LAHDEN SEUDUN MAITOKERHON MATKA UNKARI-ITÄVALTA LOKAKUUN ALUSSA 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LAHDEN SEUDUN MAITOKERHON MATKA UNKARI-ITÄVALTA LOKAKUUN ALUSSA 2012"

Transkriptio

1 LAHDEN SEUDUN MAITOKERHON MATKA UNKARI-ITÄVALTA LOKAKUUN ALUSSA Sunnuntai Klo 7.30 kokoonnuimme Helsinki-Vantaan lentoasemalle, jossa jaettiin matkalaisille navettakäyntejä varten suojahaalarit ja kenkäsuojat. Siirryimme lähtöselvityksen ja turvatarkastuksen kautta lennon lähtöportille. Lento lähti klo Perille saavuttiin klo Lentokentällä tapasimme suomenkielisen oppaan Veronika Mészárosin ja hänen johdollaan siirrymme bussille. Lähdimme ajamaan kohti kaupungin keskustaa ja aloitimme kiertoajelun. Gellert kukkulalta pääsimme ihailemaan kaupunkia lintuperspektiivistä. Lounaan söimme pienessä Aranyszarvas ravintolassa. Budapestin kaupungin tekee omaleimaiseksi sen sijainti. Toisella puolella ovat Budan kukkulat ja toisella Pestin tasanko, joiden välissä virtaa leveä mutkitteleva Tonava joki. Kaupungissa on monia UNESCON maailmanperintölistan kohteita. Näimme mm. Sankareiden aukion monine patsaineen, leveän Andrassy bulevardin, ooppera- ja parlamenttitalot, Kalastajalinnakkeen sekä Pyhän Tapanin kirkon. Kierroksella saimme tietoa kaupungin historiasta ja elämästä tässä suurkaupungissa nykypäivänä. Tämän jälkeen ajoimme Star Inn Hotel Budapest Centrum hotelliin, osoite Dessewffy u. 46, H-1066 Budapest ja majoitumme. Oli hetki aikaa hengähtää Klo kokoonnuimme hotellin aulassa. Lähdimme oppaan johdolla viettämään iltaa perinteiseen csardaan. Szeker csarda on Hajogyarin saarella Budan ja Pestin välissä. Ravintola on rakennettu perinteiseen tyyliin. Siellä vieraille tarjotaan ravintoa niin sielulle kuin ruumiillekin. Ohjelmassa oli kansanmusiikkia ja vauhdikkaita tanssiesityksiä sekä hyvää ruokaa. Illan aloitimme paikallisella aprikoosi palinka brandylla ja suolaisella leivällä, jota kutsutaan nimellä pogacsa. Taustalla soitti mustalaiskvintetti. Aterian jälkeen palasimme bussilla hotelliin maanantai Oli vapaata aikaa tutkia kaupunkia omin päin. Mielenkiintoinen vierailu- ja ostospaikka monille oli kauppahalli. Rakennus on arkkitehtuuriltaan erikoinen ja unkarilaisten herkkujen ja käsitöiden valikoima valtava. Päivän aikana ehti hyvin kierrellä nähtävyyksiä, tehdä ostoksia ja maistella paikallisen keittiön antimia. Budapestissa on myös monia kylpylöitä, joissa muutamat kävivät kurkistamassa sisälle, mutta kukaan ei tainnut mennä uimaan. Parlamenttitalo ja museot olivat maanantaina kiinni. Bestin puolen Kuninkaan linnassa kävi porukastamme muutama. Kolmen euron lipulla oli helppo matkustaa koko päivä käyttäen metroa, raitiotievaunua tai busseja. Maanantain vapaavalintainen päivä oli hyvä lomatunnelmaan pääsemiseksi ja rentoutumiseksi, sillä monella matkalle lähtö oli kiireinen, jotta koti- ja työasiat sai järjestykseen.

2 Kauppahalli Budapestissä, maitolitra maksoi n. 90 snt/l 2.10 tiistai Aamiaisen jälkeen luovutimme huoneet ja pakkasimme matkatavarat bussiin. Lähdimme ajamaan kohti Balaton järven aluetta. Noin puolentoista tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme pieneen Tihanyn kylään, joka on Balaton järven pohjoisrannalla pitkällä niemimaalla. Noin 1500 asukkaan kylän keskus on benediktiiniläisluostari, jonka kuningas Anderas 1 perusti vuonna Nykyiset rakennukset ovat valmistuneet vuonna Luostarin kävelytieltä on kaunis näköala alas Balatonin satamaan. Puolen päivän maissa matka jatkuu Szigligetiin, joka on Badacsonyn viininviljealueella. Kylässä on keskiaikainen linna, joka yhdessä viinitarhojen kanssa houkuttelee kylään vierailijoita. Tutustumme linnan naapurissa sijaitsevaan, vuonna 1887 perustettuun St. Antalin viinitilaan. Viinitilan oli vuosien saatossa jo päässyt rapistumaan, mutta satavuotispäivien aikaan sitä alettiin kunnostaa ja vuonna 1999 tila kellareineen avattiin. Pöydän päässä oppaamme Veronika Tutustuimme tilan tuotantoon ja alueen viinien ominaispiirteisiin viinikellarissa lounaalla ruokailun yhteydessä. Iltapäivällä matka jatkuu Keszthely nimiseen barokkikylään, joka levittäytyy Balaton järven rannalle ja ympäröivien mäkien rinteille. Majoituimme Hotel Helikon iin Balatonpart 5, 8360 Keszthely Hotellilla oli oma uimaranta ja uima-allas myös sisätiloissa. Sateinen sää ei houkutellut uimarannalle, mutta uima-altaan saunassa oli kotoinen olo hyvien löylyjen lumossa. Yhteinen illallinen syötiin hotellin ravintolassa.

3 3.10 keskiviikko Aamiaisen jälkeen pakkasimme matkatavarat bussiin ja lähdemme vierailulle maitotilalle. Tila sijaitsi lähellä Itävallan rajaa. Tämä kuului kolmen tilan ryppääseen, joiden pinta-ala on 3500 ha, lehmiä 2500 ja kaksi biokaasuvoimalaa. Nettiosoite alla, josta voi käydä tutustumassa tilan toimintaan. Maito lähtee Italiaan. Vierailutilalla oli 1150 lypsylehmää useissa navetoissa. Päivätuotos oli 30 litraa/lehmä. Maito myytiin Italiaan ja maidon hinta oli tällä hetkellä 33 snt/l. Myytävä maitomäärä oli l/päivä ja puoliperävaunullinen auto nuti tilalta maidot. Unkarissa maidon hinta oli samaan aikaan 28 snt /l, sama kuin tilan maidontuotantokustannus. Vastapoikineet lehmät lypsettiin 30 ensimmäisen vuorokauden aikana 4 kertaa/vrk. Lypsäjiä oli yhdeksän ja lypsäjän nettopalkka 400 /kk. Esim. aloittavan opettajan palkka on 300 /kk. Lypsäjän työrytmi oli ja Kaksi aamua, kaksi iltaa ja 2 vapaapäivää. Työntekijät olivat unkarilaisia. Kaikkiaan tilan työntekijämäärä oli 26. Tilanhoitaja ja meitä isännöinyt dr. Kova cs Ferenc oli koulutukseltaan eläinlääkäri, joka ei aktiivisesti osallistunut eläinten hoitoon. Ruokinta oli kaksi kertaa päivä seosrehuna, jossa oli suojattua soijaa, mäskiä, maissisäilörehua ja heinää. Siemennyksiin käytetään sukupuolilajiteltua kanadalaisten ja amerikkalaisten sonnien spermaa. Syntyneet vasikat juotettiin kahden ensimmäisen tunnin aikana 4 litralla ternimaitoa. Muutoin juotto tehtiin 2 kertaa/vrk. Suurin eläinten poistosyy on jalkasairaudet. Sorkkahoito tehdään kaksi kertaa vuodessa. Matka jatkui kohti Wienin kaupunkia. Matkan varrella Parndorfissa oli suuri Outlet Centre kauppakeskus, jossa on satoja merkkiliikkeitä. Siellä söimme myös omatoimisen lounaan. Ostosten jälkeen jatkettiin matkaa Wieniin. Majoittuminen oli Hotel Ibis Wien Mariahilf. Mariahilfer Gürtel 22-24, 1060 Wien Hotelli sijaitsee Wienin suurimman ostoskadun Mariahilferstrassen lähellä. Ostoskatu on 1,5 km pitkä. Ring kehäkadulle pääsee metrolla 7 minuutissa tai kävellen noin 1,5 kilometriä.

4 4.10 torstai Schönbrunn in linnan seutua Aamupäivällä teimme kaupunkikierroksen, jonka päätteeksi söimme myös Wienin leikkeen eli Wiener Schitzel in. Wienillä on monta lempinimeä. Keisarilliseksi kaupungiksi sitä kutsutaan, koska se oli Habsburgien hallitsijasuvun kotipaikka, jonne he rakensivat monia historiallisesti arvokkaita rakennuksia Itävalta ja Itävalta-Unkaria hallitessaan. Saksasta alkava ja Mustaanmereen laskeva Tonava halkoo kaupunkia ja on antanut Wienille Tonavan kaupunki nimen. Kierroksen aikana kuulimme monta historiallista tarinaa sekä faktaa tämän päivän elämästä Wienissä. Näimme maailmankuuluja nähtävyyksiä: Pyhän Tapanin kirkon ja Schönbrunnin linnat. Oopperatalo, Hofburg ja monet museot jäävät keskustaa ympäröivän Ring kehäkadun sisäpuolelle. Wien on tunnettu myös herkuista, leivokset ja kakut ovat kahviloissa aivan omaa luokkaansa. Iltapäivällä aterian jälkeen ohjelma oli vapaa ja moni kävi tutustumassa mm. Sissi museoon perjantai Aamiaisen jälkeen pakkasimme matkatavarat bussiin ja lähdemme koko päivän maaseuturetkelle, joka päättyi Wienin lentokentälle klo Ajoimme Wienistä länteen Ala-Itävaltaan St. Pöltenin kaupungin lähelle. Siellä vierailimme maidontuotantoon erikoistuneella tilalla. Waitzendorf Familie Rudolf Gruber Wernersdorfer Straße 18, 3100 Waitzendorf. Tilalla on yhteensä noin 170 eläintä, joista 75 lypsylehmää ja 30 ha peltoa. Perheyrityksessä työskentelee isäntä, emäntä, poika ja harjoittelija. Tilan tytär oli valittu maitokuningattareksi, vastannee meillä Maitolähettilästä. Tilan maitokiintiö oli l, josta myy osan pastöroituna läheiseen vanhainkotiin, l, suoramyyntinä muutamille noutaville asiakkaille ja pääosan meijeriosuuskuntaan. Suoramyyntihinta on 75 snt/ ja meijerimaidon hinta oli 34 snt/l.

5 Vasemmalla pastörointisäiliö ja oikealla vanhainkoteihin maidonkuljetusastioita, rahti sisältyy 75 snt/l hintaan. Maidon tuotantokustannukseksi isäntä ilmoitti 28 snt/l. Ostopellon hinta alueella on /ha. Tilalla oli maitorotuista simmenthalia 70% ja 30 % holstainfriisiäistä. Simmenthalien keskituotos oli 9000 l/v. Simmentalista sai teuraana 1400 hyvän lihakkuuden johdosta ja hf:stä 400. Keskipoikimakerta oli lähes neljä. Lypsyn hoiti emäntä ja isännän äiti 2x5 kalaruotoasemalla. Appeella riitti 29 päivätuotokseen ja tuottavimmat lehmät saivat kioski lisäväkirehua. Hiehon kasvatuksen ulkoistaminen oli 1,5 /päivä. Vasikat juotettiin 2 x vrk:ssa 7 litralla maitoa, jonka jälkeen siirrettiin ryhmäkarsinoihin maitojauhejuotolle/karkearehulle. Tilan poika vietti joka päivä vasikkalassa ½ tuntia silitellen ja taputellen vasikoita.

6 Tilalla vieraili vuosittain paljon koululaisia ja ulkomaisia ja kotimaisia viljelijöitä. Ja mikä on käydessä, sillä isännän ammattimaisuus viljelijänä ja esittelijänä oli huippuluokkaa. Ryhmä asuinrakennuksen edessä, emäntä ja isäntä vasemmalla. Matka jatkui kaunista, Unescon suojelemaa Wachaun jokilaaksoa seuraillen punapeuroja tarhaavalle maatilalle. Tonavan mutkittelee romanttisen viininviljelyalueen halki. Alueelle tunnusomaisia ovat kirkot, linnanrauniot ja luostarit. Jyrkillä rinteillä kasvavat viiniköynnökset ja hiukan tasaisemmilla alueilla aprikoosit. Maatilalla tutustumme tilan toimintaan teurastamoineen ja söimme lounaaksi peurapaistia. Tilan poika esitti hienon musiikkituokion ruokailun lomassa. Täältä ajoimme Langeloisiin, missä vierailimme vesipuhveli- ja vuohitilalla ja maistoimme tilan juustolassa valmistettuja juustoja. Sitten olikin jo aika lähteä kohti lentokenttää. Siellä oli tavoite olla viimeistään kaksi tuntia ennen lennon aikataulun mukaista lähtöä. Lentokentälle vievällä reitillä ollut liikenneonnettomuus ja bussikuljetta onnistui löytämään kiertoreitin, joten ehdimme vielä hyvin koneeseen. Finnairin lento Helsinkiin AY 768 lähti klo ja kosteaan ja viileään Helsinkiin saavuimme klo Reissu oli kaikin puolin aurinkoinen ja lämmin. Vain tiistaiaamupäivänä bussimatkan aikana sateli vettä. Tämä oli todelle rentouttava ja matkakertomuksen arvoinen juttu. Matkalla mukana ollut Hankintapäällikkö Antti Vauhkonen Osuuskunta Tuottajain Maito

resebyrå reisebüro travel agency, Finland Osuuskunta Tuottajain Maito 18.4.2012 Tarjous Mirja Heikkinen

resebyrå reisebüro travel agency, Finland Osuuskunta Tuottajain Maito 18.4.2012 Tarjous Mirja Heikkinen Osuuskunta Tuottajain Maito 18.4.2012 Tarjous Mirja Heikkinen Puhelin 010 381 4231/050 384 0612 mirja.heikkinen@valio.fi Lahden Seudun Maitokerho Opintomatka Unkariin ja Itävaltaan 30.9 5.10.2012 Kiitos

Lisätiedot

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa 22.-29.4.2018 Su 22.4.2018 Matka lähti Kuopiosta, Rissalan lentoasemalta. Morotettiin porukat ja hypättiin myöhässä olevaan koneeseen. Eväät syötiin suomalaisella

Lisätiedot

Oulaisten ammattiopisto Liiketalouden yksikkö 2007 RAPORTTI KANSAINVÄLISELTÄ TYÖELÄMÄJAKSOLTA. Veszprém, Unkari. Aika 18.3. 12.4.

Oulaisten ammattiopisto Liiketalouden yksikkö 2007 RAPORTTI KANSAINVÄLISELTÄ TYÖELÄMÄJAKSOLTA. Veszprém, Unkari. Aika 18.3. 12.4. 1 Mervi Matinlauri Oulaisten ammattiopisto Liiketalouden yksikkö RAPORTTI 2007 RAPORTTI KANSAINVÄLISELTÄ TYÖELÄMÄJAKSOLTA Paikka Veszprém, Unkari Aika 18.3. 12.4.2007 1. Taustatyö ja kohteen kuvaus Tavoitteenani

Lisätiedot

Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan marttojen retki Milanoon ja Gardajärvelle 13.- 18.5.2015

Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan marttojen retki Milanoon ja Gardajärvelle 13.- 18.5.2015 Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan marttojen retki Milanoon ja Gardajärvelle 13.- 18.5.2015 13.5. kello 2.45 marttasisar Kaarina soitteli minulle herätyssoiton ja näin tämä Italian matkan alkaminen on todellista.

Lisätiedot

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta Kevätretki Maltalle 23 27.4.2017 Matkalla nähdään pääsaaren lisäksi Gozon vihreämpää luontoa ja tutustutaan monipuolisesti historiaan ja nähtävyyksiin. Saaren etelä-osan retkellä nähdään mm. Zurrieq laakso

Lisätiedot

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 1. päivä 4.5.16 Saapuminen Sloveniaan ja Bledin retki Saapuminen Ljubljaanan lentokentälle. Suomea puhuva RIL-matkalaisille tuttu oppaamme Marketa Sindelova ja

Lisätiedot

KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, , 5 PÄIVÄÄ

KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, , 5 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, Viehättävä ja satumaisen kaunis Alsace sijaitsee Ranskassa, Saksan ja Sveitsin rajalla. Alue tunnetaan keskiaikaisista kylistään, värikkäästä

Lisätiedot

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN 22. 25.04.2020 Kevään ryhmämatkamme suuntautuu Slovenian pääkaupunkiin, sympaattiseen Ljubljanaan. Lähde mukaan kokemaan uusi, upea ja raikas kaupunkikohde, sen historia

Lisätiedot

Matka Kronstadtiin keväällä 2007. Ote erään matkalaisen matkapäiväkirjasta

Matka Kronstadtiin keväällä 2007. Ote erään matkalaisen matkapäiväkirjasta Matka Kronstadtiin keväällä 2007 Ote erään matkalaisen matkapäiväkirjasta Su-Ma, 13-14.5. Tulimme kaikki matkalle lähtijät koulun pihalle sunnuntai-iltana kello kymmenen maissa. Yksi matkalaisista kuitenkin

Lisätiedot

Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä

Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä Vietä pitkä viikonloppu kesäisessä Krakovassa Finnairin suorilla lennoilla Helsingistä! Krakovan värikäs historia ja eloisa nykypäivä, hyvin säilynyt UNESCO:n maailmanperintökohteisiin

Lisätiedot

Formulamatka Unkariin. Esittely. Formulamatkalle Unkarin Hungaroringille! Hungaroring. Budapest. Miksi valita tämä matka?

Formulamatka Unkariin. Esittely. Formulamatkalle Unkarin Hungaroringille! Hungaroring. Budapest. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6 Esittely Formulamatkalle Unkarin Hungaroringille! Lähde jännitämään suomalaisten menestystä Hungaroringin radalle! Tällä matkalla pääset seuraamaan harjoituksia, aika-ajoja sekä tietenkin itse

Lisätiedot

Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Budapest. Miksi valita tämä matka: Sivu 1 / 6

Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Budapest. Miksi valita tämä matka: Sivu 1 / 6 Sivu 1 / 6 Esittely Budapestin kaupunkiloma, 4pv Budapest on yksi Keski-Euroopan aurinkoisimmista kaupungeista. Monien mielestä kevätkausi Budapestissä on kauneinta aikaa, kun kaupunki herää talven jälkeen

Lisätiedot

MatkaMajakan 30-vuotisjuhlamatka Saksaan Satumaiset Rein-Mosel ja Luxemburg-

MatkaMajakan 30-vuotisjuhlamatka Saksaan Satumaiset Rein-Mosel ja Luxemburg- MatkaMajakan 30-vuotisjuhlamatka Saksaan 11.-15.9.2019 -Satumaiset Rein-Mosel ja Luxemburg- Elämäniloinen ja Saksan Riviera kuvaavat parhaiten tätä osaa maasta, joka on Saksan viininviljelyn tärkeimpiä

Lisätiedot

Matkaraportti 16.2.2016

Matkaraportti 16.2.2016 Matkaraportti 16.2.2016 Teemu Talala Nivalan ammattiopisto Catering osasto Vierailumatka Unkarin Zirciin 7.2-11.2.2016 Lähdin tutustumis- / ystävyysmatkalle Unkariin sunnuntaina 7.2 klo 10.00 lähtevällä

Lisätiedot

Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon

Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon 22.10.2018. Hotelli / lentomatkalaisten matkakertomus 20.- 27.10.2018. Adria Clubin jo historian kolmas tehdasvierailu Oivan vetämänä alkoi lauantaina

Lisätiedot

Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014

Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014 Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014 Vaasan Retkeilijät ry:n 30 hengen iloinen joukko Tuomo Perkiön johdolla teki ikimuistoisen matkan Montenegroon (Crna Gora) jota voidaan kutsua Välimeren helmeksi. Montenegro

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7 Sivu 1 / 7 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi EP Senioripoliisit Kevätmatka 2017 Tämän matkan valmistelu alkoi jo kuukausia ennen sen toteutumista taustoittamalla matkakohteita ja nyt päädyttiin perinteisesti Viroon ja siihen, että olemme koko ajan

Lisätiedot

Illallinen hotellin ravintolassa.

Illallinen hotellin ravintolassa. 1 Lähettäjä Forssan matkatoimisto oy / Leila Rauhaniemi puh. 0207 75 77 22 sähköposti. leila.rauhaniemi@fmtours.fi Attn: Pekka Heikkilä sähköposti: pekkah09@gmail.com Talinkorvantie 11B49, 20320 Turku,

Lisätiedot

ROMANTTINEN ITÄVALTA. Wien-Wachau-Salzburg-Salzkammergut-Graz- Burgenland-Neusiedlersee-Eisenstadt

ROMANTTINEN ITÄVALTA. Wien-Wachau-Salzburg-Salzkammergut-Graz- Burgenland-Neusiedlersee-Eisenstadt OHJELMALLINEN KIERTOMATKA ROMANTTINEN ITÄVALTA Wien-Wachau-Salzburg-Salzkammergut-Graz- Burgenland-Neusiedlersee-Eisenstadt Tiesitkö, että Mozart sai yhden etunimistään Wolfgangsee -järven mukaan? Tai

Lisätiedot

- AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINTO

- AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINTO MUU RAPORTTI - AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINTO LUONNONVARA- JA YMPÄRISTÖALA AGROLYMPICS 2018 Savonian opiskelijat Portugalissa TEKIJÄ/T: Jukka Leskinen Matti Hyrkäs 2 (7) SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 3 2 REISSUUN

Lisätiedot

Matka SFC :n suviseuroihin

Matka SFC :n suviseuroihin "Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä!" Mark. 9:7 Matka SFC :n suviseuroihin Bussi - ja laivamatka Tukholmaan 30.5. - 3.6.2019 Täydenpalvelun hinta 425,00 & Ilmoittadu : Mirja : 0407635528 mirja.hanninen@hyvame.fi

Lisätiedot

Saapuminen Tukholmaan, josta jatketaan välittömästi kohti Kalmaria ja Öölantia

Saapuminen Tukholmaan, josta jatketaan välittömästi kohti Kalmaria ja Öölantia Sunnuntai 11.6.2017 klo 16.30 klo 20.55 Lähtö Nurmijärven kirkon parkkipaikalta kohti Turkua Lähtee m/s Viking Grace kohti Maarianhaminaa ja Tukholmaa Maanantai 12.6.2017 klo 6.30 klo 13.00 klo 16.00 klo

Lisätiedot

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5)

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) Matka 14: Myanmar (11 pvä/ 10 yötä) 1 yö Yangon- 1 yö Bagan- 2 yötä Mandalay- 2 yötä Inle-järvi- 1 yö Yangon- 3 yötä Ngpali Hotellit: Summit Park View Hotel (Yangon), Thazin

Lisätiedot

JALOSTAMO VIERAILU BRATISLAVAAN 21.4 24.4

JALOSTAMO VIERAILU BRATISLAVAAN 21.4 24.4 JALOSTAMO VIERAILU BRATISLAVAAN 21.4 24.4 Olimme saaneet kutsun entiseltä Porvoon jalostamon johtajalta Miika Eerolalta mahdollisuuden tutustua MOL öljy yhtiön bratislavalaiseen jalostamoon.eerola oli

Lisätiedot

Alkusarja 9 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 9 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 9 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI BUSSIMATKA KATOWICEEN 31.8. 8.9.2014 9 KULJETUS: LAUTTA + BUSSI HINTAAN SISÄLTYY LAUTTAMATKAT

Lisätiedot

Matkakertomus Busiasta 2.6.-15.6.2011

Matkakertomus Busiasta 2.6.-15.6.2011 Matkakertomus Busiasta 2.6.-15.6.2011 Lähdimme Kenian matkalle hyvin varautuneina kohdata erilainen kulttuuri. Olimme jo saaneet kuulla, mihin asioihin on syytä varautua, ja paikan päällä tuntuikin, että

Lisätiedot

BRASILIA / Antti Vauhkonen

BRASILIA / Antti Vauhkonen 1 BRASILIA / Antti Vauhkonen Lennot: ( huom. Pariisin menoaikataulu saattaa muuttua ) 27.11 AF1099 Helsinki- Pariisi klo 12.15 14.20 27.11 AF442 Pariisi Rio de Janeiro klo 23.20 07.35 06.12 AF443 Rio de

Lisätiedot

Balaton patikointia. 6 päivää

Balaton patikointia. 6 päivää Balaton patikointia Unkarissa Balatonjärven lukuisilla kävelyllä tutustut Unkarin kauniiseen luontoon, värikkääseen talonpoikaiskulttuuriin, perinneruokaan ja kylpyläkulttuuriin. 6 päivää 9.9.2019-14.9.2019

Lisätiedot

UNKARI 07-14.10.2014. 1. päivä: 7.10.2014 / Tiistai

UNKARI 07-14.10.2014. 1. päivä: 7.10.2014 / Tiistai UNKARI 07-14.10.2014 1. päivä: 7.10.2014 / Tiistai Saapuminen Budapestiin klo 20:55 Norwegianin lennolla DY5842. Lentokenttäkuljetus bussilla Hotelli Mercure Budapest Koronaan suomenkielisen oppaan Hajnalka

Lisätiedot

Zirc. Työssäoppiminen Unkarissa 31.3.-12.5.2015. Unkari

Zirc. Työssäoppiminen Unkarissa 31.3.-12.5.2015. Unkari Työssäoppiminen Unkarissa 31.3.-12.5.2015 Unkari Unkari on sisämaavaltio jonka pinta-ala on noin 93 000 km². Maan asukasluku on noin 10 miljoonaa. Unkarin pääkaupungissa Budapestissä asuu noin 1,7 miljoonaa

Lisätiedot

Balaton patikointia. 6 päivää

Balaton patikointia. 6 päivää Balaton patikointia Unkarissa 50plus Balatonjärven lukuisilla kävelyllä tutustut Unkarin kauniiseen luontoon, värikkääseen talonpoikaiskulttuuriin, perinneruokaan ja kylpyläkulttuuriin. 6 päivää 28.4.2019

Lisätiedot

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 8 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P1 ALKUSARJA, PITKÄ 1 8.9.2014 8 CHARTER LENNOT HKI, TRE JA KUOPIO HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

Matkaraportti: Italia

Matkaraportti: Italia Matkaraportti: Italia Noora Heikkonen Vietimme Italiassa neljä viikkoa ja viisi päivää. Tässä ajassa ehdimme tutustua sekä asuinkaupunkiimme Padovaan että muihinkin Pohjois- Italian tunnetuimpiin kaupunkeihin.

Lisätiedot

Bad Gasteiniin. Ryhmässä vaeltamaan! Vaellusmatkan hinta 1225,00

Bad Gasteiniin. Ryhmässä vaeltamaan! Vaellusmatkan hinta 1225,00 Ryhmässä vaeltamaan! 11. -18.8.2018 Bad Gasteiniin o Alppimatkojen asiantuntevalla opastuksella o Turvallisesti merkityillä reiteillä o Itsellesi sopivassa vaativuusryhmässä Vaellusmatkan hinta 1225,00

Lisätiedot

Budapest. Kaisa Ojamo Unkari-projektityö Merikarvian yläaste

Budapest. Kaisa Ojamo Unkari-projektityö Merikarvian yläaste Budapest Kaisa Ojamo Unkari-projektityö Merikarvian yläaste Sisältö 1. Johdanto 2. Budapest 2.1 Historia 3. Nähtävyydet 3.1 Parlamenttitalo Orszaghaz 3.2 Széchenyin ketjusilta 3.3 Oopperatalo 3.4 Linnavuori

Lisätiedot

Rooman opintomatka 2018

Rooman opintomatka 2018 Rooman opintomatka 2018 Maanantai 14.5 Maanantaina saavuimme Roomaan alkuiltapäivästä. Pikaisen lounaan jälkeen suuntasimme ihastelemaan Rooman suosituimpia nähtävyyksiä, kuten Trevin suihkukaivoa, Espanjalaisia

Lisätiedot

Kroatia

Kroatia Kroatia 4.-9.10.2018 Lennot Norwegian 4.10. Helsinki Split D8 480 kello 08:30-10:30 9.10 Split Helsinki D8 481 kello 11:15-15:10 Majoitus Hotel Globo Split**** Lovretska 18, 21000 Split, Croatia 4.10.

Lisätiedot

Jokiristeily 1 vko alk Tonavan risteily, m/s Swiss Diamond OMA LAIVA

Jokiristeily 1 vko alk Tonavan risteily, m/s Swiss Diamond OMA LAIVA 30.4.2018 Jokiristeily 1 vko alk. 1 995 Tonavan risteily, m/s Swiss Diamond OMA LAIVA Budapest Bratislava Wien Dürnstein Melk Linz Passau Rentoudu viikko mukavalla jokilaivalla, ympärilläsi syksyyn pukeutunut,

Lisätiedot

Saapuminen Allbaniaan Tiranan lentokentälle kello 19.45, jossa suomea puhuva opas ja bussi vastassa.

Saapuminen Allbaniaan Tiranan lentokentälle kello 19.45, jossa suomea puhuva opas ja bussi vastassa. BALKANIN KIERROS 3-10.10.2015 : Albania, Makedonia, Kosovo Kuvassa Tirana 1. matkapäivä 3.10.2015 Helsinki - Tirana Saapuminen Allbaniaan Tiranan lentokentälle kello 19.45, jossa suomea puhuva opas ja

Lisätiedot

HYVINKIN Kiertoajelu Riikassa Latvian maataloustuotannon esittely Seminaarin osallistujien esittäytyminen ja odotukset

HYVINKIN Kiertoajelu Riikassa Latvian maataloustuotannon esittely Seminaarin osallistujien esittäytyminen ja odotukset Hyvät maitotilayrittäjät Tervetuloa Perinteisen LaatuKlubin 10-vuotisjuhlaseminaariin Riikaan Aika Tiistai torstai 29.11. - 1.12.2011 Paikka Riika, Latvia, Kylpylähotelli Radisson Blu Hotel Latvija Seminaarissa

Lisätiedot

Lomalla Raamatun historiaa

Lomalla Raamatun historiaa Lomalla Raamatun historiaa Yhdistelmämatka Israeliin 03.-11.09.2018 v Asumme Tel Avivissa Leonardo Art- hotellissa v Teemme kaksi retkipäivää Jerusalemiin v Kaksi retkipäivää Tiberiakseen v Oppaana Ariel

Lisätiedot

ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012

ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012 ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012 Torstaina 4.10. saapuivat osallistujat ympäri Suomea ja Norjan Trondheimista. Illalla kokoonnuimme Kaplaakin kiltahuoneelle, jonne

Lisätiedot

BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007

BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007 BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007 tourwiseireland 1 Hotelli Dublinissa: Academy Hotel * * * Academy hotelli on mukava kolmen tähden hotelli aivan Dublinin keskustassa O Connell Street

Lisätiedot

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 8 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P1 ALKUSARJA, PITKÄ 31.8. 7.9.2014 8 VRK ALK 990 SUORAT CHARTER LENNOT HKI, TRE JA

Lisätiedot

Ranska-Espanja-majakkamatkan 2014 kartat Päivitetty /eh hamaeero(at)kolumbus.fi

Ranska-Espanja-majakkamatkan 2014 kartat Päivitetty /eh hamaeero(at)kolumbus.fi Ranska-Espanja-majakkamatkan 2014 kartat Päivitetty 5.1.2014/eh hamaeero(at)kolumbus.fi HUOM! Matkaa voi jatkaa makunsa mukaan alusta tai lopusta. Kesän 2014 matka LUONNOS (matkan pituus 9 päivää + mahd.

Lisätiedot

TOP-jakso Isle of Wight saarella

TOP-jakso Isle of Wight saarella TOP-jakso Isle of Wight saarella Matkamme alkoi torstaina 6.10, jolloin lähdimme yöjunalla Helsingin lentokenttää kohti. Lentomme lähti klo 8.10 ja perillä Lontoossa olimme klo 9.15. Gatwickin lentokentältä

Lisätiedot

Tiedon ja ideoiden hakumatka Pariisin SIAL-messuille Vierailu maailman suurimmalla tuoretukkutorilla Rungismarketissa.

Tiedon ja ideoiden hakumatka Pariisin SIAL-messuille Vierailu maailman suurimmalla tuoretukkutorilla Rungismarketissa. Tiedon ja ideoiden hakumatka Pariisin SIAL-messuille 16.-20.10.2016 Vierailu maailman suurimmalla tuoretukkutorilla Rungismarketissa. osallistujat: Timo Väänänen, Porokylän Leipomo Oy Ari Kukkonen, Porokylän

Lisätiedot

Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja

Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja 22. 28.5.2017 Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja Ajankohta: 22. 28.5.2017 Norwegianin

Lisätiedot

SAIMAAN SEUDUN AARTEET , 3 PÄIVÄÄ

SAIMAAN SEUDUN AARTEET , 3 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi SAIMAAN SEUDUN AARTEET 23.-25.7.2019, 3 PÄIVÄÄ Suomen suurin vesistö ja Euroopan 4. suurin järvi tunnetaan maisemiensa kauneudesta ja luonnon rauhasta. Lappeenranta nähtävyyksineen ja

Lisätiedot

Tarjous 15 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Tarjous 15 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Tarjous 15 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P9 ALKUSARJA, PITKÄ 1. 15.9.2014 15 VRK ALK 1450 LENNOT HKI-KTW, KRK-HEL HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

MTK-UUSIMAA JÄSENMATKA 7.-11.4.2015

MTK-UUSIMAA JÄSENMATKA 7.-11.4.2015 OHJELMALLINEN JÄSENMATKA MTK-UUSIMAA JÄSENMATKA 7.-11.4.2015 Alustava matkaohjelma: 7.4. tiistai Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää. Suosittelemme saapumaan

Lisätiedot

Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015

Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015 Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015 1. Päivä: Lento (Kuopio) - Helsinki München: Willkommen in Deutschland! Ajamme Münchenistä Baijerin läpi, Innsbruckin ohi, henkeäsalpaavan

Lisätiedot

Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen

Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen Alppilan lukio on järjestänyt yhdessä Espoonlahden ja Kauhavan lukioiden sekä Europaschule Langerwehen kanssa yhdessä Opetushallituksen osin tukeman kurssin

Lisätiedot

Työssäoppimassa Espanjassa

Työssäoppimassa Espanjassa 1 Johanna Karjalainen M11A Työssäoppimassa Espanjassa 17.2. 3.4.2014 Mistä kaikki lähti? Opettaja kysyi eräänä päivänä koko luokalta ketkä olisi kiinnostuneet lähtemään työssäoppimaan ulkomaille. Totta

Lisätiedot

MTK UUSIMAA Jäsenmatka Tšekkiin 7. 11.4.2013

MTK UUSIMAA Jäsenmatka Tšekkiin 7. 11.4.2013 MTK UUSIMAA Jäsenmatka Tšekkiin 7. 11.4.2013 ALUSTAVA MATKAOHJELMA: Sunnuntai 7.4.2013: Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää. Suosittelemme saapumaan Helsinki-Vantaan

Lisätiedot

Á lá region, Oberwesel 21.6.2013

Á lá region, Oberwesel 21.6.2013 Á lá region, Oberwesel 21.6.2013 Heinäkuussa 2012 á là region tiimi Saksasta vierailulla Mäntässä suunnittelemassa ja informoimassa kesän 2013 festivaalin tiimoilta. Mukana Mäntän Klubin yhteistyökumppaneita.

Lisätiedot

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Ohessa olemme pyrkineet heijastamaan joitakin tapahtumia ja tunnelmia sukuseuran matkasta. Lyhyellä matkakertomuksellamme tahdomme jakaa hauskan ja antoisan matkamme

Lisätiedot

https://www.sokoshotels.fi/en/st-petersburg/sokos-hotel-olympia-garden

https://www.sokoshotels.fi/en/st-petersburg/sokos-hotel-olympia-garden 03.05.2018 10:00-14:30 Allegro juna lähtee Helsinki-Pietari 3,5 tuntia 14:30-17:00 Saapuminen Pietariin, Pietari kiertoajelu bussilla 17:00-18:30 Pietari-Paavalin linnoitukseen Neva-joen Jänissaarelle

Lisätiedot

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry (SMMY ry) opintomatka Luxemburg-Belgia-Alankomaat 5.-10.10.2014

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry (SMMY ry) opintomatka Luxemburg-Belgia-Alankomaat 5.-10.10.2014 Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry (SMMY ry) opintomatka Luxemburg-Belgia-Alankomaat 5.-10.10.2014 Sunnuntai 5.10.2014 17:50 Suora lento Ryanair FR1922 Tampere Frankfurt-Hahn 19:25 19:45 Matka 120 km

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6 Sivu 1 / 6 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

NELJÄN MAAN VIINIMATKA

NELJÄN MAAN VIINIMATKA NELJÄN MAAN VIINIMATKA Tshekin, Itävallan, Unkarin ja Slovakian viininviljelys, kulttuuri ja herkut Uuden viikko-ohjelmamme kohteina ovat Tonavan laakson naapurusten pikkukaupungit ja viinitarhat. Tutustumme

Lisätiedot

TERVETULOA MUKAAN! Luonnontuotteiden jatkojalostajien opintomatkalle Sveitsiin 17.- 22.8.2014 (6 pv)

TERVETULOA MUKAAN! Luonnontuotteiden jatkojalostajien opintomatkalle Sveitsiin 17.- 22.8.2014 (6 pv) TERVETULOA MUKAAN! Luonnontuotteiden jatkojalostajien opintomatkalle Sveitsiin 17.- 22.8.2014 (6 pv) Matkan järjestäjänä toimii Kainuun ammattiopiston hallinnoima KantriKoulutus 2 hanke. Opintomatka liittyy

Lisätiedot

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Halusin lähteä ulkomaille työssäoppimaan sekä tutustumaan pieneksi aikaa toiseen maahan ja kulttuuriin. Kuusi

Lisätiedot

Äijälän Rustin veneretket

Äijälän Rustin veneretket Äijälän Rustin veneretket Veneemme 360 -asteinen kuva veneen sisätiloista, klikkaa: http://www.paratiisisaari.com/rusti_pure/harmony.html M/y Harmony luxusjahti Elegance 65, 19,6 m, max. 40 hlö M/s Juhana

Lisätiedot

Lapin Marttojen Kesäretki Pohjois-Karjalaan 4.-7.7.2014

Lapin Marttojen Kesäretki Pohjois-Karjalaan 4.-7.7.2014 Lapin Marttojen Kesäretki Pohjois-Karjalaan 4.-7.7.2014 4.7. perjantaiaamuna kello 8 noustiin Möllärin bussiin ja keula kohti etelää. Matkan varrelta poimittiin marttoja kyytiin Niskanperältä, Itäkoskelta,

Lisätiedot

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007 MAANANTAI 9.7.2007 N. Klo 8.00 startti Huttulasta ja sen jälkeenvesilahdelta Koskenkylästä kohti Vantaata, keli pilvinen ja vesikuurojen mahdollisuus ilmassa Yöpyminen vaimon serkun luona mistä aamulla

Lisätiedot

Savonlinnan seudun erotuomareiden koulutus-/opintomatka

Savonlinnan seudun erotuomareiden koulutus-/opintomatka Savonlinnan seudun erotuomareiden koulutus-/opintomatka 30.3-3.4.2017 Torstai 30.3.2017 Lähdimme klo 17.30 kokeneen tuomarin Juha Raution autolla kohti Vantaata, jossa yövyimme ensimmäisen yön. Ennen lähtöä

Lisätiedot

Alkusarja 4 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 4 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 4 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 8 WWW.AIKAMATKAT.FI P2 ALKUSARJA, LYHYT 5 8.9.2014 4 VRK ALK 790 SUORA LENTO HELSINGISTÄ HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 24.10. 31.10.2015 Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme

Lisätiedot

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE 21.-28.3.2020 Suomi-Portugali yhdistyksen jäsenmatka Vastuullinen matkanjärjestäjä: SUBLU TOUR PORTUGAL (www.sublutour.com/fi) - Nazaré, Portugali Ryhmän

Lisätiedot

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Joulukuun pakkaset jäivät taakse, kun laskeuduin kuuden tunnin lentomatkan jälkeen Las Palmasin lentokentälle. Kenttäpalvelut toimivat

Lisätiedot

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan loistavampia nähtävyyksiä.

Lisätiedot

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit...

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit... Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme viinin valmistukseen, maistelemme viinejä sisilialaisen

Lisätiedot

Huang Jianin vierailu Helsingissä 21.6-3.7.2010

Huang Jianin vierailu Helsingissä 21.6-3.7.2010 Huang Jianin vierailu Helsingissä 21.6-3.7.2010 Mestari Liun oppilas Huan Jian Guilinista vieraili Helsingissä 21.6-3.7.2010 välisenä aikana. Hän tutustui Helsinkiin ja sen ympäristöön sekä myös Lahteen

Lisätiedot

Sunnuntai 3.5 Lähdimme sunnuntaina 3.5 klo 12.30 Hatusen pihasta kohti lentokenttää.

Sunnuntai 3.5 Lähdimme sunnuntaina 3.5 klo 12.30 Hatusen pihasta kohti lentokenttää. Ensimmäinen päivä Sunnuntai 3.5 Lähdimme sunnuntaina 3.5 klo 12.30 Hatusen pihasta kohti lentokenttää. Lentomme lähti Helsingistä klo 16.20 ja olimme perillä Roomassa klo 18.45 paikallista aikaa. (etuajassa!)

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

Pohjois-Viro 16. 19.5.2013.

Pohjois-Viro 16. 19.5.2013. Pohjois-Viro 16. 19.5.2013. Torstai 16.5. klo 6.30 lähtö Lahdesta, kuljetuksista vastaan tuttu Reissu-Ruoti ja luottokuskimme Jukka Ruoti klo 9.15 laiva lähtee. Matkalla meribrunssi (kuuluu matkan hintaan)

Lisätiedot

Koulutusmatka Kööpenhaminaan keväällä 2010

Koulutusmatka Kööpenhaminaan keväällä 2010 Koulutusmatka Kööpenhaminaan keväällä 2010 Tervetuloa mukaan koulutusmatkalle Kööpenhaminaan. Matka on räätälöity Scienceverkoston opettajia varten. Ohjelma on mielenkiintoista sekä monipuolista tarjoten

Lisätiedot

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE 24.-30.3.2019 Suomi-Portugali yhdistyksen jäsenmatka Vastuullinen matkanjärjestäjä: SUBLU TOUR PORTUGAL (www.sublutour.com/fi) - Nazaré, Portugali Ryhmän

Lisätiedot

Toronto, Kanada. Tiistai / 29.12. Aamiainen. Wayne Gretzky International Tournament

Toronto, Kanada. Tiistai / 29.12. Aamiainen. Wayne Gretzky International Tournament ESIMERKKIOHJELMA Lauantai / 26.12 Kokoontuminen Helsinki-Vantaalla 14:20-15:55 Lento Helsinki Reykjavik 17:00-17:55 Lento Reykjavik Toronto Bussi hotellille, päivällinen Sunnuntai / 27.12 Jääharjoitus

Lisätiedot

Entreprenurship Benchmarking Nordplus Junior Latvia

Entreprenurship Benchmarking Nordplus Junior Latvia Entreprenurship Benchmarking Nordplus Junior 31.1.-6.2.2016 Latvia M13a ja 14a ryhmät, opettajat Arja Mäkinen ja Merja Räihä suuntasivat junalla kohti Tikkurilaa sunnuntaina. Lensimme ensin Riikaan ja

Lisätiedot

... Alppien alta Adrialle

... Alppien alta Adrialle Itävallan, Unkarin, Italian ja Kroatian syleilyssä sijaitseva pieni Slovenia on mantereemme monipuolisimpia maita. Sen maalaukselliset maisemat ulottuvat Alpeilta Adrianmerelle tarjoten lukuisia maailmanluokan

Lisätiedot

BEST LEIRIKOULU EVER! 2014

BEST LEIRIKOULU EVER! 2014 BEST LEIRIKOULU EVER! 2014 1.päivä Maanantaiaamuna (22.9) koko luokka kokoontui yhdeksältä kellotornille. Jännitys oli ilmassa, lähdemme tänään leirikouluun Saksaan! Tatu oli jakanut meidät edellispäivänä

Lisätiedot

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa Matka Kiinassa Reissu lähti liikkeelle 30.10.2016 Helsinki Vantaa -lentokentältä. Mukaan lähti 7 opiskelijaa ja ensimmäiseksi 1,5 viikoksi kolme opettajaa: Jarno, Arttu ja Heimo. Kaikkia vähän jännitti,

Lisätiedot

Lapin Martat retki Heinäveden Valamoon ja Imatralle

Lapin Martat retki Heinäveden Valamoon ja Imatralle Lapin Martat retki Heinäveden Valamoon ja Imatralle 4.-7.7.2016 Matkalle lähdettiin bussilla maanantaiaamuna 4.7. kahdeksan aikoihin, Tervolan jälkeen jo tutuksi tullut reitti itäpuolen tielle ja Lautiosaaren

Lisätiedot

Balatonjärven ympäri pyöräilymatka

Balatonjärven ympäri pyöräilymatka Balatonjärven ympäri pyöräilymatka Unkarissa Pyöräile Balatonjärven ihastuttavissa maisemissa, tutustu kauniiseen luontoon, kylpyläkaupunkeihin ja viinikellareihin sekä herkuttele perinneruuilla 7 päivää

Lisätiedot

KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA

KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA Lähdimme vappuaamuna 1.5.jännittävälle elokuvamatkalle Irlantiin Kitisenrannan koulun pihalta. Mukana olivat Taneli Juntunen (9b), Joonas Tuovinen (9b),

Lisätiedot

Tarjous 5 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Tarjous 5 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Tarjous 5 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P9 ALKUSARJA, LYHYT 1 5.9.2014 5 VRK ALK 650 SUORA LENTO HELSINKI HINTAAN SISÄLTYY SUORA

Lisätiedot

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan

Lisätiedot

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Maanatai aamuna 2.11 hyppäsimme Ylivieskassa junaan kohti Helsinkiä, jossa olimme puolen päivän aikoihin. Lento Pariisiin lähti 16.05. Meitä

Lisätiedot

Alumnipurjehdus Kroatia 19-26.9.2015. www.lagooncharter.fi

Alumnipurjehdus Kroatia 19-26.9.2015. www.lagooncharter.fi Alumnipurjehdus Kroatia 19-26.9.2015 OHJELMA*: Lauantai Lauantai 4:30 kokoontuminen Helsinki-Vantaa lentokentälle 6:30-8:30 omakustanteinen lento Helsinki-Split* 9:00-9:30 kuljetus satamaan 10-12 lounas

Lisätiedot

Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013

Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013 Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013 Lähtöpaikat: Lapinlahti Siilinjärvi Kuopio Hinta: 32 / henkilö (edellyttää 30 lähtijää) Sitovat ilmoittautumiset 9.2 mennessä: Jaana Neuvonen p.044-5640

Lisätiedot

Seoulin kansainvälinen kesäkoulu 2010 25.6-4.8

Seoulin kansainvälinen kesäkoulu 2010 25.6-4.8 Seoulin kansainvälinen kesäkoulu 2010 25.6-4.8 Väkiluku 48,5 miljoonaa Pinta-ala 99 313 km 2 Kieli Korea Valuutta Won Aikavyöhyke GMT +8 Pääkaupunki Seoul Presidentti Lee Myung-bak Etelä-Korea University

Lisätiedot

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA 12. 16.8.2013 Olipa tosi mukava kurssi. Sopivan rauhallinen tempoltaan ja kuitenkin tarpeeksi jokaiselle sopivia aktiviteetteja ja paikka mitä loistavin! Lähdimme

Lisätiedot

RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN , 3 PÄIVÄÄ

RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN , 3 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN 13.-15.9.2019, 3 PÄIVÄÄ Ruskamatkamme suuntaa Varangin vuonolle; Pykeijaan ja Kirkkoniemeen. Perehdymme oppaan johdolla alueen historiaan ja nykypäivään,

Lisätiedot

Raisioagro, Merja Holma JOGURTTIA JA JUHLIA LAAJENNUKSEN SIJAAN

Raisioagro, Merja Holma JOGURTTIA JA JUHLIA LAAJENNUKSEN SIJAAN Raisioagro, Merja Holma 21.11.2014 JOGURTTIA JA JUHLIA LAAJENNUKSEN SIJAAN Kaikki Saksan tilat eivät kasvata liikevaihtoaan lehmämäärää lisäämällä. Diers-Hofin tilalla on 300 lehmää, joiden maidosta kolmannes

Lisätiedot

IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016

IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016 IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016 Limerick - Galway - Westport - Sligo - Vihreän saaren kierroksella matkataan kauniissa maisemissa, osin paljon kehuttua "Wild Atlantic Way" -reittiä

Lisätiedot

HALLITUKSEN OPINTOMATKA BUDAPEST 23.-26.4.2006

HALLITUKSEN OPINTOMATKA BUDAPEST 23.-26.4.2006 HALLITUKSEN OPINTOMATKA BUDAPEST 23.-26.4.2006 MATKALLE LÄHTIJÄT 1. Mauri Koivunen +358 44 725 0001 2. Pekka Huovinen +358 44 725 0600 3. Jarmo Rasmus 4. Jukka Ylikarjula +358 44 725 0002 5. Esa Kant 6.

Lisätiedot

THAIMAA SPECIAL. Päivä 1. Päivä 2

THAIMAA SPECIAL. Päivä 1. Päivä 2 THAIMAA SPECIAL BANGKOK - KWAI-JOKI HUA HIN GOLF KIERROS 14 päivää / 13 yötä Upea yhdistelmämatka, jossa koet Thaimaan eri puolet ja pelaat Thaimaan upeimmilla kentillä. Voit hankkia edullisia golfvarusteita

Lisätiedot