Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast. Krka 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast. Krka 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti"

Transkriptio

1 PAKKAUSSELOSTE

2 Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast Krka 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on kysyttävää, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen. - Tämä lääke on määrätty vain sinulle eikä sitä tule antaa muiden käyttöön. Se voi aiheuttaa haittaa muille, vaikka heillä olisikin samanlaiset oireet kuin sinulla. - Jos havaitset haittavaikutuksia, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen. Tämä koskee myös sellaisia mahdollisia haittavaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä pakkausselosteessa. Ks. kohta 4. Tässä pakkausselosteessa kerrotaan: 1. Mitä Montelukast Krka on ja mihin sitä käytetään 2. Mitä sinun on tiedettävä, ennen kuin käytät Montelukast Krka -tabletteja 3. Miten Montelukast Krka -tabletteja otetaan 4. Mahdolliset haittavaikutukset 5. Montelukast Krka -tablettien säilyttäminen 6. Pakkauksen sisältö ja muuta tietoa 1. Mitä Montelukast Krka on ja mihin sitä käytetään Montelukast Krka 10 mg tablettien vaikuttava aine, montelukasti, on leukotrieenireseptorien salpaaja. Se salpaa keuhkoissa luonnollisesti olevien leukotrieeneiksi kutsuttujen aineiden vaikutusta. Leukotrieenit aiheuttavat keuhkoputkien supistumista ja keuhkojen tulehdusta, jotka aiheuttavat allergiaoireita. Leukotrieenit myös aiheuttavat allergisia oireita. Estämällä leukotrieenien vaikutusta kausiallergian (kutsutaan myös heinänuhaksi tai allergiseksi kausinuhaksi) oireet vähenevät. Montelukast Krka -valmistetta käytetään aikuisten ja vähintään 15-vuotiaiden nuorten astman hoitoon, kun käytössä olevilla lääkkeillä ei saada aikaan riittävää hoitotasapainoa ja tarvitaan lisälääkitystä. Montelukast Krka voi myös lievittää allergisen kausinuhan oireita astmaa sairastavilla potilailla. Montelukast Krka ehkäisee myös rasituksesta johtuvia astmaoireita aikuisilla ja vähintään 15- vuotiailla nuorilla. Mikä astma on? Astma on pitkäaikaissairaus. Astmaan liittyy - hengitysvaikeus keuhkoputkien ahtautumisen vuoksi. Keuhkoputkien ahtautuminen vaihtelee eri tilanteissa. - keuhkoputkien herkistyminen useille ärsykkeille, kuten tupakansavulle, siitepölylle, kylmälle ilmalle tai rasitukselle. - keuhkoputkien limakalvojen turvotus (tulehdus). Astman oireita ovat yskä, hengityksen vinkuminen ja tukkoisuuden tunne rinnassa. Mikä kausiallergia on? Kausiallergiaa (kutsutaan myös heinänuhaksi tai allergiseksi kausinuhaksi) aiheuttaa yleensä ilmassa oleva puiden, heinien ja muiden kasvien siitepöly. Kausiallergian tyypillisiä oireita ovat: nenän tukkoisuus, vuotaminen, kutina ja aivastelu sekä silmien vuotaminen, turvotus, punoitus ja kutina.

3 Montelukastia, jota Montelukast Krka sisältää, voidaan joskus käyttää myös muiden kuin tässä pakkausselosteessa mainittujen sairauksien hoitoon. Kysy neuvoa lääkäriltä, apteekkihenkilökunnalta tai muulta terveydenhuollon ammattilaiselta tarvittaessa ja noudata aina heiltä saamiasi ohjeita. 2. Mitä sinun on tiedettävä, ennen kuin käytät Montelukast Krka -tabletteja Kerro lääkärille kaikista sairauksista ja allergioista, joita sinulla on tai on ollut. Älä ota Montelukast Krka -tabletteja - jos olet allerginen montelukastille tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle (lueteltu kohdassa 6). Varoitukset ja varotoimet On tärkeää, että otat lääkettä lääkärin määräyksen mukaan, vaikka sinulla ei olisikaan oireita tai jos sinulle ilmaantuu astmakohtaus. Suun kautta otettavia Montelukast Krka -tabletteja EI ole tarkoitettu äkillisten hengenahdistuskohtausten hoitoon. Ne eivät helpota vointiasi tällaisessa tilanteessa eikä niitä saa koskaan käyttää tällaiseen tarkoitukseen. Jos saat astmakohtauksen, noudata tarkoin lääkärin antamia ohjeita. Pidä aina mukanasi astmakohtauksen hoitoon käytettäviä lääkkeitä. Jos tarvitset beeta-agonistia sisältävää inhalaatiota (bronkodilaattoria eli lyhytvaikutteista inhalaattoria) tavallista useammin, ota lääkäriin yhteyttä mahdollisimman pian. Montelukast Krka -tabletteja ei pidä käyttää muiden (inhaloitavien tai suun kautta otettavien) steroidilääkkeiden asemesta. Älä käytä asetyylisalisyylihappoa tai muita tulehduskipulääkkeitä (ei-steroidirakenteisia tulehduskipulääkkeitä) Montelukast Krka -hoidon aikana, jos asetyylisalisyylihappo pahentaa astmaasi. Hyvin harvinaisissa tapauksissa astmalääkkeitä, myös montelukastia, käyttävillä potilailla on havaittu harvinainen sairaus, mutta montelukastin ei ole osoitettu aiheuttavan sitä. Jos sinulle ilmaantuu jokin seuraavien oireiden yhdistelmä ja etenkin jos oireet kestävät pitkään ja pahenevat, hakeudu heti lääkärinhoitoon: - flunssan kaltainen sairaus - hengenahdistuksen paheneminen - ihon pistely ja kihelmöinti tai raajojen puutuminen ja/tai ihottuma Lapset 2-5 -vuotiaille lapsille on saatavana 4 mg purutabletit vuotiaille lapsille on saatavana 5 mg purutabletit. Muut lääkevalmisteet ja Montelukast Krka Kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin käyttänyt tai saatat joutua käyttämään muita lääkkeitä. Kerro lääkärille erityisesti, jos käytät fenobarbitaalia tai fenytoiinia (epilepsialääkkeitä), rifampisiinia (tuberkuloosin ja joidenkin muiden infektioiden hoitoon käytettävä lääke) tai gemfibrotsiilia (kohonneiden plasman rasva-ainearvojen alentamiseen käytettävä lääke), koska nämä lääkkeet voivat vaikuttaa Montelukast Krka -tablettien tehoon. Montelukast Krka -tabletteja voi käyttää yhdessä muiden astmalääkkeiden kanssa. Montelukast Krka -tabletit ruuan kanssa Voit ottaa lääkkeen ruokailun yhteydessä tai ilman ruokaa.

4 Raskaus ja imetys Raskaus Jos olet raskaana, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä. Imetys Ei tiedetä, erittyykö montelukasti rintamaitoon. Sinun on keskusteltava lääkärin kanssa ennen Montelukast Krka -tablettien ottamista, jos imetät tai aiot imettää. Ajaminen ja koneiden käyttö Montelukast Krka -tablettien ei odoteta vaikuttavan ajokykyyn tai koneiden käyttökykyyn. Lääkkeen vaikutukset voivat kuitenkin vaihdella eri henkilöiden välillä. Tietyt haittavaikutukset, joita on ilmoitettu hyvin harvoin Montelukast Krka -tablettien käytön yhteydessä, voivat vaikuttaa joidenkin potilaiden ajokykyyn tai koneiden käyttökykyyn. Lääke voi heikentää kykyä kuljettaa moottoriajoneuvoa tai tehdä tarkkaa keskittymistä vaativia tehtäviä. On omalla vastuullasi arvioida, pystytkö näihin tehtäviin lääkehoidon aikana. Lääkkeen vaikutuksia ja haittavaikutuksia on kuvattu muissa kappaleissa. Lue koko pakkausseloste opastukseksesi. Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa, jos olet epävarma. Montelukast Krka tabletit sisältävät laktoosia Jos lääkäri on kertonut, että sinulla on jokin sokeri-intoleranssi, keskustele lääkärin kanssa ennen tämän lääkevalmisteen ottamista. 3. Miten Montelukast Krka -tabletteja otetaan Ota tätä lääkettä juuri siten kuin lääkäri on määrännyt. Tarkista ohjeet lääkäriltä tai apteekista, jos olet epävarma. Ota Montelukast Krka -tabletti kerran vuorokaudessa iltaisin suun kautta ruoan kanssa tai tyhjään mahaan lääkärin ohjeiden mukaan. Tavanomainen annos aikuisille ja vähintään 15-vuotiaille nuorille on yksi 10 mg tabletti vuorokaudessa. Jotta astmasi pysyy hoitotasapainossa, on tärkeää jatkaa Montelukast Krka -tablettien ottamista niin kauan kuin lääkäri on määrännyt riippumatta siitä, onko sinulla oireita vai ei. Montelukast Krka - tabletit voivat helpottaa astmaasi vain, jos hoitoa jatketaan keskeytyksettä. Montelukast Krka -tabletteja ei saa käyttää yhdessä muiden valmisteiden kanssa, jotka sisältävät samaa vaikuttavaa ainetta, montelukastia. Käyttö lapsille Montelukast Krka 10 mg tabletteja ei suositella alle 15-vuotiaiden lasten käyttöön. Jos otat enemmän Montelukast Krka -tabletteja kuin sinun pitäisi Jos olet ottanut liian suuren lääkeannoksen tai vaikkapa lapsi on ottanut lääkettä vahingossa, ota aina yhteyttä lääkäriin, sairaalaan tai Myrkytystietokeskukseen (puh Suomessa, 112 Ruotsissa) riskien arvioimiseksi ja lisäohjeiden saamiseksi. Suurimpaan osaan yliannostusraportteja ei liittynyt ilmoituksia haittavaikutuksista. Useimmin esiintyviä oireita, joita on raportoitu yliannostuksen yhteydessä, olivat jano, uneliaisuus, päänsärky, yliaktiivisuus ja vatsakipu.

5 Jos unohdat ottaa Montelukast Krka -tabletteja Jos unohdat ottaa tabletin, jatka niiden ottamista seuraavasta tabletista tavanomaiseen tapaan. Älä ota ylimääräistä annosta korvataksesi unohtamasi annoksen, vaan jatka hoitoa ottamalla yksi tabletti kerran päivässä. Jos lopetat Montelukast Krka -tablettien käytön Montelukast Krka vaikuttaa astmaan vain, jos sitä käytetään jatkuvasti. On tärkeää jatkaa Montelukast Krka -hoitoa niin kauan kuin lääkäri on määrännyt. Näin astma pysyy hallinnassa. Jos sinulla on kysymyksiä tämän lääkkeen käytöstä, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen. 4. Mahdolliset haittavaikutukset Kuten kaikki lääkkeet, tämäkin lääke voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki eivät kuitenkaan niitä saa. Kliinisissä tutkimuksissa, joissa 10 mg montelukastia annettiin kalvopäällysteisinä tabletteina, yleisimmin ilmoitettuja haittavaikutuksia (esiintyi vähintään yhdellä 100:sta, mutta harvemmalla kuin yhdellä 10:stä potilaasta), joiden oletettiin liittyvän montelukastihoitoon, olivat: - vatsakipu - päänsärky Haittavaikutukset olivat yleensä lieviä, ja niitä esiintyi useammin montelukastia kuin lumelääkettä (tabletti, jossa ei ole vaikuttavaa lääkeainetta) saaneilla potilailla. Mahdollisten haittavaikutusten yleisyys on lueteltu alla seuraavalla tavalla jaoteltuina: Hyvin yleinen: voi esiintyä useammalla kuin 1 henkilöllä 10:stä Yleinen: voi esiintyä enintään 1 henkilöllä 10:stä Melko harvinainen: voi esiintyä enintään 1 henkilöllä 100:sta Harvinainen: voi esiintyä enintään 1 henkilöllä 1 000:sta Hyvin harvinainen: voi esiintyä enintään 1 käyttäjällä :sta Montelukastin tultua markkinoille on lisäksi ilmoitettu seuraavia haittavaikutuksia: - ylähengitystieinfektiot (Hyvin yleinen) - verenvuototaipumuksen lisääntyminen (Harvinainen) - allergiset reaktiot, mm. kasvojen, huulten, kielen ja/tai nielun turvotus, joka voi aiheuttaa hengitys- tai nielemisvaikeuksia (Melko harvinainen) - käytöksen ja mielialan muutokset [poikkeavat unet mukaan lukien painajaiset, nukkumisvaikeudet, unissakävely, ärtyisyys, ahdistuneisuus, levottomuus, kiihtyneisyys mukaan lukien aggressiivinen käyttäytyminen tai vihamielisyys, masennus (Melko harvinainen); vapina (Harvinainen); aistiharhat, sekavuus, itsemurha-ajatukset ja itsetuhoinen käyttäytyminen (Hyvin harvinainen)] - huimaus, uneliaisuus, pistely/tunnottomuus, kouristuskohtaukset (Melko harvinainen) - sydämentykytys (Harvinainen) - nenäverenvuoto (Melko harvinainen) - ripuli, pahoinvointi, oksentelu (Yleinen); suun kuivuus, ruoansulatushäiriöt (Melko harvinainen) - hepatiitti (maksatulehdus) (Hyvin harvinainen) - ihottuma (Yleinen); mustelmanmuodostus, kutina, nokkosihottuma (Melko harvinainen); aristavia punaisia kyhmyjä ihon alla, yleisimmin säärissä (kyhmyruusu), vaikeita ihoreaktioita (monimuotoinen punavihoittuma), jotka voivat ilmaantua varoittamatta (Hyvin harvinainen) - lihas- tai nivelkipu, lihaskrampit (Melko harvinainen) - kuume (Yleinen); väsymys, huonovointisuus, turvotus (Melko harvinainen)

6 Montelukastia saaneilla astmapotilailla on ilmoitettu esiintyneen hyvin harvoin oireyhtymä, johon liittyviä oireita ovat mm. flunssankaltainen tila, käsivarsien ja säärien pistely ja puutuminen, keuhkooireiden paheneminen ja/tai ihottuma (ns. Churg Straussin oireyhtymä). Ota välittömästi yhteyttä lääkäriin, jos lapsella on yksi tai useampi näistä oireista. Haittavaikutuksista ilmoittaminen Jos havaitset haittavaikutuksia, kerro niistä lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle. Tämä koskee myös sellaisia mahdollisia haittavaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä pakkausselosteessa. Voit ilmoittaa haittavaikutuksista myös suoraan (ks yhteystiedot alla). Ilmoittamalla haittavaikutuksista voit auttaa saamaan enemmän tietoa tämän lääkevalmisteen turvallisuudesta. Suomi www-sivusto: Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea Lääkkeiden haittavaikutusrekisteri PL 55 FI Fimea Ruotsi Läkemedelsverket Box Uppsala 5. Montelukast Krka -tablettien säilyttäminen Ei lasten ulottuville eikä näkyville. Älä käytä tätä lääkettä läpipainopakkauksessa ja kotelossa mainitun viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen. Viimeinen käyttöpäivämäärä tarkoittaa kuukauden viimeistä päivää. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle. Lääkkeitä ei tule heittää viemäriin eikä hävittää talousjätteiden mukana. Kysy käyttämättömien lääkkeiden hävittämisestä apteekista. Näin menetellen suojelet luontoa. 6. Pakkauksen sisältö ja muuta tietoa Mitä Montelukast Krka -tabletit sisältävät - Vaikuttava aine on montelukasti. Yksi kalvopäällysteinen tabletti sisältää 10 mg montelukastia (montelukastinatriumina). - Muut aineet tabletin ytimessä ovat laktoosimonohydraatti, selluloosajauhe, mikrokiteinen selluloosa, kroskarmelloosinatrium ja magnesiumstearaatti. Muut aineet kalvopäällysteessä ovat hypromelloosi, titaanidioksidi (E171), talkki, propeeniglykoli, punainen rautaoksidi (E172) ja keltainen rautaoksidi (E172). Lääkevalmisteen kuvaus ja pakkauskoot Kalvopäällysteiset tabletit ovat aprikoosinvärisiä, pyöreitä, hieman kaksoiskuperia ja viistoreunaisia tabletteja. Kotelossa on 7, 10, 14, 20, 28, 30, 49, 50, 56, 84, 90, 98, 100, 140 tai 200 kalvopäällysteistä tablettia läpipainopakkauksissa. Kaikkia pakkauskokoja ei välttämättä ole myynnissä. Myyntiluvan haltija

7 KRKA Sverige AB, Göta Ark 175, Tukholma, Ruotsi Valmistaja KRKA d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia KRKA Polska Sp. z.o.o., ul. Równoległa 5, Varsova, Puola TAD Pharma GmbH, Heinz-Lohmann-Straße 5, Cuxhaven, Saksa Tämä pakkausseloste on tarkistettu viimeksi

8 Bipacksedeln: Information till användaren Montelukast Krka 10 mg filmdragerade tabletter montelukast Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. - Spara denna information, du kan behöva läsa den igen. - Om du har ytterligare frågor vänd dig till läkare eller apotekspersonal. - Detta läkemedel har ordinerats enbart åt dig. Ge det inte till andra. Det kan skada dem, även om de uppvisar sjukdomstecken som liknar dina. - Om du får biverkningar, tala med läkare eller apotekspersonal. Detta gäller även eventuella biverkningar som inte nämns i denna information. Se avsnitt 4. I denna bipacksedel finns information om följande: 1. Vad Montelukast Krka är och vad det används för 2. Vad du behöver veta innan du tar Montelukast Krka 3. Hur du tar Montelukast Krka 4. Eventuella biverkningar 5. Hur Montelukast Krka ska förvaras 6. Förpackningens innehåll och övriga upplysningar 1. Vad Montelukast Krka är och vad det används för Den aktiva substansen i Montelukast Krka 10 mg tabletter är montelukast som är en leukotrienreceptorantagonist. Den blockerar naturligt förekommande ämnen i lungorna som kallas leukotriener och som orsakar sammandragning av luftvägarna och inflammation i lungorna, vilket kan leda till astmasymtom. Leukotrienerna bidrar även till allergisymtom. Blockering av leukotriener minskar symtomen vid säsongbunden allergi (kallas även säsongbunden allergisk rinit eller hösnuva). Montelukast Krka används för behandling av vuxna patienter och ungdomar från 15 års ålder med astma, som inte fått fullgod kontroll med sin astmamedicinering och behöver tilläggsbehandling. För patienter med astma och säsongbundna allergier används Montelukast Krka även för behandling av säsongbundna allergisymtom. Montelukast Krka hjälper också till att förebygga astmasymtom hos vuxna och ungdomar från 15 år, som utlöses av fysisk ansträngning. Vad är astma? Astma är en kronisk sjukdom. Astma omfattar: - Svårighet att andas på grund av sammandragning av luftvägarna. Denna sammandragning av luftvägarna förvärras och förbättras beroende på olika förhållanden. - Känsliga luftvägar som reagerar på olika saker såsom cigarettrök, pollen, kall luft eller ansträngning. - Svullnad (inflammation) av luftvägarnas slemhinnor. Symtom på astma inkluderar: hosta, pipande andning och trånghet i bröstet. Vad är säsongsbunden allergi? Säsongsbunden allergi (även kallad hösnuva eller säsongsbunden allergisk rinit) är en allergisk reaktion som ofta orsakas av luftburet pollen från träd, gräs eller ogräs. Symtomen på säsongsbunden

9 allergi kännetecknas av; täppt, rinnande och kliande näsa; nysningar; vattniga, svullna, röda och kliande ögon. Montelukast som finns i Montelukast Krka kan också vara godkänd för att behandla andra sjukdomar som inte nämns i denna bipacksedel. Fråga läkare, apotekspersonal eller annan hälso- och sjukvårdspersonal om du har ytterligare frågor och följ alltid deras instruktion. 2. Vad du behöver veta innan du tar Montelukast Krka Tala om för din läkare om eventuella medicinska eller allergiska problem som du har eller har haft. Använd inte Montelukast Krka - om du är allergisk mot montelukast eller något annat innehållsämne i detta läkemedel (anges i avsnitt 6). Varningar och försiktighet Tala med läkare eller apotekspersonal innan du tar Montelukast Krka. Det är viktigt att läkemedlet tas enligt läkarens anvisningar även då du är symtomfri eller om du får en astmaattack. Montelukast Krka tabletter är INTE avsedda för behandling av akuta andnödsattacker. Medicinen hjälper inte dig i denna situation och ska aldrig användas för detta ändamål. Om en attack uppträder ska läkarens instruktioner följas exakt. Det är mycket viktigt att medicinen som behövs för behandling av en sådan attack alltid finns nära till hands. Om du behöver inhalera beta-agonist (kallas även luftrörsvidgare eller kortverkande inhalation) oftare än vanligt bör du konsultera läkare så snart som möjligt. Montelukast Krka är inte avsedda för att ersätta kortisonmedicinering (varken medicinering som andas in eller som tas via munnen) som du eventuellt redan använder. Patienter med acetylsalicylsyrakänslig astma som tar Montelukast Krka bör fortsätta att undvika acetylsalicylsyra och andra anti-inflammatoriska smärtstillande medel (s.k. NSAID). Ett sällsynt tillstånd har påträffats hos ett mycket litet antal patienter som använt astmamedicinering, inklusive montelukast, även om montelukast inte har påvisats orsaka detta tillstånd. Uppsök läkare omedelbart om du upplever en kombination av följande symtom, särskilt om de är långvariga och förvärras: - influensaliknande sjukdom - tilltagande andningssvårigheter - myrkrypningar eller domnande känsla i armar och ben och/eller - utslag. Barn För barn mellan 2-5 år finns Montelukast Krka 4 mg tuggtabletter tillgängligt. För barn mellan 6-14 år finns Montelukast 5 mg tuggtabletter tillgängligt. Andra läkemedel och Montelukast Krka Tala om för läkare eller apotekspersonal om du tar, nyligen har tagit eller kan tänkas ta andra läkemedel. Detta är särskilt viktigt om du använder fenobarbital eller fenytoin (används för behandling av epilepsi), rifampicin (används för behandling av tuberkulos och vissa andra infektioner) eller gemfibrozil (används för att behandla höga fettnivåer i plasma) eftersom de kan påverka effekten av Montelukast Krka. Montelukast Krka kan användas tillsammans med eventuell övrig astmamedicinering.

10 Montelukast Krka med mat Läkemedlet kan tas med eller utan mat. Graviditet och amning Rådfråga läkare eller apotekspersonal innan du tar något läkemedel. Graviditet Om du är gravid eller ammar, tror att du kan vara gravid eller planerar att skaffa barn, rådfråga läkare eller apotekspersonal innan du använder detta läkemedel. Amning Det är okänt om montelukast återfinns i modersmjölk hos människor. Om du för närvarande ammar eller planerar amning bör du rådfråga läkare innan du tar Montelukast Krka. Körförmåga och användning av maskiner Montelukast Krka förväntas inte påverka förmågan att köra bil eller använda maskiner. Individuella reaktioner på medicinering kan dock variera. En del mycket sällsynta biverkningar för Montelukast Krka har rapporterats som kan påverka vissa patienters förmåga att köra bil eller använda maskiner. Du är själv ansvarig för att bedöma om du är i kondition att framföra motorfordon eller utföra arbete som kräver skärpt uppmärksamhet. En av faktorerna som kan påverka din förmåga i dessa avseenden är användning av läkemedel på grund av deras effekter och/eller biverkningar. Beskrivning av dessa effekter och biverkningar finns i andra avsnitt. Läs därför all information i denna bipacksedel för vägledning. Diskutera med läkare eller apotekspersonal om du är osäker. Montelukast Krka innehåller laktos Montelukast Krka innehåller laktos. Om du inte tål vissa sockerarter, bör du kontakta din läkare innan du tar denna medicin. 3. Hur du tar Montelukast Krka Ta alltid detta läkemedel enligt läkarens anvisningar. Rådfråga läkare eller apotekspersonal om du är osäker. Ta Montelukast Krka via munnen en gång dagligen på kvällen med eller utan mat enligt läkarens anvisningar. Vanlig dos för vuxna och ungdomar från 15 år uppåt är en 10 mg tablett dagligen. För att kontrollera din astma är det viktigt att fortsätta att ta Montelukast Krka så länge läkaren ordinerar det, oberoende av om symtom förekommer eller inte. Montelukast Krka kan behandla astma endast vid fortlöpande användning. Montelukast Krka ska inte användas tillsammans med andra produkter som innehåller samma aktiva substans, montelukast. Användning för barn Montelukast Krka 10 mg tabletter rekommenderas inte för barn under 15 år. Om du har tagit för stor mängd av Montelukast Krka Om du fått i dig för stor mängd läkemedel eller om t.ex. ett barn fått i sig läkemedlet av misstag kontakta läkare, sjukhus eller Giftinformationscentralen (tel. 112 i Sverige, tel i Finland) för bedömning av risken samt rådgivning.

11 Oftast har inga biverkningar rapporterats. De vanligaste symtom som har rapporterats är törst, sömnighet, huvudvärk, hyperaktivitet och magont. Om du har glömt att ta Montelukast Krka Om du glömmer att ta en tablett, fortsätt med nästa dos som vanligt. Ta inte dubbel dos för att kompensera för glömd tablett utan fortsätt med en tablett per dag som vanligt. Om du slutar att ta Montelukast Krka Montelukast Krka kan endast behandla din astma om du fortsätter att ta det. Det är viktigt att fortsätta ta Montelukast Krka så länge din läkare ordinerar det. Det hjälper dig att kontrollera din astma. Om du har ytterligare frågor om detta läkemedel kontakta läkare eller apotekspersonal. 4. Eventuella biverkningar Liksom alla läkemedel kan detta läkemedel orsaka biverkningar men alla användare behöver inte få dem. I kliniska studier med montelukast 10 mg filmdragerade tabletter var de vanligaste rapporterade biverkningarna (som förekom hos minst 1 patient av 100 och färre än 1 patient av 10) där ett troligt samband med montelukast föreligger: - magont - huvudvärk Dessa var vanligtvis milda och förekom oftare hos patienter behandlade med Montelukast Krka än med placebo (en tablett som inte innehåller något läkemedel). Biverkningar som kan förekomma under behandlingen med montelukast är indelade enligt förekomstfrekvens: Mycket vanliga (kan förekomma hos fler än 1 av 10 användare) Vanliga (kan förekomma hos upp till 1 av 10 användare) Mindre vanliga (kan förekomma hos upp till 1 av 100 användare) Sällsynta (kan förekomma hos upp till 1 av användare) Mycket sällsynta (kan förekomma hos upp till 1 av användare) Under den tid läkemedlet har varit på marknaden har följande biverkningar rapporterats: - övre luftvägsinfektion (mycket vanliga) - ökad blödningsbenägenhet (sällsynta) - allergiska reaktioner inkluderande svullnad av ansikte, läppar, tunga och/eller svalg, vilket kan orsaka andnings- eller sväljsvårigheter (mindre vanliga) - beteende- och humörförändringar (förändrat drömmönster inkluderande mardrömmar, sömnsvårigheter, sömngång, irritationsbenägenhet, ängslan, rastlöshet, häftig oro inkluderande aggressivt beteende eller fientlighet, depression (mindre vanliga); darrningar (sällsynta); hallucinationer, desorientering, självmordstankar och handlingar (mycket sällsynta)) - yrsel, dåsighet, domningar och stickningar, krampanfall (mindre vanliga) - hjärtklappning (sällsynta) - näsblod (mindre vanliga) - diarré, illamående, kräkningar (vanliga); muntorrhet, matsmältningsbesvär (mindre vanliga) - hepatit (leverinflammation) (mycket sällsynta) - hudutslag (vanliga); blåmärken, klåda, nässelutslag (mindre vanliga); ömmande röda knölar under huden företrädesvis på smalbenen (erythema nodosum), allvarliga hudreaktioner (erythema multiforme) som kan uppträda utan förvarning (mycket sällsynta) - led- eller muskelvärk, muskelkramper (mindre vanliga) - feber (vanliga), trötthet, en allmän sjukdomskänsla, svullnad (mindre vanliga)

12 Hos astmapatienter behandlade med montelukast har mycket sällsynta fall av en kombination av symtom, som influensaliknande symtom, stickningar eller domningar i armar eller ben, förvärrade andningssymtom och/eller hudutslag (Churg-Strauss syndrom) rapporterats. Tala omedelbart om för din läkare om du får ett eller flera av dessa symtom. Rapportering av biverkningar Om du får biverkningar, tala med läkare eller apotekspersonal. Detta gäller även biverkningar som inte nämns i denna information. Du kan också rapportera biverkningar direkt (se detaljer nedan). Genom att rapportera biverkningar kan du bidra till att öka informationen om läkemedels säkerhet. Finland webbplats: Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet Fimea Biverkningsregistret PB 55 FI Fimea Sverige Läkemedelsverket Box Uppsala 5. Hur Montelukast Krka ska förvaras Förvara detta läkemedel utom syn- och räckhåll för barn. Används före utgångsdatum som anges på förpackningen efter Utg.dat.:. Utgångsdatumet är den sista dagen i angiven månad. Förvaras i originalförpackningen. Ljuskänsligt. Läkemedel ska inte kastas i avloppet eller bland hushållsavfall. Fråga apotekspersonalen hur man kastar läkemedel som inte längre används. Dessa åtgärder är till för att skydda miljön. 6. Förpackningens innehåll och övriga upplysningar Innehållsdeklaration - Den aktiva substansen är montelukast. Varje filmdragerad tablett innehåller 10 mg montelukast (som montelukastnatrium). - Övriga innehållsämnen är laktosmonohydrat, cellulosapulver, mikrokristallin cellulosa, kroskarmellosnatrium och magnesiumstearat i tablettkärnan samt hypromellos, titandioxid (E171), talk, propylenglykol, röd järnoxid (E172) och gul järnoxid (E172) i filmdrageringen. Läkemedlets utseende och förpackningsstorlekar De filmdragerade tabletterna är aprikosfärgade, runda, lätt bikonvexa tabletter med avfasade kanter. Kartong med 7, 10, 14, 20, 28, 30, 49, 50, 56, 84, 90, 98, 100, 140 eller 200 filmdragerade tabletter i blisterförpackning. Eventuellt kommer inte alla förpackningsstorlekar att marknadsföras. Innehavare av godkännande för försäljning KRKA Sverige AB, Göta Ark 175, Stockholm, Sverige

13 Tillverkare KRKA d. d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenien KRKA Polska Sp. z.o.o., ul. Równoległa 5, Warszawa, Polen TAD Pharma GmbH, Heinz-Lohmann-Straße 5, Cuxhaven, Tyskland Denna bipacksedel ändrades senast

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Folvite 1 mg tabletti foolihappo

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Folvite 1 mg tabletti foolihappo Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Folvite 1 mg tabletti foolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. - Säilytä tämä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast Sandoz 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen montelukasti

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast Sandoz 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen montelukasti PAKKAUSSELOSTE Montelukast Sandoz 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita

Lisätiedot

esimerkkipakkaus aivastux

esimerkkipakkaus aivastux esimerkkipakkaus aivastux Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Aivastux 10 mg tabletit setiritsiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. B12-vitamiini ratiopharm 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen. syanokobalamiini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. B12-vitamiini ratiopharm 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen. syanokobalamiini Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle B12-vitamiini ratiopharm 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen syanokobalamiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Krka 5 mg purutabletti. montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Krka 5 mg purutabletti. montelukasti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast Krka 5 mg purutabletti montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin alat antaa lääkettä lapselle, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Mucomyst 200 mg poretabletti asetyylikysteiini

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Mucomyst 200 mg poretabletti asetyylikysteiini Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Mucomyst 200 mg poretabletti asetyylikysteiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Folvite 1 mg tabletti foolihappo

PAKKAUSSELOSTE. Folvite 1 mg tabletti foolihappo PAKKAUSSELOSTE Folvite 1 mg tabletti foolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on

Lisätiedot

ESIMERKKIPAKKAUS AIVASTUX. Erä 1058350. MTnr 0000 Myyntiluvan haltija: Lääketehdas Oy, Lääkekylä, Suomi. Vnr 39 71 65. Vnr 39 71 65. tit q.s.

ESIMERKKIPAKKAUS AIVASTUX. Erä 1058350. MTnr 0000 Myyntiluvan haltija: Lääketehdas Oy, Lääkekylä, Suomi. Vnr 39 71 65. Vnr 39 71 65. tit q.s. ESIMERKKIPAKKAUS AIVASTUX 12 2015 1058350 Käyt. viim.: 12 2015 Erä 1058350 Aivastux 10 mg 10 tabl. Vnr 04 36 79 Ibuprofen 400 mg Glycerol (85%) Sacchar Constit q.s. Käyttötarkoitus: Allergisen nuhan, allergisten

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Aqua Sterilisata Braun infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Aqua Sterilisata Braun infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Aqua Sterilisata Braun infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Aciclovir HEXAL 200 mg tabletit Aciclovir HEXAL 400 mg tabletit Aciclovir HEXAL 800 mg tabletit asikloviiri

PAKKAUSSELOSTE. Aciclovir HEXAL 200 mg tabletit Aciclovir HEXAL 400 mg tabletit Aciclovir HEXAL 800 mg tabletit asikloviiri PAKKAUSSELOSTE Aciclovir HEXAL 200 mg tabletit Aciclovir HEXAL 400 mg tabletit Aciclovir HEXAL 800 mg tabletit asikloviiri Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE: TIETOJA KÄYTTÄJÄLLE. Montelukast Accord 10 mg kalvopäällysteinen tabletti Aikuiset ja 15 vuotta täyttäneet nuoret (montelukasti)

PAKKAUSSELOSTE: TIETOJA KÄYTTÄJÄLLE. Montelukast Accord 10 mg kalvopäällysteinen tabletti Aikuiset ja 15 vuotta täyttäneet nuoret (montelukasti) PAKKAUSSELOSTE: TIETOJA KÄYTTÄJÄLLE Montelukast Accord 10 mg kalvopäällysteinen tabletti Aikuiset ja 15 vuotta täyttäneet nuoret (montelukasti) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. CODETABS -imeskelytabletti. Kokillaanauute

PAKKAUSSELOSTE. CODETABS -imeskelytabletti. Kokillaanauute PAKKAUSSELOSTE CODETABS -imeskelytabletti Kokillaanauute Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Tästä huolimatta sinun

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Myyntiluvan haltija: HEXAL A/S, Kanalholmen 8-12, DK-2650 Hvidovre, Tanska.

PAKKAUSSELOSTE. Myyntiluvan haltija: HEXAL A/S, Kanalholmen 8-12, DK-2650 Hvidovre, Tanska. PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Mucomyst 200 mg poretabletti asetyylikysteiini

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Mucomyst 200 mg poretabletti asetyylikysteiini Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Mucomyst 200 mg poretabletti asetyylikysteiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Oviderm 250 mg/g emulsiovoide. propyleeniglykoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Oviderm 250 mg/g emulsiovoide. propyleeniglykoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Oviderm 250 mg/g emulsiovoide propyleeniglykoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. med-angin imeskelytabletti 2,4-diklooribentsyylialkoholi, amyylimetakresoli, levomentoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. med-angin imeskelytabletti 2,4-diklooribentsyylialkoholi, amyylimetakresoli, levomentoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle med-angin imeskelytabletti 2,4-diklooribentsyylialkoholi, amyylimetakresoli, levomentoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat tämän lääkkeen ottamisen,

Lisätiedot

Xylocain 2 % geeli Lidokaiinihydrokloridi

Xylocain 2 % geeli Lidokaiinihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Xylocain 2 % geeli Lidokaiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Säilytä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini

PAKKAUSSELOSTE. Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini PAKKAUSSELOSTE Glucosamin Orion 400 mg tabletti, kalvopäällysteinen Glukosamiini Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA BRAUN infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi

PAKKAUSSELOSTE. AQUA STERILISATA BRAUN infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi PAKKAUSSELOSTE AQUA STERILISATA BRAUN infuusioneste, liuos injektionesteisiin käytettävä vesi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Fexofenadine Bluefish 120, 180 mg, kalvopäällysteinen tabletti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Fexofenadine Bluefish 120, 180 mg, kalvopäällysteinen tabletti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Fexofenadine Bluefish 120, 180 mg, kalvopäällysteinen tabletti Feksofenadiinihydrokloridi Lue tämä seloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Natriumklorid Abcur 500 mg tabletti, kalvopäällysteinen. natriumkloridi

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Natriumklorid Abcur 500 mg tabletti, kalvopäällysteinen. natriumkloridi Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Natriumklorid Abcur 500 mg tabletti, kalvopäällysteinen natriumkloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Sandoz 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen. Montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Sandoz 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen. Montelukasti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast Sandoz 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen Montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast ratiopharm 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen. montelukasti

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast ratiopharm 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen. montelukasti PAKKAUSSELOSTE Montelukast ratiopharm 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita

Lisätiedot

Cetirizin HEXAL 10 mg kalvopäällysteiset tabletit

Cetirizin HEXAL 10 mg kalvopäällysteiset tabletit Package leaflet Page 1 of 8 Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Kaliumkloridi

PAKKAUSSELOSTE. Kaliumkloridi PAKKAUSSELOSTE KALEORID 750 mg depottabletti KALEORID 1 g depottabletti Kaliumkloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. SINGULAIR 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti

PAKKAUSSELOSTE. SINGULAIR 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti PAKKAUSSELOSTE SINGULAIR 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Fexorin 120 mg kalvopäällysteiset tabletit feksofenadiinihydrokloridi

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Fexorin 120 mg kalvopäällysteiset tabletit feksofenadiinihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Fexorin 120 mg kalvopäällysteiset tabletit feksofenadiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Krka 10 mg kalvopäällysteiset tabletit. montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Krka 10 mg kalvopäällysteiset tabletit. montelukasti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast Krka 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast Teva 10 mg kalvopäällysteiset tabletit. montelukasti

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast Teva 10 mg kalvopäällysteiset tabletit. montelukasti PAKKAUSSELOSTE Montelukast Teva 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Kestine 20 mg tabletti, kalvopäällysteinen ebastiini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Kestine 20 mg tabletti, kalvopäällysteinen ebastiini Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Kestine 20 mg tabletti, kalvopäällysteinen ebastiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Teva 10 mg kalvopäällysteiset tabletit. montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Teva 10 mg kalvopäällysteiset tabletit. montelukasti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast Teva 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

Dermovat scalp 0,5 mg/ml liuos iholle Klobetasolipropionaatti

Dermovat scalp 0,5 mg/ml liuos iholle Klobetasolipropionaatti PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle OTIBORIN -korvatipat, liuos boorihappo ja etanoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Fexofenadine BMM Pharma 120, 180 mg, kalvopäällysteinen tabletti

PAKKAUSSELOSTE. Fexofenadine BMM Pharma 120, 180 mg, kalvopäällysteinen tabletti PAKKAUSSELOSTE Fexofenadine BMM Pharma 120, 180 mg, kalvopäällysteinen tabletti Feksofenadiinihydrokloridi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen - Säilytä tämä seloste.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Marzine 50 mg tabletit syklitsiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee

Lisätiedot

1. Mitä Montelukast Accord 4 mg purutabletit ovat ja mihin

1. Mitä Montelukast Accord 4 mg purutabletit ovat ja mihin Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast Accord 4 mg purutabletit 2 5-vuotiaille lapsille montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen lapselle, sillä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Trineurin tabletit tiamiininitraatti (B 1 -vitamiini) pyridoksiinihydrokloridi (B 6 -vitamiini) syanokobalamiini (B 12 -vitamiini) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti,

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomudal Nasal 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos. natriumkromoglikaatti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomudal Nasal 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos. natriumkromoglikaatti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Lomudal Nasal 5,2 mg/annos nenäsumute, liuos natriumkromoglikaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NORFLEX INJEKTIONESTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

PAKKAUSSELOSTE 1. MITÄ NORFLEX INJEKTIONESTE ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos Sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast Teva 10 mg kalvopäällysteiset tabletit. montelukasti

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast Teva 10 mg kalvopäällysteiset tabletit. montelukasti PAKKAUSSELOSTE Montelukast Teva 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Fexofenadine Bluefish 120 mg kalvopäällysteinen tabletti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Fexofenadine Bluefish 120 mg kalvopäällysteinen tabletti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Fexofenadine Bluefish 120 mg kalvopäällysteinen tabletti feksofenadiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Montelukast Actavis 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen Aikuisille ja vähintään 15-vuotiaille nuorille montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Montelukast Actavis 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen Aikuisille ja vähintään 15-vuotiaille nuorille montelukasti Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Montelukast Actavis 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen Aikuisille ja vähintään 15-vuotiaille nuorille montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Link 1100 mg, purutabletti. Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti

PAKKAUSSELOSTE. Link 1100 mg, purutabletti. Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti PAKKAUSSELOSTE Link 1100 mg, purutabletti Alumiinihydroksidi-magnesiumkarbonaatti Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Ursodeoksikoolihappo

PAKKAUSSELOSTE. Ursodeoksikoolihappo PAKKAUSSELOSTE ADURSAL 150 mg -tabletti, kalvopäällysteinen Ursodeoksikoolihappo Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Saatat tarvita

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. C-vimin 1 g poretabletti, appelsiini C-vimin 1 g poretabletti, sitruuna. askorbiinihappo (C-vitamiini)

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. C-vimin 1 g poretabletti, appelsiini C-vimin 1 g poretabletti, sitruuna. askorbiinihappo (C-vitamiini) Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle C-vimin 1 g poretabletti, appelsiini C-vimin 1 g poretabletti, sitruuna askorbiinihappo (C-vitamiini) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast Sandoz 4 mg purutabletti Montelukasti

PAKKAUSSELOSTE. Montelukast Sandoz 4 mg purutabletti Montelukasti PAKKAUSSELOSTE Montelukast Sandoz 4 mg purutabletti Montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin lapsi aloittaa lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Aqua Sterilisata Braun liuotin parenteraaliseen käyttöön injektionesteisiin käytettävä vesi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Aqua Sterilisata Braun liuotin parenteraaliseen käyttöön injektionesteisiin käytettävä vesi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Aqua Sterilisata Braun liuotin parenteraaliseen käyttöön injektionesteisiin käytettävä vesi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen,

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle KATAPEKT ORAALILIUOS Kodeiinifosfaattihemihydraatti 1 mg, guaifenesiini 20 mg, ammoniumkloridi 25 mg, timjamiuute 60 mg Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Astecon 4 mg purutabletti 2-5 vuotiaille lapsille

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Astecon 4 mg purutabletti 2-5 vuotiaille lapsille Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Astecon 4 mg purutabletti 2-5 vuotiaille lapsille Astecon 5 mg purutabletti 6-14 vuotiaille lapsille montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Montelukast Sandoz 4 mg rakeet montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Montelukast Sandoz 4 mg rakeet montelukasti Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Montelukast Sandoz 4 mg rakeet montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin lapsi aloittaa lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulla tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. ROBINUL 0,2 mg/ml injektioneste, liuos

PAKKAUSSELOSTE. ROBINUL 0,2 mg/ml injektioneste, liuos PAKKAUSSELOSTE ROBINUL 0,2 mg/ml injektioneste, liuos Glykopyrroniumbromidi Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE Astecon 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti

PAKKAUSSELOSTE Astecon 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti PAKKAUSSELOSTE Astecon 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Mucomyst 200 mg poretabletti Asetyylikysteiini

PAKKAUSSELOSTE. Mucomyst 200 mg poretabletti Asetyylikysteiini PAKKAUSSELOSTE Mucomyst 200 mg poretabletti Asetyylikysteiini Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää

Lisätiedot

Pakkauksseloste: Tietoa käyttäjälle. Natr. chlorid. 9 mg/ml nenätipat, liuos. natriumkloridi

Pakkauksseloste: Tietoa käyttäjälle. Natr. chlorid. 9 mg/ml nenätipat, liuos. natriumkloridi Pakkauksseloste: Tietoa käyttäjälle Natr. chlorid. 9 mg/ml nenätipat, liuos natriumkloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Hydrokortison CCS 1 % emulsiovoide. hydrokortisoni

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Hydrokortison CCS 1 % emulsiovoide. hydrokortisoni Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Hydrokortison CCS 1 % emulsiovoide hydrokortisoni Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Alfexodil 120 mg kalvopäällysteiset tabletit. feksofenadiinihydrokloridi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Alfexodil 120 mg kalvopäällysteiset tabletit. feksofenadiinihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Alfexodil 120 mg kalvopäällysteiset tabletit feksofenadiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle GLUCADOL 400 mg -kalvopäällysteiset tabletit glukosamiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. GEFINA 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen Finasteridi

PAKKAUSSELOSTE. GEFINA 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen Finasteridi PAKKAUSSELOSTE GEFINA 5 mg tabletti, kalvopäällysteinen Finasteridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Loratadin Sandoz 10 mg tabletti Loratadiini

PAKKAUSSELOSTE. Loratadin Sandoz 10 mg tabletti Loratadiini PAKKAUSSELOSTE Loratadin Sandoz 10 mg tabletti Loratadiini Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Unimark 4 mg purutabletit 2 5-vuotiaille lapsille montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Unimark 4 mg purutabletit 2 5-vuotiaille lapsille montelukasti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast Unimark 4 mg purutabletit 2 5-vuotiaille lapsille montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin lapsi aloittaa lääkkeen käyttämisen, sillä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi

PAKKAUSSELOSTE. Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi PAKKAUSSELOSTE Medipekt 8 mg tabletit Bromiheksiinihydrokloridi Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Loratadin ratiopharm 10 mg tabletit loratadiini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Loratadin ratiopharm 10 mg tabletit loratadiini Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Loratadin ratiopharm 10 mg tabletit loratadiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Granisetron BMM Pharma 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetron BMM Pharma 2 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetroni

PAKKAUSSELOSTE. Granisetron BMM Pharma 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetron BMM Pharma 2 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetroni 1 PAKKAUSSELOSTE Granisetron BMM Pharma 1 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetron BMM Pharma 2 mg tabletti, kalvopäällysteinen Granisetroni Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Loraxin 10 mg tabletit loratadiini

PAKKAUSSELOSTE. Loraxin 10 mg tabletit loratadiini PAKKAUSSELOSTE Loraxin 10 mg tabletit loratadiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. Jos sinulla on

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. SINGULAIR-AR 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti

PAKKAUSSELOSTE. SINGULAIR-AR 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti PAKKAUSSELOSTE SINGULAIR-AR 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Krka 4 mg purutabletti. montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Krka 4 mg purutabletti. montelukasti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast Krka 4 mg purutabletti montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin alat antaa lääkettä lapselle, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

Älä käytä Acloviriä Valmistetta ei tule käyttää jos potilas on yliherkkä asikloviirille tai valmisteen apuaineille.

Älä käytä Acloviriä Valmistetta ei tule käyttää jos potilas on yliherkkä asikloviirille tai valmisteen apuaineille. PAKKAUSSELOSTE Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Rivatril 0,5 mg ja 2 mg tabletti klonatsepaami

PAKKAUSSELOSTE. Rivatril 0,5 mg ja 2 mg tabletti klonatsepaami PAKKAUSSELOSTE Rivatril 0,5 mg ja 2 mg tabletti klonatsepaami Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. KESTINE 10 mg kalvopäällysteinen tabletti ebastiini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. KESTINE 10 mg kalvopäällysteinen tabletti ebastiini Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle KESTINE 10 mg kalvopäällysteinen tabletti ebastiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Krka 5 mg purutabletti. montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Krka 5 mg purutabletti. montelukasti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast Krka 5 mg purutabletti montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tai lapsesi aloittaa lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle PARAMAX Forte 1000 mg tabletit parasetamoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Bafucin Mint -imeskelytabletit

PAKKAUSSELOSTE. Bafucin Mint -imeskelytabletit PAKKAUSSELOSTE Bafucin Mint -imeskelytabletit Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää Bafucin

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Precosa 250 mg kapseli, kova. Saccharomyces boulardii

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Precosa 250 mg kapseli, kova. Saccharomyces boulardii Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Precosa 250 mg kapseli, kova Saccharomyces boulardii Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Fexofenadine ratiopharm 120 mg kalvopäällysteiset tabletit feksofenadiinihydrokloridi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Fexofenadine ratiopharm 120 mg kalvopäällysteiset tabletit feksofenadiinihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Fexofenadine ratiopharm 120 mg kalvopäällysteiset tabletit feksofenadiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen,

Lisätiedot

Betahistin Orifarm 8 mg ja 16 mg tabletit

Betahistin Orifarm 8 mg ja 16 mg tabletit Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Betahistin Orifarm 8 mg ja 16 mg tabletit Betahistiinidihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. TrioBe tabletti. syanokobalamiini (B 12 -vitamiini) foolihappo pyridoksiinihydrokloridi (B 6 -vitamiini)

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. TrioBe tabletti. syanokobalamiini (B 12 -vitamiini) foolihappo pyridoksiinihydrokloridi (B 6 -vitamiini) Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle TrioBe tabletti syanokobalamiini (B 12 -vitamiini) foolihappo pyridoksiinihydrokloridi (B 6 -vitamiini) Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Alfexodil 120 mg kalvopäällysteiset tabletit. feksofenadiinihydrokloridi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Alfexodil 120 mg kalvopäällysteiset tabletit. feksofenadiinihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Alfexodil 120 mg kalvopäällysteiset tabletit feksofenadiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Diprolen 0,05 % geeli, voide beetametasonidipropionaatti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Diprolen 0,05 % geeli, voide beetametasonidipropionaatti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Diprolen 0,05 % geeli, voide beetametasonidipropionaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Teva 5 mg purutabletti. montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Montelukast Teva 5 mg purutabletti. montelukasti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Montelukast Teva 5 mg purutabletti montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini

PAKKAUSSELOSTE. Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini PAKKAUSSELOSTE Proctosedyl rektaalivoide hydrokortisoni, sinkokaiinihydrokloridi, framysetiinisulfaatti ja aeskuliini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. - Säilytä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Dexpanthenol ratiopharm 50 mg/g emulsiovoide. dekspantenoli

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Dexpanthenol ratiopharm 50 mg/g emulsiovoide. dekspantenoli Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Dexpanthenol ratiopharm 50 mg/g emulsiovoide dekspantenoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Telfast 120 mg kalvopäällysteiset tabletit feksofenadiinihydrokloridi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Telfast 120 mg kalvopäällysteiset tabletit feksofenadiinihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Telfast 120 mg kalvopäällysteiset tabletit feksofenadiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE: TIETOJA KÄYTTÄJÄLLE MONTELUKAST APOTEX. 10 mg kalvopäällysteiset tabletit. montelukasti

PAKKAUSSELOSTE: TIETOJA KÄYTTÄJÄLLE MONTELUKAST APOTEX. 10 mg kalvopäällysteiset tabletit. montelukasti PAKKAUSSELOSTE: TIETOJA KÄYTTÄJÄLLE MONTELUKAST APOTEX 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen ottamisen. - Säilytä tämä seloste. Voit

Lisätiedot

AMOXICILLIN MERCK NM 750 mg kalvopäällysteinen tabletti

AMOXICILLIN MERCK NM 750 mg kalvopäällysteinen tabletti PAKKAUSSELOSTE AMOXICILLIN MERCK NM 750 mg kalvopäällysteinen tabletti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käytön. Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Malvitona oraaliliuos

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Malvitona oraaliliuos Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Malvitona oraaliliuos tiamiininitraatti riboflaviininatriumfosfaatti pyridoksiinihydrokloridi nikotiiniamidi dekspantenoli kofeiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Benadryl 8 mg kapseli, kova akrivastiini

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Benadryl 8 mg kapseli, kova akrivastiini Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Benadryl 8 mg kapseli, kova akrivastiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. -

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomudal Gastrointestinum 100 mg kapselit natriumkromoglikaatti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Lomudal Gastrointestinum 100 mg kapselit natriumkromoglikaatti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Lomudal Gastrointestinum 100 mg kapselit natriumkromoglikaatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Zyx Sitruuna 3 mg imeskelytabletti Zyx Minttu 3 mg imeskelytabletti. bentsydamiinihydrokloridi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Zyx Sitruuna 3 mg imeskelytabletti Zyx Minttu 3 mg imeskelytabletti. bentsydamiinihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Zyx Sitruuna 3 mg imeskelytabletti Zyx Minttu 3 mg imeskelytabletti bentsydamiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen,

Lisätiedot

Ketoconazol Sandoz Shampoo 20 mg/g

Ketoconazol Sandoz Shampoo 20 mg/g PAKKAUSSELOSTE Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien sairauksien hoitamiseksi ilman lääkärin apua. Tästä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Singulair 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Singulair 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Singulair 10 mg kalvopäällysteiset tabletit montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Montelukast Actavis 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen Aikuisille ja vähintään 15-vuotiaille nuorille montelukasti

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Montelukast Actavis 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen Aikuisille ja vähintään 15-vuotiaille nuorille montelukasti Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Montelukast Actavis 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen Aikuisille ja vähintään 15-vuotiaille nuorille montelukasti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Norflex 100 mg depottabletti orfenadriinisitraatti

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Norflex 100 mg depottabletti orfenadriinisitraatti Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Norflex 100 mg depottabletti orfenadriinisitraatti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Fexorin 120 mg kalvopäällysteiset tabletit feksofenadiinihydrokloridi

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Fexorin 120 mg kalvopäällysteiset tabletit feksofenadiinihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Fexorin 120 mg kalvopäällysteiset tabletit feksofenadiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen ottamisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Telfast 30 mg kalvopäällysteiset tabletit feksofenadiinihydrokloridi

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Telfast 30 mg kalvopäällysteiset tabletit feksofenadiinihydrokloridi Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Telfast 30 mg kalvopäällysteiset tabletit feksofenadiinihydrokloridi Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää

Lisätiedot

Loratadin HEXAL 10 mg tabletti

Loratadin HEXAL 10 mg tabletti Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen - Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä myöhemmin. - Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini

PAKKAUSSELOSTE. Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini PAKKAUSSELOSTE Fungorin 1 % emulsiovoide Vaikuttava aine: Terbinafiini Lue tämä seloste huolellisesti, sillä se sisältää Sinulle tärkeitä tietoja. Tämä lääke on saatavissa ilman lääkemääräystä lievien

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Posirex Honey-Lemon 1,2 mg / 0,6 mg imeskelytabletit. 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli

Pakkausseloste: Tietoa potilaalle. Posirex Honey-Lemon 1,2 mg / 0,6 mg imeskelytabletit. 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli Pakkausseloste: Tietoa potilaalle Posirex Honey-Lemon 1,2 mg / 0,6 mg imeskelytabletit 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE. Benadryl 8 mg kovat kapselit. Akrivastiini

PAKKAUSSELOSTE. Benadryl 8 mg kovat kapselit. Akrivastiini PAKKAUSSELOSTE Benadryl 8 mg kovat kapselit Akrivastiini Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Tätä lääkettä saa ilman lääkemääräystä. Silti sinun tulee käyttää

Lisätiedot

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Kipupois 200 mg tabletit. ibuprofeeni

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle. Kipupois 200 mg tabletit. ibuprofeeni Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle Kipupois 200 mg tabletit ibuprofeeni Lue tämä pakkausseloste huolellisesti ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja. Käytä

Lisätiedot