ASENNUSOHJE. PAVIGYM-lattiat. sivu 1 / 12 SISÄLLYSLUETTELO VASTUUVAPAUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASENNUSOHJE. PAVIGYM-lattiat. sivu 1 / 12 SISÄLLYSLUETTELO VASTUUVAPAUS"

Transkriptio

1 ASENNUSOHJE PAVIGYM-lattiat sivu 1 / 12 SISÄLLYSLUETTELO ENNEN ASENNUSTA 1 ASENNUSTILAN VALMISTELU 1 LIIMASUOSITUKSET 2 LIIMATTAVAT TUOTTEET 3 KELLUVAT TUOTTEET 7 LAATTOJEN LEIKKAUS 10 ASENNUSSUUNNITELMA 10 KÄYTTÖSUOSITUKSET 11 YLEISET SUOSITUKSET 11 ALKUPERÄISET TAKUUEHDOT 12 VASTUUVAPAUS ENNEN ASENNUSTA ASENNUSTILAN VALMISTELU Pintatec ei vastaa asennusvirheistä tai muusta vastaavasta, jotka johtuvat tämän ohjeen kiellellisen käännöksen aiheuttamista epäselvyyksistä. Epäselvissä tilanteissa ota aina yhteys Pintatecin asiakaspalveluun. Ennen asennuksen aloittamista tulee varmistaa, että kaikki asennukseen liittyvät ohjeet ja materiaalit on käyty huolellisesti läpi. Jos epäselvyyksiä ilmenee, on syytä ottaa yhteyttä tuotteen toimittajaan. Näin ehkäistään huonosta asennuksesta johtuvia ongelmia ja päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen PAVIGYM-tuotteiden kanssa. Tuotteet on siirrettävä asennettavaan tilaan, jossa vallitsee normaali huonelämpötila (noin 20C ), vähintään kaksi vuorokautta (48h) ennen asennuksen alkamista. Tuote tulee varastoida aina sisätiloissa ja tuotteet tulee suojata suoralta auringonvalolta, joka voi aiheuttaa muutoksia tuotteen värissä ja mittasuhteissa. Mahdolliset valmistusvirheet tuotteissa tulee todeta ennen asennuksen aloittamista. Ilmoita kaikki tuotteista löydetyt poikkeavuudet tuotteen toimittajalle ennen asennuksen aloittamista. Kun tuotteet on asennettu, niitä ei voi enää palauttaa. Katso lisätiedot ja takuuohjeet tämän dokumentin lopusta. Seuraavat asiat tulee huomioida asennustilassa ennen asennuksen aloittamista. Aloita PAVIGYM-tuotteiden asennus vasta, kun kaikki muut rakennustyöt on saatu päätökseen. Suojaa tuotteet suoralta auringonvalolta sekä kaikilta muilta lämmönlähteiltä, jotka voivat nostaa tuotteen lämpötilan yli +40C. Asenna tarvittaessa ikkunakalvot, jotka suojaavat suoralta auringonvalolta. PAVIGYM-tuotteet tulisi asentaa huonelämpötilassa, joka on vähintään +15C ja enintään +25C. Paras lopputulos

2 sivu 2 / 12 LIIMATTAVAT TUOTTEET KELLUVAT TUOTTEET LIIMASUOSITUKSET Markkinoilla olevat liimat on testattu PAVIGYM:n toimesta ja tämän perusteella suositellaan käytettäväksi seuraavia tuotteita HENKEL/THOMSIT - Thomsit K 188 E UZIN - Uzin KE 2000S Yllä olevat suositukset perustuvat PAVIGYM:n omiin kokemuksiin ja tutkimuksiin tuotteiden yhteensopivuudesta. Yksittäisten projektien olosuhteet voivat vaihdella ja tästä syystä PAVIGYM tai tuotteen toimittaja eivät voi ottaa vastuuta asennuksen onnistumista. Asennuksessa tulee aina noudattaa erityistä huolellisuutta ja käyttää hyväkseen asentavan tahon ammattiosaamista.

3 LIIMATTAVAT TUOTTEET ALUSTAN VALMISTELU HUOMIOITAVAA sivu 3 / 12 BETONIPOHJAISET ALUSTAT KUIVA: Kaikkien liimattavien pintojen tulee olla kuivat (kosteuspitoisuus max 3,5%), tasaiset, liimaa vastaanottavat ja puhtaat. Alusmateriaali ei saa olla vahattu, öljytty, kiillotettu, maalattu, eikä siinä saa olla rippeitä edellisestä liimauksesta. VIRANOMAISMÄÄRÄYKSET: Kaikki betonipinnat tulee testata paikallisten ohjeistusten mukaan ja liimaukseen tulee käyttää vain tuotteita, jotka täyttävät paikalliset määräykset. LIIMAT: Kun alusta vaatii käytettäväksi pohjustusmateriaaleja, tulee siihen käyttää sopivan valmistajan - kuten Thomsit, Uzin, Sika tai Mapei - tuotteita. OLOSUHTEET: Ennen liimauksen aloittamista tulee varmistaa, että alustan lämpötila on yli +10C ja ilman kosteus tilassa ei ylitä 70%. ELEMENTEIN TAI PUUKOROTETTU ALUSTA YHTENÄINEN: Puulattian tulee olla yhtenäinen ja tukevasti asennettu sekä päällystetty vähintään 18mm kovalevyllä. TASAINEN: Kovalevyt tai lattiaelementit tulee olla asennettu tasaisesti. Alustassa olevat tasoerot ja saumavälit voivat aiheuttaa ongelmia PAVIGYM-tuotteiden kanssa pidemmän ajan kuluessa. Suosittelemme käytettäväksi pintalevyjä, jotka voidaan kiinnittää toisiinsa pontein. PUHDAS: Pinta tulee olla pesty tai imuroitu juuri ennen asennuksen aloittamista, jotta vältytään sahanpurun ja muun lian jäämistä liimattavien pintojen väliin. KUIVA: Kaikki mahdolliset alustaan kohdistuvat kosteusongelmat tulee selvittää ja korjata ennen liimauksen aloittamista. 1. PAVIGYM-tuotteita ei ole tarkoitettu asennettavaksi maton tai helposti liikkuvan alustan päälle, koska nämä voivat aiheuttaa Interlock-kiinnityksen pettämisen. 2. Suosittelemme, että testiliimaus suoritetaan ennen varsinaisen asennustyön aloittamista, jotta voidaan varmistua hyvästä asennuksen lopputuloksesta. 3. PAVIGYM-tuotteita voidaan käyttää lattialämmitetyissä kohteissa noudattaen lattialämmityksen asentajan suosituksia ja ohjeita. Lämmitys tulee kytkeä pois 24h ennen liimauksen aloittamista ja se voidaan kytkeä asteittain takaisin päälle vasta asennuksen valmistuttua.

4 sivu 4 / 12 TUOTTEIDEN ASENNUS TARKASTA AINA TUOTTEIDEN KUNTO JA MAHDOLLISET VALMISTUSVIRHEET ENNEN LIIMAUKSEN ALOITTAMISTA. TYÖKALUT ASENNUSOHJEET 1. Piirrä kaksi viivaa keskelle asennettavaa tilaa käyttäen apuna linjalaseria. Viivat tulee suunnata kahden valitun pääseinän mukaan, jotka ovat suorakulman (90 suhteessa toisiaan nähden. Nämä asennuslinjat muodostavat suuren ristin, josta voit tarkastaa asennuksen aikana, että lattia tulee asennetuksi suoraan. 2. Tarkasta (ja mittaa) asennuslinjojen paikat suhteessa seiniin siten, että näkyvimmille paikoille (aulat, pitkät seinät, oviaukot) osuu kokonaiset laatat. Jos valituissa tuotteissa on painatuksia tai kuvioita, varmista näiden paikat ja merkitse ne ylös. 3. Kuvioitujen kuosien kanssa on erityisen tärkeää, että laatat osoittavat lattialla samaan suuntaan. Tämän voi varmistaa asentamalla laatat siten, että niiden PAVIGYMlogo on kussakin laatassa samansuuntaisesti. Jos valituissa tuotteissa on painatuksia tai kuvioita, niiden paikat määrittävät asennussuunnan. 4. Tarkasta Interlocking-kiinnitys, väri ja laattojen yleinen kunto ennen liimauksen aloittamista. Suosituksena on myös tehdä 4-5 laatan testiliimaus ennen varsinaisen työn aloittamista.

5 sivu 5 / Tehtyäsi kaikki mittaukset ja varmistettuasi mahdollisten yksilöllisesti kuvioitujen laattojen paikat, voi liiman levittää ensimmäistä laattaa varten (katso esimerkkikuva asennussuunnitelmasta alta). Käytä liiman levitykseen v-mallista levityslastaa ja käytä liimaa noin 250g/m 2. Toimi tästä eteenpäin liiman valmistajan ohjeiden mukaan (kuivumisaika yms.). 6. Voit nyt levittää liiman ensimmäisen laatan ympärille tulevalle laattakierrokselle. Tarkasta laattojen yhteneväisyys asennuslinjojen suhteen jokaisen laattakierroksen yhteydessä. Älä käytä enempää liimaa kuin on tarpeen. Ylimääräinen liima saattaa jättää laatat koholleen ja aiheuttaa epätasaisen laattojen välisen liitoksen. Poista ylimääräinen liima välittömästi kostealla liinalla PAVIGYMlaatoista. Älä ikinä taivuta laattoja asennuksen yhteydessä saadaksesi niitä sopimaan yhteen. Mikäli joudut käyttämään asennuksessa voimaa, on se merkki siitä, etteivät edelliset laatat ole asennettu suoraan linjaan. 7. Varmistaaksesi tiiviin lopputuloksen, paina huolellisesti laattojen reunat samaan tasoon Interlocking-kiinnikkeistä ja käytä kevyttä mattojyrää kiinnityssaumojen tasoittamiseen. Tiivistettyäsi saumat käytä mattojyrää koko laattaalan tiivistämiseen.

6 sivu 6 / Tiivistä matot asennusalustaan noin 20 minuutin välein käyttäen mattojyrää tai vastaavaa. Varmista ennen tiivistystä, että laattojen asettelu on onnistunut (erityisesti saumakohdat ja laattojen oikea järjestys). Muista, että tämä on viimeisiä mahdollisuuksia korjata mahdolliset virheet ennen liiman lopullista kuivumista. 9. Jätä reunimmaisen laattakierroksen liimaus viimeiseksi. Viimeisten laattojen ja tilaa rajaavien seinien tai vastaavien välille jätettävä liikuntasauma on leveydeltään 5-10mm. Liikuntasauman ansiosta lattiapinta voi mukautua ulkoisten olosuhteiden (mm. lämpötila ja kosteus) muutoksiin. PAVIGYM Tatami ja Paviplay-tuotteiden liikuntasauma on leveydeltään 20-25mm. 10. Asennustyön valmistuttua, tulee koko lattian antaa kuivua vähintään 24h ennen käyttöönottopuhdistuksen suorittamista. 11. Käyttöönottopuhdistuksen jälkeen voidaan tilaan suunnitellut laitteet ja välineet asettaa paikoilleen. Älä koskaan vedä painavia laitteita lattiaa pitkin vaan käytä ilmatäytteysillä renkailla liikkuvia kuljettimia ja siirtoalustoja. Katso PAVIGYM:n asennusvideo liimattavien tuotteiden asennuksesta oheisen linkin kautta.

7 KELLUVAT TUOTTEET sivu 7 / 12 ALUSTAN VALMISTELU BETONIPOHJAISET ALUSTAT KUIVA: Kaikkien aluspintojen tulee olla kuivat (kosteuspitoisuus max 3,5%). TASAINEN: Kiillotettu betoni, hyvin tasoitettu itsetiivistyvä sementti ja hiekka/sementti-yhdistelmät on todettu toimiviksi vaihtoehdoiksi alusmateriaaleiksi, kun alustan pinta on varmistettu tasaiseksi. PUHTAUS: Pinta tulee olla pesty tai imuroitu juuri ennen asennuksen aloittamista. ELEMENTEIN TAI PUUKOROTETTU ALUSTA YHTENÄINEN: Puulattian tulee olla yhtenäinen ja tukevasti asennettu sekä päällystetty vähintään 18mm kovalevyllä. Mitä vähemmän alusta värähtelee kuormituksen alla, sen parempi. TASAINEN: Kovalevyt tai lattiaelementit tulee olla asennettu tasaisesti. Alustassa olevat tasoerot ja saumavälit voivat aiheuttaa ongelmia PAVIGYM-tuotteiden kanssa pidemmän ajan kuluessa. Suosittelemme käytettäväksi pintalevyjä, jotka voidaan kiinnittää toisiinsa pontein. PUHDAS: Pinta tulee olla pesty tai imuroitu juuri ennen asennuksen aloittamista. HUOMIOITAVAA 1. Puiseen alusmateriaaliin voi tulla pitkän ajan kuluessa värieroja, jotka huomataan PAVIGYM-tuotteita poistettaessa. 2. Kaikki mahdolliset alustaan kohdistuvat kosteusongelmat tulee selvittää ja korjata ennen asennuksen aloittamista. 3. Kelluvia PAVIGYM-tuotteita ei saa käyttää lattialämmitettyjen pintojen päällä ILMAN LIIMAUSTA. Mikäli näin kuitenkin tehdään, ei PAVIGYM tai tuotteet luovuttanut taho ota vastuuta mahdollisista ongelmista Interlockingkiinnityksessä tai tuotteen mittasuhteissa. Lattialämmitetyissä kohteissa suositellaan aina PAVIGYMtuotteiden liimausta. Katso tarkemmat ohjeet kohdasta Alustan valmistelu - liimattavat tuotteet. 4. PAVIGYM-tuotteita ei ole tarkoitettu asennettavaksi maton tai helposti liikkuvan alustan päälle, koska nämä voivat aiheuttaa Interlock-kiinnityksen pettämisen.

8 sivu 8 / 12 TUOTTEIDEN ASENNUS (kelluvat tuotteet) TARKASTA AINA TUOTTEIDEN KUNTO JA MAHDOLLISET VALMISTUSVIRHEET ENNEN LIIMAUKSEN ALOITTAMISTA. TYÖKALUT ASENNUSOHJEET 1. Piirrä kaksi viivaa keskelle asennettavaa tilaa käyttäen apuna linjalaseria. Viivat tulee suunnata kahden valitun pääseinän mukaan, jotka ovat suorakulman (90 suhteessa toisiaan nähden. Nämä asennuslinjat muodostavat suuren ristin, josta voit tarkastaa asennuksen aikana, että lattia tulee asennetuksi suoraan. 2. Tarkasta (ja mittaa) asennuslinjojen paikat suhteessa seiniin siten, että näkyvimmille paikoille (aulat, pitkät seinät, oviaukot) osuu kokonaiset laatat. Jos valituissa tuotteissa on painatuksia tai kuvioita, varmista näiden paikat ja merkkaa ne ylös. 3. Kuvioitujen kuosien kanssa on erityisen tärkeää, että laatat osoittavat lattialla samaan suuntaan. Tämän voi varmistaa asentamalla laatat siten, että niiden PAVIGYMlogo on kussakin laatassa samansuuntaisesti. Jos valituissa tuotteissa on painatuksia tai kuvioita, niiden paikat määrittävät asennussuunnan. 4. Tarkasta Interlocking-kiinnitys, väri ja laattojen yleinen kunto ennen varsinaisen asennuksen aloittamista. 5. Aloita laattojen asennus tilan keskeltä. Jatka tästä tekemällä aina yksi uusi kierros asennettujen laattojen ympärille (ks. kuva). Tarkasta laattojen linjaus työn edetessä.

9 sivu 9 / Varmistaaksesi tiiviin lopputuloksen, paina huolellisesti laattojen reunat samaan tasoon Interlocking-kiinnikkeistä ja käytä kevyttä mattojyrää kiinnityssaumojen tasoittamiseen. Voit helpottaa saumakohtien kiinnittymistä suihkuttamalla niihin pienen määrän vettä spraypullosta. 9. Jätä reunimmaisen laattakierroksen liimaus viimeiseksi. Viimeisten laattojen ja tilaa rajaavien seinien tai vastaavien välille jätettävä liikuntasauma on leveydeltään 5-10mm. Liikuntasauman ansiosta lattiapinta voi mukautua ulkoisten olosuhteiden (mm. lämpötila ja kosteus) muutoksiin. PAVIGYM Tatami ja Paviplay-tuotteiden liikuntasauma on leveydeltään 20-25mm. 8. Tarkasta koko lattiapinta mahdollisten virheiden varalta. Muista, että voit vaihtaa yksittäisten laattojen paikkaa, jos kokonaisuus siten paranee. 9. Suorita käyttöönottopuhdistus, jonka jälkeen tilaan suunnitellut laitteet ja välineet voidaan asettaa paikoilleen. Älä koskaan vedä painavia laitteita lattiaa pitkin vaan käytä ilmatäytteisillä renkailla liikkuvia kuljettimia ja siirtoalustoja. Katso PAVIGYM:n asennusvideo kelluvien tuotteiden asennuksesta oheisen linkin kautta.

10 sivu 10 / 12 LAATTOJEN LEIKKAUS Mittaa laatan reunan ja seinän välinen etäisyys huomioiden liikuntasauman. Merkitse laattaan leikkausviiva, jota pitkin teet kevyen viillon mattoveitsellä. Tee uusi viilto, joka lävistää materiaalin. Voit joutua tekemään useamman viillon riippuen tuotteen paksuudesta. HUOMIOITAVAA 1. Ota huomioon pienten leikkausten haastavuus asennussuunnitelmaa tehdessäsi. Älä ikinä leikkaa kohden omia sormiasi tai vartaloasi välttääksesi tapaturmat. 2. Muista, että virheelliset leikkaukset voivat johtaa ylimääräisiin kustannuksiin, mikäli yksilöidyt laatat leikataan väärään kokoon ja täten niiden käyttö tilassa estyy. ASENNUSSUUNNITELMA Alta löydät esimerkin asennussuunnitelmasta.

11 sivu 11 / 12 KÄYTTÖSUOSITUKSET Älä koskaan käytä mustia kumisuojia laitteiden ja vastaavi en alla. Käytä suojina ainoastaan muovisia suojia tai vastaavasti kumisuojia, jotka eivät jätä värijäämiä. Käytä mattoja sisääntuloväylillä estääksesi ylimääräisen lian kulkeutumisen liikuntatilaan. Älä koskaan käytä lattiapinnan hoitoon kiillotuslaikkoja, hiekkaa, metalliharjoja tai höyrypuhdistimia. Älä aloita liikuntatilan korjaustöitä tai muuta vastaavaa, jonka aikana on vaarana epäpuhtauksien kulkeutuminen lattiapinnalle, ilman kunnollista lattiapinnan suojausta. Vältä seuraavien tuotteiden/ainesosien joutumista lattiapinnalle: happamat (kylpyhuonekemikaalit, hedelmämehut, etikka, alkoholit) ja alkaaliset (esim. valkaisuaine) aineet sekä petrokemikaalit (öljyä sisältävät puhdistusaineet, rasvat, liuottimet, hiovat aineet). Huomioi PAINAVIA LAITTEITA siirrettäessä, että monet laitteiden omista pienistä siirtopyöristä on tarkoitettu käytettäväksi ainoastaan kiinteiden alustojen päällä. Tästä syystä painavat laitteet tulee aina siirtää joko käyttämällä ilmatäytteisillä renkailla liikkuvia kuljettimia ja siirtoalustoja tai käsin kantaen. STAATTINEN SÄHKÖ voi tiettyjen olosuhteiden vallitessa varautua lyhyeksi ajaksi lattiamateriaaliin asennuksen jälkeen. Tämä voidaan ehkäistä helposti lisäämällä pieni määrä Jontec Destat -lisäainetta käyttöönottopuhdistuksessa käytettävään pesuaineseokseen. PAVIGYM-tuotteet on suunniteltu käytettäväksi URHEILU- KENGILLÄ. Normaalit ulkokengät sekä korkokengät voivat vahingoittaa lattiapintaa. PAVIGYM Tatami on suunniteltu käytettäväksi ainoastaan paljain jaloin. YLEISET SUOSITUKSET Uudet lattiatiilet voivat aiheuttaa lievää hajua asennuksen jälkeen. Hyvällä ilmastoinnilla ja käyttöönottopuhdistuksella haju poistuu muutamassa viikossa. Pidä lämmittimet vähintään 50cm etäisyyllä tuotteesta ja vältä tilan lämpötilan nousemista yli +40C. Suojaa lattiapinta suoralta auringon valolta esimerkiksi ikkunoihin asennettavilla tummennuskalvoilla. Muista jättää liikuntasaumat koko lattiapinnan ympärille.

12 ALKUPERÄISET TAKUUEHDOT sivu 12 / 12

ASENNUSOHJE. ErgoFloor-kumilaatat. sivu 1 / 5 VARASTOINTI

ASENNUSOHJE. ErgoFloor-kumilaatat. sivu 1 / 5 VARASTOINTI ASENNUSOHJE ErgoFloor-kumilaatat sivu 1 / 5 VARASTOINTI Kumilaatat tulee säilyttää kuivassa tilassa, jonka lämpötila on yli +10C. Jos kumilaattoja säilytetään alle +10C lämpötilassa, tulee ne siirtää asennettavaan

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi ASENNUSOHJEET Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Tasaannuttaminen... 3 Asennusolosuhteet...

Lisätiedot

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 On tärkeää, että tekstiililaatat asennetaan oikein ja huolellisesti. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi noudata näitä ohjeita tarkasti. Yksi tekstiililaatan tärkeimpiä etuja on asennuksen nopeus

Lisätiedot

Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen.

Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen. 1 Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen. VALMISTELU Suosittelemme tilaamaan saman lattiaprojektin tarvikkeet aina samanaikaisesti. 2 Varastoi ja kuljeta Pergo-vinyyliä

Lisätiedot

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET HUOMIOITAVAA ENNEN ASENNUSTA Aluslattian tulee täyttää SisäRYL 2013 vaatimukset. Alustan tulee olla kuiva, tasainen, kiinteä ja puhdas. Huomio että laminaattilattian pitää

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

Asennusohje ColoRex SD och EC

Asennusohje ColoRex SD och EC Asennusohje ColoRex SD och EC ColoRex on sähköä johtava PVC-laatta, jonka mitat ovat 610 x 610 x 2 mm. ColoRex on ESD-hyväksytty (Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut). ColoRex-asennuksessa käytetään

Lisätiedot

AMTICO CARPET TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE

AMTICO CARPET TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 6 On tärkeää, että tekstiililaatat asennetaan oikein ja huolellisesti. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi noudata näitä ohjeita. Yksi tekstiililaatan tärkeimpiä etuja on asennuksen nopeus ja

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Korkkitrio Oy Aurinkokuja 5 A, Tampere

ASENNUSOHJEET. Korkkitrio Oy Aurinkokuja 5 A, Tampere KULJETUS, VARASTOINTI JA HUONEILMAAN SOPEUTTAMINEN Wise tulee olla asennuspaikalla vähintään 24 tuntia ennen asennusta kuivassa ja tuuletetussa tilassa, jotta materiaali ehtii sopeutua asennettavaan huoneilmaan.

Lisätiedot

POLYFLOR CAMARO LOC 5G DESIGN-LATTIAN ASENNUSOHJE

POLYFLOR CAMARO LOC 5G DESIGN-LATTIAN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 7 Yleistä Polyflor Camaro LOC on M1-luokiteltu, irtoasennettava lukkopontillinen vinyylilaatta. Tuote soveltuu käytettäväksi asunnoissa sekä kevyessä rasituksessa julkisissa tiloissa. Tuote on

Lisätiedot

Asennusohje SureStep PUR, SafeStep, SafeStep Grip & SafeStep R12

Asennusohje SureStep PUR, SafeStep, SafeStep Grip & SafeStep R12 Kaikkein paraskaan lattiapäällyste ei ole hyvännäköinen tai toimiva, jos sitä ei asenneta ja hoideta oikein tai jos alusta ei ole ihanteellinen. Lue tämän vuoksi asennusohje huolellisesti, ennen kuin aloitat

Lisätiedot

WISE Asennusohjeet. Valmistelu. Aluslattian vaatimukset

WISE Asennusohjeet. Valmistelu. Aluslattian vaatimukset WISE Asennusohjeet Valmistelu Aluslattian vaatimukset Tarkista päivänvalossa ettei asennettavissa tuotteissa ole mitään vaurioita tai vikoja. Tarkista myös että aluslattia täyttää kaikki vaatimukset mitä

Lisätiedot

Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi ASENNUSOHJE. Bronco-tekstiilimattolaatat

Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi ASENNUSOHJE. Bronco-tekstiilimattolaatat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi ASENNUSOHJE Bronco-tekstiilimattolaatat SISÄLLYS Yleistä... 3 Vastaanotto ja säilytys... 3 Asennusolosuhteet... 3 Aluslattian vaatimukset... 3 Tarvittavat

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL ASENNUSOHJEET 24 / 36 EL Näin saavutetaan paras ääneneristys Betonielementit ja betoniset ontelolaatat Betonisten välipohjien ääneneristys riippuu paljolti siitä, millaisia kantavat rakenteet ovat. Laatta-

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Käyttötarkoitus Lattianpäällyste, tarkoitettu ainoastaan sisäkäyttöön asuinrakennuksissa. "Floor in a box" ei sovellu kylpyhuoneisiin.

ASENNUSOHJEET. Käyttötarkoitus Lattianpäällyste, tarkoitettu ainoastaan sisäkäyttöön asuinrakennuksissa. Floor in a box ei sovellu kylpyhuoneisiin. Jotta mitään tärkeää ei jäisi huomiotta ja jotta saisit täyden hyödyn lattiastasi vuosiksi eteenpäin, suosittelemme näiden asennusohjeiden lukemista huolellisesti. ASENNUSOHJEET KÄYTTÖ Käyttötarkoitus

Lisätiedot

AMTICO CLICK SMART DESIGN-LATTIAN ASENNUSOHJE

AMTICO CLICK SMART DESIGN-LATTIAN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 7 Yleistä Amtico Click Smart on integroidulla askeläänenvaimennuskerroksella varustettu M1-luokiteltu, irtoasennettava lukkopontillinen vinyylilaatta. Tuote soveltuu käytettäväksi asunnoissa sekä

Lisätiedot

ASENNUSOHJE Liimattavat Quick-Step Livyn vinyylilattiat

ASENNUSOHJE Liimattavat Quick-Step Livyn vinyylilattiat ASENNUSOHJE Liimattavat Quick-Step Livyn vinyylilattiat BALANCE GLUE+ AMBIENTE GLUE+ PULSE GLUE+ Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto, säilytys, tasaannuttaminen...

Lisätiedot

Laminaatti 2-lock ja T-lock

Laminaatti 2-lock ja T-lock Asennusohje Laminaatti 2-lock ja T-lock 2014 EDELLYTYKSET Uiva asennus tarkoittaa, että lattiaa ei kiinnitetä (ei naulata eikä liimata) alustaan. Lattian pitää päästä liikkumaan vapaasti sisäilman muutosten

Lisätiedot

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE Aloita asennus katkaisemalla listat sopivaan mittaan. Tee tarvittavat jiiraukset valmiiksi. JIIRAUS: MDF-ja puulistat voit jiirata sahaamalla. NAULAUS: käytä viimeistelynaulainta,

Lisätiedot

Wallgard asennusohje 2014

Wallgard asennusohje 2014 Wallgard asennusohje 2014 1. Alusta 1.1 Alustan on oltava luja, puhdas, kuiva ja tasainen, imukykyinen, eikä halkeamia ei saa esiintyä. Kiinnitystä heikentävät maali- ja öljytahrat sekä pöly poistetaan.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Moduleo MOODS Design vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi

ASENNUSOHJE. Moduleo MOODS Design vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi ASENNUSOHJE Moduleo MOODS Design vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Tasaannuttaminen... 3 Asennusolosuhteet... 3 Aluslattian

Lisätiedot

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat. INFRASAUNAN ASENNUSOHJE Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.fi INFRASAUNA + YHDISTELMÄSAUNA INFRASAUNAN ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

Lisätiedot

Asennussuosituksia norament -lattiapäällysteille

Asennussuosituksia norament -lattiapäällysteille Asennussuosituksia norament -lattiapäällysteille Alustan lujuus- ja kosteustason on täytettävä yleisen asennusvalmiuden vaatimukset. Betonin suhteellinen kosteus saa korkeintaan olla 85% (SisäRYL 2013).

Lisätiedot

TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO

TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO Tycroc suihkualtaat toimitetaan aina asianmukaisella lattiakaivolla varustettuina. Komponentit on kehitetty yhdessä käytettäväksi eivätkä sovi asennettavaksi muiden valmistajien

Lisätiedot

Solukumit. Asennusopas

Solukumit. Asennusopas Solukumit Asennusopas Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Yleistä 3 2 Käytännön tietoa 3 Työskentely solukumisukilla 3 Työskentely solukumimatoilla 3 Yleistä liimauksesta 4 3 Putkien ja liittimien eristäminen

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Liberty Clic 30 - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi

ASENNUSOHJE. Liberty Clic 30 - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi ASENNUSOHJE Liberty Clic 30 - lukkopontilliset vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Tasaannuttaminen... 3 Asennusolosuhteet...

Lisätiedot

woven flooring ASENNUSOHJE ege tekstiilimattolaatat Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi

woven flooring ASENNUSOHJE ege tekstiilimattolaatat Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi woven flooring ASENNUSOHJE ege tekstiilimattolaatat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Asennusolosuhteet... 3 Aluslattian vaatimukset...

Lisätiedot

Asennusohje. Devicell Dry

Asennusohje. Devicell Dry Asennusohje Devicell Dry 1 Asennusohje SF Tekniset tiedot Rakenne: Alumiinilla päällystetty polystyreeni U-arvo: 3 W/m2K Koko: 50 x 100 cm (0,5 m2) Paksuus: 13 mm Alumiinin paksuus: 1 mm Eriste: 12 mm

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer laatta saumoihin,

Lisätiedot

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane Max Stop Vedeneristysmassa Tätskikt Membrane Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi MaxStop-Telattava vedeneristysjärjestelmä koostuu seuraavista osista: 1. MaxStop Primer tai MaxStop kosteussulku

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET TAITESUIHKUOVI

ASENNUSOHJEET TAITESUIHKUOVI ASENNUSOHJEET TAITESUIHKUOVI TÄRKEÄÄ - ENNEN KUIN ALOITAT! Tarkista tuote välittömästi saatuasi sen kuljetuksessa tapahtuneiden vahinkojen, puuttuvien osien ja tai valmistusvirheiden varalta. Vahingoista

Lisätiedot

Asennussuosituksia noraplan -lattiapäällysteille

Asennussuosituksia noraplan -lattiapäällysteille Asennussuosituksia noraplan -lattiapäällysteille Alustan lujuus- ja kosteustason on täytettävä yleisen asennusvalmiuden vaatimukset. Betonin suhteellinen kosteus saa olla korkeintaan 85% (SisäRYL 2013).

Lisätiedot

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuoneen hanalta paljon. Varmistaaksemme, että kaikki mallistomme hanat täyttävät tiukat laatu- ja

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuoneen hanalta paljon. Varmistaaksemme, että kaikki mallistomme hanat täyttävät tiukat laatu- ja Kylpyhuoneen hanat Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuoneen hanalta paljon. Varmistaaksemme, että kaikki mallistomme hanat täyttävät tiukat laatu- ja kestävyysstandardimme, riippumaton instituutti testaa

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer + verkko, kuivumisaika

Lisätiedot

Asennussuosituksia nora -porrasratkaisut

Asennussuosituksia nora -porrasratkaisut Asennussuosituksia nora -porrasratkaisut Sopivia alustoja ovat puu-, kivi-, tasoite- (pohjustettu) ja metallipintaiset portaat sekä muut kovat, kiinteät pohjat. Alustan tulee olla tasainen, sileä ja puhdas.

Lisätiedot

Itserajoittuvan lämmityskaapelin LIGO 20 W/m asennusohje

Itserajoittuvan lämmityskaapelin LIGO 20 W/m asennusohje Itserajoittuvan lämmityskaapelin LIGO 20 W/m asennusohje Ligo-lämmityskaapelin asennusohje Tuotetiedot: Itserajoittuva lämpökaapeli, sis. kylmäpään: MMJ 3 x 1,5 S 2 m. Teho 20 W/m +10 C, 230 V AC. Itserajoittuva

Lisätiedot

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje 2 (5) 1 Yleisesti Jokainen asennuspaikka on erilainen, joten ohjeet eivät välttämättä ole yksiselitteiset kaikissa tapauksissa. Lue ensin koko ohje lävitse,

Lisätiedot

TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO

TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO Tycroc suihkualtaat toimitetaan aina asianmukaisella lattiakaivolla varustettuina. Komponentit on kehitetty yhdessä käytettäväksi eivätkä sovi asennettavaksi

Lisätiedot

Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje

Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje 2 (5) 1 Yleisesti Jokainen asennuspaikka on erilainen, joten ohjeet eivät välttämättä ole yksiselitteiset kaikissa tapauksissa. Etene asennuksessa ohjeen

Lisätiedot

Asennusohjeet ammattilaisille

Asennusohjeet ammattilaisille Asennusohjeet ammattilaisille Tämän ohje on tarkoitettu ammattilaisille mahdollistamaan paras mahdollinen lopputulos. Ei loppukäyttäjille. Valmistajan suosittelema kitti: Gyproc Promix Lite https://www.youtube.com/watch?v=blchabm0j9a

Lisätiedot

Lautaparketin. alustaanliimausjärjestelmä

Lautaparketin. alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimaus edellyttää tekijältä erityisosaamista sekä erikoistyökaluja. Alustaanliimaukseen soveltuvan

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. COREtec-lattiat. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi

ASENNUSOHJE. COREtec-lattiat. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi ASENNUSOHJE COREtec-lattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 3 Asennusolosuhteet... 3 Aluslattian vaatimukset... 3 Tarvittavat työkalut...

Lisätiedot

ASENNUSOHJE TYCROC UHP

ASENNUSOHJE TYCROC UHP TYCROC UHP Tycroc UHP asentaessa pohjan tulee olla tasainen, puhdas ja jäykkä. Pohjaan ei saa jäädä öljy pintaisia materiaaleja tai muuta likaa. Tarvittaessa alusta pitää oikaista. LEIKKAAMINEN JA SÄILYTYS

Lisätiedot

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa.

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. Järjestelmän rakenne sisältäpäin on seuraava: 1. Sisäseinärakenne

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET KÄÄNTÖSUIHKUOVI

ASENNUSOHJEET KÄÄNTÖSUIHKUOVI ASENNUSOHJEET KÄÄNTÖSUIHKUOVI TÄRKEÄÄ - ENNEN KUIN ALOITAT! Tarkista tuote välittömästi saatuasi sen kuljetuksessa tapahtuneiden vahinkojen, puuttuvien osien ja tai valmistusvirheiden varalta. Vahingoista

Lisätiedot

Kerabit Dual - asennusohjeet

Kerabit Dual - asennusohjeet Kerabit Dual - asennusohjeet Lue ohjeet huolellisesti ennen asennusta. Yleistä Alustaksi sopii raakaponttilaudoitus tai tarkoitukseen soveltuva rakennuslevy, esim. Kerabit OSB-kattolevy. Katon kaltevuus

Lisätiedot

Päivittäinen käyttö vaatii keittiöhanalta paljon. Varmistaaksemme, että kaikki mallistomme hanat täyttävät tiukat laatu- ja kestävyysvaatimuksemme,

Päivittäinen käyttö vaatii keittiöhanalta paljon. Varmistaaksemme, että kaikki mallistomme hanat täyttävät tiukat laatu- ja kestävyysvaatimuksemme, Keittiöhanat Päivittäinen käyttö vaatii keittiöhanalta paljon. Varmistaaksemme, että kaikki mallistomme hanat täyttävät tiukat laatu- ja kestävyysvaatimuksemme, riippumaton instituutti testaa ja hyväksyy

Lisätiedot

Maskeeraa oikein. Muovituksen maskeeraus - reikä ohjaustapille ylöspäin

Maskeeraa oikein. Muovituksen maskeeraus - reikä ohjaustapille ylöspäin Maskeeraa oikein Helpottaakseen saumaustyötä (ei vuotoja) on tärkeätä että maskeeraus tehdään meidän ohjeistuksen mukaan. 1 1 2 3 2 Suosittelemme myös että saumat muovitetaan koska tämä antaa suojan kemikaaleja

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. AUTOTALLI 18m²

KÄYTTÖOHJE. AUTOTALLI 18m² KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI 18m² ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, selvitä paikallisilta viranomaisilta tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

woven flooring ASENNUSOHJE Tractionback -pohjaiset Milliken mattolaatat Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi

woven flooring ASENNUSOHJE Tractionback -pohjaiset Milliken mattolaatat Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi woven flooring ASENNUSOHJE Tractionback -pohjaiset Milliken mattolaatat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Asennusolosuhteet... 3 Aluslattian

Lisätiedot

Enkolit Peltiliima Kaikille rakennusten suojapellityksille

Enkolit Peltiliima Kaikille rakennusten suojapellityksille Peltiliima Kaikille rakennusten suojapellityksille Peltiliima Pitkäaikaisille kestäville kiinnityksille! Enkolit peltiliimaa on käytetty yli 50 vuotta rakennusten suojapellitysten liimaukseen. Taloudellisesti

Lisätiedot

ASENNUSOPAS KATON JAKO SEINÄPROFIILIN ASENTAMINEN RIPUSTIMET PRIMÄÄRIPROFIILIT. Merkinnät:

ASENNUSOPAS KATON JAKO SEINÄPROFIILIN ASENTAMINEN RIPUSTIMET PRIMÄÄRIPROFIILIT. Merkinnät: ASENNUSOPAS Kuva 1 E A G B F C D H Merkinnät: Seinälista UD 28/27 Ruuvi SN 3,5 x 30 CD profiili 60/27 A = Maks. 300 mm B = Maks. 333 mm C = Maks. 900 mm D = Maks.900 mm Nonius-ripustimen (tyyppi riippuu

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET LIUKUSUIHKUOVI

ASENNUSOHJEET LIUKUSUIHKUOVI ASENNUSOHJEET LIUKUSUIHKUOVI TÄRKEÄÄ - ENNEN KUIN ALOITAT! Tarkista tuote välittömästi saatuasi sen kuljetuksessa tapahtuneiden vahinkojen, puuttuvien osien ja tai valmistusvirheiden varalta. Vahingoista

Lisätiedot

Easyker-lukkoponttilaatat

Easyker-lukkoponttilaatat Easyker-lukkoponttilaatat Ilman stressiä, ilman vaivaa, ilman laasteja Mikä on Easyker System? Easyker System on uusi helposti asennettava lattialaatoitusmenetelmä. Laatat asennetaan kiinni toisiinsa ilman

Lisätiedot

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA!

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Metallioven karmin vastakappaleiden HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Metallioven karmin vastakappaleiden asennuksessa tulee noudattaa useita varotoimenpiteitä. Huomioi turvallisuussyistä alla esitetyt varoitukset

Lisätiedot

E G. Asennus: Levyjen huolellinen käsittely estää vaurioita ja pinnan epäpuhtauksia ennen maalausta ja varmistaa näin hyvän lopputuloksen.

E G. Asennus: Levyjen huolellinen käsittely estää vaurioita ja pinnan epäpuhtauksia ennen maalausta ja varmistaa näin hyvän lopputuloksen. STRATOPANEL Kuva 1 E A G B F C D H Merkinnät: Seinälista UD 28/27 Ruuvi SN 3,5 x 30 CD profiili 60/27 Ristilukitsin Nonius-ripustimen (tyyppi riippuu asennussyvyydestä Levyn reuna A = Maks. 300 mm B =

Lisätiedot

TacFast tarjoaa nopean ja mutkattoman tavan asentaa lattiapäällysteitä monenlaisille aluslattioille...

TacFast tarjoaa nopean ja mutkattoman tavan asentaa lattiapäällysteitä monenlaisille aluslattioille... TacFast on mullistava mekaaninen asennusjärjestelmä TacFast Systems International -yhtiöltä, jonka toiminta perustuu innovaatioihin ja jolla on salkussaan yli 300 patenttia. Modulaariset TacFast-polypropeenilaatat

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle

Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1 Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1. Asennus a. Kaivon asennus betoni lattiaan : a.1 Kaivon asennus - Kaivo on kiinnitettävä tukevasti ennen valua. Kaivo kiinnitetään ympärillä

Lisätiedot

MaxFloor Komposiittilautojen asennus

MaxFloor Komposiittilautojen asennus MaxFloor Komposiittilautojen asennus Asennusvaihtoehto 1, T - muovikiinnikkeet (vaiht. RST pikakiinnikkeet) Perustus (Runko) 1. Perustuksen pitää olla tasainen ja vakaa, ettei terassiin tule vääntöä tai

Lisätiedot

MAAKELLARIN VOITTANUTTA EI OLE

MAAKELLARIN VOITTANUTTA EI OLE MAAKELLARI RATKAISEE SÄILYTYSONGELMASI Maakellari on ihanteellinen ratkaisu vihannesten, mehujen, säilöttyjen tuotteiden jne. pitkäaikaiseen varastointiin. Säilyvyyden takaavat maakellarin luontaiset ominaisuudet:

Lisätiedot

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

Keittiöhanat. KITCH_TAPS_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 18.00

Keittiöhanat. KITCH_TAPS_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 18.00 Keittiöhanat KITCH_TAPS_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 18.00 Päivittäinen käyttö vaatii keittiöhanalta paljon. Varmistaaksemme, että kaikki mallistomme hanat täyttävät tiukat laatu- ja kestävyysvaatimuksemme,

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohje HEATEX lämmöntalteenottokaivolle

Asennus- ja huolto-ohje HEATEX lämmöntalteenottokaivolle Asennus- ja huolto-ohje HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1. Asennus a. Kaivon asennus betoni lattiaan : a.1 Kaivon asennus - Kaivo on kiinnitettävä tukevasti ennen valua. Kaivo kiinnitetään ympärillä olevaan

Lisätiedot

Saunan rakentaminen ja remontointi

Saunan rakentaminen ja remontointi Saunan rakentaminen ja remontointi Suomessa saunan rakentamisen tapoja on todennäköisesti yhtä monta kuin on tekijöitäkin. Seuraavat saunan rakennusohjeet perustuvat 20 vuoden kokemukseemme saunojen rakentamisesta

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

JB-AQUA SARANAPROFIILIT JA TARVIKKEET

JB-AQUA SARANAPROFIILIT JA TARVIKKEET JB-AQUA SARANAPROFIILIT JA TARVIKKEET Asennus- ja valmistusohje JB-AQUA:lle JB-AQUA suihkutilat voidaan rakentaa useina eri yhdistelminä. Kaarevilla laseilla, tasolaseilla, yhdellä ovella, pariovilla,

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA Tycroc TWP -rakennuslevyä on helppo leikata joko sirkkelillä, pistosahalla, käsisahalla tai mattoveitsellä. Aukkojen poraamiseen soveltuu sekä kivi-, metalli-

Lisätiedot

Betonoinnin valmistelu

Betonoinnin valmistelu Betonoinnin valmistelu Betonointisuunnitelma Levitä muottiöljy tasaisesti ja ohuena kerroksena Puhdista muotit magneetin ja veden avulla. Betonointisuunnitelma Poista muoteista roskat. Noudata betonointisuunnitelmaa.

Lisätiedot

TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO

TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO TOIMITUKSEN VASTAANOTTO Tarkista ovien laatu ja määrä heti saatuasi tuotteet. Toimitukseen liittyvät huomautukset on tehtävä 8 päivän kuluessa tuotteen myyjälle.

Lisätiedot

Unidrain-lattiakaivon asennusohje: betoni ja siveltävä vedeneriste

Unidrain-lattiakaivon asennusohje: betoni ja siveltävä vedeneriste Unidrain-lattiakaivon asennusohje: betoni ja siveltävä vedeneriste Järjestelmän kuvaus Osat 1. Lattiakaivokaluste 2. Viemärikaivo 3. Kehys 4. Ritilä 5. Nukkasihti (lisävaruste Betoni Rakenne Lattia: Betonia

Lisätiedot

1. VALMISTELU 2. ASENTAMINEN 3. VIIMEISTELY 4. HUOLTO

1. VALMISTELU 2. ASENTAMINEN 3. VIIMEISTELY 4. HUOLTO Seuraavassa tekstissä vinyylilattia(t) viittaa(vat) lattioihin Quick-Step Livyn -vinyylilattiamallistosta liimattavassa asennustavassa. Bränditarvikkeet viittaavat määrättyihin Quick-Step Livyn -tarvikkeisiin.

Lisätiedot

ASENNUSOPAS SEINÄPROFIILIN ASENTAMINEN KATON JAKO RIPUSTIMET PRIMÄÄRIPROFIILIT

ASENNUSOPAS SEINÄPROFIILIN ASENTAMINEN KATON JAKO RIPUSTIMET PRIMÄÄRIPROFIILIT ASENNUSOPAS Kuva 1 E A G B F C Seinälista UD 28/27 H D Ruuvi SN 3,5 x 30 CD profiili 60/27 A = Maks. 300 mm B = Maks. 333 mm Ristilukitsin C = Maks. 900 mm D = Maks.900 mm Nonius-ripustimen (tyyppi riippuu

Lisätiedot

E G H D. Asennus: Levyjen huolellinen käsittely estää vaurioita ja pinnan epäpuhtauksia ennen maalausta ja varmistaa näin hyvän lopputuloksen.

E G H D. Asennus: Levyjen huolellinen käsittely estää vaurioita ja pinnan epäpuhtauksia ennen maalausta ja varmistaa näin hyvän lopputuloksen. SOLOPANEL Kuva 1 E A G B F C Seinälista UD 28/27 H D Ruuvi SN 3,5 x 30 CD profiili 60/27 Ristilukitsin A = Maks. 300 mm B = Maks. 333 mm Nonius-ripustimen (tyyppi riippuu asennussyvyydestä) C = Maks. 900

Lisätiedot

Lautaparketin. alustaanliimausjärjestelmä

Lautaparketin. alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimaus edellyttää tekijältä erityisosaamista sekä erikoistyökaluja. Alustaanliimaukseen soveltuvan

Lisätiedot

Vinyylilankut & vinyylilaatat. gerflor.fi

Vinyylilankut & vinyylilaatat. gerflor.fi Vinyylilankut & vinyylilaatat gerflor.fi Kauniita ja laadukkaita vinyylilattioita koteihin ja julkisiin tiloihin 2 TERVEYS & YMPÄRISTÖ 28 päivän jälkeen TERVEYS Ei formaldehydiä Lyijytön, ei raskasmetalleja

Lisätiedot

Näin asennat. suihkukulman: SK-850

Näin asennat. suihkukulman: SK-850 Näin asennat suihkukulman: SK-850 Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

SUOMI. Kylpyhuoneen hanat

SUOMI. Kylpyhuoneen hanat SUOMI Kylpyhuoneen hanat Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuoneen hanalta paljon. Riippumaton instituutti testaa kaikki hanamme huolellisesti, jotta voimme olla varmoja, että ne täyttävät tiukat laatu-

Lisätiedot

1. TrendyNailWraps kynsikalvot koko kynnelle

1. TrendyNailWraps kynsikalvot koko kynnelle 1. TrendyNailWraps kynsikalvot koko kynnelle TrendyNailWraps kynsikalvot on valmistettu yhdysvalloissa erityiselle laminoidulle pinnalle joka on niin kestävä että sen päälle voidaan karhentamisen jälkeen

Lisätiedot

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje MASADOOR autotallinovet Asennusohje Tämä asennusohje on tehty ammattitaitoisen asentajan käyttöön. Ohjeessa on piirroksia, joissa on komponentteja, joita ei aina oveen asenneta. Ennen asennuksen aloittamista

Lisätiedot

Tuulettuvat keraamiset. julkisivut

Tuulettuvat keraamiset. julkisivut Tuulettuvat keraamiset julkisivut Tuulettuva keraaminen julkisivu kestää aikaa Tuulettuvia keraamisia julkisivuja käytetään Suomessa tänä päivänä niin suurten kauppakeskusten kuin kerrostalojenkin julkisivuissa.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN Turmalin-savikattotiili Minster-betonikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 14.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 9 Alkulause

Lisätiedot

ALTRO ENSEMBLE DESIGNLATTIAN ASENNUS- JA HOITO-OHJE

ALTRO ENSEMBLE DESIGNLATTIAN ASENNUS- JA HOITO-OHJE Sivu 1 / 5 Yleistä Varmista ennen asennusta, että toimitettu tavara on hyvässä kunnossa. Varmista värin ja erän yhdenmukaisuus ja että tuote vastaa näytemateriaalia. Mikäli tuote ei vastaa suunnitelmia

Lisätiedot

Laminaatti 2-lock ja T-lock

Laminaatti 2-lock ja T-lock Asennusohje Laminaatti 2-lock ja T-lock 2016 EDELLYTYKSET Uiva asennus tarkoittaa, että lattiaa ei kiinnitetä (ei naulata eikä liimata) alustaan. Lattian pitää päästä liikkumaan vapaasti sisäilman muutosten

Lisätiedot

Asennusohje. Aquarelle märkätilan lattianpäällyste

Asennusohje. Aquarelle märkätilan lattianpäällyste Asennusohje Aquarelle märkätilan lattianpäällyste 2014 Edellytykset Alustan on oltava märkätilaan sopiva sekä luja, puhdas, kuiva ja tasainen, eikä halkeamia ei saa esiintyä. Kiinnitystä heikentävät maali-

Lisätiedot

4/2016 VIESKATALO. Työohjeet Rakennuksen vaipan tiivistämiseen. VIESKAN ELEMENTTI OY PL 4, 85201 Alavieska www.vieskanelementti.fi

4/2016 VIESKATALO. Työohjeet Rakennuksen vaipan tiivistämiseen. VIESKAN ELEMENTTI OY PL 4, 85201 Alavieska www.vieskanelementti.fi 4/2016 VIESKTLO Työohjeet Rakennuksen vaipan tiivistämiseen VIESKN ELEMENTTI OY PL 4, 85201 lavieska www.vieskanelementti.fi Yleistä Kosteus- ja homevaurioiden välttämiseksi on tärkeää huolehtia siitä,

Lisätiedot

Tynnyrisaunan asennusohje (1013)

Tynnyrisaunan asennusohje (1013) Tynnyrisaunan asennusohje (1013) 1 Asenna tynnyri suoralla alustalla Huom: Osa no: 1 ei kuulu toimitukseen. Asenna saunan tukiosa, osat sopivat jyrsittyihin uriin. Ruuvaa kiinni osat (ruuvien reijät merkittyinä,

Lisätiedot

Devilink FT Lämmityksen kytkentäyksikön asennus- ja käyttöohje. Suomi

Devilink FT Lämmityksen kytkentäyksikön asennus- ja käyttöohje. Suomi Devilink FT Lämmityksen kytkentäyksikön asennus- ja käyttöohje Suomi 1. Applications and Functions Devilink FT lämmityksen kytkentäyksikkö Devilink FT kytkentäyksikkö kytkee lämmityksen päälle ja pois.

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA Tycroc TWP -rakennuslevyä on helppo leikata joko sirkkelillä, pistosahalla, käsisahalla tai mattoveitsellä. Aukkojen poraamiseen soveltuu sekä kivi-, metalli-

Lisätiedot

Saunan rakentaminen ja remontointi

Saunan rakentaminen ja remontointi Saunan rakentaminen ja remontointi Suomessa saunan rakentamisen tapoja on todennäköisesti yhtä monta kuin on tekijöitäkin. Seuraavat saunan rakennusohjeet perustuvat 20 vuoden kokemukseemme saunojen rakentamisesta

Lisätiedot

optimum glue Valmistelu ASENNUSOHJEET Suosittelemme tilaamaan saman julkisen tilan lattiaprojektin tarvikkeet aina samanaikaisesti.

optimum glue Valmistelu ASENNUSOHJEET Suosittelemme tilaamaan saman julkisen tilan lattiaprojektin tarvikkeet aina samanaikaisesti. Valmistelu Suosittelemme tilaamaan saman julkisen tilan lattiaprojektin tarvikkeet aina samanaikaisesti. Varastoi ja kuljeta vinyylilattiaa huolellisesti estääksesi vääntymistä. Kuljeta ja varastoi pakkaukset

Lisätiedot

PST-saneerausmaton asennusohje. 100 W/m

PST-saneerausmaton asennusohje. 100 W/m PST-saneerausmaton asennusohje 100 W/m PST-saneerausmaton asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen vaipallinen lämpökaapeli suojapunoksella asennettuna mattoon 2 2 m:n kylmäkaapeli 2 x 0, 75 mm + suojapunos

Lisätiedot

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL Asennusohjeet Ennen jääkaapin asentamista 4 Vesiliitäntä 4 Sähköliitäntä 5 Jääkaapin sijoitus ja tasapainottaminen 6 Asennusmitat ja -vaatimukset 7 Pakastimen

Lisätiedot

Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa.

Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa. Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa. KÄYTTÖTARKOITUS quick2go alumiiniramppi mahdollistaa esteettömän kulun

Lisätiedot

LAATOITUSOHJE. Laatoituksen aloitus. Seinät

LAATOITUSOHJE. Laatoituksen aloitus. Seinät LAATOITUSOHJE Laatoituksen aloitus Seinät Seinien kaakelointi aloitetaan merkkaamalla ensin kaakeleiden vaaka- ja pystylinjat. Merkitse seinään pystysuora viiva keskelle. Asenna suora lauta seinälle vaakasuoraan

Lisätiedot

KOMERON ASENNUSOHJE. Tehdas: p

KOMERON ASENNUSOHJE. Tehdas: p KOMERON ASENNUSOHJE Tehdas: p. 020 7562 550 mirror@mirrorline.fi www.mirrorline.fi Luetaan kokonaan ennen asennusta! HUOM! Asennuksessa tarvitaan 2 henkilöä. - Avaa kaikki pakkaukset ja tarkista, että

Lisätiedot

Deckra Komposiittilautojen asennus

Deckra Komposiittilautojen asennus Deckra Scandinavia Ab Asennusopas, Deckra 4 v295787 / 2018 Deckra Komposiittilautojen asennus Asennusvaihtoehto 1, T -muovikiinnikkeet 1 Perustus (Kivijalka) 1. Perustuksen pitää olla tasainen ja vakaa,

Lisätiedot

system 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET

system 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET Sivuprofiili Koontiprofiili Seinäprofiili (valinnainen) Klick!! Ennen kuin aloitat uuden lämpökaton asentamisen, tulee sinun tarkistaa, että olet vastaanottanut kaikki osat,

Lisätiedot

Betonilattioiden hoito-ohjeet

Betonilattioiden hoito-ohjeet Betonilattioiden hoito-ohjeet 2. syyskuuta 2013 Betonilattioiden hoito-ohjeet Yleistä Vanhoissa betonilattioissa yleisiä ongelmia ovat niiden likaantuminen, vaikea puhdistettavuus ja pölyäminen. Näiden

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM KUIVAN TILAN SEINÄT.

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM KUIVAN TILAN SEINÄT. Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS 1. Cement primer- laimenna 1:1

Lisätiedot

ACO STAINLESS Lattiakaivot teollisuustiloihin

ACO STAINLESS Lattiakaivot teollisuustiloihin Lattiakaivot vesieristämätön betonilattia 1 2 3 tulee vaakasuoraan. Lattiakaivossa on 40 mm:n teleskooppisäätö. Kaivon yläosa säädetään yleensä valmiin lattiapinnan tasoon. paikoillaan ja lattia voidaan

Lisätiedot