42 Avustusten myöntäminen nuorisotakuumäärärahasta vuonna 2018 ja vuoden 2017 raportoinnit. 43 Ajankohtaiskatsaus (yhteistoiminta-alueen asia)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "42 Avustusten myöntäminen nuorisotakuumäärärahasta vuonna 2018 ja vuoden 2017 raportoinnit. 43 Ajankohtaiskatsaus (yhteistoiminta-alueen asia)"

Transkriptio

1 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) Aika , klo 16:00-17:19 Paikka Keskusvirastotalo, kh-sali, 5. krs Käsitellyt asiat 40 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 41 Pöytäkirjan tarkastus 42 Avustusten myöntäminen nuorisotakuumäärärahasta vuonna 2018 ja vuoden 2017 raportoinnit 43 Ajankohtaiskatsaus (yhteistoiminta-alueen asia) 44 Elinvoima- ja osaamislautakunnan päätösvallan siirto Tampereen seudun ammattiopisto Tredun viranhaltijoille (Yhteistoiminta-alueen asia) 45 Tampereen seudun ammattiopiston lukuvuoden työ- ja loma-ajat, päivitys Kangasalan toimipisteen osalta (Yhteistoiminta-alueen asia) 46 Tampereen seudun ammattiopiston ammatillisten neuvottelukuntien täydentäminen (yhteistoimintaalueen asia) 47 Opiskelijajäsenen nimeäminen Sora-lainsäädännön mukaiseen toimielimeen (yhteistoiminta-alueen asia) 48 Elinvoima-ja osaamislautakunnan kokoukset syksyllä 2018 (yhteistoiminta-alueen asia) 49 Viranhaltijoiden päätösten otto-oikeus (yhteistoimintaalueen asia) 50 Lukion apulaisrehtorin viran perustaminen lukiokoulutukseen 51 Lumate-keskuksen toiminnan tukeminen Viranhaltijoiden päätösten otto-oikeus

2 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Poissa Karintaus Katja, puheenjohtaja Rokosa Inna, saapui 16:10 Auvinen Jarkko Ojares Juho, poistui 17:09 Kuortti Jussi Turkia Kirsti, poistui 17:09 Lähde Leo, poistui 17:09 Hanhela Milka Rajala Petri, saapui 16:36 Söderström Päivi, poistui 17:09 Raimo Kouhia, poistui 17:09 Räihä Tuomo Eskola Vesa Klöf Markus, varajäsen, saapui 16:33 Majava Paula, varajäsen Tahvola Atte, varajäsen Koskela Reijo, varajäsen, poistui 17:09 Kareinen Minna, sihteeri, pöytäkirjanpitäjä Aleksovski Atanas, kaupunginhallituksen edustaja, saapui 16:09 Rantanen Teppo, esittelijä, johtaja Kivekäs Pekka, erityisasiantuntija Kankaala Kari, esittelijä, kehitysjohtaja, poistui 16:08 Suonio Jorma, lukiokoulutuksen johtaja Toivanen Johanna, viestintäsuunnittelija Saari Regina, ohjelmajohtaja, poistui 16:07 Kallioinen Outi, johtaja, ammatillinen koulutus Kauppinen Teemu, nuorisovaltuutettu Manar Dahan, nuorisovaltuutettu Heinämäki Anna-Kaisa Piltonen Ida Roihuvuo Johanna Löytty-Rissanen Minna Allekirjoitukset Karintaus Katja Puheenjohtaja Minna Kareinen Sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja on tarkastettu ja hyväksytty

3 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) Inna Rokosa Jussi Kuortti Pöytäkirjan nähtävänäolo Nähtävänä Minna Kareinen

4 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) 40 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Päätösehdotus oli Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

5 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) 41 Pöytäkirjan tarkastus Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin siten muutettuna, että pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Inna Rokosa ja Jussi Kuortti. Päätösehdotus oli Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan Petri Rajala ja Jussi Kuortti (varalla Ida Piltonen).

6 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) 42 Avustusten myöntäminen nuorisotakuumäärärahasta vuonna 2018 ja vuoden 2017 raportoinnit TRE:2597/ /2018 Valmistelija / lisätiedot: Saari Regina Valmistelijan yhteystiedot Projektipäällikkö Riina Hiipakka-Lahti, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Lisätietoja päätöksestä Hallintosihteeri Minna Kareinen, puh , etunimi.sukunimi2@tampere.fi Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: Kari Kankaala, Kehitysjohtaja Päätösehdotus oli Myönnetään vuoden 2018 nuorisotakuumäärärahasta avustuksia seuraavasti: Lasten ja nuorten säätiön Tenho elämäntaitoja nuorille taiteen keinoin -hankkeen kuntarahoitukseen enintään euroa sekä Nuorten talo Ohjaamossa toteutettavien Tenho-lisäryhmien (Elokuvaullakko) toteuttamiseen enintään euroa ja Tampereen NMKY:n nuorten kohtaamispaikka -toimintaan enintään euroa. Myönnetty rahoitus, yhteensä euroa, on käytettävä vuonna 2018, eikä mahdollisesti käyttämättä jäävää osuutta voi siirtää seuraavalle vuodelle. Merkitään tiedoksi vuoden 2018 nuorisotakuurahoituksella toteuttava kaupungin oma toiminta. Merkitään tiedoksi vuoden 2017 nuorisotakuurahoituksen saajien raportit. Esteellisyys Teppo Rantanen ilmoitti olevansa esteellinen asian käsittelyyn 28 :n 1 momentin 5) kohdan perusteella. Rantanen poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Kokouskäsittely Kari Kankaala ja Regina Saari poistuivat kokouksesta päätöksenteon jälkeen. Perustelut Kaupunginvaltuusto on myöntänyt nuorisotakuun erityismäärärahaa nuorisotakuun toteuttamisen tukemista

7 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) varten Tampereella vuodesta Vuosittainen määräraha on ollut euroa ja se osoitettu koordinoitavaksi elinvoimaja osaamislautakunnalle (ennen vuotta 2017 osaamis- ja elinkeinolautakunnalle). Nuorisotakuu on astunut voimaan ja se on yksi nykyisen hallituksen kärkihankkeista. Nuorisotakuu tarkoittaa sitä, että jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle tarjotaan työ-, työkokeilu-, opiskelu-, työpajatai kuntoutuspaikka viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työttömäksi ilmoittautumisesta. Nuorisotakuuseen kuuluva koulutustakuu tarkoittaa puolestaan, että jokaiselle peruskoulun päättäneelle taataan koulutuspaikka lukioissa, ammatillisissa oppilaitoksissa, oppisopimuksessa, työpajassa, kuntoutuksessa tai muulla tavoin. Nuorten työllistymisen ja kouluttautumisen takaamiseksi tarvitaan myös arjen sujuvuuteen, asumiseen, terveyteen, sosiaalisiin suhteisiin ja vapaa-aikaan liittyvien palvelujen kehittämistä. Tampereen kaupunki toteuttaa nuorisotakuuta mm. koulutuksen, sosiaali- ja terveyspalvelujen, työllisyyspalvelujen, työpajatoiminnan, etsivän nuorisotyön ja nuorisopalvelujen keinoin. Tätä tehdään yhteisvastuullisesti yhteistyössä julkisen hallinnon, elinkeinoelämän, oppilaitosten, kuntalaisten, yhdistysten, yhteisöjen ja muiden sidosryhmien kanssa. Kaupunginvaltuuston osoittaman erityismäärärahan myöntäminen tulee perustua siihen, että suunniteltu toiminta edistää koulutuksen tai työvoiman ulkopuolella olevien tamperelaisten nuorten työllisyyttä, ammattitaitoa tai vahvistaa osallisuutta ja mahdollisuuksia itsenäiseen elämään. Määrärahan myöntämisen tulee perustua myös Tampereen kaupungin strategiaan ja pormestariohjelmaan. Nuorisotakuumäärärahan jakamisen valmistelusta on vastannut vuosina nuorisotakuun projektipäällikkö. Tällä hetkellä valmistelu kuuluu työllisyyspalvelujen palveluryhmässä Nuorten talo Ohjaamon projektipäällikön tehtäviin. Määrärahan jakamisen päätöksenteosta ovat vastanneet johtavat viranhaltijat ja lautakunta. Rahoitusta on jaettu sekä kaupungin omille toimijoille että kolmannen sektorin toimijoille työllisyys-, koulutus-, elämänhallinta- ja vapaa-ajan palvelujen kehittämiseen nuorille. Aiemmin tehdyt jakopäätökset sisältävät varauksia myös vuosille 2018 ja Yhteenveto rahoituksen myöntämisestä kaupungin omalle toiminnalle vuonna 2018 on liitteenä ja merkitään tiedoksi osana nuorisotakuumäärärahan kokonaisuuden tarkastelua. Samassa yhteydessä lautakunta saa edellisen vuoden rahoituksen vaikuttavuusraportit.

8 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) Elinvoima- ja osaamislautakunta päättää avustusten myöntämisestä. Vuodelle 2018 esitetään lautakunnan jaettavaksi avustusta kolmannen sektorin toimijoille yhteensä euroa seuraavasti: Lasten ja nuorten säätiön Tenho elämäntaitoja nuorille taiteen keinoin -hankkeelle ( ) kuntarahoitusta enintään Lisäksi Nuorten talo Ohjaamossa moniammatillisessa yhteistyössä toteutettavien Tenho-lisäryhmien (Elokuvaullakko) toteutukseen hankkeen jälkeen enintään Yhteensä Lasten ja nuorten säätiön Tenho-toimintaan enintään Hankkeen kohderyhmänä ovat vaikeassa elämäntilanteessa olevat nuoret. Hankkeen tavoitteena on (elokuva)taiteen keinoin kehittää nuorten osallisuutta ja itsetuntoa. Nuorisotakuurahoituksella mahdollistetaan hankkeen toteuttaminen ja toimintamallien jalkauttaminen osaksi kaupungin ja Nuorten talo Ohjaamon palveluvalikoimaa. Tampereen NMKY:n nuorten kohtaamispaikka -toimintaan enintään Elinvoima- ja osaamislautakunta on tukenut toimintaa myös aiempina vuosina, vuonna 2017 päätöksellä Toiminnan kohderyhmänä ovat alle 29-vuotiaat erityistä tukea tarvitsevat (mm. autismi) työttömät nuoret. Nuorisotakuurahoituksella on mahdollistettu työntekijäresurssit nuorten kohtaamiseen ja pienryhmätoimintaan (esim. teatterija roolipeliryhmä). Avustuksia myönnettäessä on otettu huomioon valtiontukisääntely. Nuorisotakuurahaa on sidottu kaupungin omaan toimintaan ja kolmannen sektorin toimintaan yhteensä euroa. Myönnetty rahoitus on käytettävä vuonna 2018, eikä mahdollisesti käyttämättä jäävää osuutta voi siirtää seuraavalle vuodelle. Nuorisotakuumäärärahan käytöstä tehdään toteuma-arvio kesäkuussa Mahdollisesti käyttämättä olevan määrärahan osalta tiedotetaan eri toimijoita mahdollisuudesta tehdä uusia esityksiä. Toimijoilta pyydetään myös raportointia siitä, miten rahoitus on käytetty nuorten hyväksi. Syys-lokakuussa tehdään esitys vuoden 2018 mahdollisen käyttämättä jäämässä olevan rahoituksen osalta sen kohdentamisesta. Vuoden 2019 rahoituksen osalta on tehty aiemmilla päätöksillä varaukset yhteensä eurosta osalle mukana olevista toimijoista. Lautakunta päättää syys-lokakuussa 2018 jäljellä olevan euron rahoitusosuuden hakumenettelystä. Tähän mennessä tarkistetaan myös varauksia saaneiden toimijoiden todellinen tilanne sekä käydään keskustelut Tredun budjettiin siirrettyjen jatkotarpeesta.

9 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) Tiedoksi Saari Regina, Hiipakka-Lahti Riina, Mäkinen Antti, Forsman Jari (jari.forsman1@gmail.com), Laakso Jukka-Pekka (jukkapekka.laakso@elokuvakeskus.fi), Muikku Satu, Wallenius Pia, Päivänen Maria, Närhi Maritta, Salminen Reetta, Vuoma Mari (mari.vuoma@ymca.fi), Etu-Seppälä Jukka, Vehkalahti Tiina-Liisa, Kaa-kinen Janne, Järvelä Kristiina, Viitasaari Tuija, Lahtinen Anne, Vammais-asiamies, Vammaisneuvosto, Pihlaja Katri, Reiman Suvi Liitteet 1 Liite Elosa Nuorisotakuu 2018, oma toiminta 2 Liite Elosa Kohti Työelämää -leiri/liikunta- ja nuorisoyksikkö 3 Liite Elosa Game Time -hanke/liikunta- ja nuorisoyksikkö 4 Liite Elosa Nuorten treenit/liikunta- ja nuorisoyksikkö 5 Liite Elosa Vammaisneuvosto 6 Liite Elosa Kokemusasiantuntijatoiminta/Etsivä työ 7 Liite Elosa Arkimielenterveyden hallinta/ Mielenterveys- ja päihdepalvelut 8 Liite Elosa Stressinhallinta- ja digimonitorointi/ Mielenterveys- ja päihdep. 9 Liite Elosa Nuorten asumisneuvonta/psykososiaalisen tuen palvelut 10 Liite Elosa Tenho-hanke/Pirkanmaan elokuvakeskus 11 Liite Elosa Nuorten kohtaamispaikkatoiminta/nmky 12 Liite Elosa Omppu-hanke/Maahanmuuttajien perusopetus 13 Liite Elosa Fyrkkaa ja fiilistä -ryhmätoiminta/ Sosiaalityön avopalvelut

10 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) 43 Ajankohtaiskatsaus (yhteistoiminta-alueen asia) Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Päätösehdotus oli Ajankohtaiset asiat merkitään tiedoksi: - Talouden sopeuttamisohjelman vaikutukset/elosa (Teppo Rantanen) - Tredun strategiaprosessin käynnistyminen (Outi Kallioinen) - Tredun strategiarahoitushaku 2018 (Outi Kallioinen) - Tredun Ikaalisten toimipisteen sosiaali- ja terveysalan perustutkintokoulutuksen siirtyminen Sasky koulutuskuntayhtymään (Outi Kallioinen) - Lukioiden yhteishaun tulokset (Jorma Suonio) - Raitiotien rakentamisen haittojen ehkäisy -työryhmän loppuraportti on julkaistu. r/tlaqmxysp/raitiotien_rakentamisen_haittojen_ehkaisy_- tyoryhman_loppuraportti_2018.pdf (Teppo Rantanen) Kokouskäsittely Teppo Rantanen palasi kokoukseen. Atanas Aleksovski, Petri Rajala ja Markus Klör saapuivat kokoukseen asian käsittelyn aikana.

11 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) 44 Elinvoima- ja osaamislautakunnan päätösvallan siirto Tampereen seudun ammattiopisto Tredun viranhaltijoille (Yhteistoiminta-alueen asia) TRE:101/ /2018 Liitteet Valmistelija / lisätiedot: Koskinen Helena Valmistelijan yhteystiedot Ammatillisen koulutuksen johtaja Helena Koskinen, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Lisätietoja päätöksestä Hallintosihteeri Minna Kareinen, puh , etunimi.sukunimi2@tampere.fi Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: Teppo Rantanen, Johtaja Päätösehdotus oli Liitteenä oleva ehdotus päätösvallan siirtämisestä ammatillisesta koulutuksesta annetun lain mukaisista opiskelijaa ja opetusta koskevista asioista hyväksytään tulemaan voimaan Perustelut Tampereen kaupungin hallintosäännön mukaisesti elinvoima- ja osaamislautakunnan tehtävänä on muun muassa järjestää ammatillista koulutusta ja päättää lainsäädännössä ammatillisen koulutuksen järjestäjälle säädetyistä tehtävisä. Elinvoima- ja osaamislautakunta on päätöksellään siirtänyt ammatillisen koulutuksen lainsäädännön mukaisten opiskelijaa ja opetusta koskevien asioiden päätösvaltaa Tampereen seudun ammattiopiston viranhaltijoille. Ammatillisen koulutuksen lainsäädäntö on täydentynyt kevään aikana muun muassa oppisopimuskoulutuksen osalta ja tästä syystä päätöstä on tarpeen päivittää liitteenä olevan taulukon mukaisesti. Hallintosäännön 17 :n mukaan lautakunta voi päättää toimivaltaansa kuuluvan asian siirtämisestä ratkaistavaksi viranomaiselle, joka tämän päätöksenteon osalta toimii lautakunnan alaisena. Siirrettävä toimivalta edellyttää julkisen vallan käyttöä, joten se on siirrettävissä vain viranhaltijoille.. Tiedoksi Outi Kallioinen, Helena Koskinen, Pirkko Achrén, Jari Rauhala, Raija Mäkelä, Kristiina Karppi, Maija Kirvesoja, Tredu koulutusalajohtajat, Tredu koulutuspäälliköt, Tredu hallintosihteerit, Piritta Haapahuhta

12 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) 1 Liite Elosa Ammatillinen koulutus opiskelija-asioiden delegoinnit

13 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) 45 Tampereen seudun ammattiopiston lukuvuoden työ- ja loma-ajat, päivitys Kangasalan toimipisteen osalta (Yhteistoiminta-alueen asia) TRE:7006/ /2017 Valmistelija / lisätiedot: Kallioinen Outi Valmistelijan yhteystiedot Koulutuspäällikkö Armi Salminen, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Lisätietoja päätöksestä Hallintosihteeri Minna Kareinen, puh , etunimi.sukunimi2@tampere.fi Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: Teppo Rantanen, Johtaja Päätösehdotus oli Kangasalan toimipisteen lukuvuosi alkaa Perustelut Elinvoima- ja osaamislautakunta on päätöksellään vahvistanut Tampereen seudun ammattiopiston lukuvuoden työ- ja loma-ajat. Päätöksellään lautakunta on oikeuttanut ammatillisen koulutuksen johtajan myöntämään tilapäisiä poikkeuksia johtamansa oppilaitoksen työ- ja lomaajoista siten, että poikkeukset eivät saa kohdistua lukukausien alkamis- ja päättymispäiviin ja niin, että ne eivät saa aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia. Kangasalan uusi toimipiste Roine on valmistumassa suunnitelman mukaisesti siten, että muutto uuteen toimipisteeseen tapahtuu kesän aikana ja tilat ovat valmiina keskiviikkona uuden lukuvuoden alkaessa. Kangasalan toimipisteen toimipistepäällikkö ja henkilöstö esittävät, että koulutuskeskus Roineessa opetus alkaisi poikkeuksellisesti vasta seuraavan viikon maanantaina Aloittamalla opetus myöhemmin mahdollistettaisiin avlaitteiden ja verkkojen testaaminen henkilöstön kanssa ja opettajien tutustuminen tiloihin, jolloin heillä olisi paremmat mahdollisuudet ohjata opiskelijoita uudessa ympäristössä. Lisäksi olisi mahdollisuus tutustuttaa lähialueen yhteistyökumppanit (lukio ja yläkoulu) tiloihin ennen toiminnan varsinaista alkamista. Aloituksen siirtäminen antaisi myös vähän lisäaikaa, mikäli tiloihin muuttamisessa tulee eteen viivytyksiä. Uuden ammatillisen koulutuksen lainsäädönnön mukaan kaikkien opiskelijoiden kanssa tulee laatia henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jolloin opintopolut ovat yksilölliset ja

14 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) opiskelijalle on tarjottava mahdollisuus hankkia osaamista ja saada ohjausta myös kesäaikana, joten koulutuksen aloitus- ja päättymisajoilla ei ole enää entisenlaista merkitystä. Tiedoksi Helena Koskinen, Outi Kallioinen, Pirkko Achrén, Jari Rauhala, Armi Salminen, Kristiina Karppi, Raija Mäkelä, Mika Lahtinen

15 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) 46 Tampereen seudun ammattiopiston ammatillisten neuvottelukuntien täydentäminen (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:2419/ /2018 Valmistelija / lisätiedot: Kirvesoja Maija Valmistelijan yhteystiedot Suunnittelija Maija Kirvesoja, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Lisätietoja päätöksestä Hallintosihteeri Minna Kareinen, puh , etunimi.sukunimi2@tampere.fi Päätös Tampereen seudun ammattiopistoon nimettiin päätösehdotuksessa mainitut ammatillisten neuvottelukuntien edustajat. Liiketoiminnan ja tieto- ja viestintätekniikan ammatillisen koulutuksen neuvottelukuntaan valittiin koulutuksen järjestäjän edustajaksi Katja Karintaus. Esittelijä: Teppo Rantanen, Johtaja Päätösehdotus oli Tampereen seudun ammattiopistoon nimetään kaudeksi seuraavat ammatilliset neuvottelukunnat (muutokset merkitty suluissa): Auto- ja logistiikka-alan ammatillinen neuvottelukunta Työ- ja elinkeinoelämän edustajat: Martti Huttunen, Toyota Autotalot Oy, Tammer-Auto varajäsen Keijo Juntunen, Fixus Tampere (muuttunyt yritystieto) Hannu Ilonen, Veho Oy varajäsen Jani Mattila, Nokian korimekaanikot Oy Ilkka Ala-Maakala, Tampereen kaupunkiliikenne liikelaitos varajäsen Jouni Kumanto, Tampereen Infra Jarmo Kivistö, Kuljetus Jarmo Kivistö Ky varajäsen Rauno Mäenpää, Kuljetusliike R. Mäenpää Oy Ville Mäkinen, Hämeen Tavara Taxi Oy Opiskelijaedustaja: Nico Nyberg, (uusi) Eetu Knaapi varajäsen Topi Haapanen Oppilaitoksen edustaja: Erkka Javanainen, opettaja, (uusi) varajäsen Tommi Kettunen, opettaja Mikko Heikkinen, koulutustarkastaja, (uusi) varajäsen Timo Järvinen, opettaja Teemu Kalliomäki, vs. koulutuspäällikkö

16 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) Matti Heikkilä, koulutuspäällikkö varajäsen Sami Huntus, koulutuspäällikkö Ari Mäkitalo, vt. koulutusalajohtaja Marita Alanen, hallintosihteeri, ammatillisen neuvottelukunnan sihteeri Koulutuksen järjestäjän edustaja: Minna Löytty-Rissanen Prosessiteollisuuden ammatillinen neuvottelukunta Työ- ja elinkeinoelämän edustaja: Sari Kurvinen, KL-Lämpö Oy, Erno Ahonen, Jussinhannanleipomo Oy varajäsen Niilo Halme, Edun Herkkukeidas Oy Minna Jokinen, Sahalahden Broiler Oy varajäsen Kristiina Heinänen, Saarioinen Oy Mikko Nummi, Solenis Finland Oy Kari Tirronen, Nokian Renkaat Oyj Opiskelijoiden edustajat: Mira Lehtonen Aleksi Haapavaara Oppilaitoksen edustajat: Hanna Hakala, opettaja varajäsen Heli Lampinen, opettaja Heli Laukka, opettaja varajäsen Jukka Tarvainen, opettaja Ari Holsti, koulutuspäällikkö varajäsen Raija Möttönen, koulutuspäällikkö Vesa Kalliomäki, vs. koulutusalajohtaja Lauri Pasanen, vs. hallintosihteeri, ammatillisen neuvottelukunnan sihteeri varajäsen Marjatta Joenpolvi, palveluvastaava Koulutuksen järjestäjän edustaja: Alisa Sankala Kauneudenhoito- ja hiusalan ammatillinen neuvottelukunta Työ- ja elinkeinoelämän edustaja: Elina Mäkinen, Tmi Uniikkia E. Mäkinen Nina Alqvist, Pirkanmaan hiusyrittäjät ry Riina Sorjonen, IHANA Kirsi Oksaharju, M Room M Company Oy (uusi) Petri Sipiläinen, M Room M Company Oy (uusi) Opiskelijoiden edustaja: Julia Siltanen (uusi) Veera Lehtonen (uusi) Oppilaitoksen edustaja: Leena Huhta, opettaja Mirkka Sahlstedt, opettaja Sisko-Liisa Sillanpää, koulutuspäällikkö Terhi Rissanen, vs. koulutusalajohtaja (uusi)

17 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) Maija Kirvesoja, suunnittelija, ammatillisen neuvottelukunnan sihteeri Muun oppilaitoksen edustaja: Riina Sunila, koulutuspäällikkö, SASKY (uusi) Koulutuksen järjestäjän edustaja: Päivi Söderström Rakennus-, pintakäsittely- ja puualan ammatillinen neuvottelukunta Työ- ja elinkeinoelämän edustaja: Ari Malm, Rakennusliike J. Malm Oy varajäsen Harri Kaipio, Talonrakennus ry Pekka Mäki, Lemminkäinen Oyj varajäsen Heikki Qvick, Skanska Oy Henrik Bos, INFRA Häme ry varajäsen Ari-Petri Ojanen, Tampereen Maalaamo Oy Kai Partanen, Maalausliike Partanen Oy varajäsen Matti Remes, HL-Group Janne Väisänen, Rakennusliitto osasto 11 varajäsen Markku Laitila, Rakennusliitto osasto 11 Mikko Ojanen, Puutyöliike Ojanen Oy Juha Haanpää, STARK Juha Hannukainen, Muotialan asuin- ja toimintakeskus ry, Työ- ja resurssipaja Opiskelijoiden edustaja: Aaron Kotiranta Jaakko Ilvesmäki Pauliina Lalli Oppilaitoksen edustaja: Markku Syrjälä, opettaja varajäsen Jarmo Kukkonen, opettaja Sirkku Liiti, opettaja varajäsen Jari Honkanen, opettaja Pekka Pirttiniemi, opettaja varajäsen Jukka Jussila, opettaja Osmo Tahvanainen, koulutustarkastaja Mika Uronen, vt. koulutuspäällikkö varajäsen Ilkka Hakala, vs. koulutuspäällikkö Ari Mäkitalo, vt. koulutusalajohtaja Anssi Palomäki, Silta-Valmennusyhdistys ry Lauri Pasanen, vs. hallintosihteeri, ammatillisen neuvottelukunnan sihteeri varajäsen Marjatta Joenpolvi, palveluvastaava Koulutuksen järjestäjän edustaja: Kirsti Turkia Talotekniikan ja kiinteistöpalvelujen ammatillinen neuvottelukunta Työ- ja elinkeinoelämän edustaja: Olli Mäkinen, Are Oy

18 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) varajäsen Miikka Tuominen, Ovenia Oy Jouni Salo, Tampereen Kiinteistöpojat Oy Ari Saarinen, Ilmanvaihtotyöt A. Saarinen Oy varajäsen Jarkko Pajunen, IV-Säätö J. Pajunen Oy Ilkka Sinisalo, Oy Teknocalor Ab varajäsen Tapani Kantola, Caverion Suomi Oy Petri Nykänen, Näsin Vesijohtoliike Oy varajäsen Jarmo Luukkonen, Calto Tampere Oy Opiskelijoiden edustaja: Shvydkyy Semen (uusi) Tapio Paavilainen Oppilaitoksen edustaja: Petri Jyrinki, opettaja Jarmo Karttunen, opettaja Osmo Tahvanainen, koulutustarkastaja Armi Salminen, koulutuspäällikkö Raija Möttönen, koulutuspäällikkö (uusi) Ari Mäkitalo, vt. koulutusalajohtaja Marita Alanen, hallintosihteeri, ammatillisen neuvottelukunnan sihteeri Koulutuksen järjestäjän edustaja: Jarkko Auvinen Kone- ja tuotantotekniikan alan ammatillinen neuvottelukunta Työ- ja elinkeinoelämän edustaja: Jukka Nieminen, Teknologiateollisuus ry Heikki Heiskanen, Sandvik Mining and Construction Finland Oy (uusi) Tommi Peltonen, ST-Koneistus Oy Saku Vastamäki, Avant Tecno Oy Jyrki Tiira, Nomet Oy (muuttunut yritystieto) Markus Rantala, Tasowheel Systems Oy Tommi Törnblom, Novacast Oy Opiskelijoiden edustaja: Erik Pasanen Oskari Teräväinen Oppilaitoksen edustaja: Mikko Kukkola, opinto-ohjaaja Mikko Heikkinen, koulutustarkastaja Timo Saari, vt koulutuspäällikkö Vesa Kalliomäki, vs. koulutusalajohtaja Marjatta Joenpolvi, palveluvastaava, ammatillisen neuvottelukunnan sihteeri varajäsen Lauri Pasanen, vs. hallintosihteeri Muiden oppilaitosten edustajat: Olavi Kopponen, koulutuspäällikkö, TAMK Marko Kankaanpää, koulutuspäällikkö, TAKK (uusi)

19 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) Risto Björn, toimialajohtaja, TAKK, varajäsen (uusi) Timo Rainio, kehityspäällikkö, Hermia Jouko Kiviö, tohtorikoulutettava, TTY Koulutuksen järjestäjän edustaja: Tuomo Räihä Tekstiili-, vaatetus- ja taideteollisuusalan ammatillinen neuvottelukunta Työ- ja elinkeinoelämän edustaja: Virve Pajunen, Taito Pirkanmaa ry varajäsen Anne Immonen, Contract Deco Tarja Matikainen, Crafts Factory Oy varajäsen Jorma Dahlström, Takomala Tmi Lauri Vartola, Puusepänliike Lauri-Poika Oy varajäsen Henna Elonen, Dog It Life Ky Anne-Mari Kaseva, IKEA Communication & Interior Design varajäsen Nina Mykkänen, Agtuvi Ky Anne Äikäs, Tmi Vaatturi Anne Äikäs varajäsen Tuija-Leena Rintala, Eurokangas Tuija Laaksonen, Sokos Tampere varajäsen Hannele Teurokoski, Tampereen Teatteri Opiskelijoiden edustaja: Veera Laine (uusi) Aliisa Saarenkari (uusi) Sofia Kaukoranta (uusi) Oppilaitoksen edustaja: Jaana Anttila, opettaja varajäsen Marjo Karikivi, opettaja Sari Nieminen, opettaja varajäsen Maarit Kotilainen, opettaja Merja Sarvala, vt. koulutuspäällikkö Virpi Siiranen, vt. koulutusalajohtaja Tommi Skön, hallintosihteeri, ammatillisen neuvottelukunnan sihteeri Koulutuksen järjestäjän edustaja: Paula Majava Liiketoiminnan ja tieto- ja viestintätekniikan ammatillinen neuvottelukunta entinen nimi: Liiketalouden-, tieto- ja viestintätekniikan ammatillinen neuvottelukunta Työ- ja elinkeinoelämän edustaja: Pasi Borgenström, Tampereen Kauppaseura (muuttunut yritystieto) Tero Hassinen, Pirkanmaan Osuuskauppa Peer Haataja, Tampereen kauppakamari Susanna Mäkiranta, Talenom Timo Europaeus, LähiTapiola Mikko Takamäki, K-Rauta Opiskelijoiden edustaja:

20 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) Elli Iso-Tuisku (uusi) Ida Siltanen Oppilaitoksen edustaja: Marika Mäkelä, opettaja (uusi) Marjo Lamminen, opettaja, varajäsen (uusi) Mervi Lammi, koulutustarkastaja Hilkka Pöyliö, koulutuspäällikkö Virpi Siiranen, vt. koulutusalajohtaja Ilona Sankkila, suunnittelija, ammatillisen neuvottelukunnan sihteeri Koulutuksen järjestäjän edustaja: Media-alan ammatillinen neuvottelukunta Työ- ja elinkeinoelämän edustajat: Sirpa Virtanen, Hybridiviestintä Effet Oy Jarmo Lemponen, Yleisradio (YLE) Julia Jalava, DS Smith Kari Lintunen, Ahaa Sivunvalmistus Oy Petri Lounamaa, A-Print Oy Ilkka Niemi, Tuotantoyhtiö Legenda Oy Opiskelijoiden edustaja: Oona Peltonen Joel Tiainen Muun oppilaitoksen edustaja: Tommi Moilanen, TAMK Oppilaitoksen edustaja: Kai Halme, opettaja Minna Alanko-Pirinen, opettaja Ari Holsti, koulutuspäällikkö Vesa Kalliomäki, vs. koulutusalajohtaja Lauri Pasanen, vs. hallintosihteeri, ammatillisen neuvottelukunnan sihteeri varajäsen Marjatta Joenpolvi, palveluvastaava Koulutuksen järjestäjän edustaja: Leo Lähde Matkailu-, ravitsemis- ja talousalan ammatillinen neuvottelukunta Työ- ja elinkeinoelämän edustaja: Päivi Jousmäki, Juvenes varajäsen Pasi Lepistö, Viikinkiravintola Harald Ville Virkki, Dream Hostel Taina Petäjäsoja, Sopimusvuori Jaana Ahonen, TAMK Campusravita Oy varajäsen Tommi Mäkelä, Cumulus Resort, Ikaalisten kylpylä Teija Palomäki, Tampereen Voimia varajäsen Katri Parkkali, Lempäälän kunta Timo Nieminen, Original Sokos Hotel Villa

21 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) varajäsen Petri Koivisto, Holiday Club Tampereen kylpylä Pietari Parkkonen, Ravintola Tiiliholvi varajäsen Liisa Ceylan, Lempäälän kunta Merja Jokiniemi, Luomuravintola Timjami Opiskelijoiden edustaja: Petteri Paakkunainen (uusi) Taru Karonen, varajäsen (uusi) Jenna Lehtinen Oppilaitoksen edustaja: Marika Leppänen,opettaja Anita Viitasaari, opettaja Erja Luttinen, koulutustarkastaja Raija Möttönen, koulutuspäällikkö Virpi Siiranen, vt. koulutusalajohtaja Tommi Skön, hallintosihteeri, ammatillisen neuvottelukunnan sihteeri Koulutuksen järjestäjän edustaja: Inna Rokosa Metsäalan ammatillinen neuvottelukunta Työ- ja elinkeinoelämän edustaja: Vesa Kastari, L&T Biowatti Oy Antti Kiviniemi, Psykoterapiapalvelu Antti Kiviniemi Janne Vaittinen, UPM Metsä Esa Poikelispää, Metsä Group Markku Miikkulainen, Metsätyö Miikkulainen Oy Pertti Rauva, John Deere Oy Tuomo Koivunen, Ponsse Oyj Jaakko Toijala, Mhy Pohjois-Pirkka Opiskelijoiden edustaja: Elmeri Myllyniemi (uusi) Oppilaitoksen edustaja: Mauri Pienimaa, opettaja Mari Nieminen, koulutuspäällikkö Ari Mäkitalo, vt. koulutusalajohtaja Marita Alanen, hallintosihteeri, ammatillisen neuvottelukunnan sihteeri Koulutuksen järjestäjän edustaja: Ida Piltonen Sosiaali- ja terveysalan ammatillinen neuvottelukunta Työ- ja elinkeinoelämän edustaja: Leila Mäkinen, Tampereen kaupunki Matti Härkönen, Tampereen kaupunkilähetys ry Merja Hietikko, Ylöjärven kaupunki Susanna Teuho, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Eeva Torppa-Saarinen, Tampereen kaupunki Jenni Leino, Tampereen kaupunkilähetys ry / Lähtori Peurankallio

22 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) Opiskelijoiden edustaja: Henna Rappu Jonna Lehto (uusi) Oppilaitoksen edustaja: Jarmo Alhainen, opettaja varajäsen Helena Saarnisto,opettaja Tarja Haapala, koulutuspäällikkö Marjo Tommiska, koulutuspäällikkö Marja Toivonen, koulutuspäällikkö Riitta Silas, vs. koulutuspäällikkö (uusi) Jaana Virtanen, koulutustarkastaja Terhi Rissanen, vt. koulutusalajohtaja (uusi) Maija Kirvesoja, suunnittelija, ammatillisen neuvottelukunnan sihteeri Koulutuksen järjestäjän edustaja: Atte Tahvola Sähkö- ja automaatioalan ammatillinen neuvottelukunta Työ- ja elinkeinoelämän edustaja: Kari Palomäki, Onninen Oy Jarkko Korhola, Sähköliitto (muuttunut yritystieto) Sami Suomilammi, Sähkösuomilammi Oy Jouni Isokivi, JIS-Automation Oy Keijo Koski, Futur-Sähkö Oy Juho Syrjä, Futur-Sähkö Oy Opiskelijoiden edustaja: Topi Kotti varajäsen Sami Mäkeläinen Oppilaitoksen edustaja: Ari Lehtinen, opettaja varajäsen Seppo Mannila, opettaja Vesa Helminen, koulutuspäällikkö Mikko Heikkinen, koulutustarkastaja Vesa Kalliomäki, vs. koulutusalajohtaja Marjatta Joenpolvi, palveluvastaava, ammatillisen neuvottelukunnan sihteeri varajäsen Lauri Pasanen, vs. hallintosihteeri Muun oppilaitoksen edustaja: Martti Honkiniemi, Tampereen ammattikorkeakoulu, lehtori Koulutuksen järjestäjän edustaja: Markus Klöf Tieto- ja tietoliikennetekniikka-alan ammatillinen neuvottelukunta Työ- ja elinkeinoelämän edustaja: Matti Turunen, Sastamalan kaupunki (muuttunut yritystieto) Mikko Vääränen, Pirkanmaan Konttorikone Oy Tapani Salminen, Newision Oy Markus Jaaranen, Nordic EASC Oy (muutos yritystietoihin)

23 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) Opiskelijoiden edustaja: Joni Mutila (uusi) Oppilaitoksen edustaja: Seppo Laurila, opettaja varajäsen Seppo Aapa, opettaja Vesa Helminen, koulutuspäällikkö Vesa Kalliomäki, vs. koulutusalajohtaja Marjatta Joenpolvi, palveluvastaava, ammatillisen neuvottelukunnan sihteeri varajäsen Lauri Pasanen, vs. hallintosihteeri Muun oppilaitoksen edustaja: Hanna Kinnari-Korpela, koulutuspäällikkö, TAMK (uusi) Koulutuksen järjestäjän edustaja: Katja Karintaus Turvallisuusalan ammatillinen neuvottelukunta Työ- ja elinkeinoelämän edustaja: Esa Karjalainen, Ajan Lukko Oy Juha-Matti Palo, Prevent 360 Turvallisuuspalvelut Oy Rami Tuominen, Securitas Oy (uusi) Joonas Puhakainen, Securitas Oy Arto Kärki, Pirkanmaan pelastuslaitos Topi Varho, Pirkanmaan pelastuslaitos Kimmo Topi, TAYS Opiskelijoiden edustaja: Kiia-Pinja Grönholm (uusi) Oppilaitoksen edustaja: Marika Peuraniemi, opettaja Osmo Tahvanainen, koulutustarkastaja Armi Salminen, koulutuspäällikkö Ari Mäkitalo, vt. koulutusalajohtaja Marita Alanen, hallintosihteeri, ammatillisen neuvottelukunnan sihteeri Koulutuksen järjestäjän edustaja: Vesa Eskola Kokouskäsittely Jussi Kuortti ehdotti, että Liiketoiminnan ja tieto- ja viestintätekniikan ammatillisen koulutuksen neuvottelukuntaan valitaan koulutuksen järjestäjän edustajaksi Katja Karintaus. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Perustelut Elinvoima- ja osaamislautakunta on päätöksellään nimennyt Tampereen seudun ammattiopiston ammatilliset neuvottelukunnat. Ammatillisten neuvottelukuntien tehtävänä on: Työelämän ja yritysten ajankohtaisten asioiden, haasteiden ja toimintaympäristön muutosnäkymien käsittely, työelämän osaamistarpeiden laadullinen ja

24 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) määrällinen ennakointi sekä niiden pohjalta esitysten tekeminen Tredun koulutuspalvelujen suunnittelun ja työelämäyhteistyön painopisteiksi Työelämäpalvelujen tarpeen tunnistaminen sekä esitykset työelämäpalvelujen tarjonnan ja sisältöjen kehittämiseksi Koulutus- ja työelämäyhteistyön arviointi, yhteisten kehittämishaasteiden/-hankkeiden sekä tarvittavien toimenpiteiden tunnistaminen Asiakaspalautteiden arviointi, kehittämiskohteiden nimeäminen ja esitys toimenpiteiksi Tredun työelämä- ja koulutuspalvelujen ajankohtaisista asioista tiedottaminen Osa ammatillisiin neuvottelukuntiin nimetyistä opiskelijoiden edustajista on valmistunut, eivätkä he enää ole oppilaitoksen kirjoilla. Lisäksi Liiketalouden, tieto- ja viestintätekniikan alan ammatillisen neuvottelukunnan nimi on tutkinnonuudistusten vuoksi tarpeen muuttaa alaa paremmin kuvaavaksi Liiketoiminnan ja tieto- ja viestintätekniikan ammatilliseksi neuvottelukunnaksi. Kyseiselle neuvottelukunnalle on myös nimettävä koulutuksen järjestäjän edustaja. Muun muassa näistä syystä on tarpeen päivittää päätös koulutusalojen esitysten pohjalta. Tampereen kaupungin hallintosäännön 21 :n kohdan 5 mukaan elinvoima- ja osaamislautakunta nimeää ammatillisen koulutuksen neuvottelukunnat. Tiedoksi ammatillisten neuvottelukuntien uudet jäsenet, Maija Kirvesoja

25 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) 47 Opiskelijajäsenen nimeäminen Sora-lainsäädännön mukaiseen toimielimeen (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:2418/ /2018 Valmistelija / lisätiedot: Kirvesoja Maija Valmistelijan yhteystiedot Suunnittelija Maija Kirvesoja, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Lisätietoja päätöksestä Hallintosihteeri Minna Kareinen, puh , etunimi.sukunimi2@tampere.fi Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: Teppo Rantanen, Johtaja Päätösehdotus oli Sora-lainsäädännön mukaisessa monijäsenisessä toimielimessä opiskelijoita edustaa Henna Rappu. Perustelut Elinvoima- ja osaamislautakunta on päätöksellään nimennyt Sora-lainsäädännön mukaisen toimielimen jäsenet saakka. Toimielimen opiskelijoita edustava jäsen on valmistunut, eikä hän ole enää oppilaitoksen kirjoilla. Tästä syystä on tarpeen nimetä uusi opiskelijoita edustava jäsen toimielimeen. Sora-lainsäädännön mukaisen monijäsenisen toimielimen kokoonpano: Terhi Rissanen, vs. koulutusalajohtaja Ari Mäkitalo, vt. koulutusalajohtaja, varajäsen Tarja Haapala, koulutuspäällikkö, puheenjohtaja Sisko-Liisa Sillanpää, koulutuspäällikkö, varajäsen Satu Nevalainen, aikuiskoulutuspäällikkö Marja Malminen, opinto-ohjaaja, varajäsen Sami Huntus, koulutuspäällikkö, varapuheenjohtaja Janne Pietiläinen, koulutuspäällikkö, varajäsen Tuula Konsti, kuraattori Salla Kananen, kuraattori, varajäsen Ilkka Ala-Maakala, Tampereen kaupunkiliikenne, työnantajaedustaja Leila Mäkinen, Tampereen kaupunki, sosiaali- ja terveyspalvelut, työnantajaedustaja, varajäsen Ida Piltonen, koulutuksen järjestäjän edustaja Johanna Roihuvuo, koulutuksen järjestäjän edustaja, varajäsen Opiskelijoita edustava jäsen

26 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) Sora-lainsäädännön (soveltumattomuuteen ratkaisuja) mukaisen toimielimen toiminta perustuu lakiin ammatillisesta koulutuksesta (531/2017). Lain 93 :ssä "Menettely opiskeluoikeuden peruuttamista ja palauttamista koskevassa asiassa ja kurinpitoasiassa" määrätään, että koulutuksen järjestäjän asettamassa monijäsenisessä toimielimessä tulee olla ainakin koulutuksen järjestäjän, opiskelijahuollon, opettajien työelämän ja opiskelijoiden edustus. Tampereen kaupungin hallintosäännön 21 :n kohdan 6 mukaan elinvoima- ja osaamislautakunta asettaa ammatillisen koulutuksen monijäsenisen toimielimen, joka päättää opiskeluoikeuden peruuttamisesta ja palauttamisesta, määräaikaisesta erottamisesta, asuntolasta erottamisesta sekä opiskelusta pidättämisestä. Tiedoksi Henna Rappu, Tarja Haapala, Maija Kirvesoja, Helena Koskinen, Outi Kallioinen

27 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) 48 Elinvoima-ja osaamislautakunnan kokoukset syksyllä 2018 (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:7209/ /2017 Valmistelija / lisätiedot: Kekäläinen Arja Valmistelijan yhteystiedot Hallintokoordinaattori Arja Kekäläinen, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Lisätietoja päätöksestä Hallintosihteeri Minna Kareinen, puh , etunimi.sukunimi2@tampere.fi Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: Teppo Rantanen, Johtaja Päätösehdotus oli Elinvoima- ja osaamislautakunnan kokoukset syyskaudella 2018 pidetään seuraavasti: Kaupunginhallituksen istuntosali, klo Kaupunginhallituksen istuntosali, klo Kaupunginhallituksen istuntosali, klo Kaupunginhallituksen istuntosali, klo Kaupunginhallituksen istuntosali, klo Perustelut Hallintosäännön 119 :n mukaan toimielin päättää kokoustensa ajan ja paikan. Kokous pidetään myös, milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai enemmistö toimielimen jäsenistä tekee puheenjohtajalle esityksen kokouksen pitämisestä ilmoittamansa asian käsittelyä varten. Tällöin puheenjohtaja määrää kokousajan. Puheenjohtaja voi perustellusta syystä peruuttaa kokouksen. Tiedoksi Virastomestarit, ko-pa-li

28 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) 49 Viranhaltijoiden päätösten otto-oikeus (yhteistoiminta-alueen asia) Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Päätösehdotus oli Pöytäkirjasta ilmeneviä päätöksiä ei oteta lautakunnan käsiteltäväksi. Kokouskäsittely Yhteistoiminta-alueen asioiden tultua käsitellyksi Leo Lähde, Päivi Söderström, Reijo Koskela, Kirsti Turkia, Juho Ojares ja Raimo Kouhia poistuivat kokouksesta. Perustelut Elinvoima- ja osaamislautakunnalle on saapunut liitteessä mainitut viranhaltijapäätökset: Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut 51 Luottokortin myöntäminen Tampereen seudun ammattiopistossa, Luottokortin myöntäminen Tampereen seudun ammattiopistossa, Ammatillisen koulutuksen palveluryhmän hallinnon sulkeminen kesällä 2018, Muutos Digiosalliseksi-projektin projektiorganisaatiossa, Koulutusalajohtaja, Tekniikka ja teollisuus, Toisen asteen koulutus 3 Pikkubussin hankinnan keskeyttäminen Tampereen seudun ammattiopistossa, Monitoimiauton hankinta Tampereen seudun ammattiopistoon, Koulutusalajohtaja, työelämäpalvelut 3 Tredun radiomainonnan hankinta keväälle ja syksylle 2018, Tredun äänimainos-,radio-ja sisältömarkkinoinnin hankinta kevät 2018 ja syksy 2018, Oppisopimusjohtaja, Toisen asteen koulutus 12 Oppisopimuskoulutuksen pienhankinta, Työvalmennuksen erikoisammattitutkinto,

29 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) 50 Lukion apulaisrehtorin viran perustaminen lukiokoulutukseen TRE:2751/ /2018 Valmistelija / lisätiedot: Suonio Jorma Valmistelijan yhteystiedot Lukiokoulutuksen johtaja Jorma Suonio, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Lisätietoja päätöksestä Hallintosihteeri Minna Kareinen, puh , etunimi.sukunimi2@tampere.fi Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: Teppo Rantanen, Johtaja Päätösehdotus oli Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen lukiokoulutukseen Tampereen lyseon lukioon perustetaan lukion apulaisrehtorin virka alkaen. Perustelut Tampereen kaupungin suurimpiin lukioyksiköihin on aiemmin perustettu lukion apulaisrehtoreiden virat Tampereen lyseon lukiota lukuun ottamatta. Lukion apulaisrehtorin tehtäviä on hoitanut oman virkansa ohella lukion lehtori. Tampereen lyseon lukio käsittää yleislukion lisäksi IB- sekä Eurooppa-linjan, joilla kummallakin on oma koordinaattorinsa. Koulun opiskelijoiden kokonaismäärä on lähes 600. Toiminnan sujuvuuden takaamiseksi esitetään, että Tampereen lyseon lukioon perustetaan lukion apulaisrehtorin virka Viran perustaminen mahdollistaa muun muassa johdon ja koordinaattorien tehtävien sekä keskinäisten vastuiden järjestelyn aiempaa monimuotoisemmin. Perustettavan viran tiedot: Toimintayksikkö: lukiokoulutus, Tampereen lyseon lukio Tehtävänimike: lukion apulaisrehtori Kustannuspaikka: Esimies: rehtori Palvelussuhteen laji: virka Tehtäkohtainen palkka: 4 240,94 euroa/kk Hinnoittelu: OVTES Asema: itsenäinen Työaikamuoto: OVTES, osio B, 12 :n mukainen kokonaistyöaika Lukiokoulutuksen johtaja päättää viran kelpoisuusvaatimuksista.

30 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) Tehtävä on rinnasteinen lukion apulaisrehtorin vakanssiin Tiedoksi Teppo Rantanen, Jorma Suonio, Susanna Sillanaukee- Väänänen, Timo Tamminen, Anja Salmi, Marjut Ohrankämmen,

31 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) 51 Lumate-keskuksen toiminnan tukeminen 2018 TRE:2752/ /2018 Valmistelija / lisätiedot: Suonio Jorma Valmistelijan yhteystiedot Lukiokoulutuksen johtaja Jorma Suonio, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Lisätietoja päätöksestä Hallintosihteeri Minna Kareinen, puh, , etunimi.sukunimi2@tampere.fi Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: Teppo Rantanen, Johtaja Päätösehdotus oli Lumate-keskuksen toiminnan tukemiseksi vuonna 2018 myönnetään euron avustus. Avustus maksetaan lukiokoulutuksen palveluryhmän kustannuspaikalta Perustelut Tampereen Lumate keskus on hakenut rahoitusta toimintaansa vuodelle 2018 elinvoima- ja osaamislautakunnalta ja sivistys- ja kulttuurilautakunnalta yhteensä euroa. Lumate-keskuksen tavoitteena on innostaa koululaisia ja opiskelijoita luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian maailmaan sekä niiden oppimiseen, tutkimiseen ja soveltamiseen. Lumate-keskus järjestää lapsille ja nuorille tiedekerhoja ja - leirejä, tiedekahviloita sekä muita tilaisuuksia. Toiminta on hyvin suosittua. Lumate-keskus tukee myös kouluja niiden luonnontieteiden kurssisisältöjen laatimisessa, ylläpitää opetuksessa hyödynnettäviä välineistö-, materiaali- ja asiantuntijapankkeja sekä järjestää opettajille koulutustilaisuuksia. Tampereen Lumate-keskuksen toimintaa koordinoi Tampereen teknillinen yliopisto. Muut perustajajäsenet ovat Tampereen yliopisto, Taloudellinen tiedotustoimisto (TAT), Teknologiateollisuus ry, Tampereen kauppakamari, Tampereen Teknillinen Seura ry ja Tampereen ammattikorkeakoulu. Tampereen kaupunki on tukenut Lumate-keskusta vuosina yhteensä eurolla. Tuki on jaettu maksettavaksi lasten ja nuorten palvelujen lautakunnan sekä osaamis- ja elinkeinolautakunnan kesken.

32 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) Elinvoima- ja osaamislautakunta voi osallistua Lumate-keskuksen vuoden 2018 toiminnan tukemiseen eurolla. Sivistys- ja kulttuurilautakunta on päättänyt osaltaan toiminnan tukemisesta. Avustustoiminnassa otetaan huomioon valtiontukisääntely ja avustuksen kilpailuvaikutukset. Tiedoksi Susanna Petäjistö Riikka Lahtinen Jorma Suonio, Kristiina Järvelä, Henri Mure, Johanna Saarinen, Anita Laine Liitteet 1 Liite Elosa Avustushakemus

33 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) 52 Viranhaltijoiden päätösten otto-oikeus Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Päätösehdotus oli Elinvoima- ja osaamislautakunnalle on saapunut liitteessä mainítut viranhaltijapäätökset: Perustelut Lukiokoulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut 18 Muutos Tampereen klassillisen lukion opetussuunnitelmaan 2016, Ohjelmajohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö 8 Nuorten kesätyöllistämispalvelun hankinta, Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue 23 Talent Tre Boost- ja International Business Powered by Talents -projek. rahoitus, Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö 11 Yhteistyöpilotti Titry ry:n kanssa uudenl. ty Ohjelmajohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö 9 Rakennusalan työntekijöiden työllistämispalveluiden hankinta, työllistymistätukevan palvelum. luomiseksi,

34 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) Oikaisuvaatimus 42, 44, 45, 46, 47, 50, 51 Oikaisuvaatimusohje Oikaisuvaatimusohje Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen. Oikaisuviranomainen Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta. Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella: Tampereen kaupunki Kirjaamo Aleksis Kiven katu C, PL Tampere Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella tai sähköpostilla Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta. Oikaisuvaatimusaika Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Tiedoksisaanti Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Oikaisuvaatimus Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

35 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.

36 Tampere Pöytäkirja 4/ (36) Muutoksenhakukielto 40, 41, 43, 48, 49, 52 Muutoksenhakukielto Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee: -vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 ) -virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhalti-jayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 2 mom.) -etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 )

36 Koulutuksen järjestäjän edustajan nimeäminen Sora-lainsäädännön mukaiseen toimielimeen (yhteistoiminta-alueen asia)

36 Koulutuksen järjestäjän edustajan nimeäminen Sora-lainsäädännön mukaiseen toimielimeen (yhteistoiminta-alueen asia) Tampere Ote pöytäkirjasta 3/2017 1 (5) 36 Koulutuksen järjestäjän edustajan nimeäminen Sora-lainsäädännön mukaiseen toimielimeen (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:6249/00.01.05/2017 Valmistelija / lisätiedot:

Lisätiedot

Tampere Ote pöytäkirjasta 5/ (5) Elinvoima- ja osaamislautakunta

Tampere Ote pöytäkirjasta 5/ (5) Elinvoima- ja osaamislautakunta Tampere Ote pöytäkirjasta 5/2018 1 (5) 56 Tampereen seudun ammattiopiston Ikaalisten toimipisteen yhteishakuun perustuvan sosiaali- ja terveysalan perustutkintokoulutuksen siirtäminen Sastamalan koulutuskuntayhtymälle

Lisätiedot

45 Johtajan viran perustaminen ammatillisen koulutuksen palveluryhmään (yhteistoiminta-alueen asia) Valmistelija / lisätiedot: Mäkelä Sarita

45 Johtajan viran perustaminen ammatillisen koulutuksen palveluryhmään (yhteistoiminta-alueen asia) Valmistelija / lisätiedot: Mäkelä Sarita Tampere Ote pöytäkirjasta 4/2017 1 (5) 45 Johtajan viran perustaminen ammatillisen koulutuksen palveluryhmään (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:6790/01.02.01/2017 Valmistelija / lisätiedot: Mäkelä Sarita

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, ammatillinen koulutus

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, ammatillinen koulutus Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Target-projektin ohjausryhmän nimeäminen TRE:3839/02.04.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Johtaja, ammatillinen koulutus Outi Kallioinen, puh. 044 423 5473, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

Tampere Ote pöytäkirjasta 9/ (5) Elinvoima- ja osaamislautakunta

Tampere Ote pöytäkirjasta 9/ (5) Elinvoima- ja osaamislautakunta Tampere Ote pöytäkirjasta 9/2018 1 (5) 112 Kehitysjohtajan viran perustaminen elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen työllisyyspalvelut- palveluryhmään ja palveluyksikön johtajan viran lakkauttaminen

Lisätiedot

Valmistelijan yhteystiedot Tuntiopettaja Ville Sirén, puh ,

Valmistelijan yhteystiedot Tuntiopettaja Ville Sirén, puh , Tampere Viranhaltijapäätös 1 (5) GO toinen aste GO! -projektin ohjausryhmän nimeäminen TRE:1490/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtaja Helena Koskinen, puh. 0400 236 990,

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Lukiokoulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Lukiokoulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) GO toinen aste GO! -projektin toteuttaminen Tampereen lukiokoulutuksessa TRE:1490/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Lukiokoulutuksen johtaja Jorma Suonio,

Lisätiedot

19 Tampereen seudun ammattiopiston ammatilliset neuvottelukunnat (Yhteistoiminta-alueen asia) Valmistelija / lisätiedot: Koskinen Helena

19 Tampereen seudun ammattiopiston ammatilliset neuvottelukunnat (Yhteistoiminta-alueen asia) Valmistelija / lisätiedot: Koskinen Helena Tampere Ote pöytäkirjasta 2/2017 1 (13) 19 Tampereen seudun ammattiopiston ammatilliset neuvottelukunnat 2017-2018 (Yhteistoiminta-alueen asia) TRE:203/00.01.05/2017 Valmistelija / lisätiedot: Koskinen

Lisätiedot

511 Edustajien nimeäminen Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukuntaan. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli

511 Edustajien nimeäminen Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukuntaan. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Ote pöytäkirjasta 46/2017 1 (5) 511 Edustajien nimeäminen Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukuntaan TRE:3351/00.01.05/2017 Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Valmistelijan yhteystiedot Päätösvalmistelusuunnittelija

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Yhdessä-projektin yhteistyösopimusten hyväksyminen TRE:8918/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtajan 1. varahenkilö Jari Rauhala,

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Co-studio projektin toteuttaminen TRE:3149/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtaja Helena Koskinen, puh. 0400 236 990, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

470 Kaupunginhallituksen edustajan määrääminen Tampereen Voimia Liikelaitoksen johtokuntaan. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli

470 Kaupunginhallituksen edustajan määrääminen Tampereen Voimia Liikelaitoksen johtokuntaan. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Tampere Ote pöytäkirjasta 40/2017 1 (6) Kaupunginhallitus, 470, 14.08.2017 Kaupunginhallitus, 410, 19.06.2017 470 Kaupunginhallituksen edustajan määrääminen Tampereen Voimia Liikelaitoksen johtokuntaan

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Näyttöaineistojen kehittäminen (mielenterveys- ja päihdetyö) -projektin toteuttaminen ja projektiorganisaation muodostaminen TRE:4826/02.04.01/2017 Lisätietoja

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Konsernijohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Konsernijohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Hygieniatyöryhmän nimeäminen vuosiksi 2019-2020 TRE:6892/00.01.05/2018 Lisätietoja päätöksestä Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Tampereen seudun ammattiopisto Tredun maahanmuuttaja ja tutkintoja edeltävä koulutus -koulutusalan koulutusalajohtajan viran määräaikainen täyttäminen TRE:8040/01.02.01/2017

Lisätiedot

44 Ajankohtaiskatsaus (yhteistoiminta-alueen asia) 45 Osaamis- ja elinkeinolautakunnan kesäkuun kokouksen peruminen (yhteistoiminta-alueen asia)

44 Ajankohtaiskatsaus (yhteistoiminta-alueen asia) 45 Osaamis- ja elinkeinolautakunnan kesäkuun kokouksen peruminen (yhteistoiminta-alueen asia) Tampere Pöytäkirja 4/2017 1 (11) Aika 20.04.2017, klo 16:00-17:25 Paikka Kaupunginhallituksen istuntosali Käsitellyt asiat 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 42 Pöytäkirjan tarkastus 43 Läsnäolo-

Lisätiedot

10 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan kumppanuusavustukset vuodelle Valmistelija / lisätiedot: Savisaari Lauri

10 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan kumppanuusavustukset vuodelle Valmistelija / lisätiedot: Savisaari Lauri Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2018 1 (5) 10 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan kumppanuusavustukset vuodelle 2018 TRE:8513/12.03.00/2017 Valmistelija / lisätiedot: Savisaari Lauri Valmistelijan yhteystiedot

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, ammatillinen koulutus

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, ammatillinen koulutus Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Target-projektin toteuttaminen TRE:3839/02.04.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Johtaja, ammatillinen koulutus Outi Kallioinen, puh. 044 423 5473, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

Tampere Ote pöytäkirjasta 4/ (5) Sivistys- ja kulttuurilautakunta

Tampere Ote pöytäkirjasta 4/ (5) Sivistys- ja kulttuurilautakunta Tampere Ote pöytäkirjasta 4/2017 1 (5) 54 Apulaisrehtorin virkojen perustaminen ja rehtorin virkojen lakkauttaminen hyvinvoinnin palvelualueella kasvatus- ja opetuspalveluiden palveluryhmässä TRE:8042/01.02.01/2017

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) GO toinen aste GO! -projektin toteuttaminen ja projektiorganisaation muodostaminen TRE:1490/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtaja

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Maakunnallinen lastensuojelupalvelun vaikuttavuusperusteinen järjestelmämalli - ohjausryhmän nimeäminen TRE:8175/00.01.05/2017 Lisätietoja päätöksestä Johdon sihteeri

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Koulutusalajohtaja, Metsä, logistiikka ja rakentaminen, Toisen asteen koulutus

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Koulutusalajohtaja, Metsä, logistiikka ja rakentaminen, Toisen asteen koulutus Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen ohjaajan määräaikaisen toimen täyttäminen Tampereen seudun ammattiopistossa ajalla 2.10.2017-31.5.2018 TRE:4921/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Co-Studio -projektin yhteistyösopimuksen hyväksyminen TRE:3149/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtaja Helena Koskinen, puh. 0400

Lisätiedot

Yhdyskuntalautakunnan alueellisen ympäristöterveydenhuollon jaosto, 9, Kaupunginhallitus, 365,

Yhdyskuntalautakunnan alueellisen ympäristöterveydenhuollon jaosto, 9, Kaupunginhallitus, 365, Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (6), 9, Kaupunginhallitus, 365, 05.06.2017 9 Alueellisen n toimivallan siirtäminen ympäristöterveyden viranhaltijoille TRE:4278/00.02.01/2017,, 9 Valmistelija / lisätiedot:

Lisätiedot

24 Lautakunnan päätösvallan siirto työllisyydenhoidon viranhaltijoille työllisyyskokeilun ajaksi. Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T

24 Lautakunnan päätösvallan siirto työllisyydenhoidon viranhaltijoille työllisyyskokeilun ajaksi. Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T Tampere Ote pöytäkirjasta 2/2017 1 (5) 24 Lautakunnan päätösvallan siirto työllisyydenhoidon viranhaltijoille työllisyyskokeilun ajaksi TRE:3979/00.02.01/2017 Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) AKKUNA 2017-2018 -projektin toteuttaminen TRE:4492/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtaja Helena Koskinen, puh. 0400 236 990, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen ammatillisen koulutuksen palveluryhmän johtajan viran täyttäminen TRE:6790/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Johdon

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Työllisyysjohtaja, Työllisyydenhoidon

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Työllisyysjohtaja, Työllisyydenhoidon Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kansainvälisen osaamisen päällikön valinta työllisyyspalveluissa TRE:4929/01.02.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Työllisyysjohtaja Regina Saari, 050 346 9603 Valmistelijan

Lisätiedot

98 Tampereen seudun ammattiopiston ammatillisen peruskoulutuksen aloituspaikat kevään 2019 yhteishaussa (yhteistoiminta-alueen asia)

98 Tampereen seudun ammattiopiston ammatillisen peruskoulutuksen aloituspaikat kevään 2019 yhteishaussa (yhteistoiminta-alueen asia) Tampere Ote pöytäkirjasta 8/2018 1 (5) 98 Tampereen seudun ammattiopiston ammatillisen peruskoulutuksen aloituspaikat kevään 2019 yhteishaussa (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:5595/12.02.01/2018 Valmistelija

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p ,

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p , Tampere Ote pöytäkirjasta 41/2017 1 (5) 483 Tiederahaston toimikunnan asettaminen TRE:3350/00.01.05/2017 Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Valmistelijan yhteystiedot Päätösvalmistelusuunnittelija

Lisätiedot

691 Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin välisen liiketoiminnan kauppakirjan hyväksyminen. Valmistelija / lisätiedot: Kuosmanen Taru

691 Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin välisen liiketoiminnan kauppakirjan hyväksyminen. Valmistelija / lisätiedot: Kuosmanen Taru Tampere Ote pöytäkirjasta 60/2017 1 (5) 691 Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin välisen liiketoiminnan kauppakirjan hyväksyminen TRE:8850/14.02.00/2017 Valmistelija / lisätiedot: Kuosmanen

Lisätiedot

11 Alueellisen jätehuoltolautakunnan päätösvallan siirto jätelain 81, 82 ja 91 :n mukaisissa asioissa. Valmistelija / lisätiedot: Nikko Patricia

11 Alueellisen jätehuoltolautakunnan päätösvallan siirto jätelain 81, 82 ja 91 :n mukaisissa asioissa. Valmistelija / lisätiedot: Nikko Patricia Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (5) 11 Alueellisen jätehuoltolautakunnan päätösvallan siirto jätelain 81, 82 ja 91 :n mukaisissa asioissa TRE:4134/00.02.01/2017 Valmistelija / lisätiedot: Nikko Patricia

Lisätiedot

40 Tampereen seudun ammattiopiston ammatillisen peruskoulutuksen aloituspaikat kevään 2018 yhteishaussa (yhteistoiminta-alueen asia)

40 Tampereen seudun ammattiopiston ammatillisen peruskoulutuksen aloituspaikat kevään 2018 yhteishaussa (yhteistoiminta-alueen asia) Tampere Ote pöytäkirjasta 3/2017 1 (6) 40 Tampereen seudun ammattiopiston ammatillisen peruskoulutuksen aloituspaikat kevään 2018 yhteishaussa (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:6138/12.02.01/2017 Valmistelija

Lisätiedot

42 Jäsenten nimeäminen Tampereen Tilapalvelut Oy:n hallitukseen vuonna 2018 alkavaksi toimikaudeksi. Valmistelija / lisätiedot: Vuojolainen Arto

42 Jäsenten nimeäminen Tampereen Tilapalvelut Oy:n hallitukseen vuonna 2018 alkavaksi toimikaudeksi. Valmistelija / lisätiedot: Vuojolainen Arto Tampere Ote pöytäkirjasta 3/2018 1 (5) 42 Jäsenten nimeäminen Tampereen Tilapalvelut Oy:n hallitukseen vuonna 2018 alkavaksi toimikaudeksi TRE:2335/00.03.01/2018 Valmistelija / lisätiedot: Vuojolainen

Lisätiedot

40 Jäsenten nimeäminen Tampereen Palvelukiinteistöt Oy:n hallitukseen vuonna 2018 alkavaksi toimikaudeksi. Valmistelija / lisätiedot: Vuojolainen Arto

40 Jäsenten nimeäminen Tampereen Palvelukiinteistöt Oy:n hallitukseen vuonna 2018 alkavaksi toimikaudeksi. Valmistelija / lisätiedot: Vuojolainen Arto Tampere Ote pöytäkirjasta 3/2018 1 (5) 40 Jäsenten nimeäminen Tampereen Palvelukiinteistöt Oy:n hallitukseen vuonna 2018 alkavaksi toimikaudeksi TRE:2337/00.03.01/2018 Valmistelija / lisätiedot: Vuojolainen

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Bojang Merja. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija / lisätiedot: Bojang Merja. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (6) 10 Elintarvike- ja vesiepidemioiden selvitystyöryhmän nimeäminen TRE:5827/00.01.05/2017 Valmistelija / lisätiedot: Bojang Merja Valmistelijan yhteystiedot Ympäristöterveyspäällikkö

Lisätiedot

Projektin suunniteltu toteutusaika on

Projektin suunniteltu toteutusaika on Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Parasta johtamista -projektin aiesopimusten hyväksyminen TRE:7355/02.04.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Johtaja, ammatillinen koulutus, Outi Kallioinen, puh. 044

Lisätiedot

Sammonkatu 45, Tampere, kokoustila Ruuskanen. 4 Sora-lainsäädännön mukaisen toiminnan prosessi Tampereen seudun ammattiopistossa

Sammonkatu 45, Tampere, kokoustila Ruuskanen. 4 Sora-lainsäädännön mukaisen toiminnan prosessi Tampereen seudun ammattiopistossa Tampere Pöytäkirja 1/2016 1 (8) Aika 29.11.2016, klo 15:00-16:18 Paikka Sammonkatu 45, Tampere, kokoustila Ruuskanen Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, hyvinvoinnin palvelualue

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, hyvinvoinnin palvelualue Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kampus-sote -hankkeen omarahoitusosuuden maksaminen TRE:2069/02.04.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Johtaja Taru Kuosmanen, puh. 040 704 7337, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Chinet 2017-2018 -projektin toteuttaminen TRE:4490/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtaja Helena Koskinen, puh. 0400 236 990, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) 6AIKA: 365/12 aina avoin ammatillinen oppilaitos -projektin sopimuksen hyväksyminen TRE:2102/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtajan

Lisätiedot

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/ ( 8) Hallitus

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/ ( 8) Hallitus Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/2019 1 ( 8) Aika 08.04.2019, klo 08:30-08:32 Paikka Tammerkoski Käsitellyt asiat 52 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 53 Pöytäkirjan tarkastajat 54 Sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Osallistuminen 6Aika Kasvun Ekosysteemit -projektin rahoitukseen TRE:695/02.02.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Suhdetoimintasihteeri Erika McSherry, puh. 040 758

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Päätoimisen tuntiopettajan ottaminen Tampereen seudun ammattiopistoon 1.11.2017 alkaen TRE:6274/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen

Lisätiedot

Pirkanmaan pelastuslaitoksen menojen hyväksyjät ja tilien vastuuhenkilöt alkaen TRE:314/ /2017

Pirkanmaan pelastuslaitoksen menojen hyväksyjät ja tilien vastuuhenkilöt alkaen TRE:314/ /2017 Tampere Viranhaltijapäätös 1 (5) Pirkanmaan pelastuslaitoksen menojen hyväksyjät ja tilien vastuuhenkilöt 1.1.2018 alkaen TRE:314/02.05.05/2017 Lisätietoja päätöksestä Pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen,

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Häyrynen Juha-Pekka. Esittelijä: Mika Periviita, Joukkoliikennejohtaja

Valmistelija / lisätiedot: Häyrynen Juha-Pekka. Esittelijä: Mika Periviita, Joukkoliikennejohtaja Tampere Ote pöytäkirjasta 2/2018 1 (5) 15 Joukkoliikenteen palvelutaso talvikaudella 2018-2019 TRE:1307/08.01.01/2018 Valmistelija / lisätiedot: Häyrynen Juha-Pekka Valmistelijan yhteystiedot Suunnittelupäällikkö

Lisätiedot

38 Sammon päiväkodin parannus- ja muutostöiden toteutussuunnitelma. Valmistelija / lisätiedot: Alavenetmäki Teemu. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin.

38 Sammon päiväkodin parannus- ja muutostöiden toteutussuunnitelma. Valmistelija / lisätiedot: Alavenetmäki Teemu. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Tampere Ote pöytäkirjasta 3/2017 1 (5) 38 Sammon päiväkodin parannus- ja muutostöiden toteutussuunnitelma TRE:3715/10.03.06/2017 Valmistelija / lisätiedot: Alavenetmäki Teemu Valmistelijan yhteystiedot

Lisätiedot

525 Tampereen päivä 2017 ja Tampereen päivän yleisötapahtuman toteutusperiaatteet. Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T, Kuosmanen Taru

525 Tampereen päivä 2017 ja Tampereen päivän yleisötapahtuman toteutusperiaatteet. Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T, Kuosmanen Taru Tampere Ote pöytäkirjasta 48/2017 1 (5) 525 Tampereen päivä 2017 ja Tampereen päivän yleisötapahtuman toteutusperiaatteet TRE:6196/00.04.02/2017 Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T, Kuosmanen Taru

Lisätiedot

34 Tampereen seudun ammattiopiston ammatillisten neuvottelukuntien nimeäminen (yhteistoiminta-alueen asia)

34 Tampereen seudun ammattiopiston ammatillisten neuvottelukuntien nimeäminen (yhteistoiminta-alueen asia) Tampere Ote pöytäkirjasta 3/2017 1 (12) 34 Tampereen seudun ammattiopiston ammatillisten neuvottelukuntien nimeäminen 2017-2018 (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:203/00.01.05/2017 Valmistelija / lisätiedot:

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Koulutusalajohtaja, Metsä, logistiikka ja rakentaminen, Toisen asteen koulutus

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Koulutusalajohtaja, Metsä, logistiikka ja rakentaminen, Toisen asteen koulutus Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Päätoimisen määräaikaisen tuntiopettajan ottaminen Tampereen seudun ammattiopisto Treduun ajalle 1.9.2017-31.7.2018 TRE:5649/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Pelastusjohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Pelastusjohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Pirkanmaan pelastuslaitoksen sopimusten allekirjoittajat ja valvojat 1.1.2018 alkaen TRE:347/00.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen,

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Avoin Tampere-hanke: Osallistuminen Kiihdyttämöpalveluiden toteuttamisen rahoittamiseen startup-yrityksille vuoden 2017 loppuun saakka TRE:3061/00.01.05/2016 Lisätietoja

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Päätoimisen tuntiopettajan ottaminen liiketalouden ja matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutusalalle 1.8.2017 alkaen TRE:2797/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 29/2018 1 (5) 359 Tampereen kaupunkimarkkinoinnin suuntaviivat TRE:5198/00.04.00/2018 Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T Valmistelijan yhteystiedot Vs. yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja

Lisätiedot

Paikka Sammonkadun toimipiste, Sammonkatu 45, luokka 2060

Paikka Sammonkadun toimipiste, Sammonkatu 45, luokka 2060 Tampere Pöytäkirja 1/2016 1 (10) Aika, klo 16:30-17:40 Paikka Sammonkadun toimipiste, Sammonkatu 45, luokka 2060 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Liiketalouden

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Lukiokoulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Lukiokoulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Challenges of globalization for national identity and European integration -projektin toteuttaminen Hatanpään lukiossa TRE:2834/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 57/2017 1 (5) 649 Yhteistyösopimus Kiinteistö Oy Tampereen Hansan kanssa TRE:8056/10.02.00/2017 Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T Valmistelijan yhteystiedot Kiinteistöjohtaja

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Tampereen kaupungin ja kiinalaisen ETU Educationin välinen aiesopimus TRE:1568/04.04.00/2018 Lisätietoja päätöksestä Johdon sihteeri Mia Helin, puh. 040 570 4065,

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Hallintojohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Hallintojohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Virkamies2020 -kehittämisprojekti TRE:3534/00.01.05/2017 Lisätietoja päätöksestä Hallintojohtaja Heli Hirvelä, puh. 050 434 5466, etunimi.sukunimi@tampere.fi Valmistelijan

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/2018 1 ( 9) Aika 22.10.2018, klo 15:32-16:11 Paikka Kunnanviraston 1. krs:n neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 11 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Lukiokoulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Lukiokoulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) WeQ Goes Populism -projektin toteuttaminen ja projektiorganisaation muodostaminen TRE:1505/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Lukiokoulutuksen johtaja Jorma

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Koordinaattorin (yhdistys) tehtävän määraikainen täyttäminen Työllisyyspalveluissa määräaikaisesti 1.8.2017-31.12.2018 TRE:4658/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Tampereen kaupungin osallistuminen Pyörätuolibiljardin 9-pallon vuoden 2017 MMkilpailujen tukemiseen ja tapahtumaa koskevan sopimuksen hyväksyminen TRE:2598/12.04.01/2017

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ ( 12) Henkilöstöjaosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ ( 12) Henkilöstöjaosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2018 1 ( 12) Aika 17.10.2018, klo 17:01-19:33 Paikka Kirkkonummen kunnantalo, kokoushuone Herman Käsitellyt asiat 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 51/2017 1 (5) Kaupunginhallitus, 578, 02.10.2017 Keskusvaalilautakunta, 68, 04.09.2017 578 Vuoden 2018 presidentinvaalien yleiset ennakkoäänestyspaikat TRE:6586/00.00.02/2017

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Henkilöstöasiantuntijan määräaikaisen viran täyttäminen Työllisyyspalveluissa ajalle 1.8.2017-31.12.2018 TRE:5163/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ohjelmajohtaja,

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Avopalvelujohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Avopalvelujohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Sote valinnanvapauskokeilu 2017-2018 -projektin laajentaminen TRE:1768/02.04.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Avopalvelujohtaja Anniina Tirronen, puh. 040 801 6378,

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Nurminen Mikko. Valmistelijan yhteystiedot Ympäristöjohtaja Kaisu Anttonen, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Nurminen Mikko. Valmistelijan yhteystiedot Ympäristöjohtaja Kaisu Anttonen, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 58/2017 1 (5) Kaupunginhallitus, 666, 27.11.2017 Kaupunginhallitus, 498, 28.08.2017 666 Kansainvälisten ilmastositoumusten jatkaminen TRE:5959/11.01.00/2017 Kaupunginhallitus,

Lisätiedot

ma, ti, to Koivistonkylän kirjasto ti, ke, pe ti, ke, pe ti, ke, pe Sampolan kirjasto ja tietotori

ma, ti, to Koivistonkylän kirjasto ti, ke, pe ti, ke, pe ti, ke, pe Sampolan kirjasto ja tietotori Tampere Viranhaltijapäätös 1 (6) Kirjastojen aukioloajat 1.9. - 31.12.2017 TRE:8987/00.01.01/2016 Lisätietoja päätöksestä Kirjasto- ja kansalaisopistoyksikön johtaja Pirkko Lindberg, puh. 0400 985 991,

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Pirkanmaan digi-, kone- ja sähköalan osaamiskeskukseen liittyvän hankevalmistelun hankinta TRE:4684/00.01.05/2017 Lisätietoja päätöksestä Johdon sihteeri Tarja

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Tuttu/ 6Aika-hankeen projektityöntekijän toimen määräaikainen täyttäminen Työllisyyspalveluissa TRE:4173/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ohjelmajohtaja,

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Pormestari

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Pormestari Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Työryhmän nimeäminen Ruotulan alueen kehittämisen ja golf-kentän siirtämisen esiselvitystyöhön TRE:7411/00.01.02/2017 Lisätietoja päätöksestä Pormestarin sihteeri

Lisätiedot

Toimitusjohtajan päätösvallan siirtäminen Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksella TRE:70/ /2019

Toimitusjohtajan päätösvallan siirtäminen Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksella TRE:70/ /2019 Tampere Viranhaltijapäätös 1 (6) Toimitusjohtajan päätösvallan siirtäminen Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksella TRE:70/00.02.01/2019 Lisätietoja päätöksestä Toimitusjohtaja Pekka Pirhonen, puh 0400

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen Intia-tietouden syventäminen -projektin toteuttaminen TRE:4489/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtaja

Lisätiedot

Pirkanmaan koulutuskonserni-kuntayhtymä

Pirkanmaan koulutuskonserni-kuntayhtymä Pirkanmaan koulutuskonserni-kuntayhtymä YHTYMÄKOKOUS TARKASTUSLAUTAKUNTA HALLITUS VT. KUNTAYHTYMÄN JOHTAJA Ari Loppi Maija Kirvesoja PIRKANMAAN AMMATTIOPISTO Nuorten koulutuspalvelut VS. REHTORI Leena

Lisätiedot

120 Tampereen seudun ammattiopiston strategisen ohjelman hyväksyminen (yhteistoiminta-alueen asia)

120 Tampereen seudun ammattiopiston strategisen ohjelman hyväksyminen (yhteistoiminta-alueen asia) Tampere Ote pöytäkirjasta 10/2018 1 (5) 120 Tampereen seudun ammattiopiston strategisen ohjelman 2019-2022 hyväksyminen (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:7230/00.01.02/2018 Valmistelija / lisätiedot: Kallioinen

Lisätiedot

Kangasniemi Pöytäkirja 3/ ( 10) Sivistys- ja hyvinvointilautakunta

Kangasniemi Pöytäkirja 3/ ( 10) Sivistys- ja hyvinvointilautakunta Kangasniemi Pöytäkirja 3/2019 1 ( 10) Aika 05.03.2019, klo 18:00-19:13 Paikka Kunnanhallituksenhuone Käsitellyt asiat 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 Pöytäkirjan tarkastus 24 Sivistys- ja

Lisätiedot

Tampellan kokouskeskus Pellava (kokoustila Valimo), Kelloportinkatu 1 B kerros Tampereen kaupungin vuoden 2016 arviointikertomus

Tampellan kokouskeskus Pellava (kokoustila Valimo), Kelloportinkatu 1 B kerros Tampereen kaupungin vuoden 2016 arviointikertomus Tampere Pöytäkirja 7/2016 1 (10) Aika 14.12.2016, klo 13:43-14:47 Paikka Tampellan kokouskeskus Pellava (kokoustila Valimo), Kelloportinkatu 1 B kerros 2. Käsitellyt asiat 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

9 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma Valmistelija / lisätiedot: Kristiina Järvelä

9 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma Valmistelija / lisätiedot: Kristiina Järvelä Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (5) 9 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma 2017 TRE:6210/02.02.01/2016 Valmistelija / lisätiedot: Kristiina Järvelä Valmistelijan yhteystiedot

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Sosiaalityöntekijän määräaikaisten virkojen (2) täyttäminen työllisyyspalveluissa TRE:3166/01.02.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Kehitysjohtaja Mika Itänen, 040

Lisätiedot

Autonomous mobile robot -projektin toteuttaminen, projektiorganisaation muodostaminen ja sopimuksen hyväksyminen TRE:6072/02.04.

Autonomous mobile robot -projektin toteuttaminen, projektiorganisaation muodostaminen ja sopimuksen hyväksyminen TRE:6072/02.04. Tampere Viranhaltijapäätös 1 (5) Autonomous mobile robot -projektin toteuttaminen, projektiorganisaation muodostaminen ja sopimuksen hyväksyminen TRE:6072/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehittämisjohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehittämisjohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Määräaikaisen projektipäällikön palkkaaminen kehittämisyksikön tietohallinnon digiohjelmaan TRE:4861/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Strategiajohtaja, ovo

Lisätiedot

132 Maakunnallisen apuvälinepalvelun perustaminen (yhteistoiminta-alueen asia) Valmistelija / lisätiedot: Torppa-Saarinen Eeva

132 Maakunnallisen apuvälinepalvelun perustaminen (yhteistoiminta-alueen asia) Valmistelija / lisätiedot: Torppa-Saarinen Eeva Tampere Ote pöytäkirjasta 11/2018 1 (5) 132 Maakunnallisen apuvälinepalvelun perustaminen (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:4612/06.02.00/2018 Valmistelija / lisätiedot: Torppa-Saarinen Eeva Valmistelijan

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 61/2017 1 (6) Kaupunginhallitus, 707, 18.12.2017 Kaupunginhallitus, 648, 20.11.2017 Kaupunginhallitus, 695, 11.12.2017 707 Presidentinvaalin 2018 vaalilautakuntien täydentäminen

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Tietohallintojohtaja Projektipäälliköksi nimetään Ari Andreasson.

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Tietohallintojohtaja Projektipäälliköksi nimetään Ari Andreasson. Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen toimeenpano -projekti TRE:1148/07.01.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh. 050 558 8958, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Hanako 2017-2018 -projektin toteuttaminen TRE:4491/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtaja Helena Koskinen, puh. 0400 236 990, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/ ( 11) Tarkastuslautakunta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/ ( 11) Tarkastuslautakunta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/2019 1 ( 11) Aika 27.05.2019, klo 08:30-11:20 Paikka Nä sijä rvi Käsitellyt asiat 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 33 Pöytäkirjan tarkastajat 34 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

Tampere Pöytäkirja 7/ ( 7) Kaupunginhallituksen konsernijaosto

Tampere Pöytäkirja 7/ ( 7) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Tampere Pöytäkirja 7/2019 1 ( 7) Aika 28.05.2019, klo 13:00-14:53 Paikka Tammerkoski- sali Käsitellyt asiat 80 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 81 Pöytäkirjan tarkastus 82 Ei julkinen 83 Tiedoksi

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p ,

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p , Tampere Ote pöytäkirjasta 7/2017 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 157, 12.06.2017 Kaupunginhallitus, 281, 15.05.2017 157 Elinvoima- ja osaamislautakunnan vaali TRE:3195/00.00.03/2017 Kaupunginvaltuusto, 12.06.2017,

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Pormestari Päätös Taiteen perusopetuksen ohjausryhmään nimetään,

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Pormestari Päätös Taiteen perusopetuksen ohjausryhmään nimetään, Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Taiteen perusopetuksen ohjausryhmän nimeäminen TRE:6720/00.01.05/2017 Lisätietoja päätöksestä Pormestari Lauri Lyly, p. 050 68293, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kiinteistöjohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kiinteistöjohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Asuntotontin 837-78-7300-1 (Hervantajärvi) vuokrauksen uudelleenjärjestely TRE:8100/10.00.03/2017 Lisätietoja päätöksestä Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh.

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Järvelä Kristiina. Valmistelijan yhteystiedot Palvelupäällikkö Pia Mikkola, p ,

Valmistelija / lisätiedot: Järvelä Kristiina. Valmistelijan yhteystiedot Palvelupäällikkö Pia Mikkola, p , Tampere Ote pöytäkirjasta 5/2017 1 (6) 69 Esiopetuksen järjestämisen paikat lukuvuonna 2018-2019 TRE:7989/05.01.01/2017 Valmistelija / lisätiedot: Järvelä Kristiina Valmistelijan yhteystiedot Palvelupäällikkö

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Vuoreksen ja Kämmenniemen lähitorityöryhmien jäsenten nimeäminen TRE:491/00.01.05/2018 Lisätietoja päätöksestä Johdon sihteeri Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

26 Tampereen Veden liittymis- ja käyttösopimuksen ehtojen sekä vesihuoltolaitoksen yleisten toimitusehtojen muuttaminen

26 Tampereen Veden liittymis- ja käyttösopimuksen ehtojen sekä vesihuoltolaitoksen yleisten toimitusehtojen muuttaminen Tampere Pöytäkirja 5/2017 1 (12) Aika 20.04.2017, klo 15:31-18:22 Paikka Tampereen Veden neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus 25 Läsnäolo-

Lisätiedot

21 Toimivallan siirto elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen viranhaltijoille - päätöksen korjaus. Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T

21 Toimivallan siirto elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen viranhaltijoille - päätöksen korjaus. Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T Tampere Ote pöytäkirjasta 2/2017 1 (7) Asunto- ja kiinteistölautakunta, 21, 12.09.2017 Kaupunginhallitus, 364, 05.06.2017 21 Toimivallan siirto elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen viranhaltijoille

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Liikunta- ja nuorisoyksikön johtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Liikunta- ja nuorisoyksikön johtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Lasten ja nuorten omaehtoisen toiminnan tukeminen vuonna 2018 TRE:1187/12.05.00/2018 Lisätietoja päätöksestä liikunta- ja nuorisoyksikön johtaja Pekka P. Paavola,

Lisätiedot

Åkerlundinkatu 8, Kellarikabinetti, Tampere

Åkerlundinkatu 8, Kellarikabinetti, Tampere Tampere Pöytäkirja 2/2016 1 (14) Aika, klo 16:30-19:32 Paikka Åkerlundinkatu 8, Kellarikabinetti, Tampere Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 7 Pöytäkirjan tarkastus 8 Sosiaali-

Lisätiedot

Tampere Viranhaltijapäätös 1 (6) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Viranhaltijapäätös 1 (6) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Viranhaltijapäätös 1 (6) Tampereen seudun ammattiopiston turvallisuusvalvojien nimeäminen, tehtävien vahvistaminen ja tehtävästä maksettava korvaus 1.8.-31.12.2017 TRE:5219/01.03.01/2017 Lisätietoja

Lisätiedot

47 Vuoden 2017 toiminta-avustusten myöntäminen nuorten yhteiskunnallisen toiminnan edistämiseen. Valmistelija / lisätiedot: Järvelä Kristiina

47 Vuoden 2017 toiminta-avustusten myöntäminen nuorten yhteiskunnallisen toiminnan edistämiseen. Valmistelija / lisätiedot: Järvelä Kristiina Tampere Ote pöytäkirjasta 4/2017 1 (5) 47 Vuoden 2017 toiminta-avustusten myöntäminen nuorten yhteiskunnallisen toiminnan edistämiseen TRE:8/12.05.00/2017 Valmistelija / lisätiedot: Järvelä Kristiina Valmistelijan

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) 6AIKA: Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -projektin toteuttaminen TRE:8370/02.04.01/2016 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtajan 1. varahenkilö,

Lisätiedot