YTYäyksinyrittämiseen! -projekti Loppukyselyn palauteraportti

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YTYäyksinyrittämiseen! -projekti Loppukyselyn palauteraportti"

Transkriptio

1 YTYäyksinyrittämiseen! -projekti Loppukyselyn palauteraportti Palaute kerätty projektiin osallistuneilta yrittäjiltäajalla Palautetta antoi 26 / 26 yrittäjää, vastausprosentti 100% Koen, että YTYä yksinyrittämiseen!-projektin ( ) avulla Ei Kyllä yritystoimintani on kehittynyt olen saanut varmuutta, uskoa ja rohkeutta yrittäjyyteeni valmiuteni toimia yrittäjänä on kehittynyt olen löytänyt uusia yhteistyökumppaneita tuotteitteni / palvelujeni laatu on kehittynyt yritystoimintani myynti ja markkinointi on kehittynyt olen löytänyt uusia asiakkaita ymmärrykseni yritykseni taloudesta on parantunut yritystoimintani suunnittelu ja seuranta on kehittynyt olen pystynyt tuotteistamaan tarjontaani paremmin liikevaihtoni on kasvanut 25% 17% 26% 24% 38% 43% 48% 43% 45% 42% 58% 75% 83% 74% 76% 63% 57% 52% 57% 55% 58% 42% %

2 Yritystoimintani on kehittynyt Olen tehnyt isoja ja pysyviä muutoksia se on ainakin omassa mielessäni jäsentyneempää olen voinut keskittyä yritysjuttuihin aina kun olet ollut ytynjutuissa Kursseista ja konsultoinneista aina jotain jäänyt puseroon liiketoiminta suunnitelman tekemisen jälkeen on ollut helppo tehdä tarkemmin kohdennettua työtä Olen saanut lisätietoa yritystoiminnoista. Järjestelmällisyyttä lisää Olen verkostoitunut Liikevaihto on kasvanut, taloushallinnon rutiinit tehostuneet, yrityksen kehittäminen on nyt päivittäinen prioriteetti Olen saanut varmuutta, uskoa ja rohkeutta yrittäjyyteeni YTYnkautta olen saanut tukea päätöksiini vertaisjoukossa on voimaa skaltaatarttua uusiin ideoihin ja toteuttaa ne vähän käytännön palautteet ovat olleet kannustavia ja erittäin tarpeellisia Rohkeutta tullut tiedon mukana. Vertaistuen merkitys on suuri, verkostoituminen ja yleensäkin tieto siitä, että on joku keneltä voi kysyä ja kenen puoleen kääntyä. Olen kokonaisvaltaisemmin yrittäjä, sitten vasta asiantuntija

3 Valmiuteni toimia yrittäjänä on kehittynyt Tiedän mitä pitää kehittää omaan toimintaan luottaminen olen karsinut ns. ylimääräiset asiat pois työnkuvastani vähän Oppia ja neuvoja saatu. uskon itseeni enemmän Uskon näin. Tässäkin yrittäjyyteen liittyvä tieto auttaa paljon. Särmämpiote omaan työhön. Ymmärrän paremmin taloutta ja oman hyvinvointini merkityksen menestymisessä Olen löytänyt uusia yhteistyökumppaneita Yhteistyökumppaneita, tukijoita ja ystäviä Eihän sitä koskaan tiedä mitä palveluja itse tarvitsee ja mitä asiakkaat tarvitsee, nyt tiedän mistä niitä saa. Yty verkostosta... muutamia, mutta ei vielä mitään konkreettista Pienissä määrin. yksinyrittäjien energia on hyödynnetty Kyllä, esim. kirjanpitäjä. Verkostoitumalla YTYläisistäon löytynyt uusia kumppaneita esim. markkinointiin, myös asiakkuuksia on syntynyt.

4 Tuotteitteni / palvelujeni laatu on kehittynyt En ole nyt tietoisesti panostanut näihin osa-alueisiin. erityisesti tuotteistus on ollut merkittävä kohdallani olen voinut miettiä palveluideni sisältöä tarkemmin Konsultointien ja ym. oppimisen kautta. Hmmmmm, vaikea sanoa yksittäistä Lähinnä konsultoinnin kautta. Verkkokauppaa on kehitetty melko aktiivisesti ja uusia työtapoja opetellaan. Olen käynnistämässä laatujärjestelmän laatimista. Yritystoimintani myynti ja markkinointi on kehittynyt En ole nyt tietoisesti panostanut näihin osa-alueisiin. ehkä pikkaisen Nyt on tietoa, kunhan "malttaisi" hyödyntää... osaan nyt kohdentaa markkinoinnin tarkemmin kohderyhmiin Juu ja ei. Lähinnä kuitenkin itsestä ollut kiinni miten pystyy hyödyntämään tarjottua apua. palkkatyö tuli hidasteeksi ;) Tietoa olen saanut, mutta toteutus jäänyt oman kiireiden takia tekemättä. Fokusointi on oikealla suunnalla. Uusi kumppani löytyi tähän YTY-verkostosta.

5 Olen löytänyt uusia asiakkaita Mm. YTYstä. Vaikea sanoa onko YTY:lläollut vaikutusta meidän kohdalla tähän. yrittäjät Markkinoinnin ja verkkokaupan tehostamisen kautta. YTYnkautta olen saanut uusia asiakkaita, olen myös panostanut asiakashankintaan valmennuksien ansiosta. Ymmärrykseni yritykseni taloudesta on parantunut Tiedän nyt paljonko on tienattava peittääkseni kulut Lähinnä on tullut tutkittua tarkemmin mitä maksaa ja miksi maksaa tämä on ollut havaittavissa jep, jep, rahaa säästöön ja hinnat ylös Myös talousasioita on käsitelty projektin aikana josta olen saanut uutta tietoa. Keskittyminen ostojen seuraamiseen auttaa. Kiitos erityisesti kirjanpitokurssin sekä Tytin ansiokkaan täsmävalmennuksen.

6 Yritystoimintani suunnittelu ja seuranta on kehittynyt YTYnavulla otan aina taukoa yritykseni asioiden pohtimiseen Teen tulevaisuuden suunnitelmia aina kun on rauhallista erityisesti markkinoinnin aikaistaminen Tietoa olen saanut, mutta toteutus jäänyt oman kiireiden takia tekemättä. Uudet työtavat, analyysityökalut Päivittäiset rutiinit ovat paremmin hallussa. Olen pystynyt tuotteistamaan tarjontaani paremmin Olen saanut eväät tuotteistukseen, mutta muut yritystoiminnan muutokset ovat hidastaneet varsinaista tuotteistusta. nimenomaan tämä on ollut erinomaisen keskeinen asia Ymmärrys palvelujen tuotteistamisesta on parantunut ja selkiytynyt hakemalla omat kohderyhmät kiitos tuotteistusvalmennuksen jup, enemmänkin olisin hyötynyt, jos aikaa olisi ollut enemmän... Selkeämpi kokonaisuus tuotepuolella Tuotteistettu on erityisesti koko yritystä, ei vain palveluitani.

7 Liikevaihtoni on kasvanut Olen tarkoituksella pienentämässä yritykseni henkilöstömäärää, kuluja ja samalla liikevaihtoa Kasvussa on, mutta syitä siihen vaikea eritellä. Ainakin verkkoliiketoimintaan liittyneet koulutukset vei varmasti asioita oikeaan suuntaan. mutta viivan alle on jäänyt enemmän Kaiken yllämainitun yhteisvaikutuksesta. Yritykseni liikevaihto on selvässä kasvussa edelliseen vuoteen verrattuna. Kerro omin sanoin, miten YTY on vaikuttanut yritystoimintasi kehittymiseen. YTY on erittäin suurella todennäköisyydellä auttanut yritystäni välttämään konkurssin. YTY onnistui kääntämään kurssin tarpeeksi ajoissa. Tiukkaa on ollut taloudellisesti ja vaikeita päätöksiä on tehty, mutta kohti parempaa ollaan menossa. Yritystoiminnan kehittyminen on lähinnä tapahtunut omassa päässäni, se on jäsentyneempää ja minulla on tarkempi tieto mistä rahat tulee, kuinka paljon ja minne ne menee, suunnittelen myös enemmän miten ja koska laskutan ja mitä ostan ja mistä. YTY on aktivoinut toimimaan oman yrityksen tiimoilta monipuolisemmin, antanut ideoita ja tutustuttanut uusiin yrittäjiin. Projektin aikana on tullut niin paljon konkreettista tieto, että en ole kaikkea kyennyt "sulattamaan" tai saattamaan käytäntöön. Kokonaishyöty lienee nähtävissä vasta ajan myötä sillä koulutuksissa saatua materiaalia tulee varmasti selailtua/hyödynnettyä myöhemminkin. kaikki osa-alueet joita on YTYssäläpi käyty niin ei olisi tullut yksinäni pahemmin pohdittua niin tarkasti. Aina kun olen osallistunut ytynjuttuihin, olen voinut melkein täysillä panostaa yritystoiminnan miettimiseen ja kehittämiseen. Tämä kun ei ole mahdollista, silloin kun olen päätyössäni.

8 Kerro omin sanoin, miten YTY on vaikuttanut yritystoimintasi kehittymiseen. Vaikutukset olisivat olleet varmaan suuremmatkin jos emme olisi sivutoimisesti liikkeellä. Kuitenkin yllättävän paljon samanlaisien asioiden kanssa sitä eri alojen sivu/päätoimiset yrittäjät joutuvat painimaan. No, joka tapauksessa tämä projekti toimi eteenpäin puskevana tekijänä ja antoi paljon hyvää yleistietoa yrittämisestä. Lisäksi saimme tarkkaan harkittua sekä kohdennettua koulutusta ja konsultointia joten reissu oli kaikin puolin kannattava. (YTY näkyy kaupan ulkoasussa, hakukoneoptimoinnissa ja tilitoimistokin löytyi sitä kautta) Saanut omaa aikaa pysähtyä ja miettiä yhdessä muiden yrittäjien kanssa busineksenydintä. Olen saanut paljon uutta tietoa ja konsultointiapua. Esimerkiksi hakukone optimointiin on tullut paljon vinkkejä mikä on verkkokauppamme näkyvyyden kannalta ensiarvoisen tärkeää. Olen sitoutuneempi ja halukkaampi tekemään töitä. Haluan kehittää omia kykyjäni ja taitoja, joita vaaditaan enemmän. Olen positiivisempi ja luottavaisempi kuin ennen. Ei oikeastaan mitenkään. Tein pari pahaa mokaa, jotka kävivät kalliiksi. Ehkä niistä opi eniten. Monipuolinen koulutus ja osallistujien yhteishenki on antanut uusia näkökulmia. Olen päässyt kehittämään itseäni eri tavoin ja sitä kautta olen saanut yritykselle lisää potkua Kerro omin sanoin, miten YTY on vaikuttanut yritystoimintasi kehittymiseen. Olen saanut tutustua uusiin ihmisiin. Toimintani on kuitenkin sivutoimista ja siksi niin haastavaa itselleni. Se kuitenkin johtunee omista valinnoistani. Lähinnä markkinointiin ja myyntiin sekä viestintään nykyisten ja potentiaalisten asiakkaiden kanssa YTY on mahdollistanut yrityksen liikevaihdon hallitun kasvun, liiketoiminnan kehittymisen järkevällä ja tehokkaalla tavalla, uusien kumppanien löytämisen, asiakashankinnan todellisen aloittamisen ja eteenpäinviemisen, markkinoinnin ja myynnin ottamisen päivittäiseksi prioriteetiksi. Yksi tärkeimmistä asioista on kuitenkin oman hyvinvoinnin entistä parempi huomiointi, niin päivittäin kuin pidemmälläkin tähtäimellä. Oma hyvinvointi vaikuttaa suoraan yrityksen menestymiseen. YTYläisistäon löytynyt myös samanhenkisiä ystäviä, joiden kanssa voin jakaa yritykseni iloja ja suruja.

9 Koen, että YTYä yksinyrittämiseen!-projektin ( ) avulla Ei Kyllä olen saanut apua oman hyvinvointini säilyttämiseen tai parantamiseen 43% 57% olen saanut yhteisöltä tukea hyvinvointiini 30% 70% itseni johtaminen on kehittynyt 18% 82% olen voimaantunut 38% 62% työhyvinvointini on lisääntynyt 46% 54% % Olen saanut apua oman hyvinvointini säilyttämiseen tai parantamiseen Olen aloittanut mm. Pilates-harjoittelun Vertaistuki aito ja turvallinen vertaistuki Asioiden jäsentyminen järkevämmiksi kokonaisuuksiksi. Olen saanut puhua hyvinvoinnin merkityksestä, löytänyt uusia hyvinvoinnin lähteitä ja lähtenyt aktiivisesti myös pohtimaan, mikä minulle tuottaa hyvinvointia.

10 Olen saanut yhteisöltä tukea hyvinvointiini Merkittävä tekijä henkisessä hyvinvoinnissa kannustus, vertaistuki Vertaistuki Somen kautta on saanut olla oma itsensä, on sitten ollut hurraahuutoa tai pettymyksen itkua Yhdessä jakaminen voimaannuttaa. En niinkään yhteisöltä, mutta Tytiltä vertaistukea. Aina olen saanut tukea ja kannustusta. Ilmapiiri on ollut kannustava, empaattinen, hyväksyvä. Itseni johtaminen on kehittynyt Keskityn vihdoin enemmän siihen mitä itse haluan enkä miellytä muita Olen ottanut itseäni niskasta kiinni ja ainakin tiedän nyt mitä pitäisi tehdä. Yty:nmyötä ongelma on paremmin/konkreettisemmin tiedossa, mutta vielä en ole kyennyt saattamaan käytäntöön. osaan arvioida tarkemmin itseäni yrittäjänä viikottaiset/päivittäisettyölistat helpottavat rajat on mukavasti muistuttanut itsestään Joitain vinkkejä on tarttunut mukaan. Osaan nähdä metsän paremmin puilta. Pidän paremmin huolta omasta jaksamisesta ja työn jaksottamisesta.

11 Olen voimaantunut Varsinkin hyvinvointiaiheisten koulutusten jälkeen Vertaistuki olen oikealla tiellä Tiedän mitkä asiat sopivat minulle ja mitkä eivät. Hahmotan työtehtäviä paremmin. Kiitos niistä hetkistä kun olen mukana ollut. Koen olevani tehokkaampi mutta samalla rauhallisempi yrittäjä kuin aiemmin. Työhyvinvointini on lisääntynyt Kiitos koulutusten ja YTY-porukan valitettavasti ei, toisin olisi ehkä ollut jos ei olisi ollut tätä kahta duunia Asenne on selvästi parempi, mikä vaikuttaa koko työhön. Jaksan tehdä tehokkaammin töitä kuin aiemmin.

12 Kerro omin sanoin, miten YTY on vaikuttanut työhyvinvointisi kehittymiseen. Henkinen ja fyysinen hyvinvointi on lisääntynyt YTY-tapaamisten, koulutusten ja etenkin niissä tapaamieni ihmisten ansiosta. Konkreettisena toimena on se, että käyn taas jumpassa. Yty on ylläpitänyt motivaatiotani. Työhyvinvointi ja jaksaminen pääosin kumpuaa omasta itsestä. (tai sitten ei) Entuudestaan on jo mielestäni ollut hyvä työkyky, joten tämän osion olen aika lakonisesti jättänyt vähemmälle. Yleinen kanssakäynti ja yhdessäolo toki on sitä vahvistanut. Vertaistuki on ollut korvaamatonta. Tulevaisuudessa tulen varmasti hyödyntämään saamaani tietoa. kaikenlainen sosiaalinen kanssakäyminen on auttanut minua asioiden hoidoissa. Ei niin hyvin, kuin olisin toivonut, mutta syynä on pitkälti päätyöni kausiluontoisuus ja kiire. Ei ole tarpeeksi aikaa, paitsi kesällä ja joululomalla. Jätin tämän osion pienemmälle YTY:ssäkun varsinaisen työpaikan palvelut ovat käytössä ja aikapulaa oli jo muutenkin. En arvostele näitä kohtia ym. syyn vuoksi. vertaistuen saaminen ja hetket, jossa on saanut olla niin alaston kuin vain on uskaltanut. Eipä yrittäjällä erityisesti kibs-alanyrittäjille juurikaan näitä tilaisuuksia muuten tarjoudu Kerro omin sanoin, miten YTY on vaikuttanut työhyvinvointisi kehittymiseen. Työhyvinvoinnin osion olen pitkälti jättänyt käymättä kiireiden takia. Olen tietoisempi haittaavista tekijöistä ja toisaalta uskallan kohdata haasteet paremmin enkä pidä niitä pelottavina. Se on huonontunut, koska jätin hyvinvointivalmennuksen lähes kokonaan väliin. Kiinnitän enemmän huomiota työ-/vapaa-aikaan ja niiden jaksottamiseen. Nyt se on helpompi päätä asioitta, se on minusta kiinni. Olen voimaakampi nyt. Oma yrittäjyyteni on alkanut nostamaan päätään. Olen saanut tukea ja toivoa. Kiitos siitä. Hyvinvointiini YTY:lläei ole ollut vaikutusta En ole enää yksin yritykseeni ja yrittäjyyteen liittyvissä asioissa, jaksan paremmin, olen tehokkaampi työntekijä, saan paljon aikaan. Olen parempi äiti ja puoliso myös kotona. Sittenkin olen osallistunut YTYntoimintaan melko vähän johtuen positiivisen tiukasta työtilanteesta. Tämän takia koen, että yhteisöltä en niinkään ole saanut tukea.

13 Koen, että YTYä yksinyrittämiseen!-projektin ( ) avulla Ei Kyllä olen saanut / antanut vertaistukea iloihini / suruihini olen saanut jakaa kokemuksia ja ideoita muiden verkoston jäsenten kanssa olen kokenut kuuluvani yksinyrittäjien yhteisöön olen saanut verkoston sisäisiltä asiantuntijoilta (YTY-yrittäjät) lisäenergiaa omaan yritystoimintaani olen saanut verkoston ulkopuolisilta asiantuntijoilta (valmentajat, konsultit) lisäenergiaa omaan yritystoimintaani olen saanut projektihenkilöstöltä apua & tukea omaan yritystoimintaani olen saanut voimaa, virtaa, tahtotilaa ja suuntaa yrittäjänä toimimiselleni verkostoitumiseni ja yhteistyössä tekemiseni on kehittynyt yhteistyötaitoni ovat kehittyneet yhteistyöverkostoni on laajentunut 4% 12% 13% 30% 29% 17% 26% 30% 39% 29% 70% 96% 88% 71% 87% 83% 74% 70% 61% 71% % Olen saanut / antanut vertaistukea iloihini / suruihini Irtisanomiset, lomautukset, talousongelmat Yleisellä tasolla yhteiset kahvitaukokeskustelut auttavat kummasti autettu sen verran kun pystytään jonkin verran aika monesti kahvipöydässä tai yhteisillä lounailla Lämmin ja avoin yhdessäolo. Erityisesti Tytiltä, mutta myös parilta kurssilaiselta olen kuullut hyviä sanoja. Jos olen jakanut omia asioitani, olen saanut myös niissä tukea.

14 Olen saanut jakaa kokemuksia ja ideoita muiden verkoston jäsenten kanssa Jokaisessa tapaamisessa on ollut myös yleistä keskustelua omien yritysten ja yrittäjien tekemisistä, onnistumisista jne. kylläkin kursseilla valmennuksissa ja muissa tapahtumissa joiden jäsenten kanssa Joitain keskusteluita on käyty. saanut paljon apua omaan markkinointiin Paljon on keskusteltu kokemuksista. Ryhmätöissä ja -pohdinnoissa. Tähän ovat ryhmätyöt paras keino ja sitähän kursseilla on paljon. Yhteistyön voima on synnyttänyt uusia oivalluksia. Olen kokenut kuuluvani yksinyrittäjien yhteisöön <3 En ole yksin vaan meitä on suuri joukko minut on huomioitu kuten toisetkin Ytyntapahtumiin on aina ollut mukava tulla on ollut joku muukin paikka kuin asiakkaan tilat tai oma keittiön pöytä Näin olen kokenut. Kaikki ovat yhtäläisiä ja samankaltaisten haasteiden silmässä. Yhteisö on ollut avoin

15 Olen saanut verkoston sisäisiltä asiantuntijoilta (YTY-yrittäjät) lisäenergiaa omaan yritystoimintaani Keskustelu ja tapaaminen samanlaisten yrittäjien kanssa antaa voimaa ja uskoa JUP!!!! Virkistäviä näkökulmia ja tietoa. Olen saanut muilta hyviä oivalluksia omaan yritystoimintaan toisilta toimialoilta. Olen saanut verkoston ulkopuolisilta asiantuntijoilta (valmentajat, konsultit) lisäenergiaa omaan yritystoimintaani Etenkin Saa mitä haluat -päivästä Onhan se mahtavaa, että meitä pikkiriikkisiäkin yrittäjiä halutaan avustaa yritystoiminnassa erityisesti JP Jakonen ja tuotteistajalta yrityskummin olen saanut osa on ollut tosi hyviä ja hyödyllisiä Onnistuneita tilaisuuksia olleet ja oppia saatu. Erittäin paljon, iso kiitos tästä. Alkuun en edes arvannut kuinka tärkeässä roolissa ne olivatkaan oman jaksaminen tukemisessa. Erittäin arvokkaita tapaamisia, konkreettista apua. YTY-valmennuksissaon ollut erinomaisia valmentajia, joilta olen oppinut lisää. Toki muutama heikompikin esitys...

16 Olen saanut projektihenkilöstöltä apua & tukea omaan yritystoimintaani Talous, tuki, apua vaikeina hetkinä Aina kun on ollut tarvetta ja he hyvin ovat huolehtineet meistä aina kun olen tarvinnut olen saanut apua Pätee sama kuin yllä, eli hyödyllistä oppia saatu. Taitaa paukkua yli sadan tunnit, joita olen saanut sekä Tytiltä että Katilta. Monet kerrat on tullut nojatuksi oven karmiin ja kaadetuksi asioita ja kysymyksiä heidän huoneeseen. Enkä kertakaan ole lähtenyt pois painavammalla mielellä -päinvastoin! Esim. laki-ja atk-apua. Hienoja kohtaamisia. Kiitos Tytti ja Kati Tytti ja Kati ovat tehneet hyvää työtä, he ovat olleet joustavasti tukena ja muistutelleet unohtelevaa yrittäjää positiivisessa hengessä. Olen saanut voimaa, virtaa, tahtotilaa ja suuntaa yrittäjänä toimimiselleni Kannustusta ja ymmärrystä Tiedän, että meitä on muitakin Kaikkea tätä, vaikka en aktiivisesti ollutkaan toiminnassa mukana kuin pienen ajan. Olen enemmän yrittäjä, sitten vasta asiantuntija omalla alallani.

17 Verkostoitumiseni ja yhteistyössä tekemiseni on kehittynyt Kaikki ytyä-projektinyrittäjät ovat jatkossa verkostossani laajennusta työrintamalla on tulossa ehkä vähän, vaikka olen huono verkostoitumaan nykyään sovin heti päivän, enkä jätä tapaammista "tulevaan" Verkostoitumisen tärkeys on valaistunut. Olen rohkeampi verkostoituja. vähän Yhteistyötaitoni ovat kehittyneet vaikea itse arvioida. Mielestäni tämän olen osannut jo aiemminkin, mutta niitä yhteistyökumppaneita ei juuri ole ollut. Nyt on :) Olen aavistuksen rohkeampi. Olen kenties parempi kuuntelija kuin aiemmin.

18 Yhteistyöverkostoni on laajentunut Ytyssäoli monta erilaista yrittäjää homeopaatti tullut mukaan yhteistyöhöni mielenkiintoista, niin minulla se on tapahtunut näihin kouluttajiin sekä valmentajiin Yhteistyökumppaneita on tullulisää. Johtuu omasta itsestäni Uusia kumppaneita, uusia asiakkaita. Kerro omin sanoin, miten YTY on vaikuttanut verkostoitumisesi kehittymiseen. Minulla on YTYnansiosta ollut "kotipesä", jossa minut hyväksytään myös epäonnistujana. Työni ei ole sellaista, että siinä voisi paljoa verkostoitua, mutta toki katson asioita positiivisemmin siihenkin suuntaan jatkossa kun ja jos on mahdollisuus käyttää muiden palveluja hyväksi. YTYnpiirissä verkostoituminen on auttanut yritykseni tunnettuisuuden lisäämisessä. Varsinaisia tilaavia asiakkaita ei verkoston kautta ole tullut. Kaiken kaikkiaan YTY on ollut pari vuotta kanssani läsnä. Rohkeus avoimeen keskusteluun on kasvanut. Kynnys lähestyä muita yrittäjiä ja mahdollisia yhteistyökumppaneita on madaltunut. monipuolisemmin ajateltu asioita joita itse ei tulisi mieleenikään. Olen edelleen huono verkostoitumaan omien estojeni takia, mutta kuitenkin ehkä vähän rohkeampi kuin ennen ytyä. Meidän kohdalla ei niin suurta merkitystä juuri tällä hetkellä kun verkostot on rajoittuneet hankintapuolella harvoihin (1) toimijoihin ja myynti sirpaloitunut yksittäisille kuluttajille. Em tilanne johtuu lähinnä aikapulasta, eli kenttää kyllä olisi tarjolla vainkakuinka paljon. Mutta koko ajan kuitenkin on mielessä laajentaa yhteistyöverkostoa ja niiden tärkeys on ymmärretty, sekä kuultu YTY:ssä useaan kertaan.

19 Kerro omin sanoin, miten YTY on vaikuttanut verkostoitumisesi kehittymiseen. Uskon omaan kykyyni verkostoitua ja nyt olen saanut myös aitoja yhteistyökumppaneita. Hyötynä on ollut varmaan meidän kaikkien tavoite tulla näkyväksi. Olen ymmärtänyt verkostoitumisen tärkeyden ja sen antaman voimavaran. Ymmärrän vähän enemmän verkostoitumisen merkitystä, mutta sisäinen jurottaja ei jaksa kauheasti ottaa kontakteja. Verkkoni ei ole laajentunut, koska kurssilta puuttui kulttuurialan toimijoita. positiivisesti Verkostoasia ei ole toiminut aikaisemmin eikä toimi vieläkään. Lähden rohkeammin mukaan erilaisiin tapahtumiin, olen ottanut vuosikalenteriin kaksi isompaa verkostoitumistapahtumaan ja lisäksi etsin aktiivisesti keinoja verkostoitua lähiseudulla. Millaista konkreettista yhteistyötä olet tehnyt YTYä yksinyrittämiseen! - projektin aikana projektiin osallistuvien yrittäjien ja mahdollisesti muiden yrittäjien kanssa projektin rohkaisemana? Yritykseni on tehnyt kahdelle YTYläiselleyritykselle nettisivut ja tarjonnut muitakin mainosalan palveluita, yhdelle toteuttanut verkkokaupan ilmeen uudistusta. Toisen kanssa ideoimme toteutetun oman yrityksen markkinointikampanjan sloganin. Saan itse yhdeltä YTYläiseltäsäännöllistä työnohjausta ja toiselta talousapua. Yhdelle olen saanut tilauksen kielikäännöksistä. Yhden kanssa on mahdolliset fuusioitumiskuvioneuvottelut käynnissä. Tällä hetkellä toimintani on sellaista, että siihen ei suoranaisesti ole tarvetta/mahdollisuutta ottaa mukaan muita yrittäjiä, mutta olen markkinoinut omille asiakkailleni toisia yrittäjiä. Mutta eihän tämä tähän lopu! IT-järjestelmien hankintaa. Julkisten hankintojen konsultointiapua. Myös keskusteluja liittoutumisesta toisen/toisten yrittäjien kanssa on käyty, tosin ei ainakaan vielä ole toteutunut. Vaihtanut ajatuksia, ja antanut tukea julkisiin hankintoihin aika vähän, tietokone asioita ja yrityskummi asioita Saaran kanssa oli lupaava alku yhteistyölle, mutta mitään konkreettista ei ole vielä ollut

20 Millaista konkreettista yhteistyötä olet tehnyt YTYä yksinyrittämiseen! - projektin aikana projektiin osallistuvien yrittäjien ja mahdollisesti muiden yrittäjien kanssa projektin rohkaisemana? Ostettuja palveluja: Kaupan ulkoasu VidaDesign, Tilitoimistopalvelut Protime Nyt on vähän vaikea sanoa, kun tullaan tähän minuun ammattiini eli salaisuus. Mutta olen antanut hymyjä ja minulle on annettu hymyjä. Oma osaamiseni on auttanut muita ja he ovat antaneet omaa ammattitaitoaan minun liiketoiminnan kehittämiseen. Kirjanpitäjämme löytyi verkoston sisältä. En oikeastaan mitään, mutta se ei ole ollut tarkoituksenikaan. Oman itsensä johtaminen ja siihen liittyvät tekijät ovat olleet enemmän pinnalla. Käännätin Yyteri-kirjani Miia Virtasella ja Kirjuri-kirjan eräällä toisella yrittäjällä. Nämä olivat juuri ne pahat virheet, jotka kävivät kalliiksi. Suomalainen klubilla. Olen saanut hyödyntää tiloja ja järjestää iltaisin ryhmätapaamisia. Vertaistukea olen saanut Olen kääntänyt yhden YTY-yrittäjänkirjan, tehnyt yhteistyötä mainostoimiston kanssa (asiakassuhde molempiin suuntiin), olen saanut uusia asiakkaita YTY-yrittäjiensuosituksesta, olen keskustellut mahdollisesta tulevasta yhteistyöstä, olen verkostoitunut YTY-yrittäjien asiakkaiden kanssa. Ovatko seuraavat YTYä yksinyrittämiseen! - projektin arvot mielestäsi toteutuneet käytännössä? Ei Kyllä Luottamus &avoimuus 0% 100% Aitous & osaava lisäarvo 12% 88% Positiivisuus & energisyys 4% 96% %

21 Ovatko seuraavat YTYäyksinyrittämiseen! -projektinarvot mielestäsi toteutuneet käytännössä? Perustelut valinnallesi: Luottamus & avoimuus YTY = Oma porukka, joka luottaa toisiinsa Aika vapaasti me olemme keskustelleet omista ja yritysten asioista Avoin ja keskusteleva ilmapiiri 100prosenttisesti muihin on voinut luottaa on voinut puhua ihan kaikesta Tunnelma on ollut avoin ja myös luottamuksellinen. Ryhmä on ollut hyvä ja luotettava. Paljon ovat yrittäjät kertoneet asioistaan enkä ole kuullut, että jonkun luottamus olisi petetty. Uskon, että luottamukselliset asiat ovat sellaisina myös pysyneet. Olen ollut ilahtunut avoimuuden ilmapiiristä. Ovatko seuraavat YTYäyksinyrittämiseen! -projektinarvot mielestäsi toteutuneet käytännössä? Perustelut valinnallesi: Aitous & osaava lisäarvo Tapaamisissa sai olla aito ja rehellinen Aina joku tiesi jostakin enemmän kuin muut ja toki asiantuntijat osasivat neuvoa ja auttaa oikeasti Projektin vetäjien asenne ja osaaminen kuuntelevat korvat ja avoinna oleva sydän Kyllä projektista on saanut osaavaa lisäarvoa. Ei turhaa jaarittelua. Aitous ei, osaavuus kyllä. Kurssilla on ollut minun makuuni liian iloinen, energinen ja reipas tunnelma. Osaavia on kyllä suurin osa opettajista ollut, samoin Tytti ja Kati. Moni on varmaan hyötynyt projektista vaikka minä en. Erityisesti projektihenkilöstö on ollut aidosti tilanteissa läsnä.

22 Ovatko seuraavat YTYäyksinyrittämiseen! -projektinarvot mielestäsi toteutuneet käytännössä? Perustelut valinnallesi: Positiivisuus & energisyys Lähden aina tapaamisiin ja niistä pois positiivisella mielellä Todella hienosti jokainen on kannustanut ja tarvittaessa kaikkia yrittämisen polulla Tytti ja Kati... tätä huokuu etenkin Tytistä ja Katista naurua ja jumppaa vatsalihaksille on ollut ja upea kannustaminen Tunnelma on yleensä ollut hyvin positiivinen. Kaikki luennoitsija ja henkilökunta on aina pirteää ja kannustavaa. Sitä on ollut liikaakin. Lisäpotkua businekseen! 80 YTYä yksinyrittämiseen! -projekti on tukenut yrittäjyyttäni merkityksellisesti. 75% Kaikki vastaajat (N=24) % % Ei Kyllä

23 Jos kyllä, miten? Konkurssi vältetty! Joitakin uusiakin asioita tuli matkanvarrella eteen, näin vanhalle konkarillekin, mutta paras anti oli ehdottomasti toisten yksinyrittäjien tapaaminen. He ovat melkein kuin työkavereita, jotka yksinyrittäjältä puuttuu. Tuki on ollut monella tavalla merkityksellistä, mutta ei ole suoranaisesti vaikuttanut oman yrityksen myynnin tai tuloksen kehittymiseen. Mitattavuus on henkisellä/motivaatiotasolla vaikeaa. En voi sanoa, että merkityksellisesti, mutta yhteisöllisesti kuitenkin Yty-projektin aikana toteutin suunnitelmani liiketoiminnan laajentamisesta ja sain siihen konkreettista apua eri koulutuksissa sekä konsultointiapua tukirahoitusasioissa. Saatu oppi ja koulutukset ovat selkeästi olleet hyödyllisiä ja myöskin tarpeen. Nyt uskon omaan liiketoimintaani Paljon olen saanut konkreettista apua ja muiden yrittäjien kokemuksia. Omien voimavarojen hahmottaminen ja valjastaminen tehokkaaseen käyttöön. Tehokkuutta on tullut lisää. Jos kyllä, miten? Yhteistyö ja avunanto Auttoi päätöksen teossa, eli yrityksen lopettamisessa. Koulutukset ovat antaneet käytännönläheisiä ajatuksia siihen miten omaa toimintaa voi kehittää. Olen saanut tukea sekä Tytiltä että Katilta, myös muilta verkoston jäseniltä. Vaikka yrittäjyyteni on levossa tällä hetkellä koen saaneeni tukea yrittäjyyteen. Kollegojen tapaamiset Yritykseni kehittyminen on ollut erinomaista erityisesti vuoden 2013 aikana. Liikevaihto on kaksinkertaistunut edelliseen vuoteen nähden. Käytän työaikaani tehokkaammin kuin ennen. Panostus omaan hyvinvointiin näkyy energisempänä jaksamisena töissä sekä yritykseni menestymisessä.

24 YTYä yksinyrittämiseen! -projekti on auttanut minua matkallani onnellisempaan elämään. 80 Kaikki vastaajat (N=24) 70 67% % % 0 Ei Kyllä Jos kyllä, miten? Isoja muutoksia: työntekijöiden vähentäminen, oman yritystoiminnan yksinkertaistaminen, vastuiden vähentäminen. Uusi elämä odottaa vuonna Parantanut valmiuksia oman elämän ajattelemiseen ja nostanut esiin olemmasen kysymyksen: "mitä minä oikeasti haluan?". Siinä mielessä, että on ollut jokin yhteisö, johon on kuulunut ja johon on mukava tulla No ei ainakaan vaikuttanut negatiivisesti. Onnellisuuden määrän arviointi muuten ehkä hivenen haastavaa. Vaikea sanoa mikä on ollut merkitys mihinkin... Tässä hetkessä erittäin vaikea arvioida, että olenko pääsemässä sinne, sillä tämä hetki on aika kaukana onnellisuudesta ja silti tiedän, että se on tulossa pienen mutkan jälkeen :) Minulle tärkeisiin asioihin keskittyminen ja muiden syöppöjen karsiminen aikataulusta. Oppinut tekemään oikeita valintoja Avasi erilaisia näkökulmia asioihin. Projektissa olen kasvanut vahvemmaksi omaksi itsekseni. Erityisesti se, miten muutamat yrittäjät ovat selostaneet onnistumisia ja pettymyksiä elämässään Ks. yllä. Kun yritys menestyy, minä jaksan paremmin, olen parempi äiti ja puoliso kotona, työ-ja kotiasiat on helpompi rajata erilleen. Elämä on tasapainoisempaa kuin ennen YTYä. Projekti luonut positiivista ilmapiiriä

25 Keiden Satakunnassa toimivien yrittäjyyttä edistävien tahojen tulisi mielestäsi tehdä jotainyksinyrittäjien avuksi ja mitä? Kirjoita ehdotuksesi mahdollisimmankonkreettisesti, jotta selkeisiin pyyntöihin olisi helppoa tarttua. Mitä pitäisi tehdä? Mitä pitäisi tehdä? Satakunnan ELY-keskus En edes tiedä mitä ELY-keskusvoisi minulle tarjota. Miten olisi pieni, SELKEÄ ja konkreettinen infopläjäys? Kaikki tähän tahoon liittyvä kuulostaa hyvin byrokraattiselta ja hankalalta. Lisää koulutusta ja huomiota yksinyrittäjiin Taloudellinen tuki tuskin on edellytyksiä Järjestää rahoitusta yty-projektin kaltaisen toiminnan jatkumiselle ja mieluimmin niin, että toiminta olisi pitkäkestoista (min. 2v, mieluummin 3-4v) tarjota koulutusta jossa isommat ja pienemmät yrittäjät kohtaisivat Tiedon ja tuen antaminen Hankerahoitusta Koulutuksissa ja erilaisissa projekteissa tulisi paremmin huomioida mikroyritykset ja naisyrittäjät. Rahoituksen suuntaaminen itsensä työllistäville yrittäjille? Erilaisten projektien rahoitusvaihtoehtojen tutuksi tekeminen

26 Mitä pitäisi tehdä? Prizztech Oy En edes tiedä mitä Prizztechvoisi minulle tarjota. Miten olisi pieni, SELKEÄ ja konkreettinen infopläjäys? Kaikki tähän tahoon liittyvä kuulostaa hyvin byrokraattiselta ja hankalalta. Neuvontaa ja palveluja yksinyrittäjille Opastus, kehittäminen ei ole edellytyksiä Järjestää erityisesti yksinyrittäjille kohdennettuja koulutuskokonaisuuksia ja työhyvinvointitilaisuuksia. PALJON!!!! Nyt keskitytään liikaa omien työntekijöiden työllistämiseen, yksikään puitesopimus ei ole tuottanut satakuntalaisille yrittäjille töitä vaan eurot ovat mukavasti siirtyneet toisiin maakuntiin. Missä on aito ja kannustava toiminta satakuntalaisten mikroyrittäjien tueksi?!?!?!?! samoin Kuten ed. Yksinyrittäjien huomioiminen erilaisissa projekteissa ja koulutustilaisuuksissa, kilpailutuksissa? Jotain pitäisi, vaikea sanoa mitä :) Mitä pitäisi tehdä? Rauman seudun kehittämiskeskus Opastus, kehittäminen en osaa sanoa Järjestää erityisesti yksinyrittäjille kohdennettuja koulutuskokonaisuuksia ja työhyvinvointitilaisuuksia. Tsemppiä teille! Olette kohdanneet aidosti paikallisia yrittäjiä ja teette heidän kanssaan yhteistyötä. Jatkakaa samaan malliin!

Työyhteisötaidot tulevaisuuden johtamisesssa. Merja Turunen

Työyhteisötaidot tulevaisuuden johtamisesssa. Merja Turunen Työyhteisötaidot tulevaisuuden johtamisesssa Merja Turunen Työyhteisötaidot tulevaisuuden johtamisessa Työntekijän oma vastuu Rooli työyhteisössä Työyhteisön voima Tulevaisuuden haasteet Minäminäminäminäminäminäminäminä

Lisätiedot

YRITTÄJIEN HYVINVOINTI

YRITTÄJIEN HYVINVOINTI YRITTÄJIEN HYVINVOINTI Yrittäjien työhyvinvointikysely 2013 tulokset 4.9.2013 Kati Huoponen, Mari Merilampi ja Jouni Vatanen TAUSTAA Kysely lähetettiin yli 10 000:lle Ilmarisen yrittäjäasiakkaalle Kyselyyn

Lisätiedot

Workshop: Verkostot ja niiden merkitys sihteerin/assistentin työssä. 8.2.2010 Paasitorni

Workshop: Verkostot ja niiden merkitys sihteerin/assistentin työssä. 8.2.2010 Paasitorni Workshop: Verkostot ja niiden merkitys sihteerin/assistentin työssä 8.2.2010 Paasitorni Verkostot sihteerin ja assistentin työssä ammatilliset yhdistykset kollegat muissa yrityksissä henkilökohtaiset kontaktit

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 2015 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti ONKS U N E L M I? I! Motivaatio Hyvinvointi Raha Pohdintakortti KÄDEN TAIDOT Käden taidot ovat nykyään tosi arvostettuja. Työssäoppimisjakso vakuutti, että tää on mun ala ja on siistii päästä tekee just

Lisätiedot

Työhyvinvointikorttikoulutuksen vaikuttavuus koulutuksen käyneiden kokemuksia ja kehittämisehdotuksia. Katri Wänninen Veritas Eläkevakuutus 2015

Työhyvinvointikorttikoulutuksen vaikuttavuus koulutuksen käyneiden kokemuksia ja kehittämisehdotuksia. Katri Wänninen Veritas Eläkevakuutus 2015 Työhyvinvointikorttikoulutuksen vaikuttavuus koulutuksen käyneiden kokemuksia ja kehittämisehdotuksia. Katri Wänninen Veritas Eläkevakuutus 2015 Kyselyn toteutus Työhyvinvointikorttikoulutuksia on toteutettu

Lisätiedot

MATKALLA TÖIHIN TYÖELÄMÄVALMIUDET. & iida. saara

MATKALLA TÖIHIN TYÖELÄMÄVALMIUDET. & iida. saara MATKALLA TÖIHIN MITEN RAKENNAN OMAN POLKUNI? MISTÄ MOTIVAATIOTA? OSAANKO MINÄ? SUOMEN KIELEN TAITO JA VIESTINTÄ? VERKOSTOITUMINEN? MIHIN VOIN VAIKUTTAA? MIHIN KAIKKEEN KANNATTAA OSALLISTUA? OLENKO MINÄ

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 2014 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja hallittu muutos hanke. Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen metsänomistajain liitot

Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja hallittu muutos hanke. Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen metsänomistajain liitot Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja hallittu muutos hanke Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen metsänomistajain liitot Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja Tavoitteet: hallittu muutos -hanke 1. Toimihenkilöiden

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä sidosryhmille

Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä sidosryhmille Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä sidosryhmille Sidosryhmätyöpaja 4.9.2013 Koulutuspäällikkö Matti Tuusa 10.9.2013 1 Kyselyn tuloksia 10.9.2013 2 Taustatiedot Kysely lähetettiin 18 henkilölle, joista

Lisätiedot

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO Alla oleva kaavio kuvastaa tehdyn testin tuloksia eri osa-alueilla. Kaavion alla on arviot tilanteestasi koskien henkilökohtaisia ominaisuuksiasi, kokemusta ja osaamista, markkinoita

Lisätiedot

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012 Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen Pekka Peura 28.01.2012 MOTIVAATIOTA JA AKTIIVISUUTTA LISÄÄVÄN OPPIMISYMPÄRISTÖN ESITTELY (lisätietoja maot.fi)

Lisätiedot

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy + Toimiala: Rakentaminen ja remontointi Yritys: Tampereen Rakennustiimi Oy Olemme saaneet Fonectalta selkeää näyttöä

Lisätiedot

Aito HSO ry. Hyvä sijoitus osaamiseen

Aito HSO ry. Hyvä sijoitus osaamiseen Aito HSO ry Hyvä sijoitus osaamiseen Aidossa elämässä tarvitaan oikeaa kumppania Työelämä on iso osa elämäämme. Se kulkee aivan samoin periaattein kuin muukin meitä ympäröivä maailma. Siellä on haasteita,

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ELO-toiminnan suuntaaminen (ELO-kyselyn vastauskooste) Kaakkois-Suomen ELO-yhteistyöryhmän kokous

Kaakkois-Suomen ELO-toiminnan suuntaaminen (ELO-kyselyn vastauskooste) Kaakkois-Suomen ELO-yhteistyöryhmän kokous Kaakkois-Suomen ELO-toiminnan suuntaaminen (ELO-kyselyn vastauskooste) Kaakkois-Suomen ELO-yhteistyöryhmän kokous 8.3.2016 Vapaamuotoinen palaute ELO-kyselyyn Kokouksien järjestelyt hyviä Asiat ovat sujuneet

Lisätiedot

YTYÄ YRITTÄJYYTEEN! Ytyä yksinyrittämiseen! -tutkimus. Professori Ulla Hytti & projektitutkija Lenita Nieminen YTYÄ YRITTÄJYYTEEN!

YTYÄ YRITTÄJYYTEEN! Ytyä yksinyrittämiseen! -tutkimus. Professori Ulla Hytti & projektitutkija Lenita Nieminen YTYÄ YRITTÄJYYTEEN! YTYÄ YRITTÄJYYTEEN! Ytyä yksinyrittämiseen! -tutkimus Professori Ulla Hytti & projektitutkija Lenita Nieminen YTYÄ YRITTÄJYYTEEN! Tutkimus yhteisön synnystä ja yhteisön merkityksestä yksinyrittäjille yrittäjänä

Lisätiedot

RAY TUKEE BAROMETRIN KYSELYLOMAKE Rauman MTY Friski Tuult ry

RAY TUKEE BAROMETRIN KYSELYLOMAKE Rauman MTY Friski Tuult ry Tässä kyselyssä järjestötoiminta = Rauman Friski Tuult ry:n toiminta Kyselyitä lähetettiin marraskuussa yhdistyksen jäsenkirjeen mukana kappaletta. Kyselyn vastausprosentti oli, % JÄRJESTÖTOIMINTAAN OSALLISTUMINEN

Lisätiedot

Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille

Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille Mitä on osaaminen ja osaamisen kehittäminen työssä? Työpaikoilla eletään jatkuvassa muutoksessa. Asiakkaiden tarpeet muuttuvat ja työpaikalla

Lisätiedot

Menestyksen porkkanoita

Menestyksen porkkanoita Menestyksen porkkanoita Usko Uskallus Innostuminen Oma Yritys-messut Wanha Satama, Helsinki 20.3.2013 Miksi jotkut yritykset menestyvät?...ja toiset eivät? Olemassaolon oikeutus ; Mikä on/ olisi minun

Lisätiedot

PIDÄ HUOLTA ITSESTÄ TYÖYHTEISÖSTÄ AMMATTITAIDOSTA

PIDÄ HUOLTA ITSESTÄ TYÖYHTEISÖSTÄ AMMATTITAIDOSTA PIDÄ HUOLTA ITSESTÄ TYÖYHTEISÖSTÄ AMMATTITAIDOSTA Annamari Mäki-Ullakko, Ilmarinen, 5.11.2015 ESITYKSEN SISÄLTÖ 1. Oma jaksaminen on perusta 2. Työyhteisössä jokainen vaikuttaa ja on vastuussa 3. Ammattitaidon

Lisätiedot

HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut.

HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut. Kurssipalaute HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut. OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5.

Lisätiedot

Omin Jaloin -menetelmäkoulutuksen palaute Copy

Omin Jaloin -menetelmäkoulutuksen palaute Copy Omin Jaloin -menetelmäkoulutuksen palaute Copy 1. Koulutusryhmä johon osallistuin (mikäli osallistuit päiviin eri ryhmistä vastaa 1. koulutuspäivän osalta) 0 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 17: Turku 6. ja

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - EMK / zoom - EMK - EMK - Vihreät - Sininen - Punainen - EMK juniorit - ZOOM - zoom8 - EMK

Lisätiedot

Asiakasrajapinnasta kasvu - ja kehitysvoimaa. Antti Karjula Tulevaisuuden Kasvupolut Oy 27.3.2012 Oma Yritys 2012

Asiakasrajapinnasta kasvu - ja kehitysvoimaa. Antti Karjula Tulevaisuuden Kasvupolut Oy 27.3.2012 Oma Yritys 2012 Asiakasrajapinnasta kasvu - ja kehitysvoimaa Antti Karjula Tulevaisuuden Kasvupolut Oy 27.3.2012 Oma Yritys 2012 Omat kokemukset reilun 15 vuoden ajalta Olen toiminut käytännön myyntityön parissa ja hoitanut

Lisätiedot

SIIPESI KANTAVAT VAIKUTTAVUUSTUTKIMUKSEN TULOKSET TIIVISTELMÄ

SIIPESI KANTAVAT VAIKUTTAVUUSTUTKIMUKSEN TULOKSET TIIVISTELMÄ VAIKUTTAVUUSTUTKIMUKSEN TULOKSET TIIVISTELMÄ SIIPESI KANTAVAT Kolmen kuukauden työpaja työttömille, mielenterveyskuntoutujille ja syrjäytymisvaarassa oleville nuorille Kevät 2015 Siipesi kantavat työpaja

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot

REKRYTOINTI- JA VUOKRAPALVELUT MUUTOKSEN JA KASVUN YTIMESSÄ. Tero Lausala, 24.9.2015

REKRYTOINTI- JA VUOKRAPALVELUT MUUTOKSEN JA KASVUN YTIMESSÄ. Tero Lausala, 24.9.2015 REKRYTOINTI- JA VUOKRAPALVELUT MUUTOKSEN JA KASVUN YTIMESSÄ Tero Lausala, 24.9.2015 TYÖN MUUTOS JA MURROS TYÖPAIKOISTA TYÖTEHTÄVIIN: MONIMUOTOISET TAVAT TEHDÄ TYÖTÄ TYÖN TARJONNAN JA KYSYNNÄN KOHTAANTO-ONGELMA

Lisätiedot

Maaseudun parhaat hankkeet tulevat Hämeestä! Ke Hämeenlinna

Maaseudun parhaat hankkeet tulevat Hämeestä! Ke Hämeenlinna Matkalla kasvuun yhteistyöhanke 1.9.2016 31.12.2018 Maaseudun parhaat hankkeet tulevat Hämeestä! Ke 22.3.2017 Hämeenlinna Hankerahoitus Hankkeen kokonaisbudjetti 450 000 Hämeen ELY-keskus, 70 %, 315 000

Lisätiedot

Ovet. Omaishoitajavalmennus. Keinoja omaishoitajan tukemiseksi. Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry www.omaishoitajat.fi

Ovet. Omaishoitajavalmennus. Keinoja omaishoitajan tukemiseksi. Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry www.omaishoitajat.fi Ovet Omaishoitajavalmennus Keinoja omaishoitajan tukemiseksi Minäkö omaishoitaja? Omaishoitotilanteen varhainen tunnistaminen on hoitajan ja hoidettavan etu: antaa omaiselle mahdollisuuden jäsentää tilannetta,

Lisätiedot

Lapset palveluiden kehittäjiksi! Pääkaupunkiseudun lastensuojelupäivät 29.9.2011

Lapset palveluiden kehittäjiksi! Pääkaupunkiseudun lastensuojelupäivät 29.9.2011 Lapset palveluiden kehittäjiksi! Maria Kaisa Aula Pääkaupunkiseudun lastensuojelupäivät 29.9.2011 1 YK-sopimuksen yleiset periaatteet Lapsia tulee kohdella yhdenvertaisesti eli lapsen oikeudet kuuluvat

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S PAIKALLA OLI ASIANTUNTIJOINA TOIMENSA PUOLESTA PAIKALLA OLIVAT HELI MANTILA A- KLINIKKA, TERO RÖNKKÖ

Lisätiedot

HENKILÖSTÖTUTKIMUS 2017 Parikkalan kunta. Jani Listenmaa, Hanna Aho

HENKILÖSTÖTUTKIMUS 2017 Parikkalan kunta. Jani Listenmaa, Hanna Aho HENKILÖSTÖTUTKIMUS 2017 Parikkalan kunta Jani Listenmaa, Hanna Aho Yleistä tutkimuksesta Tutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa Parikkalan kunnan henkilöstön hyvinvointia ja jaksamista, työyhteisön tilaa

Lisätiedot

NEUVOA-ANTAVA KYSELY 2010

NEUVOA-ANTAVA KYSELY 2010 NEUVOA-ANTAVA KYSELY 2010 PALTAMON YRITTÄJIEN JA YRITTÄJÄJÄRJESTÖN YHTEISTYÖ TYÖVOIMATALON KANSSA Kysely postitettu 27.10.2010 Kyselyn saanut n. 111 yritystä (n=111) Yhteistyössä Kainuun Yrittäjien kanssa

Lisätiedot

MINÄ MATKA LÖYTÄMINEN

MINÄ MATKA LÖYTÄMINEN www.flow.fi MINÄ MATKA LÖYTÄMINEN Joka tahtoo matkalle kohti uutta, hänen on lähdettävä. Miten matkalle voi lähteä? Omin jaloin, ottamalla ensimmäinen askel. Mitä sitten tapahtuu? Kyllä se selviää, askel

Lisätiedot

AINA KANNATTAA YRITTÄÄ

AINA KANNATTAA YRITTÄÄ AINA KANNATTAA YRITTÄÄ www.yrittajat.fi futureimagebank.com futureimagebank.com futureimagebank.com AINA KANNATTAA YRITTÄÄ ohjeita esityksen pitäjälle futureimagebank.com futureimagebank.com futureimagebank.com

Lisätiedot

Vertaisryhmätoiminta rahapeliongelman hoidossa

Vertaisryhmätoiminta rahapeliongelman hoidossa Vertaisryhmätoiminta rahapeliongelman hoidossa Pienet pohjalaiset päihde- ja mielenterveyspäivät IX 16-17.11.2015 Catarina Forsström & Jouni Saarelainen Pelirajat on Mitä olemme oppineet? VERTAISOHJAAJAT

Lisätiedot

Työhyvinvointikysely 2011 Oulun yliopisto / Muut yliopistot

Työhyvinvointikysely 2011 Oulun yliopisto / Muut yliopistot Työhyvinvointikysely 2011 n yliopisto / Muut yliopistot Hyvinvointikysely Taustatiedot - Sukupuoli: Yksittäisiä vastaajia: 1215 100% 80% 60% 55% 60% 40% 45% 40% 20% 0% Nainen (KA: 1.452, Hajonta: 1.117)

Lisätiedot

Miten voi satakuntalainen yrittäjä vuonna 2014?

Miten voi satakuntalainen yrittäjä vuonna 2014? Miten voi satakuntalainen yrittäjä vuonna 2014? TUTKIMUS Tutkimus yrittäjien hyvinvoinnista Kohderyhmänä ne Satakunnan Yrittäjät ry:n jäsenet, joiden sähköpostiosoite tiedossa (3 296 jäsentä) Sähköinen

Lisätiedot

Kysely Välkky-projektissa syksyllä 2011 toteutetuista MUUTOS! -koulutuksista

Kysely Välkky-projektissa syksyllä 2011 toteutetuista MUUTOS! -koulutuksista Kysely Välkky-projektissa syksyllä 2011 toteutetuista MUUTOS! -koulutuksista 1. Osallistuin MUUTOS 16! - Viesti ymmärrettävästi! Selkokieli oman työn apuvälineenä - koulutukseen: Vastaajien määrä: 24 Kyllä

Lisätiedot

OHJEITA VALMENTAVALLE JOHTAJALLE

OHJEITA VALMENTAVALLE JOHTAJALLE OHJEITA VALMENTAVALLE JOHTAJALLE Maria Ruokonen 10.3.2013 Tunne itsesi ja tunnista unelmasi. Ymmärrä missä olet kaikkein vahvin. Miksi teet sitä mitä teet? Löydä oma intohimosi. Menestymme sellaisissa

Lisätiedot

Osaaminen ja työhyvinvointi järjestötyössä

Osaaminen ja työhyvinvointi järjestötyössä Osaaminen ja työhyvinvointi järjestötyössä Heidi Ristolainen 2016 Opintokeskus Sivis 2016 Esittely Kerro lyhyesti, kuka olet ja mistä tulet. Millaisia ajatuksia sana työhyvinvointi sinussa herättää? Orientaatio

Lisätiedot

Asiakkaita vuoden jokaiselle päivälle - sparraus

Asiakkaita vuoden jokaiselle päivälle - sparraus Asiakkaita vuoden jokaiselle päivälle - sparraus REalitycheck 7 huonoa syytä ja kolme 3 hyvää syytä olla lähtemättä asiakkaakseni. 7 huonoa syytä 1. ei ole varaa Eikä muuten tule välttämättä koskaan olemaankaan.

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa Toiminnan arviointikysely toteutettiin 14.11. - 24.11.2013 välisenä aikana uintiharrastuksessa mukana olleiden lasten vanhemmille. Vastaajia oli

Lisätiedot

Turvallisuus. Ymmärrys. Lämpö. Ylivertainen Palvelukokemus TERVEYSTALON HALUTUN PALVELUKOKEMUKSEN MÄÄRITTELY

Turvallisuus. Ymmärrys. Lämpö. Ylivertainen Palvelukokemus TERVEYSTALON HALUTUN PALVELUKOKEMUKSEN MÄÄRITTELY Ylivertainen Palvelukokemus TERVEYSTALON HALUTUN PALVELUKOKEMUKSEN MÄÄRITTELY Turvallisuus Lämpö & Ymmärrys Terveystalossa tunnen olevani parhaissa käsissä. Asiakkaalle välittyy lämmin tunnelma. Minusta

Lisätiedot

Mitkä alla olevista asioista pitävät paikkansa sinun kohdallasi? Katso lista rauhassa läpi ja rastita ne kohdat, jotka vastaavat sinun ajatuksiasi.

Mitkä alla olevista asioista pitävät paikkansa sinun kohdallasi? Katso lista rauhassa läpi ja rastita ne kohdat, jotka vastaavat sinun ajatuksiasi. SYYT ELÄÄ Tehtävän tarkoituksena on kartoittaa ja vahvistaa niitä syitä, joiden vuoksi nuori tahtoo elää. Samalla sen avulla voidaan arvioida hyvin monipuolisesti nuoren elämäntilannetta ja kokemusmaailmaa.

Lisätiedot

Ääni toimitukselle. Toimituskyselyt kehitysideoiden kartoittajana

Ääni toimitukselle. Toimituskyselyt kehitysideoiden kartoittajana Ääni toimitukselle Toimituskyselyt kehitysideoiden kartoittajana TOIMI-hanke, päätösseminaari 6.11.2014 Aurora Airaskorpi Projektitutkija, Media Concepts Research Group @aairaskorpi auroraairaskorpi.com

Lisätiedot

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Osa 1: Kuinka valmiita me olemme? Tutkimuksen perustiedot Tutkimukseen on haastateltu 1000 suomalaista Kohderyhmänä olivat 18-64 -vuotiaat pois lukien eläkeläiset

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyys kohdallaan

Asiakastyytyväisyys kohdallaan Asiakastyytyväisyys kohdallaan 94 % asiakkaista suosittelee Maestroa Syksyllä 2012 teimme laajan asiakastyytyväisyyskyselyn ja selvitimme asiakkaidemme näkemyksiään Maestron myynnistä, asiakaspalvelusta

Lisätiedot

Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa

Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa Riitta Kinnunen, asiantuntija Valtakunnallinen työpajayhdistys ry Etelä-Suomen työpajojen ALU-STARTTI 27.1.2016 Sovari tuottaa laadullista vaikutustietoa

Lisätiedot

Kouluyhteisön monikulttuurisuustaitojen kehittämisohjelma

Kouluyhteisön monikulttuurisuustaitojen kehittämisohjelma Kouluyhteisön monikulttuurisuustaitojen kehittämisohjelma Täydennyskoulutuksen ensimmäinen palautekysely Avovastaukset Net Effect Oy 1 Nimeä kolme asiaa, jotka opit täydennyskoulutuksessa Verkostoituminen,

Lisätiedot

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Osa 1: Kuinka valmiita me olemme? Tutkimuksen perustiedot Tutkimukseen on haastateltu 1000 suomalaista Kohderyhmänä olivat 18-64 -vuotiaat pois lukien eläkeläiset

Lisätiedot

AJANHALLINNASTA LISÄÄ VOIMAVAROJA

AJANHALLINNASTA LISÄÄ VOIMAVAROJA AJANHALLINNASTA LISÄÄ VOIMAVAROJA Iina Lempinen Voimavaravalmentaja, kirjailija, kouluttaja Valmiina Coaching 24.11.2015 Tehy Terveydenhoitajien opintopäivät 1 VALMENNUKSEN TAVOITTEET Tulet tietoisemmaksi

Lisätiedot

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus 1 (9) Pikatreffit Materiaalipaketti sisältää: - mainoskirjepohjat opiskelijoille ja työnantajille - ohjeet opiskelijoille ja työnantajille - matchmaking-viestipohjat treffien jälkeen lähetettäväksi - treffikorttipohjat

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 03/2017 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Yliopistojen työhyvinvointikysely 2011 Biologian laitos tukihenkilöstö. Vastaajia 21

Yliopistojen työhyvinvointikysely 2011 Biologian laitos tukihenkilöstö. Vastaajia 21 Yliopistojen työhyvinvointikysely 0 Biologian laitos tukihenkilöstö Vastaajia Hyvinvointikysely Taustatiedot - Sukupuoli: Yksittäisiä vastaajia: 0 8 6 8% 6% % 8% Nainen Mies Biologian laitos, Muu henkilökunta,

Lisätiedot

YRITTÄJÄ HYVÄ TYÖNANTAJA

YRITTÄJÄ HYVÄ TYÖNANTAJA YRITTÄJÄ HYVÄ TYÖNANTAJA 1 YRITTÄJÄ HYVÄ TYÖNANTAJA Työmarkkinat ovat murroksessa. Suomea varjostanut taantuma on jatkunut ennätyksellisen pitkään. Pk-yritysten merkitystä ei tule aliarvioida taantumasta

Lisätiedot

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti Raha HYVÄ RUOKA Söit aamulla kunnon aamupalan ja koulussakin oli hyvää ruokaa. Raha -1 E HUVTA MKÄÄN Oikein mikään ei huvita. Miksi en saa mitään aikaiseksi? Raha RKAS SUKULANEN Sori, etten oo pitänyt

Lisätiedot

Työkaarityökalulla tuloksia

Työkaarityökalulla tuloksia Työkaarityökalulla tuloksia Asiantuntija Tarja Räty, TTK Työkaariajattelu työpaikan arjessa miten onnistumme yhdessä? Kehittämisen edellytyksiä Työkaarimallin käytäntöön saattamista Työura- ja kehityskeskustelut

Lisätiedot

Vanhemmat ja perheet toiminnassa mukana. Vanhempien Akatemia Riitta Alatalo 16.4.2013

Vanhemmat ja perheet toiminnassa mukana. Vanhempien Akatemia Riitta Alatalo 16.4.2013 Vanhemmat ja perheet toiminnassa mukana Vanhempien Akatemia Riitta Alatalo 16.4.2013 Vanhempien Akatemia toimivia kasvatuskäytäntöjä vanhemmuuden tueksi Toteuttaja Nuorten Ystävät ry RAY:n tuella Vuosille

Lisätiedot

TTYHY:n jäsenkysely 2014

TTYHY:n jäsenkysely 2014 TTYHY:n jäsenkysely 2014 1. Oletko saanut yhdistyksestä tarvitsemaasi apua tai palvelua? Kerrotko missä onnistuimme tai mitä jäit kaipaamaan. en Rakenneuudistus: työsopimukseen lisätty koeaika tiettyyn

Lisätiedot

NAISYRITTÄJÄ TYÖNANTAJANA. Ilmarisen ja Suomen Yrittäjänaisten kyselytutkimus 2014.

NAISYRITTÄJÄ TYÖNANTAJANA. Ilmarisen ja Suomen Yrittäjänaisten kyselytutkimus 2014. NAISYRITTÄJÄ TYÖNANTAJANA Ilmarisen ja Suomen Yrittäjänaisten kyselytutkimus 2014. TAUSTAA Ilmarinen ja Yrittäjänaiset selvittivät verkkokyselyllä naisyrittäjien arkea ja jaksamista Tulokset julkaistiin

Lisätiedot

AJK-JATKOKOULUTUKSEN SISUSTUSSUUNNITTELUKURSSIN VAIKUTTAVUUS

AJK-JATKOKOULUTUKSEN SISUSTUSSUUNNITTELUKURSSIN VAIKUTTAVUUS AJK-JATKOKOULUTUKSEN SISUSTUSSUUNNITTELUKURSSIN VAIKUTTAVUUS Kysely sisustussuunnittelukurssilta valmistuneille Kyselyn tarkoituksena oli selvittää AJK-Jatkokoulutuksen sisustussuunnittelukurssin hyötyjä

Lisätiedot

on yritystoiminnan keskeisistä liiketoimintapäätöksistä ensimmäinen. Sen varaan kaikki muut päätökset tehdään:

on yritystoiminnan keskeisistä liiketoimintapäätöksistä ensimmäinen. Sen varaan kaikki muut päätökset tehdään: Sisällysluettelo Esipuhe 2 1. Segmentointi nykymarkkinoinnissa 5 1.1. Segmentoinnin merkitys 6 1.2. Segmentoinnin toteutuksen ongelmat 8 1.3. Segmentin valintaan vaikuttavat tekijät 10 2. Segmentoinnin

Lisätiedot

1. Mihin Tyttöjen Talon toimintoihin olet Isosiskona osallistunut? 2. Mitä ilonaiheita Isosiskona toimiminen on herättänyt sinussa?

1. Mihin Tyttöjen Talon toimintoihin olet Isosiskona osallistunut? 2. Mitä ilonaiheita Isosiskona toimiminen on herättänyt sinussa? Tyttöjen Talo Rovaniemi Syksy 2016 Isosisko-kyselyn yhteenvetoa 1. Mihin Tyttöjen Talon toimintoihin olet Isosiskona osallistunut? 10/10 vastaajaa Teehetki 7/10 Muita tapahtumia ja teemakertoja 4/10 Toivetorstai

Lisätiedot

OLETKO YKSI MEISTÄ? KUULUTKO JOUKKOOMME?

OLETKO YKSI MEISTÄ? KUULUTKO JOUKKOOMME? OLETKO YKSI MEISTÄ? KUULUTKO JOUKKOOMME? Läheiseni on sairastunut, tulevaisuus huolestuttaa minua, mistä saisin tietoa? Tuetko ja avustatko läheistäsi arjessa? Ethän jää pohtimaan asioita yksin, vaan tule

Lisätiedot

Esiintymisvalmennus, 6h

Esiintymisvalmennus, 6h Esiintymisvalmennus, 6h Vaikuttavuudella epäreilua kilpailuetua " Erilaisuus, avoimuus, aitous ja rohkeus huokui valmentajasta. Mari Seppänen 1 / 9 Oletko esiintyessäsi epämukavuusalueella? Kuunnellaanko

Lisätiedot

1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn?

1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn? 1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn? o 3 kertaa viikossa tai useammin o 1 3 kertaa viikossa o 1 3 kertaa kuukaudessa o Harvemmin

Lisätiedot

Harjoittelijoiden palaute yliopiston tukemasta harjoittelusta 2012

Harjoittelijoiden palaute yliopiston tukemasta harjoittelusta 2012 Harjoittelijoiden palaute yliopiston tukemasta harjoittelusta 2012 Urapalvelut/ Susan Blomberg Yliopisto tukee opiskelijoidensa työharjoittelua myöntämällä harjoittelutukea tutkintoon sisällytettävään

Lisätiedot

Yliopistojen työhyvinvointikysely Biologian laitos. Vastaajia 47

Yliopistojen työhyvinvointikysely Biologian laitos. Vastaajia 47 Yliopistojen työhyvinvointikysely 0 Biologian laitos Vastaajia 7 Hyvinvointikysely Taustatiedot - Sukupuoli: Yksittäisiä vastaajia: LuTK 06, Biologian laitos 9 00% 80% 60% % 6% 0% 0% % 0% 0% Nainen Mies

Lisätiedot

Miten asiakas tekee valintansa?

Miten asiakas tekee valintansa? Miten asiakas tekee valintansa? ja miten me voimme vaikuttaa siihen? TkT Asiantuntija Harri Karkkila Strategia Asiakkaan kokema arvo Asiakastyytyväisyys ja asiakaskokemus Kilpailuedut Yrittäjä Kouluttaja

Lisätiedot

1. Oppimisen ohjaamisen osaamisalue. o oppijaosaaminen o ohjausteoriaosaaminen o ohjausosaaminen. 2. Toimintaympäristöjen kehittämisen osaamisalue

1. Oppimisen ohjaamisen osaamisalue. o oppijaosaaminen o ohjausteoriaosaaminen o ohjausosaaminen. 2. Toimintaympäristöjen kehittämisen osaamisalue Sivu 1 / 5 Tässä raportissa kuvaan Opintojen ohjaajan koulutuksessa oppimaani suhteessa koulutukselle asetettuihin tavoitteisiin ja osaamisalueisiin. Jokaisen osaamisalueen kohdalla pohdin, miten saavutin

Lisätiedot

Microsoft, 2005. Johtaja näyttää työhyvinvoinnin suunnan Uudista ja uudistu 2005 Martti Mehtälä Microsoft Oy

Microsoft, 2005. Johtaja näyttää työhyvinvoinnin suunnan Uudista ja uudistu 2005 Martti Mehtälä Microsoft Oy Microsoft, 2005 Johtaja näyttää työhyvinvoinnin suunnan Uudista ja uudistu 2005 Martti Mehtälä Microsoft Oy Microsoft Globaalisti Maailman johtava ohjelmistovalmistaja 107 000 työntekijää Liikevaihto 40

Lisätiedot

Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012

Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012 Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012 Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja Tammikuussa 2012 toteutettiin valtakunnallinen Yritys- Suomi lanseerauskampanja. Mikkelin

Lisätiedot

Canon Essential Business Builder Program. Avain yrityksesi menestykseen

Canon Essential Business Builder Program. Avain yrityksesi menestykseen Canon Essential Business Builder Program Avain yrityksesi menestykseen Essential Business Builder Program: esittely Painotoimintaan liittyy monenlaisia haasteita, ja toiminnan kasvattaminen on usein vaikeaa.

Lisätiedot

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi JUTTUTUOKIO Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi Opettajan ja oppilaan välinen suhde on oppimisen ja opettamisen perusta. Hyvin toimiva vuorovaikutussuhde kannustaa,

Lisätiedot

YHTEISTYÖSTÄ LISÄVOIMAA YHDISTYKSILLE -MITEN PÄÄSTÄ ALKUUN?

YHTEISTYÖSTÄ LISÄVOIMAA YHDISTYKSILLE -MITEN PÄÄSTÄ ALKUUN? Kehittämistehtävä (AMK) Hoitotyö Terveydenhoitotyö 3.12.2012 Elina Kapilo ja Raija Savolainen YHTEISTYÖSTÄ LISÄVOIMAA YHDISTYKSILLE -MITEN PÄÄSTÄ ALKUUN? -Artikkeli julkaistavaksi Sytyn Sanomissa keväällä

Lisätiedot

RAY TUKEE BAROMETRI 1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn?

RAY TUKEE BAROMETRI 1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn? RAY TUKEE BAROMETRI 1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn? 1 3 kertaa viikossa tai useammin 2 1-3 kertaa viikossa 3 1-3 kertaa kuukaudessa

Lisätiedot

Miten yrittäjä voi? Maarit Laine, Terveyskunto Oy. Työhyvinvointiseminaari 1.2.2011, Eduskuntatalo

Miten yrittäjä voi? Maarit Laine, Terveyskunto Oy. Työhyvinvointiseminaari 1.2.2011, Eduskuntatalo Miten yrittäjä voi? Työhyvinvointiseminaari, Eduskuntatalo Yrittäjyys mitä se merkitsee? Askel kammokujaan, josta ei ole takaisin paluuta normaalin turvaverkon piiriin. Kiire, vastuut, taloudelliset vaikeudet,

Lisätiedot

SEMINAARIPALAUTE. Muut ideat, kehitysehdotukset, terveiset, risut ja ruusut: 1. Seminaari oli kiinnostava kokonaisuus

SEMINAARIPALAUTE. Muut ideat, kehitysehdotukset, terveiset, risut ja ruusut: 1. Seminaari oli kiinnostava kokonaisuus Kokemuksia kansainvälistymisestä.11.1 SEMINAARIPALAUTE Vastauksia yhteensä 7 kappaletta 1. Seminaari oli kiinnostava kokonaisuus Muut ideat, kehitysehdotukset, terveiset, risut ja ruusut: Esiintyjiä muutama

Lisätiedot

Auditointiajot, Vaasa 28.-29.10.2014

Auditointiajot, Vaasa 28.-29.10.2014 Auditointiajot, Vaasa 28.-29.10.2014 Auditointiverkoston haastattelut Haluttiin selvittää mallin nykyistä käyttöä ja kehittämistarpeita panostaminen oikeisiin kehittämiskohteisiin Haastattelut touko-elokuussa

Lisätiedot

Ajatukset - avain onnellisuuteen?

Ajatukset - avain onnellisuuteen? Ajatukset - avain onnellisuuteen? Minna Immonen / Suomen CP-liiton syyspäivät 26.10.2013, Kajaani Mistä hyvinvointi syntyy? Fyysinen hyvinvointi Henkinen hyvinvointi ja henkisyys Emotionaalinen hyvinvointi

Lisätiedot

Erikoiskauppaan ja taloushallintoon liittyvien yritysten puhelinhaastattelut 2012

Erikoiskauppaan ja taloushallintoon liittyvien yritysten puhelinhaastattelut 2012 Erikoiskauppaan ja taloushallintoon liittyvien yritysten puhelinhaastattelut 2012 Puhelinhaastatteluissa esiin nousseet osaamisen kehittämisen tarpeet Projektiassistentti Paula Sovelius TäsmäProto-hanke

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun.

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. RISKIARVIOINTILOMAKE 1. Henkilön nimi Pekka P. 2. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. 3. Ketä kutsutaan mukaan

Lisätiedot

Kim Polamo Työnohjaukse ks n voi n m voi a Lu L e,,ku inka i t yönohj t aus s autt t a t a t yös t s yös ä s si s. i 1

Kim Polamo Työnohjaukse ks n voi n m voi a Lu L e,,ku inka i t yönohj t aus s autt t a t a t yös t s yös ä s si s. i 1 Kim Polamo Työnohjauksen voima Lue, kuinka työnohjaus auttaa työssäsi. 1 Työnohjauksen tulos näkyy taseessa.* * Vähentyneinä poissaoloina, parempana työilmapiirinä ja hyvinä asiakassuhteina... kokemuksen

Lisätiedot

Saa mitä haluat -valmennus

Saa mitä haluat -valmennus Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Katso ensin harjoituksiin liittyvä video ja tee sitten vasta tämän materiaalin tehtävät. Varaa tähän aikaa itsellesi vähintään puoli tuntia. Suosittelen

Lisätiedot

Asiakastuntemus markkinoinnin ja myynnin ytimenä. 14.11.2013 Katri Tanni & Kati Keronen

Asiakastuntemus markkinoinnin ja myynnin ytimenä. 14.11.2013 Katri Tanni & Kati Keronen Asiakastuntemus markkinoinnin ja myynnin ytimenä 14.11.2013 Katri Tanni & Kati Keronen Markkinoinnin vallankumouksellinen strategia on lähempänä kuin arvaatkaan. Tarvitset kahdenlaista sisältöä: Informaatioikkuna:

Lisätiedot

Kysymykset ja vastausvaihtoehdot

Kysymykset ja vastausvaihtoehdot KAARI-TYÖHYVINVOINTIKYSELY 1 (8) Kysymykset ja vastausvaihtoehdot JOHTAMINEN TYÖYKSIKÖSSÄ Tässä osiossa arvioit lähiesimiehesi työskentelyä. Myös esimiehet arvioivat omaa lähiesimiestään. en enkä Minun

Lisätiedot

PÄÄROOLISSA MINÄ SOTE-PEDA Tapio Koskimaa työhyvinvointipäällikkö

PÄÄROOLISSA MINÄ SOTE-PEDA Tapio Koskimaa työhyvinvointipäällikkö PÄÄROOLISSA MINÄ SOTE-PEDA 5.2.2016 Tapio Koskimaa työhyvinvointipäällikkö 2 10.2.2016 Keskeinen lähtökohta työhyvinvoinnille yksilö yhteisöllisyyden rakentajana ja yhteisöllisyys yksilön tukena arvostava

Lisätiedot

Elon Yrittäjämittari uskallatko katsoa peiliin?

Elon Yrittäjämittari uskallatko katsoa peiliin? Elon Yrittäjämittari uskallatko katsoa peiliin? Helsingin yrittäjät Elon työhyvinvointipalvelut Työhyvinvointikysely 8.1.-16.1.2018 N=366 Kiitos aktiivisuudesta! Vastaajien taustatietoja Helsingin yrittäjät,

Lisätiedot

Helka Pirinen. Esimies muutoksen johtajana

Helka Pirinen. Esimies muutoksen johtajana Helka Pirinen Esimies muutoksen johtajana Talentum Helsinki 2014 Copyright 2014 Talentum Media Oy ja Helka Pirinen Kansi: Ea Söderberg, Hapate Design Sisuksen ulkoasu: Sami Piskonen, Suunnittelutoimisto

Lisätiedot

Digitaalisuus Yrityselämä. Kohtaavatko toisiaan? Liiketoimintaan kasvua datan analysoinnilla Sari Mantere. toiminnanjohtaja Rauman Yrittäjät ry

Digitaalisuus Yrityselämä. Kohtaavatko toisiaan? Liiketoimintaan kasvua datan analysoinnilla Sari Mantere. toiminnanjohtaja Rauman Yrittäjät ry 1 Digitaalisuus Yrityselämä. Kohtaavatko toisiaan? Liiketoimintaan kasvua datan analysoinnilla Sari Mantere. toiminnanjohtaja Rauman Yrittäjät ry Rauman Yrittäjät Yrittäjän asialla, paikallisesti 2 Rauman

Lisätiedot

TYÖHÖN PALUU PROJEKTIN ARVIOINNIN TULOKSIA

TYÖHÖN PALUU PROJEKTIN ARVIOINNIN TULOKSIA TYÖHÖN PALUU PROJEKTIN ARVIOINNIN TULOKSIA Jouni Puumalainen, Kuntoutusalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Kuntoutuspäivät 12.-13.04. 2011, työryhmä 8 24.5.2011 1 Työhön paluu -projekti (RAY 2007-2011)

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2017

Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Arvot ja Teema 2017 Uudistuva Pori Rohkea Pori Rohkea Yrittäjä Kiinnostavat uudet ajatukset ja kokeilut tarjoavat mahdollisuuksia monipuolistaa yritysten liiketoimintaa, rakentaa

Lisätiedot

Matkailutuotteet ostettaviksi Sessions-työpaja

Matkailutuotteet ostettaviksi Sessions-työpaja Sami Köykkä Matkailutuotteet ostettaviksi Sessions-työpaja 26.2.2014 Agenda 10:00 Aloitus 10:20 Kertaus 10:45 Vieraileva puhuja 11:30 Lounas 12:15 Ratkaisun suunnittelu 13:20 Toteutussuunnitelma 13:50

Lisätiedot

JYTYN KENEEN SINÄ LUOTAT- KAMPANJAKYSELY syksy 2013

JYTYN KENEEN SINÄ LUOTAT- KAMPANJAKYSELY syksy 2013 JYTYN KENEEN SINÄ LUOTAT- KAMPANJAKYSELY syksy 2013 KENEEN SINÄ LUOTAT- KAMPANJAKYSELY Lähetettiin syyskuussa kaikille Jytyn jäsenille, joiden sähköpostiosoitteet olivat jäsenrekisterissä. Vastauksia yhteensä

Lisätiedot

Onko sinulla hyvinvointialan yritys tai oletko suunnittelemas sa yrityksen perustamista? Kiinnostaako liiketoiminnan vastuul li suus?

Onko sinulla hyvinvointialan yritys tai oletko suunnittelemas sa yrityksen perustamista? Kiinnostaako liiketoiminnan vastuul li suus? Lykky Onko sinulla hyvinvointialan yritys tai oletko suunnittelemas sa yrityksen perustamista? Kiinnostaako liiketoiminnan vastuul li suus? Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) Sosiaali- ja terveysalan

Lisätiedot

Unelmoitu Suomessa. 17. tammikuuta 14

Unelmoitu Suomessa. 17. tammikuuta 14 Unelmoitu Suomessa Sisällys ä ä ä ö ö ö ö ö ö ä ö ö ä 2 1 Perustiedot ö ä ä ä ä ö ä ä ä ä ä ä ä ö ä ää ö ä ä ä ä ö ä öö ö ä ä ä ö ä ä ö ä ää ä ä ä ö ä ä ä ä ä ä ö ä ä ää ö ä ä ä ää ö ä ä ö ä ä ö ä ä ä

Lisätiedot