KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 5/2012 Yhteinen kirkkoneuvosto (17) Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 5/2012 Yhteinen kirkkoneuvosto 18.5.2012 1 (17) Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus"

Transkriptio

1 KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 5/2012 Yhteinen kirkkoneuvosto (17) AIKA Tiistai klo PAIKKA Taloustoimisto, Kustaa Aadolfinkatu 16 KOKOUSASIAT Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen Työjärjestyksen hyväksyminen 56 Pankkitilien järjestely ja tilien käyttöoikeudet 57 Lohtajan pikkupappilan kiinteistön ja määräalan myynti 58 As. oy Skugganin autotalliosakkeen myynti 59 Tilannekatsaus / kiinteistövaihto Kokkolan kaupungin kanssa 60 Talousraportti / huhtikuu 61 Pankkilainan nostamatta jättäminen 62 Tilintarkastusraportti 63 Kyselytutkimus seurakunnan tiedotuksesta/yhteisökuvasta 64 Vs. sairaalateologi Annika Yliniemen vokaatio 65 Eronpyyntö kehittämispäällikön virasta / Hillilä 66 Henkilöstöasia (salainen) 67 Muut mahdolliset asiat Merk. PETER KANKKONEN puheenjohtaja Vilhelm Kankkonen hallintojohtaja

2 2 KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 5/2012 Yhteinen kirkkoneuvosto AIKA Tiistai klo PAIKKA Taloustoimisto, Kustaa Aadolfinkatu 16 LÄSNÄ x Kankkonen Peter puheenjohtaja 56 58, x Hautamäki Esko varapuheenjohtaja - (Holm Per-Ole) - Autio Mauri - (Haapalehto Seija) x Hanhikoski Kari - (Känsälä Kai-Eerik) x Hägg Monica - (Jansson Peter) - Isohanni Irma x (Mehtälä Anja) x Joensuu Erkki - (Kinnunen Erkki) x Kallinen Markku - (Stenberg Marja-Leena) - Lapinoja Antti - (Puutio Eeva) x Mård Sanna - (Mutka Seppo) x Pensaari Paula - (Rytioja Antti) x Salo Tuula - (Hautala Marja-Helmi) - Stenman Nils-Erik - (Anderson Elisabeth) x Maijala Aimo ykv:n puheenjohtaja - Toskala Jouko ykv:n varapuheenjohtaja - Harju Veli-Pekka kirkkoherra, Kaustinen ja Ullava - Jukkola Tuomo kirkkoherra, Lohtaja x Niemelä Heikki kirkkoherra, Kälviä 56 65, Sirviö Jouni kirkkoherra, Kokkolan suom. x Kankkonen Vilhelm hallintojohtaja x Björkström Aune-Inkeri viestintäpäällikkö 56 65, x Hanni Eero toimistopäällikkö x Holm Kristina henkilöstöpäällikkö x Isohanni Anna-Maria kiinteistöpäällikkö 56 65, x Nissilä Juhani talouspäällikkö 56 65, x Herlevi Susanna pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirja käsittää pykälät KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Puheenjohtaja piti alkuhartauden ja veisattiin yhdessä virrestä 577:1, 2 ja 9., jonka jälkeen puheenjohtaja avasi kokouksen. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

3 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA JA PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVILLÄ PITÄMINEN Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Esko Hautamäki ja Sanna Mård. Tarkastus on torstaina klo taloustoimistossa. Tarkastettu pöytäkirja on nähtävillä taloustoimistossa TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Työjärjestykseksi hyväksyttiin esityslistan mukaiset asiat sekä lisäasioina 1. Kiinteistöjohtokunnan kokouksen pöytäkirja Kiinteistöjohtokunnan kokouksen pöytäkirja Anomus haudatun ruumiin siirtämisestä 56 / 12 PANKKITILIEN JÄRJESTELY JA TILIEN KÄYTTÖOIKEUDET Kaikilla Kokkolan srk-yhtymään liittyneillä uusilla seurakunnilla on ollut omia pankkitilejä näihin päiviin saakka, vaikka seurakuntien Y-tunnukset ovat lakanneet. Nyt kun uuden organisaation vastuualueet ovat selkiytyneet, on aika siirtää seurakuntien pankkitilit yhtymälle ja nimetä tilien käyttövaltuudet. Talouspäällikkö Juhani Nissilä on tehnyt pohjalistan siirrettävistä tileistä ja käyttöoikeuksista sekä menetelmäkuvaukset tehtävistä, joiden kirjanpito muuttuu tilien lopettamisen/järjestelyjen vuoksi, liite A/ 56. Päätetään hyväksyä pankkitilien järjestely ja tilien käyttöoikeudet liitteen A/ 56 mukaan. Ennen päätöksenteko talouspäällikkö esitteli pankkitilien järjestelyä ja tilien käyttöoikeuksia sekä menetelmäkuvauksia. 57 / 12 LOHTAJAN PIKKUPAPPILAN KIINTEISTÖN JA MÄÄRÄALAN MYYNTI Kiinteän omaisuuden myyntiä varten perustettiin 2010 työryhmä, jonka toimeksiantona tuli selvittää ja asettaa myyntiin tarpeettomat kiinteistöt. Työryhmän mielestä yksi näkökohta oli, ettei seurakuntayhtymän ensisijainen tarkoitus ole asuinkiinteistöjen ylläpito. Tämän perusteella laadittiin myytävien

4 4 lista, johon mm. osakehuoneistot kirjattiin. Lisäksi listalle tuli rantatontteja sekä kiinteistöjä, joille ei ole tarvetta seurakuntatoiminnassa. Yksi noista on Lohtajan ns. Pikkupappila, joka on aikanaan rakennettu asunnoksi Lohtajan seurakunnan kanttorin ja diakonissan perheille. Kymmeniin vuosiin ei seurakunnan työntekijöitä ole talossa asunut. Paritalo on ollut noin vuoden ajan myynnissä ja nyt on laadittu kauppakirja. Kauppahinnan kokonaisuutta sovittaessa on erityisesti huomioitu kiinteistön ikä ja kunto sekä kiinteistön seurakunnallinen tarve. Mainittakoon, että 1964 rakennetussa paritalossa on vuonna 2000 tehty remonttia pesutiloissa ja keittiöissä todettujen kosteusvaurioiden takia. Muita perusteellisempia kunnostustöitä ei rakennukselle ole tehty. Ennen kaupantekoa kiinteistössä suoritettiin homekoiratutkimus, jonka tuloksena koira havaitsi toisessa asunnossa home- ja mikrobiperäisiä hajuja. Kiinteistön kokonaishinnoittelussa on käytetty paikkakunnalla maksettua tavanomaista matalampaa hintaa perustuen melko laajaan remonttitarpeeseen ja erittäin vähäiseen alueelliseen kysyntään. Paritalon asuinpinta-ala on yhteensä 157 m 2 ja kokonaisala 277 m 2. Erotettavan määräalan koko on n m 2, josta rakennusoikeusala on n m 2 muun alan ollessa tiealuetta. Seurakuntayhtymän puolesta hallintojohtaja ja toimistopäällikkö ovat allekirjoittaneet kauppakirjan, jossa kauppahinnaksi on sovittu euroa, liite A/ 57 kauppakirja karttoineen Myyntipäätös on tehtävä määräenemmistöin ja alistettava kirkkohallituksen vahvistettavaksi. 1. Yhteinen kirkkoneuvosto ehdottaa, että yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyy laaditun kauppakirjan. 2. Seurakuntayhtymä lähettää kauppakirjan tuomiokapitulin kautta kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Ennen päätöksenteko toimistopäällikkö esitteli kiinteistökauppaa. 58 / 12 AS. OY SKUGGANIN AUTOTALLIOSAKKEEN MYYNTI Kokouksessaan päätti yhteinen kirkkoneuvosto seuraavasti koskien myyntitoimeksiantoja: Yhteinen kirkkoneuvosto myöntää luvan edellä mainittujen asunto- ja autotalliosakkeiden myyntitoimeksiantoon.

5 5 Seurakuntayhtymällä on ollut viisi asunto-osaketta, jotka on myyty yhtä lukuun ottamatta eli As. Oy Mariankatu on vielä myymättä tulossa olevan putkiremontin vuoksi. As. Oy Skugganin asunto-osake myytiin loppuvuodesta 2011, jolloin osakkeeseen liittyvää autotallia kyseinen ostaja ei tarvinnut. Kevään aikana käytyjen neuvottelujen pohjalta talliosakkeelle on löytynyt ostaja. Kauppahinta on euroa, liite A/ 58 kauppakirja Kauppakirjassa on ehto, että myynti tulee voimaan vasta, kun yhteinen kirkkoneuvosto on hyväksynyt kaupan, Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyy liitteenä A/ 58 olevan autotalliosakkeen kauppakirjan. Ennen päätöksenteko toimistopäällikkö esitteli autotalliosakkeen kauppaa. 59 / 12 TILANNEKATSAUS / KIINTEISTÖVAIHTO KOKKOLAN KAUPUNGIN KANSSA Yhteinen kirkkoneuvosto / 105: Myyntityöryhmässä käytyjen keskustelujen perusteella ovat puheenjohtaja, hallintojohtaja ja toimistopäällikkö olleet keskusteluyhteydessä Kokkolan kaupungin edustajien kanssa mahdollisesta maanvaihtokaupasta, liite A/ 104 liite B/ 104 ehdotus vaihtokirjaksi kartat Toimistopäällikkö esittelee yksityiskohdat kokouksessa. Yhteinen kirkkoneuvosto merkitsee asian tiedoksi. Yhtymän neuvottelijat valtuutetaan jatkamaan asian käsittelyä. Kun Kokkolan kaupungin lopullinen tarjous tulee, asiaa käsitellään yhtymän päättävissä elimissä. Yhteinen kirkkoneuvosto / 59: Kaupunki kutsui neuvotteluun 16.5, johon osallistuivat hallintojohtaja ja toimistopäällikkö. Neuvottelu koski lähinnä Halkokarin seurakuntakodin tonttia, mutta myös maanvaihtoa seurakunnan ja kaupungin välillä käsiteltiin.

6 6 Halkokarin tontin osalta päädyttiin siihen, että seurakuntayhtymä antaa myyntitarjouksen kaupungille. Myyntitarjous sisältää eri vaihtoehtoja ja muita ehtoja. Lähtökohtana on, että alueesta kaavoitetaan Y- tai YL-alue, jolloin hinta on hieman alempi kuin jos kaavoitetaan asuntoalueeksi. Hinnaksi on alustavasti mietitty noin euroa. Arvio tulee siitä, että tontin pinta-ala on m 2, E- arvo olisi 0,25 (rakennusoikeus siis m 2 ) ja neliöhinta euroa/m 2. Tämä olisi hinta, mikäli siitä tulee asuntoalue. Kaupungin hinnoitteluperiaate on että Y- ja YL-alueet ovat noin 30 % halvempia. Missään nimessä kaupunki ei korjaa nykyistä rakennusta ja kaupunki on arvioinut purkukustannukseksi noin euroa. Hintapyyntö, jos Y- tai YL-aluemerkintä tulee, voisi olla haarukassa euroa rakennuksineen. Ilman rakennusta hintahaarukka olisi euroa. Kaupunki haluaa käsitellä Halkokarin kauppaa erillään maanvaihtokaupasta. Maanvaihtokauppa on ollut hyllyllä, koska kaupungilla on kiista yksityishenkilöiden huvilatonteista. Yhtymän vaihtokauppaan kuuluisi lisämaata Soldatskärin osalta ja vuokratonttien lunastus Suvirannan ja Torsön osalta. Kaupunki haluaa Kruunupyynharjun ja vaihtoehto voisi olla vain tämän alueen myynti. Myös ranta-alueiden uushinnoittelu tai osien poisjättäminen olisi mahdollista. Liite A/ 59 Liite B/ 59 Liite C/ 59 Arviointikeskuksen arvio Vaihtotaulukko Kartat Kokouksessa esitellään tarkemmin kaikki ajankohtaiset kiinteistökaupat ja lopullinen esitys tehdään vasta kokouksessa. Kokouksessa. Ennen päätöksenteko hallintojohtaja ja toimistopäällikkö selostivat ajankohtaisia kiinteistökauppoja. Hallintojohtajan ehdotuksesta päätettiin keskustella Halkokarin seurakuntakodin tontista, maanvaihdosta yhtymän ja kaupungin välillä, kaupungin pappilasta ja sen viereisestä tontista sekä Ykspihjajan kirkosta. Halkokarin seurakuntakodin tontti: Asiasta käydyn keskustelun aikana todettiin, että hinta-arvio on kohtuullinen, kun huomioidaan purkukustannukset. Lisäksi toivottiin, että tontti kaavoitetaan Y- tai YL-alueeksi.

7 7 Keskustelun jälkeen päätettiin yksimielisesti tarjota tonttia kaupungille. Myönnettiin hallintojohtajalle ja toimistopäällikölle neuvotteluvaltuudet: hintapyyntö on euroa rakennuksineen ja tontti kaavoitetaan Y- tai YL-alueeksi. Maanvaihto kaupungin kanssa: Keskustelun jälkeen päätettiin, että lisämaan ostaminen Soldatskärin osalta ja vuokratonttien lunastus Suvirannan ja Torsön osalta voidaan jättää neuvotteluista pois, koska alhainen hinta-arvio voi aiheuttaa harmia kaupungin päättäjille. Ykspihlajan kirkko: Puheenjohtaja kertoi, että Suomen metodistikirkon Kokkolan ruotsalainen seurakunta etsii isompia toimitiloja ja on kiinnostunut Ykspihlajan kirkosta. Keskustelun jälkeen päätettiin yksimielisesti valmistella kauppahintaa, myös metodistiseurakunnan nykyinen toimitila osoitteessa Pitkänsillankatu 47 voidaan ottaa vaihdossa. Kaupungin pappila ja sen viereinen tontti: Hallintojohtaja totesi, että hintapyyntö kaupungin pappilasta on ollut euroa ja viereisestä tontista euroa. Realistiset hintapyynnöt ovat huomattavasti alemmat eli yhteensä euroa. Lisäksi voitaisiin harkita vuokralaisten irtisanomista. Paula Pensaari totesi, että pappila sijaitsee historiallisella paikalla, eikä hän hyväksy myyntiä alennettuun hintaan. Keskustelun jälkeen päätettiin yksimielisesti tunnustella pappilan ja sen viereisen tontin myyntimahdollisuuksia, jos hintapyyntö on euroon. Vuokralaisia ei irtisanota tässä vaiheessa. Puheenjohtaja ei osallistunut asian käsittelyyn siltä osin kuin se koski kaupungin pappilaa. Hän poistui kokouksesta ja puhetta johti varapuheenjohtaja. 60 / 12 TALOUSRAPORTTI / HUHTIKUU Huhtikuun talousraportti on valmistunut, liite A/ 60. Suunta on oikea, mutta pitää kuitenkin muistaa, että tämä taso on normaali.

8 8 Yhteinen kirkkoneuvosto merkitsee raportin tiedoksi. Hallintojohtajan selostus taloustilanteesta merkittiin tiedoksi. 61 / 12 PANKKILAINAN NOSTAMATTA JÄTTÄMINEN Yhtymä pyysi vuonna 2010 lainatarjoukset kahdesta pankkilainasta. Toinen oli 1,5 milj. euroa 10 vuodelle kiinteällä korolla. Toinen oli 1,5 milj. euron 10 vuodelle viitekorolla lisättynä marginaalilla. Lainaa oli tarkoitus lyhentää kahdesti vuodessa tasaerin. Yhteinen kirkkoneuvosto / 175: Neuvoston tekemän päätöksen mukaisesti rahalaitoksilta on pyydetty lainatarjouksia. Tarjousten sisäänjättöaika päättyy 7.12, joten valmisteluehdotus tulee vasta kokoukseen, lainatarjouspyyntö liitteenä A/ 175. Laina on tarkoitus käyttää luottolimiitin pienentämiseen 2,5 milj. eurosta 0,5 milj. euroon. Investointien rahoitukseen tarvitaan miljoona euroa. Tarjouksia pyydettiin seitsemältä pankilta. Tarjous on kysytty vaihtuvakorkoisesta lainasta sekä vaihtoehtoisesti kiinteäkorkoisesta lainasta. Lainatarjousvertailu esitetään kokouksessa. Annetaan kokouksessa. Hallintojohtaja selosti lainatarjousvertailua. Hän teki seuraavan päätösehdotuksen: Yhteinen kirkkoneuvosto ehdottaa, että yhteinen kirkkovaltuusto 1. päättää ottaa OKO Oyj:tä shekkitililimiitin takaisinmaksuun ja investointien rahoitukseen pitkäaikaista lainaa 3 miljoonaa euroa, josta puolet vaihtuvakorkoista, puolet kiinteäkorkoista, 2. valtuuttaa yhteisen kirkkoneuvoston nostamaan lainan välittömästi, sekä hallintojohtajan ja hallintosihteerin allekirjoittamaan velkakirjan. Yhteinen kirkkoneuvosto / 61: Kiinteäkorkoinen osuus, eli 1,5 milj. euroa, on nostettu. Koska yhtymän rahoitustilanne on parantunut ja krematorioinvestointi jäi tekemättä, on toisen osan nosto lainoista käynyt tarpeettomaksi.

9 9 Yhteinen kirkkoneuvosto päättää jättää nostamatta Kokkolan Osuuspankin yhtymälle myöntämän 1,5 milj. euron lainan. 62 / 12 TILINTARKASTUSRAPORTTI Välitilintarkastukset olivat , , ja ja tilinpäätöksen tarkastus toteutettiin maalis-huhtikuussa 2012, liite A/ 62 liite B/ 62 yhteenvetoraportti tilintarkastuskertomus Tilintarkastuskertomus on nk. puhdas kertomus. Selvitykset yhteenvetoraportissa mainittuihin huomautuksiin: Tilinavaus, tositeaineisto ja kirjanpidon yleiset järjestelyt Muistiotositteet Muistiotositteista puuttui liitteitä, asia korjattu vuoden 2012 tositteissa. Sisäinen valvonta Kolehtitilitykset Kälviän ja Lohtajan seurakuntien kolehtitilityksiin liitetään jatkossa kahden henkilön varmentava laskentalomake. Kaustisen ja Ullavan seurakunnan laatii suunnitelman kerättävistä kolehdeista. 1. Tilintarkastuskertomus liitetään tilinpäätösasiakirjoihin. 2. Käydään läpi yhteenvetoraportin huomautukset ja hyväksytään ehdotetut toimenpiteet. Päätösehdotuksen kohdat 1 ja 2 hyväksyttiin yksimielisesti. 63 / 12 KYSELYTUTKIMUS SEURAKUNNAN TIEDOTUKSESTA/YHTEISÖKUVASTA Tiedotustyöryhmässä on valmisteltu kyselytutkimusta, jolla kartoitetaan, mistä kanavista seurakuntalaiset seuraavat seurakunnan tiedotusta. Kyselytutkimuksen tavoite ratkaisee, miten se toteutetaan. Nettikysely ja seurakuntaesitteen välissä oleva kysely innostaa lähinnä seurakunta-aktiivit vastaamaan. Puhelinkysely koko yhtymän alueella (+ mahdollinen kirjekysely) antaa edustavimman otoksen.

10 10 Kyselyä tarjottiin kauppaopiston tai Kälviän opiston opiskelijatyöksi. Oppilaitokset eivät ole vastanneet yhteistyökyselyyn, mutta tutkimuksen tekemisestä on saatu alustava tarjous kahdelta yritykseltä. Puhelinhaastatteluna toteutettu kysely tullee maksamaan e. Tiedotustyöryhmä on päätynyt kyselylomakkeen jakamiseen seurakunnan esitteen välissä joka kotiin Vastausaika päättyy Kyselyyn voi vastata myös seurakuntien nettisivuilla, liite A/ 63 kyselytutkimusehdotus Koska seurakuntayhtymässä on käynnistynyt tavoitesuunnittelu, tiedotustyöryhmä esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle, että kyselytutkimus - liitetään osaksi tavoitesuunnittelua, - rahoitetaan tavoitesuunnittelun budjetista, - teetetään ammattilaisella kilpailutuksen jälkeen, - teetetään yhteisökuvatutkimuksena, joka kattaa tiedotuksen lisäksi seurakuntien ja yhtymän toiminnan. Kysymykset laaditaan yhteistyössä tavoitesuunnittelun näkökulmasta, - toteutetaan mahdollisimman pian, jolloin sen analyysi ja johtopäätökset voidaan maksimaalisesti hyödyntää tavoitesuunnittelussa. Hyväksytään tiedotustyöryhmän ehdotus kyselytutkimuksen teettämisestä. Ennen päätöksenteko viestintäpäällikkö selosti kyselytutkimusta. Tiedotustyöryhmässä on päädytty ammattilaistutkimuksen teettämiseen puhelimitse. Sen kustannusarvio on noin euroa. Todettiin, että imagotutkimus toteutetaan tavoitesuunnitelman yhteydessä. 64 / 12 VS. SAIRAALATEOLOGI ANNIKA YLINIEMEN VOKAATIO Yhteinen kirkkoneuvosto / 150: Sairaalateologi Matti Aho anoo virkavapautta vuorotteluvapaan pitämistä varten ajalle Työantajan tulee palkata vuorotteluvapaan ajaksi työvoimatoimistossa työttömänä työnhakijana oleva henkilö. Palkattava henkilö voi tulla joko samaan tehtävään tai johonkin muuhun tehtävään yhtymässä. Sairaalasielunhoidon johtokunta puoltaa anomusta.

11 11 Myönnetään Matti Aholle vuorotteluvapaata ja päätetään palkata työtön työnhakija ko. ajaksi lain edellyttämällä tavalla. Yhteinen kirkkoneuvosto / 64: Kokkolan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto antaa teologian maisteri Annika Yliniemelle vokaation (= virkaan kutsuminen) Kokkolan seurakuntayhtymän vs. sairaalapastoriksi ajalle Matti Ahon virkavapauden päättymispäivä. Yhteinen kirkkoneuvosto päättää, että Kokkolan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto antaa teologian maisteri Annika Yliniemelle vokaation Kokkolan seurakuntayhtymän vs. sairaalapastoriksi ajalle Matti Ahon virkavapauden päättymispäivä. Tämän pykälän osalta pöytäkirja tarkastettiin kokouksessa. 65 / 12 ERONPYYNTÖ KEHITTÄMISPÄÄLLIKÖN VIRASTA / HILLILÄ Kehittämispäällikkö Veikko Hillilä pyytää eroa virasta alkaen siirtyäkseen eläkkeelle. Veikko Hillilä on tullut seurakunnan palvelukseen , joten palvelusvuosia on kertynyt jo 28. Kehittämispäällikön virka perustettiin alkaen 5 vuoden määräajaksi. Kiitollisena pitkäaikaisesta palveluksesta myönnetään Veikko Hillilälle ero kehittämispäällikön virasta alkaen. 66 / 12 HENKILÖSTÖASIA (salainen)

12 12 67 / 12 KIINTEISTÖJOHTOKUNNAN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA Kiinteistöjohtokunta on pitänyt kokouksen , liite A/ 67. Merkitään pöytäkirja tiedoksi. 68 / 12 KIINTEISTÖJOHTOKUNNAN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA Kiinteistöjohtokunta on pitänyt kokouksen , liite A/ Kiinteistöjohtokunta , kohta 5: Seurakuntayhtymän kiinteistöjen peruskorjaustarve Kokkolan seurakuntayhtymässä olisi tarpeen linjata toimintatavat yhtymän kiinteistöjen peruskorjaustarpeen selvittämiseksi ja tyydyttämiseksi. Yhteinen kirkkoneuvosto on kokouksissaan 1/2012 ja 2/2012 päättänyt seurakuntayhtymän tavoitesuunnitelman laatimisesta ja laatimisen linjauksista. Kiinteistöjen tavoitesuunnitelman osalta ei ole vielä tehty tarkempia laatimissuunnitelmia.. Kiinteistöpäällikön päätösehdotus hyväksyttiin seuraavin muutoksin: 1. Kiinteistöjohtokunta ehdottaa yhteiselle kirkkoneuvostolle, että yhtymän kiinteistöille laadittaisiin 20 vuoden pituinen korjausohjelma, josta viisi ensimmäistä vuotta käsiteltäisiin aina tarkemmin. Korjausohjelma päivitettäisiin ja hyväksyttäisiin vuosittain budjetoinnin yhteydessä. 2. Kiinteistöjohtokunta ehdottaa yhteiselle kirkkoneuvostolle, että kiinteistöille laadittaisiin yhteisesti hyväksytyt kriteerit, joiden perusteella voitaisiin päättää kiinteistön tarpeellisuudesta toiminnalle ja edelleen kiinteistön peruskorjauksen kiireellisyysaste.

13 13 Kiinteistöjohtokunta esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle hyväksyttäväksi seuraavat kriteerit: 1. Kiinteistöjen jaottelu kolmeen ryhmään: Kirkot ja kappelit Seurakuntatalot Muut kiinteistöt 2. Kiinteistöjen tarveluokittelu Säilytettävät ja kehitettävät Jollain aikavälillä luovuttavat Välittömästi realisoitavat (Kiinteistöselvitys, Hannele Winter 2012) 3. Korjausten kiireellisyysmäärittely Käyttöturvallisuuden vaarantavat vauriot Vauriot, jotka pahenevat korjauksen viivästyessä Ulkonäköön ja kiinteistön arvoon vaikuttavat vauriot (TAMK/Petri Murtomaa 2009) 3. Kiinteistöjohtokunta ehdottaa yhteiselle kirkkoneuvostolle, että se päättäisi periaatteista, joilla omaisuuden myynnistä saatavat nettotulot ohjattaisiin ensisijaisesti investointeihin ja mahdollisuuksien mukaan uusinvestointeihin. 4. Kiinteistöjohtokunta ehdottaa yhteiselle kirkkoneuvostolle, että kohdissa 1 ja 2 mainitut toimenpiteet sisällytettäisiin kiinteistöjen tavoitesuunnitelmaan, ja kiinteistöjohtokunta voi jatkaa asioiden valmistelua ennen ja rinnan kiinteistöille laadittavan tavoitesuunnitelman valmistumisen Yhteinen kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi kiinteistöjohtokunnan pöytäkirjan 2/2012 kohdat 1 4 ja Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyy kiinteistöjohtokunnan pöytäkirjan 2/2012 kohdan 5 päätöksen alikohdissa 1, 2 ja 4 esitetyt toimenpiteet ja kriteerit. Yhteinen kirkkoneuvosto valtuuttaa kiinteistöjohtokunnan jatkamaan asioiden valmistelua ennen ja rinnan kiinteistöille laadittavan tavoitesuunnitelman valmistumisen. Toimenpiteet ja kriteerit tulee sisällyttää laadittavaan tavoite-suunnitelmaan. 3. Yhteinen kirkkoneuvosto antaa talousosastolle tehtäväksi valmistella yhteiselle kirkkoneuvostolle kiinteistöjohtokunnan pöytäkirjan 2/2012 kohdan 5 päätöksen alikohdassa 3. mainitut periaatteet, joilla omaisuuden myynnistä saatavat nettotulot ohjattaisiin ensisijaisesti investointeihin ja mahdollisuuksien mukaan uusinvestointeihin.

14 14 Ennen päätöksenteko kiinteistöpäällikkö esitteli pöytäkirjassa ehdotettuja toimenpiteitä. Markku Kallinen ehdotti, että asia jätetään pöydälle. Tuula Salo ja Anja Mehtälä kannattivat ehdotusta. Päätettiin yksimielisesti jättää asia pöydälle seuraavaan kokoukseen saakka. 69 / 12 ANOMUS HAUDATUN RUUMIIN SIIRTÄMISESTÄ 70 / 12 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevat muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei kirkkolain 24 luvun 5 :n mukaan saa tehdä kirkollisvalitusta eikä hallintolainkäyttölain 5 :n 1 momentin nojalla hallintovalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Julkista hankintaa koskevasta päätöksestä ei saa tehdä julkisista hankinnoista annetun lain mukaista valitusta, koska päätös koskee yksinomaan hankintamenettelyn valmistelua. Pöytäkirjan pykälät: 57 Oikaisuvaatimusoikeudesta aiheutuva valituskielto Koska päätöksestä voidaan tehdä kirkkolain 24 luvun 3 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pöytäkirjan pykälät: 56, 58, 59, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 67, 68, 69 Alistusasiaa koskeva muutoksenhakukielto Kirkkolain 24 luvun 3 :n 2 mom. mukaan oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka alistetaan tuomiokapitulin tai kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Pöytäkirjan pykälät: Erikseen säädetyt muutoksenhakukiellot 1. Kirkkolain 24 luvun 14 :n 2 mom:n, 2. hallintolainkäyttölain 5 :n 2 mom:n, 3. kirkon virkaehtosopimuslain 19 :n, tai 4. muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pöytäkirjan pykälät ja valituskieltojen perusteet: 66, laki kirkon virkaehtosopimuksesta 19 Hankintoja koskevat muutoksenhakukiellot Hankintaa koskevista seuraavista päätöksistä ei kirkkolain 24 luvun 8a :n 2 mom. nojalla saa tehdä kirkkolain mukaista oikaisuvaatimusta eikä kirkollisvalitusta, jos asia kuuluu markkinaoikeuden toimivaltaan. Asia kuuluu markkinaoikeuden toimivaltaan, mikäli hankinnan arvo ylittää hankintalain 15 :n mukaisen kynnysarvon 1. Pöytäkirjan pykälät: 1 Kansallisen kynnysarvon suuruus on (tavarat ja palvelut), (terveydenhoito- ja sosiaalipalvelut) ja (rakennusja käyttöoikeusurakat)

15 15 OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään ja yhteystiedot: Kokkolan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto Käyntiosoite: Kustaa Aadolfinkatu 16, Kokkola Postiosoite: Kustaa Aadolfinkatu 16, Kokkola Telekopio: Sähköposti: Pöytäkirjan pykälät: 56, 58, 59, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 67, 68, 69 Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa siitä, kun asianosainen on saanut tiedon päätöksestä. Tiedoksiannon katsotaan tapahtuneen seitsemäntenä päivänä kirjeen lähettämisestä, jollei sen näytetä tapahtuneen myöhemmin. Seurakunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Oikaisuvaatimuksen voi omalla vastuullaan lähettää postitse, lähetin välityksellä tai sähköisesti (telekopioilla tai sähköpostilla). Oikaisuvaatimuksen on oltava perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi: oikaisuvaatimuksen tekijän nimi ja tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi tiedot oikaisuvaatimuksen kohteena olevasta päätöksestä millaista oikaisua päätökseen vaaditaan millä perusteilla oikaisua päätökseen vaaditaan HANKINTAOIKAISU Hankintaoikaisun tekeminen Hankintayksikön päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun tyytymätön asianosainen voi tehdä hankintayksikölle kirjallisen hankintaoikaisun (Hankintalaki ). Toimitusosoite Hankintaoikaisu toimitetaan hankintayksikölle. Hankintayksikön yhteystiedot: Kokkolan seurakuntayhtymä Käyntiosoite: Kustaa Aadolfinkatu 16, Kokkola Postiosoite: Kustaa Aadolfinkatu 16, Kokkola Telekopio: Sähköposti: Hankintaoikaisu on tehtävä 14 päivän kuluessa siitä, kun asianosainen on saanut tiedon hankintayksikön päätöksestä tai muusta hankintamenettelyssä tehdystä ratkaisusta. Hankintaoikaisun voi omalla vastuullaan lähettää postitse, lähetin välityksellä tai sähköisesti. Tiedoksiannon katsotaan tapahtuneen seitsemäntenä päivänä kirjeen lähettämisestä, jollei sen näytetä tapahtuneen myöhemmin. Käytettäessä sähköistä tiedoksiantoa viestin katsotaan saapuneen vastaanottajalle sinä päivänä, jolloin sähköinen viesti on vastaanottajan käytettävissä tämän vastaanottolaitteessa siten, että viestiä voidaan käsitellä. Tällaisena ajankohtana pidetään viestin lähettämispäivää, jollei asiassa esitetä luotettavaa selvitystä siitä, että sähköinen viesti on saapunut vastaanottajalle myöhemmin. Hankintaoikaisun on oltava perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Hankintaoikaisun sisältö Hankintaoikaisusta on käytävä ilmi: oikaisua vaativan nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi tiedot hankintaoikaisun kohteena olevasta päätöksestä millaista oikaisua päätökseen vaaditaan millä perusteilla oikaisua päätökseen vaaditaan Hankintaoikaisuun on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön hallussa. VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen ja valitusaika Kirkollis- ja hallintovalitukset Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valitusviranomainen ja yhteystiedot: Oulun hallinto-oikeus Käyntiosoite: Isokatu 4, Oulu Postiosoite: PL 189, Oulu Telekopio: Sähköposti: Kirkollisvalitus, pöytäkirjan pykälät: Hallintovalitus, pöytäkirjan pykälät: Valitusaika 30 päivää 30 päivää

16 16 Kirkollisvalitus alistusasiassa Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valitusviranomainen ja yhteystiedot: Oulun hiippakunnan tuomiokapituli, pöytäkirjan pykälät: 30 päivää Käyntiosoite: Ojakatu 1, Oulu Postiosoite: PL 85, Oulu Telekopio: Sähköposti: Kirkkohallitus, pöytäkirjan pykälät: 30 päivää PL 185 (Satamakatu 11), Helsinki Telekopio: Sähköposti: Opetus- ja kulttuuriministeriö, pöytäkirjan pykälät: 30 päivää PL 29 (Meritullinkatu 10), Valtioneuvosto Telekopio: (kirjaamo) Sähköposti: Valitus markkinaoikeuteen Valitus on tehtävä kirjallisesti 14 päivän kuluessa siitä, kun ehdokas tai tarjoaja on saanut kirjallisesti tiedon asemaansa vaikuttavasta ratkaisusta tai tarjousmenettelyn ratkaisusta ja sen perusteista sekä kirjallisen ohjeen asian saattamisesta markkinaoikeuden käsiteltäväksi (valitusosoitus). Tiedoksiannon katsotaan tapahtuneen seitsemäntenä päivänä kirjeen lähettämisestä, jollei sen näytetä tapahtuneen myöhemmin. Käytettäessä sähköistä tiedoksiantoa viestin katsotaan saapuneen vastaanottajalle sinä päivänä, jolloin sähköinen viesti on vastaanottajan käytettävissä tämän vastaanottolaitteessa siten, että viestiä voidaan käsitellä. Tällaisena ajankohtana pidetään viestin lähettämispäivää, jollei asiassa esitetä luotettavaa selvitystä siitä, että sähköinen viesti on saapunut vastaanottajalle myöhemmin. Hankinta-asiaan muutosta hakevan on lisäksi kirjallisesti ilmoitettava hankintayksikölle asian saattamisesta markkinaoikeuden käsiteltäväksi. Ilmoitus on toimitettava hankintayksikön ilmoittamaan osoitteeseen viimeistään silloin, kun hankintaa koskeva valitus toimitetaan markkinaoikeuteen. Hankintayksikön yhteystiedot ovat edellä hankintaoikaisua koskevassa kohdassa. Markkinaoikeuden yhteystiedot Valitus on toimitettava markkinaoikeudelle osoitettuna osoitteeseen: Valitusaika 14 päivää Postiosoite: PL 118, HELSINKI Käyntiosoite: Erottajankatu 1 3, Helsinki Telekopio: Sähköpostiosoite: Muutoksenhakuajan laskeminen Valituskirjelmä Valitus- ja oikaisuvaatimusaika lasketaan päätöksen tiedoksisaannista, tiedoksisaantipäivää lukuun ottamatta. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemäntenä päivänä kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Valituskirjelmässä on ilmoitettava: valittajan nimi ja kotikunta postiosoite ja puhelinnumero, joihin asian käsittelyä koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa päätös, johon haetaan muutosta miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi perusteet, joilla muutosta vaaditaan Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä taikka jos valituksen laatijana on muu henkilö, on valituskirjelmässä ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Valituskirjelmään on liitettävä: päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai jäljennöksenä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisajankohdasta asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Asiamiehen, jollei hän ole asianajaja tai julkinen oikeusavustaja, on liitettävä valitukseen valtakirja. Päätöksen voi saattaa markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain (1505/1992) tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/2011 1(11) Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta Kokous 8.6.2011

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/2011 1(11) Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta Kokous 8.6.2011 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/2011 1(11) Aika Paikka 8.6.2011 klo 16:00-18:05 Seurakuntien talo 2. krs, Ateena Osallistujat Jäsenet Petäjä, Jukka puheenjohtaja Järvinen, Asko Kristeri,

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto KOKOUSKUTSU 5/2012

Kirkkoneuvosto KOKOUSKUTSU 5/2012 OUTOKUMMUN SEURAKUNTA Kirkkoneuvosto KOKOUSKUTSU 5/2012 Kokousaika Tiistai kello 17.30 Kokouspaikka Outokummun seurakunnan seurakuntasali Käsiteltävät asiat Liite 44 Kokouksen avaaminen 45 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 6/2014 Kirkkoneuvosto 19.8.2014. Ala-Käkelä Liisa. Karlstedt Risto. Koski-Säntti Aarne

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 6/2014 Kirkkoneuvosto 19.8.2014. Ala-Käkelä Liisa. Karlstedt Risto. Koski-Säntti Aarne KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 6/2014 Kokousaika 19.8.2014 klo 17.00 19.43 Kokouspaikka Seurakuntakeskus, kahvio Kokous aloitettiin Markku Nisulan läksiäisillä. Osanottajat Sariola Heikki Muurimäki

Lisätiedot

Muut kv:n pj. Arimo Lähdeniitty x kv:n vpj. Heikki Hakanen x osallistujat talouspäällikkö Henna Ahtinen x kn:n siht. Terhi Saari x

Muut kv:n pj. Arimo Lähdeniitty x kv:n vpj. Heikki Hakanen x osallistujat talouspäällikkö Henna Ahtinen x kn:n siht. Terhi Saari x Kirkkoneuvosto Tark: KK JK PÖYTÄKIRJA 6/ 26.5.2015/ 62 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 6 / 2015 Aika Tiistai 26.5.2015 klo 19.45 20.10 Paikka Mikaelintalo, kahvio Saapuvilla pj. Vesa Tuominen, kirkkoherra x vpj.

Lisätiedot

Todistaa: Hannamari Kekkonen, vs.talouspäällikkö

Todistaa: Hannamari Kekkonen, vs.talouspäällikkö IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 52 KOKOUSAIKA: Keskiviikko 04.06..2015 kello 16.30 KOKOUSPAIKKA: Luhalahden kirkko Läsnä: Alanen Margit jäsen Hakala Taina jäsen Haveri Juhani jäsen Mattila Esko kirkkoherra,

Lisätiedot

TARVASJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/13 Sivu 1 KIRKKOVALTUUSTO 4.12.2013. Aika keskiviikkona 4.12.2013 klo 19.00 20.19

TARVASJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/13 Sivu 1 KIRKKOVALTUUSTO 4.12.2013. Aika keskiviikkona 4.12.2013 klo 19.00 20.19 TARVASJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/13 Sivu 1 Aika keskiviikkona 4.12.2013 klo 19.00 20.19 Paikka seurakuntalo Osallistujat Päätöksentekijät Heikkilä Martti pj Vainio Maija vpj Hallanheimo Minna, poissa,

Lisätiedot

Muut kv:n pj. Seppo Santala - kv:n vpj. Asko Mäentaka x osallistujat talouspäällikkö Henna Ahtinen x kn:n siht. Terhi Saari x

Muut kv:n pj. Seppo Santala - kv:n vpj. Asko Mäentaka x osallistujat talouspäällikkö Henna Ahtinen x kn:n siht. Terhi Saari x Kirkkoneuvosto Tark: LP JK PÖYTÄKIRJA 5/ 1.7.2014/ 65 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 6 / 2014 Aika Tiistai 1.7.2014 klo 18.00 18.38 Paikka Mikaelintalo, kahvio Saapuvilla pj. Vesa Tuominen, kirkkoherra x vpj.

Lisätiedot

98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Päätös: Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Päätös: Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kirkkoneuvosto Tark: AL LP PÖYTÄKIRJA 8/ / 88 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 7 / 2014 Aika Torstai klo 17.30 19.45 Paikka Mikaelintalo, kahvio Saapuvilla pj. Vesa Tuominen, kirkkoherra x vpj. Leena Erälinna x

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(16) Kirkkoneuvosto 1/2015 11.2.2015. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(16) Kirkkoneuvosto 1/2015 11.2.2015. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(16) KOKOUSTIEDOT Aika 11.2.2015 klo 18-19.58 Paikka Seurakuntakoti OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh.joht. Hannu Ojalehto vt. khra, pj x Paaso Ilkka jäsen, vpj. x Korhonen

Lisätiedot

Puheenjohtaja Aimo Mikkonen avasi kokouksen. Veisattiin virsi 575. Kirkkoherra piti alkuhartauden.

Puheenjohtaja Aimo Mikkonen avasi kokouksen. Veisattiin virsi 575. Kirkkoherra piti alkuhartauden. MUHOKSEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/2014 Aika Tiistaina 26. pnä elokuuta 2014 klo 18.00-20.18 Paikka Seurakuntatalo Läsnä Antila Ismo Alasaarela Katri Heikkinen Marja Härkönen

Lisätiedot

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 11/2013 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 1 (11)

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 11/2013 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 1 (11) YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 1 (11) Aika: Keskiviikko 9.10.2013 kello 16.30-17.34 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Hannu Marttila puheenjohtaja Kaisa Rönkä varapuheenjohtaja Seppo Eerola

Lisätiedot

17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Päätös: Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Päätös: Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kirkkoneuvosto Tark: JK KK PÖYTÄKIRJA 2/ 24.2.2015/ 17 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 2 / 2015 Aika Tiistai 24.2.2015 klo 18.00 19.40 Paikka Mikaelintalo, kahvio Saapuvilla pj. Vesa Tuominen, kirkkoherra x vpj.

Lisätiedot

TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 1(12) Seurakuntaneuvosto Kokous 17.6.2014. Paikka Kaukajärven seurakuntakoti, Keskisenkatu 20

TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 1(12) Seurakuntaneuvosto Kokous 17.6.2014. Paikka Kaukajärven seurakuntakoti, Keskisenkatu 20 TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 1(12) Aika 17.6.2014 klo 18.00 20.05 Paikka Kaukajärven seurakuntakoti, Keskisenkatu 20 Osallistujat Jäsenet Vuorio, Juha puheenjohtaja Ahonen, Valtteri

Lisätiedot

Valkeapää Pekka, pj, poissa pykälän 136 ajan. Aspila Pentti Huitu Outi Kaarto Rakel Korpela Raija Nieminen Pekka Pulkkinen Rauno Yli-Rosti Mikko

Valkeapää Pekka, pj, poissa pykälän 136 ajan. Aspila Pentti Huitu Outi Kaarto Rakel Korpela Raija Nieminen Pekka Pulkkinen Rauno Yli-Rosti Mikko Kirkkoneuvosto 8/2014 17.9.2014 182 Paikka ja aika Riuttarannan leirikeskus, keskiviikko 17.9.2014 klo 22.10 22.30 Läsnäolevat jäsenet Valkeapää Pekka, pj, poissa pykälän 136 ajan. Aspila Pentti Huitu

Lisätiedot

NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÄÄTÖKSET 2/2013 1 (17) YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 7.3.2013 ASIALISTA 2 / 2013

NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÄÄTÖKSET 2/2013 1 (17) YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 7.3.2013 ASIALISTA 2 / 2013 NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÄÄTÖKSET 2/2013 1 (17) ASIALISTA 2 / 2013 Sivu 33 Kokouksen avaus 3 34 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 35 Pöytäkirjantarkastajien valinta 3 36 Kokouksen

Lisätiedot

TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 1(12) Seurakuntaneuvosto Kokous 16.12.2014

TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 1(12) Seurakuntaneuvosto Kokous 16.12.2014 TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 1(12) Aika 16.12.2014 klo 17.30-19.30 Paikka Osallistujat Ilkon kurssikeskus Jäsenet Vuorio, Juha puheenjohtaja Ahonen, Valtteri Attila, Marja Haanpää,

Lisätiedot

Kirkkovaltuuston 2.12.2014 pitämän kokouksen tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä 3.12.2014-2.1.2015 ma-pe klo 9-15 kirkkoherranvirastossa.

Kirkkovaltuuston 2.12.2014 pitämän kokouksen tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä 3.12.2014-2.1.2015 ma-pe klo 9-15 kirkkoherranvirastossa. PÄÄTÖSLUETTELO Kirkkovaltuuston 2.12.2014 pitämän kokouksen tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä 3.12.2014-2.1.2015 ma-pe klo 9-15 kirkkoherranvirastossa. 24 Kokouksen avaaminen 25 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(18) Kirkkoneuvosto 2/2015 24.3.2015. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(18) Kirkkoneuvosto 2/2015 24.3.2015. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(18) KOKOUSTIEDOT Aika 24.3.2015 klo 18-20.24 Paikka Kanttorila OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh.joht. Hannu Ojalehto vt. khra, pj x Paaso Ilkka jäsen, vpj. x Korhonen

Lisätiedot

KOTKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 ( 12 )

KOTKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 ( 12 ) KOTKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 ( 12 ) Aika Torstai 25.10.2012 klo 17-18.45 Paikka Kotkan seurakuntakeskus kokoushuone 1 Läsnä von Hertzen Ulla-Maija, poistui klo 18.40 Holmberg Kai, poistui klo

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto 7/2014 9.9.2014 164

Kirkkoneuvosto 7/2014 9.9.2014 164 Kirkkoneuvosto 7/2014 9.9.2014 164 Paikka ja aika Seurakuntatalo, tiistai 9.9.2014 klo 19.00 21:42. Läsnäolevat jäsenet Valkeapää Pekka, pj Aspila Pentti Huitu Outi Kaarto Rakel Korpela Raija Litja Tuovi

Lisätiedot

18 varsinaista jäsentä ja neljä varajäsentä eli yhteensä 22 valtuutettua. olleet jäsenet Luettelo sivulla 2.

18 varsinaista jäsentä ja neljä varajäsentä eli yhteensä 22 valtuutettua. olleet jäsenet Luettelo sivulla 2. Kirkkovaltuusto tark: HH S S-S PÖYTÄKIRJA 2 /26.5.2015/ 11 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 2 / 2015 Aika tiistai 26.5.2015 klo 18.00 19.32 Paikka Mikaelintalon kahvio Alkuhartaus Kirkkoherra Vesa Tuominen piti

Lisätiedot

JÄMIJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto 1 14 1/2014

JÄMIJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto 1 14 1/2014 JÄMIJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto 1 14 1/2014 KOKOUSAIKA: keskiviikko 9.4.2014 klo 19.00 KOKOUSPAIKKA: LÄSNÄ: srk koti Alarotu Kreetta Alatalo Juho Harhala Tauno Hyttinen Ilkka Hyttinen

Lisätiedot

Muut kv:n pj. Arimo Lähdeniitty x kv:n vpj. Heikki Hakanen - osallistujat talouspäällikkö Henna Ahtinen x kn:n siht. Terhi Saari x

Muut kv:n pj. Arimo Lähdeniitty x kv:n vpj. Heikki Hakanen - osallistujat talouspäällikkö Henna Ahtinen x kn:n siht. Terhi Saari x Kirkkoneuvosto Tark: JK AK PÖYTÄKIRJA 3/ / 27 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 3 / 2015 Aika Tiistai klo 18.00 19.52 Paikka Mikaelintalo, kahvio Saapuvilla pj. Vesa Tuominen, kirkkoherra x vpj. Toini Aro x var.

Lisätiedot

Läsnäolo Jäsenet: Läsnä Poissa

Läsnäolo Jäsenet: Läsnä Poissa JUVAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3 /2015 Kirkkoneuvosto Aika 11.05.2015 17.00 18.15 Paikka Seurakuntatalo, kirkkoherran työhuone, Virastotie 2 Läsnäolo Jäsenet: Läsnä Poissa Grün Saija, jäsen Kukkonen Mervi,

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto katsonee kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi 6/8. Kokouskutsut on lähetetty 17.10.2012.

Kirkkoneuvosto katsonee kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi 6/8. Kokouskutsut on lähetetty 17.10.2012. 1 MUHOKSEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 7/2012 Aika Maanantaina 22. päivänä lokakuuta 2012 klo 18.-20.00 Paikka Seurakuntatalo Läsnä Jouni Heikkinen, puheenjohtaja, kirkkoherra Ismo

Lisätiedot

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2012 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO 1 (12)

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2012 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO 1 (12) YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO 1 (12) Aika: Keskiviikko 31.10.2012 kello 18.00-18.30 Paikka: Langinkosken kirkko, Toivonsali Läsnä: Heikki J. Oksanen puheenjohtaja Aimo Ilomäki varapuheenjohtaja Ulla-Maija von

Lisätiedot

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2013 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 1 (15)

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2013 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 1 (15) YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 1 (15) Aika: Keskiviikko 21.8.2013 klo 17.30-18.20 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Hannu Marttila puheenjohtaja Seppo Eerola jäsen Onni Hämäläinen Seppo Karjalainen

Lisätiedot

NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÄÄTÖKSET 2/2015 1(19) YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO 7.5.2015

NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÄÄTÖKSET 2/2015 1(19) YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO 7.5.2015 NAANTALIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÄÄTÖKSET 2/2015 1(19) ASIALISTA 2/2015 16 Kokouksen avaus 17 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 18 Yhteisen kirkkovaltuuston sihteerin valinta 19 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 3/2012 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO 1 (16)

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 3/2012 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO 1 (16) YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO 1 (16) Aika: Keskiviikko 19.12.2012 kello 17.45-18.25 Paikka: Langinkosken kirkko, Toivonsali Läsnä: Heikki J. Oksanen puheenjohtaja Aimo Ilomäki varapuheenjohtaja Tellervo Aho

Lisätiedot

Kirkkoneuvoston 12.9.2012 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä kirkkoherranvirastossa 13.9.-28.9.2012 ma-pe klo 9-15.

Kirkkoneuvoston 12.9.2012 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä kirkkoherranvirastossa 13.9.-28.9.2012 ma-pe klo 9-15. PÄÄTÖSLUETTELO Kirkkoneuvoston 12.9.2012 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä kirkkoherranvirastossa 13.9.-28.9.2012 ma-pe klo 9-15.. 69 Kokouksen avaaminen 70 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot