TERVEHDYS! Saamme olla ylpeitä omasta kotimaastamme ja sen kauneudesta. Paljon olisi vielä nähtävää ja kierrettävää.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TERVEHDYS! Saamme olla ylpeitä omasta kotimaastamme ja sen kauneudesta. Paljon olisi vielä nähtävää ja kierrettävää."

Transkriptio

1

2

3 TERVEHDYS! Olemme saaneet viettää mahtavan lämpimän ja aurinkoisen kesän kesäkuun kylmien ja sateisten päivien väistyttyä. Kesälomallani olin mukana monissa mukavissa tapahtumissa, niin kuin varmaan moni muukin meistä jytyläisistä. Tässä tarinani kesän tapahtumista. Alkukesästä olin mukana Jukolan viestissä työkavereiden mies- ja naisjoukkueiden huoltojoukoissa. Jukolan tunnelma Vehmersalmella oli mitä mahtavin ja sääkin suosi tapahtumaa. Ensikertalaiset joukkueemme pärjäsivät hyvin ja heille itselleen se oli taas yksi uusista elämyksistä ja haasteista. PUHEENJOHTAJAN PALSTA Seuraavana oli vuorossa viinijuhlat täällä Kuopiossa, joihin osallistuin kahtena iltana. Toinen niistä oli jytyläisten yhteinen ilta meitä oli noin 50 henkilöä nauttimassa viineistä ja Cheekin sekä Erinin esityksistä. Kylmä sääkään ei haitannut tunnelmaa. Seinäjoen tangomarkkinoilla olin ensimmäistä kertaa. Tunnelma tangokadulla ja monissa esiintymispaikoissa oli mukava ja viihdyttävä. Tangomarkkinoita on järjestetty jo 30 vuoden ajan ja juhlatunnelmassa oli paljon myös aikaisempien vuosien tangokuninkaita ja kuningattaria. He jalkautuivat tangokadulle yleisön keskuuteen hurmaten meidät iloisuudellaan ja avoimuudellaan. Paluumatkalla satuimme sopivasti ajamaan Kaustisten kautta, ja niinpä samalla tuli myös käytyä Kaustisten kansanmusiikkijuhlilla. Tangomarkkinoita seuraavalla viikolla olin pienellä kotimaan kierroksella, jonka yksi kohde oli Porin Jazz festivaalit. Illan esiintyjiä Kirjurinluodolla olivat mm. Suzanne Wega ja Bob Dylan. Susanne Wega valloitti avoimuudellaan ja Bob Dylan oli karun yksinkertainen esiintymisessään. Nautinnollisia esityksiä molemmat. Porista matka jatkui Turun saaristoon ja sen jälkeen Helsinkiin sekä Porvooseen. Porvoo oli minulle uusi paikka, jossa en ollut aikaisemmin käynytkään viehättävä ja kaunis kaupunki. Saamme olla ylpeitä omasta kotimaastamme ja sen kauneudesta. Paljon olisi vielä nähtävää ja kierrettävää. Kuopion RockCock oli vuorossa seuraavana viikonloppuna ja siellä pääesiintyjänä ollut Scorpions. Tunnelma Väinölänniemellä oli tosi kiva ja sympaattinen.

4 Onko tuon hienompaa paikkaa järjestää tapahtumia kuin Väinölänniemi veden ympäröimänä, siitä olivat esiintyjätkin haltioissaan. Suosittelen lämpimästi tapahtumaa kaikille! Kaiken edellisen lisäksi kesän kruunasi perheen ja ystävien kanssa vietetty mukava ja kiireetön aika. Näillä eväin ja aurinkoisen, lämpimän kesän hellimänä oli mukava aloittaa työt ja valmistautuminen syksyyn ja talveen. Aurinkoista ja värikästä syksyä! Anja Komulainen puheenjohtaja VUOROTTELUVAPAALAIN MUUTOKSET VAHVISTETTU Lakimuutoksen myötä vuorotteluvapaan työhistoriaedellytys nousee 16 vuoteen ja sijaista koskevat edellytykset tiukentuvat. Uudet säännökset tulevat voimaan Jos vuorottelija on kuitenkin tehnyt vuorottelusopimuksen ennen syyskuun alkua ja aloittaa vuorotteluvapaan vuoden 2014 loppuun mennessä, lakimuutokset eivät vaikuta vuorotteluvapaan pitämiseen.yksityiskohtaisempaa tietoa muutosten sisällöstä löytyy oheisesta linkistä KYSYTTYÄ K: Henkilöllä on kokopäivätyön lisäksi toinen työ, josta hän saa tuloja. Otetaanko myös sivutyön palkka huomioon määriteltäessä työttömyyspäivärahaa? V: Työttömyyspäivärahan määrittelyssä huomioidaan kaikki henkilön tekemä palkkatyö (päätyö, sivutyö, monta osa-aikatyötä, lisätyöt, ylityöt ym.) Jäsenmaksu täytyy muistaa maksaa kaikista tuloista.

5 JYTYN STRATEGIA Vuoden 2013 aikana aloitettiin vuodelle 2020 tähtäävä Jytyn strategian työstäminen. Uusi strategia otetaan käyttöön vuoden alusta Konkreettisesti strategia tulee rakentumaan suuntaviivojen mukaisille hankkeille, jotka vievät Jytyä tulevaisuudessa muutosten vaatimaan suuntaan. Myös yhdistys tulee ottamaan kantaa toimintaympäristön muutokseen, toimintaan ja tulevaisuuden näkymiin. Tarkoitus on entistä paremmin varmistaa parhaat mahdolliset toimintaedellytykset ja palvelu jäsenille. Paikallinen edunvalvonta, jäsenhankinta ja uusien aktiivien löytäminen yhdistystoimintaan on yhteinen haasteemme. Jytyn liittovaltuusto käsitteli liiton strategiaa kokouksessaan toukokuussa. PÄÄLUOTTAMUSMIEHELTÄ JYTYN TOIMINTA-AJATUS Jyty on julkis- ja yksityisaloilla työskentelevien ammattilaisten liitto, joka edistää jäsentensä ansiotasoa ja ostovoimaa, hyvinvointia, kehittymistä ja vaikuttamista työelämässä sekä työelämän laatua ja työmarkkinoiden toimivuutta. ARVOT Jäsenlähtöinen osaava palvelu Yhteistyö Nykyaikaisuus Oikeudenmukaisuus JYTYN STRATEGIA V Jyty on osaltaan rakentamassa Euroopan parasta työelämää ja oikeudenmukaisuutta työmarkkinoilla. Jytyssä on moniosaamistaan arvostava sekä hyvinvoinnistaan ja ympäristöstään vastuullinen jäsenistö, joka kehittää aktiivisesti työtään sekä työyhteisöään toimii vaikuttavasti paikallistasolla ILMOITTAUTUMINEN on motivoitunut pitkään työuraan. PÄÄMÄÄRÄ V JATOIMENPITEET SEN TOTEUTTAMISEKSI 1. Kilpailukykyinen palkka sekä tasa-arvoinen palkkausjärjestelmä ja palkitseminen tehtävien vaativuuden ja tehtävärakenteet huomioiva palkkauksen ja palkitsemisen uudistaminen tes:ssä harmaan työvoiman käytön ehkäiseminen ulkoistamis- ja kilpailuttamistilanteissa rangaistuksia koventamalla ja valvontaa lisäämällä.

6

7 2. Työhyvinvoinnin ja työssä jaksamisen parantaminen tasavertaisten ja joustavien työaikajärjestelmien kehittäminen (mm. etätyö, osa-aikatyö, vuorotteluvapaa, liukuva työaika, työaikapankit) ikäohjelmien käyttöönoton edistäminen työpaikoilla osatyökyisten työkykyisyyden hyödyntäminen tasa-arvoisen perhevapaajärjestelmän edistäminen. 3. Työllisyyden parantaminen ja ennenaikaisen eläköitymisen vähentäminen kehitetään yt-menettelyn ja henkilöstösuunnitelmien käyttöä mm. lomautusten ja irtisanomisten ehkäisemiseksi. 4. Työmarkkina-arvon lisääminen työn ohessa kouluttautumisen parantaminen tutkinto- ja kannustinjärjestelmiä kehittämällä osaamisen kehittämismallien hyödyntäminen sekä niiden vaikuttavuus työpaikoilla. 5. Yhteistoiminta-edustajien osaamisen kehittäminen kehitetään yhteistoimintaedustajien edunvalvontaosaamista ulkoistamis - ja fuusiotilanteissa työpaikkatason neuvotteluissa luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen päätoimisuuden edistäminen. 6. Tehtävärakenteiden ja kelpoisuusehtojen selkeyttäminen ammattien kelpoisuusehtojen ajantasaistaminen joustavoitetaan kelpoisuuden tuottavien täydennysopintojen suorittamista jäsenten tutkintojen työmarkkinakelpoisuuden parantaminen. 7. Osallistava sosiaaliturva työhön paluun mahdollistajana nuorten vastavalmistuneiden ja pitkäaikaistyöttömien osallistavan sosiaaliturvan kehittäminen työttömien jäsenten kannustaminen työhön paluuseen kuntoutuksen tai uudelleenkoulutuksen avulla kuntoutus- ja uudelleenkoulutusjärjestelmien sekä uudelleen sijoittamisen kehittäminen yhteistyössä pääsopijajärjestöjen, Kevan ja Kelan kanssa.

8 8. Työurien pidentäminen eläkeikää nostamatta selvitetään mahdollisuudet työurien pidentämiseen eläkeikää nostamatta yhdessä pääsopijajärjestöjen ja KT:n kanssa. osa-aikatyön kehittäminen osana osaeläkejärjestelmää työuran pidentämiseksi (esim. ikääntyneet). 9. Neuvottelujärjestelmän uudistaminen neuvottelu- ja yhteistoiminta järjestelmien kehittäminen vastaamaan paremmin paikallisen sopimisen ympäristöä julkisen sektorin liittojen yhteistyön selkeyttäminen Jytyn sopimusrakenteen vahvistaminen. TALOUSARVION VALMISTELUT Kauniin ja lämpimän kesän jälkeen olemme palanneet arkeen. Huolena niin minulla kuin varmaan muuallakin on tuleva vuosi talouden tasapainottamisineen ja henkilöstösäästöineen. Talousarvion valmistelut vuodelle 2015 ovat sekä kaupungin johdon että palvelualueiden tämän hetken suurin ja varmasti myös vaikein tehtävä. Kaupungin taloudellinen tilanne on edelleen erittäin vaikea. Leikkauksia tehdään kaikista mahdollisista ja melkein mahdottomistakin asioista. Mahdolliset henkilöstösäästöt liittyvät edelleen tähän valmistelutyöhön. Paljon on vielä avoimia asioita, kuten verkostosuunnitelmat, toimitilaratkaisut ja monet muut asiat, jotka syksyn kuluessa selviävät. Uutta tulee varmasti myös Maaninka-kuntaliitoksen myötä. Jäädään odottamaan tulevia ratkaisuja ja päätöksiä - kuitenkin toiveikkain mielin. Oikein hyvää syksyä kaikille! Juha Hujanen Kuopion kaupungin Jytyn pääluottamusmies

9 JYTYN ITÄ-SUOMEN TYÖHYVINVOINTISEMINAARI KYLPYLÄHOTELLI KUNNONPAIKKA, SIILINJÄRVI Teemana on Pääasiana pääasiat. Luentoja tulee olemaan mm. aivojen levon tarpeesta ja aivojen hyvinvointiin vaikuttamisesta. Mukana on myös inbodya, pikamanikyyriä sekä saunat ja kylpylät. Ohjelma tarkentuu myöhemmin. Omavastuut Jyty Kuopion jäsenille - koko viikonloppu 2 hh 80 - ei majoittuvat 60 - pelkästään lauantaina osallistuvat 40. Jos haluat osallistua suosittuun työhyvinvointiseminaariin, ota yhteys Anneli Salminen, toimisto@jytykuopio.fi. TUKEA KOULUTUKSEEN Jyty Kuopio myöntää jäsenilleen stipendejä omaehtoiseen, tutkintoon johtavaan koulutukseen, ammatilliseen täydennyskoulutukseen ja osaamista täydentävään koulutukseen. Tuen suuruus riippuu suoritettavan tutkinnon tasosta: I taso: yliopisto-, ylempi ammattikorkeakoulu- tai ammattikorkeakoulututkinto. Hakemukseen liitettävä tutkintotodistus. II taso: II asteen tutkinto. Hakemukseen liitettävä tutkintotodistus. III taso: lyhytkestoinen täydennyskoulutus. Hakemukseen liitettävä todistus tentin tai kokeen hyväksytystä suorittamisesta. Hallitus määrittelee III tason koulutuksen hakemusten perusteella vuosittain. Hakemukset Jyty Kuopion hallitukselle marraskuun loppuun mennessä.

10 Tervetuloa ruokailuun, joka tarjotaan syyskokouksen jälkeen: Hotelli Cumulus, Puijonkatu 32. Ilmoita osallistumisesi ruokailuun ja eritysruokavaliot mennessä Anneli Salminen, Yhdistyksen sääntömääräinen Syyskokous keskiviikkona klo hotelli Cumulus, kokoustila, Puijonkatu 32 Syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat: KOKOUSKUTSU jäsenmaksun vahvistaminen vuodelle 2015 hallitus esittää, että jäsenmaksut pidetään ennallaan 1,29 % ennakonpidätyksen alaisesta palkasta, euromääräinen maksu 8 /kk ja eläkeläisen maksu 13 /vuosi hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten, toimikuntien, tilintarkastajan ja muiden luottamustehtävien mahdolliset palkkiot sekä matkakustannusten korvausperusteet vuodelle 2015 vuoden 2015 toimintasuunnitelman ja talousarvion vahvistaminen valitaan hallituksen puheenjohtaja vuodelle 2015 vahvistetaan hallituksen jäsenmäärä valitaan hallituksen varsinaiset jäsenet erovuoroisten tilalle sekä näiden varajäsenet valitaan tilintarkastajat valitaan yhdistyksen edustajat ja riittävä määrä varaedustajia Jytyn sen vaalipiirin kokoukseen, johon yhdistys kuuluu mahdolliset aloitteet muut kokoukselle esitetyt asiat, yhdistyslaki 24. Tervetuloa! hallitus

11 HALLITUKSEN KOKOONPANO 2014 Puheenjohtaja Anja Komulainen, Kuopion kaupunki kaupunkiympäristön palvelualue Erovuoroiset hallituksen jäsenet Tapio Aalto yksityissektori Minna Halme, Kuopion kaupunki vetovoimaisuuden palvelualue Jaana Huttunen, Kuopion kaupunki kaupunkiympäristön palvelualue Anna Liisa Kananen, Kuopion kaupunki hyvinvoinnin edistämisen palvelualue Ari Nissinen Savon koulutuskuntayhtymä Henkilökohtaiset varajäsenet Tarja Härmä, Kuopion kaupunki hyvinvoinnin edistämisen palvelualue Mervi Kauhanen, Kuopion kaupunki kasvun ja oppimisen palvelualue Margit Losoi, Kuopion kaupunki kasvun ja oppimisen palvelualue Hilkka Koponen, Kuopion kaupunki hyvinvoinnin edistämisen palvelualue Juha Hujanen, Kuopion kaupunki hyvinvoinnin edistämisen palvelualue. Jatkavat hallituksen jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Tuula Antikainen Päivi Elovirta, Kuopion kaupunki kasvun ja oppimisen palvelualue Kati Haapakangas, Kuopion kaupunki perusturvan palvelualue Virpi Lempinen, Kuopion kaupunki kasvun ja oppimisen palvelualue Leena Tukiainen, liikelaitoskuntayhtymä Servica Pirkko Seppänen Arja Lahtinen, Kuopion kaupunki terveydenhuollon palvelualue Aili Heiskanen, Kuopion kaupunki perusturvan palvelualue Elsa Kukkonen, Kuopion kaupunki kasvun ja oppimisen palvelualue Aila Kankkunen, liikelaitoskuntayhtymä Servica. Varsinainen tilintarkastaja HTM Jyrki Salmi Tilintarkastusyhtiö HSG Oy ja varatilintarkastaja HTM Katja Heikkinen.

12 JYTY KUOPIO RY:N MAAKUNTAMATKA JUANKOSKELLE Sää Kuopiossa oli puolipilvinen, mutta lämmin, kun matkatoimisto TE-matkojen bussi Raimo Heiskasen ohjaamana lähti kohti Juankoskea aamulla klo 9 kyydissään 32 jäsentä, sekä allekirjoittaneen seuralainen Esko, joka valtuutettiin matkan kuvaajaksi. Matka taittui iloisen puheensorinan saattelemana Ruukin kievarin pihalle, Juankoskelle, jossa oppaamme Outi Huhtiniemi meitä jo odotti. Saimme nauttia aimo annoksen Ruukin ja Juankosken historiaa, osittain autosta nähtynä, osa kiertelemällä Ruukin, Juan-tehtaan ja kartanon mailla kävellen ja museokierroksella. Piipahdimme myös Juicen patsaalla ja Juicen patsaalla. artistin nimeä kantavalla torilla, jossa tapasimme myös tutussa laulussakin mainitun Sepon. Historiakierroksen jälkeen söimme todella maistuvan lounaan Ruukin kievarissa. Mieli ja vatsat tyytyväisyyttä hyristen lähdimme jatkamaan matkaa Muuruvedelle, jossa ensin pysähdyimme Pellavapuotiin. Nautiskelimme lasilliset kuohuvaa kauniissa Pellavapuodin pihalla maistuu kuohuva. järvimaisemassa ja siirryimme sisätiloihin kuulemaan Wanhan Pappilan ja puodin historiaa ja ennen matkan jatkumista jokunen matkalainen kartutti garderobiaan puodin tuotteilla. Pellavapuodista matka jatkui kohti Topin maatilamyymälää, matkan varrella näimme Muuruveden kauniin kivikirkon ja olisimme poikenneet sisälläkin, mutta kirkossa oli häät me- Matkalla mustikkapellolle. nossa, joten jätimme kuokkimisen väliin. Valokuvat Esko Penttinen

13 Topin maatilamyymälässä olikin sitten nähtävää, ja ostettavaa, yllin kyllin. Luomutuotteita oli jokaiseen makuun ja saimme tilan isännältä, Topilta, todella kattavan ja mielenkiintoisen esittelyn luomumustikan ja muidenkin luomumarjojen viljelystä. Aika monen kotimatkaevääksi taisi lähteä ainakin yksi rasia maistuvia Ruukin kartanon mailla. mustikoita Matkamme päättyi Maljalahdenkadulle iltapäivällä viiden maissa ja bussista purkautui iloinen seurue kukin tahoilleen jatkamaan leppoisan lauantai-illan viettoa suut makiana ja mieli iloisena antoisasta matkasta. Paljon jäi varmasti näkemättä ja kokematta ja mieleen jäi ajatus: Tänne tullaan uudelleen Matkanjohtajan kiitokset, koko seurueelle, mukavasta matkasta! Riitta Lyyra PALKITSE YHDISTYSAKTIIVI EHDOTA VUODEN VÄLKKYÄ Toimihenkilöjärjestöjen sivistysliitto TJS jakaa joka vuosi Vuoden Välkky -palkinnon sellaisesta ammattiyhdistyksen toiminnasta tai ideasta, mikä on edesauttanut yhdistyksen kehittymistä, vaikuttavuutta tai jäsenpalvelua. Palkinnon arvoinen voi esimerkiksi olla jäsentapahtuma ja -koulutus, joka on kehittänyt jäsenistön osaamista, aktivoinut toimintaan tai auttanut virkistäytymään, verkostoitumaan, saamaan vertaistukea tai luomaan yhteishenkeä. Toiminta voi olla myös yhdistyksen luottamustoimisten ja aktiivien motivoimista ja jaksamisen kehittämistä tai perusjäsenten työssä jaksamiseen ja työpaikan epäkohtien korjaamiseen vaikuttamista. Palkinto on paitsi arvostuksenosoitus, myös keino tiedottaa uusista ideoista ja toimintamalleista akavalaisille ja STTK:laisille yhdistystoimijoille. Tee oma ehdotuksesi palkinnon saajaksi. Esittää voi yksilöä tai työryhmää. Perustele ehdotuksesi ja lähetä se kulttuurisihteeri Inka Ukkolalle mennessä, tai TJS Opintokeskus, Ratamestarinkatu 11 A, Helsinki. Palkinto luovutetaan joulukuussa. Palkinnonsaajan valitsee Toimihenkilöjärjestöjen sivistysliitto TJS:n liittohallitus. TJS:n jäseniä ovat Akava ja STTK.

14 Jyty Kuopion PIKKUJOULUT Kylpylähotelli Rauhalahti - Jätkänkämppä klo Perinteinen Jouluglögi Sannin Joulupöytä Joulupukki jakaa lahjat Ohjelmaa Tuo noin 5 arvoinen lahja. Ilmoittautumiset mennessä sähköpostilla toimisto@jytykuopio.fi. Muista mainita myös mahdollinen erityisruokavalio. Omavastuu 20 Jätkänkämpälle kävelymatkaa noin 700m Hotelli Rauhalahden tanssipysäkiltä. Naulakkomaksua Jätkänkämpällä ei ole ja illan tansseihin Kylpylähotelli Rauhalahteen pääsee veloituksetta, jossa peritään naulakkomaksu 2. Ravintolassa Kalle Jussila orkesterinsa kanssa (tangokuningas finalisteja). Tanssipuoli avoinna 02:een ja Club R 03:een (karaoke). MAJOITUSTARJOUS Spa hotel Rauhalahti 45 /hlö/vrk 3 hh 50 /hlö/vrk 2 hh 88 /hlö/vrk 1 hh Sis. aamiaisen, kylpylän ja kuntosalin vapaan käyttöoikeuden. Jytyllä on majoituskiintiö asti, johon mennessä varaukset suoraan Rauhalahden myyntipalveluun tai myynti@rauhalahti.fi. Varaukset tunnuksella JYTY. Sannin Joulupöytä Sherrysilliä Puolukkasilliä Katajanmarjasilakkaa Loimulohta, tilli-sinappikastiketta Paahtopaistia, parmesanmajoneesia Maalaismaksapateeta, karpalohilloketta Versosalaattia, tuoreyrttikastiketta Sienisalaattia Rosollia, punajuurikermaa Kalkkuna-viikunasalaattia Grillattua tomaatti-rucolasalaattia Ohraleipää, joululimppua ja voita Joulukinkkua, tummaa jouluolut-kastiketta Porkkana-, ja lanttulaatikkoa Tilliperunaa Herneitä ja luumuja Valkosuklaa-kirsikkamoussekakkua Joulutorttuja Pikkuleipiä Kahvia, haudutettua teetä Bussiaikataulut:

15 Jyty Kuopio ry HYVINVOINTITOIMIKUNTA ILMAISTAPAHTUMA: ELOKUVAILTA JYTY KUOPION JÄSENILLE MIELENSÄPAHOITTAJA KLO FINNKINO SCALA, SALI 2 Mielensäpahoittaja on komedia perhesuhteista. Introvertti maailman asioita omintakeisesti pohdiskeleva appiukko loukkaa jalkansa ja joutuu miniänsä hoivattavaksi maalta kaupunkiin. Samaan aikaan maatalon tehtävistä ja vanhemmistaan vieraantunut poika joutuu hoitamaan kotitaloa ja huolehtimaan dementoituneesta äidistään hoivakodissa. Kulttuurien törmäys on väistämätön. Ilmoittautumiset mennessä toimisto@jytykuopio.fi. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi tulostettavan elokuvalipun; tulosta se ja ota mukaasi kun tulet elokuviin. Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta tulostaa elokuvalippua, mainitse asiasta jo ilmoittautumisen yhteydessä. Tällöin voit noutaa elokuvalippusi toimistolta (huomaa toimiston muuttuneet aukioloajat: ma -to klo 8-16, pe suljettu). Paikalla myös Jytyn Kuopion aluetoimisto. Tule kysymään ja keskustelemaan sinua kiinnostavista asioista! Elokuvanautinnon tarjoaa Finnkino Scala

16 Syksy saapui hiljalleen lehdet puista putoilee luonnon väriseppele on päällä sammalmättäiden muistan kesän auringon ja tuoksut kesäkukkien mut syksyn hehku lumoaa väriloisteesta nauttia saan. Päivi Elovirta

SYYSKOKOUKSEN PÄÄTÖKSIÄ

SYYSKOKOUKSEN PÄÄTÖKSIÄ SYYSKOKOUKSEN PÄÄTÖKSIÄ Puheenjohtaja ja hallitus Yhdistyksen puheenjohtajana vuonna 2018 jatkaa Anja Komulainen. Syyskokouksen päätös oli yksimielinen. Hallituksen kokoonpano vuonna 2018: varsinainen

Lisätiedot

ELOKUVAILTA PIKKUJOULUT SYYSKOKOUS

ELOKUVAILTA PIKKUJOULUT SYYSKOKOUS ELOKUVAILTA PIKKUJOULUT SYYSKOKOUS PUHEENJOHTAJAN TERVEISET Jyty Kuopio 100 vuotta Jyty Kuopio ry täyttää 100 vuotta 4.10.2018. Yhdistyksemme on ollut 6 muun paikallisyhdistyksen kanssa perustamassa Jytyliittoa,

Lisätiedot

Jyty Varkaus Ry Syyskuu 2014

Jyty Varkaus Ry Syyskuu 2014 Jyty Varkaus Ry Syyskuu 2014 Jäsentiedote 1 Hallituksen kokouksen päätökset 2 Edunvalvontakatsaus 3 Jyty Varkaus ry:n jäsenkampanja 4 Itä-Suomen alueen Työhyvinvointi-seminaari 22. - 23.11.2014 Vuorelan

Lisätiedot

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä!

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä! Jyty Varkaus Ry Tammikuu 2015 Jäsentiedote 1 Hallituksen joulukuun kokouksen päätökset 2 Edunvalvontakatsaus 3 Syyskokouksen päätökset 4 Yhdistyksen toimihenkilöt 2015 5 Hallitus 2015 6 Kuntokorttikausi

Lisätiedot

V-S Jyty ry TIEDOTTAA

V-S Jyty ry TIEDOTTAA V-S Jyty ry TIEDOTTAA 24.10.2014 V-S Jyty ry:n tiedote 2/2014 K O K O U S K U T S U V-S Jyty ry:n syyskokous pidetään tiistaina 2.12.2014 klo 17.00 alkaen Linnateatterissa, 4. kerroksen teatterisali, Linnankatu

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Tämä on Kuopion kaupungin JHL ry:n (yhdistys 862) 4. toimintavuosi ja haasteet tehokkaalle ja tulokselliselle edunvalvonnalle ovat mittavat.

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

ILMAISTAPAHTUMA: ELOKUVAILTA JYTY KUOPION JÄSENILLE E P U T KE KLO FINNKINO SCALA, SALI 2

ILMAISTAPAHTUMA: ELOKUVAILTA JYTY KUOPION JÄSENILLE E P U T KE KLO FINNKINO SCALA, SALI 2 ILMAISTAPAHTUMA: ELOKUVAILTA JYTY KUOPION JÄSENILLE E P U T KE 7.12.2016 KLO 17.20 FINNKINO SCALA, SALI 2 Leffailtaan kuuluvat leffaherkut: 1,5l popcorn & 0,5l juoma. Klo 17.20 saliin sisään - klo 17.50

Lisätiedot

A-Kiltojen Liiton syyspäivät ja syyskokous

A-Kiltojen Liiton syyspäivät ja syyskokous A-Kiltojen Liiton syyspäivät ja syyskokous 24. 25.10.2015 Kylpylähotelli Kunnonpaikka, Siilinjärvi Kokouksen asialista on tämän kutsun liitteenä. A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät pidetään 24. 25.10.2015

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

pääluottamusmies alakohtaiset luottamusmiehet koulutiedottajat pääluottamusmies puheenjohtaja kaikki toimijat jäsenasiainhoitaja nuorisovastaava

pääluottamusmies alakohtaiset luottamusmiehet koulutiedottajat pääluottamusmies puheenjohtaja kaikki toimijat jäsenasiainhoitaja nuorisovastaava Järjestötoiminta Jatketaan jäsen- ja työpaikkakartoitusta ammattinimikkeistä ja työpaikoista nykyiset/potentiaaliset jäsenmäärät/työpaikka Jäsenhankinta, jäsenkiinnittyminen ja järjestämistyö Vuoden painopiste!

Lisätiedot

liittyä liittoon kuulua yhdistykseen Helsingin kunnallisten koulujen henkilökunta JHL ry 133

liittyä liittoon kuulua yhdistykseen Helsingin kunnallisten koulujen henkilökunta JHL ry 133 Helsingin kunnallisten koulujen henkilökunta JHL ry 133 Ammattina hyvinvointi Tiedotuslehti Lehden toimitus: Levikki: Kohderyhmä: Merja Patokoski Vesa Vento 200 kpl Opetustoimen henkilöstö, pois lukien

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL n julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2017 Pääkohdat 1 / 2 Järjestötoiminta Liitto JHL;n 2017 toimintasuunnitelma ja sen strategiset tavoitteet ohjaavat myös toimintaamme.

Lisätiedot

YT-NEUVOTTELUT ON KÄYTY, LOMAUTUKSILTA VÄLTYTTIIN!

YT-NEUVOTTELUT ON KÄYTY, LOMAUTUKSILTA VÄLTYTTIIN! YT-NEUVOTTELUT ON KÄYTY, LOMAUTUKSILTA VÄLTYTTIIN! Kuopion kaupungin 18.2.2014 aloitetut YT-neuvottelut päätettiin virallisesti 23.4.2014. Viimeisimmässä neuvottelussa 10.3. toi työnantaja uuden neuvotteluesityksen,

Lisätiedot

KUTSU. Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen. syyskokous. pidetään maanantaina klo alkaen Meijän Vintillä os.

KUTSU. Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen. syyskokous. pidetään maanantaina klo alkaen Meijän Vintillä os. KUTSU Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään maanantaina 21.11.2016 klo 16.45 alkaen Meijän Vintillä os. Savonkatu 11 A 6 Kokouksessa käsitellään sääntöjen 15 määräämät asiat. Luottamusvaalikokous

Lisätiedot

Kylien syyspäivä ja syyskokous

Kylien syyspäivä ja syyskokous Kylien syyspäivä ja syyskokous Pohjois-Savon Kylät ry sääntömääräinen kokous klo 10.00-11.00 Klo 11.00 Tervetuloa syyspäivään Minna Makkonen Klo 11.15 Vuokko Jaakkola Pieksämäen kyläasiamies Esimerkkejä

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Edunvalvonnan varmistaminen ja yhdistyksen toiminnan suunnittelu, tiedon jakaminen. puheenjohtaja /sihteeri kerran kuukaudessa Kevätkokous Päätösten

Lisätiedot

toimistonhoitaja luottamusmiehet järjestämisvastaavat hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet koulutiedottaja

toimistonhoitaja luottamusmiehet järjestämisvastaavat hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet koulutiedottaja Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä ja työpaikoista Jäsenhankinta ja jäsenkiinnittyminen Ennakkotietoa tulevaisuuden suunnitteluun ja vertailu edelliseen vuoteen Hankkia lisää jäseniä

Lisätiedot

A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja kokous

A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja kokous Valtakunnalliset A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja kokous Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskus, Lomatie 12, Nurmes A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät pidetään ja niiden yhteydessä A-Kiltojen Liitto ry:n

Lisätiedot

hallituksen jäsenet koulutiedottaja luottamusmiehet Pääluottamusmies hallituksen jäsenet, luottamusmiehet puheenjohtaja sihteeri ja pääluottamusmies

hallituksen jäsenet koulutiedottaja luottamusmiehet Pääluottamusmies hallituksen jäsenet, luottamusmiehet puheenjohtaja sihteeri ja pääluottamusmies Toiminta/tehtävä Tavoite/toimenpiteet Vastuuhenkilöt Missä ja milloin Talousarviossa varattu summa Järjestötoiminta Jäsenhankinta, jäsenkiinnittyminen ja järjestämistyö Vuoden painopiste! Koulutiedottaja

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelmasta yleisesti Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta Edunvalvonta Koulutus

JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelmasta yleisesti Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta Edunvalvonta Koulutus JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

- Invalidiliiton valtuuston kevätkokouksessa hyväksytyt toimintasuunnitelman

- Invalidiliiton valtuuston kevätkokouksessa hyväksytyt toimintasuunnitelman YHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMAN LAATIMINEN syksy 2017 ohje Yleistä Yhdistyksen mallisääntöjen mukaan yhdistyksen hallituksen on valmisteltava toimintasuunnitelma ja talousarvio syyskokoukseen, joka on

Lisätiedot

Yhdistystoiminnan ilta 3.3.2015

Yhdistystoiminnan ilta 3.3.2015 Yhdistystoiminnan ilta 3.3.2015 Yhteisökoordinaattori Soile-Maria Linnemäki / Yhdistysverkosto Pj. Jonna Marttinen / Kinnarin koulun vanhempainkerho Pj. Terttu Kanninen / Luodaan Yhdessä ry OTA KORTTI

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

YHDYSHENKILÖPOSTI 2/2010

YHDYSHENKILÖPOSTI 2/2010 YHDYSHENKILÖPOSTI 2/2010 Tässä numerossa: - Kokouskutsu vuosikokoukseen - Vuosikokouksen ohjelma - Lomaosakeviikkojen arvonta - Hallituksen kevään päätöksiä - KST:n nettisivut - KTK:n nettisivut 19.8.2010

Lisätiedot

jäsenasiainhoitaja, pääluottamusmies hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet aluetoimisto hallituksen jäsenet, luottamusmiehet

jäsenasiainhoitaja, pääluottamusmies hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet aluetoimisto hallituksen jäsenet, luottamusmiehet Toiminta/tehtävä Tavoite/toimenpiteet Vastuuhenkilöt Missä ja milloin Talousarviossa varattu summa Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä ja työpaikoista Jäsenhankinta ja jäsenkiinnittyminen

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1 / 2015 PUHEENJOHTAJALTA

JÄSENKIRJE 1 / 2015 PUHEENJOHTAJALTA JÄSENKIRJE 1 / 2015 PUHEENJOHTAJALTA Olen Vantaan yrittäjänaisten uusi puheenjohtaja Anne Nurminen. Olen paljasjalkainen vantaalainen ja työskentelen oppimisen, arvioinnin ja monikielisyyden kentällä.

Lisätiedot

Kiuruveden JHL ry toimintasuunnitelma 2016

Kiuruveden JHL ry toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksen toiminnallisen tilan kuvaus Yhdistyksen jäsenmäärä 311 Jäsenten työpaikat Kiuruveden kaupunki, Iisalmen kaupunki, Seurakunta, Yksityiset hoivakodit, Fysikaaliset hoitolaitokset, Toimi-säätiö

Lisätiedot

Kohti näkyvää ja vahvaa järjestöyhteistyötä!

Kohti näkyvää ja vahvaa järjestöyhteistyötä! Kohti näkyvää ja vahvaa järjestöyhteistyötä! Jerrytapaamisen kulku 9.5.2019 Esityslista: 1. Tervetulotoivotus ja kokouksen läpikäyminen 2. Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 3. Järjestöneuvoston

Lisätiedot

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö JHL 015 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2016. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö JHL 015 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2016. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö :n toimintasuunnitelma vuodelle 2016 :n toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksemme Yhdistyksemme on aktiivinen jäsenistönsä edunvalvonnassa, seuraamalla tarkoin

Lisätiedot

POHJOIS-SAVON MUNUAIS- JA MAKSAYHDISTYS RY JÄSENTIEDOTE 2/2012. kuva RENTUKKA (Astigma/ ImagePark.biz)

POHJOIS-SAVON MUNUAIS- JA MAKSAYHDISTYS RY JÄSENTIEDOTE 2/2012. kuva RENTUKKA (Astigma/ ImagePark.biz) POHJOIS-SAVON MUNUAIS- JA MAKSAYHDISTYS RY JÄSENTIEDOTE 2/2012 kuva RENTUKKA (Astigma/ ImagePark.biz) Pohjois-Savon munuais- ja maksayhdistys ry:n VUOSIKOKOUS ja KEVÄTRETKI 5.5.2012 PIELAVEDELLE tilausravintola

Lisätiedot

Lupsakkaa Joulun aikaa!

Lupsakkaa Joulun aikaa! Jyty Varkaus Ry Joulukuu 2012 Kuukausitiedote 1 Hallituksen joulukuun kokouksen päätökset 2 Edunvalvontakatsaus 3 Syyskokouksen päätökset 4 Jäsenmaksu 2013 5 Jyty Varkaus ry:n hallitus 2013 6 Jyty Varkaus

Lisätiedot

A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja -kokous

A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja -kokous A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja -kokous 28. 29.10.2017 Puhjonrannan kurssikeskus, Puhjonrannantie 80, Valkeala A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät pidetään 28. 29.10.2017 ja niiden yhteydessä A-Kiltojen

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi syys 13.11.2014 Liite 1 Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Arviointi Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä

Lisätiedot

Jyty Kalajoki ry Kesätiedote

Jyty Kalajoki ry Kesätiedote Jyty Kalajoki ry Kesätiedote Yhdistys tarjoaa jäsenille teatteriesityksen joko Pyhäjoen tai Kalajoen kesäteatteriin. 1 lippu / jäsen!! Kertomalla nimesi ja näyttämällä jäsenkorttia voit käydä katsomassa

Lisätiedot

Varsinainen liittokokous alkaa

Varsinainen liittokokous alkaa KUUROJEN LIITTO RY ESITYSLISTA 1 (5) Varsinainen liittokokous Aika 6.-7.6.2015 Paikka Valkea Talo, Ilkantie 4, 00400 Helsinki Lauantai 6.6. Lounas klo 11.30-12.30 Kahvi klo 15.00-15.30 8.30 9.30 Edustajavaltakirjojen

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2 / 2017

JÄSENTIEDOTE 2 / 2017 JÄSENTIEDOTE 2 / 2017 Tervetuloa Jytyliiton jäsenille suunnatulle toimisto- ja hallintotyöntekijöiden KIILA- kuntoutuskurssille 2017 Mikä KIILA kuntoutus (kurssi numero 69310) Kuntoutuksessa saat tukea

Lisätiedot

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Toimintakertomus vuodelta 2013 Nykytila: Yhdistyksemme jäsenmäärä kasvoi 14.11.1013 lähes kaksinkertaiseksi, kun Helsingin sosiaaliviraston henkilöstö

Lisätiedot

KoLVI Kouvolan LVI-yhdistys, KoLVI ry

KoLVI Kouvolan LVI-yhdistys, KoLVI ry Syyskokouksen pöytäkirja, verkkoversio 1. (3) SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2015 Aika: 11.11.2015 klo 17.30 Paikka: Ravintola Nevillen Kammari, Kouvola Läsnä: 15 jäsentä 1. Kokouksen avaus KoLVIn puheenjohtaja

Lisätiedot

Joensuun seudun JHL ry osasto 310 toimintasuunnitelma 2018

Joensuun seudun JHL ry osasto 310 toimintasuunnitelma 2018 Joensuun seudun JHL ry osasto 310 toimintasuunnitelma 2018 JHL 310 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2018 2 Toiminta/tehtävä Tavoite/toimenpiteet Vastuuhenkilöt Missä ja milloin Talousarviossa varattu summa

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Tikkanen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin

Yhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Tikkanen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin ESITYSLISTA 6.10.2015 1(6) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 15.11.2015 kello 9.00. Paikka Kokoustila Snellman & Kallavedet, Scandic Hotelli, Satamakatu 1, 70100 Kuopio I KOKOUKSEN

Lisätiedot

Marraskuun tapahtumat

Marraskuun tapahtumat Marraskuu on jo onnellisesti takanapäin ja joulu on ihan kohta ovella. Marraskuun tapahtumat Ennen syyskokouksen alkua Tuulia Alanen-Brandt piti mielenkiintoisen luennon vartalon mittalinjoista ja esitteli

Lisätiedot

A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja syyskokous

A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja syyskokous A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja syyskokous 22. 23.10.2016 Vesalan kurssi- ja leirikeskus, Vesalantie 136, Vesanka A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät pidetään 22. 23.10.2016 ja niiden yhteydessä A-Kiltojen

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 4 / 2016

JÄSENTIEDOTE 4 / 2016 JÄSENTIEDOTE 4 / 2016 SYYSKOKOUS Aika keskiviikko 30.11.2016 klo 17.30 Paikka Pöyhölän Pappilassa, os. Pöyhöläntie 70, PYHITTY Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

-palvelutarpeita ja kysyntää vastaava joustava koulutus

-palvelutarpeita ja kysyntää vastaava joustava koulutus Osaavaa työvoimaa hoito- ja hoiva-alan tarpeisiin -palvelutarpeita ja kysyntää vastaava joustava koulutus Johtaja Mika Tammilehto Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Ammatillisen koulutuksen yksikkö 20.10.2009

Lisätiedot

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi.

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi. ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Paikka Järjestötalo, Paulan Sali, Seinäjoki Aika Ke 25.5.2016 klo 18.00 - Läsnä VUOSIKOKOUS 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen järjestäytyminen Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri,

Lisätiedot

YLEMMÄT TOIMIHENKILÖT YTN RY. SUUNNITTELUALAN EDUNVALVONTATAVOITTEET Toukokuu Ylemmät yhdessä enemmän

YLEMMÄT TOIMIHENKILÖT YTN RY. SUUNNITTELUALAN EDUNVALVONTATAVOITTEET Toukokuu Ylemmät yhdessä enemmän YLEMMÄT TOIMIHENKILÖT YTN RY SUUNNITTELUALAN EDUNVALVONTATAVOITTEET Toukokuu 2010 Ylemmät yhdessä enemmän Sisällysluettelo I Työelämän muutosturvallisuuden ja työssä jaksamisen vahvistaminen... 3 1.1 Koko

Lisätiedot

sosiaalialan menestystekijä

sosiaalialan menestystekijä sosiaalialan menestystekijä Osaaminen, vuorovaikutus, tahto. {Osaaminen on tietoa, taitoa ja oikeaa asennetta.} Ammattijärjestö Talentia edistää jäsentensä urakehitystä vaikuttamalla sosiaalialan lainsäädäntöön,

Lisätiedot

Työhyvinvoinnin yhteistyökumppanuus Savonlinnan kaupunki

Työhyvinvoinnin yhteistyökumppanuus Savonlinnan kaupunki Työhyvinvoinnin yhteistyökumppanuus Savonlinnan kaupunki Työstä terveyttä ja elinvoimaa! -seminaari 23.4.2015 Kruunupuisto Henkilöstösihteeri Susanna Laine Sisältö Strategia Henkilöstö Työhyvinvointiohjelma

Lisätiedot

Kirkon Hallintovirkamiehet

Kirkon Hallintovirkamiehet Kirkon hallintovirkamiehet ry Sääminginkatu 4 A 1 57100 Savonlinna 044 7768024 kihv.ry@kolumbus.fi http://www.kirkonhallintovirkamiehet.fi/ Kirkon Hallintovirkamiehet ry on keskusjärjestöihin kuulumaton

Lisätiedot

Liite 1 HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Liite 1 HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Liite 1 Me HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1. EDUNVALVONTA TAVOITE MITÄ TEHDÄÄN MISSÄ JA MILLÄ VÄLINEELLÄ työsuhdeturva palvelurakennemuutoksessa jäsenten palkkojen oikeudenmukaisuus paikallinen

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA

Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA Aika: lauantai 21.11.2015 Paikka: Satakuntatalon Kiltasali, Lapinrinne 1, Helsinki klo 9.30 klo10.45 klo 12.00 klo 13.00 Ilmoittautuminen ja kokousedustajien

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

Pohjois-Savon AVH-yhdistys ry Tulliportinkatu 25 B 20 II krs pihan puoli 2/2015 70100 KUOPIO 13.4.2015 HYVÄT JÄSENET

Pohjois-Savon AVH-yhdistys ry Tulliportinkatu 25 B 20 II krs pihan puoli 2/2015 70100 KUOPIO 13.4.2015 HYVÄT JÄSENET Pohjois-Savon AVH-yhdistys ry JÄSENKIRJE Tulliportinkatu 25 B 20 II krs pihan puoli 2/2015 70100 KUOPIO 13.4.2015 HYVÄT JÄSENET PÄIVYSTYSAJAT TOIMISTOLLA Kuukauden ensimmäinen maanantai klo 12.00-14.00

Lisätiedot

Sääntömääräinen syyskokous

Sääntömääräinen syyskokous Sääntömääräinen syyskokous La 1.11.2014 klo 17:00 Kartano Koskenranta, Voikkaa Esityslista 1 Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 2 Läsnä olevien toteaminen, kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Esityslistan

Lisätiedot

Yhteistyöllä vahva liitto

Yhteistyöllä vahva liitto Yhteistyöllä vahva liitto Vaaliohjelma 2012 Yhteistyöllä vahva liitto Metallin yhteistyön vaaliliiton toiminnan perustana ovat työväenliikkeen keskeiset arvot: vapaus, tasa-arvo, solidaarisuus ja suvaitsevaisuus.

Lisätiedot

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS JYTY JÄMSÄ RY Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS 2015 1 1. HALLINTO 1.1 Hallitus Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Sihteeri Ulla Mäkiaho Riitta Leiman Ulla Peltonen

Lisätiedot

Nuorten Palvelu ry SYYSPÄIVÄ 2017 KUOPIO. Kylpylähotelli Rauhalahti. Katiskaniementie 8, Kuopio

Nuorten Palvelu ry SYYSPÄIVÄ 2017 KUOPIO. Kylpylähotelli Rauhalahti. Katiskaniementie 8, Kuopio Nuorten Palvelu ry SYYSPÄIVÄ 2017 KUOPIO Kylpylähotelli Rauhalahti Katiskaniementie 8, Kuopio 25.11.2017 1 OHJELMA lauantaina, 25.11.2017 NUORTEN PALVELU RY:n SYYSKOKOUS 2017 (yksipäiväinen tapahtuma)

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimiala

Tekninen ja ympäristötoimiala Lahden seudun ympäristöpalvelut Tekninen ja ympäristötoimiala 6.11.2006 24.11. alkaa kaamos. Aurinko painuu alas Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa noustakseen seuraavan kerran taivaanrantaan

Lisätiedot

Liiton strategia Karoliina Öystilä

Liiton strategia Karoliina Öystilä Liiton strategia 2017-2027 15.10.2016 Karoliina Öystilä Liitto-kokonaisuus Jäseniä 34 000 Ammattiosastoja 69 Aluejärjestöjä 7 Liiton toiminnan kulmakivet SEL Työehtosopimukset Järjestäytyminen Alan työpaikat

Lisätiedot

Valoisamman tulevaisuuden tekijät

Valoisamman tulevaisuuden tekijät Valoisamman tulevaisuuden tekijät Luonnon-, ympäristö- metsätieteilijöiden liitto Loimu on edunvalvonta-, vaikuttaja- ja palvelujärjestö, joka toimii luonnon-, ympäristö- ja metsätieteellisen korkeakoulututkinnon

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2015 Sukuseura Kiteen Matikaiset r.y..

JÄSENTIEDOTE 2015 Sukuseura Kiteen Matikaiset r.y.. Kuva: YLE Etelä-Karjala TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu KITEEN SUKUSEUROJEN YHTEINEN KYLPYLÄVIIKONLOPPU...2 SYKSYN KAHVITILAISUUDELLE JATKOA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA...3 JUHLAVUOSI 2016...4 MUUTTUNEISTA

Lisätiedot

Ensi keväänä vietettävien Kevätpäivien osalta järjestelyt ovat vielä avoinna. Viimeistään tulevassa syyskokouksessa saamme varmistusta asiaan.

Ensi keväänä vietettävien Kevätpäivien osalta järjestelyt ovat vielä avoinna. Viimeistään tulevassa syyskokouksessa saamme varmistusta asiaan. Jäsenkirje 2/12 SUOMEN RAVINAISTEN LIITTO RY:N JÄSENYHDISTYKSILLE Hyvät Ravinaiset Kesä on jo takanapäin, mutta voimme vielä muistella hienoja Mikkelin kuninkuusraveja ja muita tapahtumia. Syksy on tullut

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin ESITYSLISTA 13.10.2017 1(6) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 19.11.2017 kello 9.00. Paikka Palmgren-konservatorio Rautatienpuistokatu 7, 28130 Pori I KOKOUKSEN AVAAMINEN II KOKOUKSEN

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103. Toimintasuunnitelma 2019

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103. Toimintasuunnitelma 2019 Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2019 1 JHL 2022 LIITTOSTRATEGIA VISIO: JHL on kokoava voima, joka toimii vahvimpana ammattiliittona työpaikoilla ja

Lisätiedot

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen 115 vuotta Uudenmaan Martat ry 85 vuotta Anne Lempinen Uudenmaan Martat 85 vuotta Tuodaan juhlavuosi osaksi arkea Juhlavuotta tuodaan monin tavoin ja erilaisin tapahtumin esille tavoitteena on, että juhlavuosi

Lisätiedot

MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ?

MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ? 1 Kpl 3 MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ? Rinaldo: Minun ammatti on kokki. Olen työssä ravintolassa... sen nimi on Omena. Minulla on vuorotyö. Omenassa teen usein iltavuoroa.

Lisätiedot

Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012. Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17.

Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012. Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17. Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012 Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17.00 Paikka: Hotel Kalevala Väinämöinen 9 88900 Kuhmo Ohjelma: Kainuun

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017 AIKA 22.11.2017, klo 18:00 PAIKKA Jakun koulu Paikalla 12 osallistujaa. Aluksi oli kahvitarjoilu. 1 KOKOUKSEN AVAUS Jakkukylän kyläyhdistyksen puheenjohtaja

Lisätiedot

JHL:n toiminnan painopisteet Toimintasuunnitelma 2019

JHL:n toiminnan painopisteet Toimintasuunnitelma 2019 JHL:n toiminnan painopisteet Toimintasuunnitelma 2019 JHL, Varsinais-Suomi Toiminnan painopisteet yhdistyksen toimintasuunnitelmassa Liitto määrittelee toiminnan painopisteet vuosittain koko liitto-organisaatiolle.

Lisätiedot

SOSIAALIALAN AMMATTILAINEN

SOSIAALIALAN AMMATTILAINEN SOSIAALIALAN AMMATTILAINEN Ohjelma: 16.30 Kahvit Tule kuulemaan ja keskustelemaan kriisissä olevan asiakkaan kohtaamisesta maanantaina 5.10., Hotelli Cumulus Puijonkatu 32 17.00 Tervetuloa puheenjohtaja

Lisätiedot

Sovitut toimintatavat

Sovitut toimintatavat Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat 4.4.2013 Toimielimet Vuosikokous Valitsee hallituksen ja sen puheenjohtajan sekä vaalitoimikunnan, sääntömuutokset Hyväksyy vuosittain toimintasuunnitelman

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 1/2015 TULOSTA JA SÄILYTÄ

JÄSENTIEDOTE 1/2015 TULOSTA JA SÄILYTÄ JÄSENTIEDOTE 1/2015 TULOSTA JA SÄILYTÄ Jyty toimintaa Asikkalassa omana yhdistyksenä jo vuodesta 1980 JYTY ASIKKALA RY HALLITUS Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Sihteeri Riitta Pehkonen p. (t), 044 7780431,

Lisätiedot

hallitus, vaalitoimikunta hallitus, vaalitoimikunta toimistonhoitaja järjestämisvastaava hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet

hallitus, vaalitoimikunta hallitus, vaalitoimikunta toimistonhoitaja järjestämisvastaava hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet Järjestötoiminta Edustajistovaalit Ehdokasasettelu 1.10.2016-31.1.2017 Jäsenkokous ehdokasasettelusta Äänestysaika 13.3. 28.3. palautuskuori viimeistään postiin 22.3. palautuskuori viimeistään keskustoimistossa

Lisätiedot

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA...

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... TOIMINTAKERTOMUS 2018 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2018... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset... 3 SOTUNET Sosiaali-

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL yhdistys 862 TOIMINTASUUNNITELMA 2016

Kuopion kaupungin JHL yhdistys 862 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Kuopion kaupungin JHL yhdistys 862 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1.10.2015 Kuopion kaupungin JHL 862 toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksen toiminnallinen tila Yhdistyksen toiminnallinen tila Jäsenmäärä Yhdistyksen

Lisätiedot

Aurinkoista kevättä!

Aurinkoista kevättä! Jyty Varkaus Ry Huhtikuu 2016 Jäsentiedote 1 Hallituksen päätöksiä 2 Edunvalvontakatsaus 3 Vuoden 2017 kalenterien tilausmuutos 4 Kevätkokous 5 Kuntokorttien palautus 6 Haluatko luottamusmieheksi 7 Sampea

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2012 JHL 012

JÄSENTIEDOTE 2/2012 JHL 012 JÄSENTIEDOTE 2/2012 JHL 012 Hyvääsyksynalkuakaikillejäsenillemme! KävimmeelokuunlopussaretkelläPorvoossajaHangossa.Oliupeasääjamuutenkin reissuolionnistunut.kuvassaistunmustionlinnankartanonportaikolla.enollutkäynytsiellä

Lisätiedot

KUOPION TYÖLLISYYSSEMINAARI

KUOPION TYÖLLISYYSSEMINAARI KUOPION TYÖLLISYYSSEMINAARI 22.-23.2.2017 Pohjois-Savossa järjestetään vuonna 2017 maakunnan yhteinen työllisyysviikko viikolla 8. Työllisyysviikon tavoitteena on nostaa esille työllisyyden edistämiseen

Lisätiedot

ETÄTYÖN EDISTÄMINEN. Agronomiliitto ry:n jäsenten kokemuksia etätyöstä. Mari Raininko

ETÄTYÖN EDISTÄMINEN. Agronomiliitto ry:n jäsenten kokemuksia etätyöstä. Mari Raininko ETÄTYÖN EDISTÄMINEN Agronomiliitto ry:n jäsenten kokemuksia etätyöstä Mari Raininko Tutkimuksen taustaa Etätyöstä ja sen hyödyistä puhuttu paljon, mutta hyödyntäminen ei ole toteutunut odotetulla tavalla

Lisätiedot

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA 12. 16.8.2013 Olipa tosi mukava kurssi. Sopivan rauhallinen tempoltaan ja kuitenkin tarpeeksi jokaiselle sopivia aktiviteetteja ja paikka mitä loistavin! Lähdimme

Lisätiedot

EXTRA JÄRJESTÖSEKTORIN. tulevaa vuotta 2011. Iloisin mielin kohti. Sisällys. 4 Henkilöstöedustajien yhteystiedoista. Joulukuu 2010

EXTRA JÄRJESTÖSEKTORIN. tulevaa vuotta 2011. Iloisin mielin kohti. Sisällys. 4 Henkilöstöedustajien yhteystiedoista. Joulukuu 2010 JÄRJESTÖSEKTORIN EXTRA Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry Ratavartijankatu 2 00520 Helsinki www.ytn.fi > Järjestösektori Iloisin mielin kohti tulevaa vuotta 2011 Joulukuu 2010 Näin joulun alla on hyvä pysähtyä

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

MAJOITUSTARJOUKSET MINI AURORA CUP 2017

MAJOITUSTARJOUKSET MINI AURORA CUP 2017 MAJOITUSTARJOUKSET MINI AURORA CUP 2017 1. Kylpylähotelli Kunnonpaikka 2. Spa Hotel Rauhalahti 3. Rantasipi Atlas 4. Cumulus Kuopio 5. Hotelli IsoValkeinen Kuopio 6. Sokos Hotel Puijonsarvi 7. Scandic

Lisätiedot

Yksityisen sosiaalialan palkallisiksi hyväksymät kurssit vuodelle 2015

Yksityisen sosiaalialan palkallisiksi hyväksymät kurssit vuodelle 2015 14.11.2014 Yksityisen sosiaalialan palkallisiksi hyväksymät kurssit vuodelle 2015 Yksityinen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2015 - JHL YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ

Lisätiedot

JOENSUUN LATU ry:n syyskokousten pöytäkirjat vv

JOENSUUN LATU ry:n syyskokousten pöytäkirjat vv JOENSUUN LATU ry:n syyskokousten pöytäkirjat vv. 2003-2007 Joensuun Latu ry:n sääntömääräinen syyskokous PÖYTÄKIRJA Aika: keskiviikko 14.11.2007 kello 18.05-19.20 Paikka: Koivupihan palvelukeskus, Ravintola

Lisätiedot

Joulunaikaa KAARLESSA

Joulunaikaa KAARLESSA Joulunaikaa KAARLESSA 2013 RAVINTOLA KAARLEN JOULUMENUT Joulumenu I Vaniljalla maustettua kukkakaalikeittoa, basilikaöljyä Pitkään kypsennettyä porsaansisäfileetä, tummaa luumukastiketta, kermaperunoita

Lisätiedot

HONKALAHDEN PUUTYÖNTEKIJÄIN ammattiosasto 005 ry:n

HONKALAHDEN PUUTYÖNTEKIJÄIN ammattiosasto 005 ry:n HONKALAHDEN PUUTYÖNTEKIJÄIN ammattiosasto 005 ry:n TOIMINTASUUNNITELMA 2011 TOIMINTA-AJATUS TARKOITUSTAAN VARTEN AMMATTIOSASTO; Hoitaa sääntöjen määräämien asioiden lisäksi jäsenasioiden, vapaa-ajan ja

Lisätiedot

TYÖURAN PIDENTÄMISEN KEINOPAKKI

TYÖURAN PIDENTÄMISEN KEINOPAKKI TYÖURAN PIDENTÄMISEN KEINOPAKKI Työeläkepäivä 09 17.11.2009 Johtaja Jukka Ahtela, EK Makropohdintaa Katse taloustaantuman yli mistä kasvun lähteet? Talouskasvu = työ x tuottavuus Tuottavuus: teknologia,

Lisätiedot

Teknologiatellisuuden työkaarimalli

Teknologiatellisuuden työkaarimalli Toimenpiteillä kohti pidempiä työuria Teknologiatellisuuden työkaarimalli Parempi työ seminaari 7.4.2014 Metallityöväen Liitto 1 Teknologiateollisuuden työehtosopimus 2011-2013 Ikääntyneet työntekijät

Lisätiedot

JHL:N VIRKISTYS- JA ULKOILUTAPAHTUMA 28.-29.8.2010 KALAJOELLA

JHL:N VIRKISTYS- JA ULKOILUTAPAHTUMA 28.-29.8.2010 KALAJOELLA JHL:N VIRKISTYS- JA ULKOILUTAPAHTUMA 28.-29.8.2010 KALAJOELLA JHL:n Kajaanin ja Oulun toimiston alueen jäsenille ja heidän perheilleen. Virkistys- ja ulkoilutapahtuma on kaksipäiväinen. Ohjelman pääpaino

Lisätiedot

Jytyn Itä-Suomen alueen Työhyvinvointipäivät

Jytyn Itä-Suomen alueen Työhyvinvointipäivät Jytyn Itä-Suomen alueen Työhyvinvointipäivät Aika ja paikka 6. - 7.5.2017 Scandic Kuopio Satamakatu 1, Kuopio Kohderyhmä Jytyn jäsenet Itä-Suomen alueelta OHJELMA Lauantai 6.5. 09.30-10.15 10.15-10.30

Lisätiedot

Nuorisotutkimusseuran hallituksen kokous 5/2016

Nuorisotutkimusseuran hallituksen kokous 5/2016 Nuorisotutkimusseuran hallituksen kokous 5/2016 Aika: 25.10.2016 klo 13.00 15.30 (kokouslounas klo 12 13) Paikka: Ravintola Makun pieni kabinetti, Ratamestarinkatu 11, Helsinki Päätösluettelo 1 Kokouksen

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Jäsenhankinnan teemavuodet

Jäsenhankinnan teemavuodet 00019 / Käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksen kokouksessa Hei! Tässä kirjeessä on Jytyn jäsenyhdistyksille tärkeää tietoa koskien yhdistysten jäsenhankintaa ja liiton tukea yhdistysten toiminnalle. Jäsenhankinnan

Lisätiedot