TERVEHDYS! Saamme olla ylpeitä omasta kotimaastamme ja sen kauneudesta. Paljon olisi vielä nähtävää ja kierrettävää.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TERVEHDYS! Saamme olla ylpeitä omasta kotimaastamme ja sen kauneudesta. Paljon olisi vielä nähtävää ja kierrettävää."

Transkriptio

1

2

3 TERVEHDYS! Olemme saaneet viettää mahtavan lämpimän ja aurinkoisen kesän kesäkuun kylmien ja sateisten päivien väistyttyä. Kesälomallani olin mukana monissa mukavissa tapahtumissa, niin kuin varmaan moni muukin meistä jytyläisistä. Tässä tarinani kesän tapahtumista. Alkukesästä olin mukana Jukolan viestissä työkavereiden mies- ja naisjoukkueiden huoltojoukoissa. Jukolan tunnelma Vehmersalmella oli mitä mahtavin ja sääkin suosi tapahtumaa. Ensikertalaiset joukkueemme pärjäsivät hyvin ja heille itselleen se oli taas yksi uusista elämyksistä ja haasteista. PUHEENJOHTAJAN PALSTA Seuraavana oli vuorossa viinijuhlat täällä Kuopiossa, joihin osallistuin kahtena iltana. Toinen niistä oli jytyläisten yhteinen ilta meitä oli noin 50 henkilöä nauttimassa viineistä ja Cheekin sekä Erinin esityksistä. Kylmä sääkään ei haitannut tunnelmaa. Seinäjoen tangomarkkinoilla olin ensimmäistä kertaa. Tunnelma tangokadulla ja monissa esiintymispaikoissa oli mukava ja viihdyttävä. Tangomarkkinoita on järjestetty jo 30 vuoden ajan ja juhlatunnelmassa oli paljon myös aikaisempien vuosien tangokuninkaita ja kuningattaria. He jalkautuivat tangokadulle yleisön keskuuteen hurmaten meidät iloisuudellaan ja avoimuudellaan. Paluumatkalla satuimme sopivasti ajamaan Kaustisten kautta, ja niinpä samalla tuli myös käytyä Kaustisten kansanmusiikkijuhlilla. Tangomarkkinoita seuraavalla viikolla olin pienellä kotimaan kierroksella, jonka yksi kohde oli Porin Jazz festivaalit. Illan esiintyjiä Kirjurinluodolla olivat mm. Suzanne Wega ja Bob Dylan. Susanne Wega valloitti avoimuudellaan ja Bob Dylan oli karun yksinkertainen esiintymisessään. Nautinnollisia esityksiä molemmat. Porista matka jatkui Turun saaristoon ja sen jälkeen Helsinkiin sekä Porvooseen. Porvoo oli minulle uusi paikka, jossa en ollut aikaisemmin käynytkään viehättävä ja kaunis kaupunki. Saamme olla ylpeitä omasta kotimaastamme ja sen kauneudesta. Paljon olisi vielä nähtävää ja kierrettävää. Kuopion RockCock oli vuorossa seuraavana viikonloppuna ja siellä pääesiintyjänä ollut Scorpions. Tunnelma Väinölänniemellä oli tosi kiva ja sympaattinen.

4 Onko tuon hienompaa paikkaa järjestää tapahtumia kuin Väinölänniemi veden ympäröimänä, siitä olivat esiintyjätkin haltioissaan. Suosittelen lämpimästi tapahtumaa kaikille! Kaiken edellisen lisäksi kesän kruunasi perheen ja ystävien kanssa vietetty mukava ja kiireetön aika. Näillä eväin ja aurinkoisen, lämpimän kesän hellimänä oli mukava aloittaa työt ja valmistautuminen syksyyn ja talveen. Aurinkoista ja värikästä syksyä! Anja Komulainen puheenjohtaja VUOROTTELUVAPAALAIN MUUTOKSET VAHVISTETTU Lakimuutoksen myötä vuorotteluvapaan työhistoriaedellytys nousee 16 vuoteen ja sijaista koskevat edellytykset tiukentuvat. Uudet säännökset tulevat voimaan Jos vuorottelija on kuitenkin tehnyt vuorottelusopimuksen ennen syyskuun alkua ja aloittaa vuorotteluvapaan vuoden 2014 loppuun mennessä, lakimuutokset eivät vaikuta vuorotteluvapaan pitämiseen.yksityiskohtaisempaa tietoa muutosten sisällöstä löytyy oheisesta linkistä KYSYTTYÄ K: Henkilöllä on kokopäivätyön lisäksi toinen työ, josta hän saa tuloja. Otetaanko myös sivutyön palkka huomioon määriteltäessä työttömyyspäivärahaa? V: Työttömyyspäivärahan määrittelyssä huomioidaan kaikki henkilön tekemä palkkatyö (päätyö, sivutyö, monta osa-aikatyötä, lisätyöt, ylityöt ym.) Jäsenmaksu täytyy muistaa maksaa kaikista tuloista.

5 JYTYN STRATEGIA Vuoden 2013 aikana aloitettiin vuodelle 2020 tähtäävä Jytyn strategian työstäminen. Uusi strategia otetaan käyttöön vuoden alusta Konkreettisesti strategia tulee rakentumaan suuntaviivojen mukaisille hankkeille, jotka vievät Jytyä tulevaisuudessa muutosten vaatimaan suuntaan. Myös yhdistys tulee ottamaan kantaa toimintaympäristön muutokseen, toimintaan ja tulevaisuuden näkymiin. Tarkoitus on entistä paremmin varmistaa parhaat mahdolliset toimintaedellytykset ja palvelu jäsenille. Paikallinen edunvalvonta, jäsenhankinta ja uusien aktiivien löytäminen yhdistystoimintaan on yhteinen haasteemme. Jytyn liittovaltuusto käsitteli liiton strategiaa kokouksessaan toukokuussa. PÄÄLUOTTAMUSMIEHELTÄ JYTYN TOIMINTA-AJATUS Jyty on julkis- ja yksityisaloilla työskentelevien ammattilaisten liitto, joka edistää jäsentensä ansiotasoa ja ostovoimaa, hyvinvointia, kehittymistä ja vaikuttamista työelämässä sekä työelämän laatua ja työmarkkinoiden toimivuutta. ARVOT Jäsenlähtöinen osaava palvelu Yhteistyö Nykyaikaisuus Oikeudenmukaisuus JYTYN STRATEGIA V Jyty on osaltaan rakentamassa Euroopan parasta työelämää ja oikeudenmukaisuutta työmarkkinoilla. Jytyssä on moniosaamistaan arvostava sekä hyvinvoinnistaan ja ympäristöstään vastuullinen jäsenistö, joka kehittää aktiivisesti työtään sekä työyhteisöään toimii vaikuttavasti paikallistasolla ILMOITTAUTUMINEN on motivoitunut pitkään työuraan. PÄÄMÄÄRÄ V JATOIMENPITEET SEN TOTEUTTAMISEKSI 1. Kilpailukykyinen palkka sekä tasa-arvoinen palkkausjärjestelmä ja palkitseminen tehtävien vaativuuden ja tehtävärakenteet huomioiva palkkauksen ja palkitsemisen uudistaminen tes:ssä harmaan työvoiman käytön ehkäiseminen ulkoistamis- ja kilpailuttamistilanteissa rangaistuksia koventamalla ja valvontaa lisäämällä.

6

7 2. Työhyvinvoinnin ja työssä jaksamisen parantaminen tasavertaisten ja joustavien työaikajärjestelmien kehittäminen (mm. etätyö, osa-aikatyö, vuorotteluvapaa, liukuva työaika, työaikapankit) ikäohjelmien käyttöönoton edistäminen työpaikoilla osatyökyisten työkykyisyyden hyödyntäminen tasa-arvoisen perhevapaajärjestelmän edistäminen. 3. Työllisyyden parantaminen ja ennenaikaisen eläköitymisen vähentäminen kehitetään yt-menettelyn ja henkilöstösuunnitelmien käyttöä mm. lomautusten ja irtisanomisten ehkäisemiseksi. 4. Työmarkkina-arvon lisääminen työn ohessa kouluttautumisen parantaminen tutkinto- ja kannustinjärjestelmiä kehittämällä osaamisen kehittämismallien hyödyntäminen sekä niiden vaikuttavuus työpaikoilla. 5. Yhteistoiminta-edustajien osaamisen kehittäminen kehitetään yhteistoimintaedustajien edunvalvontaosaamista ulkoistamis - ja fuusiotilanteissa työpaikkatason neuvotteluissa luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen päätoimisuuden edistäminen. 6. Tehtävärakenteiden ja kelpoisuusehtojen selkeyttäminen ammattien kelpoisuusehtojen ajantasaistaminen joustavoitetaan kelpoisuuden tuottavien täydennysopintojen suorittamista jäsenten tutkintojen työmarkkinakelpoisuuden parantaminen. 7. Osallistava sosiaaliturva työhön paluun mahdollistajana nuorten vastavalmistuneiden ja pitkäaikaistyöttömien osallistavan sosiaaliturvan kehittäminen työttömien jäsenten kannustaminen työhön paluuseen kuntoutuksen tai uudelleenkoulutuksen avulla kuntoutus- ja uudelleenkoulutusjärjestelmien sekä uudelleen sijoittamisen kehittäminen yhteistyössä pääsopijajärjestöjen, Kevan ja Kelan kanssa.

8 8. Työurien pidentäminen eläkeikää nostamatta selvitetään mahdollisuudet työurien pidentämiseen eläkeikää nostamatta yhdessä pääsopijajärjestöjen ja KT:n kanssa. osa-aikatyön kehittäminen osana osaeläkejärjestelmää työuran pidentämiseksi (esim. ikääntyneet). 9. Neuvottelujärjestelmän uudistaminen neuvottelu- ja yhteistoiminta järjestelmien kehittäminen vastaamaan paremmin paikallisen sopimisen ympäristöä julkisen sektorin liittojen yhteistyön selkeyttäminen Jytyn sopimusrakenteen vahvistaminen. TALOUSARVION VALMISTELUT Kauniin ja lämpimän kesän jälkeen olemme palanneet arkeen. Huolena niin minulla kuin varmaan muuallakin on tuleva vuosi talouden tasapainottamisineen ja henkilöstösäästöineen. Talousarvion valmistelut vuodelle 2015 ovat sekä kaupungin johdon että palvelualueiden tämän hetken suurin ja varmasti myös vaikein tehtävä. Kaupungin taloudellinen tilanne on edelleen erittäin vaikea. Leikkauksia tehdään kaikista mahdollisista ja melkein mahdottomistakin asioista. Mahdolliset henkilöstösäästöt liittyvät edelleen tähän valmistelutyöhön. Paljon on vielä avoimia asioita, kuten verkostosuunnitelmat, toimitilaratkaisut ja monet muut asiat, jotka syksyn kuluessa selviävät. Uutta tulee varmasti myös Maaninka-kuntaliitoksen myötä. Jäädään odottamaan tulevia ratkaisuja ja päätöksiä - kuitenkin toiveikkain mielin. Oikein hyvää syksyä kaikille! Juha Hujanen Kuopion kaupungin Jytyn pääluottamusmies

9 JYTYN ITÄ-SUOMEN TYÖHYVINVOINTISEMINAARI KYLPYLÄHOTELLI KUNNONPAIKKA, SIILINJÄRVI Teemana on Pääasiana pääasiat. Luentoja tulee olemaan mm. aivojen levon tarpeesta ja aivojen hyvinvointiin vaikuttamisesta. Mukana on myös inbodya, pikamanikyyriä sekä saunat ja kylpylät. Ohjelma tarkentuu myöhemmin. Omavastuut Jyty Kuopion jäsenille - koko viikonloppu 2 hh 80 - ei majoittuvat 60 - pelkästään lauantaina osallistuvat 40. Jos haluat osallistua suosittuun työhyvinvointiseminaariin, ota yhteys Anneli Salminen, TUKEA KOULUTUKSEEN Jyty Kuopio myöntää jäsenilleen stipendejä omaehtoiseen, tutkintoon johtavaan koulutukseen, ammatilliseen täydennyskoulutukseen ja osaamista täydentävään koulutukseen. Tuen suuruus riippuu suoritettavan tutkinnon tasosta: I taso: yliopisto-, ylempi ammattikorkeakoulu- tai ammattikorkeakoulututkinto. Hakemukseen liitettävä tutkintotodistus. II taso: II asteen tutkinto. Hakemukseen liitettävä tutkintotodistus. III taso: lyhytkestoinen täydennyskoulutus. Hakemukseen liitettävä todistus tentin tai kokeen hyväksytystä suorittamisesta. Hallitus määrittelee III tason koulutuksen hakemusten perusteella vuosittain. Hakemukset Jyty Kuopion hallitukselle marraskuun loppuun mennessä.

10 Tervetuloa ruokailuun, joka tarjotaan syyskokouksen jälkeen: Hotelli Cumulus, Puijonkatu 32. Ilmoita osallistumisesi ruokailuun ja eritysruokavaliot mennessä Anneli Salminen, Yhdistyksen sääntömääräinen Syyskokous keskiviikkona klo hotelli Cumulus, kokoustila, Puijonkatu 32 Syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat: KOKOUSKUTSU jäsenmaksun vahvistaminen vuodelle 2015 hallitus esittää, että jäsenmaksut pidetään ennallaan 1,29 % ennakonpidätyksen alaisesta palkasta, euromääräinen maksu 8 /kk ja eläkeläisen maksu 13 /vuosi hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten, toimikuntien, tilintarkastajan ja muiden luottamustehtävien mahdolliset palkkiot sekä matkakustannusten korvausperusteet vuodelle 2015 vuoden 2015 toimintasuunnitelman ja talousarvion vahvistaminen valitaan hallituksen puheenjohtaja vuodelle 2015 vahvistetaan hallituksen jäsenmäärä valitaan hallituksen varsinaiset jäsenet erovuoroisten tilalle sekä näiden varajäsenet valitaan tilintarkastajat valitaan yhdistyksen edustajat ja riittävä määrä varaedustajia Jytyn sen vaalipiirin kokoukseen, johon yhdistys kuuluu mahdolliset aloitteet muut kokoukselle esitetyt asiat, yhdistyslaki 24. Tervetuloa! hallitus

11 HALLITUKSEN KOKOONPANO 2014 Puheenjohtaja Anja Komulainen, Kuopion kaupunki kaupunkiympäristön palvelualue Erovuoroiset hallituksen jäsenet Tapio Aalto yksityissektori Minna Halme, Kuopion kaupunki vetovoimaisuuden palvelualue Jaana Huttunen, Kuopion kaupunki kaupunkiympäristön palvelualue Anna Liisa Kananen, Kuopion kaupunki hyvinvoinnin edistämisen palvelualue Ari Nissinen Savon koulutuskuntayhtymä Henkilökohtaiset varajäsenet Tarja Härmä, Kuopion kaupunki hyvinvoinnin edistämisen palvelualue Mervi Kauhanen, Kuopion kaupunki kasvun ja oppimisen palvelualue Margit Losoi, Kuopion kaupunki kasvun ja oppimisen palvelualue Hilkka Koponen, Kuopion kaupunki hyvinvoinnin edistämisen palvelualue Juha Hujanen, Kuopion kaupunki hyvinvoinnin edistämisen palvelualue. Jatkavat hallituksen jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Tuula Antikainen Päivi Elovirta, Kuopion kaupunki kasvun ja oppimisen palvelualue Kati Haapakangas, Kuopion kaupunki perusturvan palvelualue Virpi Lempinen, Kuopion kaupunki kasvun ja oppimisen palvelualue Leena Tukiainen, liikelaitoskuntayhtymä Servica Pirkko Seppänen Arja Lahtinen, Kuopion kaupunki terveydenhuollon palvelualue Aili Heiskanen, Kuopion kaupunki perusturvan palvelualue Elsa Kukkonen, Kuopion kaupunki kasvun ja oppimisen palvelualue Aila Kankkunen, liikelaitoskuntayhtymä Servica. Varsinainen tilintarkastaja HTM Jyrki Salmi Tilintarkastusyhtiö HSG Oy ja varatilintarkastaja HTM Katja Heikkinen.

12 JYTY KUOPIO RY:N MAAKUNTAMATKA JUANKOSKELLE Sää Kuopiossa oli puolipilvinen, mutta lämmin, kun matkatoimisto TE-matkojen bussi Raimo Heiskasen ohjaamana lähti kohti Juankoskea aamulla klo 9 kyydissään 32 jäsentä, sekä allekirjoittaneen seuralainen Esko, joka valtuutettiin matkan kuvaajaksi. Matka taittui iloisen puheensorinan saattelemana Ruukin kievarin pihalle, Juankoskelle, jossa oppaamme Outi Huhtiniemi meitä jo odotti. Saimme nauttia aimo annoksen Ruukin ja Juankosken historiaa, osittain autosta nähtynä, osa kiertelemällä Ruukin, Juan-tehtaan ja kartanon mailla kävellen ja museokierroksella. Piipahdimme myös Juicen patsaalla ja Juicen patsaalla. artistin nimeä kantavalla torilla, jossa tapasimme myös tutussa laulussakin mainitun Sepon. Historiakierroksen jälkeen söimme todella maistuvan lounaan Ruukin kievarissa. Mieli ja vatsat tyytyväisyyttä hyristen lähdimme jatkamaan matkaa Muuruvedelle, jossa ensin pysähdyimme Pellavapuotiin. Nautiskelimme lasilliset kuohuvaa kauniissa Pellavapuodin pihalla maistuu kuohuva. järvimaisemassa ja siirryimme sisätiloihin kuulemaan Wanhan Pappilan ja puodin historiaa ja ennen matkan jatkumista jokunen matkalainen kartutti garderobiaan puodin tuotteilla. Pellavapuodista matka jatkui kohti Topin maatilamyymälää, matkan varrella näimme Muuruveden kauniin kivikirkon ja olisimme poikenneet sisälläkin, mutta kirkossa oli häät me- Matkalla mustikkapellolle. nossa, joten jätimme kuokkimisen väliin. Valokuvat Esko Penttinen

13 Topin maatilamyymälässä olikin sitten nähtävää, ja ostettavaa, yllin kyllin. Luomutuotteita oli jokaiseen makuun ja saimme tilan isännältä, Topilta, todella kattavan ja mielenkiintoisen esittelyn luomumustikan ja muidenkin luomumarjojen viljelystä. Aika monen kotimatkaevääksi taisi lähteä ainakin yksi rasia maistuvia Ruukin kartanon mailla. mustikoita Matkamme päättyi Maljalahdenkadulle iltapäivällä viiden maissa ja bussista purkautui iloinen seurue kukin tahoilleen jatkamaan leppoisan lauantai-illan viettoa suut makiana ja mieli iloisena antoisasta matkasta. Paljon jäi varmasti näkemättä ja kokematta ja mieleen jäi ajatus: Tänne tullaan uudelleen Matkanjohtajan kiitokset, koko seurueelle, mukavasta matkasta! Riitta Lyyra PALKITSE YHDISTYSAKTIIVI EHDOTA VUODEN VÄLKKYÄ Toimihenkilöjärjestöjen sivistysliitto TJS jakaa joka vuosi Vuoden Välkky -palkinnon sellaisesta ammattiyhdistyksen toiminnasta tai ideasta, mikä on edesauttanut yhdistyksen kehittymistä, vaikuttavuutta tai jäsenpalvelua. Palkinnon arvoinen voi esimerkiksi olla jäsentapahtuma ja -koulutus, joka on kehittänyt jäsenistön osaamista, aktivoinut toimintaan tai auttanut virkistäytymään, verkostoitumaan, saamaan vertaistukea tai luomaan yhteishenkeä. Toiminta voi olla myös yhdistyksen luottamustoimisten ja aktiivien motivoimista ja jaksamisen kehittämistä tai perusjäsenten työssä jaksamiseen ja työpaikan epäkohtien korjaamiseen vaikuttamista. Palkinto on paitsi arvostuksenosoitus, myös keino tiedottaa uusista ideoista ja toimintamalleista akavalaisille ja STTK:laisille yhdistystoimijoille. Tee oma ehdotuksesi palkinnon saajaksi. Esittää voi yksilöä tai työryhmää. Perustele ehdotuksesi ja lähetä se kulttuurisihteeri Inka Ukkolalle mennessä, tai TJS Opintokeskus, Ratamestarinkatu 11 A, Helsinki. Palkinto luovutetaan joulukuussa. Palkinnonsaajan valitsee Toimihenkilöjärjestöjen sivistysliitto TJS:n liittohallitus. TJS:n jäseniä ovat Akava ja STTK.

14 Jyty Kuopion PIKKUJOULUT Kylpylähotelli Rauhalahti - Jätkänkämppä klo Perinteinen Jouluglögi Sannin Joulupöytä Joulupukki jakaa lahjat Ohjelmaa Tuo noin 5 arvoinen lahja. Ilmoittautumiset mennessä sähköpostilla Muista mainita myös mahdollinen erityisruokavalio. Omavastuu 20 Jätkänkämpälle kävelymatkaa noin 700m Hotelli Rauhalahden tanssipysäkiltä. Naulakkomaksua Jätkänkämpällä ei ole ja illan tansseihin Kylpylähotelli Rauhalahteen pääsee veloituksetta, jossa peritään naulakkomaksu 2. Ravintolassa Kalle Jussila orkesterinsa kanssa (tangokuningas finalisteja). Tanssipuoli avoinna 02:een ja Club R 03:een (karaoke). MAJOITUSTARJOUS Spa hotel Rauhalahti 45 /hlö/vrk 3 hh 50 /hlö/vrk 2 hh 88 /hlö/vrk 1 hh Sis. aamiaisen, kylpylän ja kuntosalin vapaan käyttöoikeuden. Jytyllä on majoituskiintiö asti, johon mennessä varaukset suoraan Rauhalahden myyntipalveluun tai Varaukset tunnuksella JYTY. Sannin Joulupöytä Sherrysilliä Puolukkasilliä Katajanmarjasilakkaa Loimulohta, tilli-sinappikastiketta Paahtopaistia, parmesanmajoneesia Maalaismaksapateeta, karpalohilloketta Versosalaattia, tuoreyrttikastiketta Sienisalaattia Rosollia, punajuurikermaa Kalkkuna-viikunasalaattia Grillattua tomaatti-rucolasalaattia Ohraleipää, joululimppua ja voita Joulukinkkua, tummaa jouluolut-kastiketta Porkkana-, ja lanttulaatikkoa Tilliperunaa Herneitä ja luumuja Valkosuklaa-kirsikkamoussekakkua Joulutorttuja Pikkuleipiä Kahvia, haudutettua teetä Bussiaikataulut:

15 Jyty Kuopio ry HYVINVOINTITOIMIKUNTA ILMAISTAPAHTUMA: ELOKUVAILTA JYTY KUOPION JÄSENILLE MIELENSÄPAHOITTAJA KLO FINNKINO SCALA, SALI 2 Mielensäpahoittaja on komedia perhesuhteista. Introvertti maailman asioita omintakeisesti pohdiskeleva appiukko loukkaa jalkansa ja joutuu miniänsä hoivattavaksi maalta kaupunkiin. Samaan aikaan maatalon tehtävistä ja vanhemmistaan vieraantunut poika joutuu hoitamaan kotitaloa ja huolehtimaan dementoituneesta äidistään hoivakodissa. Kulttuurien törmäys on väistämätön. Ilmoittautumiset mennessä Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi tulostettavan elokuvalipun; tulosta se ja ota mukaasi kun tulet elokuviin. Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta tulostaa elokuvalippua, mainitse asiasta jo ilmoittautumisen yhteydessä. Tällöin voit noutaa elokuvalippusi toimistolta (huomaa toimiston muuttuneet aukioloajat: ma -to klo 8-16, pe suljettu). Paikalla myös Jytyn Kuopion aluetoimisto. Tule kysymään ja keskustelemaan sinua kiinnostavista asioista! Elokuvanautinnon tarjoaa Finnkino Scala

16 Syksy saapui hiljalleen lehdet puista putoilee luonnon väriseppele on päällä sammalmättäiden muistan kesän auringon ja tuoksut kesäkukkien mut syksyn hehku lumoaa väriloisteesta nauttia saan. Päivi Elovirta

Kyltti. 4 Mitä tapahtui vuonna 2007? 8 Tulevaisuus yhdessä 10 Uusi palkkausjärjestelmä 14 Marokon erilaiset työolot 21 Kokoukseen ja risteilylle!

Kyltti. 4 Mitä tapahtui vuonna 2007? 8 Tulevaisuus yhdessä 10 Uusi palkkausjärjestelmä 14 Marokon erilaiset työolot 21 Kokoukseen ja risteilylle! Kyltti Yksityisten lääkintä- ja terveyspalvelulaitosten työntekijät YLTT ry:n jäsenlehti 1/2008 4 Mitä tapahtui vuonna 2007? 8 Tulevaisuus yhdessä 10 Uusi palkkausjärjestelmä 14 Marokon erilaiset työolot

Lisätiedot

SPECIA RY:N JÄSENTIEDOTE 1 2011. Specialaisesta Akavan puheenjohtaja? 3. Vuosi yliopistouudistuksen jälkeen 14

SPECIA RY:N JÄSENTIEDOTE 1 2011. Specialaisesta Akavan puheenjohtaja? 3. Vuosi yliopistouudistuksen jälkeen 14 SPECIA RY:N JÄSENTIEDOTE 1 2011 Specialaisesta Akavan puheenjohtaja? 3 Kevätkokous Kotkassa 13 Vuosi yliopistouudistuksen jälkeen 14 Pääkirjoitus Ostovoimaa vai kilpailukykyä? yöehtosopimusneuvottelut,

Lisätiedot

Kellokas 1/2014 Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Keski-Suomi ry:n jäsenlehti

Kellokas 1/2014 Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Keski-Suomi ry:n jäsenlehti 1/2014 Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Keski-Suomi ry:n jäsenlehti Tässä lehdessä: YT-tilanne Päivähoidon laatua uhkaavat säästötalkoot, ei opettajan väärä korkeakoulutausta Sosiaalityöntekijä-sosionomi-työparityöskentely

Lisätiedot

1/12 JÄSENLEHTI. Yksityisen Sosiaali- ja Terveysalan Ammattilaiset ry

1/12 JÄSENLEHTI. Yksityisen Sosiaali- ja Terveysalan Ammattilaiset ry Yksityisen Sosiaali- ja Terveysalan Ammattilaiset ry 1/12 JÄSENLEHTI Tässä numerossa mm. 4 Hedien hemmottelua ja muita herkkuja 8 Navigoi itsesi uudelle uralle 10 Aslak-kuntoutus oli upea kokemus 12 Kummilapsemme

Lisätiedot

Erityistoimihenkilöt ET ry:n jäsenlehti 2/2014 NÄHDÄÄ. Syyskokous s. 3 Eläkeuudistus 2017 s. 6 7 Asiaa nuorisolle s. 13 16

Erityistoimihenkilöt ET ry:n jäsenlehti 2/2014 NÄHDÄÄ. Syyskokous s. 3 Eläkeuudistus 2017 s. 6 7 Asiaa nuorisolle s. 13 16 Erityistoimihenkilöt ET ry:n jäsenlehti 2/2014 SYYSESSA S K U O K O K N! NÄHDÄÄ Syyskokous s. 3 Eläkeuudistus 2017 s. 6 7 Asiaa nuorisolle s. 13 16 PUHEENJOHTAJALTA SISÄLLYS Puheenjohtajalta 2 Syyskokous

Lisätiedot

7 8/2008 Kuopiolaisten sydämet sykkivät opiskelijoiden edunvalvonnalle

7 8/2008 Kuopiolaisten sydämet sykkivät opiskelijoiden edunvalvonnalle 7 8/2008 Kuopiolaisten sydämet sykkivät opiskelijoiden edunvalvonnalle UUSI sisältö Kolumni... 5 Valoa putken päässä Uutisia... 6 Hyvä yhdessä tekemisen meininki kuvaa Kuopion Insinööriopiskelijoiden toimintaa.

Lisätiedot

Autokatsastajat. Vuosikokous 2014 Tampere 1/2014

Autokatsastajat. Vuosikokous 2014 Tampere 1/2014 Autokatsastajat Vuosikokous 2014 Tampere 1/2014 Puheenjohtaja 1/2014 31. VUOSIKERTA Julkaisija Autokatsastajat AK ry www.autokatsastajat.fi Vastuullinen päätoimittaja Tuomo Vikstedt Haastemiehenkatu 6

Lisätiedot

logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 4/2012 HYVÄÄ työtä

logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 4/2012 HYVÄÄ työtä logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 4/2012 HYVÄÄ työtä 2 4/2012 Hyvää työtä Julkaisija: Logistiikan toimihenkilöt ry Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki Puh. 09-613 231 Telefax 020 1130 201 Logistiikan

Lisätiedot

Jäsenlehti. Lahden Seudun Toimihenkilöt Pro ry:n. No: 3 Syyskuu 2013. Ammattiliitto Pron Lahden seudulla toimiva kokoomayhdistys

Jäsenlehti. Lahden Seudun Toimihenkilöt Pro ry:n. No: 3 Syyskuu 2013. Ammattiliitto Pron Lahden seudulla toimiva kokoomayhdistys Lahden Seudun Toimihenkilöt Pro ry:n Jäsenlehti No: 3 Syyskuu 2013 LAHDEN SEUDUN TOIMIHENKILÖT Pro ry Ammattiliitto Pron Lahden seudulla toimiva kokoomayhdistys Puheenjohtajan Palsta Vielä on kesää jäljellä,

Lisätiedot

Oulun seutu 2/2014. Ammattiliitto Pro Oulun Seudun Toimihenkilöt Pro ry

Oulun seutu 2/2014. Ammattiliitto Pro Oulun Seudun Toimihenkilöt Pro ry Oulun seutu 2/2014 Ammattiliitto Pro Oulun Seudun Toimihenkilöt Pro ry Päätoimittajan palsta Niin se aika vierähtää lehteä tehdessä, ettei meinaa vauhdissa aina perässä pysyä. Vuosi sitten aloitin Pro

Lisätiedot

Tieto 105 Maaliskuu 2011

Tieto 105 Maaliskuu 2011 Tieto 105 Maaliskuu 2011 NOKIAN JHL RY 105 HALLITUKSEN JÄSENET V. 2010-2011 Puheenjohtaja: Vaimare Aila työ 03 3118 8654 Varapuheenjohtaja: Ojala Pentti työ puh: t. 040 779 9065 Sihteeri: Leinonen Paula

Lisätiedot

250 Tampere 3/2013. Yhdistyksen syyskokous: 28.11.2013 Virkeätä syksyä! Osallistu JHL-tapahtumiin! Tule mukaan aktiiviseen ay-toimintaan!

250 Tampere 3/2013. Yhdistyksen syyskokous: 28.11.2013 Virkeätä syksyä! Osallistu JHL-tapahtumiin! Tule mukaan aktiiviseen ay-toimintaan! 250 Tampere 3/2013 Yhdistyksen syyskokous: 28.11.2013 Virkeätä syksyä! Osallistu JHL-tapahtumiin! Tule mukaan aktiiviseen ay-toimintaan! Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 4/2013 ilmestyy viikolla 50.

Lisätiedot

250 Tampere 2/2014. Aurinkoista ja virkistävää kesää lukijoille!

250 Tampere 2/2014. Aurinkoista ja virkistävää kesää lukijoille! 250 Tampere 2/2014 Aurinkoista ja virkistävää kesää lukijoille! Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 3/2014 ilmestyy viikolla 37-38 Tee lehteen juttu! Tai anna vinkki aiheesta, jonka sisältö tai henkilöstä,

Lisätiedot

250 Tampere 1/2014. JHL 250:n kevätkokous Tiistaina 8.4.2014 kello 18.00

250 Tampere 1/2014. JHL 250:n kevätkokous Tiistaina 8.4.2014 kello 18.00 250 Tampere 1/2014 JHL 250:n kevätkokous Tiistaina 8.4.2014 kello 18.00 Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 2/2014 ilmestyy viikolla 21-22 Tee lehteen juttu! Tai anna vinkki aiheesta, jonka sisältö tai

Lisätiedot

logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 1/2014 KOULUTUS kannattaa

logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 1/2014 KOULUTUS kannattaa logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 1/2014 KOULUTUS kannattaa 2 1/2014 Koulutus kannattaa Julkaisija: Logistiikan toimihenkilöt ry Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki Puh. 09-613 231 Telefax 020 1130

Lisätiedot

Kuljetus- ja huolinta-alan. toimihenkilöt

Kuljetus- ja huolinta-alan. toimihenkilöt 1 Kuljetus- ja huolinta-alan toimihenkilöt KHT ry No 3/2005 Tarjolla KHTeetä ja ay-tiet -tietoutta 2 Uusia tuulia Jokaisen järjestön, yhdistyksen sen ja ammatti- liiton tärkeimpiä tavoitteita on saada

Lisätiedot

TI-TURINA. Turun Seudun Invalidit ry

TI-TURINA. Turun Seudun Invalidit ry TI-TURINA Jäsenlehti 1/2010 Turun Seudun Invalidit ry TURUN SEUDUN INVALIDIT RY Invalidiliitto ry:n jäsenyhdistys Toimisto Asesepänkatu 1 20810 TURKU puh. (02) 235 6439 toimisto@turunseuduninvalidit.fi

Lisätiedot

6/2011 CP-LEHTI. Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea

6/2011 CP-LEHTI. Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea 6/2011 CP-LEHTI Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea 2 SISÄLLYS CP-LEHTI 2011:6 SUOMEN CP-LIITTO ry Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki - puh. 09-540 7540, fax 09-5407 5460 - keskus

Lisätiedot

AMALIA. Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Kanta-Häme Ry

AMALIA. Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Kanta-Häme Ry AMALIA Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Kanta-Häme Ry Kevät 2012 2 3 Kanta-Häme Ry Sisältö: Sisältö 3 Puheenjohtajan palsta 4 Terveiset tiedotusvastaavalta 5 Puheenjohtajan hakuilmoitus 6 Hallitus

Lisätiedot

Kellokas Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Keski-Suomi ry:n jäsenlehti 1/2015

Kellokas Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Keski-Suomi ry:n jäsenlehti 1/2015 Kellokas Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Keski-Suomi ry:n jäsenlehti 1/2015 Kellokas 1/2015 Julkaisija Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Keski-Suomi ry Levitys internetissä www.talentia.fi/keski-suomi

Lisätiedot

1/2007. Rovaniemen kokous

1/2007. Rovaniemen kokous Autokatsastajat 1/2007 Rovaniemen kokous Kolumni Järjestörakenne myllerryksessä 1/2007 24. VUOSIKERTA Julkaisija Autokatsastajat AK ry www.autokatsastajat.fi Vastuullinen päätoimittaja Olli Virtanen Nokkalantie

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysministerin terveiset. Liiton syyskokous Porissa. Liikunnallinen iltapäivä CMS-kuntokeskuksissa, tule mukaan liikkumaan!

Sosiaali- ja terveysministerin terveiset. Liiton syyskokous Porissa. Liikunnallinen iltapäivä CMS-kuntokeskuksissa, tule mukaan liikkumaan! SMYL ry:n jäsenlehti nro 3 10.10.2008 www.smyl.fi info@smyl.fi % (09) 827 5542 Sosiaali- ja terveysministerin terveiset Liiton syyskokous Porissa Liikunnallinen iltapäivä CMS-kuntokeskuksissa, tule mukaan

Lisätiedot

Tervetuloa kevätkokouspäiville Turkuun...s. 4-7. Sorrento kutsuu BPW kongressiin...s. 8. Turkulaisia liike- ja virkanaisia...s.

Tervetuloa kevätkokouspäiville Turkuun...s. 4-7. Sorrento kutsuu BPW kongressiin...s. 8. Turkulaisia liike- ja virkanaisia...s. BPW Finland BUSINESS AND PROFESSIONAL WOMEN 1/2012 Tervetuloa kevätkokouspäiville Turkuun...s. 4-7 Sorrento kutsuu BPW kongressiin...s. 8 Turkulaisia liike- ja virkanaisia...s. 10-15 Liiton toimistolla

Lisätiedot

ILMAILUALAN UNIONI IAU:N JÄSENLEHTI 10.9.2010 NRO 4. Parrasta ennen s.3

ILMAILUALAN UNIONI IAU:N JÄSENLEHTI 10.9.2010 NRO 4. Parrasta ennen s.3 ILMAILUALAN UNIONI IAU:N JÄSENLEHTI 10.9.2010 NRO 4 Parrasta ennen s.3 SISÄLLYS 4 2010 2 Pääkirjoitus 4 Mikä työ ja millä ehdoilla? 6 ISS Aviatioin lisää työntekijöitä 6 Nort Hub ja Ametro järjestäytyvät

Lisätiedot

250 Tampere. 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille

250 Tampere. 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille 250 Tampere 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 1/2014 ilmestyy viikolla 8-9 Tee lehteen juttu! Tai anna vinkki aiheesta,

Lisätiedot

AUTO- KATSASTAJAT 1/2005. Autokatsastajat Ak ry:n järjestölehti 22. vuosikerta

AUTO- KATSASTAJAT 1/2005. Autokatsastajat Ak ry:n järjestölehti 22. vuosikerta AUTO- KATSASTAJAT 1/2005 Autokatsastajat Ak ry:n järjestölehti 22. vuosikerta Puheenjohtajan palsta: Vuosikokouksen avauspuhe Arvon naiset, hyvät herrat, kaikki te ihanat ihmiset, tervetuloa viettämään

Lisätiedot

TÄYTTÄ ELÄMÄÄ Helsingin Invalidien Yhdistys ry:n jäsenlehti 3/2013

TÄYTTÄ ELÄMÄÄ Helsingin Invalidien Yhdistys ry:n jäsenlehti 3/2013 TÄYTTÄ ELÄMÄÄ Helsingin Invalidien Yhdistys ry:n jäsenlehti 3/2013 HELSINGIN INVALIDIEN YHDISTYS RY Perustettu vuonna 1938 Toimisto: Voudintie 6, 00600 Helsinki Yhteystiedot Toimisto auki arkisin klo 9.00-16.00

Lisätiedot

Telmivä mieli sanotaan, että hulluus ja nerous kulkevat käsi kädessä s. 14

Telmivä mieli sanotaan, että hulluus ja nerous kulkevat käsi kädessä s. 14 ADHD-liiton jäsenlehti Porina-nurkka Porina-projektin kuulumisia s. 8 Telmivä mieli sanotaan, että hulluus ja nerous kulkevat käsi kädessä s. 14 Erityinen nuori rippikouluun s. 16 s i s ä l l y s Tässä

Lisätiedot

Syyskokouksessa nähdään! 4 Miten ylityöstä tulee maksaa? 11 Kuukauden kasvo 16 Työelämän vaateet sosiaalisuudelle

Syyskokouksessa nähdään! 4 Miten ylityöstä tulee maksaa? 11 Kuukauden kasvo 16 Työelämän vaateet sosiaalisuudelle tetra Erityistoimihenkilöt ET ry:n jäsenlehti 2/2010 4 Miten ylityöstä tulee maksaa? 11 Kuukauden kasvo 16 Työelämän vaateet sosiaalisuudelle Syyskokouksessa nähdään! Puheenjohtajalta tetra Julkaisija:

Lisätiedot