Betonisokkeli ja tiiliulkoverhous tutkimusraportti Kuuhankaveden koulu A ja Y osa Hankasalmi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Betonisokkeli ja tiiliulkoverhous tutkimusraportti Kuuhankaveden koulu A ja Y osa Hankasalmi"

Transkriptio

1 2017 Betonisokkeli ja tiiliulkoverhous tutkimusraportti Kuuhankaveden koulu A ja Y osa Hankasalmi POHJOLAN KIINTEISTÖKARTOITUS OY Hakatie Haapamäki Y tunnus: etunimi.sukunimi@pohjolankk.fi

2 POHJOLAN KIINTEISTÖKARTOITUSOY Sokkelibetonin ja ulkoverhousmuurauksen tutkimus Kuuhankaveden koulu, A ja Y osa Kirkkotie 3, Hankasalmi

3 POHJOLAN KIINTEISTÖKARTOITUSOY YHTEENVETO Tuloksia arvioitaessa betonille voidaan antaa kuntoarvio, tehdä johtopäätöksiä sen vaurioitumisen syistä ja vaurioiden laajuudesta sekä arvioida betonin pakkasenkestoa. Ohuthietutkimuksessa selvitetään aina seuraavat asiat: betonin kiviaineen laatu ja kunto sideaineen eli sementin laatu/kunto (karbonatisoituminen, hydratoituminen ja vesi/sementti suhde) ja seosaineet huokosten määrä, muoto ja jakautuminen rapautumiseen (kiviainesreaktiot, pakkanen, kemiallinen ja mekaaninen rapautuminen, teräskorroosio) viittaavat muutokset sekundääriset kiteytymät (ettringiitti, thausmasiitti, kipsi, brusiitti, silikageeli) pinnoitteet Ohuthieanalyysi, analyysivastauksen mukaisesti: Sokkelit (näytteet 5, 6, 7, 8): betonit ovat laadultaan ja tiivistyneisyydeltään pääosin vähintään tyydyttäviä, poikkeuksena näytteen 5 betoni, minkä tiivistyminen on epätasainen ja osin heikko (laatu välttävä) kiviaineen laatu on hyvä sideaineen hydrataatioaste on korkea, mutta näytteissä on havaittavissa osin hydratoitumatonta sementtiä johtuen karkearakeisesta sementtiklinkkeristä karbonatisoituminen on edennyt syvälle tai suhteellisen syvälle ja näytteen 5 läpi, näytteen 5 teräksessä on erittäin vähäistä ruostetta betonit eivät ole huokostettuja, eivätkä huokosrakenteen perusteella pakkasenkestäviä kosteusrasituksessa tyypillisiä pakkasrapautumisen aiheuttamia vaurioita ei havaittu, näytteessä 5 lieriön katkeamiskohtaan liittyy hieman mikrosäröilyä, mikä voi olla paikallista rapautumista heikkousvyöhykkeen kohdalla (rapautuneisuus 1) huokostiloissa (näytteet 7 ja 8) havaittiin vähäisesti kosteusrasitusta indikoivia tai haitallisia (ettringiitti) sekundäärisiä kiteytymiä, eikä niillä ole arviolta merkittävää vaikutusta betonien säilyvyyteen

4 POHJOLAN KIINTEISTÖKARTOITUSOY Pilari ja ulkoseinämuuraukset (näytteet 9, 10, 11): pilarin 9 rappaus on kunnoltaan välttävä ja sinä havaitaan yleisesti arviolta työ / kovettumisvaiheen tekstuurisäröilyä sekä arviolta myöhemmän rapautumisen aiheuttamaa säröilyä (verkostomaista mikrosäröilyä, pinnan suuntaista säröilyä), laasti on käsiteltäessä hauras ja helposti hiekkaantuva pilarirappauksen 9 laasti on arviolta kalkkirikasta ja mahdollisesti luokkaa KS80/20 rappauksen 9 ulkopinnassa on arviolta osin orgaaninen pinnoite, minkä alla kalkkimaalikerroksia ulkomuurausnäyte 10 koostuu punatiilestä ja muuraus /saumalaastista, tartunnat ovat pääosin heikot ja irronneet punatiili 10 on laadultaan ja kunnoltaan hyvä, mikrorakenne on tasainen ja tekstuurisäröily on vähäistä (index 1, mikrorakenteen perusteella pakkasenkestoominaisuus on suhteellisen hyvä) saumalaasti 10 on laadultaan tyydyttävä (huokoset hieman kasautumina, sementti jakautunut epätasaisesti) ja sen kunto on hyvä (ei merkittävää säröilyä tai rapautumista), laasti on arviolta luokkaa KS50/50 tai hieman sementtirikas ulkomuurauksen 11 kalkkihiekkatiilen ja laastin väliset tartunnat ovat irti, tiili on laadultaan/ kunnoltaan tyydyttävä ja mikrorakenne on suhteellisen tasainen kvartsin määrä hiekassa on kohtalainen ja tiili voidaan luokitella käyttökelpoiseksi tiilen 11 ulkopinnassa on arviolta vähäistä rapautumista (pinnan suuntaista säröilyä) saumalaasti 11 on laadultaan tyydyttävä (huokoinen rakenne) ja sen kunto on heikko/välttävä (runsaasti tekstuuri säröilyä ja arviolta osin myöhempää rapautumista), laasti on arviolta hieman sementtirikas mahdollisesti luokkaa KS35/65 Kloridipitoisuuden määritys: Betonin kloridipitoisuus on merkittävä tekijä siksi, että kloridien korkea pitoisuus voi aiheuttaa betonin teräsvahvisteiden ruostumista. Tässä analyysissä kloridipitoisuuden määritys tehtiin porajauheesta. Sokkelibetoninäytteet 1,2, 3 ja 4. Kaikkien tutkittujen näytteiden kloridipitoisuus on alle 0,01p % betonin painosta. Kloridipitoisuuden raja arvona, jota korkeammat arvot voivat olla haitallisia, pidetään 0,03 0,05 paino %. Tutkituissa näytteissä ei havaittu kohonneita kloridipitoisuuksia.

5 POHJOLAN KIINTEISTÖKARTOITUSOY SISÄLLYSLUETTELO YHTEENVETO...3 TILAAJA...6 KOHDE...6 TOIMEKSIANTO...6 TUTKIMUS...6 TUTKIMUSMENETELMÄT...6 Materiaalinäytteet...7 MATERIAALINÄYTTEET NÄYTTEIDEN OTTO KOHDAT...9 VALOKUVAT Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty.

6 POHJOLAN KIINTEISTÖKARTOITUSOY A ja Y osan betonisokkeleiden ja ulkoverhousmuurauksen kuntokartoitus TILAAJA Hankasalmen kunta Tomi Jylänki p tomi.jylanki@hankasalmi.fi KOHDE Kuuhankaveden koulu Kirkkotie Hankasalmi TOIMEKSIANTO Tutkimuksen kohteena on vuonna 1960 valmistunut koulurakennuksen siipi (A osa) ja vuonna 1965 valmistunut siipi, (Y osa). Toimeksiantona oli kartoittaa koulurakennuksen betonisokkeleiden ja ulkoverhous (muurattu tiili Y osa) rakenteita ja niiden kuntoa. Rakennuksen seinän sokkelibetoneista ja tiiliverhouksista (A ja Y osan ulkoseinät) otetaan porausnäytteitä ohuthie tutkimuksiin, kloridipitoisuuden määrityksiä varten sekä karbonatisoitumis syvyyden määrityksiä varten. Havainnoista laaditaan raportti tilaajan käyttöön. Pohjolan Kiinteistökartoitus Oy vastaa toimeksiannoista KSE 2013 mukaisesti. TUTKIMUS Materiaalinäytteiden poraukset kohteessa teki Kari ja Tommi (harjoittelija) Kuitunen Pohjolan Kiinteistökartoitus Oy:stä TUTKIMUSMENETELMÄT Ulkoseinien betonisokkeleista ja tiiliverhouksista otettiin poraamalla materiaalinäytteitä laboratorio analyysejä varten. Käytössä olleet piirustukset: Rakennuksen pohjakuvat olivat käytettävissä kartoituskäynnillä. Muita tietoja (pää, rakenneja lvi piirustukset) oli osittain käytettävissä.

7 POHJOLAN KIINTEISTÖKARTOITUSOY Materiaalinäytteet Rakennusten ulkopuolen seinien betonisokkeleista ja tiili rakenteista otettiin materiaalinäytteitä analyysejä varten. Näytteet analysoitiin Labroc Oy:n toimesta Oulussa. Tutkimusmenetelmät Ohuthieanalyysi: Menetelmä: Tilaajan toimittamat näytteet tutkittiin Nikon SMZ 745T tai SMZ 1B stereomikroskoopilla ja Nikon E200POL, Nikon CiPOL tai Motic BA310POL polarisaatiomikroskoopilla. Analyysissä sovellettiin standardia ASTM C Näytteenotosta vastaa tilaaja. Ohuthieet on valmistettu tilaajan osoittamasta näytepinnasta pintaa vastaan kohtisuoraan. Tulokset koskevat vain tutkittuja näytteitä. Labroc Oy vastaa toimeksiannoista KSE 2013 mukaisesti. Kloridipitoisuuden määritys: Koe suoritettiin titraamalla tilaajan toimittamista näytteistä standardin SFS EN mukaan (Volhardin menetelmä). MATERIAALINÄYTTEET Ohuthieanalyysi: Näytteiden analyysivastaus on liitteenä 1.

8 POHJOLAN KIINTEISTÖKARTOITUSOY Kloridipitoisuuden määritys: Näytteiden analyysivastaus on liitteenä 2.

9 POHJOLAN KIINTEISTÖKARTOITUSOY NÄYTTEIDEN OTTO KOHDAT Näyte 9. Näytteet 1 ja 5. Näyte 10. A siipi Näytteet 2 ja 6 Näytteet 4 ja 8 Y siipi Näytteet 3 ja 7. Näyte 11.

10 POHJOLAN KIINTEISTÖKARTOITUSOY VALOKUVAT Kuvat 1,2 ja 3. Ulkoseinän rakenneavaus kohta 1. Kuvassa 3 näkyy ruostunut raudoitus.

11 POHJOLAN KIINTEISTÖKARTOITUSOY Kuvat 4 ja 5. Materiaalinäyte 2. Huomaa kuvassa 4 näkyvä ruosteinen raudoitus pinnassa. Kuvat 6 ja 7. Kuva 6 vaurioitunutta kosteaa sokkelia. Kuva 7. Saumalaasti irti. Kuvat 8 ja 9. Kuvissa vaurioituneita pintoja. (Rakennuksissa havaittiin huomattavassa määrin vaurioita betoni ja tiilirakenteissa).

12 POHJOLAN KIINTEISTÖKARTOITUSOY Pohjolan Kiinteistökartoitus Oy Kari Kuitunen projektipäällikkö, Asbesti ja haitta aineasiantuntija VTT C Liitteet liitte1 Ohuthieanalyysi liite 2 Kloridipitoisuuden määritys analyysi Jakelu tomi.jylanki@hankasalmi.fi Pohjolan kiinteistökartoitus Oy vastaa toimeksiannoista KSE 2013 mukaisesti. Raportin suosituksia ei saa suoraan käyttää korjaustyöselityksenä, vaan jatkotutkimuksien ja korjaussuunnittelun lähtötietoina. Tutkimuksen johtopäätökset ja suositukset jatkotoimenpiteiksi perustuvat tutkimuksen mittaustuloksiin ja kohteesta tehtyihin havaintoihin. Tutkimustuloksia ei voi yleistää koskemaan rakennuksen muita tiloja. Raportin saa kopioida vain kokonaisuutena. Raportin johtopäätösten esittäminen kokonaisuudesta irrotettuna tai erikseen esitettyinä on kielletty.

13 56283/OH TUTKIMUSRAPORTTI Kuuhankaveden koulu (10) OHUTHIEANALYYSI Tilaaja: Pohjolan Kiinteistökartoitus Oy/ Kari Kuitunen Näytetunnukset: 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 Tilaus-/ toimituspäivä: (tilaus) Näytteiden materiaali, muoto ja koko: Betoni, tiili, laasti, poralieriöt Ø 70 mm Kohde/ projektinumero: Kuuhankaveden koulu, A- ja Y-osa näytepreparaatti: Ohuthie 48 mm x 25 mm (paksuus 0,020-0,025 mm) Menetelmä: Tilaajan toimittamat näytteet tutkittiin Nikon SMZ-745T tai SMZ-1B stereomikroskoopilla ja Nikon E200POL, Nikon CiPOL tai Motic BA310POL polarisaatiomikroskoopilla. Analyysissä sovellettiin standardia ASTM C Näytteenotosta vastaa tilaaja. Ohuthieet on valmistettu tilaajan osoittamasta näytepinnasta pintaa vastaan kohtisuoraan. Tulokset koskevat vain tutkittuja näytteitä. Labroc Oy vastaa toimeksiannoista KSE 2013 mukaisesti. LABROC OY OULU: TEKNOLOGIANTIE 11, OULU, PUH LABROC OY TAMPERE: HATANPÄÄN VALTATIE 34 B 2.KRS, TAMPERE, PUH LABROC OY ESPOO: METSÄNNEIDONKUJA 6, ESPOO, PUH Y-TUNNUS:

14 56283/OH TUTKIMUSRAPORTTI Kuuhankaveden koulu (10) YHTEENVETO/ TULOSTEN ARVIOINTI: Taulukossa on arvioitu näytteiden kuntoa asteikolla: HYVÄ, TYYDYTTÄVÄ, VÄLTTÄVÄ ja HEIKKO. Karbonatisoituminen on mitattu ohuthieestä ja/tai fenoliftaleiiniliuoksella lieriön halkaistulta pinnalta. Kalkkisementtisuhteen arviointi perustuu optiseen analyysiin ja on suuntaa antava. Rapautuneisuutta on kuvattu asteikolla 0-4: 0 - ei rapautumaa, 1 - vähäistä, 2 - orastavaa, 3 - kohtalaista, 4 - voimakasta. * VTT:n punatiilen mikrorakenteen perusteella määrittämä luokitus, index 0-3 (VTT julkaisu ). Näyte: Rakenneosa/ ohuthiepinta: Kunto: Karbonatisoituminen min-max/ka.(mm): Huokostus/ huokostäytteet Rapautuneisuus: 5 sokkeli/ ulkopinta tyydyttävä näytteen läpi ei/ ei 1 6 sokkeli/ ulkopinta 7 sokkeli/ ulkopinta 8 sokkeli/ ulkopinta 9 pilari/ ulkopinta 10 ulkomuuraus/ ulkopinta 11 ulkomuuraus/ ulkopinta hyvä ulkopinta 30-35/33 ei/ ei 0 hyvä ulkopinta 30-40/35 ei/ vähän ettringiittiä hyvä ulkopinta 23-34/29 ei/ vähän ettringiittiä välttävä läpi -/ ei 2 tiili: hyvä, laasti: hyvä tiili: tyydyttävä, laasti: 0-10 mm heikko, muuten välttävä läpi (index 1*)/ ei 0 läpi -/ ei tiili: 1 laasti: LABROC OY OULU: TEKNOLOGIANTIE 11, OULU, PUH LABROC OY TAMPERE: HATANPÄÄN VALTATIE 34 B 2.KRS, TAMPERE, PUH LABROC OY ESPOO: METSÄNNEIDONKUJA 6, ESPOO, PUH Y-TUNNUS:

15 56283/OH TUTKIMUSRAPORTTI Kuuhankaveden koulu (10) YHTEENVETO: Sokkelit (näytteet 5, 6, 7, 8): - betonit ovat laadultaan ja tiivistyneisyydeltään pääosin vähintään tyydyttäviä, poikkeuksena näytteen 5 betoni, minkä tiivistyminen on epätasainen ja osin heikko (laatu välttävä) - kiviaineen laatu on hyvä - sideaineen hydrataatioaste on korkea, mutta näytteissä on havaittavissa osin hydratoitumatonta sementtiä johtuen karkearakeisesta sementtiklinkkeristä - karbonatisoituminen on edennyt syvälle tai suhteellisen syvälle ja näytteen 5 läpi, näytteen 5 teräksessä on erittäin vähäistä ruostetta - betonit eivät ole huokostettuja, eivätkä huokosrakenteen perusteella pakkasenkestäviä kosteusrasituksessa - tyypillisiä pakkasrapautumisen aiheuttamia vaurioita ei havaittu, näytteessä 5 lieriön katkeamiskohtaan liittyy hieman mikrosäröilyä, mikä voi olla paikallista rapautumista heikkousvyöhykkeen kohdalla (rapautuneisuus 1) - huokostiloissa (näytteet 7 ja 8) havaittiin vähäisesti kosteusrasitusta indikoivia tai haitallisia (ettringiitti) sekundäärisiä kiteytymiä, eikä niillä ole arviolta merkittävää vaikutusta betonien säilyvyyteen Pilari ja ulkoseinämuuraukset (näytteet 9, 10, 11): - pilarin 9 rappaus on kunnoltaan välttävä ja sinä havaitaan yleisesti arviolta työ-/ kovettumisvaiheen tekstuurisäröilyä sekä arviolta myöhemmän rapautumisen aiheuttamaa säröilyä (verkostomaista mikrosäröilyä, pinnan suuntaista säröilyä), laasti on käsiteltäessä hauras ja helposti hiekkaantuva - pilarirappauksen 9 laasti on arviolta kalkkirikasta ja mahdollisesti luokkaa KS80/20 - rappauksen 9 ulkopinnassa on arviolta osin orgaaninen pinnoite, minkä alla kalkkimaalikerroksia - ulkomuurausnäyte 10 koostuu punatiilestä ja muuraus-/saumalaastista, tartunnat ovat pääosin heikot ja irronneet - punatiili 10 on laadultaan ja kunnoltaan hyvä, mikrorakenne on tasainen ja tekstuurisäröily on vähäistä (index 1, mikrorakenteen perusteella pakkasenkestoominaisuus on suhteellisen hyvä) - saumalaasti 10 on laadultaan tyydyttävä (huokoset hieman kasautumina, sementti jakautunut epätasaisesti) ja sen kunto on hyvä (ei merkittävää säröilyä tai rapautumista), laasti on arviolta luokkaa KS50/50 tai hieman sementtirikas - ulkomuurauksen 11 kalkkihiekkatiilen ja laastin väliset tartunnat ovat irti, tiili on laadultaan/ kunnoltaan tyydyttävä ja mikrorakenne on suhteellisen tasainen - kvartsin määrä hiekassa on kohtalainen ja tiili voidaan luokitella käyttökelpoiseksi - tiilen 11 ulkopinnassa on arviolta vähäistä rapautumista (pinnan suuntaista säröilyä) - saumalaasti 11 on laadultaan tyydyttävä (huokoinen rakenne) ja sen kunto on heikko/välttävä (runsaasti tekstuuri säröilyä ja arviolta osin myöhempää rapautumista), laasti on arviolta hieman sementtirikas mahdollisesti luokkaa KS35/65 LABROC OY OULU: TEKNOLOGIANTIE 11, OULU, PUH LABROC OY TAMPERE: HATANPÄÄN VALTATIE 34 B 2.KRS, TAMPERE, PUH LABROC OY ESPOO: METSÄNNEIDONKUJA 6, ESPOO, PUH Y-TUNNUS:

16 TULOKSET: 56283/OH TUTKIMUSRAPORTTI Kuuhankaveden koulu (10) Näyte: 5 Rakenneosa: Sokkeli, A-osa, eteläpuoli Lieriönäytteen pituus: 65 mm Ohuthiepinta: Ulkopinta Yleistiedot: - näytelieriö on katkennut mm ulkopinnasta (osin teräksen kohdalta) sekä haljennut läpi, lieriö liimattu ohuthieen valmistuksessa - ulkopinnassa on 0,1-0,8 mm paksu pinnoite, osin irronnut ja lieriön sisäpinta on epätasainen katkaisupinta - teräs (Ø 8 mm) on ollut 27 mm ulkopinnasta (irronnut betonista), teräksen pinnassa vähäisesti ruostetta mutta ei varsinaista syöpymää - karbonatisoituminen edennyt lieriön läpi Laatu ja mikrorakenne: - betonin rakenne on epätasainen ja halkeaman kohdalla harvaa, ulkopinnassa on 0-6 mm pinta-/ tasoituskerros (sementtilaasti) - tiivistyminen on puutteellinen, tiivistyshuokosia (Ø < 6 mm) yleensä suhteellisen vähän mutta ne ovat paikoin kerääntyminä ja alle 12 mm pitkinä onkaloina - kiviaineen tartunnat ovat betonin harvalla osalla osin avoimia ja muutoin pääosin kiinni - kiviaine on pyöristynyttä (pääkivilajit: granitoidit), suurin havaittu raekoko 10 mm - sideaineen (portlandsementti) mikrorakenne/ -tekstuuri on pääosin tasainen, klinkkeri on osin karkearakeista ja hydrataatioaste on korkea - suojahuokosia (Ø 0,02-0,8 mm) suhteellisen vähän - huokosissa ei merkittäviä kiteytymiä/ täytteitä Rapautuneisuus/ säröily: - lieriön katkeamiskohdassa, ohuthieessä havaittiin vähäistä mikrosäröilyä (säröjen leveys alle 0,07 mm) - mikrosäröt leikkaavat yksittäisesti kiviainetta LABROC OY OULU: TEKNOLOGIANTIE 11, OULU, PUH LABROC OY TAMPERE: HATANPÄÄN VALTATIE 34 B 2.KRS, TAMPERE, PUH LABROC OY ESPOO: METSÄNNEIDONKUJA 6, ESPOO, PUH Y-TUNNUS:

17 Rakenneosa: Sokkeli, A-osa, itäpuoli 56283/OH TUTKIMUSRAPORTTI Kuuhankaveden koulu (10) Näyte: 6 Lieriönäytteen pituus: 45 mm Yleistiedot: - näytelieriö on ehjä, sisäpinta on lohkeamapinta - ulkopinnassa on alle 0,5 mm paksu pinnoite, osittain irronnut - karbonatisoituminen edennyt ulkopinnasta mm, keskimäärin 33 mm Ohuthiepinta: Ulkopinta Laatu ja mikrorakenne: - betonin rakenne on suhteellisen tasainen - tiivistyminen on tyydyttävä, tiivistyshuokosia kohtalaisesti (Ø < 8 mm) - kiviaineen tartunnat ovat yleisesti tiiviit, vähäisesti rakomaisesti avoimet - kiviaine on pyöristynyttä sekä osin kulmikasta (pääkivilajit: granitoidit), suurin havaittu raekoko 14 mm - sideaineen (portlandsementti, masuunikuonaa) mikrorakenne/ -tekstuuri on tasainen, klinkkeri on osin karkearakeista ja hydrataatioaste on korkea - suojahuokosia (Ø 0,02-0,8 mm) suhteellisen vähän - huokosissa ei merkittäviä kiteytymiä/ täytteitä Rapautuneisuus/ säröily: - halkeilua tai suuntautunutta säröilyä ei havaittu - epäjatkuvia mikrosäröjä on vähän, mikrosäröjen leveys alle 0,01 mm LABROC OY OULU: TEKNOLOGIANTIE 11, OULU, PUH LABROC OY TAMPERE: HATANPÄÄN VALTATIE 34 B 2.KRS, TAMPERE, PUH LABROC OY ESPOO: METSÄNNEIDONKUJA 6, ESPOO, PUH Y-TUNNUS:

18 Rakenneosa: Sokkeli, Y-osa, eteläpuoli 56283/OH TUTKIMUSRAPORTTI Kuuhankaveden koulu (10) Näyte: 7 Lieriönäytteen pituus: 52 mm Yleistiedot: - näytelieriö on ehjä, sisäpinta on lohkeamapinta - ulkopinta on epätasainen ja kivi on puhjennut pintaan - karbonatisoituminen edennyt ulkopinnasta mm, keskimäärin 35 mm Ohuthiepinta: Ulkopinta Laatu ja mikrorakenne: - betonin rakenne on yleisesti tasainen - tiivistyminen on vähintään tyydyttävä, tiivistyshuokosia suhteellisen vähän (Ø < 10 mm, yksittäisiä suuria huokosia) - kiviaineen tartunnat ovat tiiviit - kiviaine on pääosin pyöristynyttä (pääkivilajit: granitoidit), suurin havaittu raekoko 22 mm - sideaineen (portlandsementti) mikrorakenne/ -tekstuuri on suhteellisen tasainen, klinkkeri on osin karkearakeista ja hydrataatioaste on korkea, mikrotiiveys mahdollisesti hieman vaihtelee - suojahuokosia (Ø 0,02-0,8 mm) suhteellisen vähän, ulkopinnan läheisyydessä hieman enemmän - huokosten seinämillä vähän ettringiittiä Rapautuneisuus/ säröily: - halkeilua tai suuntautunutta säröilyä ei havaittu - epäjatkuvia mikrosäröjä on vähän, mikrosäröjen leveys alle 0,01 mm LABROC OY OULU: TEKNOLOGIANTIE 11, OULU, PUH LABROC OY TAMPERE: HATANPÄÄN VALTATIE 34 B 2.KRS, TAMPERE, PUH LABROC OY ESPOO: METSÄNNEIDONKUJA 6, ESPOO, PUH Y-TUNNUS:

19 Rakenneosa: Sokkeli, Y-osa, pohjoispuoli 56283/OH TUTKIMUSRAPORTTI Kuuhankaveden koulu (10) Näyte: 8 Lieriönäytteen pituus: 50 mm Yleistiedot: - näytelieriö on ehjä, sisäpinta on lohkeamapinta - ulkopinnassa on alle 0,5 mm paksu pinnoite, säröillyt ja osittain irronnut - karbonatisoituminen edennyt ulkopinnasta mm, keskimäärin 29 mm Ohuthiepinta: Ulkopinta Laatu ja mikrorakenne: - betonin rakenne on yleisesti tasainen - tiivistyminen on vähintään tyydyttävä, tiivistyshuokosia suhteellisen vähän (Ø < 6 mm) - kiviaineen tartunnat ovat yleisesti tiiviit - kiviaine on pääosin pyöristynyttä (pääkivilajit: granitoidit, gneissit, amfiboliitit), suurin havaittu raekoko 20 mm - sideaineen (portlandsementti) mikrorakenne/ -tekstuuri on suhteellisen tasainen, klinkkeri on osin karkearakeista ja hydrataatioaste on korkea, mikrotiiveys mahdollisesti hieman vaihtelee - suojahuokosia (Ø 0,02-0,8 mm) suhteellisen vähän - huokosten seinämillä vähän ettringiittiä Rapautuneisuus/ säröily: - halkeilua tai suuntautunutta säröilyä ei havaittu - epäjatkuvia mikrosäröjä on vähän, mikrosäröjen leveys alle 0,02 mm ja ne ovat pääosin kivien reunoilla LABROC OY OULU: TEKNOLOGIANTIE 11, OULU, PUH LABROC OY TAMPERE: HATANPÄÄN VALTATIE 34 B 2.KRS, TAMPERE, PUH LABROC OY ESPOO: METSÄNNEIDONKUJA 6, ESPOO, PUH Y-TUNNUS:

20 Rakenneosa: Pilarirappaus, A-osa, itäpuoli 56283/OH TUTKIMUSRAPORTTI Kuuhankaveden koulu (10) Näyte: 9 Lieriönäytteen pituus: 24 mm Ohuthiepinta: Ulkopinta Yleistiedot: - näytelieriö on ehjä - ulkopinnassa kaksinkertainen pinnoite alle 0,5 mm (osin orgaaninen) ja alla kalkkimaalia, tartunta alustaan kiinni Laatu ja mikrorakenne: - rakenne suhteellisen tasalaatuinen ja huokoinen, käsiteltäessä helposti hiekkaantuva - työsauma noin 4 mm ulkopinnasta, laastikerrosten koostumus/ rakenne samankaltainen - kiviaine silikaattista hiekkaa (Ø < 3 mm) ja kalkkikivijauhetta/ -rouhetta - kiviaineen sidokset yleisesti kiinni, säröjen yhteydessä vähäisesti avoimet - sideaine arviolta kalkkirikasta, mahdollisesti luokkaa KS80/20 - sideaineen mikrotekstuuri on suhteellisen tasainen, kalkki on hieman paakuissa - karbonatisoituminen edennyt läpi - huokosia on paljon (Ø < 3 mm) ja ne ovat pyöreitä sekä epäsäännöllisen muotoisia - huokosissa ei merkittäviä sekundäärisiä kiteytymiä - yleisesti tekstuuri-/ mikrosäröilyä ja ne muodostavat suhteellisen yleisesti verkostoa - paikoin verkostosäröily on tiheää ja mikrotekstuuri on mosaiikkimainen Rapautuneisuus/ säröily: - kauttaaltaan tekstuuri-/ mikrosäröilyä ja ne muodostavat paikoin pienialaisia verkostoja - sisäpinnan läheisyydessä mikrosäröily on osin pinnan suuntaista LABROC OY OULU: TEKNOLOGIANTIE 11, OULU, PUH LABROC OY TAMPERE: HATANPÄÄN VALTATIE 34 B 2.KRS, TAMPERE, PUH LABROC OY ESPOO: METSÄNNEIDONKUJA 6, ESPOO, PUH Y-TUNNUS:

21 Rakenneosa: Ulkomuuraus, A-osa, eteläpuoli 56283/OH TUTKIMUSRAPORTTI Kuuhankaveden koulu (10) Näyte: 10 Lieriönäytteen pituus: 57 mm Ohuthiepinta: Ulkopinta Yleistiedot: - näyte koostuu punaisesta reikätiilestä ja muuraus-/ saumalaastista, tartunnat ovat heikot tai irti - näyte on useassa osassa ja se on liimattu kokoon ohuthieen valmistuksen yhteydessä TIILI: Laatu, mikrorakenne ja rapautuneisuus/säröily: - tiilen rakenne on tasainen ja tiivis - saviaineen mikrorakenne on tasainen, massamainen ja suuntautumaton - kiviaine silikaattista hiekkaa (suurin havaittu raekoko 2 mm), kiviaineen sidokset ovat kiinni - huokosia (Ø alle 2 mm) on vähän - suuntautumatonta tekstuurisäröilyä on yksittäisesti LAASTI: Laatu, mikrorakenne ja rapautuneisuus/säröily: - rakenne on suhteellisen tasalaatuinen ja huokoinen - kiviaine (Ø < 3 mm) graniittista/ silikaattista hiekkaa, kiviaineen sidokset yleisesti kiinni ja huokosten yhteydessä yksittäisesti avoimet - laasti on kalkkisementtilaasti ja koostumus on arviolta luokkaa KS50/50 tai mahdollisesti hieman sementtirikasta - mikrotekstuuri on hieman epätasainen, sementtiklinkkerin jakautunut hieman epätasaisesti, karbonatisoituminen edennyt läpi - huokosia (Ø < 3 mm) erittäin runsaasti sekä vähäisesti kasautumina ja ne ovat pääosin epäsäännöllisen muotoisia - ei merkittäviä sekundäärisiä kiteytymiä - yksittäisiä suuntautumattomia mikro-/ tekstuurisäröjä - suuntautunutta säröilyä ei havaittu LABROC OY OULU: TEKNOLOGIANTIE 11, OULU, PUH LABROC OY TAMPERE: HATANPÄÄN VALTATIE 34 B 2.KRS, TAMPERE, PUH LABROC OY ESPOO: METSÄNNEIDONKUJA 6, ESPOO, PUH Y-TUNNUS:

22 Rakenneosa: Ulkomuuraus, Y-osa, eteläsivu 56283/OH TUTKIMUSRAPORTTI Kuuhankaveden koulu (10) Näyte: 11 Lieriönäytteen pituus: 53 mm Ohuthiepinta: Ulkopinta Yleistiedot: - näytelieriö koostuu kalkkihiekkatiilestä ja muuraus-/ saumalaastista, tartunnat ovat irti - näyte on liimattu ohuthieen valmistuksessa KALKKIHIEKKATIILI: Laatu, mikrorakenne ja rapautuneisuus/säröily: - tiilen makrorakenne on yleisesti tasainen ja tiivis, mikrorakenne on huokoinen - kalkki on tasaisesti hiekkarakeiden väleissä, mutta sidokset ovat huokoisuuden seurauksena osin hieman avoimet - kiviaine silikaattista hiekkaa/ soraa (pääosin raekoko alle 3 mm, yksittäisesti 8 mm), hiekan kvartsipitoisuus on arviolta yli 50% - huokosia (Ø alle 0,5 mm) on runsaasti ja ne ovat epäsäännöllisen muotoisia - noin 1 mm ulkopinnasta on vähän pinnan suuntaista mikrosäröilyä (leveys alle 0,05 mm) ja tiilen pinta on osin irronnut - muutoin varsinaista säröilyä ei havaittu, kiviaineen tartunnoissa on hieman rakomaisia huokostiloja LAASTI: Laatu, mikrorakenne ja rapautuneisuus/säröily: - rakenne on suhteellisen tasalaatuinen ja huokoinen - kiviaine (Ø < 3 mm) graniittista/silikaattista hiekkaa, kiviaineen sidokset pääosin kiinni ja säröilyn sekä huokosten yhteydessä paikoin avoimet - laasti on aviolta hieman sementtirikas, mahdollisesti luokka KS35/65 - mikrotekstuuri on yleisesti tasainen - huokosia (Ø < 2 mm) runsaasti, ne ovat pyöreitä sekä epäsäännöllisen muotoisia ja osin pitkänomaisia/ rakomaisia - huokosissa ei merkittäviä sekundäärisiä kiteytymiä - ulkopinnasta 10 mm on runsaasti mikrosäröilyä ja säröt ovat osin pinnan suuntaisia sekä muodostavat verkostoa (säröjen leveys alle 0,08 mm) - muutoin kohtalaisesti tekstuuri-/ mikrosäröilyä ja ne muodostavat paikoin verkostoa - säröt leikkaavat yksittäisesti kiviainetta Vesa Kontio tutkija, FM puh Tomi Tolppi tutkija, FM LABROC OY OULU: TEKNOLOGIANTIE 11, OULU, PUH LABROC OY TAMPERE: HATANPÄÄN VALTATIE 34 B 2.KRS, TAMPERE, PUH LABROC OY ESPOO: METSÄNNEIDONKUJA 6, ESPOO, PUH Y-TUNNUS:

23 KLORIDIPITOISUUDEN MÄÄRITYS 56283/KLORIDI Tilaaja: Pohjolan Kiinteistökartoitus Oy Kohde: Kuuhankaveden koulu, A- ja Y-osa Tilauspäivä: Projektinumero: Toimituspäivä: Menetelmät: /1 Koe suoritettiin titraamalla tilaajan toimittamista näytteistä standardin SFS-EN mukaan (Volhardin menetelmä). Tulokset koskevat vain tutkittuja näytteitä. Labroc Oy vastaa toimeksiannoista KSE 2013 mukaisesti. TULOKSET: Näytteenottaja: Kari Kuitunen Näyte Materiaali / tila tai rakennusosa Kuivapaino [g] Cl -pitoisuus [p-%] 1 Sokkelibetoni A-osa, eteläpuoli (porajauhe) 5,19 < 0,01 2 Sokkelibetoni A-osa, itäpuoli (porajauhe) 5,11 < 0,01 3 Sokkelibetoni Y-osa, eteläpuoli (porajauhe) 5,25 < 0,01 4 Sokkelibetoni Y-osa, pohjoispuoli (porajauhe) 5,29 < 0,01 Henna Berg Tutkija, laborantti LABROC OY OULU: TEKNOLOGIANTIE 11, OULU, PUH TAMPERE: HATANPÄÄN VALTATIE 34 B 2.KRS, TAMPERE, PUH ESPOO: METSÄNNEIDONKUJA 6, ESPOO, PUH Y-TUNNUS:

LABROC 2056/OH TUTKIMUSRAPORTTI

LABROC 2056/OH TUTKIMUSRAPORTTI 1 (6) OHUTHIEANALYYSI Tilaaja: Wise Group Finland Oy/ Tomi Valkeapää Tilaus-/ toimituspäivä: 13.01.2014 (tilaus) Kohde/ projektinumero: Louhentie 3 Näytetunnukset: 01.OH-RA, 02.OH-RA, 03.OU-RA Näytteiden

Lisätiedot

tilaus- tai toimituspäivämäärä: (tilaus) näytteiden muoto ja halkaisija: poralieriö, Ø 46 mm Näyte 1.1 seinä. Ohuthie ulkopinnasta alkaen.

tilaus- tai toimituspäivämäärä: (tilaus) näytteiden muoto ja halkaisija: poralieriö, Ø 46 mm Näyte 1.1 seinä. Ohuthie ulkopinnasta alkaen. 1 (10) 08.02.2013 Puh. 0207 864 12 Fax 0207 864 800 Ramboll Finland Oy Lauri Harle Säterinkatu 6 PL 25 02601 ESPOO analyysi: OHUTHIEANALYYSI kohde: Uimahalli näytetunnukset: 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 2.1, 2.2,

Lisätiedot

Sorvatie 11, 01480 Vantaa

Sorvatie 11, 01480 Vantaa RAPATUN JULKISIVUN KUNTOTUTKIMUS OHUTHIENÄYTTEILLÄ JOKIVARREN KOULU Sorvatie 11, 01480 Vantaa ISS PROKO OY KIINTEISTÖJEN KÄYTÖNOHJAUS 21.12.2012 Raportti 2 (5) JOKIVARREN KOULU 21.12.2012 Kiinteistöjen

Lisätiedot

WSP TutkimusKORTES Oy Heikkiläntie 7 D 00210 HELSINKI Puh. 0424 9696 1 05.09.2006 Fax 09-7740 7719

WSP TutkimusKORTES Oy Heikkiläntie 7 D 00210 HELSINKI Puh. 0424 9696 1 05.09.2006 Fax 09-7740 7719 6142/06 1 (8) WSP TutkimusKORTES Oy Heikkiläntie 7 D 00210 HELSINKI Puh. 0424 9696 1 05.09.2006 Fax 09-7740 7719 OHUTHIETUTKIMUS Yleistiedot näytteistä Tutkimukset WSP TutkimusKORTES Oy on ottanut kohteesta

Lisätiedot

KLORIDIPITOISUUDEN MÄÄRITYS

KLORIDIPITOISUUDEN MÄÄRITYS 1442 5183/KLORIDI TUTKIMUSRAPORTTI 26.5.2015 1(1) KLORIDIPITOISUUDEN MÄÄRITYS Tilaaja: Ramboll Finland Oy/ Tuomo Siitonen Tilaus-/ toimituspäivä: 8.5.2015 Kohde/ projektinumero: Liedon vesitornin kuntotutkimus

Lisätiedot

BETONISEN JULKISIVUN. KUNTOTUTKIMUS OHUTHIE NÄYTTEILLÄ KATRIINAN SAIRAALA Katriinankuja 4, Vantaa

BETONISEN JULKISIVUN. KUNTOTUTKIMUS OHUTHIE NÄYTTEILLÄ KATRIINAN SAIRAALA Katriinankuja 4, Vantaa BETONISEN JULKISIVUN KUNTOTUTKIMUS OHUTHIE NÄYTTEILLÄ KATRIINAN SAIRAALA Katriinankuja 4, Vantaa ISS PROKO OY KIINTEISTÖJEN KÄYTÖNOHJAUS 21.12.2012 Raportti 2 (5) KATRIINAN SAIRAALA 21.12.2012 Kiinteistöjen

Lisätiedot

Kivimäen koulu Julkisivurakenteiden kuntotutkimus 28.2.2012

Kivimäen koulu Julkisivurakenteiden kuntotutkimus 28.2.2012 TUTKIMUS- JA ANALYYSIPALVELUT Kivimäen koulu Julkisivurakenteiden kuntotutkimus 28.2.2012 Raporttitunnus 1280012 Jaakko Luukkonen, insinööri TUTKIMUS- JA ANALYYSIPALVELUT Kivimäenkoulu, Vantaa TUTKIMUSSELOSTUS

Lisätiedot

BETONIN OPTISET TUTKIMUSMENETELMÄT

BETONIN OPTISET TUTKIMUSMENETELMÄT BETONIN OPTISET TUTKIMUSMENETELMÄT Betonilaborantti ja -myllärikurssi Jarkko Klami, Asiantuntija (FM) VTT Expert Services Oy Menetelmät Useita eri menetelmiä ja optisia laitteita, riippuen mitä halutaan

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS 1 (12) Tekninen vastuuhenkilö: Nro , Tilaus: Teemu Männistö Koronakatu ESPOO

TUTKIMUSSELOSTUS 1 (12) Tekninen vastuuhenkilö: Nro , Tilaus: Teemu Männistö Koronakatu ESPOO TUTKIMUSSELOSTUS 1 (12) Tilaaja: Aaro Kohonen Oy Tilaus: Teemu Männistö Koronakatu 2 02210 ESPOO Saap.pvm: 29.03.2007 Kohde: Martinlaakson koulu Tehtävä: Betonin mikrorakennetutkimus ohuthieestä, 12 kpl;

Lisätiedot

Esko Karvonen 18.5.2010 B-6820. Sami Koskela, Uudenmaan Projektijohtopalvelut Oy, 30.3.2010

Esko Karvonen 18.5.2010 B-6820. Sami Koskela, Uudenmaan Projektijohtopalvelut Oy, 30.3.2010 Tutkimusselostus 1 (3) Jakelu: As Oy Mäkärä c/o Uudenmaan Projektijohtopalvelut Oy Sami Koskela Tekniikantie 12 02150 ESPOO Tarkastaja, pvm Hyväksyjä, pvm AS OY MÄKÄRÄ SIPOREX-SEINÄTUTKIMUS 1 TILAUS 2

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. 2 TUTKIMUSTULOKSET 3 2.1 Julkisivut 3 2.2 Sokkelit 9 2.3 Pilarit 11 2.4 Betoniportaat ja betonikaide 12

SISÄLLYSLUETTELO. 2 TUTKIMUSTULOKSET 3 2.1 Julkisivut 3 2.2 Sokkelit 9 2.3 Pilarit 11 2.4 Betoniportaat ja betonikaide 12 VUOSAAREN ALA-ASTEEN KOULU JULKISIVURAKENTEIDEN KUNTOTUTKIMUS 12.4.2013 SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 2 1.1 Yleistiedot 2 1.2 Tehtävä 2 1.3 Tutkimuksen sisältö, rajaus ja luotettavuus

Lisätiedot

Teollisten mineraalivillakuitujen tutkimus. Ruukinkankaan koulu. Ruukinkatu 5, Suomussalmi

Teollisten mineraalivillakuitujen tutkimus. Ruukinkankaan koulu. Ruukinkatu 5, Suomussalmi Teollisten mineraalivillakuitujen tutkimus Ruukinkankaan koulu Ruukinkatu 5, Suomussalmi Tutkija Sotkamon Erikoispuhdistus Oy Sivu 1 / 4 MMMF-tutkimus Ruukinkankaan koulu, Suomussalmi Sisällysluettelo

Lisätiedot

RAPORTTI Untamontie Luokkasiipi, terveydenhoitajan tila tervapaperi (siporexin yläpinnassa) (näyte 45).

RAPORTTI Untamontie Luokkasiipi, terveydenhoitajan tila tervapaperi (siporexin yläpinnassa) (näyte 45). RAPORTTI Untamontie 2 15.8.2014 61(62) - Luokkasiipi, terveydenhoitajan tila tervapaperi (siporexin yläpinnassa) (näyte 45). Tutkimusten yhteydessä otetuista materiaalinäytteistä löytyi raskasmetalleja

Lisätiedot

BETONIN OPTISET TUTKIMUSMENETELMÄT

BETONIN OPTISET TUTKIMUSMENETELMÄT BETONIN OPTISET TUTKIMUSMENETELMÄT Your industry, our focus BETONILABORANTTI JA - MYLLÄRIKURSSI JARKKO KLAMI Menetelmät Useita eri menetelmiä ja optisia laitteita, riippuen mitä halutaan selvittää ja millainen

Lisätiedot

Tutkimusseloste TT Lappeenrannan kaupungintalo, edustatori Laboratoriotutkimukset

Tutkimusseloste TT Lappeenrannan kaupungintalo, edustatori Laboratoriotutkimukset Tutkimusseloste TT 1562 Lappeenrannan kaupungintalo, edustatori Laboratoriotutkimukset 1 ( 17 ) Tilaajan tiedot Tilaaja Lappeenrannan kaupunki Osoite Villimiehenkatu 1 Postinumero 53100 Postitoimipaikka

Lisätiedot

Tilaus-/ toimituspäivä: 13.1.2014 (tilaus)

Tilaus-/ toimituspäivä: 13.1.2014 (tilaus) ASBESTIANALYYSI 2056/ASB TUTKIMUSRAPORTTI 17.1.2014 1(1) Tilaaja: Wise Group Finland Oy/ Tomi Valkeapää Tilaus/ toimituspäivä: 13.1.2014 (tilaus) Kohde/ projektinumero: Louhentie 3 Menetelmät: Näytteet

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI Mittausten tekijä(t): Markus Virtanen Saapunut: Mitattu: Näytteenottaja: Jouni Aakula Lisätiedot:

TUTKIMUSRAPORTTI Mittausten tekijä(t): Markus Virtanen Saapunut: Mitattu: Näytteenottaja: Jouni Aakula Lisätiedot: TUTKIMUSRAPORTTI Mittausten tekijä(t): Markus Virtanen Saapunut: 28.11.2018 Mitattu: 29.11.2018 Näytteenottaja: Jouni Aakula Lisätiedot: Tunniste: B181883 1(2) LO24 Asbestin toteaminen materiaalinäytteistä

Lisätiedot

HINTAN VESILAITOS VESIKATON HAITTA- AINEKARTOITUS

HINTAN VESILAITOS VESIKATON HAITTA- AINEKARTOITUS Vastaanottaja Sara Alanärä, Oulun Vesi Asiakirjatyyppi Haitta-ainekartoitusraportti Päivämäärä 14.1.2016 HINTAN VESILAITOS VESIKATON HAITTA- AINEKARTOITUS HINTAN VESILAITOS VESIKATON HAITTA-AINEKARTOITUS

Lisätiedot

Tikkutehtaan savupiippu

Tikkutehtaan savupiippu Ote kuntoselvityksestä / Raksystems Insinööritoimisto Oy Tikkutehtaan savupiippu 1 RAKENNESELVITYS Rakenteet Savupiipun jalustana on näkyviltä osin paikalla betonista valettu sokkeliosuus. Sokkelin alapuolisen

Lisätiedot

KUNTOTUTKIMUS. Metsolan ala-aste WSP Finland Oy Tutkimus. Mall: Allmän - Stående dot ver 1.0

KUNTOTUTKIMUS. Metsolan ala-aste WSP Finland Oy Tutkimus. Mall: Allmän - Stående dot ver 1.0 KUNTOTUTKIMUS Metsolan ala-aste 30.1.2008 Mall: Allmän - Stående - 2003.dot ver 1.0 Metsolan ala-aste TUTKIMUSSELOSTUS 30.1.2008 TIIVISTELMÄ Kohteena oli Metsolan ala-asteen julkisivujen kuntotutkimus.

Lisätiedot

SIPOON KUNTA SÖDERKULLAN KOULU

SIPOON KUNTA SÖDERKULLAN KOULU Päivämäärä 28.11.2017 Laatija Jakelu Anne Lempinen Asiantuntija Pasi Kanerva, Mika- Matti Orrela SIPOON KUNTA SÖDERKULLAN KOULU Pintojen pölyisyysselvitys Ramboll P.O. Box 25 Säterinkatu 6 FI-02601 ESPOO

Lisätiedot

Vesitornin kuntoarvio. Päiväys Projekti Kuntoarvio Tilaaja Kankaanpään kaupunki Kohde Niinisalon vesitorni

Vesitornin kuntoarvio. Päiväys Projekti Kuntoarvio Tilaaja Kankaanpään kaupunki Kohde Niinisalon vesitorni Vesitornin kuntoarvio Päiväys Projekti Kuntoarvio Tilaaja Kankaanpään kaupunki Kohde Kuntotutkimusraportti 1/17 Sisällys 1 Tiivistelmä... 2 2 Yhteystiedot... 3 2.1 Kohde... 3 2.2 Tilaaja... 3 2.3 Tutkimusten

Lisätiedot

Helsingin kaupunki, Tilakeskus Pelimannintie 16, Pelimannin ala-aste JULKISIVUN KUNTOTUTKIMUS projekti

Helsingin kaupunki, Tilakeskus Pelimannintie 16, Pelimannin ala-aste JULKISIVUN KUNTOTUTKIMUS projekti Helsingin kaupunki, Tilakeskus Pelimannintie 16, Pelimannin ala-aste JULKISIVUN KUNTOTUTKIMUS 14.6.2012 projekti 304164 HELSINGIN KAUPUNKI, TILAKESKUS PELIMANNIN ALA-ASTE JULKISIVUN KUNTOTUTKIMUS 14.6.2012

Lisätiedot

TAPIOLAN UIMAHALLI ULKOALTAIDEN JA ULKOHYPPYTORNIN KUNTOTUTKIMUS

TAPIOLAN UIMAHALLI ULKOALTAIDEN JA ULKOHYPPYTORNIN KUNTOTUTKIMUS Tutkimusselostus 1 (5) Jakelu: Heikki Kääriäinen Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI heikki.kaariainen@espoo.fi Laatija, pvm Tarkastaja, pvm TAPIOLAN UIMAHALLI ULKOALTAIDEN JA ULKOHYPPYTORNIN

Lisätiedot

JULKISIVUJEN JA PARVEKKEIDEN KUNTOTUTKIMUS VESIKATON KUNTOTARKASTUS 27.12.2014 ASUNTO OY KIRKONROTTA KAIVOMESTARINKATU 6 02770 ESPOO

JULKISIVUJEN JA PARVEKKEIDEN KUNTOTUTKIMUS VESIKATON KUNTOTARKASTUS 27.12.2014 ASUNTO OY KIRKONROTTA KAIVOMESTARINKATU 6 02770 ESPOO VESIKATON KUNTOTARKASTUS 27.12.2014 ASUNTO OY KIRKONROTTA 02770 ESPOO 2/55 SISÄLLYSLUETTELO 1. KUNTOTUTKIMUKSEN YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kohdetiedot ja tilaaja... 3 1.2 Tutkimuksen laatija... 3 1.3 Tutkimuksen

Lisätiedot

TT-LAATTOJEN HALKEAMAT SELVITYS. Kimokujan koulu ja kirjasto Kimokuja 5 01200 Vantaa . 1 (21) 1920640 27.4.2011. Sisältö. Projekti VANTAAN KAUPUNKI

TT-LAATTOJEN HALKEAMAT SELVITYS. Kimokujan koulu ja kirjasto Kimokuja 5 01200 Vantaa . 1 (21) 1920640 27.4.2011. Sisältö. Projekti VANTAAN KAUPUNKI . 1 (21) Sisältö TT-LAATTOJEN HALKEAMAT SELVITYS Projekti VANTAAN KAUPUNKI Kimokujan koulu ja kirjasto Kimokuja 5 01200 Vantaa Rev. Päiväys Muuttanut Hyväksynyt Muutos Aaro Kohonen Oy www.aarokohonen.com

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI, LEPPÄKORVEN KOULU, VANTAA

TUTKIMUSRAPORTTI, LEPPÄKORVEN KOULU, VANTAA HB Sisäilmatutkimus Oy 6.3.2012 1 f. 09-3948 5721 Raportti Vantaan kaupunki, tilakeskus Hankepalvelut/Hankevalmistelu Ulla Lignell Sisäympäristöasiantuntija Kielotie 13, 01300 VANTAA e-mail. ulla.lignell@vantaa.fi

Lisätiedot

WSP TUTKIMUSKORTES OY

WSP TUTKIMUSKORTES OY TIIVISTELMÄ Vantaalla sijaitsevan Katriinan vanhan sairaalan julkisivurappauksen ja parvekkeiden kuntotutkimus. Kuntotutkimuksen on tilannut Pekka Wallenius Vantaan kaupungin tilakeskuksesta. Tutkittu

Lisätiedot

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS Hangon kaupunki - Halmstadintalo - keittiön ja päiväkotitilojen mikrobinäytteenotot 22.11.2017 1 / 11 Sisällysluettelo Yleistiedot... 3 Kohde... 3 Tilaaja... 3 Tutkimuksen

Lisätiedot

Rajattu asbestikartoitus Saksalansaarentie 3 Hankasalmi

Rajattu asbestikartoitus Saksalansaarentie 3 Hankasalmi 2017 Rajattu asbestikartoitus Saksalansaarentie 3 Hankasalmi Pohjolan kiinteistökartoitus Oy 24.10.2017 1 Rajattu asbestikartoitus Vuotovahinko huoneistot 2, 4 ja porraskäytävä Saksalansaarentie 3 41520

Lisätiedot

KIIKAN UIMAHALLI kuntoarvio- ja kuntotutkimustulosten esittely

KIIKAN UIMAHALLI kuntoarvio- ja kuntotutkimustulosten esittely KIIKAN UIMAHALLI kuntoarvio- ja kuntotutkimustulosten esittely Altaiden betonirakenteet, ympäröivien tilojen rakenteet 05.10.2016 RI (AMK) Kari Lehtola ja Rkm Timo Ekola Esityksen sisältö Kuntoarvio 2012;

Lisätiedot

Materiaalinäytteenotto ulkoseinistä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu

Materiaalinäytteenotto ulkoseinistä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu 1/8 Materiaalinäytteenotto ulkoseinistä 01.10.2015 Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu Jakelu: bengt.lindholm@hanko.fi (PDF) veli-jukka.rousu@hanko.fi (PDF) Sisäilmari Oy, arkisto (PDF) 2/8 Sisällys 1.

Lisätiedot

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS Hangon keskuskoulu puutyöluokat, 6.11.2017 1 / 13 Sisällysluettelo Yleistiedot... 3 Kohde... 3 Tilaaja... 3 Tutkimuksen syy ja rajaukset... 3 Käytetyt menetelmät ja

Lisätiedot

Rehtorintie 11, Espoo Julkisivun kuntotutkimus ja julkisivu- / vesikattorakenteiden haitta-ainekartoitus

Rehtorintie 11, Espoo Julkisivun kuntotutkimus ja julkisivu- / vesikattorakenteiden haitta-ainekartoitus 1/37 Tutkimusraportti Rehtorintie 11, Espoo Julkisivun kuntotutkimus ja julkisivu- / vesikattorakenteiden haitta-ainekartoitus Projekti 309512 21.01.2018 2/37 TIIVISTELMÄ Rehtorintien koulurakennuksen

Lisätiedot

Asbestikartoitus Tampereen Tilakeskus Liikelaitos Onkiniemenkatu 2 Tehdasrakennus

Asbestikartoitus Tampereen Tilakeskus Liikelaitos Onkiniemenkatu 2 Tehdasrakennus Asbestikartoitus Tampereen Tilakeskus Liikelaitos Onkiniemenkatu 2 Tehdasrakennus Kiinteistöjen käytönohjaus 8.5.2017 Kiinteistöjen käytönohjaus Tampereen Tilakeskus Liikelaitos 2(12) Onkiniemenkatu 2:

Lisätiedot

As Oy Juhannusrinne. Julkisivu- ja parvekerakenteiden sekä ikkunoiden kuntotutkimus

As Oy Juhannusrinne. Julkisivu- ja parvekerakenteiden sekä ikkunoiden kuntotutkimus As Oy Juhannusrinne Julkisivu- ja parvekerakenteiden sekä ikkunoiden kuntotutkimus 4.1.2019 24 15357.1 RI(AMK) Timo Rantatorikka RI(AMK) Jarkko Koskinen 1 (18) Tiivistelmä Tässä tutkimuksessa selvitettiin

Lisätiedot

Asbestikartoitus Tampereen Tilakeskus Liikelaitos Onkiniemenkatu 2 Voimala

Asbestikartoitus Tampereen Tilakeskus Liikelaitos Onkiniemenkatu 2 Voimala Asbestikartoitus Tampereen Tilakeskus Liikelaitos Onkiniemenkatu 2 Voimala 10.5.2017 Tampereen Tilakeskus Liikelaitos 2(7) Onkiniemenkatu 2: voimala Asbesti- ja haitta-ainekartoitus 10.05.2017 Proj. No:

Lisätiedot

Sisäilmatutkimusraportti, Kaunialan Sairaala, Kylpyläntie 19, 02700 Kauniainen

Sisäilmatutkimusraportti, Kaunialan Sairaala, Kylpyläntie 19, 02700 Kauniainen Delete Tutkimus Oy 16.7.2012 p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 Tutkimusraportti Kaunialan Sairaala Oy Markku Kiuru Talous- ja hallintopäällikkö Kylpyläntie 19 02700 Kauniainen puh: 09-505 922 29 mp: 0500 711

Lisätiedot

Kiviaineksen petrografinen määritys & Alkalikiviainesreaktiot. by 43 Betonin kiviainekset 2018 Jarkko Klami VTT Expert Services Oy

Kiviaineksen petrografinen määritys & Alkalikiviainesreaktiot. by 43 Betonin kiviainekset 2018 Jarkko Klami VTT Expert Services Oy Kiviaineksen petrografinen määritys & Alkalikiviainesreaktiot by 43 Betonin kiviainekset 2018 Jarkko Klami VTT Expert Services Oy Kiviaineksen petrografinen määritys Standardit: SFS-EN 932-3 Yksinkertaistetun

Lisätiedot

HAITTA-AINE- / ASBESTIKARTOITUS Työnumero: 4775 Kohde: Terveyskeskussairaala Tammikumpu

HAITTA-AINE- / ASBESTIKARTOITUS Työnumero: 4775 Kohde: Terveyskeskussairaala Tammikumpu Vapaalantie 8A 01650 VANTAA 24H / 050-44 00 415 HAITTA-AINE- / ASBESTIKARTOITUS Työnumero: 4775 Kohde: Terveyskeskussairaala Tammikumpu Osoite: Lippajärventie 1 02700 Espoo Yhteyshenkilö: Alexi Mygänen

Lisätiedot

KOSTEUSVAURIOKARTOITUS, KOTKANSIIPI 7, VANTAA

KOSTEUSVAURIOKARTOITUS, KOTKANSIIPI 7, VANTAA KOSTEUSVAURIOKARTOITUS, KOTKANSIIPI 7, VANTAA HB Sisäilmatutkimus Oy 4.6.2008 Hämeentie 103 D 00550 Helsinki p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 LAUSUNTO www.lifa.fi 1 Sisältö Kosteusvauriokartoitus, Kotkansiipi

Lisätiedot

TARKKAILUSILLAT KOKEMUKSIA 20 VUODEN SEURANNASTA

TARKKAILUSILLAT KOKEMUKSIA 20 VUODEN SEURANNASTA TARKKAILUSILLAT KOKEMUKSIA 20 VUODEN SEURANNASTA 1 TARKKAILUSILLAT KOKEMUKSIA 20 VUODEN SEURANNASTA Sisältö: Johdanto Aineisto Tulokset Päätelmät 2 SILLAT SUOMESSA Liikenneviraston hallinnoimia siltoja

Lisätiedot

Tutkimusraportti, Ilolan koulu, Vantaa

Tutkimusraportti, Ilolan koulu, Vantaa Delete Tutkimus Oy 17.09.2012 Hämeentie 105 A 00550 Helsinki p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 Tutkimusraportti Vantaan kaupunki Tilakeskus Rakennuttaminen Ulla Lignell Kielotie 13 01300 Vantaa Tutkimusraportti,

Lisätiedot

Vesitornin betonirakenteiden kuntotutkimus. Päiväys Projekti Kuntoarvio Tilaaja Kankaanpään kaupunki Kohde Keskustan vanha vesitorni

Vesitornin betonirakenteiden kuntotutkimus. Päiväys Projekti Kuntoarvio Tilaaja Kankaanpään kaupunki Kohde Keskustan vanha vesitorni Vesitornin betonirakenteiden kuntotutkimus Päiväys 30.11.2018 Projekti Kuntoarvio Tilaaja Kankaanpään kaupunki Kohde Keskustan vanha vesitorni Kuntotutkimusraportti 1/20 Sisällys 30.11.2018 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

TAPIOLAN UIMAHALLI, YLEISÖKATSOMOA KANNATTELEVIEN TASAUS- JA PUSKUALTAIDEN PURISTUSLUJUUDEN LISÄTUTKIMUS

TAPIOLAN UIMAHALLI, YLEISÖKATSOMOA KANNATTELEVIEN TASAUS- JA PUSKUALTAIDEN PURISTUSLUJUUDEN LISÄTUTKIMUS Tutkimusselostus 1 (3) Jakelu: Heikki Kääriäinen Tilapalvelut-liikelaitos PL 6200 02070 ESPOON KAUPUNKI Laatija, pvm Tarkastaja, pvm heikki.kaariainen@espoo.fi TAPIOLAN UIMAHALLI, YLEISÖKATSOMOA KANNATTELEVIEN

Lisätiedot

JATKOTUTKIMUSRAPORTTI

JATKOTUTKIMUSRAPORTTI JATKOTUTKIMUSRAPORTTI Hyrynsalmen yhtenäiskoulu Kaarnatie 1 89400 Hyrynsalmi 8.12.2016 RI Joonas Koponen JATKOTUTKIMUSRAPORTTI 2 YHTEYSTIEDOT: Työkohde: Hyrynsalmen yhtenäiskoulu Kaarnatie 1, 89400 Hyrynsalmi

Lisätiedot

Jänneterästen katkeamisen syyn selvitys

Jänneterästen katkeamisen syyn selvitys 1 (3) Tilaaja Onnettomuustutkintakeskus, Kai Valonen, Sörnäisten rantatie 33C, 00500 Helsinki Tilaus Sähköpostiviesti Kai Valonen 4.12.2012. Yhteyshenkilö VTT:ssä Johtava tutkija Jorma Salonen VTT, PL

Lisätiedot

RAPORTTI LAUTTASAAREN KARTANO HELSINKI JULKISIVUJEN JA PARVEKKEIDEN KUNTOTUTKIMUS 21.11.2011

RAPORTTI LAUTTASAAREN KARTANO HELSINKI JULKISIVUJEN JA PARVEKKEIDEN KUNTOTUTKIMUS 21.11.2011 RAPORTTI LAUTTASAARN KARTANO HLSINKI JULKISIVUJN JA PARVKKIDN KUNTOTUTKIMUS VAHANN OY Linnoitustie 5, FI-02600 spoo +358 20 769 8698 Kuntotutkimusraportti 2 (23) TIIVISTLMÄ Toimeksianto käsitti n kaikkien

Lisätiedot

LOVIISAN VESITORNI TÄYDENTÄVÄ KUNTOTUTKIMUS 23.11.2012

LOVIISAN VESITORNI TÄYDENTÄVÄ KUNTOTUTKIMUS 23.11.2012 LOVIISAN VESITORNI TÄYDENTÄVÄ KUNTOTUTKIMUS 23.11.2012 LOVIISAN VESITORNI TÄYDENTÄVÄ KUNTOTUTKIMUS Timo Raiski diplomi-insinööri Pauliina Tammi diplomi-insinööri Tampereella 23.11.2012 1 Loviisan vesitorni

Lisätiedot

Pintojen pölyisyysselvitys Söderkullan koulu

Pintojen pölyisyysselvitys Söderkullan koulu Sipoon kunta Pintojen pölyisyysselvitys Söderkullan koulu 26.10.2017 TPA Andersson Oy Anne Lempinen Sisältö 1. TAVOITTEET JA TOTEUTUS... 3 2. PINTOJEN PÖLYISYYDEN MITTAUS... 4 3. TULOKSET... 5 3.1. Näkyvien

Lisätiedot

KOSTEUSMITTAUS 18.10.2013. Laatija: Kari Löyttymäki 040-3130094 NOUSIAISTEN ALUN URHEILUTALO. Urheilutie 19 21270 NOUSIAINEN

KOSTEUSMITTAUS 18.10.2013. Laatija: Kari Löyttymäki 040-3130094 NOUSIAISTEN ALUN URHEILUTALO. Urheilutie 19 21270 NOUSIAINEN KOSTEUSMITTAUS 18.10.2013 Pohjakuva Mittauspöytäkirja Rakennekuvat Valokuvat Laatija: Kari Löyttymäki 040-3130094 Kohde: Osoite: NOUSIAISTEN ALUN URHEILUTALO Urheilutie 19 21270 NOUSIAINEN Puhelin: Reima

Lisätiedot

PORLAMMIN UIMAHALLI TILASTOVERTAILU MATERIAALINÄYTE DNA-ANALYYSI

PORLAMMIN UIMAHALLI TILASTOVERTAILU MATERIAALINÄYTE DNA-ANALYYSI PORLAMMIN UIMAHALLI TILASTOVERTAILU MATERIAALINÄYTE DNA-ANALYYSI Projekti 1492513 7.2.2013 Sisällysluettelo 1. YHTEYSTIEDOT... 3 2. TILASTOVERTAILU... 4 2.1 Tilastoaineisto... 4 2.2 Käsitteitä... 4 2.3

Lisätiedot

YRTTITIEN PÄIVÄKOTI JA LISÄRAKENNUS KOSTEUSKARTOITUS

YRTTITIEN PÄIVÄKOTI JA LISÄRAKENNUS KOSTEUSKARTOITUS 3.3.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 3 1.1 Yleistiedot 3 1.2 Tehtävä ja lähtötilanne 3 1.3 Aikaisemmat korjaukset ja tutkimukset 3 2 KOSTEUSKARTOITUKSEN TULOKSET 4 2.1 Havainnot

Lisätiedot

JULKISIVUJEN JA PARVEKERAKENTEIDEN KUNTOTUTKIMUS SEKÄ VESIKATON KUNTOARVIO

JULKISIVUJEN JA PARVEKERAKENTEIDEN KUNTOTUTKIMUS SEKÄ VESIKATON KUNTOARVIO JULKISIVUJEN JA PARVEKERAKENTEIDEN KUNTOTUTKIMUS SEKÄ VESIKATON KUNTOARVIO Risupadontie 4 00640 HELSINKI Kuntotutkimusraportti, julkisivut, parvekkeet ja vesikate 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ...3 KOHTEEN

Lisätiedot

Tutkimusraportti, Koisotie 5, Helsinki

Tutkimusraportti, Koisotie 5, Helsinki 20.8.2012 Tutkimusraportti Koisotie 5 Sivu 1 Vantaan kaupunki, Tilakeskus, rakennuttaminen Ulla Lignell Kielotie 13, 01300 Vantaa puh. 050 304 1141 e-mail. ulla.lignell@vantaa.fi Tutkimusraportti, Koisotie

Lisätiedot

ASBESTIKARTOITUS Puusuutarintie Helsinki

ASBESTIKARTOITUS Puusuutarintie Helsinki 22.11.2016 ASBESTIKARTOITUS Puusuutarintie 19 00620 Helsinki / Tutkimukset Jaakko Sireni, Insinööri (AMK) 040 6212 998 jaakko.sireni@delete.fi Asbestikartoitus Sivu 2 / 6 SISÄLTÖ 1 KOHTEEN JA TOIMEKSIANNON

Lisätiedot

Karamzin koulu. Sisäilman mikrobit. K u l l o o n m ä e n t i e 2 0, E s p o o Työnro Ins.

Karamzin koulu. Sisäilman mikrobit. K u l l o o n m ä e n t i e 2 0, E s p o o Työnro Ins. K u l l o o n m ä e n t i e 2 0, 0 2 9 4 0 E s p o o Sisäilman mikrobit 5.4.2017 Työnro 319099.16 Ins. Terttu Rönkä 2 (7) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 1.1 Tilaaja...3 1.2 Työn sisältö...3 1.3 Kohde ja

Lisätiedot

Sisäilman asbestipitoisuuden tutkimus

Sisäilman asbestipitoisuuden tutkimus 22.9.2019 Sisäilman asbestipitoisuuden tutkimus Sepänkadun väistötila Sepänkatu 2, 20700 Turku 1 KOHTEEN JA TOIMEKSIANNON YLEISTIEDOT 1.1 Kohde, toimeksianto ja rajaukset Tutkimuksen kohteena oli osoitteessa

Lisätiedot

Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA. Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet

Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA. Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 Rakennetutkimus

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS

ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS ASBESTI- JA HAITTA-AINEKARTOITUS SUOMIEHEN KOULUTIE 267 (PUUKOULU) 05450 NURMIJÄRVI Insinööritoimisto TähtiRanta Oy Antti Wennström Asbesti- ja haitta-aineasiantuntija (Henkilösertifikaatti Nro VTT-C-10951-33-14)

Lisätiedot

Katriinan sairaala, huoltorakennus Knaapinkuja 01760 Vantaa. p. 040 843 02 88. K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/rno Viranomaisten merkintöjä

Katriinan sairaala, huoltorakennus Knaapinkuja 01760 Vantaa. p. 040 843 02 88. K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/rno Viranomaisten merkintöjä K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/rno Viranomaisten merkintöjä Rakennustoimenpide Asiakirjan nimi Juoks.no Asia Katriinan sairaala, huoltorakennus Knaapinkuja 01760 Vantaa Asiakirjan sisältö Julkisivujen

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA- AINEKARTOITUSRAPORTTI

ASBESTI- JA HAITTA- AINEKARTOITUSRAPORTTI ASBESTI- JA HAITTA- AINEKARTOITUSRAPORTTI Siviilipalveluskeskus (sikala ja lampola) Latokartanontie 79 07810 Ingermanninkylä LAPINJÄRVI Työ nro T17022 Lahti 4.8.2017 Insinööri Studio Oy OY INSINÖÖRI STUDIO,

Lisätiedot

HAITTA-AINE JA ASBESTITUTKIMUS Työnumero: 4840 Kohde:

HAITTA-AINE JA ASBESTITUTKIMUS Työnumero: 4840 Kohde: Vapaalantie 8A 01650 VANTAA 24H / 050-44 00 415 HAITTA-AINE JA ASBESTITUTKIMUS Työnumero: 4840 Kohde: Mäntymäen Koulu Kauniainen Osoite: Mäntymäentie 2 02700 Kauniainen Yhteyshenkilö: Ilona Lehto rakennuttajainsinööri

Lisätiedot

Tutkimusraportti, Kulomäen koulu, Vantaa

Tutkimusraportti, Kulomäen koulu, Vantaa HB Sisäilmatutkimus Oy 2.3.2012 1 Hämeentie 105 A 00550 Helsinki p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 Tutkimusraportti Tutkimusraportti, Kulomäen koulu, Vantaa Johdanto Tutkimuksen kohteena on Kulomäen koulun

Lisätiedot

Ilma betonissa Betonitutkimusseminaari 2017 TkT Anna Kronlöf, FM Jarkko Klami VTT Expert Services Oy

Ilma betonissa Betonitutkimusseminaari 2017 TkT Anna Kronlöf, FM Jarkko Klami VTT Expert Services Oy Kuvapaikka (ei kehyksiä kuviin) Ilma betonissa Betonitutkimusseminaari 2017 TkT Anna Kronlöf, FM Jarkko Klami VTT Expert Services Oy En kyllä tajua, mistä betoniin tulee ylimääräistä ilmaa. Betonissa

Lisätiedot

RAPORTTI TIKKURILAN KIRKKO JULKISIVUJEN KUNTOTUTKIMUS

RAPORTTI TIKKURILAN KIRKKO JULKISIVUJEN KUNTOTUTKIMUS RAPORTTI TIKKURILAN KIRKKO JULKISIVUJEN KUNTOTUTKIMUS Raportti 2 (14) Tiivistelmä Julkisivumuuraukset ovat kaiken kaikkiaan hyväkuntoisia. Tiilien rapautumista ei havaittu. Välitöntä korjaustarvetta esiintyy

Lisätiedot

Jatkotoimenpiteet rakenteille on esitetty kohdassa 5.2. Vesa Kontio Gsm 040 7601317 tutkija

Jatkotoimenpiteet rakenteille on esitetty kohdassa 5.2. Vesa Kontio Gsm 040 7601317 tutkija TIIVISTELMÄ Simonmetsän päiväkodissa, Raatetie 25, 01350 Vantaa tehtiin kosteusvauriokartoitus loka-marraskuussa 2004. Tutkimuksen tilaajana oli Vantaan kaupungin tekniseltä toimialalta kaupunginarkkitehti

Lisätiedot

Materiaalinäytteenotto sisäpihan ulkoseinästä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu

Materiaalinäytteenotto sisäpihan ulkoseinästä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu 1/6 Materiaalinäytteenotto sisäpihan ulkoseinästä 20.11.2015 Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu Jakelu: bengt.lindholm@hanko.fi (PDF) veli-jukka.rousu@hanko.fi (PDF) Sisäilmari Oy, arkisto (PDF) 2/6 Sisällys

Lisätiedot

Betonilattiat ja pinnoittaminen 2013 15.3.2013

Betonilattiat ja pinnoittaminen 2013 15.3.2013 Betonilattiat ja pinnoittaminen 2013 Pinnoituscaset Sami Niemi Rakennusfysikaaliset asiantuntijapalvelut Pinnoituksen onnistuminen Epäonnistumisia liian usein Välillä toimii aivan märälläkin Välillä irtoaa,

Lisätiedot

VOC sisäilmanäytteet Pohjakerroksen käytävä ja V-osa 3-krs portaikko

VOC sisäilmanäytteet Pohjakerroksen käytävä ja V-osa 3-krs portaikko 1(5) VOC sisäilmanäytteet Pohjakerroksen käytävä ja V-osa 3-krs portaikko Sepänkadun koulu 21.12.2018 2(5) 1. LÄHTÖTIEDOT Toimeksiantaja: Turun kaupunki, Tilapalvelukeskus Janne Virtanen Linnankatu 90

Lisätiedot

Tutkimusraportti, Pähkinänsärkijän päiväkoti, Vantaa

Tutkimusraportti, Pähkinänsärkijän päiväkoti, Vantaa Delete Tutkimus Oy 14.09.2012 Hämeentie 105 A 00550 Helsinki p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 Tutkimusraportti Vantaan Tilakeskus Jouni Räsänen Kielotie 13 01300 Vantaa Tutkimusraportti, Pähkinänsärkijän

Lisätiedot

Luokkahuoneen 223 ja ulkovälinevaraston 131 kosteus- ja sisäilmatekninen tutkimus

Luokkahuoneen 223 ja ulkovälinevaraston 131 kosteus- ja sisäilmatekninen tutkimus 1 (4) MUISTIO 16.4.2014 KOTTBY LÅGSTADIESKOLA Pohjolankatu 45 00600 Helsinki Luokkahuoneen 223 ja ulkovälinevaraston 131 kosteus- ja sisäilmatekninen tutkimus Tutkimusajankohta 19.2. 27.3.2014 Tilaaja

Lisätiedot

Rauno Pakanen tutkimusinsinööri, sertifioitu kosteudenmittaaja. Gsm 050 4680020 e-mail rauno.pakanen@kortes.fi

Rauno Pakanen tutkimusinsinööri, sertifioitu kosteudenmittaaja. Gsm 050 4680020 e-mail rauno.pakanen@kortes.fi TIIVISTELMÄ Ryhmäperhepäiväkoti Okariina, Vantaa, märkätilojen rakenne- ja kuntoselvitys. Tutkimuksen tilaajana oli Arto Alanko Vantaan kaupungin tilakeskuksesta. Päiväkodin märkätilojen rakenne- ja kuntoselvitys

Lisätiedot

RAKENNUSOSAN KUNTOTUTKIMUS EVIRAN TOIMITILAT

RAKENNUSOSAN KUNTOTUTKIMUS EVIRAN TOIMITILAT RAKENNUSOSAN KUNTOTUTKIMUS EVIRAN TOIMITILAT KOHTEEN YLEISTIEDOT KOHDE TILAAJA Satamatie 15 90520 Oulu Liikelaitos Oulun Tilakeskus Tekninen isännöitsijä Matias Pirttimaa TUTKIMUKSEN TEKIJÄT Instaro Oy

Lisätiedot

Unajan koulu Laivolantie Unaja

Unajan koulu Laivolantie Unaja NÄYTTEENOTTO JA PAINE-EROSEURANTAMITTAUS Unajan koulu Laivolantie 10 26910 Unaja 1 Sisällys 1. YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kohde... 3 1.2 Tilaaja... 3 1.3 Näytteidenoton ja mittauksen suorittaja... 3 1.4 Näytteenotto-

Lisätiedot

KUNTOTUTKIMUS JULKISIVUJEN RAPPAUSPINTOJEN JA PARVEKKEIDEN BETONIRAKENTEIDEN KUNTOTUTKIMUS

KUNTOTUTKIMUS JULKISIVUJEN RAPPAUSPINTOJEN JA PARVEKKEIDEN BETONIRAKENTEIDEN KUNTOTUTKIMUS MALLI KUNTOTUTKIMUS JULKISIVUJEN RAPPAUSPINTOJEN JA PARVEKKEIDEN BETONIRAKENTEIDEN KUNTOTUTKIMUS Asunto Oy Pikalähetintie 14 ja 18 Pikalähetintie 14 ja 18 00620 Helsinki Helsingissä 28.12.2016 Helsinki,

Lisätiedot

Kosteuskartoitusraportti Saksalansaarentie 3 Hankasalmi

Kosteuskartoitusraportti Saksalansaarentie 3 Hankasalmi 2017 Kosteuskartoitusraportti Saksalansaarentie 3 Hankasalmi Pohjolan kiinteistökartoitus Oy 20.10.2017 2 Kosteuskartoitus Saksalansaarentie 3 41520 Hankasalmi 3 Kosteuskartoitusraportti Kohde: Saksalansaarentie

Lisätiedot

SISÄILMASELVITYKSIÄ, VAIHE 2, KOMEETAN KOULU, KOMEETANKATU 1, ESPOO

SISÄILMASELVITYKSIÄ, VAIHE 2, KOMEETAN KOULU, KOMEETANKATU 1, ESPOO SISÄILMASELVITYKSIÄ, VAIHE 2, KOMEETAN KOULU, KOMEETANKATU 1, ESPOO RAPORTTI Nro: 16137 Sivu 1 / 7 SISÄLLYS: SISÄILMASELVITYKSIÄ, VAIHE 2, KOMEETAN KOULU, KOMEETANKATU 1, ESPOO 1. Yleistiedot tutkimuksesta...

Lisätiedot

Asunto Oy Marianlinna Mariankatu 15 15110 Lahti

Asunto Oy Marianlinna Mariankatu 15 15110 Lahti 23.12.2008 Julkisivujen ja parvekkeiden kuntotutkimus Asunto Oy Marianlinna Mariankatu 15 15110 Lahti Tilaaja: Asunto Oy Marianlinna Mariankatu 15 15110 Lahti c/o Isännöitsijä Markku Jussila Päijät-Hämeen

Lisätiedot

Maalattujen kiviainespintojen hoito ja huolto Betonipinnat ulkona

Maalattujen kiviainespintojen hoito ja huolto Betonipinnat ulkona Maalattujen kiviainespintojen hoito ja huolto Betonipinnat ulkona Yleistä Ulkotiloissa betonia käytetään mm. kiinteistön julkisivuissa, tukimuureissa, sokkeleissa ja parvekkeissa. Betonijulkisivu Pääsääntöisesti

Lisätiedot

Kisakentän päiväkoti Koskitie Oulu

Kisakentän päiväkoti Koskitie Oulu HAITTA-AINEKARTOITUS Koskitie 9 90500 Oulu Inspecta Puh. 010 521 600 Y-tunnus: 1787853-0 Sörnäistenkatu 2 Fax. 010 521 6002 00580 Helsinki asiakaspalvelu@inspecta.com Haitta-ainekartoitus 20.4.2015 2 (5)

Lisätiedot

Vahinkokartoitus KOHDETIEDOT. Työnumero: PJ Tilausnumero: Kiinteistö: Pirkanmaan Sairaanhoitopiiri, Finmed 1 tila 2.115

Vahinkokartoitus KOHDETIEDOT. Työnumero: PJ Tilausnumero: Kiinteistö: Pirkanmaan Sairaanhoitopiiri, Finmed 1 tila 2.115 Vahinkokartoitus KOHDETIEDOT Kiinteistö: Pirkanmaan Sairaanhoitopiiri, Finmed 1 tila 2.115 Osoite: Biokatu 6, 33100 Tampere Tilaaja/yhteyshenkilö: Kartoitus / mittaukset pvm: Timo Turunen puh. 050 568

Lisätiedot

ULKOSEINÄN RAJATTU KUNTOTUTKIMUS

ULKOSEINÄN RAJATTU KUNTOTUTKIMUS S i v u 1 / 8 RAPORTTI ULKOSEINÄN RAJATTU KUNTOTUTKIMUS Nikkilän sosiaali- ja terveysasema Jussaksentie 14 04130 Sipoo 11.12.2014 RAPORTIN NUMERO: 14263 TILAAJA: Jukka Haakana, Sipoon kunta VASTAAVA TUTKIJA:

Lisätiedot

Kenttätutkimus hiiliteräksen korroosiosta kaukolämpöverkossa

Kenttätutkimus hiiliteräksen korroosiosta kaukolämpöverkossa 1 (17) Tilaajat Suomen KL Lämpö Oy Sari Kurvinen Keisarinviitta 22 33960 Pirkkala Lahti Energia Olli Lindstam PL93 15141 Lahti Tilaus Yhteyshenkilö VTT:ssä Sähköposti 30.5.2007, Sari Kurvinen, sähköposti

Lisätiedot

SISÄILMAN VOC- JA FLEC-MITTAUKSET

SISÄILMAN VOC- JA FLEC-MITTAUKSET SISÄILMAN VOC- JA FLEC-MITTAUKSET Ruonalan Koulu Karhuvuorentie 1 48300 Kotka 12.2.2018 Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0306 705 500 www.raksystems.fi Y-tunnus: 0905045-0 Kuntotutkimusraportti 2 Kenttätutkimus

Lisätiedot

Yhteyshenkilö: Pekka Koskimies p

Yhteyshenkilö: Pekka Koskimies p Sivuja:1/8 Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki/ Pekka Koskimies Tutkimusraportti Kohde: Toimeksianto: Tilaaja: Läsnäolijat: TOLKKISTEN KOULU Palomäentie 5 06750 TOLKKINEN Kosteuskartoitus. Porvoon Kaupunki

Lisätiedot

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus raportti Kivikoulu Hankasalmi

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus raportti Kivikoulu Hankasalmi 2017 Asbesti- ja haitta-ainekartoitus raportti Kivikoulu Hankasalmi Pohjolan kiinteistökartoitus Oy 21.6.2017 21.6.2017 Kivikoulu Koulutie 14 41520 Hankasalmi Sisätilat rajatusti 21.6.2017 1. YHTEENVETO

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI Luokat 202, 207 ja 208

TUTKIMUSRAPORTTI Luokat 202, 207 ja 208 TUTKIMUSRAPORTTI Luokat 202, 207 ja 208 Kotkan lyseo, Arcus-talo Kirkkokatu 15 48100 KOTKA Työ nro T8007-5 Kotka 5.4.2016 Oy Insinööri Studio OY INSINÖÖRI STUDIO, TORNATORINTIE 3, PL 25, 48101 KOTKA, PUH.

Lisätiedot

ASBESTIANALYYSI 3340/ASB TUTKIMUSRAPORTTI 11.9.2014 1(2) Tilaaja: Ramboll Finland Oy / Jussi Aromaa Tilaus-/ toimituspäivä: 2.9.2014 (tilaus) Kohde/ projektinumero: Ristimäenkatu 1 ja 2 kiinteistöt, Tesoma

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI KOSTEUSMITTAUS

TUTKIMUSRAPORTTI KOSTEUSMITTAUS TUTKIMUSRAPORTTI KOSTEUSMITTAUS Meripirtin päiväkoti Haukkavuorenkatu 5 48100 Kotka Työ nro T15026 Kotka 26.8.2015 Oy Insinööri Studio OY INSINÖÖRI STUDIO, TORNATORINTIE 3, PL 25, 48101 KOTKA PUH. 05-2255

Lisätiedot

RAPORTTI TOMMILANKATU 24, TURKU TUOMAS KONSALA A-KIINTEISTÖCONTROL OY MARKULANTIE TURKU

RAPORTTI TOMMILANKATU 24, TURKU TUOMAS KONSALA A-KIINTEISTÖCONTROL OY   MARKULANTIE TURKU RAPORTTI TOMMILANKATU 24, 20320 TURKU TUOMAS KONSALA A-KIINTEISTÖCONTROL OY WWW.VAHINKOPALVELU.COM MARKULANTIE 3 20300 TURKU Sisällys 1. YLEISET TIEDOT... 2 2. KÄYTETYT MITTALAITTEET... 3 3. MENETELMÄKUVAUS:...

Lisätiedot

ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS

ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS ASBESTI- JA HAITTA-AINETUTKIMUS Sisätilojen kartoitus LUKKOILANTIE 22 42100 Jämsä 26.09.2017 Vahanen Jyväskylä Oy Ylistönmäentie 24, FI-40500 Jyväskylä, Finland www.vahanen.com y-tunnus 2063324-3 Haitta-aine-

Lisätiedot

192-0340-9702. Teemu Männistö, RI (09) 887 9248 tma@ako.fi. K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä

192-0340-9702. Teemu Männistö, RI (09) 887 9248 tma@ako.fi. K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä Rakennustoimenpide Asiakirjan nimi Juoks.nro KUNTOSELVITYS Rakennuskohde RAPORTTI Asiakirjan sisältö Lummepolunpäiväkoti Lummepolku 01300 Vantaa

Lisätiedot

RAKENNEKOSTEUSMITTAUSRAPORTTI Työnumero:

RAKENNEKOSTEUSMITTAUSRAPORTTI Työnumero: RAKENNEKOSTEUSMITTAUSRAPORTTI Työ:3503160 Kohde: Kaivokselan koulu, Vantaa Osoite: Kaivosvoudintie 10, 01610 Vantaa Yhteyshenkilö: Juha Leppälä, p. 040 522 4062 juha.leppala@iss.fi Vahinkotapahtuma: Toimeksianto:

Lisätiedot

P25076P001

P25076P001 SUUNNITTELU JA TEKNI IKKA PARIKKALAN KUNTA / TEKNINEN TOIMI PARIKKALAN VESITORNI KUNTOARVIO FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA 30.12.2014 P25076P001 1 (9) Sisällysluettelo 1 Kohdetiedot... 2 1.1 Kohde... 2 1.2

Lisätiedot

MENETELMÄ POISTETTU KÄYTÖSTÄ

MENETELMÄ POISTETTU KÄYTÖSTÄ 1 /2 PANK-4001 PANK ASFALTTIMASSAT JA PÄÄLLYSTEET NÄYTTEENOTTO Täydennys menetelmään: PANK-4001 PÄÄLLYSTEALAN NEUVOTTELUKUNTA Hyväksytty: 5.8.1997 4.7 Porausnäytteet 4.71 Tarkoitus Asfalttipäällysteestä

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI Kosteusmittaukset ja VOC-tutkimukset

TUTKIMUSRAPORTTI Kosteusmittaukset ja VOC-tutkimukset TUTKIMUSRAPORTTI Kosteusmittaukset ja VOC-tutkimukset Meripirtin päiväkoti Haukkavuorenkatu 5 48100 KOTKA Työ nro T15026 Kotka 9.11.2015 Oy Insinööri Studio OY INSINÖÖRI STUDIO, TORNATORINTIE 3, PL 25,

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI

ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI Martinkyläntie 5 01620 VANTAA Raportointi pvm: 22.2.2012 ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI Työ A12162 KOHDE: ASUNNOT: Martinkyläntie 5 01620 VANTAA/Myllymäen koulu Liikuntasali ja pukuhuonetilat TILAAJA: Reino

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS

ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS Vantaan taidemuseo, Paalutori 3 01600 VANTAA Raportointi pvm: 26.3.2012 Työ A12283 KOHDE: TILAT: TILAAJA: ISÄNNÖINTI: Vantaan Taidemuseo, Paalutori 3 01600 VANTAA Näyttelytila

Lisätiedot

Tikkurilan lukiorakennuksen ulkoseinien rappauksen irtoamisen syiden selvittäminen

Tikkurilan lukiorakennuksen ulkoseinien rappauksen irtoamisen syiden selvittäminen TUTKIMUSSELOSTUS Nro VTT-S-07134-12 31.10.2012 Tikkurilan lukiorakennuksen ulkoseinien rappauksen irtoamisen syiden selvittäminen Tilaaja: Vantaan kaupunki / Tilakeskus 1(29) Tilaaja Vantaan kaupunki Tilakeskus

Lisätiedot