Tenavaleiri Siilinjärvi TURVALLISUUS- ja PELASTUSSUUNNITELMA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tenavaleiri Siilinjärvi 28.6-3.7.2015 TURVALLISUUS- ja PELASTUSSUUNNITELMA"

Transkriptio

1 1 Tenavaleiri Siilinjärvi TURVALLISUUS- ja PELASTUSSUUNNITELMA Turvallisuusvastaava Juha Huttunen

2 2 SISÄLLYS 1. Turvallisuus- ja pelastussuunnitelman tavoite 3 2. Riskianalyysi Häiriökäyttäytyminen Tulipalo Muita majoituskouluihin kohdistuvia uhkia Liikenne Tapaturmat ja sairaudet 5 3. Majoituksen turvallisuus 5 4. Kenttien turvallisuus 6 5. Ensiapu 6 6. Ruokahuollon turvallisuus 7 7. Vapaa-aika ja ohjelmat 7 8. Alkoholi ja päihteiden käyttö 7 9. Turvallisuustiedottaminen Vakuutukset Yhteystietoja 8 12 Liitteet Kenttä kartta Hätäilmoitusohje Toiminta tulipalotilanteessa Puhalluselvytys (PPE) Tajuttomanpotilaan kylkiasento Toiminta yleisen vaaramerkin soidessa

3 3 1. TURVALLISUUSSUUNNITELMAN TAVOITE: Turvallisuussuunnitelman tavoitteena on kartoittaa leiriin liittyviä riskejä sekä ennakolta valmistautua riskien toteutumiseen. Suunnitelma tarjoaa myös hallittuja toimintamalleja vaaratilanteissa toimimiseen. Turvallisuussuunnitelma on laadittu leiri johdon ja turvallisuusvastaavan toimesta ja sen päivittämisestä vastaa leirin turvallisuusvastaava. 2. RISKIANALYYSI Tämä riskianalyysi käsittää mahdollisia uhkia, niihin varautumisen, hoidon sekä paluun normaaliin toimintaan. 2.1 Häiriökäyttäytyminen: Leiriä/leiriläisiä kohtaava häiriökäyttäytyminen on yksi todennäköisimpiä leiriä kohtaavia riskejä. Häiriköinti voi kohdistua esim. peliin, konsertti tai majoitustiloihin. Kyseessä voi olla yksi tai useampia häiriköiviä henkilöitä, jotka voivat olla päihteiden vaikutuksen alaisena. Ensisijaisesti pyritään rauhoittamaan tilanne ja saamaan häiriköivät tahot poistumaan tapahtumasta. Tämä tehdään rauhoittamalla ja puhumalla häiriköivälle henkilölle. Kenenkään ei kuitenkaan tule vaarantaa omaa turvallisuuttaan ryhtymällä poliisiksi vaan tilanteista tulee ilmoittaa mahdollisimman ajoissa järjestyksenvalvojille, majoitustilojen valvojille ja/tai poliisille. Voimakeinojen käyttämistä tulee välttää. Majoituskouluja turvataan häiriökäyttäytymiseltä jatkuvalla valvonnalla ja pitämällä koulujen ovet mahdollisuuksien mukaan lukittuina. Majoitusluokkien ovet on pidettävä aina lukittuina, kun luokka on tyhjillään. Leiriläisiä opastetaan välttämään provosoivaa käyttäytymistä ulkopuolisia kohtaan. 2.2 Tulipalo Majoitettaessa paljon henkilöitä samassa tilassa, on tulipalon riskiin suhtauduttava äärimmäisellä huolellisuudella. Majoituskoulujen paloturvallisuudesta huolehditaan seuraavin menetelmin: Majoituskouluista on laadittu pelastuslain vaatimat pelastussuunnitelmat sekä leiriä varten tilapäismajoituksen tämä pelastussuunnitelma. Leirille suoritetaan Pohjois-Savon pelastuslaitoksen toimesta palotarkastus ennen leirin alkua. Kaikki majoitusluokat ja poistumisreitit on varustettu paloilmoittimella tai palovaroittimilla joiden toiminta testataan ennen leirin alkua. Jokaisen luokan ovesta löytyy pelastautumisohje, johon leiriläisten tulee tutustua leirille saapuessaan. Joukkue suorittaa turvallisuuskävelyn omalla majoituskoulullaan saapumispäivänä. Joukkueen vastuuhenkilö vastaa turvallisuuskävelyn suorittamisesta ja vahvistaa suoritetuksi allekirjoituksellaan.

4 4 Hätäpoistumistiet ja niiden merkinnät tarkastetaan ennen leirin alkua ja niiden vapaana pitämistä valvotaan leirin aikana. Koulujen käytävillä ei saa säilyttää mitään vaan ne on pidettävä vapaina. Kaikki tulityöt ja avotulen teko on kielletty majoituskouluilla leirin ajan. Leiriläisiä kielletään käyttämästä omia sähkölaitteita (esim. kahvinkeitintä yms.) majoitustiloissa. Pelastustiet pidetään avoimina leirin ajan. Palo-ovet pidetään aina suljettuina, ellei niissä ole automaattista sulkumekanismia palon sattuessa. Toiminta tulipalotilanteessa: Pelasta välittömässä vaarassa olevat ihmiset. Tulipalon sattuessa tärkeintä on ihmisten pelastaminen, älä ota tavaroita mukaasi Varoita ensin vaarassa olevia ja poistuessasi muita ihmisiä Rajoita palon leviäminen, sulje ovet, ikkunat ja ilmastointi Hälytä. Yleinen hätänumero on 112. Huolehdi myös, että tieto menee majoituskoulunvalvojille Sammuta lähimmällä alkusammuttimella Järjestä opastus palopaikalle ja siirry kokoontumispaikalle Toiminta kiinteistön automaattipaloilmoittimen hälyttäessä Älä koske paloilmoittimeen Ohjaa ihmiset turvaan Tarkasta hälyttävä tila, jos se on turvallisesti mahdollista Soita 112, jolla varmistat hälytyksen menneen hätäkeskukseen Ilmoita 112:een hälytyksen syy (tulipalo, remonttipöly ym.) ja paikka Sammuta mahdollinen palo alkusammuttimilla Järjestä pelastuslaitokselle opastus 2.3 Muita majoituskouluihin kohdistuvia uhkia: Majoituskouluilla on myös kiinteistötekniikan häiriöt esim. vesivahingon mahdollisuus. Näitä tilanteita varten valvojille selvitetään veden pääsulut ja muut tarvittavat toimintaohjeet lisävahinkojen ehkäisemiseksi. Kiinteistöjen hoitajien yhteystiedot, on valvojien saatavilla turvallisuus kansiossa. Jos majoitustiloihin kohdistuu turvallisuutta vaarantava uhkaus (esim. pommiuhka), on evakuointitoimet käynnistettävä välittömästi. evakuoi koulu ilmoita poliisille Liikenne: Matkat peleihin ovat myös turvallisuusriski. Liikenneonnettomuuksia voidaan välttää seuraavin keinoin: Pyri aina varmistamaan, että kuljettaja ja ajoneuvo ovat ajokunnossa. Ajoreitit pyritään suunnittelemaan niin, että vältetään tietyöt ja ruuhka-ajat. Varaa riittävästi ajoaikaa, vältä kiirettä. Leiriläisiä muistutetaan turvavyön käytöstä Ajoneuvossa saa kuljettaa vaan sen rekisteriotteessa mainittu määrä henkilöitä.

5 5 2.5 Tapaturmat ja sairaudet Jokaisen joukkueen vastuuhenkilön tulee tietää pelaajiensa kroonisista sairauksista ja mm. voimakkaista allergioista, jotka voivat aiheuttaa oireita leirin aikana. Joukkueiden tulee ottaa leirille mukaan myös ensiapulaukku, joka sisältää tavallisimmat ensiapuvälineet (kylmäpakkauksia, sidetarpeita, puhdistusainetta, sakset ja kipu- ja kuumelääkettä). Leirin aikana ensiavusta vastaa Kirsi Karjanlahti ja Jaana Ruuskanen. Ensiapu vastaavilta saa apua ja lisäohjeita vammojen ja sairauksien hoitoon. Lääkärin hoitoa vaativia tilanteita varten potilas ohjataan ensiapu vastaavien kautta terveyskeskukseen päivystykseen joka toimii Kasurilantie 3:ssa, Siilinjärvin keskustassa. Kiireellistä ensiapua tarvittaessa soita 112. Vammoja ja sairastumisia voidaan välttää seuraavia ohjeita noudattamalla: Muista juoda riittävästi. Leirin aikana voi olla todella kuuma ja nestehukka voi yllättää. Huolehdi myös pään suojaamisesta auringolta. Huolehdi käsihygieniasta. Pese kädet mahdollisimman usein, ainakin ennen jokaista ruokailua ja vessassa käynnin yhteydessä, ruokailuun tullessa käytetään käsidesiä. Pelissä sattuvia lihasvammoja ehkäiset kunnollisella verryttelyllä ja venyttelyllä. Noudatetaan annettuja ohjeita. Koulujen sisätiloissa ei saa juosta. Toimintaohjeet tapaturman sattuessa: Tee nopea tilannearvio Pelasta loukkaantuneet hengenvaarasta Hälytä lisäapua Turvaa tarvittaessa hengitys ja verenkierto. Elvytä elotonta ja käännä tajuton kylkiasentoon. Opasta tai järjestä opastus Toimintaohjeet sairauskohtauksen sattuessa: Toimi nopeasti, mutta rauhallisesti Hälytä lisäapua. Yleinen hätänumero on 112 Pyri turvaamaan verenkierto ja hengitys. Oikea elvytysrytmi on kaksi puhallusta ja kolmekymmentä painallusta Opasta tai järjestä opastus Kaikista tapaturmista ja sairauskohtauksista tulee ilmoittaa myös leiriorganisaatiolle. 3. MAJOITUKSEN TURVALLISUUS Leirin majoitusvastaavana toimii Jari Luostarinen ja Outi Nykänen. Siilinjärven kunta yhteistyössä majoitusvastaavien kanssa vastaa siitä, että koulut ovat kunnossa ja turvallisia ennen leirin alkua. Leiriorganisaatio varmistaa asian ennen leiriläisten saapumista. Pelastuslaitoksen palotarkastaja suorittaa kouluilla palotarkastuksen ennen leirin alkua ja tarkastaa myös pelastussuunnitelmat. Noudattamalla samoja käyttäytymissääntöjä kuin kotona ja majoitus paikoissa vältytään ylimääräisiltä ongelmilta. Luokkien ovet tulee sulkea aina, kun luokka jätetään tyhjilleen.

6 6 Joukkueiden valmentajien tulee leirin alussa keskustella joukkueen/leirin yhteisistä peli- ja turvallisuussäännöistä nuorten kanssa. Majoittuessa käydään läpi majoitus-, käyttäytymis- ja turvallisuusasiat. Saapumispäivänä jokainen joukkue suorittaa omalla majoituskoulullaan turvallisuuskävelyn jonka tarkoituksena on saattaa poistumisreitit, alkusammutusvälineet ja majoitus tilat tutuiksi vaaratilanteen varalta. Pelaajien ja tuomareiden tulee tietää tarkasti majoituspaikkansa nimi ja osoite, jos he joutuvat tekemään hätäilmoituksen. Kyseiset tiedot ilmenevät jokaisen majoitus paikan luokan seinältä/ ilmoitustaululla olevasta pelastautumisohjeesta. Jokaisella valmentajalla/joukkueenjohtajalla tulee olla oman joukkueensa yhteystiedot seuraavasti: pelaajien puhelinnumerot vanhempien puhelinnumerot Leirillä jokaisella joukkueella on ainakin yksi täysi-ikäinen huoltaja mukanaan, joka myös majoittuu joukkueen mukana. Toimintaohje evakuointiin: selvitä etukäteen lähin poistumistie/varatie älä käytä hissejä poistu joukkueen kanssa heti lähintä turvallista reittiä käyttäen (älä poistu savuiseen porraskäytävään) siirry ennalta sovittuun kokoontumispaikkaan estä paniikin syntyminen toimi rauhallisesti (muista oma esimerkki), korota ääntäsi takaisin saa palata vasta kun tapahtuman vastuussa oleva henkilö tai viranomainen on antanut siihen luvan Karavaani alueelle laaditaan oma turvallisuussuunnitelma. 4. KENTTIEN TURVALLISUUS Leirin kentät ovat Siilinjärven kunnan, Kuopion kaupunki ja Siilinjärven Pesiksen ylläpitämiä urheilualueita. Kenttien turvallisuus varmistetaan ennen leirin alkua ja mahdolliset turvallisuuspuutteet korjataan tai kentällä ei pelata. Kenttien tulee olla turvallisia pelaajille, toimihenkilöille ja myös katsojille. Kenttävastaavana toimii Niko Malvila. 5. ENSIAPU Leirin ensiapuvastaavana toimii Kirsi Karjanlahti ja Jaana Ruuskanen. Ensiapupäivystäjän tavoittaa numerosta Jokaisella joukkueella tulee olla ensiaputarvikkeet joukkueen mukana. Ensiapuvastaavan tehtäviin kuuluu neuvoa ja auttaa pienissä ensiaputehtävissä ja tarvittaessa ohjata ja opastaa lisähoitoon menemisessä. Ensiavun toteuttamisesta on laadittu erillinen suunnitelma.

7 7 6. RUOKAHUOLLON TURVALLISUUS Riskit keittiössä: palovammat liukastumiset haavat hygienia Näitä tapaturmia ehkäistään seuraavin menetelmin: teräaseiden kuten veitsien käytössä noudatetaan varovaisuutta. koneiden ja leikkureiden käyttö opastetaan jokaiselle talkoolaiselle henkilökohtaisesti. lattiat pidetään puhtaina ja kuivina liukastumisten välttämiseksi. työkengät on oltava tilanteeseen sopivat. ruuan valmistuksesta vastaa Siilinjärven kunnan palkatut emännät. 7. VAPAA-AIKA JA OHJELMAT AVAJAISET Leirin avajaiset järjestetään Mantun pesäpallostadionilla. Erillinen turvallisuussuunnitelma. KONSERTTI Konsertti järjestetään 1.7 klo 19:00-21:00 Siilinjärven keskustan torilla. Konsertin järjestelyistä vastaa Siilifolk. LEIRIOTTELU Itä- länsi ottelut palataan :00-20:00 Mantun pesäpallostadionilla. Erillinen turvallisuussuunnitelma. VAPAA-AIKA Vapaa-ajalla majoituskoulun ulkopuolella liikuttaessa on noudatettava varovaisuutta ja käyttäydyttävä hillitysti. koulujen järjestyssäännöt voimassa (ikkunoista liikkuminen ja käytävillä juokseminen sekä sisätiloissa ulkopelien pelaaminen ovat kiellettyjä) Vaaralliset ja vahingoittavat esineet takavarikoidaan valvojien toimesta. 8. ALKOHOLIN JA MUIDEN PÄIHTEIDEN KÄYTTÖ a) leiriläiset: Todennäköisesti pelaajien osalta päihteiden käyttö ei tule olemaan ongelma. Mahdollisen ongelman tullessa esiin ilmoitetaan heti kyseisen pelaajan kotiin ja seuralle sekä toimitamme pelaajan turvalliselle kotimatkalle, tai ryhdymme muihin pelaajan hyvinvoinnin kannalta välttämättömiin toimenpiteisiin (jos kotiin lähettäminen ei ole mahdollista). b) valmentajat: Nuorten leirillä ei kenenkään ohjaajan tule olla tekemisissä päihdeaineiden kanssa, vaan hänen tulee toimia rehtinä, reippaana ja raittiina nuorten ohjaajana. Mikäli leirillä oleva ohjaaja tavataan päihteiden vaikutuksen alaisena, olemme sopineet seuraavan toimintatavan: ensimmäisestä havainnosta pidämme puhuttelun ja teemme ilmoituksen sekä seurajohdolle että pesäpalloliitolle. Rikkeen toistuessa poistamme ko. henkilön leiriltä.

8 8 c) leiriorganisaatio ja talkooväki: Leiriä järjestävä väki sitoutuu päihteettömään leiriviikkoon. Mahdolliset ongelmatapaukset käsitellään erikseen. Mikäli leiriä järjestävä henkilö tavataan päihteiden vaikutuksen alaisena, olemme sopineet seuraavan toimintatavan: ensimmäisestä havainnosta pidämme puhuttelun ja teemme ilmoituksen leirinjohdolle. Rikkeen toistuessa poistamme ko. henkilön leiriltä. d) vanhemmat: mahdolliset päihteiden alaiset olevat henkilöt tullaan ohjaamaan pois leirialueelta eli kentiltä ja majoituskouluilta. e) tuomarit: Mikäli leirillä oleva nuorisotuomari tavataan päihteiden vaikutuksen alaisena, ilmoitamme heti kyseisen tuomarin kotiin, seuralle ja toimitamme tuomarin turvalliselle kotimatkalle, tai ryhdymme muihin tuomarin hyvinvoinnin kannalta välttämättömiin toimenpiteisiin (jos kotiin lähettäminen ei ole mahdollista). Tupakointi leirin kentillä ja majoituskoulujen alueella on ehdottomasti kielletty. 9. TURVALLISUUSTIEDOTTAMINEN Mahdollisesta kriisitiedottamisesta sekä muusta turvallisuuteen liittyvästä viestinnästä vastaa leirin tiedotusvastaava ja turvallisuusvastaava. Tapahtumia, joista tiedotetaan organisaation sisäisesti turvallisuusvastaavalle, ovat uhkatilanteet ja pienet tapaturmat, joissa ei ole sattunut henkilövahinkoja. Sisäinen tiedottaminen on näissä erittäin tärkeää, jotta vastaavat uhkatilanteet voidaan jatkossa välttää. Onnettomuudet, joissa tapahtuu henkilövahinkoja tai on ollut vaara niiden syntymiselle, tiedotetaan turvallisuusvastaavalle lisäksi joukkueille, vanhemmille ja viranomaisille. Tilanteet, joissa on ollut useita ihmisiä vaarassa tai vakavia henkilövahinkoja on, sattunut tiedotetaan turvallisuusvastaavalle, leirin johtajalle, joukkueille, vanhemmille, viranomaisille. 10. VAKUUTUKSET Jokaisella leirille osallistujalla pelaajalla ja tuomarilla pitää olla pelaaja- tai toimitsijalisenssi, sekä urheilijavakuutus, joka vastaa leirin aikana, myös ulkopuolella leiriohjelman liikuttaessa, kaikki mahdolliset tapaturmavahingot. Lisäksi vetäjille suositellaan toimitsijalisenssiä ja tapaturmavakuutusta. Leirijärjestäjä ei vakuuta leiriläisiä tapaturman varalle. Leirijärjestäjä huolehtii talkoolaisten vakuuttamisesta ja erillisestä vastuuvakuuttamisesta, mahdollisten vahinkojen varalle. 11. YHTEYSTIETOJA Turvallisuusviranomaiset Poliisi 112 Pelastuslaitos 112 Sairaankuljetus 112

9 9 Siilinjärven Terveyskeskus Kasurilantie 3, Siilinjärvi Kys:in yhteispäivystys, Puijonlaaksontie 2, Kuopio, AE- ovi Myrkytystietokeskus, Helsinki Leirin johtaja Marko Heikkinen Turvallisuusvastaava Juha Huttunen Tiedotusvastaava Pirjo Mäkelä Majoitusvastaavat Jari Luostarinen ja Outi Nykänen Ensiapuvastaavat Leirikanslia Kenttävastaava

TURVALLISUUS- JA PELASTUSSUUNNITELMA

TURVALLISUUS- JA PELASTUSSUUNNITELMA TURVALLISUUS- JA PELASTUSSUUNNITELMA 2 SISÄLLYS 1. Tärkeitä puhelinnumeroita 3 2. Turvallisuussuunnitelman tavoite 4 3. Riskianalyysi 4 3.1 Häiriökäyttäytyminen 4 3.2 Tulipalo 4 3.3 Muita majoituskouluihin

Lisätiedot

TURVALLISUUS- ja PELASTUSSUUNNITELMA

TURVALLISUUS- ja PELASTUSSUUNNITELMA TURVALLISUUS- ja PELASTUSSUUNNITELMA 2 SISÄLLYS 1. Turvallisuus- ja pelastussuunnitelman tavoite 3 2. Riskianalyysi. 3 2.1 Häiriökäyttäytyminen 3 2.2 Tulipalo 3 2.3 Muita majoituskouluihin kohdistuvia

Lisätiedot

Tenavaleiri Siilinjärvi 28.6-3.7.2015 TURVALLISUUS- ja PELASTUSSUUNNITELMA

Tenavaleiri Siilinjärvi 28.6-3.7.2015 TURVALLISUUS- ja PELASTUSSUUNNITELMA 1 Tenavaleiri Siilinjärvi 28.6-3.7.2015 TURVALLISUUS- ja PELASTUSSUUNNITELMA 9.6.2015 Turvallisuusvastaava Juha Huttunen 2 SISÄLLYS 1. Turvallisuus- ja pelastussuunnitelman tavoite 3 2. Riskianalyysi 3

Lisätiedot

TURVALLISUUSSUUNNITELMA

TURVALLISUUSSUUNNITELMA TURVALLISUUSSUUNNITELMA Tapahtuma: Osallistujat: Taekwon-do Akatemian leiri noin 200 osallistujaa Ajankohta: 2.11.2007 4.11.2007 Tapahtumapaikka: Järjestäjä: Rajakylän koulu Taekwon-do Akatemia ry -----------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

KOULULIIKUNTALIITON SUUNNISTUSMESTARUUSKILPAILUT HEINOLASSA 29 31.8.2013 PELASTUSSUUNNITELMA

KOULULIIKUNTALIITON SUUNNISTUSMESTARUUSKILPAILUT HEINOLASSA 29 31.8.2013 PELASTUSSUUNNITELMA KOULULIIKUNTALIITON SUUNNISTUSMESTARUUSKILPAILUT HEINOLASSA 29 31.8.2013 PELASTUSSUUNNITELMA Sisällysluettelo 1.) Toiminnan kuvaus, tapahtuman paikka. 2.) Henkilöstö ja yhteystiedot tilaisuuden aikana

Lisätiedot

PIENEN YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA [NIMI] NORMAALIOLOJEN JA POIKKEUSOLOJEN ONNETTOMUUKSIA SEKÄ UHKATILANTEITA VARTEN

PIENEN YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA [NIMI] NORMAALIOLOJEN JA POIKKEUSOLOJEN ONNETTOMUUKSIA SEKÄ UHKATILANTEITA VARTEN 1 PIENEN YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA [NIMI] NORMAALIOLOJEN JA POIKKEUSOLOJEN ONNETTOMUUKSIA SEKÄ UHKATILANTEITA VARTEN Suunnitteluvelvoite perustuu pelastuslakiin (2004 8 ja 9 ) ja pelastustoimesta

Lisätiedot

TURVALLISUUSSUUNNITELMA

TURVALLISUUSSUUNNITELMA VPS-JUNIORIT ry TURVALLISUUSSUUNNITELMA Sisällysluettelo 1. Turvallisuussuunnitelma. 1.1 Turvallisuussuunnitelman kohteet. 1.1.1 Pelaajat. 1.1.2 Ottelun toimihenkilöt, tuomarit, ym.. 1.1.3 Katsojat 1.1.4

Lisätiedot

ASUKKAAN TURVALLISUUSOHJEET

ASUKKAAN TURVALLISUUSOHJEET ASUKKAAN TURVALLISUUSOHJEET Turvallista asumista YH Kodeilla YH Kodit tarjoaa elämän kestävää asumista, joka on paljon enemmän kuin pelkkä asunto. Me arvostamme turvallisen asumisen ja toimivan elinympäristön

Lisätiedot

Taekwon-Do Akatemian open värivöiden kilpailu. Vastuujohtaja: Heikki Riekki 040 544 9243. Turvallisuusvastaava: Jussi Peltola 040 7635 412

Taekwon-Do Akatemian open värivöiden kilpailu. Vastuujohtaja: Heikki Riekki 040 544 9243. Turvallisuusvastaava: Jussi Peltola 040 7635 412 TURVALLISUUSSUUNNITELMA Tapahtuma: Osallistujat: Taekwon-Do Akatemian open värivöiden kilpailu noin 150 osallistujaa Ajankohta: 26.1.2008 kello 8.30 17.00 Tapahtumapaikka: Rajakylän koulun urheiluhalli

Lisätiedot

Turvallisuussuunnitelma. Lauttasaaren Kisa-Siskot ry

Turvallisuussuunnitelma. Lauttasaaren Kisa-Siskot ry Turvallisuussuunnitelma Lauttasaaren Kisa-Siskot ry LAUTTASAAREN KISA-SISKOT RY TURVALLISUUSSUUNNITELMA 2 (6) Sisällysluettelo 1 Turvallisuussuunnitelman tarkoitus... 3 2 Yhdistyksen toiminnan kuvaus...

Lisätiedot

VALVOJAN TEHTÄVIÄ LISÄKSI YÖLLÄ VALVOJA

VALVOJAN TEHTÄVIÄ LISÄKSI YÖLLÄ VALVOJA MAJOITUSVALVONTA VALVOJAN TEHTÄVIÄ - Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpito - Neuvonta ja opastus; Kysymykset voivat käsitellä lähes mitä tahansa, mutta niihin ei saa vastata mitä tahansa. Perehdy

Lisätiedot

Palon tai muun onnettomuuden havainnut valvoja varmistaa, että pelastuslaitos on hälytetty kohteeseen, hälytys numerosta 112.

Palon tai muun onnettomuuden havainnut valvoja varmistaa, että pelastuslaitos on hälytetty kohteeseen, hälytys numerosta 112. Pelastustiet ja pysäköinti Valvojat ohjeistetaan seuraamaan pysäköintiä niin, ettei pysäköinti estä pelastusajoneuvojen toimintaa ja niin että pelastustiet pidetään avoinna. Hallin edessä on selkeät parkkipaikat,

Lisätiedot

XXXIV Seinäjoen Talvikisat 2.1.2016 PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA

XXXIV Seinäjoen Talvikisat 2.1.2016 PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA XXXIV Seinäjoen Talvikisat 2.1.2016 PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA 1 Yleistä Tämä pelastussuunnitelma perustuu Pelastuslain ja pelastusasetuksen vaatimuksiin laatia tällaisesta tapahtumasta Pelastussuunnitelma.

Lisätiedot

Mikkelin Jäähalli. Pelastussuunnitelman pikaohjeet

Mikkelin Jäähalli. Pelastussuunnitelman pikaohjeet Mikkelin Jäähalli Pelastussuunnitelman pikaohjeet Mikkelin Jäähalli Yleinen turvallisuusohje YLEINEN HÄTÄNUMERO 112 TULIPALON SATTUESSA 1. PELASTA välittömässä vaarassa olevat. 2. VAROITA muita vaarasta.

Lisätiedot

KYMEN GOLF ry TURVALLISUUSSUUNNITELMA

KYMEN GOLF ry TURVALLISUUSSUUNNITELMA KYMEN GOLF ry TURVALLISUUSSUUNNITELMA 1. Turvallisuussuunnitelman tavoite Tämä turvallisuussuunnitelma käsittää koko Kymen Golf ry:n toiminnan. Suunnitelman päätavoitteita ovat häiriöiden ja onnettomuuksien

Lisätiedot

Turvallisuussuunnitelma Suomen Tolkien-seura Kontu ry

Turvallisuussuunnitelma Suomen Tolkien-seura Kontu ry Turvallisuussuunnitelma Suomen Tolkien-seura Kontu ry Tapahtumavastaava Jasmin Syrjälä 01.11.2012 2 SISÄLLYS 1. Suomen Tolkien-seura Kontu ry:n toiminta... 3 2. Turvallisuussuunnitelman tavoite... 3 3.

Lisätiedot

Tervetuloa KOTOLAan, Adoptioperheet ry:n, Familia Club ry:n ja Sateenkaariperheet ry:n yhteisiin toimitiloihin!

Tervetuloa KOTOLAan, Adoptioperheet ry:n, Familia Club ry:n ja Sateenkaariperheet ry:n yhteisiin toimitiloihin! Tervetuloa KOTOLAan, Adoptioperheet ry:n, Familia Club ry:n ja Sateenkaariperheet ry:n yhteisiin toimitiloihin! Tilat: Yhdistyksen toimistohuoneiden lisäksi Kotolasta löytyy kaksi koulutustilaa; suurempi

Lisätiedot

POHJANMAAN PESIKSEN TENAVALEIRI SEINÄJOELLA 13.-16.6.2011

POHJANMAAN PESIKSEN TENAVALEIRI SEINÄJOELLA 13.-16.6.2011 POHJANMAAN PESIKSEN TENAVALEIRI SEINÄJOELLA 13.-16.6.2011 Leirikanslia: Marttilan koulu (Kirkkokatu 9) Ilmoittautuminen: maanantaina 13.6. klo 9.30 11.00 leirikansliassa Leiripassit á 68 maksetaan etukäteen

Lisätiedot

2. Turvallisuusorganisaatio 2.1 Hallitus Joukkueenjohtaja, huoltaja, valmentaja.

2. Turvallisuusorganisaatio 2.1 Hallitus Joukkueenjohtaja, huoltaja, valmentaja. Sisällysluettelo 1. Turvallisuussuunnitelma. 1.1 Turvallisuussuunnitelman kohteet. 1.1.1 Pelaajat. 1.1.2 Ottelun toimihenkilöt, tuomarit, ym... 1.1.3 Katsojat 1.1.4 Ympäristö.. 2. Turvallisuusorganisaatio

Lisätiedot

MASALAN YLIPAINEHALLIN TURVALLISUUS SUUNNITELMA

MASALAN YLIPAINEHALLIN TURVALLISUUS SUUNNITELMA MASALAN YLIPAINEHALLIN TURVALLISUUS SUUNNITELMA Masalan ylipainehallin yhteystiedot Jalkapallohalli, kupla Rusthollintie 2, 02430 Masala Ylläpito ja huolto: Tilahallinnon päivystäjä 040-5140091 Kenttämestari

Lisätiedot

Turvallisuussuunnitelma Suomen Tolkien-seura Kontu ry

Turvallisuussuunnitelma Suomen Tolkien-seura Kontu ry Turvallisuussuunnitelma Suomen Tolkien-seura Kontu ry Tapahtumavastaava Jasmin Syrjälä 01.01.2012 Päivittänyt Olli Pitkänen 6.1.2018 Sisällys 1. SUOMEN TOLKIEN-SEURA KONTU RY:N TOIMINTA... 3 2. TURVALLISUUSSUUNNITELMAN

Lisätiedot

KYMEN GOLF TURVALLISUUSSUUNNITELMA

KYMEN GOLF TURVALLISUUSSUUNNITELMA KYMEN GOLF TURVALLISUUSSUUNNITELMA 1. Turvallisuussuunnitelman tavoite Tämä turvallisuussuunnitelma käsittää koko Kymen Golf ry:n toiminnan. Suunnitelman päätavoitteena on tapahtuneen häiriön tai onnettomuuden

Lisätiedot

Pallokerho Keski-Uusimaa TURVALLISUUSSUUNNITELMA

Pallokerho Keski-Uusimaa TURVALLISUUSSUUNNITELMA Pallokerho Keski-Uusimaa TURVALLISUUSSUUNNITELMA Sisa llysluettelo 1. Turvallisuussuunnitelma... 3 1.1. Turvallisuussuunnitelman kohteet... 3 1.1.1. Pelaajat... 3 1.1.2. Ottelun toimihenkilöt, tuomarit,

Lisätiedot

OHJEET TAPATURMIEN (JA SAIRASKOHTAUSTEN) ENNALTAEHKÄISYYN

OHJEET TAPATURMIEN (JA SAIRASKOHTAUSTEN) ENNALTAEHKÄISYYN OHJEET TAPATURMIEN (JA SAIRASKOHTAUSTEN) ENNALTAEHKÄISYYN Jokaisen henkilökuntaan kuuluvan on noudatettava seuraavia ohjeita sekä valvottava, että yleisö noudattaa niitä. Kaikista turvallisuutta vaarantavista

Lisätiedot

HÄTÄILMOITUS. 112 ambulanssi, palokunta 10022 poliisi. Soita hätäpuhelu itse, jos voit.

HÄTÄILMOITUS. 112 ambulanssi, palokunta 10022 poliisi. Soita hätäpuhelu itse, jos voit. HÄTÄILMOITUS 112 ambulanssi, palokunta 10022 poliisi Soita hätäpuhelu itse, jos voit. Mitä on tapahtunut? Onnettomuus? Sairaskohtaus? Onko ihmisiä vaarassa? Missä? Osoite, osasto, rakennus Vastaa kysymyksiin

Lisätiedot

TURVALLISUUSSUUNNITELMA SM-Keskimatka R2

TURVALLISUUSSUUNNITELMA SM-Keskimatka R2 1 TURVALLISUUSSUUNNITELMA SM-Keskimatka R2 Suunnistuskilpailu SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSSUUNNITELMAN TARKOITUS...2 2. YLEISTIEDOT...2 3. HENKILÖSTÖ YHTEYSTIETOINEEN TAPAHTUMA-AIKANA 3 4. TILAISUUDEN ONNETTOMUUSRISKITEKIJÄT,

Lisätiedot

KAUHAJOKI AJOT KILPAILUOHJE

KAUHAJOKI AJOT KILPAILUOHJE KAUHAJOKI AJOT 27. - 28.7.2019 KILPAILUOHJE Päivitetty 5.7.2019 KAUHAJOKI TEMPO 27.7.2019 klo 11.00 Kilpailukeskus: Pukkilan ala-aste Hyypäntie 78, Kauhajoki KAUHAJOKI MAANTIE 28.7.2019 klo 10.00 Kilpailukeskus:

Lisätiedot

Kavalahden Leirikeskus. Toimintaohjeet

Kavalahden Leirikeskus. Toimintaohjeet Kavalahden Leirikeskus Toimintaohjeet Kavalahden Leirikeskus toimintaohjeet Laadittu 4.12.2014 Laatija Juha Vilen Viimeksi päivitetty 3.3.2015 Päivittäjä Ville Salo Nämä toimintaohjeet on laadittu käyttäen

Lisätiedot

KAUHAJOKI AJOT KILPAILUOHJE

KAUHAJOKI AJOT KILPAILUOHJE KAUHAJOKI AJOT 15. - 16.7.2017 KILPAILUOHJE Päivitetty 12.7.2017 KAUHAJOKI TEMPO 15.7.2017 klo 11.00 Kilpailukeskus: Pukkilan ala-aste Hyypäntie 78, Kauhajoki HYYPÄNLAAKSO MAANTIE 16.7.2017 klo 10.00 Kilpailukeskus:

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA. YRITYSPUISTO LEIVONEN Maitokuja 4, 74700 Kiuruvesi

PELASTUSSUUNNITELMA. YRITYSPUISTO LEIVONEN Maitokuja 4, 74700 Kiuruvesi PELASTUSSUUNNITELMA YRITYSPUISTO LEIVONEN Maitokuja 4, 74700 Kiuruvesi 2 SISÄLTÖ 1. SUUNNITELMAN YLLÄPITO 3 2. SUUNNITTELUVELVOITE 5 3. HÄTÄILMOITUSOHJE 6 4. ELVYTYSOHJE 7 5. HUOMIOITAVAT VAARATILANTEET

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA. Kisakylä käsittää Syreenin koulun, Yhteiskoulun kenttä ja Leirintäalue

PELASTUSSUUNNITELMA. Kisakylä käsittää Syreenin koulun, Yhteiskoulun kenttä ja Leirintäalue PELASTUSSUUNNITELMA Yleisjärjestelyt: PELASTUSSUUNNITELMA KISAKYLÄ JA LEIRINTÄALUE Kisakylä käsittää Syreenin koulun, Yhteiskoulun kenttä ja Leirintäalue uimahallin vieressä. Kisakylän info on Syreenin

Lisätiedot

Ampumahiihtokilpailut. Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 17.-18.1.2015. Pelastussuunnitelma

Ampumahiihtokilpailut. Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 17.-18.1.2015. Pelastussuunnitelma Ampumahiihtokilpailut Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 17.-18.1.2015 Pelastussuunnitelma 1. SUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän pelastussuunnitelman tarkoitus on ohjata ampumahiihtokilpailujen toteuttamisesta

Lisätiedot

HELSINGIN PELASTUSLIITTO RY PELASTUSSUUNNITELMA SENIORIASUMISOIKEUS OY MERIKARTANO RIONKATU 7 00220 HELSINKI

HELSINGIN PELASTUSLIITTO RY PELASTUSSUUNNITELMA SENIORIASUMISOIKEUS OY MERIKARTANO RIONKATU 7 00220 HELSINKI PELASTUSSUUNNITELMA SENIORIASUMISOIKEUS OY MERIKARTANO RIONKATU 7 00220 HELSINKI Lisaa tahan karttakuva josta ilmenevat kiinteistojen sijainti, pelastustiet, pysakointijarjestelyt seka muut turvallisuusjarjestelyt

Lisätiedot

TURVALLISUUSSUUNNITELMA ORIMATTILAN TÄHTIKISAT 2015. Veini Holopainen, Kilpailun johtaja Jarkko Kumpulainen, Tekninen johtaja

TURVALLISUUSSUUNNITELMA ORIMATTILAN TÄHTIKISAT 2015. Veini Holopainen, Kilpailun johtaja Jarkko Kumpulainen, Tekninen johtaja TURVALLISUUSSUUNNITELMA ORIMATTILAN TÄHTIKISAT 2015 Veini Holopainen, Kilpailun johtaja Jarkko Kumpulainen, Tekninen johtaja 1. Tapahtuman kuvaus Orimattilan JYmy järjestää yleisurheilun tähtikisat Orimattilan

Lisätiedot

Ohjeet tapaturmien (ja sairaskohtausten) ennaltaehkäisyyn

Ohjeet tapaturmien (ja sairaskohtausten) ennaltaehkäisyyn Ohjeet tapaturmien (ja sairaskohtausten) ennaltaehkäisyyn Jokaisen henkilökuntaan kuuluvan on noudatettava seuraavia ohjeita sekä valvottava, että yleisö noudattaa niitä. Kaikista turvallisuutta vaarantavista

Lisätiedot

Alueella ei ole päätoimista henkilökuntaa. 041 455 2220 (Petri) 044 344 5866 (päivystäjä)

Alueella ei ole päätoimista henkilökuntaa. 041 455 2220 (Petri) 044 344 5866 (päivystäjä) 2 TIETOA LEIRIKESKUKSESTA Alue on tarkoitettu alle 100 henkilön majoittumiseen päärakennuksessa, 6 majoitusmökissä ja asuntovaunuissa / asuntoautoissa. Alueella järjestetään satunnaisesti muutaman tunnin

Lisätiedot

Turvallisuussuunnitelma

Turvallisuussuunnitelma Turvallisuussuunnitelma Hyvinkään Voimistelu ja liikunta Hyvoli ry:n (jäljempänä Hyvoli) hallitus vastaa siitä, että seuralla on käytössä oleva turvallisuussuunnitelma. Hyvolin operatiivisena turvallisuusvastaavana

Lisätiedot

Pelastussuunnitelma. lähtövalmiina kilpailukeskuksessa moottorikelkka + peräreki ja kuljettaja. 2 Liikenneonnettomuus

Pelastussuunnitelma. lähtövalmiina kilpailukeskuksessa moottorikelkka + peräreki ja kuljettaja. 2 Liikenneonnettomuus Pelastussuunnitelma 1. SUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän pelastussuunnitelman tarkoitus on ohjata hiihtokilpailujen toteuttamisesta vastaavaa henkilökuntaa turvallisuusasioissa sekä määrittää turvallisuuden

Lisätiedot

LAPIN PELASTUSLAITOS EMERGENCY SERVICE OF LAPLAND. YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA Suunnitteluvelvoite perustuu pelastuslakiin 379/2011 16

LAPIN PELASTUSLAITOS EMERGENCY SERVICE OF LAPLAND. YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA Suunnitteluvelvoite perustuu pelastuslakiin 379/2011 16 YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA Suunnitteluvelvoite perustuu pelastuslakiin 379/2011 16 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Kansallinen hiihtosuunnistuskilpailu 1.2 Tilaisuuden

Lisätiedot

Sisällysluettelo Yleistä turvallisuudesta... 3 Turvallisuussuunnitelman tavoite... 3 Vastuut ja velvollisuudet FB Factorissa...

Sisällysluettelo Yleistä turvallisuudesta... 3 Turvallisuussuunnitelman tavoite... 3 Vastuut ja velvollisuudet FB Factorissa... Sisällysluettelo Yleistä turvallisuudesta... 3 Turvallisuussuunnitelman tavoite... 3 Vastuut ja velvollisuudet FB Factorissa... 3 FB Factorin turvallisuusvastaava... 3 Mahdolliset uhat... 4 Tulipalo, vesivahinko

Lisätiedot

OPAS VIDEOIDEN KÄYTTÖÖN

OPAS VIDEOIDEN KÄYTTÖÖN OPAS VIDEOIDEN KÄYTTÖÖN Ransu ja Valtteri opastavat välttämään vaaratilanteita ja toimimaan oikein onnettomuuksissa. Valtteri Väyrynen on Tampereen aluepelastuslaitoksen koulutussuunnittelija. Tämä opas

Lisätiedot

kerrostaloasukkaalle Huolehdi paloturvallisuudesta!

kerrostaloasukkaalle Huolehdi paloturvallisuudesta! Paloturvallisuustietoa kerrostaloasukkaalle Huolehdi paloturvallisuudesta! Ohjeet asukkaalle Palovaroitin Asunnon jokainen kerros sekä niihin yhteydessä olevat kellarikerrokset ja ullakot on varustettava

Lisätiedot

Rasti-Lukko ry. Pelastussuunnitelma. 2.9 Tapahtuman erityispiirteet Ei erityispiirteitä

Rasti-Lukko ry. Pelastussuunnitelma. 2.9 Tapahtuman erityispiirteet Ei erityispiirteitä Rasti-Lukko ry Pelastussuunnitelma 1. SUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän suunnitelman tarkoitus on ohjata hiihtokilpailujen toteuttamisesta vastaavaa henkilökuntaa, sekä määrittää turvallisuuden vastuut velvoitteet

Lisätiedot

TURVALLISESTI KODISSANI. Oma turvallisuuteni. Valitse kyllä tai ei. Tiedän hätänumeron. Säilytän puhelinta paikassa, josta löydän sen helposti.

TURVALLISESTI KODISSANI. Oma turvallisuuteni. Valitse kyllä tai ei. Tiedän hätänumeron. Säilytän puhelinta paikassa, josta löydän sen helposti. Oma turvallisuuteni Valitse kyllä tai ei. TURVALLISESTI Tiedän hätänumeron. kyllä ei KODISSANI Säilytän puhelinta paikassa, josta löydän sen helposti. Huoneessani on toimiva palovaroitin. Tiedän, mitä

Lisätiedot

TURVALLISUUSSUUNNITELMA ORIMATTILAN TÄHTIKISAT Veini Holopainen, Kilpailun johtaja Jarkko Kumpulainen, Tekninen johtaja

TURVALLISUUSSUUNNITELMA ORIMATTILAN TÄHTIKISAT Veini Holopainen, Kilpailun johtaja Jarkko Kumpulainen, Tekninen johtaja TURVALLISUUSSUUNNITELMA ORIMATTILAN TÄHTIKISAT 2018 Veini Holopainen, Kilpailun johtaja Jarkko Kumpulainen, Tekninen johtaja 1. Tapahtuman kuvaus Orimattilan JYmy järjestää yleisurheilun tähtikisat Orimattilan

Lisätiedot

VÄESTÖN VAROITTAMINEN

VÄESTÖN VAROITTAMINEN TURVALLISUUSOHJE Liite 2 VÄESTÖN VAROITTAMINEN 1. Yleinen vaaramerkki Yhden minuutin pituinen nouseva ja laskeva ääni, jossa nousevan jakson pituus on 7 sekuntia ja laskevan jakson pituus samoin 7 sekuntia

Lisätiedot

Tukimateriaaliin on koottu opetusvideoiden sisältämät opetukset, jotka tulee käydä keskustelunomaisesti läpi, aina kun video on katsottu.

Tukimateriaaliin on koottu opetusvideoiden sisältämät opetukset, jotka tulee käydä keskustelunomaisesti läpi, aina kun video on katsottu. Opetusvideoiden tukimateriaali Turvapaikanhakijoille ja maahanmuuttajille tarkoitetut opetusvideot on tarkoitettu katsottavaksi ohjatusti. Ilman tukimateriaalia saattaa videoiden sanoma jäädä epäselväksi.

Lisätiedot

37. KANSALLISET JA 27. ZEPPELIN-HIIHDOT KEMPELE TURVALLISUUSSUUNNITELMA

37. KANSALLISET JA 27. ZEPPELIN-HIIHDOT KEMPELE TURVALLISUUSSUUNNITELMA 37. KANSALLISET JA 27. ZEPPELIN-HIIHDOT 9.2.2019 KEMPELE TURVALLISUUSSUUNNITELMA Kempeleen Pyrintö ry. Kempeleen Kiri ry. 1. SUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän pelastussuunnitelman tarkoitus on ohjata hiihtokilpailujen

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA Karkki-Rastin 30-vuotisjuhlakilpailu Suunnistuskilpailu

PELASTUSSUUNNITELMA Karkki-Rastin 30-vuotisjuhlakilpailu Suunnistuskilpailu PELASTUSSUUNNITELMA Karkki-Rastin 30-vuotisjuhlakilpailu 14.5.2016 Suunnistuskilpailu 1. TILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Karkki-Rastin 30-vuotisjuhlakilpailut, kansallinen suunnistuskilpailu

Lisätiedot

Lähtö linja-autoasemalta, tilausajolaiturilta to 9.6 klo 6.30, Savon Linjan bussilla. Auton pakkaaminen alkaa klo 6.00

Lähtö linja-autoasemalta, tilausajolaiturilta to 9.6 klo 6.30, Savon Linjan bussilla. Auton pakkaaminen alkaa klo 6.00 Lähtö linja-autoasemalta, tilausajolaiturilta to 9.6 klo 6.30, Savon Linjan bussilla. Auton pakkaaminen alkaa klo 6.00 Iso tapahtuma! 850 joukkuetta, 6538 passia 300 pelikenttää, n. 5000 peliä 100 000

Lisätiedot

XCO Suomenmestaruuskilpailut Hollolan Messilässä 21.7 2013 klo 8.00-17.00

XCO Suomenmestaruuskilpailut Hollolan Messilässä 21.7 2013 klo 8.00-17.00 XCO Suomenmestaruuskilpailut Hollolan Messilässä 21.7 2013 klo 8.00-17.00 PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA 1. Turvallisuudesta vastaavat henkilöt ja varahenkilöt Mika Tervala Turvallisuusvastaava puh

Lisätiedot

KIEKKO-67 JUNIORIKIEKKO RY TURVALLISUUSASIAKIRJA

KIEKKO-67 JUNIORIKIEKKO RY TURVALLISUUSASIAKIRJA 04.03.2014 KIEKKO-67 JUNIORIKIEKKO RY TURVALLISUUSASIAKIRJA Tämän turvallisuusasiakirjan tehtävä on opastaa Kiekko-67 juniorikiekko ry:n jäseniä varautumisessa yhdistyksen toimintaan liittyvissä tapahtumissa

Lisätiedot

KYMEN GOLF ry TURVALLISUUSSUUNNITELMA

KYMEN GOLF ry TURVALLISUUSSUUNNITELMA KYMEN GOLF ry TURVALLISUUSSUUNNITELMA 1. Turvallisuussuunnitelman tavoite Tämä turvallisuussuunnitelma käsittää koko Kymen Golf ry:n toiminnan. Suunnitelman päätavoitteita ovat häiriöiden ja onnettomuuksien

Lisätiedot

KANTA-HÄMEEN TILAPÄISMAJOITUKSEN

KANTA-HÄMEEN TILAPÄISMAJOITUKSEN TILAPÄISMAJOITTUMISEN OHJEET 1. Ilmoitukset ja pelastussuunnitelma Majoittajan on ilmoitettava pelastuslaitoksen paikalliselle toimipisteelle kirjallisesti niistä koulurakennuksista tai muista tiloista,

Lisätiedot

TURVALLISUUSKARTOITUS

TURVALLISUUSKARTOITUS TURVALLISUUSKARTOITUS Turvallisuusosan tarkastukset Vanajan kirkko Hautausmaantie, 13110, Hämeenlinna Raporttipäivä: 14.01.2014 Tarkastuspäivä: 28.10.2013 Muokkauspäivä: 12.06.2014 2 (14) Vanajan kirkko

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA KARKKIRASTIT

PELASTUSSUUNNITELMA KARKKIRASTIT PELASTUSSUUNNITELMA KARKKIRASTIT 19.5.2018 Suunnistuskilpailu 1. TILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Karkkirastit, avoin kansallinen suunnistuskilpailu 1.2 Tilaisuuden järjestäjä (Yhteystietoineen)

Lisätiedot

Turvallisuussuunnitelma

Turvallisuussuunnitelma 2015 Turvallisuussuunnitelma 1. Turvallisuussuunnitelma Tämä turvallisuussuunnitelma käsittää koko Nokian Palloseura ry:n toiminnan. Tällä suunnitelmalla Nokian Palloseura ry pyrkii ennalta ehkäisemään

Lisätiedot

TURVALLISEEN HUOMISEEN

TURVALLISEEN HUOMISEEN TURVALLISEEN HUOMISEEN perheen pelastautumissuunnitelma 1 Poistu palavasta rakennuksesta, mutta älä mene savuun! Tulipalo yllättää aina, ja huonetilaan alkaa heti muodostua tultakin vaarallisempaa savua.

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA. Asunto Oy Malliyhtiön pelastussuunnitelma. Asunto-osakeyhtiö Malliyhtiö Mallitie 26, 90999 Oulu

PELASTUSSUUNNITELMA. Asunto Oy Malliyhtiön pelastussuunnitelma. Asunto-osakeyhtiö Malliyhtiö Mallitie 26, 90999 Oulu Asunto Oy Malliyhtiön pelastussuunnitelma Asunto-osakeyhtiö Malliyhtiö Mallitie 26, 90999 Oulu PELASTUSSUUNNITELMA Isännöitsijätoimisto Puhelin: 040-5549123 Kauppurienkatu Fax: 08-90100 Oulu Asunto-osakeyhtiö

Lisätiedot

JOUKKUEIDEN TURVALLISUUSSUUNNITELMA

JOUKKUEIDEN TURVALLISUUSSUUNNITELMA JOUKKUEIDEN TURVALLISUUSSUUNNITELMA TAPAHTUMAPAIKKA TUPLAJÄÄT OY, Tietäjäntie 2, 70900 Toivala sekä Kuopion kaupungin jäähallit Niiralassa ja Lippumäessä AIKA JÄÄKIEKKOKAUSI 2013-2014 TAPAHTUMA JÄRJESTÄJÄ

Lisätiedot

PESÄPALLON TENAVALEIRI 2013

PESÄPALLON TENAVALEIRI 2013 TURVALLISUUS - PELASTUSSUUNNITELMA PESÄPALLON TENAVALEIRI 2013 14.-19.7.2013 Vihti Etelän Pesis Vihdin Pallo 2 1. YLEISTÄ LEIRISTÄ... 3 2. TURVALLISUUSSUUNNITELMAN TAVOITE... 3 3. MAJOITUS, RUOKAILU, KENTÄT,

Lisätiedot

Viitalantie 221, 60640 Isokoski

Viitalantie 221, 60640 Isokoski Venestalon pelastussuunnitelma, joka sisältää sammutus- ym. turvallisuusohjeita Viitalantie 221, 60640 Isokoski TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Venestalo on Veneskoski-Viitala-seura ry:n omistama kylätalo, joka

Lisätiedot

Pelastussuunnitelma 1. SUUNNITELMAN TARKOITUS

Pelastussuunnitelma 1. SUUNNITELMAN TARKOITUS Pelastussuunnitelma 1. SUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän pelastussuunnitelman tarkoitus on ohjata hiihtokilpailujen toteuttamisesta vastaavaa henkilökuntaa turvallisuusasioissa sekä määrittää turvallisuuden

Lisätiedot

Perustuu Pelastuslain (379/2011) ja asetuksen pelastustoimesta (407/2011) vaatimuksiin.

Perustuu Pelastuslain (379/2011) ja asetuksen pelastustoimesta (407/2011) vaatimuksiin. Perustuu Pelastuslain (379/2011) ja asetuksen pelastustoimesta (407/2011) vaatimuksiin. 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Pesäpallo alueleiri Ylivieska/leiridisko 1.2 Tilaisuuden järjestäjä

Lisätiedot

TURVALLISUUSSUUNNITELMA JALKAPALLOJAOSTO

TURVALLISUUSSUUNNITELMA JALKAPALLOJAOSTO TURVALLISUUSSUUNNITELMA JALKAPALLOJAOSTO Sisällysluettelo 1.Turvallisuussuunnitelma 1.1. Turvallisuussuunnitelman kohteet 1.1.1. Pelaajat 1.1.2. Ottelun toimihenkilöt, tuomarit, yms. 1.1.3. Katsojat 1.1.4.

Lisätiedot

Tuulimäen kalliosuojan turvaopas 2016

Tuulimäen kalliosuojan turvaopas 2016 Tuulimäen kalliosuojan turvaopas 2016 Viite: Espoon kaupungin Tuulimäen väestösuojan turvallisuussuunnitelma 9.2.2016 Miksi turvallisuusohjeita tarvitaan Tuulimäen kalliosuojan turvaopas on tarkoitettu

Lisätiedot

*Mitkä tekijät voivat vaarantaa

*Mitkä tekijät voivat vaarantaa * *Mitkä tekijät voivat vaarantaa työpisteesi turvallisuuden: *Palo- ja poistumisturvallisuuteen liittyvät tekijät *Aggressiivisen asiakkaan käytös *Työkoneen tai laitteen käyttö (teollisuus) *Huono ergonomia

Lisätiedot

Turvallisesti harrastuksiin. Vinkkejä nuorten ryhmien ohjaajille ja vanhemmille

Turvallisesti harrastuksiin. Vinkkejä nuorten ryhmien ohjaajille ja vanhemmille Turvallisesti harrastuksiin Vinkkejä nuorten ryhmien ohjaajille ja vanhemmille Harrastusmatkojen turvallisuus mukaan toimintaan harrastuksiin liittyy runsaasti sekä lyhyitä matkoja kodin ja harrastuspaikan

Lisätiedot

Nokian Palloseura. Turvallisuussuunnitelma

Nokian Palloseura. Turvallisuussuunnitelma Nokian Palloseura Turvallisuussuunnitelma Sisällysluettelo 2 1. Turvallisuussuunnitelma...3 2. Turvallisuussuunnitelman kohteet...4-5 3. Turvallisuusorganisaatio...6-7 4. Mahdolliset uhat..8-14 5. Hoitosuunnitelma

Lisätiedot

Oulunsalon Ratsastajat ry:n järjestämien ratsastuskilpailujen TURVALLISUUSASIAKIRJA

Oulunsalon Ratsastajat ry:n järjestämien ratsastuskilpailujen TURVALLISUUSASIAKIRJA Oulunsalon Ratsastajat ry:n järjestämien ratsastuskilpailujen TURVALLISUUSASIAKIRJA Oulunsalon Ratsastajat ry 2019 Sisällys 1. Tapahtumien tiedot... 1 2. Tapahtumien järjestäjän tiedot... 1 3. Tapahtumapaikka...

Lisätiedot

HYVINKÄÄN PALLOSEURA PETRI HARAINEN,TOIMINNANJOHTAJA

HYVINKÄÄN PALLOSEURA PETRI HARAINEN,TOIMINNANJOHTAJA 2019 Turvallisuussuunnitelma HYVINKÄÄN PALLOSEURA PETRI HARAINEN,TOIMINNANJOHTAJA Sisällysluettelo 1.1. Turvallisuussuunnitelman kohteet... 3 1.1.1. Pelaajat... 3 1.1.2. Ottelun toimihenkilöt, tuomarit,

Lisätiedot

LeKi-futis Lempäälän Palloseura ry Turvallisuussuunnitelma

LeKi-futis Lempäälän Palloseura ry Turvallisuussuunnitelma Sisällysluettelo LeKi-futis Lempäälän Palloseura ry Turvallisuussuunnitelma 1. TURVALLISUUSSUUNNITELMA.. 3 1.1.Turvallisuussuunnitelman kohteet... 3 1.1.1. Pelaajat. 3 1.1.2. Ottelun toimihenkilöt, tuomarit

Lisätiedot

1. TURVALLISUUNNITELMAN TARKOITUS

1. TURVALLISUUNNITELMAN TARKOITUS 1. TURVALLISUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän turvallisuussuunnitelman tavoitteena on taata Rastivarsat ry:n järjestämän suunnistustapahtuman suunnistajien, katsojien sekä järjestelytehtävissä toimivien turvallisuus

Lisätiedot

NAPEROLEIRIN PELASTUSSUUNNITELMA Hamina

NAPEROLEIRIN PELASTUSSUUNNITELMA Hamina NAPEROLEIRIN PELASTUSSUUNNITELMA Hamina 30.7 3.8.2017 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. TAPAHTUMAN YLEISTIEDOT... 3 1.1. Leirin yleistiedot... 3 1.1. Suunnitelman hyväksyntä... 3 2. LEIRI ORGANISAATIO... 4 3. MAJOITTUMINEN...

Lisätiedot

KAUHAJOKI AJOT 13. - 14.6.2015 KILPAILUOHJE

KAUHAJOKI AJOT 13. - 14.6.2015 KILPAILUOHJE KAUHAJOKI AJOT 13. - 14.6.2015 KILPAILUOHJE Päivitetty 02.06.2015 No:31 KAUHAJOKI TEMPO 13.6.2015 klo 12.00 Mastercupin osakilpailu Kilpailukeskus: Pukkilan ala-aste Hyypäntie 78, Kauhajoki No:32 HYYPÄNLAAKSO

Lisätiedot

Yleisötilaisuuden pelastussuunnitelma. Pellon Ponsi ry, suunnistusjaosto Veijo Ekonoja,

Yleisötilaisuuden pelastussuunnitelma. Pellon Ponsi ry, suunnistusjaosto Veijo Ekonoja, 2 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Tornionlaakson Rastipäivät 1.2 Tilaisuuden järjestäjä (Yhteystietoineen, myös sähköpostiosoite) 1.3 Järjestämispaikka (Paikan nimi ja osoite) Pellon

Lisätiedot

KARINIEMEN LEIRIKESKUKSEN PELASTUSSUUNNITELMAN LIITE päivitetty: 02.04.2015/ak

KARINIEMEN LEIRIKESKUKSEN PELASTUSSUUNNITELMAN LIITE päivitetty: 02.04.2015/ak KARINIEMEN LEIRIKESKUKSEN PELASTUSSUUNNITELMAN LIITE päivitetty: 02.04.2015/ak PUHELINNUMEROT HÄTÄTILANTEESSA: Ambulanssi: 112 Leirikeskuksen osoite: Kariniementie 143 Palokunta: 112 37740 Haukila Poliisi:

Lisätiedot

Tikkurilan Palloseura ry TURVALLISUUSSUUNNITELMA

Tikkurilan Palloseura ry TURVALLISUUSSUUNNITELMA Tikkurilan Palloseura ry TURVALLISUUSSUUNNITELMA Sisällysluettelo 1. Turvallisuussuunnitelma 1.1 Turvallisuussuunnitelman kohteet 1.1.1 Pelaajat 1.1.2 Ottelun toimihenkilöt, tuomarit, ym. 1.1.3 Katsojat

Lisätiedot

Kodin kokonaisturvallisuus

Kodin kokonaisturvallisuus Kodin kokonaisturvallisuus tapaturmien ehkäisy murtosuojaus ja rikosten ehkäisy varautuminen sähkön-, lämmön- ja vedenjakelun katkoksiin ongelmajätehuolto paloturvallisuus (ot 6) ensiapuvalmius (ot 7)

Lisätiedot

YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA

YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA Yleisötilaisuuden pelastussuunnitelma 1 YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA Suunnitteluvelvoite perustuu valtioneuvoston asetukseen pelastustoimesta (407/ 2011 3 ) ja pelastuslakiin (379/2011 16 ) Pelastuslaki

Lisätiedot

LAHTI-SUUNNISTUS 2015 PELASTUSSUUNNITELMA

LAHTI-SUUNNISTUS 2015 PELASTUSSUUNNITELMA LAHTI-SUUNNISTUS 2015 PELASTUSSUUNNITELMA Pelastussuunnitelma 1 (8) 28.7.2015 Päijät-Hämeen pelastuslaitos yleisotilaisuudet@phpela.fi Saimaankatu 64 15140 LAHTI Pelastussuunnitelma Lahti-Suunnistus 2015

Lisätiedot

2.3. Tapahtumapaikka Lahdepellon urheilukeskus, Kodisjoentie Kohderyhma/asiakaskunta Satakunnnan piirin hiihtajat ja heidan huoltajat

2.3. Tapahtumapaikka Lahdepellon urheilukeskus, Kodisjoentie Kohderyhma/asiakaskunta Satakunnnan piirin hiihtajat ja heidan huoltajat Rasti-Lukko ry Pelastussuunnitelma 1. SUUNNITELMAN TARKOITUS Taman pelastussuunnitelman tarkoitus on ohjata hiihtokilpailujen toteuttamisesta vastaavaa henkilokuntaa turvallisuusasioissa seka maarittaa

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Kauhajoen Teknologiakeskus PELASTUSSUUNNITELMA NORMAALIOLOJEN JA POIKKEUSOLOJEN ONNETTOMUUKSIA SEKÄ UHKATILANTEITA VARTEN

Kiinteistö Oy Kauhajoen Teknologiakeskus PELASTUSSUUNNITELMA NORMAALIOLOJEN JA POIKKEUSOLOJEN ONNETTOMUUKSIA SEKÄ UHKATILANTEITA VARTEN Kiinteistö Oy Kauhajoen Teknologiakeskus PELASTUSSUUNNITELMA NORMAALIOLOJEN JA POIKKEUSOLOJEN ONNETTOMUUKSIA SEKÄ UHKATILANTEITA VARTEN Kiinteistö oy KAUHAJOEN PELASTUSSUUNNITELMA sivu 2 Suunnitteluvelvoite

Lisätiedot

F.C. KASIYSI TURVALLISUUSSUUNNITELMA 2017

F.C. KASIYSI TURVALLISUUSSUUNNITELMA 2017 F.C. KASIYSI TURVALLISUUSSUUNNITELMA 2017 Sisällysluettelo 1. Turvallisuussuunnitelma... 5 1.1. Turvallisuussuunnitelman kohteet... 5 1.1.1. Pelaajat... 5 1.1.2. Ottelun toimihenkilöt, tuomarit, yms....

Lisätiedot

Kempeleen Kirin TURVALLISUUSSUUNNITELMA 2009 Pesäpallojaosto

Kempeleen Kirin TURVALLISUUSSUUNNITELMA 2009 Pesäpallojaosto Kempeleen Kirin TURVALLISUUSSUUNNITELMA 2009 Pesäpallojaosto Sisältö 1. Turvallisuussuunnitelma Kempeleen Kirissä... 4 2. Turvallisuusorganisaatio... 5 2.1. Johtoryhmä... 5 2.2. Kempeleen Kirin pesäpallojaoston

Lisätiedot

YLITORNION YHTEISKOULUN LUKION POISTUMISSUUNNITELMA

YLITORNION YHTEISKOULUN LUKION POISTUMISSUUNNITELMA Liite 8 YLITORNION YHTEISKOULUN LUKION POISTUMISSUUNNITELMA ONNETTOMUUKSIA SEKÄ UHKATILANTEITA VARTEN 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä poistumissuunnitelmasta... 3 2. Toiminta onnettomuus- ja uhkatilanteissa...

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA

PELASTUSSUUNNITELMA 19.-22.7.2016 PELASTUSSUUNNITELMA 1.7.2016 Turvallisuuspäällikkö Harri Huumo Sisällysluettelo 1. Pelastussuunnitelman tavoite... 3 2. Mahdolliset uhat... 3 3. Toimenpiteet turvallisuusuhan sattuessa...

Lisätiedot

Aggressiivisen henkilön kohtaaminen

Aggressiivisen henkilön kohtaaminen Aggressiivisen henkilön kohtaaminen Yleinen toimintamalli Työpaikan turvallisuus turvallisuusohjeita työnantajan muistilista uhkaavaan tilanteeseen varustautuminen hankalan tilanteen tunnistaminen vaarallisen

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA JA TURVALLISUUSJÄRJESTELYT

PELASTUSSUUNNITELMA JA TURVALLISUUSJÄRJESTELYT TS AGILITYURHEILUKESKUS OY PELASTUSSUUNNITELMA 1 Johdanto: PELASTUSSUUNNITELMA JA TURVALLISUUSJÄRJESTELYT Tämän pelastussuunnitelman tarkoituksena on antaa perusteita kohteessa oleskelevien henkilöiden

Lisätiedot

Kodin paloturvallisuus

Kodin paloturvallisuus Kodin paloturvallisuus Itä-Uudenmaan Pelastuslaitos Palotarkastaja Linnea Kytömäki Itä-Uudenmaan pelastuslaitos Väkiluku n. 94 000 Seitsemän kuntaa Työntekijöitä n. 180 Asemat, joissa on vakituista henkilökuntaa

Lisätiedot

Satakunnan yhteisökeskus. Isolinnankatu 16.

Satakunnan yhteisökeskus. Isolinnankatu 16. Satakunnan yhteisökeskus Isolinnankatu 16. HÄTÄILMOITUS 112 ambulanssi, palokunta, poliisi Soita hätäpuhelu itse, jos voit. Mitä on tapahtunut? - Onnettomuus? - Sairaskohtaus? Onko silminnäkijöitä? Onko

Lisätiedot

Sallan koulukeskuksen TILAPÄISMAJOITUKSEN PELASTUSSUUNNILTEMA. Sallan kunta Sivistystoimi

Sallan koulukeskuksen TILAPÄISMAJOITUKSEN PELASTUSSUUNNILTEMA. Sallan kunta Sivistystoimi 2016 2017 Sallan koulukeskuksen TILAPÄISMAJOITUKSEN PELASTUSSUUNNILTEMA Sallan kunta Sivistystoimi Liite 5 Sisällysluettelo 1. TILAPÄISMAJOITTUMISEN OHJEET... 3 1.1 ILMOITUKSET JA PELASTUSUUNNITELMA...

Lisätiedot

1. Pelastuslain ja asetuksen velvoitteet

1. Pelastuslain ja asetuksen velvoitteet Turvallisuusasiakirja Tämän turvallisuusasiakirjan tehtävä on opastaa :n jäseniä ja toimijoita varautumisessa seuran toimintaan liittyvissä tapahtumissa erilaisiin vaaratilanteisiin ja toimimaan niissä

Lisätiedot

HÄTÄILMOITUS 112 0112

HÄTÄILMOITUS 112 0112 TOIMINTAOHJEET 1. HÄTÄILMOITUS 2. TULIPALO 3. ENSIAPUOHJEET 4. VÄKIVALTATILANTEET 5. MURTO 6. RYÖSTÖ 7. POMMIUHKAUS 8. YLEINEN VAARAMERKKI 9. KAASUVAARA 10. SÄTEILYVAARA 11. VÄESTÖNSUOJAAN SUOJAUTUMINEN

Lisätiedot

Jätehuoltotilojen paloturvallisuusmääräykset. Kuopio 14.2.2013 Pohjois-Savon pelastuslaitos Johtava palotarkastaja Ilkka Itkonen

Jätehuoltotilojen paloturvallisuusmääräykset. Kuopio 14.2.2013 Pohjois-Savon pelastuslaitos Johtava palotarkastaja Ilkka Itkonen Jätehuoltotilojen paloturvallisuusmääräykset Kuopio 14.2.2013 Pohjois-Savon pelastuslaitos Johtava palotarkastaja Ilkka Itkonen Pelastuslain 379 / 2011velvoitteet 1. Yleiset velvollisuudet 4 Jokaisen on

Lisätiedot

Suunnistuksen kansallinen kilpailu, su, 22.5.2016. Keuruun Kisailijat ry / Suunnistusjaosto

Suunnistuksen kansallinen kilpailu, su, 22.5.2016. Keuruun Kisailijat ry / Suunnistusjaosto 1. TURVALLISUUSSUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän turvallisuussuunnitelman tavoitteena on taata Keuruun Kisailijat ry:n järjestämän suunnistustapahtuman (ks. kohta 2) suunnistajien, katsojien sekä järjestelytehtävissä

Lisätiedot

1.1 Tilaisuuden nimi Avoin kansallinen suunnistuskilpailu Rajarastit

1.1 Tilaisuuden nimi Avoin kansallinen suunnistuskilpailu Rajarastit PELASTUSSUUNNITELMA Avoin kansallinen suunnistuskilpailu 1. TILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Avoin kansallinen suunnistuskilpailu Rajarastit 21. - 22.5.2016 1.2 Tilaisuuden järjestäjä (Yhteystietoineen)

Lisätiedot

ASUINTALON PELASTUSSUUNNITELMA

ASUINTALON PELASTUSSUUNNITELMA ASUINTALON PELASTUSSUUNNITELMA Kaupunki / kunta: Alavus Kiinteistön / taloyhtiön nimi: Alavuden Vuokra-asunnot Oy, kiinteistöt eritelty luetteloon Laatimispäivämäärä: 6.7.2011/10.10.2011/3.11.2014/24.11.2015

Lisätiedot

Tikkurilan Naisvoimistelijat

Tikkurilan Naisvoimistelijat Tikkurilan Naisvoimistelijat 1 TURVALLISUUSSUUNNITELMA 1. Turvallisuussuunnitelman tavoite Tämä turvallisuussuunnitelma käsittää koko Tikkurilan Naisvoimistelijoiden toiminnan. Suunnitelman päätavoitteena

Lisätiedot

Torju arjen vaaratilanteet

Torju arjen vaaratilanteet Koti- ja vapaa-ajan tapaturma sattuu vuosittain noin 700 000 suomalaiselle. Kuolemaan näistä johtaa vuosittain noin 2 700. Torju arjen vaaratilanteet Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita.

Lisätiedot