Toimintakertomus 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toimintakertomus 2013"

Transkriptio

1 Kallio Kukkii -viikon päättäjäispäivänä värikäs paraati kokoontui Vaasanaukiolla suunnatakseen siitä kohti Harju Play Piknik -tapahtumaa.

2 Sisällysluettelo 1. Johdanto Toiminta Kallio Kukkii Kallio Kipinöi Kallion kävelyfestivaali Teatteri Kallio Tapahtumayhteistyö Tiedotus ja viestintä Vaikuttaminen Organisaatio...11 Liite 1 Tapahtumat ja kävijät, Kallion Kävelyfestivaali...12 Liite 2 Tapahtumat ja kävijät, Teatteri Kallio...13 Liite 3 Kallio Kukkii 2013 ohjelmalehti Liite 4 Kallio Kipinöi 2013 ohjelmalehti Y kallion.kulttuuriverkosto@gmail.com facebook.com/kallion.kulttuuriverkosto facebook.com/kalliokukkii facebook.com/kalliokipinoi 2 (13)

3 1. Johdanto Vuosi 2013 oli tapahtumarikas ja monipuolinen kulttuurivuosi. Kallion Kulttuuriverkoston vuoden kruunasi Helsingin kirjasto- ja kulttuurilautakunnan myöntämä vuoden kulttuuriteko palkinto. Se ei ole huomionosoitus vain hetken huumassa syntyneistä kulttuuritapahtumista, vaan kiitos vuosien uurastukselle ja aktiiviselle vapaaehtoistoiminnalle rikkaan kulttuuritoiminnan hyväksi. Palkinto kohdistuu samalla kollektiivisesti lähes koko Kallion, Alppilan, Vallilan, Siltasaaren ja Hakaniemen kulttuuriväelle ja -toiminnalle. Se on kiitos kaikille, jotka ovat antaneet panoksensa Kallio Kukkii ja Kallio Kipinöi -ohjelmien tekemiseen. Kallion Kulttuuriverkosto toimii nimensä mukaisesti verkostona. Toimintaa ei olisi ilman satoja alueen kulttuurin tuottajia ja toimijoita, jotka säännöllisesti tekevät Kallion keväisistä ja syksyisistä kaupunkifestivaaleista kokemisen arvoisen. Vuonna 2013 festivaalit tarjosivat jälleen omaleimaisia kulttuuritapahtumia, joista on jo muodostunut osa kaupunginosan identiteettiä. Monipuolinen ohjelmisto yllätti, säväytti ja antoi samalla kävijöille mahdollisuuden laajentaa omaa kulttuurikäsitystään. Suurten festivaalien lisäksi Kallion Kulttuuriverkosto lisäsi kotipaikkatuntemusta viemällä alueen asukkaita opastetuille kävelyretkille kuukausittain osana Kallion Kävelyfestivaalia. Viikottain tapahtumia järjestettiin Teatteri Kallion tiloissa Kallion sydämessä. Yhteensä Kallion Kulttuuriverkoston toiminta tavoitti vuoden aikana noin kävijää. Helsingin kaupungin vuoden 2013 kulttuuriteko palkintoa vastaanottamassa olivat vasemmalta lukien Arja Aho, Saara ja Veikko Vanhala, Joonika Kaukoranta, Ellinoora Auvinen ja Juhani Styrman. 3 (13)

4 2. Toiminta 2.1 Kallio Kukkii Nyt jo nyt jo 19. kerran Kallion Kulttuuriverkosto kokosi yhdessä kalliolaisten yritysten, yhteisöjen ja yksityisten toimijoiden kanssa 10-päiväisen värikkään ja elämänrytmisen festivaalin alueensa ihmisille. Tapahtuman suojelijana toimi presidentti Tarja Halonen. Kallio Kukkii -viikon ohjelmaan kuului muun muassa komediaklubeja, teatteria, tanssitaidetta, konsertteja, elokuvia, näyttelyitä, luentoja, lastenkonsertteja, kevätmarkkinoita ja viikonloppubrunsseja. Tapahtumilla oli vahva yhteinen nimittäjä: Kallio, jonka asfalttimaisemassa Tuomari Nurmio etsi stadilaista tangoa, Ella Fitzgeraldin legendaariset jatstulkinnat soivat uusina versioina, Merja Ikkelä taituroi harmonikallaan, kävelyfestivaalilla muisteltiin kansalaissotaa ja ratkottiin murhaa satavuotisen kirjaston dekkariosastolla. Kallio Kukkii 2013 nousti järjestelyissään erityisesti esiin ekologisuuden. Esimerkiksi festivaalin päätapahtuma, Harjun nuorisotalon järjestämä Play-piknikpuisto oli täysin sähkötön. Samaa teemaa noudattivat myös eri puolilla Kalliota viikon aika olleet Katustage-esitykset. Yli 150 yksittäistä tapahtumaa keräsi Kallio Kukkii -viikolla noin kävijää. Tapahtumanjärjestäjiä festivaaliin osallistui yhteensä noin 80. Kallion Kultturiverkosto kokosi ohjelman yhteen, vastasi festivaalin yleistiedotuksesta ja järjesti avajaistapahtuman Karhupuistossa. Lisäksi se osallistui festivaaliin järjestämällä lukuisia Kallion kävelyfestivaalin, Teatteri Kallion ja muita tapahtumia. Kallio Kukkii on Helsingin pitkäikäisin yhtäjaksoisesti järjestetty kaupunkitapahtuma. Se on yhdistänyt yhteisöjä ja taiteentekijöitä, avannut näkymän kaupunginosan kiehtovaan ja monipuoliseen kulttuurielämään jo 19 Ympyrätalon Katustage keväänä. 4 (13)

5 2.2 Kallio Kipinöi Kallio Kipinöi marraskuun pimeyteen kulttuuritapahtumien koko kirjon nyt jo 17. kertaa. Kallion Kulttuuriverkosto kokosi yhdessä muiden kalliolaisten tapahtumanjärjestäjien kanssa 10-päiväisen ja 130 yksittäistä tapahtumaa käsittävän festivaalin alueensa ihmisille. Kallio Kipinöin suojelijana toimi Tuomari Nurmio. Kallio Kukkii -viikon ohjelmaan kuului muun muassa klubeja, runoesityksiä, näyttelyitä kaduilla ja sisätiloissa, konsertteja, teatteria, tanssia ja paljon muuta. Ohjelmassa nähtiin pitkän linjan taiteen ammattilaisten luomuksia, uusien tulokkaiden voimannäytteitä, harrastajien tekemisen iloa ja yhdessä oloa eri taiteen ja kulttuurin aloilta. Oman hienon lisävärinsä Kipinöi festivaaliin toivat musiikkiteatteri Boleron lavalla esiintyneet pietarilaisen Mariinski-teatterin artistit sekä tuvalaisten kurkkulaulajien konsertti Club Libertessä. Viikon merkkitapahtumia olivat myös ravintola Allottrian ja musiikkiteatteri Kapsäkin tasokkaat konsertit, artisteina muun muassa Yona, Olavi Uusivirta, Pauli Hanhiniemi. Kipinöi festivaalin sympaattinen lisä oli Koko yön neulonta festivaali. Festivaalin sisällä oli myös tapahtumakokonaisuuksia, kuten Kustaa Vaasa kipinöi ja Kansi auki festivaali piano jazz festivaali. Viikon kokonaisyleisömääräksi arvioitiin yli kävijää. 130 tapahtumaa järjestettiin noin 80 tapahtumanjärjestäjän voimin. Kallion Kultturiverkosto kokosi ohjelman yhteen, vastasi festivaalin yleistiedotuksesta ja järjesti avajaistapahtuman Karhupuistossa ja avajaisklubin Ravintola Milenkassa. Lisäksi se osallistui festivaaliin järjestämällä lukuisia Kallion kävelyfestivaalin ja Teatteri Kallion tapahtumia, näyteikkunäyttelyitä sekä toimimalla yheteistyössä muiden tapahtumien, kuten kahvila Taikalampun sunnuntaikonsertin järjestämisessä. Tulikansa esiintyi Kallio Kipinöi avajaisissa Karhupuistossa esityksellään Tulikärpäset. 5 (13)

6 2.2 Kallion kävelyfestivaali Kallion kävelyfestivaali saavutti kahdeksantena toimintavuotenaan joukon uusia aluevaltauksia porrasta kävely siirrettiin Grafeteen karttapalveluluun, jonka avulla reitin pystyy kulkemaan puhelin apunaan. Lisäksi Kipinöi viikolla lanseerattiin demoversio Mobiilipolusta. Kävelyt toteutti Mauri Laakso. Kävelyfestivaali sai myös merkittävän huomionosoituksen, kun se oli syyskuussa osana maailmanlaajuista OpenHouseWorldwide verkostoon kuuluvaa OpenHouseHelsinki tapahtumaa. Kävelyjen keskimääräinen osanottajamäärä oli lähes sata, joten kaikkiaan kierrosten kokonaisyleisömäärä nousee lähes tuhanteen osallistujaan. Suurimman yksittäisen osanottajamäärän keräsi Julkista taidetta Kalliossa kävely, jossa osallistujia oli noin 200. Eläintarhan ajot kävelyllä kunnioitettiin Eläintarhan ajojen perinteitä ja käsiohjelman tuotto lahjoitettiin sotainvalideille. Miina Äkkijyrkän Joy-teos oli yksi Paskatorni ja Hanhitorni -taidekävelyn kohteista. Kuvaaja Harri Ahola 6 (13)

7 2.3 Teatteri Kallio Kallion Kulttuuriverkosto toimii sisältötuottajan toiminta- ja kulttuuritila Teatteri Kalliossa. Järjestimme tilassa kulttuuritapahtumia keskiviikkoiltaisin. Vuoden 2013 aikana oli 26 tapahtumaa. Teatteri Kallion tapahtumat hakivat vielä muotoaan ja toiminta alkoi vakiintua vasta loppuvuodesta. Toiminnan haasteena olivat pitkään vähäiset kävijämäärät, mihin tartuttiin toiminnan säännöllisyyttä ja tiedotusta lisäämällä sekä ohjelmaprofiilia kehittämällä. Parhaat yleisömäärät saavutettiin silti Kallio Kukkii ja Kallio Kipinöi viikoilla. Esimerkiksi lastentapahtumat löysivät yleisönsä hyvin aikana. Kallio Kipinöin Samu Nyström -kirjailijavierailu oli myös huomattava yleisömenestys. Teatteri Kallion vuoden merkittävin tapahtuma oli We Jazz -festivaalin tilassa järjestämät kaksi Pimeäkonserttia, jotka olivat molemmat loppuunmyytyjä. Konserttien saama mediahuomio oli myös merkittävä. Kallion Kulttuuriverkosto vastasi yhdessä We Jazzin kanssa konserttien järjestelyistä. Kulttuurikeskiviikoissa toimi myös kahvio, josta vastasi Maiju Rohkea. Kahvion tuotot menivät Bangladeshin katulasten hyväksi. Teatteri Kallio ennen konsertin alkamista. 7 (13)

8 2.4 Tapahtumayhteistyö Kallion Kulttuuriverkosto tukee tapahtumanjärjestäjiä monin tavoin. Neuvontapuolella yleisimmät kysymykset koskevat tiloja ja tekniikkaa ja pääpaino on Kallio Kukkii ja Kallio Kipinöi -tapahtumien yhteydessä. Vuonna 2013 työllisti myös Kinoproduction Oy:n Helsinginkatua pitkin -dokumentin tekemisen yhteydessä nousseet paikallisuuteen liittyvät kysymykset. Neuvontapalveluita käyttivät tapahtumanjärjestäjien lisäksi korkeakouluopiskelijat, tutkijat sekä kirjailijat etsiessään Kallio-aiheista aineistoa projekteihinsa. Vuoden kuluessa autettiin lisäksi muun muassa työtilojen etsimisessä. Tärkeää toimintaa on myös esiintyjien ja tapahtumanjärjestäjien kontaktoiminen toistensa kanssa sekä etenkin pienemmille tapahtumanjärjestäjille tarjottava tiedotusapu. Tiedotusneuvonnan lisäksi Kallion Kulttuuriverkosto välittää tapahtumanjärjestäjien tiedotteita verkostoissaan olevalle medialle hankkien näin tapahtumille lisänäkyvyyttä. Vuoden 2013 merkittävimpiä yhteistyökumppaneita olivat: Alppila-seura kahvila Taikalamppu Arabianranta Toukola Kallio-lehti Vanhakaupunki Kallion kirjasto -asukasyhdistys (Artova) Kallion seurakunta Arkistolaitos Kamiter-Ars Bear Park Cafe (Karhupuiston KAVI (Kino Tulio) kioski) Keski-Helsingin Ebeneser musiikkikoulu Elämänkeskus Kulttuuritalo Harjun nuorisotalo Kustantaja Laaksonen Helsingin kaupunginmuseo Lila ry Helsingin kulttuurikeskus Mauri Laakso (Helsingin kaupunki) Merihaka-seura Helsingin Uutiset Miina Sillanpää-säätiö (kulttuurikumppanuus) Museovirasto Helsinki-seura Musikkiteatteri Kapsäkki Järkkäämö (Lucky /Allotria Productions) OpenHouseHelsinki Kaapelitehdas (Suvilahti) Oranssi ry Pikku Huopalahden asukasyhdistys Radio Helsinki Ravintola Milenka ravintola Toveri Ryhmäteatteri Siltasaari-lehti Siltasaari-seura Sosiaalivirasto/Lähityöhanke Suomen arkkiehtimuseo Teatteri Ilmiö Teatteri Kultsa Teatterikorkeakoulu Tukkutori Tulikansa Työväen kirjasto ja arkisto Valtimonteatteri Voima-lehti We Jazz 8 (13)

9 2.5 Tiedotus ja viestintä Tiedotuksen ja viestinnän kehittäminen olivat yksi vuoden 2013 painopisteitä. Merkittävimpänä uudistuksena tuli internetsivujen uudistaminen kesän aikana ja Facebookissa Kallion kulttuuriverkosto-ryhmän rinnalle perustettu yhteisösivu. Myös Kallio Kipinöi ja Kallio Kukkii saivat oman sivunsa tiedotuksen helpottamiseksi. Verkkoviestinnän kehittämistä jatketaan edelleen vuonna Kallion Kulttuuriverkosto toimii Helsingin Uutisten kulttuurikumppanina toimittaen sen verkkolehteen artikkeleita. Säännöllistä yhteistyötä tehdään myös Kallio-lehden ja Siltasaari-lehden kanssa. Helsingin Sanomat ja Radio Helsinki uutisoi Kallion Kulttuuriverkoston lähettämien tiedotteiden pohjalta kiitettävästi. Loppuvuodesta yhteistyön syventämisestä sovittiin myös Stadissa.fi -palvelun kanssa. Kallion Kulttuuriverkosto tiedottaa omien tapahtumiensa lisäksi myös yhteistyökumppaneittensa järjestämästä kulttuuritoiminnasta. Lisäksi se tarjosi apua ja neuvontaa tiedotuksessa monille yksittäisille alueen kulttuuritoimijoille. Kallio Kipinöi -festivaalin tiedotuksessa tehtiin yhteistyötä Heo:n tapahtumatuotannon linjan kanssa. 9 (13)

10 2.6 Vaikuttaminen Kallion Kulttuuriverkoston tärkeimpiä vaikuttamistapoja ovat neuvonta ja tiedotus. Lisäksi se tekee aloitteita, kannanottoja ja osallistuu alueen kehittämiseen yhteistyösssä muiden toimijoiden kanssa. Paikallistuntemuksen lisäämiseksi se teki aloitteen Helsinginkatu 13:n taloyhtiölle Rauli Badding Somerjoen muistolaatan saamiseksi talon kylkeen. Taloyhtiö suhtautui ajatukseen myönteisesti, mutta ei ollut valmis osallistumaan muistolaatan asentamisesta aiheutuviin kustannuksiin. Kesällä sosiaali- ja terveyslautakunnalle tehtiin kannanotto asukastyön puolesta. Syksyllä Sosiaaliviraston Lähityöhankkeen lakkauttauttamisuhan vuoksi otettiin yhteyttä Helsingin Sanomiin. Vihjeen perusteella lehdessä julkaistiin aiheesta laajan artikkeli joka nosti kysymyksen lähityön tulevaisuudesta laajempaan keskusteluun. Kallion Kulttuuriverkostolla oli edustajia Stadin kehittämipolun lanseerauksessa joulukuussa ja sitä seuranneissa paikallisen Kehrän suunnittelukokouksissa. Kallion Kulttuuriverkosto kannustaa myös jäseniään vaikuttamaan itselleen tärkeisiin asioihin. Vaikuttamisneuvontaa Kallion kulttuuriverkostolta sai esimerkiksi Milja Ahola, joka organisoi nimiadressin (yli 1000 nimeä) raitiovaunuliikenteen palauttamisen puolesta Toiselle linjalle. Adressi luovutettiin HSL:lle joulukuun alussa. 10 (13)

11 3. Organisaatio Kallion Kulttuuriverkoston hallitukseen kuuluivat Ellinoora Auvinen (puheenjohtaja), Arja Aho, Kati Helin (sihteeri), Johanna Lohiluoma (varapuheenjohtaja), Juhani Styrman (rahastonhoitaja) ja varajäsenet Beatrice Grönmark ja Ville Massinen. Hallitus kokoontui vuoden aikana yhteensä kahdeksan kertaa. Kallion Kulttuuriverkoston jäsenrekisterissä oli vuoden 2013 lopussa 82 jäsentä, joista yhteisöjä oli vajaa 10. Toiminnan piirissä on silti huomattavasti suurempi joukko yhteisöjä ja yksityishenkilöitä, sillä suurin osa esimerkiksi Kallio Kukkii ja Kallio Kipinöi -viikkojen tapahtumanjärjestäjistä ei ole yhdistyksen jäseniä. Yhdistyksen kokouksia oli vuoden aikana kaksi, kevät- ja syyskokous. Kallion Kulttuuriverkosto on mukana luomassa merkittävää vapaaehtoistoimintaa Kallion alueelle yhteistyökumppaneittensa kautta. Kallion kulttuuriviikot (Kukkii ja Kipinöi) pitävät sisällään yhteensä 300 tapahtumaa. Tästä määrästä noin 75% toteutuu vapaaehtoisvoimin. Kallion Kulttuuriverkosto ohjaa vapaaehtois- ja talkootoiminnasta kiinnostuneita myös tapahtumiin ja järjestöihin jotka eivät ole Kallion Kulttuuriverkoston jäseniä. Kallion Kulttuuriverkoston omissa tapahtumissa vapaaehtoisten määrä oli vuoden aikana noin 20 henkilöä. Juhani Styrman oli yhdistyksellä palkattuna työntekijänä kaksi kuukautta keväällä ja kuukauden syksyllä. Työtehtäviin kuluivat Kallion kulttuuriviikkojen koordinointi, Kävelyfestivaalin ja Teatteri Kallion toiminnan järjestäminen ja yhdistyksen juoksevat asiat. Yhdistyksen taloutta voidaan luonnehtia vakaaksi. Varainhankinnan selkärangan muodostivat Kallio Kukkii ja -Kipinöi esitteiden ilmoitustulot sekä Helsingin kaupungin Kulttuurikeskuksen myöntämä vuosiavustus. Yhdistyksellä ei ole velkaa. 11 (13)

12 Liite 1 Tapahtumat ja kävijät, Kallion Kävelyfestivaali Ajankohta Nimi Tutustuminen sota-arkistoon Naisarkkitehdit Kalliossa, luento Juha Ilonen, Unohdutetut kaupunkitilat ja niiden uusiokäyttö, luento Tuntemattomat arkkitehdit Tutustuminen Teak-Vässin tiloihin, yhteistyössä Teatterikorkeakoulun kanssa Tutustuminen Teatterikorkeakoulun tiloihin, yhteistyössä Teatterikorkeakoulu , 14. ja Kulttuuritalon kierros, yhteistyössä Kulttuuritalon kanssa Kansalaissota Kalliossa, vetäjänä Eero Haapanen Kerran Kallion kaduilla kävelynäytelmä Pimeitä pulloja ja pulisotkua Eläintarhan ajot Rakentamaton Kallio, yhteistyössä Open House Helsingin kanssa Paskatorni ja Hanhiparvi - julkista taidetta Kalliossa ja Sörnäisissä Muistoja Lastentarhasta, yhteistyössä Ebeneser lastentarhamuseon kanssa Teurastamo ja tunnelit Tutustuminen Teak-Vässin tiloihin, yhteistyössä Teatterikorkeakoulun kanssa Tutustuminen Teatterikorkeakoulun tiloihin, Yhteistyössä Teak Mobiilipeli, Mauri Laakso 15 Omatoimikävely Jäljet sylttytehtaalle-esite (painos 500/ Yhteensä kävijöitä Osallistujat (13)

13 Liite 2 Tapahtumat ja kävijät, Teatteri Kallio Päivämäärä Nimi Osallistujat Konsertti: Veikki Virkajärvi Konsertti: Anna ja Miki -duo Konsertti: Punottu Puro Luento: Vapaaehtoistyö tapahtumissa, puhujana Mika Värtö Konsertti: Tuija Rantalainen ja Trio Rouvat. Josafatin lauluja Konsertti: Uusi Kukka Luento ja työpaja: Äijäjooga Konsertti: Katja Luhtala Ohuiden lankojen varassa -näytelmä Lastensunnuntai: nukketeatteri ja lastenmusiikkiorkesteri Kaalinpäät Arja Pekurinen Satu Salesvuo Konsertti: Soundelicious A cappella Luento: Taidekuuri Konsertti: Cilla Smith Luento: Lähtikö lapasesta? Keskustelua poliittisesta teatterista. Puhujana Jari Hanska Kambodza-ilta Konsertti: Tonos Silkkitieltä Näytelmä: Teatteri Pumppernikkel: Haloo? Konsertti: Sami Kukka Luento: Leipäjonoja, mellakoita ja katutaisteluja Helsingin työväenkaupunginosat Artesaanimessut/joulumyyjäiset Näytelmä: Sylin täydeltä -dialogi Konsertti: Kurkkulaulua Khuresh Ensemble Pimeä konsertti, järjestäjä We Jazz (kaksi konserttia) 120 Yhteensä kävijöitä (13)

TOIMINTASUUNNITELMA 2016. Kallion Kulttuuriverkosto

TOIMINTASUUNNITELMA 2016. Kallion Kulttuuriverkosto TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Kallion Kulttuuriverkosto Kallion Kulttuuriviikot: Kallio Kukkii ja Kallio Kipinöi Kallio Kukkii toukokuussa ja Kallio Kipinöi marraskuussa ovat molemmat yhdeksän päiväisiä monitaidefestivaaleja,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014 Kallion Kulttuuriverkosto ry

Toimintasuunnitelma 2014 Kallion Kulttuuriverkosto ry Torviviulun, muusikon katson kohtaaminen Kallio Kukkiitapahtumassa 2013. Kuvaa Juhani Styrman. syyskokouksessa 27.11.2013 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Toiminta... 3 2.1 Kallion kulttuuriviikot: Kallio

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoituksena on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina

Lisätiedot

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta Järjestäjän opas Kuvaus Mitä? Tervetuloa meille -viikko on osa Suomalaisen Työn Liiton Suomi 100 -juhlavuoden Made by Finland -kampanjaa. Tavoitteena on innostaa mukaan suomalaiset yritykset ja yhteisöt

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Kalliosta kajahtaa: näin me sen teemme. Tapahtumatuotanto kirjastossa

Kalliosta kajahtaa: näin me sen teemme. Tapahtumatuotanto kirjastossa Kalliosta kajahtaa: näin me sen teemme Tapahtumatuotanto kirjastossa Janne Palander erikoiskirjastovirkailija KALLION KIRJASTO markkinointi & viestintä, tapahtumat ja näyttelyt tilat ja osallisuus tiiminvetäjä

Lisätiedot

Potilastukipiste OLKA. Anu Toija Projektipäällikkö Vertaisresepti-hanke Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry anu.toija@ejy.fi

Potilastukipiste OLKA. Anu Toija Projektipäällikkö Vertaisresepti-hanke Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry anu.toija@ejy.fi Potilastukipiste OLKA Anu Toija Projektipäällikkö Vertaisresepti-hanke Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry anu.toija@ejy.fi EJY:n Vertaisresepti-hanke Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry on alueellinen sosiaali-,

Lisätiedot

Hämeenlinnassa

Hämeenlinnassa Hämeenlinnassa 5.2.2015 KUVIO KEHITTÄÄ KULTTURITOIMINTAA Tarkoituksena: kulttuurialan toimintaedellytysten parantaminen kulttuurin aseman vahvistaminen ihmisten jokapäiväisessä elämässä, yhteiskunnassa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (5) 74 Kulttuuri- ja kirjastolautakunnan lausunto valtuutettu Hakasen ym. talousarvioaloitteeseen palvelujen vahvistamisesta asukkaiden tarpeiden mukaisiksi HEL 2015-003169

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018 MENESTYVÄ PORI YRITYS MENESTYVÄ KAUPUNKI

Toimintasuunnitelma 2018 MENESTYVÄ PORI YRITYS MENESTYVÄ KAUPUNKI Toimintasuunnitelma 2018 Arvot ja Teema 2018 Rohkea Pori Rohkea Yrittäjä Uudistuva Pori Uudistuva Yrittäjä Painopisteet 2018 Verkostoituminen yritysten välillä näkyy kannattavuudessa, ja auttaa yrityksiä

Lisätiedot

KULTTUURITALO VALVE Saatavuuden ja saavutettavuuden toteuttaminen monialaisena yhteistyönä

KULTTUURITALO VALVE Saatavuuden ja saavutettavuuden toteuttaminen monialaisena yhteistyönä KULTTUURITALO VALVE Saatavuuden ja saavutettavuuden toteuttaminen monialaisena yhteistyönä Arja Huotari kulttuuritalon johtaja Sivistys- ja kulttuuripalvelut Oulun kaupunki 7.2.2018 Kulttuuritalo Valve

Lisätiedot

OHJAUSRYHMÄN 11. KOKOUS MOREENIASSA 18.9.2014. Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti

OHJAUSRYHMÄN 11. KOKOUS MOREENIASSA 18.9.2014. Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti OHJAUSRYHMÄN 11. KOKOUS MOREENIASSA 18.9.2014 Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti ESITYSLISTA Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Edellisen pöytäkirjan (kokous nro

Lisätiedot

Vaasan ekonomit Toi T mintaker oi tomus

Vaasan ekonomit Toi T mintaker oi tomus Vaasan ekonomit Toimintakertomus 2017 Jäsenistö Vaasan Ekonomien jäsenmäärä 31.12.2017 oli 900 Suomen ekonomien 25 jäsenyhdistyksen joukossa kuudenneksi vanhin ja seitsemänneksi suurin Yhdistyksen varsinaisten

Lisätiedot

TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA

TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA 2016 18 TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA 2016 18 Työväen Näyttämöiden Liitto r.y. (TNL) on teatterialan ammattilaisten ja harrastajien järjestö, joka reagoi nopeasti

Lisätiedot

Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä

Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä 1 Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä 2 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ 3 2. HALLITUS 4 3. JÄSENET 4 4. TALOUS 4 5. TOIMINTA 5 5.1 SYYSJUHLA 5 5.2 LASKIAISRIEHA 5 5.3 KEVÄTKIRPPIS

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kumpulan Speksi ry 6. maaliskuuta 2015 1 Sisältö 1 Yleistä 3 2 Hallinto 3 3 Yhteistyö 3 4 Toiminta 3 4.1 Produktio 3 4.2 Ympäristötoiminta 3 4.3 Yhdenvertaisuustoiminta

Lisätiedot

Helsingin kaupungin. sosiaali- ja terveysviraston vapaaehtoistoiminta. Vapaaehtoistyön koordinaattori Meeri Kuikka 8.9.2015

Helsingin kaupungin. sosiaali- ja terveysviraston vapaaehtoistoiminta. Vapaaehtoistyön koordinaattori Meeri Kuikka 8.9.2015 Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston vapaaehtoistoiminta Vapaaehtoistyön koordinaattori Meeri Kuikka 8.9.2015 Vapaaehtoistoiminta on: Yksittäisten ihmisten ja yhteisöjen hyväksi tehtyä toimintaa,

Lisätiedot

Ajankohtaista. TAKO-verkoston kevätseminaari / Johanna Jakomaa

Ajankohtaista. TAKO-verkoston kevätseminaari / Johanna Jakomaa Ajankohtaista TAKO-verkoston kevätseminaari 13.2.2019 / Johanna Jakomaa Tulossa vuonna 2019 TAKO 10 vuotta: Juhlaseminaari 10.-11.10.2019, teemana yhteistyö Nykydokumentointiteko-tunnustuspalkinto jaetaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (5) 94 Kehityshankkeet HEL 2013-001362 T 02 05 01 00 Päätös päätti hyväksyä Urbaanin taidetanssin tuki ry:n toteuttaman UrbanApan Stepping Stone -kehityshankkeen

Lisätiedot

Keskeiset toimijat ja kulttuuripoliittinen vaikuttaminen Sirpa Lahti & Hannu Tolvanen

Keskeiset toimijat ja kulttuuripoliittinen vaikuttaminen Sirpa Lahti & Hannu Tolvanen Keskeiset toimijat ja kulttuuripoliittinen vaikuttaminen Sirpa Lahti & Hannu Tolvanen Toimijat Kansanmusiikin ja - tanssin alan toimijat voidaan jakaa kolmeen suurempaan kategoriaan, yksityiset toimijat,

Lisätiedot

Kulttuurisote. Kokemuksia osallisuudesta. Kulttuurisote Pohjanmaa. Hanna Kleemola slidepohjia

Kulttuurisote. Kokemuksia osallisuudesta. Kulttuurisote Pohjanmaa. Hanna Kleemola slidepohjia Kulttuurisote Kulttuurisote Pohjanmaa Kokemuksia osallisuudesta Hanna Kleemola 9.11.2018 slidepohjia Taide- ja kulttuurilähtöisten hyvinvointipalvelujen tarjotinmalli Tarjotin toimii ikäihmisten sote-

Lisätiedot

Keliakialiiton palvelut yhdistyksille. Vapaaehtoisten webinaari

Keliakialiiton palvelut yhdistyksille. Vapaaehtoisten webinaari Keliakialiiton palvelut yhdistyksille Vapaaehtoisten webinaari 19.9.2019 Tämän päivän webinaarissa käsittelemme Vapaaehtoistoiminnan tuen muutos (Eeva) Viestintäkanavat - Mistä saan ajankohtaisen tiedon?

Lisätiedot

POLKUJA- KOREOGRAFIAKILPAILU

POLKUJA- KOREOGRAFIAKILPAILU POLKUJA- KOREOGRAFIAKILPAILU Kuopiossa 21.11.2015 Tapahtuman taustaa Polkuja- koreografiakilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013. Järjestäjien suureksi yllätykseksi 33 koreografiaa ilmoittautui

Lisätiedot

Yhdistyslaturin kysely 2019

Yhdistyslaturin kysely 2019 Yhdistyslaturin kysely 2019 Kyselyn tavoitteena oli selvittää yhdistystoiminnan kipupisteitä. Kyselyssä kartoitimme kiinnostusta yhdistystoiminnan eri alueiden kehittämiseen. Kyselyn tuloksia käytämme

Lisätiedot

Eläköön kirkonkylä kaupungissa! Timo Korpinen, Perniön kirkonkyläyhdistys ry, Salon kaupungintalo 4.3.2014

Eläköön kirkonkylä kaupungissa! Timo Korpinen, Perniön kirkonkyläyhdistys ry, Salon kaupungintalo 4.3.2014 Eläköön kirkonkylä kaupungissa! Timo Korpinen, Perniön kirkonkyläyhdistys ry, Salon kaupungintalo 4.3.2014 Yhteiskunnallisia lähtökohtia Yhteiskunta on määrännyt itselleen enemmän yksityiskohtaisesti säädeltyjä

Lisätiedot

Markkinointi & viestintä. Olkkarikekkerit 2018

Markkinointi & viestintä. Olkkarikekkerit 2018 Olkkarikekkerit 2018 Olkkarikekkerit! -keikkasarja toi yhteen naapuruston lapsia eri puolilla Helsinkiä loppuvuodesta 2018. Vuoden pimeimpänä aikana olohuoneiden nurkissa nähtiin viisi erilaista elämystä:

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2011

Toimintakertomus vuodelta 2011 Porin akateeminen nörttikulttuurin arvostusseura ry Toimintakertomus vuodelta 2011 YLEISTÄ PANA ry:n tarkoitus on saattaa yhteen nörttikulttuurista kiinnostuneita ja sitä harrastavia ihmisiä ja järjestää

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 10.10.2016 Hyväksytty syyskokouksessa 01.11.2016 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 1. KESKI-UUDENMAAN

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry S i v u 2 DIABETESHOITAJAT RY VUOSIKERTOMUS 2014 SISÄLTÖ 1.YHDISTYS... 2 3.HALLINTO... 3 5.2. Yhteistyö... 4 5.3. Tiedotus... 4 5.4. Toimikuntatyöskentely... 5 6.1.

Lisätiedot

Toimintakaudelle tilintarkastajaksi valittiin Seija Lindell.

Toimintakaudelle tilintarkastajaksi valittiin Seija Lindell. Porin Taitoluistelu ry VUOSIKERTOMUS sivu 1 VUOSIKERTOMUS 1.1.2011 31.12.2011 Porin Taitoluistelu ry:n virallinen rekisteröintipäivä on 1.4.2000. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja lisätä taitoluistelun

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet Järjestötoiminta Edustajistovaalit - sähköinen tiedotus jäsenille vaaleista - mahd. yhdistyksen ehdokkaan oma alasivu yhdistyksen sivuilla Avustetaan yhdistyksen jäsentä vaalityössä tiedottamalla asiasta/mainostamalla

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI NUORISOVALTUUSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2013 2014. 1. Yleistä

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI NUORISOVALTUUSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2013 2014. 1. Yleistä 1. Yleistä Jyväskylän nuorisovaltuusto on vuonna 2009 perustettu 13 20 vuotiaiden jyväskyläläisten nuorten vaikuttamis- ja kuulemiskanava. Se pyrkii parantamaan nuorten kuulemista ja osallistumista päätöksentekoon

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

LASTEN TAMPERE RY VUOSIKERTOMUS 2017

LASTEN TAMPERE RY VUOSIKERTOMUS 2017 LASTEN TAMPERE RY VUOSIKERTOMUS 2017 Hyvä Suomi! -konsertit 19.2 ja 17.5.2017 Tampere-talo - Suomi 100 vuotta Lasten Tampere ry Vuosikertomus 2017 Sisältö 1. Yleistä 2. Toiminta 2.1. Hyvä Suomi! lastenkonsertti

Lisätiedot

Kulttuurilautakunnan päätös

Kulttuurilautakunnan päätös IISALMEN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN AVUSTUSSÄÄNTÖ Kulttuurilautakunnan päätös 20.1.2011 7 1. YLEISPERIAATTEET Kulttuurilautakunta esittää vuosittain kaupungin talousarvioon määrärahan käytettäväksi paikallisten

Lisätiedot

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2014

NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2014 Sivu 1 / 6 NAANTALIN 4H-YHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2014 Naantalin 4H-yhdistys 4H-yhdistyksen toimintaa ohjaavat järjestön yhteinen päämäärä, toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet. Sääntöjen mukaisesti

Lisätiedot

Toimintakertomus 2016

Toimintakertomus 2016 Toimintakertomus 2016 Naivistien Ystävät ry Puh. 050 3132207 (pj.) c/o Naivistit Iittalassa Hollajantie 2 14500 Iittala www.naivistienystavat.fi naivistienystavat@gmail.com rek 14.5.2012. No: 207.968.

Lisätiedot

!!!! LASTEN TAMPERE RY VUOSIKERTOMUS 2014

!!!! LASTEN TAMPERE RY VUOSIKERTOMUS 2014 LASTEN TAMPERE RY VUOSIKERTOMUS 2014 Lasten Tampere ry Vuosikertomus 2014 Sisältö 1. Yleistä 2. Toiminta 2.1. Tove Jansson 100 vuotta- piirustuskilpailu 2.2. Vuoden Veturi 2.3. Soiva Suomi - lastenkonsertti

Lisätiedot

Helsingin osallistavan kulttuurityön malli

Helsingin osallistavan kulttuurityön malli Helsingin osallistavan kulttuurityön malli Helsingin mallin tavoitteet vahvistaa kaupunginosien yhteisöllisyyttä ja myönteistä profiloitumista alueiden tasapainoinen kehitys, osallisuus, yhteisöllisyys

Lisätiedot

Toivotamme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa, ja laulun täyttämää tulevaa vuotta!

Toivotamme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa, ja laulun täyttämää tulevaa vuotta! Puheenjohtaja Sihteeri Taiteellinen johtaja Helena Toivanen Irma Pakarinen Rita Varonen Laulutalo, Kauppakatu 51 Laulutalo, Kauppakatu 51 Kilpisenkatu 14 a 13 80100 Joensuu 80100 Joensuu 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa:

Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa: Turun Seudun Luonnonvalokuvaajat r.y. Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa: Helsingin ja Turun kaupunkien esittämä haaste toimiin Itämeren tilan parantamiseksi: Tietoisuuden

Lisätiedot

OIKARISTEN SUKUSEURA RY:N TOIMINTAKERTOMUS 2016

OIKARISTEN SUKUSEURA RY:N TOIMINTAKERTOMUS 2016 OIKARISTEN SUKUSEURA RY:N TOIMINTAKERTOMUS 2016 Kuva Sirpa Heikkinen 2009 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 5.12.2016 Oikaristen 16-vuotias sukuseura toimi aktiivisesti. Seuran tavoitteena on ollut

Lisätiedot

Liitteet Liite 1. Kumpulan Speksi ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Liite 2. Kumpulan Speksi ry:n talousarvio vuodelle 2017

Liitteet Liite 1. Kumpulan Speksi ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Liite 2. Kumpulan Speksi ry:n talousarvio vuodelle 2017 Hallituksen 2017 kokous 4 Aika: 22.3.2017 klo 21 Paikka: Eläinlääkärinkatu 7 B 55 Läsnä Olga Heino (puheenjohtaja) Nina Miettinen Ainokaisa Tarnanen (sihteeri) Petra Manninen Ville Jantunen Liitteet Liite

Lisätiedot

Tuottaja 2020 toteuttajaverkosto

Tuottaja 2020 toteuttajaverkosto Tuottaja 2020 Taiteen parasiitti vai luovan talouden dynamo? Katri Halonen Metropolia Ammattikorkeakoulu Tuottaja 2020 toteuttajaverkosto Tutkijaverkosto Tiedonlevityskumppanit Rahoitus 1 KAIKKI JULKASUT

Lisätiedot

AKKU Aluekirjastoista koko perheen kulttuurikeskuksia. Maija Saraste, Oulun kaupunginkirjasto Kirjastojen hankepäivä Oulussa 24.9.

AKKU Aluekirjastoista koko perheen kulttuurikeskuksia. Maija Saraste, Oulun kaupunginkirjasto Kirjastojen hankepäivä Oulussa 24.9. AKKU Aluekirjastoista koko perheen kulttuurikeskuksia Maija Saraste, Oulun kaupunginkirjasto Kirjastojen hankepäivä Oulussa 24.9.2014 Hankeidea Taustana viiden kunnan yhdistyminen vuoden 2013 alussa (Oulu,

Lisätiedot

5,00. Vaalea Budvar 0,5 l TÄLLÄ KUPONGILLA. (norm. 7,20 ) Voimassa: 10.5. 14.7.2013. PIVNICE MILENKA Haapaniemenkatu 3-5, 00530 Helsinki oluthuone.

5,00. Vaalea Budvar 0,5 l TÄLLÄ KUPONGILLA. (norm. 7,20 ) Voimassa: 10.5. 14.7.2013. PIVNICE MILENKA Haapaniemenkatu 3-5, 00530 Helsinki oluthuone. Terassille! TÄLLÄ KUPONGILLA Vaalea Budvar 0,5 l 5,00 (norm. 7,20 ) Voimassa: 10.5. 14.7.2013. PIVNICE MILENKA Haapaniemenkatu 3-5, 00530 Helsinki oluthuone.fi Ohjelmamuutokset mahdollisia. Päivitetyt

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2014 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2017

Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Arvot ja Teema 2017 Uudistuva Pori Rohkea Pori Rohkea Yrittäjä Kiinnostavat uudet ajatukset ja kokeilut tarjoavat mahdollisuuksia monipuolistaa yritysten liiketoimintaa, rakentaa

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/24 10.02.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/24 10.02.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (5) 170 V 26.2.2014, Sj / Valtuutettu Pentti Arajärven aloite Laakson ratsastusstadionin katsomon käyttämisestä ulkoilmaelokuvanäyttämönä HEL 2013-012358 T 00 00

Lisätiedot

Työpajojen esittely ja kokemukset: Tampere 25.9.2014, Vaasa 2.12.2014

Työpajojen esittely ja kokemukset: Tampere 25.9.2014, Vaasa 2.12.2014 Työpajojen esittely ja kokemukset: Tampere 25.9.2014, Vaasa 2.12.2014 MOSAIC-ohjausryhmä, 15.1.2015 Janne Laine, Johanna Leväsluoto, Jouko Heikkilä, Joona Tuovinen ja kumpp. Teknologian tutkimuskeskus

Lisätiedot

Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013

Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013 Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013 Taas kukkasilla kukkulat, oi Herra, kaikki vyötät ja laumat lukemattomat taas laitumilla syötät. Näin kaikki maa nyt iloissaan sinulle laulaa kiitostaan, julistaa kunniaasi.

Lisätiedot

AKKU Aluekirjastoista koko perheen kulttuurikeskuksia. Hanna Jakku, Oulun kaupunginkirjasto Kirjastojen hankepäivä Kajaanissa 2.10.

AKKU Aluekirjastoista koko perheen kulttuurikeskuksia. Hanna Jakku, Oulun kaupunginkirjasto Kirjastojen hankepäivä Kajaanissa 2.10. AKKU Aluekirjastoista koko perheen kulttuurikeskuksia Hanna Jakku, Oulun kaupunginkirjasto Kirjastojen hankepäivä Kajaanissa 2.10.2014 Hankeidea Taustana viiden kunnan yhdistyminen vuoden 2013 alussa (Oulu,

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä

KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä presidentinvaalit tammikuussa 2018 toteutuivat, mutta

Lisätiedot

ETELÄ-SAVON JÄRJESTÖKYSELYN 2018 KESKEISIMPIÄ TULOKSIA

ETELÄ-SAVON JÄRJESTÖKYSELYN 2018 KESKEISIMPIÄ TULOKSIA ETELÄ-SAVON JÄRJESTÖKYSELYN 2018 KESKEISIMPIÄ TULOKSIA Etelä-Savon yhdistykset tukevat asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä monipuolisesti Järjestöt Etelä-Savo -hankkeen järjestökyselyssä kohderyhmänä

Lisätiedot

www.vaasanteknillinenseura.fi jsa

www.vaasanteknillinenseura.fi jsa www.vaasanteknillinenseura.fi VAASAN TEKNILLINEN SEURA RY 5 Toimintasuunnitelma vuodeksi 2015 1 YLEISTÄ Kuten aikaisempinakin vuosina, myös vuoden 2015 aikana järjestämme useita erilaisia tilaisuuksia

Lisätiedot

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen 115 vuotta Uudenmaan Martat ry 85 vuotta Anne Lempinen Uudenmaan Martat 85 vuotta Tuodaan juhlavuosi osaksi arkea Juhlavuotta tuodaan monin tavoin ja erilaisin tapahtumin esille tavoitteena on, että juhlavuosi

Lisätiedot

Kotkan Pelastakaa Lapset ry

Kotkan Pelastakaa Lapset ry Kotkan Pelastakaa Lapset ry Perustettu 1948 vuonna 2018 70-vuotisjuhlavuosi Pelastakaa Lapset järjestön paikallisyhdistys 68 paikallisyhdistystä Jäseniä on tällä hetkellä 147 Poliittisesti ja eri uskontokuntiin

Lisätiedot

FESTARIKAUSI KÄYNNISTYY

FESTARIKAUSI KÄYNNISTYY FESTARIKAUSI KÄYNNISTYY Pääkaupunkiseudun elokuvatapahtumat CINEMAJA ry on vaihtoehtoisia elokuvia esittävien festivaalien, klubien ja kulttuurikeskusten yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena on edistää elokuvakulttuurin

Lisätiedot

CADDIES asukaskyselyn tulokset

CADDIES asukaskyselyn tulokset CADDIES asukaskyselyn tulokset Kysely toteutettiin 27.4.-17.5.2009 Kyselyyn vastattiin Internet-pohjaisella lomakkeella osoitteessa http://kaupunginosat.net/asukaskysely tai paperilomakkeella Arabianrannan,

Lisätiedot

Pohjola & Raunistula 20.5. - 26.5.2013

Pohjola & Raunistula 20.5. - 26.5.2013 Pohjola & Raunistula 20.5. - 26.5.2013 Koko viikon Päiväkodin lasten taidenäyttely Pienten kätösten taidetta esillä. Järj. Auralan Setlementti ry ma-pe klo 9-16 la klo 12-16 Auralan kansalaisopiston aula,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Pörssin Alumnit ry www.porssinalumnit.fi Yleistä Yleistoiminta Jäsenhankinta Kokoukset Opinto ja koulutustoiminta JSBE:n luennot Helsingissä Yritysvierailut/ esittelyt Yhteistoiminta Jyväskylän yliopiston

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Vuosi 2006 oli OuLVI:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

STAALON TEATTERIFESTIT LAPIN MATKAILUPARLAMENTTI Veli Matti Hettula

STAALON TEATTERIFESTIT LAPIN MATKAILUPARLAMENTTI Veli Matti Hettula STAALON TEATTERIFESTIT LAPIN MATKAILUPARLAMENTTI 29.9.2011 Veli Matti Hettula MIKÄ ON STAALON TEATTERIFESTIT? Ketkä ovat mukana tapahtuman järjestämisessä? Järjestäjänä :Taideseura Staalo Kittilästä, Levin

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

HIEDANRANNAN VUOSIRAPORTTI Kurkistuksia kaupunginosan suunnitteluun, väliaikaiseen tekemiseen ja näkyvyyteen.

HIEDANRANNAN VUOSIRAPORTTI Kurkistuksia kaupunginosan suunnitteluun, väliaikaiseen tekemiseen ja näkyvyyteen. HIEDANRANNAN VUOSIRAPORTTI 2016 Kurkistuksia kaupunginosan suunnitteluun, väliaikaiseen tekemiseen ja näkyvyyteen. LUKUJA HIEDANRANNASTA VUODELTA 2016 Hiedanrannan ideakilpailu 26.4. 21.9.2016. 39 kilpailuehdotusta

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Äänestäjien liitto ry

Äänestäjien liitto ry Äänestäjien liitto ry Tilinpäätös ja toimintakertomus 2009 Äänestäjien liitto ry perustettiin vuonna 2009. Halusimme innostaa ihmisiä mukaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen luomalla heille työkaluja

Lisätiedot

Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto

Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto Sulasolin palvelut jäsenille Kustannustoiminta ja nuottipalvelu Nuottimateriaalin tuottaminen ja välittäminen on ollut Sulasolin perustehtäviä alusta alkaen. Sulasol

Lisätiedot

Arvoisa vastaaja. Vapaaehtoistoiminnan asiantuntemustasi ja paikallistietämystäsi tarvitaan!

Arvoisa vastaaja. Vapaaehtoistoiminnan asiantuntemustasi ja paikallistietämystäsi tarvitaan! Arvoisa vastaaja Vapaaehtoistoiminnan asiantuntemustasi ja paikallistietämystäsi tarvitaan! 1) Tämä on vapaaehtoistoiminnan paikalliseen infrastruktuuriin liittyvä kartoitus, joka toteutetaan joulutammikuun

Lisätiedot

Hallitus on päättänyt 19.2.2013 kokouksessa, että tämä liite julkaistaan myös hallituksen kokouksen tiedotteen liitteenä.

Hallitus on päättänyt 19.2.2013 kokouksessa, että tämä liite julkaistaan myös hallituksen kokouksen tiedotteen liitteenä. TÄSSÄ TOIMINNAN SEURANNAN RAPORTISSA SEURATAAN KUUKAUSITTAIN ENONTEKIÖN KEHITYS OY TÄRKEIMPIÄ TOIMIA, SEKÄ KATSOTAAN SEURAAVAN KUUKAUDEN JO SOVITTUJA TEEMOJA. RAPORTTI LAADITAAN KUUKAUSITTAIN JA ESITETÄÄN

Lisätiedot

Seniorikinosta visailuihin - kulttuurikumppanuuksia Elonpolkuja-verkostosta

Seniorikinosta visailuihin - kulttuurikumppanuuksia Elonpolkuja-verkostosta Seniorikinosta visailuihin - kulttuurikumppanuuksia Elonpolkuja-verkostosta Kuva: R. Sillanpää 1 Elonpolkuja ikäihmisten yhteistyöverkosto Verkoston vetovastuu on Tampereen kaupungilla toimintaa koordinoi

Lisätiedot

VALKEAKOSKEN KAUPUNKI Kulttuuritoimisto

VALKEAKOSKEN KAUPUNKI Kulttuuritoimisto VALKEAKOSKEN KAUPUNKI Kulttuuritoimisto VUOSIKERTOMUS vuodelta 2016 VALKEAKOSKEN KAUPUNKI VUOSIKERTOMUS 2/7 I TILAISUUDET 3 A. Kulttuuritoimiston järjestämät tilaisuudet 3 B. Viralliset juhlat 4 C. Yhteistyössä

Lisätiedot

Osallisuus 3 työpaja: Kehittämis- ja muistelukävelyt Suomen Setlementtiliitto ry / Uusi paikallisuus hanke Anne Majaneva, projektipäällikkö

Osallisuus 3 työpaja: Kehittämis- ja muistelukävelyt Suomen Setlementtiliitto ry / Uusi paikallisuus hanke Anne Majaneva, projektipäällikkö 18.10.2013 Osallisuus 3 työpaja: Kehittämis- ja muistelukävelyt Suomen Setlementtiliitto ry / Uusi paikallisuus hanke Anne Majaneva, projektipäällikkö Kehittämis- ja muistelukävelyt Työpajan sisältö Uusi

Lisätiedot

Suomalainen Klubi 26.1.2015. Jukka Heikkilä

Suomalainen Klubi 26.1.2015. Jukka Heikkilä Suomalainen Klubi 26.1.2015 Jukka Heikkilä 1 Perustettu 18.1.1944 nimellä Sotamuistoyhdistys ry. V. 1949 Sotamuseoseura ry. V. 1957 Sotahistoriallinen Seura ry. > sotahistoriallinen yleisseura Vuonna 2004

Lisätiedot

Oppiminen taidekasvatuksen kautta Taikalampun monipuoliset työkalut opettajan apuna Saara Vesikansa 11.9.2013 Kuntamarkkinat

Oppiminen taidekasvatuksen kautta Taikalampun monipuoliset työkalut opettajan apuna Saara Vesikansa 11.9.2013 Kuntamarkkinat Oppiminen taidekasvatuksen kautta Taikalampun monipuoliset työkalut opettajan apuna Saara Vesikansa 11.9.2013 Kuntamarkkinat Mikä on Taikalamppu? Lasten- ja nuortenkulttuurikeskusten verkosto Perustettu

Lisätiedot

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 YLEISTÄ Vuosi 2008 oli Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston 32. toimintavuosi. Ammattiosastomme toiminta on ollut jälleen kuluneena

Lisätiedot

TOIVAKAN AUTOURHEILUKERHO RY

TOIVAKAN AUTOURHEILUKERHO RY SYYSKOKOKOUS PÖYTÄKIRJA Aika: 11.10.2014 klo 15:30 Paikka: Nuorisotalo, Toivakka Läsnä: Niina Ikonen Kirsi Hokkanen Juha Lampinen Heimo Nieminen Arto Virtanen Topi Saareleinen Hanna-Kaisa Mäki-Kulmala

Lisätiedot

Korvat auki ry. Toimintasuunnitelma. Toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle Yleistä Toiminnan tarkoitus

Korvat auki ry. Toimintasuunnitelma. Toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle Yleistä Toiminnan tarkoitus 1 Korvat auki ry Toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle 1.8.2019-31.7.2020 Hallituksen esitys kevätkokoukselle 26.5.2019 Toimintasuunnitelma Yleistä Toiminnan tarkoitus Yhdistyksen yleisluonne Korvat

Lisätiedot

KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2013-2014

KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2013-2014 Suunnitelma 1 (5) KLUBIJOHTOSUUNNITELMA 2013-2014 1 Sisältö Klubijohtosuunnitelman 2013-2014 sisältö: Klubin säännöt Klubin strategiset tavoitteet Klubin vuosikello (Liite 1) Klubin toimintasuunnitelma

Lisätiedot

TUOTANTOTUKI AMMATTILAISRYHMÄT Kvltk HAKIJA APURAHAN KÄYTTÖTARKOITUS, esitys lihavoitu HAETTU ESITYS MYÖN-

TUOTANTOTUKI AMMATTILAISRYHMÄT Kvltk HAKIJA APURAHAN KÄYTTÖTARKOITUS, esitys lihavoitu HAETTU ESITYS MYÖN- TUOTANTOTUKI AMMATTILAISRYHMÄT Kvltk 15.2.2018 7 HAKIJA APURAHAN KÄYTTÖTARKOITUS, esitys lihavoitu HAETTU ESITYS MYÖN- 1. Ainon vieraana -työryhmä / Paavo Maijala / Tuusula Järjestämme Tuusulan Aino-salissa

Lisätiedot

VARAA TILOJA TAPAHTUMIIN JA KOKOUKSIIN AVAUTUVASTA IHMISTEN JA TAITEEN TALOSTA

VARAA TILOJA TAPAHTUMIIN JA KOKOUKSIIN AVAUTUVASTA IHMISTEN JA TAITEEN TALOSTA VARAA TILOJA TAPAHTUMIIN JA KOKOUKSIIN 28.4. AVAUTUVASTA IHMISTEN JA TAITEEN TALOSTA Kulttuuritalo Laikuksi muuntautuva Vanha kirjastotalo puistoineen palvelee kulttuuritapahtumien järjestäjiä ja paikallisia

Lisätiedot

Uudenmaan Martat ry Pirkko Haikkala

Uudenmaan Martat ry Pirkko Haikkala VAPAAEHTOISTOIMINTAAN UUSIA MAHDOLLISUUKSIA Uudenmaan Martat ry Pirkko Haikkala 1.10.2016 Vapaaehtoistoiminnan toimintamalli Uudenmaan Martoissa Piiri Kouluttaa vapaaehtoisia Tukee, kannustaa ja ohjaa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMAA (6) Painopisteet Tavoitteet Toimenpiteet Ajankohta

TOIMINTASUUNNITELMAA (6) Painopisteet Tavoitteet Toimenpiteet Ajankohta TOIMINTASUUNNITELMAA 2017 1 (6) Painopisteet Tavoitteet Toimenpiteet Ajankohta Painopiste 1. Tiedottaminen Tavoite 1. Vastuuhenkilöiden sitouttaminen sekä osaamisen hyödyntäminen ja kehittäminen tiedotusvastaavan

Lisätiedot

Aika: 11.1.2013 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio

Aika: 11.1.2013 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio Scuba do ry VUOSIKOKOUS 2013 Aika: 11.1.2013 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio Läsnä: Ari Immonen Petri Immonen Jussi Sila Annaleena Sila Tea Lassinaro Marjo

Lisätiedot

Monien kulttuurien espoolaiset kulttuurin tulosyksikön palveluissa

Monien kulttuurien espoolaiset kulttuurin tulosyksikön palveluissa Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta 23.8.2018 Kaisa Koskela, Kulttuurin tulosyksikkö Monien kulttuurien espoolaiset kulttuurin tulosyksikön palveluissa Kulttuurin tulosyksikkö Kulttuurilautakunta Svenska

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

Tapiolan keskus uudistuu

Tapiolan keskus uudistuu Tapiolan keskus uudistuu Tapiolan keskuksen uudistamisen nykyvaihe ja keskeiset hankkeet Projektinjohtaja Antti Mäkinen, Espoon kaupunki Kulttuurikeskus uudistuu ja monipuolistuu Kulttuurijohtaja Susanna

Lisätiedot

Lakeuden Bioanalyytikot

Lakeuden Bioanalyytikot Lakeuden Bioanalyytikot LaBit ry. järjestää jäsenilleen opintotapahtumia sekä vapaaajan virkistäytymistilaisuuksia. 1 Yhdistyksen historiaa Kaikki sai alkunsa ajatuksesta perustaa oma yhdistys Seinäjoen

Lisätiedot

UUTISKIRJE JOULUKUU 2004

UUTISKIRJE JOULUKUU 2004 UUTISKIRJE JOULUKUU 2004 AJANKOHTAISTA KESKIPOHJOLASSA ProMidNord hanke käynnistynyt Kestävä kehitys Keskipohjolassa EU:n Interreg III -yhteisöaloitteella tuetaan rajat ylittävää, valtioiden ja alueiden

Lisätiedot

Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto

Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto Sulasolin palvelut jäsenille yhteistyökumppaneiden kautta jäsenet voivat toteuttaa edullisesti omat verkkosivut. Kustannustoiminta ja nuottipalvelu Nuottimateriaalin

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN MÄYRÄKOIRAKERHO RY.

POHJOIS-SUOMEN MÄYRÄKOIRAKERHO RY. POHJOIS-SUOMEN MÄYRÄKOIRAKERHO RY. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010 HALLITUS Hallituksen varsinaiset jäsenet: Ville Porthan Kari Puranen Meeri Juusola Ulla Henriksson Varajäsenet: Lotta Seppinen Katja Huurinainen

Lisätiedot

Taiteen ja hyvinvoinnin uutisia

Taiteen ja hyvinvoinnin uutisia Taiteen ja hyvinvoinnin uutisia Ministerien suositus taiteen ja kulttuurin saatavuuden ja saavutettavuuden parantamiseksi sosiaali- ja terveydenhuollossa Suosituksella perhe- ja peruspalveluministeri Annika

Lisätiedot

Vaihto-oppilasvuosi Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön linjalla 2012-2013

Vaihto-oppilasvuosi Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön linjalla 2012-2013 Vilma Putro CV Teatterialalta Yhteystiedot: Gsm: 045-8036855 vilma.putro@hotmail.com www.vilmaputro.com Henkilötiedot: Syntymäaika: 1988 Pituus: 156cm Kielitaito: suomi (äidinkieli), venäjä, englanti Erityistaidot:

Lisätiedot

KULTTUURIN YHDISTYSILTA

KULTTUURIN YHDISTYSILTA KULTTUURIN YHDISTYSILTA 17.30 Kahvitarjoilu 18.00 Avaussanat, kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen 18.10 Iisalmen uudet kulttuurin palvelusivut, koordinaattori Ann- Mari Karvinen 18.30 Kulttuuritoimen ajankohtaisia

Lisätiedot

Pohjois-Savon Kylät ry

Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry on maakunnallinen kyläyhdistys, joka on perustettu v. 1993 toimimaan pohjoissavolaisten kylien yhteenliittymänä, kylätoiminnan edistäjänä

Lisätiedot

Pernajan Agricola-seura ry, Agricola-sällskapet I Pernå

Pernajan Agricola-seura ry, Agricola-sällskapet I Pernå 1 Pernajan Agricola-seura ry, Agricolasällskapet I Pernå 2013 Kertomus toiminnasta vuosina 2009- YHDISTYKSEN HALLITUS Pernajan Agricola-seura ry, Agricola-sällskapet I Pernå rekisteröitiin 08.12.2005.

Lisätiedot

Puheenjohtajan päätösesitys: Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan Risto Hämäläinen ja Virpi Hahko.

Puheenjohtajan päätösesitys: Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan Risto Hämäläinen ja Virpi Hahko. KULTTUURILAUTAKUNNAN KOKOUS Pöytäkirja 4/2011 1 Aika: Tiistai 18.10.2011 klo 18.00 Paikka: Kosken Tl Kirjasto Läsnä: Almgren Lassi (x) Hämäläinen Risto (x) Pihlajamäki Anu (x) saap. klo.19.15 Kulo Eija-Liisa

Lisätiedot