YTYäyksinyrittämiseen! -projekti Loppukyselyn palauteraportti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YTYäyksinyrittämiseen! -projekti Loppukyselyn palauteraportti"

Transkriptio

1 YTYäyksinyrittämiseen! -projekti Loppukyselyn palauteraportti Palaute kerätty projektiin osallistuneilta yrittäjiltäajalla Palautetta antoi 26 / 26 yrittäjää, vastausprosentti 100% Koen, että YTYä yksinyrittämiseen!-projektin ( ) avulla Ei Kyllä yritystoimintani on kehittynyt olen saanut varmuutta, uskoa ja rohkeutta yrittäjyyteeni valmiuteni toimia yrittäjänä on kehittynyt olen löytänyt uusia yhteistyökumppaneita tuotteitteni / palvelujeni laatu on kehittynyt yritystoimintani myynti ja markkinointi on kehittynyt olen löytänyt uusia asiakkaita ymmärrykseni yritykseni taloudesta on parantunut yritystoimintani suunnittelu ja seuranta on kehittynyt olen pystynyt tuotteistamaan tarjontaani paremmin liikevaihtoni on kasvanut 25% 17% 26% 24% 38% 43% 48% 43% 45% 42% 58% 75% 83% 74% 76% 63% 57% 52% 57% 55% 58% 42% %

2 Yritystoimintani on kehittynyt Olen tehnyt isoja ja pysyviä muutoksia se on ainakin omassa mielessäni jäsentyneempää olen voinut keskittyä yritysjuttuihin aina kun olet ollut ytynjutuissa Kursseista ja konsultoinneista aina jotain jäänyt puseroon liiketoiminta suunnitelman tekemisen jälkeen on ollut helppo tehdä tarkemmin kohdennettua työtä Olen saanut lisätietoa yritystoiminnoista. Järjestelmällisyyttä lisää Olen verkostoitunut Liikevaihto on kasvanut, taloushallinnon rutiinit tehostuneet, yrityksen kehittäminen on nyt päivittäinen prioriteetti Olen saanut varmuutta, uskoa ja rohkeutta yrittäjyyteeni YTYnkautta olen saanut tukea päätöksiini vertaisjoukossa on voimaa skaltaatarttua uusiin ideoihin ja toteuttaa ne vähän käytännön palautteet ovat olleet kannustavia ja erittäin tarpeellisia Rohkeutta tullut tiedon mukana. Vertaistuen merkitys on suuri, verkostoituminen ja yleensäkin tieto siitä, että on joku keneltä voi kysyä ja kenen puoleen kääntyä. Olen kokonaisvaltaisemmin yrittäjä, sitten vasta asiantuntija

3 Valmiuteni toimia yrittäjänä on kehittynyt Tiedän mitä pitää kehittää omaan toimintaan luottaminen olen karsinut ns. ylimääräiset asiat pois työnkuvastani vähän Oppia ja neuvoja saatu. uskon itseeni enemmän Uskon näin. Tässäkin yrittäjyyteen liittyvä tieto auttaa paljon. Särmämpiote omaan työhön. Ymmärrän paremmin taloutta ja oman hyvinvointini merkityksen menestymisessä Olen löytänyt uusia yhteistyökumppaneita Yhteistyökumppaneita, tukijoita ja ystäviä Eihän sitä koskaan tiedä mitä palveluja itse tarvitsee ja mitä asiakkaat tarvitsee, nyt tiedän mistä niitä saa. Yty verkostosta... muutamia, mutta ei vielä mitään konkreettista Pienissä määrin. yksinyrittäjien energia on hyödynnetty Kyllä, esim. kirjanpitäjä. Verkostoitumalla YTYläisistäon löytynyt uusia kumppaneita esim. markkinointiin, myös asiakkuuksia on syntynyt.

4 Tuotteitteni / palvelujeni laatu on kehittynyt En ole nyt tietoisesti panostanut näihin osa-alueisiin. erityisesti tuotteistus on ollut merkittävä kohdallani olen voinut miettiä palveluideni sisältöä tarkemmin Konsultointien ja ym. oppimisen kautta. Hmmmmm, vaikea sanoa yksittäistä Lähinnä konsultoinnin kautta. Verkkokauppaa on kehitetty melko aktiivisesti ja uusia työtapoja opetellaan. Olen käynnistämässä laatujärjestelmän laatimista. Yritystoimintani myynti ja markkinointi on kehittynyt En ole nyt tietoisesti panostanut näihin osa-alueisiin. ehkä pikkaisen Nyt on tietoa, kunhan "malttaisi" hyödyntää... osaan nyt kohdentaa markkinoinnin tarkemmin kohderyhmiin Juu ja ei. Lähinnä kuitenkin itsestä ollut kiinni miten pystyy hyödyntämään tarjottua apua. palkkatyö tuli hidasteeksi ;) Tietoa olen saanut, mutta toteutus jäänyt oman kiireiden takia tekemättä. Fokusointi on oikealla suunnalla. Uusi kumppani löytyi tähän YTY-verkostosta.

5 Olen löytänyt uusia asiakkaita Mm. YTYstä. Vaikea sanoa onko YTY:lläollut vaikutusta meidän kohdalla tähän. yrittäjät Markkinoinnin ja verkkokaupan tehostamisen kautta. YTYnkautta olen saanut uusia asiakkaita, olen myös panostanut asiakashankintaan valmennuksien ansiosta. Ymmärrykseni yritykseni taloudesta on parantunut Tiedän nyt paljonko on tienattava peittääkseni kulut Lähinnä on tullut tutkittua tarkemmin mitä maksaa ja miksi maksaa tämä on ollut havaittavissa jep, jep, rahaa säästöön ja hinnat ylös Myös talousasioita on käsitelty projektin aikana josta olen saanut uutta tietoa. Keskittyminen ostojen seuraamiseen auttaa. Kiitos erityisesti kirjanpitokurssin sekä Tytin ansiokkaan täsmävalmennuksen.

6 Yritystoimintani suunnittelu ja seuranta on kehittynyt YTYnavulla otan aina taukoa yritykseni asioiden pohtimiseen Teen tulevaisuuden suunnitelmia aina kun on rauhallista erityisesti markkinoinnin aikaistaminen Tietoa olen saanut, mutta toteutus jäänyt oman kiireiden takia tekemättä. Uudet työtavat, analyysityökalut Päivittäiset rutiinit ovat paremmin hallussa. Olen pystynyt tuotteistamaan tarjontaani paremmin Olen saanut eväät tuotteistukseen, mutta muut yritystoiminnan muutokset ovat hidastaneet varsinaista tuotteistusta. nimenomaan tämä on ollut erinomaisen keskeinen asia Ymmärrys palvelujen tuotteistamisesta on parantunut ja selkiytynyt hakemalla omat kohderyhmät kiitos tuotteistusvalmennuksen jup, enemmänkin olisin hyötynyt, jos aikaa olisi ollut enemmän... Selkeämpi kokonaisuus tuotepuolella Tuotteistettu on erityisesti koko yritystä, ei vain palveluitani.

7 Liikevaihtoni on kasvanut Olen tarkoituksella pienentämässä yritykseni henkilöstömäärää, kuluja ja samalla liikevaihtoa Kasvussa on, mutta syitä siihen vaikea eritellä. Ainakin verkkoliiketoimintaan liittyneet koulutukset vei varmasti asioita oikeaan suuntaan. mutta viivan alle on jäänyt enemmän Kaiken yllämainitun yhteisvaikutuksesta. Yritykseni liikevaihto on selvässä kasvussa edelliseen vuoteen verrattuna. Kerro omin sanoin, miten YTY on vaikuttanut yritystoimintasi kehittymiseen. YTY on erittäin suurella todennäköisyydellä auttanut yritystäni välttämään konkurssin. YTY onnistui kääntämään kurssin tarpeeksi ajoissa. Tiukkaa on ollut taloudellisesti ja vaikeita päätöksiä on tehty, mutta kohti parempaa ollaan menossa. Yritystoiminnan kehittyminen on lähinnä tapahtunut omassa päässäni, se on jäsentyneempää ja minulla on tarkempi tieto mistä rahat tulee, kuinka paljon ja minne ne menee, suunnittelen myös enemmän miten ja koska laskutan ja mitä ostan ja mistä. YTY on aktivoinut toimimaan oman yrityksen tiimoilta monipuolisemmin, antanut ideoita ja tutustuttanut uusiin yrittäjiin. Projektin aikana on tullut niin paljon konkreettista tieto, että en ole kaikkea kyennyt "sulattamaan" tai saattamaan käytäntöön. Kokonaishyöty lienee nähtävissä vasta ajan myötä sillä koulutuksissa saatua materiaalia tulee varmasti selailtua/hyödynnettyä myöhemminkin. kaikki osa-alueet joita on YTYssäläpi käyty niin ei olisi tullut yksinäni pahemmin pohdittua niin tarkasti. Aina kun olen osallistunut ytynjuttuihin, olen voinut melkein täysillä panostaa yritystoiminnan miettimiseen ja kehittämiseen. Tämä kun ei ole mahdollista, silloin kun olen päätyössäni.

8 Kerro omin sanoin, miten YTY on vaikuttanut yritystoimintasi kehittymiseen. Vaikutukset olisivat olleet varmaan suuremmatkin jos emme olisi sivutoimisesti liikkeellä. Kuitenkin yllättävän paljon samanlaisien asioiden kanssa sitä eri alojen sivu/päätoimiset yrittäjät joutuvat painimaan. No, joka tapauksessa tämä projekti toimi eteenpäin puskevana tekijänä ja antoi paljon hyvää yleistietoa yrittämisestä. Lisäksi saimme tarkkaan harkittua sekä kohdennettua koulutusta ja konsultointia joten reissu oli kaikin puolin kannattava. (YTY näkyy kaupan ulkoasussa, hakukoneoptimoinnissa ja tilitoimistokin löytyi sitä kautta) Saanut omaa aikaa pysähtyä ja miettiä yhdessä muiden yrittäjien kanssa busineksenydintä. Olen saanut paljon uutta tietoa ja konsultointiapua. Esimerkiksi hakukone optimointiin on tullut paljon vinkkejä mikä on verkkokauppamme näkyvyyden kannalta ensiarvoisen tärkeää. Olen sitoutuneempi ja halukkaampi tekemään töitä. Haluan kehittää omia kykyjäni ja taitoja, joita vaaditaan enemmän. Olen positiivisempi ja luottavaisempi kuin ennen. Ei oikeastaan mitenkään. Tein pari pahaa mokaa, jotka kävivät kalliiksi. Ehkä niistä opi eniten. Monipuolinen koulutus ja osallistujien yhteishenki on antanut uusia näkökulmia. Olen päässyt kehittämään itseäni eri tavoin ja sitä kautta olen saanut yritykselle lisää potkua Kerro omin sanoin, miten YTY on vaikuttanut yritystoimintasi kehittymiseen. Olen saanut tutustua uusiin ihmisiin. Toimintani on kuitenkin sivutoimista ja siksi niin haastavaa itselleni. Se kuitenkin johtunee omista valinnoistani. Lähinnä markkinointiin ja myyntiin sekä viestintään nykyisten ja potentiaalisten asiakkaiden kanssa YTY on mahdollistanut yrityksen liikevaihdon hallitun kasvun, liiketoiminnan kehittymisen järkevällä ja tehokkaalla tavalla, uusien kumppanien löytämisen, asiakashankinnan todellisen aloittamisen ja eteenpäinviemisen, markkinoinnin ja myynnin ottamisen päivittäiseksi prioriteetiksi. Yksi tärkeimmistä asioista on kuitenkin oman hyvinvoinnin entistä parempi huomiointi, niin päivittäin kuin pidemmälläkin tähtäimellä. Oma hyvinvointi vaikuttaa suoraan yrityksen menestymiseen. YTYläisistäon löytynyt myös samanhenkisiä ystäviä, joiden kanssa voin jakaa yritykseni iloja ja suruja.

9 Koen, että YTYä yksinyrittämiseen!-projektin ( ) avulla Ei Kyllä olen saanut apua oman hyvinvointini säilyttämiseen tai parantamiseen 43% 57% olen saanut yhteisöltä tukea hyvinvointiini 30% 70% itseni johtaminen on kehittynyt 18% 82% olen voimaantunut 38% 62% työhyvinvointini on lisääntynyt 46% 54% % Olen saanut apua oman hyvinvointini säilyttämiseen tai parantamiseen Olen aloittanut mm. Pilates-harjoittelun Vertaistuki aito ja turvallinen vertaistuki Asioiden jäsentyminen järkevämmiksi kokonaisuuksiksi. Olen saanut puhua hyvinvoinnin merkityksestä, löytänyt uusia hyvinvoinnin lähteitä ja lähtenyt aktiivisesti myös pohtimaan, mikä minulle tuottaa hyvinvointia.

10 Olen saanut yhteisöltä tukea hyvinvointiini Merkittävä tekijä henkisessä hyvinvoinnissa kannustus, vertaistuki Vertaistuki Somen kautta on saanut olla oma itsensä, on sitten ollut hurraahuutoa tai pettymyksen itkua Yhdessä jakaminen voimaannuttaa. En niinkään yhteisöltä, mutta Tytiltä vertaistukea. Aina olen saanut tukea ja kannustusta. Ilmapiiri on ollut kannustava, empaattinen, hyväksyvä. Itseni johtaminen on kehittynyt Keskityn vihdoin enemmän siihen mitä itse haluan enkä miellytä muita Olen ottanut itseäni niskasta kiinni ja ainakin tiedän nyt mitä pitäisi tehdä. Yty:nmyötä ongelma on paremmin/konkreettisemmin tiedossa, mutta vielä en ole kyennyt saattamaan käytäntöön. osaan arvioida tarkemmin itseäni yrittäjänä viikottaiset/päivittäisettyölistat helpottavat rajat on mukavasti muistuttanut itsestään Joitain vinkkejä on tarttunut mukaan. Osaan nähdä metsän paremmin puilta. Pidän paremmin huolta omasta jaksamisesta ja työn jaksottamisesta.

11 Olen voimaantunut Varsinkin hyvinvointiaiheisten koulutusten jälkeen Vertaistuki olen oikealla tiellä Tiedän mitkä asiat sopivat minulle ja mitkä eivät. Hahmotan työtehtäviä paremmin. Kiitos niistä hetkistä kun olen mukana ollut. Koen olevani tehokkaampi mutta samalla rauhallisempi yrittäjä kuin aiemmin. Työhyvinvointini on lisääntynyt Kiitos koulutusten ja YTY-porukan valitettavasti ei, toisin olisi ehkä ollut jos ei olisi ollut tätä kahta duunia Asenne on selvästi parempi, mikä vaikuttaa koko työhön. Jaksan tehdä tehokkaammin töitä kuin aiemmin.

12 Kerro omin sanoin, miten YTY on vaikuttanut työhyvinvointisi kehittymiseen. Henkinen ja fyysinen hyvinvointi on lisääntynyt YTY-tapaamisten, koulutusten ja etenkin niissä tapaamieni ihmisten ansiosta. Konkreettisena toimena on se, että käyn taas jumpassa. Yty on ylläpitänyt motivaatiotani. Työhyvinvointi ja jaksaminen pääosin kumpuaa omasta itsestä. (tai sitten ei) Entuudestaan on jo mielestäni ollut hyvä työkyky, joten tämän osion olen aika lakonisesti jättänyt vähemmälle. Yleinen kanssakäynti ja yhdessäolo toki on sitä vahvistanut. Vertaistuki on ollut korvaamatonta. Tulevaisuudessa tulen varmasti hyödyntämään saamaani tietoa. kaikenlainen sosiaalinen kanssakäyminen on auttanut minua asioiden hoidoissa. Ei niin hyvin, kuin olisin toivonut, mutta syynä on pitkälti päätyöni kausiluontoisuus ja kiire. Ei ole tarpeeksi aikaa, paitsi kesällä ja joululomalla. Jätin tämän osion pienemmälle YTY:ssäkun varsinaisen työpaikan palvelut ovat käytössä ja aikapulaa oli jo muutenkin. En arvostele näitä kohtia ym. syyn vuoksi. vertaistuen saaminen ja hetket, jossa on saanut olla niin alaston kuin vain on uskaltanut. Eipä yrittäjällä erityisesti kibs-alanyrittäjille juurikaan näitä tilaisuuksia muuten tarjoudu Kerro omin sanoin, miten YTY on vaikuttanut työhyvinvointisi kehittymiseen. Työhyvinvoinnin osion olen pitkälti jättänyt käymättä kiireiden takia. Olen tietoisempi haittaavista tekijöistä ja toisaalta uskallan kohdata haasteet paremmin enkä pidä niitä pelottavina. Se on huonontunut, koska jätin hyvinvointivalmennuksen lähes kokonaan väliin. Kiinnitän enemmän huomiota työ-/vapaa-aikaan ja niiden jaksottamiseen. Nyt se on helpompi päätä asioitta, se on minusta kiinni. Olen voimaakampi nyt. Oma yrittäjyyteni on alkanut nostamaan päätään. Olen saanut tukea ja toivoa. Kiitos siitä. Hyvinvointiini YTY:lläei ole ollut vaikutusta En ole enää yksin yritykseeni ja yrittäjyyteen liittyvissä asioissa, jaksan paremmin, olen tehokkaampi työntekijä, saan paljon aikaan. Olen parempi äiti ja puoliso myös kotona. Sittenkin olen osallistunut YTYntoimintaan melko vähän johtuen positiivisen tiukasta työtilanteesta. Tämän takia koen, että yhteisöltä en niinkään ole saanut tukea.

13 Koen, että YTYä yksinyrittämiseen!-projektin ( ) avulla Ei Kyllä olen saanut / antanut vertaistukea iloihini / suruihini olen saanut jakaa kokemuksia ja ideoita muiden verkoston jäsenten kanssa olen kokenut kuuluvani yksinyrittäjien yhteisöön olen saanut verkoston sisäisiltä asiantuntijoilta (YTY-yrittäjät) lisäenergiaa omaan yritystoimintaani olen saanut verkoston ulkopuolisilta asiantuntijoilta (valmentajat, konsultit) lisäenergiaa omaan yritystoimintaani olen saanut projektihenkilöstöltä apua & tukea omaan yritystoimintaani olen saanut voimaa, virtaa, tahtotilaa ja suuntaa yrittäjänä toimimiselleni verkostoitumiseni ja yhteistyössä tekemiseni on kehittynyt yhteistyötaitoni ovat kehittyneet yhteistyöverkostoni on laajentunut 4% 12% 13% 30% 29% 17% 26% 30% 39% 29% 70% 96% 88% 71% 87% 83% 74% 70% 61% 71% % Olen saanut / antanut vertaistukea iloihini / suruihini Irtisanomiset, lomautukset, talousongelmat Yleisellä tasolla yhteiset kahvitaukokeskustelut auttavat kummasti autettu sen verran kun pystytään jonkin verran aika monesti kahvipöydässä tai yhteisillä lounailla Lämmin ja avoin yhdessäolo. Erityisesti Tytiltä, mutta myös parilta kurssilaiselta olen kuullut hyviä sanoja. Jos olen jakanut omia asioitani, olen saanut myös niissä tukea.

14 Olen saanut jakaa kokemuksia ja ideoita muiden verkoston jäsenten kanssa Jokaisessa tapaamisessa on ollut myös yleistä keskustelua omien yritysten ja yrittäjien tekemisistä, onnistumisista jne. kylläkin kursseilla valmennuksissa ja muissa tapahtumissa joiden jäsenten kanssa Joitain keskusteluita on käyty. saanut paljon apua omaan markkinointiin Paljon on keskusteltu kokemuksista. Ryhmätöissä ja -pohdinnoissa. Tähän ovat ryhmätyöt paras keino ja sitähän kursseilla on paljon. Yhteistyön voima on synnyttänyt uusia oivalluksia. Olen kokenut kuuluvani yksinyrittäjien yhteisöön <3 En ole yksin vaan meitä on suuri joukko minut on huomioitu kuten toisetkin Ytyntapahtumiin on aina ollut mukava tulla on ollut joku muukin paikka kuin asiakkaan tilat tai oma keittiön pöytä Näin olen kokenut. Kaikki ovat yhtäläisiä ja samankaltaisten haasteiden silmässä. Yhteisö on ollut avoin

15 Olen saanut verkoston sisäisiltä asiantuntijoilta (YTY-yrittäjät) lisäenergiaa omaan yritystoimintaani Keskustelu ja tapaaminen samanlaisten yrittäjien kanssa antaa voimaa ja uskoa JUP!!!! Virkistäviä näkökulmia ja tietoa. Olen saanut muilta hyviä oivalluksia omaan yritystoimintaan toisilta toimialoilta. Olen saanut verkoston ulkopuolisilta asiantuntijoilta (valmentajat, konsultit) lisäenergiaa omaan yritystoimintaani Etenkin Saa mitä haluat -päivästä Onhan se mahtavaa, että meitä pikkiriikkisiäkin yrittäjiä halutaan avustaa yritystoiminnassa erityisesti JP Jakonen ja tuotteistajalta yrityskummin olen saanut osa on ollut tosi hyviä ja hyödyllisiä Onnistuneita tilaisuuksia olleet ja oppia saatu. Erittäin paljon, iso kiitos tästä. Alkuun en edes arvannut kuinka tärkeässä roolissa ne olivatkaan oman jaksaminen tukemisessa. Erittäin arvokkaita tapaamisia, konkreettista apua. YTY-valmennuksissaon ollut erinomaisia valmentajia, joilta olen oppinut lisää. Toki muutama heikompikin esitys...

16 Olen saanut projektihenkilöstöltä apua & tukea omaan yritystoimintaani Talous, tuki, apua vaikeina hetkinä Aina kun on ollut tarvetta ja he hyvin ovat huolehtineet meistä aina kun olen tarvinnut olen saanut apua Pätee sama kuin yllä, eli hyödyllistä oppia saatu. Taitaa paukkua yli sadan tunnit, joita olen saanut sekä Tytiltä että Katilta. Monet kerrat on tullut nojatuksi oven karmiin ja kaadetuksi asioita ja kysymyksiä heidän huoneeseen. Enkä kertakaan ole lähtenyt pois painavammalla mielellä -päinvastoin! Esim. laki-ja atk-apua. Hienoja kohtaamisia. Kiitos Tytti ja Kati Tytti ja Kati ovat tehneet hyvää työtä, he ovat olleet joustavasti tukena ja muistutelleet unohtelevaa yrittäjää positiivisessa hengessä. Olen saanut voimaa, virtaa, tahtotilaa ja suuntaa yrittäjänä toimimiselleni Kannustusta ja ymmärrystä Tiedän, että meitä on muitakin Kaikkea tätä, vaikka en aktiivisesti ollutkaan toiminnassa mukana kuin pienen ajan. Olen enemmän yrittäjä, sitten vasta asiantuntija omalla alallani.

17 Verkostoitumiseni ja yhteistyössä tekemiseni on kehittynyt Kaikki ytyä-projektinyrittäjät ovat jatkossa verkostossani laajennusta työrintamalla on tulossa ehkä vähän, vaikka olen huono verkostoitumaan nykyään sovin heti päivän, enkä jätä tapaammista "tulevaan" Verkostoitumisen tärkeys on valaistunut. Olen rohkeampi verkostoituja. vähän Yhteistyötaitoni ovat kehittyneet vaikea itse arvioida. Mielestäni tämän olen osannut jo aiemminkin, mutta niitä yhteistyökumppaneita ei juuri ole ollut. Nyt on :) Olen aavistuksen rohkeampi. Olen kenties parempi kuuntelija kuin aiemmin.

18 Yhteistyöverkostoni on laajentunut Ytyssäoli monta erilaista yrittäjää homeopaatti tullut mukaan yhteistyöhöni mielenkiintoista, niin minulla se on tapahtunut näihin kouluttajiin sekä valmentajiin Yhteistyökumppaneita on tullulisää. Johtuu omasta itsestäni Uusia kumppaneita, uusia asiakkaita. Kerro omin sanoin, miten YTY on vaikuttanut verkostoitumisesi kehittymiseen. Minulla on YTYnansiosta ollut "kotipesä", jossa minut hyväksytään myös epäonnistujana. Työni ei ole sellaista, että siinä voisi paljoa verkostoitua, mutta toki katson asioita positiivisemmin siihenkin suuntaan jatkossa kun ja jos on mahdollisuus käyttää muiden palveluja hyväksi. YTYnpiirissä verkostoituminen on auttanut yritykseni tunnettuisuuden lisäämisessä. Varsinaisia tilaavia asiakkaita ei verkoston kautta ole tullut. Kaiken kaikkiaan YTY on ollut pari vuotta kanssani läsnä. Rohkeus avoimeen keskusteluun on kasvanut. Kynnys lähestyä muita yrittäjiä ja mahdollisia yhteistyökumppaneita on madaltunut. monipuolisemmin ajateltu asioita joita itse ei tulisi mieleenikään. Olen edelleen huono verkostoitumaan omien estojeni takia, mutta kuitenkin ehkä vähän rohkeampi kuin ennen ytyä. Meidän kohdalla ei niin suurta merkitystä juuri tällä hetkellä kun verkostot on rajoittuneet hankintapuolella harvoihin (1) toimijoihin ja myynti sirpaloitunut yksittäisille kuluttajille. Em tilanne johtuu lähinnä aikapulasta, eli kenttää kyllä olisi tarjolla vainkakuinka paljon. Mutta koko ajan kuitenkin on mielessä laajentaa yhteistyöverkostoa ja niiden tärkeys on ymmärretty, sekä kuultu YTY:ssä useaan kertaan.

19 Kerro omin sanoin, miten YTY on vaikuttanut verkostoitumisesi kehittymiseen. Uskon omaan kykyyni verkostoitua ja nyt olen saanut myös aitoja yhteistyökumppaneita. Hyötynä on ollut varmaan meidän kaikkien tavoite tulla näkyväksi. Olen ymmärtänyt verkostoitumisen tärkeyden ja sen antaman voimavaran. Ymmärrän vähän enemmän verkostoitumisen merkitystä, mutta sisäinen jurottaja ei jaksa kauheasti ottaa kontakteja. Verkkoni ei ole laajentunut, koska kurssilta puuttui kulttuurialan toimijoita. positiivisesti Verkostoasia ei ole toiminut aikaisemmin eikä toimi vieläkään. Lähden rohkeammin mukaan erilaisiin tapahtumiin, olen ottanut vuosikalenteriin kaksi isompaa verkostoitumistapahtumaan ja lisäksi etsin aktiivisesti keinoja verkostoitua lähiseudulla. Millaista konkreettista yhteistyötä olet tehnyt YTYä yksinyrittämiseen! - projektin aikana projektiin osallistuvien yrittäjien ja mahdollisesti muiden yrittäjien kanssa projektin rohkaisemana? Yritykseni on tehnyt kahdelle YTYläiselleyritykselle nettisivut ja tarjonnut muitakin mainosalan palveluita, yhdelle toteuttanut verkkokaupan ilmeen uudistusta. Toisen kanssa ideoimme toteutetun oman yrityksen markkinointikampanjan sloganin. Saan itse yhdeltä YTYläiseltäsäännöllistä työnohjausta ja toiselta talousapua. Yhdelle olen saanut tilauksen kielikäännöksistä. Yhden kanssa on mahdolliset fuusioitumiskuvioneuvottelut käynnissä. Tällä hetkellä toimintani on sellaista, että siihen ei suoranaisesti ole tarvetta/mahdollisuutta ottaa mukaan muita yrittäjiä, mutta olen markkinoinut omille asiakkailleni toisia yrittäjiä. Mutta eihän tämä tähän lopu! IT-järjestelmien hankintaa. Julkisten hankintojen konsultointiapua. Myös keskusteluja liittoutumisesta toisen/toisten yrittäjien kanssa on käyty, tosin ei ainakaan vielä ole toteutunut. Vaihtanut ajatuksia, ja antanut tukea julkisiin hankintoihin aika vähän, tietokone asioita ja yrityskummi asioita Saaran kanssa oli lupaava alku yhteistyölle, mutta mitään konkreettista ei ole vielä ollut

20 Millaista konkreettista yhteistyötä olet tehnyt YTYä yksinyrittämiseen! - projektin aikana projektiin osallistuvien yrittäjien ja mahdollisesti muiden yrittäjien kanssa projektin rohkaisemana? Ostettuja palveluja: Kaupan ulkoasu VidaDesign, Tilitoimistopalvelut Protime Nyt on vähän vaikea sanoa, kun tullaan tähän minuun ammattiini eli salaisuus. Mutta olen antanut hymyjä ja minulle on annettu hymyjä. Oma osaamiseni on auttanut muita ja he ovat antaneet omaa ammattitaitoaan minun liiketoiminnan kehittämiseen. Kirjanpitäjämme löytyi verkoston sisältä. En oikeastaan mitään, mutta se ei ole ollut tarkoituksenikaan. Oman itsensä johtaminen ja siihen liittyvät tekijät ovat olleet enemmän pinnalla. Käännätin Yyteri-kirjani Miia Virtasella ja Kirjuri-kirjan eräällä toisella yrittäjällä. Nämä olivat juuri ne pahat virheet, jotka kävivät kalliiksi. Suomalainen klubilla. Olen saanut hyödyntää tiloja ja järjestää iltaisin ryhmätapaamisia. Vertaistukea olen saanut Olen kääntänyt yhden YTY-yrittäjänkirjan, tehnyt yhteistyötä mainostoimiston kanssa (asiakassuhde molempiin suuntiin), olen saanut uusia asiakkaita YTY-yrittäjiensuosituksesta, olen keskustellut mahdollisesta tulevasta yhteistyöstä, olen verkostoitunut YTY-yrittäjien asiakkaiden kanssa. Ovatko seuraavat YTYä yksinyrittämiseen! - projektin arvot mielestäsi toteutuneet käytännössä? Ei Kyllä Luottamus &avoimuus 0% 100% Aitous & osaava lisäarvo 12% 88% Positiivisuus & energisyys 4% 96% %

21 Ovatko seuraavat YTYäyksinyrittämiseen! -projektinarvot mielestäsi toteutuneet käytännössä? Perustelut valinnallesi: Luottamus & avoimuus YTY = Oma porukka, joka luottaa toisiinsa Aika vapaasti me olemme keskustelleet omista ja yritysten asioista Avoin ja keskusteleva ilmapiiri 100prosenttisesti muihin on voinut luottaa on voinut puhua ihan kaikesta Tunnelma on ollut avoin ja myös luottamuksellinen. Ryhmä on ollut hyvä ja luotettava. Paljon ovat yrittäjät kertoneet asioistaan enkä ole kuullut, että jonkun luottamus olisi petetty. Uskon, että luottamukselliset asiat ovat sellaisina myös pysyneet. Olen ollut ilahtunut avoimuuden ilmapiiristä. Ovatko seuraavat YTYäyksinyrittämiseen! -projektinarvot mielestäsi toteutuneet käytännössä? Perustelut valinnallesi: Aitous & osaava lisäarvo Tapaamisissa sai olla aito ja rehellinen Aina joku tiesi jostakin enemmän kuin muut ja toki asiantuntijat osasivat neuvoa ja auttaa oikeasti Projektin vetäjien asenne ja osaaminen kuuntelevat korvat ja avoinna oleva sydän Kyllä projektista on saanut osaavaa lisäarvoa. Ei turhaa jaarittelua. Aitous ei, osaavuus kyllä. Kurssilla on ollut minun makuuni liian iloinen, energinen ja reipas tunnelma. Osaavia on kyllä suurin osa opettajista ollut, samoin Tytti ja Kati. Moni on varmaan hyötynyt projektista vaikka minä en. Erityisesti projektihenkilöstö on ollut aidosti tilanteissa läsnä.

22 Ovatko seuraavat YTYäyksinyrittämiseen! -projektinarvot mielestäsi toteutuneet käytännössä? Perustelut valinnallesi: Positiivisuus & energisyys Lähden aina tapaamisiin ja niistä pois positiivisella mielellä Todella hienosti jokainen on kannustanut ja tarvittaessa kaikkia yrittämisen polulla Tytti ja Kati... tätä huokuu etenkin Tytistä ja Katista naurua ja jumppaa vatsalihaksille on ollut ja upea kannustaminen Tunnelma on yleensä ollut hyvin positiivinen. Kaikki luennoitsija ja henkilökunta on aina pirteää ja kannustavaa. Sitä on ollut liikaakin. Lisäpotkua businekseen! 80 YTYä yksinyrittämiseen! -projekti on tukenut yrittäjyyttäni merkityksellisesti. 75% Kaikki vastaajat (N=24) % % Ei Kyllä

23 Jos kyllä, miten? Konkurssi vältetty! Joitakin uusiakin asioita tuli matkanvarrella eteen, näin vanhalle konkarillekin, mutta paras anti oli ehdottomasti toisten yksinyrittäjien tapaaminen. He ovat melkein kuin työkavereita, jotka yksinyrittäjältä puuttuu. Tuki on ollut monella tavalla merkityksellistä, mutta ei ole suoranaisesti vaikuttanut oman yrityksen myynnin tai tuloksen kehittymiseen. Mitattavuus on henkisellä/motivaatiotasolla vaikeaa. En voi sanoa, että merkityksellisesti, mutta yhteisöllisesti kuitenkin Yty-projektin aikana toteutin suunnitelmani liiketoiminnan laajentamisesta ja sain siihen konkreettista apua eri koulutuksissa sekä konsultointiapua tukirahoitusasioissa. Saatu oppi ja koulutukset ovat selkeästi olleet hyödyllisiä ja myöskin tarpeen. Nyt uskon omaan liiketoimintaani Paljon olen saanut konkreettista apua ja muiden yrittäjien kokemuksia. Omien voimavarojen hahmottaminen ja valjastaminen tehokkaaseen käyttöön. Tehokkuutta on tullut lisää. Jos kyllä, miten? Yhteistyö ja avunanto Auttoi päätöksen teossa, eli yrityksen lopettamisessa. Koulutukset ovat antaneet käytännönläheisiä ajatuksia siihen miten omaa toimintaa voi kehittää. Olen saanut tukea sekä Tytiltä että Katilta, myös muilta verkoston jäseniltä. Vaikka yrittäjyyteni on levossa tällä hetkellä koen saaneeni tukea yrittäjyyteen. Kollegojen tapaamiset Yritykseni kehittyminen on ollut erinomaista erityisesti vuoden 2013 aikana. Liikevaihto on kaksinkertaistunut edelliseen vuoteen nähden. Käytän työaikaani tehokkaammin kuin ennen. Panostus omaan hyvinvointiin näkyy energisempänä jaksamisena töissä sekä yritykseni menestymisessä.

24 YTYä yksinyrittämiseen! -projekti on auttanut minua matkallani onnellisempaan elämään. 80 Kaikki vastaajat (N=24) 70 67% % % 0 Ei Kyllä Jos kyllä, miten? Isoja muutoksia: työntekijöiden vähentäminen, oman yritystoiminnan yksinkertaistaminen, vastuiden vähentäminen. Uusi elämä odottaa vuonna Parantanut valmiuksia oman elämän ajattelemiseen ja nostanut esiin olemmasen kysymyksen: "mitä minä oikeasti haluan?". Siinä mielessä, että on ollut jokin yhteisö, johon on kuulunut ja johon on mukava tulla No ei ainakaan vaikuttanut negatiivisesti. Onnellisuuden määrän arviointi muuten ehkä hivenen haastavaa. Vaikea sanoa mikä on ollut merkitys mihinkin... Tässä hetkessä erittäin vaikea arvioida, että olenko pääsemässä sinne, sillä tämä hetki on aika kaukana onnellisuudesta ja silti tiedän, että se on tulossa pienen mutkan jälkeen :) Minulle tärkeisiin asioihin keskittyminen ja muiden syöppöjen karsiminen aikataulusta. Oppinut tekemään oikeita valintoja Avasi erilaisia näkökulmia asioihin. Projektissa olen kasvanut vahvemmaksi omaksi itsekseni. Erityisesti se, miten muutamat yrittäjät ovat selostaneet onnistumisia ja pettymyksiä elämässään Ks. yllä. Kun yritys menestyy, minä jaksan paremmin, olen parempi äiti ja puoliso kotona, työ-ja kotiasiat on helpompi rajata erilleen. Elämä on tasapainoisempaa kuin ennen YTYä. Projekti luonut positiivista ilmapiiriä

25 Keiden Satakunnassa toimivien yrittäjyyttä edistävien tahojen tulisi mielestäsi tehdä jotainyksinyrittäjien avuksi ja mitä? Kirjoita ehdotuksesi mahdollisimmankonkreettisesti, jotta selkeisiin pyyntöihin olisi helppoa tarttua. Mitä pitäisi tehdä? Mitä pitäisi tehdä? Satakunnan ELY-keskus En edes tiedä mitä ELY-keskusvoisi minulle tarjota. Miten olisi pieni, SELKEÄ ja konkreettinen infopläjäys? Kaikki tähän tahoon liittyvä kuulostaa hyvin byrokraattiselta ja hankalalta. Lisää koulutusta ja huomiota yksinyrittäjiin Taloudellinen tuki tuskin on edellytyksiä Järjestää rahoitusta yty-projektin kaltaisen toiminnan jatkumiselle ja mieluimmin niin, että toiminta olisi pitkäkestoista (min. 2v, mieluummin 3-4v) tarjota koulutusta jossa isommat ja pienemmät yrittäjät kohtaisivat Tiedon ja tuen antaminen Hankerahoitusta Koulutuksissa ja erilaisissa projekteissa tulisi paremmin huomioida mikroyritykset ja naisyrittäjät. Rahoituksen suuntaaminen itsensä työllistäville yrittäjille? Erilaisten projektien rahoitusvaihtoehtojen tutuksi tekeminen

26 Mitä pitäisi tehdä? Prizztech Oy En edes tiedä mitä Prizztechvoisi minulle tarjota. Miten olisi pieni, SELKEÄ ja konkreettinen infopläjäys? Kaikki tähän tahoon liittyvä kuulostaa hyvin byrokraattiselta ja hankalalta. Neuvontaa ja palveluja yksinyrittäjille Opastus, kehittäminen ei ole edellytyksiä Järjestää erityisesti yksinyrittäjille kohdennettuja koulutuskokonaisuuksia ja työhyvinvointitilaisuuksia. PALJON!!!! Nyt keskitytään liikaa omien työntekijöiden työllistämiseen, yksikään puitesopimus ei ole tuottanut satakuntalaisille yrittäjille töitä vaan eurot ovat mukavasti siirtyneet toisiin maakuntiin. Missä on aito ja kannustava toiminta satakuntalaisten mikroyrittäjien tueksi?!?!?!?! samoin Kuten ed. Yksinyrittäjien huomioiminen erilaisissa projekteissa ja koulutustilaisuuksissa, kilpailutuksissa? Jotain pitäisi, vaikea sanoa mitä :) Mitä pitäisi tehdä? Rauman seudun kehittämiskeskus Opastus, kehittäminen en osaa sanoa Järjestää erityisesti yksinyrittäjille kohdennettuja koulutuskokonaisuuksia ja työhyvinvointitilaisuuksia. Tsemppiä teille! Olette kohdanneet aidosti paikallisia yrittäjiä ja teette heidän kanssaan yhteistyötä. Jatkakaa samaan malliin!

Työyhteisötaidot tulevaisuuden johtamisesssa. Merja Turunen

Työyhteisötaidot tulevaisuuden johtamisesssa. Merja Turunen Työyhteisötaidot tulevaisuuden johtamisesssa Merja Turunen Työyhteisötaidot tulevaisuuden johtamisessa Työntekijän oma vastuu Rooli työyhteisössä Työyhteisön voima Tulevaisuuden haasteet Minäminäminäminäminäminäminäminä

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ELO-toiminnan suuntaaminen (ELO-kyselyn vastauskooste) Kaakkois-Suomen ELO-yhteistyöryhmän kokous

Kaakkois-Suomen ELO-toiminnan suuntaaminen (ELO-kyselyn vastauskooste) Kaakkois-Suomen ELO-yhteistyöryhmän kokous Kaakkois-Suomen ELO-toiminnan suuntaaminen (ELO-kyselyn vastauskooste) Kaakkois-Suomen ELO-yhteistyöryhmän kokous 8.3.2016 Vapaamuotoinen palaute ELO-kyselyyn Kokouksien järjestelyt hyviä Asiat ovat sujuneet

Lisätiedot

PIDÄ HUOLTA ITSESTÄ TYÖYHTEISÖSTÄ AMMATTITAIDOSTA

PIDÄ HUOLTA ITSESTÄ TYÖYHTEISÖSTÄ AMMATTITAIDOSTA PIDÄ HUOLTA ITSESTÄ TYÖYHTEISÖSTÄ AMMATTITAIDOSTA Annamari Mäki-Ullakko, Ilmarinen, 5.11.2015 ESITYKSEN SISÄLTÖ 1. Oma jaksaminen on perusta 2. Työyhteisössä jokainen vaikuttaa ja on vastuussa 3. Ammattitaidon

Lisätiedot

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO Alla oleva kaavio kuvastaa tehdyn testin tuloksia eri osa-alueilla. Kaavion alla on arviot tilanteestasi koskien henkilökohtaisia ominaisuuksiasi, kokemusta ja osaamista, markkinoita

Lisätiedot

Omin Jaloin -menetelmäkoulutuksen palaute Copy

Omin Jaloin -menetelmäkoulutuksen palaute Copy Omin Jaloin -menetelmäkoulutuksen palaute Copy 1. Koulutusryhmä johon osallistuin (mikäli osallistuit päiviin eri ryhmistä vastaa 1. koulutuspäivän osalta) 0 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 17: Turku 6. ja

Lisätiedot

RAY TUKEE BAROMETRIN KYSELYLOMAKE Rauman MTY Friski Tuult ry

RAY TUKEE BAROMETRIN KYSELYLOMAKE Rauman MTY Friski Tuult ry Tässä kyselyssä järjestötoiminta = Rauman Friski Tuult ry:n toiminta Kyselyitä lähetettiin marraskuussa yhdistyksen jäsenkirjeen mukana kappaletta. Kyselyn vastausprosentti oli, % JÄRJESTÖTOIMINTAAN OSALLISTUMINEN

Lisätiedot

Kysely Välkky-projektissa syksyllä 2011 toteutetuista MUUTOS! -koulutuksista

Kysely Välkky-projektissa syksyllä 2011 toteutetuista MUUTOS! -koulutuksista Kysely Välkky-projektissa syksyllä 2011 toteutetuista MUUTOS! -koulutuksista 1. Osallistuin MUUTOS 16! - Viesti ymmärrettävästi! Selkokieli oman työn apuvälineenä - koulutukseen: Vastaajien määrä: 24 Kyllä

Lisätiedot

Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa

Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa Riitta Kinnunen, asiantuntija Valtakunnallinen työpajayhdistys ry Etelä-Suomen työpajojen ALU-STARTTI 27.1.2016 Sovari tuottaa laadullista vaikutustietoa

Lisätiedot

Menestyksen porkkanoita

Menestyksen porkkanoita Menestyksen porkkanoita Usko Uskallus Innostuminen Oma Yritys-messut Wanha Satama, Helsinki 20.3.2013 Miksi jotkut yritykset menestyvät?...ja toiset eivät? Olemassaolon oikeutus ; Mikä on/ olisi minun

Lisätiedot

Kouluyhteisön monikulttuurisuustaitojen kehittämisohjelma

Kouluyhteisön monikulttuurisuustaitojen kehittämisohjelma Kouluyhteisön monikulttuurisuustaitojen kehittämisohjelma Täydennyskoulutuksen ensimmäinen palautekysely Avovastaukset Net Effect Oy 1 Nimeä kolme asiaa, jotka opit täydennyskoulutuksessa Verkostoituminen,

Lisätiedot

Ovet. Omaishoitajavalmennus. Keinoja omaishoitajan tukemiseksi. Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry www.omaishoitajat.fi

Ovet. Omaishoitajavalmennus. Keinoja omaishoitajan tukemiseksi. Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry www.omaishoitajat.fi Ovet Omaishoitajavalmennus Keinoja omaishoitajan tukemiseksi Minäkö omaishoitaja? Omaishoitotilanteen varhainen tunnistaminen on hoitajan ja hoidettavan etu: antaa omaiselle mahdollisuuden jäsentää tilannetta,

Lisätiedot

Yliopistojen työhyvinvointikysely 2011 Biologian laitos tukihenkilöstö. Vastaajia 21

Yliopistojen työhyvinvointikysely 2011 Biologian laitos tukihenkilöstö. Vastaajia 21 Yliopistojen työhyvinvointikysely 0 Biologian laitos tukihenkilöstö Vastaajia Hyvinvointikysely Taustatiedot - Sukupuoli: Yksittäisiä vastaajia: 0 8 6 8% 6% % 8% Nainen Mies Biologian laitos, Muu henkilökunta,

Lisätiedot

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi JUTTUTUOKIO Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi Opettajan ja oppilaan välinen suhde on oppimisen ja opettamisen perusta. Hyvin toimiva vuorovaikutussuhde kannustaa,

Lisätiedot

Yliopistojen työhyvinvointikysely Biologian laitos. Vastaajia 47

Yliopistojen työhyvinvointikysely Biologian laitos. Vastaajia 47 Yliopistojen työhyvinvointikysely 0 Biologian laitos Vastaajia 7 Hyvinvointikysely Taustatiedot - Sukupuoli: Yksittäisiä vastaajia: LuTK 06, Biologian laitos 9 00% 80% 60% % 6% 0% 0% % 0% 0% Nainen Mies

Lisätiedot

Helka Pirinen. Esimies muutoksen johtajana

Helka Pirinen. Esimies muutoksen johtajana Helka Pirinen Esimies muutoksen johtajana Talentum Helsinki 2014 Copyright 2014 Talentum Media Oy ja Helka Pirinen Kansi: Ea Söderberg, Hapate Design Sisuksen ulkoasu: Sami Piskonen, Suunnittelutoimisto

Lisätiedot

TTYHY:n jäsenkysely 2014

TTYHY:n jäsenkysely 2014 TTYHY:n jäsenkysely 2014 1. Oletko saanut yhdistyksestä tarvitsemaasi apua tai palvelua? Kerrotko missä onnistuimme tai mitä jäit kaipaamaan. en Rakenneuudistus: työsopimukseen lisätty koeaika tiettyyn

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2017

Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Arvot ja Teema 2017 Uudistuva Pori Rohkea Pori Rohkea Yrittäjä Kiinnostavat uudet ajatukset ja kokeilut tarjoavat mahdollisuuksia monipuolistaa yritysten liiketoimintaa, rakentaa

Lisätiedot

YRITTÄJÄ HYVÄ TYÖNANTAJA

YRITTÄJÄ HYVÄ TYÖNANTAJA YRITTÄJÄ HYVÄ TYÖNANTAJA 1 YRITTÄJÄ HYVÄ TYÖNANTAJA Työmarkkinat ovat murroksessa. Suomea varjostanut taantuma on jatkunut ennätyksellisen pitkään. Pk-yritysten merkitystä ei tule aliarvioida taantumasta

Lisätiedot

Harjoittelijoiden palaute yliopiston tukemasta harjoittelusta 2012

Harjoittelijoiden palaute yliopiston tukemasta harjoittelusta 2012 Harjoittelijoiden palaute yliopiston tukemasta harjoittelusta 2012 Urapalvelut/ Susan Blomberg Yliopisto tukee opiskelijoidensa työharjoittelua myöntämällä harjoittelutukea tutkintoon sisällytettävään

Lisätiedot

AJANHALLINNASTA LISÄÄ VOIMAVAROJA

AJANHALLINNASTA LISÄÄ VOIMAVAROJA AJANHALLINNASTA LISÄÄ VOIMAVAROJA Iina Lempinen Voimavaravalmentaja, kirjailija, kouluttaja Valmiina Coaching 24.11.2015 Tehy Terveydenhoitajien opintopäivät 1 VALMENNUKSEN TAVOITTEET Tulet tietoisemmaksi

Lisätiedot

Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista. Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista. Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Sukupuoli ja ikä Haastattelin Kirjasto 10:ssä 14 henkilöä, joista seitsemän oli naisia (iät 24, 25, 36, 36, 50,

Lisätiedot

Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / muistio

Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / muistio Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / 24.4. muistio Parasta ja hyödyllistä hankkeessa on ollut Tapaamiset. On tutustuttu toisiimme ja eri kaupunkien matkailutiloihin. Muiden tekemisen peilaaminen omaan toimintaan

Lisätiedot

1. Oppimisen ohjaamisen osaamisalue. o oppijaosaaminen o ohjausteoriaosaaminen o ohjausosaaminen. 2. Toimintaympäristöjen kehittämisen osaamisalue

1. Oppimisen ohjaamisen osaamisalue. o oppijaosaaminen o ohjausteoriaosaaminen o ohjausosaaminen. 2. Toimintaympäristöjen kehittämisen osaamisalue Sivu 1 / 5 Tässä raportissa kuvaan Opintojen ohjaajan koulutuksessa oppimaani suhteessa koulutukselle asetettuihin tavoitteisiin ja osaamisalueisiin. Jokaisen osaamisalueen kohdalla pohdin, miten saavutin

Lisätiedot

PÄÄROOLISSA MINÄ SOTE-PEDA Tapio Koskimaa työhyvinvointipäällikkö

PÄÄROOLISSA MINÄ SOTE-PEDA Tapio Koskimaa työhyvinvointipäällikkö PÄÄROOLISSA MINÄ SOTE-PEDA 5.2.2016 Tapio Koskimaa työhyvinvointipäällikkö 2 10.2.2016 Keskeinen lähtökohta työhyvinvoinnille yksilö yhteisöllisyyden rakentajana ja yhteisöllisyys yksilön tukena arvostava

Lisätiedot

MYY PALVELUA. Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia

MYY PALVELUA. Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia MYY PALVELUA Onnistunut myynti palveluliiketoiminnassa Työpajatyöskentelyn tuloksia Ryhmätyöskentely - tavoitteena ideoida, KUINKA MYYNNIN MUUTTUNEESEEN ROOLIIN VOIDAAN VASTATA? - tarkastellaan kysymystä

Lisätiedot

Digitaalisuus Yrityselämä. Kohtaavatko toisiaan? Liiketoimintaan kasvua datan analysoinnilla Sari Mantere. toiminnanjohtaja Rauman Yrittäjät ry

Digitaalisuus Yrityselämä. Kohtaavatko toisiaan? Liiketoimintaan kasvua datan analysoinnilla Sari Mantere. toiminnanjohtaja Rauman Yrittäjät ry 1 Digitaalisuus Yrityselämä. Kohtaavatko toisiaan? Liiketoimintaan kasvua datan analysoinnilla Sari Mantere. toiminnanjohtaja Rauman Yrittäjät ry Rauman Yrittäjät Yrittäjän asialla, paikallisesti 2 Rauman

Lisätiedot

Iloa yhteistyöstä. Mielekäs ja tuloksekas koiraharrastus. Kati Kuula

Iloa yhteistyöstä. Mielekäs ja tuloksekas koiraharrastus. Kati Kuula Iloa yhteistyöstä Mielekäs ja tuloksekas koiraharrastus Kati Kuula 8.10.2016 Koirilla on oikeus hyvään elämään Meillä kaikilla on oikeus hyvään elämään Mitä kaikkea hyvää koiraharrastustoimintaan osallistumisesta

Lisätiedot

Yliopistojen työhyvinvointikysely 2011 Biologian laitos opetus- ja tutkimushenkilöstö. Vastaajia 27

Yliopistojen työhyvinvointikysely 2011 Biologian laitos opetus- ja tutkimushenkilöstö. Vastaajia 27 Yliopistojen työhyvinvointikysely 0 Biologian laitos opetus- ja tutkimushenkilöstö Vastaajia 7 Hyvinvointikysely Taustatiedot - Sukupuoli: Yksittäisiä vastaajia: 66 0 8 6 6% 9% % 9% Nainen Mies Biologian

Lisätiedot

Annalan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma

Annalan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma 15.1.2015 Annalan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma Annalan päiväkoti on perustettu vuonna 1982 ja se sijaitsee omalla isolla tontillaan keskellä matalaa kerrostaloaluetta. Lähellä on avara luonto

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun.

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. RISKIARVIOINTILOMAKE 1. Henkilön nimi Pekka P. 2. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. 3. Ketä kutsutaan mukaan

Lisätiedot

1. JAKSO - SÄÄNNÖT Tavat, käytös, toisen kunnioittava kohtaaminen, huomaavaisuus, kohteliaisuus.

1. JAKSO - SÄÄNNÖT Tavat, käytös, toisen kunnioittava kohtaaminen, huomaavaisuus, kohteliaisuus. 1. JAKSO - SÄÄNNÖT Tavat, käytös, toisen kunnioittava kohtaaminen, huomaavaisuus, kohteliaisuus. 1. Ympäristö a. Tässä jaksossa ympäristö rakennetaan pedagogiikkaa tukevien periaatteiden mukaisesti ja

Lisätiedot

Moniammatillinen tiimityön valmennus, Mikkelin ammattikorkeakoulun oppimisympäristössä

Moniammatillinen tiimityön valmennus, Mikkelin ammattikorkeakoulun oppimisympäristössä Moniammatillinen tiimityön valmennus, Mikkelin ammattikorkeakoulun oppimisympäristössä Etelä-Savon RAMPE osahankkeessa toteutettiin moniammatillisen tiimityön valmennusta simulaatio oppimisympäristössä

Lisätiedot

Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa

Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa Riitta Kinnunen, asiantuntija Valtakunnallinen työpajayhdistys ry Valtakunnalliset työpajapäivät 27.4.2016 Sovari sosiaalisen vahvistumisen

Lisätiedot

HYVÄ ARKI LAPSIPERHEILLE - sopeutumisvalmennus

HYVÄ ARKI LAPSIPERHEILLE - sopeutumisvalmennus HYVÄ ARKI LAPSIPERHEILLE - sopeutumisvalmennus Outi Ståhlberg outi.stahlberg@mtkl.fi 050 3759 199 Laura Barck laura.barck@mtkl.fi 050 4007 605 Mielenterveyden keskusliitto, kuntoutus ja sopeutumisvalmennus

Lisätiedot

KUINKA TEHDÄ ONNISTUNEITA REKRYTOINTEJA? LÖYDÄ OIKEA ASENNE OSAAMISEN TAKANA

KUINKA TEHDÄ ONNISTUNEITA REKRYTOINTEJA? LÖYDÄ OIKEA ASENNE OSAAMISEN TAKANA KUINKA TEHDÄ ONNISTUNEITA REKRYTOINTEJA? LÖYDÄ OIKEA ASENNE OSAAMISEN TAKANA ASIAOSAAMISEEN KESKITTYMINEN ON VÄÄRÄ FOKUS. ETSI ASENNETTA. Uuden työntekijän sopeutuminen uusiin tehtäviin voi viedä jopa

Lisätiedot

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen ELÄMÄN HALLINTA & HYVÄ ARKI ITSEVARMA URHEILIJA MYÖNTEINEN ASENNE MOTIVAATIO & TAVOITTEEN ASETTAMINEN Myönteinen asenne Pidä hyvää huolta sisäisestä lapsestasi,

Lisätiedot

Ennakointi pk-yritysten toiminnassa

Ennakointi pk-yritysten toiminnassa Ennakointi pk-yritysten toiminnassa Esa Rimpiläinen ESA Digital Oy esa.rimpilainen@esadigital.fi Tämän päivän tavoite Kuuntelijan kannalta Uusien oivallusten löytäminen Omien toimintatapojen uudistaminen

Lisätiedot

Reflektoiva oppiminen harjoittelussa Insinööritieteiden korkeakoulu

Reflektoiva oppiminen harjoittelussa Insinööritieteiden korkeakoulu Reflektoiva oppiminen harjoittelussa 17.9.2015 Insinööritieteiden korkeakoulu Psykologi, uraohjaaja Seija Leppänen Reflektointiprosessi aloittaa oppimisen 1. Orientoituminen ja suunnittelu: millainen tehtävä

Lisätiedot

Kuntaneuvottelut, Palaute

Kuntaneuvottelut, Palaute Kuntaneuvottelut, Palaute 1. Oletko? VSSHP:n viranhaltija 0 1 2 3 Kuntien edustaja Muu, 2. Kutsu 0 1 2 3 3. Kokoustilat, Haartmanin, Learning cafe-tilat 0 1 2 3. Aikataulussa pysyminen 0 1 2 3 . Ajan riittävyys

Lisätiedot

1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn?

1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn? 1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn? o 3 kertaa viikossa tai useammin o 1 3 kertaa viikossa o 1 3 kertaa kuukaudessa o Harvemmin

Lisätiedot

Sosiaalinen media suunnittelijan apuna. Tuuli Lehtonen Helsingin yliopisto

Sosiaalinen media suunnittelijan apuna. Tuuli Lehtonen Helsingin yliopisto Sosiaalinen media suunnittelijan apuna Tuuli Lehtonen Helsingin yliopisto 14.6.2016 Kyllä musta tuntuu, että se on niin, ettei me ehkä sitä somea enää päästä karkuun. Sitten jos ei me itse mennä sinne,

Lisätiedot

RAY TUKEE BAROMETRI 1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn?

RAY TUKEE BAROMETRI 1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn? RAY TUKEE BAROMETRI 1. Kuinka usein olet osallistunut 12 viime kuukauden aikana sen järjestön toimintaan, josta sait tämän kyselyn? 1 3 kertaa viikossa tai useammin 2 1-3 kertaa viikossa 3 1-3 kertaa kuukaudessa

Lisätiedot

Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Tilat olivat asiallisen hyvät. Välinne AV nykyvaatimusten mukaiset. Aikataulut pitvät erinomaisesti.

Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Tilat olivat asiallisen hyvät. Välinne AV nykyvaatimusten mukaiset. Aikataulut pitvät erinomaisesti. Hoivakas Pohjois-Karjala loppuevaluointikysely Yhteenvetoraportti N=9 Julkaistu: 16.5.2011 Ohjelman nimi: Hoivakas Pohjois-Karjala, loppuarviointi Tekijän nimi ja yhteystiedot: Pietari Sipponen/Osuuskunta

Lisätiedot

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun:

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun: Lapsen oma KIRJA Lapsen oma kirja Työkirja on tarkoitettu lapsen ja työntekijän yhteiseksi työvälineeksi. Lapselle kerrotaan, että hän saa piirtää ja kirjoittaa kirjaan asioita, joita hän haluaa jakaa

Lisätiedot

Aiheena: Koulu työyhteisönä ja henkilöstön kehittäminen

Aiheena: Koulu työyhteisönä ja henkilöstön kehittäminen Syksyn 2016 arviointikyselyt Seinäjoen perusopetus Aiheena: Koulu työyhteisönä ja henkilöstön kehittäminen Tässä yhteenvedossa on käyty läpi kaksi kyselyä. Ensin tarkastellaan perusopetuksen opettajille

Lisätiedot

Urheilijan henkinen kasvu kohti menestystä

Urheilijan henkinen kasvu kohti menestystä Urheilijan henkinen kasvu kohti menestystä Talvilajien nuorten olympialeiri 25.4.2016 Urheilupsykologi (sert.) Hannaleena Ronkainen Miten ajattelemme asioiden etenevän miten asiat tosi elämässä menee.

Lisätiedot

KONKREETTINEN TAVOITE OHJAA. Motivaatio ja osaaminen hyvinvoinnin ja toimintakyvyn kehittämiseen. Varhaisen välittämisen toimintakulttuuri

KONKREETTINEN TAVOITE OHJAA. Motivaatio ja osaaminen hyvinvoinnin ja toimintakyvyn kehittämiseen. Varhaisen välittämisen toimintakulttuuri Motivaatio ja osaaminen hyvinvoinnin ja toimintakyvyn kehittämiseen Varhaisen välittämisen toimintakulttuuri ActPRO Tomi Leskinen 15.3.2013 KONKREETTINEN TAVOITE OHJAA MIKSI? Motivaatio MITÄ? Fokusointi

Lisätiedot

Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita!

Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita! Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita! Vuoden 2013 aikana 359 Turun yliopiston opiskelijaa suoritti yliopiston rahallisesti tukeman harjoittelun. Sekä harjoittelun suorittaneilta opiskelijoilta

Lisätiedot

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ.

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. Wulff-Yhtiöt Oyj rekrytointi Kari Juutilainen InHunt Group gsm 044 995 5382 kari.juutilainen@inhunt.fi www.urawulffilla.fi Myynti on työtä, jossa tuloksellisuus

Lisätiedot

Ohjausryhmän six-pack

Ohjausryhmän six-pack Ohjausryhmän six-pack Ohjausryhmän rooli ja vastuu projektien seurannassa? Mitä ohjausryhmän tulisi tehdä ja mitä sen ei tulisi tehdä? Ohjausryhmän merkitys projektin onnistumiseen? Projektipäivät 2016

Lisätiedot

Lapsiperheiden yksinäisyys ja vapaaehtoistoiminta Hanna Falk, tutkija, VTT HelsinkiMissio

Lapsiperheiden yksinäisyys ja vapaaehtoistoiminta Hanna Falk, tutkija, VTT HelsinkiMissio Lapsiperheiden yksinäisyys ja vapaaehtoistoiminta Hanna Falk, tutkija, VTT HelsinkiMissio HelsinkiMissio HelsinkiMissio on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton sosiaalialan järjestö, joka toimii

Lisätiedot

Kokkolan vertaisohjaajien kouluttaja -koulutuksen palaute (2/2016)

Kokkolan vertaisohjaajien kouluttaja -koulutuksen palaute (2/2016) 1 22.3.2016 Kokkolan vertaisohjaajien kouluttaja -koulutuksen palaute (2/2016) Koulutuksen ajankohta: 1.10.2015 5.2.2016, Yhteisöklubi Silta, Kokkola Kouluttajat: Anne Laimio & Heli Lumiaro 2 Kokkolan

Lisätiedot

Kohtaamisen taito lastensuojelussa/ Lasse-koulutukset : Kokemusasiantuntijoiden viestit

Kohtaamisen taito lastensuojelussa/ Lasse-koulutukset : Kokemusasiantuntijoiden viestit Kohtaamisen taito lastensuojelussa/ Lasse-koulutukset 2014-2015: Kokemusasiantuntijoiden viestit Kohtaamisessa tärkeää: Katse, ääni, kehon kieli Älä pelkää ottaa vaikeita asioita puheeksi: puhu suoraan,

Lisätiedot

Opinnäytetyöhankkeen työseminaarin avauspuhe 20.4.2006 Stadiassa Hoitotyön koulutusjohtaja Elina Eriksson

Opinnäytetyöhankkeen työseminaarin avauspuhe 20.4.2006 Stadiassa Hoitotyön koulutusjohtaja Elina Eriksson 1 Opinnäytetyöhankkeen työseminaarin avauspuhe 20.4.2006 Stadiassa Hoitotyön koulutusjohtaja Elina Eriksson Arvoisa ohjausryhmän puheenjohtaja rehtori Lauri Lantto, hyvä työseminaarin puheenjohtaja suomen

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Tikkurilan Taitoluisteluklubi 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana Ice Melody Ice Sympathy Ice melody Luistelukoulu/ Timantit Ice Sympathy Luistelukoulu

Lisätiedot

Verkostoista voimaa ergonomiaosaamiseen

Verkostoista voimaa ergonomiaosaamiseen Verkostoista voimaa ergonomiaosaamiseen Eija Mämmelä, Oulun Ammattikorkeakoulu Fysioterapian tutkintovastaava, Potilassiirtojen ergonomiakorttikouluttaja Hyvät ergonomiset käytänteet vanhusten hoitotyön

Lisätiedot

Kuinka vammaisen henkilön päätöksentekoa voidaan tukea?

Kuinka vammaisen henkilön päätöksentekoa voidaan tukea? Kuinka vammaisen henkilön päätöksentekoa voidaan tukea? Maarit Mykkänen, Savon Vammaisasuntosäätiö Kehitysvammaliiton opintopäivät 2015 Tuetusti päätöksentekoon -projekti Projektin toiminta-aika: 2011-31.7.2015

Lisätiedot

Koulutuksella TEHOKKUUTTA yritysten ja ihmisten johtaminen

Koulutuksella TEHOKKUUTTA yritysten ja ihmisten johtaminen Koulutuksella TEHOKKUUTTA yritysten ja ihmisten johtaminen TTS Johtaminen, Yrittäjyys, Logistiikka Vuosittain noin 200 henkilöä/yrittäjää suorittaa TTS:llä johtamiseen tai yritysjohtamiseen liittyvän koulutuksen

Lisätiedot

Digijohtajaksi! Digijohtaminen ja työhyvinvointi pk-yrityksissä

Digijohtajaksi! Digijohtaminen ja työhyvinvointi pk-yrityksissä Digijohtajaksi! Digijohtaminen ja työhyvinvointi pk-yrityksissä 14.3.2016-13.3.2019 Toimintalinja: 3. Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus Erityistavoite: 7.1. Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantaminen

Lisätiedot

MSD - Kliininen lääketutkimus. IROResearch Lokakuu 2015

MSD - Kliininen lääketutkimus. IROResearch Lokakuu 2015 MSD - Kliininen lääketutkimus IROResearch Lokakuu 05 CORP-6897-000 /05 TUTKIMUKSEN TOTEUTUS Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää lääkärien suhtautumista kliiniseen lääketutkimukseen. Tutkimuksen

Lisätiedot

Jaksamiskysely S-ryhmä 10/2016 Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt

Jaksamiskysely S-ryhmä 10/2016 Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Jaksamiskysely S-ryhmä 10/2016 Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Vastaus%: 54 Havaintoja A (omat esimiehet ja johto): 5/9 hakee tukea omasta esimiehestään, kun tarve siihen on. Reilu

Lisätiedot

Jaksamiskysely 10/2016 (netti) Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt

Jaksamiskysely 10/2016 (netti) Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Jaksamiskysely 10/2016 (netti) Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Vastaus%: 60 Havaintoja A (omat esimiehet ja johto): Reilu 3/7 hakee tukea omasta esimiehestään, kun tarve siihen on.

Lisätiedot

TÄHÄN TULEE JÄRJESTÖN NIMI. RAY tukee -barometri 2016

TÄHÄN TULEE JÄRJESTÖN NIMI. RAY tukee -barometri 2016 RAY tukee -barometri 2016 JÄRJESTÖTOIMINTAAN OSALLISTUMINEN 1. Kuinka usein olet osallistunut tämän sosiaali- ja terveysalan järjestön toimintaan 12 viime kuukauden aikana? Järjestöllä tarkoitetaan tässä

Lisätiedot

Viestinnällä lisäarvoa & tehokkuutta! Työyhteisöviestinnästä kriisi- ja muutosviestintään. Strategisesta vuoropuhelusta henkilöbrändäykseen.

Viestinnällä lisäarvoa & tehokkuutta! Työyhteisöviestinnästä kriisi- ja muutosviestintään. Strategisesta vuoropuhelusta henkilöbrändäykseen. Viestinnällä lisäarvoa & tehokkuutta! Työyhteisöviestinnästä kriisi- ja muutosviestintään. Strategisesta vuoropuhelusta henkilöbrändäykseen. Tutkittua tietoa & punnittuja näkemyksiä. Osallistu, innostu

Lisätiedot

Työhyvinvointikysely 2014. Henkilöstöpalvelut 2.1.2015

Työhyvinvointikysely 2014. Henkilöstöpalvelut 2.1.2015 RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ Työhyvinvointikysely 2014 Henkilöstöpalvelut 2.1.2015 Yleistä Työhyvinvointikyselyyn 2014 vastasi 629 työntekijää (579 vuonna 2013) Vastausprosentti oli 48,7 % (vuonna

Lisätiedot

Proaktiivinen työelämän kehittäminen kokemuksia kehittämistoiminnasta

Proaktiivinen työelämän kehittäminen kokemuksia kehittämistoiminnasta 7/2012 Proaktiivinen työelämän kehittäminen kokemuksia kehittämistoiminnasta pohjoissavo Lisätietoja antavat Ylä-Savon Kehitys Oy Projektipäällikkö Jari Parkkonen jari.parkkonen@yla-savo.fi +358 40 841

Lisätiedot

Työelämän asiantuntijoiden suorittama arviointi. w w w. h a m k. f i. Marjatta Kariniemi 25.2.2013

Työelämän asiantuntijoiden suorittama arviointi. w w w. h a m k. f i. Marjatta Kariniemi 25.2.2013 Koulutuksen työelämävastaavuus ja TKI-toiminnan hyödyntäminen opetuksessa Hämeen ammattikorkeakoulussa Pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulujen laatuvastaavien tapaaminen 25.2.2014 Työelämän asiantuntijoiden

Lisätiedot

Erilaisille oppijoille selkeyttä jatkosuunnitelmiin

Erilaisille oppijoille selkeyttä jatkosuunnitelmiin Erilaisille oppijoille selkeyttä jatkosuunnitelmiin Tiina Myllymäki Projektivastaava / Työhönvalmentaja 3kk Ohjaava työhönvalmennuspalvelu projekti 3kk Ohjaava työhönvalmennuspalvelu projekti (2015 2017)

Lisätiedot

Jytyn Keneen sinä luotat-kampanjakyselyn tuloksia, lokakuu 2013

Jytyn Keneen sinä luotat-kampanjakyselyn tuloksia, lokakuu 2013 Jytyn Keneen sinä luotat-kampanjakyselyn tuloksia, lokakuu 2013 Toteutimme syyskuussa 2013 jäsenillemme kyselyn liittyen mm. työhyvinvointiin, ajankohtaisiin työmarkkina-asioihin sekä luottamusmiestoimintaan.

Lisätiedot

Dialogin missiona on parempi työelämä

Dialogin missiona on parempi työelämä VIMMA 6.6. 2013 Dialogin missiona on parempi työelämä Amis-Dialogi yhdisti yritykset ja opiskelijat vuoropuheluun rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuuden työtä. Amis-Dialogia tehtiin isolla porukalla

Lisätiedot

Työelämä omiin käsiin: Erottaudu massasta, innostu ja tee unelmistasi totta!

Työelämä omiin käsiin: Erottaudu massasta, innostu ja tee unelmistasi totta! Työelämä omiin käsiin: Erottaudu massasta, innostu ja tee unelmistasi totta! Tuula Kurkisuo KM, Erityisopettaja,Tiimimestari Omnian ammattiopiston yrittäjyyspolkuvastaava TYÖTAITAJAHANKE, vastuuvalmentaja

Lisätiedot

Sporttimerkonomi - koulutus -

Sporttimerkonomi - koulutus - Tuntuuko sinusta, että tarvitset lisää osaamista tulevaisuuden haasteisiin infotilaisuus 20.5.2013 klo 17-19 Sporttimerkonomi - koulutus - Koulutusohjelma tähtää liiketalouden perustutkinnon, merkonomi,

Lisätiedot

Saarijärven elinkeinostrategia.

Saarijärven elinkeinostrategia. Saarijärven elinkeinostrategia www.ssypkehitys.fi Sisällys 1. Strategian iso kuva 2. Visio 3. Asiakkaat 4. Toiminnan tärkeimmät fokukset 5. Toimintatapa 6. Isot strategiset muutokset 7. Strategian sisällölliset

Lisätiedot

URHEILUN JA VALMENNUKSEN ARVOSTUS. Erkka Westerlund lepoaika.fi

URHEILUN JA VALMENNUKSEN ARVOSTUS. Erkka Westerlund lepoaika.fi URHEILUN JA VALMENNUKSEN ARVOSTUS Erkka Westerlund erkka.westerlund@ lepoaika.fi YKSI ELÄMÄ 5 v 60 v ---------- ---------------------- ------------- ---------------------------------- ------------? 4 +

Lisätiedot

Lapsen oma arvio päivähoidosta Päiväkodissa parasta on leikkiminen.

Lapsen oma arvio päivähoidosta Päiväkodissa parasta on leikkiminen. 23.10.2009 Kunnallisen päivähoidon laatukyselyjen tulokset kevät 2009 Lapsen oma arvio päivähoidosta Päiväkodissa parasta on leikkiminen. 23.10.2009 1 Ketkä käyttivät ja missä yhteydessä? Kysely tehtiin

Lisätiedot

SYNNYTYSKESKUSTELU. Kätilöopiston Sairaala synnytysosasto 14. 1/2015. N. Harjunen. M-L. Arasmo. M. Tainio.

SYNNYTYSKESKUSTELU. Kätilöopiston Sairaala synnytysosasto 14. 1/2015. N. Harjunen. M-L. Arasmo. M. Tainio. SYNNYTYSKESKUSTELU Kätilöopiston Sairaala synnytysosasto 14. 1/2015. N. Harjunen. M-L. Arasmo. M. Tainio. Synnytyskeskustelu käydään lapsivuodeosastoilla ennen perheen kotiutumista ja tähän hetkeen on

Lisätiedot

LAPSET PUHEEKSI KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA LASTENSUOJELUSSA

LAPSET PUHEEKSI KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA LASTENSUOJELUSSA LAPSET PUHEEKSI KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA LASTENSUOJELUSSA 24.2.2015 Salo Katri Inkinen, erityisperhetyöntekijä, Tl&p-menetelmäkouluttaja Lausteen perhekuntoutuskeskus, Vaalan Perheyksikkö, Turku MITEN KOULUTUSTA

Lisätiedot

Ylpeänä esittää: Tarinoita oppimisesta ja yrittäjyydestä

Ylpeänä esittää: Tarinoita oppimisesta ja yrittäjyydestä Ylpeänä esittää: Tarinoita oppimisesta ja yrittäjyydestä haluan lisää kokemusta lasten hoidosta, koska haluun kehittyä alan ammattilaiseksi. Haluan saada opiskelijana myös rahaa sellasella työllä mistä

Lisätiedot

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin.

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin. Yhdessä enemmän Ei jätetä ketään yksin. Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Vapaaehtoistoiminta ja auttaminen tuottavat iloa ja tekevät onnelliseksi Onnelliseksi voit tehdä monella tavalla. Yksi tapa on tulla

Lisätiedot

NextMakers-kasvuyritysbarometri. Julkaistu Microsoft Fluxissa

NextMakers-kasvuyritysbarometri. Julkaistu Microsoft Fluxissa NextMakers-kasvuyritysbarometri Julkaistu 9.2.2017 Microsoft Fluxissa NextMakers-kasvuyritysbarometri 1/2017 NextMakers-barometri käsittelee kasvuyrityksille kiinnostavia, ajankohtaisia aiheita. Ensimmäisen

Lisätiedot

Esimiestyö muutoksessa - oppimisverkosto

Esimiestyö muutoksessa - oppimisverkosto Esimiestyö Kevan Kaari-työpaja & Kunteko2020 14.4.2016 Helsinki, Paasitorni Oppimisverkosto Open space työskentelyn tulokset Kokemuksia verkostoista: olen ollut Hyödyllisissä verkostoissa Hyödyttömissä

Lisätiedot

Tutkimus tekstiiliteollisuusalan tilanteesta 2015. Pia Vilenius/Tekstiili, muoti ja kiertotalous?

Tutkimus tekstiiliteollisuusalan tilanteesta 2015. Pia Vilenius/Tekstiili, muoti ja kiertotalous? Tutkimus tekstiiliteollisuusalan tilanteesta 2015 Pia Vilenius/Tekstiili, muoti ja kiertotalous? 26.5.2015 YLEISTÄ TUTKIMUKSESTA Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää tekstiiliteollisuusalan tilannetta

Lisätiedot

VALMENNUKSELLA KIINNI ELÄMÄÄN VALMENNUSPAJA MAHIS AVAIN MAHDOLLISUUKSIIN

VALMENNUKSELLA KIINNI ELÄMÄÄN VALMENNUSPAJA MAHIS AVAIN MAHDOLLISUUKSIIN VALMENNUKSELLA KIINNI ELÄMÄÄN VALMENNUSPAJA MAHIS AVAIN MAHDOLLISUUKSIIN NUORTEN YSTÄVÄT Yli 100-vuotias oululainen kansalaisjärjestö Työtä heikoimmassa asemassa olevien lasten, nuorten ja perheiden hyväksi

Lisätiedot

Hallituksen yrittäjyyshanke

Hallituksen yrittäjyyshanke Hallituksen yrittäjyyshanke Valtion ja kuntien rooli elinkeinopolitiikassa / Kuntamarkkinat 14.9.2016 Teollisuusneuvos Ulla Hiekkanen-Mäkelä Yritys- ja alueosasto Yritysrakenne Suomessa Suomessa on 283

Lisätiedot

Kouluttaja: Mirja Heikkilä Vastuuhlö: Kaisu Lähteenmäki Toteutus: 2014

Kouluttaja: Mirja Heikkilä Vastuuhlö: Kaisu Lähteenmäki Toteutus: 2014 1 Lappeenrannan vertaisohjaajien kouluttaja koulutusten palautteet Kysely tehty 1/014 Kouluttaja: Mirja Heikkilä Vastuuhlö: Kaisu Lähteenmäki Toteutus: 014 Avita Kaveria hanke YHTEENVETO 1. Millä paikkakunnalla

Lisätiedot

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ.

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. Wulff-Yhtiöt Oyj rekrytointi p. 09 5259 0050 info@wulff.fi Myynti on työtä, jossa tuloksellisuus ja ihanuus on kiinni ennenkaikkea tekijänsä asenteesta!

Lisätiedot

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51)

Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51) Tiivistelmä opiskelijapalautteista (n=51) 1. Minkä vuoksi hakeuduit keskustelemaan Hyviksen kanssa? Opiskeluun liittyvät asiat (esim. ajanhallinta, opiskelutaidot, oppimisvaikeudet) 25 % Elämäntavat (esim.

Lisätiedot

Osalliseksi omaan lähiyhteisöön Susanna Tero, Malike-toiminta

Osalliseksi omaan lähiyhteisöön Susanna Tero, Malike-toiminta Osalliseksi omaan lähiyhteisöön 1.12.2015 Susanna Tero, Malike-toiminta Kun YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia koskeva sopimus saatetaan Suomessa voimaan. Sopimus laajentaa esteettömyyden ja saavutettavuuden

Lisätiedot

LUONNOS OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA

LUONNOS OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2013-2016 Koulutus ja tutkimus kehittämissuunnitelma 2012 2016 linjaa valtakunnalliset painopistealueet, jotka koulutuspoliittisesti on päätetty

Lisätiedot

Tukiohjelman vaikutukset irtisanottujen työllistymiseen ja hyvinvointiin

Tukiohjelman vaikutukset irtisanottujen työllistymiseen ja hyvinvointiin Tukiohjelman vaikutukset irtisanottujen työllistymiseen ja hyvinvointiin Anu Hakonen, Riitta Rönnqvist & Matti Vartiainen, Aalto-yliopisto Työsuojelurahaston Tutkimus tutuksi aamukahvitilaisuus 29.1.2016

Lisätiedot

Muutos ja minä. TEK/ Urailta Sirpa Etzell. AS3 Finland Oy

Muutos ja minä. TEK/ Urailta Sirpa Etzell. AS3 Finland Oy Muutos ja minä TEK/ Urailta 7.9.2015 17.00 19.30 Sirpa Etzell AS3 Finland Oy Pohjoismainen valmennusyritys Perustettu 1989 500 työntekijää ja sertifioitua valmentajaa Isoimmissa kaupungeissa paikalliset

Lisätiedot

Kysely Kansalaisareenan vapaaehtoisille

Kysely Kansalaisareenan vapaaehtoisille Kysely Kansalaisareenan vapaaehtoisille Kansalaisareena 2016 Järjestöasiantuntija Jokke Reimers Yleistä Kyselyn nimi Kysely Kansalaisareenan vapaaehtoisille Kyselyn vastausaika 1.12. 11.12.2015 Vastuuhenkilö

Lisätiedot

Valtakunnallinen vuokratyöntekijätutkimus 2007. Promenade Research Oy Pekka Harjunkoski Tutkimuspäällikkö 050-599 0079 pekka.harjunkoski@promenade.

Valtakunnallinen vuokratyöntekijätutkimus 2007. Promenade Research Oy Pekka Harjunkoski Tutkimuspäällikkö 050-599 0079 pekka.harjunkoski@promenade. Valtakunnallinen vuokratyöntekijätutkimus 2007 Promenade Research Oy Pekka Harjunkoski Tutkimuspäällikkö 050-599 0079 pekka.harjunkoski@promenade.fi Esityksen sisältö: Toteutus ja menetelmä 3 Tutkimuksen

Lisätiedot

Antavatko Kelan standardit mahdollisuuden toteuttaa hyvää kuntoutusta mielenterveysongelmaisille? Anne Lemmetty

Antavatko Kelan standardit mahdollisuuden toteuttaa hyvää kuntoutusta mielenterveysongelmaisille? Anne Lemmetty Antavatko Kelan standardit mahdollisuuden toteuttaa hyvää kuntoutusta mielenterveysongelmaisille? 15.10.2013 Anne Lemmetty Antavatko Kelan standardit mahdollisuuden toteuttaa hyvää kuntoutusta mielenterveysongelmaisille?

Lisätiedot

PK 22.8.2014. Kysely lastensuojelutarpeen selvitysvaiheen yhteistyötahoille Neuvolat ja varhaiskasvatus Päijät-Häme, kevät 2014

PK 22.8.2014. Kysely lastensuojelutarpeen selvitysvaiheen yhteistyötahoille Neuvolat ja varhaiskasvatus Päijät-Häme, kevät 2014 Kysely lastensuojelutarpeen selvitysvaiheen yhteistyötahoille Neuvolat ja varhaiskasvatus Päijät-Häme, kevät 2014 Kyselyn taustaa - Toiveet ja tarpeet yhteistyön tiivistämiseen ja yhteiseen toimintamalliin

Lisätiedot

Porvoolaisten yrittäjien hyvinvointi sekä neuvonta- ja tukipalvelut

Porvoolaisten yrittäjien hyvinvointi sekä neuvonta- ja tukipalvelut Porvoolaisten yrittäjien hyvinvointi sekä neuvonta- ja tukipalvelut Selvitys Porvoon nuorkauppakamari yhteistyössä Porvoon Yrittäjät Lähtökohta Porvoolaisille yrittäjille suunnatussa kyselyssä lähtökohta

Lisätiedot

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Nuoruus - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere 17.3.2012 Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Millainen nuori olen? Pienryhmäkeskustelujen yhteenveto Mitä itsestäni ajattelen? Ahdistusta ja kamppailua itsensä

Lisätiedot

HYVINVOIVA SIHTEERI. Haasta itsesi huipulle seminaari Tapio Koskimaa Työhyvinvointipäällikkö

HYVINVOIVA SIHTEERI. Haasta itsesi huipulle seminaari Tapio Koskimaa Työhyvinvointipäällikkö HYVINVOIVA SIHTEERI Haasta itsesi huipulle seminaari 23.9.2016 Tapio Koskimaa Työhyvinvointipäällikkö SIHTEERI 2 26.9.2016 SIHTEERI ENNEN Kun esimies tuli aamulla töihin, hänen sihteerinsä oli ovella vastassa

Lisätiedot

Työtä nuorille ja hyvinvointia ikääntyneille kulttuurista- hanke

Työtä nuorille ja hyvinvointia ikääntyneille kulttuurista- hanke Työtä nuorille ja hyvinvointia ikääntyneille kulttuurista- hanke Toivotamme hyvää kesää ja kiitämme yhteistyöstä tästä on kiva jatkaa. Eri puolella Kaakkois-Suomea pilotoitiin luovia osallistavia ryhmätoimintoja

Lisätiedot

Iloa ja kannustusta elintapoihin Miksi, miten ja kenelle? + Neuvokas perhe kortin käyttöharjoitus

Iloa ja kannustusta elintapoihin Miksi, miten ja kenelle? + Neuvokas perhe kortin käyttöharjoitus Iloa ja kannustusta elintapoihin Miksi, miten ja kenelle? + Neuvokas perhe kortin käyttöharjoitus Missä Neuvokas perhe työvälineet ja ideologia voivat auttaa ammattilaista? Asiakas ei ymmärrä miten tärkeä

Lisätiedot