Toiminnan tavoitteet. Neljäs toimintavuosi. Yhdistys pyrkii toiminnallaan edistämään Aviapoliksen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toiminnan tavoitteet. Neljäs toimintavuosi. Yhdistys pyrkii toiminnallaan edistämään Aviapoliksen"

Transkriptio

1 Toimintakertomus 2014

2

3 Toiminta MLL Aviapolis toimii Kartanonkosken, Pakkalan, Tammiston, Veromäen ja Ylästön alueella. Erilaiset harrastekerhomme tarjoavat mukavaa tekemistä niin lapsille kuin vanhemmille. Perhekahviloissamme pienten lasten vanhemmat tutustuvat toisiin samassa elämäntilanteessa oleviin ja luovat uusia, jopa elinikäisiä tuttavuuksia. Erilaisten tempausten, tapahtumien ja keräysten kautta vaikutamme alueemme lapsiperheiden hyvinvointiin. Toiminnan tavoitteet Yhdistys pyrkii toiminnallaan edistämään Aviapoliksen alueen lasten, nuorten ja perheiden perusturvallisuutta, hyvinvointia ja tervettä kehitystä. Tavoitteiden saavuttamiseksi yhdistys tiedottaa toiminnastaan eri kanavissa ja järjestää säännöllisesti avoimia tapahtumia toiminta-alueellaan. Yhdistys toimii yhteistyössä alueen muiden yhdistysten ja kunnallisten toimijoiden kanssa. Yhteistyökumppaneita ovat Tikkurilan seurakunta, Tikkurilan seurakunnan Diakoniatyö, Vantaan kaupunki, Ylästön kotiseututalo, Aviapoliksen aluetoimikunta, Taikuri-Jari, Ikea, CM Jumbo, CM Tammisto, Valintatalo Kartanonkoski, Alepa Kartanonkoski, Plantagen, Keski-Vantaan Musiikkiopisto, Pakkalan Informaatiotalo Point, Naurusaari, Sodexo, Vakka ry, Kartanonkosken koulun vanhempainyhdistys, Veromäenkoulun vanhempainyhdistys, Ylästön koulun vanhempainyhdistys, Pakkalan nuorisotalo Wintti sekä Yhdistyneet Nuoret. Neljäs toimintavuosi Neljännen toimintavuoden tarkoituksena oli käynnistää harrastustoimintaa 5-8-vuotiaille lapsille, järjestää koko kylän vapputapahtuma, käynnistää kirpputoritoimintaa, käynnistää kv-toimintaa, lisätä tunnettavuutta ja näkyä eri medioissa, osallistua Kevätilokeräykseen, pyörittää perhekahviloita, saada

4 Vuosi 2014 Vuonna 2014 yhdistys pyrki osallistumaan järjestelmällisesti kaikkiin alueen tapahtumiin ja saamaan sitä kautta lisänäkyvyyttä. Lisänäkyvyyttä toi tullessaan myös haastattelut eri lehtiin. Vuoden aikana onnistuimme kasvattamaan jäsenmääräämme ja saamaan uusia yhteistyökumppaneita. Saimme uusia paikallisia jäsenetuja. Käynnistimme yhteistyön Pukinmäen taidetalon kanssa ja perustimme oman sirkuskoulun. Käynnistimme yhteistyön Taikuri-Jarin kanssa ja vedimme kaksi taikurikurssia. Käynnistimme kirpputoritoimintaa ja järjestimme kaksi omaa kirpputoritapahtumaa. Verkkosivujen ja Facebook-sivujen aktiivisen päivittämisen myötä onnistuimme saamaan runsaasti näkyvyyttä tapahtumillemme ja toiminnallemme. Perhekahviloiden Facebook-sivuja ylläpitää vapaaehtoiset perhekahvila-ohjaajat. Vapaaehtoisvoimin pyörii myös perhekahviloiden oma kirpputori Facebookissa. Kirpparisivulla on jo yli 600 jäsentä. Hallinto Yhdistyksen hallitus kokoontui kevät ja syyskokousten lisäksi kaksitoista kertaa. Lisäksi pidimme kaksi sähköistä kokousta. Yhdistyksen puheenjohtajana vuonna 2014 toimi Marica Lonka. Hallituksen varsinaisina jäseninä toimivat Mona-Liza Eid, Sanna Kivilaakso, Sari Peitola, Suvi Kontiokorpi, Kukka-Maria Mård, Mari Saha, Teija Silvonen ja Terhi Viik. Hallituksen varajäseninä toimivat Anna Ahonen, Tanja Forcythe-Reid, Johanna Lehtonen, Jenni McDonald, Taru Sammaljärvi ja Elsi Santala. Vuoden 2014 toiminnantarkastajina toimivat Mia Raassina ja Heli Eboru. Syyskokous pidettiin Lapsen oikeuksien päivänä Syyskokous pidettiin Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Sami Lonka. Erovuorossa olivat Teija Silvonen, Sari Peitola ja Marica Lonka. Mari Saha erosi omasta pyynnöstään hallituksesta. Yhdistyksen puheenjohtajaksi kaudeksi valittiin Marica Lonka. Hallituksen varsinaisina jäseninä jatkavat Mona-Liza Eid, Sanna Kivilaakso, Suvi Kontiokorpi, Kukka-Maria Mård sekä Terhi Viik. Uudeksi varsinaiseksi jäseneksi valittiin Heli Eboru. Varajäseniksi valittiin Tanja Forcythe-Reid, Satu Kinnunen, Sami Lonka ja Taru Sammaljärvi. Talous Yhdistyksen tilikauden ylijäämä oli 2500 eur. Edelliseen vuoteen verrattuna huima nousu. Jäsenmaksuja kertyi 2612,50 euroa.

5 Jäsenistö Yhdistyksen jäsenmäärä kasvoi edellisvuoteen verrattuna neljällätoista jäsenellä ollen vuoden 2014 lopussa 191. Jäsenistä aikuisia oli 117, vuotiaita nuoria 3, vuotiaita nuoria 4 ja lapsia (0-11) 61. Vuoden 2014 aikana yhdistykseemme liittyi 37 uutta jäsentä. Maksettuja jäsenmaksuja yhdistys sai 105 kpl, kun vuonna 2013 luku oli 98kpl. Niistä kertyi jäsenmaksuja 2612,50 euroa, joista maksettiin liitolle 1306,25 euroa ja piirille 522,50 euroa. Yhdistykselle jäi jäsenmaksutuloja 783,75 euroa. Lahjoituksia saatiin 85 euroa. Maksamatta jääneitä jäsenmaksutuloja oli jatkuneiden jäsenyyksien osalta 400 euroa, kun edellisvuonna niitä oli 250 euroa. Jäsenmaksuista lähetettiin syksyllä karhukirjeitä. Päättyneitä jäsenyyksiä oli vuoden aikana 24. Niistä itse eronneita oli 17, yhdistystä vaihtaneita 6 ja vuoden aikana erotettiin yksi kolme peräkkäistä vuotta maksamatta ollut jäsen. Jäsenhankintaa tehtiin muun muassa alueen tapahtumissa kuten Kirjaston Me Rosvolat tapahtumassa, Ylästöpäivässä, Tammiston Second Hand Picnic-tapahtumassa, Pakkalan Palloseuran järjestämässä Kartanonkosken tekonurmikentän avajaistapahtumassa sekä yhdistyksen omissa tapahtumissa kuten Vapputapahtumassamme ja Sirkuskoulun syyskauden päättäjäisissä. Vapputapahtumassa liittyneiden kesken arvottiin lelupalkintoja, mikä innoittikin jopa 10 henkeä liittymään jäseneksi. Ylästöpäivässä saimme yhden uuden jäsenen. Jäsenedut ja -tapahtumat Etuina jäsenemme saivat mm. alennusta taikurikurssista ja sirkuskoulusta. Uusia paikallisia jäsenetuja sovittiin seuraavien yritysten kanssa: Confetti Vantaa, Flamingo SPA (uimakoulut), lastenvaate- ja tarvikekirpputori Murula, Delicadeza. Sportacuksen kanssa sovittiin alustavasti jäsenedusta. Jäsenedut päätettiin kirjata määrämuotoisiksi sopimuksiksi ja useimpien jäsenetuyritysten kanssa etu saatiinkin jo dokumentoitua vuoden aikana. Sopimukset on tehty toistaiseksi voimassaoleviksi. Jäsenetuyrityksiä lähestyttiin joulutervehdyksellä. Syksyllä 2014 järjestettiin samana päivänä kaksi jäseneturetkeä toinen Sirkus Calibaan ja toinen Vantaa Seuran järjestämälle kotiseutukierrokselle. Osallistuminen oli vähäistä, mutta tiedottaminen oli jäänyt viime tinkaan, eikä sääkään suosinut. Kolmas jäsentapahtuma järjestettiin sirkuskoulun syysnäytöksen yhteydessä Helsinge skolanilla. Jäsenkirjeitä/-tiedotteita lähetettiin keväällä kaksi ja syksyllä kaksi. Suurimmalle osalle jäsenistä kirjeet toimitettiin sähköpostitse. Syksullä kirjeet alettiin julkaista myös yhdistyksen nettisivulla. Jäsentiedot päivitettiin Yhdistysnetin rekisteriin viestinnän helpottamiseksi. Uutena liittyville jäsenille alettiin lähettää keskusjärjestöstä saatavia Tervetuloa-kortteja tai tekemään vähintään sähköpostiyhteydenotto jäseneksi liittymisen jälkeen.

6 Viestintä Yhdistyksen tavoitteena on viestiä avoimesti ja monikanavaisesti toiminta-alueellaan, jotta yhdistyksen olemassaolo ja toiminta tulisi tutuksi asukkaille ja toimijoille. Viestintä palvelee myös jäsenhankintaa. Yhdistyksen nettisivut toimivat ajantasaisena viestintäkanavana ja sitä kautta hoituu ilmoittautumiset tapahtumiin. Facebook on nettisivujen rinnalla yksi yhdistyksen tärkeimmistä viestintäkanavista ja siihen panostetaan eniten. Tviittaamme myös ajankohtaisista aiheista Twitterin kautta. Yhdistyksen Facebook-sivu (MLL Aviapolis) keräsi vuoden 2014 loppuun mennessä noin 330 tykkääjää, mikä on noin 130 tykkääjää enemmäin kuin viime vuonna. Perhekahviloiden Facebook-sivuilla oli vuoden 2014 lopulla yli 600 tykkääjää ja Kartanonkosken perhekahvilan facebook-kirpputorilla oli noin 600 jäsentä. Tapahtumista tiedotetaan alueen yleisillä ilmoitustauluilla, ja neuvoloihin ja perhekahviloihin jaetaan mainoksia. Perhekahvilat tiedottivat toiminnastaan alueen ilmoitustauluilla, neuvolassa ja sosiaalisessa mediassa. Tapahtumissa jaetaan niin ikään tietoutta MLL Aviapoliksen toiminnasta ja jäsenyydestä. Perhekahvilat MLL Aviapoliksen perhekahviloista on muodostunut yhdistyksen tärkeä ja näkyvin toimintamuoto. Yhdistyksen toiminta alueella on vain vähän muuta avointa toimintaa kotihoidossa oleville lapsiperheille päiväaikaan, jolloin MLL perhekahviloista on muodostunut luonteva paikka perheiden kokoontumisille. Ilmaista iltatoimintaa voimme tarjota itaperhekahviloissa esimerkiksi sellaisille perheille joilla on isompia lapsia, tai työssäkäyvät vanhemmat haluavat osallistua myös toimintaan. Perhekahviloissa tapaa samassa elämäntilanteessa olevia perheitä, sieltä saa tärkeää vertaistukea sekä lapset leikkikavereita. Perhekahvilamme kokoontuvat Tikkurilan seurakunnan, Vantaan kaupungin sekä Ylästön kotiseutuyhdistyksen tiloissa. Tilat olemme saaneet veloituksetta käyttöömme. Perhekahviloissa on järjestetty eri tahojen kanssa teemallisia kertoja. Yhteistyötä on tehty esimerkiksi Kartanonkosken neuvolan, Kartanonkosken imetystukiryhmän, Kantoliinayhdistyksen, MLL Uudenmaan piirin, Suomen Punaisen Ristin, Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen sekä alueen päiväkotien kanssa. Vuonna 2014 järjestettiin erilaisia teemapäiviä, kuten Nigerialainen ilta, eri juhlapyhiin liittyvät ohjelmat, vappunaamiaiset, halloweenjuhat yms. sekä mahdollisuus valokuvauttaa lapsensa ammattikuvaajalla. Jo perinteeksi muodostunut kierrätyspäivä on toteutunut vuonna 2014 kaikissa perhekahviloissa.

7 Toiminnassa on ollut kuusi perhekahvilaa, Kartanonkoskella, Tammistossa ja Ylästössä. Tammiston iltaperhekahvila muuttui aamupäiväkahvilaksi syksyllä 2014 ja siellä kävijämäärät moninkertaistuivat. Perhekahvilat kokoontuvat viikoittain aamupäivisin, iltapäivisin, sekä iltaisin. Perhekahviloille on ollut tarvetta kävijämäärien ollessa nousujohteisia. Perhekahvilaohjaajat ovat osallistuneet perhekahvilaohjaajien koulutuksiin. Perhekahvilat toimivat täysin vapaaehtoisvoimin ja ohjaajia muistetaan kausien päätteeksi, sekä yhdistyksen hallitus pitää aktiivisesti yhteyttä ohjaajiin. Perhekahviloissa oli kokoontumiskertoja vuonna 2014 yhteensä 163 ja käyntejä 3849 joista lapsia 2064 ja aikuisia Ohjaajien vapaaehtoistyötunteja kertyi 1350h. Perhekahviloissa toimi yhteensä 26 vapaaehtoista perhekahvilaohjaajaa vuonna 2014.

8 Lukupiiri MLL Aviapoliksen ja Pontin kirjaston yhteinen lukupiiri on käynnistynyt lokakuussa 2012 ja vakiintunut osaksi molempien säännöllistä toimintaa. Vuonna 2014 lukupiiri kokoontui kaksitoista kertaa, aina kunkin kuukauden toisena maanantaina klo Pointin kirjastosalissa. Kevään lukulistalle valittiin suomalaisia ja pohjoismaisia kirjailijoita: Katja Kallio, Märta Tikkanen, Lukas Moodysson, Hanne Ørstavik, Peter Høeg, Einar Már Gudmundsson ja Tove Jansson, jonka syntymästä tuli kuluneeksi elokuussa sata vuotta. Syyskauden teemaksi otettiin jännitys- ja rikoskirjallisuus, mm. Agatha Christien, Matti Röngän, Åsa Larssonin, Georges Simenonin ja Alexander McCall Smithin tuotantoa. Lukupiirissä luettavat kirjat valitaan osallistujien ehdotuksista, joten kaikki pääsevät vaikuttamaan lukuvuoden kulkuun. Lukupiiriä käytännön järjestelyistä ovat vastanneet Pontin kirjaston puolesta Mirja Antila ja MLL Aviapoliksen Johanna Lehtonen.

9 Sirkuskoulu Syksyllä 2014 käynnistyi tiistai-iltaisin MLL Aviapoliksen ensimmäinen sirkuskoulu Helsinge skolanin liikuntasalissa. Toteutimme sirkuskoulun yhteistyössä Pukinmäen taidetalon kanssa. Sirkuskoulu osoittautui erittäin suosituksi varsinkin 2-4-vuotiaiden parissa ja jouduimmekin perustamaan toisen ryhmän Pakkalanrinteen päiväkodille, jonka ohjaajana toimi Linnanmäen sirkuskoulussakin opettanut Sara Sainio-Laitinen. Sirkuskoulussamme opetettiin Perhesirkusta 2-4 -vuotiaille lapsille yhdessä vanhemman kanssa sekä 5-7 -vuotiaille sekä vuotiaille sirkustelijoille oli omat ryhmänsä. Opetuskertoja kauden aikana oli 8 ja oppilaita koulussamme oli noin 40. Kauden päätteeksi järjestimme Helsinge Skolanissa upean sirkusnäytöksen jossa sirkustaiteilijamme pääsivät näyttämään yleisölle taitojaan. Vuonna 2015 sirkuskoulutoimintaa on tarkoitus jatkaa.

10 Kirpputoritoiminta MLL Aviapolis järjestää kirpputoritoimintaa kaksi kertaa vuodessa keväällä ja syksyllä. Lastenvaatteiden ja tavaroiden kirpputorimme ovatkin olleet suosittuja ja niillä on pääsääntöisesti myyty erittäin hyvää tavaraa. Kevään 2014 kirpputori pidettiin Veromäen koululla kodin ja koulun yhteistyöpäivänä lauantaina Tuolloin myyntipöytiä oli 20 kappaletta jonka lisäksi myös MLL piti omaa myyntipöytää jossa myimme lahjoituksina saatuja lastenvaatteita ja tavaroita. Myymättä jääneitä vaatteita ja tavaroita kertyi myyntitapahtuman jälkeen kaksi henkilöautolastillista jotka toimitimme saman tien HOPE ry:lle jaettaviksi. Syksyn iso satsaus oli Kartanonkosken koululla su pidetty jättikirppis jossa myyntipöytiä oli tuolloin huikeat 50 kappaletta sekä kävijöitä satamäärin. Myös syksyn kirpputorilla pidimme omaa MLL myyntipöytää johon olimme saaneet taas mukavasti lahjoituksia. Tällä kertaa myymättä jääneitä tavaroita lahjoitettiin Vantaan kaupungin nuorten jälkihuoltokeskukseen, HOPE ry:n, Vantaan kaupungin Nuorten jälkihoitoon, suoraan apua tarvitseville perheille sekä ulkomaisiin avustuskohteisiin kuten Viron lastenkoteihin sekä Afrikkaan. Kierrätys on ollut myös yhtenä teemana myös perhekahviloissa joissa on kevään ja syksyn aikana vietetty kierrätysviikkoja. Lisäksi MLL Kartanonkosken perhekahvilalla on Facebookissa hyvin aktiivinen oma kirpputoriryhmä jossa paikalliset myyvät ja ostavat tavaroita ja vaatteita.

11 Tapahtumat Suojatiepäivystys järjestettiin tammikuussa ja elokuussa koulujen alkaessa Kartanonkosken alueella yhteistyössä Kartanonkosken koulun, Vantaan kansainvälisen koulun, Veromäen koulun sekä Ylästön koulun vanhempainyhdistysten kanssa. Tammikuussa järjestettiin interaktiivinen nukketeatteriesitys koko kylän lapsille. Helmikuussa järjestimme Taikurikurssin yhteistyössä Taikuri-Jarin kanssa. Maaliskuussa järjestimme Laskiaisriehan Ylästössä yhteistyössä Tikkurilan seurakunnan kanssa sekä kirppistapahtuman Veromäen koululla. Huhtikuussa käynnistimme kevätilokeräyksen ja vappupallojen myynnin. Toukokuussa järjestimme koko kylän vapputapahtuman, osallistuimme Kartanonkosken Marttojen siivoustalkoisiin, osallistuimme muotinäytökseen apulaisina, järjestimme Vantaan kaupunkijuhlaan vauvojen värikylvyn, järjestimme perhekahvilohjaajien virkistäytymisen ja jaoimme stipentejä alueen neljässä koulussa. Lisäksi keräsimme keväiloa eri tempausten muodossa. Kesäkuussa osallistuimme Second Hand Picniciin krokettiradalla sekä organisoimme kierrätyslaatikot kierrätyspisteeseen. Perhekahvilaohjaajat osallistuivat kesäkuussa Piirin järjestämään virkistäytymiseen. Puheenjohtaja osallistui yhdessä rahastonhoitajan kanssa Liittokokoukseen Turussa. Liittokokouksessa he osallistuivat erilaisiin työpajoihin. Elokuussa järjestimme suojatiepäivystystä ja osallistuimme Aatelitien katujuhlaan saippuakuplapisteellä. Syyskuussa osallistuimme Ylästöpäivään. Päivän aikana laulatimme lapsia ja leikimme perinneleikkejä. Syyskuussa osallistuimme myös Pakkalan Palloseuran tekonurmikentän avajaisiin Mölkkypisteellä. Marraskuussa osallistuimme Hyvä Joulumieli kampanjaan lahjoittamalla 40 kpl 70 euron arvoisia ruokalahjakortteja alueen vähävaraisille. Jako tapahtui yhdessä Diakonia työn kanssa. Osallistuimme myös Sodexon lelukeräykseen, jonka tuotoksena perhekahvilamme ja alueen päiväkodit saivat mahtavan määrän uusia leluja ja kirjoja. Vuoden aikana järjestimme lastenvaatteiden -ja lelujen kierräysviikot perhekahviloissa. Ylijääneet tavarat lahjoitettiin Hope Yhdessä & Yhteisesti ry:lle. Vuoden aikana osallistuimme erilaisiin koulutuksiin ja Piirin kokouksiin. Puheenjohtajamme valittiin liittovaltuuston varajäseneksi.

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot

Kotkan Pelastakaa Lapset ry

Kotkan Pelastakaa Lapset ry Kotkan Pelastakaa Lapset ry Perustettu 1948 vuonna 2018 70-vuotisjuhlavuosi Pelastakaa Lapset järjestön paikallisyhdistys 68 paikallisyhdistystä Jäseniä on tällä hetkellä 147 Poliittisesti ja eri uskontokuntiin

Lisätiedot

Lasten ja vapaaehtoistoimijoiden tapaturma- ja vastuuvakuutuksen voimassaolon varmistaminen ks. Yhdistysnetti

Lasten ja vapaaehtoistoimijoiden tapaturma- ja vastuuvakuutuksen voimassaolon varmistaminen ks. Yhdistysnetti MLL:n paikallisyhdistyksen hallinnon vuosikello (Lähde: MLL /Yhdistysnetti) TAMMIKUU Yhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokous Varan, sihteerin, rahastonhoitajan, jäsenvastaavan ja muiden vastuuhenkilöiden

Lisätiedot

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2013

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2013 Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2013 YHDISTYKSEN ARVOT VISIO Lapsen ja lapsuuden arvostus Yhteisvastuu Inhimillisyys Suvaitsevaisuus Ilo Visio on näkymä yhdistyksen

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014. Vaasan Ekonomit - Vasa Ekonomer ry.

Toimintakertomus 2014. Vaasan Ekonomit - Vasa Ekonomer ry. Toimintakertomus 2014 Vaasan Ekonomit - Vasa Ekonomer ry. Vuosi 2014 Vuosi 2014 oli yhdistyksen 77. toimintavuosi. Jäsenistölle järjestettiin vuoden aikana koulutustilaisuuksia, yritysvierailuja ja virkistystilaisuuksia.

Lisätiedot

Sateenkaariyhdistys Malkus ry

Sateenkaariyhdistys Malkus ry Toimintasuunnitelma 2015 1 1. Johdanto Sateenkaariyhdistys Malkuksen tarkoituksena on edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkistä ja hengellistä hyvinvointia ja tukea tätä tarkoitusta

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012

Toimintakertomus 2012 Toimintakertomus 2012 Leena Roivas Puheenjohtaja 2011-2014 TOIMINTA-AJATUS Liitto on ammatillisesti ja yhteiskunnallisesti vastuunsa tuntevien naisten puolueisiin sitoutumaton järjestö, joka on aktiivisesti

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry

Toimintakertomus 2014. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 1 Toimintakertomus 2014 Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 2 Sisältö VERTAISTOIMINTA... 3 PAIKALLINEN YHTEISTOIMINTA... 3 TIEDOTTAMINEN... 3 TILAISUUDET... 3 LAHJOITUKSET... 3 KOKOUKSET... 3 VARAINHANKINTA...

Lisätiedot

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus Korson koulun vanhempainyhdistys ry Toimintakertomus kaudelta 1.8.2015-31.7.2016 2 Sisällys 1. Korson koulun vanhempainyhdistys ry... 3 2. Jäsenyys... 3 3. Hallitustyö... 3 4. Toiminta... 4 5. Talous...

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry

Keravan Reserviläiset ry Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus Tuloslaskelma ja tase 2011 Yleistä Vuosi 2011 oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 TOIMINTA-AJATUS

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 TOIMINTA-AJATUS TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 TOIMINTA-AJATUS Jokaisella lapsella on oikeus hyvään ja onnelliseen lapsuuteen. Toiminnan tarkoituksena on edistää lapsen ja lapsiperheen hyvinvointia, lisätä lapsuuden

Lisätiedot

Toimintakertomus 2013. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry

Toimintakertomus 2013. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 1 Toimintakertomus 2013 Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 2 Sisältö VERTAISTOIMINTA... 3 PAIKALLINEN YHTEISTOIMINTA... 3 TIEDOTTAMINEN... 3 TILAISUUDET... 3 LAHJOITUKSET... 4 KOKOUKSET... 4 VARAINHANKINTA...

Lisätiedot

Monenlaisia viestikapuloita

Monenlaisia viestikapuloita Monenlaisia viestikapuloita Teemat Sosiaalinen media Viestinnän välineet vaikuttamisessa Yhteinen Järviset-lehti Alatunnistetiedot tähän 1.1.2010 2 Sosiaalinen media MLL:n Järvi-Suomen piirin Mikkelin

Lisätiedot

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2014

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2014 Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2014 YHDISTYKSEN ARVOT Lapsen ja lapsuuden arvostus Yhteisvastuu Inhimillisyys Suvaitsevaisuus Ilo VISIO MLL Leppävaaran yhdistyksen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2016 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2016... 3

Lisätiedot

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2015

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2015 Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2015 YHDISTYKSEN ARVOT Lapsen ja lapsuuden arvostus Yhteisvastuu Inhimillisyys Yhdenvertaisuus VISIO MLL Leppävaaran yhdistyksen

Lisätiedot

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö JHL 015 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2016. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö JHL 015 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2016. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö :n toimintasuunnitelma vuodelle 2016 :n toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksemme Yhdistyksemme on aktiivinen jäsenistönsä edunvalvonnassa, seuraamalla tarkoin

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2015 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2015... 3

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kumpulan Speksi ry 6. maaliskuuta 2015 1 Sisältö 1 Yleistä 3 2 Hallinto 3 3 Yhteistyö 3 4 Toiminta 3 4.1 Produktio 3 4.2 Ympäristötoiminta 3 4.3 Yhdenvertaisuustoiminta

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet Järjestötoiminta Edustajistovaalit - sähköinen tiedotus jäsenille vaaleista - mahd. yhdistyksen ehdokkaan oma alasivu yhdistyksen sivuilla Avustetaan yhdistyksen jäsentä vaalityössä tiedottamalla asiasta/mainostamalla

Lisätiedot

Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS

Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS Kokouksen avaus ja laillisuuden toteaminen Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa

Lisätiedot

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2016

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2016 Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintasuunnitelma 2016 YHDISTYKSEN ARVOT Lapsen ja lapsuuden arvostus Yhteisvastuu Inhimillisyys Yhdenvertaisuus VISIO MLL Leppävaaran yhdistyksen

Lisätiedot

Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry. Toimintakertomus 2013

Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry. Toimintakertomus 2013 Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry Toimintakertomus 2013 Vuosi 2013 Vuosi 2013 oli yhdistyksen 76. toimintavuosi. Jäsenistölle järjestettiin vuoden aikana koulutustilaisuuksia, yritysvierailuja ja virkistystilaisuuksia.

Lisätiedot

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 Aika: Maanantai 29.8.2011 klo 18.00 Paikka: Vähä-Heikkilän yksikön ruokala Läsnä: Katrine Arbol-Lilleberg (saapui klo 18.35), Mia Enlund, Sanna Ketonen-Oksi,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Hallitus ja hallituksen kokoukset 3. Jäsenet 4. Yhdistyksen toiminta 5. Näyttelyt, seminaarit ja muut tapahtumat 6. Muut toiminta 5.1

Lisätiedot

Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016

Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016 Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016 1. Yleistä Yhdistyksen tarkoituksena on lisätä suomenpienhevosten arvostusta ja sen käyttömuotoja, sekä turvata maahamme kehittyneen alkuperäisrodun sukujen

Lisätiedot

Jäsenkirje / Kevät 2016

Jäsenkirje / Kevät 2016 Jäsenkirje / Kevät 2016 Hei MLL Kaarinan jäsen! Kiitos, että kuulut paikallisyhdistykseemme. Uusi jäsenyyskausi on startattu käyntiin osittain uudella hallituksella. Uusien ja vanhojen jäsenten yhteystiedot

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sivu 1/5 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Yleistä MLL Meilahden yhdistys ry () on keskoslasten ja heidän vanhempiensa ja muiden läheistensä sekä keskosten kanssa työskentelevien oma yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012. Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry

Toimintakertomus 2012. Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry Toimintakertomus 2012 Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry VasE:n toimintakertomus vuodelta 2012 Vuosi 2012 oli yhdistyksen 75. toimintavuosi. Jäsenistölle järjestettiin vuoden aikana koulutustilaisuuksia,

Lisätiedot

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry. Toimintakertomus 2011

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry. Toimintakertomus 2011 Mannerheimin Lastensuojeluliitto Leppävaaran yhdistys ry Toimintakertomus 2011 1. VISION JA TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN MLL Leppävaaran yhdistyksen visio vuodelle 2011 oli olla monipuolisesti lapsiperheitä

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi syys 13.11.2014 Liite 1 Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Arviointi Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI Pohjois-Savon terveydenhoitajayhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI YHDISTYKSEN HALLITUS JA TOIMIHENKILÖT HALLITUS Puheenjohtaja Fatima Moursad (Maaninka),

Lisätiedot

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä!

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä! Jyty Varkaus Ry Tammikuu 2015 Jäsentiedote 1 Hallituksen joulukuun kokouksen päätökset 2 Edunvalvontakatsaus 3 Syyskokouksen päätökset 4 Yhdistyksen toimihenkilöt 2015 5 Hallitus 2015 6 Kuntokorttikausi

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 Toiminta Hallitus Suomen Saksanpystykorva harrastaja Sapy ry:n tarkoituksena on tehdä eri saksanpystykorvia ja eri harrastusmuotoja tunnetuksi, tuoda rotujen harrastajat yhteen,

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1.

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 13.10.2012 klo 12.00 12.25 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

Kokous on kaikille avoin. Jäsenet ovat tervetulleita saunaan kello 18 alkaen.

Kokous on kaikille avoin. Jäsenet ovat tervetulleita saunaan kello 18 alkaen. KOKOUSKUTSU Vuosikokous 2016 Aika: 8.3.2016 kello 19.00 Paikka: Sauna Arla, Kaarlenkatu 15, Helsinki ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen: puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan

Lisätiedot

Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä

Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä 1 Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä 2 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ 3 2. HALLITUS 4 3. JÄSENET 4 4. TALOUS 4 5. TOIMINTA 5 5.1 SYYSJUHLA 5 5.2 LASKIAISRIEHA 5 5.3 KEVÄTKIRPPIS

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2014 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry Toimintakertomus 2015 Sisällys 1. Yhdistyksen tarkoitus 1 2. Hallitus 1 3. Yhdistyksen kokoukset 1 4. Toiminta 2 5. Tiedottaminen 2 6. Talous 3 1 1. YHDISTYKSEN

Lisätiedot

Valmistelut avajaisia varten

Valmistelut avajaisia varten POISTARIPAJA -hanke 10.6.2014 Oona Salo Texvex Forssan avajaiset 3.6.2014 juhlistettiin Forssan Texvexin virallisia avajaisia iloisissa tunnelmissa. Päivään sopi niin lasten askartelua, tekstiilin lajittelua

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009

Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009 Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009 Tuloslaskelma ja Tase Yleistä Vuosi 2009 oli yhdistyksemme 51. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

Selkämeren kansallispuiston Ystävät ry

Selkämeren kansallispuiston Ystävät ry 1 Selkämeren kansallispuiston Ystävät ry Kevätkokous 24.3.2015 klo 17-18.30 Ravintola Merimestan kokoustilassa Porin Reposaarella Läsnä Raimo Hakila Arto Holma Päivi Kuusisto Hannu Rantala Ilmo Suikkanen

Lisätiedot

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus Korson koulun vanhempainyhdistys ry Toimintakertomus kaudelta 1.8.2013-31.7.2014 2 Sisällys 1. Korson koulun vanhempainyhdistys ry... 3 2. Jäsenyys... 3 3. Hallitustyö... 4 4. Toiminta... 5 5. Talous...

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Materia ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Materia ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Materia ry SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Hallitus ja hallituksen kokoukset 3. Jäsenet 4. Yhdistyksen toiminta 5. Näyttelyt, messut ja muut tapahtumat 6. Tiedotus 7. Muu toiminta

Lisätiedot

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014 TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014 Aika 9.2.2014 klo 14.00. Paikka Tuohikoto Käsiteltävät asiat 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 14.00. ja esitteli vierailijan, Salon kyläasiamies

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt. 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta.

Yhdistyksen säännöt. 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta. ELÄKELIITON HÄMEEN YHDISTYS ry Yhdistyksen säännöt 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta. 2 Tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Turun Seudun Pool ry. Tilinpäätös

Turun Seudun Pool ry. Tilinpäätös Turun Seudun Pool ry Tilinpäätös 1.6.2015 31.5.2016 Sisällys Sisällysluettelo...2 Toimintakertomus...3 Vuosikertomus...5 Taseet...7 Tilinpäätöksen allekirjoitukset...8 Toimintakertomus 2015-2016 YLEISTÄ

Lisätiedot

Toimintakertomus

Toimintakertomus Pörssin Alumnit ry www.porssinalumnit.fi Toimintakertomus 10.12.2014 31.12.2015 Toimintakertomus 10.12.2014 31.12.2015 YLEISTÄ HALLITUS YHDISTYKSEN KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ Kokoukset Yhdistyksen jäsenet

Lisätiedot

westpro4u Yhdessä rakennamme parempaa

westpro4u Yhdessä rakennamme parempaa westpro4u 12/2014 westpro4u Yhdessä rakennamme parempaa Westpro4U ry on hyväntekeväisyysyhdistys, joka tekee lahjoituksia erilaisiin lasten ja nuorten hyvinvointia edistäviin toimintoihin. Yhdistyksen

Lisätiedot

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Toimintakertomus vuodelta 2013 Nykytila: Yhdistyksemme jäsenmäärä kasvoi 14.11.1013 lähes kaksinkertaiseksi, kun Helsingin sosiaaliviraston henkilöstö

Lisätiedot

Temmeksen kyläyhdistys ry. Toimintakertomus 2013

Temmeksen kyläyhdistys ry. Toimintakertomus 2013 Temmeksen kyläyhdistys ry Toimintakertomus 2013 Toimintakertomus 2013 Sivu 2(8) Yleistä Temmeksen kyläyhdistyksen tarkoituksena on toiminta-alueensa asukkaiden asumisolosuhteisiin, - ympäristöön, -viihtyvyyteen

Lisätiedot

Toimintakertomus Alajärven Yrittäjät Ry

Toimintakertomus Alajärven Yrittäjät Ry Toimintakertomus 2016 Alajärven Yrittäjät Ry Yleistä Alajärven Yrittäjät on kaupungissa toimivien yritysten ja yrittäjien etujärjestö, joka valvoo yrittäjien ja yritysten toiminnallisia ja taloudellisia

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 1 SUOMEN HAUTAUSTOIMINNAN KESKUSLIITTO RY BEGRAVNINGSVERKSAMHETENS CENTRALFÖRBUND I FINLAND RF YLEISTÄ Liiton kotisivu: www.shk.fi Y-tunnus: 1480117-5 LIITTOKOKOUS

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 1 (5) VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 Viestintästrategian tarkoitus on tukea Konsulttinuorten toimintastrategiaa. Viestintästrategia laaditaan kolmeksi (3) vuodeksi kerrallaan. Viestintästrategiassa määritellään

Lisätiedot

Sateenkaariyhdistys Malkus ry

Sateenkaariyhdistys Malkus ry Toimintasuunnitelma 2016 1 1. Johdanto Sateenkaariyhdistys Malkuksen tarkoituksena on edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkistä ja hengellistä hyvinvointia ja tukea tätä tarkoitusta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1 MISSIO Edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää tervettä kilpailua ja naisyrittäjien

Lisätiedot

SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY

SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Sivu 2 / 5 YLEISKATSAUS SF-Caravan Saimaan Seutu ry on perustettu 13.6.1970 ja se kuuluu jäsenjärjestönä SF-Caravan ry:een, joka on 17.5.1964 perustettu

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 1. YLEISTÄ Vuosi 2012 oli Palotutkimusraati ry:n kahdeskymmenesensimmäinen toimintavuosi rekisteröitynä yhdistyksenä. Yhdistys jatkaa vuonna 1982 perustetun Palotutkimuksen

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 10.10.2016 Hyväksytty syyskokouksessa 01.11.2016 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 1. KESKI-UUDENMAAN

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Reserviläisliitto - Reservistförbundet ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Reserviläisliitto - Reservistförbundet ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Vantaa, 23.1.2016 ESITYS RESERVILÄISLIITON SÄÄNTÖJEN MUUTOKSESTA NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE 1 Yhdistyksen nimi on Reserviläisliitto - Reservistförbundet ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016 TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016 Vuosikokouksen jälkeen kyläasiamies Henrik Hausen kertoo uudesta hankkeesta ja vastaa kysymyksiin. 28.2.2016 klo 18.00. Paikka Tuohikoto Käsiteltävät asiat: 1.

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013.

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013. Vallilan vanhemmat-yhdistyksen kokous 02.04.2013 Aika: Tiistai 02.04.2013 klo 18.00 Paikka: Vallilan koulun opettajanhuone 1. Läsnä Opettaja Sami Paavola Annu Kilpeläinen (3A) Anu Vauramo (6A) Kati Lounema

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITON KONALAN PAIKALLISYHDISTYS RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITON KONALAN PAIKALLISYHDISTYS RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 1 MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITON KONALAN PAIKALLISYHDISTYS RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 1 Alkusanat 1.1 Yhdistyksen toimintaperiaate Mannerheimin Lastensuojeluliiton Konalan paikallisyhdistys

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Nakkilan Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille Nakkilan kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Lippukunta

Lisätiedot

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Perusta Toimintasuunnitelman perustana ovat yhdistyksen säännöt ja Suomen Reumaliiton vuoden toimintateema: Liikkeestä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

Lahden Seta ry Strategia

Lahden Seta ry Strategia Lahden Seta ry Strategia 2017-2019 Johdanto Lahden Seta ry on Päijät-Hämeen alueella toimiva ihmisoikeus- ja palvelujärjestö, jonka tarkoituksena on edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasa-arvoa

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY HALLITUS Rauno Veijanen jatkoi yhdistyksen puheenjohtajana ja Pasi Juuti sihteerinä. Varapuheenjohtajana toimi Hannele Rintavaara

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

Laurinlahden Koti ja Koulu ry. Tilinpäätös

Laurinlahden Koti ja Koulu ry. Tilinpäätös Laurinlahden Koti ja Koulu ry Tilinpäätös 1.8.2009 31.7.2010 1 Tilinpäätös tilikaudelta 1.8.2009-31.7.2010 sivu Sisällysluettelo 1 Toimintakertomus 2 Tuloslaskelma 4 Tase 5 Luettelo käytetyistä kirjanpitokirjoista

Lisätiedot

MLL:n palvelut lapsille ja lapsiperheille Kainuussa. 4.6.2015 / Seija Karjalainen

MLL:n palvelut lapsille ja lapsiperheille Kainuussa. 4.6.2015 / Seija Karjalainen MLL:n palvelut lapsille ja lapsiperheille Kainuussa 4.6.2015 / Seija Karjalainen Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten,

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Kestävän kehityksen vuosipolku 2013-14

Kestävän kehityksen vuosipolku 2013-14 Kestävän kehityksen vuosipolku 2013-14 Ympäristöraadin koulutuspäivä Kokoonnuimme syyskuussa alakoululla, jolloin ylä-ja alakoulun raatilaisilla oli mahdollisuus tutustua Iltapäivällä yläkoulun raati kävi

Lisätiedot

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Tyrvään-Vammalan yhdistys

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Tyrvään-Vammalan yhdistys Mannerheimin Lastensuojeluliitto Tyrvään-Vammalan yhdistys TOIMINTAKERTOMUS 2013 Yhdistys järjestää vapaaehtoisvoimin monimuotoista toimintaa sastamalalaisten lasten, nuorten ja lapsiperheiden iloksi.

Lisätiedot

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013 Oikaristen Sukuseura Ry:n toimintakertomus 2013 Kuva: Sirpa Heikkinen 2013 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2013 Oikaristen 13-vuotiaan sukuseuran toiminta jatkui edelleen aktiivisena. Seuran

Lisätiedot

KOTKAN PELASTAKAA LAPSET RY:N TOIMINTAKERTOMUS 2016

KOTKAN PELASTAKAA LAPSET RY:N TOIMINTAKERTOMUS 2016 KOTKAN PELASTAKAA LAPSET RY:N TOIMINTAKERTOMUS 2016 Vuosi 2016 oli Kotkan Pelastakaa Lapset ry:n 68 -toimintavuosi, perustettu 1948. Jäseniä vuoden lopussa yhdistyksessä oli 153. Vuosi 2016 on ollut toiminnaltaan

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma toimintavuosi syyskokous Liite 1

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma toimintavuosi syyskokous Liite 1 Järjestötoiminta Edustajistovaalit Ehdokasasettelu 1.10.2016-31.1.2017 Äänestysaika 13.3. 28.3. palautuskuori viimeistään postiin 22.3. palautuskuori viimeistään keskustoimistossa 29.3. klo 12.00 Kuntavaalit

Lisätiedot

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät TiVoLin viestintä Seuran www-sivujen päivitysvastaavat Seuratoiminnan työryhmä Projektien työryhmät Johtokunta: pj, sihteeri, rahastonhoitaja, toimialavastaavat Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät Valmentajat,

Lisätiedot

Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010. Edunvalvonta

Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010. Edunvalvonta Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Edunvalvonta Talentia Pohjois-Savo ry:n hallitus kokoontuu vuonna 2010 vähintään viisi kertaa. Hallitus pyritään muodostamaan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

MYYRAS VIIRILÄN OMAKOTIYHDISTYS RY/MYRAS VIIRILÄ EGNAHEMSFÖRENING RF

MYYRAS VIIRILÄN OMAKOTIYHDISTYS RY/MYRAS VIIRILÄ EGNAHEMSFÖRENING RF Säännöt MYYRAS VIIRILÄN OMAKOTIYHDISTYS RY/MYRAS VIIRILÄ EGNAHEMSFÖRENING RF 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI Yhdistyksen nimi on Myyras - Viirilän Omakotiyhdistys ry/myras Viirilä Egnahemsförening rf. Yhdistyksen

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry S i v u 2 DIABETESHOITAJAT RY VUOSIKERTOMUS 2014 SISÄLTÖ 1.YHDISTYS... 2 3.HALLINTO... 3 5.2. Yhteistyö... 4 5.3. Tiedotus... 4 5.4. Toimikuntatyöskentely... 5 6.1.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma TOIMINTAVUOSI 2015. Malliyhdistys Ry. Hallituksen ehdotus hyväksyttäväksi yhdistyksen vuosikokoukselle

Toimintasuunnitelma TOIMINTAVUOSI 2015. Malliyhdistys Ry. Hallituksen ehdotus hyväksyttäväksi yhdistyksen vuosikokoukselle Toimintasuunnitelma TOIMINTAVUOSI 2015 Hallituksen ehdotus hyväksyttäväksi yhdistyksen vuosikokoukselle Malliyhdistys Ry Puh. 040 123 4567 Y-tunnus 12345-6 Tiekatu 23 A 15 00120 PAIKKAKUNTA www.malliyhdistys.fi

Lisätiedot

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004 1 2 Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa.. 04 Esitysluonnos Koulujen Musiikinopettajat ry:n syyskokoukselle Riihimäellä.. 14 4 5 6 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2011

Toimintakertomus vuodelta 2011 Porin akateeminen nörttikulttuurin arvostusseura ry Toimintakertomus vuodelta 2011 YLEISTÄ PANA ry:n tarkoitus on saattaa yhteen nörttikulttuurista kiinnostuneita ja sitä harrastavia ihmisiä ja järjestää

Lisätiedot

Jäsenyys ja jäsenhankinta

Jäsenyys ja jäsenhankinta Jäsenyys ja jäsenhankinta Suomen Vanhempainliitto 8.11 Helsinki 24.11.2015 8.11.2017 Vanhempainyhdistys toiminta lähtee paikallista tarpeista perustuu vapaaehtoisuuteen toimii kaikkien lasten ja nuorten

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty JHL 212:n syyskokouksessa

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty JHL 212:n syyskokouksessa Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty :n syyskokouksessa 25.11.2016 Sivu 2 / 10 Sisällysluettelo Järjestötoiminta... 3 Edunvalvonta...

Lisätiedot

Järjestötiedote 3/2015

Järjestötiedote 3/2015 10.3.2015 Järjestötiedote 3/2015 Jakelu: Omakotiliiton jäsenjärjestöjen (piirit, yhdistykset) hallitusten jäsenet, noin 1120 vastaanottajaa. Järjestötiedote lähetetään sähköpostitse käytettäväksi sisäisessä

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2015

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2015 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2015 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2018

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 TOIMINTASUUNNITELMA 2018 EKL:n Pohjois-Karjalan piiri ry 2 YLEISTÄ: Piirin 46. toimintavuotena keskitymme jäsenyhdistysten toimintamahdollisuuksiin. Piirin tarkoituksena on tukea ja ohjata liiton hallituksen

Lisätiedot

A. YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELET, TARKOITUS JA TOIMINTAMUOTO

A. YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELET, TARKOITUS JA TOIMINTAMUOTO POHJOLA-NORDENIN NUORISOLIITTO RY:N SÄÄNNÖT hyväksytty 1.4.1995 kevätkokouksessa Lappeenrannassa muutettu 31.10.1998 syyskokouksessa Helsingissä muutettu 3.4.2009 kevätkokouksessa Helsingissä muutettu

Lisätiedot