Miesten Superpesis Pelinjohtajien arviot sijoituksista

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Miesten Superpesis 2012. Pelinjohtajien arviot sijoituksista"

Transkriptio

1

2

3

4 Miesten Superpesis 2012 Pelinjohtajien arviot sijoituksista 1. Sotkamon Jymy Vimpelin Veto Pattijoen Urheilijat, Raahe Kankaanpään Maila Koskenkorvan Urheilijat Kiteen Pallo Kouvolan Pallonlyöjät Hyvinkään Tahko Jyväskylän Kiri Joensuun Maila Nurmon Jymy, Seinäjoki Alajärven Ankkurit Naisten Superpesis 2012 Pelinjohtajien arviot sijoituksista 1. Kirittäret, Jyväskylä Lapuan Virkiä Pesäkarhut, Pori Viinijärven Urheilijat Pesä Ysit, Lappeenranta Rauman Lukko Ylihärmän Pesis-Junkkarit Turku-Pesis Vihdin Pallo Kempeleen Kiri Petojussit, Seinäjoki Näin kysely toteutettiin Jokainen pelinjohtaja arvioi joukkueet mieleiseensä paremmuusjärjestykseen. Omaa joukkuetta ei saanut äänestää. Taulukot näyttävät, kuinka monta ääntä kukin joukkue on saanut millekin sijalle. Oikeanpuolimmainen sarake kertoo yhteispistemäärän.

5 Miesten Superpesis 2012: pelinjohtajien arviot Oman joukkueen tavoite Pudotuspelipaikka 6 SM-mitali 4 Mestaruus 2 Yhdellä vs. kahdella kärjellä Kahdella kärjellä 6 Yhdellä kärjellä 6 Rohkeaa peliä vs. virheiden minimointi Rohkeaa peliä 11 Virheiden minimointi etusijalla 1 Ulkopeli vs. sisäpeli Ulkopeli 7 Sisäpeli 5 Vaikein vieraskenttä Hiukan pesäpallostadion 6 Saarikenttä, Vimpeli 2 Hippos, Jyväskylä 1 Koskenkorvan pesäpallostadion 1 Rännärin pesäpallostadion, Raahe 1 Skaala-areena, Nurmo 1 Nuori läpimurtopelaaja Ville Posti, Kouvola 7 Janne Kivipelto, Alajärvi 1 Teemu Nikkanen, Hyvinkää 1 Toni Kuusela, Vimpeli 1 Tuomas Tuohisaari, Koskenkorva 1 Ville Kotro, Kiri 1 Musta hevonen, yllättäjä Kankaanpään Maila 5 Kiteen Pallo Nurmon Jymy, Seinäjoki 2 Pattijoen Urheilijat, Raahe 1 Veikkaus vuoden pesäpalloilijasta Roope Korhonen, Sotkamo 6 Sami Haapakoski, Vimpeli 3 Henri Puputti, Vimpeli 2 Jukka Latvala, Kankaanpää 1

6 Ranking 1: Sotkamo kirjoittaa sivuja historian lehdille Sotkamon Jymylle viime kausi oli historiallinen. Koskaan aiemmin ei miesten Superpesiksen historiassa ole yksikään joukkue voittanut 12 mitalia peräkkäisinä kausina. Lähes uskomaton menestysputki alkoi vuoden 1990 mestaruudesta, jonka jälkeen Sotkamo on jäänyt ainoastaan kahdesti ilman mitalia. Selittäviä tekijöitä taustalla ovat ainakin sitoutuminen ja laadukas valmennus. Alkavallakin kaudella Sotkamon Jymyn nimilistasta löytyy kahdeksan omaa kasvattia. Superlukkari Toni Kohonen tavoittelee historiallista 16. Itä-Länttä kotikentällään ja hivuttautuu koko ajan lähemmäs Kari Kuusiniemeä pesispörssin kärjessä. Ilouutisiin Sotkamon kannalta lukeutuu myös Jani Komulaisen päätös uran jatkumisesta. Vuoden pesäpalloilija Roope Korhonen on tärkeä mies joukkueelleen niin sisällä kuin ulkona. Yhdeksikön pelaajista vain Simo Eerikäinen kaudella 1993 on voittanut lyöjäkuninkuuden nykymuotoisen jokerisäännön käyttöönoton (1989) jälkeen. Uusia nuoriakin on tulossa. Niko Korhonen ja Jere Vikström saavat taas lisää vastuuta, haapajärveläislähtöinen Niilo Piiponniemi pyrkii läpimurtoon pääsarjatasolle. Mielenkiintoinen nimi listassa on Itä-Lännen aikaan 18 vuotta täyttävä Saku Karin poika Hakkarainen. Sotkamo alisuoritti hallissa ja sai opetuksen. Aiemmat vuodet ovat osoittaneet, ettei runkosarjakaan merkitse kaikkea. Kun syksy lähestyy ja ilma viilenee, tarvitaan kuumia pelaajia. Niitä on Sotkamon riveistä aina löytynyt. Joukkueen kilpailullinen tavoite kaudella 2012: mestaruus Pelinjohtajan kommentti (Mikko Kuosmanen): Tavoite on runkosarjassa kahden joukkoon ja lopullinen tavoite on Suomenmestaruus.

7 Ranking 2: Vain mestaruus kelpaa Vimpelille Kaudella 2010 ilo oli Pohjanmaalla ylimmällään, kun Vimpelin Veto palasi kotiin Sotkamon Hiukasta välieräsarjan voitto taskussaan. Vuotta myöhemmin tunnelmat olivat täysin päinvastaiset, kun Jymy kuittasi kalavelat viidennessä loppuottelussa. Lukkari Toni Kohonen sammutti liekehtineet tähdet Sami Haapakosken ja Henri Puputin. Sanomattakin on selvää, mitä Vimpelin joukkue ja Saarikentän fanaattinen yleisö haluavat tulevalta kaudelta. Kokoonpano säilyy lähes muuttumattomana viime vuoteen verrattuna. Omista junioreista Janne Heimonen ja Toni Kuusela ovat nousseet edustusjoukkueen rinkiin, mutta murtautuminen yhdeksikköön tai edes tusinaan on kiven takana. Vimpelin nimivahvalla ryhmällä on näytön paikka. Avainpelaajien kantin on pidettävä tiukoissakin paikoissa ja Hannu Huuskoselta odotetaan nousua voittavaksi lukkariksi. Pelinjohtaja Miika Rantatorikalta halutaan tulosta. Kovuutta vaaditaan myös henkisellä puolella, kun SM-mitaleista taistellaan kaikin keinoin. Vimpelillä on hyvät mahdollisuudet palauttaa mestaruus pesishulluun pitäjään välivuoden jälkeen. Joukkueen kilpailullinen tavoite kaudella 2012: mestaruus Pelinjohtajan kommentti (Miika Rantatorikka): Veto lähtee kirkastamaan viime vuoden hopeaa. Nälkä on näkynyt tekemisessä. Nuoret pelaajat nousevat sisäpelissä isompiin rooleihin. Veto pelaa monipuolista lyöntipeliä ja entistä tiiviimpää ulkopeliä. Pyrimme rakentamaan mahdollisimman tasapainoisen ulkopeliryhmittymän. Kaikki lähtee ulkopelin pitävyydestä, joka antaa mahdollisuuden pelata rohkeaa peliä koko joukkueella.

8 Ranking 3: Raahe haastaa kärkikaksikon iholla Pohjois-Suomen ylpeys Pattijoen Urheilijat Raahesta iskee tiukasti vastaan arvioita, joissa noteerataan vain Sotkamo ja Vimpeli mestaruustaistelussa. Joukkueen kokenein kaarti oli jo mukana, kun Raahessa juhlittiin seurahistorian ensimmäistä ja toistaiseksi ainoaa Suomen mestaruutta Vastaavan juhlahumun kokeminen vielä kerran omalla pelaajauralla kiinnostaa varmasti pelaajistoa, eikä tavoitteen toteutuminen ole omalla toimivalla pelillä ja onnistumisilla utopiaa. Topi Kosonen on vähitellen hivuttautunut takaisin sarjan ehdottomaan eliittiin myös lukkarin tontilla. Sisäpelissä Raahen kärki Timo Kallion, Kososen, Jussi Kemilän, Marko Rasinkankaan ja Pertti Mäkelän muodostamana lukeutuu sarjan vaarallisimpiin. Uutena kasvona joukkueen vahvuuteen on liittynyt Vaasan Mailan kasvatti Jukka-Pekka Vainionpää, jonka odotetaan lyöjäjokerina takovan hyvällä prosentilla juoksuja. Kysymys Raahen osalta kuuluu, onko muilla joukkueilla heittää kovia nimiä vastaan vielä kovempia nimiä. Mitalikannassa pysyminen on hyvin haarukassa, mutta mestaruuden voittamiseen tarvitaan täydellistä onnistumista. Pelinjohtaja Sami Sirviöltä odotetaan viiden vuoden takaisen mestaruusjuhlan uusintaa. Tavoitteen toteutuminen edellyttää motivaatiota ja nälkää koko joukkueelta sekä sitoutumista yhteiseen pelisysteemiin. Joukkueen kilpailullinen tavoite kaudella 2012: SM-mitali Pelinjohtajan kommentti (Sami Sirviö): Lähdemme jatkamaan siitä, mihin kausi 2011 loppui. Nousujohteinen loppukausi ja mitali olivat hyvä suoritus joukkueeltamme. Tulevalla kaudella lähdemme kirkastamaan mitalin väriä. Pelaamme ehdottomasti koko joukkueella.

9 Ranking 4: Hallimestari antoi myrskyvaroituksen Kovasti viime vuosina profiiliaan nostaneet halliturnaukset noteerataan nykyään huippujoukkueiden osalta korkealle kauteen valmistauduttaessa. Niinpä Kankaanpää järjestikin monille shokkihoitoa, kun ennakkosuosikit putosivat mestaruusjahdista yksi toisensa perään Seinäjoen lopputurnauksessa. Viime vuonna Satakunnassa riehui keväällä trombi ja tälläkin kertaa myrskyvaroitus on annettu. Joka on saattanut jo mainita seurahistorian ensimmäisen mestaruuden torikeskusteluissa. Kankaanpää menetti lyöjätilaston kutosen Matti Korhosen Nurmoon, mutta sai tulivoimaa kokeneen Jukka Latvalan muodossa. Periksiantamaton Koskenkorvan Urheilijoiden kasvatti tuo myös tärkeää taistelutahtoa joukkueen koppiin. Etukenttäpelin kannalta tärkeä vahvistus on Raahesta siirtyvä Ilari Siutla. Seuran laajan juniorityön hedelmät Jussi Kivelä, Henri Kulmala ja Juhani Ojala - hakevat pelipaikkaa kokoonpanosta. Kankaanpään katastrofivuosi 2002 ja putoaminen pääsarjatasolta aletaan vähitellen unohtaa. Takana on upea comeback-kausi pääsarjatasolle, joka toi kuudennen sijan. Tällä kertaa rima asetetaan kuitenkin taas pykälää korkeammalle. Materiaaliltaan joukkueella on hyvät mahdollisuudet mitalipeleihin ja kokemuksen tuomaa etua takanaan. Markku Hylkilä, Latvala, Juha Suorauha ja Antti Vihtkari etunenässä ovat pelanneet kovia pelejä aiemminkin. Joukkueen kilpailullinen tavoite kaudella 2012: SM-mitali Pelinjohtajan kommentti (Tomi Niskanen): Tavoite on SM-mitali. Meillä on pyrkimys rakentaa omanlainen pelityyli, jossa omat vahvuudet saadaan maksimaalisesti hyödynnettyä. Tunnevahva joukkue. Kahdella kärjellä mennään järkevästi. Pystymme pelaamaan koko joukkueella, mutta se ei ole itseisarvo aina, vaan ykköskeulan miehillä pitää olla isot yritysmäärät. Koko joukkue pystyy laadukkaaseen sisäpeliin.

10 Ranking 5: Riittävätkö Koskenkorvan prosentit mitaliotteluihin? Viime vuonna Koskenkorva pelasi hyvin ennakkoarvioihin perustuneen kauden. Joukkue sijoittui runkosarjassa selvästi kahdeksan parhaan joukkoon, mutta karahti puolivälierissä Kouvolaa vastaan. Samansuuntaiset ovat arviot tälläkin kertaa. Koskenkorvan jäämiseen ulos pudotuspeleistä ei usko yksikään pelinjohtaja, mutta toisaalta vain harvat näkisivät joukkueen välierissä. Mielenkiintoisin uusi kasvo ryhmässä on kokenut Mikko Vainionpää, joka jatkaa suur-seinäjoen pesäpalloseurojen kierrostaan Koskenkorvalle. Pitkä ura alkoi Ykköspesiksessä kaudella 1993 ja Superpesiksessä kaksi vuotta myöhemmin. Seura kaappasi Kankaanpäästä riveihinsä kaksi nuorta lupausta, Henri Itävalon ja ja Toni Marjamäen, joiden lisäksi seuran oma kasvatti Juho Luoma hakee ensiaskeliaan pääsarjatasolla. Vuodesta 1999 lähtien Superpesiksessä esiintynyt Koskenkorva on vakiinnuttanut paikkansa sarjan ylemmässä keskikastissa. Erityisesti joukkueen kotikenttä on muodostunut pelotteeksi vastustajille. Menestys edellyttää kärkimiesten Antti Rantalan ja Veli-Pekka Yli-Hirvelän ehjää kautta sekä onnistumisia kentällemenoissa. Alati vaarallinen superjokeri Juha Niemi on saanut jo lähes kulttimaineen ja yleisön innostuksen taakseen moukaroidessaan palloa vastustamattomasti kenttään. Joukkueen kilpailullinen tavoite kaudella 2012: SM-mitali Pelinjohtajan kommentti (Jukka Marttala): Tavoite on selvä: Koskenkorva ottaa mitalin pelaten rohkeaa sisäpeliä laajalla materiaalilla. Avainpelaajiamme ovat Veli-Pekka Yli-Hirvelä, Juha Puhtimäki, Mikko Kytömäki ja Juha Niemi.

11 Ranking 6: Kitee ottaa askelia eteenpäin Kiteen kohdalla on viime vuosina ylistetty nuoria vastuunkantajia ja kokematonta, mutta ennakkoluulotonta joukkuetta. Aihetta siihen on ollutkin. Erityisesti Ville Hämäläinen, Toni Laakso, Sami Mielonen ja Simo Rahunen ovat nousseet johtaviin rooleihin joukkueessa samoin kuin nuorempi polvi Juhani Myyryläisen johdolla. Alkavalla kaudella odotetaan jo selvää tasonnousua. Moninkertaiset Itä-Länsi-luokan vahvistukset Matti Latvala ja Sami Partanen tuovat arvokkaan kokemuksensa joukkueen käyttöön. Kahdelta edelliseltä kaudelta Kiteen saldona on kaksi kahdeksatta sijaa ja yksi puolivälierävoitto viime syksyltä mestari- Sotkamoa vastaan, joten menestysnälkäisellä Rantakentän yleisöllä on lupa odottaa jatkossa enemmän. Menestyksen edellytys on pitävä ulkopeli, johon pelinjohtaja Vesa Varonen varmasti keskittää huomionsa. Latvala ja Partanen ovatkin tärkeitä vahvistuksia myös räpylätehtävissä. Sisäpelissä joukkueella on kotiutusvoimaa, kunhan kolmoselle saadaan ruokaa. Supertykki Mika Laukkanen ohittanee kesän mittaan 500 lyödyn rajapyykin. Joukkueen kilpailullinen tavoite kaudella 2012: SM-mitali Pelinjohtajan kommentti (Vesa Varonen): Tavoitteena ovat tasonnosto ja sitä kautta hyvät asetelmat pudotuspeleihin. Pelillisesti pyrimme palauttamaan ulkopelin menestysvuosilta tutulle kiteeläiselle tasolle. Avainpelaajiamme ovat Toni Laakso, Sami Partanen, Matti Latvala ja Mika Laukkanen.

12 Ranking 7: Kouvola uusiutui rajusti Kouvolan Pallonlyöjiä on voinut viime vuosina tituleerata miesten Superpesiksen epäonnen soturiksi, joka on kuitenkin saavuttanut menestystä. Seuran noustua pääsarjatasolle 2004 kaudet tämän jälkeen ovat aina päättyneet tappioon, ellei karsintasarjan voittoa 2005 oteta huomioon. Edellisten vuosien kaksi SM-hopeaa ja kaksi neljättä sijaa antavat 2000-luvun täysosuman vielä odottaa itseään. Tilanne Kouvolassa on muuttunut rajusti talven aikana. Joukkue nuorensi kokoonpanoaan ja koki todellisen muodonmuutoksen. Nimekkäät konkarit Jukka Latvala, Matti Latvala, Sami Partanen ja Riku Rantanen veivät mukanaan yli 1300 superpesisottelun kokemuksen. Tilalle värvättiin Haminasta tulevaisuuden tähdet Henri Heikkilä ja Ville Posti, joista ainakin viimeksi mainittu on hyvä ehdokas jopa vuoden tulokas palkinnon saajaksi. Pelinjohtaja Mikko Hylkilällä on iso haaste edessään. Toisaalta menestyspaineita ei juuri ole, joten ainakin pudotuspelipaikan varmistettuaan joukkue voi tavoitella vapautuneesti kärkipään sijoituksia. Kokeneiden Saku Kapasen ja Sami Karjalan on noustava vahvoiksi vastuunkantajiksi nuorten pelaajien rinnalla. Jokerilyöjä Sami Joukainen jatkaa huimaa uraansa ja yltäisi todellisella täysosumakaudella kaikkien aikojen toisena pelaajana 1000 lyödyn kerhoon. Joukkueen kilpailullinen tavoite kaudella 2012: pudotuspelipaikka Pelinjohtajan kommentti (Mikko Hylkilä): KPL on paljon muuttunut nuori ja yllätysvalmis joukkue, jonka vahvuus on nopeus. Joukkueeseen jääneet kokeneet pelaajat Sami Joukainen, Saku Kapanen, Anssi Lammila ja Sami Karjala - ovat avainasemassa joukkueen pärjäämisessä. Odotan myös nuorten pelaajien eteenpäinmenoa ja nousemista uusiksi vastuunkantajiksi. Avainpelaajiamme ovat Tommi Mäentausta, Ville Posti, Saku Kapanen ja Sami Joukainen.

13 Ranking 8: Iso-Kello lyö tuutulauluja vastustajille? Hyvinkään Tahkon markkinointitiimi lie hieronut käsiään, kun kevään suurin siirtopommi jysähti ilmoille. Kaikkien aikojen lyöjätilaston ykkösnimi Simo Iso-Kello Eerikäinen kaivaa sittenkin vielä mailansa naftaliinista ja iskee palloa jälleen alkavalla kaudella kuuluisalle Pihkalan pesäpallokentän muuntajalle. Vääräleuat epäilevät Eerikäisen lyöntivirettä, mutta he tuskin ovat nähneet harjoitusten keskiosumia. Kotiutusosastoa vahvistavat lisäksi paluumuuttajat Riku Rantanen ja Timo Rantatorikka. Kokeneen kolmikon merkitys myös koppipelaajina on erityisen tärkeä nuorelle ryhmälle. Tahko-ikoni, koko pääsarjauransa seuraa edustanut oma kasvatti Juha Korhonen jatkaa joukkueen tukipilarina. Korhonen on pysytellyt kärkilyöntitilaston TOP 10:ssä kaudesta 2006 lähtien. Ikimuistoisen mestaruuden 2007 jälkeen Tahko on luisunut taistelemaan sijoituksista pudotuspeliviivan ympärillä. Paikka kahdeksan joukossa on kuitenkin irronnut vähintään kovan taistelun jälkeen, sillä vuodesta 1986 lähtien Hyvinkäällä on pelattu loppusarjaa tai pudotuspelejä kautta 1998 lukuun ottamatta. Joukkueen kilpailullinen tavoite kaudella 2012: pudotuspelipaikka Pelinjohtajan kommentti (Pasi Virtanen): Tällä kaudella olemme todellakin hyvinkääläinen joukkue. Paluumuuttajat Rantatorikka, Linnaluoma ja Rantanen ovat Korhosen lisäksi joukkueemme avainpelaajat. Omat nuoret ovat vuotta vanhempia ja kokeneempia. Tavoitteena on parantaa viime kauden sijoitusta. Joukkue on selkeästi viime kautta nopeampi ja lyöntivoimaa todellakin riittää. Ulkopelissä tason on noustava viime kaudesta. Annettujen läpilyöntien määrän on pudottava. Viime kauden mukaista loukkaantumissumaa emme kaipaa. (Toim. huom. Simo Eerikäisen siirto ei ollut vielä kyselyhetkellä tiedossa)

14 Ranking 9: Jyväskylässä toivotaan Kiriä pudotuspeleihin Jyväskylän Kirin suurimmat menestysvuodet ovat jääneet ainakin toistaiseksi kauas historiaan, mistä kertoo omalta osaltaan myös maratontaulukon ykkössijan menetys Sotkamon Jymylle menneenä kesänä. Uuden tulemisen jälkeen Kiri aloittaa kolmannen kautensa pääsarjatasolla. Asetelma on samanlainen kuin edellisilläkin kerroilla: pudotuspeleihin on kova hinku, mutta viivan yläpuolelle pääseminen vaatii täydellistä onnistumista. Pelaajien pitäisi tuntea varsin hyvin toistensa aivoitukset, sillä Kirin kokoonpano ei ole juurikaan elänyt. Pelinjohtajana nähdään uusi mies, kun Juhani Lehtimäki ripusti räpylän naulaan ja nappasi kiinni viuhkasta. Sisäpelissä Kiri tarvitsee ruokaa kovalyöntisille Hannu Kiukkoselle ja Mikko Rantalahdelle. Erinomaisen kauden vuosi sitten pelannut Juho Määttälä ja Vimpelissä Suomen mestaruuden 2010 voittanut Perttu Hautala lukeutuvat tältäkin osin joukkueen avainpelaajiin. Perinteinen pesäpallokaupunki Jyväskylä valmistautuu tulevaan kesään tekemisen meiningillä. Uusi junnupesisliiga on yritys terävöittää alueen junioritoimintaa ja lisätä harrastajien määrää. Superpesiksen Kiri tarjoaa esikuvia nuorille, mutta tarvitsisi vielä voimakkaammin katsojien tukea. Jos joukkue saa alkukaudella pakettinsa toimimaan, kuluvan vuoden tavoitteet voivat toteutua kaikilla tasoilla. Pudotuspelit olisivat todellinen piristysruiske Keski-Suomen miespesäpallolle. Joukkueen kilpailullinen tavoite kaudella 2012: pudotuspelipaikka Pelinjohtajan kommentti (Juhani Lehtimäki): Joukkueemme nöyrä työnteko palkitaan ensi kesänä. Kauden 2012 Kiri on rohkea ja ennakkoluuloton.

15 Ranking 10: Joensuussa ei anneta periksi Pesäpallolegenda Janne Vuorinen kävi luennoimassa Joensuussa ja kaipasi ryhtiliikettä seuran toimintaan: haluatteko polkea paikallaan, vai todella menestyä? Seurahistoriansa yhdeksännelle kaudelle Superpesiksessä tähyävä Joensuu etsii vieläkin identiteettiään ja paikkaansa. Kauden 2008 huippuhetki ja viides sija eivät tuoneet kaivattua piristysruisketta, sillä pudotuspelipaikka on jäänyt haaveeksi nyt kolme kertaa peräjälkeen. Pillejä ei kuitenkaan ole heitetty pussiin. Harjoituskaudella Joensuun joukkue on tuonut itsestään esiin tinkimättömän ja periksiantamattoman luonteen. Nälkää ja virtaa riittää. Mikko Kemppainen jäi vähemmälle vastuulle Sotkamossa ja siirtyi Joensuun paitaan. Ykköspesiksen lyöjätilaston ylivoimainen ykkönen Tommi Nissinen vastasi myöntävästi haasteeseen tulla näyttämään taitojaan pääsarjatasolla. Uusi pelinjohtaja Antti Eteläpää on kirjoittamaton kortti Superpesiksessä, mikä voi olla hyväkin asia joukkueelle. Mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat täysin olemassa, jos joukkue saa pelinsä kulkemaan. Kokoonpano on pysynyt ydinpelaajien osalta samana. Neljännen Itä-Läntensä viime vuonna Kouvolassa pelannut Juha-Matti Sirviö on tärkeässä roolinsa joukkueensa kärkenä. Joukkueen kilpailullinen tavoite kaudella 2012: pudotuspelipaikka Pelinjohtajan kommentti (Antti Eteläpää): Kahden heikomman vuoden jälkeen JoMa tähtää ehdottomasti pudotuspeleihin, sijoille 6-8 runkosarjassa. Joukkue pelaa tiivistä ulkopeliä lukkari Mika Väisäsen johdolla ja sisäpelissä aikaisempaa rohkeammin. Joukkueemme avainpelaajia ovat kokeneet Juha-Matti Sirviö ja Joni Nousiainen. Nuoret pelaajat Lauri Kivinen ja uusi tulokas Sotkamosta Mikko Kemppainen tekevät tänä kesänä läpimurron. JoMa ei ota taka-askelia tänä kesänä! Itäsuomalaiseen mentaliteettiin on vuosisatoja kuulunut puolustaminen: Meille puolustaminen on helpompaa. Tulemme panostamaan kuitenkin sisäpelin parantamiseen - siihen kuuluu rohkea pelitapa.

16 Ranking 11: Nurmo menetti kaksi Vainionpäätä Seinäjokisen Nurmon Jymyn menestysvuodet päättyivät kauteen Tämän jälkeen joukkuetta ei ole nähty pudotuspeleissä, eikä näin käy tulevanakaan syksynä, jos pelinjohtajia on uskominen. Nurmo menetti monivuotisen luottopelaajansa ja johtohahmonsa Mikko Vainionpään, joka siirtyi paikalliskilpailija Koskenkorvan leiriin. Toinen Vainionpää, lyöjäjokeri Jukka-Pekka, suuntasi puolestaan mitalijahtiin Raaheen. Tulopuolelle Nurmo sai kaksi kovan luokan profiilipelaajaa. Lyöjätilaston kuutonen Matti Korhonen liittyi joukkueen vahvuuteen Kankaanpäästä ja etenijätilastossa sijalle 12 yltänyt Tero Viinamäki muutti Hyvinkäältä takaisin synnyinseuduilleen Pohjanmaalle. Uusi pelinjohtaja Jarmo Ania on tiukan paikan edessä. Tilastojen kärkipaikoille joukkueesta ei todennäköisesti löydy kovinkaan montaa pelaajaa, joten kokonaisuus on saatava hitsattua mahdollisimman hyvin yhteen. Erityisesti ulkopelissä Nurmon on tilkittävä aukot. Viime vuonna joukkueen kentästä lyötiin keskimäärin lähes 10 juoksua ottelua kohden, mikä ei anna mahdollisuutta voittaa. Joukkueen kilpailullinen tavoite kaudella 2012: pudotuspelipaikka Pelinjohtajan kommentti (Jarmo Ania): Tavoite on pelata kahdeksan joukossa syksyllä. Pyrimme pelaamaan koko joukkueella rohkeita ratkaisuja sisältävää sisäpeliä ja liikkuvaa, tiivistä ulkopeliä. Skaala- Areenan tähtinä tuikkivat Ville-Pekka Jokinen, Tero Viinamäki, Jani Viljanen ja Matti Korhonen. Odotukset ovat positiiviset raa asti treenatun talven jäljiltä. Pelin sallimissa ehdoissa mennään kahdella kärjellä, teemana kaikki peliin. Kotiutusosaston lievä kapeus pakottaa rohkeaan peliin. Ulkopeli oli ainakin lopputalvesta jo jengoillaan, joten siihen luotetaan.

17 Ranking 12: Sarjanousija Alajärvi pyristelee vastaan Alkavalla kaudella voidaan tehdä epävirallisena kokeena tasonmittaus Super- ja Ykköspesiksen välillä. Sarjanousija Alajärven Ankkurit lähtee pitkälle syksyn karsintoja vastaavalla rungolla haastamaan pääsarjatason joukkueita. Tosin monivuotinen luottopelaaja Markus Salmenautio lopetti uransa ja kovalyöntinen Tomi Lehesvuori siirtyi jäähdyttelemään suomensarjaan. Ankkurit-ikoni Matti Iivarinen on tehnyt fantastisen hienoa työtä seuran edustusjoukkueen peräsimessä. Nuoristakin pelaajista on kouliintunut vastuunkantajia, jotka tekevät kaikkensa voittamisen eteen ja pelkäävät häviämistä kuin ruttoa. Vielä kaudella 2008 Alajärvi oli jopa vaarassa pudota Ykköspesiksestä alaspäin, mutta määrätietoinen työ ja joukkueen hitsautuminen yhteen palauttivat maineikkaan seuran kunnian. Alajärvi tekee paluun pääsarjatasolle kymmenen välivuoden jälkeen. Realistisena tavoitteena on sarjapaikan uusiminen, sillä materiaalin perusteella joukkueelle ei voi juuri enempää luvata. Kokenut Juha- Matti Matilainen on kesän otteluissa paljon vartijana. Lukkari Janne Kivipelto on puolestaan tulevaisuuden nimi, jonka kylmähermoisuus joutuu todelliseen testiin Superpesiksen hornankattiloissa. Joukkueen kilpailullinen tavoite kaudella 2012: pudotuspelipaikka Pelinjohtajan kommentti (Matti Iivarinen): Kolme neljästä joukkueen pelaajasta on Ankkureiden omia kasvatteja. Nuoruus ja arvaamattomuus käännetään voimavaraksi. Avainpelaajina nousevat nuorisosta lukkari Janne Kivipelto ja kokeneemmasta kaartista vierastyöläiset, jo Superin kokemusta omaavat Juha- Matti Matilainen ja Jouni Oja-Lipasti. Tähtäin on asetettu kahdeksan joukkoon, päätavoite kuitenkin sarjapaikan säilyttäminen.

18 Naisten Superpesis 2012: pelinjohtajien arviot Oman joukkueen tavoite Pudotuspelipaikka 7 Mestaruus 2 Oman pelin kehittäminen 1 SM-mitali 1 Rohkeaa peliä vs. virheiden minimointi Rohkeaa peliä 10 Virheiden minimointi etusijalla 1 Yhdellä vs. kahdella kärjellä Kahdella kärjellä 6 Yhdellä kärjellä 5 Ulkopeli vs. sisäpeli Ulkopeli 6 Sisäpeli 5 Vaikein vieraskenttä Porin pesäpallostadion 5 Lapuan pesäpallostadion 3 Kiistolan pesäpallostadion, Kauhava 1 Nummelan Hiidenkirnu, Vihti 1 Viinijärven pesäpallokenttä 1 Nuori läpimurtopelaaja Laura Kerola, Pori 2 Emmi Satokangas, Viinijärvi 2 Emilia Harjunen, Rauma 1 Niina Härkönen, Viinijärvi 1 Jenna Kammi-Rahnasto, Lapua 1 Tiia Koivuniemi, Lapua 1 Johanna Myyryläinen, Viinijärvi 1 Iida Möttönen, Rauma 1 Mirka Rintamäki, Ylihärmä 1 Musta hevonen, yllättäjä Viinijärven Urheilijat 7 Ylihärmän Pesis-Junkkarit 2 Kempeleen Kiri 1 Rauman Lukko 1 Veikkaus vuoden naispesäpalloilijasta Henna Kytösalmi, Jyväskylä 4 Marjukka Urpelainen, Jyväskylä 3 Kaisa Kärkkäinen, Pori 2 Paula Saloranta, Lapua 1 Johanna Vikman, Jyväskylä 1

19 Ranking 1: Kirittäret hakee paluuta kultakantaan Kirittärien (Jyväskylä) mittarilla viime kausi oli pettymys, sillä tuskin kuuden mestaruuden jatkeeksi voi yhtään vähempään tyytyä. Totuuden kertoo kuitenkin 11. peräkkäinen finaalipaikka, jonka joukkue saalisti oltuaan tappiolla välieräsarjassa Poria vastaan jo voitoin 0-2. Talvikaudella Kirittäret on paistatellut otsikoissa. Markkinointitempaus Jyväskylän enkelit, kolme sarjan kärkikastiin kuuluvaa värväystä Lappeenrannasta ja vaihdos lautasen äärellä Marjukka Mäkisestä Johanna Vikmaniin puhuttivat kukin vuorollaan. Kirittäret on laittanut rattaat pyörimään niin seuraorganisaation osalta kuin pelikentälläkin ja jälki näkyy ammattimaisen toiminnan muodossa. Jussi Nalle Viljanen luotsasi Kirittäret mestariksi , piti välivuoden pelinjohtajan tehtävistä ja tuli tälle kaudelle takaisin palauttamaan seuraa kultakantaan. Jaana Paakkonen lopetti ja monivuotinen luottolukkari Kaisa Salmela vaihtoi leiriä Poriin, mutta kokoonpanoon liittyivät jopa vuoden naispesäpalloilijan tittelistä taistelevat Henna Kytösalmi ja Marjukka Urpelainen kovalyöntisen Susanna Puiston lisäksi. Joukkueen kilpailullinen tavoite kaudella 2012: mestaruus Pelinjohtajan kommentti (Jussi Nalle Viljanen): Odotukset ovat kovat ja ilme tulee olemaan hyvä. Avainpelaajia on useampi, esimerkiksi Johanna Vikman, Henna Kytösalmi ja Susanna Puisto.

20 Ranking 2: Lapualla rakennetaan hallittua sukupolvenvaihdosta Lapuan Virkiän vuosi 2011 oli täysosuma. Naisten Superpesiksen runkosarjan voittaja piti piikkipaikkansa loppuun asti, kukisti loppuottelusarjassa kuuden peräkkäisen mestaruuden Kirittäret ja antoi ilon purkautua täysillä mestaruusjuhlissa. Kaiken kruunuksi seuran B-tytöt veivät toisena vuonna peräjälkeen SM-kultaa. Lapuan uudessa kotihallissa, Patruuna-areenassa, vietettiin maaliskuussa hieno hetki, kun Sirpa Haapasalmen (o.s. Pollari) ja Tiia Pöntisen pelipaidat jäädytettiin juhlallisin menoin. Samalla yksi aikakausi päättyi Virkiän seurahistoriassa. Kokeneet vastuunkantajat ottivat askeleen takavasemmalle ja tekivät tilaa nuoremmilleen, joista jo viime kaudella nousi parrasvaloihin 19-vuotias Tiia Koivuniemi: vuoden tyttöpesäpalloilija, ratkaisevan finaalin kakkospolttaja ja naisten Itä-Länsi-pelaaja. Tarkimman suurennuslasin alla seurataan Raumalta lukkariksi siirtyneen Jenna Kammi-Rahnaston, 21, otteita. Ilmajoen Kisailijoiden kasvatti hyppää nelinkertaisen vuoden lukkarin piikkareihin ja hakee lopullista läpimurtoaan naisten Superpesiksessä. Seuran oma kasvatti, kolminkertainen Itä-Länsi-pelaaja Emmi Viitala palaa Porista kotiseudulleen. Neljä kertaa peräjälkeen mitaleille yltänyt Lapua ottanee tälläkin kertaa metallia palkintokaappeihinsa, mutta mestaruuden voittaminen edellyttää nappionnistumista. Joukkueen kilpailullinen tavoite kaudella 2012: SM-mitali Pelinjohtajan kommentti (Jukka Liikala): Tavoite on joukkueen pitäminen mitalikannassa. Pelillinen ilme on räiskyvän iloinen. Avainpelaajat; Tanja Vehniäinen, Emmi Viitala, Jenna Kammi-Rahnasto, Sanna Luoma.

21 Ranking 3: Pori hyökkää pieneltä takamatkalta Pesäkarhuilla Porista on saldonaan toistaiseksi kahdeksan mitalia 2000-luvulta, mutta mestaruusjuhlia on vietetty vain kauden 2002 päätteeksi. Pelinjohtajien arvioissa tarina jatkuu saman juonen mukaisesti tälläkin kertaa. Sirpa Haapasalmen lopetettua uransa joukkueella on kiistatta riveissään koko sarjan lautasen kuningatar. Yllätyssiirto Jyväskylästä toi Poriin Simon Kirin kasvatin, viisinkertaisen vuoden lukkarin Kaisa Salmelan. Tulopuolella ovat myös nuoret tulevaisuuden pelaajat Laura Kerola ja Jenni Rahikainen sekä kahdeksan kautta Superpesistä pelannut Veera Tuomikoski. Kun lisäksi omista junioreista nousee uusia kasvoja tavoittelemaan paikkaa edustuksen ringissä, kilpailua pelipaikoista riittää. Nuori joukkue tarvitsee kuitenkin kokeneiden pelaajien tukea erityisesti loppukauden tärkeissä otteluissa. Erityisesti Hanna Hirvikosken, Kaisa Kärkkäisen Veera Svansjön ja Carita Toiviaisen on noustava esiin ja osoitettava johtajuutta ratkaisuhetkillä. Joukkueen kilpailullinen tavoite kaudella 2012: mestaruus Pelinjohtajan kommentti (Jarmo Lehtinen): Odotukset ovat tietenkin oman pelin kehittäminen hyvälle tasolle kesän aikana. Tähtäimenä ovat pudotuspelit ja siellä eteneminen mahdollisimman pitkälle. Joukkueen asettama tavoite on ensiksi runkosarjassa sijoittuminen kahden joukkoon ja sen jälkeen asetetaan lopullinen tavoite. Pelillinen ilme pitää olla raikas ja rento, joka tuottaa nautinnollisia hetkiä katsojille ja tietenkin meille itsellemme. Joukkueessamme on monia avainpelaajia, joista kuka vaan voi nousta ratkaisijaksi. Sisäpelin avainpelaajista voisi mainita Heidi Kuusiston, Veera Svansjön, Laura Kerolan, Kaisa Kärkkäisen, Hanna Hirvikosken, Carita Toiviaisen ja Veera Tuomikosken. Ulkopelin avainpelaajia ovat ainakin Milla Lindström, Kaisa Salmela, Kaisa Kärkkäinen, Susanne Ojaniemi ja Jenni Rahikainen.

22 Ranking 4: Viinijärvellä muhii yllätys Pieni ja piskuinen Viinijärven Urheilijat on aloittanut nousunsa kohti naisten Superpesiksen kärkeä. Uuden tulemisen jälkeen on alkamassa kuudes perättäinen kausi pääsarjatasolla ja viime vuonna irtosi jo yksi voitto puolivälieräsarjassa Lappeenrantaa vastaan. Kovimmat menetykset viime kauteen nähden ovat Itä-Länsi-otteluita pelanneet Kati Nykänen ja Salla Pollari. Kokonaisuus kääntyy kuitenkin positiiviseksi, kun vaakakupin toiselle puolelle asetetaan vahvistukset. Maija Kaappola ja Inka Pietilä tuovat lyöntivoimaa, Maria Heikkinen ja Anu Pulkkinen nopeutta. Uusien pelaajien myötä pelinjohtaja Marko Hovi sai tehdä töitä oikeanlaisen ulkopelikoostumuksen rakentamiseksi. Paletti alkoi toimia jo hallissa, kun Viinijärvi voitti alkuturnauksensa ja eteni lopputurnauksessa pronssiotteluun Poria vastaan. Ulkopeliä johtaa Niina Härkönen, joka noussee alkavalla kaudella sarjan johtavien lukkarien joukkoon. Viinijärvi on mukana tiukassa taistelussa neljännestä välieräpaikasta, jonka saavuttamalla jäljellä on vain voitettavaa. Joukkueen kilpailullinen tavoite kaudella 2012: pudotuspelipaikka Pelinjohtajan kommentti (Marko Hovi): Kehitystä on tapahtunut jokaisella osa-alueella. Tavoite on sijoittua runkosarjassa kuuden parhaan joukkoon. Avainpelaajat: Niina Härkönen ja Riika Räsänen.

23 Ranking 5: Lappeenranta loistaa uusilla tähdillä Pesä Ysien johtoporras joutui kinkkisen paikan eteen, kun huippupelaajat Henna Kytösalmi, Susanna Puisto ja Marjukka Urpelainen lähtivät Jyväskylään. Joukkue pelastui luomalla nahkansa uudelleen. Nimekkäimpiä vahvistuksia ovat Itä-Länsi-otteluissa esiintyneet Sonja Koskinen, Iina Lehkonen ja Kati Nykänen. Pesä Ysien edellisen neljän kauden saldo on lohdutonta kerrottavaa. Kahdesti viides ja kahdesti neljäs sija ovat jättäneet paljon hampaankoloon, kun mitali on karannut käsistä viime metreillä. Lisäksi kauden 2006 loppuottelusarja toi SM-hopeaa, mutta 2-0-johto ei riittänyt Jyväskylää vastaan. Tällä kertaa Pesä Yseiltä ei odoteta niin paljoa kuin aiempina vuosina, vaikka joukkueella on täydet mahdollisuudet kiilata itsensä välieriin. Haastajan asema helpottaa myös pelinjohtajakaksikon Jukka Mäkinen-Heidi Tolvanen työskentelyä. Yleisö on löytänyt tiensä Lappeenrannan Vanhalle kentälle ja seuran organisaatio toimii hyvin, joten mahdollisuudet onnistuneen kauden toteuttamiseen ovat olemassa. Joukkueen kilpailullinen tavoite kaudella 2012: pudotuspelipaikka Pelinjohtajan kommentti (Jukka Mäkinen): Ysit uusiutui paljon viime kesästä ja nyt rakennetaan täysin uutta joukkuetta. Joukkueeseen on saatu paljon mielenkiintoisia ja värikkäitä pelaajia. Kentällä nähdään varmasti taisteleva joukkue! Tavoitteet ovat pudotuspeleissä. Avainpelaajia: Iina Lehkonen, Sonja Koskinen, Kati Nykänen, Hanni-Mari Ruuskanen.

24 Ranking 6: Lukko luottaa juniorimyllyynsä Fera Raumalta on voittanut 2000-luvulla jo kahdeksan B-tyttöjen SM-mitalia. Tällä kaudella seuralla on laittaa huimat kolme joukkuetta tyttöjen Superpesikseen. Siitä huolimatta Lukon nimellä naisten Superpesiksessä pelaava joukkue on ennakkoarvioiden perusteella ulkona neljän sakista, eikä seuralle ole tiedossa sen historian ensimmäistä paikkaa mitalipeleissä. Joukkueen viime vuosilta tuttuja tähtipelaajia ovat tilastoissaan kymmenen kärkeen murtautuneet etenijä Miia Karppanen ja vaihtaja Enni Kylä-Kause. Samoin Kouvolan Itä-Lännessä pelanneilta seuran omalta kasvatilta Kaisa-Maija Loutilta ja Siilinjärveltä tulleelta Hanna Väisäseltä odotetaan vastuunkantajan roolin täyttämistä. Valmistautumista alkavaan kauteen hankaloittaa pelinjohtajan vaihtuminen. Lukko tiedotti eilen, ettei Kari Löytökorpea nähdä joukkueen peräsimessä. Viuhkan varteen tarttuu kakkospelinjohtajaksi kaavailtu Jarkko Pokela. Lautasen äärellä Lukko koki menetyksen, kun nuori Jenna Kammi-Rahnasto palasi takaisin Pohjanmaalle. Vaihtoehdot lukkariksi ovat 109 ottelua Superpesiksessä pelannut Susanna Kylä-Kause ja nuori laitilalaislähtöinen lahjakkuus Marjut Rantanen. Joukkueen kilpailullinen tavoite kaudella 2012: oman pelin kehittäminen

25 Ranking 7: Ylihärmä suorittaa tasaisen varmasti Uuden tulemisensa jälkeen Ylihärmän Pesis-Junkkarit pelasi ensimmäisen kauden Superpesiksessä Tämän jälkeen sijoitukset ovat vaihdelleet välillä 8-11, mistä joukkueella on onnistuessaan mahdollisuus parantaa ainakin parilla pykälällä. Ylihärmä lähtee alkavaan kauteen pitkälle samalla rungolla kuin vuosi sitten. Vuodesta 2004 Superpesiksessä pelannut nopeakinttuinen Sanni Ylimäki (o.s. Vainio-Hynnilä) päätti lopettaa uransa ja niin ikään nopea etenijä Kirsi Ala-Lipasti siirtyi naapuriseuraan Petojusseihin. Tilalle Ylihärmä hankki Rintamäen siskokset Mirkan ja Merikan. Kun Jarmo Ania siirtyi Nurmon miesten peräsimeen, Tero Tuomela otti vastuun viuhkasta. Viime kauden kahdeksatta sijaa on realistista lähteä parantamaan, mutta pudotuspeleissä jokainen voitto olisi yllätys. Vaihtuvuutta joukkueessa ei juuri ole, joten pelaajat tuntevat hyvin toisensa ja tavan pelata. Joukkueen kilpailullinen tavoite kaudella 2012: pudotuspelipaikka Pelinjohtajan kommentti (Tero Tuomela): Tulevan kauden ensisijaisena tavoitteena on parantaa viime kauden sijoitusta. Pesis-Junkkarit kuuluu siihen joukkoon joukkueita, jolla on mahdollisuus nousta taistelemaan jopa sijoista 4-6. Pelillisen ilmeen pitää olla yritteliäs, iloinen, uskaltava ja röyhkeä. Jos se meidän kohdalla toteutuu, menestymisen mahdollisuudet ovat hyvät. Sisäpelissä on viime kausiin nähden eniten parannettavaa. Viime vuoden sarjasijoitukseen peilaten olemme altavastaajia suurinta osaa vastaan, joten menestyäksemme meidän tulee uskaltaa pelata rohkeasti, onnistumisten kautta. Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat Terhi Pesonen, Titta Liuski, Tanja Tuomela ja Eveliina Maunumaa. Uusista nimistä kannattaa seurata Piritta Kärnän ja Mirka Rintamäen otteita.

26 Ranking 8: Turussa halutaan juhlia syksylläkin Yksi pesäpallokesän kohokohdista on 19. kesäkuuta pelattava naisten Liitto-Lehdistö-ottelu, joka tuo Turun Kupittaalle sarjan nimekkäimmät tähdet. Turku-Pesiksen kannattajat toivovat, etteivät ilonaiheet pääty siihen. Ennakkoarvioiden perusteella pudotuspelipaikka on seuran edustusjoukkueelle tällä kaudella työn ja tuskan takana. Monivuotisia luottopelaajia Iina Lehkosta ja Marjukka Mäkistä odottivat uudet haasteet. Mäkisen paikan lautasen äärellä otti joukkueensa kapteeni Oona Svärd. B-tyttöjen Itä-Lännessä vuosi sitten pelannut seuran oma kasvatti Emma Nieminen palasi takaisin kotiin ja jätti visiitin Poriin vain yhden kauden mittaiseksi. Uusi pelinjohtaja on Juhani Rannikko, joka muistetaan erityisesti Rauman naisten superpesisjoukkueen ja Köyliön miesjoukkueiden viuhkan varresta. Turku-Pesiksen menestyminen edellyttää kokeneiden pelaajien nousua esiin. Siitäkin huolimatta erityisesti ulkopelissä on heikkoja lenkkejä, joiden pettäminen voi suistaa joukkueen ulos pudotuspeleistä. Haastajat hengittävät armottomasti niskaan. Joukkueen kilpailullinen tavoite kaudella 2012: pudotuspelipaikka Pelinjohtajan kommentti (Juhani Rannikko): Tavoitteena on pelata kokonaisvaltaisesti ehjä kausi ja sijoittua kuuden joukkoon. Avainpelaajat: Emma Nieminen, Jatta Vuorinen, Johanna Käkönen ja Maija Merivalo.

27 Ranking 9: Vihdin Pallo on palannut superpesiskartalle 16-vuotias Mari Marttinen (nyk. Sallinen) oli mukana juhlissa, kun Vihdin Pallon edustusjoukkue tuuletti seurahistorian ensimmäistä ja toistaiseksi ainoaa naisten Suomen mestaruutta Tämän jälkeen luisu alamäkeen toi vielä SM-pronssia vuotta myöhemmin, mutta lopulta edessä oli uuden alun hakeminen suomensarjasta kaudella Tie kohti huippua on palauttanut Vihdin takaisin Superpesikseen. Nousijajoukkue oli sekoitus kokemusta ja nuoruutta, mutta alkavalla kaudella pääsarjatasolla debytoi varsin keltanokkapitoinen ryhmä. Sallisen lisäksi yli 50 superpesisottelua on tilillään vain Eeva Kettusella ja Piia Pesosella. Pitkällä pelaajaurallaan ansioituneella pelinjohtajalla Markus Meriläisellä on tärkeä tehtävä rauhoitella nuorta joukkuetta tiukoissa tilanteissa. Vihti voi lähteä varsin paineettomasti haastamaan suurempiaan. Joukkueessa on useita pääkaupunkiseudun ja seuran omia kasvatteja, joille tarjotaan todellinen näytönpaikka. Nappisuorituksella Vihti yltää pudotuspeleihin heti ensimmäisellä comeback-kaudellaan. Joukkueen kilpailullinen tavoite kaudella 2012: pudotuspelipaikka Pelinjohtajan kommentti (Markus Meriläinen): Vihdin Pallo on nuori, mutta suhteellisen paljon kokemusta omaava joukkue. Joukkue on treenannut talven hyvin! Vihdin Pallo tulee pelaamaan rohkeaa ja ennakkoluulotonta peliä. Joukkue ei ole vielä asettanut virallista tavoitetta. Seurassa tehdään pitkäjänteistä työtä ja kausi 2012 on alkupolkua. Avainpelaajat: Mari Sallinen, Annika Färm, Virpi Hukka ja Johanna Tallgren

28 Ranking 10: Historiallinen kausi Kempeleessä Kempeleessä kirjoitetaan alkavalla kaudella pesäpallohistoriaa. Oulun naapurikunnassa ei ole koskaan aiemmin pelattu pääsarjatason pesäpalloa. Saavutusta odoteltiin lähinnä seuran miesjoukkueelta, mutta Siilinjärven luopuminen sarjapaikastaan avasi naisjoukkueelle takaportin. Kokematon Kempeleen joukkue ei suinkaan ole. Sarita Heikkisellä on tilillään 169 superpesisottelua ja kaksi naisten Itä-Länttä. Kokeneeseen kalustoon kuuluvat myös Jonna Alasuutari ja Tanja Kimpimäki. Lautasen äärellä lukkaroi Linda Kukkohovi, jota haastaa vasta 16-vuotias Eveliina Kesti. Pelinjohtaja, kaksinkertainen vuoden pesäpalloilija Jarkko Kokko voi lähteä vapautunein mielin alkavaan sarjaan. Kempeleen kausi on jo sinänsä historiallinen ja kaikki menestys siihen päälle on plussaa. Jos joukkue saa hyvän startin kauteen ja positiivinen vire säilyy, pudotuspelipaikka ei ole mahdoton ajatus. Joukkueen kilpailullinen tavoite kaudella 2012: pudotuspelipaikka Pelinjohtajan kommentti (Jarkko Kokko): Monelle tytölle kyseessä on ensimmäinen kausi Superissa, mutta lähdemme silti pelaamaan reipasta ja vauhdikasta pesistä. Kaikkia joukkueita lähdemme rohkeasti haastamaan ja tavoite on pelata vielä syksyllä hyvistä sijoituksista. Ulkopelin pitää olla kunnossa, mutta kotiyleisölle tarjotaan juoksuja. Avainpelaajia ovat molemmat lukkarit, Linda Kukkohovi ja Eveliina Kesti sekä kokeneemmat pelaajat Sarita Heikkinen ja Jenni Jussila. Annastiina Ylitalolta odotetaan myös vahvoja otteita.

29 Ranking 11: Naispesäpallon tulevaisuus tapetilla Seinäjoella Pelinjohtajien ennakkoarviot ovat karmaisevaa luettavaa Petojussien (Seinäjoki) kannalta. Viime vuoden saldo, yhdeksäs sija ja 14 pistettä, uhkaa heiketä entisestään. Petojussit menetti kokoonpanonsa parhaimmistoa muihin joukkueisiin Sarita Heikkisen, Laura Kerolan, Jenni Rahikaisen, Mirka Rintamäen ja Veera Tuomikosken johdolla. Tulopuolella on Superpesis-kokemusta vain Kirsi Ala-Lipastin ja Henna Hakulisen osalta. Petojusseilla ei ole hävittävää, sillä sarjasta ei putoa joukkueita. Pudotuspelihaaveet saatetaan kuitenkin joutua hautaamaan jo hyvissä ajoin. Kokoonpanossa on nuoria tulevaisuuden pelaajia, jotka menevät varmasti eteenpäin jokaisessa ottelussa. Se, mihin pelillinen osaaminen alkavalla kaudella riittää, jää nähtäväksi, mutta paljoa ei joukkueelle voi etukäteisarvioissa luvata. Tyttöjen Superpesikseen osallistuu Seinäjoen Maila-Jusseista kaksi joukkuetta ja Petojusseista yksi. Superpesisjoukkueelle on siis tarvetta perinteisellä pesäpalloalueella. Seurojen onkin syytä istua yhteisen pöydän ääreen miettimään, miten Suur-Seinäjoen naispesäpallon tulevaisuus turvataan ja junioreille mahdollistetaan kehittymisen paikkoja. Joukkueen kilpailullinen tavoite kaudella 2012: pudotuspelipaikka Pelinjohtajan kommentti (Timo Rintamäki): Joukkue lähtee todella nuorella ryhmällä haastamaan isompiaan periaatteella, että yhtään peliä ei lähdetä häviämään. Perussuoritukset on saatava sille tasolle, ettei ilmaisia juoksuja anneta ja sisäpelissä vaaditaan vastustajia tekemään palot. Sisäpelissä täytyy tiettyä rohkeutta vaihtotilanteissa löytyä, ulkopelissä räpylän pitää kestää.

NAISTEN PUOLIVÄLIERÄT 2011

NAISTEN PUOLIVÄLIERÄT 2011 NAISTEN PUOLIVÄLIERÄT 2011 Kolmella voitolla välieriin Puolivälierien historia Puolivälieriä on pelattu vuosina 1991 2003, 2009-2010 Vuosina 1991 1994 jatkoon pääsi kahdella voitolla. Vuosina 1995 2003,

Lisätiedot

MIESTEN PUOLIVÄLIERÄT 2012

MIESTEN PUOLIVÄLIERÄT 2012 MIESTEN PUOLIVÄLIERÄT 2012 Neljällä voitolla välieriin Puolivälierien historia Puolivälieriä on pelattu vuosina 1987-1993 ja 1995-2003, 2009-2011 Yhteensä 19 kautta Vuonna 1987 voittaja ratkaistiin kahden

Lisätiedot

MIESTEN PUOLIVÄLIERÄT 2010

MIESTEN PUOLIVÄLIERÄT 2010 MIESTEN PUOLIVÄLIERÄT 2010 Kolmella voitolla välieriin Puolivälierien historia Puolivälieriä on pelattu vuosina 1987-1993 ja 1995 2003, 2009 Vuonna 1987 voittaja ratkaistiin kahden ottelun yhteistuloksella.

Lisätiedot

MIESTEN PUOLIVÄLIERÄT 2016

MIESTEN PUOLIVÄLIERÄT 2016 MIESTEN PUOLIVÄLIERÄT 2016 Kolmella voitolla välieriin Puolivälierien historia Puolivälieriä on pelattu vuosina 1987-1993 ja 1995-2003, 2009-2015 Yhteensä 23 kautta Vuonna 1987 voittaja ratkaistiin kahden

Lisätiedot

Etenemisessä, vaihtolyönneissä, kotiuttamisessa ja ulkopelissä. Lisäksi harjoittelun, levon ja ravinnon kolmio pitää olla kunnossa.

Etenemisessä, vaihtolyönneissä, kotiuttamisessa ja ulkopelissä. Lisäksi harjoittelun, levon ja ravinnon kolmio pitää olla kunnossa. MIESTEN SUPERPESISKAUSI 2015 Ranking 1: Sotkamon Jymy Vuodesta 1990 lähtien Sotkamon Jymy on jäänyt vain kahdesti ilman SM-mitalia, eikä tälläkään kertaa mitalin kerroin nouse juuri yli yhden. Kaikkien

Lisätiedot

MIESTEN PUOLIVÄLIERÄT 2015

MIESTEN PUOLIVÄLIERÄT 2015 MIESTEN PUOLIVÄLIERÄT 2015 Kolmella voitolla välieriin Puolivälierien historia Puolivälieriä on pelattu vuosina 1987-1993 ja 1995-2003, 2009-2014 Yhteensä 22 kautta Vuonna 1987 voittaja ratkaistiin kahden

Lisätiedot

klo Sotkamon Jymy Alajärven Ankkurit. - Viimeinen miesten Superpesispeli nyky Hippoksella

klo Sotkamon Jymy Alajärven Ankkurit. - Viimeinen miesten Superpesispeli nyky Hippoksella 14.6.2018 klo 18.00 Sotkamon Jymy Alajärven Ankkurit - Viimeinen miesten Superpesispeli nyky Hippoksella Hippos on ollut monen menestyneen joukkueen kotikenttä Suomen Mestaruudet 1982 Jyväskylän Kiri 1984

Lisätiedot

Pelinjohtajien ranking

Pelinjohtajien ranking NAISTEN SUPERPESIS KAUSI 2016 Pelinjohtajien ranking 1. Lapuan Virkiä 1 1 1 1 1 1 2 2 2 2 14 2. Kirittäret, Jyväskylä 1 1 1 1 1 2 2 2 2 3 16 3. Rauman Lukko 2 2 3 3 3 3 4 4 4 6 34 4. Pesäkarhut, Pori 2

Lisätiedot

Poikien Superpesis 2012: pelinjohtajien arviot. Arvio oman lohkon neljästä puolivälieräjoukkueesta (ääntä) Lohko A

Poikien Superpesis 2012: pelinjohtajien arviot. Arvio oman lohkon neljästä puolivälieräjoukkueesta (ääntä) Lohko A Poikien Superpesis : pelinjohtajien arviot Arvio oman lohkon neljästä puolivälieräjoukkueesta (ääntä) Lohko A. Koskenkorvan Urheilijat. Oulujoen Kiekko Vimpelin Veto. Vaasan Maila. Seinäjoen Maila-Jussit

Lisätiedot

NAISTEN PUOLIVÄLIERÄT 2010

NAISTEN PUOLIVÄLIERÄT 2010 NAISTEN PUOLIVÄLIERÄT 2010 Kolmella voitolla välieriin Puolivälierien historia Puolivälieriä on pelattu vuosina 1991 2003, 2009. Vuosina 1991 1994 jatkoon pääsi kahdella voitolla. Vuosina 1995 2003, 2009

Lisätiedot

MIESTEN FINAALIT 2009

MIESTEN FINAALIT 2009 MIESTEN FINAALIT 2009 Kolmella voitolla mestariksi Finaalien historiaa Finaaleja on pelattu vuosina 1922-1930, 1932-1939, ja 1986-2008. Sen lisäksi sarjamuotoisessa järjestelmässä mestaruudesta on tasapisteissä

Lisätiedot

Nuorten pelaajien läpimurtoja tulee tapahtumaan paljon. Sarjan tärkein ominaisuus on kasvattaa pelaajia kohti Superpesistä.

Nuorten pelaajien läpimurtoja tulee tapahtumaan paljon. Sarjan tärkein ominaisuus on kasvattaa pelaajia kohti Superpesistä. NAISTEN YKKÖSPESISKAUSI 2015 Arvioita naisten Ykköspesiksestä sarjana Nuorten pelaajien läpimurtoja tulee tapahtumaan paljon. Sarjan tärkein ominaisuus on kasvattaa pelaajia kohti Superpesistä. Todella

Lisätiedot

Pelinjohtajien ranking

Pelinjohtajien ranking MIESTEN SUPERPESIS KAUSI 2016 Pelinjohtajien ranking 1. Sotkamon Jymy 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2 2 2 2 17 2. Vimpelin Veto 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 2 3 3 23 3. Joensuun Maila 2 2 3 3 3 3 3 3 3 4 4 4 4 41 4. Kouvolan

Lisätiedot

NAISTEN VÄLIERÄT 2014

NAISTEN VÄLIERÄT 2014 NAISTEN VÄLIERÄT 2014 Otteluohjelma ti 26.08. kello 17.30 Lapuan Virkiä Pesäkarhut, Pori ke 27.08. kello 17.30 Kirittäret, Jyväskylä Kempeleen Kiri to 28.08. kello 17.30 Pesä Ysit, Lappeenranta Lapuan

Lisätiedot

NAISTEN PUOLIVÄLIERÄT 2019

NAISTEN PUOLIVÄLIERÄT 2019 NAISTEN PUOLIVÄLIERÄT 2019 Pelipäivät: www.superpesis.fi/ottelut Puolivälieräparit Pesäkarhut, Pori Kempeleen Kiri Lapuan Virkiä Fera, Rauma Kirittäret, Jyväskylä Hyvinkään Tahko Seinäjoen Maila-Jussit

Lisätiedot

NAISTEN YKKÖSPESIS 2014 PELINJOHTAJA-RANKING

NAISTEN YKKÖSPESIS 2014 PELINJOHTAJA-RANKING NAISTEN YKKÖSPESIS 2014 PELINJOHTAJA-RANKING Jokainen pelinjohtaja arvioi sarjan joukkueet paremmuusjärjestykseen näkemyksensä mukaan. Omaa joukkuetta ei saanut äänestää. Sijasta 1 joukkueelle lasketaan

Lisätiedot

Superpesis Oy Radiokatu 20 00240 Helsinki Puh. (09) 2294 5550 Fax (09) 2294 5551 superpesis@superpesis.fi www.superpesis.fi

Superpesis Oy Radiokatu 20 00240 Helsinki Puh. (09) 2294 5550 Fax (09) 2294 5551 superpesis@superpesis.fi www.superpesis.fi Superpesis Oy Radiokatu 20 00240 Helsinki Puh. (09) 2294 5550 Fax (09) 2294 5551 superpesis@superpesis.fi www.superpesis.fi Puheenjohtaja Jyrki Hämäläinen Puh. 040 832 9111 jyrki.hamalainen1@luukku.com

Lisätiedot

MIESTEN PUOLIVÄLIERÄT 2018

MIESTEN PUOLIVÄLIERÄT 2018 MIESTEN PUOLIVÄLIERÄT 2018 Kolmella voitolla välieriin Ottelupäivät Su 19.8. 13.00 Kouvola - Kitee 16.00 Vimpeli - Pattijoki 17.00 Joensuu - Seinäjoki 16.00 Sotkamo - Koskenkorva Ti 21.8. 17.30 Kitee -

Lisätiedot

MIESTEN YLEMPIEN PUDOTUSPELIEN TILASTOT

MIESTEN YLEMPIEN PUDOTUSPELIEN TILASTOT MIESTEN YLEMPIEN PUDOTUSPELIEN TILASTOT 1979-2016 OTTELUTILASTO 1. 220 Toni Kohonen KiPa, Lippo, SoJy, KPL 2. 202 Jani Komulainen SoJy 3. 190 Roope Korhonen SoJy 4. 161 Simo Eerikäinen Tahko, Tiikerit,

Lisätiedot

NAISTEN SUPERPESISKAUSI 2015. Ranking 1: Kirittäret, Jyväskylä

NAISTEN SUPERPESISKAUSI 2015. Ranking 1: Kirittäret, Jyväskylä NAISTEN SUPERPESISKAUSI 2015 Ranking 1: Kirittäret, Jyväskylä Kirittäret taisteli Goljattia vastaan ja ylsi voiton päähän mestaruudesta, mutta joutui lopulta tyytymään hopeisiin mitaleihin. Uusi kausi

Lisätiedot

Miesten Superpesis 2012

Miesten Superpesis 2012 Miesten Superpesis 2012 Joukkueet: Alajärven Ankkurit; Hyvinkään Tahko; Joensuun Maila; Jyväskylän Kiri; Kankaanpään Maila; Kiteen Pallo-90; Koskenkorvan Urheilijat; Kouvolan Pallonlyöjät; Nurmon Jymy;

Lisätiedot

Superpesis Oy Radiokatu 20 00240 Helsinki Puh. (09) 2294 5550 Fax (09) 2294 5551 superpesis@superpesis.fi www.superpesis.fi

Superpesis Oy Radiokatu 20 00240 Helsinki Puh. (09) 2294 5550 Fax (09) 2294 5551 superpesis@superpesis.fi www.superpesis.fi Superpesis Oy Radiokatu 20 00240 Helsinki Puh. (09) 2294 5550 Fax (09) 2294 5551 superpesis@superpesis.fi www.superpesis.fi Puheenjohtaja Jyrki Hämäläinen Puh. 040 832 9111 jyrki.hamalainen1@luukku.com

Lisätiedot

Laaja materiaali, kakkoskärkeenkin on todella kovia pelimiehiä. Pelinjohtajan unelmatilanne, peliä voi pelata hyvin monesta kohdasta.

Laaja materiaali, kakkoskärkeenkin on todella kovia pelimiehiä. Pelinjohtajan unelmatilanne, peliä voi pelata hyvin monesta kohdasta. MIESTEN YKKÖSPESISKAUSI 2015 Ranking 1: Oulun Lippo Pesis Kilpailullinen tavoite 2015: mestaruus Perustelu Laaja materiaali, kakkoskärkeenkin on todella kovia pelimiehiä. Pelinjohtajan unelmatilanne, peliä

Lisätiedot

Mikko Hylkilä (pj) Kouvolan Pallonlyöjät Petri Tuuva (2. pj) Kiteen Pallo -90 Pasi Varonen (jj) Kitee

Mikko Hylkilä (pj) Kouvolan Pallonlyöjät Petri Tuuva (2. pj) Kiteen Pallo -90 Pasi Varonen (jj) Kitee Miehet Antti Hartikainen Sotkamon Jymy-Pesis Sotkamon Jymy-Pesis 4. - Sami Joukainen Kouvolan Pallonlyöjät Hämeenlinnan Paukku 9. - Toni Kohonen Sotkamon Jymy-Pesis Kiteen Pallo -90 15. - Pasi Kokkonen

Lisätiedot

MIESTEN PRONSSIOTTELUT 2012

MIESTEN PRONSSIOTTELUT 2012 MIESTEN PRONSSIOTTELUT 2012 Otteluohjelma la 01.09. klo 16.00 Joensuu - Raahe su 02.09. klo 16.00 Raahe - Joensuu tarvittaessa la 08.09. klo 16.00 Joensuu - Raahe Pronssipelien historiaa Pronssiotteluja

Lisätiedot

Superpesis Oy pidättää oikeuden muutoksiin. Miesten Superpesiksen otteluohjelma 2013

Superpesis Oy pidättää oikeuden muutoksiin. Miesten Superpesiksen otteluohjelma 2013 Miesten Superpesiksen otteluohjelma 2013 Joukkueet: Alajärven Ankkurit; Hyvinkään Tahko; Joensuun Maila; Jyväskylän Kiri; Kankaanpään Maila; Kiteen Pallo -90; Koskenkorvan Urheilijat; Kouvolan Pallonlyöjät;

Lisätiedot

MIESTEN PUOLIVÄLIERÄT 2014

MIESTEN PUOLIVÄLIERÄT 2014 MIESTEN PUOLIVÄLIERÄT 2014 Kolmella voitolla välieriin Puolivälierien historia Puolivälieriä on pelattu vuosina 1987-1993 ja 1995-2003, 2009-2013 Yhteensä 21 kautta Vuonna 1987 voittaja ratkaistiin kahden

Lisätiedot

NAISTEN FINAALIT 2015

NAISTEN FINAALIT 2015 NAISTEN FINAALIT 2015 Otteluohjelma la 05.09. klo 13.00 Lapuan Virkiä Kirittäret, Jyväskylä su 06.09. klo 13.00 Kirittäret, Jyväskylä Lapuan Virkiä la 12.09. klo 12.00 Lapuan Virkiä Kirittäret, Jyväskylä

Lisätiedot

MIESTEN PRONSSIOTTELUT 2011

MIESTEN PRONSSIOTTELUT 2011 MIESTEN PRONSSIOTTELUT 2011 Otteluohjelma to 01.09. klo 16.00 Raahe - Kouvola la 03.09. klo 16.00 Kouvola - Raahe tarvittaessa su 04.09. klo 17.00 Raahe - Kouvola Pronssipelien historiaa Pronssiotteluja

Lisätiedot

Kauden avaustilaisuus 06.05.2014

Kauden avaustilaisuus 06.05.2014 Kauden avaustilaisuus 06.05.2014 PÄIVÄN OHJELMA 12:05 OP-Pohjola - Isännän tervehdys (O. Latola) 12:10 Tilaisuuden avaus ja Superpesiksen kuulumiset (J. Pyysalo) 12:20 Superpesis Nelonen Median kanavilla

Lisätiedot

NAISTEN FINAALIT 2014

NAISTEN FINAALIT 2014 NAISTEN FINAALIT 2014 Otteluohjelma la 06.09. klo 13.00 Lapuan Virkiä Kirittäret, Jyväskylä su 07.09. klo 13.00 Kirittäret, Jyväskylä Lapuan Virkiä la 13.09. klo 16.30 Lapuan Virkiä Kirittäret, Jyväskylä

Lisätiedot

Pelinjohtajien ranking

Pelinjohtajien ranking NAISTEN YKKÖSPESIS KAUSI 2016 Pelinjohtajien ranking 1. Oulun Lipottaret 1 1 1 1 1 1 1 2 3 12 2. Hyvinkään Tahko 1 2 2 2 3 3 4 4 4 25 3. Hämeenlinnan Paukku 1 1 2 3 3 5 5 6 6 32 4. Roihu, Helsinki 2 2

Lisätiedot

NAISTEN SUPERPESIS 2011 Sarjaohjelma

NAISTEN SUPERPESIS 2011 Sarjaohjelma NAISTEN SUPERPESIS 2011 Sarjaohjelma Joukkueet: Jyväskylän Pesis, Lapuan Virkiä, Pesä Ysit, Lappeenranta, Pesäkarhut, Pori, Peto-Jussit, Seinäjoki, Rauman Lukko, Siilinjärven Pesis, Turku-Pesis, Viinijärven

Lisätiedot

Pelinjohtajien ranking

Pelinjohtajien ranking MIESTEN YKKÖSPESIS KAUSI 2016 Pelinjohtajien ranking 1. Imatran Pallo-Veikot 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2 12 2. Haminan Palloilijat 2 2 2 2 2 3 3 3 4 4 4 31 3. Ulvilan Pesä-Veikot 2 2 2 2 3 3 3 3 4 6 6 36 4.

Lisätiedot

NAISTEN SUPERPESISKAUSI 2013 ENNAKKOPAKETTI

NAISTEN SUPERPESISKAUSI 2013 ENNAKKOPAKETTI NAISTEN SUPERPESISKAUSI 2013 ENNAKKOPAKETTI Naisten Superpesis: ranking 2013 Pelinjohtajat arvioivat joukkueet paremmuusjärjestykseen (1-11) Omaa joukkuetta ei saanut äänestää 1. Lapuan Virkiä 1 1 1 1

Lisätiedot

NAISTEN FINAALIT 2018

NAISTEN FINAALIT 2018 NAISTEN FINAALIT 2018 Otteluohjelma ke 05.09. klo 17.00 Kirittäret Manse PP la 08.09. klo 14.00 Manse PP Kirittäret su 09.09. klo 16.00 Kirittäret Manse PP tarvittaessa la 15.09. klo 13.00 Manse PP Kirittäret

Lisätiedot

Ensimmäinen tehtävä su 10.5.1992 Vaasan Maila - Riihimäen Pallonlyöjät pt tulos: 6-8 yleisöä: 1702 st: Juhani Hirvelä

Ensimmäinen tehtävä su 10.5.1992 Vaasan Maila - Riihimäen Pallonlyöjät pt tulos: 6-8 yleisöä: 1702 st: Juhani Hirvelä Jouni Ojala kausi kotipaikka kauden tuomaristatus yhteensä runkosarja up/ps/kp ms/js/pve ve pr um/fi arvo-ott. & palkinnot tuomaripari peleissä *1968 1992 Seinäjoki A-tasolle valittu 11 9 1 1 0 0 0 Juhani

Lisätiedot

MIESTEN FINAALIT 2014

MIESTEN FINAALIT 2014 MIESTEN FINAALIT 2014 Otteluohjelma la 06.09. klo 16.00 Sotkamon Jymy - Vimpelin Veto su 07.09. klo 16.00 Vimpelin Veto - Sotkamon Jymy la 13.09. klo 14.00 Sotkamon Jymy - Vimpelin Veto tarvittaessa su

Lisätiedot

Naisten Superpesiksen otteluohjelma 2013

Naisten Superpesiksen otteluohjelma 2013 Naisten Superpesiksen otteluohjelma 2013 Joukkueet: Kempeleen Kiri; Kirittäret, Jyväskylä; Lapuan Virkiä; Mansen Räpsä, Hämeenkyrö/Tampere; Pesäkarhut, Pori; Pesä Ysit, Lappeenranta; Rauman Lukko; Roihu,

Lisätiedot

Miesten Superpesiksen otteluohjelma 2017 (päivitetty )

Miesten Superpesiksen otteluohjelma 2017 (päivitetty ) Miesten Superpesiksen otteluohjelma 2017 (päivitetty 30.11.2016) Pvm Kotijoukkue Vierasjoukkue Huom! Klo Avoin Joensuun Maila - Kouvolan Pallonlyöjät Su 23.4. Sotkamon Jymy - Imatran Pallo-Veikot Fuengirolassa

Lisätiedot

Naisten Ykköspesis 2017

Naisten Ykköspesis 2017 Naisten Ykköspesis 2017 Pelinjohtajat esittivät arvionsa muiden joukkueiden omansa sijoituksesta sarjassa. Jokaisesta sijoituksesta saa yhden pisteen (1. = 1 p., 2. = 2 p. jne.). Joukkue Pist. Hyvinkään

Lisätiedot

PELINJOHTAJA-RANKING Miesten Superpesis Naisten Superpesis

PELINJOHTAJA-RANKING Miesten Superpesis Naisten Superpesis PELINJOHTAJA-RANKING Jokainen pelinjohtaja arvioi sarjan joukkueet paremmuusjärjestykseen näkemyksensä mukaan. Omaa joukkuetta ei saanut äänestää. Sijasta 1 joukkueelle lasketaan 1 piste, sijasta 2 pistettä

Lisätiedot

MIESTEN SUPERPESISKAUSI 2013 ENNAKKOPAKETTI

MIESTEN SUPERPESISKAUSI 2013 ENNAKKOPAKETTI MIESTEN SUPERPESISKAUSI 2013 ENNAKKOPAKETTI Miesten Superpesis: ranking 2013 Pelinjohtajat arvioivat joukkueet paremmuusjärjestykseen (1-11) Omaa joukkuetta ei saanut äänestää 1. Sotkamon Jymy 1 1 1 1

Lisätiedot

MIESTEN FINAALIT 2012

MIESTEN FINAALIT 2012 MIESTEN FINAALIT 2012 Otteluohjelma la 01.09. klo 16.00 Sotkamo - Vimpeli su 02.09. klo 16.00 Vimpeli - Sotkamo la 08.09. klo 16.00 Sotkamo - Vimpeli tarvittaessa su 09.09. klo 16.00 Vimpeli - Sotkamo

Lisätiedot

RUNKOSARJA 2004 tulos jaksotulokset yleisömäärä pelituomari syöttötuomari ti 11.5.2004 Järvenpään Pesis - Kiteen Pallo-90 0-2 (0-1, 1-7) 1119 Jouni

RUNKOSARJA 2004 tulos jaksotulokset yleisömäärä pelituomari syöttötuomari ti 11.5.2004 Järvenpään Pesis - Kiteen Pallo-90 0-2 (0-1, 1-7) 1119 Jouni RUNKOSARJA 2004 tulos jaksotulokset yleisömäärä pelituomari syöttötuomari ti 11.5.2004 Järvenpään Pesis - Kiteen Pallo-90 0-2 (0-1, 1-7) 1119 Jouni Ojala Tero Ruuskanen ti 11.5.2004 Oulun Lippo - Hyvinkään

Lisätiedot

SUPERPESIS: ENNAKKORANKING 2018

SUPERPESIS: ENNAKKORANKING 2018 SUPERPESIS: ENNAKKORANKING 2018 Miesten Superpesis 1. Vimpelin Veto 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2 2 15 2. Sotkamon Jymy 1 1 1 2 2 2 2 2 3 3 3 4 4 30 3. Joensuun Maila 2 2 2 2 2 2 3 3 3 4 4 4 4 37 4. Kouvolan

Lisätiedot

MIESTEN FINAALIT 2018

MIESTEN FINAALIT 2018 MIESTEN FINAALIT 2018 Otteluohjelma su 09.09. klo 14.00 Kouvolan Pallonlyöjät - Joensuun Maila la 15.09. klo 16.00 Joensuun Maila - Kouvolan Pallonlyöjät su 16.09. klo 16.00 Kouvolan Pallonlyöjät - Joensuun

Lisätiedot

Ensimmäinen tehtävä su 10.7.1994 Hakunilan Kisa - Haapajärven Pesä-Kiilat pt tulos: 2-0 (8-4, 4-2) yleisöä: 302 st: Helge Korjus

Ensimmäinen tehtävä su 10.7.1994 Hakunilan Kisa - Haapajärven Pesä-Kiilat pt tulos: 2-0 (8-4, 4-2) yleisöä: 302 st: Helge Korjus Jyrki Käki kausi kotipaikka kauden tuomaristatus yhteensä runkosarja up/ps/kp ms/js/pve ve pr um/fi arvo-ott. & palkinnot tuomaripari peleissä *1968 1994 Koria ei A-tasolle valittu 7 0 7 0 0 0 0 Helge

Lisätiedot

OTTELUT 1987 tulos yleisömäärä pelituomari syöttötuomari su 10.5.1987 Hyvinkään Tahko - Seinäjoen Maila-Jussit 6-2 800 Raimo Hänninen Jorma Knihtilä

OTTELUT 1987 tulos yleisömäärä pelituomari syöttötuomari su 10.5.1987 Hyvinkään Tahko - Seinäjoen Maila-Jussit 6-2 800 Raimo Hänninen Jorma Knihtilä OTTELUT 1987 tulos yleisömäärä pelituomari syöttötuomari su 10.5.1987 Hyvinkään Tahko - Seinäjoen Maila-Jussit 6-2 800 Raimo Hänninen Jorma Knihtilä su 10.5.1987 Imatran Pallo-Veikot - Alajärven Ankkurit

Lisätiedot

MIESTEN FINAALIT 2011

MIESTEN FINAALIT 2011 MIESTEN FINAALIT 2011 Otteluohjelma la 03.09. klo 16.00 Sotkamo - Vimpeli su 04.09. klo 16.00 Vimpeli - Sotkamo la 10.09. klo 16.00 Sotkamo - Vimpeli tarvittaessa su 11.09. klo 16.00 Vimpeli - Sotkamo

Lisätiedot

Kauden avaustilaisuus 05.05.2015

Kauden avaustilaisuus 05.05.2015 Kauden avaustilaisuus 05.05.2015 2015 - Kaikkien aikojen kausi 1. Kentillä nähdään yhtä aikaa useita kaikkien aikojen tilastokärkiä (esim. Kohonen, Joukainen, Haapakoski & Komulainen). 2. Ykköspesikseen

Lisätiedot

Miesten 81. Itä-Länsi-ottelu Hyvinkäällä sunnuntaina 28.6.2015 kello 16

Miesten 81. Itä-Länsi-ottelu Hyvinkäällä sunnuntaina 28.6.2015 kello 16 Miesten 81. Itä-Länsi-ottelu Hyvinkäällä sunnuntaina 28.6.2015 kello 16 Miehet, Itä Kimmo Carlson Jyväskylän Kiri Jyväskylän Kiri 2. Itä-Länsi Jouni Itävalo n Maila Kankaanpään Maila 1. Itä-Länsi Tuomas

Lisätiedot

KAUDEN ENNAKKORANKING 2019: MIESTEN SUPERPESIS

KAUDEN ENNAKKORANKING 2019: MIESTEN SUPERPESIS KAUDEN ENNAKKORANKING 2019: MIESTEN SUPERPESIS Pelinjohtajien arvioimat sijoitukset ja niistä lasketut yhteispisteet (1.=1 p., 2.=2 p., 3.=3 p. jne.). Oman joukkueen sijoitusta ei ole arvioitu. Suluissa

Lisätiedot

MIESTEN FINAALIT 2016

MIESTEN FINAALIT 2016 MIESTEN FINAALIT 2016 Otteluohjelma la 10.09. klo 16.00 Vimpelin Veto - Sotkamon Jymy su 11.09. klo 16.00 Sotkamon Jymy - Vimpelin Veto la 17.09. klo 16.00 Vimpelin Veto - Sotkamon Jymy tarvittaessa su

Lisätiedot

Kaikkien aikojen kausi tehdään yhdessä. Tervetuloa mukaan kirjoittamaan yhteistä menestystarinaa.

Kaikkien aikojen kausi tehdään yhdessä. Tervetuloa mukaan kirjoittamaan yhteistä menestystarinaa. Kaikkien aikojen kausi ihan oikeasti Nyt, jos koskaan, kannattaa suunnata pesäpallo-otteluun paikan päälle. Kaikkien aikojen kausi saattaa kuulostaa kliseeltä, mutta tulevana kesänä sloganin käyttämiselle

Lisätiedot

Haasteena muuttunut taloustilanne ja henkinen ilmapiiri.

Haasteena muuttunut taloustilanne ja henkinen ilmapiiri. 2009 Haasteena muuttunut taloustilanne ja henkinen ilmapiiri. Miten muuttaa haaste oikeaksi mahdollisuudeksi? - pesis on perhekeskeinen laji - pesis on aidosti suomalainen laji - vahva alueellinen ja maakunnallinen

Lisätiedot

Naisten Superpesiksen otteluohjelma 2017 (päivitetty )

Naisten Superpesiksen otteluohjelma 2017 (päivitetty ) Naisten Superpesiksen otteluohjelma 2017 (päivitetty 7.12.2016) Pvm Kotijoukkue Vierasjoukkue Huom! Klo Avoin Manse PP, Tampere - Pesäkarhut, Pori Ti 9.5. Kirittäret, Jyväskylä - Oulun Lipottaret 18.00

Lisätiedot

KPL 1. miesten Suomen Mestaruus v.1966

KPL 1. miesten Suomen Mestaruus v.1966 KPL 1. miesten Suomen Mestaruus v.1966 Takarivissä vasemmalta. Esko Halonen (vai) Matti Lautala (2v) Anssi Vesala (3p) Ilkka Kauppinen (3k) Antero Vatto (2p) Timo Raussi (pelinjoht) Alarivissä vasemmalta.

Lisätiedot

Leirit Suurleiri 2012 Varkaudessa. Alueleiri Ulvilassa. PRONSSIA ULVILASTA! Pronssipelissä kaatui Fera Blue lukemin 11-3

Leirit Suurleiri 2012 Varkaudessa. Alueleiri Ulvilassa. PRONSSIA ULVILASTA! Pronssipelissä kaatui Fera Blue lukemin 11-3 Leirit 2012 Alueleiri Ulvilassa PRONSSIA ULVILASTA! Pronssipelissä kaatui Fera Blue lukemin 11-3 D-tytöt päätyivät alkulohkonsa toiselle sijalle voittaen kaikki muut ottelunsa, mutta häviten niukasti Fera

Lisätiedot

Ensimmäinen tehtävä ke 12.5.1982 Alajärven Ankkurit - Kankaanpään Maila st tulos: 10-2 yleisöä: 1181 pt: Erkki Koivisto

Ensimmäinen tehtävä ke 12.5.1982 Alajärven Ankkurit - Kankaanpään Maila st tulos: 10-2 yleisöä: 1181 pt: Erkki Koivisto Juha Haikola kausi kotipaikka kauden tuomaristatus yhteensä runkosarja up/ps/kp ms/js/pve ve pr um/fi arvo-ott. & palkinnot tuomaripari peleissä *1946 1982 Ylivieska A-tasolle valittu 15 13 1 1 Erkki Koivisto

Lisätiedot

SUPERPESIS: ENNAKKORANKING 2018

SUPERPESIS: ENNAKKORANKING 2018 SUPERPESIS: ENNAKKORANKING 2018 Miesten Superpesis 1. Vimpelin Veto 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2 2 15 2. Sotkamon Jymy 1 1 1 2 2 2 2 2 3 3 3 4 4 30 3. Joensuun Maila 2 2 2 2 2 2 3 3 3 4 4 4 4 37 4. Kouvolan

Lisätiedot

LENTOPALLON SM-LIIGA NAISET PUDOTUSPELIT 2009-2010 PUOLIVÄLIERÄT. OrPo - Somero

LENTOPALLON SM-LIIGA NAISET PUDOTUSPELIT 2009-2010 PUOLIVÄLIERÄT. OrPo - Somero LENTOPALLON SM-LIIGA NAISET PUDOTUSPELIT 2009-2010 PUOLIVÄLIERÄT - -, puolivälierien ottelut 1. ottelu: 13.3. klo 17:00, Orivesi 2. ottelu: 17.3. klo 18:30, 3. ottelu, tarvittaessa: 20.3. klo 17:00, Orivesi

Lisätiedot

RUNKOSARJA 1994 tulos jaksotulokset yleisömäärä pelituomari syöttötuomari su Imatran Pallo-Veikot - Oulun Lippo 1-2 (7-1, 3-4, 0-1) 2656

RUNKOSARJA 1994 tulos jaksotulokset yleisömäärä pelituomari syöttötuomari su Imatran Pallo-Veikot - Oulun Lippo 1-2 (7-1, 3-4, 0-1) 2656 RUNKOSARJA 1994 tulos jaksotulokset yleisömäärä pelituomari syöttötuomari su 8.5.1994 Imatran Pallo-Veikot - Oulun Lippo 1-2 (7-1, 3-4, 0-1) 2656 Hannu Kokkala Pekka Haapalainen su 8.5.1994 Kankaanpään

Lisätiedot

NAISTEN PRONSSIOTTELUT 2012

NAISTEN PRONSSIOTTELUT 2012 NAISTEN PRONSSIOTTELUT 2012 Otteluohjelma la 01.09. klo 15.00 Pori Viinijärvi su 02.09. klo 17.00 Viinijärvi - Pori tarvittaessa la 08.09. klo Pori - Viinijärvi Pronssipelien historiaa Pronssiotteluja

Lisätiedot

Ensimmäinen tehtävä su Imatran Pallo-Veikot - Alajärven Ankkurit st tulos: 7-3 yleisöä: 3536 pt: Terho Valtonen

Ensimmäinen tehtävä su Imatran Pallo-Veikot - Alajärven Ankkurit st tulos: 7-3 yleisöä: 3536 pt: Terho Valtonen Pekka Salovaara kausi kotipaikka kauden tuomaristatus yhteensä runkosarja up/ps/kp ms/js/pve ve pr um/fi arvo-ott. & palkinnot tuomaripari peleissä *1957 1989 Kouvola A-tasolle valittu 13 10 2 0 1 0 0

Lisätiedot

Miesten Ykköspesis 2017

Miesten Ykköspesis 2017 Miesten Ykköspesis 2017 Pelinjohtajat esittivät arvionsa muiden joukkueiden omansa sijoituksesta sarjassa. Jokaisesta sijoituksesta saa yhden pisteen (1. = 1 p., 2. = 2 p. jne.). Joukkue Pist. 1. Manse

Lisätiedot

Sija nro Kippari Miehistö Saalis Pisteet. Hauki 6530 g pist: Markku EUK Ahven 8350 g pist: pc: 55 Evijärvi opm: 73,55

Sija nro Kippari Miehistö Saalis Pisteet. Hauki 6530 g pist: Markku EUK Ahven 8350 g pist: pc: 55 Evijärvi opm: 73,55 Evijärvi 07.06.2014 Kisassa 62 venekuntaa Suurin kala hauki 9215 g, Mika Mäenpään venekunta Sija nro Kippari Miehistö Saalis Pisteet Hauki 6530 g pist: 6530 24 Palomäki Tomi Pohjo Pertti ja Markku 48280

Lisätiedot

NAISTEN PUOLIVÄLIERÄT 2015. Kolmella voitolla välieriin. Puolivälieriä on pelattu vuosina 1991-2003, 2009-2014

NAISTEN PUOLIVÄLIERÄT 2015. Kolmella voitolla välieriin. Puolivälieriä on pelattu vuosina 1991-2003, 2009-2014 NAISTEN PUOLIVÄLIERÄT 2015 Kolmella voitolla välieriin Puolivälieriä on pelattu vuosina 1991-2003, 2009-2014 Vuosina 1991-1994 jatkoon pääsi kahdella voitolla. Vuosina 1995-2003, 2009-2014 jatkoon pääsi

Lisätiedot

MuSaFutsal jatkaa pelejään Ykkösessä Pori Futsalin nimellä. FC Jazz siirsi sarjapaikkansa MuSalle ja pelejä jatketaan siis Pori Futsalina.

MuSaFutsal jatkaa pelejään Ykkösessä Pori Futsalin nimellä. FC Jazz siirsi sarjapaikkansa MuSalle ja pelejä jatketaan siis Pori Futsalina. Yleistä MuSaFutsal jatkaa pelejään Ykkösessä Pori Futsalin nimellä. FC Jazz siirsi sarjapaikkansa MuSalle ja pelejä jatketaan siis Pori Futsalina. MuSaFutsal (Pori Futsal) pelannut nyt viisi peräkkäistä

Lisätiedot

MuSaFutsal jatkaa pelejään Ykkösessä Pori Futsalin nimellä. FC Jazz siirsi sarjapaikkansa MuSalle ja pelejä jatketaan siis Pori Futsalina.

MuSaFutsal jatkaa pelejään Ykkösessä Pori Futsalin nimellä. FC Jazz siirsi sarjapaikkansa MuSalle ja pelejä jatketaan siis Pori Futsalina. Yleistä MuSaFutsal jatkaa pelejään Ykkösessä Pori Futsalin nimellä. FC Jazz siirsi sarjapaikkansa MuSalle ja pelejä jatketaan siis Pori Futsalina. MuSaFutsal (Pori Futsal) pelannut nyt viisi peräkkäistä

Lisätiedot

Kunniagallerian uudet jäsenet no:t 21-25

Kunniagallerian uudet jäsenet no:t 21-25 Kunniagallerian uudet jäsenet no:t 21-25 no 21 Ilpo Kytösalmi no 22 Pekka Pelto,mäki no 23 Tuula Salonen no 24 Seppo Uusi-Oukari no 25 Olli Veijola Uudet jäsenet saavat kunniakirjansa Seinäjoella 19.7.

Lisätiedot

Ruha Wolley Legendaarinen seura

Ruha Wolley Legendaarinen seura - 1 - - 2 - Ruha Wolley Legendaarinen seura Käsissäsi on juuri ilmestynyt Ruha Wolleyn kausijulkaisu. Tämän julkaisun avulla tehdään joka vuosi eteläpohjalaista lentopallohistoriaa, sillä ilman teitä tukijoita

Lisätiedot

Ensimmäinen tehtävä su 7.5.1972 Loimaan Palloilijat - Jyväskylän Lohi st tulos: 6-2 yleisöä: 1604 pt: Paavo Salonen

Ensimmäinen tehtävä su 7.5.1972 Loimaan Palloilijat - Jyväskylän Lohi st tulos: 6-2 yleisöä: 1604 pt: Paavo Salonen Raimo Merivalo kausi kotipaikka kauden tuomaristatus yhteensä runkosarja up/ps/kp ms/js/pve ve pr um/fi arvo-ott. & palkinnot tuomaripari peleissä 1972 Hämeenlinna A-tasolle valittu 8 8 Paavo Salonen 4,

Lisätiedot

YKKÖSPESIS: ENNAKKORANKING 2018

YKKÖSPESIS: ENNAKKORANKING 2018 YKKÖSPESIS: ENNAKKORANKING 2018 Miesten Ykköspesis 1. Kempeleen Kiri 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2 11 2. Siilinjärven Pesis 1 2 2 2 2 2 2 2 3 3 21 3. Manse PP, Tampere 1 2 2 2 3 3 3 3 3 3 25 4. Pöytyän Urheilijat

Lisätiedot

Ottelu Päiväys Klo Kotijoukkue Vierasjoukkue

Ottelu Päiväys Klo Kotijoukkue Vierasjoukkue Sairaalaturnaus 16.4.2011 Turku Impivaaran jäähalli OTTELUT LOHKOITTAIN 16.4.2011 Ottelu Päiväys Klo Kotijoukkue Vierasjoukkue LOHKO 1 Impivaara 1 Tulos 6 16.4.2011 08:00 Jyväskylä - Etelä-Karjala 4-4

Lisätiedot

Kouvolan Pallonlyöjät per

Kouvolan Pallonlyöjät per Kouvolan Pallonlyöjät per. 2.10.1931 KPL naiset naiset miehet miehet miehet kontiot A-pojat B-pojat Cup Halli -kilp (1931-54) -sarja Suursarja (1931-44) -sarja Välisarja (1938-41) B-sarja (1931-35) Valtakunnansarja

Lisätiedot

Päivitetty 22.1. klo 10. Miesten Ykköspesiksen otteluohjelma 2013

Päivitetty 22.1. klo 10. Miesten Ykköspesiksen otteluohjelma 2013 Miesten Ykköspesiksen otteluohjelma 2013 Joukkueet: Haapajärven Pesä-Kiilat; Haminan Palloilijat; Imatran Pallo-Veikot; Jymy-Jussit, Seinäjoki; Kempeleen Kiri; Kuopion Seudun Pesäpalloilijat; Loimaan Palloilijat

Lisätiedot

Strategia 2016-2020. MansePP Edustus (ry) Kasvattajaseurat. Hämeen Pesis

Strategia 2016-2020. MansePP Edustus (ry) Kasvattajaseurat. Hämeen Pesis Strategia 2011-2015 Strategia 2016-2020 MansePP Edustus (ry) Naisten edustusjoukkue Miesten Edustusjoukkue Strategian koordinointi Kasvattajaseurat Hämeenkyrön Räpsä MansePP Ruoveden Pirkat Alueen ulkopuoliset

Lisätiedot

* Perustettu v. 1946, pj. Vilho Rintala

* Perustettu v. 1946, pj. Vilho Rintala PESÄPALLOJAOSTO 1(5) * Perustettu v. 1946, pj. Vilho Rintala 1933 Pesäpallon ohjaaminen annettiin Heikki Lammin tehtäväksi. 1934 Miehet Osallistuivat piirin B-sarjaan. 1948 Miehet voittivat sarjassaan

Lisätiedot

KITEEN PESÄPALLOHISTORIAA 2008

KITEEN PESÄPALLOHISTORIAA 2008 KiU KITEEN PESÄPALLOHISTORIAA 2008 JOUKKUEET: 1920 Luku Kiteenkylän pesäpallojoukkue Hakulinen Heikki Hakulinen Onni Hakulinen Simo Hakulinen Toivo Hakulinen Viljo Hirvonen Arvi Kosonen Juho Lipponen Toivo

Lisätiedot

Sija No Kippari Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Yht.

Sija No Kippari Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Yht. OPM-Cup 2013 Lopullinen tulosluettelo OPM cupin lisenssejä lunastettu 169 kpl. Harri Nikula teki kovat pohjat heti alkukaudesta, ja voittaa cupin Tuurin hauki kisassa suurin hauki 10435 g, Sami Aittokallion

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan Yleisurheilu ry. Pistetaulu IsoSyöte-Cup 2012

Pohjois-Pohjanmaan Yleisurheilu ry. Pistetaulu IsoSyöte-Cup 2012 Pohjois-Pohjanmaan Yleisurheilu ry. Pistetaulu IsoSyöte-Cup 2012 22.1. Oulu, Flying Finns -hallitonnit hallikilpailu Oulun Pyrintö 18.3. Oulu, Flying Finns -hallitonnit hallikilpailu Oulun Pyrintö 16.4.

Lisätiedot

MITALISARJAN JA PLAY OFF-PELIEN HISTORIA 1979-2014 ************************************************************************

MITALISARJAN JA PLAY OFF-PELIEN HISTORIA 1979-2014 ************************************************************************ MITALISARJAN JA PLAY OFF-PELIEN HISTORIA 1979-2014 ** 1979 RUNKOSARJAN JÄLKEISET JATKO-OTTELUT OHJELMAAN Miesten Superpesiksen edeltäjän, SM-sarjan, ensimmäiset jatko-ottelut pelattiin tällä kaudella.

Lisätiedot

LAPUAN VIRKIÄN ENNÄTYKSET - 2015

LAPUAN VIRKIÄN ENNÄTYKSET - 2015 LAPUAN VIRKIÄN ENNÄTYKSET - 2015 MIEHET 100 m 11,10 Joonas Kokko 2015 200 m 22,55 Joonas Kokko 2015 400 m 48,53 Jukka Latva-Rasku -97 800 m 1.51,78 Pekka Passinen -94 1000 m 2.26,94 Ville Hautala -91 1500

Lisätiedot

SEINÄJOKI, Ylistaron Kilpa-Veljet

SEINÄJOKI, Ylistaron Kilpa-Veljet 9.5.2015 SEINÄJOKI, Ylistaron Kilpa-Veljet 1. Jani Haapamäki Kauhajoen Karhu 2. Ville Pasanen Kuortaneen Kunto 3. Lauri Mähönen Lapin Veikot 4. Juho Huttunen Haukiputaan Heitto 5. Lauri Karjalainen Perhon

Lisätiedot

PuMu D-TYTÖT Ensimmäinen ja tärkein sääntö koko pesäpallossa, olit sitten ulkopelissä tai sisäpelissä, on: TIEDÄ AINA TILANNE.

PuMu D-TYTÖT Ensimmäinen ja tärkein sääntö koko pesäpallossa, olit sitten ulkopelissä tai sisäpelissä, on: TIEDÄ AINA TILANNE. PuMu D-TYTÖT 2013 Ensimmäinen ja tärkein sääntö koko pesäpallossa, olit sitten ulkopelissä tai sisäpelissä, on: TIEDÄ AINA TILANNE. Onko 1-tilanne, 2-tilanne, 3-tilanne, 1-3-tilanne, 2-3-tilanne, ajolähtö

Lisätiedot

LENTOPALLON SM-LIIGA MIEHET PUDOTUSPELIT 2009-2010 FINAALIT. Sun Volley - Sampo

LENTOPALLON SM-LIIGA MIEHET PUDOTUSPELIT 2009-2010 FINAALIT. Sun Volley - Sampo LENTOPALLON SM-LIIGA MIEHET PUDOTUSPELIT 2009-2010 FINAALIT - - Pielaveden, finaalien ottelut 1. ottelu: LA 10.4. 12:45 Oulu 2. ottelu: TI 13.4. 19:30 Oulu 3. ottelu: LA 17.4. 13:45 Kuopio 4. ottelu: SU

Lisätiedot

OTTELUT 1991 tulos yleisömäärä pelituomari syöttötuomari su 5.5.1991 Jyväskylän Kiri - Vaasan Maila 2-2 1532 Pekka Salovaara Terho Valtonen su

OTTELUT 1991 tulos yleisömäärä pelituomari syöttötuomari su 5.5.1991 Jyväskylän Kiri - Vaasan Maila 2-2 1532 Pekka Salovaara Terho Valtonen su OTTELUT 1991 tulos yleisömäärä pelituomari syöttötuomari su 5.5.1991 Jyväskylän Kiri - Vaasan Maila 2-2 1532 Pekka Salovaara Terho Valtonen su 5.5.1991 Kouvolan Pallonlyöjät - Kiteen Pallo-90 1-3 1894

Lisätiedot

Pesäpalloyhtymä Susirajan Maila

Pesäpalloyhtymä Susirajan Maila 2009-2016 Susirajan Mailan historian lyhyt oppimäärä. Pesäpalloyhtymä Susirajan Maila Prologi Jo pidemmän aikaa B-tyttöikäisten pelaajien taustajoukoissa oli käyty keskusteluja mahdollisuudesta saada alueelle

Lisätiedot

PORKVU. TPU Turku - 4-6. Tampere. Riihimäki - 3-1. Vanginvartijat - 8-1 - 2-2. Tampere - 3-6 - 2-2 - 7-1. Tampere - 3-7. Riihimäki.

PORKVU. TPU Turku - 4-6. Tampere. Riihimäki - 3-1. Vanginvartijat - 8-1 - 2-2. Tampere - 3-6 - 2-2 - 7-1. Tampere - 3-7. Riihimäki. OTTELUT 11.2.2016 Jääkiekko 9. Viranomaisturnaus Ottelu Päiväys Klo Kotijoukkue Vierasjoukkue LOHKO A 5 10.2.2016 08:00 PORKVU - TPU Turku 0-10 6 10.2.2016 09:00 7 10.2.2016 10:00 Vanginvartijat PORKVU

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SUOMEN CUP 2015

ISTUMALENTOPALLON SUOMEN CUP 2015 ISTUMALENTOPALLON SUOMEN CUP 2015 Homenokka-turnauksessa Istumalentopallon Suomen Cupia on pelattu vuodesta 1985 TULOKSET ry 31. SUOMEN CUP Jyväskylässä 26.-27.9.2015 L O P P U T U L O K S E T NAISTEN

Lisätiedot

24.10.2004. Järj: Hontai Judo ry TULOKSET. Tuplapooli 6 osallistujaa 3. Elina Aaltonen 2.k LAH IPPON Judokaaviot Hontai Judo 3. Tea Sopanen 1.

24.10.2004. Järj: Hontai Judo ry TULOKSET. Tuplapooli 6 osallistujaa 3. Elina Aaltonen 2.k LAH IPPON Judokaaviot Hontai Judo 3. Tea Sopanen 1. Sarja: AT-57 Järj: Hontai Judo ry TULOKSET 1. Kaisa Kota-aho 1.k RAI 2. Taru Petäjä 2.k FUD Tuplapooli 6 osallistujaa 3. Elina Aaltonen 2.k LAH IPPON Judokaaviot Hontai Judo 3. Tea Sopanen 1.k NUM RYHMÄ

Lisätiedot

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA 2016 2017 Naisten SM sarja Ajalla 1.10.2016 25.2.2017 pelataan 8 joukkueen nelinkertainen sarja (28 ottelua/joukkue). Sarjassa sijalle 8 sijoittunut joukkue putoaa

Lisätiedot

Suomen Cup - Rovaniemi

Suomen Cup - Rovaniemi Suomen Cup - - 23..203 3:7:00 28346 Martti Jylhä 3:57.00 Finaali 2 3 22733274 Ville Nousiainen 3:59.23 Finaali 3 6 2752649 Juho Mikkonen Kuhmo-Ski 4:04.6 Finaali 4 2 27538885 Anssi Pentsinen 3:58.99 Finaali

Lisätiedot

Kokonaispisteet Nro Kilpailija Yhdistys Luokka JoukkueID Tag. Kotziadimos Thomas. Waldén Jari- Pekka. Leppänen Kim Lindström Tuomo.

Kokonaispisteet Nro Kilpailija Yhdistys Luokka JoukkueID Tag. Kotziadimos Thomas. Waldén Jari- Pekka. Leppänen Kim Lindström Tuomo. Sijoitus Kilpailu % Kokonaispisteet Nro Kilpailija Yhdistys Luokka JoukkueID Tag 1 100,0000 939,2404 124 Nousiainen Lauri 2 97,6396 917,0707 127 Nurmi Seppo Karjala A 3 95,4658 896,6531 104 Manni Matti

Lisätiedot

KILPAILUMÄÄRÄYKSIÄ 2017 KOSKEVAT LISÄYKSET JA MUUTOKSET 2017 Liite 1. Kasvattajaseuramäärittely vuosien aikana syntyneiden pelaajien osalta

KILPAILUMÄÄRÄYKSIÄ 2017 KOSKEVAT LISÄYKSET JA MUUTOKSET 2017 Liite 1. Kasvattajaseuramäärittely vuosien aikana syntyneiden pelaajien osalta KILPAILUMÄÄRÄYKSIÄ 2017 KOSKEVAT LISÄYKSET JA MUUTOKSET 2017 Liite 1 16 Kasvattajaseuran määräytyminen Pelikaudesta 2017 alkaen pelaajan kasvattajaseura määräytyy siten, että pelaajat, jotka ovat syntyneet

Lisätiedot

YKKÖSPESIS: ENNAKKORANKING 2018

YKKÖSPESIS: ENNAKKORANKING 2018 YKKÖSPESIS: ENNAKKORANKING 2018 Miesten Ykköspesis 1. Kempeleen Kiri 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2 11 2. Siilinjärven Pesis 1 2 2 2 2 2 2 2 3 3 21 3. Manse PP, Tampere 1 2 2 2 3 3 3 3 3 3 25 4. Pöytyän Urheilijat

Lisätiedot

100. tehtävä ke 7.6.1989 Hyvinkään Tahko - Imatran Pallo-Veikot pt tulos: 5-6 yleisöä: 1839 st: Hannu Kallionpää

100. tehtävä ke 7.6.1989 Hyvinkään Tahko - Imatran Pallo-Veikot pt tulos: 5-6 yleisöä: 1839 st: Hannu Kallionpää Veli-Matti Kallionpää kausi kotipaikka kauden tuomaristatus yhteensä runkosarja up/ps/kp ms/js/pve ve pr um/fi arvo-ott. & palkinnot tuomaripari peleissä *1951 1983 Toijala A-tasolle valittu 18 16 1 1

Lisätiedot

Lapua Lohja

Lapua Lohja 5.3.2016 Lapua 66 65,80 Tomi Halmesmäki/76 105,0 105,0 1. 74 71,40 Atte Ojala/91 145,0 150,0 152,5 152,5 1. 74 71,30 Tero Keisala/85 125,0 140,0 145,0 145,0 2. 74 72,50 Toni Hyttinen/95 105,0 115,0 122,5

Lisätiedot

Kauden avaustilaisuus

Kauden avaustilaisuus Kauden avaustilaisuus 03.05.2017 Jussi Pyysalo Toimitusjohtaja Superpesis Oy Hanna Hartikainen Johtaja OP Vakuutus Oy Pesäpalloliikkeen kuulumisia Tulevaisuusohjelman 2022 ensimmäiset vaiheet Palkkasimme

Lisätiedot