SAUNASPA. MAIJA 4 / LETO 2+1 Scandinavia series

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SAUNASPA. MAIJA 4 / LETO 2+1 Scandinavia series"

Transkriptio

1 MAIJA 4 / LETO 2+1 HALLINTA JA PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ KÄYTTÖOHJE SAUNASPA POREALTAILLE Mallit : MAIJA 4 sekä LETO 2+1 /KL-8-3 versio 2.398

2 Tervetuloa käyttämään uutta poreammettanne! Oikealla huollolla ja ylläpidolla, teillä on tiedossa hauskoja hetkiä vuosiksi eteenpäin. Tämän ohjekirjan tarkoituksena antaa teille tarvittavat tiedot poreammeenne kokoamiseen, asentamiseen, huoltamiseen ja käyttämiseen. Toivommekin että tutustutte tarkasti ohjeisiin, että kaikki vaiheet tulevat tehdyksi oikein. Mikäli teillä on kysymyksiä tuotteeseen liittyen ottakaa yhteyttä porealtaan teille myyneeseen liikkeeseen. MALLI: OSTOPÄIVÄ: SARJANUMERO: JÄLLEENMYYJÄ: YHTEYSTIEDOT: TURVALLISUUS Huolehdi turvallisuudesta. Pidä lapset poissa altaalta. Huolehdi siitä, että kaikki sähkökytkennät ovat tehty huolellisesti ammattimiehen toimesta. Varmistaaksesi oman turvallisuutesi ja laitteen säilymisen ehjänä noudata ehdottomasti seuraavia varotoimia. Jos varoituksia ja ohjeita ei noudateta, seurauksena voi olla aineellisia vahinkoja, vakavia vammoja tai jopa kuolemantapauksia. Väärä asennus tai käyttö mitätöi aina takuun. OBS! Hypotermiavaara Useimmat meistä voivat isua altaassa vaikka kuinka kauan kun vesi on asteista. Ota kuitenkin huomioon järkevä käyttö. Ole erityisen varovainen, mikäli sinulla on korkea verenpaine tai muu sydänsairaus, tai olet raskaana. POREALLAS ON LASTATTU LAVALLE JA SE ON PAKATTU SUOJAMUOVIIN. KÄSITTELE ALLASTA VAROEN. MAAHANTUOJA EI VASTAA VAURIOISTA JOTKA OVAT SYTYNEET VAROMATTOMASTA KÄSITTELISTÄ JOHTUEN!

3 ASENNUS JA KÄYTTÖÖNOTTO Poreaaltaan asennuksessa tulisi käyttää ammattilaisen apua. Maahantuoja eikä myyjä ei ole vastuussa väärästä asennuksesta tai asennuksesta jota ammattilainen ei ole tehnyt. Huolehdi siitä, että kaikki asennukseen liittyyvät seikat on huomioitu ja että kaikki kytkennät on tehty asianmukaisesti. LUE OHJEET TARKASTI ENNEN KÄYTTÖÄ! ÄLÄ käynnistä järjestelmää ilman vettä, tämä vahingoittaa laitetta. Sähköiskun vaara! Älä huolla laitetta itse. Laitteen saa huoltaa vain valtuutettu korjaaja. Asennukseksen saa tehdä vain sähkömies.

4 KÄYTTÖÖNOTTO SAUNASPA porealtaat on kaikki varsutettu yksinkertaisella hallintajärjestelmällä. Yleisesti poreallas täytyy asettaa toimitakuntoon käyttämällä ohjauspanelia. Tässä ohjeessa käsitellään yleisiä seikkoja porealtaan jokapäiväistä käyttöä ajatellen. SAUNASPA mallit käyttävät kolmen pumppujärjestelmän ohjausta, joista yksi on kiertovesipumppu. Hallintapaneli SAUNASPA hallintapanelista on olemassa kaksi versiota joista toinen on varustettu audiojärjestelmällä. Siksi sen painikkeet ovat hieman erilaiset. Muuten toiminnallisuus on samanlainen molemmissa. Radiotaajuus + / minuutit Päälle / pois tai asetuksien tallennus Radiotaajuus - / tunnit Radio / CD input key + Volume + Porejärjestelmä päälle/ pois - Volume - Valot päälle / pois Radion muisti / lock button Allaspumppu 1 Allaspumppu 2 Kanavahaku / setting Veden kierto / puhdistus Kiertovesipumppu Esilämmitys / lämmitys Lämpötilan asetus HUOM: Ainostaan tietyt painikkeet ovat operoitavissa kun allas on stand-by tilassa (sinisellä värillä) F/ C Celsius tai Farenheit Asetapainike Aseta kiertovesipumppu/puhdistus Säädä esilämmitys

5 KÄYTTÖÖNOTTO - yhteenveto toiminnoista 2. Toimintojen yhteenveto 1 Max 6 kw (vakio 3kw) lämmitin, aseta esilämmitys, aseta ja näytä lämpötila. 2 Max 2 hierontapumppua, yksi veden kiertopumppu ja yksi puhaltaja. 3 Automaattinen LED-valosysteemi & otsonipuhdistusjärjestelmä (opt) tunnin vedenkierto tai ohjelmoitava veden kierto tunnin kello ja ajan säätö. 6 Asetukset pysyvät muistissa vaikka tulisi sähkökatko. 7 Lämpötilanäyttö, johon voi valita farenheit taai Celsius asteet. 8 Jäätymisen esto-toiminto. 9 Valaistu näppäimistö. (10) Virtavaihtoehdot: 220V-240V/50Hz-60Hz or VV/50-60Hz. (11) TV/Radio (Optio) (1) Ensimmäinen käynnistys: Ohjauspanelin taustavalo on kirkas ja näytöllä on kellon aika ja lämpötila. Näytöllä on E1, jos lämpötilasensori on irti tai väärin kytketty. Näytön alhaalla on, tämä tarkoittaa että järjestelmä on Standby-tilassa ja esilämmitys ja ohjelmoitu veden kierto on pois päältä. Kuva 2: normaali lämpötila. Kuva 3: Lämpötilasensori on irti tai väärin kytketty (2) Virran laittaminen päälle ja pois Näppäimen painaminen kun laite on Standby -tilassa käynnistää laitteen, kun laite on päällä näppäimen painaminen vie laitteen takaisin Standby -tilaan. Tarkista, allaolevat kuvat. OFF OFF Kuva 4: Standby Kuva 5: Virta päällä (3) Kellon asetukset Kelloa voi säätää, kun laite on Standby -tilassa ja esilämmitin ja vedenkierto on pois päältä. Painamalla HOUR tai MINUTE aloittaaa kellon säädön, kellon ajassa minuutit ja tunnit alkavat välkkymään. Näppäinten HOUR ja MINUTE painaminen painaminen säätää kellon tunteja ja minuutteja. Kun näppäinten paineleminen lopetetaan kuudeksi sekuntiksi, näytössä oleva aika jää voimaan. Kellonaika tulisi aina säätää ennen porealtaan käytön aloittamista.

6 (4) Veden kierron ohjelmointi: Vedenkierto toimii kerran päivässä. LCD-näytöstä näkee onko vedenkiertoa ohjelmoitu vai ei. Vedenkierto pitää veden liikeessä ja ei pääse siten makaamaan pitkäksi aikaa jolloin epäpuhtauksia alkaa syntymään nopeammin. Vedenkierto ohjelmoidaan Standby -tilassa. Tarkista missä tilassa poreallas on. Tee seuraavaa: 1 Paina, päästäksesi ohjelmoimaan vedenkiertoa, näyttöön tulee, välkkyvä merkki. Vinkki! Jos painoit näppäintä vahingossa, painamalla näppäintä uudestaan pääset pois asetuksesta tallentamatta muutoksia. 2 painamalla HOUR ja HOUR Voit ohjelmoida ajan vedenkierrolle. Vedenkierron ajan säätö toimii kuten kellon säätö yllä kohdassa 3. Kun olet säätänyt ajan, voit siirtyä eteenpäin. 3 Paina asettaaksesi vedenkierron keston. Vedenkierron minimiaika on viisi minuuttia ja maksimiaika on 19 tuntia 55 minuuttia. Säädä aika kuten yllä. 4 Kun olet tehnyt ylläolevat, paina,asetukset tallentuvat. Poreallas käynnistää automaattisesti pumput ja ozonaattorin aina 2 minuutiksi kerrallaan. Ozonaattori toimii 15 min kerrallaan. Vedenkierto lopettaa automaattisesti kun aika on mennyt umpeen. Silloin poreallas palaa standby tilaan. Toimintakaavio - Aseta vedenkierrätys Kuva 7: Vedenkierto päällä Poistu tilasta HOUR MINUTE Aloitus ajankohta HOUR MINUTE Aseta veden kierrätys tallennettu *** Huom! *** 1) Vedenkierron ohjelmointi on tehtävä Standby -tilassa. Automaattimen vedenkierto käynnistyy ohjelmoituna aikana altaan ollessa päällä tai standby -tilassa, jos altaasssa on tarpeeksi vettä. 2) Vedenkiertopumppu eikä otsonipuhdistus ei toimi kun vedenkiertoa ohjelmoidaan. 3) Jokaisen vedenkierron alussa, hierontapumppu ja ilmanpuhallin toimivat myös aluksi 30 sekunnin ajan. Otsonipuhdistin toimii vedenkierronajan 15 minuutin sykleissä (15 minuuttia päällä-15 minuuttia pois), otsonipuhdistin sammuu automaattisesti kun hierontapumppu tai ilmanpuhallin on päällä. 4) Jos haluat keskeyttää vedenkierron, paina näppäintä standby -tilassa. 5) Vedenkierto päättyy automaattisesti, kun ohjelmoituaika päättyy.

7 5) Esilämmittimen asetus Esilämmitin toimii vain kerran päivässä. LCD-Näytöstä näkee onko esilämmitin ohjelmoitu vai ei. Esilämmitin toimii hyvin tilanteissa joissa haluat kylpeä suunilleeeen samaan aikaa päivästä. Esilämmitin lämmittää veden automaattisesti asetettuun lämpötilaan. Kuva 8: Pre-heat ON Kuva 9: Pre-heat OFF Esilämmitin ohjelmoidaan Standby -tilassa 1) Paina päästäksesi ohjelmoimaan lämmityksen. ON näkyy LCD-Näytöllä ja merkki välkkyy. Vinkki! Jos painoit näppäintä vahingossa, painamalla näppäintä uudestaan pääset pois asetuksesta tallentamatta muutoksia. 2) painamalla HOUR ja HOUR Voit ohjelmoida ajan lämmitykselle. Esilämmittimen ajan säätö toimii kuten kellon säätö yllä kohdassa 3. Kun olet säätänyt ajan, voit siirtyä eteenpäin. 3) Paina asettaaksesi lämmityksen keston. Lämmittimen minimiaika on viisi minuuttia ja maksimiaika on 19 tuntia 55 minuuttia. Säädä aika kuten yllä. 4) Paina uudestaan asettaksessi halutun veden lämpötilan. Lämpötila nousee yhdellä asteella kun painat Voit valita lämpötilan väliltä ) Kun olet tehnyt ylläolevat, paina, Asetukset tallentuvat. *** Huom! *** 1) Lämmittimen ohjelmointi on tehtävä Standby -tilassa. Automaattimen lämmitys käynnistyy ohjelmoituna aikana altaan ollessa päällä tai standby -tilassa, jos altaasssa on tarpeeksi vettä. 2) Jos haluat pysäyttää lämmityksen paina Näppäintä Standby -tilassa. 3) Lämmitin pysähtyy automaattiseti, kun ohjelmoitu aika päättyy. 4) Vedenkiertopumppu ja lämmitin ei toimi, kun asetuksia tehdään. 6) Jos vedenlämpötila on sama tai korkeampi kuin asetettu lämpötila, lämmitin ei toimi. Toimintakaavio - Aseta esilämmitys Poistu tilasta HOUR MINUTE HOUR MINUTE Aloitus ajankohta Aseta kesto Aseta lämpö Aseta veden kierrätys tallennettu Kun esilämmitys käynnistyy, se käynnistää myös kiertovesipumput (pumppu 3). Pumppu lämmittää ja kierrättää veden.

8 (6) Veden lämpötilan säätäminen Veden lämpötilaa voi säätää vain kun virta on päällä. Lämpötila nousee 1C kun painat, painamalla nappia useammin lämpötila nousee 40C asti. Kun painat lisää menee lämpötila takaisin 15C. Lämpötilaa voi säätää välillä 15C ja 40C. (7) Pumppujen toiminta Napit / / Säätävät hierontapumppuja yksi, kaksi ja kolme. Hierontapumput sammuvat automaattisesti tunnin päällä olon jälkeen. Automaattisen vedenkierron tai lämmityksen ollessa päällä, pumput toimivat automaattisesti. (8) 24 tunnin vedenkierto Paina -näppäintä laittaaksesi 24 tunnin vedenkierron päälle tai pois. Käynnistettäessä hierontapumput ja ilmanpuhallin käynnistyvät 30 sekuntiksi. Vedenkiertopumppu on päällä kokoajan. Otsonipuhdistin on päällä 15 minuutin sykleissä. Kun hierontapumput tai ilmanpuhallin on päällä, otsonipuhdistin sammuu automaattisesti. LCD-näytöllä on Cycle -teksti kun 24 tunnin vedenkierto on päällä. 24 tunnin vedenkierto sammuu automaattisesti, kun laite pistetään päälle. *** HUOM! *** 1) 24 tunnin vedenkiertoa voi säätää vain Standby -tilassa. Kelloa, esilämmitystä eikä automaattista vedenkiertoa ei voi käyttää kun 24 tunnin veden kierto on päällä. (9) LED-valojen toiminta Näppäin laittaa valot päälle ja pois. Paina yhden kerran ja valot menevät päälle ja vaihtelevat väriä. Paina uudestaan, niin valot eivät vaihda väriä. Paina kolmannen kerran, niin valot sammuvat. (10) Jatkuvan lämmityksen käyttö 1) Kun esilämmityksen aika on loppu (jos se oli päällä) ja -näppäintä painetaan aktivoituu jatkuva lämmitys. 2) Kun jatkuva lämmitys laitetaan päälle vedenkierto on päällä koko ajan. 3) Kun veden lämpötila saavuttaa asetetun lämpötilan, lämmitin sammuu automaattisesti ja vedenkiertopumppu viisi sekunttia myöhemmin. Kun veden lämpötila laskee alle asetetun lämpötilan lämmitin käynnistyy automaattisesti uudestaan. 4) Jos lämpötila sensori ei toimi tai on irti (LCD-näytössä on E1 ), automaattista lämpötilan säätöä ei voi käyttää. Myöskään hierontapumput eikä ilman puhallin ei toimi tällöin. (11) Ilmapuhaltimien käyttö Näppäin käynnistää ja sammuttaa ilmanpuhaltimet (poreet), nämä sammuvat automaattisesti 20 minuutin kuluttua. (12) Fahrenheit & Celsius asteiden valinta Standby -tilassa Näppäimen painaminen muuttaa käytettyä lämpötila-asteikkoa Fahrenheit ja Celsius asteikkojen välillä. (13) Liian vähäisen veden suoja Mikäli altaassa ei ole tarpeeksi vettä, eivät sen pumput ja toiminnot käynnisty. LCD-näytön tiedot vilkkuvat. Tarkista tällöin, että altaassa on riittävästi vettä ja että vedenpaine on riittävä jotta lämmitin kytkeytyy päälle. (14) Jäätymisen esto toiminto Lämmitin ja vedenkiertopumppu käynnistyvät automaattisesti kun veden lämpötila on alle +5C sammuvat kun lämpötila on +10C. Tämä toimii kun laitteella on virtaa. ÄLÄ JÄTÄ ALTAASEEN VETTÄ MIKÄLI ALTAALLA EI OLE SÄHKÖVIRTAA! Jäätyminen voi rikkoa altaan!

9 Teknisiä tietoja Porealtaan teknisiin osiin ja tehdasasetuksiin EI saa koskea. Niihin en myöskään saa tehdä muutoksia tai niihin lisätä toiminnallisuuksia. Piirilevyllä olevia asetuksia EI saa muuttaa. Mikrokytkimet on asetettu tehtaalla oikeaan asentoon. Sähkötekniset tiedot Sähkövirta: AC220V-240V/50Hz-60Hz, AC380V/50Hz Voltage-resistance: 1250V/1 minute without penetration Water resistance grade: IPX5 Maksimikuormitus Lämmitin: AC220V/6KW Vedenkierto: AC220V/1HP LED valot: AC12V/10W Maksimivirta 63A / 220V Isolative resistance: >=200MΩ Electric shock resistance 1 grade Vesipumppu: AC220V/3HP Ilmapumput: AC220V/1HP Otsoni: AC12V/15W

10 Vianselvitys 1 Vianselvitys 1 avulla voit tarkistaa missä vika mahdollisesti piilee. Huomioi myös tekniset viat seuraavassa taulukossa. Ongelma Syy Ratkaisu 1. Ylivuotosuoja ei toimi 1. Poista ylivuoto ja käynnistä uudelleen Ei sähkövirtaa 2. Sulake on rikki 2. Vaihda sulake LCD-Näytössä ei ole kuvaa 1. LCD-näytön johdot ovat irti 1. Kiinnitä LCD-näytön johdot 2. LCD-Näytössä on vika 2. Vaihda LCD-näyttö LED valot eivät toimi Otsonipuhdistin ei toimi 1. Kaapeli on irti tai sulake on irti 1. Tarkista että johdot on kiinni ja sulake kiinni kannassaan 2. Sulake on palanut 2. Vaihda sulake 3. Lamppu on palanut 3. Vaihda uusi lamppu 1. Otsonoija on rikki 1. Vaihda uusi ionisaattori 2. Sulake palanut 2. Vaihdaa sulake 3. Kaapeli on irti tai rikki 3. Tarkista johdot E1 LCD-näytöllä 1. Lämpötilasensori on irti tai oikosulussa 1. Kiinnitä lämpötilasensori tai vaihda se uuteen Vesipumppu ei käynnisty tai vesipumpun valo välkkyy 1. Vettä ei ole tarpeeksi 1. Lisää vettä 2. Vesimäärän sensori ei toimi 2. Kiinnitä vesimäärän sensori kunnolla Lämmitin ei toimi tai lämmittimen valo välkkyy 1. Veden lämpötila on ohjelmoitu alemmaksi, kun veden lämpötila on 2. Vettä ei ole riittävästi 3. Vedenpaine ei ole riittävä 4. Anturivika (E1 virhe) 1. säädä vedenlämpötila korkeammaksi kuin veden lämpötila on altaassa. 2. Tarkista veden pinta 3. Tarkista ja säädä veden paine tai ota yhteyttä huoltoliikkeeseen Vuoto 1. Silikoni tiiviste 1. Poista ja asenna vesisuihku uudestaan 2. PVC tiiviste vuotaa 2. Tiivistä 3. Vesiletku vuotaa 3. Vaihda vesiletku

11 SAUNASPA pyrkii olemaan markkinoiden paras porealtaiden valmistaja. Jos kohtaat mitä tahansa tuotteeseen liittyviä ongelmia, ota ensin yhteys paikalliseen jälleenmyyjään. Seuraavassa taulukossa on annettu hyödyllisiä vinkkejä yleisimpien ongelmien määrittämiseen ja korjaamiseen. Description of trouble Analysis Solution LCD näytöllä on virheilmoitus Automaattisensorit Tarkasta ohjauspaneelin ohjekirjasta mitä havaitsevat vian virhe koskee Poreallas ei käynnisty Poreallas käynnistyy itsestään Vesipumput sammuvat Pumput ovat päällä, mutta suuttimista ei tule vettä Lämmitin ei lämmitä, tai lämmittää heikosti Vettä tulee heikosti suuttimista Epätasainen vedentulo suuttimista Virta on pois Ohjauspaneli on lukossa. Ohjauspanelissa on virhe Tarkista että virta on päällä tai sulakkeen tila Vedenkierto, lämmitys tai jään esto, ohjelma on ohjelmoitu automaattiseksi Pumppujen yhtäjaksoinen maksimipäälläoloaika on saavutettu Pumpun moottori meinaa ylikuumeta ja pumppu sammuu automaattisesti. Suuttimet ovat kiinni Pumpussa on ilmalukko. Lämpötila on säädetty alhaiseksi Filtterit ovat likaisia tai tukossa Suojakansi on auki Vedenkierto on estynyt Lämmitin on rikki suuttimet eivät ole kokonaan auki Suuttimet ovat tukossa Ilmaventtili on kiinni Vedenohjain ohjaa virran toiselle penkille. Vesipumpun venttiili ei ole kokonaan auki. Suuttimet tai filtteri on tukossa Avaa ohjauspanelin lukko Tarkista toimintaohjeet Ohjauspaneelin ohjekirjasta Sammuu automaattisesti, kun ohjelma päättyy Paina pumppu nappia käynnistääksesi pumpun uudestaan. Anna pumpun jäähtyä ja käynnistä uudestaan. Käännä suuttimet auki Laita pumppuja pois ja takas päälle muutaman kerran. Jos tämä ei auta avaa ilmalukko. Lisää lämpötilaa Puhdista filtteri Laita suojakansi päälle Avaa suuttimet Ota yhteyttä huoltoon Avaa suuttimet Käännä vastapäivään, avaa ja puhdista. Avaa ilmaventtiili Käännä vedenohjainta ja suuntaa vesivirta halutuille tuoleille. Avaa vesipumpun venttiili kokonaan. Puhdista suuttimet ja filtteri

12 Laitetta asennettaessa ja käytettäessä on aina noudatettava perusvarotoimia, joita ovat seuraavat: Sähköiskun vaara VAROITUS: Jos virtajohto on vahingoittunut, hanki välittömästi uusi jälleenmyyjältä tai ota yhteyttä valtuutettuun sähköliikkeeseen johdon vaihtamiseksi. VAROITUS: ÄLÄ käytä jatkojohtoa kytkeäksesi porealtaan sähköverkkoon. Käytä oikein sijoitettua pistorasiaa. VAARA: ÄLÄ tuo mitään sähkölaitteita, kuten lamppua, puhelinta, radiota, televisiota tms. 1.5m lähemmäksi poreallasta. Porealtaan yläpuolella ei saa olla mitään laitteita. VAROITUS: Sähköosia (lukuun ottamatta erittäin matalajännitteisiä alle 12V:n osia) ei saa olla porealtaassa olevien henkilöiden ulottuvilla. VAROITUS: Sähköosat, joissa on sähköisiä komponentteja (lukuun ottamatta kaukosäätimiä) on sijoitettava asianmukaisesti, jotta ne eivät pääse putoamaan porealtaaseen. VAROITUS: Vain 16A:n virtalähdettä saa käyttää. Huomio: Staattisesta sähköstä aiheutuvien iskujen välttäminen Staattisesta sähköstä aiheutuvat iskut tuntuvat yleensä vain, jos kehosi sähkövaraus on noin 4000V ja kosketat jotain sähköä johtavaa (kuten metallia tai vettä tai muita henkilöitä). VAROITUS: Varmista, että sähkökeskus on turvallisessa paikassa ja kaukana itse altaasta VAROITUS: Altaasta yli tulevalle vedelle on järjestettävä riittävän tehokas viemäröinti. VAROITUS: ÄLÄ jätä allasta tyhjäksi pitkäksi aikaa, sillä se voi vahingoittua - katso hoito-ohjeet. VAROITUS: Irtikytkentä on hoidettava kiinteällä johdotuksella kansallisten tai paikallisten kytkentäsääntöjen mukaisesti. Irtikytkennän pitää taata kaikkien napojen irtikytkeytyminen. VAROITUS: Sähköasennusten pitää täyttää paikalliset vaatimukset tai standardit. VAROITUS: ÄLÄ käytä poreallasta, jos sataa, ukkostaa. VAROITUS: Sellaisten henkilöiden (koskee myös lapsia), joiden fyysinen tai psyykkinen kunto on heikko, joilla on aistivamma tai joilta puuttuu kokemusta ja tietoa, ei pidä käyttää tätä laitetta muuten kuin heidän turvallisuudestaan vastuussa olevan henkilön valvonnassa ja ohjauksessa.

13 Altaan tyhjennys Irrota pieni tulppa ja kiinnitä letku siihen. Löysää viemäriventtiiliä ja avaa se, vesi valuu ulos. Laita viemäriventtiili takaisin kiinni. Huomio: A) Jos haluat tyhjentää altaan kokonaan, käynnistä ilmapuhallin hetkeksi että putket tyhjenevät. B. Kannen lukitusmekaanismi Lukon oletuskoodi on 0-0. Voit laittaa oman numeron: Avaa lukko. Paina lukon sisällä reset nappia esimerkiksi kuulakärkikynällä. Käännä lukon numerot haluamaksesi ja paina samalla reset-nappia. Päästä reset nappi ja säädä toisen puolen numerot samalla tavalla. C. Puhdistusohjeet ÄLÄ käytä hiovia tai syövyttäviä puhdistusaineita. Käytä mietoa lämmintä saippuavettä ja pehmeätä riepua tai sientä. D. Aromaterapia (Lisävaruste) Jos käytät aromaterapiatuotteita, irrota ensin osa D alla olevan mukaisesti.

14 VAROITUS! * Lapset ja alaikäiset eivät saa käyttää poreallasta valvomatta! * Porealtaassa sukeltaminen on ehdottomasti kiellettyä. * Älä käytä poreallasta jos sen suuttimet ovat rikki tai epäkunnossa. Älä istu tai laita huiksia altaan veden imukanaviin tai vastaaviin. Älä peitä altaan pore- tai vesisuuttimia. * Varmista, että kaikki veden virtaukseen liittyvät kanavat ja hanat ovat auki. * Laita kansi päälle kun et käytä poreallasta. * Henkilöillä joilla on lääkitys tai muu sairaus ei pidä käyttää allasta. Kysy ensin lisätietoja lääkäriltäsi * Jos sinulla on tulehduksia, älä käytä allasta. * Siirry altaaseen varovaisesti. Poista myös varovaisesti koska pinnat voivat olla liukkaita. * Älä mene altaaseen alkoholin vaikutuksen alaisena. Raskaana olevat eivät saa käyttää allasta. * Porealtaan veden lämpötila voi olla korkea ja sen takia kylpeminen tulisi rajoittaa. Liian lämpimässä vedessä oleskelu liian kauan voi aiheuttaa vakavia ongelmia. Muista aina tarkistaa veden lämpötila erillisellä mittarilla. Ota myös huomioon, että lapset ovat erityisen herkkiä lämpimälle vedelle. * Älä käytä allasta välittömästi raskaan harjoituksen jälkeen. * Pidä huoli, että porealtaan lähellä ei ole muita sähkölaitteita koska ne voivat aiheuttaa sähköiskuvaaran. * Tarkista sähkökytkennät ja mahdolliset vikavirtasuojat riittävän usein.

15 JÄLLEENMYYJÄ: SAUNASPA Muurahaisentie13A, ESPOO - FINLAND Huolto ja tuki: myynti@selectorpro.fi Valtakunnallinen tuki ja huolto: +358 (0)

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Tälle ohjauspaneelille on mahdollista saada wifi-ohjaus, kysy lisää huolto@allastarvike.fi Näppäimien nimet voivat vaihdella valmistajan ja mallin mukaan. Altaan

Lisätiedot

Hierova poreallas Bamberg

Hierova poreallas Bamberg 1500 x 1000 x 570 mm Hierova poreallas Bamberg Hyvä asiakas, Kiitos, että valitsit tuotteemme. Turvallisuutesi vuoksi pyydämme Sinua perehtymään näihin ohjeisiin ennen ammeen asennusta ja käyttöä. Varoitus

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SAUNASPA POREALTAILLE

KÄYTTÖOHJE SAUNASPA POREALTAILLE MAIJA 4 / LETO 2+1 KÄYTTÖOHJE SAUNASPA POREALTAILLE Mallit: MAIJA 4 sekä LETO 2+1 /KL-8-3 versio 2.398 Tervetuloa käyttämään uutta poreammettanne! Oikealla huollolla ja ylläpidolla, teillä on tiedossa

Lisätiedot

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Sisältö 1. Johdanto... 3 2. Altaan asennus... 3 3. Altaan puhallus... 3 4. Altaan täyttäminen... 5 5. Pumppuyksikön käyttäminen... 6 6. Altaan käyttäminen ja vinkkejä...

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Hierova luksusamme

ASENNUSOHJE. Hierova luksusamme ASENNUSOHJE Hierova luksusamme ASENNUSOHJE Varmistaaksesi turvallisuuden lue ohjeet ennen asennusta ja käyttöä. Ohje koskee seuraavia malleja: 1. Täytettävät vaatimukset (koskien vesijärjestelmää ja sähköosia).

Lisätiedot

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje TIMCO X10 1000w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JA NOUDATA OHJEITA TARKASTI! TIMCO moottorinlämmitin on suunniteltu moottoriajoneuvojen moottorin

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

TOIMINTOKUVAUS SÄHKÖISISTÄ OHJAUSJÄRJESTELMISTÄ UP833 JA UP833A

TOIMINTOKUVAUS SÄHKÖISISTÄ OHJAUSJÄRJESTELMISTÄ UP833 JA UP833A TOIMINTOKUVAUS SÄHKÖISISTÄ OHJAUSJÄRJESTELMISTÄ UP833 JA UP833A Toimintokatsaus Toiminto / Malli UP833 UP833A 1. Vesipumppu 2. Termostaattilämmitys 3. Vaahtokylpy 4. Yleisvalaistus 5. Valo 6. Vedenalainen

Lisätiedot

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSIA 2 LATAUS 2 VIANETSINTÄ JA HUOLTO 3 TAKUU 5 VAROITUKSIA Älä käytä laturin seinäpistokkeessa jatkojohtoa, jos mahdollista. Jos joudut käyttämään

Lisätiedot

OPTIMUS 3,5 kw. Asennus- ja käyttöohje versio 3.0

OPTIMUS 3,5 kw. Asennus- ja käyttöohje versio 3.0 OPTIMUS 3,5 kw Asennus- ja käyttöohje versio 3.0 Kuvaus Laitetta ei saa asentaa kohteisiin jotka altistuvat räjähdysvaaralle tai kohteisiin joissa lämpötila voi laskea alle 0 C. Ole hyvä, lue ja noudata

Lisätiedot

Bake-Off uuni METOS BISTROT 434-10 4560506. Käyttöohjeet. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta

Bake-Off uuni METOS BISTROT 434-10 4560506. Käyttöohjeet. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta Bake-Off uuni METOS BISTROT 434-10 4560506 Käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Asennus... 3 3. Käyttö... 3 3.1. Käyttöönotto...3 3.2

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN KYLPYHUONEEN LÄMMITIN Mallit: ETG500, ETG700, ETG100 Kuvassa oleva lämmitin on malli, eikä välttämättä vastaa paketissa olevaa tuotetta. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen lämmittimen käyttöönottoa.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

Tapas- ja Sushi lasikko

Tapas- ja Sushi lasikko Tapas- ja Sushi lasikko Metos VS4, VS6, VS8, VS10 4209540, 4209542, 4209544, 4209546 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 02.01.2012 02.01.2012 METOS Tapas- ja

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

KTX-3 -lämmityselementti

KTX-3 -lämmityselementti sivu 1/5 KTX-3 -lämmityselementti Tekniset tiedot: Liitäntä: AC 230V, 50Hz Teho: 300 W Lämpötila: 30 60 C Suojausluokka: luokka 1 (suojamaadoitettu) IP -luokka: S-malli IP x4 (kiinteällä liitännällä) U-malli

Lisätiedot

POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT. Asennus- ja käyttöohje

POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT. Asennus- ja käyttöohje POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT Asennus- ja käyttöohje Tätä tuotetta ei saa hävittää normaalin yhdyskuntajätteen mukana. Purettu laite on vietävä asianmukaiseen kierrätyspisteeseen jossa käsitellään sähkö-ja

Lisätiedot

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN Ajastin 1533 FIN 1 Kellonaika tai jäljellä oleva lämmitysaika 2 Tuuletuksen merkki 3 Ajan siirto eteen (kellonajan näyttö) 4 Ohjelmointi 5 Muistipaikan tunnus 6 Manuaalikäynnistys 7 Kellonajan asetuksen/kyselyn

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0 SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN FI EPO2 Versio 1.0 Käytettyä tuotetta ei saa hävittää talousjätteen mukana. Laite on toimitettava keräyspisteeseen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätykseen. Asianmukainen

Lisätiedot

ATS AGGREGAATIN AUTOMAATTINEN KÄYNNISTYS- JÄRJESTELMÄ -JÄRJESTELMÄ GG-ATS OMISTAJAN OPAS / KÄYTTÖOHJEKIRJA. www.handai.fi

ATS AGGREGAATIN AUTOMAATTINEN KÄYNNISTYS- JÄRJESTELMÄ -JÄRJESTELMÄ GG-ATS OMISTAJAN OPAS / KÄYTTÖOHJEKIRJA. www.handai.fi OMISTAJAN OPAS / KÄYTTÖOHJEKIRJA AGGREGAATIN AUTOMAATTINEN KÄYNNISTYS- JÄRJESTELMÄ ATS -JÄRJESTELMÄ GG-ATS LUE NÄMÄ OHJEET HUOLELLA ENNEN JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖNOTTOA www.handai.fi 3. Yleistä turvallisuudesta

Lisätiedot

Hierova kylpyamme Monte 62105 ASENNUSOPAS HIEROVA KYLPYAMME KÄYTTÖOHJE MALLI: MONTE 62105 Hyvä käyttäjä: Kiitos, että valitsit BATHLIFE kylpyammeen. Varmistaaksesi turvallisuutesi, lue ohjeet huolellisesti

Lisätiedot

RENKAAN AUTOMAATTITÄYTTÖLAITE ST-961B KÄYTTÖOHJE

RENKAAN AUTOMAATTITÄYTTÖLAITE ST-961B KÄYTTÖOHJE RENKAAN AUTOMAATTITÄYTTÖLAITE ST-961B KÄYTTÖOHJE Sisältö 1 Tekniset tiedot... 3 2 Ominaisuudet... 3 3 Käyttötarkoitus... 3 4 Näppäimet... 3 5 Käyttö... 4 5.1 Tavallinen täyttö... 4 5.2 Ylitäyttö... 4 5.3

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

CITATION SUB KÄYTTÖOHJE

CITATION SUB KÄYTTÖOHJE CITATION SUB KÄYTTÖOHJE / TÄRKEITÄ TURVALLI- SUUSTIETOJA Tarkista verkkojännite ennen käyttöä Citation-subwoofer on suunniteltu käytettäväksi 100 240 V:n, 50/60 Hz:n vaihtovirralla. Tuotteen liittäminen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 110003091

KÄYTTÖOHJE 110003091 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 1 Käyttöönotto... 2 Huolto... 3 Häiriötilanteet... 4 Turvallisuus... 5 Takuuehdot... 6 Tekniset tiedot... 7 1. JOHDANTO Tämä vihkonen sisältää ne tiedot, jotka tarvitset

Lisätiedot

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 HUOM! Lue tämän käyttö- ja turvallisuusohjeen sisältö huolellisesti ennen TL-radiaalipuhaltimen käyttöä turvallisen käytön varmistamiseksi.

Lisätiedot

APUWATTI KÄYTTÖOHJEKIRJA KAUKORA OY

APUWATTI KÄYTTÖOHJEKIRJA KAUKORA OY APUWATTI KÄYTTÖOHJEKIRJA KAUKORA OY 25.2.2019 Kaukora Oy 2019 APUWATTI Käyttöohjekirja 2 Sisällysluettelo 1 Tärkeää... 4 Turvallisuustiedot... 4 2 TOIMINTAKUVAUS... 4 3 ASENNUS... 4 4 SÄHKÖASENNUS... 5

Lisätiedot

a Käsikappale b Akku (3.7 V /2500mAh) c Alusta d Virtajohto e Valokärki f Suoja g Häikäisysuoja h Valokärjen suojapussit i Valokovettajan suojapussit

a Käsikappale b Akku (3.7 V /2500mAh) c Alusta d Virtajohto e Valokärki f Suoja g Häikäisysuoja h Valokärjen suojapussit i Valokovettajan suojapussit Käyttöohje a Käsikappale b Akku (3.7 V /2500mAh) c Alusta d Virtajohto e Valokärki f Suoja g Häikäisysuoja h Valokärjen suojapussit i Valokovettajan suojapussit j Käyttöohje Valintanäppäimet a b MODE-näppäin

Lisätiedot

testo 831 Käyttöohje

testo 831 Käyttöohje testo 831 Käyttöohje FIN 2 1. Yleistä 1. Yleistä Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä käyttöohje myöhempää käyttöä varten. 2. Tuotekuvaus Näyttö Infrapuna- Sensori, Laserosoitin

Lisätiedot

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET LÄMPÖYKSIKÖN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET HOT BOX, joka on varustettu yhdellä tai kahdella 310 kw uunilla ja öljysäiliöllä, tulee sijoittaa tasaiselle ja suoralle alustalle.

Lisätiedot

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80 Telestart T80 D Deutsch 1 Dansk 61 DK GB English 11 Svenska 71 S F Français 21 Norsk 81 N I Italiano 31 Suomi 91 FIN ES Español 41 Polski 101 PL NL Nederlands 51 Русский 111 RU Käyttö- ja huolto-ohje

Lisätiedot

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen Käyttö- ja huolto-ohje T80 advanced FIN Yleistä Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen tueksi.. Tässä käyttöohjeessa haluamme vielä luoda

Lisätiedot

testo 410-1 Käyttöohje

testo 410-1 Käyttöohje testo 410-1 Käyttöohje FIN 2 Short manual testo 410-1 Pikaohje testo 410-1 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Siipipyörä 3 Lämpötilasensori 4 Näyttö 5 Toimintonäppäimet 6 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset

Lisätiedot

} Käsiajo ~ Varoitusnappi

} Käsiajo ~ Varoitusnappi Ohjauspaneeli: Käyttöohje u v w x y z { Virrankytkin Näytönsuoja } Käsiajo ~ Varoitusnappi Höyry Valonkytkin Etähälytyksen vastaanottaminen Kytkin FM/CD Otsonigeneraattori Puhelin Korotusnappi FM Sulkunappi

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 1200W/2000W Hipaisukytkimet 0,5-7,5 tunnin ajastin Pyörimistoiminto (oskillointi) LED-merkkivalo osoittaa valitun toiminnon

Lisätiedot

Bidette R3 manuaali Tuotenro 11 122

Bidette R3 manuaali Tuotenro 11 122 Bidette R manuaali Tuotenro Manuaalin ja asennusohjeen tulee jäädä käyttäjälle asennuksen jälkeen. SC 08 B Bidette R käsituilla (lisävaruste) Tuotekuvaus Bidette R on automaatti bidee sisältäen suihku-

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. -järjestelmä invertteri-ilmastointilaitteet Kattoon kiinnitettävä kanavatyyppi

KÄYTTÖOPAS. -järjestelmä invertteri-ilmastointilaitteet Kattoon kiinnitettävä kanavatyyppi KÄYTTÖOPAS -järjestelmä invertteri-ilmastointilaitteet FXM40LVE FXM50LVE FXM63LVE FXM80LVE FXM100LVE FXM125LVE FXM200LVE FXM250LVE FXMQ40MVE FXMQ50MVE FXMQ63MVE FXMQ80MVE FXMQ100MVE FXMQ125MVE FXMQ200MVE

Lisätiedot

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje JS D24-12VF 12VF Vedenlämmitin SW Exergon Tuotenr. 13-0950 Asennus & Käyttöohje Pin:0063BT7591 VVB 12VF 090826 Käyttö- ja asennusohje Vedenlämmittimen käynnistys Vedenlämmitin käynnistyy automaattisesti

Lisätiedot

Hairdryer. Register your product and get support at HP8296/00. Käyttöopas

Hairdryer.  Register your product and get support at HP8296/00. Käyttöopas Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8296/00 FI Käyttöopas c d b e g a f Suomi Olet tehnyt erinomaisen valinnan ostaessasi Philipsin laitteen! Käytä hyväksesi Philipsin

Lisätiedot

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE / TÄRKEITÄ TURVALLI- SUUSTIETOJA Tarkista verkkojännite ennen käyttöä Citation-kaiutin on suunniteltu käytettäväksi 100 240 V:n, 50/60 Hz:n vaihtovirralla. Tuotteen liittäminen

Lisätiedot

POREAMMEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

POREAMMEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE POREAMMEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 1 (1) SISÄLLYSLUETTELO ASIAKKAALLE... 2 ASENNUS... 3 SÄÄTÖJALAT... 3 VIEMÄRÖINTI... 3 ETUPANEELIT... 3 SÄHKÖASENNUS... 4 UPOTUSASENNUS... 5 KÄYTTÖ... 7 KYTKIMET JA SÄÄTIMET...

Lisätiedot

Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen

Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen Tuotenumero: 8030 EMT449ETR A. Toiminnot 1. Ohjelmoitavaa ajastinta voidaan käyttää virran katkaisimeksi automaattisesti, esimerkiksi sähkölaitteille kotona. Ajastin

Lisätiedot

Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas

Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas Ainutlaatuinen, himmennystoiminnolla varustettu langaton yleisvastaanotin esimerkiksi himmennettävien 230 voltin LEDvalojen,

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

Kovalevyn pika asennusopas

Kovalevyn pika asennusopas Kovalevyn pika asennusopas Tärkeimmät ominaisuudet: Tietokoneen massamuisti Laitteistovaatimukset: Vapaa SATA/PATA portti emolevyllä/ohjainkortissa Vapaa SATA/4 pin virtaliitin HUOM! Muista lukea tämä

Lisätiedot

testo 510 Käyttöohje

testo 510 Käyttöohje testo 510 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 510 Pikaohje testo 510 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Paine-ero sensorin yhteet 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo ja magneetti (laitteen takana) Perusasetukset

Lisätiedot

ABT PUNNITSEVA HAARUKKAVAUNU ECONOMY

ABT PUNNITSEVA HAARUKKAVAUNU ECONOMY ABT PUNNITSEVA HAARUKKAVAUNU ECONOMY Lue käyttöohje ennen vaunun käyttöönottoa! Sisällys 1. Johdanto 2. Erittely 3. Varoitukset ja turvaohjeet 4. Haarukkavaunun käyttäminen 4.1 Käyttö 4.2 Näytön toiminnot

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

KL1500 Ohjelmointi- ja toimintaohjeet

KL1500 Ohjelmointi- ja toimintaohjeet KL1500 Ohjelmointi- ja toimintaohjeet KOODIT Perusasiat Lukossa on kolme eri kooditasoa: 1. Pääkäyttäjäkoodi 2. Huoltokoodi 3. Käyttäjäkoodi Lukko toimitetaan kahdella tehdasasetetulla koodilla: Pääkäyttäjäkoodi:

Lisätiedot

HUOMIO! ASENNUS SUORITETTAVA NIIN ETTÄ PUTKILIITÄNNÄT OSOITTAVAT ALASPÄIN.

HUOMIO! ASENNUS SUORITETTAVA NIIN ETTÄ PUTKILIITÄNNÄT OSOITTAVAT ALASPÄIN. HUOMIO! ASENNUS SUORITETTAVA NIIN ETTÄ PUTKILIITÄNNÄT OSOITTAVAT ALASPÄIN. PAKKAUKSEN MUKANA TULEVA SUODATIN ON ASENNETTAVA KYLMÄVESILIITÄNTÄÄN. KATSO SIVU 4, KUVA 1 (SUODATIN NRO 12) MAKSIMI PAINE ILMAN

Lisätiedot

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje 1-Suuntainen Moottoripyörähälytin Käyttö- ja asennusohje Sisällysluettelo Käyttöohje 2. Huomattavaa 2. Tekniset tiedot 3. Tärkeimmät ominaisuudet 3. Pikaohje 4. Toiminnot Asennusohje 7. Asennusopas 9.

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

Kauko-ohjattua CONNECT-välipistoketta, yleiskäyttöistä valonsäädintä nimitetään jatkossa vain välipistokkeeksi. Välipistokkeen avulla voidaan kytkeä

Kauko-ohjattua CONNECT-välipistoketta, yleiskäyttöistä valonsäädintä nimitetään jatkossa vain välipistokkeeksi. Välipistokkeen avulla voidaan kytkeä Kauko-ohjattua CONNECT-välipistoketta, yleiskäyttöistä valonsäädintä nimitetään jatkossa vain välipistokkeeksi. Välipistokkeen avulla voidaan kytkeä ja säätää ulkoisia valaisimia (katso teknisiä tietoja)

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 TÄRKEÄÄ HUOMIOITAVAA Välttyäksemme vahingoilta ja jotta takuu on voimassa, asettakaa laite pystyasentoon vähintään 2 tuntia ennen käyttöönottoa

Lisätiedot

Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja.

Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja. Tuotenro. : 1731JE Käyttöohje 1 Turvallisuusohjeet Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja. Vaikeat loukkaantumiset, tulipalo tai aineelliset vahingot ovat mahdollisia. Tutustu huolellisesti

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE BONECO P340

KÄYTTÖOHJE BONECO P340 93 KÄYTTÖOHJE BONECO P340 94 YLEISKUVA JA OSIEN NIMET 4 5 1 Suojakansi 1 2 3 2 Esisuodatin 3 Suodatin A341 4 BONECO P340 5 Ohjauspaneeli ja näytöt 95 SISÄLTÖ Yleiskuva ja osien nimet 94 Toimitussisältö

Lisätiedot

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje ELK-68 Käyttöohje Varotoimenpiteet Käytä tätä laitetta turvallisesti ja tehokkaasti. Lue ohje huolellisesti ennen käyttöä. Korjauksen saa suorittaa vain valtuutettu huolto. Sammuta virrat jos menet leimahdus

Lisätiedot

testo 511 Käyttöohje

testo 511 Käyttöohje testo 511 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 511 Pikaohje testo 511 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Paine sensorin yhde 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo ja magneetti (laitteen takana) Perusasetukset

Lisätiedot

AquaStar. Käyttöohje VAROITUS!

AquaStar. Käyttöohje VAROITUS! AquaStar Käyttöohje VAROITUS! Lue tekniset ohjeet ennen kylvyn asentamista Lue käyttöohjeet ennen kylvyn käyttöä Älä ota teräviä/kovia esineitä mukaan kylpyyn Ota yhteys myyjään jos värimuutoksia ilmenee

Lisätiedot

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN MALLIT: BLDISH SISÄLLYSLUETTELO Vastaanotto 3 Asennus ja käyttöönotto 3 Käyttö 4 Puhdistus 4 Huolto 4 Jos laite ei toimi 4 Takuuehdot

Lisätiedot

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1 1 Yleiskatsaus Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera SG520 Series Sivu 1 1 Yleiskatsaus Sisältö 1 Yleiskatsaus... 3 1.1 Kameran rakenne... 3 1.2 Yleinen kuvaus... 4 1.3 Näyttö... 4 1.4 Kuvien ja videoiden

Lisätiedot

Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle

Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle D2 Käyttöohje Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle VAROITUS: Välttääksesi sähköiskun, älä käytä tätä (polarisoitua) pistoketta jatkojohdon, pistorasian

Lisätiedot

Imuyksikkö - moottoriteho 750 W - max. ilmamäärä 2210 m 3 /h - max. alipaine 920 Pa - jännite 230 V - virta 5.2 A - imyksikön paino n.

Imuyksikkö - moottoriteho 750 W - max. ilmamäärä 2210 m 3 /h - max. alipaine 920 Pa - jännite 230 V - virta 5.2 A - imyksikön paino n. KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Perehdy tähän ohjekirjaan huolellisesti ennen kuin asennat, käytät tai huollat EXTOR 2300 imuria. Tämän ohjekirjan ohjeita tulee noudattaa. TEKNINEN ERITTELY EXTOR 2300 imuri:

Lisätiedot

Läpivirtauslämmittimet 1200-3,5/ 11/ 18. Asennus ja käyttöohjeet

Läpivirtauslämmittimet 1200-3,5/ 11/ 18. Asennus ja käyttöohjeet Läpivirtauslämmittimet 1200-3,5/ 11/ 18 Asennus ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO Kuljetus 2 Sijoitus 2 Tekniset mitat 3 Putkiasennukset 4 Sähköasennukset 6 Päivittäinen käyttö/ Vian paikallistaminen 8

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10 Tørr Dehumidifier Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. DH-10 S. 2 DH-10

Lisätiedot

Exclusive Art Asennus- ja käyttöohjeet

Exclusive Art Asennus- ja käyttöohjeet IValmistelu Puhdistus ja kunnossapito Exclusive Art Asennus- ja käyttöohjeet 1. Suihkukaapin puhdistukseen voidaan käyttää nestemäistä yleispuhdistusainetta ja pehmeää puhdistusliinaa. Puhdistusaine ei

Lisätiedot

Hairdryer HP4963 HP4962 HP4961 HP4960. Register your product and get support at Käyttöopas

Hairdryer HP4963 HP4962 HP4961 HP4960. Register your product and get support at   Käyttöopas Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4963 HP4962 HP4961 HP4960 FI Käyttöopas Suomi Olet tehnyt erinomaisen valinnan ostaessasi Philipsin laitteen! Käytä hyväksesi

Lisätiedot

Hairdryer. Register your product and get support at HP4962/22 HP4961/22. Käyttöopas

Hairdryer. Register your product and get support at  HP4962/22 HP4961/22. Käyttöopas Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4962/22 HP4961/22 FI Käyttöopas Suomi Olet tehnyt erinomaisen valinnan ostaessasi Philipsin laitteen! Käytä hyväksesi Philipsin

Lisätiedot

SMARTD KÄYTTÖPANEELI

SMARTD KÄYTTÖPANEELI PANEELI KÄYTTÖPANEELI MALLISARJOISSA ROYAL JA IMPERIAL Tilarivi näyttää seuraavat tiedot A. Lämpötila sisällä B. 230V on liitetty C. Kellonaika ja päivämäärä D. Tunturikytkentä aktivoitu E. Vesipumppu

Lisätiedot

Register your product and get support at AE2430. Käyttöopas

Register your product and get support at AE2430. Käyttöopas Register your product and get support at AE2430 FI Käyttöopas Suomi 1 Tärkeää Turvallisuus Tärkeitä turvallisuusohjeita a b c d e f g h i j k l Lue nämä ohjeet. Säilytä nämä ohjeet. Huomioi kaikki varoitukset.

Lisätiedot

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Movair AF 170 Käyttöohje Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Sisällysluettelo Yleistä... 3 Varoitus!... 3 Laitteen käyttö ja suodattimien vaihto... 4 Alipaineistajan käyttö... 4 Suodattimien

Lisätiedot

LEIVÄNPAAHDIN. Asennus- ja käyttöohjeet. METOS Tempo 4ATS-A, 6ATS-A. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 4560470, 4560472

LEIVÄNPAAHDIN. Asennus- ja käyttöohjeet. METOS Tempo 4ATS-A, 6ATS-A. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 4560470, 4560472 LEIVÄNPAAHDIN METOS Tempo 4ATS-A, 6ATS-A 4560470, 4560472 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 04.04.2012 04.04.2012 Leivänpaahdin METOS Tempo SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

KCC-267ES ja KCC-357ES

KCC-267ES ja KCC-357ES Käyttöohje laitteille KCC-267ES ja KCC-357ES Siirrettävä jäähdytyslaite 1 Esittely Kiitos ilmastointilaitteen valinnasta. Laite antaa sinulle ja perheellesi mukavuutta kotiisi tms. tilaan. Laite voidaan

Lisätiedot

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WK-6 WATER KETTLE NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM VEDENKEITIN FIN KÄYTTÖOHJE Lue tämä käyttöohje huolella ennen vedenkeittimen käyttöönottoa

Lisätiedot

Luxomat PD4-M-DALI/DSI-GH-AP ohjelmointiohje

Luxomat PD4-M-DALI/DSI-GH-AP ohjelmointiohje 1 (5) Luxomat PD4-M-DALI/DSI-GH-AP ohjelmointiohje Ohjelmointi voidaan tehdä joko tunnistimen potentiometreistä tai kaukosäätimellä IR-PD-DALI-LD (2603266) tai IR-RC sovittimella älypuhelimelle (ios, Android).

Lisätiedot

TÄRKEÄ OHJE: Pidä nämä ohjeet tallessa ja lue ne huolella ennen kuin alat käyttää tuotetta. SUUNNITELTU AINOASTAAN SEINÄPISTORASIA KÄYTTÖÖN!

TÄRKEÄ OHJE: Pidä nämä ohjeet tallessa ja lue ne huolella ennen kuin alat käyttää tuotetta. SUUNNITELTU AINOASTAAN SEINÄPISTORASIA KÄYTTÖÖN! Käyttöohje Onnittelumme Handy Heater - pistorasiaan kytkettävän tilalämmittimen ostosta. Tämä johdoton keraaminen tilalämmitin tarjoaa nopeasti ja helposti lämpöä melkein kaikkialle kodissasi. Kytke se

Lisätiedot

Langaton kotinäyttö. Paketissa näyttö ja verkkovirtaliitin.

Langaton kotinäyttö. Paketissa näyttö ja verkkovirtaliitin. Paketissa näyttö ja verkkovirtaliitin. Miten kotinäyttö toimii? Kotinäyttö on yhdistetty huoneiston kylmä- ja lämminvesimittareihin. Vesimittarit lähettävät kotinäytölle langattomasti tietoa vedenkäytöstä

Lisätiedot

EL-EPM01 Energiamittari

EL-EPM01 Energiamittari EL-EPM01 Energiamittari SUOMI KÄYTTÖOHJEET Johdanto: EL-PM01-energiamittari on suunniteltu sähkökuormien tarkkailuun ja mittaamiseen. Se on tehokas ratkaisu kulujen määritykseen. Energiamittarin mittausväli

Lisätiedot

Esimerkki b) Esimerkki c) loma-ja satunnaisohjelma esivalinta käsikytkimellä rele pois päältä rele päällä. viikonpäivät. kellonaika tai kytkentäaika

Esimerkki b) Esimerkki c) loma-ja satunnaisohjelma esivalinta käsikytkimellä rele pois päältä rele päällä. viikonpäivät. kellonaika tai kytkentäaika 1. Käyttöohje 2 1.0 Yleistä Saadaksesi parhaan hyödyn kytkinkellon monipuolisista toiminnoista tulisi. Sinun lukea käyttöohje huolellisesti läpi ennen kytkinkellon käyttöönottoa. Tämän kytkinkellon käyttö

Lisätiedot

Hairdryer HP4997/00. Register your product and get support at Käyttöopas

Hairdryer HP4997/00. Register your product and get support at  Käyttöopas Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4997/00 FI Käyttöopas h i a b g c f d e Suomi Olet tehnyt erinomaisen valinnan ostaessasi Philipsin laitteen! Käytä hyväksesi

Lisätiedot

Straightener HP8331. Register your product and get support at Käyttöopas

Straightener HP8331. Register your product and get support at   Käyttöopas Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP8331 FI Käyttöopas Suomi Olet tehnyt erinomaisen valinnan ostaessasi Philipsin laitteen! Käytä hyväksesi Philipsin tuki ja

Lisätiedot

FUNTIONAL OVERVIEW APERCU DES FONCTIONS FUNCIONES FUNKTIONEN - ÜBERBLICK TOETSEN PANORAMICA FUNZIONALE ALARM ALARM ALARM ALARM ALARM

FUNTIONAL OVERVIEW APERCU DES FONCTIONS FUNCIONES FUNKTIONEN - ÜBERBLICK TOETSEN PANORAMICA FUNZIONALE ALARM ALARM ALARM ALARM ALARM Clock Radio AJ3160 Clock radio 1 English 2 Français Español Deutsch Nederlands Italiano 1 2 3 T F F a 4 5 Svenska Dansk Suomi Português 1 Polski Έλληνικά Meet Philips at the Internet http://www.philips.com

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje. www.kuulotekniikka.com

Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje. www.kuulotekniikka.com Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus laturista Sivu 3 Lataamisohjeet Sivu 4 Lataamisohjeet Sivu 5 Huolto ja hoito Sivu 6 Turvallisuutta koskevia huomautuksia

Lisätiedot

CUBE WEATHER STATION YGH 393 MANUAALI HAPTIME

CUBE WEATHER STATION YGH 393 MANUAALI HAPTIME Ominaisuudet CUBE WEATHER STATION YGH 393 MANUAALI HAPTIME Sensorin virran vähyyden ilmaisin Lämpötila celsius- tai Fahrenheit-asteikolla Langaton ulkoilma-anturi (kantomatka esteettömällä matkalla + 30

Lisätiedot

Telecrane F24 Käyttö-ohje

Telecrane F24 Käyttö-ohje 1 Telecrane F24 Käyttö-ohje Sisällysluettelo - F24 Takuu & turvallisuusohjeet 3 - Käyttöönotto / paristot / vastaanottimen virtalähde 4 - Tunnistuskoodin vaihto 6 - Vastaanottimen virtalähteen jännitteen

Lisätiedot

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä SUOMI 49 Johdanto Onnittelut ostoksestasi ja tervetuloa Philips-tuotteiden käyttäjäksi! Hyödynnä Philipsin tuki ja rekisteröi tuotteesi osoitteessa www.philips.com/welcome. Yleiskuvaus (Kuva 1) 1 Terä

Lisätiedot

Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä

Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä 1 Käyttötoimenpiteet Käytä aina hyvälaatuisia alkaliparistoja Vaihda säännöllisesti paristot Pidä ovikellon painonappi kuivana Älä käytä puhdistukseen puhdistusaineita

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein paitsi S42 malli. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä

Lisätiedot

Telecrane F25 Käyttö-ohje

Telecrane F25 Käyttö-ohje 1 Telecrane F25 Käyttö-ohje Sisällysluettelo - F25 Takuu & turvallisuusohjeet 3 - Käytössä huomioitavaa 4 - Käyttö 6 - Lähettimen paristot ja vastaanottimen virtalähde 7 - Tarkastus ja vianetsintä 8 -

Lisätiedot

HDHX NEOBASICs5 KAYTTOOHJE BRUKSANVISNING. Fl / SE

HDHX NEOBASICs5 KAYTTOOHJE BRUKSANVISNING. Fl / SE HDHX NEOBASICs5 KAYTTOOHJE BRUKSANVISNING Fl / SE 62235 Fl D FIX 01 Neo Basic s5 termostaatin käyttöohje Johdanto Tata laitetta eivät saa käyttää henkilöt (mukaan lukien lapset), joilla on ruumiillisia

Lisätiedot

Register your product and get support at. HP8117. Käyttöopas

Register your product and get support at.   HP8117. Käyttöopas Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8117 Käyttöopas a b Suomi Olet tehnyt erinomaisen valinnan ostaessasi Philipsin laitteen! Käytä hyväksesi Philipsin tuki ja rekisteröi

Lisätiedot