LAHDEN SEUDUN MAITOKERHON MATKA UNKARI-ITÄVALTA LOKAKUUN ALUSSA 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LAHDEN SEUDUN MAITOKERHON MATKA UNKARI-ITÄVALTA LOKAKUUN ALUSSA 2012"

Transkriptio

1 LAHDEN SEUDUN MAITOKERHON MATKA UNKARI-ITÄVALTA LOKAKUUN ALUSSA Sunnuntai Klo 7.30 kokoonnuimme Helsinki-Vantaan lentoasemalle, jossa jaettiin matkalaisille navettakäyntejä varten suojahaalarit ja kenkäsuojat. Siirryimme lähtöselvityksen ja turvatarkastuksen kautta lennon lähtöportille. Lento lähti klo Perille saavuttiin klo Lentokentällä tapasimme suomenkielisen oppaan Veronika Mészárosin ja hänen johdollaan siirrymme bussille. Lähdimme ajamaan kohti kaupungin keskustaa ja aloitimme kiertoajelun. Gellert kukkulalta pääsimme ihailemaan kaupunkia lintuperspektiivistä. Lounaan söimme pienessä Aranyszarvas ravintolassa. Budapestin kaupungin tekee omaleimaiseksi sen sijainti. Toisella puolella ovat Budan kukkulat ja toisella Pestin tasanko, joiden välissä virtaa leveä mutkitteleva Tonava joki. Kaupungissa on monia UNESCON maailmanperintölistan kohteita. Näimme mm. Sankareiden aukion monine patsaineen, leveän Andrassy bulevardin, ooppera- ja parlamenttitalot, Kalastajalinnakkeen sekä Pyhän Tapanin kirkon. Kierroksella saimme tietoa kaupungin historiasta ja elämästä tässä suurkaupungissa nykypäivänä. Tämän jälkeen ajoimme Star Inn Hotel Budapest Centrum hotelliin, osoite Dessewffy u. 46, H-1066 Budapest ja majoitumme. Oli hetki aikaa hengähtää Klo kokoonnuimme hotellin aulassa. Lähdimme oppaan johdolla viettämään iltaa perinteiseen csardaan. Szeker csarda on Hajogyarin saarella Budan ja Pestin välissä. Ravintola on rakennettu perinteiseen tyyliin. Siellä vieraille tarjotaan ravintoa niin sielulle kuin ruumiillekin. Ohjelmassa oli kansanmusiikkia ja vauhdikkaita tanssiesityksiä sekä hyvää ruokaa. Illan aloitimme paikallisella aprikoosi palinka brandylla ja suolaisella leivällä, jota kutsutaan nimellä pogacsa. Taustalla soitti mustalaiskvintetti. Aterian jälkeen palasimme bussilla hotelliin maanantai Oli vapaata aikaa tutkia kaupunkia omin päin. Mielenkiintoinen vierailu- ja ostospaikka monille oli kauppahalli. Rakennus on arkkitehtuuriltaan erikoinen ja unkarilaisten herkkujen ja käsitöiden valikoima valtava. Päivän aikana ehti hyvin kierrellä nähtävyyksiä, tehdä ostoksia ja maistella paikallisen keittiön antimia. Budapestissa on myös monia kylpylöitä, joissa muutamat kävivät kurkistamassa sisälle, mutta kukaan ei tainnut mennä uimaan. Parlamenttitalo ja museot olivat maanantaina kiinni. Bestin puolen Kuninkaan linnassa kävi porukastamme muutama. Kolmen euron lipulla oli helppo matkustaa koko päivä käyttäen metroa, raitiotievaunua tai busseja. Maanantain vapaavalintainen päivä oli hyvä lomatunnelmaan pääsemiseksi ja rentoutumiseksi, sillä monella matkalle lähtö oli kiireinen, jotta koti- ja työasiat sai järjestykseen.

2 Kauppahalli Budapestissä, maitolitra maksoi n. 90 snt/l 2.10 tiistai Aamiaisen jälkeen luovutimme huoneet ja pakkasimme matkatavarat bussiin. Lähdimme ajamaan kohti Balaton järven aluetta. Noin puolentoista tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme pieneen Tihanyn kylään, joka on Balaton järven pohjoisrannalla pitkällä niemimaalla. Noin 1500 asukkaan kylän keskus on benediktiiniläisluostari, jonka kuningas Anderas 1 perusti vuonna Nykyiset rakennukset ovat valmistuneet vuonna Luostarin kävelytieltä on kaunis näköala alas Balatonin satamaan. Puolen päivän maissa matka jatkuu Szigligetiin, joka on Badacsonyn viininviljealueella. Kylässä on keskiaikainen linna, joka yhdessä viinitarhojen kanssa houkuttelee kylään vierailijoita. Tutustumme linnan naapurissa sijaitsevaan, vuonna 1887 perustettuun St. Antalin viinitilaan. Viinitilan oli vuosien saatossa jo päässyt rapistumaan, mutta satavuotispäivien aikaan sitä alettiin kunnostaa ja vuonna 1999 tila kellareineen avattiin. Pöydän päässä oppaamme Veronika Tutustuimme tilan tuotantoon ja alueen viinien ominaispiirteisiin viinikellarissa lounaalla ruokailun yhteydessä. Iltapäivällä matka jatkuu Keszthely nimiseen barokkikylään, joka levittäytyy Balaton järven rannalle ja ympäröivien mäkien rinteille. Majoituimme Hotel Helikon iin Balatonpart 5, 8360 Keszthely Hotellilla oli oma uimaranta ja uima-allas myös sisätiloissa. Sateinen sää ei houkutellut uimarannalle, mutta uima-altaan saunassa oli kotoinen olo hyvien löylyjen lumossa. Yhteinen illallinen syötiin hotellin ravintolassa.

3 3.10 keskiviikko Aamiaisen jälkeen pakkasimme matkatavarat bussiin ja lähdemme vierailulle maitotilalle. Tila sijaitsi lähellä Itävallan rajaa. Tämä kuului kolmen tilan ryppääseen, joiden pinta-ala on 3500 ha, lehmiä 2500 ja kaksi biokaasuvoimalaa. Nettiosoite alla, josta voi käydä tutustumassa tilan toimintaan. Maito lähtee Italiaan. Vierailutilalla oli 1150 lypsylehmää useissa navetoissa. Päivätuotos oli 30 litraa/lehmä. Maito myytiin Italiaan ja maidon hinta oli tällä hetkellä 33 snt/l. Myytävä maitomäärä oli l/päivä ja puoliperävaunullinen auto nuti tilalta maidot. Unkarissa maidon hinta oli samaan aikaan 28 snt /l, sama kuin tilan maidontuotantokustannus. Vastapoikineet lehmät lypsettiin 30 ensimmäisen vuorokauden aikana 4 kertaa/vrk. Lypsäjiä oli yhdeksän ja lypsäjän nettopalkka 400 /kk. Esim. aloittavan opettajan palkka on 300 /kk. Lypsäjän työrytmi oli ja Kaksi aamua, kaksi iltaa ja 2 vapaapäivää. Työntekijät olivat unkarilaisia. Kaikkiaan tilan työntekijämäärä oli 26. Tilanhoitaja ja meitä isännöinyt dr. Kova cs Ferenc oli koulutukseltaan eläinlääkäri, joka ei aktiivisesti osallistunut eläinten hoitoon. Ruokinta oli kaksi kertaa päivä seosrehuna, jossa oli suojattua soijaa, mäskiä, maissisäilörehua ja heinää. Siemennyksiin käytetään sukupuolilajiteltua kanadalaisten ja amerikkalaisten sonnien spermaa. Syntyneet vasikat juotettiin kahden ensimmäisen tunnin aikana 4 litralla ternimaitoa. Muutoin juotto tehtiin 2 kertaa/vrk. Suurin eläinten poistosyy on jalkasairaudet. Sorkkahoito tehdään kaksi kertaa vuodessa. Matka jatkui kohti Wienin kaupunkia. Matkan varrella Parndorfissa oli suuri Outlet Centre kauppakeskus, jossa on satoja merkkiliikkeitä. Siellä söimme myös omatoimisen lounaan. Ostosten jälkeen jatkettiin matkaa Wieniin. Majoittuminen oli Hotel Ibis Wien Mariahilf. Mariahilfer Gürtel 22-24, 1060 Wien Hotelli sijaitsee Wienin suurimman ostoskadun Mariahilferstrassen lähellä. Ostoskatu on 1,5 km pitkä. Ring kehäkadulle pääsee metrolla 7 minuutissa tai kävellen noin 1,5 kilometriä.

4 4.10 torstai Schönbrunn in linnan seutua Aamupäivällä teimme kaupunkikierroksen, jonka päätteeksi söimme myös Wienin leikkeen eli Wiener Schitzel in. Wienillä on monta lempinimeä. Keisarilliseksi kaupungiksi sitä kutsutaan, koska se oli Habsburgien hallitsijasuvun kotipaikka, jonne he rakensivat monia historiallisesti arvokkaita rakennuksia Itävalta ja Itävalta-Unkaria hallitessaan. Saksasta alkava ja Mustaanmereen laskeva Tonava halkoo kaupunkia ja on antanut Wienille Tonavan kaupunki nimen. Kierroksen aikana kuulimme monta historiallista tarinaa sekä faktaa tämän päivän elämästä Wienissä. Näimme maailmankuuluja nähtävyyksiä: Pyhän Tapanin kirkon ja Schönbrunnin linnat. Oopperatalo, Hofburg ja monet museot jäävät keskustaa ympäröivän Ring kehäkadun sisäpuolelle. Wien on tunnettu myös herkuista, leivokset ja kakut ovat kahviloissa aivan omaa luokkaansa. Iltapäivällä aterian jälkeen ohjelma oli vapaa ja moni kävi tutustumassa mm. Sissi museoon perjantai Aamiaisen jälkeen pakkasimme matkatavarat bussiin ja lähdemme koko päivän maaseuturetkelle, joka päättyi Wienin lentokentälle klo Ajoimme Wienistä länteen Ala-Itävaltaan St. Pöltenin kaupungin lähelle. Siellä vierailimme maidontuotantoon erikoistuneella tilalla. Waitzendorf Familie Rudolf Gruber Wernersdorfer Straße 18, 3100 Waitzendorf. Tilalla on yhteensä noin 170 eläintä, joista 75 lypsylehmää ja 30 ha peltoa. Perheyrityksessä työskentelee isäntä, emäntä, poika ja harjoittelija. Tilan tytär oli valittu maitokuningattareksi, vastannee meillä Maitolähettilästä. Tilan maitokiintiö oli l, josta myy osan pastöroituna läheiseen vanhainkotiin, l, suoramyyntinä muutamille noutaville asiakkaille ja pääosan meijeriosuuskuntaan. Suoramyyntihinta on 75 snt/ ja meijerimaidon hinta oli 34 snt/l.

5 Vasemmalla pastörointisäiliö ja oikealla vanhainkoteihin maidonkuljetusastioita, rahti sisältyy 75 snt/l hintaan. Maidon tuotantokustannukseksi isäntä ilmoitti 28 snt/l. Ostopellon hinta alueella on /ha. Tilalla oli maitorotuista simmenthalia 70% ja 30 % holstainfriisiäistä. Simmenthalien keskituotos oli 9000 l/v. Simmentalista sai teuraana 1400 hyvän lihakkuuden johdosta ja hf:stä 400. Keskipoikimakerta oli lähes neljä. Lypsyn hoiti emäntä ja isännän äiti 2x5 kalaruotoasemalla. Appeella riitti 29 päivätuotokseen ja tuottavimmat lehmät saivat kioski lisäväkirehua. Hiehon kasvatuksen ulkoistaminen oli 1,5 /päivä. Vasikat juotettiin 2 x vrk:ssa 7 litralla maitoa, jonka jälkeen siirrettiin ryhmäkarsinoihin maitojauhejuotolle/karkearehulle. Tilan poika vietti joka päivä vasikkalassa ½ tuntia silitellen ja taputellen vasikoita.

6 Tilalla vieraili vuosittain paljon koululaisia ja ulkomaisia ja kotimaisia viljelijöitä. Ja mikä on käydessä, sillä isännän ammattimaisuus viljelijänä ja esittelijänä oli huippuluokkaa. Ryhmä asuinrakennuksen edessä, emäntä ja isäntä vasemmalla. Matka jatkui kaunista, Unescon suojelemaa Wachaun jokilaaksoa seuraillen punapeuroja tarhaavalle maatilalle. Tonavan mutkittelee romanttisen viininviljelyalueen halki. Alueelle tunnusomaisia ovat kirkot, linnanrauniot ja luostarit. Jyrkillä rinteillä kasvavat viiniköynnökset ja hiukan tasaisemmilla alueilla aprikoosit. Maatilalla tutustumme tilan toimintaan teurastamoineen ja söimme lounaaksi peurapaistia. Tilan poika esitti hienon musiikkituokion ruokailun lomassa. Täältä ajoimme Langeloisiin, missä vierailimme vesipuhveli- ja vuohitilalla ja maistoimme tilan juustolassa valmistettuja juustoja. Sitten olikin jo aika lähteä kohti lentokenttää. Siellä oli tavoite olla viimeistään kaksi tuntia ennen lennon aikataulun mukaista lähtöä. Lentokentälle vievällä reitillä ollut liikenneonnettomuus ja bussikuljetta onnistui löytämään kiertoreitin, joten ehdimme vielä hyvin koneeseen. Finnairin lento Helsinkiin AY 768 lähti klo ja kosteaan ja viileään Helsinkiin saavuimme klo Reissu oli kaikin puolin aurinkoinen ja lämmin. Vain tiistaiaamupäivänä bussimatkan aikana sateli vettä. Tämä oli todelle rentouttava ja matkakertomuksen arvoinen juttu. Matkalla mukana ollut Hankintapäällikkö Antti Vauhkonen Osuuskunta Tuottajain Maito

MTK-UUSIMAA JÄSENMATKA 7.-11.4.2015

MTK-UUSIMAA JÄSENMATKA 7.-11.4.2015 OHJELMALLINEN JÄSENMATKA MTK-UUSIMAA JÄSENMATKA 7.-11.4.2015 Alustava matkaohjelma: 7.4. tiistai Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää. Suosittelemme saapumaan

Lisätiedot

Praha ja Wien Kyseessä oli Eläkeliiton Ylä-Savon piirin syysmatka Tšekkiin ja Itävaltaan 23-30.9.

Praha ja Wien Kyseessä oli Eläkeliiton Ylä-Savon piirin syysmatka Tšekkiin ja Itävaltaan 23-30.9. Praha ja Wien Kyseessä oli Eläkeliiton Ylä-Savon piirin syysmatka Tšekkiin ja Itävaltaan 23-30.9. Sakset käteen, tätä pitää miettiä ja ehdotella matkakaverillekin, tuumin kesällä, kun luin oheisen, varsin

Lisätiedot

MTK-Kaakkois-Suomen maaseutunuorten opintomatka Saksaan 5.-11.4.2013

MTK-Kaakkois-Suomen maaseutunuorten opintomatka Saksaan 5.-11.4.2013 MTK-Kaakkois-Suomen maaseutunuorten opintomatka Saksaan 5.-11.4.2013 Teksti: Eija Paronen Kuvat: Marko Nuojua, Johanna Vesa ja Eija Paronen MTK-Kaakkois-Suomen maaseutunuoret järjesti opintomatkan Ruotsin

Lisätiedot

MATKAKERTOMUS ELINTARVIKEALAN OPETTAJIEN RUOKAMATKA UNKARI 9.6 16.6.2008

MATKAKERTOMUS ELINTARVIKEALAN OPETTAJIEN RUOKAMATKA UNKARI 9.6 16.6.2008 0 MATKAKERTOMUS ELINTARVIKEALAN OPETTAJIEN RUOKAMATKA UNKARI 9.6 16.6.2008 Maritta Vikeväinen ja Ari Huhta 1.9.2008 1 MATKAKERTOMUS Sisältö Unkarin ruokamatkalle osallistujat... 2 Maanantai 9.6... 3 Tiistai

Lisätiedot

VAASAN RETKEILIJÄT ry Tsekin matka 15.-20.4.2014 / Niilo Hamari, jäsensihteeri 1(8) Matkakertomus Tšekkiin, Praha Sumperk 15.-20.4.

VAASAN RETKEILIJÄT ry Tsekin matka 15.-20.4.2014 / Niilo Hamari, jäsensihteeri 1(8) Matkakertomus Tšekkiin, Praha Sumperk 15.-20.4. VAASAN RETKEILIJÄT ry Tsekin matka 15.-20.4.2014 / Niilo Hamari, jäsensihteeri 1(8) Matkakertomus Tšekkiin, Praha Sumperk 15.-20.4.2014 Syksyllä 2013 Antti Koski oli kertomassa Vaasan Retkeilijät ry:n

Lisätiedot

OPINTOMATKA KROATIAAN 24. - 28.9.2013

OPINTOMATKA KROATIAAN 24. - 28.9.2013 MATKARAPORTTI 2013 Löytöretkiä Päijät-Hämeen kyliin OPINTOMATKA KROATIAAN 24. - 28.9.2013 Katriina Koski JANNE RUOKOLAINEN 3 OPINTOMATKA KROATIAAN Löytöretkiä Päijät-Hämeen kyliin -hanke järjesti 24.9.-28.9.2013

Lisätiedot

KAUPUNKI. ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET

KAUPUNKI. ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET KAUPUNKI ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET Alpit, Alsacen viinimatka, Slovenia Kroatia Italia, Amsterdam ja KESTOSUOSIKIT Tallinna, Pärnu ja Saarenmaa! Elämänmittaisia matkamuistoja. Maailma täynnä kauniita,

Lisätiedot

Viron kylpylälomat. Islanti. Teemamatkat. Hotellilomat

Viron kylpylälomat. Islanti. Teemamatkat. Hotellilomat Viron kylpylälomat Islanti Teemamatkat Hotellilomat 2012 TEEMAMATKAT EUROOPPAAN Saga Matkat 2012 Uudistuneesta esitteestämme löydät enemmän vaihtoehtoja ja monipuolisuutta tehdään yhdessä matkastasi sopiva

Lisätiedot

Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen

Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen ry Jäsentiedote 2 14.4.2014 Hyvät jäsenet, meitä odottaa taas matkailuntäyteinen vuosi! Krakova Praha ja Sardinian 10 päivän kiertomatkoille eivät aivan

Lisätiedot

Matkaraportti 2014 Uusi-Seelanti

Matkaraportti 2014 Uusi-Seelanti Prologue Matkaraportin kirjoittaja kävi vaimonsa kanssa tammikuussa 2015 vuotuisilla matkamessuilla Helsingissä vakiintuneen tavan mukaan ja tapasin siellä myös Suomi Uusi-Seelanti ystävyysseuran puheenjohtajan

Lisätiedot

Makusi mukaan. maailmalle. www.matka-agentit.fi

Makusi mukaan. maailmalle. www.matka-agentit.fi Makusi mukaan maailmalle 2014 www.matka-agentit.fi 30. 20. San Francisco Los Angeles 25. 12. Makusi mukaan maailmalle... Matkoja ympäri maailmaa valitse omasi! Pohjois- Amerikka New York Miami Reykjavik

Lisätiedot

Naudanlihantuottajien opintomatkaraportti 4.-6.11.2009

Naudanlihantuottajien opintomatkaraportti 4.-6.11.2009 Naudanlihantuottajien opintomatkaraportti 4.-6.11.2009 Maitoa ja naudanlihaa Keski-Suomesta -koulutushanke keskiviikko 4.11.2009 klo 9.45 Simo Orsama, Pitkäjärventie 525, Orivesi Ensimmäisessä vierailukohteessa

Lisätiedot

OHJELMALLISET TILAUSRYHMÄMATKAT. Rooma. Marjo Ansas & 040 582 8017 ansasoy.com. Antiikin Rooma & Castelli Romanin Oliivi- ja viininviljelyalue

OHJELMALLISET TILAUSRYHMÄMATKAT. Rooma. Marjo Ansas & 040 582 8017 ansasoy.com. Antiikin Rooma & Castelli Romanin Oliivi- ja viininviljelyalue Kaikissa ohjelmallisissa ryhmämatkoissa ryhmän minimikoko on 10 henkeä. Kasaa ryhmä ja pyydä tarjous! Parhaan hinnan saat kun pyydät tarjouksen 10 kk ennen lähtöpäivää! OHJELMALLISET TILAUSRYHMÄMATKAT

Lisätiedot

Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 3/03

Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 3/03 Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 3/03 TÄSSÄ NUMEROSSA - LIPPUKUNTALEHTI - 33. vuosikerta JULKAISIJA Partiolippukunta Kalevan Karhut http://www.lpk.partio.fi/hp/kaka Kalevan Karhut toimisto Väinölänkatu

Lisätiedot

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI TAPOLA Talvi 2003/04 LEHTI Lumihiutale Sinä valkoinen, hentoinen Pitsinen hohtavainen pieni Kevyt ilmassa leijäten. Alas pilven reunalta Leijailet tänne jonnekin. Loiste, joka valaisee. Läpi pimeyden tuoden

Lisätiedot

Viisumivapaat risteilyt

Viisumivapaat risteilyt Viisumivapaat risteilyt 2015 Lappeenrannasta Saimaan kanavaa pitkin Viipuriin Pietariin Valamoon Kannen kuva: Jukka Olkkonen Koe upea Saimaan kanava iloisilla viisumivapailla risteilyillä Kiitokset yhdestä

Lisätiedot

Kiina, Laos ja Thaimaa

Kiina, Laos ja Thaimaa Kiina, Laos ja Thaimaa Chongqing Chengdu Kunming Pu er Xishuangbanna Houeisay Mekong-joki Luang Prabang Bangkok 20.11.-4.12.2015 14 vrk / 13 yötä perillä Ainutlaatuinen kiertomatka alkaa Kiinan keskiosista,

Lisätiedot

KIPAKAT SAKSASSA 9.-16.7.2015 Matkapäiväkirja

KIPAKAT SAKSASSA 9.-16.7.2015 Matkapäiväkirja KIPAKAT SAKSASSA 9.-16.7.2015 Matkapäiväkirja Motoran Kipakat osallistuivat kansantanssifestivaalille Saksan Bitburgissa 10.-13.7.2015. Festivaalille osallistui 18 ryhmää Saksan ulkopuolelta, kaukaisimmat

Lisätiedot

Kuuba 24.11. - 5.12.2008 Havanna - Cienfuegos - Varadero

Kuuba 24.11. - 5.12.2008 Havanna - Cienfuegos - Varadero 1 Kuuba InTek, Itä-Suomi Kuuba 24.11. - 5.12.2008 Havanna - Cienfuegos - Varadero huomautus: ajomatkat ja kellonajat Kuuban tyyliin, eli noin vapaamuotoinen matkakertomus naisnäkövinkkelistä katsottuna

Lisätiedot

Kansallisseniorit Strasbourgissa

Kansallisseniorit Strasbourgissa Kansallisseniorit Strasbourgissa 43 helsinkiläistä kansallissenioria teki 13.-16. 04.2013 matkan Strasbourgiin tutustumaan EU:n parlamentin toimintaan ja samalla kävimme muutamissa matkatoimiston ehdottamissa

Lisätiedot

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com viesti 4/2010 YHTEISTIEDOTE 4/2010 (134) 32. VUOSIKERTA SF-C TURUN SEUDUN YT-ALUE Reilua kauppaa Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com SF-CARAVAN YHDISTYKSET: KAARINA, LIETO, LOIMAA,

Lisätiedot

Merlon hydrostaattinen voimansiirto todellakin kesti tämän testin, koska P25.6 kurottajalla ajettiin 4300 km ilman mitään ongelmia!

Merlon hydrostaattinen voimansiirto todellakin kesti tämän testin, koska P25.6 kurottajalla ajettiin 4300 km ilman mitään ongelmia! LEON PÄIVÄKIRJA 06/13/2014 Suuri seikkailu, Guinnessin ennätysten kirjaan kirjattu matka on onnistuneesti suoritettu. Eilen aamulla 9:00 vietettiin Pirkkalassa Leon onnistunutta ennätysmatkaa Perjantai

Lisätiedot

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi Turkki 2012 Tämä matkakertomus / kuvallinen matkapäiväkirja on kirjoitettu viikon Turkin lomalta. Matkan ajankohta oli 9.8. 16.8.2012. Kirjoittaja oli reissussa yksin. Majoituin Turkin Kusadasissa Hotelli

Lisätiedot

Latvian ja Liettuan opintomatka 10.2. - 13.2.2014. Matkaraportti

Latvian ja Liettuan opintomatka 10.2. - 13.2.2014. Matkaraportti MaitoTaito hanke Latvian ja Liettuan opintomatka 10.2. - 13.2.2014 Matkaraportti Matkaraportin kokosivat Sanna Hämäläinen ja Anna Liimatainen Sivu 2 / 24 Opintomatkan ohjelma Maanantai 10.2. Maitoa Liettuan

Lisätiedot

LIIKUNTAA, HYVINVOINTIA JA ITSENSÄ KEHITTÄMISTÄ YRITYSVIERAILUJA, IDEOITA, KONTAKTEJA JA KANSAINVÄLISYYTTÄ

LIIKUNTAA, HYVINVOINTIA JA ITSENSÄ KEHITTÄMISTÄ YRITYSVIERAILUJA, IDEOITA, KONTAKTEJA JA KANSAINVÄLISYYTTÄ LIIKUNTAA, HYVINVOINTIA JA ITSENSÄ KEHITTÄMISTÄ YRITYSVIERAILUJA, IDEOITA, KONTAKTEJA JA KANSAINVÄLISYYTTÄ Koulutus- ja tutustumismatka Italiaan 22. - 28.4.2012 Tervetuloa Sporttimedian ja Kouvolan Matkatoimiston

Lisätiedot

BENCHMARKING- MATKARAPORTTI

BENCHMARKING- MATKARAPORTTI Projektisuunnittelija Virpi Kirjavainen, Juuan kunta BENCHMARKING- MATKARAPORTTI Matka Alankomaihin 7-11.5.2014 ESR-hankkeen jäärakentaminen Juuassa toimenpiteisiin kuuluu mm. kansainvälinen verkottuminen,

Lisätiedot

Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä

Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä scandjet esite 3 Sisällysluettelo Scandjet Scandjet 4 Haastattelussa Pavel 30 Haastattelussa kohdeoppaamme Karin 78 Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä Tässä esitteessä saatte tutustua meidän

Lisätiedot

Selostus Prahan 10 km:n juoksusta 2013 ja juoksijoiden Prahan matkasta yleensä

Selostus Prahan 10 km:n juoksusta 2013 ja juoksijoiden Prahan matkasta yleensä Selostus Prahan 10 km:n juoksusta 2013 ja juoksijoiden Prahan matkasta yleensä Juoksijakerhomme oli päättänyt osallistua (http://www.runczech.com/en/) Prahan 10 km:n iltajuoksuun ( O2 Prague Grand Prix

Lisätiedot

Matkaraportti Wales, Pembrokeshire 14.-18.6.2011 Pembrokeshire Local Action Network for Enterprise and Development PLANED

Matkaraportti Wales, Pembrokeshire 14.-18.6.2011 Pembrokeshire Local Action Network for Enterprise and Development PLANED 1/15 Outi Raatikainen, Innovative Village esiselvityshanke Matkaraportti Wales, Pembrokeshire 14.-18.6.2011 Pembrokeshire Local Action Network for Enterprise and Development PLANED Matkan järjesti useamman

Lisätiedot

T S E K K I I N Suomi Tsekki-seura ry:n julkaisu 2/2007

T S E K K I I N Suomi Tsekki-seura ry:n julkaisu 2/2007 NÄKÖALA ˇ TSEKKIIN ˇ Suomi Tsekki-seura ry:n julkaisu 2/2007 SISÄLLYS: SUOMI TŠEKKI- SEURA RY Rapakivenkuja 3, 00710 HELSINKI Puh. ja fax: (09) 389 5339, 050-562 2536 Kotisivut: www.suomi-tsekki-seura.fi

Lisätiedot