Klubin käsikirja. LC Helsinki/Malminkartano

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Klubin käsikirja. LC Helsinki/Malminkartano"

Transkriptio

1 Klubin käsikirja LC Helsinki/Malminkartano 4/

2 2 / 21 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Johdanto Arvot Tunnuslause ja teemat Suomen Lions-järjestön toiminta-ajatus Klubin toiminnan tehtävä Klubin toimintaperiaate Toiminnan toteutus Toimintasuunnitelmat LC Helsinki/Malminkartanon aktiviteetit Piirin aktiviteetit Kansainväliset ja kansalliset aktiviteetit Yhteistyökumppanit Koulut ja päiväkodit Yhteistyö muiden klubien kanssa Yhteistyö muiden sidosryhmien kanssa Klubin SWOT-analyysi Hallituksen, toimikuntien ja klubikokouksen työnjako Klubivirkailijoiden tehtävänkuvaukset Hallitus Toimikunnat Tiedon saaminen ja tiedottaminen Tiedon saaminen Klubin kotisivut ja niiden ylläpito Sisäinen tiedottaminen Ulkoinen tiedottaminen Klubin jäsenten valmennus Palkitsemiset Klubin presidentin palkitsemiset Klubin tekemät esitykset Lions-ansiomerkkien käyttö Klubin standaari... 16

3 3 / Kokoustekniikka Uuden jäsenen vastaanotto Vierailut Vieraat oman klubin kokouksessa Vierailut muissa klubeissa Yleistietoutta Lions-järjestöstä Kansainvälinen Lions-järjestö Lions-toiminta Suomessa Arne Ritari-säätiö Piiri 107-B Käsikirjan jakaminen ja päivittäminen... 21

4 4 / 21 Johdanto Lions-järjestö on perustettu vuonna 1917 Chicagossa Yhdysvalloissa. Lionsjärjestöön kuuluu yli klubia, joissa on noin 1, 39 miljoonaa jäsentä. Toimintaa on 206 maassa tai itsehallintoalueella. Järjestö on maailman suurin vapaaehtoinen palvelujärjestö. Suomi on jäsenmäärältään Euroopan neljänneksi suurin Lions-maa. Suomessa on 932 Lions-klubia ja niissä jäseniä ( ). Lions-klubit ovat itsenäisiä rekisteröityjä yhdistyksiä. Suurimpaan osaan klubeja kuuluu vain miehiä. Yhtenäisklubeja (jäsenet sekä naisia että miehiä) on 45 ja naisklubeja 146. Naisjäseniä on Jäsenistä on naisia noin 17 %. Suomen ensimmäinen Lions-klubi LC Helsinki-Helsingfors perustettiin Suomen kansainvälinen Lions- tunnus on 107. Suomessa on 14 Lions-piiriä. Suomen piirit ovat aakkosjärjestyksessä piirit 107-A -> 107-O. Piiri koostuu usein kolmesta alueesta ja alue usein kolmesta lohkosta. Lohkon alueella on yleensä yli viisi Lions-klubia. Lionien nuorisojärjestönä toimivia Leo-klubeja on Suomessa 22 ja niissä noin kaksisataa vuoden ikäistä jäsentä. 107-B piiriin kuuluva LC Helsinki/Malminkartano on perustettu ja perustamisjuhla (Charter Night) vietettiin Kalastajatorpalla. Kummiklubina toimi LC Helsinki/Pitäjänmäki. Opasleijonana toimi Erkki Uusimäki. LC Helsinki/Malminkartano on Suomen ensimmäinen yhtenäisklubi (alun perin nimitys oli sekaklubi). Klubin lipun naulaus ja vihkiminen tapahtui Klubin 10-vuotisjuhlat vietettiin ravintola Pörssissä Helsingissä. Klubi vietti 20- vuotisjuhliaan Espoossa teatteriravintola Albergassa. 25-vuotisjuhlat vietettiin ravintola Lämmössä Helsingissä. Malminkartanon alueella on vajaa asukasta. LC Helsinki/Malminkartano oli alueen ensimmäinen palvelujärjestö, mikä toimi alueen asukkaiden hyväksi. Klubin toiminta on painottunut alueen koulujen ja päiväkotien tukemiseen. Klubi on vuoden 2014 alussa kustantanut 29 Malminkartanon alueen opettajan Lions Quest koulutuksen.

5 5 / 21 1 Arvot Kansainvälisen Lions-liikkeen arvot Kansainvälisen Lions-liikkeen arvot ovat: rehellisyys, vastuu, ryhmätyö ja erinomaisuus. Suomalaisen Lions-toiminnan arvot Palveluhenki, talkoohenki, luotettavuus, paikallisuus, ihmisläheisyys, kansainvälisyys LC Helsinki/Malminkartanon arvot LC Helsinki/Malminkartanon hyväksytyt arvot ovat: rehellisyys, luotettavuus, suvaitsevaisuus, avoimuus, yhteistyökyky ja lähimmäisen auttaminen. 2 Tunnuslause ja teemat Lions-järjestön tunnuslause on: Me palvelemme Vi hjälper We serve Jokaiselle toimintakaudelle asetetaan teemat kansainvälisellä, kansallisella ja oma piirin tasolla. Kauden teemat ovat: - Kansainvälisen presidentin teema: Strengthen the Pride Vahvempina yhdessä Stärka stoltheten - Kotimainen teema: Palvelulla hyvinvointia Välfärd genom service 3 Suomen Lions-järjestön toiminta-ajatus Teemme yhdessä työtä paikallisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla lasten ja nuorten terveen elämän ja kehityksen turvaamiseksi sekä vanhusten, perheiden, vammaisten ja apua tarvitsevien tukemiseksi. Toiminta tarjoaa jäsenelle mahdollisuuden toimia sosiaalisessa yhteistyössä, mahdollisuuden kehittyä ihmisenä ja kehittää johtamistaitoja sekä solmia kontakteja kotimaassa ja ulkomailla. 4 Klubin toiminnan tehtävä LC Helsinki/Malminkartano toimii pääasiassa Malminkartanon alueen ihmisten hyväksi.

6 6 / 21 5 Klubin toimintaperiaate Klubi tukee Malminkartanon alueen kouluja antamalla oppilaille stipendejä koulujen kevätjuhlien yhteydessä. Klubi tukee alueen koulujen opettajia kustantamalla heille Lions Quest koulutusta. Klubi osallistuu alueen kouluille suunnattuun Asennetta päihdekasvatuskampanjaan. Klubi tukee Malminkartanon alueen päiväkoteja. Klubi järjestää perheen yhteisiä tapahtumia Klubi tekee aloitteita Malminkartanon alueen viihtyvyyden parantamiseksi. 6 Toiminnan toteutus 6.1 Toimintasuunnitelmat Viiden vuoden suunnitelma Klubille laaditaan viiden vuoden suunnitelma. Siinä selvitetään tulevaisuuden suuntaviivat. Tämän avulla presidentit ja hallitus sitoutetaan pitkäjänteiseen suunnitteluun. Toimintakauden suunnitelma Toimikausi alkaa 1.7. ja päättyy Toukokuun aikana laaditaan seuraavan toimintakauden toimintasuunnitelma. Siitä selviävät klubikokoukset, hallituksen kokoukset, hallituksen kokoonpano, toimikunnat ja B-piirin tärkeimmät tapahtumat LC Helsinki/Malminkartanon aktiviteetit Jokaiselle klubille tärkeimmät aktiviteetit ovat aktiviteetit oman alueen hyväksi. Tärkeimmät aktiviteetit ovat: - joulukuusien myynti - lastentapahtuma maalis-huhtikuussa ja - päiväkotien tukeminen Lisäksi suunnitellaan ja toteutetaan muita erillisaktiviteetteja Malminkartanon alueen hyväksi.

7 7 / Piirin aktiviteetit Piirillä saattaa olla toimikausiksi määritettyjä aktiviteetteja. Piirin aktiviteetti voi olla esimerkiksi oman piirin vanhusten avustaminen tai piirin oma lehti. 6.4 Kansainväliset ja kansalliset aktiviteetit Kansainväliset ja kansalliset aktiviteetit määritellään erikseen yhdelle tai useammalle toimikaudelle. Kansainvälisistä aktiviteeteista voidaan mainita Sight First kampanjat, Ratnapurun silmäsairaala ja Sri Lankan kummilapset. Kansallisista aktiviteeteista voidaan mainita Punainen sulka, auditointi ja Nenä-päivä. 7 Yhteistyökumppanit 7.1 Koulut ja päiväkodit Malminkartanon alueella toimii neljä koulua. Klubi on yhteistyössä koulujen kanssa rehtorien välityksellä. Koulut jakavat mm. klubin valmiiksi tulostamat tiedotteet joulukuusien myynnistä ja lastentapahtumasta oppilaiden välityksellä koteihin. Koulut osallistuvat klubin välityksellä Rauhanjulistekilpailuun ja Asennetta päihdekasvatuskampanjaan. Koulujen oppilasmääriä ja päiväkotien lasten lukumääriä tarvitaan kaksi kertaa vuodessa, kun jaetaan joulukuusien myynnin ja lastentapahtuman tiedotteita. Koulujen oppilasvahvuudet kaudella ovat: Apollon yhteiskoulu 446 oppilasta (yläkoulu 208, lukio 238). Pihkapuiston ala-aste 235, Malminkartanon ala-aste 195 ja Hoplaxskolan/Kårböle-enheten esikoulun lapset mukaan luettuina 81. Yhteensä 957 oppilasta. Malminkartanon alueella toimii kuusi päiväkotia. Klubi on päiväkotien kanssa päiväkotien johtajien välityksellä. Päiväkodit jakavat mm. klubin valmiiksi tulostamat tiedotteet joulukuusien myynnistä ja lastentapahtumasta lasten välityksellä koteihin. Päiväkotien lapsien vahvuudet kaudella ovat: Apila 90, Kaunokki 60 (+ leikkipuisto 50), Lemmikki 50, Malmgård 38, Metsätähti 59 ja Timotei 111 (esitteet 90). Yhteensä 458 lasta. Ruotsinkieliseen kouluun ja päiväkotiin tiedotteet on annettu ruotsinkielisinä. 7.2 Yhteistyö muiden klubien kanssa Muiden klubien kanssa pyritään yhteistyöhön. Yhteistyömuotoja voivat olla yhteiset aktiviteetit, tutustumis- ja esitelmätilaisuudet, juhlat, pilkkikilpailut yms.

8 8 / Yhteistyö muiden sidosryhmien kanssa Alueella toimivat Malminkartanon asukasyhdistys ry, partiolippukunta Huipunvaltaajat ry, kumppanuustalo Horisontti, Leikkipuisto Piika, Leikkipuisto Kaunokki, Suomen Ladun jäsenyhdistys Pikomalan Retkeilijät ry, Kaarela-Seura ry ja Kaarelan Eläkeläiset ry. Heidän kanssaan ollaan tarvittaessa yhteistyössä. 8 Klubin SWOT-analyysi Vahvuudet - luetettavuus - hyvä maine - realistiset aktiviteetit ja tavoitteet - hyvä yhteishenki - klubin jäsenten monipuolinen tietotaito - laaja sidosryhmäverkosto - hyvä yhteistyö alueen koulujen kanssa - kokemusta toiminnan organisoimisessa Mahdollisuudet - klubin onnistuneiden aktiviteettien ja tunnettavuuden avulla saadaan uusia jäseniä - uudet nuoret jäsenet ja heidän ideansa - kokouksiin mielenkiintoa: lisää mielenkiintoisia esitelmiä ja vierailuita - yhteistyö muiden klubien kanssa - verkoston parempi hyödyntäminen Heikkoudet Uhat - passiiviset jäsenet - pieni toimiva ydinryhmä - pitkäjänteinen kierto luottamustehtävissä ollut vaikeaa - avustettavia paljon, mutta taloudelliset mahdollisuudet pienet - ikääntyminen - jäsenten pieni määrä ja vaihtuvuus - ydinryhmän väsyminen - kyllästyminen - ihmisten kiireisyys ja muut järjestöt 9 Hallituksen, toimikuntien ja klubikokouksen työnjako Hallitus valmistelee kokouksessaan asiat ja ne esitellään klubikokoukselle. Hallitus kokoontuu tarvittaessa vähintään viikkoa ennen klubikokousta käsittelemään tarvittavia asioita.

9 9 / 21 Toimikunnat toimivat hallituksen apuna ja valmistelevat tarvittaessa erilaisia tapahtumia. Klubikokous tekee päätökset. 10 Klubivirkailijoiden tehtävänkuvaukset 10.1 Hallitus Presidentti Presidentti vastaa klubin toiminnasta ja toimii puheenjohtajana hallituksen kokouksissa ja klubikokouksissa. Presidentti vastaa klubikokoukselle esitettävien asioiden valmistelusta. Presidentti pyrkii tehtävien jaossa ottamaan huomioon klubin jäsenten henkilökohtaiset ominaisuudet. Presidentti laatii yhdessä sihteerin kanssa kokouksien asia- ja esityslistat ja vastaa siitä, että ne lähetetään ajoissa. Presidentti on aktiivisesti yhteistoiminnassa piirin johdon kanssa (lohkon puheenjohtaja, alueen puheenjohtaja, piirihallitus). Presidentti vastaa siitä, että varapresidentit ovat tietoisia klubin suunnitelmista ja hän perehdyttää seuraajansa tehtäviinsä. Presidentin on hallittava Suomen Lions-liiton jäsenrekisterin käyttö. Presidentti valvoo, että klubin tiedot rekisterissä ovat ajan tasalla ja että klubi tekee rekisteriin kuukauden jäsenilmoituksen. Presidentti vastaa siitä, että keväällä toukokuussa tehdään jäsenrekisteriin seuraavan kauden virkailijoiden päivitykset. Presidentti ja sihteeri vastaavat siitä, että klubin aktiviteetit tulevat oikein päivitettyä Suomen Lions-liiton jäsenrekisteriin. 1 Varapresidentti Varapresidentti on presidentin ensimmäinen sijainen. Hän seuraa tiiviisti klubin toimintaa ja valmistautuu samalla ottamaan klubin presidentin tehtävät vastaan ja jatkamaan klubin pitkän aikavälin suunnitelmaa. 1. Varapresidentti osallistuu keväällä ennen seuraavaa toimikautta piirin järjestämään presidentin valmennustilaisuuksiin. 1. Varapresidentti laatii toukokuussa seuraavan kauden toimintasuunnitelman. 2 Varapresidentti 2. Varapresidentti on 1. Varapresidentin sijainen ja tarvittaessa klubin presidentin sijainen. Hän seuraa tiiviisti klubin toimintaa ja ottaa aktiivisesti osaa klubin toimintaan ja valmistautuu samalla klubin 1. Varapresidentin ja presidentin tehtäviin.

10 10 / 21 Pastpresidentti Pastpresidentti (edellisen kauden presidentti) tuo hallitukselle kokemuksensa, ja havaintonsa edellisen kauden toiminnasta. Hän avustaa presidenttiä ja osallistuu tiiviisti hallituksen toimintaan. Sihteeri Klubin sihteeri toimii tiiviissä yhteistyössä presidentin kanssa. Sihteeri laatii yhdessä presidentin kanssa hallituksen ja klubikokousten asialistat ja esityslistat sekä lähettää ne sähköpostina. Kokousten jälkeen sihteeri kirjoittaa mahdollisimman nopeasti pöytäkirjat ja lähettää ne presidentille tarkistettaviksi. Presidentin tarkistuksen jälkeen sihteeri lähettää pöytäkirjat sähköpostina. Sihteeri vastaa klubin arkistosta. Sihteeri tilaa tarvittaessa klubitarvikkeita Suomen Lions-liiton toimistosta. Sihteeri vastaa Suomen Lions-liiton jäsenrekisterin päivityksestä ja siitä, että rekisterin tiedot ovat ajan tasalla ja tekee kuukauden jäsenilmoituksen. Sihteeri tulostaa tarvittaessa jäsenrekisteristä klubin jäsenluettelon. Sihteeri päivittää jäsenrekisteriin klubin jäsenten palkitsemiset. Sihteeri ja presidentti vastaavat siitä, että klubin aktiviteetit tulevat oikein päivitettyä Suomen Lions-liiton jäsenrekisteriin. Sihteeri vastaa siitä, että keväällä toukokuussa jäsenrekisteriin tehdään seuraavan kauden virkailijoiden päivitykset. Rahastonhoitaja Rahastonhoitaja vastaa klubin aktiviteetti- ja hallintotileistä. Aktiviteettitilillä ovat varat, mitkä kerätään klubin aktiviteeteissa ja mitkä maksetaan avustuksina ulkopuolisille. "Mikä kansalta kerätään, se kansalle jaetaan. Hallintotilillä ovat klubin jäsenten maksamat varat (esim. jäsenmaksut). Hallintotiliä käytetään klubin omiin menoihin. Rahastonhoitaja selvittää kuukausikokouksissa tilien tilanteen Rahastonhoitaja vastaa klubin jäsenten jäsenmaksujen lähettämisestä ja laskujen määräaikaisesta maksamisesta. Rahastonhoitaja laatii seuraavan kauden tulo- ja menoarvion sekä päättyneen kauden tilinpäätöksen. Nuorisonvaihto Klubin nuorisovaihtoasiamies vastaa klubin nuorisovaihdosta yhteistoiminnassa piirin nuorisovaihtoasiamiehen kanssa. Tarkoituksena on löytää klubin toimialueelta nuorisovaihtoon sopiva sekä lähettää heidät nuorisovaihtoon ulko-

11 11 / 21 maille. Vastaavasti on tarkoituksena etsiä sijoituskoteja ulkomailta Suomeen nuorisovaihtoon tuleville. Piiri järjestää aika ajoin nuorisonvaihtoleirejä Suomessa. Tällöin tarvitaan ulkomailta tuleville nuorille sijoituskoteja. Lions Quest Lions Quest toimikunta on yhteistyössä Malminkartanon alueen koulujen kanssa ja etsii kouluista opettajia, jotka koulun näkökulmasta olisi hyvä lähettää Lions Quest koulutukseen. Lions Quest valmennuksen avulla opettajia valmennetaan toimimaan ongelmallisten nuorien kanssa ja kohtaamaan opetustyössään tämän päivän haasteita. Lions Quest koulutukseen pyritään lähettämään samasta koulusta aina kaksi opettajaa yhtä aikaa. Näin saadaan opetuksesta parempi hyöty, koska opettajat pystyvät vertailemaan saamaansa valmennusta. Koulujen rehtorit arvostavat suuresti tätä koulutusta, koska opettajien valmistuslaitoksissa tähän asiaan ei paneuduta riittävästi Webmaster Webmaster vastaa klubin kotisivujen kehittämisestä ja ajanmukaisesta päivityksestä. Tiedottaja Klubilla ei ole erillistä tiedottajaa, vaan tiedotusvastuu on klubin presidentillä sekä sihteerillä. Klubin webmaster auttaa internet-tiedottamisessa Toimikunnat Toimikunnassa voi olla yksi tai useampia jäseniä. Alueen yhteistoimikunta Alueen yhteistoimikunta pitää yhteyttä alueen Malminkartanon alueen kouluihin, päiväkoteihin ja kaikkiin alueen sidosryhmiin. Arne Ritari Säätiö toimikunta Arne Ritari Säätiö toimikunta on tarvittaessa yhteydessä piirin Arne Ritari Säätiön toimikuntaan ja Suomen Lions-liiton Arne Ritari Säätiöön. Filmaustoimikunta Filmaustoimikunta välittää klubien jäsenille tiedon tulevista Salattujen elämien filmauksista ja avustajien tarpeesta. Filmaustoimikunta ilmoittaa filmaukseen tulevien klubin jäsenten määrän. Filmaustoimikunta ilmoittaa klubikokouksessa tapahtuneet filmaukset. Huumevalistustoimikunta

12 12 / 21 Huumevalistustoimikunta toimii yhteistyössä piirihallituksen ja Asennetta päihdekasvatuskampanjaan. Joulukorttiaktiviteetti Joulukorttitoimikunta esittelee klubin jäsenille klubin ensimmäisissä kokouksissa Lions-joulukortit siten, että voidaan tilata marraskuun klubikokouksessa. Jäsenhankintatoimikunta Jäsenhankintatoimikunta etsii Malminkartanona alueelta aktiivisia, aikaansaavia ja yhteistyökykyisiä uusia jäseniä. Jäsenten tulisi olla iältään klubin keskiikää nuorempia. Kummin osuus uuden jäsenen valinnassa on tärkeä. Kummi vastaa siitä, että uudella jäsenehdokkaalla on realistinen käsitys siitä, mihin hän on liittymässä. Uuden jäsenen on tiedostettava, että hän tulee joskus olemaan klubin sihteeri, toimikuntien jäsen ja presidentti. Jos klubin jäsenellä on työstä johtuvia ulkomaankomennuksia, hän pääsee nopeasti verkottumaan uuteen toimipaikkaansa ottamalla yhteyttä paikalliseen Lions-klubiin ja käymällä sen kokouksissa. LCIF toimikunta Lions Clubs International Foundation säätiö tukee lionien myötätuntoista työtä antamalla apurahoja paikallisiin ja maailmanlaajuisiin humanitaarisiin hankkeisiin. LCIF:n painopistealueet ovat: näön pelastaminen, nuorison palveleminen, hätäavun järjestäminen tuhoalueille ja humanitääristen tarpeiden täyttäminen. Esimerkkeinä voidaan mainita Sight First kampanjat ja Haitin ja Tsunamin uhrien avustaminen. LCIF toimikunta pitää yhteyttä piirin LCIF-toimikuntaan. Rahanjakotoimikunta Rahanjakotoimikunta valmistelee kevään lastentapahtuman jälkeen esityksen hallitukselle kouluille jaettavien stipendien määrästä ja klubin muista mahdollisista lahjoituksista. Rauhanjulistetoimikunta Rauhanjulistetoimikunta ottaa helmikuussa yhteyden Malminkartanon kouluihin rehtoreiden kautta ja tiedustelee heidän mahdollisuuksiaan osallistua kuluvan vuoden kansainväliseen rauhanjulistekilpailuun. Sri Lanka toimikunta Sri Lanka toimikunta etsii klubille kummilapset Sri Lankasta sekä pitää yhteyttä heihin. Toimikunta on pysyvä. Klubin kummilapsille pitää olla Suomessa samat pysyvät yhteyshenkilöt. Uutta hallitusta ja toimikuntia ehdottava toimikunta

13 13 / 21 Toimikunta valmistelee seuraavan kauden hallitukset ja toimikunnat siten, että esitys on valmiina huhtikuussa ja klubin lopullinen päätös voidaan tehdä toukokuun klubikokouksessa. 11 Tiedon saaminen ja tiedottaminen 11.1 Tiedon saaminen Hyvä tietolähde on vuosittain ilmestyvä Lions-vuosikirja. Tässä käsikirjassa viitataan usein Lions-vuosikirjaan. Lions-tietoutta on saatavissa internetistä runsaasti. Suomen Lions-liiton toiminnasta saa tietoa osoitteesta: Valitsemalla yläpalkista Jäsenkeskus, saa tietoa liiton jäsenille tarkoitetuista asioista. Valitsemalla vasemmalta palkista Tietoluola, saa mm. tietoa lomakkeista, ohjeista ja säännöistä. B-piirin tapahtumista saa tietoa B-piirin sähköisestä tietotoimistosta sivulta: Siellä on luettavissa mm. piirikuvernöörin jäsenkirjeet ja sieltä selviää myös piirin alueiden, lohkojen ja klubien tärkeimmät tapahtumat. Klubin omat suunnitelmat ja tapahtumat selviävät klubin kotisivulta: Kansainvälisen Lions-järjestön kotisivujen osoite on: Piirihallitus ja erityisesti piirikuvernööri antavat paljon informaatiota klubin virkamiehille. Koko klubin hallitus on nimetty alias-osoitteeksi. Tämä tarkoittaa sitä, että koko klubin hallitus saa klubille tarkoitetut sähköpostit. Jokainen Lions-liiton jäsen saa järjestön kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Lion lehden Klubin kotisivut ja niiden ylläpito Klubin kotisivuille päivitetään tulevat ja menneet tapahtumat, toimintasuunnitelma, yhteystiedot ja linkit. Klubin webmaster vastaa kotisivujen päivityksestä Sisäinen tiedottaminen Klubin sisäinen tiedottaminen tapahtuu lähettämällä viestit sähköpostilla Ulkoinen tiedottaminen Klubin kaikki tiedot pidetään ajan tasalla Suomen Lions-liiton jäsenrekisterissä. Sinne päivitetään myös kaikki klubin aktiviteetit.

14 14 / 21 Klubia koskevat tärkeimmät tapahtumat päivitetään piirin kotisivuille. Näitä ovat esimerkiksi joulukuusien myynti ja lastentapahtuma. Piirihallitusta ja yhteistyökumppaneita tiedotetaan sähköpostilla ja tapaamisilla. 12 Klubin jäsenten valmennus Kummilla on erittäin tärkeä osuus uuden jäsenen valinnassa ja tukemisessa. Kummi selvittää uudelle jäsenehdokkaalle Lions-toiminnan perusajatuksen (me palvelemme) ja sen, minkälaisia tehtäviä tulee kaikille jäsenille klubitoiminnassa. Uuden jäsenen vastaanoton jälkeen on kummi hänen ensimmäinen neuvojansa ja tukijansa. Klubin jäsenet osallistuvat piirin järjestämiin valmennustilaisuuksiin. Valmennustilaisuuksia järjestetään uusille jäsenille, presidenteille, sihteereille ja rahastonhoitajille sekä toimikuntien ja mahdollisten aktiviteettien vastuuhenkilöille. Klubin presidentti tiedottaa valmennustilaisuuksista. Valmennustilaisuuksista saa tietoa myös 107-B piirin kotisivuilta: 13 Palkitsemiset Lions-vuosikirjan sivuilla A.77 A.79 on selvitetty Lions-ansiomerkit ja niiden myöntämisperusteet 13.1 Klubin presidentin palkitsemiset Klubin presidentti voi myöntää seuraavia Lions-ansiomerkkejä (sivu A.79) President s Appreciation Award (G 168), Presidentin tunnustuspalkinto Club Officer`s Award treas (G 125T), Klubin rahastonhoitajan palkinto Club Officer`s Award secr (G 125S), Klubin sihteerin palkinto Club Officer`s Award tmk (G 125C2), Klubin toimikunnan puheenjohtajan palkinto Bulletin Editor, klubin tiedottajan palkinto Ansiomerkit annetaan yleensä kauden päättyessä. Merkit tilataan/haetaan Suomen Lions-liiton toimistosta ja maksetaan klubin varoista.

15 15 / 21 Suomen Lions-liitosta voi myös ostaa Lions-aiheisia esineitä. Nämä selviävät sivulta: https://www2.lionsclubs.org/default.aspx ja Klubin arvokas tunnustus on Lions-liikkeen perustajan mukaan nimetty Melvin Jones Fellow jäsenyys. Uudet MJF-jäsenet saavat pinssin, muistoplaketin ja kirjeen LCIF:n puheenjohtajalta. MJF on tunnustus US$1000 suuruisesta lahjoituksesta Lions Clubs Internationalin säätiölle (LCIF). Klubi voi lomakkeen kohdassa Erityisohjeita/muistiinpanoja mainita, mihin avustustarkoitukseen klubi haluaa käyttää jäsenyydestä maksettavan hinnan USD 1000 (aikaisemmin esim. Haiti, Tsunami). Hakulomake: Lomakkeessa kysytty jäsennumero tarkoittaa kansainvälistä jäsennumeroa. Maksu tapahtuu kätevimmin ja nopeimmin niin, että se maksetaan jonkun klubin jäsenen luottokortilla (esim. VISA). Klubi siirtää tarvittavan summan maksajan omalle tilille. Kokeneelle ja aktiiviselle jäsenelle voidaan hankkia suomalaisen Arne Ritarikillan jäsenyys. Lions-ritariksi tullaan klubihallituksen esityksestä ja nimityksen myöntää säätiön hallitus. Jäsenyys maksaa 850 ja varat käytetään Suomen Lions-toiminnan tukemiseen Klubin tekemät esitykset Klubi pystyy tekemään osasta Lions-vuosikirjan sivuilla A.77 A.79 olevista ansiomerkeistä esityksiä. Osan niistä myöntää piirikuvernööri ja osan hän voi laittaa puollettuna eteenpäin. Yleisimpiä piirikuvernöörin myöntämiä ovat: DG`s Appreciation Award (G171), Piirikuvernöörin tunnustuspalkinto ja Achievement Award Star (G 22), Piirikuvernöörin ansiotähti Nämä piirikuvernöörin myöntämät ansiomerkit maksaa piiri Lions-ansiomerkkien käyttö Lions-ansiomerkkejä käytetään kaikissa klubien, piirien, liiton ja kansainvälisen järjestön juhlatilaisuuksissa juhlapuvun vasemmassa rinnuksessa. 1 4 ansiomerkkiä voidaan kantaa vasemman rintataskun päällä niin, että yläreuna on noin 2 cm rintataskun suun yläpuolella. Lions-ansiomerkkejä käytetään vain juhlapuvuissa, lionsvirka-asuissa niitä ei käytetä. Pinssejä voidaan käyttää kaikissa Lions-tapahtumissa paitsi Lions-juhlissa juhlapuvun kanssa.

16 16 / 21 Valtiollisten ansiomerkkien kanssa ei saa käyttää Lions-ansiomerkkejä eikä päinvastoin. 14 Klubin standaari Tarkemmat ohjeet ovat Lions-vuosikirjassa sivulla A.76. Klubin lipun naulaus ja vihkiminen tapahtui Lipun sekä standaarimme on suunnitellut klubin perustajajäsen Kalevi Tallgren. Lipputoimikunnan puheenjohtajana toimi perustajajäsen Kristiina Nummi. Standaarin keskellä oleva kuvio rakennuksen yläosasta kuvaa Malminkartanoa ja sen alla oleva valkoinen viiva Mätäjokea. Standaari myönnetään ansioituneille klubin jäsenille yleensä heidän merkkipäivinään. Standaari myönnetään arvokkaille vieraille kuten esimerkiksi piirikuvernöörille tai varapiirikuvernöörille. Klubin standaari luovutetaan vierailun yhteydessä vuosijuhlaansa juhlivalle klubille, jos klubilla ei sitä entuudestaan ole. Muussa tapauksessa luovutetaan Arne Ritari-säätiön adressi. Jos klubin edustaja vierailee ulkomailla Lions-klubissa, voi hän luovuttaa isännille klubin standaarin. Yritysvierailujen aikana voidaan isännille luovuttaa klubin standaari. Standaarin jalkaan sen päälle tulee plakaattiin (ei hopea, mikä tummuu) kaiverrus: Esimerkki kenelle Piirikuvernööri Olli Valpas milloin antaja LC Helsinki/Malminkartano Klubin standaarin myöntämisestä päättää klubin hallitus. 15 Kokoustekniikka Kokous etenee yleensä seuraavasti. Kokouksen avaus Kokous alkaa kolmella nuijan koputuksella ja sen avaa kokouksen koollekutsuja, yleensä klubin presidentti. Avaaja toivottaa osallis-

17 17 / 21 tujat tervetulleiksi, selostaa lyhyesti kokouksen tarkoituksen ja julistaa kokouksen avatuksi. Järjestäytyminen Kokouksen järjestäytymisessä valitaan kokoukselle toimihenkilöt. Näin tapahtuu vuosikokouksessa. Klubikokouksessa tätä ei tarvita, jos klubin presidentti ja sihteeri ovat paikalla. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Esityslistan/Asialistan hyväksyminen Esityslista: esitetään vain päätösesityksiä. Asialista: esitetään myös asioita, mistä ei ole valmiita päätösesityksiä Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen Ilmoitusasiat Ilmoitusasiat, mitkä eivät vaadi päätöksiä Päätösasiat ja puheenvuorot Keskustelu avataan yleensä sen jälkeen, kun asiaa valmistellut on käyttänyt esittelypuheenvuoron. Esittely on asian käsittelyn ensimmäinen vaihe. Esittelypuheenvuoro annetaan aina ensimmäiseksi asian esittelijälle ja vasta asian esittelyn jälkeen puheenjohtaja avaa keskustelun. Hyvin usein Lions-kokouksissa esittelypuheenvuoron käyttää presidentti (puheenjohtaja). Asian esittelijänä voi olla myös hallituksen jäsen, yhdistyksen jäsen, sihteeri, työryhmä tai ulkopuolinen asiantuntija. Jos esittelyvastuuta ei ole kohdennettu kenellekään, toimii puheenjohtaja esittelijänä. Asian esittelijä tekee yleensä päätöstä varten myös pääehdotuksen. Esittelyn jälkeen puheenjohtaja kopauttaa kerran nuijalla ja ilmoittaa keskustelu asiasta alkaa. Puheenjohtaja jakaa pyydettyjä puheenvuoroja. Tarvittaessa asiasta äänestetään. Kun asia on selvä, kopauttaa puheenjohtaja nuijalla pöytään ja ilmoittaa keskustelu asiasta päättyy. Muut asiat

18 18 / 21 Lopuksi käsitellään juuri ennen kokousta tai sen aikana esiin tulleet valmistelemattomat asiat. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päättää kokouksen kiittäen osallistujia ja julistaen kokouksen päättyneeksi kahdella nuijan kopautuksella. Kun kokous on päätetty, sitä ei voida enää avata uudelleen tai jatkaa, vaan sen päätökset ovat lopullisia ja vain seuraavan kokouksen muutettavissa olevia. Tämän käsikirjan liitteinä ovat mallit asialistasta/esityslistasta ja pöytäkirjasta. 16 Uuden jäsenen vastaanotto 17 Vierailut Uusi jäsenehdokas esitellään klubikokouksessa jäsenille. Seuraavassa klubikokouksessa tehdään päätös uuden jäsenen hyväksymisestä klubin jäseneksi. Seuraavassa kokouksessa uuden jäsenen juhlallinen vastaanotto tapahtuu pääpiirteissään Lions vuosikirjassa sivulla A.67 olevan ohjeistuksen mukaisesti Vieraat oman klubin kokouksessa Klubikokouksissa käy erilaisia vierailijoita. Vieras saa kuvan klubista käyntinsä perusteella. Tämän takia vierailijan kohteleminen asianmukaisesti ja arvokkaasti on tärkeää. Lion vieraana Vierailija voi tulla Lions-virkansa perusteella (piirikuvernööri, varapiirikuvernööri, alueen puheenjohtaja, lohkon puheenjohtaja tai joku Lions-virkailija). Hän voi pitää esitelmän tai esittää tietoiskun tai tervehdyksen. Presidentti tiedottaa klubin jäsenille vierailijan tehtävän ja puhuttelee häntä tarvittavalla nimityksellä. Piirikuvernöörille ja varapiirikuvernöörille annetaan klubin standaari. Muiden klubien lion voi tulla pitämään esitelmää klubiin tai tutustumaan klubiin ja paikkaamaan samalla poissaoloaan oman klubin kokouksesta. Vierailijan taustat selvitetään klubin jäsenille. Lions-järjestön ulkopuolinen vieras Klubin jäsenille selvitetään esitelmän pitäjän taustat. Presidentti esittelee vierailijan viimeistään kokouksen alussa tai antaa vierailijan esitellä itsensä. Vieraalle annetaan tarvittaessa lyhyt tietoisku Lions-toiminnasta. Ennen vierailijan saapumista

19 19 / 21 - sovitaan ajoissa vieraan osuus kokouksessa - ollaan hyvissä ajoin ennen vierasta paikalla - valitaan vastuuhenkilö, joka huolehtii vieraan viihtyvyydestä koko vierailun ajan - päätetään vieraan istumapaikka - järjestetään tarvittavat apuvälineet (av, tms.) - pidetään huolta tarjoilusta - sovitaan etukäteen mahdollisesta vieraan ruoan/tilaisuuden tms. maksamisesta Vastuuhenkilö vastaanottaa vieraan, kertoo aikataulun, ohjaa vieraan paikalleen ja avustaa tarvittaessa (av, tms.) Klubin jäsenet huomioivat saapuvan vieraan sopivalla tavalla, esim. nousemalla seisomaan Tilaisuuden jälkeen vastuuhenkilö saattaa vieraan saattamisesta kokoustilasta Vierailut muissa klubeissa Vuosijuhlat Klubia edustaa yleensä muiden klubien vuosijuhlissa klubin presidentti puolisonsa kanssa. Vuosijuhlaansa juhlivalle klubille luovutetaan oman klubin standaari tai Arne Ritari-säätiön adressi. Klubivierailut Lion voi vierailla kotimaassa tai ulkomailla Lions-klubeissa. Vierailusta on ajoissa ilmoitettava kohteena olevan klubin sihteerille tai presidentille. Vierailun aikana on valmistauduttava lyhyesti esittelemään oman klubin toimintaa. Poissaolon korvaaminen Klubin jäsen voi halutessaan korvata poissaolonsa oman klubinsa kokouksesta menemällä jonkun toisen klubin kokoukseen. Lisätietoja menettelystä saa klubin sihteeriltä. 18 Yleistietoutta Lions-järjestöstä 18.1 Kansainvälinen Lions-järjestö Lions-järjestö on perustettu vuonna 1917 Chicagossa Yhdysvalloissa. Järjestön perustaja on Melvin Jones ( ). B- ka N- piirit järjestävät hänen syntymäpäiväänsä liittyen lähimpänä lauantaina kunniakäynnin Hietaniemen sankarihautausmaalle. Tämän jälkeen on ohjelmassa yhteinen Melvin Jones lounas.

20 20 / 21 Lions-järjestöön kuuluu yli klubia, joissa on noin 1, 39 miljoonaa jäsentä. Toimintaa on 206 maassa tai itsehallintoalueella. Järjestö on maailman suurin vapaaehtoinen palvelujärjestö. Jäsenistä on naisia noin 22 %. Kauden presidentti on Joe Preston (Yhdysvallat). Joka toinen vuosi kansainvälinen presidentti tulee Yhdysvalloista. Suomen pyrkii kampanjan Suomi johtoon avulla saamaan kansainväliseksi presidentiksi on Harri Ala-Kuljun (LC Espoo/Keskus) Lions-toiminta Suomessa Suomen ensimmäinen Lions-klubi, LC Helsinki-Helsingfors, perustettiin Suomi on jäsenmäärältään Euroopan neljänneksi suurin Lionsmaa. Suomessa on 932 Lions-klubia ja niissä jäseniä ( ). Lions-klubit ovat itsenäisiä rekisteröityjä yhdistyksiä. Suurimpaan osaan klubeja kuuluu vain miehiä. Yhtenäisklubeja (jäsenet sekä naisia että miehiä) on 45 ja naisklubeja 146. Naisjäseniä on 4 300, noin 17 % jäsenistä. Lionien nuorisojärjestönä toimivia Leo-klubeja on Suomessa 22 ja niissä noin kaksisataa vuoden ikäistä jäsentä. Kauden puheenjohtaja on Tuomo Holopainen (LC Helsinki/Vuosaari). Suomen kansainvälinen Lions- tunnus on 107. Suomessa on 14 Lions-piiriä aakkosjärjestyksessä piirit 107-A -> 107-O. B- ja N- piirin rajana on Mannerheimintie. Piiri koostuu usein kolmesta alueesta ja alue usein kolmesta lohkosta. Lohkon alueella on yleensä yli viisi Lions-klubia Arne Ritari-säätiö Suomen Lions-liikkeen perustajan Arne Ritari ( ) nimen mukaan on perustettu Arne Ritari-säätiö (vuosikirjan sivut A.61 ja A.62). Säätiö toteuttaa toimintaansa jakamalla apurahoja Suomen Lions-liitto ry:n jäsenklubien aktiviteeteille sekä tukemalla muutenkin suomalaista Lions-toimintaa. Säätiöltä voi anoa apurahoja. Kokeneelle ja aktiiviselle jäsenelle voidaan hankkia Arne Ritari-killan jäsenyys. Ritarikilta perustettiin 1994 ja siinä on jo yli jäsentä. Lions-ritariksi tullaan klubihallituksen esityksestä ja nimityksen myöntää säätiön hallitus. Ritariksi lyöminen tapahtuu juhlallisin menoin klubikokouksessa tai Charterjuhlassa. Jäsenyys maksaa 850 ja varat käytetään Suomen Lions-toiminnan tukemiseen.

10.3.2011. Piirikuvernööri Tuomo Holopainen

10.3.2011. Piirikuvernööri Tuomo Holopainen Uusien jäsenten koulutus Piirikuvernööri Tuomo Holopainen Lions Clubs International MD 107 Finland Arne Ritari Suomen lionstoiminnan kummi Aarne Ritarin syntymästään tuli 7.3.2011 kuluneeksi 105 -vuotta.

Lisätiedot

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS KLUBISIHTEERIN KOULUTUS 1 Valmennuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus Jäsenrekisteri 10.4.2015 Sihteerin

Lisätiedot

Klubisihteerin koulutus

Klubisihteerin koulutus Klubisihteerin koulutus 10.5.2017 Sihteerin koulutus 2017 1 Koulutuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus

Lisätiedot

Klubipresidenttien valmennus 2016 Köyliö 23.4.2016

Klubipresidenttien valmennus 2016 Köyliö 23.4.2016 Klubipresidenttien valmennus 2016 Köyliö 23.4.2016 IPDG Kalevi Sillanpää 21.4.2016 1 Valmennuksen sisältö, kevät 2016 1. Valmistautuminen presidentin tehtävään Presidentin rooli johtajana, lionismin arvot,

Lisätiedot

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions teema: Me Palvelemme Kansainvälisen presidentin teema: In a World of Service Palvelun Maailmassa Kotimainen teema: Palvelulla Hyvinvointia Piirin

Lisätiedot

Lions -toiminnan perusta, organisaatio ja arvot. Markus Flaaming

Lions -toiminnan perusta, organisaatio ja arvot. Markus Flaaming Lions -toiminnan perusta, organisaatio ja arvot Markus Flaaming Lionstoiminnan perusta Melvin Jones 1917 Järjestömme perustajan Melvin Jonesin ajatuksissa rupesivat jo aikaisin kysymykset askarruttamaan

Lisätiedot

Lions tietoa uusille jäsenille JÄRJESTÖN HISTORIA JA ORGANISAATIO

Lions tietoa uusille jäsenille JÄRJESTÖN HISTORIA JA ORGANISAATIO Lions tietoa uusille jäsenille JÄRJESTÖN HISTORIA JA ORGANISAATIO MERKKIPAALUJA 1917 Järjestö perustettiin USA:ssa 1920 Järjestöstä tuli kansainvälinen, kun Kanadaan perustettiin ensimmäinen klubi 1931

Lisätiedot

Piirikuvernöörin terveiset Lions -toiminnasta valoa kaamokseen. Hailuodosta Kuhmoon DG Aarto Mäkinen

Piirikuvernöörin terveiset Lions -toiminnasta valoa kaamokseen. Hailuodosta Kuhmoon DG Aarto Mäkinen Piirikuvernöörin terveiset Lions -toiminnasta valoa kaamokseen Hailuodosta Kuhmoon DG Aarto Mäkinen Valloitamme uusia vuoria - Tue nuorta itsenäisyyteen Lions Clubs International District 107-I-Finland

Lisätiedot

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE 7/2015-2016. Hyvät klubien presidentit ja muut virkailijat, lionit, puolisot ja PDG:t.

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE 7/2015-2016. Hyvät klubien presidentit ja muut virkailijat, lionit, puolisot ja PDG:t. Lions Clubs International Piiri 107-F, Finland Distrikt 107-F, Finland Piirikuvernööri, DG 2015-2016 Timo Sysilampi ja puoliso Pirkko Distriktsguvernör, DG 2015-2016 Timo Sysilampi och maka Pirkko Lions

Lisätiedot

Strategiset tavoitteet Suomen Lions-liiton vuosikokous, Pori Puheenjohtaja Tuomo Holopainen

Strategiset tavoitteet Suomen Lions-liiton vuosikokous, Pori Puheenjohtaja Tuomo Holopainen Strategiset tavoitteet 2014-2019 Suomen Lions-liiton vuosikokous, Pori Puheenjohtaja 2014 2015 Copyright Rastor Oy Lions-liiton strategia 2014-2019 Strategiset linjaukset Kriittiset menestystekijät Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

SENIORIT VAPAAEHTOISINA SUURET IKÄLUOKAT MAHDOLLISUUTENA LIONS-TOIMINNASSA

SENIORIT VAPAAEHTOISINA SUURET IKÄLUOKAT MAHDOLLISUUTENA LIONS-TOIMINNASSA SENIORIT VAPAAEHTOISINA SUURET IKÄLUOKAT MAHDOLLISUUTENA LIONS-TOIMINNASSA TAUSTATIETOA Järjestö on perustettu 1917 Chicagossa The International Association of Lions Clubs Palvelujärjestö WE SERVE Suomeen

Lisätiedot

Sihteerin avaintehtävät

Sihteerin avaintehtävät SIHTEERIN OPAS Sihteerin avaintehtävät 1. Toimia presidentin oikeana kätenä sekä hallituksen että klubikokouksissa. 2. Liiton jäsenrekisterin ylläpito. (uudet jäsenet, eroavat jäsenet, jäsenten yhteystietojen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2006 2007

TOIMINTASUUNNITELMA 2006 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2006 2007 TEEMAT Kansainvälinen teema: Liiton teema: Piirin teema: Klubin teema: Taidolla tavoitteisiin Skickligt goda resultat Passion to Excel Turvallinen tulevaisuus En trygg framtid

Lisätiedot

Lions Clubs International

Lions Clubs International Lions Clubs International Piiri 107-F, Finland Distrikt 107-F, Finland Piirikuvernööri, DG 2014-2015 Erkki Ammesmäki ja puoliso Anita Distriktsguvernör, DG 2014-2015 Erkki Ammesmäki och maka Anita Lions

Lisätiedot

Alueen puheenjohtaja Lohkon puheenjohtaja. Piirikuvernööri Heikki Saarinen

Alueen puheenjohtaja Lohkon puheenjohtaja. Piirikuvernööri Heikki Saarinen Alueen puheenjohtaja Lohkon puheenjohtaja Piirikuvernööri Heikki Saarinen Sinun.. Kyvykkyytesi ja kehityshalusi on huomattu, siksi olen valinnut juuri Sinut omaan piirihallitukseeni Tehtävä on vaativa

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107 Finland KLUBIN PRESIDENTTI. 16.4.2012 Suomen Lions-liitto r.y./presidentti RJ/OE

Lions Clubs International MD 107 Finland KLUBIN PRESIDENTTI. 16.4.2012 Suomen Lions-liitto r.y./presidentti RJ/OE KLUBIN PRESIDENTTI 1 Valmennuksen tavoite: Tiedät tehtäväsi presidenttinä Tunnet Suomen Lions-liiton toimintatavan Kannat vastuuta klubisi Lions-toiminnasta 2 Presidentin tehtävät MITÄ KAUDELTASI HALUAT?

Lisätiedot

Lions-ansiomerkeistä

Lions-ansiomerkeistä Lions-ansiomerkeistä Keskeisiä periaatteita Lions-ansiomerkkejä anottaessa, myönnettäessä ja käytettäessä ovat: Yhdestä ansiokkaasta työstä palkitaan vain kerran Samalle henkilölle voidaan myöntää vain

Lisätiedot

Johtamisvalmennus 7.8.2010

Johtamisvalmennus 7.8.2010 Johtamisvalmennus 7.8.2010 Piirikuvernööri Tuomo Holopainen Kauden 2010 2011 teema: Eteenpäin yhdessä toimien Framåt tillsammans 1 ARVOT, MISSIO, VISIO JA STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT 2010 2015 Arvot Isänmaa

Lisätiedot

Aika: 12.4.2014 kello 12.10 14.45 Paikka: Vimpelin yhteiskoulu ja lukio, Opintie 29, 62800 Vimpeli Läsnä: Läsnäololuettelo, liite 1.

Aika: 12.4.2014 kello 12.10 14.45 Paikka: Vimpelin yhteiskoulu ja lukio, Opintie 29, 62800 Vimpeli Läsnä: Läsnäololuettelo, liite 1. Lions Clubs International Piiri 107-F, Finland Distrikt 107-F, Finland Piirikuvernööri, DG 2013-2014 Kaarlo Katajisto ja puoliso Silja Distriktsguvernör, DG 2013-2014 Kaarlo Katajisto och maka Silja Lions

Lisätiedot

LIONS CLUBS INTERNATIONAL D 107-N Piirikuvernöörin katsaus 05.02.2008 DG Markku Talvio

LIONS CLUBS INTERNATIONAL D 107-N Piirikuvernöörin katsaus 05.02.2008 DG Markku Talvio LIONS CLUBS INTERNATIONAL D 107-N Piirikuvernöörin katsaus 05.02.2008 DG Markku Talvio Lionismin ydin Mitä jos nämä henkilöt jotka ovat menestyneet motivoituneisuutensa, älykkyytensä ja kunnianhimonsa

Lisätiedot

Piirin 107-G toimintasuunnitelma

Piirin 107-G toimintasuunnitelma Luovuta Isänmaasi Onnellisempana Nousevalle Sukupolvelle LIONS-JÄRJESTÖN TUNNUS: We serve. Me palvelemme. LIONS-JÄRJESTÖN TOIMINTA-AJATUS (missio) (lions-vuosikirja/liiton sivut) LIONS-JÄRJESTÖN TAVOITETILA

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107 Finland LOHKON PUHEENJOHTAJA ALUEEN PUHEENJOHTAJA

Lions Clubs International MD 107 Finland LOHKON PUHEENJOHTAJA ALUEEN PUHEENJOHTAJA LOHKON PUHEENJOHTAJA ALUEEN PUHEENJOHTAJA 1 KOULUTUKSEN TAVOITE: Tiedät tehtäväsi tärkeyden Tiedät siihen kuuluvan byrokratian Sitoudut hoitamaan tehtävän Tiedät mistä olet vastuussa 2 Piirikuvernöörisi

Lisätiedot

KUTSU. 19,50 /hlö (vain viralliselta edustajalta) Päiväkahvi

KUTSU. 19,50 /hlö (vain viralliselta edustajalta) Päiväkahvi 1 (7) KUTSU LIONSPIIRI 107-H:n VUOSIKOKOUKSEEN JA -JUHLAAN Paikka: Kummun koulu Kummunkatu 15, 83500 OUTOKUMPU Ohjelma: 09.30 10.00 Aamukahvi piirihallituksen osanottajille 10.00 12.00 Piirihallituksen

Lisätiedot

Lähdetkö mukaan tekemään hyvää kanssamme?

Lähdetkö mukaan tekemään hyvää kanssamme? Lähdetkö mukaan tekemään hyvää kanssamme? Lions-kampanjat kaudella 2016-1. Punainen Sulka 2017 Lions-liiton rekisteröity tuotemerkki Lionit ovat vuodesta 1972 keränneet Punainen Sulka kampanjoissa noin

Lisätiedot

Lions 107-K

Lions 107-K Lions 107-K 27.2.2012 Lions 107 K PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS NRO 3 / 2011-2012 Lauantaina 25.helmikuuta 2012 klo 9.00-15.00 Ravintola Kaks Ruusua, Varkaus PÖYTÄKIRJA Osallistuneet piirihallituksen jäsenet,

Lisätiedot

107 N N-PIIRIN STRATEGIA

107 N N-PIIRIN STRATEGIA 107 N NPIIRIN STRATEGIA 2006 2010 107 N Tavoitteet ja toimenpiteet Tavoitteet Sisäinen yhteistyö toimii Lionit ja klubit sitoutuvat yhteisiin tavoitteisiin Aktiviteetit toteutetaan suunnitelmien mukaan

Lisätiedot

HUOMIOITAVA KAUSILLA 1.7.2014-31.12.2017

HUOMIOITAVA KAUSILLA 1.7.2014-31.12.2017 Lions Clubs International MD 107 Finland HUOMIOITAVA KAUSILLA 1.7.2014-31.12.2017 100 milj. palvelutekoa, Suomi 1,8 milj. RAPORTOINTI! 5 milj Suomen nuorisolle 100 v. syntymävuonna 1.3.2015 Ari LBI Lindell,

Lisätiedot

THE INTERNATIONAL ASSICIATION OF LIONS CLUBS Piiri 107-G, Suomi

THE INTERNATIONAL ASSICIATION OF LIONS CLUBS Piiri 107-G, Suomi Aihe: Piirihallituksen kokous Aika: 23.11.2013 klo 17.15 Paikka: Kylpylähotelli Peurunka Laukaa KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 1. Kokouksen avaus Piirikuvernööri Jari Rytkönen avasi kokouksen 2. Kokousvirkailijat

Lisätiedot

Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa

Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa Tausta Viestintätoimikunnan pj. MD-PRC Auvo Mäkinen ilmoitti puhelimessa 20.2.2011 LC Jyväskylä/Harjun Jouni Huotarille, että Lions-liitto

Lisätiedot

Arne Ritari -säätiö. Sää#ön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys

Arne Ritari -säätiö. Sää#ön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys Sää#ön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys 23.11.2014 Säätiön tarkoitus Suomalaisen Lionstoiminnan tukeminen 23.11.2014 ARS koulutus 2 Historia Säätiö perustettiin Kuvernöörineuvoston päätöksellä

Lisätiedot

ARNE RITARI - SÄÄTIÖ

ARNE RITARI - SÄÄTIÖ - SYNTYI 7.3.1906 ARNE RITARI - PERUSTI SUOMEN 1.LIONSKLUBIN LC HELSINKI/HELSINGFORS 14.8.1950 ARNE RITARI - SÄÄTIÖ PERUSTETTU KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖKSELLÄ 1986 TARKOITUS TUKEA JA EDISTÄÄ SUOMEN LIONSKLUBIEN

Lisätiedot

Lions-aiheisen DVD filmin (n.10 min) esityksen jälkeen puolisot, 10 henkilöä siirtyivät omaan ohjelmaan.

Lions-aiheisen DVD filmin (n.10 min) esityksen jälkeen puolisot, 10 henkilöä siirtyivät omaan ohjelmaan. Lions Clubs International Piiri 107-F, Finland Distrikt 107-F, Finland. Piirikuvernööri, DG 2012-2013 Seppo Rajamäki ja puoliso Maria Distriktsguvernör DG 2012 2013 Seppo Rajamäki ja puoliso Maria Lions

Lisätiedot

Lions-piiri 107-N PTS DG Sini Eloholma Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa

Lions-piiri 107-N PTS DG Sini Eloholma Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa Lions- 107-N PTS 2015-2019 DG Sini Eloholma Hyväksytty hallituksen kokouksessa 5.11.2014 Kansainvälinen lions-järjestö Näkemyksemme- visio Järjestö säilyy vapaaehtoisten yhteiskunnallisten ja humanitaaristen

Lisätiedot

INNER WHEEL -KLUBIN SÄÄNNÖT

INNER WHEEL -KLUBIN SÄÄNNÖT 1 INNER WHEEL -KLUBIN SÄÄNNÖT Hyväksytty 26.8.2017, Kansallinen Neuvosto 1 KLUBIN NIMI... 2 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU... 2 3 HALLITUS... 2 4 PRESIDENTTI... 2 5 VARAPRESIDENTTI... 3 6 SIHTEERI... 3

Lisätiedot

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta 1(5) VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA (yhdistyksen nimi) ESITYSLISTA RANTAMÄEN MARTTAYHDISTYS RY:N VUOSIKOKOUS Aika: Paikka: KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN AVAUS JA JÄRJESTÄYTYMINEN 1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja

Lisätiedot

Arne Ritari säätiö rs.

Arne Ritari säätiö rs. Arne Ritari säätiö rs. Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys 18.8.2012 www.lions.fi/ar-saatio Säätiön tarkoitus Suomalaisen Lionstoiminnan tukeminen Historia Säätiö perustettiin Kuvernöörineuvoston

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107 Finland. Klubin presidentti päivitetty Varpu Ylhäinen

Lions Clubs International MD 107 Finland. Klubin presidentti päivitetty Varpu Ylhäinen Lions Clubs International MD 107 Finland Klubin presidentti 8.5.2012 päivitetty 16.4.2012 Varpu Ylhäinen 1 Valmennuksen tavoitteet Antaa Sinulle valmiuksia toimia klubipresidenttinä Tiedät tehtäväsi presidenttinä

Lisätiedot

D 107-I Ihmisyys. Sopusointu. Arvokkuus.- Monta tapaa tehdä hyvää. Menestystarina olemme Me

D 107-I Ihmisyys. Sopusointu. Arvokkuus.- Monta tapaa tehdä hyvää. Menestystarina olemme Me PIIRIKOKOUS Vuokatti 21.2.2016 klo 15:00 Kokouspaikka Vuokatti, Vuokatin urheiluopisto Pöytäkirja Osanottajat: Piirihallitus DG Aarto Mäkinen 1.VDG Seppo Saarela 2.VDG Susanna Saranlinna IPDG pois Jari

Lisätiedot

Varapresidentti- ja jäsenjohtajakoulutus Piiriforum Sääksjärvi, Lempäälä

Varapresidentti- ja jäsenjohtajakoulutus Piiriforum Sääksjärvi, Lempäälä Varapresidentti- ja jäsenjohtajakoulutus 13.9.2014 Piiriforum Sääksjärvi, Lempäälä Marja Sundström-Pullinen. CM, presidentti LC Lempäälä / Sääksjärvi Aiheet: Varapresidentin sekä jäsenjohtajan tehtävät

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107 Finland. KLUBISIHTEERIN koulutus. Laihialla16.4.2011. Piirisihteeri Tapio Seppä-Lassila D 107-F / TSL

Lions Clubs International MD 107 Finland. KLUBISIHTEERIN koulutus. Laihialla16.4.2011. Piirisihteeri Tapio Seppä-Lassila D 107-F / TSL KLUBISIHTEERIN koulutus Laihialla16.4.2011 Piirisihteeri Tapio Seppä-Lassila 1 KOULUTUKSEN TAVOITE: Tiedät tehtäväsi tärkeyden Tiedät siihen kuuluvan byrokratian Tiedät tärkeimmät ilmoitukset Osaat täyttää

Lisätiedot

Jova 2 helmikuu 2017

Jova 2 helmikuu 2017 Jova 2 helmikuu 2017 Piiri 107-I 1VDG Seppo Saarela Suomen lionstoiminnan arvot 2017-2022 2012-2017 (kaikki 6 arvoa) Luotettavuus Talkoohenki Ihmisläheisyys Paikallisuus Palveluhalu Kansainvälisyys Missiomme

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2011 2012

TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2011 2012 LIONS CLUB TAMMELA RY TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2011 2012 Yleistä Tällä kaudella ei ole kansainvälisiä projekteja. Pääpaino on paikallisissa palveluaktiviteeteissa sekä klubin toiminnan kehittämisessä.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA LIONS-PIIRI 107-K

TOIMINTASUUNNITELMA LIONS-PIIRI 107-K New Mountains to climb Valloitamme uusia vuoria TOIMINTASUUNNITELMA 2016-2017 LIONS-PIIRI 107-K Kotimainen teema: Tue nuorta itsenäisyyteen Puheenjohtajan (CC) teema: Ole rohkea-ole Lion Piirikuvernöörin

Lisätiedot

LIONS CLUB, TAMPERE KOIVISTONKYLÄ Ry SÄÄNNÖT

LIONS CLUB, TAMPERE KOIVISTONKYLÄ Ry SÄÄNNÖT LIONS CLUB, TAMPERE KOIVISTONKYLÄ Ry SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lions Club, Tampere Koivisotnkyä ry. Sen kotipaikka on Tampere. Yhdistystä nimitetään jäljempänä klubiksi. 2 Tarkoitus

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1.

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 13.10.2012 klo 12.00 12.25 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

ARNE RITARI - SÄÄTIÖ

ARNE RITARI - SÄÄTIÖ - SYNTYI 7.3.1906 ARNE RITARI - VAIKUTTI SUOMEN 1.LIONSKLUBIN LC HELSINKI/HELSINGFORS 14.8.1950 PERUSTAMISEEN. ARNE RITARI - SÄÄTIÖ PERUSTETTU KUVERNÖÖRINEUVOSTON PÄÄTÖKSELLÄ 1986 TARKOITUS TUKEA JA EDISTÄÄ

Lisätiedot

D 107-I Valloitamme uusia vuoria - Tue nuorta itsenäisyyteen. Olemme Mahdollisuuksien Omistajia

D 107-I Valloitamme uusia vuoria - Tue nuorta itsenäisyyteen. Olemme Mahdollisuuksien Omistajia LIONS INTERNATIONAL D 107 I VUOSIKOKOUS, 22.4.2017 Oulu 14.15-16.30 ESITYSLISTA 1. KOKOUKSEN AVAUS 2. KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN Piirin ohjesäännön mukaan piirikokouksen puheenjohtajana toimii piirikuvernööri

Lisätiedot

Lionstoiminnan perusta, organisaatio ja arvot. Pääsihteeri Markus Flaaming

Lionstoiminnan perusta, organisaatio ja arvot. Pääsihteeri Markus Flaaming Lionstoiminnan perusta, organisaatio ja arvot Pääsihteeri Markus Flaaming Lionstoiminnan perusta Melvin Jones 1917 Järjestömme perustajan Melvin Jonesin ajatuksissa rupesivat jo aikaisin kysymykset askarruttamaan

Lisätiedot

Arne Ritari -säätiö. Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys 23.4.2016

Arne Ritari -säätiö. Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys 23.4.2016 Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys 23.4.2016 Säätiön tarkoitus Suomalaisen Lionstoiminnan tukeminen Historia Säätiö perustettiin Kuvernöörineuvoston päätöksellä 1986. Tavoitteena on

Lisätiedot

107 N-PIIRI PTS

107 N-PIIRI PTS Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa 24.4.2010 107 NPIIRI PTS 2010 2015 www.lions.fi/n Npiiri/ Holopainen Tuomo/ Ruissalo Jouko/Tuomikoski Antti/ Viinikainen Esko 1 Vaikka Lionstoiminta on vakaalla

Lisätiedot

D 107-I. Valloitamme uusia vuoria - Tue nuorta itsenäisyyteen Olemme Mahdollisuuksien Omistajia

D 107-I. Valloitamme uusia vuoria - Tue nuorta itsenäisyyteen Olemme Mahdollisuuksien Omistajia PIIRIKOKOUS Utajärvi 20.11.2016 klo 15:00 Kokouspaikka Utajärvi, Merilän Kartano 20.11.2016 PÖYTÄKIRJA Osanottajat Piirihallitus Aarto Mäkinen Seppo Saarela Jari Hautala Harri Hirvelä Ari Korhonen Hannu

Lisätiedot

Lions Clubs International

Lions Clubs International Lions Clubs International Piiri 107-F, Finland Distrikt 107-F, Finland Piirikuvernööri, DG 2016-2017 Jarmo Hietala ja puoliso Paula Distriktsguvernör, DG 2016-2017 Jarmo Hietala och maka Paula Lions Club

Lisätiedot

Vastuu on meidän! Ansvaret är vårt!

Vastuu on meidän! Ansvaret är vårt! Lions Clubs International MD 107 Finland Vastuu on meidän! Ansvaret är vårt! Aktiviteetti lionsklubeille Netin turvallinen käyttö perheissä 1 Leijonien oma palveluaktiviteetti! Netin turvallinen käyttö

Lisätiedot

KLUBISIHTEERI lyhyt versio

KLUBISIHTEERI lyhyt versio KLUBISIHTEERI lyhyt versio Materiaali on Power Point-muodossa osoiteessa: WWW.lions.fi Jäsenkeskus Tietoluola Koulutusmateriaalit PowerPoint -esitykset 1 Sihteerin tehtävät Valmistelut ennen toimintakautta

Lisätiedot

Derby Forum -kysely TAUSTAMUUTTUJAT. Ikäsi. 20-24 -vuotias. 25-29 -vuotias. 30-34 -vuotias. 35-39 -vuotias. 40-44 -vuotias.

Derby Forum -kysely TAUSTAMUUTTUJAT. Ikäsi. 20-24 -vuotias. 25-29 -vuotias. 30-34 -vuotias. 35-39 -vuotias. 40-44 -vuotias. Derby Forum -kysely Onnittelut meille, sillä juuri Sinut on valittu kehittämään Lions toimintaa piirissämme. Etenemme kahdessa vaiheessa. Aluksi toivomme Sinun vastaavan tähän kyselyyn. Täyttämällä tämän

Lisätiedot

107 F:N STRATEGIA Laadittu toukokuussa 2013

107 F:N STRATEGIA Laadittu toukokuussa 2013 107 F:N STRATEGIA Laadittu toukokuussa 2013 2/7 SISÄLLYSLUETTELO 1. Missio 2. Perusarvot 3. Nykytila-analyysi ja johtopäätökset analyyseista 4. Pelikenttä 5. Visio ja päämäärät 6. Menestyskonsepti 7. Kriittiset

Lisätiedot

Piirihallituksen kokous 30.11.2013 klo 9.30 OAMK:n Tekniikan yksikkö

Piirihallituksen kokous 30.11.2013 klo 9.30 OAMK:n Tekniikan yksikkö Piirihallituksen kokous 30.11.2013 klo 9.30 OAMK:n Tekniikan yksikkö Kotkantie 1, Oulu Leijonehenki Esityslista 1. Kokouksen avaus -DG Eero avasi kokouksen -DG jakoi Lions liiton palkitsemiset ensimmäisen

Lisätiedot

Klubivirkailijoiden täydennyskoulutus

Klubivirkailijoiden täydennyskoulutus Klubivirkailijoiden täydennyskoulutus Meri-Karina 10.10.2013 2013-10-19 1 2013-2014 We serve Me palvelemme Vi Hjälper Seuraa unelmaasi Följ din dröm Yhdessä tekemällä tavoitteisiin! Tillsammans når vi

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma

Toimintasuunnitelma International IInterInternationl Toimintasuunnitelma 2017-2018 1 Teemat kaudella 2017-2018 KANSAINVÄLINEN Me palvelemme We Serve KANSALLINEN PIIRIN Tue nuorta itsenäisyyteen Tue nuorta 2 Painopisteet Jäsenviihtyvyys

Lisätiedot

SIHTEERIT 26.4.2014. Antti Raitaniemi. 21.4.2014 Sihteerikoulutus

SIHTEERIT 26.4.2014. Antti Raitaniemi. 21.4.2014 Sihteerikoulutus SIHTEERIT 26.4.2014 Antti Raitaniemi 21.4.2014 Sihteerikoulutus 1 Koulutuksen tavoite Antaa vinkkejä tehtävän hoitamiseksi Kokemusten ja ajatuksien vaihto Verkostoituminen Ideat 21.4.2014 Sihteerikoulutus

Lisätiedot

Pyörätuoleihin tulee tarratekstinä Tämän pyörätuolin on lahjoittanut LC-Orimattila (Jopimainos).

Pyörätuoleihin tulee tarratekstinä Tämän pyörätuolin on lahjoittanut LC-Orimattila (Jopimainos). Hallituksen kokous 7 / 2009 Pöytäkirja Paikka: Ravintola Musta Ori Aika: ti 31.3.2009 klo 18.15 71 Kokouksen avaus Presidentti avasi kokouksen klo 18.19. 72 Todetaan läsnäolijat ja päätösvaltaisuus Läsnä

Lisätiedot

Klubivirkailijoiden koulutus. - presidentti klubissa

Klubivirkailijoiden koulutus. - presidentti klubissa Klubivirkailijoiden koulutus - presidentti klubissa Kansainvälinen Kauden 2016-2017 teemat New Mountais to Climb Valloitamme uusia vuoria Kansallinen Tue nuorta itsenäisyyteen Piirin Yhdessä hyvää - lionshengessä

Lisätiedot

K-PIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2013-2014

K-PIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2013-2014 K-PIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2013-2014 Suomen Lions liiton arvot ovat pohjana myös K-piirin toiminnassa PALVELUHALU TALKOOHENKI PAIKALLISUUS LUOTETTAVUUS IHMISLÄHEISYYS KANSAINVÄLISYYS Teemat

Lisätiedot

Lions-toiminta on meidän yhteinen iloinen asia

Lions-toiminta on meidän yhteinen iloinen asia Lions-toiminta on meidän yhteinen iloinen asia 1 Johtaminen vapaaehtoisjärjestössä Lions toiminta-ajatus: Lionsit palvelevat yhdessä paikallisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla lasten ja nuorten

Lisätiedot

I-piirin toimintasuunnitelma 2016-2017 Hailuodosta Kuhmoon VISIOMME Rakennamme osaltamme tasa-arvoista yhteiskuntaa, (tietäen omat henkiset ja taloudelliset rajamme.) Tuottaen tekijöilleen hyvän mielen.

Lisätiedot

SRI LANKAN LIONS YSTÄVIEN SEURA Tarkoitus ja toimintaperiaatteet

SRI LANKAN LIONS YSTÄVIEN SEURA Tarkoitus ja toimintaperiaatteet SRI LANKAN LIONS YSTÄVIEN SEURA Tarkoitus ja toimintaperiaatteet MIKSI YSTÄVÄSEURA SRI LANKALLE? 1. KUMMILAPSITOIMINTA Toiminta alkoi jo vuonna 1986, projekti on toiminut 26 vuotta Käynnistäjinä Lion Seppo

Lisätiedot

D 107-I 2015-2016. Ihmisyys. Sopusointu. Arvokkuus.- Monta tapaa tehdä hyvää. Menestystarina olemme Me

D 107-I 2015-2016. Ihmisyys. Sopusointu. Arvokkuus.- Monta tapaa tehdä hyvää. Menestystarina olemme Me PIIRIKOKOUS Liminka 23.08.2015 klo 10:00 Kokouspaikka Liminka, Luontokeskus PÖYTÄKIRJA Osanottajat: Piirihallitus DG Aarto Mäkinen 1.VDG Seppo Saarela 2.VDG Susanna Saranlinna IPDG pois Jari Hautala CS

Lisätiedot

Organisaatio Mitä titteleiden takana?

Organisaatio Mitä titteleiden takana? Lions Clubs International MD 107 Finland Organisaatio Mitä titteleiden takana? Uusien leijonien koulutus- ja keskustelutilaisuus 3.10.2013 DC Leena Lehtonen LION-ORGANISAATIO Lionit Lions-klubit Piirit

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA 1959-2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2016-2017 STRATEGIA 2016 1959-2017 VISIO 2017 Me olemme tunnettuja palveluistamme ja avustustoiminnastamme, Jäsenistömme on innostunutta ja aktiivista Teemme toimintaamme

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Klubin tiedot ja virkailijat MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.0 24.7.2015 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla,

Lisätiedot

Malli Lionspiirin 107-X ohjesäännöksi

Malli Lionspiirin 107-X ohjesäännöksi Malli Lionspiirin 107-X ohjesäännöksi Viimeksi päivitetty 26.02.2013 14:34 1. NIMI Piirin nimi on LIONS-PIIRI 107-. Ohjesäännössä yhdistystä nimitetään piiriksi. Piirin toimintaalue on Lions Clubs Internationalin

Lisätiedot

Follow Your Dream Seuraa Unelmaasi Palvelulla hyvinvointia- Ilo palvella

Follow Your Dream Seuraa Unelmaasi Palvelulla hyvinvointia- Ilo palvella Piirikuvernööri, DG 2013-2014 Raija Väre ja puoliso Timo Allenius Lions Club Kuusamo / Pohjanakat, Nuottatie 5, 93600 Kuusamo GSM Raija +35840 7390 413, Timo +358400 289 140 E-mail: raija.vare@lions.fi

Lisätiedot

D 107-I. Valloitamme uusia vuoria - Tue nuorta itsenäisyyteen Olemme Mahdollisuuksien Omistajia

D 107-I. Valloitamme uusia vuoria - Tue nuorta itsenäisyyteen Olemme Mahdollisuuksien Omistajia PIIRIKOKOUS Suomussalmi 10.9.2016 klo 11:00 KOKOUSPAIKKA Suomussalmi, Hotelli Kiannon Kuohut, Jalonkatu 1, 89600 Suomussalmi PÖYTÄKIRJA Osanottajat Piirihallitus Aarto Mäkinen Seppo Saarela Jari Hautala

Lisätiedot

LC Porvoo mlk Borgå lk Toimintaperiaatteet kausi 2007-2008

LC Porvoo mlk Borgå lk Toimintaperiaatteet kausi 2007-2008 Toimintaperiaatteet kausi 2007-2008 Presidentti Teppo Luoto p. 050-45 84570 teppo.luoto@kolumbus.fi Lions tunnuslause - Organisations valspråk Järjestömme tunnuslause We serve - Me palvelemme - Vi tjänar

Lisätiedot

MLL Tapaninkylän syyskokous. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tapaninkylän paikallisyhdistys ry.

MLL Tapaninkylän syyskokous. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tapaninkylän paikallisyhdistys ry. MLL Tapaninkylän syyskokous Tapaninkylän paikallisyhdistys ry. 1. Kokouksen avaus Yhdistyksen puheenjohtaja avaa kokouksen. Hän pitää usein myös lyhyen tervetulopuheenvuoron: Hyvät osanottajat, toivotan

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus Piirikuvernööri Martti Törrönen avasi kokouksen klo 9.45.

1. Kokouksen avaus Piirikuvernööri Martti Törrönen avasi kokouksen klo 9.45. Lions 107 K PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS NRO 2 / 2012-2013 Lauantai 1. joulukuuta 2012 klo 9.30 14.00 Hotelli Iso-Valkeinen, Kuopio PÖYTÄKIRJA 2. VDG Pekka Seppä toivotti kokousvieraat tervetulleeksi kauden

Lisätiedot

KLUBISIHTEERI lyhyt versio

KLUBISIHTEERI lyhyt versio KLUBISIHTEERI lyhyt versio Materiaali on Power Point-muodossa osoitteessa: WWW.lions.fi Jäsenille Tietoluola Koulutusmateriaalit 1 Sihteerin tehtävät Valmistelut ennen toimintakautta Tarkasta, että - uusi

Lisätiedot

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Vankien Omaiset VAO ry. Yhdistyksen kotipaikka on Alajärvi. 2 TARKOITUS JA TOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on edistää vankien

Lisätiedot

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT HYY seniorit ry, HUS seniorer rf SÄÄNNÖT Yhdistysrekisteri vahvistanut 27.10.2005 HYY-seniorit, HUS-seniorer rf SÄÄNNÖT 2 (5) 1 Nimi, kotipaikka ja kielet Yhdistyksen nimi on HYY-seniorit ry, HUS-seniorer

Lisätiedot

PIIRIKOKOUS PORI 25.4.2015. PUOLISOKOULUTUS 7th FLOOR DC HILVE REIJONEN

PIIRIKOKOUS PORI 25.4.2015. PUOLISOKOULUTUS 7th FLOOR DC HILVE REIJONEN PIIRIKOKOUS PORI 25.4.2015 PUOLISOKOULUTUS 7th FLOOR DC HILVE REIJONEN 1 Yleistä Suomen Lions-liitto r.y:n ohjesäännön 20 mukaan perheenjäsenten osallistuminen klubien palvelutoimintaan on lionstoimintaan

Lisätiedot

4. Piirihallituksen jäsenten esittäytyminen ja merkkien jako. Piirikuvernööri jakoi jäsenille ao merkin ja jäsenet esittelivät lyhyesti itsensä.

4. Piirihallituksen jäsenten esittäytyminen ja merkkien jako. Piirikuvernööri jakoi jäsenille ao merkin ja jäsenet esittelivät lyhyesti itsensä. 1 SUOMEN LIONS LIITTO RY 107 H PIIRI PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS 1/2010-2011 PÖYTÄKIRJA Aika: 28.08.2010 klo 09.30 15.15 Paikka: Hotelli Julie, Valimontie 3, 80710 LEHMO Läsnä: 25 jäsentä, 1 vieras, Liite

Lisätiedot

Lions-piiri 107-B Lpj - Apj valmennus 27.4.2015. DGE Kari Eväsoja

Lions-piiri 107-B Lpj - Apj valmennus 27.4.2015. DGE Kari Eväsoja Lions-piiri 107-B Lpj - Apj valmennus 27.4.2015 Yhteispalaveri alueittain (Apj kutsuu Lpj:t) ja keskustelua kaudesta Heti kauden alussa! Tutustuminen Kauden teemat Alueen toimintatavat Kauden aktiviteetit

Lisätiedot

Arne Ritari -säätiö. Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys

Arne Ritari -säätiö. Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys 22.8.2016 Säätiön tarkoitus Suomalaisen Lionstoiminnan tukeminen Historia Säätiö perustettiin Kuvernöörineuvoston päätöksellä 1986. Tavoitteena on

Lisätiedot

PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNNAN PUHEENJOHTAJAN (GLT) TOIMENKUVA JA TEHTÄVÄT

PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNNAN PUHEENJOHTAJAN (GLT) TOIMENKUVA JA TEHTÄVÄT PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNNAN PUHEENJOHTAJAN (GLT) TOIMENKUVA JA TEHTÄVÄT AVAINALUEET: GLT on piirihallituksen jäsen GLT laatii vuosittain johtajakoulutussuunnitelman yhdessä GLT -tiimin kanssa GLT laatii

Lisätiedot

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki Finnish Bone Society Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki 3 Yhdistyksen tarkoituksena on toimia yhdyssiteenä luututkimuksesta kiinnostuneiden

Lisätiedot

Alue 2 aluefoorumi, 23.11.2015 Niittylounas

Alue 2 aluefoorumi, 23.11.2015 Niittylounas Rakennetaan yhdessä vahvemmat Lions-klubit Tiedän, että jokaisen klubin pitävän elinvoimaansa tärkeänä, ottaen uusia jäseniä ja panostaen klubiviihtyvyyteen. Kiitos klubien työn taantumistamme on tehokkaasti

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2015 2016

Toimintasuunnitelma 2015 2016 IInterInternationl Toimintasuunnitelma 2015 2016 DGe Jorma Tuhkanen 2 Lions Clubs Teemat kaudella 2015-2016 KANSAINVÄLINEN Dignity. Harmony. Humanity. Ihmisyys. Sopusointu. Arvokkuus KANSALLINEN Lions

Lisätiedot

Klubin kehittämistyöpaja Marja Sundström-Pullinen GMT 107-E

Klubin kehittämistyöpaja Marja Sundström-Pullinen GMT 107-E Klubin kehittämistyöpaja 2013 Työpajan tavoitteet Klubin toiminnan laadun parantaminen Jäsentyytyväisyyden nostaminen Jäsenten sitouttaminen Mitä klubi tekee ja miten tekee? LAADUKKAASTI TOIMIVASSA KLUBISSA

Lisätiedot

Paikka: Lauhansarven Luontomatkailukeskus / Sahtiopisto Kuurna ry, Lauhanvuorentie 490,

Paikka: Lauhansarven Luontomatkailukeskus / Sahtiopisto Kuurna ry, Lauhanvuorentie 490, Lions Clubs International Piiri 107-F, Finland Distrikt 107-F, Finland Piirikuvernööri, DG 2013-2014 Kaarlo Katajisto ja puoliso Silja Distriktsguvernör, DG 2013-2014 Kaarlo Katajisto och maka Silja Lions

Lisätiedot

Piirikuvernööri, DG 2013-2014 Raija Väre ja puoliso Timo Allenius. Follow Your Dream Seuraa Unelmaasi Palvelulla hyvinvointia- Ilo palvella

Piirikuvernööri, DG 2013-2014 Raija Väre ja puoliso Timo Allenius. Follow Your Dream Seuraa Unelmaasi Palvelulla hyvinvointia- Ilo palvella Piirikuvernööri, DG 2013-2014 Raija Väre ja puoliso Timo Allenius Lions Club Kuusamo / Pohjanakat, Nuottatie 5 93600 Kuusamo GSM Raija+35840 7390 413 Timo +358400 2890140 E-mail: raija.vare@lions.fi, www.lions.fi/l

Lisätiedot

INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT

INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT 1 16.8.03 INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT 1. PIIRIN NIMI on Piiri Inner Wheel, Suomi. Nimen vahvistaa International Inner Wheelin hallitus, joka myös vahvistaa piirin rajat. Piirin jäseniä ovat kaikki piirissä

Lisätiedot

Kauden 2015-2016 tapahtumista. Virkailijakoulutus 2015 I-piirin GLT-d Hannu Anttonen

Kauden 2015-2016 tapahtumista. Virkailijakoulutus 2015 I-piirin GLT-d Hannu Anttonen Kauden 2015-2016 tapahtumista Virkailijakoulutus 2015 I-piirin GLT-d Hannu Anttonen Koulutus- ja jäsenkysely Klubikysely 26/52= 50% vastasi Syy: Halu vaikuttaa ja antaa palautetta Nyt virkailijakoulutukseen

Lisätiedot

vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010

vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010 Auran PÖYTÄKIRJA vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010 AIKA: Sunnuntai 07.11.2010 klo 18.00-20.20 PAIKKA: Auran yhtenäiskoulun neuvotteluhuone LÄSNÄ: Tero Sahla Satu Rautias-Barnett

Lisätiedot

KLUBITOIMINNAN YLEISKALENTERI JA SIHTEERIN MUISTILISTA

KLUBITOIMINNAN YLEISKALENTERI JA SIHTEERIN MUISTILISTA 1 KLUBITOIMINNAN YLEISKALENTERI JA SIHTEERIN MUISTILISTA Koonnut Otto Pitkänen, LC Kuopio/Päiväranta, puh. 040 733 0970, otto.pitkanen@opitkanen.net Keijo Happonen tehnyt lisäyksiä 17.4.2017. Hannu Nyman

Lisätiedot

Säätiön tarkoitus. Suomalaisen Lionstoiminnan tukeminen

Säätiön tarkoitus. Suomalaisen Lionstoiminnan tukeminen Säätiön tarkoitus Suomalaisen Lionstoiminnan tukeminen Toimintatavat Säätiö kartuttaa varojaan: - adresseista saatavilla lahjoituksilla - hankkimalla lisää Lions -ritareita, Arne Ritari -killan jäseniksi

Lisätiedot

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Sporticus ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja valvoa jäsentensä opiskelumahdollisuuksia ja ammatillisia

Lisätiedot

Piirin tili 570081-2175257 LCIF-tili 313130-1230150 Nuorisoleiritili 363630-3238391 Avustusrahasto 112830-323799 www.lions.fi/m

Piirin tili 570081-2175257 LCIF-tili 313130-1230150 Nuorisoleiritili 363630-3238391 Avustusrahasto 112830-323799 www.lions.fi/m THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS PIIRI 107-M SUOMI 2007-2008 DISTRICT 107-M FINLAND Piirikuvernööri Maija-Liisa Heikkilä District Governor Ahvenkuja 11, 28300 Pori, Finland Matkap. +358 40

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA LIONS-PIIRI 107-K

TOIMINTASUUNNITELMA LIONS-PIIRI 107-K TOIMINTASUUNNITELMA 2017-2018 LIONS-PIIRI 107-K Luovuta Isänmaasi Onnellisempana Nouseville Sukupolville TEEMAT KANSAINVÄLINEN TEEMA: KOTIMAINEN TEEMA: LIITON PUHEENJOHTAJAN TEEMA: PIIRIKUVERNÖÖRIN TEEMA:

Lisätiedot

THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS

THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS Piiri 107- E Suomi District 107- Finland Piirikuvernööri 2013-2014 District Governor Antti Hynnä (Anneli Mäkelä) Puh. 040 849 0048 antti.hynnä@lions.fi Kauden

Lisätiedot

Opetusravintola Paviljonki, Rajalahdenkatu 4, Savonlinna

Opetusravintola Paviljonki, Rajalahdenkatu 4, Savonlinna 1 SUOMEN LIONS LIITTO RY 107 H PIIRI PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS 4/2010 2011 PÖYTÄKIRJA Aika: 16.4.2011 klo 10.00 11.50 Paikka: Opetusravintola Paviljonki, Rajalahdenkatu 4, Savonlinna Läsnä: Läsnä 17 jäsentä,

Lisätiedot