TOIMINTAKERTOMUS

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTAKERTOMUS 1.1.2010-31.12.2010"

Transkriptio

1 HALLITUS 1 (9) TOIMINTAKERTOMUS YLEISTÄ Vuosi 2010 oli Raahen kauppakamariosaston 56. toimintavuosi ja se oli vuoden 2009 finanssikriisistä toipumisen aikaa. Osaston toiminta oli näkyvää ja osasto otti kantaa sekä pyrki aktiivisesti vaikuttamaan useisiin ajankohtaisiin asioihin. Ydinvoimalan saanti alueelle, liikennekysymykset ja erityisesti koulutusasiat olivat vuoden aikana esillä. Alkuvuodesta yritettiin voimakkaasti puolustaa ammattikorkeakoulun nuorisoasteen aloituspaikkojen säilymistä Raahessa ja loppuvuodesta otettiin esille ammatillisen koulutuksen yhteistyöratkaisuihin liittyvät kysymykset. Toimintaa toteutettiin yhteistyössä eri yhteistyötahojen kanssa. Elinkeinoelämän selvää elpymistä ei vielä voimakkaasti tapahtunut, mutta uskoa ja merkkejä alueen paremmasta tulevaisuudesta alkoi ilmetä. Kesällä syntynyt eduskunnan päätös ydinvoimalan rakentamisesta Pohjois-Suomeen ja kaivosteollisuuden elpyminen tulevat antamaan merkittävän piristysruiskeen Pohjois-Suomen elinkeinoelämälle. Raahen seudulle on toteutumassa useita merkittäviä teollisuushankkeita. Laivakankaan kultakaivoksen toteutumisen eteen osastokin on tehnyt töitä ja sen peruskiven muuraustilaisuuteen voitiin osallistua elokuulla. Lisäksi biohaketehtaan rakentamisen aloittaminen ja Ruukin masuunien peruskorjaukset ovat jo vilkastuttaneet Raahen talousalueen elinkeinoelämää. Raahen sataman väylän syventäminen ja laiturityöt ovat valmistuneet ja konttiliikenne kasvaa. Elektroniikkateollisuuteen on alueelle syntynyt noin 100 työpaikkaa. Jo ydinvoimalapäätöstä odotettaessa rakennustoiminta on vilkastunut ja uusi Mettalanmäen kauppakeskushanke julkistettiin. TOIMINTA-ALUE Raahen kauppakamariosasto toimii Oulun kauppakamarin osastona alueella, johon kuuluvat seuraavat paikkakunnat: Haapavesi, Kärsämäki, Merijärvi, Oulainen, Pyhäjoki, Pyhäntä, Raahe, Siikajoki ja Vihanti sekä vuoden 2009 alusta aloittanut Siikalatvan kunta. JÄSENET Raahen kauppakamariosaston jäsenmäärä oli vuoden 2010 lopussa 85, joka jakaantui jäsenryhmittäin seuraavasti: - 76 yritystä, - 5 kuntaa, - 5 koulutusyhtymää, - 1 henkilöjäsen Vuoden aikana liittyi 3 uutta jäsentä ja erosi 2 jäsentä.

2 2 HALLITUS Puheenjohtaja Raimo Seikkala toimitusjohtaja Varapuheenjohtaja Martti Nousiainen päätoimittaja Hallituksen jäsenet Kari Karjalainen kaupunginjohtaja Seppo Ahoketo kauppias Pauli Korpi-Tassi toimitusjohtaja Jussi Laaka asianajaja Jarmo Oja toimitusjohtaja Tapani Piirala rehtori Ari Pohjola toimitusjohtaja Antero Salakka pankinjohtaja Kaija Sepponen kehityspäällikkö Seppo Soralahti toimitusjohtaja Jukka Swanljung tuotantojohtaja Kaisu Tuomi kunnanjohtaja Tapio Törmänen toimitusjohtaja Asiamies Pauli Kastell tilintarkastaja HTM Hallituksesta erovuorossa olivat Pauli Korpi-Tassi, Jussi Laaka, Jarmo Oja, Antero Salakka ja Kaisu Tuomi. Erovuorossa olevista jäsenistä hallitukseen kaudelle valittiin jatkamaan toimitusjohtaja Jarmo Oja ja kunnanjohtaja Kaisu Tuomi. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Korsu Oy:n toimitusjohtaja Pertti Keski-Korsu Raahesta, Profood Oy:n toimitusjohtaja Satu Raiski Vihannista ja Nordea-pankin Raahen konttorin apulaisjohtaja Sirpa Putaansuu. Raahen kauppakamariosaston puheenjohtajana jatkamaan vuodelle 2011 valittiin Raimo Seikkala ja varapuheenjohtajana jatkamaan Martti Nousiainen. Asiamiehenä jatkaa Pauli Kastell. TOIMINTA JA VAIKUTTAMINEN Raahen kappakamariosaston tehtävänä on kehittää toimialueensa elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä ja valvoa elinkeinoelämän yhteisiä etuja. Vuoden 2010 toimintasuunnitelman mukaan osasto pyrkii vaikuttamaan kaavoitusta, maankäyttöä, alueen infrastruktuuria ja energiapolitiikkaa koskeviin suunnitelmiin elinkeinoelämän näkökulmista sekä vaikuttamaan osaston toiminta-alueen palveluiden ja asumisviihtyvyyden parantamiseen. Pyritään turvaamaan osaavan työvoiman saatavuutta sekä vahvistamaan yliopisto-, korkeakoulu- ja toisen asteen koulutusta sekä osaamista ja tutkimusta alueella. Painopistealueina vuonna 2010 olivat Pyhäjoen ydinvoimalahankeen toteutumisen edistäminen, valtatie 8 kehittäminen välillä Raahe Liminka sekä Oulun ammattikorkeakoulun Raahen ja Oulaisten toimipisteiden aseman vahvistaminen ja turvaaminen. Vuoden aikana järjestettiin kolme lehdistötilaisuutta, tehtiin tiedotteita ja lausuntoja sekä tehtiin esityksiä ja järjestettiin koulutusta.

3 3 Esitykset ja lausunnot - OAMK:n aseman turvaaminen Raahessa, ministerin tapaaminen Liikenne- ja viestintäministeri Suvi Lindén - Lausunto Raahen kampusta koskevaan selvitykseen Luovutettiin OAMK:n rehtori Jouko Paasolle - Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen edistäminen, ministerin tapaaminen Liikenne- ja viestintäministeri Suvi Lindén - Terästä, kuntaa ja energiaa suurhankeseminaari sekä lehdistötilaisuus Järjestettiin yhteistyössä Rsyp:n kanssa - Esitys työryhmästä neuvottelemaan Raahen amk-opetuksen jatkosta Raahen seutukunnan seutulautakunnalle - Kannanotto Raahen tekniikan ja talouden kampuksen tulevaisuudesta Oulun seudun koulutuskuntayhtymän hallitukselle - Esitys työryhmän kokoamisesta Raahe Liminka valtatien kehittämiseen Raahen seutukunnan kehittämiskeskukselle - Fennovoima Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjien tapaaminen Järjestettiin tapaaminen Vihiluodossa - Ydinvoimalahankkeen edistäminen, vierailu valtiovarainministeriössä Oltiin mukana valtiosihteeri Niinikosken tapaamisessa - Kannanotto valtatie 8 kehittämisen vauhdittamiseksi Järjestettiin lehdistö- ja keskustelutilaisuus - Esitys valmistautumisesta ydinvoimainvestointien koulutus- ja tutkimustoimintaan Oulun kauppakamari teki esityksen oppilaitoksille - Lounasesitelmätilaisuus Fennovoima Oy:n ydinvoimalahankkeen tilanteesta Esitelmän piti yhteiskuntasuhdepäällikkö Tiina Tigerstedt - Esitys valtatie 8 investoinneista ja lehdistötiedote Esitys luovutettiin liikenneministeri Anu Vehviläiselle - Esitys vuoden yrittäjän valintamenettelyn muuttamisesta Raahen seudun yrityspalvelujen ohjausryhmälle - Terästä, kuntaa ja energiaa seminaari II, paikallinen valmistautuminen ja haasteet Oltiin mukana järjestämässä seminaaria - Teetettiin suunnitelma Raahen koulutuskuntayhtymän ja Aikun yhteenliittämisestä Suunnitelman teki PricewatenhouseCoopers - Esitys ydinvoimalakoulutuksen sisällöstä Oulun kauppakamari teki esityksen Oulun yliopistolle - Esitys valtatie 8 kehittämisen suunnittelun ja toteutuksen käynnistämisestä Pohjois-Pohjanmaan ELY -keskuksen ylijohtaja Matti Räinälle - Mettalanmäen kauppakeskushankkeen esittely ja lehdistötilaisuus Järjestettiin hankkeen esittely- ja lehdistötilaisuus - Esitys ammatillisen koulutuksen järjestämiseen liittyvien ratkaisujen aikalisästä Esitys tehtiin Raahen koulutuskuntayhtymän jäsenkunnille Osaston edustus Oulun kauppakamarin hallituksessa ja valiokunnissa: Oulun kauppakamarin hallitukseen ovat kuuluneet toimitusjohtaja Raimo Seikkala, ja kehitysjohtaja Erkki Pisilä. Raimo Seikkala on kuulunut varapuheenjohtajistoon.

4 4 Valiokunnissa on ollut seuraava edustus: Kauppavaliokunta Koulutusvaliokunta Liikennevaliokunta Teollisuusvaliokunta Ympäristöjaosto Tietoteollisuusvaliokunta Tilintarkastusvaliokunta Vaalivaliokunta PK -valiokunta toimitusjohtaja Matti Hannuniemi henk. kehityspäällikkö Hanna Salovaara kuljetuspäällikkö Harri Tuomela toimitusjohtaja Risto Mätäsaho kehitysjohtaja Erkki Pisilä ymp. ja laatupäällikkö Pekka Tervonen toimitusjohtaja Pauli Korpi-Tassi toimitusjohtaja Raimo Seikkala Erja Rautio (varajäsen) toimitusjohtaja Raimo Seikkala toimitusjohtaja Pertti Keski-Korsu toimitusjohtaja Juha Nurmimäki talousjohtaja Erja Rautio toimitusjohtaja Seppo Soralahti Osaston muut edustukset Raahen seutukunnan seutulautakunta Pehr Brahe -säätiön valtuuskunta Elinkeinoelämän yhteistyötoimikunta Ahti Pekkala säätiö Raahen seudun yrityspalveluiden Pyöreä pöytä Ydinvoimalahanketta edistävä yhteistyöryhmä Ydinvoimalahankeen YVA seurantaryhmä Raahen kampuksen tulevaisuutta selvittävä työryhmä Elinkeinostrategian seurantaryhmä Yliopiston ydinvoimakoulutuksen suunnitteluryhmä Yritysverkot kansainvälistymisen mahdollistajana -hankkeen ohjausryhmä Raahen hyvinvoinnin ja terveyden johtoryhmä Raimo Seikkala Tapio Törmänen Pauli Kastell Kaija Sepponen Pauli Kastell Pauli Kastell Seppo Soralahti Anja Pirttijärvi Raimo Seikkala Raimo Seikkala Raimo Seikkala Leila Joki-Samppala Osastolla on edustus myös useissa toimialueella toimivissa työryhmissä ja toimikunnissa. Lisäksi hallituksen jäsenet ovat oman työpaikkansa tai taustayhteisönsä edustajina useissa alueen eri toiminnoissa ja elimissä ja vaikuttavat niissä kauppakamarijärjestön tavoitteiden edistämiseen. YHTEISTYÖ Raahen seudun yrityspalveluiden kanssa tehtiin tiivistä yhteistyötä sovitun ja nyt jatketun yhteispalvelusopimuksen mukaisesti sekä osallistuttiin eri hankkeiden työryhmiin ja edistämiseen. Raahen seudun yrityspalvelut hoitaa tehdyn sopimuksen pohjalta alueen kauppakamarin jäsenille tarjottavat hankeneuvontapalvelut. Osastolla on ollut merkittävä rooli Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen edistämisessä. Hankkeessa on tehty tiivistä yhteistyötä Fennovoima Oy:n ja hanketta edistävän Yhteistyöryhmän kanssa. Lisäksi on tehty yhteistyötä alueen kuntien, yrittäjäjärjestöjen, yritysten ja eri oppilaitosten kanssa.

5 5 VAIKUTTAMINEN OAMK:n Raahen kampuksen tilanne Oulun seudun ammattikorkeakoulun Raahen kampusalueen toimintaedellytyksiä kartoitti selvitysmies Pertti Törmälä vuoden 2009 lopulla. Raahen kauppakamariosasto antoi lausunnon selvitykseen ja se luovutettiin rehtori Jouko Paasolle. Osaston lausunnossa korostettiin nuorisoasteen koulutuksen säilyttämisen tärkeyttä ja koulutuksen tulee vastata alueen elinkeinorakennetta. Lausunnossa esitettiin Raaheen uutena hyvinvointi-/hoiva-alan koulutusta ulkomaisten opiskelijoiden koulutusta vähentäen. Osaston esityksestä huolimatta ammattikorkeakoulu päätti lähteä toteuttamaan selvitysmies Törmälän raportissa esitettyä Profiloituneen yhteiskampuksen luomista. Tämä pitää sisällään nuorisoasteen aloituspaikkojen siirtämisen Raahesta Ouluun vuoden 2011 jälkeen. Tätä pidettiin Raahen alueen elinkeinoelämän kannalta huonona ratkaisuna. Päätöksen muuttamiksi yritettiin monilla eri tavoin vaikuttaa mm. OAMK:n hallituksen jäsenten kautta. Asiaa käsiteltiin myös Oulun kauppakamarin hallituksessa. Sen nimissä tehtiin Oulun seudun koulutuskuntayhtymän hallitukselle esitys, että vielä selvitettäisiin Raahen kampuksen tulevaisuuden turvaamiseksi muita kehittämisvaihtoehtoja. Tämäkään esitys ei tuottanut tulosta. Osasto teki Raahen seutukunnan seutulautakunnassa esityksen AMK -työryhmän perustamisesta ja sen tavoitteena oli nuorisoasteen aloituspaikkojen säilyminen Raahen kampuksella. Työryhmän tuli selvittää yhteistyömahdollisuudet myös Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu Oy:n kanssa. Tehtävää varten nimettiin työryhmä, jossa osastoa edusti Anja Pirttijärvi. Työryhmä ei löytänyt ratkaisua nuorisoasteen aloituspaikkojen säilymiselle Raahen kampuksella. Pyhäjoen ydinvoimalahanke Fennovoima Oy:n ydinvoimalahanke eteni ja useita hankkeen toteutumisen kannalta merkittäviä päätöksiä valtakunnassa ja alueella vuoden aikana tehtiin. Valtioneuvosto teki periaatepäätöksen ydinvoiman lisärakentamisesta ja eduskunta hyväksyi Fennovoima Oy:n hakemuksen, jonka mukaan Fennovoima Oy:n ydinvoimala rakennetaan joko Pyhäjoelle tai Simoon. Vuoden aikana valmistuvat Hanhikivenniemen alueen ydinvoimamaakuntakaava sekä yleiskaava ja asemakaavat. Kaavat on paikallisesti hyväksytty ja niistä tehdyt valitukset viivästyttävät vielä sijoituspaikkapäätöksen tekoa. Pyhäjoen hankkeen puolesta on tehty kovasti töitä. Yhteistyössä Raahen seudun yrityspalveluiden kanssa järjestettiin tammikuun 27. päivä Terästä, kultaa ja energiaa -seminaari, jonka tavoitteina oli saada suurhankkeiden rakentamiseen liittyvä kysyntä ja tarjonta kohtaamaan sekä esitellä alueelta löytyvää, hankkeiden vaatimukset täyttävää osaamista ja palveluita. Loppuvuodesta Raahessa järjestettiin vielä toinen saman teeman seminaari, jossa paneuduttiin niihin toimenpiteisiin, joita alueen toimijoiden ja päätöksentekijöiden tulee huomioida ydinvoimalaitoksen sijoittuessa alueelle. Järjestettiin maaliskuussa Fennovoima Oy:n toimitusjohtajan Tapio Saarenpään ja Raahen alueen yrittäjien tapaaminen Vihiluodossa. Elokuussa järjestettiin lounasesitelmätilaisuus otsikolla; Fennovoima Oy:n ydinvoimalahankkeen tilannekatsaus. Yhteistyöryhmän toimintaan osallistuttiin merkittävällä panoksella ja osaston asiamies toimii työryhmän sihteerinä. Sanomalehti Raahen Seutu on erittäin ansiokkaasti pääkirjoituksissa ja uutisoinnissa tukenut hanketta. Hankkeen kannatus alueella on kasvanut.

6 6 Osaston tekemän esityksen pohjalta on Raahen seudun yrityspalvelut käynnistänyt Yritysverkostot kansainvälistymisen mahdollistajana hankkeen. Siihen liittyvänä ovat teettäneet Oy Swot Consulting Finland Ltd:llä selvityksen Kansainvälisen laitosprojektin vaikutuksista lähialueen teollisuusyrityksiin. Selvitys tehtiin Olkiluoto 3 vaikutuksista sen lähialueen teollisuusyrityksiin. Osastolla on edustus hankkeen ohjausryhmässä. Fennovoima Oy:llä on tarve saada ydinvoima-alaan perehtyneitä ja siitä kiinnostuneita uusia työntekijöitä Pohjois-Suomeen. Oulun kauppakamari teki oppilaitoksille esityksen valmistautumisesta ydinvoimainvestoinnin edellyttämään koulutus- ja tutkimustoiminnan käynnistämiseen. Osaston puheenjohtaja on ollut mukana suunnittelemassa yhdessä Fennovoima Oy:n kanssa Pohjois-Suomeen ydinenergia-alan yliopistokoulutuksen alustavaa sisältöesitystä, joka esiteltiin yliopiston rehtori Lauri Lajuselle, vararehtori Olli Silvénille, teknisen tiedekunnan dekaani Kauko Leiviskälle ja täydennyskoulutuksen johtaja Martti Hyrylle. Ydinvoimatekniikan koulutus aloitetaan Oulun yliopistossa vuoden 2012 alusta ja oppilaat valitaan syksyllä Valtatie 8 kehittäminen välillä Raahe Liminka Raahen kauppakamariosasto teki Raahen seutukunnan kehittämiskeskukselle esityksen, että se ryhtyy kokoamaan työryhmää edistämään valtatie 8 kehittämistä välillä Raahe Liminka. Työryhmän tehtävänä on vaikuttaa Liikennevirastoon, Tiepiiriin ja päättäjiin, jotta tieosuuden kehittämissuunnitelmat tarkistetaan ja tarpeellisilta osin uusitaan. Suunnitelmissa tulee hyödyntää paikallista asiantuntemusta ja paikallisia näkemyksiä sekä huomioida tulevaisuuden tarpeet mukaan lukien myös Pyhäjoen ydinvoimala. Raahen seutukunnan seutulautakunta nimesi työryhmän, jonka puheenjohtajana toimii johtaja Hannu Pyykönen ja sihteerinä kehittämiskeskuksen johtaja Lauri Laajala. Osaston kevätkokouksen yhteydessä järjestettiin lehdistötilaisuus sekä alustus-/keskustelutilaisuus valtatie 8 kehittämisestä välillä Raahe Liminka. Keskustelutilaisuuteen alustajaksi kutsuttiin Pohjois-Pohjanmaan ELY -keskuksen suunnitteluosaston päällikkö Risto Leppänen ja kommenttipuheenvuorojen käyttäjiksi kansanedustaja Inkeri Kerola, Raahen kaupunginjohtaja Kari Karjalainen, Raahen seutukunnan kehittämiskeskuksen johtaja Lauri Laajala, Rautaruukin edustajana kehittämisjohtaja Erkki Pisilä, liikennöitsijän edustajana Pentti Keski-Korsu sekä Katternö Oy:n johtaja Antti Vilkuna. Puheenvuoroissa tuotiin voimakkaasti esille Raahe Liminka välin ohituskaistatarpeet sekä risteysjärjestelyjen ongelmat Raahessa, joihin tarvitaan rekkaliikenteen ja erikoiskuljetusten vaatimia järjestelyjä. Ensiapuna tämän hetken suunnitelmissa on ns. Malmitien risteyksen valoohjaus, mutta parempana siihen pidettiin kiertoliittymän rakentamista. Malmitien liittymän siirtämistä Mettalanmäelle ei pidetty hyvänä ratkaisuna. Esille tuli rekkapysäköintipaikkojen tarve sekä korostettiin liikenneolojen kehittämisen tarvetta huomioiden ydinvoimala sekä Meripohjola kehitysvyöhyke. Keskustelussa todettiin, että teollisuus keskittyy rannikolle ja liikenneyhteyksien kuntoon saattamiseen on saatava enemmän vauhtia. Nyt on edunvalvonnan paikka. Liikenneministeri Anu Vehviläinen vieraili Raahessa Raahen sataman käyttöönottojuhlassa. Hänelle luovutettiin Raahen kauppakamariosaston esitys valtatie 8 investoinneista.

7 7 Pohjois-Pohjanmaan ELY -keskuksen ylijohtaja Matti Räinälle tehtiin esitys, että valtatie 8 liikenneolojen kehittämisen suunnittelu ja toteutus on saatava pikaisesti käyntiin. Siinä esitettiin, että Raahen pohjavesisuojauksiin varatut ja tehdyllä päätöksellä säästyneet varat käytetään alueen tärkeisiin liikenteen kehittämiskohteisiin. Raahen Portti Kauppasatama Raahessa Ennen osaston syyskokousta järjestettiin Mettalanmäen kauppakeskushankkeesta lehdistölle tiedotustilaisuus sekä heti sen perään hankkeen esittelytilaisuus. Tilaisuuden alussa Raahen kaupungin edustajina kaupunginjohtaja Kari Karjalainen ja johtaja Hannu Pyykönen sekä perustettavan yhtiön nimiin VMV-Yhtiö Oy:n toimitusjohtaja Veli-Matti Välikangas ja Juviset Oy:n toimitusjohtaja Jukka Vitikka allekirjoittivat yhteistoimintasopimuksen. Kauppakeskushankkeen nimenä on käytetty Raahen Porttia. Suunnitellun kauppakeskuksen kokonaispinta-ala on k-m 2 ja autopaikkoja alueelle rakennetaan yli Rakentaminen on mahdollista kahteen kerrokseen ja hotelliosassa 15 kerrokseen. Kauppakeskukseen sijoittuu päivittäistavarakauppa, erikoisliikkeitä, tilaa vievän kaupan yksiköitä, liikenneasema sekä hotelli ja toimistotiloja. Rakentaminen voidaan toteuttaa vaiheittain. Hanketta on lähdetty kehittelemään jo ennen ydinvoimalasuunnitelmia, mutta sen tulo alueelle varmasti vaikuttaisi hankkeen etenemiseen. Kauppakeskuksen rakentaminen tarkoittaa muutoksia kolmeen valtatie 8 Raahen kohdan risteykseen. Raahen kauppakamariosasto pitää erittäin tärkeänä, että valtatie 8:lla saadaan suunnittelu ja toteutus pikaisesti käyntiin Raahen Mettalanmäen eritasoliittymään, kantatie 88 risteykseen sekä Raahe Liminka välisen tieosuuden ohituskaistoille. Ammatillinen koulutus Raahessa Raahen koulutuskuntayhtymän ammatillisen koulutuksen Paras lain mukaisia kehittämisasioita on selvitelty jo yli kolme vuotta. On ollut työryhmää ja toimikuntaa ja neuvotteluja käyty, mutta yhteistä näkemystä ei ole löydetty. Raahen kaupungin-valtuuston päätös oli neuvotella yhteistyöstä Oulun suuntaan. Muut kunnat ovat Oulun eteläisen alueen yhteistyön kannalla. Raahen kauppakamariosasto teki jo vuonna 2008 esityksen peruskoulun jälkeisen koulutuksen järjestämisestä, mutta se ei toteutunut. Syksyllä 2010 kauppakamariosaston nimissä valmisteltiin uutta esitystä. Tavoitteena oli koko työssäkäyntialueen kuntien ja Meripohjola-kehitysvyöhykkeen yhteistyön tiivistäminen sekä toisen asteen koulutuksen vaiheittainen kokoaminen osakeyhtiö-pohjalle. Tähän liittyen teetettiin PWC:llä alustava suunnitelma Raahen koulutus-kuntayhtymän, Raahen Aikuiskoulutuskeskus Oy:n ja Raahen Osaamiskeskus Oy:n fuusioimisesta ja toimintojen yhdistämisestä. Koska ammatillisen koulutuksen yhteistyöneuvottelut olivat uudelleen käynnistyneet ja jatkuivat, niin esitystä ei jätetty eikä julkistettu. Raahen kauppakamariosasto esitti joulukuussa Raahen ammatillisen koulutuksen omistajakunnille, että Raahen työssäkäyntialueen ammatillisen koulutuksen järjestämiseen liittyvien ratkaisujen tekemiseen otetaan aikalisä. Näin voidaan parhaiten huomioida alueella koulutussisältöjen ja määrien tarvittavat muutokset Fennovoima Oy:n ydinvoimalan sijoituspäätöksen, huhtikuun eduskuntavaalien ja Paras lakiin mahdollisesti tulevien muutosten johdosta. Esityksen mukainen aikalisä toteutui onnistuneesti ja ratkaisujen teko siirtyy vuodelle 2011.

8 8 PK konepajakoulu Raahen kauppakamariosaston esityksestä käynnistynyttä selvitystä ns. PK -konepajakoulun perustamisesta vielä alkuvuodesta jatkettiin. Osastolla oli edustus toteutusta selvittävässä työryhmässä. Hanke ei edennyt ja on toistaiseksi keskeytyneenä. KOULUTUS Verotuksen ajankohtaisseminaari Yhteistyössä PricewaterhouseCoopersin kanssa järjestettiin Raahessa Verotuksen ajankohtaisseminaari. Raahen Porvari- ja Kauppakoulu antoi tilat käyttöön veloituksetta. PWC vastasi luennoinnista ja kauppakamariosasto kahvituksista. Aikaisemman käytännön mukaisesti tilaisuus oli osaston jäsenistölle maksuton. Tilaisuuteen osallistui noin 50 henkilöä. HHJ-koulutus Olimme osastona mukana Oulun kauppakamarin Palvelu Oy:n Raahessa järjestämän Hyväksytty hallituksen jäsen (HH J-koulutus) järjestelyissä. Neljänä iltapäivänä toteutettuun koulutusohjelmaan osallistui yli 20 henkilöä. VIRAINOMAISTOIMINTA Alkuperäistodistuksia ja erilaisia vahvistuksia annettiin vuoden aikana 549 kpl. Edellisenä vuonna niitä annettiin 371 kpl. KOKOUKSET Kevätkokous pidettiin Raahen Kauppaklubi ry:n huoneistossa Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2009 toimintakertomus ja käytiin läpi osaston toiminnan tulot ja menot. Kokoukseen osallistui 13 henkilöä. Ennen kevätkokousta järjestettiin edellä mainittu lehdistötilaisuus sekä alustus-/keskustelutilaisuus valtatie 8 kehittämisestä välillä Raahe Liminka. Syyskokous pidettiin myös Raahen Kauppaklubi ry:n huoneistossa Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2011 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Hallituksen jäsenmääräksi vuodelle 2011 päätettiin 15 jäsentä. Suoritettiin hallituksen jäsenten, puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinnat. Valinnat on mainittu hallituksen kokoonpanoa koskevassa kohdassa. Syyskokoukseen osallistui 10 henkilöä. Ennen syyskokousta järjestettiin Mettalanmäen kauppakeskushankkeesta lehdistölle tiedotustilaisuus sekä heti sen perään hankkeen esittelytilaisuus, jonka alussa sopijaosapuolet allekirjoittivat hanketta koskevan yhteistoimintasopimuksen. Hallituksen kokoukset Hallitus kokoontui toimintavuoden aikana kokouksiinsa 3 kertaa. Puheenjohtaja ja asiamies ovat valmistelleet osaston toiminnassa esille otetut asiat, esitykset ja tilaisuudet. Hallituksen jäseniin on pidetty yhteyttä sähköpostilla ja hallituksen kokouksissa on käsitelty sekä valmisteltu asioita. Hallituksen kokouksissa oli esillä mm. seuraavia asioita: - Ensimmäinen kokous pidettiin E. Helaakoski Oy:n tiloissa Kokouksessa käytiin läpi OAMK:n Raahen kampuksen toiminnan turvaamiseksi toteutettuja toimenpiteitä ja päätettiin tehdä esitys työryhmästä edistämään valtatie 8 kehittämistä välillä Raahe Liminka. Kokouksen lopuksi Eino Helaakoski esitteli E. Helaakoski Oy:n ja siihen kuuluvan yritysryppään toimintaa.

9 9 - Toinen kokous pidettiin Profood Oy:n Vihannin tuotantolaitoksen toimistolla. Siinä käytiin läpi vuoden toiminnan painopistealueiksi valittujen asioiden tilannetta. Kokouksen päätteeksi toimitusjohtaja Satu Raiski kertoi Profood Oy:n Vihannin tuotantolaitoksen toiminnasta, tuotteista ja investointisuunnitelmista. Keskusteltiin yrityksen energiakysymyksistä ja tukimuodoista. - Kolmas hallituksen kokous pidettiin Raahessa Ravintola Hai Longin kabinetissa Kokouksessa valmisteltiin tulevan vuoden toimintasuunnitelmaa ja talousarviota sekä mietittiin mitä osasto voisi vielä tehdä ammatillisen koulutuksen asiassa. MUUTA Stipendit ja huomioimiset - Raahen Kauppaoppilaitoksen Stipendirahastosäätiö on jakanut Raahen kauppakamariosastolta saamiensa lahjoitusten tuotosta sovitun mukaisesti stipendejä Raahen, Oulaisten ja Haapaveden oppilaitoksista valmistuneille opiskelijoille. - Huomioitiin Pyhäjoen kunnanjohtaja Mauno Peltokedon eläkkeelle jääminen osallistumalla läksiäisvastaanotolle ja tekemällä pieni lahjoitus Pyhäjoen Yrittäjyyslukion stipendirahastoon. - Osaston viimeisen perustajajäsenen kaupunkineuvos Yrjö Reinilän muistoa kunnioitettiin adressilla. - Puheenjohtaja ja asiamies puolisoineen osallistuivat maakunnalliseen yrittäjäjuhlaan. Yritysväen kirkkopyhä Osallistuttiin Raahen seurakunnan, Raahen seudun yrityspalveluiden ja Raahen seudun yrittäjät ry:n yhdessä kokoon kutsumaan Yritysväen kirkkopyhään lähettämällä jäsenistölle tilaisuuden kutsut. Jumalanpalveluksen jälkeen oli seurakuntakodilla ruokailu ja keskustelua. Tilaisuudessa oli ihan mukava määrä osallistujia. Vuoden yrittäjä Tehtiin esitys vuoden yrittäjän valintamenettelyn muuttamisesta ja esitys Raahen vuoden yrittäjäksi. Esitykset eivät tulleet hyväksytyksi. Taloudellinen tilanne Osasto ei tee erillistä tilinpäätöstä, vaan kirjanpito sisältyy erillisenä seurantana Oulun kauppakamarin kirjanpitoon. Osaston toimesta on pidetty kassakirjatyyppistä tulojen ja menojen seurantaa. Toimintavuoden tulot olivat ,42 euroa ja menot ,07 euroa. Osaston maksuvalmius on ollut hyvä. Raahessa 21. päivänä maaliskuuta RAAHEN KAUPPAKAMARIOSASTO Hallitus

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Vuosi 2006 oli OuLVI:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2005

TOIMINTAKERTOMUS 2005 TOIMINTAKERTOMUS 2005 YLEISTÄ Vuosi 2005 oli OuLVI:n 43. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

Hallitus LAUSUNTO 2.12.2009. Oulun seudun ammattikorkeakoulu Itä-Hakkilantie 11 PL 222 01260 VANTAA 90101 OULU

Hallitus LAUSUNTO 2.12.2009. Oulun seudun ammattikorkeakoulu Itä-Hakkilantie 11 PL 222 01260 VANTAA 90101 OULU Hallitus LAUSUNTO 2.12.2009 Tiedoksi Selvitysmies Pertti Törmälä Rehtori Jouko Paaso Oulun seudun ammattikorkeakoulu Itä-Hakkilantie 11 PL 222 01260 VANTAA 90101 OULU Viite: P.T. 12.10.2009. RAAHEN KAMPUSTA

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 13.5.2015

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 13.5.2015 MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Kokoustiedot Aika: keskiviikkona 13.5.2015 klo 14.05 16.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuonenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone (2. krs) Jäsenet:

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

KoLVI Kouvolan LVI-yhdistys, KoLVI ry

KoLVI Kouvolan LVI-yhdistys, KoLVI ry Syyskokouksen pöytäkirja, verkkoversio 1. (3) SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2015 Aika: 11.11.2015 klo 17.30 Paikka: Ravintola Nevillen Kammari, Kouvola Läsnä: 15 jäsentä 1. Kokouksen avaus KoLVIn puheenjohtaja

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen YHDISTYMISHALLITUS 110 28.11.2012 YHDISTYVÄN RAAHEN 23 10.12.2012 KAUPUNGINVALTUUSTO Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen 1667/06/0600/2012 YHALL 110 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Tuijussuontie 10 FI Raisio

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Tuijussuontie 10 FI Raisio 1/6 1 KOKOUKSEN AVAUS Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry:n puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Vainio kertoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestössä meneillään olevasta luottamusjohdon valintaprosessista,

Lisätiedot

Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa:

Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa: Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu Rakentajanaukio 4 A, PL 12100, 00076 Aalto http://rmseura.tkk.fi Y-tunnus: 1108237-1 Jäsentiedote 03.04.2012 JÄSENTIEDOTE 1/2012 Hyvä Rakenteiden Mekaniikan

Lisätiedot

Valmistautuminen ulkomaisen työvoiman tuloon viestintävälineet kuntoon Salla Korhonen 10.9.2015

Valmistautuminen ulkomaisen työvoiman tuloon viestintävälineet kuntoon Salla Korhonen 10.9.2015 Valmistautuminen ulkomaisen työvoiman tuloon viestintävälineet kuntoon Salla Korhonen 10.9.2015 Mitä aluevaikutuksia ydinvoimalan rakentamis hankkeelta odotetaan Pyhäjoelle ja ympäröiviin seutukuntiin?

Lisätiedot

RovaniemenYrittäjät r.y.

RovaniemenYrittäjät r.y. RovaniemenYrittäjät r.y. TOIMINTAKERTOMUS 2005 PUHEENJOHT AJAN KATSAUS Kulunut toimintavuosi oli yhdistyksemme 18. Yrittäjyyden merkitystä yhteiskunnan hyvinvoinnille korostettiin niin kuntalaisille kuin

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC NORDEA UNIONI SUOMI RY TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC Työpaikkaosastoille Järjestötoimikunta 2012 R A T A M E S T A R I N K A T U 12A 8.K R S, 00520 H E L S I N K I TYÖPAIKKATOIMINNAN TOIMINTAMALLI 1. TOIMIALUE

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 15.9.2017 klo 13 14.35 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuoneenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Paikalla:

Lisätiedot

Piirihallituksen kokous 30.11.2013 klo 9.30 OAMK:n Tekniikan yksikkö

Piirihallituksen kokous 30.11.2013 klo 9.30 OAMK:n Tekniikan yksikkö Piirihallituksen kokous 30.11.2013 klo 9.30 OAMK:n Tekniikan yksikkö Kotkantie 1, Oulu Leijonehenki Esityslista 1. Kokouksen avaus -DG Eero avasi kokouksen -DG jakoi Lions liiton palkitsemiset ensimmäisen

Lisätiedot

Kauppakamari voi lisäksi hoitaa muita sille määrättyjä julkisia tehtäviä.

Kauppakamari voi lisäksi hoitaa muita sille määrättyjä julkisia tehtäviä. OULUN KAUPPAKAMARIN SÄÄNNÖT 1 Kauppakamarin nimi ja kotipaikka Oulun kauppakamari toimii kauppakamarilaissa tarkoitettuna kauppakamarina Keskuskauppakamarin sille määräämällä toiminta-alueella kotipaikkanaan

Lisätiedot

Raahen seudun yrityspalvelut. SeutuYP koordinaattoreiden työkokous. Risto Pietilä Helsinki 26.5.2011. www.rsyp.fi

Raahen seudun yrityspalvelut. SeutuYP koordinaattoreiden työkokous. Risto Pietilä Helsinki 26.5.2011. www.rsyp.fi Raahen seudun yrityspalvelut SeutuYP koordinaattoreiden työkokous Risto Pietilä Helsinki 26.5.2011 www.rsyp.fi Raahen seudun yrityspalvelut on osa Raahen seutukunnan kehittämiskeskuksen toimintaa. 1. Raahen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012

TOIMINTAKERTOMUS 2012 Oulun-seudun Lämpö-,Vesi-ja Ilmastointitekninen Yhdistys ry, OuLVI TOIMINTAKERTOMUS 2012 Perustietoja yhdistyksestä: Rekisteri no 110.106 Asiakirja no 69195649 Y-10161609 Merkitty rekisteriin 13.6.1972

Lisätiedot

PIÄLLYSMIES. Toimintasuunnitelma 2015. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

PIÄLLYSMIES. Toimintasuunnitelma 2015. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä PIÄLLYSMIES Toimintasuunnitelma 2015 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Hyväksytty syyskokouksessa xx.xx.2014 1 Sisältö Yleistä... 2 Tehtävä ja painopistealueet... 2 Hanketoiminta... 3 Hallinto...

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2015 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 11.12.2015 klo 13.00 15.00 Paikka: Ravintola Talli (Patteristonkatu 2, Mikkeli), Tallin vintti -kokoushuone (2. krs) Paikalla: Hirvensalmi:

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2015 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2015... 3

Lisätiedot

SYYSKOKOUS

SYYSKOKOUS SYYSKOKOUS 29.11.2016 Aika 29.11.2016, klo. 19.00-20.15 Paikka Hämeenkylän kirkon seurakuntasali Osallistujat Liite 1 1. Kokouksen avaus Ville Hurmalainen avasi kokouksen. 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Automaatioseura - Voimalaitosjaos FSA Energy

Automaatioseura - Voimalaitosjaos FSA Energy TOIMINTAKERTOMUS KAUDELLE 2010 2011 1. Johtokunnan toiminta ja kokoonpano Johtokunta kaudella 2010 2011 Pasi Airikka Metso Automation Oy Puheenjohtaja läsnä 5 kokouksessa Jaakko Karkila Metso Endress+Hauser

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 Sisällys Esityslista...1 Toimintakertomus 1.8.2013 31.7.2014...2 Esitys toimintasuunnitelmaksi 2014 2015...4 Tilinpäätös 31.7.2014...5 Talousarvio toimikaudelle 1.8.2014

Lisätiedot

Hyvä Jäsenemme! Johtokunta. Johtokunnan jäsenet toimintavuonna 2009:

Hyvä Jäsenemme! Johtokunta. Johtokunnan jäsenet toimintavuonna 2009: MTK- Kerimäki Toimintakertomus 2009 Hyvä Jäsenemme! MTK-Kerimäen tuottajayhdistyksen johtokunta päätti toimittaa vuoden 2009 toimintakertomuksen kaikille jäsenilleen. Yhdistyksen toiminta oli vuonna 2009

Lisätiedot

KAJAANIN KORKEAKOULUKONSORTION STRATEGIARYHMÄ

KAJAANIN KORKEAKOULUKONSORTION STRATEGIARYHMÄ Kokouskutsu ja asialista, Pöytäkirja Kokous 4/2009 Aika: Perjantai 16.10.2009 klo 10.20 12.15 Paikka: Oulun yliopisto, kokoushuone HR 144 Läsnä: Rehtori Lauri Lajunen pj., rehtori Arto Karjalainen, johtaja

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 3

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 3 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 3 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika Paikka Ossi Stenholm Kati Fonsell -Laurila Eino Järvinen Jaana

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2016 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2016... 3

Lisätiedot

VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015. VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä. Hyväksytty 26.11.2015

VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015. VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä. Hyväksytty 26.11.2015 VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015 Hyväksytty 26.11.2015 LIITTEET 1. Yhteystietoluettelo 2. Vanhusneuvoston esite TARKOITUS Vanhusneuvoston

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 2 / 2012 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 6 ) 15.3.2012. KOKOUSPAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kemijärvi

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 2 / 2012 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 6 ) 15.3.2012. KOKOUSPAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kemijärvi ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA No 2 / 2012 Hallitus Päivämäärä Sivu 1 ( 6 ) 15.3.2012 _ KOKOUSAIKA Torstai 15.3.2012 klo 10.00 12.30 _ KOKOUSPAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kemijärvi _ OSALLISTUJAT

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

46 000 m 2 liiketilaa parhaalla liikepaikalla!

46 000 m 2 liiketilaa parhaalla liikepaikalla! 46 000 m 2 liiketilaa parhaalla liikepaikalla! Raahen Portti Kauppaa ja palveluja RAAHEN PORTTI www.raahenportti.fi RAAHEN PORTTI www.raahenportti.fi Kauppaa ja palveluja 46 000 m 2 2 RAAHEN PORTTI Raahen

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2012

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2012 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2012 Alavieska 11,4 10,2 9,8 8,9 7,0 7,6 9,2 Haapajärvi

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Tuijussuontie 10 FI Raisio

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Tuijussuontie 10 FI Raisio 1/6 I VALTAKIRJOJEN TARKASTUS klo 11:30 12:00 II LOUNAS klo 12:00 13:00 III LIITON SYYSKOKOUS klo 13:00 sääntöjen 12 :n mukaisten asioiden käsittely: 1 KOKOUKSEN AVAUS Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI Pohjois-Savon terveydenhoitajayhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI YHDISTYKSEN HALLITUS JA TOIMIHENKILÖT HALLITUS Puheenjohtaja Fatima Moursad (Maaninka),

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN VANHUSNEUVOSTO

OULUN KAUPUNGIN VANHUSNEUVOSTO Toimintakertomus 2015 1(4) OULUN KAUPUNGIN VANHUSNEUVOSTO Yleistä on vanhuspalvelulakiin (laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista) perustuva Oulun

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 4/2016 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 2.12.2016 klo 13.00 Paikka: Kenkävero, Mikkeli Jäsenet: Hirvensalmi: Mielikäinen Kari, Järvenpää Kangasniemi: Haapanen Rauno, Hyvinkää

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 n kokous Kokousaika kello 14:00 16.15 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

YTYn tarkoituksena on valvoa ja edistää jäsentensä yhteisiä etuja työelämässä ja yhteiskunnassa.

YTYn tarkoituksena on valvoa ja edistää jäsentensä yhteisiä etuja työelämässä ja yhteiskunnassa. Säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry, ruotsiksi Privatsektorns Chefer och Specialister, josta myöhemmin näissä säännöissä käytetään lyhennettä

Lisätiedot

Oulun OP:n uusi edustajisto 2010 2014

Oulun OP:n uusi edustajisto 2010 2014 Oulu, 42 edustajaa Oulun OP:n uusi edustajisto 2010 2014 Nämä 79 valittua edustavat sinua. Antero Aakko insinööri, myyntijohtaja Allu Alatalo 48 vuotta myynti- ja markkinointipäällikkö Kyösti Asikainen

Lisätiedot

Hanhikivi yhteyshanke / Yhteyssihteerin rekrytointi / Valintapäätös / Yhteyshankkeen jatkoaika / Muutospäätös / Muutospäätös

Hanhikivi yhteyshanke / Yhteyssihteerin rekrytointi / Valintapäätös / Yhteyshankkeen jatkoaika / Muutospäätös / Muutospäätös Kunnanhallitus 181 04.06.2012 Kunnanhallitus 217 14.08.2012 Kunnanhallitus 242 03.09.2012 Kunnanhallitus 391 18.11.2013 Kunnanhallitus 116 31.03.2014 Kunnanhallitus 17 12.01.2015 Hanhikivi yhteyshanke

Lisätiedot

Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry. Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n virallinen ensirekisteröintipäivämäärä

Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry. Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n virallinen ensirekisteröintipäivämäärä 1 SISÄLLYSLUETTELO sivu YLEISTÄ... 3 ORGANISAATIO hallitus... 5 henkilöstö... 5 tilintarkastus... 5 kirjanpito... 6 TOIMINTA yhdistyksen kokoukset ja jäsenet... 6 muu toiminta... 6 tiedottaminen... 8 TULEVA

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1.

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 13.10.2012 klo 12.00 12.25 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

TOIVAKKA AUTOURHEILUKERHO RY. PÖYTÄKIRJA 1 (4) TOIVAKKA. 1 Kerhon puheenjohtaja Martti Liukkonen avasi kokouksen.

TOIVAKKA AUTOURHEILUKERHO RY. PÖYTÄKIRJA 1 (4) TOIVAKKA. 1 Kerhon puheenjohtaja Martti Liukkonen avasi kokouksen. TOIVAKKA AUTOURHEILUKERHO RY. PÖYTÄKIRJA 1 (4) 41660 TOIVAKKA 11.9.1999 SYYSKOKOUS Aika 11.9.1999 klo 15.00 16.35 Paikka Hirsiaho, Huikko Läsnä 21 jäsentä (osanottajaluettelo liitteenä) 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Kokouspaikka Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11-13

Kokouspaikka Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11-13 Helsinki Espoo Vantaa Kauniainen PÄÄKAUPUNKISEUDUN Kokousaika 25.11.2008 kello 17.10 18.46 Kokouspaikka Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11-13 Läsnä Helsinki kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Lisätiedot

Liikenne ja infrastruktuuri Pohjois - Suomessa

Liikenne ja infrastruktuuri Pohjois - Suomessa Liikenne ja infrastruktuuri Pohjois - Suomessa 27.2.2014 Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Martti Norrkniivilä Sisältö Pohjolan ja Suomen liikennekäytävät Kaivostoiminnan liikenteelliset

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2015

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2015 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2015 Alavieska 14,2 13,5 13,1 11,8 10,7 12,0 12,6

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 1 Kokoustiedot Aika: 5.5.2009 klo 13.00 13.57 Paikka: Jyväskylän Paviljonki Messukatu 10, Jyväskylä Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 2 Sisällysluettelo Sivu

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 2/2011 HYVINVOINTIPALVELUT SEUTUSIVISTYS

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 2/2011 HYVINVOINTIPALVELUT SEUTUSIVISTYS MUISTIO 2/2011 HYVINVOINTIPALVELUT Aika 17.2.2011 klo 14.00 17.03 Paikka RADISSON BLU PLAZA HOTEL Mikonkatu 23, Helsinki Osallistujat Nina Lehtinen Lempäälä puheenjohtaja (x) Leena Pajukoski Kangasala

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Korkeakoulujen rakenteellisen kehittämisen seminaari

Korkeakoulujen rakenteellisen kehittämisen seminaari Ritva Laakso-Manninen Korkeakoulujen rakenteellisen kehittämisen seminaari Tampere FAKTOJA HAAGA-HELIASTA Suuri, elinkeinoelämään vahvasti kytkeytyvä, kansainvälinen, ylivertainen, yksityinen ammattikorkeakoulu.

Lisätiedot

HUOLTOUPSEERIYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT

HUOLTOUPSEERIYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT HUOLTOUPSEERIYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI 1 Yhdistyksen nimi on Huoltoupseeriyhdistys ry. KOTIPAIKKA 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen toimintaalueeseen kuuluu Suomen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 9:30-11.38 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Veikko Ekman, Haapajärveltä. Satu Pinola, Kärsämäeltä. Jukka Lehtosaari, Pyhäjärveltä. Markus Muuttola, Reisjärveltä

Veikko Ekman, Haapajärveltä. Satu Pinola, Kärsämäeltä. Jukka Lehtosaari, Pyhäjärveltä. Markus Muuttola, Reisjärveltä SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS ESITYSLISTA 1/2013 Aika: perjantai 15.2.2013 klo 9.00 10.35 Paikka: Haapajärvi, hallituksen kokoushuone Jäsenet (alleviivatut paikalla) Maija-Liisa Veteläinen Raimo Kaisto Riitta

Lisätiedot

OULUN SEUDUN LIIKENNE. 11.2.2015 Pasi Heikkilä

OULUN SEUDUN LIIKENNE. 11.2.2015 Pasi Heikkilä 11.2.2015 Pasi Heikkilä SISÄLTÖ Seudulliset kärkihankkeet Vt4, Vt8, satama ja ratapihat Oulun seudun liikennejärjestelmäsuunnitelma Oulun seudun liikenteen johtoryhmä POHJOIS-POHJANMAAN LIIKENTEEN KÄRKIHANKKEET

Lisätiedot

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry Pohjois-Suomen pelastusliitto ry toimintakertomus 2016 Yleistä Vuosi 2016 oli pelastusliiton 87. toimintavuosi. Liiton toiminta toteutettiin Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) kanssa tehdyn sopimuksen

Lisätiedot

RAAHEN SATAMA TOIMINTAKERTOMUS 2013 PORT OF RAAHE ANNUAL REPORT 2013

RAAHEN SATAMA TOIMINTAKERTOMUS 2013 PORT OF RAAHE ANNUAL REPORT 2013 RAAHEN SATAMA TOIMINTAKERTOMUS 2013 PORT OF RAAHE ANNUAL REPORT 2013 RAAHEN SATAMA 2 TOIMINTAKERTOMUS 2013 1. Yleistietoja Suomen satamista ja niiden liikenteestä Suomen satamien ulkomaanliikenne v. 2013

Lisätiedot

Ikäihmisten Neuvosto. Toimintakertomus 2016

Ikäihmisten Neuvosto. Toimintakertomus 2016 Ikäihmisten Neuvosto Toimintakertomus 2016 1 Sisällys YLEISTÄ... 2 JÄSENET... 3 TYÖVALIOKUNTA... 4 KOKOUKSET... 4 TAPAHTUMAT, KOULUTUKSET... 5 2 YLEISTÄ Ikäihmisten Neuvostolla oli historiansa kuudestoista

Lisätiedot

MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka 1

MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka 1 MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry, jota näissä

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2017

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2017 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2017 Alavieska 11,0 11,1 10,3 9,4 8,9 8,4 10

Lisätiedot

Katariina Myllärniemi liikenne- ja viestintäministeriö. V-S ELY-keskus, liikenne ja infrastruktuuri. Laura Leppänen, siht. Varsinais-Suomen liitto

Katariina Myllärniemi liikenne- ja viestintäministeriö. V-S ELY-keskus, liikenne ja infrastruktuuri. Laura Leppänen, siht. Varsinais-Suomen liitto PÖYTÄKIRJA TURUN KAUPUNKISEUDUN LIIKENNEJÄRJESTELMÄTYÖ OHJAUSRYHMÄ aika: torstai 7.11.2013 klo 9.15 11.00 paikka: Varsinais-Suomen liitto, Ratapihankatu 36, kokoushuone Tammi kutsutut: Jarkko Virtanen,

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN PELASTUSLIITTO RY:N NAISTYÖN TOIMINTAOHJE

POHJOIS-SUOMEN PELASTUSLIITTO RY:N NAISTYÖN TOIMINTAOHJE POHJOIS-SUOMEN PELASTUSLIITTO RY:N NAISTYÖN TOIMINTAOHJE 1. PALOKUNTANAISTYÖ Palokuntanaistyö on palokunnissa tehtävää harrastustoimintaa. Palokuntanaisosasto on palokunnan jäsenistä muodostettu alajaosto

Lisätiedot

NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO

NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO AIKA tiistai 4.2.2014 klo 14.00-15.10 PAIKKA Naantalin kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI NUORISOVALTUUSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2013 2014. 1. Yleistä

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI NUORISOVALTUUSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2013 2014. 1. Yleistä 1. Yleistä Jyväskylän nuorisovaltuusto on vuonna 2009 perustettu 13 20 vuotiaiden jyväskyläläisten nuorten vaikuttamis- ja kuulemiskanava. Se pyrkii parantamaan nuorten kuulemista ja osallistumista päätöksentekoon

Lisätiedot

Hämeenlinnan 10-tien kaupunkijakso

Hämeenlinnan 10-tien kaupunkijakso Hämeenlinnan 10-tien kaupunkijakso tilannekatsaus Sonja Heikkinen 12.4.2017 Hämeenlinnan 10-tien kaupunkijakson palvelutasoselvitys laadittu Linkki sähköiseen julkaisuun: http://www.doria.fi/handle/10024/131011

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Hyväksytty syyskokouksessa 23.11.1994 (sisältää muutokset)

SÄÄNNÖT. Hyväksytty syyskokouksessa 23.11.1994 (sisältää muutokset) SÄÄNNÖT Hyväksytty syyskokouksessa 23.11.1994 (sisältää muutokset) 1 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus 3 Toimintamuodot Yhdistyksen nimi on Lahden Seudun Insinöörit ry. Yhdistys on Insinööriliitto IL ry:n

Lisätiedot

3 Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja pöytäkirjan tarkastajien valinta. Tapio Siirilä ja Harri Heimbürger valittiin pöytäkirjan tarkastajiksi.

3 Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja pöytäkirjan tarkastajien valinta. Tapio Siirilä ja Harri Heimbürger valittiin pöytäkirjan tarkastajiksi. Suomen Automaatioseura ry Turvallisuusjaosto PÖYTÄKIRJA 1 (3) 6.5.2004 Aika: 6.5.2004 Paikka: Heureka Läsnä: Osallistujalista liitteessä 1 1 Vuosikokouksen avaus Kokouksen avasi Mika Kaijanen toivottaen

Lisätiedot

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions teema: Me Palvelemme Kansainvälisen presidentin teema: In a World of Service Palvelun Maailmassa Kotimainen teema: Palvelulla Hyvinvointia Piirin

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2017

Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2017 Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2017 Aika klo 17.30-20.15 Paikka Neste Pälkäne Aapiskukko, Valtatie 12 (Tervapirtintie 7), 36600, PÄLKÄNE Läsnä Jaakola Pekka Jylhäsalo Ari, puheenjohtaja Heikkilä

Lisätiedot

- Karhukuntatoimikunta: pöytäkirja 1/2010-1/5

- Karhukuntatoimikunta: pöytäkirja 1/2010-1/5 1/5 KARHUKUNTATOIMIKUNTA: PÖYTÄKIRJA 1/2010 Paikka: Porin kaupungintalo, KH:n huone (1. krs.) Aika: 17.2.2010, klo 12.16-13.45 Läsnä: Luukkonen, Aino-Maija (X) Marttila, Ilmo ( ) Pitkänen, Pasi (X) ( )

Lisätiedot

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013 Oikaristen Sukuseura Ry:n toimintakertomus 2013 Kuva: Sirpa Heikkinen 2013 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2013 Oikaristen 13-vuotiaan sukuseuran toiminta jatkui edelleen aktiivisena. Seuran

Lisätiedot

Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen

Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen Jäsentiedote 07.04.2009 JÄSENTIEDOTE 1/2009 Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa: Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2014

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2014 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2014 Alavieska 13,7 12,8 12,8 12,1 11,2 12,2 12,1

Lisätiedot

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Toimintakertomus vuodelta 2013 Nykytila: Yhdistyksemme jäsenmäärä kasvoi 14.11.1013 lähes kaksinkertaiseksi, kun Helsingin sosiaaliviraston henkilöstö

Lisätiedot

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY 1 EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY Hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa 25.11.2004 ja kevätkokouksessa 10.2.2005. Merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin 5.5.2006. 1 Nimi, kotipaikka ja

Lisätiedot

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 8 /2015 Kokousaika

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 8 /2015 Kokousaika Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 8 /2015 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat liite 75 Torstai 29.10.2015 klo 14.00 16.06 PSK-Aikuisopisto, Haapaveden Teknologiakylä, Haapavesi PSK-Aikuisopiston toiminnan

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2014

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2014 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2014 Alavieska 13,7 12,8 12,8 12,1 11,2 12,2 12,5

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2015

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2015 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2015 Alavieska 14,2 13,5 13,1 11,8 10,7 12,0 13 Haapajärvi

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Tämä on Kuopion kaupungin JHL ry:n (yhdistys 862) 4. toimintavuosi ja haasteet tehokkaalle ja tulokselliselle edunvalvonnalle ovat mittavat.

Lisätiedot

Iin seudun Rhy:n Vuosikokous

Iin seudun Rhy:n Vuosikokous Iin seudun riistanhoitoyhdistys PÖYTÄKIRJA Pokholmintie 30 95100 KUIVANIEMI Puh 0400-936 333 Email ii@rhy.riista.fi 23.2.2016 Iin seudun Rhy:n Vuosikokous Aika: 23.2.2016 klo 18.00-20:15 Paikka: Läsnä:

Lisätiedot

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004 1 2 Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa.. 04 Esitysluonnos Koulujen Musiikinopettajat ry:n syyskokoukselle Riihimäellä.. 14 4 5 6 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi

Lisätiedot

SEUTUKUNTAHALLITUKSEN KOKOUS

SEUTUKUNTAHALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2010 SEUTUKUNTAHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 20.4.2010 klo 9.00 9.40 Paikka: Nivala, Sapuskan kabinetti 1 Jäsenet (alleviivatut paikalla) Maija-Liisa Veteläinen Raimo Kaisto Riitta Hokkanen

Lisätiedot

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa Otaniemen TEK-tutkijat ry Otaniemen TEK-tutkijat ry:n sääntömääräinen kevätkokous Aika: 6.6.2016 klo 15:00 Paikka: Otaniemi, Otakaari 7, kokoushuone Maxwell Pöytäkirja 1. Kokouksen avaus Petri Kärhä avasi

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 26

RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 26 RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 26 Tarkastuslautakunta 05.11.2014 AIKA 05.11.2014 klo 12:00-16:30 PAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Vastuullisen tilintarkastajan

Lisätiedot

1) saanut työmarkkinatukea vähintään 300 päivää työttömyyden perusteella

1) saanut työmarkkinatukea vähintään 300 päivää työttömyyden perusteella Perusturvalautakunta 35 10.03.2015 Kaupunginhallitus 119 16.03.2015 Työllistämistä edistävä monialainen yhteispalvelu Etelä-Savossa 1/37/379/2015 PTL 35 Selostus: Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta

Lisätiedot

sihteeri, hallintojohtaja Kontiolahti Markku Kauppinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Joensuu

sihteeri, hallintojohtaja Kontiolahti Markku Kauppinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Joensuu KOKOUSMUISTIO 2 / 2016 1 (5) Seuturyhmän kokousmuistio Aika: ke 24.8.2016 klo 13:00 16:15 Paikka: Ilomantsin kunnanvirasto, Kalevalasali Läsnä: Pekka Kukkonen seututyöryhmän puheenjohtaja, poistui kokouksesta

Lisätiedot

Suomen Automaatioseura ry Voimalalaitosjaos

Suomen Automaatioseura ry Voimalalaitosjaos ry Voimalalaitosjaos Kevätkokous 26.5.2015 ABB, Pitäjänmäki, Helsinki Esityslista: 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen puheenjohtajan valinta 3. Kokouksen toimihenkilöiden valinta sihteeri, pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Kokouksen aluksi annettiin Pertti Tenhuselle tälle myönnetty liiton kultainen ansiomitali.

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Kokouksen aluksi annettiin Pertti Tenhuselle tälle myönnetty liiton kultainen ansiomitali. Aika 21.8.2014 klo 11:00 1/6 Paikka Jämin ilmailukeskus, Reima Center LÄSNÄ: HALLITUS Vainio Kai puheenjohtaja Tervakangas Matti Tenhunen Pertti Haapala Heikki Haikonen Markku Lehtonen Esko Lehtonen Kalle

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt. 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta.

Yhdistyksen säännöt. 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta. ELÄKELIITON HÄMEEN YHDISTYS ry Yhdistyksen säännöt 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta. 2 Tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Taulukkoon yksi on koottu koulutus- ja klubitilaisuudet sekä niihin osallistuneiden määrät.

Taulukkoon yksi on koottu koulutus- ja klubitilaisuudet sekä niihin osallistuneiden määrät. LOHJAN SEUDUN YMPÄRISTÖKLUSTERI Klusteri on yhteistyöverkosto, joka edistää yritysten ja yhteisöjen ympäristöasioiden hallintaa, auttaa ennakoimaan ja sopeutumaan muutoksiin ja riskeihin sekä edesauttaa

Lisätiedot

Varsinainen osuuskuntakokous Pursijärven vesiosuuskunta

Varsinainen osuuskuntakokous Pursijärven vesiosuuskunta Varsinainen osuuskuntakokous 26.5.2007 Pursijärven vesiosuuskunta Kokouksen järjestäytyminen Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Työjärjestyksen hyväksyminen Esityslista 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen

Lisätiedot

Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012. Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17.

Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012. Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17. Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012 Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17.00 Paikka: Hotel Kalevala Väinämöinen 9 88900 Kuhmo Ohjelma: Kainuun

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

Toimintasuunnitelma 2013. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Toimintasuunnitelma 2013 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä 1 Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Tehtävät ja painopistealueet... 3. Hanketoiminta... 3 4. Hallinto... 5. Henkilökunta ja toimisto...

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.03 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2016

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2016 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2016 Alavieska 13,6 14,0 13,6 12,3 11,2 11,8

Lisätiedot

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n yhdistyskokous

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n yhdistyskokous :n yhdistyskokous Aika Torstai 18.11.2010 klo 15.00 16.00 Paikka Osallistujat Tampere-talo, Yliopistonkatu 55, Tampere Jäsenten valtuuttamat viralliset edustajat ja muut paikalla olijat Yhdistyskokousasiat

Lisätiedot