V25.4 PROJECT X. Written by Mika Varis ja Team Hot Shot

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "V25.4 PROJECT X. Written by Mika Varis ja Team Hot Shot"

Transkriptio

1 V25.4 PROJECT X Written by Mika Varis ja Team Hot Shot

2 ESITTELYSIVU Tarinan idea ja kulku Elokuva on suurelta osin musikaali kahdella tapaa: hahmot laulavat usein ja valmis musiikki soi paljon. Lisäksi tarinassa on myös hieman huumoria, draamaa ja pervoilua sekä outoja epäelokuvamaisia osuuksia. Leffa on jaettu kolmeen näytökseen kuten muutamat näytelmät. Päätarina keskittyy Tom Majurin ympärille ja muut ovat vain participantteja tämän seikkaluissa. Lisäksi leffassa on symboli/motiivitaso kapulakielisesti ilmaistuna. Uutena tavarana leffaan on tarkoitus tuoda runsaasti efektejä, parempaa äänitekniikkaa, uudellaista käsikirjoitusta mm. kertojan osuus. Vanhaa taasen on tietyt Crowproductions linjaukset, mainittakoon esimerkiksi luontodokumentit ja jakautunut persoona. Juoni lyhyesti Tom Majuri tutustuu nestettä virtaavaan elämäntyyliin työpaikkansa vuosikokouksessa ja aloittaa juhlista juhliin 24/7-elämän. Hän tutustuu uusiin ystäviin, mutta seura kuitenkin vie Tomin lopulta huumeiden pariin, ja sitä kautta monet asiat elämässä alkaa mennä päin prinkkalaa. Tom kokee kovia yrittäen oman päänsä kautta selvitä vaikeuksista. Asioilla on vain taipumus mennä aina vain huonompaan ja huonompaan: Roolihahmot Tom Majuri Kertoja Moul Katja Enkelivuori Anssi Mikkonen Alvar Kylpy Milton Reiss Kale Rouva Ä Pomo Jääskeläinen Mielistelijä J-man Fabric Uhri Puhelinmyyjä Sokerinlainaaja Ohikävelevä nainen Jalkapalloilijat Bile-Juhlijoita Baari-Juhlijoita (tarinan päähenkilö, 22 kohtausta, laulua) (n. 15 kohtausta, pelkkää ääninäyttelyä) (häijy mies, 13 kohtausta, laulua) (häijytön nainen, 6 kohtausta, laulua) (huumekaveri, asianajaja, 6 kohtausta, laulua) (huumekaveri, 3 kohtausta, laulua) (huumekaveri, 2 kohtausta, laulua, englantia ja saksaa) (huumehemmo, 4 kohtausta, laulua) (Tomin äiti,1 kohtaus, tietokoneääni) (työpaikan pomo, 2 kohtausta, helppoa laulua) (työtoveri, 1 kohtaus, helppoa laulua) (illuusio, 1 kohtaus) (uhrilammas, 1 kohtaus) (mainostaja, 1 kohtaus, laulua) (naapuri, 1 kohtaus, maskipää, laulua) (sivullinen, 1 kohtaus) (sivullisia, 1 kohtaus)

3 PROJECT X Kohtaus 1 TEKSTI: Crowproductions presents!!!---teksti: Näytös I: Se huutaa sinua (tai Moul) ---!!! Mustasta suoraan kuvaan ilman fadea. Kuvassa talvinen hautausmaa, useita isoja kuvakulmia, joissa kuitenkin näkyy hienoja yksityiskohtia. Kamera mielellään varsin stabiili, kuvat vain vaihtuvat. Kertoja: (NOTE: puhetyyli ainakin tässä vaiheessa hidas, ja vuorovaikutuksessa katsojien kanssa oleva; monologin ongelma: ei vettä missään, vaikea istuttaa hyvin se tähän puheeseen; mutta tartteeko sitä vielä edes?) Takana on lauluton taustamusiikki, ehkä oma tekemä. Tänne monet kerrotut tarinat usein päättyvät, näinhän se valitettavasti liiankin usein on. (taukoa) Mutta jotkut harvat kertomukset, (tauko) ja ne ovat yleensä niitä kaikkein hullunkurisimpia, saattavat alkaa täältä. (tauko) Tämä on yksi niistä tarinoista. Kuvaan tulee tietty hauta, nimi Majuri näkyy selvästi. Eri kuvakulmia haudasta. Tässä on meidän tarinamme päähenkilömme hauta. Älkää pelästykö, tämä kuva on kaukaa tulevaisuudesta ei meidän Tom Majurilla ole vielä mitään näin suurta hätää. Mutta joitain ongelmia hänellä kuitenkin on. (tauko) No, nyt te luulette, että tämä tarina päättyy myös tänne älkää, kertomushan ei ole vielä päässyt edes alkuun. (tauko) Ja lopultahan me kaikki päädymme tänne kuitenkin Kuva voisi mennä jälleen tarkastelemaan nimeä, nyt kuitenkin vielä lähempää. Eilen Tom Majurilla oli todella hauska ilta. Hän lähti pitkästä aikaan rentoutumaan ulos, koska oli saanut kutsun työpaikkansa vuosijuhliin. Ensin Tom oli epäröinyt, mutta lopulta hän löysi itsensä hauskan pidosta. (tauko) Mutta koska hän ei ollut maistanut miestä vahvempaa aikakausiin, se pääsi yllättämään Tomin. (tauko) Juhliin Tomilta katosi, rahojen ja pikkutakin lisäksi, myös muisti. (tauko) Nyt, aamulla, Tomista tuntuu kuin päänupissa olisi satapäinen kääpiö-orkesteri paukuttelemassa patakattiloita Kuvaan tulee ilman faidejä suoraan Tom Majuri. Hän tärisee & hikoilee ja tuijottaa lähikuvassa eteenpäin. Tom katsoo edessään olevaa päänsärkypilleriä ja olutpulloa pitkään ja rauhassa ja huonovointisena (meikkausta + hikiläikät?!). Hän olutta katsoessaan melkein yökkää. Päättää ottaa lopulta pillerin. Samalla tipahtaa vesipisara läiskähtäen tiskipöydälle (hidastus) Huokaa helpotuksesta.

4 Tom päättää lähteä pois keittiöstä, mutta samalla hipaisee lautasta, joka lähtee tippumaan alas hidastettuna. (Äänet?) Kauhun ilmeitä, hidastettua lautasen tippumista eri kuvakulmista (useita samanlaisia lautasia) ja hajoaminen, valtavilla äänillä. Tuskan irvistystä. Samalla Tom huomaa kun joku (postinkantaja) työntää postiluukusta lehden sisään. Tom kauhistuu ja jälleen valtava ääni. Tom menee huonovointisena vessaan lähes laatottamaan pönttöön ja kertojan ääni alkaa jälleen kuulua. Kertoja: Ei ole Tomin hyvä olla. Kuvassa säälittävän kärsivä Tom. Itse asiassa Tomilla ei ole koskaan aiemmin ollut näin paha olo. Hänestä tuntuu kuin hän tekisi kuolemaa. Kuitenkin Tom tietää että pilleri auttaa häntä kohta. Kuvassa Tom alkaa miettimään. Pahempaa kuin huono olo, on kuitenkin muistinmenetys. (tauko) Tom tietää, että eilen oli hauskaa, mutta silti hänellä on paha aavistus, että ehkä jotain meni pieleenkin. Kuvassa Tom nousee ylös ja lähtee pois vessasta. Ehkä hän on törttöillyt pahastikin. (tauko) Tom hikoilee pelkästä ajatuksesta. Kuvassa Tom ottaa paidan pois. Nyt näkyy kuvassa vain kasvot. Tom menee kohti peiliä. Tom maksaisi mitä tahansa jos saisi tietää mitä hän oli eilen illalla tehnyt. Tom tulee peilin eteen ja huomaa itsensä. Hänellä on rintsikat päällä. Tai sitten ei. Zoomi peiliin, josta näkyvät Tomin kasvot, jotka alkavat kirkumaan. Straight to black. (NOTE: samassa paikassa samaan aikaan kuvataan myös materiaalia kohtaukseen 5) Kohtaus 2 Musiikki alkaa samalla kun kuva menee mustaksi. Ensimmäinen teksti tulee ruutuun. Sitten musaan mahdollisesti tulee laulua ja kuvaksi tulee joku kiva naislaulaja laulamassa jollain musavideolla. Näitä upeita naisia ja tekstiä aina

5 sopivassa suhteessa vuoronperään. Samalla hienoja väri tietokone-efektejä sopivassa suhteessa. Tekstit voisivat tällä kertaa liikkua, väreillä ja muuttaa väriään. Laulajia mm. Aguilera, Spears, Destiny Childs, TLC, kaikkia mitä MTV:llä tulee vastaan. Alkutekstit mm. näyttelijät, musiikki, tehosteet, käsikirjoitus, tuottajat, ohjaajat Mustan lopussa samalla kun tekstit ovat jo loppuneet ja musa alkaa vaimeta, alkaa kuulumaan puhelimen pirinä. Kohtaus 3 Kun kuva huoneesta ja sängystä jossa Tom makaa ilmestyy, niin puhelimen sointi kovenee. Kuva on paikallaan ja puhelin vain soi. Kuva siirtyy Tomiin. Parempi olla jotain hyvää. Tom nousee. Kuva käytävästä, taas kamera paikallaan. Tom menee vastaamaan. Kuva lähelle Tomia, kun ottaa luurin. Tom Majuri. Kuva siirtyy puhelinmyyjänaisen toimistoon (taustalla EP-Books-firman logo). Välillä näytetään kuuntelevaa Tomia. Puhelinmyyjä painaa play-nappia ja taustamusa alkaa soimaan. Puhelinmyyjä: Tervepä, Tom, terve! Kuinka sinulla hurisee? Tomba dom tomba dom tomba dom. Haluaisitko kokeillaaa EP-Booksin tuotteitaaaa? Meiltä saat viikkolehdet, romaanit, jännärit ja sarjikseeeet. Aku Ankat, runot nuo, sekä kalenterit taskuineen. Vai haluaisitko ee-ehkä keittokirjan taikka Eeeroootiikan Maailmaaaan? Tilaappa nyt kaataalogimme, niin saat sen postissa huomennaaaa Lisäksi osallistut auton arvontaan, ja päälle kaupan saa-aaa-aaat ylelliiseen urheilukelloooon. Tilaa nyt! Musiikki loppuu ja Puhelinmyyjä jää odottamaan vastausta iloisesti odottaen. Tom pitelee luuria hieman aikaa ja sitten sulkee puhelimen. Tom huoahtaa äkäisesti, koska krapulanselvitysuni keskeytettiin.

6 Ovikello soi. Tom kääntyy katsomaan ovea, ja murisee. Kuvataan ovea ja sitten Tom menee aukaisemaan sen. Ovella Lainaaja, joka mahdollisesti voisi olla Jarin mustapäänaamarineekeri. Lainaaja: Anna mulle sokruu, se leipurin aine on (se leipurin aine on (miksattaisiin päällekkäin)) Löysin sen maantien ojasta hyym hmmm hmmm (NOTE: Miten Rentun ruusu jatkuu? Laulua voisi vielä hieman jatkaa ) Haistapa kuule vitulla päähän ja vitulla päähän ja vitulla päähän. Haistapa kuule vitulla päähän ja vitulla päähän vaan. Tom pistää oven kiinni toisen nenän edestä. Tom menee sisälle ja ottaa vettä ja tekee jotain kertojan puheen aikana. Katsoo telkkaa yms. Välillä lähikuva, jossa miettii. Kertoja: Myöhemmin illalla alkoi Tomin olo lopulta tuntua paremmalta. Joko uni oli auttanut tai sitten päänsärkypillerin vaikutus elimistössä. Tom päätti mennä töihin seuraavana aamuna vaikka vielä hieman aiemmin se ei ollut tuntunut mitenkään mahdolliselta. Kuitenkin se, että illan tapahtumat olivat unohduksissa pelotti. Entä jos hän oli törttöillyt työtovereiden kanssa entä jos hän oli törttöillyt naispuolisten työtovereiden kanssa? Tom kuitenkin oli päättänyt mennä töihin Kuvasta-kuvaan feidi. Kohtaus 4 Kohtaus siirtyy suoraan Tomin työpaikalle. Se on toimisto, jossa Tomilla on oma boxi, ei siis työhuone. Tomilla on puku ja kravatti päällä. Hänellä on kirjoitustilaa, tietokone, toimistotarvikkeita, Ö-leimasin ja papereita joita hän käsittelee. Yhtä aikaa kertojan äänen kanssa kuuluu toimiston ääniä koko kohtauksen ajan. (NOTE: toimiston voisi tehdä studiossa sinisellä taustalla. Toimistontausta siis olisi efektikuvaa.) Kertoja: Tämä on Tomin työpaikka. Hän on ollut täällä töissä jo vuoden, mutta ei tunne toisia työntekijöitä juuri ollenkaan. Tomin tehtävä on käsitellä anomuksia. Joko hän hylkää ne, koska ne eivät täytä vaatimuksia tai ovat virheellisesti täytettyjä, tai sitten hän hyväksyy ne ja lähettää seuraavalle käsittelijälle.

7 Tom leimaa papereita koko edellisen puheen ajan. Viivan vedosta (Tom vetää aina tekstin yli punaisen viivan ennen kuin leimaa Ö-leimasimella) kuuluu skriik-ääni ja leimasimen lyönnistä tump-ääni. Ne kuuluvat koko ajan. Kun Kertoja on päässyt tähän asti kuva siirtyy lähemmäs leimaamista ja skriik- ja tump-ääni tulevat kovempaa. Skriik-tump skriik-tump skriik tump tump-rytmissä. Kuva siirtyy juoma-automaatille. Useampia kuvakulmia, suuri kuvakulma jalustalta. Kuvataan jossain virastossa. Välillä Tom käy hakemassa kahvia(/virvokkeita) alakerran aulan automaatista. Aina silloin tällöin automaatille sattuu tulemaan yhtä aikaa joku kivannäköinen ja mukavasti hymyilevä naisvirkailija. (Tom vilkaisee ympärilleen.) Mutta tällä kertaa ei Tomilla käy tuuri, sillä automaattikin on epäkunnossa. Tom ei saa automaatista mitään. Kuva siirtyy takaisin Tom toimistoon, jossa Tom vain pyörittelee peukaloitaan ja vilkuilee ympärilleen etsien töllöttääkö kukaan häntä. Usein, anomuksien ruuhkautuessa edelliselle käsittelijälle, jää Tomille hieman hengähdysaikaa. Se on yleensä päivän paras hetki, mutta nyt Tomin täytyy katsella tarkkaileeko kukaan häntä. Saako hän joltain työtovereilta halveksivia katseita? Tom katselee ympärilleen, mutta kukaan ei katso oudosti. (NOTE: täytyy kuvata jonkun toimiston sisällä jossa ihmiset ovat vain normaalisti. Samalla tarvitaan kuvata kuvaan lisättävä studiotausta + kohtauksen 6 toimisto kohta) Mutta kukaan ei näytä olevan moksiskaan ehkä kaikki menikin hyvin juhlissa, pahasta aavistuksesta huolimatta. Kuva menee helpotuksesta huokaisevaan Tomiin, joka lysähtää tuolin perukoille. Viuh Kuvaan Tomin taustalle tulee henkilö. Tom huomaa hänet ja jännittyy samalla. Työkaveri Terve äijä! Ööh. Terve? Työkaveri Olikos hirvee kankkunen eilen? Heh heh hee!

8 Ööh, no eipä nyt oikeastaan kovin paha tai ei juuri yhtään ollu. Ihan hyvä olo oli. Työkaveri Vittu, minä yrjösin vielä kotonakin. Oli kyllä sellaista menoa meillä kahdella että huhhuh Mulla oli yhtä helvettiä koko eilinen päivä heräsin vasta yhdeltä ja Selitys jatkuu, mutta ääni vaimenee pois. Työkaveri puhuu ja Tom vain kuuntelee ja nyökyttelee. Jossain vaiheessa halutessamme voimme käyttää hidastusta. Kertoja: Tom tuntui ettei ollut ikinä aiemmin nähnyt tätä miestä (tauko) Ei edes työpaikalla, saati sitten toissa päiväisissa juhlissa. (tauko) Samalla kun mies kertoi omasta järkyttävän suuresta krapulastaan, Tomille alkoi tulla todella paha epäilys siitä, että jotain oli mennyt kuitenkin pieleen. Tomilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kuunnella tätä miestä. Jälleen kuullaan Moulin ja Tomin keskustelua. Työkaveri ja pystyin sittenkin tulemaan töihin tänään. (tauko) No entäs sinä..? Saitko persettä siltä hammaslääkäri-naiselta? Kröhom, krr-khöm. Työkaveri Heh heh hee Kuivaako kurkkuus? Haluatko juoda jotain? Kröh Joo, olisi kiva saada juomista, mutta alakerran automaatti oli epäkunnossa. Työkaveri Ootas vähän. Otas tästä. Työtoveri vilkaisee ensin ympärilleen ja kaivaa sitten viskipullon taskustaan. Tom katsoo varsin epäluuloisena pulloa. Työkaveri Ota vaan, kyllä se nyt sulle varmasti maistuu.

9 Tom päättää ottaa ja työkaveri on hieman mielissään. Työkaveri Sä oot hyvä tyyppi. Kuules kiinnostaisko sua lähtee bilettämään joskus uudelleen. Mä tietäisin parit hyvät bileet, ja yhdet olis jo tänään. Mitäs sanot, huvittaisko lähtee hiukka menemään, heh heh? Työtoverin tähän puheeseen tärkeät kuvakulmat/leikkaus, siten että parit viimeiset lauseet painottuvat. Musa (Limp Bizkit: Rollin ) tulee taustalle Tom miettii (katsoo työkaveria) ja samaan aikaan biisin kanssa sanoo (Tomin ääni ei kuulu, vaan biisin) Keep on rollin partner. You know what time it is. Muut äänet katoaa ja musa jää vain soimaan. Tom ja Moul alkavat räppäämään musan tahdissa erittäin perinteisissä räppivideokuvakulmissa. Kamera edessä heiluttavat päätään ja leikkaukset vaihtelevat siten että toinen on välillä takana ja toisinpäin. Kilpailevat kamerasta, heittäävät paitaa pois yms. Tämä kestäisi reilun minuutin, mutta musa jatkuisi seuraavaan kohtaukseen. (NOTE: tarvitaan kuvata materiaalia myös kohtaukseen viisi.) Kohtaus 5 Rollin hiljenee taustalle ja kuva siirtyy biletyskuviin. Kuvaa ensin kotibileistä, sekä lavastettua kohtausta Tomin ja sen tärkeimpien uusien kaverien juopottelusta. Kuvissa ihmiset ovat iloisia ja kaikki näyttää olevan hyvin. Kertoja: Tästä alkoi Tomin uusi elämä. Ja enpä nyt sanoisi, että asiat menivät ainakaan parempaan suuntaan. Tokihan Tom sai monia uusia ystäviä, ja hänellä oli hauskempaa kuin koskaan. Aluksi Tom kävi juhlimassa kerran tai kahdesti viikossa, mutta jo pian, hän oli lähes päivittäin hauskan pidossa uuden parhaan ystävänsä, Moulin kanssa. (tulee kuvaan). Miksi häntä kutsuttiin Mouliksi, sitä Tom ei tiennyt, eikä ollut vielä pitänyt niin tärkeänä asiana selvittää. Joka tapauksessa samalla Tomille alkoi maistua viina. Ja sitä oli aina ympärillä Bilekuvista leikataan ensin kohtia, jossa ihmiset nautiskelevat alkomahoolia ja musan annetaan olla taustalla. Sitten mennään johonkin puhekohtaukseen bileistä, ehkä pariinkin ja leikataan mm. Samulin tanssi ja näytetään pullomerta.

10 Sitten musa loppuu kuin seinään ja kuva siirtyy Tomin kotiin uudelleen. Kuvataan samaa tilannetta kuin mikä oli alussa, ja Tom nappailee krapulapillereitä pätkähtelevissä leikkauksissa, eri asuissa ja eri valaistuksissa. Jossain pätkässä huulet punattuina. Kertoja: Ajan kuluessa ja kymmenien krapuloiden seurauksena, alkoi helpotuspillerin otto olla Tomille arkipäivää. Pilleri oli hyvää ensiapua kärsimykseen. Tom ottaa kolme pilleriä kerralla. Ottaa vettä lasiin, vääntää hanan täysille ja vettä roiskuu joka puolelle. Tomin elämä oli kuitenkin yhtä edestakaisin sahausta juhlimisen ja kidutuksen välillä. Pikku hiljaa Tom ei ottanut viinaa pelkästään bileissä, vaan siitä tuli ympärivuorokautista arkea. Tom juo sohvalla samalla kun katsoo töllöä. Tom ottaa pilleriä työpaikalla. Tom herää yöllä pistää valot päälle ja ottaa juomaa. Tomin matka oli alkanut. Bailumusa pamahtaa täysillä päälle. Cafe Next Baarin alakerran valot vilkkuvat hulluna. (Kuvataan siis siellä.) Ensin leikattua kuvaa biletyksestä aikansa. Sitten siirrytään nurkkapöytään, jossa Tom nappaa pillerin (vaikka namun) ja kaljaa tuopista päälle. Kertoja: Tomin suunta oli selvä ja se johti alaspäin. Hui hai-vuoristorata, jossa ei ole kuin pelkkää mäkeä alaspäin. (tauko) Moulin vaikutus oli tietenkin pahasta, mutta pääsyy oli Tomissa itsessään. Olisihan hän voinut kieltäytyä Moulin tarjouksesta ja jatkaa normaalia elämäänsä, mutta (tauko) Tom ei vain välittänyt. Cafe Next Barissa strobot ja kaikki hienot välkkeet päällä Tom bailaa hurjana. Välillä sumeita kuvia. Loppu: valo värjää kameran kuvan ja seuraava kohtaus feidaa siitä väristä Kohtaus 6 Feidaaminen edellisestä väristä. Tom on lähikuvassa (ja hänen pää on erikoisessa sivuasennossa) ja alkaa pikku hiljaa aukomaan silmiään. Äänet jotain paljon rauhallisempaa kuin edellisen kohtauksen lopussa (äänileikkaus mahdollisesti miksaamalla). Kuvasta käy selville, että Tom heräilee suurella nurmiaukiolla (laululavan takana) heräilee todella hitaasti. Mahdollisia kuvia purjeveneistä (jalka mukana). Ihmettelee mitä hän siellä tekee. Katsoo itseään, kelloaan ja alkaa laulamaan hieman alakuloisesti. Useampi kuvakulma.

11 Minun pitäisi olla nyt töissä mutta istun vain nummella vöissä. On vihreä nummi kauniimpi kuin haiseva pummi. Pummi haista, vaihda kaista, etsi naista, pulla paista, sitä maista, älä välitä laista! (vittu vittu ) Minun pomoni kyllä nyt suuttuu se punaiseks varmasti muuttuu On vihreä nummi kauniimpi kuin haiseva pummi Pummi haista, vaihda kaista, etsi naista, pulla paista, sitä maista, älä välitä laista! (vittu vittu ) Jo alkaa olla nyt hoppu (Tom nousee ylös) on parempi alkaa laputtaa kunhan vain töihin tulis ei loppu pomo varmasti naputtaa (Soolo) (Tom tanssahtelee, heittelee piruetteja kävellessään, lopuksi haistelee taas itseään) Vittu kun pahalle haisen En yrjöö päälle naisen (nainen kävelee vastaan ja Tom nostaa hattua tai tervehtii laulaessaan) On vihreä nummi kauniimpi kuin haiseva pummi Pummi haista, vaihda kaista, etsi naista, pulla paista, sitä maista, älä välitä laista (vittu mä yrjöön vittu mä yrjöön ) Vittu mä yrjöön! Musa jatkuu vielä... Tom haistelee itseään ja yrjöää suoraan paidan päälle (suusta valuu vaniljakiisseliä ja punaista kiisseliä pitkin paikkoja. Hernekeitto käy myös.). On hieman aikaa ihmeissään ja jatkaa sitten matkaa. Tom luikkii pitkin seiniä ohi kahviautomaatin toimistossaan. Pari kuvakulmaa. Lysähtää omaan tuoliinsa. Musan lopetus tähän (vittu mä yrjöön jälkeen vielä ainakin sec). Kuvaan jää kasvot puolikuvassa. Pomo: Missäs se Majuri on taas kupannut? Pomo tulee kuvaan. On tullut viime aikoina myöhästeltyä aika useasti. (haistelee) Hyvänen aika miten pahalle te haisette! Mitä te olette tehneet? Miksi teillä ei ole siistit vaatteet päällä? Nyt kyllä oli viimeinen tikki, kenkätehdas odottaa!

12 Onnettomuus. Pomo: Anteeksi mitä? Kun tulin töihin, niin matkalla oli sattunut onnettomuus. Jäin siihen auttamaan, ja siksi myöhästyin ja olen likainen." Pomo: Mitä tapahtui? (hetken mietittyään) Kävelin pitkin Kenraalinkatua kun oranssi linja-auto tönäisi ruotsalaista Saabia, joka liukui toiselle kaistalle, ja siellä vastaan tullut ylileveän kuljetuksen rekka-auto väisti ajaen Sokoksen näyteikkunan läpi. Minä autoin rekan alle jäänyttä pikkutyttöä, vaikka ei hän ollut saanut kuin ruhjeita. Kuitenkin siinä likaantui ja aikaa meni paljon. Pomo: No huh huh! Tuosta on varmasti huomisen lehdessä. Sinulla kävi tuuri kun et itse jäänyt sen rekan alle. Se meni näin läheltä. (Näyttää sormillaan kymmentä senttiä.) Pomo: Hyvä on saat vielä tämän kerran anteeksi, mutta jos vielä myöhästyt niin saat potkut varmasti. Ja vielä ilman irtisanomisaikaa! (tauko) Jatka nyt töitäsi. Pomo poistuu ja Tom viheltää helpotuksesta. Viuh. Se oli lähellä. Nielaisee ja on katuvainen. Alkaa puuhastelemaan papereidensa kanssa. Moul tulee hetken kuluttua paikalle.

13 Mitäs Jääskeläinen? Vittuiliko se? Joo, mutta selittelin sille miks myöhästyin. Luulempa että se otti selityksen täydestä. Moul hei miten meillä meni loppuilta? Siinähän se. Sinä biletit hulluna Cafessa. Kyllä minä sen muistan, mutta entä sitten Ensin kiskoit toisesta pullosta viinaa ja toisesta limpparia ja irvistelit. Sitten sinä laatoitit tanssilattialle, jonka jälkeen meidät häädettiin Cafesta. Sitten ulkona sinä raivostuit polkupyörälle ja tappelit sen kanssa Välillä näytetään kun Tom kuuntelee Moulin puhetta. Ei-ii entä sitten? Sitten sinä kuvittelit että natsit ajaa sinua takaa ja menit piiloon junavaunun alle. Tämän jälkeen näin kun sinä lähdit juoksemaan jonnekin metsään ja huusit vain mielipuolisena: Until it sleeps, Until it sleeps Sen jälkeen en enää sinua nähnyt. Ei ihminen voi tehdä tuollaista (Moul on vain hiljaa) Ei vittu (tauko) nyt on kyllä pakko vähentää tätä juhlimista ja viinaa. Muuten menee kohta työpaikkakin. Nyt en enää aio ottaa ollenkaan ja se lupaus pitää! Entäs ne pippalot tänä iltana Anssi Mikkosen luona? Sinähän lupaisit tulla sinne?

14 Sori vaan, mutta minä en enää tänä kuukautena käy missään bileissä. En enää eilisen jälkeen En. Mikkosen Anssilla on aina ilmaisjuomatarjoilua. (äärettömän vakuuttavasti ja kontrolloivasti) Ei, minä en pidän nyt ihan oikeasti taukoa. En aio juoda enää. Hidas feidi mustan kautta. Vaiko suora leikkaus? Kohtaus 7 Tom juo kaljaa ja on jo aika huonossa kunnossa. Ottaa jotakin vahvempaa. Taustalla Akin tekemä biisi, jossa mukana aluksi pelkästään instrumentaaleja, mm. viuluja. Paikalla on Tomin ja Moulin lisäksi muitakin tyyppejä 3 kpl Anssi Mikkonen (asianajaja, jolla pitkät rastat), Alvar Kylpy (hieman omalaatuisen cooli, piikitysjälkiä kädessä), Milton Reiss (joka puhuu vain englantia/saksaa). Joustavuutta harrastetaan kuitenkin, jokainen saa keksiä omia lisäpiirteitä hahmoihinsa. Huoneessa on kynttilöitä. Biisi menee kohti laulua ja Tom alkaa laulamaan viulukonserton (by Aki) säestyksellä. Tom ja muutkin: Viina on minun mieleen mä tykkääään myös kaljasta (Tom kääntää katseensa toiseen kameraan.) On kivaaa ottaa kännit jurrisssa hölmöillä (muut tyypit nuokkuu musan tahdissa, Moul myös) On alkooma hooli lääkettä lää-äkettää parhainta ei auta edes itkuuu (kk vaihtuu, kuivaa silmäkulmaansa) viinaa on saatavaa Hmm hmmm hyyy Hym mmmm Hymmyy Mmm mmm mmyy (musa jatkuu, kaikki yhdessä hymisee) (kuva siirtyy Anssiin) Minun nimi oo-on Anssi Mikkooseen A-anssiii olen aivan deekuuu kypsää tavaraaa (kuva Alvariin) Mä (osoittaa itseään + tauko) Alvar Kylpyy olen perseestää

15 narkkarii pahanlainen piikki suonessain My name is Milton Reiss Don t know what they singing I love cocainou (siis kokainou) That s hot stuff for me Hmm hmmm hyyy Hym mmmm Hymmyy Mmm mmm mmyy (kuva Miltoniin) Nää on hienoi tyyppei Varsinkin Mou-ou-liii Joo-ooo, jooo o oooo Vielä kerran kunnolla-aa Otetaanpa kulaus nektariinii elämän kokaaspiidii heroiinii kaikki meille käy (kuva takasin Tomiin) (näytetään Moulia, joka ) (kaikki yhdessä) Otetaanpa kulaus nektariinii elämän kokaaspiidii heroiinii kaikki meille käy Musan vetäessä loppunsa tyypit johtaa olevinaan orkesteria ja pitävät hauskaa. Ottavat lisää juomaa. Milton: That was great! Milton lähtee keittiöön. Anssi Mikkonen: I hi hii, i hi hii. Kröö krauk. (selvittää kurkkuaan) (nielaisee)

16 Mua janottaa. Tom lähtee jääkaapille ja ottaa sieltä oluen. Hän katsoo kun Milton ottaa hanasta vettä lasiin, mutta täyttää sitä pitkään yli äyräiden. Outoa oma tekemää kaiku musiikkia taustalla. Tom tuijottaa ja ravistaa päätään selvittääkseen itseään, jolloin hän näkee tyypin juovan lasista. Kuvaus hoidetaan niin että siitä tulee mahdollisimman outo/surreaalinen vaikutelma. Milton juo vettä ja vesi nousee yhtäaikaa samassa kuvassa takaisin lavuaarista hanaan, eli perinteinen nauhan takaperin näyttö ja kaksi kuvaa vierekkäin. Vesi nousee hanaan loppuen. Milton lähtee olohuoneeseen takaisin. Kertoja: Tom ei kyennyt hillitsemään itseään vaan palasi takaisin paheen poluille. Hauskaa hänellä kyllä vielä riittää, mutta valitettavasti hän ei tiennyt, että tämä askel veisi hänet entistäkin syvemmälle... Tom hoipertelee takaisin olohuoneeseen, missä muu porukka on. Moul on lattialla istumassa vähän ringin tapaisessa muitten hemmojen kanssa. Kynttilöitä kuvan laidoilla sopivasti ja musa muuttuu pahaenteisemmäksi. Moul vilkaisee vierestä katselevaa Tomia ja kääntyy sitten Anssi Mikkosen puoleen, jolla on kädessään muffinssi. Lähikuva muffinssiin. Kuvat leikataan kertojan puheeseen yhdestä ja samasta kuvakulmasta töksäytellen. Huumemiehet tekevät asiat mitä puhe sanoo. Kertoja: Hasis on erään hamppulajin emikukkien uutteen ja sidosaineiden hartsimainen seos. Sitä käytetään polttaen, teen seassa tai leivonnaisissa (Anssi Mikkonen syö muffinssia (töksäysleikkaus)). Se aiheuttaa puheliaisuutta (leikkaus), hilpeyttä (leikkaus, u know now), tunteen uudenlaisesta itsensä ymmärtämisestä, häiriöitä ajan, paikan, etäisyyden ja nopeuden hahmottamisessa. (tauko) Haittavaikutuksena on mm. vaarallisuus (Anssi uhkaa jotain), luovuuden heikkeneminen ja mielenhäiriöt (Tekee älyttömyyden ja samalla tulee pieni tauko puheeseen. Kuva kääntyy vasemmalle (lopulta ympyrä) Miltoniin, jolla on kädessään pussi, jonka sisällä on pillereitä. Alkaa ottamaan niitä pussista. Lysergidihapon dietyyliamidi eli LSD on kemiallinen valmiste, jonka käyttöannokset ovat hyvin pieniä, milligramman osia. LSD voi olla pienessä tabletissa tai imetettynä paperiin. Se aiheuttaa näkö- ja kuuloharhoja, tunteen minän jakautumisesta (joku kikka kuva?), itsetunnon kohoamista, paniikkia. Haittavaikutuksia ovat itsemurhat ja (tauko) mielenhäiriöt. (mahdollisesta sama älyttömyys kuin Anssilla).

17 Kuva kääntyy vasemmalle Alvar Kylpyyn, jolla jauhetta. Levittää sitä iholle. Ekstaasia voidaan käyttää liuoksena tai jauheena iholle livettäen, josta se imeytyy kehoon. Se voi aiheuttaa tunteja kestävän kiihotustilan, seksuaalisia hyvänolon tunteita, hermostuneisuutta ja aistiharhoja. Haittaongelmia ovat väkivaltaisuus, aivoverenvuoto, yliannostus, koukkuun jääminen (tauko) ja mielenhäiriöt. Kuva kääntyy vasemmalle Mouliin. Moulilla on kädessään ruiskutarvikkeet. Moul katsoo ohi kameran. Musa menee jännittävämmän ahdistavaksi. Tom menee hieman epävarmaksi, koska Moul katsoo häneen. Moul viittoo Tomin liittymään seuraan. Lopulta Tom hitaasti tulee rinkiin ja hänelle tehdään paikka Moulin viereen. Psykedeelinen kuva Tomin rinkiin menosta samasta kuvakulmasta, jossa rinki ensimmäisen kerran näkyi. Moul alkaa valmistella ruiskutusta. Opiaatit eli oopium, kodeiini, morfiini ja Moulin kädessä oleva heroiini saadaan unikkokukasta. Sitä voidaan nuuskata, juoda, polttaa tai (tauko) ottaa ruiskeena suoneen. (tauko) Se aiheuttaa euforiaa, raukeutta, itsetyytyväisyyden harhatunnetta, lievää ruokahaluttomuutta (kieltäytyy ruuasta, jota joku tarjoaa) ja hallusinaatioita. Heroiini aiheuttaa voimakkaan riippuvuuden, fyysiset vieroitusoireet, luukivut ja usein yliannostuksen. Tom kaatuu selälleen maahan. Tom kääntelee päätään ja näkee kaiken hieman hämärästi. Ympärillä olevat näyttävät virnistelevän hänelle. Tom virnistelee takaisin iloisena. Samalla alkaa alla oleva Kertojan puheosuus. Tom nostaa kättään ja katsoo kädessään olevaa olutpulloa joka näkyy hänelle vesilasina! (kuvataan (vähintään) kahdessa eri kuvakulmassa: Tomin silmistä ja ulkopuolelta, silmäkuvauksiin vähän efektia päälle). Tom hörppää lasista. Näytetään ympärillä olevia muita oudossa valaistuksessa ja yksitellen. Ne irvistelevät Tomille eli kameralle, raapivat itseään ja nauravat hulluna. Ääntä ei kuulu. Voisi melkein pistää Bobin vilahtamaan Moulin taustahuone muuttuu liekehtiväksi tilaksi (tausta kuvattaisiin samalla kun tämä kohtaus, Mika studiossa ja liekit tehtäisiin tietokoneella). Liekit sammuu nopeasti ja oikea huoneentausta palautuu. Kertojan osuus alkaa normaalilla tavalla, mutta alkaa nopeasti kuulostamaan oudolta (ehkä hidastuen ja hiljeten, äänikikkailupuolen homma, jutun oltava myös noin oikean pituinen eli kaikkea tätä tekstiä ei ehkä tarvita ) Kertoja: Vuonna 1947 oli Helsingissa 500 huumeiden väärinkäyttäjää. Vuonna 69 kannabisviiva maksoi 60 penniä. Morfiinin tilalle tuli Algidon-, Benzalgin- ja Dolorex-tuotteet. Saksalaiset kehittivät Dolophinen Adolf Hitlerin kunniaksi. Vuonna 72 käyttäjiä oli Samana vuonna löytyi Suomen ensimmäinen kannabisviljelmä, pellolla kasvoi 20 kiloa hamppua vehnän vieressä. Psilosybiini, Temgesic, Methedrine, Petidin, Gamma, tsolpideemi, 3,4- metyleenidioksimetamfetamiini, HIV, LSD, salakuljettaja Epa. Suomen amfetamiini tehdas, satoja kiloja.käyttäjät olivat opiskelijoita ja taiteilijoita.

18 Näytetään Tomin kuvakulmasta (lattialta) kun Tom nousee ylös (kamera ei liiku, eli vähän kuin sielunvaellusta). Kertojan hidastuva tarina kuuluu vielä. Kuva feidaantuu kuvaa, jossa Tom kävelee läpi portin (joka kuvattiin talvikuvaus-sessio 2:ssa). Samalla ääni on jo kuolemassa ja kun Tom on tullut portista se loppuu ja sisään feidattu musa soi jo kunnolla. Musa omaa surinaa. Feidataan lähikuvaan, jossa vesi valuu. Efektejä (hidastusta, stroboa tai tracea tai jotain muuta näihin kuviin sopivan paljon jopa liikaa). Pitkäkestoinen kuva. Kuva tytöstä, joka on selin kameraan ja jolla on kirkkaan punaiset hiukset (Pepin hiukset). Studiossa tehty. (Homma jatkuu myöhemmin) Feidataan kuvaan maisemasta. Kuvaan säpsähtää Moul, joka irvistää ( peili-irvistely eli naama vaihtuu millisekunnissa + töksy/hidastus-nopeutusleikkaus) ja tulee lyömään Tomia kohti kameraa. Tässä voisi olla yhdessä kuvassa lyönti, joka toteutettaisiin tuplakuvaus tekniikalla. Näytetään Tomin (meikattua) pahoinpideltyä naamaa. Kuva Kimmelin takapihalta. On kesäinen päivä. Ehkä pieni zoomi. Mahdollinen kuva metsäisestä polusta.? Mahdollinen kuva studiossa olevasta sukkahousupäisestä terroristista. Ei saa selvää kuka se on. Feidataan hitaaseen zoomiin vihreää ruohoa ja multaa kohti Feidataan kuvaan, jossa kyykistyy suojaan joltain mikä on sen yläpuolella kameran näkymättömissä. Kuva leikkautuu outoon tietokonekuvaan, jonka läpi Tom tippuu ylhäältä alas hidastettuna (Kuvattaisiin studiossa taustaa vasten tippuminen patjoille). Leikataan studiossa tehtyyn lauluosuuteen, jossa Tom laulaa CMX:n Aamutähti 97 (Cloaca Max) Ajoitus: Laulua ja sitten 0.37:n kohdassa kääntyy biisi takaperin (ehkä pieni tauko pysäytyskuvan kanssa välissä. Edellinen leikkaus mahdollisimman hyväksi ja hauskaksikin. Kuvataan tyylitellysti. Tomilla mirri/rusetti + puku. Sitten homma kääntyy takaperin. Tom tekee eleen jolla samalla musa liikehdintä kääntyy päin vastaiseksi. Näytetään Tomin laulamista takaperin leikkauksineen. Kuvatessa keksitään kaikkea kivaa. Biisi on käännettävä ja miksattava suurin piirtein valmiiksi (myöhemmin tarkka versio). Kuvatessa hyödynnetään myös takaperoista taustamusiikkia, mutta varsinkin normaaliversiota. Feidataan suoraan vedenvirtaukseen ja sitten feidataan porttikävelyyn. Nämäkin siis takaperin + muut tehosteet. Kuva fade to black. Pitkä musta.

MY SCRIPT. an original screenplay by.

MY SCRIPT. an original screenplay by. <Your Name> MY SCRIPT an original screenplay by (555) 555-5555 MyEmail@emailaddress.com 1 EXT. KEINU MEREN RANNALLA - DAY 1 Kaksi 8-vuotiasta pientä TYTTÖÄ parikeinussa,

Lisätiedot

1 KUVAKOLLAASIJAKSO: 1-18 1. Musta. Krediitit alkavat ilmestyä mustalle taustalle. Kuulemme Sarin ja Annikan itkevän. SAMI

1 KUVAKOLLAASIJAKSO: 1-18 1. Musta. Krediitit alkavat ilmestyä mustalle taustalle. Kuulemme Sarin ja Annikan itkevän. SAMI 1 KUVAKOLLAASIJAKSO: 1-18 1 Musta. Krediitit alkavat ilmestyä mustalle taustalle. Kuulemme Sarin ja Annikan itkevän. Millon? Mitä väliä sillä on? Joskus sillon, ku sä et ollu kotona. Mikä se on? Se kappale.

Lisätiedot

URS Harmaa antologia

URS Harmaa antologia URS Harmaa antologia Tekstien ja kuvien copyright on tekijöillä. Kansikuva: Slobodan Mračina (Twister025) Dreamstime.com Toimitus & taitto: Tuomas Saloranta Kustannus Hauenleuka 2011 http://hauenleuka.nettisivu.org/

Lisätiedot

Päivä jolloin tunteetkin pikakelataan

Päivä jolloin tunteetkin pikakelataan Päivä jolloin tunteetkin pikakelataan A. Sovijärvi, 2002, rev 1.02 http://apz.fi/kirjat/ Tämä teksti on 2. osa "Olet parempi ihminen ilman tunteita"-sarjaa. Esitän syvimmät kiitokseni avusta tämän tekstin

Lisätiedot

Yhteensattumia - kertomus siitä, miten perheet muodostuvat. Luku 1 - Mitä ihmettä Petra?

Yhteensattumia - kertomus siitä, miten perheet muodostuvat. Luku 1 - Mitä ihmettä Petra? Yhteensattumia - kertomus siitä, miten perheet muodostuvat Luku 1 - Mitä ihmettä Petra? Juoksin alas metropysäkin portaita. Metro liukui jo tunnelista valaistulle asemalle ja kuulin sen jarruttavan. Harpoin

Lisätiedot

KIRSIKKA ARKIMIES: SIJAISÄITI

KIRSIKKA ARKIMIES: SIJAISÄITI KIRSIKKA ARKIMIES: SIJAISÄITI 1. INT. HYGIENIAVIRASTO. AAMUPÄIVÄ. KUVA ISOSTA SEINÄKELLOSTA, KELLO ON 11.55 STERIILISSÄ JA VALKOISESSA HYGIENIAVIRASTON LABORATORIOSSA. PIENIKOKOINEN, VAALEA JAANA HYÖRII

Lisätiedot

Jaaronia. Häntä otti päähän äikän aineen seiska miikka. Ei Jaaron oikeasti kutosia saanut. Hän painoi päänsä joka kerran kokeiden jaossa, kirosi

Jaaronia. Häntä otti päähän äikän aineen seiska miikka. Ei Jaaron oikeasti kutosia saanut. Hän painoi päänsä joka kerran kokeiden jaossa, kirosi Luku 1 Haaveeni Mä haluaisin isona kirjailijaksi. Haluisin kirjoittaa yhtä upeita tarinoita kuin Potter ja Taru Sormusten Herrasta. Sellaisia, joita kaikki rakastaisi, ja joita lapset leikkisi vielä vuosikymmeniä

Lisätiedot

Pitkän elokuvan käsikirjoitus

Pitkän elokuvan käsikirjoitus KOHTA 18 Pitkän elokuvan käsikirjoitus käsikirjoittajat Maarit Lalli Henrik Mäki-Tanila 12.1.2010 Maarit Lalli Suomenlinna C 71 B 5 00190 HELSINKI maarit.lalli@kolumbus.fi 050-5469094 Henrik Mäki-Tanila

Lisätiedot

Kolmin aina kaunihimpi

Kolmin aina kaunihimpi Kolmin aina kaunihimpi TIMO MÄNNIKKÖ Paula asteli keittöön haukotellen raskaasti. Huomenta, hän sanoi unisella äänellä. Huomenta, kulta, sanoin ja kaadoin kahvia hänen mukiinsa. Ei sinun olisi tarvinnut

Lisätiedot

MUN ELÄMÄNI runo ja kirjoituskilpailun järjestivät seudulliset nuorisotiedotushankkeet yhdessä Lasten ja nuorten kulttuuriasiamies

MUN ELÄMÄNI runo ja kirjoituskilpailun järjestivät seudulliset nuorisotiedotushankkeet yhdessä Lasten ja nuorten kulttuuriasiamies MUN ELÄMÄNI runo ja kirjoituskilpailun järjestivät seudulliset nuorisotiedotushankkeet yhdessä Lasten ja nuorten kulttuuriasiamies hankkeen kanssa. Kilpailu tuotti noin 80 kiinnostavaa nuorten kirjoittajien

Lisätiedot

Copyright 2005 Karri Kokko All rights reserved. Kansi: Karri Kokko. Layout: Jukka-Pekka Kervinen. Painopaikka: Helsinki

Copyright 2005 Karri Kokko All rights reserved. Kansi: Karri Kokko. Layout: Jukka-Pekka Kervinen. Painopaikka: Helsinki Varjofinlandia Copyright 2005 Karri Kokko All rights reserved Kansi: Karri Kokko Layout: Jukka-Pekka Kervinen Painopaikka: Helsinki poesia on Lasipalatsin Mediakeskus Oy:n Kirja kerrallaan -kustantamon

Lisätiedot

Lapsi perheen huolehtijana

Lapsi perheen huolehtijana Nuorten ääni, osa 3 Lapsi perheen huolehtijana A-klinikkasäätiö ja Lasten seurassa -ohjelma keräsivät Lasinen lapsuus sivustolla nuorten kokemuksia, millaista on elää lapsuutensa alkoholiongelmaisen vanhemman

Lisätiedot

Valkeavuoren koulun lehti 2/2014

Valkeavuoren koulun lehti 2/2014 VIISARI Valkeavuoren koulun lehti 2/2014 Mikä sinulle tuo joulun? Tämän lehden sinulle tarjoavat kirjoittajat ja piirtäjät ja VIVAkurssilaiset jutut kokosi Saara Normia ja Virve Jordman. Taitto Timo Moukola

Lisätiedot

Valo 1. AJASTA AIKAAN

Valo 1. AJASTA AIKAAN 1 1. AJASTA AIKAAN Betoniseinien massa vaimentaa talon muita ääniä, mutta ei kykene imemään niitä kokonaan kuulumattomiin. Läpi lyö yhtäältä oven paukahdus ja toisaalta hissin kitinä. Pihamaalla yskii

Lisätiedot

Etualalla kaksi mustaa, epätarkkaa siluettia, joista pystyssä seisova potkii maassa makaavaa. Liikkeet ovat hitaita, unenomaisia.

Etualalla kaksi mustaa, epätarkkaa siluettia, joista pystyssä seisova potkii maassa makaavaa. Liikkeet ovat hitaita, unenomaisia. INT. TEHDASHALLI. -- YÖ Sataa kaatamalla, Potkimisen ja lyömisen kaukaisia, kumeita ääniä. (V.O.) Se oli sateisin kesä miesmuistiin. Vesi putosi raskaana taivaalta, ruoski peltikattoja ja asfalttia. Koko

Lisätiedot

1 EXT. VIISKULMA.TALVI.1979 -- EVENING 1. Kuva ylhäältä Viiskulman risteykseen. Räntää sataa. Ajamme lumisateen kanssa kohti katutasoa.

1 EXT. VIISKULMA.TALVI.1979 -- EVENING 1. Kuva ylhäältä Viiskulman risteykseen. Räntää sataa. Ajamme lumisateen kanssa kohti katutasoa. 1 EXT. VIISKULMA.TALVI.1979 -- EVENING 1 Kuva ylhäältä Viiskulman risteykseen. Räntää sataa. Ajamme lumisateen kanssa kohti katutasoa. Kadulla kävelee kädet takintaskuissa, paljaspäin,.(huom: Krisulla

Lisätiedot

asfaltti musta ja pubin pöytä, kuka sen särki? olut on elämä ja ystävät siinä, tulevassa varmaa on mustat pilvet, harhaa yrittää saada muuta,

asfaltti musta ja pubin pöytä, kuka sen särki? olut on elämä ja ystävät siinä, tulevassa varmaa on mustat pilvet, harhaa yrittää saada muuta, Mitä poliitikot tietävät asioista, ekonomit taloudesta, psykiatrit ihmisen mielestä, kun eivät estäneet ongelmien pääsyä valloilleen? Runokirja: Päiväni Ehkä se oli vääjäämätöntä, en tiedä, Tekijä: Petri_Petri,

Lisätiedot

HIOTTUMA Lotta Aarikka 2015

HIOTTUMA Lotta Aarikka 2015 HIOTTUMA Lotta Aarikka 2015 I Kun nousen ylös Ava nukkuu vielä. Herään vessassa, kuseminen havahduttaa. Ava sanoi, että se aikoo maalata vessanpöntön sisälle sydämen. Sen besserwisserkaveri oli jostain

Lisätiedot

- Jos mies puhuu metsässä, eikä yksikään nainen kuule miestä, niin onko hän silti väärässä?

- Jos mies puhuu metsässä, eikä yksikään nainen kuule miestä, niin onko hän silti väärässä? Astro Foorumi Astro special => Yleistä => Aiheen aloitti: Jinx - 12.04.2006 08:29:16 Otsikko: Huumoria päivään... Kirjoitti: Jinx - 12.04.2006 08:29:16 Aikaisemmin laitoin tänne sen *Piristystä päivään*

Lisätiedot

YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT

YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT Yritys Hyvä 2013 Voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt Toimitus ja taitto Annika Jokinen, Kerhokeskus - koulutyön tuki ry Kirjoitusten luonnehdinnat Anne

Lisätiedot

Viihdettä vierailijoille eli Entertainment for extraterrestials The Movie and the Series

Viihdettä vierailijoille eli Entertainment for extraterrestials The Movie and the Series Viihdettä vierailijoille eli Entertainment for extraterrestials The Movie and the Series Written & Directed by M.A.N Toinen, tarkastamaton painos. K All Rites Reversed 1998-2008 1 Sisällysluettelo Luku

Lisätiedot

UDE Anna mennä ny, Arska. Vai pitääks mun auttaa sua? Arska puristaa silmänsä tiukasti kiinni. Puukkoa pitelevä käsi tärisee kämmenellä.

UDE Anna mennä ny, Arska. Vai pitääks mun auttaa sua? Arska puristaa silmänsä tiukasti kiinni. Puukkoa pitelevä käsi tärisee kämmenellä. INT. PUULIITERI. KESÄ (1968) -- AFTERNOON Vanha puuliiteri. Seinustoilla halkopinot, saha roikkuu naulasta. Lattialla puupölli, johon isketty kirves. Vieressä sahapukki. Neljä pikkupoikaa (n. 7-10 v.)

Lisätiedot

santeri niemelle Sateenkaarentekijät avaa heti! Sateenkaarentekijät - Osa 1 Osa 1 Sateenkaarentekijät Osa 1 Klaus Hagerup Klaus Hagerup

santeri niemelle Sateenkaarentekijät avaa heti! Sateenkaarentekijät - Osa 1 Osa 1 Sateenkaarentekijät Osa 1 Klaus Hagerup Klaus Hagerup Sateen- kaaren- tekijät Sateenkaarentekijät - Osa 1 Santeri on aivan tavallinen poika. Hänelle tapahtuu kuitenkin kummia. Hän tapaa aivan tavalliselta näyttävän tytön, Saran, joka lentää hyrrällä ja laskee

Lisätiedot

Kansikuva: Graafi nen ulkoasu: Taitto: Kuvitus ja grafi ikat: Kirjoittajat: Hallintoneuvosto: Tekstien ja kuvien copyright on tekijöillä.

Kansikuva: Graafi nen ulkoasu: Taitto: Kuvitus ja grafi ikat: Kirjoittajat: Hallintoneuvosto: Tekstien ja kuvien copyright on tekijöillä. USVA ZINE 1/2014 Usva 1/2014 ISSN 1795-6242 Pääkirjoitus 3 Maarit Leijon: Yö 4 Petteri Hannila: Kokelas 14 Maria Mäki: He jättivät minut sinne 18 Shimo Suntila: Bibliofiili ja pahanukke 25 Maija Haavisto:

Lisätiedot

Sähköä ja kännykkäsäteilyä paossa

Sähköä ja kännykkäsäteilyä paossa 1 Sähköä ja kännykkäsäteilyä paossa GUNILLA LADBERG 2 Sisällys Kääntäjän kommentti... 3 Pakolainen omassa maassaan... 5 Inger Koko elämäni muuttui kolmessa päivässä... 6 Mahdoton pako... 9 Klas Niin, se

Lisätiedot

RAAPUSTUKSIA LUOVAN KIRJOITTAMISEN KURSSI 2013

RAAPUSTUKSIA LUOVAN KIRJOITTAMISEN KURSSI 2013 RAAPUSTUKSIA LUOVAN KIRJOITTAMISEN KURSSI 2013 1 RUNOJA Minua katsotaan. Aivan kuin he haluaisivat määrätä kuka olen. On vaikea elää kun tekee mitä haluaa. Eikä anna katseitten rajoittaa. Jos onnistut

Lisätiedot

Cheshkan taru 1: Girnan kasvatit

Cheshkan taru 1: Girnan kasvatit Cheshkan taru 1: Girnan kasvatit Tekijä: Cara Joan Reen Alkusanat Girnan Salin seinälle oli ripustettu mahtava graniittilaatta, johon oli kaiverrettu teksti: "Alussa oli tyhjyys. Sitten Suuri Jumala Calewa

Lisätiedot

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää I Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää kasvonsa, niin toiselle näyttää takapuoltansa. Ei

Lisätiedot

Omakustanne Kirsi Pääskyvuori, Vantaa 2008 Painos: 50 kpl, Painomerkki Oy 2008 Unet ja ulkoasu: Kirsi Pääskyvuori Kuvat: Pääskyvuorten arkisto ISBN

Omakustanne Kirsi Pääskyvuori, Vantaa 2008 Painos: 50 kpl, Painomerkki Oy 2008 Unet ja ulkoasu: Kirsi Pääskyvuori Kuvat: Pääskyvuorten arkisto ISBN Omakustanne Kirsi Pääskyvuori, Vantaa 2008 Painos: 50 kpl, Painomerkki Oy 2008 Unet ja ulkoasu: Kirsi Pääskyvuori Kuvat: Pääskyvuorten arkisto ISBN 978-952-92-3782-1 Esipaheeksi tuleville paheille. Juuan

Lisätiedot

lastakin. Hoitanut kotiamme ja lapsiamme, joskus jopa yli voimiesi. Silti valittamatta siitä. En olisi koskaan voinut löytää itselleni parempaa ja

lastakin. Hoitanut kotiamme ja lapsiamme, joskus jopa yli voimiesi. Silti valittamatta siitä. En olisi koskaan voinut löytää itselleni parempaa ja ARTSI ALKUSANAT Yöllä sitä ehtii ajattelemaan kaikenlaista, silloin kun uni ei meinaa tulla silmään. Ennen kaikkea tätä omaa elämää ja kuinka nopeasti se aika onkaan täällä mennyt. Nuorin lapsistamme,

Lisätiedot