Vuoden 2012 toimintasuunnitelmaan vuosikokous hyväksyi seuraavat painopisteet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vuoden 2012 toimintasuunnitelmaan vuosikokous hyväksyi seuraavat painopisteet"

Transkriptio

1 1 TOIMINTAKERTOMUS SUOMEN LIIKUNNAN AMMATTILAISET RY:N TAUSTA JA TAVOITTEET Suomen Liikunnan Ammattilaiset SLA ry on aloittanut toimintansa , joten vuosi 2012 oli kuudes toimintavuosi. Järjestö on perustettu Suomen Liikuntatoimenjohtajat ry:n, Suomen Liikunnanohjaajat ry:n, Suomen Liikuntapaikkamestarit ry:n ja Suomen Liikuntapaikkojenhoitajat ry:n työn jatkajaksi. Toiminnan toteutuksen perustana ovat olleet yhdistymissopimuksessa ja säännöissä kirjatut periaatteet. Vuoden 2012 toimintasuunnitelmaan vuosikokous hyväksyi seuraavat painopisteet 1.) Toimivat jäsenpalvelut a. Lehti, jäsentuotteet, koulutus, näkyvyys 2.) Välillinen sekä suora vaikuttaminen ja viestintä a. Imago, verkostoituminen, osallistuminen, julkaisut, lausunnot, edunvalvonta 3.) Tapahtumien ja koulutuksen järjestäminen a. Omat ja yhteistyötapahtumat, seminaarit 4.) (Uusi jaostotoimintamalli) Edellisiin sisältyviä hallituksen asettamia osakokonaisuuksia olivat: - Arena messujen järjestäminen - Kenttäpäivien laadukas toteuttaminen - Alueyhteistyö alueviranomaisten ja aluejärjestöjen kanssa - Hallituksen, jaostojen ja toimiston työtehtävien edelleen kehittäminen - Talouden varmistaminen tuleville vuosille VISIO, MISSIO, ARVOT, ORGANISAATIO VISIO SLA on tunnettu, luotettava ja yhteistyökumppanina haluttu liikunta-alan toimijoita yhdistävä ja liikuntatoimintaa edistävä järjestö MISSIO SLA on valtakunnallinen liikunta-alan palveluja jäsenistölleen ja yhteistyökumppaneilleen koordinoiva ja tuottava järjestö sekä liikunnan keskeinen tulevaisuutta ohjaava edunvalvoja.

2 2 ARVOT Asiantuntijuus Avoimuus Eettisyys Yhteisöllisyys ORGANISAATIOKAAVIO STRATEGIAT Strategiat on johdettu osittain jo vuonna 2006 tehdyistä yhdentymiseen liittyvistä tavoitteista, ja niiden pohjalta on toimittu vuonna Alueita on tarkennettu vuoden kuluessa ja strategiaseminaarissa syyskuussa niitä hiottiin edelleen eteenpäin. I Liikunnan aseman vahvistaminen Vahvistaa liikunnan asemaa ja imagoa itsenäisesti ja yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa julkiseen hallintoon, yritysmaailmaan ja liikunnan asiakaskuntaan nähden. Tuoda esiin liikunta-alan työntekijöiden toimintalähtöistä ammattimaisuutta, osaamista ja asiantuntemusta. II Liikunnan yleinen edunvalvonta ja ammatillinen sekä koulutuksellinen tuki Parantaa liikunta-alan työntekijöiden palkkaus- ja työolosuhteita yhdessä toisten toimijoiden kanssa. Tuoda esiin ammatillista statusta ja ammattiosaamista sekä olla mukana kehittämässä laadukasta ammatillista koulutusta ja korostaa liikunnan osaajien asemaa työmarkkinoilla. III Luotettava, haluttu ja laadullisesti korkeatasoinen toimija

3 3 Toteuttaa sellaisia hankkeita ja toimenpiteitä, joihin resurssien puitteissa on mahdollisuuksia. Lisätä näkyvyyttä viestinnän, verkostoitumisen ja laadukkaan sekä sisältörikkaan toiminnan avulla. IV Jäsenlähtöinen toiminta Tuottaa ja hankkia jäsenistölle realistisia palveluja jäsenistön tarpeet ja olosuhteet huomioon ottaen. Lisätä jäsenistön määrää ja kehittää jäsenistön yhteenkuuluvaisuudentunnetta. V Vaikuttaminen jäsenten välityksellä koko valtakunnassa Kartoittaa jäsenistön yhteiskunnallinen status ja pyrkiä vaikuttamaan kokonaisvaltaisesti liikunta-alan kehitykseen yhteiskunnallisten suhteiden kautta. Yhteistyösopimukset. VI Talouden tasapainottaminen ja taloussopimusten tarkoituksenmukainen toteutui SLA:N TARKOITUS JA TOIMINTA Pyrkimyksenä on ennakoida tulevia toimintoja ja suunnitelmia. Tavoitteena on tehdä työjakoa ennalta sovituin periaattein ja vastuuttaa henkilöitä tekemään eri tehtäviä. Ja luoda mielikuva siitä, mikä SLA on, miten toimii, mitä tekee, miten palvelee jäsenistöään sekä miten tekee yhteistyötä eri osapuolien kanssa. Viestintä on osa järjestön jäsenistön palvelutoiminnasta sekä muille tahoille suuntautuvaa toimintatiedotusta. Sidosryhmien palveleminen ja tietoisuuden välittäminen ovat keskeinen osa järjestön näkyvyyden ja toimintatietoisuuden laajentamista yhteiskunnassa. Tavoitteena on tuoda SLA:ta esiin, saada järjestölle jäseniä lisää sekä herättää sponsoreiden mielenkiintoa toimintaa kohtaan mm. tuen saannin muodossa. Jäsenyys koetaan tärkeäksi sen myötä, mitä pystymme tarjoamaan jäsenille. Tässä yhteydessä toiminta ratkaisee suuresti kokonaisuutta sekä sen kautta jäsenistö kokee yhteenkuuluvuustunteen. Voimme asettaa eri yhteyksissä kysymyksen itselle, miksi olemme olemassa. 1. Miten hallitus ja jaostot ovat sitoutuneet toimintaan, mitä he vaativat tehdäkseen työtä järjestön eteen. 2. Miten jäsenistö kokee yhteenkuuluvuustunteen ja miten jäsenistö sitoutetaan toimintaan a. Perustana on saada lisää jäseniä Suomessa on noin 8000 liikunnanohjaajaa, liikuntapaikkojen hoitajaa, liikuntapaikkamestaria ja liikuntajohtajaa, jotka toimivat järjestöissä, seuroissa, urheiluoppilaitoksissa, kunnissa ja yksityisyrittäjinä sekä ammatinharjoittajina. Miten saada jäsenet mukaan, mitä heille luvataan. Mikä on jäsenetujen kokonaisuus ja mitä tapahtumia tullaan järjestämään. 3. Miten yhteistyökumppanit ja sponsorit kokevat SLA:n tärkeyden omien tuotteittensa markkinoinnin kannalta. a. Tavoitteena on saada yhteisöjäseniä palveluja heille netin, postitusten ja lehden kautta. Välittää jäsenistölle tietoutta yhteisöjäsenistä ja heidän tuotteistaan sekä rakentaa jäsenetuja.

4 4 b. Yhteistoimintakumppanit joiden kanssa järjestetään tapahtumia alan kohderyhmille, jolloin jäsenpotentiaalia molemmin puolin saadaan liikkeelle. c. Sponsorit osittain liittyvät yhteistyökumppanijoukkoon eli mitä yritykset meistä hyötyvät ja miten. Välittää jäsenistölle tietoutta sponsoreita ja heidän tuotteistaan sekä rakentaa jäsenetuja. d. Yhteistyötarkoituksen lähtökohtana on, että SLA hyötyy tavoitteiden mukaisesti keskinäisestä toiminnasta ja toisaalta yhteistyökumppani kokee niin ikään saavansa jotain keskinäisestä toiminnasta. 4. Miten valtionhallinto opetus- ja kulttuuriministeriö kokee toimintamme ja tekemisemme. Mitä tehdään konkreettisesti, milloin, kenen toimesta, millaisin resurssein? painopisteet, toimenpiteet ovat kysymyksiä, joihin toiminnallisesti on vastattava erityisesti myös viestinnällisessä tarkoituksessa. Sloganina on yhdessä olemme enemmän, sisältyen teemaan hyppää kanssamme huomiseen. Vuoden 2012 suurimat tapahtumat olivat ARENA messujen ja Kenttäpäivien järjestäminen. HALLITUS, JAOSTOT JA TOIMISTO Hallituksen muodostaa puheenjohtaja, kaksi Puheenjohtaja Ari Koskinen, aluejohtaja, Valkeakoski Varapuheenjohtaja Päivi Joenmäki, liikunnan tilaajapäällikkö, Hämeenlinna Varapuheenjohtaja Jarmo Luuri, kunnossapitopäällikkö, Seinäjoki Jari Hurskainen, aluejohtaja, Joensuu Mika Laakkonen, toimitusjohtaja, Rovaniemi Kimmo Lemberg, ulkoliikunta-alueiden työnjohtaja, Lohja Tom Liljeström, venesatamapäällikkö, Espoo Pentti Naumanen, kenttäpäällikkö, Helsinki Pauli Salimäki, linjajohtaja, Kuortane Marjukka Tiainen, koulutuspäällikkö, Nastola varapuheenjohtajaa ja seitsemän jäsentä. Kevätkokous pidettiin Helsingissä Olympiastadionilla ja Syyskokous Turussa Valo ry:n strategiapäivien yhteydessä Kevätkokouksessa hyväksyttiin SLA:n toimintakertomus ja tilinpäätös sekä ehdollepanotoimikuntaan nimettiin Pentti Naumanen puheenjohtajaksi ja jäseniksi Tapio Lamberg sekä Marjukka Tiainen. Syyskokouksessa hyväksyttiin järjestön toimintasuunnitelman ja budjetti vuodelle 2013 sekä erovuoroisten tilalle hallitukseen valittiin vanhoina jatkamaan Kimmo Lemberg (Lohja) sekä Tom Liljeström (Espoo) ja uusina valittiin Aarni Mertala (Parainen), Pekka P. Paavola (Tampere) sekä Manu Varho (Hollola). Hallitus on kokoontunut viisi kertaa Hämeenlinnassa, missä yhteydessä tutustuttiin Sokos Hotellien palveluihin Helsingin Olympiastadionilla, kuultiin alustus Olympiastadionin remonttihankkeesta (Maija Innanen) Tampereella Koskikadun Cumuluksessa Lahdessa kongressikeskus Fellmannissa

5 Tampereella Ratinan Klubi-tilassa ja kuultiin Tampereen kaupungin tulevaisuuden liikuntasuunnitelmista (Pekka P. Paavola) Hallituksen, jaostojen ja toimiston yhteiset strategiapäivät pidettiin Hämeenlinnassa, missä Tapani Frantsi organisoi SLA:n strategiaprosessia. SLA:ssa on toimintaa suunnattu neljään jaostoon, jotka ovat liikunnan olosuhdejaosto, liikunnan ohjausjaosto ja liikuntajohtamisen jaosto sekä tiedotus- ja viestintäjaosto. Strategiaseminaarissa aloitettiin keskustelu ja valmistelu jaostorakenteen muuttamisesta toiminta- / tapahtumaperusteiseksi. Liikuntajohtamisen jaoston kokoonpano Päivi Joenmäki pj, Hämeenlinna Marjut Hannuksela, Vaasa Tommi Lanki, Lahti Kimmo Lemberg, Lohja Arto Niemelä, Iisalmi Tuire Rinta, Järvenpää Pekka Sihvonen, Jyväskylä Jaosto kutsui Arena-messujen yhteydessä liikuntatoimenjohtajia yhteiseen tilaisuuteen keskustelemaan liikunnan tilasta Suomessa. Liikunnan olosuhdejaoston kokoonpano, Martti Riekki pj, Joensuu Tapio Lamberg, Pieksämäki Jouko Hyvärinen, Oulu Aarni Mertala, Parainen Aarre Miettinen, Kuopio Pauli Salimäki, Kuortane Jaosto on kokoontunut kerran suunnittelemaan tapahtumia ja strategiaa. Oulussa järjestettiin olosuhdepäivä, missä tutustuttiin Oulun Raatin kentän olosuhteisiin ja kuultiin alustuksia jalkapallokenttien hoidosta (Seminaarista enemmän jäljempänä). Liikunnanohjausjaoston kokoonpano Mika Valavuori pj., Siuntio Minna Kullström, Vantaa Henry Lipponen, Lahti Jarmo Vakkila, Kerava Tiedotus- ja viestintäjaoston kokoonpano Reijo Häyrinen pj, Heinola Ari Koskinen, Valkeakoski Henry Lipponen, Lahti Pentti Naumanen, Helsinki Tuire Rinta, Järvenpää Jaosto on kokoontunut kuusi kertaa ja pääpaino on ollut Liikunnan Ammattilainen lehden toteuttaminen. Myös alustavia suunnitelmia Liikunnan Palveluoppaan kehittämiseksi ja siirtämiseksi sähköisesti luettavaksi on suunniteltu. Lehden toimituksen osalta jaostoon on lisäksi kuulunut toimitussihteeri Tuula Sipilä ja ilmoitusmyyjä Raija Sahlman Suomen AMT:sta.

6 6 Tavoitteena oli organisoida jaostotoimintaa uudelleen vuoden aikana, mutta muiden toimintojen resursoinnin vuoksi sitä ei kuitenkaan tehty. Muut asetetut painopistealueet etenivät vuoden aikana jäljempänä esitetyin tavoin. SLA:n toimisto muutettiin maaliskuussa Lahden keskustaan Mariankadulle toimivampiin tiloihin. SLA on lisäksi vuokrannut Lahden kaupungilta varastotilan yhdessä Päijät-Hämeen Liikunnan ja Urheilun kanssa. Toiminnanjohtaja on Reijo Häyrinen ja yhteyskoordinaattori on Anne Kinnunen. Vuonna 2011 alkanut Liikuntapaikkojen hoidon ja käytön seurantaan liittyvää LIIHOKE-hanke jatkui Tera Heinosen johdolla. Hankkeen johtoryhmän puheenjohtajana on Erja Metsäranta ja jäseninä Erkki Hakamäki, Esko Ihamäki, Ari Koskinen, Aarni Mertala, Manu Varho sekä esittelijänä Tera Heinonen. Lisäksi hoitosuunnitelmien laatimiseen on osallistunut Martti Riekki. SLA sai kesällä 2012 OKM:n tiedolla johtamisrahoituksesta rahoitusta jää-, uima- ja sisähallien vaikuttavuus selvitykseen. Hanke aloitettiin ja projektityöntekijäksi palkattiin Eero Häyrinen toukokuun 2013 loppuun saakka, jolloin hankeraportti on luovutettava OKM:lle. OKM:n kanssa sovittu, että ohjausryhmänä toimii liikuntaneuvoston rakentamisjaosto. Liikuntapaikkojen hoidon ja käytön seuranta hanke (LIIHOKE) Hankkeen tavoitteet ovat seuraavat: Tavoitteen yksi työsuunnitelma on, kehittää yhdessä Itä-Suomen Liikuntaopiston, Kuortaneen Urheiluopiston, Liikuntakeskus Pajulahden ja Suomen Urheiluopiston kanssa liikuntapaikkojen hoitosuunnitelman perusmalleja, jotka ovat räätälöitävissä eri liikuntapaikoille sekä toteuttaa ja testata näitä opistojen liikuntapaikoilla liikuntapaikkojen hoitajien kanssa. Valmiit liikuntapaikkojen hoitosuunnitelmat liitetään verkkopalveluun tavoitteen kaksi valmistuessa. Testauksen jälkeen tarjotaan hoitosuunnitelma mallia muiden yhteistyökumppaneiden käyttöön. Tavoitteen kaksi työsuunnitelma on, kehittää yhdessä Lahden Ammattikorkeakoulun tekniikan laitoksen kanssa verkkopalvelu, jonka tietokantaan yhdistyy päivittyvät liikuntapaikkojen hoitosuunnitelmat, liikuntapaikkojenhoitajien keskustelupalsta, alan koulutusinfo, alan tapahtumat, alan koulutusmateriaalit ja oppaat, laitevalmistajien uutuudet, eri lajien uusin tieto, liikunnanohjaajien näkemyksiä olosuhdeasioista, uusin tutkimustieto ja meneillään olevat hankkeet. Verkkopalvelusta on tarkoitus luoda laadukas palvelutuote jonka tulorahoitus riittää ylläpitämään ja kehittämään palvelua OKM:n erityisavustuksen loputtua. Liikuntapaikkojen alueellinen kattavuus ja vaikuttavuus - hanke Hankkeen tehtävänä on sijoittaa jää-, liikunta- ja uimahallit paikallisesti Suomen kartalle, jolloin nähdään niiden sijainti ja hallien alueellinen sijoittuminen. Samalla asutuksen painopisteiden kautta tarkastellaan niiden saavutettavuutta. Saavutettavuutta kuvaa myös hallien sijainti suhteessa liikenneyhteyksiin, kun tarkastellaan erityisesti paikkakunnan ulkopuolisten käyttäjien mahdollisuutta tulla käyttäjiksi. Lisäksi halleista

7 7 pyritään kartoittamaan kävijämäärät ja mahdolliset kävijäryhmät sekä mistä kävijät tulevat halleihin. Käyttöaste kuvaa kävijäryhmien ohella sisäliikuntatilojen vaikuttavuutta ja tarvetta. Liikuntapaikkojen saavutettavuutta ja arjen ympäristöön integroitumista kuvaa hallien paikallinen sijoittuminen muihin asuinpiirin ja lähipiirin olosuhteisiin. Liikuntapaikkojen esteettömyys on niiden käytön kannalta myös yksi tekijä, josta pyritään saamaan kuva eri halleista. TIEDOTUS JA MARKKINOINTI Tiedottaminen järjestöstä on tapahtunut oman lehden välityksellä ja erillisten jäsentiedotteiden kautta jäsenistölle. Lisäksi eri tapahtumissa SLA on ollut esillä ja niissä on kerrottu järjestön toiminnasta ja tarkoituksesta. Erityisesti Sportec-messuista tiedotettiin niin painetun materiaalin kuin sähköisen tiedottamisen kautta. Tapahtumista on kerrottu Liikunnan Ammattilainen lehdessä ja nettisivuilla. Nettisivuja on uudistettu ja rakennetta muokattu käyttäjäystävällisemmäksi. Tietojen lisääntyessä on rakennetta muutettu asioiden selkeämmän saatavuuden helpottamiseksi. Sivuille on tehty elementtejä, joissa voidaan julkaista mm. yhteistyökumppaneiden koulutuksia, työpaikkatiedotteita ja muita tiedotteita. Niin ikään uutisosioita on muokattu joustavammin toimiviksi. Nettisivuja on muokattu siten, että liikunnanohjaus- ja liikuntapaikkatietous olisi yhä helpommin esillä ja haettavissa. Myös uutisointia on laajennettu. Nettisivujen muutokseen sisältyvät linkit Facebookiin, Twitteriin sekä Youtubeen. Sosiaaliseen mediaan liittyviä toimintoja ja sivuja on viety eteenpäin lähinnä ulkopuolisen avun myötä. Alan oppilaitosyhteistyötä on toteutettu mm. siten, että eri opiskelijaryhmille on käyty kertomassa muutoksesta ja SLA:n toiminnasta sekä samalla on jaettu opiskelijoille järjestön tiedotemateriaalia. Lisäksi oppilaitoksissa on käyty kertomassa yritystoimintaan liittyvistä immateriaalisista oikeuksista sekä mukana on ollut myös Gramexin edustaja, joka on kertonut tekijänoikeuksista. Liikuntaan kouluttavissa oppilaitoksissa tiedottamis- sekä koulutustarkoituksessa on käyty seuraavasti: * Eerikkilän urheiluopisto, Liikunnan ammattitutkinto * Itä-Suomen Liikuntaopisto, Liikuntapaikkojenhoitajatutkinto * Kuortaneen urheiluopisto, liikuntapaikkamestaritutkinto, Liikuntapaikkojenhoitajatutkinto, Liikunnan ohjauksen perustutkinto * Suomen Urheiluopisto, Liikuntapaikkamestaritutkinto, Liikuntapaikkojenhoitajatutkinto, Liikuntaneuvojatutkinto, päätöstilaisuus * Vuokatin urheiluopisto, liikunnanohjauksen perustutkinto * Lisäksi Liikunnanohjauksen tutkintotoimikunnan kanssa on tutkintojen laadunvalvontaa suoritettu tutustumiskäyntien kautta Kuortaneen, Tanhuvaaran, Vierumäen ja Vuokatin urheiluopistoissa SLA on ollut mukana yhteistyökumppaneiden tilaisuuksissa tai järjestämässä yhdessä tilaisuuksia, joissa on kerrottu järjestöstä 7.2. Uimahalli- ja kylpyläpäivät, Helsinki

8 Viherpäivät, Tampere Liikuntatoimen neuvottelupäivät, Tampere Kuntien liikuntatoimen neuvottelupäivä Pohjois-Savon Liikunta ja Urheilu, Kuopio Jäähallipäivät, Helsinki - Tallinna SLU aluepäivät, Seinäjoki OKM:n järjestöpäivät, Helsinki Tukholma Kuntien liikuntatoimen neuvottelupäivä Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu, Lappeenranta Jalkapallopäivät Valo ry:n strategiaseminaari, Turku Jäsentiedottaminen ja tiedotteet Jäsentiedotteissa kerrottiin jäseneduista ja tapahtumista, koulutuksista sekä liikunta-alan messuista. Myös yhteistyökumppaneiden esitteitä lähetettiin jäsenkirjeissä. Jäsentiedottamista tapahtuu säännöllisesti paitsi tiedotteilla (vuoden aikana kolme tiedotetta), niin myös oman lehden välityksellä. Lehdessä kerrotaan luonnollisesti liikunnan tapahtumista. Lehden lisäksi SLA julkaisi Liikunnan Palveluoppaan joulukuussa. Molempien julkaisujen sisältöä, mutta ennen kaikkea ulkoasu on uudistettu vastaamaan järjestön kokonaisimagoa. Lisäksi yhteistyökumppaneiden tiedotteita on lähetetty sähköpostitse jäsenistölle Vuoden 2010 lopussa avattiin SLA:n Facebook ja Youtube -sivut, joista tiedottaminen alkoi jäsenkirjeen ja sähköpostin välityksellä. Sivujen tietoja ja sisältömateriaalia on päivitetty kuukausittain. Sivulle on lisätty mm. haastattelu-osio. Liikunnan Ammattilainen lehti on SLA:n julkaisema jäsenlehti. Lehti on keskimäärin 40-sivuinen ja aikakausilehtikokoa. Lehdessä kerrotaan ajankohtaisia asioita liikunnan kentältä. Lehden funktio on kahtalainen. Siinä kerrotaan jäsenistölle tapahtumista, jäsenasioista jne. sekä ulkopuolisille mikä SLA on ja mitä teemme. Lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Lehden mainosmyynti ja kustannus on ulkoistettu. Toimituskunnan kokouksia on pidetty kuusi. Liikunnan Ammattilainen toimi ARENA messujen virallisena tiedotus- ja messulehtenä. Liikunnan ammattilaisen kustannussopimus oli sanottu irti päättymään Uusi sopimus vanhan kustantajan Suomen AMT:n kanssa allekirjoitettiin kesäkuussa ja samalla sovittiin sisällöllisestä sekä ulkoisesta kehittämisestä. Myös lehden taittaja vaihtuu vuoden 2013 alusta. Liikunnan Palveluopas on tuote, johon kootaan yhteystiedot Suomen kunnista, Opetusministeriön alaisista liikuntayksiköistä, liikunta-alan järjestöistä sekä liikunta-alan yrityksistä.

9 9 Julkaisija on SLA, mutta kustannus ja ilmoitusmyynti ovat ulkoistettu. Opas ilmestyi joulukuussa ja postitettiin kaikille lehden saajille. Palveluoppaan sisällöllistä kerrontaa on kauttaaltaan yhtenäistetty ja pyritty opasta tekemään luettavammaksi. JÄSENMÄÄRÄ JA JÄSENTAPAHTUMAT Jäsenrekisterin ylläpito tapahtuu rekisteri- ja kirjanpito-ohjelmalla. Luokittelussa on jäsennetty ohjaus, olosuhteet, johtaminen, julkinen hallinto, yritykset (keskeiset yhteistyökumppanit ja messuyhteistyö), media, opiskelijat, eläkeläiset, kunnia-/ ainaisjäsenet, yhteistyökumppanit. Myyntilaskutus sekä jäsenmaksujen lähettäminen on niin ikään toteutettu ko. ohjelmalla. Jäsenkriteeristössä painottuu koulutuksellisuus ja alan tutkintojen suorittaminen. liikunta-alan ammatillisen tutkinnon suorittaneet liikunta-alan ammattitutkinnon suorittaneet muun liikunta-alan toimien edellyttämän koulutuksen suorittaneet liikunta-alalla pitkäaikaisesti toimineet liikunta-alan opiskelijat SLA:n yhteisöjäseniä ovat järjestöt, yritykset ja julkisen hallinnon yksiköt Vuoden 2012 alussa jäseniä oli kaikkiaan 1900 ja vuoden lopussa yhteensä 2040 jäsentä, joista osa Nuoli ry:n ja Saval ry:n kanssa tehtyjen yhteistyösopimuksen kautta tulleita jäseniä. SLA:n jäsenmaksu vuonna 2011 oli perusjäseniltä 30, opiskelijajäsen, eläkeläinen ja työtön 15 euroa sekä yli 60-vuotias ainaisjäsen 160 euroa. Yhteisöjäsenmaksuksi syysvuosikokous vahvisti 320 euroa. SLA:n syyskokouksessa 2011 otettiin virallisesti käyttöön yhteisöjäsenyys ja vuoden vaihteeseen 2012 / 2013 mennessä yhteisöjäseniä olivat

10 10 Airix ympäristö Oy BodyBow Carousel Oy Haaga-Helian ammattikorkeakoulu Itä-Suomen Liikuntaopisto Finnroving Oy Fysioline Oy KerkoSport Oy Kisakallion Urheiluopisto Kuortaneen Urheiluopisto Lappset Group Oy Lemminkäinen Rakennustuotteet Oy Liikuntakeskus Pajulahti Lohjan Liikuntakeskus Oy mk Trading A.S ONWF Nuoli ry Punta Oy Suomen Messut Oy Suomen Urheiluopisto Tampereen Messut Tanhuvaaran Urheiluopisto Therm Finland Oy Unidors Oy Urheiluopisto Kisakeskus Varalan Urheiluopisto Virpiniemen Liikuntaopisto VK-Kustannus Oy Yhteisöjäsenten kanssa tehtävään yhteistyöhön sisältyy mm. * linkit SLA:n nettisivuille logon kautta, * Liikunnan ammattilainen lehteen logot yhteistyökumppaneista, * Lehdessä kirjoitetaan yhteistyökumppaneiden toiminnasta ja tuotteista, * SLA:n tapahtumissa yhteistyökumppaneiden nimi on aina esillä (seminaarit, koulutukset, kilpailut), *Jäsenkirjeissä on aina yhteistyökumppanin logo/nimi esillä, *Jäsenkirjeisiin yhteistyökumppanilla on mahdollisuus toimittaa esitteitä (ei paksuja tuoteluetteloita) jäsenpostituksemme mukana postikulujen sopimushintaan (vuodessa kolme jäsenpostitusta), * Liikunnan Ammattilainen lehteen ilmoitukset ilman arvonlisäveroa. Tällöin ilmoitukset on sovittava SLA:n toimiston kautta - ei ilmoitusmyyjän kautta TAPAHTUMIA Arena-messut ja seminaarit lokakuussa päivänä Helsingissä järjestettiin kolmannen kerran. SLA:lla oli messuilla oma näyttelosasto sekä olosuhdepäivät. Arena messut toteutettiin kolmannen kerran ja nyt toista kertaa FinnBuild-messujen kanssa. samassa yhteydessä oli myös InfraExpo-messut ja ympäristöalan tapahtumat, joihin kaikkiaan rekisteröityi kävijää. Arenassa ilmoitti käyvänsä 7448 rekisteröitynyttä alan ammattilaista, joista ensisijaisia rekisteröityneitä oli Messujen lisäksi eri osapuolet järjestivät oheisena lukuisan joukon seminaareja. SLA jakoi yhdessä Suomen Messujen kanssa kolmannen kerran Vuoden liikuntateko palkinnon.

11 11 Olosuhdepäivät järjestettiin Helsinki Tukholma/Lidingö seminaarina SLA:n seminaari (Kenttäpäivät) koostui kahdesta osasta siten, että yksi iltapäivä oltiin Helsingin messukeskuksessa ja illan myötä purjehdittiin laivalla Tukholmaan ja tutustumaan Bosön urheiluopistoon. Osallistujia seminaarissa oli satakunta. Helsingin seminaarissa kuulimme valtion rahoituksen tulevaisuuden trendeistä. Edelleen liikuntapaikkojen oikein suunnittelun tärkeydestä ja vaiheista, joita matkan varrella tulee vastaan. Olosuhteet ovat merkittävällä sijalla kun rakennetaan hyvinvointia jokaiselle meistä. Millaisille liikuntapaikoille haluamme mennä ei ole itsestään selvyys, vaan viihtyvyys ja ilo ovat tärkeällä sijalla aktiviteeteissa. Seminaarissa tuli voimakkaasti esiin lainsäädäntö, ja siitä erityisesti kilpailuttamislainsäädäntö. Monissa hankinnoissa voidaan korostaa laadullisuutta, mutta kilpailuttamissäännöt eivät pisteytyksenkään jälkeen tuo laatua ja jälkikäteishoitoa saati sitten suomalaista laadukasta osaamista. Niin ikään yksi huoli oli tuotekehityksen heikkeneminen nykyisessä kilpailutilanteessa. Yrityksille ei välttämättä jää mahdollisuutta tuotekehittelyyn lisääntyvän kilpailun ja kustannustekijöiden vuoksi. Tapahtumaan osallistui Helsingissä 108 osallistujaa ja Tukholman osioon sata. Perinnekisat (21.7) ovat tuttujen kohtaamispaikka Tapahtumassa oli iloisia ilmeitä sekä osallistumisen riemua niin lasten kuin veteraanienkin sarjoissa. Monet olivat jo vuosi sitten mukana ja toivoivat, että jälleen vuoden kuluttua tavattaisiin samoissa merkeissä. Yli sadan kilpailijan joukossa oli paikallisia, lähiseutujen asukkaita, kesälomaansa alueella viettäviä, lomamatkansa yhdeksi välietapiksi kisat asettaneita sekä varta vasten kisoihin tulleita. Paikkakunnalla kilpailtiin pituudessa, kuulassa, keihäässä, 1500 metrin juoksussa ja kävelyssä sekä pikastartteja otettiin sadalla ja kuudellakymmenellä metrillä. Myös perinteinen kolmiottelu 100 metriä, pituus, kuula oli mahdollista suorittaa. Tapahtuman perustarkoitus on antaa jokaiselle mahdollisuus osallistua ja kokeilla omaa kuntoaan. Kaverihenki ja lähiosallistuminen on mittelöissä tärkeintä. Katsojat olivat innokkaasti mukana suorituspaikoilla.

12 12 Maailmanennätyskin näki päivänvalon, sillä liitosaapasta viskottiin oheislajina yhteensä 5424,74 metriä 341 osallistujan voimin. Miesheittäjiä oli 161 yhteistuloksella 3396,17 metriä ja 106 naisheittäjää. Liikuntatoimen verkostotapaaminen Mikkelissä SLA järjesti yhdessä Mikkelin kaupungin liikuntatoimen ja Etelä-Savon liikunnan kanssa Liikuntatoimen verkostotapaamisen Mikkelissä Verkostotapaamisessa kuntien edustajien kesken mietittiin mitä kunnissa ja kaupungeissa on tapahtunut ja tapahtuu, millainen organisaatio on tällä hetkellä sekä mihin suuntaan ollaan menossa. Yleisenä piirteenä keskusteluissa oli epävarma tilanne, mitä ylipäätään tulee tapahtumaan. Suurin huolenaihe oli taloudellisten resurssien hiipuminen ja sen myötä vaikutukset henkilöresursseihin ja lopulta toimintaan. Liikunnassa tehdään kokonaisvaltaista työtä ihmisten hyvinvoinnin eteen varsin pienillä budjeteilla, sillä keskimäärin liikunnan toimintamäärärahat ovat noin 1,5 % kuntien kokonaisbudjeteista. Kyseinen osuus on pienissäkin kunnissa sama kuin osuus, mikä voidaan esimerkiksi lisäbudjetissa kohdentaa sosiaali- ja terveysalan tiettyyn lisätoimintaan. Osallistujat nostivat esiin, että jokaisen liikuntaalalla työskentelevän on oltava aktiivinen, tuotava osaamista esille ja innovoitava, jotta ala huomataan entistä paremmin. Kaikkein pahinta on se, että jäädään paikoilleen voivottelemaan ja odottamaan. Tilaisuuteen oli mukana 32 osallistujaa. Oulun Raati yksi malliesimerkki kentän hoidosta ja välineistä Oulun Raatissa kokoonnuttiin pohtimaan 18 osallistujan voimin elokuussa (29.8) jalkapallonurmen salaisuuksia ja tutustuttiin Raatin kentän olosuhteisiin innokkaan kentänhoitajajoukon kanssa. Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen toi viestiä palloliiton näkökulmasta mitä oikea nurmikentän hoito vaatii liiga- ja ykkössarjatasolla. Todettiin, että Suomen oloissa nurmikentän ovat hoidollisesti haasteellisia ja niiden käyttötuntimäärä on rajattu. Jalkapallonurmet / tekonurmet ovat tulleet jäädäkseen ja niiden käyttöaika vuositasolla on huomattavasti suurempi kuin nurmikenttien. Oulun AC:n päävalmentaja Juha Malinen kertoi Oulun seudun jalkapallon yhteistyöstä ja niistä haasteista, joita erityisesti AC Oulu on kokenut viime vuosien aikana. Malinen totesi yhteistyön kaupungin kentänhoitohenkilökunnan kanssa toimivan erittäin joustavasti. Oulun kaupungin teknisen laitoksen työnjohtaja Jouko Hyvärinen tutustutti seminaarilaiset Raatin

13 13 kentän nurmikentän hoitoon ja problematiikkaan. Raatin kenttähän valmistui nykymuottiin kaksi vuotta sitten ja niin yleisurheiluvälineistöä, jalkapallotarvikkeita kuin kentän hoitoon liittyviä hoitovälineitä ja koneita kentältä löytyy erinomaisen runsaasti. Hyvinvoinnin haasteet Liikuntapoliittinen seminaari yhdessä Lappset ry:n kanssa, Rovaniemi Mitä on suomalainen hyvinvointi nykyisessä yhteiskunnallisessa tilanteessa, missä tuntuvat muuttuvan kaikki osa-alueet ja monet yrityksetkin jatkavat YT-neuvottelujen tiellä. Nuoret putoavat kelkasta kun eivät pääse töihin eivätkä välttämättä koulutukseenkaan ja vanhemmatkin joutuvat työttömiksi. Rovaniemellä järjestettiin seminaari, jonka teema oli Hyvinvointimaiseman yhteiset haasteet. Seminaarissa ei keskusteltu taloudellisista seikoista ja työttömyydestä, vaan yhdestä hyvinvoinnin osa-alueesta liikunnasta ja siitä millaisia liikuntakokonaisuuksia pitäisi tehdä, jotta lähiliikunnan hyvinvointi lisääntyisi ja olisi mielekästä. Keskeinen sanoma johtopäätöksissä oli, että yhteistyöllä ja yhdessä tekemällä voimme rakentaa niin liikuntaolosuhteita kuin liikuntapalveluja perheille ja yhteisöille. Todettakoon, että suomalainen liikuntakulttuuri on murroksessa. Mitkä tulevat olemaan rakenteelliset muutokset, huippu-urheilun konkreettiset toimenpiteet ja yhteistyörakenteet. Onko siten päämääränä yhteisöllisyys vai yhä jyrkempi monisärmäinen polarisoituminen. Hyvinvointia voimme rakentaa yli hallintokuntien yhdessä jos niin haluamme. Kaksipäiväiseen tilaisuuteen osallistui yli sata henkilöä. Golf-kisat SLA järjesti jäsenistölleen ja yhteistyökumppaneilleen Hollolan Messilässä ja paikalla oli seitsemän pelaajaa. Vuoden liikuntateko Hyvällä syyllä Säkylään Säkylässä tehdään aktiivista työtä ihmisten hyvinvoinnin ja viihtymisen eteen. Tavallaan se ennakoi myös vuoden liikuntateon myöntämistä, vaikkei esitteen sisältö ollutkaan raadilla tiedossa valintatilaisuudessa. SLA:n ja Suomen Messujen myöntämän palkinnon ja messutoimikunnan päättämään vuoden liikuntateko kisaan tuli 13 esitystä pääasiassa eteläisestä Suomesta. Palkinto jaettiin tässä muodossaan kolmannen kerran Arena-messujen yhteydessä. Palkinnon saaja oli Säkylän koulukeskuksen lähiliikuntapaikka.

14 14 Valintaraadin ennakkokriteeristössä korostuivat seuraavat seikat. Palkittavan kohteen on oltava monipuolinen ja sillä on oltava uutuusarvo sekä kohteessa on oltava innovatiivisyyttä. Toiminnan tai rakennuksen on oltava jokaiselle soveltuva ja esteettömyysseikat on otettava huomioon. Lisäksi sen on oltava hyvin saavutettavissa. Säkylän koulukeskuksen lähiliikuntapaikasta löytyivät kriteeristön täyttävät perusasiat sekä enemmänkin perusteita palkinnolle. Alue on uudistettu hiekkaisesta ja joutomaasta monipuoliseksi sekä houkuttelevaksi liikkua niin lapsille kuin vanhemmillekin ihmisille. Liikuntapalvelut ovat kaikkien käytössä ilman varauksia ja pääsymaksuja, joten kynnys tulla alueelle on matala. Siellä voi liikkua yksin tai ryhmässä oman mieltymyksen ja kykyjen mukaan. Mikä tärkeää suunnittelussa on ollut mukana alueen yhteisöt ja erityisesti lähipiirissä olleet oppilaitokset. KANNANOTOT JA LAUSUNNOT Yhteistyössä STTK:n hyvinvointityöryhmän kanssa on valmisteltu nuorten yhteiskuntatakuuseen liittyvää kannanottoa ja konkreettisia toimintatapoja. SL on kutsunut syksyllä koolle SLU:n tukijärjestöjä keskustelemaan liikunnan muutostilasta ja järjestöjen asemasta uudessa yhteisössä Valo ry:ssa. Keskusteluissa valmistauduttiin ottamaan kantaa uuden järjestön strategiaan ja sääntöihin. Mukana keskusteluissa on ollut yhdeksän järjestöä. YHTEISTYÖ Toiminnan rakentamisessa SLA on tehnyt yhteistyötä eri järjestöjen ja yritysten kanssa. Yhteistyö on vaihdellut aihealueittain tapauskohtaisesti. Yhteistyö on myös omalta osaltaan järjestön tunnetuksi tekemistä. Julkinen hallinto Opetus- ja kulttuuriministeriö ( Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa on käyty vuoropuhelua SLA:n toiminnasta, on osallistuttu järjestöpäiville Helsinki Tukholma -risteilyllä sekä yhteistyö on toteutunut Suomen messujen Arena12 ja Tampereen messujen Sportec näyttelytoimikunnissa. SLA teki lausunnon OKM:lle liikunnan koulutuskeskusten vapaan sivistystyön valtionohjauksen kehittämisestä. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä valtionapu on merkittävin osa SLA:n toimintatuloa. OKM myönsi hankeavustusta liikuntapaikan hoitoa koskevaan hankkeeseen (LIIHOKE) sekä liikuntapaikkojen vaikuttavuusselvitykseen. Opetushallitus (

15 15 SLA:lla on edustus kahdessa tutkintotoimikunnassa Liikunta-alan tk:ssa edustajana on Reijo Häyrinen ja Liikuntapaikka-alan tk:ssa Pentti Naumanen. Lisäksi molemmissa tutkintotoimikunnissa on muiden järjestöjen kautta SLA:n jäseniä edustettuna. OPH pyysi tutkintorakenteesta koskien golf-kentänhoitajan tutkinnon siirtämistä luonnonvara-alan tutkintotoimikunnan alaisuudesta liikunta-alan tutkintotoimikunnan alaisuuteen kannanottoa. SLA:n kannanotto oli että niin hoitajan kuin mestarin tutkintokin olisi integrointi ja synergiasyistä siirrettävä liikunta-alalle sekä muotoutettava golfin ja muiden liikuntapaikkojen hoitoon yhtenäinen mutta tietyiltä osin eriytyvä tutkinto. Maakuntaliitot ( ELY-keskukset ( Etelä-Savon maakuntaliiton edustaja oli luennoimassa mm. SLA:n verkostotapaamisessa Mikkelissä. Erja Metsäranta Pirkanmaan ELY-keskuksesta on toiminut Liihoke-hankkeen ohjausryhmän puheenjohtajana. Järjestöt ja yritykset Suomen Liikunta ja Urheilu ( -> Valo ry ( SLA on osallistunut SLU:n olosuhdetyöskentelyyn ja työryhmässä edustajana on ollut Pauli Salimäki. SLA on SLU:n tukijäsen, joksi hyväksyminen tapahtui vuonna SLA on osallistunut aluepäiville sekä SLU:n ja OKM:n järjestämille järjestöpäiville. SLU:n kanssa toteutettiin messuyhteistyötä niin SPORTEC messujen toteutuksessa kuin myös ARENA12 valmisteluissa. SLA on osallistunut Valo ry:n strategiatyöskentelyyn. Suomen Urheiluliitto ( Yhteistyössä järjestettiin yhdeksännet Olosuhdepäivät Helsinki-Tukholma, joille osallistui 100 henkilöä. Vuoden 2012 EM-Kisoja ja ajankohtaisia asioita esiteltiin seminaarilaisille. Suomen Palloliitto ( SPL:n kanssa on käyty yhteistyöneuvotteluja nurmikenttäseminaarin järjestämisestä sekä lyhytkestoisista olosuhdekoulutuksista. Oulussa elokuussa järjestettävässä seminaarissa Palloliiton edustajat kertoivat seminaarilaisille ajankohtaisia kuulumisia. Kuntoliikuntaliitto ( Kunto ry:n kanssa on sovittu SLA:n jäsenedusta siten, että SLA:n jäsenet saavat alennusta Kunto ry:n järjestämistä kuntosalikursseista. Kunto ry:n kanssa suunniteltiin Arena-messuja. SLU:n alueet ( Päijät-Hämeen Liikunnan ja Urheilun kanssa yhteistyö toteutuu taloushallinto- ja postituspalveluna PHLU:lta. SLA on PHLU:n jäsenyhdistys. SLA oli mukana elokuussa alueseminaarissa Seinäjoella. Alueellista seminaaritoimintaa on tehty yhdessä Etelä-Karjalan Liikunnan, Etelä-Savon Liikunnan, Pohjois-Savon Liikunnan ja Urheilun ja Päijät-Hämeen Liikunnan ja Urheilun kanssa. Kunnossa Kaiken Ikää ( Anne Kinnunen on osallistunut yhteyshenkilönä KKI-tilaisuuksiin.

16 16 Suomen Liikuntatieteellinen Seura ( SLA on LTS:n yhteisöjäsen. LTS:n koordinoimaan ja OKM:n rahoittamaan Liiku terveemmäksi - neuvottelukunnassa SLA:n edustajana on ollut Reijo Häyrinen. LTS:n hallitukseen kutsuttuna varajäsenenä on Reijo Häyrinen. Suomen Perinneurheiluliiton ( Suomen Perinneurheiluliiton kanssa on keskusteltu yhteistyöstä ennen kaikkea tiedottamisen merkeissä mutta myös konkreettisesti perinneurheilun / -liikunnan kehittämiseksi. Yhdessä uuden järjestön kanssa järjestettiin vanhan ajan kolmiottelukisat Pieksämäen Jäppilän kaupunginosassa ONWF Original Nordic Walking Federation (kansainvälisen Sauvakävelyliiton) kanssa on alustavaa yhteistyötä tehty tiedottamisen alueella ja keskusteltu Suomen liiton perustamisesta vuoden 2012 aikana. Suomen Messut ( Suomen Messut on ollut yksi SLA:n pääsponsori / yhteistyökumppani ja messujen kanssa on toteutettu Arena 2012 messut sekä vuoden liikuntatekopalkitseminen. SLA:n edustajat messutoimikunnassa ovat puheenjohtajana Reijo Häyrinen sekä jäsenenä Pentti Naumanen. Messutapahtumasta edellä. Messuyhteistyössä muut yhteistyökumppanit ovat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Työväen Urheiluliitto, Suomen liikunta ja Urheilu, Suomen Uimaopetus ja Hengenpelastusliitto, Suomen Uimaliitto, Kunto Ry, Suomen Valmentajat, Fysi ry. Tampereen Messut ( Tampereen messujen kanssa aloitettiin vuoden 2013 messujen messujen ja seminaarien valmistelua. Sportec toimikunnassa ovat SLA:n edustajina olleet Päivi Joenmäki, Ari koskinen ja Manu Varho. Viking Line ( SLA on jatkanut yhteistyösopimusta VikingLinen kanssa ja sopimus sisältää järjestöhinnoittelun VikingLinen laivoja käytettäessä sekä yksittäisille jäsenille jäsenetuja. Gymstick International ( SLA on jatkanut yhteistyötä Gymstick Internationalin kanssa ja yhteistyön perustana on jäsenetutuotteiden ja etujen saaminen jäsenistölle. Jäsenistöllä on mahdollisuus saada rajoitettuja tuotteita jäsenhintaan. Fysioline (online.fysioline.fi) SLA on jatkanut yhteistyötä Fysiolinen kanssa ja yhteistyön perustana on jäsenetutuotteiden ja etujen saaminen jäsenistölle. Jäsenistö saa Fysiolinen kuntosalista 12 kuukauden maksutta. Fysiolinellä saleja on Espoossa, Helsingissä,

17 17 Kuopiossa, Mikkelissä ja Vantaalla. WSOY Docendo ( SLA on jatkanut yhteistyötä WSOY Docendon kanssa ja yhteistyön perustana on jäsenetutuotteiden ja etujen saaminen jäsenistölle. Jäsenistö saa Docendon liikuntakirjoja rajoitetusti jäsenhintaan nettikaupan kautta osoitteesta Feelmax ( SLA on jatkanut yhteistyötä Feelmaxin kanssa ja yhteistyön perustana on jäsenetutuotteiden ja etujen saaminen jäsenistölle. Jäsenistö saa Feelmaxin kenkiä ja varvassukkia jäsenhintaan. Otavamedia ( Otavamedia Oy:n kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen mukaan Otavamedia tarjoaa SLA:n jäsenille 30%:n alennuksen normaalihintaisista määräaikaisista 12 kuukauden tilaushinnoista. Restel Group ( Yhteistyösopimuksen perustana on HotSport Ykkösbonuskortin saaminen jäsenistölle ja kortin kautta saatavat jäsenistöä sekä järjestöä hyödyntävät jäsenedun. Hotelliketju tarjoaa SLA:n jäsenille eri paikkakunnilla alennuksia hotellihinnoista. Sokos Hotels ( Sokos Hotelliketjun kanssa on tehty yhteistyötä ja niin järjestö kuin jäsenet saavat hotellikohtaisesti pientä alennusta yöpymisestä hotelleissa. Yrittäjät Syksyllä perustettiin liikunta-alan yrittäjyyden neuvottelukunta, mihin yhteistyöhän myös SLA on kutsuttu mukaan. Neuvottelukunnassa on mukana järjestöjä ja matkailuyrityksiä sekä organisaatioita. Ammattiliitot Ammattiliittojen kanssa on tehty kiinteää yhteistyötä kokoontuen keskustelemaan liikunnan asioista. Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry ( Jytyliiton kanssa on jatkettu yhteistyösopimusta, minkä tarkoituksena on liikunnan ammattimaisen osaamisen ja koulutuksen lisääminen sekä liikunnan osaajien aatteellinen edunvalvonta. Niin ikään sopimus sisältää yhteistyömahdollisuuksien toteuttamisen eri tapahtumissa sekä taloudellisen yhteistyörakentaminen. Jyty ry esittämänä STTK:n vapaa-aikasektorin neuvottelukunnassa Hyvinvointi STTK on edustajana ollut Reijo Häyrinen. Neuvottelukunta on tutustunut liikunta ja terveysalan toimintaan sekä aloittanut kannanoton muotoilun ajatellen seuraavia kunnallisvaaleja. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry (

18 18 JHL:n kanssa on jatkettu yhteistyösopimusta, minkä tarkoituksena on liikunnan ammattimaisen osaamisen ja koulutuksen lisääminen sekä liikunnan osaajien aatteellinen edunvalvonta. Niin ikään sopimus sisältää yhteistyömahdollisuuksien toteuttamisen eri tapahtumissa sekä taloudellisen yhteistyön rakentamisen. Järjestön kanssa on pidetty kaksi kahdenkeskistä yhteistoimintakokousta sopimuksen mukaisesti. Suomen Ammattivalmentajat Saval ry ( Savalin liikunnanohjaajat ovat myös SLA:n jäseniä sopimuksen mukaan. Saval yhteistyö perustuu jo edeltäjäjärjestön, Suomen Liikunnanohjaajien, tekemään sopimukseen. Savalin yhteydessä myös Suomen Valmentajien kanssa on keskusteluyhteyttä pidetty yllä. Toimihenkilöliitto Erto ry ( Erto ry:n kanssa on jatkettu yhteistyösopimuksen mukaisesti liikunnan edunvalvontatyötä. Sopimuksen tarkoituksena on liikunnan ammattimaisen osaamisen ja koulutuksen lisääminen sekä liikunnan osaajien aatteellinen edunvalvonta. Nuoriso- ja Liikunta-alan asiantuntijat NUOLI ry ( Nuoli ry:n ja SLA:n kesken on niin ikään voimassa oleva yhteistyösopimus. Nuoli on liittynyt SLA:n yhteisöjäseneksi sekä päinvastoin. Nuolen jäsenet ovat myös SLA:n jäseniä. Nuoli ry:n kanssa on pidetty yhteisiä opiskelijainfotilaisuuksia mm. Jyväskylän yliopistossa. Elinkeinoelämän Keskusliitto ry ( Työnantajana SLA on Erityispalvelujen Työnantajaliiton jäsen. Oppilaitokset Urheiluopistojen kanssa on yhteistyötä yhteisöjäsenyyksissä, opiskelijajäsenyyksissä sekä luennointia. Kyseisten oppilaitosten opiskelijoille pidetään tietoiskuja SLA:n toiminnasta. Ko. työssä tehdään yhteistyötä ammattijärjestöjen kanssa. Oppilasinfo- ja koulutustilaisuudet on esitetty edellä. Jyväskylän yliopisto ( Tiedekunnan henkilöstön kanssa on käyty keskusteluja liikunnan koulutuksessa mm. LTS:n yhteydessä. Emeritus professori Pauli Vuolle aloitti tekemään liikunnanohjaajien urakehityksestä selvitystä. Kyseisessä selvityksessä hän käyttää mm. SLA:n tekemää liikunta-alan työsuhdekyselyä yhtenä lähteenä ja SLA osallistuu omalta osaltaan selvitystyön eteenpäinviemiseen. Haaga-Helian AMK ( Opiskelijoille SLA:n esittelyä ja kannustuspalkintoja opiskelun päättyessä sekä opetusyhteistyötä. SLA oli pyydettynä asiantuntijana Haaga-Helian liikunnan neuvottelukunnassa. Arcada Yh ( Kajaanin amk (

19 19 Opiskelijoille SLA:n esittelyä ja kannustuspalkintoja opiskelun päättyessä. Liikunnan koulutuskeskukset ( Liikunnan koulutuskeskusten opiskelijoille on esitelty järjestöä ja kerrottu yhteistyötarkoituksesta. Opiskelijoille on myönnetty kannustestipendejä opintojen päättyessä. Suomen Urheiluopistoon on vuorovaikutus ollut laajin, ja opiston järjestämillä liikuntapaikka-alan tutkinnoilla sekä liikuntaneuvojatutkinnolla on käyty luennoimassa. Suurin osa liikunnan koulutuskeskuksista ja liikuntaopistoista on liittynyt SLA:n yhteisöjäseniksi. Opistojen kanssa (Pajulahti, Vierumäki, ISLO) on kiinteää yhteistyötä mm. Liihoke-hankkeen sisältöjen rakentamisessa. Muuta yhteistoimintaa SLA on osallistunut FCG Efekon ( liikuntatoimen neuvottelupäiville. Efekon kanssa on pidetty yllä keskusteluyhteyttä erityisesti koskien liikunta-alan tilannetta kunnissa. SLA edustajana Pauli Salimäki osallistui Uimahalli- ja Kylpyläyhdistyksen ( järjestämille uimahallipäiville ja kyseisestä tapahtumasta tiedotettiin jäsenistölle mm. lehtiartikkelin muodossa. Jääkiekkoliiton ( järjestämillä Jäähallipäivillä SLA:sta osallistuivat Jarmo Luuri ja Pauli Salimäki ja lehden kautta jäähallipäiviä tuotiin julki. Jääkiekkoliitto on ollut mukana myös Sportectapahtumissa mm. järjestetty juhlagaala oli yksi osa kansainvälistä jääkiekkoseminaaria. Viherympäristöliiton ( kanssa on toimiva keskusteluyhteys ja viherympäristöliiton kanssa päätettiin koordinoida alojen olosuhdekoulutusta yhteisesti. Keskeisiä yhteistyökumppaneita ovat Suomen kunnat ja kaupungit, joiden edustajia on SLA:n järjestämissä seminaareissa, eri kunnista kerrotaan Liikunnan Ammattilainen lehdessä sekä keskinäistä vuoropuhelua käydään eri yhteyksissä kuntien ja kaupunkien edustajien kanssa. Niin ikään alan yritykset ovat merkittäviä yhteistyökumppaneita ja keskeisimmät yhteistyökumppanit on jo edellä mainittujen tahojen lisäksi jäljempänä logojen myötä esillä. Yhteistyökeskusteluja on edellisten lisäksi käyty muidenkin osapuolten kanssa mutta monilta osin toimenpiteet ovat vasta tunnusteluvaiheessa. TILINPÄÄTÖS 2012 Tilikauden 2012 tilinpäätös toiminnassa on 7732,16 euroa ylijäämäinen. Päätulonlähteenä on Opetus- ja Kulttuuriministeriön avustus euroa. Lisäksi SLA sai Liikuntapaikkojen kehittämishankkeeseen avustusta OKM:n tutkimus- ja kehittämisrahastosta kahtena eränä yhteensä euroa. Jäsenmaksutuotot olivat kuluneella kaudella euroa. Jäsenmaksu perusjäseniltä oli 30 euroa, opiskelijoilta, eläkeläisiltä ja työttömiltä 15 euroa sekä ainaisjäseniltä yli 60-vuotiailta 160 euroa. Hallituksen päätöksen mukaan opiskelijajäseniltä ei ensimmäisenä vuonna peritä jäsenmaksua. Yhteisöjäsenmaksuksi vuosikokous on hyväksynyt 320 euroa ja vuoden vaihteessa 2012 / 2013 yhteisöjäseniä oli 28.

20 20 Lehden ja Palveluoppaan tuotot olivat euroa. Päätukijoita OKM:n lisäksi ovat Tampereen ja Helsingin messut. Liikevaihdossa onnistuneet Kenttäpäivät toteutuivat positiivisesti. Niihin osallistui Helsingissä 108 ja jatkotutustumiseen Tukholmaan 100 henkilöä. SLA:n tilipankkina on toiminut Lammin Osuuspankki, missä on kaksi tiliä: varsinainen käyttötili ja turvatuottotili. Tilinpäätöksen on laatinut Sari Hallberg Päijät-Hämeen Liikunnasta ja Urheilusta. varsinaisina tilintarkastajina ovat toimineet Jouko Harjula ja Aimo Silventoinen sekä varatilintarkastajina Jukka Peltonen ja Erkki Partanen. SLA:N YHTEISÖJÄSENET: SLA:N YHTEISTYÖKUMPPANIT

SUOMEN LIIKUNNAN AMMATTILAISET RY:N TAUSTA JA TAVOITTEET... 3 VISIO, MISSIO, ARVOT, ORGANISAATIO... 4 ORGANISAATIOKAAVIO... 5 STRATEGIAT...

SUOMEN LIIKUNNAN AMMATTILAISET RY:N TAUSTA JA TAVOITTEET... 3 VISIO, MISSIO, ARVOT, ORGANISAATIO... 4 ORGANISAATIOKAAVIO... 5 STRATEGIAT... 1 Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry Toimintakertomus 2011 2 Sisältö SUOMEN LIIKUNNAN AMMATTILAISET RY:N TAUSTA JA TAVOITTEET... 3 VISIO, MISSIO, ARVOT, ORGANISAATIO... 4 ORGANISAATIOKAAVIO... 5 STRATEGIAT...

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-31.12.2010

TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-31.12.2010 1 TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-31.12.2010 SUOMEN LIIKUNNAN AMMATTILAISET RY:N TAUSTA JA TAVOITTEET Suomen Liikunnan Ammattilaiset SLA ry on aloittanut toimintansa 1.1.2007, joten vuosi 2010 oli neljäs toimintavuosi.

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1.1. 31.12.2013

TOIMINTAKERTOMUS 1.1. 31.12.2013 1 TOIMINTAKERTOMUS 1.1. 31.12.2013 Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry on valtakunnallinen järjestö, joka organisoi, koordinoi ja tuottaa palveluja erityisesti jäsenistön tarpeisiin. Lisäksi järjestön tarkoituksena

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-31.12.2009

TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-31.12.2009 TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-31.12.2009 SUOMEN LIIKUNNAN AMMATTILAISET RY:N TAUSTA JA TAVOITTEET Suomen Liikunnan Ammattilaiset SLA ry on aloittanut toimintansa 1.1.2007. Järjestö on perustettu Suomen Liikuntatoimenjohtajat

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1.1. 31.12.2014

TOIMINTAKERTOMUS 1.1. 31.12.2014 TOIMINTAKERTOMUS 1.1. 31.12.2014 SLA:n tehtävänä on tuottaa palveluja jäsenistölleen, alan asiantuntijoille sekä eri työyhteisössä toimiville liikunta-alan työntekijöille. Lisäksi järjestön tarkoituksena

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1.1. 31.12.2014

TOIMINTAKERTOMUS 1.1. 31.12.2014 TOIMINTAKERTOMUS 1.1. 31.12.2014 SLA:n tehtävänä on tuottaa palveluja jäsenistölleen, alan asiantuntijoille sekä eri työyhteisössä toimiville liikunta-alan työntekijöille. Lisäksi järjestön tarkoituksena

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-31.12.2008

TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-31.12.2008 TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-31.12.2008 SUOMEN LIIKUNNAN AMMATTILAISET RY:N TAUSTA JA TAVOITTEET Suomen Liikunnan Ammattilaiset SLA ry on aloittanut toimintansa 1.1.2007. Järjestö on perustettu Suomen Liikuntatoimenjohtajat

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2013

TOIMINTASUUNNITELMA 2013 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 YLEISTÄ Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry on valtakunnallinen järjestö, jonka tarkoituksena on organisoida, koordinoida ja tuottaa palveluja erityisesti jäsenistön tarpeisiin.

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-31.12.2007

TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-31.12.2007 TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-31.12.2007 SUOMEN LIIKUNNAN AMMATTILAISET RY:N TAUSTA JA TAVOITTEET Suomen Liikunnan Ammattilaiset SLA ry on aloittanut toimintansa 1.1.2007. Järjestö on perustettu Suomen Liikuntatoimenjohtajat

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2012

TOIMINTASUUNNITELMA 2012 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2012 YLEISTÄ Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry on valtakunnallinen järjestö, jonka tarkoituksena on organisoida, koordinoida ja tuottaa palveluja erityisesti jäsenistön tarpeisiin.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1 YLEISTÄ Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry on valtakunnallinen järjestö, jonka tarkoituksena on organisoida, koordinoida ja tuottaa palveluja erityisesti jäsenistön tarpeisiin.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1 2 YLEISTÄ Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry on valtakunnallinen järjestö, jonka tarkoituksena on organisoida, koordinoida ja tuottaa palveluja erityisesti jäsenistön tarpeisiin.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 2 YLEISTÄ Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry on valtakunnallinen järjestö, jonka tarkoituksena on organisoida, koordinoida ja tuottaa palveluja erityisesti jäsenistön tarpeisiin.

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

Valmennuskeskusarviointi

Valmennuskeskusarviointi Valmennuskeskusarviointi Jari Lämsä & Ari Nummela 16.3.2012 Arviointitehtävä Urheiluopistojen valmennuskeskusten arviointihankkeen tavoitteena on tuottaa tietoa suomalaisesta valmennuskeskustoiminnasta

Lisätiedot

STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA. Seinäjoen Yrittäjät ry

STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA. Seinäjoen Yrittäjät ry STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA Seinäjoen Yrittäjät ry 1 2 Strategia 2017 2020 (Strategiakausi 2015 2020 ) MISSIO = Perustehtävä Jäsenistöä tukeva Vahva paikallinen vaikuttaja Innostava jäsenyritysten

Lisätiedot

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2018 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2018 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto 1 AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2018 TOIMINTAKERTOMUS 2017 1. Johdanto 2. Kehittämisverkoston toimijat ja järjestäytyminen 3. Teemaryhmän toiminnankuvaus 4. Tavoitteiden mukainen

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012

Toimintakertomus 2012 Toimintakertomus 2012 Leena Roivas Puheenjohtaja 2011-2014 TOIMINTA-AJATUS Liitto on ammatillisesti ja yhteiskunnallisesti vastuunsa tuntevien naisten puolueisiin sitoutumaton järjestö, joka on aktiivisesti

Lisätiedot

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 Sisällys Esityslista...1 Toimintakertomus 1.8.2013 31.7.2014...2 Esitys toimintasuunnitelmaksi 2014 2015...4 Tilinpäätös 31.7.2014...5 Talousarvio toimikaudelle 1.8.2014

Lisätiedot

Suun Terveydenhoidon Ammattiliitto STAL ry

Suun Terveydenhoidon Ammattiliitto STAL ry Suun Terveydenhoidon Ammattiliitto STAL ry Suun Terveydenhoidon Ammattiliitto STAL ry Koulutettuja hammashoitajia, suun terveydenhoitoalan lähihoitajia ja suuhygienistejä sekä alan opiskelijoita edustava

Lisätiedot

huippu-urheilunmuutos.fi

huippu-urheilunmuutos.fi EXCELLENCE - pyrkimys erinomaisuuteen LAPSI NUORI AIKUINEN Yhdessä tekeminen Ei riskikokeilu, vaan satsaus elämään Omaehtoinen liikkuminen ja urheilu Lapsuus: laatua koulussa ja seurassa, kielloista kokeiluihin

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2009

TOIMINTASUUNNITELMA 2009 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2009 YLEISTÄ Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry on valtakunnallinen järjestö, jonka tarkoituksena on organisoida, koordinoida ja tuottaa palveluja erityisesti jäsenistön tarpeisiin.

Lisätiedot

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä!

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä! Jyty Varkaus Ry Tammikuu 2015 Jäsentiedote 1 Hallituksen joulukuun kokouksen päätökset 2 Edunvalvontakatsaus 3 Syyskokouksen päätökset 4 Yhdistyksen toimihenkilöt 2015 5 Hallitus 2015 6 Kuntokorttikausi

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2016 TURUN OPPISOPIMUSTOIMISTO

TOIMINTAKERTOMUS 2016 TURUN OPPISOPIMUSTOIMISTO TOIMINTAKERTOMUS 2016 TURUN OPPISOPIMUSTOIMISTO UNELMISTA INNOSTUMISTA, BLOGGAAJIA JA UUSIA YRITYKSIÄ Vuosi 2016 alkoi varsin vilkkaasti oppisopimuskoulutuksen osalta uusia oppisopimuksia aloitettiin ensimmäisen

Lisätiedot

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO TOIMINTASUUNNNITELMA

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO TOIMINTASUUNNNITELMA AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO 25.4.2018 TOIMINTASUUNNNITELMA 2018 2019 1. Johdanto 2. Kehittämisverkoston toimijat ja järjestäytyminen 3. Toiminnan tavoitteet ja teemat 4. Kehittämisverkoston

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Vuosi 2006 oli OuLVI:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

KJY:n verkostot 2010. 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat

KJY:n verkostot 2010. 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat KJY:n verkostot 2010 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat Verkostot 2010 Hankeverkostot Pedagogisen johtamisen verkosto Tietohallintoverkosto Työssäoppimisen verkosto Yhteistyöverkostot Hyvinvointiverkosto

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen

Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen Jäsentiedote 07.04.2009 JÄSENTIEDOTE 1/2009 Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa: Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2018

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 TOIMINTASUUNNITELMA 2018 YLEISTÄ Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry on valtakunnallinen järjestö, jonka tarkoituksena on organisoida, koordinoida ja tuottaa palveluja erityisesti jäsenistön tarpeisiin.

Lisätiedot

Liite 1 HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Liite 1 HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Liite 1 Me HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1. EDUNVALVONTA TAVOITE MITÄ TEHDÄÄN MISSÄ JA MILLÄ VÄLINEELLÄ työsuhdeturva palvelurakennemuutoksessa jäsenten palkkojen oikeudenmukaisuus paikallinen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

1/3 Syyskokous 8.12.2013. Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com

1/3 Syyskokous 8.12.2013. Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com 1/3 Willimiehen Disc Golf ry:n sääntömääräinen syyskokous 2013 Aika:!! klo 17.00 Paikka:! Skinnarilankatu 34, huone 7531, Lappeenranta

Lisätiedot

Seinäjoen Yrittäjät ry. Strategiset linjaukset 2015 2020

Seinäjoen Yrittäjät ry. Strategiset linjaukset 2015 2020 1 Seinäjoen Yrittäjät ry Strategiset linjaukset 2015 2020 2 Strategia 2015-2020 MISSIO = Perustehtävä Jäsenistöä tukeva Vahva paikallinen vaikuttaja Jäsenyritysten suunnitelmallinen ja johdonmukainen toimintaedellytysten

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA...

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... TOIMINTAKERTOMUS 2018 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2018... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset... 3 SOTUNET Sosiaali-

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2019

TOIMINTASUUNNITELMA 2019 TOIMINTASUUNNITELMA 2019 YLEISTÄ Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry on valtakunnallinen järjestö, jonka tehtävänä on organisoida, koordinoida ja tuottaa palveluja erityisesti jäsenistön tarpeisiin. Lisäksi

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Tämä on Kuopion kaupungin JHL ry:n (yhdistys 862) 4. toimintavuosi ja haasteet tehokkaalle ja tulokselliselle edunvalvonnalle ovat mittavat.

Lisätiedot

Olympiakomitea. Toiminnan suuntaviivat Kevätkokous

Olympiakomitea. Toiminnan suuntaviivat Kevätkokous Olympiakomitea Toiminnan suuntaviivat 2019 Kevätkokous 19.6.2018 Toimintasuunnitelma 2019 Suuntaviivat 2019 Toimintasuunnitelma 2019 Työstöä yhdessä Kevätkokous 19.6. Työstöä yhdessä Syyskokous 24.11.

Lisätiedot

Endurance Ultrarunning Team Finland ry

Endurance Ultrarunning Team Finland ry Aika: klo 14.00 Paikka: Urheiluopisto Solvalla, Espoo 1. Arto Ahola avasi kokouksen 2. Valittiin kokoukselle puheenjohtajaksi Arto Ahola sihteeriksi Mikael Heerman pöytäkirjan tarkastajiksi Tero Hyppölä

Lisätiedot

Mediakasvatusseuran strategia

Mediakasvatusseuran strategia Mediakasvatusseuran strategia 2016-2020 Tausta Mediakasvatusseura ry, Sällskapet för Mediefostran rf, on vuonna 2005 perustettu valtakunnallinen, kaksikielinen mediakasvatuksen asiantuntijajärjestö. Seura

Lisätiedot

Sovitut toimintatavat

Sovitut toimintatavat Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat 4.4.2013 Toimielimet Vuosikokous Valitsee hallituksen ja sen puheenjohtajan sekä vaalitoimikunnan, sääntömuutokset Hyväksyy vuosittain toimintasuunnitelman

Lisätiedot

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2017 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2017 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto 1 AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2017 TOIMINTAKERTOMUS 2016 1. Johdanto 2. Kehittämisverkoston toimijat ja järjestäytyminen 3. Teemaryhmien toiminnankuvaus 4. Tavoitteiden

Lisätiedot

Suomen Urheilupsykologinen yhdistys ry

Suomen Urheilupsykologinen yhdistys ry Suomen Urheilupsykologinen yhdistys ry www.supy.sporttisaitti.com TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 1 SUOMEN URHEILUPSYKOLOGINEN YHDISTYS, SUPY RY Suomen urheilupsykologinen yhdistys pyrkii toiminnallaan

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310 Toimintasuunnitelma 2012 Joensuun seudun JHL 310 TOIMIHENKILÖT 2012 2013 2 (10) (: etunimi.sukunimi@jns.fi tai poikkeavat mainittu erikseen) Puheenjohtaja Helena Timoskainen.............. 050 452 0013

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi syys 13.11.2014 Liite 1 Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Arviointi Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B ETELÄ KAJAANIN KYLÄT RY PÖYTÄKIRJA 1(5) VUOSIKOKOUS 31.3.2015 Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Paikka Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B Osallistujat Fordell Pertti Juntunen Raija Kauppinen Esko Kallio

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ

HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ TOIMINTAKERTOMUS 2017 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2017... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Sääntömuutos... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset...

Lisätiedot

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö JHL 015 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2016. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö JHL 015 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2016. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö :n toimintasuunnitelma vuodelle 2016 :n toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksemme Yhdistyksemme on aktiivinen jäsenistönsä edunvalvonnassa, seuraamalla tarkoin

Lisätiedot

sääntömääräisesti 5 x vuodessa ja lisäksi tarvittaessa Käsittely vanhusneuvoston kokouksessa

sääntömääräisesti 5 x vuodessa ja lisäksi tarvittaessa Käsittely vanhusneuvoston kokouksessa KIURUVEDEN KAUPUNKI VANHUSNEUVOSTO TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUOSI 2018 Tavoite Asia Toimenpide Toteutus Miten arvioidaan toteutuminen Arvioijat VAIKUTTAMINEN lle Kokoukset kokoontuu Asiakaspalaute

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL n julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2017 Pääkohdat 1 / 2 Järjestötoiminta Liitto JHL;n 2017 toimintasuunnitelma ja sen strategiset tavoitteet ohjaavat myös toimintaamme.

Lisätiedot

FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013. FSA:n vuosikokous 2.5.2013

FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013. FSA:n vuosikokous 2.5.2013 FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013 FSA:n vuosikokous 2.5.2013 TOIMINTASUUNNITELMAN PÄÄLINJAT Vuoden 2013 toimintasuunnitelma keskittyy: Jäsenlähtöisen toiminnan aktivoimiseen* FSA:n toiminnasta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

LAPSEN JA NUOREN HYVÄN KUNTOUTUKSEN TOTEUTUMINEN PALVELUVERKOSTOSSA PROJEKTI 2007-2011

LAPSEN JA NUOREN HYVÄN KUNTOUTUKSEN TOTEUTUMINEN PALVELUVERKOSTOSSA PROJEKTI 2007-2011 LAPSEN JA NUOREN HYVÄN KUNTOUTUKSEN TOTEUTUMINEN PALVELUVERKOSTOSSA PROJEKTI 2007-2011 VAJAALIIKKEISTEN KUNTO RY. WWW.VLKUNTO.FI 15.11.2007 HKI PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ EEVA SEPPÄLÄ 1. PROJEKTIN VISIO Lasten

Lisätiedot

Hissi - Esteetön Suomi 2017 Toimintasuunnitelma 1.4-31.12.2013 Vesa Ijäs kehittämispäällikkö

Hissi - Esteetön Suomi 2017 Toimintasuunnitelma 1.4-31.12.2013 Vesa Ijäs kehittämispäällikkö Hissi - Esteetön Suomi 2017 Toimintasuunnitelma 1.4-31.12.2013 Vesa Ijäs kehittämispäällikkö Osaamiskeskusohjelma 2007 2013 13 klusteria 21 osaamiskeskusta Lahden Seudun Kehitys LADEC Henkilöstöä 75 Asumisen

Lisätiedot

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry toimintasuunnitelma 2019 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n toimintasuunnitelma toimintavuodelle 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka

Lisätiedot

Turun Senioriurheilijat ry

Turun Senioriurheilijat ry TOIMINTAKERTOMUS 2007 1 Yleistä Vuosia elämään.. ja elämää vuosiin! Turun Senioriurheilijat urheiluseura perustettiin 10 päivänä joulukuuta 2004 Kupittaan Urheiluhallissa kahdeksan henkilön toimesta. Seuran

Lisätiedot

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions teema: Me Palvelemme Kansainvälisen presidentin teema: In a World of Service Palvelun Maailmassa Kotimainen teema: Palvelulla Hyvinvointia Piirin

Lisätiedot

Miten SOSTE palvelee liittoa ja yhdistyksiä

Miten SOSTE palvelee liittoa ja yhdistyksiä Miten SOSTE palvelee liittoa ja yhdistyksiä Omaishoitajat ja läheiset liitto ry:n neuvottelupäivät Vantaa 29.8.2013 Janne Juvakka Janne Juvakka 1 SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry Valtakunnallinen sosiaali-

Lisätiedot

LIITTYMINEN SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖN JÄSENJÄRJESTÖKSI

LIITTYMINEN SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖN JÄSENJÄRJESTÖKSI LIITTYMINEN SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖN JÄSENJÄRJESTÖKSI SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ - On vuonna 1935 perustettu yleishyödyllinen hostellitoiminnan keskusjärjestö. - Suomen Hostelljärjestö ja verkoston yli 40

Lisätiedot

Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät yhteiskunnalliset edellytykset ja olosuhteet vapaaehtoistoiminnalle.

Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät yhteiskunnalliset edellytykset ja olosuhteet vapaaehtoistoiminnalle. ntästrategia Vuosikokous 25.11.2014 Kansalaisareenan viestintästrategia tukee järjestöstrategiaa. Toiminnan osa-alueet on käsitelty viestintästrategiassa erikseen. Osa-alueisiin panostetaan toimintasuunnitelman

Lisätiedot

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus)

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus) 1/5 Vuosikokouksen 2014 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet ja suvun toiminnasta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle

Lisätiedot

Muuramen Syke ry:n viestintäsuunnitelma

Muuramen Syke ry:n viestintäsuunnitelma Muuramen Syke ry:n viestintäsuunnitelma Muuramen Sykkeen viestintäsuunnitelma vastaa kysymyksiin: miksi viestitään, mitä ja miten viestitään, kuka viestii ja kenelle, milloin ja missä. Suunnitelma laaditaan

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS

SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS PÖYTÄKIRJA 1 (5) SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS Aika Lauantai 24.4.2010 klo 9.30-11.35 Paikka Sokos Hotel Lappee, kokoustila Saimaa, Brahenkatu 1, Lappeenranta Läsnä Liitteen mukaan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Hallitus ja hallituksen kokoukset 3. Jäsenet 4. Yhdistyksen toiminta 5. Näyttelyt, seminaarit ja muut tapahtumat 6. Muut toiminta 5.1

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Häjyt r.y., johtokunnan kokous, Kurikka, Paulapieksujen maja 4.10.2014, 1. Häjyt r.y., syyskokous, Kauhava (Härmä), Hunurijärvi 22.11.2014 Hölkkä- ja kuntoliikuntaseura Häjyt ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Lisätiedot

Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry. Ilo toimia yhdessä!

Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry. Ilo toimia yhdessä! Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry Ilo toimia yhdessä! 7.1.2016 Sihteeriyhdistys - Sekreterarföreningen ry Voittoa tavoittelematon ammatillinen yhdistys ja kollegaverkosto. Yhdistyksemme tarkoituksena

Lisätiedot

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Toimintakertomus vuodelta 2013 Nykytila: Yhdistyksemme jäsenmäärä kasvoi 14.11.1013 lähes kaksinkertaiseksi, kun Helsingin sosiaaliviraston henkilöstö

Lisätiedot

KNX Finland Syyskokous 2018

KNX Finland Syyskokous 2018 KNX Finland Syyskokous 2018 Puheenjohtajan ja toiminnanjohtajan katsaus Markkinointi Kalasataman Award palkinnot (globaali ja kansallinen) http://knx.fi/uutiset.php?aid=224620&k=-1 http://knx.fi/uutiset.php?aid=224626&k=-1

Lisätiedot

VALMENTAJA AKATEMIA Järvenpään Kehäkarhut ry. Koulutusstrategia 2009

VALMENTAJA AKATEMIA Järvenpään Kehäkarhut ry. Koulutusstrategia 2009 VALMENTAJA AKATEMIA Järvenpään Kehäkarhut ry Koulutusstrategia 2009 TAVOITTEET Missio: Järvenpään Kehäkarhut ry:n Valmentaja Akatemia toimii aktiivisena kamppailulajien valmentajien, tuomarien ja muiden

Lisätiedot

TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 Turun Seudun Sähkötyöntekijöiden ammattiosasto on perustettu 1956. Osastoon kuuluu tällä hetkellä yli 2000 jäsentä. Ammattiosasto on ns. sekaosasto. Osastoon

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

Suomi-Espanja Seura ry Sociedad Finlandia España. Perustettu 12.10.1957

Suomi-Espanja Seura ry Sociedad Finlandia España. Perustettu 12.10.1957 Suomi-Espanja Seura ry Sociedad Finlandia España Perustettu 12.10.1957 SES 15.1.2014 Seuran tunnus Seura järjesti suunnittelukilpailun 25-vuotisjuhlavuonna 1982 Kilpailun voitti Matti Larres ehdotuksella,

Lisätiedot

TOIVAKAN AUTOURHEILUKERHO RY www.toivakkaauk.fi

TOIVAKAN AUTOURHEILUKERHO RY www.toivakkaauk.fi SYYSKOKOKOUS PÖYTÄKIRJA Aika: 9.10.2010 klo 15.15 Paikka: Läsnä: Hirsiaho, Toivakka Jukka Heinonen Kirsi Rutajärvi Venla Rutajärvi Juha Lampinen Heimo Nieminen Tuomas Hokkanen Sari Puikkonen Ronja Hokkanen

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen alueellinen kehittäminen. AmKesu syksy 2015

Ammatillisen koulutuksen alueellinen kehittäminen. AmKesu syksy 2015 Ammatillisen koulutuksen alueellinen kehittäminen AmKesu syksy 2015 Esa Karvinen Yksikön päällikkö, opetusneuvos Ammatillinen perus- ja aikuiskoulutus 1 OPH KOULUTUKSEN JA OSAAMISEN KÄRKIHANKKEET 1. Uudet

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma Konsulttinuoret

Toimintasuunnitelma Konsulttinuoret 2 Sisällys 1. Verkoston tarkoitus ja tavoitteet 2. Verkoston kehittäminen Verkostoituminen Vetovoimaisuus 3. Viestintä 4. Tapahtumat 5. Sidosryhmät 3 1. Verkoston tarkoitus ja tavoitteet Konsulttinuorten

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 1. Yleistä seurasta Hallinnon Tutkimuksen Seura ry. on tieteellinen yhdistys, jonka tarkoitus on edistää hallinnon tutkimusta Suomessa ja osallistua alan kansainväliseen

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012. Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry

Toimintakertomus 2012. Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry Toimintakertomus 2012 Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry VasE:n toimintakertomus vuodelta 2012 Vuosi 2012 oli yhdistyksen 75. toimintavuosi. Jäsenistölle järjestettiin vuoden aikana koulutustilaisuuksia,

Lisätiedot

Työmarkkinatietous, Vaasan yliopisto Jaakko Kalske, opiskelija-asiamies

Työmarkkinatietous, Vaasan yliopisto Jaakko Kalske, opiskelija-asiamies Työmarkkinatietous, Vaasan yliopisto 7.11.2017 Jaakko Kalske, opiskelija-asiamies Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry on yhteiskunnallisen alan osaajien akavalainen

Lisätiedot

Liikunnan aluejärjestöt 2016

Liikunnan aluejärjestöt 2016 2016 Yhdessä enemmän 1 Liikunnan aluejärjestöjen toiminnan lähtökohta ja perustehtävä Liikunnan aluejärjestöjen toimintaa ovat ohjanneet vahvasti Opetus-ja kulttuuriministeriön (OKM) kanssa tehdyt tulossopimukset.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1(6)

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1(6) Suomen Motoristit ry:n toiminnan tarkoitus TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1(6) Edunvalvonnan tavoitteena on, että moottoripyöräilyä ei tule rajoittaa enempää kuin liikenneturvallisuuden tai ympäristön kannalta

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103. Toimintasuunnitelma 2019

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103. Toimintasuunnitelma 2019 Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2019 1 JHL 2022 LIITTOSTRATEGIA VISIO: JHL on kokoava voima, joka toimii vahvimpana ammattiliittona työpaikoilla ja

Lisätiedot

JHL 495 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa

JHL 495 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Kevätkokous Syyskokous Kulttuuri- tai muu vapaa-ajan tapahtuma jäsenille Uusien jäsenten rekrytointitilaisuus yhdistettynä hyvinvointitapahtumaan Kontaktoidaan

Lisätiedot

STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA. Seinäjoen Yrittäjät ry

STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA. Seinäjoen Yrittäjät ry STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA Seinäjoen Yrittäjät ry 1 Strategia 2018 2020 (Strategiakausi 2015 2020 ) MISSIO = Perustehtävä Jäsenistöä tukeva Vahva paikallinen vaikuttaja Innostava jäsenyritysten suunnitelmallinen

Lisätiedot

LIIKUNTA-ALAN TUTKINNOT SUOMESSA 2011. www.oph.fi www.edu.fi

LIIKUNTA-ALAN TUTKINNOT SUOMESSA 2011. www.oph.fi www.edu.fi LIIKUNTA-ALAN TUTKINNOT SUOMESSA 2011 www.oph.fi www.edu.fi SISÄLLYSLUETTELO Kalvo(t) Liikunta-alan koulutus- ja tutkintokaavio 3 Ammatillinen peruskoulutus 4-5 Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot 6-12

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 19.02.2004 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 Kulunut vuosi oli kiltamme 39. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Hämeenlinnan Palomiesten yhdistys JHL Ry 136

Hämeenlinnan Palomiesten yhdistys JHL Ry 136 1 Hämeenlinnan Palomiesten yhdistys JHL Ry 136 www.palomies.fi Pöytäkirja Yhdistyksen kevätkokous 28.4.17 Yhdistyksen kevätkokous Aika: 28.4.17 klo 18 alkaen Paikka: Café Pannu, Hallituskatu, 13130 Hämeenlinna

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet Järjestötoiminta Edustajistovaalit - sähköinen tiedotus jäsenille vaaleista - mahd. yhdistyksen ehdokkaan oma alasivu yhdistyksen sivuilla Avustetaan yhdistyksen jäsentä vaalityössä tiedottamalla asiasta/mainostamalla

Lisätiedot

Koululaisten oma yhteiskunta. Connected Educator: Yrittäjyyskasvatuksen verkostot esiin!

Koululaisten oma yhteiskunta. Connected Educator: Yrittäjyyskasvatuksen verkostot esiin! Koululaisten oma yhteiskunta Connected Educator: Yrittäjyyskasvatuksen verkostot esiin! Mikä Yrityskylä? Kuudesluokkalaisille suunnattu yhteiskunnan, työelämän ja yrittäjyyden oppimisympäristö Simulaatio

Lisätiedot

edustajistovaalit 2012 Ja Hyvinvointi Lisääntyy

edustajistovaalit 2012 Ja Hyvinvointi Lisääntyy edustajistovaalit 2012 AANESTa Ja Hyvinvointi Lisääntyy edustajistovaalit koko suomessa Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n edustajistovaalit järjestetään 12. - 28.3.2012. Vaaleissa Suomen suurin

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2011. Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry

Toimintasuunnitelma 2011. Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry Toimintasuunnitelma 2011 Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry Yleistä 2 Yhdistyksemme on perustettu 9.5.1937, vuosi 2011 on yhdistyksemme 74. toimintavuosi. Jäsenmäärämme 1.1.2010 oli 786. Toiminta-ajatuksemme

Lisätiedot

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa 28.10.1998 ja syyskokouksessa 11.11.1998 1. Yhdistyksen nimi on Puijon Latu ry ja sen kotipaikka on Kuopio. 1 2. Yhdistyksen

Lisätiedot

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Yleistä Fiskars kyläseuran toiminta tukeutuu yhdistyksen sääntöihin ja vuosittain vahvistettavaan toimintasuunnitelmaan. Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Suvi Pietarinen Tutkija Åbo Akademi, Laboratoriet för trä- och pappers kemi Porthansgatan 3, 20500 Åbo 02 2154887, e-mail suvi.pietarinen@abo.

Suvi Pietarinen Tutkija Åbo Akademi, Laboratoriet för trä- och pappers kemi Porthansgatan 3, 20500 Åbo 02 2154887, e-mail suvi.pietarinen@abo. JÄSENTIEDOTE 2006 Sisältö Seuran yhteystiedot 1 FCES 07 Kahdeksannet ympäristötieteen päivät Mikkelissä 2 Vuosikokouksen pöytäkirja 3 Toimintakertomus vuodelta 2005 5 Toimintasuunnitelma vuodelle 2006

Lisätiedot