RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS"

Transkriptio

1 TYÖNUMERO: FINSILVA OYJ SIMUNANSALON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (SIMUNAN JA SALON RANTA- ASEMAKAAVOJEN MUUTOS JA LAAJENNUS) SWECO YMPÄRISTÖ OY Tampere

2 Muutoslista VALMIS FIPHAU FIPHAU FIKIRV EHDOTUS FITRYS FIPHAU FIKIRV LUONNOS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT LAATINUT HUOMAUTUS

3 Sisältö 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot Kaava- alueen sijainti Kaavan tarkoitus Laaditut selvitykset TIIVISTELMÄ Kaavaprosessin vaiheet Ranta-asemakaava Ranta-asemakaavan toteuttaminen LÄHTÖKOHDAT Alueen yleiskuvaus Luonnonympäristö Maisema Rakennettu ympäristö Maanomistus Suunnittelutilanne MITOITUS Kantatilatarkastelu Mitoitusperusteet Mitoitusrantaviiva ja rakennusoikeus RANTA-ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET Ranta-asemakaavan suunnittelun tarve Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Ranta-asemakaavan tavoitteet Valmisteluvaiheessa saatu palaute ja muutokset Ehdotusvaiheessa saatu palaute ja muutokset RANTA-ASEMAKAAVAN KUVAUS Kaavan rakenne Aluevaraukset Kaavan vaikutukset YLEISKAAVALLINEN TARKASTELU Yhdyskuntarakenteen toimivuus, taloudellisuus ja ekologinen kestävyys Olemassa olevan yhdyskuntarakenteen hyväksikäyttö S wec o Y mp äris tö O y PL 88, Helsinki Mäkelininkatu 17 A, Oulu PL 453, Tampere Uudenmaankatu 19 A, Turku w ww.s w ec o.fi etunimi.sukunimi@sweco.fi puh Y-tunnus

4 7.3 Asumisen tarpeet ja palveluiden saatavuus Liikenteen ja yhdyskuntateknisen huollon järjestäminen Elinympäristön terveellisyys ja turvallisuus Kunnan elinkeinoelämän toimintaedellytykset Ympäristöhaittojen vähentäminen Rakennetun ympäristön, maiseman ja luonnonarvojen vaaliminen Virkistykseen soveltuvien alueiden riittävyys RANTA-ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Toteutusta ohjaavat ja havainnollistavat suunnitelmat Toteuttaminen ja ajoitus Toteutuksen seuranta Liitteet: Liite 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), , Liite 2 Vastineluettelo; Liite 3 Asemakaavan seurantalomake Liite 4 Viitasammakko ja liito-oravaselvitys, Sweco Ympäristö Liite 5 Luontoselvitys, Sweco Ympäristö Liite 6 Arkeologinen inventointi, Kalle Luoto Liite 7 Liite 8 Voimassa oleva ranta-asemakaavatilanne Emätiloista muodostuneet kiinteistöt 4 (30) KM \\sweco.se\fi\projects\fitmp02\we\ _laukaa_simunan_ja_salon_ranta-asemakaavojen_muutos\000\d suunnitelmat\ehdotus\tekstit\e _simunansalon_rakm_selostus_ehdotus_ docx

5 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavan nimi: Simunansalon ranta-asemakaava (Simunan ja Salon ranta-asemakaavojen muutos ja laajennus) Ranta-asemakaavan laajennus koskee: Tiloja ja Ranta-asemakaavan muutos koskee: Kortteleissa 1, 2 ja 3 sijaitsevia kiinteistöjä Simunansalo ( ) ja Niittysalo ( ). Ranta-asemakaavalla muodostuu: Korttelit 1-5 sekä maa- ja metsätalous-, muinaismuisto- ja suojelualueet. Kaavatunnus: Kaavan päiväys: Kaavan laatija: Sweco Ympäristö Oy Tampere Kaavan vireille tulosta ilmoitettu: (OAS nähtäville) Kaavaluonnos MRA 30 :n mukaisesti nähtävillä: Kaavaehdotus MRA 27 :n mukaisesti nähtävillä: Kaavoitus- ja rakennuslautakunnan hyväksymispäivämäärä: Kunnanhallituksen hyväksymispäivämäärä: Kunnanvaltuuston hyväksymispäivämäärä: 1 (26)

6 1.2 Kaava- alueen sijainti Ranta-asemakaavan muutos ja laajennus koskee tiloja (Simunansalo) ja (Niittysalo). Tilat sijaitsevat Simunankosken pohjoispuolella Kuusveden ja Leivonveden välisellä kannaksella. Tiloilla on voimassa vuosina 1986 ja1987 vahvistuneet ranta-asemakaavat, Salon ja Simunan rantakaavat. Osa alueesta on kaavoittamatonta. Kaava-alueen pinta-ala on noin 74 ha, josta kaavamuutosta on 62,87 ha. Kaavan rajausta on vähäisesti tarkistettu luonnosvaiheen nähtävilläolon jälkeen suoritetun tilusvaihdon mukaisesti. Kaava-alueen rajaus (Kartta MML 2016) 1.3 Kaavan tarkoitus Kaava-alueella voimassa olevat rantakaavat ovat jääneet toteutumatta eivätkä vastaa Laukaassa ranta-asemakaavojen yhteydessä yleisesti sovellettuja mitoitusperiaatteita eikä alueen tulevalle maankäytölle asetettuja tavoitteita mm. rakennuspaikkojen määrän ja rakennuspaikkakohtaisen kerrosalan osalta. Kaavamuutoksen hakijan tavoitteena on, että kaava-alueelle osoitettavien rakennuspaikkojen määrä ja rakennuspaikkakohtainen mitoitus tarkistetaan Laukaassa yleisesti sovellettujen periaatteiden mukaisiksi ja että kaava-alueelle laaditaan ranta-asemakaavan muutos. 1.4 Laaditut selvitykset Kaavaa varten on laadittu seuraavat selvitykset: Simunansalon ranta-asemakaavan viitasammakko ja liito-oravaselvitys, Aija Degerman, Sweco Ympäristö Oy (26)

7 Laukaa/Simunan ranta-asemakaava, arkeologinen inventointi, Kalle Luoto, Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Luontoselvitys Simunansalon ranta-asemakaava, Aija Degerman Sweco Ympäristö Oy Viitasammakko- ja liito-oravaselvityksen tarve todettiin aloitusvaiheen viranomaisneuvottelussa. Ranta-alueiden mitoitus esitetään kaavaselostuksessa. 2 TIIVISTELMÄ 2.1 Kaavaprosessin vaiheet Ranta-asemakaavan laatiminen on aloitettu maanomistajan aloitteesta. Aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu on pidetty Vireilletulosta ja osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävillä olosta tiedottaminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) nähtävillä Maanmittauslaitos on antanut toimitusmääräyksen ( ). Toimituksen loppukokous on pidetty Valmisteluaineisto ja kaavaluonnos nähtävillä Kaavaehdotus nähtävillä _._ - _._.201_. Hyväksyminen: Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaavan _._.201_. Voimaantulo: _._.201_ 2.2 Ranta-asemakaava Nyt laadittavalla ranta-asemakaavalla on osoitettu 21 uutta lomarakennuspaikkaa lomaasuntojen korttelialueille RA. Loppu suunnittelualueesta on maa- ja metsätalousaluetta (M), muinaismuistoaluetta (SM), suojelualuetta (S) sekä maa- ja metsätalousaluetta, jolla on erityisiä ympäristöarvoja (MY). 2.3 Ranta-asemakaavan toteuttaminen Ranta-asemakaava tulee voimaan, kun lainvoimainen hyväksymispäätös kuulutetaan. Toteuttaminen voidaan aloittaa tämän jälkeen. 3 (26)

8 3 LÄHTÖKOHDAT 3.1 Alueen yleiskuvaus Kaava-alue sijaitsee Simunankosken pohjoispuolella Kuusveden ja Leivonveden välisellä kannaksella noin 25 kilometrin päässä Laukaan keskustasta. Alue sijoittuu Rautalammin reitin varrelle. Rautalammin vesireitti on vanha kulkureitti, jota pitkin on liikuttu jo luvulla. Reittiä pitkin pääsee Pohjois-Savon Pielavedeltä Lahteen. Rautalammin reitti on yksi valtakunnan arvokkaimmista vesireiteistä. 3.2 Luonnonympäristö Kaava-alueen välittömään läheisyyteen sijoittuu Simunankoski, joka on valtakunnallisesti merkittävä. ( Kosken läpi virtaa Rautalammin reitin vedet. Koski on suojeltu koskiensuojelulailla. Veden laatu on kummassakin vesistössä hyvä. Kaava-alueen pohjoisosassa esiintyy valkolehdokkia, joka on rauhoitettu. Kaava-alueelta laadittiin luontoselvitys (Sweco Ympäristö 2016). Luontoselvityksessä hyödynnettiin tausta-aineistona Kuusveden rantayleiskaavan luonto- ja maisemaselvitystä (Suunnittelukeskus Oy ). Kaava-alueella ei esiinny luonnonsuojelulain, vesilain tai metsälain mukaisia luontotyyppejä tai elinympäristöjä. Huomionarvoiset luontokohteet ovat pienialaisia uhanalaisia luontotyyppejä. 4 (26)

9 Luontohavainnot, ote luontoselvityksen karttaliitteestä. Kaava-alueen rajaus punaisella. Liito-oravahavainnot oranssilla ( ) ja keltaisella ympyrällä (ELY- keskus 2005) ja viitasammakkohavainnot sinisellä ympyrällä ( ) Pohjakartta Maanmittauslaitos Kaava-alueen pohjoisosassa on saniaiskorpi, joka on Etelä-Suomessa erittäin uhanalainen luontotyyppi. Niittuniemen pohjoisosassa Juurikkalahdessa on koivuluhtaa, joka on Etelä-Suomessa vaarantunut. Niittuniemen eteläosassa on pieni lampi, jonka rannat ovat luhtaa. Avoluhdat ovat Etelä-Suomessa silmälläpidettäviä. Niittuniemen puretun talon pihapiiri erottuu ympäristöstään monilajisena ja avonaisempana. Kohde on nostettu luontoselvityksessä (Sweco Ympäristö 2016) esiin huomionarvoisena. Kaava-alueen pohjoisosassa kasvaa rauhoitettua valkolehdokkia. Kaavatyön yhteydessä alueelta laadittiin viitasammakko- ja liito-oravaselvitys (Viitasammakko ja liito-orava Simunansalon ranta-asemakaava, Sweco Ympäristö 2016). Viitasammakosta tehtiin kutuaikaisia havaintoja Kytänlahdelta, Niittulahdelta ja Haapaniemestä. Nämä alueet, ruovikkoiset ja suojaiset rannat ja lammikot, on syytä ottaa huomioon 5 (26)

10 maankäytön suunnittelussa. Viitasammakkohavainnot sijaitsevat kaava-alueen rajapinnoissa. Liito-oravasta ei tehty havaintoja kaava-alueelta. Alueen ulkopuolelta papanoita löytyi kolmen puun alta. Aiempi havainto liito-oravasta on vuodelta Havaintopaikka sijoittuu kaava-alueen rajalle. Molemmat havaintopaikat ovat maakuntakaavan suojelualuerajauksen sisällä. Vasemmalla saniaiskorpi. Oikealla Haapaniemen rantametsä. (Kuvat A.Degerman, Sweco Ympäristö) 3.3 Maisema Laukaa kuuluu Itäisen Järvi-Suomen maisemamaakuntaan ja tarkemmin Keski-Suomen järviseutuun. Maisemaa hallitsevat vesistöt ja kumpuilevat moreenimaat. Maastonmuodot sijoittuvat luode-kaakkosuuntaisesti ja metsillä on merkittävä osuus maisemakuvassa. Kaava-alueen metsä on pääasiassa mäntyvaltaista kangasmetsää. Haapaniemen rantametsä on lehtoa sekä tulvametsää, Niittuniemessä on koivuvaltaista metsää, joka on ympäristöään avonaisempaa. Haapaniemen pohjoispuolella sekä kaava-alueen pohjoisosassa on kuusivaltaista metsää. Maisema on mantereella pääasiassa sulkeutunutta, näkymiä pitemmälle on vain rannalta järvelle katsottaessa. Haapaniemessä, Kytänlahdella sekä Niittuniemessä rannat ovat tiheitä ja ruovikkoisia. Alueen maaperä on moreenia. Rannat ovat kivikkoisia ja rikkonaisia. Myllykankaalla maasto nousee paikoitellen 98 mmpy. Kaava-alueen jyrkimmät rannat ja korkein kohta on pohjoisosassa, Vimpavuoren rinteessä. Myllykankaan jakaa osiin kankaan keskellä kulkeva metsätie sekä vesistöjen välinen vetotaival, joka sijaitsee notkelmassa kankaan matalimmassa kohdassa. Vetotaival on helpottanut vesistöjen välistä kulkemista ja tarjonnut vaihtoehdon Simunankosken kautta kulkemiselle. 6 (26)

11 Vasemmalla kaava-alueen luoteisosan rantaa. Oikealla Niittuniemen koivikkoa. (Kuvat A.Degerman, Sweco Ympäristö) 3.4 Rakennettu ympäristö Kaava-alue on rakentamaton vetotaipaletta lukuun ottamatta. Kaavatyön yhteydessä alueelle laadittiin arkeologinen inventointi (Laukaa, Simunan ranta-asemakaavan arkeologinen inventointi 2016, Kalle Luoto, Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto). Inventoinnin tuloksena paikannettiin kaksi muinaisjäännöskohdetta. Lisäksi dokumentoitiin kaksi muuta kulttuuriympäristökohdetta. Kaava-alueen arkeologiset kohteet, punaisella on merkitty kiinteät muinaisjäännökset ja sinisellä kulttuuriympäristökohteet. (arkeologinen inventointi Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto 2016, pohjakartta Maanmittauslaitos 2016) 7 (26)

12 Kiinteiksi muinaisjäännöksiksi paikannettiin Haapaniemi ja Tervalampi. Haapaniemen kohde koostuu 7 kiviröykkiöstä, jotka sijaitsevat kaava-alueen eteläosassa. Luonnonkivistä kootut röykkiöt ovat lähes suorassa jonossa muutamien kymmenien metrien etäisyydellä toisistaan. Röykkiöiden muoto ja sijainti Rautalammin reitin läheisyydessä antaa olettaa, että kyseessä saattaa olla esihistorialliset hautarauniot. Kohteen selkeästi ajoittavia havaintoja ei tehty. Tervalampi- niminen kohde on historiallisen ajan kiinteä muinaisjäännös, joka koostuu kahdesta kohteesta, tervahaudasta ja hiilimiilusta. Tervahauta sijaitsee kaava-alueen ulkopuolella ja hiilimiilu kaava-alueen rajapinnassa Tervalammen itäpuolella. 8 (26) Vetotaival. (Kuva A.Degerman, Sweco Ympäristö) Kiinteiden muinaisjäännösten lisäksi alueelta havaittiin kaksi muuta kulttuuriperintökohdetta, Kuusvesi-Myllykankaan vetotaipale sekä Laukaa Kapeenkoski Niittuniemi (Simuna). Alueen maankäytön historiaan kuuluu yhä käytössä oleva Myllykankaan vetotaipale, jota pitkin voidaan kiskojen avulla siirtää veneitä Leivonveden ja Kuusveden välillä. Kohde on merkitty 1700-luvun karttoihin. Nykyisin paikalla havaittavat rakenteet ovat muutamia kymmeniä vuosia vanhoja. On mahdollista, että nykyisten rakenteiden alapuolella on säilynyt jäänteitä vanhemmista rakenteista, joista tosin ei tehty havaintoa. Niittuniemen muu kulttuuriperintökohde on historiallisen ajan asuinpaikka. 3.5 Maanomistus Alue on Finsilva Oyj:n omistuksessa. 3.6 Suunnittelutilanne Valtakunnalliset ja seudulliset tavoitteet Maakuntakaava Keski-Suomen maakuntahallitus käynnisti Keski-Suomen maakuntakaavan tarkistuksen. Tarkistus koskee Keski-Suomen maakuntakaavaa, 1., 2., 3. ja 4. vaihemaakuntakaavaa sekä Pirkanmaan 1. maakuntakaavaa Jämsän Länkipohjan osalta. Kaavoitusprosessin yhteydessä arvioidaan voimassa olevia kaavoja. Tarkistus koskee kaikkia maakuntakaavan teemoja: asutusrakennetta, liikennettä, teknistä huoltoa, luonnonvaroja, erityistoimintoja, kulttuuriympäristöä, luonnonsuojelua ja virkistystä.

13 Maakuntavaltuusto on hyväksynyt maakuntakaavan tarkistuksen Keski-Suomen maakuntahallitus päätti kokouksessaan ( 6) maankäyttö- ja rakennuslain 201 :n mukaisesti määrätä Keski-Suomen maakuntavaltuuston ( 40) hyväksymän Keski-Suomen tarkistetun maakuntakaavan tulemaan voimaan. Voimaan tullessaan Keski-Suomen tarkistettu maakuntakaava kumoaa Keski-Suomen maakuntakaavan, 1., 2., 3., ja 4. vaihemaakuntakaavat sekä Jämsän Länkipohjan osalta Pirkanmaan 1. maakuntakaavan. Ote tarkistetusta maakuntakaavasta ( ). Suunnittelualueen sijainti osoitettu punaisella ympyrällä. Maakuntakaavan tarkistuksella osoitetaan alueelle tai sen välittömään läheisyyteen vesiretkeilyreitti sekä suojelualue (s), jolla on osoitettu Simunankoski. Kaavoitettava alue on osoitettu biotalouteen tukeutuvaksi alueeksi. Merkintään liittyy suunnittelumääräys: Alueen suunnittelussa varmistetaan maa- ja metsätalouden ja muiden maaseutuelinkeinojen toiminta- ja kehittämisedellytykset sekä turvataan hyvien ja yhtenäisten metsä- ja peltoalueiden säilyminen maaseutuelinkeinojen käytössä. Valtakunnalliset tavoitteet Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet ovat osa maankäyttö- ja rakennuslain mukaista alueidenkäytön suunnittelujärjestelmää. Alueidenkäyttötavoitteiden tehtävänä on varmistaa valtakunnallisesti merkittävien seikkojen huomioon ottaminen maakuntien ja kuntien kaavoituksessa sekä valtion viranomaisten toiminnassa, auttaa saavuttamaan maankäyttö- ja rakennuslain ja alueidenkäytön suunnittelun tavoitteet, joista tärkeimmät ovat hyvä elinympäristö ja kestävä kehitys, toimia kaavoituksen ennakko-ohjauksen välineenä valtakunnallisesti merkittävissä alueidenkäytön kysymyksissä ja edistää ennakko-ohjauksen johdonmukaisuutta ja yhtenäisyyttä, edistää kansainvälisten sopimusten täytäntöönpanoa Suomessa sekä luoda alueidenkäytöllisiä edellytyksiä valtakunnallisten hankkeiden toteuttamiselle. 9 (26)

14 Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan tavoitteet on otettava huomioon ja niiden toteuttamista on edistettävä maakunnan suunnittelussa, kuntien kaavoituksessa ja valtion viranomaisten toiminnassa. Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet käsittelevät seuraavia kokonaisuuksia: toimiva aluerakenne eheytyvä yhdyskuntarakenne ja elinympäristön laatu kulttuuri- ja luonnonperintö, virkistyskäyttö ja luonnonvarat toimivat yhteysverkostot ja energiahuolto luonto- ja kulttuuriympäristöinä erityiset aluekokonaisuudet. Kaava-alueelle kohdistuu valtakunnallisia erityistavoitteita Simunankosken suojelualueen vuoksi Kunnalliset ja muut alueelliset suunnitelmat Yleiskaava Kaava-alueella ei ole yleiskaavaa. Asemakaava Osa alueesta on kaavoittamatonta. Alueella ovat voimassa vahvistettu Simunan rantakaava sekä vahvistettu Salon rantakaava. 10 (26)

15 Kaavatilanne nyt laadittavan ranta-asemakaavan alueella. Punaisella nyt laadittavan kaavan rajaus ja sinisellä katkoviivalla voimassa olevat rantakaavat. (Kartta MML 2016). Salon rantakaavassa alueelle on osoitettu seuraavat merkinnät loma-asuntojen korttelialue (RA, keltainen väri), maa- ja metsätalousalue (M, vihreä väri), venevalkama ja (LV, valkoinen alueen luoteiskulmassa). Loma-asuntojen korttelialueelle on osoitettu rakennusoikeutta seuraavasti: enintään 80 kerros-m 2 loma-asunnolle enintään 30 kerros-m 2 talousrakennukselle enintään 20 kerros-m 2 saunarakennukselle Rakennuksia saa rakentaa enintään kolme kappaletta. Saunatilat voidaan rakentaa myös varsinaisen loma-asunnon yhteyteen. Kattomateriaalina ei saa käyttää galvanoitua kiiltävää peltiä. 11 (26)

16 Simunan rantakaavan alue sijoittuu osittain nyt kaavoitettavalle alueelle ja osittain sen ulkopuolelle Simunan rantakaavassa on alueelle osoitettu maa- ja metsätalousaluetta (M ja M-1) sekä loma-asuntojen korttelialuetta (RA-3). Loma-asuntojen korttelialueelle saa rakentaa kullekin rakennusalalle yksikerroksisia loma-asuntoja tai saunarakennuksia kerrosalaltaan enintään osoitetun määrän ( ). Pohjoispuolisen kaava-alueen M- alueelle on määrätty Alueelle saa rakentaa vain maaja metsätalouden harjoittamista palvelevia välttämättömiä rakennuksia ja rakenteita vähintään 50 m etäisyydelle rantaviivasta. Saunan rakentaminen on kielletty. Vetotaipaleen ympäristöön, eteläpuoleiselle kaava-alueelle on osoitettu M-1, maa- ja metsätalousalue, jonne ei saa rakentaa. RA-3- alueen rantaosalle on osoitettu luonnontilainen alueen osa. Alueella on säilytettävä olemassa olevaa puustoa mahdollisuuksien mukaan ja sitä on täydennettävä uusilla istutuksilla ympäristöön soveltuvalla tavalla. Muita aluetta koskevia selvityksiä, käsittelyjä ja päätöksiä: Kunnan rakennusjärjestys 2009, Laukaan kunta Rantarakentamisen suunnittelu- ja mitoitusperusteet, Ympäristönsuunnittelu Oy, Ranta-alueen mitoitus Laukaan kunnalla ranta-alueiden mitoitukseen sovelletaan Keski-Suomen mallia (5 rakennuspaikkaa/ muunnettu rantakilometri). Rantarakentamisessa hyödynnetään Laukaan kunnan Rantarakentamisen ja suunnittelu- ja mitoitusperusteita ( ). Rakennusjärjestys Kaava-alueella on voimassa Laukaan kunnanvaltuuston hyväksymä rakennusjärjestys. Rakennuspaikkakohtaisessa mitoituksessa tukeudutaan Laukaan kunnan rakennusjärjestykseen ja seuraaviin periaatteisiin: Rakennusoikeutta sallitaan 250m 2, jos tontti on vähintään 3000 m 2. Saunarakennus saa olla 25 m 2. Saunarakennuksen etäisyys rannasta vähintään 15 m ja muut rakennukset rannasta vähintään 30m. Katosten yms. rakennelmien mahdollinen sijoittaminen lähemmäksi kuin 30m rannasta saattaa olla mahdollista ja tulee tutkia tapauskohtaisesti. Rakennusjärjestyksessä rantatontilla rantaviivaa väh. 40 m. Pohjakartta Pohjakartan on laatinut Äänekartta KY. Pohjakartan hyväksyy Laukaan kunnan maanmittausinsinööri (AMK) Timo Takanen ennen kaavan hyväksymistä. 12 (26)

17 4 MITOITUS 4.1 Kantatilatarkastelu Rantarakennusoikeuden tasapuolisessa määrityksessä lähdetään ns. kantatilaperiaatteesta. Kantatilan määrittelyn perusajankohtana käytetään päivämäärää Kantatilatarkastelussa selvitetään ne alkuperäiset tilat, jotka alueella olivat tuona ajankohtana. Kantatilaperiaatetta noudatettaessa jaetaan mitoitusnormituksen mukaan tuleva rakennusoikeus ko. kantatilan alkuperäisen rantaviivamäärien perusteella. Kantatilan uusien rakennuspaikkojen määrä saadaan vähentämällä ko. kantatilan kokonaisrakennusoikeudesta jo rakennetut ja lohkotut sekä rakennusluvan saaneet rakennuspaikat. Simunansalon ranta-asemakaava-alue muodostuu kahdesta kantatilasta (SALO) ja (NIITTYNIEMI) Kantatila Salo Vuoden 1959 jälkeen kiinteistöstä (Salo) on muodostettu seuraavat kiinteistöt: , Loma-Simuna, rekisteröity , Lisä-Kellokangas, rekisteröity , Lisä-Kytöniemi, rekisteröity , Lisä-Köyrinmäki, rekisteröity , Lisä-Viita-Aho, rekisteröity , Tuulensuu, rekisteröity , Kiviranta, rekisteröity , Kytöniemi, rekisteröity , Simunan jakokunta, rekisteröity , Lahnaranta, rekisteröity , Pohjoisranta, Rekisteröity , Simunansalo, rekisteröity Kiinteistöt (Loma-Simuna), (Lisä-Kellokangas), (Lisä-Kytöniemi), (Lisä-Köyrinmäki), (Lisä-Viita-Aho), (Tuulensuu), (Kiviranta), (Kytöniemi), (Lahnaranta), (Pohjoisranta) ja (Simunan jakokunta) eivät sijaitse nyt laadittavan ranta-asemakaavan alueella. Vuoden 1959 jälkeen muodostetuista kiinteistöistä rantaan rajoittuvia kiinteistöjä ovat: , Loma-Simuna 13 (26)

18 , Lisä-Viita-Aho , Tuulensuu , Kiviranta , Kytöniemi , Lahnaranta , Pohjoisranta Simunansalo Simunan jakokunta Kiinteistöillä (Lisä-Kellokangas), (Lisä-Kytöniemi) ja (Lisä-Köyrinmäki) ei ole käytössä olevien mitoitusperusteiden mukaista rantarakennusoikeutta Kantatila Niittyniemi Vuoden 1959 jälkeen kiinteistöstä (Niittyniemi) on muodostettu seuraavat kiinteistöt: Niittylahti, rekisteröity Niittysalo, rekisteröity Niittyniemi, rekisteröity Niemelä, rekisteröity Iirisranta, rekisteröity Kiinteistöt (Niittylahti), (Niittyniemi), (Niemelä) ja (Iirisranta) eivät sijaitse nyt laadittavan ranta-asemakaavan alueella. Vuoden 1959 jälkeen muodostetuista kiinteistöistä rantaan rajoittuvia kiinteistöjä ovat: Niittylahti Niittysalo Niemelä Iirisranta Kiinteistöllä (Niittyniemi) ei ole käytössä olevien mitoitusperusteiden mukaista rantarakennusoikeutta. 14 (26)

19 4.2 Mitoitusperusteet Laukaan kunnan rantasuunnittelun rantaviivan muuntamistavan perustana on Keski- Suomen Liiton seutukaavan suosituksista ja ns. Etelä- Savon liiton mallista kehitetty laskentatapa, jota on käytetty kunnan alueelle laadituissa rantaosayleiskaavoissa ja poikkeamislupaharkinnassa. Rakennusoikeuden määrittämisessä on lähtökohtana emätilan ja nykyisen tilan rantaviivan pituus. Käytetyssä mitoitustavassa rantaviivan pituutena käytetään ns. muunnettua rantaviivan pituutta. 4.3 Mitoitusrantaviiva ja rakennusoikeus Mitoituksen perusteena oleva mitoitusrantaviiva mitataan pohjakartalta 50 metrin murtoviivaa käyttäen. Rantaviivan mittaus tapahtuu 1: mittakaavassa pienet rantaviivan mutkat oikoen. Tällä menettelyllä rannan pienmuodoista sekä osa erittäin kapeista niemistä ja lahdista karsiutuu pois. Näistä ei siten muodostu mitoitusrantaviivaa yhtä paljon kuin todellisesta, maastonmukaisesta rantaviivasta. Mitoitusrantaviivan laskennassa käytetään seuraavia alennuskertoimia: Niemen tai kannaksen leveys alle 50 m, lasketaan rantaviivaan vain niemen tai kannaksen kanta Niemen, kannaksen leveys m, alennuskerroin 0,5 Alle 50 m leveän vesistön osalla (lahti tai salmi), alennuskerroin 0,5 Kun vesistön leveys m, alennuskerroin 0,75 Alle 2 ha:n saari ei rakennusoikeutta 2-20 ha:n saari rakennusoikeutta 1 rakennusyksikkö alkavaa kolmea hehtaaria kohti 15 (26)

20 Mitoitusrantaviiva (Kartta MML 2016) Mitoitusrantaviiva kantatila Salo Em. perustein kantakiinteistön (Salo) nykyisillä kiinteistöillä on mitoitusrantaviivaa ja rantarakennusoikeutta seuraavasti: Loma-Simuna , mit. rantaviivaa 530 m ja 1,893 ha:n palsta 2,015 ha:n kokoisessa Koskensaaressa, rakennusoikeutta 3,7 lay (rantaviivan mukainen rakennusoikeus 2,7 lay + 1 lay/koskensaari) Lisä-Kellokangas , mit. rantaviivaa 0 m, ei rakennusoikeutta Lisä-Kytöniemi , mit. rantaviivaa 0 m, ei rakennusoikeutta Lisä-Köyrinmäki , mit. rantaviivaa 0 m, ei rakennusoikeutta Lisä-Viita-Aho , mit. rantaviiva 120 m, rakennusoikeutta 0,6 lay Tuulensuu , mit. rantaviiva 70, rakennusoikeutta 0,4 lay Kiviranta , mit. rantaviiva 80, rakennusoikeutta 0,4 lay 16 (26)

21 Kytöniemi , mit. rantaviiva 570 m, rakennusoikeutta 2,9 lay Lahnaranta , mit. rantaviiva 100 m, rakennusoikeutta 0,5 lay Pohjoisranta , mit. rantaviiva 50 m, rakennusoikeutta 0,3 lay Simunansalo , mit. rantaviiva 4240 m, rakennusoikeutta 21,2 lay Simunan jakokunta , mit. rantaviiva 145 m ja palsta Kynsiveden Selkäsaarissa pinta-alaltaan alle 2 ha, rakennusoikeutta 0,7 lay Em.laskennan perusteella kantatilan rantarakennusoikeus on 30,5 lay (5,905 km x 5 lay/km + 1 lay Koskensaaresta, jossa kiinteistöllä on 1,893 ha palsta ja emätilaan kuulumattomalla rekisteriyksiköllä ,1220 ha. Pinta-alaperusteisesti rakennuspaikka voidaan jakaa suuremmalle kiinteistölle) eli pyöristyssäännön mukaan 31 loma-asuntoyksikköä. Kantatilalle on jo rakennettu 6 loma- tai asuinrakennusta. Sen lisäksi huomioidaan tilan (Loma-Simuna) voimassa oleva ranta-asemakaava. Seuraaville kiinteistöille on rakennettu: Loma-Simuna , 2 rakennuspaikkaa voimassa olevassa ranta-asemakaavassa, eli kiinteistö käyttänyt 2 rakennuspaikkaa Tuulensuu , 1 loma-asunto Kiviranta , 1 loma-asunto Kytöniemi , 1 asuinrakennus Lahnaranta , 1 loma-asunto Pohjoisranta , 1 loma-asunto Joten kantatilalla Salo on jäljellä vielä 24 käyttämätöntä rakennuspaikkaa (31 lay- 7 lay). Jäljelle jääneet rakennuspaikat jaetaan rakennusoikeuden mukaan vanhimmasta alkaen tilakohtaisesti. Rantarakennusoikeuslaskelman perusteella näistä rakennuspaikoista tulisi kuusi (6) osoittaa kaavan ulkopuolisille tiloille ( Lisä-Viita-aho 1 rakennuspaikka, Kytöniemi 2 rakennuspaikkaa, Loma-Simuna 2 rakennuspaikkaa ja Simunan jakokunta 1 rakennuspaikka). Näitä em. rakennuspaikkoja ei tällä kaavalla osoiteta. Rantarakennusoikeuslaskelman perusteella näistä rakennuspaikoista 18 voidaan osoittaa kaava-alueella sijaitsevalle kiinteistölle Simunansalo Kaavan luonnosvaiheen nähtävilläolon jälkeen kaavan mitoitusta ja rajausta on tarkistettu. Kaava-alueen kiinteistöt SIMUNANSALO ja SALO ovat yhdistetty kiinteistöksi SIMUNANSALO. Rekisteriyksikön SIMUNAN JAKOKUNNAN sekä kiinteistön SIMUNANSALO kesken toimitettiin tilusvaihto. Toimituksen loppukokous järjestettiin (26)

22 Tilalle Simunansalo osoitetuista rakennuspaikoista kaksi (2) siirretään saman maanomistajan omistamalle tilalle Niittysalo Mitoitusrantaviiva kantatila Niittyniemi Em. perustein kantakiinteistön (Niittyniemi) nykyisillä kiinteistöillä on mitoitusrantaviivaa ja rantarakennusoikeutta seuraavasti: Niittylahti , mit. rantaviiva 260 m, rakennusoikeutta 1,3 lay Niittysalo , mit. rantaviiva 630 m, rakennusoikeutta 3,2 lay Niittyniemi , mit. rantaviiva 0m, rakennusoikeutta 0 lay Niemelä , mit. rantaviiva 100 m, rakennusoikeutta 0,5 lay Iirisranta , mit. rantaviiva 150 m, rakennusoikeutta 0,8 lay Em. laskennan perusteella kantatilan rantarakennusoikeus on 5,7 lay (1,140 km x 5 lay/km) eli pyöristyssäännön mukaan 6 loma-asuntoyksikköä. Kantatilalle on jo rakennettu 4 loma- tai asuinrakennusta. Seuraaville kiinteistöille on rakennettu Niittylahti , 1 asuinrakennus Niittyniemi , 1 loma-asunto Niemelä , 1 loma-asunto Iirisranta , 1 loma-asunto Kiinteistön (Niittyniemi) rakennettu rakennuspaikka sijaitsee mäen takana 430m päässä Leivonveden rantaviivasta, minkä vuoksi rakennuspaikka ei sijaitse rantavyöhykkeellä. Niittyniemen rakennettu rakennuspaikka ei täten vähennä emätilan mitoitettua rakennusoikeutta. Joten kantatilalla Niittyniemi on jäljellä vielä kolme käyttämätöntä rakennuspaikkaa (6 lay-3 lay). Jäljelle jääneet rakennuspaikat jaetaan rakennusoikeuden mukaan vanhimmasta alkaen tilakohtaisesti. Nämä kolme rakennuspaikkaa voidaan osoittaa rantarakennusoikeuslaskelman perusteella kantatilasta Niittyniemi muodostetulle kiinteistölle Niittysalo (26)

23 5 RANTA-ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 5.1 Ranta-asemakaavan suunnittelun tarve Hankkeeseen on ryhdytty maanomistajan (Finsilva Oyj) aloitteesta. 5.2 Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Osalliset Hankkeen osallisluetteloon on merkitty seuraavat tahot: Finsilva Oyj (kaavamuutoksen hakija) Kaavan lähivaikutusalueen asukkaat, yritykset ja kiinteistönhaltijat Laukaan kunnan eri hallintokunnat Keski-Suomen liitto Keski-Suomen ELY-keskus Keski-Suomen museo Keski-Suomen pelastuslaitos Energia ja teleyhtiöt Yhdistykset ja järjestöt Simunan osakaskunta Osallistumis- ja arviointisuunnitelma asetettiin nähtäville Tänä aikana osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta jätettiin 2 mielipidettä. Mielipiteissä otettiin kantaa muun muassa vetotaipaleen ja rantautumispaikan huomioimiseen Vireilletulo Vireilletulosta tiedotetaan osallisille, maanomistajille ja Keski-Suomen ELY-keskukselle. Kaavan vireilletulosta on ilmoitettu Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Tiedottaminen ja kuuleminen Tiedottaminen ja osallistuminen sekä kuuleminen hoidetaan osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti. Valmisteluaineisto ja kaavaluonnos Valmisteluaineisto ja kaavaluonnos asetettiin nähtäville väliseksi ajaksi. 19 (26)

24 5.2.4 Viranomaisyhteystyö Valmisteluvaiheessa ja ehdotusvaiheessa pyydetään viralliset lausunnot. Hyväksymisaineisto liitteineen toimitetaan Keski-Suomen ELY- keskukseen. Aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu pidettiin Aloitusvaiheen viranomaisneuvottelussa todettiin tarve laatia alueelta viitasammakko- ja liito-oravaselvitys. 5.3 Ranta-asemakaavan tavoitteet Kaavamuutoksen hakijan tavoitteena on, että kaava-alueelle osoitettavien rakennuspaikkojen määrä ja rakennuspaikkakohtainen mitoitus tarkistetaan Laukaalla yleisesti sovellettujen periaatteiden mukaisiksi ja että kaava-alueelle laaditaan ranta-asemakaavan muutos. 20 (26)

25 5.4 Valmisteluvaiheessa saatu palaute ja muutokset Nähtäville asetettu kaavaluonnos Valmisteluvaiheen nähtävilläoloaikana jätettiin kaksi mielipidettä ja kaksi lausuntoa. Lausuntojen ja mielipiteiden perusteella on tehty kaavakarttaan ja selostukseen tarkistuksia. Muun muassa ranta-alueen mitoitusta on tarkistettu. Luonnosvaiheessa esitetty mitoitus olisi mahdollistanut kaava-alueelle 24 rantarakennuspaikkaa; 22 rakennuspaikkaa kiinteistölle Simunansalo ja 2 rakennuspaikkaa kiinteistölle Niittyniemi ) sekä kahdelle kaava-alueen ulkopuoliselle kiinteistölle ( ja ) kummallekin yhden rantarakennuspaikan. Luonnoksessa kaava-alueelle kuitenkin osoitettiin 23 lomarakennuspaikkaa. 21 (26)

26 Luonnosvaiheen nähtävilläolon jälkeen tarkistettu mitoitus lisää luonnosvaiheessa osoitetusta mitoituksesta yhden laskennallisen rantarakennuspaikan kantatilalle SALO , sillä Koskensaaren pinta-ala tarkistettiin ja todettiin yli 2 ha:n suuruiseksi. Mitoitusta tarkistettiin myös muuttuneen kiinteistönmuodostuksen vuoksi sekä huomioimalla tilan Loma-Simunan voimassa oleva rantakaava. Mitoitus tarkistettiin myös kantatilan osalta. Tilan rakennetun rakennuspaikan todettiin sijaitsevan rantavyöhykkeen ulkopuolella. Luonnosvaiheen nähtävilläolon jälkeen kiinteistöt Salo ( ) ja Simunansalo ( ) on yhdistetty kiinteistöksi Simunansalo ( ). Kiinteistön Simunansalo ja rekisteriyksikön ja Simunan jakokunta kesken on suoritettu tilusvaihto. Toimituksen loppukokous on järjestetty Ehdotusvaiheessa kaava-alueelle osoitetaan yhteensä 21 lomarakennuspaikkaa. Valmisteluvaiheessa jätetyt lausunnot, mielipiteet ja niihin laaditut vastineet on esitetty vastineluettelossa, joka on liitteenä Ehdotusvaiheessa saatu palaute ja muutokset Ehdotusvaiheessa saatu palaute esitetään hyväksymisvaiheessa. 6 RANTA-ASEMAKAAVAN KUVAUS 6.1 Kaavan rakenne Kaava-alueen kokonaispinta-ala on 74,37 hehtaaria, josta korttelialuetta on 16,78 hehtaaria sekä maa- ja metsätalousaluetta, jolla on ympäristöarvoja 6,14 hehtaaria. Suojelualuetta on osoitettu 1,42 ha ja muinaismuistoaluetta 0,50 ha. Loput 49,54 hehtaaria ovat maa- ja metsätalousaluetta. Kaavalla osoitettu kokonaiskerrosala on m 2. Alueen suurin sallittu kerrosluku on I ½. Kokonaiskerrosala on jaettu 21 rakennuspaikalle: loma-asunto talousrakennuksineen 250m 2 ja saunarakennus 25m 2. Kaavalla ei osoiteta uusia palveluita. Alue tukeutuu Laukaan palveluihin. 6.2 Aluevaraukset Korttelialueet RA Loma-asuntoalue Merkinnällä on osoitettu 21 omarantaista loma-asuntotonttia Kuusveden ja Leivonveden rannoilta. 22 (26)

27 6.2.2 Muut alueet/ muut merkinnät SM Muinaismuistoalue Alueen kaivaminen, peittäminen, muuttaminen ja muu siihen kajoaminen on muinaismuistolain nojalla kielletty. Aluetta koskevista toimenpiteistä ja suunnitelmista on kuultava Museovirastoa tai maakuntamuseota. Merkinnällä on osoitettu Tervalammen ja Haapaniemen kiinteät muinaisjäännökset. S Suojelualue Valtakunnallisesti merkittävä koskialuekokonaisuus. Alueen rantametsiköt tulee säilyttää nykyisellään. Suojelualueena on osoitettu Simunankosken suojelualue. M MY Maa- ja metsätalousalue Maa- ja metsätalousalue, jolla on erityisiä ympäristöarvoja. Kulttuuriperintökohteet (Niittuniemi ja Kuusvesi Myllykankaan vetotaival) on esitetty osaaluerajauksella kp. Luontotyypeistä saniaiskorpi ja koivuluhta ovat osoitettu merkinnällä s-1, alueen osa, jolla ei saa suorittaa luonnontilaa muuttavia toimenpiteitä Yleismääräykset Tonttijako on ohjeellinen. Kiinteistön jäte- ja vesihuolto tulee järjestää viranomaisen edellyttämällä tavalla. Saunatilat voidaan rakentaa myös päärakennuksen yhteyteen. Rakennuksen alimman lattiatason tulee olla vähintään 1,5 metriä ylävesirajaa korkeammalla. Ellei ylävesiraja ole tiedossa, on alimman lattiatason oltava vähintään 2,0 metriä keskiveden korkeudesta. Kaava-alueelle rakennettavien rakennusten ja rakenteiden tulee olla muodoltaan, materiaaliltaan ja väriltään luontoon ja ympäristöön soveltuvia. Rakennukset tulee rakentaa maaston mukaisesti, voimakkaita maaleikkauksia tai pengerryksiä välttäen. Kattojen on oltava väriltään tummia. Rakennuksen julkisivun on oltava pääasiassa puuta. Värityksessä on käytettävä maanläheisiä ja murrettuja värejä. Rakennusten enimmäismäärä rakennuspaikalla on (26)

28 6.3 Kaavan vaikutukset Vaikutukset ihmisten elinoloihin ja -ympäristöön Rakentamisen määrä tulee lisääntymään ranta-asemakaavan myötä. Korttelialueet sijoittuvat pääsääntöisesti olemassa olevien metsäteiden varteen, joten uusien tieyhteyksien rakentamisen tarve jää vähäiseksi. Uudet rakennuspaikat on sijoitettu ryhmiin, jolloin yhtenäisiä rakentamiselta vapaita alueita jää enemmän. Arvokkaat luontokohteet on kaavassa osoitettu kaavamerkinnöin ja kaavamääräyksin on varmistettu kyseisten alueiden säilyminen rakentamiselta vapaana, luonnontilaisina alueina Vaikutukset liikenteen ja teknisen huollon järjestämiseen Alueen liikennejärjestelyt pohjautuvat olemassa olevaan tiestöön. Alueella ei ole kunnallistekniikkaa. Alueen jäte- ja vesihuolto järjestetään viranomaisen edellyttämällä tavalla Vaikutukset luontoon ja maisemaan Luonnon, maiseman ja kulttuuriympäristön erityispiirteet on huomioitu kaavamerkinnöin. Uudet rakennuspaikat on sijoitettu alueen luonto ja maisema huomioiden. Kaavan rantaalueet on osoitettu säilytettävän puuston alueina, mikä vähentää vaikutuksia kaukomaisemassa. Kaavalla osoitetaan laajoja rakentumattomia alueita. Haapaniemen ympäristö, jossa sijaitsee useita arvokkaita luonto- ja arkeologisia kohteita, on jätetty laajaksi rakentamattomaksi alueeksi Maaseudun elinkeinoelämän toimintaedellytykset Pääsääntöisesti kakkosasumisella voidaan ajatella olevan positiivisia vaikutuksia ympäröivään maaseutuun ja sen elinvoimaisuuteen. Lisäksi siihen liittyy käyttämättömiä mahdollisuuksia, jotka liittyvät esimerkiksi muuttuviin työskentely- ja vapaa-aikoihin sekä mökkeilyn luonteeseen Vaikutukset Simunankoskeen Vetotaipaleen eteläpuolinen osa kaava-alueesta on rauhoitettu uudelta maankäytöltä, minkä vuoksi uudella maankäytöllä ei katsota olevan vaikutuksia Simunankoskeen. Suojelukohteiden merkitseminen kaavakarttaan turvaa niiden säilymisen jatkossakin. 24 (26)

29 7 YLEISKAAVALLINEN TARKASTELU 7.1 Yhdyskuntarakenteen toimivuus, taloudellisuus ja ekologinen kestävyys Ranta-asemakaava tukeutuu olemassa olevien tieyhteyksien varteen. Alueelle luvulla laaditut rantakaavat eivät ole toteutuneet eivätkä vastaa Laukaalle sittemmin laadittuja rantarakentamisen yhteydessä sovellettuja mitoitusperiaatteita. 7.2 Olemassa olevan yhdyskuntarakenteen hyväksikäyttö Ranta-asemakaavalla osoitetaan uusia lomarakennuspaikkoja olemassa olevien tieyhteyksien varteen. Alueella ei ole kunnallistekniikkaa. Alueen jätehuolto ja vesihuolto järjestetään viranomaisen hyväksymällä tavalla. 7.3 Asumisen tarpeet ja palveluiden saatavuus Alue tukeutuu Laukaan palvelutarjontaan, kaavalla ei osoiteta uusia palvelualueita. 7.4 Liikenteen ja yhdyskuntateknisen huollon järjestäminen Kaava-alue ei kuulu joukkoliikenteen piiriin. 7.5 Elinympäristön terveellisyys ja turvallisuus Alueelle on mahdollista järjestää hyvä elinympäristö. Rakentaminen on ohjattu pienehköihin ryhmiin, jolloin vapaata yhtenäistä ranta-aluetta muodostuu enemmän kuin hajapaikkoja laadittaessa. Toisaalta pienet ryhmät soveltuvat paremmin maisemaan ja luovat yksityisyyden tunnetta paremmin kuin yksi laaja rakennusalue. 7.6 Kunnan elinkeinoelämän toimintaedellytykset Rakentamisen aikana paikallisten rakennus-, huolto- ym. palvelujen kysyntä lisääntyy jonkin verran. Kunnan kiinteistöverotulot kasvavat uusien lomarakennuspaikkojen verran. Loma-asukkaat voivat rikastuttaa maaseututaajamien elinvoimaisuutta. 7.7 Ympäristöhaittojen vähentäminen Alueella ei ole mitään erityisiä kaavan toteutumiseen vaikuttavia häiriötekijöitä. 7.8 Rakennetun ympäristön, maiseman ja luonnonarvojen vaaliminen Uuden rakentamisen soveltuvuutta maisemakuvaan on huomioitu kaavamääräyksillä. Ranta-alueet ja vetotaipaleelle vievän tien varren loma-asuntotontit on pidettävä puustoisena myös tien puolelta. Luontoselvityksessä sekä arkeologisessa inventoinnissa esiin nostetut arvokkaat kohteet on osoitettu kaavakartalla ja niiden ympärille on jätetty rakentamattomia alueita. Rakentamisen sopeuttamisesta ympäristöön on annettu ohjeita yleismääräyksissä. 25 (26)

30 7.9 Virkistykseen soveltuvien alueiden riittävyys Ranta-asemakaavalla osoitetaan laajoja yhtenäisiä rakentumattomia metsä- ja ranta-alueita, joiden lomassa sijaitsee myös suojelukohteita, jotka lisäävät virkistysalueiden kiinnostavuutta. 8 RANTA-ASEMAKAAVAN TOTEUTUS 8.1 Toteutusta ohjaavat ja havainnollistavat suunnitelmat Rakentamista ohjaavat kaava-asiakirjat rakennuslupakäsittelyn yhteydessä. 8.2 Toteuttaminen ja ajoitus Ranta-asemakaavan toteutus voidaan aloittaa kaavan saatua lainvoiman. 8.3 Toteutuksen seuranta Kaavan toteutusta seuraa Laukaan kunnan rakennusvalvontaviranomainen. Tampere, 4. huhtikuuta 2018 Sweco Ympäristö Oy Petri Hautala Maanmittausinsinööri Maria Kirveslahti Kaavasuunnittelija 26 (26)

RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS

RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS TYÖNUMERO: 20600674 FINSILVA OYJ SIMUNANSALON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (SIMUNAN JA SALON RANTA- ASEMAKAAVOJEN MUUTOS JA LAAJENNUS) SWECO YMPÄRISTÖ OY Tampere Muutoslista VALMIS 8.8.2016 FIPHAU FIKIRV LUONNOS

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TYÖNUMERO: E20600910.00 HÄMEENKYRÖN KUNTA ARONIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA, ARONIEMI 108-438-3-75 KUVA MAANMITTAUSLAITOS 2016 SWECO YMPÄRISTÖ OY Tampere Muutoslista VALMIS FIKIRV LUONNOS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (10) Paananen Susanna Sisällysluettelo 1 TIIVISTELMÄ... 1 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (8) S. Paananen, T. Järvinen Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 1 1.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

Luhalahti, Iso-Röyhiö rantaosayleiskaava asukastilaisuus

Luhalahti, Iso-Röyhiö rantaosayleiskaava asukastilaisuus Luhalahti, Iso-Röyhiö rantaosayleiskaava asukastilaisuus 17.5.2016 kaavajärjestelmä Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Toimiva aluerakenne Eheytyvä yhdyskuntarakenne ja elinympäristön laatu Kulttuuri-

Lisätiedot

RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS

RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS TYÖNUMERO: E20600910.00 HÄMEENKYRÖN KUNTA ARONIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA, ARONIEMI 108-438-3-75 LUONNOS SWECO YMPÄRISTÖ OY Tampere Muutoslista VALMIS EHDOTUS FIKIRV LUONNOS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KAAVIN KUNTA Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23617 Kaavaselostus 1 (2) Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T E K N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20667 Kaavaselostus Lilian Savolainen Sisällysluettelo

Lisätiedot

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87)

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) Liite 5 / Ymp.ltk 21.1.2014 / 8 ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.1.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (5) KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) VIEREMÄN KUNTA VALKEISKYLÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 925-417-4-36 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? 2

Lisätiedot

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS Ote rantayleiskaavakartasta SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2 Alueen yleiskuvaus 1.3 Luonnonympäristö 1.4

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TYÖNUMERO: 20600674.00 FINSILVA OYJ LAUKAA SIMUNANSALON RANTA-ASEMAKAAVA (SIMUNAN JA SALON RANTA-ASEMAKAAVOJEN MUUTOS JA LAAJENNUS) SWECO YMPÄRISTÖ OY Tampere Muutoslista VALMIS LUONNOS MUUTOS PÄIVÄYS

Lisätiedot

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen PIHTIPUTAAN KUNTA Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta- Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 1.4.2019 P37114 Kaavaselostus 1 (17) Timo Leskinen 1.4.2019 Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Ymp.ltk 14.4.2015 / 26 Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Asemakaava koskee Kalman kylän osaa kiinteistöstä (6:13) sekä lähiympäristöä. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2014

Lisätiedot

VAALAN KUNTA. ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus

VAALAN KUNTA. ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus VAALAN KUNTA ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus Nähtävilläolo: Kaavaluonnos xx Kaavaehdotus xx Hyväksymispäivämäärät: Kunnanhallitus xx / xx Kunnanvaltuusto xx / xx Selostus koskee 25.3.2015

Lisätiedot

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI Kylän Hirvijärvi tila: Metsätunturi 747-402-6-45 ja Itälaakso 747-402-7-8 KUNNAN KAAVATUNNUS 747YKAM12014 28.8.2015 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A Vieremän kunta ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 410-10-63 KIVIHAKA JA 410-10-64 KOTIRANTA Kaavaselostus 699-P21549 21.8.2013 Kaavaselostus,

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Tennilammit ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Rovaniemen kaupunki Tennilammit ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Rovaniemen kaupunki Tennilammit ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 07.09.2017 Seitap Oy 2017 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 306-RAK1710 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.1.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 306-RAK1710 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI SAVIKKAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.11.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOTIKALLION RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kotikallio 172-402-6-34 SELOSTUS Ranta-asemakaavan alue Joutsan rantaosayleiskaavassa, muutosalue rajattu punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 293-RAK1706 TAIVASSALON KUNTA PUNTTINEN-LEIKLUOTO RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.7.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 243-RAK1605 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 25.7.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Tennilammit ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Rovaniemen kaupunki Tennilammit ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Rovaniemen kaupunki Tennilammit ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 10.01.2017 Seitap Oy 2017 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 314-RAK1715 TAIVASSALON KUNTA POHJOLAN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.2.2018 22.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa

Lisätiedot

PÄLKÄNE. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE. Osallistumis ja arviointisuunnitelma LIITE 1 PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015, 9.10.2015 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 311-RAK1716 NAANTALIN KAUPUNKI KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 18.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (11) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 3.10.2018 Lempyyn osayleiskaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen

Lisätiedot

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä.

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta Kylä Tilat Kaavan nimi Kaavan laatu Keuruu Pihlajavesi 249-407-2-59 Hakemaniemi 249-407-2-97 Eemelinranta Pihlajaveden osayleiskaava Osayleiskaavan muutos

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Iso-Mateen TUULINIEMEN RANTAKAAVAN MUUTOS Koskien korttelin 1 tontteja 1 ja 2 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS / KAAVOITUS 17.10.2017 Ranta-asemakaava no 214003032 2

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS ) INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS ) 5.9.2018 RANTA-ASEMAKAAVA, KURJENNIEMI Kunta : JYVÄSKYLÄ Tila : 179-430-33-20 1. Suunnittelualue ja kaavan tavoite Maanomistaja

Lisätiedot

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Kolpin asemakaavan muutos, korttelit 210-211 ja 221-229 sekä viheralue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599407201606 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Kaavaselostus Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I SISÄLLYSLUETTELO 1 Tiivistelmä... 1 1.1

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavan nimi: HEILAN JA KOTITIIRIN RANTAOSAYLEISKAAVA Yleiskaava koskee kiinteistöjen 182-427-1-169,

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS

ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS FCG Finnish Consulting Group Oy Lapinlahden kunta ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS Kaavaselostus Luonnos 13.3.2012 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I Kuopio Onkiveden

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE

LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA Mäntyharjun kunta LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE Kaavaselostus, luonnos Kaavan vireille tulo: Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto: FCG SUUNNITTELU

Lisätiedot

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49.

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. SULKAVAN KUNTA RANTA-SASTAVIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 26.11.2013 Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. Ranta-asemakaavan muutoksella muodostuu

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1RA, 2RA, 3RA, 4RA, 7RA, 8RA ja 12RA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.4.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 7:38, 7:53, 7:54, 7:56, 7:57 JA 7:67

NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 7:38, 7:53, 7:54, 7:56, 7:57 JA 7:67 FCG Finnish Consulting Group Oy RAUTALAMMIN KUNTA NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 7:38, 7:53, 7:54, 7:56, 7:57 JA 7:67 Kaavaselostus, luonnos 25.10.2011 Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus

Lisätiedot

KIIHTELYSVAARAN RANTAOSAYLEISKAAVA

KIIHTELYSVAARAN RANTAOSAYLEISKAAVA Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet, hyväksytty valtioneuvostossa 31.11.2008 ja tulleet voimaan 1.3.2009 Alueidenkäyttötavoitteiden tehtävä Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet ovat osa maankäyttö-

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 380-RAK1813 KUSTAVIN KUNTA KAURISSALO-KIPARLUOTO II RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.1.2019 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 278-RAK1613 SAUVON KUNTA FAGERNÄSIN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2017 19.6.2017 9.8.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Iso-Mateen TUULINIEMEN RANTAKAAVAN MUUTOS Koskien korttelin 1 tontteja 1 ja 2 KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS / KAAVOITUS 19.12.2017 Ranta-asemakaava no 214003032 2

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2

SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 243-RAK1605 UUSIKAUPUNKI SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 26.7.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus-

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus RAUTALAMMIN KUNTA, 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...2 1.2 Rantaosayleiskaavan muutos...2 1.3 Rantaosayleiskaavan toteuttaminen...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 364-YK1804 PYHÄRANNAN KUNTA PYHÄRANNAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS 3 Kiinteistöt 631-401-2-32, 631-401-2-33, 631-401-2-34 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 2.11.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 27.11.2013 Vähä-Väkkärän ranta-asemakaavan osittainen muutos Porin kaupunki Rankun kylä Sopukka RN:o 6:68 Svälsö RN:o 6:70 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

Mäntyharjun kunta Kallaveden Riinin ja Korpijärven ranta-asemakaavojen muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Mäntyharjun kunta Kallaveden Riinin ja Korpijärven ranta-asemakaavojen muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 5 ) Mäntyharjun kunta Kallaveden Riinin ja Korpijärven ranta-asemakaavojen muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

PUNTTINEN LEIKLUOTO RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

PUNTTINEN LEIKLUOTO RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 293-RAK1706 TAIVASSALON KUNTA PUNTTINEN LEIKLUOTO RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 13.7.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (19) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

RIIHINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA

RIIHINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNE VEHKAJÄRVI 1 RIIHINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 26.11.2007 Tunnistetiedot Kaavan nimi: Riihiniemen ranta-asemakaava Kunta: Pälkäne 635 Kylä: Vehkajärvi 461 Tila:

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 386-RAK1902 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI AAHOLMIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 2.9.2019 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (13) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6

MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6 MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6 KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12010 19.09.2010 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot MERIKARVIA,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 382-RAK1814 IKAALISTEN KAUPUNKI KAURARANNAN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.2.2019 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 331-YK1802 PYHÄRANNAN KUNTA PYHÄRANNAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS 2 Kiinteistö 631-405-1-168 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.8.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

Tuusniemen kunta. Kaavaselostus TUUSJÄRVI-HIIDENLAHTI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS P S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A

Tuusniemen kunta. Kaavaselostus TUUSJÄRVI-HIIDENLAHTI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS P S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TUUSJÄRVI-HIIDENLAHTI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus P26335 15.1.2018 Kaavaselostus (11) P25625 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ... 1 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...

Lisätiedot

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10. LAVIAN KUNTA LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.2014 Ilmari Mattila Kaavoitus- ja Arkkitehtipalvelu Mattila Oy

Lisätiedot

PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN

PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN S. Paananen, T. Järvinen 28.2.2018 KIVIJÄRVEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA 1 (7) Penttilän yhteismetsän ranta-asemakaavan PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLISTUMIS- JA MIKÄ

Lisätiedot

Muonio. VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Muonio. VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Muonio VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 21.2.2017 Seitap Oy 2017 Seitap Oy Osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OUTOKUMMUN KAUPUNKI JUOJÄRVI 1 JÄÄTSALOSAAREN JA LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 20.9.2017 20.9.2018 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

KALLIOMÄEN RANTA-ASEMAKAAVA

KALLIOMÄEN RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNEEN KUNTA KALLIOMÄEN RANTA-ASEMAKAAVA KOSKEE KIINTEISTÖÄ KALLIOMÄKI 635-432-3-108 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 02.10.2015 OSALLISTUMIS-JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JÄMSÄN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA Länkipohjan teollisuusalueen asemakaava (55. kaupunginosa) Tampereentie Tampere 65 km Jämsä 27 km Hirsikankaantie Suunnittelualue

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TYÖNUMERO: 2061109 SYSMÄN KUNTA PÄIJÄNTEEN RANTA-ALUEIDEN OSAYLEISKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS KUVA MAANMITTAUSLAITOS 2016 SWECO YMPÄRISTÖ OY Turku Muutoslista HYVÄKSYTTY 28.2.2018 FIPHAU FIPHAU FIKIRV Ehdotus/tarkistettu

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 376-RAK1812 TAIVASSALON KUNTA VÄHÄ-KAHILUODON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 12.12.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (13) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Tekla 2.2.2017 3, liite 1 Tekla 24.5.2017 27, liite 4 OAS 1 (4) ONKIVEDEN NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 14.10.2016 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.4.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 30.5.2018 päivitetty: 15.5.2018, 8.11.2018 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä asiakirja,

Lisätiedot

RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 306-RAK1710 UUSIKAUPUNKI RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 22.1.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Vieremän kunta. Kaavaselostus. Ehdotus ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA

Vieremän kunta. Kaavaselostus. Ehdotus ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A Vieremän kunta ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 410-10-63 KIVIHAKA JA 410-10-64 KOTIRANTA Kaavaselostus Ehdotus 699-P21549 28.11.2013 Kaavaselostus,

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 261-RAK1610 SALON KAUPUNKI KORVANMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 16.11.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan

Lisätiedot

TERVON KUNTA ALLAAN TILAN ASEMAKAAVA ( ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 1 Hankekuvaus

TERVON KUNTA ALLAAN TILAN ASEMAKAAVA ( ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 1 Hankekuvaus FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunntelma 1 ( 6 ) TERVON KUNTA ALLAAN TILAN ASEMAKAAVA (844-411-7-1) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Hankekuvaus Asemakaava koskee Tervon

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 355-RAK1808 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI SAARELAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 24.10.2018 1.4.2019 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.4.2016 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 124 ja 125 (osa) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 5.5.2011 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KALALAMMELLA

RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KALALAMMELLA RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KALALAMMELLA Selostus Kaavaluonnos 27.8.2014 KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ Hirvikallio Consulting Kaavaselostus I 27.1.2014 SISÄLLYSLUETTELO 1 PERUS- JA

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

tilat Kivihaka ja Kotiranta. Rotimon ja Marttisenjärven osayleiskaava on vahvistettu

tilat Kivihaka ja Kotiranta. Rotimon ja Marttisenjärven osayleiskaava on vahvistettu Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) VIEREMÄN KUNTA ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 410-10-63 KIVIHAKA JA 410-10-64 KOTIRANTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9. HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 14.4.2015 Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.2014 162 Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo

Lisätiedot