LIITE 1b, Palvelukuvaus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LIITE 1b, Palvelukuvaus"

Transkriptio

1 Lääkkeiden koneellinen annosjakelupalvelu 1(8) Sisällys 1. PALVELUN SISÄLTÖ PALVELUN SUORITTAMINEN ANNOSPUSSEIHIN PAKATUT LÄÄKE-ERÄT PALVELUN ALOITUSPALAVERI JA KOULUTUS LÄÄKKEIDEN TARKASTUS RESEPTIEN KIRJOITUS JA UUSIMINEN ÄKILLISET LÄÄKETARPEET MAKSUT ANNOSJAKELUMUUTOKSET HENKILÖSTÖ TOIMIJOIDEN VÄLINEN YHTEISTYÖ PALVELUN LAADUNVALVONTA JA RAPORTOINTI PALVELUN LAATUPOIKKEAMIEN SEURANTA LÄÄKETOIMITUSTEN JATKUVUUS YHTEISTYÖPALAVERIT ASIAKASTYYTYVÄISYYS RAPORTOINTI ARKISTOINTI JA DOKUMENTOINTI VASTUUJAKOTAULUKKO... 8

2 Lääkkeiden koneellinen annosjakelupalvelu 2(8) LÄÄKKEIDEN KONEELLISEN ANNOSJAKELUPALVELUN VÄHIMMÄISVAATIMUKSET SEKÄ PALVELUKUVAUS Tässä dokumentissa on esitetty ostettavan Palvelun vähimmäisvaatimukset ja palvelukuvaus. Jotta tarjoaja voi jättää tarjouksen, kaikkien alla olevien vaatimusten tulee täyttyä tarjotussa Palvelussa. Tässä dokumentissa Tilaajalla tarkoitetaan Pirkkalan yhteistoiminta-aluetta. 1. PALVELUN SISÄLTÖ 1.1. PALVELUN SUORITTAMINEN Palveluntuottaja vastaa kokonaisuudessaan lääkkeiden koneellisesta annosjakelusta sekä annospusseihin pakattujen lääke-erien toimittamisesta Tilaajan toimipisteisiin. Sopimuskauden alkaessa valittu Palveluntuottaja vastaa olemassa olevien annosjakelun toteuttamisessa tarvittavien asiakastietojen siirrosta yhteistyössä nykyisen koneellisesta annosjakelusta vastaavan palveluntuottajan sekä palveluasumisen ja kotihoidon kanssa. Tilaajan tulee voida tehdä lääketilaukset arkisin (ma-pe) apteekin aukioloaikoina, siten että tilauksia voi tehdä virka-ajan puitteissa. Tilaaminen tapahtuu Palveluntuottajan sähköisellä tilausjärjestelmällä. Poikkeustilanteissa lääkkeet voi tilata paperilomakkeella (esim. sähköisen tilausjärjestelmän tilapäinen toimimattomuus) Lääke-erien toimitus toimipisteisiin suoritetaan arkisin klo välillä, mikäli ei Tilaajan kanssa erikseen toisin sovita. Tarkemmat jakelupäivät ja rytmitys sekä aikataulut, Tilaaja suunnittelee yhdessä valituksi tulleen Palveluntuottajan kanssa. Palveluntuottajan tulee toimittaa tilaukset viiden (5) arkipäivän kuluessa tilauksesta. Palveluntuottaja toimittaa myös samalla kertaa ilman erillistä toimitusmaksua muut sellaiset lääkkeet, jotka eivät sovellu koneelliseen annosjakeluun. Toimituserä on kahden (2) viikon lääke-erä, mikäli ei erikseen muuta sovita ANNOSPUSSEIHIN PAKATUT LÄÄKE-ERÄT Lääkkeet toimitetaan toimipisteittäin jaoteltuna.

3 Lääkkeiden koneellinen annosjakelupalvelu 3(8) Lääkkeiden annostelu sisältää asiakkaan viikon lääkkeet jaettuna kertaannoksiin. Annospussin on oltava vähintään toiselta puolen läpinäkyvä. Annospussissa tulee lukea vähintään asiakkaan koko nimi, syntymäaika, lääkkeiden ottopäivämäärä, viikonpäivä ja ottoajankohta. Annospussien mukana tulee toimittaa asiakkaan ajantasainen lääkityslista, josta ilmenee lääkkeiden nimet, vahvuus, määrät ja lääkkeiden ottoajankohta. Lisäksi annospussien toimituksesta tulee käydä selville, mihin toimipisteeseen se toimitetaan. Annospussijakelusta tulee pystyä irrottamaan tarvittaessa kerta-annos mukaan otettavaksi. Irrotetussa kerta-annoksessa tulee lukea päivämäärä, viikonpäivä, vuorokaudenaika ja kellonaika, jolle lääkkeet on jaettu sekä asiakkaan suku- ja etunimet. Annospussien säilytyskotelot sisältyvät koneellisen annosjakelupalvelun hintaan PALVELUN ALOITUSPALAVERI JA KOULUTUS Palvelun aloituspalaverissä Palveluntuottajan annosjakeluvastaava ja Tilaajan edustajat sopivat annosjakelun käytännön järjestelyistä kuten tiedonkulusta ja siirtymävaiheen käytännöistä ja menetelmistä. Tilaaja luovuttaa annosjakeluun soveltuvien asiakkaiden ajan tasalla olevat lääkityslistat Palveluntuottajan annosjakeluvastaavalle lääkkeiden kokonaistarkastusta varten. Palveluntuottaja perehdyttää Tilaajat Palvelun käyttämiseen ilman erillistä korvausta. Palveluntuottaja vastaa koulutuksen toteuttamisesta. Koulutuksessa tulee olla läsnä Palveluntuottajan henkilöstöä (mukaan lukien kuljetus). Koulutus toteutaan Tilaajan tiloissa. Palvelun toimintamallista sovittaessa noudatetaan Lääkkeiden potilaskohtaisen annosjakelun hyvät toimintatavat- ohjetta (Sosiaali- ja terveysministeriö, 2016). Ohje on tarjouspyynnön liitteenä LÄÄKKEIDEN TARKASTUS Palveluntuottaja tarkastaa asiakkaiden kokonaislääkitykset lääkityslistoista. Tarkistuksessa huomioidaan erityisesti mahdolliset yhteisvaikutukset ja päällekkäislääkkeet. Lääkityslistaan merkitään tarkastuksen tulokset ja mahdolliset lääkitysmuutosehdotukset vastaamaan annosjakelukoneen valikoimaa.

4 Lääkkeiden koneellinen annosjakelupalvelu 4(8) Ennen annosjakelussa olevien lääkkeiden luovutusta Palveluntuottajan tulee tarkistaa reseptikeskuksesta, onko annosjakeluun kuuluvia reseptejä korjattu tai mitätöity. Sähköisen reseptin voi apteekki uudistaa. Uudistamispyynnön mukana menevät tiedot lääkärille uusimista varten. Pyynnöt pitää käsitellä 8 vrk:n sisällä, muuten ne vanhenevat ja uusintaa ei voi tehdä. Palveluntuottajan annosjakeluvastaava ja hoitava lääkäri (ja/tai mahdollisesti myös hoitaja) käyvät asiakkaan lääkityksen ja Palveluntuottajan merkinnät läpi. Lääkäri arvioi asiakkaan lääkehoidon ja karsii mahdolliset tarpeettomat lääkkeet pois RESEPTIEN KIRJOITUS JA UUSIMINEN Lääkäri kirjoittaa kerralla vuoden sähköiset reseptit koneellisin annostusjakelumerkinnöin. Palveluntuottajan tulee hoitaa reseptien uusiminen ilman erillistä kustannusta. Palveluntuottajan tulee seurata annosjakelussa olevien sähköisten reseptien tilannetta ja muistuttaa niiden uusimistarpeesta lääkäriä ÄKILLISET LÄÄKETARPEET Tilaajalla on oikeus tehdä lääketilauksia tällä tarjouskilpailulla kilpailutettavan Sopimuksen ulkopuolelta, mikäli tilaus perustuu asiakkaan äkilliseen tarpeeseen MAKSUT Palveluntuottaja laskuttaa lääkkeet/annosjaellut valmisteet suoraan asiakkaalta ja tämän liitteen mukaisen lääkkeiden/valmisteiden koneellisen annosjakelupalvelun Tilaajalta. 2. ANNOSJAKELUMUUTOKSET Tilaaja tilaa lääkkeet ja ilmoittaa lääkemuutokset Palveluntuottajalle yhdessä sovittavalla menetelmällä. Annosjakelutilaus tehdään Palveluntuottajan reseptinkäsittelyohjelman kautta, jolloin Tilaajan annosjakeluvastaava tarkistaa aina tilauksen ennen lähettämistä Palveluntuottajalle. Tilaus siirtyy Palveluntuottajan annosjakeluyksikköön sähköisesti ja tietoturvallisesti suojattua yhteyttä pitkin.

5 Lääkkeiden koneellinen annosjakelupalvelu 5(8) Tilaajalta tulevat tilaus- ja muutostiedot säilytetään Palveluntuottajalla kahdentoista (12) kuukauden ajan saapumispäivästä lukien. Tilaajalta saapuva tilaus tarkistetaan Palveluntuottajan toimesta ja varmistetaan, että toimitus vastaa tilausta. Lääkitysmuutokset käydään läpi vertaamalla muutosdokumenttia ja tilauksen mukana tullutta lääkityslistaa. Tarkastus kuitataan Palveluntuottajalle jäävään lääkityslistaan. Tilaajan toimipisteen lääkevastaava lähettää Palveluntuottajalle tilaustiedot Tilaajan ja Palveluntuottajan yhdessä määrittelemään ajankohtaan mennessä. Tilaustiedoissa on asiakkaiden nimet ja henkilötunnukset sekä selvitys siitä, mitä muutoksia asiakkaiden lääketilaukseen on tulossa. Lääkäri vahvistaa muutokset sovitulla tavalla. Kiireettömät lääkemuutokset toteutetaan aina annosjakelujakson vaihtuessa. Kiireelliset muutokset, kuten esimerkiksi kesken annosjakelujakson aloitettavat lääkelisäykset tai Tilaajasta johtuvat puutteelliset toimitukset, tulee Palveluntoimittajan toimittaa Tilaajan muihin toimipisteisiin toimitettavien annospussien mukana tai olla noudettavissa Palveluntuottajan Tilaajaa lähimmästä toimipisteestä ilman eri korvausta niin pian kuin se on palvelun tuottamisen puitteissa mahdollista. Tarvittaessa Tilaajalla on oikeus toimia kohdassa 1.6. ilmoitetulla tavalla. Mikäli virheellinen toimitus johtuu Palveluntuottajasta, Palveluntuottajan tulee toimittaa virheetön lääke-erä tarpeeseen nähden mahdollisimman nopeasti kohdan 5.2. mukaisesti. Tilaaja voi korvauksetta keskeyttää annosjakelun asiakkaan joutuessa sairaalaan tai jos asiakkaan lääkitys ei enää sovellu annosjakeluun sekä päättää annosjakelu asiakkaan poistuessa Palvelun piiristä. Jos asiakkaan lääkkeet on tilattu ja annospussit jaeltu ennen annosjakelun keskeytystä, veloitetaan lääke-erä asiakkaalta ja Palvelumaksu Tilaajalta. Asiakas saa jokaisen lääke-erän yhteydessä ajan tasalla olevan lääkityslistan. Palveluntuottaja huolehtii Tilaajan toimipisteen hävitettävien lääkkeiden, myös annosjakelun ulkopuolella olevien, kuljettamisesta hävitettäväksi lääketoimitusten yhteydessä ilman erillistä veloitusta.

6 Lääkkeiden koneellinen annosjakelupalvelu 6(8) 3. HENKILÖSTÖ Tarjoajalla tulee olla Palvelun tuottamiseksi riittävä määrä henkilöstöä, jolla on palvelutehtävän edellyttämä koulutus. Palveluntutotaja vastaa siitä, että Palvelua tuottava henkilöstä toimii viranomaismäärysten mukaisesti. Henkilöstöllä tulee olla riittävä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito. Sopimuksen piirissä toimivien työntekijöiden (mukaan lukien kuljetus) tulee voida keskustella Tilaajan kanssa ymmärrettävästi suomen kielellä. 4. TOIMIJOIDEN VÄLINEN YHTEISTYÖ Tilaaja toimittaa Palveluntuottajalle Tilaajan toimipisteiden annosjakeluvastaavien ja heidän varahenkilöiden yhteystiedot. Annosjakeluvastaavat hoitavat käytännön yhteydenpidon Tilaajan henkilöstöön ja lääkäreihin sekä vastaavat myös lääkeneuvonnasta ja muusta Tilaajan toimipisteen farmaseuttisesta tuesta. Palveluntuottaja huolehtii, että Tilaajan toimipisteen hoitajilla ja lääkäreillä on käytettävissä lääkekuvaukset, jossa on ajan tasalla oleva annosjakeluyksikön lääkevalikoima sekä kuvat ja kuvaukset lääkkeistä. Lääkekuvaus auttaa lääkkeiden tunnistamisessa, säästää aikaa ja lisää lääkitysturvallisuutta. Palveluntuottaja sitoutuu kehittämään lääkkeiden annosjakeluprosessia yhdessä Tilaajan kanssa. 5. PALVELUN LAADUNVALVONTA JA RAPORTOINTI 5.1. PALVELUN LAATUPOIKKEAMIEN SEURANTA Palveluntuottaja seuraa laatupoikkeamia valmistusprosessista lähtien aina lääkkeiden asiakkaalle päätymiseen saakka. Mikäli laatupoikkeama ilmenee, ryhdytään tilanteen edellyttämiin toimenpiteisiin välittömästi. Jokainen laatupoikkeama kirjataan laatupoikkeamalomakkeelle, se arvioidaan, syy selvitetään ja ryhdytään ehkäiseviin toimenpiteisiin vastaavanlaisen poikkeaman välttämiseksi. Laatupoikkeamat kirjataan ja käsitellään prosessin jokaisessa vaiheessa myös Tilaajan toimesta. Palveluntuottajalla tulee olla luotettava laadunvarmistusjärjestelmä. Myös Läheltä piti -tilanteet dokumentoidaan ja arvioidaan. Palveluntuottaja ylläpitää seurantaa annosjakelun laadunvalvonnasta ja sujuvuudesta.

7 Lääkkeiden koneellinen annosjakelupalvelu 7(8) 5.2. LÄÄKETOIMITUSTEN JATKUVUUS 5.3. YHTEISTYÖPALAVERIT Lääketoimitusten tulee jatkua keskeytymättöminä. Ylitsepääsemättömän esteen ilmaantuessa koneelliseen annosjakeluun, Palveluntuottaja siirtyy väliaikaisesti esimerkiksi manuaalijakamiseen. Mikäli asiakkaan lääketoimitus havaitaan puutteelliseksi, on Palveluntuottaja velvollinen toimittamaan oikeat lääkkeet mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään seuraavan päivän aikana ilman erillistä korvausta. Palvelun toteutumista seurataan yhteistyöpalavereissa, joita järjestetään vähintään yhden (1) kerran vuodessa. Yhteistyöpalaverissa on läsnä Palveluntuottajan ja Tilaajan vastuuhenkilöt sekä tarvittaessa muuta henkilöstöä. Yhteistyöpalaverissä käydään läpi Palvelun toimivuutta ja laatua sekä kartoitetaan mahdollisia kehityskohteita puolin ja toisin. Yhteistyöpalavereista kirjataan pöytäkirja ja sovittujen kehittämistoimenpiteiden toteutumista seurataan ASIAKASTYYTYVÄISYYS Palvelun onnistumista seurataan asiakastyytyväisyyttä mittaavilla kyselyillä Tilaajan kanssa sovituin väliajoin. Tilaaja vastaa asiakastyytyväisyyskyselyn järjestämisestä. Palveluntuottajalle voidaan antaa tehtäväksi laatia asiakaskyselyjen tulosten ja saadun palautteen perusteella kehittämissuunnitelmat, jotka käydään läpi ja joiden toteutumista seurataan yhteistyöpalavereissa RAPORTOINTI Palveluntuottaja raportoi ilman erillistä kustannusta Tilaajalle vähintään seuraavat asiat (koskien koko yhteistoiminta-aluetta): asiakkaiden lukumäärä toimipisteittäin toimituskerrat laskutetut kustannukset Yhteenvetotiedot toimitetaan kunnan yhteyshenkilölle yhden (1) kerran vuodessa Tilaajan kanssa sovittuna ajankohtana.

8 Lääkkeiden koneellinen annosjakelupalvelu 8(8) 6. ARKISTOINTI JA DOKUMENTOINTI 7. VASTUUJAKOTAULUKKO Asiakkaan lääkitystiedot säilytetään 12 kuukauden ajan Palveluntuottajan reseptinkäsittelyjärjestelmässä. Lääketilaukset, lääkitysmuutostiedot ja asiakaskohtaisten lääkityslistojen kopiot säilytetään 12 kuukautta. Näiden lisäksi Tilaajan toimipisteistä tulee löytyä jokaisesta annospusseihin pakatusta lääke-erästä kuva tai muu raportti mahdollisten poikkeamien tai muiden epäselvyyksien selvittämistä varten. Kuvat voidaan korvata myös sähköisellä toimintatavalla (lääkkeiden tunnistus esim. QR -koodilla). Laskutusdokumentaatio säilytetään verottajan ohjeiden mukaisesti. VASTUUALUE TILAAJA (TOIMIPISTE) PALVELUN- TUOTTAJA (APTEEKKI) LÄÄKÄRI Lääkekustannukset Lääkehoidon tarkastus Reseptien uusinta Reseptien säilytys ja seuranta Lääkemuutoksista ilmoittaminen apteekille Annosjakelun tilaus Palveluntuottajalta (apteekista) Palveluntuottajalle (apteekkiin) saapuneen tilauksen lääke- ja annosmuutosten tarkistus ja käsittely Lääkkeiden tilaaminen annosjakeluyksiköstä Lääkkeiden hävittäminen Annospusseihin pakattujen lääke-erien vastaanottaminen ja toimittaminen Tilaajalle toimipisteeseen Kuljetuksen järjestäminen apteekin ja tilaavien toimipisteiden välillä Kuljetuksen vakuuttaminen ASIAKAS

LIITE 1, Palvelukuvaus

LIITE 1, Palvelukuvaus Lääkkeiden jakelupalvelu 1(6) Sisällys 1. PALVELUN SISÄLTÖ... 2 1.1. PALVELUN SUORITTAMINEN... 2 1.2. ASIAKASKOHTAISET LÄÄKE-ERÄT... 2 1.3. PALVELUN ALOITUS JA KOULUTUS... 3 1.4. LÄÄKKEIDEN TARKASTUS...

Lisätiedot

LÄÄKKEIDEN KONEELLISEN ANNOSPUSSIJAKELUN PALVELUJEN HANKINTA

LÄÄKKEIDEN KONEELLISEN ANNOSPUSSIJAKELUN PALVELUJEN HANKINTA LIITE 1 LÄÄKKEIDEN KONEELLISEN ANNOSPUSSIJAKELUN PALVELUJEN HANKINTA 1. Hankinnan kohde Hankinnan kohteena ovat Sipoon, Tuusulan, Nurmijärven, Mäntsälän ja Pornaisten kuntien lääkkeiden koneellisen annospussijakelun

Lisätiedot

Koneellisen annosjakelun kulku. Marjo Vainio Asiakkuuspäällikkö ANJA annosjakelu

Koneellisen annosjakelun kulku. Marjo Vainio Asiakkuuspäällikkö ANJA annosjakelu Koneellisen annosjakelun kulku Marjo Vainio Asiakkuuspäällikkö ANJA annosjakelu Koneellisen annosjakelun kulku Sopimukset Koulutus/perehdytys Ennakkokatsaus Hoitoyksikön tilaus Apteekin tilaus Anjaan ANJA

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1 (6) HEL 2014-004942 H009-14 Loponen 12.6.2014

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1 (6) HEL 2014-004942 H009-14 Loponen 12.6.2014 KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1 (6) VASTAUKSET MÄÄRÄAIKAAN 5.6.2014 KLO 12.00 MENNESSÄ SAATUIHIN KYSYMYKSIIN KOSKIEN TARJOUSPYYNTÖÄ LÄÄKKEIDEN ANNOSJAKELUN JA TOIMITUSPALVELUN HANKINTA Huom! Samaa asiaa useammin

Lisätiedot

LÄÄKKEIDEN ANNOSJAKELUN PALVELUJEN HANKINTA 1 HANKINNAN KOHTEEN YLEISKUVAUS

LÄÄKKEIDEN ANNOSJAKELUN PALVELUJEN HANKINTA 1 HANKINNAN KOHTEEN YLEISKUVAUS Lääkkeiden annosjakelu 1 (10) LÄÄKKEIDEN ANNOSJAKELUN PALVELUJEN HANKINTA 1 HANKINNAN KOHTEEN YLEISKUVAUS Hankinnan kohteena ovat Ylä-Savon SOTE ky:n ja Kuopion kaupungin lääkkeiden annosjakelun palvelut.

Lisätiedot

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu Lääkkeiden koneellinen annosjakelu Lotta Heikari proviisori, Keljon apteekki Vanhustyön avopalveluohjaajat Jyväskylä 17.3.2006 (Suomen Apteekkariliiton aineiston pohjalta) Sisältö Lääkkeiden koneellinen

Lisätiedot

SOPIMUS KOTIHOIDON JA PALVELUASUMISYKSIKÖIDEN ASIAKKAIDEN LÄÄKKEIDEN ANNOSJAKELUSTA

SOPIMUS KOTIHOIDON JA PALVELUASUMISYKSIKÖIDEN ASIAKKAIDEN LÄÄKKEIDEN ANNOSJAKELUSTA 1 SOPIMUS KOTIHOIDON JA PALVELUASUMISYKSIKÖIDEN ASIAKKAIDEN LÄÄKKEIDEN ANNOSJAKELUSTA SOPIMUKSEN OSAPUOLET Tilaaja Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä PL 42 30101 Forssa Y-tunnus: 0214295-0 Sopimusyhteyshenkilö:

Lisätiedot

Farmaseuttinen johtaja, FaT Charlotta Sandler, Suomen Apteekkariliitto TURVALLISEN LÄÄKEHOIDON TUKI

Farmaseuttinen johtaja, FaT Charlotta Sandler, Suomen Apteekkariliitto TURVALLISEN LÄÄKEHOIDON TUKI 25.4.2019 Farmaseuttinen johtaja, FaT Charlotta Sandler, Suomen Apteekkariliitto TURVALLISEN LÄÄKEHOIDON TUKI MISTÄ PALVELUSSA ON KYSE? - Palvelu tarjoaa hoitoyksikölle järjestelmällisen toimintatavan

Lisätiedot

apteekin annosjakelupalvelu Askel turvallisempaan lääkehoitoon

apteekin annosjakelupalvelu Askel turvallisempaan lääkehoitoon apteekin annosjakelupalvelu Askel turvallisempaan lääkehoitoon Tervetuloa apteekin annosjakeluasiakkaaksi! Annosjakelu on osa turvallista lääkehoitoa. Annosjakelusta hyötyvät etenkin sellaiset apteekin

Lisätiedot

Palvelusetelisääntökirja; Lääkkeiden annosjakelu. Akaan kaupunki

Palvelusetelisääntökirja; Lääkkeiden annosjakelu. Akaan kaupunki Palvelusetelisääntökirja; Lääkkeiden annosjakelu Akaan kaupunki 2(18) Sisällysluettelo 1. Palvelun tarkoitus ja sisältö... 3 2. Palvelusetelillä järjestetty palvelu... 5 2.1 Asiakkaat palvelusetelillä

Lisätiedot

Kansalliset toimintamallit. Sähköinen lääkemääräys

Kansalliset toimintamallit. Sähköinen lääkemääräys Kansalliset toimintamallit Sähköinen lääkemääräys 16.11.2015 Sähköinen resepti kotihoidossa ja palveluasumisessa Sähköisen lääkemääräyksen käytännöt kotihoidossa ja palveluasumisessa Kotihoidossa ja palveluasumisessa

Lisätiedot

Sähköinen lääkemääräys pitkäaikaisessa avo- tai laitoshoidossa Kansalliset toimintamallit alkaen Päivitetty

Sähköinen lääkemääräys pitkäaikaisessa avo- tai laitoshoidossa Kansalliset toimintamallit alkaen Päivitetty Sähköinen lääkemääräys pitkäaikaisessa avo- tai laitoshoidossa Kansalliset toimintamallit 1.1.2017 alkaen Päivitetty 7.8.2017 Asiakkaan reseptit pitkäaikaisessa avo- tai laitoshoidossa Kun asiakas saa

Lisätiedot

LÄÄKKEIDEN KONEELLI- SEN ANNOSJAKELUPALVE- LUN PALVELUSETELIN SÄÄNTÖKIRJA

LÄÄKKEIDEN KONEELLI- SEN ANNOSJAKELUPALVE- LUN PALVELUSETELIN SÄÄNTÖKIRJA 1 Oulu LÄÄKKEIDEN KONEELLI- SEN ANNOSJAKELUPALVE- LUN PALVELUSETELIN SÄÄNTÖKIRJA Hyvinvointilautakunta 18.6.2019 2 SISÄLLYSLUETTELO Sääntökirja palvelusetelipalvelujen tuottamisesta yleinen osa... 3 1.

Lisätiedot

Perusturvapalvelut Päivämäärä Pykälä vs. perusturvajohtaja HANKINTA: LÄÄKKEIDEN KONEELLINEN ANNOSJAKELUPALVELU

Perusturvapalvelut Päivämäärä Pykälä vs. perusturvajohtaja HANKINTA: LÄÄKKEIDEN KONEELLINEN ANNOSJAKELUPALVELU HANKINTA: LÄÄKKEIDEN KONEELLINEN ANNOSJAKELUPALVELU Asia Kuntien Hankintapalvelut KuHa Oy (jäljempänä kilpailuttaja) järjesti tarjouskilpailun lääkkeiden koneellisesta annosjakelupalvelusta Nokian kaupungille

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ TERVEYSLAUTAKUNTA

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ TERVEYSLAUTAKUNTA HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2011 1 50 LÄÄKKEIDEN ANNOSJAKELUA KOSKEVIEN SOPIMUSTEN JATKAMINEN OPTIOKAUDELLA Terke 2009-5 Esityslistan asia TJA/10 TJA Terveyslautakunta päätti jatkaa lääkkeiden annosjakelusta

Lisätiedot

TOIMIVA YHTEISTYÖ SOTE TOIMIJOIDEN JA APTEEKIN VÄLILLÄ. Leena Astala Apteekkari Porin Asema apteekki Leena Astala 1

TOIMIVA YHTEISTYÖ SOTE TOIMIJOIDEN JA APTEEKIN VÄLILLÄ. Leena Astala Apteekkari Porin Asema apteekki Leena Astala 1 TOIMIVA YHTEISTYÖ SOTE TOIMIJOIDEN JA APTEEKIN VÄLILLÄ Leena Astala Apteekkari Porin Asema apteekki 18.3.2019 Leena Astala 1 UUSIA YHTEISTYÖN MUOTOJA Turvallisen lääkehoidon tuki palvelu edistää lääkitysturvallisuutta

Lisätiedot

Suun terveydenhuollon tarveaineiden ja tarvikkeiden sekä oikomisen tarveaineiden ja tarvikkeiden hankinta

Suun terveydenhuollon tarveaineiden ja tarvikkeiden sekä oikomisen tarveaineiden ja tarvikkeiden hankinta 1 (5) Suun terveydenhuollon tarveaineiden ja tarvikkeiden sekä oikomisen tarveaineiden ja tarvikkeiden hankinta Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Määritelmät... 2 3. Tavoitteet... 3 4. Asiakkaat... 3 5. Tuotteita

Lisätiedot

KONEELLINEN LÄÄKKEENJAKO

KONEELLINEN LÄÄKKEENJAKO 3.10.2016 1(5) KEMIN KAUPUNKI Sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Keskuspuistokatu 30, 94100 Kemi KONEELLINEN LÄÄKKEENJAKO 1. Hankinnan kohde: Lääkkeiden toimittaminen apteekin kautta koneellisesti jaettuna

Lisätiedot

Palvelusetelisääntökirja Lääkkeiden annosjakelu

Palvelusetelisääntökirja Lääkkeiden annosjakelu Yhtymähallitus 31.8.2018 112, tarkennukset 27.9.2018 130 Ikäihmisten toimialuejohtaja, Perhe-ja sosiaalipalvelun toimialuejohtaja, Terveys-ja sairaanhoitopalvelun toimialuejohtaja 3.9.2018 Palvelusetelisääntökirja

Lisätiedot

Tietosuojaseloste 1 / 5. Rekisteripitäjän informointiasiakirja. EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679, artiklat 13 ja 14) 10.7.

Tietosuojaseloste 1 / 5. Rekisteripitäjän informointiasiakirja. EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679, artiklat 13 ja 14) 10.7. Tietosuojaseloste 1 / 5 1. Rekisterin nimi Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän lääkehuollon asiakasrekisteri 1. Reseptipäiväkirja 2. Potilaskohtaisten lääkeannosten tilaukset 3. Huumausaineiden kulutuskortit

Lisätiedot

APTEEKKIEN TOIMINTAOHJEMALLI: SÄHKÖISEEN RESEPTIIN LIITTYVÄT HÄIRIÖTILANTEET

APTEEKKIEN TOIMINTAOHJEMALLI: SÄHKÖISEEN RESEPTIIN LIITTYVÄT HÄIRIÖTILANTEET APTEEKKIEN TOIMINTAOHJEMALLI: SÄHKÖISEEN RESEPTIIN LIITTYVÄT HÄIRIÖTILANTEET JOHDANTO Apteekin tulee varautua sähköisen reseptin toiminnassa mahdollisesti ilmeneviin häiriötilanteisiin. Koko apteekin henkilökunnan

Lisätiedot

Lääkkeiden koneellinen annosjakelupalvelu. Tarjouspyyntö

Lääkkeiden koneellinen annosjakelupalvelu. Tarjouspyyntö Lääkkeiden koneellinen annosjakelupalvelu Tarjouspyyntö Tällä tarjouspyynnöllä pyydetään tarjouksia Nokian kaupungin ja Pirkkalan yhteistoiminta-alueen lääkkeiden koneellisesta annosjakelusta. Kuntien

Lisätiedot

Ohje 6/2018 1(5) THL/1579/ /2018. Operatiivisen toiminnan ohjaus (OPER)

Ohje 6/2018 1(5) THL/1579/ /2018. Operatiivisen toiminnan ohjaus (OPER) Ohje 6/2018 1(5) LÄÄKKEEN MÄÄRÄÄMINEN RESEPTILLÄ LÄÄKEHOIDON KESTOAJALLE TULEE PERUSTUA HOIDOLLISEEN TARPEESEEN Valtuutussäännökset Sähköisestä lääkemääräyksestä annetun lain (61/2007) 24 :n 2 momentti

Lisätiedot

LÄÄKITYKSEN TARKISTUSPALVELUSTA APUA LÄÄKITYSHUOLIIN. Charlotta Sandler Farmaseuttinen johtaja, FaT. Apteekkaripäivät

LÄÄKITYKSEN TARKISTUSPALVELUSTA APUA LÄÄKITYSHUOLIIN. Charlotta Sandler Farmaseuttinen johtaja, FaT. Apteekkaripäivät LÄÄKITYKSEN TARKISTUSPALVELUSTA APUA LÄÄKITYSHUOLIIN Charlotta Sandler Farmaseuttinen johtaja, FaT Apteekkaripäivät 20.4.2017 19.4.2017 Esittäjän nimi 1 MONI IKÄÄNTYNYT TARVITSEE TUKEA LÄÄKEHOIDON HALLINTAAN

Lisätiedot

Valtakunnallinen lääkityslista moniammatillisen yhteistyön työkaluna tulevaisuudessa. Harri Nurmi THL/OPER Fimea

Valtakunnallinen lääkityslista moniammatillisen yhteistyön työkaluna tulevaisuudessa. Harri Nurmi THL/OPER Fimea Valtakunnallinen lääkityslista moniammatillisen yhteistyön työkaluna tulevaisuudessa THL/OPER Fimea 26.1.2017 1 Työtehtävät ja yhteystiedot Projektipäällikkö Sähköinen lääkemääräys Kelain Rajat ylittävä

Lisätiedot

POTILASTURVALLISUUS HOIDON TURVALLIS UUS. Hoita mis en. Hoitomenetel turvallisuus. Käyttöturvallisuus Poikkeama laitteen käytössä

POTILASTURVALLISUUS HOIDON TURVALLIS UUS. Hoita mis en. Hoitomenetel turvallisuus. Käyttöturvallisuus Poikkeama laitteen käytössä 1 POTILASTURVALLISUUS LAITET URVALLISUUS Laitteiden turvallisuus Toimintahäiriö Laitevika Käyttöturvallisuus laitteen käytössä HOIDON TURVALLIS UUS Hoitomenetel mien turvallisuus Hoidon haittavaikutus

Lisätiedot

Blue Industry Parkin toimintakonseptin mallinnus

Blue Industry Parkin toimintakonseptin mallinnus Tarjouspyyntö 1 (6) Blue Industry Parkin toimintakonseptin mallinnus Sisällys 1 Hankinnan kohde... 2 2 Hankekuvaus ja hankkeelle asetetut tavoitteet... 2 2.1 Mallinnuksen toteutus... 2 2.2 Alihankinta...

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 1.7.2015 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ

Tarjouspyyntö 1.7.2015 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ 1 Tarjouspyyntö 1.7.2015 Siivous-ruokapalveluyksikkö PL 33, 31761 Urjala RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ Urjalan kunnan siivous-ruokapalveluyksikkö pyytää tarjoustanne liitteenä olevan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kotihoidon asiakkaiden lääkkeiden koneellinen annosjakelu sekä kotihoidon etäpalvelut ja niiden asiakasmaksut

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kotihoidon asiakkaiden lääkkeiden koneellinen annosjakelu sekä kotihoidon etäpalvelut ja niiden asiakasmaksut 19.04.2017 Sivu 1 / 1 1770/2017 05.05.00 48 Kotihoidon asiakkaiden lääkkeiden koneellinen annosjakelu sekä kotihoidon etäpalvelut ja niiden asiakasmaksut Valmistelijat / lisätiedot: Raija Kasanen, puh.

Lisätiedot

Vastaukset lisäkysymyksiin koskien tarjouspyyntöä: Tarjouspyyntö lääkkeiden koneellisen annosjakelun palveluista/ OUKA 10065/2013 27.11.

Vastaukset lisäkysymyksiin koskien tarjouspyyntöä: Tarjouspyyntö lääkkeiden koneellisen annosjakelun palveluista/ OUKA 10065/2013 27.11. 1 Vastaukset lisäkysymyksiin koskien tarjouspyyntöä: Tarjouspyyntö lääkkeiden koneellisen annosjakelun palveluista/ OUKA 10065/2013 27.11.2014 KYSYMYS 1. Kun hintatietoja ei saa olla missään muualla tarjousasiakirjoissa

Lisätiedot

LÄÄKKEET ANNOSPUSSEISSA APTEEKISTA. Risto Suominen PharmaService Oy/ Espoonlahden Apteekki, annosjakeluyksikkö. 19.8.2014 Risto Suominen 1

LÄÄKKEET ANNOSPUSSEISSA APTEEKISTA. Risto Suominen PharmaService Oy/ Espoonlahden Apteekki, annosjakeluyksikkö. 19.8.2014 Risto Suominen 1 LÄÄKKEET ANNOSPUSSEISSA APTEEKISTA Risto Suominen PharmaService Oy/ Espoonlahden Apteekki, annosjakeluyksikkö 19.8.2014 Risto Suominen 1 KONEELLINEN ANNOSPUSSI- PALVELU Lääkkeet jaellaan koneellisesti

Lisätiedot

Savitaipaleen apteekki. Lauritsalan apteekki

Savitaipaleen apteekki. Lauritsalan apteekki 1/8 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO A 2/2014 Eksote / KORJAUSILMOITUS: Lääkkeiden koneellinen annosjakelu ja lääkehuolto (Pisteytys kohderyhmittäin) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 10 Kelvollisia tarjouksia

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ KOTIHOIDON KAUPPAPALVELUIDEN HANKINTA. Hankinta Perusturvapalvelut

TARJOUSPYYNTÖ KOTIHOIDON KAUPPAPALVELUIDEN HANKINTA. Hankinta Perusturvapalvelut TARJOUSPYYNTÖ KOTIHOIDON KAUPPAPALVELUIDEN HANKINTA Mäntsälän kunta/mustijoen perusturva pyytää tarjoustanne kotihoidon kauppapalvelun hankinnasta tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. 1. Sopimuskausi

Lisätiedot

HAKEMUS OMAISHOIDON VAPAAN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI KOTIIN ANNETTAVA PALVELU

HAKEMUS OMAISHOIDON VAPAAN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI KOTIIN ANNETTAVA PALVELU 1 Hakemus saapunut: HAKEMUS OMAISHOIDON VAPAAN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI KOTIIN ANNETTAVA PALVELU Hakeminen palveluntuottajaksi on mahdollista ympäri vuoden. Kaikki omaishoidon palvelusetelin toimintaohjeen

Lisätiedot

LÄÄKEHOITOSUUNNITELMA MALLIPOHJA Palveluseteliyrittäjälle LÄÄKEHOITOSUUNNITELMA

LÄÄKEHOITOSUUNNITELMA MALLIPOHJA Palveluseteliyrittäjälle LÄÄKEHOITOSUUNNITELMA LÄÄKEHOITOSUUNNITELMA Lääkehoitosuunnitelmassa lääkehoidolla tarkoitetaan lääke- ja nestehoitoa. Palvelusetelituottajan lääkehoitosuunnitelman pohjana on Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän lääkehoitosuunnitelma.

Lisätiedot

KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUSLUONNOS

KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUSLUONNOS KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUSLUOOS 2017-2018 1. Yleistä Puitesopimus edellyttää yhteistyötä, joka vaatii molemmilta osapuolilta käytännön tasolla ansaittua luottamusta, paneutumista toisen toimintaan,

Lisätiedot

SOPIMUSMALLI, JONKA EHTOIHIN TARJOAJAN ON SITOUDUTTAVA, LOPULLINEN SOPIMUS VOI TARKENTUA.

SOPIMUSMALLI, JONKA EHTOIHIN TARJOAJAN ON SITOUDUTTAVA, LOPULLINEN SOPIMUS VOI TARKENTUA. LIITE 6.1 SOPIMUSMALLI, JONKA EHTOIHIN TARJOAJAN ON SITOUDUTTAVA, LOPULLINEN SOPIMUS VOI TARKENTUA. PUITEJÄRJESTELYSOPIMUS MAJOITUS- JA RAVITSEMISPALVELUIDEN HANKINNASTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT

Lisätiedot

Palveluntuottaja pystyy aloittamaan uuden asiakkaan palvelun seuraavana päivänä ja viimeistään kahden vuorokauden sisällä palvelun tilaamisesta.

Palveluntuottaja pystyy aloittamaan uuden asiakkaan palvelun seuraavana päivänä ja viimeistään kahden vuorokauden sisällä palvelun tilaamisesta. ma la klo ma su klo Palveluntuottaja pystyy aloittamaan uuden asiakkaan palvelun seuraavana päivänä ja viimeistään kahden vuorokauden sisällä palvelun tilaamisesta. Asiakkaalle on nimetty vastuuhoitaja

Lisätiedot

KLIINISTEN TUTKIMUSLÄÄKKEIDEN KÄSITTELY (Internetversio)

KLIINISTEN TUTKIMUSLÄÄKKEIDEN KÄSITTELY (Internetversio) Laatija: Ercan Celikkayalar Hyväksyjä: Eeva Suvikas-Peltonen Satakunnan sairaanhoitopiirin ky:n Sairaanhoidollisten palveluiden liikelaitos SataDiag Sairaala-apteekki Koodi: B.10net.2 Sivu: 1(5) Korvaa

Lisätiedot

Kysymykset ja vastaukset koskien lääkkeiden annosjakelun palveluiden kilpailutusta Dnro 44/2015

Kysymykset ja vastaukset koskien lääkkeiden annosjakelun palveluiden kilpailutusta Dnro 44/2015 Kysymykset ja vastaukset koskien lääkkeiden annosjakelun palveluiden kilpailutusta Dnro 44/2015 Huom! Tarjouksen jättöaikaa on jatkettu 24.8.2015 klo 14 saakka Tarjouspyyntöön ja liitteeseen no 3 on tehty

Lisätiedot

Liite tarjoukseen kohde I- Oppikirjatoimitukset suomenkielisiin peruskouluihin KOHDE1/ OPPIKIRJOJEN TOIMITUKSET SUOMENKIELISIIN PERUSKOULUIHIN

Liite tarjoukseen kohde I- Oppikirjatoimitukset suomenkielisiin peruskouluihin KOHDE1/ OPPIKIRJOJEN TOIMITUKSET SUOMENKIELISIIN PERUSKOULUIHIN 1 LIITE 4 TARJOUSPYYNTÖ KIRKKONUMMEN KUNNAN SUOMEN JA RUOTSINKIELISIIN PERUSKOULUIHIN HANKITTAVISTA OPPIKIRJOISTA Liite tarjoukseen kohde I- Oppikirjatoimitukset suomenkielisiin peruskouluihin Tarjouksen

Lisätiedot

HANKINNAN KOHTEEN VÄHIMMÄISVAATIMUKSET JA LAATUVERTAILU LIITE 8

HANKINNAN KOHTEEN VÄHIMMÄISVAATIMUKSET JA LAATUVERTAILU LIITE 8 HANKINNAN KOHTEEN VÄHIMMÄISVAATIMUKSET JA LAATUVERTAILU LIITE 8 Tarjouslomake, palautetaan täytettynä tarjouksen liitteenä OHJEET TARJOAJALLE - Tämä on tarjouslomake, joka on palautettava tarjouksen yhteydessä

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 134/2008 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi sairausvakuutuslain 5 luvun muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi sairausvakuutuslakia. Lakiin lisättäisiin

Lisätiedot

LÄÄKEHOITOSUUNNITELMA. Kotihoito Lähellä Oy

LÄÄKEHOITOSUUNNITELMA. Kotihoito Lähellä Oy LÄÄKEHOITOSUUNNITELMA Kotihoito Lähellä Oy 2 LÄÄKEHOITOSUUNNITELMA 1. Lääkehoidon sisältö ja toimintatavat Kotihoito Lähellä Oy:n lääkehoidon vaatimustasona on, että lääkehoito toteutuu turvallisesti.

Lisätiedot

LIITE 1 Tiedot tarjoajasta sekä palvelun laadusta

LIITE 1 Tiedot tarjoajasta sekä palvelun laadusta LIITE 1 Tiedot tarjoajasta sekä palvelun laadusta Tarjous Lopen kunnan oppilas- ja palvelukuljetusten sekä asiointiliikenteen hankinnasta tehdään tällä asiakirjalla. Tarjoajan tulee täyttää tarjouspyynnön

Lisätiedot

Kuka tietää lääkityksesi?

Kuka tietää lääkityksesi? Kuka tietää lääkityksesi? Tunne lääkkeesi valtakunnallinen Lääkehoidon päivä 16.3.2017 Diasarjassa kuvataan Mikä on lääkityslista Miksi ajantasainen lääkityslista on tärkeä Miten ajantasaista lääkitystietoa

Lisätiedot

Lääkehoitosuunnitelmat ajan tasalle

Lääkehoitosuunnitelmat ajan tasalle Lääkehoitosuunnitelmat ajan tasalle Paula Timonen Proviisori LHKA Tohtorikoulutettava Pro dosis Oy paula.timonen@prodosis.fi Tausta Merkittävä osa kaiken annetun hoidon haitoista liittyy lääkitykseen Lääkehoitosuunnitelma

Lisätiedot

Systemaattinen lääkkeenjako parityönä. Mari Hörkkö, aoh Tyks/Keuhko-osasto 1 Anu Söderlund, oh Turun kaupunki/akuutti neurologinen kuntoutusosasto

Systemaattinen lääkkeenjako parityönä. Mari Hörkkö, aoh Tyks/Keuhko-osasto 1 Anu Söderlund, oh Turun kaupunki/akuutti neurologinen kuntoutusosasto Systemaattinen lääkkeenjako parityönä Mari Hörkkö, aoh Tyks/Keuhko-osasto 1 Anu Söderlund, oh Turun kaupunki/akuutti neurologinen kuntoutusosasto Haasteena Potilaiden lääkitys ei toteudu aina niin kuin

Lisätiedot

I&O kärkihanke: Etelä-Savon asiakaslähtöinen palveluohjausverkosto ja osaamiskeskus omais- ja perhehoitoon (OSSI-hanke ) IÄKKÄIDEN

I&O kärkihanke: Etelä-Savon asiakaslähtöinen palveluohjausverkosto ja osaamiskeskus omais- ja perhehoitoon (OSSI-hanke ) IÄKKÄIDEN I&O kärkihanke: Etelä-Savon asiakaslähtöinen palveluohjausverkosto ja osaamiskeskus omais- ja perhehoitoon (OSSI-hanke 2016-2018) IÄKKÄIDEN LÄÄKEHOIDON MONIAMMATILLINEN ARVIOINTI = ILMA OMAIS- JA PERHEHOITOON

Lisätiedot

LIITE 2 1 (5) TARJOUSLOMAKE, ATERIA- JA LÄHETTIKULJETUKSET 11.1.2016 (tavoite) 31.12.2016 (+ optiovuodet)

LIITE 2 1 (5) TARJOUSLOMAKE, ATERIA- JA LÄHETTIKULJETUKSET 11.1.2016 (tavoite) 31.12.2016 (+ optiovuodet) LIITE 2 1 (5) TARJOUSLOMAKE, ATERIA- JA LÄHETTIKULJETUKSET 11.1.2016 (tavoite) 31.12.2016 (+ optiovuodet) Tarjouslomakkeen täyttöohje Tarjouslomaketta täyttäessä tulee ottaa huomioon seuraavat asiat: Palveluntuottajan

Lisätiedot

APTEEKKISOPIMUKSET. Ohjeistus lääkäreille ja apteekeille

APTEEKKISOPIMUKSET. Ohjeistus lääkäreille ja apteekeille APTEEKKISOPIMUKSET Ohjeistus lääkäreille ja apteekeille TYÖRYHMÄ: Antti Holopainen, Järvenpään sosiaalisairaala/a-klinikkasäätiö Juha Oksanen, Kettutien A-Klinikka, Helsinki Pirjo Pennanen, Terveydenhuollon

Lisätiedot

Lemin Vanamokodin asukkaiden omaisille ja läheisille tiedotus- ja keskustelutilaisuus tiistaina 1.12.2015 klo 17.00

Lemin Vanamokodin asukkaiden omaisille ja läheisille tiedotus- ja keskustelutilaisuus tiistaina 1.12.2015 klo 17.00 Lemin Vanamokodin asukkaiden omaisille ja läheisille tiedotus- ja keskustelutilaisuus tiistaina 1.12.2015 klo 17.00 Mukana infossa Saimaan Tukipalvelut Oy:n edustaja Lauritsalan apteekin edustajat Eksoten

Lisätiedot

SELVITYS KONEELLISESTÄ LÄÄKKEIDEN ANNOSJAKELUSTA

SELVITYS KONEELLISESTÄ LÄÄKKEIDEN ANNOSJAKELUSTA Selvitys 1 (6) SELVITYS KONEELLISESTÄ LÄÄKKEIDEN ANNOSJAKELUSTA Taustaa Eduskunnan oikeusasiamies on 7.3.2013 antanut ratkaisun (Dnro 809/4/11) (Liite1) ja Sosiaali- ja terveysministeriö on ohjeistanut

Lisätiedot

Kardiologisten palveluiden hankinta

Kardiologisten palveluiden hankinta 55969 24.03.2016 1/12 55969 Kardiologisten palveluiden hankinta Yhteystiedot: Suomi puh. fax kaisu.mourujarvi@ras.fi : : : Hankintaviranomaisen luonne: Julkisoikeudellinen laitos: : Terveydenhuolto Muu:

Lisätiedot

sivu 1 (8) Sähköinen lääkemääräys vaatimusmäärittely versio 2.93

sivu 1 (8) Sähköinen lääkemääräys vaatimusmäärittely versio 2.93 sivu 1 (8) LIITE 1: Lääkemääräyksiin ja toimitussanomaan liittyvät oikeudet 1 Lääkemääräyksiin liittyvät oikeudet (lääkemääräysten käsittelyyn liittyvät käyttöoikeudet) tila ei hoitava 1,14 lääketieteen

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. 1 (8) Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 2012 Aula- ja turvallisuuspalvelut Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen.

Lisätiedot

SUOSITUS KONEELLISEN ANNOSJAKELUN TOIMINTAMALLIKSI

SUOSITUS KONEELLISEN ANNOSJAKELUN TOIMINTAMALLIKSI 1 SUOSITUS KONEELLISEN ANNOSJAKELUN TOIMINTAMALLIKSI Sosiaali ja terveysministeriö Kansaneläkelaitos Lääkealan turvallisuus ja kehittämiskeskus Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 2 SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo...

Lisätiedot

Turvallinen lääkehoitoprosessi Ennakoiden potilaan parhaaksi

Turvallinen lääkehoitoprosessi Ennakoiden potilaan parhaaksi Turvallinen lääkehoitoprosessi Ennakoiden potilaan parhaaksi 4.3.2015 Karolina Peltomaa Potilasturvallisuuspäällikkö Vs. Vastuuhenkilö Kehittämispalvelut - yksikkö VSSHP HaiPro HaiPro Potilas sai toiselle

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus/Lääkkeiden annosjakelun kulut asiakkaalle 89/2013

Oikaisuvaatimus/Lääkkeiden annosjakelun kulut asiakkaalle 89/2013 Perusturvalautakunta 89 03.12.2013 Perusturvalautakunta 4 21.01.2014 Oikaisuvaatimus/Lääkkeiden annosjakelun kulut asiakkaalle 89/2013 Petula 03.12.2013 89 Eduskunnan oikeusasiamie antoi 7.3.2013 ratkaisun

Lisätiedot

Näin käytät ereseptiä

Näin käytät ereseptiä Näin käytät ereseptiä Kaikkialla Suomessa siirrytään vaiheittain käyttämään sähköistä reseptiä (eresepti). Tiedot ereseptin käyttöönottaneista organisaatioista saat terveydenhuollosta, apteekeista ja sivustolta

Lisätiedot

Asumispalvelun ja kotihoidon lääkehoitoprosessit

Asumispalvelun ja kotihoidon lääkehoitoprosessit Asumispalvelun ja kotihoidon lääkehoitoprosessit 19.3.2019 Sairaala-apteekkari Leena Riukka Erikoisproviisori, LHKA-pätevyys 19.3.2019 Taustaa Kotihoidon ja palvelutalojen moniammatillisen lääkehoidon

Lisätiedot

Sähköinen resepti Terveystalossa

Sähköinen resepti Terveystalossa Sähköinen resepti Terveystalossa Sähköinen resepti Terveystalossa Terveystalo on siirtynyt sähköisen reseptin eli ereseptin käyttöön. Kaikki apteekit ja julkinen terveydenhuolto ovat siirtyneet sähköiseen

Lisätiedot

Koulukuljetukset Yhteiskoulu-lukioon ja Lapijoen kouluille (linja-autokuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016

Koulukuljetukset Yhteiskoulu-lukioon ja Lapijoen kouluille (linja-autokuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 Koulukuljetukset Yhteiskoulu-lukioon ja Lapijoen kouluille (linja-autokuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 Eurajoen kunnan koulutoimi pyytää tarjoustanne koululaiskuljetuksista lukuvuodelle 2015-2016. 1

Lisätiedot

DIGITAALINEN APTEEKKI

DIGITAALINEN APTEEKKI DIGITAALINEN APTEEKKI NYT JA TULEVAISUUDESSA Iiro Salonen Asiantuntijaproviisori Suomen Apteekkariliitto iiro.salonen@apteekkariliitto.fi 4.10.2017 Iiro Salonen / Suomen Apteekkariliitto 1 ESITYKSEN SISÄLTÖ

Lisätiedot

Lääkelogistiikka projektin vaikutukset lääkehoidon kirjaamiseen ja toteuttamiseen Pirkanmaalla Marjo Uusitalo Projektipäällikkö

Lääkelogistiikka projektin vaikutukset lääkehoidon kirjaamiseen ja toteuttamiseen Pirkanmaalla Marjo Uusitalo Projektipäällikkö Lääkelogistiikka projektin vaikutukset lääkehoidon kirjaamiseen ja toteuttamiseen Pirkanmaalla Marjo Uusitalo Projektipäällikkö Taysin hoitoyksiköiden lääkehuollon automatisointi Taysin Uudistamisohjelma

Lisätiedot

8.10.2014 LISÄKYSYMYKSET SEKÄ NIIDEN VASTAUKSET, PESU- JA PUHDISTUSAINEET, SIIVOUSVÄLINEET, JÄTEPUSSIT JA SANITEETTITARVIKKEET

8.10.2014 LISÄKYSYMYKSET SEKÄ NIIDEN VASTAUKSET, PESU- JA PUHDISTUSAINEET, SIIVOUSVÄLINEET, JÄTEPUSSIT JA SANITEETTITARVIKKEET 8.10.2014 LISÄKYSYMYKSET SEKÄ NIIDEN VASTAUKSET, PESU- JA PUHDISTUSAINEET, SIIVOUSVÄLINEET, JÄTEPUSSIT JA SANITEETTITARVIKKEET Tarjouspyyntöön määräaikaan 6.10.2014 klo 14.00 mennessä esitetyt kysymykset

Lisätiedot

KEHITTYVÄT APTEEKKIPALVELUT. Farmaseuttinen johtaja Sirpa Peura Suomen Apteekkariliitto

KEHITTYVÄT APTEEKKIPALVELUT. Farmaseuttinen johtaja Sirpa Peura Suomen Apteekkariliitto KEHITTYVÄT APTEEKKIPALVELUT Farmaseuttinen johtaja Sirpa Peura Suomen Apteekkariliitto Perinteiset apteekkipalvelut Reseptin toimitus & uusiminen Lääkevalmistus Itsehoidon opastus Suorakorvausmenettely

Lisätiedot

1/8. 85, / kuukausi. Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet. 2,000 52,5 / tunti / yksi henkilö

1/8. 85, / kuukausi. Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet. 2,000 52,5 / tunti / yksi henkilö 1/8 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO HEL2014-014568 / Tallinnanaukion tori- ja tapahtuma-alueen ympäristön puhtaanapito ja talvikunnossapito (Pisteytys kohderyhmittäin) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 2 Kelvollisia

Lisätiedot

Lääkkeiden jaon ja kirjaamisen kaksoistarkastus kahden hoitajan läsnä ollessa eli ns. Vaasan Malli

Lääkkeiden jaon ja kirjaamisen kaksoistarkastus kahden hoitajan läsnä ollessa eli ns. Vaasan Malli Lääkkeiden jaon ja kirjaamisen kaksoistarkastus kahden hoitajan läsnä ollessa eli ns. Vaasan Malli Medicindelningens och dokumenteringens dubbelkoll i närvaro av två skötare den sk. Vasa modellen Mari

Lisätiedot

Lääkehoidon toteuttaminen vanhuspalveluissa Vanhustyön johdon päivä, PSAVI, Marja-Leena Arffman Terveydenhuollon ylitarkastaja

Lääkehoidon toteuttaminen vanhuspalveluissa Vanhustyön johdon päivä, PSAVI, Marja-Leena Arffman Terveydenhuollon ylitarkastaja Lääkehoidon toteuttaminen vanhuspalveluissa Vanhustyön johdon päivä, PSAVI, 20.3.2014 Terveydenhuollon ylitarkastaja Lääkkeen käyttötarkoitukset Lievittää oireita Lääke Auttaa terveydentilan tai sairauden

Lisätiedot

Lisähankintaoptio Lisähankintana voidaan ostaa perushoitoa rajatusti terveyskeskushammaslääkärin

Lisähankintaoptio Lisähankintana voidaan ostaa perushoitoa rajatusti terveyskeskushammaslääkärin Hankinnan yksilöinti Ostopalveluina hankitaan hammaslääketieteellisen kiireellisen ensiavun jatkohoidon sekä muun kiireelliseksi katsotun hammashoidon toimenpiteitä. Lisähankintaoptio Lisähankintana voidaan

Lisätiedot

TARJOUSLOMAKE, liite 3 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ nro 26/2014 21.8.2014. Perustiedot. Tarjoajan nimi. Y-tunnus. Osoite. Yhteyshenkilö

TARJOUSLOMAKE, liite 3 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ nro 26/2014 21.8.2014. Perustiedot. Tarjoajan nimi. Y-tunnus. Osoite. Yhteyshenkilö TARJOUSLOMAKE, liite 3 1 (5) Perustiedot Tarjoajan nimi Y-tunnus Osoite Yhteyshenkilö Yhteyshenkilön sähköposti ja puhelinnumero Tarjouksen allekirjoitus Olen tutustunut tarjouspyyntöasiakirjoihin ja sitoudun

Lisätiedot

SOPIMUSMALLI (POHJA A) 1. SOPIJAOSAPUOLET 2. SOPIMUKSEN TAUSTA JA TAVOITTEET 3. SOPIMUKSEN KOHDE SOPIMUS PALVELUISTA

SOPIMUSMALLI (POHJA A) 1. SOPIJAOSAPUOLET 2. SOPIMUKSEN TAUSTA JA TAVOITTEET 3. SOPIMUKSEN KOHDE SOPIMUS PALVELUISTA SOPIMUSMALLI (POHJA A) SOPIMUS PALVELUISTA 1. SOPIJAOSAPUOLET Tilaaja nimi, osoite, puhelin, sähköposti, fax, yhteyshenkilö laskutusosoite tarvittaessa myös tiedot henkilöistä, jotka valvovat tuottajan

Lisätiedot

Merja Hirvonen Suomen Apteekkariliitto

Merja Hirvonen Suomen Apteekkariliitto Merja Hirvonen Suomen Apteekkariliitto 13.3.2018 Uusi APTEEKKI on enemmän, ei vähemmän, kuin vanha. Apteekki on käytetyin terveyspalvelu Miljoonaa käyntiä / vuosi 7 10 18 60 TK-lääkäri Yksityishammaslääkäri/

Lisätiedot

Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjoustanne opetusmateriaaleista lukuvuosille 2013 2014 ja 2014 2015.

Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjoustanne opetusmateriaaleista lukuvuosille 2013 2014 ja 2014 2015. TARJOUSPYYNTÖ Haapaveden kaupunki/koulutoimi pyytää tarjoustanne opetusmateriaaleista lukuvuosille 2013 2014 ja 2014 2015. Tarjouspyyntö on julkaistu Julkisten hankintojen ilmoituskanavalla HILMASSA 09.04.2013.

Lisätiedot

Esitys ja malli päivähoidon / varhaiskasvatuksen lääkehoitosuunnitelman tuottamiseksi

Esitys ja malli päivähoidon / varhaiskasvatuksen lääkehoitosuunnitelman tuottamiseksi 15.12.2009 1 (5) Esitys ja malli päivähoidon / varhaiskasvatuksen lääkehoitosuunnitelman tuottamiseksi Sosiaali- ja terveysministeriön opas Turvallinen lääkehoito Valtakunnallinen opas lääkehoidon toteuttamisesta

Lisätiedot

KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA

KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA KIRJASTOAUTON KORITYÖN HANKINTA Inarin kunta pyytää tarjoustanne kirjastoauton korityöstä tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Kirjastoauto hankitaan Inarin kunnankirjaston käyttöön (www.inari.fi/kirjasto).

Lisätiedot

sivu 1 (6) Sähköinen lääkemääräys vaatimusmäärittely versio 2.7

sivu 1 (6) Sähköinen lääkemääräys vaatimusmäärittely versio 2.7 sivu 1 () Sähköinen lääkemääräys vaatimusmäärittely 19.9.2014 versio 2. LIITE 1: Lääkemääräyksiin ja toimitussanomaan liittyvät oikeudet 1 Lääkemääräyksiin liittyvät oikeudet tila Toimittamaton lääkemääräys

Lisätiedot

Moniammatillinen lääkehoidon kokonaisarviointi Maria Mäkelä farmaseutti LHKA, yrittäjä

Moniammatillinen lääkehoidon kokonaisarviointi Maria Mäkelä farmaseutti LHKA, yrittäjä Moniammatillinen lääkehoidon kokonaisarviointi Lääkehoidon kokonaisarviointi Farmaseutin/proviisorin osuus: Todellinen lääkitys ja vointi, labrat, tarkoituksenmukaisuus Suositusten vastaiset laä kkeet

Lisätiedot

LÄÄKKEIDEN TILAAMINEN. Kirsi Aronpuro Osastofarmaseutti, osastofarmasian erityispätevyys

LÄÄKKEIDEN TILAAMINEN. Kirsi Aronpuro Osastofarmaseutti, osastofarmasian erityispätevyys LÄÄKKEIDEN TILAAMINEN Kirsi Aronpuro Osastofarmaseutti, osastofarmasian erityispätevyys 3.3.2015 OSTI-TILAUSJÄRJESTELMÄ OSTi- ohjeet OSTi-ohjelmassa Santrasta Lääkehuollon sivuilta (Yksiköt- Tyks- Sapa-

Lisätiedot

PUITESOPIMUS KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JÄRJESTÄMISVELVOLLISUUDEN PIIRIIN KUULUVIEN TYÖTERVEYSHUOLLON PALVELUJEN TUOTTAMISESTA

PUITESOPIMUS KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JÄRJESTÄMISVELVOLLISUUDEN PIIRIIN KUULUVIEN TYÖTERVEYSHUOLLON PALVELUJEN TUOTTAMISESTA LUONNOS 2.12.2015 PUITESOPIMUS KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JÄRJESTÄMISVELVOLLISUUDEN PIIRIIN KUULUVIEN TYÖTERVEYSHUOLLON PALVELUJEN TUOTTAMISESTA 1 OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja Kemijärven kaupunki (jäljempänä

Lisätiedot

LIITE 1 HANKINNAN KOHTEEN KUVAUS

LIITE 1 HANKINNAN KOHTEEN KUVAUS LIITE 1 HANKINNAN KOHTEEN KUVAUS Tässä asiakirjassa kuvataan tarkemmin YTHS:n tarpeet ja vaatimukset, joita tarjottaville palveluille on asetettu. Tarjoajan on sitouduttava täyttämään tässä asiakirjassa

Lisätiedot

REKISTERISELOSTEET Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 11.4.2011, päivityspvm: 17.4.2015

REKISTERISELOSTEET Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 11.4.2011, päivityspvm: 17.4.2015 REKISTERISELOSTEET Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 11.4.2011, päivityspvm: 17.4.2015 Tällä lomakkeella ovat sekä rekisteriselosteiden tiedot (HetiL 10 ) että rekisteröidyille annettava informaatio

Lisätiedot

K/7/ /2017 Kaavoituksen ja kunnallistekniikan suunnittelupalveluiden puitesopimus 2018%2020

K/7/ /2017 Kaavoituksen ja kunnallistekniikan suunnittelupalveluiden puitesopimus 2018%2020 Asia K/7/02.08.00.06/2017 Kaavoituksen ja kunnallistekniikan suunnittelupalveluiden puitesopimus 2018%2020 1.1 Tarjouspyynnön kohde Hankintayksikkö on Imatran kaupunki / Kaupunkirakenne ja kunnallistekniikka.

Lisätiedot

Taysin uudistamisohjelma 2020 lääkelogistiikka-projekti. Marjo Uusitalo

Taysin uudistamisohjelma 2020 lääkelogistiikka-projekti. Marjo Uusitalo Taysin uudistamisohjelma 2020 lääkelogistiikka-projekti Marjo Uusitalo Taysin uudistamisohjelma 2020 Kymmenen vuoden aikana uudistetaan toimintamalleja ja tiloja. Varaudutaan alueen väestökehityksessä

Lisätiedot

Palvelusetelisääntökirja Lääkkeiden annosjakelu

Palvelusetelisääntökirja Lääkkeiden annosjakelu Yhtymähallitus 31.8.2018 x Ikäihmisten toimialuejohtaja xx.xx., Perhe-ja sosiaalipalvelun toimialuejohtaja xx.xx., Terveys-ja sairaanhoitopalvelun toimialuejohtaja xx.xx Palvelusetelisääntökirja Lääkkeiden

Lisätiedot

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Medbit Oy 1 SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT-12-2014 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Raision sosiaali- ja terveyskeskus Y- tunnus: 0204428-5 Osoite: PL 100, 20201 RAISIO Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

Tarjouspyyntö 21.5.2014 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ

Tarjouspyyntö 21.5.2014 RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ 1 Tarjouspyyntö 21.5.2014 Siivous-ruokapalveluyksikkö PL 34, 31760 Urjala RAAKOJEN, KUORITTUJEN PERUNATUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ Urjalan kunnan siivous-ruokapalveluyksikkö pyytää tarjoustanne liitteenä olevan

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. HÄMEENLINNAN KAUPUNKI YHDYSKUNTARAKENNE 1 (9) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE Tiehöylä Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen. Tarjouksen jättäessään

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALA PALVELUSETELITUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN

POHJOIS-KARJALA PALVELUSETELITUOTTAJAKSI HAKEUTUMINEN HAKEMUKSEN TUNNISTE 2015/2 HAKEMUS LÄHETETTY KÄSITELTÄVÄKSI 22.02.2015 PALVELUNTUOTTAJAN TIEDOT POGOSTAN ARJENAPU Y-Tunnus 2644362-7 Toimipaikka Osoite Rajatie 2b 82900 YHTEYSHENKILÖN TIEDOT Etunimi Jorma

Lisätiedot

Uudistuvat lääkehuollon tietojärjestelmät. Marjo Uusitalo Projektipäällikkö YTM, erikoisfarmaseutti

Uudistuvat lääkehuollon tietojärjestelmät. Marjo Uusitalo Projektipäällikkö YTM, erikoisfarmaseutti Uudistuvat lääkehuollon tietojärjestelmät Marjo Uusitalo Projektipäällikkö YTM, erikoisfarmaseutti Taysin hoitoyksiköiden lääkehuollon automatisointi (1) o Taysin Uudistamisohjelma 2020: kymmenen vuoden

Lisätiedot

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS 20.4.2015 IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA 1 1.1 SOVELTAMINEN Näitä erityisehtoja sovelletaan ohjelmistojen tai niiden osien toimituksiin ketterien

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Kiinteistönhoito. Sammakkolammentie 2, Kuopio

TARJOUSPYYNTÖ. Kiinteistönhoito. Sammakkolammentie 2, Kuopio TARJOUSPYYNTÖ Kiinteistönhoito Sammakkolammentie 2, Kuopio 1.2.2017 Sivu 2/5 Sammakkolammentie 2, Kuopio 1. KOHDETIEDOT Tilaaja Savon koulutuskuntayhtymä PL 87 70101 Kuopio Tilaajan yhteyshenkilö Ari Orsjoki

Lisätiedot

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion tarjouspyyntöön työpaja- ja kauppakassipalveluista

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion tarjouspyyntöön työpaja- ja kauppakassipalveluista Peruspalvelukuntayhtymä Kallion tarjouspyyntöön työpaja- ja kauppakassipalveluista tulleet kysymykset: Tarjouspyyntöön määräaikaan mennessä tulleet kysymykset on käsitelty numerojärjestyksessä siten, että

Lisätiedot

Annetuista palveluista laaditaan palvelun Tilaajalle tarvittavat asiakirjat. Palveluntuottajan. Puhelin Telefax Internet

Annetuista palveluista laaditaan palvelun Tilaajalle tarvittavat asiakirjat. Palveluntuottajan. Puhelin Telefax  Internet 08.11.2016 1/11 84213 ENMG-tutkimusten hankinta 1. : Suomi puh. fax kaisu.mourujarvi@ras.fi : : 2. Hankinnan kohde Hankinnan nimi: ENMG-tutkimusten hankinta Hankinnan tunniste- tai viitenumero: 84213 Hankinnan

Lisätiedot

1. Tarjoajan perustiedot

1. Tarjoajan perustiedot LIITE 5. Tarjouslomake 1(6) Oulun toimivalta-alueen linja-autoliikenne, Joukkoliikenteen tarjouskilpailu 2/2013 tarjous tehdään tällä asiakirjalla. Tarjotusta kalustosta tarjoajan tulee täyttää tarjouspyynnön

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Palvelukuvaus LIITE 1 1

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Palvelukuvaus LIITE 1 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Palvelukuvaus LIITE 1 1 Sanelunpurku- ja tekstinkäsittelypalvelut Palvelukuvaus Sanelun kulku Tilaajan henkilöstö sanelee sanelut Effica 4.1 -potilastietojärjestelmään (jäljempänä Effica).

Lisätiedot

Avoin Yhtiö 14.04.2015 Papinkatu 3 C 14 74120 Iisalmi LÄÄKEHOIDON SUUNNITELMA

Avoin Yhtiö 14.04.2015 Papinkatu 3 C 14 74120 Iisalmi LÄÄKEHOIDON SUUNNITELMA Heidin ja Päivin Lähihoiva Laatinut: Päivi Marin Avoin Yhtiö 14.04.2015 Papinkatu 3 C 14 74120 Iisalmi LÄÄKEHOIDON SUUNNITELMA Lääkehoitosuunnitelma sisältää seuraavat osa-alueet: Lääkehoidon sisältö ja

Lisätiedot

Liite 3/ Hankittavalle palvelulle asetettavat vaatimukset ja henkilöstön kelpoisuusvaatimukset

Liite 3/ Hankittavalle palvelulle asetettavat vaatimukset ja henkilöstön kelpoisuusvaatimukset 1 Liite 3/ Hankittavalle palvelulle asetettavat vaatimukset ja henkilöstön kelpoisuusvaatimukset Liitteellä yksi (1) henkilötyöpäivä (htp)= 7,5 tuntia 1. Tarjouspyynnön kohteeseen sisältyvät palvelut Tarjouksen

Lisätiedot

Näin teen parhaani: Lääkäri ja farmaseutti kertovat, miten edistävät turvallista ja järke...

Näin teen parhaani: Lääkäri ja farmaseutti kertovat, miten edistävät turvallista ja järke... Page 1 of 5 JULKAISTU NUMEROSSA 1-2/2019 NÄKÖKULMA Näin teen parhaani: lääkäri ja farmaseutti kertovat, miten edistävät turvallista ja järkevää lääkehoitoa Ilona Mikkola, Anna Lovén / Kirjoitettu 8.2.2019

Lisätiedot