Tutkimus kuntien neuvonta- ja asiointipalveluista 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tutkimus kuntien neuvonta- ja asiointipalveluista 2012"

Transkriptio

1 Tutkimus kuntien neuvonta- ja asiointipalveluista 2012 Pohjoisranta Burson-Marsteller Lokakuu 2012

2 TUTKIMUKSEN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET

3 Kunnissa on selvä tarve uudistaa asiointi- ja neuvontakäytäntöjä nykyistä helpommiksi Kuluttajien tyytyväisyyttä kuntapalveluihin on tutkittu viime aikoina ahkerasti Kahdeksan kymmenestä kuntalaisesta on tyytyväinen kunnallisiin palveluihin, ilmenee Kuntaliiton kuntalaiskyselystä. Kuntaliitoksen läpikäyneissä kunnissa on tapahtunut selvä muutos: Kunnan keskuksessa asuvat ovat tyytyväisempiä kuin kunnan reuna-alueilla, entisissä itsenäisissä kunnissa asuvat kuntalaiset. (Suomen Kuntaliitto 2012, 36 ja 45.) Lähteet: Suomen Kuntaliitto (2012): Kuntalaiset kunnallisten palvelujen arvioitsijoina. THL (2011): Sosiaalipalvelut muutoksessa. Kuntalaisten ja henkilöstön näkemyksiä Paras-uudistuksesta. Valtiovarainministeriö (2012): Peruspalveluiden tila -raportti. Kirkkonummi (2011): Kuntalaisbarometri THL: Paras-uudistus on heikentänyt sosiaalipalvelujen saatavuutta etenkin haja-asutusalueilla Tutkimuksen mukaan palvelujen järjestämiseen ollaan tyytymättömämpiä kuin itse palvelun laatuun. Kaikkein tyytymättömimpiä kuntalaiset olivat asioinnin monimutkaisuuteen ja työläyteen. Palvelupisteen aukioloaika tuotti vaikeuksia 31 prosentille vastaajista. Erityisen tärkeänä tutkijat pitävät asiantuntevaa palveluohjausta. Mikäli sellaista ei ole, asiakas jää palvelujen ulkopuolelle tai ajautuu pompoteltavaksi luukulta luukulle. (THL 2011, 6 ja 138; VM 2012, )

4 Tutkimuksen lähtökohdat ja tavoitteet Kuluttajat Päättäjät Kuntien asiointi- ja neuvontapalveluja on uudistettu ahkerasti viime vuosina. Työntekijät Asiointi- ja neuvontapalvelujen toimivuutta ei ole aiemmin tutkittu valtakunnallisesti. Tämän tutkimuksen tavoitteena on selvittää, miten kuntien asiointi- ja neuvontapalvelut toimivat tällä hetkellä kuntalaisten, kuntapäättäjien ja kuntatyöntekijöiden näkökulmasta. Lisäksi selvitetään kuluttajien kiinnostusta uusia asiointitapoja, kuten sähköistä asiointia, monikanavaista kontaktienohjausta, videoavusteista asiakaspalvelua ja mobiilivarmennetta kohtaan

5 TUTKIMUKSEN TOTEUTUS

6 Tutkimuksen toteutus Kuluttajat Päättäjät Työntekijät 503 puhelinhaastattelua, edustava otos vuotiaista suomalaisista täydentävää haastattelua Helsingin, Tampereen, Turun, Jyväskylän, Joensuun ja Oulun talousalueilla (toteutus TNS Gallup) 120 puhelinhaastattelua kuntapäättäjille (kuntien talous- ja hallintojohtajat, sekä palvelujohtajat) 120 puhelinhaastattelua kunnan asiakaspalvelu- ja neuvontatehtävissä toimiville Haastattelut tehtiin kesäkuussa 2012 Haastattelujen suunnittelusta ja tulosten analysoinnista on vastannut Pohjoisranta Burson-Marsteller Tutkimuksen toimeksiantajana on Elisa Oyj

7 KULUTTAJIEN TYYTYVÄISYYS KUNTA-ASIOINTIIN

8 Kansalaisten tyytyväisyyttä kuntapalveluihin on tutkittu viisiluokkaisella asteikolla Keskiarvoja, indeksi 1 5; tulkinta: alle 3.3 = huono, = kohtalainen, = hyvä, yli 3.8 = erinomainen HSL 2011 HUONO KOHTALAINEN HYVÄ ERINOMAINEN Kuntaliitto 2012 HSL:n joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus. Syksy Suomen Kuntaliitto (2012): Kuntalaiset kunnallisten palvelujen arvioitsijoina.

9 Kuntalaiset ovat tyytymättömämpiä kunta-asiointiin kuin itse kuntapalveluihin Keskiarvoja, indeksi 1 5; tulkinta: alle 3.3 = huono, = kohtalainen, = hyvä, yli 3.8 = erinomainen Tyytyväisyys kunta-asiointiin Kun haluatte varata ajan kunnalliselle lääkärille, onnistuuko ajanvaraus nopeasti? Kun otatte yhteyttä kuntaan, saatteko yleensä asianne hoidettua kerralla kuntoon? Saatteko yhteyden oikeaan ihmiseen kunnassa? HUONO KOHTALAINEN HYVÄ ERINOMAINEN Palvelutyytyväisyys Suomen Kuntaliitto (2012): Kuntalaiset kunnallisten palvelujen arvioitsijoina.

10 Suurten kaupunkien asukkaat ovat tyytymättömämpiä kuntaasiointiin kuin pienten kuntien asukkaat Keskiarvoja, *indeksi 1 5; tulkinta: alle 3.3 = huono, = kohtalainen, = hyvä, yli 3.8 = erinomainen HUONO KOHTALAINEN HYVÄ ERINOMAINEN *Indeksi on keskiarvo seuraavista kysymyksistä: 1) Saatteko yhteyden oikeaan ihmiseen kunnassa? 2) Kun otatte yhteyttä kuntaan, saatteko yleensä asianne hoidettua kerralla kuntoon? 3) Kun haluatte varata ajan kunnalliselle lääkärille, onnistuuko ajanvaraus nopeasti?

11 Pienissä kunnissa sekä Oulun ja Jyväskylän seuduilla ovat asiointiin tyytyväisimmät kuntalaiset Keskiarvoja, indeksi 1 5; tulkinta: alle 3.3 = huono, = kohtalainen, = hyvä, yli 3.8 = erinomainen Tampereen seutu 3,25 (n=47) Jyväskylän seutu 3,42 (n=45) Joensuun seutu 3,14 (n=60) Turun seutu 3,30 (n=47) Oulun seutu 3,48 (n=37) HUONO KOHTALAINEN HYVÄ ERINOMAINEN Helsingin seutu 3,21 (n=116) Koko Suomi 3,33 (n=468) Alle asukkaan kunnat 3,51(n=240) *Indeksi on keskiarvo seuraavista kysymyksistä: 1) Saatteko yhteyden oikeaan ihmiseen kunnassa? 2) Kun otatte yhteyttä kuntaan, saatteko yleensä asianne hoidettua kerralla kuntoon? 3) Kun haluatte varata ajan kunnalliselle lääkärille, onnistuuko ajanvaraus nopeasti?

12 KUNTAPÄÄTTÄJIEN JA TYÖNTEKIJÖIDEN TYYTYVÄISYYS ASIOINTIIN

13 Kuntapäättäjät ja kuntatyöntekijät ovat tyytyväisempiä asiointiin kuin kuntalaiset keskimäärin Keskiarvoja, indeksi 1 5; tulkinta: alle 3.3 = huono, = kohtalainen, = hyvä, yli 3.8 = erinomainen Kuntalaiset, 3,33 (n=468) Kuntapäättäjät 3,50 (n=120) Kuntatyöntekijät 3,75 (n=120) HUONO KOHTALAINEN HYVÄ ERINOMAINEN Kuntapäättäjien ja kuntatyöntekijöiden tyytyväisyyttä on mitattu kysymyksellä: Miten hyvin asiakaspalvelu ja neuvonta on mielestänne kunnassanne kokonaisuutena järjestetty? Kuntalaisten tyytyväisyysindeksi on keskiarvo seuraavista kysymyksistä: 1) Saatteko yhteyden oikeaan ihmiseen kunnassa? 2) Kun otatte yhteyttä kuntaan, saatteko yleensä asianne hoidettua kerralla kuntoon? 3) Kun haluatte varata ajan kunnalliselle lääkärille, onnistuuko ajanvaraus nopeasti?

14 KUNTAPÄÄTTÄJIEN JA TYÖNTEKIJÖIDEN ODOTUKSET ASIOINNIN KEHITTÄMISEKSI

15 Miten kuntien johto ja asiakaspalvelijat parantaisivat kunta-asiointia? Peruspalvelut helposti saataville Palveluja organisoitava uudelleen Sähköinen asiointi käyttäjälähtöisemmäksi Ruuhkahuiput ovat haaste Enemmän sähköisiä palveluja Lisää resursseja Yhden luukun periaate Parempi tavoitettavuus Lisää tiedonvälitystä Pidemmälle vietyä palveluohjausta Päättäjät Työntekijät

16 KUNTALAISTEN KIINNOSTUS UUSIA ASIOINTITAPOJA KOHTAAN

17 Vaihtoehtoiset asiointitavat kiinnostavat kuntalaisia Mitä haluaisi käyttää paikan päällä asioinnin sijasta, jos palvelu olisi järjestetty? Haluaisitteko ottaa yhteyttä kuntaan (%, n=503) Puhelinpalvelun avulla Sähköpostitse Internet-palvelun avulla Tekstiviestitse vuotiaat 82 % Lapsiperhe 81 % vuotiaat 82 % Alle 31-vuotiaat 80 % Omalta tietokoneeltanne tapahtuvan videoavusteisen asiakaspalvelun avulla 36 Ei halua korvata henkilökohtaista asiointia muulla asiointitavalla/ ei millään edellä mainituista Ei osaa arvioida/sanoa vuotiaat 5 % Yli 65-vuotiaat 6 %

18 Yli puolelle kuntalaisista olisi hyötyä mutkattomista ja aikaa säästävistä puhelin- ja etäpalveluista Kuinka paljon teille olisi hyötyä esimerkeissä kuvatuista uusista asiointitavoista? (%, n=503) Teille lähetettäisiin tietoja vapautuvista lääkärin vastaanottoajoista tekstiviestillä, kun Teidän pitäisi päästä lääkäriin seuraavan viikon aikana? Voisitte yhdestä palvelunumerosta saada yhteyden eri viranomaisiin ja päästä asioimaan esimerkiksi terveydenhuollon, sosiaalihuollon, poliisin tai verottajan kanssa? Matkapuhelimeen saatavan mobiilivarmenteen avulla henkilöllisyytenne voitaisiin tunnistaa turvallisesti ja voisitte asioida kuntaan sähköisesti, kun Teidän tulisi hoitaa jokin yksinkertainen asia kuten lääkereseptin uusiminen tai lupa-asia Erittäin paljon Melko paljon Kohtalaisesti Melko vähän Erittäin vähän Ei osaa sanoa Voisitte asioida kuntaan virka-ajan ulkopuolella? Voisitte keskustella lääkärin kanssa ja saada neuvoja omassa tietokoneessanne olevan videoyhteyden välityksellä tilanteessa, jossa teidän pitäisi käydä kontrollikäynnillä lääkärin luona?

19 Tekstiviestit vapautuvista lääkärin vastaanottoajoista olisivat hyödyllisiä kahdelle kolmasosalle kuntalaisista, erityisesti nuorille Kuinka paljon teille olisi hyötyä siitä, että teille lähetettäisiin tietoja vapautuvista lääkärin vastaanottoajoista tekstiviestillä, kun Teidän pitäisi päästä lääkäriin seuraavan viikon aikana? (%) Koko Suomi (n=490) Alle 31 vuotta (n=176) vuotta (n=172) vuotta (n=190) Yli 65 vuotta (n=149) Erittäin paljon Melko paljon Kohtalaisesti Kokopäivätyössä (n=296) Eläkkeellä/opiskelija/työtön/ osapäivätyössä (n=391) Erittäin/melko vähän Lapsiperhe (n=158) Ei alaikäisiä lapsia taloudessa (n=529)

20 Yksi palvelunumero kiinnostaa kaikenikäisiä Kuinka paljon teille olisi hyötyä siitä, että voisitte yhdestä palvelunumerosta saada yhteyden eri viranomaisiin ja päästä asioimaan esimerkiksi terveydenhuollon, sosiaalihuollon, poliisin tai verottajan kanssa?(%) Koko Suomi (n=490) Alle 31 vuotta (n=176) vuotta (n=172) vuotta (n=190) Yli 65 vuotta (n=149) Erittäin paljon Melko paljon Kohtalaisesti Kokopäivätyössä (n=296) Eläkkeellä/opiskelija/työtön/ osapäivätyössä (n=391) Erittäin/melko vähän Lapsiperhe (n=158) Ei alaikäisiä lapsia taloudessa (n=529)

21 Mobiilivarmenne hyödyttäisi etenkin vuotiaita Kuinka paljon teille olisi hyötyä siitä, että matkapuhelimeen saatavan mobiilivarmenteen avulla henkilöllisyytenne voitaisiin tunnistaa turvallisesti ja voisitte asioida kuntaan sähköisesti, kun Teidän tulisi hoitaa jokin yksinkertainen asia kuten lääkereseptin uusiminen tai lupa-asia (%) Koko Suomi (n=490) Alle 31 vuotta (n=176) vuotta (n=172) vuotta (n=190) Yli 65 vuotta (n=149) Erittäin paljon Melko paljon Kohtalaisesti Kokopäivätyössä (n=296) Eläkkeellä/opiskelija/työtön/ osapäivätyössä (n=391) Erittäin/melko vähän Lapsiperhe (n=158) Ei alaikäisiä lapsia taloudessa (n=529)

22 Mahdollisuus asioida virka-ajan ulkopuolella hyödyttäisi erityisesti alle 50-vuotiaita Kuinka paljon teille olisi hyötyä siitä, että voisitte asioida kuntaan virka-ajan ulkopuolella? (%, n=503) Koko Suomi (n=490) Alle 31 vuotta (n=176) vuotta (n=172) vuotta (n=190) Yli 65 vuotta (n=149) Erittäin paljon Melko paljon Kohtalaisesti Kokopäivätyössä (n=296) Eläkkeellä/opiskelija/työtön/ osapäivätyössä (n=391) Erittäin/melko vähän Lapsiperhe (n=158) Ei alaikäisiä lapsia taloudessa (n=529)

23 Lääkärin kanssa keskustelu videoyhteyden välityksellä kiinnostaa etenkin lapsiperheitä Kuinka paljon teille olisi hyötyä siitä, että voisitte keskustella lääkärin kanssa ja saada neuvoja omassa tietokoneessanne olevan videoyhteyden välityksellä tilanteessa, jossa teidän pitäisi käydä kontrollikäynnillä lääkärin luona?(%) Koko Suomi (n=490) Alle 31 vuotta (n=176) vuotta (n=172) vuotta (n=190) Yli 65 vuotta (n=149) Kokopäivätyössä (n=296) Erittäin paljon Melko paljon Kohtalaisesti Erittäin/melko vähän Eläkkeellä/opiskelija/työtön/ Lapsiperhe (n=158) Ei alaikäisiä lapsia taloudessa (n=529)

24 Keskeiset tulokset 1. Kuntalaiset ovat tyytymättömämpiä asiointiin kuin itse kuntapalveluihin 2. Erityisesti työssäkäyvillä ja lapsiperheillä on vaikeuksia sovittaa asiointi kuntien virka-aikoihin 3. Tyytymättömyys on yleistä suurissa, yli asukkaan kunnissa 4. Useimmat kuntalaiset olisivat kiinnostuneita hyödyntämään esimerkiksi puhelinpalvelua, internet-palvelua tai tekstiviestipalvelua virastossa käynnin sijasta. Reilu puolet olisi halukkaita hyödyntämään videoyhteyttä terveyspalveluita käyttäessään. 5. Yli puolelle kuntalaisista olisi hyötyä mutkattomista ja aikaa säästävistä puhelin- ja etäpalveluista kuten yhteisestä palvelunumerosta tai mobiilivarmenteen hyödyntämisestä

25 OULUN SEUTUA KOSKEVIA TULOKSIA

26 Tulosten yhteenveto, Oulun seutu Oulun alueelta haastateltiin yhteensä 41 kuluttajaa kesäkuussa Oulun seudulla vastaajat ovat muita alueita hieman tyytyväisempiä siihen, miten hyvin saavat yhteyden oikeaan ihmiseen kunnassa sekä siihen, miten nopeasti ajanvaraus kunnalliselle lääkärille onnistuu. 2. Yli puolet Oulun seudun vastaajista saa asiansa kerralla kuntoon ottaessaan yhteyttä kuntaan. 3. Useimmat kuntalaiset olisivat kiinnostuneita hyödyntämään esimerkiksi puhelinpalvelua, internet-palvelua tai sähköpostia virastossa käynnin sijasta. 4. Yli puolelle kuntalaisista olisi hyötyä mutkattomista ja aikaa säästävistä puhelin- ja etäpalveluista kuten yhteisestä palvelunumerosta tai vapautuvasta lääkäriajasta kertovasta tekstiviestistä. 5. Oulun seudun vastaajista kuusi kymmenestä olisi valmis ottamaan videoyhteyden kunnan lääkäriin tai asiantuntijaan terveysasioita hoitaessaan.

27 Oulun seudulla yli puolet kuntalaisista saa hyvin yhteyden oikeaan ihmiseen kunnassa Saatteko yhteyden oikeaan ihmiseen kunnassa? (%) Koko maa Oulun seutu * Turun seutu Jyväskylän seutu Helsingin seutu Joensuun seutu Tampereen seutu Erittäin/melko hyvin Kohtalaisesti Erittäin/melko huonosti * n=37, arvion antaneet

28 Yli puolet kuntalaisista saa asiansa kerralla kuntoon ottaessaan yhteyttä kuntaan Kun otatte yhteyttä kuntaan, saatteko yleensä asianne hoidettua kerralla kuntoon?(%) Kaikki Jyväskylän seutu Oulun seutu * Turun seutu Tampereen seutu Helsingin seutu Joensuun seutu Erittäin/melko hyvin Kohtalaisesti Erittäin/melko huonosti * n=37, arvion antaneet

29 Yli puolet Oulun seudun vastaajista on tyytyväisiä siihen, miten nopeasti ajanvaraus kunnalliselle lääkärille onnistuu Kun haluatte varata ajan kunnalliselle lääkärille, onnistuuko ajanvaraus nopeasti? (%) Kaikki * Oulun seutu Jyväskylän seutu Tampereen seutu Helsingin seutu Turun seutu Joensuun seutu Erittäin/melko hyvin Kohtalaisesti Erittäin/melko huonosti * n=37, arvion antaneet

30 KIINNOSTUS UUSIA ASIOINTITAPOJA KOHTAAN

31 Vaihtoehtoiset asiointitavat kiinnostavat Oulun seudun asukkaita Mitä haluaisi käyttää paikan päällä asioinnin sijasta, jos palvelu olisi järjestetty? Haluaisitteko ottaa yhteyttä kuntaan (%) Puhelinpalvelun avulla Sähköpostitse Internet - palvelun avulla Tekstiviestitse Kaikki vastaajat (n=503) Oulun seutu (n=41) Omalta tietokoneeltanne tapahtuvan videoavusteisen asiakaspalvelun avulla Ei halua korvata henkilökohtaista asiointia muulla asiointitavalla/ ei millään edellä mainituista Ei osaa arvioida/sanoa 2 2 1

32 Oulun seudun vastaajat hyötyisivät paljon uusista asiointitavoista Kuinka paljon teille olisi hyötyä esimerkeissä kuvatuista uusista asiointitavoista? (%, erittäin tai melko paljon hyötyvät*) Teille lähetettäisiin tietoja vapautuvista lääkärin vastaanottoajoista tekstiviestillä, kun Teidän pitäisi päästä lääkäriin seuraavan viikon aikana? Voisitte yhdestä palvelunumerosta saada yhteyden eri viranomaisiin ja päästä asioimaan esimerkiksi terveydenhuollon, sosiaalihuollon, poliisin tai verottajan kanssa? Matkapuhelimeen saatavan mobiilivarmenteen avulla henkilöllisyytenne voitaisiin tunnistaa turvallisesti ja voisitte asioida kuntaan sähköisesti, kun Teidän tulisi hoitaa jokin yksinkertainen asia kuten lääkereseptin uusiminen tai lupa-asia Voisitte asioida kuntaan virka-ajan ulkopuolella? Voisitte keskustella lääkärin kanssa ja saada neuvoja omassa tietokoneessanne olevan videoyhteyden välityksellä tilanteessa, jossa teidän pitäisi käydä kontrollikäynnillä lääkärin luona? Kaikki vastaajat (n=503) Oulun seutu (n=41) *Kysymyksen vastausvaihtoehdot olivat: erittäin paljon, melko paljon, kohtalaisesti, melko vähän, erittäin vähän, en osaa sanoa. Oheisessa kuvassa esitetään erittäin paljon ja melko paljon vastanneiden osuus.

33 Oulun alueen asukkaista kuusi kymmenestä olisi halukkaita hyödyntämään videoyhteyttä terveyspalveluita käyttäessään Jos teillä olisi mahdollisuus ottaa videoyhteys omalta tietokoneeltanne kunnan lääkäriin tai muuhun asiantuntijaan, olisitteko halukas hyödyntämään videoyhteyttä? (%, n=41) Koko maa 55 % Todennäköisesti 20 % Kyllä 40 % Ei 39 %

Tutkimus kuntien neuvonta ja asiointipalveluista 2012

Tutkimus kuntien neuvonta ja asiointipalveluista 2012 Tutkimus kuntien neuvonta ja asiointipalveluista 2012 Pohjoisranta Burson Marsteller Syyskuu 2012 TUTKIMUKSEN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Kunnissa on selvä tarve uudistaa asiointi ja neuvontakäytäntöjä nykyistä

Lisätiedot

Tutkimus kuntien neuvonta ja asiointipalveluista 2012

Tutkimus kuntien neuvonta ja asiointipalveluista 2012 Tutkimus kuntien neuvonta ja asiointipalveluista 2012 Joensuu Pohjoisranta Burson Marsteller Lokakuu 2012 TUTKIMUKSEN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Kunnissa on selvä tarve uudistaa asiointi ja neuvontakäytäntöjä

Lisätiedot

Tutkimus kuntien neuvonta ja asiointipalveluista 2012

Tutkimus kuntien neuvonta ja asiointipalveluista 2012 Tutkimus kuntien neuvonta ja asiointipalveluista 2012 Pohjoisranta Burson Marsteller Lokakuu 2012 TUTKIMUKSEN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Kunnissa on selvä tarve uudistaa asiointi ja neuvontakäytäntöjä nykyistä

Lisätiedot

Elisa parantaa asiointipalveluiden saatavuutta - muuttuva asiakaspalvelu ja julkishallinnon ratkaisut

Elisa parantaa asiointipalveluiden saatavuutta - muuttuva asiakaspalvelu ja julkishallinnon ratkaisut Elisa parantaa asiointipalveluiden saatavuutta - muuttuva asiakaspalvelu ja julkishallinnon ratkaisut Pekka Karppinen, liiketoimintajohtaja, Asiakasvuorovaikutuksen ratkaisut, Elisa Oyj Palveluiden muutos

Lisätiedot

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin Asiakaspalvelukysely 2012 Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Osallistu kyselyyn ja vaikuta Jyväskylän kaupungin asiakaspalvelun kehittämiseen!

Lisätiedot

Kysely kaupungin viestinnästä 2015 Kaupunkikohtainen raportti: Raisio. FCG Finnish Consulting Group Oy / Sari Koski Marraskuu 2015

Kysely kaupungin viestinnästä 2015 Kaupunkikohtainen raportti: Raisio. FCG Finnish Consulting Group Oy / Sari Koski Marraskuu 2015 Kysely kaupungin viestinnästä 2015 Kaupunkikohtainen raportti: Raisio FCG Finnish Consulting Group Oy / Sari Koski Marraskuu 2015 Kaupunkeja tutkimuksessa: Raision otos: Raision vastausprosentti: 6 500

Lisätiedot

Kysely kaupungin viestinnästä 2015 Kaupunkikohtainen raportti: Kaarina. FCG Finnish Consulting Group Oy / Sari Koski Marraskuu 2015

Kysely kaupungin viestinnästä 2015 Kaupunkikohtainen raportti: Kaarina. FCG Finnish Consulting Group Oy / Sari Koski Marraskuu 2015 Kysely kaupungin viestinnästä 015 Kaupunkikohtainen raportti: Kaarina FCG Finnish Consulting Group Oy / Sari Koski Marraskuu 015 Kaupunkeja tutkimuksessa: Kaarinan otos: Kaarinan vastausprosentti: 6 400

Lisätiedot

Suurten kaupunkien terveysasemavertailu 2015

Suurten kaupunkien terveysasemavertailu 2015 Suurten kaupunkien terveysasemavertailu 2015 Kuntaliiton vertailututkimus (toteutus TNS gallup) Erityisasiantuntija Anu Nemlander, puh. 050 563 6180 Erityisasiantuntija Hannele Häkkinen, puh. 050 375 2164

Lisätiedot

Kouvola. YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2017 Kyselytutkimuksen tulokset 18 kunnassa. OHEISMATERIAALI Kyjäte asia 9

Kouvola. YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2017 Kyselytutkimuksen tulokset 18 kunnassa. OHEISMATERIAALI Kyjäte asia 9 OHEISMATERIAALI Kyjäte 1..1 asia 1..1 Heikki Miettinen & Jarno Parviainen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 1 Kyselytutkimuksen tulokset 1 kunnassa Kouvola YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 1 2 Kuvio. Jätehuolto yleensä

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2017 Kyselytutkimuksen tulokset 18 kunnassa Kouvola Heikki Miettinen & Jarno Parviainen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2017 Kyselytutkimuksen tulokset 18 kunnassa Kouvola Heikki Miettinen & Jarno Parviainen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 1 Kyselytutkimuksen tulokset 1 kunnassa Kouvola OHEISMATERIAALI Kyjäte 1..1 asia 1..1 Heikki Miettinen & Jarno Parviainen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 1 2 Kuvio. Jätehuolto yleensä

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2016 Kyselytutkimuksen tulokset 27 kunnassa Kouvola Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2016 Kyselytutkimuksen tulokset 27 kunnassa Kouvola Heikki Miettinen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 1 Kyselytutkimuksen tulokset 2 kunnassa Kouvola 1..1 Heikki Miettinen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 1 Jätehuolto Mittarin tulosten mukaan jätehuoltoon kokonaisuutena ollaan tyytyväisimpiä

Lisätiedot

Näin Suomi kommunikoi

Näin Suomi kommunikoi Näin Suomi kommunikoi Tutkimuksen toteutus Tutkimuksen suunnittelusta, analyysista ja raportoinnista on vastannut Prior Konsultointi Oy. Tutkimuksen toimeksiantaja on Elisa Oyj. Kyselyn kohderyhmänä olivat

Lisätiedot

HSL Työsuhdematkaliput Asiakas- ja potentiaalitutkimus Kesäkuu - elokuu 2011

HSL Työsuhdematkaliput Asiakas- ja potentiaalitutkimus Kesäkuu - elokuu 2011 HSL Työsuhdematkaliput Asiakas- ja potentiaalitutkimus Kesäkuu - elokuu 20 SFS-ISO 20252:2008 sertifioitu HSL Työsuhdematkaliput Asiakas- ja potentiaalitutkimus kesä-elokuussa 20 Tutkimuksen tarkoituksena

Lisätiedot

Iisalmen kaupungin elinvoimapalvelut asiakastyytyväisyyskyselyn 2015 havainnot

Iisalmen kaupungin elinvoimapalvelut asiakastyytyväisyyskyselyn 2015 havainnot Iisalmen kaupungin elinvoimapalvelut asiakastyytyväisyyskyselyn 201 havainnot KYSELYN TAVOITE JA TOTEUTUS Tavoitteena oli selvittää Iisalmen kaupungin elinvoimapalveluiden vuoden 201 aikana asioineiden

Lisätiedot

NEUVOLOIDEN VASTAANOTTOJEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUS 2012

NEUVOLOIDEN VASTAANOTTOJEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUS 2012 NEUVOLOIDEN VASTAANOTTOJEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUS 212 Kaupunkikohtainen vertailu 1 Tutkimuksen tausta Tutkimuksen tavoitteena on kuvata neuvoloiden vastaanottojen asiakastyytyväisyyttä ja verrata eri

Lisätiedot

2011 Otos, lkm Vastanneet, lkm % Otos, lkm Vast. lkm % , ,1. Tutkimuskunnat

2011 Otos, lkm Vastanneet, lkm % Otos, lkm Vast. lkm % , ,1. Tutkimuskunnat Paras-arviointitutkimusohjelma ARTTU Kuntalaiskyselyt 2008 ja 2011 Suomen Kuntaliitto: Marianne Pekola-Sjöblom Yleisiä kysymyksiä Kysymykset: 2008: 11-13,, -30 2011: 12-14, 27, 30-32 Sipoo Näpäytä solua

Lisätiedot

TERVEYSKESKUSTEN AVOSAIRAANHOIDON VASTAANOTTOJEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUS 2010. Kaupunkikohtainen vertailu 24.2.2011

TERVEYSKESKUSTEN AVOSAIRAANHOIDON VASTAANOTTOJEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUS 2010. Kaupunkikohtainen vertailu 24.2.2011 TERVEYSKESKUSTEN AVOSAIRAANHOIDON VASTAANOTTOJEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUS 2010 Kaupunkikohtainen vertailu 24.2.2011 Tutkimuksen tausta Tutkimuksen tavoitteena on kuvata terveyskeskusten avosairaanhoidon

Lisätiedot

Rakennamme arvokasta dialogia organisaatioiden ja niiden tärkeimpien sidosryhmien välille

Rakennamme arvokasta dialogia organisaatioiden ja niiden tärkeimpien sidosryhmien välille Version Q 24, v2. Rakennamme arvokasta dialogia organisaatioiden ja niiden tärkeimpien sidosryhmien välille ASIAKASKOKEMUS MARKKINATUTKIMUS HENKILÖSTÖN KEHITTÄMINEN Version Q 24, v2. Asiakaspalvelu 24

Lisätiedot

Potilastyytyväisyys EPSI Rating 2016, Indeksi ,1 73,6 74,0

Potilastyytyväisyys EPSI Rating 2016, Indeksi ,1 73,6 74,0 EPSI Rating 2016 Päivämäärä: 03-04-2017 Lisätietojen saamiseksi, vieraile kotisivuillamme (www.epsi-finland.org) tai ota yhteyttä Tarja Ilvonen, CEO EPSI Rating Suomi Puhelin: +358 569 1921 Sähköposti:

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyystutkimus Sähkön myynnin, siirron, kokonaistoimituksen ja kaukolämmön asiakkaat

Asiakastyytyväisyystutkimus Sähkön myynnin, siirron, kokonaistoimituksen ja kaukolämmön asiakkaat Asiakastyytyväisyystutkimus Sähkön myynnin, siirron, kokonaistoimituksen ja kaukolämmön asiakkaat Tammikuu 20 Kokonaistyytyväisyys ja suosittelu sekä tyytyväisyys- ja imagoindeksit Yleisarvosana yhtiölle

Lisätiedot

TERVEYSKESKUSTEN AVOSAIRAANHOIDON VASTAANOTTOJEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUS 2012

TERVEYSKESKUSTEN AVOSAIRAANHOIDON VASTAANOTTOJEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUS 2012 TERVEYSKESKUSTEN AVOSAIRAANHOIDON VASTAANOTTOJEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUS 2012 Kaupunkikohtainen vertailu 1 Tutkimuksen tausta Tutkimuksen tavoitteena on kuvata terveyskeskusten avosairaanhoidon vastaanottojen

Lisätiedot

Hollola Näpäytä solua ja valitse kunta alasvetovalikosta

Hollola Näpäytä solua ja valitse kunta alasvetovalikosta KUNTALAISTUTKIMUS 2015 Suomen Kuntaliitto Marianne Pekola-Sjöblom Yleisiä näkemyksiä, päätöksentekoa ja osallistumista koskevat kysymykset 2015 Kyselylomakkeen kysymykset: 13-17, 24-, -,, 37 Näpäytä solua

Lisätiedot

Espoolaisten mielikuva Espoon yritysilmastosta on kehittynyt myönteisesti

Espoolaisten mielikuva Espoon yritysilmastosta on kehittynyt myönteisesti Tuula Miettinen Espoolaisten mielikuva Espoon yritysilmastosta on kehittynyt myönteisesti Espoon kaupungin yritysilmasto arvioitiin edellisvuosia paremmaksi Kantar TNS:n (ent. TNS Gallup) keväällä 2017

Lisätiedot

Asunnon osto ja myyntiprosessitutkimus. Tiivistelmä. Media

Asunnon osto ja myyntiprosessitutkimus. Tiivistelmä. Media Asunnon osto ja myyntiprosessitutkimus 2007 Tiivistelmä Johdanto Tutkimuksen tavoitteet, toteutus ja vastaajarakenne Tutkimuksen tavoitteet Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää asunnon ostamiseen ja myymiseen

Lisätiedot

Siilinjärven kunta. Asukaskysely

Siilinjärven kunta. Asukaskysely Siilinjärven kunta Asukaskysely 01 5.1.01 Sisältö Tutkimuksen toteutus Huomioita tutkimuksesta Vastaajarakenne 5 Kokonaistyytyväisyys Siilinjärveen Suositteluhalukkuus 8 Tyytyväisyys kunnan palveluihin

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELU Kyselytutkimuksen tulokset Kajaanissa ja 29 vertailukunnassa. Efeko Oy Tutkimuksia 289 2006 Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELU Kyselytutkimuksen tulokset Kajaanissa ja 29 vertailukunnassa. Efeko Oy Tutkimuksia 289 2006 Heikki Miettinen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELU Kyselytutkimuksen tulokset Kajaanissa ja vertailukunnassa Tutkimuksia Heikki Miettinen Sisällys Johdanto Selvityksen taustaa Otos ja vastaukset Otos ja vastaukset Kadut Puistojen

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyystutkimus Sähkön siirron asiakkaat Tornionlaakson Sähkö

Asiakastyytyväisyystutkimus Sähkön siirron asiakkaat Tornionlaakson Sähkö Asiakastyytyväisyystutkimus Sähkön siirron asiakkaat Tornionlaakson Sähkö Marraskuu 2017 Tutkimuksen taustat ja toteutus Tutkimuksen tavoitteena on selvittää sähkön siirtoyhtiöiden asiakkaiden tyytyväisyyttä

Lisätiedot

ASIOINTIPISTEESSÄ KAIKKI KÄY!

ASIOINTIPISTEESSÄ KAIKKI KÄY! Yhteispalvelu loikkaa digiaikaan ja palvelee entistä paremmin Kaikki mukaan yhteistyö tuo etuja. Etu 1. Palvelua asiakkaan ehdoilla kaikissa kanavissa TOIMINTA ON ASIAKASLÄHTÖISTÄ suomi.fi SÄHKÖINEN ASIOINTI

Lisätiedot

Suomalaiset sähköyhtiöiden valitsemisesta ja sähkön säästämisestä. Sakari Nurmela

Suomalaiset sähköyhtiöiden valitsemisesta ja sähkön säästämisestä. Sakari Nurmela Suomalaiset sähköyhtiöiden valitsemisesta ja sähkön säästämisestä Sakari Nurmela Tutkimuksen toteuttaminen Tutkimuksen toteuttaminen Aineiston kerääminen Tutkimusaineisto kerättiin Gallup Kanavalla 25.

Lisätiedot

Vaasan joukkoliikenne Feelback 2018

Vaasan joukkoliikenne Feelback 2018 Vaasan joukkoliikenne Feelback 28 Sisällysluettelo Tutkimuksen toteutus 3 Yhteenveto tuloksista 4 Vastaajarakenne 5 Oletteko käyttänyt joukkoliikenteen linja-autoa Vaasan seudulla viimeisen vuoden aikana?

Lisätiedot

Tulosten ohjeellinen tulkinta-asteikko on seuraava: alle 60 huono taso 60 75 välttävä / tyydyttävä 75 100 hyvä / erittäin hyvä.

Tulosten ohjeellinen tulkinta-asteikko on seuraava: alle 60 huono taso 60 75 välttävä / tyydyttävä 75 100 hyvä / erittäin hyvä. EPSI Rating tutkii vuosittain suomalaisten tyytyväisyyttä kunnallisiin palveluihin. Indeksi tuotetaan asteikolla 0 100, missä 75 on hyvä taso. Suomen kuntien keskimääräinen tyytyväisyys asuinkuntaan nousee

Lisätiedot

Tunnetko potentiaaliset asiakkaasi?

Tunnetko potentiaaliset asiakkaasi? Tunnetko potentiaaliset asiakkaasi? TUNTEMINEN AUTTAA mainoskampanjoissa suorapostituskampanjoissa puhelinmyynnissä henkilökohtaisessa myynnissä messuilla ja näyttelyissä parantaa ajankäyttöä tehostaa

Lisätiedot

AVOPALVELUJEN ASIAKASPALAUTE

AVOPALVELUJEN ASIAKASPALAUTE AVOPALVELUJEN ASIAKASPALAUTE ORIVEDEN TULOKSET 1 YLEISKATSAUS Asiakaspalautetta kerättiin 24.10. 6.11.2016 2 Yhteensä Orivedeltä noin 450 vastaajaa Suurin osuus vastaanottotoiminnasta Ahkerimpia vastaajia

Lisätiedot

Ajankohtaista yhteisestä asiakaspalvelusta

Ajankohtaista yhteisestä asiakaspalvelusta Ajankohtaista yhteisestä asiakaspalvelusta - HE-luonnoksen keskeinen sisältö ja yhteisten asiakaspalvelupisteiden toimintamalli Kunta- ja aluehallinto-osasto Yhteiset asiakaspalvelupisteet Kokonaismäärä

Lisätiedot

Kysely kaupungin viestinnästä 2013 Kaupunkikohtainen raportti: Jyväskylä. FCG Finnish Consulting Group Oy / Tuomas Jalava Päivitetty 11.12.

Kysely kaupungin viestinnästä 2013 Kaupunkikohtainen raportti: Jyväskylä. FCG Finnish Consulting Group Oy / Tuomas Jalava Päivitetty 11.12. Kysely kaupungin viestinnästä 013 Kaupunkikohtainen raportti: Jyväskylä FCG Finnish Consulting Group Oy / Tuomas Jalava Päivitetty 11.1.013 Kaupunkeja tutkimuksessa: Jyväskylän kokonaisotanta: Vastausprosentti:

Lisätiedot

Kuntapäättäjät ja media 2016

Kuntapäättäjät ja media 2016 Kuntapäättäjät ja media 0 laiset kuntapäättäjät toivovat lisää kunta-asioita maakunnalliseen mediaan. Kaksi kolmesta päättäjästä somettaa. laiset kuntapäättäjät ovat hieman tyytymättömämpiä maakunnallisen

Lisätiedot

Vaasan joukkoliikenne Feelback 2017

Vaasan joukkoliikenne Feelback 2017 Vaasan joukkoliikenne Feelback 2017 Sisällysluettelo Tutkimuksen toteutus 3 Yhteenveto tuloksista 4 Vastaajarakenne 5 Oletteko käyttänyt joukkoliikenteen linja-autoa Vaasan seudulla viimeisen vuoden aikana?

Lisätiedot

Kysely kaupungin viestinnästä 2013 Kaupunkikohtainen raportti: Loviisa. FCG Finnish Consulting Group Oy / Tuomas Jalava Päivitetty

Kysely kaupungin viestinnästä 2013 Kaupunkikohtainen raportti: Loviisa. FCG Finnish Consulting Group Oy / Tuomas Jalava Päivitetty Kysely kaupungin viestinnästä Kaupunkikohtainen raportti: Loviisa FCG Finnish Consulting Group Oy / Tuomas Jalava Päivitetty 11.12. Kaupunkeja tutkimuksessa: Loviisan kokonaisotanta: Vastausprosentti:

Lisätiedot

Väestön mielipiteet hoitoon pääsystä ja potilaan valinnanvapaudesta

Väestön mielipiteet hoitoon pääsystä ja potilaan valinnanvapaudesta Väestön mielipiteet hoitoon pääsystä ja potilaan valinnanvapaudesta Kyselyn toteutus Lääkäriliitto selvitti marraskuussa 2014 kansalaisten käsityksiä hoitoon pääsystä ja potilaan valinnanvapaudesta. Tutkimuksen

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2018 Kyselytutkimuksen tulokset Kuopio Heikki Miettinen & Jarno Parviainen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2018 Kyselytutkimuksen tulokset Kuopio Heikki Miettinen & Jarno Parviainen Kyselytutkimuksen tulokset Kuopio 1..1 Heikki Miettinen & Jarno Parviainen 1 Johdanto 2 Selvityksen taustaa Tutkimus asukkaiden teknisiä palveluita koskevista mielipiteistä toteutettiin ensimmäisen kerran

Lisätiedot

Asiakaskyselyn 2014 tulokset

Asiakaskyselyn 2014 tulokset Asiakaskyselyn 2014 tulokset Työterveys Akaasia teki keväällä 2014 asiakaskyselyn. Kysely lähetettiin 664 työterveyshuollon asiakkaan yhteyshenkilölle Webropol kyselynä sähköpostin välityksellä. Kyselyyn

Lisätiedot

Vaasan joukkoliikenne Asiakastutkimus 2019

Vaasan joukkoliikenne Asiakastutkimus 2019 Vaasan joukkoliikenne Asiakastutkimus Sisällysluettelo Tutkimuksen toteutus 3 Yhteenveto tuloksista 4 Vastaajarakenne 5 Oletteko käyttänyt joukkoliikenteen linja-autoa Vaasan seudulla viimeisen vuoden

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Kyselytutkimuksen tulokset 30 kunnassa

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Kyselytutkimuksen tulokset 30 kunnassa YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 00 Kyselytutkimuksen tulokset 0 kunnassa Tutkimuksia 0 00 Heikki Miettinen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Kyselytutkimuksen tulokset 0 kunnassa Yhdyskuntatekniset palvelut 00 Johdanto

Lisätiedot

Paras ja sukupuolten tasa-arvo Onko uudistuksella tasa-arvovaikutuksia?

Paras ja sukupuolten tasa-arvo Onko uudistuksella tasa-arvovaikutuksia? Paras ja sukupuolten tasa-arvo Onko uudistuksella tasa-arvovaikutuksia? ARTTU-kuntaseminaari, Helsinki 15.12.2011 Sari Pikkala Åbo Akademi & Tasa-arvotiedon keskus Minna Tampereen yliopisto sari.pikkala@uta.fi

Lisätiedot

Paras-arviointitutkimusohjelma ARTTU Kuntalaistutkimus 2008

Paras-arviointitutkimusohjelma ARTTU Kuntalaistutkimus 2008 Paras-arviointitutkimusohjelma ARTTU Kuntalaistutkimus 2008 Kuntalaisten näkemyksiä palvelujen järjestämistavoista Paras-uudistuksesta ja kuntaliitoksista Kuntaliitto / Kuntakehitys ja tutkimus Marianne

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan kunnat Kuntalaiskysely palveluiden saavutettavuudesta. Raportti. Julkaisuvapaa 31.3.2014 klo 15.00

Keski-Uudenmaan kunnat Kuntalaiskysely palveluiden saavutettavuudesta. Raportti. Julkaisuvapaa 31.3.2014 klo 15.00 Keski-Uudenmaan kunnat Kuntalaiskysely palveluiden saavutettavuudesta Raportti Julkaisuvapaa 31.3.2014 klo 15.00 Keski-Uudenmaan kunnat Kuntalaiskysely palveluiden saavutettavuudesta Taloustutkimus Oy

Lisätiedot

ATTENDO OY TERVEYDENHUOLTOKYSELY SULKAVALLA LOKA-MARRASKUU/ 2016 TALOUSTUTKIMUS OY ANNE KOSONEN

ATTENDO OY TERVEYDENHUOLTOKYSELY SULKAVALLA LOKA-MARRASKUU/ 2016 TALOUSTUTKIMUS OY ANNE KOSONEN ATTENDO OY TERVEYDENHUOLTOKYSELY SULKAVALLA LOKA-MARRASKUU/ 2016 TALOUSTUTKIMUS OY ANNE KOSONEN 1 TUTKIMUKSEN TOTEUTUS 1/2 Taloustutkimus Oy on toteuttanut tämän tutkimuksen Attendo Oy:n toimeksiannosta.

Lisätiedot

Toimialan yksityisasiakkaiden tyytyväisyys edelleen sama yritysasiakkaat kirivät. Asiakastyytyväisyyden kehitys - Toimiala

Toimialan yksityisasiakkaiden tyytyväisyys edelleen sama yritysasiakkaat kirivät. Asiakastyytyväisyyden kehitys - Toimiala EPSI Rating Matkaviestintä 2016 Päivämäärä: 2016-10-17 Lisätietojen saamiseksi, vieraile kotisivuillamme (www.epsi-finland.org) tai ota yhteyttä Tarja Ilvonen, CEO EPSI Rating Suomi Puhelin: +358 50 569

Lisätiedot

Kysely Varsinais-Suomen maakunnan verkkopalveluista. Jessica Ålgars-Åkerholm

Kysely Varsinais-Suomen maakunnan verkkopalveluista. Jessica Ålgars-Åkerholm Kysely Varsinais-Suomen maakunnan verkkopalveluista Jessica Ålgars-Åkerholm 9.8.2018 Toteutettiin Webropolilla. Suomeksi ja ruotsiksi, erillinen sote-aiheinen kysely Kysely oli avoinna 31.5. 4.7.2018.

Lisätiedot

Sähköiset oppimateriaalit osana opetusta

Sähköiset oppimateriaalit osana opetusta Tutkimus opettajien odotuksista ja asenteista: Sähköiset oppimateriaalit osana opetusta #digikoulu Tutkimuksen taustaa Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää peruskoulun ja lukion opettajien odotuksia ja

Lisätiedot

KISA Kysely kaupungin viestinnästä 2010

KISA Kysely kaupungin viestinnästä 2010 KISA Kysely kaupungin viestinnästä 2010 Yhteenveto: Kouvola 22.11.2010 Sari Koski KISA Kysely kaupungin viestinnästä 2010 KYSELY KAUPUNGIN VIESTINNÄSTÄ Kyselytutkimukseen osallistuivat seuraavat kaupungit:

Lisätiedot

Kysely kaupungin viestinnästä FCG Finnish Consulting Group Oy / Sari Koski Marraskuu 2015

Kysely kaupungin viestinnästä FCG Finnish Consulting Group Oy / Sari Koski Marraskuu 2015 Kysely kaupungin viestinnästä 0 FCG Finnish Consulting Group Oy / Sari Koski Marraskuu 0 Sisältö Johdanto Johtopäätökset Tutkimuksen tausta Tutkimuksen toteutus Taustatiedot aineistossa Kokemukset kaupungin

Lisätiedot

KISA Kysely kaupungin viestinnästä 2010

KISA Kysely kaupungin viestinnästä 2010 KISA Kysely kaupungin viestinnästä 21 Yhteenveto: Nokia 221121 Sari Koski KISA Kysely kaupungin viestinnästä 21 KYSELY KAUPUNGIN VIESTINNÄSTÄ Kyselytutkimukseen osallistuivat seuraavat kaupungit: Espoo,

Lisätiedot

AVOPALVELUJEN ASIAKASPALAUTE 2016

AVOPALVELUJEN ASIAKASPALAUTE 2016 AVOPALVELUJEN ASIAKASPALAUTE 2016 TAMPEREEN TULOKSET 1 YLEISKATSAUS Asiakaspalautetta kerättiin 24.10. 6.11.2016 2 Kaiken kaikkiaan lähes 2 900 vastaajaa Tampereelta ja Orivedeltä Tampereelta noin 2 500

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys Sosiaali- ja terveystoimi Juha Metso

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys Sosiaali- ja terveystoimi Juha Metso Kaupunginjohtajan talousarvioesitys 2018-2020 Sosiaali- ja terveystoimi Juha Metso Turvallisesti kotona Arvoa asiakkaalle ja hukka pois Palvelun laatu, vaikuttavuus ja turvallisuus Espoolaisten toimintakyky,

Lisätiedot

Oululaisten tyytyväisyys kuntapalveluihin. ARTTU2 kuntalaiskyselyn tuloksia

Oululaisten tyytyväisyys kuntapalveluihin. ARTTU2 kuntalaiskyselyn tuloksia Oululaisten tyytyväisyys kuntapalveluihin ARTTU2 kuntalaiskyselyn tuloksia Kirjasto- ja kulttuuripalvelut, äitiys- ja lastenneuvolat sekä jätehuolto ja kierrätystoiminta parhaiten hoidettuja kuntapalveluita

Lisätiedot

Kokemukset ja odotukset apteekkipalveluista 2011

Kokemukset ja odotukset apteekkipalveluista 2011 Apteekkaripäivät 15.4. Sirkku Keski-Hallila Taloustutkimus Oy JOHDANTO Tämän tutkimuksen on tehnyt Taloustutkimus Oy Suomen Apteekkariliiton toimeksiannosta. Tutkimuksen tarkoitus Seurantatutkimuksen tarkoituksena

Lisätiedot

Kuntapalvelut asukkaiden arvioimina Jyväskylässä vuonna 2007. Tutkimuksia 296/2007 Heikki Miettinen

Kuntapalvelut asukkaiden arvioimina Jyväskylässä vuonna 2007. Tutkimuksia 296/2007 Heikki Miettinen Kuntapalvelut asukkaiden arvioimina ssä Tutkimuksia 26/0 Heikki Miettinen 1 Johdanto Tämän tutkimuksen toteutti viiden kaupungin toimeksianntosta. Tutkimuksessa kysyttiin asukkaiden mielipiteitä kunnallisten

Lisätiedot

Lukiolaisten, väestön ja lääkärien näkemyksiä terveydenhuollon tulevaisuudesta

Lukiolaisten, väestön ja lääkärien näkemyksiä terveydenhuollon tulevaisuudesta Lukiolaisten, väestön ja lääkärien näkemyksiä terveydenhuollon tulevaisuudesta 10.7.2017 Yli puolet suomalaisista suhtautuu myönteisesti terveydenhuollon digitalisaatioon Kyselyt terveydenhuollon tulevaisuudesta

Lisätiedot

Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista. Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista. Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Sukupuoli ja ikä Haastattelin Kirjasto 10:ssä 14 henkilöä, joista seitsemän oli naisia (iät 24, 25, 36, 36, 50,

Lisätiedot

Tulevaisuuden kunnan moninaisuus

Tulevaisuuden kunnan moninaisuus Tulevaisuuden kunnan moninaisuus Suomen Kuntaliiton ja Pirkanmaan liiton maakuntatilaisuus 9.5.2018 Tampereella Marianne Pekola-Sjöblom, tutkimuspäällikkö +358 50 337 5634, marianne.pekola-sjoblom@kuntaliitto.fi

Lisätiedot

Kuntapalvelut Kempeleessä vuonna 2011 23.8.2011

Kuntapalvelut Kempeleessä vuonna 2011 23.8.2011 ..20 Sisällys Johdanto 1 Urheilu ja pelikentät 2 1. Kokonaisarvosana 2 Sisäliikuntatilat 3 2. Tyytyväisyys asuinkuntaan: Laaja asuinkuntaindeksi 3 Uimahallit 3.Tyytyväisyys asuinkuntaan: Palveluryhmäkohtaiset

Lisätiedot

Kelan chattirobottikokeilut

Kelan chattirobottikokeilut Kelan chattirobottikokeilut 25.10.2018 Johanna.rahunen@kela.fi Näin Kela palvelee vuosi 2017 numeroina Kelan palvelut asiakkaille Etsi tietoa netistä www.kela.fi Asioi verkossa www.kela.fi Kysy chatissä

Lisätiedot

Terveydenhuollon barometri 2009

Terveydenhuollon barometri 2009 Terveydenhuollon barometri 009 Sisältö Johdanto Sivu Tutkimuksen tavoitteet ja toteutus 4 Aineiston rakenne 5 Tutkimuksen rakenne 6 Tulokset Terveystyytyväisyyden eri näkökulmat 9 Omakohtaiset näkemykset

Lisätiedot

ASIAKASPALAUTTEEN POHJALTA LAADITUT KEHITTÄMISTOIMENPITEET 2016

ASIAKASPALAUTTEEN POHJALTA LAADITUT KEHITTÄMISTOIMENPITEET 2016 1 ASIAKASPALAUTTEEN POHJALTA LAADITUT KEHITTÄMISTOIMENPITEET 2016 Sisällys Lapsiperheiden sosiaalipalvelut Aikuisten sosiaalipalvelut Lasten ja nuorten terveyspalvelut Vastaanottotoiminta Mielenterveys-

Lisätiedot

Kuntalaisten arviot kunnallisista palveluista 2017

Kuntalaisten arviot kunnallisista palveluista 2017 Kuntalaisten arviot kunnallisista palveluista 2017 Palvelujen käyttö Arviot palvelujen hoidosta (palvelutyytyväisyys) Arviot palvelujen saatavuudesta ja saavutettavuudesta Marianne Pekola-Sjöblom Tiedote

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2015 Kyselytutkimuksen tulokset 15 kunnassa Heinola. 1.9.2015 Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2015 Kyselytutkimuksen tulokset 15 kunnassa Heinola. 1.9.2015 Heikki Miettinen Kyselytutkimuksen tulokset 1 kunnassa Heinola 1..201 Heikki Miettinen SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa 2 Otos ja vastaukset 3 Vastaajien taustatiedot 4 2 Yhteenveto tuloksista 3 Kadut 4 Puistojen

Lisätiedot

Turvallista viestintää puheentunnistuksella. Helmo Peuranen, Enfo

Turvallista viestintää puheentunnistuksella. Helmo Peuranen, Enfo Turvallista viestintää puheentunnistuksella Helmo Peuranen, Enfo Taustatietoja puheentunnistuksesta MIKSI EI KÄYTÖSSÄ: - Vähän tarjontaa (markkina-alueen koko) - Markkinointi- / yritysjohto kammonnut IVR

Lisätiedot

Kuntalaiskyselyn tuloksia 2008 ja 2011 Karkkilan osalta

Kuntalaiskyselyn tuloksia 2008 ja 2011 Karkkilan osalta Kuntalaiskyselyn tuloksia 2008 ja 2011 Karkkilan osalta ARTTU-Kuntalaiskyselyt syksyllä 2008 ja 2011 Marianne Pekola-Sjöblom, Kuntaliitto Kunnallisten palvelujen käyttö kyselyyn vastanneiden kuntalaisten

Lisätiedot

1. Kuinka kauan olet asunut Janakkalassa?

1. Kuinka kauan olet asunut Janakkalassa? KUNTALAISKYSELY 2019 Kysely lähetettiin 2000 satunnaisotannalla valitulle kuntalaiselle kirjeitse. Kirjeessä oli nettiosoite kyselyyn sekä kyselylomake myös paperisena yli 65-vuotiaille vastaanottajille.

Lisätiedot

YRITYS-SUOMI MUKANA YRITTÄJÄN ARJESSA. Sirpa Alitalo Työ- ja elinkeinoministeriö 30.5.2013

YRITYS-SUOMI MUKANA YRITTÄJÄN ARJESSA. Sirpa Alitalo Työ- ja elinkeinoministeriö 30.5.2013 YRITYS-SUOMI MUKANA YRITTÄJÄN ARJESSA Sirpa Alitalo Työ- ja elinkeinoministeriö 30.5.2013 Miten Yritys-Suomi on mukana yrittäjän arjessa? Miten perustan yrityksen? Mistä tiedän, onko ideani toimiva? Tarvitseeko

Lisätiedot

Kuntalaistutkimus 2011

Kuntalaistutkimus 2011 Kuntalaistutkimus 2011 Tutkimus kuntalaisten ja osallistumisesta ARTTUtutkimuskunnissa 2011 sekä muutoksista 2008-2011. ARTTU-alueseminaarit lokakuussa 2012 SEINÄJOKI 24.10.2012 Marianne Pekola-Sjöblom

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Kyselytutkimuksen tulokset 40 kunnassa

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Kyselytutkimuksen tulokset 40 kunnassa YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 00 Kyselytutkimuksen tulokset 0 kunnassa Tutkimuksia 0 00 YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Kyselytutkimuksen tulokset 0 kunnassa Tutkimuksia 0 00 Heikki Miettinen SISÄLLYS Johdanto

Lisätiedot

Lähes kaikki kuntien palvelut riittäviä huolta vanhusten palveluista

Lähes kaikki kuntien palvelut riittäviä huolta vanhusten palveluista Tutkimusosio Lähes kaikki kuntien palvelut riittäviä huolta vanhusten palveluista Kokoava yleisarvosana kunnan palvelujen riittävyydelle painottuu yksiselitteisen myönteiseksi: kolme neljästä ( %) pitää

Lisätiedot

Pankkialan tyytyväisyys ollut viime vuosina hienoisessa nousussa. EPSI Rating Pankki ja rahoitus 2017

Pankkialan tyytyväisyys ollut viime vuosina hienoisessa nousussa. EPSI Rating Pankki ja rahoitus 2017 EPSI Rating Pankki ja rahoitus 2017 Päivämäärä: 02-10-2017 Lisätietojen saamiseksi, vieraile kotisivuillamme (www.epsi-finland.org) tai ota yhteyttä Tarja Ilvonen, CEO EPSI Rating Suomi Puhelin: +358 569

Lisätiedot

tilannekatsaus

tilannekatsaus Kansalaisten verkkoneuvonta, tilannekatsaus 2005 2009 Eija Järvinen Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Lapin toimintayksikkö/uula- hanke Mawell S7 järjestelmä: Virtuaalinen sosiaali- ja terveyspalvelukeskus

Lisätiedot

Kuntapalvelukyselyn tulokset

Kuntapalvelukyselyn tulokset Kuntapalvelukyselyn tulokset 3.10.2012 Kysely oli avoinna MLL:n nettisivuilla www.mll.fi 5.-23.9.2012. Kyselyyn tuli yhteensä 1731 vastausta. Kyselyssä oli yhteensä 48 kysymystä yhdeksältä eri aihealueelta.

Lisätiedot

Työllistämistoiminnan hyviä käytäntöjä Ote työstä -hanke

Työllistämistoiminnan hyviä käytäntöjä Ote työstä -hanke Työllistämistoiminnan hyviä käytäntöjä 17.11.2016 Ote työstä -hanke Työllistämistoiminnan toimintaympäristö (Kapanen & Åkerberg 2016) Työllistämistoiminta Vakka-Suomessa Vakka-Suomessa työkokeiluun osallistuneet

Lisätiedot

Yhteispalvelututkimus 2010

Yhteispalvelututkimus 2010 Yhteispalvelututkimus 2010 Yhteispalvelun laajentamishankkeen päätösseminaari 9.6.2010 Markus Kainu 1 Sisältö 1. Tutkimuksen toteuttaminen 2. Tutkimuksen tulokset 3. Johtopäätökset/suositukset

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2014 Kyselytutkimuksen tulokset 28 kunnassa Kajaani. 4.12.2014 Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2014 Kyselytutkimuksen tulokset 28 kunnassa Kajaani. 4.12.2014 Heikki Miettinen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Kyselytutkimuksen tulokset 2 kunnassa Kajaani.. Heikki Miettinen 1 SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa 2 Otos ja vastaukset Vastaajien taustatiedot 2 Yhteenveto tuloksista

Lisätiedot

Elisa Mobiilivarmenne. Turvallisesti aina mukana

Elisa Mobiilivarmenne. Turvallisesti aina mukana Turvallisesti aina mukana 1 78137_EL_varmenne_ohje_A5.indd 1 10.10.2011 16.04 Henkilökohtainen, sähköinen tunnistautumisväline Elisa Mobiilivarmenne mahdollistaa henkilöllisyyden todistamisen verkossa,

Lisätiedot

KUNTARAKENTEEN MUUTOS JA SUKUPUOLTEN TASA-ARVO Päättäjä- ja kuntalaisnäkökulmia Paras-uudistukseen

KUNTARAKENTEEN MUUTOS JA SUKUPUOLTEN TASA-ARVO Päättäjä- ja kuntalaisnäkökulmia Paras-uudistukseen KUNTARAKENTEEN MUUTOS JA SUKUPUOLTEN TASA-ARVO Päättäjä- ja kuntalaisnäkökulmia Paras-uudistukseen 27.10.2011 SARI PIKKALA Tasa-arvotiedon keskus Minna Tampereen yliopisto sari.pikkala@uta.fi, p. 040 190

Lisätiedot

KISA Kysely kaupungin viestinnästä 2010

KISA Kysely kaupungin viestinnästä 2010 KISA Kysely kaupungin viestinnästä 2010 Yhteenveto: Jyväskylä 22112010 Sari Koski KISA Kysely kaupungin viestinnästä 2010 KYSELY KAUPUNGIN VIESTINNÄSTÄ Kyselytutkimukseen osallistuivat seuraavat kaupungit:

Lisätiedot

Nuoret ja työntekijät luottavat vapaa-ajan asuntoihin sijoituksina

Nuoret ja työntekijät luottavat vapaa-ajan asuntoihin sijoituksina Tiedote Kesämökki rannalla kotimaassa on joka toisen mielestä hyvä sijoituskohde, joka kolmannelle se on vapaa-ajan asunto matkailukeskuksessa ja joka neljännelle ulkomailla Niukka enemmistö ( %) suomalaisista

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyystutkimus Turun Seudun Jätehuolto Oy. Pientalojen ja vapaa-ajanasuntojen

Asiakastyytyväisyystutkimus Turun Seudun Jätehuolto Oy. Pientalojen ja vapaa-ajanasuntojen Asiakastyytyväisyystutkimus Turun Seudun Jätehuolto Oy Pientalojen ja vapaa-ajanasuntojen asukkaat 8..0 - ote: tyytyväisyys jätteenkuljetukseen ja tiedonsaantiin Tutkimuksen tavoitteet ja toteutus Tutkimuksen

Lisätiedot

Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä

Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä 1 2 Tiivistelmä Esityksessä raportoidaan HSL:n asiakastyytyväisyystutkimuksen tuloksista Suomenlinnan lauttaliikenteessä kesällä 2018. Suomenlinnan lauttaliikenteen

Lisätiedot

yhdistys tai muu organisaatio % toiminimi %

yhdistys tai muu organisaatio % toiminimi % PDF-tiedosto yhdistys tai muu organisaatio - toiminimi - oy tai oyj - 2.0% ay tai ky - 4 toiminimi ay tai ky 4 20 ten lukumäärä 0 oy tai oyj 2.0% 14 yhdistys tai muu organisaatio 0 tai enemmän - 1 - -

Lisätiedot

Yleinen asiakastyytyväisyys laajakaistapalveluihin loivassa nousussa

Yleinen asiakastyytyväisyys laajakaistapalveluihin loivassa nousussa EPSI Rating Laajakaista 2016 Päivämäärä: 31-10-2016 Lisätietojen saamiseksi, vieraile kotisivuillamme (www.epsi-finland.org) tai ota yhteyttä Tarja Ilvonen, CEO EPSI Rating Suomi Puhelin: +358 50 569 1921

Lisätiedot

Perustoimeentulotuen Kela-siirto 1.1.2017. Heli Kauhanen Hankepäällikkö Toimeentulotuki 2017 -hanke

Perustoimeentulotuen Kela-siirto 1.1.2017. Heli Kauhanen Hankepäällikkö Toimeentulotuki 2017 -hanke Perustoimeentulotuen Kela-siirto 1.1.2017 Heli Kauhanen Hankepäällikkö Toimeentulotuki 2017 -hanke Kelan tavoitteet toimeenpanossa Perustoimeentulotukea tarvitsevien asiakkaiden yhdenvertainen kohtelu

Lisätiedot

ARTTU2-kuntaseminaari Tiedon voimalla maaliin

ARTTU2-kuntaseminaari Tiedon voimalla maaliin ARTTU2-kuntaseminaari Tiedon voimalla maaliin 15.12.2017 Varatoimitusjohtaja Hanna Tainio Lähde: Alueuudistus.fi 2 15.12.2017 KUNTAPULSSI Miten hyvin arviot seuraavien sote- ja maakuntauudistukselle asetettujen

Lisätiedot

Enemmistö suomalaisista ymmärtää mielestään hyvin politiikkaa

Enemmistö suomalaisista ymmärtää mielestään hyvin politiikkaa Enemmistö suomalaisista ymmärtää mielestään hyvin politiikkaa Enemmistö ( %) suomalaisista arvioi ymmärtävänsä hyvin tärkeitä poliittisia kysymyksiä, käy ilmi KAKS Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta.

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Palvelutyytyväisyystutkimuksen tulokset 37 kunnassa

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Palvelutyytyväisyystutkimuksen tulokset 37 kunnassa YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 04 Palvelutyytyväisyystutkimuksen tulokset kunnassa Yhdyskuntatekniset palvelut 04 3 1 Johdanto 1.1 Selvityksen taustaa Vuonna 2 toteutettiin ensimmäisen kerran tämän tutkimusasetelman

Lisätiedot

Vapaaehtoistyö Suomessa 2015 kyselyn vertaistukeen liittyviä tuloksia. Kansalaisareena ry, HelsinkiMissio, Kirkkohallitus Taloustutkimus

Vapaaehtoistyö Suomessa 2015 kyselyn vertaistukeen liittyviä tuloksia. Kansalaisareena ry, HelsinkiMissio, Kirkkohallitus Taloustutkimus Vapaaehtoistyö Suomessa 2015 kyselyn vertaistukeen liittyviä tuloksia Kansalaisareena ry, HelsinkiMissio, Kirkkohallitus Taloustutkimus TUTKIMUKSEN TOTEUTUS Tutkimuksen aineiston on kerännyt Taloustutkimus

Lisätiedot

Kuntapäättäjien näkemyksiä kirjastopalvelujen tilasta ja tasosta

Kuntapäättäjien näkemyksiä kirjastopalvelujen tilasta ja tasosta Kuntapäättäjien näkemyksiä kirjastopalvelujen tilasta ja tasosta Tuloksia Itä-Suomen kirjastojen laatutason kartoituksesta Kohti uutta kirjastolakia 21.4.2015 Varkaus Marja Tiittanen-Savolainen Itä-Suomen

Lisätiedot

Raportin laatija: Taloustutkimus Oy

Raportin laatija: Taloustutkimus Oy TUTKIMUSRAPORTTI, SUOMEN HAUTAUSTOIMISTOJEN LIITTO RY SIPOON KUKKA-JA HAUTAUSPALVELU P.BORG & CO OY ASIAKASTYYTYVÄISYYSTUTKIMUS Raportin laatija: Taloustutkimus Oy Johdanto 1/2 Kiitos, että olet osallistunut

Lisätiedot

Elisa Oyj Prior Konsultointi Oy

Elisa Oyj Prior Konsultointi Oy 5G suomalaisten yritysten näkökulmasta Elisa Oyj Prior Konsultointi Oy 12.9.2019 Aineisto ja tiedonkeruu Yritystutkimuksen suunnittelusta, tiedonkeruusta, analyysista ja raportoinnista on vastannut Prior

Lisätiedot

Paras-arviointitutkimusohjelma ARTTU Kuntalaistutkimus 2008

Paras-arviointitutkimusohjelma ARTTU Kuntalaistutkimus 2008 Paras-arviointitutkimusohjelma ARTTU Kuntalaistutkimus 2008 Kuntalaiset ja kuntapalvelut ARTTU-tutkimuskunnissa: Mielipiteet kunnallisveron korotuksesta palvelujen karsinnan sijaan Mielipiteet kunnan järjestämän

Lisätiedot

Kokoelmien tärkeyden keskiarvot toimipisteittäin

Kokoelmien tärkeyden keskiarvot toimipisteittäin Palvelunlaatukysely: Kokoelmapalvelut Kokoelmapalvelujen tärkeys Palvelunlaatukyselyssä toimintojen tärkeyttä mitattiin arvoasteikolla, jossa erittäin tärkeä sai arvon, jokseenkin tärkeä arvon ja ei ollenkaan

Lisätiedot

Kehittämiskysely 2012. Tulokset

Kehittämiskysely 2012. Tulokset Kehittämiskysely 2012 Tulokset Tausta Kehittämiskysely toteutettiin eteläpohjalaisissa kaluste- ja asumisteollisuuden yrityksissä loka-marraskuussa 2012 Kyselyn tavoitteena oli kartoittaa kohderyhmään

Lisätiedot

ARTTU Kuntalaistutkimus 2015 Lappeenranta

ARTTU Kuntalaistutkimus 2015 Lappeenranta ARTTU Kuntalaistutkimus 2015 Osallistuminen ja vaikuttaminen Yleisiä näkemyksiä, päätöksenteko ja osallistuminen Kuntalaistutkimus 2015 Lappeenrannan vastausprosentti 39,8% (N=478) Kuntalaiskysely on osa

Lisätiedot