TOIMINTAKERTOMUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTAKERTOMUS 1.1.2010-31.12.2010"

Transkriptio

1 HALLITUS 1 (9) TOIMINTAKERTOMUS YLEISTÄ Vuosi 2010 oli Raahen kauppakamariosaston 56. toimintavuosi ja se oli vuoden 2009 finanssikriisistä toipumisen aikaa. Osaston toiminta oli näkyvää ja osasto otti kantaa sekä pyrki aktiivisesti vaikuttamaan useisiin ajankohtaisiin asioihin. Ydinvoimalan saanti alueelle, liikennekysymykset ja erityisesti koulutusasiat olivat vuoden aikana esillä. Alkuvuodesta yritettiin voimakkaasti puolustaa ammattikorkeakoulun nuorisoasteen aloituspaikkojen säilymistä Raahessa ja loppuvuodesta otettiin esille ammatillisen koulutuksen yhteistyöratkaisuihin liittyvät kysymykset. Toimintaa toteutettiin yhteistyössä eri yhteistyötahojen kanssa. Elinkeinoelämän selvää elpymistä ei vielä voimakkaasti tapahtunut, mutta uskoa ja merkkejä alueen paremmasta tulevaisuudesta alkoi ilmetä. Kesällä syntynyt eduskunnan päätös ydinvoimalan rakentamisesta Pohjois-Suomeen ja kaivosteollisuuden elpyminen tulevat antamaan merkittävän piristysruiskeen Pohjois-Suomen elinkeinoelämälle. Raahen seudulle on toteutumassa useita merkittäviä teollisuushankkeita. Laivakankaan kultakaivoksen toteutumisen eteen osastokin on tehnyt töitä ja sen peruskiven muuraustilaisuuteen voitiin osallistua elokuulla. Lisäksi biohaketehtaan rakentamisen aloittaminen ja Ruukin masuunien peruskorjaukset ovat jo vilkastuttaneet Raahen talousalueen elinkeinoelämää. Raahen sataman väylän syventäminen ja laiturityöt ovat valmistuneet ja konttiliikenne kasvaa. Elektroniikkateollisuuteen on alueelle syntynyt noin 100 työpaikkaa. Jo ydinvoimalapäätöstä odotettaessa rakennustoiminta on vilkastunut ja uusi Mettalanmäen kauppakeskushanke julkistettiin. TOIMINTA-ALUE Raahen kauppakamariosasto toimii Oulun kauppakamarin osastona alueella, johon kuuluvat seuraavat paikkakunnat: Haapavesi, Kärsämäki, Merijärvi, Oulainen, Pyhäjoki, Pyhäntä, Raahe, Siikajoki ja Vihanti sekä vuoden 2009 alusta aloittanut Siikalatvan kunta. JÄSENET Raahen kauppakamariosaston jäsenmäärä oli vuoden 2010 lopussa 85, joka jakaantui jäsenryhmittäin seuraavasti: - 76 yritystä, - 5 kuntaa, - 5 koulutusyhtymää, - 1 henkilöjäsen Vuoden aikana liittyi 3 uutta jäsentä ja erosi 2 jäsentä.

2 2 HALLITUS Puheenjohtaja Raimo Seikkala toimitusjohtaja Varapuheenjohtaja Martti Nousiainen päätoimittaja Hallituksen jäsenet Kari Karjalainen kaupunginjohtaja Seppo Ahoketo kauppias Pauli Korpi-Tassi toimitusjohtaja Jussi Laaka asianajaja Jarmo Oja toimitusjohtaja Tapani Piirala rehtori Ari Pohjola toimitusjohtaja Antero Salakka pankinjohtaja Kaija Sepponen kehityspäällikkö Seppo Soralahti toimitusjohtaja Jukka Swanljung tuotantojohtaja Kaisu Tuomi kunnanjohtaja Tapio Törmänen toimitusjohtaja Asiamies Pauli Kastell tilintarkastaja HTM Hallituksesta erovuorossa olivat Pauli Korpi-Tassi, Jussi Laaka, Jarmo Oja, Antero Salakka ja Kaisu Tuomi. Erovuorossa olevista jäsenistä hallitukseen kaudelle valittiin jatkamaan toimitusjohtaja Jarmo Oja ja kunnanjohtaja Kaisu Tuomi. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Korsu Oy:n toimitusjohtaja Pertti Keski-Korsu Raahesta, Profood Oy:n toimitusjohtaja Satu Raiski Vihannista ja Nordea-pankin Raahen konttorin apulaisjohtaja Sirpa Putaansuu. Raahen kauppakamariosaston puheenjohtajana jatkamaan vuodelle 2011 valittiin Raimo Seikkala ja varapuheenjohtajana jatkamaan Martti Nousiainen. Asiamiehenä jatkaa Pauli Kastell. TOIMINTA JA VAIKUTTAMINEN Raahen kappakamariosaston tehtävänä on kehittää toimialueensa elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä ja valvoa elinkeinoelämän yhteisiä etuja. Vuoden 2010 toimintasuunnitelman mukaan osasto pyrkii vaikuttamaan kaavoitusta, maankäyttöä, alueen infrastruktuuria ja energiapolitiikkaa koskeviin suunnitelmiin elinkeinoelämän näkökulmista sekä vaikuttamaan osaston toiminta-alueen palveluiden ja asumisviihtyvyyden parantamiseen. Pyritään turvaamaan osaavan työvoiman saatavuutta sekä vahvistamaan yliopisto-, korkeakoulu- ja toisen asteen koulutusta sekä osaamista ja tutkimusta alueella. Painopistealueina vuonna 2010 olivat Pyhäjoen ydinvoimalahankeen toteutumisen edistäminen, valtatie 8 kehittäminen välillä Raahe Liminka sekä Oulun ammattikorkeakoulun Raahen ja Oulaisten toimipisteiden aseman vahvistaminen ja turvaaminen. Vuoden aikana järjestettiin kolme lehdistötilaisuutta, tehtiin tiedotteita ja lausuntoja sekä tehtiin esityksiä ja järjestettiin koulutusta.

3 3 Esitykset ja lausunnot - OAMK:n aseman turvaaminen Raahessa, ministerin tapaaminen Liikenne- ja viestintäministeri Suvi Lindén - Lausunto Raahen kampusta koskevaan selvitykseen Luovutettiin OAMK:n rehtori Jouko Paasolle - Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen edistäminen, ministerin tapaaminen Liikenne- ja viestintäministeri Suvi Lindén - Terästä, kuntaa ja energiaa suurhankeseminaari sekä lehdistötilaisuus Järjestettiin yhteistyössä Rsyp:n kanssa - Esitys työryhmästä neuvottelemaan Raahen amk-opetuksen jatkosta Raahen seutukunnan seutulautakunnalle - Kannanotto Raahen tekniikan ja talouden kampuksen tulevaisuudesta Oulun seudun koulutuskuntayhtymän hallitukselle - Esitys työryhmän kokoamisesta Raahe Liminka valtatien kehittämiseen Raahen seutukunnan kehittämiskeskukselle - Fennovoima Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjien tapaaminen Järjestettiin tapaaminen Vihiluodossa - Ydinvoimalahankkeen edistäminen, vierailu valtiovarainministeriössä Oltiin mukana valtiosihteeri Niinikosken tapaamisessa - Kannanotto valtatie 8 kehittämisen vauhdittamiseksi Järjestettiin lehdistö- ja keskustelutilaisuus - Esitys valmistautumisesta ydinvoimainvestointien koulutus- ja tutkimustoimintaan Oulun kauppakamari teki esityksen oppilaitoksille - Lounasesitelmätilaisuus Fennovoima Oy:n ydinvoimalahankkeen tilanteesta Esitelmän piti yhteiskuntasuhdepäällikkö Tiina Tigerstedt - Esitys valtatie 8 investoinneista ja lehdistötiedote Esitys luovutettiin liikenneministeri Anu Vehviläiselle - Esitys vuoden yrittäjän valintamenettelyn muuttamisesta Raahen seudun yrityspalvelujen ohjausryhmälle - Terästä, kuntaa ja energiaa seminaari II, paikallinen valmistautuminen ja haasteet Oltiin mukana järjestämässä seminaaria - Teetettiin suunnitelma Raahen koulutuskuntayhtymän ja Aikun yhteenliittämisestä Suunnitelman teki PricewatenhouseCoopers - Esitys ydinvoimalakoulutuksen sisällöstä Oulun kauppakamari teki esityksen Oulun yliopistolle - Esitys valtatie 8 kehittämisen suunnittelun ja toteutuksen käynnistämisestä Pohjois-Pohjanmaan ELY -keskuksen ylijohtaja Matti Räinälle - Mettalanmäen kauppakeskushankkeen esittely ja lehdistötilaisuus Järjestettiin hankkeen esittely- ja lehdistötilaisuus - Esitys ammatillisen koulutuksen järjestämiseen liittyvien ratkaisujen aikalisästä Esitys tehtiin Raahen koulutuskuntayhtymän jäsenkunnille Osaston edustus Oulun kauppakamarin hallituksessa ja valiokunnissa: Oulun kauppakamarin hallitukseen ovat kuuluneet toimitusjohtaja Raimo Seikkala, ja kehitysjohtaja Erkki Pisilä. Raimo Seikkala on kuulunut varapuheenjohtajistoon.

4 4 Valiokunnissa on ollut seuraava edustus: Kauppavaliokunta Koulutusvaliokunta Liikennevaliokunta Teollisuusvaliokunta Ympäristöjaosto Tietoteollisuusvaliokunta Tilintarkastusvaliokunta Vaalivaliokunta PK -valiokunta toimitusjohtaja Matti Hannuniemi henk. kehityspäällikkö Hanna Salovaara kuljetuspäällikkö Harri Tuomela toimitusjohtaja Risto Mätäsaho kehitysjohtaja Erkki Pisilä ymp. ja laatupäällikkö Pekka Tervonen toimitusjohtaja Pauli Korpi-Tassi toimitusjohtaja Raimo Seikkala Erja Rautio (varajäsen) toimitusjohtaja Raimo Seikkala toimitusjohtaja Pertti Keski-Korsu toimitusjohtaja Juha Nurmimäki talousjohtaja Erja Rautio toimitusjohtaja Seppo Soralahti Osaston muut edustukset Raahen seutukunnan seutulautakunta Pehr Brahe -säätiön valtuuskunta Elinkeinoelämän yhteistyötoimikunta Ahti Pekkala säätiö Raahen seudun yrityspalveluiden Pyöreä pöytä Ydinvoimalahanketta edistävä yhteistyöryhmä Ydinvoimalahankeen YVA seurantaryhmä Raahen kampuksen tulevaisuutta selvittävä työryhmä Elinkeinostrategian seurantaryhmä Yliopiston ydinvoimakoulutuksen suunnitteluryhmä Yritysverkot kansainvälistymisen mahdollistajana -hankkeen ohjausryhmä Raahen hyvinvoinnin ja terveyden johtoryhmä Raimo Seikkala Tapio Törmänen Pauli Kastell Kaija Sepponen Pauli Kastell Pauli Kastell Seppo Soralahti Anja Pirttijärvi Raimo Seikkala Raimo Seikkala Raimo Seikkala Leila Joki-Samppala Osastolla on edustus myös useissa toimialueella toimivissa työryhmissä ja toimikunnissa. Lisäksi hallituksen jäsenet ovat oman työpaikkansa tai taustayhteisönsä edustajina useissa alueen eri toiminnoissa ja elimissä ja vaikuttavat niissä kauppakamarijärjestön tavoitteiden edistämiseen. YHTEISTYÖ Raahen seudun yrityspalveluiden kanssa tehtiin tiivistä yhteistyötä sovitun ja nyt jatketun yhteispalvelusopimuksen mukaisesti sekä osallistuttiin eri hankkeiden työryhmiin ja edistämiseen. Raahen seudun yrityspalvelut hoitaa tehdyn sopimuksen pohjalta alueen kauppakamarin jäsenille tarjottavat hankeneuvontapalvelut. Osastolla on ollut merkittävä rooli Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen edistämisessä. Hankkeessa on tehty tiivistä yhteistyötä Fennovoima Oy:n ja hanketta edistävän Yhteistyöryhmän kanssa. Lisäksi on tehty yhteistyötä alueen kuntien, yrittäjäjärjestöjen, yritysten ja eri oppilaitosten kanssa.

5 5 VAIKUTTAMINEN OAMK:n Raahen kampuksen tilanne Oulun seudun ammattikorkeakoulun Raahen kampusalueen toimintaedellytyksiä kartoitti selvitysmies Pertti Törmälä vuoden 2009 lopulla. Raahen kauppakamariosasto antoi lausunnon selvitykseen ja se luovutettiin rehtori Jouko Paasolle. Osaston lausunnossa korostettiin nuorisoasteen koulutuksen säilyttämisen tärkeyttä ja koulutuksen tulee vastata alueen elinkeinorakennetta. Lausunnossa esitettiin Raaheen uutena hyvinvointi-/hoiva-alan koulutusta ulkomaisten opiskelijoiden koulutusta vähentäen. Osaston esityksestä huolimatta ammattikorkeakoulu päätti lähteä toteuttamaan selvitysmies Törmälän raportissa esitettyä Profiloituneen yhteiskampuksen luomista. Tämä pitää sisällään nuorisoasteen aloituspaikkojen siirtämisen Raahesta Ouluun vuoden 2011 jälkeen. Tätä pidettiin Raahen alueen elinkeinoelämän kannalta huonona ratkaisuna. Päätöksen muuttamiksi yritettiin monilla eri tavoin vaikuttaa mm. OAMK:n hallituksen jäsenten kautta. Asiaa käsiteltiin myös Oulun kauppakamarin hallituksessa. Sen nimissä tehtiin Oulun seudun koulutuskuntayhtymän hallitukselle esitys, että vielä selvitettäisiin Raahen kampuksen tulevaisuuden turvaamiseksi muita kehittämisvaihtoehtoja. Tämäkään esitys ei tuottanut tulosta. Osasto teki Raahen seutukunnan seutulautakunnassa esityksen AMK -työryhmän perustamisesta ja sen tavoitteena oli nuorisoasteen aloituspaikkojen säilyminen Raahen kampuksella. Työryhmän tuli selvittää yhteistyömahdollisuudet myös Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu Oy:n kanssa. Tehtävää varten nimettiin työryhmä, jossa osastoa edusti Anja Pirttijärvi. Työryhmä ei löytänyt ratkaisua nuorisoasteen aloituspaikkojen säilymiselle Raahen kampuksella. Pyhäjoen ydinvoimalahanke Fennovoima Oy:n ydinvoimalahanke eteni ja useita hankkeen toteutumisen kannalta merkittäviä päätöksiä valtakunnassa ja alueella vuoden aikana tehtiin. Valtioneuvosto teki periaatepäätöksen ydinvoiman lisärakentamisesta ja eduskunta hyväksyi Fennovoima Oy:n hakemuksen, jonka mukaan Fennovoima Oy:n ydinvoimala rakennetaan joko Pyhäjoelle tai Simoon. Vuoden aikana valmistuvat Hanhikivenniemen alueen ydinvoimamaakuntakaava sekä yleiskaava ja asemakaavat. Kaavat on paikallisesti hyväksytty ja niistä tehdyt valitukset viivästyttävät vielä sijoituspaikkapäätöksen tekoa. Pyhäjoen hankkeen puolesta on tehty kovasti töitä. Yhteistyössä Raahen seudun yrityspalveluiden kanssa järjestettiin tammikuun 27. päivä Terästä, kultaa ja energiaa -seminaari, jonka tavoitteina oli saada suurhankkeiden rakentamiseen liittyvä kysyntä ja tarjonta kohtaamaan sekä esitellä alueelta löytyvää, hankkeiden vaatimukset täyttävää osaamista ja palveluita. Loppuvuodesta Raahessa järjestettiin vielä toinen saman teeman seminaari, jossa paneuduttiin niihin toimenpiteisiin, joita alueen toimijoiden ja päätöksentekijöiden tulee huomioida ydinvoimalaitoksen sijoittuessa alueelle. Järjestettiin maaliskuussa Fennovoima Oy:n toimitusjohtajan Tapio Saarenpään ja Raahen alueen yrittäjien tapaaminen Vihiluodossa. Elokuussa järjestettiin lounasesitelmätilaisuus otsikolla; Fennovoima Oy:n ydinvoimalahankkeen tilannekatsaus. Yhteistyöryhmän toimintaan osallistuttiin merkittävällä panoksella ja osaston asiamies toimii työryhmän sihteerinä. Sanomalehti Raahen Seutu on erittäin ansiokkaasti pääkirjoituksissa ja uutisoinnissa tukenut hanketta. Hankkeen kannatus alueella on kasvanut.

6 6 Osaston tekemän esityksen pohjalta on Raahen seudun yrityspalvelut käynnistänyt Yritysverkostot kansainvälistymisen mahdollistajana hankkeen. Siihen liittyvänä ovat teettäneet Oy Swot Consulting Finland Ltd:llä selvityksen Kansainvälisen laitosprojektin vaikutuksista lähialueen teollisuusyrityksiin. Selvitys tehtiin Olkiluoto 3 vaikutuksista sen lähialueen teollisuusyrityksiin. Osastolla on edustus hankkeen ohjausryhmässä. Fennovoima Oy:llä on tarve saada ydinvoima-alaan perehtyneitä ja siitä kiinnostuneita uusia työntekijöitä Pohjois-Suomeen. Oulun kauppakamari teki oppilaitoksille esityksen valmistautumisesta ydinvoimainvestoinnin edellyttämään koulutus- ja tutkimustoiminnan käynnistämiseen. Osaston puheenjohtaja on ollut mukana suunnittelemassa yhdessä Fennovoima Oy:n kanssa Pohjois-Suomeen ydinenergia-alan yliopistokoulutuksen alustavaa sisältöesitystä, joka esiteltiin yliopiston rehtori Lauri Lajuselle, vararehtori Olli Silvénille, teknisen tiedekunnan dekaani Kauko Leiviskälle ja täydennyskoulutuksen johtaja Martti Hyrylle. Ydinvoimatekniikan koulutus aloitetaan Oulun yliopistossa vuoden 2012 alusta ja oppilaat valitaan syksyllä Valtatie 8 kehittäminen välillä Raahe Liminka Raahen kauppakamariosasto teki Raahen seutukunnan kehittämiskeskukselle esityksen, että se ryhtyy kokoamaan työryhmää edistämään valtatie 8 kehittämistä välillä Raahe Liminka. Työryhmän tehtävänä on vaikuttaa Liikennevirastoon, Tiepiiriin ja päättäjiin, jotta tieosuuden kehittämissuunnitelmat tarkistetaan ja tarpeellisilta osin uusitaan. Suunnitelmissa tulee hyödyntää paikallista asiantuntemusta ja paikallisia näkemyksiä sekä huomioida tulevaisuuden tarpeet mukaan lukien myös Pyhäjoen ydinvoimala. Raahen seutukunnan seutulautakunta nimesi työryhmän, jonka puheenjohtajana toimii johtaja Hannu Pyykönen ja sihteerinä kehittämiskeskuksen johtaja Lauri Laajala. Osaston kevätkokouksen yhteydessä järjestettiin lehdistötilaisuus sekä alustus-/keskustelutilaisuus valtatie 8 kehittämisestä välillä Raahe Liminka. Keskustelutilaisuuteen alustajaksi kutsuttiin Pohjois-Pohjanmaan ELY -keskuksen suunnitteluosaston päällikkö Risto Leppänen ja kommenttipuheenvuorojen käyttäjiksi kansanedustaja Inkeri Kerola, Raahen kaupunginjohtaja Kari Karjalainen, Raahen seutukunnan kehittämiskeskuksen johtaja Lauri Laajala, Rautaruukin edustajana kehittämisjohtaja Erkki Pisilä, liikennöitsijän edustajana Pentti Keski-Korsu sekä Katternö Oy:n johtaja Antti Vilkuna. Puheenvuoroissa tuotiin voimakkaasti esille Raahe Liminka välin ohituskaistatarpeet sekä risteysjärjestelyjen ongelmat Raahessa, joihin tarvitaan rekkaliikenteen ja erikoiskuljetusten vaatimia järjestelyjä. Ensiapuna tämän hetken suunnitelmissa on ns. Malmitien risteyksen valoohjaus, mutta parempana siihen pidettiin kiertoliittymän rakentamista. Malmitien liittymän siirtämistä Mettalanmäelle ei pidetty hyvänä ratkaisuna. Esille tuli rekkapysäköintipaikkojen tarve sekä korostettiin liikenneolojen kehittämisen tarvetta huomioiden ydinvoimala sekä Meripohjola kehitysvyöhyke. Keskustelussa todettiin, että teollisuus keskittyy rannikolle ja liikenneyhteyksien kuntoon saattamiseen on saatava enemmän vauhtia. Nyt on edunvalvonnan paikka. Liikenneministeri Anu Vehviläinen vieraili Raahessa Raahen sataman käyttöönottojuhlassa. Hänelle luovutettiin Raahen kauppakamariosaston esitys valtatie 8 investoinneista.

7 7 Pohjois-Pohjanmaan ELY -keskuksen ylijohtaja Matti Räinälle tehtiin esitys, että valtatie 8 liikenneolojen kehittämisen suunnittelu ja toteutus on saatava pikaisesti käyntiin. Siinä esitettiin, että Raahen pohjavesisuojauksiin varatut ja tehdyllä päätöksellä säästyneet varat käytetään alueen tärkeisiin liikenteen kehittämiskohteisiin. Raahen Portti Kauppasatama Raahessa Ennen osaston syyskokousta järjestettiin Mettalanmäen kauppakeskushankkeesta lehdistölle tiedotustilaisuus sekä heti sen perään hankkeen esittelytilaisuus. Tilaisuuden alussa Raahen kaupungin edustajina kaupunginjohtaja Kari Karjalainen ja johtaja Hannu Pyykönen sekä perustettavan yhtiön nimiin VMV-Yhtiö Oy:n toimitusjohtaja Veli-Matti Välikangas ja Juviset Oy:n toimitusjohtaja Jukka Vitikka allekirjoittivat yhteistoimintasopimuksen. Kauppakeskushankkeen nimenä on käytetty Raahen Porttia. Suunnitellun kauppakeskuksen kokonaispinta-ala on k-m 2 ja autopaikkoja alueelle rakennetaan yli Rakentaminen on mahdollista kahteen kerrokseen ja hotelliosassa 15 kerrokseen. Kauppakeskukseen sijoittuu päivittäistavarakauppa, erikoisliikkeitä, tilaa vievän kaupan yksiköitä, liikenneasema sekä hotelli ja toimistotiloja. Rakentaminen voidaan toteuttaa vaiheittain. Hanketta on lähdetty kehittelemään jo ennen ydinvoimalasuunnitelmia, mutta sen tulo alueelle varmasti vaikuttaisi hankkeen etenemiseen. Kauppakeskuksen rakentaminen tarkoittaa muutoksia kolmeen valtatie 8 Raahen kohdan risteykseen. Raahen kauppakamariosasto pitää erittäin tärkeänä, että valtatie 8:lla saadaan suunnittelu ja toteutus pikaisesti käyntiin Raahen Mettalanmäen eritasoliittymään, kantatie 88 risteykseen sekä Raahe Liminka välisen tieosuuden ohituskaistoille. Ammatillinen koulutus Raahessa Raahen koulutuskuntayhtymän ammatillisen koulutuksen Paras lain mukaisia kehittämisasioita on selvitelty jo yli kolme vuotta. On ollut työryhmää ja toimikuntaa ja neuvotteluja käyty, mutta yhteistä näkemystä ei ole löydetty. Raahen kaupungin-valtuuston päätös oli neuvotella yhteistyöstä Oulun suuntaan. Muut kunnat ovat Oulun eteläisen alueen yhteistyön kannalla. Raahen kauppakamariosasto teki jo vuonna 2008 esityksen peruskoulun jälkeisen koulutuksen järjestämisestä, mutta se ei toteutunut. Syksyllä 2010 kauppakamariosaston nimissä valmisteltiin uutta esitystä. Tavoitteena oli koko työssäkäyntialueen kuntien ja Meripohjola-kehitysvyöhykkeen yhteistyön tiivistäminen sekä toisen asteen koulutuksen vaiheittainen kokoaminen osakeyhtiö-pohjalle. Tähän liittyen teetettiin PWC:llä alustava suunnitelma Raahen koulutus-kuntayhtymän, Raahen Aikuiskoulutuskeskus Oy:n ja Raahen Osaamiskeskus Oy:n fuusioimisesta ja toimintojen yhdistämisestä. Koska ammatillisen koulutuksen yhteistyöneuvottelut olivat uudelleen käynnistyneet ja jatkuivat, niin esitystä ei jätetty eikä julkistettu. Raahen kauppakamariosasto esitti joulukuussa Raahen ammatillisen koulutuksen omistajakunnille, että Raahen työssäkäyntialueen ammatillisen koulutuksen järjestämiseen liittyvien ratkaisujen tekemiseen otetaan aikalisä. Näin voidaan parhaiten huomioida alueella koulutussisältöjen ja määrien tarvittavat muutokset Fennovoima Oy:n ydinvoimalan sijoituspäätöksen, huhtikuun eduskuntavaalien ja Paras lakiin mahdollisesti tulevien muutosten johdosta. Esityksen mukainen aikalisä toteutui onnistuneesti ja ratkaisujen teko siirtyy vuodelle 2011.

8 8 PK konepajakoulu Raahen kauppakamariosaston esityksestä käynnistynyttä selvitystä ns. PK -konepajakoulun perustamisesta vielä alkuvuodesta jatkettiin. Osastolla oli edustus toteutusta selvittävässä työryhmässä. Hanke ei edennyt ja on toistaiseksi keskeytyneenä. KOULUTUS Verotuksen ajankohtaisseminaari Yhteistyössä PricewaterhouseCoopersin kanssa järjestettiin Raahessa Verotuksen ajankohtaisseminaari. Raahen Porvari- ja Kauppakoulu antoi tilat käyttöön veloituksetta. PWC vastasi luennoinnista ja kauppakamariosasto kahvituksista. Aikaisemman käytännön mukaisesti tilaisuus oli osaston jäsenistölle maksuton. Tilaisuuteen osallistui noin 50 henkilöä. HHJ-koulutus Olimme osastona mukana Oulun kauppakamarin Palvelu Oy:n Raahessa järjestämän Hyväksytty hallituksen jäsen (HH J-koulutus) järjestelyissä. Neljänä iltapäivänä toteutettuun koulutusohjelmaan osallistui yli 20 henkilöä. VIRAINOMAISTOIMINTA Alkuperäistodistuksia ja erilaisia vahvistuksia annettiin vuoden aikana 549 kpl. Edellisenä vuonna niitä annettiin 371 kpl. KOKOUKSET Kevätkokous pidettiin Raahen Kauppaklubi ry:n huoneistossa Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2009 toimintakertomus ja käytiin läpi osaston toiminnan tulot ja menot. Kokoukseen osallistui 13 henkilöä. Ennen kevätkokousta järjestettiin edellä mainittu lehdistötilaisuus sekä alustus-/keskustelutilaisuus valtatie 8 kehittämisestä välillä Raahe Liminka. Syyskokous pidettiin myös Raahen Kauppaklubi ry:n huoneistossa Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2011 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Hallituksen jäsenmääräksi vuodelle 2011 päätettiin 15 jäsentä. Suoritettiin hallituksen jäsenten, puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinnat. Valinnat on mainittu hallituksen kokoonpanoa koskevassa kohdassa. Syyskokoukseen osallistui 10 henkilöä. Ennen syyskokousta järjestettiin Mettalanmäen kauppakeskushankkeesta lehdistölle tiedotustilaisuus sekä heti sen perään hankkeen esittelytilaisuus, jonka alussa sopijaosapuolet allekirjoittivat hanketta koskevan yhteistoimintasopimuksen. Hallituksen kokoukset Hallitus kokoontui toimintavuoden aikana kokouksiinsa 3 kertaa. Puheenjohtaja ja asiamies ovat valmistelleet osaston toiminnassa esille otetut asiat, esitykset ja tilaisuudet. Hallituksen jäseniin on pidetty yhteyttä sähköpostilla ja hallituksen kokouksissa on käsitelty sekä valmisteltu asioita. Hallituksen kokouksissa oli esillä mm. seuraavia asioita: - Ensimmäinen kokous pidettiin E. Helaakoski Oy:n tiloissa Kokouksessa käytiin läpi OAMK:n Raahen kampuksen toiminnan turvaamiseksi toteutettuja toimenpiteitä ja päätettiin tehdä esitys työryhmästä edistämään valtatie 8 kehittämistä välillä Raahe Liminka. Kokouksen lopuksi Eino Helaakoski esitteli E. Helaakoski Oy:n ja siihen kuuluvan yritysryppään toimintaa.

9 9 - Toinen kokous pidettiin Profood Oy:n Vihannin tuotantolaitoksen toimistolla. Siinä käytiin läpi vuoden toiminnan painopistealueiksi valittujen asioiden tilannetta. Kokouksen päätteeksi toimitusjohtaja Satu Raiski kertoi Profood Oy:n Vihannin tuotantolaitoksen toiminnasta, tuotteista ja investointisuunnitelmista. Keskusteltiin yrityksen energiakysymyksistä ja tukimuodoista. - Kolmas hallituksen kokous pidettiin Raahessa Ravintola Hai Longin kabinetissa Kokouksessa valmisteltiin tulevan vuoden toimintasuunnitelmaa ja talousarviota sekä mietittiin mitä osasto voisi vielä tehdä ammatillisen koulutuksen asiassa. MUUTA Stipendit ja huomioimiset - Raahen Kauppaoppilaitoksen Stipendirahastosäätiö on jakanut Raahen kauppakamariosastolta saamiensa lahjoitusten tuotosta sovitun mukaisesti stipendejä Raahen, Oulaisten ja Haapaveden oppilaitoksista valmistuneille opiskelijoille. - Huomioitiin Pyhäjoen kunnanjohtaja Mauno Peltokedon eläkkeelle jääminen osallistumalla läksiäisvastaanotolle ja tekemällä pieni lahjoitus Pyhäjoen Yrittäjyyslukion stipendirahastoon. - Osaston viimeisen perustajajäsenen kaupunkineuvos Yrjö Reinilän muistoa kunnioitettiin adressilla. - Puheenjohtaja ja asiamies puolisoineen osallistuivat maakunnalliseen yrittäjäjuhlaan. Yritysväen kirkkopyhä Osallistuttiin Raahen seurakunnan, Raahen seudun yrityspalveluiden ja Raahen seudun yrittäjät ry:n yhdessä kokoon kutsumaan Yritysväen kirkkopyhään lähettämällä jäsenistölle tilaisuuden kutsut. Jumalanpalveluksen jälkeen oli seurakuntakodilla ruokailu ja keskustelua. Tilaisuudessa oli ihan mukava määrä osallistujia. Vuoden yrittäjä Tehtiin esitys vuoden yrittäjän valintamenettelyn muuttamisesta ja esitys Raahen vuoden yrittäjäksi. Esitykset eivät tulleet hyväksytyksi. Taloudellinen tilanne Osasto ei tee erillistä tilinpäätöstä, vaan kirjanpito sisältyy erillisenä seurantana Oulun kauppakamarin kirjanpitoon. Osaston toimesta on pidetty kassakirjatyyppistä tulojen ja menojen seurantaa. Toimintavuoden tulot olivat ,42 euroa ja menot ,07 euroa. Osaston maksuvalmius on ollut hyvä. Raahessa 21. päivänä maaliskuuta RAAHEN KAUPPAKAMARIOSASTO Hallitus

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Tuijussuontie 10 FI Raisio

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Tuijussuontie 10 FI Raisio 1/6 1 KOKOUKSEN AVAUS Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry:n puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Vainio kertoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestössä meneillään olevasta luottamusjohdon valintaprosessista,

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen YHDISTYMISHALLITUS 110 28.11.2012 YHDISTYVÄN RAAHEN 23 10.12.2012 KAUPUNGINVALTUUSTO Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen 1667/06/0600/2012 YHALL 110 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän

Lisätiedot

Piirihallituksen kokous 30.11.2013 klo 9.30 OAMK:n Tekniikan yksikkö

Piirihallituksen kokous 30.11.2013 klo 9.30 OAMK:n Tekniikan yksikkö Piirihallituksen kokous 30.11.2013 klo 9.30 OAMK:n Tekniikan yksikkö Kotkantie 1, Oulu Leijonehenki Esityslista 1. Kokouksen avaus -DG Eero avasi kokouksen -DG jakoi Lions liiton palkitsemiset ensimmäisen

Lisätiedot

Automaatioseura - Voimalaitosjaos FSA Energy

Automaatioseura - Voimalaitosjaos FSA Energy TOIMINTAKERTOMUS KAUDELLE 2010 2011 1. Johtokunnan toiminta ja kokoonpano Johtokunta kaudella 2010 2011 Pasi Airikka Metso Automation Oy Puheenjohtaja läsnä 5 kokouksessa Jaakko Karkila Metso Endress+Hauser

Lisätiedot

Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa:

Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa: Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu Rakentajanaukio 4 A, PL 12100, 00076 Aalto http://rmseura.tkk.fi Y-tunnus: 1108237-1 Jäsentiedote 03.04.2012 JÄSENTIEDOTE 1/2012 Hyvä Rakenteiden Mekaniikan

Lisätiedot

RovaniemenYrittäjät r.y.

RovaniemenYrittäjät r.y. RovaniemenYrittäjät r.y. TOIMINTAKERTOMUS 2005 PUHEENJOHT AJAN KATSAUS Kulunut toimintavuosi oli yhdistyksemme 18. Yrittäjyyden merkitystä yhteiskunnan hyvinvoinnille korostettiin niin kuntalaisille kuin

Lisätiedot

VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015. VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä. Hyväksytty 26.11.2015

VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015. VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä. Hyväksytty 26.11.2015 VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015 Hyväksytty 26.11.2015 LIITTEET 1. Yhteystietoluettelo 2. Vanhusneuvoston esite TARKOITUS Vanhusneuvoston

Lisätiedot

KAJAANIN KORKEAKOULUKONSORTION STRATEGIARYHMÄ

KAJAANIN KORKEAKOULUKONSORTION STRATEGIARYHMÄ Kokouskutsu ja asialista, Pöytäkirja Kokous 4/2009 Aika: Perjantai 16.10.2009 klo 10.20 12.15 Paikka: Oulun yliopisto, kokoushuone HR 144 Läsnä: Rehtori Lauri Lajunen pj., rehtori Arto Karjalainen, johtaja

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2015 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 11.12.2015 klo 13.00 15.00 Paikka: Ravintola Talli (Patteristonkatu 2, Mikkeli), Tallin vintti -kokoushuone (2. krs) Paikalla: Hirvensalmi:

Lisätiedot

Kauppakamari voi lisäksi hoitaa muita sille määrättyjä julkisia tehtäviä.

Kauppakamari voi lisäksi hoitaa muita sille määrättyjä julkisia tehtäviä. OULUN KAUPPAKAMARIN SÄÄNNÖT 1 Kauppakamarin nimi ja kotipaikka Oulun kauppakamari toimii kauppakamarilaissa tarkoitettuna kauppakamarina Keskuskauppakamarin sille määräämällä toiminta-alueella kotipaikkanaan

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN VANHUSNEUVOSTO

OULUN KAUPUNGIN VANHUSNEUVOSTO Toimintakertomus 2015 1(4) OULUN KAUPUNGIN VANHUSNEUVOSTO Yleistä on vanhuspalvelulakiin (laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista) perustuva Oulun

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC NORDEA UNIONI SUOMI RY TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC Työpaikkaosastoille Järjestötoimikunta 2012 R A T A M E S T A R I N K A T U 12A 8.K R S, 00520 H E L S I N K I TYÖPAIKKATOIMINNAN TOIMINTAMALLI 1. TOIMIALUE

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 2 / 2012 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 6 ) 15.3.2012. KOKOUSPAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kemijärvi

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 2 / 2012 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 6 ) 15.3.2012. KOKOUSPAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kemijärvi ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 2 / 2012 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 6 ) 15.3.2012 _ KOKOUSAIKA Torstai 15.3.2012 klo 10.00 12.30 _ KOKOUSPAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kemijärvi _ OSALLISTUJAT

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI Pohjois-Savon terveydenhoitajayhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI YHDISTYKSEN HALLITUS JA TOIMIHENKILÖT HALLITUS Puheenjohtaja Fatima Moursad (Maaninka),

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN PELASTUSLIITTO RY:N NAISTYÖN TOIMINTAOHJE

POHJOIS-SUOMEN PELASTUSLIITTO RY:N NAISTYÖN TOIMINTAOHJE POHJOIS-SUOMEN PELASTUSLIITTO RY:N NAISTYÖN TOIMINTAOHJE 1. PALOKUNTANAISTYÖ Palokuntanaistyö on palokunnissa tehtävää harrastustoimintaa. Palokuntanaisosasto on palokunnan jäsenistä muodostettu alajaosto

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 1 Kokoustiedot Aika: 5.5.2009 klo 13.00 13.57 Paikka: Jyväskylän Paviljonki Messukatu 10, Jyväskylä Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 2 Sisällysluettelo Sivu

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI NUORISOVALTUUSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2013 2014. 1. Yleistä

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI NUORISOVALTUUSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2013 2014. 1. Yleistä 1. Yleistä Jyväskylän nuorisovaltuusto on vuonna 2009 perustettu 13 20 vuotiaiden jyväskyläläisten nuorten vaikuttamis- ja kuulemiskanava. Se pyrkii parantamaan nuorten kuulemista ja osallistumista päätöksentekoon

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 n kokous Kokousaika kello 14:00 16.15 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 2/2011 HYVINVOINTIPALVELUT SEUTUSIVISTYS

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 2/2011 HYVINVOINTIPALVELUT SEUTUSIVISTYS MUISTIO 2/2011 HYVINVOINTIPALVELUT Aika 17.2.2011 klo 14.00 17.03 Paikka RADISSON BLU PLAZA HOTEL Mikonkatu 23, Helsinki Osallistujat Nina Lehtinen Lempäälä puheenjohtaja (x) Leena Pajukoski Kangasala

Lisätiedot

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa Otaniemen TEK-tutkijat ry Otaniemen TEK-tutkijat ry:n sääntömääräinen kevätkokous Aika: 6.6.2016 klo 15:00 Paikka: Otaniemi, Otakaari 7, kokoushuone Maxwell Pöytäkirja 1. Kokouksen avaus Petri Kärhä avasi

Lisätiedot

Tarjoukset saatiin Inspira Oy:ltä, FCG Oy:ltä ja KPMG Oy:ltä (oheismateriaalina).

Tarjoukset saatiin Inspira Oy:ltä, FCG Oy:ltä ja KPMG Oy:ltä (oheismateriaalina). Konserni- ja suunnittelujaosto 7 10.02.2015 Konserni- ja suunnittelujaosto 23 14.04.2015 Konserni- ja suunnittelujaosto 36 12.05.2015 Konserni- ja suunnittelujaosto 42 02.06.2015 Kaupunginhallitus 240

Lisätiedot

Veikko Ekman, Haapajärveltä. Satu Pinola, Kärsämäeltä. Jukka Lehtosaari, Pyhäjärveltä. Markus Muuttola, Reisjärveltä

Veikko Ekman, Haapajärveltä. Satu Pinola, Kärsämäeltä. Jukka Lehtosaari, Pyhäjärveltä. Markus Muuttola, Reisjärveltä SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS ESITYSLISTA 1/2013 Aika: perjantai 15.2.2013 klo 9.00 10.35 Paikka: Haapajärvi, hallituksen kokoushuone Jäsenet (alleviivatut paikalla) Maija-Liisa Veteläinen Raimo Kaisto Riitta

Lisätiedot

YTYn tarkoituksena on valvoa ja edistää jäsentensä yhteisiä etuja työelämässä ja yhteiskunnassa.

YTYn tarkoituksena on valvoa ja edistää jäsentensä yhteisiä etuja työelämässä ja yhteiskunnassa. Säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry, ruotsiksi Privatsektorns Chefer och Specialister, josta myöhemmin näissä säännöissä käytetään lyhennettä

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Hyväksytty syyskokouksessa 23.11.1994 (sisältää muutokset)

SÄÄNNÖT. Hyväksytty syyskokouksessa 23.11.1994 (sisältää muutokset) SÄÄNNÖT Hyväksytty syyskokouksessa 23.11.1994 (sisältää muutokset) 1 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus 3 Toimintamuodot Yhdistyksen nimi on Lahden Seudun Insinöörit ry. Yhdistys on Insinööriliitto IL ry:n

Lisätiedot

Oulun OP:n uusi edustajisto 2010 2014

Oulun OP:n uusi edustajisto 2010 2014 Oulu, 42 edustajaa Oulun OP:n uusi edustajisto 2010 2014 Nämä 79 valittua edustavat sinua. Antero Aakko insinööri, myyntijohtaja Allu Alatalo 48 vuotta myynti- ja markkinointipäällikkö Kyösti Asikainen

Lisätiedot

sihteeri, hallintojohtaja Kontiolahti Markku Kauppinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Joensuu

sihteeri, hallintojohtaja Kontiolahti Markku Kauppinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Joensuu KOKOUSMUISTIO 2 / 2016 1 (5) Seuturyhmän kokousmuistio Aika: ke 24.8.2016 klo 13:00 16:15 Paikka: Ilomantsin kunnanvirasto, Kalevalasali Läsnä: Pekka Kukkonen seututyöryhmän puheenjohtaja, poistui kokouksesta

Lisätiedot

Iin seudun Rhy:n Vuosikokous

Iin seudun Rhy:n Vuosikokous Iin seudun riistanhoitoyhdistys PÖYTÄKIRJA Pokholmintie 30 95100 KUIVANIEMI Puh 0400-936 333 Email ii@rhy.riista.fi 23.2.2016 Iin seudun Rhy:n Vuosikokous Aika: 23.2.2016 klo 18.00-20:15 Paikka: Läsnä:

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 2.10.2015 klo 14.00 15.45 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuonenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone (2. krs) Paikalla:

Lisätiedot

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004 1 2 Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa.. 04 Esitysluonnos Koulujen Musiikinopettajat ry:n syyskokoukselle Riihimäellä.. 14 4 5 6 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi

Lisätiedot

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Kokouksen aluksi annettiin Pertti Tenhuselle tälle myönnetty liiton kultainen ansiomitali.

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Kokouksen aluksi annettiin Pertti Tenhuselle tälle myönnetty liiton kultainen ansiomitali. Aika 21.8.2014 klo 11:00 1/6 Paikka Jämin ilmailukeskus, Reima Center LÄSNÄ: HALLITUS Vainio Kai puheenjohtaja Tervakangas Matti Tenhunen Pertti Haapala Heikki Haikonen Markku Lehtonen Esko Lehtonen Kalle

Lisätiedot

Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen

Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen Jäsentiedote 07.04.2009 JÄSENTIEDOTE 1/2009 Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa: Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen

Lisätiedot

Suomen Automaatioseura ry Voimalalaitosjaos

Suomen Automaatioseura ry Voimalalaitosjaos ry Voimalalaitosjaos Kevätkokous 26.5.2015 ABB, Pitäjänmäki, Helsinki Esityslista: 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen puheenjohtajan valinta 3. Kokouksen toimihenkilöiden valinta sihteeri, pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Ville Hurmalainen avasi kokouksen ja toivotti osanottajat tervetulleiksi.

Ville Hurmalainen avasi kokouksen ja toivotti osanottajat tervetulleiksi. 1 SYYSKOKOUS 15.11.2015 Aika: Paikka: 15.11.2015, klo 11:30 alkaen Hämeenkylän kirkon seurakuntasali 1. Syyskokouksen avaus. Ville Hurmalainen avasi kokouksen ja toivotti osanottajat tervetulleiksi. 2.

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Vammaisneuvosto 21.03.2016 AIKA 21.03.2016 klo 18:00-19:06 PAIKKA Helmirannan kokoustila, Helminkuja 3, 62200 Kauhava KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Valtakunnallisen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2015

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2015 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2015 Alavieska 14,2 13,5 13,1 11,8 10,7 12,0 12,6

Lisätiedot

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014 TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014 Aika 9.2.2014 klo 14.00. Paikka Tuohikoto Käsiteltävät asiat 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 14.00. ja esitteli vierailijan, Salon kyläasiamies

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 2/ / 7. Maaseutuelinkeinolautakunta Aika klo 18:00-19:40. Toivakan kunnanvirasto

Toivakan kunta Pöytäkirja 2/ / 7. Maaseutuelinkeinolautakunta Aika klo 18:00-19:40. Toivakan kunnanvirasto Toivakan kunta Pöytäkirja 2/2011 1 / 7 Maaseutuelinkeinolautakunta 11.10.2011 Aika 11.10.2011 klo 18:00-19:40 Paikka Toivakan kunnanvirasto Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt. 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta.

Yhdistyksen säännöt. 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta. ELÄKELIITON HÄMEEN YHDISTYS ry Yhdistyksen säännöt 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta. 2 Tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

RAAHEN SATAMA TOIMINTAKERTOMUS 2013 PORT OF RAAHE ANNUAL REPORT 2013

RAAHEN SATAMA TOIMINTAKERTOMUS 2013 PORT OF RAAHE ANNUAL REPORT 2013 RAAHEN SATAMA TOIMINTAKERTOMUS 2013 PORT OF RAAHE ANNUAL REPORT 2013 RAAHEN SATAMA 2 TOIMINTAKERTOMUS 2013 1. Yleistietoja Suomen satamista ja niiden liikenteestä Suomen satamien ulkomaanliikenne v. 2013

Lisätiedot

POSION VAMMAIS-JA VANHUSNEUVOSTO TOIMINTAKERTOMUS

POSION VAMMAIS-JA VANHUSNEUVOSTO TOIMINTAKERTOMUS POSION VAMMAIS-JA VANHUSNEUVOSTO TOIMINTAKERTOMUS 2015 2 VAMMAIS-JA VANHUSNEUVOSTON KOKOONPANO 2015 Pirkko Mäkelä, puheenjohtaja 23.6.2015 lähtien, Eläkeliiton Posion yhdistys ry Sari Ylisirniö, sihteeri23.6.2015

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 6/

PÖYTÄKIRJA 6/ Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 6/2011 6.9.2011 -- SIVU 54 ILMOITUSASIAT 2 56 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO 2 57 SEURAKUNNAN TYÖRYHMIEN JÄSENTEN NIMEÄMINEN 3 59 SEURAKUNTANEUVOSTON JÄSENEN PUHEENVUORO 4 60

Lisätiedot

Pöytäkirja. Pirjo Riskilä (vara) x Mervi Kestilä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri ry Mira Uusiportimo (vara)

Pöytäkirja. Pirjo Riskilä (vara) x Mervi Kestilä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri ry Mira Uusiportimo (vara) LAPIN LIITTO Pöytäkirja 5.4.2013 Järjestöneuvottelukunnan 2. kokous Aika: 5.4.2013 klo 9.00-11.00 Paikka: Lapin liitto Osallistujat: Läsnä Poissa Nimi Järjestö x Raili Kerkelä Kemijärven Järjestökiehinen

Lisätiedot

HTM-TILINTARKASTAJAT RY:N SÄÄNNÖT. ylimääräinen yhdistyskokous 1.2.2008, rekisteröity 21.5.2008. Sisällysluettelo

HTM-TILINTARKASTAJAT RY:N SÄÄNNÖT. ylimääräinen yhdistyskokous 1.2.2008, rekisteröity 21.5.2008. Sisällysluettelo HTM-TILINTARKASTAJAT RY:N SÄÄNNÖT ylimääräinen yhdistyskokous 1.2.2008, rekisteröity 21.5.2008 Sisällysluettelo Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1 Tarkoitus ja sen toteuttaminen 2 Jäsenyyttä koskevat

Lisätiedot

Lindholm Matias Jäsen. Kervinen Pinja Jäsen. Niskanen Sami Nuorten monitoimiohjaaja

Lindholm Matias Jäsen. Kervinen Pinja Jäsen. Niskanen Sami Nuorten monitoimiohjaaja PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 Nuorisovaltuusto AIKA klo 15:00-16:30 PAIKKA Huutjärven nuorisotila LÄSNÄ Bertling Nonna Puheenjohtaja Bertling Hannu 1.Varapuheenjohtaja Mäkinen Anni Jäsen Lindholm Matias

Lisätiedot

3. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Suomen hydrologian yhdistys (SHY) VUOSIKOKOUS 15.5.2014 klo. 17.30-18:43 Suomen ympäristökeskus, Mechelininkatu 34a, Helsinki Läsnäolijat: Johanna Korhonen, Hannu Marttila, Harri Koivusalo, Ari Jolma,

Lisätiedot

MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka 1

MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka 1 MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry, jota näissä

Lisätiedot

METSÄLIITTO OSUUSKUNTA PÖYTÄKIRJA 89 Edustajisto. Y-tunnus 0116300-4 4.5.2011 1 (7) Metsätapiolan auditorio, Revontulentie 6, Espoo

METSÄLIITTO OSUUSKUNTA PÖYTÄKIRJA 89 Edustajisto. Y-tunnus 0116300-4 4.5.2011 1 (7) Metsätapiolan auditorio, Revontulentie 6, Espoo Y-tunnus 0116300-4 4.5.2011 1 (7) EDUSTAJISTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 4.5.2011 kello 15.00 Paikka Metsätapiolan auditorio, Revontulentie 6, Espoo Läsnä Aalto Tero Aikkinen Ilmari Alatalo Matti Björkenheim

Lisätiedot

Taulukkoon yksi on koottu koulutus- ja klubitilaisuudet sekä niihin osallistuneiden määrät.

Taulukkoon yksi on koottu koulutus- ja klubitilaisuudet sekä niihin osallistuneiden määrät. LOHJAN SEUDUN YMPÄRISTÖKLUSTERI Klusteri on yhteistyöverkosto, joka edistää yritysten ja yhteisöjen ympäristöasioiden hallintaa, auttaa ennakoimaan ja sopeutumaan muutoksiin ja riskeihin sekä edesauttaa

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika kello 12:00 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS. Aika 23.9.2009 klo 16.00. Paikka Kokoustila Kataja, Järjestökatu 10

YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS. Aika 23.9.2009 klo 16.00. Paikka Kokoustila Kataja, Järjestökatu 10 EETANET RY. PÖYTÄKIRJA 1/2009 1(8) Pöytäkirja kertoo yhdistyksen jäsenille ja viranomaisille, mitä kokous on päättänyt ja mitä pitäisi tehdä. auttaa seuraamaan päätösten toteuttamista. antaa tietoja siitä,

Lisätiedot

KUOPION KAUPPAKAMARIN SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Kauppakamarin nimi ja kotipaikka

KUOPION KAUPPAKAMARIN SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Kauppakamarin nimi ja kotipaikka KUOPION KAUPPAKAMARIN SÄÄNNÖT 1 Kauppakamarin nimi ja kotipaikka 1 (5) Kuopion kauppakamari Kuopio handelskammare toimii kauppakamarilaissa tarkoitettuna kauppakamarina Keskuskauppakamarin sille määräämällä

Lisätiedot

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi Kotipaikka Etelä-Suomen Syöpäyhdistys Södra Finlands Cancerförening r.y. Helsinki Osoite Liisankatu 21 B

Lisätiedot

LOGISTIIKKAUPSEERIT RY:N SÄÄNNÖT

LOGISTIIKKAUPSEERIT RY:N SÄÄNNÖT LOGISTIIKKAUPSEERIT RY:N SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI 1 Yhdistyksen nimi on Logistiikkaupseerit ry. KOTIPAIKKA 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen toiminta-alueeseen kuuluu Suomen valtakunnan

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2016 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 21.12.2016 klo 14:00-16:20 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2015

Valtorin asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2015 Muistio 1 (5) n asiakasneuvottelukunnan kokous 1/2015 Aika ti 3.2.2015 klo 14.05 16.00 Paikka Osallistujat nh Merikotka, Ympyrätalo (9. krs), Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki Jäsenet: tietohallintojohtaja

Lisätiedot

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry Pohjois-Suomen pelastusliitto ry toimintakertomus 2015 Yleistä Vuosi 2015 oli pelastusliiton 86. toimintavuosi. Liiton toiminta toteutettiin Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) kanssa tehdyn sopimuksen

Lisätiedot

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt 1 Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan liitoksi, nimi on Hyvinkään Keilailuliitto ry. Sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki. 2 Liiton tarkoituksena on johtaa

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 19.02.2004 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 Kulunut vuosi oli kiltamme 39. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys - Finlands Svetstekniska Förening ja kotipaikka on Helsingin kaupunki.

1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys - Finlands Svetstekniska Förening ja kotipaikka on Helsingin kaupunki. SUOMEN HITSAUSTEKNILLINEN YHDISTYS r.y. FINLANDS SVETSTEKNISKA FÖRENING r.f. SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys - Finlands Svetstekniska Förening ja kotipaikka

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2014

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2014 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2014 Alavieska 13,7 12,8 12,8 12,1 11,2 12,2 12,5

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Mettalanmäen osayleiskaava 1116/10.1002.100202/2016 MST 18 Vireillä olevan Mettalanmäen osayleiskaavan valmisteluvaiheen tilannekatsaus maankäytön suunnittelutoimikunnalle.

Lisätiedot

Järjestimme kierrätystorin keväällä ja syksyllä. Maailmanparantajan kahvilaa ei saatu järjestettyä kertaakaan.

Järjestimme kierrätystorin keväällä ja syksyllä. Maailmanparantajan kahvilaa ei saatu järjestettyä kertaakaan. Järvenpään vihreät ry TOIMINTAKERTOMUS 2014 Järvenpään Vihreät ry:n hallitukseen kuuluivat vuonna 2014 Tiia Lintula (puheenjohtaja), Salla Hänninen (varapuheenjohtaja), Katri Kakko, Seija Kareinen (taloudenhoitaja),

Lisätiedot

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 Aika: Maanantai 29.8.2011 klo 18.00 Paikka: Vähä-Heikkilän yksikön ruokala Läsnä: Katrine Arbol-Lilleberg (saapui klo 18.35), Mia Enlund, Sanna Ketonen-Oksi,

Lisätiedot

SUOLAHDEN-SUMIAISTEN VESIOSUUSKUNTA Osuuskuntakokous

SUOLAHDEN-SUMIAISTEN VESIOSUUSKUNTA Osuuskuntakokous SUOLAHDEN-SUMIAISTEN VESIOSUUSKUNTA Osuuskuntakokous PÖYTÄKIRJA Kokousaika Torstaina 25.04.2013 klo 18.00-19.41 Kokouspaikka Osuuskunnan toimisto, Keiteleentie 11, 44200 Suolahti Kutsutut: 8 osuuskunnan

Lisätiedot

Sivistysjohtaja Erkki Seitajärvi. Toiminnalliset tavoitteet

Sivistysjohtaja Erkki Seitajärvi. Toiminnalliset tavoitteet Peruskoulutus Sivistysjohtaja Erkki Seitajärvi Uudistetut opetussuunnitelmat on otettu käyttöön perusopetuksessa. Niihin sisältyvät erityisen tuen osalta valtakunnallisesti uudet toimintamallit ja ohjeet.

Lisätiedot

KÄPPÄRÄN KOULUN SENIORIT KÄPYSET RY SÄÄNNÖT

KÄPPÄRÄN KOULUN SENIORIT KÄPYSET RY SÄÄNNÖT KÄPPÄRÄN KOULUN SENIORIT KÄPYSET RY SÄÄNNÖT I Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Käppärän koulun Seniorit - KäpySet ry. Yhdistyksen kotipaikka on Porin kaupunki. Yhdistyksen kieli on Suomi.

Lisätiedot

K O K O U S K U T S U

K O K O U S K U T S U ASKOLAN SEURAKUNTA Askolantie 23 07500 ASKOLA K O K O U S K U T S U Kirkkovaltuuston kokous pidetään 2.6.2016 klo 18.00 seurakuntakodilla, Askolantie 23 ASIALISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Jäsenet (alleviivatut paikalla) Teija Myllylä, Haapajärveltä Maritta Niska, Haapajärveltä Jaana Salo, Kärsämäeltä Riikka Manninen, Kärsämäeltä

Jäsenet (alleviivatut paikalla) Teija Myllylä, Haapajärveltä Maritta Niska, Haapajärveltä Jaana Salo, Kärsämäeltä Riikka Manninen, Kärsämäeltä PÖYTÄKIRJA 4/2016 SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 21.6.2016 klo 9.00 9.45 Paikka: Nivala, Nivalan teknologiakeskus Nitek, Jäsenet (alleviivatut paikalla) Juha Uusivirta Mauri Tenkula Esa Jussila

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Suomen Pitkäkarvakerho ry Deutsch Langhaar Klub Finnland -yhdistyksen vuosikokouksesta 2015

PÖYTÄKIRJA Suomen Pitkäkarvakerho ry Deutsch Langhaar Klub Finnland -yhdistyksen vuosikokouksesta 2015 PÖYTÄKIRJA Suomen Pitkäkarvakerho ry Deutsch Langhaar Klub Finnland -yhdistyksen vuosikokouksesta 2015 Paikka: Wanha Karhunmäki, Lapua Aika: 14.11.2015 1. Kokouksen avaus Hallituksen jäsen Joni Riste avasi

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SEUTERVEYSKESKUS KOKOUSKUTSU 3/2012 PERUSTERVEYDENHUOLLON LIIKELAITOS JÄRJESTÄMISTOIMIKUNTA

KESKI-SUOMEN SEUTERVEYSKESKUS KOKOUSKUTSU 3/2012 PERUSTERVEYDENHUOLLON LIIKELAITOS JÄRJESTÄMISTOIMIKUNTA KESKI-SUOMEN SEUTERVEYSKESKUS KOKOUSKUTSU 3/2012 PERUSTERVEYDENHUOLLON LIIKELAITOS ESITYSLISTA 12.10.2012 Kokousaika pe 12.10.2012 klo 9.00 Kokouspaikka Keskussairaala, Caterina, Kabinetti 1 Jäsenet Jari

Lisätiedot

OAJ:n Pirkanmaan alueyhdistyksen järjestämä keskustelutilaisuuden toisen asteen koulutuksen yhteistyöselvityksestä.

OAJ:n Pirkanmaan alueyhdistyksen järjestämä keskustelutilaisuuden toisen asteen koulutuksen yhteistyöselvityksestä. OAJ:n Pirkanmaan alueyhdistyksen järjestämä keskustelutilaisuuden toisen asteen koulutuksen yhteistyöselvityksestä. kehittämispäällikkö Juha Karvonen 17.3.2011 Selvitystyöhön kohteena olevat asiat 1. Kuvataan

Lisätiedot

Oulun kaupunki PÖYTÄKIRJA 2/2015 Maahanmuuttajaneuvosto

Oulun kaupunki PÖYTÄKIRJA 2/2015 Maahanmuuttajaneuvosto Aika maanantai 7.9.2015 klo 16.30-19.15 Paikka Oulu 10, Torikatu 10A, Kokoushuone 142 Kokouksen osanottajat Fischer Erwin, puh.joht. Suorsa Angela, varapuh.joht. Awad Jamal El Hassane Kaza Györgyne Szanto

Lisätiedot

Pöytäkirja 10/ (14) Johtoryhmä Aika klo 09:03-12:07. Kotkan kampus, rehtorin työhuone B1014.

Pöytäkirja 10/ (14) Johtoryhmä Aika klo 09:03-12:07. Kotkan kampus, rehtorin työhuone B1014. Pöytäkirja 10/2016 1 (14) Johtoryhmä 19.10.2016 Aika 19.10.2016 klo 09:03-12:07 Paikka Kotkan kampus, rehtorin työhuone B1014 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 133 Kokouksen avaus ja esityslistan hyväksyminen

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2016

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2016 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2016 Alavieska 13,6 14,0 13,6 12,3 11,2 11,8

Lisätiedot

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 1 /2016 Kokousaika

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 1 /2016 Kokousaika Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 1 /2016 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 1 liite Torstai 28.1.2016 klo 14.00 15.30 Siikalatvan kunnantalo, valtuustosali, Pulkkila Ajankohtaiskatsaus Oulun Eteläisen

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEUTUKUNTAYHDISTYS SIVU 1 SEUTUHALLITUS 9 ( ) PÖYTÄKIRJA. Kokouspaikka: Kalajoen kaupungintalo, valtuustosali, Kalajoentie 5

YLIVIESKAN SEUTUKUNTAYHDISTYS SIVU 1 SEUTUHALLITUS 9 ( ) PÖYTÄKIRJA. Kokouspaikka: Kalajoen kaupungintalo, valtuustosali, Kalajoentie 5 YLIVIESKAN SEUTUKUNTAYHDISTYS SIVU 1 Kokousaika Torstai 15.12.2016 klo 9.00 11.05 Kokouspaikka: Kalajoen kaupungintalo, valtuustosali, Kalajoentie 5 Läsnä: Poissa: Olli Ikonen, Alavieska, seutuhall. puh.joht./

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 4/2016

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 4/2016 Elinympäristövaliokunta AIKA 11.04.2016 klo 16:00-18:15 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-18:15 puheenjohtaja Nivala Kaisa 16:00-18:15 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta.

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta. Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1. YLEISTÄ Kymen terveydenhoitajayhdistys ry on perustettu 29.11.1945 Kotkassa nimellä Suomen terveydenhoitajayhdistys ry:n Kymen osasto. Alkanut vuosi on yhdistyksen

Lisätiedot

KEMPELEEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015. Keskustan seurakuntakeskus, kokoushuone Toppelius. Läsnä Holma Sisko kirkkoneuvoston jäsen

KEMPELEEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015. Keskustan seurakuntakeskus, kokoushuone Toppelius. Läsnä Holma Sisko kirkkoneuvoston jäsen 1 KEMPELEEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 PL 28, 90441 KEMPELE KIRKKONEUVOSTO p. 08-561 4500 kempeleen.seurakunta@evl.fi Aika Tiistaina 15.10.2015 klo 18:00-19.28 Paikka Keskustan seurakuntakeskus, kokoushuone

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS TOIMINTAKAUDELTA 01.11.2013 31.10.2014

VUOSIKERTOMUS TOIMINTAKAUDELTA 01.11.2013 31.10.2014 VUOSIKERTOMUS TOIMINTAKAUDELTA 01.11.2013 31.10.2014 Yhdistys on saavuttanut tunnustetun aseman Ylläksen alueen vaikuttajana. Yhdistyksen jäsenmäärä on noussut tasaisesti ja on nyt 226. 1. Jäsentapaamiset

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 13/2015 67 KIRKKONEUVOSTO 27.11.2015. Perjantaina 27.11.2015 klo 15-19.25 (alkaen puurolla Mariassa)

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 13/2015 67 KIRKKONEUVOSTO 27.11.2015. Perjantaina 27.11.2015 klo 15-19.25 (alkaen puurolla Mariassa) YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 13/2015 67 Aika Perjantaina 27.11.2015 klo 15-19.25 (alkaen puurolla Mariassa) Paikka Läsnä Kirkko ja Maria Timo Määttä, puheenjohtaja Juhani Alaranta, poissa tilalla

Lisätiedot

Eurooppa investoi kestävään kalatalouteen. Pyhäjärven Kalainvestointien esiselvitys hanke. Hanke no: Dnro: 782/3561/2010

Eurooppa investoi kestävään kalatalouteen. Pyhäjärven Kalainvestointien esiselvitys hanke. Hanke no: Dnro: 782/3561/2010 HANKERAPORTTI 1. Hankkeen toteuttajan nimi 2. Hankkeen nimi ja hanketunnus Pyhäjärven Kalainvestointien esiselvitys hanke Hanke no: 1000778 Dnro: 782/3561/2010 3. Yhteenveto hankkeesta Pyhäjärven Kalainvestointien

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS SEO huoltoasema Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista

Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista Valtuusto 4 10.02.2014 Lausunnon antaminen Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportista 63/00.04.01/2013 KH 239 Kunnanhallitus 18.6.2013 Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas Taustaa

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 22.10.2010 klo 9.00 12.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila jäsen Luoma

Lisätiedot

Oulun kaupungin vanhusneuvoston kokous 1/2013

Oulun kaupungin vanhusneuvoston kokous 1/2013 Pöytäkirja 1/2013 1(5) Oulun kaupungin vanhusneuvoston kokous 1/2013 Aika: ke 27.3.2013 klo 13.00 16.00 Paikka: Kaupungintalo, Oulu, Kirkkokatu 2a, kokoushuone 120 Läsnä: Antero Juntunen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Seuran kevätkokous pidettiin ja syyskokous Lisäksi hallitus piti ylimääräisen

Seuran kevätkokous pidettiin ja syyskokous Lisäksi hallitus piti ylimääräisen Myllyn Ratsukot ry TOIMINTAKERTOMUS 2014 Vuosi 2014 oli seuran ensimmäinen kokonainen toimintavuosi. Seuran toiminnan tavoitteena on edistää ratsastusurheilua ja muuta siihen liittyvää toimintaa siten,

Lisätiedot

PORIN LYSEON SENIORIT RY SÄÄNNÖT

PORIN LYSEON SENIORIT RY SÄÄNNÖT säännöt 1(5) PORIN LYSEON SENIORIT RY SÄÄNNÖT I Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Porin Lyseon Seniorit ry. Yhdistyksen kotipaikka on Porin kaupunki. Yhdistyksen kieli on suomi. II Yhdistyksen

Lisätiedot

Henkilöstöjohtamisen kehittämispäivät

Henkilöstöjohtamisen kehittämispäivät 1 Henkilöstöjohtamisen kehittämispäivät KJY:n Henkilöstöjohtamisen verkosto järjestää henkilöstöjohtamisen seminaarin 13. 14.10.2009 Lahdessa. Seminaarin teemana on henkilöstösuunnittelu. Seminaarin toisen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 1/2017

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 1/2017 Elinympäristövaliokunta AIKA 09.01.2017 klo 16:00-18:00 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-18:00 puheenjohtaja Nivala Kaisa 16:00-18:00 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

SUOMEN PUNAISEN RISTIN VALTUUSTON KEVÄTKOKOUS

SUOMEN PUNAISEN RISTIN VALTUUSTON KEVÄTKOKOUS SUOMEN PUNAISEN RISTIN VALTUUSTON KEVÄTKOKOUS Aika Perjantaina 20.5.2016, kello 13.05-16.23 Paikka Hotelli Haaga, Nuijamiestentie 10, Helsinki 1 KOKOUKSEN AVAUS Valtuuston puheenjohtaja Eero Rämö avasi

Lisätiedot

KUUSAAN LATU ry. SÄÄNNÖT

KUUSAAN LATU ry. SÄÄNNÖT Kuusaan Latu ry / säännöt 1(5) KUUSAAN LATU ry. SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Kuusaan Latu ry. ja sen kotipaikka on Kouvola. Toimialueena yhdistyksellä on Kouvolan kaupunki ympäristöineen. 2. Yhdistyksen

Lisätiedot

Lehtojärvellä PÖYTÄKIRJA 1/2015 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS

Lehtojärvellä PÖYTÄKIRJA 1/2015 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS Lehtojärvellä 21.3.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS 1 Kokouksen avaus Sukuneuvoston puheenjohtaja,, avasi kokouksen klo 16.00 ja toivotti kaikki tervetulleeksi Haavikon

Lisätiedot

SUOMEN KOTISEUTULIITTO PÖYTÄKIRJA 2016/9 Hallitus Sivu 1 / 5

SUOMEN KOTISEUTULIITTO PÖYTÄKIRJA 2016/9 Hallitus Sivu 1 / 5 Hallitus 2.12.2016 Sivu 1 / 5 Aika: pe 2.12.2016 klo 12.30-14.15 Paikka: Suomen Kotiseutuliiton toimisto, Kalevankatu 13 A, Helsinki Läsnä Puheenjohtaja: Kirsi Moisander Varapuheenjohtaja: Raimo Sailas

Lisätiedot

Paasitorni, Paasivuorenkatu 5 A, Tarja Halonen - sali. Läsnä Paikalla 27 osaston varsinaista jäsentä sekä 1 eläkelläisjäsen.

Paasitorni, Paasivuorenkatu 5 A, Tarja Halonen - sali. Läsnä Paikalla 27 osaston varsinaista jäsentä sekä 1 eläkelläisjäsen. SYYSKOKOUS Aika 23.11.2016 klo. 18.00 20.35 Paikka, Tarja Halonen - sali Läsnä Paikalla 27 osaston varsinaista jäsentä sekä 1 eläkelläisjäsen. Liite:1 1 Kokouksen avaus Ammattiosaston puheenjohtaja Kenneth

Lisätiedot