. KAUNEUDEN UUSI STANDARDI. Kauneuden

Lisätiedot

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Tiedotusvälineille 6.9.205 Julkaistavissa heti Mercedes-Benzin A-sarjan toinen sukupolvi: Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Uutta pirteää ilmettä

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 Hätäaputoiminnolla* varustettu Ford SYNC Liikkuva toimisto Ford SYNC tarjoaa mahdollisuuden käyttää useimpia MP3-soittimia, Bluetooth -varustettuja puhelimia ja USB-asemia ääniohjauksella

Lisätiedot

Dacia Duster Black Shadow Kampanjahinnasto Autoja rajoitettu erä, rekisteröitävä mennessä.

Dacia Duster Black Shadow Kampanjahinnasto Autoja rajoitettu erä, rekisteröitävä mennessä. Dacia Duster Black Shadow Kampanjahinnasto 25.11.2016. Autoja rajoitettu erä, rekisteröitävä 31.12.2016 mennessä. VERSIO VETOTAPA HV AUTO-VERO* AUTO TCe 125 S&S 4x2 Black Shadow 4x2 125 138 6-v man 13

Lisätiedot

Hinnasto. Uusi BMW M3 CS.

Hinnasto. Uusi BMW M3 CS. Hinnasto. Uusi. Voimassa 1.1.2018 alkaen. BMW Suomi y Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa www.bmw.fi Puh: 020 734 5920 (Kotimaanpuhelun hinta kiinteän verkon ja matkapuhelinverkon liittymistä 8,35 snt/puh + 16,69

Lisätiedot

CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT

CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET lokakuu 2011 CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT Moottori Sylinteriluku/venttilien lkm Iskutilavuus cm 3 Syl halkaisija/iskun pituus mm Suurin teho kw / rpm Suurin teho

Lisätiedot

Svh-hinta varustein 33.841,33 NYT ERIKOISHINTAAN 31.490 - HINTAETU 2.351

Svh-hinta varustein 33.841,33 NYT ERIKOISHINTAAN 31.490 - HINTAETU 2.351 KAMPANJA-AUTOT MINI (Hinnat sisältävät toimituskulut 590 ) MINI Clubman Cooper Ulkoväri: Hot Chocolate -metalliväri / musta katto Sisustus: Kangasverhoilu, Cosmos Carbon Black CO2-päästöt: 129 g/km Nahkainen

Lisätiedot

MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180

MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180 DS 5 TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET Elokuu 2015 DS 5 TEKNISET TIEDOT elokuu 2015 MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180 Iskutilavuus cm 3 1598 1560 1997 Suurin teho kw/rpm 121/6000 88/3600 133/3750

Lisätiedot

UUSI CORSA OPC -HINNASTO

UUSI CORSA OPC -HINNASTO UUSI CORSA OPC -HINNASTO Uusi Opel Corsa täydentyy mallisarjan huipulle nousevalla Corsa OPC:llä. Jo uutuuden ulkonäkö kertoo siinä piilevästä voimasta ja nopeudesta. Kirkas sininen väri on Opelilla OPCmallien

Lisätiedot

SEAT Mii. Tekniset tiedot Mitat Vakiovarusteet

SEAT Mii. Tekniset tiedot Mitat Vakiovarusteet SEAT Mii Tekniset tiedot Mitat Vakiovarusteet Mii - Tekniset tiedot 1.0 60 hv Ecomotive Moottori Moottorin rakenne 3-sylinterinen bensiinimoottori, 4 venttiiliä/sylinteri Iskutilavuus, l/cm³ 999 Suurin

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Amarok Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Hinnasto 1.9.2009 BMW Z4

Hinnasto 1.9.2009 BMW Z4 Hinnasto 1.9.2009 Ajamisen iloa Malli (sis alv) % Hinnat Roadster Arvioitu autovero Vapaa autoetu Käyttöetu Iskutilavuus cm³ Teho kw (hv) Kulutus EU-yhd. l/100km E89 Z4 Roadster LM31 39.370,00 29,2 15240,91

Lisätiedot

COROLLA LISÄVARUSTEET

COROLLA LISÄVARUSTEET COROLLA LISÄVARUSTEET 02 Nautittavaa laatua Corollan korkea laatu, huippuun viety mukavuus, suorituskyky ja edistykselliset ajo-ominaisuudet antavat sinulle todellisen ajonautinnon. Alkuperäisillä Toyota-varusteilla

Lisätiedot

Dodge Avenger TEKNISET TIEDOT. Yleistä. Sterling Heights Assembly, Michigan, USA

Dodge Avenger TEKNISET TIEDOT. Yleistä. Sterling Heights Assembly, Michigan, USA TEKNISET TIEDOT Dodge Avenger Alla esitetyt tiedot pohjautuvat julkaisuajankohdan (20.06.2007) tietoihin ja ne voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Tiedot ovat Euroopan markkina-alueelle tarkoitettuja

Lisätiedot

Lada Priora Sedan 1,6 8-v (21701) standart (00) (010) turvalliset sisustusmateriaalit, 9 jarrutehostin, jäähdytetyt etujarrulevyt, sävypeilit,

Lada Priora Sedan 1,6 8-v (21701) standart (00) (010) turvalliset sisustusmateriaalit, 9 jarrutehostin, jäähdytetyt etujarrulevyt, sävypeilit, Lada Priora Sedan 1,6 8-v (21701) standart (00) (010) turvalliset sisustusmateriaalit, 9 jarrutehostin, jäähdytetyt etujarrulevyt, sävypeilit, sähkösäätöiset ajovalot, kuljettajan turvatyyny, etuturvavöiden

Lisätiedot

SYKSYN JA TALVEN OHITTAMATTOMAT LISÄVARUSTEET. Tyylikkäät vanteet Rapidiin

SYKSYN JA TALVEN OHITTAMATTOMAT LISÄVARUSTEET. Tyylikkäät vanteet Rapidiin SYKSYN JA TALVEN OHITTAMATTOMAT LISÄVARUSTEET Tyylikkäät vanteet Rapidiin 199 Punaiset Savio-kevytmetallivanteet 7.0J x 17" renkaille 215/40 R17, (5JA 071 497E MN4) 15 ŠKODA-pipo, musta (81209) ŠKODA-pipo,

Lisätiedot

Hinnasto. BMW 3-sarjan Gran Turismo.

Hinnasto. BMW 3-sarjan Gran Turismo. Hinnasto. Voimassa 1.1.2019 alkaen. Rajoitettu erä (NEDC) BMW Suomi Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa www.bmw.fi Puh: 020 734 5920 (Kotimaanpuhelun hinta kiinteän verkon ja matkapuhelinverkon liittymistä

Lisätiedot

Opel Corsavan. Suurin tavaratilan pituus 1,26 m. Lukkiutumattomat ABS-jarrut. Suurin hyötykuorma jopa 475 kg. tilavuus 0,92 m 3

Opel Corsavan. Suurin tavaratilan pituus 1,26 m. Lukkiutumattomat ABS-jarrut. Suurin hyötykuorma jopa 475 kg. tilavuus 0,92 m 3 Opel Corsavan Opel Corsavan Opel Corsavan sopii raikkaan, urheilullisen ulkoasunsa ansiosta erinomaisesti imagotietoisen yrityksen käyttöön. Keulan muotoilu on dynaaminen, mutta käyttötarkoituksen mukaisella

Lisätiedot

Täysin uuden Ford Mondeon moottorivalikoima on kaikkien aikojen laajin: saatavana on nyt jo 14 erilaista moottorivaihtoehtoa

Täysin uuden Ford Mondeon moottorivalikoima on kaikkien aikojen laajin: saatavana on nyt jo 14 erilaista moottorivaihtoehtoa 18.2.2015 Helsinki Ford kasvattaa uuden Mondeon moottorivalikoimaa: nyt saatavana jo14 bensiini-, diesel- ja hybridimallia Täysin uuden Ford Mondeon moottorivalikoima on kaikkien aikojen laajin: saatavana

Lisätiedot

Hinnasto. BMW X1. Voimassa alkaen. Rajoitettu erä (NEDC) BMW Suomi Oy Ab Äyritie 8 b Vantaa.

Hinnasto. BMW X1. Voimassa alkaen. Rajoitettu erä (NEDC) BMW Suomi Oy Ab Äyritie 8 b Vantaa. Hinnasto. Voimassa 1.1.2019 alkaen. Rajoitettu erä (NEDC) BMW Suomi Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa www.bmw.fi Puh: 020 734 5920 (Kotimaanpuhelun hinta kiinteän verkon ja matkapuhelinverkon liittymistä

Lisätiedot

S 63 AMG L 4Matic. Yhteenveto. Moottori. Erikoismalli & varustepaketit 70 690,61 EUR. Vanteet 0,00 EUR. Verhous (808) Nahkaverhoilu harmaa

S 63 AMG L 4Matic. Yhteenveto. Moottori. Erikoismalli & varustepaketit 70 690,61 EUR. Vanteet 0,00 EUR. Verhous (808) Nahkaverhoilu harmaa Yhteenveto Moottori S 63 AMG L 4Matic 278275,41 EUR Erikoismalli & varustepaketit 70690,61 EUR Väri (040) Musta Vanteet Verhous (808) Nahkaverhoilu harmaa 3741,66 EUR Somiste-elementit (729) Sisustuksen

Lisätiedot

Puoli-integroidut T1 DBM T1 DB T1 EB T1 SG. Pituus / leveys / korkeus cm 745 / 233 / 267 745 / 233 / 267 745 / 233 / 267 745 / 233 / 267

Puoli-integroidut T1 DBM T1 DB T1 EB T1 SG. Pituus / leveys / korkeus cm 745 / 233 / 267 745 / 233 / 267 745 / 233 / 267 745 / 233 / 267 FIN Hinnat Kaikki 4 pohjaratkaisua Puoli-integroidut Integroidut Silver Black Silver Black Perushinta 56.660,- 56.660,- 67.750,- 67.750,- Magic Edition-varustepaketti 23.010,- 27.040,- 17.620,- 21.650,-

Lisätiedot

White Art Edition Hinnasto

White Art Edition Hinnasto White Art Edition Hinnasto 5.4.2017 A-sarja B-sarja CLA Coupe CLA Shooting Brake GLA-sarja Veho Oy Ab PL 1006 01511 VANTAA puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi White Art Edition Hinnasto 5.4.2017 A-sarja

Lisätiedot

NISSAN NV400 VAN Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit

NISSAN NV400 VAN Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit NISSAN VAN Etuveto Hinnasto, varusteet ja värit 27.08.2018 Tarkistathan haluamasi ajoneuvon tarkan saatavuustilanteen lähimmältä jälleenmyyjältäsi. Hinnastossa on saattanut tapahtua muutoksia sen julkistamisen

Lisätiedot

Hinnasto. BMW 2-sarjan Coupe.

Hinnasto. BMW 2-sarjan Coupe. Hinnasto. Voimassa 1.7.2018 alkaen. BMW Suomi y Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa www.bmw.fi Puh: 020 734 5920 (Kotimaanpuhelun hinta kiinteän verkon ja matkapuhelinverkon liittymistä 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min.

Lisätiedot

CLS-sarja. Shooting Brake

CLS-sarja. Shooting Brake CLS-sarja. Shooting Brake Uuden sukupolven CLS. Valovoimainen olemus On olemassa persoonallisuuksia, jotka inspiroivat kokonaista sukupolvea. Koska tekevät asiat toisin. Koska erottuvat joukosta. Sellaisia

Lisätiedot

10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta autoilusta

10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta autoilusta FIA:n Make Cars Green kampanjan tavoite on vähentää autojen ympäristövaikutuksia ja auttaa kuljettajia valitsemaan ympäristöystävällisemmät vaihtoehdot autoilussaan. 10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta

Lisätiedot

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Floor Täysin integroitu lattiajärjestelmä TriflexAIR Floor on täydellinen, helppokäyttöinen kiinnikejärjestelmä, joka takaa turvallisen,

Lisätiedot

Matkailuauto Mercedes-Benz Sprinter Fix-Ten korityöllä.

Matkailuauto Mercedes-Benz Sprinter Fix-Ten korityöllä. Matkailuauto Mercedes-Benz Sprinter Fix-Ten korityöllä. Alusta Mercedes-Benz Sprinter 316 CDI 3,5 t korkea - akseliväli 3665 mm, sisäkorkeus 1650 mm - 4-sylinterinen välijäähdytetty turbodiesel - iskutilavuus

Lisätiedot

Ennenkokematon kestävyys, moderni muotoilu sekä enemmän ominaisuuksia. Mallistostamme löydät vaihtoehtoja aina keskikokoisista ja -hintaisista

Ennenkokematon kestävyys, moderni muotoilu sekä enemmän ominaisuuksia. Mallistostamme löydät vaihtoehtoja aina keskikokoisista ja -hintaisista Ennenkokematon kestävyys, moderni muotoilu sekä enemmän ominaisuuksia. Mallistostamme löydät vaihtoehtoja aina keskikokoisista ja -hintaisista poreammeista tilaviin kymmenen hengen altaisiin. Kaikkiin

Lisätiedot

Uusi Hyundai ix35 tarjoaa enemmän ajonautintoa, uutta tekniikkaa sekä parempaa varustelua

Uusi Hyundai ix35 tarjoaa enemmän ajonautintoa, uutta tekniikkaa sekä parempaa varustelua Uusi Hyundai ix35 tarjoaa enemmän ajonautintoa, uutta tekniikkaa sekä parempaa varustelua Nopeimmin koskaan myynyt Hyundai-malli Euroopassa saa lisää hienostuneisuutta sisälle ja ulos Parantunut voimansiirto

Lisätiedot

Honda Civic Sedan Lisävarusteet

Honda Civic Sedan Lisävarusteet Honda Civic Sedan Lisävarusteet Räätälöi oma unelma-autosi Ajaessasi Honda Civic Sedanilla, ajat yhdellä tämän hetken edistyksellisimmistä autoista. Autosi tarjoaa sinulle ylellisyyttä, joka on yhdistetty

Lisätiedot

NISSAN NV200. Hinnasto, varusteet, tekniset tiedot, värit EURO FI-16C-0863

NISSAN NV200. Hinnasto, varusteet, tekniset tiedot, värit EURO FI-16C-0863 NISSAN NV200 Hinnasto, varusteet, tekniset tiedot, värit EURO6 01.01.2018 01.01.2018 NV200 HINNASTO Hinta Korimalli Moottori Takaovet Sivuovet Tavaratila m 3 Vaihteist o Varustetaso CO 2 (g/km) Yhdistetty

Lisätiedot

1,6 DCT automaatti 135 hv

1,6 DCT automaatti 135 hv Tekniikka Varusteet Kia cee d 5-ovinen 1,4 ISG EcoDynamics 100 hv 1,0 ISG EcoDynamics 100 hv 1,0 ISG EcoDynamics 120 hv 1,6 DCT automaatti 135 hv 1,4 CRDi 90 hv 1,6 CRDi ISG EcoDynamics 110 hv 1,6 CRDi

Lisätiedot