Klubin käsikirja. LC Helsinki/Malminkartano

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Klubin käsikirja. LC Helsinki/Malminkartano"

Transkriptio

1 Klubin käsikirja LC Helsinki/Malminkartano 4/

2 2 / 21 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Johdanto Arvot Tunnuslause ja teemat Suomen Lions-järjestön toiminta-ajatus Klubin toiminnan tehtävä Klubin toimintaperiaate Toiminnan toteutus Toimintasuunnitelmat LC Helsinki/Malminkartanon aktiviteetit Piirin aktiviteetit Kansainväliset ja kansalliset aktiviteetit Yhteistyökumppanit Koulut ja päiväkodit Yhteistyö muiden klubien kanssa Yhteistyö muiden sidosryhmien kanssa Klubin SWOT-analyysi Hallituksen, toimikuntien ja klubikokouksen työnjako Klubivirkailijoiden tehtävänkuvaukset Hallitus Toimikunnat Tiedon saaminen ja tiedottaminen Tiedon saaminen Klubin kotisivut ja niiden ylläpito Sisäinen tiedottaminen Ulkoinen tiedottaminen Klubin jäsenten valmennus Palkitsemiset Klubin presidentin palkitsemiset Klubin tekemät esitykset Lions-ansiomerkkien käyttö Klubin standaari... 16

3 3 / Kokoustekniikka Uuden jäsenen vastaanotto Vierailut Vieraat oman klubin kokouksessa Vierailut muissa klubeissa Yleistietoutta Lions-järjestöstä Kansainvälinen Lions-järjestö Lions-toiminta Suomessa Arne Ritari-säätiö Piiri 107-B Käsikirjan jakaminen ja päivittäminen... 21

4 4 / 21 Johdanto Lions-järjestö on perustettu vuonna 1917 Chicagossa Yhdysvalloissa. Lionsjärjestöön kuuluu yli klubia, joissa on noin 1, 39 miljoonaa jäsentä. Toimintaa on 206 maassa tai itsehallintoalueella. Järjestö on maailman suurin vapaaehtoinen palvelujärjestö. Suomi on jäsenmäärältään Euroopan neljänneksi suurin Lions-maa. Suomessa on 932 Lions-klubia ja niissä jäseniä ( ). Lions-klubit ovat itsenäisiä rekisteröityjä yhdistyksiä. Suurimpaan osaan klubeja kuuluu vain miehiä. Yhtenäisklubeja (jäsenet sekä naisia että miehiä) on 45 ja naisklubeja 146. Naisjäseniä on Jäsenistä on naisia noin 17 %. Suomen ensimmäinen Lions-klubi LC Helsinki-Helsingfors perustettiin Suomen kansainvälinen Lions- tunnus on 107. Suomessa on 14 Lions-piiriä. Suomen piirit ovat aakkosjärjestyksessä piirit 107-A -> 107-O. Piiri koostuu usein kolmesta alueesta ja alue usein kolmesta lohkosta. Lohkon alueella on yleensä yli viisi Lions-klubia. Lionien nuorisojärjestönä toimivia Leo-klubeja on Suomessa 22 ja niissä noin kaksisataa vuoden ikäistä jäsentä. 107-B piiriin kuuluva LC Helsinki/Malminkartano on perustettu ja perustamisjuhla (Charter Night) vietettiin Kalastajatorpalla. Kummiklubina toimi LC Helsinki/Pitäjänmäki. Opasleijonana toimi Erkki Uusimäki. LC Helsinki/Malminkartano on Suomen ensimmäinen yhtenäisklubi (alun perin nimitys oli sekaklubi). Klubin lipun naulaus ja vihkiminen tapahtui Klubin 10-vuotisjuhlat vietettiin ravintola Pörssissä Helsingissä. Klubi vietti 20- vuotisjuhliaan Espoossa teatteriravintola Albergassa. 25-vuotisjuhlat vietettiin ravintola Lämmössä Helsingissä. Malminkartanon alueella on vajaa asukasta. LC Helsinki/Malminkartano oli alueen ensimmäinen palvelujärjestö, mikä toimi alueen asukkaiden hyväksi. Klubin toiminta on painottunut alueen koulujen ja päiväkotien tukemiseen. Klubi on vuoden 2014 alussa kustantanut 29 Malminkartanon alueen opettajan Lions Quest koulutuksen.

5 5 / 21 1 Arvot Kansainvälisen Lions-liikkeen arvot Kansainvälisen Lions-liikkeen arvot ovat: rehellisyys, vastuu, ryhmätyö ja erinomaisuus. Suomalaisen Lions-toiminnan arvot Palveluhenki, talkoohenki, luotettavuus, paikallisuus, ihmisläheisyys, kansainvälisyys LC Helsinki/Malminkartanon arvot LC Helsinki/Malminkartanon hyväksytyt arvot ovat: rehellisyys, luotettavuus, suvaitsevaisuus, avoimuus, yhteistyökyky ja lähimmäisen auttaminen. 2 Tunnuslause ja teemat Lions-järjestön tunnuslause on: Me palvelemme Vi hjälper We serve Jokaiselle toimintakaudelle asetetaan teemat kansainvälisellä, kansallisella ja oma piirin tasolla. Kauden teemat ovat: - Kansainvälisen presidentin teema: Strengthen the Pride Vahvempina yhdessä Stärka stoltheten - Kotimainen teema: Palvelulla hyvinvointia Välfärd genom service 3 Suomen Lions-järjestön toiminta-ajatus Teemme yhdessä työtä paikallisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla lasten ja nuorten terveen elämän ja kehityksen turvaamiseksi sekä vanhusten, perheiden, vammaisten ja apua tarvitsevien tukemiseksi. Toiminta tarjoaa jäsenelle mahdollisuuden toimia sosiaalisessa yhteistyössä, mahdollisuuden kehittyä ihmisenä ja kehittää johtamistaitoja sekä solmia kontakteja kotimaassa ja ulkomailla. 4 Klubin toiminnan tehtävä LC Helsinki/Malminkartano toimii pääasiassa Malminkartanon alueen ihmisten hyväksi.

6 6 / 21 5 Klubin toimintaperiaate Klubi tukee Malminkartanon alueen kouluja antamalla oppilaille stipendejä koulujen kevätjuhlien yhteydessä. Klubi tukee alueen koulujen opettajia kustantamalla heille Lions Quest koulutusta. Klubi osallistuu alueen kouluille suunnattuun Asennetta päihdekasvatuskampanjaan. Klubi tukee Malminkartanon alueen päiväkoteja. Klubi järjestää perheen yhteisiä tapahtumia Klubi tekee aloitteita Malminkartanon alueen viihtyvyyden parantamiseksi. 6 Toiminnan toteutus 6.1 Toimintasuunnitelmat Viiden vuoden suunnitelma Klubille laaditaan viiden vuoden suunnitelma. Siinä selvitetään tulevaisuuden suuntaviivat. Tämän avulla presidentit ja hallitus sitoutetaan pitkäjänteiseen suunnitteluun. Toimintakauden suunnitelma Toimikausi alkaa 1.7. ja päättyy Toukokuun aikana laaditaan seuraavan toimintakauden toimintasuunnitelma. Siitä selviävät klubikokoukset, hallituksen kokoukset, hallituksen kokoonpano, toimikunnat ja B-piirin tärkeimmät tapahtumat LC Helsinki/Malminkartanon aktiviteetit Jokaiselle klubille tärkeimmät aktiviteetit ovat aktiviteetit oman alueen hyväksi. Tärkeimmät aktiviteetit ovat: - joulukuusien myynti - lastentapahtuma maalis-huhtikuussa ja - päiväkotien tukeminen Lisäksi suunnitellaan ja toteutetaan muita erillisaktiviteetteja Malminkartanon alueen hyväksi.

7 7 / Piirin aktiviteetit Piirillä saattaa olla toimikausiksi määritettyjä aktiviteetteja. Piirin aktiviteetti voi olla esimerkiksi oman piirin vanhusten avustaminen tai piirin oma lehti. 6.4 Kansainväliset ja kansalliset aktiviteetit Kansainväliset ja kansalliset aktiviteetit määritellään erikseen yhdelle tai useammalle toimikaudelle. Kansainvälisistä aktiviteeteista voidaan mainita Sight First kampanjat, Ratnapurun silmäsairaala ja Sri Lankan kummilapset. Kansallisista aktiviteeteista voidaan mainita Punainen sulka, auditointi ja Nenä-päivä. 7 Yhteistyökumppanit 7.1 Koulut ja päiväkodit Malminkartanon alueella toimii neljä koulua. Klubi on yhteistyössä koulujen kanssa rehtorien välityksellä. Koulut jakavat mm. klubin valmiiksi tulostamat tiedotteet joulukuusien myynnistä ja lastentapahtumasta oppilaiden välityksellä koteihin. Koulut osallistuvat klubin välityksellä Rauhanjulistekilpailuun ja Asennetta päihdekasvatuskampanjaan. Koulujen oppilasmääriä ja päiväkotien lasten lukumääriä tarvitaan kaksi kertaa vuodessa, kun jaetaan joulukuusien myynnin ja lastentapahtuman tiedotteita. Koulujen oppilasvahvuudet kaudella ovat: Apollon yhteiskoulu 446 oppilasta (yläkoulu 208, lukio 238). Pihkapuiston ala-aste 235, Malminkartanon ala-aste 195 ja Hoplaxskolan/Kårböle-enheten esikoulun lapset mukaan luettuina 81. Yhteensä 957 oppilasta. Malminkartanon alueella toimii kuusi päiväkotia. Klubi on päiväkotien kanssa päiväkotien johtajien välityksellä. Päiväkodit jakavat mm. klubin valmiiksi tulostamat tiedotteet joulukuusien myynnistä ja lastentapahtumasta lasten välityksellä koteihin. Päiväkotien lapsien vahvuudet kaudella ovat: Apila 90, Kaunokki 60 (+ leikkipuisto 50), Lemmikki 50, Malmgård 38, Metsätähti 59 ja Timotei 111 (esitteet 90). Yhteensä 458 lasta. Ruotsinkieliseen kouluun ja päiväkotiin tiedotteet on annettu ruotsinkielisinä. 7.2 Yhteistyö muiden klubien kanssa Muiden klubien kanssa pyritään yhteistyöhön. Yhteistyömuotoja voivat olla yhteiset aktiviteetit, tutustumis- ja esitelmätilaisuudet, juhlat, pilkkikilpailut yms.

8 8 / Yhteistyö muiden sidosryhmien kanssa Alueella toimivat Malminkartanon asukasyhdistys ry, partiolippukunta Huipunvaltaajat ry, kumppanuustalo Horisontti, Leikkipuisto Piika, Leikkipuisto Kaunokki, Suomen Ladun jäsenyhdistys Pikomalan Retkeilijät ry, Kaarela-Seura ry ja Kaarelan Eläkeläiset ry. Heidän kanssaan ollaan tarvittaessa yhteistyössä. 8 Klubin SWOT-analyysi Vahvuudet - luetettavuus - hyvä maine - realistiset aktiviteetit ja tavoitteet - hyvä yhteishenki - klubin jäsenten monipuolinen tietotaito - laaja sidosryhmäverkosto - hyvä yhteistyö alueen koulujen kanssa - kokemusta toiminnan organisoimisessa Mahdollisuudet - klubin onnistuneiden aktiviteettien ja tunnettavuuden avulla saadaan uusia jäseniä - uudet nuoret jäsenet ja heidän ideansa - kokouksiin mielenkiintoa: lisää mielenkiintoisia esitelmiä ja vierailuita - yhteistyö muiden klubien kanssa - verkoston parempi hyödyntäminen Heikkoudet Uhat - passiiviset jäsenet - pieni toimiva ydinryhmä - pitkäjänteinen kierto luottamustehtävissä ollut vaikeaa - avustettavia paljon, mutta taloudelliset mahdollisuudet pienet - ikääntyminen - jäsenten pieni määrä ja vaihtuvuus - ydinryhmän väsyminen - kyllästyminen - ihmisten kiireisyys ja muut järjestöt 9 Hallituksen, toimikuntien ja klubikokouksen työnjako Hallitus valmistelee kokouksessaan asiat ja ne esitellään klubikokoukselle. Hallitus kokoontuu tarvittaessa vähintään viikkoa ennen klubikokousta käsittelemään tarvittavia asioita.

9 9 / 21 Toimikunnat toimivat hallituksen apuna ja valmistelevat tarvittaessa erilaisia tapahtumia. Klubikokous tekee päätökset. 10 Klubivirkailijoiden tehtävänkuvaukset 10.1 Hallitus Presidentti Presidentti vastaa klubin toiminnasta ja toimii puheenjohtajana hallituksen kokouksissa ja klubikokouksissa. Presidentti vastaa klubikokoukselle esitettävien asioiden valmistelusta. Presidentti pyrkii tehtävien jaossa ottamaan huomioon klubin jäsenten henkilökohtaiset ominaisuudet. Presidentti laatii yhdessä sihteerin kanssa kokouksien asia- ja esityslistat ja vastaa siitä, että ne lähetetään ajoissa. Presidentti on aktiivisesti yhteistoiminnassa piirin johdon kanssa (lohkon puheenjohtaja, alueen puheenjohtaja, piirihallitus). Presidentti vastaa siitä, että varapresidentit ovat tietoisia klubin suunnitelmista ja hän perehdyttää seuraajansa tehtäviinsä. Presidentin on hallittava Suomen Lions-liiton jäsenrekisterin käyttö. Presidentti valvoo, että klubin tiedot rekisterissä ovat ajan tasalla ja että klubi tekee rekisteriin kuukauden jäsenilmoituksen. Presidentti vastaa siitä, että keväällä toukokuussa tehdään jäsenrekisteriin seuraavan kauden virkailijoiden päivitykset. Presidentti ja sihteeri vastaavat siitä, että klubin aktiviteetit tulevat oikein päivitettyä Suomen Lions-liiton jäsenrekisteriin. 1 Varapresidentti Varapresidentti on presidentin ensimmäinen sijainen. Hän seuraa tiiviisti klubin toimintaa ja valmistautuu samalla ottamaan klubin presidentin tehtävät vastaan ja jatkamaan klubin pitkän aikavälin suunnitelmaa. 1. Varapresidentti osallistuu keväällä ennen seuraavaa toimikautta piirin järjestämään presidentin valmennustilaisuuksiin. 1. Varapresidentti laatii toukokuussa seuraavan kauden toimintasuunnitelman. 2 Varapresidentti 2. Varapresidentti on 1. Varapresidentin sijainen ja tarvittaessa klubin presidentin sijainen. Hän seuraa tiiviisti klubin toimintaa ja ottaa aktiivisesti osaa klubin toimintaan ja valmistautuu samalla klubin 1. Varapresidentin ja presidentin tehtäviin.

10 10 / 21 Pastpresidentti Pastpresidentti (edellisen kauden presidentti) tuo hallitukselle kokemuksensa, ja havaintonsa edellisen kauden toiminnasta. Hän avustaa presidenttiä ja osallistuu tiiviisti hallituksen toimintaan. Sihteeri Klubin sihteeri toimii tiiviissä yhteistyössä presidentin kanssa. Sihteeri laatii yhdessä presidentin kanssa hallituksen ja klubikokousten asialistat ja esityslistat sekä lähettää ne sähköpostina. Kokousten jälkeen sihteeri kirjoittaa mahdollisimman nopeasti pöytäkirjat ja lähettää ne presidentille tarkistettaviksi. Presidentin tarkistuksen jälkeen sihteeri lähettää pöytäkirjat sähköpostina. Sihteeri vastaa klubin arkistosta. Sihteeri tilaa tarvittaessa klubitarvikkeita Suomen Lions-liiton toimistosta. Sihteeri vastaa Suomen Lions-liiton jäsenrekisterin päivityksestä ja siitä, että rekisterin tiedot ovat ajan tasalla ja tekee kuukauden jäsenilmoituksen. Sihteeri tulostaa tarvittaessa jäsenrekisteristä klubin jäsenluettelon. Sihteeri päivittää jäsenrekisteriin klubin jäsenten palkitsemiset. Sihteeri ja presidentti vastaavat siitä, että klubin aktiviteetit tulevat oikein päivitettyä Suomen Lions-liiton jäsenrekisteriin. Sihteeri vastaa siitä, että keväällä toukokuussa jäsenrekisteriin tehdään seuraavan kauden virkailijoiden päivitykset. Rahastonhoitaja Rahastonhoitaja vastaa klubin aktiviteetti- ja hallintotileistä. Aktiviteettitilillä ovat varat, mitkä kerätään klubin aktiviteeteissa ja mitkä maksetaan avustuksina ulkopuolisille. "Mikä kansalta kerätään, se kansalle jaetaan. Hallintotilillä ovat klubin jäsenten maksamat varat (esim. jäsenmaksut). Hallintotiliä käytetään klubin omiin menoihin. Rahastonhoitaja selvittää kuukausikokouksissa tilien tilanteen Rahastonhoitaja vastaa klubin jäsenten jäsenmaksujen lähettämisestä ja laskujen määräaikaisesta maksamisesta. Rahastonhoitaja laatii seuraavan kauden tulo- ja menoarvion sekä päättyneen kauden tilinpäätöksen. Nuorisonvaihto Klubin nuorisovaihtoasiamies vastaa klubin nuorisovaihdosta yhteistoiminnassa piirin nuorisovaihtoasiamiehen kanssa. Tarkoituksena on löytää klubin toimialueelta nuorisovaihtoon sopiva sekä lähettää heidät nuorisovaihtoon ulko-

11 11 / 21 maille. Vastaavasti on tarkoituksena etsiä sijoituskoteja ulkomailta Suomeen nuorisovaihtoon tuleville. Piiri järjestää aika ajoin nuorisonvaihtoleirejä Suomessa. Tällöin tarvitaan ulkomailta tuleville nuorille sijoituskoteja. Lions Quest Lions Quest toimikunta on yhteistyössä Malminkartanon alueen koulujen kanssa ja etsii kouluista opettajia, jotka koulun näkökulmasta olisi hyvä lähettää Lions Quest koulutukseen. Lions Quest valmennuksen avulla opettajia valmennetaan toimimaan ongelmallisten nuorien kanssa ja kohtaamaan opetustyössään tämän päivän haasteita. Lions Quest koulutukseen pyritään lähettämään samasta koulusta aina kaksi opettajaa yhtä aikaa. Näin saadaan opetuksesta parempi hyöty, koska opettajat pystyvät vertailemaan saamaansa valmennusta. Koulujen rehtorit arvostavat suuresti tätä koulutusta, koska opettajien valmistuslaitoksissa tähän asiaan ei paneuduta riittävästi Webmaster Webmaster vastaa klubin kotisivujen kehittämisestä ja ajanmukaisesta päivityksestä. Tiedottaja Klubilla ei ole erillistä tiedottajaa, vaan tiedotusvastuu on klubin presidentillä sekä sihteerillä. Klubin webmaster auttaa internet-tiedottamisessa Toimikunnat Toimikunnassa voi olla yksi tai useampia jäseniä. Alueen yhteistoimikunta Alueen yhteistoimikunta pitää yhteyttä alueen Malminkartanon alueen kouluihin, päiväkoteihin ja kaikkiin alueen sidosryhmiin. Arne Ritari Säätiö toimikunta Arne Ritari Säätiö toimikunta on tarvittaessa yhteydessä piirin Arne Ritari Säätiön toimikuntaan ja Suomen Lions-liiton Arne Ritari Säätiöön. Filmaustoimikunta Filmaustoimikunta välittää klubien jäsenille tiedon tulevista Salattujen elämien filmauksista ja avustajien tarpeesta. Filmaustoimikunta ilmoittaa filmaukseen tulevien klubin jäsenten määrän. Filmaustoimikunta ilmoittaa klubikokouksessa tapahtuneet filmaukset. Huumevalistustoimikunta

12 12 / 21 Huumevalistustoimikunta toimii yhteistyössä piirihallituksen ja Asennetta päihdekasvatuskampanjaan. Joulukorttiaktiviteetti Joulukorttitoimikunta esittelee klubin jäsenille klubin ensimmäisissä kokouksissa Lions-joulukortit siten, että voidaan tilata marraskuun klubikokouksessa. Jäsenhankintatoimikunta Jäsenhankintatoimikunta etsii Malminkartanona alueelta aktiivisia, aikaansaavia ja yhteistyökykyisiä uusia jäseniä. Jäsenten tulisi olla iältään klubin keskiikää nuorempia. Kummin osuus uuden jäsenen valinnassa on tärkeä. Kummi vastaa siitä, että uudella jäsenehdokkaalla on realistinen käsitys siitä, mihin hän on liittymässä. Uuden jäsenen on tiedostettava, että hän tulee joskus olemaan klubin sihteeri, toimikuntien jäsen ja presidentti. Jos klubin jäsenellä on työstä johtuvia ulkomaankomennuksia, hän pääsee nopeasti verkottumaan uuteen toimipaikkaansa ottamalla yhteyttä paikalliseen Lions-klubiin ja käymällä sen kokouksissa. LCIF toimikunta Lions Clubs International Foundation säätiö tukee lionien myötätuntoista työtä antamalla apurahoja paikallisiin ja maailmanlaajuisiin humanitaarisiin hankkeisiin. LCIF:n painopistealueet ovat: näön pelastaminen, nuorison palveleminen, hätäavun järjestäminen tuhoalueille ja humanitääristen tarpeiden täyttäminen. Esimerkkeinä voidaan mainita Sight First kampanjat ja Haitin ja Tsunamin uhrien avustaminen. LCIF toimikunta pitää yhteyttä piirin LCIF-toimikuntaan. Rahanjakotoimikunta Rahanjakotoimikunta valmistelee kevään lastentapahtuman jälkeen esityksen hallitukselle kouluille jaettavien stipendien määrästä ja klubin muista mahdollisista lahjoituksista. Rauhanjulistetoimikunta Rauhanjulistetoimikunta ottaa helmikuussa yhteyden Malminkartanon kouluihin rehtoreiden kautta ja tiedustelee heidän mahdollisuuksiaan osallistua kuluvan vuoden kansainväliseen rauhanjulistekilpailuun. Sri Lanka toimikunta Sri Lanka toimikunta etsii klubille kummilapset Sri Lankasta sekä pitää yhteyttä heihin. Toimikunta on pysyvä. Klubin kummilapsille pitää olla Suomessa samat pysyvät yhteyshenkilöt. Uutta hallitusta ja toimikuntia ehdottava toimikunta

13 13 / 21 Toimikunta valmistelee seuraavan kauden hallitukset ja toimikunnat siten, että esitys on valmiina huhtikuussa ja klubin lopullinen päätös voidaan tehdä toukokuun klubikokouksessa. 11 Tiedon saaminen ja tiedottaminen 11.1 Tiedon saaminen Hyvä tietolähde on vuosittain ilmestyvä Lions-vuosikirja. Tässä käsikirjassa viitataan usein Lions-vuosikirjaan. Lions-tietoutta on saatavissa internetistä runsaasti. Suomen Lions-liiton toiminnasta saa tietoa osoitteesta: Valitsemalla yläpalkista Jäsenkeskus, saa tietoa liiton jäsenille tarkoitetuista asioista. Valitsemalla vasemmalta palkista Tietoluola, saa mm. tietoa lomakkeista, ohjeista ja säännöistä. B-piirin tapahtumista saa tietoa B-piirin sähköisestä tietotoimistosta sivulta: Siellä on luettavissa mm. piirikuvernöörin jäsenkirjeet ja sieltä selviää myös piirin alueiden, lohkojen ja klubien tärkeimmät tapahtumat. Klubin omat suunnitelmat ja tapahtumat selviävät klubin kotisivulta: Kansainvälisen Lions-järjestön kotisivujen osoite on: Piirihallitus ja erityisesti piirikuvernööri antavat paljon informaatiota klubin virkamiehille. Koko klubin hallitus on nimetty alias-osoitteeksi. Tämä tarkoittaa sitä, että koko klubin hallitus saa klubille tarkoitetut sähköpostit. Jokainen Lions-liiton jäsen saa järjestön kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Lion lehden Klubin kotisivut ja niiden ylläpito Klubin kotisivuille päivitetään tulevat ja menneet tapahtumat, toimintasuunnitelma, yhteystiedot ja linkit. Klubin webmaster vastaa kotisivujen päivityksestä Sisäinen tiedottaminen Klubin sisäinen tiedottaminen tapahtuu lähettämällä viestit sähköpostilla Ulkoinen tiedottaminen Klubin kaikki tiedot pidetään ajan tasalla Suomen Lions-liiton jäsenrekisterissä. Sinne päivitetään myös kaikki klubin aktiviteetit.

14 14 / 21 Klubia koskevat tärkeimmät tapahtumat päivitetään piirin kotisivuille. Näitä ovat esimerkiksi joulukuusien myynti ja lastentapahtuma. Piirihallitusta ja yhteistyökumppaneita tiedotetaan sähköpostilla ja tapaamisilla. 12 Klubin jäsenten valmennus Kummilla on erittäin tärkeä osuus uuden jäsenen valinnassa ja tukemisessa. Kummi selvittää uudelle jäsenehdokkaalle Lions-toiminnan perusajatuksen (me palvelemme) ja sen, minkälaisia tehtäviä tulee kaikille jäsenille klubitoiminnassa. Uuden jäsenen vastaanoton jälkeen on kummi hänen ensimmäinen neuvojansa ja tukijansa. Klubin jäsenet osallistuvat piirin järjestämiin valmennustilaisuuksiin. Valmennustilaisuuksia järjestetään uusille jäsenille, presidenteille, sihteereille ja rahastonhoitajille sekä toimikuntien ja mahdollisten aktiviteettien vastuuhenkilöille. Klubin presidentti tiedottaa valmennustilaisuuksista. Valmennustilaisuuksista saa tietoa myös 107-B piirin kotisivuilta: 13 Palkitsemiset Lions-vuosikirjan sivuilla A.77 A.79 on selvitetty Lions-ansiomerkit ja niiden myöntämisperusteet 13.1 Klubin presidentin palkitsemiset Klubin presidentti voi myöntää seuraavia Lions-ansiomerkkejä (sivu A.79) President s Appreciation Award (G 168), Presidentin tunnustuspalkinto Club Officer`s Award treas (G 125T), Klubin rahastonhoitajan palkinto Club Officer`s Award secr (G 125S), Klubin sihteerin palkinto Club Officer`s Award tmk (G 125C2), Klubin toimikunnan puheenjohtajan palkinto Bulletin Editor, klubin tiedottajan palkinto Ansiomerkit annetaan yleensä kauden päättyessä. Merkit tilataan/haetaan Suomen Lions-liiton toimistosta ja maksetaan klubin varoista.

15 15 / 21 Suomen Lions-liitosta voi myös ostaa Lions-aiheisia esineitä. Nämä selviävät sivulta: https://www2.lionsclubs.org/default.aspx ja Klubin arvokas tunnustus on Lions-liikkeen perustajan mukaan nimetty Melvin Jones Fellow jäsenyys. Uudet MJF-jäsenet saavat pinssin, muistoplaketin ja kirjeen LCIF:n puheenjohtajalta. MJF on tunnustus US$1000 suuruisesta lahjoituksesta Lions Clubs Internationalin säätiölle (LCIF). Klubi voi lomakkeen kohdassa Erityisohjeita/muistiinpanoja mainita, mihin avustustarkoitukseen klubi haluaa käyttää jäsenyydestä maksettavan hinnan USD 1000 (aikaisemmin esim. Haiti, Tsunami). Hakulomake: Lomakkeessa kysytty jäsennumero tarkoittaa kansainvälistä jäsennumeroa. Maksu tapahtuu kätevimmin ja nopeimmin niin, että se maksetaan jonkun klubin jäsenen luottokortilla (esim. VISA). Klubi siirtää tarvittavan summan maksajan omalle tilille. Kokeneelle ja aktiiviselle jäsenelle voidaan hankkia suomalaisen Arne Ritarikillan jäsenyys. Lions-ritariksi tullaan klubihallituksen esityksestä ja nimityksen myöntää säätiön hallitus. Jäsenyys maksaa 850 ja varat käytetään Suomen Lions-toiminnan tukemiseen Klubin tekemät esitykset Klubi pystyy tekemään osasta Lions-vuosikirjan sivuilla A.77 A.79 olevista ansiomerkeistä esityksiä. Osan niistä myöntää piirikuvernööri ja osan hän voi laittaa puollettuna eteenpäin. Yleisimpiä piirikuvernöörin myöntämiä ovat: DG`s Appreciation Award (G171), Piirikuvernöörin tunnustuspalkinto ja Achievement Award Star (G 22), Piirikuvernöörin ansiotähti Nämä piirikuvernöörin myöntämät ansiomerkit maksaa piiri Lions-ansiomerkkien käyttö Lions-ansiomerkkejä käytetään kaikissa klubien, piirien, liiton ja kansainvälisen järjestön juhlatilaisuuksissa juhlapuvun vasemmassa rinnuksessa. 1 4 ansiomerkkiä voidaan kantaa vasemman rintataskun päällä niin, että yläreuna on noin 2 cm rintataskun suun yläpuolella. Lions-ansiomerkkejä käytetään vain juhlapuvuissa, lionsvirka-asuissa niitä ei käytetä. Pinssejä voidaan käyttää kaikissa Lions-tapahtumissa paitsi Lions-juhlissa juhlapuvun kanssa.

16 16 / 21 Valtiollisten ansiomerkkien kanssa ei saa käyttää Lions-ansiomerkkejä eikä päinvastoin. 14 Klubin standaari Tarkemmat ohjeet ovat Lions-vuosikirjassa sivulla A.76. Klubin lipun naulaus ja vihkiminen tapahtui Lipun sekä standaarimme on suunnitellut klubin perustajajäsen Kalevi Tallgren. Lipputoimikunnan puheenjohtajana toimi perustajajäsen Kristiina Nummi. Standaarin keskellä oleva kuvio rakennuksen yläosasta kuvaa Malminkartanoa ja sen alla oleva valkoinen viiva Mätäjokea. Standaari myönnetään ansioituneille klubin jäsenille yleensä heidän merkkipäivinään. Standaari myönnetään arvokkaille vieraille kuten esimerkiksi piirikuvernöörille tai varapiirikuvernöörille. Klubin standaari luovutetaan vierailun yhteydessä vuosijuhlaansa juhlivalle klubille, jos klubilla ei sitä entuudestaan ole. Muussa tapauksessa luovutetaan Arne Ritari-säätiön adressi. Jos klubin edustaja vierailee ulkomailla Lions-klubissa, voi hän luovuttaa isännille klubin standaarin. Yritysvierailujen aikana voidaan isännille luovuttaa klubin standaari. Standaarin jalkaan sen päälle tulee plakaattiin (ei hopea, mikä tummuu) kaiverrus: Esimerkki kenelle Piirikuvernööri Olli Valpas milloin antaja LC Helsinki/Malminkartano Klubin standaarin myöntämisestä päättää klubin hallitus. 15 Kokoustekniikka Kokous etenee yleensä seuraavasti. Kokouksen avaus Kokous alkaa kolmella nuijan koputuksella ja sen avaa kokouksen koollekutsuja, yleensä klubin presidentti. Avaaja toivottaa osallis-

17 17 / 21 tujat tervetulleiksi, selostaa lyhyesti kokouksen tarkoituksen ja julistaa kokouksen avatuksi. Järjestäytyminen Kokouksen järjestäytymisessä valitaan kokoukselle toimihenkilöt. Näin tapahtuu vuosikokouksessa. Klubikokouksessa tätä ei tarvita, jos klubin presidentti ja sihteeri ovat paikalla. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Esityslistan/Asialistan hyväksyminen Esityslista: esitetään vain päätösesityksiä. Asialista: esitetään myös asioita, mistä ei ole valmiita päätösesityksiä Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen Ilmoitusasiat Ilmoitusasiat, mitkä eivät vaadi päätöksiä Päätösasiat ja puheenvuorot Keskustelu avataan yleensä sen jälkeen, kun asiaa valmistellut on käyttänyt esittelypuheenvuoron. Esittely on asian käsittelyn ensimmäinen vaihe. Esittelypuheenvuoro annetaan aina ensimmäiseksi asian esittelijälle ja vasta asian esittelyn jälkeen puheenjohtaja avaa keskustelun. Hyvin usein Lions-kokouksissa esittelypuheenvuoron käyttää presidentti (puheenjohtaja). Asian esittelijänä voi olla myös hallituksen jäsen, yhdistyksen jäsen, sihteeri, työryhmä tai ulkopuolinen asiantuntija. Jos esittelyvastuuta ei ole kohdennettu kenellekään, toimii puheenjohtaja esittelijänä. Asian esittelijä tekee yleensä päätöstä varten myös pääehdotuksen. Esittelyn jälkeen puheenjohtaja kopauttaa kerran nuijalla ja ilmoittaa keskustelu asiasta alkaa. Puheenjohtaja jakaa pyydettyjä puheenvuoroja. Tarvittaessa asiasta äänestetään. Kun asia on selvä, kopauttaa puheenjohtaja nuijalla pöytään ja ilmoittaa keskustelu asiasta päättyy. Muut asiat

18 18 / 21 Lopuksi käsitellään juuri ennen kokousta tai sen aikana esiin tulleet valmistelemattomat asiat. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päättää kokouksen kiittäen osallistujia ja julistaen kokouksen päättyneeksi kahdella nuijan kopautuksella. Kun kokous on päätetty, sitä ei voida enää avata uudelleen tai jatkaa, vaan sen päätökset ovat lopullisia ja vain seuraavan kokouksen muutettavissa olevia. Tämän käsikirjan liitteinä ovat mallit asialistasta/esityslistasta ja pöytäkirjasta. 16 Uuden jäsenen vastaanotto 17 Vierailut Uusi jäsenehdokas esitellään klubikokouksessa jäsenille. Seuraavassa klubikokouksessa tehdään päätös uuden jäsenen hyväksymisestä klubin jäseneksi. Seuraavassa kokouksessa uuden jäsenen juhlallinen vastaanotto tapahtuu pääpiirteissään Lions vuosikirjassa sivulla A.67 olevan ohjeistuksen mukaisesti Vieraat oman klubin kokouksessa Klubikokouksissa käy erilaisia vierailijoita. Vieras saa kuvan klubista käyntinsä perusteella. Tämän takia vierailijan kohteleminen asianmukaisesti ja arvokkaasti on tärkeää. Lion vieraana Vierailija voi tulla Lions-virkansa perusteella (piirikuvernööri, varapiirikuvernööri, alueen puheenjohtaja, lohkon puheenjohtaja tai joku Lions-virkailija). Hän voi pitää esitelmän tai esittää tietoiskun tai tervehdyksen. Presidentti tiedottaa klubin jäsenille vierailijan tehtävän ja puhuttelee häntä tarvittavalla nimityksellä. Piirikuvernöörille ja varapiirikuvernöörille annetaan klubin standaari. Muiden klubien lion voi tulla pitämään esitelmää klubiin tai tutustumaan klubiin ja paikkaamaan samalla poissaoloaan oman klubin kokouksesta. Vierailijan taustat selvitetään klubin jäsenille. Lions-järjestön ulkopuolinen vieras Klubin jäsenille selvitetään esitelmän pitäjän taustat. Presidentti esittelee vierailijan viimeistään kokouksen alussa tai antaa vierailijan esitellä itsensä. Vieraalle annetaan tarvittaessa lyhyt tietoisku Lions-toiminnasta. Ennen vierailijan saapumista

19 19 / 21 - sovitaan ajoissa vieraan osuus kokouksessa - ollaan hyvissä ajoin ennen vierasta paikalla - valitaan vastuuhenkilö, joka huolehtii vieraan viihtyvyydestä koko vierailun ajan - päätetään vieraan istumapaikka - järjestetään tarvittavat apuvälineet (av, tms.) - pidetään huolta tarjoilusta - sovitaan etukäteen mahdollisesta vieraan ruoan/tilaisuuden tms. maksamisesta Vastuuhenkilö vastaanottaa vieraan, kertoo aikataulun, ohjaa vieraan paikalleen ja avustaa tarvittaessa (av, tms.) Klubin jäsenet huomioivat saapuvan vieraan sopivalla tavalla, esim. nousemalla seisomaan Tilaisuuden jälkeen vastuuhenkilö saattaa vieraan saattamisesta kokoustilasta Vierailut muissa klubeissa Vuosijuhlat Klubia edustaa yleensä muiden klubien vuosijuhlissa klubin presidentti puolisonsa kanssa. Vuosijuhlaansa juhlivalle klubille luovutetaan oman klubin standaari tai Arne Ritari-säätiön adressi. Klubivierailut Lion voi vierailla kotimaassa tai ulkomailla Lions-klubeissa. Vierailusta on ajoissa ilmoitettava kohteena olevan klubin sihteerille tai presidentille. Vierailun aikana on valmistauduttava lyhyesti esittelemään oman klubin toimintaa. Poissaolon korvaaminen Klubin jäsen voi halutessaan korvata poissaolonsa oman klubinsa kokouksesta menemällä jonkun toisen klubin kokoukseen. Lisätietoja menettelystä saa klubin sihteeriltä. 18 Yleistietoutta Lions-järjestöstä 18.1 Kansainvälinen Lions-järjestö Lions-järjestö on perustettu vuonna 1917 Chicagossa Yhdysvalloissa. Järjestön perustaja on Melvin Jones ( ). B- ka N- piirit järjestävät hänen syntymäpäiväänsä liittyen lähimpänä lauantaina kunniakäynnin Hietaniemen sankarihautausmaalle. Tämän jälkeen on ohjelmassa yhteinen Melvin Jones lounas.

20 20 / 21 Lions-järjestöön kuuluu yli klubia, joissa on noin 1, 39 miljoonaa jäsentä. Toimintaa on 206 maassa tai itsehallintoalueella. Järjestö on maailman suurin vapaaehtoinen palvelujärjestö. Jäsenistä on naisia noin 22 %. Kauden presidentti on Joe Preston (Yhdysvallat). Joka toinen vuosi kansainvälinen presidentti tulee Yhdysvalloista. Suomen pyrkii kampanjan Suomi johtoon avulla saamaan kansainväliseksi presidentiksi on Harri Ala-Kuljun (LC Espoo/Keskus) Lions-toiminta Suomessa Suomen ensimmäinen Lions-klubi, LC Helsinki-Helsingfors, perustettiin Suomi on jäsenmäärältään Euroopan neljänneksi suurin Lionsmaa. Suomessa on 932 Lions-klubia ja niissä jäseniä ( ). Lions-klubit ovat itsenäisiä rekisteröityjä yhdistyksiä. Suurimpaan osaan klubeja kuuluu vain miehiä. Yhtenäisklubeja (jäsenet sekä naisia että miehiä) on 45 ja naisklubeja 146. Naisjäseniä on 4 300, noin 17 % jäsenistä. Lionien nuorisojärjestönä toimivia Leo-klubeja on Suomessa 22 ja niissä noin kaksisataa vuoden ikäistä jäsentä. Kauden puheenjohtaja on Tuomo Holopainen (LC Helsinki/Vuosaari). Suomen kansainvälinen Lions- tunnus on 107. Suomessa on 14 Lions-piiriä aakkosjärjestyksessä piirit 107-A -> 107-O. B- ja N- piirin rajana on Mannerheimintie. Piiri koostuu usein kolmesta alueesta ja alue usein kolmesta lohkosta. Lohkon alueella on yleensä yli viisi Lions-klubia Arne Ritari-säätiö Suomen Lions-liikkeen perustajan Arne Ritari ( ) nimen mukaan on perustettu Arne Ritari-säätiö (vuosikirjan sivut A.61 ja A.62). Säätiö toteuttaa toimintaansa jakamalla apurahoja Suomen Lions-liitto ry:n jäsenklubien aktiviteeteille sekä tukemalla muutenkin suomalaista Lions-toimintaa. Säätiöltä voi anoa apurahoja. Kokeneelle ja aktiiviselle jäsenelle voidaan hankkia Arne Ritari-killan jäsenyys. Ritarikilta perustettiin 1994 ja siinä on jo yli jäsentä. Lions-ritariksi tullaan klubihallituksen esityksestä ja nimityksen myöntää säätiön hallitus. Ritariksi lyöminen tapahtuu juhlallisin menoin klubikokouksessa tai Charterjuhlassa. Jäsenyys maksaa 850 ja varat käytetään Suomen Lions-toiminnan tukemiseen.

10.3.2011. Piirikuvernööri Tuomo Holopainen

10.3.2011. Piirikuvernööri Tuomo Holopainen Uusien jäsenten koulutus Piirikuvernööri Tuomo Holopainen Lions Clubs International MD 107 Finland Arne Ritari Suomen lionstoiminnan kummi Aarne Ritarin syntymästään tuli 7.3.2011 kuluneeksi 105 -vuotta.

Lisätiedot

Klubipresidenttien valmennus 2016 Köyliö 23.4.2016

Klubipresidenttien valmennus 2016 Köyliö 23.4.2016 Klubipresidenttien valmennus 2016 Köyliö 23.4.2016 IPDG Kalevi Sillanpää 21.4.2016 1 Valmennuksen sisältö, kevät 2016 1. Valmistautuminen presidentin tehtävään Presidentin rooli johtajana, lionismin arvot,

Lisätiedot

Piirikuvernöörin terveiset Lions -toiminnasta valoa kaamokseen. Hailuodosta Kuhmoon DG Aarto Mäkinen

Piirikuvernöörin terveiset Lions -toiminnasta valoa kaamokseen. Hailuodosta Kuhmoon DG Aarto Mäkinen Piirikuvernöörin terveiset Lions -toiminnasta valoa kaamokseen Hailuodosta Kuhmoon DG Aarto Mäkinen Valloitamme uusia vuoria - Tue nuorta itsenäisyyteen Lions Clubs International District 107-I-Finland

Lisätiedot

Sihteerin avaintehtävät

Sihteerin avaintehtävät SIHTEERIN OPAS Sihteerin avaintehtävät 1. Toimia presidentin oikeana kätenä sekä hallituksen että klubikokouksissa. 2. Liiton jäsenrekisterin ylläpito. (uudet jäsenet, eroavat jäsenet, jäsenten yhteystietojen

Lisätiedot

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE 7/2015-2016. Hyvät klubien presidentit ja muut virkailijat, lionit, puolisot ja PDG:t.

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE 7/2015-2016. Hyvät klubien presidentit ja muut virkailijat, lionit, puolisot ja PDG:t. Lions Clubs International Piiri 107-F, Finland Distrikt 107-F, Finland Piirikuvernööri, DG 2015-2016 Timo Sysilampi ja puoliso Pirkko Distriktsguvernör, DG 2015-2016 Timo Sysilampi och maka Pirkko Lions

Lisätiedot

Alueen puheenjohtaja Lohkon puheenjohtaja. Piirikuvernööri Heikki Saarinen

Alueen puheenjohtaja Lohkon puheenjohtaja. Piirikuvernööri Heikki Saarinen Alueen puheenjohtaja Lohkon puheenjohtaja Piirikuvernööri Heikki Saarinen Sinun.. Kyvykkyytesi ja kehityshalusi on huomattu, siksi olen valinnut juuri Sinut omaan piirihallitukseeni Tehtävä on vaativa

Lisätiedot

SENIORIT VAPAAEHTOISINA SUURET IKÄLUOKAT MAHDOLLISUUTENA LIONS-TOIMINNASSA

SENIORIT VAPAAEHTOISINA SUURET IKÄLUOKAT MAHDOLLISUUTENA LIONS-TOIMINNASSA SENIORIT VAPAAEHTOISINA SUURET IKÄLUOKAT MAHDOLLISUUTENA LIONS-TOIMINNASSA TAUSTATIETOA Järjestö on perustettu 1917 Chicagossa The International Association of Lions Clubs Palvelujärjestö WE SERVE Suomeen

Lisätiedot

Lions Clubs International

Lions Clubs International Lions Clubs International Piiri 107-F, Finland Distrikt 107-F, Finland Piirikuvernööri, DG 2014-2015 Erkki Ammesmäki ja puoliso Anita Distriktsguvernör, DG 2014-2015 Erkki Ammesmäki och maka Anita Lions

Lisätiedot

KUTSU. 19,50 /hlö (vain viralliselta edustajalta) Päiväkahvi

KUTSU. 19,50 /hlö (vain viralliselta edustajalta) Päiväkahvi 1 (7) KUTSU LIONSPIIRI 107-H:n VUOSIKOKOUKSEEN JA -JUHLAAN Paikka: Kummun koulu Kummunkatu 15, 83500 OUTOKUMPU Ohjelma: 09.30 10.00 Aamukahvi piirihallituksen osanottajille 10.00 12.00 Piirihallituksen

Lisätiedot

Johtamisvalmennus 7.8.2010

Johtamisvalmennus 7.8.2010 Johtamisvalmennus 7.8.2010 Piirikuvernööri Tuomo Holopainen Kauden 2010 2011 teema: Eteenpäin yhdessä toimien Framåt tillsammans 1 ARVOT, MISSIO, VISIO JA STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT 2010 2015 Arvot Isänmaa

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107 Finland KLUBIN PRESIDENTTI. 16.4.2012 Suomen Lions-liitto r.y./presidentti RJ/OE

Lions Clubs International MD 107 Finland KLUBIN PRESIDENTTI. 16.4.2012 Suomen Lions-liitto r.y./presidentti RJ/OE KLUBIN PRESIDENTTI 1 Valmennuksen tavoite: Tiedät tehtäväsi presidenttinä Tunnet Suomen Lions-liiton toimintatavan Kannat vastuuta klubisi Lions-toiminnasta 2 Presidentin tehtävät MITÄ KAUDELTASI HALUAT?

Lisätiedot

Lions-piiri 107-N PTS DG Sini Eloholma Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa

Lions-piiri 107-N PTS DG Sini Eloholma Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa Lions- 107-N PTS 2015-2019 DG Sini Eloholma Hyväksytty hallituksen kokouksessa 5.11.2014 Kansainvälinen lions-järjestö Näkemyksemme- visio Järjestö säilyy vapaaehtoisten yhteiskunnallisten ja humanitaaristen

Lisätiedot

Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa

Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa Tausta Viestintätoimikunnan pj. MD-PRC Auvo Mäkinen ilmoitti puhelimessa 20.2.2011 LC Jyväskylä/Harjun Jouni Huotarille, että Lions-liitto

Lisätiedot

THE INTERNATIONAL ASSICIATION OF LIONS CLUBS Piiri 107-G, Suomi

THE INTERNATIONAL ASSICIATION OF LIONS CLUBS Piiri 107-G, Suomi Aihe: Piirihallituksen kokous Aika: 23.11.2013 klo 17.15 Paikka: Kylpylähotelli Peurunka Laukaa KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 1. Kokouksen avaus Piirikuvernööri Jari Rytkönen avasi kokouksen 2. Kokousvirkailijat

Lisätiedot

Lions-ansiomerkeistä

Lions-ansiomerkeistä Lions-ansiomerkeistä Keskeisiä periaatteita Lions-ansiomerkkejä anottaessa, myönnettäessä ja käytettäessä ovat: Yhdestä ansiokkaasta työstä palkitaan vain kerran Samalle henkilölle voidaan myöntää vain

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107 Finland. Klubin presidentti päivitetty Varpu Ylhäinen

Lions Clubs International MD 107 Finland. Klubin presidentti päivitetty Varpu Ylhäinen Lions Clubs International MD 107 Finland Klubin presidentti 8.5.2012 päivitetty 16.4.2012 Varpu Ylhäinen 1 Valmennuksen tavoitteet Antaa Sinulle valmiuksia toimia klubipresidenttinä Tiedät tehtäväsi presidenttinä

Lisätiedot

Piirin 107-G toimintasuunnitelma

Piirin 107-G toimintasuunnitelma Luovuta Isänmaasi Onnellisempana Nousevalle Sukupolvelle LIONS-JÄRJESTÖN TUNNUS: We serve. Me palvelemme. LIONS-JÄRJESTÖN TOIMINTA-AJATUS (missio) (lions-vuosikirja/liiton sivut) LIONS-JÄRJESTÖN TAVOITETILA

Lisätiedot

HUOMIOITAVA KAUSILLA 1.7.2014-31.12.2017

HUOMIOITAVA KAUSILLA 1.7.2014-31.12.2017 Lions Clubs International MD 107 Finland HUOMIOITAVA KAUSILLA 1.7.2014-31.12.2017 100 milj. palvelutekoa, Suomi 1,8 milj. RAPORTOINTI! 5 milj Suomen nuorisolle 100 v. syntymävuonna 1.3.2015 Ari LBI Lindell,

Lisätiedot

Arne Ritari -säätiö. Sää#ön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys

Arne Ritari -säätiö. Sää#ön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys Sää#ön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys 23.11.2014 Säätiön tarkoitus Suomalaisen Lionstoiminnan tukeminen 23.11.2014 ARS koulutus 2 Historia Säätiö perustettiin Kuvernöörineuvoston päätöksellä

Lisätiedot

Lähdetkö mukaan tekemään hyvää kanssamme?

Lähdetkö mukaan tekemään hyvää kanssamme? Lähdetkö mukaan tekemään hyvää kanssamme? Lions-kampanjat kaudella 2016-1. Punainen Sulka 2017 Lions-liiton rekisteröity tuotemerkki Lionit ovat vuodesta 1972 keränneet Punainen Sulka kampanjoissa noin

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107 Finland LOHKON PUHEENJOHTAJA ALUEEN PUHEENJOHTAJA

Lions Clubs International MD 107 Finland LOHKON PUHEENJOHTAJA ALUEEN PUHEENJOHTAJA LOHKON PUHEENJOHTAJA ALUEEN PUHEENJOHTAJA 1 KOULUTUKSEN TAVOITE: Tiedät tehtäväsi tärkeyden Tiedät siihen kuuluvan byrokratian Sitoudut hoitamaan tehtävän Tiedät mistä olet vastuussa 2 Piirikuvernöörisi

Lisätiedot

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Vankien Omaiset VAO ry. Yhdistyksen kotipaikka on Alajärvi. 2 TARKOITUS JA TOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on edistää vankien

Lisätiedot

Arne Ritari säätiö rs.

Arne Ritari säätiö rs. Arne Ritari säätiö rs. Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys 18.8.2012 www.lions.fi/ar-saatio Säätiön tarkoitus Suomalaisen Lionstoiminnan tukeminen Historia Säätiö perustettiin Kuvernöörineuvoston

Lisätiedot

ARNE RITARI - SÄÄTIÖ

ARNE RITARI - SÄÄTIÖ - SYNTYI 7.3.1906 ARNE RITARI - VAIKUTTI SUOMEN 1.LIONSKLUBIN LC HELSINKI/HELSINGFORS 14.8.1950 PERUSTAMISEEN. ARNE RITARI - SÄÄTIÖ PERUSTETTU KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖKSELLÄ 1986 TARKOITUS TUKEA JA EDISTÄÄ

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2011 2012

TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2011 2012 LIONS CLUB TAMMELA RY TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2011 2012 Yleistä Tällä kaudella ei ole kansainvälisiä projekteja. Pääpaino on paikallisissa palveluaktiviteeteissa sekä klubin toiminnan kehittämisessä.

Lisätiedot

Vielä kerran tervetuloa ja totean kokouksen avatuksi. (kop) Voitaneen todeta kokous päätösvaltaiseksi. Todetaan (kop)

Vielä kerran tervetuloa ja totean kokouksen avatuksi. (kop) Voitaneen todeta kokous päätösvaltaiseksi. Todetaan (kop) KÄSIKIRJOITUS Hyvinkään Venlan kaupunginosayhdistyksen vuosikokoukseen AIKA 11.06.2010, PAIKKA Hyvinkää, ASIALISTA: 1. Kokouksen avaus (kop, kop, kop) Hyvät ystävät. Tervetuloa Hyvinkään Venlan kaupunginosayhdistyksen

Lisätiedot

Piirihallituksen kokous 30.11.2013 klo 9.30 OAMK:n Tekniikan yksikkö

Piirihallituksen kokous 30.11.2013 klo 9.30 OAMK:n Tekniikan yksikkö Piirihallituksen kokous 30.11.2013 klo 9.30 OAMK:n Tekniikan yksikkö Kotkantie 1, Oulu Leijonehenki Esityslista 1. Kokouksen avaus -DG Eero avasi kokouksen -DG jakoi Lions liiton palkitsemiset ensimmäisen

Lisätiedot

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä yhdistyksen hallituksen päätöksellä, jos hän on. PoPoPet Ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka.

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä yhdistyksen hallituksen päätöksellä, jos hän on. PoPoPet Ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka. PoPoPet Ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus 3 Omaisuus 4 Jäsenet Yhdistyksen nimi on PoPoPet Ry (Pohjois-Pohjanmaan hylättyjen pieneläinten tuki ja sijaiskoti ry. Yhdistyksen kotipaikka on Oulu

Lisätiedot

Arne Ritari -säätiö. Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys 23.4.2016

Arne Ritari -säätiö. Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys 23.4.2016 Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys 23.4.2016 Säätiön tarkoitus Suomalaisen Lionstoiminnan tukeminen Historia Säätiö perustettiin Kuvernöörineuvoston päätöksellä 1986. Tavoitteena on

Lisätiedot

107 F:N STRATEGIA Laadittu toukokuussa 2013

107 F:N STRATEGIA Laadittu toukokuussa 2013 107 F:N STRATEGIA Laadittu toukokuussa 2013 2/7 SISÄLLYSLUETTELO 1. Missio 2. Perusarvot 3. Nykytila-analyysi ja johtopäätökset analyyseista 4. Pelikenttä 5. Visio ja päämäärät 6. Menestyskonsepti 7. Kriittiset

Lisätiedot

Lionstoiminnan perusta, organisaatio ja arvot. Pääsihteeri Markus Flaaming

Lionstoiminnan perusta, organisaatio ja arvot. Pääsihteeri Markus Flaaming Lionstoiminnan perusta, organisaatio ja arvot Pääsihteeri Markus Flaaming Lionstoiminnan perusta Melvin Jones 1917 Järjestömme perustajan Melvin Jonesin ajatuksissa rupesivat jo aikaisin kysymykset askarruttamaan

Lisätiedot

D 107-I 2015-2016. Ihmisyys. Sopusointu. Arvokkuus.- Monta tapaa tehdä hyvää. Menestystarina olemme Me

D 107-I 2015-2016. Ihmisyys. Sopusointu. Arvokkuus.- Monta tapaa tehdä hyvää. Menestystarina olemme Me PIIRIKOKOUS Liminka 23.08.2015 klo 10:00 Kokouspaikka Liminka, Luontokeskus PÖYTÄKIRJA Osanottajat: Piirihallitus DG Aarto Mäkinen 1.VDG Seppo Saarela 2.VDG Susanna Saranlinna IPDG pois Jari Hautala CS

Lisätiedot

107 N-PIIRI PTS

107 N-PIIRI PTS Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa 24.4.2010 107 NPIIRI PTS 2010 2015 www.lions.fi/n Npiiri/ Holopainen Tuomo/ Ruissalo Jouko/Tuomikoski Antti/ Viinikainen Esko 1 Vaikka Lionstoiminta on vakaalla

Lisätiedot

Lions-toiminta on meidän yhteinen iloinen asia

Lions-toiminta on meidän yhteinen iloinen asia Lions-toiminta on meidän yhteinen iloinen asia 1 Johtaminen vapaaehtoisjärjestössä Lions toiminta-ajatus: Lionsit palvelevat yhdessä paikallisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla lasten ja nuorten

Lisätiedot

D 107-I. Valloitamme uusia vuoria - Tue nuorta itsenäisyyteen Olemme Mahdollisuuksien Omistajia

D 107-I. Valloitamme uusia vuoria - Tue nuorta itsenäisyyteen Olemme Mahdollisuuksien Omistajia PIIRIKOKOUS Suomussalmi 10.9.2016 klo 11:00 KOKOUSPAIKKA Suomussalmi, Hotelli Kiannon Kuohut, Jalonkatu 1, 89600 Suomussalmi PÖYTÄKIRJA Osanottajat Piirihallitus Aarto Mäkinen Seppo Saarela Jari Hautala

Lisätiedot

D 107-I. Valloitamme uusia vuoria - Tue nuorta itsenäisyyteen Olemme Mahdollisuuksien Omistajia

D 107-I. Valloitamme uusia vuoria - Tue nuorta itsenäisyyteen Olemme Mahdollisuuksien Omistajia PIIRIKOKOUS Utajärvi 20.11.2016 klo 15:00 Kokouspaikka Utajärvi, Merilän Kartano 20.11.2016 PÖYTÄKIRJA Osanottajat Piirihallitus Aarto Mäkinen Seppo Saarela Jari Hautala Harri Hirvelä Ari Korhonen Hannu

Lisätiedot

Lions Clubs International

Lions Clubs International Lions Clubs International Piiri 107-F, Finland Distrikt 107-F, Finland Piirikuvernööri, DG 2016-2017 Jarmo Hietala ja puoliso Paula Distriktsguvernör, DG 2016-2017 Jarmo Hietala och maka Paula Lions Club

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA LIONS-PIIRI 107-K

TOIMINTASUUNNITELMA LIONS-PIIRI 107-K New Mountains to climb Valloitamme uusia vuoria TOIMINTASUUNNITELMA 2016-2017 LIONS-PIIRI 107-K Kotimainen teema: Tue nuorta itsenäisyyteen Puheenjohtajan (CC) teema: Ole rohkea-ole Lion Piirikuvernöörin

Lisätiedot

Suomen Highland Cattle Club / Highland Cattle Club Finland ry Rno: 175.036. Merkitty rekisteriin 14.10.1998 Jäljennös annettu 30.10.

Suomen Highland Cattle Club / Highland Cattle Club Finland ry Rno: 175.036. Merkitty rekisteriin 14.10.1998 Jäljennös annettu 30.10. YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Suomen Highland Cattle Club / Highland Cattle Club Finland ry Rno: 175.036 Merkitty rekisteriin 14.10.1998 Jäljennös annettu 30.10.2014 Säännöt 1. Nimi, kotipaikka, toimialue Yhdistyksen

Lisätiedot

KLUBISIHTEERI lyhyt versio

KLUBISIHTEERI lyhyt versio KLUBISIHTEERI lyhyt versio Materiaali on Power Point-muodossa osoiteessa: WWW.lions.fi Jäsenkeskus Tietoluola Koulutusmateriaalit PowerPoint -esitykset 1 Sihteerin tehtävät Valmistelut ennen toimintakautta

Lisätiedot

Opetusravintola Paviljonki, Rajalahdenkatu 4, Savonlinna

Opetusravintola Paviljonki, Rajalahdenkatu 4, Savonlinna 1 SUOMEN LIONS LIITTO RY 107 H PIIRI PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS 4/2010 2011 PÖYTÄKIRJA Aika: 16.4.2011 klo 10.00 11.50 Paikka: Opetusravintola Paviljonki, Rajalahdenkatu 4, Savonlinna Läsnä: Läsnä 17 jäsentä,

Lisätiedot

Klubivirkailijoiden täydennyskoulutus

Klubivirkailijoiden täydennyskoulutus Klubivirkailijoiden täydennyskoulutus Meri-Karina 10.10.2013 2013-10-19 1 2013-2014 We serve Me palvelemme Vi Hjälper Seuraa unelmaasi Följ din dröm Yhdessä tekemällä tavoitteisiin! Tillsammans når vi

Lisätiedot

SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY

SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY Säännöt 14.4.2016 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen katalyysiseura, ruotsiksi Finska katalyssällskapet

Lisätiedot

Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt

Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Inarijärvi-yhdistys ry ja sen kotipaikka on Inarin kunta. Yhdistyksen toiminta-alue käsittää Inarin, Utsjoen ja Sodankylän

Lisätiedot

KÄPPÄRÄN KOULUN SENIORIT KÄPYSET RY SÄÄNNÖT

KÄPPÄRÄN KOULUN SENIORIT KÄPYSET RY SÄÄNNÖT KÄPPÄRÄN KOULUN SENIORIT KÄPYSET RY SÄÄNNÖT I Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Käppärän koulun Seniorit - KäpySet ry. Yhdistyksen kotipaikka on Porin kaupunki. Yhdistyksen kieli on Suomi.

Lisätiedot

C-PIIRIN VUOSIKOKOUS klo

C-PIIRIN VUOSIKOKOUS klo C-PIIRIN VUOSIKOKOUS 16.4.2016 klo 11.15 14.55 Tietotalo, Humppilantie 9 A, Jokioinen Pöytäkirja 1. Kokouksen avaus Piirikuvernööri Juha Pirkkamaa avasi kokouksen klo 11.15 ja toivotti kokoukseen osallistuvat

Lisätiedot

PIIRIKOKOUS PORI 25.4.2015. PUOLISOKOULUTUS 7th FLOOR DC HILVE REIJONEN

PIIRIKOKOUS PORI 25.4.2015. PUOLISOKOULUTUS 7th FLOOR DC HILVE REIJONEN PIIRIKOKOUS PORI 25.4.2015 PUOLISOKOULUTUS 7th FLOOR DC HILVE REIJONEN 1 Yleistä Suomen Lions-liitto r.y:n ohjesäännön 20 mukaan perheenjäsenten osallistuminen klubien palvelutoimintaan on lionstoimintaan

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016 1/5 SF-CARAVAN YDIN-HÄME RY PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016 Aika 10.4.2016 klo 13.00 Paikka Hämeenhelmi, Leppäkoskentie 788, Leppäkoski Läsnä 23 SF-Caravan Ydin-Häme ry:m varsinaista jäsentä

Lisätiedot

Alue 2 aluefoorumi, 23.11.2015 Niittylounas

Alue 2 aluefoorumi, 23.11.2015 Niittylounas Rakennetaan yhdessä vahvemmat Lions-klubit Tiedän, että jokaisen klubin pitävän elinvoimaansa tärkeänä, ottaen uusia jäseniä ja panostaen klubiviihtyvyyteen. Kiitos klubien työn taantumistamme on tehokkaasti

Lisätiedot

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT Sisällysluettelo 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA...3 2 YHDISTYKSEN TARKOITUS...3 3 TOIMINNAN LAATU...3 4 JÄSENYYTTÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET...4 5 YHDISTYKSESTÄ EROAMINEN

Lisätiedot

Malli Lionspiirin 107-X ohjesäännöksi

Malli Lionspiirin 107-X ohjesäännöksi Malli Lionspiirin 107-X ohjesäännöksi Viimeksi päivitetty 26.02.2013 14:34 1. NIMI Piirin nimi on LIONS-PIIRI 107-. Ohjesäännössä yhdistystä nimitetään piiriksi. Piirin toimintaalue on Lions Clubs Internationalin

Lisätiedot

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 KOTEL 14-002 26.2.2014 1 (4) KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 1 TOIMINTA-AJATUS Yhdistyksen tarkoituksena on edistää laatua, luotettavuutta ja taloudellisuutta elektroniikan komponenttien,

Lisätiedot

Yhtiökokouksen puheenjohtaja kuinka johtaa kokousta

Yhtiökokouksen puheenjohtaja kuinka johtaa kokousta Yhtiökokouksen puheenjohtaja kuinka johtaa kokousta Kristel Pynnönen Apulaispäälakimies Suomen Kiinteistöliitto 1 Kokouksen valmistelu Valmistaudu olemaan rohkeasti esillä Tunne yhtiökokouksen kannalta

Lisätiedot

Kokouskäytänteitä OAJ Uusimaa Uusien toimijoiden koulutus 2015 Eija Pajari

Kokouskäytänteitä OAJ Uusimaa Uusien toimijoiden koulutus 2015 Eija Pajari Kokouskäytänteitä OAJ Uusimaa Uusien toimijoiden koulutus 2015 Eija Pajari 1 KOKOUSTAITO 2 Miksi kokoonnutaan? Keskustelemaan yhteisistä asioista Tekemään päätöksiä Kokoustekniikka kannattaa tuntea, jotta

Lisätiedot

D 107-I Ihmisyys. Sopusointu. Arvokkuus.- Monta tapaa tehdä hyvää. Menestystarina olemme Me

D 107-I Ihmisyys. Sopusointu. Arvokkuus.- Monta tapaa tehdä hyvää. Menestystarina olemme Me PIIRIKOKOUS Utajärvi 29.11.2015 Kokouspaikka Utajärvi, Merilän Kartano Pöytäkirja Osanottajat: Piirihallitus Harri Hirvelä DG Aarto Mäkinen 1.VDG Seppo Saarela 2.VDG Susanna Saranlinna IPDG pois Jari Hautala

Lisätiedot

Yhdistyksestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä TOKYO Student association of the School of Art and Design.

Yhdistyksestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä TOKYO Student association of the School of Art and Design. Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry Hallituksen työjärjestys I luku Yleisiä säännöksiä 1 Soveltamisala. Sen lisäksi, mitä Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry (TOKYO ry) säännöissä

Lisätiedot

D 107-I Vahvempina yhdessä - Palvelulla hyvinvointia Innostuneesti palvellen & Hetkeen tarttuen

D 107-I Vahvempina yhdessä - Palvelulla hyvinvointia Innostuneesti palvellen & Hetkeen tarttuen 14.12.2014 D 107 I PIIRIHALLITUS Piirihallituksen kokous Pöytäkirja 2/ Aika ja paikka 14.12.2014 klo 15:00-18:11 Merilän Kartano. Meriläntie 1, 91600 Utajärvi Osanottajat: Piirihallitus Susanna Saranlinna

Lisätiedot

I-piirin toimintasuunnitelma 2016-2017 Hailuodosta Kuhmoon VISIOMME Rakennamme osaltamme tasa-arvoista yhteiskuntaa, (tietäen omat henkiset ja taloudelliset rajamme.) Tuottaen tekijöilleen hyvän mielen.

Lisätiedot

D107-I PIIRIKOKOUS

D107-I PIIRIKOKOUS D107-I PIIRIKOKOUS 25.4.2015 PÖYTÄKIRJA Aika: 25.4.2015 klo 12:45-15:47 Paikka: Kokkokankaan seurakuntakeskus, Kissaojantie 12 Kempele Läsnä: Liite 1, klubien valtakirjat, 36 kpl. Edellisen piirikokouksen

Lisätiedot

Klubivirkailijoiden koulutus. - presidentti klubissa

Klubivirkailijoiden koulutus. - presidentti klubissa Klubivirkailijoiden koulutus - presidentti klubissa Kansainvälinen Kauden 2016-2017 teemat New Mountais to Climb Valloitamme uusia vuoria Kansallinen Tue nuorta itsenäisyyteen Piirin Yhdessä hyvää - lionshengessä

Lisätiedot

Arne Ritari -säätiö. Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys

Arne Ritari -säätiö. Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys 22.8.2016 Säätiön tarkoitus Suomalaisen Lionstoiminnan tukeminen Historia Säätiö perustettiin Kuvernöörineuvoston päätöksellä 1986. Tavoitteena on

Lisätiedot

Nuorisotyökysely 2015 I-piiri. Kooste 2VDG Seppo Saarela

Nuorisotyökysely 2015 I-piiri. Kooste 2VDG Seppo Saarela Nuorisotyökysely 2015 I-piiri Kooste 2VDG Seppo Saarela Kyselyn tarkoitus Kesätehtävä lohkon puheenjohtajille (LPJ) - Klubin hyvinvointikysely ja nuorisotyökysely Perehdyttää LPJ:t lohkonsa klubeihin Yhteistyön

Lisätiedot

LÄÄKÄRIPALVELUYRITYKSET RY:N SÄÄNNÖT

LÄÄKÄRIPALVELUYRITYKSET RY:N SÄÄNNÖT LÄÄKÄRIPALVELUYRITYKSET RY:N SÄÄNNÖT NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi on Lääkäripalveluyritykset ry, Läkarföretagen rf. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. YHDISTYKSEN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

Organisaatio Mitä titteleiden takana?

Organisaatio Mitä titteleiden takana? Lions Clubs International MD 107 Finland Organisaatio Mitä titteleiden takana? Uusien leijonien koulutus- ja keskustelutilaisuus 3.10.2013 DC Leena Lehtonen LION-ORGANISAATIO Lionit Lions-klubit Piirit

Lisätiedot

PORIN LYSEON SENIORIT RY SÄÄNNÖT

PORIN LYSEON SENIORIT RY SÄÄNNÖT säännöt 1(5) PORIN LYSEON SENIORIT RY SÄÄNNÖT I Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Porin Lyseon Seniorit ry. Yhdistyksen kotipaikka on Porin kaupunki. Yhdistyksen kieli on suomi. II Yhdistyksen

Lisätiedot

Lohkon puheenjohtajan valmennus tiedätkö mikä on vastuusi?

Lohkon puheenjohtajan valmennus tiedätkö mikä on vastuusi? Lohkon puheenjohtajan valmennus 2016-2017 - tiedätkö mikä on vastuusi? Taito määrää sen, mitä kykenee tekemään. Motivaatio ratkaisee, mitä tekee. Asenteesta riippuu, kuinka hyvin sen pystyy tekemään 2016-2017

Lisätiedot

THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS

THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS Piiri 107- E Suomi District 107- Finland Piirikuvernööri 2013-2014 District Governor Antti Hynnä (Anneli Mäkelä) Puh. 040 849 0048 antti.hynnä@lions.fi Kauden

Lisätiedot

TARKAN SÄÄNNÖT. Tampereen rakennusarkkitehtiopiskelijoiden kerhon säännöt

TARKAN SÄÄNNÖT. Tampereen rakennusarkkitehtiopiskelijoiden kerhon säännöt TARKAN SÄÄNNÖT n säännöt 2(6) 1 Kerhon nimi ja kotipaikka Kerhon nimi on Tarkka, jota kutsutaan näissä säännöissä kerhoksi. Kerhon kotipaikka on Tampereen kaupunki. 2 Kerhon tarkoitus Kerhon tarkoituksena

Lisätiedot

Suomen Paloinsinööriyhdistys ry 1 ( 5 )

Suomen Paloinsinööriyhdistys ry 1 ( 5 ) Suomen Paloinsinööriyhdistys ry 1 ( 5 ) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Paloinsinööriyhdistys ry, ruotsiksi Brandingenjörsföreningen i Finland r.f., ja kotipaikka on

Lisätiedot

LC SAVONLINNA / SÄÄMINKI KLUBIN STRATEGIA. Strategia päivitetty 27.10.2015

LC SAVONLINNA / SÄÄMINKI KLUBIN STRATEGIA. Strategia päivitetty 27.10.2015 LC SAVONLINNA / SÄÄMINKI KLUBIN STRATEGIA Strategia päivitetty 27.10.2015 Tämän LC klubin strategian on laatinut klubin hallitukselle Ehdollepano- ja kehitystoimikunta. 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Toiminta-ajatus

Lisätiedot

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Hyväksytty yhdistyksen kevätkokouksessa 29.3.2014. 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Porin akateeminen nörttikulttuurin arvostusseura ja

Lisätiedot

PIIRI 107-N TOIMINTASUUNNITELMA 2012-2013 DG JUKKA KÄRKKÄINEN

PIIRI 107-N TOIMINTASUUNNITELMA 2012-2013 DG JUKKA KÄRKKÄINEN PIIRI 107-N TOIMINTASUUNNITELMA 2012-2013 DG JUKKA KÄRKKÄINEN ARVOT, MISSIO, VISIO JA STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT 2010-2015 Arvot Isänmaa ja maailma Luotettavuus Palveluhalu Talkootyö Ihmisläheisyys Missio Piiri

Lisätiedot

KOKOUSKÄYTÄNNÖT. Yritystoiminta Pauliina Stranius

KOKOUSKÄYTÄNNÖT. Yritystoiminta Pauliina Stranius KOKOUSKÄYTÄNNÖT Kokous kokouksissa keskustellaan yhteisistä asioista ja tehdään niistä päätöksiä päätökset pannaan toimeen kokouksen jälkeen ja päätösten toimeenpanoa seurataan vapaus kokoontua, yhdistymisvapaus

Lisätiedot

Kokoustekniikka Puheenjohtajan ja sihteerin roolit

Kokoustekniikka Puheenjohtajan ja sihteerin roolit Yhteiskunnalliset soveltavat opinnot - Hallintomenettelytaidot (2424202) 1 op Yliopistonlehtori Heikki Salomaa Kokoustekniikka Puheenjohtajan ja sihteerin roolit MITEN KOKOUS ETENEE? Kokouksen avaus Järjestäytyminen

Lisätiedot

N-PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNNAN STRATEGIA JA HANKKEET

N-PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNNAN STRATEGIA JA HANKKEET N-PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNNAN STRATEGIA JA HANKKEET 2012-2013 2/5 SISÄLLYSLUETTELO 1. Missio 2. Nykytila-analyysi ja johtopäätökset analyyseista 3. Pelikenttä 4. Visio 5. Päämäärät 6. Menestyskonsepti 7.

Lisätiedot

TUL:n Lapin piiri ry puh: P Nahkurinkatu Kemi

TUL:n Lapin piiri ry puh: P Nahkurinkatu Kemi TUL:n Lapin piiri ry:n sääntömääräinen PIIRIKOKOUS Pidetään Kemissä os. Kemin Cumulus, Hahtisaarenkatu 3,, lauantaina 16.4.2016 alkaen klo.12:00. Valtakirjojen tarkastus aloitetaan klo.11:00. Kokouksessa

Lisätiedot

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013 PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013 ARVOISAT LEIJONAT, LEOT, LADYT JA PUOLISOT KAUSI ON PUOLIVÄLISSÄ Kausi on ollut vauhdikas ja tapahtumarikas. Kiitokset klubeille ja jäsenille menneestä syksystä.

Lisätiedot

Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toiminta alueena kokovaltakunnan alue.

Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toiminta alueena kokovaltakunnan alue. 1/5 SÄÄNNÖT 1. NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toiminta alueena kokovaltakunnan alue. 2. TARKOITUS Yhdistys on käyttäjävetoinen SAP Finland Oy:sta

Lisätiedot

SUOMEN NUORISOVALTUUSTOJEN LIITTO NUVA RY:N VÄLI-SUOMEN PIIRI RY.

SUOMEN NUORISOVALTUUSTOJEN LIITTO NUVA RY:N VÄLI-SUOMEN PIIRI RY. Aika: 24.11.2012, klo 13.00 Paikka: ABC Seinäjoki, Vekaratehtaankatu 13, 60100 Seinäjoki Asia nro Liite nro 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen 3. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen.

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen. IKAALISTEN NUORISO-ORKESTERIN TUKI RY SÄÄNNÖT Yleistä 1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on

Lisätiedot

Säännöt hyväksytty Kennelliitossa ja Patentti- ja Rekisterihallituksessa. Muutos voimaan 30.1.2015

Säännöt hyväksytty Kennelliitossa ja Patentti- ja Rekisterihallituksessa. Muutos voimaan 30.1.2015 SUOMEN MOPSIKERHO RY:N SÄÄNNÖT Säännöt hyväksytty Kennelliitossa ja Patentti- ja Rekisterihallituksessa. Muutos voimaan 30.1.2015 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Mopsikerho ry ja sen tarkoituksena on kaikin

Lisätiedot

Lehtojärvellä PÖYTÄKIRJA 2/2016

Lehtojärvellä PÖYTÄKIRJA 2/2016 Lehtojärvellä 27.2.2016 PÖYTÄKIRJA 2/2016 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS 1 Kokouksen avaus Sukuneuvoston puheenjohtaja, Pekka Haavikko, avasi kokouksen klo 16.45 ja toivotti kaikki tervetulleeksi

Lisätiedot

THE INTERNATIONAL ASSICIATION OF LIONS CLUBS Piiri 107-G, Suomi

THE INTERNATIONAL ASSICIATION OF LIONS CLUBS Piiri 107-G, Suomi Aihe: Piirihallituksen kokous Aika: 31.08.2013 klo 10.00 Paikka: Ravintola Riihikelo Riihivuori, Riihivuorentie 313 Muurame KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 1. Kokouksen avaus Piirikuvernööri Jari Rytkönen avasi kokouksen

Lisätiedot

Nuorisotyö Toimintasuunnitelma 08-09 sivu 1/5 DC Pirkko Kokkonen 18.7.08

Nuorisotyö Toimintasuunnitelma 08-09 sivu 1/5 DC Pirkko Kokkonen 18.7.08 Nuorisotyö Toimintasuunnitelma 08-09 sivu 1/5 Nuorisotyötoimikunta jakaantuu neljään osa-alueeseen: Nuorisovaihto, Lions Quest, Päihteiden vastainen työ ja Leo-toiminta. Osa-alueiden vetäjät ovat Ulla

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN PELASTUSLIITTO RY:N NAISTYÖN TOIMINTAOHJE

POHJOIS-SUOMEN PELASTUSLIITTO RY:N NAISTYÖN TOIMINTAOHJE POHJOIS-SUOMEN PELASTUSLIITTO RY:N NAISTYÖN TOIMINTAOHJE 1. PALOKUNTANAISTYÖ Palokuntanaistyö on palokunnissa tehtävää harrastustoimintaa. Palokuntanaisosasto on palokunnan jäsenistä muodostettu alajaosto

Lisätiedot

Lions Clubs International

Lions Clubs International LIONS-PIIRIN 107-I OHJESÄÄNTÖ 1. NIMI Yhdistyksen nimi on LIONS-PIIRI 107- I ja sen kotipaikka käsittää Oulun, Raahen ja Kainuun talousalueet, pois lukien Koillismaan kunnat Pudasjärvi, Kuusamo, Taivalkoski

Lisätiedot

Kokoustyypit. Timo Reko

Kokoustyypit. Timo Reko Kokoustyypit Timo Reko timo.reko@msl.fi Kokoustyypit Sääntömääräiset kokoukset, joita on joko yksi tai kaksi vuodessa (syys- ja kevätkokous). Sääntömääräiset kokoukset käyttävät ylintä valtaa. Ylimääräiset

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana Omakotiyhdistyksen säännöt Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Saarenkylän Omakotiyhdistys ry. Sen kotipaikka on Rovaniemi ja toimialue on Saarenkylä. Näissä säännöissä käytetään nimitystä

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2011 2012

TOIMINTAKERTOMUS 2011 2012 TOIMINTAKERTOMUS 2011 2012 YLEISTÄ Toiminnan tarkoitus ja sisältö Toimintavuonna 2010 2011 Lions Club Rovaniemi - Ounasvaaran tarkoituksena on ollut mm. edistää yhteiskunnallista ja yleishyödyllistä toimintaa,

Lisätiedot

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004 1 2 Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa.. 04 Esitysluonnos Koulujen Musiikinopettajat ry:n syyskokoukselle Riihimäellä.. 14 4 5 6 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi

Lisätiedot

Kuluttajaekonomian ja ravitsemustieteen opiskelijat OIKOS ry:n SÄÄNNÖT I TARKOITUS JA TYÖMUODOT

Kuluttajaekonomian ja ravitsemustieteen opiskelijat OIKOS ry:n SÄÄNNÖT I TARKOITUS JA TYÖMUODOT Kuluttajaekonomian ja ravitsemustieteen opiskelijat OIKOS ry:n SÄÄNNÖT I TARKOITUS JA TYÖMUODOT 1 Yhdistyksen nimi on Kuluttajaekonomian ja ravitsemustieteen opiskelijat OIKOS ry, ja sen kotipaikka on

Lisätiedot

Yhdistyksen, jota näissä säännöissä sanotaan seuraksi, nimi on Porin Paini-Miehet.

Yhdistyksen, jota näissä säännöissä sanotaan seuraksi, nimi on Porin Paini-Miehet. TOIMINTASÄÄNNÖT 1(6) I Seuran nimi, kotipaikka ja tarkoitus Yhdistyksen, jota näissä säännöissä sanotaan seuraksi, nimi on Porin Paini-Miehet. 1 2 Seuran kotipaikka on Porin kaupunki Länsi-Suomen läänissä

Lisätiedot

Rotaryjärjestön organisaatio. 05/2016 / MKa

Rotaryjärjestön organisaatio. 05/2016 / MKa 05/2016 / MKa Rotaryjärjestön perusorganisaatio ja eri yksikköjen keskinäiset suhteet Rotaryklubi Kuvernööri ja piiriorganisaatio Suomen Rotary Rotary International 2 Rotaryklubi Suomen Rotary ry Rotarytoimisto

Lisätiedot

Pykälä Käsiteltävä asia Sivu

Pykälä Käsiteltävä asia Sivu 1 (6) Elin: Vuosikokous Aika: 19.11.2014 klo 18.00 Paikka: Etelä-Pohjanmaan Elinkeinotalo, Huhtalantie 2, 60200 Seinäjoki Esityslista Pykälä Käsiteltävä asia Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Kokouksen järjestäytyminen

Lisätiedot

RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT

RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT 1(6) RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Raudanmaan maa- ja kotitalousnaiset, joka toimii rekisteröimättömänä yleishyödyllisenä yhdistyksenä osana valtakunnallista

Lisätiedot

THE INTERNATIONAL ASSICIATION OF LIONS CLUBS Piiri 107-G, Suomi

THE INTERNATIONAL ASSICIATION OF LIONS CLUBS Piiri 107-G, Suomi Aihe: Piirihallituksen kokous Aika: 26.04.2014 klo 08.30. Paikka: Muuramen kulttuurikeskus, Nisulantie 1 40950 Muurame. KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 1. Kokouksen avaus Piirikuvernööri Jari Rytkönen avasi kokouksen.

Lisätiedot

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt 1 Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan liitoksi, nimi on Hyvinkään Keilailuliitto ry. Sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki. 2 Liiton tarkoituksena on johtaa

Lisätiedot

MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka 1

MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka 1 MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry, jota näissä

Lisätiedot

LC HELSINKI- TORNI. Kansainvälinen Lions-teema New Mountains to Climb Valloitamme Uusia Vuoria

LC HELSINKI- TORNI. Kansainvälinen Lions-teema New Mountains to Climb Valloitamme Uusia Vuoria LC HELSINKI- TORNI TOIMINTASUUNNITELMA 6.9.2016 1 TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2016-2017 1. YLEISTÄ Kansainvälinen Lions-teema New Mountains to Climb Valloitamme Uusia Vuoria Kotimainen Lions-teema Tue

Lisätiedot