UUDEN TESTAMENTIN TUOLI ALTTARIT KAHDEKSAN HENKILÖN, JOTKA OVAT TAVANNEET JEESUKSEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "UUDEN TESTAMENTIN TUOLI ALTTARIT KAHDEKSAN HENKILÖN, JOTKA OVAT TAVANNEET JEESUKSEN"

Transkriptio

1 UUDEN TESTAMENTIN TUOLI ALTTARIT KAHDEKSAN HENKILÖN, JOTKA OVAT TAVANNEET JEESUKSEN 1. JEESUKSEN ÄITI MARIA - Maria oli nuori neito, kun hän sai erityisen tehtävän - Eräänä yönä enkeli ilmestyi Marialle ja kertoi että hän on odotetun Messiaan äiti - Maria ihmetteli kovasti sillä se ei ollut mahdollista - Mariaa pelotti, sillä hän oli vasta kihloissa Joosefin, Nasaretilaisen puusepän kanssa - Kun Marian synnyttämisen hetki läheni piti Marian ja Joosefin lähteä kirjoittautumaan verokirjaan Juudean Betlehemin kaupunkiin, Joosefin suvun mukaan - Matka oli pitkä ja raskas, vauva Marian vatsassa väsytti häntä, matkalla heillä oli apunaan aasi, välillä Maria käveli ja välillä ratsasti aasilla ja käveli ja ratsasti taas - Betlehemissä Marian synnyttämisen aika tuli Luuk. 2 (Jeesuksen kynttilä syttyy) - Maria sai seurata poikaansa läpi Jeesuksen elämän - Maria oli mukana kun Jeesus opetti synagoogissa - Hän oli mukana kun Jeesus teki ihmeitä ihmisten keskellä - Maria oli paikalla kun Jeesus kuoli ristillä Luuk.1: (Enkeli ilmoittaa Jeesuksen syntymästä) Luuk.2: 1-20 (Jeesuksen syntymä) Matt.2:1-12 (Idän tietäjät) Matt.2:13-15 (Pako Egyptiin) Matt.2:16-18 (Betlehemin lastenmurha) Matt.2:19-23 (Paluu Egyptistä)

2 2. JOHANNES KASTAJA - Johannes oli Jeesuksen kanssa saman ikäinen, hän oli Jeesuksen sukulainen - Kun Jeesuksen äiti Maria oli saanut tietää odottavansa vauvaa oli hän mennyt tätinsä Elisabetin luo ja kertonut suuren uutisen. Elisabeth odotti myös lasta, joka silloin kääntyi äitinsä vatsassa, näin kerrotaan tuo lapsi oli Johannes - Jeesus kaksitoista vuotiaana temppelissä, pääsiäisjuhlat - Johannes oli huutava ääni erämaassa, erakko ja erilainen kuin muut - Hän kertoi Messiaan jo tulleen ja kehotti ihmisiä uskomaan häneen ja ottamaan kasteen siksi häntä sanottiin Johannes Kastajaksi - Eräänä päivänä tuli Jeesus Johanneksen luo ja pyysi kastetta, Johannes vastusteli sanoen ettei kelpaa edes Jeesuksen jalkoja pesemään - Jeesus kehotti Johannesta kuitenkin kastamaan hänet, jotta kävisi niin kuin oli kirjoitettu Kaste veden ääni malja - Kun Jeesus oli kastettu lähetti Jumala Pyhän Henkensä kyyhkysen muodossa Jeesuksen luo ja taivaasta kuului ääni Tämä on minun rakas poikani, johon Minä olen mieltynyt Kyyhkynen ja Jumalan ääni (thonder power) - Kun Jeesus oli kastettu lähti hän rukoilemaan erämaahan, hän oli siellä 40 päivää. Erämaassa Jeesuksella oli erilaisia kiusauksia, raamattu kertoo miten häntä koiteltiin. Erämaa ja kiusaukset (kivet) - Johannes Kastaja oli myös ensimmäinen uskonsa puolesta kuollut ihminen, eli marttyyri. Kerrotaan että Johannes oli vangittuna Herodeksen linnassa ja Herodes lupasi tanssijalle mitä vain jos tämä tanssisi Herodekselle. Niinpä tanssija pyysi Johannes Kastajan päätä, vadilla. Luuk.1:12-25 (Enkeli ilmoittaa Johannes Kastajan syntymän) Luuk.1:39-45 (Elisabethin ja Marian kohtaaminen) Luuk.2:41-52 (Jeesus kaksitoistavuotiaana temppelissä) Matt.3:1-12 (Johannes Kastaja) Matt.3:13-17 (Jeesuksen kaste) Matt.4:1-11 (Kiusaaja koittelee Jeesusta) Matt.14:1-12 (Johannes Kastajan mestaus)

3 3. PIENIPOIKA GALILEAJÄRVELLÄ - Olen poika joka tapasi Jeesuksen Galileajärven rannalla, kun Hän oli siellä opettamassa - Jeesus opetti ihmisiä kaikkialla ja ihmiset seurasivat Häntä kaikkialle - Sinä päivänä Hän oli opettanut jo pitkään, minäkin olin kulkenut ihmisjoukon mukana Jeesusta kuunnellen - Meitä oli hirveän paljon, sanoivat että viisi tuhatta kuulin ettei ihmisillä ollut mitä syödä ja Jeesuksen opetuslapset kyselivätkin mitä ruokaa meillä on mukanamme - Minulla oli viisi leipää ja kaksi kalaa, annoin ne opetuslapsille kun he pyysivät - Silloin näin kuinka Jeesus otti leivät ja kalat, siunasi ne ja jakoi astioihin se oli ihmeellistä tapahtui ihme viidestä leivästäni ja kalastani riitti ja riitti, kaikki ihmiset saivat syödä ja palasia jäi vielä jäljellekin opetuslapset keräsivät ylimääräiset palat ja niitä tuli kuulemma kaksitoista korillista - Jeesus oli hyvin erikoinen mies Hän jotenkin suhtautui meihin lapsiin erilailla kuin muut aikuiset Jeesus puhui meille ja kuunteli meitä kerran Hän oli nuhdellut jopa opetuslapsiaan, kun he olivat kieltäneet äitejä päästämästä lapsi Jeesuksen luokse silloin Jeesus oli sanonut sallikaa lasten tulla minun luokseni sillä heidän kaltaistensa on Joh.6:1-15 (Jeesus ruokkii viisituhatta miestä) Matt.19:13-15 (Jeesus siunaa lapsia)

4 4. SAKKEUS - Sakkeus oli bublikanien esimies. Bublikaanit olivat veronkerääjiä, jotka ottivat hallitsijalle kuuluvat tullimaksut kaupunkien porteilla. Heillä oli huono tapa ottaa vähän enemmän kuin kuului ja siksi heitä vihattiin ja halveksittiin. - Sakkeus oli hyvin pienikokoinen mies, lyhyt kasvuinen. - Olin kuullut kerrottavan Jeesuksesta, tuosta ihmeitä tekevästä erikoisesta opettajasta. Hän oli tulossa Jerikoon, kotikaupunkiini halusin ehdottomasti nähdä hänet, tuo päivä muutti elämäni - Jeesus tuli Jerikoon ja kulki kaupungin halki. Joka paikassa missä hän kulki oli valtavasti ihmisiä, jotka halusivat nähdä hänet. Siellä oli äitejä lapsineen, fariseuksia eli opettajia, lääkäreitä, puuseppiä, kalastajia Minäkin halusin nähdä, mikä mies Jeesus oli, mutta - Koska Sakkeus oli pieni ei hän voinut nähdä ihmisjoukon takaa, niinpä hän juoksi jonkin matkaa edemmäs ja kiipesi metsäviikunapuuhun nähdäkseen Jeesuksen. Jeesuksen tullessa puun kohdalle, Hän pysähtyi, katsoi ylös puuhun ja sanoi: "Sakkeus, tule kiireesti alas. Tänään minun on määrä olla vieraana sinun kodissasi." - Sakkeus tuli kiireesti alas ja otti iloiten Jeesuksen vieraakseen. Kun ihmiset näkivät tämän, he sanoivat paheksuen: "Syntisen miehen talon hän otti majapaikakseen." Mutta Sakkeus sanoi Herralle kaikkien kuullen: "Herra, näin minä teen: puolet omaisuudestani annan köyhille, ja keneltä olen liikaa kiskonut, sille maksan nelinkertaisesti takaisin." Sen kuultuaan Jeesus sanoi häneen viitaten: "Tänään on pelastus tullut tämän perheen osaksi. Onhan hänkin Abrahamin poika. Juuri sitä, mikä on kadonnut, Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan." - Se päivä muutti elämäni, Jeesus hyväksyi minut sellaisena kuin olen ja kohteli minua kunnioittavasti. Hän oli ihmeellinen sillä hän arvosti ja rakasti kaikkia samalla tavalla. Hän myös käski kaikkien ihmisten rakastaa toisiaan ja tehdä toisille hyvää kaikessa. Hänen opetuksensa ihmisten kanssa elämisestä ovat nyt elämäni ohjenuorina. - Jeesus antoi meille ihmisille uuden käskyn, joka on kaikkien kymmenen käskyn yhteen liittäminen ja niitä suurempi. - Rakkauden kaksoiskäsky: Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Luuk.19:1-10 (Jeesus ja Sakkeus) Mark.28:28-34 (Kysymys tärkeimmästä käskystä, Rakkauden kaksoiskäsky)

5 5. Puutarhanhoitaja - Olen töissä Getsemanen puutarhassa. olen puutarhan hoitaja ja kerronpa teille, mitä muistan Jeesuksesta - Viikon ensimmäisenä päivänä sunnuntaina Jeesus tuli opetuslastensa kanssa tänne Jerusalemiin pääsiäisjuhlille. Ihmiset olivat kuulleet hänen tulevan ja kansa kokoontui odottamaan Jeesusta Jerusalemiin johtavan tien varteen odotimme hänen olevan tuleva kuninkaamme Jeesus tuli ratsastaen aasin varsalla, me laskimme hänen eteensä tielle vaatteita ja palmunoksia ja huusimme Hoosianna, Auta kuningas, se on tapamme tervehtiä kuningasta. - Sen viikon aika kuulin Jeesuksen opettaneen ihmisiä eri puolilla kaupunkia. Hänen opetuksensa poikkesi fariseusten, varsinaisten uskonnonopettajiemme opetuksesta Opettaessaa Jeesus puhui vertauksin ja kehoittaen meitä toimimaan uusilla tavoilla. Hän puhui hyljättyjen ja halveksittujen ihmisten kanssa ja käski rakastaa vihollisiamme. - Kuulin hänen riehuneen temppelissä ja rikkoen temppelin pihalla olevat myyntikojut ja pöydät. Jeesus teki myös ihmetekojaan; paransi sairaita ja ajoi pois pahoja henkiä. Tämä kaikki sai papit ja fariseukset raivon valtaan, he halusivat tuhota Jeesuksen ennen kuin hän saa enempi ihmisiä seuraajakseen. - Tuo viikko oli pääsiäisviikko, jota me juutalaiset vietämme Egyptin orjuudesta vapautumisen muistojuhlana ja vanhan tavan mukaan torstaina syötiin pääsiäisateria. - Aterian jälkeen Jeesus tuli tänne puutarhaan yhdessä joidenkin opetuslastensa kanssa. Hän oli jotenkin surullinen. Hän jätti opetuslpset tuonne kauemmaksi ja pyysi heitä vartioimaan ettei kukaan häiritsisi häntä. Itse hän tuli tänne syvemmälle puutarhaan, missä hänellä oli tapana rukoilla yksinään. - Oli lähella ja kuulin kun hän huusi ja rukoili Jumalaa Isä ota minulta pois tämä malja tapahtukoon sinun tahtosi. - En muista kuinka kauan Jeesus rukoili, mutta kun hän palasi opetuslastensa luokse he nukkuivat. Jeesus nuhteli heitä ja sanoi: Hetki on tullut. Ihmisen Poika annetaan syntisten käsiin. Nosukaa, nyt me lähdemme. Minun kavaltajani on jo lähellä. - Sitten näin kuinka sinne tuli Juudas Iskariot, yksi hänen kadestatoista opetuslapsestaan yhdssä sotilaiden ja kansan vanhimpien kanssa. Juudas tuli Jeesuksen luo antaakseen hänelle postisuudelman, silloin Jeesus sanoi: Suudelmallako sinä kavallat ihmisen Pojan? - Silloin syntyä hälinää ja yksi Jeesuksen seuralaisita otti miekan sivaltaen sillä sotilaan korvan irti. Jeesus nuhteli häntä, ottikorvan ja asetti sen paikoilleen parantaen sotilaan. - Silloin näin Jeesuksen viimeisen kerran, täältä Getsemanesta he veivät hänet kuulusteltavaksi ja tuomittavaksi. - Myöhemmin kuulun, että tuo opetuslapsi Juudas li kavaltanut Jeesuksen 30 hopearahasta. Juudas katui tekoaan, heitti rahat menemään, mutta se ei auttanut hän menetti järkensä. Raamatun kohdat Mark.14:32-42 (Jeesus rukoilee Getsemanessa) Luuk. 22:47-53 (Jeesuksen vangitseminen)

6 6. Simon Kyreniläinen - Sain tavata Jeesuksen hyvin surullisissa merkeissä Oli pääsiäisviikon perjantai ja huhu Jeesus Nasaretilaisen vangitsemisestaan kiersi Jerusalemissa. Kansa oli kokoontunut maaherra Pilatuksen palatsin pihamaalle kuulemaan miten maaherra tuomitsisi Jeesksen. - Edellisenä iltana olivat sotilaat vanginneet Jeesuksen ja tuoneet hänet juutalaisten ylipappien ja kansan vanhimpien kuulusteltavaksi. He tuomitsivat Jeesuksen Jumalan pilkasta, he pilkkasivat Jeesusta, sylkivät hänen päälleen ja ruoskivat häntä. - Jeesus tuotiin Pilatuksen luokse tuomittavaksi. Kansa huusi Jeesukselle ristikuolemaa, joka on pahojen rikoksen tekijöiden tuomio. En ymmärtänyt miksi, sillä eihän Jeesus ollut tehnyt pahaa kenellekään. - Pilatus kuulusteli Jeesusta, eikä löytänyt syytä tuomiota häntä kuolemaan ristillä niin kuin juutalaiset ylipapit, fariseukset ja kansa vaati. - Tapana oli, että pääsiäisjuhlien aikaan vapautettiin yksi tuomituista. Pilatus antoi kansan valita moninkertaisen murhamiehen Barabbaan ja Jeesuksen välillä. Kansa huusi vapauta Barabbas, ristiin naulitse Jeesus Nasaretilainen. - Pilatus suostui kansan tahtoon, mutta siinä kaikkien edessä hän pesi kätensä sanoen: Minä olen viaton tämän miehen vereen. - Sieltä palatsilta alkaa tuskien tie, Via Dolorosa, joka vie Golgatalle, pääkallopaikalle, jossa ristiinnaulitseminen tapahtuu. Tapana oli, että tuomitut kulkevat halki kaupungin omaa ristiään kantaen. Niin Jeesuksenkin kuului tehdä. Hän oli ruoskittu ja hakattu ja voimaton jo lähtiessään. Hän raahasi ristiään ja ihmiset pilkkasivat, seurasin hänen tietään väkijoukossa. Jeesus kaatui useita kertoja suuren ristin painosta ja sitten hän ei enää jaksanut nousta ylös. - Silloin sotilas pysäytti minut ja käski minun kantaa ristiä Jeesuksen puolesta. Se oli hirveää ihmiset tungeksivat ympärillä, huusivat ja herjasivat. Jeesus kulki hiljaa edelläni. Minä kannoin painavaa ristiä ja painoin pääni alas, näin vain kivisen hiekkatien, Via Dolorosan. - Viimein saavuimme Golgatalle. Jeesus naulittiin ristille, kahden rikollisen kanssa. Ristiin pään yläpuolelle oli tapana kirjoittaa tuomiosyy. Jeesuksen pään yläpuolella luki INRI, Jeesus Nasaretilainen juutalaisten kuningas. Hänen päässään oli piikikäs orjantappurakruunu ja hänen ohimoiltaan tippui verta. Tuntui kaamealle seistä siellä, katsoa Jeesuksen kärsimystä ja kuulla ihmisten raivoavan. Minusta Jeesus oli syytön. - Näin ristin juurella myös Jeesuksen äidin ja joitakin ketkä olivat aina hänen mukanaan. - Kuudennella tunnilla keskellä päivää tuli yhtäkkiä pimeys. Pimeys tuli koko maan ylle ja sitä kesti aina yhdeksänteen tuntiin saakka. Silloin temppelin väliverho repesi kahtia ja me tavalliset ihmisetkin saatoimme nähdä temppelin tärkeimpään, pyhimpään osaan jonne meillä ei aiemmin ollut lupa nähdä. Silloin Jeesus huusi kovalla äänellä: Isä sinun käsiisi minä annan henkeni. Näin Jeesus kuoli. Kun sotilaiden johtaja näki kaiken tämän, hän sanoi: Tämä mies oli todella viaton. - Kuulin heidän ottaneen Jeesuksen ristiltä ja haudanneen hänet suureen kalliohautaan Jerusalemin kaupungin laidalle. Haudan suulle vieritettiin valtavan suuri kivi. Jeesus oli sanonut nousevansa kuolleista. Kansan johtajat pelkäsivät, että hauta ryöstettäisiin ja siksi sinne asetettiin sotilas vartioimaan. - Sinä iltana mieleni oli raskas käydessäni nukkumaan ja odottamaan lauantaipäivää, sabattia, meidän juutalaisten pyhäpäivää, jolloin emme tee työtä. Mark.15:1 (Jeesus luovutetaan Pilatukselle) Matt.27:11-26 / Luuk.22:66-71 (Jeesuksen kuulustelu ja tuomio) Mark.15:16-20 / Luuk.22:63-65 (Jeesus sotilaiden pilkattavana) Mark.15:21-32 (Ristin kantaminen ja ristiin naulitseminen) Joh.19:25-27 (Jeesuksen äiti ristin juurella) Luuk.23:44-49 / Matt.27:45-54 (Jeesuksen kuolema) Mark.15:42-47 (Jeesuksen hautaaminen)

7 7. Pietari - Tapasin Jeesuksen ensimmäisen kerran Galileajärvellä, kun oli kalastamassa veljeni Andreaksen kanssa. Olemme ammatiltamme kalastajia. Eräänä päivänä Jeesus tuli luoksemme ja sanoi: Lähtekää mukaani, minä teen teistä ihmistenkalastajia. Me jätimme verkot ja lähdimme seuraamaan Jeesusta. Siitä asti kuljin hänen kanssaan. Jotain ihmeellistä hänessä oli, kun hän sai meidätkin toimimaan heti sillä tavalla. - Jeesus oli hyvin erikoinen ystävä, koskaan ei tiennyt mitä hän seuraavaksi tekisi. Kerran hän tuli luoksemme kävellen veden päällä. Toisen kerran hän nukkui hirveässä myrskyssä ja suuttui meille kun hädissämme menimme herättämään hänet, sanoi vain: Mitä te pelkäätte, minähän olen teidän kanssa!, sitten hän nosti käden ja myrsky tyyntyi. Hän teki ihmeitä ja rikkoi juutalaisten lakia vastaan mm. parantamalla sabattina. Hän meni niiden luokse joita olimme tottuneet varomaan esim. sairauden vuoksi. Hän jutteli hyljeksittyjen ja syntisten kanssa, herätti kuolleita, puhutteli pahoja henkiä ja väitteli juutalaisten opettajien kanssa. Hän tuntui rakastavan kaikkia, mutta kansan johtajat eivät voineet sietää häntä ja siksi hänen kuolemansa pelotti meitä hänen opetuslapsiaan. Kohdistuisiko nyt kansa viha meihin? - Jeesus oli kuollut ristillä perjantaina, lauantai oli sabatin päivä jolloin emme saada tehdä mitään. Siksi olimme yhdessä, piileksimme muilta ja meitä pelotti, Jeesus ei ollut enää turvanamme. Emme jaksaneet luottaa hänen lupaukseensa kuolleista nousemisesta. Odotimme seuraavaa päivää sunnuntaita, jolloin voisimme mennä öljyämään hänen ruumiinsa vanhan tavan mukaan. - Varhain kolmannen päivän aamuna, sunnuntaina haudalle lähti naisia tuoksuöljyn kanssa. Myöhemmin he kertoivat meille miettineensä kuinka vierittäisivät kiven haudan suulta. Mutta heidän sinne tultuaan kivi olikin poissa ja enkeli kysyi heiltä: Miksi etsitte elävää kuolleiden joukosta, ei Hän ole täällä. Hän on noussut ylös. - Yllätyimme kovasti, kun naiset juoksivat haudalta luoksemme kertomaan, että Jeesus on noussut kuolleista. Silloin minäkin lähdin sinne. Tapasin Jeesuksen matkalla haudalle, mutten heti tuntenut Häntä. Siinä Hän kuitenkin oli, elävänä. - Hän oli kanssamme vielä 40 päivää. Opetti meitä ja kertoi meille Pyhästä Hengestä, jonka olisimme saava ja joka toimisi meidän ohjaajana ja puolustajana tulevaisuudessa, Jeesuksen mentyä taivaaseen. Jeesus näytti meille haavansa. - Hän mursi leivän, niin kuin oli tehnyt viimeisellä yhteiselle ateriallamme pääsiäisjuhlien aikaan. Hän oli kehottanut meitä muistamaan häntä murtamalla leipää ja jakamalla viinin. Näin me teemme yhä edelleen. Jeesus jätti meille muistoateriansa ehtoollisen, jossa Hän on salatulla tavalla läsnä. - Yhtenä päivänä menimme Galileaan vuorelle, siellä Hän antoi meille tehtävän ja nousi ylös taivaaseen. Hän sanoi meille: Menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni. Kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa ja katso minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti. - Jeesuksen noustua Isänsä luokse taivaaseen. Me Hänen seuraajansa olimme yhdessä koolla ja muistelimme Hänen lupausta puolustajasta, Pyhästä Hengestä. - Eräänä päivänä tapahtui jälleen outoja, se päivä oli helluntai. Olimme kaikki paikalla kun yht äkkiä kuului kohahdus kuin olisi käynyt raju tuulenpuuska. Tulen lieskoja ilmesty i kuin tyhjästä, ne laskeutuivat meidän päällemme ja me saimme luvatun Pyhän Hengen. Osa meistä puhui vierailla kielillä, osa pystyi parantamaan sairaita, toiset opettamaan ja toiset profetoimaan eli kertomaan mitä tulevaisuudessa tulisi tapahtumaan. Silloin tiesimme, että Jeesus ei jättänyt meitä yksin ja saimme rohkeuden tehdä sitä työtä johon Hän meidät lähetti

8 - Siitä asti olen kulkenut ihmisten joukossa ja kertonut Jeesuksesta, kastanut ihmisiä ja opettanut heille mitä Jeesus opetti meille ja jakanut ehtoollista. Mark.1:16-20 (Pietarin kutsuminen) Mark.14:22-25 / Luuk.22:19-20 / 1.Kor.11: (Ehtoollisen asettaminen, muistoateria) Luuk.24:1-9 (Naiset menevät haudalle) Mark.16:12-14 (Jeesus ilmestyy opetuslapsilleen) Matt.28:18-20 (Lähetyskäsky) Apt.1:9 (Jeesus otetaan taivaaseen) Apt.2: Sinä - Tällä tuolilla istut sinä. Jeesus on kutunut meidät kaikki ystävikseen. Kasteessa meidät on liitetty Jeesuksen Kristuksen kirkon jäseniksi. - Kirkko kutsuu meitä kaikkia yhteen kuulemaan Jeesuksesta, voimme lukea hänestä raamatusta ja monista muista kirjoista. Saamme osallistua ehtoolliselle, sitten kun olemme saaneet ehtoollisopetusta. - Rukouksessa voimme puhua Jeesuksen, Jumalan kanssa. Jeesus opetti meille yhden erityisen rukouksen, Isä Meidän rukouksen. Matt.6:9-13 (Isä Meidän rukous)

Nettiraamattu. lapsille. Ensimmäinen

Nettiraamattu. lapsille. Ensimmäinen Nettiraamattu lapsille Ensimmäinen pääsiäinen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Getsemane-niminen puutarha, yrttitarha Öljymäellä. b) Ajallinen yhteys

Lisätiedot

Jeesus söi viimeisen aterian oppilaittensa kanssa. Aterialla Jeesus otti leivän, mursi siitä palan ja kiitti.

Jeesus söi viimeisen aterian oppilaittensa kanssa. Aterialla Jeesus otti leivän, mursi siitä palan ja kiitti. Viimeinen ateria Jeesus sanoi oppilailleen: - On tullut minun aikani mennä pois. Jeesus tarkoitti, että hän kuolee pian. Oppilailleen Jeesus lupasi: - Minä olen aina teidän kanssanne. Älkää olko surullisia.

Lisätiedot

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Nettiraamattu lapsille Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies Nettiraamattu lapsille Jumalan lähettämä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ruokkii 5000 ihmistä

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Nettiraamattu lapsille Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Lisätiedot

PÄÄSIÄISAAMUNA. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui: Jerusalemissa

PÄÄSIÄISAAMUNA. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui: Jerusalemissa Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) PÄÄSIÄISAAMUNA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui: Jerusalemissa b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Jeesus oli kuollut ja haudattu

Lisätiedot

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ?

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? 1. Kertomuksen taustatietoja a) Vieraat termit Synti on Jumalan käskyjen rikkomista. Raamattu nimittää sitä mm. laittomuudeksi,

Lisätiedot

1. OMA USKONTONI PERHEESSÄ JA KOULUSSA

1. OMA USKONTONI PERHEESSÄ JA KOULUSSA 1. OMA USKONTONI PERHEESSÄ JA KOULUSSA Kun olet koulussa oman uskonnon oppitunnilla, opit ortodoksiseen uskontoon kuuluvia asioita. Tässä jaksossa tutustut ortodoksisuuteen kodeissa ja lähiympäristössäsi.

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Ensimmäinen

Nettiraamattu lapsille. Ensimmäinen Nettiraamattu lapsille Ensimmäinen pääsiäinen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2009 Bible for

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Seurakunnan synty. Kertomus 55/60.

Nettiraamattu lapsille. Seurakunnan synty. Kertomus 55/60. Nettiraamattu lapsille Seurakunnan synty Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Ruth Klassen Suomi Kertomus 55/60 www.m1914.org Bible for Children, PO Box

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Seurakunnan synty

Nettiraamattu. lapsille. Seurakunnan synty Nettiraamattu lapsille Seurakunnan synty Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Story 36 of 60. www.m1914.org

Story 36 of 60. www.m1914.org Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot Kääntäjä: Kati Hämäläinen Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Suomi Story 36 of 60 www.m1914.org Bible for Children, PO Box 3, Winnipeg, MB R3C 2G1 Canada

Lisätiedot

JEESUS PILATUKSEN JA HERODEKSEN EDESSÄ

JEESUS PILATUKSEN JA HERODEKSEN EDESSÄ Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS PILATUKSEN JA HERODEKSEN EDESSÄ 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Jeesus Herodeksen

Lisätiedot

JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN

JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Jerikon kaupungin lähellä. Jeriko on Juudeassa oleva kaupunki

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Seurakunnan synty

Nettiraamattu lapsille. Seurakunnan synty Nettiraamattu lapsille Seurakunnan synty Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

PIETARI KIELTÄÄ JEESUKSEN

PIETARI KIELTÄÄ JEESUKSEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) PIETARI KIELTÄÄ JEESUKSEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Jerusalemissa, temppelin lähellä, Ylimmäisen papin palatsin pihalla.

Lisätiedot

Tulkaa, juokaa kuolemattomuuden

Tulkaa, juokaa kuolemattomuuden Tulkaa, juokaa kuolemattomuuden lähteestä "Jumalanpalvelus - seurakunnan elämän lähde Keminmaan seurakunnan ja Hengen uudistus kirkossamme ry:n talvitapahtuma 23.-25.1.2009 Reijo Telaranta 1. Aterian aikana

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa

Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa Nettiraamattu lapsille Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Viisas kuningas Salomo

Nettiraamattu lapsille. Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen syntymä

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen syntymä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen syntymä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Kati Hämäläinen Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012

Lisätiedot

MESSU SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan. I Johdanto. 1.

MESSU SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan. I Johdanto. 1. MEU ELKOMUKAUTU virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Alkuvirsi 2. Alkusiunaus L Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen, aamen,

Lisätiedot

PIETARI JA JOHANNES JUOKSEVAT HAUDALLE

PIETARI JA JOHANNES JUOKSEVAT HAUDALLE Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) PIETARI JA JOHANNES JUOKSEVAT HAUDALLE 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka: Edelleen ollaan Jeesuksen tyhjällä haudalla. b) Ajallinen

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Nettiraamattu lapsille Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

JOHANNES KASTAA JEESUKSEN

JOHANNES KASTAA JEESUKSEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) JOHANNES KASTAA JEESUKSEN Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Betaniassa, se on paikkakunta Pereassa

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka Kirkkovuosi Adventti aloittaa kirkkovuoden. Ensimmäisenä adventtina lauletaan Hoosianna ja sytytetään ensimmäinen kynttilä, toisena toinen, kolmantena kolmas ja neljäntenä neljäs kynttilä. Adventti, Adventus

Lisätiedot

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille Matt. 11:28-30 Väsyneille ja stressaantuneille Tulkaa minun luokseni.. ..kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat.. Minä annan teille levon. Matt. 11:29-30..Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja oppikaa minusta:

Lisätiedot

Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo

Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo (Matt 16:18) Ja mina sanon sinulle: Sina olet Pietari, ja ta lle kalliolle mina rakennan seurakuntani, eiva tka tuonelan portit sita voita. (Matt

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Vainoajan tie saarnaajaksi

Vainoajan tie saarnaajaksi Nettiraamattu lapsille Vainoajan tie saarnaajaksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Lisätiedot

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Getsemane-niminen puutarha, yrttitarha Öljymäellä. b) Ajallinen

Lisätiedot

Luuk.24:13-35, Pääsiäinen

Luuk.24:13-35, Pääsiäinen Luuk.24:13-35, Pääsiäinen Luuk.24:13-35: Samana päivänä oli kaksi opetuslasta menossa Emmaus-nimiseen kylään, jonne on Jerusalemista noin kahden tunnin kävelymatka*. 14. He keskustelivat kaikesta siitä,

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 49/52 MARIA MAGDALEENA SAA NÄHDÄ JEESUKSEN

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 49/52 MARIA MAGDALEENA SAA NÄHDÄ JEESUKSEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) MARIA MAGDALEENA SAA NÄHDÄ JEESUKSEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Yhä ollaan Jeesuksen tyhjällä haudalla. b) Ajallinen yhteys

Lisätiedot

JEESUS OPETTAA JA PARANTAA GALILEASSA

JEESUS OPETTAA JA PARANTAA GALILEASSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS OPETTAA JA PARANTAA GALILEASSA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Kapernaumissa, synagoogassa

Lisätiedot

+ SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + PERUSOHJEET:

+ SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + PERUSOHJEET: 1 + SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + Nimesi: Osoitteesi: Puhelinnumerosi: PERUSOHJEET: Seurakunnan toimintaan tutustumista varten käyt 3-4 kertaa itsenäisesti jumalanpalveluksessa

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Ruth Klassen Suomi Kertomus 22/60 www.m1914.org Bible for Children, PO Box

Lisätiedot

UUSI TESTAMENTTI AVAUTUU, osa 58ms. JOHANNEKSEN EVANKELIUMI 2 (jatk.) JEESUKSEEN USKOMINEN LOGOKSENA 1. ELÄMÄ / KUOLEMA

UUSI TESTAMENTTI AVAUTUU, osa 58ms. JOHANNEKSEN EVANKELIUMI 2 (jatk.) JEESUKSEEN USKOMINEN LOGOKSENA 1. ELÄMÄ / KUOLEMA UUSI TESTAMENTTI AVAUTUU, osa 58ms JOHANNEKSEN EVANKELIUMI 2 (jatk.) JEESUKSEEN USKOMINEN LOGOKSENA 1. ELÄMÄ / KUOLEMA Kaikille muille sydämenlyönnit ovat rummutus kohti hautaa, mutta me elämme elämää

Lisätiedot

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 LUOMINEN 1) Raamattu kertoo kaiken olevaisen synnystä yksinkertaisen (entisajan) maailmankuvan puitteissa. 2) Raamatun

Lisätiedot

Pietari ja rukouksen voima

Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta Nettiraamattu lapsille Prinssi joesta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

PIETARI, RAKASTATKO SINÄ MINUA

PIETARI, RAKASTATKO SINÄ MINUA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(7) PIETARI, RAKASTATKO SINÄ MINUA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Opetuslapset olivat siirtyneet Jerusalemista Galileaan, Jeesuksen

Lisätiedot

tahdotteko yhdessä seurakunnan kanssa huolehtia siitä, että NN saa kristillisen kasvatuksen? Vastaus: Tahdon.

tahdotteko yhdessä seurakunnan kanssa huolehtia siitä, että NN saa kristillisen kasvatuksen? Vastaus: Tahdon. LAEN KATE ELKOMUKAUTU virikemateriaalia lapsen kasteeseen mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Virsi 2. Alkusiunaus Isän ja ojan ja yhän Hengen nimeen. Herra

Lisätiedot

Seurakunta vaikeuksissa

Seurakunta vaikeuksissa Nettiraamattu lapsille Seurakunta vaikeuksissa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein.

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein. Mark.12:28-34: Muuan lainopettaja oli seurannut heidän väittelyään ja huomannut, miten hyvän vastauksen Jeesus saddukeuksille antoi. Hän tuli nyt Jeesuksen luo ja kysyi: "Mikä käsky on kaikkein tärkein?"

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jesaja näkee tulevaisuuteen

Nettiraamattu lapsille. Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Jeesuksen seuraaminen maksaa

Jeesuksen seuraaminen maksaa Jeesuksen seuraaminen maksaa Mt 8:18-34 18. Seuraa minua! Kun Jeesus näki, miten paljon väkeä hänen ympärillään oli, hän käski lähteä vastarannalle. 19. Muuan lainopettaja tuli silloin hänen luokseen ja

Lisätiedot

Jeremia, kyynelten mies

Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Beersebassa. Siellä sekä Aabraham, Iisak

Lisätiedot

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Me juhlimme tänään Jeesuksen taivaaseen astumista. Miksi Jeesus meni pois? Eikö olisi ollut parempi, että hän olisi jäänyt tänne. Helposti ajattelemme,

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Tänään meillä on kaksi vertausta, joissa kutsutaan väkeä töihin viinitarhaan. 2. Itse kertomus Raamatusta rinnakkaispaikkoineen Kukin

Lisätiedot

JEESUS RUOKKII 5000 MIESTÄ

JEESUS RUOKKII 5000 MIESTÄ Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(7) JEESUS RUOKKII 5000 MIESTÄ 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Gennesaretin järven rannalla, lähellä Beetsaidan kaupunkia, josta olivat

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Raamatun pikakurssi. Raimo Auvinen

Raamatun pikakurssi. Raimo Auvinen Raamatun pikakurssi Osa 16/24 Viimeinen viikko Lähteet: Raamatut RK92 & RK33/38 & RK & KJV, Learn Bible in 24 Hours, julkiset Raamatun selitysteokset ja Internet, joista lainaukset merkitty erikseen Raimo

Lisätiedot

Maanviljelijä ja kylvösiemen

Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Pietari ja rukouksen voima

Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Jesaja näkee tulevaisuuteen

Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

JUUDAS KAVALTAA JEESUKSEN

JUUDAS KAVALTAA JEESUKSEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) JUUDAS KAVALTAA JEESUKSEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui: Getsemanessa b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Jeesuksen kiinniottaminen

Lisätiedot

b) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Jairus oli Kapernaumin synagoogan esimies ja hänellä oli vain yksi lapsi, 12-vuotias tytär.

b) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Jairus oli Kapernaumin synagoogan esimies ja hänellä oli vain yksi lapsi, 12-vuotias tytär. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VÄLIKOHTAUS MATKALLA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui - Kapernaumissa b) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Jairus oli Kapernaumin

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Vainoajan tie saarnaajaksi

Nettiraamattu lapsille. Vainoajan tie saarnaajaksi Nettiraamattu lapsille Vainoajan tie saarnaajaksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2009 Bible

Lisätiedot

ENSIMMÄISET OPETUSLAPSET

ENSIMMÄISET OPETUSLAPSET Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) ENSIMMÄISET OPETUSLAPSET 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Betaniassa (Betabara), Jordanin tuolla (itä) puolella, jossa Johannes

Lisätiedot

JEESUS TORJUTAAN NASARETISSA

JEESUS TORJUTAAN NASARETISSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) JEESUS TORJUTAAN NASARETISSA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Nasaretissa, Jeesuksen lapsuuskotikaupungissa,

Lisätiedot

Prinssistä paimeneksi

Prinssistä paimeneksi Nettiraamattu lapsille Prinssistä paimeneksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Hyviä ja huonoja kuninkaita

Hyviä ja huonoja kuninkaita Nettiraamattu lapsille Hyviä ja huonoja kuninkaita Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Nehemia rakentaa muurin

Nehemia rakentaa muurin Nettiraamattu lapsille Nehemia rakentaa muurin Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Seurakunta vaikeuksissa

Nettiraamattu lapsille. Seurakunta vaikeuksissa Nettiraamattu lapsille Seurakunta vaikeuksissa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Lisätiedot

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com 1 USKOONTULON ABC 2 1. Tunnusta, että olet tehnyt syntiä ja tee parannus. Me olemme tehneet väärin, me olemme tehneet syntiä, olemme rikkoneet SINUA vastaan, kapinoineet ja poikenneet SINUN Käskyistäsi

Lisätiedot

Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama

Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama Loisto yllättää Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama Matt. 17:1-3 1 Kuuden päivän kuluttua Jeesus otti mukaansa Pietarin sekä Jaakobin ja tämän veljen Johanneksen ja vei heidät korkealle vuorelle yksinäisyyteen.

Lisätiedot

Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo

Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo Nettiraamattu lapsille Temppelin johtomies tulee Jeesuksen luo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

JEESUS ILMESTYY OPETUSLAPSILLE

JEESUS ILMESTYY OPETUSLAPSILLE Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS ILMESTYY OPETUSLAPSILLE 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Opetuslapset ovat yhä Jerusalemissa lukittujen ovien takana,

Lisätiedot

JOULUSEIKKAILU. -Aikamatka ensimmäiseen jouluun

JOULUSEIKKAILU. -Aikamatka ensimmäiseen jouluun JOULUSEIKKAILU -Aikamatka ensimmäiseen jouluun Näytelmä ensimmäisen joulun tapahtumista Israelissa. «Esitykset ja kuljetukset ilmaisia kaikille Kuopion kouluille ja päiväkodeille» Jouluseikkailu on alakoululaisille

Lisätiedot

Gideonin pieni armeija

Gideonin pieni armeija Nettiraamattu lapsille Gideonin pieni armeija Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Daniel vankeudessa

Nettiraamattu. lapsille. Daniel vankeudessa Nettiraamattu lapsille Daniel vankeudessa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Gideonin pieni armeija

Nettiraamattu lapsille. Gideonin pieni armeija Nettiraamattu lapsille Gideonin pieni armeija Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Pääsiäispolku päivähoidossa; uskonnollis-katsomuksellinen näkökulma

Pääsiäispolku päivähoidossa; uskonnollis-katsomuksellinen näkökulma Pääsiäispolku päivähoidossa; uskonnollis-katsomuksellinen näkökulma - tunteiden ja värien kirjoa, käden taitoja ja liikunnan riemua Kirkkovuoden pyhä Laskiainen (40 pv ennen pääsiäistä) Paastonaika Palmusunnuntai

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) JEESUS RISTILLÄ

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) JEESUS RISTILLÄ Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) JEESUS RISTILLÄ 1. Kertomuksen taustatietoja Kertomuksen tapahtumapaikka Golgatan kummulla, Jerusalemin kaupungin ulkopuolella. Paikkaa sanottiin Pääkallonpaikaksi.

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children,

Lisätiedot

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä.

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. elämä alkaa tästä 2008 Evangelism Explosion International Kaikki oikeudet pidätetään. Ei saa kopioida missään muodossa ilman kirjallista lupaa. Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. Asteikolla

Lisätiedot

Jumala koettelee Abrahamin rakkautta

Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Nettiraamattu lapsille Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

JOHANNES KASTAJAN KUOLEMA

JOHANNES KASTAJAN KUOLEMA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JOHANNES KASTAJAN KUOLEMA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka: Jerusalemissa b) Ajallinen yhteys

Lisätiedot

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka - pyhäkössä Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI

Lisätiedot

JEESUS PARANTAA SOKEAN

JEESUS PARANTAA SOKEAN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS PARANTAA SOKEAN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Siiloan lammikko oli Jerusalemissa b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin

Lisätiedot

Jesaja näkee tulevaisuuteen

Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Mary-Anne S. Suomi Kertomus 27/60 www.m1914.org Bible for Children,

Lisätiedot

Jumalan lupaus Abrahamille

Jumalan lupaus Abrahamille Nettiraamattu lapsille Jumalan lupaus Abrahamille Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

JEESUS YLIPAPPIEN JA NEUVOSTON EDESSÄ

JEESUS YLIPAPPIEN JA NEUVOSTON EDESSÄ Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(7) JEESUS YLIPAPPIEN JA NEUVOSTON EDESSÄ 1. Kertomuksen taustatietoja Kertomuksen tapahtumapaikka Ylimmäisen papin palatsissa, Jerusalemissa a) Ajallinen

Lisätiedot

Violettia, mustaa ja valkoista nauhaa. 8 pientä, kannellista rasiaa. Halutessasi karkkia joka päivälle. Palmunoksia (Vaikkapa pääsiäisruohon korsia)

Violettia, mustaa ja valkoista nauhaa. 8 pientä, kannellista rasiaa. Halutessasi karkkia joka päivälle. Palmunoksia (Vaikkapa pääsiäisruohon korsia) Violettia, mustaa ja valkoista nauhaa 8 pientä, kannellista rasiaa Halutessasi karkkia joka päivälle Palmunoksia (Vaikkapa pääsiäisruohon korsia) Tuikkukynttilä tavallinen tai LED 30 hopearahaa (Esim.

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumalan lupaus Abrahamille

Nettiraamattu lapsille. Jumalan lupaus Abrahamille Nettiraamattu lapsille Jumalan lupaus Abrahamille Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT

KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT Tänään meillä on kaksi vertausta, jotka kertovat siitä, kuinka Jumala kutsuu kaikkia taivaan hääjuhliin. 1. Kertomuksen

Lisätiedot

JEESUS TYYNNYTTI MYRSKYN

JEESUS TYYNNYTTI MYRSKYN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS TYYNNYTTI MYRSKYN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Genessaretin järvellä b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin c) Kertomuksessa

Lisätiedot