PORIN TAITEILIJASEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 2014 P-galleria Yrjönkatu 3, PORI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PORIN TAITEILIJASEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 2014 P-galleria Yrjönkatu 3, 28100 PORI 044 770 3773"

Transkriptio

1 1 PORIN TAITEILIJASEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 2014 P-galleria Yrjönkatu 3, PORI YLEISTÄ Vuosi 2014 oli Porin Taiteilijaseura ry:n 67. toimintavuosi. Jäseniä oli vuoden lopussa 89. Vuonna 2014 yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimi Anna Halls, varapuheenjohtajana Pasi Vainionpää ja sihteerinä Mirja Vallinoja. Yhdistyksen näyttelysihteerinä toimi Tea Söderlund. Porin Taiteilijaseura ry. pyrki sääntöjensä edellyttämällä tavalla edistämään kertomusvuoden aikana kuvataidetoimintaa Porin, Satakunnan ja koko valtakunnan alueella. Yhdistys toimi yhdyssiteenä kuvataiteilijoiden ja taideyleisön välillä sekä paikallisena kuvataiteilijoiden etujärjestönä. Kansainvälistä yhteistyötä ja Portait-residenssin toimintaa jatkettiin puolalaisten taiteilijoiden kanssa aloitettiin näyttely- ja työskentely-yhteistyö Varsovan taiteilijaseuran kanssa, ja vuonna 2014 varsovalaiset taiteilijat pitivät näyttelyn Porissa Poriginal-galleriassa Porin Taiteilijaseuran kutsumina, ja vastaavasti Porin Taiteilijaseuran jurytetty vuosinäyttely pidettiin Varsovassa Gallery 8+. Galleristi, taidehistorioitsija Irmina Dubaniowska-Kutek toimi Porin Taiteilijaseuran ja varsovalaisten taiteilijoiden taiteilijavierailuiden ja vaihtonäyttelyiden koordinaattorina yhteistyössä Porin Taiteilijaseuran residenssivastaavien Raija Kuisman ja Kirsi Jaakkolan kanssa. Yhdistyksen kotisivuja ylläpidettiin osoitteessa Sivuilta löytyi ajankohtaista tietoa yleisölle ja jäsenille yhdistyksen toiminnasta, P-gallerian näyttelyistä, jäsentaiteilijoista ja residenssitoiminnasta sekä Porin Taidelainaamosta. Yhdistyksen sisäistä tiedotusta hoidettiin nettisivujen lisäksi jäsenkirjein, sähköpostin välityksellä ja tarvittaessa kokoontumalla sekä puhelimitse. Vuonna 2012 aloittanut P-galleria esitteli yleisölle kattavasti paikallista ja valtakunnallista kuvataidetta. Monen näyttelyn yhteydessä järjestettiin avajaisten lisäksi taiteilijatapaamisia. P-gallerian työntekijöinä toimivat Tuuli Tuikka , Kirsi-Marja Nummi ja Markus Luiro Konttuuri-projektista. Yhdistys ylläpiti ja vuokrasi lisäksi Antinkadulla sijaitsevaa Portait-työhuonetilaa yhdistyksen taiteilijoille sekä residenssitoiminnan käyttöön. Portait-työhuoneella sijaitsee myös yhdistyksen lähiarkisto ja varasto. Yhdistys kuuluu Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto ry:seen ja sen kautta toimii valtakunnallisella tasolla Suomen Taiteilijaseuran edustajistossa ja Kuvasto ry:ssä vaikuttaen näin koko maan taiteilijoiden asioihin. Yhdistys oli aktiivisesti mukana Porilaiset Kulttuurijärjestöt ry:n toiminnassa ja hallituksessa. Yhdistyksellä oli yhteistyötä muun muassa Porin kulttuuriasiainkeskuksen, Porin kaupunginkirjasto - Satakunnan maakuntakirjaston, Porin taidekoulun, Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston ja Taiteen edistämiskeskuksen Länsi-Suomen Porin sivutoimipisteen kanssa.

2 2 Yhdistys piti yllä suhteita tiedotusvälineisiin, paikallisiin taideyhdistyksiin, Porin kulttuurilautakuntaan, Taiteen edistämiskeskuksen Länsi-Suomen Porin sivutoimipisteeseen, Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkostoon, Porin taidekouluun, Pori Folkiin, Porin Saskiat ry:seen ja Promenadi-Pori ry:seen. Yhdistyksen toiminta rahoitettiin jäsenmaksuilla, näyttelytilojen vuokrilla, jurytys- ja osallistumismaksuilla sekä Porin kaupungin toiminta-avustuksella ja Taiteen keskustoimikunnan toiminta-avustuksella ja erillisavustuksella. Taidenäyttelyiden saavutettavuutta edistettiin hankkimalla P-galleriaan invaluiska. TALOUS Yhdistys sai vuonna 2014 toiminta-apurahaa Porin kaupungin kulttuuritoimelta euroa ja Taiteen edistämiskeskukselta apurahaa näyttelytoimintaan 3000 euroa ja kansainväliseen näyttelyvaihtoon 2000 euroa. Toimintaa rahoitettiin jäsenmaksutuotoin, galleriavuokrin, kurssimaksuin sekä keräämällä yhteisnäyttelyihin osallistujilta sekä osallistumismaksuja että jurytysmaksuja. YHDISTYS OSANA KULTTUURIKENTTÄÄ Porin Taiteilijaseura ry:n toiminta on laaja-alaista alueen taiteilijoiden etujärjestötoimintaa, jonka tarkoituksena on edistää kuvataidetta Porissa ja ympäristössä, toimia kuvataiteen ja sen harjoittajien yhdyssiteenä ja etujärjestönä sekä lähentää taiteilijoita ja taideyleisöä. Yleisölle tunnetuksi yhdistyksen toimintaa tehtiin vuonna 2014 muun muassa seuraavien tapahtumakokonaisuuksien yhteydessä. Taidelainaamotoiminta Vuoden 2012 lopulla Porin kaupunginkirjasto - Satakunnan maakuntakirjaston Porin pääkirjaston kahvilassa alkanut taidelainaamotoiminta jatkui vuonna Taidelainaamossa oli vuoden aikana viisi eri ripustusta, joihin osallistui taiteilijoita Porin Taiteilijaseuran jäsenten lisäksi Porin Taidegraafikoista, Taiteilijaseura Nyte:stä ja Suomen akvarelllitaiteen yhdistyksestä. Lisäksi ripustuksiin osallistui taiteilijoita, jotka eivät kuulu alueellisiin yhdistyksiin, mutta ovat valtakunnallisen Taidemaalariliiton jäseniä. Näin Porin Taidelainaamo on tarjonnut maakunnan taiteilijoille yhteisen esittäytymis- ja myyntifoorumin. Suurelle yleisölle Taidelainaamo on tarjonnut helposti saavutettavan matalan kynnyksen tilan taiteeseen tutustumiseen ja edullisten hankintojen tekemiseen. Ripustusten vaihtamisesta ja tiedottamisesta vastasi Porin Taiteilijaseuran taidelainaamotyöryhmä talkoovoimin. Tilan vuokra maksettiin taiteilijoiden maksamilla osallistumismaksuilla ja yleisellä toimintaavustuksella. Porin Taidelainaamo tavoittaa runsaasti uutta yleisöä, joka käy harvoin taidenäyttelyissä ja tarjoaa mahdollisuuden edullisiin hankintoihin suoraan taiteilijalta. Vuodessa kirjaston kahvilassa ja samalla taidelainaamossa on n asiakaskäyntiä.

3 3 Residenssi-toiminta Taiteilijaseuran residenssitoiminta on pienimuotoista, mutta se toimii tärkeänä lähtökohtana kansainväliselle toiminnalle. Kansainvälinen taiteilijoiden kesken tapahtuva yhteistyö on yhä lisääntyvässä määrin taiteilijaseuran ydintoimintaa. Vuonna 2014 residenssitoiminta toteutui puolalaisten vaihtonäyttelyn ja taiteilijaseuran maalausleirin yhteydessä. Portait- residenssin vieraina olivat kuraattori Irmina-Dubaniowska- Kutek, taidemaalari Iwona Kulągowska ja Arek Kutek. Portait- residenssin majoitus järjestettiin yhteistyössä kuvataiteilija Arja-Riitta Ihalaisen ja hänen miehensä omistaman Kuukkarin Kortteerin kanssa. Viikkarin kyläjuhla Porin Taiteilijaseura osallistui usean porilaisen kulttuuritoimijan yhteistyössä järjestämään Viikkarin kyläjuhlatapahtumaan Yhdistys järjesti tapahtumassa koko perheelle suunnatun saippuakuplatyöpajan. Työpajan toteutti kuvataiteilija Tea Söderlund. Porin Taiteilijaseura oli mukana edellisen vuoden tapaan myös kyläjuhlien suunnittelutoimikunnassa. Yhdistystä edusti tapaamisissa Tea Söderlund. Viikkarin kyläjuhlissa oli noin kävijää. Maisemamaalauskurssi Porin Taiteilijaseura järjesti maisemamaalauskurssin Noormarkussa, Ahlströmin ruukin Vanhan Sahan alueella. Viikonloppuun osallistui 12 taiteilijaa ja taideopiskelijaa ja leirin opettajana toimi taidemaalari Tiina Heiska Helsingistä. Kurssin huolto- ja majoitustilana toimi yhdistyksen puheenjohtajan Anna Hallsin emännöimä Omenamäen torppa Ahlström yhtiön ruukkimiljöön tuntumassa. Viikonloppuun kuului luonnossa työskentelyä, yhteisiä aterioita ja keskustelua sekä loppukritiikki. Osa kurssilaisista yöpyi Omenamäen torpassa ja työskenteli lähes vuorokauden ympäri. Kurssi oli erittäin onnistunut ja, jälleen kerran Vanhan Sahan rikas ja vaihteleva luonto ja kulttuurimaisema tarjosivat ainutlaatuiset puitteet taiteelliselle työskentelylle. Varsovalaisten taiteilijoiden näyttely Poriginal-galleriassa Poriginal-galleriassa toteutetussa Polish Modern Art -näyttelyssä ( ) oli mukana 22 varsovalaista taiteilijaa Porin Taiteilijaseuran kutsumana ja Irmina Dubaniowska-Kutekin kuratoimana. Näyttelyn yhteistyökumppaneina olivat Gallery 8+ Varsovasta, Porin Taiteilijaseura, Puolan suurlähetystö, Porin kulttuurilautakunta ja Taiteen edistämiskeskus. Runsaan monipuolisessa näyttelyssä oli esillä mm abstrakteja teoksia, maisemamaalauksia sekä pienoisveistoksia. Näyttelyn taiteilijat olivat Tomasz Awdziejczyk, Wanda Badowska-Twardowska, Alojzy Balcerzak, Jasiek Balcerzak, Wit Bogusławski, Waldemar Borowski, Katarzyna Bułka-Matłacz, Joanna Czubak, Alina Dorada-Krawczyk, Lili Fijalkowska, Bartosz Frączek, Magdalena Hajnosz, Krystyna Jatkiewicz, Inez Krupińska, Iwona Kulągowska, Anita Kwiatkowska, Janusz Lewandowski, Natalia Okon-Rudńicka, Aga Pietrzykowska, Magda Raczko, Iwona Skowron-Dobrowolska, Józef Wilkoń.

4 4 Näyttelyn avasi suurlähettiläs Janusz Niesyto Puolan suurlähetystöstä. Porin kaupungin tervehdyksen esitti kulttuurijohtaja Jaana Simula. Avajaisissa olivat paikalla näyttelyn kuraattori Irmina Dubaniowska-Kutek, taidemaalari Iwona Kulągowska ja Arek Kutek Varsovasta sekä runsaasti satakuntalaista kulttuuriväkeä. Porin Taiteilijaseuran vuosinäyttely 2014 Varsovassa Porin Taiteilijaseura on tarjonnut jäsenilleen aina vuosittain mahdollisuuden esitellä viimeisintä tuotantoaan yhdistyksen vuosinäyttelyssä. Vuosinäyttelyitä on ollut niin yhdistyksen omissa galleriatiloissa kuin muuallakin Satakunnassa, sekä mm. Ranskassa. Vuonna 2014 Porin Taiteilijaseuran jurytetty vuosinäyttely pidettiin Puolassa, Varsovassa Gallery 8+:ssa Pieces-nimisen näyttelyn kuratoivat Gallery 8+:n galleristi Irmina Dubaniowska-Kutek sekä kuvataiteilija Tiina Lamminen. Näyttelyyn valikoituivat Porin Taiteilijaseuran jäsentaiteilijat Kirsi Jaakkola, Kari Kuisma, Raija Kuisma, Marko Lampisuo ja Sirpa Ojala. Esillä oli kultakin taiteilijalta yksi teoskokonaisuus. Näyttelyn avajaisiin osallistui helteisenä iltapäivänä 3.8. useita paikallisia kuvataiteilijoita, joista monet olivat osallistuneet teoksillaan Poriginal Gallerian näyttelyyn toukokuussa. Tarjoilut olivat puolalaiseen tapaan runsaat ja tunnelma innostuneen sydämellinen. Näyttely noteerattiin paikallismedioissa ja porilaisia taiteilijoita haastateltiin mm. Qadras tv-kanavan kulttuuriuutisiin. Plein air työpaja Puolassa Plein air- maalaustapahtuma järjestettiin kaksiosaisena Varsovassa ja Brennassa Etelä-Puolassa Varsovan osioon osallistuivat Kirsi Jaakkola, Kari Kuisma, Raija Kuisma ja Marko Lampisuo. Brennassa olivat Kirsi Jaakkola, Kari Kuisma, Raija Kuisma, Anna Halls ja Sanna Pajunen. Kotimajoituksen järjesti Irmina Dubaniowska-Kutek. Taiteilijat työskentelivät Brennan kylän alueella itse valitsemiensa kohteiden parissa ja lahjoittivat kukin kaksi teosta huutokaupattavaksi Brennan vuosittaisessa kesäjuhlassa. Osa taiteilijoista osallistui Brennassa paikalliseen kaupunkitapahtumaan, jossa teokset olivat myös esillä. Heitä haastateltiin tapahtuman yhteydessä, jolloin heillä oli tilaisuus kertoa taiteilijayhteistyöstä varsovalaisten ja porilaisten taiteilijoiden välillä. P:n KESÄ Porin Taiteilijaseuran kesänäyttely Porin Taiteilijaseuran jäsentaiteilijoiden teoksia esiteltiin P:n KESÄ -näyttelyssä P-galleriassa Näyttelyn jurytti taidehistorioitsija, FM Mati Velhonoja. Näyttelyyn valittiin seuravat taiteilijat Anna Halls, Ari Koivisto, Kari Kuisma, Raija Kuisma, Katja Laakso-Leppänen, Kauko Lehtonen, Timo Lintula, Maarit Lipsanen-Rogers, Taru Maa, Sirpa Ojala, Annemaria Silvola ja Pasi Vainionpää. Poriginal Gallerian jury Porin Taiteilijaseura osallistui Porin taidemuseon ylläpitämän Poriginal Gallerian jurytystoiminnan uudistamisprosessiin. Prosessia koordinoi läänintaiteilija Marjo Heino Taiteen edistämiskeskuksesta. Suunnittelussa päädyttiin vaihtuvaan vertaisarviointiin, joka yhdessä taidemuseon johtajan ja galleriavastaavan kanssa toteuttaa jurytyksen. Juryyn valitaan vuosittain porilaisten taiteilijayhdistysten ehdottamana kolme jäsentä. Porin Taiteilijaseuran ehdotuksesta vuodelle 2015 näyttelyt valitsevaan juryyn valittiin kuvataiteilija Samu Raatikainen (TML).

5 5 P-GALLERIAN NÄYTTELYT JA KÄVIJÄT P-gallerialle vuosi 2014 oli sen kolmas kokonainen näyttelyvuosi. Yhteensä koko vuonna P-gallerian näyttelyt saavuttivat 2425 kävijää. Näyttelyvuosi sisälsi yksityisnäyttelyitä, ryhmänäyttelyitä sekä yhteisnäyttelyitä. Näyttelynpitäjinä oli Porin Taiteilijaseuran omia jäseniä sekä taiteilijoita muista yhdistyksistä ja muualta Suomesta. Paraati oli läänintaiteilija Marjo Heinon tuottama projektinäyttely, jossa oli esillä 80 lintu-aiheista omakuvaa satakuntalaisilta ammattitaiteilijoilta. Paraati oli avoin kaikille satakuntalaisille taiteilijoille. Kuvataiteilija Kaisu Koiviston näyttely oli yhdistyksen kutsunäyttely. Sen ripustus ja valvonta hoidettiin jäsenistön talkootyönä HAHH!-ryhmä 184 kävijää Anja Levoranta - Matka 114 kävijää Hannele Tarna: Kyyhkynen 104 kävijää Laura Impola: Unettomuutta ja muita pelkotiloja 112 kävijää Saskiat taiteilijoiden tukena 124 kävijää Paraati - Satakuntalaiset taiteilijat lintuina 315 kävijää Vähäx valottaa - lasten ja nuorten valokuvafestivaali 325 kävijää P:n kesä - Porin Taiteilijaseuran kesänäyttely 322 kävijää Nanna Evilampi 103 kävijää Kaisu Koivisto - maiseman kaipuu 190 kävijää Kalle Laitinen: Ilmassa 86 kävijää Kauko Lehtonen: Värinää 123 kävijää Anu Riestola: Kun olet poissa 73 kävijää Maija Toropainen ja Anne Kimiläinen: Matka horisonttiin 98 kävijää Kati Heljakka: Play away - vapaus leikkiä 152 kävijää Yhteensä kävijää JÄSENEDUT Yleisesti voi todeta, että kaikki Porin Taiteilijaseuran toiminta on myös jäsenille suunnattua toimintaa. Vuonna 2014 jäsenille tarjottiin muun muassa: alennusta P-gallerian näyttelytilasta, mahdollisuutta käyttää tilaa kokoontumiseen myös maksutta, mahdollisuus osallistua Taidelainaamoon, SkjL:n jäsenyyden kautta näyttelymahdollisuuksia valtakunnallisesti ja Porin taidemuseon mesenaattikortin. Jäsenille tarjottiin myös edullista koulutusta ja mahdollisuus verkostoitua muiden taiteilijoiden kanssa. SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET Kevätvuosikokous Kevätvuosikokous pidettiin P-galleriassa. Läsnä oli 9 yhdistyksen jäsentä. Kokouksen puheenjohtajana toimi Mirja Vallinoja ja sihteerinä Tea Söderlund. Kokous hyväksyi vuoden 2013 toiminta- ja tilikertomuksen ja myönsi vastuuvapauden hallitukselle vuoden 2013 tileistä. Kokous nimitti pitkä-aikaisen yhdistyksen vaikuttajan Raija Kuisman yhdistyksen kunniajäseneksi.

6 6 Syysvuosikokous Syysvuosikokous pidettiin Taidelainaamossa. Läsnä oli 14 yhdistyksen jäsentä. Kokouksen puheenjohtajana toimi Anna Halls ja sihteerinä Mirja Vallinoja. Kokous vahvisti vuoden 2015 toimintasuunnitelman ja talousarvion. Kokous ei tehnyt muutoksia jäsenmaksuihin, vaan vuodelle 2015 jäivät voimaan liittymismaksu 50 euroa [sis.ensimmäisen vuoden jäsenmaksun] ja jäsenmaksu 40 euroa. Kaksivuotiskaudelle valittiin puheenjohtajaksi Anna Halls. Varapuheenjohtajaksi valittiin Pasi Vainionpää. Hallituksen kahdeksi vuodeksi valittavista varsinaisista jäsenistä erovuoroisista jatkamaan kaudelle valitiin Tea Söderlund ja uutena Marko Lampisuo. Mirja Vallinoja ja Ari Koivisto jatkoivat varsinaisena jäsenenä. Hallituksen varajäseniksi valittiin vuodeksi 2015 Nanna Evilampi ja Annemaria Silvola. Yhdistyksen edustajiksi Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto ry:n vuosikokoukseen valittiin Anna Halls ja Kirsi Jaakkola. Varalle valittiin Tea Söderlund. Galleria- ja näyttelytoimikuntaan, joka toimii myös vuosijurynä, kokous valitsi jäseniksi Marko Lampisuon, Annemaria Silvolan ja Ari Koiviston sekä varajäseniksi Pasi Vainionpään, Timo Lintulan ja Tea Söderlundin. Näyttelysihteeriksi valittiin Annemaria Silvola. Toiminnantarkastajiksi valittiin KTM Petri Seppä ja YVTS Harri Savolainen. Yhdistyksen rahastonhoitajaksi valittiin KTM Tuija Puurila. YHDISTYKSEN TOIMIJAT Hallitus 2014 Puheenjohtaja Anna Halls, Varapuheenjohtaja Pasi Vainionpää Varsinaiset jäsenet: Ari Koivisto, Mirja Vallinoja, Tea Söderlund, Katri Tella Varajäsenet: Marko Lampisuo ja Timo Lintula. Hallitus kokoontui vuoden aikana 8 kertaa. Toimihenkilöt Yhdistyksen ja sen hallituksen sihteerinä toimi Mirja Vallinoja. Näyttelysihteerin tehtävistä sekä laskujen maksusta vastasi Tea Söderlund. Kirjanpidosta vastasi Tuija Puurila. Toiminnantarkastajina toimivat Petri Seppä ja Harri Savolainen. Työryhmät Hallitus jakoi toimintavastuutaan eri työryhmille. Vuosijury eli galleria- ja näyttelytoimikunnan muodostivat Ari Koivisto, Timo Lintula, Susi Waegelein, varajäseninään Kari Kuisma, Kauko Lehtonen ja Raili Rostiala-Laaksonen. Taidelainaamo-työryhmässä olivat mukana Mirja Vallinoja, Tea Söderlund,Pasi Vainionpää ja Marko Lampisuo. Residenssi-toimikunnan muodostivat Raija Kuisma ja Kirsi Jaakkola. Viikkarin kyläjuhla -tapahtumasta oli PTS:n osalta vastuussa Tea Söderlund.

7 7 Jäsenistö Yhdistykseen otettiin viisi uutta jäsentä vuonna 2014: Jonna Lepistö, Annemaria Silvola, Heli Väisänen, Nanna Evilampi ja Olga Krok. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa 89. Yhdistyksen taiteilijat toimivat tahoillaan aktiivisesti; näyttelyitä oli eri puolella Suomea museoissa, gallerioissa sekä myös ulkomailla. TIEDOTUS Tärkeä tiedotuskanava oli yhdistyksen kotisivut osoitteessa Sivuilta löytyi ajankohtaista tietoa yleisölle ja jäsenille yhdistyksen toiminnasta, P-galleriasta, jäsentaiteilijoista ja residenssitoiminnasta sekä Porin Taidelainaamosta. Yhdistyksen sisäistä tiedotusta hoidettiin nettisivujen lisäksi jäsenkirjein, sähköpostin välityksellä, Facebookin sisäisen ryhmän kautta ja tarvittaessa kokoontumalla sekä puhelimitse. Yhdistyksen jäsenet saivat vuoden aikana 4 jäsenkirjettä sekä viikoittain tietoa sähköpostitse ja Facebookissa. Tiedotusta lisättiin erityisesti sosiaalisessa mediassa. Taidemaalariliiton ja Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto ry:n kanssa vaihdettiin jäsenkirjeitä. Yhdistys tiedotti vaihtuvista näyttelyistä ja tapahtumista kolmen viikon välein sekä muulloinkin tarpeen mukaan tiedotusvälineille sekä jäsenistölle. Näyttelyhauista ja näyttelyistä tiedotettiin kahdesti vuodessa ilmestyvässä Helsingin Taiteilijaseuran julkaisemassa Pienessä galleriaoppaassa sekä valtakunnallisesti suoraan taiteilijoille, taideyhdistyksille ja liitoille. Taide-lehden näyttelykalenterissa oli tieto kulloisestakin näyttelystä. EDUSTUS Yhdistystä edustivat yleisesti hallituksen puheenjohtaja Anna Halls ja varapuheenjohtaja Pasi Vainionpää. Yhdistystä edustivat Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto ry:n kevätkokouksessa Kirsi Jaakkola ja Anna Halls ja syysvuosikokouksessa Kirsi Jaakkola. Kirsi Jaakkola toimi kuluneena vuonna Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton hallituksessa. Raija Kuisma oli Kuvasto ry:n hallituksessa ja Digikuvasto Art Oy:n hallituksessa sekä Suomen taideakatemian säätiön hallituksessa varajäsenenä. Kirsi Jaakkola oli yhdistyksen jäsenyyden kautta valittuna STSn edustajistossa. Tea Söderlund edusti yhdistystä Porilaiset Kulttuurijärjestöt ry:n hallituksessa varapuheenjohtajana ja Konttuuri-projektin ohjausryhmän puheenjohtajana sekä Viikkarin kyläjuhlatoimikunnassa. Yhdistyksen kansainvälisestä toiminnasta mm. Portait-residenssin ja Raumars-taiteilijavierasohjelman kautta vastasivat Raija Kuisma ja Kirsi Jaakkola. Taavin tulet -toimikunnassa yhdistystä edusti Pasi Vainionpää. Yhdistyksen edustus vaikutti valtakunnallisella tasolla satakuntalaisten taiteilijoiden sijoittumiseen ja valintaan eri lautakuntiin. Marko Lampisuo toimi mm. SKjL:n vuosinäyttelyn juryttäjänä. Yhdistyksen jäsentaiteilijoita oli mukana valtakunnallisissa kuvataidejärjestöjen jurytetyissä näyttelyissä.

8 8

HELSINGIN TAITEILIJASEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 2014

HELSINGIN TAITEILIJASEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 2014 HELSINGIN TAITEILIJASEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 2014 1. HALLINTO Helsingin Taiteilijaseura ry:n tarkoituksena on edistää ja valvoa helsinkiläisten kuvataiteilijoiden yleisiä ja yhteisiä, ammatillisia, taloudellisia

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 O U L U N T A I T E I L I J A S E U R A O U L U A R T I S T S A S S O C I A T I O N Hallituskatu 5, PL 42, 90015 Oulun kaupunki, puh. 044 3133163 e-mail: ouluntaiteilijaseura@gmail.com,

Lisätiedot

HELSINGIN TAITEILIJASEURA TOIMINTASUUNNITELMA 2014

HELSINGIN TAITEILIJASEURA TOIMINTASUUNNITELMA 2014 HELSINGIN TAITEILIJASEURA TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1. YLEISTÄ Helsingin Taiteilijaseura ry:n tarkoituksena on edistää ja valvoa helsinkiläisten kuvataiteilijoiden yleisiä ja yhteisiä ammatillisia, taloudellisia

Lisätiedot

KETTUKI TOIMINTAKERTOMUS 2009

KETTUKI TOIMINTAKERTOMUS 2009 Kehitysvammaisten taiteilijoiden tuki ry KETTUKI TOIMINTAKERTOMUS 2009 Kenneth Rasmussen: Nimetön (linoleumi) 1 YLEISTÄ Vuonna 2002 perustettu Kehitysvammaisten taiteilijoiden tuki ry ylläpitää Hämeenlinnassa

Lisätiedot

VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITTO ry:n TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012

VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITTO ry:n TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITTO ry:n TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 1. YLEISTÄ s. 2 2. ORGANISAATIO JA HALLINTO s. 2 2.1. Jäsenet s. 2 2.2. Hallitus ja työryhmät s. 3 2.3. Liiton kokoukset s. 3 2.4. Jäsenet

Lisätiedot

Valokuvakeskus Peri - valokuvataiteen kohtaamispaikka Turussa

Valokuvakeskus Peri - valokuvataiteen kohtaamispaikka Turussa Valokuvakeskus Peri ry TOIMINTAKERTOMUS 2013 Valokuvakeskus Peri - valokuvataiteen kohtaamispaikka Turussa TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINNANJOHTAJAN KATSAUS VUOTEEN 2013... 1 VALOKUVAKESKUS PERI EDISTÄÄ

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2011

TOIMINTASUUNNITELMA 2011 TOIMINTASUUNNITELMA 2011 O U L U N T A I T E I L I J A S E U R A O U L U A R T I S T S A S S O C I A T I O N Hallituskatu 5, PL 42, 90015 Oulun kaupunki, puh. 044 3133163 e-mail: ouluntaiteilijaseura@gmail.com,

Lisätiedot

Tule mukaan: Porin Taiteilijaseura Viikkarin kyläjuhlilla lauantaina 16. toukokuuta 2015: PICADO-viirityöpaja ja Julkimaalaustempaus

Tule mukaan: Porin Taiteilijaseura Viikkarin kyläjuhlilla lauantaina 16. toukokuuta 2015: PICADO-viirityöpaja ja Julkimaalaustempaus Keväinen tervedys Taiteillijaseurasta! tulee tässä sähköisenä. Liitteenä tulostettava versio. Tule mukaan: Porin Taiteilijaseura Viikkarin kyläjuhlilla lauantaina 16. toukokuuta 2015: PICADO-viirityöpaja

Lisätiedot

KETTUKI TOIMINTAKERTOMUS 2010

KETTUKI TOIMINTAKERTOMUS 2010 Kehitysvammaisten taiteilijoiden tuki ry KETTUKI TOIMINTAKERTOMUS 2010 Matti Rauhaniemi: Joskus voi sanoa ei maistu nyt, rautalanka (kuva Pekka Elomaa) YLEISTÄ Vuonna 2002 perustettu Kehitysvammaisten

Lisätiedot

SISÄLTÖ / TOIMINTAKERTOMUS 2012

SISÄLTÖ / TOIMINTAKERTOMUS 2012 TOIMINTAKERTOMUS 2012 SISÄLTÖ / TOIMINTAKERTOMUS 2012 Yleistä, tilastoja toiminnasta... 3 Galleria AARNI... 4 Grafiikanpaja IIKKA... 5 Kurssitoiminta... 6 Taidelainaamo LAINA ja Nettilainaamo AINA... 7

Lisätiedot

Kehitysvammaisten taiteilijoiden tuki ry. Vuosikertomus 2014

Kehitysvammaisten taiteilijoiden tuki ry. Vuosikertomus 2014 Kehitysvammaisten taiteilijoiden tuki ry. Vuosikertomus 2014 Kirjastokatu 1 13100 Hämeenlinna www.kettuki.fi taidekeskus@kettuki.fi + 358 44 040 5107 SISÄLLYS JOHDANTO... 3 YLEISTÄ... 3 Hallinto... 4 Toimitilat...

Lisätiedot

VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITTO ry

VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITTO ry VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITTO ry VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITON TOIMINTAKERTOMUS 2014 Valokuvataiteilijoiden liitto ry Toimintakertomus 2014 2 Valokuvataiteilijoiden liitto ry Toimintakertomus 2014 3 Toiminta-ajatus

Lisätiedot

Valokuvataiteilijoiden Liitto ry

Valokuvataiteilijoiden Liitto ry Valokuvataiteilijoiden Liitto ry ALUSTAVA TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 2 1 NÄYTTELYTOIMINTA 2 Kevään 2015 näyttelyohjelmisto Valokuvagalleria Hippolyte Hippolyte Studio 2 PROJEKTIT Suomalaiset valokuvakirjat

Lisätiedot

Johtajan katsaus JOHTAJAN KATSAUS

Johtajan katsaus JOHTAJAN KATSAUS SUOMEN VIRON INSTITUUTIN TOIMINTAVUOSI 2012 SUOMEN VIRON INSTITUUTIN TOIMINTAVUOSI 2012 Sisältö Johtajan katsaus 5 Yleisö ja ohjelmisto Hankkeet ja tapahtumat 6 Kirjastotoiminta 8 Kiertonäyttelytoiminta

Lisätiedot

PORIN LASTENKULTTUURIKESKUS - SATAKUNNAN LASTENKULTTUURIVERKOSTO. VUOSIKERTOMUS / 2oo7

PORIN LASTENKULTTUURIKESKUS - SATAKUNNAN LASTENKULTTUURIVERKOSTO. VUOSIKERTOMUS / 2oo7 PORIN LASTENKULTTUURIKESKUS - SATAKUNNAN LASTENKULTTUURIVERKOSTO VUOSIKERTOMUS / 2oo7 VUOSIKERTOMUS / 2oo7 Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto toimiston osoite: Porin taidemuseo

Lisätiedot

Jäsenkirje 3 Maaliskuu 2015

Jäsenkirje 3 Maaliskuu 2015 Jäsenkirje 3 Maaliskuu 2015 KUTSU Helsingin Taiteilijaseura ry:n sääntömääräiseen vuosikokoukseen 2015 Aika Maanantai 30.3.2015 klo 17.00 Paikka Annantalon auditorio, Annankatu 30, 00100 Helsinki ESITYSLISTA

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Sisällysluettelo. 1. Luovuuden kokoajan rooli - Puheenjohtaja Hannu Aaltosen katsaus 3

Sisällysluettelo. Sisällysluettelo. 1. Luovuuden kokoajan rooli - Puheenjohtaja Hannu Aaltosen katsaus 3 Toimintakertomus 2008 Sisällysluettelo 1. Luovuuden kokoajan rooli - Puheenjohtaja Hannu Aaltosen katsaus 3 Sisällysluettelo 2. VUOSI 2008 PÄHKINÄNKUORESSA 4 2.1. Yhteistyöverkko 4 2.2. Taide- ja kulttuuripolitiikan

Lisätiedot

Espoon Kuvataiteilijat - Esbo Bildkonstnärer ry TOIMINTAKERTOMUS 2014

Espoon Kuvataiteilijat - Esbo Bildkonstnärer ry TOIMINTAKERTOMUS 2014 Espoon Kuvataiteilijat - Esbo Bildkonstnärer ry TOIMINTAKERTOMUS 2014 Jaanika Peernan näyttelyn avajaiset uudessa Galleria AARNIssa 15.4.2014. Kuva: Grete Ahtola 1 SISÄLTÖ Espoon Kuvataiteilijat - Esbo

Lisätiedot

Lapin taiteilijaseura ry

Lapin taiteilijaseura ry 1 1 TOIMINTAKERTOMUS 2014 Lapin taiteilijaseura ry Kairatie 3 96200 ROVANIEMI 050 406 3632 lapintaiteilijaseura@gmail.com www.lapintaiteilijaseura.fi www.gallerianapa.fi 2 Lapin taiteilijaseura... 3 Näyttelyt...

Lisätiedot

P O R I N T A I D E M U S E O N T O I M I N T A K E R T O M U S 2012

P O R I N T A I D E M U S E O N T O I M I N T A K E R T O M U S 2012 P O R I N T A I D E M U S E O N T O I M I N T A K E R T O M U S 2012 1 KATSAUS VUOTEEN 2012... 3 Toiminta-ajatus... 8 Hallinto... 11 Henkilökunta... 12 Toimitilat ja varusteet... 21 KULTTUURIVARALLISUUS,

Lisätiedot

ETELÄ-HÄMEEN KALEVAN NUORET ry. TOIMINTAKERTOMUS 2011

ETELÄ-HÄMEEN KALEVAN NUORET ry. TOIMINTAKERTOMUS 2011 ETELÄ-HÄMEEN KALEVAN NUORET ry. TOIMINTAKERTOMUS 2011 2 Sisällysluettelo Yleistä Johdanto - Tekemisen riemua 3 Nuorisoseuratoiminnan suunnat 2010-2012 4 1. Kalevan Nuorten toiminta Etelä-Hämeessä 5 Etelä-Hämeen

Lisätiedot

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 ADOPTIOPERHEET RY, TOIMINTAKERTOMUS ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 TOIMINTAVUOSI 2010 Yleistä Kulunut toimikausi oli yhdistyksen neljästoista. Yhdistyksen toiminnan vakiintuminen jatkui Raha-automaattiyhdistyksen

Lisätiedot

SUOMEN METSÄSTYSMUSEO. Suomen Metsästysmuseo - Finlands Jaktmuseum ry.

SUOMEN METSÄSTYSMUSEO. Suomen Metsästysmuseo - Finlands Jaktmuseum ry. SUOMEN METSÄSTYSMUSEO Suomen Metsästysmuseo - Finlands Jaktmuseum ry. TOIMINTAKERTOMUS 2012 Kannen kuva: Juha Mälkönen, 2011. Taitto: Henry Forssell. Paino: tt-urex, Porvoo 2013. 1 Sisällysluettelo 2 Museonjohtajan

Lisätiedot

KATSAUS VUOTEEN 2008... 3 TOIMINTA-AJATUS... 11 HENKILÖKUNTA... 19 TOIMITILAT JA VARUSTEET... 27 TAIDEKOKOELMAT... 29

KATSAUS VUOTEEN 2008... 3 TOIMINTA-AJATUS... 11 HENKILÖKUNTA... 19 TOIMITILAT JA VARUSTEET... 27 TAIDEKOKOELMAT... 29 P O R I N T A I D E M U S E O N T O I M I N T A K E R T O M U S 2008 KATSAUS VUOTEEN 2008... 3 TOIMINTA-AJATUS... 11 1 HALLINTO... 17 HENKILÖKUNTA... 19 TOIMITILAT JA VARUSTEET... 27 TAIDEKOKOELMAT...

Lisätiedot

ATK Seniorit Mukanetti ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011. Toimintavuonna toteutettiin yhdistyksen tavoitteita:

ATK Seniorit Mukanetti ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011. Toimintavuonna toteutettiin yhdistyksen tavoitteita: ATK Seniorit Mukanetti ry Toimintakertomus 2011 ATK Seniorit Mukanetti ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011 Toimintavuonna toteutettiin yhdistyksen tavoitteita: Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ikääntyvien

Lisätiedot

Maanmittausalan ammattikorkeakouluja opistoteknisten Liitto MAKLI ry.

Maanmittausalan ammattikorkeakouluja opistoteknisten Liitto MAKLI ry. Maanmittausalan ammattikorkeakouluja opistoteknisten Liitto MAKLI ry. JÄSENTIEDOTE MAALISKUU 2015 Kulmakatu 8 A 00170 HELSINKI GSM 045-2770 347 sähköposti: makli@welho.com kotisivut: www.makli.fi 1 Maanmittausalan

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012

TOIMINTAKERTOMUS 2012 Käymäläseura Huussi ry. - Global Dry Toilet Association of Finland TOIMINTAKERTOMUS 2012 Kansainvälinen kuivakäymäläkonferenssi DT2012 keräsi Tampereella tuvan täyteen elokuussa. Yhdistyksen toimintaa

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2O13

TOIMINTAKERTOMUS 2O13 TOIMINTAKERTOMUS 2O13 Sisällys 1. YLEISTÄ 1.1. Tanssin talo ry:n toiminnan tavoitteet 1.2. Tanssin talo -hankkeen tavoitteet 2. ORGANISAATIO 2.1. Henkilökunta ja toimitilat 2.2. Hallinto 3. TANSSIN TALO

Lisätiedot

VUOSIKOKOUS 10.3.2015

VUOSIKOKOUS 10.3.2015 VUOSIKOKOUS 10.3.2015 ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin, kahden pöytäkirjan tarkastajan ja kahden ääntenlaskijan valinta 3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Vuosikertomus 2013. Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, 20700 Turku. www.vslapset.fi

Vuosikertomus 2013. Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, 20700 Turku. www.vslapset.fi Vuosikertomus 2013 Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, 20700 Turku. www.vslapset.fi 2 VUOSIKERTOMUS 2013 Sisältö 1. KATSAUS VUOTEEN 2013... 3 2. JÄRJESTÖ YHTEISTYÖ- JA ASIANTUNTIJAJÄRJESTÖNÄ... 3 2.1 Toiminnan

Lisätiedot