MUHOKSEN KUNTA. Muhoksen lukio

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MUHOKSEN KUNTA. Muhoksen lukio"

Transkriptio

1 MUHOKSEN KUNTA Muhoksen lukio TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI

2 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA KOULUTIEDOT koulun nimi Muhoksen lukio koulun osoite Muhostie 5, Muhos opettajien määrä: 20 perusopetusryhmien määrä - koulun oppilasmäärä 156 OPPILASTILASTO luokka yleisopetus erityislk.op. oppilaista esiluokka yhteensä näistä tyttöjä yhteensä näistä tyttöjä ortodokseja muita kuin ev.lut./ort elukio (t.tav.) 2 yhteensä 156 PERUSOPETUS- ja PIENRYHMÄT JA OPPILAAT perusopetusryhmät yhdistämättömät luokat yhdistetyt luokat (merk. esim. 1-2, 3-4) pienryhmät oppilaita KOULUMATKATILASTO oppilaat koulumatkan mukaan 0 3 km yli 3 km 5 km yli 5 km 10 km yli 10 km yhteensä TYÖSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN päivämäärä opettajakunnan käsittely opetuslautakunnan käsittely

3 2 AINEVALINNAT Lukio Lukuvuosi Koulu Muhoksen lukio Oppilasmäärä 156 Por määrä Vuosiluokat Yhteensä 8 Oppiaineet Oppilaita Oppilaita Oppilaita Oppilaita Oppilaita Oppilaita Oppilaita näistä tyttöjä UE **** **** **** **** **** **** UO **** **** **** **** **** **** ET **** **** **** **** **** **** UX **** **** **** **** **** **** ENA **** **** RUA **** **** SAA **** **** RAA **** **** VEA **** **** Kielen opetuksesta vapautettuja Kieli - 3. Luokka 4. luokka 5. luokka 6. luokka Yht. Tyttöjä Yht. Tyttöjä Yht. Tyttöjä Yht. Tyttöjä Ala-asteella alkava /toinen kotimainen Kieli (A-kieli)

4 3 KOULUTYÖN YLEINEN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Kodin ja koulun yhteistyö Koteihin lähetetään opiskelijoiden mukana tiedote (lukio-opas), joka sisältää tärkeimmät koulutyön järjestämistä ja toimintaa koskevat tiedot. Opinto-ohjaaja sekä lukion ryhmänohjaajat toimivat oppilaitoksen ja opiskelijan kodin välisenä linkkinä. Ryhmänohjaajina toimivat lukuvuonna seuraavat opettajat: o 11 A Kirsi Pönkänen o 11 B Kaisa Jaako o 11 C Minna Kemppainen o 10A Anna-Liina Holma o 10B Olli Saikkonen o 09A Sanna Anttila o 09B Timo Saarinen o 09C Mari Ylitalo o 4A Helena Leskelä (4. vuoden opiskelijat) Lukion opiskelijahuoltoryhmä pitää koteihin yhteyttä tarpeen niin vaatiessa. Lukion henkilökunta toivoo kodeista avoimia yhteydenottoja aina, kun asiaa ilmenee. Primus oppilashallintojärjestelmän www-liittymää Wilmaa käytetään yhtenä kodin ja koulun välisenä yhteydenpitokanavana. Vanhempainilloissa keskustellaan lukio-opiskelusta ja oppilaitoksen toiminnasta, yo-tutkinnon uudistumisesta sekä jatko-opiskelusta. Erityishuomiota kiinnitetään vanhempia kiinnostaviin aiheisiin. Vanhempainillat järjestetään lukuvuonna seuraavasti: o ti klo 18 vanhempainilta 11-ryhmien vanhemmille o to klo 18 YO-INFO, lähinnä 10- ja 09-ryhmien vanhemmille Mahdollisista muista vanhempainilloista ilmoitetaan erikseen. Oppilashuolto Opiskelijahuolto Opiskelijahuollon tavoitteena on tukea opiskelijan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia sekä luoda turvallinen ja terve opiskeluympäristö sekä ennaltaehkäistä syrjäytymistä. Opiskelijahuolto on ensisijaisesti ennaltaehkäisevää, mutta myös oppimisvaikeuksien ja muiden ongelmien varhaista tunnistamista ja niihin puuttumista. Vastuu opiskelijahuollosta kuuluu kaikille opiskeluyhteisössä työskenteleville. Lisäksi koulukuraattori pitää keskustelutuokion jokaisen uuden lukiolaisen kanssa ensimmäisen lukuvuoden aikana. Myös opinto-ohjaaja käy opiskelijoiden kanssa kahden kesken läpi opiskeluun ja tulevaisuuteen liittyviä asioita. Erityisopettaja tukee lukioopiskelua mm. antamalla uusille opiskelijoille opetusta opiskelutaidoista. Lisäksi erityisopettaja tekee mm. luki-testejä opiskelijoille ja konsultoi aineenopettajia heidän työssään. Tapaturmatapauksissa opiskelija toimitetaan heti joko kouluterveydenhoitajan tai lääkärin hoitoon. Kunta on hankkinut vakuutuksen työsuunnitelman mukaisten toimintojen ja matkojen ajaksi. Lukiossa opetuspalvelujohtaja, apulaisrehtori, ryhmänohjaajat ja opettajat tarkkailevat poissaoloja ja puuttuvat niihin tarvittaessa. Jos poissaoloja on paljon tai ne ovat selvittämättä, opettaja ilmoittaa tästä ryhmänohjaajalle, joka voi ottaa yhteyttä opiskelijan vanhempiin.

5 4 Opiskelijahuoltoryhmä Lukion opiskelijahuoltoryhmä koordinoi opiskelijahuoltoa. Ryhmä käsittelee paitsi yksittäisten opiskelijoiden myös koko luokkaa ja kouluyhteisöä koskevia asioita. Opiskelijahuoltoryhmä vastaa opiskelijahuollon suunnittelusta ja kehittämisestä. Ryhmä kokoontuu noin kerran kuukaudessa ja sen työ on luottamuksellista. Opiskelijahuoltoryhmän vakituiset jäsenet ovat lukion apulaisrehtori, opinto-ohjaaja, terveydenhoitaja, kuraattori, Muhoksen yläkoulun ja lukion yhteinen erityisopettaja ja opettajaedustaja. Mukana on lisäksi sen opiskelijan ryhmänohjaaja, jonka asioita kulloinkin käsitellään. Tarvittaessa mukaan voidaan kutsua myös opiskelija ja/tai vanhemmat, sosiaalitoimen edustaja tai muita asiantuntijoita. Opetuspalvelujohtaja tekee oppilashuoltoon liittyvät hallinnolliset päätökset. Lukion opiskelijahuoltoryhmän toimintaa tukee myös opiskelijatuutortoiminta. Tuutorilla tarkoitetaan nuorempia opiskelijoita ohjaavia vanhoja opiskelijoita. Toisen ja kolmannen vuosikurssin opiskelijoista valitaan vuosittain hakemusten perusteella 4 8 tuutoria, joiden tarkoituksena on seuraavan lukuvuoden aikana mahdollisuuksiensa mukaan tukea oman ykkösnimikkoryhmänsä opiskelijoita. Tuutoreille annetaan etukäteen koulutusta ja ohjausta tähän tehtävään. Lukion tuutortoiminta muistuttaa paljolti perusopetuksen kummioppilastoimintaa. Oppilashuoltoryhmä kokoontuu jaksoittain. Teemat ja erityistapahtumat Valokuvaus to Taksvärkki päivä pe Kansainvälisyyspäivä (YK:n päivä syyslomalla 24.10) pe ABI -päivät (Oulun yliopistolla) Syksyn yo-juhla ma Joulukirkko ke Joulujuhla to Kevätkirkko pe Kevään yo-juhla la Vanhempainillat ti klo 18 vanhempainilta 11-ryhmien vanhemmille to klo 18 YO-INFO, lähinnä 10- ja 09-ryhmien vanhemmille Yo-kirjoitukset Syksy 2010: Kevät 2010: (kuuntelut) (kirjalliset kokeet) (tekstitaidon koe, äidinkieli) (kuuntelut) (kirjalliset kokeet)

6 5 Kasvatus- ja opetustoiminnan painotukset Muhoksen lukion opettajakunta valitsi kokouksessaan Muhoksen lukion lukuvuoden aihekokonaisuudeksi hyvinvoinnin ja turvallisuuden. Aihekokonaisuutta toteutetaan koulun erityispäivien ohjelmassa. Aihekokonaisuus otetaan myös huomioon opetustyössä. Lukuvuoden työajat, suunnittelu yms Muhoksen lukion opetus järjestetään pääsääntöisesti lukion omissa tiloissa sekä Koivun ja Tähden auditoriossa. Oppitunnin pituus on 75 minuuttia. Opiskelijat voivat suorittaa myös itsenäisesti kursseja joko osittain tai kokonaan. Erityis- ja retkipäivinä työpäivän pituus voi poiketa normaalista työjärjestyksen mukaisesta pituudesta. Oppituntien ajankohdat (75 min) 1. tunti: tunti: (ruokailu: ) 3. tunti: tunti: tunti: Työ- ja lomapäivät Syyslukukausi (90 työpäivää) Kevätlukukausi (97 työpäivää) Syysloma (VIIKKO 43) Itsenäisyyspäivä Joululoma Loppiainen Talviloma (VIIKKO 10) Pääsiäisloma Helatorstai Jaksot 1. jakso: to pe (37 pv) 2. jakso: ma ti (37 pv) 3. jakso: ke ti (38 pv); penkkarit to vanhojen päivä pe 17.2.) 4. jakso: ke to (37 pv) 5. jakso: ti la (38 pv) Jaksot päättyvät n. 7 päivän mittaisiin koeviikkoihin. Koeviikot (koeviikko voi poiketa annetusta riippuen jakson kokeista) 1. koeviikko: to pe koeviikko: ma ti koeviikko: ma ti koeviikko: ke to koeviikko: to pe

7 6 Koeviikon kokeet järjestetään pääsääntöisesti klo , mutta joissakin aineissa kokeet kestävät klo 11.45:een saakka. Koetta seuraa palautetunti, joka on osa kurssisuoritusta ja siis pakollinen. Uusintakokeet Opiskelija voi osallistua uusintakuulusteluun, jos hänen kurssiarvosanansa on 4 (hylätty). Yksittäistä osakoetta ei voi tilaisuudessa korottaa. Kuulusteluun ilmoittaudutaan viimeistään viikkoa ennen. Koepäivät ovat seuraavat (suluissa viimeinen ilmoittautumispäivä): ti klo (ilm. pe ) ti klo (pe ) ti klo (pe 24.2.) to klo (pe 27.4.) ti klo (ke 6.6.) Korotuskokeet Edellisten jaksojen hyväksyttyjä arvosanoja voi korottaa seuraavina päivinä. Suluissa on viimeinen ilmoittautumispäivä. Korotuskokeessa ei voi korottaa äidinkielen ja kirjallisuuden kursseja eikä myöskään taito- ja taideaineiden kursseja. Kevätlukukauden 2011 jakso 5: to klo (pe 19.8.) Lukuvuoden jaksot 1,2,3 ja 4: pe klo (pe 11.5.) Kevätlukukauden 2012 jakso 5: to klo (pe 24.8) Muuta huomioitavaa Aamunavaukset Muhoksen lukion opettajat pitävät luokissaan aamunavaukset ensimmäisen oppitunnin aikana. Seurakunta pitää aamunavauksen keskusradion kautta joka toinen keskiviikko. Kouluruokailu Kouluruokailussa on siirrytty seutukunnalliseen ruokalistaan. Erityisruokia tarjotaan erityisruokavaliota noudattaville. Lukiolain mukaan opiskelijoilla on oikeus maksuttomaan kouluruokailuun sellaisina koulupäivinä, jolloin työsuunnitelma edellyttää heidän läsnäoloaan koululla. Näin ollen myös ylioppilaskirjoituspäivät ovat kouluruokailuun oikeuttavia työpäiviä. Etälukio Pohjois-Pohjanmaan etälukioverkosto jatkaa toimintaansa edellisten vuosien tapaan. Verkossa opiskellaan koko lukion oppimäärää ja etälukiotoiminta pyörii nyt täydessä laajuudessaan. Etälukio tarjoaa hyvän lisän Muhoksen lukion opetustarjontaan. Tällä hetkellä kirjoillamme on neljä tutkintotavoitteista tai aineopiskelijaa. Vaelluskurssi Toteutetaan Kuusamossa (vaellusosuuden ohjelman hyväksyminen: (opetuslautakunta )).

8 7 Muhoksen, Utajärven ja Vaalan lukioiden yhteistyö o oppilaskuntien yhteinen palaveri Rokualla o Geopark-kurssi toteutetaan yhteistyössä lukuvuoden aikana o Yhteinen kevättapahtuma keväällä 2012 (mahdollisesti toukokuussa) Oppituntien täsmälliset paikat voivat muuttua lukuvuoden aikana lukujärjestyksen laatimiseen liittyvistä teknisistä syistä (mm. koulukyytien järjestämisestä tai muusta vastaavasta syystä).

9 8 TUNTIKEHYS JA SEN KÄYTTÖ Käytössä oleva tunti- Kehys yhteensä 288 (katso erilliset liitteet tuntikehyksen käytöstä ja tuntikiertokaaviosta ) työjärj.muk.opetuks. tukiopetukseen lukioresurssi erityistehtäviin 225,1 5,5 katso erillinen liite lukioresurssin jakamisesta lukuvuonna (tilanne ) 41,84 ( tilanne) erityisopetuksen käytössäoleva kehys luokkamuotoinen opetus osa-aikainen opetus 2 KOULUKOHTAISET / KUNTAKOHTAISET LISÄTEHTÄVÄT Opettaja: Vuokko Tauriainen ja Minna Kemppainen tehtävä, johon käytetään Lukuvuonna lukion lisätehtäväkorvaus maksetaan Minna Kemppaiselle ja Vuokko Tauriaiselle. Kemppaisen lisätehtävänä on lukion oppilaskunnan tavaratilausten ja kassan hoito. Tauriaisen lisätehtävänä on lukion primusohjelman ja wilma-ohjelman käytön opastaminen, ylläpito ja päivittäminen sekä lukion opiskelija-arvioinnin hoitaminen primusohjelmassa. KERHOT (Valtionavustuksesta pidettävät kerhot eivät sisälly tuntikehykseen. Kerhojen/kerhotuntien lukumäärä voi muuttua lukuvuoden aikana määrärahan riittävyyden mukaan.) Kerho / tuntimäärä *) - - Kerhonvetäjä KOULUN ULKOPUOLELLA ANNETTAVA OPETUS Lukion ulkopuolinen yhteistyö Muhoksen lukio toimii kiinteässä vuorovaikutuksessa Oulun seudun ammattiopiston ja lähialueiden lukioiden kanssa. Lukuvuonna lukio jatkaa jo vakiintunutta yhteistyötä erityisesti Utajärven ja Vaalan lukioiden kanssa. Tämä näkyy konkreettisesti yhteisten kurssien ja erityistapahtumien järjestämisessä. Jatkamme yhteistyötä entiseen tapaan myös Oulujoki-opiston kanssa. Toteutamme mm. ruotsin ja englannin abi-kurssit. Tarkoitus on tarjota yhteistyössä Oulujoki-opiston kanssa myös erityisesti kielten kuuntelun harjaannuttamiseen tähtääviä tukikursseja. Koululta tehdään opiskeluun liittyviä tutustumiskäyntejä eri kohteisiin; Koulun lähiympäristöön suuntautuvien retkien lisäksi tehdään museo/galleria/teatteri/oppilaitosvierailuja. Lisäksi

10 9 osallistutaan KLL:n kilpailutoimintaan. Muut mahdolliset opintoretket toteutetaan erillisen suunnitelman mukaisesti. Rehtori hyväksyy päätöksellään ko. suunnitelmat. Leirikoulut - Työelämään tutustuttaminen - KOULUN HENKILÖKUNTA LUKUVUODEN ALUSSA Tehtävä (avustajista maininta, onko hlökoht): Aapajärvi, Katja (FM, saksa). Anttila, Sanna (FM, ruotsi). Hamara, Jaakko (Fil.yo, englanti.) Harjunen, Pasi (LitM, liikunta ja terveystieto). Haverinen, Marja (FM, äidinkieli- ja kirjallisuus). Heinonen-Seppä, Tarja (kouluavustaja) Holappa, Anita (kanslisti) Holma, Anna-Liina (FM, äidinkieli ja kirjallisuus sekä kirjastonhoito). Hoppa, Anna-Maija (FM, matematiikka). Jaako, Kaisa (FM, historia, yhteiskuntaoppi, filosofia). Kemppainen, Minna (FM, biologia, maantiede, apulaisrehtori). Leskelä, Helena (HuK, opinto-ohjaus). Meriläinen, Hanne (KM, liikunta). Mäki, Marja (LitM liikunta, terveystieto). Nyyssölä, Arja (FM, erityisopetus). Piirala, Juha (vt. opetuspalvelujohtaja, rehtori) Pikkarainen, Toivo (vahtimestari) Pönkänen, Kirsi (FM, englanti). Saarijärvi, Antero (MO, musiikki). Saarinen, Timo (KUVO, kuvataide, ilmaisutaito). Saikkonen, Olli (FM, fysiikka, kemia, matematiikka). Tauriainen, Vuokko (FM, matematiikka). Ylitalo, Mari (KM, uskonto, psykologia, filosofia). palvelussuhteen laatu (määräaikaisuuden aika ilmoitetaan): määräaikainen määräaikainen määräaikainen määräaikainen

11 10 YLEINEN KUVAUS KOULUN TOIMINNASTA LUKUVUONNA Muhoksen lukio on yleissivistystä painottava yleislukio ja se jatkaa perusopetuksen opetus- ja kasvatustehtävää. Lukion tehtävänä on antaa opiskelijoille laaja-alainen yleissivistys ja riittävät valmiudet lukion oppimäärään perustuviin jatko-opintoihin. Lukiossa hankittuja tietoja ja taitoja osoitetaan lukion päättötodistuksella, ylioppilastutkintotodistuksella, lukiodiplomeilla ja vastaavilla muilla näytöillä. Lukio antaa valmiuksia vastata yhteiskunnan ja ympäristön haasteisiin sekä taitoa tarkastella asioita eri näkökulmista. Opiskelijaa ohjataan toimimaan vastuuntuntoisena ja velvollisuuksistaan huolehtivana kansalaisena yhteiskunnassa ja tulevaisuuden työelämässä. Lukio-opetus tukee opiskelijan itsetuntemuksen kehittymistä ja hänen myönteistä kasvuaan aikuisuuteen sekä kannustaa opiskelijaa elinikäiseen oppimiseen ja itsensä jatkuvaan kehittämiseen. Lukiotoiminnan kehitystä ja työn tuloksellisuutta mitataan mm. kaksi kertaa vuodessa ylioppilaskirjoitusten kautta. Ylioppilaskirjoitukset ja niihin valmistautuminen ovatkin keskeinen osa lukio-opiskelua. Hajauttamismahdollisuutta on käytetty hyväksi tasaamalla kirjoituksia syksyyn ja kevääseen. Yhä harvempi kirjoittaa kaikki aineensa yhdellä kertaa. Tyypillisesti ylioppilaskirjoitukset suoritetaan kahdella tai kolmella peräkkäisellä kirjoituskerralla. Erityisesti ruotsin sekä lyhyen matematiikan kirjoittaminen syksyisin on lisääntynyt. Myös reaaliaineiden kirjoittaminen jo syksyllä on lisääntynyt ainereaalin myötä. Uudistettu ainereaali kirjoitettiin ensimmäisen kerran keväällä Hajauttamiskehitystä voitaneen pitää hyvänä. Henkilökohtaisten valintojen mahdollisuus opintojen suorittamiseen opiskelijan valitsemaan tahtiin, joko nopeutetussa tai nelivuotisessa rytmissä sopii monille. Opiskelun Muhoksen päivälukiossa aloitti syksyllä päiväopiskelijaa. Sisään otettuja oli kohtalainen määrä. Syksyn alussa 2011 Muhoksen lukiolla oli 156 opiskelijaa. Kokonaisopiskelijamäärän odotetaan hieman nousevan viimeistään lukuvuoden aikana, jolloin nykyinen toisen vuoden opiskelijoiden vuosikurssi siirtyy jatko-opintoihin.. Kurssitarjonta on ollut toistaiseksi kohtuullisen riittävä ja pakolliset ja syventävät kurssit on voitu tarjota, joskin joidenkin valintojen kohdalla on muutamia päällekkäisyyksiä tuntipaikkojen rajallisuudesta johtuen. Myös soveltavia kursseja ja kertauskursseja on ollut tarjolla kohtuullisesti. Kertauskurssien määrää on pyritty viime vuosina kasvattamaan ja siten tukemaan opiskelijoiden menestymistä ylioppilaskirjoituksissa. Lukion opiskelijamäärän lasku on tällä hetkellä yleisvaltakunnallinen ilmiö. Muhoksen lukion osalta tämä ilmiö pitää kääntää myönteiseksi haasteeksi lukion kehittämiselle tulevina vuosina. Markkinointia Muhoksen yläkoulun suuntaan onkin tehostettava, sillä yhä suurempi osa opiskelijoista tulee tulevaisuudessa Muhokselta. Kulkuyhteydet paikkakunnille, joilta perinteisesti on tultu Muhokselle lukioon, ovat heikenneet merkittävästi viime vuosina. Käytännössä Tyrnävältä ja Ylikiimingistä (osa Oulua alkaen) ei enää pääse Muhokselle opiskelemaan päivittäin ilman omaa kulkuneuvoa. Opiskelijakohtaiset kustannukset nousevat väistämättä opiskelijamäärän laskiessa, mutta kurssitarjonnan laatuun ja määrään panostaminen maksaa itsensä takaisin tulevina vuosina kasvavan opiskelijamäärän kautta. Muhoksen lukio on mukana Pohjois-Pohjanmaan etälukioverkostossa. Tämä tuo lisämahdollisuuksia opiskelijoille ja mahdollistaa harvinaistenkin kurssien suorittamisen. Lukiodiplomien suorittaminen on mahdollista taito- ja taideaineissa, äidinkielessä sekä ilmaisutaidossa. Diplomien suorittajia on melko runsaasti kuvataiteissa ja satunnaisemmin musiikissa, liikunnassa ja ilmaisutaidossa. Resursseja pyritään jatkossa suuntaamaan aiempaa selvemmin niille osa-alueille, joissa opiskelijoilla on tällä hetkellä eniten vaikeuksia. Oppiaineista

12 tällaisia ovat englanti, ruotsi, matematiikka ja äidinkieli. Opiskelutaitojen tukemiseksi Muhoksen lukiossa on jo parin vuoden ajan toiminut laaja-alainen erityisopettaja. Erityisopettajan palkkaaminen on osoittautunut oikeaksi ja toimivaksi ratkaisuksi opiskelijoiden tukemisessa. Muhoksen lukion tuloksellisen lukuvuoden takaavat osaavat ja ammattitaitoiset opettajat. 11

MUHOKSEN KUNTA MUHOKSEN LUKIO

MUHOKSEN KUNTA MUHOKSEN LUKIO MUHOKSEN KUNTA MUHOKSEN LUKIO TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2012 2013 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2012-2013 KOULUTIEDOT koulun nimi Muhoksen lukio koulun osoite Muhostie 5, 91500 Muhos opettajien määrä:

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Muhoksen yläkoulu

MUHOKSEN KUNTA. Muhoksen yläkoulu MUHOKSEN KUNTA Muhoksen yläkoulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2011 2012 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2011-2012 KOULUTIEDOT koulun nimi: Muhoksen yläkoulu koulun osoite: Muhostie 5 91500 Muhos opettajien

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Laitasaaren koulu

MUHOKSEN KUNTA. Laitasaaren koulu MUHOKSEN KUNTA Laitasaaren koulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2011 2012 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2011-2012 KOULUTIEDOT koulun nimi Laitasaaren koulu koulun osoite Hotintie 22, 91510 Rova opettajien

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Laitasaaren alakoulu

MUHOKSEN KUNTA. Laitasaaren alakoulu MUHOKSEN KUNTA Laitasaaren alakoulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015 2016 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2015-2016 2 KOULUTIEDOT koulun nimi Laitasaaren alakoulu koulun osoite Hotintie 22, 91510 Rova

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Muhoksen lukio

MUHOKSEN KUNTA. Muhoksen lukio MUHOKSEN KUNTA Muhoksen lukio TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2014 2015 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2014-2015 KOULUTIEDOT koulun nimi Muhoksen lukio koulun osoite Muhostie 5, 91500 Muhos opettajien määrä

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Oulujoen koulu

MUHOKSEN KUNTA. Oulujoen koulu MUHOKSEN KUNTA Oulujoen koulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2016 2017 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2016-2017 KOULUTIEDOT koulun nimi Oulujoen koulu koulun osoite: Oulujoen perhekodin ryhmät, Ollintie

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Oulujoen koulu

MUHOKSEN KUNTA. Oulujoen koulu MUHOKSEN KUNTA Oulujoen koulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2017 2018 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2017-2018 KOULUTIEDOT koulun nimi Oulujoen koulu koulun osoite: Oulujoen perhekodin ryhmät, Ollintie

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Oulujoen koulu

MUHOKSEN KUNTA. Oulujoen koulu MUHOKSEN KUNTA Oulujoen koulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015 2016 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2015-2016 KOULUTIEDOT koulun nimi Oulujoen koulu koulun osoite: Oulujoen perhekodin ryhmät, Ollintie

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Muhoksen lukio

MUHOKSEN KUNTA. Muhoksen lukio MUHOKSEN KUNTA Muhoksen lukio TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015 2016 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2015-2016 KOULUTIEDOT koulun nimi Muhoksen lukio koulun osoite Muhostie 5, 91500 Muhos opettajien määrä

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Hyrkin koulu

MUHOKSEN KUNTA. Hyrkin koulu MUHOKSEN KUNTA Hyrkin koulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2011 2012 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2011-2012 KOULUTIEDOT koulun nimi Hyrkin koulu koulun osoite Mettäperäntie 5, 91410 Jokirinne opettajien

Lisätiedot

Yo-koe: Kuullunymmärtäminen, vieras kieli, pitkä oppimäärä Opetus /13

Yo-koe: Kuullunymmärtäminen, vieras kieli, pitkä oppimäärä Opetus /13 Aikuislinjan lukuvuosikalenteri 1. jakso 18.8. 5.10. Päivä Pvm. Toiminta Ti 12.8. Uusien opiskelijoiden yleisinfo klo 18.00 Ke 13.8. Opinto-ohjaaja ohjaa uusia opiskelijoita klo 12.00 18.00 To 14.8. Opinto-ohjaaja

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA HYRKIN KOULU

MUHOKSEN KUNTA HYRKIN KOULU MUHOKSEN KUNTA HYRKIN KOULU TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2016 2017 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2016-2017 KOULUTIEDOT koulun nimi Hyrkin koulu koulun osoite Mettäperäntie 5, 91410 Jokirinne opettajien

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA HYRKIN KOULU

MUHOKSEN KUNTA HYRKIN KOULU MUHOKSEN KUNTA HYRKIN KOULU TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2012 2013 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2012-2013 KOULUTIEDOT koulun nimi Hyrkin koulu koulun osoite Mettäperäntie 5, 91410 Jokirinne opettajien

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Huovilan koulu

MUHOKSEN KUNTA. Huovilan koulu MUHOKSEN KUNTA Huovilan koulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2011 2012 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2011-2012 KOULUTIEDOT koulun nimi Huovilan koulu koulun osoite Ketolanojantie 653 91500 Muhos opettajien

Lisätiedot

Abien vanhempainilta Tervetuloa!

Abien vanhempainilta Tervetuloa! Abien vanhempainilta 27.8.2013 Tervetuloa! Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet 9.9. 27.9.2013 1. jakson koeviikko 25.9. 1.10.2013 Retkiä oppilaitoksiin Syysloma 21.10-27.10.2013 2. jakson koeviikko

Lisätiedot

Ajankohtaista. Taidelukioviikko 21.1. 25.1.

Ajankohtaista. Taidelukioviikko 21.1. 25.1. Ajankohtaista Taidelukioviikko.. 5.. Lopputyönäyttely Muutos.. alkaen, näyttelyyn voi tutustua koulupäivien aikana 8.. saakka Promenadikonsertti ti.. klo 8:0 Melartinsalissa, vapaa pääsy, ohjelma 0 Kevyen

Lisätiedot

SAVUTON MANSIKKALA LINNALA KOULUKAMPUS

SAVUTON MANSIKKALA LINNALA KOULUKAMPUS SAVUTON MANSIKKALA LINNALA KOULUKAMPUS VANHEMPAINILTA II-tutkinnon ykköset 22.10.2014 rehtori MIKA STRÖMBERG apulaisrehtori KRISTIINA HEIKURA Imatran yhteislukio IMATRAN YHTEISLUKIO NUORTEN PÄIVÄLUKIO

Lisätiedot

AKAAN LUKIO. Vanhempainilta 1A ja 1B

AKAAN LUKIO. Vanhempainilta 1A ja 1B AKAAN LUKIO Vanhempainilta 1A ja 1B 11.10.2018 ILLAN AIHEET lukion ja opettajien esittely tavoitteista lukio-opiskelusta KYSYMYKSIÄ JA KESKUSTELUA! 1.vuosikurssin ryhmänohjaajat 1A Tanja Merikari, ruotsi,

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA HYRKIN KOULU

MUHOKSEN KUNTA HYRKIN KOULU MUHOKSEN KUNTA HYRKIN KOULU TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015 2016 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2015-2016 KOULUTIEDOT koulun nimi Hyrkin koulu koulun osoite Mettäperäntie 5, 91410 Jokirinne opettajien

Lisätiedot

2015-2016. Kirjoittajainfo KYL 11.5.2015. Kouvolan Yhteislyseo

2015-2016. Kirjoittajainfo KYL 11.5.2015. Kouvolan Yhteislyseo Kirjoittajainfo KYL 11.5.2015 Lukio-opinnoista Lukion päättötodistus Minimi 75 kurssia Pakolliset kurssit ja vähintään 10 valtakunnallista syventävää kurssia suoritettuina Lukiokoulutuksen päätteeksi ylioppilastutkinto

Lisätiedot

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Kevään tapahtumia Huoltajakyselyn tuloksia Ylioppilaskirjoitukset ja hajauttaminen Opinto-ohjaajan katsaus Ryhmänohjaajan tapaaminen 16.4.2019 Toisen vuosikurssin

Lisätiedot

LUKIO-OPINNOT. Viherlaakson lukion opinto-ohjaajat Riina Laasonen & Salla Purho

LUKIO-OPINNOT. Viherlaakson lukion opinto-ohjaajat Riina Laasonen & Salla Purho LUKIO-OPINNOT Viherlaakson lukion opinto-ohjaajat Riina Laasonen & Salla Purho Opinto-ohjaajat Riina Laasonen 1 D, E, F Salla Purho - 1 A, B, C MITÄ LUKIOSTA ON HYVÄ TIETÄÄ? Oppimateriaalit hankittava

Lisätiedot

Kevätlukukausi to 7.1. la Talviloma ma su (vko 9) Pääsiäinen pe 2.4. ma

Kevätlukukausi to 7.1. la Talviloma ma su (vko 9) Pääsiäinen pe 2.4. ma 2 LUKUVUODEN 2009-10 AIKATAULUT TYÖAIKA Lukuvuosi ke 12..2009 la.6.2010 Syyslukukausi ke 12.. pe 1.12.2009 Syysloma ma 12.10 su 1.10.2009 Joululoma la 19.12.2009 ke 6.1.2010 Kevätlukukausi to.1. la.6.2010

Lisätiedot

ALOITUS S2015 II-tutkinto

ALOITUS S2015 II-tutkinto ALOITUS S2015 II-tutkinto 12.8.2015 rehtori MIKA STRÖMBERG apulaisrehtori KRISTIINA HEIKURA Imatran yhteislukio YHDISTELMÄTUTKINTO Suoritetaan yhtä aikaa ammatillisia opintoja sekä lukio-opintoja ammatillinen

Lisätiedot

1. JAKSO ( 38 työpäivää) Viikko 32 PE Koulu alkaa. Ilmoittautuminen 5. jakson uusintakokeisiin.

1. JAKSO ( 38 työpäivää) Viikko 32 PE Koulu alkaa. Ilmoittautuminen 5. jakson uusintakokeisiin. 1. JAKSO 12.8. 3.10.2016 ( 38 työpäivää) Viikko 32 PE 12.8. Koulu alkaa. Ilmoittautuminen 5. jakson uusintakokeisiin. Viikko 33 MA 15.8. Opiskeluhuoltoryhmä käy esittäytymässä 1. ryhmissä. TI 16.8. KE

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA Laitasaaren alakoulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI

MUHOKSEN KUNTA Laitasaaren alakoulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI MUHOKSEN KUNTA Laitasaaren alakoulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2016 2017 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2016-2017 KOULUTIEDOT koulun nimi Laitasaaren alakoulu koulun osoite Hotintie 22, 91510 Rova opettajien

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Honkalan koulu

MUHOKSEN KUNTA. Honkalan koulu MUHOKSEN KUNTA Honkalan koulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2011 2012 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2011-2012 KOULUTIEDOT koulun nimi Honkalan koulu koulun osoite Laitilantie 58, 91500 Muhos opettajien

Lisätiedot

1. JAKSO ALKAA: 12- ja 13- vuositaso klo 9, 15- vt klo 10, 14- vt klo 11

1. JAKSO ALKAA: 12- ja 13- vuositaso klo 9, 15- vt klo 10, 14- vt klo 11 1. jakso 11.8. - 30.9.15 (37 työpäivää) ma ti ke to pe koeviikko 22.9. - 30.9. 7 1 4 5 3 Uusintakokeet 24.8. ja 31.8. 1. vuositason vanhempainilta 3.9. Ylioppilaskirjoitukset 7.9.-28.9. 6 1 3 2 4 5 6 2

Lisätiedot

Kirjoittajainfo KYL 11.5.2012

Kirjoittajainfo KYL 11.5.2012 Kirjoittajainfo KYL 11.5.2012 Lukio-opinnoista Lukion päättötodistus Minimi 75 kurssia Pakolliset kurssit ja vähintään 10 valtakunnallista syventävää kurssia suoritettuina Lukiokoulutuksen päätteeksi ylioppilastutkinto

Lisätiedot

Kirjoittajainfo KYL 13.5.2014

Kirjoittajainfo KYL 13.5.2014 Kirjoittajainfo KYL 13.5.2014 Lukio-opinnoista Lukion päättötodistus Minimi 75 kurssia Pakolliset kurssit ja vähintään 10 valtakunnallista syventävää kurssia suoritettuina Lukiokoulutuksen päätteeksi ylioppilastutkinto

Lisätiedot

Lukuvuoden aikataulu. Elokuu Turvallisuusinfo lukiolaisille juhlasalissa klo ?? Mahdollinen Abitti -kertaus

Lukuvuoden aikataulu. Elokuu Turvallisuusinfo lukiolaisille juhlasalissa klo ?? Mahdollinen Abitti -kertaus ABIT 2018-2019 Lukuvuoden aikataulu Elokuu 28.8. Turvallisuusinfo lukiolaisille juhlasalissa klo 12.25-12.45?? Mahdollinen Abitti -kertaus Syyskuu 4.9. Abien 100 päivää teema, päivänavaus, musiikkia välitunneilla

Lisätiedot

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan

Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Tervetuloa Kaurialan lukion vanhempainiltaan Kevään tapahtumia Ylioppilaskirjoitukset ja hajauttaminen Opinto-ohjaajan katsaus Ryhmänohjaajan tapaaminen 19.4.2017 Toisen vuosikurssin vanhempainilta Yleisiä

Lisätiedot

Lukio-opinnoistaopinnoista

Lukio-opinnoistaopinnoista Kirjoittajainfo KYL 6.5.2010 Lukio-opinnoistaopinnoista Lukion päättötodistus» Minimi 75 kurssia» Pakolliset kurssit ja vähintään 10 valtakunnallista syventävää kurssia suoritettuina Lukiokoulutuksen päätteeksi

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio OSAOn ammattilukio Yli 500 opiskelee vuosittain lukio-opintoja Voi opiskella kaikissa koulutusohjelmissa (ei Kaukovainion

Lisätiedot

YLIOPPILAAKSI, TODISTUKSET TASKUSSA.

YLIOPPILAAKSI, TODISTUKSET TASKUSSA. YLIOPPILAAKSI, TODISTUKSET TASKUSSA www.ylioppilastutkinto.fi TUTKINNOT JA TODISTUKSET Lukion oppimäärä Ylioppilastutkinto vähintään 75 kurssia, sisältäen ops:in mukaisesti pakolliset ja vähintään 10 syventävää

Lisätiedot

1. JAKSO ALKAA: 12- ja 13- vuositaso klo 9, 15- vt klo 10, 14- vt klo 11

1. JAKSO ALKAA: 12- ja 13- vuositaso klo 9, 15- vt klo 10, 14- vt klo 11 1. jakso 11.8. - 30.9.15 (37 työpäivää) ma ti ke to pe koeviikko 22.9. - 30.9. 7 1 4 5 3 Uusintakokeet 24.8. ja 31.8. 1. vuositason vanhempainilta 3.9. Ylioppilaskirjoitukset 7.9.-28.9. 6 1 3 2 4 5 6 2

Lisätiedot

15 Huoltajailta Tapio Karvonen 1

15 Huoltajailta Tapio Karvonen 1 15 Huoltajailta 8.11.2016 Tapio Karvonen 1 Yhteislyseo Kaksi toimipistettä (1.8.-7.2.2016 ) Lyseon toimipiste, Kymen Lukon toimipiste yhteinen opettajakunta yhteinen kurssitarjonta laaja osaaminen Evakkoon

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA HYRKIN KOULU

MUHOKSEN KUNTA HYRKIN KOULU MUHOKSEN KUNTA HYRKIN KOULU TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2017 2018 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2017-2018 KOULUTIEDOT koulun nimi Hyrkin koulu koulun osoite Mettäperäntie 5, 91410 Jokirinne opettajien

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Korivaaran koulu

MUHOKSEN KUNTA. Korivaaran koulu MUHOKSEN KUNTA Korivaaran koulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2011 2012 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2011-2012 KOULUTIEDOT koulun nimi Korivaaran koulu koulun osoite Niirasentie 2, 91500 Muhos opettajien

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Muhoksen lukio

MUHOKSEN KUNTA. Muhoksen lukio MUHOKSEN KUNTA Muhoksen lukio TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2016 2017 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2016-2017 KOULUTIEDOT Muhoksen lukio Muhostie 5, 91500 Muhos opettajien määrä 18 perusopetusryhmien

Lisätiedot

Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Telefax

Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Telefax 23.8.2011 Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Telefax Helsingin medialukio Helsingin medialukio PL 3512 Moisiontie 3 Telefax 00099 Helsingin kaupunki 00730 Helsinki (09) 310 82918 (09) 310 82926 YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

VANHEMPAINILTA II-tutkinnon ykköset

VANHEMPAINILTA II-tutkinnon ykköset VANHEMPAINILTA II-tutkinnon ykköset 28.10.2015 rehtori MIKA STRÖMBERG apulaisrehtori KRISTIINA HEIKURA Imatran yhteislukio IMATRAN YHTEISLUKIO NUORTEN PÄIVÄLUKIO 348 opiskelijaa - rehtori Mika Strömberg

Lisätiedot

PARKANON YHTENÄISKOULU

PARKANON YHTENÄISKOULU PARKANON YHTENÄISKOULU Koulu- ja kulttuurikampus Kaarna, Satakunnankatu 36, 39700 Parkano TIEDOTUSLEHTI PERUSOPETUKSEN 7. LUOKKIEN OPPILAILLE JA NÄIDEN HUOLTAJILLE KESÄKUU 2019 REHTORIN TERVEHDYS Yläluokille

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 Lielahden koulu tänään Oppilaita on yhteensä 577-264 oppilasta vuosiluokilla 1-6 - 313 oppilasta vuosiluokilla 7-10 Luokkia - 7. luokkia

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA Kirkonkylän koulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2012 2013

MUHOKSEN KUNTA Kirkonkylän koulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2012 2013 MUHOKSEN KUNTA Kirkonkylän koulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2012 2013 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2012-2013 KOULUTIEDOT koulun nimi Kirkonkylän koulu koulun osoite Veturitie 9, 91500 Muhos opettajien

Lisätiedot

VANHEMPAINILTA TERVETULOA! KAKSOISTUTKINNON YKKÖSET SAMPO rehtori Mika Strömberg

VANHEMPAINILTA TERVETULOA! KAKSOISTUTKINNON YKKÖSET SAMPO rehtori Mika Strömberg VANHEMPAINILTA KAKSOISTUTKINNON YKKÖSET SAMPO16 2.11.2016 TERVETULOA! rehtori Mika Strömberg ESITYKSEN AIHEET * lukion esittely ja tilat * kaksoistutkinto-opinnot * ylioppilastutkinto * sähköiset ylioppilaskirjoitukset

Lisätiedot

Ammattilukio-opinnot Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

Ammattilukio-opinnot Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Ammattilukio-opinnot 2018 Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Ammattilukio OSAO järjestää lukio-opinnot yhteistyössä Oulun aikuislukion kanssa. Opetusta antavat pääasiallisesti Oulun aikuislukion opettajat.

Lisätiedot

Koulutulokkaiden huoltajien tiedotustilaisuus

Koulutulokkaiden huoltajien tiedotustilaisuus Koulutulokkaiden huoltajien tiedotustilaisuus 25.4.2018 Kaukajärven koulu 2018-2019 32 perusopetusryhmää (13 ak, 19 yk) 4 alueellisen erityisopetuksen pienryhmää 2 laaja-alaisten oppimisvaikeuksien erityisopetuksen

Lisätiedot

1. jakso (37 työpäivää) ma ti ke to pe koontiviikko Uusinta Kalenteri versio

1. jakso (37 työpäivää) ma ti ke to pe koontiviikko Uusinta Kalenteri versio 1. jakso Uusintakokeet 28.8. 1. vuositason vanhempainilta 1.9. Ylioppilaskirjoitukset 12.9.-3.10. Uusinta 28.8. Kalenteri versio 4.7.2017 10.8. - 29.09.2017 (37 työpäivää) ma ti ke to pe koontiviikko 21.9.

Lisätiedot

KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET

KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET Ohjeita kurssivalintojen tekemiseen ylioppilaskirjoitusten näkökulmasta Tämän koonnin tavoitteena on auttaa Sinua valitsemaan oikeat kurssit oikeaan aikaan suhteessa

Lisätiedot

pe 1.8. la 2.8. su 3.8. ma 4.8. ti 5.8. ke 6.8. to 7.8. pe 8.8. opettajatyöpäivä 9-15 veso, henkilökunnan valokuvaus la 9.8. su 10.8.

pe 1.8. la 2.8. su 3.8. ma 4.8. ti 5.8. ke 6.8. to 7.8. pe 8.8. opettajatyöpäivä 9-15 veso, henkilökunnan valokuvaus la 9.8. su 10.8. ELOKUU pe 1.8. la 2.8. su 3.8. ma 4.8. ti 5.8. ke 6.8. to 7.8. pe 8.8. opettajatyöpäivä 9-15 veso, henkilökunnan valokuvaus la 9.8. su 10.8. ma 11.8. ti 12.8. ke 13.8. lukuvuoden aloitus klo 9.00 liikuntasalissa,

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 14.1.2013

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 14.1.2013 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu Lielahden koulu Oppilaita on yhteensä 607 - yläkoulussa 324 - alakoulussa 283 Luokkia - 7. luokkia 5 kpl, 106 oppilasta - 8. luokkia 5 kpl, 106 oppilasta

Lisätiedot

Postinumero ja -toimipaikka. Kielivalinnat perusopetuksessa Pakolliset kielet A1-kieli (perusopetuksen 3. vuosiluokalla alkanut kieli)

Postinumero ja -toimipaikka. Kielivalinnat perusopetuksessa Pakolliset kielet A1-kieli (perusopetuksen 3. vuosiluokalla alkanut kieli) Täytä tiedot huolellisesti tekstaamalla. Henkilötiedot Sukunimi ja etunimet (puhuttelunimi alleviivataan) Lähiosoite Postinumero ja -toimipaikka Kotikunta Henkilötunnus Huoltajan puhelinnumero Oma puhelinnumero

Lisätiedot

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu KEMIJÄRVEN KAUPUNKI TYÖSUUNNITELMA Lukuvuodelle 2015-2016 Isokylän Koulu 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Isokylän koulu tarjoaa muuttuvassa yhteiskunnassa tarvittavia tietoja, taitoja ja valmiuksia sekä tukee

Lisätiedot

LUKIOINFOA 9-luokille syyskuu 2015

LUKIOINFOA 9-luokille syyskuu 2015 rehtori MIKA STRÖMBERG Imatran yhteislukio Koulukatu 2, 55100 Imatra www.imatranyhteislukio.fi LUKIOINFOA 9-luokille syyskuu 2015 IMATRAN YHTEISLUKIO NUORTEN LUKIOKOULUTUS PÄIVÄLUKIO 350 opiskelijaa IB-LUKIO

Lisätiedot

YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE. Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista

YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE. Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista Abi- info YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista Käytännön vinkkejä Ajoissa paikalle Ongelmatilanteissa yhteys rehtoriin ja kouluun YTL:n www-sivuihin on linkki

Lisätiedot

(37 työpäivää) koeviikko

(37 työpäivää) koeviikko 1. jakso 18.8. - 6.10.09 (37 työpäivää) koeviikko 29.9. - 6.10.09 Uusintakokeet 24.8., 31.8. Ylioppilaskirjoitukset 7.9. - 28.9. 1. vuositason vanhempainilta 3.9. VIIKKO 34 Seuraa aktiivisesti musiikin

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio OSAOn ammattilukio Noin 600 opiskelee vuosittain lukio-opintoja Voi opiskella kaikissa koulutusohjelmissa (ei Kaukovainion

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Huovilan koulu

MUHOKSEN KUNTA. Huovilan koulu MUHOKSEN KUNTA Huovilan koulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2016-2017 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2016-2017 KOULUTIEDOT koulun nimi Huovilan koulu koulun osoite Ketolanojantie 653, 91500 MUHOS opettajien

Lisätiedot

EVÄITÄ ELÄMÄÄN LUKIOSTA

EVÄITÄ ELÄMÄÄN LUKIOSTA EVÄITÄ ELÄMÄÄN LUKIOSTA Perustietoja lukio-opinnoista ja Paimion lukiosta MIKSI LUKIOON? o SAAT HYVÄN YLEISSIVISTYKSEN Pohja henkiselle kasvulle Eväät elinikäiseen oppimiseen o SAAT HYVÄT VALMIUDET JATKO-OPINTOIHIN

Lisätiedot

Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan!

Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan! Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan! yleistä 2. vuositason opiskelijoista yo-tutkinto ensi lukuvuoden kurssivalinnat opinto-ohjaus ja jatko-opintoihin pyrkiminen Missä mennään? Nyt arvioituna 9 jaksoa

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN Illan ohjelma: Valinnaisuus Pikkolassa Luokanvalvojan tapaaminen Luokanvalvojat: 7A Antti Korpinen 7B Leena Mäyry-Ylinen 7C Milla Ojala 7D Mari Johansson 7E Tommi Roininen 7F

Lisätiedot

ELOKUU. to 1.8. pe 2.8. la 3.8. su 4.8. ma 5.8. ti 6.8. ke 7.8. to 8.8. pe 9.8. opettajatyöpäivä 9-15, henkilökunnan valokuvaus la 10.8. su 11.8.

ELOKUU. to 1.8. pe 2.8. la 3.8. su 4.8. ma 5.8. ti 6.8. ke 7.8. to 8.8. pe 9.8. opettajatyöpäivä 9-15, henkilökunnan valokuvaus la 10.8. su 11.8. ELOKUU to 1.8. pe 2.8. la 3.8. su 4.8. ma 5.8. ti 6.8. ke 7.8. to 8.8. pe 9.8. opettajatyöpäivä 9-15, henkilökunnan valokuvaus la 10.8. su 11.8. ma 12.8. lukuvuoden aloitus klo 9.00 liikuntasalissa, ryhmänohjaukset

Lisätiedot

JATKAISINKO LUKIOSSA?

JATKAISINKO LUKIOSSA? JATKAISINKO LUKIOSSA? MIKSI LUKIOON? Tavoitteenasi on jatkaa korkeakouluissa, erityisesti yliopistossa. Yliopistojen pääsykokeissa voidaan vaatia lukion oppimäärän osaamista, esim. maa, fy, ke ja bi. Tarvitset

Lisätiedot

Musiikkiesitys lukio-opinnoista ylioppilastutkinnosta opettajien tapaaminen 2. vsk ryhmänohjaajat luokissa 3. vsk jatko-opinnoista ala-aulassa

Musiikkiesitys lukio-opinnoista ylioppilastutkinnosta opettajien tapaaminen 2. vsk ryhmänohjaajat luokissa 3. vsk jatko-opinnoista ala-aulassa Tervetuloa! Musiikkiesitys lukio-opinnoista ylioppilastutkinnosta opettajien tapaaminen 2. vsk ryhmänohjaajat luokissa 3. vsk jatko-opinnoista ala-aulassa Ylioppilas Lukion oppimäärä min. 75 kurssia (pakolliset,

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI HILLATIEN PERUSKOULU TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2015-2016

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI HILLATIEN PERUSKOULU TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2015-2016 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI HILLATIEN PERUSKOULU TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2015-2016 Ilpo Tervonen, 18.8.2015 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Hillatien koulussa on turvallinen ja kaikkia kannustava työskentely-ympäristö,

Lisätiedot

Savitaipaleen lukio 0758 TYÖSUUNNITELMA. Yleinen osa

Savitaipaleen lukio 0758 TYÖSUUNNITELMA. Yleinen osa Savitaipaleen lukio 0758 TYÖSUUNNITELMA Savitaipale lukuvuosi 2015 2016 Koulutie 7 54800 Savitaipale Etelä-Suomen lääni p. 040-7131899 lukio@savitaipale.fi http://www.peda.net/savitaipale/lukio KÄSITELTY:

Lisätiedot

Ohjeita valintojen tekemiseen tarjottimesta

Ohjeita valintojen tekemiseen tarjottimesta Ohjeita valintojen tekemiseen tarjottimesta Paljonko on tehty ykkösellä kuinka paljon pitää tehdä kakkosella yhteensä vähintään 60! Arvioi myös sitä, kuinka paljon kolmannelle vuodelle jää minimi 75 yht.

Lisätiedot

aikuisten perusasteen

aikuisten perusasteen Oulun aikuislukion aikuisten perusasteen ja lukio-opinnot vankilaopetuksessa apulaisrehtori Päivikki Halla-aho 8.5.2012 Aikuislukion vankilaopetuksesta Koulu käynnistyi Oulun vankilassa v.1978 Videovälitteistä

Lisätiedot

LUKIOINFOA 9-luokille marraskuu 2014

LUKIOINFOA 9-luokille marraskuu 2014 rehtori MIKA STRÖMBERG Imatran yhteislukio Koulukatu 2, 55100 Imatra www.imatranyhteislukio.fi LUKIOINFOA 9-luokille marraskuu 2014 IMATRAN YHTEISLUKIO NUORTEN LUKIOKOULUTUS PÄIVÄLUKIO 384 opiskelijaa

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Kirkonkylän koulu

MUHOKSEN KUNTA. Kirkonkylän koulu MUHOKSEN KUNTA Kirkonkylän koulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2011 2012 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2011-2012 KOULUTIEDOT koulun nimi Kirkonkylän koulu koulun osoite Veturitie 9, 91500 Muhos opettajien

Lisätiedot

OPS-kommentointi. 1. Nimi tai taho: Avoimet vastaukset: Nimi - Marja-Liisa Mikkola. Vastaajien määrä: 1. Anonyymi. Nimi

OPS-kommentointi. 1. Nimi tai taho: Avoimet vastaukset: Nimi - Marja-Liisa Mikkola. Vastaajien määrä: 1. Anonyymi. Nimi OPS-kommentointi 1. Nimi tai taho: Anonyymi 1 Nimi Avoimet vastaukset: Nimi - Marja-Liisa Mikkola 2. Mitä osiota kommentti koskee? Kirjoita kommenttisi oikealla olevaan ruutuun. Mitä osiota kommentti koskee?

Lisätiedot

YLIOPPILASTUTKINTO. Vanhempainilta

YLIOPPILASTUTKINTO. Vanhempainilta YLIOPPILASTUTKINTO Vanhempainilta 15.11.2016 YO-TUTKINTO MUODOSTUU 1) PAKOLLISISTA kokeista (4 kpl): Äidinkieli / suomi toisena kielenä JA kolme seuraavista: -vieras kieli - ruotsi - matematiikka - reaaliaine

Lisätiedot

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Info

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Info YLIOPPILASKIRJOITUKSET Info 14.11.2017 RAKENNE Tutkintoon kuuluu neljä koetta. Äidinkielen koe pakollinen kaikille Lisäksi kolme seuraavista neljästä: * Toinen kotimainen kieli * Matematiikka * Yksi vieras

Lisätiedot

Kerttulin lukion kurssien valintaopas 2014-2015

Kerttulin lukion kurssien valintaopas 2014-2015 1 Kerttulin lukion kurssien valintaopas 2014-2015 Kurssien suoritusaikasuositus: A (äidinkieli) 3 vuoden syksy 1,2,3 4,5,6,7,8*,9* 8*,9* 3 vuoden kevät 1,2,3 4,5,6,7 6,7,8,9 4 vuoden syksy 1,2,3 4,5,6,7

Lisätiedot

ABIEN LUKUJÄRJESTYS 27.1.-11.2. Preliminäärikokeet: klo luokkatila

ABIEN LUKUJÄRJESTYS 27.1.-11.2. Preliminäärikokeet: klo luokkatila LIEKSAN LUKIO 12.1.2015 ABIEN LUKUJÄRJESTYS 27.1.-11.2. Preliminäärikokeet: klo luokkatila ti 27.1. Äidinkieli 8-14 alakoulun sali ke 28.1. Pitkä kieli; englanti 8-14 201 to 29.1. YH, KE, TE, GE 8-14 201

Lisätiedot

YO-INFO 13.5.2014 KIERTOTUNTIKAAVIO KOEVIIKKO. Rehtori Mika Strömberg 14.5.2014

YO-INFO 13.5.2014 KIERTOTUNTIKAAVIO KOEVIIKKO. Rehtori Mika Strömberg 14.5.2014 YO-INFO 13.5.2014 Rehtori Mika Strömberg KIERTOTUNTIKAAVIO KOEVIIKKO - ensi lukuvuonna: valmistelu + koe + palautus - järjestys: 7 1 2 3 4 5 6 1 lv. 2014-2015 VALINNAT - kurssitarjottimen eka versio valmistui

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Honkalan koulu

MUHOKSEN KUNTA. Honkalan koulu MUHOKSEN KUNTA Honkalan koulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2012 2013 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2012-2013 KOULUTIEDOT koulun nimi Honkalan koulu koulun osoite Laitilantie 58, 91500 Muhos opettajien

Lisätiedot

Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio

Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio www.osyk.fi - esittely peruskoulun 9. luokkalaisia varten ( MKE 4.12.2015) Lukiomme vahvuudet Runsaasti oppimista tukevia tekijöitä keskusteleva toimintakulttuuri,

Lisätiedot

KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET

KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET KURSSIVALINNAT & YLIOPPILASKIRJOITUKSET Ohjeita kurssivalintojen tekemiseen ylioppilaskirjoitusten näkökulmasta Tämän koonnin tavoitteena on auttaa Sinua valitsemaan oikeat kurssit oikeaan aikaan suhteessa

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 25.10.2017 25.10.2017 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

EVÄITÄ ELÄMÄÄN LUKIOSTA

EVÄITÄ ELÄMÄÄN LUKIOSTA EVÄITÄ ELÄMÄÄN LUKIOSTA Perustietoja lukio-opinnoista ja Paimion lukiosta 4.2.204 Heikki Turpeinen, Paimion lukio MIKSI LUKIOON? o SAAT HYVÄN YLEISSIVISTYKSEN Pohja henkiselle kasvulle Eväät elinikäiseen

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Kylmälänkylän koulu

MUHOKSEN KUNTA. Kylmälänkylän koulu MUHOKSEN KUNTA Kylmälänkylän koulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2016 2017 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2016-2017 KOULUTIEDOT koulun nimi Kylmälänkylän koulu koulun osoite Kylmälänkyläntie 2845, 91560

Lisätiedot

EVÄITÄ ELÄMÄÄN LUKIOSTA

EVÄITÄ ELÄMÄÄN LUKIOSTA EVÄITÄ ELÄMÄÄN LUKIOSTA Perustietoja lukio-opinnoista ja Paimion lukiosta AJANKOHTAISTA Uusi tuntijako voimaan v. 206 Opetussuunnitelma.8.206 Järjestämisluvat Sähköiset kirjoitukset alkaen s. 206 digabi.fi

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Kylmälänkylän koulu

MUHOKSEN KUNTA. Kylmälänkylän koulu MUHOKSEN KUNTA Kylmälänkylän koulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2017 2018 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2017-2018 KOULUTIEDOT koulun nimi Kylmälänkylän koulu koulun osoite Kylmälänkyläntie 2845, 91560

Lisätiedot

Lukiokokeilu (-21)

Lukiokokeilu (-21) Lukiokokeilu 2016-2020 (-21) Lukiokokeilu Munkkiniemen yhteiskoulu on mukana Opetus- ja kulttuuriministeriön lukiokoulutuksen tuntijakokokeilussa. lukiolaki (629/1998) 15 kokeilu käynnistynyt 1.8.2016

Lisätiedot

Ylioppilastutkinto yleisohjeita kevät 2019

Ylioppilastutkinto yleisohjeita kevät 2019 Ylioppilastutkinto yleisohjeita kevät 2019 Ylioppilastutkinto Lautakunnan ohje sivut kokelaille: https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkin to/kokelaille Neljä pakollista ainetta on tehtävä valmiiksi

Lisätiedot

Padasjoen lukion aikuislinjan LOPS

Padasjoen lukion aikuislinjan LOPS Padasjoen lukion aikuislinjan LOPS 1. Padasjoen lukion aikuislinja Padasjoen lukion aikuislinjalla voi suorittaa koko lukion oppimäärän tai opiskella yksittäisiä aineita ja saada niistä erillisen todistuksen.

Lisätiedot

Kurssien suorittamisen ajoitus

Kurssien suorittamisen ajoitus Kurssien suorittamisen ajoitus Katso taulukosta, missä vaiheessa eri aineiden kurssit suositellaan suoritettaviksi. Tutustu etenkin syventävien kurssien sisältöihin Pedanetin avulla, jotta tulet valinneeksi

Lisätiedot

Koulutulokkaiden vanhempainaamu

Koulutulokkaiden vanhempainaamu Koulutulokkaiden vanhempainaamu Keskiviikko klo 8.30 10 TERVETULOA! Kilonpuisto - meidän koulumme Perustettu 2003 Yhtenäinen peruskoulu; esikoulu, alakoulu, yläkoulu 672 oppilasta 36 luokkaa (POR) 60 päätoimista

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Muhoksen lukio

MUHOKSEN KUNTA. Muhoksen lukio MUHOKSEN KUNTA Muhoksen lukio TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2017 2018 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2017-2018 KOULUTIEDOT Muhoksen lukio Muhostie 5, 91500 Muhos opettajien määrä 18 virka lukiossa 10

Lisätiedot

YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE. Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista

YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE. Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista Abi- info YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista Käytännön vinkkejä Ajoissa paikalle Ongelmatilanteissa yhteys rehtoriin ja kouluun YTL:n www-sivuihin on linkki

Lisätiedot

Tilat Lukio toimii omassa rakennuksessaan, lisäksi yläasteen erikoisluokat ovat lukion käytettävissä. Ylläsinstituutti. toimii lukion kanssa

Tilat Lukio toimii omassa rakennuksessaan, lisäksi yläasteen erikoisluokat ovat lukion käytettävissä. Ylläsinstituutti. toimii lukion kanssa KOLARIN LUKIO 2 Historiaa Valtioneuvosto antoi 17.5.1973 luvan Kolarin lukion perustamiseen ja syksyllä 1973 lukion aloitti 47 opiskelijaa. Tilaongelmia oli pitkään; aluksi toimittiin vuosi yläasteen tiloissa,

Lisätiedot

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Info

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Info YLIOPPILASKIRJOITUKSET Info 15.11.2018 RAKENNE Tutkintoon kuuluu neljä koetta. Äidinkielen koe pakollinen kaikille Lisäksi kolme seuraavista neljästä: * Toinen kotimainen kieli * Matematiikka * Yksi vieras

Lisätiedot

Kurssien esivalintaopas lukuvuodelle Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio

Kurssien esivalintaopas lukuvuodelle Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio Kurssien esivalintaopas lukuvuodelle 2019-2020 Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio Valitse ja vaikuta! Esivalinnat lukuvuodelle 2019-2020 Lukion opiskelijoilta kerätään esivalinnat kurssivalinnoista

Lisätiedot

Tornion yhteislyseon lukio Tiedote 2014 2015

Tornion yhteislyseon lukio Tiedote 2014 2015 Tornion yhteislyseon lukio Tiedote 2014 2015 TORNION YHTEISLYSEON LUKIO Tiedote. Yhteystietoja ja aikatauluja 2014 2015 YHTEYSTIETOJA 1 Koulun yhteystiedot Opettajat RYHMÄNOHJAUS 2 Ryhmänohjaajat Ryhmien

Lisätiedot

LUKIOINFOA 9-luokan huoltajille tammikuu 2016

LUKIOINFOA 9-luokan huoltajille tammikuu 2016 rehtori MIKA STRÖMBERG Imatran yhteislukio Koulukatu 2, 55100 Imatra www.imatranyhteislukio.fi LUKIOINFOA 9-luokan huoltajille tammikuu 2016 Toisen asteen koulutus: LUKIO - KOULUTUS AMMATILLINEN KOULUTUS

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot yhteishaku 2015 Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Opiskelijan polku 2 Mitä hyötyä? Opiskelemalla lukioaineita parannat mahdollisuuksiasi menestyä jatko-opintojen

Lisätiedot

to Ryhmänohjaus: 18-, 17-, 16- ja 15AB-ryhmät: klo tutkinnon opiskelijoiden aloitusinfo klo 9.30 auditoriossa: jatkavat ryhmät

to Ryhmänohjaus: 18-, 17-, 16- ja 15AB-ryhmät: klo tutkinnon opiskelijoiden aloitusinfo klo 9.30 auditoriossa: jatkavat ryhmät Kajaanin lukion lukuvuosikalenteri 2018 2019 opiskelijoille 1. jakso: ke 8.8. pe 28.9.2018 32 ke 8.8.18 Tutorit paikalle klo 8.15 18-ryhmien ryhmänohjaus klo 9.00 14.00 to 9.8.18 Ryhmänohjaus: 18-, 17-,

Lisätiedot

Ylioppilaskokeisiin ilmoittautuminen

Ylioppilaskokeisiin ilmoittautuminen Ylioppilaskokeisiin ilmoittautuminen Ilmoittautuminen kevään 2017 tutkintoon alkaa pe 4.11. ja päättyy pe 18.11. Mikäli osallistuit syksyn yo-kirjoituksiin, voit odottaa niiden lopulliset tulokset ja ilmoittautua

Lisätiedot